Skip to content


       Szűrés lista

Egy dolgozó ember emlékére

Nos, napokig vártam, de semmi.

Se megható Index-cikk, se figyelemfelkeltő tévétudósítás, semmi. Mintha meg sem történt volna, hogy 2009.augusztus 24-én példátlan, borzasztó dolog esett meg az országban. Olyasmi, aminek nem szabadna megtörténnie sehol: egy becsületesen dolgozó ember, egy 53 éves nő ÉHENHALT.

A 29-én megjelent tudósítás szerint délelőtt lett rosszul a munkahelyén, egy budapesti multinál, majd nem sokkal később meghalt. Hozzá siető munkatársainak annyit még el tudott mondani, hogy 4 napja (a hosszú hétvégén) nem evett egy falatot sem. Az orvosi segítség gyorsan érkezett, de mégsem sikerült újjáéleszteni O. M.-nét. "Később kiderült, hogy önkormányzati lakásából rezsitartozásai miatt lakoltatták ki, egy ideig hajléktalanszállón élt, az utóbbi időben már albérletben lakott. Hetvenezer forint körüli fizetéséből kellett törlesztenie a fennmaradt rezsitartozását, minden hónapban automatikusan levontak tőle 40 százalékot, a maradékból kellett volna megélnie, de az albérlet kifizetése után a betevő falatra már nem sok jutott. Nyolc éve dolgozott a cégnél. Munkatársai kedvelték, felváltva még mostak is rá, mert az albérletében erre nem volt módja. Valaki még egy mobiltelefont is kölcsönzött neki. Ennyi figyelmesség után az asszony szégyenérzete talán nem engedte meg, hogy amikor már egy fillérje sem maradt, kenyérrevalóra kérjen."

Megmondom őszintén, eleinte kételkedtem a hír valódiságában, de ezt a kommentet elolvasva elszállt minden kétségem:

"Én csak azt szeretném tudni, hogy hol volt a lánya. Mert van neki. Hol volt amikor egész télen fagyoskodott az albérletben, mert nem volt fűtés? Azt nem tudom, hogy régen milyen anya volt, de számíthatott rá a lánya, amikor például elhagyta a férjét. Befogadta abba a tizenhat négyzetméteres lakásba, amit bérelt havi 35 ezer forintért. Szégyellje magát, még azt sem engedte meg neki, hogy az unokáját meglátogassa, mert a férje nem szerette. Fel sem hívhatta. Akik törődtek vele, azok a munkatársak voltak. Mostak rá télen, csizmát vettek neki, nagykabátot adtak. Sokszor vettek ételt kávét, volt olyan, aki magához is elhívta ebédre. Sajnos a mai világban megtörténik ilyen, hogy egy becsületesen dolgozó éhen hal. Nyugodj békében Betti!"

Tehát nem kamu, nem közhangulatkeltő fantazmagória, hanem valóság.

Ma Magyarországon, folyamatos munkaviszony mellett éhen halt valaki.

Nem az utcán koldulva, nem otthon henyélve, hanem GDP-t termelve.

Van törvény, ami megengedi, hogy 70 ezerből 28-at levonjanak.

Mekkora kitartása lehetett O.M-né Bettinek, hogy ép ésszel viselte a helyzetet ... Gondoljatok bele: bejártok dolgozni, de szinte nem is kerestek semmit. A 70-ből 28-at levonnak, 35 az albérlet, és marad kemény 7 ezer forint a következő fizetésig.

Csoda-e, hogy éhenhalt? Inkább az, hogy eddig bírta.

Csoda-e, hogy nem ez a hír ordít ránk az újságok címlapjáról?

Hát milyen fényt vetne az a kormányra, az államra?

Remekül mutatná, hogy Feri és a Párt "reformjai" milyen állapotokat eredményeztek az országban. Hova vezetett a "nemleszgázáremelés" politikája. Sokan kezdenének filózni azon, hogy ők vajon mikor kerülnek sorra? Meddig tudják még fizetni a rezsit? Meddig futja a napi friss kenyérre? Gyereknek cipőre, ruhára? Meddig bírják a kötéltáncot? Mikor lesz az a pont, mikor az ő életükben is bekövetkezik a teljes csőd? 

És miért pont az övékben? Hisz ők dolgoznak, rendesen, becsületesen, már évek óta.

Hogy lehet, hogy ez nem elég a talponmaradáshoz?

Frissítés:

A már idézett fórumon újabb hozzászólás jelent meg, ami cáfolja az eddigi híreket:

"Igazán szánalams vagy ahogy ismeretlenekről nyilatkozol.Gondolom egyhelyen dolgoztál az anyósómmal.Csak hogy tudd te tudatlan most hogy megszületett a második unokája is ő volt az első aki bement meglátogatni a lányát és az unokáját.Számtalan fényképpel tudnám bizonyitani hogy mennyire" nem szerettem".De nem teszem mert sem neked sem másnak nem tartozom elszámolással.De hogy ne halj meg tudatlanul,mikor kirakták a lakásából már nem tudtam azon segiteni mert későn jött hozzám.De egy hétig itt lakott nálunk azaz nálam aki "nem szerette" és a lányánaál aki szerinted szégyelje magát..Azután ő döntött úgy hogy elmegy munkásszállóra ismétlem munkásszállóra nem pedig hajléktalan szállóra.Egy percig nem lakott hajléktalan szállon.Nagyjából sejtem hogy ki lehetsz te,úgyhogy gondolom ott leszel a temetésen.Ezért arra kérlek hogy jó mélyen nézz a lánya szemébe mikor odamész részvétet nyilvánitani.Ja miért nem arról a kemény dologról beszélsz inkább hogy a telefonját szőrén-szálán eltüntette valaki.Na látod ez a szégyelni való egy halottól lopni ez a kemény.De lehet hogy pont ezért tünt el a telefonja mert esetleg olyan infóhoz jutottam volna amit nem kéne tudnom.Az érdekes hogy mindenki ledoktorált ebben az országban.Ugyan is ti már 29-n nyilatkoztatok az újságirónak hogy éhen halt,holott még az igazságügyi orvos szakértő sem tudta a halál okát hiszen csak szept.02-n történt meg a boncolás.Aminek a jegyzőkönyve nálam van és abban egy szó nem esik éhenhalásról.Söt...a halál egyik lehetséges oka a gyomortartalom belégzése.Gondolom mivel ledoktoráltál tudod hogy ez mit jelent.Egyébként a munkahelyén én üritettem ki a szekrényét és abban találtam két szendvicset is frisset,de gondolom ezt is ti vettétek neki.Ezek szerint ő csak dolgozott a semmiért és ti tartottátok el.Elég szépen visszaéltél a barátságával már ha egyáltalán a "barátja" voltál ilyeneket nyilatkozol.Az ő helyében én erre nem lennék büszke.Szégyelni inkább neked volna okod hogy össze-vissza nyilatkozgatsz mindenféle firkászoknak.Egyébként én is beszéltem evvel a zugfirkásszal aki a MagyarNemzetnél koptatja a ceruzáját,megbeszéltünk vele egy találkát hogy személyesen meggyőződjön róla hogy nem halt éhen.Ahogy te nem jöttél el úgy ő sem.Igaza is van mert az szenzáció ha egy munkásnő éhenhal az már nem annyira szenzáció hogy sőlyos koszorúér elmeszesedés volt a halált kiváltó ok.De az is lehet hogy ez a zugfirkász nem mert a lánya szemébe nézni és bocsánatot kérni tőle azért a sok baromságért amiket össze-vissza firkálgatott csak hogy bizonyos helyen bevágodjon.Pedig ezek után hogy téged elolvastalak megfogja tenni,nekem elhiheted és pont nem érdekel hogy kiket fog magával rántani.Részemről ennyi.Nyugodj békében Betty a vejed."

Jó lenne tudni, mi az igazság. Jó lenne, ha a hivatásos újságírók komolyan vennék  a munkájukat, és lelkiismeretesen utánajárnának, mi is történt valójában. Mert az ő dolguk az emberek tájékoztatása, felelősséggel tartoznak az általuk leírtakért. Nem csak jogi, hanem erkölcsi értelemben is. Igaz, kedves Magyar Nemzet?

Címkék: társadalom válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr261353230

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Döbbenet 2009.09.04. 11:09:53

Most olvastam ezt a cikket, és egyszerűen ledöbbentem. Ma itt Magyarországon éhenhalhat egy dolgozó ember. És még csak említés szinten sem halottam róla semmilyen híradóban, vagy bármi más hírforrásból. Ilyenkor miért nem zengik kórusban hogy “Ez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.09.04. 15:53:32

@Viktus: nem fémből van, nem lehet ellopni?

tudi 2009.09.04. 15:56:43

itt ülök a gép elött és gondolkodok, ha ez a nő egy cigány, zsidó lett volna akkor tele lenne ezzel az egész média, hogy szegény, de semmi, mert csak egy dolgozó ember volt. Már ott tartok, hogy nagybátyámnak adok igazat ,aki azt mondta, hogy ki kéne vinn iaz összes rendszerváltás utánni politikusta duna partjára és feltenni nekik a kérdést, hogy hol az ország pénze? Utánna géppuska tűz, végülis a duna elég sok szemete elvitt már.

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.04. 16:02:46

@tudi: felesleges... kimosná őket a víz az országból, aztán jönnének szerbek, hogy fizessük a környezetvédelmi büntit... akkor aztán hivatkozhatnánk a nagy államadósságra! :)) ezekkel így is úgyis csak a baj van...

Ivanhoe 2009.09.04. 16:04:45

Inkább tömjük ki és mutogassuk őket múzeumban, ők lesznek az elrettentés...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:10:31

@Bélapáti Béla:

Csak látnék már egy épkézláb megoldási javaslatot a Jobbiktól... Mert akarattal még mindig nem lehet rendbetenni a magyar mezőgazdaságot... Mellesleg ők is a Parlamentbe készülnek, a többi párt közé.
A hírre csak azt tudom mondani, amit tegnap: elkeserítő és vérforraló.:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:12:49

@Bélapáti Béla:

Amúgy a franciáknál minden évben balhé van. Nekik már az is vérforraló, ha heti 35 óránál többet kell dolgozni... Istenem, bárcsak ilyen problémák lennének itthon is.:-/

Baromméter 2009.09.04. 16:13:12

@Kartal (a morc): Nagyon jó. Alapmű.

"CIA sponsored jackals" -ök itthon is aktívkodhatnának.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:17:20

@Fényhajú:

A ruháim 90%-a többéves, és már régen ott tartok, hogy nem a gyártási címkét, hanem az árat nézem meg, úgyhogy szórakozzanak még.:-/

Ivanhoe 2009.09.04. 16:23:32

@Fényhajú: Nekem tökéletesen megfelel a leárazott (1500 Ft) ing is. Hmm, van olyan mikor fog becsődölni, vagy majd ez is kap állami támogatást?

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.04. 16:24:03

@Mj: te még veszel ruhát?? ;)

szegény nagypapám igazi "anti-gyurcsányi" (ő még itt tart), és mikor meglátta a miniszoknyámat, felháborodott, hogy ennyi munka után csak ilyen kicsi szoknyát tudtam venni magamnak... :D

ez ám a válság, gyerekek!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:25:12

@Kartal (a morc):

Azért ne keverjük az összeesküvés-elméleteket a "jó állampolgárrá" való nevelés uralkodóréteg számára kívánatos folyamatával.;-)

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 16:25:48

@tudi: ez marha érdekes. az én unokabátyám ugyanezt mondta.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:26:37

@hajnal...:

Igen, egy éve kiszakadt a farmerom, és muszáj volt venni, hogy legalább három normális nadrágom legyen.:-/ Egyébként inkább kérni szoktam a 4 tesómtól, szülinapra és karácsonyra.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 16:27:04

@Mj: HÁHÁ! látszik, tanult ember vagy, ilyen szépen én nem tudtam volna megfogalmazni :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:29:03

@ErEr:

A Rózsadomb mellett élek amúgy, és nem túl jól.:-/ Sok rózsadombi is szó szerint le kell, hogy ereszkedjen a mocsokba, és innentől kezdve a beállítottságon múlik, hogy becsukják-e a szemüket vagy sem.

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.04. 16:29:40

na, lassan megyek haza, ma már megdolgoztam kalányos dzsenifer napi betevőéért. holnap megyek a másik munkahelyemre, ott talán keresek egy kis pénzt a saját kajámra is. Ha esetleg mégsem, esküszöm, befekszem a szoliba vagy 3 napra, aztán verem a nyálam a segélyért!! Aki akar, tartson velem!

ave

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:33:33

@Ivanhoe:

Azért idősebb Ford bácsival vigyázzunk, ő még a pápát is zsidó ügynöknek tartotta.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:35:01

@Kartal (a morc):

Na a Zeitgeist meg a másik, amitől bocsánat, de már allergiám van.:-/

Ivanhoe 2009.09.04. 16:36:17

@Mj: Lehet, hogy igaza volt. Nem bizonyosodott be az ellenkezője:) De elképzelhető, hogy csak én kezdek paranoiás lenni.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 16:36:37

@Mj: nem lepődök meg XD
de hátha valaki nem ismeri...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:37:37

@Kartal (a morc):

Teljesen mindegy hogy fogalmazunk, a lényeg, hogy értsük a folyamatokat.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:40:10

@Ivanhoe:

Minden elképzelhető.:) Például az is, hogy amennyire értett Ford bácsi az autóeladáshoz és a szabadversenyes csúnya zsidó kapitalizmus kiaknázásához, annyira átmosta az agyát az egyik főtanácsadója, akinek minden zsidózós mondatát szent igazságként hebegte tovább. Mi több, még könyvet is írt belőle.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:41:21

@Kartal (a morc):

És reméljük, hogy aki nem ismeri, az nem fogja egyből elhinni azon a címen, hogy csak kételkedik.:)

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.04. 16:42:24

@Mj: hupsz, mielőtt leteszem a kalapácsot...

ez a rózsadomb dolog ez most tényleg akkora nagy vasziszdasz? Szerintem nem azon kellene most agyalni, hogy ki honnét ereszkedik le. Dolgozol, aztán éhen halsz... és ez független attól, hogy téged a gólya a rózsadombra, vagy nyíranyámtudjahová dobott le.
Nagyon sajnálom azokat, akiknek most lejjebb kell adniuk a napi luxusból. Nagyon sajnálom azokat, akik már nem tudnak venni, csak 3 havonta egy ruhát. Nagyon sajnálom azokat is, akiknek már bkv-val kell járniuk, mert a bank visszavette a kocsit. De ez annyira nem cseszi fel az agyam.
Ami sokkal rosszabb, hogy rengeteg MUNKÁVAL RENDELKEZŐ, DOLGOZÓ EMBER kerül manapság olyan helyzetbe, hogy az alapvető élelmiszereit nem tudja megvenni!


akurvaéletbe no!

anarcho78 2009.09.04. 16:50:20

egy apróságot lehetne tenni (némi rendőrségi és állami - pföj - felügyeleti engedély (pénzkezelés) mellett):

önszerveződés címén városokban, nagyobb falvakban (tudom, falvak már nincsenek) alakuljanak segélyező körök, ahova bárki beadhat pénzt, kaját, adományt, ruhát és ezt kiadják olyanoknak, akiknek TÉNYLEG szükségük van rá.

nem kell bizottság az elbíráláshoz, csak egy ember, aki gyűjti és kiadja a juttatásokat. Ami garantálható: nincs "fizetés", nem lehet egy rohadt garast sem elvenni belőle (se táborozás - ugye nem kell ehhez link?, se új autó, se 1 kifli), csak annak adni, aki megérdemli.

mindenhol szükség lenne ilyenre. jól tudom, naivitás lenne azt hinni, hogy jó helyre menne a pénz ilyen segélyezésekből, de ennek a megoldására kell a rendőrségi engedély:

- aki begyűjti az adományokat és ebből egy fillért is magára költ -----> főbelövés,

- aki csal a segély felvételénél, ugyancsak főbelövés.

Ha majd nem lesz liberális párt és felfogás Magyarországon, szóljatok, megvalósíthatnánk...

mesmithy 2009.09.04. 17:04:03

@Kartal (a morc):
En csak egyet nem ertek, amerikaban kb 50 millio ember, europaban kb 100 millio szeretne maskent elni, ez mar azert boven eleg lenne akar egy szep nagy onallo orszag letrehozasahoz is.

anarcho78 2009.09.04. 17:07:45

de most tényleg, tud erről a "vezetőség"? nem lehetne elküldeni nekik az alapcikket tanulmányozásra? meg a TV-nek, egyéb médiának? valami nagypofájú politiker nyilatkozzon már ezzel akpcsolatban

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 17:12:25

@hajnal...:

Egyetértek. Bár akiket felsoroltál, azokat én nem tudom sajnálni.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 17:13:43

@mesmithy:

Nekem az is elég lenne, ha a hazám lenne szép, nagy és önálló. És nem akarok sem elköltözni, sem új országot alapítani.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 17:14:40

@anarcho78:

Pedig a liberalizmusnak is az egyik fő üzenete az, hogy gondoskodjunk magunkról, és ne az állam tegye ezt.:)

anarcho78 2009.09.04. 17:21:36

na ja, de a liberalizmus nem engedné, hogy fejbelőjem azt, aki nyaralni megy az alapítványi összegyűjtött pénzből:)

anarcho78 2009.09.04. 17:22:34

@Mj: várj, jobbat mondok: a liberalizmus az az államforma, amelyik megengedi, hogy gondoskodj magadról, így leveszed a felelősséget az ő válláról...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.09.04. 17:32:21

@tesz-vesz: nagyon durva., milyen aktuális!
kik ma a burzsujok?
a KOMMUNISTÁK b* meg!

a hazaárulók ma a gazdagok.

cooper (törölt) 2009.09.04. 17:45:58

@tesz-vesz:
pont erre gondoltom, az van ami a háború előtt, úgy dolgoznak emberek, hogy éheznek!!!!!!!! Vagyis nincs meg az éhbér se!!!! A tehetetlen düh szétveti az embert, annyi zaba van az orszában, hogy ránkrohad

APM99.99 2009.09.04. 17:51:05

Eszembe jutott Mao Ce-tungnak az a mondata, hogy "...jó háziasszony hozzávalók nélkül is tud főzni". Lassan a mi Nagy Ugrásunk is ide fog vezetni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:00:31

@anarcho78:

Ne perszonifikálj egy ideológiát, amikor azt is emberek működtetik.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:01:50

@anarcho78:

A liberalizmus maximum az aktuális uralmi rend ideológiája, de a hasonlat amúgy találó.:) Az államforma lehet köztársaság, de alkotmányos monarchia is. (Lásd pl. Hollandia vagy Nagy-Britannia.)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.04. 18:02:53

"Hiába, hogy tegnap sem ettem,
evett az ördög énhelyettem
csülköket, országot, jövendőt."

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:04:35

Egyébként elég durva, hogy a közvélemény Jobbikhoz közelebb eső, radikálisabb része már odáig jut, hogy nemhogy a posztkommunista elitet akarja végre leváltani, hanem szabályszerű proletár forradalmat akar csinálni, pont, mint az eredeti komcsik...

mesmithy 2009.09.04. 18:05:05

@Mj:
Csak jelenleg ez az orszag nem tul elheto es nincs is sok remeny arra, hogy hamarosan jobb lesz :-(
Egyebkent meg ha a vilag igy folytatja, akkor mindegy is.

Fényhajú 2009.09.04. 18:07:09

@anarcho78: Én dolgoztam ilyen alapítványnak/ingyen természetesen/ ami nem nyaralni ment az adományokból,hanem vidékre ment segíteni és NEM a kisebbségnek.

Következő volt a szituáció:
1: pénzt adtunk azoknak a családoknak akik konkrétan éheztek(ezzel az volt a baj,hogy nem élelemre költötték hanem kannás borra,gyerek meg üres kenyér ha egyáltalán kapott)

2: élelmet vettünk és azt hagytuk ott( akkor azt adták el és vettek belőle bort)

3: elmentél a polgármesteri hivatalba,hogy ugyan csináljanak már vmit mert gyerekek halnak éhen , válasz nem tud mit tenni..

ez egy mókuskerék és ha mögé látsz...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:25:24

@mesmithy:

Akármilyen is ez az ország, a hazám, és nem tudom lecserélni, mint a koszos és használt ruhát. Egyébként akárhova költözik is az ember, mindig idegen, jöttment és gyökértelen marad, akit akkor már a több pénz sem fog maradéktalanul boldogítani.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:37:41

@Fényhajú:

A dolognak pont ez a legnehezebb része: nem anyagi segítség kellene, hanem a fejekben kéne rendet vágni. Csak ugye a gyakorlatban megoldhatatlan, hogy az összes gyermekét veszélyeztető szülőtől normális nevelőszülőhőz kerüljön a gyerek. Így aztán a gyerekek számával együtt a "segélyből élek, elszarom a pénzt, szülöm a semmibe a gyerekeket" probléma is hatványozódik.:(

mesmithy 2009.09.04. 18:42:16

@Mj:
Tudod elhetoseg alatt en messze nem csak az anyagiakat gondoltam es pont ezert gondolom, hogy nagyon rossz uton halad az egesz vilag.
A hazam lehet egy orszag, de lehet egy foldresz vagy a fold es idegen lehetek otthon is, ha maskent gondolkodom, mint a tobbseg.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:59:21

@mesmithy:

Értem én mindezt, csak ezek szerint meg te nem érted, hogy mit jelent a hazaszeretet. De megpróbálom egy szomorkás hangulatú viccel:

A kis nyű kidugja a fejét a trágyából, és ezt kérdezi a mamájától:
- Anyu! Mi az a csodálatos kék felettünk?
- Az, az ég, kisfiam.
- S mi az a ragyogó sárga az égen?
- Az a nap, kisfiam.
- És az a pompás zöld körülöttünk?
- Az a fű, kisfiam.
- Anyuci, ha minden olyan csodálatos kint, akkor mi miért élünk itt a szarban?
- Ez a hazánk, kisfiam!

De tőlem lehetsz européer világpolgár is.

dextercapo 2009.09.04. 19:28:33

meghalt egy dolgozo ember . a telen tobb mint szazan fagytak meg - es most eloszor foleg nem hajlektalanok , alkoholistak , drogosok - hanem nagyon sok olyan szegeny ember akik a sajat hazukban ert a halal , mert nem volt lehetoseguk elmenni , eladni a hazat es valahol egy vegigdolgozott elet utan meltosaggal elni a nyugdijbol . az elmult evbe az egeszsegugy , hajlektalan ugy , a drogugyek hibas kezelese miatt tobben haltak mar meg mint a T-haz letszama . tehat - miattuk mint donteshozok miatt tobben haltak meg mit a letszamuk . szerintem ez nem demokratikus .

System failure. :) 2009.09.04. 19:33:36

Szomorú és megdöbbentő hogy egy dolgozó ember éhenhal, ugyanakkor a maszopsz azzal édesgeti magához az ingyenélőket, hogy HÁROMSZOROS pénzt kapnak azok, akik a KÖZ segítsége nélkül nem boldogulnak.
Egyszer jártam a maszopsz honlapján de felbasztam kegyetlenül az agyam. Több ponton keresztül azzal kampányol, hogy munka HELYETT, milyen jól meg lehet majd élni, csak szavazz oda. Nehogymár 1 milló ingyenélő határozza meg hogy hogyan tovább, MIKÖZBEN egy adófizető becsületes MAGYAR éhenhal. Vérlázító.
Mélységes részvétem.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 19:57:17

@Mj: pontosan fején találtad a legironikusabb szitut, ami mostanában felállhat. és tartok tőle, hogy a történelem ismétli önmagát.

@tesz-vesz: nekem is feltűnt, hogy hazaárulásból szépen meg lehet élni manapság. ahelyett, hogy - mint a régi szép időkben - fejét vennék a szemétládának.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 20:14:19

@Kartal (a morc):

A történelem szerintem sosem ismétli önmagát, viszont nagyon hasonló mintázatokat tud kirajzolni, na de majd meglátjuk, hogy mennyire.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.09.04. 20:23:04

"Csoda-e, hogy nem ez a hír ordít ránk az újságok címlapjáról?"

Borzasztó. Ha ugyanez a tragédia egy barnával esik meg, akkor már ott toporogna a gangon a Retekklub meg a TV2, másfél hétig ezzel mosnák az agyunkat, és biztos születne egy szívszorító, könnyek hátán ringatódzó riport is, melyben valahol felsír egy gyerek (_OFF_ ezt olvasva anno rögtön az ugrott be, hogy született egy újabb Antikrisztus :DD _ON_).

Sajnos nem vagyunk többek, mint munkagépek. Az állam arra használ minket, hogy kitermeljük azt a nem kevés pénzt, ami [az ország megfelelő működéséhez - TÖRÖLVE] saját villáik felépítéséhez és szavazótenyészetük eltartásához szükséges.

Saját hóhérainkat fialtatjuk.

Ez az eset az én számomra erre példa. Ha dolgozol, kinyírnak. Törvényesen, jogszabályokhoz illeszkedő módon. Vagy az egyik bugylis brownie bök beléd.

Marcellusca 2009.09.04. 20:32:43

@Mj: Nekem pol. elméletből valami olyasmit tanítottak, hogy a szélsőségek néhol, némely kérdésben összeérnek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 21:41:36

@Marcellusca:

Igen, bár én erre 10-ikben, egy töri órán jöttem rá.
Nézzük csak meg a radikális Jobbik és az ugyancsak radikális Magyar Kommunista Munkáspárt programját.;-)

Marcellusca 2009.09.04. 21:51:32

@Mj: Úgy, úgy.
Csak ezt kevesen veszik észre, mert a körítésre figyelnek. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 21:54:37

@Marcellusca:

Mondom, fognak itt még sokan csalódni jövőre, miután kijózanodtak a Jobbik bekerülése után bontott pezsgőtől...

mesmithy 2009.09.04. 22:11:43

@Mj:
Bocs szerintem ertjuk egymast, csak te meg nem tudhatod, hogyan alakul az elet mire annyi leszel mint en :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 22:18:09

@mesmithy:

Nézd, érett harmincas vagy majdnem negyvenes mind a négy tesóm, a szüleim 40 évvel idősebbek nálam, úgyhogy nálam nincsenek meg annyira a mai huszasokra jellemző életkori sajátosságok és célok. (Ezt egyébként minden felületen, az életben, a neten és a tévéből is tapasztalom.) Plusz bőven elég, hogy az egyik nővérem a jövő évig még Párizsban él.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.09.04. 23:29:23

Ahan, fh@sszom...
Tel-AvivKettő meg vmi cigány lagziról tudósít, hogy "csak úgy hullottak a tízezresek a kosárba a menyecsketánc alatt". Honnan is vannak a tízezres bankók? Bodzából? Vasazásból? Segílykéből? Uzsorából? Futtatásból? Kizártnak tartom, hogy 12 óra multinál gürcölésből.
pfhejjj, mocskosgecik...

Kár volt azért a nyolc(kilenc?) cigánygyilkosságért... ilyen tételben nem érdemes, mint ahogy lopni is csak milliárdos tételben éri meg >:}

(Ez természetesen a közállapotok elé tükröt tartó prózai szabadvers, tehát művészet.)

FuTomi 2009.09.04. 23:38:38

@Agyalapi: A legmegbecsülendőbb, hogy ott lett volna a lehetősége a lopásra is, naponta pár kiflit elcsenhetett volna , de nem tette! Így halt éhen, becsületesen. Szerencsétlen nő, Isten nyugosztalja

Tarackos Sül (törölt) 2009.09.05. 08:32:31

Amikor olvastam ezt az egyik újságban, 5 percig nem bírtam felállni utána, annyira fejen csapott. Egyszerűen hihetetlen, pedig bizonyára nem egyedüli eset . . . és huszadika környékén, az "új KENYÉR" ünnepe környékén . . . .

f.m.j. 2009.09.05. 10:47:58

@laspalmas:

én csak tippelek, de ilyen tecsó és környéke...

Horizont 2009.09.05. 12:50:57

@mókusfüles bukósisak:
Miért mindig a Tescóban gondolkoztok?
Mit gondoltok mennyi rabszolgamunkahely van még Magyarországon, ahol 70-80 ezer a nettó bér, több műszakban???

f.m.j. 2009.09.05. 12:55:09

@Horizont:

Mert valaki írta, hogy lett volna lehetősége egy-egy kiflit bekapni, és mégsem tette... (mert tartása volt, büszkesége) valami kajásra gyanakodtam ezek után, meg nem tudom, mióta ismerem a Tesco-titok c. kis könyvecskét, belőlük ki is nézek ilyet... de felőlem bármelyik multi is lehetett, osan, kora, lidöl, aldi, tökmindegy

Horizont 2009.09.05. 13:56:16

@mókusfüles bukósisak:
A Tescóban nem a dolgozó zabálja fel ingyen a körbesétálása alatt a kaját, hanem a vásárló:)))
Néha nézek mint a moziba:))
Ha azt hiszed (csak) a cigányok, hát tévedsz!

Szerintem valódi éhezésnél erősebb az életösztön, mint a büszkeség!

kollega42 2009.09.05. 19:24:07

sziasztok!

egy oldalon azért megemlékeztek, kb. egy hete itt találtam rá erre a döbbenetes cikkre:

www.mcdsz.hu/index.php?id=750

elkeserítő, hogy senki (sajtó, média) nem foglalkozott az esettel. nyilván ez kínos lett volna a kormánynak.

Kartal (rezervált) 2009.09.05. 20:05:42

@Horizont: no igen, a tescoról a (nem cigány) haverok is meséltek ilyesmit: hogyan lehet biztonsági kamera előtt is meginni a söröket, felzabálni a felvágottat... mindezt brahiból.
hát nem tudom, én nem találom sem viccesnek, sem vagánynak a lopást. még a tescoból sem...

Horizont 2009.09.05. 20:17:13

@Kartal (a morc):
Igazad van, nem is vicces nem is vagány a lopás, se lenn, se fenn. Amikor a jól öltözött ember az orrom előtt zabálja szőlőt a Tescóban, nagyon nehezen tudom lefékezni magam, hogy orrba ne vágjam, hogy lecsússzon a szőlőszem a torkán. De ki mer ma beszólni bárkinek is? Ez is nagy baj. Hogy semmiért nem lehet rászólni senkire! Általánosságban pedig az a véleménye sok embernek, hogy nem visszaél a lehetősséggel, hanem él vele. Na ettől (is) válik kilátástalannak minden....

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2009.09.05. 21:16:47

Én nem hallottam az esetről, és döbbenet, tényleg.
Kezdem félteni az anyámat, aki vidéken él, minimál módban (értsd: télen alig fűt, este nem kapcsol villanyt, nem főz, stb.), a rezsije a pici lakásunknak kb. 15000. Erre kap az államtól 27 ezret minden hónapban. Váó. 50%-osan rokkant, de mit ér vele? Semmit. Többre nem veszik le, pedig nem kevés műtétje volt és lesz, dolgozni nem tud, mert sem testileg, sem idegileg nem bírja, és természetesen nincs hol. Kisváros, ott max. kocsmáros vagy.
Én vagyok az egyedüli reménye. És nem csak neki.

Kurva ország!!!

Kartal (rezervált) 2009.09.05. 22:05:40

@Horizont: rászólni lehet, legfeljebb jól megruházzák az embert...

@Kiddy: az én anyám is végigdolgozta az életét, és nagyjából így él. ráadásul ő sem hajlandó elfogadni semmit. ennek az országnak mi rabszolgaállatok vagyunk, semmi több.

és egyre inkább érik bennem az, hogy ebből elég...

Marcellusca 2009.09.06. 07:48:02

@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]: Ja, ja!
Tennap vót valami műsorban, hogy a zországos cigányvajda fija megnősült, országra szóló lagzit csaptak.
Hát, vazze, a hányinger kerülgetett, mert közben ennek a szerencsétlen nőnek az esete jutott eszembe.
Kib@szott nagy limuzin, amibe nem ülnek be, mert gyalog mennek végig a falun. Akkor minek? Szokás, kagyomány. Aszittem, szétqrom a tévét. Ja, hogyamány, mi? Évszázados roma hagyomány, hogy a limó kíséri a násznépet. Áááá!
Menyecsketáncnál csak úgy röpködtek a tíz- és húszezresek.
Tudom, demagóg vagyok, de az jutott eszembe, hogy, ha csak egyet adtak volna huszadika előtt ennek az asszonynak, még ma is élne.

De nem is folytatom, mert csak felhúzom magam.

Marcellusca 2009.09.06. 07:54:14

@Marcellusca: Na, látszik, hogy mennyire feqrtam magam, még írni sem tudok.
Szóval: "kagyomány"/"hogyamány" = hagyomány!!! :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.06. 08:04:11

www.borsonline.hu/news.php?hid=23419

A menyasszony 16 éves. Húsz éves korára legalább 2 gyereke lesz, 30 évesen szerintem kb. 5. Ebben rejlik a titok, a karácsonyfa-effektus.

Volt a lagzin limó, helikopter, maga a buli 3 napos, és a költségeket a vendégek dobták össze. Az APEH igazán kimehetne körülnézni, hogy miből telik rongyrázásra. Persze nem fog.

Marcellusca 2009.09.06. 09:16:05

@laspalmas: Hehe!
"Kénytelen" volt elvenni, mert megrontotta a lyányt. (Vagy fizethetett volna Apuci!)
Nem is volt fehérben a kis menásszony!

Egyébként ezeknél lesz@rom, hogy hány gyerekük lesz, mert nekik lesz miből felnevelni.
Egyébként pont a tehetősebbjének nincs 6-8 gyereke (ált. 1-2, max 3), inkább a putrisokra jellemző. Mer' mégiscsak megköll élnyi valamibű'.

Roxvox 2009.09.06. 13:50:28

@laspalmas: A pénznek nincs szaga, csak a gazdájának. :)))

tanillati (törölt) 2009.09.06. 22:41:16

Jó sokan össze jöttünk itt.De egy hetes éhezésben még nem hal bele ember ,gyanús ez a semmitmondó komentozás ,jól tévedek,ha azt kérdem mennyit kerestek?Mármint itt a bőrben és máshol is.Ám ha nem így van sori

dextercapo 2009.09.06. 23:17:24

@tanillati: lehet hogy joideje ehezett mar - nem egy hete jutott el ide - folyamatosan csuszott lefele , kuzdott - es kozben ahhoz a kivaltsagos reteghez tartozott aki szerencses , mert van munkaja - az ilyen embereket teljsen tucatarukent kezelik a multik . lelkiismeretfurdalas nelkul rugtak volna ki ha egy kiflit ellopott volna . ma is ehes volt , mult heten is - de akkor is tulelte , abban bizott hogy most is meglesz valahogy . aprankent ehezett halalra . o gond nelkul atfert a szocialis halon . nem tunt fel senkinek - mint ahogy azok az emberek sem akik sajat hazukban fagytak meg a telen - hiszen szerencsesek - hazuk van . nem mehettek el hajlektalanszallasra , mert van hol aludniuk - nem kaptak segelyt - mert vagyonosok - meghaltak ugy hogy tegnap is faztak es ehesek voltak lefekveskor , reggel gyengek voltak de sebaj - tenni nem tudtak mar semmit . aztan egy ejszaka tul hosszu volt a hideg takaro alatt .

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.09.06. 23:22:39

@tanillati: Én erre nagyon konkrétan tudok Neked válaszolni. Pont annyira, amennyire a kérdés az volt.

Én fillérre pontosan annyit keresek, amennyit egy kétdiplomás, háromnyelvű fehér férfinak szégyen. Másképp fogalmazva: valamivel kevesebbet, mint egy ausburgi hentessegéd.

Így elég pontos volt?

sárkányszív (törölt) 2009.09.07. 08:35:18

@dextercapo: Értem én ,értem de hidd el belőlem is a keserűség beszélt.

sárkányszív (törölt) 2009.09.07. 08:40:27

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Nem akartalak bántani és ha ez történt,elnézést de mindegy az hogy milyen a bőrszíne ,a rossz az rossz,de nem én tehetek róla.És nem ez volt a kérdés ,én olyat hogy hivatásos hallottam ,őket kérdeztem.De bízzunk a pénz nem minden ,akkor most egy kicsit ,vigasztald magad ,valami széppel,én örülök a szép válaszodnak is.

tanillati (törölt) 2009.09.07. 08:43:45

Egyetértek ,én is ezt mondtam volna de a fogadatlan prókátor megelőzött.

finomanarancs 2009.09.10. 06:10:16

laspalmas:
Ezt is elolvashatnád:

==============================
Igazán szánalams vagy ahogy ismeretlenekről nyilatkozol.Gondolom egyhelyen dolgoztál az anyósómmal.Csak hogy tudd te tudatlan most hogy megszületett a második unokája is ő volt az első aki bement meglátogatni a lányát és az unokáját.Számtalan fényképpel tudnám bizonyitani hogy mennyire" nem szerettem".De nem teszem mert sem neked sem másnak nem tartozom elszámolással.De hogy ne halj meg tudatlanul,mikor kirakták a lakásából már nem tudtam azon segiteni mert későn jött hozzám.De egy hétig itt lakott nálunk azaz nálam aki "nem szerette" és a lányánaál aki szerinted szégyelje magát..Azután ő döntött úgy hogy elmegy munkásszállóra ismétlem munkásszállóra nem pedig hajléktalan szállóra.Egy percig nem lakott hajléktalan szállon.Nagyjából sejtem hogy ki lehetsz te,úgyhogy gondolom ott leszel a temetésen.Ezért arra kérlek hogy jó mélyen nézz a lánya szemébe mikor odamész részvétet nyilvánitani.Ja miért nem arról a kemény dologról beszélsz inkább hogy a telefonját szőrén-szálán eltüntette valaki.Na látod ez a szégyelni való egy halottól lopni ez a kemény.De lehet hogy pont ezért tünt el a telefonja mert esetleg olyan infóhoz jutottam volna amit nem kéne tudnom.Az érdekes hogy mindenki ledoktorált ebben az országban.Ugyan is ti már 29-n nyilatkoztatok az újságirónak hogy éhen halt,holott még az igazságügyi orvos szakértő sem tudta a halál okát hiszen csak szept.02-n történt meg a boncolás.Aminek a jegyzőkönyve nálam van és abban egy szó nem esik éhenhalásról.Söt...a halál egyik lehetséges oka a gyomortartalom belégzése.Gondolom mivel ledoktoráltál tudod hogy ez mit jelent.Egyébként a munkahelyén én üritettem ki a szekrényét és abban találtam két szendvicset is frisset,de gondolom ezt is ti vettétek neki.Ezek szerint ő csak dolgozott a semmiért és ti tartottátok el.Elég szépen visszaéltél a barátságával már ha egyáltalán a "barátja" voltál ilyeneket nyilatkozol.Az ő helyében én erre nem lennék büszke.Szégyelni inkább neked volna okod hogy össze-vissza nyilatkozgatsz mindenféle firkászoknak.Egyébként én is beszéltem evvel a zugfirkásszal aki a MagyarNemzetnél koptatja a ceruzáját,megbeszéltünk vele egy találkát hogy személyesen meggyőződjön róla hogy nem halt éhen.Ahogy te nem jöttél el úgy ő sem.Igaza is van mert az szenzáció ha egy munkásnő éhenhal az már nem annyira szenzáció hogy sőlyos koszorúér elmeszesedés volt a halált kiváltó ok.De az is lehet hogy ez a zugfirkász nem mert a lánya szemébe nézni és bocsánatot kérni tőle azért a sok baromságért amiket össze-vissza firkálgatott csak hogy bizonyos helyen bevágodjon.Pedig ezek után hogy téged elolvastalak megfogja tenni,nekem elhiheted és pont nem érdekel hogy kiket fog magával rántani.Részemről ennyi.Nyugodj békében Betty a vejed.
=============================

MIÉRT NEM KÉSZÍTESZ INTERJÚT A VEJÉVEL?
TE SE ÉRSZ RÁ LASPALMAS?

Horizont 2009.09.10. 06:47:26

@antikVár:
Azt hiszem itt valamit nagyon benéztél és mellé lőttél! Amúgy az első híreket leíró ÚJSÁGÍRÓ is,ezek szerint. Nála kellett volna reklamálnod a megjelenés napján. Amúgy részvétem az anyósodért.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 07:21:58

@antikVár:

Utazgatni nem érek rá, de ezt a kommentet is beletettem a postba, köszi.

f.m.j. 2009.09.10. 07:43:54

@laspalmas:

Kedves Laspalmas! Ne vedd a szivedre, (tudom, hogy nem vagy te túlérzékeny:)) azt hiszem itt nem ez a lényeg, hogy hogyan halt meg ez a szegény asszony, sokkal inkább az elvek, tények. (Már ha lehet hinni a médiának, asszem itt mindannyian abból tájékozódunk, hiszen nem lehet minden világban történő eseménynek személyesen utánajárni, ezért eleve szűrve kapunk minden infót). Most csak kapásból, amire emlékszem: 70.000ft fizetés, amiből a levonások után 7000 marad... ebből a bérlet több, amivel dolgozni jár... aztán biztos jól érezte magát a lányáéknál, ha 1 hét után a munkásszállót választotta, de ebbe még senki nem hal bele, az igaz, biztos ő sem volt könnyű ember, ki az?... itt ebben a történetben az a legaggasztóbb, hogy sokan élnek így, 70-ből, hogy 7 marad.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 08:06:23

@mókusfüles bukósisak:

Kedves xxx! (tudom ám:))

Én is kb ezt írtam, hogy mivel a hivatásos újságírók tájékoztatnak minket, kötelességük lenne (pénzt kapnak érte) rendesen utánajárni annak, amit leírnak.

Amúgy honnan veszed, hogy bérlete volt a nőnek? Még azt sem tudjuk, melyik cégről van szó, ami azért elég furcsa a mai világban, mikor ennyien neteznek. Tényleg jó lenne tudni, mi az igazság.

f.m.j. 2009.09.10. 08:40:44

@laspalmas: :)

A 70-ből 28-at levonnak, 35 az albérlet, és marad kemény 7 ezer forint a következő fizetésig.

Innen vettem, a bérlet következtetést én tettem hozzá :)

Abba hogy lehet biztos az ember, hogy ezek a kommentek valódiak, és tényleg szerető veje nyilatkozott személyesen? Csak kérdezem, ezzel nem állítok semmit, a lényeg, hogy a multinál akkor is éhbérért dolgoznak emberek, az ózdi gyári munkások tudnának mesélni, a Hírtv-n láttam riportot, műszak után kapnak kézhez 25-30 -at.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 09:07:46

@mókusfüles bukósisak:

Nem lehetünk biztosak a kommentek valódiságában, de a korrektség jegyében betettem. Viszont a kétségek miatt írtam, hogy
"Jó lenne tudni, mi az igazság. Jó lenne, ha a hivatásos újságírók komolyan vennék a munkájukat, és lelkiismeretesen utánajárnának, mi is történt valójában. Mert az ő dolguk az emberek tájékoztatása, felelősséggel tartoznak az általuk leírtakért. Nem csak jogi, hanem erkölcsi értelemben is. Igaz, kedves Magyar Nemzet?"

Ők írták le a sztorit, ha lenne bennük gerinc, utánajárnának rendesen.

derelyegrádi szellem 2009.09.10. 12:01:58

@laspalmas:

Mégis megírtad, én meg eddig észre sem vettem.

Ne haragudj, most szégyellem magam...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 12:27:59

@derelyegrádi szellem:

Persze, hogy megírtam, ismerhetsz már...

Tudom, nem lett tökéletes, de hiába, se Péter, se Miklós, de még Ádám se segített...

Sííva 2009.09.10. 17:53:18

Sziasztok!
Nem most először írok, de valamilyen oknál fogva sohasem jelenik meg a szöveg.
Az írás aktualitását az adta, hogy Bp-en egy férfit két másik férfi úgy megvert, megrugdosott, hogy belehalt a sérüléseibe.
Fiának az eset szemtanúi elmondták, hogy az egyik elkövetőt Sztojkának hívják. Feltételezem ebből mindenki levonja a maga következtetését.
KÍVÁNCSI VAGYOK, HOGY ÁLLAMUNK NAGYJAI MEGJELENNEK-E ENNEK AZ EMBERNEK A TEMETÉSÉN?
Nem jelentek meg annak a tanárnak a temetésén sem akit a gyermekei előtt vertek agyon. Ti is tudjátok kikre gondolok!
Most folyik a tápióbicskei asszonyok pere, akik parázzsal, akasztással stb. terrorizálták a szomszédban lakó anyát és lányát. Az anya belehalt a sérüléseibe. Ha érdekel a téma keress rá a neten.
ÉRDEKES, AZ ÁLLAM NAGYJAI ITT SEM JELENTEK MEG A TEMETÉSEN.
A tatárszentgyörgyi eset néhány tényét viszont elhallgatták. A lelőtt férfi "edzője" volt néhány lánynak, és összetűzésbe keveredett a konkurenciával. Más oldalakon is lehet néhány érdekes dologra bukkanni az üggyel kapcsolatban.
A tisztelhetetlen politikus urak pedig költözzenek le közéjük. Könnyű állig felfegyverzett testőrökkel és a médiával a hátunk mögött közéjük menni.
Remélem egyszer még megérem, hogy aki most ennyire támogatja a saját és a gyerekei helyzetén változtatni sem akaró alja társaságot, az egyszer minden támogatás nélkül kerül szembe velük és igazi tapasztalatot szerez.

Sííva 2009.09.10. 18:42:40

Tudom, hogy az írás nem kifejezetten ehhez a témához kapcsolódik, de mégis. Azok az emberek akik minimál bérért vagy alig többért dolgoznak, de dolgoznak - tartják el a ...Gusztávné, ....Ödönné 1-8 gyerekét - mert hiszen egy napot sem dolgozott életében csak gyerekeket szült a semmire.
Miért kell annak aki örökbe akar fogadni egy gyereket és tisztességgel nevelné annyi feltételnek megfelelni.
Jelen helyzetben csak annak engednék gyereket vállalni aki megfelel az örökbefogadás feltételeinek.
Ezt már nem lehet tovább tűrni .... Lassan mi leszünk a kisebbség és akkor mi lesz?

nyarimikulas 2010.04.28. 17:25:35

Kedves Blogtársak!
Szeretném Veletek tudatni, hogy megjelentettem egy embermesét tartalmazó Web lapot a XXI. században Velem történt Jogtiprásról és a jelenleg is fennálló következményeivel! Kérlek Benneteket ne sajnáljatok, hanem aki valamilyen jogi úton tud az segítsen, és SEGÍTSETEK AZZAL, HOGY A WEB OLDAL MINÉL TÖBB EMBERHEZ ELJUSSON az országban! Politikát nem szeretnék belekeverni, ez Nem arról szól! Címe: nyarimikulas.hupont.hu alcím: Jogtipró-Bitorló! Olvassátok és terjesszétek!...terjesszétek! hátha más embernek még segít!
Az újságok csak május 05.után közölhetik a lapon lévő kitételekkel és a valóságnak megfelelően!!!!Köszi mindenkinek! Megéri a fél órát! Szép és örömteli tavaszt mindenkinek! Sziasztok!

süti beállítások módosítása