Skip to content


       Szűrés lista

Napi Kolompár - Kiskunlacházán

Nagyobb kihagyás után a blog kedvence, Kolor újra jelentkezett. Bár ne tette volna...

"Kolompár Orbán pénteken, Kiskunlacházán újságírók előtt részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozói, barátai, ismerősi számára. Egyben kijelentette, hogy visszautasítják a település polgármesterének korábbi, romaellenes kirohanásait. A polgármesternek Kolompár szerint minden kiskunlacházai roma családtól bocsánatot kellene kérnie, mert korábbi viselkedésével felelőssé tehető a Kiskunlacházán eluralkodott romaellenes hangulatért. 

Kérjen bocsánatot ezen felül minden magyarországi romától is, mert utalásaival megbélyegezte őket, holott akkor még nem tudhatta, hogy roma, vagy nem roma a gyilkos. Ezen felül szerinte Répás Józsefnek el kellene gondolkodnia, hogy viselkedése, hozzáállása alapján alkalmas-e a település vezetésére.

Az OCÖ elnöke beszélt arról is, hogy a jövő héten békemenetet szerveznek Kiskunlacházára, melyre romákat, nem romákat egyaránt várnak. Az OCÖ szakértői csapata egyébként azon dolgozik, hogy milyen eljárást tudnának indítani a polgármester és a sajtó egyes tagjai ellen, a gyilkosság után elhangzott romaellenes kijelentések kapcsán."

Mondd meg nekem Kolor, Ti hányszor kértetek bocsánatot tőlünk? Minden magyarországi magyartól, mikor bebizonyosodott, hogy a nagy hangon rasszista támadásnak titulált, romák ellen irányuló bűncselekményeket szintén romák követték el? Nos, hányszor?

A pécsi kézigránátos ügy miatt? Nem.

A rakamazi plakátok miatt? Nem.

A tatárszentgyörgyi háztűz miatt? Nem.

Szóval Kolor, pont Te beszélsz, mikor Vikivel és Horváth Aladárral azonnal telekiabáljátok a sajtót, ha egy cigánynak baja esik, roma holokausztot vizionáltok, kertek alatt masírozó bakancsos nácikat, aztán mikor bebizonyosodik, hogy nem eszik olyan forrón a kását, az elkövető is cigány, na akkor aztán lapultok, mint szar a gazban! Most meg jár a szád?

Ráadásul van pofád lemenni Kiskunlacházára hőbörögni, ahol nem egész fél évvel a 14 éves Horák Nóri meggyilkolása után 8 cigány suhanc megtámadott egy magyar kislányt, földre teperték, kezét-lábát lefogták, táskáját átkutatták, és te ezt akkor nagyvonalúan "gyerekcsínynek" tituláltad? Nincs magadtól hányingered, Orbán?

Te szólítod fel lemondásra Répás József polgármestert egyetlenegy beszéde miatt? Te, aki büntetett előélettel, és két folyamatban lévő büntetőüggyel vagy az Országos Cigány Önkormányzat elnöke?

Jut is eszembe, bocsánatot kértél már a pályázati pénzek ellopása miatt?

Bocsánatot kértél már a magyarországi magyaroktól, hogy elsikkasztottad azt a pénzt, amiért ők megdolgoztak? Amit tőlük adó formájában levontak, hogy a magyarországi cigányoknak jobb legyen, tudjanak tanulni, dolgozni, integrálódni? Amit te aztán elsikkasztottál? Nos, bocsánatot kértél már?

A 7,2 millió forint miatt? A 140 millió forint miatt?

Semmi?

Hát a magyarországi cigányoktól bocsánatot kértél már, hogy hosszú évek óta csak kárt okozol nekik? Anyagi és erkölcsi értelemben is? Kihasználod a nyomorgó, tudatlan népedet, politikai karriert, meg milliókat kovácsolsz belőle magadnak? Bocsánatot kértél már a cigányoktól, Kolor?

Ugye nem? Te még a büdös életben nem kértél bocsánatot a szemétségeid miatt!

Aztán még képes vagy játszani a megbántott mártírt? Köpd le magad...

Nálad pofátlanabb, rosszindulatúbb "ember" kevés van ebben az országban, pedig eléggé széles a paletta. 

Címkék: abszurd pofátlan napi kolompár

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr201211137

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.07.01. 18:17:12

A bíróságot sem tisztelik a bodzaszedők...Arcán és nyakán sebesítettek meg egy asszonyt, akit tanúskodni idéztek be Orosházára. A tanúvallomás elmaradt, de a bíróság előtt álló 100 fős bodzaszedő csapat nem tisztelve semmit sem szúrkálta meg a nőt. A…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f.m.j. 2009.07.01. 17:28:30

@Plutonic:

Jó lenne, ha egyre többen a cigány/roma vezetők közül úgy gondolkodnának, mint Lakatos Attila, bár amikor párbeszédre hívta a Gárdát, kicsit úgy tűnt, hogy ő is átállt a sötét oldalra... :) de ő legalább tesz is valamit (roma polg.őrség felállítása Miskolcon, környéken?)

Plutonic 2009.07.01. 17:31:47

@fmj: Nem azt mondom, hogy tökéletes, de ki az? :)
Viszont tökéletesen látja a helyzetet és nyíltan vállalja is a véleményét.
Ez pedig a jelenlegi társadalmi és politikai helyzetben nagy kincsnek és hatalmas ritkaságnak számít! :)

Win Elen 2009.07.01. 17:57:38

Van benne indulat, de tokeletesen egyetertek. Orban egyike a legnagyobb karokat okozo kisebbsegvedoknek. A posztban irt kerdeseket nem lehetne nyilt level formajaban is nekiszegezni az urnak? Nem valtozna semmi, de zavarba ejtoen undorito jelenseg Kolompar. A problemaval meg egyszer sem lattam, hallottam foglalkozni.

Masik. Ha eddig nem tartotta fontosnak - bar megjegyezte eddig is - kiallni a lachazi romakert, akkor most miert? Azzal hogy kiderult nem cigany volt az elkoveto mi valtozott? Ezzel Jezusi onfelaldozas modjara minden bun megbocsatasra talalt? Ugyanolyan szuklatokoru, mint azok akiktol a leinkabb retteg(?). Oszt hogy a kerites ezen vagy azon oldalan vagyok hulye, nem teljesen mindegy? (nem)

khmm... 2009.07.01. 18:11:15

@Potyoló:

Ezt a képet (legalsó piros feliratos) még nem láttátok? :-))))

www.kuruc.info/r/35/27974/


Valahol a neten találtuk egyszer ezt a ROMA NOSTRA pólót, aztán a kucugosok ráadták Kolorbira. :-DDDDD

picur3ka 2009.07.01. 18:32:26

Na, en azt hittem, ez utan a nem roma elkoveto utan egy kicsit nyugodtabb lesz a hangulat, vagy legalabbis nem fokozodik a helyzet, erre ez az okorbarom beszervez egy ilyet.

navera 2009.07.01. 18:39:36

hogy képzavarral éljek: laspalmas segge ragyog, mint salamon töke, grat kommentelők :(

navera 2009.07.01. 18:45:29

vagy kéred a keményebb kritikát?

Win Elen 2009.07.01. 18:47:42

en sem szeretem az ilyen stilust, de orulnek, ha az embertol elidgenithetetlen a harag es a duh belso hajtoerok munkatevekenysege csak ennyiben nyilvanulna meg mindenkinel. Az meg a masik, hogy ettol fuggetlenul nem kurucos zagyvasag...

persze a tulzo vallveregetesbe vegyul egy kis homeerotikus baj, de e jelensegen nem nagyon van meglpodni valo. Ahogy a sokminden ugy a seggnyalas is egyeni dontes, mar ha egyeterteni valamivel direkt modon azonosithato ezzel...

Win Elen 2009.07.01. 18:49:05

@navera: persze batran :) azert van a zinternet.

Horizont 2009.07.01. 19:14:36

@navera: @Win Elen:
Szerintetek az jobb ha állandóan csak a piszkálás, ledorongálás, bántás megy? Nem lehet megdicsérni valakit, mert tetszik a munkája? Furcsa!
Ez jelenti a seggnyalást nálatok???? Még furcsább!
Jó magyar szokás, nehogy megdicsérjünk valakit, még elbízza magát!

Roxvox 2009.07.01. 19:28:34

Növekedéshormonhiányos, agyonpigmentizált kis buzi.
Mondanivalója összeszedett, lényegretörő, frappáns komoly szakmai hozzáértést feltételez........
Húúúú amikor már ennyi hülyeséget írkálok össze, kurva ideges vagyok. Mi a fenének kell ilyen posztokat kreálni, kit érdekel ennek a kis mélynövésű fasznak a véleménye :(((((((

navera 2009.07.01. 19:28:49

Akkor kifejtem: laspalmas (szerző társaival együtt) eddig is jókat írt, nem véletlen a GoldenGlob helyezése (-ük), nem véletlen olvasom őt/őket, ők is tudják, hogy jókat írnak, nem önigazolást keresve tartják fent ezt a blogot....
Amiért szólni mertem: nem kell nyalni senki seggét sem! Ámbátor, lehet, egyesek így szociálizolódtak.
(GYK:ha sokan olvassák, nem lehet annyira szar)

gidabiga 2009.07.01. 19:34:35

@navera:

ami jó, az jó.
miért ne lehetne megdicsérni és ha azt tesszük, az miér seggnyalás?

írt már laspalmas olyan posztot is, amivel sokan nem értettünk egyet, azt is megírtuk.

Horizont 2009.07.01. 19:35:43

@navera: inkább ne fejtetted volna ki, jobb lett volna! Bírom az ilyen magasról ítélkezőket! Te is azt írhatsz amit akarsz, más is!

zsoltix 2009.07.01. 19:38:02

A post ìròjànak teljesen igaza van. Jò az ìràs.

Win Elen 2009.07.01. 19:58:17

@Horizont: En akkor most miert is lettem megszolitva? Mert ha azert, amit a kommented tartalmaz magamra kellene venni akkor ertetlenul allok elote.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 20:17:48

korrekt (lv)

egyébként nem írtátok még azt h mind mohácsi mind kolor több fős banderiális hadsereggel, tehát kigyúrt, rasszista izomagyú cigányokkal járja az országot, elvileg testőr. gondolom vannak ott büntetett előéletűek, uzsorások is.
odaálltak kolor barbárjai a kiskunházi bejárathoz, és se ki se be nem mehettek ez emberek tőlük.

zsoltix 2009.07.01. 20:22:21

Ja,èn a kurucinfòn olvastam a postot, egy màsik ìràssal egybefüzve. Ajànlom mindenki figyelmèbe. Libsik meg fajvèdök kivètelèvel persze,mert mèg felforr az agyvizük, aztàn mihez kezdünk a fö gyülöletkeltök nèlkül? :)

navera 2009.07.01. 20:22:29

@tesz-vesz: jogomban ál hülyének lenni :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 20:25:22

@navera: és ne zsidózz, mostmár ez nem menő.
(mocskos antiszemita, mégis mit képzelsz magadról)
egyébként hogy mersz úgyleírni egy fél mondatot, hogy abban nem szerepel a 60 milliós szám? vayg akár a kárpótlás???
ha az én blogomon lennél kitiltottalak volna hogy csak úgy csattansz! ne félj. ott nem lehet ilyen hangnembe más vallását gyalázni, mert tudom mit jelent a Salamon ám! burkoltan szalonzsidózunk úgy! legközelebb meg már a jonatán kommandóval fogsz itt jönni, mi? mert neked semmi sem elég!

Win Elen 2009.07.01. 20:25:57

@tesz-vesz: jaja. Talan pont molaris emlitette ezt egyszer regebben, hogyha megneznenk a szobanforgo alakokat a rendorsegi nyilvantartasban nem biztos hogy makulatlan multukrol kapnank megerositest.

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a tipizalas nem tobb feltetelezesnel, es a bakancsos nacik vizionalasat eredmenyezo megkozelitesnel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 20:31:01

@Win Elen: a bakancsos nácik fegyelmezettek
a kigyűrt zeroagyú cigányok meg barbárok.

nem kérdés kiben bízok meg jobban
a siófoki felvonulás kontra magyar gárda menetelés, melyik szimpatikusabb?

navera 2009.07.01. 20:32:02

@tesz-vesz:
Nekem szabad.
Jordán pozitív vagyok anyai ágon..... :)

navera 2009.07.01. 20:33:30

Apai ágon meg örmény cigány :)

Win Elen 2009.07.01. 20:37:26

@tesz-vesz: en egyikben sem bizom meg. De szerencsere nem is kell valasztanom.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.01. 20:59:45

No, örülök, hogy sokaknak tetszett.
Amúgy nem emlékszem, mi történt, leitatták a hasonmásomat. xD

Win Elen 2009.07.01. 21:00:45

@tesz-vesz: illetve a fegyelmezettseg nem zarja ki az izomagyat, szegrol vegrol a barbarsagot sem. Mar ha a szonak a nyers osztonszeru viselkedesre valo utalasat nezzuk. Nemdebar?

picur3ka 2009.07.01. 21:08:17

@navera:

Ne fokozd a helyzetet, mer ha kiderul, te vagy a gyurcsotany, en nem allok jot senkiert itten.

navera 2009.07.01. 21:11:55

@picur3ka (vergodik, mint az mszp: akkor maradjon a mi titkunk, hogy ki vagyok ;-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 21:24:03

@navera: "skizó zsidó öngyűlölő antiszemita"

navera 2009.07.01. 21:31:46

@tesz-vesz:
"skizó zsidó öngyűlölő antiszemita"
ja-ja és még kommentezek ehhez a bloghoz is :)

l. 2009.07.01. 21:42:08

Hijjj mekkora egy poszt, nagyon jó :D
(a háromnégyzet is üt :D)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 21:45:50

@Win Elen: melyik szimpatikusabb a gárda menetlés vagay a siófoki barbártenger?
www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40
szerintem ezt nem érdemes tovább erőltetni.

az izomagyú, meg nem lehet okos, mert az esze helyett izom van az agyában. (más kérdés van az erős emberről), de lásd: napló videó, a barbár cigány testőr nem bírja befogni a pofáját mikor úgy köszönnek neki jónapot, azt mondja: "eddig jó volt"

lasp, iylenkor nem sérülnek a demokrácia alakövei, ha betiltjátok az ártatlan hozzászólásokat is, mi?
de akkor igen ha az analfabétabuzik közszeméremet sértenek, és a jobbik be akarja tiltani; meg amikor az egyház be akarja tiltani a Manson (értsd: Manson) koncerten.
mellesleg Roman Polanski mindenképpen a magyar egyházzal értene egyet. tudjátok miért?
nem azért, mert hithű keresztény lengyelek közül származik. nem is azért mert nem tetszik a sátánista zenéje neki, hanem mert a terhes feleségét Manson ölte meg brutális és bestiális módon. de az ő jogai, és a normális emberek (értsd: normális) jogai ilyenkor nem számítanak, a köznyugalom érdekében ugye? csak a Marilin Menzon-félék jogai számítanak, és azoknak a férgeké, akik elmennek a koncertjére.
csak hogy értsük egymást: nem számít, hogy provokál a sátánizmussal és a Manson névvel, teljesen mindegy ha én provokálásból, viccből, vagy komolyan mondom h kurva anyád, mert neked ez fájni fog.
ha olyan menő merilinke, akkor miért nem hitler nevét veszi fel, és megy el izraelbe koncertezni?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 21:57:36

@navera: és most őszintén, vegyük komolyra a dolgot, ne viccelődjünk, menniyre vayg járatos zsidó körökben? menniy fideszes zsidót ismersz? és mennyi mszp, szdsz-est?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.07.01. 22:36:14

@fmj:

"Idősebb helyi cigányok arról beszélnek, hogy a mostani tizenéves cigányok kezelhetetlenek."

ez a súlyos. nem innen hallottam ezt először.
csak gondoljatok bele, hogy mi lesz, ha ez a mostani tizenéves nemzedék felnő?

és vajon mekkora gazember lesz az ő politikai képviselőjük, a jövő kolorja?

K.SZ.T.M. csakazértis.

picur3ka 2009.07.01. 23:16:47

@tesz-vesz:

Na most komolyan, te egy ertelmes ember lennel, ha nem lennel jeles csolatasos anti-szemitizmusbol. Lazitsal egy kicsit, mert mar ott tartasz, hogy nem sok kulonbseg van kozted meg egy nacivadasz kozott.

A monomania megorjit, kerteszkedjel kicsit, vagy a fa&om tudja, de hamarosan Liberte sorsara kerulsz, ha igy haladsz monomaniaban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 23:29:46

@picur3ka (vergodik, mint az mszp: de most miért engem érdekel a téma, ebből írok szakdogát.
és mindig azzal zaklatthatnának hogy nem ismerem a zsidókat, hát most interjúvolom, de akkor majd privátba inkább.
és inkább a naczivadászt - CZ - használd

szark 2009.07.01. 23:30:44

NEMÉRTEM HOGY EZ A BÜNTETETT ELŐÉLETŰ ,MAINAPIG BÜNTETŐ ELJÁRÁS ALATT LÉVŐ SZEMÉLY MILYEN CÍMEN OSZTJA AZ ÉSZT EGY TANULT ,MŰVELT EMBERNEK .RÉG A SITTEN VOLNA A HELYE.KÉRJEN Ő BOCSÁNATOT Ő

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.01. 23:48:07

Villáminterjú Kolompár Orbánnal, az Országos Cigány Önkormányzat elnökével

2009.04.22. 13:20 Bede Márton

Bede Márton: Kolompár úr, mit gondol, előrelépés lenne a magyarországi cigányság szempontjából, ha az OCÖ-nek egyszer az életben lenne egy elnöke, aki ugyan bűnöző, viszont magasabb, mint 170 centi?
Kolompár Orbán: Igen.
Bede Márton: Köszönöm az interjút!

Sváb 2009.07.02. 08:05:19

@Yasashi Tanuki:
A cigány kultúra annyira idegen tőlünk, hogy esély sincs integrálni.
Erről írtam a blogomban egy hosszabb eszmefuttatást.
jobbikgyor.blog.hu/

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.02. 08:21:44

@eszkep:
Te kis rasszista:) Te is tudhatnád hogy ez nem szín függő:) És egyik oldal sem jobb mint a másik, mert mindegyik lop. Ja és Orbán szentkoronás szőlőbányái az smafu, szegény kicsi koli meg csak pár millát sikkasztott el:)

eszkep 2009.07.02. 08:23:15

OFF:
Lehet, hogy megérne egyposztot, anélkül, hogy összeeskövés elméletekbe bonyolódnánk:

- Miért van az, hogy a puding kedvezményes ÁFA kulcsba tartozik (a piaciot a francia tuldjdonú DANONE uralja), míg a Túró Rudi (jogi oltalom alatt álló védjegy, magyar tulajdonú cég terméke) 25%-os ÁFA kulccsal adózik???

picur3ka 2009.07.02. 08:25:26

'Polgármesterünk kiírása az iwiw üzenőfalán:

"július 4-én (szombaton) 14 órától Kolompár Orbán béketüntetést szervez Kiskunlacházára. Rendőrségi információk szerint 1500 cigány részvételére számítanak. A menet a Művelődési Központtól a Horák Nóra emlékkőig vonul.'

Na, meglatjuk, hogy ezen felnek-e megjelenni, mert a munka demonstracio az elmaradt, ugye.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.02. 08:27:17

@eszkep: Ez komoly??????

mondjuk ez azb ÁFA átállás nem semmi, hogy tegnap vettem 4 alapvető élelmiszert (4 sört) és a polcra az volt kiírva, hogy 175,- Ft, nos a pénztárnál 205 lett belőle. Természetesen az ÁFÁ-val magyarázta a kisasszony. Fel kellett világosítanom, ha már pénztáros és számokkal játszik, akkor igazán vághatná, ha vm. 175 Forint 20%-os ÁFA tartalommal, akkor 25%-ossal max. 183.

SPAR kurva anyád

eszkep 2009.07.02. 08:28:17

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Konkrétan semmi prejoratív jelentésre nem gondoltam, az ilyen hírek már csak színes-hírek kategóriát ütik meg... :-)

eszkep 2009.07.02. 08:31:02

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": 175-ről 205-re drágult az 5%-os ÁFA-emelkedés miatt??? nem rossz, nem rossz...
Na, ezért rombolják az oktatást!. Ha majd végre (?) nem lesz középiskolai tananyag (sem) a százalékszámítás, majd nem lesznek ilyen "kötekedő" emberek, mint VonPerez...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.02. 08:33:46

@eszkep: Igen jól érzed, a legszebb ebben a "magyaros" történetben az, hogy az emberek nem azzal törődtek, hogy gyakorlatilag szabad rablást rendezett a SPAR, hanem ki ez a kis kötekedő näczi köcsög, aki feltartja a sort ugye...

szabogyula 2009.07.02. 08:42:00

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Várjál, egyenlőre nem állitok csak kérdezek :
bár ez a mostani konkrét példádra nem vonatkozik.
Ha jól tudom az ingatlanadó cégekre is vonatkozik.
Képzelj magad elé egy többezer nm-es Osan, tesco áruházat.
A gáz, szemétszállitás, benzin ,csatorna ára szintén nem kicsit emelkedik.
Nem tartom kizártnak hogy január 1.-től erre hivatkozva a kereskedők megint szintén árat emelnek.
/amitől viszont feljebb megy a BKV jegy ára, erre hivatkozva viszont a parkolás .......
ÁÁ, bele se gondolok....

f.m.j. 2009.07.02. 08:43:48

Ezt most kaptam :

(Zs)ebben egyetértenek!

- Talán megbocsátja nekem a Blikk, hogy cikkük címét használom, de telitalálat!

Június 29-én a parlament 340 igen, 19 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta Göndör István MSZP frakcióvezető-helyettes kétharmados támogatást igénylő törvényjavaslatát, mely az Alkotmány és három másik törvény módosításával átírta a képviselők költségtérítését. No nem akárhogy…

Évek óta porondon van a téma. A sajtó is piszkálja őket, meg volt az aláírásgyűjtés, és a népszavazás Demoklész kardja is itt lebeg felettük - eljött hát az idő a törvényalkotásra, függetlenül attól, hogy már a népszavazást is „megszavazták”.

Göndör István méltánytalanul kicsinek érzi a képviselői fizetést. Ő tudja! Azt az 1.078.335 forintot havonta, ami például őt megilleti, egyáltalán nem nevezném kicsinek. A lakosság fele egész évben nem keres ennyit… (2008-ban összesen 66 ülésnap volt!)
Véleménye szerint én az egész költségtérítéses-népszavazásos akcióval politikai ügyet akarok csinálni. Ő viszont meg akarja oldani a problémát, ez közöttünk – szerinte – a nagy különbség.

Szerinte sikerült egy tökéletes javaslatot letenni az asztalra, szerintem pedig szemfényvesztő trükközés, vagy inkább átverés az egész.
A képviselőtársaknak viszont vélhetően tetszett – gyorsan meg is szavazták, hisz lőn csoda, nagy volt az egyetértés. Magasan teljesítették a 2/3-ot. Megszavazták azt is, hogy a köztársasági elnök sürgősséggel – vagyis 5 napon belül írja alá a törvényt – mely nem mellesleg, csak jövő januártól lépne életbe.
Hogy miért kell ilyen hamar?

Pár napon múlva meg kell hogy szülessen az Alkotmánybíróság döntése arról, hogy helyt ad-e annak a négy indítványnak, ami megtámadta a népszavazási kezdeményezésről szóló határozatot.
Milyen jó a képviselőknek, ha addigra van egy olyan elfogadott törvény, hogy nincs is költségtérítés – ugyanis ez az egyik nagy trükk a most megszavazott javaslatban: A FOGALMAT TELJESEN KITÖRÖLTÉK A TÖRVÉNYBŐL – DE A PÉNZ ETTŐL FÜGGETLENÜL, PERSZE TELJES EGÉSZÉBEN MEGMARADT! Helyette a frappánsnak nem mondható választókerületi pótlék és lakhatási támogatás szerepel immár.
Ügyes… mondhatnánk erre – de ebben a szituációban én inkább azt mondom: szégyelljék magukat. Nyíltan szembementek a népakarattal – a saját választóik akaratával, és győzött az anyagiasságuk.

Annyi mindent belefoglalhattak volna a képviselők ebbe a törvényjavaslatba – csupán egy dologhoz kellett volna ragaszkodniuk: ahhoz az egyetlen mondathoz, ami a népszavazási kezdeményezésben szerepelt. Tehát hogy csakis bizonylat ellenében járjon a költségtérítés. De nem. Az nincs benne.
Bízom benne, ez az alkotmánybíráknak is feltűnik majd.

Van ennek a kérdésnek még egy pikáns része. Létezik egy 52/1997 (X. 14.) számú Alkotmánybírósági Határozat, mely leszögezi, hogy a népszavazási kezdeményezés a kezdetétől a végéig alkotmányos védelem alatt áll. Bármiféle beavatkozás alkotmányosan aggályos. Ennek a határozatnak az előadója épp Dr. Sólyom László volt annakidején...
A szavazás másnapján levélben kértem Köztársasági Elnök urat, hogy éljen a politikai vétó lehetőségével, és ne írja alá ezt az öncélú a törvényt. A közelmúltban okoztak neki is elég fejtörést a pártok a főbíró megválasztása kapcsán. Most törleszthetne, ráadásul jogosan… A Ház visszakaphatná átdolgozásra a faramuci törvényét, közben döntene az Alkotmánybíróság, mi pedig elmennénk népszavazni arról, hogy igenis kezdjenek csak ők is nyugodtan számlákat gyűjteni, ahogyan ezt 10 millió honfitársuktól elvárják.
Ezt a fricskát nagyon megérdemelné a 340 IGEN-t nyomó képviselő – vagy inkább azt, hogy ezek után még a parlament közelébe se engedjék őket.

Egy újságíró a szavazás napján Göndör Istvánt és engem szeretett volna legalább egy fotó erejéig egymás mellé állítani. Ezt Göndör úr határozottan visszautasította – nem akart közös fotót, de találkozni sem.
Elképzelem magamban a szituációt: mit csinálnánk a képen? Kezet fognánk? Beszélgetnénk?
Be kell lássam: teljesen abszurd az ötlet.
Tudja mit, képviselő úr? Én sem akarok közös képet.

Nagyon nem illünk mi egymás mellé…

Bocs az offért :)

Geza 2009.07.02. 08:44:56

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Már elnézést, de alternatívaként esetleg tudnám javasolni a magyar boltban való vásárlást (ha megoldható), úgy legalább még a kereskedő haszna is az országban marad.

Más szóval: mi mást vártál a labancoktól?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.02. 08:46:30

Bocsánatkérésügyben kivétlesen igaza van Kolompárnak. Én is azt gondolom, hogy az ártatlanul megvádolt embereknek minimum ennyi jár.

A többi dolog populista demagógia. Annak, hogy Kolompár mennyit lopott, semmi köze ahhoz, hogy a polgármester vette a bátorságot és bizonyítékok nélkül hamisan megvádolt embereket.

Elég baj az a cigányoknak, hogy ilyen hiteltelen szélhámos vezetőik vannak. De ez nem jogosít föl senkit arra, hogy egy súlyos bűnüggyel vagdalkozzon saját politikai karrierje építése céljából.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.02. 08:47:20

@ostoba 8o: és majd eljön az idő amikor a fizunkat meg sem kapjuk csak bemegyünk a tescoba a napi zsemle parizer adagunkért .)

szabogyula 2009.07.02. 08:51:17

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Igen, hosszú tömött sorokban, és egyenszürke ruhában...

f.m.j. 2009.07.02. 08:51:27

@Reckl_Amál:

Hiteltelen ember meg se szólalna inkább... de ezeken a körökön túlvagyunk.

Nem ártatlanokat vádolt(?) meg a polgármester, ott mindenki tudta pontosan, hogy melyik családról beszélt a vezetőjük... Még mindig nem bizonyosodott be, hogy kik segítettek neki, kik lehettek még benne... nem olyan egyértelmű ez az ügy sem
A Cozma-gyilkosságot is meg fogják úszni, legalábbis efelé tendálnak a dolgok...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.07.02. 08:55:11

Ezt neked te buzifejű gyűlöletkeltő köcsög állat. Ebből mássz ki,és kérj bocsánatot de kzrva gyorsan minden embertől, mert élsz...
index.hu/belfold/2009/07/02/vademelesi_javaslat_kolompar_orban_ellen/

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.02. 08:55:22

@Geza: Nem akarlak elkeseríteni, de a CBA sokkal drágább és igencsak messze van. Az, hogy SPAR önmagában még nem biztos, hogy kaka, meg amúgy igyekszem magyar termékeket választani, de pl. hiába veszek Sopronit, ha a tulaj úgyis a BRAU-UNION...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.02. 08:57:22

@Reckl_Amál:
Azt hiszme te félreértettél valamit. A polgármester azt a beszédet bármikor megtarthatta volna a Kiskulacházi mindennapi állapotok és események miatt, az hogy ezt meggyilkolt kislány apropójából lett megrendezve hiba volt. A beszédében a cigány bűnözésről mint általános jelenségről beszélt, nem mondta azt hogy itt konkrétan cigányok az elkövetők. Mondom egyetlenegy hibát követett el hogy a beszéde összemosódott az említett üggyel. És nem az a mellékes hogy Kolompár mennyit lopott, hanem az hogy pár hete 8 cigány letepert és inzultált egy lányt, erre ő ennyit mond hogy gyerekcsíny. Érted, és ha felbátorodnak mert többen vannak erősebbek és legközelebb a bugyit lerángatják, és megerőszakolják ha már puncit látnak, azt meg a csak a roma tradicók ápolásának tudhatnánk be?
Hogy klasszikust idézzek Kolompár Orbán csak fogja be a száját!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.02. 09:03:15

"

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.02. 08:27:17
@eszkep: Ez komoly??????

mondjuk ez azb ÁFA átállás nem semmi, hogy tegnap vettem 4 alapvető élelmiszert (4 sört) és a polcra az volt kiírva, hogy 175,- Ft, nos a pénztárnál 205 lett belőle. Természetesen az ÁFÁ-val magyarázta a kisasszony. Fel kellett világosítanom, ha már pénztáros és számokkal játszik, akkor igazán vághatná, ha vm. 175 Forint 20%-os ÁFA tartalommal, akkor 25%-ossal max. 183.

SPAR kurva anyád "

Na például ha már a labancoknak a kurva anyját, odakint ez úgy működik, hogy elhozod a cuccot, és ha más az ár a pénztárban mint ami ki volt írva, akkor bizony azon az áron kapod meg ami ki volt írva. (Értelemszerűen ha olcsóbb akkor nem reklamálod be :D )

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.02. 09:08:40

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
Azért ez itt is így működik elvileg. Csak sokan vagy nem veszik észre vagy nem mernek szólni (istenem mennyi muja ember van) Legjobb vételem tavaly volt, mikor vettem egy ruhaboltban egy cipőt meg egy gatyát és a cipőn feleannyi volt az ár mint a gépben és a gatya is el volt árazva vagy 2000 Ft-al. Srác toporog mondja hogy hát ez ennyi lesz, mondom neki hogy nem egészen értem, mert ha annyi van ráírva én ennyiért nem veszem meg, néz néz, mondom esetleg döntsük el és kérjük a boltvezető segítségét, közben a csajszi már jött is, megnézi mi a helyzet, mondja hát annyiért kell adni amennyi rá van írva és pont. A bolt meg benyeli a veszteséget.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.02. 09:09:46

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Nekem is ez derengett, de ugye mennyek má az anyámba, mit köcsögölök, ne tartsuk fel a sort, inkább odaadom a különbözetet tip. beszólások miatt, ugye már nem vág annyira az ember agya...

picur3ka 2009.07.02. 09:26:30

Ugyeskedik mindenki:

www.
hirszerzo.hu/cikk.fidesz_a_magyar_garda_utan_itt_a_voros_garda.114094.html

Win Elen 2009.07.02. 09:37:37

@Reckl_Amál: igazad is van, ha a dolgot altalanossagban nezzuk. De itt az eset ez specializalodik. A media talalasabol valoban ugy tunhet, mintha a polgarmester ennek a konkret esetnek a kapcsan emelte volna fel a szavat, a helyi ciganyok bunozese ellen. Holott a jelenseg ettol fuggetlenul is letezo. Termeszetesen politikai elonyt is szeretett volna szerezni ezzel, es ez megint a jelenseg fontossagara utal a lachaziak mindennapjaiban. Ettol fuggetlenul termeszetesen tartozhat es tartozik is bocsanatkeressel, de kontextusba helyezve a dolgot Kolompar erveivel, es terveivel, laspalmas tovabbgondolasa maximalisan helytallo.

beleszolok 2009.07.02. 09:48:43

Úristen, már megy valahol (talán a népszavában?) az okosítás, hogy a b. gordon olyan jól csinálja, amit csinál, hogy erősödik a forint. ÓEMGÉ

Win Elen 2009.07.02. 09:51:03

Termeszetesen az aktualis Liberalis Valaszok cimu kiskonyvbol eloveve az ide vonatkozo megjegyzest, el kellene mondani, hogy a beszed gyuloletkeltesre alkalmas. Felteszem a kerdest, hogy Kolompar a problema ilyen egyoldalu megkozelitesevel, a serelmek demagog kisajatitasaval a ciganysag reszere, ha nem is kozvetlenul, de elvitathatatlanul nem ugyanugy gyuloletet kelt?

Ez persze nem legitimalja a ciganysagot primitiv modon kollektivan eliteloket.

A gyilkossaghoz pedig annyit, hogy nem hiszem hogy voltak tarsai. Marmint ami a hasonlo szexualis bunoket jellemzi. De nem kizart, de a rendorseg megallapitasai ebben az ugyben elfogadhatoak.

@Fmj: ez nem Seres?

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.07.02. 09:52:26

azért ezt az embert csak szájoncsapkodnám egy kinyúlott riga-lánccal....

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.07.02. 09:57:45

én tök egyszerűen megoldottam az önvédelmemet mindeféle náció ellen, belevezettem a kettőhuszat a bugyimba, amit egy jól elrejtett helyről lehet inaktíválni, a bukszámra ráerősítettem egy snaucert, a lakásomat pedig bekameráztam még az ágy alatt is. ja és kint a temetőkertben a síromhoz egy angol őrszázadot rendeltem, azok óvják hullámat nehogy lábam kelljen.

Geza 2009.07.02. 10:23:16

@zsanett- a élet van és szoci fan:
"belevezettem a kettőhuszat a bugyimba"
Megrázó élmény lehet :).
A siralmas viszont, hogy Dél-Afrikában az effajta értelme a 'védekezés' szónak sajnos valóság:
en.wikipedia.org/wiki/Rapex

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.07.02. 10:36:48

A cigány (oppardon, roma) önkormik vezetői szinte KIZÁRÓLAG a bűnöző rétegekből kerülnek ki. nekik van elegendő befolyásuk, pénzük és rafkójuk ahhoz, hogy jelöltessék magukat.
Ha valaki nagyon akarná, simán sittretehetné az összeset. Csakhátugye...

tudi 2009.07.02. 10:48:40

Van, akinek a holdig ér a bőr vastagsága az arcán, remélem néhány nála egy jó méterrel nagyobb tásakkal kerül egy cellába ez a törpe.

picur3ka 2009.07.02. 10:53:04

@Geza:

Na, errol meg nem hallottam, eszem megall. Mi meg csak a szemelyi riasztonal es spray-nel tartunk, nagy a llehetoseg a fejlodesre.

gábbor 2009.07.02. 10:54:02

@Reckl_Amál: Lehet, hogy az embereknek rossz tapasztalataik vannak - ezt hívják előítéletnek. Sajnos ez az elkövető a kivétel, aki erősíti a szabályt. De egy ilyen szarházi , mint Kolompár , akkor se ugráljon, mint az igazság bajnoka.

Tassadar 2009.07.02. 10:58:15

Napi jóhír koloról: "Vádemelési javaslat Kolompár Orbán ellen". Máris jobb kedvel megyek be dolgozni.:)

pógárjenő 2009.07.02. 11:59:12

Azt nem értem hogy miért nincs 2-3 "becsületes roma" aki kiverné a sz@rt is donkolmp-ból.....

Win Elen 2009.07.02. 12:27:14

@pógárjenő: mert becsuletesek. Szoljal Aladarnak! Ahahaha

(amugy orulnek ha napvilagot latna - mar ha letezik - az ilyen belso "ellenzek" hangja)

Sváb 2009.07.02. 14:52:11

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
De nem akarja őket lesittelni senki, mert a hatalom jelenlegi vezető rétegének nem ez az érdeke.

jobbikgyor.blog.hu/2009/06/30/vihar_a_biliben_bili_a_viharban

Hiszia Piszi 2009.07.02. 18:32:08

Tisztelt Vastagbőr!Kedves csetelők!A cikk melletti képről jutott eszembe!Ugye most úgy néz ki vádat emelnek Kolompár ellen.Ha megszületik a (valószínűleg elmarasztaló) ítélet,készítessünk már ennek a kedves embernek egy új polót!Ezzel az aktualizált felirattal:Roma vagyok,bűnöző!Sok olvasójának szerezne örömöt a Vastagbőr,ha egy szerény ünnepség keretében ezt átnyújtaná az elítéltnek:)

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2009.07.02. 18:48:31

ejj ezek a a pólónyomók. nem azt tették rá a pólóra, amit az igazságrohamot kapott kolompár akart. vak, no m.(agyar) agy, more, ő bűnöz..

Hooligan1994 2009.07.02. 19:53:38

Így van egyetértek!Ő mikor kér bocsánatot a lófasz kérne tőle bocsánatott addig!

kékhagyma 2009.07.02. 20:20:02

@Hiszia Piszi:

Csak a központozási jeleket kell kicserélni.... :-)

ROMA VAGYOK? NEM! BŰNÖZŐ.


:-DDDDDDD

f.m.j. 2009.07.02. 20:21:45

nol.hu/archivum/20090702-a_ciganykerdes_es_a_fidesz

Komolyan, ezek nem unják még, hogy ugyanazt puffogtatják? Sehova sem vezető, okoskodó szavak, nem is hajlandóak a valóságról -legalábbis nem azt a valóságot, amit a kisfalvakban elszenvedők látnak, tapasztalnak- tudomást venni...

f.m.j. 2009.07.02. 20:23:06

@kékhagyma:

ja, vagy: Bűnöző roma vagyok, nem?

f.m.j. 2009.07.02. 20:24:51

...hát akkó' ezé' mindenki fogja be, és kérjen bocsánatot, me' kijírcsuk a csalággyát

Amade (törölt) 2009.07.04. 12:38:34

Kolompár kérjen bocsánatot az emberiségtől, mert embernek nevezi magát, utalásaival megbélyegezve minket!!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.07.05. 03:33:15

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

A vásárlónak joga van a feltüntetett legalacsonyabb áron megvásárolni a terméket, ha azon tönn ár is szerepel.

Fogyasztóvédelmi dolog. Ha 175 volt kiírva, köteles oda adni annyiért, akármit is ír ki a vonalkód olvasó. Én már párszor kivertem a görögtüzet a tucskóban emiatt és oda is adták.

süti beállítások módosítása