Skip to content


       Szűrés lista

Egy dolgozó ember emlékére

Nos, napokig vártam, de semmi.

Se megható Index-cikk, se figyelemfelkeltő tévétudósítás, semmi. Mintha meg sem történt volna, hogy 2009.augusztus 24-én példátlan, borzasztó dolog esett meg az országban. Olyasmi, aminek nem szabadna megtörténnie sehol: egy becsületesen dolgozó ember, egy 53 éves nő ÉHENHALT.

A 29-én megjelent tudósítás szerint délelőtt lett rosszul a munkahelyén, egy budapesti multinál, majd nem sokkal később meghalt. Hozzá siető munkatársainak annyit még el tudott mondani, hogy 4 napja (a hosszú hétvégén) nem evett egy falatot sem. Az orvosi segítség gyorsan érkezett, de mégsem sikerült újjáéleszteni O. M.-nét. "Később kiderült, hogy önkormányzati lakásából rezsitartozásai miatt lakoltatták ki, egy ideig hajléktalanszállón élt, az utóbbi időben már albérletben lakott. Hetvenezer forint körüli fizetéséből kellett törlesztenie a fennmaradt rezsitartozását, minden hónapban automatikusan levontak tőle 40 százalékot, a maradékból kellett volna megélnie, de az albérlet kifizetése után a betevő falatra már nem sok jutott. Nyolc éve dolgozott a cégnél. Munkatársai kedvelték, felváltva még mostak is rá, mert az albérletében erre nem volt módja. Valaki még egy mobiltelefont is kölcsönzött neki. Ennyi figyelmesség után az asszony szégyenérzete talán nem engedte meg, hogy amikor már egy fillérje sem maradt, kenyérrevalóra kérjen."

Megmondom őszintén, eleinte kételkedtem a hír valódiságában, de ezt a kommentet elolvasva elszállt minden kétségem:

"Én csak azt szeretném tudni, hogy hol volt a lánya. Mert van neki. Hol volt amikor egész télen fagyoskodott az albérletben, mert nem volt fűtés? Azt nem tudom, hogy régen milyen anya volt, de számíthatott rá a lánya, amikor például elhagyta a férjét. Befogadta abba a tizenhat négyzetméteres lakásba, amit bérelt havi 35 ezer forintért. Szégyellje magát, még azt sem engedte meg neki, hogy az unokáját meglátogassa, mert a férje nem szerette. Fel sem hívhatta. Akik törődtek vele, azok a munkatársak voltak. Mostak rá télen, csizmát vettek neki, nagykabátot adtak. Sokszor vettek ételt kávét, volt olyan, aki magához is elhívta ebédre. Sajnos a mai világban megtörténik ilyen, hogy egy becsületesen dolgozó éhen hal. Nyugodj békében Betti!"

Tehát nem kamu, nem közhangulatkeltő fantazmagória, hanem valóság.

Ma Magyarországon, folyamatos munkaviszony mellett éhen halt valaki.

Nem az utcán koldulva, nem otthon henyélve, hanem GDP-t termelve.

Van törvény, ami megengedi, hogy 70 ezerből 28-at levonjanak.

Mekkora kitartása lehetett O.M-né Bettinek, hogy ép ésszel viselte a helyzetet ... Gondoljatok bele: bejártok dolgozni, de szinte nem is kerestek semmit. A 70-ből 28-at levonnak, 35 az albérlet, és marad kemény 7 ezer forint a következő fizetésig.

Csoda-e, hogy éhenhalt? Inkább az, hogy eddig bírta.

Csoda-e, hogy nem ez a hír ordít ránk az újságok címlapjáról?

Hát milyen fényt vetne az a kormányra, az államra?

Remekül mutatná, hogy Feri és a Párt "reformjai" milyen állapotokat eredményeztek az országban. Hova vezetett a "nemleszgázáremelés" politikája. Sokan kezdenének filózni azon, hogy ők vajon mikor kerülnek sorra? Meddig tudják még fizetni a rezsit? Meddig futja a napi friss kenyérre? Gyereknek cipőre, ruhára? Meddig bírják a kötéltáncot? Mikor lesz az a pont, mikor az ő életükben is bekövetkezik a teljes csőd? 

És miért pont az övékben? Hisz ők dolgoznak, rendesen, becsületesen, már évek óta.

Hogy lehet, hogy ez nem elég a talponmaradáshoz?

Frissítés:

A már idézett fórumon újabb hozzászólás jelent meg, ami cáfolja az eddigi híreket:

"Igazán szánalams vagy ahogy ismeretlenekről nyilatkozol.Gondolom egyhelyen dolgoztál az anyósómmal.Csak hogy tudd te tudatlan most hogy megszületett a második unokája is ő volt az első aki bement meglátogatni a lányát és az unokáját.Számtalan fényképpel tudnám bizonyitani hogy mennyire" nem szerettem".De nem teszem mert sem neked sem másnak nem tartozom elszámolással.De hogy ne halj meg tudatlanul,mikor kirakták a lakásából már nem tudtam azon segiteni mert későn jött hozzám.De egy hétig itt lakott nálunk azaz nálam aki "nem szerette" és a lányánaál aki szerinted szégyelje magát..Azután ő döntött úgy hogy elmegy munkásszállóra ismétlem munkásszállóra nem pedig hajléktalan szállóra.Egy percig nem lakott hajléktalan szállon.Nagyjából sejtem hogy ki lehetsz te,úgyhogy gondolom ott leszel a temetésen.Ezért arra kérlek hogy jó mélyen nézz a lánya szemébe mikor odamész részvétet nyilvánitani.Ja miért nem arról a kemény dologról beszélsz inkább hogy a telefonját szőrén-szálán eltüntette valaki.Na látod ez a szégyelni való egy halottól lopni ez a kemény.De lehet hogy pont ezért tünt el a telefonja mert esetleg olyan infóhoz jutottam volna amit nem kéne tudnom.Az érdekes hogy mindenki ledoktorált ebben az országban.Ugyan is ti már 29-n nyilatkoztatok az újságirónak hogy éhen halt,holott még az igazságügyi orvos szakértő sem tudta a halál okát hiszen csak szept.02-n történt meg a boncolás.Aminek a jegyzőkönyve nálam van és abban egy szó nem esik éhenhalásról.Söt...a halál egyik lehetséges oka a gyomortartalom belégzése.Gondolom mivel ledoktoráltál tudod hogy ez mit jelent.Egyébként a munkahelyén én üritettem ki a szekrényét és abban találtam két szendvicset is frisset,de gondolom ezt is ti vettétek neki.Ezek szerint ő csak dolgozott a semmiért és ti tartottátok el.Elég szépen visszaéltél a barátságával már ha egyáltalán a "barátja" voltál ilyeneket nyilatkozol.Az ő helyében én erre nem lennék büszke.Szégyelni inkább neked volna okod hogy össze-vissza nyilatkozgatsz mindenféle firkászoknak.Egyébként én is beszéltem evvel a zugfirkásszal aki a MagyarNemzetnél koptatja a ceruzáját,megbeszéltünk vele egy találkát hogy személyesen meggyőződjön róla hogy nem halt éhen.Ahogy te nem jöttél el úgy ő sem.Igaza is van mert az szenzáció ha egy munkásnő éhenhal az már nem annyira szenzáció hogy sőlyos koszorúér elmeszesedés volt a halált kiváltó ok.De az is lehet hogy ez a zugfirkász nem mert a lánya szemébe nézni és bocsánatot kérni tőle azért a sok baromságért amiket össze-vissza firkálgatott csak hogy bizonyos helyen bevágodjon.Pedig ezek után hogy téged elolvastalak megfogja tenni,nekem elhiheted és pont nem érdekel hogy kiket fog magával rántani.Részemről ennyi.Nyugodj békében Betty a vejed."

Jó lenne tudni, mi az igazság. Jó lenne, ha a hivatásos újságírók komolyan vennék  a munkájukat, és lelkiismeretesen utánajárnának, mi is történt valójában. Mert az ő dolguk az emberek tájékoztatása, felelősséggel tartoznak az általuk leírtakért. Nem csak jogi, hanem erkölcsi értelemben is. Igaz, kedves Magyar Nemzet?

Címkék: társadalom válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr21353230

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Döbbenet 2009.09.04. 11:09:53

Most olvastam ezt a cikket, és egyszerűen ledöbbentem. Ma itt Magyarországon éhenhalhat egy dolgozó ember. És még csak említés szinten sem halottam róla semmilyen híradóban, vagy bármi más hírforrásból. Ilyenkor miért nem zengik kórusban hogy “Ez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jupiterke 2009.09.04. 09:07:15

Hú, most látom, hogy én még jól élek...

rolika 2009.09.04. 09:07:29

Döbbenet.

Ez csak megerősít abban a véleményemben, hogy szociális intézményeink és juttatásaink három dologra terjedjenek ki és egyszersmind korlátozódjanak is:
- senki ne haljon éhen,
- senki ne fagyjon meg télen,
- senki ne maradjon betegen ellátatlanul.

Amíg fentiek nem teljesülnek (márpedig nem teljesülnek), addig ne lehessen szavazatokat vásárolni szociális telefonnal meg egyéb hülyeségekkel... Majd ha a fentieken túljutottunk, talán, de csak úgy, ha biztosítva van, hogy ne lehessen visszaélni vele.

kyncza 2009.09.04. 09:08:12

Adjon az Isten!

bajnai szerint semmi gond nincs, jól halad az ország, de még azért jövőre szorítani kell a nadrágszíjon! És ha így haladunk 3041-re lesz HEURO-nk, és akkora jólét lesz, hogy attól koldulunk!!

Pofám leszakad...éhenhal egy ember...másoknak meg repked a 30-40 millió végkielégítés a semmiért.

És még mindig nem értem, hogy miért nem jönnek ki az emberek az utcára. Senki ne jöjjön, h ezt nem az utcán kell megoldani! De!! Ezt már csak ott lehet...LMPVS

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.09.04. 09:21:22

Nasgyon szomorú bassza meg, hogy ember idáig el kellett, hogy jusson.
A politikusonak halvány lila fingjuk sincs a közállapotokról. Nem mintha ez eddig nem lett volna számomra világos. De egyre inkább kezd betelni a pohár. Itt úgy tűnik csak a pártok a lényeg.
Az, hogy az emberekkel mi történik az senkit sem érdekel.

Bozdurgán 2009.09.04. 09:21:43

Ez a gyarmatok sorsa.

80% éhbérért állítja elő gyarmattartó élvezeti termékeit
10% irányítja őket kevésbé éhbérért
10% A helytartók.

India, pakisztán, magyarország

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 09:21:48

nem tom mit akartok! csak egy gyári melós volt, olyan mint én is, van belőlünk még pár százezer! de ha cigányék lopják az áramot, az igen! akkor összefog a filmes szakma, hogy a pedofil (mivel kiskorú megrontásáért felfüggesztett börtönbüntetése volt) áramtolvaj nehogy éhezzen!
az embernek ordítani támad kedve, és lelövöldözni az összes hájas irodista szarkupacot, akik idáig juttatták az országot, és vele minket.

@kyncza: "akkora jólét lesz, hogy attól koldulunk!!" már most az van. példának ott a párom havi nettó 24E Ft fizetése, havi 168 óra munkára. egyszer megírom ezt, és felrakom a netre a bérlapját, csak hogy lássátok, nem viccelek.

kösz a posztot, én is napok óta vártam, hogy felkerüljön valahová, ahol sokan látják.

Viktus 2009.09.04. 09:24:26

Pedig Tóta Wí Árpád aztat írta ez a hetvenezer is sok , mert nem versenyképes szerinte pl. negyvenezerért kellene alkalmazni embereket ...

molaris 2009.09.04. 09:25:46

@kyncza:
De náczika vagy! Viszont kötelet csomózni én is mennék már.

f.m.j. 2009.09.04. 09:30:26

@kyncza:

Már oda se írod, hogy Szebb Jövőt?... :)
Hát, nem sok bizakodásunk lehet a jövőben...

Furcsa, hogy 4 nap az éhhalál, úgy tudtam, hogy kaja nélkül 3 hétig is kibírja az ember..., de nem elhülyéskedni akarom, ezt a végtelenül szomorú tragédiát, biztos le volt már gyengülve a szervezete.
Amúgy lehet tudni, hogy melyik multinál dolgozott, én ilyen tecsó félére gondolok...

És hihetelen, hogy nem volt egyetlen embere sem, aki adott volna egy falat kenyeret neki...

molaris 2009.09.04. 09:31:35

Bocs a duplázásért, de inkább kétszer.....

beleszolok 2009.09.04. 09:31:57

@Viktus: Így, ahogy mondod. De amikor kérdeztem, hogy szerinte akkor miből kellene világpiaci gázárat fizetni, meg egyáltalán enni, akkor azt elegánsan válasz nélkül hagyta.

molaris 2009.09.04. 09:32:48

@mókusfüles bukósisak:
Ha nincs legyengülve eleve a szervezet. Itt egy folyamatos éhezést követett az összeomlás.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.09.04. 09:33:01

@Viktus: tótawé majd a buzerrantokról fog postolni.
hétfőn. Biztos megy majd felvonulni!

Viktus 2009.09.04. 09:33:06

@mókusfüles bukósisak:

Gondolom előtte se nagyon dőzsölhetett ...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.04. 09:33:09

Elég szembetűnő azért a növekvő nyomor. Jómagam 28 éve minden nap az örsön megyek keresztül és annyi hajléktalant, kéregetőt, piacozót, cigóárust még sosem láttam mint manapság... elképesztő, hogy egy ilyen forgalmas téren az emberek pokrócokról árulják a mindenféle szarukat, h meg tudjanak élni. A tér közepén van egy automata és rendesen hajléktalanok költöztek mellé, hogy ha valaki kivezsi a pénzét akkor rögtön tudjanak kunyizni mert neki "tuti van"...

beleszolok 2009.09.04. 09:34:25

@mókusfüles bukósisak: Havi hétezerből már szépen le lehetett gyengülve amúgy is. 3 hétig meg talán akkor bírod ki, ha egyébként szép kövéren bent ragadsz valahol, ahol van víz, és egész nap mozgás nélkül vagy, de nem úgy, hogy alig eszel hónapok óta, és mellette 8 órás munkaidőben dolgozol.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 09:34:48

@Noname Cowboy: miért kellene bárkit érdekeljen? a lényeg a bankszámla ami szépen telik, igaz négyévente kicsit kell erőlködni, mert ellenzékben kevese(bbe)t lehet lopni, de az ember nincs is annyira célkeresztben... a lényeg a frakció, meg hogy ki tudja hozni vagy vinni a milliárdos üzleteket. a lényeg, hogy a haverság és rokonság is bent legyen a rendszerben, mert akkor tudnak segíteni, ha gond van. a lényeg a jó zsíros végkielégítés.
mi van? mit nyígtok? hogy ott lent a trógerek éheznek? na és? nem vagyunk emberek, bazzeg! asse izgatja ezeket, ha éhen döglünk, majd jövőre választások előtt osztogatnak kicsit, és mindenki nagy hálásan szavazgat. aztán megint elfelejtik négy évre, hogy "ott lent" élnek ember formájú lények, akik csak trógerek, senkik, golyófogók, és újra csak a frakciók a végkielégítések, a rablás lesz a fő elfoglaltságuk.
tisztelet a (ha van egyáltalán, bár én nagyon kételkedek benne) nagyon kevés kivételnek.

f.m.j. 2009.09.04. 09:35:31

@beleszolok:

értettem elsőre is, akkor neked is: írtam is a hsz-emben...

beleszolok 2009.09.04. 09:36:09

Remélem a temetésén nem felejtenek el megjelenni azok a politikusok, akiket mostanában temetéseken láthattunk pózolni.

beleszolok 2009.09.04. 09:37:40

@mókusfüles bukósisak: jóvan jóvan, csak ilyenek olvasásánál az ember idegességében végig sem olvassa a kommentet rendesen, és már posztol is.

Hát hova sikerült ezeknek a férgeknek juttatniuk ezt az országot.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.09.04. 09:37:52

a legszörnyűbb az, hogy volt méltósága neki nem koldulni.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.04. 09:38:05

Szar, szemét hangulatkeltés a cikk!

Megmondta az Index, hogy a cigányok nem kapnak sok segélyt. Megmondta a Bajnai, hogy jó úton vagyunk.

Ha Liberté lennék, most dobnám be: Valahol felsírt egy gyerek...

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2009.09.04. 09:39:24

Én azért nem varrnám az egészet a kormány nyakába, mert Orbán se lesz elég tökös ahhoz, hogy szembemenjen a nagyvállalatok, bankok érdekeivel - ugyanis ők adják össze a pénzt a kampányára. Az emberbarát szemlélet még nem lesz divat egy darabig Magyarországon. Ugyanitt ostoroznám azt a bírói gyakorlatot, amelyik egy minimálbéres fizetésből még levon 30%-ot. Mondjuk sokan visszaélnének vele, ha nem így lenne, régóta mondom, hogy a különféle kedvezmények megítélése előtt kell a családlátogatás!

Sokkal gázabb, hogy egy cégnél, ahol naponta látnak, nem veszik észre, hogy rosszul vagy, nem törődnek egyáltalán az életeddel, pedig ők is jobban járnának ha figyelnének a munkásaikra.

molaris 2009.09.04. 09:40:38

@denever:
Nem nyirvákoló nyírségi dakota volt.

Berrick 2009.09.04. 09:40:49

A baj az hogy hiába ajánlottam ki az indexre nem lesz címlapos az biztos , nem férne bele a profilba egy éhenhalt ember , hiába a szakítós blog sokkal fontosabb. Szar egy országban élünk .

A cikk hallatán elgondolkodtam hiszen ha engem kirúgnak a munkahelyemről akkor nálunk is hasonló lehetne a helyzet 1-2 hónap után. Nem találok munkát elveszik a lakásom a gyerekkel együtt irány az utca ... csodás kilátás .

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.04. 09:41:19

@Agyalapi: nekem a leírtakból úgy tűnt, hogy a kollégák eléggé törődtek azért vele.

wolframkarbid 2009.09.04. 09:41:57

Nemcsoda, hogy a média kussol, hiszen az áldozat egy dolgozó magyar ember volt, nem pedig egy cigány, ratyi vagy zsidó.

öööö...izé 2009.09.04. 09:42:40

Szörnyű, ami történt, de ez a haláleset szerintem nem csak a kevés fizetésről szól, főleg nem arról, hogy a nő éhen halt. Nyilván alultáplált volt hónapok óta, a szervezete egy idő után feladta.

A lényeges a történetben a család szétesése.

Nem tudom, ki mondta, de igazat adok neki, hogy a pénzügyi válságban az egyedüli értékálló befektetés (sőt jövedelmező) a család.

Szerintem az a baj, hogy ezt a családot tönkretette az értéktelenedés. Nem maga az egyedi sztori a lényeg, hanem inkább az, hogy manapság a család, az összetartozás és az egymás iránt érzett felelősség értékei elhalványulóban vannak. Ez egyes esetekben ide vezethet.

A gazdasági válság és annak nemzetgazdasági szinten való kezelése fontos dolog, de az utóbbi évtizedek politikájának legnagyobb hiányossága (nyilván a 4 évre való tervezés miatt), hogy a maradandó- fejlődést magában hordozó nemzeti befektetés: a családjogi rendszer rendezése, népességpolitikai stratégia kidolgozása, támogatása és megvalósítása teljes mértékben hiányzik minden politikai erőnél, és az evidenciák puffogtatásán kívül senki nem tesz semmit.

Tapmancs 2009.09.04. 09:42:41

Éljen a "Magyar SZOCIALISTA Párt"!

Viktus 2009.09.04. 09:42:54

Az az egyik legnagyobb probléma Magyarországon, hogy az országot irányító szakik közt nagyítóval sem lehet olyanokat találni, akik életükbe dolgoztak volna. Az államvezetéshez kellene kötni legalább pár év igazol normális munkahelyet, mert a Ficsor Ádi félék ugyanúgy nem fogják felfogni, hogy mennyi is százezer forint, ahogy a Gyurcsány, Bajnai, Oszkó, Orbán, Ficsor félék sem tudják .... mert sosem dolgoztak, hogy százezerből kihozzák a családi kasszát.

A nagy megmondóemberekre ez ugyanúgy igaz pl. Tóta W. írásaiból is lejön rendszeresen mennyire köze nincsen a valósághoz.

@beleszolok:

Persze, mert az a kis álomvilágában a demagógia kategória. A politika meg ugyanolyan szinten mozog. Persze 100-50-30 milliós végkielégítések meg 1-2 milkás fizetések mellett nem is nagyon értik meg a problémák gyökerét.

molaris 2009.09.04. 09:43:31

@Agyalapi:
Sajnos egyet kell értenem az első bekezdéseddel.
A másodikhoz annyit, hogy a közvetlen kollégái sem lehetnek sokkal jobban elengedve anyagilag, és tőlük telhetően azért segítették.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2009.09.04. 09:43:53

@eric: Inkább a főnökeire gondolok, akik tényleg tudnának segíteni, ha akarnak. Akik nem vették észre, hogy a nő szédeleg, rosszul van, nem küldték orvoshoz, nem adtak neki előleget vagy különpénzt vagy plusz kajautalványt, szóval akik leszarták az egészet.

rolika 2009.09.04. 09:43:57

@Berrick: Nem gondoltam volna, hogy 2009-ben ezen fogunk rágódni meg aggódni...

eszkep 2009.09.04. 09:44:24

@Tapmancs: Éljen...

Érdekes, érdekes, erről az Index-en nem lehetett olvasni...

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 09:45:10

@mókusfüles bukósisak: szerintem pofája nem volt kunyerálni, mint a cigányoknak.
és tessék itt van: befizette a számláit, és éhen halt. inkább nem evett, bassza meg, de a rezsit kifizette.

@beleszolok: honnan veszed, hogy nyolc órás munkaidő volt? nálunk vannak olyan melóhelyek, ahol minden kurva nap (igen, szombat, vasárnap is) napi tíz-tizenkét órát dolgoztatják az embert. vannak olyan munkahelyek, ahol reggel háromra kell menni (gyári melóról beszélek), és addig maradni, amíg a főnök haza nem enged. vannak helyek, ahol nem mehetsz ki öt percre sem a szalag mellől, nem nézhetsz fel, nem beszélgethetsz, és a főnök úgy ordítozik veled, hogy nyála az arcodba fröcsög. és ezzel együtt nem keresel havi 100-at, és nem tudsz sehová menni, mert NINCS MÁS! de ha már így is éhendöglök, akkor nem tudom melyik a jobb alternatíva...

eszkep 2009.09.04. 09:45:45

Mondjuk a "multi" is megérdemelné, hogy nevesítsük...

rolika 2009.09.04. 09:46:04

@Tapmancs: A szoci áldemokráciára gondolsz?...

százfogú c.zenekar 2009.09.04. 09:46:20

Nekem hónapok óta motoszkál a fejemben valami. Tenni kéne valamit, de mit, és hogyan. Először azon gondolkodtam, hogy tényleg ki kéne menni az utcára. Abból viszont megint csak a durvulás lesz. Jön a sündörség, és jól megtömegoszlat mindenkit. Akkor jutott eszembe, hogy nem kellene adót fizetni. Azt viszont nem tudom csak úgy megcsinálni, mert a munkáltatóm rendezi helyettem. Úgyhogy azt találtam ki, hogy vállalkozó leszek, bejelentem magam minimálbérre. Nem tudom, mennyire kivitelezhető, mert nem értek hozzá sajnos, de majd meglátjuk. Az lenne a jó, ha minél többen csinálnák ezt, hogy végre észbekapjanak fent.
Dolgoztam én is multinál (kiskereskedelemben), és tényleg ilyen állapotok vannak. Hihetetlenül pofátlanok, ha pénzről van szó...
Utálom, hogy ebben az országban csak Budapest létezik. Hogy ide lehet önteni a pénzt. Közben a vidék meg elsorvad. Vidéki vgayok, ott nőttem fel, és ott szeretnék élni, de nem lehet. Nincs munka. Ott áll a szüleimtől örökölt ház, én meg itt fizetem az albérletet, mert arra kényszerítenek, hogy ebben a mocsokban éljek.
Nem tudom, valószínűleg van még lejjeb. Én még szerencsésnek mondhatom magam, mert nem éhezem. Viszont nem jutok egyről a kettőre.
Ez a hír viszont megdöbbentő volt. Nyugodjon békében!

eszkep 2009.09.04. 09:49:30

@Bozdurgán: Bizony, bizony...

2006-ban kellett volna forradalmat csinálni, nem itt tartanánk. Csak kevesen voltunk... Sajnos birka nemzet lettünk, mint a románok. Ez van...
Kevés véráldozattal likvidálni a "szoci" csürhét, "oszt' jónapot"!

eszkep 2009.09.04. 09:50:19

@eszkep: Jogy magamat idézzem: "Jobb ma egy forradalom, mint holnap egy éhséglázadás..." Na, mi már a "holnapnál" tartunk...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.04. 09:50:43

@Agyalapi: oké ebben van valami. bár azért jellemző a multis vezetőkre, hogy szarnak a beosztottakra, csak zöldek legyenek a cellák az excelben.

De van kivétel: mikor multinál melózott egy ismerős az egyik kolléganő kecóját kirabolták, mindent elvittek még a ruháit is. Jött az igazgató és mondta, hogy menjen le az áruházba és pakoljon fel 100ezerért ruhákat meg még 100ért még ami kell, az isminek meg mondta, hogy vegye le készletről selejtbe...

Yogi 2009.09.04. 09:52:20

R.I.P.

Lehet tudni, hogy hol és mikor lesz a temetése? Én elmennék és még sok embernek el kellene jönni, hogy megmutassuk a férgeknek, hogy még van összetartás az emberekben.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 09:56:12

@eric: persze, van egy-két kivétel, de durva kevés.
"csak zöldek legyenek a cellák az excelben" látom tapasztalatból beszélsz.

@Agyalapi: ugyan. a munkások egymást verik agyon a bejáratnál, csak hogy bejussanak, és legyen mit enni adni a gyereknek. és tényleg itt tartunk vidéken.

Viktus 2009.09.04. 09:56:26

@Agyalapi:

A céget az hol érdekli? a multit egy dolog érdekli a rabzolga termeljen amíg tud, ha beteg vagy kirúgnak max. Magyarországon nem volt sokáig érdekképviselet most van alakulófélbe egy normális itt nálunk a helyi multikból kiindulva. www.mcdsz.hu/

minimalista 2009.09.04. 09:56:42

@Agyalapi:
A cikk külön kiemeli hogy munkatársai segítettek neki, ahol tudtak, de nyilván ők sem havi milla nettót kerestek...
Tótawé meg próbálja ki a versenyképeskedést egy kínai textilgyárban napi 2 dollárért éveken át-a pokolfajzat!
És már 100ezerből sem egyszerű egyedül megélni: albérlet, tömegközlekedés, rezsi, internet, diákhitel, telefon - és rögtön elment 60ezer és még nem ettünk semmit...ez nem mélyszegénység de nem hiszem hogy az internetet a 21.sz-ban luxusnak kéne tekintenünk.
A legborzasztóbb hogy a hazai kereskedelmi árak nemhogy elérik, de sok esetben meg is haladják a "nyugati" országokét, míg az átlagfizetés az ottani ötöde- nem csoda hogy éhenhalunk...

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2009.09.04. 09:57:36

@eric: Szerintem ez a nagyon ritka kivétel. Ugye most olvastuk, hogy be kell jelenteni a menstruációt, mert a dolgozó nem mehet csak úgy vécére, arról a górénak tudnia kell.

Azt a munkaügyi felügyeletet kéne ilyen feltételekkel dolgoztatni, aki tud ezekről, és nem tesz semmit. A munkahelyek többségén megalázzák a beosztottakat, szabálytalanul foglalkoztatják, nem fizetik ki időben, satöbbi. Ezt mindenki tudja, és semmilyen hatóság nem mozdul. A Tescót kábé azonnal be lehetne záratni egy felületes ellenőrzés alapján. De nyilván nem keveset fizetnek, hogy ne járjon arra ellenőr.

Viktus 2009.09.04. 09:58:18

@Agyalapi:

Te jártál már multi környékén? elég naív vagy. A multinál ilyesmivel nem foglalkoznak kibuksz kikérik a következő államilag finanszírozott rabszolgát a munkügyiből ...

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.09.04. 10:00:37

@Kartal (a morc):
"befizette a számláit, és éhen halt. inkább nem evett, bassza meg, de a rezsit kifizette"
szerintem a 'védett fogyasztókon' kívül igen sokan tennének így...

amúgy én agrármérnök vagyok, de amikor nem volt más, akkor majd egy évet álltam négyműszakban egy CNC eszterga mellett egy gyárban, mert nem volt más, így tudom miről beszélsz.
most megínt elveszítettem a melómat, és azt hiszem, hogy előbb-utóbb megínt egy hasonló állásban fogok landolni.
ráadásul lassan 30 vagyok én is és az asszony is, de nem merünk gyereket vállalni, mert abban sem vagyunk biztosak, hogy magunkat elbírjuk tartani.
hová tart ez az ország?????????

Viktus 2009.09.04. 10:02:53

@Lecso5-kirekesztő antimazsolista:

Oda vezet, hogy csak az etnyikum szaporodik, mert ott mindegy, hogy egy kölökkel több van-é a szobába, vagy sem. Főleg, hogy sokáig pénz is jár érte meg védett fogyasztó lesz stb.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 10:07:09

@Lecso5-kirekesztő antimazsolista: mi az asszonnyal lassan negyven vagyunk, gyerek nincs, és most egy gyárban gépet állítok be, mert amikor odamentem, jobban fizetett, mint az előző irodai munkám. most már nem fizet jobban, viszont most már nincs más.

igen, a védett fogyasztókra utaltam. amikor mi albérletben voltunk, mi is előbb fizettük a számlákat, utána néztük meg, mi maradt kajára. amikor nem tudtuk fizetni, anyósékhoz költöztünk. de akinek nincs hová, az dögöljön éhen... ez a szép új világ, a piacgazdaság, a keleti kapitalizmus...

szerintem ebből az országból most kell menekülni, mert később már nem lesz rá lehetőség. az utolsó pillanatban vagyunk.

beleszolok 2009.09.04. 10:07:59

@Kartal (a morc): Arra írtam, hogy már nyolc órát sem lehet naponta dolgozni elégséges táplálék nélkül. Nyilván többet még kevésbé.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.04. 10:13:42

olyan súlyos ez a történet ... szégyen ...

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 10:13:47

@beleszolok: hát igen. néha én is úgy érek haza, hogy egyszerűen összerogyok, nincs erőm enni sem. pedig azért nálunk még van mit. hogy bírhatja egy legyengült ember kaja nélkül ezt? áh, jobb bele sem gondolni.

Mourinho már nem a király 2009.09.04. 10:15:23

@Viktus: persze, és főleg mivel minden második kölök meg féllábú, kicsavart kezű, stb. lesz, akit el kell tartani. És ezek 4,2 gyereket vállalnak átlagban.

Taktikai Atompingvin 2009.09.04. 10:15:46

A dolgozó nép éhezik! PROLETÁR FORRADALMAT!!!!!

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 10:16:19

@Lecso5-nem védendő fogyasztó!: igen, itt a Bőrön sok rokonszenves, hasonló gondolkodású/sorsú emberbe botlottam már. azt hiszem ideje lesz felvenni a kapcsolatot privátban is egymással. egységben az erő, és legalább mi segítsünk egymáson. :)

Sandokohn, a maláji jiddis. (törölt) 2009.09.04. 10:17:17

szeretnék egy pisztolyt
szeretnék sok lőszert
és szeretném ezt a sok mocskos kommunista maradványt örökre elintézni.
utána leszarom az életfogytot

gcsabi 2009.09.04. 10:17:18

Sikerült oda juttatni az országot, hogy a munkárt kapott bér csak az éhenhaláshoz elég. Attól tartok, ahogy a téli megemelkedett rezsiköltségek is megjelennek, még több ilyen esetről hallhatunk/vagy nem hallhatunk, de megtörténik/

f.m.j. 2009.09.04. 10:18:07

@eszkep:

1989-ben... (forradalmat csinálni...)

Írta valaki, hogy ebben az országban csak Budapest létezik. Sajnos, ez tényleg így van. Én abból is ezt szűrtem le, hogy augusztus 20-án Kereszetes Ildikó elénekelte a Máté Péter Hazám c. számát (szegény eredeti alkotó foroghatott a sírjában) és csak budapesti körparonáma, Duna, vár, hidak témával (még véletlenül sem a nyomornegyedek), és annyira hiteltelen volt az egész, meg hányingert keltő, nem Bp miatt, hanem hogy ennyire kizárólagossá tették, pedig én szívesen néztem volna falusi templomtornyot kisvárosi hangulatot...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.04. 10:18:37

@beleszolok:

Meg a sok éhezés, fagyoskodás után gondolom már a szíve, egyebe sem volt százszázalékos. Szerintem ez a 4 nap volt az i-re a pont. Legyengült ember mindig kevesebbet bír.

Petrow 2009.09.04. 10:20:35

@öööö...izé: Manapság a család luxusberuházás lett. És nem véletlenül. Tettek érte, hogy az legyen.

A család a legelső és legszorosabb köteléked, és a legutolsó is, ahová vissza tudsz (kellene tudnod) menni, ha minden szar, ha elveszted a munkád, ha beteg leszel, ha elhagy a feleséged, stb.

A családod ad egy olyan erkölcsi és morális tartást, amivel anyád / apád ki mer engedni a világba.

Az mutatja meg elsőként, már születésedtől kezdve, hogy mi az alapvető különbség jó és rossz között, és egyáltalán mik az alapvető morális normák. Nem azért tilos feltörni a másik ember kocsiját, mert a törvénykönyvben benne van, hanem mert vét az alapvető normák (lejáratott kifejezéssel: az erkölcs) ellen.

Na most ezek a férgek pont ezt az alapot rombolják le (nem csak itthon, hanem a "fejlett" "nyugati" "társadalomban" is). Szarj bele a "dogmákba", tagadd meg apád / anyád, tegyél, amit akarsz, légy a magad ura. Aztán a fene nagy "szabadságban" magára maradt embereket könnyen meg lehet vezetni bármilyen ideológiai maszlaggal.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.04. 10:22:00

@Berrick:

Persze, hogy nem. Ha akartak volna, már rég írattak volna egy megható izét Mihályi Gáborral. De Uj Péteréknek ez nem hír.

Sandokohn, a maláji jiddis. (törölt) 2009.09.04. 10:22:22

ugye mindenki tisztában van vele, hogy a szép hozzászólásaink hatására lassan mi is bekerülünk a magyarok nyilai/romagyilkosok körbe ?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.04. 10:23:29

@Tapmancs:

Hol van ilyenkor a szociálisan érzékeny Lendvai Ildikó?
Vagy Lamperth Mónika?
Hogy-hogy nem ígérgetnek a tévében könnyes szemmel, hogy többet ilyen nem lesz?
Hm? Leszarják-e?

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.09.04. 10:24:26

@gcsabi: "Attól tartok, ahogy a téli megemelkedett rezsiköltségek is megjelennek, még több ilyen esetről hallhatunk/vagy nem hallhatunk, de megtörténik/"
ettől félek én is.... 8(

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.09.04. 10:25:36

@laspalmas:
"Leszarják-e?" - igen.
olyan magasról ameddig mi fel sem látunk...

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 10:26:05

@Petrow: nem akarom agyon offolni a posztot, de az államilag biztosított buzifelvonulás pont beleillik ebbe a mintába.
egyébként kötelező olvasmány: luganoi tanulmány.

DArchAngel 2009.09.04. 10:31:38

Elkeserítő, egyszerűen elkeserítő. Ez már rosszabb, mint a Balkán. Vajon megfordul-e egyáltalán valamelyik tetves politikusnak a fejében, hogy ide juttatták az országot? Vajon érez-e egy pillanatra megbánást?
Költői kérdések, a választ mindannyian tudjuk.
Elkeserítő, undorító. Az ember a legocsmányabb állatfaj az ilyen tetvek miatt.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 10:32:10

@Sandokohn, a maláji jiddis.:
tudom. itt valakit lehülyéztek, mert azt állította, hogy a titkosszolgálatok figyelik a netet, és ott keresik a potenciális szélsőségeseket, akiket aztán esetleg megfigyelés alá is vonnak. én nem tartom hülyeségnek. én logikusnak tartom. ha én lennék a hatalom, én is ezt tenném.

@Lecso5-nem védendő fogyasztó!: én meg attól, hogy anyukám is így jár. ő már nem is dolgozik, egyedül él, segítséget nem nagyon akar elfogadni...

Sandokohn, a maláji jiddis. (törölt) 2009.09.04. 10:34:42

@Kartal (a morc): netszolgaltatonal dolgoztam
bejött 2 öltönyös uriember
bekötött 2 optikát
elment
minden adatforgalombol tudtak mintat venni ezutan
elvileg valahol a rozsadombon van ez a központjuk

Jim Raynor 2009.09.04. 10:35:16

a megoldás az, ha MINDENKI felveszi a cigány módit: no munka, segíly, herevere all day long.

aztán ha a kőccségvetés adóbevétel rovatában egy baszott nagy nulla fog szerepelni, talán dicső kormányunk is elgondolkodik......

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.09.04. 10:35:22

és jövőre még egyszer ekkora visszaesést vár a t. minisztertelnö kúr. hihetetlen. kezdjük lassan felfogni, hogy milyen év lesz 2010? nagyon szar. és akkor még töklájtosan fogalmaztam,

molaris 2009.09.04. 10:37:01

@Sandokohn, a maláji jiddis.:
Nem olyan rossz társulat az, csak annak állítják be a megélhetési politikusok.

mesmithy 2009.09.04. 10:37:40

Es csak egyre tobb ilyen varhato. Ez hasonlo, mint amikor az emberek telen a sajat otthonaikban fagynak meg, mert valasztottak, inkabb nemi etel, mint futes.

beleszolok 2009.09.04. 10:38:03

@Jim Raynor: De ez nekünk már nem megy. Mi már elhagytuk az evolúciónak ezt a fokát :)

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 10:39:00

@Sandokohn, a maláji jiddis.: kösz az infót, akkor mégsem én vagyok hülye. ezek után mersz még netelni? vagy mindenhez tor-t használsz?...

@Jim Raynor: nem fog. azoknak a mocskoknak van elég tartalékuk, legfeljebb elköltöznek az országból. és minden ember az országban szépen éhen hal, és annyi.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.09.04. 10:39:42

@Jim Raynor: te tudnál egész nap otthon ülni, semmitcsinálni? mert én nem. ha otthon vagyok akkor is kinn vagyok a kertben, és mókolok valamit. nekem ez a minta. nekik meg a kosz, a szenny és a semmittevés...

gcsabi 2009.09.04. 10:41:53

@Kartal (a morc):
Persze, hogy nem figyelik! A debreceni sorozat
cigányggyilkosról is csak azért tudják milyen nicknéven cigózott a neten, mert erőszakoskodott, hogy elmondhassa a nyomingereknek!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.09.04. 10:45:40

engem nem kerülget az éhenhalás veszélye, van otthon mindig egy fideszes, ha éhes leszek kiveszem a fagyasztóból berakom a mikróba és máris kész a "Gyurcsányi alá Gordonka csinált" és még a fagyasztott Medgyessy sütikről még nem is beszéltem, amúgy a huszadik századba többen haltak éhen mint az azt megelőző évszázadokban, és idézzünk egy mára már klaszikust," teli vannak a boltok"

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.04. 10:48:18

Elég szörnyű az eset . A másik borzasztó dolog ha nincs a családodban olyan ember akire számíthatsz ilyen esetben.

Sandokohn, a maláji jiddis. (törölt) 2009.09.04. 10:48:52

@Kartal (a morc):
leszarom
figyeljenek
lesz*phat mindegyik
jokat röhögök a tüzfal logjain...

Viktus 2009.09.04. 10:51:31

A fényevést kellene fejlesztenie a dolgozó népnek, hogy még több adót tudjon befizetni ne pocsékolja el élemiszerre.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 10:52:22

@Sandokohn, a maláji jiddis.: én nem nagyon szoktam megnézni, de most, hogy mondod...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.04. 10:54:08

@Sandokohn, a maláji jiddis.: Uuugyan miért figyelnének egy ilyen reakciós náczi blogot???

spájdernecc 2009.09.04. 10:56:16

@Viktus:
BASZHATOD, BEDESZKÁZNÁl AZ EGET, ÉS JEGYET SZEDNÉNEK A TETŐABLAKOKNÁL...
/bocs a kiabálásért, kapszlukmonnyon le4/

Sandokohn, a maláji jiddis. (törölt) 2009.09.04. 10:57:23

@Tigeri: blog.hu indexes tulajdon
elmondtam mindent?

Bélapáti Béla 2009.09.04. 10:59:24

Most azt hiszem többeket fel fogok háborítani a hozzászólásomal, de ez van. Azt gondolom, hogy ez a nép sajnos megérdemli (nem a hölgy, az áldozatok mindig ártatlanok, és senki nem érdemel éhenhalást, azt hiszem, még a gyilkosok sem). Ez a nép, és ez a réteg az, amelyik beszavazta a cocikat kétszer is a kormányba, ők a "csendes többség" akiket csak a cigógyilok meg a zsidóüldözés meg a náciveszély érdekel, és szívesebben éhendöglik, csak nehogy a szemét náci szomszédjának jobb legyen. Ez az a réteg, amelyik soha nem megy ki az utcára tüntetni, nem hogy forradalmat csinálna. Ez az a réteg, amelyik továbbra is annál a multinál fog vásárolni, ahol a szomszédját éhenhalasztották, és ahol ő is éhbérért dolgozik. Ez az a réteg, akiknek a tüntető parasztok bunkó milliomos parasztok, mert nézd meg anyjuk mekkora traktorjuk van, nekem megy csak szuzukim, mégse sír a szám. Ez a nép halálra van ítélve.
Talán nagyon sok ilyen haáleset és még durvább nyomor felébreszti őket, de én már ebben sem bízok. A káosz és a nyomor irányába halad az ország, és csak egy erőt látok, aki ez ellen tenni akar, de őket még a "jobbosok" is gyakran nácizzák, meg árulózzák.
Készüljetek fel a nyomorra, a dél-amerikaias közbiztonságra, hogy legyen elég pénzetek körülkerített lakóparkban lakni, ahol fegyveresek vigyáznak rátok, és hogy legyen pénzetek nagy autóra, amivel lesöpörhetitek az útról a cigó "polgárőröket" különben éhen döglötök, vagy átvágják a torkotokat két rúd kolbászért, vagy a sülyedő életszínvonalatokkal együtt lesznek egyre rosszabb esélyetek a jó munkára, és sülyedtek egyre mélyebben a nyomorba!
Ez egy rabszolga nép, el kell döntenetek, mik akartok lenni, rabszolgák, vagy rabszolgahajcsárok. Vagy forradalmárok, ha fel tudjátok ébreszteni a rabszolgákat... De ebben egyre kevésbé hiszek.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.04. 11:00:45

Nekem erről eszembejutott egy másik eset. Emlékeztek arra, amikor egy postásnő lelépett a rábízott nyugdíjpénzzel? Félmillió forintot vitt el és Ausztriába szökött, hogy ő majd új életet kezd.
Természetesen elítélendő és genny dolog nyugdíjasoktól ellopni a kicsi pénzüket (hogy várhatták! És ki tudja, hányan éheztek pár napot, amiért a lopás miatt késett a kifizetés.)
De felmerül a kérdés, hogy egy embert, aki egész életében becüsletesen dolgozott, húzta az igát, mennyit lehet még nyomás alatt tartani, hány bőrt lehet lehúzni róla, mielőtt felrobban?
Nem tudom azt a nőt sem hibáztatni. Nem elsősorban az ő sara, hogy odáig jutott, hogy ilyen lépésre szánja el magát.

aki pedig a milliárdokat lopja el, azt csodáljuk, hogy milyen szép az autója, a nője és a budai villája, és szomjasan olvassuk róla a cikkeket a bulvársajtóban. Ezeket a nyomorultakat pedig erkölcsi felsőbbrendüségünk édes tudatában leköpjük és holnapra már el is felejtettük őket.

fika.blog.hu/2008/01/28/a_ketsegbeeses_elorehaladott_allapota

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.04. 11:01:36

@Sandokohn, a maláji jiddis.: Drága antifa barátom csak vigyáznak ránk. Tudod az ordas eszmék.:)))

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.04. 11:03:06

Durva, szerintem mindent elmondtam erről.

@Bélapáti Béla: Van benne igazság, amit beírtál.

kyncza 2009.09.04. 11:03:07

@mókusfüles bukósisak:

Szebb jövőt! :)

Remélem nem marad el, mint vastagbőrős véleményem végéről :D

[Hungar] (törölt) · http://hungar.blog.hu 2009.09.04. 11:03:54

a társadalomból "ki lett nevelve" az együttérzés, és ebből a társadalomból politikusok kerülnek ki. lehetne másképp(?)!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.04. 11:10:39

@Bélapáti Béla: Bocs de nem így van én azért szavaztam rájuk mert szerintem a Viktor nem tud semmit(bocs ha tévedek) meg talán ők voltak a jobbik rossz.Éérted JOBBIK.Viszont mára már benáczultam és van rajtuk kívül is alternatíva azt hiszem a szövegből rájöttél.:)))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.04. 11:11:47

@Sandokohn, a maláji jiddis.: Egy szemét, szar, patkány, megalkuvó, gerinctelen, ááhh...

Sangria 2009.09.04. 11:12:45

B+, a cigóknak el lehet ugye engedni a rezsitartozást (azaz. megfizettetni a többi fogyasztóval, többek között ezzel a nővel is..) , mert azok hátrányos helyzetűek.
Ez a nő mért nem volt az?
Mert dolgozott?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.04. 11:12:52

@Lecso5-nem védendő fogyasztó!: tulajdonképp nyugodtan mókolsz a kertben, teszel-veszel rakosgatsz. csak dolgozni nem kell bejárni, esetleg csinálni 3-4 gyereket nagyiparban, és venni fel a segílyt. végülis, e módon is meg tudsz felelni annak, amit Raynor mond.

Szívem szerint én is azt tenném, csak a nagyfaluból elköltözni nincs keretem, itt meg aki nem rézbőrű, úgyse kap segílyt. max. még 1-2 igazi hardcore alkoholista, de valahogy akkor ezerszer inkább dolgozom, mint hogy piáljak egész nap a segélyért. lehet, hülyén látom a dolgokat, de nekem inkább a lecsúszás a büdös, mint a munka.

Sajnos - a hírhez is hozzászólva - valószínűleg egyre gyakoribb lesz az ilyen, mivel aki dolgozik, netán adót fizet, az nem fontos. Túl kevesen vagyunk ahhoz, hogy érdemes legyen minket megkörnyékezni.

Marcellusca 2009.09.04. 11:13:33

Hát, így elsőre nem is tudom mit mondjak.

Az elkeseredés, a tehetetlenség és a vak düh kavarog bennem.
A sajnálatot már meg sem említem.

És ez még egyre csak rosszabb lesz.

És jön a tél!!!!

Anomalocharys 2009.09.04. 11:14:07

Ilyen is régen volt, hogy dolgozó embert láttak éhen halni Magyarországon. De mit várunk ott, ahol az ingyenélők joga, hogy egyre jobban éljenek a dolgozóké, meg az egyre több munka és egyre több fizetnivaló. :(

Marcellusca 2009.09.04. 11:15:00

Még ez a szájbalökött qrwa blogmotor is szórakozik.

Kedves szerkik! Nem lehetne ezt valahol jelezni? Hátha Nektek nagyobb a "befolyásotok".

mesmithy 2009.09.04. 11:15:10

@Bélapáti Béla:
Ez nem csak magyar jelenseg, errefele tart a vilag. Az emberisegnek csak egy baja van- ember alkotjak, akik irigysegbol, penz- es hatalomvagytol hajtva szepen el is fogjak pusztitani az emberiseget.

öööö...izé 2009.09.04. 11:15:34

@Petrow: sajnos elég régen fellelhető a tendenciózus családrombolás napjainkban sokfelé...sajnos igazad van

Plutonic 2009.09.04. 11:16:07

@Kartal (a morc): Kezd alakulni a kép... :)
A privátban felvett kapcsolatokra és a figyelt netre célzok... :)
Remélem az én fejemre még senki!

A poszthoz meg annyit, hogy megakadt bennem a levegő...
De igazság szerint nem lepődök meg rajta.
Egy ideje már huhogok, hogy ami most van, az csak nagyon a KEZDET!
Még fel tud bennem támadni az elkeseredés és a tehetetlen düh, hogy nem lehet segíteni a RÁSZORULÓKNAK!

mindenbe belekotyogok 2009.09.04. 11:16:30

Érdekes, hogy milyen szociálisan érzékenyek lettek a hozzászólások :P

Viktus 2009.09.04. 11:17:34

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Csoda, hogy szarba se néznek minket ... belénkrúgnak, erre még rohanunk kinyalni a seggüket. Még egy ilyen nincsen a Föld bolygón.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.04. 11:19:43

@Sangria: Sajnos az a helyzet hogy aki dolgozik akár cigány akár nem rosszul jár.Mert a dolgozó cigánynak is azt mondják munkád van dolgozni tudsz akkor csönd.

Bélapáti Béla 2009.09.04. 11:20:24

@Tigeri: pont a Jobbik az, akit viktorék, retkesék (vagy most épp ki tudja ki) és gordonkáék teljes egyetértésben, kórusban nácziznak, és sok ember beveszi ezt a szart. Sok értelmes ember is. És sokan mondják azt, hogy nem szabad radikális megoldásokban gondolkozni, beszélni, higgadtnak kell maradni, be kell szarnunk mindenkitől (szlovenszkók, multik, eu, kutyafaxsza) és csak apránként változtatni. De szerintem radikálisan szar helyzetben csak a radikális változások, radikális megoldások hoznak eredményt.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 11:20:44

@Tigeri: csatlakozom. pont, mintha én írtam volna.

@Sandokohn, a maláji jiddis.: nem politikus a faszi, hanem megélhetési tolvaj. nem tud élni, ha nincs pár milliárdja, és ennek érdekében ellopja az alvállakozói pénzét... mindent elmond, hogy egy ilyen alak a miniszterelnökünk... vagyis a tiétek, az enyém nem! XD

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.04. 11:22:29

@Marcellusca: Jah, a telet ne felejtsük, hiszen anno, a szépséges és szociálisan érzékeny Szűcs Erika is szimpi volt a halálra fagyott hajléktalanokkal kapcsolatban, ugye...

Vagy akkor is nagyot villantott, mikor felvette a szuper őskomcsi prémiumot (ca. 3 milla), majd elment Érdre és leszerelte a kérdező hölgyet az MSZP lakossági fórumon, aki elsírta magát, hogy szakképesített ápolónőként 12 órázva, 2 gyermeket nevel 70e Forintból és mondjon már vm.-t a szociális miniszter asszony, hogy kell ezt az élethelyzetet megoldani...

Plutonic 2009.09.04. 11:22:36

@Marcellusca: Az egyetlen "mázli", hogy a telek már nem olyanok, mint régen....

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.04. 11:24:21

@Viktus: Áhhhh, eldzsalok, ezen a patkány összemosáson...

Bélapáti Béla 2009.09.04. 11:26:23

@mesmithy: ezzel azért vitatkoznék. Görögországban kevesebbért robbannak pokolgépek, Franciaországban kevesebbért kapnak lángra autók ezrei (nem csak az arabusok kedves népszokása, a diákok a Sorbone-t gyújtották fel nemrég mert be akarták vezetni az azt hiszem egy éves próbaidőt). Vagy nézz meg egy francia sztrájkot. Ha sztrájkol a légiközlekedés, csatlakozik mellé szolidaritásból a vasút meg a közút, és az egész kibaszott ország áll napokig...
A spanyol gazdák miatt pedig többször jártak derékig narancsban Brüsszelbe, a lengyelek traktorral mentek be az ottani multiáruházba pár map sikertelen tüntetés miatt, a korzikaiak pedig nemes egyszerűséggel felrobbantották a boltokat.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 11:28:54

@Plutonic: tulképp nem tudom mire célzol... a privátot (talán) nehezebb lehallgatni. a nyílt fórumot csak olvasgatni kell, és a neveket jegyzetelni. minek könnyítsük meg a dolgukat ennyire?...
én már célba vettelek. marhára hasonlítasz egy barátomra, teljesen meglepődtem rajta.

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": elírtad, szűcs erika nem szimpi, hanem trampli...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.04. 11:32:59

@Bélapáti Béla: Ezt a múltkor is írtam:Néhány éve még csak röhögtem Vonán,most meg hála ennek a köcsög blognak:))) megy rájuk a szavazat. A nácizás meg nem érdekel az itteni demokráciában csak a bűnözők járnak jól a törvények betartatása nem nácizmus.

Plutonic 2009.09.04. 11:34:59

@Kartal (a morc): Némileg nehezebb, igen...
A postagalamb lenne a biztonságos, de az már ugye... :))
Gyakorlatilag így a neten szinte méterre be tudják lőni, hogy honnan írsz...
Hasonló a fókuszunk, én is figyelek folyamatosan és "jegyzetelem" azokat az embereket, akikkel érdemes lehet kapcsolatba lépni BÁRMI miatt. :)
És köszönöm a bizalmat!

mesmithy 2009.09.04. 11:35:59

@Bélapáti Béla:
Persze ezekben teljesen igazad van, de a vilagot akkor is az a par milliardos uralja. Igen mashol kevesebbert is borul a bili es tobbet kap aki dolgozik, de valojaban ott sem szol masrol a tortenet csak.

Baromméter 2009.09.04. 11:38:27

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Ezen én is sírtam/röhögtem fél órán át.

Fényhajú 2009.09.04. 11:39:39

Először is részvétem!..
Másodszor meg elgondolkoztam azon ,hogy ez a két véglet van ma Magyarországon?
1: éhenhalás
2:és a luxus: Cion üzletház az kell most ide..
„Célunk az új, „Made in Italy” vásárlás megismertetése Budapesten” –mondta el Stefano Beraldo.. „A Dorottya Palotában a magyarok egy nagy olasz üzlet hangulatát élvezhetik, amely az olasz divat legismertebb márkáit és a szezonális újdonságokat kínálja.”
hmm..

Fényhajú 2009.09.04. 11:41:47

Én azt a vásárlási érzést szeretném megismerni amikor a boltban nem gondolkozok el azon,hogy az olcsó szar sajtot vegyem meg , vagy ,hogy vegyek-e egyáltalán,ha kifizetek mindent akkor marad pénzem egyáltalán a sajtra??!

Viktus 2009.09.04. 11:44:50

@Fényhajú:

Nem vagy megelégedve a csodálatos szociálista vezetéssel nem nyugtat meg, hogy a befizetett adódból más nyugodtan olyan sajtot vesz amilyet akar? :O irigy vagy.

Marcellusca 2009.09.04. 11:46:40

@Bélapáti Béla: Az írásodban tudod, mi a felháborító?

Hogy igaz!

Jóideje ezt mondom. Birka nép vagyunk, akik még kivéreztetve is húzzák az igát, nyalják a segget és irigykedik, mert a másiknak 2 forinttal többje van.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2009.09.04. 11:48:06

Ha már nagyon belemerültetek a nácizás feletti kesergésbe, megkérdezném, hogy a multimilliárdos nagymagy vállalkozók vajon minimálbért adnak-e a dolgozóiknak, vagy sem? A Klapka legalább elviszi nyaralni az embereit :)

nyirtass 2009.09.04. 11:48:33

@Bélapáti Béla:
Amit leírtál azért nem haragudni kell, hanem elgondolkodni rajta, mert nagyon igazad van.
Én csak annyival egészíteném ki, hogy a pakliba még az is benne van, hogy részben az életszinvonal csökkentésével, részben az erkölcsök fellazitásával, politikusaink "példamutatásával" vagy akár a "Maunika show" istenitésével olyan eszméletlen mély "értelmi szintre" züllesztették le az országot, hogy az "Isten adta Nép" fel sem képes fogni, hogy mivel játszik, miről is szól a történet.
A hülyegyerekek gyártásában jeleskedő szaporulat, az oktatás lezüllesztése, az analfabétizmus burkolt jelenléte nem teszi lehetővé azt az egyszerü népi gondolkodást, főleg nem a kivitelezését, hogy az elnyomó hatalmat le kell verni, mint vak a poharat.
Ezért válhat igazzá az amit írtál, hogy a rabszolga nép megérdemli a sorsát.

Fényhajú 2009.09.04. 11:51:31

@Viktus: irigy az nem,inkább dühös..mert a "más" telepakolt kocsival megy ki amikor én még mindig a "sajton " vergődök,nekem nem hiszik el az önkormányzatnál amikor kimondom "cigány " vagyok,hogy kitudjam fizetni a fősulim (mondjuk nem vagyok cigány részletkérdés,de jól jött volna egy kis segítség a befizetett adómból),és dühös mert 2 munkahely mellett el kell gondolkozzam a "sajton":D

Plutonic 2009.09.04. 11:55:04

@spájdernecc: Ezek ellen nem indul eljárás?????????
Vagy azért nem, "mert ők cigányok"???????
Megalapíthatják ezek meg a Magyarok Tolvajai lovagrendet.....
Basszák meg!

Viktus 2009.09.04. 11:55:25

@Fényhajú:

Ócska kifogások. Irigy vagy , és kész!
Szegény rajkóknak kell a sajt, hogy jó erős egyedekké cseperedjenek, és legyen 8-10 gyerek!

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 11:56:03

@Plutonic: ha gondolod bármikor BÁRMI miatt bátran lépj velem kapcsolatba.

@Marcellusca: ebben is egyetértünk. ideje lenne tenni is valamit.

tudjátok ha belépek a Jobbikba, akkor az egyfajta garancia lesz arra, hogy ami hülyeséget, disznóságot megtudok, azt minden elérhető fórumon megírom, és ugyanúgy fogom őket is ostorozni, mint most a maszoszadeszt. nem a nevük miatt lépnék be hozzájuk, hanem az igazság miatt, és ha ők is megcsúfolják, akkor ők is pellengérre lesznek állítva.

beleszolok 2009.09.04. 11:56:42

@spájdernecc: mondjuk ebből olyan nagy baj nem lehet. Főleg, ha összegyűlik a kiccsalád egy kertipartira.

Plutonic 2009.09.04. 12:07:09

@Kartal (a morc): Köszönöm!!!
Az ösztöneim azt súgják, hogy Te tudni fogod a lakcímemet... ;)))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.09.04. 12:13:43

most ez nagyon...

és ez valami elképesztő
mellesleg vmi undorítóan kezdődik a magyar nemzetes cikk, hányok tőlük is már

de vmi elképesztő, hogy választani kell, hogy autó, vagy gyerek, szgép, vagy gyerek, a kettő nem lehet egyszerre. hogyan válasszon egy fiatal? hogyan neveljen jól egy gyereket ha tudja, sokat kell nélkülöznie, pont a gyerek miatt.
berricckel értek egyet.
lázadást, forradalmat, rendszerváltást. statáriális bíróságot, népítéletet.
ha 45-ben lehetett népítélet, akkor lehet most is legálisan.
ez demokrácia, a nép dönt. a nép uralkodik, és nem a rendszer vezetői, akik szándékosan lebutítják a népet, hogy ne tudjon fellázadni!
mindkét oldal

Ivanhoe 2009.09.04. 12:24:25

Az a probléma, hogy az emberek elfelejtették, hogy kell kiállni önmagukért. Ezért lehet őket kizsákmányolni és halálra dolgoztatni, a gazdagok is csak addig gazdagodhatnak amíg van aki gazdaggá teszi őket (az alkalmazottak). Erős, független érdekérvényesítésre alkalmas szakszervezeteket kéne újra létrehozni. Ha ezek megint léteznének a cégvezetők és tulajdonosok újra megtanulnák becsülni a dolgozókat, nem pedig csak a kizsákmányolás menne.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 12:25:15

@nyirtass: tegyük hozzá, hogy ez csermanek (fedőneve: kádár) jánosék nélkül nem működött volna. kellett az a negyven év langyos pocsolya egy ilyen generáció kialakulásához. a TTT filozófiája (tilt, tűr, támogat) meghozta az eredményt, amit most ez a mocsok bagázs szüretel le.
a "nép"-et évtizedek óta hülyítik, erről szól minden "iskolareform", pusztítják, erről szól az "egészségügy". nem furcsa, hogy pont azt rombolják le, ami garantálná, hogy értelmes, egészséges emberek éljenek nálunk?
bocs, ez már összeesküvés-elmélet, jön Mj, és kapok :)

ErEr 2009.09.04. 12:27:46

Kellene egy felmérés hogy hányan vannak még hasonló helyzetben (folyamatos munka mellett éhezik), meglepő lenne az eredmény! Főleg idősebb, beteg emberek esetében. 1,5 szobás panelek rezsije hatalmas amiben egyedül tengődnek a nyugdíjból vagy a minimálbérből. A rózsadombról persze ez nem látszik a sok parkoló merci eltakarja a kilátást.

spájdernecc 2009.09.04. 12:31:03

@beleszolok:
tkp. leszarom, hogy vezet-e áramot a kerítésébe vagy sem
de az azért zsenánt, hogy azt is úgy lopja

Plutonic 2009.09.04. 12:36:40

@spájdernecc: Miért?
Nem evidens, hogy azt lopja?
Hiszen eleve védendő fogyasztó, hol van neki erre kerete????
Mondjuk én adok keretet neki, csak abba bele is szögezem.....

melimeli 2009.09.04. 12:54:13

Annál, hogy meghalt, csak egy lehet rosszabb, ha ez valami csámcsogásra bedobott urban legend.
Nem néztem a gigaszart, de ez az illető még él
Éhen hal a Megasztár villamosvezetője?
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=94250

f.m.j. 2009.09.04. 13:00:20

@melimeli:

és hányan lehetnek ilyenek, csak nem kapnak nyilvánosságot, mert nemt udnak énekelni... (ezt most nem a megasztáros gyerek számlájára viccelődöm :))

melimeli 2009.09.04. 13:05:03

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan:
>és idézzünk egy mára már klaszikust," teli vannak a boltok"

Tudta-e Ön azt, hogy Afrikában sem azért éheznek, mert nincsen kaja kéznél. Csak a fizetőképes kereslet hiányzik. Ha megy a segélyszervezet, elég ha pénzt visz, és megveszi.

mesmithy 2009.09.04. 13:09:50

@melimeli:
De talan boldogabb lenne, ha megtermelhetne es a valos segitseget ez jelentene, de ez persze nem erdeke senkinek :-(

melimeli 2009.09.04. 13:47:01

@mesmithy: A gondolkodás azzal kezdődik, hogy mi is a pénznek nevezett izé, ki hozza létre és milyen feltételekkel. Megdöbbentő eredményre fogsz jutni. Afrika is tudná etetni magát, de ki akarják üríteni. Ha ez biztos csak a nyám-nyámokkal történhet meg, akkor nézz körül, mi is nyám-nyámok vagyunk.

ladislaus 2009.09.04. 13:57:43

elmennek a kurva anyjukba a védett fogyasztokkal!
villanyszamlat tessek megnezni. Mi kerul 5700ft-ba keszenleti dijban??? fogyasztas meg 8400. Rohadjanak meg!

Galván_Tivadar 2009.09.04. 13:59:56

Nálunk a Munka Törvénykönyve - túlóra kifizetés kérdéskörben jött egy olyan levél a HR-től, hogy ez van (=nincs) és kész, mert "a cég belső gyakorlata eltér a MT-ben előírtaktól".
Üdv a Balkánon rabszolgatársaim!

Tündér_Lala 2009.09.04. 14:06:29

Majdnem mindent elmondtatok már.
A szabadság és a szociális piacgazdaság igéretével kaptunk egy rendszerváltást. Mára kirajzolódott, hogy a szabadság helyett kaptunk dekadens, anarhisztikus, velejéig hazug politikát és közéletet, szociális piacgazdaság helyett pedig szabadversenyes kapitalizmust.
Ebben a rendszerben szolidaritás csak annak jár, aki soha semmit nem tett a közösségért, a vezető rétegek 10-100 milliókat vesznek fel munka nélkül, miközben emberek százezrei 100 és 1000 Ft-os problémákkal küzdenek, miközben dolgoznak. A hagyományos értékeket megpróbálják maradinak beállítani, nevetségessé tenni és lenyomni a torkunkon, hogy a valódi érték a "meleg" felvonulás.
Nem illik a média képébe ennek az asszonynak a nyomorúsága, elhallgatják. Szegény nyugodjon békében, de a halála figyelmeztessen mindenkit, hogy figyeljünk egymásra és ne hagyjuk, hogy ez többször előforduljon.
Másrészt ezt a romboló, dekadens közéletet meg kell változtatni és képviselni, hangoztatni kell az igazságot, mert ez így nem mehet tovább.

Horizont 2009.09.04. 14:12:19

Elsőre én is azt gondoltam kizárt, hogy 4 nap éhezés után abba meghaljon valaki. Rájöttem, hogy lehet, de nem a 4 nap miatt, hanem ez egy hosszabb folyamat.
Mindenkinek sorban igazat adok, szar az élet, szar a kormány, szar itt minden. De én hozzátenném pluszban azt is, hogy mit gondoltok itt vidéken mennyit keresnek az emberek? Ennyit. Vagy egy kicsivel többet.Csak van párjuk, családjuk és ha szegényen is de azon a "szinten" tudnak maradni. Nagyon sajnálom ezt a szerencsétlen nőt, döbbenetes, nyugodjon békében. De az ő személyes tragédiája (az országé mellett) az a lánya, a családja és az, hogy lecsúszott a lejtőn és nem kapott semmi segítséget sehonnan, hogy meg tudjon állni. És a büszkesége. Én a lányát állítanám pellengérre! Nem is tudom elképzelni se, hogyan tud tükörbe nézni ezek után.A kollégái nagyon rendesek voltak, de egy munkatársnak nem tudjuk átvállalni teljes egészében az élete terhét!
A fejesek biztos azt mondanák milyen demagóg vagyok, de olyan hatalmas a kontraszt egy szerencsétlenül járt EMBER a 70 ezer ft.-os fizetésével és a BKV-s nő jogtalanul felvett 92 milliójával és a magas nyugdíja melletti milliós fizetésével. És valószínűleg embernek sokkal különb volt szegénykém, mint ez a bálna nő. Sőt ez biztos..... Az embernek sírni támad kedve gyakran, és egyre gyakrabban!

mesmithy 2009.09.04. 14:18:35

@melimeli:
A penznek nevezett ize, valojaban csak egy darab papir es egy nagy atveres.
Erre csak annyit tudok mondani: allitsatok meg a foldet, ki akarok szallni

Ivanhoe 2009.09.04. 14:37:53

Henry Ford mondta azt, hogy ha az emberek tudnák miből lesz a pénz 24 óra alatt összeomlana a gazdaság. Az idézet nem pontos.

Baromméter 2009.09.04. 14:57:44

@melimeli: Egyetértek. Az olyan banki profit és bónusz mögött, hogy "fogadok-a-Bux-Index-esésére,-és-bejött", semmiféle értékteremtő, társadalmilag hasznos szolgáltatás v eszköz nem áll; az ilyenek immorális faszkodások, söprés velük a búsba.

Morális megtisztulást a világnak!!

Baromméter 2009.09.04. 15:03:47

@tesz-vesz: ez demokrácia, a nép dönt. a nép uralkodik, és nem a rendszer vezetői,

Na ez az a legfontosabb dolog, amit elfelejtett a magyar, ill a jelen generáció (még) nem tanult meg. Itt az ideje.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 15:17:24

@Horizont: nekem speciel nem sírni. egy célkeresztben látni támad kedvem az öltönyös milliárdosok fejét (basszus, de benácultam, de ez a téma ezt hozza ki belőlem).

@Tündér_Lala: >a valódi érték a "meleg" felvonulás< írd ki nyugodtan, hogy buzifesztivál. egyébként teljesen igazad van.

havi 2009.09.04. 15:24:32

hogy is van csak a rezsid a ÁFÁ-it ad össze
menyi pénz az ? minek fizetünk a nettó keresetből ÁFÁ-t sok Kolompár tudjon bulizni és buzi felvonúlást tartani, közpénzből,
Angliában a gyógyszereken és az élelmiszereken nincsen adó! Ott is válság van!
A multik is adóznak Angliába ne úgy mint itthon

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.04. 15:40:39

@Fényhajú: elég ismerős sztori! 2 munkahely, 3 hónap alatt 5 db szabadnap, 25 évesen gyomorfekély, és sajtot én sem veszek! :D
Azt tanácsolták, menjek kisebb lakásba (emlékeztek, ez egy körüzenet volt...hehe), na de ha 26 nm-nél kisebb kecóba költözök, akkor már muszáj sajtot vennem!!! Mert az egérlyukba az való... :)))

Nem csodálkozom a történeten, még azon sem, hogy szégyellt kérni a hölgy (igen, ő egy igazi hölgy). Mikor nyár elején 60ft-om volt egy napra, inkább vettem egy csomag búzadarát "vízbegríznek", és azt hazudtam a kollégáimnak, hogy megint fogyózok...mert szégyelltem. Fiatal nő vagyok, 2 állással, mégsem jutok előbbre...talán ha hülyére éhezzük magunkat, mi is kapunk segélyt...csak tüntesse el valaki azt az idegesítő, rasszista polgármestert, aki nem akar tejelni feleslegesen, még ha odaszarunk a körzetiorvos küszöbére, akkor sem...

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.04. 15:46:45

ja, és ezennel ünnepélyesen kijelentem:
a forradalmat támogatom!

Pedig voltak idők, mikor Anarcho78 barátommal éjszakába nyúló orditozást tudtunk végre hajtani emiatt, mert ő olyan kis rombolós, és megváltaná a világot, én meg a nyírni való szadeszes birka vagyok, és még azt is megköszönöm, ha odaadhatom a pénzem a politikusoknak...hiába...túl sokat járattak templomba, én meg félreértelmeztem ezt a "segítsünk felebarátainkon" témát!

És megvilágosodék...

szmoker (Homo Trollicus) 2009.09.04. 15:53:32

@Viktus: nem fémből van, nem lehet ellopni?

tudi 2009.09.04. 15:56:43

itt ülök a gép elött és gondolkodok, ha ez a nő egy cigány, zsidó lett volna akkor tele lenne ezzel az egész média, hogy szegény, de semmi, mert csak egy dolgozó ember volt. Már ott tartok, hogy nagybátyámnak adok igazat ,aki azt mondta, hogy ki kéne vinn iaz összes rendszerváltás utánni politikusta duna partjára és feltenni nekik a kérdést, hogy hol az ország pénze? Utánna géppuska tűz, végülis a duna elég sok szemete elvitt már.

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.04. 16:02:46

@tudi: felesleges... kimosná őket a víz az országból, aztán jönnének szerbek, hogy fizessük a környezetvédelmi büntit... akkor aztán hivatkozhatnánk a nagy államadósságra! :)) ezekkel így is úgyis csak a baj van...

Ivanhoe 2009.09.04. 16:04:45

Inkább tömjük ki és mutogassuk őket múzeumban, ők lesznek az elrettentés...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:10:31

@Bélapáti Béla:

Csak látnék már egy épkézláb megoldási javaslatot a Jobbiktól... Mert akarattal még mindig nem lehet rendbetenni a magyar mezőgazdaságot... Mellesleg ők is a Parlamentbe készülnek, a többi párt közé.
A hírre csak azt tudom mondani, amit tegnap: elkeserítő és vérforraló.:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:12:49

@Bélapáti Béla:

Amúgy a franciáknál minden évben balhé van. Nekik már az is vérforraló, ha heti 35 óránál többet kell dolgozni... Istenem, bárcsak ilyen problémák lennének itthon is.:-/

Baromméter 2009.09.04. 16:13:12

@Kartal (a morc): Nagyon jó. Alapmű.

"CIA sponsored jackals" -ök itthon is aktívkodhatnának.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:17:20

@Fényhajú:

A ruháim 90%-a többéves, és már régen ott tartok, hogy nem a gyártási címkét, hanem az árat nézem meg, úgyhogy szórakozzanak még.:-/

Ivanhoe 2009.09.04. 16:23:32

@Fényhajú: Nekem tökéletesen megfelel a leárazott (1500 Ft) ing is. Hmm, van olyan mikor fog becsődölni, vagy majd ez is kap állami támogatást?

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.04. 16:24:03

@Mj: te még veszel ruhát?? ;)

szegény nagypapám igazi "anti-gyurcsányi" (ő még itt tart), és mikor meglátta a miniszoknyámat, felháborodott, hogy ennyi munka után csak ilyen kicsi szoknyát tudtam venni magamnak... :D

ez ám a válság, gyerekek!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:25:12

@Kartal (a morc):

Azért ne keverjük az összeesküvés-elméleteket a "jó állampolgárrá" való nevelés uralkodóréteg számára kívánatos folyamatával.;-)

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 16:25:48

@tudi: ez marha érdekes. az én unokabátyám ugyanezt mondta.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:26:37

@hajnal...:

Igen, egy éve kiszakadt a farmerom, és muszáj volt venni, hogy legalább három normális nadrágom legyen.:-/ Egyébként inkább kérni szoktam a 4 tesómtól, szülinapra és karácsonyra.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 16:27:04

@Mj: HÁHÁ! látszik, tanult ember vagy, ilyen szépen én nem tudtam volna megfogalmazni :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:29:03

@ErEr:

A Rózsadomb mellett élek amúgy, és nem túl jól.:-/ Sok rózsadombi is szó szerint le kell, hogy ereszkedjen a mocsokba, és innentől kezdve a beállítottságon múlik, hogy becsukják-e a szemüket vagy sem.

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.04. 16:29:40

na, lassan megyek haza, ma már megdolgoztam kalányos dzsenifer napi betevőéért. holnap megyek a másik munkahelyemre, ott talán keresek egy kis pénzt a saját kajámra is. Ha esetleg mégsem, esküszöm, befekszem a szoliba vagy 3 napra, aztán verem a nyálam a segélyért!! Aki akar, tartson velem!

ave

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:33:33

@Ivanhoe:

Azért idősebb Ford bácsival vigyázzunk, ő még a pápát is zsidó ügynöknek tartotta.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:35:01

@Kartal (a morc):

Na a Zeitgeist meg a másik, amitől bocsánat, de már allergiám van.:-/

Ivanhoe 2009.09.04. 16:36:17

@Mj: Lehet, hogy igaza volt. Nem bizonyosodott be az ellenkezője:) De elképzelhető, hogy csak én kezdek paranoiás lenni.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 16:36:37

@Mj: nem lepődök meg XD
de hátha valaki nem ismeri...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:37:37

@Kartal (a morc):

Teljesen mindegy hogy fogalmazunk, a lényeg, hogy értsük a folyamatokat.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:40:10

@Ivanhoe:

Minden elképzelhető.:) Például az is, hogy amennyire értett Ford bácsi az autóeladáshoz és a szabadversenyes csúnya zsidó kapitalizmus kiaknázásához, annyira átmosta az agyát az egyik főtanácsadója, akinek minden zsidózós mondatát szent igazságként hebegte tovább. Mi több, még könyvet is írt belőle.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 16:41:21

@Kartal (a morc):

És reméljük, hogy aki nem ismeri, az nem fogja egyből elhinni azon a címen, hogy csak kételkedik.:)

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.04. 16:42:24

@Mj: hupsz, mielőtt leteszem a kalapácsot...

ez a rózsadomb dolog ez most tényleg akkora nagy vasziszdasz? Szerintem nem azon kellene most agyalni, hogy ki honnét ereszkedik le. Dolgozol, aztán éhen halsz... és ez független attól, hogy téged a gólya a rózsadombra, vagy nyíranyámtudjahová dobott le.
Nagyon sajnálom azokat, akiknek most lejjebb kell adniuk a napi luxusból. Nagyon sajnálom azokat, akik már nem tudnak venni, csak 3 havonta egy ruhát. Nagyon sajnálom azokat is, akiknek már bkv-val kell járniuk, mert a bank visszavette a kocsit. De ez annyira nem cseszi fel az agyam.
Ami sokkal rosszabb, hogy rengeteg MUNKÁVAL RENDELKEZŐ, DOLGOZÓ EMBER kerül manapság olyan helyzetbe, hogy az alapvető élelmiszereit nem tudja megvenni!


akurvaéletbe no!

anarcho78 2009.09.04. 16:50:20

egy apróságot lehetne tenni (némi rendőrségi és állami - pföj - felügyeleti engedély (pénzkezelés) mellett):

önszerveződés címén városokban, nagyobb falvakban (tudom, falvak már nincsenek) alakuljanak segélyező körök, ahova bárki beadhat pénzt, kaját, adományt, ruhát és ezt kiadják olyanoknak, akiknek TÉNYLEG szükségük van rá.

nem kell bizottság az elbíráláshoz, csak egy ember, aki gyűjti és kiadja a juttatásokat. Ami garantálható: nincs "fizetés", nem lehet egy rohadt garast sem elvenni belőle (se táborozás - ugye nem kell ehhez link?, se új autó, se 1 kifli), csak annak adni, aki megérdemli.

mindenhol szükség lenne ilyenre. jól tudom, naivitás lenne azt hinni, hogy jó helyre menne a pénz ilyen segélyezésekből, de ennek a megoldására kell a rendőrségi engedély:

- aki begyűjti az adományokat és ebből egy fillért is magára költ -----> főbelövés,

- aki csal a segély felvételénél, ugyancsak főbelövés.

Ha majd nem lesz liberális párt és felfogás Magyarországon, szóljatok, megvalósíthatnánk...

mesmithy 2009.09.04. 17:04:03

@Kartal (a morc):
En csak egyet nem ertek, amerikaban kb 50 millio ember, europaban kb 100 millio szeretne maskent elni, ez mar azert boven eleg lenne akar egy szep nagy onallo orszag letrehozasahoz is.

anarcho78 2009.09.04. 17:07:45

de most tényleg, tud erről a "vezetőség"? nem lehetne elküldeni nekik az alapcikket tanulmányozásra? meg a TV-nek, egyéb médiának? valami nagypofájú politiker nyilatkozzon már ezzel akpcsolatban

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 17:12:25

@hajnal...:

Egyetértek. Bár akiket felsoroltál, azokat én nem tudom sajnálni.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 17:13:43

@mesmithy:

Nekem az is elég lenne, ha a hazám lenne szép, nagy és önálló. És nem akarok sem elköltözni, sem új országot alapítani.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 17:14:40

@anarcho78:

Pedig a liberalizmusnak is az egyik fő üzenete az, hogy gondoskodjunk magunkról, és ne az állam tegye ezt.:)

anarcho78 2009.09.04. 17:21:36

na ja, de a liberalizmus nem engedné, hogy fejbelőjem azt, aki nyaralni megy az alapítványi összegyűjtött pénzből:)

anarcho78 2009.09.04. 17:22:34

@Mj: várj, jobbat mondok: a liberalizmus az az államforma, amelyik megengedi, hogy gondoskodj magadról, így leveszed a felelősséget az ő válláról...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.09.04. 17:32:21

@tesz-vesz: nagyon durva., milyen aktuális!
kik ma a burzsujok?
a KOMMUNISTÁK b* meg!

a hazaárulók ma a gazdagok.

cooper (törölt) 2009.09.04. 17:45:58

@tesz-vesz:
pont erre gondoltom, az van ami a háború előtt, úgy dolgoznak emberek, hogy éheznek!!!!!!!! Vagyis nincs meg az éhbér se!!!! A tehetetlen düh szétveti az embert, annyi zaba van az orszában, hogy ránkrohad

APM99.99 2009.09.04. 17:51:05

Eszembe jutott Mao Ce-tungnak az a mondata, hogy "...jó háziasszony hozzávalók nélkül is tud főzni". Lassan a mi Nagy Ugrásunk is ide fog vezetni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:00:31

@anarcho78:

Ne perszonifikálj egy ideológiát, amikor azt is emberek működtetik.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:01:50

@anarcho78:

A liberalizmus maximum az aktuális uralmi rend ideológiája, de a hasonlat amúgy találó.:) Az államforma lehet köztársaság, de alkotmányos monarchia is. (Lásd pl. Hollandia vagy Nagy-Britannia.)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.04. 18:02:53

"Hiába, hogy tegnap sem ettem,
evett az ördög énhelyettem
csülköket, országot, jövendőt."

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:04:35

Egyébként elég durva, hogy a közvélemény Jobbikhoz közelebb eső, radikálisabb része már odáig jut, hogy nemhogy a posztkommunista elitet akarja végre leváltani, hanem szabályszerű proletár forradalmat akar csinálni, pont, mint az eredeti komcsik...

mesmithy 2009.09.04. 18:05:05

@Mj:
Csak jelenleg ez az orszag nem tul elheto es nincs is sok remeny arra, hogy hamarosan jobb lesz :-(
Egyebkent meg ha a vilag igy folytatja, akkor mindegy is.

Fényhajú 2009.09.04. 18:07:09

@anarcho78: Én dolgoztam ilyen alapítványnak/ingyen természetesen/ ami nem nyaralni ment az adományokból,hanem vidékre ment segíteni és NEM a kisebbségnek.

Következő volt a szituáció:
1: pénzt adtunk azoknak a családoknak akik konkrétan éheztek(ezzel az volt a baj,hogy nem élelemre költötték hanem kannás borra,gyerek meg üres kenyér ha egyáltalán kapott)

2: élelmet vettünk és azt hagytuk ott( akkor azt adták el és vettek belőle bort)

3: elmentél a polgármesteri hivatalba,hogy ugyan csináljanak már vmit mert gyerekek halnak éhen , válasz nem tud mit tenni..

ez egy mókuskerék és ha mögé látsz...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:25:24

@mesmithy:

Akármilyen is ez az ország, a hazám, és nem tudom lecserélni, mint a koszos és használt ruhát. Egyébként akárhova költözik is az ember, mindig idegen, jöttment és gyökértelen marad, akit akkor már a több pénz sem fog maradéktalanul boldogítani.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:37:41

@Fényhajú:

A dolognak pont ez a legnehezebb része: nem anyagi segítség kellene, hanem a fejekben kéne rendet vágni. Csak ugye a gyakorlatban megoldhatatlan, hogy az összes gyermekét veszélyeztető szülőtől normális nevelőszülőhőz kerüljön a gyerek. Így aztán a gyerekek számával együtt a "segélyből élek, elszarom a pénzt, szülöm a semmibe a gyerekeket" probléma is hatványozódik.:(

mesmithy 2009.09.04. 18:42:16

@Mj:
Tudod elhetoseg alatt en messze nem csak az anyagiakat gondoltam es pont ezert gondolom, hogy nagyon rossz uton halad az egesz vilag.
A hazam lehet egy orszag, de lehet egy foldresz vagy a fold es idegen lehetek otthon is, ha maskent gondolkodom, mint a tobbseg.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 18:59:21

@mesmithy:

Értem én mindezt, csak ezek szerint meg te nem érted, hogy mit jelent a hazaszeretet. De megpróbálom egy szomorkás hangulatú viccel:

A kis nyű kidugja a fejét a trágyából, és ezt kérdezi a mamájától:
- Anyu! Mi az a csodálatos kék felettünk?
- Az, az ég, kisfiam.
- S mi az a ragyogó sárga az égen?
- Az a nap, kisfiam.
- És az a pompás zöld körülöttünk?
- Az a fű, kisfiam.
- Anyuci, ha minden olyan csodálatos kint, akkor mi miért élünk itt a szarban?
- Ez a hazánk, kisfiam!

De tőlem lehetsz européer világpolgár is.

dextercapo 2009.09.04. 19:28:33

meghalt egy dolgozo ember . a telen tobb mint szazan fagytak meg - es most eloszor foleg nem hajlektalanok , alkoholistak , drogosok - hanem nagyon sok olyan szegeny ember akik a sajat hazukban ert a halal , mert nem volt lehetoseguk elmenni , eladni a hazat es valahol egy vegigdolgozott elet utan meltosaggal elni a nyugdijbol . az elmult evbe az egeszsegugy , hajlektalan ugy , a drogugyek hibas kezelese miatt tobben haltak mar meg mint a T-haz letszama . tehat - miattuk mint donteshozok miatt tobben haltak meg mit a letszamuk . szerintem ez nem demokratikus .

System failure. :) 2009.09.04. 19:33:36

Szomorú és megdöbbentő hogy egy dolgozó ember éhenhal, ugyanakkor a maszopsz azzal édesgeti magához az ingyenélőket, hogy HÁROMSZOROS pénzt kapnak azok, akik a KÖZ segítsége nélkül nem boldogulnak.
Egyszer jártam a maszopsz honlapján de felbasztam kegyetlenül az agyam. Több ponton keresztül azzal kampányol, hogy munka HELYETT, milyen jól meg lehet majd élni, csak szavazz oda. Nehogymár 1 milló ingyenélő határozza meg hogy hogyan tovább, MIKÖZBEN egy adófizető becsületes MAGYAR éhenhal. Vérlázító.
Mélységes részvétem.

Kartal (rezervált) 2009.09.04. 19:57:17

@Mj: pontosan fején találtad a legironikusabb szitut, ami mostanában felállhat. és tartok tőle, hogy a történelem ismétli önmagát.

@tesz-vesz: nekem is feltűnt, hogy hazaárulásból szépen meg lehet élni manapság. ahelyett, hogy - mint a régi szép időkben - fejét vennék a szemétládának.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 20:14:19

@Kartal (a morc):

A történelem szerintem sosem ismétli önmagát, viszont nagyon hasonló mintázatokat tud kirajzolni, na de majd meglátjuk, hogy mennyire.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.09.04. 20:23:04

"Csoda-e, hogy nem ez a hír ordít ránk az újságok címlapjáról?"

Borzasztó. Ha ugyanez a tragédia egy barnával esik meg, akkor már ott toporogna a gangon a Retekklub meg a TV2, másfél hétig ezzel mosnák az agyunkat, és biztos születne egy szívszorító, könnyek hátán ringatódzó riport is, melyben valahol felsír egy gyerek (_OFF_ ezt olvasva anno rögtön az ugrott be, hogy született egy újabb Antikrisztus :DD _ON_).

Sajnos nem vagyunk többek, mint munkagépek. Az állam arra használ minket, hogy kitermeljük azt a nem kevés pénzt, ami [az ország megfelelő működéséhez - TÖRÖLVE] saját villáik felépítéséhez és szavazótenyészetük eltartásához szükséges.

Saját hóhérainkat fialtatjuk.

Ez az eset az én számomra erre példa. Ha dolgozol, kinyírnak. Törvényesen, jogszabályokhoz illeszkedő módon. Vagy az egyik bugylis brownie bök beléd.

Marcellusca 2009.09.04. 20:32:43

@Mj: Nekem pol. elméletből valami olyasmit tanítottak, hogy a szélsőségek néhol, némely kérdésben összeérnek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 21:41:36

@Marcellusca:

Igen, bár én erre 10-ikben, egy töri órán jöttem rá.
Nézzük csak meg a radikális Jobbik és az ugyancsak radikális Magyar Kommunista Munkáspárt programját.;-)

Marcellusca 2009.09.04. 21:51:32

@Mj: Úgy, úgy.
Csak ezt kevesen veszik észre, mert a körítésre figyelnek. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 21:54:37

@Marcellusca:

Mondom, fognak itt még sokan csalódni jövőre, miután kijózanodtak a Jobbik bekerülése után bontott pezsgőtől...

mesmithy 2009.09.04. 22:11:43

@Mj:
Bocs szerintem ertjuk egymast, csak te meg nem tudhatod, hogyan alakul az elet mire annyi leszel mint en :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.04. 22:18:09

@mesmithy:

Nézd, érett harmincas vagy majdnem negyvenes mind a négy tesóm, a szüleim 40 évvel idősebbek nálam, úgyhogy nálam nincsenek meg annyira a mai huszasokra jellemző életkori sajátosságok és célok. (Ezt egyébként minden felületen, az életben, a neten és a tévéből is tapasztalom.) Plusz bőven elég, hogy az egyik nővérem a jövő évig még Párizsban él.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.09.04. 23:29:23

Ahan, fh@sszom...
Tel-AvivKettő meg vmi cigány lagziról tudósít, hogy "csak úgy hullottak a tízezresek a kosárba a menyecsketánc alatt". Honnan is vannak a tízezres bankók? Bodzából? Vasazásból? Segílykéből? Uzsorából? Futtatásból? Kizártnak tartom, hogy 12 óra multinál gürcölésből.
pfhejjj, mocskosgecik...

Kár volt azért a nyolc(kilenc?) cigánygyilkosságért... ilyen tételben nem érdemes, mint ahogy lopni is csak milliárdos tételben éri meg >:}

(Ez természetesen a közállapotok elé tükröt tartó prózai szabadvers, tehát művészet.)

FuTomi 2009.09.04. 23:38:38

@Agyalapi: A legmegbecsülendőbb, hogy ott lett volna a lehetősége a lopásra is, naponta pár kiflit elcsenhetett volna , de nem tette! Így halt éhen, becsületesen. Szerencsétlen nő, Isten nyugosztalja

Tarackos Sül (törölt) 2009.09.05. 08:32:31

Amikor olvastam ezt az egyik újságban, 5 percig nem bírtam felállni utána, annyira fejen csapott. Egyszerűen hihetetlen, pedig bizonyára nem egyedüli eset . . . és huszadika környékén, az "új KENYÉR" ünnepe környékén . . . .

f.m.j. 2009.09.05. 10:47:58

@laspalmas:

én csak tippelek, de ilyen tecsó és környéke...

Horizont 2009.09.05. 12:50:57

@mókusfüles bukósisak:
Miért mindig a Tescóban gondolkoztok?
Mit gondoltok mennyi rabszolgamunkahely van még Magyarországon, ahol 70-80 ezer a nettó bér, több műszakban???

f.m.j. 2009.09.05. 12:55:09

@Horizont:

Mert valaki írta, hogy lett volna lehetősége egy-egy kiflit bekapni, és mégsem tette... (mert tartása volt, büszkesége) valami kajásra gyanakodtam ezek után, meg nem tudom, mióta ismerem a Tesco-titok c. kis könyvecskét, belőlük ki is nézek ilyet... de felőlem bármelyik multi is lehetett, osan, kora, lidöl, aldi, tökmindegy

Horizont 2009.09.05. 13:56:16

@mókusfüles bukósisak:
A Tescóban nem a dolgozó zabálja fel ingyen a körbesétálása alatt a kaját, hanem a vásárló:)))
Néha nézek mint a moziba:))
Ha azt hiszed (csak) a cigányok, hát tévedsz!

Szerintem valódi éhezésnél erősebb az életösztön, mint a büszkeség!

kollega42 2009.09.05. 19:24:07

sziasztok!

egy oldalon azért megemlékeztek, kb. egy hete itt találtam rá erre a döbbenetes cikkre:

www.mcdsz.hu/index.php?id=750

elkeserítő, hogy senki (sajtó, média) nem foglalkozott az esettel. nyilván ez kínos lett volna a kormánynak.

Kartal (rezervált) 2009.09.05. 20:05:42

@Horizont: no igen, a tescoról a (nem cigány) haverok is meséltek ilyesmit: hogyan lehet biztonsági kamera előtt is meginni a söröket, felzabálni a felvágottat... mindezt brahiból.
hát nem tudom, én nem találom sem viccesnek, sem vagánynak a lopást. még a tescoból sem...

Horizont 2009.09.05. 20:17:13

@Kartal (a morc):
Igazad van, nem is vicces nem is vagány a lopás, se lenn, se fenn. Amikor a jól öltözött ember az orrom előtt zabálja szőlőt a Tescóban, nagyon nehezen tudom lefékezni magam, hogy orrba ne vágjam, hogy lecsússzon a szőlőszem a torkán. De ki mer ma beszólni bárkinek is? Ez is nagy baj. Hogy semmiért nem lehet rászólni senkire! Általánosságban pedig az a véleménye sok embernek, hogy nem visszaél a lehetősséggel, hanem él vele. Na ettől (is) válik kilátástalannak minden....

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2009.09.05. 21:16:47

Én nem hallottam az esetről, és döbbenet, tényleg.
Kezdem félteni az anyámat, aki vidéken él, minimál módban (értsd: télen alig fűt, este nem kapcsol villanyt, nem főz, stb.), a rezsije a pici lakásunknak kb. 15000. Erre kap az államtól 27 ezret minden hónapban. Váó. 50%-osan rokkant, de mit ér vele? Semmit. Többre nem veszik le, pedig nem kevés műtétje volt és lesz, dolgozni nem tud, mert sem testileg, sem idegileg nem bírja, és természetesen nincs hol. Kisváros, ott max. kocsmáros vagy.
Én vagyok az egyedüli reménye. És nem csak neki.

Kurva ország!!!

Kartal (rezervált) 2009.09.05. 22:05:40

@Horizont: rászólni lehet, legfeljebb jól megruházzák az embert...

@Kiddy: az én anyám is végigdolgozta az életét, és nagyjából így él. ráadásul ő sem hajlandó elfogadni semmit. ennek az országnak mi rabszolgaállatok vagyunk, semmi több.

és egyre inkább érik bennem az, hogy ebből elég...

Marcellusca 2009.09.06. 07:48:02

@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]: Ja, ja!
Tennap vót valami műsorban, hogy a zországos cigányvajda fija megnősült, országra szóló lagzit csaptak.
Hát, vazze, a hányinger kerülgetett, mert közben ennek a szerencsétlen nőnek az esete jutott eszembe.
Kib@szott nagy limuzin, amibe nem ülnek be, mert gyalog mennek végig a falun. Akkor minek? Szokás, kagyomány. Aszittem, szétqrom a tévét. Ja, hogyamány, mi? Évszázados roma hagyomány, hogy a limó kíséri a násznépet. Áááá!
Menyecsketáncnál csak úgy röpködtek a tíz- és húszezresek.
Tudom, demagóg vagyok, de az jutott eszembe, hogy, ha csak egyet adtak volna huszadika előtt ennek az asszonynak, még ma is élne.

De nem is folytatom, mert csak felhúzom magam.

Marcellusca 2009.09.06. 07:54:14

@Marcellusca: Na, látszik, hogy mennyire feqrtam magam, még írni sem tudok.
Szóval: "kagyomány"/"hogyamány" = hagyomány!!! :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.06. 08:04:11

www.borsonline.hu/news.php?hid=23419

A menyasszony 16 éves. Húsz éves korára legalább 2 gyereke lesz, 30 évesen szerintem kb. 5. Ebben rejlik a titok, a karácsonyfa-effektus.

Volt a lagzin limó, helikopter, maga a buli 3 napos, és a költségeket a vendégek dobták össze. Az APEH igazán kimehetne körülnézni, hogy miből telik rongyrázásra. Persze nem fog.

Marcellusca 2009.09.06. 09:16:05

@laspalmas: Hehe!
"Kénytelen" volt elvenni, mert megrontotta a lyányt. (Vagy fizethetett volna Apuci!)
Nem is volt fehérben a kis menásszony!

Egyébként ezeknél lesz@rom, hogy hány gyerekük lesz, mert nekik lesz miből felnevelni.
Egyébként pont a tehetősebbjének nincs 6-8 gyereke (ált. 1-2, max 3), inkább a putrisokra jellemző. Mer' mégiscsak megköll élnyi valamibű'.

Roxvox 2009.09.06. 13:50:28

@laspalmas: A pénznek nincs szaga, csak a gazdájának. :)))

tanillati (törölt) 2009.09.06. 22:41:16

Jó sokan össze jöttünk itt.De egy hetes éhezésben még nem hal bele ember ,gyanús ez a semmitmondó komentozás ,jól tévedek,ha azt kérdem mennyit kerestek?Mármint itt a bőrben és máshol is.Ám ha nem így van sori

dextercapo 2009.09.06. 23:17:24

@tanillati: lehet hogy joideje ehezett mar - nem egy hete jutott el ide - folyamatosan csuszott lefele , kuzdott - es kozben ahhoz a kivaltsagos reteghez tartozott aki szerencses , mert van munkaja - az ilyen embereket teljsen tucatarukent kezelik a multik . lelkiismeretfurdalas nelkul rugtak volna ki ha egy kiflit ellopott volna . ma is ehes volt , mult heten is - de akkor is tulelte , abban bizott hogy most is meglesz valahogy . aprankent ehezett halalra . o gond nelkul atfert a szocialis halon . nem tunt fel senkinek - mint ahogy azok az emberek sem akik sajat hazukban fagytak meg a telen - hiszen szerencsesek - hazuk van . nem mehettek el hajlektalanszallasra , mert van hol aludniuk - nem kaptak segelyt - mert vagyonosok - meghaltak ugy hogy tegnap is faztak es ehesek voltak lefekveskor , reggel gyengek voltak de sebaj - tenni nem tudtak mar semmit . aztan egy ejszaka tul hosszu volt a hideg takaro alatt .

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.09.06. 23:22:39

@tanillati: Én erre nagyon konkrétan tudok Neked válaszolni. Pont annyira, amennyire a kérdés az volt.

Én fillérre pontosan annyit keresek, amennyit egy kétdiplomás, háromnyelvű fehér férfinak szégyen. Másképp fogalmazva: valamivel kevesebbet, mint egy ausburgi hentessegéd.

Így elég pontos volt?

sárkányszív (törölt) 2009.09.07. 08:35:18

@dextercapo: Értem én ,értem de hidd el belőlem is a keserűség beszélt.

sárkányszív (törölt) 2009.09.07. 08:40:27

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Nem akartalak bántani és ha ez történt,elnézést de mindegy az hogy milyen a bőrszíne ,a rossz az rossz,de nem én tehetek róla.És nem ez volt a kérdés ,én olyat hogy hivatásos hallottam ,őket kérdeztem.De bízzunk a pénz nem minden ,akkor most egy kicsit ,vigasztald magad ,valami széppel,én örülök a szép válaszodnak is.

tanillati (törölt) 2009.09.07. 08:43:45

Egyetértek ,én is ezt mondtam volna de a fogadatlan prókátor megelőzött.

finomanarancs 2009.09.10. 06:10:16

laspalmas:
Ezt is elolvashatnád:

==============================
Igazán szánalams vagy ahogy ismeretlenekről nyilatkozol.Gondolom egyhelyen dolgoztál az anyósómmal.Csak hogy tudd te tudatlan most hogy megszületett a második unokája is ő volt az első aki bement meglátogatni a lányát és az unokáját.Számtalan fényképpel tudnám bizonyitani hogy mennyire" nem szerettem".De nem teszem mert sem neked sem másnak nem tartozom elszámolással.De hogy ne halj meg tudatlanul,mikor kirakták a lakásából már nem tudtam azon segiteni mert későn jött hozzám.De egy hétig itt lakott nálunk azaz nálam aki "nem szerette" és a lányánaál aki szerinted szégyelje magát..Azután ő döntött úgy hogy elmegy munkásszállóra ismétlem munkásszállóra nem pedig hajléktalan szállóra.Egy percig nem lakott hajléktalan szállon.Nagyjából sejtem hogy ki lehetsz te,úgyhogy gondolom ott leszel a temetésen.Ezért arra kérlek hogy jó mélyen nézz a lánya szemébe mikor odamész részvétet nyilvánitani.Ja miért nem arról a kemény dologról beszélsz inkább hogy a telefonját szőrén-szálán eltüntette valaki.Na látod ez a szégyelni való egy halottól lopni ez a kemény.De lehet hogy pont ezért tünt el a telefonja mert esetleg olyan infóhoz jutottam volna amit nem kéne tudnom.Az érdekes hogy mindenki ledoktorált ebben az országban.Ugyan is ti már 29-n nyilatkoztatok az újságirónak hogy éhen halt,holott még az igazságügyi orvos szakértő sem tudta a halál okát hiszen csak szept.02-n történt meg a boncolás.Aminek a jegyzőkönyve nálam van és abban egy szó nem esik éhenhalásról.Söt...a halál egyik lehetséges oka a gyomortartalom belégzése.Gondolom mivel ledoktoráltál tudod hogy ez mit jelent.Egyébként a munkahelyén én üritettem ki a szekrényét és abban találtam két szendvicset is frisset,de gondolom ezt is ti vettétek neki.Ezek szerint ő csak dolgozott a semmiért és ti tartottátok el.Elég szépen visszaéltél a barátságával már ha egyáltalán a "barátja" voltál ilyeneket nyilatkozol.Az ő helyében én erre nem lennék büszke.Szégyelni inkább neked volna okod hogy össze-vissza nyilatkozgatsz mindenféle firkászoknak.Egyébként én is beszéltem evvel a zugfirkásszal aki a MagyarNemzetnél koptatja a ceruzáját,megbeszéltünk vele egy találkát hogy személyesen meggyőződjön róla hogy nem halt éhen.Ahogy te nem jöttél el úgy ő sem.Igaza is van mert az szenzáció ha egy munkásnő éhenhal az már nem annyira szenzáció hogy sőlyos koszorúér elmeszesedés volt a halált kiváltó ok.De az is lehet hogy ez a zugfirkász nem mert a lánya szemébe nézni és bocsánatot kérni tőle azért a sok baromságért amiket össze-vissza firkálgatott csak hogy bizonyos helyen bevágodjon.Pedig ezek után hogy téged elolvastalak megfogja tenni,nekem elhiheted és pont nem érdekel hogy kiket fog magával rántani.Részemről ennyi.Nyugodj békében Betty a vejed.
=============================

MIÉRT NEM KÉSZÍTESZ INTERJÚT A VEJÉVEL?
TE SE ÉRSZ RÁ LASPALMAS?

Horizont 2009.09.10. 06:47:26

@antikVár:
Azt hiszem itt valamit nagyon benéztél és mellé lőttél! Amúgy az első híreket leíró ÚJSÁGÍRÓ is,ezek szerint. Nála kellett volna reklamálnod a megjelenés napján. Amúgy részvétem az anyósodért.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 07:21:58

@antikVár:

Utazgatni nem érek rá, de ezt a kommentet is beletettem a postba, köszi.

f.m.j. 2009.09.10. 07:43:54

@laspalmas:

Kedves Laspalmas! Ne vedd a szivedre, (tudom, hogy nem vagy te túlérzékeny:)) azt hiszem itt nem ez a lényeg, hogy hogyan halt meg ez a szegény asszony, sokkal inkább az elvek, tények. (Már ha lehet hinni a médiának, asszem itt mindannyian abból tájékozódunk, hiszen nem lehet minden világban történő eseménynek személyesen utánajárni, ezért eleve szűrve kapunk minden infót). Most csak kapásból, amire emlékszem: 70.000ft fizetés, amiből a levonások után 7000 marad... ebből a bérlet több, amivel dolgozni jár... aztán biztos jól érezte magát a lányáéknál, ha 1 hét után a munkásszállót választotta, de ebbe még senki nem hal bele, az igaz, biztos ő sem volt könnyű ember, ki az?... itt ebben a történetben az a legaggasztóbb, hogy sokan élnek így, 70-ből, hogy 7 marad.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 08:06:23

@mókusfüles bukósisak:

Kedves xxx! (tudom ám:))

Én is kb ezt írtam, hogy mivel a hivatásos újságírók tájékoztatnak minket, kötelességük lenne (pénzt kapnak érte) rendesen utánajárni annak, amit leírnak.

Amúgy honnan veszed, hogy bérlete volt a nőnek? Még azt sem tudjuk, melyik cégről van szó, ami azért elég furcsa a mai világban, mikor ennyien neteznek. Tényleg jó lenne tudni, mi az igazság.

f.m.j. 2009.09.10. 08:40:44

@laspalmas: :)

A 70-ből 28-at levonnak, 35 az albérlet, és marad kemény 7 ezer forint a következő fizetésig.

Innen vettem, a bérlet következtetést én tettem hozzá :)

Abba hogy lehet biztos az ember, hogy ezek a kommentek valódiak, és tényleg szerető veje nyilatkozott személyesen? Csak kérdezem, ezzel nem állítok semmit, a lényeg, hogy a multinál akkor is éhbérért dolgoznak emberek, az ózdi gyári munkások tudnának mesélni, a Hírtv-n láttam riportot, műszak után kapnak kézhez 25-30 -at.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 09:07:46

@mókusfüles bukósisak:

Nem lehetünk biztosak a kommentek valódiságában, de a korrektség jegyében betettem. Viszont a kétségek miatt írtam, hogy
"Jó lenne tudni, mi az igazság. Jó lenne, ha a hivatásos újságírók komolyan vennék a munkájukat, és lelkiismeretesen utánajárnának, mi is történt valójában. Mert az ő dolguk az emberek tájékoztatása, felelősséggel tartoznak az általuk leírtakért. Nem csak jogi, hanem erkölcsi értelemben is. Igaz, kedves Magyar Nemzet?"

Ők írták le a sztorit, ha lenne bennük gerinc, utánajárnának rendesen.

derelyegrádi szellem 2009.09.10. 12:01:58

@laspalmas:

Mégis megírtad, én meg eddig észre sem vettem.

Ne haragudj, most szégyellem magam...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 12:27:59

@derelyegrádi szellem:

Persze, hogy megírtam, ismerhetsz már...

Tudom, nem lett tökéletes, de hiába, se Péter, se Miklós, de még Ádám se segített...

Sííva 2009.09.10. 17:53:18

Sziasztok!
Nem most először írok, de valamilyen oknál fogva sohasem jelenik meg a szöveg.
Az írás aktualitását az adta, hogy Bp-en egy férfit két másik férfi úgy megvert, megrugdosott, hogy belehalt a sérüléseibe.
Fiának az eset szemtanúi elmondták, hogy az egyik elkövetőt Sztojkának hívják. Feltételezem ebből mindenki levonja a maga következtetését.
KÍVÁNCSI VAGYOK, HOGY ÁLLAMUNK NAGYJAI MEGJELENNEK-E ENNEK AZ EMBERNEK A TEMETÉSÉN?
Nem jelentek meg annak a tanárnak a temetésén sem akit a gyermekei előtt vertek agyon. Ti is tudjátok kikre gondolok!
Most folyik a tápióbicskei asszonyok pere, akik parázzsal, akasztással stb. terrorizálták a szomszédban lakó anyát és lányát. Az anya belehalt a sérüléseibe. Ha érdekel a téma keress rá a neten.
ÉRDEKES, AZ ÁLLAM NAGYJAI ITT SEM JELENTEK MEG A TEMETÉSEN.
A tatárszentgyörgyi eset néhány tényét viszont elhallgatták. A lelőtt férfi "edzője" volt néhány lánynak, és összetűzésbe keveredett a konkurenciával. Más oldalakon is lehet néhány érdekes dologra bukkanni az üggyel kapcsolatban.
A tisztelhetetlen politikus urak pedig költözzenek le közéjük. Könnyű állig felfegyverzett testőrökkel és a médiával a hátunk mögött közéjük menni.
Remélem egyszer még megérem, hogy aki most ennyire támogatja a saját és a gyerekei helyzetén változtatni sem akaró alja társaságot, az egyszer minden támogatás nélkül kerül szembe velük és igazi tapasztalatot szerez.

Sííva 2009.09.10. 18:42:40

Tudom, hogy az írás nem kifejezetten ehhez a témához kapcsolódik, de mégis. Azok az emberek akik minimál bérért vagy alig többért dolgoznak, de dolgoznak - tartják el a ...Gusztávné, ....Ödönné 1-8 gyerekét - mert hiszen egy napot sem dolgozott életében csak gyerekeket szült a semmire.
Miért kell annak aki örökbe akar fogadni egy gyereket és tisztességgel nevelné annyi feltételnek megfelelni.
Jelen helyzetben csak annak engednék gyereket vállalni aki megfelel az örökbefogadás feltételeinek.
Ezt már nem lehet tovább tűrni .... Lassan mi leszünk a kisebbség és akkor mi lesz?

nyarimikulas 2010.04.28. 17:25:35

Kedves Blogtársak!
Szeretném Veletek tudatni, hogy megjelentettem egy embermesét tartalmazó Web lapot a XXI. században Velem történt Jogtiprásról és a jelenleg is fennálló következményeivel! Kérlek Benneteket ne sajnáljatok, hanem aki valamilyen jogi úton tud az segítsen, és SEGÍTSETEK AZZAL, HOGY A WEB OLDAL MINÉL TÖBB EMBERHEZ ELJUSSON az országban! Politikát nem szeretnék belekeverni, ez Nem arról szól! Címe: nyarimikulas.hupont.hu alcím: Jogtipró-Bitorló! Olvassátok és terjesszétek!...terjesszétek! hátha más embernek még segít!
Az újságok csak május 05.után közölhetik a lapon lévő kitételekkel és a valóságnak megfelelően!!!!Köszi mindenkinek! Megéri a fél órát! Szép és örömteli tavaszt mindenkinek! Sziasztok!

süti beállítások módosítása