Skip to content


       Szűrés lista

A Megyeri híd gigaplakáton

Már az is egy nagy talány, hogy a "Számlával milliókért" nevű kormányzati agyrémet miért pont a Megyeri híddal reklámozzák. 

Mellesleg valaki már rész vett ebben a "játékban"? Küldött be már valaki számlát?

De pont azzal a Megyeri híddal reklámozni, ahol emberek százai várják a mai napig, hogy a becsületesen elvégzett munkájuk ellenértékét megkapják ... Átadni a hidat, átvágni a szalagot örömteli volt, de az alvállalkozók meg le vannak szarva? Mindenki mossa a kezeit, mindenki a másikra mutogat. Szokásos és tipikus történet ...


























(A képet Platschu lőtte)


Nos, úgy néz ki, a nagy kormányzati sikersztori is büntetőügyként végzi ...
A Ganz alvállalkozói még mindig nem kapták meg az őket megillető 2 milliárd forintot.

Horváth László, vállalkozó:
"Összesen majdnem kétmilliárd forinttal tartoznak, ennyit nem fizetett ki a Ganz Acél Zrt., mielőtt csődöt jelentett. Aki az utolsó fél évben dolgozott a hídon, nem kapott egy vasat sem!"

Feljelentést tettek a rendőrségen, de a rendőrség nem talált arra utaló jeleket, hogy csalás történt volna, mondván, a Ganz addig folyamatosan fizette az alvállalkozókat, amíg volt erre pénze. Az ügyet végül a VPOP vette át...

A VPOP Központi Bűnüldözési Parancsnoksága csődbűntett gyanújával indított nyomozást.

Puch László, közlekedési államtitkár:
"Meg tudom mutatni az összes számlát, a minisztérium kifizette a fővállalkozókat. De megértem ezeket az embereket, hiszen itt családok pénzéről van szó. Nem tudom, mi történhetett, és nem is ígérhetek semmit, amíg le nem zárul a VPOP vizsgálata. Szívesen leülök az érdekképviseletekkel, hogy együtt találjunk megoldást."

Micsoda nagylelkűség ... a szerencsétlen vállalkozókat nem nagyon érdekli, hogy a fővállalkozók ki lettek fizetve. Ezt a bonyolult alvállalkozói láncolatot sosem értettem ... Ha minden fővállalkozó csak 10%-ot csíp le, akkor már érthető, hogy miért ilyen drága egy ilyen beruházás ... És a persze a tényleges munkát a láncolat legalján lévő emberek végzik el, és pont ők nem kapják meg a pénzt ...

Horvát László szerint azzal hajtották el a minisztériumból, hogy "felejtsék el ezt a pénzt, törődjenek bele, hogy nem kapják meg. Legyenek tekintettel arra, hogy gazdasági válság van."

De vajon mikor kapják meg a pénzüket az emberek? Tippelhetek? Soha?

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr19994580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öööö...izé 2009.03.12. 13:36:44

Én a helyükben kimennék a híd közepére, és letanyáznék addig, amíg megoldás nem születik. Mellesleg országos felhívást tennék közzé, hogy jöjjön oda tanyázni minden olyan építőipari vállalkozó, akit nem fizettek ki az elmúlt 2 évben.

Buli lenne, de a rendőrök most nem mernék/nem is akarnák szétverni a társaságot...

backward 2009.03.12. 13:44:50

Bontsák le a hidat a picsába és adják el a vasazóknak.

Carnivora (törölt) 2009.03.12. 13:46:18

Egy szál cigiért akartak gyilkolni a cigányok www.kuruc.info/r/35/36922/

Nocsak Mohácsi Viki hol leledzik ilyenkor?

Plutonic 2009.03.12. 13:53:21

"felejtsék el ezt a pénzt, törődjenek bele, hogy nem kapják meg. Legyenek tekintettel arra, hogy gazdasági válság van."

Na elmegy a kurva anyjába ez a gyökér!!!!!

Carnivora (törölt) 2009.03.12. 13:56:04

@Plutonic:

Na jah próbáld meg te ezt mondani az APEH-nak pl. :D

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.03.12. 14:18:03

Ez az egész állami beruházosdi ettől búzlik. A cimbik így mentik ki a lóvét munka nélkül. A legtöbb fővállalkozó irodáit megnézném a panel x. emeleten. Minden állami beruházás ezért olyan kibaszott drága. A nagy része csak a jutalékok szintjén szétfolyik.

rolika 2009.03.12. 14:18:34

hoztak egy törvényt 2007-ben, miszerint be lehet jegyezni jelzálogjogot az építményre, ha a megrendelő nem fizet. akkor azt mondták, ez majd megállítja a körbetartozást.

egy nemrégiben született precedensértékű ítélet viszont úgy rendelkezett, hogy az építményre csak az építtetővel közvetlen szerződéses kapcsolatban álló cég jegyeztethet be jelzálogjogot, tehát egy alvállalkozó pl. nem.

még jó, hogy a hazai építőiparra igen jellemző, hogy alvállalkozói láncolatok végzik a kivitelezést...

szerteszét fröccsent, akkora pofont kapott megint a sz.r...

és b.zmeg a fenti egy presztízsberuházás, mi van (lesz) itt??!!

reality 2009.03.12. 14:28:56

Ezért kell minél hamarabb megalakítani egy állami faktorálási céget, oszt baszakodjon az állam az ilyen ügyekkel. Meg hát törvényben korlátozni lehetne a láncolatok szintjének számát is főleg az állami beruházásoknál, valamint a pályázatokban szépen feltüntetni a teljes kivitelezői hálózatot árastul mindenestül. Oszt akkor nem lenne szarkenegetés.
Amúgy felhívnám mindenki szíves figyelmét, hogy nem csak az építőiparban vannak körbetartozások, csak hát nem ilyen méretekben, és a nagy- illetve multicégek ki tudják használni az erőfölényüket, megszívatják a kicsiket

Véraláfutás 2009.03.12. 14:33:47

@rolika:
Magyarországon nincs precedens jog... A Bíróságon dől el, hogy az adott ügyet miként ítélik meg (bíró, nem pedig precedens függő).

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.03.12. 14:36:13

Vazz, ez naggyon kemény. Discovery orrcsempe.
Mehet a plakát a választási hajrába. Igen, megcsináltuk.

Vazz ...

Horizont 2009.03.12. 14:38:57

Puch László, közlekedési államtitkár:

Atyaúristen, ez komoly???

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.03.12. 14:39:29

@Véraláfutás: Gondolom most hozott ebben a tárgyban először határozatot a bíróság.
Ha kérdéses volt a jogértelmezés, akkor mostantól erre az indoklásra fognak támaszkodni, jobb híján.
Necces ügyekben szeretnek takarózni az előttük már felelősséget felvállaló és nem bukó határozatokkal. Szerintem.

Spielberg 2009.03.12. 14:42:14

ez az aljasság netovábbja.
UPDATE (barátaim kérésére):
"Miskolciak!
Drazsé 16.00 tól a Corvinon. (Az nemtom mi) Mindenkit szeretettel vár..."

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.12. 14:44:24

@Horizont:

Lemaradtál?
Mióta "kilépett" az SZDSZ, azóta államtitkár.
Ahogy Keller is ..

Kellerre meg Puch-ra 1 forintot sem mernék bízni, még a szemük is rosszul áll.

Puch az öszödi beszéd kiszivárogtatásáért felfelé bukott ...meg sejtheted, mennyi mindet TUD ....

Virág et. 2009.03.12. 14:45:58

@Noname Cowboy: Itt a lényeg. Nem a struktúra a baj alapvetően (hogy ti. van fővállalkozó és annak vannak alvállalkozói), hanem hogy az egész rendszer már eleve úgy lett kitalálva, hogy a fővállalkozóm még véletlenül se tudja majd kielégíteni az alvállalkozókat.

A megoldás meg nem az, hogy a minisztérium (azaz végsősoron az adófizetők) mégegyszer kifizessék az építkezés árát, mert azt a pénzt már egyszer kifezettük a fővállalkozónak, hanem hogy a fővállalkozón valahogy behajtsák.

Nem könnyű helyzet és nem is látok reális esélyt a megnyugtató végkifejletre.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.12. 14:56:56

Nyomorult alvállalkozók. Múltkor mutatták őket, ahogy tüntettek a hídon, és a kutya sem foglalkozott velük. Egy szem (talán fideszes) fiatal képviselő ment ki hozzájuk.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.12. 15:02:14

Tény és való, hogy a magyar építőiparnál ill. ennél a generálkivitelezősdinél nagyobb mocsokság nincs a világon.
mivel építőiparhoz igen szorosan kapcsolódó ágazatban dolgozom, csak a főnököm módszerét tudom ajánlani.

Bármennyire is kecsegtető a meló, nem szabad beremegni érte. Nagy cégnek azt kell mondani, rendben, okés a 30 ill. 40 nap fizetési határidő, de a vállalkozási szerződést írjuk alá közjegyző előtt, annak díját álljuk. Ha nem akarja aláírni, egyértelmű, hogy nem akar fizetni.

Miért is? Ha közjegyző előtt írod alá, akkor nem kell bíróságra menni, azonnal végrehajtásra kerül az összeg. (ezt írja alá a sok lakáshiteles is.)

Másik megoldás: biztosítás , vagy szerződés kötése, nemzetközi szintű adósággrendező céggel. Árajánlat adása előtt, lekéred, hogy biztosítja-e a megrendelőt, az ajánlat összegére. Ha nem, akkor inkább hagyd, vagy előleget kell kérni. Ha igen, akkor meg mehet a menet, biztosító fizet, a pénz után meg majd fut ő.

Harmadik, mindig meg kell nézni kivel szerződsz. Mert egy dolog, hogy pl. benne van a nevében Strabag. Jah, csak az ilyen projektekre csinálnak kis kft-éket, hogy Strabag iylen-olyan kft, vagy Strabag Tesze-Tosza kft stb. Ha eleve ilyen, már bedöntés gyanús.

moRtiZ 2009.03.12. 15:21:48

Horvát László szerint azzal hajtották el a minisztériumból, hogy "felejtsék el ezt a pénzt, törődjenek bele, hogy nem kapják meg. Legyenek tekintettel arra, hogy gazdasági válság van."

Na azért ez az idézet keményen odabasz.

_alesi_ (törölt) 2009.03.12. 15:29:10

VonPerez: az ilyen kis lóti-futi cégeknek még a nevét se adja a Strabag.

Amúgy ebből se lesz semmi, mint az összes ehhez hasonló ügyből sem. Nem hőbörögni kell, hanem az egész hidat szépen lefoglalni, az amúgy is morcos földművelőkkel.

Véraláfutás 2009.03.12. 15:34:02

@vero:

Épp ezaz, hogy kishazánkban nem így működik, pont emiatt találozhatsz, hasonló esetek homlokegyenest eltérő határozatával...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.12. 16:15:34

Számlanélkül meg milliárdokért!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.03.12. 16:38:16

@Véraláfutás: Igen. Találkozhatsz.
De ha majd ellátsz képviseletet olyan ügyben amikor a bíró a fejét vakarja és te bedobsz egy bh-t, akkor meglátod, hogy boldogan ismétli a határozat indoklásában az abban találtakat. Ezt nem tudom minek nevezzem, ha nem precedensnek. Attól, hogy az egyetemen nem így tanítják, még működik.

Mint, ahogyan a Megyeri-híd is a tiszta üzleti élet szinonimájaként jelenik meg a kormányzati kommunikációban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.03.12. 16:44:23

@vero: Igen nekik ez a tiszta üzlet. Mert másfajtával nem is próbálkoztak. Ez a baj. Egy rendes kapcsolatok nélküli üzletbe beledöglenének.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.03.12. 17:01:19

Ezt úgy írod, mintha Norvégiában lennénk.

cooper (törölt) 2009.03.12. 17:06:16

Közmunka vót szegényeknek
Egy kis trotil, lyukat kéne robbantani a kurva hídba, aztán kíváncsi vok, ki javítja ki? Már úgy értem, vállalná e valaki ezek után úgy, hogy utólag fizetnek

ps.: a gazságszolgáltatásnak csak az alapján már nyomozást kéne indítania, amit itt vbőrön lehet olvasni, és lószar se történik, nesze neked EU

szabogyula 2009.03.12. 17:19:31

@vero: Uristen !
Azt hiszem az "ukrán bárlista" feliratkozik a "bodzaszedő" és a ""szarjon sünt!" mellé

szabogyula 2009.03.12. 17:23:53

@vero: Honnan tudjuk hogy a hidban nicsenek "ukrán bárlistások"?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.03.12. 17:29:28

Ezt úgy írod, mintha Kievben lennénk.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.12. 17:32:55

@vero:

JÉZUSOM !!!!!!!

Honnan ásol elő ilyet ... ????

szabogyula 2009.03.12. 17:37:42

Egyébként meg az IMF-MSZP koalició levitte a forintot 298-ra . / 270-nél gondolom majd 93 év lesz a nyugdijkorhatár, és igazolás kell majd a benzinjegyhez /

Carnivora (törölt) 2009.03.12. 17:41:14

@VonPerez /"szája nagyobb, mint a képessége"/:

Nekünk a Strabag mindig-mindent pontosan fizetett. A Penta -val ellentétben pl.

Carnivora (törölt) 2009.03.12. 17:42:29

A sütis ügy

Az utolsó szakértői vizsgálatok során 1500 forintos értékűnek minősítették azokat az ajándékokat, melyeket a vesztegetésre vonatkozó vád szerint Molnár Csaba elfogadott pénzváltóktól. Mint az egyik tárgyalási sorozatban elhangzott, a rendőrtiszti főiskolán oktatott etikai szabályok szerint a társadalmi kapcsolatoktól, a potenciális információforrásoktól a kisebb ajándékokat el kell fogadni, és viszonozni is kell, tekintve, hogy e nélkül aligha képzelhető el a kapcsolat fenntartása. A két évvel ezelőtt jogerős felmentéssel lezárt ügyben ugyancsak megalapozatlannak bizonyult az államtitoksértés vádja is.

index.hu/bulvar/2009/03/12/molnar_csaba_otodszor_is_artatlan/

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.03.12. 17:43:50

@zero: Én is kaptam. :o)) No nem felhívásként ...
kb. erre megyünk, csak még késésben vagyunk.

szabogyula 2009.03.12. 17:53:08

@vero: Kérlek majd vedd figyelembe , hogy én mindig jó haverod voltam !

szabogyula 2009.03.12. 18:01:26

Az a baj , hogy 2009-ben ilyen hirek mellett simán elmegyünk.
Ha áthivnám a szomszédot , hogy nézze meg milyen szép plazmatévét vettem , rá két hétre meg hozzá dobnák be a Providentes felszólitó csekket , a pofám leszakadna . ...
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1167623.

Agyalap 2009.03.12. 18:01:34

Kedves Miniszter elvtárs!
Kérem ne lepődjön meg, hogy ehavi fizetését nem utaltuk a számlájára, de sajnos válság van - kérem fogadja el ezt a tényt.

kulup 2009.03.12. 18:28:28

@VonPerez /"szája nagyobb, mint a képessége"/:

Tényleg, az alvállalkozó miért nem köt biztosítást ? Persze a biztosítónak is van annyi esze, hogy direkt erre létrehozott céget nem biztosít, de akkor amúgy sem szabad vele szerződést kötni.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.12. 18:56:33

@Carnivora: A Strabag csak példa volt. A Strabag mindig fizet.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.12. 20:39:09

pont ma akadt meg a szemem egy ilyenen és le is akartam fényképezni.

SlamTomi 2009.03.12. 21:06:44

Nem kéne ennyire irigynek lenni... Mondjuk egy ilyen orbánista blogtól nem tom mit várok.

Carnivora (törölt) 2009.03.12. 21:59:31

@SlamTomi:

Mire irígynek te szerencsétlen idióta? nem irigylem azt a pár tucat családot, akik bedőltek a híd kedvéért ...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.03.12. 23:31:51

Sziasztok újra!

Kedves Laspalmas, Zero és Eric: Szeretnék gratulálni nektek! Két nappal ezelőtt a drága munkáltatóm úgy ítélte meg, hogy a vastagbor.blog.hu az már nem egy pc weboldal, ezért tiltólistára tett benneteket.

Fogalmam sincs, hogy a sok bodzásozás, a rengeteg maszopozás és a még több szadeszozás után mi vágta ki nála a biztosítékot, de tuti egy remek cikk lehetett (így elsőre Kiszel Tüncire gondolok, de lehet, hogy nem is volt ilyen bejegyzés mostanában).

Szóval továbbra is sok sikert kívánok Nektek, vagy legalábbis csak így tovább!

Most pedig előhalászom az ínséges időkre félretett proxy listámat és továbbra is megtisztelem e blogot a látogatásaimmal, még munkaidőben is.

xD

Üdv.:fff

Rwindx 2009.03.12. 23:32:34

Hmm, szóval sok-sok-sok milliót költenek arra, hogy megmutassák az embereknek mire folyik el az adójuk...
Lenyúlásra.

Platschu · http://platschu.blogspot.com/ 2009.03.13. 00:20:15

A fotót én csináltam, mert engem felháborított, hogy gúnyos iróniával a Megyeri híd lett a "számlával milliókért - tiszta haszon" program jelképe... Amikor a kisebb híd már ne épül meg az ottani falunak, nincsenek kifizetve az alvállalkozók és egyébként is extra drágán csinálták meg ezt a nyamvadt hidat.

S ilyenkor jut eszembe az M7-s völgyhíd a pici patak fölött több tíz milliárd forintért vagy a korábbi cikketekben említett gigantikus Magyar Alpok mérete, amely képes volt az M6 útjába elterülni és ezért (beomló) alagutakat kell építeni... :S

Kis áthallással lehet ezt a plakátot vonatkoztatni a mutyizásból eltűnt milliárdokra vagy éppen az összes - tehát pártoktól függetlenül mindkét oldal - képviselőinek "költségtérítésére"...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.13. 06:18:37

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Szia Főnök!

Felháborító!! De örülök, hogy ismered a kiskapukat. :)))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.13. 06:23:47

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Ps. : Nem lehet, hogy a munkáltatód Feri-rajongó???

rolika 2009.03.13. 08:24:34

@vero: úristen... szépen belehajtogatták

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.13. 08:55:43

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Jézusom ..... csak mindket tiltanak, vagy minden weboldalt ???

Valami balliberálsi sasfészekben dolgozol? Küldd át a rendszergizdának a Fideszes cikkeket, hogy nézd meg, ők nem is jobberek .-))

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.13. 09:00:34

Bevallom, nem értek hozzá, de szerintem a világon nincs még olyan csődtörvény (talán fekete-Afrikán kívül) mint itt.
Becsődölök, nem fizetek, kész passz, viszonlátásra. Gyakorlatilag semmilyen következménye nincs, két hét múlva meg alapítok egy másik céget a sógor-koma nevén az előzőből átmentett pénzen, és lehet kezdeni előlről.
Nem tudom, mi lehetne a megoldás, de ez így biztosan nem jó.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.13. 10:10:34

"Szerdától már a köztereken lesznek az óriásplakátok, amelyeken azoknak a cégeknek listája olvasható, akik szerződésük és ígéretük ellenére nem fizették ki a Megyeri híd munkálatain dolgozó alvállalkozókat - mondta a péntek reggeli RTL Híradóban a kárvallott vállalkozók szóvivője."
www.hirszerzo.hu/cikk.szegyenlista_oriasplakatokon_megalazo_helyzet_var_tobb_cegre.101025.html

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.03.13. 17:39:55

@laspalmas: A weboldalt tudom böngészni, de a bejelentkezés már nem megy valamiért, másik www-proxyt kell találnom, ami rendesen kezeli ezeket a dolgokat.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.03.13. 17:43:18

@zero: Nem csak Titeket tiltanak, van egy listájuk, a rajta szereplő weblakok vannak blokkolva.

De pl. a blog.hu az probléma nélkül bejön, szóval még csak nem is domain-re megy a korlátozás, kifejezetten a vastagbor.blog.hu az újabb áldozat :o)

Ha jól végiggondolom,akkor lehet, hogy egy fideszes post csapta ki a biztosítékot, mert a kuruc és a bombagyár is hasít a szerveren xD

De mint mondtam vannak működő kiskapuk, ma még a bejelentkezéssel (és a kommenteléssel) küzdöttem, de már sejtem, hogy hogyan oldjam meg ezt a részét.

Plutonic 2009.03.13. 19:22:15

@Félkupica_Fehér_Főnök: Csak Neked Főnök! :)))
Én is így baszakodok és egy Flock nevű böngészővel bejön minden, de nem tudom miért. :))))

mwolk.com/proxy_sort

Mazsolázz....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.14. 07:32:47

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Tényleg, jobban belegondolva abba a "két nappal ezelőtt"-be, amit írtál, akkor a Fideszt fikáztuk. Viki-fan a főnököd. :)

süti beállítások módosítása