Skip to content


       Szűrés lista

Lenyúzzák az utolsó bőrt is - A Gyurcsány-csomag

"Néhány napja a lengyel zloty jobban gyengült a forintnál. Aznap a lengyel kormány azonnal kiadáscsökkentéseket jelentett be." - egy hír a múlthétről.

Nos, a Gyurcsány Ferenc is villámgyorsan reagált a válságra, és hogy a 7 évi MSZP-SZDSZ kormányzás totálisan tönkretette Magyarországot.

Pár hónap alatt összeraktak egy "csomagot", ami július 1-től lép(ne) életbe. Ha holnap lépne életbe, talán már az is késő lenne. De így lehet, hogy az már késő lesz, lehet, hogy az ország addig nem húzza ki ... 

1, Július elsejétől 1,7 millió forintról 2,2 millió forintra emelkedik az szja alsó sávhatára, az adókulcs 18-ról 19 százalékra nő, míg a felső kulcs 36-ról 38 százalékra. Az ez évi adóbevallásokat két kulccsal és két sávhatár alapján kell kiszámítani. A személyi jövedelemadó alsó sávhatára 2010-ben tovább nő, 3 millió forintra.

2. Szűkülnek, illetve megszűnnek az adókedvezmények: a béren kívüli juttatásokat megadóztatnák, például az üdülési csekket, étkezési utalványt és az iskolakezdési támogatást. 

3, Kétkulcsossá válik a most 29 százalékos munkáltatói tb-járulék. A minimálbér kétszereséig, vagyis 143 ezer forintig a munkaadóknak 24 százalékos járulékot kellene fizetniük, e fölött maradna a 29 százalékos kulcs. 

4, Jövőre egységesen 24 százalékos lesz a tb-járulék. Nem változik az 1.950 forintos eho, de megszűnik a két különadó.

5, Július 1-től 3 százalékkal 23 százalékra emelik az áfát.

6, Július 1-től 5-7 százalékkal nő az üzemanyag, az alkohol és a cigaretta jövedéki adója. 

7, Adóalapot növelő, de nem adózó jövedelemmé válik a családi pótlék, az anyasági támogatás, a gyes és a gyed. A bruttósított juttatások 19 százalékkal adóznak, vagyis az alacsony jövedelműek ugyanannyit kapnak majd, mint eddig, de az átlagbér felett keresőket már érinti az elvonás. A gyednél ezentúl nem fél, hanem legalább egy éves biztosítotti viszony szükséges a terhesség előtt a jogosultság megszerzéséhez, és azt ugyanolyan hosszú ideig - de legfeljebb két évig - kapja az érintett, amilyen hosszú ideig fennállt a terhesség előtti jogviszony. 

8, 2010-től a társasági adó 16-ról 19 százalékra emelkedik és szélesebb alapra vetik ki.

9, Szintén 2010-től a már 80 ezer forintban limitált 13. havi öregségi nyugdíj beépül a havi járandóságba, a később visszavonulók pedig nem is kapnak. 

10, Fokozatosan emelik a nyugdíjkorhatárt: a mai 62 évről 2016-tól nyolc év alatt 65 évre. Évente négy hónappal lenne magasabb a korhatár

11, A nyugdíjszámításnál alkalmazott svájci indexálás pedig kiegészülne még egy elemmel: az éves emeléseknél figyelembe veszik a GDP alakulását is.

12, A vagyonadót szintén fokozatosan vezetik majd be, vagyis a jelek szerint idén ezzel még nem kell számolni, de az is biztos, hogy nem várnak 2016-ig a bevezetésével.

Nos, gyorsan átfutva mindenki próbálja meg saját magára vagy a családjára kivetíteni a ezeket a pontokat. Íme, a nagy adócsökkentő és gazdaságélénkítő csomag!

Sírni támad kedvem.

Aki rendesen, becsülettel, "fehéren" dolgozik, bérből, fizetésből azt újra és újra megnyúzzák.

És mindezt miért? Mert a kiadási oldalhoz megint nem mert hozzányúlni az MSZP és Gyurcsány. De nem tökmindegy már nekik? Választást nem fognak nyerni. A Fideszt nem engedik beleülni a "jóba"? Remek, felelős magatartás. Látszik, hogy csak a haza sorsa lebeg a szemük előtt. Végül is, ha belegondolunk abba, hogy a 80-as években már egyszer tönkretették az országot, de a bamba nép ezután is háromszor (!) is megválasztotta őket, akkor simán lehet még miniszterelnök Gyurcsány...

Egykulcsos, alacsony adókulcs helyett emelés. Csak a bérből, fizetésből élőket érinti. Köszönjük!  

Cafetéria megadóztatása. Csak a bérből, fizetésből élőket érinti. Köszönjük!  

A családi pótlék, az anyasági támogatás, a gyes és a gyed bruttósítása azoknak, akik átlagbér felett keresnek. Vagyis jó sokan. A bodzaszedők gyárhtatják továbbra is futószalagon a porontyokat, jön továbbra is a "családi pénz". Köszönjük! 

A 13. havi nyugdíj "elvétele". Hát ez a Gyurcsány legnagyobb és legmocskosabb bűvésztrükkje. A 3 millió nyugdíjas továbbra is megkapja, csak a 80 ezer forintot szétosztják 12 hónapra, és hozzácsapják a havi nyugdíjhoz. Vagyis a kiadási oldal megint nem csökken! 3 millió * 80 ezer = 240 milliárd forint, évente! Köszönjük!

Aki nyugdíjba megy jövőre, az már nem kap 13. havi nyugdíjat. Ez évi 100 000 embert érint, vagyis 8 milliárd forintot spórolt a kormány, legkorábban 2011-ben! nagyon sokat segít a mostani helyzetünkön! Köszönjük! (Zárójeles megjegyzés: az APEH-dolgozók idei jutalma 16 milliárd.) 

Vagyis a dolgozók 200 milliárd forinttal támogatják meg a munkahelyeiket. Ugyanis velünk fizettetik meg azt a 200 milliárdot, amit meghagynak a cégeknél. Köszönjük! Nem is vágytam másra, hogy kevesebb pénzt vigyek haza, és abból még kevesebbet tudjak elkölteni a magasabb áfa miatt. Köszönjük!

Kiadáscsökkentés: nincs.
Adócsökkentés: nincs.
Gazdaságélénkítés: nincs.

Az államcsőd és az IMF a nyakunkon. Nem értem, hogy miért nem látja be mindenki: ez a kormány, ez a garnitúra CSAK erre képes. Semmi baj sincs ezzel. Hiszen ha engem kineveznének vezérigazgatónak a céghez, pár napig örülnék, úgy tennék mintha értenék hozzá, bevetnék mindent. De amikor már elfogynak a trükkök százai, és az egész céget, emberek ezreit veszélyeztetném, csak belátnám, hogy ez nekem nem megy. Nekem ez nagy falat. Meghaladja a képességeimet. És nem csinálnám tovább.

De van egy tökös legény ebben az országban, aki immár 5 éve nem látja be...

Köszönjük Miniszterelnök úr!

És hadd idézzek egy klasszikust: 'Húzz el a picsába, Feri!'

Természetesen minderre van magyarázat, nézzük, hogy mit ír erről a Miniszterelnök Úr a blogján:

"Ha úgy tetszik, az elmúlt évtized kultikus filmje a Mátrix némely elemét láthattuk a gazdaságban érvényesülni, vagyis hogy a virtuális világ nagyrészt átvette a hatalmat az élő, tárgyiasult világ fölött. Most majd újra a valóságos lesz a domináns. Bár ez - hogy a filmeknél maradjak - minden bizonnyal nem jelenti a visszatérést a Várkonyi rendezte Egy magyar nábobhoz, és azon is csodálkoznék, ha az a fajta melankolikus édesség jellemezné a jövőt, ami mondjuk, az általam egyébként kifejezetten kedvelt Hugh Grant filmekből árad."

 

Címkék: politika közélet gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr13946114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.16. 14:07:54

@redriot77: Nincs látszat kormányzás pár évig. Ha az euró így megy tovább felfelé akkor semmilyen imf hitel nem segít rajtunk és max 2-3 hónapunk van hátra.

kulup 2009.02.16. 14:08:15

@mind2: Rosszul számoltál, progresszív adózás van, csak a 2,2 M feletti részből vonnak 38 %-ot.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.16. 14:09:12

@derelyegrádi szellem: Egy veszprémi haver mesélte, hogy a rendőrök 40perc alatt értek ki. Pedig nincs messze onnan a rendőrség.
Ez az egész a magyar rendőrség impotenciáját mutatja

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.02.16. 14:11:36

Vagyis a kiadási oldal megint nem csökken! 3 millió * 80 ezer = 240 milliárd forint, évente! Köszönjük!

Látjátok, ezért nem értitek mi folyik itt. Ez nem 240 milliárd forint kiadás, hanem 3 millió szavazat.

Vegyük észre, hogy Ferkóék NEM hülyék, PONTOSAN tudják mit csinálnak. Egyszerűen mások az érdekeik, mint az istenadta népnek. Megkockáztatom, hogy kifejezetten ellentétesek az érdekeink.

Azt még én is látom, hogy ezt a szarkupacot +4 év kormányzással nem lehet visszahozni a latrinából, tehát - gondolom - az lehet a forgatókönyv, hogy veszítsék el a választásokat, a Fityesz legyen kénytelen bevezetni a brutál megszorításokat, és akkor a következő választást majd megint ők nyerik. Hogy addig kompletten hazab*sszák az egész országot... hát istenkém, járulékos kár.
És itt lehet a probléma, hogy ezek a seggek még elhiszik, hogy igenis nyerhetnek 2010-ben. Ezért megy csak a maszatolás. Arra gondolni sem merek mi lesz, ha mégis meglesz nekik 2010. Nyilván az előző okok miatt továbbra is menni fog a maszatolás, nehogy megint veszítsenek.
Jobbikot a parlamentbe, nyerjenek, szorítsanak meg, 2014-ben ígyis-úgyis kiesnek, nem lesz veszítenivalójuk, nem fognak félni.

derelyegrádi szellem 2009.02.16. 14:13:03

@Noname Cowboy:

Maga a rendőrség nincs messze. De nem biztos hogy rendőrségről jöttek, mert ugye akkor össz-vissz 4 (négy ) rendőr volt szolgálatban egész Veszprémben.

kulup 2009.02.16. 14:16:18

Azt nem értem, hogy kinek érdeke fenntartani a jelenlegi adózási rendszert ? Miért nem lehet eltörölni a f@szba azt a sok kib@szott kedvezményt, cserébe egykulcsos adót bevezetni? Miért 30 oldal egy adóbevallás, a magyarázat meg 300 ? Kinek az érdeke ez ???

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.16. 14:19:52

Ha államcsőd lesz és esetleg valaki el akarja majd venni a lakásomat, azt biztos, hogy lebodzaszedőkésezem. Ezt kib@szottul komolyan mondom.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.16. 14:21:54

@derelyegrádi szellem: Azért ha jártál Veszprámben tudod, hogy éjjel nem kell 40 perc kersztülautózni a várost. Nem egy NY City.

ez meg LOL
A librálisoknál az internet verseng Gyurcsánnyal

Az SZDSZ a laptop használatban erős, Gulyás József például az Index parlamenti tudósítását olvassa, majd a Hírkeresőn nézelődik, Kóka János, ahogy Gusztos Péter is, szintén a képernyőbe mélyed.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.16. 14:24:01

@Noname Cowboy: és mit néznek? meleg-pedo pornót? az lenne olyan igazán szadeszes...

elhatárolódás helyett inkább egy CIGIT!! :))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.16. 14:27:12

"Gyurcsány: Nem fogjuk tudni garantálni a nyugdíjasok nyugdíját, ezért új szabályokat kell alkotni. Olyanokat, amelyek nem veszélyeztetik a jelenlegi nyugdíjasok, sem a jövőbeni nyugdíjasok nyugdíját. Reform kell, ez három lépésből áll: 1. Építsük be a havi nyugdíjakba a 13. havi nyugdíjat, hogy azt ne lehessen elvenni, mint azt javasolták néhányan. 2. Alakítsuk át a svájci indexálás rendszerét, ami szerint, ha csökken a reáljövedelem, csökkenne a nyugdíj is. Ezért inkább a gazdaság növekedéséhez kötnék a nyugdíjat - ha a növekedés kisebb 2 százaléknál, akkor az inflációval növekedjen a nyugdíj, ha két százaléknál nagyobb, akkor egyre nagyobb mértékben a reáljövedelem növekedése is számítson bele a nyugdíjemelésbe. 3. a nyugdíjkorhatár fokozatos emelése."


mekkora cseles!!!!!!!!!!!!
"1. Építsük be a havi nyugdíjakba a 13. havi nyugdíjat, hogy azt ne lehessen elvenni, mint azt javasolták néhányan"

és tényleg nem lehet majd elvveni KÉSŐBB a 13. havi nyugdíjat, mert az 80 ezer már bele lesz építve a nyugdíjba.

Ez meg?
"Ezért inkább a gazdaság növekedéséhez kötnék a nyugdíjat - ha a növekedés kisebb 2 százaléknál, akkor az inflációval növekedjen a nyugdíj,"

Most -4% a GDP, az infláció meg +3,5%.
vagyis a nyugdíjak nőjjenek 3,5%-kal ?!?!

reKorrekt 2009.02.16. 14:30:29

"Olyanokat, amelyek nem veszélyeztetik a jelenlegi nyugdíjasok, sem a jövőbeni nyugdíjasok nyugdíját."

Mondjuk el kéne venni a 13. havi nyugdíjat. A felszabaduló összegből simán finanszírozható lenne az egysávos adózás is.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.16. 14:32:58

De ha eltörlik a kedvezményeket, egykulcsos az SZJA pl 22% és kb 24%ÁFA slussz passz.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.16. 14:44:41

@Korrekt Standartenführer: Dehát elvették a 13. havi nyugdíjat, nem értem a problémád :)

Tarackos Sül (törölt) 2009.02.16. 14:48:45

Én lényegében agyvérzést kaptam.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.16. 14:50:27

@zero: Szuszááá, minnyá itt az államcsőd.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.02.16. 14:52:53

@zero: Hozzon is meg ne is, ruhában is meg ne is, reszeljen fingot meg ne is.
Ah, míly agytevékenységet követelhet úgy tenni, mintha csinálnánk valamit, és közben meg mégsem.
Lemondásokkal teli, néhéz az MH élete, nehéz, nehéz.

rolika 2009.02.16. 14:59:42

@zero: rohadtul aktuálissá vált az argentin poszt!!!

irrelevant 2009.02.16. 15:04:57

@rolika:

Így van, zero, argentin posztot kérünk! Asszem a szlovák modell lehetősége a mai nappal úszott el végleg, marad az argentin (jobb esetben az orosz) modell.

mind2 (törölt) 2009.02.16. 15:08:00

@zero:
Tényleg kéne az argentín poszt, legalább TANULNÁNK és ötletelnénk egymástól. Többen okosabbak vagyunk, lécci ::)))

monstress 2009.02.16. 15:08:49

Bocsánat, van egy bamba kérdésem. Miért nem lehet egységes, szociális nyugdíjat bevezetni - egy normálisabb megélhetési szinten, és ezenfelül a munkáltatói nyugdíjakkal lehetne elkényeztetni azokat a sokakat, akik többet tettek a tarisznyába. Ha meg nagyon elkényeztetik õket a volt munkáltatók, akkor meg ne kapjanak a cociálisból.
Nálunk jobb helyeken ez teljesen bevált, és nem keletkezik társadalmi feszültség a "nyuggerek" és a többi közt.
Vagy nem az acél?

mikike 2009.02.16. 15:13:05

GYED mellett lehet dolgozni, ha az illető szerzői joghoz kapcsolódó tevékenysget végez.

@laspalmas: az ovi helyzet megyei jogú városban is ugyanez. A nagyobb gyerek idén nyáron 5 éves lesz, tehát remélem h idén már felveszik merthogy kötelező leszen...

reKorrekt 2009.02.16. 15:17:19

febr. 16. 15:07
"Ja, és nagyon fontos, tette hozzá Török, hogy mindenáron megvédi a bal a nyugdíjasokat."

Inkább az annyuk picsáját basszák telibe a bal oldaliak.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2009.02.16. 15:17:57

Szörnyű kilátások. Hanyadik Gyurcsány-csomag is már ez? És hány lesz még?

Ha ez vigasztal valakit, az IMF is csődközeli állapotban van, a minap kényszerültek felvenni ők is kölcsönt a japóktól.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.02.16. 15:21:02

szeretnélek benneteket tájékoztatni arról, hogy a 80 feletti nyugdíjasok nyugdíja nagyjából 30-35 ezer forint, és a 64 éves anyám 40 ezret kap.
tőlük nem sajnáljátok a 13. havit ugye?

mondjuk tudok olyan apehosról, aki 170-et, de nem az apeh nyugdíjas a többség.

Héttörpe (törölt) 2009.02.16. 15:29:51

"Most majd újra a valóságos lesz a domináns."

Igen Fletó. Észre fogod venni hamarosan.

rolika 2009.02.16. 15:30:45

@Lukrécia Bögre: én egy "különleges" környéken lakom. van a közelünkben egy hungarikum-gyár (ami csak vergődik), plusz egy csomó bánya is (többsége csak volt). felénk a 170-es nyugdíjat a szakmunkások kapnak, gyakorlatilag nem is ismerek olyan nyugdíjast, akinek 150 alatt lenne a járandósága.
mondjam, vagy el tudod képzelni, mennyire k.rvára idegesítő, bosszantó, demoralizáló pofátlanságnak tartjuk mi, güriző fiatalok ezt?

én egyébként 80ezerben maximalizálnám a nyugdíjat, és nem lenne 13. havi. aztán tüntessenek

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.16. 15:38:06

@monstress: "Miért nem lehet egységes, szociális nyugdíjat bevezetni - egy normálisabb megélhetési szinten, és ezenfelül a munkáltatói nyugdíjakkal lehetne elkényeztetni azokat a sokakat, akik többet tettek a tarisznyába."

Azért, mert akkor az összes segélyes rohadék is kapna szociális nyugdíjat, pedig életükben egy kibaszott percet sem dolgoztak. A nagy lófaszt azt kapjanak.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.16. 15:39:05

@Lukrécia Bögre: Annyi nyugdíjat kap amennyit betett a közösbe, ez van.

derelyegrádi szellem 2009.02.16. 15:39:34

@pina_csaba:

Hát egy remélem még lesz, de ekként:

Bármelyik fegyintézet, folyósó:

Foglár: - Gyuuuurcsáááány! Csomaaaag!

jozicsenko 2009.02.16. 15:40:49

@monstress: nem cél:

a cél a szavazat maximálizálás

hogy a fakkkkba van, hogy az áltag nyugdíj 80e Ft, az átlag jövedelem meg 140e?

kb 2 millió ember keres érdemben szja-t, a többi vagy minimálbéres vagy közalkalmazott

a nyugdíjasoknak a magasabb nyugdíj jár, a cigánynak a segély, nekem a pofám

kötelessége itt csak az adófizetőnek van : neked meg nekem

@Lukrécia Bögre: igen, ez a kérdés, hogy jön ki, ha nem adják ki a móduszt? (nem a számtani átlag kell, hanem hogy kb hol van az a pont, amit a legtöbben kapnak - szerintem 50 körül lehet-
de mert a volt katonák, rendőrök, és pártfunkcik 200 felett kapnak, igy könnyen kijön a 80as átlagnyugdíj...)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.16. 15:41:11

@rolika:

Előbb még jön egy ukrán poszt holnap.
Után Argentína...

Tanulságos lesz ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.16. 15:43:22

@Lukrécia Bögre:

Nos, ez azért nem így van ...

Az átlagnyugdíj olyan 100 ezer körül van ...

Vannak akik nagyon keveset kapnak. De miért? Mert ennyit dolgozott / fizetett be.

És vannak, akik nagyon sok nyugdíjat kapnak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.16. 15:46:15

Lendvai for Prezindent!

Ez nem megszorítás, az áfa.emelés az semmiség, de az Orbán-kormány idején ...

"Védelem és kitörés, ezek a leggyakoribb szavak a válság kapcsán, mondta Lendvai Ildikó (MSZP), aki szerint cselekedni kell. Nem ért egyet azzal, hogy megszorítások jönnek, a költségvetésnek ugyanis nincs pluszbevétele a mostani intézkedésekkel. A 3 százalékos áfa-emelés egy adott családnak maximum 5 ezer forint pluszterhet jelent. Igaz, hogy Magyarország nem volt jó állapotban, amikor a válság elérte, csakhogy a 2008-as foglalkoztatottsági szám magasabb, mint az Orbán-kormány minden egyes éve. "Mérj, mielőtt vagdalkozol!" - javasolta az ellenzéknek."

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.02.16. 15:47:07

@rolika: Jogos.
Az öregségi nyugdíj egy főre számított összege 2008 januárjában közel 87 500 forint volt, szóval egész nyugodtan lehetne maximalizálni 80.000 pénzben, és maradna az állam zsebében 3Mx7.500 = 22.5 milliárd évente, ami nem sok, de ha átszámítsuk rendőrfizetésbe, vagy lélegeztetőgépbe, mindjárt jobb lesz.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.16. 15:47:27

Gyerekek, ez tényleg hülye?

Tényleg poénkodni merészel?!

"Hemingway-jel nem vitatkoznék, de gyanítom, hogy az idézet még azelőtt került az elnökasszony lapjára, hogy beszédemet hallotta volna - kezdte válaszát Gyurcsány Ferenc. "Navracsics úr! Megtörtem beszéde súlya alatt. Belátom, hogy én személyesen állok a II. világháború óta eltelt legnagyobb munkanélküliség-növekedése mögött az Egyesült Államokban. Gyurcsány a hibás. Donald Tusk is kétségbeesetten hívott, hogy kiderült, hogy jóban vagyunk, ezért a lengyel zloty is zuhanni kezdett. Merkell asszony hívott októberben, mondtam is neki Kancellárasszony, figyeljen, elviszem én a balhét, vegyen fel annyi hitelt, amennyit akar. Az EU legutóbbi miniszterelnöki vacsoráján - ahogy elnézem a politikai karrierjét, maga is járhat majd ilyenre, szegény Magyarország - mondom az ír miniszterelnöknek, hogy van egy frakcióvezetőnk, a Navracsics, aki mindig az ír csodával példálózik.""

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.16. 15:47:45

Hja amúgy azt hozzátenném, hogy kéne egy normális rendszerváltás, ami abból is állna hogy a volt mszmp tagok, munkásőrök, ávh-sok, ügynökök, besúgók lófaszt kapjanak ne nyugdíjat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.16. 15:48:37

Mesterházy Attilia LOL

"az MSZP programja olyan koherens, hogy nem csak a pénzügyi egyensúlyt állítja helyre, hanem a jövőbeni versenyképességnek is megágyaz, sőt kezeli a válság akut tüneteit, azaz segít megőrizni a munkahelyeket is."

Mi a tököm folyik a Parlamentben? Minden bekattant ?!

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.02.16. 15:50:27

@zero: "Vannak akik nagyon keveset kapnak. De miért? Mert ennyit dolgozott / fizetett be."

"rendszerváltáskor" vagy mi volt az, úgy nullázták le a kedves elvtársak a TB kasszáját, hogy azóta is nyögi az ország. A többi állami kasszáról nem is beszélve.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.16. 15:50:47

@zero: Nem kattant be, nyomják a szöveget a birkáknak. Szavazóbázis megtartás folyik éppen.

derelyegrádi szellem 2009.02.16. 15:53:47

@zero:

Annyit kérdeznék a dártányán arcszőrzetű attistól:

Ha az Mszp programja ennyire kib..ott koherens, meg minden, akkor hogy a ku-va anyádba juthattunk idáig? Hmmm?

rolika 2009.02.16. 15:55:40

@zero: nálam ez top b.sszameg:

"Mesterházy Attila szerint a fő mondanivaló hogy a szocialistáknak van egy programjuk, a Fidesznek meg nincs."

nokomment

jozicsenko 2009.02.16. 16:00:16

jap, mai nap poénja: reggel, hírek, bumeráng (nem épp jobboldaliak :-) )

... Ma ismerteti Gyurcsány Ferenc a 8. csomagját...

már nincs szépítés, bár jó hogy legalább ők nyilvántartják, hányadik a sorban, én ott tartok, hogy a lemondását is csak akkor hiszem el, ha pórázon viszik utána el...

reKorrekt 2009.02.16. 16:01:58

@rolika: azért ezeknek a pofátlan nyugdíjaknak nagyon utánajárnék hogy hogy jöttek ki.
veres meg elmehet az anyucikájába az összes törvény álal előírt apeh jutalmával együtt. még a legutolsó titkárnő is kapott fél millát.
fasza

derelyegrádi szellem 2009.02.16. 16:05:42

@jozicsenko:

vagy már oda is eleve úgy hozzák....

Plutonic 2009.02.16. 16:05:55

Lesz itt még bőr.....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.16. 16:09:15

mszp.hu főoldal:
"Újabb hét telt el anélkül, hogy a Fidesz érdemi javaslatot fogalmazott volna meg a globális gazdasági válság magyarországi hatásainak enyhítése érdekében. Az ellenzéki párt ehelyett sajtóhíreket olvas a tájékoztatóján és megalapozatlan, demagóg ötletekkel próbálja elfedni, hogy nincs programja a munkahelyek és a vállalkozások védelmére."

Attól eltekintve, hogy a Fidesz valóban nem jó semmire, kurvára nem az ő dolguk programokat kidolgozni, hanem a kormánypárté!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.16. 16:11:12

@mikike:

Klára asszony meg olyan magától értetődően mondja, hogy a magyar nők elkényeztetettek (!), évekig otthon maradnak a gyerekkel. Méltó párja a férjének.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.16. 16:13:04

@derelyegrádi szellem: két szót mondok: Világgazdasági Válság. De ha ez neked nem elég: Patásördög Zorbán...

Mert ugye ez a kettő külön-külön is nemzethalál, de így együtt...

Azt már többen, többször is megkérdezték az agybarmoktól, hogy mégis mi a büdös kurva anyjában akadályozza az ellenzék a nagy vezírt (mert ugye az JollyJoker, hogy a "fontos" törvényeket ezért nem lehet megszavazni...), tekintve, hogy a törvények nagyobb része MÉG MINDIG NEM 2/3-os...

derelyegrádi szellem 2009.02.16. 16:22:45

@Seduxen:

Köszi így világos. Különösen a patásördög mesterkedései lehetnek ütősek.

Mondjuk én nyugodt vagyok mert a Vágó Úr megmondta, a kormány jól végzi dolgát, és a Vágó Úr olyan okos ember biztos jól tudja, mint azokat kérdéseket a tv-ben, és neki még segítség se kell, mint annak a sok hülyének aki ott szok' játszani....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.16. 16:24:32

@laspalmas: óóó, ne basszá fel még Te is...

kívánom neki, hogy miközben egy farfekvéses mutáns tarajos sül családot hoz a világra, permanensen hányjon szögesdrótot... áááá...

elég is volt belőletek mára, inkább megyek haza.

cikkhájl, szebb jövőt, Kitartás, meg miegymást!

mikike 2009.02.16. 17:06:59

@laspalmas: talán megkérdem nem akar-e bébiszitykózni, h én közben tudjak dolgozni.

Azt meg végképp nem értem, h az évi bruttó 3M forint miért számít magas jövedelemnek???...

Humgor 2009.02.16. 17:13:31

ELÉG VOLT!!!!!!!
utcára,utcára!!!!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.16. 17:28:38

@Humgor:

Milyen lelkes és agilis még valaki....

szmoker (Homo Trollicus) 2009.02.16. 17:49:11

Mennyibe kerül vajon egy osztagnyi leszerelt Spetznaz black-ops srác 1-2 napra, "high profile" feladatra?

Béla az állat 2009.02.16. 18:06:12

Valaki véget vethetne már gyurcsótányunk és sleppje szenvedésének. Sajna, hiába buknak jövőre orbitálisat, a gazdaság szétkúrva, az elvtársak meg iszogatják a koktélt a Bahamákon...tényleg össze kellene dobni a pénzt egy-két profibb sniperre, aki koktélospoháron keresztül loccsantja ki a tetves agyát a szemét élősködő, korrupt, felesleges moslékoknak.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.16. 18:10:28

304,283 az € ha erdekel valakit, igaz a post 12 orakor irodott, azota el telt egy kis idö

szmoker (Homo Trollicus) 2009.02.16. 18:19:38

@Béla az állat: "Valaki véget vethetne már gyurcsótányunk és sleppje szenvedésének."

Ez nem szenvedés, hanem ámokfutás.
A veszett kutya is ilyen, azt le szokják lőni.

Meg a dúvadat is.

Kisebb kártevőket mérgezni is lehet.

jozicsenko 2009.02.16. 18:39:55

@mikike:

nézd kérlek, a teljes ratkó korszak megy nem sokára nyugdíjba: őket akkor szocializálták, amikor mindenki kb ugyanannyit keresett, a fönök fizetése nem volt sokkal több az átlagnál, a lusta nem keresett csak sokat - majd jött a rendszerváltás, ami után jópár embernek sikerült sok minden, csak épp nekik nem

ha azt nézed, hogy az átlagnyugdíj 80e Ft nettóban, akkor az alig 1 milla egy évre

ehhez képest a 3 milla krözüsi összeg, s hiába bruttó, hiába lesz a nettója kb a fele, az egységnyi agyú harcinyugdíjas nem látja, nem törödik vele: az a fontos, hogy a gáz árát ne emeljék és ő kapjon annyit, amennyit akar, mert a szavazat pont annyit ér, mint a tied, a mostani adófizetőé

(a nyugdíjasoknak: igen, ők építették fel az országot 45 után, de most ők teszik tönkre, vállvetve a másik szavazógépbandával...)

jozicsenko 2009.02.16. 18:41:31

ehhh, kimaradt pár vessző és szóköz: a lusta nem keresett sokat, csak eleget a kényelmes élethez, stb

monstress 2009.02.16. 18:49:14

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
Nem tartalmazná a javaslatom azokat, akik nem dolgoztak. Vegyük pl. Dániát. Min. 25 év munkaviszony után jár a "népnyugdíj" egy bizonyos foka, ami 40 év után válik teljes értékûvé. Ha munkáltatód kötelezõ nyugdíjpénztári befizetései (szakszervezetenként változik a megállapodás, ami nem csupán a szakszervezeti tagokra, hanem az ágazaton/munkahelyen belül dolgozókra egységesen vonatkozik), lehetõvé tesznek egy bizonyos megélhetési színvonalat, akkor az a népnyugdíjból levonásra kerül - vagy teljesen feleslegessé teszi azt. Ha még további, magánnyugdíjpénztári befizetéseid is voltak, az tovább csökkenti, ha van még mibõl. Eredmény: vannak gazdag nyugdíjasok, de nincsenek szerencsétlen nyuggerek, akiknél még a cigányok (=többnyire muszlim, többnyire tartósan munkanélküli, gettósodó szociális eset bevándorlók) is jobban élnek.
És akkor talán elkerülhetjük a lófiszezést :)

derelyegrádi szellem 2009.02.16. 19:05:04

@belzebubó:

"A tavaly ősszel megnyitott nemzetközi hitelkeret kapcsán rögzített valamennyi gazdsaságpolitikai kötelezettséget teljesített Magyarország - jelentette ki a mai pénzügyminisztériumi sajtótájékoztatón James Morsink."

Különös mondat azok után, hogy gyurcsány meg veres annak idején egymást túlkiabálva magyarázták, hogy az IMF semmilyen feltételt nem támasztott a hitelkeret megnyitásához. Csupán azért kapták mert jól tették a dolgukat. Ahhhha.

derelyegrádi szellem 2009.02.16. 19:11:56

Meg ez is:

"A magyar kormány teljesítette az IMF hitelszerződésben vállalt feltételeket - erősítette meg James Morsink,"

Eddig úgy volt, hogy szerződés sincs. gyurcsány elfelejtett szólni ennek a Morsinknak, hogy ő (meg a veres) azt hazudta, hogy nincs szerződés, nehogy meg kelljen mutatni.

belzebubó 2009.02.16. 19:28:28

@derelyegrádi szellem: milyen feltételről beszélsz? :-))
"Magyarország erős, szuverén, esetében meg sem próbáltak ilyet "

derelyegrádi szellem 2009.02.16. 19:34:58

@belzebubó:

Fuuu, tudtam én, hogy ez a Morsink hazudik nem a feri meg a jani, mert ők olyat nem szoktak, meg érdekük sem fűződik hozzá! :-).

GrindDragon 2009.02.16. 19:41:51

Ismét gratulálok ahhoz, amit sikerült ennek a csodálatos embernek és pártnak kiszarnia magából. Szopassuk meg még utoljára az összes embert, aki tisztességesen, becsületesen dolgozik, és nem tud mutyizni vagy sikkasztani itt-ott egy kicsit. Jövőre meg nyerjük meg a választást megint a nyuggerekkel és a semmirekellő ingyenélő csürhével. Utóbbiakat, és az egész vörös pártot szeretném lámpavason látni, vagy a Dunában (bár szegény folyónk nem biztos, hogy ekkora mocskot még elbírna). Elhatárolódom ettől az egésztől...

Roxvox 2009.02.16. 19:48:15

@mind2:
A 38%-os adó, csak a 2.200.000 Ft fölötti részre vonatkozik.

Roxvox 2009.02.16. 19:51:19

@mind2:
Bocsi nem olvastam még végig, kulup már leírta.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.16. 20:01:22

tegnap este lefixáltuk a zasszonnyal, hogy ha ez a garnitura 2010-ben újra többségbe kerül, akkor mi családilag (2+2) lelépünk. de a mai produkció után szerintem nem várunk addig.

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2009.02.16. 20:28:07

a jo "qrta" edes jo szulejet ennek az "elbaszarintott" magyar kormanynak!!!!

egyebet nem tudok mondani... azaz tudnek de teljesen felesleges.
Menjetek kulfoldre magyarok!!!!!!!!!

Tilcsák Bea (törölt) 2009.02.16. 20:58:25

"Gazdaságélénkítés: nincs"

Ezt javítanám. Gondolom, ide érted a munkahelyteremtést is, mivel nem írtad külön.
Vannak munkahelyteremtő és munkahelymegőrzést elősegítő pályázatok.
Nem védem az illető urat (gyk. ME), csak a tények kedvéért: nézz utána ezeknek az intézkedéseknek és mutasd meg azt az oldalt is.
Segítségül néhány kulcsszó:
'Megőrzés', 'Munkahelyteremtés', 'Munkába'

Tilcsák Bea (törölt) 2009.02.16. 21:02:20

@rolika: jójó, de én csak egyet kérdezek: kit lópikulát tudsz a helyére tenni? a választásokon ugyanez a gárda lesz, nemtökmindegy, milyen színekben?
maximum ha mást választunk meg, elvesztjük azt a pár évet, amíg ők is megszedik magukat.
mert ugye egy új kormány mindig azzal kezdi, hogy "jaj, nem tudunk mit csinálni, bírjátok ki, míg az előző csapat szarát rendbetesszük"
ergo, tovább szopik a magyar nép.
eredmény: ott vagyunk, ahol a part szakad...

Tilcsák Bea (törölt) 2009.02.16. 21:05:07

@zero: nem tudom, mennyi az átlagnyugdíj.
de az pehes ismerősöm nem dolgozott többet, mint az anyám, aki 14 éves kora óta dolgozott.
és azt is bizton állítom, hogy az átlagfizetés az anyámé körül volt a cocializmusban.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.02.16. 21:10:07

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: ez nem igaz. a nyugdíj nem annyi, amennyit betettél a közösbe. a nyugdíjasokat az éppen aktuális kereső réteg tartja el.
nojó, a nyugdíjszámítást a fizetéshez mérik, meg szorzózzák, meg hasonlók.
de sosem fog arányosan kijönni (meg megélhetősen), amíg valakinek a 60/70/80-as évekbeli fizetését is beleszámítják.
85 körül egy pályakezdő fizetés 1900-2500 forint körül volt. sejtheted, hogy nem úgy számítják bele, amennyi az mai értéken lenne.

irrelevant 2009.02.16. 21:17:36

@Lukrécia Bögre: Nem tudom, rolika hány éves, de nem biztos, hogy lesz nyugdíjas, méghozzá emiatt a kormány miatt nem, és az őket támogató jelenlegi nyugdíjasok miatt.

Én elhiszem, hogy a nyugdíj kevés és hogy nehezen lehet belőle kijönni, mégis tele van már a hócipőm azzal, hogy szavazatvásárlási okokból a nyugdíjasok szent tehenek, mindenki más meg le van... Mikor volt legutóbb szó a fiatalokról a napi politikában? Nem is emlékszem...

Ha én nyugdíjas lennék, biztos nem tennék az országnak keresztbe harminc ezüstért...

Rwindx 2009.02.16. 21:46:29

@Lukrécia Bögre: Egy apró adat:
-Nagyanyám 55 éves korában ment nyugdíjba kb havi 80 a nyugdíja. Kétkezi munkás volt.
-Anyám 56 éves, szintén kétkezi munkás 56 éves, kb netto 62 ezret keres, jó esetben 6 év múlva megy nyugdíjba. Szerinted mennyi nyugdíjat fog kapni? 50 ezret?

Csak azért írtam le hogy az arányokat lássuk. 2 milló aktív nem közalkalmazott tart el közel 4 millió nyugdíjast és 800.000 közalkalmazottat. Ez bárki szerint is fenttartható ilyen arányok mellett?

(Mielőtt valaki kihozná irigylem a havi 80 ezres nyugdíjat, én valószínűleg nem érem meg a nyugdíjkorhatárt, előbb halok meg infarktusban vagy agyvérzésben)

Béla az állat 2009.02.16. 22:24:43

@szmoker: Jaja, kismókusokat meg is mérgezhetik, nagymókusokat lámpavasra is köthetik:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.16. 22:33:20

@derelyegrádi szellem:

Nem lehet másolni, úgyhogy csak linkelem, tényleg érdekes egybeesések vannak.:)

www.vital.hu/themes/psyc/borderline.htm

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.16. 23:13:20

@Humgor:

Így is tömegek kerültek már utcára.:-/ Egyáltalán, szagoltál te már valaha könnygázt? Mondjuk CR-t esetleg? Mert nekem momentán elegem volt már abból, hogy 2 és fél éve ezt harsogják nekem, ki is megyek, aztán jó, ha megúszom ép bőrrel, és nem lesz maradandó károsodásom, mert egyeseknek azt jelenti az "utcára", hogy dobáljunk értelmetlenül rendőrt. Remélem te nem ilyen vagy.

Thulsa Doom (törölt) 2009.02.16. 23:50:09

Lárifárivuducsökkentő rigójancsi.

Nekem meg az a programom, hogy minden adófizető munkás kezébe adjanak egy szívlapátot, aztán mindenki csaphat egyet vele. Büntetlenül. Oda ahova köll.

Szavazzatok rám...

belzebubó 2009.02.17. 08:27:43

@zero: az a bizonyos Argentin poszt ma már valóban aktuális lenne, igy 308-as euró környékén,hátha délig még 310 alatt marad. Hátha...

kulup 2009.02.17. 08:49:51

@Lukrécia Bögre: Tévedés, csak 1988-tól számítják be a jövedelmeket a nyugdíjba és valorizálnak , felszorozzák az inflációval.

irrelevant 2009.02.17. 09:20:21

@belzebubó: Avar Jankó megmondta tegnap este, a forint gyengülése a lengyelek számlájára írható, mert a zlotyi rántja magával a forintot.

Az MSZP nem tehet semmiről, csak a balfék polákok meg a gáncsoskodó ellenzék.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.17. 09:54:53

@kulup: kivéve, ha nincs elég "bérezett" napja '88-tól, ez esetben beszámíthat az ez előtti bér is...

Csak nem nyugdíj-szakágazati szakemberhez van szerencsénk?

derelyegrádi szellem 2009.02.17. 10:17:14

@otvospeter:

Avar Jankó régi kedvencem. A már részemről többször hivatkozott tartalom és forma egységére vonatkozó marxi tételt ő is hibátlanul hozza, legalább annyira, mint a Todor Zsivkovhoz megtévesztésig hasonlító Várkonyi Tibor.

Azok a három elemis nájloningkabátos tsz elnökre hajazó szafaládé ujjak pedig egyenesen megbabonázók.

Nézzük a belbecset. Ezt a palit az egyik tv adó mint Ázsia szakértőt mutatta be, majd belekezdett azon dumájába jani, hogy Szingapúrban egypártrendszer van. (Ez - természetesen - nem így van)

De talán legjobb alakítása az volt amikor lefordította Bob Woodward könyvét az iraki háborúról. És ott az ASAP-.ot (gy.k: ez egy betőszó, az as soos as possible rövidítése az amerikai angolban) sikerül egy iraki szervezet nevének tekinteni akként, hogy az amerikaiak ennek politikai szervezetnek kívánják a hatalmat visszadni C.Rice szerint. (a mondat eredeti jelentése az volt, hogy visszadni a hatalmat MINÉL HAMARABB az irakiak kezébe) :-)

Na, a jani ilyen srác (meg a többi is), és kb annyira köszönhető a forint mélyrepülése a zlotyinak, mint amenyire az ASAP egy iraki politikai szervezet, párt bármi..

kulup 2009.02.17. 11:51:09

@Seduxen: Igen, van kivétel, de aki 20 év alatt nem tudott összeszedni elég napot, az ne kapjon nyugdíjat :-)

Nem.

derelyegrádi szellem 2009.02.17. 14:09:55

@otvospeter:

Látod bazmeg ezek a kommancs "szakértők" ilyenek egytől egyig.

mind2 (törölt) 2009.02.17. 14:41:15

@derelyegrádi szellem: avarzsivkov is kopasz nem ?
Küldök egy viccet :
Egyszer Hruscsov felesége anyaszült meztelenül odaáll Hruscsov elé és így szól:
- Nyikita, hadd üljek már fel a nyakadba!
Hruscsov szabódik egy ideig, végül rááll. Az asszony felül a nyakába és így szól:
- Most menjünk a nagytükör elé!
Hruscsov odaviszi és megáll. Ekkor az asszony:
- Na jól van, most már letehetsz!
Hruscsov megkérdezi:
- Mire volt ez jó?
- Csak meg akartam nézni, hogy néznél ki parókában!

picur3ka 2009.02.17. 20:42:37

En meg csak ideznem az egyik klasszikust - mas vonatkozasban tett ugyan - igen hiresse valhat a szoveg:

''Feri, alkalmatlan vagy, a munkád szart sem ér''

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=82948

HZ323F · http://www.hotdog.hu/user_prof.hot?user_id=33417 2009.02.19. 18:33:21

Továbbra is csak ezt mondom: Köszönjük Emese!
És megemlíteném azt, hogy az én főnököm (s gondolom még sokaké) úgy határozott, hogy júniusban változtat a béreken, mert neki nagyon szar lesz az élete, de azt beszopta gond nélkül, hogy nekem milyen k@rva jó lesz majd. Így aztán megkísérli csökkenteni a nettómat.
Köszönöm miniszterelnök úr. Eddig nem tudtam hova tenni a pénzem. Mostmár annyi lesz, hogy le is lehet belőle vonni bátran. Hát normális ez a vezetőség? Ki az, aki ilyen gazdasági helyzetben ilyen változtatásokat engedélyez? Ez kinek jó b@sszus? Ahogy nagyapám mondaná: "A rögeszme diadalmaskodik a józan ész felett"

süti beállítások módosítása