Skip to content


       Szűrés lista

Kissé kilóg a lóláb Slota szájából

A magyarellenességéről híres szlovák politikus, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke elég megdöbbentőt nyilatkozott a kislétai gyilkossággal kapcsolatban:

"Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) érdeklődnie kellene a rasszista indítékú bűncselekmények magyarországi elszaporodása iránt, amely a roma kisebbség kiirtásához vezet"

Ezt így lazán, csuklóból rázta ki Jan Slota.

A párt alelnöke, Rudolf Pucík kifejtette bővebben:

"A tereken masírozó Magyar Gárda, a rendőrség passzivitása, a 64 Vármegye Mozgalom és a Nemzeti Őrsereg hosszú ideje tartó provokációi és megemlékezései az emlékműveknél, a Jobbik és programjának politikai elfogadása, az erőszak és a romák brutális legyilkolása - ez is a mai Magyarország valósága. A meggyilkolt roma anya az utóbbi két év alatt legalább a nyolcadik áldozat.

Ezzel a helyzettel nemcsak az Európai Parlamentnek (EP), de az ENSZ-nek is foglalkoznia kellene, mert már nemcsak az emberi jogok megsértéséről, hanem a romák etnikai megsemmisítéséről van szó Magyarországon.

Azt javaslom a magyar politikusoknak, hogy a Szlovák Köztársaság belügyeibe való beavatkozás és a világ közvéleményének a félrevezetése helyett otthon tegyenek rendet, és a saját területükön meglévő súlyos politikai és gazdasági helyzettel foglalkozzanak"

Pucík megjegyezte, hogy a mai magyar politika szinte teljes mértékben kiirtotta az ország területén élő nemzeti kisebbségeket, és megfosztotta őket minden joguktól. Szerinte ezeket a tényeket két magyarországi kisebbségi ombudsman, Kaltenbach Jenő és Kállai Ernő is megerősítette.

Kaltenbach és Kállai, mint autentikus forrás! Egyszerre kell sírnom és röhögnöm.....

Slotáék nyilatkozata meg igen-igen elgondolkodtató.

Az egy dolog, hogy sokkal nagyobb a szájuk a mi külügyünknél, akikkel mindent meg lehet csinálni, de brilliánsan hozzák a szakértői kormánytól, és Gyurcsánytól is megszokott elterelő üzemmódot.

Malina Hedvig-ügy nincs, magyarverés a DAC-meccsen nem volt, nyelvtörvénnyel minden stimmel, de az ENSZ az ránézhetne Magyarországra!

Nem mondom, hogy nem durvák ezek a romagyilkosságok, de azért kicsit sokallom már a nemzetközi visszhangot. Ilyen Zeitung, olyan Times, EP, FBI, ENSZ?! Jóhogynem már jönnek a békefentartók....

Mire is gondolnak sokan a romák ellen elkövetett támadások kapcsán? Hogy nem rasszista amatőrök, hanem vérkomoly profik állnak mögöttük. Ki tudja, honnan jöttek, de profik, különben már rég elkapták/elkaphatták volna őket a magyar rendőrök.

Sándor István, "Papa" exnyomozó a következőket mondta tegnap az ATV-nek:

"Elképzelhető, hogy politikai megrendelésre követik el a romagyilkosságokat, az ország közbiztonságának az aláásására - mondta Sándor István, "Papa", korábbi főnyomozó.

Sándor István szerint a bűntény felderítéséhez a motivációt kell megfejteni: valakinek olyan – nem anyagi – haszna származik ebből, ami miatt megéri vállalni ezt a sorozatot. „Ez több mint rasszizmus: ágyban fekvő anyát és gyermekét ennél erősebb motívumból lőhetnek le.” – mondta Sándor István, aki szerint a romák azért válhattak célponttá, mert rajtuk keresztül lehet destabilizálni az ország közbiztonságát.

...

A főnyomozó emlékeztetett rá: 1996 vége és 1998 tavasza között hasonló helyzet volt: a robbantás-sorozattal az ország közbiztonsági helyzetét akarták szétzilálni. Akkor is több halálos áldozat volt.

Ami tény: jólszervezett, céltudatos „csapat” követi el a romagyilkosságokat – hangsúlyozta Sándor István. „Például a vadászpuska használata is erre utal, mivel ez kevés, és nehezen azonosítható nyomot hagy maga után. Aki gyilkolt, nem először gyilkolt, és nem itt kezdte. Ezért nem lehet kizárni azt, hogy külföldről érkeztek, akár fizetett volt katonák az elkövetők." 

 Nos, ez is egy lehetőség.

Címkék: politika slota pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr361289988

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lily Allen: F*ck You-A liberális értelmiség bosszúja 2009.08.06. 14:53:47

Joining the now international movement (france and england), a bunch of hungarian actors decided to make their own version of this music video... enjoy! A liberális értelmiség üzeni. Először azt hittem ez vicc, és az ő paródiájuk! De nem! ezek tény...

Trackback: Pandora szelencéje 2009.08.06. 13:44:27

 Hétfőre virradó éjszaka meggyilkoltak egy középkorú asszonyt és megsebesítették annak 13 éves lányát.Az elkövető(k) berúgtá(k) az ajtót és egyből tüzet nyitottak. Az asszonyt fejen és mellkason, lányát nyakon és arcon érte a találat.Hasonló törté...

Trackback: Amit soha, sehol nem hallottál és láttál Izraelről 2009.08.06. 13:20:18

Izraeli gyerekkísérletek: ez arról szól, hogy askenázi izraeliek, szefárd izraeli gyerekeken végeztek emberkísérleteket. Elképesztő rasszizmus van, volt:  az askenáziak lenézik a szefárdokat Izraelben, akkor mit gondolnak a cigányokra feltűnőe...

Trackback: WTC; Zeitgeist 2009.08.06. 11:15:03

World Trade Center, épületrobbantások: Ebben benne van Madrid is, a 2004-es robbantás (sokkoló felvétel): Érdekesnek találom, hogy a fenti videó készítőjének, csak a nyugati világ halálos áldozatai fájnak, azért remélem elgondolkozik az...

Trackback: Elég volt! 2009.08.05. 15:02:14

Nézve a fotót folyamatosan azon jár az agyam, miért kellett ennek a szemmel láthatólag is jóravaló asszonynak meghalnia???Jó hosszú ideje nem írtam, egyrészről mert nem volt időm, másrészről mert nem volt kedvem. Igyekszem ezen változtatni, de meg nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.05. 15:53:31

@Grafithuszar: ugyan, dehogyis, ő ezt nem azért csinálja mert zseni, hanem azért mert teljesen analfabéta.

Pollo 2009.08.05. 15:54:16

@derelyegrádi szellem: Az arrafele divat lehet. A baloldali is hasonlo komboban van, csak ott a negyzet a nyakkendon nem olyan hangsulyos. Mindezt sulyosbitva egy vilagos zakoval. De legalabb az inge nem sotet.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.05. 16:02:16

@derelyegrádi szellem: a két kép egymás mellett mondjuk lehetne valami "top-shop" ajánlat. mondjuk arckrémé, vagy ilyenek:

Before - After feliratokkal :))))

derelyegrádi szellem 2009.08.05. 16:02:30

@Pollo:

az legalább nem ennyire izléstelen. Ott komolyabb gond csak a nyakkendő megkötésével van. A fejszerkezetet leszámítva persze.

tudi 2009.08.05. 16:16:36

Na vazze csak nem megszólalt a 0 történelmű 0 királyú ország autótolvaj pártelnöke.

Grafithuszar 2009.08.05. 16:18:13

@tesz-vesz: Minden relatív :) A Magyar Külügyhöz képest egy zseni :)

jozicsenko 2009.08.05. 16:18:19

a magyar külügy helyében küldenék egy történelem könyvet Slota urnak, külön kiemelve, hgoy volt valami Trianon, ami után Magyarországot magyarok laknak körbe - nem mi irtottuk ki a kisebbséget, szimplán elcsatolták őket

nekünk ez persze evidens dolog, de az átlag eu-i olyan hülye, mint amit láttunk eddig brüsszelből: rendkivül hülye: ha nem mondják el, hogy 1920ban mi történt, ennek a hülyének hisz

bár az az igazság, állami szinten kellene már ennek a tuskonak beszolni: ha nincs szlovák történelem könyve, elküldjük sms-ben (és kussoljanak a libeálisok, akik szerint a szomszédságotn nem szabad bántani, mert ezért jutottak ide, miattuk, pl Gönczova Kingova miatt lett ekkora pofája Slotanak...)

Kartal (rezervált) 2009.08.05. 16:19:21

@tesz-vesz: jól van, kicsit lenyugodtam. mondotok valamit. ebben a gárdában ne keressünk magyarokat.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.08.05. 16:26:52

Úgylátszik kipukkant szlovák lufi, már náluk sem mennek jól a dolgok.

Mindig ugyan azt a szenat veszik elő a politikusak ha nyakukig ér már a szar: itt az ellenség! Emberek féljetek!

A reichtagot már ugyan ne gyújtsátok fel! az már a multkor sem jött be!

zsoltix 2009.08.05. 16:35:02

"A romák lakta települések biztonsága érdekében több pontból álló intézkedéscsomagot vár el a miniszterelnök a rendőrségtől." Érdekes, amikor a cigànyok terrorizàljàk a magyarokat nagysàgrendekkel több esetben,akkor nincs szüksèg biztonsàgra? Azzal a kutya se foglalkozik,nemhogy a miniszterelnök. Fasz kivan màr a kettös mèrcèjükkel.

DArchAngel 2009.08.05. 16:46:01

@Grafithuszar: sajnos, és ez elég szomorú, hogy ezt a - nem túl magas - szintet sem ütik meg "szak"politikusaink...

ErEr 2009.08.05. 16:47:39

ezeket kiskorukban nem verték meg jóravaló külhonba szakadt magyarok amit most akarnak megbosszulni? :-))

Bélapáti Béla 2009.08.05. 16:53:23

@Pollo:
Erre már nagyon kíváncsi vagyok én is! Bár nem tudom, az EU parlament hogyan ülésezik, nincs-e ott is nyári szünet mint nálunk, vagy hogy mikor van lehetőség és hogyan a felszólalásra, stb, de mindenesetre marha kíváncsi vagyok annak a három embernek és az egész Jobbiknak a reakciójára!
Nem hallottatok arról véletlen, hogy a Drazsé-buktára reagáltak-e? Vagy azt elcsaklizta előle a Fidesz? Mindenesetre egy kis feljelentést azért várnék a részükről pl. oda is!
Egyébként lesz még itt szerintetek olyan szép világ, hogy egy ilyen kijelentés után egy kellemesen bódult este morcos emberkék kísérik haza Szlota Jánost kedvenc kocsmájából, majd hetekig megy a találgatás, hogy hol lehet, illetve mikor megtalálják, hogy vajon magától esett-e bele a Nyitrába vagy segítettek neki?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.08.05. 16:53:36

Kurva jó ez a kép, ez a két rothadó, gyűlölettől gennyedző-nedvedző arc...

dinsztelt 2009.08.05. 17:08:07

A szlovák titkosszolgálat már a csehek ellen is bevetette a roma kártyát. Az ún. "Dezo" (Dezső) fedőnév alatt folytatott SIS-akció forgatókönyve szerint a SIS (szlovák titkosszolg.) úgynevezett "aktív intézkedésekkel" törekedett egy csehországi újfasiszta, fajgyűlölő kampány beindítására. A szlovák titkosszolgálat arra számított, hogy ha Csehország polgárai körében jelentős mértékben felfokozzák a romaellenes hangulatot, azzal végső soron sikerül megakadályozni Csehország euroatlanti csatlakozását. És ezek után bocsánatot kértek a csehektől, tehát beismerték.
Rasszista elkövető, aki a "cigánybűnözés" tipikus példáit tartja elsődleges ellenségeinek, nem ilyen áldozatokat keres. Ha mindenhol fuxos, AUDI-s, semmittevő, uzsorás lenne az áldozat, akkor valószínűsíthető és hihető lenne a rasszista jelleg. Gyerekeket, dolgozó cigány anyákat nem tekinti ellenségének még a legelvakultabb cigánygyűlölő sem.
Nem lenne tehát meglepő, ha a térség legérdekesebb titkosszolgálata, a szlovák állna e események mögött.

Pollo 2009.08.05. 17:27:50

@Bélapáti Béla:
Lehet, hogy szünet van, de a posta, meg a sajtó nincs szüneten. Nyílt levelek, cikkek, különböző riportok. Nem csak, illetve elsősorban nem magyar nyelven, illetve Magyarországon. Szerintem a Jobbik is simán rá tudna venni egy-két nemzetközi újságot hogy leközöljék Morvai, vagy akárki más nyilatkozatait. Kis akarás kell hozzá, meg némi tőke. A rossz nyelvek szerint van elég az utóbbiból most már lássuk az elsőt.

Bélapáti Béla 2009.08.05. 17:34:13

@Pollo:
Egyetértek, csak kérdés, hogy ha tesznek is valamit, az hogy fog eljutni hozzánk, mert eddig max a kuruc.info írt arról, ha a Jobbik csinált valamit. Persze ez is egy feladat számukra, elérni hogy a "magyar" média is hajlandó legyen beszélni róluk.

Pollo 2009.08.05. 17:35:20

@dinsztelt: Először is bocs a duplázásért.
Részben igazad van. De szerintem az igazi rasszista, pont attól rasszista, hogy válogatás nélkül. Gyerek, anya, tisztességes, uzsorás stb. marhára nem érdekli. Piréz, cigány, palesztin, hulljon a férgese. Az megint más kérdés, hogy a mai magyar közbeszédben eltolódott a rasszista értelme is. Ezért is lehet a rendszerváltó liberális törpepártnál kopogtatni.

derelyegrádi szellem 2009.08.05. 17:38:40

@Pollo:

"Ezért is lehet a rendszerváltó liberális törpepártnál kopogtatni."

Szám szerint 2.16-ot :-)

Pollo 2009.08.05. 17:46:38

@Bélapáti Béla:
Szerintem, ha azt sikerül elérni, hogy Slota, vagy bárki a szlovák államból válaszoljon egy ilyen nyílt levélre, onnan már az eredetit is le kell hozza bármely napilap, aki foglalkozik a kérdéssel (márpedig sajna Slota és bandája van olyan fajsúlyos ökör, hogy foglalkozzanak vele itthon is). Igen valószinüleg az rtl klub híradója nem fog beszámolni róla, de azért lássuk be, hogy aki manapság bármely kereskedelmi tv híradójára hagyatkozik mint egyetlen hírforrás, annak aztán tetű mindegy, hogy narancs, szegfű, kettőskereszt, neadjisten madár van a kormány mögött kifüggesztve.

Bélapáti Béla 2009.08.05. 17:50:45

@Pollo: azért annyi politikai érzéke lenne sztem egy rasszistának is, hogy ne olyan áldozatokat válasszon, aki abszolút nem mutatja az általa hangoztatott "rasszjegyeket" (itthon ugye a bűnözés, igénytelenség, lustaság, stb). Tehát az USA-ban nem dzsekszont nyírná ki aki full fehér (volt) és itthon meg nem tisztességes, rendes, dolgos cigányokat a.

One Bad Habit 2009.08.05. 17:50:48

@jozicsenko: Nekünk van történelmünk, a szlovákoknak meg eurójuk és pozitív gazdasági növekedésük.

De idióta politikusok tekintetében egálban vagyunk.

Egyébként a cseh ex kormányfő mondta a dunaszerdahelyi eset kapcsán hogy Slota pártjában nem honatyák, hanem a pszichiátriai klinika páciensei ülnek. :)

dinsztelt 2009.08.05. 18:00:02

@Pollo: Nézd végig az áldozatokat az ún. roma sorozatgyilkosságnál! Nem tipikusan azok az arcok, akiket a kurucon, és a hasonló portálokon "cigánybűnözés" cím alatt láthatsz.
A rasszista valóban válogatás nélkül gyűlöl, de nem olyanokat vesz elsőre célpontba, akik erkölcsileg nem támadhatóak a napnál is világosabban. Szinte mindenki ismer olyan romákat, akikért még a legelvakultabb romavédők sem igazán tudnának kiállni társadalomellenes viselkedésük miatt. Ezeket vennék célba, mert véleményem szerint a legvadabb rasszista is önigazolásra vár a környezetéből, és gyerekek, nők ellen elkövetett gyilkosságok után senki nem veregetné hátba még a legalpáribb csoportban sem. Később, miután az elsődleges célpontok tömegén túl van, valóban jöhet számára bárki, de nem ilyenekkel kezdi. Ilyen áldozatokat az keres, aki a cigányságot fel akarja lázítani.

Pollo 2009.08.05. 18:12:18

@Bélapáti Béla:
/off: én személy szerint a cigány (nem igazából tudom az indiai népség hivatalosan melyik rassz), ázsiai, fekete, de még a nordikus, vagy a kaukázusi rasszba tartozó embert is a kinézetéről ismerem fel, nem arról hogy az udvaron a susnyásban szarik./
Egyébként egyetértek, ezért is nem adtam hitelt a rasszista inditéknak. Ellenben a többi "összeesküvés elmélettel" pont ugyanennyire nem tudok azonosulni. Az tuti, hogy akárki tette szarkeverésből csinálja, nem azért mert utálja a cigányokat. Ennyi erővel simán levegőbe repíthette volna az egész cigánysort. Na arra már tényleg rá lehet fogni a terrorizmust, meg a rasszizmust. Már bocsánat, de az hogy fél év (nem emlékszem pontosan mikor volt az első "rasszista" támadás) alatt egy 1 000 000-s kisebbségből nyolc ember erőszakos bűncselekményben meghal, az még simán benne van a bünözési statisztikánkban. És ezzel most nem akartam senki emlékét meggyalázni, csak ha már demagóg, akkor legyen nagyon az.

Marcellusca 2009.08.05. 18:37:18

Jól terelnek.
Megszóltuk őket a nyelvtörvényük miatt, ők visszavágtak. Nem is kicsit. És elég durván.

Miért megy mindig az általánosítás?
"szinte teljes mértékben kiirtotta az ország területén élő nemzeti kisebbségeket, és megfosztotta őket minden joguktól" - na, vazze! Akkor mi van a szlovák, sváb, örmény, azeri, stb, stb, kisebbségekkel? Tudtommal léteznek, még önkormányzataik is vannak. Beszéljenek konkrétan, hogy a cigány kisebbségről van szó! Azokat meg még közel sem írtottuk ki ("igény az volna rá"!), sőt, állandóan pozitívan diszkrimináljuk.
Vagy az rendben van, ahogy ők bántak/bánnak a magyar és az ottani roma kisebbséggel?

@jozicsenko: Látom megragadt az sms-es poénom. :)

@zsoltix: "A romák lakta települések" - vazze, minden magyarországi települést vigyázzanak?
Gondolom nem így értették.

Marcellusca 2009.08.05. 18:49:26

@Pollo: Én értelek, mert hasonló vetődött fel bennem is.
Beszélnek itt a romák kiírtásáról, miközben a milliós kisebbségből 2-3-4 (?) romát gyilkoltak meg. Szintén nem akarok senki lelkivilágába beletaposni, de ezt úgy is mondhatnánk, hogy elenyésző százalék.
Az elkövetés módja és az áldozat személye az igazán durva az egészben. Ezek miatt sem gondolom, hogy egy egyszerű rasszizmusról van szó. Ha az lenne, akkor a környék legnagyobb uzsorását, bandafőnökét nyírnák ki.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.08.05. 19:00:12

index.hu/belfold/2009/08/05/harmadszor_hasznaltak_ugyanazt_a_soretes_puskat/

aham. basszus, az összes kriminalisztikai irodalom említi, hogy azért szertnek sörétes puskát használni gyilkolásra, mert szinte lehetetlen azonosítani a lövedékeket.
a sörét esetében nagyon nehéz a pici lövedékek felületi sérülései között összehasonlíthatót találni...

max annyiban lehetnek biztosak, hogy egyforma hosszú volt az elkövetéshez használt fegyver csöve.

Bélapáti Béla 2009.08.05. 19:03:10

Közben elgondolkodtam az egész szóhasználaton, ami az ügyet körbeöleli. Terrorizmus, rasszizmus, népírtás, stb.
Namost az olyan cselekmények, amik a fenti kategóriákba besorolhatóak, mindig élveznek valamennyi társadalmi támogatást, főleg a terrorcselekmények, és azért is hajtják végre őket, hoyg még szélesebb támogatást szerezzenek. Ezeknek a gyilkosságoknak viszont egyáltalán nincs társadalmi támogatottsága.
A fenti kategória elkövetői mindig felvállalják a cselekedeteiket, többé kevésbé nyíltan teszik őket, és főképp látványosan, lásd ETA, IRA, akármelyik iszlám szervezet, de a KKK is. Semmi értelme nincs egy olyan tettnek, amit utána nem vállalnak fel, hiszen úgy sem támogatást, sem rettegést nem tudnak kelteni-ami a másik céljuk.
És az sem mellékes, hogy a fenti cselekmények mögött mindig áll egy szervezet, konkrét célokkal (kiűzni az amerikaiakat, négereket, keresztényeket, stb.) itt viszont nincs ilyen szervezet. Semelyik szervezet nem vállalja fel a fenti célokat.
Egyszóval max. egy elszigetelt elkövetői csoportról beszélhetünk, céloktól függetlenül. Ebből levonni bármiféle társadalomra vonatkoztató következtetést nem lehet. Ha létezik egy eszement tömeggyilkos,aki nőket erőszakol meg és gyilkol meg, beszélhetünk nők elleni terrorakcióról, vagy társadalmi nőellenességről?

Bélapáti Béla 2009.08.05. 19:06:47

@denever:
erre én is gondoltam, illetve arra is, hogy egy sörétesbe általába 2 patront lehet betenni, a ritkább típusokba 5-öt. Itt hány lövésről is beszélünk, és hány puskáról? Tényleg nem tudom. Csak kíváncsi lennék, hogy tényleg életszerűnek tartják, hogy az emberkék nekiállnak 2 lövésenként újratölteni? Kockáztatva, hogy esetleg az átlag 15 főből, aki egy putriban lakik, páran rájukrontanak közben?
Vagy a ritkább típust használják? Akkor az viszont sokkal könnyebben lenyomozható kellenne legyen...

Marcellusca 2009.08.05. 19:24:36

@Bélapáti Béla: Arról nem is beszélve, ha már ennyire profik, akkor nem törik meg a puskát, azaz nem repül ki a hüvely, tehát magával viszi az elkövető. Ennyivel is kevesebb nyom.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.08.05. 19:24:46

Komolyan nem értem a magyar külügyet.Ugye a nyelvtörvény miatt az ENSZ-hez fordulnak,-mintha ennek az intézménynek ma súlya lenne,- meg pártközi delegációt akarnak európai országokba küldeni,-kis nyaralás a mi pénzünkön-, Ahelyett, hogy a külügyminiszte úr jó nagyra kinyitná a száját , ezt itthonról is lehet. Ilyen földtolvaj, autótolvaj senkik törlik alábukat belénk.Vizionáló marhák.

Pollo 2009.08.05. 19:28:15

@Bélapáti Béla: Jogos, amit az újra töltésről mondtál, de erre még egy közepes képességekkel megáldott, osztálykirándulást szervező diák is megmondja a választ. Tudta hova megy. Ha olyan szállásra mész, ahol tudod, hogy van ágy, meg ágynemű, akkor minek vinnél hálózsákot, meg sátrat? Nyilván nem véletlen hogy nem egy igazi tömegszállásra ugrott be bájcsevegni. Egyébként meg sörétesből tökmindegy milyen tipusú van, mert még a hivatalosan tartott puskákat is marha nehéz lenyomozni, nemhogy az illegálisakat.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.08.05. 19:35:45

Marcellusca!

Az nem elképzelhető, hogy dirkt elszórták azokat a hüvelyeket, csak nem azokat melyeket akkor lőttek ki, Akétcsövűből kézzel szedik ki sz üres hüvelyt. Tudniillik, aaz ütőszeg behatolását a gyutacsba is tudják vizsgálni összehesonlítani. Nincs két egyforma ütőszegbehatolás, vagy csak 1 a sokszázezerhez. Sha netalántán profik voltak, erre igenis odafigyelnek. Mert az ütőszeg nyomából azonosíthatni lehet a fegyvert is!!

Marcellusca 2009.08.05. 19:46:56

@ermi50xn6j2: Lehet, hogy az ütőszeg nyoma alapján azonosítható lenne (lehet csak túl sok CSI-t nézek:D), de akkor biztos nem hagyják ott.
Az üres hüvelyt kiveti a fegyver. Úgy van megcsinálva, a könnyebb, gyorsabb (vadászatról beszélünk) újratöltés, égési sérülések elkerülése miatt. A még el nem lőtt patront kell kézzel kiszedni, mert azt csak kiemeli a töltényűrből a szerkezet.

Bélapáti Béla 2009.08.05. 19:47:33

@ermi50xn6j2:
Inkább úgy mondanám, ha megvan a fegyver, jó eséllyel el tudják dönteni, hogy azzal lőttek-e.
@Pollo:
ha tervezett, akkor profik követik el, tehát nem elvakul nácikok; a hivatalosan tartott puskákról olyan alapos dokumentáció van, hogy kis munkával az is kideríthető, mikor, hol vettél hozzá töltényt utóljára, és eleve rendszeresen ellenőrzi őket és tárolásukat a rendőrség, rendszeresen kell műszakiztatni is. Biztos, hogy könnyebb bemérni, mint egy ukrán feketepiaci maroklőfegyvert, amiből ráadásul többet is lőhetsz, jobban rejthető, stb...
Szerintem.

Lodogi Pascal (törölt) 2009.08.05. 20:05:11

Amúgy Tóta W pont erről írt egy szösszeszenetet a múltkor.
Néha neki is vannak normális pillanatai.
w.blog.hu/2009/03/05/cui#more982324

Különös dolgok történnek Magyarországon, nagyon furcsa dolgok. Találgatásra okot adók.

Találgatásnál többre nem adnak okot, tartsuk ezt észben. Sem arra, hogy könnyelműen legyintsünk – egymást irtják a cigány maffiózók, úgy kell nekik –, sem arra, hogy a magyarországi polgárháborút ünnepélyesen megnyissuk. A tények makacsul rejtőzködnek egyelőre.

A találgatás legfőbb módszere még mindig a „kinek használ” kérdése.

A rendőrség, az nagyon nyomoz, és felmerült többek között a külföldi befolyás eshetősége is. Erről nyilván óvatosan nyilatkozik a hivatalos szerv, de civileknek nem tilos a spekuláció.

Ha a rendőrség valóban gőzerővel van az ügyön, akkor az uzsorás-behajtós opció eshetősége napról napra csökken. Ezek a helyi rablóbárók ugyanis eléggé ismert figurák, akikről tud a rendőrség, sőt az egész megye. Nem nagyon rejtőzködnek: a Sztojka-banda is régóta ismert volt Enyingen, meg az is, hogy nem bodzaszedésből élnek. Tízmillió forintért akad a környezetükben olyan, aki indul a nyomravezetői pályázaton.

Dermesztő lehetőség, hogy Magyarországon megalakult egy random cigányokat gyilkoló rasszista terrorszervezet. De nem minden stimmel. A kortárs neonáci narratíva is hangsúlyozza, hogy nem genetikai alapon van gondja a cigányokkal. Egy náci sejttől nem logikus, ha tökismeretlen, faluvégi cigányembereket, és főleg gyereket ölnek. Ha cigány bűnözőket likvidálnának, azzal elnyernének némi szimpátiát, de így Beszlan undorító csecsenjeihez válnak hasonlóvá.

Igaz, hogy a nácik mind retardáltak, akik nem cselekednek ésszerűen, de ugyanakkor a többségük gerinctelen féreg is, aki imád hazudni öt forintért is, csak - retardált lévén - nem tud, és azonnal lebukik. A magyar szélsőjobboldal is elég szűk szadomazo-klub ahhoz, hogy a tízmilliós vérdíjért valaki feldobja a tetteseket.
Fight Club

Magyarország nem lépett ki a történelemből azzal, hogy belépett az EU-ba. Az unióval rivalizáló birodalmak fenyegetése mellett megmaradt a regionális vetélkedés. A nemzeti kormányokat a hazai közönség választja és váltja le, és ők nem azt díjazzák, ha előreengedjük a szomszédot.

Annál több haszna van annak, ha versenytársainkat le tudjuk taposni magunk alá. Kelet-Európa ugyanaz, mint a rendszerváltások idején volt: éhesen tátogó kakukkfiókák fészke. Vézna gazdaságaink élethalálharcot vívnak egy autógyárért, az igazán nagy spílerek, mint a hadiipari vállalatok pedig zsebből kifizetik a komplett kormánypártot egy aláírásért cserébe. Ahogy a Siemens veszi a hajléktalanokat a Moszkva téren, közmondásszerűen.

Ebben a versenyben nemcsak az ér, hogy minél kedvezőbb feltételeket teremtünk a Mercedesnek, hogy ide gyárat építsen. Hanem az is, hogy a szomszéd országot kevésbé alkalmas helyszínnek állítjuk be. Esetleg azzá tesszük.

Erre való többek között a titkosszolgálat. Szolgálni a nemzeti érdeket. Az már gátlástalanság kérdése, hogy ebbe mi fér bele. Van olyan szomszédunk, ahol tíz éve a szolgálatot arra használták, hogy Magyarországon robbantásos merényleteket hajtsanak végre, és elrabolják a saját köztársasági elnökük fiát, pont úgy, mint mint a nácik Horthyval. Ennek a korszaknak a névadója, aki az utóbb az Interpol által elfogott Ivan Lexát titokminiszterévé tette, Vladimir Meciar volt. Meciar most Szlovákiában ismét kormányerő, és ott van mellette egy igazi, kézzelfogható fasiszta. Lexa szabadlábon: Szlovákia megbocsátott neki.
A világbéke elmarad

Szlovákiának ebben a kemény időszakban igenis érdeke, hogy Magyarországot instabil, szélsőségekkel, terrorizmussal sújtott válságövezetnek lássa az a tőke, amely Kelet-Európában keres helyet magának. Hiszen ha mi veszítünk, ők jobb eséllyel nyernek.

És érdeke ez minden versenytársunknak. Sőt, van olyan játékos a közelben – és távolban –, akinek érdeke az egész unió destabilizálása. Hogy aztán könnyebben haraphasson a lágy részekbe.

Jóindulatukra van bízva, hogy mit engednek meg maguknak. Robbantani, lövöldözni extrém módszer, és a lebukás súlyos kockázatot jelent. Lehet, hogy hatékonyabb lökni pár milliócskát a helyi náciknak és efféle labilis betegeknek, és rájuk bízni a felforgatás pontos módszerét. Viszont a professzionális, ügynöki meló mellett szól, hogy ha nincs meg a tettes, akkor még nagyobb lesz a riadalom, és mindenki gyanússá válik.

Ez a megoldás, ahogy a többi, a képzelet szüleménye. De a hasonlóságok nem a véletlen művei. Ugyanúgy nem lehet kizárni, mint a rasszista vagy a köztörvényes variációt. Lehetségességét maga a történelem igazolja: a mudzsahedek és a kontrák amerikai, a kommunista terroristák szovjet támogatása, a magyar frankhamisítás, vagy a fent említett Ivan Lexa. Csak idő és érdekütközés kérdése, hogy bekövetkezzen. Ha már találgatunk.

Ennek a spekulációnak egy gyengéje van csak: kevéssé tudunk vele mit kezdeni a mi kis melegvizes medencénkben. Ha az igazság nem derül ki – és miért derülne, lásd Teve utca, magyar ügynökmúlt, Oszama bin Laden – akkor lesznek ennél népszerűbb legendák. Fasisztákról, akik a jobboldal gyűlöletbeszédéből lettek testté. A weimarizálódás végeredményéről. Meg arról, hogy nem kell ehhez külföldi titkosszolgálat, hanem a sajátunk tette, hogy lehessen fasisztázni. Aztán arról, hogy árnyék-titkosszolgálatot is láttunk már, és biztos ők voltak, mert ezeknek a dögevőknek annál jobb, minél rosszabb.

Na ez már értelmes beszéd, ugye? Ezekből, azokból kinézzük. Nekik érdekükben állt, ők olyanok, ezeknek a gyerekgyilkosság is belefér. Ez ismerős pálya, ehhez van muníciónk. Sokkal kényelmetlenebb, szokatlanabb és dermesztőbb lenne körülnézni, és észrevenni, hogy nem vagyunk egyedül, és a többiek szintén az akciósporszívóért jöttek, és kitelik tőlük, hogy a gyengébbet félrelökdössék. Dünnyögjük inkább a régi nótát. Nehogy aztán attól ijedjünk meg, amitől elfelejtettünk félni.

mind2 / mosolyogj és lesz egy jó napod :) / (töröl 2009.08.05. 20:29:22

@Lodogi Pascal: Esszenciális voltál. Gratula.
Talán, ha hálivúdi forgatókönyv író lennék.... viszont itt laknék... degeszre kereshetném magam - ott.
Csak olvasnom kéne, meg lopni egy kicsit a való életből.
Ami aggaszt az a sebezhetőségünk. Gyárthatunk összeesküvés elméleteket, kereshetjük az ellenséget itthon is külhonban is. Ha erős ország lennénk, másodlagos és sima bűnügyi kérdés lenne az ami ma történik. Lerázhatnánk magunkról, mint a kutya a vizet. Elvégre sem olajmezőkért, sem a csendőrszerepért nem kéne villognunk a világban.
A térségért viszont - ahogy írod - harcolnak egyesek. Egyrészt több évtizedes sértettségből, mert kirúgták őket 1990- ben, és mégis csak fehér emberek - viszont Kína ott vicsorít rájuk délről, délkeletről- és idő kérdése, mikor támadja majd meg a vodkamezőket. Nagynak és erősnek kéne látszani, akiért a Nyugat majd valamikor hadba küldi az erőit...
Másrészt több évszázadnyi sértettséggel bíró szomszédaink... itt már le sem írom, összességében véve mennyi bajuk van :( velünk.

Szóval állj mellém és gratuláljunk együtt ennek a sok, saját zsebét tömő , rövidlátó fasznak, hogy azok lettünk amik.
A hadak útján....

beleszolok 2009.08.05. 21:08:09

Igazából nem feltétlenül hülyeség eldobáálni a kupakot, mert legalább nem találják meg nálad. Ha nincs rajta ujj- vagy egyéb nyom, onnantól kezdve, max a puskát találhatják meg nálad, azt meg tegnap találtad, és épp be akartál menni a rendőrségre, hogy leadd.

jozicsenko 2009.08.05. 21:31:56

@One Bad Habit: öööö, igen

bár álljunk meg egy röpke pillanatra

vagyunk mi, és vannak ők: teljesen más gazdasági potenciál, teljesen más szint

minálunk (hála GyF-éknek) beálltunk egy rendkivül szolidáris szoc. szintre, egy viszonylag elfogadható társ-i szint mellett, egy elég elfogadható infrastruktura mellett

ők nem kértek a szoc.hálóból (megértem, látható nálunk mire jutott: átharapnánk egymás torkát: én mert nem AKAROK adózni, a C-k mert nem akarok adózni...)

de van korrekt eü-nk, még normális oktatásunk, autópályáink

románia még csak most ér el az autopályák szintjére

de ezt fenn is kell tartani (slovakajrol nem beszélek): nem véletlen, hogy a román betegek java Szegedre jön (vagy erdélyi magyar, ez most mindegy)

a leépült Eü-nk, a (nekünk) romokban heverő oktatásunk, az autopályarendszerünk, a vasuti hálózatunk sok pénzt igényel, de értékel képvisel (persze nem a libeálisoknak, ők eladnák mindet anyagárban, de azok ők, velük nem tárgyalok)

szumma: szlovákia most fejlődik/fejlődött, igen lett eurojuk, ami sok-sok bajtol megvédi majd őket

de még mindig nálunk van több korház, jobb nyugdíj: nekik ehhez fejlődni kell

avagy: ha etiópiába elviszek 10 John Deere traktort, és napi 24 órában dolgoztatom, akkor lehet hogy a mezőgazdaság és a GDP szárnyal majd, de csak papíron lesz belőle egy +30%os GDP növekedés (s a new york-i brókerek elöttem hajlonganak majd, mert a világ legnagyobb GDP növekedését hoztam össze)

amig ez nálunk 0,00030%ra lenne elég... ;-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.05. 21:39:20

hát nem tudom, tényleg a szlovákokölik a amgyar állampolgárokat?
tótagyerek azt mondja h az aranykézutcai robbikat is a szlovák titkosszolgálat csinálta.
ez már történelmi tény? vagy lemaradtam valamiről?

én a cigány uzsorásokból simán kinézem h gyereket s ölnek.

viszont kamerákat kéne rakni közterekre, és fontosabb utakra, egyből meglennének

v_feco 2009.08.05. 23:21:54

tuti h profik voltak...B kategorias amcsi filmek osszeeskuveselmeletes-xaktas-pleikan-ugyiratos-szovevenyes-titkosszolgalatos gyilkossagai...azt hiszem h magyarorszagon a titkosszolgalatok vagy tuuul jol vagy sehogy nem vegzik a dolgukat...szomoru...

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.08.05. 23:59:54

Nemigen képzelhető el, hogy százmilliót olyanra ígérnének, amibe nem fektettek legalább több milliárdot. Csak az arányok érzékeltetése végett: gondoljunk bele, mennyibe NEM kerül az ellopott autók utáni NEM nyomozás, és mennyit fizetnének a "szerencsés megtaláló"-nak. Ugye.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.06. 02:56:51

"a mai magyar politika szinte teljes mértékben kiirtotta az ország területén élő nemzeti kisebbségeket"
Aha! Akkor miért virágoznak az adónkból?

"a rendőrség passzivitása"
Azaz szelektív passzivitása...

"rajtuk keresztül lehet destabilizálni az ország közbiztonságát"
Én is pont így jutottam el idáig; ha rablócigókat ölnének, akkor az pozitív visszhangot keltene a lakosságban, de így az elkövetők ellen, a romák mellé hangolja őket... azaz, ez a cél talán.

limonade joe 2009.08.06. 07:59:02

Ebben nincs semmi furcsa, azt mindenki tudja, hogy a Jobbik a szlovák titkosszolgálat kreálmánya. Már a nyelvtörvény elfogadásakor őket használták fel hivatkozási alapul.

Viktus 2009.08.06. 08:17:08

Bőrfejűek támadtak a verőcei cigányokra szerdán, a Magyar Sziget elnevezésű rendezvényre tartó, "fehér Magyarországot" hirdető fiatalok egy terhes nőt és egy fiatal roma fiút vertek meg. A rendőrség bántalmazásról nem tud, de fokozott ellenőrzést tart a Pest megyei településen.

index.hu/bulvar/2009/08/06/ciganyokra_tamadtak_verocen/

Kis hazudós cigusok

Viktus 2009.08.06. 08:20:04

@limonade joe:

Te milyen anyagot tolsz? kannásbor? v.mi keményebb kábítószer?

Bélapáti Béla 2009.08.06. 08:22:31

@jozicsenko:
ebben egyet értek, valóban, ha kimész a derék túrókészítőkhöz, láthatod, hogy a marha nagy fejlődésükkel elérték a magyar '95-ös színvonalt kb. Meg az is látszik, hogy amit nem a magyarok építettek még a 19. században, az randa szockó panel. De mi azóta lefelé megyünk, ők meg felfelé jönnek, és a szánalmas "nemzetük" marha jól kommunikálja ezt a világ felé, ők itten a nagy haladás, mi meg a lemaradás. Illetve ezzel kenegetik a májukat, amikor elbusonganak azon, hogy hogy is van ez a szlovenszkó, mikor a földjük magyar, a nyelvük meg cseh...

Bélapáti Béla 2009.08.06. 08:23:40

@limonade joe:
rosszul tudod, a Jobbik a szuahéli titkosszolgálat, a Gazprom, Putyin, és Sátánorbán közös frankeinstein gyermeke, és egyértelműen ujgur érdekeket szolgálnak!

Bélapáti Béla 2009.08.06. 08:28:18

@Viktus: ugyan a cigók sosem hazudnak, a szkinderek igenis megtámadták őket, csak a gárdafantom kitörölte a rendőrségi nyilvántartásokból a feljelentés nyomát is!
Az index meg csúsztat, mert a nőt éppen szülés közben verték meg, és a fiú is terhes volt, méghozzá hármasikrekkel, a roma szentháromság magasztos lényeit hordta szíve alatt, amíg ki nem rugdosták belőle a szkinderek! Így a cigány feltámadás ismét elmarad...

Viktus 2009.08.06. 08:30:40

@Bélapáti Béla:

Na jah papíron jobban állnak, de roppant csalóka ez a statisztika. Pöröghet a szlovák, cseh, román stb. gazdaság, DE egyszer ott is belekell csapniuk a lecsóba az infrastruktúra fejlesztésével, és az hörpinti be a euro milliárdokat. Mi kis hazánkban igaz sok pénzt lenyúltak politikusék meg elkúrtak sok mindent, viszont a régióban a legfejlettebb az infrastruktúránk.
Az autópályák pl.
A szlovák autópályahálózat még sehol sincs. A cseh autópálya szarabb, mint az m7-es volt anno ... és az autópálya elemek közti hézagokban nől a gaz mindamellett, hogy kirázza a lelket az emberből. A románoknáleg csak mutatóban létezik olyan, hogy autópálya.

Bélapáti Béla 2009.08.06. 08:31:41

"A szélsőségesek tervszerűen irtják a romákat Magyarországon, csatlakozott a szlovák parlament külügyi bizottságának elnöke Ján Slota véleményéhez. Juraj Horváth szerint Magyarország balkanizálódik, elvették a kisebbségek alapvető szabadságjogait. Horváth meghívta Németh Zsoltot Pozsonyba."
Juraj Horváth, bazdmeg, ezen be kell szarni! Ezt a szánalmas országot bazd+ hogy még a külügyükbe sem tudtak egy tetves Szvatopluk Brindzovepripravitnit találni! Jó hogy nem Kunta Kinte a külügyi biz. elnökük...

Bélapáti Béla 2009.08.06. 08:41:15

@Viktus:
Ez igaz, bár azon az autopályán is lehet menni 110-120-al. Ez a sebesség bőven elég az USA-nak, pedig az egy pöttyet nagyobb, mint Mo. vagy Csehország. Itthon a legnagyobb baj, hogy az autópályák mekkora hányadát lopták el, hogy az autópályán kívüli úthálózat, közlekedés egy rakás sz.r, és hogy eleve az autópálya tök felesleges szerintem! Autóutak bőven megfelelőek lettek volna, és fele annyiba kerültek volna (hivatalosan ezt mondták anno, de el is tudom képzelni).

suski 2009.08.06. 08:46:43

hát qrvára remélem, hogy a külügy megmondja nekik, hogy a cigányokhoz semmi közük sincs, ellenben nekünk az ottani magyarokhoz igencsak van. Bár ezekkel a fajankókkal

kuruc.info/r/34/41418/

nem érdemes foglalkozni, minek hozza ezt le egyáltalán a magyar média. A nyelvtörvény miatt meg vissza kell hívni a nagykövetet, követség bezár, viszlát. Akkor majd felfigyelnek a világban is.

Bélapáti Béla 2009.08.06. 08:52:54

@suski:
Én a következőt csinálnám. Kitiltanám az összes szlovák állampolgárt az országból, kivéve azokat, akik magyar kártyával rendelkeznek, amit minden magyarul tudónak megadnék, aki kéri, sőt, inkább az állampolgárságukat adnám vissza azonnal. Minden diplomáciai kapcsolatot megszakítanék a szlovenszkókkal, előkeríteném azt a dunai flottillát a régi vevőjétől, és elkezdeném gyakorlatoztatni a hadsereget a határon. Emellett közölném, hogy a magyar állampolgárok legkisebb sérelme esetén szükségesnek látjuk a katonai beavatkozást. Belügyről meg ne pofázzon, hiszen magyr állampolgárokról van szó! (Többek között ezért kellett volna visszaadni mindenkinek az állampolgárságot...)

Geza 2009.08.06. 08:56:21

@suski:
"A nyelvtörvény miatt meg vissza kell hívni a nagykövetet"
Isten ments! Csak behívatni, és finom célzás gyanánt közölni vele, hogy innentől nem a Külügy-, hanem a Belügyminisztériumhoz tartozik :) .

eszkep 2009.08.06. 09:01:04

Ez a cikk is erősen felveti a kérdést, kinek áll érdekében ez a sorozatgyilkosság:

- A szélsőséges, Fidesz-fasiszta Jobbik-os orbánéknak?? Hát nekik pont nem...
- A magyarországi 50 db fasiszta egyikének??? Ők akkor már inkább Sztojáékra lövöldöznének nemde???

- Konkrétan viszont Slotáéknak nagyon is érdekük!!!
- De belföldi politikai erős is van, akinek érdeke (sőt mára egyetlen kommunikációs kitörési pontja!), hogy lehessen fasisztázni.

Pár "harcedzett" szerb zsoldost meg nem olyan nehéz találni egy titkosszolgálatnak...

suski 2009.08.06. 09:02:48

@Bélapáti Béla: csak az az apró problémácska kerülte el a figyelmed, hogy nincs magyar hadsereg...
Én nem tiltanám ki az egyszeri szlovákokat, mert ôk nem tehetnek róla, hogy elmebetegek ülnek a kormányban, gondolj csak a kurcsányizmusra. Ettôl függetlenül az állampolgárságot meg kéne adni annak aki kéri természetesen. És ugye hallatni kell a az ottani magyaroknak a hangjukat, demonstrálni, és eszébe ne jusson senkinek, jogy betartsa a törvényt.

suski 2009.08.06. 09:07:06

és az itteni szlovák követet, intézetet, minden ilyesmit bezáratni és kirúgni az országból. Ha nem csinál a magyar külügy semmit, akkor ez így fog folytatódni. Hihetetlen primitív népség. Persze könnyen lehet, hogy a magyar külügyet nem érdekli, ha ott szépen lassan eltûnik a magyar közösség.

Viktus 2009.08.06. 09:12:23

@Bélapáti Béla:

Az a bibi ebben a tragikus verzób, hogy a szlovákoknak van olyan aprósága, mint hadsereg.

Nekünk meg semmi sincs ...

A kishazánk hadereje kb. a pesti rohamdroidok meg pár afganisztáni zsoldos na meg a Budaházy betyárosztag :D

Viktus 2009.08.06. 09:17:07

@suski:

A magyar közösségek ne a szlovák-román követségek-minisztériumok miatt tűnedeznek, hanem a magyar sajátosságok okán. A magyar nép az sajnálatos módon összetartásban egy kalap szar ... önmagában nyelvtörvények stb. lófaszt nem jelentenek viszont a magyar ember "két forintért" eladná a másik magyart határon belül, és határontúl ez ennek a népnek a vége.

A magyar közösségek nagyobb elnyomatást is átéltek a szociálizmus idején az igazi baj viszont a rendszerváltás után kezdődött, mikor szabad lett a vásár, és a pénz imádata. Nemrég volt, ha jól emlékszem a Duna tv-n egy dokumentum-riportfilm a csángókról, hogy mennyire megosztottá válik az a közösség manapság, amely kitartott egymás mellett a történelem viharaiban.

Bélapáti Béla 2009.08.06. 09:26:04

@Viktus:
@suski:
Tudtommal olyan marha nagy hadereje a szlovenszkóknak sincs, a mi hadseregünket meg pár hónap-év alatt fel lehetne futtatni azért egy elfogadható szinvonalra, csak abba kéne hagyni a szétlopását. Nekünk legalább van pár ezer emberünk aktív harctéri tapasztalattal. A szlovák hadseregről mit tudni? Résztvettek bármilyen nemzetközi misszióban? Nem hallottam róla őszintén szólva. Nem szabad ennyire kishitűnek lenni, nehogymár egy olyan országtól fossunk, ami soha nem állt háborúban, és az 5m fős lakosságából 0,5m magyar, 0,5m magyar cigány...
Velük a betyársereg egyedül elbánna! Egyébként elég lenne felrobbantani a sörgyáraikat meg a brindza készítő üzemeiket, és egyből lázadás törne ki az országban! :)
Végső esetben meg szövetkezzünk a szerbekkel, miénk lesz a magyarok lakta rész, ővék meg a többi! Még az autópályára is felengedjük őket ingyen, ha "haza" akarnak majd menni. :)

suski 2009.08.06. 09:33:15

nemtom, azért most is magyarul pofázunk és nem tegnap kezdték az ôseink. Ha szlovákokká akarnak válni az ottani magyarok, akkor nem lehet semmit sem csinálni. Másrészt a pénzimádat hamarosan lecsengôben lesz. Harmadrészt a magyar külügynek akkor sem szabadna tûrni az ilyen sértegetésdömpinget, ha egy szem magyar sem élne ott. Én nem tudok egyetlen magyar vagy nem magyar "politikusról" sem , aki hetente kiállna hótrészegen fröcsögni a szomszéd országok népérôl. Ez kb. olyan, mintha a mi külügyminiszterünk úgy menne oda tárgyalni, hogy hazajöttem bazmeg, Fico, itt terpeszkedtek a Felvidéken és még magyarul sem tanultál meg, te köcsög, ma sem borotválkoztál, koszos tót? Hogy a szlovákoknak nem sül le a pofájukról a bôr, egy ilyen tetvet beszavazni a parlamentbe.

suski 2009.08.06. 09:38:01

@Bélapáti Béla: :) remek, te szekeres elvtárséknál tanultad a katonai stratégiát? Szerintem a szlovenszkoknak tuti profibb hadserege van, mert ezek folyamatosan attól rettegnek, hogy lecsatoljuk Dél-Szlovákiát. Innen erednek a komplexusaik is szerintem.

Bélapáti Béla 2009.08.06. 09:53:09

@suski: nem azért mondom, de sztem a lengyelek meg a csehek is szívesen megszabadulnának ettől a seggükön éktelenkedő pattanástól, ami szlovákiának hívja magát, és egyre kínosabb akciói vannak...
Nem, nem tanultam katonai stratégiát, sőt, neked azt is elhiszem hogy nekik van profibb hadseregük, bár a gugliba beírva a szlovák hadsereg szót se számokat, se csatákat nem találtam az elmúlt 50 évből, és azt sem hiszem, hogy egy paranoiás gyáva nép erős tud lenni csak a paranoiája és gyávasága folytán. DE ha mindez igaz, akkor testvéreim, ezennek osszuk fel Kurvaországot Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Ukrajna és Románia között, mert ha egy betegesen sovén és üldözési mániás, 15 éve létező, 4 milliós néptől félnünk kell, akkor elérkezett a nemzethalál.
Nem veszitek észre, hogy ez a beteges viselkedés, amit ránkerőltetnek, hogy "a magyar szar nép, midig egymás torkát végja el", "ez egy szar ország, szarok vagyunk, tönkrementünk, mindenki jobb nálunk", "nevetséges a hadseregünk, az albánok is 2 nap alatt elfoglalnának" stb. sok mindenkinek az érdekeit szolgálja, csak a miénket nem? Miért gondoljátok, hogy más nép összetartóbb? Miért gondoljátok, hogy máshol nincsenek ellentétek, máshol nincsenek törtetők?
Emeljük már fel végre a fejünket, és legyünk büszkék arra, akik vagyunk, amit elértünk! Hogy ezer éve megmaradtunk idegen foltként egy ellenséges kontinens szívében! Hogy voltunk már padlón nem egyszer (tatár, török, labanc, orosz, soroljam) de mégi itt vagyunk, hol erősebben, hol gyengébben, de itt vagyunk! És vegyük már észre, hoyg csak azon múlik az erőnk, hogy mennyire hiszünk magunkban!
No.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.08.06. 09:57:46

index.hu/bulvar/2009/08/06/ciganyokra_tamadtak_verocen/

ismét terhes kismamára és gyermekre támadtak a gonosz szkinhedek... ugye... terepjáró nem volt? A gyerek felsírt?
Most 40 rendőrt csicskáztatnak a verőcei cigányok.

suski 2009.08.06. 10:08:00

@Bélapáti Béla: nem kell félnünk tôlük szerintem egyáltalán. Sajnos az elmúlt 7 év elkúrássorozata igencsak betett nekünk minden szinten, ez van. Akárhova nézel, ganédomb van. Én nem mondom, hogy nincs innen felállás, de egy orbán ehhez kevés lesz és nem nagyon látom, hogy hogyan lesz kihúzva szekér és hogyan indul meg elôre. Lehet, hogy ha úrrá lesz mindenkin a világvége hangulat, akkor lesz összefogás, ami kikényszeríti az alapvetô változásokat, ennek már látszanak a jelei amúgy
@Rékuc: .

hát ezek viszont nagyon mûszkinhead drazséalkalmazott szagúak

Bélapáti Béla 2009.08.06. 10:08:17

Az milyen kemény már, hogy az indexen, hírtv-n stb címlapos hír, hogy rasszizmussal vádolja Mo.t szlovákia de a tökös külügyünk már megint 3 napja egy kumma szót nem szól! Most épp miért nem kell a külügynek reagálnia??? Mit fognak kitalálni vajon?

suski 2009.08.06. 10:10:40

@Bélapáti Béla: a csehek szerintem megvédik a szlovákokat, nem az volt akkor is, mikor dúlt a balhé az erômû-ügyben, hogy ha háború lesz, beszállnak a szlovák oldalon? A lengyeleket nem tudom, az egy másik nagyságrend, szerintem velük nem huzakodnak az elmebetegek.

suski 2009.08.06. 10:13:26

@Bélapáti Béla: nyaralnak vazze... a jól végzett munka jutalma, tudod.

Bélapáti Béla 2009.08.06. 10:14:38

@suski: nem a zorbánban vagy a Vonáékban kell bízni elsősorban, hanem magunkban. Úgy látszik, a magyar politika már kevés a felemelkedéshez, nem akarja, nem teszi meg az ehez szükséges lépéseket. De a nemzettudatot az ilyen közösségek is erősíthetik, illetve mindenki otthon, a barátai közt, családjával, stb. És mivel az elkúrások egyre nagyobb viszhangot keltenek, előbb-utóbb csak elérünk oda, hogy nem lehet majd többé következmények nélkül elkúrni. Én bízok abban, hogy az az ország, ami talpraállt a törökök, tatárok, osztrákok, istentudja kik után, magához fog térni a kommunizmus és a "rendszerváltás" sokkjából is. De ez főképp rajtunk múlik, nem a politikusokon. Ők azt teszik, amit a nép akar, nem irányítják, nevelik, védik a népet többé, csak kihasználják, kiszolgálják.

Bélapáti Béla 2009.08.06. 10:18:20

@suski: nem tudom, arra nem emlékszem, de mostanában gyakran járok arrafelé, és úgy hallom tőlük, hogy utálják a szlovenszkókat rendesen... Nagyon nagypofájúak lettek a csehekkel szemben is a marha nagy önállóságukba, meg mondjuk előtte sem véletlen szakadtak ketté, akkor is volt utálkozás rendesen...
Mondjuk a cseh hadseregről nekem csak Svejk hőstettei jutnak eszembe... :D

Viktus 2009.08.06. 10:19:50

@Bélapáti Béla:

Nem jól tudod a térségünkben igen szép kis hadsereget tartanak a tóték meg vannak ott olyan nyalánkságok, mint pl. a harckocsi modernizálásra műhelyek stb.

Ott nem leépítették az eszközállományt meg a hadi ipart, hanem szinten tartották fejlesztgették. Szlovák harckocsik tényleg nyugodtan bevonulhatnának Pestre Magyarország meg hídverőket meg vízágyúkat állíthatna kb. velük szembe.

A szlovákok, mint NATO tagok ugyanúgy részt vesznek nemzetközi akciókban. Bár a koszovói, riaki, afganisztáni pár milkáért zsoldos laktanyaőr veteránjaink nem sokat dobnak a latba.

@suski:

Mégis mit vársz tőük mivé váljanak? Magyarországra jönnek büdös tótok , ha otthon vannak büdös magyarok ... csoda, ha ez az állapot nem nyerő a számukra? az erdélyi stb. magyarokkal ugyanaz a helyzet.

Nem a nyelvtörvényen való rugózás stb. rizsa itt a fő gond, hanem a magyar kormány elutasította a határontúliakat. A szocka évtizedek oktatáspolitikájából adódó sebeket sem igyekeztek befoltozni, hanem az ifjú szocik arra építettek kerül-fordul populista kampányt. A határontúli magyaroknak elsősorban erkölcsi-kultúrális támogatásra lenne szükségük a megmaradáshoz.

Bélapáti Béla 2009.08.06. 10:23:05

@suski: te, az '88-ban volt, akkor még Csehszlovákia vol, nem Csehország meg Szlovákia...

suski 2009.08.06. 10:30:45

@Viktus: én az égvilágon nem várok tôlük semmit. nekik kell tudniuk, mi az, amit már nem nyelnek le, a magyar kormánynak meg kötelessége odaállni mögé. Azért mert az ilyen senkiházi patkányok mint a kurcsány kiállt kampányolni ellenük, nem szabad azt gondolniuk, hogy itt büdös tótként tekint rájuk az egész ország. Én sem gondolom, hogy minden szlovák olyan, mint a Slota.Most itt az alkalom a maszopnak, hogy növelje a népszerûségét (mert csak ez érdekli), adják meg az állampolgárságot azonnal. Nekem tiszta a lelkiismeretem, én igennel szavaztam és számos embert próbáltam gyôzködni, hogy menjen el, és soha nem adtam a szavazatom a szadomaszop maffiára. Amúgy meg öregapám Zsolnán született.

suski 2009.08.06. 10:32:36

@Bélapáti Béla: de nem akkor terelték el a Dunát, hanem jóval késôbb, nem? Akkor volt nagyon feszült a helyzet.

Bélapáti Béla 2009.08.06. 10:38:18

@suski: nem tudom, annyira nem olvastam utána, csak addig, hogy az építkezés magyar oldalon '88-ban állt le a töntetések hatására, és utána volt az elterelés, illetve hogy magát a beruházást így írták hpgy a Cseh(szlovák) állam állta. Ebből nekem az jön le, hogy ott főképp a csehekkel csesztünk ki, a szlovákok csak megörökölték a vízlépcsőt, mint annyi mást.

Bélapáti Béla 2009.08.06. 10:41:39

@Viktus: ilyen nyalánkságok nálunk is vannak, meglepő módon, de van magyar hadiipak (pl. kalasnyikovban mi vagyunk a császárok), de az igaz hogy nálunk inkább szétlopják a harckocsikat. Ennek ellenére nem gondolom, hogy félnünk kéne tőlük.
Ha szerinted igen, akkor viszont Te mit vársz a magyar külügytől, hiszen szerinted a szolvákok erősebbek katonailag és gazdaságilag és nemzettudatilag is, mint mi. Akkor nekünk kuss a nevünk, nemdebár, és örüljünk amíg Szlota tankjai csak otthon gyakorolnak, de leginkább csatoljuk magunkat Szerbiához, nekik legalább tényleg tapasztalt hadseregük van...

suski 2009.08.06. 10:47:10

@Bélapáti Béla: igazad van.
"A Duna elterelése 1992. október 25-én történt meg: a csehszlovák építők Dunacsúnynál, a Duna 1851,75 folyamkilométerénél, mintegy 40 kilométer hosszúságban csehszlovák területre terelték a Dunát"

"1993. január 1-jén Csehszlovákia szétvált Cseh Köztársaságra és a Szlovák Köztársaságra. Szlovákia a bősi vízlépcső örökösének és az 1977. évi államközi szerződés jogutódjának nyilvánította magát"

(wiki)

Viktus 2009.08.06. 10:47:19

@Bélapáti Béla:

Na magyar honvédség:

"A hazánkba, a Bakony Harckiképző Központ kijelölt területén betört ellenséget a Honvédség erői halogató harccal megállították, ellencsapást mértek rájuk, majd felmorzsolták azokat. A szövetséges erőknek nem kellett beavatkozni.

Mindez azért is megnyugtató, hiszen itt, a nullponti lőtéren sorakozott a magyar haderő lövészzászlóaljainak egynegyede, a harckocsik harmada és a teljes ágyútarackos tüzérség. Ha ehhez hozzávesszük a bemutatón részt vevő légierőt és légvédelmet, a páncéltörőket, valamint az ún. statikus bemutatón kiállított harceszközöket és a külföldi missziókban lévő katonáinkat a technikájukkal, úgy igencsak meglephetett volna az ellen, ha nem az előre egyeztetett helyen támad.

...

Úgy vagyunk, mint az az egyszeri szegény ember, aki jót is, és sokat is szeretne enni. Így nem egy laktató egytálételt készít magának, hanem szemet gyönyörködtető apró falatkákat a kaviártól a libamájig. Aztán hiába örül a szeme a sok szépségnek, a gyomra csak egyre jobban korog. Ugye kínos, hogy a gyakorlaton felsorakozott egy zászlóalj az összes ilyen lövészerő egynegyede. A Honvédség összes harckocsija alig több, mint háromszorosa az itt látott három darab T–72-esnek. A felsorakozott egy ütegnyi tarack az összes is. De nehezen lehetne megháromszorozni a bevetett páncéltörőket, légvédelmiseket és harci helikoptereket. A Gripenekből azért több van az itt bevetett kettőnél, de még ennek a kettőnek sincs éles rakétája. "

index.hu/velemeny/olvir/kgi081010/

Egyébként elmondtam már. Unióban vagyunk háborúsdi itt nem lesz. Kultúrálisan-gazdaságilag kell előretörni az a lényeg. Ez a nyeltörvény hiszti egy lófasz a semmitevésre jó pótlék ...

Bélapáti Béla 2009.08.06. 10:51:38

@Viktus:
"Egyébként elmondtam már. Unióban vagyunk háborúsdi itt nem lesz." Látod, emiatt tart itt a magyar honvédség, ahol és az összes szomszédé ott ahol. Érdekes, ezek szerint a szlovák, román, cseh vezetők ezt nem így gondolják, hiszen ott igencsak megy a haderő fejlesztése.
Ne arra készülj, hogy a punijó meg a jó nátó apó majd megvéd, és ne is a franciák vagy az oroszok elleni háborúra. Nekünk a szomszédaink az elsődleges ellenségeink, mint ahogy nekik mi vagyunk az ellenségek. Hozzájuk kell mérni magunkat. ezért kell fejlesztenünk a hadsereget IS.

krtek 2009.08.06. 11:10:48

Ha az impotens magyar külügynek egy cseppnyi vér lenne a szervéban, akkor felajánlana ennek az ostoba baromállat szlotának egy ingyenes magyarországi igeg- és elmegyógyintézeti kezelést. Természetesen cigány orvosokkal...

Viktus 2009.08.06. 11:43:20

@Bélapáti Béla:

Ez dőreség. A szomszédok is feleslegesen bohóckodnak.

Most az a szitu, hogy Magyarországon él 10 milka ember egy kínai kisváros lakossága , Szlovákiában a fele A jelenlegi geopoliikában mindkettő jelentéktelen hangyafing. Még Németország, vagy Franciaország is az nem véletlenül indult el ez az uniós történet.

A kis fika közép-európai népeknek is lassan rákell ébrednie, ha tényezők akarnak lenni a 21. században nem a homokozóban kell veszekedni, mert közben a játszóteret átveszik mások teljes egészében.

Ezek pillanatnyi zavarok a Slota félék stb. addig is a magyar külügynek közvetlenül kell támogatnia a magyar közösségeket alapitványokon keresztül, és gazdaságilag míg nem tünik el ez a kicsinyes fröcsögés a határokkal egyetemben végleg. -

Bélapáti Béla 2009.08.06. 11:58:23

@Viktus:
"addig is a magyar külügynek közvetlenül kell támogatnia a magyar közösségeket alapitványokon keresztül, és gazdaságilag"-ezzel egyetértek
"míg nem tünik el ez a kicsinyes fröcsögés a határokkal egyetemben végleg"-ez viszont szerintem soha nem fog megtörténni, mert ez a népek kultúrális összeolvadásával járna, azt pedig senki nem akarja, vagy egy Kelet-Közép-Európai államszövetség létrejöttével, ami senkinek nem érdeke, és a nagyok nem is hagynák.
"A jelenlegi geopoliikában mindkettő jelentéktelen hangyafing."-ez is igaz, de nem a geopolitika fog itt háborút kirobbantani, hanem a szomszéd. Dőreség? Magyarázd el a horvátoknak vagy a szerbeknek. Ott sem voltak sokkal nagyobb ellentétek, mint ami köztünk és a szomszédaink közt ki tudna alakulni. És a geopolitika őket is magasról leszarta. Ezért mondom, hogy nekünk helyi szinten kell kalkulálnunk, a geopolitikában meg csak az számít, hogy a jó oldalra álljunk. Az sem kis dolog, eddig még legalábbis soha nem jött össze.

molaris 2009.08.06. 14:09:57

A mi haderőnk alig negyede egy repülőgép hordozó anyahajó egységének. Tűzerőben tizede. Vicc, nem hadsereg.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.08.06. 14:23:10

Bélapáti Béla!

Egyetértek Veled abban amit írtál. Hánykorosztály nőtt úgy fel, hogy nem volt katona? Egy esetleges konfliktusban ezekre nem lehetne számítani. A profi hdsg. meg....... Igen talponmaradtunk, s talpon is fogunk maradni, aki pedig ebben nem tud hinni az jobban teszi, ha elmegy ebből a Hazából. Nyugdíjasként is fegyver fognék ha arra kerülne a sor!

Elanor_ 2009.08.06. 14:53:19

"Pucík megjegyezte, hogy a mai magyar politika szinte teljes mértékben kiirtotta az ország területén élő nemzeti kisebbségeket, és megfosztotta őket minden joguktól."

ezzel van tele a sajtó. de ezzel is csak tovább fokozzuk a kedélyeket, nem? szerintem egy ilyen radikális kijelentést nem lehet komolyan venni (szóval sem az ENSZ-ben sem sehol nem fognak ezzel foglalkozni a diplomaták/államférfiak).

Papának meg lehet, hogy igaza van, csak egy kérdés: egy ilyen profi csapat miért hagyna túlélőt/szemtanút?

Noname Watanabe 2009.08.06. 15:38:24

Ja, az ENSZ jöhet nyugodtan. Srebrenicában a holland kéksisakos szarjancsik végignézték kedélyesen, amíg a szerb félkatonai egységek kiirtják a város férfilakosságát.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.08.06. 16:41:16

szervezkednek a magyar terroristák :-]

"Szerdán újabb házkutatást tartottak, további 28 gépkarabélyt, 32 különböző kaliberű éles lőszert, két kézigránátot, egy páncéltörő gránátot, valamint nagy mennyiségű fegyveralkatrészt foglaltak le. A lefoglalt fegyverek és lőszerek szakértői vizsgálata folyamatban van.

Harcászati ruházatok, segédeszközök, felszerelések, valamint kiképzési és oktatótáblák is előkerültek - olvasható a közleményben."

index.hu/bulvar/2009/08/06/fegyverarzenalt_foglaltak_le_borsodban/

azért állat, ha 28 hatástalanított gépkarabély mellé 32 db, _eltérő_ kaliberű lőszerrel bír a kiképzőközpont...
mert nekem ebből elsőre egy fegyverfetisiszta gyűjtő házi galériája ugrik inkább be.

Roxvox 2009.08.06. 18:28:43

A Magyarok Nyulai valószínűleg lemolotovozták Slota összes lábtörlőjét, azért törli ez a fasz mostanság mindíg belénk a lábát. :(((((

Viktus 2009.08.06. 21:14:14

Az igazság az, hogy nem vert senki sem cigányokat, főleg nem állapotos nőt - nem is tettek feljelentést a verőcei cigányok-, ezt a rendőrség is megerősítette, hanem egyszerűen a cigányoknak szúrta a szemét a "magyarkodó" fiatalság és a rendőrség is csak szóváltásról beszél.
Azonban tény, hogy a Magyar Sziget résztvevőit bántalmazták, akik tettek is feljelentést a Váci Rendőr-főkapitányságon, miután látleletet vetettek. Három embert bántalmaztak komolyabban, akik közül az egyik kórházi ellátásra szorult; össze kellett varrni a fejsérülését.
Az is igaz, hogy a békésen gyászoló cigányok, részben felfegyverkezve, megindultak a tábor irányába, és a tábor egyik szervezőjének a kocsiját is megtámadták, mire a helyszínen lévő rendőrök csak szépen, kedvesen rájuk szóltak. Ezután a rendőrség a Csattogó-völgybe vezető utat a lezárta a további incidenseket megelőzendő. (Azóta gépjárművel, Verőce irányából, azaz a befele forgalmat már engedélyezi a rendőrség a személygépkocsival a táborra érkezőknek, a gyalogos forgalom továbbra sem engedélyezett. A vonattal érkezők továbbra is Kismarosnál szálljanak le. )
A rendőrség jelenleg adatgyűjtést végez.
(SZKR, Kuruc.info)

suski 2009.08.07. 13:17:39

na végre lesz vmi mozgolódás, bár addigra már nem kéne, hogy mûködô szlovák követség legyen ebben az országban.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=282141

dr.justice 2009.08.09. 10:12:16

Szerencse, hogy Szlovákia a béke szigete.

"A "cigányterror" ellen tiltakozik szombaton a Szlovák Testvériség nevû szélsõséges szervezet az északkelet-szlovákiai Szentmihályfalva település futballpályáján.

A faluban a közelmúltban két olyan incidens is történt, amely miatt a szûkebb régióban feszültté vált a roma és nem roma lakosság együttélése. Márciusban az egyik helyi bolt tulajdonosnõjét gyilkolták meg, egy héttel ezelõtt pedig megverték a helyi futballklub gondnokát, aki lopást akart megakadályozni a csapat öltözõjénél. "

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.09. 11:05:02

@dr.justice:

No, nem nagy sikerrel demonstráltak, de megnyugtató, hogy nem minden szlovák issza Slota szavait.

"A rendezvényen mintegy kétszázötven radikális jelent meg, a résztvevők erős rendőri kísérettel övezve érkeztek meg a helyszínre. A tiltakozáson megjelentek a falusiak is, valamint szenvedélyes beszéddel rukkolt erő Marián Kotleba, a Szlovák Testvériség volt feje.

Kotleba egy olyan párt megalakítását szorgalmazta, amely képviseli az elégedetlen állampolgárok igazi érdekeit és Ján Slotát ostorozta. A szélsőséges aktivista szerint az SNS elnöke fellép a magyarok ellen, "de mikor egy fehér szlovákkal történik valami", nem tesz semmit. A demonstráción csehországi szélsőségesek is megjelentek.

A rendőrség röviddel négy óra után elszánta magát a tömegoszlatásra. A hatóságok nem használták a vízágyút, "csak" a rendőröket vetették be, miközben a tömeg kövekkel dobálta meg a rohamrendőröket. A résztvevők megpróbáltak tömegesen távozni a stadionból, de hamarosan kiszorították őket a rendezvénynek helyt adó területről és szétszóródtak a községben.

A nagyszámú helyi lakos, aki a helyszínen követte az eseményeket hangos bekiabálásokkal bírálta a rendőröket, hogy megakadályozták a felvonulást. "Szégyen", "Miért véditek a gyilkosokat?", "Minket verjetek, ne őket" és más hasonló szemrehányásokat lehetett hallani. A község melletti roma telep a nap folyamán üres volt, lakosai elhagyták házaikat.

A "cigányterror ellen" meghirdetett tüntetésre azután került sor, hogy egy hete két fiatal brutális módon megvert egy idős férfit - az illető elvesztette egyik szemét és kórházban ápolják. A támadást a közeli Ostrovany romatelep lakói számlájára írják."

dr.justice 2009.08.11. 11:56:59

Dusan Caplovic, a kisebbségekért felelős kormányfő-helyettes hétfőn a szlovák rádióban kijelentette, hogy a romaellenes hangulatot, mely a hétvégi, szentmihályfai neonáci tüntetésbe torkollott, külföldről szíthatják.
„Elsősorban meg kell akadályozni, hogy a szlovák környezetbe fokozatosan olyan elemek épüljenek be, melyek jelen vannak a szomszédos országokban, és melyeket a szomszédos kormányok, elsősorban a magyar kormány nem képes kezelni."

MOST JÖN AZ IGAZI VASTAGBŐR.

„Nálunk a zéró tolerancia elve érvényes, és érintse ez a romákat vagy nem romákat, Szlovákia bármely polgárát, abban a pillanatban, ha valaki úgy lép fel, hogy saját szabadságát mások szabadsága fölé emeli, nagyon keményen és kompromisszumok nélkül lépünk fel ellene jogi normáink keretein belül“ – mondta a kormány alelnöke."

picur3ka 2009.08.11. 12:56:51

@dr.justice:

Nem semmi. Talan mintha ellentmondana onmaganak.

süti beállítások módosítása