Skip to content


       Szűrés lista

Szvatopluk, Szent István, 1968 - ezeréves sérelmek

Sima, uncsi péntek volt ... és szokás szerint megint aláztak a "kedves szomszédok". Sólyom László ugyanis a révkomáromi Szent István-szobort avatta volna fel, de menet közben (!) értesítették, hogy Szlovákia nem engedi be a területére. A szlovákok biztosra mentek, ugyanis Ján Packa, Szlovákia országos rendőrfőkapitánya és Milan Marko, a szlovák közjogi méltóságokat védő hivatal elnöke várta a révkomáromi magyar-szlovák határátkelőhelyen a magyar küldöttséget - egy tucat rendőrrel. Biztos, ami biztos. Vajon mi lett volna ha Sólyom átmegy? Bilincsbe verik?

Ilyen durva diplomácia sértést nem láttam, igazából már nem is tudtam meglepődni, megint mi voltunk a farok másik végén. Ez a kedves jószomszédi affér feltette a koronát a "gyurcsányi" (nem létező) külpolitikánkra ...

Vajon mi mikor dobunk ki az országból egy szomszédos állam Köztársasági Elnökét?

Képzeljük el, hogy a német elnök a szudéta németeknél avatna egy szobrot egy német nemzeti ünnepen, de a cseh miniszterelnök nemkívánatos személynek minősíti ,és nem engedi be a határon ... ugye, nem  nagyon tudjuk elképzelni?

És miért volt ez a gigantikus szlovák hiszti? 1968 augusztus 21-én a
a Varsói Szerződés öt tagállamának csapatai bevonultak Csehszlovákiába, hogy véget vessenek a prágai tavaszként ismert reformfolyamatnak. Az invázióban a szovjet csapatok mellett jelentősebb lengyel, magyar, és inkább jelképesen bolgár erők vettek részt.
És hogy pont ezen a napon érkezne Sólyom - hát ezt "tudatos provikációnak" és "érzéketlenségnek" minősítették a szlovák politikusok.

"Ez a dátum Csehszlovákia történetében nagy megrázkódtatással kapcsolatos. Ez a demokrácia fekete napja. Nem alkalmas arra, hogy ide jöjjön egy olyan állam képviselője, amely részt vett a beavatkozásban" - Ivan Gasparovic, a szlovák államfő. Hát, Magyarországnak is vannak fekete napjai, de nálunk ilyenkor a miniszterelnök pezsgőzik az érintett állam vezetőjével ...

Hát most elárulok egy nagy titkot, kedves szlovákok: a magyar nemzeti ünnep, augusztus 20-a és a 68-as bevonulás napja, augusztus 21. MINDEN ÉVBEN egymást követő két nap! Tiszta döbbenet, nem?! Vagyis a magyar politikusok soha nem ünnepelhetik meg a magyar állam alapításának ünnepét Szlovákiában, mert ez a nap túlságoson közel van a szlovákoknak fájó (?) 68-as bevonulás napjához? Tényleg, a cseheknek nem fájó ez a nap? Ja, és az a durva, hogy Csehszlovákia amúgy 1993. január 1-én megszűnt!

Sólyom szerint a szlovákok már két hónapja tudják a szoboravatás és a látogatás tényét. Fico szerint Sólyom hazudik, mert ők csak augusztus 13-án értesültek a látogatásról.  Az biztos, hogy valaki hazudik ...

De mi fáj igazán Ficonak? Valahol itt van a lényeg elásva:
"
Fico különösen azt vetette Sólyom szemére, hogy a látogatás előkészítése során semmiféle érdeklődést nem mutatott az iránt, hogy találkozzon a szlovák államfővel. A miniszterelnök ezt hihetetlennek, elképzelhetetlennek, arrogánsnak minősítette. Több ízben is úgy fogalmazott: a magyarok úgy viselkednek, mintha Dél-Szlovákia nem a Szlovák Köztársaság része, hanem Magyarország egyik járása lenne.

"Akkor a magyar tankok jöttek, most pedig valaki gyönyörű limuzinon... de meg akarja majd mutatni, hogy ez olyan terület, ahol mi (magyarok) vagyunk az urak, és mi fogunk dönteni dolgainkról. Nagyon veszélyes, amit Magyarország - különösen elnöke személyén keresztül - művel az utóbbi napokban és hónapokban.

A Szlovák Köztársaságnak meg kell védenie, és meg fogja védeni szuverenitását. (...)Bár valószínűleg nem mindenkinek fog tetszeni, de kimondom: Szent István nem a mi (szlovákok) királyunk, a mi királyunk Szvatopluk."

Ennyi.

Egyszerűen, mióta nincsenek határok, tiszta idegbetegek a félelemtől, hogy elveszítik Dél-Szlovákiát...

Ezért ilyen oltári bunkók.

Semmi gond, ideje nyílt lapokkal játszani. Elvégre szomszédok vagyunk, együtt nyomjuk a NATO-ban meg az EU-ban ...
Szerintem bármit is cselekszik a magyar diplomácia, a szlovákiai magyarok helyzetén rontani már nem nagyon lehet (lásd nyelvtörvény).

1, Közös ötpárti nyilatkozat, a legkeményebb hangvételben.
2, Közös ötpárti parlamenti nyilatkozat, az öt parlamenti párt elnökének aláírásával.
3, A szlovák nagykövet azonnali behívása a Külügyminisztériumba.
4, A pozsonyi magyar nagykövet visszahívása ideiglenesen.
5, Fico és a szlovák kormány tagjainak bojkottja. Ha Fico bejön a terembe, magyar politikus kimegy a teremből.

Elég volt a puhapöcsű magyar diplomáciából, meg kell hogy értse Fico, hogy ennyi, elég, nálunk betelt a pohár!

Ja, és amúgy Ficonak nem királya Szent István?
Na, akkor ezt figyeljétek! (Ezt a linket körülbelül 1 éve őrizgetem, tudtam hogy eljön még az ideje.)
"Pozsonyi koronázási ünnepségek

A hétvégét kitöltő turista-látványosság központi eseménye a korhű kellékekben eljátszott koronázás, a történelmi Magyarország királyi koronájának másolatával. A koronázási ünnepségeket idén (2007-ben) ötödszörre rendezték meg Pozsony Óvárosában; az esemény szervezői (egy civil szervezet és Pozsony-Óváros önkormányzata) minél inkább a korabeli körülmények hiteles megjelenítésére törekszenek.

A fő attrakció maga a koronázási szertartás, melyet a megmaradt írásos és képi források alapján nagyjából hitelesen rekonstruálnak, így például a magyar Szent Korona másolatát használják az ünnepségekre. A koronázási menet végigjárja a várost, a pozsonyi dómban pedig megtartják a szertartást. Az aktuális királyt ismertebb szlovákiai színészek alakítják, akiket az újságok aztán királyi minőségükben meginterjúvolnak."


Nesze Fico, és baszd meg Szvatoplukodat. Ha Szent István nem a királyod, akkor a koronája sem a ti koronátok.
(link, link, link, link, link

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr891329083

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Diplomáciai sakk-matt 2009.08.23. 18:07:18

1187 szeptember 30.Jeruzsálem mellett, a muszlim táborbanAli vidáman ébredt aznap reggel. A sátrában végre sikerült úgy elrendezni a párnákat, hogy nem kínozta egész éjjel a hátfájás, az otthonról hozott kabalatevéje is pompás formában volt, és persze ...

Trackback: Kulturális eltérés 2009.08.23. 11:04:59

Istenben boldogult Jancsi bátyám egyik kedves, ugyancsak multikulturális környezetben játszódó története talán segít megvilágosítani a szlovákokon most csodálkozó méltóságokat és apparátusukat:A magyar sógorhoz megérkezik a tót sógor vendégségbe. A mag...

Trackback: "Sólyom, go home!" - mi volt tegnap Révkomáromban? 2009.08.22. 15:52:49

A hírek arról szóltak, mindkét oldalon készülődnek szélsőségesek Sólyom László augusztus 21-i révkomáromi látogatásának alkalmából, én azonban kéttucatnyi szlovák zászlókkal, transzparensekkel és sípokkal felszerelkezett nyugdíjast láttam csak. A Slot...

Trackback: Schlomo Morel - amit tudnia kell mindenkinek 2009.08.22. 15:40:41

Jacob Berman a Swietochlowice nevű felső-sziléziai kisváros (német neve Schwientochlowitz) mellett létrehozott kommunista koncentrációs tábor parancsnokának egy 26 éves, zsidó származású volt partizánt, Shlomo Morelt nevezte ki. A swietochlowice-i tábo...

Trackback: Ménrót 4. rész 2009.08.22. 13:36:02

 Az első, második és harmadik részben három gestát végeztünk ki, melyek közül az egyikben , Kézai Simon mester krónikájában szerepelt Ménrót (Nimród?) és fiai, Hunor s Magyar a csodaszarvas történettel.  Három krónikánk marad...

Trackback: Szlovákia vs Sólyom 2009.08.22. 11:52:44

A szlovák kormányról nyugodtan kijelenthetjük, hogy xenofób soviniszták gyülekezete. Azzal, hogy kitiltották Sólyom Lászlót (na nem karhatalmilag, csak diplomáciailag) újabb bizonyítékot szolgáltattak nekünk a szerdai hiszti, a nyelvtörvény, a Malina H...

Trackback: Nyilvános megszégyenítés 2009.08.22. 09:17:07

Az ember álnaívan azt gondolná, a diplomácia arról szól hogy a felek finom körmondatokban kerülgetik a forró kását és egy-egy mellékesnek tűnő jelző használatával küldenek fontos üzeneteket a másiknak, ügyelve arra, hogy mindezt az udvariasság, a tiszt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roxvox 2009.08.22. 18:25:54

@BálnaUhr: A Szlovák alkotmányban van olyan, hogy a Magyar államfő nem mehet át megnézni honfitársait.
De ha bennevan, mikor került bele, péntek reggel?

Horizont 2009.08.22. 18:28:34

@Roxvox:
Ha nincs határ már, akkor hogyan és minek állították meg a határon? Én csak átmentem volna ha már ott vagyok. Mekkora címlap lett volna. Letartóztatták (tiltott határátlépésért) a szlovákok a magyar Köztársasági Elnököt. Rabosították volna? Na és akkor lettem volna kíváncsi, ki mit lépett volna??
A külügyminiszterünk inkább vitte volna a bablevest, minthogy "durva eszközökhöz" folyamodtak volna:)))

nazális menyétpornó 2009.08.22. 18:31:24

Off

Amúgy meg qurva jól mutat az alu létra István királyunk mögött a templomban :)

On

2009.08.22. 18:34:05

@Pierre (Bezuhov):
"basszus tudtok ti olvasni? én a ahazai turbókra gondoltam, akik a legtöbbet ártanak a határontúliaknak."

Ej, ezek az árpádsávosok, Meciar is a piros-fehér miatt volt oly' nagy "magyarbarát, sőt már 6 éve is az árpádsávos sportzokniuk miatt börtönözték be azokat a magyar tanárokat, akik galád mód idegenvezetősdit játszottak a Szlovákiába kiránduló diákjaiknak. Malina Hedvig is csak miattuk kapott.

Minden a turbómagyarok hibája, ha ők nem lennének, Slotával közösen járnánk mind körtáncot valamelyik csallóközi virágos réten. Fickó meg Sólyommal közben a nagy gesztenyefa árnyékában szappanbuborékokat fújna. A Kárpát-medence pedig a béke szigete lenne.

Megmondóembernek sötét vagy, provokátornak meg gyenge.
Van valami célod az idehányásaiddal, vagy csak hücpeség az egész?

Roxvox 2009.08.22. 18:36:33

@Horizont: Ez nem rossz. Vitte volna a külügyminiszter a bablevest, őt is lekapcsolták volna, aztán ment volna sorban a többi a bablevessel és mind ott ülne a szlovák sitten. Mi is jól jártunk volna, mert megszabadúlnánk ettől a kúrmánytól, a tótok meg egy jót zabálhattak volna. :)))))

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.08.22. 18:56:31

@ylion: jaja legyünk kemények! basszunk oda bikacsökkel, mert mi magyarok vagyunk, a Kárpát-medence királyai...Hahó, bumburnyákok! egy hülye nemzetáruló libsinek kell felhívni a figyel,met egy apró tényre!???

Szlovákiában is lakik pár milla magyar nemzetiségű akinek dettó nem lenne akkor gáz a fűtéshez...ugye-hogy-ugye

Ebből is látszik hogy nálatok mit is jelent az a nagy áhitattal pátoszizált nemzettudat, szart se, csak melldöngetést.

@Ifj. Báró Loff-Ász Jóska: nehéz ez a szövegértés, mi? :D inkább hajtogass sólyomot papírból vagy csinálj tegezt, az nem igényel komplexebb agyfunkciókat :)

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.08.22. 18:58:14

@Roxvox: Nem tudom, nem néztem utána. Okoskodom.
Csak leírtam, mint szerintem lehetséges esetet.

Ez nem tudom, hogy pro-e vagy kontra.

sten 2009.08.22. 19:03:20

Ficó egyszerűen csak kapálózik. Szerencsétlenül és a maga kulturálatlan módján. A helyzet egyszerűbb mint elsőre gondolnánk. Nézzük csak:

Adva volt ugye néhány éve a nagy szlovák gazdasági csoda, amit mint tudvalevő 4 autógyár művelt. Nagy is volt a mellény. Azután jött a recesszió, és az a szlovák gazdaság az autóipar haldoklása következtében igencsak megreccsent. Az autóipar nem ment. A turizmus ugye a csehekből, a lengyelekből és belőlünk magyarokból állt, az erős eurónak következtében pedig pont e 3 ország turistái nem mentek Szlovákiába. A belső vásárlás gyakorlatilag megszűnt, a fél ország hozzánk, az északi fele pedig Lengyelországban költötte el a pénzét. A lényeg az, hogy lett is ordenáré nagy visszaesés, és bizony 8% költségvetési hiány. Ficónak meg főhetett a feje, hogy mit tegyen most, mert a hajdan volt nagy népszerűség hamar elillan. Megtalálta a szlovák nacionalizmust, mint végső kapaszkodót, és mindent elkövet, hogy elhitesse, az ország minden baja a magyarok miatt van. Ennek a gusztustalan propaganda hadjáratnak a része a tegnapi szégyenteljes esemény is.

Ez egy jól bevált ősrégi taktika. Ismerős a sztori? Nálunk is ezt művelte a Jobbik, csak szerencsére nem volt alkalmuk ezt kormányzati szintem megtenni, így nem tudták lejáratni hazánkat a világ előtt.
A világ minden baját a cigányokra kenték, lett is népszerűség az EP választásokra rendesen. Sajnos az ilyen görények bármely országban kijátszhatják azokat a szerencsétleneket, akikben ugyan buzog a nemzeti érzület, de amikor az észt osztották, nem fárasztották magukat a sorbaállással.

Roxvox 2009.08.22. 19:06:32

@BálnaUhr: Én se tudom, csak kurva gyanús ez az egész történet.

Horizont 2009.08.22. 19:11:11

@sten: Hát igen, ebben azért van igazad. Sajnos.

K.Jani 2009.08.22. 19:31:57

@sten: ott a pont .ez így igat. az ősi jól bevált recept. cirkusz és kenyér.
viszont a cigányokat egy kalap alá venni a felvidéki magyarokkal az buta dolog.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.08.22. 19:34:03

@laspalmas:

Ez igazából három dolog, amit mondasz:

1) Durcás képet vágunk Szlovákia felé. Az eredmény: Szlovákiában vérmérséklet szerint röhögnek, vállat vonnak, vagy tovább anyáznak.

2) Bepanaszoljuk őket a felnőtteknél. Eredmény: a felnőtteknek fingjuk sincs, mi a bajunk és ki a hibás, továbbá rohadtul nem érdekli őket. Udvarias, de semmitmondó válaszokat fogunk kapni, amiknek az lesz a lényege, hogy ejnye-bejnye gyerekek, ne veszekedjetek.

3) Gazdasági blokád alá vonjuk Szlovákiát. Eredmény: semmi, Szerintem ez nem is áll módunkban, EU van, Schnengen van, stb. van, ezek mind megkötik a kezünket.. A gazdasági kapcsolatok jelentős részét multik szervezik, gondolod, őket érdekli bérmilyen magyar szankció? Arról nem is beszélve, hogy a két ország jelentősége egymés gazdaségi kapcsolataiban messze nem akkora, hogy bármilyen szankció nagy megrázkódtatást okozna.

Röviden: a mi lapjainkkal legeljebb betlit játszhatunk. Sajna a durchmars nagyobb licit.

K.Jani 2009.08.22. 19:37:22

@K.Jani: igat=igaz
még azért ficóban egy jó adag kissebségi komplexus is ficánkol

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.22. 19:38:20

Szvatopluk meg Morvai Krisztának a királya


egy fejedelem az nem király, István apja se volt király, hanem cak géjza FEJEDELEM.
analfabéta történelem hamisító szlovákok.

2009.08.22. 19:50:59

@Pierre (Bezuhov):
"Szlovákiában is lakik pár milla magyar nemzetiségű akinek dettó nem lenne akkor gáz a fűtéshez...ugye-hogy-ugye"

Pár milla, ja, szakértője vagy a témának. :D Inkább játszótéren oszd az észt a letakart szemüvegeseknek, úgy mindenkinek jobb lesz. Te értelmisegg, te.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.22. 19:57:54

@mind2:

Szlovák tanárok beszélgetnek:

-Te, megjött nektek már az idei történelem tankönyv?
-Nem, még nem.
-Várj, átküldöm sms-ben...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.08.22. 20:00:09

@Ifj. Báró Loff-Ász Jóska:

"letakart szemüvegeseknek"

az meg mi? old már fel nekem ezt a turul-kódolást, te gyökér...mert tudtalan maradok, oszt akkor nagyon boldogtalan lennék :)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.08.22. 20:01:55

Azta, mennyi túlvezérelt idealista bölcsészhallgató gyűlt ma itt össze! :D
(mondhatom: én is oda jártam (oda is))

Nagyon szép meg igaz, hogy nem szabad felvenni a kesztyűt, mert az olyan civilizált, de ugye tudjátok, hogy mi lesz az új fiúval, aki sosem üt vissza? Az első iskolahét végére már az osztály hülyéje is őt püföli.

Persze a tankos-dobálós-puffogós megoldások is hasonlóképp mulatságosak.

Úgy vélem, hogy attól még senki nem lesz náci meg nacionalista, hogy kiáll az igaza mellett. És bizony nem csak betlire játszhatunk:

Első körben be kell hívni a szlovák nagykövetet egy kőkemény fejmosásra. Közbiztonság javítására hivatkozva északon ki lehet inteni az útról minden szlovák rendszámú autót, akár 2 km-enként, csak hogy érezzék a törődést (tudom, tudom, ez gyerekes és fúj-fúj antieurópai (bár az osztrákok előszeretettel alkalmazták/alkalmazzák), de egy icipicit néha azért mi is lehetünk szemetek, nem?)

De ami a legfontosabb: be kell indítani a Fico-ellenes (NEM szlovák-ellenes!) diplomáciai gőzhengert, kitartó munkával és ügyes retorikával bele kell dörgölni az EU orrát abba a piszkos ténybe, hogy egy Fico nevezetű kishitler pöffeszkedik az Unió közepén. Nem olyan nehéz valakit lejáratni: erről sokat tanulhatnánk a szlovákoktól. Kérdés persze, hogy a mostani vezetésünknek van-e elég töke ehhez...

Ettől se nácik, se nacionalisták nem leszünk. Viszont nem leszünk a 10. B osztály köcsöge sem, akit minden szünetben megvernek, mert engedi.

Arszák 2009.08.22. 20:03:20

A Magam részéről magyarként nagyon büszke vagyok 1968. augusztus 21-ére. A Kádár-rendszer egyetlen tökös lépése, és a magyar külpolitika talán utolsó érdemleges tette a népünk életére törő kisantant ellen.

Arszák 2009.08.22. 20:06:30

@sten: Jövő évi választásokon a Jobbik 25 %-ot fog elérni. Ez már csak azért is örömteli, mert a hozzád hasonló ellenszenves majmok a falba verhetik a fejüket.

Rwindx 2009.08.22. 20:09:36

@Arszák:
Nos a kádár rendszer annyira volt csak tökös amennyire az oroszok megmondták neki. Ne legyél rá büszke. Ha az oroszok azt mondják kádárnak hogy ki kell végezni 1 millió magyart háborús jóvátételképpen, akkor azt is megteszi.

Arszák 2009.08.22. 20:19:27

@Rwindx: Tény, hogy Kádár kényszerpályán volt. Annyira ugrált, amennyire lazára vették a pórázt a ruszkik...

Grafithuszar 2009.08.22. 20:35:33

@Arszák: ??? Miféle tökös lépés? milyen külpolitika? Moszkvából kiadták az ukázt és kész. Semmi közünk nem volt hozzá. Menni kellett és kész

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.22. 20:38:21

@suski: milyen rendesek,
istenem, csodás
a kavarás, az az h megtagadtákj a leszállási engedélyt, de ködösíts.
gyak., ugyanez

Rwindx 2009.08.22. 20:39:07

@Arszák:
:D
Kádár nem ugrált, csak tette amire kérték. Se többet, se kevesebbet.

f.m.j. 2009.08.22. 21:43:03

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

Tetszik amiket írsz, komolyan. Ugyanakkor már rég Európa (10.b) köcsöge vagyunk (én nem, mert én lány vagyok:))

f.m.j. 2009.08.22. 21:48:41

@Arszák:

Mondjuk '68 éltetése, és a Jobbik 25%-ában bízás elég meredek kategória, hogy összefér nálad, simán tudathasadás... az egyik egy fiaskó, ballépés, egy diktatúra nyomására történt, szégyellnivaló, a másik meg légbőlkapott jóslat, hiszen nem is biztos, hogy itt tavasszal választások lesznek...

...amúgy délután azt hittem, hogy épp a monitor elöl rángatott el a különleges ügyosztály, mert csak annyi volt: "kinyirn"... aztán snitt :):):)

Arszák 2009.08.22. 22:12:52

@fmj: Ez így is történt, de erről nem mondhatok többet, mert kinyírn...

Liberté....73 2009.08.22. 22:19:54

@ylion:
és az SK rendszámú autók között még az adóoptimalizálók is szopnak egy sort.
kettőt egy csapásra.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.08.22. 23:00:52

@fmj: örülök hogy tetszik :)

Sajnos rég úgy érzem, hogy Magyarország legnagyobb baja, hogy... elhagyta a tökét. Vérszegény lett és önbizalom-hiányos, amolyan kis alamuszi vigyorgép, akivel mindent lehet, aki mindig azt nézi, hogy vajon ha ő visszaüt, akkor mit gondolnak róla mások.

Vajon ha a lengyel államfőt nem engedik be - teszem azt - Németországba, valami történelmi blablára hivatkozva, mondjuk hogy 1463 éve pont azon a napon fürödtek lengyel bauxitbányászok német szüzek vérében, akkor Lengyelország megelégedne-e azzal, hogy "majd elgondolkodunk azon, hogy elgondolkodunk-e valami válaszon".

Gyáva népnek nincs hazája, és ez sajnos napról napra egyre igazabb...

wladyslawsky (törölt) 2009.08.23. 00:26:35

@Pierre (Bezuhov):
Fórumozók Kiskátéja, Alapszabályok c. fejezet, 1. bekezdés:
Ha egy kommentünkben vitapartnerünk agyfunkcióira teszünk lekicsinylő megjegyzést, fokozottan ügyeljünk, hogy ugyanazon hozzászólásunkon belül ne írjunk semmi butaságot, mert rendkívül kínos helyzetbe kerülhetünk

;)

wladyslawsky (törölt) 2009.08.23. 00:49:27

A helyzet sztem baromi egyszerű: az elmúlt 7+ évben garázdálkodó rablóbanda áldásos tevékenységével megszüntette a magyar külpolitikát, padlóra küldte a gazdaságot, szétbarmolta, a rendőrséget, a nemzetbiztonságot (ill. ami megmaradt belőle azt saját játékszereként használja), szóval halálosan legyengítette az országot, a szlovákok meg, akikben +- 100 éve mindig is ott volt a magyargyűlölet (t. a kivételnek), kapva kapnak az alkalmon, hogy ott alázzanak le minket, ahol csak tudnak.


A szlovákok mindent és mindenkit (románokat, szerbeket,pl.) felülmúló hungarofóbiájának is megvan a maga oka: amíg Románia vagy Szerbia "csak" egy (kisebb-nagyobb) része volt 1000 évig magyar föld, addig Szlovákia területének 100%-a ilyen. Így aztán elég komoly komplexusokat tud okozni nekik a tudat, hogy az országukban bárhol látható történelmi emlékek szinte mind a magyarokhoz köthetőek, minden várost, minden felvidéki várat magyarok építettek, stb.
Na meg ugye az sem mellékes, hogy a tótok az utóbbi évtizedekben abba a parába szocializálódtak bele, hogy majd jönnek a magyarok, és visszaveszik a földet. Ha Románia elveszítené Erdélyt, vagy Szerbia a Vajdaságot, az még nem lenne számukra a vég, de ha a Felvidék jönne vissza, akkor Szlovákiából nem maradne egy nm sem. Na ezért gyűlőlnek minket annyira.

gpetersz 2009.08.23. 07:07:42

Elolvastam a postot. A haragot, az érzelmeket én is értem, sértő.

Namost ha mi így kezdünk kirohangálni a teremből stb. Akkor egy idő után szerinted ki fog emlékezni az indító eseményekre? Mi leszünk a bunkó magyarok...

sten 2009.08.23. 07:42:32

@K.Jani: Olvasd el még egyszer, és magad is belátod, nem vettem én egy kalap alá senkit. Azt mondtam, hogy mind a kettőt ugyanarra az aljas célra használták fel. Az pedig a felhasználót minősíti, nem a felhasználtat.

Marcellusca 2009.08.23. 07:43:04

Én már péntek este felb@sztam magam.
Miva??? Sólyom (most mellékes, hogy én nem csípem), mint EU állampolgár nem kívánatos, köztörvényes bűnözőnek számít Szlovákiában?
Egy, ma már nem létező ország történelmére hivatkoznak? Miva???? Prágai-tavasz, ugyi? Melyik országban található Prága? Javítsatok ki, de úgy tudom, hogy NEM Szlovákiában, hanem Csehországban. Szóval nem a Pozsonyi-tavaszra hivatkoznak.
Megint csak kekeckednek a tótok és kivel, ha nem a magyarokkal. A cseh elnököt is elzavarták volna? Hivatkozva, hogy ez nem az ő országa és nincs joga ott ünnepelni, avatni?

Egyébként megint nem lehet mit mondani Sólyom megoldásáról.
Első blikkre azt mondtam, hogy meghunyászkodott. Megint.
Majd nézve a híradásokat és hallgatva a nyilatkozatát, igazat kell, hogy adjak Neki. Előre közölték, hogy nemkívánatos és, ha ennek ellenére belép, akkor jogi következményei lesznek. Ha erről tudomása van, akkor tényleg a legjobb, hogy visszafordult.
Ezek után viszont elvárnám, hogy telekűrtölik a teljes EU sajtót és diplomáciát, hogy mire képesek az egyik tagállam közjogi méltóságai. Mit "megtehetnek" egy másik tagállam államfőjével, mert az nem kívánt találkozni a szomszéd államfővel. Jóhogy nem majd Ficó mondja meg, hogy egy magyar, EU-s állampolgár kivel találkozhat Szlovákiában.


Na, mosmá megpróbálom elolvasni a kommenteket is. :)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.08.23. 08:21:39

Az EU nevű gittegylettől kár megoldást várni.

A szlovák állampolgárok valamilyen buggyant ürüggyel történő kitiltása jó ötlet.

Egy rendőr a határra:
- Jó napot kívánok, milyen az időjárás odaát?

1. válasz
- fogalmam sincs/szép napos idő van/stb
-további jó utat kívánok

2.válasz:
- Ne rozumí
-17-es erősségű hurrikánt várunk, ezért sajnos vissza kell fordulnia


www.senkinemmondja.blog.hu

Spielberg 2009.08.23. 08:23:29

köszönjük gyurcsótány!

sten 2009.08.23. 08:38:50

@Arszák: Aztán a kezed beleér a bilibe! :) Tudod, a világméretű gazdasági recesszió mindig megerősíti a szélsőségeket, nem csak nálunk, hanem mindenhol. Nézd meg pl. Finnországban is valami 10% fölött végzett a helyi szélsőséges hülyegyerek párt az EP választásokon. A világ rendje lassan helyreáll, és a mi fasisztáink is visszakerülnek oda ahova valók. A társadalom perifériájára.

sten 2009.08.23. 08:48:35

@Marcellusca: Javaslom nézd meg a www.bumm.sk -t! Ez egy magyar nyelvű felvidéki hírportál, és szerintem nagyon jó!
Ott már idéznek értelmes tót politikusoktól, akik már hülyézik Ficót, és várják, hogy mit kapnak az EU-tól.

Sólyom (egyébként én sem szeretem :P ) a legjobbat tette amit tehetett. Elment a határig, és kulturáltan lenyilatkozta a világ sajtójának, mekkora tahó a szlovák vezetés.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.08.23. 08:49:34

@sten: Na, ide azzal a finn szélsőséggel! Cserébe szívesen átadom nekik a mieinket...

f.m.j. 2009.08.23. 09:09:51

@Pierre (Bezuhov):

A letakart szemüvegesek nagyon aranyosak, és léteznek, nemcsak játszótéren. Azoknak a gyerekeknek, akiknek szemtengelyferdülésük van, kapnak szemüveget (talán dioptria sincs benne) letakarják a jó szemüket, és ettől a másik helyreáll, így elkerülvén a műtétet. Nagyon meghatóan néz ki egy ilyen kisgyerek, ha meglátsz egy ilyet, azonnal haza akarod vinni... :):):)

binike 2009.08.23. 09:22:22

lehet hogy valaki írta már (nem olvastam végig a kommneteket) de én úgy tudom hogy Sólyom tavaly már bocsánatot kért tőlük az aug. 21. bevonulásunkért. Ennek tudatában meg végképp értelmetlen a tótok viselkedése

f.m.j. 2009.08.23. 09:28:57

@binike:

ráadásul a csehektől már '89-ben is bocsánatot kértünk..., ők megbocsátottak legalábbis...

de a magyarok 7x77-szer is bocsánatot kérhetnek valamiért, akkor is süket fülekre talál...

sten 2009.08.23. 10:27:24

@gpetersz: Igazad van! Nem kuruckodni kell, mert azt minden fél hülye tud 3-4 feles után! Higgadtan gondolkodni, és minden nemzetközi fórumon betartani Ficónak, ahol csak lehet. Közben sajnálkozni, és folyamatosan bizonyítani, hogy mi különbek vagyunk. A kuruckodással csak a felvidéki magyaroknak ártunk!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.23. 11:01:01

@tesz-vesz:

Írtam én ilyet? Olvass már egy kicsit, mielőtt beszólsz...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.23. 11:03:39

@Roxvox:

Részletkérdés, hogy ki nyilatkozik. Viszont szégyen, hogy még mindig nem adtak ki semmit. Tán nem érnek rá?!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.23. 11:06:10

@Roxvox:

"Ha tudta, hogy nem engedik be, minek ment oda?"

Ezt ne, ezt nagyon utálom....

vasas1 2009.08.23. 11:30:07

Az egész világ számára nyílvánvaló, hogy Magyarország a földön az egyettlen olyan ország, amely (megcsonkítása után) a saját nemzetségével határos. Ilyen égbekiáltó aljasságot még nemzet ellen nem követtek el amióta világ a világ. Történelmi területünkön ahol egykor apáink, nagyapáink, őseink vére folyt, most tótok, oláhok. szerbek, ruszinok, németek garázdálgodnak. Trianon a világ szégyene.
És most nemezeti ünnepünkön a Magyar Köztársaság Elnökét kitíltják e történelmi földről a tótok, semmibe véve at ún. uniós határokat. Csak szeretném figyelmébe ajánlani ennek az alávaló gazságot elkövető aljasoknak, hogy István király intelmeiben a más népek befogadására, azok szokásainak elfogadására intette fiát Imre herceget. (megjegyzem: bár ne tette volna akkor most nem lenne szlovákia).
Üzenem ezeknek az alávaló gazembereknek, hogy ahol most bitorolják a területet az Felvidék, Magyarország ősi földje. A mi történelmünk regényekben foglalható össze, míg az övéké elfér egy gyufásdoboz hátlapján. Hacsak 10 cm. mélyre leásnak, onnan csak a magyarsággal kapcsolatos leletek kerülnek elő.
Krasznahorka várából pedig tüntessék el azt tót ifjoncot, aki idegenvezetőként tört magyarsággal magyarázza magyaroknak a vár történetét.

irrelevant 2009.08.23. 11:56:27

@laspalmas: Nyugi, tesz-vesz szokása, hogy előbb hozzászól és csak azután olvassa el a posztot, ha egyáltalán. Hosszú szövegekhez nincs türelme szegénykémnek.

martonx 2009.08.23. 11:57:43

@Arszák: A komcsi bérkommentelők után megjelentek a szélsőjobb agyhalottak is?

Szegény vastagbőr blog... Rajtatok a világ szeme. Nem véletlenül lettetek elsők a Goldenblogon, ha ilyen széles társadalmi spektrumot lefedtek!

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.08.23. 12:37:56

@globocnick: Nah, akkormán hárman vagyunk. :DDD

Szlovénia és Csehország hál' Istennek nem akkora köpedelem a világ szemében, mint kishazánk. Ha hárman összeállunk, Fico nézhet nagyokat. B-)


(mielőtt valami überhungi nekiállna verni magát a "köpedelem" szó miatt: vastagbor.blog.hu/2009/03/04/kinos_10#more978486
ajánlom a 2. képet, mindent elmond. ez márciusban volt, azóta se népszerűbbek, se elismertebbek nem lettünk)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.23. 12:39:01

Hmm. Az ember visszajön egy 4 napos nyaralásból és már náci az egész ország, halomra lövettétek a romákat és most még Szlovákiával is köcsögöltök.

Szemét szarmagyarok vagytok!

mm455367 2009.08.23. 12:39:04

"magyarok úgy viselkednek, mintha Dél-Szlovákia nem a Szlovák Köztársaság része, hanem Magyarország egyik járása lenne."

Így kezdődött dél Oszétiában is...
Szín orosz tartomány, mindenkinek orosz útlevele... aztán a barom Szakasvil megtámadta őket....aztán meg jött a medve és megvédte a népét a grúz agressziótól.
Ha a ni népünket támadja meg valaki hogyan fogunk egyáltalán védekezni? Hadsereggel? vicc...
Légierő? azzal a 8 vadásszal? vagy az Iraknak INGYEN odaadott harckocsikkal?

Emberek nem véletlen az ahogy ez az ország kinéz. károlyi mihály (igen, kisbetűvel) kijelentette nem akar több Magyar katonát látni. Kedves leszármazott elvtársai pedig ma is követik őt és a külföldi parancsot.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.08.23. 12:56:40

@mm455367: na igen. én még azért bízom benne, hogy vissza tudunk táncolni a gödör széléről...

globocnick 2009.08.23. 13:08:11

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):
Oszt már csak páran kellünk, és kész a Monarchia... Bár ez a vb-selejtező-ellenfeleket-nem-engedjük-be ötlet nem annyira rossz a mi második helyünk megtartására sem... Hahahahahaha.

dessert eagle 2009.08.23. 13:17:10

Én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy köztársasági elnökünknek átfogóbb és messzebbre tekintő tervei vannak. Ez a bölcs államférfi szerintem már átlátta, hogy a magyar kormányra nem számíthat se a határon túli magyarság ügyében, se a cigányság, se az államadósság problémája kapcsán!
Két megoldás lehetséges: Ki kell provokálni, hogy a tótok annektálják országunkat, vagy ha ehhez esetleg nem lennének elég bátrak, vagy költségesnek ítélnék, akkor azt önként is felajánlhatnánk (erre utaló jelek a hazai politikában egyébként is megfigyelhetők).
Ezzel egy csapásra minden problémánk megoldódna:
Szlovákiai magyar kisebbség mint olyan megszűnne.
Cigányok gyors és hathatós átnevelése kezdetét venné (nem mellékesen ezt nem mi magyarok végeznénk, hanem szlovák testvéreink, akik már csak olyanok amilyenek, mindenki tudhatja).
A jelenlegi hazai kormány sem jelentene több fejtörést, mert elzavarásra kerülne, természetesen a jelenlegi ellenzékkel együtt.
Átvennénk a szlovák adórendszert és az eurót, az államadósság visszafizetésének kérdését pedig bölcs szlovák vezetőinkre hagyhatnánk.
Szlovák barátaink nemzeti büszkesége határtalan lenne, Sólyom meg mehetne havasi gyopárt simogatni a Tátrába.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.23. 13:25:15

@dessert eagle: Kiváló antifa hozzáállás, ez kell nekünk!

dessert eagle 2009.08.23. 14:32:13

Szerintem át sem gondoltad, mennyi pozitív hozadéka lenne ennek a forgatókönyvnek!

És a lényeg! Mérhetetlen passzív vezetőinkkel és honfitársainkkal is megvalósítható. Egy adóforintot sem kell rákölteni, csak ülni és várni, hogy szlovák testvéreink jöjjenek és serénykedjenek. Kis szerencsével elkezdenék irtani egymást a hazai cigánysággal és így az Új Szlovákiában csak elvétve lenne szlovák és cigány. Hát nem megérné megtanulni, hogy "Dakujem za kávu"?

dessert eagle 2009.08.23. 14:33:53

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Az előbbit neked küldtem, csak kicsit másnapos vagyok :)

Roxvox 2009.08.23. 16:15:43

@gpetersz:" Namost ha mi így kezdünk kirohangálni a teremből stb. Akkor egy idő után szerinted ki fog emlékezni az indító eseményekre? Mi leszünk a bunkó magyarok..."
Szerinted melyik a jobb?
Bunkó magyarnak lenni, nem leszart fejjel, vagy gyávaként, egy jó nagy rakás szlovák fossal a fejünkön.

Pain2 2009.08.23. 16:25:27

Milyen tökös gyerek ez a Sólyom..

Roxvox 2009.08.23. 16:34:59

@laspalmas:"Ezt ne, ezt nagyon utálom.... "

Ez csak egy volt a lehetséges variációkból, mert ugye mégsem ment át.

Roxvox 2009.08.23. 16:42:32

Egyébbként hol voltak a rendőrök, mert a hídon ugye nem lehet megállni.?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.23. 16:52:37

Egyébként senkinek nem tűnik fel, hogy Sólymot mindenki szopatja? Románok, Szerbek, Szlovákok... és milyen érdekes, ugye hogy Lendvai antifasiszta Ildiék meg utálják mert visszadobálja a rengeteg kardinális faszságot, amit át próbálnak nyomni törvényileg. Ezt magyar asszisztáció nélkül nem lehetne megcsinálni vele.

Én nem célzok semmire én csak hangosan gondolkodom...

2009.08.23. 18:02:20

@Pierre (Bezuhov):

Régen, mikor még nem volt rendszeres szemvizsgálat az iskolákban, előfordult, hogy súlyos látási problémákat csak későn diagnosztizáltak. Praktikusan a féloldali látásgyengülést úgy korrigálták, hogy a kis tibi frissen kapott SZTK-keretes szemüvegét az erősebb szem oldalán letakarták (ált. leukoplast+kartonpapír kombóval), ezzel ösztökélvén a gyengébb szemet.

Az ilyen letakart szemüveges kölykök az iskolákban uralkodó farkastörvények miatt, hamar az osztály lúzerének szerepében találta magát. Nem volt menő velük barátkozni.
No, az ilyen pulyák a legnagyobb baromságokat is tátott szájjal hallgaták, örülvén annak, hogy valaki foglalkozik velük. A letakart szemüveges tibiknél nagy sikert aratnál az itteni szélmalomharcoddal.

Még a végén felterjesztenek Hégető Honorka-díjra a hozzád hasonló fogyatékkal élők megsegítéséért.
Ha van még valami, amit nem tudsz, nyugodtan kérdezzél, talán tud majd valaki itt segíteni neked, és még ember is válhat belőled. :D

Kartal (rezervált) 2009.08.23. 19:56:41

szerintem meg tiltsuk meg aug. 29-én a törököknek a határátlépést! kb ugyanannyi értelme és történelmi háttere lenne mint fico tettének...

Viktus 2009.08.23. 20:11:28

Sólyom László június 19-én tájékoztatta először a szlovák nagykövetet tervezett látogatásáról. Ezt bizonyítja az a diplomáciai jegyzék, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal küldött a szlovák külügyminisztériumnak

www.hirszerzo.hu/cikk.gyenge_szlovak_kifogas_solyom_laszloval_szemben.120498.html

Joz: Szakácshiba a Fatál Error? 2009.08.23. 20:55:23

valahogy nem értem, hogy a nyugati sajtó miért hallgat, hisz ha minálunk egy kisebbségit jogaiban megsértenek, azonnal főoldalon hozza az összes német/svájci / francia/olasz újság

itt meg nem egy c. kislányt bántottak, hanem egy ország köztársasági elnökét

vagy mégsem

azok az újságok mind balliberálisok, akik Lendvai Ilikéék megrendelésére szoktak írni rólunk, kizárólag azt, hogy nácik vagyunk

pedig kiemelhetnék a fejüket a homokból, mert a

Neu Natzci Land nem mi vagyunk, hanem az északi szomszéd

csakhát, Fecónak Ficó még mindig segít

(desszert Eagle: tudod mi lenne, ha butapestet elfoglalnák Slota tankjai? másnap a Népszabadság tótul jelenne meg és elitélné a soviniszta magyar sereget, amiért nem engedte be őket azonnal)

K.Jani 2009.08.24. 02:40:43

@Ifj. Báró Loff-Ász Jóska: kedves jóska úr,tetszik a stílusod! :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.24. 08:27:15

'reggelt mindenkinek!

látom ti még a 4napos hétvégén is nyomtátok, igazán dícséretes :))

én olyan örömettetenadbódottában voltam, hogy 4 napig nem néztem híradókat...

ha valakinek van kedve, egy kis olvasnivaló reggelre:

kozlony.magyarorszag.hu/

2009/117. számú Magyar Közlöny - nem véletlen a dátuma: augusztus 20. - csak az állami kitüntetésekről van benne cucc.

Érdekes a névshowr :)))

@Marcellusca: szerda este te osztottad meg a debrecen meccs eredményét? Holnap jössz ki??

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.08.24. 09:15:36

újgur ismerősöm azt mondta kenegessük Ficót cannesten kenőccsel, és kössük hozzá Hanslotát is, és ha eze sem mükődik akkor ellevenítsük fel hagyományőrzésképpen a 68-as bevonulást, és készítsünk bábkormányt, akik úhy nyalták Hitler hátsóját, hogy az összes felvidéki zsidó valamiért magyarorzságon kötött ki, és ha ez sem válik be, akkor keressünk egy tótot akit magyarország királyának választunk a Visztula jegén, és még annyit Hüje Csák Máté!!!

Marcellusca 2009.08.24. 09:20:22

@Seduxen: Üdv!

Ja, ja, én voltam az a bátor, aki beböffentette. :)
Nem tudok menni (egyébként sem járok meccsre, a legutolsó valamikor a 80-as években egy magyar-olasz /ha jól tévedek/ volt a NÉPSTADIONBAN :)), mert dógozom. Vagy legalábbis megpróbálom jól mímelni. :D

krtek 2009.08.24. 09:22:02

Általában, amikor ilyen helyzet keletkezk, akkor az soha sem a két "nép" közötti fenenagy viszály. Ezt a hazug történelemkönyvekben lehet olvasni. Mindig pár velőig rohadt emberke saját akciója, a hatalomért, hírnévért. Ezt kell felfogni.

Szerintem a külpol-marketingnek azt kell hangsúlyozni, hogy nincs veletek semmi gonduk, ezt a ficót meg a pár síktahó haverját takarítsátok el, mert csak bajt hoz rátok a tahója.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.24. 09:23:30

@Marcellusca: háát, igazán nem szép dolog :)))

én kb 4 éve voltam utoljára meccsen - előtte rendszeresen jártam, de annak is több, mint 10 éve -, de most elkapott a gépszíj :)) pedig ha valaki nem különösebben szeresse a lokit, az én vagyok. de azért a hangulatért, ami holnap lesz, asszem megéri...

valami azt súgja, hogy északi szomszédainkról is lesz "megemlékezés" a meccsen :))

ja, a jegyvásárlás is megérhetne egy postot, olyan igazán magyarosra sikerült (1 jegypénztár nyitva - pénteken - ca 150-200 sorbanálló /ami nem is sok/, potom 2-2.5 óra várakozás...)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.08.24. 09:31:58

@krtek: kedves süni, sajnos ez csak részben igaz. Egy ország vezetői nem teljesen függetlenek az ország népétől. Jelen esetben pl. az ország népe őket választotta. (A mi vezetőink is minősítenek minket, ugye, bármennyire kellemetlen ebbe néha belegondolni...)

Tartok tőle, hogy a napokban a szlovákok (vagy legalábbis nagy részük) nem Fico bunkóságán füstülögtek, hanem a magyarokat anyázták, éppen Fico és a többiek "érveit" szajkózva...

Amade (törölt) 2009.08.24. 09:40:06

Nem lesz rend az agyakban, ha a történelemkönyvekben nincs az. Mert hogy a tótoknál már csak a zsidók nagyobb mesélők, az is biztos! Ezeknek soha egy királyuk nem volt, pláne nem az említett morva uralkodócska meg I. István, akkor sem, ha a fél életüket odadnák érte! Vicces, hogy azon vitatkoztak, hogy melyik a királyuk, mikor egyik sem.

Sólyom pedig egy mutyihuszár áruló, ugyanis beszédében amit elmondtak helyette, ismét csak megerősítette, hogy Magyarország nem tart igényt a Felvidékre, se ránk. Hát ezért kár volt idejönnie.
A tótok részéről meg műbalhé az egész, de nemcsak az a felháborító, hogy önkényesen kitiltják a köztársasági elnököt, hanem az a rágalomhadjárat, ami a híradókban és vitaműsorokban ment!! Önigazolásként ránk erőltették kisebbségi komplexusuk, sőt létkérdesük minden elemét: provokáció, nacionalizmus, sovinizmus...

globocnick 2009.08.24. 10:04:10

@Seduxen:
Kösz a reggeli olvasnivalót! Ahogy a friss számot el kezdtem átolvasni, azt hittem az időgépet fedezted fel. Hirtelen az m1 is fekete-fehérben kezdi nyomni a Szomszédokat...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.24. 10:05:57

@globocnick: hát mi tagadás, van egy-két "érdekes" név a "díjazottak" között.

nekem 2 nagy kedvencem van: bárándy ex-igazságügyminiszter, és Cashteleki István VILMOS mlsz-elnök...

globocnick 2009.08.24. 10:20:51

@Seduxen:
Igen, ők is legendás polihisztorok... Nálam a mindentvivő, jolly joker az a kósáné kovács magda, aki "az Országgyûlés munkájának megszervezésében, tevékenységének dokumentálásában, a törvényalkotás folyamatának
sokoldaú támogatásában öt parlamenti cikluson át végzett példa mutató munkássága elismeréseként" (magam sem tudtam volna szebben megfogalmazni), kapott állami kitüntetést, ahelyett, hogy a jól megérdemelt szabadságvesztését rótták volna ki rá...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.24. 10:31:27

mintha róla lett volna itt is post, nem? :))

Hiszékeny Dezsõnek, Budapest Fõváros XIII. ker. Önkormányzata alpolgármesterének
.
.
.
.

MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI EZÜST ÉRDEMKERESZT
polgári tagozata;

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.24. 10:32:55

hm-hm, a t(el avi)v2 is megkapta, ami "járt neki":

Pálmai L. Ákosnak, a TV2 Interaktív Produkciós Iroda fõszerkesztõjének a
MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ARANY ÉRDEMKERESZT
polgári tagozata

krtek 2009.08.24. 10:34:44

@promontor: Az egész mondandóm úgy kezdődőtt hogy: általában.

Abban egyetértünk hogy egy ország kormánya tökéletesen tükrözi az adott ország színvonalát. A probléma ott lapul, hogy szerintem ez a magyarellenes őrület tökéletes egy szlovák politikusféregnek mert remekül takarja a háttérben folyó gazdasági manipulációkat. A sok paraszt meg vergődik egy gerjesztett problémán...

Annak a "süni"-nek meg nézz utánna. :)

globocnick 2009.08.24. 10:34:56

Könnyen lehet. Megérdemli. Hiszékeny Dezső? Ezen átsiklottam. Bruhahaha. Ha ő az, akkor a választói mik lehetnek?????????

krtek 2009.08.24. 10:42:32

@Amadé, a komáromi: Asszem megfogtad a lényeget. A mai szlovák polelit az ősi tót kisebségi komlexusra alapozva hergeli a fogékony tahókat.

Az impotens magyar külpolitika, meg játsza a felsőbbrendűt, pedig inkább hülyét kéne csinálni a tót kollégákból.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.08.24. 11:07:02

@krtek: Egyetértek, csak azt szerettem volna hangsúlyozni, hogy ahhoz, hogy az ilyen politikusi manipulációk működjenek, ahhoz kell egy közönség, amelyik vevő rá.

Hoppá, vakondot akartam írni, (remélhetőleg) pillanatnyi elmezavar volt...

krtek 2009.08.24. 11:30:46

@promontor: Sajnos mindig és mindenhol van manipulálható tömeg (gondolj csak nálunk azokra a szerencsétlen ősmaszopstabilszavazóbázis élethosszigszopatott harcinyugdíjas nyájra), viszont a külpolitika lényege az ilyen manipulációk kezelése.

Én azt hallottam hogy ez a toplákovy ficó csontbuzi és fiatal magyar fiúkkal érzi magát a legjobban. Persze lehet hogy ez is csak manipuláció, mint az ősi szlovák hülyeségek.

A vakond már jobb, a sün-nek manapság nagyon szar a merketingje. :)

capor_ 2009.08.24. 11:38:39

Csoda, hogy nem azt nyilatkozta Fico, hogy félnek nehogy Sólyom elvigyen egy pohár csapvizet egy fűcsomót meg egy kis virágföldet....

Én szeretem szlovákiát, minden évben megyünk a tátrába és nagyon kedvesek. Remélem nem lesznek vevők erre a szarkavarásra amit ezek csinálnak.
( Persze eltekintve a szlovák múzeumoktól, ahol általában megtudhatjuk, hogy pl a szepesiváralja már megépülése előtt is szlovák volt, meg úgy általában mindent a dicső szlovák nép épített...)

Egyébként ez a tetves EU is elmehet a picsába, cserébe a semmitevésükért meg kellene magyar részről is fúrni a lisszaboni szerződést...

anarcho78 2009.08.24. 12:41:21

bár tuti, hogy el fog veszni a sok komment között, azért megjegyezném, hogy Moldova: Ég a Duna tényfeltáró riportkönyve olvasása után TÖKÉLETESEN MEGÉRTEM a szlovák és a cseh magyarellenes hangulatot. Sőt! rohadtul szégyellem, hogy ilyenek voltunk...

redriot77 2009.08.24. 14:23:33

Hát én ezt nem értem... Ha ez a '68-as hepaj tényleg ekkora bibi számukra, akkor miért van Pozsonyban Volkswagen gyár? Miért van az, hogy egy cseh vagy egy szlovák egyáltalán képes szóba állni egy némettel?

EZEK ELFELEJTETTÉK LIDICÉT?!? Ha a mi 68-as szerepünk ekkora bűn, akkor ezt hogyan voltak képesek megbocsátani? :)))

redriot77 2009.08.24. 14:29:03

Egyébként mikor lesznek Szlovákiában a választások? Semmi, de semmi bajom az átlagos, békés szlovák állampolgárokkal, de ezek a kisebbségi komplexusos, elborult agyú vezetőik elhúzhatnának már a halál f*szára.

isti77 2009.08.24. 16:02:33

"Több ízben is úgy fogalmazott: a magyarok úgy viselkednek, mintha Dél-Szlovákia nem a Szlovák Köztársaság része, hanem Magyarország egyik járása lenne."

Járások a középkorban voltak, illetve a középkori szinten megrekedt barbár országokban vannak ma is.
Európai országokban ma már csak megyék, illetve tartományok vannak.

Képzelem, mennyire reszkethetnek ezek attól, hogy egyszer (talán jövőre?) Magyarországnak olyan kormánya és köztársasági elnöke lesz, akik ki tudnak, és ki is mernek állni a hazájukért, és az országot gazdaságilag is talpra fogják állítani idővel.

Na, akkor fog megmutatkozni, hogy hol van ezeknek a helye. Egy lovat talán még ma is megér egész Szlovákia...

Liberté....73 2009.08.24. 22:53:09

@isti77:

"Járások a középkorban voltak"

ennyire nem vagy fiatal. járások az 1980-as évekig voltak (pontosan nem tudom, mikor szűntek meg, de sajnos megszűntek, helyettük kezdődnek most a kistérségek, persze demokratikusan, alulról szerveződve)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.24. 22:59:53

Jaj, elfelejtettem mondani, hogy a Vasmacska étterem, ahova Sólyom hirtelen beugrott, a 17 milliárdot átmosó Rauch Sándor érdekeltsége.
www.vilaggazdasag.hu/index.php?apps=cikk&cikk=198038

Sólyom asszem infarktust kapna, ha tudná...

süti beállítások módosítása