Skip to content


       Szűrés lista

A Jobbik rovásírást tanítana az iskolában

A rovatmagazin.hu, egy egy rovásírással foglalkozó honlap készített egy rövid interjút Dúró Dórával, a Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinetjének elnökével.  (Dóra tényleg csaj, bár árnyalja a képet, hogy hozzáment Novák Elődhöz.)  


"Gribek Dániel: A Jobbik oktatási programjában szerepel valamilyen formában a rovásírás terjesztése a diákok körében?

Dúró Dóra: Mindenképpen szeretnénk erősíteni a magyar vonatkozásokat az irodalom, történelem és ének tárgyakban, ennek egyik eleme lenne a rovásírás, amely a nemzettudatot is erősítené minden iskolás gyermekben. Nagy szükség van erre, hiszen az elmúlt húsz évben nem erről szólt az oktatás, és a rovásírás sem kapta meg a neki járó szerepet az intézményekben.

G.D.: Milyen formában képzelik el a rovás oktatását az iskolákban?

D.D.: Alapvetően szükséges lenne, hogy a betűket mindenki megismerje, erre néhány órás foglalkozás is elegendő lenne. Az érdeklődőknek pedig természetesen az elmélyülést is lehetővé tennénk, azonban ehhez szükség van olyan képzettségű tanárokra, akik ezt a feladatot meg tudják oldani.
(...)
Azt hiszem, kiindulásnak az is elég lenne, ha minden gyermek ismerné őseink írását, ugyanis a túlzott szigor bizonyos esetekben épp ellenkező hatást válthat ki, mint amilyet
szeretnénk.

G.D.: Lehetséges-e, hogy egy záró dolgozatban, akár egy magyar érettségin néhány kérdés erejéig előkerüljön a rovásírás? Természetesen, ha a rovásoktatás tanítása már működik, és a feltételei meg vannak teremtve.

D.D.: Korai még arról beszélni, hogy ez érettségi tétel lehessen, hiszen a felkészülést teljesen a nulláról kell kezdeni. Néhány év múlva visszatérhetünk erre a kérdésre is, ha már minden magyar gyermek ismeri a rovásírást…"
 
Én még külön órán tanítanám a székely vicceket a gyerekeknek, a lóhátról történő íjazást és a jurtaépítést is ... csupa-csupa hasznos és fontos dolgot!

Szerintem először tanuljon meg minden gyerek írni-olvasni. Azután, miután már nem funkcionális analfabéta, tanuljon meg egy vagy két idegen nyelven, de úgy, hogy képes legyen az adott nyelven írni-olvasni-beszélni. (Eszembe jut, hogy a gimiben 4 éven át heti 5 órában tanultam angolul, érettségiztem is belőle, mégsem tudtam megszólalni ...) Ha ez megvan, akkor tanuljon a gyerek számítástechnikát,  elektronikus ügyintézést, pénzügyi ismereteket, tudja mi az infláció, GDP, tudja mi a különbség az Alkotmánybíróság és a Legfelső Bíróság között stb. stb. stb ...
Nagyon fontos dolog a kovalens kötés meg a másodfokú egyenlet megoldóképlete, de az érettségi óta nem igazán használtam ...

Arról kellene beszélgetni, hogy mit tanuljanak a gyerekek az iskolában, sok vagy kevés ez a tananyag, vagy hol sok és hol kevés ...

A magyar rovásírás egy szép történelmi emlékünk, akit érdekel, olvassa el a wikipedián.

Mi a Ti véleményetek? Legyen vagy ne legyen rovásírás-oktatás az iskolában?

Címkék: oktatás jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr431724846

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van programod? Microsoft, vagy párt? Családi program? 2010.03.13. 17:58:42

 Mert program nélkül egy párt olyan, mint kalóz faláb nélkül. Félpárt. Nem az igazi. Írjak egyet? Ja értem, már nekem kell mert volt időszak mikor a nemzet őrültje szakmányban gyártotta a jobbnál jobbakat, és erről az időszakról írtak talán egy jó...

Trackback: Csak következetesen... 2010.02.03. 15:24:00

SZDSZ > MDNP > FIDESZ > Jobbik Hit Gyülekezete > Református Egyház > Katolikus Egyház A Jobbik csepeli képviselőjelöltjének a párt (amúgy el kell ismernem, profin kivitelezett) választási honlapján található hivatalos életrajza így szól...

Trackback: Mit ígérnek? 2010.02.03. 15:23:22

Miután pár hete ajánlottam az Index kezdemenyézését, melynek keretében gyűjteni kezdték a FIDESZ politikusai által tett kampányígéreteket, felmerült kritikaként (és jogosan), hogy miért csak az övékét? Sajnos akkor még nem volt olyan projekt, ami ezt a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abandi 2010.02.03. 18:40:37

@Viktus:
Csak nehogy elszaladjon velük a ló!
Miért nem elég a : LMPVS hívószó???

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.03. 18:41:56

@blas:

Ha jól látom a szavazást, akkor nem hiába a poszt, mivel 48% - 42%-ra vezet a NEM ....
Vagyis fej-fej mellett, remek vitaindító ....

Sajnálom, hogy olyan a "kommentkultúra", hogy nem lehet normálisan vitatkozni ...

Taktikai Atompingvin 2010.02.03. 18:46:45

@abandi: Ez jó vicc ;))))
Wikipedia .
Az első ismert írásos emlékek a valószínűleg legrégibb írásformával, az ékírással készültek i. e. 3500 körül. Ezt tekintjük az őskor végének és az ókor kezdetének.
@zero: Én ezzel a témával is elvagyok, de szerintem kéne már vmi "ci9gányozós" poszt, mert a kommentelők lassan kinyírják egymást :D

smps 2010.02.03. 18:48:12

@kyncza: Létezik objektív holokausztkutatás is. Azért van, mert embereket faji alapon különítettek el gettókba, amikor nem is volt semmilyen bűnük. Nem, még koholt vádak miatt sem ítélték el őket, csak úgy ártatlanul különítették el őket. A tulajdonuktól megfosztották őket minden ok nélkül! És sokan nem élték túl a munkatábort! Szerinted miért halt meg Radnóti?

abandi 2010.02.03. 18:51:43

@Hülyegyerek:
Kár, hogy a wikipédiéból szerzed az információidat....

abandi 2010.02.03. 18:53:54

@abandi:
Amúgy, sokat nevethetünk még...!

derelyegrádi szellem 2010.02.03. 18:54:53

@smps:

Na figyelj rám faszferi:

Én nem vagyok jobbikos, és mint írtam, nekem elég ha a diákok Hungaro Valentin és egyéb teljesen őrült/szándékos kártevő oktatáspolitikusok áldásos tevékenysége után simán magyarul, rendes betűkkel megtanulnak írni.

Hogy ki kurva, és ki kinek feküdt alá, azzal kapcsoaltban inkább érdeklődj a Gizella utcában, de homokos kapcsolatokra is terjedjen ki érdeklődésed. Vagy kezd Mohácsi Vikivel, hogy kinek is a bohócát fényezte, mire EU képviselőjelölt lehetett. Vagy érdeklődj ugyanilyen alapon Nyakó (MSZP) nejénél, hogy is volt az egész pontosan annak idején a Pistával..

De ha érdekel az ilyesmi, akkor kérdezd meg a Gizella utcai fiúkat, hogy Hodosán Róza hányuknak volt már felesége, és most kié.

Az is megérne egy misét, hogy a szadeszes teljesen idióta propaganda oltárán mit áldoztunk már fel a magyar oktatásügyben, és jelenleg hova süllyedt a magyar oktatás hugaro valentinekkel, meg hiller haverokkal. Oda bazmeg hogy az iskolákban nem lehet tanítani, mert megverik tanárt, a tanórák a fegyelmezés kísérletével mennek el, vannak olyanok öcsém tömegével, akik ötödikesek és nem tudnak se írni se olvasni, és a többi, aki akar, az sem tud haladni, mert a tanításra már nem marad idő, meg lehetőség se. Ide jutottunk a szadeszes propaganda oltárán. Gondolom ez nem aggaszt, csak a rovásírás. Idióta.

Taktikai Atompingvin 2010.02.03. 18:56:02

@abandi: Bocsi, a történelmi koroknak tudtommal meghatározott elejük és végük van, még ha nem is tudjuk a pontos dátumot. Az ókor akkor kezdődik, amikor megjelenik az írásbeliség. Én kb ötödik osztályos korom óta így tudom, de kérlek világosíts fel!

kyncza 2010.02.03. 19:02:48

@smps: ahamm, tudtad, hogy a zsidók gójnak neveznek minden nem zsidót? Milyen alapon? Beleolvastál a tórába kicsit? Érdemes...vagyis nem érdemes, mert egy mocsok, gyűlölködő írás.
Nem furcsa számodra, hogy a idők során mindig utálták a zsidókat?

Nem válaszoltál az ÁVH-ra. Úgy emlékszem, hogy ott is javarészt ok nélkül vittek el embereket.
Tudtad, hogy majd az összes vezető verőlegény zsidó volt? És hogy a zsidók ünnepelték az orosz "felszabadítókat"?

abandi 2010.02.03. 19:03:15

@smps:
Szomorú... hogy egy ilyen alapműveltségű, számonkér!
Azokban a táborokban, halálmenetekben több nemzsidó pusztult el, mint hollókosztos!
Persze kérdezheted: Név szerint...?
Ha már a számoknál tartunk.
Az európai civil áldozatok számának elenyésző mennyiségét tették ki a zsidók.
Ráadásul Magyarországon szinte minden vezető pozíciót megkaparintottak a háború után...
Hát, ja.

abandi 2010.02.03. 19:05:43

@Hülyegyerek:
5-ikes koromban én még Babilon-Mezopotámiáról sem hallottam...
Fejlődik a todomány...

tudi 2010.02.03. 19:09:25

@derelyegrádi szellem: +pont. Teljesen igazad van ezzel kapcsolatban, mitha más probléma nem lenne az oktatás területén, mint az, hogy a jobbik (aki most úgy néz ki csak parlamenti párt lesz) be akarja/szertné vezetni a rovásírás tanításást. Egy koléganőm testvérei most 5.-esek, hát már ott is vannak szép dolgok, az osztály legrosszabb gyerekét (nem cigány) nem rúghatják ki, pedíg már igazgatóia is van, mert amíg más iskola benem veszi. Persze azóta sem javúlt meg. Vagy pl 5.-esek!!!!! kint cigiznek az iskola elött, a tanár nem szólhat rájuk. Tenk jú Mr Magyar Bálint és Hiller Pityu

Taktikai Atompingvin 2010.02.03. 19:10:20

Óvatosan kérdezném: mi a fasz köze van a holokausztnak a rovásíráshoz? Szerintem ezt ne itt vitassuk meg. Előre is kösz.
@smps: Kurvázni tényleg nem kéne....

smps 2010.02.03. 19:10:52

@derelyegrádi szellem:
Igen, ezeket a problémákat kell(ene) megoldani amiket összefoglaltál, de ott lesz folytatva, ahol ezek abbahagyták. Mindegyik ugyanazt fogja csinálni, mindegy, hogy szadesz vagy jobbik. Ha már eddig eljutottak, ennyit nyújtanak hálából a támogatóiknak. Nagyszerű. Pont ezért kiakaszt a rovásírásos dolog, ez is a politikai sz_rdobálás része. És egyetértek a szerkesztővel, akit érdekel a rovásírás, utánanézhet, ennyi.

Taktikai Atompingvin 2010.02.03. 19:16:35

@abandi: A Babiloni ásatásokat a 20. század elején végezték. Ne szédíts hogy a 19. században jártál általánosba, mert hanyatt esek....
Az meg nem történelmi tény, hogy az ókort mikortól számítjuk, az egy tudományos megállapítás..
Zsidózz le és hagyjuk ezt az egészet jó? :D

abandi 2010.02.03. 19:18:21

@Hülyegyerek:
Itten vki benézett vmit...
Mert ugyi ....az éber-hébereké az első írott szó, avagy nem-e?
Jelen helyzetünkben meddő, de nem elhanyagolandó kérdés!
(A pénz-kultura-tömegtájékoztatás...stb. világa az már régóta az övék...)

Valakinyolc 2010.02.03. 19:26:18

Ejj ennek az lenne a lényege, hogy a sok raj rapper kisgyerek mostmár rovásírással tag-eljen a falra. Milyen menő is lenne :D

Disznó Úr 2010.02.03. 19:27:58

Köszönöm szépen azt az oktatási rendszert, ahol csak a "használható" ismereteket oktatják. Ezért ontják az iskolák a funkcionális analfabétákat, akik a második világháborút is 100 éves difivel tudják elhelyezni és azt a marha hasznos tudást sem látom, aminek az oltárán feláldozzák azokat az ismereteket, amelyeknek igenis birtokában kell lenni egy átlagembernek is.
Az élet éppen attól lenne több, ami nem kizárólag a pénzkereset, önfenntartás. Ehhez pedig kellene, hogy valami fogalma legyen az embernek a basic angolon és a marketingen kívül másról is. Mindent támogatok, ami a látókör szélesítéséhez hozzájárul. Persze "uraink"-nak a tökhülye szavazógép kellene, akit zsigeri hívószavakkal tudnak vezérelni.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.03. 19:28:16

Két nyelvben van egyébként külön szó a nemzetükön "kívülállókra" ha már felmerült. :)

hoplita 2010.02.03. 19:35:44

@smps:
Jól van, nagyot mondtál, öblíccsél...

abandi 2010.02.03. 19:40:25

@Hülyegyerek:
Nem vagy tisztában a tudomány általános elterjedésének hivatalos mikéntjével....
Ezért még nem zsidózlak le...

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.03. 19:42:10

@zero: Nagyon jó tényleg, ez egy nem parlamenti párt valami ötlete...nem?

De...Az erőszakos deszegregáció meg nem ötlet hanem tény!Gyerekek ezreinek jelenét,jövőjét,egész életét változtatják meg szerinted jó irányba?Egy tíz éves elsős?Aki antiszociális,vagy éhes és fáj a hasa nap mint nap?Aki beleharap a másik gyerek uzsonnájába,beleköp?Nem engedi WC-re?
Vagy az ötödikes(!) kislány aki azzal állít haza ,hogy anya:az osztálytársamnak kisbabája lesz!
Ez nem vastagbőr?Erről nincs szavazás?

Disznó Úr 2010.02.03. 19:44:17

@órarugógerincű felpattanó: Nagyon igazad van, ez nekem is vesszőparipám. Sokat elmond a néplélekről (a sokat emlegetett tolerancia, meg a másság tisztelete)

Taktikai Atompingvin 2010.02.03. 19:46:02

@abandi: Akkor kérlek világosíts fel! Légyszi ne hivatkozz arra hogy kevés a hely. Csak röviden és velősen. Én is így tettem. Kérlek! Nem akarok hülyén meghalni.....

Rwindx 2010.02.03. 19:46:32

@smps:
A rovásírás unicodeba vételére készült szabványtervezet. Be van adva, folyamatban van.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.03. 19:48:27

@smps: Jah az hatalmas többség,most elvonatkoztatva mennyire reprezentatív az ilyen felmérés,de a naplóban pl a szociális kártya olyan 90%-al győzött,gondolom az is annyira megnyugtató számodra:).hogy a halálbüntetés,vagy a büntetések szigorításáról már ne is beszéljünk.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.03. 19:51:57

@blas: *halálbüntetés-ről.(Ha lenne kedvem viccölni' morbidálisan' akkor azt mondanám ;azon is biztos lehet szigorítani.)

abandi 2010.02.03. 19:54:27

@Hülyegyerek:
Oké!
Tehát:
- A homo sapiens és a neandervölgyi "lények" kárpát-medencei és európai kapcsolata .
- Az erdélyi (tatárlakai) amulet és a sumér rovás/ék írások időbeliségi kapcsolata.
B+! Ne fárassz....Beszéljünk a Kozmoszról: ott is sorra dőlnek meg a "tabuk"!!!

hoplita 2010.02.03. 19:55:56

@tudi:
Hát tudod ilyenek olvastán szoktam bizonyos mértékig visszasírni a drága jó, létező szocializmusunkat....ami azért valljuk be, tőlem elég komoly teljesítmény.
Mert mi is volt?
Tankötelezettség 14 éves korig, aztán szevasz. Ha a 6.-ban töltötte be a delikvens másnap már nem kellett jönni, nyomatékosítva kitették.
A középiskolák fegyelmileg kezelhetők voltak, mert nem kötelező iskolatípus...ezt naponta vágták a gimiben a fejünkhöz. Ha sok volt veled a baj, repültél és mehettél szart lapátolni.
Na ezt sürgősen vissza kell hozni, az nem állapot, hogy 17 éves analfabéták garázdálkodnk az iskolai órákon, folyosókon.
Kivágni a picsába és ha lopni megy 5 év, elsőre...mondjuk egy állami gazdaságban letöltve, kapálással, kaszálással, disznószar hányással.
Csodákat lehetne tenni pár röpke év leforgása alatt.
De ami most van, az a katasztrófába vezet.
Én nem panaszkodom túlzottan amúgy, mert az én gyerekeim egyházi suliba járnak, ősztől már mind a három és ott ismeretlenek az ilyen gondok..Cigányt fel se vesznek, a problémás magyarokat is kirakják egy év alatt és vannak normális 15 fős osztályok és van minőségi oktatás.

abandi 2010.02.03. 19:57:01

@blas:
Pld.:1év villamosszék...?

abandi 2010.02.03. 20:03:34

@hoplita:
Én, mint "rászístá" kiegészíteném:
Semmi esélye jelenleg a "szegínromaintegrációnak"!
Olyan, mint lyukas vödörrel vizethordani.
Egyszerűen jó lapátos, téglapakoló segédmunkára kell nevelmi őket!
Szibériában....

Taktikai Atompingvin 2010.02.03. 20:09:06

@abandi: A tudomány változik új bizonyítékok kerülnek elő.
De b+!!! előjössz azzal, hogy a rovásírás őskori eredetű, mire én jövök a definícióval, hogy az Ókor az írás megjelenésével kezdődött. Ez egy definíció, pont. Ebből egyértelműen az következik, hogy az őskorban NEM LEHETETT ÍRÁS!!!!! Hogy lehetne így a rovásírás őskori eredetű????
A másik : kijelented, hogy te nem hallottál általánosban(elemiben) Babilonról, amikor azt a 20. század elején tárták fel. Hány éves vagy te? 200????????
Na ezekre válaszolj légyszíves!

abandi 2010.02.03. 20:26:30

@Hülyegyerek:
Leragadtál?
Olyan dolgokra hivatkozol, hogy te is nyerítenél a beszarás közben, ha:
Példul, a kommenista rejtjeles földalatti mozgalom vikipédiás kor-és fogalom meghatározásán elmélkednénk "monnyuk" 1952-ben...
Szívatsz engem, de nem hiába...!

perzsmacska 2010.02.03. 20:27:20

Nem érzem katasztrófának ezt a rovásírás tanítást. Pár éve arra jöttem rá, hogy 5.-ben történelemből megtanították nekünk a görög meg a római istenek, de a magyar legendákról (Szépmező Szárnya, Aranyos szegelet stb.) semmi.

Taktikai Atompingvin 2010.02.03. 20:38:25

@abandi: A rendszerváltás óta eltelt 20 év. Azóta nem néztél utána a változásoknak és erre kijelented hogy húsz évesen "nem vagyok tisztában a dolgokkal". Mellékesen megjegyzem, hogy most írom újra a tavalyi 91%-os töri érettségimet, hogy állami helyem legyen a közgázon. Erre az előző rendszerből szedett ismereteiddel "okítasz" de kb akkora egóval, hogy bérelt helyed lenne az SZDSZ ügyvivő testületében! Erre most mit lépjek? Amúgy meg az erdélyi (tatárlakai) amulett és a sumer rovás/ék írások időbeliségi kapcsolata az tananyag volt az előző rendszerben? Vagy annak sikerült utánanézni de az ókor korbeli elhelyezkedésnek nem?

abandi 2010.02.03. 20:53:04

@Hülyegyerek:
Na, erről van nagybaszó, "hülyegyerek"!
Te, a tankönyveidből (én a gimiben sem hallotam a sumérokról, vagy a szkítákról) faszán 98%-os agymosáson mész a cionista Közgázra...Brávó és gratula.
Íme a jövőnk "Záloga"!
Egy nagypofájú agymosott zsákutca????

törökszultán 2010.02.03. 21:03:30

Köszönni, bemutatkozni, viselkedni, késsel és villával enni, valamint számolni és olvasni sem tanitják meg őket! Diszlexiás az ország fele! Rovásirás!

abandi 2010.02.03. 21:21:05

@törökszultán:
Egy-két ápróság miján szegregálnád a szegínro-makákókat?
Há, nem vagy te ámbör!
Kriksz-krakszokat tanuljunk a semmiért???

Rwindx 2010.02.03. 21:24:42

@abandi:
A sumérok tananyag már elég rég óta, ha nem hallottál róla az gáz. Erről vagy az iskola tehet vagy te.
Hamurapi tövényei nem rémlenek? szemet-szemért?
Ez a kép esetleg róla?
hu.wikipedia.org/wiki/Hammur%C3%A1pi_t%C3%B6rv%C3%A9nyoszlopa
Én vagy 25 év távlatából emlékszem rá hogy a kép is ott figyelt a könyvben.
Gilgames eposz? Az talán mintha irodalomból is ment volna valamikor.

abandi 2010.02.03. 21:38:29

@Rwindx:
Még nálam is fiatalabb vagy, ezért elnézem a "kioktatásod"...
Nálamnál az egyiptomi x-y fáraógenerációk voltak a szopató kérdések!
Természetesen az érdeklődők megismerhették a legfrissebb "tévutakat", sőt:
1978 ban megjelenhetett Dümmerth Dezső: Az Árpádok nyomában című könyve.
És még akkor szó sem esett László Gyula professzor úrról.

Taktikai Atompingvin 2010.02.03. 21:38:54

@abandi: Szóltam kb az elején, hogy ne menjünk bele csak szimplán zsidózz le és ennyi!! Ez a "végső érv", ami minden helyzeten megállja a helyét!
Én vagyok nagypofájú?
Felvilágosítasz a tudomány és a kutatás haladásáról az előző rendszer naftalinszagú szarságaival? Nyomod az őskori rovásírás témát, ebből is látszik hogy valamelyik világtól elrugaszkodott "MAGYAR" zugírótól sikerült ezt is elsajátítani. Gratula hozzá!!
Honnan veszed, hogy a tankönyveimben agymosás megy? Olvastad egyiket is?
Értelmes érveket eddig nem hoztál fel, csak tetted az arcodat amikor meg kiderült, hogy nincs mögötte semmi akkor meg nekiálltál vagdalkozni meg agymosottazni. Ha annyira zseniális vagy miért nem tudtál tényeket felhozni?
Ha leesnél az Egódról az IQ-dra csúnyán összetörnéd magad....

abandi 2010.02.03. 21:44:30

@Hülyegyerek:
Mi van, bedurrant az a rajzolt agyad?
Én csak felhívtam a figyelmedet, hogy 20 évesen kár felvételizni ekkora homállyal!
B+! Ne legyél már ekkora picsa-szerű!

Taktikai Atompingvin 2010.02.03. 21:45:50

@abandi: Magyarázd már el miféle homállyal? Azt nem tudtad belőni, hogy hol van az ókor!

Rwindx 2010.02.03. 21:58:21

@abandi:
Akkor ha jól saccolom 45-50 között lehetsz, én mindent elhiszek, míg nem lehet megcáfolni. Nem ismerem a tiz évvel korábbi tananyagot, de ha ezzel kezded talán Hülyegyerek sem esik neked ezért. Az információk viszont kikerültek addigra vagy 60-80 évvel korábban, ebben igaza van.

Nem volt kioktatás szándékú amit írtam. Ellenben (sőt!) ettől függetlenül elég paréj és idegesítő stílusban beszélsz. Ha visszavennél a stílusból talán még meg is kedvelnének az emberek :) Mondjuk ezt gondolom nem szeretnéd.

abandi 2010.02.03. 22:10:19

@Hülyegyerek:
Na, akkor:
Róma bukása az ókor vége: iu.:475, Attila és a többi "nomád" népnek köszönhetően...
@Rwindx:
Természetesen visszafogom magam, ha kéred, de tudod, hogy feleslegesen szopatod magad...
Hehehe...

Roxvox 2010.02.03. 22:13:21

Állandóan frissíteni kell a történelmet, mert változnak a verziók, nem mindegy milyen idők járnak.

Rwindx 2010.02.03. 22:14:50

@abandi:
Nem kérem, csak megjegyeztem. Valószínűleg már tudod amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten.

Roxvox 2010.02.03. 22:16:58

@abandi:
Az ókor vége: kr.u. 476. március.14 délután fél három. :)))))

abandi 2010.02.03. 22:19:39

@Roxvox:
Köszi! Tudtam, hogy elbasztam...

órarugógerincű felpattanó 2010.02.03. 22:20:57

@Roxvox: Téli, vagy nyári időszámítás szerint?

Roxvox 2010.02.03. 22:24:35

@órarugógerincű felpattanó:
Az órákat már akkor is csak március végén kellett átállítani.

órarugógerincű felpattanó 2010.02.03. 22:30:32

@Roxvox: Na jó, de az se mindegy egyébként, hogy helyileg pont hol lett vége az ókornak. CET szerint kell számítani?

abandi 2010.02.03. 22:34:43

@órarugógerincű felpattanó:
De egy hülyék vagytok!
2010 áprilisában lesz vége mindennek!

órarugógerincű felpattanó 2010.02.03. 22:38:36

@abandi: Az szar, mert hagytam bent kp-t a cafeteria keretben, és azt csak novemberben fizetnék ki. Akkor azt beszoptam.

Viktus 2010.02.03. 22:40:52

@abandi:

Nem tudom mi a fene lelte őket. Nem akarnak bejutni? ez a Budaházy féle idióta körüli hajcihő most meg Dórika dőreségei ... tisztára 2006 érzet Mikola-Deutsch féle produkciók választó riasztónak.

abandi 2010.02.03. 22:56:01

@Viktus:
Nézd, Viktus....
Gondolom nem véletlenül basztatsz engem.
Örülök, hogy a tini barmokat leráztam, erre jösz te...
No akkor:
Nincs más esélyük a zsidó beharangozás szerint, mint 10-15%...
Akkor meg nyomjuk a "frankót":
-egy cigány sem fog oláhul grafitizni....
- egy bűnözőzsidó, vagy más sem fog itthon maradni...
satöbbi.

Taktikai Atompingvin 2010.02.03. 23:20:28

@abandi: "Örülök, hogy a tini barmokat leráztam, erre jösz te..."
Mi is örülünk, hogy egy ilyen kifinomult, vitaképes, szeléslatókorú és hiteles emberrel diskurálhatunk.

abandi 2010.02.03. 23:24:35

@Hülyegyerek:
Na, jó. Irodalomból ötös.
Egyébként, mi a gond? Majdnem egyemistának érzed magad?

abandi 2010.02.03. 23:34:30

Na, jó hagyjuk!
A korod ellenére igen nagy a pofád.
Remélem majd később is lesz mire....
HUJ-HUJ-Hajrá!

Taktikai Atompingvin 2010.02.03. 23:43:33

@abandi: Az egész ma este levágott eszmefuttatásodhoz egy dolgot fűznék hozzá! Come Back Liberté!!! Nyugodalmas jó éjszakát!

Viktus 2010.02.04. 00:07:49

@abandi:

Nem basztatlak tudod van ezen a bloghu csodán olyasmi, hogy reakció. Reagáltál én viszont reagáltam, ha meghaladja a képességeidet ezen folyamat nyomonkövetése inkább a super mario-t told.

abandi 2010.02.04. 00:17:14

@Viktus:
Köszi, kipróbálom....
Sekélyes...metéltes.

PG989 2010.02.04. 02:09:45

Szeretném tudni, a blog szerkesztői milyen megoldást tudnak ajánlani?
Se mszp, se szdsz, se mdf, de fidesz - oké ezek leszerepeltek kisebb-nagyobb mértékben.
se Jobbik- Zeroék szerint le fognak szerepelni.
Rendben. Lehetünk pesszimisták,de azzal csak azt érjük el,hogy még többen mennek küldföldre és soha nem térnek haza...
Változás kell!! Egyedül szemléletbeli változást a Jobbik kínál az elmúlt 20 évhez képest.

Ez az állandó, fanyalgás, fikázás egy idő után kurva idegesítő, ha a kákán is a csomót keresitek. A "Nemzethalálhoz" hozzá akartok járulni? Menjen mindenki nyugatra? vagy mi?
Van egy sejtésem. Talán pártot akartok alapítani? Választáson szeretnétek indulni? Mint TomCat.....?? pff

Ha azt szeretnétek,hogy a Nemzet kimásszon a szarból, akkor időnként kiemelhetnétek a jó dolgokat, vagy tehetnétek javaslatokat, építő kritikákat! Tudom ez lesz a vádirat... blablabla

On: amerikai oktatáspolitikától el kell határolódni - különben ember-gépek leszünk kissé túlozva, termel-fogyaszt- többet termel, többet fogyaszt- este pedig Mónika-show, Győzike, üres fej, céltalanság
Mindenképp erősíteni kell a Nemzettudatot, mert összefogás az jelenleg NINCS, ennek eszköze lehet a kulturális-történelmi gyökerek hangsúlyozása.

Pár javaslat:
1. segélyt és a többi szociális juttatást a társadalom számára valamilyen szinten hasznos embereknek kellene juttatni, tehát büntetlen közelmúlt, pl kis értékű lopás esetén már meg lehetne vonni bizonyos időre, vagy örökre

2. börtönök: többet költünk jelenleg börtöntöltelékekre mint az egyetemistákra. Legyenek a börtönök közel önellátóak pénzügyileg. Mindenkinek járjon kenyér, víz, és télen fűtés. Ha többet akar akkor dolgozzon. Keresetéből adjanak minőségi ételt. A fizetése bizonyos részét pedig különítsék el megtakarításként( a múltkori posztban a frissen szabadultnak 5kmegtakarítása volt több év után, 25ks havi fizetés után összesen, a többit cigire és kávére költötte- ez mindent elárul)

3. segélyezetteket rá kellene szorítani, hogy kisvárosban, falun termelje meg alapvető élelmiszereit(krumpli,bab, zöldség stb), kertjében, vagy (ha nincs kertje) akkor valamilyen módon állam és/vagy önkorm. adjon bérletbe.( Vidéki kisvárosokban a ún szőlők, kertségek jó része eladhatatlan, műveletlen) Nem kell hozzá nagy szakértelen, megtanulható ezek termesztése.

4. munka börtöntöltelékeknek és tartósan munkanélkülieknek, segélyből élőknek: fel kell számolni a liberális (az állam rossz gazda) sztereotípiát : élőmunka-igényes ágazatokban állam, önkormányzat saját termelést folytathatna. pl zöldség-,gyümölcstermesztés ( tudom ezzel elnyomhatnánk adott termék termelőit, ill "gyáron belüli munkanélküliséghez" vezethet

5 mindenképp szükséges a multinacionális kereskedővállalatok negatív hatásait mérsékelni, hisz pl mg-i termékek esetén (megölik)kizsigerelik a termelőt és az előállítási költséghez képest pofátlanul magas árréssel dolgoznak (alma, dinnye), persze cserébe kapunk csilivlil reklámot, hogy vásárolhassunk.

6. rendőrők, (tűzoltók) nyugdíjazása: megterhelő pszichikailag biztos (bár nem az irodai munka), ezért ha nem bírják szereljék le és adjanak neki valami juttatást, de a jelenlegi töredékét és utána mehet dolgozni máshová.

Tudom nagyon populista és részben kivitelezhetetlen ötleteket írtam, de ötletelésre szükség volna.

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2010.02.04. 03:26:07

miután megtanultak "normálisan" írni, miért ne tanuljanak meg rovásírni is. én ugyan nem tudok, de szerintem plussz tudás, készség még nem ártott meg senkinek, ha nem megy a tananyag rovására, miért ne?

Viktus 2010.02.04. 09:27:46

@mangoman:

A rovásírás eddig is a tananyag része volt, ha Dóri nem politológiára jár tudhatná. A gyerekekkel történelem, és magyar órán is megismertetik a rovásírást, de érettségi meg ilyenek vicc. Egyébként is, ha nagyon hitelesek akarunk lenni, akkor sok vesszőcskét kell előkészíteni meg kis bicskákat a gyerekeknek, mert a rovásokat azokra írták nem írólapra meg füzetbe.

kisbencuska 2010.02.04. 09:29:13

@zsoltix:
Az albánok meg kínaiul tanultak Enver elvtárs alatt...Nem semmi lehetett! Szerintem mi meg örüljünk, hogy nekünk csak oroszul kellett...

hoplita 2010.02.04. 09:36:28

Látom a lelépésem után még jó kis történelem szeminárium kerekedett itt..:DD

Egy valamit azért nem árt észben tartani......Semmi sem változik gyorsabban, mint a változatlan múlt.

phonix 2010.02.04. 09:54:27

@zero: Zero drága, a "kommentkultura" az egy dolog, a minőségen aluli blogolgatás (ami alatt a saját kis véleményünket hangoztatjuk nem képzelve a hátunk mögé nem létező tömegeket), egy másik.

Ennek a blognak a multja miatt vannak még olvasói és hozzászólói.
Nem volt mindig így.
De ha folytatod ezt a "betonba is belekötök" attitűdöt, nem is lesz sokáig. Átfolysz a branccsal egy mandíner2.blog.hu-ba.

Viktus 2010.02.04. 10:24:42

@phonix:

A mandineresek a Fidesz hű szolgálatában mindenbe belekötnek ami Jobbik ... A vastagbőrön viszont a finanszírozásnál is megjelenítették a valódi szitut, mert vették a fáradságot lemenni egy alapszervezethet, és nem az orosz rizsát szajkózták.
Ez a riport meg konkrétan sz*r , és ezt nem kötekedésből tették ki kampány van minden megnyilatkozás számít, és nem ilyen hülyeségeket kellene megnyilatkozni.

Az EREDETI 2010.02.04. 10:41:28

kötelező tantárgyként hülyeség a rovás írás, viszont említés szinten át lehetne nézni, hogy tudják róla mi az. De más haszna nincs.

vazallus 2010.02.04. 11:26:05

@smps:
www.unicode.org/pending/pending.html

Folyamatban van a rovásírás beépítése unicode rendszerbe. Ugyanakkor a rovásírást kevesen ismerik, emellett a unicode-dal foglalkozó lelkes önkéntesek száma sem túl nagy. A két halmaz metszete pedig a nullához konvergál. Így elég nehéz lesz a dolog. Ha több ember ismerné a rovásírást (akár fakultatív oktatás által), akkor nyilván gyorsabban menne a beépítése is. Szerintem nem ördögtől való. hogy legalább alapszinten az új generáció megismerje azt az írást amit ősei használtak, ha már nekünk ez nem is jutott osztályrészül.
Amúgy a rovásírással kapcsolatos kérdések miatt is nehézkes a rovásírás beemelése a különböző szabványokba:
1: vannak akik a tradicionális jobbról balra haladó írásmódot követnék, míg mások a balról-jobbra haladás mellett teszik le a voksukat (mindkettőre van példa). Ráadásul váltáskor a karaktereket tükrözve kell használni. (én a hagyományos irányzat mellett vagyok, de ez tök mindegy)
2: a rovásírásban nincsenek megkülönböztetve a rövid és hosszú magánhangzók. Ugyanakkor többféle jelet is használtak ugyanarra a hangra. (a helytakarékosság miatt, amúgy is sokszor kihagyták a magánhangzókat az írásból, ha nem volt szükségszerű) A most alkalmazott módszer szerint, így a magánhangzókra alkalmazott kétféle jel egyikét használják a hosszú a másikat pedig a rövid magánhangzók jelölésére.
Akit érdekel a dolog érdemes a wikipedia-n elolvasni az ide tartozó szócikket:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_rov%C3%A1s%C3%ADr%C3%A1s

Normálisvagyok 2010.02.04. 11:57:05

Jó reggelt mindenkinek.

Jó ideje olvasgatok már különböző fórumokat, blogokat. De a mai napig megdöbbent, hogy még a mai napig is mekkora sötétségben él ez az ország (legalábbis lakóinak egy része).

Visszataszító a számomra, hogy azzal a kijelentéssel kell kezdenem, hogy nem vagyok zsidó. Teljesen vallástalan vagyok. Ez azért lényeges, hogy mondanivalómat ne árnyalja az "ez biztos zsidó" feltételezés, és azért visszataszító, mert számomra elfogadhatatlan hogy a 21. században ezt még tisztázni kell, mielőtt véleményt nyilvánít az ember. Nagyon kényelmes dolog, hogy ha valaki nem ért velem egyet, akkor rá lehet húzni, ez biztos szoci, vagy fideszes, vagy zsidó, és ha az, akkor már nem is számít mit mond.

Furcsa dolog. Rovásírásról volt szó, de eljutottunk a holokauszttagadásig? Tiszteletben tartom általában mások bal-jobb-egyéb irányú elkötelezettségét, mindenkinek a maga dolga. De milliók halálát tagadni? Mindegy, hogy zsidó, nem zsidó, cigány, lengyel vagy magyar. Mert bizony ám nagy magyarok, halt ám meg a lágerekben nem egy magyar is, és a fenébe is nem voltak zsidók! Huha! Most mi a franc lesz? Most akkor volt holokauszt, hogy tudjuk magyarok is haltak meg, vagy sem?

Veszélyes dolog történelmet tagadni, mert akkor a másik oldal is állíthatja ám ilyen alapon, hogy mi nem hiszünk a jobboldali-kurucista-árpádsávos történészeknek, és pl. a magyarok nem is 895-96-ban foglaltak hont, hanem 500 évvel később vették meg a Kárpát medencét a bennszülöttektől, pár hordó kumiszért és egy tucat lóért. Ha minden történelmi tényt kétségbe vonok azon az alapon, hogy olyan ember(ek) kutatásain alapul, aki(k) szerintem nem megfelelő vallási, politikai vagy egyéb hovatartozásúak, akkor ott fogunk tartani hogy gyakorlatilag nem is lesz történelmünk.

És, ha már ez a téma, pont a rovásírás bevezetése az oktatásban a Jobbik legnagyobb problémája? Amikor utoljára körülnéztem ebben az országban, úgy láttam nagyobb bajok is vannak. Amúgy a történelemoktatás foglalkozik jelenleg is a rovásírással, csak éppen annak "magyarságától" függetlenül, az írott nyelv kialakulásának folyamatában tanulnak róla ma is. A gyerekeknek manapság használható tudást kell átadni, olyat ami hozzásegítő őket a későbbi megélhetésükhöz. A rovásírás fontos történelmi emlék, de nem akkora kuriózum, hogy külön tanítani kéne hogyan tudjuk rovásírással leírni a nevünket. Az állás interjún majd a kutyát nem fogja érdekelni, hogy a jelölt le tudja-e írni a nevét rovásírással vagy épp egyiptomi hieroglifákkal. És amíg a Kurucinfon olyanokat olvasok, hogy a kalandozó magyarok a szent koronát mentek keresni nyugatra, és nem is fosztogatni (vagy éppen mert valamelyik nyugati uralkodó épp felbérelte őket, mert bizony a fosztagtó magyarok az örökösödési háború alatt sokszor álltak ám valamelyik nyugati kiskirály zsoldjában), addig azt hiszem más baj is van a mai oktatással (esetleg a nem tanuló gyerekekkel/szülőkkel?!), mint a rovásírás tanításának hiánya. Épp elég gazdag a történelmünk ahhoz, hogy ne legyen szükségünk arra, hogy egy tévesen magyar unikumnak tartott dolgot, mint a rovásírás ennyire felfujjunk, csak mert evvel megint lehet tüzelni pár ember magyarságtudatát.

Persze, ahogy mondani szokták "parasztvakításnak" ez is jó. Értelemes programmal nehéz előállni manapság a megélhetési politikusainknak, ám ilyen semmitmondó, egyes rétegeknek szimpatikus dolgokat könnyű találni. Mindjárt szerezhetnek is pár hithű szavazót, na és persze sikerül elérniük, hogy még megosztottabb legyen a társadalom a különböző vélemények révén. Ez a legjobb, amíg a népek marakodnak egymással addig nem érnek rá foglalkozni a valódi problémákkal, és nem veszik észre, hogy a különböző zászlókat lengető, ám valójában egymástól semmiben el nem térő fosztogató kiskirályok hogyan teszik tönkre az országot.

Nem szimpatizálok a Jobbikkal, főleg a harsogó magyarkodásuk és az ehhez hasonló álprobléma megoldásaik miatt. Nem nyújtanak valódi alternatívát a komoly problémák megoldására, ennek ellenére azt mondom, aki akar szavazzon rájuk. Mindenki szavazzon arra aki/ami neki szimpatikus. Mert akkor végre több párt lesz abban a túlméretezett parlamentben, és megszűnik ez a Szoci/Fidesz dualizmus, és csalni, hazudni sokkan nehezebb úgy ha, többen figyelnek.

Persze, lehet akkor sem változik semmi. Akkor meg úgyis mindegy, jöhet a nemzethalál, mert enne az országnak akkor ugyis annyi. És akkor mindegy, volt-e rovásírás oktatva vagy sem. Maximum a külföldre menekült pár túlélő magyar majd rovásírással írhatja fel a fejfáinkra, hogy élt itt hajdanán egy jobb sorsra érdemes nemzet, amely nem tudott élni a lehetőségeivel.

Köszönöm a figyelmet.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.04. 14:46:30

@blas:

Nem jelentkezett vevő, így nem adtunk el semmit.
Így marad a hideg magyar realitás, semmi tengerpart :(

bunko_jobbos 2010.02.04. 15:36:47

Rohadt könnyű megtanulni, én javaslom+ mindegy, mit tanul a gyerek az iskolában, csak foglalkoztatva legyen az agya.

Horizont 2010.02.04. 19:42:12

@bunko_jobbos:
Nem mindegy mit tanul a gyerek . Se az iskolában, se otthon! Nem tudom van-e gyereked?
Rovásírás? Nagyon jó lenne ha olvasni, írni, számolni tanítanák meg a gyerekeket. Az olvasás szeretetére, illemre, a haza szeretetére, egészséges önbizalomra, a munka szeretetére és még egy csomó mindenre ami az élethez kell! És ha mindez úgy ahogy képben van, na akkor jöhet a rovásírás!

randomuser1 2010.02.04. 21:11:37

dejó h a pedagógiából is lehet ilyen gyenge politikai kérdést csinálni... egyébként bölcsész végzettségű, kozmopolita pesti zsidógyerekként mondom, a válasz igen, kéne tanítani, kb. gimiben, lévén jelentős része a magyar nyelvtörténetnek...

picur3ka 2010.02.04. 21:27:50

@XXXXXXX:

Teljesen igazad van minden szinten, szerintem, es isten eltessen, pajtas!

molaris 2010.02.05. 13:03:01

Csak most tudtam visszanézni. Hát!
Eszem faxom megáll! A Jobbik még azzal volt elfoglalva, hogy párttá váljon, amikor a lányomék az általános iskolában féléven át tanulták a rovásírást. Ismerkedési szinten. Aztán volt egy vetélkedő, és vége!

Semmiféle agyi deformációt nem okozott nekik, mivel játékosan tanulták, még élvezték is.
Agyament barom, aki azt amit őseink használtak, nem akarja megismerni. Oldalfüggetlenül. Az Aranybulla sem sokkal közelebbi dolog, tudom, hogy ez is káromkodás sokaknak, nem is tud róla semmit. Mint ahogy azt sem tudják mire való a dikkelő, karaszoló,.
Eléggé sikerült lehülyíteni ezt a népet, ha már ez is vitatéma lehet, ráadásul olyan, ahol a nihil áll győzelemre.
Gratulálok Vastagbőr!

molaris 2010.02.05. 13:04:18

Szóljatok, ha le vagyok tiltva, nem töröm magam.

Sadist 2010.02.16. 20:15:10

"Nagyon fontos dolog a kovalens kötés meg a másodfokú egyenlet megoldóképlete, de az érettségi óta nem igazán használtam ..."

A másodfokú egyenletnek nem a megoldóképlete a fontos, hanem hogy felfogd mi az a másodfokú egyenlet (vagy ha jobban tetszik négyzetes összefüggés) és ne csak bután nézz, amikor a járókeretes nénike lepattan a motorháztetőről, mert te csak 15-el mentél gyorsabban a megengedett 50 helyett, és úgy gondoltad csak kicsivel lesz hosszabb a fékút.

Gábor 62 2011.03.07. 17:05:28

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!: A rovásírás az egészséges nemzeti önérzet, önbecsülés kialakításához kell. A rovásírással való foglalkozás megtörténhet történelemórán ill.magyarórán. Egy magyar gyerek kb. 2-3 óra után már ismeri és élvezi a rovásírást, ami egészen más mint a most használt latinbetűs írásunk.
A Jobbik pedig jobban tenné ha nem akarná kisajátítani ezt a nemzeti hungarikumot. Sajnos akik a nemzeti radikalizmust ellenszenvesnek tartják, azok számára a rovásírás is csak egy magyarkodás, egy szélsőséges, felesleges dolog. Javaslom mindenkinek!!!, hogy ismerje meg ezt az írás, és legyen sok-sok öröme benne. A székely -magyar rovásírás csak a miénk magyaroké. Vigyázzunk rá, és legyünk büszkék keleti gyökereinkre!

trojka 2011.03.08. 08:10:47

az ötlet végul is nem lenne rossz, de ahogyan itt valaki már leirta, az iskolákban ujra irni, olvasni, számolni kéne a gyerekeket tanitani. ezen görcsölnek a pedagogusok, s sikerulne is nekik, ha az értelmes tanitás mellett nem kéne még mindenféle ökörséggel (pl. elektronikus és manuális naplovezetés egyszerre), kismillio nyilvántartás, valamint ha jön egy uj "okos" államtitkár vagy miniszter, uj modszertan kidolgozása. ráadásul, minden szervezet, politikai párt, ugy gondolja, hogy még ezt kéne az iskolában tanitani kötelezöen, meg azt...tegnap láttam a TV-ben, hogy az Országos Lotenyésztök Egyesulete kötelezövé tenné az általános iskolában a lovaglást. hát, sok sikert hozzá...kulönben, a rendszerváltáskor létrejött a Cserkészszövetség, s a probáikban szerepel a rovásirás ismerete is...ma már, a cserészet is el lett felejtve, s egyetlen politikai pártnak sem jutott eszébe, hogy támogatni kéne, ne adj Isten, böviteni...ott is tanulnak ám sok okosat a gyerekek, s miért kéne az iskolákat terhelni még ezzel is...ha akarja, ugyis megtanulhja, ha nem akarja,hát nem...

UKHNUM 2012.06.07. 20:32:50

Szerintem ez egy jó ötlet mert legalább megtanuljuk őseink írását amiröl bizonyítottan van 15.000
éves lelet tehát ez nem csak egy egyszerű írás hanem a legelső és ez nem olyan hieroglifő írás meg képírás ez már hangjegyjelölő írás tehát büszkék lehetünk arra hogy bizony őseinktöl származik az írásbeliség és mi attuk a világnak. Én kivenném az iskolából a másodfokú egyenleteket és a kémia nagyrészét inkább tanítanám a rovásírást ami fontos a magyar eszme és a kultúra megörzése érdekében. ''Ismerd a multat és add tovább"! (egy 9.-es diák voltam:) )

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.06.08. 14:38:24

@UKHNUM:
A kazárok nem a mi őseink. A kazárok csak csatlakoztak a honfoglaló magyarokhoz, de nem magyarok.

UKHNUM 2012.06.16. 13:29:25

Valdez: de akkor is a mi írásunkal róttak :) Erre tudományos bizonyítékvan. Amugy meg rengeteg dologvan amiben mi voltunk az elsők és mi találtuk fel. Ezért utálnak minket kivülről. .:(

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.06.16. 22:16:31

@UKHNUM:
Igazából mi vettük át, amikor a Kazár birodalom rész lettünk átmenetileg.
Az sok minden feltalálása 80%-ban legenda.
liberatorium.blog.hu/2012/04/03/rekviem_egy_alomert_21
És igazából nem utálnak minket. Úgy általában. A románok és a szlovákok egy része igen, de úgy általában nem.

Mellesleg 15 ezer éves lelet nincs. A legkorábbi írott lelet kb. 5000 éves.

UKHNUM 2012.06.21. 11:34:16

@Lord_Valdez: Szerintem akkor néz utána jobban a leleteknek :) Amugymeg gratulálok hogy
beveszed aszt hogy nem tőlünk származik a rovásírás, látom engedtél a nyugatnak akik folyton hangsúlyozzák és elhitetik velünk hogy mi voltaképpen semmit nem tettünk a világnak,és egy tajgai leszakadt ruhában lovagló vándortörzs voltunk az uralkörnyékén.Hát ez nem igaz most irhatnám neked a rakamazi turul jelentését, Nimród apánkat, nyelvünket, hunort, Magort, Attilát, és aszt hogy voltaképpen mitőlünk származik a logika a matematika (ami már a nyelvben is ott van). De most nem fogom neked leirni történelmünk HITELES történetét, ha kicsit utánanézel pl. Szántai Lajos előadásainak akkor észreveheted hogy mekkorát ferdítettek a történelmünkön.A találmányainkról meg ennyit: Amit nekünk köszönhet a világ: kés, villa, fehérnemű,(Míg a franciák büszkék a szagukat eltakaró parfümre és a parókára ami eltakarja tetves hajukat, mi magyarok ezt megoldottuk ugy hogy megfürödtünk) gomb, kenygyel, kabát, első ejtőernyő, beszélőgép, porlasztó, a vasút villamosítása, a benzinmotor, a léghajó, biztonsági gyufa, kézigránát, pasztőrizáló gép, Semmelweis módszere a kórházakban, Tórziós inga, légzőkészülék, Transzformátor, telefonközpont, dinamó, torpedó, szódavíz,szaloncukor, A világ első nemzetségi törvénye, Ford t-modell terve, első törésteszt(autón), Autómata sebességváltó, első helikopter, sugárhajtómű 1932 Fonó albert ,(nem a németeknek köszönhetjük :)), szuperszónikus repülés, Hiderogénbomba Teller Ede 1952, Atomreaktor 1942 Wigner jenő,nukleáris reaktor, plazma lámpa, villanymozdony, Éghetetlen film, hangosfilm, szinesfilm, lemezlejátszó, Golyóstoll, golyós dezodor, Rubik kocka, stressz elmélet, C-vitamin, Gombfoci, holográfia már 1947-ben!!, poroltó,kontaktlencse, Neumann elv( a számítástechnika alapja), számítógép, Floppy lemez, office csomag (tényleg egy magyartól származik!), pontos métermeghatározás, Föld-hold radar, inhalátor, fájdalom mentes injekció, Művér, érzékelő műkéz, üvegbeton, 3D-s ceruza, Ezek mind magyar találmányok még ha nem is az ő nevükkel híresültek ell mert hát bizony kivülröl ezt nemnézik olyan jószemmel, és nem ismerik el hogy bizony ezeket mind mi találtuk fel. De gondold el mi lett volna és mi lenne a világgal ha ezek nemléteznének?? :)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.06.21. 12:01:39

@UKHNUM:
Kettőnk közül nem én vagyok beetetve. Szántai egy gumiszobaszökevény. Egy elmebeteg. Szerinte Jézus pártus herceg volt.
Na kérem szépen nem a "HITELES" történelem, hanem színtiszta konfabuláció, képzelgés. Valójában nem írta át senki a történelmünket. Egyszerűen semmi értelme nem lett volna. Ugyanígy hamis a "Trefort" idézet, a Habsburg teória és társai is.
Érdekességként említem, hogy a nyelv egyáltalán kb. 50 ezer éves lehet, a fehér ember, kb. 8-12 ezer éves, az írás kb. 5 ezer.

A találmányokat szinte mindet rosszul tudod. Olvasd el a linket, ott néhányat tisztázok.

UKHNUM 2012.07.11. 15:49:29

@Lord_Valdez: Szántai Lajosra aszt mondtad hogy őrült. Az őrülteket csak egy hajszál választja el a zseniktől. A történelemi hamisítások lényege az, hogy elhitessék velünk aszt, hogy egy szakdt barbár népvoltunk a puszta közepén. A világ nemfogadja el, hogy igenis van egy nép aki 5X-anyit tett a világnak mint akármelyik másik. Ráadásul él egy nép ezen a földön, akik mindenhol ottvannak, ravaszak, összetartóak, agresszívak, önzőek, és gazemberségük miatt sajnos a világ 70%-át ők irányítják, a kormányokat (méghacsak háttérből is). Ezt a népet ugy hívjuk hogy zsidók, és ezeknek az embereknek csak sivatagjuk van, ezérthát eldöntötték, hogy földük nincs, de van pénzük, és magyarország meg lenygyelországnak sok a termőföldje.
ígyasztán megindult a "hadjárat" magyarország ellen, de nem tankokkal mert az nem lenne demokratikus. az eszközeik fegyvertárjában ottvan az, hogy kiverjék belőlünk a nemzetiségünket, a hazafiságunkat, elferdítik a multat hogy a bajban nel legyen hova viszatekinteni, ne emlékezz rájuk, ne meríts bátorságot az őseid tetteiből. Na, hála pl neked ez eddig igenjól ment, és mivel nemvolt már nemzeti öntudat, nyugodtan szétlehetverni a vállalkozásainkat a gazdaságot tönkretették(persze az MSZP-és stb kormányokon keresztül). és a fizetések oj alacsony szintentartása, hogy te itt ne akarj élni, se gyereket vállalni, és ez is kurva jól megy mert egyre fogyunk, és milesz?? a lakosság 2050-re 8-millió lesz, amiből 2 millió cigány és 1-2 millió zsidó, hála a Budán épülő zsidó lakóparkonknak/lakónegyedeknek. de egy idő után ezek már telítődnek, ezért kigondolták hogy nemszolnak a devizahiteltfelvevőknek hogy válság lessz, és így a lakásuk oda. Amibe hát vajon kik költöznek??? Hát a zsidók. Tehát eme beteg zsidó faj, nagyon faszán kigondolta a zsídó honfoglalást! Ezért akarnak minket elhalgattatni, elüldözni vagy kiéheztetni azért, hogy ha nem mész el akkor hajjál éhen vagy zárjanak börtönbe. És ennek a ravasz tervnek az alapja az, hogy ELFERDÍTIK A MULTAT, ÉS MEGSEMMISÍTIK A NEMZETIÖNTUDATUNKAT!!!

UKHNUM 2012.07.11. 15:53:48

@UKHNUM: Ja és igaz hogy a devizahiteleseknek nem az izraeliek nem szóltak hanem a bankok
dehát a bankok is zsidók. Még mielött belekötnél ebbe és ezért irnál kerülgetve a forrókását. :)

UKHNUM 2012.07.11. 15:57:06

@Lord_Valdez: Amugy meg jézus magyar volt, és a Parthusok is magyarok voltak.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.07.11. 21:51:00

@UKHNUM:
Bocs, ennyi baromságot már régolvastam.
1. A kutyát nem érdekli a múltunk. Más népeknek se különb.
2. Nem érdekelte a Habsurgokat se, a kommunistákat se, és a zsidókat se érdekli. (A sokat citált Trefort-"idézet" az 1980-as években keletkezett)
3. Senki nem merít bátorságot a múltjából. Azt mindig a jelen helyzetből teszi.
4. Nincs hadjárat Magyarország ellen. Ezt csak a kormány mondja, hogy fedezze a seggét. Egyszer itt egy ember már kimondta, hogy elkúrta és nagyon megbánta. Nem akarják elkövetni ők is ezt a hibát.
5. Izrael a térség mezőgazdasági éllovasa. Mezőgazdasági technológiában messze előttünk járnak.
6. Magyarország kicsi, ha termőföldre vágyik valaki, akkor Németországban, vagy Oroszországban sokkal, de sokkal többet talál. Még csak az sem igaz, hogy rosszabbat.
7. A magyar gazdaságot a kommunizmus évtizedei tették tönkre, nem a zsidók.
8. A fizetéseket az alacsony termelékenység tartja alacsonyan. Ez lassan javul.
9. Az egész világon szumma 15 millió zsidó van, nem több és még csak nem is szaporodnak nagyon. Max. az ortodoxok, de ők nem akarnak eljönni Izraelből.
10. Az izraeliek nem maguknak építik a lakóparkokat, hanem befektetési céllal. Azaz kihasználják az alacsony magyar ingatlanárakat, felépítik és üresen állnak. Kivárnak, mint a többi ingatlanbefektető, amíg nem emelkednek az árak.
11. Aha. Annyira, hogy a fitymabőrét a Vatikánban őrzik.
Mellesleg elég sok festménynek is témája Jézus körülmetélése:
en.wikipedia.org/wiki/Circumcision_of_Jesus

UKHNUM 2012.08.10. 21:20:16

@Lord_Valdez: Annak a népnek akinek nincs multja, nincs jövője. Igenis fontos hogy ismerjük nagyjaink tettit és rájöjjünk, hogy kurvára nemugy müködnek a dolgok ahogy azt az atv-n elmondják. Ha kicsikét is körülnézel, és észreveszed a háttérben folyamatban lévő dolgokat, akkor rájössz, hogy bizony minket elakarnak tiporni. Mégpedig a "tudjuk kik" annak érdekében hogy ide betelepüljenek és elfoglalják Európa közepét (straégiai célpont). Tegyük fel, most vagy 20 éves, 2050-re kb 60 éves leszel. 60 évesen te meghalsz mert az élelmiszerek olyanyira mérgezetek, Ráadásul se nyugdijad nincsen, se pénzed a fűtésre télen, ezután utódaid hijján ( igen nincsenek gyerekeid mert a körülmények miatt nem válaltál) a lakásod üres lesz. Nem lakik senki benne, nincs örökös. Ekkor Káin ugy dönt hogy bizony sokat van magyarországon mert üzlet stb. megveszi a volt kéródat és ideköltözik a családjával. ekkor elkezdenek keveredni a magyarokkal(mondjuk a cigányok ügye a kormány által titokban támogatott szaporodás miatt már 2 milióan vannak) tehát a kevert magyar-cigány népesség keveredig a zsidósággal valamenyire, nem túl sokat. Igen ám de sajnos az Izraeliek nagyon félnek ám Irántól meg az iszlámoktól ezért ugygondolják inkább elmennek, Láásukcsak hova is hova ja hát MEGVAN Ábraháb papám egy csomo Lakóparkot felhuzatott magyarországon és MARHANAGYSZERENCSÉRE nem vette meg senki mert nem is volt eladó. na irány magyarország. Jó hely a "finnugor barbarinoknak lejárt az ideje ez most a demokrácia ideje ugyhogy Káin támogatja a zsidó pártot a zsidó köznyelvet a zsidó oktatást. És szépen lassan a magyaroknak nem lesznek kölykeik. és akkor jön Ábrahám. Nincssi magyar, akkor alakitsunk egy zsidó álamot. oké 5 év kb elvan intézve (nincs aki felhuzza magyarzászlót hiszen már a magyar ritka mint a fehérhollo, és kisebbség a saját hazájában. Na megalakutunk ja de várjunk csak van még egy zsidó állam izrael akkor egyesüljünk velük. ÉS IGY ZAJLIK LE A ZSIDÓ HONFOGLALÁS.

UKHNUM 2012.08.10. 21:35:55

Megvagyok döbbenve. Minden más országba ha körülnézek azt látom hogy ha találnak valamit a multjukról akkor örülnek neki és bizony büszkék is rá. Magyarországon, az östörténelmünkel kapcsolatos témákat, nemhogy külföldiek nem értik és fogadják el, HÁT A MAGYAROK TÁMADJÁK A SAJÁT IDENTITÁSUKAT HÁT ITT A MAGYAR LETAGADJA ATTILÁT. Pl te is!!!!
Míg egy francia vagy egy amerikai büszke a történemi tetteire (arra a kicsire is legalábbis hozzánkképest) addig pl te a saját multadat tagadod meg hát ezzel magadalatt vágod a fát jóember hát legyen már végre vége a rémálomnak. hát már lasan belekötsz a piros fehér zöldbe!! Amugy Amerikában divat az hogy a családfő minden reggel felhúzza az amcsi zászlót. De ha én ezt megteszem akkor már hűűűh JOBBIKOS ÁLLAT A KURVA ANYÁD FASISZTA KÖCSÖG TE RASZISTA NÁCI HOGY MERED??? Azért nem fura ez egy kicsit? Amikor egy rovásírásos polóban voltam, az emebrek néztek hogy :te Vili nézd má nem tudom elolvasni ezt a szart (pedig az ősi írása volna) de van ott egy lovasijász is! Tényleg margit lovasijász??!!! JOBBIKOS ÁLLAT NÁCI GECI!!!! igy olvastam le a tekintetükröl. Míg amerikában divat a nemzeti poló és ruházat itt csak DC ben járhatsz, hát ha piros fehérben vagy már a RENDÖR rondán néz hogy te mi az isten keresel Árpádsávban???? JOBBIKOS NÁCI!!! igy sugárzik (pedig csak hagyományörző vagyok de mind1). Majd 40 év mulva rályöttök hogy bizony jó volt a nemzeti öntudat, ha egyáltalán ismered eszt a szót még.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.10. 23:52:07

@UKHNUM:
Nem Magyarország az egyetlen hely, ahol elöregedő népesség van. De persze, biztos, hogy Magyarországot akarják megszállni.
Na, az a 100 ezer zsidó, aki Magyarországon van az aztán államot akar alapítani. Hagyjál már a hülyeségeiddel. Vedd be inkább a gyógyszered.

Attila ugyanis nem magyar volt, hanem hun. Az egy másik nép.
Amit a Jobbik nyom az nem nemzeti, hanem népi öntudat, csak kellően műveletlenek ahhoz, hogy összekeverjék.

(Amerikában az ilyet flagwavernek hívják.)

Hagyományőrzés? A nagy büdős lószart. Olyan hagyományokat őriznek, amik 20 éve még nem is léteztek. Baranta, Szent Korona-szertartás meg mit tudom én, hogy mik vannak. Ezek nem magyar hagyományok, hanem jobbikos, illetve szélsőjobbos hagyományok. Ezeket mindössze pár évtizede találták ki.
Ezek az emberek nem tanulják a történelmet, hanem újraírják kényük-kedvük szerint. Néha egészen abszurd elemeket is belekeverve, mint a szíriuszi származás, a 30000 éves múlt és hasonló baromságok.

UKHNUM 2012.11.12. 22:21:45

@Lord_Valdez: Simon Perez (izraeli miniszterelnők) egy nyílvános riportban kijelentette: Felvásároljuk Manhattant, Magyarországot, Lengyelországot. Namármost ez a video, fentvan a youtube-on, és a médiák is voltak oly bátrak, hogy lemerték adni. Aszt, hogy felvásárolnak minket, nem én szürtem le, hanem nyiltan, eggyértelmüen, és tisztán mondja izrael miniszerelnöke. Kérlek, mielött erre reagálsz valmit is elöbb nézd meg a videót. Letagadni nemtudod, de nemazért mert én asztmondtam, hanem mert akkor nemtudsz magyarul, hiszen egyértelmüen jelenti ki Simon Perez. Ettől kezdve már letagadhatatlan, hogy felakarják, vásárolni hazánkat. Néhány magyar aki kiment izraelbe, megdöbbentve ládta, hogy az izraeli diákok magyarul tanulnak. kérdezték a diákokat a magyarok: Hát ti hogyhogy magyarul tanultok? Erre a zsidó diákok: hátmert tanuljuk az új hazánk nyelvét. Az a 100.000 zsidó magyarorszában, még nemjelent "akkora" veszélyt, de éppen erről jártatom a pofámat, hogy még csak most kezdenek betelepülni, lssan, fokozatosan. (izraeli kémrepülögépek, 1000 fős izraeli katonák Hüvösvölgyben) ezek természetesen, csak az előszelei a dolgoknak. Attila a magyar krónikák szerint magyar király nem hunkirály, de tejesen mindegy mert ugyanaszt a népet jelöli. Természetesen a magyar nem a magyarkrónikáknak hisz hanem a franciának és a Rómainak. A hagyományainkról, megy ennyit: árpádsáv (történelmi), Szentkorona (történelmi), Turulmadár ( történelmi, eszt még a hatalmon lévők sem cáfolják, hogy a turulmadár eggyértelmüen és kétségeket kizáróan magyar), rovásírás (történelmi, mondhat akárki bármit, ez csak kazár meg átvett valami stb, az igazságot, a régészek, íráskutatók és még nagyon sokan mások ismerik. ( külföldiek amcsik stb.-ik is eszt állítják már) a rovásírás, megcáfolhatatlanul a magyarsággal párhuzamos). Azokkal az abszurd elemekkel meg vigyázni! Hiszen a beavatottak számára eggyértelmű, a szíriuszi származás, evvel nemtudtál kizökkenteni, hiszen tisztában vagyok vele, ellentétben veled, én tájokozódtam és nagyon sokat olvastam modern/régi szövegeket cikkeket a szíriuszi elméletről, és az érvek, bizonyítékok, magukért beszélnek. A 30.000 éves multal viszont eggyetértek veled, hogy hülyeség hiszen legalább 50.000 éves. Ezek, elismerem elsőre a sci-fi-kategóriába tünnek, de igazak, és most leirhatnám az érveket, stb de ha veszed a fáradságot akkor utánajárhatsz te magad is. "Színház a világ és színész benne minden ember" Az elérhető hivatalos álláspontok, történelmi események, háborúk, egy-egy szindarabok csupán, megvan rendezve, a háttérben vannak operatőrök, producerek, színészek, kellékek, és vannak forgatókönyvírok is. Nagyon másképpen látod a világot, és sajnos alszól még, aszt hajszolod és magyarázod, amit a rendszer akar, téged taszít modernrabszolgatartásba a rendszer és te önként véded eszt a rendszert. Ez a rendszer rávett minket arra hosszú idő alatt, hogy napi 10 órát dolgozzunk, 100.000Ft-os fizetésért, belehugyozzunk és beleszarjunk a vizünkbe (mert a jelelnlegi szenny, a vizekbe köt ki), ipari hulladékokat eszünk,( a jelenlegi Lidl-ös és még stb üzletláncok termékei nemnevezhetők ételnek) a gyógyszertárakban 10.000 forintokat fizetünk önként a saját kiirtásunkra, a hatalom által kitalált finnugor elméletet véljük igaznak, amit ráadásul oylan emberek tanáltak ki akik egy büdös szótnemtudtak magyarul. Ezeknek ellenére a rendszer elérte aztis, hogy a a rabszolgái még önként megis védik a rendszert. Gondolkozni kéne talán valamenyire, mondjuk megértem, hogy nemmegy, hiszen, mamár nemkell gondolkodni, aszt a terméket vegyed a mi a legolcsobb és az akciósat (kisvan emelve hogy még keresni se keljen) a történelmen nemkell elgondolkozni, csak bekell magolni amit senkiháziak kitaláltak, a pénzen se kell gondolkodni, bizzuk szakemberekre, mindig aszt kell csinálni amit mondanak. a rendszer ellensége a szabad gondolkodás, ezért nemérdeke, hogy gondolkozzunk ezért nincs is a médiában igazán olyan dolog ami gondolkozásra buzdítson. ( gondolkodtató esetleg pozitív dolgok helyett, halálhiradód kapunk) A Jobbik kimondja amit már régóta kikellet volna mondani, igazat szól, és egyszerüen, nincsbenne politikusduma, félrebeszélés, kerekperec kimondja a lényeget. Természetesen, öszintesége, és tabu témák felhozatala miatt, a hatalom/média próbálja rossz színben bemutatni mint egy náci/fasiszta pártot. Eggyáltalán nemigaz. A zsidókérdés és a cigánykérdés nem antiszemita/rasszista ügy, hanem nemzetvédelmi, minden magyar ember érdeke, ennek a kettő ügynek a megoldása, a hatalomnak, nem érdeke, de nem is magyar... ergo nem áll szándékában foglalkozni vele, főleg mivel az eggyik csoportba vasatgon otvannak! Nemlepődnék megrajta, ha zsidólennél, vagy cigány, a félreértések elkerülése végett, nem állítom hogy eggyik-vagy-másik csoportba beletartozol. Antimagyar, a nemzetedet lekicsinyítő vislekedésedből ítélve viszon, nedöbbenj megrajta, ha rádfogják. Magyarország lakossága ébredezik, lassan de biztosan! Nemválna hátrányodra, ha esetleg az alternatívdolgokat és egyéb variációkat megismeréd (legalább elolvasnád), és tennélvalamit a szebbjövőért.

süti beállítások módosítása