Skip to content


       Szűrés lista

Szélkakas

2004:


A kettős állampolgárság kérdése több szempontból értelmetlen: a választók nem tudhatják, mire mondanak igent vagy nemet, amikor erről döntenek. Ez a kérdés közel sem annyira lényeges, mint amekkora belpolitikai hisztéria kialakult körülötte. A határon túli magyarok ügye az SZDSZ számára is fontos kérdés. Ám a kettős állampolgárság csak látszólag szolgálja a határon túli magyarok érdekeit: valójában ellentétes azzal.

Az SZDSZ két okból mond nemet a határon túli magyarok kettős állampolgárságára.
Egyrészt, a kettős állampolgárság nem veszi figyelembe a határon túliak akaratát. Mi, liberálisok azt mondjuk: ne a magyar állam, hanem a határon túl élő magyarság döntse el, hol és milyen állampolgár kíván lenni. Aki a szülőföldjén kíván boldogulni, azt abban kell segíteni, aki pedig Magyarországot választja, és itt akar dolgozni és adót fizetni, azt abban kell támogatnunk. A magyar államnak biztosítania kell a döntés szabadságát. A kettős állampolgárság nem biztosítja ezt a választást.

Másrészt, a kettős állampolgárság igazságtalan.  A határon túli magyarok adófizetés nélkül részesülnek számos szolgáltatásban. Mindez hátrányos megkülönböztetést jelent a Magyarországon élő magyarok számára. Amit ugyanis a határon túli magyarok ingyen vehetnek majd igénybe – iskola, kórház, stb. –, azért a magyarországi magyaroknak évente súlyos százmilliárdokat kell fizetniük.

Az SZDSZ álláspontja szerint ugyanis csak egyfajta állampolgárság létezhet: ha a kettős állampolgárság bevezetésre kerül, az olyan jogokat kell, hogy jelentsen, mint amit bármely más magyar állampolgárság biztosít. - forrás


2009:


A Szabad Demokraták Szövetsége kikötésekkel ugyan, de támogatni tudja a határon túl élő magyarok kettős állampolgárságát - mondta Retkes Attila pártelnök szerdán Pécsett, sajtótájékoztatón.

A magyar liberálisok a magyar állampolgárságot minden, magát magyarnak valló és arra igényt tartó személy számára biztosítani kívánják attól függetlenül, hogy Magyarországon vagy külföldön él" - mondta Retkes, hozzátéve, hogy ilyen irányú intézkedést azonban csak az érintettek egyéni kérelme alapján és olyan formában tartanak elképzelhetőnek, amelyben nem veszélyeztetik a külföldön élő magyarok "kettős kötődését", továbbá azt is szükségesnek tartják, hogy az intézkedést "megfelelő tárgyalások" előzzék meg az érintett országok és a nemzetközi szervezetek képviselőivel.

Megjegyezte: a kettős állampolgársággal kapcsolatos törekvést a pártnak "A liberális magyarságpolitika tíz pontja" című dokumentuma tartalmazza, amelynek részleteit csütörtökön, Szegeden ismertetik.
 

Uramatyám, MA  kiderül mi van "A liberális magyarságpolitika tíz pontjában" !!!
Hát én már alig bírok magammal ... bár kettő órától meg lehet kérdezni Retkes urat - online!

Látszik, fordul a széljárás. Vajon mikor jön a "coming out", hogy ők mindig is nemzeti konzervatív liberálisok voltak, csak a szemét Gyurcsány ezt elnyomta bennünk?

Mikor állnak elő, hogy az SZDSZ a legteljesebb határozottsággal ellenzi a kórházak privatizációját, a magánbiztosítókat, a stratégiai vállalatok privatizációját? Mert bármi megtörténhet. Ami tegnap fehér, az ma már fekete. Mindent azért az 5%-ért!

Hihetetlen ez a "párt" ... van bőr bőven, úgy látom ... Vajon mi lesz még májusig? 

Ha hozna nekik 1%-ot, szerintem még a koronát is elvinnék hajóval Esztergomba meg vissza. 

Címkék: politika szdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr741403527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 19:31:22

@==T==:

Te jó ég!:D Gondolom a Zsidó nyári fesztivál zárónapja volt, és szórakoztak tovább ott, ahol ez már mondjuk garázdaság kategória, de érdekes módon nem szólt rájuk senki. Egyébként ismerem a videóst.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 19:32:34

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Na én kedd este se lennék a helyükben, a Loki-meccs után.:D

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 19:32:38

@==T==: a másik ami beugrott: a biztonságiak miért nem léptek fel? tudtommal ellentétes a bkv szabályzatával a bemutatott "viselkedés". vagy az már népirtás, ha kibasszák őket, mint macskát szarni?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 19:36:22

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Hehe, Domokos Endre Jánost egyszer pont a Deákon láttam biztonsági ruhában.:D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 19:42:42

Jut eszembe, na ezek után kiáltson bárki antiszemitizmust Budapesten.:P

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.09.24. 20:02:53

@derelyegrádi szellem:
aha.
Szóval fizetni fognak, mint a katonatiszt.
Végre akad ötmillió magyar, amelyik fizetni fog.
Eddig nem volt.

llll5 (törölt) 2009.09.24. 20:08:28

@derelyegrádi szellem: Bizony, már 9o-ben, sőt már 87-ben elkezdték, amikor nem mentek el a lakitelki találkozóra:)Nem volt véletlen az a mondás 94-ben:"Összenő, ami összetartozik".Ám ez a Fideszre is igaz.Ne felejtsük el, anno még az szdsz leányvállalata volt.Aztán 97 körül kiürült a jobboldal és ők beléptek -"kitűzött kokárdával"-a megüresedett helyre..és hirtelen jobbosok lettek?Ugyan..én ezért sem szeretem őket 9o óta.

Syr Wullam 2009.09.24. 20:49:12

@zero: Az összeállításodból kimaradt az SZDSZ 1989-es pártprogramja:

"Minden magát magyarnak valló személy – és az ő jogán családja – legyen jogosult a magyar állampolgárságra."

Forrás: www.freeweb.hu/mkdsz1/n52/szdsz050426.htm

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.24. 21:02:08

Zeronak asszem igaza lesz a koronával:

"A Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) egyik fontos törekvése, hogy a 2010-es évek Magyarországán egy "patrióta liberális pártot" hozzon létre. "Az SZDSZ vezetése szeretné világossá tenni, hogy a haza és haladás, a hazaszeretet és liberalizmus összetartozó fogalmak" - jelentette ki Retkes Attila pártelnök azon a szegedi sajtótájékoztatón, melyen ismertette a párt A liberális magyarságpolitika tíz pontja című dokumentumát."
nol.hu/belfold/patriota_liberalis_partot_szeretne_az_szdsz_elnoke

picur3ka 2009.09.24. 21:09:11

@laspalmas:

S mennyi embert fognak ezek megetetni az X-elesig, az t el se tudod kepzelni! El tudjuk, persze, es retteghetunk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 21:20:26

@llll5:

Én a politikai pártokhoz már rég nem szeretet-gyűlölet koordinátarendszert használok, azt meghagyom a teljesen esetlegen érzett benyomások alapján szavazó 80%-nak.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 21:22:39

@laspalmas:

Na, kíváncsi leszek, mit hoznak össze ezzel az újabb köpönyegfordítással 7 hónap alatt...

llll5 (törölt) 2009.09.24. 23:17:33

@Mj: jó, akkor másképpen fogalmazok:a Fidesz sosem volt és most sem jobboldali párt.Legalábbis, ami a vezetőségét illeti...

Übermayer 2009.09.24. 23:23:35

a sok tavaszi italnyitásról csak annyit, hogy az EP választás napján mi szülinapozni (is) készültünk, de a Szondi utcában két éjjel-nappaliból is kifogyott a sör már kora este. az eladó szerint vasárnap nem szokott ilyen történni. - úgyhogy a választások előtt mindenki még idejében vegye meg a koccintásra valót! :))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 23:30:51

@llll5:

Szerintem nem vagyunk olyan luxus helyzetben, hogy azon filozofáljunk, hogy melyik jobboldali párt és melyik nem, ahelyett, hogy azt néznénk, hogy melyik teszi tönkre az országot és melyik kevésbé, vagy egyáltalán nem.

Laibach 2009.09.24. 23:35:39

@llll5: Emlékszünk még jó páran a "Térde csuhások!" meg a hozzá hasonló megnyilvánulásokra.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 23:41:53

Egyébként mondjon nekem valaki egy hiteles magyarországi pártot. (A Jobbik nem jó, őket ismerem közelről.) Köszönöm.

Laibach 2009.09.24. 23:52:21

@Mj: Igen, a kérdés jogos.

llll5 (törölt) 2009.09.25. 00:18:39

@Laibach: bizony!Meg a Trianoni megemlékezésről való kivonulásra, a pápa kigúnyolására, stb.@Mj: Az lehet.De én nem fogok egy pártra sem szavazni azért, mert azt mondja valaki, hogy az a kisebbik rossz.Nem, nekem egyik rossz sem kell.Hiteles párt?Kövezzetek meg, de én-ha még addig lesz-a MIÉP-re fogok szavazni, hogy legalább az 1%-ot elérjék és megkapják a költségvetési támogatást.Csurkára sok mindent lehet mondani, de az tény, hogy amit leirt, az abszolút megvalósult.Érdemes megnézni a Szent Korona Rádión, hogy mit műveltek a zsidók a metrón..hát, ökölbe szorult a kezem..és teljesen egyetértek az ott kommentelőkkel.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 00:42:44

@llll5: a Deák tér - Klinikák (ha jól láttam) útra gondolsz? szép lett volna, ha kihajítják őket még a Deákon, hogy "A BKV területén tilos a koldulás." és ráadásul nekem is eléggé ökölbe szorult a talpam is meglátva őket, igaz, tényleg azért, mert engem jóanyám még megtanított viselkedni állítólag :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 00:52:15

@llll5:

Én nem kisebbik rosszról beszéltem, azt inkább a szoci fanok szokták emlegetni.
Akkor szavazz a MIÉP-re, már ami még maradt belőle. (Jobban jellemezné a Magyar Igazság és Élettársa név.) Ne haragudj, de én Csurkát egy jobb napokat látott, szerencsétlen alkoholistának látom már, akinek ráadásul az élettársa kezeli a pártkasszát. Amikor ez utóbbit szóvá tette egy párttársa, ezt válaszolta: "Fiam, majd ha te is a f*szomat fogod szopni, akkor te is kezelheted a pénzt." Ezért is váltak ki annak idején a Jobbik alapítói. Úgyhogy abban az esetben tudlak csak megérteni, ha személyesen Csurkát szeretnéd gazdagítani. Én egyébként már abban sem vagyok biztos, hogy az országos lista összejönne nekik.
Ide is belinkelték már a videót - kommentáltam is -, és bármennyire is bosszantó, hogy hagyják őket ugrálni meg zenélgetni, azért ne tartsunk már ott, hogy ilyen szövegekkel egyet értünk, mint pl. ez:

"Golyóérettek mind. Bedarálni az összeset az állatkertek meg a kutyamenhelyek számára legalább valami hasznuk is lenne...

nem világháború kell hanem egy második hitler aki kiirtja az élősködő emberfajokat mint a cigány meg a zsidó.
és megszabadít a szexuálisan deviánsoktól, perverzektől és a bűnöző életmódot folytatóktól, valamint azoktól, akikben semmi jóérzés és erkölcs nincsen, és azoktól, akik a tömeges igénytelenséget, butítást és züllesztést elérték.
SZÁMONKÉRÉST!!! "

Na ilyenkor lendülök át az emberi érzéketlenség miatti undoromban és dühömben a másik oldalra, és kérdezem azt, hogy azon miért nem háborodnak fel, ha a szurkolók szétszedik a metró üléseit, és artikulálatlanul ordítanak? (Kérdezem ezt úgy, hogy ebben az évben minden hazai válogatott meccsen kint voltam, és hatalmas élménynek tartom a hazámnak való szurkolást.) Mert ahhoz képest ez a dajdajozás kb. egy krisnás menet.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 00:54:01

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Ha azt vesszük, eddig még a Kommunista Munkáspárt volt a leghitelesebb.:) Igaz, hogy soha nem került hatalomra, így sohasem tudhattuk meg, hogy hogyan váltotta volna be az ígéreteit, de évtizedek óta ugyanazt képviselik.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 00:55:58

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Azért engem így utólag jobban kiakasztottak a videó alatti kommentek. Ezeknél már csak a Bástya kocsma 15 éves, részeg szkinjei a rosszabbak, akik 500 decibellel ülvöltik, hogy mocskos zsidók, közben meg verik szét a biliárdasztalt.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 00:59:00

@Mj: a nosztalgiacsapat? :) amennyire kívülről látom, Thürmerék hisznek is abban, amit mondanak. Aztán hogy ez jó-e nekünk? Valahogy nosztalgiázni jó móka, de komolyan venni őket nem tudom sajnos. Ritkán mondok ilyet, de túl fiatal vagyok hozzájuk... :-)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 01:02:23

@Mj: te jó ég, idáig züllött már a Bástya? Gabi bá' megvan még? Szégyen, de vagy 6-7 éve voltam arra utoljára, már akkor se volt fiatal, de a Bástya himnuszt amikor tolta, az egész kocsma kórusban énekelte vele. Örök élmény marad. Igaz, akkor még a csóró egyetemisták járkáltak arra, és meglehetősen vegyes volt a látogatók összetétele.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 01:07:16

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Én hála Istennek ahhoz is túl fiatal vagyok, hogy az '56-os hóhér Kádáron nosztalgiázzak, mert a halála évében még éppen oviba készültem. Úgyhogy maradok a történelmi megítélésénél, ami egyértelműen negatív.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 01:10:43

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Gabi bá' még megvan, meg a Bástya himnusz is - ma már alig tudják a srácok -, a hely meg hétköznap vegyes, hétvégén pedig teljesen szkin meg NS. És a legbutább, legagresszívabb fajtából.:-/

Hannibal22 2009.09.25. 01:16:13

Szép estét baglyok! @Mj: Nézem itt a profilban,a "követés"-t mint lehetőséget. Ez azt jelenti,hogy akit én követek annak a kommentjeit kigyűjti nekem? Vagy mit? Az ilyen hozzászólásaidról nem szeretnék lemaradni,ezért kérdezem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 01:24:12

@hannibal22-73:

Szép estét neked is!:)

Én is csak a leírásukból indulhatok ki:

"Ez azt jelenti, hogy úgy láthatod a kijelölt személy aktivitásait, hogy nem kell feltétlenül ismerősnek jelölnötök egymást. Az Indanet értesíti az illetőt arról, hogy ezentúl követed őt."

Az viszont nekem is homályos, hogy ha már az ismerősöm, ez miért jelent nekem plusz funkciót.
Amúgy ha követni akarsz kommenteket, akkor azt elvileg csak úgy teheted meg, hogy magát a bejegyzést is követed a Radaron, ami e-mailben elküldi neked a kommenteket. Viszont ez nem túl előnyös sok komment esetén, ráadásul nem is szűri meg őket.
Valaki tud jobbat?
És mit jelent az, hogy az "ilyen hozzászólásaim"?:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 01:26:08

Ja hoppá, közben látom, hogy ha valamelyik ismerősöd profiljára kattintasz, akkor minden új kommentje, képfeltöltése, bejegyzése, egyebe látszik.

Hannibal22 2009.09.25. 01:35:56

@Mj: Köszi! Semmi különöset nem jelent az "ilyen hozzászólás" egyszerűen annyit,hogy szimpatikus,jó olvasni. A tagadásos(holokauszt)posztokban írt megjegyzéseid óta próbálok nem lemaradni,de nem ragozom tovább mert jön kravver,hogy násztánc meg dörgölőzés..

llll5 (törölt) 2009.09.25. 01:38:37

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: igen, arra gondoltam.Bizony, az lett volna a minimum:)Szomorú, de ilyenkor az ember arra gondol, hogy Hitlernek igaza volt.Hát mit képzelnek ezek a világ parazitái?Ez még Magyarország!
@Mj: neked ma valami bajod van velem?Felőllem te meg szavazz a fideszre vagy a szocikra, én ezért nem foglak elitélni.Ezt a buta jobbikos kreációt Csurkáról pedig felejtsük el, bár azt gondolsz róla, amit akarsz.Nézd én a focihoz nem értek és nem is értem, hogy ez hogy jön ide, mert nagyon rossz hasonlat.Amiket idéztél kommenteket, azok nem is voltak a SZKR cikke alatt, úgyhogy én nem arra gondoltam...hanem pl. arra, hogy ezeket ki kellett volna hajitani a metróból minimum...

llll5 (törölt) 2009.09.25. 01:40:36

@hannibal22-73: nyugi, holokauszt nem volt, hanem lesz:)))))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 01:42:57

@Mj: pedig a Bástya himnuszt úgy poén követni, ahogy részegedik Gabibá'; és egyre pajzánabb a szövege :-)

Kádárral kapcsolatban eléggé úgy érzem, hogy azért megvolt neki is a maga póráza, ami ráadásul nem is volt olyan nagyon hosszúra fogva... nem az én tisztem őt megítélni, tekintve hogy gyerek voltam még én is bőven, amikor meghalt. amennyire nekem esik a dolog, ma simán strómannak tekintenénk; viszont az MSZMP-ről sokat elmond, hogy az MSZP, mint második-harmadik vonal milyen szintet produkál; ahol ilyen szinten nincs utánpótlás, ott a bukás törvényszerűnek tűnik.

@hannibal22-73: derűs estét :-) éjjel 3-kor is, ahogy Eduscho Szilárd mondaná.

llll5 (törölt) 2009.09.25. 01:46:26

Ja és ha már síkerült így felhúznom magam, akkor laspalmasnak üzenem, hogy a zsidóbérenc Pokornit legyőztük a XII.kerületben, visszavonulót fújt.Ha most kitiltanak innét, nem fogok krokodil könnyeket hullatni.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 01:49:14

@llll5: Pokorni "nemtudtamhogyháromperhármasazapukám" "királyhágó" Zoltán, amint visszavonul? furcsának tűnik, vagy valami megváltozott, vagy még van valami meglepetés... gratula a csatagyőzelemhez, de még azért óvatos duhajként ünnepelj...

llll5 (törölt) 2009.09.25. 01:49:36

@hannibal22-73: ne vedd komolyan, csak ironizáltam a metrós felvétel utáni dühömben.Bár a zsidók egyszer már farkast kiálltottak..és ugye ismerjük a mondást:)))))

llll5 (törölt) 2009.09.25. 01:56:40

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: köszönöm, de nemcsak az én érdemem:)Sajnos, csak a "kerület szétverési tervétől" vonult vissza, a politikától nem.Igazad van, résen kell lenni, egyenlőre még csak csatát nyertünk, háborút nem:)Ha már szóba jött, azt tudtad, hogy amikor ezt nagy sírás között bejelentette, már 2 éve ismerte az apja múltját?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 02:01:09

@llll5: ezt így konkrétan még nem tudtam, de azért bennem felmerült az, hogy sejtenie kellett mindenképp. ha konkrétan azt nem is, hogy hova, de azt igen, hogy valahova beszervezték az apucit. ugyanis annyit még én is tudok erről, hogy bizonyos szint felett elképzelhetetlen volt, hogy ne szervezzék be az embert. és azért ők korábban se az a hűdeszegény család voltak.

llll5 (törölt) 2009.09.25. 02:08:25

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: így van, tökéletes meglátás:)Az Ogy.-ben a folyósokon ama nagy sírás elött 2 évvel már szinte mindenki erről beszélt, így kénytelen volt beismerni.Aztán , ugye lemondott minden tisztségéről.Majd, láss csodát kb. fél évvel késöbb már újra bevállalt egy tisztséget.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 02:25:04

@hannibal22-73:

Hadd jöjjön, rá ott van a f*szkalapszűrő.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 02:34:08

@llll5:

Sejtettem az első mondatban megfogalmazott reakciót, ezért egy kicsit megkésve, de leírom, hogy nem, nincs semmi bajom ma veled. Ahogy tegnap, vagy azelőtt sem volt. Viszont ugye azért szabad kritizálni a MIÉP-et, ha már szabad az összes többi pártot is?;-)
Csurkának évtizedek óta barátja egy tanárom - akivel ráadásul sokat beszélgettem is róla -, úgyhogy szerintem hagyjuk a történeteket.
A focis hasonlatot azért írtam le, mert a szurkolók is garázdaságot műveltek, ráadásul nem is ilyen dajdajozós műfajban, hanem agresszívan és ordítva, üléseket föltépve, ami kicsit nagyobb kár, mint a kapaszkodón függeszkedni egy kicsit, plusz táncházzá változtatni a metrót. Mégsem rakta ki őket senki.
Abban viszont egyetérthetünk, hogy megkérhették volna őket - mondjuk angolul -, hogy ugyan, fejezzék már be, ez itt nem a tel-avivi táncház. És ha nem, akkor lehet hívni a biztonságiakat, hogy magyarázzák már el nekik a jó modort.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 02:48:14

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

"pedig a Bástya himnuszt úgy poén követni, ahogy részegedik Gabibá'; és egyre pajzánabb a szövege :-)"

Nekem a rímek tetszenek a legjobban, kár, hogy nincs fent youtube-on.:( Sej, haj, Sári az anyád...:)

"Kádárral kapcsolatban eléggé úgy érzem, hogy azért megvolt neki is a maga póráza, ami ráadásul nem is volt olyan nagyon hosszúra fogva..."

Rajk elintézésénél büszke volt arra, hogy ő csalta csapdába sakkozási ürüggyel. Nagy Imre az ő személyes ügye volt, nem véletlen, hogy a haláláig kísértette a sorsa. '56 megtorlása is a személyes ügye volt, és a legnagyobb hullám után még sajnálkozott is, hogy nem akasztottak föl még több "fasisztát". "Szó szerint: novemberben 1600 fasisztát végezhettünk volna ki, milyen kár, hogy nem tettük". Úgyhogy ha már a "legvidámabb barakk" kifejezéssel szeretik illetni a Kádár-rendszert, erről sem szabadna elfelejtkezni. Főleg annak a fényében, hogy (Mátyás király után) ő végzett a második legnépszerűbb helyen, egy közvélemény-kutatás megkérdezettjei között.

"az MSZMP-ről sokat elmond, hogy az MSZP, mint második-harmadik vonal milyen szintet produkál; ahol ilyen szinten nincs utánpótlás, ott a bukás törvényszerűnek tűnik."

Ezek mind ilyenek. Én nem is várok tőlük változást.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 02:51:46

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Én mondjuk nem tudom mit tettem volna hasonló esetben, mert nagyon nehéz lehet ezt feldolgozni. Lehet például, hogy sose mondom meg, még politikusként se, mert szégyellem. Másrészt senkit se az apja, hanem a saját - például városrészromboló - tettei minősítenek.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 02:51:57

@llll5: szerintem fölösleges volt megjátszania magát, többet bukott vele, mint amit esetleg nyerhetett volna.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 02:53:19

@Mj: ó, hát Pokorninál ezt a háromperhármas dolgot én is csak azért jegyeztem meg anno, mivel olyan színpadiasan adta elő. de most meg akarja mutatni, hogy saját jogán is idióta...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 02:57:50

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Már nem emlékszem hogy adta elő, így ezt nem tudom minősíteni. De szerintem is bőven elég, ha a saját tevékenységét kritizáljuk.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 03:05:10

@Mj: mondjuk elég fura számomra ez, anno még értelmesebbnek tűnt. de már teremti ő is bőven a saját "mítoszát" :-) a bejelentést sajnálhatod, hogy nem láttad, ilyen műsírást ritkán lát az ember. DE: ott, annál az ügynél a kommunikációs bénázást tartom az ő részéről ostobaságnak, mivel ezt biza elszúrta.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 03:10:45

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Nincs erről is valami jútúbos videó?:)
Egy igazi műsírásra emlékszem, de az Fletó volt tavaly októberben, amikor a monorierdei vonatbalesetet kommentálta.
Másrészt Pokorni munkásságát nehogy már a béna kommunikációjából ítéljük meg, inkább szedjük szét az oktatásügyi vagy a polgármesteri tevékenységét.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 03:11:43

Ha nem ment volna el. (Türelmetlen vagyok.:-/)

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Nincs erről is valami jútúbos videó?:)
Egy igazi műsírásra emlékszem, de az Fletó volt tavaly októberben, amikor a monorierdei vonatbalesetet kommentálta.
Másrészt Pokorni munkásságát nehogy már a béna kommunikációjából ítéljük meg, inkább szedjük szét az oktatásügyi vagy a polgármesteri tevékenységét.:)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 03:38:53

@Mj: már nézegettem, de még nem nagyon találtam, persze lehet rossz keresőszavakat használtam :-) a polgármesteri tevékenységét IIII5 tudná szépen kommentálni :-)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 03:45:40

@Mj: www.origo.hu/itthon/20020703pokorni.html volt maga az ügy, node:
"Az Orbán-kormány idején 1998 és 2001 között oktatási miniszter, az ő minisztersége idején ment végbe a felsőoktatási intézmények integrációja, megszűnt a tandíj és bevezették a diákhitelt."

no ez viszont megér egy misét :-)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 04:05:25

@Mj: ahogy nézem, ezt már úgyis csak ébredés után kapod, Pokorni és az oktatási rendszer: www.youtube.com/watch?v=5Az_7U0-cK0

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 04:06:55

@Mj: ahogy nézem, ezt már úgyis csak ébredés után kapod, Pokorni és az oktatási rendszer: www.youtube.com/watch?v=5Az_7U0-cK0

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.25. 09:02:54

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: "nem tudom, Kóka döbbent fejét nézni, amikor kirúgod alóla a kissámlit, az PRICELESS. "
Hé, óvatosan, most majdnem elélveztem erre a gondolatra. Vizuális típus vagok.
Döbbent szemek, egy puffanás, aztán a kötél recsegése és a lámpavas halk nyikorgása. Na tessék, most tényleg megtörtént.
Basszus.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.25. 09:12:55

@Übermayer: Én annó olyan lendülettel kaptam le a kupakot a sörről, hogy csúnyán elvágtam vele a kezem. Két helyen is. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.25. 11:01:18

Alien 2 :Maga rosszabb mint ezek a lények,mert ők nem ölik meg a társaikat néhány százalékért.Lehet hogy nem pontos az idézet de gondolom értitek.

Naumov 2009.09.25. 11:11:13

Az SZDSZ egyetlen őszinte megnyilvánulása kettős állampolgárság ügyben a mai napig Eörsi Mátyásé volt, aki kimondta azt, amit egyébként is nagyjából mindenki tud: ha a határon túli magyarok megkapnák az állampolgárságot és szavazhatnának, akkor nagyobbrészt a jobboldalra voksolnának. A többi süket duma.

picur3ka 2009.09.25. 12:01:10

@simonmondja.:

Komolyan nem jar, de jobbat mondok. Engem az Apeh meg is buntetett, mert a korzeti orvos szamitogepes rendszerebe nem tudtak az unios kartyamat bejegyezni. Jo, mi?

llll5 (törölt) 2009.09.25. 13:33:15

@Mj: Örülök, hogy nincs semmi bajod velem, bár ha sejtetted, akkor valami mégiscsak lehetett/csak vicc/.Persze, hogy lehet kritizálni a MIÉP-et, engem nem zavar.Bár az a mocskolódás, amit a kuruc művel, ráadásul hazudik a Miép-pel kapcsolatban/pl. megírták néhány hónapja, hogy megszünt a 2.ker-i alapszervezetük, ami nem volt igaz/az zavar.Meg a MH fórumán mocskolódó, műveletlen , ifjú jobbikosok Miép-pell kapcsolatos frröcskölödései is.Én másképp látom Csurkát, mint a tanárod, ezzel semmi gond.Amit a fociszurkolokkal kapcsolatban írtál, abban egyetértünk.Pont most olvasok róluk egy könyvet:Közellenség a címe, egy történelem-tanár írta, aki egyben focihulligán is.Érdekes könyv, van ami szimpatikus benne, de az értelmetlen verekedéseiket, meccs utáni rongálásaikat nem tudom elfogadni.

llll5 (törölt) 2009.09.25. 13:47:23

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: sajnos, nem bukott vele eleget, mert vannak olyan Fidesz -birkák, akik isszák Csintalan et. minden szavát.
Bizony, tudnám Pokorni polgármesteri tevékenységét kommentálni, de az nem tűrné a nyomdafestéket:-)
@Mj: arról Pokorni valóban nem tehet, hogy az apja ügynök volt, mint ahogy Bauer, stb. sem.Ám ha az apjuk kapcsolatai miatt jutottak bizonyos poziciókba, az már nem szép dolog

Tombolda · http://tombolda.fw.hu 2009.09.25. 14:25:52

Tavaszra már üldözni fogják a cigókat és cseppet sem lesznek zsidók.

Kravver 2009.09.25. 14:26:44

@Tombolda:

Lehet, hogy beszivárgott Orbán egyik köpönyegügyi tanácsadója?

picur3ka 2009.09.25. 14:30:25

@Tombolda:
nO-BAN a libdemek az ultra-rightosok hatan remelnek belovagolni a parlamentbe.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 20:28:05

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Igen, elraboltak a gép elől.:)
Erről a videóról egy szó jut eszembe: szar.:)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 20:32:50

@Mj: akkor remekül mintázza a Pokorni-féle rendszert :-) nekem mondjuk a "beteg" szó ugrott be :-) igaz, korlátozott mértékig nem idegenkedem az elektronikus zenétől :-) bár Plutonic Combichrist videoja betett nekem is :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 20:36:11

@llll5:

"Örülök, hogy nincs semmi bajod velem, bár ha sejtetted, akkor valami mégiscsak lehetett/csak vicc/."

Azt sejtettem, hogy magadra fogod venni.:)

"Persze, hogy lehet kritizálni a MIÉP-et, engem nem zavar.Bár az a mocskolódás, amit a kuruc művel, ráadásul hazudik a Miép-pel kapcsolatban/pl. megírták néhány hónapja, hogy megszünt a 2.ker-i alapszervezetük, ami nem volt igaz/az zavar."

Na, én a kurucot csak két dologért látogatom, már ha linkelik: cb-hírekért és röhögni/fejet fogni. És mivel a II. kerületben élek, ráadásul elég sűrűn elmegyek az irodájuk előtt, pláne nem veszek be ilyen blődségeket.:)

"Meg a MH fórumán mocskolódó, műveletlen , ifjú jobbikosok Miép-pell kapcsolatos frröcskölödései is.Én másképp látom Csurkát, mint a tanárod, ezzel semmi gond."

Ok, ez így természetes. Rólam is teljesen más képet fogsz kapni attól függően, hogy valamelyik családtagomat, évfolyamtársamat, vagy éppen félemeletet kérdezed-e meg.:)

"Amit a fociszurkolokkal kapcsolatban írtál, abban egyetértünk.Pont most olvasok róluk egy könyvet:Közellenség a címe, egy történelem-tanár írta, aki egyben focihulligán is.Érdekes könyv, van ami szimpatikus benne, de az értelmetlen verekedéseiket, meccs utáni rongálásaikat nem tudom elfogadni."

Ezt a viselkedést én nagyban annak tulajdonítom, hogy egyrészt a balhék a közösség összetartó kapcsai, másrészt tipikus "vezérhím" magatartás.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 20:37:49

@llll5:

Ebben is egyetértünk. Mondjuk a Fideszben nem hiszem, hogy ez "kapcsolatépítő" tényező lenne, ráadásul Pokorni nem is tudta a Fidesz előtti korszakában.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 20:39:05

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Én nem szeretem az elektronikus zenét, akkor már inkább Cannibal Corpse.:) Amúgy a betegről meg Magyar Bálint jut eszembe, ha nem baj.:)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.25. 20:41:59

@Mj: nyehehe :-) igen, valahogy sejtettem, hogy ezért volt a jellemzés :-) csak annyi a különbség, hogy hagyok teret mindennek zenében, ami beteges, elvont, torz, mondván hogy tanulni lehet belőle.
az, hogy ez nem általános, hát megesik :-) bálintkával kapcsolatban meg olyan képzettársításaim vannak, mint kókadtjanival :-) nézni a döbbent fejét, amint kirúgod alóla a kissámlit, az PRICELESS :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.25. 20:53:55

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Én is hagyok teret: kint szólhat, én meg bezárom az ajtót, ablakokat.:)
Ehhehe, lenne még egy pár behelyettesítésem.:)

llll5 (törölt) 2009.09.25. 21:54:57

@Mj: nocsak, örülök, hogy egyetértünk:)A kurucot én a leírtakon kivül azért nem szeretem, mert:1, nem tudom, hogy valójában kik szerkesztik/Novák Emőkét leszámitva, akiről ez köztudott/2,unom már, hogy mással sem foglalkoznak, mint a jobbik magasztalásával és a cigánybünőzéssel.Amiért viszont elolvasom:1, tényleg jó a humorérzékük 2, közzéteszik a rendőrbünözők adatait/ezt, ugye más portál értelemszerűen nem teheti meg/, stb.Szóval, nagy fentartásokkal, de érdemes olvasni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.26. 02:17:30

@llll5:

Én is.:)
Pontosan lehet tudni, hogy kik a főszerkesztők, még Tomcat is elmondta. A jobbikosoknak való nyalást már én is unom. Meg azt is, hogy hazudnak, és ha az érdekeik úgy kívánják, még Jobbikhoz közeli emberekről is. A humorérzékük meg nekem néhol már erős.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.26. 02:19:46

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Én ma a Kereszttűzben néztem meg Fábryt, nosztalgiából.:)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.26. 02:28:55

@Mj: hamár nosztalgia, nem tudom, volt-e múltkor az alábbi kis szösszenet: www.youtube.com/watch?v=nypusXmF5BI
Ja és persze szívesen neveznék Gyurcsány Ferenc szépkiejtési versenyre is :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.26. 02:37:03

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Na ez holnapra marad, mert az üvegajtón túl már alszanak, és ez nem tűnik egy altató-típusú dalocskának.:)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.26. 02:39:19

@Mj: ó, pedig az, csak hát Britney stílust váltott :-) ahhoz képest meg egyenesen gyermeki, hogy itt épp lengyel "dallamos" "popzene", azaz Behemoth megy :-D

Hannibal22 2009.09.26. 02:45:02

@Mj: Ez most tényleg? Kocsmalátogatás után még leülsz a gép elé?:)

Hannibal22 2009.09.26. 02:48:20

@hannibal22-73: Visszavonva:) huszonegynehány évesen én is megtettem volna csak hát akkor nem volt gépem:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.26. 02:49:12

@hannibal22-73:

Simán, ugyanis gyakorlatilag csak biliárdoztam, azt is szarul, pedig imádom.:-/ (10 sör után is lehet, hogy leülnék ide, csak lassabban gépelnék, meg többször át kéne olvasnom, hogy mit írok.:)) De elköszönök tőletek, mert elrángatnak innen.:)

Hannibal22 2009.09.26. 02:51:22

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: Említettd valahol drazsét mint szerelemgyereket:) erről tudsz jutubos linket adni?@Mj: Jó éjt!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.26. 03:10:54

@Mj: derűs estét, ahogy Eduscho Szilárd is mondaná :-)
@hannibal22-73: mindjárt nézem, de asszem az videobombos, tecsőről mintha levették volna :-)

f.m.j. 2009.09.26. 18:09:03

@hannibal22-73:

rusnya egy szerelem lehetett... :)

llll5 (törölt) 2009.09.26. 22:56:19

@Mj: :)Azért Tomcat szavahihetősége is megkérdőjelezhető.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.27. 08:08:43

@mókusfüles bukósisak: állítólag kókadtjanit is anya szülte, úgyhogy azért mindig van lejjebb :-) drazséról meg mindig a kannibálviccek alapja ugrik be:
- Hogyan születik meg a kannibálgyerek?
- Lerágja maga körül az anyját.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.27. 19:50:03

@llll5:

Viszont ezesetben tökéletesen megbízható infókat közölt, hiszen én már előtte is tudtam. (Van egy "közös ismerősöm" ugyanis.) De még az idióta Partizáninfó is kiderítette.:)

süti beállítások módosítása