Skip to content


       Szűrés lista

Sajóbábony inside, másfél évvel ezelőtt

Valahogy kimaradt a tegnapi tudósításokból, hogy Sajóbábony MSZP-s polgármestere, Nagy Imre ballibsi értékrend szerint rasszistának mondható.

Tavaly januárban jegyzőjével, Török Barnával nem átallott levelet írni a méltóságos Országgyűlésnek, hogy ugyanmár legyenek kedvesek visszaállítani a halálbüntetést, mert őnáluk már tűrhetetlen állapotok uralkodnak.

A polgármester és a jegyző levele szerint a képviselő-testület tárgyalásán kiderült, hogy az emberek nem érzik biztonságban magukat, s félelemben élnek. A panaszok szerint az emberek büntetlenül bemennek mások veteményes kertjébe, megdézsmálják a gyümölcsöt, a segélyek kifizetése esetén részegen ordibálnak az utcán, s még a gyermekkorúak is részt vesznek a szabálysértésekben.

"A bejelentés egy bizonyos népréteghez kapcsolódik, de leírni, kimondani senki nem meri, hiszen aki ezt megteszi, megbélyegzik" - olvasható a levélben. A levél szerint a képviselő-testület egyetértett a bejelentőkkel, és határozatában kezdeményezte "a Btk. radikális szigorítását".

A nyolcpontos javaslatcsomagban első helyen áll a halálbüntetés visszaállítása, melyet egyebek között a tanúvédelmi program szigorításának, a büntetési tételek egyértelműsítésének, a rendőrök, bírák, ügyészek szigorúbb védelmének és az önkormányzati rendőrség felállításának a javaslata követ. A képviselő-testület ugyancsak szeretné, ha egyszerűsödne a szabálysértési eljárás, valamint a rendőrség létszámának radikális emelését, hatáskörük további bővítését is szükségesnek tartják.

A levélre kapott válaszok:

Szili Katalin február 8-án kelt válaszában közölte, hogy a rendészeti és az alkotmányügyi bizottságokat kérte fel, hogy tűzzék napirendre az ügyet. A házelnök ugyanakkor levelében hangsúlyozta, hogy az Alkotmánybíróság 1990-ben megállapította a halálbüntetés alkotmányellenességét, továbbá Magyarország az Európai Unió tagállamaként is kötelezettséget vállalt arra, hogy a halálbüntetést semmilyen körülmények között nem tekinti törvényes büntetési formának. Mint mondta, "a fentiekre is figyelemmel, magam sem támogatom a halálbüntetés visszaállítását".

A rendészeti bizottság ülésén a polgármester és a jegyző ismertette a településen tapasztalt helyzetet. Molnár Lajos (SZDSZ) úgy fogalmazott, hogy a "rasszizmus határa", ami a levélben meg van fogalmazva. Véleménye szerint ezeket a problémákat nem így kell kezelni.

Nagy Imre polgármester válaszában leszögezte, hogy ők nem rasszisták.

Kökényesi Antal országos rendőrfőkapitány-helyettes, volt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitány kiemelte, hogy nem a rendőrség munkájával van baj, hanem egy társadalmi jelenségről van szó.

Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára Sajóbábony helyzetét ismertetve elmondta, hogy a 3 ezer lelket számláló településen szaporodnak a garázda jellegű bűncselekmények, és az elmúlt évben több mint egymillió forintnyi helyszíni bírságot szabtak ki különböző ügyekben. Mint mondta, a helyben végzett közmunkának, illetve a nyilvános bocsánatkérésnek nagyobb lehet a visszatartó ereje, mint például a pénz-, vagy börtönbüntetésnek.

A jegyző ennek kapcsán közölte, hogy nincs olyan ember, aki elvállalná a közmunka felügyeletét a településen. A jegyző nemmel felelt azokra a kérdésekre, hogy van-e cigány tanár, vagy dolgozik-e cigány a polgárőrségben. Ismertetése szerint 600-800 cigány ember él a háromezer fős településen.

Avarkeszi Dezső, az alkotmányügyi bizottság elnöke levélben válaszolt a polgármesternek. Kiemelte a halálbüntetés alkotmányellenességét, és felkérte az önkormányzatot, hogy kezdeményezzék a településen egy rendőrőrs létrehozását. Hangsúlyozta, hogy a szaktárcánál zajlik a büntető törvénykönyv átfogó kodifikációja. A rendészeti miniszternek elküldte a képviselő-testület határozatát.

Vagyis nesze semmi, fogd meg jól. Egy akkori videó:

 

 

És a tegnap történtek. Tessék összerakni.

Az MDF-nek már sikerült, szerintük a Jobbik a legnagyobb felelős.

 

(forrás: NOL)

Címkék: politika rendőrség társadalom cigány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr221528249

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sajóbábony: az Index tanulságlevonása 2009.11.17. 11:08:10

Ez talán még az előző, Hírszerzős csodánál is kiemelkedőbb teljesítmény, nézzük, mit sikerült összehoznia a derék Indexnek a Sajóbábonyi "ezer cigány éjszakájáról" - a cikk végén, azzal a szöveggel, hogy ezt most nagyon komolyan kinyomozták, ...

Trackback: Sajóbábony: a Hírszerző aljas hazugságai 2009.11.16. 20:51:29

A közismerten pártatlan és objektív Hírszerzőnek egy olyan írást sikerült mára kerekítenie a sajóbábonyi eseményekről, amitől a XX. század jeles propagandistái a hajukat letennék elragadtatásukban. Lássuk, milyen is az, amikor jeles fajvédőink tájékozt...

Trackback: Bravó liberálisok: roma-magyar összecsapás 2009.11.16. 12:11:32

Most mondanám, hogy én megmondtam. Köszönhetően az elmúlt évek teljességgel elrontott, a valóságtól elrugaszkodott liberális felfogásának, Sajóbábonyban háborús állapotok alakultak ki a cigányok és a Magyar Gárda tagjai között. Most szeretném pár pontb...

Trackback: Vesztegzár Borsodban: Jobbik vs. cigányok 2009.11.16. 12:10:02

Vasárnap cigányok fenyegették és verték meg az előző napi jobbikos rendezvény szervezőjét, illetve résztvevőjét, valamint szétvertek egy személyautót is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.11.16. 09:32:39

Nem lesz itt rend, amíg párat le nem lőnek, mint a veszett kutyát.

Johnny336 2009.11.16. 09:35:30

Az indexes cikkből egy idézet:
"romák akarták megzavarni a rendezvényt, de a rendőrség fellépésének köszönhetően ez nem sikerült"

KÖSZÖNHETŐEN! Ezt úgy értelmezem, hogy jelen történetben a kokerók a rosszfiúk, nem a rászistágárdistákok.

kuki123 2009.11.16. 09:36:02

Normális országokban kivonult volna a rohamosztag meg a katonaság és szétverték volna az egész pereputtyot (MINT SZLOVÁKIÁBAN), legalább 150 cigányt 30 nap előzetesre bevágtak volna.

DE EZ CSAK ABSZURDISZTÁN

kuki123 2009.11.16. 09:38:00

KÉRLEK BENNETEK "KEDVES" KOTRÓDJATOK MÁR AZ ORSZÁGUNKBÓL

NEM KELLETEK, ÉRTSÉTEK MÁR MEG!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.16. 09:41:04

"a nyilvános bocsánatkérésnek nagyobb lehet a visszatartó ereje, mint például a pénz-, vagy börtönbüntetésnek."

Még egy ekkora idiótát, mint ez a Juhász Gábor. Hol él, melyik bolygón?!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 09:41:21

Cikkáj!

Hijjnye, "kellemes" kis hír ez így hétfő reggelre. Sajnos (szerencsére?) tegnap este egyáltalán nem néztem híreket, így ez - eddig - kimaradt.

Jobban belegondolva nem is baj, kellemesebb időtöltés volt az új COD :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 09:43:37

@laspalmas: "a nyilvános bocsánatkérésnek nagyobb lehet a visszatartó ereje,"

lásd olaszliszkai per. ott ketten "kértek bocsánatot", ha jól tudom. ők is nagyon hihetően tették. sajnos vannak olyanok, akik csak abból értenek, ha irgalmatlanul szájbakúrják őket valami kemény eszközzel, itt is ez a helyzet.

az meg, hogy 2 embert vettek őrizetbe... pheeeejjjj :)

z666 2009.11.16. 09:47:32

@laspalmas: Jó, akkor én szívesen agyonverem ezt az államtitkárt, majd nyílvánosan bocsánatot kérek...

kuki123 2009.11.16. 09:51:45

@Seduxen: állítólag már 4-et...
valami olyasmi is volt hogy:

"Az eset előzménye, hogy egy Suzuki leparkolt egy bekötőúton, és beszélgettek egy rendőrrel, amikor megállt mellettük egy kisbusz. Ebből 30-40 cigány ugrott ki és szó nélkül elkezdték ütni az autót, amelyben egy 16 éves kislány, 30 éves nő, és egy 18 éves fiatalember tartózkodott. A cigányok szétverték az autót, az, hogy itt nem történt második Olaszliszka három halálos áldozattal az autóvezető lélekjelenlétének köszönhető,"

persze a híradások KUSSOLTAK MINT AZ ÁLLAT

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 09:54:50

@volánrulz: bazze, persze hogy kussol. szerinted ezt hogy lehet annyira pc-n tálalni, hogy ne lógjon ki a lóláb? sehogy...

Tapmancs 2009.11.16. 09:56:37

Remélem az MDF a hasonszőrűekkel együtt örökre eltűnik a süllyesztőben.

kacce 2009.11.16. 10:02:04

@volánrulz: Hát ez szép...ehhez képest az indexen ezt nyomatják:

"A nyilatkozó miskolci lakos szerint azonban a gárdisták néhány autóval felvonulva provokáltak a cigánysoron. Állítólag egy 16 éves fiút megpróbáltak elütni, aki meg is sérült, "most is húzza a lábát." Ezek után fordultak a romák az autósok ellen."

Annyira hihetô, nem?

f.m.j. 2009.11.16. 10:11:56

"én is el tudnék sepregetni 60 ezerért, mint az emberek..."

Ilyen a munkáról alkotott fogalmuk, attyavég :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 10:13:51

@Ásómaci: beleolvastam köszi, de amit pl az index is művel... az már nem is pc. ez tömény hazugság!

mondjuk megértem őket. ez már az abszolút menthetetlen kategória. teszik, amit az urak elvárnak tőlük, de ez már csak ilyen esetlenül megy...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2009.11.16. 10:18:27

@Seduxen: Szánalmas... És nem az van, hogy a hadsereg kiszállna, és szarrá verné ezt a csőcseléket, nem, a Jobbik a hibás! Meg a Fityesz, mert megteremtette Morvai Krisztinát. Phüj

Tapmancs 2009.11.16. 10:24:18

@Seduxen: Igen, olvastam. Ezért (is) írtam.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 10:26:29

@Ásómaci: sz'tem ez a kép jól példázza az egész bagázst:

kuruc.info/r/22/50230/

reKorrekt 2009.11.16. 10:26:33

@Seduxen: Dávid(csillag) Ibi nagyon el van tájolva ha azt hiszi hogy ezzel maga mellé állít tömegeket. Én inkább úgy mondanám hogy ezzel ismét szerzett a Jobbik nem kevés + szavazatot. Leginkább tőlük és a szociktól (a szadesznek már nincs).

Agyalap 2009.11.16. 10:30:13

Mindenért a Jobbik a felelős! Ha már voltak annyira hülyék, hogy nevén nevezték azt amit a liberális f@szok ugyanúgy tudtak, csak nem mertek kimondani - vigyék el a balhét.
Meg is lesz az eredménye, 'oszt mindenki csak sír, hogy "Jajj ezek a fasiszták!".
Ha ezelőtt 20 évvel valaki ki merte volna nyitni a pofáját, és nem megyünk el efelé a hígfos liberális posvány felé, most nagyobb rend lenne.
Azzal meg ne is próbálkozzon senki, hogy ez nem "európai" nézet. Hát persze hogy nem az! Európa legfőbb érdeke, hogy itt nálunk tartsa a cigányságot. Ha azt mondanánk: Tessék, próbáljatok szerencsét a világban - rögtön rájönne mindenki hol a hiba:
- A cigányok, hogy bizony Eldorádóban dolgozni is kell a pénzért
- Európa meg, hogy nem tud mit csinálni a fene nagy elveivel. Lássátok a Róma körüli cigánytáborokat.
Úgyhogy a kedves bal- és jobboldal fejezze be végre a sz@rdobálást, mert ezt bizony ők b@szták el az elmúlt 20 évben. (Legfőképpen az MDF)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 10:30:23

@reKorrekt: én tartok tőle, hogy a Bajuszkirály be tudja tuszmákolni ibikét a parlamentbe. nem is igazán értem, de valami olyan romantikus lilaköd lengi körül bokrost egy csomó ember részéről, amit a 100 éves harcinyuggerek sky iránti rajongásához tudnék csak hasonlítani.

sajnos én az mdf-t 5% fölé vízionálom...

redriot77 2009.11.16. 10:31:10

@Tapmancs: most húzták le magukat a vécén sokak számára.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.11.16. 10:43:57

Halálbüntetés nem megoldás. Egyrészt az ilyen kisstílű paradicsomtolvaj/bunyóspityu seggfejek egyátalán nem mérlegelik a tetteik következményét, tehát nem játszik szerepet a büntetés mértéke.
De ha mégis mérlegelnek, nem úgy indulnak neki, hogy hűha, mivan, ha elkapnak, hanem azzal, hogy úgysem kapnak el. Tehát nem játszik szerepet a büntetés mértéke.
Az egyedüli vissztartó erő a felderítési ráta lehetne.
Ha a bűnözők 90%-át kapnák el a mostani kb. 30% helyett, akkor már jóval kevesebben próbálkoznának.
Javaslat: lesittelt bűnöző vagyonának egy részét kapja meg a rendőrőrs, aminek egy részét kötelező legyen fejlesztésre fordítani, másik részét jutalomként kelljen szétosztani a rendőrök között.
Úgy bevinnének mindenkit a legkisebb szabálysértésért is, mint huzat.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.11.16. 10:45:13

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: nah, ez tenyleg jo otlet. csak ateshetnek a lo masik oldalara: bevisznek 55 km/h -s gyorshajtasert es vagyonelkobzas?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.16. 10:47:11

@Seduxen: Én is ettől tartok. Bokrosnak remekül felépítették a szakértő-imágót.
Pedig őt gazdasági zseninek tartani, olyan mint a Brain Dead főszereplőjét szívsebésznek. www.youtube.com/watch?v=ie3fMenYTSg

Marcellusca 2009.11.16. 10:47:37

@laspalmas: Pont ez jutott eszembe. :)
Bocsánatot kérni? Úgy, mint H. Dezső? Mert űk csak így tudnak.

@Seduxen: Oszt' jó? Mer' én még csak az előzővel próbálkozom. Ma fogom telepíteni a zújjjjjat. :)
Az a baj ezzel a játékkal, hogy nem lehet választani ellenfelet.
Pedig lenne tippem, hogy a többség (főleg a tegnapi/mai hírek után) kit választanának. :)

Marcellusca 2009.11.16. 10:48:55

@z666: Én megbocsátanék Neked. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 10:50:49

@Marcellusca: jó -e??? az nem kifejezés... ha a cod4-t szeretted, akkor ezt IMÁDNI fogod. garantálom...

még nem játszottam végig, de kurva jó pályák vannak.

"Pedig lenne tippem, hogy a többség (főleg a tegnapi/mai hírek után) kit választanának"

na akkor egy apró poént lelövök. Egy pár pályán Capt. MacTavis (aki a cod4-ben a játékos karaktere, most már ő a parancsnok) vezetésével egy fegyverkereskedőt kell hajkurászni Rio de Janeiro-ban.

Bizony-bizony, HALOMRA LEHET LŐNI A BRAZILOKAT!!! :)))))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.16. 10:53:00

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Egyrészt valóban a felderítési ráta, másrészt pedig az azonnali következetes bűnözés.
A cigányok is csak olyanok mint a kutyák: ha rosszul viselkednek azonnal és következetesen kell őket büntetni, hogy tudják miért kapták a dádát, és hogy érezzék ki az alfahím.

Hogyha tettenérés után röhögve lesétálnak, és 2 hónap múlva kapnak egy X-ezerforintos egyébként behajthatatlan csekket a jegyzőtől annak semmi hatása nem lesz. Akkor sem ha 90%ban lebuknak.

A következmények mérlegelése, a közép- és hosszútávú tervezés polgári erények, a cigányságra kb egyáltalán nem jellemzőek.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.16. 10:55:49

a jobbik tavasszal vidéken tarolni fog. már ahol laknak cigók is.

rolika 2009.11.16. 10:57:29

Ha rajtam múlna, elő szedetném azokat, akik meghallgatták a polgi és a jegyző előadását másfél éve, aztán NEM CSINÁLTAK SEMMIT. Az én szememben ebben állna egy politikus felelőssége, hogy ti. egy icipicit tovább lásson az orra hegyénél.

Marcellusca 2009.11.16. 10:58:59

@Seduxen: Na, vazze, mán megyek is haza, megsenem várom a 4 órát. :DDDD

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2009.11.16. 11:02:07

@Potyoló: Aranka családja jelenleg Egerben tartózkodik. Hat felnőtt és nyolc gyerek. Utólag ötlik fel a kérdés: hogy fér el ennyi ember egy szoba-konyhás lakásban?
No Comment

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.16. 11:02:23

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

Persze, hogy nem megoldás, nem is állítottam.
Csak az az érdekes, hogy lassan inkább két, mint másfél éve szólt a polgármester, hogy komoly problémák vannak Sajóbábonyban, de tegnapig ez nem volt igazán hír. Rendőrőrs a településen még mindig nincs.
Vagyis mindenki a homokba dugja a fejét. Kérdés, hogy meddig lehet ezt még csinálni.

kuki123 2009.11.16. 11:03:27

@Ásómaci: én is olvastam...nem semmi...mert eddig nagyon el akarták venni
belátták hogy akkora a visszhangja a dolognak, hogy ezt már nem lehet lekommunikálni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.16. 11:03:53

@TaTa86.:

Igen, itt van az igazság.
Azonnali büntetés, hogy tudja, miért kapja. Az évekkel később születő ítéleteket nem lehet komolyan venni, pláne ha behajthatatlan pénzbírság vagy felfüggesztett börtön.

picur3ka 2009.11.16. 11:04:38

Van-e cigany tanar a faluban, tessek mondani? Megoldottak a cucialista polgarmester gondjat, kire fog szavazni vajon? Vagy koltozik?

@Ásómaci:

Az Ur adta, az Ur veszi el.

@Seduxen: Igazsagod van.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 11:07:51

@Marcellusca: minnyá golndoltam :) de a brazilokat úgy értsd, hogy TÉNYLEG brazilok, nem "magyarisztáni bennszülöttek" értelemben vett brazilok :)))

lesznek ám nagy-nagy meglepik is a játékban, de nem lövöm le a poént :)))

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.11.16. 11:08:38

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Jajj, nemá, nem vagyonelkobzás, hanem - persze itt csak köztörvényes bűnökre gondolok - mondjuk 3 év sitt VAGY 1.000.000 HUF büntetés, ami a lyukas költségvetés helyett a rendőrőrse megy.
Meg is tudom indokolni: ahol nagy a bűnözés, oda sokkal több pénz kell az ellene való fellépésre. Ahol sok bűnözőt fognak el, ott sok a bűn, így ez ki is egyensúlyozza magát szépen.
Az állam csökkenteni tudja a rend fenntartására szánt költségeit, a zsaruk több pénzért keményeben dolgoznak, ezáltal a rendőri hivatás is vonzóbb lesz, értelmesebb embereket tudnak felvenni, ezáltal hatékonyabb is lesz, így mindenki jól jár.
@Noname Cowboy: Ha ki lehetne váltani a sittet pénzzel, mondjuk betörés: 10 év sitt, de ha kicsengetsz ötmilliót, akkor csak három év, egyből kerülne zsozsó a föld alól is.
Természetesen egy bizonyos szint fölött (emberölés, kiskorú megrontása stb.) ÉS kapcsolattal működne. Ráküldeni a rendőrségi behajtót a családra, oszt hadd fizessenek.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 11:10:49

@Ásómaci: "Utólag ötlik fel a kérdés: hogy fér el ennyi ember egy szoba-konyhás lakásban?"

hallottál Te már egy olyan közmondásról ami nagy létszámú jó emberről, és az ő minimális helyigényükről szól? :))))

S.O.A. 2009.11.16. 11:12:07

@laspalmas: én is hasonlót akartam mondani (csak eltűnt a kommentem...). Amíg a rendészeti munka nincs megreformálva, hiba szerez akárhány %-ot a Jobbik, smmi sem fog változni. Gipsz Jakab körzeti meghízott, 3 évvel a nyugdíj előtt nem megy ki a putriba rendet rakni, nem fog tolvajt üldözni éjszaka. A bevetési osztályt nem mozgósítják csoportos garázdaságok (=segélyosztási napok) idején, ha nem jön a Gárda is a helyszínre.
Mindannyian (legalábbis szerintem sokan) ismerünk rendőröket, akik nem félnének kiosztani 1-2 pofont "intézkedés alatt", az ő munkájukat kell a megfelelő törvényi háttérrel biztosítani.
De ma még sajnos ott tartunk, hogy jóformán parlamenti vizsgálóbizottság áll fel, ha eldördül egy figyelmeztető lövés (vidéken, nem Pesten!).

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2009.11.16. 11:13:37

@Seduxen: Valószínűleg ebben az esetben ez nem érvényes :D

Marcellusca 2009.11.16. 11:15:48

@Seduxen: Értem én, de azé' hadd szabadjon mán asszociálnom arra, amire én akarok! :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 11:17:13

@Ásómaci: mi mást is válaszolhatnék Neked, mint:

RÁSSZISTÁÁÁÁ :))))

... és valahol felsír egy suzuki riaszt... ööö, akarom mondani egy gyerek :)))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2009.11.16. 11:17:37

@Marcellusca: Vigyázz, mert jön a Mohácsi V, és náczit kiállt!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 11:18:47

@Marcellusca: nyugodtan! én akartam írni egy mail-t az Infinity Ward-nak, hogy tiltakozzak a játék rasszista mivoltja ellen, de rájöttem, hogy a "brazil"-vonalat val'szeg úgy sem értenék :))

ellenben mocskoskommunistákat ebben is százszámra lehet gyilkolni, és azért az sem rossz :)

Marcellusca 2009.11.16. 11:22:33

@Ásómaci: Felőlem azt kiabál az a ....... (moderálva:D), az ő dolga. :)
Otthon, a kis lakásomban úgy náczulok, ahogy néköm teccik. (fotelból :DDDD) :D

@Seduxen: LOL!

Jurganov 2009.11.16. 11:30:33

off

birkanep.blog.hu/2009/11/10/vigyazz_birka_mindket_uj_orszagos_radio_a_bolsevik_komcsike

on

@vero: nem fog tarolni. elcsalják a választásokat, akinek kérdése van mennek a táborba. mint nyugaton :) a demokrácia csak hülyeség, nem létezik.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.11.16. 11:31:01

@laspalmas: Ezért is örvendetes, hogy a szadesz eltűnik (remélem, eltűnik) a 'csába: a mocskos, veszett PC dumájuk miatt nem mert senki tenni semmit az elmúlt 20 éveben. Nem pogromokat vizionálok, hanem a valódi, egyenlő bánásmódot. Semmi pozítív, vagy negatív diszkrimináció, egyszerűen tényleg mindenki kapja azt, ami kijár neki.
Az emúlt 20 év legnagyobb kárát vita nélkül az SZDSZ okozta. Hogy a komcsik elloptak minden, hát istenem, valahogy túléljük. De amit az SZDSZ tett sima ostobasággával vagy szándékos rombolással, az sokkal mélyebb sebeket ütött, amit csak újabb évetizedek alatt lehet majd kijavítani. Ha egyátalán ki lehet valaha.

nyílméregbéka 2009.11.16. 11:44:11

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: "a valódi, egyenlő bánásmódot. Semmi pozítív, vagy negatív diszkrimináció, egyszerűen tényleg mindenki kapja azt, ami kijár neki.
"
Köszönöm, hogy nem kell fogalmazgatnom,mert leírtad helyettem! Erről van szó!

Nekem az a gyanúm, hogy ezt a sajóbábonyi balhét úgy ahogy van, a Jobbik szervezte. Hiszen ezek után teljesen egyértelmű, hogy tavasszal 90%, vagy 95 % lesz a Jobbik-szavazatok aránya arrafelé.
Aztán majd lehet sápogni, hogy mecsoda rettentő szélsőségesek vagynak ebben a zországban, te Úristen... El lehetne gondolkodni, hogy miért...

Kartal (rezervált) 2009.11.16. 11:49:13

Ha valaki még nem ajánlotta volna:
webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=374159

Majdnem ugyanaz mint az index video, de azért mégsem teljesen...

Chewbaca · http://pallas70.hu/tanfolyam/merlegkepes-konyvelo-tanfolyam.php 2009.11.16. 11:50:24

ezzel a halálbüntetéssel nem igazán értem, hogy mit akart ez a csávó. ez nyilvánvalóan abszurditás. persze így legalább egy kis figyelem irányult a falura ahol el tudom képzelni, hogy milyen tarthatatlan a helyzet amikor a cigánygyerek büszkén, mosolyogva ujságolja, hogy ő mennyire ügyesen tud lopni... sürgősen kellene csinálni valamit.

Marcellusca 2009.11.16. 11:52:38

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
"Nem pogromokat vizionálok, hanem a valódi, egyenlő bánásmódot. Semmi pozítív, vagy negatív diszkrimináció, egyszerűen tényleg mindenki kapja azt, ami kijár neki."

Pontosan. Ez lenne a lényeg!
Nem csak hangoztatni az egyenlő bánásmódot, hanem az élet minden területén meg kell(ene) valósítani!

Kartal (rezervált) 2009.11.16. 11:54:58

@nyílméregbéka: ahha! Szóval cigánynak öltözött jobbikosok verték meg a boltost, cigánynak öltözött jobbikosok randalíroztak a lakóssági fórum alatt bandába verődve, hogy a rendőrségnek kellett szétzavarni őket. Köszönöm, hogy leleplezted ezt az összeesküvést!

Marcellusca 2009.11.16. 12:16:29

@Ásómaci: LOL!

Az vígasztal, hogy nem az én "házam" elől telefonál. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.11.16. 12:19:18

"Mint mondta, a helyben végzett közmunkának, illetve a nyilvános bocsánatkérésnek nagyobb lehet a visszatartó ereje, mint például a pénz-, vagy börtönbüntetésnek."
Aha, mert oda basznának el is menni... Ha 100% börtön járna a lopásért, akkor pár év alatt (tele lennének a börtönök) leesne, hogy nem kéne...

nyílméregbéka 2009.11.16. 12:41:25

@Kartal (a dühös): Így van! :-D

Neeem, ha nem lett volna világos az irónia: arra céloztam, h. a cigányok ezzel a hm, viselkedésükkel olyannyira a Jobbik és általában a szélsőjobb malmára hajtják a vizet, MINTHA csak direkt a Jobbik szervezte volna a balhét.
Illetve gyakorlatilag minden roma-megmozdulás a Jobbik felé billenti a közvéleményt, csak valahogy mintha nem vennék ezt észre.
Hát ha ennyire ezt akarják... ;-D

Kartal (rezervált) 2009.11.16. 12:56:15

@nyílméregbéka: ja, bocs :D
kivételesen nem vettem a lapot.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.11.16. 13:24:37

@nyílméregbéka: Mondok egy mesét. nem ide illik, csak úgy eszembe jutott.
Volt egyszer egy gazda, akinek nagyon megtetszett a szomszéd háza. Vett hát egy kutyát, akit erősen hergelt ellene, hátha kinyírja, a szomszédot vagy - ami még jobb - a szomszéd üti agyon a kutyát, akit majd jól lenáci... izé beperelhet.
De aztán a gazdának mennie kellett, nem futotta már a szép nagy házra, így elköltözött.
A veszett kutya meg ott maradt, és mivel egész életbén csak másokra uszították, fogalama sem volt, hogyan kell együtt élni másokkal, és mivel annak tyúkjait is lopta, hát a szomszéd lepuffantotta.
Ezen persze felháborodott a szomszédság, de egy idő múlva már senkit nem érdekelt, végső soron mindenkinek tetszett, hogy már nyugodtan járhat-kelhet a portája előtt.

Most mindenki találja ki, jelenleg hol tartunk a történetben.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.16. 13:36:01

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: "Most mindenki találja ki, jelenleg hol tartunk a történetben."

sz'tem kb ott, hogy a szomszéd bemegy a fegyverboltba, és rámutat valami böszme nagy puskára, hogy "Azt kérem! Meg 2 doboz lőszert!"...

és ez kurvára nem jó...

{*} (törölt) 2009.11.16. 13:36:11

Baszon már le valaki egy pofont a főemdéefes díszpicsa dávidibolyának! Bezzeg akkor nem vinyított, mikor az unokaöccse halálra kínozta az osztálytársnőjét!

kuruc.info/r/2/50291/

béla3 2009.11.16. 14:45:10

Miért kell egy ingyenélö etnikai közöséget támogatni minden fajta segéllyel amikor nem birnak magukból kivetközni csak lopni,csalni és ölni tudnak alkalkmazkodni azt nem . A borsod megyei Cigányvajda mások lehuzásából él szó szerint élösködik a magyarokon . Végre rendet kéne tenni ebben az országban és nem a cigányokat támogatni akik csak kárt tudnak okozni . Cigányok között van a legtöbb körözött bünözö miért nem tudja öket elkapni a rendörség és végleg hüvösre tenni !!!!!!

Roxvox 2009.11.16. 15:22:40

@béla3:
De legalább van példaképük. :((((

tudi 2009.11.16. 17:30:17

Ebből látszik, hogy az országgyűlésben lévők és még páran teljesen elvesztették a józan ítélőképességüket. Csak nehogy ők legyenek a elsők között, akik a halálbüntetésre várjanak hazaárulás vádjával.

Horizont 2009.11.16. 17:41:50

Az a baj, hogy az elmúlt években ott fenn az illetékes helyeken nem akarták meghallani se a jajkiáltásokat, se a dühös kifakadásokat, se a segítséget kérőket, se a bajra figyelmeztetőket. Mire számítottak? És még most is, ebben a helyzetben is össze-vissza dumálnak, képesek (MDF) vélt politikai előnyért cserében baromságokat állítani. Döbbenetes, és félelemkeltő helyzet.
Mivel a polgármester MSZP-s nem nagyon tudnak rá fröcsögni.
Ha ilyen videó felvételeket megnézek ahol cigányok a szereplők én szavakat se találok. Lesz még itt is éhséglázadás, vagy elvágják a torkunkat sorban egy darab kenyérért, mert eljön majd az a nap is amikor annyian lesznek, hogy nem lehet befogni a segéllyel a szájukat, mert nem lesz pénz annyi. Majd nekünk lesz annyi....

2009.11.16. 18:51:53

Aszongya, öreg vagyok, beteg vagyok, nem tudok lopni. Hát bazmeg, akkor golyó.

Horizont 2009.11.16. 18:59:20

@shitgun: Ha már lopni se tud akkor tényleg :DDD

xenuka 2009.11.17. 00:25:21

1850-ben erdélyben mégf voltak rabszolga cigányok. Rabszolgák nem szocializálódnak 160 év alatt. A zsidók több, mint 2000 éve voltak rabszolgák Egyiptomban és máig rabszolgák ivadékai maradtak. Nem csoda, ha ők védik a legjobban a cigányokat.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 09:27:43

Szép jónapot adjon isten mindenkinek!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 10:05:47

@xenuka: Találó Talon meghatározása mibenlétedet illetőleg, nem ismétlem meg, talán megérted egyből.
Tudatlanságodnál nagyképű "népfelvilágosító" ügybuzgalmad felháborítóbb!
Cigány rabszolgákról - vagy inkább valami hasonló társadalmi státuszról - Órománia esetében beszélnek kutatók, de csak óvatosan, mert nem fedi teljesen az ókori, történelmi rabszolgaságot. Az Óromán 18-19-ik századi (törökkori) és a törökök alóli felszabadulás utáni szegénység miatt ezek az "oláh cigány" törzsek vándoroltak át a mai Magyarország területére, mivel összehasonlíthatalanul gazdagabb volt akkortájt Európa ezen része (a Bácska is ideértendő). Vándorlásuk már a 18-ik században megkezdődött (vagy talán már előbb, ennek nem néztem utána), hiszen soha nem éltek addig letelepedett életmódot, nem volt nehéz ekhós szekereikkel odébbállni. Ezért van az, hogy elsődleges megjelenésük céltérsége ezen archaikus román nyelvet beszélő törzseknek dél-Magyarország volt. Mária Teréziának köszönhetjük a nomadizáló törzsek kényszert alkalmazó letelepítését falvak szélén. Akik nomadizáláson kaptak, azt zutty! áristomba vele. A Monarchiában elképzelhetetlen volt a nomadizáló életmód és ellentétes a Habsburgok alatt elő lakosság életstílusával. A rendvédelmet ellátó szerveknek különös hatáskörük volt, hogy fellépjenek a "kódorgó" elemekkel szemben, így könnyebben volt megakadályozható a rendszeres lopásuk is, mivel szekérrel áthaladva egy településen sokkal könnyebben lophattak, aztán bottal lehetett ütni a nyomukat, míg a letelepített törzseket állandó lakóhelyükön már könnyebb volt szem előtt tartani. Ezt kívánta az akkori rend, biztonság. (ehhez nem fűznék semmit...)
Erdély társadalmi szerkezetét össze sem lehet/érdemes hasonlítani a vazallusi, hódolt Órománia társadalmával. Magyar területeken, így Erdélyben is a letelepedett cigányok rézüst készítésból, üst-foltozásból, tollkereskedelemből, fa használati tárgyak készítéséből, fonott használati tárgyak készítéséből éltek. Ezekre az akkori termelési formák mellet igény is volt, termények tárolására, szedésére, teknő, kanál használata a konyhában, üst használata a házi készítésű lekvároknak, házipálinka főzéséhez rézberendezés kellett - ehhez prímán értettek - , talán a házi szappannak való lúgot is ebben főzték, ezt speciel nem tudom biztosan, vályogot vetettek, állati csontokkal kereskedtek (akkoriban még csontból készültek például a gombok!). Termékeikkel vándoroltak, eladásra kínálták, kántálva végig egy-egy falu, város utcáin, DE letelepített, SZABAD életmódot folytattak.
Na, nem ragozom, a cigányság múltjával többen foglalkoztak szociológusok, történészek, és arra a megállapításra jutottak, hogy ma már ezekre a felsorolt tevékenységekre nincs már réges-rég igény. A szocializmus így-úgy valamit kezdett a munkához jutás kérdésével, de oly sokat nem haladt előre az integrációjuk, csak éppen valamicskét. A rendszerváltás megviselte az egész magyar társadalmat, szerencsésnek még az mondhatta magát, akit nyugdíjaztak, leszázalékoltak, mert nem kellett 40-50 évesen szembenézniük azzal a kihívással, amit egy versenygazdaság jelent. 180-an fokos eltérést kellett megélnünk, megtanulnunk teljesen új dolgokat. Az én korosztályom ennek kárvallotja, mert a szocializmusban végzett egyetemet, tanult szakmát, ki mit, aztán újból kellett kezdeni mindent, megtanulni a kapitalizmust. A számítógép és az internet felhasználásával pedig hihetetlenül felgyorsult ez a folyamat, a parton-kívülre kerülés, de már nem osztogatták oly bő kebellel Gyurcsányék (főképp nem köztudottan jobboldali kötődésűeknek) a könnyebb kiutat: nyugdíj vagy rokinyugi. Ezért maradtunk olyan kevesen aktívak a versenyszférában, mert folyton tanulni kellett, erőnkön felül, és ezt nem munkaidőben, fizetett tréningeken, hanem saját bőrünkön, saját életfennmaradási kényszerből.
A zsidók rövid ideig voltak rabszolgák, de az akkori, ókori társadalomban ez nem volt semmi extra dolog: ilyen volt a társadalom normál berendezkedése. Egyiptomban rabszolgák voltak Gósenben, a bányákban dolgoztak. Amúgy rabszolga volt az egyiptomiak zöme is, nincs ebben semmi különleges. A babiloni fogság egy történelmi elhurcoltatás, ez sem valami exotikum, akkoriban az ókori Európában is rabszolgának hurcolták el például a hadizsákmányul ejtett ellenséges, legyőzött népeket.
Én őszintén nem is értem te miről beszélsz.
Te érted?

Sííva 2009.11.17. 16:40:38

Az országunknak egy nagyon erős és következetes vezetés kell, aki rendet rak a bűnüldözés terén. A jövőnk a Jobbik. Én legalábbis így gondolom és a környezetemben mindenkit erre biztatok! Kemény fellépés szükséges az ilyen és ehhez hasoló megmozdulásokkal szemben!
Az hogy valaki cigány nem mentség a bűnre! Ha magyar állampolgár és akkor rá is vonatkoznak a törvények és kötelessége betartani. Na ezt nehéz lesz nekik, mert ők csak a jogaikat ismerik!
Ez kiez, a Juhász? Hol a jó fenében él ez, és a többi Isten barma! Hát ezek a sületlenűl beszélők az igazi süketek és vakok, hiszen nem látnak és nem hallanak, vagy ha mégis akkor az értelmi szintjükkel van a baj, mert nem fogják fel amit érzékelnek.

lehr 2009.11.29. 09:10:30

@Horizont:
Ne haragudj kérlek,de ne itt pánikolj.
Ez ragadós.Előbb -utóbb mindannyiunk válaszút elé kerül,csendben megdöglik, vagy még előtte harcol.
Hidd el teljesen más érzés így kimúlni.
Szóval nyugi.

lehr 2009.11.29. 09:14:23

@Thequila Lingam: Hát kedves felem,nőt nem ütünk.Különben veri a sors , előtte a süllyesztő.
A lélek arccá válik, mondta Goethe bácsi , aki elég okos ember lehetett.
dávidibi-komplett idegbeteg,csúszik szét az arcosabbik fele,összevisszák a mozdulatai, de a szeme a legrosszabb, abban minden van csak lélek nem .

lehr 2009.11.29. 09:20:28

@Sííva: Azt hiszem én is odaszavazok,de... a mi jövőnk, ne egy éppen aktuális párt legyen már.
Volt már Árpád,Horthy, Rákosi ,de még viktor-apánk is ,oszt hol vagyunk.
Ne csináljunk újabb mozgalmat, mint az úttörőkorszakban.

lehr 2009.11.29. 09:25:33

@xenuka: Szerintem is igaza van a Donnának.Carramba, nehogy már ,egy dörzsölt,zsidó bankárgyerek,aki elveszi ugyan a pénzed, de alapvetően európai normák szerint él,meg egy sztojkaaladár,a hepatitis-ével.Nem életszerű páros.

lehr 2009.11.29. 09:29:17

@béla3: Azért , mert a magyar végrehajtó hatalom ,olyan mint egy bedrogozott tyúk.
Jön -megy csapkod a szárnyával,főleg a tüntetőkre,ránk meg tojik, a sajtótájékoztatókon meg össze-vissza kotkodácsol.

lehr 2009.11.29. 09:31:16

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Ott hogy nézz ki az ajtón , lehet ott a gazda...

lehr 2009.11.29. 09:43:11

@nyílméregbéka: Nem világos még most sem.
Szakadjunk már le a sablonokról.
Mi az ma 2009-ben hogy jobb,meg baloldal? A szélsőkről meg nem is beszélve.
200 éves fogalmakon rágódsz. Rágódhatok én is? A magyar tömegdemokrácia-humbug sehová nem visz.Érdemtelen emberek vannak szavazattal,döntési joggal felruházva, szavazataikat , bárki egy konzervért megveheti, felhasználja.Így döntenek a te sorsodról is . Azt meg hogy melyik oldal, meg mennyire szélső rákiabálják egymásra.Mondd meg légyszi annak a borsodi nénikének , akinek a tyúkját a gárdista hozta vissza a p.sorról-hogy ez egy gonosz szélsőséges. Szerintem ezek csak címkék.Nincsélő tartalmuk.Bocsi ha sokat pofáztam Tisztelettel:Lehr

süti beállítások módosítása