Skip to content


       Szűrés lista

A Turul további sorsa

Megjött ugye a határozat, hogy le kell bontani, mert engedély nélkül épült. Ezt hallván a Zala megyei Pethőhenye polgármestere, Deák István felajánlotta, hogy befogadják a Turult. Így nem semmisülne meg, csupán máshova, a pethőhenyei templom elé költözne. A XII. kerületi önkormányzatnak azonban ez nem jó:

"A polgármesteri hivatal kabinetfőnöke, Váczi János megköszönte a felajánlást, egyben kijelentette, a turulszobor a helyén marad. A Fővárosi Bíróság legutóbbi döntésével csak az ügy egy része zárult le, folynak más jogi eljárások is a fennmaradási engedélyért - mondta, hozzátéve, hogy a turult a kerületben élők kérésére állíttatta az önkormányzat, így az emlékmű továbbra is a Hegyvidéken marad."

Tehát csak azért sem hagyják annyiban....

Pedig ha értelmesen gondolkodnának, egyszerűen, elegánsan le lehetne zárni az ügyet. A helyükben én most szépen levinném a turult Pethőhenyére, aztán egy kis csitulási idő után szépen újra megkérném az engedélyeket, majd visszahoznám a szobrot. Így a bíróság döntése is be lenne tartva - ami azért nagy szempont, ha nem a legnagyobb - , és kis kompromisszum árán ugyan, de turulszobor is lenne.

Mondom ez én vagyok, a XII.kerület ezek szerint másképp gondolkodik. Kiváncsi leszek, meddig fajul az ügy.

Amíg viszont ment a hercehurca, és mindenhol - felháborodott, netán épp ellenkezőleg, boldog hangulatú - cikkek jelentek meg a bontásra ítélésről, addig elkészültek a talán utolsó fotók a Turulról. Nem is akármilyenek: alternatívak. Egész konkrétan: műanyag kezet raktak a madár szájába.

A londoni művész, Liane Lang arról ismert, hogy nagy műveket "értelmez át" gumibabákkal, korábban hasonló sorozatokat készített a londoni Royal Academy szobortárában és a Heidelbergi Egyetem szobormásolatokat őrző múzeumában is.

Budapestre két hete érkezett, és fényképezett már a Szoborparkban, a Kerepesi temetőben (!!) is, majd a Turul következett. Saját bevallása szerint fotóinak nincs politikai felhangja, csak az eltérő léptékekkel játszik műveiben. Azért egy nemzeti jelkép szobránál, meg egy temetőben rohadtul nem kéne "játszani". Még engedéllyel sem, anélkül meg pláne. Liane ugyanis a Szoborparkban és a temetőben kért engedélyt a fotózáshoz, a turulszobornál ezt nem érezte szükségesnek. Biztos azt gondolta, hogy egy köztéri szoborral mindent meg lehet csinálni, az a közé. Meg is lepődött a csapat, megjelent a rendőrség, és igazoltatták őket. Mákjuk volt, nem indult ellenük eljárás, mert nem okoztak kárt a szoborban.

Nem tudom, emlékeztek-e rá, hogy egy hónappal ezelőtt, a kampányidőszak közepén az LMP 7 fős rendezvényén megjelentek a rendőrök, mondván, hogy azt be kellett volna jelenteni. A srácok akkor a Kossuth-szborcsoportra zöld gallért tettek, emiatt a rendőrök azzal fenyegetőztek, hogy beviszik őket "rongálás vagy más szabálysértés gyanújával". Végül aztán erre nem került sor, de a kampányrendezvényt félbeszakították. Vagyis hazazavartak mindenkit.

Hasonlítsuk össze a két képet.

Te melyik ügyben indítanál eljárást?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr681180323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.13. 00:15:47

@TaTa86.:

Az ilyen "művészek" számára teljesen mindegy, hogy mi a szobor jelentése, hiszen még a temetőt sem tisztelik. Meglátják a formát, megragadja a képzelőerejüket, és megcsinálják a "műalkotást". Ha olyan fontos lenne neki a baloldali ideológia, nem ment volna a Szoborparkba.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.13. 00:17:46

@pógárjenő:

Nem tudja, és szerintem nem is érdekli. Én sem tudom, hogy a zimbabweieknek mit jelent az antilop, pedig benne van a címerükben is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.13. 00:18:42

@tesz-vesz:

Tőlem úgy és annak írsz, akinek akarsz, úgyis tudom, hogy miről szól.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.13. 00:23:23

@tesz-vesz:

Még mindig ezen rugózol? Ha valaki, na Balóné biztos tudja, hogy milyen lehet azokkal a bizonyos "metélt farkincákkal játszani".:) Engem például akárhogyan provokálhatnak, egy ilyet biztos, hogy nem eresztenék meg senki irányába. Tudod, női nem, büszkeség, kultúra, ilyesmi fogalmak azok, amik miatt nincs mentség erre a beszólásra.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.13. 00:25:52

@Lenny [Cabdriver]:

Pedig nincs is annál nagyobb fegyver élőben, amikor a primitív kurvázókat nevetségessé teszed a választékos szavaiddal.:) És még le sem ereszkedsz a tapló szintjükre, ráadásul nem tudnak mit kezdeni veled.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.06.13. 01:16:09

Két kortárs művész beszélget:
- Rászarjak?
- Á, úgy sem értenék meg.

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.13. 01:49:12

@Mj: Embere, vérmérséklete, helyzete válogatja. Valamikor meg egyáltalán nem válogatja, mert abban a pillanatban józan ész sincs. Elröpül az a bizonyos labda a fejben, és csak fél óra múlva lehet mérlegelni, megérte-e.

Ha visszagondolok, azért volt egy-két veszélyesebb szitkó, csakis az mentett meg a bajtól, hogy az egyik pillanatról a másikra átmentem 105decibellel Mónika show bestofot üvöltöző félőrült pulykába.
Van, hogy kompromisszum nem létezik, és már azzal se javul a helyzet, ha úgy teszel, mintha nem is történne semmi.
"Drága jóuram, köszönöm, de egyedül is hazatalálok, nem kell gurulnia mellettem, és véletlenszerüen felhajtani elém a járdára, hogy megóvjon a széltől. Az ön különleges fantáziáira sem én vagyok a tökéletes alany, úgyhogy az ezekről szóló kimormogásait is legyen oly kedves abbafejezni. További kellemes estét kívánok, a viszont látásra!"

Persze az ilyen sokkal-sokkal ritkább, mint az olyan problémák, amiket békésen érdemes megoldani.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.13. 01:56:34

@Lenny [Cabdriver]:

Valóban embere válogatja, de egy bizonyos határ alá akkor sem mennék, ha halálosan megsértenek. Egyszerűen az emberi méltóságom, az önkontrollom és büszkeségem nem visz rá, pedig nagyon határozott és szangvinikus vérmérsékletű vagyok, és nem kell félteni a konfliktusokban. És mindig hallom és figyelem magam kívülről, még akkor is, amikor kétszer behúzok egy srácnak, aki tönkre akarja verni a fürdőszobámat.

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.13. 03:01:08

@Mj: Okés, hogy te ilyen vagy, de ez mit bizonyít?

Még mindig úgy érzem, hogy ez az egész farkinca-vagy nem farkinca csak vihar a biliben.
Ha ez lenne az egyetlen, és legnagyobb homályos kérdés Morvaival kapcsolatban, az jó lenne.

Nyilván azért írta pont akkor, pont azt, mert akkor éppen jó ötletnek tűnt. Nem vagyok a bőrében, és te se.

Még nem láttam azt a bizonyos levlistát teljes egészében, hogy tudjam, milyen az alaphangulata, a társaságilag elfogadott szóhasználata, stb... Én sem csak munkával összefüggő körleveleket kapok a dolgozóból, néha elég pajzán vicceket, és elég közvetlen hangulatú hmm.. megjegyzéseket is.

Azt is tudom, hogy nem mindenki tudja minden percben kontrollálni magát, és ez nem feltétlenül jóság, vagy gonoszság kérdése.
Gének, természet, csillagállás, család, fejfájós feleség, előzmények, mittudomén.

Attól pedig, hogy valakinél néha elgurul a gyógyszer (verbálisan) még lehet ő amúgy a világ legaranyszívűbb embere, tarthat a falán 3diplomát, vagy lehet akár egy aljas útszéli alkesz tahó is.
Ismerek mindenfélét.

Horizont 2009.06.13. 09:42:14

@Lenny [Cabdriver]:
Sok mindenben igazad van. Én is vesztettem már el a türelmemet és "átmentem 105decibellel Mónika show bestofot üvöltöző félőrült pulykába." :)))
De azért azt is nézd, hogy Morvai hová és minek készül! Önuralmat, diplomáciai érzéket, kulturáltságot meg ilyeneket elvárok attól aki képviseli hazámat az Eu-ban. Persze nemcsak Morvaitól!

Tündér_Lala 2009.06.13. 10:46:56

Azért van néhány dolog, amelyet NEM KELL előkelő, kultúrált mosollyal tudomásul venni. Azt pedig, hogy hogyan utasítod vissza, a pillanat határozza meg. A legdurvább provokációkra nem mondhatod, hogy " kissé másképpen látom". Nyugodtan vissza lehet utasítani, ha úgy hatékonyabbnak tűnik durván is.
Abban egyet értek, hogy egy hölgy, (ha azt akarja, hogy hölgykét kezeljék) akkor nem mondja, hogy lófasz. Viszont a politika ocsmány bugyraiban, ez a magatartás nem biztos tartható.

Tündér_Lala 2009.06.13. 11:21:54

nem biztos, hogy tartható

Liberté__73 2009.06.13. 12:01:41

zero:
a fenti csevej Morvairól hogyan kapcsolódik a Turul további sorsához?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.13. 12:15:56

"A turul a miénk, azt nem adjuk. A turul-szobor marad, amíg én polgármester maradok" - ezzel nyitotta meg Pokorni Zoltán, a XII.kerület polgármestere a Sportmax Rendezvényközpontban, a Fidesz XXIII., tisztújító kongresszusát."

wladyslawsky (törölt) 2009.06.13. 12:39:25

@Liberté__73: több Morvai,kevesebb Turulbontás :P

Liberté__73 2009.06.13. 14:17:20

@laspalmas:

""A turul a miénk, azt nem adjuk. A turul-szobor marad, amíg én polgármester maradok""

PokoLnyi lemond?

fokabacsi 2009.06.13. 15:29:51

@TaTa86.: Elméleti síkon értettem a dolgot.Ez az alapműveltséghez kellene , hogy tartozzon.Pl: ha bemegyek egy templomba akkor ott kultúr ember módjára kell -illik viselkedni .Temetőkre is ez vonatkozik.Többek között.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.13. 15:37:29

@Mj: Vagy te vagy túl naiv, vagy én paranoiás. :)
Csak ismételni tudom magam: nem véltelenül találta meg azt a szobrot. (Ott van a Várban is a Turul-szobor, sokkal híresebb, miért nem oda ment?) 100% hogy tudta, hogy ezzel a szoborral van a balhé.

Egyébként az, hogy antikomcsi nem nagy cucc. A balos ideológia lehet a manapság liberalizmusnak hívott hedonizmussal összekötött nihilizmus is.

A foci meg lefeljebb anal (16.-a) után ha sikerül. :(

Roxvox 2009.06.13. 16:09:00

Ha lebontják, a talapzatra majd biztos valami feltörekvő művészlélek alkot egy neoliberális műremeket, jóóóó pénzért, amiből szépen visszacsorog egy "kevéske". A kis mutyi is jó mutyi, csak kevésbé hasznos.

Hiszia Piszi 2009.06.13. 18:57:22

@Roxvox: Szinte látom lelki szemeim előtt az új szobrot!Gusztos Péter és Emmavagyok kézenfogva...

Roxvox 2009.06.13. 19:20:22

@Hiszia Piszi:
Vagy Lendvai Ildikó árpádsávos zászlóval a kezében, egy földgömbön állva :))))

Horizont 2009.06.13. 21:39:33

"A Fidesz XXIII. tisztújító kongresszusán Pokorni Zoltán a Fidesz alelnöke, a XII. kerület polgármestere azt mondta, amíg ő a polgármester, addig a turul marad."
Mit is mondhat erre az ember? Csak gratulálni tudok Pokorni úrnak! Mint alelnöknek, mint polgármesternek, mint törvénytisztelő állampolgárnak!
Van engedély a szoborra? Nincs!
Van bírósági végzés a bontásról? Van!
Nem sokára hatalomra kerülnek a Fideszék!
Mit fognak ahhoz majd szólni, ha sorban mindenhol szarnak majd a jogra, engedélyre, bíróságra?
Attól, hogy a másik oldal hülye, nem ad felmentést a saját hülyeségünkre!

belzebubó 2009.06.13. 22:04:51

www.sg.hu/forumkepek/2007_09/ld05_szovjet_emlekmu.jpg

Ez a vörös csillag még mindig ott diszeleg a Szabadság téren? Régen jártam arrafelé.
Ha igen, akkor kicserélhetnék a turulra :))) igy nem veszne kárba és a két, sok vitát kiváltó szobor problémája is megoldódna egycsapásra.
A Turul-szobor a I. VH-s katonai és polgári áldozatok emlékműve

belzebubó 2009.06.13. 22:21:25

@Horizont: "Van bírósági végzés a bontásról? Van!"

Határidő?

Horizont 2009.06.13. 22:35:54

@belzebubó:
Gondolom nincs. De ugye tudod, hogy nem ez a lényeg itt! Be kell tartani a törvényt? Kéne!
Többet várnék a Fidesztől és Pokornitól is!
A törvény betartása és betartatása nem olyan alapon működik, hogy ha utálom őket akkor szarok a jogra (is). Azért (is) tartunk itt mert mindenki azt csinál amit akar, ott fenn és példát vesznek róluk itt lenn...

belzebubó 2009.06.13. 23:04:24

@Horizont: ..."arra a kérdésre, hogy milyen határidővel kell lebontani a szobrot, azt válaszolta: a bíróság elsődlegesen a felpereshez címezte ítéletét, így a XII. kerületi önkormányzat feladata, hogy eleget tegyen a döntésnek. Pomázi Miklós közölte: a bontásra nincs határidő megszabva, ez "ésszerű határidőt jelent". Hozzátette: a közigazgatási szabályok az ügyfelek jóhiszeműségéből indulnak ki, a hivatal ezt az ügyet is ennek megfelelően kezeli."

Ezek egyszerüen arra gondoltak,úgyis ésszerü határidőn belül húznak a francba,vagy ésszerü határidőn belül megsemmisül az SZDSZ az ügy pedig majd akkor megoldódik.
Jóhiszemüségből kiindulni egy hivatalban, elég érdekes és jelzésértékü indoklás, nem?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 01:05:27

@Lenny [Cabdriver]:

"Okés, hogy te ilyen vagy, de ez mit bizonyít?"

Semmit, mert csak árnyalni akartam a képet, bizonyítani nincsen mit. Morvairól meg enélkül is tudok rossz dolgokat mondani.

"Nyilván azért írta pont akkor, pont azt, mert akkor éppen jó ötletnek tűnt. Nem vagyok a bőrében, és te se."

Egyedül csak azt mondtam, hogy én a helyében biztos, hogy nem engedek meg ilyet magamnak. Már csak azért sem, mert így támadhatóvá válok. Ráadásul egy e-mailnél nemhogy tízig, de százig is elszámolhatok nyugodtan, ha először elborul az agyam.

"Attól pedig, hogy valakinél néha elgurul a gyógyszer (verbálisan) még lehet ő amúgy a világ legaranyszívűbb embere, tarthat a falán 3diplomát, vagy lehet akár egy aljas útszéli alkesz tahó is.
Ismerek mindenfélét."

Nyilván, csakhogy Morvai Krisztina ezek szerint nem elég okos nő ahhoz sem, hogy tudja, így csak támadási felületet ad magának, és nem éri meg.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 01:12:13

@TaTa86.:

"Vagy te vagy túl naiv, vagy én paranoiás. :)"

Itt elég sok ember okkal, de túlságosan paranoiás, azt már tapasztaltam. És természetesen jópár esetben én szoktam naiv lenni. A Várban lévő turul szoborra viszont elég veszélyes lenne felmászni, mert rohadt magasan van. Én biztosan nem vállalnám a helyében.
Láttam én már hasonló "művészeket" - eleget emlegetik őket művtöri szakon -, és magasról tojnak rá, hogy melyik jelkép mit jelent a másiknak.

"A foci meg lefeljebb anal (16.-a) után ha sikerül. :("

Nyamvadt vizsgaidőszak, mi?:P

Horizont 2009.06.14. 07:24:07

@belzebubó:
Azt gondolom simán helyezkednek, tudják, hogy jön a Fidesz és gyűjtik a piros pontokat:)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 11:21:21

@Mj: "Láttam én már hasonló "művészeket" - eleget emlegetik őket művtöri szakon -, és magasról tojnak rá, hogy melyik jelkép mit jelent a másiknak."

Hát, ha egyszer valaki jól képen vágja, akkor majd megtanulja mit jelent. :)
Egyébként leginkább az (zs)index dögöljön meg, hogy publicitást ad neki. Hál' Istennek, őket már kezdik pofozgatni. Remélem, egyszer majd el kell gondolkodniuk rajta, hogy mi ér többet: a testi épségük, vagy a kattintásszám.

Az, vizsgaidősuck!

Roxvox 2009.06.14. 15:06:09

Miért nem lehetett arra a nyomorult szoborra utólag (a kivétel erősíti a szabályt alapon) engedélyt kérni?
Megúszhatták volna a bírósági végzést és a bontási költséget is, vagymittudomén de valami megoldás biztos lett volna. A sok fontos faszkalap mindenből politikát csinál. :(((((

Horizont 2009.06.14. 15:15:30

@Roxvox:
Egyszerűbb lett volna betartani mindent és akkor oda tenni a szobrot amikor már meg van az engedély!
És akkor most düh nélkül lehetne emlékezni, gyönyörködni!

p.henyei 2009.06.14. 16:41:15

Jó lenne, ha a pethőhenyei polgármester inkább a falujával foglalkozna és nem cirkuszi porondnak használná a falut !

belzebubó 2009.06.14. 17:07:25

@Roxvox: A XII-ik kerületi Igazak Falára sem volt engedély a Főváros mégis arra megadta. Utólag. A turulra nem. Érted mi zavarja a többséget? A kettős mérce.Ha arra megadták erre miért nem? Azért,mert egy törpepárt majd megmutatja.Talán ezért is köszönhetik maguknak a vasárnapi fényes szereplést. Nem jött be, talán holnapra már nem is lesznek.

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.14. 17:08:22

@Mj:
"Ráadásul egy e-mailnél nemhogy tízig, de százig is elszámolhatok nyugodtan, ha először elborul az agyam."

Elvileg persze. Gyakorlatilag nem, ha közben csörög a telefon, ha aznap már 8.adszorra kérdik meg tőlem, hogy frigid zsidók.rva vagyok-e,
ha ettől a bizonyos B. G.-től egy héten belül már ötödszörre érzem úgy, hogy belegázol a magánéletembe(nem tudom, így van-e, de a képzelőerőm elég élénk),
ha más, magán problémák miatt nem aludtam éjjel...;
szóval igenis el tudom képzelni azt az egyből üzenetírás utáni "Elküldés"gombot, és ha nincs mellette "Szerkesztés" gomb, akkor fél óra múlva maximum húzkodhatom a számat, hogy talán ezt mégse kellett volna.
Magát a helyzetet elképzelni el tudom, de értékelni addig nem hagyom magamnak, amíg nem láttam azt a bizonyos levlistát. Mások mit írtak, hogy írták, meg úgy adalékként; amíg nem kell Morvai bőrében leélnem egy napot.

U.i.: Az őszödi beszédben nálam a "Hazudtunk reggel, délben este... európai pénzbőség... titkos papírok, amiről nem kell tudnotok... megunják, hazamennek."-részei a szövegnek csapták ki a biztosítékot, nem az "Elkúrtuk". Az csak egy plusz show.
Ez pedig mégsem egy hivatalos nyilatkozat, pártkonferencia, hanem egy fórum/társaság levlistája, ahol a stílus nem PC szabvány, hanem a címzettek, tagok összesített megnyilatkozásai, hozzáállása alakítja ki a szóhasználatot, hangulatot.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 17:13:03

@TaTa86.:

"Hát, ha egyszer valaki jól képen vágja, akkor majd megtanulja mit jelent. :)"

Nem, utána mártírkodni fog, hogy "konzervatív, kirekesztő, ízléstelen barmok" jól megverték, mert sem a művészethez nem értenek, sem a szólásszabadságot nem szeretik. Ismerem az ilyet.

"Egyébként leginkább az (zs)index dögöljön meg, hogy publicitást ad neki. Hál' Istennek, őket már kezdik pofozgatni. Remélem, egyszer majd el kell gondolkodniuk rajta, hogy mi ér többet: a testi épségük, vagy a kattintásszám."

Ők is tudnak mártírkodni, sőt, még nagyobb dicsőség lesz nekik olyan dolgokról tudósítani, ahol verés várható.

"Az, vizsgaidősuck!"

Nem baj, tegnap este úgyis elegánsan elvágtam a kezem.:) (Bár nem azzal focizom, de azért zavarna most...)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.14. 17:13:38

@picur3ka (Beindultunk: 10%: @belzebubó:
a jobbik oldalán a hozzászólásokban, meg az egyik tv hozzászólásaiban találtam. tehát nem hiteles, de szerintem ez az.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 17:14:00

@belzebubó:

A turul egyébként Demszky személyes ügye.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.14. 17:16:58

@Mj: te már csak tudod mire nincs mentség...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 17:22:35

@Lenny [Cabdriver]:

Nézd, továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ha ezzel kíván szavazatot szerezni, az elég gáz, ha meg nem bírják az idegei, ne menjen politikusnak. (Van egy nagyon közeli családtagom, aki alapítás óta elég felső szinten képviseli a Nagycsaládosok Országos Egyesületét, és kb. azóta szekálják, Orosz József pl. minősíthetetlenül beszélt vele a Napkeltében, mégis soha, semmikor, még levlistán sem engedte meg magának az ilyen ízléstelen hangnemet.)
Mellesleg ha valaki egyszer hülye módon elkezdte tematizálni a ki zsidó, ki nem kérdést, akkor miért zavarja, ha tőle is megkérdezik ugyanilyen hülye módon adott esetben?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.14. 17:22:55

@Mj: "Morvairól meg enélkül is tudok rossz dolgokat mondani."
rajta, nyitott vagyok minden újra. avass be a rejtelmek izgató világába

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 17:23:26

@tesz-vesz:

Legalábbis fenntartom magamnak a jogot, hogy tudni véljem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 17:25:25

@tesz-vesz:

Minek? Aki eddig is nyomon követte a pályafutását, netán beszélt néhány ismerősével, az tudja, hogy egy karrierista nő, aki nagyon szeret küzdeni valamiért, de hogy miért, az már kevésbé fontos. Számomra sokkal hitelesebb lenne pl., ha nem tagadná le, hogy milyen meleg jogokért küzdött 1993-ban.

belzebubó 2009.06.14. 17:27:10

@tesz-vesz: azóta az Index Morvai Krisztina topikban az egész beszélgetés fent van. fsp.nolblog.hu-n kezdődött. fsp-nek (Föld S. Péter) egyik beirására reagált,onnan indult el.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.14. 17:27:37

@Mj: ennyi?
hol tagadja le? mit mond?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 17:28:25

@tesz-vesz:

Egyszerűbb, ha inkább ellátogatsz a blogomra, ott van róla egy bejegyzés, tessék elolvasni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 17:33:27

@tesz-vesz:

Ott van a nickem mellett, ráadásul nem olyan régi bejegyzés.

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.14. 17:33:30

@Mj:
Meggyónom neked, én már csak kíváncsiságból is szeretném, ha az emberek nem bírnák ilyen stabilan idegekkel.
Amolyan csikibuletin-esen.

A zsidózás engem nem érdekel(se +, se -), de vannak itt egyesek, akik naggyon magabiztosak, mert tudják, hogy jók az idegeink.
Morog-morog, de nem harap a kutya.
A rendszerváltáskor vajon mi volt a legelső törvénymódosítás? Miért?
Ezek tényleg féltek a lámpavastól...
Ahogy féltek bizony akkor a románok, szlovákok is, hogy elpattan az ideg a magyar fejében, és előhúzza a "megszállásnak vége, az azalatt hozott minden intézkedés, törvény, diktátum, hitel semmis, hoci vissza az egész világot 60évvel"-kártyát.

De mégiscsak bírtuk idegekkel. Most pedig kábé annyira vesznek figyelembe minket, és a külpolitika is annyit ér, mint az újszülött vak kiscica nyivákolása.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 17:35:20

@Lenny [Cabdriver]:

Ne haragudj, de a magyar érdekeket szolgáló kül- és belpolitikának mi köze az idegekhez?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 17:52:15

@Lenny [Cabdriver]:

Szerintem az a baj, hogy ezeket nem képviselik, ezek megvalósításához meg nem idegesség kell, hanem pl. hazaszeretet, tehetség és szaktudás.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 18:22:17

@tesz-vesz:

Ennyire még te sem lehetsz egybites...
Belzebubónak meg köszönöm.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 21:45:55

@tesz-vesz:

Ja igen, kedv. Például nincs kedvem a grafomán, zsidózós, komcsizós hülyeségeiddel foglalkozni.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.15. 00:26:21

@Mj: "Nyilván, csakhogy Morvai Krisztina ezek szerint nem elég okos nő ahhoz sem, hogy tudja, így csak támadási felületet ad magának, és nem éri meg"

Ezt szerintem rosszul látod. Ez a beszólás bőven megérte, biztos hogy több szavazatot hozott, mint amennyit vitt. Akit egy ilyen mondat zavar, az amúgy sem szavazna soha egy Jobbikos jelöltre, akinek meg tetszik, az simán lehet Fideszes is, akinél Morvai ezzel be tud vágódni és ezzel szavazatot szerezni.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.15. 00:38:05

@Mj: No igen, számodra akkor hitelesebb lenne, csakhogy hitelességért nem adnak ám semmit a bótban... :P
Magyarul nem lett volna kifizetődő a dolog. Beismeri, hogy igen, buzikat pátyolgattam anno, és ezzel veszít is jópár szavazatot a hardcore szélsőjobbos homofóbok közül (azoknak a szavazata is pont annyit ér, mint a művelt történészhallgatóké ;)). Nyerni meg nem nyer semmit, mert egy nem-Jobbikos szavazót egy ilyen beismeréssel történő hitelessé válás nem fog ANNYIRA meghatni, hogy őrá szavazzon.
Szóval szerintem Morvai nagyon okos nő, és igazi ravasz politikusi erényeket csillogtat :))

wladyslawsky (törölt) 2009.06.15. 01:02:55

@Mj: A "ki zsidó-ki nem az" tematizálása alatt a magunkfajták-magukfajtákat érted ? Szerintem ez a "tematizálás" nem a zsidó és a nemzsidó között húzza meg a választóvonalat, hanem a nemzeti érzelműek/nacionalisták, a nemzeti identitást fontosnak tartók, a magyarság sorsát szívén viselők ill. a hungarofób, minden nemzeti jellegű dologtól írtózók, állandóan fasisztázók, utolsó csatlósozók, a holokausztért az egész magyarságot vádolók (megfelelő rész aláhúzandó) között.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.15. 01:12:30

@Mj: a "zsidózásról" jut eszembe: őszintén szólva nem bánnám ha egyszer valaki PONTOSAN definiálná,hogy mit is kell érteni "zsidózás" alatt, és az nagyobb bűn-e, mint ugyanazt tenni/mondani az orosz/szerb/román/szlovák/német/olasz/francia/egyéb népcsoportok esetében.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.15. 02:08:31

@wladyslawsky:

"Ezt szerintem rosszul látod. Ez a beszólás bőven megérte, biztos hogy több szavazatot hozott, mint amennyit vitt. Akit egy ilyen mondat zavar, az amúgy sem szavazna soha egy Jobbikos jelöltre, akinek meg tetszik, az simán lehet Fideszes is, akinél Morvai ezzel be tud vágódni és ezzel szavazatot szerezni."

Akinek ez a mondat tetszik, az amúgyis Morvai Krisztinára szavazna, úgyhogy nem látom miért érné meg neki az, hogy alpári.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.15. 02:20:06

@wladyslawsky:

"No igen, számodra akkor hitelesebb lenne, csakhogy hitelességért nem adnak ám semmit a bótban... :P"

Pedig pontosan erre van szükségük azoknak az embereknek, akik nem mentek el szavazni, mert kiábrándultak. Hitelességgel, vagy annak még a látszatával is óriási tömegeket lehetne mozgósítani, ebből profitál most a Jobbik is, ez kristálytisztán látszik.

"Magyarul nem lett volna kifizetődő a dolog. Beismeri, hogy igen, buzikat pátyolgattam anno, és ezzel veszít is jópár szavazatot a hardcore szélsőjobbos homofóbok közül (azoknak a szavazata is pont annyit ér, mint a művelt történészhallgatóké ;))."

Nem, nem. Köztudott az is, hogy Balóhoz ment feleségül, most pedig nem élnek már együtt. Ezt is megbocsájtották neki. (Eddig. Fog még ő összeveszni a kuruccal, és akkor majd jön a Balónézás meg a buzi jogvédőzés is.) Nyugodtan vállalnia kellene a múltját, és hozzátennie, hogy "igen, akkor még a buzik érdekeltek, de mára már megvilágosodtam és igazi magamfajta lettem".

"Nyerni meg nem nyer semmit, mert egy nem-Jobbikos szavazót egy ilyen beismeréssel történő hitelessé válás nem fog ANNYIRA meghatni, hogy őrá szavazzon."

Ezt nem tudhatjuk. Számomra sokkal meggyőzőbb lenne például, ha vállalná saját magát ahelyett, hogy ennyire elvtelenül akarja kiszolgálni a nemzeti proletárok tömegeit.

"Szóval szerintem Morvai nagyon okos nő, és igazi ravasz politikusi erényeket csillogtat :))"

Ha tényleg így látod, alaposan meg fogsz még lepődni.;-) A múltkori hülyeségét ajánlottam már tesz-vesznek is:

szajtepo.blog.hu/2009/05/27/az_uj_hiteles_ero

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.15. 02:27:21

@wladyslawsky:

"A "ki zsidó-ki nem az" tematizálása alatt a magunkfajták-magukfajtákat érted ?"

Nem feltétlenül, Morvai Krisztina tudtommal ezt sohasem fejtette ki egzaktul, tehát nem is akarok beleképzelni semmi konkrétat azon felül, hogy "nemzeti" és "nem nemzeti".

"Szerintem ez a "tematizálás" nem a zsidó és a nemzsidó között húzza meg a választóvonalat, hanem a nemzeti érzelműek/nacionalisták, a nemzeti identitást fontosnak tartók, a magyarság sorsát szívén viselők ill. a hungarofób, minden nemzeti jellegű dologtól írtózók, állandóan fasisztázók, utolsó csatlósozók, a holokausztért az egész magyarságot vádolók (megfelelő rész aláhúzandó) között."

Oké, ez az értelmezés így rendben van - föntebb én is erre utaltam -, és ennek alapján én is "magunkfajta" lennék, csakhogy most arról a bizonyos levélváltásról beszéltem, ami konkrétan a zsidó-nem zsidó ellentétet feszegette. (Lásd: "metélt farkinca" kontra amerikai zsidók.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.15. 02:34:29

@wladyslawsky:

"a "zsidózásról" jut eszembe: őszintén szólva nem bánnám ha egyszer valaki PONTOSAN definiálná,hogy mit is kell érteni "zsidózás" alatt, és az nagyobb bűn-e, mint ugyanazt tenni/mondani az orosz/szerb/román/szlovák/német/olasz/francia/egyéb népcsoportok esetében."

Például a "te büdös, kilincsorrú, jordán pozitív, tetűhintás zsidó" zsidózás. A "rohadt raccsoló csigaevő" pedig franciázás, mármint pejoratív értelemben. A "kecskeb*szó szőröstalpú pópacsókolgató romány" pedig románozás. Nem kívánnék a továbbiakban csak a példa kedvéért ilyen hangnemet használni, csak jelezni kívántam, hogy minden vallásnál vagy népcsoportnál konkrét esetekben kell megállapítani, hogy mi dehonesztáló számukra. Természetesen ezek sértő jellegükben eltérhetnek egymástól, hiszen előbbi példákhoz képest a "lusta digó" vagy a "kockafejű német" kevésbé sértő. Hogy melyik csoportot sértjük meg, az egyébként nekem teljesen mindegy, hiszen egyik nemzet sem alávalóbb a másiknál.

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.15. 02:50:03

@Mj: Nem minden zsidó tetühintás, nem minden francia csigazabáló, nem minden román kecskeb.szó, de az a szerencsétlen farkinca Tényleg mindig metélt, na.
Mondhatott volna akár mini farkincát is, csak az általánosítás.

picur3ka 2009.06.15. 07:27:29

Bevallom, en eleg rossz vagyok ahhoz, hogy nevettem a farkincas kommenten. Persze a kuncogasban az is benne van, hogy ilyet egy politikus hogy mondhat.

Valojaban, azt mondana, hogy maszturbaljanak, ahelyett..., eleg durva lenne igy is, de megspekeli a zsidosagukra valo utalassal, szoval zsidozik, ennyi.

A balatoni adas-vetel megkerdojelezese pedig nem zsidozas, rossz az, aki rosszra gondol. En nagyon orulok es tiszteletem a mazsihisz-nak, hogy megszolalt ebben az ugyben.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.15. 14:01:14

@Mj: "Akinek ez a mondat tetszik, az amúgyis Morvai Krisztinára szavazna"

És a Fidesz tábor? Nem olyan finnyásak ám azok... :P

"...Nyugodtan vállalnia kellene a múltját..."
"Számomra sokkal meggyőzőbb lenne például, ha vállalná saját magát ahelyett, hogy..."

Te most moralizálsz egy politikus esetében ? :))
Amúgy igen, az LENNE az ideális, ha minden politikus bátran felvállalná a múltbéli dolgait, a Fidesz is a KISZ-es/MSZMP-s múltúakat, a Soros-ösztöndíjakat, a "térdre csuhások!" bekiabálásokat, a Trianon-megemlékezésről fejvesztve meneküléseket... az MSZP a pártállami múltat (sorolni is hosszú lenne)... Az MDF-es Herényi nem tagadná le, hogy anno kígyót-békát kiabáltak Bokrosra meg a csomagjára, és nem állítaná, hogy ők tulajdonképpen mindig is egyetértettek a Lajos nézeteivel... stb., stb.... Ha Medgyessi Péter a D-209-es ügyének napvilágra kerülésekor nem kezd el meséket szőni, hogy ő tulajdonképpen a KGB ELLEN harcolt...
De a helyzet az, hogy a jelenkori magyar politikai élet nem a morális tisztságáról híres (finoman fogalmazva). És korántsem Morvai tette ilyenné. Ő kívülről érkezett ebbe a közegbe, és ha nem veszi fel ugyanazt a harcmodort mint amit a többiek, az egyenlő lenne az öngyilkossággal.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.15. 14:04:32

@picur3ka (Beindultunk: 10%: Balatoni adás-vétel ? A Velencei-tavi (sukorói) ügyre gondolsz az izraeli befektetővel? Vagy lemaradtam valamiről? :))@Lenny [Cabdriver]: nem mindig metélt az... :P

picur3ka 2009.06.15. 14:07:07

@wladyslawsky:

Igen, bocs, nyelvbotlas. Lehet, hogy valami freudian slip... Nem hallottam semmit a Balatonrol magarol, komolyan.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.15. 14:19:00

@picur3ka (Beindultunk: 10%: és ott miben merült ki a mazsihisz megszólalása? megosztanád velem ? :)

picur3ka 2009.06.15. 14:25:52

@wladyslawsky:

Te ugye nem gondolod komolyan, hogy nekik kellene megoldani a ketes adas-vetelek ugyet?

Itt szerintem nem a vevo a hibas, meg jo hogy kell neki, akar hottentotta, vagy barmi mas, hanem az elado es ugye vannak torvenyek, meg kormany, meg ize... persze azon a szinten, csak khaki van, mint tudjuk. Barmifele civil szervezetnek - egy ilyen lakossagi forum is meg talan a legkisebb - nagyon keves erdekervenyesito ereje van ma Mo-on.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.15. 14:37:06

@picur3ka (Beindultunk: 10%: figyu, én nem gondolok semmit, csak kérdezni bátorkodtam, hogy MIT MONDOTT KONKRÉTAN a mazsihisz, mert gondolom mondott valamit, ha azt írod hogy "megszólalt ebben az ügyben". Én nem tudtam hogy megszólalt.így azt sem tudom hogy mit mondott, viszont érdekelne. Tehát esetleg leírhatnád, vagy linket küldhetnél, vagy valami - ha nem nagy kérés.

Cserébe én is küldök egy linket, az egyik lakossági fórum felvételéről,itt Vámos György volt maszihisz szóvivő beszél érdekes dolgokról:

www.youtube.com/watch?v=rp9eeXJ8inE

picur3ka 2009.06.15. 15:11:44

@wladyslawsky:

Erre a lakossagi forumra gondoltam. Volt elnoke. Ott a pont. De most oszinten, mazsihisz, vagy barmelyik zsido mit tud csinalni? Tiltakoznak a magyar kormany ellen? Az izraeli ellen? Nacivadasz tipusoknak megvan erre az ervrendszeruk: ongyulolo antiszemita zsido.

Morvai kijelentese semmi jot nem tud hozni a konyhara, rosszabbitja a helyzetet. Szerintem, ha el kezd terjedni az antiszemitizmus, vagy azt lehet kulfoldi mediaban lehozni, hogy terjed, jol meg leszunk alazva kulpolitikai szempontbol. egy politikus meg nem beszelhet igy. Nemetek, oroszok, mindenki vett itt mar meg mindenfelet.

Van igy is eleg bajunk. Masreszt pedig nagyon sok rendes zsido embert ismerek, ennek semmi ertelme nincsen.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.15. 15:41:17

@picur3ka (Beindultunk: 10%: Ha erre gondoltál, akkor némi tévedésben vagy (és akkor mégsem szólalt meg a mazsihisz), ugyanis ITT egy VOLT mazsihiszes (kirúgták már előtte) beszélt, nem pedig "A" mazsihisz, elsősorban arról, hogy pl. az izraeli vagy zsidó érintettségű kétes ügyeknek azért nem mer nekimenni senki (ellentétben pl. az oroszok MOL-részvény vásárlásával-teszem hozzá én), mert félnek (az antiszemitizmus bélyegétől). Kényes téma, valóban. Szerintem nem is kizárt, hogy valaki(k) ezzel visszaélnek...
Érdemes lenne végignézned ezt a felvételt.
Sok rendes zsidó ember van, persze, minden népcsoportban vannak jó/rossz emberek, ezt nem is vitat(hat)ja senki sem.

picur3ka 2009.06.15. 15:57:57

@wladyslawsky:

Most nem tudom megnezni ujra, de lattam mar. Hat nagyjabol egyetertunk akkor szerintem.

Morvai-fele beszolasok nem fognak segiteni szerintem, ettol sokkal diplomatikusabban kell a temat megkozeliteni.

Az oroszok pedig nagyjabol leszaxjak, hogy mit mondanak roluk. Ok gazzal zsarolnak, nem dumalassal.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 00:05:22

@Lenny [Cabdriver]:

Na azért ilyen mélységekbe én már nem mennék bele. Maradjunk annyiban, hogy a zsidók (és a muszlimok) fele nem körülmetélt, mivel nő.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 00:12:21

@wladyslawsky:

"És a Fidesz tábor? Nem olyan finnyásak ám azok... :P"

Változatlanul fenntartom a véleményem, hogy nem ezen a bunkó mondaton múlik, hogy egy fideszes átszavaz-e.

"Te most moralizálsz egy politikus esetében ? :))"

Igen, mert a jobbikosok szeretnek azzal jönni, hogy hitelesek. Nosza rajta, akkor talán vállalni kellene a múltat. Morvai Krisztina esetében a bősz feministát és melegvédőt például, de van olyan "vezető" is, aki rendszeresen füvezik.;-)

"De a helyzet az, hogy a jelenkori magyar politikai élet nem a morális tisztságáról híres (finoman fogalmazva). És korántsem Morvai tette ilyenné. Ő kívülről érkezett ebbe a közegbe, és ha nem veszi fel ugyanazt a harcmodort mint amit a többiek, az egyenlő lenne az öngyilkossággal."

Ha ugyanazt a harcmodort veszi fel, mint amit a többiek gyakorolnak, ugyanolyanná válik. És ez be is fog következni, ugyanolyan lesz. És onnantól kezdve meg lehet nézni, hogy mennyi szavazójuk marad, aki elhiszi, hogy hitelesek, nem lopnak, nem hazudnak, nem csalnak, stb. Mert a szakértelmükkel sajnos nem nagyon tudnak virítani, úgyhogy csak a "hiteles" kártyájuk marad.

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.16. 00:19:27

@wladyslawsky:
Pedig rebesgetik, hogy külön kórház volt erre annó a szentföldön, ahol a ruszkik, miegyebek altestéről gondoskodtak, hogy beilleszkedhessenek a társadalomba.
Még a lelkes amatőr is megnyesette, vallás ide vagy oda.

@Mj: Nekik nincs is farkincájuk :p

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 00:31:55

@Lenny [Cabdriver]:

Az egész vita onnantól fölösleges, hogy rengeteg zsidó nem tartja már a vallást, tehát nem hord kipát, nem metélik körül, eszik disznóhúst/nem kóser kaját és villanyt gyújt szombaton.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.16. 01:02:27

@Mj: és ki kért meg rá kedves? ne bosszants

valójábannemberci 2009.06.16. 01:03:23

Amúgy így gyorsan keresővel átfutva a kommenteket egy érdekes dolgot vettem észre: senki sem véleményezte a rendőrség vs. LMP történetet. Furcsa.

Szélesebb látókört!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.16. 01:04:20

@Mj: grafomán meg pont te vagy, már bocs, hogyha ezt nem vetted észre, a hülyeség meg a te írásaidban több van, most is azon rugózol már két napja, hogy "magától talált oda az angol a turulhoz".

Empty 2009.06.16. 01:18:38

A megragadtuk a grabancukat, s nem eresztjük vajon hány százalékot visz el a FIDESZtôl? Szerintem 10-et simán.

Geza 2009.06.16. 07:39:42

@berciXcore:
"Meg állítólag a férfiaknak is jobban esik a szex."
'állítólag', hmm. Ezek szerint te még nem vágtál bele (hehe) a dologba.
Ennek meglátásom szerint három oka lehet:
a., mégsem tartod annyira jó dolognak
b., nőnemű vagy, ezért neked ez nem opció
c., hímnemű vagy, vissza is blankoltattad, de nem tudsz személyes véleményt mondani, hogy tényleg jobb-e így a szex

No lássuk:
a., Akkor hogy is állunk a 'bort iszik és vizet prédikál' esettel?
b., Volt-e valami oka, hogy férfinevet (Berci) választottál nicknek?
c., szintén két eset:
c/1., operáció előttről nincs tapasztalatod
c/2., operáció utánról sincs

c/1., Fiatalkorban ilyen műtétet az esetek nagy részében zsidóknál és araboknál szokás végezni. Mivel kereszténynek vallottad magad, szeretném megkérdezni, hogy azon kis részbe esel-e, akik a fenti két csoporton kívül gyerekkorában esett át ezen?

c/2., Megkérdezhetném, hogy úgy kb. hány éves vagy :) ?

Szép dolog az alkalmazott pragmatika, milyen sok információ belefért abba az 'állítólag' szóba :) !
(Na többek között ez az, ahol a jelen állás szerint a mesterséges intelligencia terén tett próbálkozások sorra elakadnak, az ember meg simán értelmezi.)

valójábannemberci 2009.06.16. 12:37:31

@Geza: Ezen információk az intim szférámhoz tartoznak. ha nem gond nem mesélek róluk, mert nem vagyunk olyan viszonyban, hogy a nemi életemről beszélgessek veled.

Vagy te ilyen liberális vagy, aki nem tartja tiszteletben mások intim szféráját? Vagy bulvárújságíró, akinek az a lételeme, hogy minél többet rágódhasson intim témákon, és jól leleplezhessen nyilvánosan?

wladyslawsky (törölt) 2009.06.16. 13:06:36

@Mj: Hitelesség kártya? A Jobbik megerősödése nem azért volt mert bárki is azt gondolná, hogy ők az erkölcs és a moralitás földi helytartói, hanem mert PC nélkül nyíltan beszélt olyan NAGYON komoly problémákról, amikről a többiek vagy nem akarnak, vagy nem mernek. És ezt a jó szokásukat (+ha tényleg meg is tesznek mindent amit csak tudnak) megtarthatják akkor is, ha majd nekik is csurran innen-onnan ez-az...
Én csak magamból indulok ki, de szerintem hitelesség alatt senki nem a magánéleti feddhetetlenséget követeli tőlük (vagy szerinted ha kiállt volna egy pár vezetőjük ,és a "hitelesség minden előtt!" jelszót a szem előtt tartva nyilvánosan bejelentik, hogy "én kérem meleg vagyok, én füvezek, én meg csalom a feleségemet, akkor a szavazópolgárok könnyes szemmel rohantak volna rájuk szavazni tömegesen, mondván "az annyát, ezek aztán hitelesek!" ? :P ), hanem hogy a zászlajukra tűzött célokért foggal körömmel harcoljanak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 20:07:26

@tesz-vesz:

Akkor ezek után jobban teszed, ha meg sem szólítasz, úgy majd könnyebben megy az ingorálásod. Bár a legjobb a számodra is az lenne, ha az interneten kívül is lenne életed, és kevesebb fárasztó kommentet írnál ide. Ja és elgondolkozhatnál azon is, hogy az antiszemitizmusod tagadása mennyiben fér össze egy másik posztnál kifejtett "aki patrióta, az antiszemita is" gondolatoddal. A végeredményt már nem kell megosztanod velem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 20:09:32

@tesz-vesz:

Mondom, legközelebb jobb, ha meg sem szólítasz. Azért blogtalin kíváncsi leszek (már ha lesz, és eljössz), hogy hogy nézel ki, mik a hobbijaid, és volt-e már barátnőd, mert egyre durvább arcnak tűnsz.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 20:12:46

@wladyslawsky:

Beszéljünk konkrétumokról. Morvai Krisztina melegjogi és feminista tevékenysége mennyiben magánszféra szerinted, ha 2006-os jogvédői szereplése nem az?

wladyslawsky (törölt) 2009.06.16. 20:19:28

@Mj: a magánszférát én arra a bizonyos Jobbik vezető füvezésére értettem. Engem speciel sem az, sem a homokosság nem zavar addig a pontig, amíg nem teszik ezt trendivé, vagy az "olyanok" nem rázzák magukat rózsaszín tangában a Nagykörúton.
Engem Morvai korábbi tevékenysége sem zavar (sőt, inkább kalapot emelek előtte, hogy ilyen elhivatott jogvédő), de mivel az átlagszavazó nem ilyen (magamfajta :P), így megértem, hogy nem vállalja fel egy az egyben, és igyekszik elbagatellizálni a dolgot.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 20:39:56

@wladyslawsky:

Aki a drogozást minimum büntetendőnek tartó párt felső vezetéséhez tartozik, az inkább ne füvezzen.
Mondom, ha vállalja, engem sem zavar. A mismásolás meg letagadás viszont igen.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.16. 22:55:38

Jó poszt, jogos poszt, és egyetértek a lényeggel:

"Pedig ha értelmesen gondolkodnának, egyszerűen, elegánsan le lehetne zárni az ügyet. A helyükben én most szépen levinném a turult Pethőhenyére, aztán egy kis csitulási idő után szépen újra megkérném az engedélyeket, majd visszahoznám a szobrot. Így a bíróság döntése is be lenne tartva - ami azért nagy szempont, ha nem a legnagyobb - , és kis kompromisszum árán ugyan, de turulszobor is lenne."

Viszont ha ez így történne, akkor a Jobbik újabb szavazókat szerezne az ügy meglovagolásával, ez bizonyos...

wladyslawsky (törölt) 2009.06.16. 23:52:06

@Mj: na jóvan, akkor ezt inkább hagyjuk, mert megint ugyanazt a kört ( igen, morális szempontból az lenne az ideális - csak a azért nem adnak szavazatot - ergo nem éri meg ) futjuk le :))

Vajon ki lehet az a füvező Jobbik-felsővezető...?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.17. 00:00:04

@wladyslawsky:

De azért köszönöm az eszmecserét.:)

Egy gyümölcsről kapta a becenevét.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.17. 08:16:18

@Mj: Részemről a szerencse :)

...gyümölcsről kapta a nevét...hmm...???..ki lehet az...?

tipp,valaki ?

süti beállítások módosítása