Skip to content


       Szűrés lista

A szerbek mutatták meg, de most már a magyarok csinálják

Csepregi J. Botondnak maximális tisztelet, az év egyik legjobb cikke az Indexen a magyar futballmaffiáról.

Nu, jönnek a részletek, meg egy kis kutatómunka:


- "Fordulónként 3-4 meccs megvett meccs..."

- "Nem is mindig a végeredményt veszik meg, mivel manapság mindenre lehet fogadni. A csalásokat nyomon követni nehéz, manapság szinte mindenre lehet fogadni. Ha minden, ami a pályán történik, fogadási esemény lehet, viszonylag könnyű összehozni, hogy például félidőig három gól essen, legyen kiállítás az első 30 percben, vagy legyen gól a tizenhatoson kívülről."

- 7 éve kezdődött:
"Legalább hat-hét éve kezdődött ez a magyar futballban. Az egyik csapat játékosai egy itthon bravúrosan megnyert nemzetközi kupameccs visszavágója előtt kitalálták, úgy járnának a legjobban, ha a biztos kiesés tudatában arra fogadnának, hogy a szünetben legalább három góllal vezetnek a hazaiak. "

Ez melyik mérkőzés lehetett mégis?
2002-ben ZTE-MU itthon a bravúros 1-0, visszavágón 5-0 zakó, a szünetben pont 3-0. Zalaegerszeg kezdő kint:  Ilic - Csóka, Urbán, Budisa, Szamosi - Babati (Turi, 74.), Ljubojevic (Faragó, 59.), Molnár, Vincze O. (Balog Cs., 64.) - Kenesei, Egressy.

Ilic, Budisa és Ljubojevic személyében rögtön három déli szomszédot tisztelhetünk a kezdőben, hogy ez miért lényeges, arra később kitérünk. De simán gyanús lehet Urbán Flóri whiskey szagú lehelete, Vincze csibészes mosolya és Kenő barnás bőre is...

- "Bár vannak tipikusan gyanús eredmények, valójában bármilyen meccs lehetett manipulált. A meglepő vendéggyőzelmek, a nagy különbségű vereségek egyértelműen gyanúsak, utóbbiak főleg akkor, ha a vesztes csapat az előző vagy a következő fordulóban képes volt hasonlóan magabiztosan győzni (0-5 idegenben, majd 5-0 otthon). Információink szerint akkor is voltak csalások az elmúlt években, amikor volt biztos kieső csapat: ekkor nemcsak a másodosztályba távozó csapat játékosai adhatták el a meccseket, hanem a magukat biztonságban érző futballisták is."

-"Egy aktív NB I.-es klubvezető azt állította, hogy 2007/08 tavaszán csapata tizenöt meccséből tizet biztosan elcsaltak."

Na, ez is érdekes: abban a szezonban a 25. fordulóban kiderült, hogy a REAC már matematikailag sem eshet ki a bajnokságból. Ugye a Sopron a csődje miatt menthetetlen volt, és Tatabányán is kongatták a vészharangot (végül 17 pont hátránnyal estek ki ők is).

Lehet mazsolázgatni, íme a REAC tavaszi meccsei: 

2008. 02. 23. 15:00   HONVÉD  -  REAC   1 : 1
2008. 03. 01. 15:00   VASAS  -  REAC   2 : 1
2008. 03. 08. 16:00   REAC  -  NYÍREGYHÁZA   2 : 2
2008. 03. 15. 16:00   TATABÁNYA  -  REAC   1 : 1
2008. 03. 24. 18:00   REAC  -  GYŐRI ETO   2 : 2  
2008. 03. 29. 15:00   REAC  -  SOPRON   3 : 0
2008. 04. 05. 19:00   FEHÉRVÁR FC  -  REAC   2 : 1
2008. 04. 12. 19:00   REAC  -  PAKS   2 : 1
2008. 04. 19. 19:00   ÚJPEST FC  -  REAC   4 : 4
2008. 04. 26. 19:00   REAC  -  DIÓSGYŐR   5 : 5
2008. 05. 03. 19:00   DVSC TEVA  -  REAC   4 : 0
2008. 05. 10. 19:00   REAC  -  SIÓFOK   4 : 2
2008. 05. 17. 19:00   ZTE  -  REAC   3 : 3
2008. 05. 26. 18:00   REAC  -  MTK   0 : 3  
2008. 06. 01. 19:00   KAPOSVÁR  -  REAC   3 : 0  

 

Persze ahogy az indexen írták, bizonyíték nincs, csak gyanús meccsek! Az MLSZ-ben meg már három ember is túrja az átigazolási papírokat a mérkőzések jegyzőkönyvei helyett ...

 

-"Az előző bajnokságban az egyik bajnokesélyes csapat hazai pályán nagy iramban kezdett a jóval gyengébb vendég ellen, és meg is szerezte a vezetést, ezután azonban leállt. A hazaiak a szünet után is nyomtak, mégis a vendégek nyerték meg a mérkőzést. A mérkőzés után a győztes csapat ügyvezetője felhívta a hazaiak elnökének a figyelmét arra, hogy gyanús körülmények között született az eredmény. A vesztesnek nem kellett aggódnia, mert a bajnoki címért folyó küzdelemben a rivális is veszített. A vendégcsapat győzelme, úgy, hogy hátrányból tudott fordítani, tizenkilencszeres pénzt ért egy szlovákiai fogadóirodánál."

Érdekes meccs volt a DVSC -Diósgyőr a 14. fordulóban kétségtelen ... hazai vezetés és támadás, majd egy kamutizi a vendégeknek, végül egy begyötört vendéggól. Végeredmény 1-2. Részletesebben a Boon.hu-n, érdemes elolvasni a mérkőzésről mit írtak.

-"Ha vannak módszeresen elcsalt NB I.-es meccsek, a nagy kérdés, kik csinálják, kik a szervezők, és kik állnak mögöttük. Egyes feltételezések szerint nálunk – akárcsak a Németországból kiinduló mostani botrányban – a délszláv vonal a meghatározó. Vannak gyanús délszláv futballisták, akik ezen vélemények szerint eleve megbízással érkeznek hozzánk. A bochumi ügyészek is találtak olyan eseteket, amelyekben a fogadási maffia helyezett el futballistákat a kluboknál. Ezt a verziót erősíti, hogy olcsó, tapasztalt futballisták igazolnak az NB I.-be például Szerbiából, akik jóval kevesebbe kerülnek, mint a hasonló adottságú magyarok, és aztán néha meglehetősen gyanúsan játszanak."

- "Van egy központi mag, amelyik irányít, szervez, időközben visszavonult válogatott játékosokkal, budapesti klub másodedzőjével, nálunk élő külföldi volt játékossal, de még egykor klasszisnak tartott jelenlegi élvonalbeli edzőkkel is, sőt klubtulajdonosokkal. A pályán szereplő beszervezettek között elsősorban idősebb, meghatározó futballistákat találni, megbecsült játékosokat, akik csapataik vezéregyéniségei, természetesen bekerültek a körforgásba a tapasztalt külföldiek,  (szerk: kukkantsuk csak meg újra a ZTE kezdőjét a Manchester ellen!) de mostanra a rendszer bedarált több fiatalt is (az U20-esek meccseivel kapcsolatban az MLSZ is vizsgálatot indított)."

-"Magányos elkövetők nincsenek, a pályán általában hárman, négyen vannak benne a buliban. Itt is majdnem ugyanúgy kezdődik, mint a csapatépítésnél: végy meg egy jó kapust. A középső védők kihagyhatatlanok, jókor kell hibázniuk, és a védelemből másokat is be szoktak vonni. Előre is figyelni kell, jobb, ha egy csatár is meg van véve, (szerk:ZTE megint?)kellő időben hagyja ki a helyzeteket, vagy éppen ellenkezőleg, látszólag elvesztett labdánál is agresszíven támadja a hátvédet, hiszen ha az is be van szervezve, hibájára számítani lehet."

-"Nem mentes a csalóktól a klubok működtetése sem. Egy NB I.-es ügyvezető arról számolt be, hogy találhatók a csapatok környékén olyan villámhárítók is, akik vagy a vezetésben vannak, vagy ahhoz közel állnak, és csitítják, nyugtatgatják a gyanakvó vezetőket."

-"Az anyagi gondokkal küzdő vagy eleve nagyon kis fizetést kínáló klubok is jó terepet adnak a csalóknak. (Szerk:REAC?) A hónapok óta pénz nélkül játszó, meggyötört futballistákra utaznak, a módszerek változatosak."

-"Információink szerint egy játékos ezer–ötezer eurót, vagyis 260 ezer – 1,2 millió forintot kaphat egy meccsért. A pénz mellett azonban tippekhez is juthatnak a résztvevők: kapnak három tutit, amiből még többet kasszírozhatnak, mint saját mérkőzésük eladásából."

(készült az index cikke nyomán!)

zero:

Komolyan, évek óta nem tűnt fel senkinek, hogy az 1000-2000 fizetőnézővel, 15 hazai meccsel, 1000 forintos jegyárral letesznek egy 300-400-500 milliós költségvetést az MLSZ asztalára a klubbok?! Pont nyáron írtam, hogy a Diósgyőrnál 100 millió forint hiányzik a költségvetéséből ... és ott vannak az NB1-ben.

- Meccsenként 3-4 játékost vesznek meg. Többnyire a rutinos, karrierjük vége felé járó játékosokra mennek. Nem ritkák a volt válogatottak.

- Meccsenként 1000 - 5000 eurót kapnak, emellett a tippet is, vagyis ők maguk, a saját pénzükből is fogadhatnak a mérkőzésre. Meg a családjuk. Meg a haverjaik.

- Van olyan internetes fogadóiroda, amely a magyar televíziókban hirdeti magát, hogy csak náluk lehet NBIII-as mérkőzéskre fogadni! NBIII ... Többek közöttDabas, Battonya, Répcelak, Pogány, Komló, Dunaharaszti, Putnok, Püspökladány, Ózd, Kemecse, Látavértes stb. ... 84 klub, klubonként 22 játékossal az összesen 1884 focista, akik csak pár tízezer forintot kapnak meccsenként, de a neten fogadhatnak a saját meccseikre!

Én most már csak pár dolgot kérnénk:

1. Teljes és totális ügyészségi vizsgálatot, titkosszolgálati módszereket, lehallgatásokat, megfigyeléseket.

2. Az elmúlt 7 év VALAMENNYI magyar játékosának APEH átvilágítását és vagyonosodási vizsgálatát, de azonnal!

3. Valamennyi érintett klubot kizárni, és majd ha csak 6 amatőr BLASZ V-ös csapat alkotja az új, megtisztult NB1-et, akkor legyen az!

4. Az összes érintett játékosnak vagyonelkobzás és letöltendő börtönbüntetést. Engem nem fog zavarni, ha az NB1 helyett egy négycsapatos, "színvonalas" börtönbajnokságot nézhetek a 2012/13-as szezonban:

-Márianosztra FC (a volt Újpest, Vasas, Reac és Kecskemét játékosai, edző: Mészöly Géza)

-Sopronkőhida FC (a volt MTK, Fradi, Videoton és Diósgyőr játékosai, edző: Urbán)

-Szegedi Csillag FC (a volt Debrecen, Paks, Kaposvár, Nyíregyháza játékosai, edző: Tornyi Barnabás)

-FC Állampuszta (a volt Győr, Pápa, Haladás, Kispest játékosai, edző: Urbányi Pista)

Na, de vissza a való világba ...:
A nyomozás természetesen a legjobb kezekben van:
Kedden délután három játékost és egy szakvezetőt is meghallgat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a közelmúltban kirobbant nemzetközi bundabotránnyal kapcsolatban.
Kisteleki István kijelentette: nem érzi magát felelősnek azért, hogy a magyar futball is belekeveredett a bundabotrányba, hiszen ahogy fogalmazott: "a világ tele van csúnya dolgokkal, ez szervezett bűnözés, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség elutasít". Úgy látja, hogy az MLSZ rendkívül hatékonyan és gyorsan intézkedett, és továbbra is arra törekednek, hogy a lehető legalaposabb vizsgálatot folytassák le az ügyben

Címkék: foci botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr931583305

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ultradurva Index-es újságíró 2009.12.08. 19:48:43

Az Index-en van egy cikk a 2014-es Szocsii téli olimpai játékok logójáról. A cikket Csepregi J. Botond jegyzi, s miután beszóltak neki, válaszolt a kommenteknél. Ilyet még nem láttam, nálam most Botond viszi a prímet az Indexes újságírók közül. Amúgy a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.O.A. 2009.12.08. 16:16:06

Na igen... falábú barátaink a szar színvonaltalan játékkal, kiábrándító nemzetközi meccsekkel, a maffiózó kisteleki mlsz-e, a klubok vezetői többször okoztak komoly csalódást minden magyar férfinak, mint az összes nő az országban...
LMPVS? Ha már nácikok vagyunk néhányan... de mindenképpen süllyesztőbe az összessel.

Idézném a transzparenst a magyar-olasz U21 meccsről:
"Ti vagytok a fény az alagút végén"
Bár így lenne... de "ők is csak" huszon-valahány fecske (persze nem akármilyenek!)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.08. 16:17:03

DVSC - Videoton kupameccs, Gyuricza (persze Durica)-öngól a 11-esből?

sala 2009.12.08. 16:19:45

Az index cikkében ezt írják:

"Legalább hat-hét éve kezdődött ez a magyar futballban. Az egyik csapat játékosai egy itthon bravúrosan megnyert nemzetközi kupameccs visszavágója előtt kitalálták, úgy járnának a legjobban, ha a biztos kiesés tudatában arra fogadnának, hogy a szünetben legalább három góllal vezetnek a hazaiak. A visszavágóban nagy pénz volt, így már az első félidőben összehoztak négy gólt."

Az utolsó mondatot elegánsan átugrottad, hogy passzoljon az MU-ZTE meccsre.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.12.08. 16:19:47

Nem lesz itt semmi felelossegre vonas. Eddig meg nezegettem a meccseket, ha eppen magyarok jatszottak kulfoldivel, de asszem ettol kezdve nem leszek egyedul, aki tovabb kapcsol, ha meccset lat.

vicc es bohozat az egesz.

Felmerul a kerdes, hogy az u21-s vbn mi tortent a magyar-hondurasi talalkozon. Utana meg egeszen harmadik helyik jutottak a sracok...

Kar, hogy ebben a budos orszagban mindenhonnan csak a csalas es a korrupcio folyik. :(((

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.08. 16:24:10

@sala: jaja, és képzeld az újpest is csak x-elt mikor a dvsc kikapott disógyőrben. nem tűnik fel, hogy az index embere szándékosan elferdít egykét infot, hogy ne lehessen beazonosítani?

S.O.A. 2009.12.08. 16:24:38

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Én nem merem (naivságomból adódóan) feltételezni, hogy a Honduras elleni meccset eleve leadták volna, fogadási érdekből, elvégre ők 20 év alattiak, és nem feltételezem róluk, hogy ilyen fiatalon a "profi csalás" útjára lépnének, nemzetközi meccsen, TV nézők szeme láttára, címeres mezben... Ha mégis így volt, akkor marad minden a régiben, és soha bús életben nem látok én se jó magyar futballt (pedig 40 évem van a nyugdíjig...)

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.08. 16:26:11

hondurasi meccset senki nem adta el...honduras 3x picsánrugta a lasztit és szerzett 3 gólt belőle, kiba nagy mázlijuk volt és annyi...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.12.08. 16:29:02

@sala:

6-7 évvel ezelőtt ez az egy bravúr győzelem volt, amit nagy arányú vereség követett idegenben ... az interneten ellenőrizhető.

sala 2009.12.08. 16:32:11

@zero: Emlékszem a meccsekre. :) Csak azt jeleztem, hogy nem minden mondat igaz rá. Lehet persze, hogy a szerző tényleg szándékosan elferdít 1-2 infót, hogy ne lehessen beazonosítani, csak éppen azt nem értem mi a fene értelme van ennek így.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.12.08. 16:34:19

@sala:

Én is ezt tenném ...mivel nincs bizonyíték, sajtóper és egyebek, rágalmazás ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.12.08. 16:35:34

A cikket ki kellene egészíteni a KONKRÉT csapatnevekkel, játékosokkal, és feltenni egy külföldi tárhelyre álnévvel ... így az Indexet nem lehet beperelni, de meglennének a konkrétumok ....

Én Csepregi J. Botond helyében ezt tenném ...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.08. 16:35:35

Ha egyértelműen be lehet lőni egy meccset akkor azt vehetik rágalmazásnak, mivel ugye ezek azok a dolgok amit ,baromira nem lehet bizonyítani...Botond cikke kb ezzel kezdődik...

z666 2009.12.08. 16:36:00

@Rettegő {Demokraták, ÉBRESZTŐ!}:
A Honduras elleni meccset láttam. Semmi gyanús nem volt benne, simán csak az elején rosszul jöttek ki a dolgok, amitől a fiatalok begörcsöltek.
Én így láttam, de ettől még lehetséges a bunda...

sala 2009.12.08. 16:36:11

@zero: Te igen? Úgy látom eric nem fél ettől. :)

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.08. 16:42:54

@sala: ki mondta , h én írtam a posztot?:P tudod a blog.hu-nak van egy olyan furcsa tulajdonsága, hogy admin kóddal bármelyik bőrös blogger írhat az én nevemben akár:D Tudod mint mikor lenyomozzák az IP-det de nem tudják bebizonyítani, hogy abban a lakásban ki ült a gép előtt, Te anyu, apu vagy morzsa kutya...

tudi 2009.12.08. 16:48:54

Ahogy a klasszokust idézve: eszem faszom ez kemény, eléd dúrva dolgok történhetnek ott a NB I-ben, de lehet a másik bajnokságokban is, ez lehet csak a jéghegy csúcsa, ha tovább kutakodnáak lehet mégtöbb ilyen mocsokságra találnának.

dr.justice 2009.12.08. 16:55:27

Érdekes, hogy ebben az országban milyen sok hasonlóság van a foci és a politika között.

Hetfield 2009.12.08. 16:56:10

Eric-et a vizsgálóbizottságba!! XD

nyugatioldal 2009.12.08. 17:01:28

a világ tele van csúnya dolgokkal, ez szervezett bűnözés, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség elutasít". Hát ez qqqrvajó! Kész ennyi, le is van tudva: elutasítjuk, tehát nincs. Problem solved.
Vajon nem kellene egy LMPVSat dedikálni kistelekinek?

CliffBarnes (törölt) 2009.12.08. 17:04:10

Nekem azert hianyzik par reszlet, de az nagyon:
- azert van kulonbseg akozott, hogy nehany (nehany...) gerinctelen mocsok elcsalta a meccseket es a "Hallottunk történeteket direkt fenyegetésekről is, olyan közreműködőről például, akit feltartóztattak, autójából kirángatták. Más telefonhívást kapott, és miután közölte, nem akar együttműködni, megmondták neki, hogy tudják, éppen hol van a barátnője." helyzetek kozott. Ehhez mar nem eleg, hogy ket kovenhedt valogatott oregfiu osszeall.
- mi lesz a vege? nem tudok bizni benne, hogy az igy szerzett vagyonbol ok valaha is veszitenek, es arra gondolok, hogy en persze mindennap bejottem, es be is fogok jonni galyazni, es meg csak abban sem bizhatok, hogy az ilyeneket meg megbuntetik
- az elmult evekben ezekszerint en fantaziaorszagban eltem, mert nem az zajlott le, amit hittem. Pont ugy erzem magam (ok, ez a bunda ugy azert nem az a sulycsoport az eletemben), mint Jim Carrey abban a filmben, ahol valami teljesen mas tortent korulotte, mint amit hitt, megrendezett volt es mindenki ot nezte es rohogott rajta. Minket ki nez vajon? Remelem legalabb jol szorakoznak:)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.12.08. 17:21:11

A bundaügyben kezd a magyar sajtó átesni a ló túloldalára; lassan már minden meccs gyanús, ahol gól született. Annyira azért nem gáz a helyzet, mint ahogy írják. (Jó, tudom, a lapokat/kattintásokat el kell adni, azt meg hatalmas szenzációval lehet.) Néha már kezd dicsekvésszaga lenni a dolognak, vagyis emberkék próbálnak "jólértesültnek" látszani a dologban, közben meg semmit nem tudnak. Feltűnő például, hogy hirtelen mennyi mindenre emlékszik mindenki, bezzeg, mikor az eset történt, hallgatott, mint a sír! Vagy jelentette felettesének, aki szintén hallgatott...

"A mérkőzés után a győztes csapat ügyvezetője felhívta a hazaiak elnökének a figyelmét arra, hogy gyanús körülmények között született az eredmény." - mármint a diósgyőri ügyvezető dicsekedett Szimának (Debrecen), hogy elcsalták a meccset? Életszerű, pláne, mikor a Debrecen a bajnokságért ment... Szima nagyon sok pénzt rakott a csapatba, elég valószínű, hogy nem hagyja annyiban a dolgot, ha ez valós... Azon a meccsen a Loki a következő összeállításban lépett pályára: Poleksic - Bernáth, Komlósi, Mészáros, Leandro - Demjén (Dombi, 61.), Varga J. (Czvitkovics, 75.), Kiss Z., Szakály P. - Oláh (Kerekes, 66.), Rudolf. Kb. ugyanez ma is, csak Demjén távozott, ő is nyáron.

Szóval szerintem óvatosan az ilyen "visszaemlékezésekkel". Nagyon szépen ki vannak színezve.

vitrinpista (törölt) 2009.12.08. 17:22:03

Szerintem egy MU - ZTE meccsen, ahol ráadásul ennyire nagy a tét a sztárcsapatnak (a 0:1 után, ugye), teljesen reális az 5:0.Nem tudom elképzelni, hogy Azt a meccset láttam is, az első perctől kezdve iszonyúan pörgött a MU, gyorsan jöttek is a gólok. a ZTE "állította be" a 3:0-s eredményt, az ilyesmi egy gyengébb kiscsapat ellen működhet, ott lehet kontrolálni hogy se több se kevesebb ne legyen - ill. ha mégis képesek voltak rá, akkor a kurvannyukat, inkább nyerték volna meg a BL-t :))

vitrinpista (törölt) 2009.12.08. 17:25:34

Szokták mondani, hogy a futball a társadalom tükörképe, de ha ez nem is teljesen igaz, valamennyire biztos van kapcsolat, pl. a németek alapvetően fegyelmezettek --> a futballjuk is az, stb. Ugyanígy, ha egy társadalomban nagy a korrupció, akkor az a futballban is jobban megjelenik, és ha már az előbb említett németeknél is sok a bunda(gyanús)meccs, ahol azért jóval kisebb a korrupció, akkor nálunk törvényszerűen több bundameccs is van (+ egyéb okok, kisebb fizetések, viszonylagos tétnélküliség a legtöbb meccsen (nem mindegy hogy 11. vagy 8. ? 1200 néző látja, TV nem közvetíti, stb...)
Tehát valszeg rengeteg bundameccs lehet az NBI-ben (is)

vitrinpista (törölt) 2009.12.08. 17:28:10

Véleményem szerint EU-.s szinten be kellene tiltani mindenfajta sportfogadást. Persze ekkor még mindig kiszervezhetnék egy EU-n kívüli helyre a cégek a székhelyüket, és interneten mehetne, de azért ha a tevékenység meg a hirdetése is tiltott lenne, akkor az egész piac nagyságrendekkel kisebb lenne, így bundázni sem lenne ANNYIRA érdemes (legalábbis ebből a szempontból, mert amúgy bundameccsek nem csak fogadás miatt vannak, hanem pl. az egyik csapatnak kell a 3 pont, a másiknak meg nemannyira, aztán megegyeznek, stb.)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.12.08. 17:33:13

"Ha minden, ami a pályán történik, fogadási esemény lehet, viszonylag könnyű összehozni, hogy ...legyen gól a tizenhatoson kívülről."

Ez az utóbbi kitétel hízelgő a hazai focistákra nézve :-), jó, tudom Eric, hogy nem te írtad, de én bevallom, nagyon jókat mulattam Csepregi ezen írásán. Jól megírta a semmit. Na ja, a Blikk és a Nemzeti Sport sokat kaszált az ő sorozatával, most beszállt az Index is mellé. Már csak jó lenne tudni, hogy a sok "sejtésből" mennyi az igaz...

vitrinpista (törölt) 2009.12.08. 17:34:44

Szerintem futballban az ilyesmi, hogy "gyanús meccsek", a jellegénél fogva értelmetlenek. Ugyanis az összes csapatsport, de talán bármilyen sport közül a foci az, amelyikben a legnagyobb szerepe van a szerencsének. Kemény Dénes, a vizilabdázók mestere mondta egyszer, hogy csak a futballban elképzelhető az, hogy az egyik csapat minden mutatóban (labdabirtoklás, kapuralövés, szöglet, stb.) jobb, és mégis a másik nyer. Meg van az is, amikor a zistennek nem jön össze semmi, minden helyzet kimarad, az ellen meg egyszer jön el a kapuig, aztán nyer. Pl. szinte teljesen elképzelhetetlen, hogy a Pick Szeged (gy.k. kézilabda) otthon kikapjon a teszem azt Mezőkövesdtől, az ugyanakkor simán előfordulhat, hogy mondjuk a Getafe a Bernabeuban legyőzi a Real Madridot. A futball egész egyszerűen ilyen, és éppen ez a szép benne.

vitrinpista (törölt) 2009.12.08. 17:37:44

@Droli: na ja, ebből is látszik, hogy a magyar újságírás(nak nevezett valami) még a magyar focinál is alacsonyabb színvonalú. "Meg nem erősített hírek szerint", meg "egy neve elhallgatását kérő"... na ilyenkor zárom be az noldalt/csukom be az újságot...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.08. 17:41:16

@Droli: mint mondod ezek sejtések...de nem zörög a haraszt blabla...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.08. 17:45:01

még annyit, hogy én az általam leírtakból simán kinézek bármit...ezek a srácok az nb1ben fociznak, semmit nem hallanak egész életükben, csak, hogy milyen szarok meg bénák...
A loki az aranyért ment? tudod mi fénylik jobban...a 19xes szorzó...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.12.08. 17:56:10

@eric: Nem sok klubnál van az, hogy olyan pontosan és jól fizetnek, mint a Lokinál. Ha ezt valamelyik játékos megkockáztatta, azt csókoltatom.

Ha nagy összeggel megfogadták ezt a meccset, akkor a nemzetközi labdarúgó szövetség minden bizonnyal sárga-piros jelzést adott neki. Másrészről viszont (jelenleg) úgy tűnik, hogy a Debrecen (és az MTK és a Fradi) meccsei nincsenek ebben a körben.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.12.08. 18:11:05

@vitrinpista:

jelzős szerkezetért (!) perelnek be újságírókat, szerinted ha teleírja nevekkel a cikket, hányan perelték volna be?

Nem hülyék az Index-nél, gondolom átnézte a szerkesztő, a főszerkesztő meg a céges jogász ...

Spiritmonger 2009.12.08. 18:24:43

MIÉRT IS OLYAN NAGY BAJ, HOGY EZEK A FALÁBÚAK BUNDÁZNAK?

állami támogatást bnem kapnak, nem kötelező nézni a meccseiket, ellenben ha fogadsz rájuk, akkor még nyerhetsz is

mindenki jól jár a fogadóiroda kivételével

hol a probléma?

ha jó focit akarok nézni, akkor élőben/tévében a topligákat sasolom, vagy elmegyek a haverokkal egy kicsit mozogni

Prakt! 2009.12.08. 19:01:49

tudtam, hogy nem kellett volna abba hagynom a focizást, és mérnöknek állnom. Lehet jobban keresnék :P

Loop · http://www.autostat.hu/ujdonsagok 2009.12.08. 19:11:21

lehet, hogy be kéne tiltani végre a fogadásokat...?

kuki123 2009.12.08. 19:19:23

- Mi történik azzal, akinek nem kap elegendő oxigént az agya egy darabig?
- ?
- Éber kómába esik.
És azzal, aki nem olvas elég Kuruc.infót?
- ??
- Héber kómába esik...

Horizont 2009.12.08. 19:49:33

Hát fiúk sajnállak benneteket, hogy még a foci se maradt meg nektek......

Yogi 2009.12.08. 19:56:54

"Én most már csak pár dolgot kérnénk:

1. Teljes és totális ügyészségi vizsgálatot, titkosszolgálati módszereket, lehallgatásokat, megfigyeléseket."

Én meg a rendőrségnek kérnék: pénzt, felszerelést, embert a nyomozások lefolytatásához.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.12.08. 20:33:01

Zero, sajnos azt kell hogy mondjam, álomvilágban élsz. Leteszem a garast, hogy az éveken át tartó bundának semmi következménye nem lesz. A magyar meg hülye, továbbra is tippmixxel, totózik, meg a többi, miközben ugyanúgy adják-veszik a meccseket tovább...

f.m.j. 2009.12.08. 22:42:55

@volánrulz:

szegénykénekbiztos fogalma se volt, hogy mit vesz fel :) ha tudta volna mibe nyúl (rasszista darázsfészek:))
kicsit a Tomcat-ék Pákó szivatása jut az eszembe erről :):)))

bazs1 2009.12.09. 01:21:55

Mondjuk azt nehezen hiszem el hogy arra már nem jutott lóvé hogy egykét indexes újságírót is megvegyenek :D

Mazsa- 2009.12.09. 05:31:37

A bundabotrány kapcsán felmerült bennem, hogy a jó öreg Sebők Vili egy ilyen buliból biztosan nem maradna ki.
És íme, a google ezt dobta elsőre, 2005-ös NS hír:

"ZALAEGERSZEG. Razziát tartottak az egerszegi játékosnál
Házkutatás a Sebők-lakban
Sebők Vilmos nem nyilatkozik. Pedig lenne miről beszélnie a zalaegerszegi játékosnak, például arról, miért jártak a lakásán a rendőrök? De nem óhajt sem erre, sem másra válaszolni, és amikor kedd délután telefonon kerestük, csupán annyit mondott: hagyjuk őt békén ezzel a témával…
A Hír TV ugyanis beszámolt egy rendőri akcióról, hírül adva azt, hogy az S. V. nevű zalaegerszegi játékosnál razziát tartottak, mi több, négymillió forint értékű horvát kunát találtak a házkutatás során. Az 51-szeres válogatott védő elhárította az érdeklődést, helyette Nagy Ferenc, a ZTE-t működtető részvénytársaság igazgatója nyilatkozott, s a következőket mondta:
"Megdöbbenve hallottuk a hírekben, hogy egyik játékosunkat megrágalmazták, belekeverték egy olyan ügybe, amelyhez gyaníthatóan semmi köze.
Egyeztettünk a klub jogászaival, no meg a labdarúgóval is, így elképzelhető, hogy rágalmazásért feljelentést teszünk. Nem mehetünk el szó nélkül egy ilyen eset mellett, hiszen, ha egy játékosunkat megvádolják valamivel, az a zalaegerszegi klubra nézve is negatív hatással van.""

Valamint egy indexes fórum hozzászólás:

"ZTE topicból:
"A Hír TV egy névtelen betelefonálóra hivatkozva közölte, hogy S.V nevezetű játékosunknál a rendőrség 14 millió forint értékű kunát talált. Arra gyanakodnak, hogy a pénz fogadásokból származik, és már ki is hallgatták a "sztárunkat".
A dolog szépséghibája, hogy a rendőrség cáfolta az értesülést.
Nem zörög a haraszt..."
De már máshol is felmerült szóbeszéd szintjén.
A ZTE egyébként az utolsó 7 meccséből hatot elveszített."

FSchleck 2009.12.09. 06:39:19

@vitrinpista: Pont most az utolsó fordulóban játszott döntetlent a Mezőkövesd a Szegeddel. :)
De ez csak kukacoskodás, valóban a foci az egyik legnagyobb szerencsefaktorral működő sportág. Szerintem a rögbi az, ahol soha nem tudná megverni egy világranglista 12. csapat mondjuk az 5,-et.

marós 2009.12.09. 08:19:45

A magyar fociban sok a szerb állampolgárságu játékos, edző, ez még nem jelenti, hogy mindnyájan bundáznak, DE nem zörög a haraszt, ha nem fuj a szél. Hol voltak a bűnöldöző szervek, a titkos szolgálatok, a gyanunak nem csak az árnyéka merülhetett fel, a foci nagyhatalmu urai /klub tulajdonosok, MLSZ vezetése halgatott mint a sír, legalább egy ismeretlen elleni feljelentést megtehetett volna a jogi alelnök.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.12.09. 08:20:17

@Szekuriti Blogger: ja mer' aki nem hülyemagyar az már nem fogad többet soha,sehol....,hogy lehet valaki ennyire retadrdált?

molaris 2009.12.09. 08:25:25

Mondja nekem valaki, hogy anno Nagy Antiék nem a jövő alapjait rakták le.:D:D:D

molaris 2009.12.09. 08:31:30

Ja!!!! Akkoriban még nem volt kurucinfo, de a bunda bőségesen hozta termését.
Ha lenne szemernyi becsület bennük, most nem kussolnának, mert a csatornákat ismerik.

A másik fontos dolog, hogy Mészöly Gézát nem engedném börtönbe, ........... ........... az Apukája nélkül.:D

molaris 2009.12.09. 08:35:20

És még maradt egy kérdés: Kisteleki mit érdemel?
A másik kérdés: Mezey mit érdemel?

Nagy harcosok ők ketten.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.09. 08:54:43

@eric:

Engem csak ne keverj gyanúba a botlábúak miatt :)

__ 2009.12.09. 09:29:21

@Mazsa-:
Vilit már csak a dizájnos kezdőoldala miatt is el lehetne vitetni az izlésrendőrséggel...

www.sebokvili.hu/

Passzivista 2009.12.09. 10:50:46

Aza huje aki nejzi a focit! Muhaha!

Hannibal22 2009.12.09. 11:27:12

"Ez nem volt igaz, sőt nem is leplezte, mivel foglalkozik. Már percekkel a meccs után, az öltözőben, levetkőzve a többi eredményt böngészte, a győztes fogadások után diadalmasan csapott a levegőbe, és lobogtatta a szelvényeit."Áááá,és ezután a nyilvánvaló faszság után vegyem komolyan az index cikket? Milyen szelvényeket lobogtatott,te istenbarma,tippmixet??

Hannibal22 2009.12.09. 11:38:18

@hannibal22-73(1pár hal 1 db téknősbéka kiskutya): Azt miért hagyta ki,hogy levegőöklözés és szelvénylobogtatás után azonnal pezsgőt is bontott?Hú de kiakaszt az ilyen" tényfeltárás"! Legalább laptop lobogtatást írt volna...de SZELVÉNY???

molaris 2009.12.09. 13:42:06

Anno, amikor Szombathelyen éltem, volt egy Vasas meccs. Ki is kapott a Hali rendesen. Jönnek le a fiúk, és az egyik haver felkiált a VIP- re.:
- Este buli, mi fizetünk.
Hajnal 4 körül oszlott a társaság. Indultunk dolgozni.
Szóval ez nem most kezdődött, akkoriban 1983- at írtunk.

jpmjpm 2009.12.10. 01:52:58

@eric: Mondjuk a ZTE-MU meccset ne keverjük ide. Az a Man.U. svindlije volt -nem bunda, csak egy kis előrelátás-, tudták , hogy ha itthon levernek minket, akkor a kutya se megy ki a visszavágóra. Ami nekik rohadt nagy bevételkiesés lett volna a jegyeladás hiánya miatt. És mivel az csak egy BL-selejtező volt és nem volt pénzjutalom a győzelemért, nem igazán számított az az egy meccs, csak a továbbjutás.

Szóval gondolták, hogy döntetlenre hozzák a meccset, aztán otthon teltház elött nyernek és simán továbbjutnak. Kockázat nulla. Egészen a végéig jól csinálták, amikor is jött Koplárovics és betalált. Aztán mivel ciki lett volna nekik a zakó, a hátralévő pár percben full gőzzel támadtak. De az a pár perc nem volt elég az egyenlítéshez. Aztán a kinti meccs volt a realitás. Csak elég megnézni a DVSC idei BL meccseit. Nem kell bundázni ahhoz, hogy szarrá verjenek topm klubbok.

A többivel maximálisan egyetértek. A Nemzeti Sport cikk tényleg király volt, amikor olvastam az állam leesett. Eddig volt az a fajta bunda, hogy megkenjük az ellenfelet, hogy lefeküüdjön nekünk és mi bentmaradunk vagy kijutunk. Nekik pedig mindegy, hogy 5-ik vagy 6-ik helyen végeznek .

Most pedig van az "önbunda", csak magamat kell megkenni, hogy a félidőben 0-3-ra égjek a kiesőjelölt ellen, amire a fogadóiroda 19x-es pénzt fizet. Zseniális szisztéma.

süti beállítások módosítása