Skip to content


       Szűrés lista

Hogyan szerezzünk 70 hektárt, tóparton?

70 hektár az 700 000 négyzetméter. 0,7 négyzetkilométer. Vízparton még értékesebb. A Velencei-tó partján pedig egyenesen aranyat ér.

Íme, a remek földterület Sukoró, az M7-es autópálya és a Velencei-tó között.


 

 

"Március végén áll a nyilvánosság elé a részletekkel az az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport, amely 2011-re Kings City (Királyok városa) néven egy gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván megépíteni a Velencei-tó északi partján. A kiszivárgott hírek szerint a beruházás összértéke meghaladja a másfél milliárd eurót, a hetvenhektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztató-központ is helyet kapna."

De mindehhez kell egy jó helyen lévő telek, hiszen az Isten Háta Mögé mégsem épülhet a Királyok Városa. Autópálya és vízpart. Kevés az ilyen hely, főleg, hogy a Balaton déli partján szinte egybeérnek a települések. 70 üres hektárt vízparton elég nehéz találni, így szinte ez volt az egyetlen potenciális szóba jöhető terület. 

No igen ám, de a terület Sukoróhoz tartozik közigazgatásilag, így nem olyan könnyű megszerezni ...

Hol volt, hol nem volt egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú üzletember,  Joáv Blum. Joáv nagy álma volt a Királyok Városa, hogy hasznot hozzon a befektetőcsoportnak és megajándékozza Magyarországot valami naggyal ...

Joáv merész (=pofátlan) egy üzletember volt, így egy fondorlatos tervet eszelt ki a sukorói 70 hektár megszerzésére.

Egy gyönyörű szép napon, még 2007-ben, mikor még a csillogó szemű Kóka János volt a gazdasági miniszter, Joáv szerzett magának (vagy kapott) egy belsős információt, mégpedig hogy a tervezés előtt álló M4-es autópálya nyomvonala merre is fog haladni pontosan. A térképet bogarászva Joáv úgy döntött, hogy a magyar gyümölcsnél nincs finomabb egész Európában, ezért úgy döntött, beruház egy magyar gyümölcsösbe. Vett is 183 hektár gyümölcsöst Albertirsa és Pilis között. Teltek-múltak a napok, hetek, Joáv fáradságos munkával kapálgatta, metszette 2007 őszén a frissen megszerzett kicsinyke gyümölcsösét, amikor nagy döbbenésre levelet kapott Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től:
"A betyárját, vajon mit akarhat tőlem az állam?!" - tépte fel kapától megkérgesedett kezével Joáv izgatottan a levelet gyümölcsösében.


"Tisztelt Joáv Blum!

Az M4-es autópálya nyomvonala a legnagyobb sajnálatunkra az Ön gyönyörű gyümölcsösén halad át, emiatt a Magyar Állam igényt tart az birtokában lévő 183 hektárra!

 Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt."

2008 tavaszára fordult az idő, az első rügyek megjelentek Joáv szeretett gyümölcsösén. Hosszan tanakodott, hogy mitévő is legyen? Végül nagy-nagy elhatározásara jutott: váratlanul bejelentkezett Sukoróra és helyi lakos lett! Másrészt pedig elutazott Budapestre, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, és közölte, hogy szívesen lemond a 183 hektár gyümölcsösről  Magyarország fejlődése érdekében, de ...  de cserébe szeretné megkapni a 70 hektárt Sukoró és a Velencei-tó között. A Nemzeti Vagyonkezelő közölte, hogy szívesen megvennék vagy kisajátítanák ezt a 183 hektárt, de Joáv kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak a csere jöhet egyedül szóba.

A Nemzeti Vagyonkezelőnél kiszámolták, hogy a 183 hektár gyümölcsös 800 millió forintot ér (4,3 millió / hektár), míg a kért 70 hektár vízparti telek 1,1 milliárd forintot (15,7 millió / hektár, vagyis 1570 forint / négyzetméter).

De sajnos akadt még egy fránya szabály, amely Joáv és a Nagy Projekt útjában állt. Kis értékű ingatlanok esetében 15 százalékot meghaladó értékkülönbözet fölött nem lehet végrehajtani a területcserét, pályázatot kell kiírni az ingatlan értékesítésére, ám a különösen nagy értékű ingatlanok cseréje közvetlenül az MNV Zrt. vezetésének, illetve a vagyongazdálkodási tanácsnak a hatáskörébe tartozik. 

Joávra és a Projektre ismét rámosolyogtak az égiek. Pusztán a szerencse folytán, mindenfajta külső ráhatás nélkül a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot nem érdekelte a min. 27%-os értékkülönbség, és  2008. július 30-án jóváhagyta a cserét.

Az aznap tárgyalt 25 ügylet között kis hírecske volt ez a csere:


"Hozzájárult a Tanács a későbbiekben építendő M4 autópálya nyomvonala számára szükséges területek cseréjéhez. A döntés értelmében a Magyar Állam tulajdonát képező, Sukoró külterületén található ingatlanokat Pilis külterületén valamint Albertirsa külterületén lévő ingatlanokra cserélik."Joáv 183 hektár albertirsai homokos talajú gyümölcsöséből így lett 70 hektár vízparti telek a Velencei-tó partján...

A 300 milliós különbözetet Joáv-nak sajnos be kell fizetnie az államkasszába. Sőt, még így is nagyon jól járt, mert egyes vélemények kicsit drágállják a 800 milliós árat a 183 hektár gyümölcsösért ...
"Amennyire utána tudtam nézni, egy jó infrastruktúrával rendelkező, kiépített felvevőpiaccal rendelkező gyümölcsös Pest megye ominózus részén jóval olcsóbb. Blum úr gyümölcsösei (élek a gyanúperrel, hogy az adott terület valójában susnyást jelöl, de ne legyen igazam) méretarányosan átszámítva kb. 4-500 millió Ft-ot értek legfeljebb." -írta az egyik kommentelő a nol.hu-n.  

Itt lesz majd a magyar Las Vegas


"Bajnai Gordon gazdasági miniszter levélben kérte, hogy a megyei közgyűlés a rendezési tervben nyilvánítsa beépíthető területté a Velencei-tó északi partrészét, egy 2003-as sukorói rendeletre hivatkozva. Ellenkező esetben kártérítés fizetésére kötelezné a testületet, mondván, meghiúsul a munkahelyteremtő beruházás. Felháborító eljárás" – mondta a Fejér megyi közgyűlés alelnöke.

Illetve még hozzá kell tenni, hogy kerek egész legyen a történet, hogy Joáv Blum úgy juthatott – a törvény szerint – a sukorói területhez, hogy ha településen életvitelszerűen lakik. Ezért lett sukorói lakos még a csereüzlet előtt ...

A sukoróiak és a környezetvédők most lázadoznak, hogy a gigaberuházás elzárja előlük és mindenki elől a Velencei tavat, de meg lett mindenki nyugtatva, hogy egy 10 méter (!) part menti sáv állami tulajdonban maradt ... a polgármester mellesleg a Projekt nagy-nagy támogatója. Biztos imád kaszinózni.

Hab a tortán, hogy Magyarországon nem lehet csak úgy kaszinót nyitni és üzemeltetni.
Mit ad isten, hogy-hogy nem, a szerencsés véletlenek összjátéka, hogy 2009. február 19-én a Pénzügyminisztérium koncessziós pályázatot hirdetett a Közép-Dunántúl régióban létesítendő, első kategóriába sorolható játékkaszinó létesítésére és üzemeltetésére. A nyertesnek évi legkevesebb 900 millió forintot kell fizetnie az államnak. A szerződést húsz évre kötnék... A Királyok Városa pont a Közép-Dunántúl régióban lenne. Nahát ...

8 perces riport az M1-n (természetesen az itt leírtak 1 mondatban vannak összefoglalva):

 

A TV2 is foglalkozott az üggyel:

Címkék: politika közélet pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr201023269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gidabiga 2009.03.25. 11:58:35

@fmj:

maradj.
ha mindenki elmegy, akkor mi marad itt?
ami Solymáson?
amíg lehet, ne hagyjuk itt tönkremenni a javainkat.
küzdjünk értük.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 11:59:23

@mind2:

Már meg is válaszoltad a kérdésedet. Ingatlanügyekben gyakorlatilag minimális munkával lehet hatalmas pénzeket szakítani, csak jól kell "papírozni".:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:00:17

@gidabiga:

Könyörgök, Somsály... Amúgy igen, minden tisztességes ember próbáljon meg maradni, ha lehet, én is csak ezt szeretném.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:01:27

@mind2:

Akkor nagyon úgy tűnik, hogy államcsőd-szagot érezhetnek.:-/

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 12:04:36

@mind2: Válaszoltál is magadnak:)))
Szerintem azért nem, mert akkor még a végén beindulna a gazdaság, fejlődne az állam, és megszűnne ez az általuk annyira jónak tartott, zavaros állapot, amiben annyira jól lehet panamázni. Ezt pedig nem akarják, ez az életük, a lételemük, az oszd meg és uralkodj, és halássz a zavarosban.
Meg egyébként is, micsoda eretnek gondolatok ezek, politikus, aki a gazdasággal, a néppel törődik?
Üzletember, aki saját magán kívül, az országának is jót akar?
Itt, Abszurdisztánban?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.03.25. 12:04:50

@Mj: Egyetértés?? Nem kell egyetérteni. Csak leírtam. Ennyi.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 12:08:56

@fmj: Ady Endre:

A föl-földobott kő
Föl-földobott kő, földedre hullva,
Kicsi országom, újra meg újra
Hazajön a fiad.

Messze tornyokat látogat sorba,
Szédül, elbusong s lehull a porba,
Amelyből vétetett.

Mindig elvágyik s nem menekülhet,
Magyar vágyakkal, melyek elülnek
S fölhorgadnak megint.

Tied vagyok én nagy haragomban,
Nagy hűtlenségben, szerelmes gondban
Szomoruan magyar.

Föl-fölhajtott kő, bús akaratlan,
Kicsi országom, példás alakban
Te orcádra ütök.

És, jaj, hiába mindenha szándék,
Százszor földobnál, én visszaszállnék,
Százszor is, végül is.
:)) :((

f.m.j. 2009.03.25. 12:10:14

@gidabiga: értem, az én kérdésem az, hogy hogyan küzdjünk? Mert én itt semmilyen törvényes lehetőséget nem látok. Arról senki nem ír, talán mert senki nem is tudja... És a sok mutyitól már hányok, és nem az irígység beszél belőlem, hanem az igazságérzetem berzenkedik, de nagyon. És ettől itt rasszistának, szűklátókörűnek vagyok/vagyunk kikiáltva.

@Mj: Úgy érzem nem értettél meg... de kösz a kioktatást-máris azt hiszed, hogy sokat tudsz bárki benső érzéseiről... kicsit szállj le a magaslóról...

gidabiga 2009.03.25. 12:11:02

@Mj:
Zero annyi nevet írt, nekem ez hangzott a leglogikusabbnak :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:19:21

@Noname Cowboy:

Ok, már megint az írásbeliség átka.:-/

gidabiga 2009.03.25. 12:20:15

@fmj:

fogakat összeszorítva :D

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.03.25. 12:20:55

Csak tájékoztatnám azon hozzászólókat, akik az eset kapcsán fellendülő idegenforgalommal, valamint új munkahelyekkel számolnak:

Ez a szépreményű kampóorrú semmit sem fog oda befektetni, sem felépíteni...Egy sima telekspekuláns, aki belógatta ezt a gigaberuházást.

Mit gondoltok mutatott fel bankgaranciát arról az x százmillióról, amit állítólag befektetni kíván?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:22:05

@*Magyarország hungarikum, vigyázzunk rá!*[L42]:

Nekem erről Radnóti jutott eszembe, sajnos már nem tudom kívülről.:(

"NEM TUDHATOM...

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el.
Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,
tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,
s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.
Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály,
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát,
az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,
erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,
a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,
s mi föntről pusztitandó vasút, vagy gyárüzem,
az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,
piros zászló kezében, körötte sok gyerek,
s a gyárak udvarában komondor hempereg;
és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,
a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,
s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,
ím itt e kő, de föntről e kő se látható,
nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható.

Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg."

1944. január 17.

f.m.j. 2009.03.25. 12:22:55

@gidabiga: ezt csináljuk eddig is, nem? :) Valami célravezetőbb?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:23:03

@fmj:

Úgy érzem, te pedig engem nem értettél meg.:(

monstress 2009.03.25. 12:23:21

Amikor a Kis-Duna partján, Csepelen, kezdtek az elvtársak valami hasonlóba, akkor civil egyesületet alakítottunk és úgy sikítottunk, ahogy a torkunkon kifért. Két évvel és sok-sok akcióval, újságcikkel, rádió- és tévéjelenéssel késõbb most ott tartunk, hogy a bíróság még mindig húzza a döntést - ami a mi javunkra dolgozik -, és hamarosan népszavazhatunk is a kérdésben. Ha az elvtársak elunták az idõhúzást.
Javasolnám a helyieknek megfontolásra!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:24:57

@gidabiga:

Zeronál sajna elég hullámzó a helyesírás.:( (Bocs, Zero.) Szerintem ha megnézed a videót, az a pontos verziót rögzíti benned.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:26:17

@monstress:

Követendő példa lehet.;-) Összefogás nélkül meg megnézhetjük magunkat.:-/

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 12:27:39

@Mj: Köszi, úgyis rég volt nedves a szemem...de legalább rájöttem, az a baj, hogy az országrontóink is gépen szállnak fölénk, ezért látnak rosszul:))
Ráadásul, tuti, hogy fordítva is tartják a távcsövet:(((

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2009.03.25. 12:27:43

re: mindenki

azt hiszem igazatok van. már megint jóhiszemű voltam, és a törvények (jog) szerint gondolkodtam...

monstress 2009.03.25. 12:29:37

@Mj:
A civil összefogás rúlz! YEEEEE!
Mindig azt mondom: sz@rni a politikusokra, amíg õk maguknak kapargatják a gesztenyét, nekünk is azt kell csinálni. Ha mindenki csak a saját portáján takarít ki/tart rendet, akkor már rég nem itt tartunk!

gidabiga 2009.03.25. 12:30:00

@fmj:
nincs ötletem :(

tavaly felmerült, hogy menjünk.
de a több napig tartó osztás, szorzás, lélekbújás után rájöttünk ( inkább én ), hogy nem akarunk menni.

off

megszólalt Sólyom László

www.hirsarok.hu/node/20350

on

gidabiga 2009.03.25. 12:30:49

@Mj:

tudom.
de lusta voltam.
így maradt meg.
ennyi :D

monstress 2009.03.25. 12:31:26

:
OFFFF
Hú de baró a nick-ed!
Üzenem minden trendmajmoló újnick-esnek: LESS IS MORE!!!
ON

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:31:55

@*Magyarország hungarikum, vigyázzunk rá!*[L42]:

Most ráadásul külön fricska, hogy ezt a gyönyörű verset egy zsidó származású magyar írta.
Ők csak addig látnak jól, amíg gyárakat, földeket és ingatlanokat kell eladni. A pénzzé nem tehető, csak önmagukban szerethető dolgok valahogy lényegtelenek...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 12:32:13

: Üdv a fedélzeten.:))))kapaszkodj, erősen viharos a víz...bár, még bírja a gálya...a fenébe, ezt még régi mesterek építették, nem akar szétesni:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:35:16

@monstress:

Én is ezt mondom, persze könnyen, mert én már az ország (rendszerváltás körüli) első független civil szervezete alapítójának családjába születtem bele. (Hú, ez egy kicsit összetett mondat lett, tényleg beütött ez a csak félig-meddig kijózanodott állapot...:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:37:37

@gidabiga:

Erre csak azt tudom írni, hogy ok.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:38:59

@*Magyarország hungarikum, vigyázzunk rá!*[L42]:

Erről meg az jutott eszembe, hogy "habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr.":)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 12:42:40

@Mj:

Hoppá, Zero (szinte) kifogástalanul kijavította mindenhol, úgyhogy egy szó sem érheti a ház elejét.:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 12:45:32

@Mj: Ha valami szép, tökéletesen hidegen hagy, milyen nemzetiségű alkotta.
A hatalom árnyoldalai.És főként a pénzé.Azt hiszem te írtad itt nemrég, szinte nincs is olyan ember, akit e kettő ne változtatna meg, fordítana ki önmagából.
Ebben csak az a baj, ha elmúlik az első, euforikus állapot, azért eszébe juthatna, ki, és mi is volt előtte, és mit ígért a választóinak.Kár, hogy egy nagyon egyszerű dolgot nem látnak be. Ha a polgárnak, és az országnak jól megy, nagyon kevés embert fog érdekelni, mennyit lopnak, mindaddig, amíg a dolgozó is elégedett az életkörülményeivel.De ehhez túlképzettek, hogy ezt felismerjék. Ráadásul ez azzal járna, senki nem akarná leváltani őket, évtizedekig lophatnának.
Tudom,kivéve egy réteget, akiknek semmi nem jó, pláne , ha nem ők lophatnak:)))

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 12:49:33

@Mj: Az általad említett vershez való hasonlóság nem a véletlen műve.:))
Egy ideje nagyon aktuálisnak érzem .És, nagyon várom már a vihart, amely felkorbácsolja már ezt a büdös, posványos állóvizet.

gixer 2009.03.25. 13:10:27

"Nincsen karikás ostorom, Nincs lakásom, se autóm, és lehet, hogy maholnap munkám sem lesz.

Albérletben élek, és ott is fogok megrohadni.

Nem vagyok gazdag és nem hordok márkás gatyát.

A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, amit rajtam

kívül még több millióan leszarnak.

A vezetéknevem megelőzi a keresztnevem, és nem tartom furcsának ha

valaki Bélának nevezi el a kisfiát.

A trabantom megelőzi a gyalogosokat és kerékpárosokat, és nem

örülök, ha a turisták összekevernek a bevándorlókkal.

Büszkén gondolok Orbán Viktorra, az igazságosra, Gyurcsány Ferencre,

népünk megmentőjére, a tömegközlekedésünkre, az oktatási és

egészségügyi rendszerünkre, a közbiztonságunkra, az államadósságunkra, a gyorsan

épülő 4-es metrónkra és M0-ás körgyűrűnkre, a faji öldöklőinkre, a

tanárverő diákjainkra, a focistáinkra, a kivándorló feltalálóinkra, az

adócsaló gazdagokra, az élősködő bevándorlókra.

Itt élek Európa segglyukában.

Pesszimizmusban, dohányzásban, alkoholizmusban, rákos

megbetegedésekben, öngyilkosságban, a jogszabályok kijátszásában, a törvények

megkerülésében mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk él a világon a legtöbb pornós

picsa.

Magyarország!! Én így szeretlek.."

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.25. 13:12:44

@zero:

2-t írtam, de mindegy. :))
Bezenye maradt meg bennem, sokat hallani róla mifelénk.
www.euro-vegas.eu/

molaris 2009.03.25. 13:28:42

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
Eljárási törvény. Különben csak lincselés, ami ellen nyugodtan lehet hőbörögni. Sőt, a legjobb ügyvédek védjék őket!!!

molaris 2009.03.25. 13:32:48

@Mj:
Azért a történelmi ismereteid frissítsed! Ez itt a valós, fasizmus. Rendeleti kormányzás, szólás, és emberi jogok eltiprása, a kormányzati kritika büntetése, és sorolhatnám. De ugye Te is látod?

molaris 2009.03.25. 13:45:05

@*Magyarország hungarikum, vigyázzunk rá!*[L42]: @Mj:
Ha már irodalom. Nekem szülővárosom neveltje ugrik be. Akkoriban, bár már Szegeden azt írá:

"Nincsen apám, se anyám,
se istenem, se hazám,"- ma mit írna?
Mert Attila kimondta, akkor is; mert valakinek ki kellett mondani.

Ma??? Kis senki férgek hintik a rizsát. A hatalom jobbágyai nem tűrik az ellentmondást. Kik is vannak hatalmon? Nézzétek meg a támogatottságuk.

Ma?? Ki mer szólni? Aki szólni mer ma, az holnap már nincs. Mert a hatalom urai fosnak az igaz szótól.

Na ezért jár nekik a 3 napi főbejövés. Naponta egy golyó, hogy úgy legyenek meggyalázva, mint azt tették e nemzettel.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 13:59:07

@molaris: Mondjuk, ezt:
József Attila: Ős patkány terjeszt kórt.

"Ős patkány terjeszt kórt miköztünk,
a meg nem gondolt gondolat,
belezabál, amit kifőztünk,
s emberből emberbe szalad.
Miatta nem tudja a részeg,
ha kedvét pezsgőbe öli,
hogy iszonyodó kis szegények
üres levesét hörpöli.

S mert a nemzetekből a szellem
nem facsar nedves jogokat,
hát uj gyalázat egymás ellen
serkenti föl a fajokat.
Az elnyomás csapatban károg,
élő szívre mint dögre száll -
s a földgolyón nyomor szivárog,
mint hülyék orcáján a nyál. "~(részlet)

mind2 (törölt) 2009.03.25. 14:00:23


Sajtófigyelő / I.

Az állami tulajdonban lévő Magyar Villamos Műveket szocialistaközeli kajmánok és energiapókok hálózták be, melynek következtében ezek a hanyag állami vezetők a szocialistaközeli vállalkozókkal közösen 50 milliárd forintnyi kárt okoztak az eddigi vizsgálatok alapján - mondta Bencsik János. Állami milliárdok indultak útnak az MVM-ből offshore cégek irányába - tette hozzá. A képviselő emlékeztetett arra is, hogy a szocialista politikus Kapolyi László egyik cége a becslések szerint körülbelül 20 milliárdos kárt okozott 11 cégnek, akik ezt most az MVM tulajdonában lévő Vértesi Erőművel szeretnék megtéríttetni.

Nem igaz, hogy az állami szektorban működő vállalatoknál ne lenne pénzügyi forrás, ez az ügyletsorozat is bizonyítja, hogy egy év leforgása alatt mintegy 50 milliárd forint került ki az állami szektorból offshore cégeken keresztül Magyarország területéről - mondta Bencsik János. Az ellenzéki politikus szerint felelőtlen, hanyag vezetők állnak az állami vállalatok egy részének élén, akik miatt az országot jelentős erőforrásoktól fosztják meg, közben a szocialista kormány újabb és újabb megszorításokkal próbálja a kialakult likviditási helyzetet kezelni - tette hozzá.

mind2 (törölt) 2009.03.25. 14:05:31

Íme, Vértes András a haza megmentője, a GKI vezérigazgatója, smaragd fokozatú AMWAY ÜGYNÖK !!!!

Kapcsolataik révén elérték a smaragd fokozatot is a hálózatban. Az elismerés átvételekor másodállásukról így vallottak: elkötelezettek az Amway-üzlet iránt, amelyben leginkább a korlátlan fejlődés perspektívája vonzza őket.

Mint írják: már évekkel ezelőtt álmuk volt a smaragd fokozat elérése a piramisszerűen felépülő üzleti hálózatban. Úgy látják: sokat tanultak belőle és eredeti vállalkozásaikat is ez alapján alakították át.

Az internetes fórumon egyes hozzászólók szerint a termékbemutatókon Vértes többször próbálta személyes ismertségét latba vetni az emberek meggyőzésére.

Most akkor sírjak vagy nevessek ? Vagy mindkettőt ?
Tényleg van valami jó sarokpuhító krémetek ? Nem baj ha Avon. Meg narancsbőr ellen is keresek valami szert... jön a tavasz, azé így mégse mehetek ki az utcára ...XD

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.25. 14:05:55

@mind2: na ilyenkor azért kinyílik a bicska a zsebemben. Miért nem lehet ezek ellen tenni semmit??? Még hogy elfogult az ügyészség :D Szegény Cuslágok, Hunvaldok, Kapolyik, (Gyurcsányok?) mi jogon kutakodnak ellenük, hát ez gyalázat :-/

gidabiga 2009.03.25. 14:09:52

@mind2:

narancsbőr ellen én még semmilyen jó krémet nem találtam.
amikor még megtehettem, kozmetikusnál egy vákumos kezelést csináltam végig, az használt.
kozmetikus szerint az avon jó.
sarokpuhító pedig a pedikűrös :D
kérsz még jó ötleteket? :)))

Plutonic 2009.03.25. 14:12:18

@gixer: Ez kész! :) A baj csak az, hogy túl sok benne az igazság. :(((

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.25. 14:16:46

@mind2: Jesszusom egy AMWAY ügynököt miniszterelnöknek?? :D Szép kilátások :D

Müszijő Csirke 2009.03.25. 14:17:10

@turner: ugye?én csak tegnap néztem meg,nagynehezen félretéve az előítéleteim.és leesett az állam.oké,sok benne a sarkitás,amiből jóféle uszítás is lehet,de sajnos az alapjelenség itten e van,jól látható,mindenki számára érezhető fomában:(

Müszijő Csirke 2009.03.25. 14:18:51

Amway-ügynököt,aki ráadásul nem is olyan rég még azt mondta a GKI vezetőjeként,hogy Magyarországra nem fog begyűrűzni a válság,mert a Gyurcsány féle politika fantasztikus,tökéletes...
és ez egy szakértő.kb,mint a cigányok agya,a történész,akit a Havas is megriportolt...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 14:31:30

@Müszijő Csirke: húbazz, kemény...de akkor is,jól járnánk egy Oppenheimerrel...LOL.Mármint ha nem a népet nyúzná ő is:))

Véraláfutás 2009.03.25. 14:34:11

Gyerekek ez a kajak-kenu versenypálya.... amit most kigolyóztak. Gratulálok.

gixer 2009.03.25. 14:34:48

@turner: Nem értem mi a franc baja van mindenkinek az Amway -al.
Egyébként Vértes egy f@sz azzal egyetértek.
(amúgy a Vértes féle Network21 hazai elindítóját tisztességtelen üzleti magatartás matt az Amway kivágta mint macskát sz@rni)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 14:36:42

@mind2: szégeyen, hogy egyáltalán felmerült a neve, ez is a kormány impotenciáját mutatja.na meg inkompetenciáját is.Te nagyon jobbos lehetsz, még a bőröd is narancsos?:)))Azé kár, hogy nem a szemei vannak smaragdból.

mind2 (törölt) 2009.03.25. 14:38:05

@gidabiga:
azért gondoltam sarokpuhítóra, mert ha sokat álldogálok az utcán, az nem tesz jót a lábaimnak :)))) tudod, te mire gondoltam :)))))

@Véraláfutás: igen-igen az evezőspálya !!!! talált, süllyed :(

mind2 (törölt) 2009.03.25. 14:42:35

@gixer: nekem semmi bajom az Amway- jel, egyszer volt egy munkatársam, azt mondta vegyek meg egy terméket, mert univerzális :) Mondom micsodát ? Hát flakonban van- mondja. Azonkívül ?
Hát tudsz vele mosogatni, mosni, ablakot pucolni, autót vixolni, szőnyeget tisztítani, de jó fogkrémnek is ha gondolod, meg tusfürdőnek.
Másra nem jó ? - kérdeztem ? Hihetetlen, hogy ennyi mindenre jó !
Mindenre jó - mondta ő.
Na tudod mit, akkor kend a fejedre, hátha kinő tőle a hajad - feleltem. A ficak félig kopasz volt. Utána nem tudom miért utált meg, de míg ki nem rúgták, nem nagyon szólt hozzám : XD

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 14:44:22

@*Magyarország hungarikum, vigyázzunk rá!*[L42]:

Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy amikor Szíjjártó Petike képviselő lett, akkor bement az egyik autószalonba, és megvette a leginkább fullextrás verdát. Mert attól a naptól fogva más ember lett, más igényekkel, más prioritásokkal. Azóta neki az a mérce, hogy ki milyen koktélokat ivott előző szombaton, az emberekre pedig magasról tesz. Meg párnaponta bemagol pár szöveget, ha ki kell állni és nyomni kell a sódert.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 14:45:35

@*Magyarország hungarikum, vigyázzunk rá!*[L42]:

Na igen. 1989-ben kellett volna felkorbácsolni azt a vizet, azóta napról napra csak rosszabb lesz...:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 14:46:42

@gixer:

Jujj, ezt a verziót még nem láttam...:-S

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 14:47:17

vehehe, nem tudok írni az új postba, behal tőle FFoxom, help...a videót meg nem is látom...pedig úgy szeretném...

gidabiga 2009.03.25. 14:49:20

@mind2:

most már igen :)))
nem esett le.
komolyan vettem :DDD

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 14:50:07

@molaris:

Köszönöm a tanácsot, de egyrészt a történelmi ismereteimet folyamatosan frissítem, mivel nemsokára történész diplomám lesz, ráadásul már legújabbkorból is leszigorlatoztam, és pont a fasiszta Olaszországot szerettem volna húzni.;-) Másrészt ez nem fasiszta totalitárius berendezkedés (bár éppen Mussolini állama nem volt totális, ellentétben Sztálinéval vagy Hitlerével), hanem posztkommunista, a Kádár-rendszer beidegződéseinek tipikus jegyeivel, hiszen a Kádár-rendszer fiatal generációs elitje túlélte önmagát. Én így látom.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 14:51:30

@Mj: Sajnos, gyarlók vagyunk.Csak remélni tudom, van, aki kevésbé az, és nem csak a lopás érdekli majd.Van ilyen, szerintetek?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 14:51:49

@molaris:

Én azért mertem szólni Veres Janinak, hogy kiféle-miféle.;-) Igaz, egyedül beszélgetett egy maffiózó kinézetű pacákkal, sötét és kihalt volt az utca, ráadásul éjjel fél 12 is elmúlt. De azóta sem csöngettek.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 14:54:16

@mind2:

Én a narancsot meg szoktam hámozni, mielőtt megeszem. Mást nem tudok írni.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 14:58:19

@Müszijő Csirke:

Rostás úr nem történész volt (elsősorban íróember), csak szerette volna magát olyan színben feltüntetni. Csakhogy ez elég hiteltelen póz, amikor szerinte 1000 körül kávéházakba szállították a britek az indiai cigányokat. Mit hiteltelen, felháborító. És akkor még ő akar cigány kultúráról tanítani, Jézusom...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 15:00:25

@*Magyarország hungarikum, vigyázzunk rá!*[L42]:

Mint a Macskafogóban, ahol Mr. Teufelnek van rubinból a szeme.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 15:01:46

@mind2:

Hehe, reklámoztak már úgy fegyverolajat is, hogy állítólag még a kutya fülzsírját is kiszedi.:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 15:06:52

@*Magyarország hungarikum, vigyázzunk rá!*[L42]:

Én ismerek egy ilyen országgyűlési képviselőt, most lett a francia becsületrend tagja, emberileg abszolút kivételes.

derelyegrádi szellem 2009.03.25. 15:11:41

@Mj:

Ja, az jó volt. Mikor is érkezett Európába a kávé? Vagy azok 1000 körül kávé mentes kávéházak voltak, Rostás úr?

Amerika felfedezésnek időpontját el tudná helyezni úgy 500 év biztonsággal, drága "történész" úr?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 15:24:53

@derelyegrádi szellem:

A kávé az etiópiai (akkor Abesszínia) Kaffa tartományból érkezett Európába a török térhódítással párhuzamosan, és a 18. század második felében jöttek létre tudtommal az első kávéházak. Ezt most így csak emlékek alapján, ha valaki szorgalmas, barátkozzon guglival.:)

wladyslawsky (törölt) 2009.03.25. 15:35:42

-Simon Peresz elmondja a híres felvásárlós beszédét
-Tényszerűen rengeteg és egyre több izraeli ingatlanvásárlás van az országban
-A terjedő szóbeszéd szerint kész országfelvásárlás kezdődött izraeli részről, és azt mondják ez még csak a kezdet...

Ha most ezekre azt mondom hogy "nem zörög a haraszt..." akkor paranoiás vagyok vagy antiszemita ???

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 15:43:14

@wladyslawsky:

Mindenki antiszemita, aki nem barátja Izraelnek.:-/

Perillustris 2009.03.25. 15:47:10

@gidabiga: "a látogatók számát az első évben 5,1 millióra becsülik.
basszus, fél Magyarországnyi ember.
ennyire hülyének nézik a zembert?"

Meglesz az simán. Átlagosan 12-16 ember érkezik majd egy személygépkocsival(sic!), jellemzően 14-18 napot maradnak, miközben fejenként kb. 50 ezret költenek el naponta.

Nagyjából ezeket a számokat könyvelik majd le, azaz ennyi szürke- ill. fekete gazdaságból származó pénzt lehet tisztára mosni. Lehet szorozni.

Az is érthetetlen persze, miért forintban adják meg a fizetendő összeget, hiszen a 900 millió forint pár év múlva mai árfolyamon kb. a felét fogja érni.

Véraláfutás 2009.03.25. 15:53:57

@gixer:

Talán, mert pilótajátékos mutatványos árukapcsolásba csomagolva? :D

Véraláfutás 2009.03.25. 15:56:04

@Mj:
Aki nem a barátjuk...az az ellenségük. Csak fehér-fekete van. Színvakoké a világ.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.03.25. 18:43:58

fevásárolnak minket a zsidók, és ti még mindig tabuként kezelitek az ügyet.
jó oké én is láttam a sindler listáját, 3x, mert jó film, de most már reálisabbnak kéne lenni

Simon perez megmondta, de ti nem hiszitek el, még Posta Imrének sem hisztek

Combi a ballibes Ferkófan 2009.03.25. 18:45:37

@tesz-vesz: Posta Imre mint az igazság zászlaja. Lol

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.25. 19:53:29

@tesz-vesz:

Khm, a Perez az egy spanyol név. A Peresz meg héber.:P Így hogy higgyünk neked?:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.25. 19:58:33

@Mj: és a font perec?Én mindig erre asszociáltam róla:))Lehet , éhes voltam?:)))

Muci nevű ló 2009.03.25. 21:15:50

Biztos kurva kényelmes zsidózni, de ez az egész nem jöhetett volna létre a jól megszervezett magyar politikai "elit" összefogása nélkül.

picur3ka 2009.03.25. 21:34:06

@Muci nevű ló:

Nevezned meg a magyar politikai elitet nev szerint, akinek hatalma van, mert en tenyleg nem tudom, hol allunk, soha nem foglalkoztam ezzel, de mar kezdi b@szni a csorom.

Muci nevű ló 2009.03.25. 21:40:54

picur3ka

A cikk kiválóan leírja: Gordon és Jani, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács, az aki leadja a fülest az épülő M4-re (ez utóbbiakat ismeret hiányában nem tudom nevesíteni), szóval mindazok, akik közbenjártak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.26. 01:14:25

@Muci nevű ló:

Ezt én sosem tagadtam. Zsidózni meg nem szoktam, mert volt egypár galíciai ősöm.:P

molaris 2009.03.26. 11:52:09

@Muci nevű ló:
Amely elit valamelyik kibucban dönti el hazánk sorsát.

molaris 2009.03.26. 11:55:26

@Mj:
Azért, mert másképpen hívtuk/hívják a működési alap ugyanaz. De békülök, elfogadom.

Agrael 2009.03.26. 12:03:41

Bár nem olvastam el minden előző kommentet, annyi kikristályosodott bennem: magyar üzletember vesz sok földet=mutyizás, zsidó üzletember vesz sok földet=országrablás, gyarmatosítás, első lépés a világuralom felé, egyéb külföldi üzletember vesz sok földet=gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő beruházás
Azt is megjegyezném, hogy a cikk szerint:
1. az üzletember kifizette a 300 M különbözetet, a földjeit a Nemzeti Vagyonkezelő által meghatározott értékek alapján
2. a nol.hu oldal egyik kommentelője (!) szerint túlértékelték a gyümölcsöst

Értem én a koncepciós gondolatokat, tekintve, hogy így egymás mellé téve az átlagembernek nem igazán hozzáférhető (vagy nehezen összeszedhető) információkat jól látszanak az előkészületek a nagy balhéra.
Engem speciel hidegen hagy a kb. 2 TESCO méretű hely a Velencei tó partján is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.26. 18:10:29

@molaris:

Ezért diktatórikus uralmi rendszerek.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.26. 18:11:07

@Agrael:

Jó neked, hogy hidegen tud hagyni.:-/ Bár inkább nem irigyellek.

Wawel (törölt) 2009.03.30. 07:28:56

Az ex-Wallisvezér, újdonsült miniszterelnök barátai és üzletfelei...

AzHofi 2009.04.01. 16:05:25

Élményfürdő a Velencei-tó partján. Nooormális??? Zsidó. És persze ebben is a Ludas Mutyinak (A mi gordonkánknak) az érdekeltsége van.

paprika007 2009.08.14. 16:05:27

@mind2:
Akkor a sok szemetét a multi hova adná el ha nekünk nem kellene?
egyébként tök igazad van .
Mi a francnak jönnek ferihegyre a tel-avivi gépek fullon mikor visszafele sok a szabad férőhely?
Érdekes a felépült budapesti lakóparkok eladásra kerülnek s a ki nem fizetett alvállalkozóknak üzenik hogy jöjjenek utánuk tel-avivba!
Na ez a pofátlanság.

Scypio 2010.08.31. 16:39:11

Ez a Joáv Blum hány éves egyébként? A róla készült, fellelhető kép tényleg őt ábrázolja? Mert akkor nem lehet több 35-nél.

süti beállítások módosítása