Skip to content


       Szűrés lista

"Kimentették", számlát kapott

Egy fiatalember alatt beszakadt a Fertő tó jege. Kimászott a lékből saját maga(!), és odakísérték a parton álló "Concorde Soproni Speciális Kereső és Felderítő Mentőcsoport- Önkéntes Tűzoltóság" autójához, ahol kapott meleg ruhát és bögre forró teát. Ott elkérték a lakcímét és adatait, melyet a szerencsétlenül járt fiatalember megadott, azt gondolta a statisztikához kell.

Másnap azonban megjelent nála Sztojka András, a mentőcsapat vezetője, és átadta neki ezt, valamint egy határozatot:
A pecsétes, hivatalosnak látszó papír szerint a fiatalember megszegte a szabad vízen tartózkodás szabályait, ezért kötelezik őt 44.800 forint megfizetésére. A világ vicce, egy alapítvány büntet ...
Sőt, még pofátlanul ezzel zárják a "határozatot":  "Jelen határozatom ellen fellebbezésnek helye nincsen!"  ... még egyszer: az alapítvány dönt, fellebbezni nem lehet!

Sztojka András:


"A 44.800 forint mentéstechnikai költség, ami az ügyeleti díjból, a személyzet díjából és az egészségügyi feladat ellátásából tevődik össze. Huszonhét concorde-os van, a vízimentő-szolgálat tagjai megfelelő képesítéssel is rendelkeznek. Nem értem, mi a probléma? Évek óta így működünk, nemcsak mi, a vitorlás szakosztály mentői is."

Ezzel szemben az ÁNTSZ vizsgálja az ügyet, mivel a Concorde alapítványnak nincs is működési engedélye(!), a határozaton szereplő számot 2005-ben kapták,de még abban az évben le is járt. Azóta is használják ...

Dr. Tölli Katalin aljegyző:


"A szabad vízen való tartózkodás alapvető szabályairól szóló BM-rendelet szerint, vizek jegén tartózkodni azokon a helyeken lehet, melyek nem esnek tiltó rendelkezés alá. A szabály megszegése esetén azonban csak a rendőrség vagy a közterület-felügyelet szabhat ki helyszíni bírságot, illetve a szabálysértési hatóság hozhat pénzbüntetésről szóló határozatot. Ha a mentéssel kapcsolatban az alapítványnak költsége merül fel, akkor megtérítését polgári peres úton kezdeményezheti."

A Concorde magáról: 

"Célja: A bajbajutottaknak való segítségnyújtás Sopronban és a város térségében: mentés, katasztrófaelhárítás, a rendőrség, tűzoltóság, a mentők munkájának segítése.
A Mentőcsoport Alapítvány formájában működik. 7 különböző területen vagyunk aktívak, ahol minden vezető szakképzett kolléga és a munkaidejében is ezzel a munkával foglalkozik.
A Munkacsoportok - vegyész, búvár, alpinista, veszélyes állat kilövő és befogó, orvos, élő-halott személy felkeresésére kutyás kereső, műszaki mentős." 

Mellesleg az alapítványnál mindenki önkéntes alapon dolgozik, fizetést nem kapnak.

Végezetül pár vélemény a langlovagok.hu fórumából:
"Egyszerűen felháborítónak, és gusztustalannak tartom, hogy egy "mentőszolgálat" ezt megengedheti magának. Működési engedély nélkül egyáltalán hogyan működhet? Ilyet csak olyan ember mer megcsinálni, akinek erős hátszele van hátulról. Vagy ennyire gátlástalan tud lenni valaki? Elég komolyan ki kellene vizsgálni az ügyet, mert ez a csapat rontja annak a szép kis városnak az imidzsét. Ha jól vagyok informálva, akkor nem ez az első számla amit már kapott valaki. 
Remélem a hatóságok elég keményen az ügy végére fognak járni, mert megbotránkoztató hogy egy ilyen csapat "speciális mentőcsoportnak" meri nevezi magát, és működhet."

"Teljesen jogtalannak és etikátlannak tartok bármiféle számlát. A speciális mentéssel foglalkozó társadalmi szervezetek ugyanis azt vállalják, hogy mentenek, és a mentés költségeit más forrásból, pl. állami és magán támogatásból fedezik. Nem vállalkozók. Ha vállalkozók lennének, akkor valakinek a szolgáltatást meg kell rendelni. Ez lehet pl. a korcsolyapályát üzemeltető önkormányzat, vállalkozás. Olyan nincs, hogy valaki utólag küld számlát olyan szolgáltatásról, ami igényelve sem lett."

Címkék: abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr47902316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem-igen 2009.01.27. 12:10:46

@zero: ok, nem a konkrét esetre montdtam, hogy korrekt e, annak nem ismerem a részleteit (eleve számlát is csak az küldjön, akinek ez a dolga, ha én kihúzok valakit úgy privát a tóból, akkor nem fogok neki számlát sem küldeni, pedig ha jól értem itt ez történik).

A Te hozzászólásodra reagáltam csak, hogy bizony az, hogy Téged megmentenek az egyáltalán nem kell, hogy alanyi jogon járó szolgáltatás legyen. Persze, húzzanak ki, mentsenek meg mindenkit (ne előre kérjék a pénzt ez egyértelmtű :)), de számos esetben teljesen elfogadhatónak tartanám, ha a társadalom azt mondaná, bocs, a mentőszolgálat nem azért van, hogy mondjuk futballhuligánokat ápolgasson meccs utáni összejöveteleiknél, tessék szíves lenni kifizetni a kocsi, az emberek, meg az ellátás költségét.
Ugyanígy ha valaki elesik az utcán, beveri a fejét, akkor teljesen egyértelmű, hogy vigye el a mentő, és ezt ingyen tegye, hiszen ez egy baleset, a társadalom ezért fizeti a mentőket.

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 12:11:08

@Seduxen:

De jól ám!

Te percek alatt pőrére mezteleníted a valóságot! :-)

belzebubó 2009.01.27. 12:12:03

@nem-nem: ez nem is lenne gond,ha valóban megtörtént volna a mentés,de itt a srác saját maga kimászott és kapott egy teát,száraz ruhát. Ráadásul egy tilosban korocsályázás miatti szabálysértésről szól a számla,miközben ott lehetett korizni,azért is volt ott annyi ember és a mentő is.

Mária 2009.01.27. 12:12:20

Biztosan Armani márkájú volt a meleg ruha. A tea meg Gucci...

lolperec 2009.01.27. 12:12:47

ez magyarország.. itt mindent lehet.. csak türje a birka nép..

Dr Kangörény 2009.01.27. 12:13:20

Na, volt már, hogy hülye a posztoló?

nem-igen 2009.01.27. 12:13:38

@belzebubó: mondom, hogy nem a konkrét esetre reagáltam, hanem zero felvetésére, hogy az autóddal balesetet szenvedsz, akkor sem küldik a számlát.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 12:15:20

@Seduxen:

Speciel tényleg orvosokról volt szó, mert erre reagálva idéztem egy pszichiátertől - aki ugye orvos - egy gyönyörű összeesküvés-elméletet október 23-ika kapcsán.:) De ha ennyire ragaszkodsz a jogászokhoz, mehetnek ők is szőlőt bányászni Orbán Viktor restaurációja után.:)

HunVanHungary? 2009.01.27. 12:17:18

@Egy nyugdíjas: Ez vicces már majdnem bevettem, de látszik csak játszol...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 12:17:57

@Kangörény_:

Én?

Hülye kommentelő mindig van, lásd magad.

memo62 2009.01.27. 12:18:10

@Egy nyugdíjas: Sajnos az ilyen őskövületek, miatt lehet ma Magyarország minisztere egy idióta. Köszönjük, hogy segít nekik szétlopni az országot.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.01.27. 12:20:32

Ezeknek tényleg hihetetlen vastag bőr van a pofájukon!

Ezek szerint én is (vagy akárki) szabadon büntetgethet emberek akármi jogcímen... ilyen szűkös időkben jó ezt tudni!

belzebubó 2009.01.27. 12:21:08

Most gondold el,hogy ha igy lenne,akkor milyen viták lennének,hogy ki minősül futballhuligánnak,ki pedig a hobbyszurkolónak.A huligán fizessen a szurkoló meg ne,ha éppen összebalhéztak? Vagy ha anyukám felmászik levenni valamit a kredenc tetjéről és lezúg a létráról,akkor az a válasz,hogy a francnak mászott fel,fizessen? Mert ha az utcán szédül el és ott üti meg magát az oké.Ingyenes.De ha mindez a létrán akkor nem.Ugye belátod,ez nem müködik igy a mentőszolgálat esetén.
"Ha az autóddal balesetet szenvedsz,akkor nem küldi a kórház a számlát? " Már hogyne küldené? A TB -től szerinted milyen alapon kapja meg a kórház a gyógykezelésed költségeit?

AsgardV 2009.01.27. 12:21:45

Remek cikk. De csak nekem tunt fel az 'élôhalott-személy felkeresése'? Zombi-detektorral, biztos... :)

BushDoctor 2009.01.27. 12:23:43

Essen már le, hogy a nyugger egy magát nagyon okosnak képzelő ámdebár valójában ego túltengéssel küzdő hülyegyerek. Talán fidelitas vagy jobbik, esetleg munkáspárti provokátor, de az is lehet hogy csak egy unatkozó bölcsész vagy szociológus hallgató :P
.
Nagyon okos vagy de mostmár befejezheted pistike. Ülj vissza szépen a pléjsztésönöd elé és add vissza apukádnak a pécét.

Mária 2009.01.27. 12:24:17

@Egy nyugdíjas:

"...de akkor meglátom a Miniszterelnök Urat és előtör belőlem a zokogás és arra gondolok, hogy itt itthon vagyok..."

Ezzel én is mindig így lennék, ezért már évek óta nagyon vigyázok, hogy kéznél legyen a távirányító, amikor valamelyik hírműsorban felbukkan a feri pofája.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 12:24:18

@Mj: erre egy régi vicc jutott eszembe:

1000 jogász a Duna alján mi az? Bíztató kezdet....

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.01.27. 12:25:55

@derelyegrádi szellem: Ezen hangosan felröhögtem. Most miattad lebuktam, hogy nem is a GDP-t növelem itt a gyárban.

-putyin- 2009.01.27. 12:30:20

hát ez lol. szerintem meg kéne várni, míg per lesz belőle :D

sztojka koma, én megetettem volna veled ezt a szemetet te számla. vagy számlát te ....?!

.gereblye 2009.01.27. 12:32:58

Sztojka...

Te Úristen.

Lesz annak a számlának még 100 %-os havi kamata is...

Jelentkezik majd még a Sztojka család a "kimentett" srác lakásáért is, meglátjátok...

Lesz még ebből a srácból kirekesztő, fajgyűlölő...

Hottentotta 2009.01.27. 12:34:35

Tevékenységi körben: élő-halottak felkeresése :D
- nem semmi

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 12:36:54

@movhu: "Ez a Sztojka név több, mint gyanús :)"

Igen, nekem is pont ez jutott eszembe.

misc · http://misc.blog.hu 2009.01.27. 12:37:55

@Hottentotta

igen.. azt én se értettem miért kell zombikat felkutatni :D

Tapmancs 2009.01.27. 12:44:36

@Mj: Mint már írtam, azért mert a "tó" szó nem része a Fertő tó nevének. Csak simán ez a neve: Fertő.

világos? :)

magichoose (törölt) 2009.01.27. 12:50:12

Mocskos belgák. Meg andorraiak. Szemetek! Jégvékonyítók!! Köpködők!!!!

Egy heringgel sem lennétek képesek kivágni a dean-i erdőt!!! Éljen a Magyar Hülyegyerek és Kétéltű Párt!! Heil Jóska.

Redcap 2009.01.27. 12:51:49

Ez az "Egy nyugdíjas" egy (meglehetősen sikertelen) troll volt, uraim, ha nem vették volna észre:D

HencegőLajos 2009.01.27. 12:54:00

A beszólogató "Egy nyugdíjas"-sal kapcsolatban.

Ez a fickó vagy nő nem nyugdíjas.
Nem baloldali.

Egy provokátor. Egy egyszerű provokátor. Nem szúrja ki a szemeteket? Valószínűleg egy szomorú jobboldali ürge...Élvezi ahogy visszaszóltok neki. Időpazarlás...

OmegA404 (törölt) 2009.01.27. 12:58:09

Elküldtem volna az embert számlástul a halál faszára.

OmegA404 (törölt) 2009.01.27. 13:00:39

Lehet, hogy stereotip, de egy nyugdijas nekem megtestesíti az átlag maszoppert.

Ha provokál, ha nem. Ilyenek ezek mind.

Bubiv 2009.01.27. 13:01:02

Persze, aztán majd ha elszaporodnak a zombik, és az utcán támadják a gyerekeiteket, akkor majd itt sírtok, hogy valaki 44k Ft-tal képtelen volt támogatni a bevethető kommandót. Hát nem láttátok a 28 nappal később című dokumentum filmet? Megállítható lett volna a szörnyűség, az élő-halott felkeresők segítségével!

helixpomatia 2009.01.27. 13:05:33

Sztojka András csak lazán "Guba" a soproni körökben :)

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2009.01.27. 13:06:16

Bár az eredeti témától jócskán eltértek a kommentek nagy része, én mégis a fentebbi sorokhoz szeretnék hozzászólni.
5 éve végeztem el a vízimentő képzést a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei Szervezeténél, akik által 4 éven keresztül láttam el önkéntes szolgálatot a Velencei-tó különböző strandjain.
A darázscsípéstől kezdve a vágásokon, töréseken, és élet mentéseken keresztül szinte minden megvolt (sőt: a műszaknak már jócskán vége lett, mikor a beech-party közepette kiszúrtak a németek -már nem volt rajtam a mentős póló-, és elcibáltak 4 utcányival arrébb, hogy az üvegbe esett barátjukon segítsek), mégis kijelenthetem, egyetlen esetben sem kértünk semmilyen ellenszolgáltatást azért, hogy segítettünk.
Jó-jó, persze volt egy-két kedves strandoló, ki meghálálta hol ajándékkal, hol KP-val, hol a büfé kínálatával, ám ez mindenkinek szíve-joga volt.

Maga a fogalom, mint mentés költségei: ebben az esetben semmilyen költségbe nem került a mentés, mert meg sem mozdultak szerencsétlenért. A bögre tea és a ruha meg adomány, amelyért pénzt kérni nem lehet. (Szép lenne, mikor be kell csónakáznom egy fuldoklóért, felszámolnék neki a parton 50 ezret, elvégre nekem pénzbe kerül kint üldögelni: eszem, iszom, SMS-ek...)
Röhely, és felháborító! Remélem nagyon komoly visszhangot kap még ez az ügy!

DocBulywood 2009.01.27. 13:07:12

Ez egyszerűen vicc. Javaslom a Juszt műsorba elküldeni, kíváncsi vagyok, Lacika kit (nem) fog tudni meginterjúvolni:

- a vizet nem, de majd egy snitt lesz róla
- a fiatalembert háttal, rajta a meleg ruhával, hogy mit is adtak rá a "megmentői"
- a kezében egy csésze te(j)a
- mire megtalálják az alapítvány telephelyét, addigra annak már se híre, se hamva.

Konklúzió: aki számlát akar neked adni, nyomd le a torkán.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.01.27. 13:08:32

Biztos ,hogy nem fizetnék alapítványnak 'büntetést' :D .

2009.01.27. 13:13:02

Kivancsi vagyok, ha nem fizet, akkor visszaallitjak az eredeti helyzetet, es visszadobjak a jeges vizbe ?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 13:13:33

@Seduxen:

Szegény barátom, nővérem és sógorom...:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 13:16:02

@Tapmancs:

Nem, mert én mindig Balatont mondok tó nélkül, de sosem Fertőzöm.:P

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 13:16:10

@DocBulywood: "aki számlát akar neked adni, nyomd le a torkán"

aztatat nem lehet! Te nem tudod, hogy most milliókat lehet vele nyerni a zapek-lottón!? :)))

Véraláfutás 2009.01.27. 13:17:24

@nem-nem:
"Például Ausztriában a síparadicsomokban brutálisan jó mentőszolgálatok működnek. Ha elesel, megsérülsz bármi, akkor rögtön ott teremnek hójáróval, elsősegély, visszavisznek szállóhoz ilyesmi. Természetesen ezt ki kell fizetni, és csak utólag derül ki ez is a legtöbb delikvensnek."
Ezért kell balesetbiztosítást kötni, ha az ember mondjuk kimegy síelni... vagy, ha olyan bankkártyája van, ami balesetbiztosítást is nyújt, az is pont erre jó...

felician 2009.01.27. 13:17:45

@OmegA404: nagymamám, édesanyám és édesapám nevében kikérem magamnak a "mind" szó által megnyilvánuló általánosítást! Más most nem jut eszembe. Kérem kapcsolja ki!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 13:18:57

@Lord Eatalott:

Nem, abból ő mászott ki.:P Inkább csak levetkőztetik, ráadnak vizes ruhát, plusz kihánytatják vele a teát.:P

Véraláfutás 2009.01.27. 13:19:02

@Véraláfutás:

Ja, ez nem mentőszolgálat, hanem alapítvány, ergo elég idiótán jön ki az, hogy a tevékenységéért számláz...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 13:19:55

@OmegA404:

Igen, sztereotip. Vagy neked nincsenek szüleid?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 13:20:37

Egy vállalkozás kérhet pénzt a mentésért.
Ez egy alapítvány, akik állami és magánadományokból működnek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 13:21:55

@kétszersült:

Köszönjük a hozzászólást, most megkapja a visszhangot :-)

DocBulywood 2009.01.27. 13:24:37

@Seduxen:

:-D

Vagy ha kézhez kapja a számlát, vegyen be egy egy levél seduxen-t.

:-D

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.27. 13:28:45

fejes teri & latabár kálmán: peches ember ne menjen a jégre

"...Peches ember ne menjen a jégre,
Peches ember ne legyen egy hős,
Peches ember nem jut fel az égbe,
Dacára, hogy szegény feje nős,
Peches ember ne menjen a bálba,
Peches ember örüljön, hogy él.
Addig takaródzzék, míg a lába
S ameddig a takarója ér..."


ó, ye...

grigorij (törölt) 2009.01.27. 13:32:03

Jó történet!
Ha nem regisztrált a cég, akkor a számlaadás jogellenes... Egyszerű adócsalás!

A Ferő pedig így, egyszerűen Fertő és nem Fertő(-)tó! Ahogy a Balaton is Balaton, nem pedig Balaton(-)tó...
A Gellért-hegy az Gellért-hegy, míg a Bakony nem Bakony-hegy

Énbagoly 2009.01.27. 13:32:37

@kétszersült:
Elhiszem, hogy számodra főleg felháborító, ha ilyen alibi mentők garázdálkodnak.

Egyébként alaptanulság: NEM megadni a címedet mindenkinek!

Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.27. 13:37:35

na, ez kemeny. a mentoszolgalatos urakat es holgyeket belokni a Ferto-toba, aztan vagy kimasznak, vagy nem, mindenesetre adni nekik vagy a csaladnak egy ilyen szamlat. felhaborito.

Dr. jegeket_bérleteket 2009.01.27. 13:38:09

Hozzám egyszer vidékre kijött egy fővárosi tűzoltóegység. Nem volt szükség semmi élet- vagy vagyonbiztonsági mentésre, egyszerűen tönkrement a hevederzáram, és képtelen voltam kinyitni. Egy tűzoltó kötélbiztosítással lemászott a felettünk lévő lakásból, kinyitotta az ajtót belülről, köszöntek, elmentek. Gondoltam, adnak majd szép nagy x összegről számlát, mint kiszállási díj, veszélyesség, stb. - és semmi ilyesmi még csak szóba sem került! Még egyszer mondom, semmi életmentés nem volt, egy teljesen súlytalan beavatkozás, amiért akármennyit kiszámlázhattak volna.
Szóval tűzoltók riszpekt, konkord meg... hm.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 13:41:31

@grigorij:

Sajnálom, de én ezután is úgy fogom mondani, hogy Fertő tó, Velencei-tó, Gyilkos-tó, Szent Anna-tó. Nem pedig Fertő, Velencei, Gyilkos vagy Szent Anna.

Liberté_73 2009.01.27. 13:45:24

"zero · vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 11:16:57 A fasza posztot szétbarmolja egy idióta ...lassan le fog súlytani moderáló-kalapács "


SÚJTANI, te másik idióma !

és amint lesújtott, utána közvetlenül egy szpellcsekker kalapács is sújtson le.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 13:49:48

@DocBulywood: ehhez nekem bőven elég a bérpapír minden hónap elején :))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 13:51:12

@Liberté_73:

Baszdki aki mégegyszer bármiféle elírás vagy helyesírás miatt beszól, kikúrom a picsába. Ha nem tetszik , szúrja a szemed, olvasgas könyveket, abban tuti nincs hiba ...

Thyb 2009.01.27. 14:04:01

@zero: ha valaki a tiltás ellenére van akkora barom, hogy azzal veszélybe sodorja saját avagy mások életét az egy 50e-s számlával jól jár. Enniből le is csukhatták volna. A katasztrőfavédelmisek nem voltak elérhetőek, mert Ő hülye volt. Szerintem kevésbé fájt neki az 50e mintha beszámithatatlanság cimén bevittékvolna az elmére 2-3 hónapra, mig kitavaszodik, hogy ne próbálkozhasson ujra ezen a télen.

.gereblye 2009.01.27. 14:14:05

Thyb:

Mindent megértettél a lényegen kívül, igaz, rosszul.

1. nyugodtan árthat magának
2. ezzel másnak nem árt
3. nem a konkord tartatja be a tiltást
4. nem büntetésről volt szó
5. az alapítvány nem kérhet számlát, mert alapítvány

(6. a mentős meg azért nem, mert TB-t fizetsz)

((7. nem csukhatták volna le, és nem is őt kéne)

(((8. ha ennyiért bevihették volna az elmére, te örökös tag lennél.)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 14:14:41

@Thyb:

nem volt semmiféle tiltás ...lásd feljebb a kommentemben

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 14:18:26

@zero: CENZÚRA!!!!!

Jogorvoslatot KÖVETELEK!!!

Szellem! Képviselsz ellenük? Jogtalanul kicenzúráztak! :))))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 14:26:20

@Seduxen:

megmondtam ... a tököm tele van már a trolloskodással ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 14:27:05

@Seduxen:

Amúgy nem keltem bal lábbal :))

Juzo 2009.01.27. 14:31:18

Nem értem miért kell felháborodni ezen. Nem kell kifizetni és kész. Mehet egyből a kukába.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 14:46:24

@zero: ez esetben tudnám javasolni az "ötujjas özvegyet", az ilyen esetekben segít :))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.27. 14:49:44

@Juzo:

Persze, de azért jó így közszemlére tenni, hogy milyen állatok élnek az országban, és mennyi svindlis próbál ügyeskedni.

Egy nyugdíjas(2) 2009.01.27. 14:53:52

@memo62: Idióta miniszter csak a fidesz kormányban volt.

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 14:57:30

@zero:

én még szerényen megkérdezném, hogy mi az a "trolloskodás", de csak azért, nehogy csináljam.

@Seduxen:

Dehogy képvisellek! Egy trolloskodót? :-)

Meg aztán zero fel is van valamin bőszülve, még megcsináltat háturól, olyan szépen..., mint ahogy a fürdőmesternek is beígérte a Paksi Csaba :-)

more 2009.01.27. 15:07:43

uristeeeeeen!!!! mirol maradtam le??? miert nem szoltatok gyikok, h itt mekkora parade megy az egynyugdijassal????

melyikotok volt az btw..?? tul atlatszoak voltak ezek a dumak tole....

de sirva rohogtem:))))))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.01.27. 15:08:11

@TiZ:
Csak azt felejtik ki a legendából hogy az akkori Magyaroszág azon része mind gazdaságilag mind életszínvonalban sokkal magasabban állt mint Burgerland. Nem is olyan régen láttam egy beszélgetést erről, egy történész mondta mesélte hogy akkor valahogy úgy voltak vele hogy nem választják az monarchia fejletlenebb részét...
Fura ezt mai ésszel felfogni.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 15:22:51

@more: nem is tudom KI nem volt itt a "vérnyugger" inváziónál :)))

Szellem: mit vágsz fel, mint két krumpli egy zsákban? azt sem tudod mi az a "trolloskodás" :)))

zero: hjaa kérem a szükség nagy úr... :))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:28:19

@Thyb:

Te jó ég... Szövegértés 1-es.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:29:08

@zero:

Ott is van mosdó az ötcombú asszonynak.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:31:24

@Egy nyugdíjas:

És igen, imáim meghallgatásra találtak, visszatért!:) Kérjük, hullajtsa még elénk bölcsességének alamizsnamorzsáit...:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:31:59

@more:

Ja kérem, aki nem nézi a topicokat, az meg is érdemli.:P

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 15:35:20

@Egy nyugdíjas: "Idióta miniszter csak a fidesz kormányban volt"

Össze tetszett cserélni a szavakat, nem azt diktálta a tartótiszt, hogy:

"A fidesz kormányban csak idióta miniszter volt!" ???

Nem mindegy...

more 2009.01.27. 15:39:46

@Seduxen: nemenvotam rohaggya meg, nekem igazolasom van arrol, h klerikalvitaztam a masikon....:)))))

more 2009.01.27. 15:43:34

ki nincs ma itt....? jancsibohoc, bezuhov, korrekt, fonok....na ezek kozul valamelyik:)))))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 15:52:04

@more: nem kell a szerecsen(ön)mosdatás, ez már rajtad marad...

Horizont 2009.01.27. 16:19:58

A poszthoz szabad hozzászólni?
A mentőcsapat : "Célja: A bajbajutottaknak való segítségnyújtás Sopronban és a város térségében"
-és még a pénzbeszedés!
Nem tudom mi lett volna ha Teréz Anya is benyújtotta volna a számlát???

Roxvox 2009.01.27. 16:39:12

Nem kell minden szart kifizetni, ami hivatalosnak látszik.
A nyugdíjas csak szívat titeket és kurva jól szórakozik.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:42:51

@more:

Ez nem felmentés, mert én is hitvitázom.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:43:47

@more:

Elipszilon volt.:P Már a többi topicot se olvasod?:P

Roxvox 2009.01.27. 16:47:35

Köszi more, hogy színesebbé tetted a posztot :)))))))))

more 2009.01.27. 17:13:13

nem vagytok viccesek aaaam....!!!!

Liberté_73 2009.01.27. 17:22:25

oh! Én kérek elnézést.
Csak, gondoltam, olyan fura, hogy mást fikázni meg jólmegmondani azt nagyon megy, az LY / J ügyet meg nem vágod, holott az elég béziksztaff.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 17:30:34

@Liberté_73:

nincs harag csak kurva uncsi arról olvasni több kommenten keresztül hogy Fertő tó VAGY Fertő-tó.

Ráaádásul a kommentben lehet hiba, nem szoktam átfutni ..beírom oszt megy ...

sebien 2009.01.27. 17:39:25

Csak egy kérdésem lenne a témával kapcsolatban: Miért személyesen vitte házhoz Sztojka a számlát és a határozatot? Hogy ne legyen hivatalos nyoma a kipostázásnak? És ha jól látom, a számlán az áll, hogy eredeti egy példány, tehát tényleg nyugodtan dobhatná a kukába azt a szart.

Roxvox 2009.01.27. 17:41:47

@sebien:
Sztojka a pénzbehajtó :)

Valaki más 2009.01.27. 18:58:42

@zero: szerintem ha karambolozol, kivágnak. Aztán ha kiderült, hogy Te hibáztál, akkor igenis küldjék a számlát neked vagy a biztosítónak. Nekem nincs kedvem más maromságait finanszírozni.

(Most nincs így, de vannak helyzetek, amikor a törvény megengedné, csakhát...)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 19:00:51

@Valaki más:

Te teljesen biztos vagy ebben?

Valami link, törvény, jogszabály?

Hogy a vétkes fél fizeti a mentsé költségeit ...

Bagyó Sándor 2009.01.27. 22:06:03

Tisztelt Olvasó!

Ma kaptam egy mailt, amelyben a bejegyzés címe volt. Elolvastam. Megdöbbentő! Úgy érzem magam, mint akit fejbe vertek. A Concorde és egyik tagja: Sztojka András számomra és számunkra (VMSZ: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata) nem ismeretlen. Az ilyen személyek és csoportosulások (mint a Concorde és Sztojka) súlyos erkölcsi károkat okoznak a mentéssel foglakozó szervezeteknek, függetlenül attól, hogy hívatásos vagy önkéntes mentőkről van szó. Rengetek furcsa ügye van a fenti táraságnak. A legnagyobb veszélyforrás a személyiség zavar. Beteges, szerepjátékban élő, hovatovább közveszélyes az ilyen viselkedés. Megtévesztő és nem közszolgálati. A kérdés az, hogy ki ébreszti fel (állítja le) az ilyen tevékenységet folytató személyeket. Bízom abban, hogy közös fellépéssel rendet lehet teremteni. Javaslom, hogy a Concorde képezze tagjait, és európai módon tevékenykedjen.

És végezetül: egy civil, önkéntes mentőcsapat ne használjon hatósági szakzsargont, mert megtévesztő és káros. Aki ténylegesen segíteni akar, az találja meg a helyes szerepét, feladatát és kellő alázattal álljon be a sorba, segítse a bajbajutottakat és a hatóságok munkáját, de ne keverje össze a szezont a fazonnal.

Még mindig nem kapok levegőt a döbbenettől.

Bagyó Sándor

Valaki más 2009.01.28. 10:05:41

@zero: egészen konkrétan a megjegyzés nem arra vonatkozott, hogy a vétkes fizessen, hanem hogy bizonyos beavatkozásokért lehet pénzt kérni. (de keresem a pontos hivatkozást)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.28. 10:10:45

@Bagyó Sándor:

Igen, a Lánglovagok fórumán is nagy a felháborodás, mert az átlagmeber nem mtud külnbséget tenni mentőcsapat és mentőcsapat között, ezért kell az ilyet csírájába elfojtani ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.28. 10:12:00

@Valaki más:

Igen, de ez nem lehet hasraütés szerű, ad-hoc dolog, tehát vmi törvényben, jogszabályban PONTOSAN körül kell lennie határolva, hogy KI és MIÁRT kérhet pénzt ...

Perillustris 2009.02.01. 19:07:49

@zero: Az, hogy mi árt, teljesen más lapra tartozik. :)

süti beállítások módosítása