Skip to content


       Szűrés lista

A szlovák államnyelvtörvény és a magyar külügy

Ha mi csináljuk meg, már lerohanták volna tankokkal Budapestet, ebben biztos vagyok...

Kedden a szlovák parlament elfogadta a nyelvtörvény módosítását (a 150 fős összlétszámból 136-an voltak jelen, 79-en támogatták a módosítást), amely szeptembertől lép életbe.

Marek Maďarič, a kulturális tárca vezetője kijelentette, az eddig is érvényben levő nyelvtörvény az elfogadott jogszabállyal, most már érvényesíthető lesz. Kijelentette, a törvény kizárólag az intézményekre vonatkozik, vagyis egyének bírságolása helytelen nyelvhasználat miatt nem jön számításba.

Amit tudunk a törvényről::

- a nemzetiségi (magyar) iskolákban minden dokumentációt szlovákul is vezetni kell

- minden párt, minden szervezet minden iratát szlovákul kell elkészíteni

- nyilvános rendezvényeken a kisebbségi nyelv mellett szlovákul is tolmácsolni kell az elhangzottakat

- azokon a településeken, ahol a magyarok aránya kevesebb, mint 20%, ott az egészségügyi és szociális intézményekben csak szlovákul beszélhet a személyzet

- minden emlékművön, szobron, táblán először kell szerepelnie a szlovák feliratnak, csak utána jöhet a magyar, a szlovákkal azonos, vagy kisebb betűkkel. A magyar feliratot engedélyeztetni kell a kulturális minisztériumban.

Egyébként rendesek voltak, mert először arról volt szó, hogy a műemlékek és szobrok feliratai esetében a szlovák a kisebbségi nyelvű felirat tükörfordítása legyen. Ettől elálltak, így lehet verseket idézni. Márha engedélyezi az "illetékeselvtárs" a minisztériumban...

Két pont nem ment át:

- a köztisztviselők számára kötelező akarták tenni a tökéletes szlovák nyelvtudást (felsőfokú nyelvvizsga)

- a kisebbségi nyelven sugárzó regionális és helyi rádióknak a nemzetiségi nyelven sugárzott műsort államnyelven is meg kellett volna ismételniük

Mehetnek a kisebbségi nyelvű televíziók egyenes adásai is, szimultán tolmácsolással engedélyezettek. A kisebbségi tévéműsorok esetében pedig elegendő a feliratozás.

Csupa jó hír, nemigaz? Roppant demokratikus dolog a kisebbség nyelvhasználatát korlátozni és szankcionálni.

Ugyanis aki nem tartja be a törvényt, azt megbüntetik. Akár 5.000,- eurós bírságot is kaphat a nővérke, ha "Csókolom, Margit néni!"-t köszön az ismerős betegnek...

2009-ben, az Európai Unióban. Ahol nincsenek határok, mindenki szabad, és úgy általában az egész egy nagy tarkabarka családnak van beállítva, ott a szlovák kormány bizony kimutatta a foga fehérjét. Ficoék százszorakkora nácik, mint amilyennek a magyarokat szokták beállítani.

"Marek Maďarič kulturális miniszter szerint a módosítás után a nyelvtörvény szavatolja, hogy az államnyelven mindenki kellő mennyiségű információhoz juthasson, ugyanakkor ezt nem akadályozza meg a kisebbségek nyelvén, vagy idegen nyelven sem."

"A legfontosabb, hogy senki se legyen diszkriminálva, se a kisebbségek, se a szlovákok"  - tette hozzá.

A miniszter arra a kérdésre, tervezik-e nyelvrendőrség felállítását, azt felelte, ez a megnevezés lealacsonyító, a törvény betartatása felett egy új minisztériumi osztály fog őrködni.

Simán az arcába nevettek a magyaroknak, már nem először. Mondjuk amilyen külpolitikánk van, nem csodálom. Elég csak a kócos asszonyra gondolni...

Mit tett Magyarország

a Malina Hedvig-ügyben,

a tankönybotránnyal kapcsolatban,

Dunaszerdahely után,

Slota beszólásait követően?

Semmit.

Volt egy kis "jajhátpedigeztnemkéne", oszt csókolom.

Most a nyelvtörvénynél előadták ugyanezt:

"Szabó Vilmos külügyi államtitkár azt mondta, a kormány felelősen, a jószomszédi kapcsolatokat szem előtt tartva törődik a magyar kisebbség sorsával, helyzetével.

A tárca illetékese konkrét lépéseket említett: Balázs Péter külügyminiszter május 13-án jelezte szlovák partnerének, hogy Magyarország problémásnak tartja az államnyelvtörvényt, amely közvetlen hatással lehet az anyanyelv használatára. A külügyi tárca vezetője május 26-án levelet küldött szlovák partnerének a törvénytervezettel kapcsolatos nemzetközi jogi aggályokról, s a meglátásokról az EBESZ kisebbségi főbiztosát is tájékoztatták.

Több telefonbeszélgetésben jelezték
, hogy a törvénymódosítással kapcsolatban fenntartásaik, aggályaik vannak. Az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke sürgős tárgyalást javasolt a szlovák társbizottság elnökének."
 

Aduászként Szili próbálkozott, levélben kérte, hogy halasszák őszre a törvénymódosítás szavazását. Gondolta, addig csak történik valami... De nem hallgattak rá.

Most pedig, hogy megszavazták a módosítást, a magyar külügyminisztérium "sajnálatát és aggodalmát fejezte ki" emiatt.

Gratulálunk. A felvidéki magyarok meg köszönik szépen.

Címkék: politika szlovákia abszurd külügy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr731218862

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindenes 2009.07.02. 10:28:54

Hír 2018-bólMajdnem napra pontosan 9 évvel a szlovák nyelvtörvény bevezetése után tegnap a Nagy Szlovák Állam hadserege felsorakozott a most még meglévő szlovák-magyar határvonalon. Követeléseik között nemcsak a Győr-Budapest-Miskolc vonal teljes kiürítés…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RekTor 2009.07.01. 10:37:44

Ez egy kabaré! Ezek a magyarul beszélő csehek nagyon nyitogatják a pofonosládát...legalábbis nyitogatnák, ha nem egy ilyen szerencsétlen balf@sz galeri vezetné a külügyet! Valaki magyarázza már meg nekem, hogy a mi külügyünk miért nem képes soha, semmilyen életképes érdekérvényesítésre??

Egy 15 éves államocska - akiket talán katonailag még mi is levernénk - itt keménykedik a szomszédban? Vágják már pofán ezeket a nacionalista,kisebbségi-komplexusos senkiket!

Geza 2009.07.01. 10:41:20

Én már csak attól tartok, hogy még ezzel együtt is a felvidéki magyarok járnak jól, őket legalább nem akarja felvásárolni mindenféle orrnehéz népség.

Ettől függetlenül egy magyar nyelvhasználat lehetőségét fenntartó törvény nekünk is elkelne, hogy a junior sales assistantok ne a team meetingről ugorjanak le a plázába narisari palimalit venni, köszönve 'háj'-jal vagy 'cijjasztok'-kal, (ahogy 'teccik',) de amilyen okos 'vok', 'tok' még mondani 'iesmiket'.

(Na dikk má shalom, he!)

Zsuuli (törölt) 2009.07.01. 10:41:49

..és ha netalántán egy angol turista keveredik mondjuk egy szlovák kórházba, és ellátásra szorul, hozzá is csak szlovákul lehet beszélni?
..vagy ha én, mint magyar turista kerülök oda, és nem értek szlovákul, akkor is?...

...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 10:42:21

"Szabó Vilmos külügyi államtitkár azt mondta, a kormány felelősen, a jószomszédi kapcsolatokat szem előtt tartva törődik a magyar kisebbség sorsával, helyzetével. "

nem, kedves államtitkár úr. TI csak és kizárólag a "jószomszédi kapcsolatokat" (=csontig benyalás) tartjátok szem előtt, magasról és nagy ívben sz@rva a határon túli magyarokra... (meg a határon BELÜLIEKRE is, de ez legalább nem csak a külügy sajátja...)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 10:44:07

Köszönöm, kellett ez a post, mert erre mindenki szarik, de ha lacháza vagy Morvai fikázás lenne, rögtön Index címlap lenne...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.07.01. 10:44:53

őszintén, mit vártatok a szakértői válságkezelő kormány külügyminisztériumától? most nem érnek rá ilyen marginális dolgokkal foglalkozni, amikor válságkezelés van.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 10:45:36

@Zsuuli:
ha angol turista lennél akkor termsézetesen ellátnak, ha meg magyar akkor meg miért nem tanultál már meg szlovákul :)

SirBors · http://kisby.blog.hu/ 2009.07.01. 10:46:36

Hihetetlen szánalom. Az EU se tesz semmit, és ami még szomorúbb hogy a töketlen magyar külügyminisztérium is csak kussol. A seggek nyalása, meg a nyugatnak való megfelelni akarás az bezzeg nagyon megy.
Nem akarom itt rögtön belpolitikai vonalra terelni a dolgot, de ha egy Jobbikos (sőt akár Fideszes) külügyminisztériummal szemben tuti nem mernének ilyet lépni. De tudják hogy most beszari szar alakok vannak hatalmon, és azt csinálnak amit akarnak.

REPARATUR 2009.07.01. 10:47:35

pittbull kutyákkal jönnek ránk

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 10:48:03

Egyébként egy két baromtól és kirívó esettől eltekintve azért a határ mentén nincsennek elmérgesedett viszonyok. A durva az egész ügyben az hogy mintha valami kofliktust akarnának kirobbantani.
Marek Maďarič= ennek a szerencsétlennek gondolom egyáltalán nincsennek magyar felmenői.....kissé jellegzetes a családneve.

eszkep 2009.07.01. 10:48:40

Magyar külügy??? Már a cím is megtévesztő, hisz olyan, hogy "külügy" nem látezik Mgayarországon 2002-óta.
Egyébként a FIDESZ is komoly hibát követett el annak idején, hogy támogatta Szlovália EU tagságát, az adott kondíciók mellett. Annyit kellet volna mondani: "Amíg a Benes-dekrétumok hatályban vannak, addig lófaszt a szlovák-seggbe, nem EU csatlakozást! 'Oszt' jónapot..."

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 10:49:09

@triumphator: pedig sok szempontból is jobb lenne:
1: a válság elég nagy, tud magára vigyázni
2: amíg nem "válságkezelnek", addig nem tudják még jobban... ööö, izé, hogy is volt az a szép kifejezés, amit böszman ferenc használt 'böszödön??? Nem ugrik be... Elront? Elszúr? Elbaltáz??

Geza 2009.07.01. 10:50:54

@RekTor:
"akiket talán katonailag még mi is levernénk"
A Pápa testőrsége vagy más hasonlóan nagy haderő ellen talán még tudnánk tartani egy 10km-es frontszakaszt egy fél napig, de kb. ennyire képes a honvédelmünk.
Nincs sorkatonaság, a MiG-ek leállítva, a gripenekbe se üzemanyag, se lőszer, a tankjaink elajándékozva Iraknak, a határzár felszedve, a határőrség felszámolva, a sereg leépítve. Több ezredesünk van, mint őrmesterünk. A jelen állomány képzettsége elméleti téren jó, gyakorlati téren viszont siralmas.

Fáj kimondani, de slotáék tényleg kb. akkor vonulnának be judapestre, amikor épp kedvük tartja. Ennyi maradt abból a véderőből, ami Budapestet a ruszki áradat ellen két és fél hónapig tudta tartani.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.07.01. 10:51:12

"mert a magyar érdekeket képviseli európában"

Geza 2009.07.01. 10:51:28

@Zsuuli:
Akkor megdöglesz, de nem lévén tót, nem is számítasz.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 10:51:37

@eszkep:
Na igen a kibaszott naivság meg a megfelelni vágyás, de ugyanezt kellett volna a romániai csatlakozásnál is. És ha esetelg a közeljövőben szerbiát is be akarják venni akkor kibaszott keményen kell(ene) fellépni.

Denimm 2009.07.01. 10:51:56

Magyarország haderej kb. kétszerese a szlovákiainak.
Létszámban és technikai tekintetben is.Legalábbis pár évvel ezelőtt még így volt :-) Azóta azért csak volt itt hatalmon egy MSZP-SZDSZ is. :-)
Hát sikerült elkapatni a szlovákokat is.Most már nyugodt lelkiismerettel kívánnak ide tengert. Nyugodtan alázzák az országot. Csak azt nem értem,hogy miért kell ilyen parasztoknak lenniük?
Én még soha nem hallottam olyat,hogy nálunk mondjuk egy nyaraló szlovák családot leköpködtek volna vagy inzultáltak volna azért mert szlovákok.
Inkább csak hozzák a lét az országba.Sajna visszafelé már ez sem igaz. :-(

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 10:52:24

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: buzi -e vagy??
(a MELEG szót nem használom, nehogy a "szép meleg reggelre ébredtünk" szófordulatomat ki lehessen forgatni :)))

eszkep 2009.07.01. 10:52:30

@SirBors: Én, mint EU szkeptikus csak magamat tudom ismételni: Az EU leszarja a kisebbségek helyzetét, a magyar ipart, mezőgazdasát produktumát, mint sok mást is. Egyetlen dolog miatt kellettünk az EU-ba: felvevőpiacnak! Szerintetek Törökország EU csatlakozása miért van napirenden?? Gondolhatjátok, hogy nem azért, hogy a kurd kérdés EU-s belügy legyen...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.01. 10:53:01

@eszkep: Pontosan. De mindenki, hogy beaszart mikor OV elkezdte emlegetni. Még a németek is kussoltak pedig Őket is rendesen beszopatták.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 10:55:04

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: jóóvan ciccafijjú, nehogy besértődés legyen, és olyan depis legyél, hogy öngyi leszel nekem...

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 10:57:14

@eszkep:

Ez így van. Az EU magától mindenki ilyen jellegű problémáját leszarja, ha az, akinek a problémája nem veri az asztalt minden lehetséges fórum, és ez alatt nem csak a nyilvánosakat értem.

A magyar külügy nem veri, ezért leszarják. De - most őszintén - nincs igazuk? Ha maga a magyar külügy szarik rá, majd ők fognak ezen maguktól izmozni?

Hetfield 2009.07.01. 10:58:47

@Seduxen: ezt nagyon gyorsan fejezd be, különben öri-hariban leszünk :)

Geza 2009.07.01. 11:02:43

@Denimm:
"Csak azt nem értem,hogy miért kell ilyen parasztoknak lenniük?"
Mert tótok, azért. Mert attól tartanak, hogy ha kicsit is engednének, akkor Mo. _vissza_követelné a cikkben lévő színezett területeket. Mert képtelenek elhinni, hogy a mi országvezetésünk gerince takonyból van, és hogy jobban Mo. ellen dolgozik, mint azt akár slota személyesen is tudná tenni.
Mert egyszerűen képtelen elképzelni egy olyan vezetést, ami nem kőkeményen a saját országáért hajt, és emiatt egyszerűen nem értik a magyarországi vezetés viselkedését, valami homályos, hosszútávú trükköt sejtenek mögötte, ezért már csak 'minden esetre is' igyekeznek olyan kemények lenni, ami csak tőlük kitelik.

Tulajdonképpen nem hibáztatom őket, ha én is egy lopott és/vagy alamizsnaként kapott országot igyekeznék megtartani, valószínűleg ugyanezt tenném.

-Goldman- 2009.07.01. 11:03:32

@DexterMorgan78/Séfbácsi: "ha angol turista lennél akkor termsézetesen ellátnak, ha meg magyar akkor meg miért nem tanultál már meg szlovákul :) " Csehül,hiszen "szlovák" nyelv nincs.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 11:03:59

@Geza:

Ja, ez Szekeres "aPártoperáltatottemberré" Imre pont úgy járna mint nagy szellemi elődje Linder Béla aki nem akart katonát látni Budapesten. Aztán mégis látott. Románt.

Parkőr (törölt) 2009.07.01. 11:04:41

Lehet itt lenne az ideje a kattős állampolgárság újbóli edlővételének.

A jelenlegi helyzetben az EU egyik tagállam belpolitikájába sem fog beavatkozni( haider óta nem tesznek ilyet) A külögy, ha habzó szájjal üvöltene akkor sem történne semmi, max a szlovákoknak lenne mivel példálózni.

De a saját állampolgáainkért már sokkal hatékonyabban lehetne fellépni.
Az az ominózus népszavazás a haza szégyene volt, akárhányszor eszembe jut a összeszorul a szivem.

rolika 2009.07.01. 11:05:22

Én már többször mondtam, hogy az EU hajója többek között néhány Trianonban jól járt állam kőkemény sovinizmusa miatt fog zátonyra futni.
Ezek (Szlovákia, Románia konkrétan) egészen nyíltan azt csinálták, hogy az EU-ba lépésig tettek kedvezményeket, majd miután belül voltak (a románok hathatós Fidesz-segítséggel - bazmeg, mibe került volna azt mondani, hogy beszavazunk, persze, de előbb Erdély kapjon autonómiát?), visszakeményítettek. Teszik ezt minden retorzió nélkül.

belzebubó 2009.07.01. 11:06:50

Most volt egy interjú az Infon a szlovákiai Magyar Koalició Pártjának vezetőjével és azt mondta ez a törvény azt jelenti,ha őt hivatalosan mint a párt vezetőjét valaki telefonon felhivja és magyarul beszél,akkor jön a büntetés.Ha mint barát akkor nem (szerinte).
Az SZDSZ és a TASZ hol van ilyenkor?

-Goldman- 2009.07.01. 11:07:47

amúgy a "tengert magyarország helyére club" is megérdemelne egy posztot

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.07.01. 11:08:17

@Geza:
Valamint kb. 600 darab 155mm-es tüzérségi löveg feldaraboltatva a cigókkal hulladékvasnak a katonai vezetés tudtával és engedélyével. Azért az meg tudta volna szórni Pozsonytól Nyitráig a tótokat.

eszkep 2009.07.01. 11:10:49

@Geza: Hát, igen, aki ismeri a történelmet, az a "szlovák nemzetállamot" minimum viccnek tarthatja.
Nem csoda, hogy kisebbségi érzésük van, hisz a "szlovák főváros" (nevetséges...) korábban szabad magyar királyi város, vármegye székhely volt, több magyar királyt koronáztak itt, többször volt a magyar országgyűlés színhelye.

Petrow 2009.07.01. 11:14:38

Ehh, pedig a külügyes pacák volt az egyetlen ebből a kormánynak nevezett bohóctársulatból, akitől még nagyon halványan lehetett valamire számítani.

@Geza: neked ez kötelező darab:)
www.youtube.com/watch?v=YVH6Adwp8rw

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 11:14:59

@belzebubó:

Az szdsztől mit hiányolsz? Hogy Eörsi Matyi elmenjen a szlovák parlamentbe , és felszólalásában helyeselje a tövényt, és annak megsértőire példás büntetést kérjen?

Örüljünk, hogy hallgatnak, mert ha megszólalnak, az csak valami olyan irányú lehetne, amit fentebb írtam.

eszkep 2009.07.01. 11:15:25

@Geza: Ami kimaradt a felsorolásból: tüzérségünk sincs! Na most ,hogy mit ér a gyalogság tüzérség nélkül, arra szemléletes példa egy régebbi Mel Gibson film: We Were Soldiers

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.01. 11:17:01

"Az az ominózus népszavazás a haza szégyene volt, akárhányszor eszembe jut a összeszorul a szivem."

Szerintem nincs még egy akkora égés a történelemben, mint ez volt. A szlovákok a pofánkba röhögnek, és joggal teszik. Mi lettünk a szemüveges-pattanásos hülyegyerek az iskolapadban, akit mindenki papírgalacsinnal dobál.

Marcellusca 2009.07.01. 11:17:23

@Geza: LOL!

Egyébként, csak úgy tudatlanul kérdem, hogy a zejunak nincsen-e véletlenül-e valami olyan szerve, ahol ezt szóvá lehetne tenni és jól lebunkózná ezeket az idióta tótokat?

Őőőő, izé, nem vagyok nyelvész (a magyaron kívül szinte semmi más nem beszélek), de:

Marek Maďarič = Magyar Márk??? :)

pógárjenő 2009.07.01. 11:18:31

Máris visszasírjátok a mi kingagöncovánkat?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 11:19:20

@eszkep: bazz, alapmű! az egyik ütős jelenet, amikor az ezredes (M.G.) lekúrja az aknavetősöket, hogy miért nem lőnek... "túlmelegedett, ha belerakjuk az aknagránátot felrobban"... majd a "megoldás" :)))))

azért a tüzérség hiányát a vadászgépek elpotyogtatott tojásai viszonylag jól pótolták. Sőt, asszem tüzérségük is volt, erre rosszul emlékszel szerintem...

Marcellusca 2009.07.01. 11:19:30

@Zsuuli: Szerinte Te, mint magyar NE akarj szlovák kórházba kerülni! Szerintem. :)))

eszkep 2009.07.01. 11:22:33

@Seduxen: az amiknak volt tüzérségük,a vietnámiaknak nem.

Marcellusca 2009.07.01. 11:24:08

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Oan szupcsi, hogy vaki figyuszkoli a hírcsiket és regcsizik is rá.
Én meg oan depi vok, hogy mingyá öngyi leszek.
xD

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 11:25:05

@eszkep: ezt nem mondtad :)))

viszont a vietkongok a technikai hátrányukat létszámbeli fölényükkel - próbálták - pótolni...

belzebubó 2009.07.01. 11:26:53

@eszkep: valahol olvastam,remélem nem itt lőtték már el,ha igen bocs.
-Ismered a szlovák történelmet?
-Nem.
-Oké,átküldöm SMS-ben.

eszkep 2009.07.01. 11:29:18

@belzebubó: Nem ismertem.
Kínos is volt hangosan elröhögnöm magamat a munkahelyen...

eszkep 2009.07.01. 11:30:35

@Seduxen: Jelen esetben sikertelenül. Nem is nagyon próbálkoztak frontális támadással a háburú nagyrészében a vietnámiak, a gerilla takktikával kergették az őröletbe az amikat...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 11:32:50

@eszkep: pedig ugye náluk - szovjet doktrina - az emberáldozat nem különösebben okozott fejfájást :))))

a Katonák voltunk -ban mekkora arc már a(z) (törzs)őrmester :)))

"Honnan a francból tudja, hogy milyen napom van??"

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 11:34:05

Hagyjátok már a háborúsdit. Magyarország Hunyadi Mátyás óta nem nyert háborút baxxátok meg...

itt hörögve kéne asztalt csapkodni, Eu-ban tiltakozni, kivonulni, bojkottálni, azonnal megadni a felvidéki magyaroknak a magyar állampolgárságot.

miután állampolgárok, hathatósabban lehetne fellépni a védelmükben.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.07.01. 11:35:39

Szép dolog... miközben a Magyarországra vásárolni átjáró szlovákok nemhogy magyarul, de gyakran még angolul, németül, vagy egyéb emberi nyelven se képesek megszólalni. (Tapasztalat.) Vagyis egy olyan nyelven se, amit Európában rajtuk és a cseheken kívül bárki is megértene (na jó, franciául nem próbáltam őket megszólítani, mert franciául én se tudok, de a spanyolt is próbáltam néha, azt se beszélték...).
Az mondjuk még érthető, hogy mindenki tudjon, tanuljon szlovákul, hiszen végülis az ottani magyarok is szlovák állampolgárok (ha számukra másodrendűek is... :-/ ), az ország hivatalos nyelvét nem árt, ha tudják. Ami túlzás, az az, hogy csak a magyar nyelvet és irodalmat tarthatják magyarul. Kötelezzék a szlovák nyelv emelt óraszámban való tanítását, de a többi tárgyat azt hadd ne... A kisebbségi rádióműsorok ismétlése, stb... az pedig nem kicsit pofátlan. Miközben mi meg még a cigányoknak is tolmácsot akartunk minden közhivatalba.
Kedves külügyminiszterünk pedig ugyanolyan töketlen, mint elődje volt. Csakhogy az elődjénél még rá lehetett fogni a biológiára...

(Egyébként lehet tippelni, hogy hány magyar kisebbségi rádió fog regionális adásjogért pályázni északi megyéinkben... az elektromágneses hullámokat ugyanis nem szokta megállítani a határ :-) )

mind2 (törölt) 2009.07.01. 11:35:54

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": 2/3-nál nem lenne nehéz a kettős állampolgárság megszavazása. A horvátok, szlovének simán megalkották rá a törvényt. Irigyeltem őket az ügyességükért :(

Marcellusca 2009.07.01. 11:37:29

@belzebubó: Ééén vótam, hétvégén. xD

De most méginkább találó.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.01. 11:38:05

Potnosan csávókák' Hallgassatok a főnáczcsira. A háburúscsi nem menő hello kitty-s körökben. Főleg, hogy a lakatlan szigeteki bennszülöttek is 2 perc alatt bevennék Budapestet pálmalevelekkel. Tehát kusscsi van! :)

irrelevant 2009.07.01. 11:38:14

Bazzeg, siralmas ez az egész... Azt hittem, ez az új külügyminiszterünk egy tökös fickó, de nem, ez sem különb mint a többi...

Tényleg Slota kormányzott 7 évig:

fricska.blog.hu/2009/06/29/magyar_balint_slota_kormanyzott_7_evig

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 11:38:41

@Seduxen:
(te én azt moziban néztem, de annyira csöpögös, gagyi volt hogy húúú. persze ez csak magánvélemény :))

wladyslawsky (törölt) 2009.07.01. 11:38:46

és ilyenkor hol a picsában van az EU, amely olyannyira kényes a kisebbségek jogaira ???

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.07.01. 11:39:50

@eszkep: Fidesz az egy szar papirkutya. a romanokat is tamogattak, pedig ott is lehetett volna kemenykedni. de lofaszt.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.01. 11:40:14

@wladyslawsky: azonnal foglalkozni fognak velünk, miután pár árnyalatnyit barnább lesz a bőrünk. Tessék szorgosan napozni magyarság ;)

Mourinho már nem a király 2009.07.01. 11:42:16

Elmehetnek a jó édesanyjukba a szlovákok. Egy 5 milliós nép mit ugrál? Náluk még a cigányok is többen vannak a környéken. A nyakára lépnék az összesnek.
Tavaly tettek ki a fradisok valami szlovák alázós transzparenset, nem emlékszem mi volt, de nagyon tetszett. A helyükre kell rakni őket. Tiszta Monaco bazz, de ők ugrálnak.

eszkep 2009.07.01. 11:42:53

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Természetesen mi sem akarjuk lerohanni Szlovákiát, nyilvánvalóan az EU-ban kéne érvényesíteni (vagy legalábbi smegpróbálni) az érdekeinket.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 11:43:35

@DexterMorgan78/Séfbácsi: baszki, láttál te már ámerikájji háborús filmet, ami nem hozza le a sztereotípiákat?? ettől még szerintem kurva jó film (meg akkoriban még nagy kedvenc volt Mel... most már nem annyira...)

ez alól talán a Ryan a kivétel. Na jó, meg az Elit alakulat...

eszkep 2009.07.01. 11:44:04

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Fogalmazzunk inkább úgy, hogy naívan azt hitték, a problémát az EU úgyis megoldja.

mind2 (törölt) 2009.07.01. 11:45:41

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
Ismerősünk volt kint a Szlovákiában nemrég, a keleti, délkeleti részek masszívan cigányfalvak...
Vett turistatérképet, és felfigyelt egy gyakran szereplő R betűre. Aztán leesett neki : a romák lakta tanyákat, falvakat, telepeket jelölték vele, hogy a turista nehogy véletlenül arra keveredjen túrázás közben.
Na akkor hogy is van ez ?????
Képzeld el, hogy egy magyar térképen R-rel jelölünk borsodi vagy szabolcsi falvakat. Mi, rohadt nácifasiszták ....:(((

eszkep 2009.07.01. 11:48:27

@belzebubó: De ha már a viccnél tartunk, a katonásdiról eszembe jutott egy zseniális (megtörtént!) eset: Reagan a hidegháború kellős közepén elkövetett egy "apróbb" bakit: Egy rádiós beszéd előtt mikrofonpróbát tartott, de nem vette észre, hogy már "élőben van". Az idézet nem biztos hogy pontos, de valami ilyenen poénkodott: "Örömmel jelentem be, hog most írtam alá egy törvényt, mely örökre törvényen kívül helyezi a Szovjetúniót. A bombázás 5 perc múlva kezdődik..."

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 11:49:31

@Seduxen:
Elit alakulat?? Az überfasza:) Ajánlom írd be a keresőbe hogy spilberg tom hanks pacific:) videót keress.....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 11:50:10

@mind2: ez nálunk úgy nézne ki a térképen, hogy a nem "R"-lakta részeket kellene mondjuk "N"(áczi), vagy "F"(aschiszta) betűvel jelölni...

ketroot 2009.07.01. 11:50:44

Most erről annyi jut eszembe, hogy: "Okos enged... és rég a hülyék uralkodnak."

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.01. 11:51:32

@mind2: szerintem remek ötlet ez a jelölősdi. Én fordított horogkereszttel jelölném a cigány fertőzött településeket, vagy két nyolcassal, vagy árpád-sávval.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 11:52:08

@DexterMorgan78/Séfbácsi: jaja, hallottam, hogy jön a 2. "rész"... hát mitnemonnyak nem kicsit várom. Anno a M1 adta az Elit alakulatot, minden rész videokazettára felvéve... (aztóa már dvd-n is megvan...)

@eszkep: szerencséje, hogy "szergejék" nem nyomták meg erre a nagy piros gombot :)))

havi 2009.07.01. 11:52:17

Egy köcsög ország és kész, PONT.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.01. 11:53:39

@Seduxen: az Elit Alakulat volt az első DVD-sorozatom, az egymáshoz passzolós borítóival. Jíháááá

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 11:56:20

@Seduxen:
na nézzed megfele:) sok iylet nézzünk oszt lerohnajuk szlovákokat hogy a poszt témájánál maradjak:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.01. 11:56:52

Ez feltette az i-re a pontot ..innentől az EU-norma AUTONÓMIA a minimum Szlovákiában és Romániában a külhoni magyaroknak ..ennél alább egyszerűen nem lehet adni!

Katalóniának lehet?
Felvidéknek meg nem?
Meg Erdélynek sem?

Marcellusca 2009.07.01. 11:58:40

@belzebubó: Egy kicsit nem figyelek és már szájról szájra járok. :D

belzebubó 2009.07.01. 11:59:01

@eszkep: "the bombing starts in five minutes" elszólása azóta is sokat idézett az USA-ban és megtörtént eset valóban.

cooper (törölt) 2009.07.01. 11:59:03

@zero:
lehet, csak akkor az zorbánféreg kussoljon, mert ez miatta is van....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 12:00:10

@DexterMorgan78/Séfbácsi: jó gondolat, de MIVEL rohanjuk le őket? kölcsönkérjük a díszleteket spielbergtől???

ha nagyon összeszedjük magunkat, 2 működőképes tankot fel lehet hajtani, az egyikhez "sofőrt" is lehet, ez lenne az ominózus T-34-es :)))

a másik meg egy "öszvér" replika: asszem T-55-ös aljára van rácsinálva egy Tiger I.-es...

ezen kívül? vagy bevetjük az új AK-kat??

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 12:02:34

@Marcellusca: "Egy kicsit nem figyelek és már szájról szájra járok"

ami - lássuk be - nem is lehet olyan rossz :))))

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.07.01. 12:03:08

@eszkep:
''My fellow Americans. I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.''

eszkep 2009.07.01. 12:03:21

@zero: További példák az EU-ból:

- Olaszország (Dél-Tirol)
- Nagy-Britannia: Észak-Írország, Skócia, Wales
- Finnország (Aaland, Lapp autonómia).

Apropó! Azt se felejtsük el, hogy a gyarmatrendszer (!!!) EU-konform, az erdélyi autonómia meg nem??? (l.d Francia Antillák)

Kenguru 2009.07.01. 12:04:00

"Maďarič "

Ugye ez a szep nev feltunt?

cooper (törölt) 2009.07.01. 12:04:35

@Seduxen:
wow, ott a pont:D, rohanjuk le őket, csak az orbánvonageci kettős menjen az élen, mert annyit ugattak, hogy ez lett a vége. Most ugassanak, tele a tököm de tényleg

belzebubó 2009.07.01. 12:05:12

@zero: Süd-Tirolnak is lehet,ott van párszáz km-re,de hát azok is ott mind náczik,tudjuk.

Hetfield 2009.07.01. 12:06:33

@Seduxen: Majd bevetjük a titkos fegyvereinket! Gondolok itt kiszel tünci, genyórázó, terribrekk, csonkapici és a többi kinyírhatatlan csúcskatonánkra. :D

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 12:10:42

@Seduxen:
Tudjuk hogy van ez kis közösségekben mindig van olyan aki mondjuk az egész falut a szájára veszi :)

Hetfield 2009.07.01. 12:11:19

@Hetfield: jah és benkődániel faszharcosról még nem is beszéltem!

Parkőr (törölt) 2009.07.01. 12:13:57

Egy kérdésem van:

Ha a magyarok sem képesek egységesen az autnomiáért, ill a saját nemzetük tagjaiért kiállni miért várja bárki hogy az EU tegyen valamit?

Roxvox 2009.07.01. 12:14:16

A Szlovák kormány tagjai is megérdemelnének egy kis gyökérkezelést.

Marcellusca 2009.07.01. 12:23:57

@Seduxen: Ezt is csak egy férfi értheti. :)))
Viszont megválogatom, hogy kinek engedem, hogy a "szájára vegyen"! Divat ide, divat oda, csakazértis hetero vagyok! xD

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 12:33:56

@Marcellusca:

Azért - valljuk be - az nem egy túl nagy kritérium protokoll, hogy nő legyen.

Bár, első lépésnek akár elég is lehet! :-)))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 12:42:47

@Hetfield: értsük úgy, hogy Magyarországnak MÉGIS van tömegpusztító fegyvere?? :))

mondjuk egy több órás - a magyarországi "reformokat" taglaló - botox-beszéd is kiváltaná a tömeges öngyilkosság-hatást északi szomszédainknál :)))

Geza 2009.07.01. 12:44:28

@Seduxen:
"Na jó, meg az Elit alakulat..."
Ha a Tropa de Elite-re gondolsz, akkor az brazil.

Hetfield 2009.07.01. 12:45:25

@Seduxen: figyelj, ezek a fegyverek itthon már bizonyítottak, most már nyugodtan bevethetőek akár külföldön is :)

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 12:48:50

@Seduxen: ..aminek a végén bejelentené, hogy felvette a szlovák állampolgárságot, akkor végképp.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 12:51:07

@derelyegrádi szellem: ámen!!! ezt már csak úgy lehetne fokozni, hogy EGYSZERRE vette fel a szlovák ÉS a román állampolgárságot...

redriot77 2009.07.01. 12:51:53

"Marek Maďarič, a kulturális tárca vezetője"


:DDD Maďarič, te barom! Még neved sem lenne, ha nem lennének magyarok! Te szavazgatsz magyarellenes törvényekre! Ökör!

Marcellusca 2009.07.01. 12:54:44

@Seduxen: Mer' jól lefordították magyarra. :)
Aki meg nem tudja (pölö Géza), mi az eredeti cím, az tévútra megy. :)))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 12:55:32

1991. október 2. szerda

A Mikó Kör első összejövetelén vendégünk, Encz Géza államtitkár beszámolt a külföldi magyarsággal kapcsolatos helyzetről: A határainkon túl élő magyarág helyzete nehéz, nyomasztó, de sok a lehetőség!... Tudományos háttér kellene! ...a világban elfoglalt helyünk... stb. A Teleki Alapítvány erre a célra alakult. A jelenlegi tudományos intézményrendszer (ami még lényegében a régi), erre a feltárásra nem alkalmas! Mi lesz Trianonnal? Sokan emlegetik, de nem szalonképesen! Mi is szeretnénk már erről beszélni! Mi a hivatalos álláspont Trianonról? Áttörés kell a francia kapcsolatban! Az ellenzék (lsd. Horváth Aladár, Kövér László!) homlokegyenest ellenkező álláspontot képviselnek még külföldön is, mint a kormánykoalíció. Bár környező népeknél ez nem szokás! A magyargyűlölet-ben ugyanis ott az ellenzék és kormányuk egyetértenek, ezt együtt képviselik külföldön. Az egy stratégiai kérdés, hogy a rólunk kialakított torz világképet eloszlassunk.

Marcellusca 2009.07.01. 12:57:47

@derelyegrádi szellem: Jaj, nem vagyok ám én kirekesztő! 16 fölött van esélye a női egyedeknek. :)
És szerintem nem érhet akkora csalódás, hogy átigazoljak a másik csapatba. xD

Redcap 2009.07.01. 12:57:49

Lehet szidni a Honvédséget, és tényleg van is miért, de ami tény az tény: a tótokat még mindig le tudnánk nyelni keresztbe. Annak ellenére, hogy kb 500 tankot kivontak a forgalomból, még mindig majdnem kétszáz van használható állapotban. Lőszerünk van elég, a légierőnk pedig sokkal jobb mint a tótoknak. Jaigen, és sokkal többen vagyunk, tekintve, hogy ha beáll a hadiállapot, akkor behívnak mindenkit, akinek még van általános behívóparancsa, tehát azokat, akik még voltak sorkatonák és nem múltak el 49 évesek. Jelzem, ez sok. Meg persze ezen felül elkezdenek toborozni is az alkalmas személyek között.

Egaesz Homo 2009.07.01. 12:58:15

Nem vesztek figyelembe egy fontos tényt, mégpedig azt, hogy Magyarországnak nincs ütőkártyája a szlovákokkal szemben míg nekik van ellenünk, a magyarok.

f.m.j. 2009.07.01. 13:00:29

@Egaesz Homo:

ezt fejtsd ki légyél kedves...

Úgy érted a szlovákoknak megvan az ő "indokmagyarjaik" ? :)

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 13:03:20

@Egaesz Homo:

Ez azért nagyon komoly leegyszerűsítése a dolgoknak, bár "nominálisan" igaz.

Képzeld mintha azt mondanám, a németeknek nincs ütőkártyája velünk szemben, de nekük van, a svábok.

Egaesz Homo 2009.07.01. 13:06:45

@derelyegrádi szellem: Nem mert a németeknek gazdasági erejük van a szlovákoknak nincs velünk szemben, így kénytelenek ezzel (ezzel=külhoni magyarok) zsarolni. A politikában mindenki azzal játszik amije van.
A probléma természetesen le van egyszerűsítve ezáltal hisz ahhoz túl sok rétű, hogy itt ki lehessen fejteni.
@fmj: Mire gondolsz?

Marcellusca 2009.07.01. 13:07:35

@Egaesz Homo: De hát itt is élnek tótok. Igaz, mi (még) nem rúgunk beléjük. :)

@fmj: Szerintem arra gondolt, hogy mindenért a magyarok (nem, nem, ott nem Aviktor!) a felelősek. Azé' nem tudtak évszázadokkal ezelőtt önálló államot alapítani, mer' a magyarok ...

Egaesz Homo 2009.07.01. 13:09:26

@Marcellusca: Közel sincs itt annyi szlovák mint amennyi magyar odaát. Itt bizony nagyon fontosak a számok.

f.m.j. 2009.07.01. 13:12:44

@Egaesz Homo:

én kérdeztem elöbb :)
amúgy nyilván tudod... :)

Vagy ezek szerint van faji alapon történő megkülönböztetés szlovákiában, (természetesen a magyarok kárára) mint az ebből a gyönyörű tiszta fasiszta nyelvtörvényből is látszik...

Mégiscsak meg kellett volna adni a kettős állampolgárságot... a többiek miért merték megtenni? (Románia, Szerbia? Ők miért nem félnek, hogy a nagy Eu lefasisztázza őket? Az Eu nem szólt semmit...)

Marcellusca 2009.07.01. 13:15:14

@Egaesz Homo: Nem arra kívántam célozni, hogy mekkora a szlovák kisebbség aránya. Csak azt mondom, hogy míg itt békésen, nyugodtan élhetnek, saját nyelvükön tanulhatnak a szlovákok, addig a szlovákiai magyarok ki lettek kiáltva közellenségnek, mert a történelmük nem úgy alakult, mint szerették volna. Mert a Felvidék szinte mindig Magyarországhoz tartozott.
És gondolom a cseheket nem merik csesztetni.

Egaesz Homo 2009.07.01. 13:15:46

@fmj: Ez nem faji alapú, hanem etnikai alapú megkülönböztetés. Mindenesetre ezt túlzásnak érzem, annyira nem szörnyű a helyzete az ottani magyaroknak, legalábbis a kint élő ismerősök szerint.

maxwell murder 2009.07.01. 13:16:20

most erre az egészre mit lehet mondani? már rég be kellett volna vonulni...:)

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 13:18:26

@Egaesz Homo:

Pontosan ilyesmire gondoltam. A gazdasági kapcsolatokra, és sokminden másra, amivel lehet "érvelni".

Meg aztán érdemes a másik serpenyőt is megvizsgálni. Mivel zsarolnak? Azzal, hogy el fogják venni a nyelvüket, tankönyveiket, mindenhol ahol csak lehet megnehezítik, ha lehet elllehetetlenítik őket? Ezt megteszik ők akkor is, ha a seggüket fényesre nyaljuk (lásd: jelenlegi helyzet). Ha ezzel tisztában van az akit zsarolnak, akkor már nem is lehet zsarolni, mert súlytalan a kilátásba helyzett fenyegetés.

Tudják a "mieink" ezt, csak így könnyebb, meg egyszerűbb. Nem tudunk mit tenni, mert mi az ottani magyarokkal zsarolhatók vagyunk. Azt meg "ti" sem akarhatjátok, hogy nekik rossz legyen. Ez a "nem akarás" dumája. Mégha formailag akár igaz is lehet.

És ez így megy több mint ötven éve. Nem kéne esetleg valami mást is megpróbálni? Nem hőzöngésre gondolok, hanem igazi, ravasz diplomáciára.

f.m.j. 2009.07.01. 13:19:26

@Egaesz Homo:

Ahha. Faj, vagy etnikum (a magyar nem faj?), nekem mindegy. (Tudom nem lenne szabad...) de én itt is, meg ott is embereket látok, akiknek először csak alapvető jogaikat csorbítják, aztán nem nehéz elképzelni a többit... ez itt, és most történik meg, lépni kellene, nem beletörődni, hogy folyton belénk töröljék a cipőjüket

Egaesz Homo 2009.07.01. 13:26:40

@derelyegrádi szellem: Azért nem egészen, ennél tudnának sokkal durvábbak is lenni adott esetben. Ez még úgy ahogy Istenes. Az a helyzet, hogy Magyarországnak nagyon kevés a mozgástere nem a nemzetközi terepen, nincs egy olyan nép sem amelyik vagy rokon, vagy rokon nyelvű lenne illetve baráti viszonyunk lenne vele. Ezzel szemben a "kis antantot" összetartja a múltbéli sikerek. Arról nem is szólva, hogy akárhogyan is nézed nagyon kevés magyar van, a külhoniakkal együtt is maximum 14-15 millió. Gazdasági erőnk nincs, diplomáciai a fent említett okok miatt (is) nincs. Nem tudunk mit tenni sajnos, azt csinálnak velünk amit akarnak ezt egyenlőre el kell viselni.

Marcellusca 2009.07.01. 13:29:27

@Egaesz Homo: Persze, így lenne normális.
A mai Európában meg főleg. EMBEREK nyugalomban, tisztességben, a másik tiszteletben tartásával tudjanak egymás mellett ÉLNI.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.01. 13:30:57

@derelyegrádi szellem:

Ja, például a neonáci terrorveszélyre (vagy bármire) hivatkozva be lehetne vezetni egy fokozott, alapos határellenőrzést a szlovákiai átkelőknél Magyarországra lépőkre (szlovákokra), oda-vissza egyaránt. Mondjuk az elején három hétre, aztán az eredményektől függne a folytatás vagy egyéb intézkedések bevezetése. Drazséék nyomhatnák a megszokott vakítást (ahhoz értenek), hogy miért meg hogy.

Egaesz Homo 2009.07.01. 13:33:05

Bocs kifelejtettem, hogy a pornóban mi vagyunk a császárok.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 13:36:47

@Egaesz Homo:

Ezeket a valóban létező dolgokat szem előtt kellett volna tartania pl. Cavournak is. :-)

Nem tette. Okos volt, ravasz, és ami a legfontosabb: BÁTOR. Győzött is.

A történelem a bátrakat támogatja. És néha még a vakmerőket is. Ehhez kéne nagyon okosnak lennie valakinek itt, mint az említett személy volt.

Ami eddig történt az a gyávaságról, az ellentételezés (alku) nélküli lemodásról szólt ez ügyben. Ez csak hátrányokat okozott. Váltani kéne, mert ezt tovább csinálni butaság. Előny nincs belőle, csak hátrány. Ez pedig az ostobaság pályája.

Egaesz Homo 2009.07.01. 13:42:35

@derelyegrádi szellem: Mutass nekem egy Camillo Cavourt, ne a politikában de az életben.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 13:50:37

@Egaesz Homo:

Cavournál Cavourabbat nem tudok mutatni. :-)

Tanulni kell tőle, nem siránkozni, meg mismásolni mit miért nem lehet.

Ez az Üzenet!

mind2 (törölt) 2009.07.01. 13:54:02

Nincs rosszabb a frusztráció érzésénél, főleg egy éppen születőfélben lévő államban. A csehek lecigányozzák őket ( annak idején egy cseh kikérte magának, hogy ő nem csehszlovák, hanem cseh - morva !!!!! ) és mivel a csehek IS lenézik őket, hát valakibe bele kell rúgni, és valakivel SZEMBEN csak meg kell már határozni magukat.
Más lenne, ha egy gazdaságilag- katonailag és önbecsülést tekintve is gazdag ország lenne a miénk...

Egaesz Homo 2009.07.01. 14:01:10

@derelyegrádi szellem: A magyarsággal épp ez a baj, hogy hajlamos belemenni afféle szittya gőzös baromságba ahelyett, hogy önkritikát gyakorolva tanulna.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 14:05:24

@laspalmas:

Az semmire se jó. Inkább csak kárt okoz, mert nem jönnek át vásárloni.

De pl Mo-n nagyon sok szlovák halat forgalmaznak. Egy alaposabb vizsgálat biztos találna benne olyat, ami "hibás". Aztán erre hivatkozva felfüggeszteni a behozatalt a helyzet tisztázásáig. Ez teljesen jogszerű, élelmiszerbiztosági okokra hivatkozva.

Már csak ülni kell telefon mellett, és várni a hívást. Aztán mondani oké, de akkor annyit kérnénk, hogy ezt meg ezt tessék már megtenni. Kaptunk valamit és csak annyit adtunk, hogy semmit, mert eddig is hozhatták a halat, meg ezután is hozhatják.

Ha nem jön a telcsi akkor fokozni. Cikkeket megjeltetni a német sajtóban, hogy szlovák hal bizony faszom tudja mivel szennyezett.

Meg a magyar sörgyárak egyik napról másikra felmondják a szlovák sörök forgalmazására gyártására vonatkozó licenc megállapodásokat. Mo-n annyi féle sört forgalmaznak igazából senkinek nem hiányozna a Zlaty Bazant. Vagy ha igen, két nap alatt túltenné magát rajta a magyar fogyasztó. Sörért senki nem megy át Szlovákiába, csak esetleg aki a határsávon lakik.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 14:08:49

@Egaesz Homo:

Ez egy nagy buta általánosítás. Kár volt érte.

Meg bizony hazugság is, mert akik itt 60 éve iránytják a külügyeket, azokra nem igazából illik rá a "szittya gőz". Gondolom ez bővebb kifejtésre, magyarázatra nem szorul.

Egaesz Homo 2009.07.01. 14:18:10

@derelyegrádi szellem: Sajnos meghatározó lett a köztudatban a magyar felsőbbrendűség.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 14:29:25

@Egaesz Homo:
muhahaha, szerintem a magyarnál komplexusosabb, önbizalomhiányosabb népet nem hord hátán a föld európai darabja:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 14:29:54

@Egaesz Homo:
muhahaha, szerintem a magyarnál komplexusosabb, önbizalomhiányosabb népet nem hord hátán a föld európai darabja:)

Kokas Gergely 2009.07.01. 14:50:10

Szlovákiának nagyobb hadserege van, mint nekünk

Redcap 2009.07.01. 15:02:36

@G3G3: ezt hol olvastad? A Honvédség kb kétszer akkora mint a szlovák hadsereg. Ez mindennel beleszámítva, de ha az állandó szolgálatban lévőket nézzük is majdnem másfélszer akkora.

Spielberg 2009.07.01. 15:03:28

csak behányok egyszer. a magyarok a világ barmai, ez nem káromlás, ez tény!

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.01. 15:07:11

@G3G3:

Kinem szarja le, a magyarok fizikailag sokkal erősebbek mint a szlovákok. És vadabbak is vagyunk. Egy magyar gyereket csak egy horvát tudna lepofozni, Mirko Cro Cop peldaul.

Hiszia Piszi 2009.07.01. 15:23:01

Mivel nem Budapesten élek,nem szoktam tüntetésekre járni.De ha idén tényleg idetolja Fico azt a retkes pofáját,komolyan meggondolom,hogy felmegyek tüntetni!

Kokas Gergely 2009.07.01. 15:23:24

@Redcap: Főben mérve igazad van, de minden más harci járműből több van nekik, és egy háborút nem a kiskatona nyeri meg.

Ezzel nem azt mondom, hogy Magyarország lenézendő, mert tudom, ha kell össze tud fogni ez a nemzet, hanem azt hogy, sikerült a szociknak a honvédelmet is leépíteni.

Egaesz Homo 2009.07.01. 15:32:38

@derelyegrádi szellem: Az alsóbb rétegek körében, akiknek semmi sem sikerül igen, ők hajlanak erre. Mert ezt mondják nekik, mivel ezt szeretnék hallani.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 15:43:11

@Egaesz Homo:

Azt most hagyjuk, hogy a:

"Sajnos meghatározó lett a köztudatban a magyar felsőbbrendűség."

meg a:

"Az alsóbb rétegek körében, akiknek semmi sem sikerül igen, ők hajlanak erre."

nem egészen ugyanaz, hogy finoman fogalmazzak.

A világ minden népének alsó rétege hajlik ilyenre. Kivétel nélkül. Ezek közül a magyar talán az egyik legkevésbé. Különösen az elmúlt ötven-hatvan évben. Az, hogy a felsőbbrendűség "meghatározó lenne a magyar köztudatban" az pedig - ne szépítsük - netto hazugság.

"Merjünk kicsik lenni". Ez a meghatározó a magyar köztudatban, amint ahogy arra Kovács Laci bácsi jól rá is érzett, amiben segítségére volt az a tény, hogy ő és pártja(I) ezt nyomatták régen is, és most is.

Plutonic 2009.07.01. 16:15:17

@Egaesz Homo: Be vagy rúgva?
Magyar felsőbbrendűség?
Csak azért nem röhögök, mert én is az vagyok.
Mármint magyar.
Ennek a népnek az egészséges önérzetét is legyalulták!
A többit meg nem írom le, inkább mindenki sípoljon....

nagyo78 2009.07.01. 16:19:55

Elképesztő beszari, meghunyászkodó, seggnyaló politikai elit. Akarattal nem írtam az egész nemzetre, de nem tudom igazam van-e. Olyan a politika, mint az emberek... SOHA nem lesznek megoldva a külhoni magyarok ilyen gondjai, ez a nép már nagyon régóta nem tud a sarkára állni.
2004.12.05 kapja be mindenki, akinek az inge.
Üdvözlet Vajdaságból.

Egaesz Homo 2009.07.01. 16:28:52

@derelyegrádi szellem: Szerintem ez a dolog változik, most már a "legyünk büszkék a semmire" jellemzőbb. A megtaposott réteg, akin átment a gőzhenger főleg a gerincén, az az értelmiség.

Egaesz Homo 2009.07.01. 16:31:29

@Plutonic: Az a baj, hogy az a legönérzetesebb akinek a legkevesebb oka van rá.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 16:32:36

@Egaesz Homo:

Ez sajnos - számomra - már értemezhetetlen is. Így elveszett beszélgetés fonala.

Nincs esetleg igaza a plutonicnak?

Nem "beszólásnak" szánom, jogod van hozzá, ha igen, máskor megbeszéljük.

Plutonic 2009.07.01. 16:36:39

@Egaesz Homo: ha lenne csak egy KICSI önérzet is, akkor itt már sokan menekülnének.
De én is azon lennék, hogy ne tudjanak!
Szóval a hsz-ed nagyon finoman szólva is elhamarkodott volt.
Csak nézz körül az országban és ne csak a médiát olvasd....

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 16:39:20

@Egaesz Homo:

Ez meg végképp. Pl. egy amerikainak mennyivel van több "oka" arra, hogy önérzetes legyen?

Mert ott a valódi, vidéki Amerikában (kisvárosok) a lakosság kimegy minden vasárnap templom után a főtérre, felvonják az amerikai lobogót, és eléneklik a himnuszukat (ott valami miatt nem számít ez "amerikaiskodásnak"): Neki erre miért van több oka?

f.m.j. 2009.07.01. 16:43:32

@Egaesz Homo:

Csak annyit mondok: nagyon nincs igazad. Így, érvek nélkül, hiszen te sem érvelsz, csak általánosítva szajkózod Bolgár Gyuri bácsi bölcsességeit (ne tagdd le, tegnap is mondta, hogy kicsik vagyunk)
Általánosítasz, igazságtalan is egy kicsinyég amit itt előadsz, pont ez a baj, hogy elvesztettük a nemzeti identitásunkat, akik még néhányan rugózunk ezen, mindenféle fasiszta házmesterek leszármazottainak vagyunk kikiáltva...
A Tótagyerek is megmondta, hogy ilyen nincsen, hogy magyar, meg nemzet, de pl. a Vona interjúban muszájnak érezte az a féltehetség, hogy megnevezze identitását, noha Vona nem kérdezte :):):)

Egaesz Homo 2009.07.01. 16:53:12

@fmj: Nem Bolgár György bölcsességeit idéztem, hanem Esterházy Péterét.

Egaesz Homo 2009.07.01. 16:55:57

Megyek iszom egy sört, ha gondoljátok este folytathatjuk, én szívesen venném.

f.m.j. 2009.07.01. 16:56:40

@Egaesz Homo:

Aha, ő is nagyon autentikusan a magyar érdekeket tartja szem elött :):):)

ehh... egykutyakölke

f.m.j. 2009.07.01. 16:58:56

@Egaesz Homo:

Egészségedre :)

Folytatni nem hiszem, hogy lenne értelme... annyira merőben más ahogy gondoljuk...

Plutonic 2009.07.01. 17:12:32

@fmj: Asszem nyugodt lélekkel csatlakozhatok. :)

f.m.j. 2009.07.01. 17:18:54

@Plutonic:

Már mihez, a sörözéshez, vagy a meddő vitához Egaesz Homoval? :)

kyncza 2009.07.01. 17:19:56

@Egaesz Homo: esterházy péternek a kurva anyját!!!

Leszarom mit mond!!! Leszarom a tótokat is, hogy mit gondolnak!

De ha idetolják a pofájukat, megismerik a magyarok Istenét!!!

És ha lenne MAGYAR külügyünk, akkor már rég helyre tettük volna a szlovákokat!!

K.Jani 2009.07.01. 17:23:11

azeurópai unióban, 2009-ben! úr isten. tisztára mint a harmincas évek.
hol vannak ilyenkor a magyar(?) pártok??? fidesz????

K.Jani 2009.07.01. 17:29:05

Nemes lovag-ősök fehér liliomán

tipródik a nemzet.

A csősz tolvaj, a bakter rabló, a bíró cinkos.

A különb nem viszi sokra, mert irigylik.

Ki-ki rántja lefelé a másikat - az országot együtt.

Lenézett népek mögött kullog a magyar!

A nemzet talpa alatt röpülő szőnyeggé válik a föld!


A rátarti úr napszámért kunyerál.

Már mindent elkótyavetyéltek.

Csak alantas szolgálatok maradtak,

égbekiáltó árulások.

Lesznek, kik alattomos ellenséggel

fújnak egy követ.

kyncza 2009.07.01. 18:11:42

Aki még nem látta esetleg esterhazy kampósorrú "művét"...de spiró, és kertész nagyszerű gondolatait is megismerhetjük

www.youtube.com/watch?v=_fNOPA7Z9F8

égáz homo, te nagyon vigyázz magadra.
Nagyon szívesen kirúgdosnálak az ország határán kívűlre...

Egaesz Homo 2009.07.01. 18:19:42

@kyncza: Igen szerinted Esterházy zsidó?
Kirugdosnál? Engem? Kemény fiú is vagy nem csak okos. Valójában egy korlátolt turbómagyar.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2009.07.01. 18:24:21

rá kell hagyni Homora csak egy provokátor egyszer úgy is megunja

Egaesz Homo 2009.07.01. 18:27:02

@derelye vágó: Én vagyok provokátor? Én kezdtem el személyeskedni? Én kezdtem el anyázni? Én kezdtem el zsidózni?

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 18:31:54

@kyncza:

nem kell ezt így. E. Homo még semmyilen érvet/tényt/bármit nem tudott állításai mellett fehozni, igaz erre kísérlete sem tett. Kizárólag frázisokat puffogtatott, azokból is a kevésbé barázdáltakat. Ez le is rajzolja a helyzet kiválóan, durváskodás nélkül is.

Egyébként szerintem annak, hogy Eszterházy zsidó-e, vagy sem, jelentősége nincs. Amít ír, annak van. A Hogyan gondozd a magyarodat című kis írása kiválóan jellemzi hozzáállását, meg sokminden mást is. Ha valaki ugyanilyet írt volna, csak mondjuk nem magyarral hanem pl cigánnyal vagy zsidóval, akkor Eszterházy meg a többiek vért hánytak volna felháborodásukban. Ennek van jelentősége, másnak nincs.

"Az esteleges vizelet foltokkal meg ne tőrődj, bazmeg!"

u.i. Különösen ha ilyen hamar felkapod a vizet. :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.01. 18:32:33

@kyncza: Ha tényleg gárdista vagy nem ártana, ha figyelnél a modorodra!
Nem kurvaanyázunk és kész, akkor szem ha Homó ostoba, akkor sem ha zsidó, akkor sem ha magyarellenes.

Egaesz Homo 2009.07.01. 18:35:20

@derelyegrádi szellem: Szívesen kifejtem, részleteiben is azt amit mondtam, csak el kellett mennem ezért nem volt időm érveket hozni az állításaim mellett.
Szóval ha megkérhetlek, mond el melyik fentebb írt állításomat indokoljam meg érvekkel.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 18:36:30

@Egaesz Homo:

nem vagy provokátor szerintem. Csak - egyelőre úgy tűnik - buta vagy. De ehhez jogod van.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 18:37:01

a Csallóköz színmagyar, dél-felvidék színmagyar, mi az istenért nem lehet visszacsatolni Magyarországhoz? hogy ne szenvedjenek azok akik még megmaradtak a szlovák fasiszták kitelepítése, népirtása után?
és aki azt mondja, hogy ez a szlovákoknak fájna, hát ..
hadd fájjon! ők lopátk el a földjeinket, népeinknek, és még nekünk kell a porban csúszni utánuk?!
hát nem!
szerbeknek is fáj koszovó!

az igazság az, h a geszti, hajós féle barmok hiába szeretik a holokasuztot emlegetni, a 2004. dec 5.-ei népszavazás "nem" propagálása mellett egy újabb holokausztot idéztek elő, egy olyan sebet, amit nem lehet begyógyítani.

Egaesz Homo 2009.07.01. 18:37:10

@derelyegrádi szellem: Ismerem Esterházy műveit, talán a legjobb mai magyar írónak tartom, persze ez szubjektív. De ne akarjátok megítélni a hozzáállását addig amíg nem olvastátok egy komolyabb művét sem.

kyncza 2009.07.01. 18:38:04

@TaTa86.: tényleg az vagyok, és nehogy már nekem kelljen csendben maradnom! Nem Nektek szólt, hanem az égáz homonak!!
Szólásszabadság van, vagy mi, ha én így reagálom le, akkor így reagálom le!
Te is úgy szólsz rá, ahogy akarsz, vagy nem akarsz!

Engem dühít ez az ember és ilyen szinten!

Ha kimoderálják, kimoderálják! Akkor is tudja meg, hogy az én véleményem röviden mi, és kész!

Egaesz Homo 2009.07.01. 18:41:06

"Szerintem ez a dolog változik, most már a "legyünk büszkék a semmire" jellemzőbb. A megtaposott réteg, akin átment a gőzhenger főleg a gerincén, az az értelmiség."

Kezdem ezzel, nos a lényegét tekintve a magyarság többsége, a gulyáskommunizmus alatt nagyon is kellemesen élt, ezáltal, mivel a magyarsága és a vallása sem volt igazából üldözve könnyen hozzá tudott idomulni azokhoz a langymeleg ideákhoz amiket az a rendszer sugallt, közvetített, átadott. Párhuzamot vonnék itt a burgenlandi magyarok között, akik magyarsága soha nem volt üldözve ennélfogva igen gyorsan el is vesztették az identitásukat, idomultak Ausztriához.

jozicsenko 2009.07.01. 18:41:36

hi all!

Laspalmas:

1526-tól kb 400 évig volt magyar főváros

a szlovákoknak kb 2390-ig kellene várniuk, hogy legyen történelmi alapjuk beszólni

addig meg sok idő van :-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 18:41:54

@Egaesz Homo: az anyja zsidó úgy tudom, de mindegy is ha magyargyalázó szövegeket ír, és a libsik pártján áll, keress rá: "kutya Esterházy".
" szuka magyart ne vegyél" - írja a pronobel díjas Eszterházi.
utoljára egy szdsz-es rendezvényen haknizott, ott találkoztam vele, majd leírom mit csinált, érdekes volt az is.
(mellesleg nagyon elkorcsosult ez az esterházy család, ahogy dessewffyre, habsburgra, is úgy erre is illik a régi mondásom: az arisztokratáink gyermekei mind magyarellenesek).

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 18:43:50

@tesz-vesz:

Erre speciel nem jó párhozam koszovó, mert az régen színtiszta szerb volt. Ott harcoltak érte a szerbek rigopoljén (Rigómező) Hunyadival karöltve a török ellen. Aztán az albánok túlszaprodták őket, és a végén szinte színalbán (96%) lett koszovó. Ők így vesztették el Koszovót. (meg úgy, hogy az USA-nak kellett ott egy hidfőállás, ami így meg is lett)

Egaesz Homo 2009.07.01. 18:44:11

@Egaesz Homo: Ennélfogva, ahogy már írtam, az értelmiség a klasszikus értelemben vett polgárság eltűnt illetve átalakult, ez a folyamat a rendszerváltás után látszik meg legjobban, hiszen most sem mondható el, hogy rendelkeznénk polgársággal, de facto középosztállyal.

Egaesz Homo 2009.07.01. 18:47:10

@tesz-vesz: Nem zsidó az anyja de mindegy. Mellesleg miért kell az arisztokraták -terminológiádat használva- magyargyalázását támadásnak venni ahelyett, hogy elgondolkoznánk rajta? Esetleg átgondolni azt, hogy nem feltétlenül a kokárdát éjjel nappal hordó mentés urak képviselik a magyarság érdekeit? Ezek a dolgok csupán külsőségek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 18:47:52

@derelyegrádi szellem: jó, de annyiban tökéletes hogy fáj nekik és kész, az hogy fáj senkit nem érdekel.
túlszaporulat? majd mi így veszítjük el először kelet-magyarországot, aztán az egészet.
nyugi, spiró ezt már megírta regényben: a cigányoké lesz ez az ország. spiró szereti trianont előidézni hát ilyen libsi ő.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 18:48:36

@Egaesz Homo:

Barátom én eszterházyt már 20 éve olvastam.(Fuharosok, Kis Magyar Pornográfia, 12 hattyúk), nekem nem kell bemutatni írásműveit. Valamikor ő együtt indult szegény Hajnóczyval, meg Bólya Péterrel. Hajnóczy írásai ma is kedvenceim között vannak. Ez Eszterházy estében már nem igen van így.

Egaesz Homo 2009.07.01. 18:49:37

@derelyegrádi szellem: Akkor fölösleges magadra venned amit írtam.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 18:55:53

@Egaesz Homo:

Ebben van némi igazság, de ez melyik állításodat hivatott alátámasztani, mert én ilyet kohéziót nem találtam.

Esteleg ezt:

"Az a baj, hogy az a legönérzetesebb akinek a legkevesebb oka van rá."

Vagy ezt:

"Az a baj, hogy az a legönérzetesebb akinek a legkevesebb oka van rá."

Talán ezeket:

"Sajnos meghatározó lett a köztudatban a magyar felsőbbrendűség."

"Az alsóbb rétegek körében, akiknek semmi sem sikerül igen, ők hajlanak erre."

Melyiket?

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 18:57:50

@Egaesz Homo:

Mivel nekem volt címezve, kénytelen voltam. Meg a "hozzáállását" is én írtam.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 19:02:48

@Egaesz Homo: nem sydou az anyja, ezt csak mondod, vagy bizonyítani is tudod?
látom nehéz a fejed hát majd felfrissítem:

1991. szeptember 9. hétfő

(...) Este bejött hozzám a fehérházba Kiss Irén (írónő, Filó Kati barátnője) és letett az asztalomra egy csomó újságcikket. Különböző magyargyalázó írásokat gyűjtött egy csokorba. Ajánlotta, hogy csináljunk valami bíróság-félét ezeknek a gyalázkodóknak a kipellengérezésére. Tényleg felháborító! R. Székely Julianna, Gádor Iván, Eszterházy Péter... mint akiknek teljesen elment az esze úgy és olyanokat írnak!
Azt is javasolta K. Irén, hogy hirdessük meg ezeknek a magyarságot sértő írásoknak, nyilatkozatoknak... stb. a gyűjtését. Nagyon tetszik az ötlet! Beszélek néhány belevaló képviselőtársammal, hátha szervezeti formát is lehetne adni ennek az ötletnek a megvalósítására. (...)

de hadd idézzünk esterházy barátoddtól, mert ő eg yjó író, ugye? azt írod a legjobb:
"Latinul ugat, magyarázza az állatkereskedő.
És németül harap, teszi hozzá.
Olaszul tud?
Si, Maestro, olaszul a farkát csóválja.
És magyarul mit csinál?
Magyarul rág.
Hogyan szarik?, kérdezem, mert nem csak tisztelem a részletek hatalmát, de tettem is egyet s mást avégett, hogy a rész egésznek tűnjön, s az egész viszont résznek, egyébként, akinek inge, nyugodtan vegye magára, aztán majd Forgács Zsuzsa úgyis letépi róla.
A kutya hatalmasakat szarik, de célirányos idomítás esetén a szomszédban csinálja, így a kereskedő, ki egyre antipatikusabb.
Ó nem, horribile dictu, mi a szomszédba nem szarunk, tiltakozom kelletlenül.
A száz darab kutyaszarszedő zacskó grátisz.
Tolvaj, zöld gyöpünkön settenkedő ellenforradalmár?."

van még:

Esterházy Péter

Így gondozd a magyarodat
- A magyar géniusznak két archetípusa van. A bartók és a puskás. A bartók sovány, a puskás kövér.
- A magyarod élete lokális, szerelme globális. Mit akar ezekkel a magyarokkal? Was für ein magyar?
- A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk.
- Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése és Trianon után túrónak használhatjuk…
- A magyar emlõs. Egy magyar nem csinál nyarat.
- A magyar a sötét, ahová Európa ugrik.
- A magyar az új nincs. Az új semmi. Az árnyék.
- Ki tartson magyart? Kezdõ magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.
- Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre!
- A sárgamagyar… a tágasság érzetét kelti. A narancsmagyar….mámoros. A vörösmagyar….meleg. A jómagyarember…. az már a járásáról megismerszik. Mint komor bikáé. Levegõt minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos.
- A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.
- Olcsó magyarnak híg a leve!"

bluebox.blogter.hu/235049/nemzet_gyalazas

tudod ez a baj veletek, nem elhatárolódtok, hanem megvéditek,dicséritek, Petri verse is "miylen jó, mert tanulhatunk belőle mi keresztények" ugye? meg egyébként is szenzáció vers, ugye? mellesleg "egy ejrópai minőségű költő ugye? de hadd mondjak valamit! a keresztényellenesség és a magyargyűlölet ugyanakkora bűn, mint az antiszemitizmus. de ti ezt nem értitek, egy rakás szdsz-es zsidó kesereg azon, hogy "hát nem értjük miért van antiszmitizmus, pedig mi ártatlanok vagyunk, és minket mindenki csak bááánt" egy rakás SZDSZ-ES zsidó, és nem értik, én szoktam gondolkodni azon h ezek a libsik tényleg iylen hülyék-e, vagy tettetik, avagy beteg emberek, de szerintem mind egyszerre.

ha már ennyire kultúrabarát vagy, hát küldöm neked szeretettel:
kkbk.blog.hu/2009/06/23/b_m_a_verzsido#more1203730

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 19:04:10

@Egaesz Homo: "Csendben vagy hangosan írtsd a magyarodat a következő képpen: vedd el az egészségügyi ellátásukat, oktatásuk színvonalát, munkahelyeiket, megélhetésüket, nyugalmukat, reményeiket. Magyarjaid cégeit tedd tönkre, adóztasd agyon őket, csöd hullámmal és gazdasági ellehetetlenítéssel tedd tönkre magyarjaid cégeit. A legfontosabb, hogy magyarjaid államát tedd tönkre! Leginkább eladósítással. Magyarjaid NYERESÉGES állami cégeit (Reptér, MÁV Cargó) ne hagyd meg magyarjaid kezében! Ne engedd hogy nyereséget termeljen magyarjaidnak! Kotyavetyéld el külföldieknek vagy saját magadnak magánkezedbe. Magyarjaidat vágd vissza!
.
Hogyan írtsd hangossan magyarjaidat? A rádió udvarán hátrakötött kézzel térdepeltesd a magyarodat. A hátrakötött térdepeltetett nők nemiszervét bátran és szakszerűen ütlegeld! Magyarodat ha hatalmad ellen tüntetni mer, verd és lődd! Fogdába bűn nélkül fogvatartsd és ha már fogdában van, akkor verd a magyarodat! Majd az intézkedésre légy büszke! Tüntesd ki azt aki ezt művelte magyarjaiddal, adj a pribékednek jutalom pénzt! Mindegyik pribékedet nevezd bátornak és szakszerűnek! És ha pribékednek szopatni támad kedve a Kálvin tér környékén, hát büntetlenül engedd leszopatni a szuka magyart! Így uralkodj magyarjaidon."

esterházy

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 19:05:14

@Egaesz Homo:

De az. Csak ennek semmi jelentősége nincs. Lehetne Radnóti. De nem az. Nagyon nem. Pedig Radnóti megaláztatást és halált kapott végül ettől az országtól, Eszterházy pénzt, megbecsülést, korlátlan publikálási lehetőséget, és Kossuth díjat.

Elő fogod vezetni a beígért érveket, megokolást, vagy ikább hagyjuk?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 19:14:10

egyébként szeretnek minket a szlovákok
www.magyarellenesek.info/?p=205

+ volt a youtubon egy videó ahol megkérdezik az átlag szlovákot h mi a véleménye a magyarokról, az is "kedves" volt

kyncza 2009.07.01. 19:15:19

@tesz-vesz: "..."Csendben vagy hangosan írtsd a magyarodat a következő képpen: vedd el az egészségügyi ellátásukat, oktatásuk színvonalát, munkahelyeiket, megélhetésük..."

ez nekem új!! ez mi??

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 19:24:32

@K.Jani:
"Balsors zörget Felvidéken
otthont lel a szép megyében.
Őrültek járják táncukat,
őrültek adják hangjukat.
És mi tűrjük kripliként a sértést...."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 19:26:13

@kyncza: ezt nem biztos h ester írta, csak a posztíró beleképzelte magát a helyzetébe, nem tom, gyorsan másoltam be félszemmel, most a Hegy gyomrában-t nézem.

Geza 2009.07.01. 19:36:38

@kyncza:
Kyncza!
En mar vegigjartam ezt, amin te most ragod magad keresztul, ugyhogy hadd mondjak par gondolatot, hatha megtakaritasz vele egy kis idot magadnak:

- Ez a homo azert tud teged idegesiteni, sertegetni, mert vannak dolgok, amik a te szemedben ertekesek, jelentenek valamit, amikre erzekeny vagy, es zavar, duhit, faj, ha valaki ezeket gyalazza, akar kozvetlenul, akar kozvetetten.
- Termeszetesen ezt tartosan elviselni ep esszel nem lehet, valamit kell tenni a helyzet megszuntetesere, mert ez olyan, mint tuske az ember talpaban.
- Egy halozatos forumon vagyunk, fizikailag nem tudsz artani sem ennek a homoferegnek, sem a hitsorsosainak. Ha erre lenne mod, akkor mar nem elne, ugyanis huzta mar fel az agyat par olyan embernek rajtad kivul is, akik szinten reggeli torna elotti bemelegites gyanant bontanak karajra fele annyiert, amennyit ide frocsognie sikerult.
- Vissza nem tudod sertegetni, mert amig a te szemedben vannak rajtad tulmutato ertekek, addig oelotte semmi sem ertek, nem tisztel semmit, nem tartozik sehova, nincs ertekrendje, celja, iranya, elvei, semmi. Egy nagy erkolcsi uresseg, ami az ehsegen es esetleg a kangorcson kivul semmi belso eredetu dolgot nem erez, legfeljebb irigy neha azokra, akik akkor sem erzik foloslegesnek magukat, ha netan magukra maradnak par orara es senki sem figyel rajuk.

Ezek utan harom lehetoseged van:
- Itt hagyod a forumot. Ezt o nagyon szeretne ('majer vagyok, eluldoztem az egyik fonaczit'), en viszont kevesbe. Egyreszt mert jokat irsz, masreszt meg mert homoferegeknek es tarsainak minden egyes nem veluk foglalkozo irasod olyan, mint ha gregorian korust kene hallgatniuk.
- Tovabbra is turod a mocskolodast. Erre pl. Szellem kepes, (hogy hogyan, azt nem tudom,) hogy aztan alkalomadtan visszaadja kamatostol, de ahogy latom, teged nem ebbol a fabol faragtak.
- A nevem mellett talalsz egy hivatkozast arrol, hogy hogyan szurheted ki magadnak a forumbol az egyes, altalad erdeklodesre meltatlannak talalt emberek irasait. En ezt teszem, azaz most pl. nem tudom (es nem is erdekel), hogy mit irt a homofereg, amivel ennyire felhuzta az agyadat.

Sakkozd vegig te is, de en ennel jobb megoldast nem talaltam.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 19:45:20

@Geza:

Igen, a kyncza nem tűnik egy tipikus második szándékos játékosnak. Nála elég hamar felmegy pumpa, én kivárom.

kyncza 2009.07.01. 19:49:50

@Geza: :)

Már megnyugodtam, és köszi a tanácsokat, tudom, hogy nem kellene felhúznom magam, de hirtelen haragú vagyok.

Mindennél jobban szeretem Magyarországot, büszke vagyok magyarnak lenni, soha nem tagadtam, és soha nem tagadnám meg. Ha kell, bármikor az első sorban mennék háborúba, még ha esélytelen is lenne. Ezért is jelentkeztem a gárdába.
Sok okos kérdezi, h miért játszunk katonásdit, miért nem megyünk rendőrnek, katonának...katonának? Hogy afganisztánba küldjenek idegen érdekek miatt, vagy rendőrként tűrjem a kisebbség megalázását felém, vagy magyar felé? Netalán forduljak tüntetéskor szembe velük? Soha!!

És nem tűröm, hogy holmi jött-ment, idióta libsi, stb sértegesse. Bár, ahogy írod, feleslegesen hergelem magam, mert megcsapni nem tudom. Még...

Köszönöm!

Egaesz Homo 2009.07.01. 20:05:38

@tesz-vesz: A Harmonia Caelestisben írja, azt hiszem protestáns az édesanyja vagy valamilyen református.
@Geza: Nincs igazad, bár leférgezel, tekintsünk el ettől, nem örülnék annak abszolút ha el kéne mennie innen kyncza-nak, ha valaki véleményt ír, akár milyet, az jó, abban az esetben ha nem személyeskedik, illetve kulturált formában fogalmaz és alapvetően képes arra, hogy úriemberhez méltóan viselkedjen.

Egaesz Homo 2009.07.01. 20:10:25

@derelyegrádi szellem: Igen, indokoltam már az egyik állításomat, csak nem akarod figyelembe venni. De akkor kezdjük azokkal amikre te mutattál rá:

"Az a baj, hogy az a legönérzetesebb akinek a legkevesebb oka van rá."

Nos, itt elsősorban a hőzöngőkre gondolok, akik saját életük sajnálatos sikertelenségét másokra vetítik, politikusokra, pártokra, népcsoportokra, nyilván nem tagadom, hogy az elmúlt évek politikáját van is miért okolni azonban nem tudom elfogadni, azokat az érvelőket, akik folyton másra hárítják a felelősséget. Az ilyen emberek, sok esetben válnak "mélymagyarrá" és akarják megmagyarázni az irodalmat, közéletet, történelmet, vallást. Mások viszont akik többet tesznek az országért, ők nem magyarkodnak pedig a szívükben ők is szeretik a hazájukat, csupán nem kívánnak ezzel tollaskodni.

kyncza 2009.07.01. 20:10:38

@Egaesz Homo: mondja ezt az, aki úgy kezdte, hogy prosztó szar...

A megjegyzésem esterhazy-ra nem téged érintett személyesen, nem?

Egaesz Homo 2009.07.01. 20:14:19

"Az alsóbb rétegek körében, akiknek semmi sem sikerül igen, ők hajlanak erre."

Azok a -többnyire fiatalok- akik nem igazán képesek a hagyományos módon kitűnni a szürke tömegből, azáltal, hogy követik ezt a divatot. Mert bizony ez divat, hisz a magyarság alapvető kérdéseit nem fogja tudni megmagyarázni egy harcias tizenéves, hiába állítja azt, hogy ő a legnagyobb magyar etc. ettől még, mivel csak dumál, nem fogja a hazáját szolgálni, ahelyett, hogy olyan alkotó munkát végezne amivel hasznára lehetne az országának. Ezért írtam feljebb valahol, hogy az, hogy valakinek nagyobb a kokárdája nem jelenti azt, hogy ő ettől nagyobb vagy jobb magyar is.

belzebubó 2009.07.01. 20:15:46

@Egaesz Homo: a felesége zsidó. Tudod, le is irja, mi a véleménye a magyar szukáról...

Egaesz Homo 2009.07.01. 20:19:22

"Sajnos meghatározó lett a köztudatban a magyar felsőbbrendűség."

Nos, ez elég szerencsétlen fogalmazás, elmondom mire gondoltam.
Arra a sajnálatos tényre, hogy sajnos egyre elfogadottabb -táptalajra talál- szidni gyakorlatilag az összes európai nemzetet, mert a szerencsétlen történelmünk folytán, mi magyarok jogot érzünk erre, ideákat gyártunk a tulajdonképpeni idegengyűlöletünkre, ahelyett, hogy igyekeznénk tanulni és nem úgy viselkedni mint ha mi lennénk a legfontosabbak Európában.

Egaesz Homo 2009.07.01. 20:21:59

@belzebubó: A modern irodalmat elég nagy hülyeség szó szerint értelmezni ezáltal persze könnyű kijátszani az egyszerű emberek ellen.

belzebubó 2009.07.01. 20:22:28

"Eszterházy pénzt, megbecsülést, korlátlan publikálási lehetőséget, és Kossuth díjat."-és mégis állandóan Lübeckben eszi a fene és a thomasmanni levegőtől tisztul az elméje. Ketésznek a berlinitől.

belzebubó 2009.07.01. 20:27:18

@Egaesz Homo: az "Igy gondozd a magyarodat" c. "művét" hogyan lehetne nem szó szerint értelmezni. Nem egy magasröptű rádiójáték volt...

picur3ka 2009.07.01. 20:29:55

Ezek az idezetek - en nem olvastam az egeszet - igy ahogy vannak, ugyanazt mondjak, mint mi itt sokan: vitriolos, keseru, kritikus leirasa a helyzetnek, fajo ironiaval: EU, kormany, vilagpolitika, hogy rugjunk a magyarba. Semmi magyarellenesseget en ezekben nem latok, pont az ellenkezojet.

Nem 17 hattyuk annak a konyvnek a cime? Remek:

"Megmostanak, kisepertenek, egy ver a pinam." /Bocs, ha az idezet pontatlan/

Majd ebbe is valami okostojas belemagyarazza, hogy abortusz-parti, nem? A feltucat gyerekevel.
Az is remek, ahol a no panaszkodik a szulesrol, mikor negyedszerre terhes.

" Jo, akkor ezt megszulom majd en."

kyncza 2009.07.01. 20:30:53

@Egaesz Homo: idegengyűlölet???

spíró, kertész, esetrhazy nyílvánosan ócsárolja, leszólja, szidja a magyart!!

Szted ezt franciaorszgában megtehetné pl. a franciákkal?

De ezek szerint én értem félre e nagyszerű művészek írásait!! mert a szarmagyart ők nem úgy értik, meg a magyartartást se, trianon utáni túró-magyarokat se!

Ők se értsék félre a szappan a zsidó lábbelikben művemet...

Egaesz Homo 2009.07.01. 20:32:12

@belzebubó: Egyet értek picurkával, ez keserű önirónia, hisz ha Esterházy a magyarságot ostorozza, önmagát is ostorozza.

Egaesz Homo 2009.07.01. 20:36:50

@kyncza: Mondom, ez önirónia, minek írna valaki a magyar nagyságról ha egyszer (jelenleg!) nincs magyar nagyság.

belzebubó 2009.07.01. 20:37:29

@picur3ka (vergodik, mint az mszp: EU? Kormány? Ezt 1990-ben irta a Rádióba!

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 20:39:47

@Egaesz Homo:

Lenne egy-két kérdés. Az állítás és az annak megyarázatául adottak milyen összefüggésben állnak? Így különösen:

Az önérzet (ez egyébként egész más szövegkönyzetben hangzott el tőled akkor) mennyiben függ össze a az állított saját sikertelenség másokra vetítésével, vagy azért mások okolásával. Ezt a jelenséget ugyanis nem önérzetességnek hívjuk. Különösen nem nemzeti önérzetességnek. Nincs se nyelvtani, se logikai kapcsolat a két dolog között. Még akkor se, a magyarázatban leírtak létező jelenségek. Igaz nem csak Mo-n, hanem bárhol máshol is, ahol emberek élnek.

Mi az a "magyarkodás"? Látezik-e olyan, hogy amerikaiskodás? Vagy angoloskodás? Ezt azárt kérdem, mert az utóbbaikat soha életemben nem hallottam.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.01. 20:44:35

@kyncza: Rendben van, rendben van.
Csak arra akarok kilyukadni, hogy ne etesd a trollt.

Egaesz Homo 2009.07.01. 20:46:35

@derelyegrádi szellem: "Az ember saját értékének tudata s az ebből fakadó határozottsága." Ne legyen önérzetes senki, úgy, hogy nem tett le semmit az adott ügyért ami okán az ő önérzete teret nyer. Ez abból fakad, hogy ő (saját értékességének téves tudatában) jogot formál arra, hogy önmagát mások fölé helyezze.

Magyarkodás, a hőzöngés szinonimája megbolondítva nemzeti indulatokkal.

Egaesz Homo 2009.07.01. 20:47:31

@TaTa86.: Miért vagyok troll? Mert kifejtem a véleményemet ami adott esetben ellentétes a tieddel?

picur3ka 2009.07.01. 20:48:41

@Egaesz Homo:

Ez nagyon gyenge volt, sot. Eleve feltetelezni, hogyaz, aki mas velemenyen van, nem tudja, mirol beszel, hm, ez nem erv.

@derelyegrádi szellem:

Itten en Szellem, azt sejtem, hogy a szerzo allaspontja:

zaszlot lengeto futball-huligan = utcai csocselek = onerzetes = naci felsobbrendusegi = magyar = muveletlen falusi (gulyaskommunista maradek)

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 20:49:07

@Egaesz Homo:

"Azok a -többnyire fiatalok- akik nem igazán képesek a hagyományos módon kitűnni a szürke tömegből, azáltal, hogy követik ezt a divatot."

Ők mitől "alsóbb néprétegek"? Anyagi iskolázottsági, vagy egyéb okokból? Vagy pusztán azárt fiatalok, vagy azért mert mert "mélymagyarok" ahogy írod? Mert ha legutóbbi akkor, inkább bizony neked kéne sürgősen elgondolkodni azon, hogy ki képzeli magát felsőbbrendűnek és miért.

"Mert bizony ez divat, hisz a magyarság alapvető kérdéseit nem fogja tudni megmagyarázni egy harcias tizenéves, hiába állítja azt, hogy ő a legnagyobb magyar etc."

Én meg azt látom hoyg nem divat. De ez mpst tök midnegy, a lényeg az, hogy midnezek nem szükségesek a hazaszeretethez. Az lehet sajátja az akadémikustól a írástudatlanig bárkinek.

"hogy olyan alkotó munkát végezne amivel hasznára lehetne az országának."

Ezt ki dönti el, Eszterházy vagy te? Én alkotó munkának tartom a kapálást is, meg az írást is. Csak az ne gyalázatos, vagy gyalázat legyen. E.P. az utóbbi 20 évben a az utóbbi kategória.

"Ezért írtam feljebb valahol, hogy az, hogy valakinek nagyobb a kokárdája nem jelenti azt, hogy ő ettől nagyobb vagy jobb magyar is."

Ez így van, ennek élő példája Megyo, aki azt sem tudta melyik oldalra kell kitűzni (jobboldalra tűzte), így aztán már mindegy is hogy kitűzte vagy sem. Mert pózból tette.

picur3ka 2009.07.01. 20:55:28

@belzebubó:

Megvan az egesz valahol a neten? Vagy ennyi az egesz? Mert egy reszbol nehez itelni.

A magyarokba rugas Trianon korul mar legalabb elkezdodott, az EU kezdeti gazdasagi egyuttmukodesi alapjai, mint te is tudod, nem tegnapiak. Irhattam volna, Europa, Amerika, oroszok, az egesz kib&szott vilag...Ez egy regi jatek.

Egaesz Homo 2009.07.01. 20:56:59

@derelyegrádi szellem: Társadalmi helyzetük alapján, ez nem jelenti azt, hogy ők emberileg szarok, csak azt, hogy ők oda tartoznak, természetesen nem életük végééig.

"Én meg azt látom hoyg nem divat. De ez mpst tök midnegy, a lényeg az, hogy midnezek nem szükségesek a hazaszeretethez. Az lehet sajátja az akadémikustól a írástudatlanig bárkinek."

Ezt elfogadom.

"Ezt ki dönti el, Eszterházy vagy te? Én alkotó munkának tartom a kapálást is, meg az írást is. Csak az ne gyalázatos, vagy gyalázat legyen. E.P. az utóbbi 20 évben a az utóbbi kategória."

Bizony a munka építi az országot, aki tesz is érte bármilyen formában az tiszteletet érdemel. Aki csak dumál az országról de közben nem tesz érte, na ezt ítélem el. (tenni érte=kapál, ír etc.)

Egaesz Homo 2009.07.01. 20:58:39

zaszlot lengeto futball-huligan = utcai csocselek = onerzetes = naci
felsobbrendusegi = magyar = muveletlen falusi (gulyaskommunista maradek)

Ez baromság, nem így gondolom. Ne egyszerűsíts le egy bonyolult kérdést. Sokkal komplettebb ez annál.

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:00:55

"Én meg azt látom hoyg nem divat. De ez mpst tök midnegy, a lényeg az, hogy midnezek nem szükségesek a hazaszeretethez. Az lehet sajátja az akadémikustól a írástudatlanig bárkinek."

"Ezt elfogadom."

Kiegészítem, hogy nem arra gondolta,, hogy a hazaszeretet csak kiváltságosoké, hanem azt, hogy sokan a környezet hatására (haverok például) követi ezt a fajta viselkedést.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 21:02:22

@Egaesz Homo:

"Arra a sajnálatos tényre, hogy sajnos egyre elfogadottabb -táptalajra talál- szidni gyakorlatilag az összes európai nemzetet, mert a szerencsétlen történelmünk folytán, mi magyarok jogot érzünk erre, ideákat gyártunk a tulajdonképpeni idegengyűlöletünkre, ahelyett, hogy igyekeznénk tanulni és nem úgy viselkedni mint ha mi lennénk a legfontosabbak Európában"

Emmeg - úgy ahogy van - nem igaz. Nem viselkedünk úgy, csak azt szertnénk, hogy pl emberszámba vegyenek minket is. Páldául Szlovákiánál maradva, szeretnénk ha a Benes dekrétumokat kiradíroznák, hatálytalanítanák, mert abban mi magyarok bűnös törvényen kívüliek vagyunk, pusztán így faji alapon. Náci módra.

Szertnénk ha magyarok is kapnának autonómiaát, mint dél-tiroliak stb. Az csak nekik jár, nekünk miért nem? Mi nem hoyg autonómiát nem kapunk, hanme lassan Szlovákiában a nyelvünket sem használhatjuk baszod.

Meg nézzük a lisszaboni szerződést is, mi magyarok annyira szeretjük fontosságunkat hangsúlyozni, hogy olvasás nékül ratifikáltuk. Szemben a magukat meghúzó írekkel, akik nemhogy olvasás nélkül, hanem sehogy.

Meg sorolhatnám, de nincs idő rá.

Meg kéne egy két ténnyel barátkoznod, amielőtt ilyen súlyos kérdésben megnyilvánulsz, ráadsul yilan katagórikusan Röviden: nem csak Eszterházyt kéne olvasni. Egy teljesen hiányos, mozaikszerű ismerteid vanna e témában, így azt hiszem inkább te vagy a divat által megvezetett nem a "mélymagyarok."

De ezen lehet javítani, sokat kell olvasni és gondolkodni.

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:09:05

@derelyegrádi szellem: Azért, hogy egyenlően bánjanak velünk, egyenlően is kéne teljesíteni, vagy legalább ezt hazudni.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.01. 21:09:16

@tesz-vesz:

Ez az írás nekem inkább keserű öniróniának tűnik, mintsem magyarellenességnek...

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:21:47

@derelyegrádi szellem: Ha neked még nem tűnt volna fel, Magyarország egy kibaszott gyenge és kb. jelentéktelen ország, akinek semmi mozgástere nincsen, egyszerűen nem hiszem el, hogy te a hatalmas és egész műveltségeddel nem bírod észrevenni, hogy nincs erre lehetőség. Egyszerűen be van kerítve, nincs testvér vagy baráti nép, nincs ipar, nincsenek ásványkincsek, és, hogy a poén teljes legyen még kevesen is vagyunk. Az a nagy baj, hogy tetszik-nem tetszik, de szarok vagyunk. Az európaiak meg pont leszarják az 1000 éves múltunkat, meg azt, hogy nekünk alanyi (alany=nemzet) jogon járjon bármi. Igazságosság? A politikában? Még akkor sem lennének igazságosak ha nem vesztünk el (nem harcolunk a vesztesek oldalán mielőtt belekötsz) két világháborút.

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:23:49

Ehhez hozzájön a totális mértékű erkölcsi és morális összeomlás, továbbá az, hogy a múlt században 2 birodalom omlott össze a fejünk felett, előtte meg még egy.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 21:29:11

A maygar és a szlovák között az a különbség, hogy a szlovákok nem gondolkodnak úgy mint az ilyeb egész homók. Ezért összezárnak ilyen esetben és le is gyalulnak minket. Mo. azért tart itt mert homo, meg a hozzá hasonlóak mindig elbaszták a lehetőségeinket, vagy simán elárulták az országot...

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:30:44

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Persze, megint más, az igaz magyarok soha nem hibásak csak az ilyen magamfajta hazaáruló gecik. Miattunk van minden.

picur3ka 2009.07.01. 21:32:30

@Egaesz Homo:

Az jo, ha nem, de egy kicsit igy jott le. Nem en egyszerusitek, valoszinu, komplexet akartal mondani.

"legyünk büszkék a semmire"

Na ezzel is, peldaul, nagyon sok baj van, belefaradnek, mire mindet komolyan korbejarnam.

Az emberi jogok alapjan a nemzetek egyenlosege fuggetlen attol, hogy mit tettek vagy tesznek. Elgondolkodtal valaha is, hogy mire buszke egy cigany, mert hatalmas buszkesegeik vannak am? Vagy egy szlovak, roman es igy tovabb?

Na, Mo mellesleg sokat tett, ha te errol nem tudsz, az komoly hianyossag.

Nemzeti buszkeseg es onerdek elso szamu kezelese nelkul, tonkremegy egy orszag, ez folyik most. Es meg sok mas megjegyzesem lenne.

Ezen vitaban, meg kell allapitanom, hogy bar ajnarozod, sajnos nem erted EP, ez a benyomasom.

picur3ka 2009.07.01. 21:34:44

@Egaesz Homo:

Ha valaki, O fog harcolni erte, felesleges mindenkit megvetni, sot, karos.

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:35:06

@picur3ka (vergodik, mint az mszp: Nem a magyarságra írtam, hogy legyen büszke a semmire, hanem egyénekre, akik nem tesznek semmit mégis verik a mellüket.
A nemzetek között pedig nincsen egyenlőség.

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:36:58

@picur3ka (vergodik, mint az mszp: Nem csak már bosszantó az, hogy én értelmesen válaszolok, nem személyeskedem, ezzel szemben a nekem célzott kommentek jó része, a személyemet sértegeti.

picur3ka 2009.07.01. 21:37:11

@kyncza:

Csigaver, uram, csigaver. Meg nem is tudjuk, hogy ellenseg-e. Tobb higgadsagot, kerem.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 21:37:52

@Egaesz Homo: Hiába lejáratott szó az igaz maygar, meg a hazafi, de a szó jelentése már prejudikál, azaz nem árulja el az osrszágot.

A hasonlóan gondolkodók nem álltak be Tomori mögé Mohácsnál, stb.

Kurvára nem vágod, hogy egy nemzetnek össze kell tartania. Ott nincs liberalizmus, hogy jajj szegény törökök, hát joguk van terjeszkedni, vagy jajj szegény kisantant joguk van szétcibálni minket...vagy a hasonók mondják azt, hogy Trianon, meg a nagy Mo. térkép a történelem szemétdombjára való...

Egy Szlovák soha nem adná fel a harcot, ha igazságtalan döntés érné az országát, de a hozzád hasonlók meg azt ágálják, hogy bele kell törődni.

Kiváncsi lennék, ha valaki nekem itélné az előszobádat, meg a fürdőszobádat aztán elkezdeném megszabni, mikor ki jöhet be, meg mehet ki, meg én osztom be a kakilást, mennyire lennél megértő...

mind2 (törölt) 2009.07.01. 21:40:35

@Egaesz Homo: ......ahelyett, hogy igyekeznénk tanulni és nem úgy viselkedni mint ha mi lennénk a legfontosabbak Európában" - írod.
Nem Európa számára kell bebizonyítanunk, hogy mi vagyunk a legfontosabbak, hanem : m a g u n k n a k.Magunknak legyünk a legfontosabbak.
1.
Legyen önérzetünk - egészséges, nem túlzó
2.
Legyünk büszkék : arra amire más nemzetek is büszkék, a vesztes csaták helyett a győztesekre
3.
Fejlesszünk oktatást, gondozzuk és tartsuk itthon a tehetségeket, mi szívjunk el agyakat, és ne innen szívják el őket.
4.
Rázzuk gatyába a gazdaságot, védjük a nemzeti kincseinket, értékeinket, fejlesszük a haderőt, és végre egyenes gerinccel tárgyaljunk a szomszédokkal.
5.
Amilyen mértékben lehet, szarjuk le, hogy mi az ami illik egy sereg kérdésben, a finnyás Nyugat úgyis kettős játszmát játszik velünk. Mi fasiszták és nácik vagyunk, ők fizetnek a berlini cigányoknak, hogy azok húzzanak haza.

" Egyszerűen be van kerítve, nincs testvér vagy baráti nép, nincs ipar, nincsenek ásványkincsek, és, hogy a poén teljes legyen még kevesen is vagyunk. Az a nagy baj, hogy tetszik-nem tetszik, de szarok vagyunk. "
A horvátoknak sincs testvérük, mert se a szerbek, se a szlovének, se a montenegróiak, se a bosnyákok nem azok. Mégis büszke nép, és helyén van az esze. És sokan sincsenek. Egy horvát a "szarok vagyunk " mondatrészedért a beledet kitaposná.
Ásványkincs ? Lehet nincsenek arany és gyémántbányáink, de azt nem is lehet meginni- enni.
A vizet és a termőföld adta kincseket viszont igen.
Nem tudom eldönteni rólad, hogy a depressziód, a cinizmusod, vagy a magányod nagyobb -e már ne haragudj :(

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:43:37

@mind2: A fenti pontokban igazad van.
Horvátország pedig nem hiszem, hogy jó cél lenne nekünk.

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:44:43

@mind2: Másrészről a horvátok nincsenek annyira lokalizálva mint mi, van tengerpartjuk, és óriási a turizmusból befolyó pénz.

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:46:58

"Egy horvát a "szarok vagyunk " mondatrészedért a beledet kitaposná."

Nem a magyar nép és a magyar emberek szarok, emberi mivoltukban hanem az ország és annak helyzete.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 21:48:32

Ja igen és az értelmiséget hiányolod. A mi országukat mindig is az értelmiség árulta el, a hallgatásával, a megalkuvásával, a pökkhendiségével, a szemlesütő hozzáállásával...

Az a magyar értelmiség, akinek a kezében lenne annyi erő, hogy fordítson a dolgok menetén, az vagy odadörgölőzik a saját túlélésért, vagy hallgat.

Vagy olyan, mint a Heti-Hetes stábja, az Index ujságírói, vagy mondjuk Vágó István...

A fenti felsorolást nézve, pedig még mindig jobb, ha nekem csak Fábry maradt mondjuk..., még mindig többet ér bármelyiknél, bármennyire is lesüllyedt már. Mert azért süllyedt le, mert látszik rajta, hogy szétveti a düh a tehetetlenségtől. Úgy mind az ide kommenetlők nagyrészét...

akik majd elfáraduk, majd inkább morgunk és beállunk a sorba, hogy a családot építsük satöbbi...és ilyen törtető geczik, mint Eörsu, Drazsé, Veress, Gyurcsány pedig kihasználják ezt...

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:51:58

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Ezt írtam én is, az értelmiség gerincén gázoltak át.
A puha diktatúra sokkal pusztítóbb hosszútávon mint a kemény bár ezen lehetne vitatkozni, hogy mi fontosabb az ember élete vagy a "gerince."

kyncza 2009.07.01. 21:52:14

@Egaesz Homo: de ezen csak ront, ha ilyen esterhazy félék még belénk is rúgnak a "műveikkel".

Még egyszer kérdem, miért nem a holokausztból csinálnak öniróniát pl.?!

Büszkeséget kellene mutatni minden magyar embernek, és összefogni!!

Nem pedig érettségi tételbe rakni olyan szennyet, mint a spiró szara...az, h ilyen féreg vezetőink vannak, mi tehetünk, hogy még mindig nem üldöztük el őket...

Egaesz Homo 2009.07.01. 21:55:03

@kyncza: Mondom, sokadszor, az önirónia belénk is rúg de ezáltal önmagába is hisz ő is magyar.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 21:55:51

@kyncza: Én Spirót nem érzem ennyire veszélyesnek. Ha nem tetszik, ne válassza az érettségiző, ha felháborítja, fejtse ki a véleményét, ha az se tudja ki az (pl. én, bevallom), lépje át...

picur3ka 2009.07.01. 21:56:40

@Egaesz Homo:

Mint peldaul?

'A nemzetek között pedig nincsen egyenlőség.'

Ki kell, hogy abranditsalak. Aki nemzetek es kulturak kozott hierarchiaban gondolkodik az rasszista, ilyen kulonbseg nincs.

Talan orszagok befolyasara, gazdagsagara gondolsz?

Az intelligens vitakultura kihalt Mo-on szinte es ez nem a gulyas maradekok, vagy az utcai huliganok muve. Masreszt, az emberek hocipoje tele, letbizonytalansagban elnek, oda fognak mondani, ez meg csak egy blog, s nem az orszaghaza, nem kell ennyit rinyalni.

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:00:17

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Visszatérve a felvetésedre, magányos vagyok de csak azért mert ezen a "fórumon" mindenki a torkomnak ugrik, és rám akarja sütni azt, hogy én a magyarság ellensége vagyok, hülye vagyok, műveletlen vagyok, kurva anyámat. Szélmalomharc. Azt hittem lesz remény egy normális, kulturált vitára, és nem kell folyton bizonygatnom azt, hogy én is aggódom az országért, csak én másképp látom a helyzetet, és a saját hibáinkat fontosabbnak tartom bármilyen külső hatásnál.

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:01:48

@picur3ka (vergodik, mint az mszp: Nem az országok lakói közti különbségre gondolok, hanem az országuk erejére és befolyására. Ilyen szempontból pedig abszolút nincs egyenlőség de ez tejesen nyilvánvaló.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 22:05:31

@Egaesz Homo: Hát ne haragudj, de én asszem nem az a tipus vagyok aki benézi a kommenteket. Pl. én 90% megértem még Jansi tömény szarkazmusát is, azonban a te komentjeid minfig úgy jönnek le, hogy dafke lenézem ezeket a vérgőzős nátzikat.

Tisztában vagyok azzal, micsoda szarfaszú nép vagyunk. A nemrég engem is megszóltak, mert már elkeseredettségemben beírtam, hogy egy kemény diktatúrára vágyok, mert a magyarok állatok és az állatokat idomítani kell.

picur3ka 2009.07.01. 22:08:02

@kyncza:

'Még egyszer kérdem, miért nem a holokausztból csinálnak öniróniát pl.?!'

Mer a zsidok igen jol megvannak, ergo nincs mirol beszelni.

A magyart meg mindenki rugdossa, mint EP valasztotta a magyar szolas menten, mint egy kivert kutyat, errol szol az iras szerintem.

mind2 (törölt) 2009.07.01. 22:13:33

@Egaesz Homo: Horvátország jó cél lenne nekünk, ami az önérzetet és a hazaszeretet illeti. Képesek a szlovénokkal egy kicsi tengermelléki területen vitázni, nem lövik egymást, és mégis... Pedig nagyságrendekkel nagyobb a horvát Adria, értetlenül is szemlélem őket, hogy a szlovénokkal miért keménykednek ennyire. Ugyanakkor meg tetszik is, hogy ez ügyben tesznek az EU-ra meg mindenre. A turizmusból befolyó pénz meg óriási igen. De óriási azon órák száma is, amikor a magasan fekvő nyaralókban, vagy a kis szigeteken nincs ivóvíz... Ami nekünk van.
Sok minden van nekünk, csak önbecsülésünk és bátorságunk nincs. A genetikailag átörökített lúzertudat, meg az ideológiai alapon szétgyalázott " Kurvaország " már jó lenne ha szembeköpné a véleményformáló médiahuszárokat, a meg nem értettség dacos sértődöttségében dagonyázó középszerű közbeszéd formálóit, meg a szemét megélhetési politikusait.
Nagy változások kellenek ide. Diktatúrába hajló megoldásokkal. De ha az ország , és egy féldiktatórikus berendezkedés segít : ám legyen. Még mindig jobb, mintha Slota itt lovagolna a budai hegyekben.
Ebből a helyzetből csak magunk húzhatjuk ki magunkat. Mint ahogy a cigánykérdést sem Berlinben vagy Belfastban oldják meg helyettünk.
Kicsit be kéne fogni a finnyás orrokat...

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:13:35

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Az fáj, hogy ha az ember kritikát mond a magyarokra és nem tömjénezi őket, akkor potenciális esély van arra, hogy onnantól fogva hazaárulónak titulálnak ami engem eléggé zavar.
Meg kell barátkozni, hogy az utóbbi kb 500 évünk, gyalázatosan rossz volt, és sajnos azzal is, hogy a szart nem lehet mindig másra kenni. Amikor ezt írom ezzel nem titeket gyalázlak úgymond, hanem magamat is mert én is magyar vagyok.

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:15:35

@mind2: Te is tudod, hogy ez nem kivitelezhető.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 22:16:27

@Rorschach: igazad van önirónia, egy szdsz-es turulgyűlölő, nemzetgyűlölő zsidótól várjuk hogy öniróniája és hazafias érzelmei legyenek, végülis spiró verse is egy hazafias vers ugye? (érdekelne arról mi a véleményed, ha értelmes ember vagy, bár ez után nem hiszem, oldalamon fent van.)

"Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése és Trianon után túrónak használhatjuk…
- A magyar emlõs.
- A magyar a sötét, ahová Európa ugrik.
- Ki tartson magyart? Kezdõ magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát"

milyen művészien önironikus megfogalmazás, elképzelni sem tudom, hogy értelmiségi, humán ismerőseim (magamat is beleszámítva) eddig miért is tartották magyarellenesnek az SZDSZ-es esterházyt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 22:18:42

@Egaesz Homo: igen benjamin freedman is keresztény, csak előte zsidó volt.
drábik jános is protestáns, csak éppen zsidó származású. de egyébként felesleges ezen lovagolni, a mórok kutyája ugyanúgy mór.

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:20:29

@tesz-vesz: Ez egy kiragadott szöveg, és Esterházy, tetszik, nem tetszik de egy magyar arisztokrata.

f.m.j. 2009.07.01. 22:24:08

@Egaesz Homo:

A legjobb magyar író (szerintem): Szilágyi István, Tar Sándor, Bodor Ádám, Ottlik Géza... Eszterházy a közelükben sincs, hál' Istennek :)
Ezt gyorsan le kellett írnom, a mihez tartás végett, ez az alap, innen indulunk, mert közben nekem is el kellett mennem, de látom már puhítanak a többiek... :)-lagalábbis túltengenek a hozzád írott kommentkék...

mind2 (törölt) 2009.07.01. 22:24:20

@Egaesz Homo: az állításaid depressziósak és önbizalom hiányról árulkodnak, már ami a hazánkat illeti. ( ami ugye a tied is ) Ilyen lélektani helyzetben, amiben ma az ország van, nem Ady önostorozó verseire, nem Eszterházy talányosan ravasz köpködéseire, és nem Spiróra van szükség, - a hangulatkeltést illetően.
Ma arra van szükség,, hogy volt Szent László királyunk, aki magas volt és valószínűleg egy jó pasi :) Hogy a Börzsöny gyönyörű, hogy a srácaink lányaink okosak, egyre többen beszélnek nyelveket, és ha több pénzt nyomnánk a jövőjükbe, minket tennének gazdagabbá. Érted a különbséget ?
De ezt ezzel az élve rohadó " elittel " nem fogjuk tudni megtenni. Ha nem lesznek felelősségre vonások - nem tudjuk megtenni. Ha nem forgatjuk fel fenekestül ezt a maffiák uralta országot - nem fogjuk megtenni.
Nem a személyeddel van a baj. Hanem hogy károgásnak tűnik amit mondasz, és néha még taposol is érzelmekbe.
ha érted :)

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:24:53

Megint itt dagonyázunk a szarban, kinek mi volt az anyja-apja. Igazából lényegtelen, magyar írók igen Spiró is az. Amellett zsidó. Zrínyi pedig magyar volt, de leginkább horvát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 22:25:28

@Egaesz Homo: ja igen ismerjük az "ez irónia paraszt, nem érted?" típusú hozzáállást s taktikát a "nagy" avantgárd "művészeinktől", de engem nem zavar hogy gúnyolódik, vagy őszintén mondja, netán a divatos iro-nia kifejezéssel él, ugyanúgy kötelet adnék mindért néki.

érdemes lenne mélyen magadba nézned és látni hogy van egyfajta kifordított nacionalizmus benned amiért szereted az szdsz holdudvarából kiszivárgó libsiket, hiszen egy nézeten vaygtok, politikailag, mind ugyanazt csámcsogjátok, és közben harsogva szívjátok a vérünket.

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:29:37

@fmj: Nem azt írtam, hogy a legjobb, hanem, hogy talán a legjobb a szubjektív véleményem szerint.
@mind2: Értem én, hogy a picsába ne érteném, de a szép okos fiaink és lányaink, Londonban mosogatnak, vagy Rómában kurválkodnak. Értem én, hogy fasza emberekre van szükség és vannak is, de nem lehet hátat fordítani a problémának a múltba révedés által. Ha a szellemi elit rothad az az előjele a társadalom rothadásának.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 22:29:48

@Egaesz Homo: "ez egy kiragadott szöveg"
BLABLABLA

ne kerülgessük a forró kását, te nem vonulnál önként csatába ezért a hazáért

"Ki tartson magyart? Kezdõ magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát"
milyen kedves, vajon a zsidó feleségére is mondhatjuk mi hogy szuka? természetesen versben megénekelve hexameterbe, szigorúan csak magas művészi minőségen.
esterházy egy szar iró, pocsék.
a barátja spiró javasolta jókai átírását, mert nem elég trendi, pedig nem jókait kéne átírni, hanem esterházyt, mert kurva szar.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 22:33:01

@Egaesz Homo: ezt már te magyarázod bele, nem érzed? te ezt nem tudhatod, csak alternatíváid lehetnek

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:34:49

@tesz-vesz: Öregem, te aztán tudod a frankót, kinek adj kötelet, kinek ne.

mind2 (törölt) 2009.07.01. 22:35:20

@fmj: a Harmonia caelestis-t nem bírtam végigolvasni. Szégyen, nem szégyen, újra és újra megpróbáltam, de nem ment. A Sorstalanság meg elviselhetetlen volt számomra.... sokszor zagyva és értelmetlen. És persze voltak még regények amik erődként magasodtak elöttem... inkább hátat fordítottam.
De a közbeszédben betöltött szerepük mekkora volt ? Mennyi mindent magyaráztak bele a Sorstalanságba ? Én meg csak álltam értetlenül, és arra gondoltam : bennem van a hiba.

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:35:58

@tesz-vesz: Kurvára te magyarázod bele a saját baromságodat mert nem érted.

belzebubó 2009.07.01. 22:36:09

@tesz-vesz: viszont a "fasz" magyar szavunkat ő emelte, be az irodalomba (Egy nő). Nem tudom ki olvasott akkor közületek Esterházyt,de az állitólagos magyar értelmiség oldalakon át éljenezte eme nagy tettet az ÉS-ben.
Igen olvastam Esterházyt (én s-el olvastam :) és ÉS-t is. Jöhetnek a kövek...

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:37:09

@mind2: A Sorstalanság valóban egy pocsék mű, véleményem szerint. a Harmonia Caelestis viszont zseniális, szerintem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 22:38:31

@Egaesz Homo: "Aki csak dumál az országról de közben nem tesz érte, na ezt ítélem el."
mint pl esterházyt?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 22:40:10

@Egaesz Homo: esterházy, spiró, jáksó, tgm menne.
te mennél?
(vigyázat, provokatív kérdés)

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:40:46

@tesz-vesz: Ő író, neki az a dolga, hogy írjon. Aki otthon van az egyszobás panelban és a saját sorsa miatt másokra fröcsög. Erre gondoltam. Bár ezt te is tudod.

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:42:09

@tesz-vesz: Esterházy nem menne mert ő nem zsidó, én viszont igen mert édesapám az.

mind2 (törölt) 2009.07.01. 22:42:31

@Egaesz Homo: ki réved itt a múltba ? Te, én, mi ?
Réved a fene. Mindannyian változást akarunk. Nem miattam meg miattad kurválkodnak Rómában és pincérkednek Londonban, hanem azért mert 20 évünk ráment egy here politikai osztály töketlenkedésére, a gazdasági taccsratételre. És közben a médikurvákról szólt az élet, mialatt kilopták alólunk az országot.Ezért ki a felelős ?
Én nem nézek Mónikát, Te sem nézel, mi dolgozunk mint a hülye, és egyre inkább tele vagyunk. Nem kell csikósnindja ruhában a Hősök terén körbevonulgatni - igaz. És nem kell micisapkázni, tetemcafatozni sem -
Viszont mindenki elmehet a pi***ba, ha nem térünk észhez....

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 22:42:32

@Egaesz Homo: egyszerű egyébként:
a(z intellektuális) hazaárulók mennének

(tanulj meg eltalálni egy válasz gombot)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.01. 22:45:19

@Egaesz Homo: Eszterházy nem zsidó??? Te láttál már róla képet?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 22:45:42

@Egaesz Homo: spiró nem magyar, pofázhat ő bármit a "magyarságáról' ezzel is a képünkbe röhög.
annyira tájékozatlan vagy a témában (liberté?), hoyg nem is hallottál a híres kornis-spiró vitáról? inkább ordítozásról?

mind2 (törölt) 2009.07.01. 22:45:55

@Egaesz Homo: majd ha nyugdíjas leszek ( még soká lesz ) elolvasom. Úgyis itt szemez velem a könyvespolcról....

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:47:00

@mind2: Igazából a probléma nem elsősorban az előző húsz év. Ahogy már írtam, a puha diktatúra sokkal rombolóbb mint a kemény. A magyar nemzet mint olyan, bizonyos szempontból önként elárulta önmagát, igaz kapott érte cserébe színes gyöngyöket.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.01. 22:47:04

Egyébként miért zsidózunk, ha most tótozni kéne?!

Egy objektív elemzés a szlovákokról, csak hogy mindenki tudja őket hova tenni: gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/04/17/a_szlovakok

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 22:47:59

@Egaesz Homo: tarzan is majmok közt nőtt fel, úgyis viselkedett mint a majmok.
nincs ez másként a esterkével sem.

mind2 (törölt) 2009.07.01. 22:49:04

Miért kell mindig ezt a ki zsidó- ki nem zsidó párbajt bedobni, a francba...?
Bazz, egy csomó ember ősei között lehettek zsidók, cigányok, örmények, svábok, szlovákok, horvátok... ilyenkor tényleg mindig elmegy a kedvem...:(

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:49:58

@TaTa86.: Láttam róla, az Esterházy család grófi ágából származik.
@tesz-vesz: Már leszögeztem, tegnap is, hogy nem vagyok Liberté. Igen Spiró zsidó és emellett magyar, mint ahogy Zrínyi magyar és emellett horvát volt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.01. 22:50:00

@Egaesz Homo: Mert provokálsz azért. Egyébként a véleményedet nem ismerem, nem olvastam. Csak 3 percre jöttem fel a V'bőrre...

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:52:18

@TaTa86.: Akkor ne mond elhamarkodottan, hogy provokálok.

f.m.j. 2009.07.01. 22:53:52

@Egaesz Homo:

"Ha a szellemi elit rothad az az előjele a társadalom rothadásának."

Na, ebben nagyon nem vagyok biztos, hogy ez ilyen irányúan működik.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.01. 22:54:41

@mind2: Nézz fel az árokásó blogra, és gondolkozz el azon, miért van az, hogy az ott fent lévők 60%-a zsidó, 30%-a zsidózott.

Na ezért nem szeretjük őket, a nemzetellenes árokásás és a zsidó származás erős korelációt mutat.

Egaesz Homo 2009.07.01. 22:55:17

@fmj: Szar neked. Most erre mit mondjak?

f.m.j. 2009.07.01. 22:58:48

@Egaesz Homo:

Na, ezt most miért kellett ilyen stílusban?

Azt hittem normális a hangnem, de mindegy, fáradt vagyok, nem fejtettem ki, egyébként ez nem "szar" nekem, csak szerintem ez nem ilyen egyirányúan, egysíkúan működik...

mind2 (törölt) 2009.07.01. 22:59:36

@Egaesz Homo: hát a XX. század Európának nem volt egy fáklyásmenet. De mi különösen nagy mélyütéseket kaptunk. És mindig oda lyukadok ki, hogy nézzük a poltikai osztályt. Ez a mi tragédiánk. Hogy a szar úszik felül. És a megosztottság. Meg a végletek.
Amit meg a Kádár-kor művelt a mentális állapotokkal, az olyan mint a tetoválás a lelkekben.
Skizofrénia. A kushadó kutya és a filléres megalkuvások időszaka. Rombolt.56, aztán százezres tömeggyűlés... szerintem aki ebben az országban normális tudott maradni, azt ki kéne tömni és mutogatni...
DE most komolyan érdekel. Szerinted mik a kitörési pontok ? És nem pénzügyi manőverekre gondolok.

Egaesz Homo 2009.07.01. 23:01:00

@fmj: Aha normális a hangnem, csak akasztgatni óhajtasz. Alapvetően ez normális...

Na hagyjuk, úgy gondoltam, hogy a társadalom rothadásának vannak előjelei, például a társadalmat ostorozó írók, költők. Ez már arra utal, hogy valami nem működik jól.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 23:01:03

@Egaesz Homo: tudom, nem tesz semmit.
de nemhogy javítana, inkább még árt is, talán a panelszoba

f.m.j. 2009.07.01. 23:04:03

@TaTa86.:

Az is módfelett érdekes, hogy valamiért a zsidók tartják fontosnak közölni, hogy ők azok. Ezzel valami pluszt érzékeltetve az identitásban, vagy miért? Lásd: Vona interjú, és a csökött agyú riporter ezzel akarta heccelni Vonát... fura, nem?
Ha nem tetszik a magyar identitás, (mert a magyarok hőzöngenek, meg többet képzelnek magukról, szarok, és közben valakik akarnak lenni, pedig kicsik, gyengék..., stb) akkor be lehet vetni a másikat. Basszus, nekem ez az egy magyarságtudatom van, pedig a felmenőim között tó, székely, és német is van, de valahogy így alakult, hogy magyar lettem :) ez valami meghatározhatatlan dolog...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 23:06:18

@Egaesz Homo: itt nem arról van szó ki a zsidó ki nem, te ostoba.
hanem arról ki az intelleketülle hazaáruló. te nem azért mennél az akasztófa alá, önként (de szerintem félreértetted), mert zsidó vagy, heló.
egyébként te nem tettél semmi maradandó bomlasztást, úgy tudom, semmi értelme nincs így. :(

egyébként egy újabb bizonyíték, hogy hogynem a zsidók mindig liberálisok, vagy szocik, de hogy erre miért nem jönnek ők rá, örök rejtély.
hoyg ők miért nem tudják hogy idegenszívűek többségükben

"miért? ki tudja? holokausztért?"

f.m.j. 2009.07.01. 23:06:30

@Egaesz Homo: én komolyan nem értem, hogy mi ebben az akasztgatás

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:07:29

@TaTa86.: félreértettél. most másról beszélgettünk, ezért éreztem megint mellékvágánynak azt, hogy ki zsidó, ki hutu, vagy ki tuszi :)

@Egaesz Homo: ezt én sem értettem. ez cinikus volt. egyébként meg jó gondolat. és fmj- nek igaza van. Attól, hogy a francia királyi udvar parókákat próbálgatott és csendben ítélte halálra magát a boldog tudatlanságban, a francia paraszt még gondolkozott az élet egyszerű kérdésein. Például azon, hogy minek neki egy divatbuzi Habsburg királynő és nincs kedve kalácsot enni....bárhogy is ajánlgatják neki :)

f.m.j. 2009.07.01. 23:10:35

@fmj:

már az "akasztgatás" szót sem tudom értelmezni. Belekötni, vagy bitófailag? (mert az távol áll az én identitásomtól)
Szerintem kicsit túlspiláztad a szerepedet a sok ellenvélemény hatására :)

Egaesz Homo 2009.07.01. 23:10:46

@mind2: Tudod az a baj, hogy a politika általában olyan mint a nép. Hisz a politikusokat nem importáljuk magunk közül választjuk ki őket.
Kitörési pontok.... hm...

Újratárgyalni a kádári éraában felvett kölcsönök kifizetését, azok összegét továbbá lejárati dátumát.

A 10 hektárnál kisebb földdel rendelkező földbirtokosokat arra ösztönözni komoly anyagi támogatásokkal, hogy alkossanak szövetkezeteket, közös gépekkel és földmegmunkálással.

Turizmus, turizmus, turizmus. A termálfürdőket középpontba helyezni.

Ennyi jut most eszembe hirtelen.

f.m.j. 2009.07.01. 23:12:13

@mind2: jó, de kivel? :)

Kynczával? Ő jó gyerek, kicsit forrófejű, de én úgy érzem jó gyerek :)

Egaesz Homo 2009.07.01. 23:13:49

@mind2: Fáradt vagyok, nem tudok már odafigyelni az ilyen baromságokra, mint irónia. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 23:15:42

@Egaesz Homo: csak az a probléma, hogy spiró magyar állampolgár, az ő identitás a zsidó,a pimasz zsidó, mint pl tóta árpád, mellesleg hasonlítnak is, ha őket megkérdezed, h minek tartják magukat spiró mondhatja, de tóta sose fogja mondani magáról hog yő magyar, ő ember. idegenszívű, semmilyen kötödése nincs a magyar nemzethez, a myagar néphez. egy hitetlen felkötnivaló bolond, ő is menne, ha rajtam múlna. de nem azért mert zsidó ne legyél hülye.
@mind2:
Csoóri már megmondta, azért mert az álam ma nemcsak gazdaságilag gyenge, hanem ideológiailag, nemzeti érzésileg is. amerikában már nem divat a jenki szellem ellen ugatni, itt meglehet tenni, itt a cigányok nem magyarok, hanem némelyike már cigány, és büszkén köpi apofánkba. ("öljétek meg a magyart").
uhyanez a helyzet a zsidókkal fordított asszimiláció van, mind kultúrális (spiró, eszterházy nayg író) min dtörténelmi oktatási értelemben (a fasizmus, hazaszeretet rossz). a komcsik kitelepítették a polgári zsidókat ezért itt maradt a komcsi hitnélküli idegenszívű zsidó réteg a nyakunkon, akik a saját képére próbálják alakítani az itt élőket (heti hetes, pesti est, összes újság, tv jelenleg szinte, színház stb).
sikeresen, ugyanis kádár és rákosi alatt (sok ávós volt zsidó ) nayg hatalomhoz, jutottak, és a komcsikkal együtt nagy vagyonra és anyag, szellemi tőkére tettek szert, most ők írányítják az egész kultúrát. 90-ben az egész sajtó a kezükben volt.

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:17:39

@Egaesz Homo: Újratárgyalni a kádári éraában felvett kölcsönök kifizetését, azok összegét továbbá lejárati dátumát. - írod...

A Kádári idők hiteleit nyögtük, és jelentősen lenyomtuk 1998-2002 között. Nem a Megyó-Gyurcsány-Bajnai évekre gondolsz ? Ugyanis itt kakukkol 100 milliárd dollárnyi kölcsön...

A termálfürdők meg - na nézd csak - szintén 1998-2002 között szaporodtak gombamódra.

Akkor leváltjuk a népet, ha a politika olyan mint ő :(

Egyébként furdalja az oldalamat. Miért érezted szükségét annak, hogy elmond : apukás zsidó ?
Miért ?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 23:18:32

@Egaesz Homo: az akasztós az én vok, én akarok akasztani,

jáksót mindenképpen, legalább őt, ennyi vér kell nekem.

Egaesz Homo 2009.07.01. 23:21:08

@mind2: Mert azt hittem tesz-vesz erre céloz mikor azt írta ki menne, és hogy én mennék-e.

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:21:55

@Egaesz Homo: egyébként a kitörési pontjaid erősen Fidesz-Jobbik illatúak :) Hát én asszem....

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 23:22:00

Srácok nézzétek mit találtam! Itt mindenki náczulhat, vagy felszabadíthat!:DDD

armorgames.com/play/4071/warfare-1944

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:22:43

@tesz-vesz: legalább hangulatjeleket raknál... :))))

Egaesz Homo 2009.07.01. 23:23:50

@mind2: Nézd, a rendszerváltás óta felvett kölcsönöket már nem lehet újratárgyalni, a kádári időszakét lett volna sanszos mert ugye lehetett volna hivatkozni arra, hogy ránk kényszerített állami vezetés volt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 23:24:20

@mind2: annál nem kellett :)
az nem vicc volt :D
én ilyen vad vagyok.

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:25:08

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": miazhogy srácok? Hímsoviniszta blog. Valami női játék nincs ? Amiben mondjuk le lehetne gyilkolni a geronazzót meg a kiszelt ?

f.m.j. 2009.07.01. 23:25:56

@tesz-vesz:

Aha, közben rájöttem :)

@Egaesz Homo:

Egy bocsit benyomhatnál :)

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:26:10

@tesz-vesz: egy vadállat, jah, biztos :) miért nem mindjárt vérfarkas ?

Egaesz Homo 2009.07.01. 23:27:19

@fmj: Bocsi, nem tudom miért de biztos igazad van,

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:27:59

@Egaesz Homo: igen igaza van, úgy hogy ez volt részedről a minimum :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.01. 23:28:25

@mind2: Sry, az agyam kezdi felmondani a szolgálatot a diszkrét matektól....

@tesz-vesz: Hát nemtom... azért az akasztás mégis egyfajta elismerés. Jáksó-féléket fölösleges felakasztani, ha egyszer nem tolja már őket a média, meg a haverok (mondjuk mert börtönben vannak), akkor egy röhejes senki lesz.

Én szívesebben nézném utcaseprőként, mint mártírként.

f.m.j. 2009.07.01. 23:29:57

@Egaesz Homo:

olvass vissza :) és...

...megbocsátok :)

f.m.j. 2009.07.01. 23:30:43

Jóccakát, remélem holnap is lesztek! :)
(kidőltem)

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:33:21

@TaTa86.: az én agyam is. millen matektól ? XD

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 23:34:00

@TaTa86.: dehát ha kitör a pizsamás forradalom, akkor lehet nem? senki nem fogja észrevenni.
azért mégis adjuk már meg a fehér terror hangulatát, :)

(egyébként a hungarikum engem nagyon felhúzott! széchenyi szodomita, kossuth kurvázik, mária prostituált és orálisan van a magyarok istenével .... engem nagyon felhúzott. emellett eltörpül hogy ady egy majom benne

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 23:35:59

@mind2: micsoda vérszomjas amazon.

"harsogva szívnák a vért" :D

Egaesz Homo 2009.07.01. 23:36:56

Nagyon fárasztó emberek vagytok. :)
Ha nincs Brahms akkor már kidőltem volna...

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:37:38

@tesz-vesz: nyugi már. Én ilyenkor be szoktam helyettesíteni más népek idoljaival a magyar neveket és annyi. És ez megnyugvással tölt el.
Hagyd már Spirót a csába, úgyis ez lesz a főműve, mondjuk nem nagy eresztés Villonhoz képest :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 23:39:01

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
www.freeweb.hu/killerjoe/index.htm

ennek a hangulata jó,a háttérzene, hangok.
igazi hazafias játék :D
ha idekeröülne most egy reakciós kommentelő szívrohamot kapna ennyi zsidó szótól és töménytelen alpáriasságtól, ennyi reakciótól :D

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:40:34

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": mióta unisex ? Mondjuk új idők új dalai szerint igen...
Meg akkor is, ha már azt sem tudom, fiú vagyok-e vagy lány. Mint most ;)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 23:40:41

@mind2: te miylen spiróról beszélsz? ki beszél most ott róla?

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:44:30

@Egaesz Homo: de azért bírod te ezeket a fárasztó embereket mi ?
Na ezt is hallgasd. Én szeretem :)
www.youtube.com/watch?v=izQsgE0L450&feature=related

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 23:44:34

@mind2: @Egaesz Homo: Mondd, hogy Brahms nem volt zsidó, mert ugye mint tudjuk a középső neve Jakob...:DDDDDD

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:45:32

@tesz-vesz: már nem tudom, csak a Márián akadt meg a szemem..:)))))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.01. 23:47:34

@mind2: Addig jó amíg nem tudod...XD

@tesz-vesz: Egy jó ki fehér terror sesem árt, de azért illik megadni a módját! Akkoriban népbiztosokat (, és egy-két randomzsidót) akasztgattak nem celebeket.
Nem lehetünk olyan önzők, hogy a saját kis személyes kedvenceinket gyilkolásszuk...

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:48:24

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
@Egaesz Homo: amit én linkeltem, a Samuel Barber is zsidó.
Meg ez volt Oliver Stone : A szakasz zenéje. Mint tudjuk, Vietnámban kevés amerikai zsidó 19 éves halt meg, mert átmenekültek Kanadába...
kihalok XDXD

Egaesz Homo 2009.07.01. 23:49:55

@mind2: Zsidómérgezést fogok kapni.

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:52:27

@Egaesz Homo: vedd már magad lazábbra: ;)@TaTa86.: miért tesz-vesz írt valami darabot ? XD

Egaesz Homo 2009.07.01. 23:54:32

@mind2: Laza vagyok. Vicc volt. Haha. :) Egyébként ti éjjeli őrök vagytok vagy csupán éjlopók? :D

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:55:07

@tesz-vesz: Ez tök jó, felébredtem tőle :) Csak olyan furcsa- horgas orra van JLL-nak:) Azért jól nyomja....
Most nézem magam, az én orrom sem tökéletes.....
Mi a francot művelhetett dédanyám....????? XDXD

mind2 (törölt) 2009.07.01. 23:56:36

@Egaesz Homo: én reggel 6-kor kelek, és termelem a GDP-t. Csak sok kv-t ittam máma :))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 23:57:36

@tesz-vesz: Anyám, Jerry ezen a videó úgy néz ki mint az egyik csaj nálunk a munkahelyen...

Nah, jóccakát mindenkinek!:DDD

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 23:57:45

@mind2: de hülye vagy :D
az én orrom is nagy egyébként, most gondolkodom levágjam-e vagy csak nézzem tovább a filmem?
www.youtube.com/watch?v=KYPkMXgtrOw

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.02. 00:01:37

@TaTa86.: :D azért mondtam, h most ki venné észre? gyurcsány mellett fel sem jegyezné senki :D
@mind2: "miért tesz-vesz írt valami darabot ? XD "
ez most nem esett le, este van

mind2 (törölt) 2009.07.02. 00:03:18

@Egaesz Homo: magáncég.privátszféra, és tényleg nem vagyok biztos a dédmutterban ...XD

@tesz-vesz: kész vagyok, konkrétan kijött a könnyem.

Nah, sziasztok emberevők, durcásak, komplexusosak, dacosak, nácik és ellenállók, kis szinese az emberiségnek... megpróbálok bealudni:)
folyt.köv.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.02. 00:09:40

@tesz-vesz: Úgy érted suttyomban? Hmm... mondjuk úgy lehet róla szó.
Majd olvasok vmit Prónayról, hogy hogy is kell ezt szakszerűen csinálni. Igazán nem szeretném, hogy valakinek is a zöldkomcsi nyilas pribékeket juttassuk majd eszébe. Az ilyen barbarizmustól jobb ha elhatárolja magát az ember.

Éljen az ellenforradalom!

picur3ka 2009.07.02. 00:23:22

Mind berugtatok, vagy csak en?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.02. 03:33:15

@tesz-vesz:

"...érdekelne arról mi a véleményed, ha értelmes ember vagy, bár ez után nem hiszem, oldalamon fent van."

Nem, tényleg nem vagyok különösebben értelmes ember :( A szellemi kapacitásom átlagos (sajnos). Ez a képregényeim szövegezésén is látszik, hiányzik belőlük az átütő erő, nagyon kevés sikerült jól.
Hogy átlagos képességeimet leplezzem, megpróbálom árnyalataiban látni a dolgokat... ugyanakkkor készséggel elismerem, hogy az igazán értelmes embereknek általában határozott álláspontjuk van, bármiről. Nem keverendők össze a tökhülyékkel, akik szintén igen határozottak, de csak azért, mert kevés információval rendelkeznek arról, hogy mi a fasz van.
Elolvastam Spiró versét az oldaladon, és továbbra is úgy gondolom, hogy egy kemény szatíra, csakúgy, mint az általad idézett Esterházy írás. Ez az én véleményem, no offense amúgy.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.02. 03:40:51

@Rorschach:

Esterházytól amúgy semmit nem olvastam, úgyhogy lehet hogy tényleg magyar ellenes, és csak így kiragadva tűnik egy éles szatírának, az eredeti kontextusba visszahelyezve pedig kirajzolódna nekem is amit te látsz.
Spiróól viszont olvastam a csirekefejet, tetszett. Ha én egy ilyet megírnák, simán fenntartanám magamnak a jogot, hogy leszarmagyarozzam azt, akinek pl. még érettségije sincs, de cserébe tör-zúz, és autókat gyújt fel, vagy a buszon zaklatja a néger cserediákot, és mindezt azért, mert ő olyan kurva nagy magyar.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.02. 05:07:32

" Ficoék százszorakkora nácik, mint amilyennek a magyarokat szokták beállítani."

Hát akinek ez eddig nem esett le, az hitt a kommunizmusban is. Meg a jótündérekben.

Remélem Bajnai nem lesz akkora puhapöcs mint az előzőek. Bár nemtom mivel tudunk a szlovákoknak ártani.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.02. 05:34:29

@Rorschach:
"tör-zúz, és autókat gyújt fel, vagy a buszon zaklatja a néger cserediákot, és mindezt azért, mert ő olyan kurva nagy magyar"

és mindezt 1984-ben, a kádári Magyarországon, mi?
(gy.k. akkor íródott a vers)

Geza 2009.07.02. 08:05:04

@belzebubó:
"...Esterházyt (én s-el olvastam..."
Jogos :). Mondjuk amennyire minket magyarokat szeret, én már csak azon csodálkozom, hogy még nem németesítette mondjuk 'Osterhase'-ra. Talán azért, mert annak köze van a húsvéthoz, és a kereszténységet még kevésbé szereti :) ?

f.m.j. 2009.07.02. 08:23:00

Nem tudom azt megfigyeltétek-e, hogy mindegyik fiatal író, vagyis Spiróék nemzedéke (akik már nem is annyira fiatalok:)), mind a nagy létösszegző, a mindent összefoglaló mű előállításán fáradozik, vagyis koruk előrehaladtával egyenes arányban nő regényeik oldalszáma is. Sajnos ettől még nem lesz jobb az írásuk :) A magyar irodalomban amúgy sincs nagy hagyománya az olyan nagyregényeknek, mint a franciáknál, vagy az oroszoknál... Mi a novellában, kisregényben, versben vagyok császárok :)
A Kertész Sorstalansága is max. egy 60-70 oldalas kisregény ígéretét hordozza magában, ha már háború, meg létértelmetlenség olvassátok el Ágota Kristóf Nagy füzetét (az is gyerekek szemszögéből írja le a dolgokat, kötelező darab! Egy rohadt felesleges mondat nincs benne :))

És valóban, Spiró 1984-ben írta azt a verset, Csoóriék elleni mesterségesen, felülről gerjesztett ellenségeskedés hatására... (népi-urbánus vita? vmi ilyesmi, ami már a reformkor óta egy álprobléma:))

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.02. 09:50:32

Moldova után Spirót is ráhúzom a faszomra.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.02. 09:51:40

@fmj:

Nekem úgy tűnik, hogy bediliznek idővel.

belzebubó 2009.07.02. 10:18:52

@Geza: Osterhase :) legyen egyből a nyuszipapa Hefner.
@tesz-vesz: nem tudom hány hsz-ben már sz-szel irták (nem te),ami nem nagy gond,csak megemlitem ha ennyiszer előkerült,ezt nem helyesirás hanem a tulajdonnév miatt.
Off:én azon röhögtem,hogy amikor a testvére még fénykorában focizott,akkor Ausztriában a tv-ben amikor közvetitettek meccset,kiirták elé,hogy Graf Esterhazy ezt még a 80-as években Kádár alatt...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.04. 18:49:53

@Rorschach: namost mivan? hozzám meg azt írtad, hoyg rájtöttél, h spiró magyarellenes

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.05. 11:23:57

@tesz-vesz:

Azt írtam, hogy szerintem szatíra amit írt Spiró a magyarkodó szélsőségesekről, aztán wladyslawsky közölte hogy igen, 1984-ben biztos olyan kurva sok szélsőséges szaladgált.
Ezután végigolvastam a posztod, és akkor írtam oda, hogy úgy tűnik igazad van Spirót illetően.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.07.05. 20:08:07

És ez az ország EU tag lehet? Szégyen...

süti beállítások módosítása