Skip to content


       Szűrés lista

A nap idézete: Fekete Gyula, Olaszliszka polgármestere

A Hírszerző elutazott Olaszliszkára, helyszíni riportot készíteni. Nagyon helyesen tette, nem lehet mindent összeszedni a hűvös budapesti irodaház 3. emeletéről...

Beszélgettek Fekete Gyulával, a polgármesterrel:

"-Érdeklődve olvastuk a hírt, hogy egy rendőrnek pár napja elvették a fegyverét.

-Ez a Dankó Pista utcai csapat volt. Az történt, ami szokott. Hozzájutottak egy kis pénzhez, elkezdtek duhajkodni, valamelyikük kihívta a rendőrt, amikor pedig megérkezett a rendőr, közösen ellene fordultak. A Dankó Pista utcáról azt kell tudni, hogy 1980-ban, amikor a tanácson dolgoztam, és kimentem összeírni, 28 személyt találtam ebben az egy családban. Ebből a családból mára kinőtt egy kolónia. Három éve temette a református pap a Juliska nénit, aki ennek a családnak a méhkirálynője volt, elnézést a hasonlatért. A pap 80 unokától és 70 dédunokától búcsúztatta.
A rendszerváltás előtt 217 roma élt a faluban, számuk 19 év alatt elérte az 550-et. Az összlakosság viszont nagy arányban csökkent. Az emberek mennek el, nincs munkahely. (...)

... azért verte meg itt is a Jobbik a szocialistákat, mert az embereknek elegük van a kormány lázas semmittevéséből. Látják, az elmúlt években nagyon keveset tett azért, hogy ők biztonságban érezzék magukat. Azok az emberek viszont, akik a zsiványságra szakosodtak, nem kapják meg a megfelelő büntetést.

A Jobbik azért tört előre, mert azt mondja, amiket itt elvárna az ember. Félreértés ne essék, nem értek egyet minden dolgukkal. A Jobbik azt mondja, a csendőrséget vissza kellene állítani. Én nem mondom, hogy ez jó lenne, de olyan törvénynek kellene lennie, amely az intézkedő rendőrt megvédi. Én még hallottam a nagyszüleimtől, hogy amikor Olaszliszkán csendőrök voltak, ha az emberek meglátták, hogy ott a tollas kalap az irodában, akkor mindenki behúzta fülét-farkát, és sunnyogva mentek el még az ablak előtt is. Akkor nem volt az, hogy elveszem a csendőrtől a puskát, leverem a kalapot a fejéről."

29 év alatt a 28 tagú család összehozott 150 gyereket. Vagyis amikor azt olvassuk, hogy "fogy a magyar" , több ember hal meg, mint amennyi születik, akkor jusson eszünkbe, hogy ebben az adatban már benne vannak a "roppant aktív" romák is. Végül is így is meg lehet oldani az integrációt: 100%-ban roma óvodák és iskolák.

Nincs mit hozzátennem, még van 5-10 "jó" éve Borsodnak, aztán kakukk...

Címkék: társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr391192838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ivanhoe 2009.06.18. 15:00:03

@pagocs: Ez mindennapos szinte, engem eddig kétszer raboltak ki a "kisebbségiek", általánosban meg edzésről tartottam hazafelé amikor nekem ugrottak 4-en és úgy orron csaptak, hogy folyt az orrom vére. Rendőrökre ne is számíts, amíg a rendőri vezetők inkompetens barmok addig a járőrök és társaik hozzájuk se mernek nyúlni, mert ők járnak rosszul utána (jutalom megvonás, lefokozás, stb.). Ha elkapják akkor se lesz semmi, megy pattogni az ombudsman, diszkriminációra hivatkoznak és a cigány éli tovább világát.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.18. 15:00:34

@pagocs: én a svéd-izlandi-norvég hármas állampolgárságú bálnavadászokra gondolok...

az egy dolog, hogy személyi sérülés nincs, na de lelki? (nem beszélve az anyagiról...)

Hannibal22 2009.06.18. 15:01:28

Nem hinném,hogy az országnak "kakuk" lenne.Ami itt cigány fronton megy az annyira abszurd,annyira élet és természetellenes ,hogy azt egy bizonyos kritikus pont fölött fenntartani képtelenség. Egyszerűen lehetetlen, bárhogy is szeretnék egyesek.Vannak alapvető törvények amik felülírhatatlanok! Az élősködők aránya egy adott populációban soha nem mehet egy bizonyos százalék fölé! Ebben az esetben ugyanis az életben maradás törvénye minden mást fölülír!Itt nem beszélhetünk rákos daganatról vagy valami halálos vírusról mert a dzsipók nem azok,ők "csak" élősködők,kis számban az adott csoportra ártalmatlanok..sőt nem is létezik élősködők nélküli populáció viszont olyan sem ahol a paraziták féktelen szaporodásba kezdenek!!

reKorrekt 2009.06.18. 15:06:38

@Ivanhoe: ha Pesten laknék, biztos hogy nem mennék ki az utcára gázpisztoly nélkül.

derelyegrádi szellem 2009.06.18. 15:15:08

@Seduxen:

az én második tippen is ez volt, harmadik pedig a japán bevándorlók.

pete27 2009.06.18. 15:16:26

PikkPakk!
megbaszhatod a kúrva a.............-t.
Én Borsodi vag*ok,csak azért.
Nem oda kellene költöztetni az összes cigán*t,hanem a te seggedbe búzikám!
Te tudod mil*en velük élni?
Éjszaka levágják a közvilágítás vezetékeit úg*,hog* közben világítanak a lámpák!!!
Borsodban már az öregek nem tartanak háziállatot,mert elveszik (értsd: ELVEsZIK!!!) tőlük.
A körzeti megbízott pedig vig*ázba áll nekik!
Budapest,vag* az ország bármel* pontja kut*afasza ehhez képest.

pagocs 2009.06.18. 15:18:15

Igen, természetesen svéd illetőségű szakadár gárdisták voltak! Én tisztában vagyok vele, hogy a rendőrség teljesen tehetetlen, pont ezen akadtam ki. A gyereket 5 órán keresztül bent tartották, vallomás-jegyzőkönyv,... aztán meg várakozás a helyszínelőkre. Állandóan azt mondogatták neki, hogy mindjárt végeznek, ezért nem telefonált, csak fél tízkor jutott el oda, hogy végre szóljon. Miután oda értem mondtam az ÜTI-nek, hogy elvinnénk a gyerekeket. „Hát azt nem lehet, mert ki kell menni a helyszínre...”. De mint kiderült mivel elvették a kerületi kapitányságoktól a helyszínelőcsoportokat ezért meg kell várni amíg a területi eljut eddig az esetig. Erre mondom, hogy jó akkor visszavonnánk a feljelentést, „hát az nem megy nekik ezt hivatalból le kell folytatniuk”. Aztán némi vita után kiderült, hogy ha elmegyünk, akkor akár 50K bírságot is kaphatunk a nyomozás akadályozása miatt. Na ez szép! És mi történt? 11-kor megérkeztek a helyszínelők, kimentünk a terepre forró nyomokat rögzíteni, azaz lefényképezték az üres padot, majd készítetek egy második vagy harmadik jegyzőkönyvet és fél egykor el is indulhattunk haza. Szóval, hogy is van ez? Mi mint károsultak korlátozva vagyunk a szabadságjogainkban egy ilyen esetben aminek 1000% hogy semmi eredménye nem lesz? Amikor ezt felvetettem a kerületi ügyeletes tisztnek: „Ne okoskodjon már!” Szép, még engem cseszett le, hogy el akarom vinni a gyereket! Abszurdisztán?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.18. 15:20:53

@derelyegrádi szellem: az biztos, hogy Toroczkay nem lehetett... tegnap délután 5-kor bizonyára nem ott tartózkodott...

pagocs 2009.06.18. 15:21:24

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Én vállalom a csapat fehér csuklyákkal való felszerelését!

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.18. 15:25:21

@PikkPakk: Inkább vegyünk nekik egy szigetet a Csendes-óceánban, onnan legalább nehezebb hazaúszni. Vállalom a törlesztőrészlet rám eső részét. Lesz nekik homokos tengerpartjuk,friss víz, napfény, oszt lophatnak egymástól kókuszdiót, meg frissen fogott halat. Ha túlélik az első öt-hat évet, kialakulna náluk is egy tisztességes társadalom, ne félj.

Ivanhoe 2009.06.18. 15:26:02

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate): szerencsére az évek alatt sikerült megfelelő keretek közé szorítani őket a városban, sőt, az a durva, hogy egy kis részük dolgozik is (nagyon kicsi, de már ez is előrelépés).

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.18. 15:28:30

@pete27: PikkPakk védelmében azt hozzátenném, hogy nyílván viccelni próbált, de max csak félig gondolhatta komolyan.

Igazából elképzelni sem bírom (merem) milyen viszonyok lehetnek Borsodban. Pedig rengeteg normális embert ismerek onnan, és a normális az itt most messze túlszalad az országos átlagon.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.18. 15:29:43

@Geza: Nem kell brutalizálni, elég az adókervezmény simán. 40k gyermekenként. Aki adózik, hadd kapjon annyi kedvezményt a gyerekek után, amennyi csak a csövök kifér. Kolompár Ronaldínyó nem adózik, a tervezet további része őket már úgysem érinti.

albino combino 2009.06.18. 15:33:04

Na ez a nem semmi. az ilyenekhez nem is merek hozzászólni mert hogy szemétnácifasiszta vagyok de akkor is.
méhkirálynő - naggyon üt. sztem már mindenhol lerakott "valaki" egy-egy kaptárt azt' csak várja hogy költsön a méhkirálynő, utánna meg csak össze kell szedni a mézet (értsd - magyarmentes falvak,városok)
ez meg arra h elvették a rendőr fegyverét
konzervatorium.blog.hu/2009/06/10/az_amerikai_rendor#more1162666
ismét csak mondom, hogy szemétnácifasiszta vagyok de akkor is az lett volna az első SZERINTEM hogy erélyesen rászól arra aki elvette a fegyvert aztán ha nem adja vissza abban a pillanatban egyet a szeme közé eresztek. utánna megkérdezem a kiccaládtúl hogy ki az a bátor 8 ember (annyi golyó maradt még a tárban?) aki feláldozza magát azért hogy rendőrt öljön.
de hát az a baj hogy nem elég tökösek a rendőrök. bezzeg ha megdobálnám tojással a demszkyt ugye-ugye ott térdepelne két szakasz rohamosztagos a tarkómon.
MO 2009

pagocs 2009.06.18. 15:33:24

@Ivanhoe: Fiatal koromban nekem is volt néhány meredek esetem velük, talán ez is lehet az oka, hogy ugyan rasszista nem vagyok, de szerintem az ember a napon barnul. :) De ez már rég volt, valahogy erősen mellbe vágott visszazuhanni ebbe a valóságsóba. Azóta is keresem a távirányítót...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.18. 15:35:41

@pagocs: kis magyar valóság...
(ami az első gondolatom volt az eset kapcsán, azt inkább le sem írom, miszerint is ismerve a "jól körülhatárolható elkövetői kör" mentalitását, szerencse, hogy "más" nem történt...)

olyan kurva vidám dolog ilyen hírekről tudomást szerezni.kvázi csak azt kell eldöntenem, hogy 5-6 évesen majd a gyerek önvédelmi képzésre vagy lőtérre küldjem -e edződni... vagy csak a sorrend kérdéses...

Hannibal22 2009.06.18. 15:39:39

@Seduxen: Valami küzdősportra feltétlenül! (egyébként kisfiad vagy kislányod van?)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.18. 15:41:49

@hannibal22(A másságért a diszkrimináció ellen): fiúnáczi :))

(monnyuk ha az anyja alkatát örökölte, az hendikep lesz... 160 cm, 50 kiló. remélem, hogy inkább a 190, 100-as paraméterhez fog közelíteni :))) ).

derelyegrádi szellem 2009.06.18. 15:42:40

@pagocs:

Tudom, hogy most forr benned az indulat, ilyenkor mindenki kicsit hajlamosabb midnenkit hibásnak, teheteelennek látni.

Amit leírtál a rendőri eljárásból (nem szoktam védeni őket) az teljesen szabályszerűnek, indokoltnak és helytállónak tűnik. Ki kell menni helyszínre a nyomrögzítőknek is, mert ha elkapják őket és a bíróság előtt egy ilyen esteleges szakmai hiba miatt esetleg nem áll meg a vád, akkor meg azért leszel ki, mert megúszhatták, és akkor igazad is lenne.

Egy alapos kihallgatás valóban sokáig tart, de ez is kell, mert a bíróság előtt percről perce, mozzanatról mozzanatra bizonyítanak, és ennek része (mégpedig fontos) lesz a fiad vallomása is.

Sok most teljesen hülységnek, jelentékten apróságnak ott majd súlyos jelentősége lesz, hidd el nekem.

A legrosszabb amit tehettél volna, hogy visszavonod a feljeletést (egyébként tényleg nem teheted meg, ex offitio a rablás miatti eljárás), mert ilyenkor nem csak rólad, meg fiadról van szó, hanem másokról is. Akit ha ezt megússzák még ki fognak rablolni. Aztán majd leszúrni. Valaki majd nem éjjel egyre fogja hazavinni a fiát, hanem soha, esetleg urnában....

Én tudom, hogy egy ilyen eljárás sok fárdatsággal, kellemetlenséggel jár, de az állampolgárok elsősorban ezt tudják tenni a bűnözés és bűnözők visszaszorításáért. Ezért szerintem az a a helyes, ha mindeki vállalja a feljelentéssel, tanúskodással járó tortúrát, mert azt mint állampolgár meg KELL TENNIE, nem csak magáért, hanem másokért is. Az nem elég, hogy ide beírogatunk, meg hasonlók, hanem TENNI is kell, és az állampolgárok ez ellen elsősorban ezt tudja tenni. Ha tanúja/sértettje ilyennek, akkor bizony ezt végég kell csináln, nem pedig elfordulni, elmenni, nehogy beidézzék tanúnak, mert akkor "rendőrségre kell járni".

Az ilyneneknek mindig azt szoktam mondani, ha az anyját erőszakolták volna meg, és a tanú aki látta és azonosítani tudná az elkövetőeket, nem tanúskodik emiatt az anyja megerőszakolói bűntetlenek maradnak, és belerühögnének az arcába, akkor mit szólna?

Itt sok szó esik az állampolgári kötelességekről, mint a jogok elletételezéséről. Kérem, ez állampolgári KÖTELESSÉG! És egymásnak is tartozunk vele.

Ivanhoe 2009.06.18. 15:46:04

@pagocs: Jobb ha hozzászoksz ehhez a "valóságsóhoz". Amíg a nem napon barnulók ilyen nagy szavazóbázist képviselnek addig a politikusok csontig nyalják a szaros seggüket. Ha ehhez az kell, hogy a dolgozó, adózó embereket a sárba tiporják mind fizikailag, mind morálisan, hát megteszik minden további nélkül. Állampolgári és emberi jogok? Ugyan már, a cigányoknak van mind2, + jogvédőik meg ombudsman és egyéb rongyrázós titulussal rendelkező díszpintyek. A becsületes adózó, dolgozó átlag polgárnak meg ahhoz van joga, hogy agyatlanul melózzon napról napra és eltartsa a cigányok fattyait is. Rabszolgák vagyunk a saját országunkban, és a cigányok a rabszolgatartók akik az államon keresztül irányítanak.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.18. 15:46:16

@derelyegrádi szellem: ez szép, és jó, és tudom, hogy igazad is van (hasonló "élményben" volt már nekem is részem, csak az éppen egy meccs után volt, a parkolóban hagyott autónk helyett már csak bkv-val mentünk haza, na akkor voltam olyan okos, hogy hazatelefonáltam, miszerint: "Ne aggódjatok, a rendőrségen vagyok..." /okos, mi??/, tehát tudom, hogy mivel jár), de egy feltételnek az egészhez teljesülnie kellene, amiben - kövezz meg, de nem nagyon hiszek -....

PikkPakk 2009.06.18. 15:46:59

@pete27:

félreértettél....akkor mégegyszer, hogy számodra is érthető legyen.
Felőlem lehet pest is igazándiból leszarom....nem szívesen de elköltöznék akár felétek is ha az életem nyugalmas lenne. Mindegy hova költöznek, csak egy helyen legyenek és nagy fal válassza el őket a normálisan élni próbáló emberektől.
Pénteken 8 kamera figyelte ahogy feltörték a kocsimat, évek óta gázpisztolyal járok amit igensokszor használtam....ugyhogy televan a tököm már ezzel. Tény még mindig jobban áll a sorsom mint sok más embernek, akik nemtudják magukat megvédeni.

PikkPakk 2009.06.18. 15:48:45

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
minden megoldásra nyitott vagyok akár erre is...bár jártam a csendes-óceáni szigetvilágba és bevallom kár érte...

pagocs 2009.06.18. 15:48:51

@Seduxen: Nem akartam cifrázni a dolgot, de ha már így felhoztad akkor el kell, hogy keserítselek. A gyerek évek óta jár önvédelmi sportegységbe, de ebben az esetben jobbnak látta nem hősködni, mivel: ketten voltak a retkek, a barátnője nem kimondottan egy utcaharcos alkat, az egyik retek egy viperával adott nyomatékot a hitelfelvételi akciójának. Az önvédelmi eszközök beszerzését én már beütemeztem az elkövetkező napokra.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.18. 15:50:53

@pagocs: hát ez esetben tényleg mindegy... max ha a viperás ketrecharcost tudja lepofozni először, és KO-ra, akkor talán...

de mindent egybevetve, talán "jobb" volt ez így...

inkább bánja néhány tízezer forint, mint valami sokkal értékesebb...

Hannibal22 2009.06.18. 15:51:46

@Seduxen: Ez a jobbik eset,kevésbé kell félteni(talán)!
Alkattal ne törődj,Bruce Lee sem volt egy hegyomlás:)
Ötévesen mehet edzésre:) Vigyázzatok rá,és hagyjátok ,hogy gyökeret verjenek benne a náczi eszmék:)Be is fejezem mert mindjárt jön liberté és felnyom offolásért.

derelyegrádi szellem 2009.06.18. 15:52:28

@Seduxen:

Nem az a kérdés. Hanem az, hogy TE mindent megtettél-e ami tőled ez ügyben elvárható.

De kérdezek is:

Ha nem teszed meg, és valakit ugyanezek leszúrnak, pedig ha megtetted volna, nem lett volna már lehetőségük, megbocsájtanád-e magadnak valaha is? A leszúrt fiú szüleinek a szemébe bele tudnál-e valaha nézni?

Ugye nem.

Ez a lényeg.

Ivanhoe 2009.06.18. 15:53:07

@derelyegrádi szellem: Az addig oké, hogy állampolgári kötelesség meg hasonlók, de amikor azt látja az átlagember, hogy szinte mindenféle bűncselekményt simán megúsznak akkor azon is elgondolkodik, hogy egyáltalán feljelentse e az ilyet. A feljelentő csak önmagát szívatja, jó eséllyel úgyse kapják el. Rendőr rokonom mondta múltkor, hogy sokszor elfogni se merik az ilyet, hiába tudják, hogy ő az elkövető mert körbeállja őket a 30-50 fős nadcalád.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.18. 15:57:48

@derelyegrádi szellem: nézd ez nálam nem lenne kérdés, miután KÖTELESSÉGEM is a tanúvallomással segíteni a yardot, ha láttam valamit, ez tiszta...

Csak tudod, joggal gondolhatja azt az ember ilyen helyzetben, hogy halott ló, és az a bizonyos patkó...

Éjszakáztunk mi már a ház előtt autó-feltörés miatt (ez NEM a korábbi kommentben említett, eleddig összesen 2 verdától szabadítottak meg, és 3X törték fel a későbbieket...), mondtuk is a szomszédnak, hogy legközelebb ne hívjon rendőrt, nekünk szóljon, casco úgy sincs a kocsin, akkor meg minek?
1: rontja a sztatisztikát
2: úgysem lesz meg az elkövető

nem is lett, 60 nap múlva jött a sablon-határozat...

jó, persze, az csak egy autó volt, és nem emberélet...

derelyegrádi szellem 2009.06.18. 15:58:20

@Ivanhoe:

a válasz egyel a kommeted fölött.

pagocs 2009.06.18. 15:58:56

@derelyegrádi szellem: Igen, ebben igazad van. Csak amikor az ember belekerül egy ilyen szituációba, akkor egy kicsit felfokozódnak az indulatok. Ha egy ilyen állapotban jön egy „kiégett, kielégületlen, megkeseredett” hadnagynő aki már a károsultat is a köz ellenségének tekinti, akkor nem biztos, hogy az ember töretlen lelkesedéssel vág bele az előtte álló tortúra leküzdésének.

derelyegrádi szellem 2009.06.18. 16:01:35

@Seduxen:

Nem tudom világosabban leírni, mint tettem. Kérlek érd be azzal! :-)

A panaszod jogos, csak ez önmagában nem vátoztat a dolgon.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.18. 16:04:28

@derelyegrádi szellem: "lásd eggyel feljebb"...

kb erre igyekeztem utalni, amit @pagocs: is említ...

szép dolog az állampolgári kötelesség, meg az áldozatokon segítünk ezzel mentalitás, csak - szerintem - az nagyban rontja a helyzet megítélését, ha azt látod, hogy akinek ez lenne a HIVATÁSA (mert - többek között - ez HIVATÁS, és NEM MUNKA), az szarik bele, akkor Te mennyire hinnél a "rendszerben"??

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.18. 16:12:39

@derelyegrádi szellem: jól van, asszem ezt kibeszéltük :)))

én értem, hogy te mit akarsz, és akceptálom is, de talán van igazságom nekem is...

na jó lét polgártársak, holnap folyt.köv (attól tartok, hasonló postokkal...)

pagocs 2009.06.18. 16:12:44

@Ivanhoe: Ez így van, de nagyon szar szembesülni azzal, hogy az ember hónapról-hónapra talicskával tolja be az adóforintokat és amikor szar helyzetbe kerül akkor úgy kezelik mintha még ő tett volna a köz ellenében, megfejelve „ha nem tetszik panaszt lehet tenni!”. Volt egy két pillanat amikor legszívesebben ráborítottam volna arra az arrogáns picsára az asztalt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.18. 16:13:17

@Liberté____73: Mondom: IGEN. Mindenki aki mást gondol nemzetáruló. Én vagyok a magyar nemzet egyetlen igaz tagja. Ezért is tartunk itt, mert 14.999.999en folyamatosan elárultok engem!
Igen! Így gondolom! Tök komolyan!

Egyéb kérdés?

Geza 2009.06.18. 16:13:23

@derelyegrádi szellem:
Na de Szellem, _hat és fél órával_ később nyomokat keresgélni egy nyilvános közterületen?
Ennek mi értelme van, az aktagyártáson kívül?
Ez kb. olyan, mint ha könnyű testi sértés esetében két héttel később küldenének el látleletet vetetni.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.06.18. 16:15:11

Sokszor azért megy a sírás mert rendőrterror van, sokszor meg azért, mert nem elégggé kemények a rendőrök. Hogy is vanez? :)

Ivanhoe 2009.06.18. 16:18:50

@Rorschach: Ház az úgy van, hogy normál ember képébe belenyomják a képüket meg 20-an ugranak az emberre ha egy kicsivel nagyobbat köhög, a kismamától meg elveszik a cumisüveget. De ha kisebbség ellen kéne intézkedni akkor mind1ik húzza fülét, farkát.

Azucena 2009.06.18. 16:34:43

@PikkPakk: Miért kell neked Borsodot vagy bármelyik másik megyét, települést kilakoltatnod és betelepítened? Nincs elég szabad hely az Alföldön a pusztában?
Szocpolos szintű házaikat bárhol fel lehet építeni...

Ivanhoe 2009.06.18. 16:41:33

@Azucena: Alföldön hova? A Hortobágyra? Neeem. Miért kell egyáltalán országon belülre költöztetni?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.06.18. 16:43:17

@Ivanhoe:

Én nem hiszem el, hogy annyira félnének a rendőrök a cigányoktól. Van fegyverük, használják, arra való. Ha nem merik használni, akkor meg a törvények a szarok, nem a rendőrség. De akkor csendőrökkel sem lehetne változtatni a helyzeten.

derelyegrádi szellem 2009.06.18. 16:47:10

@Geza:

A válasz az-e témában írt leghosszabb kommnetben benne van. Kérlek olvasd el.

Ivanhoe 2009.06.18. 16:51:26

@Rorschach: Alapvetően nem a cigányoktól félnek, hanem az esetleges rendőri fellépésük következményeitől. Lásd erre vonatkozó kommentem feljebb.

Geza 2009.06.18. 17:29:54

@derelyegrádi szellem:
Olvastam, és azzal a részével a dolognak, amit te is néztél, maximálisan egyet is értek.
Viszont szerintem kihagytad a dologból azt, hogy _nincs elég helyszínelö csoport_, aki értelmes idöben foglalkozni tudna az ügyekkel!

Hat és fél óra után egy padot lefotózni abszolute semmi értelme sem volt, cserébe viszont az _amúgy is túlterhelt_ helyszínelö csapat kidobott rá egy órát, és emiatt egy másik helyszínre is akkora késéssel fognak megérkezni, hogy már oda se lesz értelme.

Kb. olyan ez, mint ha nem lenne elég tüzoltóautó minden tüzesethez, de azért hat órás késéssel szép akkurátusan végigjárnák az összes helyszínt és öszinte sajnálattal néznék mindenhol az üszkös romokat, ahelyett, hogy ahogy az egyik helyen végeztek, azonnal a legfrissebb esethez mennének (igen: sorsára hagyva a többit), mert így legalább azért az egyért tudnának tenni valamit.

Ugyanez van a katasztrófa-orvoslásnál is:
Ha nincs elég orvosi kapacitás, a legkönnyebben sérült X%-kal nem foglalkoznak, mert az anélkül is túléli, a legsúlyosabb X%-kal azért nem, mert (kemény kimondani is, de attól még tény) náluk a legnagyobb az esély, hogy az orvosi segítség ellenére is meghal és így az orvos ráfordított ideje kárba vész, hanem a közepére koncentrálnak, ahol szükség is van a segítségre és az a legnagyobb eséllyel használ is.

Én azzal maximálisan egyetértek, hogy egymás érdekéért is segítenünk kell a bünözöket elkapni, de pagocs esete már messze nem erröl szólt, hanem csak egy jó pár órás idökidobás volt mindenki részéröl. Vagy azonnal ki kellett volna menniük és megpróbálni tenni amit tudnak, vagy késöbb már csak a papírforma végigbohóckodása volt az egész.

A te hasonlatodba átültetve: mit szólnál, ha az édesanyádat azért eröszakolnák meg, mert a járör, aki kimehetne megmenteni épp egy forgalmas közterületen rögzíti a hat és fél órás 'forró' nyomot?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.18. 18:09:58

@Rorschach:

Kicsit összemossuk itt a szezont a fazonnal:

1.eset: idióták vonulnak fel, kukát borogatnak, molotovot dobálnak stb -> elfogni, elítélni gyorsított eljárásban. Ha a rendőrök meggumibotozzák, nagyon helyes! Az idióták lehetnek a csikós nindzsáktól az UTE huligánokig, kit érdekel?

2. eset: 1956 50. évfordulója, békés megemlékezés, melyet brutálisan szétvernek a rendőrök -> EZ rendőrterror, a rendőröket felkutatni, a parancsot kiadókat felkutatni, gyorsított eljárásban elítélni.

3, Családostól a rendőrjárőrre támadnak, késsel, kutyákkal stb. Határozott rendőri fellépés, gyorsított eljárás ítélet.

Horizont 2009.06.18. 18:15:33

Több mint 20 évvel ezelőtt működött a közveszélyes munkakerülés intézménye. KMK.
Akit igazoltattak és nem volt a személyiben munkahely beírva azt szigorúan előállították. Dolgoztak is a romák. Mert volt hol. Nem védem őket egy szóval se, de azért ami ma van nagyobb részt nem ők a hibásak. Csak a munkáról beszélek. Megszűntek a nagy gyárak ahol segédmunkásként, udvarosként dolgoztak. A hatalomnak egyszerűbb volt a segélyt kiutalni és ezzel a részükről rendben is volt minden. Csakhogy a cigányok "önjárók" lettek, lezüllöttek minden téren, elkezdtek a gyerekgyártásban utazni, semmit nem mertek követelni tőlük, se megbírálni őket, mert akkor az már cigányozás.Ide jutottak. Régen tartottak a rendőröktől, most már az atyaúristentől se! Ha őszinték akarnánk lenni, és ha valami nagy csoda folytán ma az összes munkaképes cigány dolgozni akarna nagy bajban lennénk. Hol?
A baj attól még itt van , hogy a szőnyeg alá söprik. A Jobbik ezt erőteljesen meglovagolta, mint láttuk sikerrel. A vége ennek mi lesz? Na azt is csak az atyaúristen tudja! Vagy ő se!

GatyaPityu 2009.06.18. 20:09:21

Csak a cikket olvastam, a hsz.-okat nem, így lehet hogy már előttem is írta valaki. A lényeg, amit mondani szeretnék, hogy ilyesmiért az Egyesült Államokban (amely mint tudjuk, a korlátlan lehetőségek, és a szabadság hazája), szóval ilyesmiért ott már régen szitává lőtte volna a másik rendőr az összes cigányt. De gyanítom, hogy az USA-ban elő sem fordulhat olyan, hogy egy intézkedő rendőrnek elveszik a fegyverét, mert már hamarabb befejeződik az ilyen meggondolatlan emberek élete.
De hát úgy látszik, mi nem vagyunk kellően felvilágosult, demokratikus ország, mint Amerika.

2009.06.18. 20:19:29

Fú de durva...és szerintem tökreális, mehet Horváth Aladár oda, ahova akar...Szadesz meg már nem prüttyög...szóval jó reggelt szép Magyarország...hogy mi lesz még itt?? Hát nyugtával a napot, én őszintén csak azt kívánom....:III

wladyslawsky (törölt) 2009.06.18. 20:25:36

@Rorschach: nem akarom ismételni önmagamat...fentebb már vázoltam a különbséget a rendőrterror és az arányos, határozott fellépés között, ajánlom neked tanulmányozásra...
ha mégsem menne a megértés folyamata, kérdezz bátran, segítek ;)

luucy 2009.06.18. 21:06:48

Ehhez a dologhoz csak annyit tennék hozzá, hogy 1. kurvára elegem van a romákból, meg abból, amit megengednek maguknak.
2. Az viszont, hogy fogy a magyar, az a magyar emberek hibája! Kíváncsi vagyok, hogy az, aki ezen kesereg, hány gyereket hozott már össze? Ki tiltja azt egy magyar embernek, hogy 3-4 gyereke legyen? Senki!!!!
Hozzáteszem mindez világméretű jelenség, már atekintetben, hogy miközben a fejlett civilizációkban élők egyre kevesebben vannak, addig például Afrika lakossága folyamatosan nő. Ugyanez igaz a muszlimok egy részére is. Magyarán. A fene nagy globális meg fejlett világban néhány száz év múlva elfogynak a fehér emberek. Mert ide vezet az, amikor a létfenntartás megelőzi a fajfenntartást...
Ez a liberalizmus. Egyén előtérbehelyezése a közösséggel szemben. Lehet hogy az ide írogatók azt mondják, hogy ők nem azok - dehogynem. Bizonyos tekintetben mindenképpen. A Karrier a legfontosabb, sokan 30 éves koruk előtt nem is vállalnak gyereket, és utána is csak 1-et, maximum 2-t.
Cigányok szarnak erre. Jól teszik. Előbb utóbb (előbb) ők lesznek többen. És akkor majd leshetünk, meg kesereghetünk. És mondhatjuk majd, hogy igen, de ők 5-6 gyereket szültek. Hát ez az! De ezt a magyar is megtehetné.... És itt jön be a képbe az, hogy a hagyományos családmodell, amit úgy szapulnak, az mennyivel hatásosabb.... Cigányoknál 18 éves korukban (vagy akár előbb) összekötik az életüket és holtomiglan-holtodiglan. Mi meg? Jaj rövidebb a haja, mint kellene, jaj kicsit kövérebb, jaj kicsit csúnyább, jaj nem olyan jó vele dugni. És ezeket hajkurásszuk. Szerintem ezután ne csodálkozzunk azon, ha 50 év múlva mondjuk a cigányok már többen lesznek...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.06.18. 21:22:59

@wladyslawsky:

Nem kell megmagyarázni.
A rendőrség feje annak a pártnak a seggében van, amelyik ajnározza a kisebbségeket, mint szart a pálcavégen. Majd 2010 től biztos másképp lesz, és leverik a cigányok veséjét a rend derék, éber őrei. De, van egy tippem, hogy akkor senki nem fog itt sírni a vastagbőrön, hogy nem "arányos, határozott fellépés" történt, hanem túlkapások sorozata. Mindenki majd jól orrba'szájba dicséri őket a kommentekben.
Én se fogok sírni mondjuk, ezért meg is vetem magamat. :)

Horizont 2009.06.18. 21:41:23

@Rorschach: "2010 től biztos másképp lesz, "
Semmi nem lesz másképp! Ugyan mitől is lenne?

szabogyula 2009.06.18. 21:41:38

Jóestét !
Mi van libertével ?
Alszik ? Vagy lemaradtam vmiről ?

Ivanhoe 2009.06.18. 21:41:49

@luucy - végeztem :-): Szóval az a bajod, hogy mi felelősségteljesen gondolkodunk és nem szaporodunk agyba főbe mint a patkányok? Hüpp. Miért baj az, hogy ezekkel a parazitákkal ellentétben mi nem segélyből akarjuk felnevelni a gyerekeinket? Nekik azért van sok, mert ebből élnek, a hülyébbje is min 100k-t kap állambácsitól, a fifikásabbja 680k-t (most inkább nem fejtem ki, hogy hogyan). A fehér embernek meg lesűlne a bőr a képéről ha élősködne. Ezeknél az a megszokott, hogy fialnak agyba főbe és rajtunk élősködnek, és még büszkék is rá. Ajánlom a te és minden kommentelő figyelmébe ezt itt, nagyon nagy igazság: indavideo.hu/video/Hulyek_Paradicsoma_Idiiocracy?action=video_site&video_title=Hulyek_Paradicsoma_Idiiocracy%3Ftoken%3D0ab51a67a14f77b1c96b8cc24e84092d

wladyslawsky (törölt) 2009.06.18. 21:45:31

@Rorschach: részemről nem kívánnék olyan bánásmódot a cigányoknak (se), mint ami azon a bizonyos napon történt, elsősorban azért nem,mert ott termédek ártatlan ember lett az áldozata a droidok tombolásának...
Zeró tolerancia kellene, amiben nincs "megélhetési bűnözés"; elloptál fél zsák krumplit? kapsz 1 évet! visszaeső vagy? 10 év! És persze a wellnesbörtönöket is megszüntetném: napi 15 óra árokásás vagy kőfejtés, utána meg be a 2 nm-es magánlakosztályába, ahol vár rá 1 db matrac, meg ha jó a magaviselete, akkor kap 1 könyvet vagy 1 zsebrádiót. És ez MINDENKIRE vonatkozna!

Horizont 2009.06.18. 21:49:15

@Ivanhoe: Szerinted annak a magyarnak akinek 3 gyereke van, az úgy szaporodik mint a patkány és segélyből neveli a gyerekeit? Bravó.
Akkor meg nem kell sírni azon, hogy a cigányok többen vannak, lesznek!

Ivanhoe 2009.06.18. 21:54:56

Azért tegyél különbséget a 8-10 gyerekes cigány meg a 3 gyerekes magyar között, bár olyan elég kevés van, akik manapság vállalnak gyereket azok meg gondolni se mernek 3 lurkóra.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.18. 22:17:56

@wladyslawsky: "napi 15 óra árokásás "
Felváltva szerepelnének a Heti Hetesben, Klub rádióban, írnának a MaNcs-ba és az ÉS-be vagy hogy? XD

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.18. 22:19:23

@Ivanhoe: Aki felelősségteljesen gondolkodik, az 3 gyereket nevel. Aki egykézik az egyenesen öngyilkos.

Marcellusca 2009.06.18. 22:22:44

@Ivanhoe: LOL!

@Horizont: Ne kapd fel a vizet! Nem ezt mondta.
Sok-sok különbség van egy háromgyerekes magyar és egy nyóc-tízgyerekes roma család között.

De, most látom, már válaszolt is. :)

Marcellusca 2009.06.18. 22:24:30

@zero: Hallelúja, Testvér! :)
Végre!

Horizont 2009.06.18. 22:25:39

@Ivanhoe: Különbséget teszek. Ha azt akarjuk, hogy a népesség növekedjen akkor két embernek min. 3 utódnak kéne születnie. És még akkor is messze vagyunk az ideálistól. De nem vállalnak már kettőt se nagyon. Ez nem pénzfüggő.
Amit a cigányokról írtál az igaz, de azt is figyelembe vehetnéd, hogy az ami most van, nem csak a cigányok kizárólagos hibája.

Marcellusca 2009.06.18. 22:27:24

@TaTa86.: Mi meg felelősségteljesen döntöttünk úgy, hogy A Főnök egyke marad. :)

szabogyula 2009.06.18. 22:27:58

@zero:
Pedig már készültem a vacsoracsatára.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.06.18. 22:28:25

@Ivanhoe: Én is szeretnék három gyermeket nevelni, csak én nem kapok segélykét és így nem megy a fizetésemből. Főleg, hogy a fele pont a cigányokra/tolvaj politikusok villáira megy el....

Meg bűnöző sem vagyok...

Horizont 2009.06.18. 22:32:42

@Marcellusca: És a Főnök örül ennek?

Marcellusca 2009.06.18. 22:39:44

@Horizont: Először is nem "a" Főnök, hanem "A" Főnök! xD
Kettő: csipkebokor vessző. :)
Három: Nem panaszkodik. :)

De komolyra fordítva: ha valamiről nem tudod, hogy az jó, akkor a hiányát nem fogod rosszként értékelni. Ahhoz az kell, hogy tudd, létezik az a valami/valaki és, hogy vele jó. Utána érezheted a hiányát.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.18. 22:44:29

@TaTa86.:
1. nekötekeggyé
2. mér, azok nem temetik az árkokat, 2002 óta, amiket Orbán Viktor ásott ?

wladyslawsky (törölt) 2009.06.18. 22:45:50

@zero: hejes, hejes, így kő ezt, vasszigor legyen :))

wladyslawsky (törölt) 2009.06.18. 22:49:55

@zero: akkor ezentúl zero (érted: ZERO - BRUHAHAHA) tolerancia lesz libertének ? :DDD

Ivanhoe 2009.06.18. 22:50:16

@KuKori: Hát nem ezt mondtam?:)

Marcellusca 2009.06.18. 22:53:55

@TaTa86.: Az a helyzet, hogy nem én. xD

A zasszony azé', mer' ő nő: tiszteletben kell tartani, mégiscsak a gyengébb nemhez tartozik. És főleg azért, mert én nem vagyok Meggyes (hogy a rendőr rajzolja körbe az aszfalton!).
A gyerkőc meg azé', mer' ő még kicsi: és nagyon fiatal, még nem ért mindent. :)))

Marcellusca 2009.06.18. 22:55:41

@TaTa86.: Ja, és különben is: @wladyslawsky: 1. pont! xD

Horizont 2009.06.18. 22:58:51

@Marcellusca: Jaj bocsánat. Helyesbítek A Főnök. Már amikor írtam átsuhant az agyamon, hogy nem így kéne:)
Nem osztom a véleményed, kivételesen. Nekem nem lett testvérem és egész eddigi életemben hiányoltam. Azért is lett nekem 3!

@TaTa86.: Marcellusca egy szem kisfia A Főnök:))

Marcellusca 2009.06.18. 23:06:21

@Horizont: Megbocsátva, Horizont "néni"! :)

Akkó még csak kicsi és ezért nem reklamál. Később meg késő lesz. :)
Egyébként nem tulságosan van oda a gyerkőcökért.
Mondjuk alig volt egy éves és már akkor is a 16-18 éveseket "hülyítette". :)

Na, de család téma nem a poszthoz tartozik, úgyhogy befejezve.
Nehogy a liberos gyerek sorsára jussunk. :)))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.18. 23:17:34

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
egyébként ez nem olyan rossz ötlet! simán szelíden rábeszélünk párat, hagyja el a jobb megélhetés reményében az országot, fizetjük, kint keresünk nekik munkát (vagy segélyt, esetleg a négerek katonákat toboroznak afrikában, hahaha) és szépen megszabadulunk egy részétől, állampolgárságát elvesszük , mert elegünk van már a kettős állampolgárokból, humánus, emberbarát, mindenki heppi. királyság van.
ezzel párhuzamosan a jobbik és géza által hangoztatott adókedvezményt a gyerek utánt is bevezetjük, ha éheznek, mi mossuk kezeinket ("legközelebb majd csomót kötsz a fa*-ra kormos") szevasz tavasz. éljen Magyarország, éljenek a magyarok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.18. 23:27:13

@Rorschach: kérdezi a rorsi, aki ilyeneket rak fel a blogjára:
lowfast.blog.hu/2009/06/18/lowfast_a_hajlektalan_es_a_rendor

pedig azt hittem liberális:)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.06.19. 01:27:21

@tesz-vesz:

:)
Ha belegondolsz, a vastagbőr közösség is liberális - nem akar mást, mint egyenlő bánásmódot mindenkinek, hatalmi pozíciótól/vagyontól és bőrszíntől függetlenül...

belzebubó 2009.06.19. 02:25:15

@tesz-vesz:Ezt olvastad? A nő perel,mert szerinte elvették a kenyérkereseti lehetőségét.
"A pszichiátriai vizsgálatot végző orvos pedig egyetlen beszélgetésből arra jutott, hogy a nő életvezetése többek közt „élősködésre való hajlamát mutatva, kissé hullámzó". Azt pedig, hogy a nő roma mivoltából adódóan barnább bőrű, így írja le: „testszerte barnás árnyalatú kültakaró."
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9192847&la=91220619

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.19. 02:36:26

@wladyslawsky: megöltük, elástuk
míg te aludtál, na?!
@zero:
"Ha a rendőrök meggumibotozzák, nagyon helyes!"
és akkor mi lesz a rendszerváltással mr tóta árpád?

tényleg bannoltátok? örökre? holnap egy új nap kezdődik!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.19. 02:36:58

@ostoba 8o: megöltük, elástuk
míg te aludtál, na?!

(ez idejött)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.19. 02:48:10

ezaz letöltötte a valkűrt! igazi náci film!
zikkk!!!!....

és a egyptomiak is jók voltak, a szánalmas.hu-n tanítottam a morvait fújjoló olvasóknak, ez egy jó nap volt :D

@Rorschach: ss, ezt én már régóta tudom, de ne hangoztasd, egyedül a gazdasági vonalon vagyunk baloldaliak, de ma már olyan ciki a liberalizmus
@belzebubó: :D

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.06.19. 03:43:24

@belzebubó:

„testszerte barnás árnyalatú kültakaró."

Nem lehet leírni, hogy barna bőrű. 2009, Magyarország.

Nzoltan 2009.06.19. 07:47:31

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

Bármilyen burjánzó paradicsomból két hét alatt húsvétszgetet varázsolnak. Hogy miből gondolom?
A cigányok kertjében még a fű se nő.

Barna laguna.

picur3ka 2009.06.19. 07:50:16

@belzebubó:

Ja, ha az allamgepezet vedelmerol van szo, nagyon fasisztoidok tudnak ezek lenni.

Hat evig b&sztattak a szerencsetlent, mig artatlannak nyilvanitottak, azert ez nem semmi. Kulonben is megbetegedett volna, ja, allami josda.

Jogallam. Esz megall.

f.m.j. 2009.06.22. 17:51:24

kuruc.info/r/35/42471/

no comment...

www.hetivalasz.hu/cikk/0906/csabai_gyilkos

kérdéseim: miért él egy 14 éves lány, egy 32 éves pasival? ez a lány magyar, vagy roma? a stricije volt, és ebből az életből lett a csajnak elege? mit keresett ott a gárda?

már úgyse jár erre senki, csak nem akartam, hogy belém szoruljon...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.22. 20:34:04

@fmj:

Mondjad csak, nehogy komplexusod legyen. :)

Hogy miért választotta a lány 14 évesen a 32 éves pasit? Talán belehabarodott, imponált a kortársakhoz képesti komolysága, szép szavai, anyagi lehetőségei. Aztán mikor felnyílt a szeme, hogy ezek nem előnyök, hanem hátrányok, a kapcsolatuk szempontjából, már késő volt.

"Lukács az egyik közösségi portálon fenyegette, ha a lány nem tér vissza hozzá, kicsinálja. A 18 éves lány arról is beszélt, hogy a férfi az együtt töltött négy év során többször megerőszakolta."

f.m.j. 2009.06.22. 23:04:50

@laspalmas:

Nem kell ennyire lesajnálni :) azért megvagyok...

Azt te sem gondolod komolyan, hogy egy ilyen bármit is tud nyújtani egy lánynak... hol voltak a szülei?
Tuti futtatták, és nem engedték kiszállni...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.22. 23:12:07

@fmj:

Próbálok mindig pozitívan hozzáállni a dolgokhoz.....elsőre nekem is a futtatás ugrott be, de szeretném hinni, hogy nem így volt...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.22. 23:55:51

@laspalmas: na mi van, megy itt a lánytrécselés?:)
(ez a radar nem működik nálam normálisan, úgy sejtem már egy ideje h csomó kommentet nem is mutat).

süti beállítások módosítása