Skip to content


       Szűrés lista

Zanzibár és a vörös prosztó

Mióta kiszivárgott, hogy az MSZP "úgymond" feladja az országot, és csak Budapestre, Miskolcra és Szegedre kíván koncentrálni a 176 egyéni választókörzetek közül, már vártam mikor lesz már valami "szaftos ügy" a három érintett városból ...

Sokat nem is kellett várni ... kreáltak nekünk egyet.

Botka László, Szeged polgármestere nyaralt és szilveszterezett. A feleségével. Külföldön. Zanzibárban. (Zanzibár Tanzániához tartozó szigetcsoport Afrika keleti partjainál.) Két hétig!

Persze Botka hülye volt, egy nyálas "PR-szagú" cikket adott ki.
(Laci, kit érdekel, hogy karácsonyozol?)


"Évek óta hagyomány Botka Lászlóéknál, hogy a családi nyaralóban, a Mátrában karácsonyoznak. Lugosi Andrea, Szeged polgármesterének felesége lapunknak elmesélte: 11-en gyűlnek ilyenkor össze, a nagyszülők mindig velük vannak, és az ünneplés már 23-án elkezdődött. Középső lányuk, Veronika 6. szülinapját tartották tegnap. A hagyomány szerint ilyenkor a polgármester a főszakács, az udvaron, bográcsban főzte az őzpörköltet. Szenteste Botka László édesapja a vacsorafelelős, szegedi hallé és sült hal készül, utána pedig Andrea szüleié a főszerep: disznótoros menü, töltött káposzta és hurka-kolbász kerül az asztalra karácsony napján.


Már hetekkel az ünnep előtt megbeszélik, ki mit készítsen, a polgármester felesége a háttérben dolgozik, elsősorban pakol és mosogat. Különleges karácsony lesz az idei abból a szempontból, hogy legkisebb lányuk, Valéria majdnem kétéves már, ez lesz az első „igazi" ünnepe. Érzi, hogy valami készülődik, és egyre izgatottabb. Nővérei, a nemsokára 9 és fél éves Zsófia és Veronika már tudják, hogy az ajándékot nem a Jézuska hozza, de varázsból és meglepetésből nem lesz hiány – mesélte édesanyjuk."

 
Jaj, de szép ... Andi és Laci azonban arról mélyen hallgatott, hogy karácsony után a gyerkőcöket lepakolják a nagymaminál, és ők lelépnek kettesben Zanzibárra, két hétre. Egy kis romantika szilveszterkor. Majd hülyék lettek volna közölni.
"Kedves szegediek! Nagy hagyomány nálunk a közös karácsony a Mátrában, a kibaszott hidegben kell az udvaron főznöm a pörköltet, de csak az motivál, hogy utána repülünk is Tanzániába, és ihatom a Mojitokat a tengerparton, két hosszú hétig."


(Nem Botka és a neje, csak illusztráció)

A Fidesznek más sem kellett. Zanzibár?! Titokban?! Két hétig?!
Gyimesi László, szegedi Fidesz (nagy karriert jósolok, olyan szépen összeszedett mindent. Statisztika, a Zemberek, Pécs EKF 2010, kormányzat, gazdaság, közüzemi számlák):


"A gazdaság a padlón, a munkanélküliség a plafonon, eközben Szeged MSZP-s polgármestere a trópusokon dőzsöl. Még a szegediek a munkahelyük megtartásán fáradoznak, és a drasztikusan megemelt közüzemi számlájukat számolgatják, aközben Botka László polgármester Tanzániában, Zanzibár szigetén töltött luxus telelésen, az afrikai nyárban pihente ki a kormányzati válság fáradalmait.
Magyarok 69 százaléka 2009-ben még egy belföldi utazást sem engedhetett meg magának. Az üdülési csekkre kivetett 25%-os adó, aminek a bevezetését Botka László is támogatta, végső csapást mér a belföldi turizmusra. 
A szegedi közvélemény előtt elhallgatták a téli kirándulást, a repülőtéren szolgálati autó és sofőr várakozott a magánútról hazaérkező politikusra. Nem csoda, hogy kellemetlenül érzi magát a városvezető, hisz a kéthetes luxusutazás költségét nem sok szegedi tudná kifizetni.
Az időzítésből kiderül, hogy Zanzibár fontosabb, mint Pécs: Botka László nem tett eleget a neki szóló meghívásnak, s nem képviselte Szegedet a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program megnyitóünnepségén. A szegedi turisztikai szezon szempontjából stratégiai jelentőségű pécsi megnyitó helyett Botka a Zuschlag János által is kedvelt Zanzibárt választotta."
 


És még az is kiderült, Zanzibárban nyaralt egyszer a Zuschlag is!
Botka monnyon le!


Teljesen világos, hogy a magyar politikus maximum a Balatonhoz mehet nyaralni, aki Horvátországban vagy Ausztriában nyaral, az már gyanús, de mivel még az egykori Osztrák-Magyar Monarchia történelmi határain belül van, még elfogadható. De Zanzibár vagy Kuba? Oda az egyszerű ember (=a proli) sosem jut el.

Botka arra költi a saját fizetését, amire akarja, ha Zanzibárban nyaral, nyaraljon ott. Ha luxuskurvákra költi, akkor arra. Ha szétosztja a szegények között, akkor arra.

Egyszer látták Botkát az Intersparban, hogy 30 dkg pármai sonkát vett magának, miközben ott volt mellette az ízletes Pick párizsi! Hát nem pofátlan egy alak?

A sztori folytatódott, "de Kósa Lajos meg Dubajban volt, Torgyán  meg Chilében, Orbán meg Bostonban", de erre már nem térünk ki ...

Vajon Káli Sándor, Miskolc polgármestere hol szilveszterezett?
 

Címkék: mszp fidesz abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr581668801

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mexikó-Zanzibár 2010.01.13. 16:48:54

Most kéne valami gúnyosat írni, de már kifogyott a vitriol is. Ezeknek? Múlt nyár közepén írtam egy posztot Mélypont címmel, az uborkaszezon legaljáról. Orbán Mexikóban nyaralt, ez volt a hír.Cavinton helyett csak néhány - példaszerűen visszaidéze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radala 2010.01.13. 14:37:43

Engem az egészben a hallé háborít föl a legjobban. Nincs ember Szegeden, maximum tahó szolnoki, aki a halászlét hallének nevezné.
Ezért monnyon le.
Mindenesetre szolgálati autóval repterezni soförrel nem tudom mennyire fér bele. Egy átlag szegedinek szerintem egy Szeged-Ferihegy-Szeged autóút is kimeríti a havi üdülési keretét.:-)

mind2 (törölt) 2010.01.13. 14:42:59

@radala: én a hurka-kolbászon sasoltam egyet, hááát, nem tudom karácsony este elképzelni az asztalon :o
Mindenesetre erősen hajaz a karácsonyi cikk egy : Rákosi et.jobb kezével gyengéden megsimogatta Béres Julika barna fejecskéjét, miközben bal kezével átvette a Zöld Traktorunk az Eget Szántja szocialista brigádtól a kézzel festett, acélból készült faekét című, 1951-ben megjelent életképre.
hogy szoktátok mondani ? broáááááfff ?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.13. 14:44:08

@mind2: "tényleg mi hír nagyfaluban ?"

Nyomor a köbön :))) Kb az, ami eddig is... Csendben építjük a szocia... ööö, izé, akarom mondani a "világvárost" :)))

derelyegrádi szellem 2010.01.13. 14:47:14

@radala:

:-)))

@mind2:

ha rásaslosz kicsoda is Botka elvtárs kedves idesanyja, meg lesz a magyarázat hasonlóságra.

Agyalap 2010.01.13. 14:49:21

@TaTa86.: Tényleg durva, persze azt nem írja le senki, hogy aki elmegy egy hétre síelni a családdal simán letesz 3-500 eFt-ot érte így válság alatt.
Annak nincs olyan ingerlő Zanzibár neve, csak egy síelés - az elmegy.
De most komolyan - egymás sz@rjában kell turkálni, mert az érdekes csak? Egyedül a szolgálati autó használatában látok kivetnivalót azon kívül rohadtul nem érdekel hol nyaral-telel akár OV, akár GYF...

radala 2010.01.13. 14:51:31

@mind2: Nem utálok senkit jobban, mint ezt az ocsmány Botkát. Világ szégyene.
A hurka-kóbász is üt, de ok ízlések és pofonok. De akkor miért nem mondja a hallé analógiája alapján, hogy sertéstorost esznek ezek a tahók.
Komolyan mondom azt hittem egy családi fotó három kislánnyal, feleséggel, apukával csak szép lehet. De ezek állati gusztustalan egy család. Tök szégyen egész Szegedre.

Marcellusca 2010.01.13. 14:51:47

@mind2:
Jelentem: Népfürdő utca és Árpád-híd laza hétköznapi forgalom. Folyamatos haladás, mintkét irányba.

Marcellusca, Vastagbőr.blog, Angyalföld.

xD

mind2 (törölt) 2010.01.13. 15:00:25

@Seduxen: jah, hallottam róla, hogy már majdnem úgy néz ki , mint Barcelona :))))))
@derelyegrádi szellem: hát igen, igazi mozgalmár család, a mozgalom iránti hűség öröklődik anyáról-fiúra ;)
@Marcellusca: A Fővinform ügyeletesét hallották, Marcellusca Márton köszönjük szépen :D

Marcellusca 2010.01.13. 15:05:17

Oóóó.

BREAKING NEWS!

Tüntetés!
Mintegy 50 (500? hehe) fős tömeg gyűlt össze Budapesten, a Posta székház előtt.

Jelen pillanatban mintegy 50 fős tömeg gyülekezik a Dunavirág utcában, a Post székháza előtt.
Táblákkal, (vörös) zászlókkal elfoglalták az épület előtti járdát.
Nagy valószínűséggel a postai szakszervezeti vezetők eltávolítása (kirúgása) miatt tiltakoznak.
A rendőrség "megfelelő" erőkkel biztosítja a helyszínt.

Marcellusca, Vastagbőr.blog, Angyalföld.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.13. 15:15:13

@Marcellusca: @mind2:

A Radnóti utca a Visegrádi utcától a Váci útig remekül járható, néhány parkoló autót látok csak.

Seduxen, Idegösszeomlás BT, Vodafone-Helikopááááteeeer.

mind2 kedvéért - aki nem pösti - ez egy cégem előtti kb 500 méteres MELLÉKUTCA-szakasz :)))

Rwindx 2010.01.13. 15:21:41

@mind2: A Vezér úton is minden rendben nem torlaszolják el a trolik az autók elöl az utat. Kisebb lövöldözéseket leszámítva nyugodt a forgalom. (Vazze pont akkor mentem át rajta oda-vissza amikor rálőttek vkire, és semmit sem láttam, még egy rendőrautót sem)

Rwindx, Zugló
A szó a Vastagbőré :D

mind2 (törölt) 2010.01.13. 15:37:28

@Seduxen: @Rwindx: @Marcellusca: köszönöm tudósítóink bejelentkezését, és folytatnám is hírműsorunkat.
Dávid Ibolya bejelentette, hogy megalakult a GDP ( Guberáló Demokraták Pártja ), melynek elnöke Ő lesz, helyettese Bokros Lajos, további elnökségi tagok : Retkes Attila, Kuncze Gábor, Kóka János és Debreczeni József. Az új párt szóvivője Kupa Mihály. A párthoz a héten csatlakozni fog az EDP ( Elfelejtett Demokraták Pártja ), az EKDP ( Elfelejtett Kisgazda Demokraták Pártja ) és minden más, 1990. óta bejegyzett párt, mind az összes ( pontos adatok szerint ) 168 párttagjával egyetemben. A többi párt még nem nyilatkozott az új párt megalakulását illetően, Antall Józsefné nem elérhető.

Botka László kijelentette, hogy februárban is elutazik Zanzibárba, sőt átruccan Togóba is, részvétet nyilvánítani a togói futtbalistákat Angolában ért szörnyű események miatt, s ezzel egyben mód nyílik arra, hogy a Togói Köztársasággal Szeged szorosabb kapcsolatokat ápoljon. A togói elnök egy korábbi nyilatkozatában már kinyilvánította, hogy Togó megvenné a Szegedre jutó IMF hitel arányos részét, ha Szegedre költözhetne 25.000 togói lakos.

Rwindx-et kérdezem : már abbamaradt a lövöldözés, vagy eszkalálódott a helyzet ?
Aztán rögtön kapcsoljuk Marcelluskát is, aki a nagy létszámú postás tüntetésről ad számot.

derelyegrádi szellem 2010.01.13. 15:42:22

@mind2:

ráadásul @radala "halléjére" is ott válasz. Hol is volt pülgármester a mutter? Igeeen Szolnokon. Odavalósiak. :-))))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.13. 15:47:18

@mind2: Szomáliába nem akar ellátogatni? Sok szép "élménnyel" gazdagodhatna ott is...

Marcellusca 2010.01.13. 15:48:28

@mind2: Iiigeeen .... igeeen. Köszönöm.
Ismét jelentkezem.
Jelenthetem, hogy a tömeg feloszlott. Már csak 6-8 ember lézeng a székház előtt.
A járdán zavartalan a forgalom, a helyszínt már csak egyetlen rendőrségi autó "vigyázza".
Atrocitásról nem érkezetk hírek, úgy tűnik, nem folyt vér.

A gépjárműforgalom továbbra is zavartalan.
Sőt! Épp most megy el mellettem egy 1-es villamos.

Marcellusca, Vastagbőr.blog, Angyalföld.

mind2 (törölt) 2010.01.13. 15:58:50

@derelyegrádi szellem: én vágtam egyből Szolnokot, hiába, a dinasztia és a gyakorlat, mindig csodálkozom, hogy tudnak egytől egyig ennyi helyen helyt állni. Egyszerre polgármesterek, ilyen -olyan bizottsági tagok, képviselők, tanárok, rézmozsarasok :D

Mára búcsúzom a hallgatóktól, Bátor Miksa betelefonálónk említette, hogy a városunkba bevezető útszakaszt rendőrök pásztázzák, nekem meg éppen arra kell a gyerekért suliba mennem, úgy hogy további jó szórakozást kívánok minden kedves Bőrkedvelőnek.... hallgassanak bennünket, Rwindx kollégánk remélem ép és egészséges....
Marcellusca, Szellem, Seduxen és a többiek köszönöm !!!
:)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.13. 16:04:51

@derelyegrádi szellem:

Nyakó Pista külön posztot kapott anno Orbán mexikói nyaralása kapcsán tett remek nyilatkozatával..
vastagbor.blog.hu/2009/07/30/nyako_pisti

Botka persze sunyi volt, de szerintem ott nyaral, ahol akar.
Orbán meg nincs egy szinten Botkával.
A szolgálati autó meg olyan kis tétel, hogy már csak legyintek.

zsoltix 2010.01.13. 16:06:56

Akinek van penze, nem Mucsajrocsoge-alsora megy vakaciozni, ez szerintem eddig is nyilvanvalo volt:)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.01.13. 16:07:08

Atyaég, és ez még csak a kampány eleje, mekkora bornírt baromságokkal lesz itt még tele az interwebs? Valamint az éter, és a médiák.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.13. 16:09:16

Botka Laci bátyjám padtársa volt gimiben, sajnos nem haverkodott össze velük, pedig mehettünk volna mi is Zanzibárba :)

Az anyja meg Szolnokon volt polgármester, de annyira katasztrofális, hogy még újraindítani sem merték...

Ugyancsak az anyjáról urban legend, hogy az által vezetett gimnáziumban a rendszerváltás idején egyik napról a másikra lecserélték a szovjet zászlót amerikaira..

Rwindx 2010.01.13. 16:19:13

@mind2:
A lövöldözésről egyelőre nincs további hír, rendőrkordon nem látható mivel az apparátust még nem tudták átszállítani a Kossuth térről...
Időközben a kerületben található kátyúkat számoltam egy speciális mérőeszközzel amelyet a gépkocsim kerekeibe szereltek a technikus kollégák. Kijelenthetem hogy Zugló kivételével az összes kerületben az utak teljesen kátyúmentesek és kitűnő állapotban vannak, ugyanis a Főpolgármesteri hivatalban bejelentett számút mind megtaláltam a Hungária körúton, a Fogarasi úton, Csömöri úton és a Miskolci utcán, kizárólag a 14. kerületen belül.
Örüljünk a jó hírnek.

Rwindx, Zugló
:)

radala 2010.01.13. 16:36:33

@derelyegrádi szellem: Nincs nekem bajom a Szolnokiakkal, csak 2002-óta nem tudom megemészteni, hogy Botka, aki épp csak átutazóban tartózkodott pár egyetemi évet Szegeden egyébként Szolnoki. Lenyomott egy független , professzorok Batthányi Köre által támogatott 9 gyerekes, tán akadémikus, tanszékvezető egyetemi tanárt, mint a bélyeget (60 pár 30 néhányra)...

Kartal (rezervált) 2010.01.13. 16:41:16

szánalom. hányás. ez is, az is.
komolyan mondom, a falunkban a kisegítő iskolába értelmesebb pofájú kölykök jártak, mint botka meg a felesége.

andreasue (törölt) 2010.01.13. 16:43:31

A hírtv szerint "freddie mercury szülőhelyén, a napfényes Zanzibáron töltötte a szilvesztert..."
Ekkora gyökereket!
És amikor Viktor-Viktor üdült "a mariachi zenészek szülőhelyén, a napfényes Mexikóban"?

A baj azzal van, hogy tolvaj mindkettő. Nem azzal, hogy a legális bevételükből el tudnak utazni 2hétre nyaralni.

Vidéki 2010.01.13. 16:48:40

A szerző szerint: „Botka arra költi a saját fizetését, amire akarja, ha Zanzibárban nyaral, nyaraljon ott. Ha luxuskurvákra költi, akkor arra.”

A helyzet nem ilyen egyszerű.

Botka és Pártja kihirdeti a nagybőjtöt és önmegtartóztatást, vár el széles rétegektől. Nem mutat jó példát az, aki vizet prédikál és bort iszik.

Botka luxus nyaralásával megtöri a bőjt szent áhítatát, és ellentétet szít a nadrágszíjmeghúzást elszenvedő tömegek és a vezetők között .

Vezető köreink luxus iránti igénye nem ismer korlátokat.

Vezető köreink közteherviselés elvét is, ahol lehet, igyekeznek kikerülni (offshore paradicsomok).

negymadar 2010.01.13. 16:49:31

A madarak Szegeden is inkább csak szarnak az egészre.
Nagyafejlődés, a helyi ellenzék harmadik problémája is meg van a Mars téri bódé és a Lófara ügy után.Így, persze lehet szavazatot szerezni. Innestől tudjuk, hogy miként szándékozik a FIDESZ leváltani Bigfoot Botkát, és vezetni a várost.
delmadar.blog.hu/2010/01/12/kampanyprogram_2_narancsos
Üdv NÉGYmadár

tudi 2010.01.13. 16:53:01

Ez egy válasz volt a fidesz részéről, az orbán mexikói nyaralása miatt, amúgy éngem sem érdekels ki hol nyaral, tőlem a pongo-pongo szigeteken is nyaralhatott volna. Bár kiváncsi leszek a választás utánn hány szoci politikus megy "nyaralni".

Horizont 2010.01.13. 16:54:12

Botka komolyan vette: Zanzibár Önre vár!!!!
Safari Travel: Royal Zanzibar Beach Resort***** / All inclusive
2010. január 16., 23., 30. (9 nap/7 éjszaka)
Akciós ár: 267.600.-Ft/fő
Hátha valaki kedvet kap az utazáshoz:))) Akciós!!!! Gondolkozom rajta.... Ez az akció izgat:)))
Hogy én miért nem a Hufnágel (Botka Lacus) Pistihez mentem feleségül? Mehettem volna Zanzibárba:))

Nagyon mocskos dolognak tartom, hogy felhasználják a jobb és baloldalon egyaránt politikai célra a másik oldalon lévő politikus saját zsebből finanszírozott utazását. Az emberek erre a lejáratásra nagyon vevők, lehet, hogy pont az (is) aki BoraBorán nyaralt!
DE!!! Nekem az a véleményem , hogy nincs ugyan közünk senki nyaralásához, de ha valaki politikusnak adja a fejét, ráadásul ilyen helyzetben van az ország, ekkora az elégedetlenség, ennyi sebből vérzik kis hazánk, akkor vannak belülről jövő íratlan szabályok. Ilyenkor igenis kutyakötelessége önuralmat gyakorolni, menjen üdülni de szerényebben. Tudják, hogy minden kiderül, akkor miért kockáztatnak? Ha nem akar tovább is pályán maradni akkor bánja a franc menjen, körbejárhatja akár a földet is 80 nap alatt:) De a továbbra is maradni szeretne, akkor legalább igenis tegyen úgy mintha átérezné az ország és az emberek helyzetét.
Ja és Zanzibár annak jár(hatna) aki megérdemli:DDDDD

Beer Ninja 2010.01.13. 16:55:35

Orbán az ellenzék vezéreként ott nyaral, ahol akar. Botka, Szeged szétkúrója, a mi pénzünkön polg.mester és parlamenti képviselő is, előbb egy rohadtul bűzlőt a pofánkba hazudik, ezért már nem ott nyaral ahol akar.
Ha nem PR szagú a cikk, és megmondta volna, hol fog nyaralni valójában, tőlem azt csinálhatna, amit akarna. Így azért más a helyzet. Szolgálati gépkocsi csak a szokásos 'kis lopás'.
Különösebben így sem túl érdekes a dolog, de szerintem helyes volt, hogy a szegedi fidesz nem hagyta ki ezt a ziccert.

delano 2010.01.13. 17:35:54

Azért ezek az utak már nem olyan drágák. Pl az Aerovivánál decemberben, már alig volt hely januárra téli üdülőhelyekre, pedig rengeteg utat szerveznek. Nem azt mondom, h sorban álltak a nyugdíjasok, de sokan meg tudják már engedni maguknak az ilyesmit. Azt már csak félve irom le, h ezeket a sorokat én is Thaiföldről irom, és megdöbbentően sok magyarral találkozok.

Birkesz 2010.01.13. 18:21:55

@dr. dodó: ööö, valamiről lemaradtam. Miért is Szeged "szétkúrója"? Kicsit világosíts már fel lécci, mert én akkor másik városban élek.
Az egyetlen, amit a szemére lehet vetni, hogy nem említette a PR cikkben. De ha említi, akkor meg nagyképűséggel vádolnák.

Rwindx 2010.01.13. 19:02:09

@delano: Thaifölddel nincs kiadatási egyezménye Mo-nak. Ezért találkozol ott annyi magyarral :)

molaris 2010.01.13. 19:09:24

@Birkesz:
Soproni vagy? Akkor nincs mit magyarázni, túl hosszú.
Ha mög szögedi, akkor még fölöslegösebb.:D:D

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.01.13. 19:17:17

offtopic: ATV hirado hirei:

- megint megprobaljak megszavaznia holokauszt tagadas buntethetoseget (A szolasszabadsaggal es velemennyilvanitas jogaval mi van??)
- Mdf es Szdsz (az meg el??) egyesul. Gondolom eddig is tokre azonos vonalon politizaltak, azonosak voltak a nezeteik es elkepzeleseik. Nem gondolom, hogy azert egyesulnek csak, hogy talan igy be birnak csuszni az 5%-os kuszob felett.
Remelem hogy az mdf szavazok nem nezik ezt jo szemmel, es inkabb egy uj erore szavaznak!

Szebb jovot!

Birkesz 2010.01.13. 19:18:53

Szögedi, ezért nem értem. Érdekelne, miért mondjátok azt, hogy Szeged csúszik lefelé? Többször kérdeztem már erről azokat az ismerőseimet is, akik folyamatosan mondják, hogy így szar Botka, meg úgy szar Botka. Amikor azonban érdemi érvelést vártam tőlük, csak hebegtek össze-vissza és ködösítettek.

derelyegrádi szellem 2010.01.13. 19:20:04

@zero:

tudom.de most ide kellett volna idézni, hogy látható legyen a kettős mérce, ami ugyan nem újdonság, vagy meglepetés, de azért mégiscsak.

A botka sunyi volt, meg a megfelelő kifejezés. Botka akkor lett volna sunyi, ha hallgat az egész téli programjáról, így zanzibárról is. Azt, hogy lelöket egy pr cikket, amiben lehozatja, ők milyen szerényen, puritánul a Mátrában a nagyikkal, majd elrepül zanzibárba azt nem sunyiságnak, hanem képmutató hazugságnak hívják magyarul.

Orbán tényleg nincs egy szinten Botkával semmilyen vonatkozásban. Szerencsére, tegyük hozzá.

Az autó meg lehet hogy kis tétel, de kiválóan jellemzi ezeknek a bizánci stílust felvett proliknak a hozzáállását. Ezért emblematikus. Mind ilyen. Gondolj vissza a Hunvald sofőre által mondottakra. Az egyik a Balatonra, bár két sarokra van tőle az újságos, Budapestről hozatta le szolgálati gépkocsival sofőrrel az újságot. Ha saját kontóra teszi, röhögnék rajta egyet, egy "raj vagy g..i" megjegyzés mellett, de így nem. Ezek nem új nábobok, mert a régiek mindezt saját számlára csinálták, nem pedig a közére, mint ezek. Miközben saját költségre az anyjukat megbasznák 20 forintért. Okádnom kell az ilyenektől.

2010.01.13. 19:20:55

Úrjézus, megnéztétek jól ezt a képet? Ekkora proli, szarkupac, mézesmázos hánytató bandát! Szegény gyerekeket felöltöztették bucsúbajárósba, a faszinak leesik a feje a bájvigyortól és a nő is kriminális. Egyszer, csak egyszer látnék egy életszagú, normális fotót egy politikuscsaládról!

derelyegrádi szellem 2010.01.13. 19:23:57

@Birkesz:

a név kötelez, te pedig jól választottál. Gratulálok.

Szerinted azért nem említette a PR cikkben zanzibárt, csak a Mátrát a nagyikkal, nehogy "nagyképüséggel" vádolják? Ez komoly?

Birkesz 2010.01.13. 19:31:07

@derelyegrádi szellem: A nevem tessék kihagyni, nincs köze a témához, sem a viselkedési attitűdömhöz. A nagyképűséget azért írtam, hogy érzékeltessem a "van rajta sapka - nincs rajta sapka" esetet: tök mindegy mit mond, mindenképp belekötnek. Nem tagadtam, valóban jobban járt volna, ha hallgat, de ugyanez elmondható a Fidesz sajtósairól is. Főleg, mert ők is ugyanúgy felháborodtak, amikor az MSZP Orbán utazásait boncolgatta. Erre pedig nem jó válasz az, hogy ők kezdték, mi csak visszaütünk. Mindkét oldal ugyanolyan gusztustalan és ocsmány.

Thulsa Doom (törölt) 2010.01.13. 19:36:38

Botka meg a Gyimesi László nevű fideszes kisköcsög is bekaphatja a faszomat függetlenül attól, hogy Zanzibárban vagy a Mátrában baszták az anyjukat két hétig.
Ámen.

derelyegrádi szellem 2010.01.13. 19:40:34

@Birkesz:

pedig -ezt neked is el kell ismerned - hogy kihagyhatatlan. Különösen annak, akit a marxi etika tartalom és forma egységére vonatkozó tételével kábítottak annak idején. De mindegy. Annyira nem jó poén, hogy kétszer is elsüssem, így továbbaikban ettől nem kell tartanod.

A többire nem tudok semmi mást mondani, mint eddig. Fentebb látható a dolog az én olvasatomban. Fenntartom.

Azt meg már megszoktam, hogy Botka faszága miatt a "fideszes sajtósok" is egyből elővételre kerülnek, így ez is olyan már, minthogy a fű zöld, az ég kék.

A végkövetkeztés tekintetében is ugyanzz a helyzet. Ah előkerül egy szoci lopása vagy hazugsága, de bármije, akkor az a reakció: mindenki undorító, és mocskos. Ha fordítva van, tehát ha egy jobboldali csinál valamit, akkor persze nem ez a helyzet, de ezt is megszoktuk, bár én unom. 20 év nagy idő.

derelyegrádi szellem 2010.01.13. 19:44:12

Végezetül:

Zero!

Az én címjavaslatom ehhez a poszthoz:

Zanzibár, és a vörös prosztó

Kérlek javítsd ki! :-)

Birkesz 2010.01.13. 19:50:50

@derelyegrádi szellem: Én szeretem ezt a nicket, a magas labda ellenére, amit jelent :)

Egyébként meg elcseszett lépés volt mindkét féltől. Botka próbált jópofizni és egyszerű embernek beállítani magát, nem sok sikerrel. Sőt, valószínűleg visszanyalt a fagyi. A szegedi Fidesz pedig olyan súlytalan, hogy ez a legnagyobb botrány, amit találnak. Én csak szeretném megismerni az érveiket, mert -véleményem szerint- Botka polgármesterként egész jó, hiába cocialista.

Egyébként meg tényleg uncsi az egész, valami gyökeres változás kellene már...

derelyegrádi szellem 2010.01.13. 19:51:38

@zero:

Nagyon nagy király vagy! Tényleg!

órarugógerincű felpattanó 2010.01.13. 20:17:22

Nem sajnáljuk mi ezt tőle,
Hogyha ingere volt hőre,
De hogy Mátrát behazudta,
Ezt most éppen jól bebukta!

arlequin 2010.01.13. 20:33:53

@derelyegrádi szellem:

vedd kérlek figyelembe az egészbe, hogy botka tényleg csontbuzi és valszeg az asszony zsarolása volt az ami a két hét zavarost okozta. légy észnél. emberből van ez is, akárhogy is nemszeretnénk. ez nem pénzről szól. nem hivatali kocsiról. az csak a hab a tortán... vegyétek észre egymást. ha hazudik akkor nem különb orbánnál ésatöbbi... basszátok meg. légyszi.

Auris 2010.01.13. 20:52:58

Ezeknél a nagyhatalmú polgármestereknél egyáltalán nem az az érdekes, hogy mit csinál és hol jár amikor nyaral....
Sokkal izgalmasabb, és érdekfeszítőbb, mit csinál amikor nincs szabin.... Engem nem az érdekel, hogyan költi el a pénzét, inkább az, hogyan keresi..:)

Mind a választóknak, mind az ellenzéknek annál kéne leragadni!
Ez szimpla populizmus, de sajnos hat, karaktergyilkossághoz legjobb muníció az eccerű embereknél.

tururú 2010.01.13. 21:16:42

a gyerekeket miért kellett kitenni?

zero, ezt ne, kérlek. :(

f.m.j. 2010.01.13. 21:33:21

@tururú: ezt nem zero rakta ki, hanem az mszp-s propaganda gépezet, kirakat az egész, mert ahogy hallom Botka olyan meleg, mint a kályha, vagy ezt is zero nyakába akarod varrni?

Rikki Harcos 2010.01.13. 21:43:44

emberek! engem inkább az érdekelne, hogy miért a hagyományosan katolikus városok lettek szocifészkek, Eger, Szeged, Pécs, Szolnok, Szombathely, Székesfehérvár, Vác, Győr, Veszprém?

Birkesz 2010.01.13. 22:16:49

@Rikki Harcos: Gondolod, van még jelentősége annak, hogy egyes városok hagyományosan katolikusak voltak? Amennyire látom, ma az ateisták tábora a legnépesebb Magyarországon.
(Mondjuk azt sem szeretném, ha a bigott Amerikára hasonlítanánk)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.01.13. 22:22:48

ehh...közelednek a választások, laposodnak a témák.
szomorú vagyok :((

A Sherman megsérült, végzünk vele 2010.01.13. 23:35:48

Botka természetesen elmehet Zanzibárba a privatizált vagyonából, akár ott is maradhatna, de akkor ne adjon ki ilyen nyálas PR cikkeket, elhallgatva, hova megy két hétre.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.01.14. 07:27:04

annyira unalmas nem?
minkt párt tagjai utaznak, ahova én még csak nem is szeretnénk, mert reményem sincs erre, de mindkét párt támadja ezért a másikat.
én már csak ezért se szavazok rájuk, ostobák
a fideszes nyilatkozatot elkezdtem olvasni:
""A gazdaság a padlón, a munkanélküliség a plafonon, "

hányok ettől, annyira degenerált aki ilyen egykaptafás szöveget ír, de a fidesz csak ilyet tud az egész országba írni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.01.14. 07:29:49

posztot a z mdf szdsz paktumról, közös jelöltekről posztot

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.14. 08:53:08

@A Sherman megsérült, végzünk vele: ez mekkkkkkorrrrrraaaaa nick!! Gratula Hässler ezredes! :))))

Rikki Harcos 2010.01.14. 09:03:56

@Birkesz: én sem szeretném, ha Amerikára hasonlítanánk, de ott a vallási bigottság mellett működik a világnézetilegsemleges bigottság is, azt is túlzásba viszik, ld. South Park idevágó epizódjai

szeretném, ha Amerikából az jönne be, amit legegyszerűbben és legkifejezőbben egy Zippo öngyújtó kis kattanása fejez ki

Rikki Harcos 2010.01.14. 09:11:03

@tesz-vesz: azzal nem kampányolhatnak, hogy rendbeteszik az országot, mert ígéretekkel tele a padlás...majd pofázás helyett megteszik, mint '98-2002 között, és mint eddig is a fideszes városokban (a gazdasági fejlődésre gondoltam...az elempések kedvéért)

A Sherman megsérült, végzünk vele 2010.01.14. 09:41:23

Köszönöm Seduxennek, Günternek, és von Diepelnek :) Ezért már érdemes volt idézetet választani nicknek.

A képről annyit, hogy ritkán látni ilyen bárgyú politikusarcot, Botka legidősebb lánya meg olyan mesterkélten néz, mint az előző századfordulós képeken a cselédlányok...

Marcellusca 2010.01.14. 10:09:28

@A Sherman megsérült, végzünk vele:
"Botka legidősebb lánya meg olyan mesterkélten néz, mint az előző századfordulós képeken a cselédlányok... " - LOL!
A képen a legértelmesebbnek a legkisebb, a 2 éves kislány látszik.

Marcellusca 2010.01.14. 10:12:26

Ebben meg mi a jelentőssége, hogy fityiszes volt?

hetivalasz.hu/kronika/tragikus-baleset-meghalt-egy-fideszes-26505

Ennyire kampány van már?

atila68 (törölt) 2010.01.14. 10:15:36

Faxról dumcsiztok? Zanzibár az egy zenekar.
Sör, és intervíziós dalfesztivál, vecsési káposztanapok, előzenekar Győzike.
Ezen rugóztok? Höhö!

Kopasz4x4 2010.01.14. 10:22:51

Aki politizálni akar fizessen és a vagyonával feleljen a rossz döntésekért, mert ami régen működött működhet ma is. Vlszg. nem sok MSZP-SZDSZ-MDF-FIDESZ politikus ülne az országgyűlésben, pedig már össze lopták a befizetni-valót.
Egyébként, minden tolvajnak LMPVS !

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.14. 10:58:41

@Horizont:

Hahó, Horizont! Rég jártam erre! Most kicsit kifogytam a szuflából, jól jönne nekem is egy Zanzibár, de nekem az marad, amit választottam magamnak (mármint nem pártot, hanem párt - ahogy te is írod:-DDDD
Úgy kell nekem, miért nem volt annyi érzékem az élet dolgaihoz, mint Botkáné asszonynak?

Ennyi volt a személyes hangnem . Bocs, akkár offok és onok közé is rakhattam volna, de nincs kedvem hozzá...Úgyis annyit raknak már bennünket a mai vezetők, pártok OFF és ON közé, valahova a mellékes lét határára....

Nagyon vastag szedésű betűkkel szeretném idemásolni a kiemelést egyik kommentedből.
De jobb hijján megteszi csak így, prosztó módon: "Nagyon mocskos dolognak tartom, hogy felhasználják a jobb és baloldalon egyaránt politikai célra a másik oldalon lévő politikus saját zsebből finanszírozott utazását. Az emberek erre a lejáratásra nagyon vevők, lehet, hogy pont az (is) aki BoraBorán nyaralt!
DE!!! Nekem az a véleményem , hogy nincs ugyan közünk senki nyaralásához, de ha valaki politikusnak adja a fejét, ráadásul ilyen helyzetben van az ország, ekkora az elégedetlenség, ennyi sebből vérzik kis hazánk, akkor vannak belülről jövő íratlan szabályok. Ilyenkor igenis kutyakötelessége önuralmat gyakorolni, menjen üdülni de szerényebben. Tudják, hogy minden kiderül, akkor miért kockáztatnak? Ha nem akar tovább is pályán maradni akkor bánja a franc menjen, körbejárhatja akár a földet is 80 nap alatt:) De a továbbra is maradni szeretne, akkor legalább igenis tegyen úgy mintha átérezné az ország és az emberek helyzetét.
Ja és Zanzibár annak jár(hatna) aki megérdemli:DDDDD

Sajnos egy politikusnak nincs magánügye, magánélete. Minden a kirakatban van, nem hinném, hogy van olyan homus politicus, aki ezzel ne lenne tisztába! Jól látod, ha nem bírja, ne menjen politikusnak! A jó papnak is a szószékre kell kiállnia és hívei (legalábbis erdélyi, kálvinista falvakban - ahol még létezik ilyen szakma is:))), elvárják, hogy ne prédikáljon vasárnap vizet, miközben előző este mondjuk az árok partján fetrengett részegen a jó kis kövidinkától megmámorosodva. Ki is adják ebben a relígióban az útját az ilyen vizet prédikálónak, lévén, hogy nálunk, kálvinistáknál mi választjuk a papot:-)))))) Ez komoly! A "pályázónak" be kell mutatnia magát, családját, elvárják tőle a feddhetlenséget, pedig ugyebár mondhatnánk, ha jó a prédikáció, mi a baj azzal, ha valaki szereti a száraz vöröset? Meg az ölelni való vöröset a szőke felesége mellett? Ezt sajnos büntetik, jóllehet a hívek nem élnek mindig a regula szerint:-)))) Amit írtam, lehet hogy humoros, de kőkemény valóság, talán Talon földim igazolhat e kérdésben.

Szal: egy politikustól elvárjuk a mértéktartó életmódot, főként akkor, ha másnak már a szó szerinti kenyere, állása, élete van veszélyben (hányan "oldották" meg maguk számára a válságot kötéllel, amit sajnos nem arra a nyakra helyeztek, amelyiket valójában illetett volna).

Az igazság felének a közlése az nem féligazság, még csak nem is félhazugság, hanem totális hazugság. Manipulatív félrevezetés. Én dühös vagyok, hogy egy Botka és Botkáné miért nem fér a bőrében és provokál mondjuk engem, akinek már lehet, hogy vállalkozása percei meg vannak számolva, az ő áldásos tevékenységük következtében? Akik létrehozták az adónemek milliárdjait, amit már lehetetlen kitermelni? Akiknél egy rossz helyen történő parkolás (nem, nem veszélyeztettem senkinek a mozgási szabadságát) 30 ezer forintot kóstál? Mikor látja az istenverte, hogy egy lestrapált járgánnyal járok? Nem szaporítanám mindazt, ami miatt naponta szűnnek meg munkahelyek, mennek tönkre családok, kapcsolatok, fiatalok vándorolnak ki a világba....
Ilyenkor NE menjen se Zanzibárba, de leginkább sehova az elvtárs-pajtás. Vagy jobboldali polgártárs. Maradjon otthon, takarítsa a havat - példát mutatva kedves alattvalóinak, népének - , esetleg vigye a gyerekeket szánkózni, hógolyózni, vagy mit tom én.

De NE RÁZZA A RONGYOT, mert sokunkat mérhetetlenül dűhít.

Tudjátok, miért jön fel Vona, mint ásványvízben a buborék?
Mert ha píár fogás is volt, akkor is: odaült az emberei mellé, mikor azok bajban voltak és hurcolta, cibálta őket a rendőrség. Nem ment Zanzibárba. (Még mehet a jövőben, ezt nem tudni, de akkor annyi is lesz az ő pályafutásának is).

Politikusainknak ezekben a válságos időkben itt van a helyük, itthon, Magyarországon. Külföldre menjen akkor, ha miértünk kell mennie, szolgálati ügyben. A politikusság nem csak szakma, hanem hivatás is. Aszerint kell viselni áldásait és nehézségeit.

Ma már elég nagy tömeg számára az élet háborús állapotokban zajlik. Nincs béke az akácfák vagy fenyőfák alatt...
Melyik politikus hagyja ott népét de facto háborús körülmények között? A patkány-féle, ugye?
Ennyi. Nekem ennyit mond Zanzibár meg Botka, ezt üzeni kedve nejével, dögöljek én a harctéren, ők jól elvannak a bunkerben.

f.m.j. 2010.01.14. 11:17:14

@Doña ¡Cara(mba)!:

Szia, már épp kérdezni akartam, hogy miért ez a nagy eltűnés?
(mindjárt olvasom, amit írtál:))

f.m.j. 2010.01.14. 11:22:06

@mókusfüles bukósisak:

a kommentedhez megint nem sok kiegészítést tehetek, legfeljebb annyit, hogy dögöljön meg Botka László, lehetőleg máma még :):):)

tururú 2010.01.14. 11:26:52

nem frissül a vastagbőr.

pedig lenne itt téma:

- tömeges bankkártyacsalás by PPO & OTP
- Hagyó Miklós udvartartása
- MÁV-os sztrájktörés
- szmog Budapesten

stb.

Marcellusca 2010.01.14. 11:29:36

@Doña ¡Cara(mba)!: Helló, Kislány!
Örülök, hogy előkerültél!
Már tippelgettünk, hogy hova tűntél? Sorban állsz krumpliért meg hagymáért vagy ünnepled Pécs EKF-t. :D

A kommenteddel teljesen egyetértek.
Ezekből a Botka-féle megmozdulásokból is látszik, hogy mennyire érdeklik őket a zemberek.
Még a látszatra sem adnak.
Csak próbálkoznak (lásd: Mátra-család-nagyik).
De még az sem sikerül.
Sőt!
Az elhallgatott infó miatt pont a fordítottját érik el.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.01.14. 11:33:17

Rosszul látjátok a helyzetet. Szerintem Botka jót akart. Úgy hallotta, hogy van egy Ponogo-Pongo nevű sziget, ahol eldugtak 100 millió dollárt az Amcsik a II. vh alatt. El akarta hozni onnan a pénzt kis hazánkba, így csökkentve az államadósságot. De mire odaért, kiderült, hogy valami Charlie meg a barátja, a kékszemű már elvitték az amerikai hadsereg közreműködésével. Ráadásul még az a jóképű Anulu gyerek is megnősült... Így átruccantak a közeli Zanzibárba, mivel ott volt repülőtér (a hidroplán széttört, mint tudjuk), majd gyorsan hazajöttek. Itthon az várta őket, hogy emelték a jövedéki adót, a benzin drágább lett, a pénzük elfogyott, tehát fel kellett hívni a szolgálati kocsit Pestre.
Szerintem ez így történt bíró úr!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.14. 11:34:41

@Ásómaci (FiatalFiú):
Csak a Puffin lekvár ad erőt és mindent legyőző akaratot!!!!

Horizont 2010.01.14. 11:37:31

@Doña ¡Cara(mba)!:
Na végre, így eltűnni, már azt hittem megcsömörlöttél a Vastagbőrtől! Úgyhogy szia! Örülünk neked! Amit írtál tökéletesen fedi az én véleményemet. Csak tudod ez Magyarország, és ha ilyen véleményünk van Zanzibár kapcsán azt hiszik az irigység beszél belőlem! Pedig tényleg az. :))))) Mert mitől különb, tőled, vagy Mókusfültől, vagy tőlem egy Botkáné, azon kívűl, hogy Botka a férje:))
Sorolhatnánk vég nélkül őket, Oszkó a villájával, Boldvai a rezidenciájával, Szekeres a tihanyi üdüléjével. Nem a gyarapodásuk a főbaj.Istenem spórolósak:((( Hanem a szemét elbizakodottságuk amivel élnek.
Valamelyik posztban írtál a polgárságról, csak akkor nem volt időm írni. Szerintem ez nálunk azért nem megy, mert nincs. Nem is értettem a Fideszt az erőltetésével.Aki a szó nemes értelmében polgár, az nem biztos, hogy milliomos, de ha az is, olyan intelligens hogy nem ugat és hivalkodik. Ezek a felkapaszkodott új gazdagoknál vagyon van, de minden más hiányzik amit a polgár szó takar. Csupa negatív emberi tulajdonsággal nem lehet polgár.Azt hozni kéne "belül" magukkal. Nem adják a diplomával, státusszal, vagyonnal. Nálunk annyi a bunkó ember fent is lent is akiknak isten bizony a diktatúra kéne. Pedig nagyon jó lenne ha ezt a nyomorult országot POLGÁROK vezetnék, akik emberileg és szakmailag is azok. Nem ilyen zanzibáros botkácskák (botsáskák) :DDDD

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.01.14. 11:37:59

@Talon Karrde: Szerintem nem volt nála, azért hagyta föl két héten belül a nyomozást. :D

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.14. 11:41:46

@Doña ¡Cara(mba)!: Üdv, már hiányoltalak.
A mai református papokról annyit, hogy az új generációval (kb. 20 éve) már eleve nincs baj, mert elhivatottságból lettek papok és jól végzik a munkájukat. Ceau idejében más volt.

Horizont 2010.01.14. 11:49:06

@.Pierre Bezuhov.:
A téma nem lapos és ha a Zanzibáron túl nézel s a horizonton mást is megláthatsz!!!
Bár neked néha speciális szemüveged van:)))

Zorro2007 2010.01.14. 11:50:04

"Zsófia és Veronika már tudják, hogy az ajándékot nem a Jézuska hozza,"

ez most komoly? Akkor engem átbasztak!

Horizont 2010.01.14. 11:56:14

Ha-ha-ha : "Szollár: "A kormány az utolsó töltényig itt marad" Ez a hét mondata:)))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.14. 11:59:35

@Horizont: "A kormány az utolsó töltényig itt marad"

Ezt többen ugyanígy gondolnánk...

picur3ka 2010.01.14. 12:02:11

@Horizont:

Csak nehogy lojenek megint...

Marcellusca 2010.01.14. 12:08:57

@Horizont: Kinek az uccsó töltényéig? :)

Mer' biztos nem úgy gondolta, mint @Seduxen: vagy az itteni többség.

Ja, meg önkéntes moratóriumban, vagy mijatökömben vannak.
A választásokig nem hoznak fontos döntéseket.
Ja. Ezt kellett volna csinálni az elmúlt 3,5 évben is!
Meg bizti mán minden jó kádert/sógort/komát/jóbarátot sikerült elhelyezni.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.14. 12:47:53

@mókusfüles bukósisak: Szia, Mókusfül!
Sajnos most nálunk a vállalkozásunkban permanens esóes van:-(((((((( SOS, csak nem tudjuk, kinek adresszáljuk a morze jeleket:-((((
Nagyon hiányoztatok, nagyon hiányzott a Vbőr, de történelmi dráma (tragikomikus elemekkel tarkítva, de ma éppen már a tragikus szín kerekedett felül) amit éppen élünk, és még mi, személyesen nem biztos, hogy a gödör fenekén vagyunk.
Nincs ebben semmi titok, csak éppen már leírni is utálom, ahogy lassan már nem marad látásom a szépre, mindent kilúgoz belőlem ez a kapzsi-talista féle speciális magyar vagy Kelet-európai találmány: az aktív réteget addig préselni, hogy dolgozik 10 órát már lassan szombat-vasárnap is, izgul a kölke miatt, izgul a vén szülői miatt, meg izgul, hogy még maradjon ereje kitermelni a napi "banántot":-(((((((((
És a végén jön 52 évesen a Nagy Snitt: az Úr, a kóc-szakállú beint: ennyi volt.
Nem drámázok, csak éppen ez az élet, Babolcsai néni:-)(
Kb. ez a magyarázata a távolmaradásomnak, és sajnos ez egyelőre így marad, nagyon úgy tűnik. Semmi magánszféra.
Néha azért ha tehetem, benézek hozzátok, a virtuális nagy famíliához:-D

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.14. 12:55:38

@Marcellusca: Helló, örökiffjú Marcellus, aki sohse fárad a harcban:)
Hja, könnyű annak, akinek ott van mellette a gyermeke! Bezzeg az enyém, most hogy felnőtt lett, úgy eltűnt az életünkből, hogy porzik a telefonvonal is utána (még egy telefont is ritkán ereszt meg - drága az is, ugyebár...). De ha telefonál, abban se sok köszönet van, mint talán egyszer említettem, digitálisan beszélget (ez nála valszeg foglalkozásbeli ártalom:-))))))
Igen, anyu, nem a anyu. Én meg, mint egy detektív, próbálom kinyomozni, éppen életének gondtalanabb vagy még gondtalanabb állapotában leledzik:-D
Hol vannak a régi nagy beszélgetések? Ahol a tavalyi hó. Ma már egy nagylány így elszippantja a zember gyermekit:-))))) Há nem borzasztóóóóóó?:-)))))))))

f.m.j. 2010.01.14. 13:04:14

@Doña ¡Cara(mba)!: ne ijessz meg, ki intett neked, és hová? Olyan mintha suhantott volna a kaszás...

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.14. 13:07:12

@Horizont: Igen, én is abban hittem, hogy kitermelődik egy igényes polgári réteg. Hogy nem akarunk Dél-Amerikában élni (merthogy itt még óceán sincs, úgy meg pláne minek?)
A kő-gazdagok és az egyre jobban leszakadó társadalom lesz a megvalósult szabad világ....
Istenem, ha nekem ezt valaki 20 évvel ezelőtt előre vetíti, talán nem érezném, hogy így átvertek. Akkor eldönthettem volna még, hogy mibe feccolok energiát.
De nem így műkszik az élet.
Talán egyetértünk abban, hogy itt nem arról van szó, hogy én hova megyek vagy nem megyek nyaralni/telelni, hanem egy olyan életről, ahol azért egy parányit érték az igazmondás, ahol egy parányit működik a szolidaritás, ahol egy parányit számít az erkölcs, etcetera.....
Egyelőre maradt Guatemala, vagy akármi, de hegy, óceán, egzotikum nélkül:-))))) Itt még a lecsúszásnak sincs fílíngje....Egyszerűen snassz. Közepesnél is alacsonyabb szellemi, erkölcsi kvalitású senkik írnak történelmet. Hát, szánalmas, az, nagyon az.
(Ui.: mondták már neked, hogy egyre jobb a stílusod? Akkor most mondom.)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.14. 13:10:57

@Talon Karrde: Szia, földim! Milyen az élet a gúnyhatárokon túl? Dúl-e vajon ott is a válság? Nekem úgy tűnik, hogy ti előttünk jártok és egyelőre semmi kedve a szomszédos országnak a magyar modellt követni:-DDDD. Értetek örülök, ha így van, a románokat ott vinné el az ördög, de nem kellenek az ürdüngnek se! Még amaz Szent Pál se állt velük szóba, otthagyta űköt:-DDDDDDD

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.14. 13:40:45

@mókusfüles bukósisak: Nem, ne ijedj meg, nem szó szerint vettem a kaszás példámat, de ólálkodik, mert már nem bírjuk a terheket. Persze sohse halunk meg, ezért ne búsúlj, amikor még volt energiánk a humorra, a férjem szokta mondani: ezeknek? Ezeknek juszt se fogunk meghalni. Mit képzelnek ezek?
Túl sok és komoly nehézség adódott a megélhetésünk terén, de végül is már egy ideje állandó jelleggel ilyen állapotban élünk.

De van nekünk egy jól elqrt kis EKF-ünk:-D Viszont a rászánt pénzből nagyon puccos villák épültek a Mecsek-oldalba:-D
Az megvigasztal. A szép városkép! (zöld egy szál se, beton, beton, villák toronyóralácostul stílusban - mert közpénzből semmi sem drága). Az a jó a mi kis mediterrán mikroklímánkban, hogy nyáron átkozottul süt a nap, a beton jól magába szívja, és lehet élvezkedni a kitett padokon, ami körül se fű, se fa nem terem, mint a besózott Carthago romjai:-DDDDD
Tudod, kiástak itt a Széchenyi téren egy Szent István korabeli templom-maradványát, aztán ráleltek Drakula gróf alagútjára (tényleg járt Pécsen anno Drakula - nem egy finom sztori, de eszesebb város hogy meglovagolta volna, hisz erről még a dzsungelben is hallottak:-DDD
Mi meg? Mit nekünk híres lelet, vagy hírhedt lelet? Betemetni!!!!! Csinálunk rá egy jó kis szürkekockás teret (Kádár nagyon irigyli ha van módja letekinteni, az ilyenen jól mutat egy május elsejei katonai díszfelvonulás:-)
Ja, meg mi leszünk a Pán-Balkán, vagy mi a fityfiritty! Hogy a turista Magyarországra magyar relikviákért, látnivalókért jön, ugyan már, kit érdekel? Jöjjön Magyarországra Balkánt látni, az a wasistdas:-)
Meg olyan - Mao meg a négyek bandája által épített, de már Kínában is levedlett - betonmonstrum épületeink lesznek, na azok lesznek - bocsának, nem lesznek, mert nem "lesznek befejezve". Csak úgy natúr,a beton.....Merthogy semmi nem készül el.
A utakon járni nem lehet, kb. olyanok az állapotok mintha visszamennél 20 évet Romániába:(
Minden feltúrva, a minapában Pestről jött le egy üzleti partnerünk, beütötte a GPS-ébe a mélygarázst, aztán a GPS megállította egy murvadomb mellett, hogy íme, megérkezett....Lesett ki a kocsiból a fazon, de csak törmelék, zúzalék, palánk. De élelmes ember a magyar:-D Kis kanyargóval csak betrafált a mélygarázsba, ahol csekély 2 órára ott hagyott vagy 1500 forintot.
Hát mit képzel, aki ide jön? Fizessen és örüljön, hogy kellemesen megússza a kalandot, a kocsija gumijai például épek maradnak, míg becihelődik a pénzéért a mélyparkolóba:-))))
Vicces hely ez a Pécs!
Itt még a halál is röhög:-D

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.14. 13:47:00

@Seduxen: Hi, Sedu! Do you have some tranquillizer? It would be of great help and I would highly appreciate your assistance:)))))

Jól jönne egy kis nyugtató, tényleg. Pláne ha az utolsó töltényről értekezik a kurmány és közli azt velünk hivatali bohóca által, hogy bizony, bizony, már a töltény is fogytán. Te jószagú Janus-arcú Jehova! Akkor mi jöhet itt még, ha már a kurmánynak a tölténye is fogytán??????????

De mi addig is, ugye tartsuk szárazon a puskaport? :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.14. 14:11:21

@Marcellusca: asszem egyre gondolunk :)))

@Doña ¡Cara(mba)!: kősszőnööm Hőőgyem a kedvessíggit, neeemvagyóóók én izgatóóóttt.

Ettől függetlenül nem ejtenék krokodilkönnyeket, ha egyszer az egész bagázst - nem ám retúrjeggyel - levinnék a Kossuth-téri Dunapartra egy kis "egészségügyi" sétára. A minimum az lenne, hogy maguk alá vizelve sírva könyörögjenek a tyúkszaros életükért, cserébe mindazért, amit ezzel a kurva országgal tettek. Ugyan nem tenné jóvá az elmúlt 20 évet, de elégtételnek megtenné...

Ahogy Mao mondta anno: "Az igazi hatalom a fegyverek csövéből ered!"

f.m.j. 2010.01.14. 15:47:10

@Seduxen: de fegyvered is csak akkor van, ha pénzed van, úgyhogy a pénznek van itten szava, nem nekünk :) pénzt nem tudunk venni :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.14. 16:18:45

@mókusfüles bukósisak: azt nem. de nyomtatni azt IGEN :)))

Már csak az a kérdés, hogy a "jól bevált" 27.000-es címletnél maradjunk, vagy "emeljük a tétet"? Óóóólinnn :)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.14. 17:03:10

@Seduxen: A nyugtatót magamnak kértem:-DDDD
Dobozostul köllene szednöm:-)))))) És mivel a te neved olyan megnyugtató, hát ezért kértem tőled:)
A tetejében még csak nem is hazudtam, tényleg rám férne....

Nehéz itt lent az élet, a végeken:-DDDDD

De ha nem, hát nem. Maj' megkérem orovsom vagy gyógyszerészem:-DDDDDDDD

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.14. 17:04:33

@Seduxen: Ja, Mao igazat szólt. Főképp mikor aszonta hogyaszongya: cikhájl:-DDDDDDD

Watchman 2010.01.14. 17:45:48

Csak félve kérdem meg, hogy ha ilyenkor fáj a valóban felháborító demagógia, akkor a bkv-s posztokban miért nyomjátok szemérmetlenül? Szerintem semmi különbség a "senki ne merjen sztrájkolni, mert válság van" és a "senki ne merjen nyaralni, mert válság van" érvelések között. Én az ilyen bejegyzésekért szeretem a vastagbőrt. De a másmilyenek, amikor ti sem vetitek meg a jófajta demagógiát, na azok egy kicsit zavarnak. :(

Horizont 2010.01.14. 18:43:12

@Watchman:
A két eset szerintem nem egy tőről fakad.
Mi a demagógia? Minden embernek más....

Watchman 2010.01.14. 19:25:34

@Horizont: A demagógia, az demagógia. Csúsztatásokkal, vagy hazugságokkal fűszerezett érzelmi jellegű érvelés a racionális helyett.
Arról én nem tehetek, hogy nálunk egyesek szerint az a demagógia, amit a másik mond. Ez is egy megközelítés, csak nem helyes.
Botka üdülésén valóban semmi kivetnivaló nincs. Saját pénzén elment kikapcsolódni, de a fidesz jól rájátszik a szavazók zsugori, "dögöljön meg a szomszéd tehene" mentalitására. Mert itt egyesek mindig ugranak, ha kiderül, hogy valaki jól érzi magát. (Pl. "az én adómból nyaral a geci. én tartom el, meg a versenyszféra." etc.)
A bkv-s sztrájkot lehet utálni, a buszosok követelésével egyet lehet érteni, vagy azt el lehet utasítani, de az érvelés miszerint "válság van, hogy merészel követelőzni" demagóg. Mert Pista bácsi leépítése, és a bkv-s bére között nincs szoros összefüggés. Törvényben rögzített jogukkal élnek a buszosok, és a saját maguk által összegyűjtött sztrájkalapot fogyasztják. A válságra játszó érvelés itt sem racionális, hanem érzelmi alapú. Azokat hangolja a sztrájkolók ellen, akik vesztettek valamit a válság miatt. És ez szerinte aljas dolog.
Csak hogy világos legyen: Nem az a gondom, ha valaki a sztrájk ellen van, hanem az, hogy demagóg módon érvel az igaza mellett.

Horizont 2010.01.14. 20:11:13

@Watchman: Ebben az országban az emberek se a szocializmusban se az úgynevezett rendszerváltás óta eltelt 20 évben nem tanultak semmit, mert nem volt kitől jót tanulni. A fiatalok pedig ebbe születtek bele. Azért írtam, hogy a demagógia mindenkinek más.
Zanzibár ? Megírtam már a véleményem és fenntartom: @Horizont:
Ja és ez a mondatod az igaz:"érvelés itt sem racionális, hanem érzelmi alapú."
IGEN, így működünk ma itt Magyarországon 2010-ben. Érzelmi alapon. Nagy hanggal, igazságtalanul vagy igazságosan, finoman vagy durván, szeretettel vagy kőszívvel, de érzelmi alapon. Ez miatt van aztán a sok melléfogás az embereknél.

süti beállítások módosítása