Skip to content


       Szűrés lista

Simor féle vagyonnyilatkozat - Újratöltve

Abszurdisztánban a helyzet fokozódik. Simor András a pártoktól vár javaslatot a vagyonnyilatkozatok átláthatóságának növelésére, a kormánypártok ugyanezt várják Simor Andrástól. A Fidesz szerint a parlament dolga a joghézagok felszámolása.

Az elmúlt hetekben Simor András a pártok segítségét kérte a vagyonnyilatkozatok tartalmi és formai elemeneinek konstruktív megváltoztatására. Tatai-Tóth András, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság szocialista tagja viszont jelezte, hogy a jegybankelnök valamint bármelyik képviselő javaslatát szívesen fogadják a nyilatkozatok jobbá tételére. A Fidesz a mentelmi bizottságra bízná a feladatot, az MNB sajtóosztálya elzárkózik attól, hogy ez a jegybankelnök dolga lenne.

Horn 'menjapicsábaferi' Gábor szerint azonban a vagyonyilatkozat eme formája régi és kipróbált, valamint megfelelő módja a vagyoni helyzet követésének, ugyanakkor bármilyen javaslatot hajlandó megvitatni az országgyűlésben.

Nos a szokásos dolgok, mindenki másra mutogat, felelős nincs, Horn Gábor még mindig meg mer szólalni. Summa summarum, a vagyonnyilatkozatok formája érintetlen marad. No de a helyzet azért nem ilyen egyszerű, sőt, egész izgalmas.

Ugyebár az egész történet éppen akkor kezdett kibontakozni, mikor a csapból is az offshore cégek folytak és Répássy Róbert parlamenti képviselő egyszercsak gondolt egyet és vizsgálatot kezdeményezett Simor András ellen állítólagos külföldi pénzügyi érdekeltségei miatt.

Mint kiderült, a 2007-es vagyonnyilatkozatban az előző évihez képest -800 000 000 HUF eltérés volt, az összeg a 2008-asban ugyanúgy hiányzott. Simor az összeget a ciprusi vállalkozásába utalta, bár mivel ez nem valamilyen szolgáltatásból realizált tőke, így szó sincs offshorekodásról, mindamellett az egész ügylet egész gyanússá válik azáltal, hogy Magyarország jegybankjának elnöke ezt a tételt következetesen kifelejtette vagyonnyilatkozatából. 

Miután erre fény derült, volt egy kis szánom-bánom, mosdatás, de végül jött a mindent felülmúló magyarázat:


Simor András egyébként azt mondta: azért nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában a csaknem egymilliárd forintot, mert a dokumentum nem tartalmazott megfelelő rubrikát a cégbe vitt vagyon feltüntetésére.

 Pofám leszakad, komolyan, és ez még nem minden.

Hathatós hátszéllel Simor András módosította vagyonnyilatkozatát, korrigálta a fenti tétellel, de ahogy az ember nézegette, megint nem stimmelt valami, ott volt az a nyolcszázmillió, de valami más is odakerült. Nos kiderült, hogy az úriember rendelkezik még egy Mercedes személygépkocsival is, a luxus fajtából, az nem volt bevallva, gondolta most nehogy elővegyék azt is, hát beírja.
Sőt, a másodállása után kapott jövedelemét (Zeneakadémia gazdasági tanácsának elnöki posztja) is módosította, havi 1 millióról 150 ezer forintra. Nem tudta, hogy pontosan mennyit kap, aztán időközben megtalálta a fizupapírt?

No igen ám, de ez megint csak kiderült. Ilyenkor van az, hogy az ember elszégyelli magát. Ámbár ha ez az ember a nemzet bankjának elnöke, akkor a tisztességes, azonnali lemondás a minimum. Nos, erre várhatunk.

Az egyetlen remény számunkra, az igazszágszolgáltatás jogszolgáltatás segítsége. No várhatunk erre is:


Nem indít vagyonnyilatkozati eljárást az Országgyűlés szakbizottsága Simor András jegybankelnök ellen
- értesült a HavariaPress. Az indoklás szerint Simor időközben kijavította és kiegészítette a vagyonnyilatkozatát, olyan tételekkel is, amik nem szerepeltek Répássy Róbert kifogásai között. Ezáltal - a bizottsági elnök szerint - megfelelő magyarázatot adott azokra a pénzmozgásra vonatkozó ellentmondásokra, amiket az ellenzéki képviselő felvetett.

A bizottsági elnök tájékoztatása kitér arra is, hogy a Magyar Országgyűlésben nincs etikai hatáskörrel rendelkező bizottság, így a beadvány etikai részeivel - hatáskör hiányában - nem foglalkozhatott, ám hozzátette: Simor András a parlament előtt már bejelentette, hogy a külföldön bejegyzett cégében elhelyezett befektetését hazahozza Magyarországra.

 Összefoglalva:

  • Simor András kivitte a pénzét Ciprusra.
  • Kiderült.
  • Hazahozhatta.
  • Kijavíthatta vagyonnyilatkozatát (az egyéb összegekhez írta elmondása szerint ezúttal, ez előtte miért nem ment, kérdem én? Valamennyire jegybankelnökként csak konyít ezekhez a dolgokhoz...)
  • Ha már úgyis javít, hát odaírja a luxusautóját is.
  • Vizsgálat nem indul ellene, lemondani nem mond le, fizetése marad 7.8 millió forint.
  • A vagyonnyilatkozatok formája nem változik.

És a legszebb az egészben, ahogy itt is olvashattuk:

A szocialistákhoz hasonlóan a pénzügyminiszter is tagadja, hogy Simor András jegybankelnök a kedvezményezettje az adóamnesztia meghosszabbításáról szóló módosító javaslatnak. Az indítványt a 2010-es adócsomaghoz nyújtotta be az Országgyűlés gazdasági bizottsága, a testület az osztalék mellett a többi között a külföldön szerzett kamatjövedelemre, az értékpapír-kölcsönzés és az árfolyamnyereség jövedelmére is kiterjesztené az adóamnesztiát.
Ha a javaslatot hétfőn elfogadja a parlament, Simor András ciprusi cégéből 10 százalékos adó megfizetése mellett hozhatja haza vagyonát, amely után amúgy 25 százalék forrásadót és 14 százalék járulékot kellene fizetnie.

 Lehet, hogy ez az  ember ember ember két évvel ezelőtt tudott valamit?

 

 

 

 

 




Hölgyeim és uraim
, ő Simor András, a magyar nemzet bankjának elnöke.

Címkék: mszp fidesz simor vagyonnyilatkozat

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr161210861

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Te mennyit titkolsz el? 2010.06.30. 12:55:18

Senki se csípi, ha a zsebében turkálnak.A legtöbb ember féltve őrzött titokként kezeli, hogy mennyit is keres, ki ilyen, ki olyan okból: arcpirítóan kis összeggel szúrják ki a szemét (pl. árufeltöltő, pénztáros, általános iskolai tanár); pofátlanul sok...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.29. 12:10:47

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": @stulquec:

bonyolult neked ez a sztori, komám! mert az ügy túlmutat kétpólusú világnézeteden...

Közismert, hogy Simorék restriktív politikát forszíroznak a stabilitás véget - amit amúgy azok a szemét komcsik se néznek jó szemmel, mert ők jó szokásukhoz híven osztogatnának választás alkalmából. De a komolyabb gond az Új többségnél van, ha ugyanis az Igazmondó slepje hatalomra kerül - és ez 120%, akkor valamit majd meg is kellene valósítan a szarból beígért légvárból, amit olyan korlátoltaknak meséltek be, mint TI (pl, hogy a trikolóros koronaúsztatástól, és egy szép komcsiüldözős beszédtől hip-hop egyszersmind megoldódik az államháztartás strukturális problémája)...ehhez viszont lazított monetáris politikára lesz majd szükségük, aminek útjában fog állni az a szemét független jegybank. A jobboldali médiának csúfolt pártpropganda, ami mögött egyébként offshore vagyonok is állnak(tak) szép számmal, most ezért kapta azt a feladatot, hogy likvidálni kell Simort.

PublicEnemy 2009.06.29. 12:17:03

@Geza: Valóban! Ha az ország ügyeit is olyan lelkiismerettel és leleményességgel kezelnék,mint a saját kis"pénzgyárukat",v.színüleg nem itt tartana az ország.
Dehát"drága"honatyáink kissé másképpen értelmezik az alkotmányunkat.....nem ők vannak mi értünk,hanem Mi ő értük.
És az hogy a törvényeket elferdítve,kéz kezet mos alapon,megkerülik azt,egyenesen vér lázító!!!!
Örültem,hogy az"átkost"gyerekként kihagyhattam,de úgy látom felnőttként nem fogom megúszni!
Undorító!!!!!!

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.29. 12:19:27

Ezek szerint a vagyonbevallás egy vicc. Aki eddig lebukott (haha) vele, az mind ugyanazon a balfaszságon esett hanyatt, ti. hogy a két egymást követő bevallásban volt valami csúnya bibi.
Ha alapból, már az elsőn se vallja be Bandink a nyolcszáz gurigát, akkor most nem lenne semmi különös.
Gondolom, azt senki nem ellenőrzi, mennyire valósak a bevallott adatok.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.29. 12:25:20

@Pierre (Bezuhov): Kurvára tévedsz. Nekem nem kétpólusú a világnézetem. Ott vagy szarban aranyapám, ha az első kommentedben ezt így leírod, nagyjából egyetértenénk. Ellenben PONT TE írtál le egy sima ellenpontozást, azt sugallva, hogy Simor kicsinálása a jobboldal érdeke, hogy a saját emberüket ültethessék be.

Ettől függetlenül minden amit írtál, az ügy szempontjából teljesen irreleváns:

Mivelhogy semmilyen jegybankelnök ne tartson cipruson 800 millát, majd ne hozhassa haza amnesztiával, miközben a nép faszát meg cibálják, mindenféle megszorításokkal.

Azonkívűl meg ne javítgassa itt a vagyonnyilatkozatot kénye-kedve szerint, mert nem igazán etikus!

Geza 2009.06.29. 12:27:03

@Noname Cowboy:
:set offtopic=félig
Érdekes szó ez a 'csízió', az oszmán-kori 'jizyah'-ból ered, ami a nem muszlimokra kivetett fejadót jelentette, és az értékét elég gyakran a beszedője határozta meg. Innen jön az 'érti már a csíziót' kifejezésnek az a jelentése, hogy 'már tudja, hogy hivatalos indokra hivatkozva önkényesen kifosztották'. A másik, nem annyira gunyoros jelentése ugye értelemszerűen az, hogy az illető tisztában van az adóztatás minden lehetséges módjával, fajtájával, hivatkozási alapjával, stb.

Így belegondolva, jelen helyzetben ez különösen találó használata volt ennek a szép régi kifejezésünknek :)...
:set noofftopic

csviktor 2009.06.29. 12:27:07

Börtön. A kétszer áthúzott ember szó az tetszett :)

schnee 2009.06.29. 12:33:13

@Pierre (Bezuhov): Figyú! Tudod mire jó a restritív pénzügy politika? Semmire!!! A világbank nyomatja mindenütt, de a saját bevallásuk szerint sem vezet sehova (az esetek kevesebb mint 40%-ban működik). Nem véletlen, hogy Európában nem nagyon alkalmazzák...

A komicsiknak először kellett 40 év, hogy totális csődbe vigyék az országot. Most 7 év..Legközelebb már 7 hónap is elég lesz? Én nem szeretném kipróbálni.

Kartal (rezervált) 2009.06.29. 12:36:34

Most jut eszembe, rosszul töltöttem ki az adóbevallásom! Lemaradt pár száz millió, meg egy luxuskocsi, rohanok is az Apeh-hez módosítani az adataim. De ha már ott vagyok, a mellékállásból bejövő millkót átírom valami kisebb összegre... ugye, milyen életszerű???? A politikusi beosztás ezeket törvény felett állóvá teszi. Még nem jöttek rá, hogy golyóállóvá viszont nem.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.29. 12:39:08

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

etikusság terén egyetértek, bár akinek nincs offshore cége, az nem is igazán jó pü-i szakember.

Ez a hisztéria azonban arról szól, amit leírtam.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.29. 12:39:22

@Pierre (Bezuhov):

Valahol igazad van, de egyszrre téves is az elgondolásod. A jobboldalnak érdeke lesz kicsinálni a jegybankelnököt, de jelenleg nem ez áll a Simor-botrány mögött, legalábbis szerintem nem. :o)

Először is Simor véleménye szerint pont, hogy a baloldali pozícióharcok okán került a képbe, a régi, bár mostanra megkopott elitet képviseli és ez a feltörekvő nemzedéket egyértelműen gyengíti. Ugye emlékszünk a sajtótájékoztatójára, ahol a legütősebb érve az volt, hogy "de hát a Gordon és a Péter is... őket miért nem cseszegetitek?"

Másodszor pedig a jobboldal dillemáját részben akaratlanul is megoldotta Ferenc, aki 2005-ben keresztülverte a törvényhozáson az MT bővítését, ráadásul úgy, hogy a Tanács 4 állandó tagját a miniszterelnök javasolja. - Természetesen a jegybanki függetlenség jegyében. :o) -
Egyrészt így a fidesznek már nem lesz akkora gondja a jegybankelnökkel, másrészt ezzel még rohadtul ráérnek foglalkozni, pláne úgy, hogy a jelek szerint nem várt segítséget kapnak a baloldalról is.

A kommented többi részével nem tudok vitatkozni, az szerintem már csak hitkérdés, hogy a koronaúsztatás, vagy egy újabb holokauszt megemlékezés-sorozat húzza -e ki az országot a slamasztikából :o)

pógárjenő 2009.06.29. 12:45:55

Érdekes offsor legyen, ha nincs nem jó pénzügyis, csak azt tudnám mi a halál f@szára kap havi 8 gurigát, ha minden sz@rul megy, mi meg lassan éhendöglünk vagy megfagyunk!
Mehet a pi...ába Ciprusra kecskéket baszog@tni!

Petrow 2009.06.29. 12:53:31

Javaslat a vagyonnyilatkozatok átláthatóságára?
Nagyon szívesen, akár órabérben is, de 3 szóban összefoglalva: NE HAZUDOZZATOK, KÖCSÖGÖK!

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.29. 13:01:45

@Félkupica_Fehér_Főnök:

pöpec példa, arra, hogy egy külsős gazdasági szférás, ha nincs ott egyik szránya alatt sem, akkor annak egyszerre ugranak neki. ki-ki vérmérséklete szerint

PublicEnemy 2009.06.29. 13:05:43

@Félkupica_Fehér_Főnök: Tökmindegy,hogy kinek áll érdekében sárral dobálni Bandit!A lényeg,hogy k..vára elsunnyogta a 800milláját,kivitte az országból,hogy ne itt kelljen adóznia utána!Miért?Mert megteheti.És most,hogy kiderült már hajlandó"rendesen"kitölteni az adóbevallását.Mindezt következmények nélkül.Miért?Mert megteheti.
És mindezt azok az emberek teszik,akik a törvényeket alkotják...de csak nekünk...rájuk nem vonatkoznak.

Egy nagy rakás lószar az egész!!!!

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.29. 13:10:02

@Pierre (Bezuhov): Onnantól, hogy ezt hozzátetted az előző kommentedhez, immár tökéletesen egyetértünk. :o)


(Azért remélem Te sem sajnálod túlzottan szegény jegybankelnököt. A járais idők után pontosan tudta, hogy mire vállalkozik és ne legyenek illúzióink se, ez neki még így is tutira megéri az apróbb kellemetlenségek ellenére is)

Aradebil 2009.06.29. 13:12:33

off: ez az országgyűlési közvetítés olyan mint egy elbaszott kabaré...szórakoztatónak szórakoztató,de ennek nem erről kéne szólnia :O

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.29. 13:27:00

@PublicEnemy: Sas Jóskának egy év felfüggesztett és 300eFt bünti jött ki 20gurigáért. Akkor mennyi járna ezért Simornak???

belzebubó 2009.06.29. 13:28:05

De szeretnék egyszer ott tartani,hogy még azt is elfelejtem,hogy mennyi a tiszteletdijam és,hogy a garázsomban egy Merdzsó is áll!

zsoltikam · http://catapult.blog.hu 2009.06.29. 13:29:00

hanyszor ragjuk meg szet ezt a csontot?

Geza 2009.06.29. 13:34:33

@PublicEnemy:
Bingó. Az egyszerű átlagpolgár nem más, mint rabszolga, akinek a teljes munkaereje a gazdáinak a tulajdonát képezi, és akit olcsóbb azzal kordában tartani, hogy elhitetik vele, hogy tulajdona, jogai, közéletre befolyása, stb.-je van, mint erővel kényszeríteni munkára. (És mivel így érdekeltnek hiszi magát, ezért keményebben dolgozik, mint bármilyen kényszer alatt, és maga ítéli el azon társait, akik szabotázzsal (sztrájkkal) próbálkoznának.
Amíg a gazdáknak valami tulajdonra, jogkörre, ilyesmire nincs közvetlen szüksége, nyugodtan lehet hagyni, hogy a rabszolgák azt sajátjuknak érezzék, aztán ha véletlenül kell, úgyis el lehet tőlük venni. Csak mostanában nem úgy kell mondani, hogy 'adod ide, beste jobbágy!', hanem úgy, hogy 'tisztelt képviselőtársaim, a következő módosító indítványt szeretném a tisztelt ház elé terjeszteni'...
Régebben erre a finomkodásra azért volt ugye szükség, mert nem volt meg az erő a kényszerrel kordában tartáshoz, most viszont már kb. annyi lehet a mozgásterünk, mint marhának a vágóhídi folyosóban (se balra, se jobbra, se megfordulni, de még megállni se), hogy ennyire nyíltan intézik a dolgaikat.

krtek 2009.06.29. 13:36:37

Mi a fenének a vagyonnyilatkozatos parasztvakítás, ha a szarháziaktól pl. amikor könnyek között leköszönnek, nincs törvény ami elkobozza a letagadott vagyont. pl. egy rendes 5 éves vagyongyarrapodás ellenőrzés keretében?


Az offsore meg egy kiskapú, nagyon sokan használják, rengeteg vállalkozás-vállalat épül erre a "kreatív" adócsalásra. Nemtom minek játsza az eszét a hülye Fidesz. Ha megtúrná valaki a párt közvetlen érdekköréhez tartozó "üzletembereket" szarásig lennénk offshore céggel. Bár lehet hogy az polgári offshore. És az más ugye...

A faszért kell már megint félrepofázni. Álljon ki valamelyik díszfasz és mondja ki: bezárjuk ezt a kiskaput. Aztán nézze meg hány multi marad az országban, akiket lehet szíidni, de nélkülük már szar se lenne a magyar gazdaságból.

Persze lehet hogy a "polgári" jogászok, vagy az árpádsávos hülyegyerekek elmennének kapálni, de szerintem ott se lenne sok hasznuk...

olgaoh 2009.06.29. 13:45:20

Vállalkozóként dolgoztam egy cégnek, aki csődöt jelentett és persze nem lettem kifizetve. Erre én is csődbe mentem. Az Apeh viszi a fizetésem 33 %-át, és én 85.000 Ft-ból tartom el egyedül két gyermekemet. A házamat elárverezték, jelenleg albérletben élek. Velem ezt megtehették, hiszen csak egy magyar dolgozó állampolgár vagyok, rám vonatkoznak a törvények. Amiért az ember zsebében kinyílik a bicska az, hogy ebben az országban egyre többen lesznek a törvényen felüliek. S a legszomorúbb, hogy ők hozzák a törvényeket. Ez olyan 22-es csapdája.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.29. 13:45:54

@krtek: Azért nem halnánk éhen!
Vagy miért nem teremtjük meg a helyzetet, hogy hozzánk jöjjenek offsórozni.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.29. 13:46:22

@Noname Cowboy:

Tényleg érdekel a dolog matematikája? :o)

27,7 mrd sikkasztás -> 3,5 milliós bünti
(princ)

20 milliós adócsalás -> 300e bünti
(sas)

Itt azért láthajuk a súlyos aránytalanságot! (*mivel Sasnak kb. 2500Ft-t lett volna a jogos büntetési tétele*)
Én azzal magyarázom Sas ilyen mértékű büntetését, hogy a két ítélet között Orbánnak többszörösére nőtt az igazságszolgáltatás fölött gyakorolt hatalma/uralma/befolyása/nyomásgyakorlási képessége stb.

A kérdésedre visszatérve: Ha az ügy elhúzódik még legalább egy évig, akkor Simorból bizony mártír lesz :o)

Petrow 2009.06.29. 13:49:13

@Félkupica_Fehér_Főnök: hadd bonyolítsam a képletedet: a rendőr pénztárcájából 42000 Ft-ot elcsóró cigányasszonyt 30000 Ft-ra büntették, az ellopott pénz visszaszolgáltatása után - ebből is látszik, hogy nem csak patásördögös, hanem rasszistákos is a büntetési görbe :)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.06.29. 13:49:33

Egy kis off:

Mi lesz veled Vastagbőr?

2010 május után a fidesz hatalomra kerül, szerintem ez mindenkinek evidens.

Akkor majd teregetitek az ő szennyesüket is?
Nagyon helyes amit most csináltok, a posztok 99%-a szívemből szól.....DE

Egy nagyon fontos dologra nem hívja fel a blogotok a figyelmet: A Fidesz ugyan olyan mutyizó, urambátyám gazemberekből áll, mint az MSZP meg az SZDSZ.

Fenn írta valaki, hogy fidesz közelben is lehetne kaparni, tán ott is lehetne találni pár off-shore-t.

Kövér Szilárd dolgai pl. nem érnek meg egy misét?

HM???

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.29. 13:50:41

@Félkupica_Fehér_Főnök: Pedig jobban hangzana, hogy 245643 sz. rab látogatója érkezett!

PublicEnemy 2009.06.29. 14:02:05

@Noname Cowboy: Te bevállalnál 20milláért egy ilyen büntetést?!Naná...nevetséges! Hát igen...nem mindegy,hogy a fasz melyik végén állsz,ugyebár. Simornak még ennyit sem kellett fizetnie,csak illedelmesen megkérték,hogy töltsön ki egy új űrlapot!
@Geza: Ez az! Egyszerűen átsiklanak a lényeg felett,vagy nem értik a demokrácia,a köztársaság lényegét.Mi,polgárok"választjuk"a vezetőinket,akiknek az lenne a dolga,hogy nekünk a lehető legjobb megélhetési formát biztosítsák!És amikor egy választáson(pl.EP) a kormánypártok 17 és 2%-ot kapnak,akkor azt nem úgy értelmezik,hogy"Elege van a Népnek belőlük,mert egy rakás szar,amit csinálnak,és több kárt okoznak,mint hasznot!"Neeeeeem......akkor jönnek a szöveggel,hogy "nem voltunk elég meggyőzőek,ezek a birkák nem értik,hogy mi mit akarunk,megint valami újat kell hazudni nekik!".....Egyszerűen nem is értem hogy juthat egy ország idáig...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.29. 14:07:29

@PublicEnemy: Birka nép vagyunk! Ezért. Tisztelet a kivételnek. Csak a kivételeket nálunk náczikonak hívják!

derelyegrádi szellem 2009.06.29. 14:12:50

Simor az első szótól az utolsóig hazudott, és most is hazudik.

Nem volt olyan rubrika... Jaaaa, tényleg.

Olyan valóban nincs: "Nincs-e véletlenül önnek egy ciprusi cégben 800 milliója?" Igen_nem (megfelelő aláhuzandó).

van viszont egy olyan, aminek neve: EGYÉB

Oda kell az ilyesmit beírni, kedves drága Simor úr.

Ha egy formanyomtatvány kitöltése ekkor gondot okoz, nem a Nemzeti Bankot, hanem egy kecskét tessék vezetni.

Geza 2009.06.29. 14:17:18

@krtek:
"Aztán nézze meg hány multi marad az országban, akiket lehet szíidni, de nélkülük már szar se lenne a magyar gazdaságból."
Amit pont ők vágtak haza - azért ezt tegyük csak hozzá.

"Persze lehet hogy .. az árpádsávos hülyegyerekek elmennének kapálni, de szerintem ott se lenne sok hasznuk..."
Egyrészt hülyegyerek az az árokparti jó édesanyád, másrészt meg kapát nem láttál életedben, ne csak a kŐrúti ablakod mellől próbáld osztani az észt, pesti cimbó, hanem nézz szét kicsit azon a szerinted nullára leírt vidéken.

Többek között a hozzád hasonló mentalitásúaknak a tényleges munkára való ráköpése miatt nem lett ügy abból se tavaly, hogy némely 'élelmes multikulti üzletember' már tavasszal lefoglalta a raktárkapacitás 90%-át, na nem azért, merthogy termelni akart volna, hanem azért, hogy amikor a betakarítás után a gazdáknak valahová kellett tenni a terményt, akkor _tízszeres_ áron 'mondhassanak le' az előre lekötött kvótájukról, és mindehhez az agrártárca azt se mondta, hogy bikmakk. Kecskemét környékén tavaly télen első osztályú(!), emberi étkezésre alkalmas kukoricával tüzeltek a gazdák, mert ami bevételük a fenti és ahhoz hasonló spekulatív manőverekből rájuk szakadó költségek után maradt volna, az tüzelőre nem lett volna elég.

Na, nagyokos, _ezért_ áll ott a gazdaságunk, ahol áll: mert a drágalátos államigazgatásunk mindenhol a multijaidnak nyal be meleg szarig, de erre te is csak akkor fogsz rájönni, amikor már nem kapunk több hitelt és (mivel semmi kézzelfoghatót nem termelsz te sem) nem lesz miből megvenned a szlovák tejet, a holland almát, a cseh kekszet, a szintén szlovák lisztből sütött kenyeredet meg a szintén cseh húst, és rágcsálhatod a tacskós nájlonszatyraidat, mert a multijaid a szeméten kívül nem fognak hozni neked se semmit.

derelyegrádi szellem 2009.06.29. 14:18:52

@anti_troll:

Én már kb századszor hallom ezt a "Kövér Szilárd dolgai" fordulatot. Kérlek, egyet végre, valamit!

Nem védeni akarom, csak végre valami konkrétumot....

PublicEnemy 2009.06.29. 14:20:16

@Noname Cowboy: Ez így van...no comment
@derelyegrádi szellem: És ha még nem is lenne ilyen rublika,vajon nem kellene erre felhívni valakinek a figyelmét?!Hogy "ugyanmár,innen hiányzik valami!"
Jaaa...hogy a tisztességes embereknek szánták,ezért nincs benne ilyen"mező"?! Azért másodszorra csak sikerült neki kitölteni,és volt hova írni azt az"aprópénzt"....pff

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.06.29. 14:21:22

Simor autója egy CLS, nem pedig E-class mint a posztban a képen.
Itt a CLS képe:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d6/Mercedes-Benz_C219_front_20080620.jpg/800px-Mercedes-Benz_C219_front_20080620.jpg

Igaz, az ővé (állitólag) arany szinű.

rolika 2009.06.29. 14:24:25

@anti_troll: Ki az a Kövér Szilárd? Egyébként errefelé nagyítóval kell keresni fideszest. Amíg meg nincsenek kormányon, kár szekálni őket, úgysem tudnak csinálni semmit.

krtek 2009.06.29. 14:28:00

@anti_troll:
Erről van szó. A sok hülye ha beveszi hogy a cidesz nem ugyan úgy mutyizós nagyarcú szarházik gyülekezete, akkor nagyot fog csalódni. Persze ha lesz egyáltalán agya, hogy felfogja a szopatást.

Nem oldalak vannak, hanem normális emberek akik akarnak is valamit kb1-3%/párt és az elit gazfickók, akik politikust játszanak. Meg persze szar törvények és sok bírka, aki nem zavar el egyetlen polelitet sem a megérdemelt hazug annyába.

Itt ez az agymosót játszó kurevanagypolgári répácska. Állj ki hülyegyerek és mond ki "A mégkureváranagyobbppolgári főnököm (uram és parancsolóm) meg én is teljes magánvagyonunkat felajánlva szavatoljuk, garantáljuk hogy beszüntejük az offshore lehetőséget, illetve a cidesz visszautasít minden együttműködést olyan emberekkel akik offshore cégekben érintettek". (a becsszót már nem is írom, mert nem akarok politikusféreg számára idegen szavakat használni)

Aztán hadd röhögjünk...

PublicEnemy 2009.06.29. 14:30:39

@krtek: Szerintem eddig is,és ezután is meglennénk a multik nélkül.És nem ezek a nagy cégek tartanak életben egy országot,hanem a kis-és középvállalkozások.A multik csak viszik a pénzt az országból,nagyban hozzájárultak ahhoz,hogy most itt tartunk.
Bár gondolom a Tecsóban dolgozol,azért favorizálod őket ennyire!Hidd el egy "kapásparaszt"munkája többet ér a te árutöltögető melódnál! faszfej....

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.06.29. 14:31:52

A hozzászólásom a fideszről szólt úgy általában, és ha reagálsz, tán jobb lett volna ha a mondandóm LÉNYEGÉRE reagálsz, nem egy kiragadott félmondatra.

Ha már kérted, akkor olvasd el a következő hozzászólásom.
Persze jogászkám, nyugodtan kérdezheted hogy hol a bizonyíték, én visszakérdezek előre:
És ha volna mi lenne? Simor dolgaira itt a bizonyíték, mégis mi fog történni? Ugye te is tudod hogy semmi...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.06.29. 14:35:08

Kövér Szilárd eltűnt cégei nyomában:

Szilárd testvére bizonyos Kövér László, előbb az MSZMP KB titkárság, majd a Fidesz megmondóembere:

A több mint százmillió forint adóval és a munkásai bérével is elmaradásban lévő Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt. fölszámolása és a cégjegyzékből
való márciusi törlése után ezúttal annak tulajdonos cégét, a MED 21 Kft.-t szünteti meg a bíróság, mert nem találják székhelyén. Mi is így jártunk.
Midőn a tartozás nagyra nőtt, a cég eltűnt. A történet ismerős.


Az újpesti Erkel utcában nincs nyoma az egykori nyomdának


A Királyi Magyar Egyetemi Nyomda felszámolásának napján tulajdonosa, a MED 21 Kft. megszüntetését kezdeményezte a cégbíróság. A törvényességi
eljárást az APEH indította el. A cég a bírósági adatok szerint kilenc éve nem nyújtott be mérleget. A cégbíróság a megszüntetésre irányuló eljárás
megindítását azzal indokolta januári bejegyzésében, hogy "a cég székhelyén, telephelyén, fióktelepén nem található, tartózkodási helye is
ismeretlen, illetve a cég képviseletére jogosult lakóhelye ismeretlennek minősül, mivel lakóhelye külföldön van, és nincs a cégjegyzékbe bejegyzett
kézbesítési megbízottja". Hogy egészen precízen mennyivel adós a társaság, azt nem tudni.


Az adóhatóság megkeresését csak magának a cég igazgatójának, Bakos Erikának vagy törvényes meghatalmazottjának adná ki a cégbíróság. A cégtulajdonos
MED 21 igazgatója, Bakos Erika - a Fidesz választmányi elnöke, Kövér László testvérének, Kövér Szilárdnak a felesége - nem lakik a cégjegyzékben
jegyzett címén, Nagytarcsán. A MED 21 Kft. 2001 januárja óta bejelentett székhelyén, Újpesten, az Istvántelki út 80-82.-ben évek óta üzletközpont
áll. Nem csoda hát, ha az APEH sem éri el.


A később MED 21-nek nevezett társaságot 1993-ban Kövér Szilárd alapította feleségével Burn Kft. néven, egy évvel később ruházták át Bakos Erika
jászberényi szüleire. Csakhogy az apa, Bakos István évekkel ezelőtt a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkozott, nincs ismerete a cégről. Nem tudunk róla,
hogy jogerősen helyreigazította volna ezt a közlést. Jászberényi bejelentett telefonjukon nem értük el a Bakos szülőket: a szolgáltatás nem működik.


Keressük tehát Kövér Szilárdot és feleségét. A Kövér-házaspár hét éve egy nagytarcsai címen (is) szerepel a cégbejegyzésekben. A földszintes,
hagyományos falusi házban épp nincs senki, amikor becsöngetünk, de mindkét szomszéd azt mondja, Kövéréket nem ismernek, itt mások laknak. Telefonon
elérjük a ház tulajdonosát, egy hölgyet, aki elmondja: Kövér Szilárdék sosem laktak ott, de a fia ismeri őket. A fiával azonban többszöri
próbálkozás után sem sikerült beszélnünk. Szerettük volna megtudni, hogy érhetnénk el Kövér Szilárdot. A cégbíróságon ugyanis találtunk olyan
tértivevényes levelet, amit ezen a címen a hölgy fia vett át Kövér Szilárd számára.


- Biztosan megvan rá az okunk - mondta Bakos Erika a cégbírósági bejegyzésekben használt fiktív lakcímre vonatkozó kérdésünkre. Amikor az
adótartozásra kérdeztünk, viszszakérdezett: a MED 21-nek van adótartozása? Arra, hogy a cég mikor készített adóbevallást, kis hallgatás után közli:
sajnálja, de nem tud segíteni. A cégbíróságon sem kaptunk választ arra, miként működhetett egy cég zavartalanul és szerezhetett meg új és újabb
nyomdákat, ha huzamos ideig nem teljesítette az adatszolgáltatási kötelezettségét. - Ezek szerint eddig nem észlelte senki. Ha ön igen, kérvényezze,
hogy a törvényes intézkedést tegyék meg - biztatott a MED 21 törlésével foglalkozó bíró fogalmazója.


A Bakos szülők aláírása gyakorta feltűnik a cégbírósági papírokban. Töröcskei László ügyvéd neve is felbukkan a társaság iratain ellenjegyzőként. Ő
az 1994-es alapítástól 2006-ig igazgatósági tagja volt az 1998 márciusáig Mahir Nyomda Rt. - ettől 2001 októberéig Zenith -, majd Királyi Magyar
Egyetemi Nyomda Rt. nevet használó, a 2007 októberétől a százmillió forintot meghaladó adótartozást felhalmozott cégek listáján szerepeltetett, két
hónapja Magyar Nyomdaügynökség Zrt. néven felszámolt és törölt részvénytársaságnak. (Az ügyvéd az ismert üzletember, Töröcskei István testvére.) A
MED 21 tizedik éve tulajdonosa a márciusban a cégjegyzékből törölt nyomdacégnek.


Kövér Szilárd is az első perctől tagja a cég igazgatóságának, 2006 júniusában pedig vezérigazgatóvá választották. Ő nyújtotta be a vállalkozás
utolsó, 100 milliós kötelezettségről szóló, 2005. évi mérlegét 2007 januárjában. Ebből kiderül: a köztartozáson túl a 37 fős cég 38 millió forintnyi bérrel is tartozott dolgozóinak. A felszámoló konténert, fényképezőgépet, nyomtatót hirdetett meg értékesítésre, félmilliós értékben. Ennyi maradt.
Pedig Kövérék 1999-ben megvásárolták a felszámolás alatt álló Egyetemi Nyomda gépeit is, s addig is nyomtattak valamivel. Az utolsó hivatalos
székhelyen, Újpesten, az Erkel utcában sincs nyomuk. Sőt, a ház lakói sosem hallottak róluk. Cégtábláról sem tudnak.


A történet emlékeztet az egykor Fidesz-közeliként ismert cégek pályaívére: midőn köztartozásuk nagyra nőtt, eltűnnek. Így volt ez a Századvég néven még többek, köztük Orbán Viktor részvételével is alapított kiadó és nyomda kft. esetében, amit Centum Kft. néven adtak tovább egy Kaya Ibrahim nevű,
Németországban élő török vendégmunkás papírjaival aláíró személynek. A XX. kerületbe, a Serény utca 4.-be voltak bejelentve. Ugyanez volt a
telephelye 1996-tól a szintén felszámolás alatt álló Arzenál Nyomdaipari Kft.-nek, amelynek korábbi tulajdonos cégei közül négy szintén a Kaya
Ibrahim papírjaival dolgozó ismeretlennél végezte. A kft. a "királyi" nyomdacégen keresztül a MED 21 tulajdonában állt.


Ugyancsak eljárást indított az APEH a 2003 februárjában a Kövér Szilárd, Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója és Várhegyi Attila, a Fidesz
egykori pártigazgatójának a felesége által alapított, majd másfél évre rá Kövér Szilárdnak és családi érdekeltségének továbbadott Magyar Egyetemi
Kiadó Kft. ellen. A bíróság tavaly márciusban elrendelte a cég felszámolását. Az újpesti székhelyről - amely az emléktábla szerint a Széchenyi-terv
támogatásával épült - évekkel ezelőtt elköltöztek.


Hogy innen hová kerültek az egykori Egyetemi Nyomda felszámolásán megszerzett nyomdagépek, azt a telepen nem tudták megmondani. A kiadó kiugróan
magas honoráriumot, 18 millió forintot fizetett Orbán Viktornak A történelem főutcáján címen 2003-ban kiadott könyvért, amit a Fidesz elnökének
beszédeiből állított össze Schmidt Mária. A felszámoló a leghatározottabban elutasította lapunk megkeresését.


Az Orbán-könyv kiadását követő évben új kiadó- és nyomdacéget hozott létre jórészt ugyanez a személyi kör. A felszámolás alatt álló egyetemi kiadó
az alapítás után fél évvel kiszállt az Art-East XXI. Kiadó- és Nyomdaipari Kft.-ből, átadva helyét Várhegyi Attilánénak. Ekkor Schmidt Mária és
Várhegyiné egyetemi kiadóbeli üzletrészét átadta Kövér Szilárd és felesége családi érdekeltségének, a Brill Európa Ügynökség Kft.-nek. A Brillt
Bakos Erika vezeti, saját és édesapja tulajdonában áll. A nyomdai tevékenységet is felvett társaság 9 éve nem nyújtott be mérleget, és
rákosszentmihályi székhelyén sem találtuk.


A Brill székhelyeként feltüntetett, szép, nagy, rendezett családi ház tulajdonosa szerint Kövérék három éve költöztek el, de nem tudja, hová. -
Kövér Szilárd talán Garnischpartenkirchenben van, vagy Olaszországban, az Erika talán Esztergomban. De lehet, hogy a Nádor utcában - mondja a férfi.
(Kövérék első lakhelyeként ez szerepelt a 90-es évek elején a cégbírósági aktákban.)


A szintén a könyvkiadást főtevékenységül választó Arzenál Kft. fizetésképtelen, október óta felszámolás alatt áll. A kilencvenes évek elején
létrehozott Arzenál 110 milliós késedelmi adópótlékából az APEH a Horn- és az Orbán-kormány idején 93 millió forintot elengedett. Az Arzenál ellen
2000 és 2004 között többször indult adóvégrehajtás. Utolsó tényleges vezetői, Kövér Szilárd és Újvárosi Lajos. Ők 1993-tól irányították az Arzenált.
A cégvezetést 2001-ben sajátos módon adták át a Centum Nyomda egykori üzemvezetőjének, Pataki Zsoltnak. (Újvárosi azóta nem is bukkant fel e
körben.) Akkor azzal kereste meg a már régóta betegeskedő Patakit, hogy a Kövér család kéri, legyen ügyvezető. A szakember örült a lehetőségnek.
Otthon lerajzolta, hogyan álljanak a gépek, amiket ismert, hiszen az Egyetemi Nyomdában 14 évig gépmesterként dolgozott.


- Boldog voltam, gondoltam, megbecsülik a tudásomat. Megmondtam, hogy csak otthonról tudok segíteni, a betegségem miatt csak 200 métert mehetek,
azután fulladok. Aláíratott velem valami papírt. Vártam, vártam, semmi, fölhívtam, hogy mi van, mert nem jönnek a fiúk, mire azt válaszolta, hogy
nem érnek rá, nagyon elfoglaltak, ne foglalkozzak vele. Egyszer a nejem véletlenül észrevette, hogy ügyvezető vagyok az Arzenálban. Először a
cégbíróság keresett meg, elmondtam, hogy fogalmam sincs az Arzenálról. Az APEH nem keresett, csak a felszámoló - úgy hallottam, hogy nem tud bejutni
a Serény utca 4.-be, már évek óta.


A cég létezéséről ugyan nem volt fogalmam, mit tudom én, milyen neve volt, csak a Centumot, Zenithet ismertem, egymás után dolgoztak az új nevű
nyomdák, mindig jöttek szólni, hogy ilyen név lesz, s akkor átírtam, amit kellett. Amikor a fideszes óriásplakátok, szórólapok elkészítését a
kampányban nem bírtuk kapacitással, azt meg kellett szervezni - borzalmas nagy munka volt. Amikor a felszámoló hívott, rögtön jelentkeztem, megadtam a telefonszámomat. Azóta nem jelentkezett. Valami számítógépes kft. számította ki a fizetést, az anyagokat stb., az összes munkalapunk oda került a központba a Kövér Szilárdékhoz. Egyszer jártam ott, a Deák tér mellett, az Anker közben. Kövér Szilárd fogadott - mondja Pataki Zsolt, aki jelenleg
szívszanatóriumban fekszik. Pénzt, állítja, nem kapott.


S hogy most hol vannak a nyomdagépek? Nem tudni Magyar Nyomdaügynökség Zrt. (Jogelődök: Mahir Nyomda Rt., Zenith Nyomda Rt., Királyi Magyar Egyetemi
Nyomda Rt.) Felszámolva, majd törölve (2009. 03. 18.). Szerepel az APEH listáján, amely a 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező
cégeket összesíti.


MED 21 Ügynöki és Kereskedelmi Szolgáltató Kft. (Jogelőd: Burn Kft. ) Megszüntetési eljárás alatt. Székhelyén nem találja a bíróság, 1999. évre
nyújtott be utoljára mérleget.


CENTUM Kiadó, Piacszervező és Nyomda Kft. (Jogelőd: Századvég Lap- és Könyvkiadó Kft.) Hivatalból törölve (1998. 09. 14.) 88 milliós adótartozást
hagyott hátra.


ARZENÁL Nyomdaipari Kft. Felszámolás alatt (2008. 10. 07-től). 100 milliót meghaladó adótartozása volt.


Magyar Egyetemi Kiadó Kft. Felszámolás alatt (2008. 03. 19-től)


Brill Európa Ügynökség Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Működik, de 1999. évre nyújtott be utoljára mérleget.


Bakos Erika a fideszes vezetésű XXII. kerület önkormányzatának polgármesteri kabinetfőnöke volt a közelmúltban. A Hazáért Érdemkeresztet itt vehette
át a Pofosztól október 23-án. Nemrégiben váltott: jelenleg Esztergom önkormányzatának polgármesteri kabinetfőnöke. Esztergom tavaly október 23-án
választotta díszpolgárává Orbán Viktort.


Szerettük volna megszólaltatni Kövér Szilárdot. A Serény utcai egykori telephelyen fitneszszalon van, a nyomda utolsó székhe-lyén, az újpesti Erkel
utcában a márciusban törölt nyomdacégnek nincs jele. Újpestre is elmentünk, de az Iparipark utca 9.-ben azt mondták: a Magyar Egyetemi Kiadó Kft.
rég elköltözött utolsó székhelyéről. Mára csak a cégbírósági aktákban előforduló - az Arzenálnak is ez volt a postafiókszáma - közös postafiók
jelzi: ezek a cégek valaha működtek.


Az igen elfoglalt Bakos Erikát az esztergomi önkormányzatnál többszöri próbálkozás után értük el telefonon, de a tájékoztatástól elzárkózott.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.29. 14:36:16

@derelyegrádi szellem: Tudod. Hazudtak éjjel, nappal. hazudtak/hazudnak mindig.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.06.29. 14:42:32

Mindenkitől elnézést kérek a hosszú offért.

krtek 2009.06.29. 14:45:47

@Geza:
Arról neked kiscsibém fingod nincs hogy spec. én mennyit és mit dolgoztam, de ha kapásból összekevered a gazdaságot a mezőgazdasággal, vagy pár ügyeskedő szarházit a multinacionális nagyvállalatokkal, akkor szerintem sokat nem érdemes vitatkozni.

Mellesleg, attól még hogy láttál már kapát lehetsz még síkhülye.

PublicEnemy 2009.06.29. 14:48:41

@Salvia Divinorum: Süllyed a hajó,ezért újat keresnek a patkányok! Egyesek már meg is találták"Páva kapitány"fregattján...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.06.29. 14:59:30

Nem tudom a forrást, valahol megjelenhetett, de nem tudom hol, mert egy (kör)levélben kaptam.

Nem is ez a lényeg, én csak azt akartam mondani, hogy jó-jó hogy kitárgyaljuk a hatalmon levő disznóságait, kell is, ha valaki elolvassa korábbi hozzászólásaimat más témákhoz, láthatja hogy azokhoz tartozom akik kőkemény felelősségre vonást követelnek, de egy lényeges dolgot nem szabad elfelejteni:

A fidesz semmivel sem különb, ugyanolyan maffiózók állnak a politikusok mögött ( ha maga a politikus nem is az) mint az mszp esetében.

Attól a hibától szeretnék megóvni mindenkit, hogy a jelenleg hatalmon levők disznóságait látva, rögtön azt a következtetést vonja le, hogy a fidesz szent, és ha hatalomra kerül, akkor minden gyökeresen megváltozik.


Szeretem a Vastagbőrt, de nekem van olyan gyanúm (ne legyen igazam), hogy KIZÁRÓLAG a szocik piszkos ügyeivel foglalkozik, holott mindenkinek van vaj a füle mögött, attól függetlenül hogy per pillanat épp nincsen hatalmon.

krtek 2009.06.29. 15:07:14

@PublicEnemy:
Hány multinál dolgoztál már? (betanított munkán kívül)
Kis-közép vállalkozásnál szerinted mennyi a rendesen bejelentett arány?
Mennyi ideig lehet kibírni ma egy átlag-vállalkozást mutyi/adócsalás nélkül kishazánkban?
Hány gazda/vállalkozsó ment le kutyába nagycég előtt, ahelyet hogy összefogott volna a szomszéddal?

Arról, hogy a főbűnös "multi" szó hallatán egyből a Tesco ugrik be neked, mit mondjak. Sajnállak...

Szerintem, valahol sztem pont egyszinten van egy kapásparaszt munkája, egy polcmanágerrel. Attól még hogy kapálni tud, nem lesz gazda belőle, attól még hogy egy multinál biorobotkodik nem lesz belőle multikultúrális ember.

Egyébként , nem sokra tartom az olyan nagyokosokat, akik két mondat után kielemeznek valakit és azonnal beskatulyázzák valahova. Az ilyen ostobácska embereknek lettel kitalálva pl. a politikai oldalak...

Agyalap 2009.06.29. 15:08:56

"A Fidesz szerint a parlament dolga a joghézagok felszámolása."
Mégis kié a retkes homályos disznószemű nehézségé lenne?
De miért inkább csak gyártja a joghézagokat?

simple_io 2009.06.29. 15:09:34

@Noname Cowboy: Forrás keresésének trükkje: rákeresés a szövegrészletre a google segítségével:

Íme: www.nol.hu/lap/mo/20090604-eltunt_nyomdagepek__futoszalagon

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.29. 15:10:29

@anti_troll: Ha rendesen olvasod azért a fidesz napvilágot látott disznóságai is fellelhetőek.
Csak sajnos sokkal több és károsabb az amit balliberális pártok folytatnak.

S gondolom észrevetted, hogy nem gondolja itt a fideszt senki szentnek és sérthetetlennek.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.29. 15:11:37

@antiNobilis': Nem azért írtam mert magan nem találom. Hanem mert illik megjelölni. Ennyi

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.29. 15:21:16

@krtek:

A probléma a mértékkel van. Azt elfogadhatjuk alapvetésül, hogy a politikus mutyi szarfej, eddig nincs is gond.

Ha elcsépelten akarok fogalmazni, akkor ennél rosszabbul direkt sem kormányozhatták volna az országot. Az szdsz megbukott demokrációból, az mszp megbukott mind szociális, mind gazdaságpolitikai szempontból. A fidesz megbukott a maga kormányzása alatt rengeteg mindenből, ellenben volt egy normális gazdasági programjuk és ami a legfontosabb, hiteles és stabil gazdasági rendszerre törekedett.

2002-ben egy szem könnycseppet nem ejtettem miattuk, volt elég vaj a fülük mögött és jórészt maguknak köszönhették a bakit. A következő ciklus Megyó alatt viszont átugrott az addig megszokott gazdasági politikán (megtörte a szigorítás - osztogatás - szigorítás - osztogatás körét) és kapásból az osztogatásra állt rá. A 2006-os választások előtt -hiába hallgatta el a sajtó 90% -a- mindenki tudhatta, hogy bajok vannak a konvergencia-kritériumokkal. Abban senki nem reménykedhetett, hogy választások előtt meglépik a kiigazításokat, ez a feladat maradt a következő kormányra. Amikor a szocik megnyerték a 2006-os választást, akkor valahol még meg is érdemelték, mert nekik kellett (volna) megenniük a főztjüket, ehelyett (már egy teljesen hiteltelen kormánnyal) folytatták ott,ahol abbahagyták: Bazinagy költségvetési hiány, növekvő államadósság, 0 romapolitka és a hangzatos látszatpolitizálás.

Amikor a szerinted "agymosott" (új)jobboldali szavazó szidja ezeket, mint a bokrot, akkor a mérleg másik nyelvén még mindig ott van, hogy egy szarfej is tud működő gazdaságot és számára is igazságos rendszert üzemeltetni, és ha már ennél többet nem is várhatunk el az elitünktől, akkor ne az legyen már a baj, hogy a gazdaságot lejtmenetbe állító szarfejek helyett a gazdaságot stabillá formázó szarfejeket választja valaki. Példa mindkettőre van, hovatovább, ha a fidesz nem bssza még jobban szét a jövőmet és a gyerekeim leendő jövőjét azzal, hogy a folyamatos elkúrások nyomán megemeli a mostani adókulcsot 60% -ról 80-ra, hanem _esetleg_ még növekvő pályát is biztosítana, akkor (már előre megbocsáss) az sem zavarna, ha decemberben orbán _patásördög_ viktor a saját fejére teszi a koronát, természetesen a befagyott dunán, mert hol máshol.

Az mszp-nek volt eddig 7 éve, ezalatt a gazdaság minden területén romlottak a mutatóink, de rohadt nagyot, a másik oldalon ott van a 2002-ben jósolt 2007-es euro csatlakozási céldátum, végig 3% körüli államháztartási hiánnyal. A gazdasági válság pedig nem kizárólag ok, hanem erősen okozat is kishazánkban, de ha nem is számoljuk az utolsó másfél évet, akkor is rég megbukott a gazdaságpolitikánk.

Ha ebből nem érted meg, hogy miért "divat" fikázni a szoci-libsi kormányt és miért várnak javulást az emberek egy konzervatív gazdaságpolitikától, akkor kettőnk közül nem én vagyok az agymosott.

Geza 2009.06.29. 15:24:34

@krtek:
"Arról neked kiscsibém fingod nincs hogy spec. én mennyit és mit dolgoztam,"
Ez így van. Lebuktam: nem vagyok III/III-as :).

"de ha kapásból összekevered a gazdaságot a mezőgazdasággal,"
Ööö: he?

"vagy pár ügyeskedő szarházit a multinacionális nagyvállalatokkal,"
Jó. Akkor csak a pontosítás kedvéért a lidlt is ilyen ügyeskedő szarházinak nevezhetjük (emlékszel: káposzta termelési ár alatt, nulla magyar termék), a tacskót meg a madaras tacskót is (konstans veszteséggel adott olyan termékek, aminek lenne helyi konkurrenciája, kiemelt ár azokon, aminek nincs, mindez pedig természetesen állami adókedvezmény mellett), ide tehetjük akkor a danone-t is (ha még rémlik a győri keksz környéki mizéria), a stollwreck hasonlóan, de hogy ne csak ezt a vonulatot nézzük, kapargasd meg kicsit, hogy hogy is lett a Biogalból teva, miért állt le a DAM, miért kell most importálnunk még az alumíniumkanalat is, miért készül kínában az Orion dvdjátékos, kinek hány százalékos tulajdonában van Mol, mekkora vagyonok cseréltek gazdát pár hónapja a forint szép kis mélyrepülésekor, ami (apropo) miért is következett be?

"akkor szerintem sokat nem érdemes vitatkozni."
Jó, akkor ne vitatkozzunk.

"Mellesleg, attól még hogy láttál már kapát lehetsz még síkhülye."
Naná, de azért ebből még nem következik, mint ahogy a te városi voltodból sem az, hogy nálad minden rendben lenne.

derelyegrádi szellem 2009.06.29. 15:26:18

@anti_troll:

Ez a hsz. eddig elkerülte a figyelmemet.

A jogászkámozást jobb lett volna ha el sem kezded, de ha már elkezdted, fejezd be.

Mint a feldobott anyagra adott válaszomból is jól látható, megköszöntem nem pedig "bizonyítékot" kértem.

Te tényleg ekkora paraszt vagy, vagy csak most ez így kicsúszott?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.06.29. 15:36:19

@Noname Cowboy:
Nem károsabbak.

Pontosan erről van szó, ezt próbálom magyarázni.

Mind a kettő egyformán káros. Persze világos hogy a zemeszpé a 4+7 éve alatt effektíve nagyobb anyagi kárt kozott, de nagyon káros volna azt mondani, jöjjön nyugodtan a fidesz, és lopjon nyugodtan, annyit úgyse tud mint az elődeik.

Dehogynem tud.

Ne lopjon senki, semennyit sem. a fidesz hozzáállása pedig azt vetíti előre, hogy ott fogja folytatni az országfosztást, ahol az elődje abbahagyj(t)a.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.06.29. 15:38:02

Csak még egy off:
Bocsi, ma ez egy ilyen nap....

Németország leghosszabb hídját avatták fel
2007-ben, ami az észak-német
Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományt köti össze az
idegenforgalmáról nevezetes, Balti-tengeri
Rügen-szigetével.


. A német híd 4200 méter, a Megyeri híd
1861 méter, a Margit híd pedig 660 méter hosszú.


. A német hidat két év alatt húzták fel, a
Megyeri hidat szintén 2 év alatt építették meg, a
Margit hidat pedig a tervek szerint 14 hónap alatt
újítják fel.


. A német híd 125 millió euróba (33
milliárd forintba), a Megyeri híd 63milliárd
forintba került, a Margit híd felújítása pedig 20
milliárd forintba fog kerülni.


. Magyarország legdrágább hídja, a Megyeri
híd. Hossza 1861 méter (63milliárd), tehát
méterenként 34 millió forintért épül.


. A németek 7,8 millió forintért építettek
1 méter hidat, a Megyeri hídnál ez 33,8 millió,
vagyis négyszeres áron húzták fel. Nem 20%-kal
drágábban, hanem 400%-kal drágábban. A Margit
felújítása pedig 30 millióba fog kerülni
méterenként.


Vagyis a németek 1/4 annyiért építettek egy
vadonatúj hidat, mint amennyiért itthon építenek
vagy felújítanak egyet ....


"...Az előterjesztő jelzi azt is, hogy az árak a
Főmterv Zrt. 2007-es becslésére épülnek, és azok
30-50 százalékkal is növekedhetnek. Egyebek közt
azért, mert a gazdasági válság miatt ugrásszerűen
drágultak a banki finanszírozási költségek,
emelkedik az áfa, az acél világpiaci ára és az
infláció."


2007-ben a hengerelt acél 500EUR, tavaly ilyenkor
750EUR, most meg 375 EUR.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.29. 15:40:11

@anti_troll:

LOL bááázzz, két nap alatt két régebbi vastagbőrös post köszön vissza :o)

Ezt is zero írta, egy-két hete max xDDD

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.29. 15:44:41

Én nem beszólni akartam, szerintem zeronak még imponálhat is, hogy úton - útfélen a saját írásaiba botlik (lásd tent city) :o)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.29. 15:46:24

@PublicEnemy: csak a kettő nem megy egyszerre, ők pont azért lehettek gazdagok, mert az ország nem áll jól, ők tették szemétdombbá az országot, és ebből gazdagodtak meg.
nem tudják egyszerre a saját és az állam pénzét is jól használni soha.
ha gyenge az állam, erős a vállalkozó-maffia

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.29. 15:55:27

@Pierre (Bezuhov): mintha védenéd a komcsikat, egyébként te látod kétpólusúnak a világot, vannak a liberálisok akik jók, meg a komcsi barátaik, meg vannak a jobbosok a "hazafyk", akik hülyék.

'komcsiüldözős beszédtől hip-hop egyszersmind megoldódik az államháztartás strukturális problémája'
a tolvaj, hazaáruló bolsevikoknak menniük kell. legszívesebben a pokolra küldeném őket, de jó lesz az is ha a hatalomból távoznak, ez a minimum a közbékéért (vagy egy liberális ezt máshogy látja?).

2. nagyon remélem hogy a fidesz is elkezdi, amit más pártok is mondanak (tehát a jobbik és a munkáspárt, nagy egyetértésben): a protekcionizmust. vannak számítások, hogyha nemzetgazdaságot bevezetjük, tehát a haszon itt marad, a fizetések megkétszereződnének.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.29. 16:00:20

@schnee: jaja, ahol a világbank "segít" ott saját számítása szerint asszem 10-ből 6 országban,
de független közgazdászok szerint 10-ből 9 országban csak rosszabb lesz a helyzet.
magyarán az elhiteleződés egy nagy baromság, kitalálták ezt az eladósítást 900-as évek elején, azóta szinte mindenhol ez megy.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.29. 16:05:42

OFFF

Szegény Gordon most mi lesz veled, nem tudod teljesíteni az izraelben tett ígéreteidet, hát ezért nem fognak megdícsérni. De sebaj, a próbálkozásért már megérdemelsz egy kis simit a buksidra. :o)

index.hu/belfold/2009/06/29/a_fidesz_megsem_szavazza_meg_az_alkotmanymodositast/

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.29. 16:22:25

@tesz-vesz:

"2nagyon remélem hogy a fidesz is elkezdi, amit más pártok is mondanak (tehát a jobbik és a munkáspárt, nagy egyetértésben): a protekcionizmust. vannak számítások, hogyha nemzetgazdaságot bevezetjük, tehát a haszon itt marad, a fizetések megkétszereződnének."

na látod, ezért mondom, én hogy a jobbos hazafyk - ezesteben thürmerékkel kéz a kézben - egytől egyig hibbantak, és még véletlenül sem szabd őket a gazdaság közelébe engedni. Akkor már inkább azt támogatom, hogy adjunk nekik gumicsontot: pl minden sarokra turult, kiscserkésztábort masírozási lehetőséggel + állami támogatást a bakancs-egyenruha kombóra, ésatöbbi...

PublicEnemy 2009.06.29. 16:24:10

@krtek: A multik tavaly 1000milliárdos állami támogatást kaptak,míg a kis-és középvállalkozások ÖSSZESEN 400milliárdot!!!!
"Kis-közép vállalkozásnál szerinted mennyi a rendesen bejelentett arány?
Mennyi ideig lehet kibírni ma egy átlag-vállalkozást mutyi/adócsalás nélkül kishazánkban?"
Az én apámnak 16éve van vállalkozása,mégsem csalt soha,pedig a bőrt is lehúzzák róla!Mert lehet így is csinálni.Sajnos megértem azokat is,akiket a kormány"burzsuj-politikája"rákényszerít arra,hogy elhallgassanak egy-két dolgot.Mert kizsákmányolni azt tudnak,segíteni azt nem.Hány család megy tönkre emiatt....
De a multik nélkül sehol nem lenne az ország,igaz?!

Azt,hogy ki kit skatulyáz be,inkább hagyjuk....

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.29. 16:33:21

@Pierre (Bezuhov):

Attól tartok, hogy Te hajlamos vagy a jobboldalt egy kalap alá venni, tehát aki nem köpdösi orbán képét lefekvés előtt és ébredés után, az nálad "hazafy". Csak ebben az esetben azért öngólgyanús a szitu, mert a rendszerváltás óta max. két kormány volt, ami gazdaságilag élénkítő pályát eredményezett. (azért írtam kettőt, mert a Hornék ugyan kényszerpályán voltak, de láthattuk, hogy ilyen szituban is szembe lehet menni a kötelezővel, így kapnak egy pontot ők is, nem mellesleg még pc, vitaképes partner maradok ezután is a szemedben, talán xD)
Összességében, -1/1 az állás, sajnos a "hazafy"-ak javára ;o)

Ha viszont kizárólag a jobbikra gondoltál, akkor csak azt tudom mondani, hogy egy törpepárttal addig nem érdemes foglalkozni, amíg nem kerülnek kormányra, a bajok csak ezután jönnek... jó példa erre a jelenleg kormányzó és félkormányzó két kispárt. :o))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.29. 16:34:12

@Pierre (Bezuhov):ezt nagyon jól megmondtam, csak éppen tök feleslegesen, ugyanis semmit nem írtál. ez semmi.
márpedig ha elveted a protekcionizmust te egy kib kur hazaáruló vagy,
mondtam tegnap nem? te inkább csináld a papírmaséidat (szigorúan csak akkor ha már a napi gyurmázási házi feladatot elvégezted) aztán ha készen vannak a papírmasék, megyünk tüntetni a horthy-fasizmus ellen.

K.Jani 2009.06.29. 16:39:17

répássy róbert felkelt reggel és a nap első sugarai melengették lelkét, miközben emígy gondolkodott: ÁÁ! ez a nap is simán indul. hmmm. simán..simor!!!!
vajon miért pont most jutott eszébe vizsgálatot indítani? és miért nem zavarja, hogy simorra nézve semmi eredménye nem lett? kiknek az érdekei húzodhatnak a háttérben? minek van vizsgálat, ha nincs foganatja?
a háttérben megy a játék az országgal, a nép meg csak néz, mint rozi a vásárban.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.29. 16:40:12

@Félkupica_Fehér_Főnök: sorry, jobbikot akartam írni.

a maradék jobbal úgy ánblok semmi gond, max a "Fleto/komcsik=eredendőbűn" című vallásukkal nem értek egyet, mert tudom, hogy a világ nem egyszerűsíthető le a jóra és a gonoszra.... őket csak viccesnek találom. a jobbikot viszont undorítónak, a társadalom fekélyének.

derelyegrádi szellem 2009.06.29. 16:42:44

@Pierre (Bezuhov):

"na látod, ezért mondom, én hogy a jobbos hazafyk - ezesteben thürmerékkel kéz a kézben - egytől egyig hibbantak, és még véletlenül sem szabd őket a gazdaság közelébe engedni."

Így van. Jobb ha a gazdaságot Kóka "pannonpuma" János, Bajnai Gordon, vagy csak úgy általában a szadesz-mszp "szakértőcsapat" irányítja. Ezt a g..i nagy igazságot a jelenleg Mo-n tapasztalható gazdasági helyzet (tulajdonképpen csőd minden létező téren) is alátámasztja! :-)

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.29. 16:48:46

@tesz-vesz:

"ha elveted a protekcionizmust te egy kib kur hazaáruló vagy"

persze-persze, meg a sátán és az antikrisztus.
tudod, a régiek azt hitték az égi mennydörgésre, hogy az az istenek haragja...aztán jött a felvilágosultja és kiderítette, hogy mégse...de úgy tűnik páran még mindig barlangban festik a bölényrajzokat.

A protekcionizmus protekcionizmust szül, ideig óráig egyvalaki még hasznot is nyer belőle, de aztán mindig kollektív szopóág lesz a vége. Lásd 2 vh közötti időszak. A kis gazdaságokra ez meg hatványozottan igaz.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.29. 16:50:25

@derelyegrádi szellem:

kár, hogy ilyet nem írtam, kedves derelye. pedig de szeretted volna, ugye? :D

szmoker (Homo Trollicus) 2009.06.29. 16:54:52

@Pierre (Bezuhov): "a jobbikot viszont undorítónak, a társadalom fekélyének."

Jajjdemán, legalább a diagnózist állítsd fel rendesen.
Segítek: a Jobbik a TÜNET. Az OKOZAT.
(Mint ahogy minden más, mostanában megerősödött náczifaszista párt.)

Értem?

jozicsenko 2009.06.29. 17:06:24

@anti_troll: ezt konkréten itt bontották ki korábban, de jó hogy körlevél lett belőle...@szmoker: iiiiigen


@Pierre (Bezuhov): öööööö, IGEN!

de mondd öcsi, mondtad már egy franciának, hogy felejtse el a francia konyhát és egyen angol steak-et, mert az a jó? azt hiszem lenne 5 perced futni, kb addig amig eldönti, hgoy viccelsz vagy öngyilkosjelölt vagy-e

a protekcionizmus az a fajta abszolut egészszéges nacionalizmus, amit az elvtársak az elmult pár évben a legrosszabb nácifasisztastb dolgokkal mostak össze, mert az nem lehet hogy egy tesvériszocialistaország hátrányba kerüljön itthon velünk szembe

csak egy példa: hétvégén meggyet szedtem, annyit kaptak kilójáért a munkások, mint amennyit a felvásárló igért a gazdának (kb 60 Ft/kg-ot)

namármost pesten 400 Ftért kapsz meggyet, ami szerencsével magyar -de mondhatnám ugye a fokhagymát, a vöröshagymát, az almát, stb

azzal hogy TE Bezu nem veszel magyart, mert Protekcionizmus (=nácirasszista cunyaság) az a TE szegénységedet irja le (és sajnos az országét)

japp: a két VH között a pengő Europa egyik legerősebb fizetőeszköze lett (hogy utána a rekordinflációt is vitte, ahhoz kellett egy világháboru meg az aranyfedezet hiánya): tudom, te ebben is nácifasiszta cunyaságokat látsz, de mindegy, mi igy szeretünk :-)

derelyegrádi szellem 2009.06.29. 17:07:59

"... őket csak viccesnek találom. a jobbikot viszont undorítónak, a társadalom fekélyének."

Kiváló megfogalmazás. Én pont ezt gondolom a szadeszről, és értelmiséginek nevezett holdudvaráról. És a legutóbbi választási eredmények ismeretében úgy tűnik, ezzel nem vagyok egyedül. És ez nagyon jó hír. A rendszerváltás óta talán legjobb.

Pedig nem számítok még jobbik szavazónak sem.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.29. 17:11:45

@Pierre (Bezuhov): A jobbikkal kapcsoltaban optimista vagyok (bár alapvetően mindennel így van, és sokszor esek pofára, de ez most nem ide tartozik). A kispárt erősödésének titka egyértelműen a meglévő és kimondatlan gondok felemlegetésében van. Ha ezeket a gondokat elkezdi végre kezelni valaki, akkor olyan gyorsan tűnnek el, ahogy megjelentek, legalábbis jelen értékrendjével ez lenne a normális életpályája.

Lehet, hogy megvetsz, vagy kinevetsz emiatt, de szerintem az egyik legalapvetőbb feltétele egy rendszerváltásnak az, ha a már megbukott rendszer kiszolgálóinak nem adunk helyet a következő hatalomban. Nekem visszataszító, amikor egy kormánypárt elnöke kommunista főcenzori múlttal kiáll az emberek elé és a demokráciát félti, másokra mutogat, mint antidemokratikus elemekre... először rossz viccnek tűnik, utána bicskanyitogató, végül a sokadik alkalom után már lázító ez a dolog. Ez csak egy kiragadott, de egyáltalán nem szélsőséges példa a sok közül.

Ügynökök, alezredesek, politikusok a legmagasabb pozíciókban is, mindenfelé... lehet, hogy tényleg velem van a baj, vagy nem vagyok elég elfogadó, de a békességnek van azért valami minimális előfeltétele. Volt egy vér nélküli rendszerváltás, ezután nagy kérés az, hogy azt kérjük egy diktatúrát kiszolgáló csoporttól, hogy menjetek békével, de mi _tényleg_ azt szeretnénk, hogy elmenjetek?

Szerintem pedig nem nagy kérés, ésszerű és racionális. A békesség jegyében megjegyzem, hogy a fideszes kisz-fiúkat is eltiltanám a hatalomtól, bár abban a pártban azért nincs olyan sok. Igen, én ilyen kirekesztő vagyok :-(

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.29. 17:18:32

@jozicsenko:

sztem még 100-szor írd le, hogy náczirasszista és akkor maximálisan igazolod mondandód.

egy szimplán gazdasági kérdésbe beleszőni ezt a görcsösen bagatelizáló jelzőt, elég gyerekes, mutatja, hogy konkrétan nincs érv a dologhoz. Ez 60 itt a meggy ott meg 400 köszönőviszonyba sincs a protekcionizmussal, öcsisajt! de ne zavarjon. :)

Ez nem nácirasszista kérdés, hanem szimplán az ostobaságé, Még mindig vannak emberek, akik komolyan elhsizik, hogy a cúnya a külföldiek gonoszok, a magyarok életére és jólétére törnek, galád mdóon, fondorlatosan. Így be kell zárkózni, punktum....Észak-Koreának is bejött :DD

derelyegrádi szellem 2009.06.29. 17:34:47

@Pierre (Bezuhov):

Te É-Korea és Mo között azért még van egy-két grádics.

Nézzük mindjárt az Egyesült Államokat. Maga az elnök avatkozott közbe, amikor egy szaudi cég meg kívánta vásárloni a keleti part legnagyobb kereskedelmi kikötőjét. Nem adták el nekik.

Ugyanez történt amikor kínaiak meg kívánták vásárolni az egyik USA olajcéget. Azt sem engedték eladni.

Pedig ők aztán szavakban midig azt híredetik, hogy szabadpiac, meg minden. Igaz cska akkor, ha amerikai cégek kívánnak más országokban (pl Közép-, és Dél-Amerika) bevásárolni. Nyilván téged nem kérdeztek meg. Nekik is emondhattad volna, hogy:

"Még mindig vannak emberek, akik komolyan elhsizik, hogy a cúnya a külföldiek gonoszok, az amerikaiak életére és jólétére törnek, galád mdóon, fondorlatosan"

Arról nem is beszélve, hogy a "bezárkózás", és az erőforrásaink/cégeink/bankjaink mindegyikének nem eladása külföldieknek nem teljesen ugyanaz ám. Csak az ilyen csőlátású, szadesz dumákon ("az állam rossz tulajdonos" /Kuncze/, ezért adjuk el a közműveket egy német és francia ÁLLAMI cégnek, muhhahhha) szocializálódott figuráknak.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.29. 18:34:46

@Mr. Acid: Csak az alapvető dolgok nincsenek a hírben.

A lakhatási támogatás fix összeg, vagy változó? Ha változó, akkor kell -e róla számlát mutatni, vagy ez önmagában kiváltja a korábbi költségtérítést, mert mondjuk mindenkinek háromszorosára ugrik a rezsije?

Ha fix összeg és/vagy kell róla számlát mutatni, akkor MÉDIAHACK, mert nem hiszem el és kész, ha viszont nem kell számla akkor elmennek a büdös krva anyjukba (fideszestül ofkorsz)!

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.29. 18:38:56

@Félkupica_Fehér_Főnök: Valaki tényleg segítsen ki, mert tartok tőle, hogy az utóbbi feltétel állja meg a helyét... Ez pedig a rendszerváltás óta a legnagyobb pofánvizelése a választóknak, a demokratikus államrendnek és mindennek, amit képviselni rendeltettek ezek a faszok.

(elnézést a fölösleges trágárságokért, kicsit ingerült vagyok, ha kiskapuk nélkül szavazták meg, akkor megkövetem a parlament 2/2-át és bontok egy sört az egészségükre (is))

derelyegrádi szellem 2009.06.29. 18:47:26

@Félkupica_Fehér_Főnök:

a hirszerzős cikknek már a címe is hazugság. Nem szűnt meg. Csak vagy számlát hozol róla, vagy leadózod, mint jövedelmet.

Az új szabályozás jobb, mint a régi volt, de a jótól még messze van.

A baj az vele, hogy a pl. a lakásbérlésről továbbra sem fog számlát hozni a képviselő, mert a bérleti díj után több adót kell fizetnie a bérbeadónak, mint a képviselőnek, ha nem kér számlát. (25+14% vs15 % ha jól tudom a számokat.)

Ez azt eredményezi, hogy lakást a jogszabályokat megkerülve/negligálva (adószám, számla, adó és járulékfizetés, adóbevallás nélkül) csak OGY képviselőnek adhatsz bérbe. Másnak nem. Hát ez nem tűnik túl jogállaminak, de a korábbi helyzetnél (senki nem fizet semmi adót a költségtérítés címén/okán keletkező jövedelem után) jobb. Valaki legalább egy kis adót fizet utána.

K.Jani 2009.06.29. 23:23:46

tisztelt szerkesztőség. ha van 50 perc szabad időtök, ezt feltétlen nézzétek meg. persze mindenkinek ajánlot!
az első 30 perc egy személyes példa, utána varga istván beszél a kőkemény valóságról.
www.onlinetv.gtk.hu/falcon_tv/tv_mediaplyer.php?servercim=MAGYAR_IDO_12.flv

csviktor 2009.06.30. 06:25:54

El is felejtettem ideírni, hogy igen tisztességes bemutatkozó írás ez (A latinás inkább egy könnyed felvezetés volt). Grat Adeq-nek ezért. Az utolsó mondat is olyan tipikusan bőrös: Hölgyeim és uraim, ő Simor András, a magyar nemzet bankjának elnöke. Ez jó, nagyon.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.30. 09:09:25

@csviktor:

Köszönjük! Egyetértek Veled, jól nyomja AC .-)

adequate courier 2009.06.30. 10:19:49

@csviktor: Üdv és köszönöm! Mindig megtisztelő ha ilyen jó ízlésű emberrel hoz össze a sors. :D

Erre mondaná Bezuhov, hogy egymás faszát szopdossuk...:D:D

krtek 2009.06.30. 10:28:59

@Félkupica_Fehér_Főnök:
Nem hiszem hogy nekem meg kell magyaráznod, miért is kéne simán lehúzni a klotyón az egész "szocialista" gittegyletet Ez nem kérdés. (mi a k annya köze van enneg a brigádnak a szocializmushoz?). Szivem szerint törvényt hoznák rá, hogy egy elbaszott gazdasági teljesítményt nyújtó kormány tagjai (mondjuk államtitkár-helyettesig) vagyonelkobzás terhe mellett pl. 10 évig ne vállalhasson közfeladatot. De.

Nekem nagyon nem tetszik ez a nagyarcú fideszes viselkedés sem. Ennyi bukás és szopás után illene kicsit csiszolni a kommunikáción. Meg kibaszni végre a kirakatból az irritáló embereket. (Lehet ez el is kezdődött, ezért ment pl a nagytudású Fűrelise Tompika is inkább Brüsszelbe nagyszakérteni).

Szóval nincsenek illúzuóim...

krtek 2009.06.30. 10:47:23

@Geza:
Kibaszott egy binális gondolkodásod van. Komolyan azt hiszed hogy a világ az fekete vagy fehér?

Asszed ha valaki azt mondja hogy nem rossz ha multi is van hogy az feltétel nélkül imád minden nagycéget?
Azt hiszed hogy ezek a kereskedelmi láncok labdába rúgnának ha az áltlag magyar nem lenne olyan sötét-irigy-ökör mint amilyen?

Magyarországot elnézve, ha nem adnak támogatást a foglalkoztatásért, hanem (ami a normálisabb megoldás lenne) betarthatóbb és egyszerűbb (kevesebb szarházi kiskirályt beiktató) szabályokat alkotnának akkor elszabadulna a pokol. Ehhez még kell pár évtized.

Ez a városi-vidéki agymenésed meg kicsit óvodás.
Ha érdekel kétlaki vagyok mégis vidéken szeretek élni. Ahogy örexem egyre inkább irritál a főváros (1négyzetméterre jutó urbánparasztok száma) és ahogy tehetem menekülök onnan.

Vidéken vagy kisboltban veszem amit lehet és írritál a sok barom a bevásárlóközpontban amint nyomul és ha megdöglik akkor is költ...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.06.30. 10:49:04

Már bocs, kedves postíró, de megint mellényúltál.

Van a Parlamentben egy csomó olyan képviselő, akinek van valamilyen vállalkozása. Az egyszerűség kedvéért ez legyen magyar vállalkozás, és az életszerű példa legyen Kapolyi elvtárs. Övé egy csomó erőmű, meg miszar. Bevallja a vagyonbevallásában, hogy: enyém az XY erőmű. Ezekután szerinted a cég TÉTELES vagyonleltárát is mellékelnie kéne?

Legyen egy agrárvállalkozó a példa: szerinted az összes kombájnt (minimum háromszor annyiba kerül, mint egy Mercedes) traktort, adaptert, gazdasági épületet fel kellene sorolnia a vagyonbevallásban? Szerintem ez marhaság.

Ha valaki tőkét emel a vállalkozásában, azt indokolni kell? BASSZUS, NEM EZ A VAGYONNYILATKOZAT CÉLJA, HANEM AZ, HOGY A NÖVEKMÉNYT KIMUTASSA! Hogy meg lehessen kérdezni: ez meg miből van, gecó? Namost tegye fel a kezét az, aki szerint a kenőpénzeket bármelyik idióta bankszámlára teszi, vagy kocsit, lakást vesz belőle! Ő tettenérhető lenne. Volt erre példa? "Lószart, mama!"

Az adóamnesztiával viszont tényleg nem lehet egyetérteni. Ösztönöz a bűnelkövetésre, és a társadalomnak azt üzeni: a nagykutyák megússzák.

krtek 2009.06.30. 11:01:35

@PublicEnemy:

Akkor kb. eggyüt kezdtem az apáddal...
Idelye lenne, ha leülnél kicsit beszélgetni is az öreggel, nem csak a lóvét kérnéd tőle. :)

Magyarországon a szabályok teljes betartása a gyors csőddel egyezik meg. Pontosan ez itt az undorító.

Haggyál már ezzel a multislófasszal. A hülyéknek mindig kell egy mumus. Nézz körül. Egy ekkora országban annyi összefogás sincs, hogy legalább minimális érdekszövetségek alakuljanak, ki és meg tudják védeni saját magukat. Ez hiányzik és nem az hogy, elüldözzünk inne bárkit is.

Nyugat magyarországon a keleti alvállalkozó, keleten a nyugati alvállalkozó nem lesz kifizetve, mert mindegyik bízik, és azt hiszi vele ezt nem lehet meg tenni. Az meg sem fordul, hogy pl. egy tízmilliós melót bevállalni egy fél éve alakult minimális tőkéjű, 8. emeleti panel székhelyű kajeftének több mint baromság. És ha bevállalta és megszopta, legalább annyi lenne benne hogy tudassa a többiekkel ki tartozott a szopatós társaság érdekkörébe és azt csinálja ki.

szabogyula 2009.06.30. 11:21:21

@pógárjenő:
Itt van egy-két ember, aki egy darabig a szocializmusban BM-es tiszt volt, aztán ciprusi, gibraltári offshore résztulajdonos.
Ez a karrier ! A szilárd világnézet !
A nép mindenkori szolgálata a Parlamentben és azon kivül !

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.30. 11:26:45

@pógárjenő:

erről lesz külön poszt, türelem ...

adequate courier 2009.06.30. 12:01:25

@RAMBO: Megint nem nyúlhattam mellé, mivel ez az első (második) posztom.

Nem az volt a probléma, hogy volt pénze, de 1: Nem jelenítette meg a csökkenés miértjét, és miután kiderült hova került a pénz, igen érdekes, hogy pont Ciprusra amely körül most éppen a balhé megy.

Tehát rosszul tudod, a vagyonnyilatkozat a vagyoni tárgyakat, ha úgy tetszik könnyviteli fogalomban, az eszközöket is érintenie kell összevont formában.

És még egyszer, nem arról van szó, hogy nem írta le, hogy tételenként miből áll a vagyon, hanem volt egy vagyonhányad ami egyik évben megvolt másik évben nem, és igenis be kell számolni arról, mit és hogy és miért alakul, még ha nem is jogszabályi kötelezettség, az MNB elnöke még ha lehet a látszatát is kerülje minden ügyeskedésnek.

pógárjenő 2009.06.30. 12:10:47

@zero: Na, addig is egy kis adalék:

A hatalom akkor törvényes, ha törvényes formában került átadásra (legalitás) és legalábbis a nemzet többségének egyetértésével (legitimitás) működik törvény szabta keretek között. Megszüntethető, ellehetetleníthető ez a törvényes átruházott hatalomgyakorlás akár idegen hatalom kényszere által (a függetlenség elvesztése), akár a nemzeten belül valamely kisebbség erőszakos, törvényellenes hatalomra jutása (diktatúra) révén (a belső szabadság elvesztése). Ilyenkor, ha megszűnik a folytonosság a hatalom gyakorlásában, a törvényes hatalom gyakorlásának helyreállítása valóban össznemzeti együttműködéssel oldható meg (amelyben az együttműködésnek legalább az egyetértés szintjén potenciálisan meg kell lennie ahhoz, hogy a váltás legitim legyen). Ezt az együttműködést nevezi a szerző nemzetgyűlésnek.
Zlinszky János : A szentkorona-tan – „mai érvényében"

süti beállítások módosítása