Skip to content


       Szűrés lista

Mokka: Kárász Robi és a nyírmihálydi álrokkant-ügy

Kávé helyett jó lesz ebéd után is, hátha valaki reggel elmulasztotta. Szeptember elsejének reggelén Nyisztor Ferenc, Nyírmihálydi polgármestere tiszteletét tette a TV2 Mokka c. műsorában, a már régóta folyó üggyel, a nyírmihálydi ál-értelmi fogyatékosságos esetekkel kapcsolatban.

Az 'interjú' előtt azonban elevenítsük fel, honnan is ismerős a település neve:

Először is ott ütötte fel fejét a helyi cigány lakosságot sújtó Hepatitis-A járvány 2007-ben. Persze mivel nem egyszerű az élet, és a polgármester szóvá tette, hogy nem az udvarra meg az út közepére kellene kakálni. Ezután telefonon életveszélyesen megfenyegették a polgármestert, mondván, őt és a fiát "eltüntetik". Nyisztor Ferenc ugyanis a szociális segélyek kifizetését a roma lakosság számára ahhoz a feltételhez kötötte, hogy minden roma portán épüljön rendes árnyékszék (a Hepatitis ugyanis a cigányok lakta utcákat érintette), majd a jogilag kétséges szankció miatt Kállai Ernő ombudsman indított ellene vizsgálatot.

Majd jött az álrokkantos, a Vastagbőr által is megénekelt téma, benne Nyisztor Ferenc közismert kijelentésével, ennek az országnak húsz éve van.

A közelmúltban, jobbára internetes médiumokban is hallatott magáról a falu. Ez volt az a település, ahol vadászatról hazafelé tartó rendőröket igazoltattak a romák.

Harminc-negyven, szekercékkel, késekkel és husángokkal felfegyverkezett roma arra hivatkozva inzultálta a két rendőrből és egy vállalkozóból álló vadászcsapatot, hogy „biztosan ők a sorozatgyilkosok”. Ezt a következtetést abból szűrték le, hogy látták, sörétes puska van az autójukban.

A napokban a Mokka szerkesztője úgy gondolta, beinvitálja Nyisztor Ferenc urat egy kedélyes beszélgetésre a helyzetről - álrokkant ügyben.

Ismétlés a tudás anyja:

Négy éve tűnt fel a gyámhivatalnak, hogy egy itteni lakos értelmi fogyatékossága miatt rokkant járadékot kap, de közben maga gondoskodik több gyermekéről, elvégezte a nyolc általánost és jogosítványt is szerzett. Kiderült, hogy a 2100 lelkes faluból 138-an élnek rokkantjáradékból; a hasonló méretű településeken nyolc-tíz ilyen esetet találtak. A 450 felnőtt roma közül csaknem minden harmadik rokkant járadékos.

- Tagadhatatlan, hogy voltak ilyen esetek - jegyzi meg Nagy József, a cigány önkormányzat vezetője, miután megérkezik. Fordulatot akkor vesz az ügy, amikor kiderül: őt is egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen, amiért a bíróság szerint két gyermekének is segített a csalásban. Két fia is felfüggesztett börtönt kapott, emellett a családnak 6,1 millió forintot kellene visszafizetnie az államnak.

Időközben az is napvilágot látott, hogy a rokkantsági igazolást kiállító orvosok és nyakig benn vannak(ki hitte volna?). Szóval volt apropója a polgármester úr meghívásának.

Kedves hölgy kérdése: Fel se tételezi, hogy ők valóban betegek?

Kedves riporter úr kérdése: Ön fajgyűlölő és rasszista?

Tegnap reggel telefonon interjúvolták meg a nem jogerősen elítélt Nagy Józsefet, a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetőjét. Legalábbis próbálták, a szókincse és kifejezőkészsége - hivatali emberhez mérten - igen csekély és sekélyes volt. Az is figyelemreméltó, hogy a riporternek kellett elmagyaráznia azt is, hogy ha felfüggesztettet kap az nem az jelenti, hogy nem bűnös...

Le a kalappal a polgármester úr előtt, hogy nem állt föl a székből az első kérdés után, és tűrte Kárász Robi riporter(?) "remek" kérdéseit.  Minden napra jut valami, tegnap olvashattuk a roppant alapos és objektív Index-es cikket ("Segélyből él az összes cigány?"), reggelente meg Kárász Róbert segít nekünk eligazodni a nagyvilágban ...

Címkék: pofátlan kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr601354088

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Így kell hülye gyereket csinálni... 2009.09.03. 16:43:07

Úgy látszik nem pletyka. Egyes bodzaszedő anyukák valóban mindent elkövetnek, hogy "bolond" gyereket hozzanak világra.  Edelény polgármestere járt utána a dolgoknak. Valószínűleg nem a levegőbe beszél, amikor azt mondta, hogy: "Sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K.Jani 2009.09.03. 17:54:40

visszatértünk az "erősebb kutya baszik" elvhez. ez szintiszta fizika. erő-ellenerő. a nagyobb erő dominál. itt 10-20 évmulvaa cigányok fognak dirigálni,hacsak nem jön egy tőlük is erőssebb és leveri őket. a magyarnak meg úgyis mindegy kinek a csicskája!
akinek meg nem tetszik, annak el lehet menni innen!! tessék csak!!

derelyegrádi szellem 2009.09.03. 18:00:25

@nyusziii:

jaja, csak agócs eddig egészen másokat mondott, pl. ilyeneket: hát igen, de pénzt visszafizették, meg ezt nem is abból fianszírozták, hanem a Megyei Közgyűlés finanszírozta utólag (!). Mintha ilyen elképzelhető lenne, és nem cáfolta volna egyből a Megyei Közgyűlés elnöke (Bányai Gábor)

meg olyanokat is, hogy együtt zajlotta felnött és gyermekképzés, és a cigányvezetők az előbbin (a felnőttképzésen) vettek részt. Nyilván sokat enni, inni, mulatni és medencézni tanultak.

Eltartott vagy két napig, amíg kitalálta agócs, mit is akar hazudni.

a következő "tanú" a legendás kisbíró lesz a "az is meglehet tán ott se vótam" fordulattal. :-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.03. 18:05:31

Eszem megáll ... a rendőrség le lett baszva, mert meg merték mondani hogy a mulatozó 50 fős banda Esztergomban roma volt ....

www.origo.hu/itthon/20090903-rendorseg-romak-etnikai-hovatartozas-adatkezeles.html

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 18:06:25

@derelyegrádi szellem:

Ez nálam már csak afféle John Emese-szindróma.:) (Gy.k.: előbb rájön, hogy Úristen, legalább fél éve terhes, ezért visszalép, aztán kitalálja, hogy azért lép vissza, hogy ne legyen érvényes a választás, azaz, hogy ne a fideszes jelölt nyerjen, legvégül pedig kap egy rémisztő Magyarok Nyilai-videót.:))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.03. 18:08:20

@derelyegrádi szellem:

szerintem védekezésképpen az univerzális és zseniális "gyerekcsíny" is megteszi ...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 18:09:09

@zero:

Indulatokat szít az igazság, gratulálok, origo...

derelyegrádi szellem 2009.09.03. 18:13:49

@zero:

vagy 2-3 év börtön letöltése is. Akkor nem kell semmit mondani se. Azzal le van tudva a dolog, és felejtsük el.

Kartal (rezervált) 2009.09.03. 18:21:20

@Rékuc: segítenék. utána betemetni is. csak a fejük látszana ki a földből...

Marcellusca 2009.09.03. 18:27:22

@Mj: Szerintem arra célzott, hogy nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés. :D

Kartal (rezervált) 2009.09.03. 18:29:42

@zero: most döntöttem: belépek a Jobbikba, aktívan politizálni fogok, hogy ezeket a jogvédő izéket pár év múlva hazaárulás vádjával örökre lecsukathassam.
aztán amikor a cella sarkában nyígnak, hogy hat cigány rakta őket s***be egymás után, akkor csak megvonom a vállam: a te haverjaid, szeresd őket!

áh, az ember feje felrobban a dühtől!

szabogyula 2009.09.03. 18:30:39

@zero:
Mi a f@szt lehet erre irni ?
Még a végén az intézkedő rendőröket viszik börtönbe...
Ilyen nincs ....

Plutonic 2009.09.03. 18:30:44

@Kartal (a morc): Megzizzentél?????
A fejüket miért hagyod ki?????? :))

Marcellusca 2009.09.03. 18:33:15

@zero: A TASZ is elmegy a búbánatos, terkes picsába!!!
Akkor miért nem sipítoztak, amikor az áldozatok nemzetiségét tették közzé?!
Megint kettős-e mérce-e?
A qrwa életbe, Rózsa úr!

mind2 (törölt) 2009.09.03. 18:33:31

Nabazz, élőben láttam a maunika sót, legalábbis az utolsó perceit...
Summa summárum : én ezeket SE eltartani, SE etetni,SE segíteni , DE főleg gyerekeket csinálni a vakvilágba SOHA TÖBBET NEM AKAROM...
Női szájból csúnya a káromkodás.... DE EZEKÉRT élek, szívok, fizetek, és dögöljenek nyugodtan éhen, elvégre kapitalizmus van , vagy mi a büdös franc ?
Nyomom a lét a sulikba, leadóztatnak abból a ki*aszott családi pótlékból... szerintetek ?
Amióta az eszem tudom, meló mellett tanulok., családi segítség lófasz .. Kirúgtak ajtókon, bemásztam ablakokon...és itt van pár százezer ember, aki orrba-szájba dug, anyós vejet, após menyet, apa lányt, anya... már a franc tudja kit... komolyan...
Bazz a barlangokban jó pár ezer éve tudták, mi a szokás ( jog ) , az illem, az evolúciós kiválasztódás... ITT meg a 21. században arról kell szóljon az életünk, hogy sok százezer ösztönlényt arra szoktassunk : gödörbe szarjál, ne a ház mellé ?????
Genug :((((
Qra ki vagyok bukva....

Marcellusca 2009.09.03. 18:37:27

@zero: Hát, bazzeg, mára mostmár elég! :D

Ilyen ország nincsenis!

"Cseke Zoltánt, a törvényességi főosztály vezetőjét" - na, vazze! Kecskére a káposztát?
Tőlem meg követelik az erkölcsit és szinte én vagyok az utolsó senki.

De legyünk PC-k!
Mi van az ártatlanság véDelmével? :D

belzebubó 2009.09.03. 18:38:34

@mind2: Úristen! Most komolyan aggódom érted.

mind2 (törölt) 2009.09.03. 18:43:33

@belzebubó: miért ? Mert tele vagyok ? Mi van itt ?
Mi ez a szörnyszülött, ami 1990 óta él, és felzabál bennünket ???? Bazz, ennyi munkával - amit a férjem is nyög - boldogabb vidékeken gondtalanul élhetnénk. Itt meg kilopják még a lelkünket is.... Dolgos, munkamániás és tanulni szerető család a miénk ... Mindenhol simán megbecsülnének minket, csak ebben a pöcegödörben nem. Itt basztatnak minden szarért, van sapka, nincs sapka....
Húzzunk el mi is ?

Plutonic 2009.09.03. 18:45:07

@mind2: Hush little baby.... :))))
Nyugodj meg egy picit....
Csak felbaszarintod az agyadat, az meg nem annyira jó....
Genug is genug! :)))

www.youtube.com/watch?v=HzqOMXZK3Fg

Csak Neked most!!!! :)))

Plutonic 2009.09.03. 18:46:20

@Kartal (a morc): Minden meg van bocsátva!!!!!! XDDDDDDDDD

Plutonic 2009.09.03. 18:50:56

@mind2: Figyi! Ajánlok valamit!
Sokkal jobban járnál, ha beszélnél valakivel.
Mármint szóban.
Megoldás mindenre van, de az agyvérzés nem az....
Legalábbis én kifejezetten szomorú lennék......

mind2 (törölt) 2009.09.03. 18:51:08

@Plutonic: felvesszük a bőrdzsekit ? Azt a kopottat, nyűttet, DE szabadot ???
Még meleg van hozzá.... de nemsokára :))))))
És köszönöm... a hullámhossz... tudod

belzebubó 2009.09.03. 18:51:39

@mind2: volt kollégám, mérnök (K-Mo-i régióvezető aus Miskolc City) februárban elment valami bemutató oktatásra az gyermeke leendő isijébe. 32-ből 26 cigány. Áprilisban beadta Bécsben (mert már Bp-en megszűnt a követség) az ausztrál követségre a kivándorlási kérelmét.Mivel mérnök és rajta van az un. "hiánylistán" megkapta a bevándorlási engedélyt.Aug. közepén kivonult Perth-be. Most 1 évig nyelviskola aztán meglátják mi lesz.
Ezek után Te is igy kiborulsz,naná,hogy aggódom mi lesz ebből?

mind2 (törölt) 2009.09.03. 18:59:16

@Plutonic: Figyelj, azt mindenki tudja, hogy ez így nem mehet tovább. Egyszerűen finanszírozhatatlan.
Nem kell beszélnem senkivel. Nincs semmi olyan extra bajom, ami több millió ember csőrét ne úgy bántaná, mint az enyémet. Nem vagyok szélsőséges, nem akarok senkit megölni, felrobbantani, lázítani, satöbö...
DE, amit ma láttam ezen a szennycsatornán, az több volt, mint vérlázító.
Arra gondoltam, hányan gondolkodnak felelősen az életről, hányan NEM vállalnak gyereket a pénzhiány miatt, hányan mennek el a büdös francba, 19- 30 évesen, szakmákkal, tervekkel, szomorúan, szenvedve....
Nekünk ŐK nem kellenek ? A szép, értelmes, okos fiai - lányai a hazának ? Ők nem fontosak ?
Azok fontosabbak, akik úgy élnek mint az állatok ? Tisztelet a kivételnek....

Plutonic 2009.09.03. 18:59:31

@mind2: Ez már sokkal jobban tetszik! XDDDDDDDD
Lassan bele lehet abba már "fázni"! :)))))))
Bármikor, kedves Dzsí! :))))
És még kettő a kedvencekből... ;DDDDDD

www.youtube.com/watch?v=bHorEu_Y27Q

www.youtube.com/watch?v=Ux2T_f0JLkw

667 - A Sátán szomszédja 2009.09.03. 19:01:32

@Marcellusca: Így ahogy mondod. Nem csak alacsony, de hiányos is, ahol jó a kerítés ott meg a felhalmozott szemétből rámpát túrnak össze és azon mennek ki, a gondozó belőve alszik a sarokban...

Plutonic 2009.09.03. 19:04:18

@mind2: Szó sincs a szélsőségekről! :))
Én sem ölni akarok, max, nem riadok vissza tőle, ha kell!
De MINDIG van megoldás!
Ha kisebb és személyes volumenben is, de van!
Tudom! Én is azt teszem és alkalmasint az én arcom is finoman elfelhősödött némely dolgokon. :))
De sosm szabad lefeküdni a világnak!
És megmenteni sem lehet mindenkit....
Ezt már megtanultam. :))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 19:04:34

@Marcellusca:

Ejj, már játszani sem szabad a szavakkal?:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 19:05:41

@Kartal (a morc):

Lépj be a Jobbikba, de csalódni fogsz, ha a mélyére látsz.:-/

Kartal (rezervált) 2009.09.03. 19:06:21

@Plutonic: üdv a klubban :)

én sem ölni akarok, de nem is tilthatom meg senkinek. egy ilyen demokráciában...

Kartal (rezervált) 2009.09.03. 19:14:00

@Mj: megbeszéltük. majd mesélek.
egyébként nem mondom, hogy nincs igazad. nem tudhatom. majd a tapasztalataim döntenek.

Plutonic 2009.09.03. 19:14:31

@Kartal (a morc): Fogalmazzunk úgy, hogy ragadozónak születtem és nem szerény értelmi képességekkel megáldva. :)))))
A szabadságomból pedig senki nem fog erőszakkal lefaragni....
Szóval megoldom az életemet és nincsenek fenntartásaim. :)

Plutonic 2009.09.03. 19:16:13

Mára mentem, legyetek rosszak, de szobatiszták! ;DDDDDDDDDDD

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 19:17:35

@mind2:

Mély levegő, kifúj, nehogy már veled is valami baj történjen...:(
Nekem is csak a remény ad erőt, hogy nem maradhat ez így már sokáig.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 19:19:31

@Kartal (a morc):

Már csak az lesz a kérdés, hogy megmaradsz-e helyi szinten - ott több az idealista és kevesebb a pénz, tehát a véleményed is jobb lesz -, vagy belelátsz-e a fővárosi dolgokba is. Na de majd várom a fejleményeket.

mind2 (törölt) 2009.09.03. 19:22:47

@Plutonic: Isten adja, hogy megold, hogy legyenek okos és szép gyermekeid, komolyan Neked is, és mindenkinek ezt kívánom... DE hol van az a határ, amikor ki kell mondani, hogy ez így nem mehet tovább.
Hogy egy pöcegödörben élünk, erkölcsileg, jogilag, a berendezkedésünket tekintve..
Hogy ha itt valaki nem rúgja fel a vödröt... és mondja, eddig ne tovább.... akkor mi lesz ?
Tényleg húzzunk el ? Nemrég döntöttük el, hogy maradunk, és folytatjuk. DE ÉN MÁR - MI MÁR nem akarjuk folytatni : ITT ugyanúgy folytatni.
Képtelenség ennyi erkölcsi hulla bűzét szagolni naponta.. a levegő megmérgeződött.
Hogy nem érdekes semmi, se a haza, se a jövő, se semmi...
Csak a póker, meg a végkielégítések, a háttérmutyik, megalkuvások, megcsalatások....
Legyek azzal elégedett, hogy ültetek most októberben egy újabb gyümölcsfát ... ????
Majd más zabálja le 10 év múlva... ebbe nem lehet belenyugodni, .. a francba :((((

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 19:25:12

@Plutonic:

Ne is mondd, ez utóbbi nálunk elég aktuális, ugyanis szegény barátomnak hajnal óta megy a hasa.:(
Na de megyek én is, még föl kell töltenem egy csomó erdélyi képet!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 19:30:52

@mind2:

Hidd el, mindenkinél eljön az a pillanat, amikor erejük végére érnek, és azt mondják, hogy elég volt. És egyre több ilyen emberrel találkozom.

mind2 (törölt) 2009.09.03. 19:33:07

@Mj: Ápold, akit szeretsz... DE közben válaszold meg nekem, hogy " mondd Te kit választanál " ????

dessert eagle 2009.09.03. 19:33:40

@Kartal (a morc): A vastagbőrt valóban sokan olvassák, és mostmár jelentősebb véleményformáló lett, de sokkal többet tudsz azzal tenni a változásért, ha belépsz a Jobbikba.

dessert eagle 2009.09.03. 19:35:07

@Mj: Mennyire kell benne lenni a fővárosi dolgokban, hogy az ember belelásson?

Marcellusca 2009.09.03. 19:38:13

@mind2: Látom, nagy az elkeseredés.
És meg tudom érteni.
Legszívesebben én is elhúznék a francba, mert ahogy Te is írod, mindent bemocskol az a métely, ami itt van.
És mi csak a jéghegyek csúcsait látjuk. Ezekben a posztokban is. Mi lehet a felszín alatt? Bele sem merek gondolni.
Eltelt 20 év és semmi nem változott. Illetve igen, Rosszabb lett.
Nem akarom, hogy félre érts (értsetek), nem sírom vissza, de akkor valamelyest hagyták élni az embereket. Mindig, évről évre azt várom, hogy javulni fog a helyzet, de nem. Egyre rosszabb.
A politikában sincs alternatíva. Egyik kutya, másik eb. Nekem már régóta nem adják be, hogyha őket (bárkit) választom, akkor kolbászból lesz a kerítés. Főleg nem egyik napról a másikra. De, hogy egyre csak sz@rabb.

Na, mindegy, itt úgysem fogjuk megváltani a világot.
Pedig ráférne! :D

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 19:57:11

azt megkérdeztem, hogy a poszt végén hivatkozott indexes cikkel mi a baj?

Roxvox 2009.09.03. 20:05:12

" Ennek az országnak húsz éve van hátra "
Mert húsz év van elötte.

mind2 (törölt) 2009.09.03. 20:06:38

@Marcellusca: honnan veszed, hogy ki honnan fogja megváltani a világot ? Én nem a világot akarom, én azt szeretném, ha az lenne élhetőbb, amit a gyerekeim és én fogok élni. Ez a nyomorult 93.000 négyzetkilométer ami maradt...A gyógyvizeivel, a mosolygós emberekkel a szomszédban, a strandtörölközővel, amit ismeretlen emberekre bízok, ha csobbanok a Balatonban...
Nem akarok egy idióta nosztalgikusnak tűnni, de a Balaton déli partjáról olyan az északi, mintha Brazíliában lennél... és a Süveghegyet néznéd...
Szeretek itt élni, DE az a borzasztó, hogy rosszul döntöttünk, hogy nem tetszettünk forradalmat csinálni, hogy egyesek nyakig turkálnak Kelet- Németországban a Stasi aktákban, mi meg nem tettünk rendbe semmit...
Mint egy prostituált, aki azt hazudja a naiv férjének, hogy ő az első... közben több százan voltak előtte...
Lehet hazugságokkal élni, de nem könnyű...

cukortartó · http://www.youtube.com/watch?v=0Q8vl8wFm7g 2009.09.03. 20:07:30

@667 - A Sátán szomszédja:
Nekem egy cigány szomszédom sincs, és élőben évente ha 3-4x látok cigányt, akkor sokat mondtam. Ettől függetlenül majdnem mindenben sorstársak vagyunk(szomszédilag).

Itt vannak mellettem mindjárt a H.betűs család. Nyugdíjasok, felnőtt önálló lányukkal. Tiszta, szép ház.
Utálják egymást, mint a sz.rt, a lány mégis minden délután visszajár.
Ezeket a balhé tartja életben, na.
Akkor olyan kiabálás megy, hogy a túlsó sarokig elhallatszik. Kurvázás, Rohadjmeg(anya-lánya közt!!!).
Apukának vmi csövet raktak a gyomrába, amire nem szabad inni. Naná, hogy ivott tovább, és iszik azóta is, le is bénult deréktól miatta. Azóta felesége wczteti, fürdeti, jó hangos"Te büdös geci!!! Mikó döglesz má meg?!!" kiséretében.

Szembe velünk egyedül élő bácsika, aki puskával a kezébe üldögél az ablaka mellett estétől reggelig. Miatta tartja mindenki 7lakat alatt a macskáját, a kóbormacskák ugyanis a gyagyája. (minden macska, amit az utcán lát.) Az én egyik cicumat is elintézte már tavaly.

A másik oldalunkon lakó villanyszerelő meg olyan furmányosan oldotta meg a csatornázást, hogy a csövet a wcből a falon egyszerűen kivezette az udvarába, azt hajrá. Folyik belőle kifelé minden szépen a tócsába, ahogy kell.
Mondjatok amit akartok a biogazdaságról, de azon a részen még a fű is kipusztult.
De mintha nem lenne elég, hogy a szag miatt nem jó kimenni a saját kertünkben se, még ráadásul mindig észrevesz, és neki is áll jópofizni a kerítésen túlról, hogy mikor megyek már át hozzá egyszer koccintani egyet.
Az élettársa meg egyfolytába úgy néz rám, mint aki ölni akar a f.sz ura miatt. Mintha bárkinek is irigyelné tőle... :D
Pedig régen dejó volt discmannal, söröcskével olvasgatni-napozni kint...

Kettővel mellettünk meg az Sz. betűs családban az ikerfiúk KiTudHangosabbanVisítani versenyt szoktak játszani az udvarukba este 6körül.(fürdetés?)
Én még azoktól érthető szót nem hallottam sose negyedikes létükre, csak hogy VÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍJJJJJÁÁÁÁÁ-kórusba. A legjobb, mikor beszállnak a környékbeli kutyák is.

A kettővel szembe lakó fideszes képviselőnek meg az ajtaja elé a járdára rendszeresen odafosik valaki hajnalonta mindenki örömére. (nem kutya)

De lopás legalább tényleg nincs.

Roxvox 2009.09.03. 20:07:57

Mikor jár le a próbaidő a magyar demokráciának?

Tündér_Lala 2009.09.03. 20:10:48

Nekem két bátyám van kinnt régóta. Én itt maradtam - a három közül legalább egy maradjon a szülők mellett- közben megöregedtem, megnyomorodtam.
Nem hegyi beszéd, de az emigráns sors sem boldog. Anyagilag jobb, más - nagyobb - célokért hajtanak az emberek, viszont mindig idegenek maradnak a befogadó országban. Egy idő után pedig sem itt, sem ott nincsennek igazán otthon. A gyerekek már abban a kultúrkörben nőnek fel és ők és leszármazottaik már annak az országnak az emberei lesznek. Talán értük érdemes, de aki itt nőtt fel, az ott nem lesz maradéktalanul boldog.
Ezt tapasztaltam, csak leírtam.

f.m.j. 2009.09.03. 20:26:09

@cukortartó:

ez egy olyan ütős életkép, hogy akár Tar Sándor is írhatta volna (A mi utcánk) ... :):) és ugyanakkor :(:(

mind2 (törölt) 2009.09.03. 20:28:20

@cukortartó: Hát hallod, kis magyar szociográfia.... szociológia... ez van, ezt kell szeretni ...????
Los Angelesben sincs másképp, legfeljebb, TE IS IDEGEN VAGY, a kínaival, costa ricaival egyetemben.... DE azért elismerem, hogy fülledt a közeg :(

@Tündér_Lala: Tudod, nekem sok emigráns jutott, eltérő kontinensekre mentek. És igazad van. Egyik arról panaszkodik, hogy nem megy neki grafikusként, másik szégyenli, hogy munkanélküli, megint másik a világ másik végén bennünket csábít egyfolytában... és közben mi meg maradunk.
Mint Te :)))))

f.m.j. 2009.09.03. 20:28:20

@Roxvox:

már lejárt, és elrohadt anélkül, hogy egy csipetet is élveztünk volna belőle... :)
az a baj, hogy se garancia, se jótállás, se kárpótlás (nem anyagi, eolég lenne erkölcsi is)...

f.m.j. 2009.09.03. 20:29:55

@mind2:

én csak akkor megyek, ha vérbe fordul a dolog, nem tudom, teljes a tanácstalanság

mind2 (törölt) 2009.09.03. 20:30:41

@fmj: Illyés Gyula, puszták népe, na hallod....;)

Shaddam 2009.09.03. 20:40:42

@Sandokohn, a maláji jiddis.:

Felvehetnénk és eladhatnánk mint Felpörgetve(Crank) 3

Tuti siker :)

dr.justice 2009.09.03. 20:44:46

@zero:

A legdurvább rész :

"A TASZ felháborítónak tartja az esztergomi közleményt. "Álláspontunk szerint nagyon veszélyes és különösen a rendőrség részéről elfogadhatatlan az ilyen sajtónyilatozat, amely a romák elleni indulatokat szítja" - írta az [origo]-nak a jogvédő szervezet munkatársa."

Tehát az nem szítja az indulatokat, ha ötvenen hangoskodnak/vergődnek, a rendőröket fenyegetik, az viszont igen ha valaki leírja az igazat, hogy cigányok voltak. Az ilyen hozzáállás miatt tartunk most itt. Csak gratulálni tudok a TASZ-nak, hogy a hazugságot elfogadhatóbbnak tartja az igazságnál, hogy azt képviselik, hogy a fejünk homokba dugásával megoldódnak a problémák.

Egyébként az események leirtásából mindenki tudja kikről szólhat ez a történet. Igenis vannak tipikusan cigányokra jellemző magatartások, amelyeket civilizált országban nem lehet tolerálni és amelyeket el kellene hagyniuk, ha valóban be akarnak illeszkedni.

dr.justice 2009.09.03. 20:53:30

leirtásából=leírásából

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.09.03. 21:02:58

@dr.justice: "ha valóban be akarnak illeszkedni"

Aki akar(t) az be tud(ott).

Egyértelmű felelőtlenség a tasz és hasonlók ténykedése,fogalmuk nincs mit védenek.Megmondom:devianciát.Az egyén szabadság nevében.

abandi 2009.09.03. 21:03:34

Nyafogtok itt B+?!
Pedig tudhatnátok, hogy ez az év is csak átlagos lesz:
Rosszabb mint a tavalyi, de jobb mint a következő...

mesmithy 2009.09.03. 21:20:19

tovabbi adalekok:
nol.hu/belfold/sulyos_vadak_cigany_asszonyokkal_szemben
Mai egyeb hir Madridban havi 12 ezer eurot lopnak, koldulnak ossze a kiskoru romaniai (roma) bevandorlok.

Mindhalálig Jerry 2009.09.03. 21:39:28

@mind2: Teljes mértékben egyetértek és "részvétem" a látottakért. Azért is mondom, mert ma vasalás közben én is a saú-ra kattintottam és ott "felejtettem magam". Na nem az élvezetért, hanem mert 1szerűen elképedve néztem, bakker, milyen "emberek" élnek ott a szép hazában... Komolyan, sirhatnékom támadt...
Gyerekkoromban mindig sajnáltam, hogy nekem Romániában kell élnem, mert ide születtem, de a mai politikai, társadalmi viszonyokat nézve, talán most érzem először, hogy jobb itt nekem. Ahol én lakom, van kb 150 cigó, de kussolnak.. Előre köszönnek az utcán (5ezres település, 95 %-a magyar), és nem csinálják a feszkót. A rendőr pedig ha gáz van, előbb 3x üt, utána kérdezi őket. Én nem tudom, mi lesz a jövőben, de tényleg: Isten óvja Magyarországot, mert egyelőre úgy néz ki, más nem nagyon teszi. Leszámitva persze, ezt a tök jó csapatot, akik itt a Bőrön kommentelnek. :)
Hátha ez a blog kovásza lesz a jövendőnek.
A Goldenblog-dij már 1 lépésnek számit ebbe az irányba.
Gratula nektek és kitartást!

Liberté, Egalité, Fraternité! 2009.09.03. 22:09:53

@Rékuc: Aki másnak vermet ás, maga esik bele.

abandi 2009.09.03. 23:06:05

Véleményem szerint:
Az a demcsák-kárász biboldó páros simán leküzdi a verebest és az atv-s csapatot! lassan a retekklubb lesz a legjobbik!
De aztat is elboncsuk és besózzuk mustárral az ott dolgozók picsáját is! (remélem...)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 23:27:37

@mind2:

A Fideszt fogom választani. És ha ezek után erős többségük lesz, és semmiféle érdemi változás nem lesz, akkor a kapát-kaszát választom. Pontosabban fogalmazva azt, ami tényleg van a házban: csákány, ásó, lapát, baseball ütő (esetleg szögekkel), két gázpisztoly (ebből az egyik gumilövedékbarát), egy II. világháborús bajonett és egy-két jó nagydarab konyhakés.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 23:31:56

@dessert eagle:

Nekem az is elég volt, hogy 2006 elején nekik kopogtattam - így a saját szememmel láttam a csalásaikat -, plusz egy olyan újság korrektora voltam, amit Elődék elloptak a tulajdonosától dizájnnal és előfizetői listával együtt. Azóta is kapcsolatban állok egy ősjobbikos, de névleg már kilépett barátommal, aki szállítja nekem a belsős infókat, úgyhogy nekem 3 és fél éve nincsenek illúzióim a Jobbikkal kapcsolatban (sem).:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 23:38:40

@Tündér_Lala:

Na az az egyik utolsó dolog, amit szeretnék, hogy a gyerekeim már ne tartsák hazájuknak Magyarországot.:( Soha nem szeretném elhagyni a hazámat, és a családban is bőven elég, hogy az 5 testvérből az egyik nővérem még egy évig kint él a családjával. Lehet, hogy én leszek az a bizonyos utolsó, aki lekapcsolja a villanyt?:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.03. 23:43:37

@abandi:

Még szerencse, hogy nem a Retek klubnál, hanem a TV2-nél vágó a bátyám, mert még a végén aggódnék a testi épségéért.:-/

Hannibal22 2009.09.03. 23:45:04

@Mj: És ezekkel mi a szándékod?! Micsoda elkeseredett a hangulat ma...

abandi 2009.09.03. 23:47:35

@Mj:
Nembáncsuk, mondom!
Majd lenyalogassa, vagy lenyalassa...
A vágópistabával...a valagáját!

abandi 2009.09.04. 00:02:20

Amúgy meg hozhatna kivágatott részeket innen-onnan....
De minek...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 00:42:50

@abandi:

A bátyám? Nem hiszem, egyébként is egy nagyképű, öntelt baromnak tartja Vágót, aki köszönni sem tud, ha belép valahová.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 00:43:26

@abandi:

Na igen, ez egy jó kérdés, hogy minek.:)

abandi 2009.09.04. 00:47:23

@Mj:
Állítólag: (a Dolálsalymondtanekem) a Kern egy sokkalnagyobb geci...

abandi 2009.09.04. 00:55:44

És végső elkeseredésünkben vígasztalásul :

A bűnözőinket (legyen az cigány, vagy zsidó, meg a maradék) a kaptárban rá kell ültetni a dinamós biciklire áramot termelni!
És onnéttul kezdve kedves barátaim, Magyarhonban nem csak a szentjános bogár, hanem a szúnyogok is világítani fognak!
(by Hunhír, to: Dr.)

Hannibal22 2009.09.04. 01:02:02

@Mj: Aha,most látom,hogy ez cigányposzt...az milyen durva már,hogy nemrég Baudelaire: Utazás Cytherébe c. verséről a cigók jutottak eszembe.El is ment aznapra a kedvem a további olvasástól

abandi 2009.09.04. 01:19:59

@hannibal22(A kettétört gumibot):
pedig a zsidókról is szólhatott volna...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 02:41:04

@abandi:

Múltkor láttam szegény Kernt 3 napos borostásan épp a Kútvölgyi kórházba menni. Nagyon elkeseredett fejet vágott, szinte megsajnáltam.
Azért a Dolák-Salyval elbeszélgetnék, mert rajta még röhögni is bírok.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 02:44:06

@hannibal22(A kettétört gumibot):

Végülis, lehet áthallás mondjuk e sorok olvastán.

"Óh, Uram! adj nekem erőt és bátorságot!"

"És dobszó és zene nélkül haladva hosszú,
egyhangú gyászmenet vonúl lelkemen át.
Zokog a tört Remény, és a zsarnoki Bosszú
koponyámba üti fekete zászlaját."

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 02:44:35

@abandi:

Arról szól, amiről a szíved akarja.:P

Hannibal22 2009.09.04. 03:04:26

@abandi: lehetséges de cigányozás közelebb áll hozzám:)

Hannibal22 2009.09.04. 03:05:37

"És bűnünk mind makacs, igaz bánatra gyáva;
ki gyón is néhanap, jó zsíros bérre vár,
aztán vigad megint, nyakig hadd lepje sár,
s lemosni mocskaink csak ronda könny a láva."

molaris 2009.09.04. 07:36:27

Na ez itt a baj. Bontunk. Lebontjuk kis részekre, és az atomizálás után elveszik a lényeg. Egy velejéig romlott társadalom, köztörvényes bűnözők által vezérelve, nem szülhet jó eredményt.

A kutatásoknál is ez történt. Kereste az élet lényegét, aztán eljutott a szervetlenig, az atomi szintre. Már mindent tudunk, csak a lényeges szubsztancia nincs sehol. Nem cigány- zsidókérdés a mi bajunk. Az alapvető törvényesség/ erkölcsiség hiányzik. Az, hogy szellemileg korlátoltakat tudnak már csak megvenni a lakájmédiák, az tünet.

Zsuzsikának meg nem az esze a legfőbb értéke.

f.m.j. 2009.09.04. 08:00:55

@Mindhalálig Jerry:

Mi az a saú?

Arról lehetett hallani, hogy az ottani magyarság, székelység azért "kezeli" a cigánykérdést... :)
Talán még nem ért el annyira a szabadelvű jogvédés szele benneteket...

Mourinho már nem a király 2009.09.04. 08:36:35

oFF
Ez kva jó :D Bár annyira nem bírom énse az ilyen "mellényes" fiatalembereket.
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1234087

f.m.j. 2009.09.04. 09:24:45

@Anthony - awkward silence:

De most komolyan. Ennél nagyobb problémájuk nincs, mit ezen példátlan eset kapcsán várják a rendőrség, meg az ügyészség reagálását? Mégis mit várnak, arra számítanak netán, hogy rabláncra fűzve hóhér kézre jutnak? :)

mry314 2009.09.04. 09:51:24

@mókusfüles bukósisak:

Igaz, nem nekem lett címezve, de hadd válaszoljak:

Maunika saú = Mónika show újmagyarul...
(délutáni műsor az egyik ker. tv csatornán)

Javaslom egy magyar-újmagyar szótár beszerzését! :)
Ja, bocs, elfelejtettem, hogy ez csak audió formátumban létezik, mivel az újmagyarok túl snassznak tartják az írást, ezért nem is tudnak írni...

Marcellusca 2009.09.04. 11:07:14

@Kartal (a morc): Kösz!
Megtettem észrevételem. :D

mindenbe belekotyogok 2009.09.04. 12:35:58

"a riporternek kellett elmagyaráznia azt is, hogy ha felfüggesztettet kap az nem az jelenti, hogy nem bűnös"

Ezt a hülyeséget már máshol is olvastam. Ha nem bűnös, akkor miért ítélték el?
A felfüggesztett ugyanis azt jelenti, hogy bűnösnek találták az ellene felhozott vádakban, de az előéletének és a bűncselekmény súlyának (és főleg a politikai hátszél) figyelembe vételével az ítélet letöltését meghatározott időre felfüggesztik, ami egy újabb bírósági ítéletben már mint súlyosbító körülményként jelenik meg (visszaeső), és természetesen le is kell töltenie.
Tehát: felfüggesztett büntetés=/=ártatlanság.

Közben eszembe jutott hol olvastam: holdrablo.blog.hu/2009/09/01/virag_a_zsirosbodonben
"Érdekesség, hogy az önkormányzati médiabirodalom akkoriban - jó szokás szerint - agyonhallgatta az ügyet, de azt fontosnak tartották már 2007-ben megemlíteni, hogy a bukott (dehogy az) ember továbbra is büntetlen előéletűnek számít, mivel a felfüggesztett ezt jelenti. Ők már akkor tudták azt, amit mi is.
A fent említett cinizmust ez alkalommal Mészáros József, a DV Zrt. általános igazgatója tálalta. Rezzenéstelen arcú közleményben tudatta az akadékoskodó bunkókkal (ide az újságírókat és a cívisek felszisszenő rétegét kell érteni): "a büntetlen előéletű Virág László a feladatkör betöltéséhez szükséges erkölcsi bizonyítvánnyal, valamint megfelelő szakmai képesítéssel és tapasztalattal rendelkezik. Virág László a DV Zrt.-nél már bizonyította szakmai alkalmasságát, rátermettségét, ezért az igazgatóság az ő személyét javasolta a taggyűlésnek elfogadásra.""

És ezek jönnek. :/

667 - A Sátán szomszédja 2009.09.04. 16:08:51

@cukortartó: Szóval arra is zajlik az élet. Azt szeretjük. A mellettünk lakó szomszédéknak az a gyengéjük, hogy a házuk előtt le nem betonozott, tehát földes területre ne menjen senki. Igaz így is járdának minősül szerintem, de akkor se. Hajnalban mikor megindulnak a földekre, akkor kezdődik a nyomolvasás, és ha nem tetszett amit láttak, akkor igen cifra szitkok, sőt átkok is előjönnek a szájukból. De a Sátántól még ők is messzi vannak. :D

f.m.j. 2009.09.05. 09:55:54

www.magyarhirlap.hu/velemeny/epen_lurut.html

a Bayer írása nyálas, túljátszott, de a kép érdekes? Nem tudom eldönteni...

picur3ka 2009.09.05. 13:18:19

Adjon Isten, mindenkinek!

@Mj: Orulok, hogy ismet latom kegyedet. Remelem, jo nyarad volt.


@Spielberg:

Szepen vagyunk. Erdemes leszen az errol szolo urban legendakat is osszeszedni lassan akkor.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.09. 14:43:22

@picur3ka:

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy a nyaram jó zsúfolt volt.:-/ De én is örülök.:)

süti beállítások módosítása