Skip to content


       Szűrés lista

Szoci tragikomédia 3 felvonásban

Elemi erejű a felháborodás a BKV-végkielégítések kapcsán ... az MSZP-ben. Igen, ott ...:-)
Sőt, lecsaptak az asztalra, hogy most már elég!

Nincs is szórakoztatóbb, mikor a kaki odakozmál a vastag arcbőrükre, és próbálkoznak mindennel, hogy valahogy levakarják. Ilyenkor csak kényelmesen hátradőlünk, és élvezzük a show-t ...

Mielőtt belecsapunk a lecsóba, azért fussunk át 4 picike tényen, hogy utána a megfelelő információk birtokában élvezzük a műsort:
1, Az BKV tulajdonosa a Főváros.
2, A Fővárost 19 éve Demszky Gábor (SZDSZ) vezeti, vagyis Ő felel a Főváros tulajdonában lévő cégekért, így a BKV-ért is.
3, A Fővárost Demszky Gábor 19 éve koalícióban vezeti az MSZP-vel.
4, 2006 októbere óta a BKV a főpolgármester-helyetteshez tartozik, aki nem más, mint Hagyó Miklós (MSZP). Ezt a koalíciós szerződés rögzíti.
 
I. felvonás - "Mi, csak mi teszünk meg mindent, hogy ez többet ne forduljon elő"
Előadja a páratlan páros, Miki és Gergő!

  


"Az MSZP-nek példát kell mutatnia közpénzből működő cégeknél kötött munkavállalói szerződések ügyének rendezésében, ezért Hagyó Miklós és Bárándy Gergely szocialista képviselők önálló indítványt terjesztettek a parlament elé. A szöveg szerint a jövőben csak olyan szerződéseket köthetnek a közpénzből működő cégek vezető munkatársakkal, amelyekben a végkielégítések összegét hat hónapi illetményben maximálnák, ami a "közvélemény által is megismert esetekhez hasonlatos felháborító kifizetéseket a jövőben kizárja, és reményeik szerint lehetetlenné teszi.

Hagyó és Bárándy közleménye szerint a "múltat megváltoztatni nem lehet", de az ő iránymutatásuk alapján a jövőben elkerülhetőek a botrányok.

A munka törvénykönyvében szabályoznák a kérdést, az egész kérdés szabályozása - amivel a politika, beleértve a Fidesz-kormányt is 20 éve adós - "komoly munka lesz". Változtatni kell a gazdasági társaságokról és a köztisztviselők jogállásáról szóló, valamint a közalkalmazotti törvényen is.

Bárándy szerint korábban kellett volna a cégvezetők részéről a "józanság", hogy ilyen szerződéseket ne kössenek meg, de ennek hiányában "kénytelenek vagyunk törvényt hozni". - stop.hu

Azt a betyárját ... "komoly munka lesz" ... meg "kénytelenek". Szegények, a szívem szakad meg! Jól el lett baszva a a nyár vége, ugye Miki, ugye Gergő?
Még az a szerencse, hogy Miki és Gerő irányt mutat nekünk, nem lesz több mutyi, pénzszivattyú, a BKV, a MÁV, az összes állami / önkormányzati cég a "munka & teljesítmény" kettőse mentén fog gőzerővel munkálkodni, és azon, hogy tudnak jobb színvonalon, kevesebb állami pénzből ÉRTÜNK dolgozni.

Mert Mikis és Gergő feláldozza a nyarat, leveszik a polcról a törvénykönyveket, kikeresik az átírandó részeket, mindennap éjszakában nyúlóan vitatkoznak, hogy lehetne még pontosabb a leendő törvénymódosítások szövege. Aztán másnap újra kezdik, újra és újra, kényszerből, de értünk. A múlt miatt. A jövő miatt. Csak a Zemberek miatt.
Pert ŐK példát mutatnak. Mert ŐK sajnos nem tudják a múltat megváltoztatni. Mert ŐK mutatják nekünk az irányt. Mert ŐK most kénytelenek. De megígérték, úgyhogy megcsinálják!

II. felvonás - "De hát ők is!"
Előadja a munkahelyi online játékok bajnoka, Szabó Zoltán!

Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője "Így kormányoztok ti! Hogyan teszi gazdaggá Debrecen fideszes városvezetése a hozzá közelállókat?" címmel tartott sajtótájékoztatót Budapesten.

Máris ott a szalagcím, "Narancsszínű pénzszivattyú Debrecenben". Ezzel kell felizgatni a maroknyi táborunkat. Három remek szó, melyre ugrik a csüggedt balos!
A szokásos, bevált taktika, lebuknak, végigtúrják az országot, keresnek egy esetet, vagy legalábbis mondjuk rá, hogy hasonló esetet, mindegy, csak narancsszínű legyen, és máris két kézzel mutogatnak.  


"Szabó Zoltán megjegyezte: nincs vitája a Fidesszel abban, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalatnál napvilágra került végkielégítési ügyek elfogadhatatlanok, vérlázítóak. Őszintén reméli, hogy a indult vizsgálatok tisztázzák a felelősséget, s ennek nyomán a felelősségre vonás sem marad el. Mindaz tehát, amiről ez alkalommal beszél, nem egyfajta reváns a BKV-ért. Arra viszont mindenképpen rá kíván mutatni, hogy miközben a Fidesz propaganda-gépezete meglovagolja a jelenlegi helyzetet, és igyekszik azt a baloldali kormányzás hibájának felróni, szemérmesen hallgat arról, hogy az általa vezetett önkormányzatokban milyen javadalmazási és végkielégítési gyakorlat működik.

Úgy tűnik, a Fidesz a pénzszivattyúzás területén is tartja az orbáni stratégiát: egész pályás letámadást folytat; nincs az országnak olyan régiója, megyéje, ahol a narancsszínű pénzszivattyú ne működne."
 


III. felvonás - "A Főnök jön, és az asztalra csap"
A nagyáriát énekli a csillagszemű-igazmondó csalogány, Lendvai Ildikó.

Az "ügy" csak akkor "ügy", amikor már a nagyágyúknak is nyilatkozniuk kell róla. Amíg csak ilyen Burány féléket zaklatnak vele, addig az nem "ügy". De ha már Ildikónak kell belepislognia a nagy bociszemivel a kamerába reggel a Nap-Keltében ...


"Röpüljön mindenki, akinek a dologban felelőssége van, ez az eset rontja a közélet levegőjét. Nem látom Hagyó Miklós felelősségét a dologban. Hagyó Miklós nyilatkozatai szerint nem tudott a kifizetésekről, az erkölcsi-politikai felelősség pedig azé, aki tudott, vagy tudhatott azokról, és nem tett semmit.

A Budapesti Közlekedési Vállalat ügye nem fővárosi, hanem országos ügy. Egyfelől azért, mert joggal háborít fel mindenkit, hogy míg az ország többsége viseli a válság terheit, addig egyesek indokolatlanul magas jövedelmekhez jutnak. Másfelől azért, mert ráirányítja a figyelmet az önkormányzati vállalatok működésének szabályozatlanságaira.

Még a Medgyessy-kormány idején születtek olyan rendelkezések, hogy a veszteséges állami vállalatoknál nem lehet kifizetni prémiumot, jutalmat. Ám ez a szabály akkor nem terjedt ki az önkormányzati vállalatokra, mert ebben a körben kétharmados többségre van szükség a törvényalkotáshoz."

Jaj, a Miki nem tudott róla, így ő teljesen ártatlan (szegényke). Hiszen azt nyilatkozta(!), hogy ő nem tudott róla. Ennyi. Másrészt meg milyen ügyesen beszél mellé, mivel nem prémiumról meg jutalomról van szó, hanem végkielégítésről. Magabiztosan ki merem jelenteni, hogy Ildikó pontosan tisztában van a három szó közti különbségekkel ...

És a legfrissebb hír, még nem hozta le az MTI:
Hagyó Miklós és Bárándy Gergely szocialista képviselők közleményükben tudatják, hogy NEM készítenek önálló indítványt, hogy ne kaphasson több százezer forintnyi felügyelő bizottsági pénzt egy hónapok óta előzetesben lévő fb tag.
Véleményük a rengeteg törvény módosítása már tényleg olyan nagy munka lenne, hogy nem maradna idejük másra, és amúgy is, a pártvezetők részéről elvárható némi "józanság", hogy azonnal visszahívják az előzetesbe került párt delegáltat a felügyelőbizottságból. Hiszen teljesen logikus, hogy nem képes az előzetesből felügyelni a céget, így munka és teljesítmény  nélkül nem járhat havi 250 000 forint, ami három, napi 8-10 órában robotoló honfitársunk minimálbére, illetve 5 család megsegítése a Krízisalapból.

Valamint azt is közölték, hogy szintén NEM készítenek önálló indítványt, hogy egy önkormányzati alkalmazott ne lehessen egy önkormányzati cég fizetett munkatársa, mivel az önkormányzati cégek vezetőitől elvárható némi "józanság", hogy nem alkalmaznak olyan embert, aki éppen a tulajdonosnál, az önkormányzatnál dolgozik.

Címkék: mszp bkv pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr331317021

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem is máma, nem is holnap... 2009.08.19. 21:31:25

A libegő népszerűsítésére kért tanácsot a BKV:a BKV megbízza a Soda Reklám Kft.-t, hogy két hónap alatt készítsen el egy tanulmányt a libegő, a sikló, és a fogaskerekű vasút népszerűsítéséről. A megbízási ár pont annyi, mint a luxusmetró tanulmány eset...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.18. 14:26:16

@Plutonic: Ne örüljete! Bekapcsoltam, de akkor csak az én kommentejeimet látom!:DDDD

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2009.08.18. 14:29:20

És igen, a cenzor-múmia fejében így működik a világ. Repüljön mindenki, akinek köze van hozzá és saját maga is úgy gondolja.

Mindez 2009-ben.

Feltolult a botox az agyadba Ildikó - még olyan '98 táján.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.08.18. 14:30:45

ne má tényleg lopják a combinókat meg a trolikat, minek? csak nem azokkal akarnak olajra lépni, a galád kalauzok! mindet felaprózzni, digitálisan, hogy egyiknek se jusson még horvátországi nyaralóra se.

Marcellusca 2009.08.18. 14:31:43

@Plutonic: OK! Köszi, mostmár képben vagyok. :D

Mourinho már nem a király 2009.08.18. 14:34:30

És Debrenceben még a fákat is kivágják. A holdrablón hetente megeresztenek egy sírást a témában.

Petrow 2009.08.18. 14:42:08

@Plutonic: ha nem veted meg az elborult sci-fit, ajánlom figyelmedbe az idézetet is tartalmazó gyűjteményt:
szukitskiado.hu/index.php?menu=518&idx=99

Ezt olvasva még az avatarodban látható figura is elégedetten csettintene :)

Geza 2009.08.18. 14:42:24

@martonx:
Csinos! A fél netet végigkerestem egy ilyesmi példaprogiért, úgyhogy köszönettel el is tettem azonnal :).

Ellenben mivel kutyából nem lesz szalonna, képtelen vagyok megállni, hogy két észrevételt ne fűzzek hozzá :) :
Megj.1:
Ha jól látom, rész-stringre keresel, ami fals kitiltásokat eredményezhet, azaz pl. a '3227'-es user hsz.-ainak a kivágása mellett kiszedi a '13227'-éit is, a '23227'-et, stb. Ezt ki tudnád küszöbölni, ha pl. a '"blog.hu/user/"+killUser'-re keresnél (mármint ha ez a helyes szintakszis), de még ez is hibás lenne, ugyanis így is kitiltanád a '32270'-est, a '32271'-est, a '322700'-ast, és így tovább.
Vagy a találati pozíció és a string hossza alapján ellenőrizni kéne, hogy mögötte van-e még valami, vagy esetleg levágni az url-ből az utolsó '/' utáni részt, és azt ellenőrizni teljes string egyezésre.

Megj.2.:
Ha a lista kezdene hosszabbra nyúlni, érdemes lenne annyiban módosítanod, hogy a for ciklus bennmaradási feltételéhez hozzávenni a 'doesItExist == -1'-et (és persze kiemelni a deklarációját a ciklusból és előtte -1-re inicializálni), így ha már egyszer kivágott egy blokkot, akkor nem nézné tovább, hogy nem egy másik szűrendő usertől származik-e. (Az én listámon eddig 37 fórumtárs sorakozik...)

Plutonic 2009.08.18. 14:47:58

nem is annyira OFF, de király! :))

docler.hu/video/7166

Cigó állampolgár lopja a fát.... :DDDD

ON

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.18. 14:49:08

"Hiszen azt nyilatkozta(!), hogy ő nem tudott róla. Ennyi. "

Hiába no, vannak ilyen hiteles emberek.
Kocsis is csak bemondásra szabadult meg az offshore-vádaktól, nem?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.18. 14:52:48

Szűrés-ügyben türelem, de amúgy Zerot lehet noszogatni. :)

Plutonic 2009.08.18. 14:54:41

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Mert akkor csak a Vastagbőrig mentél, de azon belül még azt a delikvenset is be kell írni és máris minden lényegtelen lesz, ami hozzá tartozik! :)))))

@Marcellusca: Tulajdonképpen Martonx egész rendes volt, hogy nem a faszfejlikvidáló nevet adta neki. :DDDDDDDD

@Petrow: Húúúúú, köszi! :))))
Az elborult dolgokat szeretem, nem véletlenül lett ez az avatarom is! ;DDDDDD

mind2 (törölt) 2009.08.18. 14:58:18

@Geza: figyi, én nő vagyok, szerinted meg tudom csinálni amit martonx ajánlgat itt ?
Seduxot már nem merem megkérdezni ( pilla rebeg )
:))))))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.18. 15:07:09

Zero! Azért ezt a mondatot felnagyítanám 44x-esre!:

"Nem látom Hagyó Miklós felelősségét a dologban. Hagyó Miklós nyilatkozatai szerint nem tudott a kifizetésekről, az erkölcsi-politikai felelősség pedig azé, aki tudott, vagy tudhatott azokról, és nem tett semmit. "

Eddig ez az év egyik legpofátlanabb nyilatkozata.

Nem azért van ott a hájfejű g.cije, mert tudnia kéne róla?

Plutonic 2009.08.18. 15:11:31

@mind2: Szerintem Géza gyorspostázza mindjárt magát! XDDDDDDD

jozicsenko 2009.08.18. 15:16:59

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

olvasd el újra:

"a felelősség azé, a tudott vagy tudhatott azokról"

megint a fidesz a náci

(pontosabban a Veke-s srác, mert irgum-burgum ejnyeno, a lényeg hogy lehessen fideszt szidni)

ui: bár Lendvai Ildikónál tényleg túl sok botox ment félre, mert ezzel pont a saját bandáját fedte le: tudnak róla (ha dolgoznának), vagy tudhatnának róla (mert dolgozniuk azért nem kötelező)

de mindegy, majd jön a megélhetési bérblogger és elmondja, hogy mind nácik vagyunk

Plutonic 2009.08.18. 15:18:23

Amúgy meg..... XDDDDDDDDDDDDDD

goldenblog.hu/2009/mainstream_allas__nyeremenyek

Szerintem nekünk a Codename Panzers lesz a nyerő.... XDDDDDDDDDDDDDDDD
Pólót meg csináljatok Zeró! ;)))))

James T. Kirk (törölt) 2009.08.18. 15:28:00

le kalappal a lelkesedésért és igen, nem tudnék ilyen cikkeket írni, pláne ezzel az intenzitással, de mintha kevésbé sikerült volna ez a cikk, csak nem kezdtek elbátortalanodni? :-)
bár igaz, ilyen szintű ventillátorba szarásnál már nemigen lehet mit mondani...
néhai hofi mondta ha jól emlékszem, hogy "és önben kinek a f**át tisztelhetjük?" és itt nem a nőre gondolok hanem a mikire, mert ezt már nehéz lenne máshogy magyarázni, valakinál nagyon jól fekszik az ürge, ilyen nívótlan és sötét barom nem tudom hogy képzelik hogy ezt indítják főpolgármesternek... ennyire lejtős pályán a fidesz szerintem indíthatna egy szamarat is, az is megverné :-)

ja és senkinek nem tűnt fel hogy a demszky azt nyilatkozta hogy nem csak az igaztgatóságot, de a felügyelőbizottságot is komplett meneszteni akarja. gondolom ez főleg v.dávid miatt van így, meg talán attól is befosott hogy kocsis csányi révén jól fekszik a fidesznek is, nem biztos hogy elmozdítanák.

rolika 2009.08.18. 15:28:06

"a politika, beleértve a Fidesz-kormányt is 20 éve adós"

Nem bírnak még egy mondatot se kinyögni, hogy ne próbálják szétkenni a felelősséget...

Nem értem, miért kell törvényt módosítani ahhoz, hogy ha valaki nem dolgozik, akkor ne is kapjon fizetést. Én két fogalmat ismerek, amikor végzett munka nélkül fizetést kaphatok a munkahelyemről: fizetett szabadságon vagyok, vagy beteg vagyok (bár ez utóbbiban nem jár a teljes összeg). Hunvald melyik, bassza meg?! Fél éve szabadságon van? Ej, a kurva anyátokat, lesz itt még sírás-rívás, meg fogaknak csikorgatása!!!

Plutonic 2009.08.18. 15:28:57

@misikeh: Elvittük a pálmát, kedves náczi testvérem! XDDDDDDDDDDDD

James T. Kirk (törölt) 2009.08.18. 15:29:47

ja tényleg feltűnően nagy a csend parkolási ügyben, pedig ott aztán szó szerint rablás megy tizensok éve, lesz poszt belőle? szeretném már olvasni a neveket hogy kiket szeretnénk levágott kézzel látni:-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.18. 15:29:50

@Plutonic: végigolvastad?? ez még csak RÉSZEREDMÉNY...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.18. 15:30:06

@rolika: Jó lenne ha lenne!!! De félek, hogy akkor sem fog majd változni semmi. Tekintve, hogy akkor botox ildi előszedi a dossziékat!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.18. 15:30:42

@James T. Kirk: Rövidebb lenne a kiét nem kellene levágni! :D

TristanSXT 2009.08.18. 15:31:41

Hát a törvényt előkészíteni nagy munka, majd mindenki józan lesz, és igazodik a szellemhez.

Ezen az alapon biztosan akad valaki, akinek felmegy a vérnyomása, aztán oda a józanság, és lámpavasra húzza a tisztelt képviselő urat/asszonyt.

Akinek egyébként ez a munkája. Csak nagy meló. Fizetést meg anélkül is kap.

Komoly ember ilyenkor törvényt hoz, és vizsgálatot indít, nem bemondásra felmenti a képviselőt.

Vagy már nem csak pénzt, felmentést is kapnak bemondásra?

James T. Kirk (törölt) 2009.08.18. 15:32:06

@Noname Cowboy: ja mi lennénk a tízmilló félkezű országa :-)))
(kivéve engem, de ezt csak óvatosan merem emlegetni, ismerősök kollegák is kinéznek már maguk közül amiért nem lopok)

Plutonic 2009.08.18. 15:34:32

@Seduxen: Hát ha ez megfordul, akkor már bunda van és panzer beizzít.... :DDDD

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Miféle náczi vagy Te, Perez kapitány? :)))))))
De legyen, mi bajunk lehet belőle? :))))))))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.18. 15:36:11

@jozicsenko: A felügyelő bizottságban csak ez az egy szerencsétlen fideszes van. Azt mondta, be tudja bizonyítani, hány indítvány, javaslat, stb. volt, amiben kérte az ellenőrzést, elszámoltatást stb, de a többiek leszavazták a geccbe.

Tündér_Lala 2009.08.18. 15:37:42

Demsky is beszállt a buliba: a BKV teljes vezetését és a felügyelő bizottságot is menesztené. Természetesen ő sem tudott a kifizetésekről ( a szomszéd is titkolódzik ) .
Sanyarú sorsuk van ezeknek a vezetőknek !!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.18. 15:38:20

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Főleg a geci Székely aki ott terpeszkedik a Szerencsejáték Rt-ben is meg a Városházán is! A bibsi tolvaly kurva anyját!

rolika 2009.08.18. 15:38:41

@Noname Cowboy: Ezeknek az a jó, ha kirúgják őket. Mert akkor kapják az igazán nagy lóvét...

Belegondolva, ezek a szóvivők azt csinálják, amit azoknak kellene, akik helyett pofáznak. Hagyó szóvivője? Hát mi a búbánatos fasz sok dolga lehet egy Hagyónak, amiért szóvivő kell neki???

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.18. 15:39:08

Csak legalább már késsel mennének egymásnak!!!

rolika 2009.08.18. 15:39:43

@Tündér_Lala: A versenyszférában az van, hogy MINDENÉRT főnök felel. Ha tudott róla (akkor azért), ha nem (akkor meg azért). Ilyen egyszerű.

James T. Kirk (törölt) 2009.08.18. 15:42:07

@rolika: ha menedzserszerződést kötnek a vezetőkkel, akkor ez bizony versenyszférának számít, az nem úgy van hogy profi fizetést kap, de ha béna akkor arra hivatkozik hogy ez az amatőr liga...

Taktikai Atompingvin 2009.08.18. 15:47:31

Ez azért mégis röhej.Amíg "dolgoznak" kárt okoznak amikor eltüntetnéd őket több évnek megfelelő kárt okoznak.Mit lehet ezekkel csinálni???

Tündér_Lala 2009.08.18. 15:50:56

@rolika: Egy percig nem hiszem, hogy nem tudott róla , csak a felosztott lenyúlós piacból (koalíciós szerződés halgatólagos része) a BKV az MSZP bulija, legalább is döntően. Azért is szólalt meg ilyen későn.

Tündér_Lala 2009.08.18. 15:53:22

@BTM: Az LMPVS új párt ? Tetszik...

f.m.j. 2009.08.18. 15:53:36

@Geza:
@martonx:

anyám, én egy hangot se értek belőle (nem röhög :)) akkor most kénytelen vagyok mindenkit olvasni, mindegy, akkor savanyú a szőlő alapon vígasztalom magam: úgy szép az élet, ha színes... :)

Amúgy meg az összes emeszpé-s kibannolhatná magát Magyarország területéről, vigyen mindent, amit csak bír, mit bánom én, az ország majd megoldja magát (talpra állna nélkülük is, meg a hülye más politikusok nélkül is)

Sandokohn, a maláji jiddis. (törölt) 2009.08.18. 16:02:00

Szeretnék egy kalát.
Szeretnék vagy 50 teli tárat.
Szeretném kiállítani a parlament/fővárosi vezetés összes tagját a dunapartra.
Utána szeretnék egy kv-t és egy cigit.
Majd szeretnék elmenni családlátogatásra... hátha folyna vissza pénz...

martonx 2009.08.18. 16:20:41

@epres négercsók: A Greasemonkey egy Firefox böngésző kiegészítő.
Direkt nem részleteztem agyon, mert aki érti, annak megy egy kattintással, aki nem érti, annak oldalakat írhatnék. :-)

martonx 2009.08.18. 16:25:23

@Geza: Ez életem első scriptje. Azért csináltam, hogy tanuljam a Greasemonkey-t, meg a Javascriptet. Na meg mellesleg programozó vagyok, csak eddig .Net - desktop alkalmazások vonalon mozogtam :-)

Ha módosítod a scriptet, és elküldöd nekem, frissítem a userscripts.org-on lévőt!

Ha lesz időm, majd én is átnézem, lehet-e még okosítani rajta :-)

érdektelen 2009.08.18. 16:27:14

Úgy kapott fizetést, hogy nem is látták a BKV-nál

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=283588

valamint

Kilencmillió luxusmetró-tanulmányra

index.hu/belfold/budapest/2009/08/18/9_millio_luxusmetro-tanulmanyra/

Alig várom, hogy véget érjen az uborkaszezon.

Baromméter 2009.08.18. 16:29:46

A vezetők nem tudtak semmiről? hahaha! Micsoda kesfló-monitoring folyik ott?!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.18. 16:31:07

@leila iron: Azé Bázz micsoda vastagbőr!!!
Már fel sem tudom rajta magam húzni

Baromméter 2009.08.18. 16:31:37

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Azt mondta, be tudja bizonyítani, hány indítvány, javaslat, stb. volt, amiben kérte az ellenőrzést, elszámoltatást stb, de a többiek leszavazták a geccbe.

Ott hibázott (nem kicsit), hogy itt megállt. Sajtó, ügyészség, stb.

f.m.j. 2009.08.18. 16:34:38

Bocs az idenemvalóságért, de csodagyerek hol vagy? Asszem veled diskuráltam Bacher Iván egyik cikkéről, ahol eljátszott a gondolattal, hogy tényleg nincs más út, mint a Jobbik. No, itt a válasza önamagának, meg azoknak akikről azt hiszi, hogy jobboldali létükre ezt bevették (hülye ez?)

nol.hu/velemeny/20090818-okollel_a_zongorat

érdektelen 2009.08.18. 16:38:16

@fmj:

Off: Bächer szerint azért kell a Jobbikra szavazni, hogy túlessünk rajta. Nem azért, mert ők a legjobbak, hanem a legrosszabbak.

Nem szabad félreérteni. Különösen, hogy egyben kezeli a jobboldalt és bőszen náci-fasisztázik.

f.m.j. 2009.08.18. 16:43:44

@leila iron:

köszi, de én értettem, épp úgy, ahogy írtad, és ahogy írom is, hogy Bacher azt hitte, hogy ezt a buta nácik elhitték.
Újabb cikkében megdicsőülten írja magáról, hogy ő most mennyire belecsapott, és mennyire kemény volt.... és mekkorát szólt az ő szava...

ezt bátorkodtam csak

kamasuka 2009.08.18. 16:44:36

Hihetetlen, de már nincs egy évük sem. De most őszintén: mit fognak ezek jövő ilyenkor csinálni? Ennyi haszontalan semmirekellő hová tud elhelyezkedni, ha nem lesznek kormányon? Saját cégeikhez nem veszik őket, mert elvinné a bevételt a fizetésük. Túl sok alapítvány nincs már ahová beférnének. Mi lesz velük? Mennek ügyvédnek, kémikusnak, történelem tanárnak, ATV riporternek? Vagy négy év nadrágszíjösszehúzás következik, közben szervezkedés, mint Eperjesék a Csapd le csacsiban, aztán reménykedés, hogy újból jó lesz? Vagy mi? Aztán ha 8 év múlva megint nem nyernek, akkor hova tovább 50 évesen? Már megtakarított pénzük sem lesz sok (legalábbis most nem vallották be, hogy most túl sok volna, jövőre meg nem lesz ilyen szintü fizu). A palotájuk költségeit is fizetniük kell majd, szóval mi lesz velük? Ti nem sajnáljátok őket? :D

kamasuka 2009.08.18. 16:52:23

@fmj:
Igen ám, csakhogy napokig arról lesz szó, hogy a fasisztákra fog szavazni, mindez kiemelve, és sok rettegőnek az fog lejönni, hogy bár ez a kormány szétcseszte az életem, tönkretett anyagilag, szarul élek, a gyerekeim is szarul élnek, stb, stb, de mivel

fasiszták=jobboldal,

így nem rájuk szavazok, hanem a mostaniakra, akik bár idiótak, és végünk van ha maradnak, de legalább nem fasiszták. Nos, ez a lényeg, erről van szó, ezt ismételgetik, ezt ismétli majd meg az ATV, az RTLK, a Tv2, az M1 és a nem tudom még kicsoda, nem azt, hogy egy trágyahuszár éppen hogy forgat köpönyeget veszély idején.

Taktikai Atompingvin 2009.08.18. 16:57:24

@fmj: Itt vagyok, valaki szerintem leszólt neki. hírtelen rájött hogy az egész jobboldal fasiszta. Ennyi

f.m.j. 2009.08.18. 17:02:03

@kamasuka:

Az Ivángyerek egy árokásó, hiteltelen, elvtelen zugfirkász... ennyi róla a véleményem, régóta, meg most is, engem nem zavart meg :):) és szerintem a saját szavazótáborát kivéve senki mást sem... és az külön szánalmas, hogy a Magyar Hírlap ennyitől már a maga táborában akarta tudni, vagy legalábbis nagy összeborulást kezdeményezett (köpni kellene tőlük, mindtől, nem összedörgölőzni) én azt várom, hogy a szar váljon le végre a májtól, de már kételkedem a máj létezésében...

f.m.j. 2009.08.18. 17:04:28

@csodagyerek:

nem, nem ezt eddig is tudta, csúsztatta, sejtelmesen villantgatta, ő nagyon meg is dícsérte magát, hogy mekkorát szólt, most mindenki rá figyel (lám, én is, de komolyan csak azért, hogy mennyire gáz az egész :))

Taktikai Atompingvin 2009.08.18. 17:07:47

@fmj: mondjuk lehet, hogy ezt a menekülőpályát fenntartja magát de azon nagyon fel volt héberedve , hogy a népszabi mellőzte

Jobbágy 2009.08.18. 17:20:31

Hamár Hagyó legyen kövér: www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=283588

mellesleg szerintem Ő maga Hagyó, csak hosszú hajjal szakáll nélkül:)

f.m.j. 2009.08.18. 17:25:40

és hogy "posztos" is legyek egy kicsit: az milyen már, hogy ők maguk vizsgálódnak a korrupciós ügyek után, azok, akik a lenyúlásokat levezényelték? Demszky maga szorgalmazza, hogy tisztuljon meg a BKV... bezzeg Mikihez úgy ragaszkodik, mint édes gyermekéhez (vajon mit tudhat Miki, amitől olyan nélkülözhetetlen? Egyébként sztem ő lesz az új polgármester, de én szeretem ám, ha nekem nincs igazam ilyen ügyekben :)) Valszegolyat tudhat, hogy keze a Demszky torkán, a Demszkyé meg az övén, és így ragaszkodnak ők együtt, belátták, hogy jobb ha összetartanak, mintha nem...

Jobbágy 2009.08.18. 17:39:28

Nem láttam, hogy már vala, de annyira tetszett, hogy a szóvivő, azt, mondja, hogy ő nem közszereplő...

navera 2009.08.18. 18:09:00

Hajjaj! Ez csak a BKV....

Zeronak tipp: nézz körül a Szerencsejáték Zrt. Tanácsadói és Igazgatótanácsi névsorán is......
Lesz pár ejtőernyős ott is.... (ha még emléxel a nyírfácskára)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.18. 18:34:42

@Jobbágy: Hát bazzeg!
feltt 10millát. Azért abba egy arcplasztika is belefért volna!
Meg tényleg nem közszereplő! Akkot a szóvivő mi a picsa?? Különben is mindenkit megszólíthatnak nem??
Ocsmány állat

sgabes 2009.08.18. 19:12:04

tehát összefoglalva ez is a fidesz hibája?
na ne már vazze, persze a 7 éves mszp-szdsz koalíció nem tudott semmit, csak a "narancs pénzszivattyú"??? ezt nem hiszem el

bár ennél csak az lenne rosszabb ha tényleg nem tudnának róla semmit

f.m.j. 2009.08.18. 19:14:20

nol.hu/belfold/partcsira_lehet_az_elegedetlen_liberalisok_egyesulete_

Istenem, ennek sosem lesz vége, Kunczénál volt némi remény, hogy befejezi nagyívű politikai pályafutását, és "civilkedik" a Klubrádiónál, de nem, ő visszatér, mert annyira szükség van rá...

Jobbágy 2009.08.18. 19:40:20

@Noname Cowboy: Nem közszereplő szóvivő szeretnék én is lenni tíz misiért!!!:)

f.m.j. 2009.08.18. 19:45:06

Tótagyerek mai szentenciája megvan? Hát ez valami király...

w.blog.hu/2009/08/18/mint_a_mokus_1

Okuljatok, művelődjetek, mert ha eddig nem tudtátok a tutit, most megtudhatjátok, a gyerek bevezet titeket az igazság keskeny útján a felismerésbe :)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.08.18. 20:04:08

Nem tudom miért van az, hogy folyton egy Ady vers jut eszembe: már mint hogy siratjuk a semmit a másét, de ugye mégis érezzük, hogy közben a miénk az égő élet...

Horizont 2009.08.18. 21:00:46

Annyira sulykolják, hogy nem tudtak semmiről, semmit, hogy nekem meg Koncz Zsuzsa egy száma jutott eszembe. Részletek:

Én nem tudtam azt, kérem, és jó,hogy megmondták,
Hogy addig jár a korsó, míg el nem lopják.
És azt sem tudtam, kérem, hogy nem szabad lopni,
Szegényemberekkel mindig kitolni ......

Én nem tudtam azt, kérem, hogy nagy az a zsömle,
Csak kicsinek látszik a szájunkhoz mérve.
Mert nem tanították meg a középiskolában,
Hogy sok igazság van még a filozófiában.....

Én nem tudtam azt, kérem, hogy sárga a rózsa,
Akkor is, ha van még, ki vörösnek mondja....

És nem tudtam azt, kérem, hogy a nagy kapuk mellett
Mindig van egy kisebb, ahol bemennek

Mást már nem is lehet ehhez a poszthoz hozzáfűzni, annyira megalázó aminek minket néznek!!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.18. 21:35:11

Hát BKV-ügyben még nagy-nagy meccsekre számítok.
Hagyó vagy Kocsis? Ki bírja tovább?
Kinek van több infó a tarsolyában a másik piszkos ügyeiről?
Csakis ez dönt.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.18. 21:50:06

@laspalmas: Háát igen. Van biztosan pár titkos dosszié.

Horizont 2009.08.18. 21:55:17

@Noname Cowboy:
Meg még sok, sok csontváz, ami kizuhan még a szekrényből!

Laibach 2009.08.18. 21:58:13

Az egészről megint egy régi nóta jut eszembe:

www.youtube.com/watch?v=rsMVG__DAwA

Taktikai Atompingvin 2009.08.18. 22:06:15

@Noname Cowboy: Száz év múlva talán megtudjuk pontosan hogy mi történt....

f.m.j. 2009.08.18. 22:33:53

@csodagyerek:

de én most akarom!!!

se nekem, se a gyerekemnek, se az unokámnak nincs már erre a szarságra 100 évük, pedig még meg sem születtek... :)

Horizont 2009.08.18. 22:37:26

Mit találtam a Vastagbőr archívumában!! Fletó megmondta a tutit már 2007-ben, és nem hallgattak rá a fiúk, lányok!

A nap idézete 1.
2007.09.24. 14:00 zero
"Mi a közhatalmat nem a meggazdagodásunkra használjuk."

Gyurcsány Ferenc
2007.09.24 13:19
Parlament

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2009.08.18. 23:20:17

Egy kérdés bennem ragadt: Hagyó mi a telebaszott vándormadár tokás apja faszát csinált 2006 óta, ha semmiről nem tud és semmiért nem felelős???

Behelyettesíthető Kocsissal, énekesmadárral, 2008 szeptemberrel.

Siralom.

Laibach 2009.08.18. 23:27:07

Ezt láttátok már?? "Hagyósított" Soproni sörreklám.


www.youtube.com/watch?v=FTQpjoJ1GDc

modellmaker 2009.08.18. 23:32:53

Aszondja:

"Még a Medgyessy-kormány idején születtek olyan rendelkezések, hogy a veszteséges állami vállalatoknál nem lehet kifizetni prémiumot, jutalmat. Ám ez a szabály akkor nem terjedt ki az önkormányzati vállalatokra, mert ebben a körben kétharmados többségre van szükség a törvényalkotáshoz."

A vége a lényeg. Kétharmad! Rejtett utalás, hogy ez is a fidesz hibája. Korábban már el lett ültetve, hogy pár dolgot akartak ők, de a csúnya fidesz miatt nem tudták megcsinálni, mert 2/3-ad kellett volna. Micsoda PR szakemberek ülhetnek ott. :D

Hellscream 2009.08.18. 23:34:38

Most ezt nem értem. Mindenki ott lop, ahol tud: a kormány Pesten, a Fidesz Debrecenben - többek között.

kamasuka 2009.08.19. 00:15:12

@Horizont: Túl sokat voltak hatalmon, de elfelejtették, hogy 1990ben mit úsztak meg. Most is azt hiszik, hogy szétteszik nekik a lábukat, de ahogy nézem most nem. Ilyenkor viszony az szokott következni, hogy hullani kezdenek a fejek, mint 1946 után, csak ellenkező előjellel, és ehhez nincsenek hozzászokva és már 48-as honvédzászlók sincsenek, amire ki lehetne őket cserélni.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2009.08.19. 01:27:01

zero radikalizálódsz? :-) Miki(s) (Télapó helyett) és Gerő (Gergő helyett)? :-D

bár a kapcsolódási pont stimmel: mikulás-télapó-gyedmaróz-nem matróz-roth manó(z)-gerő ;-)

molaris 2009.08.19. 04:47:00

Izgalmas gyerek ám a Zotyó is. Az Ő polgármesterkedése idején volt alpolgi szegény Gyurika. Gondolom a havi 250000 azért kell, hogy tudjon hallgatni, felejteni. Ha elkezdenek visszafelé menni az időben a vizsgálatokkal, a tavaszi választások után, már lehet, hogy az Aranyszavú Zoli is a börtönfrakciót fogja erősíteni.

Nagy duó ez a Miki- Pisti páros. Kés egymás nyakának: ugye, hogy te sem tudsz semmiről. Akkor mi a retkest csinálnak, ha nem foglalkoznak a céggel??

Taktikai Atompingvin 2009.08.19. 08:35:48

@dr. dodó: Állandóan meghurcolják ezt a szegény jányt...:)

redriot77 2009.08.19. 09:03:29

Éhes vagyok. Hagyó pofájából készült steaket akarok enni!

Laibach 2009.08.19. 09:11:05

Új fejlemények a Velencei tó mellé tervezett beruházások ügyében:


www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=22101

redriot77 2009.08.19. 09:30:15

@Laibach: hát ez szép.

"Az indoklás szerint azért választották Spanyolország helyett Magyarországot, mert a spanyoloknak csak napsütésük van, nekünk viszont gyógyvizünk"

Vagy mert a spanyolok nem idióták, és nem hagyják hogy egy rablóbanda szétb@ssza a természeti értékeiket pár szaros millióért cserébe.

"Tisztában vannak a helyi lakosság félelmeivel, ezért érdekük, hogy az általuk építendő komplexum a lehető legtöbb szolgáltatást és élményt nyújthassa."

Biztos így van. És akik harminc éve ott pecáznak ingyen, ezután majd luxuskaszinóba fognak járni? Esetleg befizetnek egy elit golfklubba? Vagy aki szimplán kirándulni akart egyet arrafelé, az ezután majd megnézheti a botanikus kertet, pénzért?

Geza 2009.08.19. 10:30:36

@mind2:
Természetesen meg tudod csinálni, ennek semmi köze ahhoz, hogy segédeszköz nélkül a hóba tudod-e írni a neved vagy sem :).

Először is, amit martonx írt, az egy kis kiegészítője a Firefox ill. az Opera nevű böngészőknek. Legjobb tudomásom szerint csak ezekkel működik, tehát explorer és egyéb alternatívák sajnos ki vannak lőve.
Amennyiben nem ezek valamelyikét használod, úgy első lépésben töltsd le innen www.mozilla.com/en-US/ , vagy innen, www.opera.com/ majd telepítsd fel, semmit nem kell változtatni rajta, az alapértelmezett beállításai jók lesznek. (Ettől az egyéb böngészőidnek semmi baja nem lesz, azaz megteheted, hogy pl. a v'bőrhöz innentől ezt használod, minden máshoz meg azt, amit eddig is.)

Hogy a Firefox és az Opera közül melyiket választod, az már ízlés dolga, én bele nem akarok szólni, mert ordenáré nagy hitviták lennének belőle :).

Akármelyiket is választod, a kezdeti lépések ugyanazok:
- a gépeden csinálj valahol egy új mappát
- nyisd meg a martonx által is hivatkozott oldalon a forrást: userscripts.org/scripts/review/55919
- másold ki vágólapra a forrást (a '// ==UserScript=='-től a '//}'-ig)
- nyiss meg egy szívednek kedves szövegszerkesztőt (pl. windowson a Jegyzettömb pont jó lesz)
- másold bele a vágólapról a fenti forrást
- és mindezt mentsd le magadnak a fent létrehozott mappába egy sima szövegfile-ba pl. 'blog_hu_szuro.user.js' néven
- két FONTOS dolog: sima szövegfile-ba mentsd (azaz még véletlenül se .doc-ba vagy ilyesmibe), illetőleg a file neve '.user.js'-re végződjön!

Ha az Operára esett a választásod, akkor:
- az Opera menüjében Tools/Preferences, Advanced fül, azon bal oldalt a Content sor, azon belül jobb oldalt 'Enable JavaScript'-et bekattintani, majd emellett 'JavaScript Options', majd annak az alján a 'User JavaScript files' alatt Choose, és itt a fentebb létrehozott mappát kell megadni
- KÉSZ! Még újra se kell indítani, mert az Opera minden oldal betöltésekor ránéz magától is.

Ha a Firefox-ra esett a választásod, akkor
- töltsd le a 'GreaseMonkey' nevű bővítményt, ami a martonx által írotthoz hasonló scripteket kezeli:
- - A Firefox-ból (!) nézz fel ide addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/748
- - Kattints az 'Add to Firefox' gombra. Ha minden jól alakul, egy percen belül közli, hogy sikerrel települt, és a Firefox újraindításához nyomd meg légyszi a 'Restart Firefox'-ot. Higgy neki és nyomd meg :).
- a Firefox menüjében File/Open, majd válaszd ki a fentebb lementett 'blog_hu_szuro.user.js' file-t
- a '.user.js' végződésből a GreaseMonkey rájön, hogy ez neki szól, ezért megkérdezni, hogy telepítse-e. Bökj rá az 'Install'-ra nyugodtan :).
- KÉSZ! Legjobb tudomásom szerint szintén nem kell újraindítani semmit.

Új fórumtárs hozzávétele a tiltólistához:
- Opera esetén: a Jegyzettömbbel nyisd meg a scriptet és az elején a listához vedd hozzá az illető azonosítóját. Egyéb teendőd nincs, az Opera minden oldal megnyitásakor újratölti a scriptet.
- Firefox esetén: Tools/GreaseMonkey/Manage User Scripts, 'Blog.hu komment szuro', alul 'Edit', majd
- - első használatnál válaszd ki a használni kívánt szövegszerkesztőt
- - egyébiránt a feljövő szöv.szerkesztőben a scriptben lévő listához vedd hozzá az illető azonosítóját.
- Ez a bizonyos 'vedd hozzá' kb. így néz ki az én azonosító (97771) esetében: a "var mutedIds = ['203600','3227','301164'];" sorból csinálj "var mutedIds = ['203600','3227','301164', '97771'];"-et :)

A script ellenőrzése:
- Vegyél hozzá engem (97771) a tiltólistához
- Frissítsd a v'bőr oldalát
- Ha nem látod a hozzászólásaimat, akkor minden rendben
- Ne felejts el utólag leszedni a tiltólistáról :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.19. 15:00:32

"Azt a betyárját ... "komoly munka lesz" ."

Hát vaze! elég kiskaput bele kell tenni!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.08.19. 21:18:24

Csak a pontosság kedvéért:

"3, A Fővárost Demszky Gábor 19 éve koalícióban vezeti az MSZP-vel. "

Koala az MSZP-vel csak 94 óta van. 90-ben az MSZP még karanténban volt.

Bár ez a lényegen nem változtat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.19. 21:33:55

@Fedor:

ja, tényleg ..nekem már 19 évnek tűnt ...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.08.21. 15:53:16

@kamasuka: kérdésben a válaszod :D
@redriot77: disznóból nem lesz steak :D
@molaris: a börtönfrakciónak lesz jövőre többsége, ez is valami :)
@Von Siebenbuergen: pontosan azt.
@laspalmas: meg hogy ki tudja a másik több haverját is bemocskolni, azért a csatlósok leütögetése a tábláról szintén fontos része a játéknak. A középkori tolvajklánok becsületesebbek voltak a garrottával mint ezek.

süti beállítások módosítása