Skip to content


       Szűrés lista

Az MDF Bokrost küldené Európába

A villámgyors köpönyegfordításra képes törpepárt Dávid Ibolya vezetésével ismét egy új nyuszit húzott ki a kalapból. Bokros Lajost kérik fel, hogy legyen a listavezetőjük az EP- választáson.

Ibike azzal indokolta a döntést, hogy "Bokros Lajosnál jobban senki nem ért a pénzügyi gazdasági válság kezeléséhez". Hozzátette azt is, hogy nincs más út, csak az, ha az ország problémáit ismerő és megoldani kívánó racionális emberek összefognak.

Hát összefognak ők is. Hol az MSZP-vel, hol Lengyel Zoltánnal, most meg Bokrossal. Mikor hogy hozza a szükség. Beijedtek, hogy elúszhat minden, eltűnnek a süllyesztőben, próbálnak hát egy ismert névbe kapaszkodni. Mivel most mindent a válságra lehet fogni, gazdasági szakembert választottak erre a célra. Azt az embert, aki az ország legnépszerűtlenebb embere volt a csomagja miatt.

Bokros Lajos még nem nyilatkozott, hogy elfogadja-e a felkérést. Mindenestre az 55 éves ex-pénzügyminiszter vezérigazgatói megbízatása január elsejével lejárt a CEU-n, tehát idejébe és önéletrajzába simán belefér egy kis EU-s politizálás.

Dávid Ibolya meglehetősen optimistán néz a jövő elébe, úgy számol, hogy legalább(!!) két képviselőt küldhetnek majd az Európai Parlamentbe. Az első Bokros lenne, a második Olajos Péter. A kalapkirálynő szerint egyébként nem jelenti pártja balra tolódását az, hogy a Horn-kormány exével kívánnak lepaktálni. Megjegyezte, 1990 óta kapcsolatban vannak Bokros Lajossal. Igaz ugyan, hogy 1996 körül, a Bokros-csomag idején volt köztük nézeteltérés: az MDF akkor a szociális szempontokat fontosabbnak látta a piacgazdasági elemeknél, de Dávid szerint nagyot fordult a világ, és ma utóbbiak erősítésére van szükség. Ibikének ez a belátása lehet az oka annak is, hogy Bokros egy éve havonta tart előadásokat az MDF-nek, tehát a közeledés egyáltalán nem újkeletű, a jelölés sem váratlan. Kérdés, lesz-e 2010-ben MSZP-MDF paktum?

Címkék: politika választás eu mdf

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr7964481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jozicsenko 2009.02.25. 10:04:30

:-))))

valamiért az üvegtigris jutott az eszembe, Lallerrel
(valahogy van annyira abszurd)

Dr Minimum 2009.02.25. 10:14:59

Na, apró reménysugár, hogy ezzel a zsdsz után az mdf is kiírja magát egy időre a politikai életből. Ki fog ezekre szavazni ezután? (Eddig ki szavazott?) Vagy van 200000+1 magyar, demokrata fórumozó az országban?

molaris 2009.02.25. 10:22:15

Jómagam messzebbre küldeném Bokros urat. Azt a hurráoptimizmust, hogy lesz küldöttük sehogy sem értem. Persze arra jó, hogy némileg tájékozódjon a hpnpolgár, kik is adják a párt szürkeállományát, szellemi munícióját.

panki83 2009.02.25. 10:28:02

Azért érdekes, hogy ha ekkora válságmegoldó ez a Lajos akkor miért az EP-be küldik?
Hát mondjon le a listás mandátumáról az ibi aztán majd a parlamentben kifejtheti a Lali.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.25. 10:31:29

Na igen! Válságmegoldjon itthon. Van baj itthon is elég!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.25. 10:35:06

könyörgöm, mért csak Bokrost? menjen az összes genya vele, és soha többé ne is lássuk őket.aztán lopják az unió pénzét.
libikóka párt.,Magyar Dávidibolya Fanclub:))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.02.25. 10:49:47

höhö erre nem mondok semmit, viszont kérhetnénk még post-ot a kettős gyilkosságról? Csak mert hallottam pár igazán szép nyilatkozatot:

Mohácsi "faszfelszopó" Viktória:

"el lehet gondolkodni a gárdisták felvonulásán, és itten etnikai gyilkosság történt, mer' a múltkor is sörétessel lőttek"

Rafael "leonszió" Gyula

"ha mácskén' nem megy, akkó' külfödrő fogunk segíccséget hívni, akár a nátót is"

..a többi gyöngyszem nem volt ennyire maradandó, tehát légyszi,légyszi,légyszi foglalkozzunk még kicsit a témával :)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.02.25. 10:49:54

@laca42:
szerintem önól, egy átlagos szavazónak bokrosról semmilyen pozítiv gondolat nem jut eszébe, egy átlagos szavazót nem érdekli a bokros köré épített állegenda. bokros nevéről egy szó jut eszébe egy átlag magyarnak a "csomag", abból meg köszönjük szépen már elég volt.

mumli 2009.02.25. 10:54:32

ejj, de megöregedett a Bokros!
arra lennék még kíváncsi, mennyi ment az adónkból arra, hogy Bokros úr havonta osztotta az észt az MDF-nek. Egy hiteltelen banda, azzal a keserű Dávid Ibolyával az élen.

molaris 2009.02.25. 10:55:42

@panki83:
Mert ott is válság van, és jobb Lajost mentül messzebb tudni.

delano 2009.02.25. 11:03:11

Normális ember igen nagy bajban van / lesz, hogy kire szavazzon. Hogy kire ne, az egy könnyű kérdés, de ki az, aki megérdemli azt az értékes egy szem szavazatomat. Ki kell valahogy a legkisebb rosszat választani. Az MDF elég visszataszító képződmény, de Bokrossal az élén nálam ők lennének a legkisebb rossz.

A nagyon nagyon kevés hiteles és értelmes emberek egyike Bokros. Kb Dzurinda magyar megfelelője. a programjuk nagyjából hasonló volt, és ha jól emlékszem az ÉS-ben nemrég megjelent elképzelésit a itt a Vastagbőrön is méltattátok. Sőt még tovább is szigorítottátok...

Ha 2002 óta ő lenne a pénzügyminiszter, akkor most kb ott tartanánk mint Szlovákia, bár eléggé utálom a 'mi lett volna ha' tipusú mélázásokat.

Tarackos Sül (törölt) 2009.02.25. 11:03:36

Úgy látom, most már megvan, Brezsnyev szemöldöke kin reinkarnálódott.

Avatar 2009.02.25. 11:07:42

Én Bokrost nem értem miért adná a nevét az MDFhez?

"Kérdés, lesz-e 2010-ben MSZP-MDF paktum?"
Hát, Bokros elképzeléseit az MSZP igen mereven elutasítja...

"egy átlagos szavazónak bokrosról semmilyen pozítiv gondolat nem jut eszébe"
Ez viszont tényleg elég nagy baj, mert Bokros nélkül már 10 éve összeomlott volna a gazdaságunk (részben amiatt a kalap szar miatt, amit épp a rendszerváltó MDF hagyott hátra a következő kormánynak).

buckafej 2009.02.25. 11:10:36

Lehet, hogy én vagyok hülye, de ha Bokros olyan
nagy szakember, akkor miért küldik ki
Brüsszelbe?
Ott mit tud tenni a magyar gazdaságért?
Vagy ő a húzónév, aztán nem is menne ki?
Ibolya keresi a 200 000 Bokros fant?
Az a csaj egyre gusztustalanabb.
Remélem együtt sétálnak ki a parlamentből Fodor Gabival.

delano 2009.02.25. 11:13:50

Egyébként szerintem sem fogja Bokros vállalni. Nincs ő rászorulva holmi Ibolykákra.

panki83 2009.02.25. 11:33:59

A 20 év alatt megfásult mdf most Bokrosít, esetleg bokros bajszából kiszel szemöldökéből márija szájából és ibi kalapgyüjteményéből még ki tudnának hozni egy igazán ütős teremtményt:D

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.02.25. 11:38:18

@Avatar:
már ne haragudj az mdf nyakába varni az mszmp örökségét.... senki nem tudodtt volna kormányozni, a működő hálózat, a kiszes háttéremberek mindenhol jelenlévő múltbéli emberek jelenléte. a hatalom csak névleg volt az övéké. ezidáig egyetlen egy kormánynak siekrült kijebb szorítani ezekete figurákat több kevesebb sikerrel, az 1998-2002 között volt. persze volt is sipákolás hogy a fijjjuk a saját klientúrájukat építik, persze fájt hogy sok régi jó elvtársnak el kellett búcsúznia a zsíros állásoktól.
bokros csomag egy fűnyíró volt, minimális átszervezéssel, mindeközben padlóra vágta a gazdasági teljesítményét az országnak, most is ugyanez zajlik. megszorításhoz nem kell tehetség.

delano 2009.02.25. 11:52:02

@Andaxinház: A megszorításhoz nem kell tehetség??? Ahhoz kell csak igazán!! Ott lehet megnézni, hogy ki a profi, mert konjuktúrában bárki tud kormányozni.

Valódi strukturális reformot csinálni, és úgy megszorítani, hogy utána beinduljon a fejlődés, az az igazi tudomány. Ezért fognak a szlovákok egyszer szobrot állítani Dzurindának, mert tudta, hogy hogyan kell megszorítani, mig a többi régiós országban nem akadt senki.

öntelt radírpók 2009.02.25. 12:18:42

Bokrosra nagy szükség lenne itthon, higgyétek el. Első dolga lenne a segílyezési rendszer megnyirbálása.

Tavaly újra elkezdett nőni a születések száma Magyarországon. Ugye tudjátok, hogy ez mit jelent? Nem, nem a középosztály gyermekvállalási kedve nőtt meg hirtelen.

Tündér_Lala 2009.02.25. 12:26:44

Közgazdasági szempontból a dunába kellene löni az összes öreget, beteget, gyereket. Csak pénzbe kerülnek. Na jó a gyerekek közül maradhatnak a genetikailag kiválogatott zsenik.
De könyörgök, társadalomban élünk. A társadalmi szolidaritás nevében ezeket a rétegeket el kell tartani. Egyre kell illetve kellene vigyázni, hogy ezzel a simlis emberek ne élhessenek vissza. Aki ezt a rendszert meg tudja alkotni AZ a tehetséges.

Corry 2009.02.25. 12:35:56

Szerintem mindenki nyugodt lehet, a Bokrosnak nem kell a megélhetési magyar elitbe bekerülnie, ha itt nem hívják, akkor hívják majd máshova.
Másutt sem szeretik a hasonló politikusokat (lásd Dzurinda Szlovákiában) de nagyon hasznosak voltak az országra nézve (a szlovákok már nem küzdenek a valutájuk árfolyamával...)

öntelt radírpók 2009.02.25. 12:36:23

@Tündér_Lala:
oké, de ha a mostani rendszer fennmarad, a jövő gyerekeit, betegeit, öregeit tényleg Dunába kell majd lőni, mert nem lesz miből eltartani őket. Ráadásul mi most rajtuk kívül majd' 1 millió aktív korú egészséges embert is eltartunk.

cerasus s. · http://spektator.blog.hu/ 2009.02.25. 13:30:29

@Tündér_Lala: A közgazdaságtan nem a profitról, hanem a hasznosságról szól. Bár pénzbe kerülnek, a betegeknek és az időseknek lehet hasznosságuk (a legtöbbjüknek feltehetőleg van is). A baj az, hogy ami államháztartás címke alatt most megy, annak a hasznossága jóideje a negatív tartományban jár. Láthatnánk már most is, ha néznénk: pozitív elsődleges egyenleg, 3-4%-os GDP-arányos kamatteher, és az államadósságunk a jelenlegi pályán nem csökken, sőt. A nyugdíjak, meg a többi politikai ajándék költségét valamikor meg kell fizetni, és az jobban fog fájni, mint a most nyert pillanatnyi jólét. 2006-ban elkezdtük a törlesztést, de hát az még láthatóan édeskevés.

Tündér_Lala 2009.02.25. 14:41:34

@öntelt radírpók: @cerasus s.: Írtam és úgy is gondolom: A humanitárius rendszer potya utasait ki kell szűrni. Ez értelemszerű. Súlyos hiba és nagy társadalmi károkat okoz az elvtelen, minden határon túli támogatás. Pld: A gyermek önmagában nem érték. (Durva ?) A gyerek azért érték, mert egy igéret. Lehet belőle tudós, művész, vagy egy sima esztergályos. A TÁRSADALOM HASZNOS TAGJA. Ezért kell nekünk. Természetesen társadalmi szempontból vizsgálva. A beteg gyereket ápolni kell, mert meggyógyulhat, és mert az emberiesség azt követeli.
De nem kell hatalmas társadalmi erőforrásokat áldozva olyan rendszereket működttetni,ahol olyanokat támogatunk akik nagy valószínűséggel soha semmit nem tesznek majd embertásaikért.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.02.25. 14:49:47

Nem tudom, hogy miért gondoljátok köpönyegforgatásnak a dolgot??
Azért, mert Bokros az MSZP-nél volt pénzügyminiszter?
Sokan azt mondták akkor is, és mondják most is, hogy az egy konzervatív, vagyis jobbos típusú megszorítás volt. Ezt miért ne vállalhatná az MDF?
Szerintem nem rossz ötlet Bokrost jelölni, bár tudom, hogy az itteni többség leírta az ötleteit.

Inkább őt választanám, mint a Reformszövetséget körberöhögő Fideszt. Ha tényleg őt indítják, én biza fogok is az MDF-re szavazni, nagyon másra úgyse lehet.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.25. 15:45:55

@Tzimisce: Csak azt felejted el, hogy a fél mdf az mszp, de legalábbis Leisztinger kezében van, örömteli kilátások ezek.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.25. 17:53:16

en meg a delisarkra vagy Afrikaba is szivesen elküldenem

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.25. 17:57:48

amugy meg teljsen mindegy, hogy kit irnak az 1. helyre, szerintetek tudnak annyi szavazatot szerzni, hogy legyalabb 1 kepviselöt tudjanak küldeni, mert szerintem keine Schans

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.02.25. 18:25:10

@Félkupica_Fehér_Főnök: Eddig meg a Fidesz kezében voltak, és elvileg őket akarták lerázni 2006-ban. Csak sajnos azóta is elcseszték a dolgokat. Ha megszabadulnának ők is végre Ibolykától, talán végre egy normális párt is lehetnének.

Thulsa Doom (törölt) 2009.02.25. 22:06:07

Ez a Bokros egyre inkább kezd Bezsnyevre hasonlítani! Igaz Ibike is...

öööö...izé 2009.02.26. 12:23:38

Na meg is van a válasz az MDF oldaliságára:

www.fn.hu/belfold/20090226/kivonult_ellenzek_fovarosi/

Cím: az ellenzék kivonult...

tartalom: az MDF bent maradt...

akkor ellenzéki a párt?:-))

elfelejtette 2009.02.26. 15:18:16

@Tzimisce:

Az igazi probléma a javaslattal nem is az, hogy az MDF Bokrost akarja, rendben, lehet a válságra hiavtkozva akarni őt, de pont az EP-be? Mit kezd Bokros az EP-ben a válsággal meg a magyar költségvetéssel?

siro lany 2009.02.27. 08:28:43

Cím nélkül


19 éves lettem én,
csupa fájdalom e költemény.
Azt mondják a „nagyok”
Hogy: én már kevés vagyok,
Azt mondják: tanulj,
De nincs rá pénzed.
Azt mondják: dolgozz,
De nincs már helyed.
Munkád, nyugdíjad neked már nem lesz,
Kirakatokat is csak messziről nézhetsz.
Ha nincs protekció, nincs munka,
Munkanélkülié lesz a diploma.
Éhbérért dolgozhatsz,
hogy aztán remegő kézzel gyermekeid éhező arcát simogasd.
Tetszik egy felső, jólesne egy kifli…
Nincs miből megvenned, nem lehet csak nézni.
A csorgó nyál a szád szélén elkeserít,
Nem tudod, hogy lopj, csalj vagy sírj.
Ez az új nemzedék, ez a MI nemzedékünk,
Nem lesz már se házunk, se hazánk, se népünk!


azt kérdezték vajon érezzük-e a válságot a bőrünkön, vajon minket fiatalokat megérint-e...én ezt érzem..azt nem mondom, hogy mindenki ezt érzi, mert aki apuci pénzén eddig jólélt az most is jólél de én érzem, hogy ez a válság miatt van-e vagy a szegényes országunk miatt azt nem tudom, de biztos hogy nem jó,ezt a verset én írtam így tudtam megfogalmazni h mit érzek...

Király Zsolt (Körkép.sk) · http://korkep.sk 2009.02.27. 17:08:53

Tegnap épp Bokros Lajossal közölt egy interjút a Trend nevű vezető szlovák gazdasági hetilap.
www.etrend.sk/ekonomika/svetova-ekonomika/lajos-bokros-madarsko-je-v-pasci/159527.html

Elég érdekes dolgokat mond. A teljes beszélgetés hamarosan olvasható lesz magyarul a Körképen.

jozicsenko 2009.02.27. 21:10:11

egyetlen egy dolgot nem értek

ha az szdsz és az mdf is kiállt a komolyabb reform mellett, miért nem szivatja meg a parlamentet a fidesz azzal, hogy ő is mellé áll?

kényszeríthetnék az mszp-t, hogy végrehajtsa

vagy hogy lemondjon, oszt csókolom, jó napot...

Avatar 2009.02.28. 10:25:19

@jozicsenko:
Mert a fideszt is csak az érdekli, hogy hatalomra jusson, nem az, hogy az országnak szükséges reformok végrehajtásra kerüljenek.
Népszerűtlen lépések mellé nem áll oda, az adócsökkentés mellé nem követel kiadáscsökkentést is.

2009.02.28. 12:29:17

Mibe fog fájni ez Bokrosnak? :)

süti beállítások módosítása