Skip to content


       Szűrés lista

Hol van a vendéglátás nyeresége a Szigeten?

Augusztus 10, hétfő:
"Gerendai szerint bizonytalan a Sziget profitja. A tavalyihoz hasonló, 2,65 milliárd forint kiadással számolnak a Sziget szervezői, miközben a szponzori bevételek 580 millió forintról 440 millióra csökkentek." - Index

Vasárnap, augusztus 16:
"Jó eséllyel jelentős nyereséget könyvelhet el 2009-ben a 2,65 milliárd forintos összköltségvetésű Sziget-fesztivál, így a tavalyi százmillió forintos nyereséget is túlszárnyalhatják, mondta vasárnap Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője." - Index

Hétfő, augusztus 17:
"A Tankcsapda-koncert látogatóival együtt összesen 390 ezren voltak a Szigeten, ami ötezerrel több a korábbi évek rekordjánál - mondta el a fesztivál sajtófőnöke, Vető Viktória. - A zárónapon 68 ezren voltak, így anyagilag is nyereséges a fesztivál." Gerendai tegnapi nyilatkozata alapján ezzel valószínűleg a tavalyi százmillió forintos nyereségnél is nagyobb haszonnal zárnak." - Index

O. nevű olvasónk írt nekünk ez ügyben egy levelet:

Szóval, adott a Sziget nevű élménykombinát. A Szigeten az összes vendéglátós CSAK és KIZÁRÓLAG egy helyről vásárolhat be bármit. Ez pedig a Gamma Trade Kft. Természetesen ez is Gerendai uracska cége, csak a strómanjain és barátain keresztül.
Mivel magam is érdekelt voltam egy alkalommal egy koktélbár üzemeltetésében, egy kicsit utánanéztem a cégeknek, mert Gerendai már most sír, hogy veszteséges a Sziget.

Arról pedig soha nem esik szó, hogy a másik cég mennyire nyereséges. Jó néhány évig vendéglátóztam, tehát tisztában vagyok az árakkal. A Szigeten a normál nagyker ár 2-3x ad a Sziget Nagyker (Gamma Trade Kft) mindent és még a végfelhasználói (eladási) árat is megszabják. Így a kinti vendéglátósok kb. Csak 10-20%-ot kereshetnek, a többit lenyeli a Gamma.

Nem voltam rest és utánanéztem a leadott mérlegnek és vicces számokat találtam.

Árbevétel: 1,2Mrd Ft
Anyagjellegű ráfordítás (költségek): 1,16Mrd Ft

Fizetett adó: 2,3M Ft
Nyereség: 6,3M Ft

Magyarul: a nyereség a nettó árbevétel 0,5%-a.
Felmerül a kérdés, hogy miért dolgozik egy cég, ha CSAK ENNYI a nyeresége??? Miért nem piszkálja az APEH???? Ha én, mint kisvállalkozó ilyen mérleget nyújtanék be és összesen ennyi adót fizetnék, az tutti, hogy beköltözne hozzám az apeh néhány hónapra....és utána vastag büntetés lenne az eredmény.

Magyarul: mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek!!!! 
 

Az adatok az Elektronikus Beszámoló portálról vannak: Egyszerűsített éves beszámoló pdf.
Könyvvizsgáló jelentése pdf.

/kattintva nagyobb/
 


Nem vagyok egy nagy adóguru, de ezek szerint az italnagyker majdnem annyi adót fizetett a 2008-as évre, mint én, 2 309 000 forintot.

A profit meg gondolom át lett tolva a Szigetnek ("anyagjellegű ráfordítások"), akik ugye ügyesen kihozzák, hogy "csak éppen" lett nyereséges a Sziget. Ügyes, nagyon ügyes ...

A Sziget költségvetéséről ebben a cikkben láttam táblázatot:

7% a vendéglátásból befolyt összeg, hát ez már erősen a vastagbőr kategória.

Csak egy példa: dobozos Pilsner. Önköltségi ára kb. 170 forint, ha a gyártótól veszed (ahonnan a nagyker is veszi). Ez pontosan 690 forintba került a Szigeten, ami kb. 400%-os árrés...
A csapolt Dreher 450, a dobozos pedig 580 forint volt, a négycentes mézes meg egyéb pálinkák meg 750 forint. Lehet számolgatni ...

Pl. ennél az italnagykernél egy hordó (50 liter) Dreher 18 375 forint (1 korsó = 183ft), amin már nekik megvan a hasznuk, vagyis az önköltségi ár ennél alacsonyabb.

Balaton Soundon és a Volton idén 200 000 - 200 000 korsó sör fogyott.

A Szigeten már 2003-ban is 1 millió korsót sört adtak el.
2005-ben szintén:
"Az egy hétig tartó Szigeten körülbelül egymillió korsó sört ittak meg a látogatók. Mindezzel együtt, éves szinten is észrevehető az egy heti Sziget-fogyasztás. Az italok szabott áron futnak a Szigeten, ezeket a szervező Sziget Kft. határozza meg. A Dreher Sörgyárak Rt. a Sziget Kft. érdekeltségébe tartozó, a vendéglátó egységeket koordináló vállalkozással áll kapcsolatban: ők rendelik meg a sört és adják ki a szigeten működő vendéglátósoknak. A büfékben és bárokban mindenhol a Sziget Kft. pénztárgépeit használják a sör-, bor- és üdítőeladáskor."

Gaspari Zsolt, a Gamma Trade ügyvezetője 2007-ben nyilatakozott a Népszabadságnak:


"Az idén 15 éves rendezvénynél 11 éve vezették be azt a rendszert, hogy az üzletekkel nem a Sziget Kft., hanem a tőle jogilag független Gamma Trade szerződik. Ennek több előnye is van. Egy esetleges jogi eljárás például független lenne a Sziget Kft.-től. Másrészt az általuk megszabott árakon főképp jövedéki termékeket (szesz, cigaretta, kávé) árusító kocsmákat ki sem adják: az ott dolgozók formálisan a Gamma Trade alkalmazottai, az építmények tetején található kocsmanevek pedig "ingyen kihelyezett reklámok". Az itt értékesített áru a Gamma Trade tulajdona. "Helypénz" állítása szerint nincs, csupán a forgalom arányában jár a kft.-jüknek részesedés.

Ebben a felállásban minden átláthatóbb, és a kocsmák üzemeltetőivel is könnyebb a megegyezés. Az idén mindenhol 320 forintba kerülő sör haszontartalmát nem árulta el. Becslése szerint az itt árusított termékeken a kereskedőknek 30-150 százalékos hasznuk lehet.

A Gamma Trade az idei Szigetből több mint 100 milliós bevételre számít. A szálak ott érnek össze, hogy ezt - a költségek és néhány tízmillió forint haszon levonása után - egy számla ellenében átutalják a Sziget Kft.-nek."

Vajon akkor mennyit is keres a Gamma Trade 1 korsó sörön? 100 forintot? 150 forintot? Szorozzuk fel 1 millióval ... meg vegyük hozzá a a többi italt.

Aztán faarccal fizessük be a 2,3 millió forint adót ...

ui.:
Az Econet.hu, amely jelenleg közvetve 26 százalékban tulajdonos a Sziget Kft.-ben, 2012-re maximum nettó 4,2 milliárd forintért a cég 100 százalékos birtokosa lesz - mondta Balázs Csaba, az Econet.hu Nyrt. elnök-vezérigazgatója szerdán, a Sziget Fesztiválon tartott sajtótájékoztatón 2008-ban.

Áh, nem jó biznisz ez a Sziget, alig van rajta nyereség ... tiszta balek ez az Econet, hogy megvette ...

Címkék: közélet sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr961314575

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ménrót 3. rész 2009.08.18. 08:49:41

"Ezt nézzétek, EZEK MI VAGYUNK, 1200 - és még vissza 4000 évvel ezelőtt....:"   Kézai Simonnál tartottunk, aki először számolt be Ménrótról, Enéhről, Hunorról és Magyarról. A megfejtésre nem volt „túl sok” je...

Trackback: Rasszista magyar írók: Nyilas Misi pakkot kapott 2009.08.18. 08:44:57

Ady Endre: Nekünk Mohács kell "Ha van Isten, ne könyörüljön rajta: Veréshez szokott fajta, Cigány-népek langy szivű sihederje, Verje csak, verje, verje." József Attila: Kései sirató "Nagyobb szélhámos vagy, mint bármelyik nő, ki csal ...

Trackback: Zeitgeist, 3. rész 2009.08.18. 08:29:39

PART 3: Zeitgeist, The Movie | Final Edition : Hungarian SubtitlesItt a harmadik rész, ami a történelemmel foglalkozik. Bayer Zsolt, fideszes alapítótag, Echo tv-s műsorában volt vendég Bogár László, egy rendkívül művelt fideszes közgazdász, aki elmond...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.08.17. 13:12:55

Dreher volt a csapolt sör, szerintem sokkal nagyobb pofátlanság volt, hogy idén nem lehetett ászokot inni. :o)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 13:15:22

@Félkupica_Fehér_Főnök:

ja, tényleg, pedig egész héten azt ittam xD
és ugye tavaly az Ászok 6 dl-es volt ...

DArchAngel 2009.08.17. 13:16:06

Dolgoztam a Szigeten, a főnök a haverom, és még idén is volt (azt hiszem). Ő sokat mesélt arról, hogyan mászkálnak adózatlanul milliók egyik zsebből a másikba, vagy egyik cégtől a másikig, adóoptimalizálás miatt.
Az ő főnökétől - gondolom mély gazdasági megfontolásból - a Sziget Kht. naponta szép summáért bérelte a robogóját (akkor még az volt a májer, nem a quad), amit utána visszaadott használatra a főnökének. A saját robogóját! Briliáns.
Valamint elmesélhetném, hogy semmiféle papírunk nem volt arról, hogy ott dolgozunk, a kapott pénzről sem. Ha ellenőrzés jött volna, akkor mi sima fesztiválozók vagyunk. Persze sosem jött valamiért.
Nem mellesleg nem csak a pia az, amit monopolizálnak a Sziget szervezői. Aztán meg szomorú boci szemekkel belemondják a kamerába, hogy alig éri meg csinálni, és kellene még állami támogatás.
Fenn említett haveromnak már röhögnie sincs kedve ezeken a nyilatkozatokon.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.08.17. 13:17:53

@zero: Meg is ártott xD

Jut eszembe, Ti rájöttetek, hogy mi a túrót kerestek zsiráfok a söröspoharakon? Ugye körbe - körbe volt a lánchíd, hősök tere, gémeskút, kerecsensólyom, majd jöttek a zsiráfok, wtf?!?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.08.17. 13:18:22

Amatőrök.
Ha én szervezném a Szigetet, akkor a Gamma Trade egy ciprusi beszállítótól venné a sört, amit egy kajmán-szigeten székelő bangladesi könyvelőcég számlázna az Econetnek, akitől a Sziget Kft. csak fűletaposási díjat szedne, a bódék és színpadok pedig ingyen állhatnának a helyszínen. Majd csődeljárást indítanék a Sziget ellen, azt megvásárolná egy ukrán olajipari cég, akinek a 99%-os tulajdonosa az Econet egyik csukcsföldi leányvállalatának igazgatója.

budai zöld 2009.08.17. 13:19:32

Ebböl az árbevételböl (akár 1,2mrd, akár 2,6mrd) élsö ránézésre erösen hiányzik az a pármilliárd, amit a rengeteg reklámozó cég a Szigetnek fizet. A top 5 szerintem böven 100milliós nagyságrendben, de azért a sok kicsi is sokra megy.

Kicsit keveslem ezt a 18% szponzorálási bevételt.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 13:25:36

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Felesleges a hiszti. Itt akár a kamerák előtt is megcsinálhatnád az álműbér költségelést, a bizonyítékokat lobogtathatnád mindenhol, úgysem leszel felelősségre vonva. Az itthon nem szokás. Szóval már teljesen felesleges ennyire megjáratni a pénzt.

Baszni bele, szól a zene.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.17. 13:26:31

@DArchAngel: Ha utánnanézel nincs állami támogatás!!
Egyébként pedig egy profitorientált vállalkozás. Nem is értem eze mit kell rugózni!

Prakt! 2009.08.17. 13:28:10

Én szintén dolgoztam már a szigeten, de nem a gasparics féle vendéglátosoknak.
2007-ben 1 hordó sörön 10.000 HUF PLUSZ hasznuk volt. kb 80-100 milliós PLUSZ haszon a sziget ideje alatt, csak a csapolt sörökből.
A dobozos Drehert akkor tudtommal 400 Huf-ért árulták. A nagykertől ~350ért lehetett megvenni.
Behajtáskor a teherautókat átellenőrizték nem hoznak e be árut.

Kurva jól megélnek belőle. Ha nem így lenne nem csinálnák.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 13:31:05

@Prakt!:

szóval a nagyker keresett 250 ft-ot korsónként, a pult meg 50 ft-ot ...micsoda remek üzletemberek :)

Prakt! 2009.08.17. 13:32:57

Azokat a pultok ahol alkoholt árulnak, a gamma t. üzemelteti.

DArchAngel 2009.08.17. 13:35:20

@Noname Cowboy: index.hu/kultur/zene/fesztival/2009/04/09/allami_tamogatast_ker_a_sziget/
Az, hogy nem kapott, egy dolog. A profittal nincs baj. Azzal van a baj, hogy helyenként csalnak és pofátlanok, és ezek után még sírnak is, hogy kerülgeti szegényeket az éhenhalás réme.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.08.17. 13:35:23

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Ez a világ kezdete óta már csak így van. Diogenésztől maradt fenn egy mondás, amikor látta, hogy a kincsári írnokok elvezetnek egy tolvajt, ilyet szólt be a tanítványainak: nagy tolvajok viszik a kicsit.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.08.17. 13:38:22

"Csak 10-20%-ot kereshetnek, a többit lenyeli a Gamma."

igen? :D oO

Na majd megnézem a tavalyi számokat, hogy x sátorban 1 nap alatt mennyi bevétel volt csak a jattból :D

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.08.17. 13:38:28

@Prakt!: Kivéve a csónakház kocsmát, az egész évben nyitva van, és sopronitól borsodiig mindent lehet venni sziget ideje alatt is.

hubert_1975 2009.08.17. 13:38:52

na, ez a poszt se fog kikerülni az index főoldalra, talán még a blog.hu dobozba se.
Hagyjátok már békén Gerendait. sikeres üzletember, tik meg irigyek vagytok.

anő 2009.08.17. 13:40:44

Nem voltam szigeten, úgyh a kérdés a köv lenne: Mi van a környezetbarát-tavalyi-műanyagpoharak kezdeményezéssel??? Gondolom nem lett semmi....

Geza 2009.08.17. 13:43:34

@navera:
Á, szerintem Offshore Péter személyesen, egyenesen a Delótetű Kft igazgatói székéből :).

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 13:48:14

@hubert_1975:

Szia!

A papírok szerint NEM sikeres ....:-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 13:48:45

@anő:

Igen, idén sem volt betétdíjas műanyag korsó ...:-(

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.08.17. 13:49:38

@synthesizer: én is ezt várom
meg az a vicc, hogy a lehugyozott helszínből már azt is kiderítették és kész tényként kezelik, hogy
1. az összes gyilkosságot ugyanaz követte el
2. vállalkozó, akinek rosszul megy a cége
3. a felesége szociális munkásnak adja ki magát

az FBI elszégyellhetné magát ilyen brilliáns nyomkeresési képességek mellett.

a torkunkon pedig napi 1 szalagcímes könnyfakasztó postban nyomják le ezt a maszlagot.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.08.17. 13:50:06

@anő: Ugyanaz volt idén, mint tavaly, meg mint az elmúlt 10 évben mindig. Üres pohárért és sörösdobozokért ajándékot adtak. Gyűjtögették is sokan szorgalmasan. Vagy ezen kívűl volt még valami, amiről lemaradtam?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.17. 13:53:18

@Rékuc: "az FBI elszégyellhetné magát ilyen brilliáns nyomkeresési képességek mellett. "

a nyomozati munka értékét némileg csökkenti, ha az NNI név szerint tudja, hogy KI az elkövető, mert mondjuk ők fizetik...

tudi 2009.08.17. 13:56:53

Na fasza tehát a sziget is nem más, mint egy kicsinyített magyarország. de legalább az jó, hogy a sok naív külföldi legalább azt nem tudja/sejti, hogy így lehúzzák. Boldog tudatlanság.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.08.17. 13:57:43

zero, zero!

Ebben a nagy melegben nem gondolsz a betegekre, hogy ilyen vérlázító, piszkos ,seftelő, adócsaló gazemberekről írsz! Ami ebben az országban megy, arra már nincs szó, jelző, csak útálat,megvetés, harag. Talán a mert ráfizetéses volt az antirasszita koncert, igy akarják a veszteséget behozni?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.17. 14:01:31

@misikeh: "Szelektív gyűjtés volt? "

bizonyára...

vörösbort ide kérem hányi...
sört a nagyszínpadtól balra rókázza vissza...

vagy nem így gondolod?

Viner Spicli 2009.08.17. 14:02:11

@Prakt!: nem egészen!!! A Gamma adja a pénztárgépet, meg mindent. Csak tőlük vehetsz, ők határozzák meg az árakat is. És ha megbüntet az APEH, akkor azt felárral továbbszámlázzák az adott cégnek.

Tudom, mert én vagyok az O. nevű olvasó, aki alapján a poszt született... :))))))))))))))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.17. 14:03:50

@hubert_1975:

"sikeres üzletember, tik meg irigyek vagytok."

Ja, így is lehet fogalmazni. xD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 14:06:01

@Viner Spicli:

Tessék itt maradni, és válaszolni a kérdésekre:-)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.08.17. 14:14:28

Én azt nem értem, hogy miért közügy minden évben az, hogy a Sziget tulajdonosai nyernek vagy vesztenek a bolton? Miért ez az össznépi aggódás minden kibaszott évben, hogy jaj, marad-e elegendő pénze a tulajdonosoknak? Bőven elég, ha bemondják, hogy VÁLTOZALAN KÖLTSÉGEK MELLETT drágul cca 10%-kal a jegyár.

Beer Ninja 2009.08.17. 14:15:48

OFF:

Rég írtatok cigányokról, pedig történt az elmúlt pár hétben pár bűncselekmény, itt a legfrissebb:

mno.hu/portal/656817

Mikor olvasunk már olyat, hogy két fehérbőrű fiatal megállít egy barnát, kést szegeznek hozzá, és elveszik a pénzét, a mobilját, és a kilós aranyláncát?

mabel_wheeler 2009.08.17. 14:17:35

nem is emlékszem, mikor ittam utoljára sört

nudlee 2009.08.17. 14:23:47

Akikkel beszéltem mostanában, mind azt mondják, hogy az idei elég gány volt.

Plutonic 2009.08.17. 14:24:09

OFF

Eddig vezetünk a Goldenblogon!!!! :))))))
Azon meglepődtem, hogy ma már csak napi egy szavazat mehet. :((
Zero!
Ha nyerünk, akkor egy póló jár mindenkinek, nem csak a pofánk! :DDDDDD

ON

antitaxis 2009.08.17. 14:24:28

Ennyit értettem: gennyláda Gerendai lenyúl mindenkit. Telesír mindent, hogy alig lesz nyereség, jól össze-vissza eldug minden bevételt...
Ha így átver mindentkit, akkor:
1. Miért tolonganak a vendéglátósok mégis évről-évre, hogy márpedig át akarják magukat qratni?
2. Miért járnak a népek a Szigetre, ahol ezek szerint átqrja őket a Gerendai is, meg a vendéglátósok is , no meg persze a pultosok is? És még lepukkant másodosztályú sztárok nyomják zenét?
3. Ki éri ezt?

navera 2009.08.17. 14:26:15

Index címlap, kicsit másképp:

"Teljes vezérkarcserét akar Demszky a BKV-ban"

"Teljes vezérkarcserét a fővárosi önkormányzatban és parlamentben, valamint minimálbért és káposztásmegyeri" 45 négyzetmétert demszkájnak"

ehhh 2009.08.17. 14:27:07

itt van, felul a cikkben, hogy azt nyilatkozta, hogy anaygilag is sikeres, jobban is mint tavaly. nem mindegy, hogy egy masik nevu ceg, vagy maga a sziget kapja a zset? penzert dolgoznak, ez van, ha akarsz csinalj egy 15 eve mukodo kozkedvelt dolgot, es te is kereshetsz sokat.

tommybravo 2009.08.17. 14:27:37

@zero: A napijegy nettó 25%-kal emelkedett (amit aztán az áfaváltozás emelt tovább), de rengetegen vehettek csoportosan kedvezményes jegyet, akár fél áron.

Liberté__73 2009.08.17. 14:29:07

Mivel idén nem volt közvetlen állami támogatás (ha jól tudom), így közpénz nem érintett, ezért nem igazán értem, mit akarsz ebből a posztból kihozni zero.

Ha drága a sör, nem kell venni. Ha megveszik mégis, akkor nem olyan drága mégsem.

A sziget egy okosan felépített gazdasági vállalkozás, profitot maximalizál, és mindeközben százezreket szórakoztat.

Hol a bibi?

arany_ember 2009.08.17. 14:30:58

Tipikus dögöljön meg a szomszéd tehene hozzáállás. Ezért tartunk ott ahol tartunk ebben az országban.

lifelike 2009.08.17. 14:32:06

nagy kasza a sziget... adozni meg csak a hulyek adoznak, mint en...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 14:32:28

@ehhh:

Persze, ezért írtam hogy ügyesen csinálják. Persze az erős fővárosi hátszél sokat segített nekik ...

De még mindig érdekes hogy az italnagyker 2 milliót adózott :-)
(bár látom ez a kis tényecske nem nagyon keltette fel a figyelmedet ....)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.08.17. 14:33:18

"Árbevétel: 1,2Mrd Ft
Nyereség: 6,3M Ft

Magyarul: a nyereség a nettó árbevétel 0,005%-a."

Jó, hogy külsős által írt szöveg, de átnézhetted volna, zero, mielőtt kitetted. A mondanivalót persze nem érinti, de a levélíró mégiscsak 2 nagyságrendet hibázott.

fingerbangs 2009.08.17. 14:34:25

@arany_ember: itt most inkább a lenyúlt adóforintok a téma, nem a szomszéd tehene (kb. sok-százmillió ft. adóbefizetés van elkenve jelen esetben)

CyberPunK 2009.08.17. 14:34:36

@arany_ember: Elmehetsz a picsába öregapám, azért tartunk ott ahol tartunk, mert én majdnem több adót fizettem be egy évre középszintű fizetéssel, mint ezek a tetvek a szigettel. Aztán jön a kormány, hogy több adót kéne fizetni. Arról nem is beszélve, hogy azért lehetséges a sziget, mert állítólag kurva nyereséges az országnak, ezért szopjon fél újpest és angyalföld egy hétig esténként. De ez jól van így szerinted?

tommybravo 2009.08.17. 14:35:17

@zero: Ha ők nem adózzák le, akkor leadózza az, aki beszámláz nekik: a Sziget Kft. Hol itt a probléma?

Kalmár 2009.08.17. 14:35:39

Miért tenne máshogy?
Ha tehetném én sem fizetnék adót!
Mi a fenének?

Utalják át segélynek, hogy pár tetű jól berugva a pénzből még a maradékot is elrabolja?

Utalják át a bankoknak segítségül, hogy pótolják a világszinten is rekord nyereségeiket amkiet az ő embereik okoztak rossz hitelezéssel?

Utalják át egy építő cégnek akik kontármunkát végezve lerabolja majd 3.4. szintű alvállalkozókkal elvégezteti fillérekért?

Utalják át végkielégitésként a haveroknak?

soroljam?

SENKI NE FIZESSEN ADÓT!

Jól teszi.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 14:36:03

@Liberté__73:

Nincs is semmi gond, 20 éve remek országimázs a Sziget, büszkék lehetünk rá, nem költenek/költöttek rá annyi állami pénzt mint a Forma 1-re, több külföldit is vonz, szóval fasza az egész. (Sőt igazából olyan fasza, hogy nem is nagyon szeretnék ha magyarok mennének ki, csak a külföldiek.)

Persze, ha nem sírnak hogy veszteséges, mikor nem az.

Meg az 1 millió korsó sör után nem 2 millió adót fizetnek be :-))

Ted Striker 2009.08.17. 14:36:43

@Liberté__73: mer' válság vagyon, és ha valamikor, akkor most biztosan kell hogy a szomszédból is dögszag terjengjen :-(

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.08.17. 14:36:57

hilltopnál 450 volt a 4 cent törköly
korrekt

és ittam fröccsöt szódavízzel is:)

dRiver 2009.08.17. 14:38:18

azaz 0,5%-a ...
ez maga a vicc kategória!!!!
Ja nincs állami támogatás?
akkor az mi hogy a területet ingyen használja....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.17. 14:38:35

@zero: "Meg az 1 millió korsó sör után nem 2 millió adót fizetnek be :-)) "

most komolyan ez MIT FÁJ NEKED???

minden korsó sör után 2 (!!!) Ft gyarapítja a közöst. nagyságrendjét tekintve, ez ÉPPEN A DUPLÁJA a (szakértői) miniszterelnök fizetésének :)))

hubert_1975 2009.08.17. 14:39:02

azt se felejtsük el, hogy közterülethasználati díjat sem kell fizessenek, ellenben a fákat irthatják.

tommybravo 2009.08.17. 14:40:13

@zero: Nem viccelek. A sziget kft-nek volt 94 millió nyeresége 2007-ben, azaz fizetett adót is.

Szerinted mit csináltak a gammánál a HIVATALOSAN meglévő 1md árbevétellel? "Lepapírozták"? Ezt sokkal egyszerűbb elintézni, ha a sziget kft veszteséges, amivel szemben eltüntetik a gamma nyereségét. A végén így is volt 94 m nyereség, amit mind ki is vettek osztalékként.

wiener 2009.08.17. 14:40:38

a bkv-s humanpolitikai luvnya 100millioja utan ez kifejezetten elegans lenyulas :)

Novi bácsi 2009.08.17. 14:41:49

A "FÉNY"-esek megvehették 13.000Ft-ért tőlük a Finnlandiát. Ott a bibi.

Meg a 2,6 millió forintos adónál. Ott. Mert amit nem fizet be adóban, azt TŐLED lopja el. És TE be fogod fizetni a sajátodat, sőt, miatta évről-évre mindig egy kicsivel többet is. Magyarisztán.

Ted Striker 2009.08.17. 14:41:51

@zero: adót sem fizetnek, meg még az Újpest drukker kisnyugdíjasnak sem újítják fel a panellakását a másik oldalon, oszt az onokák nem tudnak aludni mert a prodidzsáj igen érdekes feldolgozásba játssza a Halász Jutka számokat - mecsoda egy népnyúzó banda..

Ahogy Vazul néni mondja:Robinsont a Szigetre!Tiszta vizet a Dunába! Komolyzenét Angyalföldnek!

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.08.17. 14:45:54

Savanyú a szőlő, mi?

"Mivel magam is érdekelt voltam egy alkalommal egy koktélbár üzemeltetésében"

Nem jótékonykodásból tetted, igaz?
oké, nincs több kérdésem.

Marcellusca 2009.08.17. 14:48:16

Én nem tudom, hogy mi van a háttérben (bár nem lepnek meg az itt olvasott dolgok!!!), de nekem megint feltűnt, hogy ez a Gerendai pont olyan, mint a magyar parasztok (nem pejorative). Előre sír, hogy jajajajaj a válság, meg a kőccségek, meg a drágán fellépők, meg a ..... Aztán a végén, az értékeléskor (míly meglepő) kiderül, hogy nyereséges a vállalkozás.
A többiről nem is beszélve!

Sir Nyű 2009.08.17. 14:48:53

Becsben a Rathaus elotti filmfesztivalon (koncertfilmeket vetitenek nagy vaszonra) 3,50 a sor. Majdnem egy ezres, pedig szerintem gyari sorcsapokbol jon. Igaz, hogy a szigeti sor nem Ottakringer, de arban meg a fele sincs, tehat nagyon olcso. (Boltban a dobozos Ottakringer olyan 60 cent korul szok lenni, ha akcios, akkor 40.)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 14:49:02

@Liberté__73: Talán mert, ezáltal is bemutatja zero, hogy hol van az a rengeteg pénz a költségvetésből, amit most anyád, meg apád nyugdíján spórolnak meg stb.

Magyarán az, hogy mindenki megpróbálja alig nyereségesre kihozni papíron a cégeit, rinyál, hogy szarul megy, de a költségeléssel kivett pénzből kurvára jól él. Ami nem baj, csak ne játszuk a hülyét, hogy az embereket lebasszuk, hogy azér niccs pééééz, mert feketén dolgoztok, hanem mert azért is mert a legnagyobb cégek elmismásolják a valódi profitjukat.

Erről szól a post kedves "értelmiségi" barátom. A vastagbőr része pedig az, hogy Gerendai még telezokogja a médiát, hogy mennyire nem éri meg. Legalább kussolna.

Máskor is gyere szívesen, köszi-puszi.

Mourinho már nem a király 2009.08.17. 14:50:33

Jó hát MO-n ez általános, az emberek nagy részének az a jelmondata mint a volt főnökömnek: "minél több adót elcsalni". Ilyen országban ilyen politikusokkal nem is csoda.

tommybravo 2009.08.17. 14:51:59

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": A posztban benne van, hogy a gamma pénze átmegy "számla ellenében" a sziget-hez. Tehát ami itt költség, ott bevétel, vagyis a sziget adózandó nyereségét növeli. Most akkor hol itt a hatalmas adócsalás???

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.17. 14:52:07

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": kommented hemzseg a helyesírási, és stilisztikai hibáktól, te gárdistagyerek :)))

gondoltam szólok...

"Nem lesz ennek jó vége
Közeleg a hóvége..."

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.17. 14:54:36

OFF:
Újabb nyilakat fogtak el!
Ezt a nevet figyeljétek:
Nemzeti Nyomozóiroda Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztálya!
Csak hogy tudjuk ki töri ránk az ajtót!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 14:56:15

@Seduxen: És? Te is tettél vesszőt az és elé kocsog!:DDD

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 14:57:15

@tommybravo: Igyekszel a lehető legkevesebbet adózni?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.08.17. 14:57:30

Érdemes vicclapokat olvasni ,tanulságos:Tehéntartás magyar módra:A teheneket rendszeresen fejed ,a tejet ellopod a cég így veszteséges .Privatizálod a céget ,majd telesírod a médiát azzal ,hogy mekkora áldozatot vállaltál el a veszteséges cég privatizációjával.

Liberté__73 2009.08.17. 14:57:43

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Ha Gerendai keddtől azt nyilatkozná, hogy milyen kurva jó biznya ez a sziget, zero lenne az első, aki egy ugyanilyen hangú cikkben letorkolná ezért, hogy "amikor válság van minek ingerli az embereket a szaros pénzével, bezzeg ő egy vacsorára nem tudja elvinni a kedvesét".

Gerendain most sapka volt.

Puszi!

tommybravo 2009.08.17. 14:58:25

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Szerintem félrecsúszik a beszélgetésünk. Hol csalja a fenti helyzetben a gamma az adót? Ha ők és a sziget egy társaság, akkor teljesen mindegy, hogy ugyanazt a bevételt ők vagy a sziget adózza le, nem?

dRiver 2009.08.17. 14:58:28

@tommybravo:
ezt ugye nem komolyan mondtad?
átmegy.... az....
és a számlára mit irsz barátom? KÖCSÉG 895000000Ft?
Egyébként van céged?

tommybravo 2009.08.17. 14:59:56

@dRiver: Mondjuk, "helyfoglalási díj"?

De mi lenne, ha nem utalná át??? Maradna nála 50 millió, amit leadózik, cserébe a szigetnél 50 millióval kevesebb a nyereség. Az adóbevétel szemponjából ugyanott vagyunk.

Funkerman 2009.08.17. 15:00:12

@tudi: Szerintem ezt csak mi gondoljuk ám lehúzásnak. Úgy gondolom, hogy amig egy senkiházi osztrák szállodában, 4 euróért adnak egy másfél literes ásvvizet, és ha bemész egy akármilyen marketbe és egy valamire való sör kb 2 eurónál kezdődik, addig ők kurvára nem gondolják azt, hogy le lennének húzva.
Arról nem beszélve, hogy ez a nonsztop fikázódás is eléggé magyar mentalitás.
Mert azért senkinek nem sir a szája, hogy 6 évvel ezelőtt a faszomtudja milyen budha bed bics tököm tudja helyen 4 tekila és 4 sör 8000 forint volt. És még a pultos gyerek is úgy adta ki, hogy látszott rajta, elég gáz, de ez van.
Szerintem az a külföldi aki pl ide jött ausztráliából, 3 repülő átszállással, azt marhára nem érdekli, hogy 1 korsó sör 400 vagy 800 forint.
Ja, meg az is teccik, hogy ebben az országban, minden be nem fizetett adóforintot, mindenki magára vesz.

Pelydzs 2009.08.17. 15:00:55

"Balaton Soundon és a Volton idén 200 000 - 200 000 korsó sör fogyott."

Hát ez qrvára nem igaz!
200.000 korsó a VOLT-on (0,5 l) = 100.000 liter = 1.000 hl
200.000 korsó a Sound-on (0,4 l) = 80.000 liter = 800 hl

A Sound messze felül, a Volt messze alul van lőve!!!

Tudom a pontos számokat, de természetesen nem árulom el.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.17. 15:01:33

@dRiver: Ez csak attól függ, hogy milyen tevékenységi körei vannak a cégeknek. Az, hogy a bevételed pl italárusításból van attól még mást eldhatsz másnak! ami pont kiveszi a lét! tehát nem marad bevétel. A másik oldalon pedig ami hiányzott megjött!

jozicsenko 2009.08.17. 15:01:39

@Liberté__73: ott a gond, hgoy folyamatosan adóból pótolják ki -téged persze ez nem érint, libe'ális itt nem fizetett még adót az elmult 20 évben (tévedek, orbánék náczulása alatt bitzos kellett fizetned)

másképp: azt mondják, hogy az ilyen azért jó, mert itt fogyasztanak, abból itt van áfa, jövedéki adó, stb

akkor hiszem, ha látom az áfa bevallásukat...

(avagy az apeh megnézheti, kiváncsi vagyok, mennyi áfa futott be ezektől a cégektől)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 15:02:12

@Liberté__73: Kaccsolaton, ez a komment nem kerülne ki mert a "modi" csak ennyit írna: feltételezés.

tommybravo 2009.08.17. 15:02:28

@Pelydzs: Én meg tudom, ki lőtte le VALÓBAN Kennedyt, de nem mondom el. Nekem is mindenki elhisz mindent, mert megkérdőjelezhetetlenül hiteles internetes kommentelő vagyok.

hash · http://hash.freeblog.hu 2009.08.17. 15:02:34

annyit tennék még hozzá, hogy ha nálunk a havi pár ezer forintos szolgáltatási díjunkból le tudjuk nyelni a +5% áfát, akkor a sziget szervezőiroda a 10500 meg 5250 ft-os jegyével elmehet a picsába.

Liberté__73 2009.08.17. 15:04:32

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Mindenki igyekszik minimálsat adózni és amíg ezt legálisan teszi, addig nincs is ezzel baj.

Te lehetsz az egyetlen kivétel, aki minél több adót szeretne fizetni.

De ezzel is csak a szabályt erősíted.

kafferbivalybalamber 2009.08.17. 15:04:44

w3.bama.hu/orszag-vilag/belfold/gerendai-nekem-is-fenyegetoznom-kene-hogy-nem-lesz-tobb-sziget-251491

Gerendai: Nekem is fenyegetőznöm kéne, hogy nem lesz több Sziget?
2009. augusztus 16. 10:17 Népszabadság

"Ami Demszky Gábor javaslatát illeti a területhasználati fizetés miatt, Gerendai így érvelt:

A kezdetekkor ő volt a Sziget egyik legnagyobb segítője, de szerinte mára felnőttünk, nincs szükség segítségre, most már fizessünk. Elsőre biztos jól hangzik, hogy egy sikeres üzleti vállalkozás fizessen az általa használt közterületért. De ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy egy rendezvény, aminek 2,65 milliárd forint a költségvetése, fizessen-e 2,6 milliárd forint közterület-használati díjat egy olyan területért, ami az év többi részében senkinek semmennyiért nem bérbe adható, már nem ugyanaz a helyzet. És arról még nem is beszéltem, hogy ki fogja a végén a többletköltségeket megfizetni: nyilván a látogatók, hiszen egyedül rájuk hárítható... A közterület használatával kapcsolatosan pedig minden költséget magunkra vállalunk, az infrastruktúra fejlesztéstől a takarításon át, a helyreállításig. A Forma-1-et milliárdokkal támogatja az állam, hogy turistákat hozzon. A Sziget több turistát hoz és évek óta nem kap állami támogatást. "


De, kap. A komplett Szigetet ingyen kapja, közterülethasználati díj fizetése nélkül.

dRiver 2009.08.17. 15:04:49

Kedves @Funkerman nem az a baj hogy Gerendai ur nem 0% haszonnal adja a cuccot hanem az hogy megpróbálja elmagyarázni hogy ez mennyire veszteséges nekik. Az állam meg el is hiszi és még a területet is ngyen kapja...
(mert ugye annyi fog hozni az országnak adóbevételben... :))))))
Az meg más tészta hogy Gerendai úrnak sportautó gyűjteménye van, na persze nem matchbox-ból!

tommybravo 2009.08.17. 15:05:05

@hash: A hasonló nyavajgók meg jönnének, hogy "ha áfaemelés után tudják csökkenteni az árat, akkor korábban miért adták drágábban? Gerendai mindenkit lehúz!". No comment.

wiener 2009.08.17. 15:05:39

@Pelydzs: eskinemszarjale? :D dugd fel magadnak a pontos szamokat :D tejolinformalt

Marcellusca 2009.08.17. 15:06:23

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Az de sz@r lehetett! :)
Fröccsbe szódavíz? Az már hosszúlépés. :)))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 15:06:30

@tommybravo: Párdon, nem csalja, csak él a lehetőségekkel! Én nem mondtam, hogy adót csal! Ha ezen vitáznánk, akkor valóban csúnyán félrecsúsztunk. Én úgy gondolom, itt kellene valahol egészséges adókulcsot alkalmazni, mert pont az ilyen szituk mutatják be, hogy a kevesebb, néha több.

A profit Sziget kft-ből történő kimentése pedig azért is jó, mert ha pályáz, vagy támogatást kap legközelebb, akkor ezekkel a papírokkal esélyesebb, mint pl. 560 millió nyereséggel.

Itt van a kutya elásva.

tommybravo 2009.08.17. 15:07:40

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": De ebben az esetben éppen az történik, hogy a gammáBÓL a szigetHEZ megy a pénz, vagyis a sziget (aki pályázik) nagyobb nyereséget ért el.

gpetersz 2009.08.17. 15:07:44

Mocsokország, ennyi.

Nem nincs sapka, van sapka... a minimális társadalmi felelősségvállalás sincs meg bennük és pont. Lelkiismeretlen gazember, ezt így nevezik.

Liberté__73 2009.08.17. 15:08:17

@jozicsenko:
Mit pótolnak ki adóból?
(hogy én mennyi adót fizetek, annak akár itt is utánaolvashatsz, cimbike)

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Akkor menj a kaccsolatra.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.17. 15:09:49

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": na menj a picsába! kaccsolatra hivatkozni... ez még tőled is durva :)))

@Funkerman: "Ja, meg az is teccik, hogy ebben az országban, minden be nem fizetett adóforintot, mindenki magára vesz."

nem mindenki. aki nem fizeti be az pl kurvára nem :)))

megjegyzem én ezt már tavaly sem értettem, hogy minek naponta telekürtölni a médiát a sziget pénzügyi mérlegével? ha nyereséges, akkor hurrá, megérte csinálni (ez esetben lehet a "kasszához" fáradni...), ha veszteséges, akkor ne csinálja. majd jön más, aki nyereségessé teszi...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 15:09:55

@Liberté__73: Mondtam olyat, hogy nem így van? mondtam én, hogy adót csal? mondtam én, hogy többet szeretnék adózni?

Érted a lényegét annak, amit tommyboybak már kifejtettem? Látod a fasizmusveszélyt?

tommybravo 2009.08.17. 15:09:58

Ennek az átszámlázásnak sokkal prózaibb oka van: a sziget eladásakor Gerendaiék vállalták, hogy a sziget egy bizonyos nyereséget fog hozni az új tulajdonos econet-nek. Amennyiben nem hozzák a számokat, akkor nem kapják meg az ellenérték egy tekintélyes részét, azt ugyanis nem azonnal kapták meg, hanem részletekben, több év alatt.

Funkerman 2009.08.17. 15:10:08

@dRiver: Megyarázza. Éééés? Szerinted azok a politikusok, akik arccal arrafelé vannak, nem tudják mindezt? De tudják.
És pl nem lehet az, hogy az első néhány évben tényleg nem volt akkora kurvára nagyon nagy üzlet? És nem lehet, hogy megcsinálni egy ilyet, nem egyenlő egy kg krumpli megpucolásával?
Szerintetek vannak emberek akik ilyen lehetőségekkel születnek? És hogy ezek a lehetőségek csak úgy voltak mindig, amióta világ a világ?
Találjatok ki valamit, amiből kb 5-6 év alat lehet ekkora üüzletet csinálni.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 15:11:25

@Liberté__73: Nam annyira érzed, hogy súlytalanok az érveid, igaz?

lifelike 2009.08.17. 15:11:44

@tommybravo: ha ennyire hulye/naiv vagy a konyveleshez/adozashoz ne irj inkabb semmit

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.08.17. 15:12:38

K. régen én is voltam ott csapos.
Tényleg így van. Olyanról már nem is beszélve, hogy csak az aktuális cigiszponzortól lehett cigit venni, és kötelező jelleggel olyat is ránk akartak tenni, amilyet élő magyar még nem szívott.

Funkerman 2009.08.17. 15:13:12

@Seduxen: annyira kiváncsi lennék, hogy külföldön is ez megy e. Itten minálunk, a sok sok ember azzal van elfoglalva, hogy kinek hogy miért megy úgy ahogy megy. És nem azzal, hogy neki miért nem megy úgy ahogy szeretné.

OmegA404 (törölt) 2009.08.17. 15:14:00

elmondanám, hogy az a sziámis önképzőkörös trányacsapat milliárdos és baszik fizeni bármi adót se.
Büdös kommunisták...

Liberté__73 2009.08.17. 15:14:19

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

A fasizmuisveszéllyel te kelsz és fekszeSZ.

@lifelike:
Van egy másik ilyen tudor: a csodagyerek nevű méregképes könyv-lelő. Az is keveri a szezont a fa..zonnal.

blueprint 2009.08.17. 15:14:24

Ez szerintem mind csak akkor válik igazán érdekessé, amikor az ember egy útszűkületben, ahol a szembejövőnek kell elsőbbséget adnia, találkozik össze egy fekete csillivilli Range Rover óriásbakanccsal, amelyből épp az elsőbbség megadása nélkül áthajtó copfos, enyhén hízott arcú pasas kandikál lefelé a középosztályos Xsarában kucorgó családapára. Mindez a Budapest Svájcának számító XII. kerület egyik kevésbé forgalmas utcáján.
Eddig sem kedveltem a rendezvényt.
Pedig még akkori csajommal kint aludtunk 1992-ben a Diákszigeten. Hánytunk is, Müller (Sziámi) Péterrel, EfZámbóval, másokkal beszélgettünk. Jó volt. Kétkazettás hotdozható magnómmal vettem fel Gryllus Dorka énekét a Happy Dead Banddel, akibe szerelmes voltam... Mint sokan mások is.:)
Aztán Pepsi sziget lett, szabályozottabb, pénzszagúbb, és mint egy lárva, kikelt belőle a mostani monstre cég.
Több komoly fesztivált rendeznek, a válságmarketing legjobb kihasználásával. A Balaton Sound például a tavalyi "mindenjegyelkelt" kampány után idén annyira tele lett, hogy a mai napig nem jönnek vissza a hattyúk költeni:( Szörnyű lepusztult volt Zamárdi szabadstrandja a fesztivál után. A Hajógyári sziget is egy ökológiai katasztrófa, járt már valaki ott a sziget után pár nappal???
Szóval vastag a bőr, és Gerendai úr is csak egy átlagos pénzéhes vállalkozó, akinek fejőstehén cége biztos megélhetést nyújt immáron egy ideje, amióta harmadrangú sztárokkal, vagy éppen kiöregedett visszatérő zenészekkel etetik a valójában sörre és szexre áhítozó közönséget. Közben azt jól le is nézik, sztenderd városi terepjárójuk magas üléséből.
A háttérről ne is beszéljünk, amit zero ír, sokunknak megfordul a fejében, beszélünk róla, de tenni nem teszünk. Legalább csináljunk valami mást, jobban? És ne nézzünk le senkit, mert a gazdag is ugyanolyat sz*@&#k mint a szegény, nemde?

Funkerman 2009.08.17. 15:14:29

@Seduxen: Ja igen. Én is befizetem a magam adóját, aztán mégis pont leszarom, hogy a gerendainak vagy másnak, hány milyen autója hol és mikor áll ott ahol épp áll.

tommybravo 2009.08.17. 15:14:55

@lifelike: Érvelésed a porba sújtott és megsemmisített. Mégis, a kedvemért nem írnád le, hol tévedek?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 15:15:26

@Seduxen: Hát csak érezze a menőmanó, hogy a náczi zero alatt írhat faxságokat, a liberalizmus és demokrácia védőbástyája a kaccsolat.hu meg kimoderálná Mr. Józan Észérvet.

lifelike 2009.08.17. 15:15:53

@Funkerman: en inkabb arra lennek kivancsi kulfoldon ezert bortonbe kerulne e, mert itt minalunk sok sok ember ilyenert nem, soha :D

is 2009.08.17. 15:16:09

TFH Geredait lenyomjuk, a nagyker becsületesen 20 Ft árrést rak korsójára. Azt gondolod, hogy a kisker nem rakja azonnal rá a 250 Ft-ot? továbbra is 400 Ft lesz a korsó, nem megy vissza 200-ra. a kiskereskedő is megtalálja aztán a módját, hogy ne menjen el adóba a jó kis profitja...

innentől a kérdés csak az, hogy a kisker meg a nagyker hogyan harapdálja át egymás torkát. az erősebb kutya fog baszni, aki a Szigeten egyértelműen Gerendai, de ez nekünk oly mindegy...

lifelike 2009.08.17. 15:16:59

@tommybravo: nem
van anyukad meg apukad, majd ok tanitanak, nekem mas dolgom van

jozicsenko 2009.08.17. 15:18:24

@Liberté__73: konstans megy a sírás, hogy nincs pénz, hogy kell az állami pénz

épp ma reggel agyaltam, hogy mult héten még a rossz szigetről ment a sírás, erre hipp-hopp kiderült, hogy mégiscsak meg lesz az a rekordlétszám

japp, állami segítség: nem találom, de multheti hír volt, hgoy két minisztérium is segített különböző engedélyekkel, az utolsó percben, mert veszélyben a sziget! (keresse meg akinek hat anyja van egy faluban)

tavaly/tavalyelött még bőven adták a pénzt, ilyen-olyan állami apanázzsal tömték a rendezőket mert turisztikailag fontos - nagy fenét, annak fontos, aki szervezi, adót mi ebből nem látunk...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 15:18:52

@Liberté__73: Nyehe....egyébként a leszánalmasabb, hogy te "van-sapka-nincs-sapkázol", miközben előtte épp öles mondtatokban kifejted, mit írt volna zero szerinted, ha az ellenkőzeje történik a dolgoknak.

Te predesztinálhatsz, mert zero a demagóg kocsog.

hja, amit szabad a libsiknek, nem szabad a korlátolt nácziknak...

tommybravo 2009.08.17. 15:19:25

@lifelike: Szerintem számvitelt és adózást nem anyukámtól kellene tanulnom. Viszont te annyira értesz hozzá, hogy szívesen tanulnék tőled, ha már annyira képben vagy.

Funkerman 2009.08.17. 15:21:13

@lifelike: nem tudom, csak azt, hogy engem sokkal jobban aggasztanak a BKV, demszkáj, hagyó nevek.
ezek a 'dolgok' télleg befolyásolják a napi életminôséget. ezek szarnak bele pl totálisan az emberek levesébe.

wlatcy 2009.08.17. 15:22:14

nnnya.

Olvastam a FatBoySlim-es posztot is, és feltűnt, hogy mennyire sok megkeseredett ember kommentel. Ezek a dolgok ennyire fájnak itt egyeseknek? Mennyetek, egyetek sok csokit, csajozzatok, vagy pálinkázzatok, csak legyetek már vidámabbak!))) -de ez a súlyosan savanyú negatív hozzáállás borzasztó. Ahogy vidéken mondják " még a szar is keserű"))))

Én azt látom, hogy olyasmiket PRÓBÁLTOK savazni amire hót' féltékenyek vagytok. És ez nem vastagbőr kérdése, hanem inkább szánalmas kategória; -már a fikázókra nézve. Olyanok mint a zsörtölődő begyepesedett félhülye kommer nyugdíjasok.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.17. 15:22:38

@Funkerman: azért annyit hozzátennék, hogy mindaddig az útszéli döglött kutyát sem KELL(ENE), hogy érdekelje, amíg gerendaikarcsika szépen leadózza. ha nem, akkor ugyan koppintsanak a körmére... ennyi.

különben meg ha annyira szar, meg lenyúlás, akkor mi a faxomnak mennek minden évben egyre többen?

egyre drágább a jegy. ja, oszt mégis évről-évre többen vannak. drága a sör. ja, és fegyvert tart - gerendai személyesen - a fejéhez, hogy "meg ne állj 10 korsó sörig", mert aki nem jut el az ihb-ig azt a helyszínen megöljük.

faszom bele a szigetbe. meg ebbe a cirkuszba is. engem max annyi érdekel belőle, hogy fizet -e karcsika, avagy nem. ha nem miért nem? de erre meg úgy sem kapunk biztos választ. akkor meg?

a magam részéről - ha végre az egyéb részeit tudom intézni - inkább VOLT. az ottani fellépők kedvesebbek a szívemnek/fülemnek...

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": kimoderáltatlak a gecibe, ha más blogokkal foglalkozol itt. pláne most, hogy célegyenesbe ért a "méjnsztrím". gondolom zero-nak már a zabszem a seggében, hogy mi lesz a végeredmény :)))

a JÓ 2009.08.17. 15:24:31

1. Inkább Gerendainak menjen a pénz, mint az államnak. Egyetértek!

2. Ő megcsinálta ezt az egészet, ezután szerintem nem nevezhető lehúzásnak, amit a vendéglátósokkal művel, nem kötelező a szigeten árulni.

a JÓ 2009.08.17. 15:26:28

Az 1.-es ponthoz hozzátenném, hogy a törvényeink lehetőséget adnak neki erre, biztos hogy hibátlan könyvelést tud felmutatni.
Az állam meghagyta neki a kiskapukat, ennyi. Ő a hülye, hogy kihasználja? Legalább tett valamit a pénzért, nem úgy mint szeretett vezetőink.

dRiver 2009.08.17. 15:26:45

@a JÓ:
igen, igazad van, akkor viszont Gerendai úr fizessen a helyhasználatért... ennyi nem több...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 15:26:51

@Seduxen: Persze, alig várja azokat a FANTASZTIKUS ajándékokat!:DDDD

mind2 (törölt) 2009.08.17. 15:28:04

@Seduxen: jajj, már megint teljesen 1etértek veled :))))
a francba ;)

a JÓ 2009.08.17. 15:29:53

@dRiver: Fizet, valakinek a zsebébe!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.17. 15:30:51

@mind2: @VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": különben én meg inkább kussolok, hisz' én okozom a legnagyobb károkat a költségvetésnek, mint tolvaj-bűnöző-megélhetési filmletöltő :))

úgyhogy ünnepélyesen elnézést kérek karcsitól is, meg úgy ámblokk MINDENKITŐL, aki baszik közterhet viselni az országban!
:)))

lifelike 2009.08.17. 15:31:43

@Funkerman: nem szabad sorrendet felallitani az adocsalo/korrupt emberek kozott, mind a tarsadalom ellensege, ha koncertszervezo, ha politikus, ha holdingvezer, buntetni kell oket, sajnos a mai helyzet nem ez, hanem hogy elnezik egymasnak, minket meg le :)

wlatcy 2009.08.17. 15:34:01

óhe.

kár itt minden szóért.

gyász.

StopSzmog 2009.08.17. 15:34:38

Számlát/blokkot soha nem adnak a Szigeten.

Plutonic 2009.08.17. 15:38:31

@Liberté__73:
Majd akkor, ha ő is itt lesz.
Ne a háta mögött legyél "igazmondó".

@Seduxen: Akartam is éppen mondani, hogy Te csak hallgass, mert megélhetési filmnéző vagy! XDDDDD

OmegA404 (törölt) 2009.08.17. 15:38:56

Senkiháziak kezében van a popszakma...

Marcellusca 2009.08.17. 15:39:37

@Seduxen: Vazze, ne attól kérjél bocsánatot, aki baszik közterhet viselni, hanem attól, aki VISEL közterhet! :)))

EÖ (törölt) 2009.08.17. 15:39:43

mióta lát el a vastagbőr Tervtanácsi hatáskört?

müszi 2009.08.17. 15:42:37

a megoldás :gerendainak a születésénél fogva nagy orrában van!!! ti hülye gólyok meg szopjatok az apeh-nél!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.17. 15:43:14

@Marcellusca: hülye vagy? mutass egy tolvaj-bűnözőt, aki a TISZTESSÉGES lúzerektől kér bocsánatot :))

@Plutonic: te, ne tudd meg, azóta milyen kurva jól alszok, amióta ezt az általam oly' nagyrabecsült póóógár megosztotta velem... :)))

Liberté__73 2009.08.17. 15:44:01

@jozicsenko:
"konstans megy a sírás, hogy nincs pénz, hogy kell az állami pénz" te összekevered Kapolccsal a szigetet.

"két minisztérium is segített különböző engedélyekkel, " - hát nem ezért van az apparátus? hogy segítsen? főleg ilyen turisztikaliag / országimázsilag fontos esemény esetében? Nyilván sokkal szebb egy hosszú orbánviktoros dokumentumfilm százmillióért, mint 2 pecsét meg 3 aláírás az utolsó percben.

"adót mi ebből nem látunk... "
ott van a képen az "adó", és ez még csak 1 érintett cég 1 TÁNYA-ja, hol vannakl még az ÁFA-k, a bérek utáni járulékok és egyebek? Hol van a csak ezért idejött külföldiek máshol elköltött pénzéből járó ÁFA/járulék/adóbevétel? Miről beszélsz egyáltalán?


@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

predesztináció?? tudod mi az okoskatörp?
a wikiben nézz utána.
vagy legalább annak, hogy mi a különbség a vélemény és a predesztináció között.

Plutonic 2009.08.17. 15:45:13

@Seduxen: :DDDDDDDDD Tökéletesen megértem!
Egy ilyen fazontól egy ilyen minősítés már szinte bók! :)))))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 15:49:03

@Liberté__73: jaja, épp erről beszélek. Magyarázd csak.

Szibarita 2009.08.17. 15:49:19

Ha valamirol, akkor arrol gyozott meg ez a cikk, hogy a sziget korul ilyen teren minden a legnagyobb rendben van. A piabevetelen kompenzaljak az alacsony jegyarakbol szarmazo veszteseget. Ha a piakereskedo ceg a sziget leanya, teljesen jogos, hogy az anyacegnel csapodjon le a bevetele (senkinek semmi koze hozza, konyvelestechnikai kerdes), mondhatni sok a rosszindulatu pletyka, de meg sose lattam semmi olyat, ami megmutatna hol a nagy della, ha levesszuk a teljes vallalkozas osszes kiadasat.

Tenyleg szep, ahogy habzo szajjal irtok egy posztot arrol, milyen tisztesseges modon vezetik a szigetet.

Kosz

Liberté__73 2009.08.17. 15:50:24

@Plutonic:
tudod nekem egyszer zero/laspalmas azt írta, hogy a blog egy ilyen múfaj, mindenki akkor olvassa/írja amikor ráér, ha nem tetszik menjek csetelni

hát majd csodasrác is idetéved

btw: engem is a hátam mögött szoktak kikezdeni :)

@müszi:
gój, te faszfej.

Szibarita 2009.08.17. 15:50:53

@dRiver: Fizessen a Red Bull Air Race is meg a Forma 1 is? Fizessen mindenki, gondolom.

Tenyleg azt varod a szigettol, hogy olyan helyhasznalati dijat fizessen, mint a 2*1 meteres standon porcelanbabakat arulo kereskedo?

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.08.17. 15:54:02

Érdekes dolgokat olvashatok.

Liberté__73 2009.08.17. 15:54:05

@Szibarita:
:D
Télleg mennyi lehet 15 km Duna helypénze?

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Baszki, úgyis ráérsz, nézz utána.
Röviden csak annyit, hogy predesztinálni nem tudok, max prejudikálni, de ez még az sem volt, csak egy egyszerű múltbéli tapasztalatra alapuló, a jövőre vonatkozó sejtés = predikció.
Csodagyerek szintjére értél. Grat.

Plutonic 2009.08.17. 15:54:11

@Liberté__73: Teljesen igazad van.
Téged abszolút módon szemtől-szemben szoktak gyepálni, én úgy látom.
Attól mondjuk még lehet gerince az embernek, ha ilyen is a műfaj.
Vagy legalább egyszer pisálj szembe azzal a széllel és utána már nem csípi annyira az ember szemét.
De lelked rajta, csak jeleztem.

hash · http://hash.freeblog.hu 2009.08.17. 15:57:19

@tommybravo: "Gerendai mindenkit lehúz" - ezt eddig is tudta mindenki (egyébként nem vagyok híve a bűnbakkreálásnak), egyébként az általad említett érv a többi "lenyelős" cégnél sem játszik a gyakorlatan valamiért. nekem sem azzal a 250 pénzzel van a bajom, ez nálam elvi kérdés.

OmegA404 (törölt) 2009.08.17. 15:57:41

Figyejjé ha én bemegyk és szétúrom az egész szigetet engem alaposan elkefelének...
Egy jogyi személyiséget miért nem?

Miért van a társaságnak jogi személyisége korlátolt felelőséggel?
Minnél több externáliát a közösség nyakába hárít és baszik foglakozni a következménykkel...
Jogi személyiségeknek akkor adnék korlátolt felelőséget, ha az igazgatót és a részvényeseket lehetne büntetni.

Taktikai Atompingvin 2009.08.17. 15:59:16

Gyerekek! A sztorit a "könyvelési" kérdésről meg szabadember barátunk hitelességéről és értelmi szintjéről a krízisalapos cikk utolsó kb 30 kommentjéből ki lehet olvasni.
A szokásos: észérvek híján személyeskedő szardobálás á lá "értelmiségi megneveli a hülyegyereket". A végén megfogadtam hogy égjen ki a processzorom, ha válaszolok neki.Ezt javaslom az összes "nácibűnözőnek" is, ha nem szólunk hozzá talán ő is azt hiszi, hogy már nem is él és nem jön fel:)

uninterested 2009.08.17. 15:59:16

Nem értem miért kell megint más zsebében turkálni.
Rossz magyar szokás.

dRiver 2009.08.17. 15:59:46

@Szibarita:
Csak egy kérdés hol van az a tanulmány ami kimutatja hogy mennyi bevételt hoz egy ilyen rendezvény? Linket kérek...

Plutonic 2009.08.17. 16:00:17

@OmegA404: The Corporation - A pénz birodalma....
900 pénz a MM-ban. :)))
Bár úgy látom Te ezt már ismered. :)))

dRiver 2009.08.17. 16:02:32

@dRiver:
mármint az államnak... :)

Plutonic 2009.08.17. 16:03:05

@csodagyerek: A láthatatlan ember? :DDDDD
De azért mindig legyen egy rendes hűtő azon a procin, abból még sosem volt baj! :)))))

Funkerman 2009.08.17. 16:05:37

@StopSzmog: nekem adtak. pedig nem vagyok ellenőr. még kinézetre sem. lehet, hogy azért adtak, mert házmestert kértem, aztán a kiscsaj asse tudta mi az. :D

Taktikai Atompingvin 2009.08.17. 16:06:18

@Plutonic: Elég valószínű hogy mégis felhúz annyira, hogy kiköltözzek Alaszkára:)

Szibarita 2009.08.17. 16:07:07

@dRiver: Itt nem kizarolag a kozvetlen bevetelrol van szo, nevezetesen tuti, hogy a nagy tortenelmi vagy muveszeti kozgyujtemenyek peldaul inkabb viszik a penzt, mint hozzak.

Az allam sehol sem ker olyan helyfoglalasi dijat egy fesztivaltol, mint egy hotdogarustol, es mondjuk a Hyde Parkban is vannak 2-3 napos koncertek (evente asszem 3), megsem hallottam soha senkit rinyalni, hogy nem lehet miatta aludni a Park Lane-en.

En peldaul jo ideig a Corvin-kozben laktam es minden evben meg kellett hallgatnom jopar oreg neptribunt, amint azt uvoltik, hogy logassuk fel az elitet az elso fara.

Ok fizetnek helyfoglalasi dijat? Mert peldaul engem a ven nacik es a pereputtyuk 2 napon keresztul jobban bosszant.

Plutonic 2009.08.17. 16:13:11

@csodagyerek: Akkor viszont köszönd meg neki, mert Alaszka egy nagyon remek hely és ott élni lenne jó! :))))
Ha nem lenne az USA tagállama.... :DDDDD
Persze ez rám érvényes lenne és valószínűleg sokan támogatnák az ötletemet, de egyeleőre ettől nem lesz senkinek orgazmusa. XDDDDDDD
Majd egy kicsit később, de akkor nagyon. :))))

Projectelf 2009.08.17. 16:15:22

Mondjuk annyiban korrektek, hogy a Magyar Dal Napját, vagy mit átnevezték Anti Rasszista mittudomén mire, mert lassan a már csak a külföldiek csodálhatják milyen is a "magyar dal" ^_^. Tud valaki arányt, hogy mennyi a magyar vs külföldi a 390 ezerből?

dRiver 2009.08.17. 16:15:31

@Szibarita:
Ponz ezért irtam hogy láttál, olvastál valaha egy tanulmányt arról hogy milyen KÖZVETETT pénzügyi bevételnövekedés lesz egy fesztivál utén, és ennek függvényében adunk x100 millót?

Taktikai Atompingvin 2009.08.17. 16:16:13

@Plutonic: Szerintem tökre belefér az USA-tagság
A hokimuterok mindenért kárpótolnak;)

Plutonic 2009.08.17. 16:18:20

@csodagyerek: Oké, meggyőztél. :)))
Végülis egy egész nagy ország is van az "anyaország" és közte! :DDDDDD

Szibarita 2009.08.17. 16:20:09

@dRiver: Hol ad a szigetnek "x100 milliot" az allam, akarmilyen formaban?

Tanultal kozgazdasagtant? Az x100 millio a helyfoglalasbol ugye akkor jonne ossze, ha lenne mas olyan hasznositasi alternativa, ami ennyit hozna, nevezetesen ugye egy alkuban mindenki maximum addig megy el, amig a lemondasaval (itt a helyhasznalatrol) kapcsolatos alternativ koltsege alacsonyabb, mint a potencialis bevetel.

Te most (bar nyilvan nem tudsz rola), de azt allitod, hogy ez nem igaz.

Mi az a rendezveny, ami potencialisan akar csak 100 millio Ft-ot hozott volna Bp-nek, ha nem rendeznek egy heten keresztul Szigetet?

Ha most se figyelsz, feladom

dRiver 2009.08.17. 16:21:41

@Szibarita:
"Az allam sehol sem ker olyan helyfoglalasi dijat egy fesztivaltol, mint egy hotdogarustol, es mondjuk a Hyde Parkban is vannak 2-3 napos koncertek (evente asszem 3), megsem hallottam soha senkit rinyalni, hogy nem lehet miatta aludni a Park Lane-en"
Eljutottunk a Sziget-től a Hype Park-hoz... gratuálok...

Szibarita 2009.08.17. 16:23:53

@dRiver: Teged mindig bosszant a nemzetkozi osszevetes? Mi bosszant benne?

törppapa 2009.08.17. 16:25:08

@Funkerman és @Liberté_73
-és még sokan mások!
Olyan lelkesen véditek a rablóbandát, sőt úgy gondoljátok, hogy mindenki csak irígységből beszél. Kapcsolati tőkéről nem hallottatok? Vannak ugyan rossz törvényeink is bőven, de nyilvánvalóan ezeknek a törvényeknek az előterjesztői is megkapták a részüket, sőt, valószínüleg azóta is húzzák a sápot.
Csak egyetlen példa a rossz törvényekre: Fotex. Öt évig adómentes, mert külföldi. Aztán nevet változtat, és újabb öt évig nem fizet, mert a neve ugyan Fotex-Ajkakristály, de még mindig külföldi. És ez így megy a rendszerváltás óta, újabb és újabb neveken, és a sok milliárdos üzletből eddig még egy fillér adót nem fizetett. Nem, nem ő a bűnös, hanem az idióta törvény, - csak éppen mi szívjuk meg. Legalább azt engedjétek meg, hogy normális emberek ezen háborogjanak, vagy hogy éppen ne örüljenek neki!

lifelike 2009.08.17. 16:25:10

@RemiMS: ne spammelj mar te luzer

kvadrillio 2009.08.17. 16:25:19

Jövő, politika A másik tevékenység, amit Gerendai nem adhat ki a kezéből, a politikai kapcsolatok ápolása. A Sziget rengeteg szállal kapcsolódik a politikához, elég csak a fővárosi tulajdonban lévő óbudai közpark ingyenes használatára vagy a százmilliós nagyságrendű állami támogatásokra gondolni. Gerendai és (az őt a körökbe bevezető) Müller valamennyi kormányzattal jó kapcsolatot ápolt. A legkorrektebbnek ma a Fidesz-kormányhoz fűződő viszonyt nevezi, miként a Deutsch Tamás vezette Ifjúsági és Sportminisztériumtól (ISM) kapták arányaiban a legmagasabb támogatást is. A legszorosabb kapcsolat mégis az erős ifjúságpolitikai deficittel küzdő második szocialista-liberális kormánnyal alakult ki. „A politika felismerte a Szigetben a lehetőségeket, a plusz kommunikációs felületet” – láttatja Gerendai az érem másik oldalát. A politikából érkező szigetes munkatársak szerződtetésében viszont a politikai háttér ügyes menedzselésének jelét látja Bognár Attila és Kovács Tamás is. Négy kolléga érkezett pártok környezetéből: az előzőleg Pető Iván kabinetfőnökeként tevékenykedő Braun Róbert, az SZDSZ-es sajtófőnök Schindler Endre, a korábban Szájer József kabinetfőnökeként dolgozó Kardos József, és Wootsch Péter, aki a Deutsch-féle ISM első közigazgatási államtitkára volt. Az alkalmazásuk pontos motivációja ma már érdektelen, a megkeresett érintettek mindenesetre elmondásuk szerint kifejezetten kérték, hogy ne kelljen használniuk politikai nexusaikat. "

Mondás: Akinek Isten a barátja, az csak sikeres lehet ! :O)))

tompus 2009.08.17. 16:26:33

Közgázból alaptétel, hogy nem éri meg vállakozni, ha a nyereséged nem magasabb, mint a banki kamat. Szóval az apeh-ben nem kellene nagy brainstorming, hogy mely cégeket kellene alaposan ellenőrizni.

StopSzmog 2009.08.17. 16:27:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
@Funkerman:

Jó, lehet finomítani: én nem szoktam kapni.
Idén egyedül egy Churros vásárlásánál löktek oda egy 100x felhasznált blokkot.

Szibarita 2009.08.17. 16:27:51

@törppapa: A magyar rosszindulatnal meg sose lattam semmi tomenyebbet, torpapa pedig meg ennek is valami desztillacioja.

Hogy jon a Fotex a Szigethez? Mindenki, akinek tobb penze van mint neked, osszemosando?

Szibarita 2009.08.17. 16:29:08

@tompus: Baromsag, a legjobb cegek szinte semmi profitot nem termelnek akar evtizedekig. Tuljutottal a kozepiskolai mikron?

dRiver 2009.08.17. 16:29:17

@Szibarita:
Te nem figyelsz,
nem irtam azt hogy kapott x100Mft-t a Sziget!!!!!!!!!!!!
Azt mondom hogy jelenleg PUSZIRA adnak állami támogatást mindenre, beleértve a fesztiválokat is, de az is támogatás hogy nem kérnek helyfoglalási pénzt amit elvileg lehetne...

"Mi az a rendezveny, ami potencialisan akar csak 100 millio Ft-ot hozott volna Bp-nek, ha nem rendeznek egy heten keresztul Szigetet?"
Ebből az derül ki hogy rendelkezel olyan adattal hogy miszerint a Sziget több száz milliót hoz BUDAPESTNEK! azt nem vitatom hogy ez hoz ennyit de nem Budapestnek... :))))

dRiver 2009.08.17. 16:31:31

@Szibarita:
"Baromsag, a legjobb cegek szinte semmi profitot nem termelnek akar evtizedekig. Tuljutottal a kozepiskolai mikron? "
öööööö..... miről maraadtam le??????????????

Flat Eric / sta press (törölt) 2009.08.17. 16:36:03

@kvadrillio: Biztosan nem is használták kapcsolataikat, ahogyan ebben az országban senki sem használja.
Az már csak a véletlenek különös egybeesése, hogy néhány, az "ügyek szempontjából" fontos személyt mindig megtaláltak Gerendaiék, érdekeik érvényesítéséhez.

Szibarita 2009.08.17. 16:46:09

@dRiver: Nem, te allitod, hogy a Sziget fesztivalnak ennyit kene fizetnie a koltsegvetesnek.

Szoval te azt allitod, hogy a Sziget fesztival de-facto allami tamogatast (x100 millios tetel) kap akkor, amikor nem fizet helyhasznalati dijat, gyakorlatilag az externaliai miatt kapja a helyszint.

Azt is allitod, hogy a Sziget fesztivalnak ezt a penzt be kene fizetnie Budapest koltsegvetesebe es olyan helyhasznalati dijat fizetni, mint mondjuk a budai varban egy mutyurarusnak. Tovabba azt is sejteted, hogy a sziget a hatalmas beveteleit elrakja valahova, ahova senki sem lat bele.

Amit en allitok ezzel szemben (ugye ennek apropojan hoztam fel a nemzetkozi osszevetest), hogy

a) a vilagon sehol, semmilyen fesztival (vagy akarmilyen tomegrendezveny) sem fizeti meg az altalad reklamalt helyfoglalasi dijat, nem lennenek ugyanis rendezvenyek, harom embernek mondjuk mar szazezres tetelt kene fizetnie csak a helyhasznalatert, csak Budapesten

b) az a bevetel, amit te emlegetsz abszolut legbolkapott, nem is ertem, honnan veszed a batorsagot

c) az a sziget alternativaja, hogy 7 napig ugyanolyan sokadlagos kozparkkent funkcional, mint normalisan, nincs olyan a sorban, aki Budapestnek jobb ajanlatot tenne a helyhasznositasra, igy a Sziget Kft alkupozicioja megvaltozik, leven (un. monopszonia) felvasarlokent kizarolag o jelenik meg, igy nem lehet mashoz viszonyitani a helyfoglalasi dijakat, igy annak nincs valos piaci erteke sem, plane nem az a 100x (bar ha itt egesz tobbszorosere gondoltal, a bevett forma a 100n) millio Ft, amit emlegettel.

Az, hogy Budapest ugy latja, hogy nekik megeri az az externalia, hogy 30-40 000 fiatal kulfoldi azon az egy heten lofral a varosban, elmegy a Szecskaba es esetleg ebedel a varban, tovabba az, hogy onmagaban a Sziget ugye (tobbek kozt) iparuzesi adot fizet mint az, hogy egyaltalan ne legyen, az szerintem nem az ordogtol valo.

Annak a kialkudasat, hogy Budapest mennyit tud lehuzni a Szigetrol ugynevezett "targyalas"-nak nevezzuk, ahol jolinformalt emberek megvitatjak egymas kozt ezeket a szamokat, valamennyire ismerve a masik poziciojat.

Neked (vagy akar a fenti posztolonak) van akarmilyen informaciod, amivel jelentosen meg tudnad novelni Budapest bevetelet a Sziget fesztival kapcsan?

Ha igen, javaslom ird ossze valami levelben es vidd oda szemelyesen egy ellenzeki kepviselohoz, mondjuk a Tarlos pont idealis.

Kapva kapna az ugyon.

Pajtás 2009.08.17. 16:49:53

jövőre rendezze a szigetet a cikkíró és tsa.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.17. 16:50:45

Hm, a Gerendai nyafog, aztán meg lehet nézni hány fesztivált szerveznek... Félsziget, Sziget, Sound, még valami?
És ezek közül mennyi volt (valójában) nyereséges?

Beer Ninja 2009.08.17. 16:53:55

Engem továbbra sem érdekel a Sziget. Ott is lopnak-csalnak-hazudnak, nem kell odamenni, csókolom.
Az, hogy a hozzászólók közül többen ezt a lopás-csalás-hazudás menetrendet mentegetik, őket minősíti.

Cigányposzt mikor lesz? :)

zauberpferde (törölt) 2009.08.17. 16:55:25

@Szibarita:ez itt az "ördög álarcosbálja"...

K.Jani 2009.08.17. 16:58:23

én mindaddig naivan elhittem a veszteséges sztorit, amig nem dolgoztam kint a szigeten. akkor világosodtam meg. szépen kioktattak, hogy hogyan is mennek a dolgok itt a szigeten és záró akkordként még gróf gerendai is elgurult mellettünk a kb.20 milliós range roverjével. és akkor még nem is beszéltem az állami támogatásról. mondjuk azt nem tudom idén mennyit kaptak, de akkor még kemény összeget kaptak, és a helyszínt is ingyen kapták.
aki ezek után zsidózik, azt most meg tudom érteni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 16:59:20

@wlatcy:

én kurva jól éreztem magam a múlt héten a Szigeten:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 17:01:01

@StopSzmog:

De adnak, sőt, amikor kifogyott a szalag, és addig nem vette el az 500-omat amíg nem nyomta ki a blokkot.
Nagy-nagy szigorúság volt ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 17:04:31

@uninterested:

lol,nem más zsebében turkálunk, mivel a doksi szabadon megnézhető.
Viszont te is fizetsz adót, a Gamma Trade is fizet adót. Csak az baj, hogy ugyanannyit ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 17:05:55

@Projectelf:

A napi 70 ezer látogatóból több volt a külföldi mint a magyar.

Roltii 2009.08.17. 17:07:29

csillaghegyen a hév mellett nem olyan jó ez a fesztivál.
- a hév jár egész éjszaka: minek megy Békás felé??! ahányan arra mennek, oda jó a 923-as is félóránként.
- kurva hangos volt leszámítva asszem az -1-0-1-2. napot (a Csapda is hangos volt). Kicsit gáz, hogy otthon hallom a kertben, hogy mi szól tőlem relatíve messze.
- hogy ne csak negatívat írjak, nem volt idén sok idiótán parkoló, bár kérdés, hogy a Sziget mennyit fizetett a rendőrségnek a szolgáltatásért?

Állítólag kinnt volt 180 rendőr a Szigeten...hát igen, a városban szerintem bármit meglehetett tenni ezidő alatt... A sok közgazdásztól itt kérdezném meg, hogy az externáliákhoz ezt vajon beszámolták?

Mellesleg lehet hogy nem lehetne kiadni a Hajógyári szigetet egy hétre másnak, de ez nem jelenti azt, hogy a Szigetre kiadni jó ötlet. Iszonyatosan tönkreteszi a fesztivál minden évben, mondhatni, hogy Sziget után nem érdemes kimenni már, csak mikor leesik az első hó.

SZVSZ: legyen Sziget, de máshol.

Legjobb fesztivál: EFOTT: olcsóbb sör, szenzációs hangulat, és nem Sziget produkció...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 17:08:24

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:

nem hiszem ..magánrendezvény..

ha pl. abszolút nem is árulnának alkoholt, akkor sem tudsz mit tenni ...legfeljebb nem veszed meg a jegyet:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 17:09:29

@Pajtás:

Miért is?
Nekem teljesen jó így ahogy van :)

Viner Spicli 2009.08.17. 17:10:39

@antitaxis: nem véletlenül nem járok!!!

Roltii 2009.08.17. 17:13:17

@zero:
a napi 70.000 látogató elég necces. Mivel a 3ból 2 ember az személyzet. Úgyhogy mondjuk úgy, hogy naponta 70e ember van kinnt...ugyanúgy necces mindig a végső szám, hogy hányan voltak az 1 hét alatt....na mindegy.

Amit elfelejtettem:
Ha a Gamma trade nyeresége a Szigetbe ment, akkor a 100 milla már rendben van? Tényleg ~30 diplomás éves fizetésének megfelelő összeg után adózik? picit keveslem, de ki tudja...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 17:13:26

@Roltii:

Hát a hang már csak ilyen, este a csendben durván terjed.

Amúgy nincs még egy ilyan fesztivál, ami a fővárosban lenne.

Novarock -> mező
Rock am Ring -> Forma 1-es pálya
Glastonbury -> mező

A Sziget ezzel a 400 000 látogatóval jócskán kinőtte a koncertet, de be kell látni, sehol máshol nem lenne ilyen infrastruktúra ...

Viszont más helyszínen nem kellene lelőni a zenét este 11-kor, meg nem kellene limiter, ami nem engedi a hangot 100 db felé (MTV színpad)

Viner Spicli 2009.08.17. 17:14:40

@tommybravo: Segítek, nem adózza le, mert tovább tolja offshore, vagy szlovák cégekbe, ahonnan soha nem tudod meg ki a tulaj. Nem ez a baj, mert erre van rákényszerítve mindenki, hanem az, hogy Karcsika pofája sír!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 17:16:42

@Roltii:

Hát nekem elég gyanús, hogy a 46 ezer bérlet + 10 500-as napijegy, meg az 1 millió korsó sör profitja nem 100 millió plusz ...

Nem tudom elhinni, hogy 2 650 milliárdba kerül és csak 100 milliót keresnek.

Ha azt mondom, hogy van egy tuti bizniszem, keresünk rajta 3%-ot, belevágnál?

Viner Spicli 2009.08.17. 17:19:20

@flegman: nem jótékonykodásból tettem, de éppencsak nullára jött ki a buli:
1. igénytelen a közönség nagy része
2. csak a dobozos sör ment, amin kb.bruttó 100 Ft haszon maradt és abból kell mindent és mindenkit kifizetni

Ezért nem csináltam újra!

Szibarita 2009.08.17. 17:21:35

@zero: Ennek a blognak pont az a problemaja, hogy nem erted, hogy az hogy te mit hiszel el, az egeszen mellekes.

Ahhoz, hogy szamitson hogy mit hiszel el, jolinformaltnak kene eloszor lenni, mondjuk felhozni a nyugati fesztivalok latogatoszamait es jegyarait (mar felteve, hogy elhiszed hogy a Szigeten kivul vannak mas fesztivaloka).

Viner Spicli 2009.08.17. 17:24:59

@tommybravo: nem, mert egyik se adózza le! és csak sírnak, csak sírnak....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 17:28:34

@Szibarita:

te nem érted ... semmi gondom sincs sem a látogatószámmal, sem a jegyárakkal, ami Európában "relatíve" alacsony (még).
Persze nem nekünk, magyaroknak.

Csak ugye évekig hallgattuk, hogy veszteséges a Sziget, most meg ez a szerény 100 milliós nyereség .. elgondolkodtató ...

Roltii 2009.08.17. 17:28:36

@zero:
"Ha azt mondom, hogy van egy tuti bizniszem, keresünk rajta 3%-ot, belevágnál? "
én bele...nem hiszek a csodákban, 3% egész jól hangzik...de tudom, hogy nem ez a mentalitás játszik.

Szerintem meg simán lehetne találni más helyszínt, ugyanúgy ahogy megcsinálták a Hajógyári infrastrukturáját, úgy meglehetne máshol is. Tulajdonképpen itt az áramról beszélünk, azt pedig viszonylag könnyen lehet vinni jobbra-balra...A WC-k és zuhanyzók nagy része mobil, úgyhogy az lehet bárhol. A közlekedés neccesebb, de ha lehet parkolni rendesen, akkor máris nem kell HÉV...na mindegy, én se biztos, hogy találnék jobb helyszínt hirtelen, de nem is az én dolgom lenne.

Egyébként meg a főváros már miért is nem kérhet pénzt a területért? A várban levő kézműboltos is fizet, fizessenek ők is. Természetesen a négyzetméter ár nagyon nem lenne ugyanannyi, viszont kevésbé lenne felháborító...bár emlékszem, hogy asszem az én a kém forgatásáért a főváros 50 rugót kapott, és hidat is zártak el a forgalomtól meg villamost állítottak le pár napra...grrr

Egyébként kiváncsi lennék, hogy ha én, S B akarnék csinálni egy fesztivált, akkor megtudnám-e tenni. Az az érzésem, hogy nem, és itt jön a képbe hogy a k.anyját a Gerendaiéknak. Nem a bevételt sajnálom a rendes vállalkozóktól, hanem azt, hogy én nem lehetek ott. És nem azért nem lehetek ott, mert hülye vagyok, hanem nincsenek meg a KISZ-es vagy a jóégtudja milyen kapcsolataim... Fater mesélte, hogy akart lángos-palacsinta sütödét valami metrómegállóban, még jó régen, és olyan területfoglalási díjat akartak kérni tőle, ami minden hasznott elvitt volna...Jah, nem ismert senkit, gondolom így csak a "listaár" jöhetett szóba...

tzi 2009.08.17. 17:29:27

Valaki mondja mar meg, mire jo ez az allando irigykedes?! Fasz kozom nekem ahhoz, hogy a Gerendai mit mennyiert? Ha a vendeglatosnak megfelel igy, akkor megveszi annyiert, vagy nem megy a szigetre. Ha a szigeten arulni akkora bukta lenne, nem csinalna senki, nem?
Nekem meg, otthon az agyikomban, vagy akar mindenkienk, aki itt horog, nem kurvamindegy? Neked tobb lesz, ha a Gerendainak kevesebb van?! Az van, hgoy a Gerendai volt az ugyesebb, a magyarnak meg ez faj, mint altalaban. Fuj. MErt ti se lennetek korrektebbek, ugyanugy ciganykodnatok, ha megtehetnetek. Csak mindenki hisztizik, hogy nem o csinalja.

f.m.j. 2009.08.17. 17:39:00

@blavatsky:

Szerintem ez a blog címe miatt van (Vastagbőr)

Itt gyűjtik ki a pofátlan embereket, ennyi az egész, ne húzd fel magad :)

Nekem meg kicsit ebből az érvelésből van már elegem, hogy csak irígységből hörögnek, akik hörögnek, meg mert bunkó irígy magyarok, akik csakis így gondolkodhatnak, hogy a szomszéd tehene is dögöljön meg... ez is egy szép nagy általánosítás, semmire se jó, csak arra, hogy mindenki bedobozolhassa a másikat...

Én jóhiszeműen feltételezem, hogy itt van egy pár olyan ember (természetesen magamat is ideértve:)) aki valóban a tisztesség nevében háborodik fel dolgokon.
Én azt se tudom ki az a Gerendai nevű tag, nem is érdekel, éppen ezért semmiféle érdekem nem fűződik hozzá, hogy szeressem, vagy utáljam, ha meg aljas, akkor hadd szabadjon már kimondani, hogy az. Csak így egyszerűen... És az továbbra sem érv, hogy "ebben a helyzetben ti is ugyanígy, stb. stb..."

Roltii 2009.08.17. 17:40:16

@blavatsky:
"Neked tobb lesz, ha a Gerendainak kevesebb van?! "

Nem akarom le adócsalózni Gerendait, tőle elvonatkoztatva tegyük fel úgy a kérdést:

neked több lesz, ha egy adócsaló nem csal adót?

Szigetnél csak sejthetőek turpisságok, de nehéz elhinni a számokat, tényleg nehéz.

tzi 2009.08.17. 17:51:12

@fmj: Nezd, en nem azt allitom, hogy nincs igaza mindazoknak, akiket esetleg felhaborit a Gerendai, a BKV, a kormany, vagy az akarmi. Csak a tokom ki van azzal, hogy itt mindenki jatsza a becsuletest, a moralisan feddhetetlent. Ha abban az orszagban ott elnek 10M becsuletes emebr, meg az az 1500 kocsog (kormany, Gerendai, stb), akkor nem az lenne a szitu, ami. Ha azok, akik kulonbozo szamitgatasokat vegeznek a Sziget valos bevetelerol, meg "utananeznek", valami hasznossal toltenek az idejuket, akkor lehet, hogy nem lenne szebb a vilag, de ok jobban ereznek magukat.
En pedig akar le is adocsalozom, mert leXarom a GErendait. Sue me... :) Nade. Nade akik itt "o en kisvallalkozo vagyok"-oznak, azok olyan kurva tisztessegesek, ugye?
En magat a problemat nem ertem. A Sziget, aza egy ceg. Mit szolna a sok kommentelo kisvallakozo, ha orszag vilag arra verne a nyalat, hogy o akkor most nyereseges, vagy sem?! Es miert koteles a Gerendai elmondani, nyert-e, es ha igen, mennyit? Nem o a kormany, nem hivatal -nincs elszamolasi kotelezettsege az egyszeri lakosok fele.
Es egy dolog: lehet, hogy megkeruli az adozas egy reszet. (mint mellesleg a legtobb magyar). Ez azt jelenti, hogy szar a rendszer. Lehet, hogy Gerendai egy szar ember hogy be is megy a kiskapun -de ezt KINEK VAN JOGA MEGITELNI?!?!?! Ha nem lenne megkerulheto az APEH, megkenheto az APEHES (aki aztan itt kommentel...), egyaltalan, mukodokepes lenne a rendszer, akkor o se kerulne meg. Es igen. Egy orszag torvenyei, modszerei, lehetosegei nem csak azt a parszaz embert tukrozik, akik a torvenyt irjak. Tukrozik a 8-10 millio lakost is. Beza, van felelosseg.

Flat Eric / sta presss (törölt) 2009.08.17. 17:53:03

@blavatsky:
blavatsky te hülye vagy!
Az egész arról szól, hogy nem felel meg így senkinek sem.
De eszi, nem eszi nem kap mást. Ha ott akar lenni, ahol uszkve 400. 000 ember leissza magát, el kell fogadnia a feltételeket.
A különbözetet, hasznot rajtad és társaidon fogják lehúzni!
Jól bevált "európai" kultúrfesztiváli trükk.

f.m.j. 2009.08.17. 17:54:43

Arról nem is beszélve, hogy panaszkodik ez a Gerendai fűnek-fának, sírt erősen, hogy veszteséges így, meg úgy, de mégis megrendezik évről-évre, akkor annyira rossz üzlet nem lehetett...

De mondom, tőlem egy milliárdot is kaszálhatott, mert leszarom, de még azt is, hogy panaszkodik. Ha már itt tartunk, ez se egy szép szokás, a folytonos elégedetlenkedés, ezeknek az Isten pénze se lenne elég, a többnél mindig több kell, jaja, a telhetetlenség nagy úr...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 17:54:58

@blavatsky:

nos, talán csak annyi közünk van, hogy mi nem tudunk ügyeskedni, nekünk a fizetésünk 46%-a megy az állambácsinak PONT az ilyen Gerendai félék miatt, aki 1,2 milliárd után röhögve befizet 2 millió adót ...

tzi 2009.08.17. 17:55:17

@Roltii: Epp ez a lenyeg! Tessek "Le minden adocsaloval" cimen menni, oszt rendetrakni. Kethetente jon egy nev, akit ket hetig lehet jol utalni, aztan jon a kovetkezo nev... ez igy hova vezet? Max. agyverzeshez...
Es igen, igen. Amig lehet, mert megoldhato az adocsalas, addig lesznek adocsalok. Az ember szar, hello, 2009 van. Common knowledge, avagy koztudomasu. Ha az ember lat egy egyszerubb utat, azt fogja valasztani. Szep lenne, ha nem igy lenne, de mivel az utopiak koranak kb. Voltaire-rel egyidoben lealdozott jo lenne szembenezni az igazsaggal, es akkor lehet, hogy szuletnenek olyan torvenyek is, amik figyelembe veszik azt az aprosagot, hogy az ember, hat meg ha magyar, minden eszkozzel csalni fog akarni.

Kalapból nyúl 2009.08.17. 17:56:53

Gerendai minden évben kiáll a kamerák elé, és elmondja a betanult monológot. Hazudni nem hazudik, mert azt mondja hogy a sziget fesztivál "nullszaldós" vagy "100 milla" nyereségű. A háttércégekről nem is beszél. Az meg hogy nyereséges, ki gondolta volna??. Szarrágó dolog, az biztos. Más kérdés, 0.5 mFt ért bárki céget alapíthat, attól függetlenül hogy van 90 db csődbe ment felszámolás alatt lévő másik cége. Benne van a nevében korlátolt felelősségű.

f.m.j. 2009.08.17. 17:57:11

@blavatsky:

már bocs, még csak a 3. sorig jutottam, de muszáj reagálnom: már miért játszanám? (pl. én, mert a többiek nevében nem nyilatkozhatok:)), -bár van itt egy-két ember, akiről ugyanezt gondolom...

majd folytatom, most tovább olvasom:))

tzi 2009.08.17. 17:57:47

@Flat Eric / sta presss: Nem hulye vagyok, csak tudomasul veszem a korulottem levo valosagot. Ahogy ok is. Tokmindegy, a szigetes bodesnak tetszik-e a dolog. Ott van. Tehat megeri. Ha csak picit is, de megeri. Elfogadja a felteteleket. Szegenykem. Ha senki nem fogadna el egy-ket evig, SENKI!, akkor kovetkezo evben masok lennenek a feltetelek. De ugye vegulis csak megeri az a picike haszon, ugye? Jobban, mint ket evig egyaltalan nem keresni, hogy majd a harmadik evben...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 17:58:44

@blavatsky:

nem, rosszul látod ...

Ennyi az egész? Mindenki simlis, mindenki adót csal és akkor minden rendben?

De mivel pontosan tudja hogy nem lesz semmi retorzió, lehet idén már csak 300 ezer forint adót fizet be és kiröhög Téged meg engem, hogy van ilyen hogy nettó meg bruttó bér ...

Flat Eric / sta presss (törölt) 2009.08.17. 18:00:02

@blavatsky: Ja, és bocsika pipitér!
Tudjuk miből áll össze a sör ára?
20% víz
30% adó
50% hab

na a szigeten ez módosult:

15% víz
30% adó
40% hab
15% gerendai

és félve említem az arcátlan átb@szásokat, mert természetesen a szigeten ilyen nem történik.

f.m.j. 2009.08.17. 18:00:46

@blavatsky:

hát ja, egy Gerendainak megkerülhető, másnak meg nem. De jelzem, nekem ez nem fáj, mert nem is akarom megkerülni... ill. olyan szempontból fáj, hogy az igazságtalanság felbőszít, és ezalatt nem azt értem, hogy más is kerülhesse meg, hanem hogy a Gerendai-félék se tehessék.

ez így közös nevező? :):):)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 18:01:07

@blavatsky:

sűrgős szemléletváltás kell ide, meg kőkemény törvények.

ne félj, ha az APEH kikapná Gerendai segge alól a 20 millás autót, olyan korrekt lenne az elszámolása, hogy csodájára járnánk ...

tzi 2009.08.17. 18:01:36

@zero: nem azt vitatom, hogy elcsalja a sok jo zset, amibol lehetne ertelmes dolgokat csinalni. Azt vitatom, hogy a szajtepestol majd jovore nem fogja. Bortonbe vele, ha meg nem lehet, akkor minek ezen nyafogni?! Attol o jovore nem fogja megcsinalni ugyanazt a business-t? Nemar. rohog egyet, es odeball, ez az igazsag. Ti meg itt felrobbantok. Akkor most vegulis kinek lett jobb?

tzi 2009.08.17. 18:04:30

@fmj: Teljesen kozos. Engem is felhaborit, hogy nincs igazsag. Csak ugye mivel en huztam a rovidebbet, b@szhatom a felhaborodasom. Max elvisz a szivroham 30 evesen, mig Gerendai es hasonlok errol nem is tudnak. Szar a vilag, es vagy meg kell valtoztatni (A), ha pedig nem megy, akkor tudomasul venni, es elni a sajat eletunket. (B). ennel durvabb igazsagtalansagok is tortennek.

navera 2009.08.17. 18:05:49

Nekem a pannóniafeszt jobban bejött.... 3napos bérlet a lottózóban megvéve Br. 2000.- kaja-pija-(pinya) szinte ingyen, a sátor-szex-pija fííííling itt is megvolt.
A közönség szavazott, hogy ki lépjen fel (sajna a Zorall-t nem szavazták meg) hatalmas záróbuli.... etc

tzi 2009.08.17. 18:07:06

@zero:
ne félj, ha az APEH kikapná Gerendai segge alól a 20 millás autót, olyan korrekt lenne az elszámolása, hogy csodájára járnánk ..

Ezen szovegelek egy oraja. Nem a Gerendainal a pont, hanem az APEH-nel. Tessek ugye forradalmat csinalni -cimu musor ez megint. Kell a kokemeny adorendszer. Miert nincs? Hiszen ez csak parszaz embernek uzlet igy, a nagyon nagy tobbsegnek nem. Talan nem ostoba tablacskakkal kene a parlament elott acsingozni?! Kicsit hatekonyabban, vagy akarmi... Lehet valtoztatni. De en tenyleg azt hiszem, hogy amig a csavonak a bodeban megeri, meg ha csak sokkal kevesbe is, mint Gerendainak, addig nem valtozik semmi. MErt ugye nem fogja, es marad otthon egy-ket evig.

Horizont 2009.08.17. 18:10:18

Egyre nagyobb élmény a kommenteket végigolvasni!
Na ez jellemző, hogy sokan nem azt mondják, hogy valaki visszaélt a lehetőséggel, hanem élt vele! Nosza dicsérjük már meg! A nagy büdös lóf....t ! Amíg tőlem az utolsó forintig minden adót levonnak, beszednek, engedje már meg a világ, hogy felháborodjak a szemét sunyi adócsalókon. NEM VAGYOK IRIGY!!!
Gerendai kitalált valamit, biztos sok energiát belefektetett, jó is lehet (még ha sokan cikizik is) mert mégis európai hírű, mégis csak 390 ezren kimentek! Ezért lehet dicsérni, és nem illik elvitatni ezt tőle. De miért kell a politikusokat utánozva, összevissza beszélnie? Mást mond, mást ír, mást beszél, mást cselekszik és más van mögötte.Na ezért lehet megszólni. És azért mert nem adózik (valószínű) rendesen!
Amúgy @fmj: -nek teljesen igaza van!
Majd ha ebben az országban egyöntetűen elítéljük azokat akik csalnak, lopnak, hazudnak, és rajtunk hizlalják zsírosra magukat, na akkor történne itt változás! Erre esély nem sok van:((

Ivica (törölt) 2009.08.17. 18:10:24

épp tegnap történt Szigeten, hajnali 1 körül éhesen lehuppantunk egy asztalhoz, láttuk, milyen finom sültkrumplit sütöttek, gondoltuk, együnk. 38 dkg hagymás sült krumpliért először 1210 forintot kért el a kisasszony, kicsit megdöbbentünk, de gondoltuk, legyen. majd hirtelen visszacsapta a mérlegre, hogy 1710 forint lesz. hát annyiért nem kellett

Flat Eric / sta presss (törölt) 2009.08.17. 18:18:21

@blavatsky: Sajnos néhány ezer kilométerrel nyugatabbra kellett volna születnünk, hogy megkíméljük magunkat ezektől az emberektől.
Sajnos ezen az éghajlati körön, ilyen "üzletemberek" tevékenykednek.
comment(B) :
-elnézésed a szülő anyja a még durvább
igazságtalanságoknak...
-ma a sziget atyja, holnap befolyásos
politikus...

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2009.08.17. 18:21:01

szvsz iden a szigeten jo ha 20% volt magyar .. alig lehett magyar szot hallani + a vendeglatosok ugy szolgaljak ki a magyarokat mintha ingyenelo senkik lennenk ... ;(

Flat Eric / sta presss (törölt) 2009.08.17. 18:24:37

@Horizont: Te szedáld magad, ha azt hiszed, hogy itt mindenki irigy...!
Kitalálta...!
Végigcsinálta...!
Kikanyhalta...!

Te meg beszoptad!

Miért adsz felmentést bárkinek is?
A "kis" csaló, nem csaló?

tzi 2009.08.17. 18:28:57

@Flat Eric / sta presss: Nem elnezo vagyok. Hidd el, nem tuntetnek, ha lecsuknak adocsalasert. Vagy csak gorenysegert, ha lenne ilyen.
Nem ertheto, hogy en nem helyeslem ami zajlik?! En csak azt kerdezem, hogy miert nem oldja meg senki? Ha pedig ugy van, hogy nem lehet megoldani, akkor a frocskolodes mit segit?

Horizont 2009.08.17. 18:30:21

@Flat Eric / sta presss:
Te miről írsz? Vagy mit olvastál tőlem?
Hol írtam, hogy mindenki irigy?
Mit szoptam be?
Kinek adtam én felmentést?
Csak nézek...

Flat Eric / sta presss (törölt) 2009.08.17. 18:38:13

@blavatsky: A "fröcskölődésnél" semmit sem útálok jobban.
Elképesztő világban élünk.
Gerendai Károlyt, 2009 január 26.-án,
az "Ernst and Young" a 2008-év üzletembere díjjal tüntette ki.
Gondolom ezzel a díjjal az év "legkiválóbb veszteség felhalmózóját", vagy a "legkiválóbb adóeltitkolót" jutalmazták?

Flat Eric / sta presss (törölt) 2009.08.17. 18:44:06

@Horizont: ott volt 18:10:18 kor valami nagybetűs, kiemelt rész...

globocnick 2009.08.17. 18:48:34

Hát, én leszarom mennyit keres a Gerendai és mit mond az adóhatóságnak, meg a nagyvilágnak, engem az érdekel, hogy minden évben a Sziget után új májat, vesét és tűdőt kell beszereznem...

navera 2009.08.17. 18:51:14

Én tényleg irigy vagyok, arra az apparátusra, aki ilyen szépen kitalál vmit, aki ilyen szépen eltünteti a nyereséget, vastagbőr kell hozzá ez nem vitás.
A kommenteket olvasva igaza van azoknak, akik kőkemény szabályokat akarnak (AlCapone-t is adócsalással tudták bezárni)

navera 2009.08.17. 18:52:13

@globocnick:
olcó kinai vesék és májak érkeztek!
Ha érdekel, dobj egy mailt! :D

Flat Eric / sta presss (törölt) 2009.08.17. 18:56:52

@navera: öcike, ninccen neked anni pízed, hod labdábárúgjá ebbe a biznicbe...
kapiszko...?

Karci, a gerendasz

Horizont 2009.08.17. 19:02:49

@Flat Eric / sta presss:
Nem vagyok csökkent értelmi képességű, de még így se értelek!
Nagy betűkkel ennyit írtam:NEM VAGYOK IRIGY!!!
Én!! Nem adok se kis csalónak se nagynak felmentést és nem is írtam ilyenről, pont az ellenkezőjéről!
De mi a francnak magyarázgatom a saját írásomat. Olvasd el figyelmesebben:)))

cbc 2009.08.17. 19:06:20

Namármost, a Szigetnél minden áldott évben előadják a sírást, hogy jajj veszteséges. (Külön gyönyörű volt, amikor még az autót is el kellett adni :-)))

Közben kiváló üzlet. Ingyen terület, ingyen PR dögivel, B, C zenekarok, de teljesen mindegy, mert dől a nép, napi 10 ezer forintért _sétálni_ és _látszani_.

A Sziget nem azért van, hogy a kedves kommentelők jól érezzék magukat, hanem egy kőkemény üzleti vállalkozás. Amivel nincs is semmi baj, csak ne tessék már itt álszenteskedni.

f.m.j. 2009.08.17. 19:10:16

@csodagyerek:

én már láttam, szerintem átmeneti identitászavar..., egy kis időleges talajt vesztettség, majd helyreáll, ha megvan melyik segget is nyalja tovább :):):)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.08.17. 19:14:21

Én kimentem az első kettőre. Azoknak volt hangulata. Aztán lett belőle az a szénsavas szarról elnevezett sziget és onnantól már olyan volt, mint a Balaton csúcsidőben. Mármint a szemléletet illetően. De van választásom! ;-) Nem megyek be!
Hogy lopnak? Ja. Az ellenkezője eszembe sem jutott. Minden bizonnyal amíg mindenki megkapja a részét, amit ígértek neki, nem is lesz belőle balhé. Egyébiránt kis honunkban sokkal hamarabb lebuknak a szélhámosok, mert hamar éhesek lesznek és egy sokat tudó beköpi őket. Szigetiek még ehhez képest elég jól bírják. Ha más nem, talán a betyárbecsület még dolgozik bennük :-/

navera 2009.08.17. 19:21:56

@espadazo:
a betyárbecsület szinonimája a becstelenség... szvsz

Flat Eric / sta presss (törölt) 2009.08.17. 19:22:33

@Horizont: Elolvastam, ismét...!
Kérlek, ne adj felmentést.
Se neki, se másnak.:(((

kicsi piros disznó (törölt) 2009.08.17. 19:22:55

Szibarita erősen gyanús, hogy bérblogger...
Én is dolgoztam többször a szigeten (mint fellépő), mindenki tudja, hogy milyen trükkökkel nyúlja le a lóvét a Gerendai. De senkit sem zavar mert mindenki jól érzi magát a Szigeten.
Amúgy külföldön a mai generációk Sziget nélkül azt sem tudnák, hogy van Budapest. Több hírnevet hozott az országnak mint ezer országimázs, vagy ötszáz Kertész-Nobel díj. És ugye az is világos, hogy senki sem mozgósítana ennyi lóvét, ha nem lehetne a bevétel jó részét lenyúlni.
Csak a szigetet sajnálom mint természeti övezetet...

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.08.17. 19:23:38

egyébként mi a gond? hogy ilyen mázlisták, és ennyi lét tudnak kaszálni? irigy kutyák.

kicsi piros disznó (törölt) 2009.08.17. 19:27:21

Na jó azért vannak ismeretei (Szibaritának), csak nagyon elkötelezettnek tűnik.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 19:28:28

@NadeApaaa!!!:

olvass figyelmesen, és fejezzük már be ezt az "irigy kutya" dolgoz ....

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.08.17. 19:30:08

figyelmesen olvastam. irigy kutyák. )))

navera 2009.08.17. 19:30:54

Morálisan gondolkodva: "a betyárbecsület szinonimája a becstelenség... szvsz "

Gazdaságilag: lángelme Gerendai, nem véletlen az Év üzletembere díj

Ki-ki döntse el maga, hogy melyik fontosabb neki....

navera 2009.08.17. 19:32:05

@NadeApaaa!!!: az előzőt neki szántam

Viner Spicli 2009.08.17. 19:46:19

@navera: ez egy óriási marhaság!!!!
A betyárbecsület egy igen lényeges és becsülendő dolog!!!

Flat Eric / sta presss (törölt) 2009.08.17. 19:55:14

@kicsi piros disznó: Te meg azt nem tudod, hogy hogyan szerettek volna pénzt szerezni ehhez a vállalkozáshoz, amikor még nem szaladt ennyire ez a szekér...

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.08.17. 19:58:45

Az egy olyan ország.

Egyenlőség van, de vannak egyének, akik egyenlőbbek a többinél. A Néphazugság és a kormány támogatásával.

Demokrácia van, de vannak pártok, akik demokratikusabbak a többinél. A 168 óra és a kormány szerint.

És hát persze az örömebódottá is olyanabb az ilyennél. Az Index címoldalas interjúiban is akár - és a főváros boldogan repeső asszisztenciájával.

Ugyan már írnátok meg, mikor helyezik fel anyjukat a ravatalra?

keptelenseg 2009.08.17. 20:07:40

Ki, mennyit kap azért, hogy a budapest vagyonát - azaz a mi vagyonunkat - képező szigeten egyesek ronggyá keressék magukat a kis(?) stiklieikkel?
Mert hogy kap, az hétszentség. Különben nem ilyen gebinbe lenne kiadva és/vagy nem ilyen kiemelten magas haszonkulccsal lennének az italok (és ki tudja még mi minden) árusítva.
Egyáltalán: a közvagyon használata esetén milyen alapon árulhatnak ilyen árakon?!? És ez most nem csak a szigetre értendő, hanem bármilyen budapesti rendezvény esetében.
Ma az a kialakított gyakorlat, hogy közcélú rendezvényeken az önköltségi árak kétszeresét kérnek az eladók: jut maguknak ÉS jut nem kevés a döntéshozóknak.
Szegény Magyarország - de gazdag politikusok.

Marvelous 2009.08.17. 20:08:20

Még jó hogy egyvalakitől vehetik az alkoholt, a Sziget kibérelte a területet és annak adja oda a nagyker jogot, akinek akarja, magánterület, vágod?!. Ne hogy má a Jóskabácsi a kinti Spar-ban vegye a Kalinka vodkáját a pultjának. Ez a baj? Az nem baj, hogy a szemetek csak jeggyel engednek be?

Amúgy meg évről-évre a soproni sörkert vagy mi, az 330ért árulja a dobozos Sopronit, miért? Mert neki külön szerződése van a várossal. Ez nem szemétség?

Ha az állam meg kiskapukat hagy, akkor az az ő sara, nem másé.

Csinálj te is egy fesztivált, ahol te lehetsz az úr: ne kérj belépőt, sőt helypénzt se, legyen kint 50 nagyker, vagy csak ugorjanak el a vendéglátóegységeid a Tesco-ba, ha kifogy valami. Legyen káosz és ezért fizess az önkormányzatnak.

EMU 2009.08.17. 20:14:24

Engem gyerekkoromban a május 9. parkba vittek fát ültetni suli után szabadidőben, osztállyal együtt, mert az akkor egy puszta nagy sík senki földje volt. A facsemetéket a papírgyűjtésből vette az iskola, amit szintén mi végeztünk 10-12 évesen. Utána már csak locsolni, gereblyézni és szemetet gyűjteni kellett kijárnunk. Nem emlékszem Gerendai Karcsira, hogy ott lett volna, biztos ő nem óbudai.. Ez ma a hajógyári sziget. Ha én lángost akarnék sütni mondjuk a Lánc-hídon, kíváncsi volnék, hogy ingyen megkapnám-e, hogy örüljek. Károly megkapja a szigetet. Sőt a fákat kedvére vághatja, sittel töltheti fel, etc. Ez nem irigység kérdése. Ez úgy ahogy van bosszantó és kifejezetten felháborító. Legyen sziget, én is kijárok, bírom. No de hogy valaki csak sírjon és követelőzzék, meg puszira kapjon területet, ekkorát, az kicsit felbassza az agyat, mert arról sokan nem tudnak, hogy év közben mi van ott, egy kapavágás nem történik, rohad az egész. Én kérem a Flórián teret, mondjuk futball meccseket akarok ott rendezni.

EMU 2009.08.17. 20:15:35

@Marvelous: Kibérelte? Miről beszélsz? Puszira kapják. Nyilván osztásért.

Liberté__73 2009.08.17. 20:19:54

@zero:
"és kiröhög Téged meg engem, hogy van ilyen hogy nettó meg bruttó bér ... "

csak tessék csak tessék, lehet szabadon vállalkozni

Senki sem tart pisztolyt a fejedhez, hogy alkalmazott legyél, akár holnap felmondhatsz és belefoghatsz valami jó kis zsíros bizniszbe (aka: vállalkozás), mi tart vissza? Szabad a pálya!
Találj ki valamit, csináld meg és kaszálj.
a pálya széléről nyüszíteni a kiskutyám is tud

Parajpuding 2009.08.17. 20:20:41

Őszintén: ki akar adózni azért, hogy a vezírek (akár a parlamentben, akár a BKV-nál, akár....) még többet lophassanak el és tömhessenek a saját zsebükbe?
Ha van olyan sok barom (van), aki a horrorisztikus árakat megfizeti a Szigeten, akkor engedtessék már meg a Gerendainak, hogy annyit kaszáljon, amennyi bír. Ebben az országban ösztönzik a körülmények, szabályok, feltételek az adóelkerülést. Akkor mi a probléma?

Liberté__73 2009.08.17. 20:26:38

@Marvelous:
Teljesen egyetértek a mondandóddal.
+1 kiegészítés:

""Legyen káosz " - és ha a sok önálló beszerzésű utalmérő egység egyike is megbukik mondjuk egy VPOP vizsgálaton (zárjegy, jovedéki termék dolgok) akkor zárják be az egész szigetet, vagy elég, ha csak lejáratják?
Pont azért van 1 ilyen "beszállító" cég, hogy ne lehessen ilyen visszaélés a sziget kárára.

A kiskerek meg úgyis a jattból élnek, persze a 20% marzs se rossz, ha már a sziget kft odacsődített 390ezer embert nekik.

Szóval ki van ez találva és jól van kitalálva.

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.08.17. 20:29:58

Liberté! Egyetértek! Végre egy rinyagép! ))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.08.17. 20:31:38

Zero a 3% nem is rossz 100 ft esetén már jobban keresek mint Bajnai

Kivlov 2009.08.17. 20:34:13

gerendait is rég főbe kellett volna lőni.

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.08.17. 20:36:16

gratulálok, Kivlov neked is!!
Liberté: örülök, h azért akad vki, aki hasonlóképpen gondolkozik, mint én. Már azt hittem, hogy megint mindenki csak nyavalyogni fog itt, bénák gyülekezete!!! Na, és most üssetek!!!)))

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.08.17. 20:37:02

Liberté: rinyagép idézőjelben. Bocs, ha nem voltam egyértelmű, plusz lsd fentebb. Éljen mi!!!!!

Liberté__73 2009.08.17. 20:41:17

@NadeApaaa!!!:
wehehe
de hát mi élünk :)
ők meg csak vannak és vinnyognak

voltál már te itt büdöslibsizsidókommunistahazaárulótrollfasz?
mert ha még nem, akkor számíts rá, hogy most leszel.
vagy banolnak.

mind2 (törölt) 2009.08.17. 20:45:40

Amennyiben a vadkapitalizmusból a vad megvalósult, akkor igen... ez az :(
Nem a vállalkozásra való képtelenséggel van gond, hanem azzal, hogy egy öröklött, velejéig korrupt és mindent gátló rendszer a saját túlélésében érdekelt.
- évtizedek óta bevált korrupciós és bürokrata gyakorlattal. Ötvöződik Bizánc, 1945-1990, és a 20-as évek USA-ja.

Liberté__73 2009.08.17. 20:47:08

@zero:
"mi nem tudunk ügyeskedni, nekünk a fizetésünk 46%-a megy az állambácsinak PONT az ilyen Gerendai félék miatt, aki 1,2 milliárd után röhögve befizet 2 millió adót ... "

ezen is finomíthatnál egy pöttyet:

Gerendai fizetése után is 46% megy az államnak, SŐT, van párszáz ember, akiket ő alkalmaz, na ezek fizetésének is a 46%a megy az államnak, a cég nem csak szaros TáNya-t fizet (ami itt most 2M), hanem ÁFA-t is például vagy jövedéki adót, járulékokat, stb.

De írtam már: tessék vállalkozni, ott az arany élet lehetősége! Legyél a magad ura!

f.m.j. 2009.08.17. 20:48:40

@Liberté__73: @NadeApaaa!!!:

Most mehettek a dicsőség hegyére megdicsőültködni, ti szegény, méltatlanul bántalmazottak, hüpphüpp :):):)

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.08.17. 20:51:38

Most fmj tulképp mit akartál mondani?

globocnick 2009.08.17. 20:52:19

@navera:
Köszi szépen, de saját beszerzőim vannak a Négy Tigrisen. Megbízható, becsületes pólóárusok Tiencsinből...

vázkulcs 2009.08.17. 20:52:45

Érdekes, hogy az árbevétel kb 30 millióval haladja meg az anyagjellegű ráfordítás költségét.

Ez vagy azt jelenti, hogy nem a nagyker ár 3x-ért adják tovább a cuccokat, vagy vmi nagy játék van itt a számokkal. :)

mind2 (törölt) 2009.08.17. 21:05:17

@Liberté__73: a bankok kockázatához mit szólsz ? Hogy is van ez ? Úgy tudom nem állami kézben vannak... rosszul tudom ? Ejnye. De akkor 4-600 milliárddal mi a francért is kellett megsegíteni őket IMF lóvéból ?
Jah, mert hogy bankokrácia, ugye ?
Nehogy veszni hagyjuk az arany életüket ?
Kár, hogy ebből a gazdaságépítésre szánt csekély összegből egy magyar vállalkozást sem pörgettek fel...
rossz pénzhez nem adunk jó pénzt alapon.

Tudom mi az alkalmazottnak lenni,de azt is látom nap mint nap, mit jelent a könyvelőtől hazajönni a listával a 16 db. utalni valóval, mindet más számra - persze, hogy egyszerűbb legyen.

El kéne dönteni, hogy mit követünk. De akkor ne sírjon a szád a több százezernyi romungró játékgéppénzéért, mert azt én, mint szociálisan érzéketlen , öngondoskodó kapitalista magasról sz***m le. Azt is ha nekik nem lesz egészségbiztosításuk, meg azt is, ha nyugdíjuk sem lesz.
Akkor ohne kettős mérce, és ohne jajgatás.
Legfeljebb 3 - 5 millió ember biztosítás nélkül, viszont nincs BKV végkielégítés, nincs MÁV vagonlopás, és nincs annyi köztisztviselő, mint az egérszar.
Hát legyen. De akkor 30 év legyen a hivatallal való visszaélés, megvesztegetés...stb. büntetési tétele.

Adrinho 2009.08.17. 21:06:51

Számok...

amikor te/ti azt mondjatok h draga a sziget, szamolj...
a fél literes kóla. 360 forint volt a szigeten...
Ezt ugye 199ft veszed meg a boltban, a szigeten a kozponti beszerzesi ara volt 260ft.. Hogy is van ez???

egy korso sör 450ft volt ...egy 50literes hordobol, matekkal szamolva kijon 100korso(SOHA)...
Igy a vendeglatos "haszna" 16ft korsonkent...

jaaa... a rövid italok.LOL egy üveg BAcardi központi beszerzési ára 10.000 forint...

hagyjuk... vicc az egesz

f.m.j. 2009.08.17. 21:21:02

@NadeApaaa!!!:

lásd a saját kommentjeiteket, ahol tkp kifejtitek, mennyivel különbek is vagytok azoknál, akik csak irigykedni tudnak, meg luzerek, mert nem kezdenek saját vállalkozásba, pedig a lehetőségek tárháza mindenki elött nyitva áll, nem sorolom...

Mellesleg libériással egy platformra kerülni enyhén szólva is cinkes :):):)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.17. 21:21:50

@mind2:

Igen, fentről kéne, törvényi szinten nagy-nagy rendet tenni. Mert bizony Gerendai meg a többi csak kihasználja a kiskapukat, amiket nyitva hagyta a "nagyok".
Szokásos magyar ügymenet: papíron minden tiszta. Csak gyanús, meg olyan erkölcstelen szaga is van....

f.m.j. 2009.08.17. 21:23:09

@fmj: ... és még ennek örülni, majd ezen jól összekacsintani vele pajtáskodva :):):)...

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.08.17. 21:23:15

igen, különbek, mások vagyunk, mert nem rinyálunk egyfolytában. igazad van, fmj.

f.m.j. 2009.08.17. 21:25:10

@NadeApaaa!!!:

jaja, te csak azon rinyálsz, hogy mások mennyit rinyálnak, jé, tényleg igazam van

Tanuld meg: senki sem jobb, vagy különb senkinél.

Ennyi.

f.m.j. 2009.08.17. 21:27:01

senkinél=másoknál

mielött belekötnél szellemi társadhoz híven, NadeApaaa!!!

uninterested 2009.08.17. 21:28:42

Ha tehetném én sem fizetnék adót.
De a vállalkozó megteheti, és meg is teszik, mert megteheti. Ki vonja felelősségre? Ilyen töketlen kormány mellett mindent meg lehet tenni.
Ha nincs következmény, nincs visszatartó erő és mindenki adót csal.
Ennyi. Ők csak kihasználják. Megtehetik. Én is meg fogom tenni.

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2009.08.17. 21:29:58

Ez most újdonság?! 3 évvel ezelőtti volt fesztivál. Ők adták a pénztárgépet és a bevétel bizonyos százalékát kaptuk meg mi egyszerű "tovább értékesítők"! Egyébként meg ezen mi van csodálkozni való, üzlet, pénz, na meg az erősebb kutya baszik! Ha nem tetszik nem mész ki! Mi is megkerestük a pénzünket hiába jött naponta többször Gasparik bácsi quadon!!

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.08.17. 21:30:03

fmj: na ez a rinyálás, amit írtál éppen: összefüggéstelen, hangzatos, kioktató, üres frázisok, hahahaha: "senki sem jobb, vagy különb senkinél", hihiihihihi. Liberté?

steflac 2009.08.17. 21:32:36

Szerintetek, ha nem lenne sziget, több lenne a budapesti stadionos jellegű koncert, saját cuccal, satöbbivel?
A sziget vajon elszívja az ilyen lehetőségeket (keresletet, kínálatot), és csinál belőlük gyenge hangzású nagyszinpados produkciót, vagy a sziget nélkül még koncertek se lennének?
Ez vlamiért napok óta motoszkál bennem...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 21:32:40

@Liberté__73: Ha költségel, akkor az ÁFÁ-t is visszaigényli, azt ne sorold már ide te észkombájn...

Liberté__73 2009.08.17. 21:39:32

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Hát ez nem ilyen egyszerű, könyveléstechnikából tudnálak azért korrepetálni.

De röviden: mivel nyereséges a cég, ezért a felszámított ÁFA erősen valószínű, hogy nagyobb, mint a levonható, azaz nettó ÁFA befizető a cég.

f.m.j. 2009.08.17. 21:40:54

apuskám,

ne rinyáljál már, lépj túl rajta, hogy ennyire igazam van...

f.m.j. 2009.08.17. 21:41:53

meg aztán egyedül nem megy, minek hivogatod segítségül liberkét?

Liberté__73 2009.08.17. 21:42:15

@fmj:
ja nagyon szóltál, mint a húszfontos ágyú
mehetsz öblíteni, ciceró

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 21:43:38

@Liberté__73: Felesleges. Ez egyértelmű, de ha minimalizálja a nyereségét, akkor az ÁFA többlete is minimalizálva van. Értetted te ezt elsőre is, csak szórakozol.

f.m.j. 2009.08.17. 21:43:43

apuka, megjött a segítség...


na, én megyek Csengetett Mylordot nézni..

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 21:49:28

@fmj: Ne is törődj velük. Ez a nagypofájú, megmondóember stílus épp bukóban van. Demszky, Kóka, zsebredugottkézzeladokinterjút Horn, Kuncze ezek mennek a pöcébe. A baj, csak az, hogy soha nem lesznek felelősségre vonva.

A kis pajtások próbálják követni a stílust, csak szarul nyomják. Mylord király!:D

mind2 (törölt) 2009.08.17. 21:50:07

@Liberté__73: ne ámenezz, mert legközelebb, ha lenácifasiztázol azért, mert szociálisan érzéketlenné váltam Kalányos Izaura 13 éves családanya 3 gyermeke egészségügyi ellátását illetően, különös tekintettel az eddig ingyenes, de holnaptól - tegyük fel - költségtérítéses DI-PER-Te oltást illetően, akkor majd visszakérdezek, hogy mi közöm hozzá, ahhoz sincs közöm, hogy Mr. Smitht Bronxban biztosítás hiányában egy kórház sem fogadja. Mint ahogy Kalányosékat sem majd idehaza. De míg az USA-ban ez csak a bejáratott napi gyakorlat, addig nálunk sok százezer Izaurának mi fizetjük az oltásokat, a cigi-pia-játékgéppénzt...hogy kellően demagóg legyek.
És hogy még ennél is demagógabb legyek : ha az ÁLLAM a gatyát is leszedi rólam minden hónapban, és ellopja- pocsékolja- herdálja a pénzem, melynek hiányában nem vagyok képes az igazi öngondoskodásra a jövőmet illetően, akkor felteszem a kérdést ? Nincs jogom ellopni azt AMI AZ ENYÉM ? Lopnak tőled ? Dugd el, titkold, lopd vissza... Nagyban - kicsiben, minden szinten, egy velejéig rohadt, elcseszett rendszertelenségben.

Liberté__73 2009.08.17. 21:51:31

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Szórakozik a nagyanyám térgyekalácsa. Beléd próbálok némi tudást beütni.

A minimalizált ÁFA is befizetés, nem?

Arról nem beszélve, hogy a költségszámla másik résztvevőjénél megjelenik a bevétel.

De még egyszer -igérem utoljára-: az vesse rájuk az első követ, aki nem addig fifikázik, míg a élerhető legkevesebb adót kell fizetnie, persze a törvényes keretek között.

Van kő a kezedben?

mind2 (törölt) 2009.08.17. 21:52:34

@Liberté__73: jah, na de Apa, már megint Te vagy Te ?? komolyan, hogy erre mi szükség :(

Liberté__73 2009.08.17. 21:53:51

@mind2:
Hát akkor ha ennyire szomorú a helyzet: brühhühhüüüü.

Liberté__73 2009.08.17. 21:55:43

@mind2:
mind2 lő ... bedobás :D

én én vagyok. nem nadeapa, nem bohóc, nem mittoménki akire mindig megpróbáltok rásózni

The one and only.
Unique and irreplaceable.

lajosss 2009.08.17. 21:56:47

Annak az embernek volt egy jo otlete,kockaztatott es bejott neki,meg szep hogy jol keres!
Te meg egy kisz irigy buzerans vagy akinek meg Nem jott be! you have to live whit it!

Liberté__73 2009.08.17. 21:58:00

@mind2:
nem kérek, kösz
és nem vagyok marcsi

mesmithy 2009.08.17. 22:00:24

Kicsit off, de valoban csak a szigettel lehet orszag imazst epiteni? Egy hetes alkohol es drog mamor, ebbol all az orszag? Tenyleg ilyen kulfoldi turistakat akarunk vonzani (ld. a franciak es aquaword esete)?
Egyebkent pedig a hazai vendeglatas nagyresze, mar reg maffia alapon mukodik.

f.m.j. 2009.08.17. 22:02:43

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

úgy akartad mondani, hogy velE, mert hogy ez önmagának segít be, ha néha elakad, tényleg azt hiszi, ha több példányben intézkedik okosabbnak hiszik, vagy elérheti, hogy a meggyőzni kívánt emberek azt véljék, hogy milyen sokan is képviselik a felvilágosodást

Szerintem kínozzuk addig, amíg sírva nem könyörög zeréknak, hogy töröljék örökre :))

én el is kezdem: kiscsillag (ezért a múltkor nagyon kikaptam... :):)))

mostmár tényleg nézem a Mylordot :)

@mind2:

hajrá :):):) mindig neked van igazad, akármit is írsz :)

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.08.17. 22:03:44

hát nem gondoltam volna, hogy fmj tényleg ennyire béna lúzer, de hát ez van...)))) jóéjt mindenkinek!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 22:04:45

@Liberté__73: Te tényleg kurvára nem vágod, vagy direkt csinálod? Igen, az is befizetés. Igen 1 Ft nyereség után is kell adózni, tehát mint cég teljesítettem a kötelességemet és kivettem a részem a törvény által megszabott adózási kötelezettségemből.

Ezt senki nem vitatja. Továbbra sem a több adózás mellett ugatok egész nap, hanem az mellett, hogy legyen kevesebb adó, viszont a kiskapuzási lehetőség is legyen kevés, vagy szinte semmi.

Ez a másik cégnél meg megjelenik mint bevétel... ne játszuk már ennyire a hülyét, mikor már öreganyám is érti az offshoros trükktől kezdve, az összes szarságot, amivel itthon adót lehet csökkenteni. A legalja számlavételtől kezdve...

Liberté__73 2009.08.17. 22:06:05

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

"Ez a nagypofájú, megmondóember stílus épp bukóban van. "

télleg? szíjártót kirugják? miről maradtam le?

martonyi épp most mondta el az ő köteles beszédét, kb: a fidesz be fogja vezetni a kettős állampolgárságot (mit nekik népszavazás!)

várom már mikolát, kövérlacit ja és az arcokat 2010ben, mikor _megint_ a finishben kúrják el a padtársak

Liberté__73 2009.08.17. 22:07:52

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

"már öreganyám is érti "
Akkor meg miért engem fárasztasz itt, T. öreganyáddal beszélgess el egy kicsit, hátha ragad rád is a tudásából.

mind2 (törölt) 2009.08.17. 22:08:10

@Liberté__73: akkor maradjunk annyiban, hogy az általad olyannyira preferált öngondoskodás és vállalkozói szellem jegyében hanyagoljuk a leszakadó néprétegeket. Mint élenjáró vállalkozó, gondolom Te sem forogsz álmatlanul, hogy jövő hónapban miből fizessük ki Kelet- Magyarország beiskolázási támogatásának 80 %-át ( forráshiány ugye )
DE akkor ne is akarj ugyanazen elesettek szószólója és jogvédője lenni, mert farizeus gondolkodásra vall.
Tehát mától nincs nácifasisztakirekesztőtökömtudjalibsiduma...
Mától kezdve viselkedj úgy, mint a klasszikus amerikai kertvárosi vagy vidéki fehérek. Távoltartással, enyhe fintorgással a lumpenvilág iránt, és a hittel, hogy amiben élsz, az minden világok legjobbika :) marcsi :)

@mesmithy: országimázst is lehet, meg a Szent László kórház egyik részlegét is. Az újonnan regisztrált HIV fertőzöttek 20-25 %-a 20 éven aluli.
csak úgy eszembe jutott :(

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 22:13:09

@Liberté__73: ő mondta, hogy írjak neked, mert látja a kétségbeesésed és nagyon sajnál téged. Azt mondta, hogy olyan kis világszerencsétlenjének képzel téged, de megnyugtattam, hogy itten kérem egy többgyermekes, értelmiségi, vállalkozó édesapát rejt a nick, aki az ország megmaradt józan eszét képviseli.

Ekkor felnevetett és azt mondta, ma ez volt a 2. legjobb vicc Német Miklós tisztikeresztje után és elment szilvalekvárt eltenni.

Liberté__73 2009.08.17. 22:14:57

@mind2:
"Mint élenjáró vállalkozó, gondolom Te sem forogsz álmatlanul, hogy jövő hónapban miből fizessük ki Kelet- Magyarország beiskolázási támogatásának 80 %-át ( forráshiány ugye )"

Lehetek őszinte. Leszarom. Ne fizessük ki. Ugyanis ez nem megoldás. Orrba szájba támogatni.

"Mától kezdve viselkedj úgy, mint a klasszikus amerikai kertvárosi vagy vidéki fehérek. Távoltartással, enyhe fintorgással a lumpenvilág iránt, és a hittel, hogy amiben élsz, az minden világok legjobbika "

Miért mától? Eddig is így viselkedtem. :)

mesmithy 2009.08.17. 22:15:26

@mind2:
Jobb helyeken pontosan ezeket az fajta "turistakat" probaljak mindinkabb tavoltartani, de persze itt megint jelen van a jo nekunk a szar is szemlelet, ha az is hoz valamit a konyhara. Most oszinten ezek nagyresze eltolt a szigeten egy satorban egy hetet es hazaerve csak arra emlekszik, hogy hogy berugott.
Dicsoseg az orszagnak!

Liberté__73 2009.08.17. 22:15:55

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Hja, szenilis már a vén trotty, apáddal kever, de ha vágja az offshore bizniszt, akkor még nem veszett el minden.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.17. 22:21:59

@Liberté__73: hajajj ezek a sértegetések, csak nem vagy ideges? Mondjuk picit lehet szenilis, de majd küld neked a szilvalekvárból, mert lehet szorulásod van és ami nem jön ki, az felkúszik a gerinceden és attól a sok szar gondolat, amit ideböfögsz...

Liberté__73 2009.08.17. 22:24:05

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
hajajj ezek a sértegetések ... begőzöltél-e?

ettől függetlenül: szilvalekvárt minden mennyiségben átveszek, de csak ha megáll benne a kanál.

mind2 (törölt) 2009.08.17. 22:36:32

@Liberté__73: Miért mától? Eddig is így viselkedtem. :) - írod
NA NEEEEE ! Az élő fába belekötöttél, ha előjött, hogy tele van a tökünk ezzel a szar újraelosztási, pozitívan diszkrimináló rendszerrel.
Le lettünk oltva, hogy micsoda szemét, lelketlen alakok vagyunk, és a túlpigmentáltak valamint a belőlük élősködő köztörvényesek nácifasiszta gyűlölői....
Értem én a te attitűdöd. Néha összeülni a többi kertvárosival, gyűjteni egy pici lóvét, meg 3 db bébidollt, hátha jó lesz a segélyszervezetnek.
Az ilyen emberek raknak a segélycsomagba wc illatosítót meg körömreszelőt, esetleg 1-2 már nem tetsző, divatjamúlt képkeretet....vagy disznóhúsos konzervet az afgánoknak :(

Szóval marcsi, innentől kezdve nem húzkodod az orrod, nem jársz antifa tüntetésre ( úgyis csak 3-an lennétek:) ) , nem vonulsz feró meg kolor mellett, és nem tapsolod meg a kókát, mikor a retkessel ölre mennek. Kapitalista leszel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.17. 22:41:07

@Liberté__73:

azt ugye vágod, hogy egy mámoros sziget utáni pillanatomban amnesztiában részesültél, de most látom, hogy megint minden kommented kötekedés MINDENKIVEL, utolsó figyelmeztetés az újabb repülés előtt: FOGD VISSZA MAGAD!

Liberté__73 2009.08.17. 22:43:47

@zero:
csak egyenlő elbírálást várok
ha engem nem baszattnak én is maradok a topicnál

(amnesztia? - de jól berúghattál, de jó neked)

Liberté__73 2009.08.17. 22:45:40

@Liberté__73:
ööö. "basztatnak" ofkorsz

pl mind2-re miért nem szólsz rá? ld feletted.

mind2 (törölt) 2009.08.17. 22:49:52

@Liberté__73: én nem sértegettelek :) gondolom nincs is bébidollod....
"ha engem nem baszattnak " - Sigmund Freud ;)

Taktikai Atompingvin 2009.08.17. 22:51:07

@zero: Javaslom a krízisalap kb. utolsó harminc kommentjét

mind2 (törölt) 2009.08.17. 22:57:48

@Liberté__73: basszus ilyen utoljára 12 éves koromban volt velem, hogy bemószeroltak az osztályfőnöknél.. kaptam is beírást, de elloptam Mószer Aranka ellenőrzőjét és tintával teleírtam egyessel a következő szünetben. Akkor jött az igazgató, meg egy családlátogatás....

Azért Zerot remélem nem küldöd rám:))))))

Liberté__73 2009.08.17. 23:00:52

@mind2:
majd csodagyerkőc rádküldi:
@csodagyerek


bocs, de szarul viselem, ha csak a nevem miatt kivételezik velem a blogger. kábé 20an vagytok akik nálam sokkal durvábbakat írogattok

Liberté__73 2009.08.17. 23:03:05

@Liberté__73:
más szavakkal és persze, hogy ontopic legyek:
"Magyarul: mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek!!!! "

mind2 (törölt) 2009.08.17. 23:13:01

@Liberté__73: na Zero legfeljebb az egészet törli itt a végén.. mindegy. Sztem az a gáz, hogy bármi téma van,te csípőből azoknak szegülsz, akik mondják a maguk véleményét. Lősz, mindig, mindenre, mindenkire, vérmesen, és ebben ki is merülsz. Én sem értek egyet sok mindenkivel, de akkor úgy kezdem, hogy én meg nem hiszem, vagy nem úgy gondolom, vagy szerintem...nem kéne véresen komolyan venni magad, meg jobb néha röhögni a monitor előtt ...engem is lehet nyugodtan oltogatni, majd visszaoltogatok... de az anyját vagy egyéb ősét senkinek nem szidtam még ...
mindegy.
Akkora labdákat adunk itt egymásnak, humorral is le lehetne ütni...
ááá

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.08.17. 23:17:35

Kezdjük azzal, hogy van ebben a posztban egy jókora irigységfaktor.

Ugye a "szerencsétlen vendéglátós" fel van háborodva, hogy neki csak kb 10-20 százalékos haszonkulcsa lesz az értékesített pián. Hát ez tényleg felháborító, jaj de sajnálom szegényt. Van egy egyhetes buli, ahol a kiemelkedő forgalom garantált, az az iciripiciri 10-20 százalék is tuti üzlet, de ez nem elég, Inkább azon kesergünk, hogy mennyivel jobb lenne, ha az eladott pia teljes haszonkulcsa a miénk lenne, és micsoda gazember lehet az a pasi,aki ezt a szuper lehetőséget "elszedi" előlünk...

Ja, hogy abban nem kevés munka és költség van, hogy ennyi ember odajön és elissza azt a rengeteg piát? És hogy ezt nem az a "szerencsétlen" vendéglátos feccöli be,hanem az a "rohadt csaló" Gerendai és az ő emberei? Á, az nem számít...

Aztán van néhány konkrét állítás is, ami
legalábbis sántít ebben a posztban: pl. az idézett Népszabis nyilatkozat deklarálja, hogy a Gamma Trade azért nem nyereséges, mert ami nyeresége lenne, azt átutalja a Sziget Kft-nek. Ez pont nem arról szól akkor, hogy a Gamma Trade tünteti el a Sziget nyereségét, hanem fordítva. Amivel elvileg nincs is semmi baj,mert arról szól a dolog, hogy a vendéglátás egy része a Sziget nevű vállalkozásnak és az ő nyeresége is hozzájárul a Sziget egyéb költségeinek a fedezéséhez.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem lenne érdemes utánajárni ennek a dolognak. Az ugyanis tényleg érdekes kérdés, hogy ha a Gamma Trade 1,2 milliárdos bevételét összevetjük a sziget bevételeinek említett 7%-ával, akkor ez utóbbi ugye kb. 2,8 milliárd * 0,07 azaz kevesebb, mint 200 millió, azaz a Gamma Trade "tényleges" költsége lenne 1 milliárd, a nyeresége kb. 200 millió, de ezt utalja a Szigetnek, ahol ez bevételként jelentkezik. Tehát az lehet egy érdekes kérdés, hogy mi az az 1 milliárdos költség, amit a gamma trade elszámol.

Feltéve persze, hogy a számok pontosak, amiről egyáltalán nem vagyok meggyőzve.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.17. 23:19:21

@mind2:

"Én sem értek egyet sok mindenkivel, de akkor úgy kezdem, hogy én meg nem hiszem, vagy nem úgy gondolom, vagy szerintem"

Ez lenne a normális.

Aztán most már jóéjszakát mindenkinek. :)

Taktikai Atompingvin 2009.08.17. 23:19:25

@Liberté__73: Mikor írtam mit?Mint már említettem, vitáink során egyszer nem mentem bele személyeskedésbe, és én is csak akkor durvultam be amikor te már sokadszorra csúsztattál, hazudtál, kioktattál vagy sértegettél.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.08.18. 01:23:13

bocs, offolok:

index.hu/belfold/2009/08/18/veszelyesse_valhat_a_roma_onvedelem/

A vicces rész:
"Mint Rákos Ferenc a nyírlugosi polgárőrség az Indexnek elmondta: korábban felmerült, hogy romákat is felvesznek a polgárőrségbe, nem találtak azonban a szolgálatra alkalmas vagy megfelelő büntetlen előéletű embert a feladatra."

mhhh hehehe

Viktus 2009.08.18. 07:22:06

@Rorschach:

Az hagyján, de ez a csúcs a la index:

"A roma önvédelem megszervezése persze érthető. A Nemzeti Nyomozó Iroda ma már nyolc, romák ellen elkövetett támadás ügyében nyomoz."

Meghalt nyolc cigány a cigányoknak joga van a nyílt terror alkalmazására. Mennyi magyar embert ölnek meg cigányok egy évben?

Viktus 2009.08.18. 07:23:35

@Rorschach:

A rendőrség határozottan fellép azok ellen, akik törvénytelenül, mások jogainak korlátozásával végeznek "önkéntes járőrözést", akadályozzák mások szabad mozgását, állt a közleményben.

-

Jó határozottak egy ejnye-bejnye ... :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.18. 08:32:18

@Liberté__73:

fusd már a fentebb a kommenteket, minden 2. komment a tied, mert mindenkinek válaszolsz, kötekedve, beszólva ...

fejezed ezt be, nem akarom a sértegető Liberté komment-tengert olvasgatni ...

Liberté.........................73 2009.08.18. 08:40:05

@zero:
rendben. de mi a teendő, ha 20an piszkálnak a hülyeségeikkel?
ha végigfutottad, akkor láthattad, hogy mindig normális, ontopic kommenttel kezdődik, amíg valamelyik netharcosod el nem kezd személyeskedni velem, hordában érzik magukat erősnek, ha egyedül maradnak, mint csodagyerek, akkor hunya-hunya
én sem szeretném a liberté sértegetők tengerét olvasgatni
2 hónapig itt se voltam, mégis minden posztban ott volt a nevem meg némi fricska. ez korrekt?

Deák "Bill" után szabadon: "egy szót mondok: kettős mérce"

f.m.j. 2009.08.18. 08:50:31

@Liberté.........................73:

na, itt a rinya, hamarabb, mint vártam...

f.m.j. 2009.08.18. 09:04:26

@Liberté.........................73:

most mi a baj? Miért kell ilyen sértődékenynek lenni? Én egy korábbi, saját megállapításomra reflektáltam, de ha ez ennyire szíven ütött, nekem nem derogál bocsánatot kérni tőled (és ez komoly)

Te is megtennéd pl. csodagyerekkel, vagy akárkivel, akinek a felmemenőit is belekeverted néhány kommentbe?

Mert akkor új alapról lehetne kezdeni, normális ellenvéleménnyel, érvekkel.

Talán nem hiszed el úgyse, de szerintem senki nem azt akarja, hogy kivágjanak, hanem csupán normális hangnemet, stílust...

Na, nem rinyálok többet :)

ha erre is valami epés megjegyzésed van csupán, akkor tényleg menthetetlen vagy... :)-legalábbis én befejeztem (persze abba se vagyok biztos, hogy el kellett volna kezdeni :))

Roltii 2009.08.18. 09:05:43

@Liberté.........................73:
ne akadj már fennt ezeken. Mondasz valamit, ami sok emberben visszatetszést kelt, mert többek között közgázzal próbálod elmagyarázni, hogy miért is nem lehet úgy (nem állítjuk, hogy úgy van) ahogy Gerendaiék mondják. Arra nem gondolsz, hogy közgáz is kicsit olyan mint a statisztika, bármit kilehet belőle hozni, ha értesz hozzá. Pl: offshore cégek, körbetartozások, 26 millió alvállalkozó. Mondtad, hogy a Sziget több száz dolgozója után mennyi zsét fizetnek az államnak...Biztos vagy benne hogy ennyi alkalmazottjuk van? Nem lehet, hogy ők alvállalkozók? Ha igen, akkor megint kicsit más a dolgok állása.
A szigetes vendéglátós rinyálásba meg igazad van, ha nem jó nekik a biznisz, ne menjenek ki, előre lehet tudni hogy mi lesz a felállás. Ha meg mégis megéri, akkor lehet kussolni. DE ez nem jelenti, hogy nem lehet felvetni fura dolgokat, mint az irreálissan magas nagyker árak. Mi lenne, ha a nagyker 200-ért adná a dobozos sört, a bolt meg 250-ért? Miért alapfeltétel, hogy kb 500-nak kell lennie? Úgyis központilag határozzák meg az árat, nem értem miért lenne baj, ha minden olcsóbb lenne...Jah, a GammaTrade nem keresne annyit..bár lehet hogy véletlenül a költségek is kevesebbek lennének...na mindegy, ez már csak hangosan gondolkozás...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.08.18. 09:12:34

@Liberté.........................73:

Mi az, pályázol a "kit bannoltak ki legtöbbször a blog.hu történetében" versenyen? :o)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.18. 09:23:25

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Nem kell válaszolni a kommentjeire, amúgy tuti megnyeri ezt a címet ...

f.m.j. 2009.08.18. 10:16:25

@zero: már csak azért se kéne kivágni, hogy ebbe se legyen igaza :):):)

Liberté..........................73 2009.08.18. 11:00:17

@Roltii:

"Mi lenne, ha a nagyker 200-ért adná a dobozos sört, a bolt meg 250-ért? "

Sőt, adhatná ingyen is, nem?
Miért adja 250ért, ha 500ért is milliószámra fogy?
A kereslet-kínálat meghatározza az árat, a szigetlátogatók nem eléggé árárzékenyek. Ennyi.
Te se adnád el a használtautódat 250ezerért, ha félmillióért is elviszik.

Roltii 2009.08.18. 11:03:03

@Liberté..........................73:
te tényleg nem akarod érteni:D Arra hivatkoztál feljebb, hogyha a nagyker adja olcsóbban, akkor a csapos adná drágábban. Ezt próbáltam neked megcáfolni. Mellesleg 800/korsóért is megvennék, ha annyiba kerül, tehát emeljük olyan magasra? Külföldi még mindig röhögve kifizetné, de tényleg. De a kedves külföldieket én lesz@rom. Akik a szigetre jönnek, az nekem nem kell mint turista, szerintem az országnak se ezekre van annyira szüksége...de lehet hogy tévedek.

Liberté..........................73 2009.08.18. 11:06:57

@Roltii:

Szerintem annyiért kell adni, amennyiért maximális összprofitot lehet rajta keresni.

zauberpferde (törölt) 2009.08.18. 16:05:46

mennyivel vagytok különbek, bárkinél is ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.18. 17:44:37

Új Péter:
cvikli.tumblr.com/post/159740217/k-nz-k-rd-sek

Személyes kapcsolataim révén elég mély és alapos információkkal rendelkezem a Sziget látogatottsági és pénzügyi adatairól, elég jól látom, hogy hol megy kommunikációs bénázás, és hol jelenik a részben ebből táplálkozva a közönség igazán magyaros rosszindulata.

A Szigetnek valójában öt-hat olyan éve volt, amikor nagyobb nyereséget termelt. Akkor elég sokat. Ebben az időszakban béna módon végig azt kommunikálták, hogy nullával vagy “pozitív nullával” zártak, egyszer-egyszer még a “szerény nyereség” szóhasználatot is megengedték maguknak.

Most évek óta veszteséges valójában, de nem kommunikálják, helyette továbbra is ez a “szerény nyereség”, sőt újabban - tavaly, például - a “masszív nyereség” duma megy. Gerendai két éve eladta a Szigetet. Soha nem tett volna ilyet, ha nem halmoz föl akkora veszteséget, ami erre a lépésre kényszeríti.

Persze ezt senki nem hiszi el, mindenki azt látja, hogy de kurva sok ember van, de kurva sok szponzor, minden. Dehát a rendezvény olyan idiótán van költségvetve, hogy gyakorlatilag akkor tudnak pénzt keresni, ha teltházhoz közeli eredményt hoznak minden nap. tavaly azt hiszem egyetlen nyereséges napuk volt, a többi súlyos bukó (az esők miatt). Tavaly előtt dettó.

Egyébként Eszpee percepciója is téves, miszerint folyton veszetségességességet kommunikálnák. Mondom, két éve, amióta egy tőzsdei cég a Sziget tulajdonosa, például “masszív nyereséget” kommunikáltak, ami hát megint csak nem igaz.

És már megbocsáss Tapsihapsi, de nekem ezek az “elfelejtették, hogy honnan jönnek”, “kizárták az igazi fesztiválozókat” érvek a leggázosabbak, olyan igazi hippi-elempés-kommunisták, már csak azért is mert elég sok boroskólás-fetrengős fesztivál van az országban, mindenki megtalálja a magának valót, a nagy rockfesztivál meg nemzetközi műfaj, nemzetközi árakkal, ebben az árversenyben a Sziget elég jól áll. Ha ma Magyarországon rendez valaki egy Placebo-koncertet vagy egy Lilly Allen, nem tud 10 000 forintnál kevesebb jegyárat kérni. Annyi kell, hogy kijöjjön a gázsi, a technika, minden. Itt meg ki kell jönnie a Lilly Allen (placebo) gázsijának, meg aznap még ötven másik zenekarénak. Nem tartom rossznak a Szigetet ár-érték arányban.

Ezzel együtt számos ponton rossznak gondolom a Sziget üzleti és programstartégiáját, de szerintem nem ezek azok a pontok, ahol a cég rosszul teljesít. (Bár ezeket támadják leggyakrabban.)

Egyébként nincsenek a Szigetnél egykori kedves rocker fiatalok, ha csak Gerendait nem nevezzük annak a Beatricés plakátragasztói múltja és a hosszú haja miatt.

f.m.j. 2009.08.18. 19:04:55

@zero:

Ahhoz képest, hogy milyen bennfentes, baromira semmitmondó egy feltárulkozás...

Horizont 2009.08.18. 21:24:31

@zero: És nem lehet lehúzni a rolót, ha veszteséges?

lordart 2009.08.19. 06:36:44

Lehet irigyelni másokat, amiért nagyot kaszálnak, mert van ötletük, lehetőségük, kapcsolatuk, szorgalmuk, vagy bármi más, ami a "kasszasikerhez" kell és... lehet ötletelni, agyalni, kapcsolatokat kiépíteni, dolgozni, tenni azért, hogy hasonlóan "kasszasikereket" érjen el az ember...

honphibu 2010.08.16. 12:40:56

@lordart: Több szálon is érintett vagyok évek óta, úgyhogy nem messziről jött ember mondja.
Érdemes lenne megnézni tüzetesen, hogy a Sziget beszállítóinak többsége (program is, gyártás is) milyen módon lett kifizetve - ha ki lett egyáltalán. Könnyű úgy ötletesnek lenni, hogy egyszerűen, mindenféle indok nélkül nem fizetek, arra alapozva, hogy ha perelsz, annak se vége se hossza, vagy kifizetlek karszalaggal.

2010.08.16. 17:22:57

@zero: érdekes, az árszínvonal nemzetközi, a bérszínvonal meg valahogy balkáni. Lehet olyanokat mondani, hogy sok a fellépők gázsija, de az az igazság, hogy a magyar vendégeknek ettől nem lesz több pénzük, a külföldiek meg nem biztos, hogy többezer kilómétereket utaznak majd azért, hogy ITT hallgathassák meg a Placebo-t vagy Lilly Allen ugyanannyiért, amennyiért otthon is bármikor elmehetnek egy koncertre.

@Roltii: A szocialista tábor országaiban általános megoldás volt a kettős árképzés. Belföldi vendég fizetett száz forintot, külföldi vendég meg száz dajcsmarkot. Természetesen az árak úgy voltak bemérve, hogy a külföldi még így is többet kapjon a pénzéért, mint otthon, hogy legyen kedve visszajönni. Ezt kéne itt is. Amúgy tegnap voltam Lidliben, 100 Ft-tól indult a német dobozos sör, de 150--ért már nagyon jót is adtak, 7,4%-ost. És ez egy kisker. Nem kétszáz a nagyker ára, az tuti! Ezzel csak hülyítenek, hogy elpicsoghassák, hogy mennyire kis haszonnal adják tovább... na persze. Aki meg tényleg olyan retardált, hogy 200-ért veszi a sört a nagykerben, amikor a lidliben százért megvehetné áfás számlával, és visszaigényel belőle egy huszast, az meg megérdemli, hogy tönkremenjen!

süti beállítások módosítása