Skip to content


       Szűrés lista

Gaskó és az árulók

Holnap ugye újra MÁV sztrájk. Idén először. De nem nagyon akarnak Gaskó, a Liga és a VDSZSZ mellé csatlakozni a társ-szakszervezetek, aminek Gaskó nem nagyon örül.

Ilyet talált mondani:
"A történelem nem fog elfeledkezni az árulásról, ha a buszvezetők elviszik a vasutasok sztrájkja miatt beállított vonatpótló autóbuszokat." - így érvelt a Közúti Közlekedési Szakszervezet tagszervezeteihez írt nyílt levelében Gaskó István.

Hogy merik elvinni az utasokat?! Hát ilyen pimaszságról tényleg nem hallottam!

Gaskónak ajánlom Tóta W. írását, a hazai szakszervezetekről.

"a szakszervezet, amely valami felfoghatatlan okból az alkalmazottak összességét képviseli, vagy legalábbis egy jókora csoportját. És kollektív szerződést, kollektív béremelést, kollektív prémiumot igényel. Mintha össze lehetne önteni egy edénybe a munkásokat, átlagolni a teljesítményüket, és aztán szétosztani az átlagot. Hát mi az isten értelme van ennek? Semmi a világon. Értelme annak van, hogy a jól dolgozók több pénzt kapjanak, az alulteljesítők meg kevesebbet. Ha ezt az aranyszabályt megszegjük, akkor vajon mi motiválja a munkást, hogy jobban, pontosabban dolgozzon? És vajon mitől lenne a mi cégünk versenyképes azzal a kínai vagy dél-amerikai gyárral, amely következetesen csak a legjobbakat, a legtöbbet dolgozókat alkalmazza?"

Ezért kaptam 2 évig 0% béremelést, tavaly pedig a kimagasló 3,2%-ot a multinál :-)

Cser Ágnses viszont egyetértéséről és támogatásáról biztosította a holnapra meghirdetett sztrájk résztvevőit. Kijelentette: a munkavállalók megfélemlítettek, ezért nem mernek sztrájkolni.

A VDSZSZ honlapja megint hozta a maga debil színvonalát:

"Kiváló sztrájktörő" kitüntetés bevezetését javasoltuk - 2009. május 7.

A „MÁV Zrt-nél adományozható elismerések és kitüntetések rendszeréről, és adományozásuk rendjéről” szóló vezérigazgatói utasítás-tervezethez kapcsolódóan többek között javasoltuk az elismerések listáját „A kiváló sztrájktörő” kitüntetéssel bővíteni.
A címet az nyerheti el, aki egy sztrájk alatt legalább egy sztrájkolót leváltott, vagy pszichoterrorral (munkahely elvesztésével, szolgálati lakás megvonásával, bérfejlesztésből való kizárással, szakmai előrelépés alóli kizárással, stb. való fenyegetéssel, valamint üvöltözéssel történő megfélemlítéssel) rávett valakit arra, hogy sztrájkoló munkatársait cserben hagyja, és a munkahelyi vezetők, a menedzsment, valamint a két állampárt érdekeit hűen szolgálja.
A pénzjutalommal nem járó erkölcsi elismerés egy „Kiváló sztrájktörő” feliratú, 5 cm átmérőjű, egyen-, munka-, és alkalmi ruházaton hordható, esztétikus megjelenésű, nemesfémből („ólom”) készült medál formájában öltene testet. A kitüntetést sztrájkonként több alkalommal is lehetne adományozni. Az átadott medálokat addig lehet hordani, amíg az érintett annak viselésére méltatlanná nem válik. Tehát sztrájkba lép."

És te?

 

Címkék: máv pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr551107871

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.05.11. 15:08:27

Gaskó a sztrájk beszüntetéséért könyörög!Az egyik kereskedelmi csatorna riportot készített a vasútállomáson várakozó emberekkel, a legutóbbi vasutassztrájk alatt. Az emberek elmondták, miféle nehézségeket okozott nekik a sztrájk. Voltak olyanok, akik támo…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jozicsenko 2009.05.07. 12:19:47

konkrétan örülök hogy lyuk van a fenekemen, és boldogan fizetek adót, mert tudom hogy ezzel is Arcos népemet szolgálom!

gasko for prezident, de ne itthon!

rolika 2009.05.07. 12:22:15

Mit ad Isten, én holnap épp kisvonatos kirándulásra megyek a kislányommal meg az ovis csoportjával a Bakonyba.

De Gaskó bekaphatja, mert ez amolyan közúti kisvonat :-DDD

Amúgy ez már kibaszottul szánalmas. 80 év legnagyobb válságát szenvedjük, nem hogy örülnének a luknak a seggükön, még pattognak is.
A németből érettségizők remélem talpfával verik agyon az egész szakszervezeti bagázst.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 12:24:38

Én csak megint ismételni tudnám magam, mert Gaskónál úgyis mindig ugyanaz a téma.

Mj 2009.04.24. 17:44:26
@zero:

Bocsánat, de a VDSZSZ-sztrájkoló momentán magasról letojhatja, hogy kik nem tudnak sztrájkolni, ha neki lehet. Akinek nem lehet, az vagy megoldja, és akkor ugyanúgy sztrájkolhat, vagy szopóág, ez van.
És az is természetes, hogy megbénul az ország. Akkor lennék elégedett a sztrájkjukkal, ha mondjuk először csinálnák, és MINDENKI. És igen, megbénulna az ország, mert a sztrájknak az a célja, hogy veszteséget és kárt okozzon. Na akkor lehetne is utána tárgyalni, lásd nagyobb sztrájkkultúrájú országok.
Amivel gondom van: ikszedszerre sztrájkolnak úgy, hogy "hoztam is, meg nem is". Magyarán nem veszik fel a munkát, nem is indul el pár vonat, de a maradék 4 szakszervezet meg leszarja. Igazi magyar töketlenség, szervezetlenség, amatőrség és széthúzás, ráadásul mindenkinek rossz. A tetejébe a szervezetlenségből kifolyólag semmiféle tájékoztatás nem működik, és teljesen véletlenszerű, hogy melyik vonat indul el, és melyik nem, illetve, hogy megáll-e a puszta közepén a vonatvezető sztrájkolni, avagy nem, ezzel oltári módon kiszúrva a vonat utasaival. Összességében meg csak azt érik el, amit már írtam: ahelyett, hogy normális sztrájkkultúrát csinálnának az országban, a sztrájknak már az intézményét is lejáratják ország-világ előtt.

f.m.j. 2009.05.07. 12:30:20

Nekem most az sem világos, hogy mi is a céljuk. A töketlenkedéssel, meg hangemberkedéssel teljesen elveszítik mindenki szimpátiáját.

Tegnap a Kontrában (oroszjózsefműsora) asszem Cser Ágnes volt, és eléggé lenyomta Józsikát, meg olyant is állított, hogy itt mindenki mindenkinek a zsebében van, egymástól függnek, rokoni szálak húzódnak, szóval elhiszem, és kész.

Rendet akarok...

DArchAngel 2009.05.07. 12:36:18

Igen, sztrájkolnak akkor, ha majd minden rendben lesz a saját házuk táján, meg olyan baromi jól megy majd a gazdaság, hogy stabil és nagy lesz a jólét.
És még mielőtt valaki jönne a szokásos "de hát a te érdekeidért is sztrájkolnak" szöveggel, kijelentem, hogy kurvára nem. Nekem semmivel sem lesz jobb, ha elérnek valamit. Rosszabb, az lehet, mert én nem állami alkalmazott vagyok, tehát a plusz pénzt lehet, hogy az én zsebemből húzzák ki, ugyanúgy, ahogy a MÁV veszteségét.
Azzal se, hogy "mér' ne sztrájkoljanak, nem ők kúrták el, mégis velük akarják megfizettetni". Először is: szerintem a MÁV-nál dolgozók jelentős része igenis tehet az ott uralkodó állapotokról.
Másodszor: jó lenne már túllépni az óvodás szemléleten, miszerint a Pistike ásta el a rollert, én csak lapátoltam. Amikor Megyó elkezdett osztogatni, akkor kurvára örült ám mindenki, és szartak olyanra gondolni, hogy honnan jön a pénz, meg hogy a versenyszféra szarrá van adóztatva, hogy valamelyest kompenzáljon. Olyan nem lehet, hogy mindenkinek jó legyen, főleg, ha nincs miből. Személy szerint meg már mocskosul kezdem unni a "dögöljön meg szomszédé is" hozzáállást.

Geza 2009.05.07. 12:42:40

@Mj:
Ehhez nem tudok mit hozzátenni, egy az egyben, pontosan ezt szerettem volna mondani magam is.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.05.07. 12:45:11

@Mj:
Nyugtassatok meg hogy nem az a sztrájk oka, hogy a Kóka "szépmosolyú, szeretem a versenyt" Jani megígérte hogy tolnak nekik egy kis pénzecskét a MÁV-Cargo eladásából. Egyébkét miért nem sztrájkoltak az eladás ellen?

Petrow 2009.05.07. 12:49:35

@Geza: @Mj: igen, ehhez képest még mindig ugyanolyan élvezettel és pöffeszkedve jelenti be a sztrájkot, pedig ő tudja a legjobban, hogy semmit sem fog vele elérni:

"A ... őőő... sztrájkkaaal...mmm... az országban a vasúti közlekedéés...hehe...kiszámíthatatlanná fog vááálni...sőőőt...mmm... aaah...akár meg is fog...huhh...bénulniii!... jajj, gyorsan egy zsepit, amibe törölhetem..."

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 12:50:19

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Kóka inkább azt ígérje meg, hogy elhúz innen valahova máshova versenyezni...
Erre is csak ismételni tudnám magam, a rossz célok és üzenet miatt "a sztrájknak már az intézményét is lejáratják ország-világ előtt."

Tilinko 2009.05.07. 12:51:19

Kéne egy ellen tüntetés, felvonulni transzparensekkel, hogy addig nem utazunk vonattal, amíg ki nem rugják az összes feleslegesen alkalmazott MÁV dolgozót, és be nem zárják a nem használt vonalakt. Az így megtakarított költségekkel kevesebb állami támogatást kéne a MÁV-nak adni, ami pont elég lenne a kirugott MÁV dolgozók segélyére ;)
Persze dolgozó embernek ilyen dolgokra nincs ideje...

Gyűlölöm ezt az országot (na jó, csak a vezetését, meg a benne élő emberek 95%-át), mindenki munkájának van egy értéke, és ez pontosan az a legkisebb összeg, amennyiért valaki még hajlandó azt elvégezni (ugyanabban a minőségben), ha ez megfelel a dolgozónak, akkor rendben, ha nem, akkor el lehet takarodni, lesz helyette más, aki megcsinálja.

És itt össze is ért a kör, menjenek ellen tüntetni a szerencsétlen kirugott emberek a MÁV dolgozók ellen, hogy ők bizony szívesen elvégzik helyettük azt a munkát, annyi pénzért is, el lehet húzni, ha annyira nem tetszik, próbálkozzanak a versenyszférában, és meglátják, hogy ott nem elég ha egész nap a seggüket vakarják. Egy nap után visszasírnák a kis nyugis vasutas melót...

Én egyszerűen csak úgy szeretnék sztrájkolni, hogy nem fizetném be a fizum felét adóként, mert nem tetszik ahogy állam bácsi gazdálkodik belőle :(

Ja, és mielőtt az a vád érne, hogy én meg meresztem a seggem, meg kommentelek az irodában munkaidőben, ma szabin vagyok.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 12:52:05

@Petrow:

Gaskónál különösen igaz - mint néhány kaller esetében is megfigyelhető -, hogy szereti fitogtatni azt a kis hatalmát is, ami van. Ráadásul ez az ingázóknál elég jelentős hatalomnak számít. (Én speciel örülök, hogy holnap pont nem kell kimennem Piliscsabára.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 12:55:53

@Tilinko:

Szerintem rosszul közelíted meg, már csak azért is, mert rohadtul nem egy álommeló a vasútnál dolgozni. De nem akarom ragozni, tényleg leírtam már, hogy nem lefele kellene igazítani az igényeket, hanem közösségben, összefogásban és érdekegyeztetésben gondolkodni az atomizált, mást taposó rabszolgamunka helyett. Mellesleg aki össze tudna fogni másokkal egy "csakazértis kibaszok veled" ellensztrájk érdekében, az össze tudna fogni egy érdekvédő szervezet érdekében is.

eldiablomismo 2009.05.07. 13:08:38

Nem támogatom a MÁV eladását, de igenis támogatom a bérbeadását egy koncessziós szerződés keretében. Van pár vasutas ismerősöm, és döbbenetes, amiket mesélnek.

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 13:13:27

@eldiablomismo:

Ők mesélték ezt a bérbeadást koncessziós szerződés keretében is?

Mert ez tényleg döbbenetes, ugyanis valamit vagy koncesszióba adsz, vagy bérbe.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.07. 13:19:10

Le kéne már szakadnotok a gyurcsánseggnyaló Tótáról. A munkást pl az motiválja, hogy kirúgják, ha szarul dolgozik , és attól a szakszervezet sem védi meg. És az, hogy nekünk vietnámi munkásokkal kell versenyezni, elég nonszensz. Nagy bajban lesz a Nyugat, ha lesz egy komoly háború. Nem lesz pl textilgyártás, műanyagipar, cukorgyártás.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.07. 13:21:14

@Őrnagy Őrnagy:

Nincs igazad. A MÁV-tól nem rúgnak ki senkit. Mert akár 1 emberért is sztrájkolnak.

Amúgy meg nem mindenben értek egyet Tóta W.-vel, de speciel a hazai szakszervezetekről írt cikkével igen.

Redcap 2009.05.07. 13:23:09

Hát én beszarok ezen a Gaskón:D Valami más, hősi korba kellett volna születnie. Mondjuk Ludd tábornok géprombolói közé.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 13:39:12

Gaskó szánalmas, már rég nem a dolgozókért küzd, egy dolog érdekli, hogy vezetői pozícióját elfogadtassa, mert ha elküldik, mehet vissza kalauznak. Nevetséges figura, aki egy kis hatalmat kapott, és most megmutatja, hogy ő mekkora ember, csakazértis, még ha ez nem is vezet sehova. Valahonnan ismerős ez a viselkedésminta...bármi áron, de hatalmon maradni.:(Rájöhetnének már a vasútnál is, ez a gaskó egy fiaskó.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.07. 13:41:37

@zero:
A MÁV-ot nem tudom ,szerintem ha valaki hülye, akkor onnan is kirúgják ,egy esettről konkrétan tudok is.
De Tóta az összes magyar szakszervezetről írt , nem csak a MÁVról. És egy magáncégre nem igaz, amit írt

Meglesz még a bajuk Gaskóval Viktoréknak is, mert a MÁV így nem maradhat:)

acel 2009.05.07. 13:50:33

Gaskó pont ezért tudja sztájkoltatni a vasutasokat, hogy a mezdonyvezetó ne adhasson jegyet, a forgalmista ne állíthasson váltót stb. A sztrájk egyik célja fenntartani a rejtett munkanélküliséget a vasútnál. Megakadályozni a szervezeti változásokat.


Amúgy a kollektiv szerződénél nincs igaza Tótának. Az nem megegyező béremeleést jelent hanem azonos, szabályozott hozzáférést a béremeléhez, vagyis hogz mindeki azonos zabályrendszerben kajon jutalmat béremelést.
Azt hogy ezt gaskóék egyenbéremelésnek értelmezik egy másik csőd. Fentartani az egyenlő béremelést egyenlő a munkavállalók produktivitásának csökkentésével. Mivel mindenki ugyanannyit kap, nem érdemes jól dolgozni.

acel 2009.05.07. 13:51:59

Gaskóval nem lesz a Viktonak baja, majd kap más zsíros állást arra az időre. ÉS g. egyből elfelejtkezik a szegény vasutasokról.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.07. 14:02:57

@acel: Viktor idején is sztrájkolt, és még 2002-ben a Petyával majálisozott. De lehet igazad van. Csak közlekedési miniszter ne legyen :)

eldiablomismo 2009.05.07. 14:13:16

@zero: Ez így van. Miután kiépítették a saját kábelhálózatot, azt nem vették használatba, mert inkább kinyomtatták a gépre vitt adatokat, azokat egy mozdonyvezető felvitte pestre, a központba, ahol megint gépre vitték azokat, csak azért, hogy a pesti központot ne kelljen bezárni. A hálózatot meg kiadták bérbe, hogy mégse legyen már kihasználatlan.
És ez minden állami cégnél így működik, beleértve az önkormányzatokat stb...

Float 2009.05.07. 14:23:12

Aztán majha elmaradnak az utasok, és leépítik őket lesz megint min csodálkozni. Konkrétan ez történt a Hatvan-Somoskőújfalu vonalon. Egyre mélyebb szarba süllyedt, miközben a közúti szállítás egyre használhatóbb lett, meg persze mindenkinek van már egy-két ótója. Most meg ott tartunk, hogy nincs közvetlen vasúti járat Budapest felé, és úgy kell összeterelni az utasokat is.

Igazi cucilisták ezek itten, kivágják maguk alatt a fát, aztán az nemcsak hogy nem terem, de hanyatt is esnek jól.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.05.07. 14:28:13

@Mj: Versenyezhetne Fodor Gabriellával, hogy ki tud hamarabb belerepülni a Dunába egy kővel a nyakában.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.05.07. 14:30:43

@Mj: Nem kötelező vasutasként dolgozni, senki nem tart pisztolyt a fejükhöz. Fel lehet mondani, ha elégedetlen a fizetésével, és keresni máshol állást. Ja, hogy nem vennék fel sehová máshová? Kellemetlen. Akkor meg kussoljon és örüljön, hogy egyáltalán van munkája.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 14:35:00

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Én akár azt is elviselném, ha szobrot öntenének nekik, illetve pontosabban köréjük.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 14:35:50

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Épp azért tartunk ott, ahol, mert mindenki kussol, és örül, hogy van egyáltalán munkája, tehát tökéletes rabszolga.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.05.07. 14:37:32

@Mj: Ha nincs más lehetősége ez van. Nem ért máshoz, amit csinál meg ér egy bizonyos összeget. Ennyi.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 14:45:42

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Itt megint arról van szó, hogy rossz célokért sztrájkolnak. Én a helyükben biztos az egyik első helyen sztrájkolnék a jobb munkakörülményekért.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.05.07. 14:47:32

@Mj: Miből? Majd ha az ingyenélő banda felét kirúgják akkor lesz pénz jobb munkakörülményekre. Addig meg egyék meg amit főztek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 14:52:22

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Ha kirúgják őket, akkor a munkanélküli segélyből fognak ingyenélni, tehát ez nem megoldás. Viszont ha a MÁV-ra fordított korrupciót szorítanák vissza - leányálom -, akkor nyilván a jobb munkakörülményekre is több lenne a keret. És már megint ott tartunk, hogy 22-es csapdája, hiszen maguknak korruptak.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.05.07. 15:08:08

Holnap 9-re megyek Aranyosapátiba, ez a senkiházi szutyok korrupt csöves alkesz Gaskó meg sztrájkol.

Úgy rúgnám picsán, hogy a Holdig repül.

Béla az állat 2009.05.07. 15:31:22

Állampárt? Már nem az MSZMP-korszakban vagyunk srácok...Bár úgy tűnik, ti még szervezeti felépítés és hatékonyság szempontjából tényleg ott ragadtatok...Gaskó pedig sz..jon minimum tarajos sült.

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 15:35:56

@eldiablomismo:

Hol látsz te ott bármit aki szerint bérbe lehet adni valamit koncessziós szerződés keretében.

Nyiss ki egy jogi tankönyvet aztán olvasd el, mi a koncessziós szerződés, és vélhetően rájössz, miért vagy egyik vagy másik, de szájbarágósabban: miért vagy koncesszióba adsz valamit, vagy bérbe.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.05.07. 15:38:44

@Mj: A munkanélküli segély nem szól örökre. Sajnos a mávos bér igen.

eldiablomismo 2009.05.07. 16:11:13

@derelyegrádi szellem: A koncesszió a bérbeadás egy jól körülhatárolt formája, ne legyél már ennyire okos :P
Vagy akkor legalább konkrétumokat írj, ne csak puffogj.

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 16:18:38

@eldiablomismo:

"A koncesszió a bérbeadás egy jól körülhatárolt formája, ne legyél már ennyire okos"

Nem az. A koncessziós szerződés egy külön Ptk kívüli (un atipikus) szerződésfajta.

De ennyi erővel a haszonélvezetet engedő szerződés is lehetne a "bérlet egyik körülhatárolt formája". Az sem az.

Nézz utána magánszorgalomból, ha már te tartod ezt jó dolognak, és támogatnád, mint írtad. Mert az sem baj ám, ha tudja az ember, mit támogatna.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.05.07. 16:37:53

@tesz-vesz: w az utóbbi időben eléggé elhülyült, de ez duplapluszjó volt tőle.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 16:44:54

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Szerintem messze nem az a lényeg, hogy mekkora/meddig biztos fizetést kapnak a vezetéstől lefele, hanem az, amit föntebb elragoztam már párszor: meg kellene tanulni normálisan sztrájkolni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 16:45:57

@szmoker:

Tóta W.-nek szerintem nem volt honnan elhülyülnie.:P

tudi 2009.05.07. 17:39:51

Az a baj kishazánkban, hogy nálunk csak az állami alkalmazottaknak van szakszervezetük, a magán és multi cégeknél dolgozóknak nincs.
A tota w által írt teljesítménybérezésről pedig annyit, hogy én dolgoztam egy külföldi cégnél és ott voltak elég érdekes dolgok a mozgóbér megadása körül olyan, aki többet siránkozott, mint dolgozott az megkapta aki meg hülyére dolgozta magát az meg nem kapta meg az egészet.
Ja és Dél-Amerika ott pedig nincs szakszervezet és lehet pihenő idő sincs munka közben+ a cég lehet magán hadsereggel kényszeríti ki a munkát, így lehet versenyezni végülis.

Horizont 2009.05.07. 18:22:44

Ez nem sztrájk. Hatásosan csak összefogással lehet célt elérni. De már a cél se jó, a kivitelezésről nem is beszélve. Adva van nekünk egy ilyen semmi, senki kis emberke mint ez a Gaskó és lejáratja magát a sztrájkolást magát.
Emlékszem még a taxis sztrájkra. Na az hatásos volt, mert mindenki összefogott és aki nem ment ki torlaszolni az meg otthonról drukkolt. (én azért féltem is). Nem kéne erőlködni Gaskónak, mert mindig kudarcba fullad, és nevetséges lenne ha nem lenne szomorú.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.05.07. 19:00:37

@Horizont: ugye nem gondolod. hogy nem a pénzért csinálja?
Neki és a sleppjének megéri, ennyi.

Horizont 2009.05.07. 19:31:56

@szmoker: milyen pénzre gondolsz? (sok fajta van)

Roxvox 2009.05.07. 19:58:30

Nem kell a vasút elmúlásáért, vagy megmaradásáért "aggódni", szépen megszűnik az majd magától. Pályamesteri szinten az átlagéletkor 50 év körül van, káderutánpótlás gyakorlatilag nincs, ergo kb. 10 év múlva elmúlik az egész középvezetői szinten.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.07. 20:09:34

A sztrájk jó dolog.
Megmutatja, hogy a kisembereknek is van hatalma.

Nálunk országbénítás helyett tesze-toszáskodás van, nem véletlenül. Félnek a munkavállalók, mert így "nevelték" őket, és mert rosszak a tapasztalataik.

Marcellusca 2009.05.07. 23:18:53

Hát, én most megnéztem a Házon kívül azon részét, amely a vasutassztrájkról szól.
Még jó, hogy nem volt a kezem közelében sem kisbalta, sem fegyver.
Ez a hájfejű gaskó ..... áááááááááááááá!

Ajánlom figyelmébe a blog gazdáknak!
Az egész riportot.

lofaszjoskasenki 2009.05.08. 07:33:47

Gaskónak a tetves kurva anyját!

az egész nem szól másról, csak hogy megtartsa a hatalmát. havi egy-másfél milla között visz haza a szakszervezeti "vezetősködésből", és akkor még ki tudja mennyit nyúl innen-onnan. az egész csak erre megy ki, vastagon leszarja ő azt, hogy mi az érdeke a vasutasoknak, a MÁV-nak vagy az embereknek.

redriot77 2009.05.08. 08:06:02

Rohadjon le a tokája annak a hájfejű disznó Gaskónak!

A mozdonyok elejére pedig csavarozzanak fel jó nagy vöröscsillagokat, mint az ötvenes években! Miért? Mert a MÁV az egyik utolsó kommunista cég az országban:
-betonstabilan veszteséges (ha jól emléxem egy cikkre a harmadik legveszteségesebb cég Közép-Európában)
-a vezetőik számára is teljesen átláthatatlan, gazdaságtalan, pazarló a működése
-többezer fős (több tízezer?) rejtett munkanélküliség (emberek, akiknek egész nap annyi a melójuk hogy egy műszakban kétszer átállítsanak egy váltót, vagy óránként rábasszanak kalapáccsal egy vonat kerekére)
-európai ember számára elfogadhatatlan minőségű szolgáltatás

A magyar állam már eddig is lehetőségein felül költött erre a pénznyelőre. De nem, ezeknek ez sem elég: még többet követelnek az adófizetők pénzéből! Hajlandók ezért többet nyújtani a "szolgáltatásukat" igénybe vevő állampolgároknak? Nem! Populista, ingyenélő szarházi banda!

Szarjon sünt aki szimpatizál velük!
GASKÓ TAKARODJ!!!

redriot77 2009.05.08. 08:13:41

@laspalmas: ne idegesíts már! Te tényleg örülnél annak, ha sikerülne a sztrájk és:

-megmaradna minden vasútvonal, azok is, ahol három ember számára biztosítanak különvonatot, privát vasútállomást, pályamunkásokat stb.
-tovább fizetnék állami pénzből az összes semmirekellő, bunkó, képzetlen vasutast, egyet sem rúgnának ki, alkalmaznák tovább a teljesen felesleges emberek ezreit
-a szolgáltatás maradna ugyanilyen hátsó-indiai színvonalon. Sikeres sztrájk után mi a szarér' fejlesztenének?
-Gaskót szentté avatnák

Tényleg erre fordítsák azt a pénzt, amit adóként bedobsz a közös perselybe? Ezt szeretnéd?

Tarackos Sül (törölt) 2009.05.08. 08:20:55

totaw irása undorító fröcsögés, viszont érdekes párhuzamokat fedeztem fel a logika terén a nemrég itt megjelent mellékvonalas cikkecskével. Mindkettő egy-egy szélsőséges példát kiragadva hangulatkeltett és fröcsögött, féligazságokkal machináliva, ott az egész vasutat, itt meg a szakszervezeteket ánblokk Sátán földi helytartójának bélyegezve. Ez csak azért szép, mert se neki, se neked gőzöd nincs arról, mi is a "szakszervezet", de ajánlom az ipari forradalmat és utána a munkások történetét ánblokk - én is csak így, nagy vonalakban - és akkor könnyebb lesz nem hülyeséget írni.

Jah, és azt hozzáteszem, hogy vasárnap nehogy valaki (főleg nem rohadt pesti) fröcsögni merjen, hogy "a rohadt mocskos vasutas nem volt ott, amikor egy évben egyszer a gyereket vittem x helyre, 10 percet kellett várni a vonatra, rohadjon meg az összes mocskos vasutas", mert jellemző, hogy sokan munkahelyről írtok ide, miközben a homlokotokon az "adót fizetek" pecséttel, tajtékzó szájjal szidtok mindenkit . . . .

Átlagoltam, 5 postból már 2 demagóg fröcsögés, ez bizony elég nagy hanyatlás a múltkorihoz képest. De biztos kell ilyen is, a cigányokra uszítás mellett nem elég a napi politika, mert az úgy túl unalmas.

gtamasl 2009.05.08. 08:37:57

Tegnap volt az rtl klubon (Házon kívül műsor):
a sztrájkkal kapcsolatban megkérdezték Gaskót, mekkora a fizetése.
Ő erre nem válaszolt, azt mondta, demagógia lenne ha elmondaná.

Erre megkérdezték a Máv elnökségi tagját, Heinczinger Istvánt, ő azt mondta, annyi a szakszervezeti vezetők fizetése, mint egy közép-felső vezetőknek, ezt a kollektív szerződés szabályozza (amit módosítani csak a szakszervezetek beleegyezésével lehet).
A szabályozás alapján Gaskónak havi 1 millió forint fölötti fizetése van...
Vajon ekkora fizetéssel hitelesen képviseli a tizedannyiért dolgozókat?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.05.08. 09:47:51

Ezzel csak azt fogják elérni, hogy egyszercsak bedurran az agya a tisztelt minisztereuraknak, és kiprivatizálják a francba az egész MÁV-ot. Akkor aztán kirúgják a jelenlegi dolgozók nagyjából 50%-át, oszt mehetnek haza siránkozni, meg Gaskó vállát lapogatni, hogy szép munka volt, tojásfej.
Én tuti azt csinálnám.
Baktalórántháza és Büdösbürgözd között tuti nem járna soha többé vonat, de ha van rá fizetőképes kereslet, akkor a piac majd megoldja.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.05.08. 09:59:15

@Tarackos Sül: Tóta cikke szerintem is nettó faszság. Ideális esetben a szakszervezet azért van, hogy védje a munkások jogait, ami nagyon helyes, hiszen ha nincs szakszervezet, akkor a munkáltató azt csinál a szerencsétlen droiddal, amit akar.
Tessék rákeresni pl. a Ford gyárban milyen brutális helyzet volt a 10-es 20-as években.
Gaskónak viszont konkrétan SEMMI köze nincs a munkások érdekvédelméhez. Az nem jogvédelem, hogy kéthavonta fizetésemelést, meg teljesíthetetlen baromságokat követelnek, különben. Ez mocskos, aljas, hiteltelen, a munkásokat fegyverként használó, és őket végsősoron kihasználó zsarolás. Pontosan az ellenkezője annak, amire egy szakszervezeti vezető felesküdött.

lofaszjoskasenki 2009.05.08. 13:51:23

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: tökéletesen egyetértek a hozzászólásod mindkét részével.

süti beállítások módosítása