Skip to content


       Szűrés lista

Nincs mese, szarok vagyunk

Ott szeretném kezdeni, tudom jól, hogy nem nagyon van a focinak létjogosultsága a mi blogunkon, de nincs mit tenni, ha ki szeretnék bontakozni e témában és a labdabiztos-os szárnypróbálgatásaimat megfúrta az ottani szakértő közönség. Aki ezután legyint egyet, hogy ez is elfér, annak köszönöm, aki pedig még mindig morogna annak, azt szeretném mondani: naaaaa nemááááár...

Elképesztően bölcs kishúgom anno elmagyarázta nekem, hogy kétféle pasi él ebben az országban: az egyik kocsibuzi a másik focibuzi, átfedés nincs! Ő frankón tudja, hisz virágkötő! Bejár hozzá mindenféle népség és fűzögetik, míg ő a csajaiknak köti szegfűt. Az egyik fele a turbós kocsijával dicsekszik egyfolytában, a másik fele meg mindig mezben van. Az én véleményem még az övénél is sarkosabb,  szerintem mindenki buzi akinek egy lökő lóg a lábai között és nem szereti a focit. Ha adja Isten szereti, de még mellette kocsibuzi is akkor viszont kicsi a pöcse.

Nos, mivel kiderült, hogy foci lesz a téma és a blog mindhárom női olvasója (Horizont,MJ és Bezuhov) bezárta a posztot, lehet berakni durvát. Nevezetesen ahogy és amiért széttörte Roy Keane Haland térdkalácsát. Link itt! Később az önéletrajzi könyvében megírta, hogy szándékosan tette. Ez nem ma történt, de gondoltam megmutatom, mert az említett úriember hétvégén nálunk járt, és gondolta, hogy megnézi a Kispest-Debrecen magyar bajnokit. Az öreg Roy kemény, kitartó gyerek, de ezt nem bírta a végéig. Mi azért még sok szart kívánunk neki... 

Keane, ki jelenleg az angol másodosztályú Ipswich Town managere, Rudolf Gergelyre, a Debrecen és a meccs egyetlen válogatott focistájára volt kíváncsi. Idézném a meccset az elkényeztetettnek nem nevezhető nemzeti Sportos riporter szájából, tollából:

"Az első tíz percben igencsak nagy iramot diktálva többször is odaértek a vendégek kapuja elé, igaz, Hercegfalvi kísérleteit Polekszics kapus könnyedén hárította.
Negyedóra elteltével aztán a Loki is előremerészkedett, de nagy lehetőség előttük sem adódott. A félidő közepére – talán a nagy melegnek is köszönhetően – az iram is kissé visszaesett. A játékrész hajrájában viszont megint főleg a hazaiak előtt adódtak helyzetek – igaz, Czvitkovics emelése is említést érdemel –, de a kapuk érintetlenek maradtak.

A pihenő után jobb lett az iram. Előbb a hazaiak veszélyeztettek, aztán viszont Szakály pillanatai következtek: előbb az 55. percben lépett ki egy ajándék labdával, de aztán lövés helyett inkább elesett, amiért kapott is egy sárgát. Három perccel később megint ő cselezgetett, s mivel a védők tétováztak, végül lövőhelyzetbe is került, s kkilenc méterről a kapu közepébe gurított.
A vezető gól után a debreceniek ismét a védekezésre helyezték a fő hangsúlyt, s a hazaiak elkeseredett támadásokba kezdtek. A legnagyobb lehetőség Takács előtt adódott, akinek lövését a 70. percben Polekszics védte. Ezzel azonban nagyjából el is lőtte puskaporát a hazai gárda."

Ennyi volt egy magyar rangadó! Nos, Keane is úgy gondolta, hogy ez egy bitangszar meccs, meg sem várta a végét, hanem otthagyta az egészet a picsbe a 75 percben. Hozzátette  feldúltan az nso-nak: nem hiszi el, hogy ilyen itt egy bajnoki és, hogy ez a bajnok csapat. Szerinte ennél színvonalasabb meccseket játszanak az angol 3-ban is. "Hol az erő, a dinamizmus és az akarat?"  Itt olyan nincs Roy, de mond csak megérte iderepülni, Te suta fasz, hmmm?

A hazai edzők kicsit máshogy értékelték a látottakat: A Loki edzője, Herczeg András szerint rendkívül felkészülten, szervezetten futballozott a Honvéd, amelyiknek edzője, Sisa Tibor már fokmérőként állította be a meccset. „Csapatom rengeteg energiát mozgósított, ha a mostani játékunkat megismételjük, biztos vagyok benne, hogy az eredményességgel sem lesznek gondok.” 

Amúgy ez a fasza Honvéd 482 perce még gólt sem rúgott...

Érdemes ezt erőltetni?

Meddig erőltetik még a bohócligát?

És ezért kínál az RTL Klub 400 millió forintot (!), mármint az NB1-es meccsek közvetítési jogáért! Miközben ugye sír, hogy nagy a válság, és csökkentsék le az 1,8 milliárd forintos éves koncessziós díjat a felére. Ott is van vastagbőr ...

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr291118728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f.m.j. 2009.05.13. 14:36:18

@*"szebb a Páva, mint a ...."*[L42]:

Mi az a PVSK? (és nem érdekel a foci, a pöpec járgányok sem, de van 3 gyerekem, buzizással, puhapöcsözéssel meg duplán leállni :))

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 14:38:14

@Feuer Frei !: fehérváriként is fontosnak tartom leszögezni, hogy a (z ön)gólszerző nem szép hazánk aranylábúja, hanem a baráti szlovákia játékosa! :))

Egy magyar játékos ugyanis szép technikás mozdulattal rúg öngólt, és nem ilyen favágó módon! :D
www.youtube.com/watch?v=YEFrax5k5Qs&feature=related

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.13. 14:39:34

@fmj: Guglia barátod. De ő szerintem a pécsi kosarassunákra gondolt :D Mondjuk ha rajtam múlna én beszüntetném a női kosárlabda szakosztályt is a férfivel együtt. Maradna a vízilabda, a jégkorong, a kajak-kenu osztt' jónapot.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.13. 14:39:54

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": persze, lehet majd megint a pénzhiányra hivatkozni. A focisták mindig hivatkoznak valamire. A többi sportoló meg csendben dolgozik, és a legtöbbször eredményesen is. És ők magyar színekben versenyeznek. Lehet persze erre azt mondani, hogy igazi focit csak külföldön lehet tanulni..de akkor itthon miért erőlködünk? Rúgjuk ki az összes semmitérő edzőt, és a focisták vétele helyett fizessük meg az edzőt, aki meg tudja mutatni, hogy kell focizni.Aztán verjük végig a világot.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.13. 14:41:56

@*"szebb a Páva, mint a ...."*[L42]: A focista nem tudom mi a büdös kurva anyját sír :D Nézd meg bármelyik sportklubot szakosztályokra lebontva kik keresik a legtöbbet itthon. Az eredmény tökre meglepő lesz. Igen a falábú 45 percig futni képtelen fasztarisznya focista :D

f.m.j. 2009.05.13. 14:43:21

@Jancsibohóc /Lámpavas olcsón határidőre/:

Úszás, kézilabda?

Ping-pong, vívás? Mondjuk ott már sikeresen lerohasztották a sportágat az antitámogatással, pingpongba meg nem lehet megverni az ázsiaiakat, de Európában nem vagyunk rosszak abból se.

Nagyon elhibázott pénzt feccölni a fociba.

Amúgy minek a gugli, ha itt vagytok ti? :):)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.05.13. 14:43:22

Akkó buzi vagyok. Se a kocsik, se a foci kurvára nem érdekel.
A box sem. Se a bírkózás/pankráció.
Meg egyátalán semmi, amiben izzadt férfitestek feszülnek egymásnak erősen zihálva.
Na várjá, várjá, akkor most ki is a buzi? :D

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.13. 14:44:01

@wladyslawsky: Üdv földi!

egyébként Fehérvár a legjobb példa, hogy mennyire keresztbe sz@rják a szurkolók, kíváló tisztelettel, a focit, ha van egy Alba-Volán hokicsapat, egy Albacomp kosárlabdacsapat, egy Cornexi kézilabdacsapat. Na ott teltház van, míg a felújított Sóstói stadionban is 1532 néző átlagban...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.13. 14:44:40

@fmj: A kézilabdát kihagytam valóban. De amit mondjuk lányaink csinálnak folyamatosan a világversenyen....na attól is felmegy a hugyvizem. :D

more 2009.05.13. 14:44:52

félkupica, köszönettel veszem tiltakozásodat:)) eric nem tudhassa:))) a horizont fehérnép? nofene. a bezuhov biztos az hehe

a focibuzi-kocsibuzi-kisfarok klisét szeretném aláaknázni LOL

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.13. 14:45:04

@Jancsibohóc /Lámpavas olcsón határidőre/: akko te is buzi vagyol:D:D Igen ők azok..valamikor Pécsi Vasutas Sport Klub volt.mára szinte csak a kosárlabda maradt. Pedig voltak bunyósok, cselgáncsozók, focisták...Mára Mizo Pécs néven futnak.Sokszoros magyar bajnokok, többszörös Final Four résztvevők...és 2.-3. helyezettek.
A Final Four Európa bajnokcsapatainak küzdelme.

eldiablomismo 2009.05.13. 14:46:26

Akit nem érdekel EZ a foci, az buzi? Nemáááá.... :P

derelyegrádi szellem 2009.05.13. 14:46:56

@more:

Akkor majd kocsival megyek érted! :-))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.13. 14:47:57

@*"szebb a Páva, mint a ...."*[L42]: Női kosárlabdát nézni, számomra perverzitásra vall. Hozzáteszem eleve európai kosárlabdát nézni is az. NBA-hez képest minden lassított felvétel... Ami fociban a Premiership, az kosárlabdában az NBA.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.13. 14:49:57

@*"szebb a Páva, mint a ...."*[L42]: a férfi csapat egykori sajtósát személyesen ismerem..Pécsen meg mindig is szerettem lenni...szóval nekem neee :D

f.m.j. 2009.05.13. 14:51:17

@more:

Egy kis tájékozódásként olvass vissza a Jóseggeket a bársonyszékbe 2-be, na ott kiderül ki a legény a gáton...:):):)
Akkor Bezuhov leszbikus, mert Budai Bernadett a szerelme :)

sorokinV 2009.05.13. 14:51:58

Aki nem szereti a focit az nem férfiből van :)

Ja, Royt suta fasznak hívni meg elég erős! Játékosként ugye 12 éven át a világ legjobb csapatában játszott a világ legjobb középpályásaként, edzőként meg amit az első évében csinált a Sunderlandel, az is elismerésre méltó!

more 2009.05.13. 14:54:08

@fmj: bezu egyszerű pervertált. node kit érdekel...

@derelyegrádi szellem: azé' az se mindegy, milyennel hehehe (fúúúj, pökök is egyet azonnyomban)

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 14:54:38

Amúgy Eric, rosszul tudod az angol 3. osztály az az angol 3. osztály :))
Öt profi osztály van Angolhonban, a sorrend a köv. (ha valakit érdekel esetleg):
1. Premier League
2. Football League Championship
3. Football League One
4. Football League Two
5. Conference National

Mivel volt szerencsém látni a Barnet (4.o.) két meccsét is Londonban, véleményem szerint angol szinten kb. a 3.-4. vonalnak megfelelő a magyar NBI. színvonala (illetve ez attól is függ, honnan nézzük, mert technikailag gyengébbek ott a játékosok, viszont a pörgés sokkal nagyobb)
Különben meg, ha Puskás Öcsi híres mondását vesszük alapul (kis pénz-kis foci...,ugye), akkor teljesen reális ez a színvonal.

derelyegrádi szellem 2009.05.13. 14:56:30

@more:

Milyennel szeretnéd?

kispolszi nagybottal, nagymerci kisbottal...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.13. 14:56:30

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": húú én akkor már láttam a Lauberben 6000 perverz embert!! többször is.:D Pedig 4000 a csarnok befogadóképessége. Meg láttam 10000 perverz embert hajnali g a főtéren fiestát rendezve ünnepelni a csapatot...:D
Nekem elég ez is, nem kell az NBA.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.13. 14:57:21

@wladyslawsky: Ha Puskás Öcsi híres mondását vesszük alapul, akkor azt majd az én focitudásomnál lehet alkalmazni. Nem kapok pénzt nem is tudok focizni.
Fentebb pont erről is ugattunk, hogy a magyar focisták nem keveset keresnek. a Blikkes sírásokat el lehet feljeteni. Egyik sem éhezik......

more 2009.05.13. 14:59:25

@derelyegrádi szellem: mármint a focicsapat zászlajának a botjára gondolsz? mer' az mindegy:)))

reality 2009.05.13. 15:03:32

"blog mindhárom női olvasója (Horizont,MJ és Bezuhov) bezárta a posztot"

Mondom, hogy vagyunk még itt egy páran az említett 3-an kívül. :)
Nem is tudtam, hogy Bezuhov nő! Na ne már! És Horizont is? Az jó! :)

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 15:04:07

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Üdv! :))
Jaja, ez igaz. Főleg hogy a nagyokos szervezők gyakran egy időpontba teszik a meccseket...
Amúgy tényleg gáz az az 1500-as átlagnézőszám Sóstón (pedig ott a részben felújított stadion...), én még emlékszem a 90-es évek elejére, átlag 6-8 ezren mindig voltak/tunk ( pedig az se volt már sehol a 84/85-ös UEFA-kupa meneteléstől - arról sajnos koromnál fogva lemaradtam :(( viszont egy teltházas Fradi elleni meccsen ott voltam tíz évesen 92-ben, amikor 0:2-ről nyertünk 3:2-re Horváth Feri mesterhármasával :))

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.13. 15:04:58

És nagyon egyetértek FMJ írásával, aki ugye szintén bloggerina. Ezt írta: "Mindenki tudja, hogy egy sima általános iskola udvarán a 10 percben nagyobb elszántságot, küzdeni akarást, technikai tudást láthat, mint kint a nagy üres stadionokban...""

onnan kellene,még nem elrontott fiatal,focizni akaró srácokat beszervezni, és megértetni velük, nem a pénzért kell focizni. Ők még úgyis ideált keresnek, és egy egy híres focistára akarnak hasonlítani.
Ahhoz meg nem a pénz kell, hanem a kőkemény akarat.
Még helyre lehetne hozni a magyar foci hírnevét, még nem késő, de lépni kellene.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.13. 15:08:20

tényleg, mikor ott tanultam, én is voltam egyszer a Sóstói stadionban, de akkor még a PMSC játszott a Videotonnal.Nem ma volt.És volt olyan is, hogy magyar csapatok BEK meccset játszottak. Ott voltam, de ez ma már hihetetlennek tűnik...

gidabiga 2009.05.13. 15:14:39

@fmj:
addig lehetett ping-pongban megverni Európát, amíg az európai csapatok gerincét nem kínai sportolók adták :)

vízilabda rulez! :)))

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 15:15:33

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": érdekes dolog amit mondasz (NBA összehasonlítása a magyar/európai kosárlabdával): szerintem pl. a Volán hoki- vagy az Albacomp kosárcsapatát hasonlítva az NBA-hez/NHL-hez kb. ugyanazt a kontrasztot adja, mint a magyar fotball NB I-et a Premier Ligához vagy a BL-hez. Viszont ott mégsem sír senki a színvonal miatt, ott mindenki elfogadja hogy "jóvan, hát az ott azé egész más...", a focimeccseken meg mindenki rinyál (én is, teszem hozzá). Talán azért, mert kosárlabdában/hokiban soha nem volt "aranycsapatunk", fociban meg egy időben tőlünk tanult a világ...

derelyegrádi szellem 2009.05.13. 15:18:42

@wladyslawsky:

észrevételezném, hogy kosárlabdában voltunk európa bajnokok, fociban soha.

gidabiga 2009.05.13. 15:22:19

szegény magyar focisták.
fiam megveteti velem minden héten az egyik heti sportújságot, amiben nagyrészt fociról és focistákról szóló cikkek voltak.
pár hete az autóikból volt egy válogatás.
a Magyarországon focizók autóiból.
nem 20 éves Skodákkal járnak.
BMW X5-ök, nagy Audik és hasonlók.
és sírnak.

ha rám lenne bízva, én most elzavarnék mindenkit egy szálig, akinek a magyar focihoz köze van a játékosoktól kezdve a vezetőkig és elkezdeném a 10-14 évesekkel az utánpótlásnevelést.
legfeljebb 6-8 évig nem lenne foci itthon.
utána, ha szerencsénk van az edzőkkel, még vihetnénk valamire.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.13. 15:23:12

@derelyegrádi szellem: továbbá észrevételezném, hogy hokiban is ott voltunk a legjobbak között, fociban meg nem mostanában...és hozzátenném azt is hogy a hazai csapatsportok közül a jégkorongosok kapják a legkevesebb pénzt. Köszi-puszi

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 15:26:58

@Jancsibohóc /Lámpavas olcsón határidőre/: persze, nem is azt mondtam. Egy ismerősöm 1-2 éve még a patinás Felcsúti Szőlőbányász SE játékosa volt (nem zorbán viktor a neve :D ), és nem volt oka panaszra (mondjuk havi 300k). És ott - az NBI-es csapatok nagy részével ellentétben - meg is kapták amit ígértek nekik.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.13. 15:33:37

@wladyslawsky: meg talán azért is, mert a jégkorongosok, a kosarasok nem érzik Atyaúristennek magukat attól, ha címeres mezt húznak.Ők játszanak, és ha nem sikerült, megpróbálnak jobban játszani.És nem az edzőt, szövetségi kapitányt hibáztatják.Mondjuk, ez a másik, amit rohadtul nem értek..ha a csapat rosszul szerepel, miért az edzőt küldik el? Mindenesetre, ezzel a jól megszokott módszerrel már elüldözték MO-ról azt a pár jó edzőt is,aki volt.Ja, jó a poszt címe, szarok vagytok, focisták.

derelyegrádi szellem 2009.05.13. 15:35:44

@Jancsibohóc /Lámpavas olcsón határidőre/:

"Köszi-puszi"

Ezzel vigyázzál, mert már eleve a buziság árnya vetült ránk (nem szeretjüka focit), és rádásul én nem szertem annyira a kocsikat se, emiatt fájhat is! :-)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.13. 15:37:41

Én röplabdáztam, és nem érdekel a foci. Legyek buzi..Ha ettől lesz teljes az élete :D Ja és kicsi kocsink vagy ;)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.13. 15:39:15

@wladyslawsky: Igen, az frocli volt a kis moszkvás L42-nek!:))) Azért mert a foci a legnépszerűbb és igazából mérőeszköz is. Ha találkozol egy külföldivel, beszélgetésbe elegyedtek országaitokról, óhatatlanul előkerül és olyankor fociszinvonal összehasonlítás alapból van. A Premierhez képest mindenki kussolhat (kis túlzással), a spanyolok, olaszok, németek, franciák meg melvitatkozhatnak egymással. Mi meg szépen kussolunk, vagy, ha előjövünk egy vizilabdával tereleni a témát, arra 2 mp. csend, majd azt mondják, az kifaszt érdekel? Mert a szerbeken, a horvátokon és rajtunk kívűl senkit.

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 15:40:08

@derelyegrádi szellem: köszi a tényközlést, ezt nem tudtam. Gratula a kosarasoknak!
(bár azt azér hozzátenném, hogy 1955-ben kosár EB-t nyerni nem egészen az a nagyságrend, mint 1954-ben foci VB döntőt játszani, vagy egy évvel korábban 6:3-ra verni Angliát a Wembley-ben)

bug jr. 2009.05.13. 15:45:04

a bevezető óriási,mintha csak magamat hallottam volna.
a magyar fociról vagyis a bajnokságokról meg csak annyit h amíg nb2ben havi fél miskát vág zsebre a 20éves sporttárs addig nincs miről beszélni.
menjenek el szépen dolgozni,ha hobbiszinten játszogatnának csak ,akkor sem lennének sokkal gyengébb meccsek sztem.
persze irigy vagyok igen,örök bánatom h nem vettem anno komolyabban,ennél könnyebb pénzkereset a világon nincs.

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 15:46:43

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": jaja, ez így van. Valahol olvastam/hallottam, hogy egy amerikában tanuló illető dicsekedett a vízilabda válogatottunkkal (waterpolo-ugye) - erre az amcsi megkérdezte, hogy "és a lovakat hogy viszik be az uszodába?" :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.13. 15:48:37

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

p2p alapon nézd a meccset!

Nekem rá van kötve a PC a TV-re, TELJES képernyőn nézem jó minőségben, és még választhatok is, hogy arab, spanyol vagy angol közvetítésben nézzem.

Az angol "körítés" fényévekre van tőlünk.

Ja, és így a hétvége ÖSSZES bajnokságának ÖSSZES meccsét tudud nézni:

Nézd meg, ez csak(!!!) a focikínálat:
www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=football

derelyegrádi szellem 2009.05.13. 15:48:41

@wladyslawsky:

De, az a nagyságrend. Persze csodálatos volt a 6-3, mega 7-1 is a világ akkor egyik legjobbnak tartott válogatottja ellen. Meg a döntőbe jutás is a világbajnokságon. Az egyébként a focit tekintve a második döntőnk volt. Mindkettőt elveszítettük sajnos.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.13. 15:49:47

@eldiablomismo:

Sajnálom, eric-nél nincs szürke szín, csak fehér vagy fekete :)

eeepunk 2009.05.13. 15:52:48

Törvényt hoznék, hogy holnap déltől itthon TILOS focizni 10 éven át (legalábbis pénzért). A pályákat meg beszántani, sóval felszórni. Aztán meglássuk mi történik 10 év múlva.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.13. 15:54:32

@eeepunk:

Csak a PROFI foci legyen tilos!
Ingyé', meló után focizzanak ...

eeepunk 2009.05.13. 16:03:45

@zero: De most tényleg, erről nem lehet népszavazást kezdeményezni? :)

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 16:04:14

@derelyegrádi szellem: korántsem azonos nagyságrend, ezt nem is értem miért vitatod, tök egyértelmű
A VB döntők, igen, hát nem sikerült egyik sem :( A 38-as az reális volt, akkor az olaszoknak jobb csapatuk volt, viszont az 54-ben a sors is összeesküdött ellenünk...

Horizont 2009.05.13. 16:08:45

eric te kis huncut:)
Bezártam volna, de így juszt se!
Az jó ha eric ír valamit mert a kommenteken végig röhögöm magam. Most is.
Bevallom régen (nagyon régen) szerettem a focit (vagy a jövendő férjem?) mert voltam Fradi meccsen és jó sok kettős meccsen a Népstadionban. Szuper jó volt. Igaz utáltam, hogy felugrottak a gólnál ,mert mindig lemaradtam:) 1975-76-ról van szó. Akkor még lehetett élvezni a meccsre járást.
Ha jól emlékszem volt olyan kettős meccs, hogy 70 ezren néztük. Jó volt, szép volt.... rég volt:)

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 16:16:06

Érdemes megnézni ezt a HírTV-s Célpont videót:
www.youtube.com/watch?v=aThjEqkWaII&feature=related

Itt a kolozsvári CFR magyar tulajdonosa, Pászkány Árpád elmondja, hogy cirka 55 millió eurót (kb. 16 milliárd ft - itthon a Debrecené kb. 600 millió) tesz bele egy évben a klubba - csak hobbiból.
Ekkora befektetéssel meg tudták nyerni a román bajnokságot, és helyt tudtak állni a BL-ben.

tudi 2009.05.13. 16:43:54

Bakker nekem nincs autóm(de érdekelnek az autók) nem nézek focit akko most buzi vagyok, ja de a fegyereket azokat szeretem.:)

martonx 2009.05.13. 16:47:35

Én utálom a focit (meg úgy általában sportot nézni). Nem vagyok nő, sem buzi.

Szerintem aki képes a magyar NB I-ről írni, annak nincs ki a 4 kereke.

Legutóbb láttam valami meccset a kocsmában, amelyiken jó sok gól esett és spanyolok szerepeltek benne.

Na, az jó meccs volt. Egy magyar bajnoki szánalom.

Szeretek sportolni, de a nézését meghagyom a puhapöcsöknek :-)

dr.justice 2009.05.13. 16:57:35

"szerintem mindenki buzi akinek egy lökő lóg a lábai között és nem szereti a focit. Ha adja Isten szereti, de még mellette kocsibuzi is akkor viszont kicsi a pöcse."

- nem szeretem a focit
- nem érdekelnek a kocsik
- nagy a farkam
- nem vagyok buzi
- ( majdnem azt írtam, hogy ettől függetlenül szívesen kerülnék testi kontaktusba az ilyen kijelentéseket hangoztatóval - konkrétan orrba b@sznám - , de meggondoltam magam :))

Viktus 2009.05.13. 17:26:35

Szar a magyar foci nincs ebben meglepő, de pl. nagyfater mindig nézi, mert aztat mondja ott van neki kinek szurkolni a külföldit meg csak a szépsége miatt lehet max. nézni nem él együtt a cuccal

@wladyslawsky:

Jó a Football League Championship -nek több nézője van, mint a seria A-nak a magyar liga kb. az angol Football League Two nézőátlagát hozza ...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 17:28:54

Eric, én szeretem a focit, még szombaton is rúgtam a bőrt a srácokkal!:P

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.13. 17:32:16

@Mj:

Akkor elnézést !!! :)

@martonx:

Real-Barca 2-6 ? :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 17:46:02

@*"szebb a Páva, mint a ...."*[L42]:

"És nagyon egyetértek FMJ írásával, aki ugye szintén bloggerina."

Fmj-ről eddig úgy tudtam, hogy pasi, persze lehet, hogy azóta átoperáltatta magát.:P

tudi 2009.05.13. 17:47:35

Az a baj a magyar focival, hogy motiválatlanok, nálunk ez a faluban ,úgy működik, hogy a roszul áll a csapat, akkor az edző vagy más félig edző azt mondja " Srácok, ha nyertek kaptok egy láda sört" és már olyan motiváltak lesznek, hogy csak na.

Dr Minimum 2009.05.13. 17:52:56

Ha a tv a 2 órával később kezdődő Paks-Újpest meccset adja, nem ezt, és az a tapló keane is azt nézte volna, egész más hangnemű beszámolók születtek volna. Teltház, jó hangulat, Kiváló meccs, 4 gól, rengeteg nagy helyzet, piroslap, hajtás,színvonal. Az év egyik legjobb meccse volt.

Persze tisztában vagyok vele, hogy a hazai meccsek nagy része élvezhetetlen, de ezt dobta a gép. Én -sok foteldrukkerrel ellentétben- nem tudok egy (választott) külföldi élcsapatnak drukkolni, érzelmi kötődés hiányában. Anélkül meg a meccsnézés elveszti a sava borsát.

Nick Hornby - Fociláz. Aki nem érti meg a hazai szurkolókat, olvassa el. Sok mindent kiderül belőle.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 18:03:10

@Mj: Bizony! Most szombaton megint foci! XD

Egyébként a "liga" pályáit át kéne alakítani hokipályákká!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 18:10:39

@TaTa86.:

Megint a cigós környéken?:) (Utána egyébként olyat vedeltünk, hogy borzasztó...:))
Nem rossz ötlet amúgy, mi is a grundon toljuk, szabadidőben, a hokisoknak viszont a lehető legtöbb támogatást meg kellene adni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.13. 18:21:02

Bezuhov nő?
azt hittem egy hülye kisgyerek.

nem is nő!, mert kirakta a budaiberni zs-kategóriás képét, meg írta hogy szereti!
de viccnek jó

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 18:21:55

@Viktus: Kb. Persze a színvonal nem mindig van egyenes arányosságban a nézőszámmal, pl. a világ összes foci bajnoksága közül a Bundesliga 1. bír a legmagasabb átlagnézőszámmal, viszont a bajnokság erősségét tekintve az angol-spanyol-olasz hármas megelőzi.

Viktus 2009.05.13. 18:37:01

@Mj:

Én azt hittem Mj nő :D:P

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2009.05.13. 18:39:05

Az én sarkos véleményem meg az, hogy aki szereti a focit, az buzi : ) Igazi hetero a jégkorongot szereti : )

Lassított felvétel faszság ez a labdarúgás.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 19:09:28

@Viktus:

Én meg tudom is, hogy az vagyok.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 19:11:49

@Von Siebenbuergen:

Akkor most buzi-e vagyok?:P Amúgy a jégkorongot is szeretem, naná, hiszen gyakorlatilag csak a Forma-1-ért meg egyéb technikai sportokért nem vagyok oda.:P
Ha lassított felvételnek tűnik, akkor meg tudom ajánlani, hogy csináld kétszer 45 percig, és utána te is kicsit lassabban fogsz mozogni.;-) (Persze ettől még szar a magyar bajnokság, nem is nézem.)

Mr_inc · http://www.autostat.hu/component/content/article/140-alfa-brera 2009.05.13. 19:13:05

@derelyegrádi szellem: erről van szó... a kockacukron még lehetett nevetni... ezen már azt se :D

Viktus 2009.05.13. 19:19:47

@Mj:

"Akkor most buzi-e vagyok?:P "

Vannak kifinomult tesztmódszereim :P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 19:22:42

@Viktus:

Szerintem és a barátom szerint is a férfiakat szeretem.:P

Viktus 2009.05.13. 19:24:23

@Mj:

Jó, de mi van, ha ő is meleg :D:D:D:D:D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 19:27:45

@Viktus:

És eddig az összes pasim meleg volt, hát persze...:P
(Szerintem nem fog örülni neked, ha elmondom, hogy mit feltételezel Róla.:P) Ráadásul honnan tudjam, hogy te nem vagy meleg?:P

Viktus 2009.05.13. 19:36:26

@Mj:

Ez jogos a mai beteg világban már semmi sem biztos :P

Az EREDETI 2009.05.13. 19:58:23

mivan ha én nemszeretem a focit, de szeretek másfajta focit?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 20:13:03

@Mj:

Megkövetem magam, azóta olvastam lejjebb, hogy mi a helyzet.:)

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 20:35:02

@Von Siebenbuergen: bazz, a hokiban alig lehet látni a pakkot! akkor már inkább a "zseb"-változat!
www.youtube.com/watch?v=PYgjEBIUDRk

f.m.j. 2009.05.13. 21:19:09

@Mj: már elnézést, te hülye vagy? (ez csak kérdés, nem sértés) Most ez durva poén volt, egyébként honnan vetted le, hogy én pasi vagyok? Volt egy poszt, ott nem szívesen, de lelepleztem magam, meg egyébként se tartom fontosnak, hogy itt ki pasi, meg ki nő, mert nekem ez itt nem erről szólt. Én kérek elnézést, hogy tévedtem. Soha nem tettem megjegyzést az itten kommentelő társaimra semmilyen megjegyzést, amiből a nememre lehetne következtetni... (így is féltem, hogy túl "nőcisen" írok, de lehet, hogy akkor mégsem, és akkor picit büszke vagyok magamra:))

martonx 2009.05.13. 21:21:57

@zero: Az volt az!

Mivel a kocsmában néztem, annyira nem koncentráltam a résztvevő csapatokra, csak arra emlékszek, hogy sűrűn tudtunk inni a gólokra...

:-)

f.m.j. 2009.05.13. 21:34:49

@fmj: még annyit hozzátennék, hogy arra sem tettem utalást, hogy milyen irányultságú a nemi identitásom.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.13. 21:39:55

@martonx:

Emlékszem én is arra a meccsre, tényleg jó volt, pörgős meg minden. Kár, hogy a felénél elaludtam. xD

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 21:55:47

@Mj: Nem, csak akkor megyünk cigós környékre, ha végre használod a gázpisztolyodat! Főleg, hogy azt a kis gyökeret sem lőtted le... :'( XD

Majd írok mailt!

@wladyslawsky: A Szomszédok ENNYIRE menő volt?
Én még csak a náczis részt láttam meg ezt, de ennyiből ítélve a Friends-et durván veri. :P

Horizont 2009.05.13. 22:52:33

@fmj: Mint a múltkor írtam tényleg nem derült ki eddig a nemed és jól meg is leptél. Szerintem itt is fontos, hogy nő vagy férfi mert olyan sok mindent "másképp" látunk mint a pasik. Jobban:)))
Úgyhogy legyél nőcis lécci (csak ne "szőke" ).
Örülök, hogy több nő van itt, a fiúk meg pláne.....:)
( a fiatalabb korosztálynak)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 23:19:47

@fmj:

Igen, persze, hogy hülye!:) De a lényeg: mint ahogy később írtam, csak a komment után derült ki számomra, hogy nem pasi vagy, elnézést, egyáltalán nem akartam poénkodni. Amúgy igen, számomra kicsit férfiasan írtál, de szerintem én alapjáraton férfinak nézek minden kommentelőt, és utólag derül ki, hogy nem azok.:) (Mind2-nél, More-nál és Laspalmasnál hamar kiderült, Horizontnál is elég gyorsan, de nálad alaposan benéztem.:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 23:22:09

@TaTa86.:

Ha olyan helyzet adódik, akkor tényleg használom, de ehhez önvédelmi helyzetbe kell kerülnöm anélkül, hogy bárkit is provokálnék.:P Szóval inkább menjünk valami kevésbé lepra helyre, és akkor a töltényeimet sem kell pocsékolnom ilyenekre.:)

wladyslawsky (törölt) 2009.05.14. 00:39:33

@TaTa86.: ne viccelj, a Szomszédok a legjobb! Nem győzöm felvenni meg írni ki DVD-re :))
Még Vágási Feris pólóm is van xD
polopokol.hu/kepek/119.jpg
Igaz, nyilvános helyen még nem mertem viselni :))

pógárjenő 2009.05.14. 10:16:14

Találkozik a rendőr a haverjával, aki épp egy könyvet olvas. Megkérdezi, hogy mit olvas: - Mit olvasol? - Egy logikáról szóló könyvet. - Mi az a logika? - Figylej, elmagyarázom! Van akváriumod? - Van. - Tehát ha van akváriumod, akkor feltételezem, azért van, mert szereted a halakat. - Igen, szeretem. - És ha szereted a halakat, akkor biztos szereted a finom halászlevet. - Igen. - És ha szereted a finom halászlevet, akkor biztos szeretsz hozzá finom bort inni. - Igen, valóban így van. - És ha szereted a jó borokat, akkor biztos szereted a jó nőket is. - Hát tényleg szeretem. - És ha szereted a jó nőket, akkor nyilván nem vagy buzi. - Hát tényleg nem vagyok. - Na ennyi. A rendőrnek nagyon megtetszik ez a logika-dolog, kölcsönkéri a könyvet. Épp olvassa ő is, mikor találkozik egy másik rendőrrel, aki odamegy hozzá: - Mondd csak, mit olvasol? - Egy logikáról szóló könyvet. - Mi az a logika? - Figyelj, elmagyarázom. Van akváriumod? - Nincs. - Akkor te buzi vagy.

Asidotus 2009.05.14. 11:27:27

Egyet kell értsek a cikk bevezetőjével (a buzi dolog).
Érdemi rész:
Ma a magyar focisták nagyon gyenge színvonalon teljesítenek, és mindezért, a mai magyar viszonyok közt nagy pénzeket kapnak.
Könyörgöm, akkor miért nem mennek a gyerekek focizni tanulni?
Ma könnyebb NBI-es focistának lenni, mint jogi egyetemet végezni, miközben sokszorosát megkeresik, mint egy fiatal jogász (kivéve azt a csekélyet, akik mögött háttér áll), ráadásul akkor, mikor a legjobban kell, a fiatal életük megalapozásakor.
Tessék elmenni focizni, nem fikázni (amit amúgy jogosan lehet), sok nem kell hozzá, és dől a lé.
(Emlékszem, a 90-es években Csank János mesélte, hogy a Nyírségben tehetségkutatót tartottak, és az ottani kilátástalan szegénység mindössze két gyereket "termelt ki", úgy hogy az egyik egy reménytelenül kövér volt, csak az anyja lezavarta, hogy mozogjon.)
Az kellene, hogy az újságok tételesen lehozzák, minden profi magyar labdarúgó (első két osztály) fizetéseit, prémiumait, tényleges kifizetéseit, mondjuk januárban, és akkor az apukák elgondolkozhatnának, hogy hol lesz könnyebb a gyerek boldogulása.

Roxvox 2009.05.14. 19:59:01

A Magyar labdarúgás színvonala megegyezik az Etióp vizilabdázás színvonalával.
Az meg, hogy ki nő és ki férfi az nem itt a blogon fog eldőlni.

Roxvox 2009.05.14. 20:01:26

Sakkozásban fizikálisan verhetetlenek vagyunk :)))))

Marcellusca 2009.05.14. 21:38:44

Nem olvastam végig a kommenteket, de az már volt, hogy Skóciában az év edzője/managere László Csaba?
Igen, igen, az a László Csaba, aki "megbukott" a Fradinál és inkább kiment oda edzősködni, ahol megteheti azt.

Azé' háromnál több női kommentelő van, legalábbis akiről én tudok/sejtem. És Bezu nem tartozik közéjük. :)

A magyar focit ne is emlegessük.
Volt egy tanárom, aki azt tanította, hogy ami van, arról nem beszélünk, ami nincs arról beszélünk. És, hát elég sok szó esik a magyar fociról. :)

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.15. 15:41:15

á.f*szom...annyi mindenet megtettem, hogy belekerüljek egy postba, de NEM nőként. áhh!! kikérem magamnak!

Te, Eric!

1: a labdabiztos posztodban én voltam a hetedik kommentelő, amiben dícsértelek mint állat http://labdabiztos.blog.hu/2009/02/25/mar_ugy_futunk_mint_a_nagyok?fullcommentlist=1#c5031769

2: az NST-n is feltűnök néha, mint üstökös. S onnan tudom, hogy MU-fan vagy, innen meg hogy szereted Beckhamet, ami rögtönében 2 rossz pont

Szóval a következő jónős posztban helyreigazítást kérek!!! :))

u.i: több focit a blogra!

Horizont 2009.05.15. 15:52:45

@Bezuhov:
így jár az aki megtévesztő avatart tesz fel:))) BB (?) Gondolj arra, hogy rosszabbnak is nézhettek volna.....

süti beállítások módosítása