Skip to content


       Szűrés lista

Ifjúszoci fesztivál egy belsős szemével

Kíváncsiak vagytok, hogy mit érez egy baloldali MSZP-s fiatal?

Hogy milyen lehet életünket a Párt szolgálatába állítani?

2999 társunkkal együtt Happy Birthday-t énekelni Lendvai Ildikónak?

Nesztek, majd én megmutatom!

IUSY 2009 fesztivál Zánkán - Egy stábtag szemével
(Ez nem fake, ezt nem mi írtuk, így van fent az mszp.hu-n!)

"Körülbelül másfél hónappal ezelőtt egy kollégám olyan beleéléssel kezdte mesélni élményeit a korábbi IUSY fesztiválokról, hogy azonnal lázba jöttem, és éreztem, nekem mindenképpen ott a helyem. Ezért gyorsan jelentkeztem is stábtagnak, gondoltam egy-két segítő kéz mindig jól jön ilyen nagy rendezvényen.

Hamarosan én is felkerültem a levelezési listára, ahol naponta többször is informáltak arról, hogy hova leszek beosztva, mi lesz a feladatom, kikkel leszek együtt elszállásolva, mikor érkezzek, stb. Az e-mailek özönéből már sejthető volt, hogy ez nem lesz gyerekjáték, amit megerősített bennem az is, amikor kedden délután, utolsó stábülésünkön 300 elgyötört, de annál lelkesebb fiatal hallgatta az instrukciók végtelen özönét.

Szerda hajnalban aztán beindult a gépezet. Az utaztatásos csoport tagjai már hajnal négykor fogadták a Ferihegyre érkező delegációkat és egész nap ingáztak Zánka és Budapest között. Nem kisebb hajtásban volt részük a regisztrációnál ülőknek, köztük jómagamnak sem.

Reggel 9-től délután négyig kb. 1500 embert vettünk nyilvántartásba, biggyesztettünk rájuk karszalagot (szigorúan figyelve arra, hogy kéket a németeknek és az osztrákoknak, zöldet a többieknek), kerestük ki a szállásukat, választottunk melléjük egy mosolygós idegenvezetőt, aki a szobáikhoz kísérte őket és nyomtuk a kezükbe a kis csomagokat. Azokat a csomagokat, amiket előző este órákon keresztül pakolásztunk össze, került bele kisfüzet, tájékoztató anyag, toll és szórólap hazánk legnemesebb nedűjéről.

Bátrabb fiú stábtagok a kis infós füzetekbe még saját telefonszámukat is felírták, hiszen ?Carpe diem!?, egyszer élünk, hátha életre szóló szerelem lesz a merész kezdeményezés eredménye. Azt ugyan nem firtattam, hogy mi van akkor, ha az üzenet mellé talál és nem egy csinos szőke skandináv lánynál landol, hanem egy hatalmas bosnyák vízilabdázó termetű fiúnál?dehát a IUSY pont erről szól: ismerkedj, barátkozz, nincsenek előítéletek, nincsenek korlátok.

Négy óra után aztán zsongó fejjel átadtuk a stafétát a következő regisztráló csapatnak, mert egyrészről addigra már a saját anyanyelvemen sem tudtam megszólalni, másrészről meg úgy gondoltuk, inkább az élelmezési és kocsma csoport munkáját szeretnénk ellenőrizni, persze csak amolyan szubjektív, "Kivagyok, azonnal ételt és italt kérek!"- módon. Mindezt persze a Balaton partján.

Jelentem, víz hőmérséklete és minősége kiváló, lángos felejthetetlen, alkohol - erre meg már nem emlékszem.

Este 8-kor megkezdődött a nyitóünnepség, ahol minden jelentős vezető felvonult, 3000 fiatal meg zászlót lengetve, egyik kezében sört, a másikban a mellette állót fogva torkaszakadtából üvöltözte, hogy Bella Ciao! Na, engem itt kapott el először az igazi IUSY láz.

Mindeddig ismeretlen érzés volt számomra ennyi külföldi fiatallal együtt nótázni úgy, hogy tudtam, ugyanazon értékek fontosak mindannyiunknak, ugyanazok az eszmék tartanak minket össze.

Következő napjaim felét az információs pultban töltöttem, ahol mindig zajlott az élet. Kérdések tucatjait próbáltuk megválaszolni nap, mint nap, legyen szó akár elveszett mobilról, menetrendről, bortúráról, VIP vendégek érkezéséről, elhagyott étkezési jegyekről, vagy a politikai előadások helyszínéről.

Az biztos, hogy ha mindenre nem is volt válaszunk, olyan kedvesen mosolyogtunk mindenkire, hogy néhányan rendszeres vendégeink lettek. Mindeközben a bungalókban folytak az izgalmas és érdekfeszítő előadások, ahol- a nagy meleg és a Balaton közelsége ellenére is- szinte mindig teltház volt. Itt aztán bárki elmondhatta véleményét, hangot adhatott kritikáinak és észrevételeinek, a kerekasztal beszélgetések haszna elvitathatatlan volt.

Talán nem is sejtjük, hogy mennyi leendő politikus ült azokon a székeken és vitázott nőkereskedelemről, demokráciáról, balkáni kérdésről, vagy éppen a baloldal megerősítéséről.

A napközbeni okosodást az esti lazulások követték. Minden este más bulik és koncertek vártak minket. Voltak itt nagynevű együttesek és önjelölt tánctehetségek is, skandináv és latin est, folyosó-bulik, de persze mi magyarok a Csupi-esten buliztunk legnagyobbat. Megmutattuk hogyan is szól egy ?Szeresd a testem, bébi!?, vagy egy ?Nyáááááár van?! Mindenféle jutalék hiányában is bőszen reklámoztuk a pálinkát, amitől aztán elég jó kedvünk lett.

A szombati nap legnagyobb szenzációja volt, amikor ki kellett költöztetnünk a 400 fős német és osztrák delegációt sátraikból, lévén, hogy hatalmas vihart jósoltak a meteorológusok. Így aztán stábunk egyik fele már kora reggel a sátrakat rögzítette, a másik pedig beterelte őket a sportcsarnokba, ahol a hangulat körülbelül olyan volt, mintha éppen a Lost első részét néznénk - már ami a csomagokat és az egymás hegyén-hátán fekvő embereket illeti, törött karok és lábak nem voltak szerencsére.

A vihar aztán egész csöndesen vonult el, dehát jobb félni, mint megijedni, ezért azon túl, hogy minden szükséges óvintézkedést megtettünk, szobatársaimmal világvége-bulit tartottunk a teraszon. Az biztos, hogy ha valóban világvége lett volna, akkor az minket nagyon vidám hangulatban ért volna! Az eredmény: 4 órán át tartó esőzés és tíz fok mínusz lett (azt hiszem elmehetnék hivatásos esőtáncolónak).

Ez meg is látszódott az éjszakai nagylegények számán, igazi táncoló tömeget csak az LMBT partin találtunk, ott viszont eszméletlen jókedvű volt mindenki. Mondjuk én kicsit megijedtem, amikor a nagy bulizás hevében egy srác épp a napernyő rúdján táncolva megindult felénk, maga alá temetve a körülötte lévőket. Végül senkinek semmi baja nem lett, olyannyira, hogy a padon alvó német fiút még ez az apró kis baleset és az üvöltő gépzene se zökkentette ki álmából.

Hétfőn aztán eljött az utolsó nap, amire a szervezők egy nagy meglepetéssel készültek: Közép-Európa legnagyobb élő békejelét készítettük el. Számomra ez volt a fesztivál egyik legemlékezetesebb és legmegindítóbb része. Soha még ennyi nációt egymás mellett, kézen fogva, békében és szeretetben együtt nem láttam. Soha nem éreztem még ennyire, hogy milyen jó hinni a baloldali értékekben.

Ezen a fesztiválon és főleg abban a pillanatban nem számított, hogy honnan jöttél, hogy szegény vagy-e vagy gazdag, hogy milyen a szexuális beállítottságod, vagy éppen hogy békében, vagy háborúban élsz-e. Itt egy dolog számított: hinni abban, hogy a világ jobbá tehető. És bár ezek hangzatos szavak, azért miközben fogtam a többiek kezét, hullámoztunk és a Bella Ciao-ra ugráltunk, láttam, hogy nem csak engem érintett meg ez a hangulat.

Úgy gondolom, hogy a mai baloldal viszontagságos helyzetében pedig különösen fontos, hogy hitet adjunk a fiataloknak, hogy érezzék, jó ide tartozni, van miben hinni és van miért küzdeni. Egyetlen dolgot sajnálok csupán, hogy a fesztiválon olyan kevés volt a magyar résztvevő. Szerintem sokkal nagyobb nyilvánosságot kellett volna adnunk, megmutatnunk, micsoda fantasztikus, színvonalas fesztivált tudunk szervezni, hiszen ilyen nagy volumenű fesztiválnak semelyik másik párt nem adott otthont Magyarországon.

A hetet aztán méltó ünnepséggel zártuk. Volt tűzijáték (és égő sátor - ez persze nem direkt, de legalább látványos volt), Bella Ciao unásig és tiszteletét tette nálunk Bajnai Gordon miniszterelnök és Lendvai Ildikó pártelnök is. Ők és a IUSY valamennyi vezetője megköszönte számunkra ezt az egy hetet. Szegény Miniszterelnökünk akkor érezte át igazán, hogy milyen is egy jó fesztiváli hangulat, mikor egy háremnyi stábtag ugrott a nyakába és könyörgött közös fotóért, Ildikónak pedig 3000 ember énekelte a Happy Birthday-t.

Mi stábtagok pedig akkor fogtuk fel, hogy mit is hajtottunk végre az elmúlt egy hétben, amikor a Societas elnöke, Varga Laci kiáltotta velünk: Igen, megcsináltuk!

Igen, megcsináltuk! Úgyhogy húzzuk ki magunkat és legyünk büszkék arra, hogy képesek voltunk háromezer fiatalnak ennyi mindent adni, csupán egyetlen hét alatt: színvonalas szállást, napi háromszori étkezést, a csodás Balatont, tartalmas előadásokat, fantasztikus bulikat, felejthetetlen barátságokat és az életérzést, hogy jó baloldalinak lenni!"


zero:
Ó te jó ég, az MSZP olyan messze áll a "baloldaltól", hogy nekik valahol az Urál mögött két kanyarral kellett volna "ünnepelniük".
Azok az angol, francia, spanyol, német vagy olasz baloldali fiatalok, akik szociáldemokraták (nincs is velük semmi gond) vajon tudták egyáltalán, hogy ki is a Lendvai Ildikó ott színpadon, aki  egyedüliként nem tudott angolul, és magyarul makogott a nemzetközi hallgatóságnak? Tudták, hogy a diktatúra utódpártjával buliznak? Egy félbalkáni, féldiktatúrába süllyedő országban? Tudták, hogy a cenzor asszonyság a színpadon ki volt és mit művelt 1990 előtt?

Durva videó, angolul poénkodó Bajnai, magyarul nem poénos Lendvai: 

00:52-től, íme a megnyitó, mindenki angolul nyomja, kivéve a főszervező Societas elnök Varga Laci, meg a fiatalokat leelvtársazó (!) Újhelyi Pisti:

03:53-tól Varga László Societes elnök vezeti a gitáros szekciót. Forradalmi dalolászás ebéd előtt:
 

01:50
Éjszaka, a csillagos égbolt alatt, széjjelcsapva, fent a színpadon, magyarul énekelni az Internacionálét.
Az élmény megfizethetetlen ...
És még Havas Szófiának sem kellett mesterkednie....


 

Címkék: mszp buli abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr701275500

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Németország jellemzése,"művészete";18+ 2009.07.30. 13:14:08

Német "művészet"   Berlinben van a java. Ott egy olyan polgámester van aki azzal kampányolt,hogy "Ich bin schwul und das ist gut so"..."B*zi vagyok és ez igy van jól". Meg is választották. Földrajzilag kicsit másként...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DArchAngel 2009.07.30. 13:09:32

Basszus, és én nem mentem! Ingyen pia, kaja, Balaton. Ennyiért még vitatkoztam volna is velük, ráadásul angolul is meg tudok szólalni. Miért nem hívtak? (hüpp-hüpp)
Azért piszkosul kíváncsi vagyok, miből finanszírozták ezt a hatalmas partit.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.30. 13:11:27

lánynál landol, hanem egy hatalmas bosnyák vízilabdázó termetű fiúnál?dehát a IUSY pont erről szól: ismerkedj, barátkozz, nincsenek előítéletek, nincsenek korlátok"

:D b*uzik

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.30. 13:12:47

@DArchAngel:

Biztos, hogy nem közpénzből, érted? Hisz Bajnai sem tagja az MSZP-nek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.30. 13:13:10

@DArchAngel: hát a nép önként adta becsületes és keményen dolgozó vezetőinknek a nyaralására, lazítani kell kicsit, nincsenek korlátok! nincsenek előítéletek! ez kell nekünk!

Projectelf 2009.07.30. 13:17:25

"Mindeddig ismeretlen érzés volt számomra ennyi külföldi fiatallal együtt nótázni úgy, hogy tudtam, ugyanazon értékek fontosak mindannyiunknak, ugyanazok az eszmék tartanak minket össze."

Azaz?

"Hétfőn aztán eljött az utolsó nap, amire a szervezők egy nagy meglepetéssel készültek: Közép-Európa legnagyobb élő békejelét készítettük el. Számomra ez volt a fesztivál egyik legemlékezetesebb és legmegindítóbb része. Soha még ennyi nációt egymás mellett, kézen fogva, békében és szeretetben együtt nem láttam. Soha nem éreztem még ennyire, hogy milyen jó hinni a baloldali értékekben."

megyek hányni.

rolika 2009.07.30. 13:18:00

Ez kibaszottul félelmetes bazmeg. Olyan, mint egy vallási szekta.
És azt vajon tudták a külföldiek, hogy az angeblich szocialista miniszterelnökünk egy offshore-adócsaló milliárdos gátlástalan nagytőkés?
Mondtam már: nálunk szoci-áldemokrácia van, csak sikerül megetetni nemcsak a népet, de a külföldet is, sajnos.

anarcho78 2009.07.30. 13:21:15

hűha. a füvet melyik meleg négerrel szívták a WC-ben?

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.07.30. 13:22:02

-2999 társunkkal együtt Happy Birthday-t énekelni Lendvai Ildikónak?- Ilyet szabad?

Amúgy olyan ez, mint egy terjengősebb, kötelezően megírt élménybeszámoló-fogalmazás a 7. osztályos oszikirándulásról.
"...Hatalmas élmény..."
"...Tiszteletét tette..."
"...Elfoglatuk... Megszerveztük..."
Kedvesnek szánt, szolidan humoros anekdótácskák, ahhh, unalmas.

Azért egy részre mégis felkaptam a fejem:

-Mindeddig ISMERETLEN érzés volt számomra ennyi fiatallal együtt nótázni úgy, hogy tudtam, ugyanazon értékek fontosak mindannyiunknak, ugyanazok az eszmék tartanak minket össze.- Nos, ez sokmindent megmagyaráz...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.30. 13:22:47

@Projectelf:

Belsős stábtag azóta már Nyakó Pistánál van továbbképzésen, mert az élménybeszámolóból kihagyta a terrorizmust, a jobbikot, a fideszt, a magyaraok nyilait, a mexikói amigókat, és a zorbánt.

rognork 2009.07.30. 13:23:19

szvsz elég betegnek kell lenni, hogy ilyen nyári úttörőtáborba menjen valaki. ildivel és gordonnal. ennél még az animalszex is kulturáltabb.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.07.30. 13:23:30

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ilyen szintű agymosás nincs.

Hetfield 2009.07.30. 13:23:55

@rolika: Nem kell félni:

"Egyetlen dolgot sajnálok csupán, hogy a fesztiválon olyan kevés volt a magyar résztvevő. "

Inkább megnyugtató :))))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.30. 13:25:11

Lendvainak vajon őszinte volt a mosOlya, mikor háromezren emlékeztették rá, hogy MÁR 63 ÉVES? xD

Geza 2009.07.30. 13:28:42

Csak idéznék:
"Meg, hogy az 'igazi baloldaliság'. Meg 'baloldali értékek'. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy baloldali értékek nincsenek. A baloldal célja ugyanis, magának az értékelvűségnek a felszámolása."

Az olvasnivaló (a 'baloldali értékekről') pedig:
pozsonyiadam.gportal.hu/gindex.php?pg=19857414&nid=5053648

f.m.j. 2009.07.30. 13:30:26

@Hetfield:

megelőztél :):), pont ezt akartam kiemelni, hogy talán van remény, ha a magyar fiatalok nem veszik be ezt a szart...

Ez a beszámoló épp annyira szánalmas, mint amilyen a rendezvény lehetett...

Hogy kinek a pénzéből? Az itthon hüppögőkéből, akik nem lehettek ott :) amit bizonyára nagyon sajnálnak

IdősAsszony 2009.07.30. 13:30:55

Erről beszéltem, a hitlerista portálok, bloggerek kiforgatják az igazi magyar szocialista nagyságok szavait és személyiségét!

f.m.j. 2009.07.30. 13:31:15

@fmj:

és még egy: mi a bánatos szarért akarnak ezek harcolni? '50-es évek, vagy mi?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.30. 13:31:28

korcs banda, ostoba proletárok.
urbánus Mollusculák.

ezek az internacionáléval úgy vannak, mint a magyar a himnusszal, ez már beteg.
tehát ők többnek hiszik az internacionélát.

f.m.j. 2009.07.30. 13:31:53

@IdősAsszony:

még szerencse :)

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2009.07.30. 13:32:58

Csak egy röpke idézet és utána egy röpke komment...

"Ezen a fesztiválon és főleg abban a pillanatban nem számított, hogy honnan jöttél, hogy szegény vagy-e vagy gazdag, hogy milyen a szexuális beállítottságod, vagy éppen hogy békében, vagy háborúban élsz-e."

Jól mondja az ifjú szocialista, ABBAN A PILLANATBAN NEM SZÁMÍTOTT... (a tábor után madj megint számítani fog...)

IdősAsszony 2009.07.30. 13:34:09

@tesz-vesz: Mit képzel magáról, mi? Ha hitlert éltetnék akkor maga gátlások nélkül masszírozná a hímvesszőjét...

kovego 2009.07.30. 13:35:27

"(szigorúan figyelve arra, hogy kéket a németeknek és az osztrákoknak, zöldet a többieknek)"

miért adtak más színű szalagot ennek a két nációnak? csak tán nem azért, mert náczikok?!
nem tudnak kibújni a bőrükből...

picur3ka 2009.07.30. 13:36:16

IUSY?

AAAAAAAAAA, hadd unnepeljenek. A lendvai szuletesnapja, mint a szemelyisegkultusz, gyonyoru. Hadd rajongjanak, addig se robbantanak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.30. 13:37:13

@IdősAsszony: néném olvasta az előző üzenetemet magának az előző bejegyzésnél?

Bélapáti Béla 2009.07.30. 13:37:14

@kovego:
azoknak nem is kéket kellett volna adni, hanem barnát! :) Ja, és kinthagyni őket a sártokban, hátha agyoncsapta volna a vihar a sok náczit!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.30. 13:37:38

@kovego:

Valami furcsa baloldali rasszizmust szimatolok én is. :)

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.07.30. 13:38:00

És ekkor Zuschlág elmorzsolt egy könnycseppet a cella bal oldalán.

Azt is megírhatta volna a stábtag egyik szeme, hogy a fellépőknek nem mondták meg, hogy ez egy politikai dzsemboré, és többen meg is orroltak a szervezőkre. Pl. a PASO, akik nem lépnek fel politikai összejöveteleken.

Bélapáti Béla 2009.07.30. 13:38:18

@IdősAsszony:
néni, amire maga gondol, az a faszizmus, a hitler meg a többi meg fasiszta volt (valójában nezetiszocialista, de mindegy)!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.30. 13:40:16

@BálnaUhr:

3000-en ott buliztak, miközben a távolban felsírt egy kisgyerek ?!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.30. 13:40:49

@BálnaUhr: Na igen ezt hiányoltam én is!
De volt még valamelyik fellépő. Aki aztán mikor megtudta le is mondta!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.30. 13:41:36

@IdősAsszony: ez hülye :D
néne, zipzárt a szájára, mert ömlik belőle a baloldali mocsok.
a tip. erköcstelenség és gerinctelenség.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.07.30. 13:42:04

@zero: Ez baloldali szállóige lenne? :)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.07.30. 13:42:18

Vitáztak a nőkereskedelemről?
Mit lehet azon vitázni?
Vagy éppen az árfolyamot alkudták ki?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.30. 13:43:37

@IdősAsszony: hogy hogy hívták a kortársak a hungaristákat:
-zöld inges bolsevikok.

csak a nemzetszeretet különbözteti meg őket.
a komcsik idegenszívűek.

IdősAsszony 2009.07.30. 13:44:38

@tesz-vesz: Inkább írja az injekciós marhaságait a blogjára.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.30. 13:45:22

@laspalmas: LOL, tényleg annyi?

(szerintem vágasd rövidre a hajad,h ne tudjon belemarkolni ;o)

Oltári buli lehetett, egyedül azt sajnálom, hogy túl korán elkapták a beszervezett, piromániás, sátorgyújtogató terroristát :-(

jozicsenko 2009.07.30. 13:45:32

3000 -en énekeltek happibörthdéjt?

huhh, annyi hajat hogy tép ki? .-)

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.07.30. 13:47:09

Á, nem Urál, ez a buli az egészben. Nemcsak, hogy nincs baloldali párt Magyarországon, hanem mind baloldali programmal süti az álságos pecsenyéjét. A lényeg, hogy osszuk a közöst, mint Schröder. Heil HITEL, mi? Szánalmas.

binike 2009.07.30. 13:48:49

öcccssééémmm sokkot kaptam ... érted sokkot ... ilyen nincs és mégis van .

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.30. 13:50:02

Ja, ezt hagyták maguk után az ifjúszocik:
kuruc.info/r/20/44269/

DArchAngel 2009.07.30. 13:50:35

@kovego: no igen, ezt én sem tudtam hová tenni. Lehet, hogy - a történelmi indokok miatt - ők még csak próbaidős szocialisták :)

cotti 2009.07.30. 13:50:45

Óh b*zmeg. Erre nem lehet mit írni. :DDD

Viszont ha már bellacsáó, akkor minimum Auróra!
www.youtube.com/watch?v=2N31t8FzIVg

belzebubó 2009.07.30. 13:54:36

A videóban jól hallom?
"Yes means: use a condom?"

derelyegrádi szellem 2009.07.30. 13:56:50

@zero:

én abból jobban szeretm a szimmetrikusat! :-)

kovego 2009.07.30. 14:02:23

az a szerencse, hogy csak 3000-en voltak a világ minden tájáról, és ebben a náczikok is benne vannak!

TristanSXT 2009.07.30. 14:05:56

@tesz-vesz: és ne feledjük: fejétől b*uzik a hal :P

Grafithuszar 2009.07.30. 14:07:03

@belzebubó: Jaja én is ezt hallottam:
"No means No, Yes means Use a condom"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.30. 14:09:54

@zero: olyanok mint a maygar parlamenti képviselők. ezek csak a kuplerájban érzik jól magukat.

TristanSXT 2009.07.30. 14:10:19

@zero: Orbán influenzát ment gyűjteni, hogy majd jól ráköhögjön a szegény... nyugdíjasokat akartam írni, de nem tudom, ez a séma áll-e még.

Beer Ninja 2009.07.30. 14:11:31

A kurucos képek és írás reálisabb, mint ez a gyomorforgató förmedvény. Szerintem pénzért írta valaki...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.30. 14:17:39

"'húzzuk ki magunkat és legyünk büszkék arra, hogy képesek voltunk háromezer fiatalnak ennyi mindent adni, csupán egyetlen hét alatt: színvonalas szállást, napi háromszori étkezést"

ha már az ország lakosságának nem is, de legalább annak a 300 burzsujnak igen

"nem számított, hogy honnan jöttél, hogy szegény vagy-e vagy gazdag"
há persze, mivel mindenki burzsuj volt, így tényleg nem számít, h ki a szegény

Higany 2009.07.30. 14:22:51

3000? Akkor az összes szavazó ott volt? ;)

TristanSXT 2009.07.30. 14:23:47

Ki lehetett volna menni, meginterjúvolni az embereket:

- Hi! I'm a reporter of the anticomintern.hu website. So how does it feel to celebrate an idea that caused the death of a hundred million people?

Haloperidol 2009.07.30. 14:23:50

"...igazi táncoló tömeget csak az LMBT partin találtunk,... "

B+, az LMBT itt vajon egyenlő a "Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű" közismert rövidítésével???


ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ


Milyen társaság lehetett ott, B+, naaaaagyon durva. Rámozdulsz valakire a nagy buli közben, aztán rádöbbensz, hogy a miniszoknya alól befigyel a nagy bré.... Waaaaaahhhh...

SaulTigh 2009.07.30. 14:25:43

Darwin idézet egy baloldali fesztiválon? Ejnye Mr. Bajnai.

Haloperidol 2009.07.30. 14:27:47

Egyébként rendkívül tudom értékelni, amikor nyugati emberek jönnek azzal, hogy ők mennyire hisznek a baloldali értékekben. Volt egy francia középosztálybeli ismerősöm, aki kifejtette, hogy ő tkp. kommunista.

B+, mondtam neki, ha ő is lehúzott volna pár évtizedet a keleti blokkban, akkor valszeg nem lenne annyira lelkes. Ezek nem tudják, h mit jelent az igazi kommunizmus...
Könnyű Angliában, Olaszo-ban vagy Franciaországban kőgazdag ifjaknak kommunistának és baloldalinak lenni... És még azt hiszik, hogy ők MEKKORA lázadók. Pár hét Recsken megváltoztatná a véleményüket...

Sátán meg a Jocó 2009.07.30. 14:28:47

Hülye kis szoci minddig erre a bűvös "3000"-re veri a nyálát.

Kisszoci, jövő héten told ki az arcod a Magyar Szigetre, mutatok neked háromszor ennyit.

És MAGYAR fiatalt*, nem állampénzen idefurikáztatott külföldit.

Pusszantalak :)

*ja, hogy nálatok kevés volt. Megkérdezted magadtól, miért? :)

derelyegrádi szellem 2009.07.30. 14:34:18

Nekem erről zánkai buliról a régi vicc jut eszembe:

Két csávó beszélget:

- Te, képzeld olyan furcsa volt tegnap éjjel, azt álmodtam, hogy üttörőnadrág, üttörő ing, nyakkendő, teljesen üttörő voltam, sípolunk, meg minden..
- Képzeld én is nagyon furcsát álmodtam. Azt álmodtam, hogy brazil szambatáncosnőket baszok halomba, egymás után, a végén már untam is
- Miért nem hívtál fel?
- Hát én felhívtalak, de anyád azt mondta, Zánkán vagy....

báró Leopold 2009.07.30. 14:34:53

"Ez meg is látszódott az éjszakai nagylegények számán, igazi táncoló tömeget csak az LMBT partin találtunk, ott viszont eszméletlen jókedvű volt mindenki." - várjá-várjá-várjá! most akkor ez SZADESZ buli is volt egyben? bár azok nem hiszem h összehoznak még 3000 embert...

Aradebil 2009.07.30. 14:38:13

most mondanám hogy lámpavas,de nincs annyi

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2009.07.30. 14:39:22

Nekem az egész beszámolóból az jött le, hogy a sok süketelős előadás, a megjelent ismert politikusok, meg a békejelformálás csak némi kötelezően elviselendő formaságot jelentett, amúgy az egész csak arról szól, hogy szar zenére bulizva mindenki a humuszig leissza magát, aztán férfi nemiszervek emberi testnyílásokba kerülnek.

A másik oldal táborában ugyanez van, csak más témákról süketelnek, más politikusok jelennek meg, és Bella ciao helyett mindenféle hazafias töltetű dalt énekelnek (miután itt nincs egység, mert odakint ugyanúgy kevesen ismerik a székely himnuszt, mint nálunk a Deutschlandlied kevésbé szalonképes versszakát). Ja, meg fordított a külföldi:magyar arány is.

Nagyon sok társuk pedig ugyanezt csinálja, csak politikai kérdések helyett a bigbránerház egykori lakóinak magánéletét vesézi ki, meg azon vitázik, hogy a tuningzsiguli vagy a tuningbmw jobb-e. Ettől függetlenül mindhárom kellően neutronbomba-vonzatú...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2009.07.30. 14:39:32

@LION_heart: Érdekes, hogy amikor még a keleti-blokkban "tombolt a kommunizmus", addig a buzik, leszbik és transzvesztiták az imperializmus mocskai, a kapitalizmus fertője voltak. Mekkorát fordult ezekkel a kis piroskákkal is a világ...

Pollo 2009.07.30. 14:44:02

@BálnaUhr:
Ezek szerint hivatalosan is kijelenthetjuk, hogy elvesztettuk a Folddel a kapcsolatot?

Csak hogy a poszthoz is hozzaszoljak. Szertinem ez az ipse, aki nem irta nem is volt ott. A szoveg egy az egyben a 70-s 80-s evekben kiadott ifjusagi regenyek szovegezeset idezi. Lehet ez is a Mora kiado muve, csak lehagytak oket az impresszumbol.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.30. 14:46:06

ez egyik videón a srác azt mondja
"mi harcolunk a demokráciáért. "

hát ideje lenne, én is szeretnénk oylat, csak ezek még 20 évvel ezelőtt még a kommunizmusért harcoltak, uyganúgy vörös zászlókat lengetve, hitelesek, nem?
mikor kiálnak sokan aszínpadra pofázni, az olyan amikor a szépségkirálynőket választanak, és elmondják a céljaikat,: világbéke, szegénység no! emberi jogok, elvtársak a demokráciáért előre! we are here for afrika, we are here for amerika.
ha már idejöttek beszélhettek volna egyes jogvédőkkel, itt is harcolni kéne egysmásért.
kicsit felhúznak az ilyen barmocskák comrades. balf tinók.
"heló evribodri!"

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.07.30. 14:46:14

@Pollo: És mindez már megtörtént, és meg fog történni újra.

szanalmas 2009.07.30. 14:53:03

3000 mulató ifjúszoci napokig tartó bulizással "...ekkora érzéketlenséget tanúsít a nehéz helyzetben lévőkkel szemben. "

andreasue (törölt) 2009.07.30. 14:53:48

És ilyenkor van börtönben a Magyarok Nyilai!
Pedig itt robbanthattak volna egy atomot.

mind2 (törölt) 2009.07.30. 14:57:10

A videókat meg se néztem.
A beszámolót hivatásos beszédíró írta, aki az átkosban szocializálódott, a stílusból egyértelműen kiderül.
Kicsit lágyabbra vette mint 1951, olyan 1978 környékén kelt fogalmazásokra emlékeztet.
És születik 9 hónap múlva sok kis ifjú szocialista az internacionalizmus jegyében.
Hála Istennek külföldön :)))

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.30. 15:01:12

@mind2: Azokaén sem néztem. Sajnos már a címük is hajmeresztő :-)

Tapmancs 2009.07.30. 15:02:18

Savanyú a szőlő mi? :D

Irigykedtek hogy nem bulizhattatok ilyen jót, és nem fényképezkedhettetek Lenvai Ildikóval és Bajnai Gordonnal!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.30. 15:04:50

@Tapmancs: Nem kurhattunk eszméletlen részeg komcsi csajokat egy ingyenbuliba. Ennyi :-D

gidabiga 2009.07.30. 15:09:47

"Soha még ennyi nációt egymás mellett, kézen fogva, békében és szeretetben együtt nem láttam. "


ezt háromszor kellett elolvasnom, mert kétszer nácinak láttam :)))


a videókat majd később megnézem.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.07.30. 15:10:10

Azért elég meredek, hogy mennyire mást jelent a baloldal az MSZP-nek (tettek szintjén), a fiatal baloldaliaknak (naivitás szintjén) és a más országok ifjú szocialistáinak. Vagy az, hogy ez a fesztiválon mennyire nem volt nyilvánvaló: importáljuk inkább a mexikóiakat, nem baj ha barna, ezeknél nem lehetnek segg hülyébbek.

Jövőre meg lehet le kéne nézni legalább trollkodni egy keveset, azt legfeljebb egész héten angolt játszani.

f.m.j. 2009.07.30. 15:14:30

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=174682

ez off, és bocs is érte, de ezt most találtam...

nemcsak itthon furcsa az igazságszolgáltatás...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.07.30. 15:16:55

mint egy bazi nagy kisz-tábor. retroposztkomcsi fesztivál. miss sün ott volt-e?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.30. 15:18:05

@no-night:

Mi is ugyanezt tesszük 2 hét múlva a Szigeten, csak ideológiamentesen ...

gidabiga 2009.07.30. 15:23:56

@zero:

a kultúra és intelligencia netovábbja.
hiszen azért kapják a takarítók a 60ezres fizetésüket, hogy ganyézzanak a disznóólban.
bár ez sértés a disznókra nézve.

mind2 (törölt) 2009.07.30. 15:24:16

@zero: hát öröm látni őket, hogy tiszta szívvel buliznak , de kicsi terepgyakorlat sem árthatna, ha már érdekvédelemről, meg szolidarításról van szó.
Ezen azért keményen ledöbbentem.
És senki nem beszél róla.:(((((

www.erdekvedelem.abbcenter.com/?id=86496&cim=1

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.30. 15:27:12

@Demo: még mindig nem tudsz értelmesen beszélni

törökszultán 2009.07.30. 15:28:39

Mi a szent szart csináltak ezek meg?

Pollo 2009.07.30. 15:28:42

Egyebkent most ugrott be, hogy honnan volt ismeros az egesz hacacare. Csikobb koromban egyutt dolgoztam egy sraccal, aki meggyozodeses komcsi volt (de legalabbis Che Guevaraert oda volt). O jart minden evben erre, mikor egyutt meloztunk epp Gorogorszagban volt a buli. Megjegyeznem, hogy neki akkor a legnagyobb baja az volt, hogy hogy fogjak a holland komcsik altal importalt ipari mennyisegu fuvet becsempeszni Gorogorszagba. Egyebkent meg ugy volt vele, hogy ingyenbuli (valami baloldali ifjusagi csoport fizetett mindent) akkor meg azt a napi egyszeri fejtagitast megeri.
Gondolom mindenkinek hasonlok jartak a fejeben, nem o volt az egyetlen kibic.
Ennyit a fiatal baloldalrol.

f.m.j. 2009.07.30. 15:28:44

@mind2:

ezt nem akarom elhinni... :(

z666 2009.07.30. 15:34:03

Ezt a bulit a Taigetosz hegyén kellett volna tartani...

TristanSXT 2009.07.30. 15:35:22

Ó, most látom, Lendvai "kitépemahaját" Ildikónak énekeltek HB-t :D

mind2 (törölt) 2009.07.30. 15:35:55

@fmj: azért kiváncsi lennék, pontosan hány családot érint ez az őrület, hány gyereket... most meg augusztus 1-től megint emelnek a banki díjakon, még a netbankon is !!!! Mindenen.
Mi lesz ezekkel a családokkal, mert azért nem mindenki eszetlenül vett fel kölcsönt !!!
Kedves Lendvai Ildikó ! Hol teccik lenni azzal a híres szociális érzékenységével ?

TristanSXT 2009.07.30. 15:41:07

@mind2: el van foglalva, hogy kitépje a haját azoknak, akik 63 évesen öregnek merik nevezni

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.30. 15:44:19

@LION_heart:

óóóó bazzzz+!

Azt hittem, hogy csak poénból fordítottad le az LMBT -t , de basszus tényleg a "Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű" rövidítése.

A Pöcsöslányok sátra OMG!

f.m.j. 2009.07.30. 15:46:13

@mind2:

Amikor ilyenről hallok, mindig szembesülök azzal, hogy mennyire burokban élek én itt Budapesten... a környezetemben senkit nem ismerek, akivel ilyen rettenet történne, de simán el tudom képzelni... nagyon elszomorító, hogy ilyen most megtörténhet...

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2009.07.30. 15:46:20

@zero:
@Pollo:

Nü, ezt mondom én is: minden alkalom jó alkalom, és a legtöbb esetben az ideológai baromság az csak egy szükségesen elviselhető rossz.

A KISZ-táborok és hasonló pártgyűlések, meg a szocialista brigádok tevékenysége kb. ugyanerről szólt egykoron...

...de a valóban ez a legjobb módszer a megélhetési politikusok újratermelésére. Semmihez nem értünk, semmi nem érdekel igazán, de azért néhány hasonszőrűvel jól elbulizunk...

Pollo 2009.07.30. 15:57:02

@no-night:
Igazad van. Egyebkent azt szemely szerint en mar szemelyisegbeli hianyossagnak, gyengesegnek konyvelem el, ha valaki elmegy egy ilyen bulira es beul 3 antifasiszta ulesre, majd azt hiszi ezzel tett valamit a nagy ugy erdekeben, csak azert mert ketszer hallott mar olyanrol, akinek volt egy baratja, aki antifasiszta volt es ellenallt. Es ezekbol lesznek a politikusok. Belegondolni is remes.

reKorrekt 2009.07.30. 16:03:00

"a fesztiválon olyan kevés volt a magyar résztvevő"

Szerinted?

Viktus 2009.07.30. 16:03:45

@DArchAngel:

Ingyen?

" A mexikói delegáció humoros esete akár jellegzetesen magyar is lehetne. Szerencsétlenek magukkal hurcoltak egy hektónyi tequilát, ám a biztonsági őrök nemet mondtak. Vagy a méregdrága benti cuccot vedelik, vagy semmit. De mit ér az ifjúszocialista, ha nem ihat? Ezt a kérdést a mexikóiak hamar lerendezték magukban, és az egyetlen lehetséges megoldás mellett döntöttek: a bejáratnál letelepedtek, és órákon át tartó lerészegedésbe kezdtek. Amikor elpusztították a magukkal hozott tiltott nedűt, bemásztak a fesztiválra. És még ma is boldogan élnek."

holdrablo.blog.hu/2009/07/22/el_v_vono

Plutonic 2009.07.30. 16:11:59

@zero: Látom a fegyelem már kiveszett belőlük!
Ekkora szeméthalmot hagyni maguk után....
Ezek miért nem inkább láncfűrésszel szaporodnak????

GullNost (törölt) 2009.07.30. 16:27:16

Hál' Istennek ez (gy.k.: a komcsi) már egy kihaló „faj”. Ezek az ún. ifjúszocik is erős harmincasok, semmiképp sem forradalmi ifjúság meg hasonlók. Aki pedig harmincon túl is a késő tizenéves kori bebaszunk-okádunk-az-éjszakában-mentalitást hordozza magában, annak valószínűleg nincsen(ek) gyereke(i), tehát nem áll fenn annak a veszélye, hogy átörökítse az emberiségellenes, baloldali ideológiát és viselkedést. És így van ez jól.

„VESSZEN A HALADÁS! VESSZEN A MODERNSÉG! VESSZEN A NYUGAT!”

Geza 2009.07.30. 16:49:11

Basszus gyerekek, megvilágosodtam!
Ez nem más, mint a jó öreg pavlovi operáns kondícionálás! Szoci beszéd-kajapia-buli-dugás, aztán megint és megint és megint: az eredmény az lesz, hogy már a szoci beszédtől megindul a kondícionált egyed endorfintermelése és már ettől jobban érzi magát. Aztán kialakul szépen a függőség is, és onnantól egy szoci gyűlést sem hagy ki, megy mint a narkós a dealeréhez.
Ha pedig már ott van és hallgatja a beszédeket, akkor már más nem is kell, csak a jó öreg hangerő és ismétlésszám, és azt lehet betunkolni a gondolatainak a helyére, amit csak akarnak.

Kíváncsi vagy, hogy mire kondícionálják a jövő generáció szocijait? Szerezd meg az elhangzott beszédeket és számold az egyes gondolati panelek ismétlődéseit, a leggyakoribb 20% lesz a megfejtés.

Marcellusca 2009.07.30. 16:53:42

Én nem bírtam végig olvasni a "beszámolót".

Vesztettem vele valamit? :)

@zero: Most mit csodálkozol? Ugyanolyan huszonéves fiatalok, mint bárki más. Csak azt ne mond, hogy a jobbos fiatalok nemhogy felmostak, de még ki is meszeltek volna maguk után!

A bunkóság faj, nemzetiség és politikai nézetre tekintet nélkül van és erősödik.

martonx 2009.07.30. 16:57:06

@tesz-vesz: Ne vedd komolyan Idősasszonyt. Az ő humora ugyanolyan sajátos, mint a náczivadász humora :-)

Ezeknél a posztoknál hiányzik Liberté. Ő a saját beszámolójával alá tudná támasztani, hogy milyen is lehetett a hangulat. :-D

Jack da' Clown 2009.07.30. 16:57:30

@mind2:

Én mint bankbetéttel rendelkező mindezek mellett szeretném, ha a bank által másokhoz hitelként kihelyezett tőkém megmaradna (neadjitsten kamatozna is), azaz az adósok fizetnének rendesen, különben még a végén a mi családunkba üt be a tragédia.

Jack da' Clown 2009.07.30. 17:02:48

@martonx:

Te is beálltál a válaszolni már nem tudó embert gennyezők bátor&nemes sorába.
Ez ám a tökös dolog!

Kartal (rezervált) 2009.07.30. 17:12:18

@IdősAsszony: de hamar visszajött szocsiból... de minek?

@Aradebil: dehogynincs :>

@Geza: nem merem, hátha én is olyan leszek mint ők :O

@zero: Zero, ezt a sarló-kalapácsos izét meddig hagyjátok még itt ámokfutni? már nem egyszerűen unalmas, már zavaró.

ezt szerintem is megrendelésre írták, és tényleg valami régi szövegírója lehet a komm... szoc... baloldaliaknak. elég régen élek ahhoz, hogy megismerjem a stilisztikáját. készüljetek, jövőre lenin szülinapja nemzeti ünnep lesz...

Agyalap 2009.07.30. 17:12:30

Na végre megnyugodhatok! Idáig nem tudtam mire b@ssza el az MSZP a milliárdos állami párttámogatást. Ez más, ezért érdemes volt.
Persze jövőre kevesebb buli, kevesebb állami pénz :(
Mi lesz így a nemzetközi kapcsolatokkal, Persze a börtönből sincs olyan sűrűn kimenő...

Plutonic 2009.07.30. 17:15:14

@martonx: Ki lett baszarintva! XDDDD

f.m.j. 2009.07.30. 17:37:27

@martonx:

itt van ő, nyugi, különféle neveken, de itt él köztünk, és védelmezi, kiáll azokért a fedőnevekért, melyeken már kinyomták :)

civilkontrol 2009.07.30. 17:50:54

Nyakó Pici nem volt lent?
Mert a "nyílt levelei" alapján rá fért volna egy izmos bekúrás és egy kuffantás :o)
Lassan több levelet ír, mint Mikes Kelemen és épp annyi választ kap rá, mint szegény Mikes :o))))

Demo nagyon elkapta a lényeget:
"Azért elég meredek, hogy mennyire mást jelent a baloldal az MSZP-nek (tettek szintjén), a fiatal baloldaliaknak (naivitás szintjén) és a más országok ifjú szocialistáinak. "

derelyegrádi szellem 2009.07.30. 17:58:22

@civilkontrol:

Azért én érzek némi minőségbeli különbséget a kisbaconi levelező és Nyakó között. :-)

A kuffantás viszont tényleg ráférne a nyakóra, mert költségtérítés elszámolásai szerint még az asszony is külön ingatlanban alszik tőle, sőt egy kocsiba sem hajllandó beülni vele. :-)

Jack da' Clown 2009.07.30. 18:02:26

@derelyegrádi szellem:

Nyilván nem tűnt fel, de 2 külön posztba, 2 külön embernek írtam.
Egyik sem te voltál?

derelyegrádi szellem 2009.07.30. 18:12:43

@Jack da' Clown:

Jack da' Clown 2009.07.30. 16:58:26
Jack da' Clown 2009.07.30. 16:57:30

Nekem úgy tűnik ez egy posztban és egy címzettnek szól kétszer, persze lehet, hogy mégsem, de nekem azért mégis úgy tűnik....

mind2 (törölt) 2009.07.30. 18:19:57

@derelyegrádi szellem: nekem szólt, hogy jól megjegyezzem : a bankban hagyta a t ö k é t , és szeretné ha idővel mindig nagyobb lenne, de a bank csak levagdos belőle, mert Pityerke Jolán nem fizeti a kétszeresére növelt hitelét, ugyanis éhenhalna. Szóval aggódik a drágám, mi lesz így a mocival, meg a 12 szobás villával, a napelemekkel, a 6 céggel, a 3 gyerekkel, a eleséggel, a szeretővel, a Retkessel, meg a Fodor Gabriellával.
Minden Pityerke Jolánon, és Jolán adós besorolásán múlik.
Érteddd mánnnn ?????

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.30. 18:20:40

@Jack da' Clown:

Ilyet hol olvastál Martonx kommentjében?

Egyébként ez a blogok, fórumok sajátossága, hogy az ember akkor ír, amikor ráér, a többiek meg akkor válaszolnak neki, mikor ők érnek rá.
Ha nem tetszik, menj csetelni.

pikula · http://ilovebp.blog.hu 2009.07.30. 18:20:57

en eddig gyozkodtem magam, hogy ez csak egy mediahekk volt, hogy ilyen nem is letezik.
erre tessek.

civilkontrol 2009.07.30. 18:24:25

@mind2: Ezt nehéz lesz visszaütni :o)))

mind2 (törölt) 2009.07.30. 18:29:47

@civilkontrol: nem aggódom Bohóc János alias Liberté, meg 37, meg Jack pénzéért. Tudod benyomtak már az IMF léből 400- 600 milliárdot a bankokba,a többit meg majd adósságbehajtó cégektől megkapják. Jack elszegényedik, Pityerke a híd alá kerül a 3 gyerekével, a lámpavasakon meg muskátlik lengedeznek.
És mindenki boldog lesz. Teljesült a terv.

civilkontrol 2009.07.30. 18:32:46

@derelyegrádi szellem: Esetleg ha nem jön össze lenne még egy nagyon építő jellegű javaslatom számára: lámpavas
:o)))))

Ami a hazai ifjú szocikat illeti, remélem a nagyobb részük mihamarabb felébred csipkerózsika álmából. A Mikulás reálisabb, mint az ő vízióik támogatottjaik felé. :o((
Igen! Ifjú szocik, inkább a Télapót válasszátok, őneki is piros a kabátja! ;o)

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.07.30. 18:38:53

Hát igen! Szerény személyem is abban a rendszerben szocializálódott- de nem, mecsoda randa magyartalan szó- ott nőttem fel, ott csodálkoztam rá a világra, akkor tanultam, s ismertem meg azt a fájdalmasan gyönyörű erzést, amit szerelemnek neveznek. dolgoztam és fősuliba jártam. Hittem én is mint annyian egy jobb élet rményében. Megvallom még a járási kisz bizottságon is dolgoztam, mint prop. munkatárs, bár az is hozzátartozik a dologhoz, hogy önként hagytam ott őket, egy két napos ivászat s kártyázás után, ami a pártbizottságon folyt. Két nap múlva kimenteem az agit prop.titkárral az egyik faluba, megjegyzem aratáskor, s a titkár a holtfáradt ottani kiszeseknek a szocialista munkamorálró tartott előadást. Na akkor ez betette a kaput, úgy otthagytam őket mint szent Pál az oláhokat. Nem is tudtam utánna elhelyezkedni az ország keleti felében sehol, muszály volt elmennem az ország másik végébe. Hogy miért írtam mindezt le? Akkor valami eltört bennem, s már nem tudta hinni a világmegváltó eszmében. Mire ezek az agymosott fiatalok is rájönnek arra, hogy becsapták őket, félő, már késő lesz, addigra Magyarország csak volt!

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.07.30. 18:57:02

Gyerekek! Nem lehet elérni a kurucot.A kurva libsi annyukat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.07.30. 19:38:34

Nézzétek! Attól hogy elolvason a kurucot is , az nem azt jelenti, mindennel egyetértek amirő ott és úgy írnak. Azért még annyira nem vagyok öreg, hogy csakk nézzem, de ne csináljam! Szerencsére!

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.30. 19:49:03

ezeket nem kellene megrontásért bíróság elé állítani?

zsákzoli 2009.07.30. 20:10:48

nincs mit mondani...a monoki polgármester meg a csórókon próbál spórolni...baloldali nevelő módszerrel..a fidesz meg egyetért..naná...annyi fizetésből...mexikó...neked meg a segélyedet is ellenőrzik...abszurdisztánia...

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.07.30. 20:13:18

büdös komcsik, hogy ezek még mit keresnek itt??????? srácok, én még mindig azt mondom: irány a balaton! hátha mire itthon vagyunk újra, csoda történik, és eltűník az egész pofátlan, csaló, komcsi házmesterbagázs....

tudi 2009.07.30. 20:23:50

Na ez szép egy bagázs. Naív fiatalok akik elhiszik, hogy ez egy baloldali kormány. Az, hogy a külföldiek ezt hiszik az még elmegy, na de, hogy a magyarok is ezt gondolják az már csőd. Bajnai a libatolvaj, offshore cég tulaj+milliárdos nyugaton úgy rugnák ki egy baloldali pártból, hogy a lába nem érné a földet. Lendvai a volt cenzor aki 20-30 évvel ezelött egy elnyomó rendszert szolgált ki.
Lehet jobban járt volna a világ, ha az a nagy béke jel kellős közepén robbant volna egy 250 kg-os GPS vezérelt bomba.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.30. 20:24:09

@NadeApaaa!!!:

Zánka hol is van, kedves turisztikai szakember? :)

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.07.30. 20:26:47

jaj, laspalmas, ez költői volt, ne légy már ilyen)))))))) értékeld inkább a rejtett párhuzamot!!!)))))

jozicsenko 2009.07.30. 20:49:31

@BálnaUhr: kések, mert söröztem:

távolban felsír egy gyermek: utolsó sora a hirhedt
index.hu/belfold/2009/06/10/meg_nincs/ riportnak, amiben az okhoz mentek, de az okozatot okolták

zero: elmegyek sörözni, erre ennyi minden történik?

az udvari ávost miért kellett? :-(
(tényleg hiányolom ahogy utolso mohi kánként védi a Zeszmét!)

nem baj, maradunk magunk...
(japp, jelentem, a bodzából fasza pálinkát lehet főzni, jobb pesti helyeken literjéért elkérnek 6-8 ezer Ft-ot! -nekem valahogy az ingyenes verzió, abból is az upgradelt, -20 C fokos jutott...)

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.07.30. 21:07:13

@jozicsenko: Ja igen. Sosem olvastam az írást, csak a vastagbőr cikket :)

"kések, mert söröztem:" Én meg figyelek folyamatosan és sörözök :)

elfelejtette 2009.07.30. 21:59:08

@tesz-vesz: Egyik csoport a nemzeti szocialistak, a masik a nemzetkoziek. Mindketto eroszakos, radikalis, es eletkeptelen.

Laibach 2009.07.30. 22:07:10

Nekem az egész fesztiválról egy régi klasszikus nóta jutott az eszembe:

www.youtube.com/watch?v=rsMVG__DAwA

Jack da' Clown 2009.07.30. 22:42:50

@laspalmas:
Ilyenkor sose tudom, hogy hülye vagy vagy tetteted. Ott van a komment olvasd el magadnak és rájössz.

Jack da' Clown 2009.07.30. 22:45:13

@fmj:

Paranoia. Gyógyítható ez is. :D

K.Jani 2009.07.31. 03:43:23

nekem a balatonról csupa jó emlékeim vannak. egy kellemes nyári éjszakánál nincsen jobb a balaton partján. ha fiatalabb lennék és független ,bizony én is szívesen ott lettem volna, elnézve a sok gyönyörű lánykát. a zord baloldali eszméktől, meg átakorló,ovó női kezek védtek volna.

Inner Circle 2009.07.31. 08:36:48

"ldikónak pedig 3000 ember énekelte a Happy Birthday-t."

Gondolom, azért énekeltek annyian, mert annyi éves. Hihetetlen, milyen jól tartja magát, egy évvel se néz ki többnek 2400-nál!

Necoure Yamaki 2009.07.31. 11:09:59

Két dolog jutott eszembe erről:
1) Volt latin est, szláv est, LMBT est, Lendvai 3000 Birthday est, fasztudjamilyen est. Magyar Est nem volt? Vagy az már túl náci a progresszív fiataloknak? Az ilyen nemzetkezöti buziságokon általában a vendéglátó ország szokott bemutatkozni, a gyökértelen minimaszopnak ez gondolom fúj.

2) Az utolsó video végén a koma azt javasolja a vízben, hogy "stay stoned..", ami ismereteim szerint maradj beszívva... Nos, Drakovics-féle logika szerint ez azt jelenti, hogy a Societas drogosok gyülekezete, nagy valószínúséggel igazi magyar drogosokat és dílereket láthattunk a felvételen.

janila 2009.07.31. 17:32:26

@Necoure Yamaki: Képzeld, volt Magyar Est is. Magyar Állami Népi Együttes lépett fel hatalmas sikerrel. Képzeld, MAGYAR is, NÉPI is. Szerinted csak az lehet magyar, aki Jobbikos?

janila 2009.07.31. 17:41:36

A kedves kommentelőknek pedig azt ajánlom, hogy arról nyilvánítsanak ennyire határozott véleményt, amit ismernek, jelen esetben amin részt vettek, átéltek, ott voltak. Én sem kezdem el f*kázni Voltot azért, mert nem szeretem azt a stílusú zenét..(mellesleg ott sem voltam)Erről ennyit.

neevous 2009.07.31. 21:23:16

Szerintem azért Bajnainak, mint hazánk miniszterelnökének (aki persze számtalan országban képviseli Magyarországot) illene azt tudni, hogy a "feel yourself"-nek a magyar megfelelője a maszturbálás.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.31. 21:52:20

@janila:

Gondoltuk, egy belsős stábtagnak csak hihetünk. :)

f.m.j. 2009.08.01. 08:32:14

@janila:

Te írtad a beszámolót?

Amúgy meg az ember már csak ilyen: mindenről nyilvánít véleményt, alkot egy álláspontot, stb. és ebbe az is belefér (sajnos, vagy sem), hogy olyanról is, amit személyesen nem látott, nem hallott. Mert nem vagyunk Isten, hogy mindenütt jelenvalók legyünk, viszont gondolkodunk... és kicsoda az ember, hogy határt szabna más embernek, hogy miről alakítson véleményt, hozzáállást?...

Nekem pl. nem kell személyesen ismernem Veresjanit, vagy Draskovicstibit, hogy helyből undor fogjon el orcájuk láttán... :) --de hogy megnyugodj, mondhattam volna Meggyestomit, vagy Rogánantit is... :)

janila 2009.08.01. 12:30:35

@fmj: 1) Nem én írtam a beszámolót, de aki írta, szerintem az sem büszke rá:) 2) Itt szót sem ejtettem a Veresjainról meg a Draskovicstibiről, nem ugyanaz a kategória.
Én csak azt nem értem, hogy miért fáj az valakinek, hogy 3000 fiatal együtt bulizott, együtt gondolkodott a belpolitikánál jelentősebb problémákról. Aki pedig arról írt, hogy pfujj alkohol, meg pfujj mi az, hogy fiatalok egymással, gumival vagy gumi nélkül az még nem járt fesztiválon vagy akár egy sima egyetemi buliban sem. Ennyi:)

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.08.01. 12:58:40

janila!

Nem fáj az senkinek, hogy ti együtt buliztok. De bocsánat!- mit gondolsz azoknak akik máról holnapra élnek, akiknek kölcsön kell kérni hónapvégén, hogy megtudjanak élni , azoknak igenis a belpolitikai helyzet sokkal jobban érdekli a ti semmihez sem vezető világgmegválttó eszméiteknél. Tudom, annak idején énis voltam kisz-táborban, s minket is jobban érdkelt a a kapcsolat, de ellen kező neműekkel, mint a hülye politikai foglalkozások.S ha felvilágosítanál, megköszönném, mik azok a belpolitikánál jelentősebb problémák? Nehogy már ti oldjátok meg bepiálva, drogozva a világ gondjait! Lásd: Afganisztán, afrikai éhezés,stb. Túl sokat képzeltek magatokról!

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.08.02. 07:15:27

Arról bizony nincs, de van Izrael és Palesztína a szivünkben!!!!!!

Jack da' Clown 2009.08.02. 09:30:14

@Lenny [Cabdriver]:
@ermi50xn6j2:

Te hány magyar esten vettél részt az elmúlt 20 évben?

Noname Watanabe 2009.08.02. 12:21:34

"biggyesztettünk rájuk karszalagot (szigorúan figyelve arra, hogy kéket a németeknek és az osztrákoknak, zöldet a többieknek)"

Diszkrimináció! Megkülönböztetés! Követelem, hogy az elhatárolódó kommandó határolódjon el az el nem határolódóktól!

Noname Watanabe 2009.08.02. 12:29:47

Apucitól kapott ezer eurókkal, holland vicces sütivel és német sörrel könnyű fiatal "baloldalinak" lenni...
A nyugati (kizsákmányoló, ex-gyarmattartó, vendégmunkásokat lenéző) "szociknak" ajánlanám, próbálják ki, milyen (volt) kis hazánkban a szoci rendszer, aztán pacsizzanak Lendvai cenzor Múmiával, Döbrögi Gordonnal, meg az emeszempé kábé vébé ebé többi nyaloncával.

Jack da' Clown 2009.08.02. 13:21:48

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:
Miért? Milyen volt? Mesélj!
Apa elmesélte neked?

Horizont 2009.08.02. 13:40:37

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:
"milyen (volt) kis hazánkban a szoci rendszer"
Miért te tudod milyen volt?
Éltél benne kemény 3 évet:))

Jack da' Clown 2009.08.02. 13:44:01

@Horizont:
eejh bárcsak úgy lenne
többet éltem 90 előtt, mint azóta sajnos

Horizont 2009.08.02. 14:53:55

@Jack da' Clown:
Nem is neked írtam, rólad nem tudom mennyi idős vagy:))

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.08.02. 19:39:05

@Horizont: Miért, milyen volt?

Isten ments, hogy kötekedésnek vedd, mert tényleg nem az.
Csak éppen ahány megjegyzést, élményt hallottam személyesen, ill. olvastam emberektől, akik akkor éltek, nagyjából annyiféle szájíz van.
De ez nem is baj, éppen ezért érdemes meg hallgatni minél több forrást, ha már ilyen komplex téma.

Szóv tényleg érdekelne, Te hogy láttad.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.08.02. 20:18:42

Jack da' Clown.

Minden nap megélem magyarságomat, de nem csak egy szemszögből hanem teljesen. Mindig büszke voltam arra, hogy magyanak születtem. Még a Kádár rendszerben is, hisz abban nőttem fel. De ma már nem biztos, hogy ugyanúgy éreznék, mondjuk lengyelországban, vagy bárhol a világon. Mert sokat veszítettünk hazafiságból! Mármint a meghatározó vezető politikusaink által. Ha ti ezt nem látjátok, -már bocsáss meg- csak sajnálni tudlak bennetek, s szorongás van bennem szülőhazám jóvőbeni sorsa miatt.

Jack da' Clown 2009.08.02. 22:21:43

@ermi50xn6j2:

"Ha ti ezt nem látjátok" - bocs, de én egy személy vagyok

"Mert sokat veszítettünk hazafiságból! Mármint a meghatározó vezető politikusaink által." aha, tehát pl gyurcsányferi vagy orbánviki vagy mittoménki kiirtott belőled egy rész hazafiságot? vagy hogy?

Horizont 2009.08.02. 22:53:10

@Lenny [Cabdriver]:
A kisember aki a szocializmusban élt (mint én is) külön választja a maga kis életét attól amiről most nektek fiataloknak olyan lesújtó véleménye van! Azon túlmenően, hogy akkor voltunk fiatalok (nem az '50-es évek!) szerelmesek, akkor alapítottunk családot, azt is tudomásul kéne vennetek, hogy eltelt 20 év és van összehasonlítási alapunk. Hiába volt akkor diktatúra és most demokrácia, csupa hangzatos szép szavakkal. Van egy csomó olyan dolog ami az átlagember életét befolyásolva akkor sokkal, de sokkal jobban működött. Nem sírom vissza, nehogy azt hidd! Kiderült, hogy működésképtelen. Csak azért haragszom ha valaki aki akkor nem is élt, olyan lekezelően, szinte undorral emlegeti a szocializmust. Mintha nekünk akik akkor éltünk szégyenkezni valónk lenne.Ha most jobb lenne, talán. De így csak azt szégyellhetem (magamban), hogy olyan nagyon bíztam egy szebb jövőben. És nem lett. Sőt...

Noname Watanabe 2009.08.03. 17:58:47

@Horizont: ha a nácizmus 12 év helyett 42 évet kap, akkor most a Hitler alatt szocializálódott kispolgárok is ezt mondanák... "Igaz, hogy kiirtottuk a zsidókat, cigányokat, de rend volt, akkor voltunk fiatalok, iskolába jártunk..."

Noname Watanabe 2009.08.03. 18:03:09

@Jack da' Clown: Vicces a logikád, ezek szerint a fasizmusra sem mondhatjuk, hogy sz*r volt, mert nem éltünk Hitler idején...
És képzeld el, nagyszüleim/dédszüleim meséltek. Tudod, normális családokban az egyes generációk megemlékeznek az előttük lévők szenvedéseiről és megőrzik az emlékeket (nem akarok patetikus lenni, de ez így szokott lenni).
Hadd ne csapkodjam a seggem a földhöz örömömben, hogy "hú de jó lehetett úttörőnek lenni meg tarhonyát zabálni Zánkán", amikor dédfatert "téjeszbe" kényszerítették az agitátorok.

Horizont 2009.08.03. 18:21:39

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:
Nem szoktam ilyet írni, de te hülye vagy!

Jack da' Clown 2009.08.03. 19:45:15

@Horizont:
Na, csak vannak dolgok, amiben egyetértünk ...
:)

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.08.03. 20:20:43

@Horizont: Egyébként a 30as években Hitler legnagyobb bólógató Jánosai Franciaországban, Angliában a munkáspártban ültek. Korabeli balos újságcikkek, megmondóemberek szépen is propagálta a nazi pártot ezekben az országokban.

Meg kell nézni a háború környéki propaganda plakátokat, és össze lehet őket hasonlítani. És meg lehet lepődni.

Aztán meg lehet nézni, mit írt Marx-Engels, és később ezek alapján Lenin a szerbekről, lengyelekről.
Utána lehet nézni, ki használta először a Holokauszt, mint kifejezést a selejt, felesleges fajok kiírtására egy boldogabb jövő, és új embertípus érdekében.

Ami pedig a tömeges faji alapon működő emberírtást illeti, meg lehet kérdezni az ukránokat, észteket, lengyeleket, finneket is akár.
Ami pedig a zsidőkhoz való hozzáállásukat illeti, utána lehet nézni, mi történt azokkal a szerencsétlenekkel, akik a náci németországból menekültek a Suba menedéket kérve.
Aztán utána lehet nézni korabeli Su újságoknak, hogyan is álltak hozzá akkoriban Molotovék ehhez a náci dologhoz, és ki alkotta meg a zsidó-fasizmus fogalmát.
Mennyi zsidó származású vállalhatott szellemi foglalkozást, tanulhatott tovább a Szovjetúnióban.
Ki adta ki a parancsot, "Pucoljuk ki a zsinagógákat!"
És mi történt Trockijjal, mikor ezekről a dolgokról beszélt a külvilágnak.

Meg lehet keresni a térképen Minszk-környékét, és utána lehet nézni, mi történt ott. De mondhatnám Rigat, Katynt.... sajnos elég sok szomorú történetű folddarab van.
És az ezekhez a helyszínekhez kötődően a következő években, kik és miért kaptak kitüntetést, mint a haza hőse.

A tömeggyilkosság, az tömeggyilkosság.
Az egyiknek 30év plusszal volt alkalma kiforrni magát, mivel későbbi szövetségesként nem tárták fel a háborús bűneit, a másik pedig elvesztette a háborút.
És igen, az egyikről nem illik beszélni, nem illik bocsánatot kérni, mert hát az a fránya gáz...

Ez pedig nem hülyeség, ezek tények.

Horizont 2009.08.03. 20:47:58

@Wilbur Nárcisz-11 Swain: @Lenny [Cabdriver]:
Nagyon sajnálom de én is másról beszéltem és ti is másról beszéltek. Azt is sajnálom, hogy nem tudok olyan magasságban szárnyalni, vagy mélységben repülni mint ti! Én "csak" 1954-ben születtem!
Tehát 1974-ben voltam 20 éves!
Tudjátok mit ? Igazatok van! Szörnyű világban, iszonyatos diktatúrában éltünk, sanyargattak nap mint nap minket, a belünket is kitaposták, lapos kúszásban mentünk robotolni, rabszolgasorsban, mindennap éljeneznünk kellett Brezsnyevet és Kádárt és egyáltalán majd beledöglöttünk abba a véres diktatúrába! Nem mehettünk 3 évente nyugatra se. És Marx, Engels tanait kellett bemagolnunk. És most utólag is bűntudatom van,mert Wilbur Nárcisznak a dédfatert "téjeszbe" kényszerítették az agitátorok.
Gratulálok nektek:)))

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.08.03. 20:53:11

@Horizont: Hát, tényleg másról beszélünk, ez a félreértés forrása, már tudom.
Én például nem is vitattam, milyen lehetett az élet Mo.-n az 50es, 60-as, 70-es, 80-as években, hiszen ebben tényleg te vagy az autentikus forrás.

Amivel nem értek egyet az az, hogy Sztálin, és Hitler között van/volt lényegi különbség.

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.08.03. 21:01:48

@Lenny [Cabdriver]: És azt hiszem, a véleményem alátámasztására éppen elég szomorú példákat hoztam fel. Kár volt elhülyéskedni.

Horizont 2009.08.03. 21:03:52

@Lenny [Cabdriver]:
Na én aztán őróluk szót se ejtettem. Vagy szerinted velük feküdtem, keltem?:))) Pfújj:(((
Már ne is haragudj, de te ezt kérdezted:
"Szóv tényleg érdekelne, Te hogy láttad."
Ha kérdeznek a képességeim szerint szoktam válaszolni! Én úgy láttam, ti meg nem értitek, hogy én hogy láttam! Valószínű 20-30 év múlva a ti gyereketek se fogja majd érteni, hogyan tudtatok ebben a szar világban így élni:))

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.08.03. 21:26:47

@Horizont: Igen, megkérdeztem, és te szépen válaszoltál rá, amit köszönök. Én pedig elfogadtam a válaszodat, és értettem, amit mondasz, nem is volt rajta mit vitatni.

De ez más.

--ha a nácizmus 12 év helyett 42 évet kap, akkor most a Hitler alatt szocializálódott kispolgárok is ezt mondanák... "Igaz, hogy kiirtottuk a zsidókat, cigányokat, de rend volt, akkor voltunk fiatalok, iskolába jártunk..."--

--Nem szoktam ilyet írni, de te hülye vagy!--

Az "Igaz, hogy kiírtottuk a zsidókat, cigányokat" résszel nem értek egyet, mert ilyet szerintem nem mondanál.

A többi részben viszont teljesen igaza van Nárcisznak.
Semmivel sem volt különb az egyik a másiktól.

"Valószínű 20-30 év múlva a ti gyereketek se fogja majd érteni, hogyan tudtatok ebben a szar világban így élni:))"
-Nagyon remélem, hogy így lesz.

Horizont 2009.08.04. 06:04:03

@Lenny [Cabdriver]:
Kicsit félreértettük egymást, élőszóban ez más lett volna.
Én nem történelem órailag véleményeztem, hanem a saját kis életemből merítve. De odaírtam:" Nem sírom vissza, nehogy azt hidd! Kiderült, hogy működésképtelen". Amiben most élünk az is! Maradjunk ennyiben:)

Noname Watanabe 2009.08.04. 13:01:56

@Horizont: Mondtam én olyat, hogy neked személyesen (vagy bármelyik kisembernek) felelősséged van ebben vagy abban?
Tudom, hiába magyarázom a fene nagy élettapasztalatodnak, mert le se sz*rod, de azt próbáltam kifejezni, hogy attól, hogy "odalent" még megvolt a tej, kenyér, meg lehetett éldegélni (relatíve szabadon) a kádári langyos húgy-rezsimben, attól még az csak egy kib*szott diktatúra volt... És ha a hitleri rezsim győz, átmegy "puha" diktatúrába, ugyanolyan körülményeket teremt, mint a későszoci rendszar.


Ja, és a sztálinizmus =nácizmus.

Noname Watanabe 2009.08.04. 13:03:49

@Jack da' Clown: Orgazmikus élmény, mi? Élvezd ki, több ilyen úgy sem lesz...

Jack da' Clown 2009.08.04. 13:52:02

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:

Hátha mégis lesz.
Horizontnak is lehetnek épeszű pillanatai még.
Én bízom ebben.

(Orgazmikus?? Hmm...)

Horizont 2009.08.04. 17:28:29

@Jack da' Clown:
"Horizontnak is lehetnek épeszű pillanatai még."
Nekem mindig épeszű pillanataim vannak, veled ellentétben!!

@Wilbur Nárcisz-11 Swain:
"Ja, és a sztálinizmus =nácizmus."
Tiszta röhej, de ezt pont így gondolom én is!
A többiről ami nekem szólt, csak annyit, hogy gúnyt éreztem pár sorodban! De ez nem a fene nagy élettapasztalatom miatt volt:)))

süti beállítások módosítása