Skip to content


       Szűrés lista

A kutyákat azért nem kellene ...

globonick küldte nekünk:

"Az Országos Választási Bizottság
348/2009. határozata

Az Országos Választási Bizottság – 2009. augusztus 10-én megtartott ülésén – a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 124/A. § (3) bekezdés b) pontjában foglalt hatáskörében eljárva a J. Cs. magánszemély által benyújtott országos népszavazási kezdeményezés tárgyában meghozta a következő

határozatot:

Az Országos Választási Bizottság az aláírásgyűjtő ív mintapéldányának
hitelesítését megtagadja.


A határozat ellen – a Magyar Közlönyben való közzétételét követő 15 napon belül – az Alkotmánybírósághoz címzett kifogást lehet benyújtani az Országos Választási Bizottságnál (1051 Budapest, Nádor u. 2.; levélcím: 1903 Budapest, Pf. 314.; fax: 06-1-441-1729).

Indokolás

I.

A beadványozó 2009. július 28-án aláírásgyűjtő ív mintapéldányát nyújtotta be az Országos Választási Bizottsághoz hitelesítés céljából. Az aláírásgyűjtő íven a következő szerepelt:

Kezdeményezzük a vonatkozó jogszabályok módosítását úgy, hogy a kutya a sertéshez és a kacsához hasonlóan minősüljön ehető haszonállatnak.

Az Országos Választási Bizottság az Alkotmánybíróság több határozatában is kifejtett következetes gyakorlatára tekintettel megállapítja, hogy a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvényből (a továbbiakban: Alkotmány) a taxatív módon felsorolt tiltott tárgykörökön kívül a népszavazásnak más korlátai is levezethetők [75/2009. (VII. 10.) AB számú határozat, 26/2007. (VI. 25.) AB számú határozat, 25/1999. (VIII. 7.) AB határozat, ABH 1999, 251,263.]. Ilyen korlát, hogy csak olyan
népszavazási kérdés tekinthető alkotmányosan megengedhetőnek, mely nem áll ellentétben a népszavazásnak az alkotmányos berendezkedésben betöltött szerepével.
Az Országos Választási Bizottság a fent leírtakra hivatkozással megállapítja, hogy a beadványozók által benyújtott, országos népszavazáson feltenni kívánt kérdés az Alkotmány és az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998. évi III. törvény (a továbbiakban: Nsztv.) preambuluma alapján összeegyeztethetetlen a népszavazás alkotmányos szerepével és szabályaival. Az Nsztv. preambuluma szerint „a
demokratikus hatalomgyakorlás része, hogy az ország sorsát érintő legfontosabb ügyek eldöntésében, illetőleg a képviseleti döntések befolyásolásában vagy megváltoztatásában a nép közvetlenül, szavazás útján is részt vehessen”. Az ország sorsát érintő legfontosabb ügyek eldöntésére szolgáló intézményt ezért nem lehet felhasználni abszurd vagy komolytalan kérdések felvetésére. A Ve. 3. § d) pontja a népszavazási eljárásban is kizárja a népszavazás alkotmányos intézményének rendeltetésével ellentétes joggyakorlást.

A fent leírtak alapján az OVB az aláírásgyűjtő ív mintapéldányának hitelesítését megtagadja.

II.

A határozat az Nsztv. preambulumán, a Ve. 3. § d) pontján, a jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve. 130. §-ának (1) bekezdésén alapul.


Dr. Szigeti Péter
az Országos Választási Bizottság
elnöke

(forrás: http://www.election.hu/hu/ovb/hatarozatok/2009/2009-2643.html )"

Én személy szerint nem tartom európai kultúrkörhöz tartozónak a kutya-fogyasztást, de az pláne felhúz, hogy esetleg a nálunk állomásozó ázsiaiak miatt kelljen névszavaznom arról, hogy házi barátomból becsinált legyen Wu vasárnapi ebédjére! Szerencsére most helyén volt az OVB esze ...

Címkék: bizarr abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr491320815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.08.21. 09:12:36

Én alapvetően egy békés, kompromisszumkereső ember vagyok, de ha ez a kezdeményezés bejött volna, és ezek kiskutyák leölésére készülnének, én garantáltan molotovkoktéllal rohamoznám meg a házát.

A J Cs mit takar? Jing Csen?

MeeCee 2009.08.21. 09:16:56

Nézzétek meg a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete kapcsán évek óta folyó pereket. Rögtön világos lesz kinek és miért jó az, ha a kutya haszonállat. Nekem nagyon erre hajaz és nem a pudlipörire :-D

REPARATUR 2009.08.21. 09:18:11

szerintem nem csak a sárgák miatt. Az öszes ilyen bevándorló népség szívesen fogyasztaná. fekák cigányok is.
Nem is emberek ezek

REPARATUR 2009.08.21. 09:18:50

@MeeCee: Akkor pár mondatban írhatnál is róla léci léci léci

Vidéki 2009.08.21. 09:50:06

A következő népszavazási téma lehetne, hogy engedélyezzék a kannibalizmust is.

Az emberi jogok korlátlan kiterjesztéséért harcoló jogvédők támogatására számíthatnának a beterjesztők.

Hol vannak a liberális gondolkodás határai?

CommanderCool 2009.08.21. 09:51:38

Ezzel a véleményemmel tuti nem leszek népszerű, de ha lókolbászt is lehet(ett?) kapni akkor kutyát miért ne lehetne enni? Felőlem, ehetnek aranyhörcsögöt, guppit, leguánt, vagy amit akarnak.
A gond az lehet, hogy a benyújtó valszeg úgy képzelte a dolgot mint otthon: ha találnak az utcán egy kutyát befogják aztán este az a főfogás a tavaszi tekercs meg a pekingi kacsa mellett. Vagy van valami külön fajta amit erre tenyésztenek? A vágóhidak vajon feldolgoznának kutyát (gondolom tömegtermékké nem igazán válna)? Mert abban én se vagyok benne hogy Csing Csang a hátsó kertben darabolja az ebeket amiket hajnalban gyűjt be az utcáról...
Persze ha ebből népszavazás lett volna , attól még hogy a dolog nem zavarna, nem mentem volna el szavazni, mert hevesen nem is támogatom az ötletet, kb nekem aztán tök mindegy kategória.(az tuti hogy az életben én nem fogok kutyát enni, de akinek ez kell, annak hajrá!)

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.08.21. 09:55:42

"Az ország sorsát érintő legfontosabb ügyek eldöntésére szolgáló intézményt ezért nem lehet felhasználni abszurd vagy komolytalan kérdések felvetésére."

Kisebbségi véleményt fogalmazok meg:

A "komolytalan" kérdések eldöntésére nem az OVB vagy az AB jogosult. Nem ők döntik el, hogy mi a komolytalan és mi nem.

Nyugodtan hitelesíteni lehetett volna ezt a népszavazási kezdeményezést.

HA ezután össze tudtak volna szedni 200,000 aláírást, hogy országos népszavazást tartsanak az ügyben, majd a teljes választásra jogosultak több mint 25%-a arra szavaz, hogy igenis lehessen kutyát enni, akkor lehessen.

Ha meg elbukik a dolog (ugye ez majdhogynem nyilvánvaló), akkor meg lehet mondani, hogy komolytalan volt a dolog.

De az OVB részéről egy csomószor állt elő az a helyzet, hogy amúgy értelmes népszavazást tagad meg mindenféle hülye kifogásra hivatkozva. Mélyen antidemokratikus, ha nem bízunk meg annyira az emberekben egy demokráciában, hogy közvetlenül is véleményt mondhassanak akármilyen kérdésben...

Liberté....73 2009.08.21. 09:59:34

Valszószínű, hogy nem ennék belőle sosem, de mi is a különbség mondjuk a kutya és a disznó között ezügyben? Semmi.
Sőt: a disznó jóval közelebb áll az emberi génkészlethez.

Aki akart eddig is ehetett kutyát, nem? A kutya se ellenőrzte. Kötelező kutyaleves meg ettől sem lenne. A te kutyádat ugyanúgy nem enné meg más, mint ahogy a kiskedvencnek tartott malacodra se repül rá az első közeli húsimádó.

Más kultúrák azon hörögnek, hogy hogy lehet a disznót megzabálni, fujjfujjfujj.

Szóval, tőlem aztán... egyen kutyát akinek ahhoz van gusztusa. Vagy gyíkot.

Vidéki 2009.08.21. 09:59:51

@CommanderCool:
Pillanatnyilag az a helyzet, hogy még nem sok kínai él az országban.

Ha azonban egy millió kínait sikerül importálni, amiről előző miniszterelnökünk ábrándozott, egy ilyen népszavazási kezdeményezés sikeres lehet

Ehetünk majd szabad akaratunkból kutyahúst, sőt az üzletekben kutyából készült szalonnát is lehet majd kapni

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.21. 10:15:59

@br:

Amíg a Seres-féle kezdeményezésről nincs népszavazás, addig a kutyákról se legyen.

Jó, tudom, hogy azt nem az OVB vétózta meg, de az arányokat nézve jó döntés volt. Kurvára lényegtelen ez a kérdés Magyarországon.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.08.21. 10:16:00

@br: Szerintem meg az OVB és az AB igenis szűrje ki a komolytalan hülyeségeket. A jogalkalmazás nem a jogszabályok észnélküli betartását jelenti. Attól, hogy az Nsztv-ben nincs benne az, hogy

"167. § (8) Nem lehet népszavazást kezdeményezni hülyeségek ügyében.
(9) J.Cs., ez rád is vonatkozik!"

attól még igenis ki lehet lőni egy ilyen baromságot.

Marcellusca 2009.08.21. 10:28:12

@br: Nekem is jutott eszembe.
Ki mondja meg, hogy mi hülyeség és mi nem? Néhány paragrafusbuzi? Azért, mert ők mondják?
Amennyiben a "népakarat" annak nyilvánítja, akkor hülyeségnek nevezhető ("hivatalosan" is) a kezdeményezés.

@Liberté....73: Azt hiszem most (de nehéz is kimondani :D) egyetértek Veled.
Ha, ne adj' Isten pozitív eredményt hozna ez a népszavazás, még nem jelentené azt, hogy kötelező lenne kutyát enni.
És, igen, van néhány kultúra, ahol nem fogyasztanak disznót, mert az tisztátalan jószág.
Más országokban meg nem ismerik a disznót, viszont ínyencségként fogyasztják a majmokat.

Az a baj, hogy megint hülyegyerekeknek vagyunk titulálva, hogy a felnőtt lakosság nem fogja tudni eldönteni, hogy ez kell-e/jó-e neki.

Liberté....73 2009.08.21. 10:31:19

@Marcellusca:
"egyetértek Veled" - ezért még szorulni fogsz :D

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.08.21. 10:34:50

@Marcellusca: Khömmm! Az a "néhány paragrafusbuzi" azért van ott, hogy használja a józan eszét, amikor közjogi minőségében döntéseket hoz. A népszavazás célja, hogy a nép közvetlenül döntsön az életét befolyásoló fontos kérdésekben. Ez a kérdés viszont hülyeség.

Taktikai Atompingvin 2009.08.21. 10:51:46

@Liberté....73: Kapaszkodj meg: én is egyetértek Veled

Marcellusca 2009.08.21. 10:56:34

@mefisto: Aki kutyát akar enni, hivatalosan, annak ez az életét befolyásoló tényező.

Én arra akartam utalni, hogy néhány ember majd eldönti, hogy mi jó nekem és mi nem, mire van szükségem és mire nincs.
Adják már meg a lehetőséget, hogy eldöntsem!

Marcellusca 2009.08.21. 10:58:42

@Liberté....73: Időnként előfordul. :DDDD

@csodagyerek: Mos' jómegnyugottam, hogy nem vagyok egyedül. :)
És nem leszek egyedül, aki kapja majd a fikázást. :))))

Taktikai Atompingvin 2009.08.21. 11:06:34

Egyébként kár ezen sokáig rágódni, hogy témánál maradjak :)
Ez tipikusan az a szituáció, amihez tolerancia kell.
Aki akar, egyen kutyát, ennyi. Én nem fogok.
attól nem félek, hogy a kínaiak feleszik a kutyakészletünket, mert a pekingi palotapincsi sem halt ki, van nekünk is például.
A betelepült ázsiaiak egyedül aligha viszik diadalra a népszavazás ügyét, hiszen ahhoz, hogy ki lehessen írni a népszavazást, ahhoz 200000 állampolgár (!) aláírása kell, sőt azt a népszavazást meg is kellene nyerni.

DArchAngel 2009.08.21. 11:09:48

Ha ez a J. Cs. tényleg valami JüanCsing, akkor megint az van, amit én nagyon nagy pofátlanságnak tartok.
Értitek, bejönnek egy országba, befogadják őket és aranyéletük van, ahhoz képest, amit otthagytak (pl. a magyar alap segél kétszer annyi, mint a kínai átlagbér).
Aztán meg elindul a honvágy és a különböző "extra" igények, amiket a befogadó nyugati társadalom nem igazán tolerál, és elkezdenek hőbörögni.
Basszus, ha is lehet menni...

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.08.21. 11:11:23

Nem értem a felvetést. Miért nem lehet kutyát enni? Kimegy a kínai a kert végébe, elvágja a torkát, aztán megfőzi. Most ez nem is állatkínzás, tyúkot is így vágják falun. Vagy most arról lenne szó, hogy az étteremben lehetne pekingi sült kutyát is rendelni? Most mi korlátozza, hogy ne lehessen, nem árulható mert nem haszonállat?

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.08.21. 11:25:08

"elljen névszavaznom arról, hogy házi barátomból becsinált legyen"

Bocs, de ez a lehető legbutább megjegyzés volt. Attól, hogy más megeszi a kutyát, neked nem kell, sőt a te tulajdonodat más még nem veheti el, tehát a pincsid ezután sem lenne veszélyben. Szörnyű butaságot írtál, mást nem lehet mondani.

Jesse III 2009.08.21. 11:29:03

@mefisto: "A népszavazás célja, hogy a nép közvetlenül döntsön az életét befolyásoló fontos kérdésekben."

Gondolod, hogy egy teljesen új alkotmány bevezetése ilyen kérdés?

beleszolok 2009.08.21. 11:30:30

Mondjuk 1 milla 25 év alatti távol keleti nő importjától nem zárkóznék el :Đ

Legalább kicsit visszakanyarodna a génkészlet az ősmagyar felé :Đ

ASPauly 2009.08.21. 11:35:26

Én csak arra lennék kíváncsi, hány gazdi van azok között akik amellett vannak, hogy aki akar, ehessen kutyát... Aki kicsit is ismeri a kutyákat és élt normálisan (azaz hozzáértésel) nevelt kutyával egy portán, az nem tudom hogy az atyaúristenbe tud ezzel egyetérteni. Aki arra hivatkozna, hogy mer jajj mert már téptek szét csecsemőt, meg a szomszéd kutyája milyen hülye, az csak arról tesz bizonyságot, hogy szart se tud a kutyákról. Én személy szerint okádok az ötlettől.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.08.21. 11:42:38

@ASPauly: Gondolom, Te nem falun élsz. Láttál már bocit közelről? Vagy ölelgettél kiscsibét? Játszottál már fél napokat házinyulakkal?
Nem sokban különbözik tőlük a kutya sem, de ha azokat nem ismered közelről, akkor azt hiheted, hogy zacskóval a testükön, fagyasztva születnek. Pedig azok is élőlények.

Liberté....73 2009.08.21. 11:43:23

@ASPauly:
"Én csak arra lennék kíváncsi, hány gazdi van azok között akik amellett vannak, hogy aki akar, ehessen kutyát... "

Szerintem több is, de 1 biztos: én.

Te megpróbálod a saját érzéseidet/gondolataidat mindenki más számára egyedüli követhető példaként (etalonként) beállítani.

Viktus 2009.08.21. 11:49:06

@csodagyerek:

Gondolom páran megunták a cigányok újfent gyakorolt "járőr" terrorját, és odapörköltek na máris jók bűnbaknak. Elég jó, hogy nem lehet már hinni a rendőrségnek ... .(

beleszolok 2009.08.21. 11:55:06

Hopp, eltűnt az offtopik hozzászólás :think:

Viktus 2009.08.21. 11:55:47

@ASPauly:

Szerintem ez nem oszt nem szoroz, aki akar most is eszik kutyát, macskát, kígyót, békát ... bár szerintem az ázsiaiak sem nagyon élnek errefelé ilyesmivel van bőven szárnyas, disznó ... nem kell mindent megenni ami mozog , mint otthon.

Jurganov 2009.08.21. 11:58:45

@ASPauly: van kutyám, kettő is. és? tőlem attól még ehet aki akar. én is megeszem azokat a jószágokat amit meg szoktunk. még akkor is ha kiskorától nevelem.

@Pallos Levente:

Hannibal22 2009.08.21. 12:04:26

@Pallos Levente: A baromfi,nyúl,sz.marha nem sokban különbözik a kutyától??? Abban viszont egyetértünk,hogy kétségtelenül élőlények:)

jpmjpm 2009.08.21. 12:04:59

Sztem is aki akar az most is eszik kutyát. Azért mert nem tudunk róla, attól még lehet ilyen. Én nem ennék az biztos. Nem azért mert nem lehet finon, hanem mert rohadtul ellenkezik a kutyákhoz fűződő érzelmeimmel. De hát ez van. Mások vagyunk. Akinek erre van husztusa az egyen, aki pedig gazdi szeretne lenni az tartson kutyát.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.08.21. 12:08:45

@laspalmas: A Seres féle kezdeményezésre is céloztam. Pár pártfunkci és jogász ne döntsön arról, hogy miről lehet szavazni és miről nem.

Én szvsz mindenről engedném a népszavazást, a költségvetést és a parlament összetételét is beleértve, csak annyit szabnék meg, hogy kell pár részvételi /érvényességi minimum ha a költségvetésről/parlamentről van szó.

Tehát

1. Helyi népszavazás egyéni parlamenti képviselő visszahívásáról: 50% részvételi küszöb, 2/3-os többséggel visszahívni.

2. Országos népszavazás új választások kiírásáról: 50% részvétel, 2/3-os küszöb.

stb...

@mefisto: Ez olyan mint a rendőrség "tüntetésengedélyező" tevékenysége. Merthogy senki sem szeretni látni a nácikokat tüntetni, de hogy-hogy nem a rendőrség betiltja a jobbik, magyar gárda, meg más nekik nem tetsző tüntetéseket is mindenféle hülyeségre hivatkozva.

A népszavazások kapcsán is ez a helyzet, van tökéletes megoldás arra, hogy hogyan lehet az abszurd kérdésekkel elbánni: egyszerűen nem fogja 200e ember aláírni, meg 2 millió megszavazni.

A tüntetések kapcsán meg sokkal jobb, ha pár náci fasz felvonul a várban és mindenki leszarja, minthogy még ők érzik magukat elnyomva a "HATALOM" által ha nem tüntethetnek meg.

Ahogy Sztálin is mondta, nem az számít hogy ki kire szavaz, hanem az aki a szavazatokat számolja.

Nem az számít, hogy ki milyen kérdést nyújt be, hanem az aki elbírálja, hogy felteheted-e.

frengi (törölt) 2009.08.21. 12:14:38

Kultur ember nem eszik kutyát, delfint, bálnát, gorillát, csimpánzt, macskát.

A ló egy másik eset, mert azt többnyire csak akkor vágják ki, ha már másként nem menthető meg az értéke, egy ló az azért több százezer forint, eltemetni ugyan annyi, egy komolyabb sérülés milliók, és még az sem biztos, hogy felépül.

Bár én is kiabálok a ügetőn hogy melyik lóból kellene virslit csinálni, de azt azért nem gondolom komolyan..

Beer Ninja 2009.08.21. 12:18:04

Többeknek! Tőlem sutyiban füvezhettek, megehetitek a kutyátokat, de egy 1100 éves múlttal rendelkező (most éppen szar) országban élünk, inkább a saját hagyományainkra koncentráljunk, ne pedig a hülyeségeinket dédelgessük.

Szerintem az OVB kivételesen értelmes döntés hozott.

Jurganov 2009.08.21. 12:20:42

@frengi: ezzel a gondolatmenettel kicsit ellenkezik az, hogy ennyi erővel mondjuk mancsot is meg lehetne/kellene enni mert így menthető meg az értéke....

jpmjpm 2009.08.21. 12:22:18

@dr. dodó: tök aranyos vagy, hogy megengeded ezeket a dolgokat. :))

ASPauly 2009.08.21. 12:54:36

Tényleg, igazatok van, a kutya tényleg nem sokban különbözik a csirkétől, a tehéntől, a disznótól. Kösz a helyreigazítást. Én kérek elnézést. Most hogy mondjátok, eszembe is jut, hogy tegnap pont láttam hogy két csirke vezette át a vak nénit az utcán, a kacsák otthon vigyáztak rá, sőt az AOL news-on meg leadták, ahogy disznók nemzetközi mentőcsapattal voltak menteni rumoshordóval nyakban, és Bivajbasznádon reggel az utcán a boci kiugrott megvédeni a gazdát a cigóktól és addig harcolt, amíg ki nem lehelte a lelkét. Látom lelki szemeim előtt, ahogy az mondom ujság, és kimegy a naposcsibe és behozz, közben látszik rajta hogy élvezi, és odahozza a pórázt utána, hogy menjünk sétálni. Útközben találkozunk egy párral, akik épp a kecskét sétáltatják, miközben ülni, állni tanítgatják.

Tényleg, eddig vak voltam, most már látom, hogy semmi de semmi különbség sincs a kutya és a többi szuperintelligens, az ember felé gyárilag empátiával rendelkező állatka között.

Köszönöm és elnézést ha valakire ráerőltettem a véleményemet :D

Viktus 2009.08.21. 12:58:41

@frengi:

Szerintem a nyuszit meg bambit sem eszik :P

Liberté....73 2009.08.21. 13:29:22

@ASPauly:
Vannak kábszer/bomba/gombakereső disznók, a liba a legjobb jelző-házőrző, munkaelefántok thaiföldön, igásló, stb
Delfinshow és egyéb cirkuszi állatszámok.
Az állatok nagy részét meg lehet tanítani egy csomó mindenre.
Ettől még meg lehet a fajtársaikat enni.
Ha akarod.
Só-bors ízlés szerint, jó étvágyat!

Hannibal22 2009.08.21. 13:42:52

„Minden állat egyenlõ, de egyes állatok egyenlõbbek a többinél.” ,na! Pont mint a kommentelők,ugye Liberté?:)

Kodomo 2009.08.21. 13:47:05

Tehát népszavazást tartani csak olyan, az "ország sorsát érintő legfontosabb ügyek eldöntésében" lehet, ami nem komolytalan, de nem is annyira komoly (mint pl. költségvetés, választási eljárás, Alkotmány). Maradnak a közepesek, amikben tulajdonképpen mindegy hogy puffan. A lényeg, hogy az uralkodó osztály köreit ne zavarja.
Valyh a legutóbbi adóamnesztia bevezetéséről lehetett volna népszavazást tartani? (Valószínüleg nem, mert egymagában drága lenne, más szavazással együtt viszont megzavarhatná a szavazókat a sok eldönteni való kérdés.)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.08.21. 13:48:28

@mefisto: használták az eszüket, láttuk többször is, lásd vizitdíj. az meg igenis jó kérdés, hogy (bár vélhetőleg elbukott volna már az aláírásgyűjtésen) milyen alapon szövi bele a személyes véleményét 7 vagy 9 ember a törvények által meghatározott kereteken akár túl is. Ha az Alkotmányba ütközik, akkor mondhatja, hogy nem. De ezen az alapon, hogy "szerintem hülyeség", valamit visszadobni elég vastag arcbőrt feltételez.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.08.21. 13:50:52

@ASPauly: ha betanítod őket, képesek minderre, nagy tévedés;hogy erre csak és kizárólag a kutya képes. ez egy megszokás, ami azon alapszik, hogy állítólag a kutya volt az első háziállat, a farkasból szelidítve.

de tegyük fel, kipusztulnak a kutyák valamiért. utána szépen kiderülne, melyik állat mire képes még.

Hannibal22 2009.08.21. 14:05:21

@ylion: Ezt remélem, nem etológusként mondod:)

gyugyó 2009.08.21. 14:18:50

www.youtube.com/watch?v=p-7o5BA-8Pk
www.youtube.com/watch?v=lnLK5ozy6LE

persze disznó is megcsinálja ezt mi? max. szarvasgombát keres, de arra is jobb egy okos labi

aki kutyát eszik az nem ember!

MeeCee 2009.08.21. 14:33:18

@REPARATUR: évek óta húzódik és bonyolult, összetett, de a lényeg annyi, hogy van a MEOE (ez rendez kiállítást, törtzskönyvez, és a nemzetközi kutyás szövetség is ezt ismeri el tagként) és van egy államilag elismert tenyésztői szervezet, amely a fentiekkel nem rendelkezik, de nagyon szeretné, mert ez óriási bevételt jelent. Szerintük a kutya haszonállat, így vonatkozik rá a hatályos Állattenyésztési Törvény amely szerint a MEOE-nak a kiállítások rendezéséhez az állam által elismert tenyésztői szervezet előzetes hozzájárulását kellene kérnie.
A MEOE szerint a kutya nem haszonállat, az ebtenyésztés a civil szférához köthető hobbi tevékenység, ezért az államok hatóságai kizárólag állat-egészségügyi és állatvédelmi feladatokat láthatnak el.

ASPauly 2009.08.21. 14:34:55

gyugyó: ne viccelj már! Hisz bármelyik állat megcsinálja azt amit egy kutya, csak a hülye ember pont nem azokat tanítja meg közel majdnem mindenre, hanem pont a kutyát. Ez csak sima mák. Sőt egyenesen kirekesztő a többi állattal szemben!

Geza 2009.08.21. 14:35:23

En meg javasolnam, hogy szavaztassuk meg, hogy minositsuk-e 'eheto allampolgarnak' a kisebbsegeket, leven hogy ennek kulturalis alapjai vannak, lasd pl. a 'ciganypecsenye' kifejezest!

ASPauly 2009.08.21. 14:46:28

A pofám leszakad, tényleg van, aki a fenti két videó és a több ezer az életből vett példa után azt mondja, hogy a disznó, meg a liba(mint legjobb jelzőállat...) ugyanazt megcsinálja mint a kutya? A csirke, a disznó, a tehen is feltétel nélkül szereti a gazdáját, örül az ember közelségének és örül ha segíthet. Ja és mindegyik olyan állat, ami elsődlegesen azt lesi, mit tanulhat az embertől és mindig figyel is. Nem is értem miért nem a tehén az ember a legjobb barátja. vagy a disznó az ember legjobb barátja. Vagy a csibe az ember legjobb barátja.

De miért nem eszünk inkább embert. Azt is meg lehet tanítani mindenre, így nem értem, miért ne lehetne megenni a fajtársait. Mit szólnátokpl. ehhez: telavivi betyárpecsenye dijonival ahogy a liberálisok szeretik...mondjuk egy szdsz búcsúbulin...

Roxvox 2009.08.21. 15:00:15

Pedig de jó lenne ha valakik legálisan felzabálhatnák a kóbórkutyákat.

Roxvox 2009.08.21. 15:05:50

Az önkormányzat összefogdoshatná a kóbórkutyákat, aztán étkezési céllal szétoszthatná segély gyanánt.

epres négercsók 2009.08.21. 15:20:28

Kutya vs. háziállat-vitához.
Igaz ugyan, hogy sok háziállatot be lehet tanítani bizonyos dolgokra. Pl. a papagájt kitartó türelemmel és szerencsével meg lehet tanítani akár 100 szó kimondására, amit a kutya sosem fog megtenni. Szarvasgombát se fog keresni, ez is igaz.
Viszont melyik az az állat a HASZONállatok között, amelyik olyan veleszületett értelemmel és emberszeretettel bír, mint a kutya? Ha hazaviszel egy csirkét/kacsát/disznót, mikor fog boldogan ugrándozva rohanni, ha szólítod? Mikor fog érzelmileg kötődni hozzád? Soha. Tanítható viselkedés van, de a kutya természetes ösztönét egyetlen állat sem tudja utánozni. (A kecske még közel áll ehhez, némi kitartó gondoskodás után közeledik az emberhez, hallgat a nevére, ki tudja nyilvánítani az érzelmeit is. Ezt évek tapasztalata mondatja velem, legalább ebbe ne kössetek bele lécci :))

OVB döntése: igenis, döntse el az OVB, hogy mik a komolytalan kérdések. Szép demokratikus gondolat, hogy mindenről meg lehessen kérdezni a népet, hogy aztán nagyban mondják ki, mekkora blődség az ötlet - csakhogy ezek a húzások, ha minden fos kérdést szavazásra bocsátanának, rengeteg pénzébe kerülne az államnak. Egy népszavazás, ha jól tévedek, 4 milliárdjába fáj a költségvetésnek. Még ha el se jut addig, mert nem gyűlik össze annyi támogató aláírás, akkor se ingyen van.

Azt már ki se fejtem, mennyire ellenzem az ötletet... Majd ha jön az apokalipszis, és éhezünk, mert megszűnik mindenfajta szolgáltatás a háborúban, esetleg megfogunk egy vadidegen kutyát az utcán...

zsoltix 2009.08.21. 15:22:21

A hùsevö àllatok fogyasztàsa eleve nem szokàs Magyarorszàgon. Függetlenül attòl,hogy kutya,macska,vagy akàrmi, idegen a kultùrànktòl.

Jesse III 2009.08.21. 15:55:01

@epres négercsók: Egy lóval, papagájjal, macskával, disznóval, csirkével, kecskével, de még egy vadállattal kapcsolatban is az ember mindig tudja, mire számíthat.

Egy kutyával kapcsolatban meg nem, mert sunyi, kiszámíthatatlan dögök. Ezt pedig velem is tapasztalat mondatja, képzeld. Meg még plusszban 5év alatt összegyűlt 3 tömött dossziényi papír a nevemmel, és a TB-számommal a tetején, +iskolai papírok az évhalasztásról, 2 3-5percesvideó egy kazettán 2 mtv2-es híradóból, és egy nagy tasaknyi fénykép egy polgármesteri-bátorság érdemérem átadásáról egy nagyon jó embernek. De itt be is fejeztem a kutya-témát.

Az előző kérdésemet viszont tartom.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.21. 16:06:29

kínai lobbi, durva
még szerencse hogy kormányváltás lesz, mert ezekből kinézem, h pénzért még za anyjukat is eladják

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.21. 16:10:07

@Biztonsági Őr: Most ez nem is állatkínzás"

de az, nem kell barbárkodni

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.08.21. 16:18:10

ki volt a kezdeményező? erről lehet tudni valamit? magyar állpolgár kell legyen, különben ennek okán utasítják el.

gyugyó 2009.08.21. 17:02:38

@Jesse III: Volt már neked kutyád? Sajnálom, hogy ilyen dolgok történtek veled. Viszont az ilyen esetekben az ember a hibás 99,99999 %-ban. Alapesetben a kutya nem agresszív, ha egy pici falkavezéri hajlam is van benne hamar kinevelhető. A kutya akkor támad, ha az egész életét láncon éli le vagy 1x1 kennelben, vagy rugdosva van mindennap, vagy ha direkt agresszív támadó kutyává neveli az agyatlan gazdája, vagy el van kényeztetve stb.
Akinek nem való, ne tartson kutyát! vegyen riasztót, vagy konzervdobozt. Ez megoldaná a kóborkutya kérdést is...

Fényhajú 2009.08.21. 17:15:12

Én arra gyúrok amikor majd a több millió éhező 3.világbeli beszabadul Europába és elfogy a kutya,macska,ló,disznó..stb.stb..

ASPauly 2009.08.21. 17:39:20

Az a baj, hogy a többség annyit tud a kutyákról, hogy 4lába van, meg hogy Szkubidu. Így qrva könnyű a többi állattal összehasonlítani... A kutyák sunyiságáról meg annyit, hogy utána lehetne nézni. Engem is betámadtak nemegyszer, de én utánajártam a kutyák természetének és óriási kutyarajongó és gazda lettem, sokkal jobb társa az embernek, mint egy másik ember. Aki azt mondja hogy a kutyák alapból sunyik, FOST SEM TUD RÓLUK.

Jesse III 2009.08.21. 17:47:39

"az ember a hibás 99,99999 %-ban."

Semmi nem igaz, abból, amit mondasz.
Se nem kóborkutya nem volt, se nem az én kutyám, a gazdája se bámtotta soha, és még láncra se volt kötve, és semmi panasz nem volt rá soha egészen addig.
Nem ugatott, nem morgott, semmi nem volt.
Csak mentemn haza a játszótérről a mi utcánkban azon ábrándozva, hogy ha anyu hazajön munkából, kivisz-e az ünnepre, megengedi-e, hogy felüljek a kékruhás-nőcis hintára, és választhatok-e majd 1000darabos puzzle-t az árusoknál, és vajon ki tudom-e majd rakni.
És akkor oldalról, az utca túlsó oldalából egy nyitvahagyott kapuból ugrott ki egyenesen rám, és semmi figyelmeztetést nem adott, és a következő pillanatban már rajtam volt, és ette a hasamat, a combomat, és mivel az arcomat azzal takartam, a fwelsőkaromnat, és kettéharapta, és sikítoztam, és az emberek kiszaladtak a házukból a hangra, és ott álltak körülöttem vagy 30an, miközben feküdtem, oprdítottam, és evett a kutya, de nem csináltak semmit, csak tátott szájjal bámultak le rám, hogy nahát, de érdekes, és senki se csinált semmit. Amíg egy szomszéd bácsi le nem rugta rólam. Akkor már szabályost a hasamat ette ki.
3hétig feküdtem kórházban, a lábam, és a karom gipszben, a beleimet úgy kellett összerakni,
aztán még évekig jártam vissza pár hónaponként korrekciós műtétekre.
Azt mondhatom, szerencsés vagyok, hogy a nyakamat nem érte, és bónusz mázli, hogy az arcomat se.

És igen, közben kutyám is volt, és mikor még kórházban voltam, én könyörögtem apunak, mikor meghallottam, hogy el akarja ajándékozni amiatt, ami történt, hogy ne tegye.
Nem tette.
Mikor hazamentem, viszont egyből elsápadtam, és sikoltottam, és sírtam is, mikor hirtelen mozdult a csutka, vagy megugatott valamit, és nem is tudtam pontosan megmondani, miért sírtam el magam.
Szóval végül mégis elajándékozták.

Egyszerűen NEM FAIR. Tudod, hogy a róka vadállat. nem akarod cirógatni. Tudod, hogy a disznó szája elé ne nyúlkálj, mikor eszik. Nem teszed.
Tudod azt is, hogy akármilyen kotlós halálosan be tud dühödni. Nem mész a közelébe, amikor költ.

De az istenit neki, honnan tudod, mire számíts, mikor semmi rosszat nem csinálsz, csak mész a saját utcádon fényes nappal a magad dolgain gondolkozva és a semmiből oldalvást előugrik valami, hogy kiegye a husod, mert épp narancssárga fölső van rajtad, vagy mit tudom én, miért? (Erre sosem kaptam választ).

@ASPauly: Hogy dögölnél meg!
Mégis hogy a f.szba védesz ki e4gy ilyen helyzetet?! Még azt se mondhatom, hogy a félelmet érezte rajtram,. azért támadott, mert soha a büdös életben észre se vettem, hogy létezik egyáltalkán! Mégis hogy félhettem volna tőle?!!!

Menj végih 9-15éves fejjel azon, amit én, aztán magyarázz tudatlanságról!!!!!!!! Jóvan??? Geci

Taktikai Atompingvin 2009.08.21. 18:03:06

@Roxvox: Azért azt nem kellene. A boltba kerülő húskészítmények alapanyagát szigorúan ellenőrzik. Legyen így a kutyával is.

Liberté....73 2009.08.21. 18:34:34

@gyugyó:
"aki kutyát eszik az nem ember! "

Most a Föld népességének kb 20%-áról nyilatkoztál.

Horizont 2009.08.21. 18:50:55

Milyen engedékenyek lettek egyesek.:((
Nekünk 22 éve mindig van kutyánk.Már kettőt eltemettünk a kertben tisztességgel. Családtag. Jobb mint némelyik baromagyú ember.
Azért nem tartanék például disznót, mert ha kismalacként hozzánk kerülne, és mindennap kimennék hozzá etetni, hozzám nőne, megszeretném és mi lenne ha le kéne vágni? Pedig a malac egy napon sem említhető egy kutyával.
De hát baromság mi úgyse fogunk kutyát enni. (Mondjuk körül kéne nézni a dögkutak környékén!)
Életem legfélelmetesebb esete volt, amikor az ipari parknál gyalogolva velem szembe jött 2 csatakos kifejlett rottweiler kutya. Leblokkoltam. Szerencsémre arra jött egy kisbusz, visszatolatott és én szó szerint fejest ugrottam a hátsó részébe.Másnap jött a gazdájuk keresni őket.Mert elszöktek. De azért nem lett kutyautálatom.Sőt.
Én azon háborodtam fel, hogy idejön valaki más országból (valószínű) és bead egy ilyen kérelmet. Tartsa tiszteletbe az adott ország szokásait, ha nem bírja ki menjen haza. Ha holnap bevándorolna ide mondjuk egy tucat Pápua Új-Guineai és beadnák a kérelmet emberevésre? :))
És igenis van ennél fontosabb is nekünk itt....

Kartal (rezervált) 2009.08.21. 19:13:02

@Jesse III: no igen. páromat is arcon harapta gyerekkorában a saját kutyájuk, pedig csak szeretgetni akarta. nem tudni mi ütött a kutyába, megijedt, bolondórája volt, ki tudja... megesik az ilyen.
egyébként nem normálisak, hogy egyáltalán ez a beadvány eljutott a megtárgyalás szakaszába. aki ilyet ad be, azt az ügyfélváróban párszor rendesen tökön kéne rúgni, a papírt meg iktatni az "alsó irattárba" (ami a kuka szebbik neve)...

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.08.21. 19:25:28

@Horizont: "Én azon háborodtam fel, hogy idejön valaki más országból (valószínű) és bead egy ilyen kérelmet. "
Mi a faszért kell csinálni az arénát, amikor fogalmad sincs arról, amiről beszélsz? Honnan a francból gondolod, hogy erről van szó, és nem pl. a kutyatenyésztők állami támogatás iránti lobbizásáról.

Spiritmonger 2009.08.21. 19:28:51

nem értem, mi a probléma a kutyaevéssel?

a magam részéről ugyan soha nem tennék ilyet, de simán elfogadom, hogy valakinek ízlik a dolog

az emlősök közül majd minden, nem ragadozó ehető, a domesztikáltak közül pláne

a húsvéti nyúl és bárány is a fazékban végzi, mégsincs óbégatás...

másfelől a kutyaevés nem kötelező, és az olaszok megeszik a macskát is, akkor az az évi néhány kutya kinek fájna

nagyon álszent ez a dolog így...egyszerű képmutatás, semmi más

Horizont 2009.08.21. 19:33:25

@Pallos Levente: Mi a faszért kell így beszélni, írni? Bántottalak én??? Nem az arénát csinálom, hanem nekem ez a véleményem, neked meg az! Ha a kutyatenyésztők ilyen furmányosak kell azt nekem tudni, hogy ők? Arra meg hagy gondoljak már, hogy nem egy honfitársunk akarja népszavazásra bocsájtani a kutyahúsevést? Zárójelbe ott van, hogy valószínű. Vagy te tájékozottabb vagy? Oszd már meg velünk!

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.08.21. 19:42:22

@Horizont: Pont erről beszélek: mert mindenféle információ nélkül szajkózod a hülyeséget. Bevallod, hogy nem tudod, miről van szó, de uszítasz. Pedig minimális gondolkodással átláthatnád, hogy hülyeséget beszélsz.
1. Fent leírta már valaki, hogy mi lehet a dolog mögött (ebszövetségi kavarás)
2. A kínai most is tarthat kutyát, akár kutyatelepe is lehet, és le is tudja vágni. Igen, utóbbi nem szabályos, de nem is arról híresek, hogy kizárólag azt teszik, amit a törvények megendegnek nekik.
3. Nem alapélelmiszer a kínaiak számára sem a kutyahús, megélnek anélkül is.
4. A kínaiak többségét kurvára nem érdekli a magyar társadalom, közélet. Ahhoz, hogy egy ilyen beadvány sikeres lehessen, kell 200 ezer aláírás (kb. 20 ezer kínai van ma itt!!), és ezután széleskörű kampány, hogy meglegyen a 2 millió (!!!) szavazat mellette. Képtelenek lennének összeszedni ilyen marginális ügyben.

Szóval semmi értelme a felvetésnek, de lehet magadat és másokat cukkolni vele.

Horizont 2009.08.21. 19:51:46

@Pallos Levente:
Keresd már ki az értelmező szótárból a szajkózni , uszitani és cukkolni szavak jelentését!
Mielőtt leugatod teljesen a fejem!
Kínait én nem is említettem!
Minimális gondolkodással átlátom, hogy nem volt gyerekszobád!

ASPauly 2009.08.21. 20:12:54

@Jesse III: én nem kívánok most káromkodni fölöslegesen, de azt azért tisztázzuk, hogy nem kéne főállású droidnak lenned.

Én arra céloztam, hogy a kutyatámadások ellenére is utánanézhettél volna, hogy mi miatt történhetett. Én nem mondtam, hogy a félelmed miatt rontott neked és ezt neked ki kellett volna védened. De ha ilyen komoly dolog is történt veled, azért ember az ember, hogy ésszel gondolja végig a dolgokat.

Namost. Tudod a kutyáknak rengeteg féle fajtája van rengeteg féle sajátos tulajdonsággal, mindegyik különböző élettére tenyésztve. Plusz hozzájön még az is, hogy a gazda kölyökkora óta hogyan bánt vele, hogyan tanította például meg arra, hogy a kerítésnél cukkoló gyerekekre hogyan reagáljon. Ezt azért mondtam példának,mert lehet hogy ez volt a dolog háttere, és amint nyitott kau volt előtte, annak ment neki, amit látott.

A kutya nincs annyival elintézve, hogy na, van egy kutyánk is, meg helyedre. Komplex érzelmekkel és értelemmel, egy 3-4 éves embergyerek intelligenciájával rendelkeznek, azért ez nem semmi. Tanítani kell őket, segíteni beilleszkedni egy számukra nem természetes környezetbe. A személyes véleményem az, hogy addig senkinek sem engednék kutyát tartani, aki nem ért hozzá.

Pitta bá szerez egyet, na majd ő most megmutatja, állandóan ordítozik a kutyával, meg rugdosgatja, persze a többieknek azt mondja, hogy nem bántja a kutyát, mindenki ezt mondja. A kutya félni fog, semmilyen helyzet kezelésére nincs felkészítve, a sok hülye kisgyerek incselkedik vele, kapun keresztül, bla bla bla ezeregy oka lehet az ilyen kutyatámadásoknak.

Én elsősorban kíváncsi lennék, hogy milyen fajta kutya volt ez és milyen előélete volt, de a nyakam ráteszem, hogy ha egy tényleg kutyához értő ember a gazdija ilyen nem történhet meg, mert a kutya például ész nélkül nem indul ki a kapun, mert minek is tenné. A kutya félelemből támad, nem pedig azért, mert kedve támad embert zabálni.

Az ilyen támadások elenyészőek(ezzel nem téged akarlak vigasztalni), ezek alapján tényleg ésszerűtlen magyarul hülyeség általánosítani. Az elefánt, a disznó sőt még a papagáj is nekimegy az embernek és azokat még tanítani sem lehet. Mennyi rengeteg kóborkutya van, azok sem állnak neki kisgyereket enni. A te eseted nagyon brutál, de azért ésszel kéne végiggondolni ezt a dolgot, azért vagyunk emberek.

Tudod mit? A haragoddal ezer százalékban egyetértek, csak azt nem értem, hogy ilyenkor miért nem a kutya kibaszott szar barom gazdáját lövik agyon egy medvézővel (vagy a topikhoz stílszerűen meg is ehetnék inkább), aki nem neveli tisztességgel az állatot, nyitva hagyja előtte a kaput és még a kutyát altatják el.

Na mindegy, kérdezd meg tenyésztőtől, vagy nézz meg hivatalos kutyás portálokat, olvass kutyás szakkönyveket, vagy nézd pl. Victoria Stillvell-t, hogy hogyan kell a kutyákat kezelni. Utána számodra is sok minden világos lesz.

Az emberek 99,9%a KŐBUNKÓ VADPARASZT CSÖKKÖTTAGYÚ SZAR a kutyaneveléshez és tartáshoz, de ugatni az összes tud. Nagyon ritka a normális ember-kutya viszony, ahol látni hogy harmónia van. Sok agyhalott vénasszony/ember tart nagytestű kutyát falun, aki egész életében csak zavarta, verte a kutyát, nem volt hozzá jó szava (tudod, ezt is érzi a kutya), odabassza neki a kaját oszt kész. Na Magyarországon nagyon sok helyen ennyi a kutyanevelés, ha sarkosan is írtam körbe.

Úgyhogy nem fogok megdögleni, meg tisztelettel maradok mocskos geci is, de attól te nem fogsz okosabb lenni. Tessék érzelmileg felnőni, megérteni a kutyákat, felnevelni egyet, aztán nyugodtan járhatsz az utcán, mert ha jó fajtát választasz, úgy zavarja el a támadt, hogy még hozzá sem kell érnie.

Tetszik látni, miért nem lehet egy kalap alatt említeni a csirkével, tehénnel, disznóval őket? Úgy hívják, felelősségteljes ésszerű gondolkodás, ami hiánycikk.

gyugyó 2009.08.21. 20:20:30

@Jesse III: szörnyű és sajnálom.
Nekem öt évesen harapta le a fél arcom egy kutya szerencsére már alig látszik. Az öcsémet egy ugyanolyan kirohanó kutya szedte le e bicajról mint téged, szerencsére neki nem lett komolyabb baja. Viszont továbbra is azt mondom, hogy a gazda a hibás attól hogy te nem tudsz róla...
Meggyőzni nem akarlak gondolom nem is tudnálak, nekem nagyon sok kutyával volt dolgom a mostani kutyámon is van amikor 5 gyerek lóg tépik a fülét a farkát a szőrét azt látni kellene, szóval a légynek sem ártana. Viszont olyan hogy kirohanna a kapun nem történhet meg! Pedig menne ő is, na nem támadni csak csavarogni.
"Egyszer és mindenkorra felelősséggel tartozol azért, amit megszelidítettél"

Jesse III 2009.08.21. 21:14:34

"a kerítésnél cukkoló gyerekekre hogyan reagáljon...a sok hülye kisgyerek incselkedik vele"

Legalább tudjad, miről beszélsz, mielőtt megosztod _velem_ az igazságot!
Falkerítés+vaskapu volt a szomszédnál is, mint minden háznál az utcánkban.
Mit cukkolták? Kik cukkolták? Hogyan?
Én pedig az utca túloldalán közlekedtem mindig is! (Mert azon a sarkon van a játszó a sulival, meg a belvárosfelé úttal együtt)

Az a bizonyos szomszéd válófélben levő tanárnő-építész+2gyerek(kicsit idősebbek, mint én.) 2házzal laktak arrébb, az emeletünkről rá lehetett látni az udvarukra. Nagy kertjük volt nekik is, csöndes zsákutcában laktunk, a kutya megkötés nélkül el volt az udvaron. Sose lehetett hallani hangját se. Ha az egyik gazdája verte volna, azt biztosan meghallottam volna.
Mikor 2 nap múlva eszemhez tértem, a gazdasszonya ott ült az ágyam mellett, hozott mindenféle csokit, színezőt, filctollakat, meg kólát, bocsánatot kért, sírt, és látszott rajta, hogy nem érti, hogyan történhetett a dolog. (ettől függetlenül megmondtam neki, hogy nem akarom látni többet.)
Visszaemlékezve, a fiatalabb fiúval gyakran el is mentünk egymás mellett, ahogy sétálni vitte a kutyát, és soha egy pillantást se vetettünk egymásra, semmi. (Mármint a kutyával) Nem is tartottam fontosnak megjegyezni, vagy egyáltalán felfigyelni rá. Nem volt fajtiszta amúgy.

És igen, az a szarházi sunyi dög tönkreb.szta 5évemet, amíg műtétről műtétre jártam, ahol az ép bőrömet is szétszabdalták, hogy befedjék a hiányzó gödröket a húsomban, köztük pedig éveken keresztül napmintnap szilikon-bélésű kötéseket kellett viselnem, hogy a lehető legjobban elmosódjanak a hegek. (Nem tornázhattam a többiekkel, nem mehettem bicajozni, strandra, hosszúnadrágban jártam nyáron is inkább.)

És nem is csak azt az 5évemet. Azóta sem tudok huszonéves létemre fél óránál tovább sétálni (Pláne nem bicajozni, futni) anélkül, hogy tüzes hangyák futkozzanak a lábamban, mert a bal combom gyakorlatilag szét van marcingolva/vágva bőrtől húson át a csontig. Bele se merek gondolni, mi lesz ebből később, ha már elkezdem érezni az esőt, meg a frontokat.

Tudod mit? A mondandód további része a legkevésbé sem vigasztal!!
Én tudom, hogy nem tettem semmi olyasmit, senkivel, amiért ezt érdemeltem volna!

És igenis mocskos geci az, aki annak a nyamvadék dögnek a pártját fogja, akinek én soha nem ártottam semmit, és nem tudok róla, hogy bárki más ártott volna, és mégis elbánt velem!

És igenis kívánom, hogy dögöljön meg az olyan "ember", aki egy 9éves félig agyonharapott kislánnyal SZEMBEN egy talán-depressziós kutya lelki nyugalmáért aggódik, mondván biztosbiztos felizgatta valaki valamivel!!!
Ha te is ilyen vagy, akkor igenis, hogy dögölj meg te is!

gyugyó 2009.08.21. 21:35:25

'talán-depressziós kutya lelki nyugalmáért aggódik'
ebből látszik, hogy nem érted mit akar mondani vagy nem is akarod, de ez nem baj..

menedzser23 (törölt) 2009.08.21. 22:24:49

Ne engedjünk be több kínait, se más menekültet vagy kereskedőt. Nem igaz, hogy szükségünk van az ö nyugdíjbefizetésűkre, mert egy bevándorló fejenként 5 ingyenélöt hoz magával. Inkább a magyar családok gyerekvállalását kéne szorgalmazni.

ASPauly 2009.08.21. 23:46:19

@Jesse III: annak a kislánynak fel kéne nőni, vagy sürgősen pszichiátert felkeresnie, de gyereket semmiképp se válalljon a baba érdekében. De agytornázni és szövegértést gyakorolni sem ártana. Továbbá a gambáját is kimoshatná. Zu risiken und nevenwirkungen lesen sie die packungsbeileige oder fragen sie ihren arzt oder apotheker. Story magazin jár? Tudod emberek a rákból épülnek fel, mégsem rinyáznak. Vannak emberek, akik fél kézzel és fél lábbal csinálják végig a világ legkeményebb mountainbike trophyját (Trans-Rockies) mégse akarják hogy bárki is megdögöljön. Vasárnap feküdj le 8kor, tudoood, reggel ovi.

Rwindx 2009.08.22. 00:06:21

Egyrészt szerintem nem az OVB-nek kellene eldöntenie hogy a kérdés hülyeség-e vagy sem. Ma még csak arról dönt valaki helyetted hogy ehetsz-e kutyát vagy sem, holnap meg arról hogy milyen nyelven szólalhatsz meg.

Mondjuk borítékolható lenne az eredmény: nem lenne semmilyen népszavazás.

Jesse III-al nem érdemes beszélgetni, a "akkor igenis, hogy dögölj meg te is!" nem érv.

@ismeretlen123: hogyan hoz 5 ingyenélőt minden bevándorló? És hogyan élnek ingyen? Hány gyereked van? Miért nem kettővel több?

Jurganov 2009.08.22. 00:37:33

érdekes. én is azt mondom, hogy az ember a hibás(itt mondjuk nyitva hagyta a kaput)-ettől függetlenül az ilyen kutyát le kell lőni.meg a gazdát is.

off

zero, valamit csinálhatnátok a blogmotorral mert a másik postnál nem jutok túl a felén sosem, onnan nincs tovább.

on

Jesse III 2009.08.22. 02:20:50

@Rwindx: Még szép, hogy nem érv a "dögölj meg", mert nem is annak volt szánva. Óhajtásnak mondanám inkább.
Vannak dolgok, amik egyszerűen nem képezik vita tárgyát, és kész.

@ASPauly: Hallod, komolyan volt egy olyan óra, amikor tényleg azt gondoltam, hogy egyszerűen csak elgurult a gyógyszerem, ez minden, és egész biztosan félreértettelek, sőt, még meg is bántam egy részét annak, amiket írtam, merthát olyan ember, amilyennek a vörösköddel az agyamon véleményeztelek, mégiscsak nem létezhet.

De tévedtem. Létezik. Lám, az élet tele van meglepetésekkel. Olyan gusztustalan Istenteremtményék tudnak néha előmászni a falakból a fényre az orrom elé, hogy az valami fantasztikus. De legalább dühös már nem vagyok emiatt. Ami jó.

@Jurganov: IE viszi

ASPauly 2009.08.22. 09:08:11

Minderre azért jöttél rá, mert arra utaltam utolsó postomban, hogy ha össze vissze agyatlanul szitkozódol, és nem vagy képes logikusan érvelni, gondolkodni, csak köpködni, akkor csak magadat tünteted fel gyerekes színben? Még káromkodni sem káromkodtam veled, pedig nagyon ízesen is lehetett volna egy jó csöpögőset. Hány éves vagy egyébként?

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.08.22. 10:02:18

@Horizont:
Uszítani - megalapozatlanul mások ellen hergelni (OK, a kínai szót nem írtad le, de azt igen, hogy külföldiek kezdeményezték, és micsoda mocsokság ez tőlük)
Szajkózni - ismételgetni (ebben az esetben butaságot)
Cukkolni - szándékosan felidegesíteni másokat (ebben az esetben ráadásul megalapozatlanul)

globocnick 2009.08.22. 10:24:21

Jó napot mindenkinek! Kicsit elhúzódott gusztus 20 ünneplése, így csak most tudok pár mondatot hozzáfűzni az események láncolatához, ami tőlem indult. (Elnézést, hogy nem külön-külön minden kommenthez, de kissé gyenge vagyok még...) Szóval ez egyik alapproblémám ezzel a népszavazási kérdéssel az maga a kutya-kérdés. Szerintem a magyarországi étkezési kultúrától idegen a kutya fogyasztása, pont úgy, mint a hullámos papagájé, a csótányé, vagy a kabócáé. Ráadásul kutyaszerető és tartó humanoidként még bánt is ez az egész. A másik, ennél kicsit összetettebb probléma az biztos csak az én buta gondolkodásom miatt van. Biztos csak én gondolom úgy, hogy Kína szervezett kolónizációs politikát folytat a világ összes országában, ezalól hazánk sem kivétel. A kulimunkástól a pólóáruson át a szervezett bűnőzés képvieselőin keresztül mindenkiből egyenlően jutatt a befogadó államoknak lehetőleg úgy, hogy minél kevesebb útlevéllel minél több kézpénzt, technológiát jutassanak haza, bármilyen áron, mert az egypárti kapitalista Kína részben ebből építi fel a nemzetgazdaságát. Számomra teljesen mindegy, hogy egy már magyar állampolgárságot szerzett kínai, vagy egy nem kínai születésű magyar állampolgár a beterjesztő, én csak azt látom, hogy a Magyarországon élő kinaiak életét tehetné még komfortosabbá egy ilyen kérdésben kíirt népszavazás, és én ezt egyáltalán nem szeretném. Mintahogy azt sem, ha riksák járnának a kisföldalatti helyett...

gyugyó 2009.08.22. 11:45:35

bocs, de valamiért nem hagy nyugodni a téma...
Jesse esetében látjuk az egyik végletet, most mesélnék a másik oldalról

Nem vagyok kutyakiképző csak egyszerű kutyaszerető ember, mivel volt egy pár kutyám valamint sokat olvastam a témáról talán egy picit többet tudok mint az átlag kutyatartó. Van egy labradorunk, persze aki ért hozzá azt rögtön azt mondja, hogy persze ezzel a fajtával könnyű ezt aláírom, de pl terrierem is volt és nem vallottam vele szégyent. Ezt azért írom le, mert fontos, hogy nem egy profin kiképzett kutyáról van szó hanem egy családi kedvencről.
Szóval, most nyáron kerti kolbász sütés sör társaság stb az egyik ismerős párnak a 3 kis sráca közül az egyik sérült. Nehezen formálja a szavakat, nagyon zárkózott, születési rendellenesség. Amikor itt vannak a kutya meg a gyerek szinte összenőnek, először persze az összes gyerek a kutyát gyöntöli, de egy idő után mindig kialakul ez a páros, a többi gyerkőc megunja és egyéb dologgal játszik. Viszont a kutya egy félméter távolságnál nem megy messzebb ettől a gyerektől és fordítva.
Nos, a kutya kedvenc játéka a labda, viszont ezt ő úgy gondolja, hogy amikor visszahozza akkor nem teszi le nem adja oda hanem ilyen húzó-vonó játékot kell játszani, nem is nagyon tudom elvenni tőle erőszakkal csak, ha határozottan rászólok, hogy tegye le.
Az egyik alkalommal megcsípte a kis srácot egy darázs és nagyon sírt, erre a kutya odahozta a labdáját és LETETTE. Nem szégyellem bizony könny szökött a szemembe. Ilyen csak filmekben van. Sírást mintha elvágták volna és már repült is a labda utána a kutya utána a gyerek. Ezek után direkt figyeltem őket. A nagy behemót dömper aki, ha én játszok fele fellök rálép a lábamra összenyálaz stb a gyerekkel úgy bánik mint egy porcelánnal szinte lábujjhegyen járkál körülötte és meg nem lökné semmi pénzért és ha a gyerek nyúl a labdáért elengedi és várja, hogy eldobja..
Lehet nem tudom átadni jól, viszont számomra nagyon hihetetlen volt mennyire máshogy viselkedik a kutya akár a többi gyerekkel, velünk, vagy ezzel a kis sráccal.

Ez nem tanítható vagy ha igen akkor csak a profik tudják hogyan. Esetleg ők:
www.kea-net.hu/hu/magunkrol

Talán a ló rendelkezik hasonló hűséggel, empátiával ezt nem tudom, egy biztos egy disznó vagy egy liba sose fog.

emzperx 2009.08.22. 13:35:23

Háát rég röhögtem ilyet!

Be is vagyunk ugye szarva, hogy néhány ezer vietnami harcos lenyomna minket egy országos népszavazáson.

Hát ennyire szar már ez a demokrácia?!

Jesse III 2009.08.22. 14:23:56

@ASPauly: Hát elég csúnya is lett volna, ha miután te taposol a tyúkszememre(márpedig a kutyatéma lelki értelemben az), még neked állt volna följebb, és te kezdenél anyázni!

Az, hogy már nem ordítok, rúgok csípek tombolok ezért, a véleményemen nem változtat rólad.
Beteg vagy. Az a fajta, aki ha megtudja, hogy Kambodzsában oldalba rúgtak egy terriert, akkor habzó szájjal tud üvölteni, hogy "Vandalizmus! Barbarizmus! Hát ember az ilyen egyáltalán?!! TERROR! HORROR!"
Ha pedig egy kis drága a szomszéd utcádban harap meg valakit, még mielőtt tudnád a részleteket, akkor: "Höhh, majd túl teszi magát rajta. Ne nyavalyogjon. Szegény kutyust biztosan felcukkolták, de legalábbis a körülmények áldozata."
A retorikai túlzásoktól eltekintve, ha nem látod a visszásságot ebben a gondolatmenetben, az nem az én hibám.
Kettőnk közül szerintem nem nekem kéne újra átgondolni ezt a gyerekvállalás-ügyet, gondolok itt embergyerekre, nem kutyakölyökre.

Annak viszont egyáltalán nem örülök, hogy leírtam azt, ami történt. Senkinek semmi köze hozzá. A legjobb lenne kitörölni.

fokabacsi 2009.08.22. 14:33:12

@Jesse III: Amelyik kutya emberre támad az azonnal kiirtandó! Csak tudod ez úgy van hogs sokan azt hiszik tudják hogy kell bánni az állatokkal.Gyerekkoromban, falun a 2-3 éves macska "Öregnek" számított,most a 14 éves macska barátom csodálattal tölt el szinte naponta , ahogy ragaszkodik hozzánk, és elvárja a foglalkozást.

fokabacsi 2009.08.22. 14:36:13

@Pallos Levente: Aki hozzánk költözik, az szíveskedjen a mi szokásainkat felvenni!Miért kellene nekünk igazodni megint!!

Viktus 2009.08.22. 14:42:13

@Jesse III:

Na ott nem a kutya volt a bibi, hanem a kutya gazdája ... én a rotijaimat agyon is rugdoshatnám, akkor sem morognának rám egy pillanatra sem pedig alapban simán ketéharaphatna.

ASPauly 2009.08.22. 14:48:28

@Jesse III: Ha rájöttél volna én a te esetedben nem a terrorizált kutyák mellett szóltam, hanem a HÜLYESÉG ELLEN. Te B U T T T A vagy és kész. De ez nem baj. Képzeld azt továbbra is, hogy te vagy a hercegasszony, mert x éve megharapott egy kutya. Végezhetett volna jobb melót is.

mind2 (törölt) 2009.08.22. 14:50:16

@Jesse III: szerintem posztraumás stressz szindrómákat mutatsz, és nem tisztem megvédeni a kutyatartó társunkat, de semmi rosszindulatot nem véltem felfedezni abban, amit írt.
Nem bántásból írom, de Te ezt a dolgot képtelen vagy feldolgozni, viszont ha így van, akkor lehet ez is segítség, hogy van egy fórum, ahol kiírod magadból.
Volt nekünk is több kutyánk, jelenleg egy ex-menhelyes van, ha létezik a hálás viselkedés, hűség és fegyelmezettség, akkor azt róla nevezték el. Bár még mindig megrezzen, ha felemelem a kezem és megsimogatom a fejét, ebből is látszik, hogy sokat kapott fejre valakiktől, régebben.
A kaput meg éjjel-nappal nyitva hagyhatnánk, ha ki is megyek, ő a " demarkációs " ( kapun belül 3 méter ) vonalnál lefekszik, és onnan nézi az utca népét.
Balesetek mindig vannak, veled ez történt, velem más, másokkal meg még nem, de lehet fog.
Ezt a lapot osztották neked. A vesedialízisre kétnaponta járónak meg mást, a Down- kórral született kiskölyöknek megint mást, az autóbalesetes lebénultnak meg sajnos azt.
Neked kutya volt, nekem egy autó hátulról... mérjük le, kinek fáj jobban ?
De azért még senkinek nem kívánom hogy dögöljön meg.
:)

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.08.22. 15:05:30

@fokabacsi: Bazd meg! Pont erről beszélek! Honnan *tudod*, hogy ez külföldiek akciója? Csak baromságokkal hergelitek magatokat meg egymást.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.08.22. 15:22:21

Minimálisan utánanézve a témának a legvalószínűbbnek azt gondolom, hogy egy idétlen srác adta be a kezdeményezést. Ahogy az ingyen sör és több hasonló marhaság esetén is volt.
De persze minden lehetőséget ki kell használni a gyalázkodásra (itt pl. a kínaiak ellen), ugye?

epres négercsók 2009.08.22. 15:25:33

@Jesse III: Nézd, nem tudom, olvasod-e még, de valamit értsél meg magadban, amit itt többen is próbáltak elmagyarázni.
1. A kutya viselkedése kisebb részben a fajtájára jellemző ösztön, de sokkal nagyobb részben a gazdája felelős (vagy felelőtlen) nevelésének az eredménye. Ha azért altatnak el egy kutyát, mert a gazdája agresszíven kínozta, a kutya bekattant, és megharapott valakit, akkor az egy olyan dolog, hogy ha a kutya tudna beszélni, azt mondaná erre: mi fizetjük meg az ő hibáikat.

2. Az, hogy téged így megcincált egy kutya, ez rettentő szomorú és sajnálatos, komolyan együttérzek veled. Megértem azt is, hogy egy ilyen trauma mondatja veled azt, amit mondasz. De ez EGY kutya. A szocializált kutyák kb. 99%-a ilyet soha nem tenne! A nevelhetetlen, kezelhetetlen kóbor ebeket pedig kíméletesen elaltatják.

3. Azért, mert téged nevezett kutya megrángatott, még nem kellene élharcosnak lenni egy kutyák elleni hadjáratban. Engem két dobermann kergetett meg a játszótééren, mikor 4 éves voltam, emlékszem, egy épp arra járó nyugdíjas házaspár rángatott be a lépcsőházba előlük. Azóta én is félek a kutyáktól, de nem olyan vészes, nekünk is van kettő, imádnivalóak (bár egyikük szegény már nagyon öreg).
@ASPauly: kommentjére az válaszoltad: "Legalább tudjad, miről beszélsz, mielőtt megosztod _velem_ az igazságot!
Falkerítés+vaskapu volt a szomszédnál is, mint minden háznál az utcánkban.
Mit cukkolták? Kik cukkolták? Hogyan? " Fent nevezett ÁLTALÁNOSSÁGBAN beszélt a kerítés-kutya viszonyról, ezzel szemben te csak a magad esetét szajkózod. Amúgy ha fakerítés + vaskapu, akkor hogyan láttad, mi történt odabenn? Ej... elvakult vagy, de sajnállak érte...

Jesse III 2009.08.22. 19:27:16

Először is azt kéne tisztázni, van-e lelkük a kutyáknak.
Szerintem van. Sőt, még egyéniségük is.
Nem tárgyak, vagy formáraöntött robotok, amihez kapni egységes használati utasítást, mint a DVD lejátszókhoz, hogy ha ezt, vagy azt teszed, amazt pedig nem teszed, akkor egészen biztosan frankó lesz minden, minden esetben.

Ha azt mondjátok, nincs lelkük, akkor itt be is fejezhetjük.
De ha van, vajon az a lélek kiindulásként mindig kedves, barátságos, játékos, szelíd, és valahol mélyen bölcs? Hahaha

Liberté....73 2009.08.22. 21:41:50

@epres négercsók:

"Azért, mert téged nevezett kutya megrángatott, még nem kellene élharcosnak lenni egy kutyák elleni hadjáratban." -erre majd a sok, személyes példával illusztráló idekommentelőt is világosítsd fel cigánytémában.

globocnick 2009.08.22. 22:20:12

@Liberté....73:
Te meg próbáld meg beadni azt a népszavazási kérvényt, amiben a kutya szó helyett a cigány áll... Hahahahahaha.

Liberté....73 2009.08.22. 22:28:58

@globocnick:
Majd ha cigányt akarok enni, megfontolom.
Egyelőre nincs tervben.
hahahaha

2009.08.22. 23:39:26

Ez mekkora poén volt! Nyugi, Wunál így is ehetsz a legjobb barátodból....:)) Mondjuk én nagy ínyenc vagyok, szeretek náluk enni, s én megkóstolnám, milyen a kutya húsa...de csak azt, amit nem látok, azét.

globocnick 2009.08.23. 11:53:20

@Liberté....73:
Erről eszembe jutott egy régi vicc (bár ahogy elnézem fél nappal később): - Főúr, cigánypecsenye van? - Van, de akkor zene nincs.

Viktus 2009.08.23. 12:53:42

@ASPauly:

Miért lenne buta ? kettéharapna egy kutya valószínűleg én sem nagyon kedvelném utánna a kutyákat. Hiába hogy a kutya gazdája volt a hibás ... megérthető Jesse álláspontja. Kis empátia nem szereti a kutyákat ennyi nem szerethet mindenki mindent.

Hannibal22 2009.08.23. 15:36:16

@Viktus: viszont ne utálja már("dögöljön meg, geci") azokat is akik nem utálják a kutyákat....mind2 hozzászólásával értek egyet

Horizont 2009.08.23. 15:52:37

Kicsinyke beleérző képesség mind a két oldalon. Mi tartsuk tiszteletben, hogy egy ilyen szörnyűség után nem szereti a kutyákat. De Jesse III -nál az a baj, hogy ő meg nem érti, hogy ettől még más szeretheti a kutyákat. Sőt Jesse nem csak a kutyákat nem szereti hanem az embereket se!!!! És nagyon durván ír! Szerintem neki mindenképpen segítségre lenne szüksége, mert ennyi év után se tudja feldolgozni ezt a traumát....és ha eddig nem sikerült egyedül, már nem is nagyon fog!

ASPauly 2009.08.23. 15:53:08

@Viktus: Hát csak azért buta, mert felfokozott ( ha csak nem megjátszott hiszti) hangulatban próbál érvelni olyan hozzászólásokra, amik mondandóját fel sem fogja, és köpköd itt mint egy ovis hisztérika. És felnőttként ne legyen már megérthető, ha egy ilyen eset miatt csakazértis utálok minden kutyát, meg azokat a gazdkat, akik nem tűrik az esztelen ugatást.

Jesse III 2009.08.23. 17:34:18

@ASPauly: Egyébként tényleg csak kitaláltam az egészet. Mindent. Túljátszott hiszti volt minden.
Soha semmi nem történt, csak hülyéskedtem, mert unatkoztam. Éppen ezért szósincs semmiféle traumáról. Nem is történt soha semmi velem, amitől lehetne.
Tesztelni akartam, hogyan reagálsz harapós üzenetekre, mert éppen nem volt jobb dolgom, ez minden.

Emberismeretből, stresszhelyzet-kezelésből, türelemből csillagos ötösre, 10/10-re szavazok Paulynak!
Most, hogy mindenki megkönnyebült, elégedett, és boldog, mindannyian fel húzhatjuk végre a cipzárat úgy érzem, és lehet továbblépni.

belzebubó 2009.08.23. 17:53:06

@Liberté....73: Nem,nem igaz,nagyon sok helyen tiltják,Kinában tartományonként eltér ez és a kinaiak által legsűrűbben lakott Ázsiai országok nagy részében tiltott a kutyafogyasztás. Milyen 20%-ról beszélsz?
A thaiok nem esznek kutyát
Az indonézek nem esznek kutyát
A malájok nem esznek kutyát
A filippinók nem esznek kutyát
A japánok nem esznek kutyát
Az indiaiak nem esznek kutyát
A tajvaniak nem esznek kutyát
A szingapúriak nem esznek kutyát
A burmaiak nem esznek kutyát....stb.
felsoroltam pár százmillás népet egy sem eszik.Hol az a 20%????


Nem sikerült egyetlen olyan embernek sem egy normális kommentet irnia arról,hogy mit is jelent valójában a kutyahús fogyasztása Ázsiában és elveszett szemem elől ez a poszt igy a sok gennyes ügy miatt ami a hétvégén történt.De most leirnám többéves tapasztalataimat.

Kinában leginkább a déli részén tapasztaltam,Shenzenben,Hong Kongban,hogy kinai újév előtt ami február környékén van az állami lakások környékén irdatlan kutyavonyitás kezdődött.Ez kb.1 héten keresztül hallatszódott,majd szinte megszünt.Mikor rákérdeztem erre,tiszta választ nem kaptam sosem a helyiektől. Ők ugyanis szégyellik ezt. Mivel nagy kutyabarát vagyok nem hagyott nyugodni a dolog,volt egy gyanúm,mi folyik itt. Végül egy helyi ismerőst csak szóra birtam.
A kutyák inyenc falatnak számitanak és elkészitésük előtt nagyon durván bántalmazzák az állatot,mivel azt hiszik,hogy a megnövekedett adrenalinszint porhanyóssá teszi a húst. Otthon "előverik" fogyasztás előtt napokig-ezt általában úgy,hogy az állatot kikötik,ne tudjon menekülni- majd az erre szakosodott verőkhöz és feldolgozókhoz viszik,akik még a kimúlás előtt szinte halálra verik az állatot igy biztositva a tuti adrenalinszintet.
Tehát aki azt hiszi,hogy áramsokkolóval a másodperc tört része alatt végeznek ezekkel az állatokkal,az nagyon keveset tud a kissé elmaradt állattartási kultúrával rendelkező elsősorban kinai egyedekről. Fejlettebb vidéken,ahol szintén kinaiak élnek,de szorult beléjük valami, próbálnak a fejlettebb országokhoz hasonlóan állattartási törvényt betartatni,szigorúan tilos a kutyák fogyasztása,még olyan helyen is,ahol a kinaiak aránya 75%. Pl.Szingapúr.De ez a helyzet Tajvanon is.
A tanult réteg nem eszik kutyát és próbál sok mindenben felzárkózni a fejlettebb világhoz.De sajnos az emberi jogok terén is van mit behozniuk,nem a legfontosabb az állattartási törvény a kinaiaknál,kivétel Szingapúr,ahol még a kutya súlya/lakás négyzetméter/benne élők száma is szabályozva van,azért,hogy ne szenvedjen az állat.

És igen igaza van Horizontnak,ha nem tetszik pár csingcsongnak,hogy nem ehet kutyát Mo-on,tessék hazamenni ne pedig AB-hez népszavazási kérelmeket irni. Nekem sem tetszik,hogy botozás van és azonnali halálbüntetés egyes esetekben,de nem rohangálok népszavazási kérvényekkel,mert ez nem az én hazám és más a kultúrkör.Ez az ő dolguk.Valószinűleg ugyanúgy kiutasitanának mint az összes libsi jogvédőt innen,azért nem jár itt a pofájuk.Ha nem tetszik és ezzel nem tudnak élni,haza lehet menni.
Sajnos Mo. a kinaiakból is csak az abszolút legalját kapta,nem mind olyan a kinai mint a kinai piacon Mo-on,de oda pont az jutott.

Horizont 2009.08.23. 19:57:13

@belzebubó:
Amennyire örültem, hogy megjöttél, olyan fájó szívvel olvastam amiről írtál.Biztos, hogy én ezt tudni akartam??? Ki is mentem megsimogatni a 8 éves magyar vizsla családtag kutyusunkat:)))

belzebubó 2009.08.23. 20:25:57

@Horizont: és még mi mindenre képesek ezek még! Kutyaverés az szinte szóra sem érdemes,komolyan. Nem is birtam Hong Kongban sokáig.Más ha túrista az ember és más ha belelát a mindennapjaikba.De csak hivja a szoci kormány őket Magyarországra,hajrá!

globocnick 2009.08.23. 20:47:43

@belzebubó:
Gondolom nemsokára érkezik az a komment, ami kifejti, hogy te csak Kína bizonyos részeit ismerted meg, a kinaiak nem ilyenek, igenis tisztelik az állatok jogait, elég csak a mitomén melyik híres kinaira gondolni, amelyik mindig egy aranyos kutyás pólóban fotóztatja magát South Beachen, és különben is demagóg vagy, hogy zavart a kutyák agyba-főbe verése, mert nyugodtan a fajedre húzhattad volna a vánkost, hiszen te voltál más, nagy ország kedves vendége... Hahahahaha. Remélem az is olvasta a kommentedet, amelyik ezt a szemetet beterjesztette népszavazási kérdésnek!!!

belzebubó 2009.08.23. 21:54:35

@globocnick: Kinában próbálják ezt súlyos büntetésekkel visszaszoritani (mégis létezik főleg délen) ,de Vietnámban eszik ott nem tilos,főleg kinai újévkor,kolerások is lettek tőle idén volt is nagy cirkusz belőle.

Aki tehát azt állitja,egyenek ha akarnak,ugyanolyan mint a disznó,az simán hülye vagy csak túl keveset látott a világból és valószinűleg nem egy toxikológus.
Ha csak a biológiai veszélyeket vesszük figyelembe és nem foglalkozunk az etikai problémákkal,már akkor is problémák vannak,ezért próbálják a még sok emberjogi (nemhogy állatjogi) kérdésben is elmaradott Kinában börtönbüntetéssel visszaszoritani.
Hogy ki volt ez az elmebeteg aki ezt Európa közepén a XXI. században beterjesztette gondolom titok marad.Sajnos a büntetések ellenére sok faszságot csinálnak a kinaiak ami a nem túl nagy férfiasságukra vezethető vissza,mivel ők a kutyahústól a potencia növekedését várják.De még annyi minden mástól is! Nekik a legfontosabb a pénz,szerencse (ezért játszanak állandóan a kaszinókban világszerte) ami a konfucionista hitükből ered a második helyen pedig a potenciájuk áll.Az ebből eredő frusztráltságuk pedig elég egyértelmű,hogy miből ered :)))

globocnick 2009.08.23. 22:57:26

@belzebubó:
Köszönöm szépen kimerítő válaszod, megnézem az OVB határozatait újra, nehogy elkerülje a figyelmemet a magyarországi hímtagok rövidítésének kérdéséről szóló beadvány, vagy a közgyűjetmények kaszinóvá alakításáról megfogalamazott népszavazási kérdés... Egyenek pandát! (egyesek kedvéért ez tréfa volt...)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.24. 09:49:35

@mind2: szorul a hurok, érzed ugye?? hamarosan legális lesz a dolog, és akkor szarunk a lekvárodra, a kutyátok lesz a fő fogás :)))

abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy látom, hogy milyen joganyagok jelennek meg a Magyar Közlönyökben. Az ilyen, és efféle vadbarom népszavazási kezdeményezés nem ritka.

ha lesz ráérő időm, összeszedem az elmúlt év termését. agyrém...

Plutonic 2009.08.24. 11:18:35

Ha egy komondort tennének le az asztalomra, szerintem minden a kezembe kerülő dologgal ütném a pincért és mennék a tulajig....

capor_ 2009.08.24. 13:05:20

egyébként amióta megérkeztek az ázsiai hordák budapestre azóta eltüntek a kóbor kutyák...

törökszultán 2009.08.24. 15:35:43

AZ EMBER NEM ESZI MEG A BARÁTJÁT!!!

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.08.24. 16:38:33

@törökszultán: Nekem a személyesen sosem látott állat nem a barátom :-))

süti beállítások módosítása