Skip to content


       Szűrés lista

Fejek a hó alatt

A hétvégén leesett –hazai viszonylatban- soknak számító hó bizony próbára tette az embereket: sok lapátolás, mérgelődés, bosszankodás. Van, aki az időjárásra haragudott, volt, aki embertársaira. Így tett a Kossuth rádió riportere is a szombat 11:00 órái hírekben.

A felvezetőben a bemondó elmondta, hogy Budapest utcáin nem látni hókotrókat, az utak nehezen járhatóak. A hírek törzsrészében a riporter ezt kifejtendő faggatta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivőjét, hogy hogy is van ez. A többször elismételt, miért nem látunk hókotrókat kérdésre, egyre idegesebb hangnemben, de ugyanazt a választ kapta az okvetetlenkedő riporter: a gépek hajnali 3 óta dolgoznak s a fő- és tömegközlekedési útvonalak, ha lassabban is, de járhatóak. A helyzetet a szóvivő jó példával illusztrálta: menjen ki mindenki, lapátolja el a háza előtt a járdát s fél óra múlva már kezdheti is előröl. A riporter, látva, hogy nem fog a szájízének megfelelő, negatív választ kapni, inkább a hómunkások felvételről kezdett érdeklődni. Itt a szóvivő elmondta, hogy kb. 1500 fő felvételére van lehetőség, akik napszaktól függően 3200-3600 Ft bért kapnak. Az interjú itt véget tért, a riporter a tudósítást zárlataként pedig egy eszméletlenül rossz példát hozott: Ausztriában a hasonló helyzeteket jobban tudják kezelni. Na, ne mond! És vajon miért?! Alpok, tél, síszezon? Mond ez neked valamit? Ott ezekből van a megélhetés, furán venné ki magát, ha a síelők nem tudnának eljutni a sípályákra. A hozott példa nemcsak emiatt volt rossz, hanem azért is, mert ott 50-100 centis havak vannak, nálunk meg Pachmann Péter a Tényekben már a jósolt 40 centitől is eltátotta a száját.

Nem volt ez nálunk mindig így. A rendszerváltás előtt a Rába egykori vezérigazgatója Horváth Ede ilyen havas, téli napokon nem hómunkásokat vett fel, hanem az irodában dolgozó nőket vezényelte ki, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel ma nem az írógép lesz a munkaeszköz, hanem a hólapát. Ugyanezt tegnap a rádiónál is meg lehetett volna oldani. Ha a kedves műsorvezetőt, riportert annyira zavarta, hogy havas úttest miért nem ment ki és takarított ő maga is, ahelyett, hogy üres kérdéseivel faggatja a szóvivőt. Tudom, az a dolga, hogy válaszoljon. Csak kell valami, amire lehet is.

A szitkozódó kommenteket megelőzendő leszögezem, hogy nem jártam Pesten, nem tudom milyen állapotok uralkodtak ott. Engem maga a számon kérő hangnem, s az értelmetlenül ismételt kérdések bosszantottak fel. Amúgy, a híreket vezetés közben hallgattam, Nyugat-Dunántúlról Közép-Magyarország felé tartva, egy csapáson, lassan járható úton, melyen akkor még szintén nem járt hótoló.
 

Címkék: budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr731717522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.02.01. 18:07:04

Uramjézus, hanyadik? De témánál maradva, ez a magyar média, mindenből kell valami hisztit nyomni. Tegnap néztem a trutykót, az se volt semmi. Már csak a Frizbit várom...

jágör68 2010.02.01. 18:08:23

Ki gondolta volna, hogy télen hó van? Egy kontinentális éghajlatú országban...
Országos jelenség, sehol nem lehetett hókotrókat látmi, hómunkásokat sem, pedig már előző nap lehetett hallani mi lesz. De piros riasztásokat kiadni, na az ment- már a karácsony előtti havazáskor is
Csak attól még nem lesz könnyebb a közlekedés.

arlequin 2010.02.01. 18:14:30

esik a hó,
borzasztó
tél van és semmi se jó

esik a hó
nagyszerű
a hóember egyfejű

esik a hó
tökmindegy
van lapátom, egyre megy

télen hó esik
lepelként borul fákra
reggeli napsütés

arlequin 2010.02.01. 18:15:07

@arlequin: a megfejtő bögrét kap, esetleg ruszlit

kuki123 2010.02.01. 18:30:43

szombatom 3x-or kellett lapátolni itt 50centi simán esett mert ahol még friss ott térdig ér noha 30centit mondtak csak
2-3 óra alatt simán meg volt a 15 centi
mire a kis szaros járdát megcsináltam addigra a másik vége más újra 2 centi hó volt rajta...

engem inkább az aggaszt hogy alig volt kint gyerek a közeli kis dűlőn szánkózni ...pedig hétvége volt..régen(úgy cirka 10 évvel ezelőtt tömve volt a töltés minden gyerek a környékről szánkózott csúszott mászott meg tudom is én mit csinált...most meg csak punnyadnak bent a szobában....pedig esett a hó....

jozicsenko 2010.02.01. 18:36:21

@volánrulz: viccelsz? amikor a fészbukkon havat lehet rendelni a farmszimulátorban :-)))

komolyabban: a hölgy gondolom megszokta, hogy hoppra koppra azonnal ott van minden, amikor kéri és akarja: lehet egyszerübb lett volna beültetni egy ilyen jószágba és elmondani mellé, hogy van még ilyen kocsiból az egész városra 40 (vagy 70, tökmindegy)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.01. 18:43:20

egész szombaton havat lapátoltam, a járdát is a ház előtt, mert ez alap ...

ma-a-tegnap-holnapja 2010.02.01. 18:44:10

Ez a kedvenc blogom, pontosabban az egyetlen blog amit rendszeresen olvasok. ( legalább 1 éve ) Ez azért alakult így mert, olyan közéletű dolgokról lehet itt olvasni, ami engem érdekel és olyan információk vannak közzétéve amiket én nehezen vagy egyáltalán nem tudnék beszerezni, magyarul ez egy tökéletes hely arra hogy képben legyek. Gyors és lényeglátó.
DE
az újonnan tollat ragadó uccaszoc kezd megijeszteni a blog további sorsát és színvonalát illetően. A volán buszos, számomra semmiről nem szóló bejegyzés után a szív jobb és bal oldalát követően most a miért nem megy ki a riporter lapátolni-ig bezárólag úgy éreztem, persze lehet rosszul, valami erőtlen ide nem való dolog kezdte meg a működést. Eddig balsarokban politikusok sikkasztók vagy überpofátlan emberek, jobb sarokban vastagbőr és hadd szóljon, ahogy a blog szlogenében is áll.:
„ Ha egyszer lesz egy rendszerváltás, ez a blog lesz a vádirat. „
Ezzel szemben két napon belül a második teljesen felesleges ide nem illő bejegyzést olvashattam. Tisztelt szerkesztőség remélem ez a tendencia nem folytatódik, vannak helyek ahol lehet tinédzserek lelki problémájáról és hólapátoló újságírókról cikkezni, de nagyon remélem hogy ez nem a Vastgabőr lesz.
üdv egy hűséges olvasótok

2010.02.01. 18:49:06

@ma-a-tegnap-holnapja: engem például teljesen hidegen hagy bárminemű és mindenféle sporttal kapcsolatos hír, így az újság(ok)ban azokat átlapozom. Tégy te is így itt, és béke lesz.

hoplita 2010.02.01. 19:05:23

@arlequin:
Ruszlit akarok...imádom.
Házi füstölt császárszalonnával a kaják királya.
Szoktam én is csinálni, ha van megfelelő alapanyag....illetve ha tudok fogni.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.01. 19:08:24

Fiatal koromban, 10 éve is voltak olyan hírek, hogy pár falut elzárt a hó, ez talán mindig így volt..

Marcellusca 2010.02.01. 19:08:45

Ezt a kérdést már szombaton (frissiben-melegében :D) kitárgyaltuk mind2-vel és Lalával. :)
Csak ismételni tudom magam:
"Én sem értem, miért nagy probléma, hogy január végén, a tél közepén esik a hó, -5-10-15 fok van? :)
Emlékszem a 80-as évek közepén (is) akkora telek voltak, hogy az nagy vidékiai városunkban csak a honvédségi (azaz a Néphadsereg :D) lánctalpas eszközei tudtak csak közlekedni.
Mi meg térdig érő hóban mentünk suliba.
És hogy élveztük! :D"

Most csak annyit változott a helyzet, hogy A Főnökkel voltam kint a nagy hóesésben.
Ő is élvezte, hogy kiástuk a kocsit a hó alól, utána hóembert építettünk, szánkztunk meg hógolyóztunk.

Egy másik blogon írtam, hogy minden évszaknak meg van a szépsége.
Azt kell felismerni.
Nehézkes nyáron korizni a Balatonon. És még nehezebb nyáron forralt bort iszogatni a parton.

Viszont az is igaz, hogy misztifikálják a 2 cm havat is.
Mert a sok szerencsétlen buTapesti ótós nem tud (esőben sem) vezetni.

Fényhajú 2010.02.01. 19:17:30

-azért meglehet ebben a posztban is találni a "vastagbőr" részt:
"napszaktól függően 3200-3600 Ft bért kapnak."
ez nappal: 2000 forint 8 órára
éjszaka: 3500 forint 8 óra

Én kiküldeném azt havat lapátolni,akinek van bőre ennyit fizetni..

arlequin 2010.02.01. 19:26:09

@Marcellusca: én es ott voltam! grrr...
én is 'tárgyaltam'...

szmoker (Homo Trollicus) 2010.02.01. 19:30:53

@ma-a-tegnap-holnapja: ja.

Hugyó Makit akarok kizárva, Antal Attilát háziőrizetben, Vityát akarom elküldve a picsába. Demszkit, a Sukoró-ügy folytatását, a többi ingatlanmaffiás dolgot, Hunvaldot, Verocchiót, napi Kalampért :)
És hogy mást ne mondjak, itt ez a Madöf-Szadesz kurválkodás, a pisilés közben kizárt balekkal. Címlapsztori.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2010.02.01. 19:42:18

@Fényhajú: Bizony. Mikor hallottam a rádióban, hogy ennyit kap egy ember 8 óra vagy akár 6 óra fizikai munkáért, meg is rökönyödtem. És nem is gyengén ráadásul.

Valójában tényleg senkinek (tisztelet a kivételnek) nem jutott eszébe havat lapátolni, csak akinek kötelező volt. De persze pl. a bankok nálunk ez alól kivételek voltak (tisztelet a kivételnek), és ők a hétvégén basztak takarítani.

sorokinV 2010.02.01. 19:52:31

Engem sokkal jobban idegesített, hogy a kurva villamos nem mondta be a megállót, a hótól és a mosatlan ablaktól meg pont nem láttam semmit, így hát sikerült nem leszállnom időben....

Auris 2010.02.01. 20:24:39

@arlequin: Én megfejtettem. Szerintem a Patásördögről írsz!
Igaz?
Ott jöttem rá, hogy azt írod borzasztó....

Kapok bögrét?

Auris 2010.02.01. 20:26:18

@volánrulz: Sepernél havat Kántorjánosiban, vagy Olaszliszkán.
Csak úgy feketéllik a hó a sok kis szánkózó lurkótól....

báhno 2010.02.01. 20:28:05

a rádióstudióból elég nehéz hókotrókat látni:)

MeeCee 2010.02.01. 20:30:06

Érdekes, h a kínai bolt/kínai étterem előtt szinte szárazra van lapátolva a járda meg a parkoló, a tecsó parkolóban meg térdig ér a hó...

lich10 2010.02.01. 20:39:11

Mókás. Hókotróéknál én vagyok a kisfőnök. Hallani kéne miket adnak elő az emberek.Tegnap betelefonált egy csaj, és közölte hogy ő bankár, és nem fog tudni bemenni dolgozni. Azonnal takarítsuk el a havat, mert hívja a médiát. Gratulálok. Persze, mindent meg lehet oldani, pl. kedves női hang, Újpest, mentőorvos, szüléshez mennek. Nem lehetne-e kis segítség? Vagy szintén Újpest, műveseállomás. Rengeteg ilyen van, mindkét oldalról.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.01. 20:45:58

Azon gondolkozta, hogy szinte gyermek korom óta nem volt ekkora hó. Akkor építettünk nem csak hóembert, de hó árat is :) Nem mostanában voltam gyerek :/

Azért pdab@szna ha egy KOMMUNIKÁCIÓ szakon végzett havat lapátolna :P

@Fényhajú: Durva, hogy a hidegben, éjszaka, fizikai munkáért csak 430 Ft jár óránként :F

lich10 2010.02.01. 20:50:52

@Fényhajú: Mi sem kapunk sokkal többet. A sofőrök olyan 800-850 bruttó órabér. Szerinted?

arlequin 2010.02.01. 21:02:59

na lebuktam.

pedig az utolsó egy igazi haiku...

küldöm a bögrét fénypostán ;-)

Auris 2010.02.01. 21:13:58

@arlequin: Nem mindenki Issa szavaid...:)
Azért az utolsó sor nem hosszabb eggyel?

arlequin 2010.02.01. 21:36:59

@Auris:

megfejtetted! GRATS!

olé, olé, olé, olé, ví ár dö csempsz, ví ár dö csempsz!

végre egy szivárványharcos a ködös sötétség borús árnyékában!

akarom mondani: kifakadó hóvirág
(szegények kibújtak nálunk, s meg is fagytak 2 nap alatt... ;-()

nemuccaszoc 2010.02.01. 21:45:50

Látom a társaság zöme havas élményeket oszt meg a poszt kapcsán, mi sem jobb télen. A sorsomról megmajd a főnökurak döntenek, ha úgy látják, hogy miattam nem megy a szekér, leszállok ne féljetek.

Auris 2010.02.01. 21:47:34

@arlequin: Lenyűgöz, ahogyan felbüfögöd ezeket az érintkezésen alapuló képzettársításokat... nem semmi gondolatalakzatok... A zsenin túl vagy, vagy innen?

kuki123 2010.02.01. 21:48:24

@uccaszoc: ez most mondjuk jó poszt volt könnyed levezető...a napközbeni vérnyomás emelőkhöz képest
:)

nemuccaszoc 2010.02.01. 21:55:01

@volánrulz: Látod, ezért írtam, a többség azért lát bennük valamit. Amúgy meg, senki sem születik közéleti bloggernek.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.02.01. 21:56:09

@ma-a-tegnap-holnapja: Csatlakozom. Mindosszes gepemen a vastagbor a leglatogatottab oldal. Az uj szerzo irasai egyszeruen nem ide valok. Nem a minoseguk netan tartalmuk, hanem a temajuk miatt.

"Ha egyszer lesz egy rendszerváltás, ez a blog lesz a vádirat."

Orulnek, ha igy maradna. Tiz irasbol kilencszer egyetertettem az iroval, es az az egy, amivel nem (tobbnyire inkabb: nem mindenben), hat az sem okozott eletre szolo lelki torest. De az csak most fordult elo, uccaszoc kapcsan, hogy egy iras annyira pletykaszintu legyen, hogy meg vegigolvasas kozben elveszitsem az erdeklodesem. Mondom, nem magaval az irassal van a gond, hanem azzal, hogy ezek a temak a vastagbor torzstemaihoz kepest osszehasonlithatatlanul sulytalanok. Roviden: talan nepszeruek lehetnenek egy masik blogon, de itt olyanok, mint Star Wars-ban Jar-Jar.

kis kály (törölt) 2010.02.01. 21:57:11

Hát ez egy ritka mód sz.r post. Bár nem is annyira ritka, egyre több az ilyen gyatra anyag.

Auris 2010.02.01. 22:01:51

@uccaszoc: Ne foglalkozz ezekkel, egyszerű turáni fasiszta lelkek... Vért isznak, meg kardot nyelnek, egész nap...:) Jók ezek az írások is, amolyan lelki gyermekmegőrzők. Mégse helyes, hogy lámpavasazzunk egész nap, előjöhet egy kicsit a Jobbik énünk.... He-he-he. Ha érted mire gondolok. Ha nem, az se baj.

Szóval puncsolj csak nyugodtan tovább, de azért a témaválasztásnál keresd a botrányszagú történeteket, akkor beveszi a hagymaszagú, szalonnazsíros, szittya gyomrunk....)

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.02.01. 22:07:13

@Auris: Igy is lehet mondani! Csak en nem tudtam ilyen urambatyamos izesseggel megfogalmazni. Emigyen azert kedvesebben hangzik. Koszonom, kendnek!

ketroot 2010.02.01. 22:26:51

@hoplita:

Ahogy olvastam én is arlequin hozzászólásában, bontottam is egy üveggel...:D

arlequin 2010.02.01. 22:30:17

@Auris: ja igen. persze hogy nem.

szerintem minden valódi embernek káros a lenyűgözés. ugyanis kisebbrendűségi érzetet hagy maga után.
én pedig csak egy egyszerű bolond vagyok.
a zsenik hidegen hagynak. sőt! melegen. és a legkevésbbé sem érdekelnek. soha semmi jót nem tettek a világgal, csak felizgatták. magam sem a zseni értelmezési körén belül-kívül mozgok. maradjon az a bálvány(zseni)imádóknak. nekem nagyon kevés.

azé' ezt a büfögi témát emészd meg még1x. érdemes. akkor majdnem bölcs kérődzővé válik a létező. mellesleg büfögni jó, főleg sör után. esetleg legelés után.

múúúú.

arlequin 2010.02.01. 22:36:51

@Auris:
"Szóval puncsolj csak nyugodtan tovább, de azért a témaválasztásnál keresd a botrányszagú történeteket, akkor beveszi a hagymaszagú, szalonnazsíros, szittya gyomrunk....)"

ej be szépen írád bátyám/hölgyemuram. kár, hogy minek. s feszt csak a panelprogramnak megfelelő jellemzéseket büfögöd bé a zinternet árnyékfalára. egyébként tejet nem iszunk. akkor se. és igenis jogunk van arra, hogy kellemesen megőrüljünk, valami következetesen gondolkodjunk. uccaszoc mászolygásainak ellenére ha kell. ugyanis a zsebkendősiránkozás nem egyenlő a bicskanyitogatással, pláne nem a szemnyitogatással. és nehogymá itt ezt bárki is megpróbálja egybemosni, még akkor se, ha a 'nagy népnemzeti turánfasiszta összefogásnak' szüksége van rá.

puncsoljon neked. nekem vér kell. hahaha

badblood 2010.02.01. 22:39:19

Érdekes. Ha nem esik a hó az a baj, ha esik a hó az a baj. Ha hideg van az a baj, ha nincs hideg az a baj. Nyáron, ha meleg van az a baj, ha nincs nagy meleg az a baj. Ha esik az eső az a baj, ha nem esik, az a baj. A globális felmelegedés, ugye... Nincs itt kérem szépen semmiféle felmelegedés, vagy extrém időjárás, a Zemberekkel lesz itt a baj... (válogatósak -> a szar se elég büdös/?/)

Auris 2010.02.01. 22:41:06

@arlequin:
Mi itt virtuális lények vagyunk, álnevek, avatarok mögé rejtőzött intellektusok (tisztelet a kivételnek, nem akarom megsérteni a bolondokat). Úgyhogy a lenyűgözés itt élvezhető luxus, káros mellékhatások és büntetőjogi szankciók nélkül.

Látom kemény vagy a zsenikkel kapcsolatban, kaptak tőled hideget, meleget, de totemet a zseniknek mindig az együgyűek állítanak, majd odakötözve felkoncolják őket.

Abban vita nincs, BÜFÖGNI JÓ! Adjuk el pártszlogennek! Fele-fele?

nemuccaszoc 2010.02.01. 22:41:52

@badblood: Jogos. Igazából én is azon akadtam fenn, hogy jön 20 centi hó, aztán pirosriasztás meg világvége.

maxwell murder 2010.02.01. 22:44:27

3200-3600 Ft. egyszerűen döbbenet, hogy ennyit kapnak 8 óra munkáért. ne mondja nekem senki, hogy ez teljesen jó! reálisnak persze reális a mai állapotokat tekintve, de hát ez mi könyörgöm! 400ft-os órabérből ma ki tud megélni? ráadásul ez egy kurva kemény meló. persze, nem kell hozzá képzettség, blabla...

nemuccaszoc 2010.02.01. 22:49:28

Még a diákmunka minimuma is 460/óra.

Forradalmi Falhozállítási Bizottság 2010.02.01. 22:50:04

A poszt szar: mindannyian tudjuk, hogy a riporter azért van ott, ahol van, mert nem ért semmihez (még a lopáshoz sem, ezért nem lett politikus). Számtalan ilyen prekoncepcióval tarkított riportot halhatsz - ennél sokkal egyszerűbb, ha simán áttekersz, s zenét hallgatsz. Mondjuk ott a Bartók, az jó nyugis.

De a poszt címe tetszik!

Fejek a hó alatt,
véres torzók kupacban,
a lőpor füstje tovaszáll.

S így a haiku írást is megerőszakoltuk.

arlequin 2010.02.01. 23:13:32

@Auris: no-no. mi nem csak itt vagyunk 'virtuális' (de nem szeretem ezt a szavat. pfejj...) lények. a valódi gond az, hogy mindenhol azok vagyunk. magunkban és a világ által felállítva, kötelezettségek és elvárások között 'virtualizálódunk'. pfejj. mocskosgecik. tessék, kész a szarból, társ-ál-ad-alom-ból álló, magában bizonytalan, zsinórpolgár, ki attól retteg, mit mond a patás, vagy arra élvez, hogy a fecó, esetleg némethsándorkiugrotthatalommániáskispap mit prédikál. esetleg fordítva. olyan ez mint a református prédikációk túlnyomó része: elöl csupa szakáll, hátul csupa nyál... hát nekem ez se kell.

'a lenyűgözés itt élvezhető luxus, káros mellékhatások és büntetőjogi szankciók nélkül.'
gondoljuk mi! de ami visszacsap, az visszacsap. itt is. főleg belül. a tükör elöl senki sem menekülhet.

és ami a legfontosabb: büfögni jó!
adjuk el!

az én százalékomat utald a valláskárosultak alapítványának. kár hogy nincs technikai számuk...

Kamee 2010.02.01. 23:15:17

Komolyan nem értem az ajvékolókat egy kis hó láttán:)

Leesett a hó, fogtuk, és elmentünk havat lapátolni, bár senki nem kért meg rá minket., de azért jól esett mindenkinek:)

www.youtube.com/watch?v=t_69AFChTwA

arlequin 2010.02.01. 23:17:39

@Forradalmi Falhozállítási Bizottság:

hátrébb a kétszersülttel! egyszer is!

a poszt szar. ez tény, bár nem tisztelem.

a cím jó, ez tény, bár nem érdekel.

a verset pedig elhibáztad:

ha se hó, se fej,
nincs pondró kupacban
a puskatusban

jó étvágyat.

(küldjél már egy cipőt légyszi!)

Forradalmi Falhozállítási Bizottság 2010.02.01. 23:41:09

@arlequin: mondhatnám azt, hogy direkt rosszul írtam, de igazából lusta voltam ellenőrizni, mennyi szótag az annyi.

Nincs cipő, bakancsban kell taposni, míg az utolsó __________1 is ____________2!

1: kommunista/ fallangista/ pretóriánus/ azték
2: ki nem leheli a lelkét/ a Valhallában szolgálja bajtársaink/ exterminálva nem lesz

Nem kívánt törlendő.

arlequin 2010.02.01. 23:48:09

@Forradalmi Falhozállítási Bizottság:
ez már réges-régen el van intézve. nem kell aggódni miatta. már most is mindenki csak a dolgát teszi.
mellesleg a falangisták/pretóriánusok még rettentően korrektek voltak ezekhez a mostani takonytemetőkhöz képest...

na jóccakát

vae victis!

arlequin 2010.02.01. 23:50:54

@Forradalmi Falhozállítási Bizottság:
egyébként ha emlékezetem meg nem csal (szokása neki), akkor a klasszikus haiku 5/7/5 szótag

elfelejtettük
mi emberségünk
meggyötörtetett

na bevetem az aknamezőt. jóccakát

toronyőra 2010.02.02. 00:12:43

Ad hopp…

A poszt: mint sónak a melegvíz, vagy hónak a Tavasz utca, vagy mint szoc. - nak egy bók… Elolvad tőle. Meg a gőz is kiszáll mindenki kupolája alól, így a kampány kezdetén… (semmi vér, semmi ívoszlopra rögzítendő…
Nem értem, hogy nem értitek: EHHEZ valóban vastag bőr kell, hogy ilyen flekkel örvendeztessen meg minket az ’ucca lokálpatriótája; járdaszegélynek (’hej a szegénynek…) latyak, latyaknak sekély (’e kéj…) nekünk meg magas, a laszti (az-ti…)
Lényegében vörös riadó, a javából. Ilyen apróságokon aki hagyja felbosszantani magát ne adja Isten, komolyan veszi…Meg is érdemli.

Olvadás…

Hull a hó télen
Bágyadt lapátol alá
A pirkadt napfény

Emígyen szakerőéjük meg az ikuhát…

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.02.02. 04:59:41

"Ha a kedves műsorvezetőt, riportert annyira zavarta, hogy havas úttest miért nem ment ki és takarított ő maga is,"

A francot. A kedves állam igenis, oldja szépen meg a havat. Ha hókotró kell, akkor lesz szíves hókotrójönni, tulajdonképpen jópár adót fizetünk a közterek rendbentartására. Meg esetleg ha akkora kurva nagy hó van, akkor ahogy fentebb mondta valaki, hol a hadsereg?

Tényleg, minden egyes kibebaszott havazáskor ez van, hogy nem takarítják el, és akkor ilyenmegolyan katasztrófalhelyzet. Hát persze, talán nem csak ellopni kéne az összes pénzt a tetves elvtársaknak, hanem fordítani belőle a lakosságra is.

Most ebben a lopásban nem feltétlen a közútkezelő, vagy a főkefe a hibás, hanem az, aki miatt nem jut nekik pénz! Pedig mi befizetünk, nem keveset.

Shadowguard 2010.02.02. 06:38:54

A pesti állapotokhoz nem tudok hozzászólni, de nálunk tényleg vasárnap délután jelent meg először a hókotró. Az is csak tessék-lássék dolgozott, délután négykor sikeresen találtam még olyan utat, ahol volt egy kocsinyom és szép nagy hó (amin csodálkozok hogy nem akadt el az autó, mert lehetett látni, hogy túrta a havat az alja is :D )
Hómunkás meg... Brazil gépsor alapanyaga meglenne hozzá, de mikor mondták a közmunkásoknak, hogy hólapátolás inkább beültek a kocsmába. Mert hülye aki ilyen hidegben dolgozik...

redriot77 2010.02.02. 07:43:00

"nálunk meg Pachmann Péter a Tényekben már a jósolt 40 centitől is eltátotta a száját."

Erről eszembe jutott egy vicces riport, kb. 5 éve láttam. Ugripunci riporter, helyszíni tudósítás a tv2 v. rtl híradóban. Valahol kint a pusztában, havazás, az úton araszoló autók.

Riportercsaj: Mik a terveik a kialakult katasztrófahelyzetben?
Dobson Tibor: Nincs katasztrófahelyzet, tél van.

:P

jozicsenko 2010.02.02. 07:54:14

@redriot77: a jósolt negyven centitől eltátotta a száját :-)))

hát igen, vannak akik eltátják :-)))

@uccaszoc: kezdem érteni, miért vagy itt, a levezető gőz nagyon kell ide (avagy anti-kvhelyett)

Jim Raynor 2010.02.02. 08:42:49

hát ez nagyon lol post lett.

1. pont bent jártam a városban szombaton napközben. Délben (!) még jóformán bokáig ért a hó a Hungária körúton (!), azaz addig ott egy fia hókotró nem haladt el, pedig a hó éjszaka kezdett el esni. vagyis a T. közterület-fenntartó nagy ordasakat hazudozik, és baszik a dolgát csinálni. egész nap egyetlen hókotrót láttam, este bakker, nagy bőszen kotorta az autók által addigra már tisztára járt utat.

2. "És vajon miért?! Alpok, tél, síszezon? Mond ez neked valamit? Ott ezekből van a megélhetés, furán venné ki magát, ha a síelők nem tudnának eljutni a sípályákra"

nem furcsa, hogy ott azért is eltakarítják az 50-100 centis havat, hogy az emberek tudjanak síelni (azaz szabadidős tevékenységet végezni) itt meg azért SEM takarítják el az ötödannyi havat, hogy egyáltalán közlekedni lehessen?

Rikki Harcos 2010.02.02. 09:20:33

az ilyen akadékoskodó riporternőkről az a szofisztikált véleményem, hogy jól meg kellene őket baszni, akkor megváltozna a stílusuk

fogash 2010.02.02. 09:48:37

törzsolvasó vagyok, de ez az első hozzászólásom.

A téma jogos, a megközelítés helyes (tél van, mit csodálkozunk 10 centi havon?), de EZ NEM VASTAGBŐRÖS TÉMA!!! Bocs uccaszoc, de a témáid profilidegenek a v'bőrön. :(

Az már vastagbőrös téma lenne, hogy a parkolóba temetett és kimenthetetlen autókat VÉGIGBÜNTETIK a parkolótársaságok, mert nincs rajtuk parkolójegy...

meg arról sem olvastam, hogy az egyik megyei kapitányságot 1millióra büntették, mert a portaszolgálatot TÚL OLCSÓN szerződte egy vállaljkozóval....

van itt téma a nyuggereken kívül, miért nem azzal foglalkozol/foglalkoztok?

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.02. 10:00:42

@Auris: Ami biztos olyan nem vagyok mint Te. Akkor másmilyen vagyok? Te olyan vagy mint mások?

@fogash: Az a 10cm jó lesz 30 cm -nek is. Amire mondhatjuk kiemelkedően sok kis hazánkban.
Csak nem megbüntettek? Parkolótársaságokról tudjuk, hogy mindent megtesznek egy kis bevételért. Talán még csak olyat nem hallottam, hogy a gumit kiszúrták volna, ne tudjon elállni az autós és jól lefényképezik...

Zorro2007 2010.02.02. 10:09:18

Kedves szerzö, azért van egy kis csusztatás az irásban. Nem kellene egy sívidék hóhelyzetét és hóeltalkarítasi szokásait egy föváros hóhelyzetével összehasonlítani. Ettöl függetlenül szarul van az egész hóeltaklarítás megszervezve...

Felejtsük el a sívidékeket.
A legfontosabb különbség, amikor Magyaroroszágon leesik 10cm hó, már hóhelyzet van, késik minden, fehérek az utak este a híradóban mindenki nyilatkozik.
Ha Ausztriában leesik 10cm hó ( nem a sívidékeken) nincs semmi, mindenhol látni takarító gépeket a buszmegállokhoz kijönnek kis traktorok, sóznak, salakot szórnak és minden megy a maga jól bejáratott módján. Senki sem nyilatkozik, mert minek. Mindneki csinálja ami a dolga.

Más:
valaki magyarázza már el, miért kell a házam elött a járdát ellapátolnom?Mi közöm van hozzá?Az nem közterület?Hamarosan meg nekem kell lebitumeneztetnem?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.02. 10:23:21

"A rendszerváltás előtt a Rába egykori vezérigazgatója Horváth Ede ilyen havas, téli napokon nem hómunkásokat vett fel, hanem az irodában dolgozó nőket vezényelte ki, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel ma nem az írógép lesz a munkaeszköz, hanem a hólapát. "

Általánosban az igazgatónő volt az orosztanárunk, így amikor volt a 86-os nagy hó, bizony oroszóra helyett mi is mentünk ki az iskolaudvarra meg az iskola elé havat lapátolni... Mondjuk annyira nem bántuk :-)

acel 2010.02.02. 10:27:37

@zero:
"Kedvencem" az a vastagbőrrel rendelkező úriember aki az családi háza autó bejárója elől a havat a járdára pakolta át, ezzel kizavarva a gyalogosokat az amúgyis szűk, jeges havas utcára. A járda többi része tiszta, de ő akkor is leszarja a gyalogokat. Egy posztot magában megérne. Fénykép sajna nincs.
Büntetés az onkormányzattól szintén ismeretlen.

ruhaszarito 2010.02.02. 10:30:28

A mi kisvarosunk ugy nez ki, hogy semmi holeltakaritas nincs. Igy aztan az utcakon vegig jegbordak vannak, amin probalsz kattogo ABS-sel (vagy nelkul) megallni. Elindulasnal, meg haladasnal ha van az autoban, akkor karacsonyfa szeruen villog az osszes menetbiztonsagi elektronika visszajelzo lampaja, hogy o most dolgozik azon, hogy nehogy leess az utrol.
Pesten ezzel szemben mindig is lehetett normalisan kozlekedni, nekem sosem volt problemam a havazasok soran.

acel 2010.02.02. 10:31:02

@Zorro2007:
Semmi közöd hozzá, te fizethetsz helyette havi 2000 forint takarítási díjat. Azért nem pampognál?
Amúgy azért meg közösségben élünk. Köszönni sem kötelező. A bunkósághoz jogod van.

acel 2010.02.02. 10:34:34

Fel lehet készülni 100cm-es hó eltakarítására is. Csak akkor fizetni kell a söfőrök bérét, az a kötelezőt és egyebet a hómentes időszakra is. Ezért van az osztákoknak több hókotrójuk, an angoloknak megkevesebb.

Fényhajú 2010.02.02. 11:12:34

Ha van hó lehetne síelni is, ha lehet síelni,lehet fémet lopni is:DD
Napi "kolompár":
atv.hu/cikk/20100202_femtolvajok_miatt_nem_lehet_sielni_nogradban
Mindenben meg kell keresni a bizniszt:/

nemuccaszoc 2010.02.02. 11:28:14

Na, akkor a következő írásom majd profilbaillőbb lesz.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.02.02. 11:30:27

Azt hiszem, ez annak a tipikus esete, amikor a riporter nem azért faggatja az alanyát,mert konkrétan kíváncsi a válaszára, hanem, hogy kötekedjen.
Ez a bácsi nem riporter,hanem egy pöcs.

Peetee 2010.02.02. 12:09:49

Nem ezzel van a gond.
Végezze mindenki a munkáját.
De amikor kedden is ugyanazon a letaposott-jeges havon jöbök dolgozni Bp-re országunk 1-es számú (!!!!!!!!!) FŐÚTJÁN, mint ami szombaton leesett...na az már pofátlanság!
Városon belül sem volt semmiféle sószórás, útkotrás. Ennek ellenére tavasszal nagypofával bejentik, hogy idén ötszázmilliárdba került a hóhelyzet. DE MI? MERT NEM SZÓRTAK KI 10.000tonna sót...jó ha 1000-et...mégis van számla 10.000tonnáról, meg már a jövő évi adagot is lerendelték...na persze!

greybull 2010.02.02. 12:49:56

@szmoker /segílyes/: Fellini Szatirikonja jut az eszembe erről az országról, amikor a színpadon a színésznek - igazából!! - levágják a karját, majd az előadás végén a szörnyű sokktól félájult ember kezéhez egy ezüst pótkart odatartva integettetik a nézőközönség felé... Kern Andrástól idézve: "itt mindenki hülye?"

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.02. 14:15:46

@arlequin:

"A Derűs él jól:
bölcs-bután. A Borúsnak
csak igaza van."

Redcap 2010.02.02. 15:08:34

Uccaszoc úr bejegyzései fölöttébb semmilyenek. Minek is ír ő ide?

NextGeneration 2010.02.02. 15:14:28

@kis kály:
@Meleardil Eressea Iluvadan:
Szerintem meg jó a poszt. Ez is ide tartozik, néha egy kis könnyedség. Ha tényleg régi olvasók vagytok, akkor tudjátok, hogy volt még egy posztoló, akinek nem emlékszem most a nevére hirtelen, mert rossz nagyon a névmemóriám, na Ő tolta régen főleg a bulvár cikkeket. Na azokat pont ezért szerettem nagyon. Hiányolom is azóta, mióta elment! JÖJJÖN vissza! :D

anarcho78 2010.02.02. 16:27:07

ucca: több kritikát olvastam, hogy nem szoktál ide jó posztokat írni, de sztem igenis, borzasztó módon elkel a munkásságod a vastagbőrre! nem mintha a többiekkel baj lenne...

Auris 2010.02.02. 18:47:43

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal:

He-he-he. Csak ugrattalak, de úgy látom felszívtad magad. Olyan biztos, hogy nem vagy, mint én, tudnék róla ha lenne egy egypetéjű ikerpárom (talán).

nemuccaszoc 2010.02.02. 18:54:31

Köszönöm az új véleményeket, ahogy látom ismét 50-50 a húzzál/maradjál meg nem hirdetett szavazás aránya.

arlequin 2010.02.02. 20:30:35

@laspalmas:

mi csúf bolondok
szépen-sírva nevetünk
gyermekként halunk

tessék megőrizni a nem-szerkezetet

egyébként: béke

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.02.02. 20:48:58

@uccaszoc: "Köszönöm az új véleményeket, ahogy látom ismét 50-50 a húzzál/maradjál meg nem hirdetett szavazás aránya."

Szavazok én is, most már 51-49 a maradjnak :-) Jók ezek a posztok, csak legyél kicsit véresszájúbb, és akkor mindenki elalél :-)

arlequin 2010.02.02. 20:56:46

@uccaszoc:
tudod... ha nem csak maszatolnál, akkor azt mondanám, hogy jó.

ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a kieresztett gőzt milyen munkára fogják.

te eddig alantasra.

de tessék elolvasni az eddigieket - ahogy tetted -, és tedd fel magadnak a kérdést: vajh jól céloztál-e?

a későbbi megér(t)és reményében...

maxwell murder 2010.02.02. 21:21:57

@uccaszoc: szerintem jó volt ez a post! akármit kirakhattok, ami zavar titeket, vagy megbotránkoztat! itt bulvár is szokott lenni...

Horizont 2010.02.02. 21:40:46

Ma Pesten voltunk és a Kempinski szálló előtt tudtunk leparkolni, óránként 400 ft-ért és még a hó és latyak se volt eltakarítva, mindenki ott bénázott, egyensúlyozott és elmerült! Ahol lakom (családi házak)muszáj a járdánkat letakarítani mert "megszólnak" , vagy ha valaki netán elesik fel is jelenthetnek, sőt vasárnap reggel amikor 8 előtt kimentem már mindenkinek rendben volt a járdája!

szabogyula 2010.02.02. 21:48:50

@Horizont: Pesten voltunk .....Kempinsky.....parkolás óránként négyszázért ......
Burzsuj !! :)

Horizont 2010.02.02. 22:03:24

@ostoba 8o:
Jó lenne burzsujkodni, de szemésznél voltunk:((((
3 óra= 1200 ft+ pályamatrica+ tankolás+ meg a szemész:) Vidékieknek ez van:)
Hogy kiakadtam azt hittem egy ilyen patinás szálloda előtt felnyalják az utat is. Tévedtem.

szabogyula 2010.02.02. 22:11:30

@Horizont: pályamatrica : MSZP : Kedves Nép ! De hiszen épitettünk Nektek Autópályákat !
Ja bazmeg , csak jegyet kell rá vennem , kurva nagy eredmény ...már bocsánat ....
Egyébként meg jobbulást !

Horizont 2010.02.02. 22:31:23

@ostoba 8o:
Az uracskámról volt szó:))) Én túl jól vagyok!
Tök igazad van, miden alkalommal elszidom a matricáért az egész pereputtyot. Menjenek a francba.Itt helyben meg beszedik a súlyadót az utakra meg semmit nem fordítanak vissza belőle.
Na az egészségügyről meg egy regényt lehetne írni. Még szerencse, hogy ritkán "találkozunk vele" , az is elég. Amit ebben az országban el lehetett baszni, ők azt elbaszták. (már bocsánat)

Shadowguard 2010.02.03. 06:27:31

@Peetee: És az is pontosan megvan, hogy mennyit költöttek el erre a 10ezer tonnára? Melóban vagyok, nem igazán tudok most guglizni, de érdekelne, hogy mennyire volak pofátlanok a kedves elvtársak...

Az EREDETI 2010.02.04. 10:23:36

Az emberek úgy csinálnak, mintha télen soha nem esett volna még hó. Nem tudom mire vélni a dolgot, volt egy pár évnyi enyhe tél azt egyből azt hitték, hogy mediterrán éghajlaton vannak.
Az utaon is barmok módjára viselkednek, azt hiszik 10m-s féktávokat vehetnek, meg bevehetik 30al a 90 fokos kanyart mint nyáron. Azt forognak itt a kereszteződésben.

navera 2010.02.04. 14:28:17

Kicsit lekéstem erről a posztról, de egy megjegyzés még belefér, remélem....
"uccaszoc"-nak egy idézettel kellett volna kezdenie Váci Mihálytól: "Nem elég a jóra vágyni, a jót akarni kell! És nem elég akarni, De tenni, tenni kell"
A riporter leragadt a jóra vágyninál és számonkérte a tettet

nemuccaszoc 2010.02.04. 14:52:57

@navera: Valóban találó. Kösznöm.

vomit 2010.02.12. 09:04:43

esse volt kutya
The Great Blizzard of 1977
www.youtube.com/watch?v=fL7eXnIqUV4

süti beállítások módosítása