Skip to content


       Szűrés lista

Provokáció?

No, ez a március 15. nem jött be, pedig igyekeztünk a lehető legközelebb "ünnepelni" a Jobbikhoz, a lehető legmegfelelőbb időpontban, hogy a kedves jobbikos honfitársaink még odaérjenek a saját rendezvényükre. Nem jött be, nem lett balhé.

Nézzük, mi van még a tarsolyunkban, már csak 25 nap, már csak 25 nap ... nagyon fogy az idő.

Most dobtunk ki az utcákra 1000+1 új óriásplakátunkat: 
"Ha önnek fontos a szabadság, válassza az MSZP-t".
Nekünk fontos a szabadság, a személyes szabadságunk ... de jó lenne valami nagy balhé, amivel ki tudna állni sírós szájjal, könnyes szemmel Lendvai Ildikó és Szili Katalin.
"Az utolsó menstvár az MSZP" ... "nincs más választás" ..."csak mi" ..."megfékezni" ...
 
Izrael három felderítőgépe közül kettő "látogatott meg" minket. Csütörtökön kétszer megközelítette a két gép a Ferihegyi repülőtér leszállópályáját Vecsés irányából, majd leszállás nélkül távoztak.

Nos, Izrael kurva messze van, vajon a három drága és fontos gépe közül vajon miért reptetett kettőt nálunk.
Hmmm  ... ?

Nincs mit felderíteni Ciszjordániában, Szíriában, Egyiptomban, irakban, Iránban?

Szokás szerint senki sem tudta megmondani, mit kerestek itt.
"Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) szóvivője annyit mondott, hogy a gépek diplomáciai engedély birtokában voltak itt, de nem a HM illetékes az engedélyek kiadásában."
Istán, egy idegen - NEM NATO - ország katonai gépei repkednek, és fingod sincs, hogy miért?Nem vagy illetékes?

"A Külügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa, Balogh Dénes pedig arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a tárca csak közvetítő szerepet játszott az eljárásban, az a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légiközlekedési Igazgatóságának felelősségi körébe tartozik."
A katonai gépek a NKH hatáskörébe tartoznak?

Update:
Szollár Domokos kormányszóvivő ezzel kapcsolatban elmondta: a külügy-, a honvédelmi és a közlekedési minisztertől vár választ Bajnai Gordon. Jó reggelt magyra kormány!

Update 2:
Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet azt mondta, nem kémrepülők jártak szerdán Ferihegyen, a két izraeli gép egy szokásos rutinfeladatot látott el, korábban is történt már ilyen. Az izraeli légierő gépei a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól kaptak engedélyt a szokásos rutinfeladat végrehajtására. A gyakorlatnak megfelelően a magyar Külügyminisztériumot is bevonták a folyamatba, közölte a nagykövet. A rutingyakorlatban Budapest mellett a bulgáriai Várna is szerepelt. Aliza Bin-Noun szerint nem véletlenül jelent meg a hír a csütörtöki Magyar Nemzetben, e mögött Izrael-ellenesség állhat.

Update 3:
Előzetesen semmilyen információja nem volt a Honvédelmi Minisztériumnak (HM) az izraeli katonai gépek érkezésével kapcsolatban; Szekeres Imre vizsgálatra kérte a kormányfőt, közölte a HM szóvivője csütörtök délelőtt. Bocskai István elmondta: a miniszter annak érdekében kezdeményezi a vizsgálatot, hogy kiderüljön, miként kaphattak diplomáciai engedélyt azok az izraeli katonai repülőgépek, amelyek szerdán "megközelítési és átrepülési" feladatokat hajtottak végre a ferihegyi repülőtéren. A vizsgálatra azért is szükség van - mondta a szóvivő -, mert a honvédelmi tárcának előzetesen semmilyen információja nem volt a gépek érkezésével és azok típusával kapcsolatban.

Légierő blog:



Szépen beszálltak Vecsés/Ferihegy felé az Izreal-Törökország-Bulgária-Románia-Magyarország útvonalon, fotók is készültek. Vajon miért?

Felségjel, azonosító nincs.

A blog szerint:

"Az is nyilvánvaló, hogy aki ilyen melóban van, annak csak akkor kenyere a nyilvánosság, ha azt maga keresi. Fényes nappal, relatíve jó időben Vecsés fölött, touch and go Budapest nemzetközi repülőterérén - na ez nem jellemző a SIGINT-közösségek alapvetően "alacsony profilú" működésére. Kivéve, ha a feladtuk része volt a láthatóság is."

"... a feladtuk része volt a láthatóság is."

Ugye, mindenki érti?!

No, találgassunk hármat, kik nagyon-nagyon érzékenyek Izraelre, kik kelnek minden reggel Izraellel, kik alszanak el minden éjjel Izraellel?

Így is a csapból is a zsidózás ömlik, nyissuk meg jobban azt a csapot ...

Ferenc blogger is megteszi a magáét, de neki sajnos kevesebb alapanyag áll a rendelkezésre. Ő a holnapi Charta-s rendezvényen 1000 HUF-ért árulja az "Öszödi beszéd" DVD-t, extra feature: a 2006-os Gyurcsány-Orbán-vita.

Vajon ez a DVD rendezői változat lesz? Artisjus matrica lesz rajta? Nem szeretném, ha Ferenc bloggert meghurcolná a drága Artisjus .... Számlát ad róla? Milyen névre lesz kiállítva? Vastagbőr kft.?

Na, ehhez azért kell vastagbőr ... ennek az embernek semmifél morális, erkölcsi, emberi határvonala sincs. Semmilyen. Nem számít neki semmi. Kiadja DVD-n a botrányos beszédét. Ész megáll ...

De mit várhatunk egy olyan embertől, aki szerint a "a beszéddel egyetlen baj volt, hogy nem volt elég bátor." Csak ennyi baj ...

Címkék: választás pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr211848919

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Izrael végső megoldása - Európa teljes megsemmisítése 2010.03.25. 14:20:14

Storico israeliano: 'Israele si potrebbe trovare costretto ad annientare l'Europa'Scritto il 2010-03-12 in NewsIzraeli történész: "Izrael rákényszerülhet Európa megsemmisítésére"Al-Quds (Gerusalemme) - Pic. Lo storico militare israeliano Mart...

Trackback: Kampányszínesítő médialiba, gágágá! 2010.03.19. 10:47:21

Tetszettek szűkölni, hogy unalmas a kampány, hát most meg tetszettek kapni! Egyenesen bele a közepibe! Pajeszos, szakállas, kalapos repülőgépek figyelték odaföntről az elfogla...

Trackback: Csak egy rutinfeladat 2010.03.18. 13:02:40

 Áll a bál, a kormányfő, a honvédelmi miniszter és a külügy egymástól kér tájékoztatást, hogy mi a szöszt keresett két izraeli, kémfeladatok elvégzésére rendszeresített típusú repülőgép Magyarország légterében, konkrétan Ferihegy környékén. (Pe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2010.03.19. 10:08:28

@Doña ¡Cara(mba)!: Úgy, úgy.
Erre mondják azt, hogy ilyen barátok mellett nincs szükségem ellenségre. :)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19. 10:14:49

@Gunther: Kösz, Gunther.
Csak valahogy mégsem vagyok nyugodt:-(

Nekem az a gyanúm, hogy Európa már rég le van sz.rva katonai potenciál szempontjából.
De nőként nem értek katonai dolgokhoz. Ha a NATO ezt szó nélkül hagyja, akkor itt nem csak Európáról, hanem Amerikáról is szó van. Lehet, hogy Amerika tudta és leokézta?
Onnan simán leintik Törökországot, Bulgáriát, Romániát, oszt kussolnak. Meg Budapest is kussolt volna.

Miért nem tudhatjuk meg, miért látogattak meg bennünket? Ha vendégként jöttek;-), isten hozta őket, csak ne az abalkon, hanem az ajtón jöjjenek be legközelebb.

Magyar légtérvédelem?????????? MEGALOL

fokabacsi 2010.03.19. 10:18:36

@f.m.j.: Én eddig úgy tudtam, Magyarországon mi vagyunk itthon. Izraeli szóvivő:" Izrael ellenességnek tekintjük , ha ezért szólnak" Nem kémrepülők jártak szerdán Ferihegyen, a két izraeli gép egy szokásos rutinfeladatot látott el, korábban is történt már ilyen – mondta a történtekről Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet. Az izraeli légierő gépei a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól kaptak engedélyt a szokásos rutinfeladat végrehajtására, a gyakorlatnak megfelelően a magyar Külügyminisztériumot is bevonták a folyamatba – hangsúlyozta Aliza Bin-Noun. A rutingyakorlatban Budapest mellett a bolgár Várna is szerepelt – tette hozzá.
Az MTI azon kérdésére, hogy pontosan milyen rutinfeladatot hajtottak végre a gépek, a nagykövet azt mondta: nem tudja megmondani a gyakorlat célját és pontos időpontját sem, mert nincs beavatva a részletekbe. A nagykövetség feladata mindössze az, hogy engedélyeket kérjen a hatóságoktól ilyen esetekben - tette hozzá.
Aliza Bin-Noun szerint nem véletlenül jelent meg a hír a csütörtöki Magyar Nemzetben, e mögött Izrael-elleneség állhat – vélekedett.

Már mintha haza mennének! minek van nekünk "Légierőnk" ?? :-))

Homeoffice 2010.03.19. 10:19:08

@Doña ¡Cara(mba)!:

Khmm.. elvileg, mivel a Nato-határország is vagyunk, ezért elvileg rendelkeznünk kell olyan légvédelemmel, ami ha nem is képes nagyobb ellenséges csapásmérő egységek megállítására, de legalább jelzik őket.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19. 10:21:32

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: Más:

Csak nem vagyok ellenséges célpont?;-DDDDDDDDDDDDDDDDD
A csecsebecse kis alig használt Nokiám (a doboza már nincs meg:-) felmondta tegnapelőtt a szolgálatot. Aztán megszólalt a házi riasztónk.
Hmm, hmm, valami bűzlik ittenék:-DDDDDD
Ja, és a kutyáim vonítottak:)

Én minden korábbi beklimpírozott betűmtől elhatárolódok! Elhatárolódok a számítógépemtől! Elhatárolódiok a blogmotortól is
.
És igen, vedd tudomásul, tőled is elhatárolódok;-D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.19. 10:23:06

@arlequin:

Szasz!
Ezek itt tényleg azt gondolják, hogy minden katonai művelet rájuk tartozik, részletesen?
Én sem tudom, mi a túróért volt itt az a két gép, de úgy néz ki, nem is fogom megtudni. Ez a katonai tevékenység sajátja.
1951 óta, ha kifut egy amerikai atom-tengeralattjáró, sajtóközleményt adnak ki, amiben a küldetés célját is közlik az érdeklődő lakossággal: oceanográfiai kutatások.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19. 10:25:54

@arlequin: Ha megengeded, egy kéretlen jótanács: jól rágd meg miket válaszolsz itt holmi csendesóceánikatonaitengeralatjárók ügyében;-D Nehogy már te is comingaoutoljál, mert odaleszek totál;-D

f.m.j. 2010.03.19. 10:31:02

@fokabacsi: a magyar légierőről annyit, hogy ennél ami most van, az is több volna, ha mind a 10millióan egyszerre finganánk egyet (remélem még nem ki...:)

Marcellusca 2010.03.19. 10:34:58

@Doña ¡Cara(mba)!: Hűűűűhaaa!
Ezek télleg nem kémrepülők vótak. :DDDD
Kerültek egyet Baranya felett is? :D

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19. 10:43:05

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: Az eget nem néztem. Épp elég nekem a lábam elé nézni:-) Mer' ha nem, még belépek valami moszatba;-D, akarom mondani maszatba;-)))))))

Hosszúlépés 2010.03.19. 10:44:37

@fokabacsi:" Aliza Bin-Noun szerint nem véletlenül jelent meg a hír a csütörtöki Magyar Nemzetben, e mögött Izrael-elleneség állhat – vélekedett."

Nekem ez a mondat a kedvencem. Van egy napilap, ami híreket is közöl, leírja ezt IS és rögtön nem véletlen. Amúgy a Blikk is hozta (online tuti), tessék mondani, az nem baj???

Marcellusca 2010.03.19. 10:48:30

@Doña ¡Cara(mba)!: Nem köllött ahhoz a zeget bámu'nyi. :)
Ölég vo't, ha csak jó mély llegtetet vettél. :)))
Ammeg senem moszat, senem maszat. Egyszerű kutyasz@r. :DDDD

f.m.j. 2010.03.19. 10:50:44

szerintem sima erőfitogtatás volt, meg hogy megmutassák, ők bármit megtehetnek, mondjuk enélkül is tudtuk ezt, nem tudom minek kell még heccelni is a parasztot
én ellenállok, én leszarom őket, akármilyen csilivili repcsijük is van, és mivel lány vagyok, nem is akarok ilyet :)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19. 10:52:50

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: Jaja, az van a kertünkben ölég:-) A kutyáim ketten együtt lazán kitesznek vagy másfél mázsát.
És van anyagcseréjük is, mert szerencsére jó étvágyúak:)
Na, ezért kell a lábam elé néznem;-)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19. 10:54:46

@f.m.j.: Ahogy mondod, én se kérek ilyet. A hadigépeknél jobban szeretek papás-mamást játszani;-)

Marcellusca 2010.03.19. 10:55:10

@Hosszúlépés: Jajjjjmááán! Nem érted.
Titkos volt a művelet.
Ez kiderült. Ami probléma.
De a legnagyobb gond az, hogy ezek a szemétnáczifasiszta újságírók voltak olyan pofátlanok, hogy még meg is jelentették és ezzel beégett a teljes izraeli sereg és a Moszad is. :)))

Konklúzió: A Magyar Nemzet újságírói jobbak, mint a Moszad, a Hamasz. Együttvéve. :DDDD

f.m.j. 2010.03.19. 10:59:31

@Marcellusca - nem kell Cavinton!:

szerinted csak elbénázták a titkos küldetést? dehogy volt az titkos, direkt csillogni akartak, felvágni, hogy bebebeee, mi vagyunk a császárok :)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19. 10:59:59

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: Nem is rossz következtetés! De lehet csak ennyire mélyen semmibe vesznek? Nem vagyunk tényező?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.19. 11:03:07

Egy nagy túróst. Valószínűleg a küldetés szempontjából mindegy volt, hogy látják-e őket szabad szemmel.
Mit érdekli az IDF-et, mit gondolnak róluk Vecsés-külsőn? Ti talán a bölcsöde előtt kezdtek jampizni, ha valakinek hencegni akartok?

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19. 11:03:12

@f.m.j.: Majd kiderül. A NATOnak csak kell valamit nyögnie az ügyben, elvégre szövetségben vagyunk, nem járhatunk a saját (bamba) fejünk után (mármint a - még egyáltalán létező? - magyar honvédelem esze után.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.19. 11:04:07

Erofitogtatashoz nem kell ket gep. Geppar az interferometriahoz es a haromszogeleshez kell. Ezek tenyleg kerestek valamit vagy valakit, esetleg tobbmindent is. Igazabol csak a Ferihegy folotti alacsony atrepuleseket nem ertem. Pasztazo tukros muszereik vannak, nem kell kozel menniuk semmihez, ha kivancsiak ra. Le is dobtak valamit, vagy mi a tok? Minek olyan alacsonyak repulni, raadasul ketszer, hogy az ott lebzselo spotterek azonositsak es le is fenykepezzek oket? Mi lehetett annyira fontos, hogy meg ez is belefert nekik? Raadasul olyasmit kereshettek, amik mibenletet senkinek nem akartak az orrara kotni, kulonben nem szalajtottak volna ide a legdragabb madaraikat. Tippem szerint a lassan kormukre ego palesztin nepirtas kapcsan koricalhattak erre. Aztan hogy azon belul mi, azt mar a ragya se tudja. Raadasul egy ilyen primitiv hazugsaggal elojonni, hogy egy elektronikai felderito es csapasmero geppar az valojaban egy Herkules? Egy ovodas is kulon tudna valogatni fenykeprol. Mondjuk ez a nagykovet holgy mindig is olyan kifinomultan hazudott, mint egy hegyi troll.

Marcellusca 2010.03.19. 11:07:31

@f.m.j.:
@Doña ¡Cara(mba)!:
Dehogy volt az titkos!
Csak nekünk.
De szemfüles repülőbuzik elcsípték.
És innentől kezdve jön a mismásolás, a mellébeszélés.

Viszont a legfelháborítobb a nagykövetasszony nyilatkozata.
Miért lenne Izraelellenesség az, ha erre kíváncsiak?!
Engem ugyanúgy érdekelne, ha német, dán, kínai vagy orosz gépek röpködnének. És ettől még nem vagyok a fent említett országokkal szemben ellenséges.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19. 11:09:22

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: Szerinted valamit is az orrunkra kötnek? Már lábtörlőnek se nagyon néznek bennünket.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.19. 11:11:24

@Marcellusca - nem kell Cavinton!:

ezzel az antiszemitázós dumával ma minden alól ki tud bújni Izrael, ezért az.
Deklaráltan Izrael részéről nácikkal nincs párbeszéd, ezért nem kell válaszolni ilyen kérdésekre ami antiszemita.

f.m.j. 2010.03.19. 11:12:44

@Doña ¡Cara(mba)!: és mindez csak azért igazségtalan, és felháborító, mert MÉG MI vagyunk ITThon

f.m.j. 2010.03.19. 11:13:48

basszus, meg se kérdezhetjük, nem feszegthetjük, mert azonnal antiszemitáznak, elég gagyi repertoár, és már rohadt unalmas is

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.19. 11:15:29

@f.m.j.: No, reméljük a Fidesz kormány majd megfelelően tudja kezelni az ilyen ügyeket, hiszen azért van diplomácia.
Most elmegyek kicsit a lapról, majd délután visszajövök.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.19. 11:15:47

@f.m.j.:

Nyugi, a repülőgépektől itthon is maradhatsz! Majd akkor lesz gáz, amikor jönnek az izraeli dömperek és elviszik Magyarországból a legfelső két méteres réteget és leterítik otthon. A Dunát meg lajtoskocsikban áthordják a Jordánba.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.19. 11:16:52

@Conv: erről jut eszembe a vicc:

Hagyományos (Konzervatív) gazdaság:

Van két tehened.
Az egyiket eladod, és az árából veszel egy bikát.
Az állatállományod gyarapodik, a jövedelméből nyugdíjba mész.

-Indiai gazdaság:

Van két tehened.
Szentként tiszteled őket. Éhenhalsz.

-Izraeli gazdaság:

Egyetlen tehened sincs.
Bejelented, hogy igényt tartasz az indiai tehenekre. Felszólítod a
világot, hogy nyújtson segítséget: az USA pénzt adjon, Kína katonailag
segítsen, Nagy-Britannia adjon harci gépeket, Olaszország ipari
berendezéseket, Németország technológiát, Franciaország
tengeralattjárókat, Svájc nyújtson kedvezményes hiteleket, Oroszország
szállítson gyógyszert, Japán pedig gyártósorokat - mindezt ingyen,

kárpótlásként a történelem során elszenvedett üldöztetésekért . A
kapott támogatásokból megveszed az indiai teheneket, majd deklarálod, hogy
a világ kizsákmányol és gyűlöl téged.

-Amerikai gazdaság:

Van két tehened.
Az egyiket eladod, a másikat pedig arra kényszeríted, hogy 4 tehén helyett
tejeljen. Megdöbbensz, amikor a tehén váratlanul elpusztul. Az esetet
ráfogod egy olyan országra, amelyiknek van tehene, és azokat természetes
körülmények között tartja. Bejelented, hogy az ország veszélyt jelent az
emberiségre. A világ megvédése érdekében megtámadod az illető országot és
elkobzod a teheneit.

-Francia gazdaság:

Van két tehened.
Sztrájkolsz, mert három tehenet akarsz.

-Német gazdaság:

Van két tehened.
Továbbfejleszted őket, így 100 évig élnek, havonta csak egyszer esznek és
megfejik önmagukat.

-Angol gazdaság:

Van két tehened.
Mindkettő kerge.

-Olasz gazdaság:

Van két tehened, csak nem tudod, hogy hol vannak.
Elmész sziesztázni.

-Svájci gazdaság:
Van 5000 tehened, de egyik sem a tied.
Másokkal fizettetsz a megőrzésükért.

-Japán gazdaság:

Van két tehened.
Átalakítod őket, így az eredeti méret 1/10-ére csökkennek és hússzor
több tejet adnak, mint a normál méretű tehenek. Ezután cuki kis
rajzfilmfigurákat készítesz róluk, és Cowkimon néven, az egész világon
árusítod őket.

-Orosz gazdaság:

Van két tehened.
Megszámolod őket, és azt tapasztalod, hogy öten vannak. Újra
megszámolod, ekkor 72 tehén az eredmény. Megint megszámolod, most 17
tehenet találsz.
Feladod és kinyitsz egy újabb üveg vodkát.

-Nigériai gazdaság:

Van két tehened.
Az egyiket megeszed, majd bejelented, hogy ellopták. A rendőrség megkezdi a
nyomozást, és 100 km sugarú körön belül mindenkit letartóztat. Addig
kínozza őket, amíg valaki be nem ismeri, hogy ő lopta el a tehenet. A rendőrség
büntetésül minden letartóztatott személytől elkoboz 1-1 tehenet. Így most
te visszakaptad a tehenedet, a rendőrségnek pedig van egy új tehénfarmja.

-Magyar gazdaság:

Van az államnak két tehene.
A felelős vezető a tejet hazaviszi, majd bebizonyítja, hogy a teheneket
privatizálni kell, hiszen az üzletág ráfizetéses. Elhatározzák a tehenek
jelképes összegért történő eladását, majd meghirdetik a helyi újságban,
amely egy példányos és csak a vezetőnek jár. A vezető megpályázza a
marhatendert, és csodák csodája: meg is nyeri! Rögtön tart egy
sajtótájékoztatót, hogy részéről mekkora áldozat a vállára venni ezt a
két gyengén működő tehenet. Ezután politikai pályára lép, és ilyen módon
az eredeti két tehénnel maga köré gyűjt még egy csomó marhát......

belzebubó 2010.03.19. 11:32:16

@f.m.j.: Hol tart már a világ,ha Orosz Józsi is 3-szor bekérdez és folyamatosan értetlenkedik?
www.klubradio.hu/klubmp3/klub20100318-175919.mp3
Riport a nagykövettel a végén,majd folytatódik itt:
www.klubradio.hu/klubmp3/klub20100318-182918.mp3
Szinte rá..rja a telefont Jozefinára a naccsasszony és antiszemitázik.

belzebubó 2010.03.19. 11:36:03

Na cska kiverte másnál is a biztositékot: "A bolgár lapok szó szerint Európa megtámadásáról cikkeznek, és a jelek szerint jobb forrásaik vannak, mint a magyar titkosszolgálatoknak."

bombahir.hu/kuelfoeld/europa/1388-izraeli-gepek-a-bolgar-lapok-toebbet-tudnak

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.19. 11:39:42

@Sunder: ezt én lehoztam, ez annyira jó

remélem nem baj

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.19. 11:40:02

Drága anyám, a mikrohullámú sugárvetők!:D:D:D

f.m.j. 2010.03.19. 11:40:48

@belzebubó: ez is volt már, de nem baj :)

reméálem a bolgárok tökösebbek

egyébként mi mitől félünk???? miért nem kérdezünk? nincs olyan nép Európában, aki ne lett volna legalább annyira sáros a zsidók, vagy MÁS, EGYENRANGÚ népek "bántásában" , mi miért félünk, hogy volt ilyen IS a múltunkban? Sajnáljuk, elmúlt, többet ilyen csúnya dolgot nem teszünk, de mostmár legyen elég, hogy még mindig nincs jogunk kérdezni, stb...

f.m.j. 2010.03.19. 11:50:12

@belzebubó: hallgatom amit küldtél, Kende Péter hülye :) ez tény

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.19. 11:54:33

Ez a Topolino gyerek zsenialis. Meg azt is kepes hatalmas arccal, masokra kopkodve es fikat szorva eloadni a tulajdon felsobbrendu zsenialitasakent, amikor eppen lovese sincs valamirol. Eddig meg a magasroptu eszosztason kivul semmit nem lattam tole. Annyit lehet rola tudni, hogy tud irni es olvasni, es sajat bevallasa szerint minden idok legokosabb embere a vilagon. Raadasul micsoda csudalatos szerkezet.... az etelt es az italt tisztan bilogiai uton fikava alakitja! S hozza milyen lenyugozo hatasfokkal! Becsuljuk meg, mert nem sok ilyen rohangal mar a mi eguvunk alatt!

Marcellusca 2010.03.19. 11:54:55

@belzebubó: Na, ja. Az meg a másik, hogy hiába takaródzik a bolgárokkal meg Várnával.
Ki nem sz@rja le, hogy ott mit csinálnak?!
Nekünk az számít, hogy ITT mit kerestek?!

@f.m.j.: Pontosan.
Hogy a francba lehet egyáltalán elfogadni ezt a fajta "politizálást"?
Másoknak nincs már elege ebből az antiszemita-takaróból?
Hogy mindig ezzel meg a holoizével jönnek?

f.m.j. 2010.03.19. 11:58:06

@Meleardil Eressea Iluvadan:

levegőnek kell nézni, súlytalan figura, én nem reagálok hosszú ideje, de mégis úgy érzi írnia kell nekem, ki érti ezt?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.19. 11:58:08

@Meleardil Eressea Iluvadan: A legjobb az,hogyha néha véletlenül egész normális már azt hiszed kezd megjönni az esze.Aztán megint jön valami baromsággal.

belzebubó 2010.03.19. 11:59:51

@f.m.j.: Most Józsi tényleg rákérdezett, hallhatod,többször is és eléggé bulldog módra nem volt hajlandó eltérni a témától,ilyet ritkán szokott, de a banya ,hogy felidegesedett erre és jött az antiszemita kártya.

Szerintem azért bánnak ezzel a témával csinján,mert a világon Mo-on él a legtöbb zsidó az összlakosság arányához képest, persze Izrael után.

Sunder 2010.03.19. 12:02:58

@tesz-vesz: teljes nyugalommal, csak nehogy aztán lánclevélként lássam viszont, miszerint: "hős hazafiak zsidó gépeket lőttek le Ferihegy fölött.". :-)

f.m.j. 2010.03.19. 12:07:40

@belzebubó: én azt hittem az USA-ban...

de ha itt ekkora az antiszemitizmus, akkor miért önkínozzák itt magukat ezek a derék zsidó bácsik, és nénik?

Homeoffice 2010.03.19. 12:15:37

@Sunder:

Huh ha nem baj énis belőnem a gagyiblogomra:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.19. 12:16:45

@f.m.j.: Arra gondolsz,hogy miért nem mennek el a......Izraelbe?

belzebubó 2010.03.19. 12:19:45

@f.m.j.: Ez egy költői kérdés volt nemde? :))
@El Topo (Sgt. Elias): Ha érdekel a téma ,akkor itt elolvashatod,ehhez nagyon hasonló volt, ami itt járt: jets.hu/news?id=149
Azzal a különbséggel,hogy egy platformra, a Gulfstream G550-esre két különböző kialakítású és feladatkörű gépet terveztek,."Ferihegyen tegnap a SIGINT elektronikai felderítő volt, a jets.hu-n pedig a légtérellenőrző változatról lehet olvasni."

Marcellusca 2010.03.19. 12:21:10

@f.m.j.: Mer' ez élteti őket. Így tudják fenntartani a "mondandójukat".

f.m.j. 2010.03.19. 12:27:00

@belzebubó: dehogy érdekli a téma, csak idejár fikapöcizni

Homeoffice 2010.03.19. 12:37:25

@Sunder:

Szerintem kellőképpen tisztelettudó lett:))))

arlequin 2010.03.19. 12:45:19

na csak annyi, hogy ezek a repcsik nagyon kerestek valamit.
a hivatalos bácsik meg hazudnak mint a vízfolyás.
hát már tényleg a jóatyaégnek kékeres nemzővesszejének hegyhez hasonlatos vége-sapkáját!
takarodjanak már haza a picsába a rasszista nagykövetasszonnyal együtt.
mert ha értelmes kérdéseket feszegetni izrael-ellenesség, akkor mi mindahányan antijudaisták vagyunk (nem antiszemiták, nem bizony), még a tisztességes magyar zsidók is...
gyerekek!
nem lehet, hogy a vastagbőr szerverét keresték? ;-))))

f.m.j. 2010.03.19. 12:51:56

@arlequin: :)

szerintem is kerestek valamit... engem az nyugtalanít, hogy mi lehetett az, és hogy megtalálták-e vagy, sem. A végeredménytől függetlenül.
A nagykövetasszony pedig magyargyűlölő, huss haza, hogy vitte vóna el a csilivilihájtekes sugárhajtásos vasmadár!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.19. 12:56:38

@belzebubó:

Köszi, megnéztem, a légi hadviseléshez aránylag keveset értek. Majdnem semmit.
De azért a mikrohullámú sugárvető, amivel bármilyen tárgy megsemmisíthető, kissé erős volt.:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.19. 13:01:16

@f.m.j.:

Neked tudod miért kár beszólogatnod?:)

fokabacsi 2010.03.19. 13:27:03

@El Topo (Sgt. Elias): Ez hasonló a LÉZER-sugárhoz az optikai , az meg mikrohullám tartományban .

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.19. 13:43:14

@fokabacsi:

Jójójó, azért elektromágneses hullámokról már hallottam valamicskét. Ha a gép a földön áll, és teljes erőből bekapcsolják az összes sugárkibocsátó eszközét, én sem állnék szívesen mellé. Na de a sugárfegyver azért nem pontosan ez. lézerrel sem olyan egyszerű valamit megsemmisíteni, mint a Csillagok háborújában.:)

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.19. 13:45:27

A semmitmondas muveszete...a tagadas maga.

Marcellusca 2010.03.19. 13:47:52

@f.m.j.: Ezmiez ez a sz@r?
Ebben semmi vicces nincs.
Ezzel egyáltalán nem cáfolta Vona feltételezését.
Sőt!
Számomra csak megerősítette.

f.m.j. 2010.03.19. 14:00:16

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: szerintem ironizálni próbált, nem szabad komolyan venni, nyugi...

és ha lesz mszp-fidesz összeborulás a cúna jobbik ellen? (eddig is volt más ügyekben, csak nem volt nyilvános)
és ha lesz mszp-jobbik összefogás a cúna fidesz ellen?
és ha lesz fidesz-lmp összborulás? (a mandíneren már vizionálják, hogy esetleg az lmp ugyanolyan szerepet tölt majd be a fidesz mellett, mint '94-ben az szdsz az mszp mellett, bár nem lesz szükségük rájuk a kormányzásra, mégis koalíció lészen :))

Marcellusca 2010.03.19. 14:08:32

@f.m.j.: Értem én, hogy ironizálni akart.
Csak még az sem jött neki össze.

reKorrekt 2010.03.19. 14:12:48

A lézersugár (bármilyen hülyén is hangzik) gyakorlatilag az a dolog, amibe akár végtelen energiát is bele lehet sűríteni, csak győzd kakaóval). Ennek segítségével hozzák például létre egyes kísérletekben a több milliárd fokokat is (a napfelszín ~6000 fok).

Marcellusca 2010.03.19. 14:36:52

@Hosszúlépés: Ja, ja.
Itt is be van sózva mindenki.
Hallani nem hallottunk semmit.
Csak az egyik csaj meséli, hogy épp ott volt, mikor egy fickó kiszaladt és kiabált, hogy fusson mindenki, mert lövöldöznek.

belzebubó 2010.03.19. 15:30:23

"A honvédelmi miniszter pénteki közlése szerint jogszabályellenesen nem értesítették a katonai titkosszolgálatokat az izraeli gépek magyarországi repülési engedélyének kiadásáról, az ügyben vizsgálat folyik.

A honvédelmi miniszter budapesti sajtótájékoztatóján beszélt minderről, és elmondta: csütörtökön szóban már megfogalmazta a katonai légügyi hatóságra vonatkozó javaslatát Bajnai Gordonnak, és elő is készíti az ehhez szükséges törvénymódosítási javaslatot, de ezt már csak az új Országgyűlés tárgyalhatja meg. Kijelentette: az izraeli katonai gépek magyarországi repülési engedélyének kiadásáról nem értesítették a tárcát, valamint a polgári és a katonai titkosszolgálatokat sem. Hozzátette, ez utóbbi jogszabályellenes, ezért folyik vizsgálat az ügyben."

Horizont 2010.03.19. 15:36:50

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: Nem hagyhatom válasz nélkül a kommentedet Marcellus (így becézés nélkül). Csodálom, hogy Donna átsiklott ezen? Nem akartál megbántani? Mégis mit gondolsz mikor voltunk mi fiatalok a századfordulón???? "Ti egészen másként szocializálódtatok" !!!!! Miért te 15 év múlva hogyan? Azt hittem, hogy alapdolgok korfüggetlenek és átívelnek generációkon. Szerinted csak azért nem helyeseljük ennek a lökött barom ficsúrnak a közönséges eszement üvöltözését, mert öregek vagyunk??? Rossz nyomon vagy. El is szomorítottál, finoman fogalmazva:(
És van egy kisfiad aki majd megnő nagyra.....

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.03.19. 15:37:19

@belzebubó: Megy a szokásos kibaszott szarkenegetés!

Hosszúlépés 2010.03.19. 15:45:08

@Horizont: lehet, hogy most én is kapok hideget-meleget, de én konkrétan a század/ezredfordulón voltam fiatal (16-17 éves). Az idők változnak, ez szerintem tény, ami régen megengedhetetlen volt, ma már trendi. Kivillanó boka-miniszoknya-kislány ujjaza magát pénzért webkamerán, anyu meg a szomszéd szobában (ez utóbbit én már például nem tenném). A volt szóvivő viselkedését meg nem kell helyeselni, de elnézni ugye szabad?

arlequin 2010.03.19. 16:01:43

@belzebubó: pfej... istenem mekkorát szoptak ezzel. már elnézést.
és a szerintem legértelmesebb és legmegnyerőbb jobbikos nyilatkozatát érdemes elolvasni:
barikad.hu/node/49315
Balczó Zoltán természetesen. Ez az ember nagyon jó. Láttam nyilatkozni többször. Főnyeremény a jobbiknak. úristen, használtam a nagybetűket! valami bajom lehetett...

Horizont 2010.03.19. 16:12:41

@Hosszúlépés: már bocs, de az előző századfordulóra céloztam:))) Trendi hogyan lesz valami? Emberek által! Ha sokan tennék szóvá azokat a dolgokat ami felháborító nem válna trendivé, és már elnézést de trendiség ide vagy oda nem mindenki hülye, a többség azért normális.
"elnézni ugye szabad? " Szabadni szabad, de nézzél már egy kicsit messzebb is és meglátod az eredményét is!

belzebubó 2010.03.19. 16:17:50

@arlequin: Hát még a testvére,de őt már sokszor kitárgyaltuk itt a banyákkal.

Tündér_Lala 2010.03.19. 16:29:28

@Hosszúlépés: Benőhetett a fejelágya azóta, de nem vállalhat mértékadó közéleti szerepet, különösen egy olyan pártban, amely kérlelhetetlenséget, nulla tolarenciát hirdet pontosan az erkölcsi megújulás érdekében (Én toleránsabb vagyok, de bizony az ilyesmi hiteltelenít.)

Roxvox 2010.03.19. 16:51:07

Azért nem mertek leszállni, mert a Vona hazaküldte őket, mint a Bethlent.

fokabacsi 2010.03.19. 17:59:02

@Roxvox: Vagy a "melegebb éghajlatra" lettek eküldve , és itt még hideg volt ! :-)))

fokabacsi 2010.03.19. 18:06:30

@El Topo (Sgt. Elias): Élias őrmester ! Olvass utána. Elektromágneses impulzussal kilövik percek alatt a hírközlést, mobilhálózatot, és csend lesz . Elő lehet venni a postagalambokat.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.19. 18:16:28

@fokabacsi:
Arra van sokkal egyszerűbb és biztonságosabb (mármint a felhasználó számára biztonságosabb módszer. De ugyan mi célból?

Marcellusca 2010.03.19. 19:25:54

@Horizont: Látom, nem érezted az iróniát.
Bocs!
Nem fogok 15 év múlva szocializálódni, mert már megtörtént.

Azt akartam mondani, hogy ma már nem ugyanaz a megbotránkoztató, mint 10-20-30-50 évvel ezelőtt.
Gondolj vissza! Ha netalán talán édesapád kissé kapatosan - nem részegen csak kapatosan - ment volna haza, akkor a fél falu/város kinézte volna az egész családot. Hetekig erről beszéltek volna.
Ma már nyugodtan hazajöhetnék tök részegen, az emberek csak legyintenének rá. Holnap már nem lenne téma.
Megváltozott az emberek ingerküszöbe.
Mint írtam, mert ezt is írtam, ez nem biztos, hogy jó.
Sőt!
Időnként olyan érzésem van, hogy ennél már nincs lejjebb. És a világ rám cáfol.
Mit lehet ez ellen tenni?
Hiába emelem fel a hangom, még én leszek pofán vágva. Hát, kösz, ebből nem kérek.
Annyit tehetek, hogy én magam tartom magamat annyinak, hogy nem alacsonyodom le egy szint alá. És azért ez a szint jóval a jelenlegi átlag felett van. Ezen kívül A Főnököt megfelelően nevelem.
Olyannak, akinek nem az a sikk, és nem azzal hivalkodik, hogy mikor, melyik buliban itta magát fekvehányóssá.
Amíg tehetem ezt meg is fogom akadályozni.
De, ha más huszonévesen kirepült, akkor nehéz lesz. Akkor már önálló, felnőtt férfi lesz és vállalja tettei következményét.
Ez a fickó jó példa (lehet) arra, hogy minden tettünknek meg lesz a következménye.
Nem akkor és ott vágták, szó szerint pofán a taplósága miatt, hanem később maga az ÉLET.
Ami akkor - szerinte - poén volt az most bosszulta meg magát.

A sztorival kapcsolatban az a véleményem, hogy jól tette, hogy lemondott.
A videók ocsmányak. Az apropóját értem (nem megértem!), buli, gőz kiengedése, segg részegen.
Ezeken nincs mit magyarázkodni. Le kellett mondania, főleg a párt érdekében.
Viszont sokkal jobban elítélem azt a "barátot", aki mindezt kiszivárogtatta és felrakta a netre.
Főleg az időzítés árulkodó és gusztustalan.

Azért remélem nincs nagy harag!

Horizont 2010.03.19. 19:46:20

@Marcellusca - nem kell Cavinton!:
Jaj dehogyis van harag! Rád? Remélem soha:)))
Te kis butus a 15 év múlva szocializálódást nem arra értettem, hogy még majd most fogsz:DDDDD Hanem énutánam 15 évvel szocializálódtál:))
Eddig rokonlelkek voltunk sok mindenben azért mertem írni A Főnökről. Bocs. Egyébként ha jól készíted fel az életre akkor soha nem kell szégyenkezned mert fogja tudni mi a helyes út.
Ez ami most van egy hosszú folyamat eredménye. Mert már a szülőkkel is baj volt. Ezek a videók kiverték a biztosítékomat. Nem mint Jobbikos hidd el, csak mint egy fiatalember aki nem egy suttyó tanulatlan gyerek a tanyáról. Az a nagy baj, hogy senki nem tesz szóvá semmit, mert megkapja, hogy semmi köze hozzá. Biztos, hogy semmihez semmi közünk??? Így lesz aztán egymásra rakódva a sok kicsiből egy nagy! Igen, igazad van az úgynevezett barát egy szemét ember. A technikai vívmányokkal egyenes arányban megérkezett az emberi ocsmányság is ami visszaél ezekkel. Fiatalkoromban nekem a felfoghatatlan kategória volt a névtelen levél is, most meg mi van?
Nem vagyok maradi öreglány, sőt:)) De azt, hogy egyes emberek olyan alacsony szintre süllyednek le EMBERILEG azt nem tudom se elfogadni se megérteni és szó nélkül hagyni se! Ez nem korfüggő.
Remélem megértettél egy kicsit és nincs harag, egy kicsi se?:DDD

Marcellusca 2010.03.19. 20:05:09

@Horizont: Dehogy van harag. :)
Szerintem egyformán látjuk a dolgot.
Csak az okát, erre a szintre való eljutást látjuk másként.

Én azt sem értem, hogy miért kell eszement módon berúgni ahhoz, hogy jól érezd magad?
Nem a pia ellen vagyok, csak a mértéktelen fogyasztásával.
És ennek következménye lehet, hogy így lesüllyednek alpári szintre.

A Főnököt szeretném ettől megóvni. Nem lesz egyszerű. Már most nem az.
Nem akar rám hallgatni, csak megy a saját feje után, aztán koppan.
De, hát mit várjak? Kos. :)
Akárcsak én. :)))

Na, jó éjt, szép hétvégét!

Horizont 2010.03.19. 20:12:23

@Marcellusca - nem kell Cavinton!:
Megnyugodtam.Csak veled kapcsolatban, egyéb dolgokban nem. És még el sem jutottam Fletóig:DDDD
Te csak vigyázzál arra a kis kosra:DDDD És mindig gondolj arra, hogy volt kitől örökölnie a tulajdonságait. Tudod a jókat az anyjuktól a rosszakat az apjuktól. Vagy fordítva? :DDDD Ilyenkor örülök a 3 felnőtt gyerekemnek, már annak, hogy felnőttek, és látom a végeredményt, megérte a sok küzdelem értük, velük!:)
Jó hétvégét neked is.

belzebubó 2010.03.19. 20:29:00

Na visszajövök a poszt témához bocs!

"Újabb Dubaj?
A gyilkosság kapcsán izraeli, arab és brit források is emlékeztetnek arra, hogy éppen a budapesti kémgépek berepülése időszakában követtek el gyilkosságot a magyar fővárosban egy szír pénzváltó ellen. Megjegyzik: eddig nem kerültek nyilvánosságra a szír férfi adatai. A magyar rendőrség szerint az 52 éves szíriai férfit egy ismeretlen támadó ölte meg.
Az ultraortodox The Yeshiva World News weblapon „Újabb Dubaj?” címmel idézi föl a budapesti eset kapcsán azt a nemrég történt, nagy port fölvert gyilkosságot: egy dubaji szállodában izraeli titkosügynököket rögzített egy videó, ugyanazon a napon, amikor az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városában megölték Mahmúd al-Mabhúhot, a Hamász katonai szárnya, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok egyik parancsnokát.
Szíriában damaszkuszi hivatalos források nem voltak hajlandók kommentálni a történteket; arab és izraeli lapokban viszont találgatások jelentek meg arról, hogy a budapesti gyilkosságot izraeli ügynökök követték el, s a berepülés ennek az akciónak a része volt.
A kémgépek berepüléséről szóló hírek egyébként bejárták a világsajtót; a vezető hírportálok mellett többek között az ABC News amerikai hírtelevízió honlapján is értesülhettek a nézők a kémgépek titokzatos megjelenéséről"

És akkor a nagykövetasszony most remélem megköveti a magyarokat,mert szerinte csak mi sirbanyákoltunk mert antiszemiták vagyunk,ez egy piti gyakori ügy,legutóbb tavaly ősszel volt ilyen. Vagy tán mégsem naccsasszony?

belzebubó 2010.03.19. 20:48:56

"arab és brit források is emlékeztetnek arra, hogy éppen a budapesti kémgépek berepülése időszakában követtek el gyilkosságot a magyar fővárosban egy szír pénzváltó ellen."

"Az ismeretlen férfi reggel 7:08 perckor lépett oda a piros lámpánál várakozó autóshoz, majd több lövést adott le a gépkocsira."

Hánykor voltak itt a Gulfok? Létezik,hogy a brit sajtó Tomcat feltételezéseit adja le?

vomit 2010.03.19. 21:22:01

@f.m.j.: ezek is mekkora csaszar melok voltak
www.google.com/search?&q=icts+911
www.google.com/search?&q=same+icts+amsterdam

ki is az, aki amerikaban barkit le tud hallgatni
evidence has surfaced that Israel compromised the telephone systems at the highest levels of the US Government.
Despite Coverup, Israel Caught Spying in Washington Again
www.washington-report.org/backissues/062000/0006006.html

Rwindx 2010.03.19. 21:22:17

Szerintem még fogják az elvtársakat/Magyarországot elővenni hogy egy nem NATO tag ország kémrepülőgépei engedély nélkül milyen tevékenységet végeztek egy NATO tagország területén anélkül hogy szó nélkül lelőtték volna.

arlequin 2010.03.20. 00:16:24

@Rwindx: erre csak azt tudám mondani, hogy az ún. elvtársakat mint magyar ember szólítom meg. miszerint: ne hazudjatok. azt sem tudjátok mi megy itthon, akkor mi alapján lennétek felelős vezetők???
le kellett volna lőni mind a kettőt a picsába (elnézést a keménykedésért, de már több a soknál...)
ha 1általán képesek vagyunk rá.
kérdem én 1xű pógár (hallod viktor?), hogy mi a picsát keres itt 'rutinfeladataton' egy izraeli mindentlátó???
takarodjon haza, tegye rendbe a palesztin dolgokat, ne építsen gettót. tényleg faszom tele van ezzel a kibaszott képmutató, gyilkos, aljas, alávaló, gennyes bandával.
nem is szólva a mazsihisszel,a maszoppal, a fidesszel aki ezeket akarva-akaratlanul támogatja. mégis mit képzelnek ezek?!?

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.03.20. 09:59:01

Szerintem meg egyszerűen le kellett volna lőni a két izraelita repcsit mint agyaggalambot. Ja, hogy másnap ENSZ embargó alá került volna Magyarország? Nos, ez egy ilyen bolygó...

Lone Wolf 2010.03.20. 10:26:47

Na jó, azt azért tisztázzuk, hogy ha nem valami nemzetközi szintű titkos küldetésben keveregtek volna erre felé, akkor a honvédség is "észrevette" volna őket, meg a diplomácia részlege is pufogna izrael felé az országnak meg az EU-nak Vagy legalábbis úgy tennének mintha. Az is erre utal, hogy gykorlatilag az egész kormány tagad, mit a rajtakapott MSZP-s. :) Úgyh, itt sanszos, hogy valami titkos küldetésről van szó.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.20. 10:30:31

@Lone Wolf:

Egy merő hiszti az egész. A NATO nem morcoskodna egy cseppet, ha az egyik tagállamába csak úgy, minden előzetes egyeztetés nélkül beröpködne két felderítőgép?
Nyilván átengedtük a légterünket valamilyen célra, és nyilván kapunk cserébe valamit. Ilyen esetekben ez így szokott lenni.

Lone Wolf 2010.03.20. 11:25:30

@El Topo (Sgt. Elias):

Pontosan! De ez az, amit m i egyszerű földi halandók soha a büdös életben nem fogunk megtudni. Ha ez valami izraeli vadakció lett volna, akkor már lenne itt olyan nemzetközi cirkusz, hogy AJAJJJ!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.20. 11:34:05

@Lone Wolf:

Hát pedig ezzel mindenkinek meg kell tudni barátkozni, hogy vannak dolgok, amik egyszerűen nem nyilvánosak.:)

Thulsa Doom (törölt) 2010.03.20. 11:35:51

Bréking nyúz!!

A Külügyminisztérium közleménye szerint tegnap hivatalosan is bocsánatot kértünk Izraeltől a kémrepülő-botrány miatt...

fricska.blog.hu/2010/03/19/gyorshirek_71324#comment-form

hehe.

ermi50xn6j2 (törölt) 2010.03.20. 14:04:51

Na most ,ha szabad kérdezni, mert eddig nem tudtam rájönni ,milyen hatáskörrel is rendelkezik ez a Nemzeti Közlekedési Hatóság? Azért furcsa, ha igaz, hogy nem szóltak a HM-nek. Ki a nagyfőnök, hogy csak úgy egymagában engedélyt ad , ilyen feladatok végrehajtásához? Ki irányítja ezen testület működését, ki felügyeli, vagy állam az államban? Aki tud valamit erről, légyen szives írjon egy pár sort.

fokabacsi 2010.03.20. 15:37:36

@ermi50xn6j2: "Na most ,ha szabad kérdezni, mert eddig nem tudtam rájönni ,milyen hatáskörrel is rendelkezik ez a Nemzeti Közlekedési Hatóság?" a KÖVETKEZŐ BEREPÜLÉSI ENGEDÉLYT AZ ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT FOGJA KIADNI ! :-)))

Rorgosh 2010.03.21. 10:29:52

@ermi50xn6j2:

A rendszer úgy működik, hogy minden repülés úgynevezett repülési terv alapján történik. Ezt a gépszemélyzet adja le a felszállás helyén, majd onnan az adott ország közlekedési hatóságához kerül, és megnézik, hogy nem tartalmaz-e olyan elemet, ami miatt túl közel (300 m-nél közelebb) kerülne egy másik repülőeszközhöz.

Amennyiben a gép külföldre repül (pl. hozzánk) akkor elküldik a tervet az útvonalban érintett összes ország légügyi (vagy nálunk közlekedési) hatóságinak, hogy azok tisztában legyenek a gép mozgásával, és annak megfelelően irányíthassák a légi forgalmukat. Természetesen a hatóságok - amennyiben ez szükséges - módosíthatnak a terven (ismert egyéb forgalom vagy tilalmi övezet miatt, bár a légifolyosók rendszere miatt ez nem valószínű).

Ha ez a repülőeszköz történetesen katonai repülőgép, akkor küldenek egy úgynevezett diplomáciai engedély kérelmet az érintett országok külügyminisztériumainak. És itt van a kutya elásva. A külügyminisztériumnak van joga az engedély kiadására, ami vagy megkérdezi a HM-et, vagy nem, nálunk jellemzően nem teszi. Ez átrepülő szállító gépek esetében nem probléma, harci repülőeszközök esetében viszont már gáz.

Így a KM egymaga kiadhatja a diplomáciai engedélyt, ennek alapján az izraeli hatóságok elküldhették a repülési tervet az NKH-nak, amely - legalábbis remélem - megkérdezte a KM-et, hogy ők is tudnak-e a repülési tervhez csatolt diplomáciai engedélyről. Mivel a válasz igen volt, felvitték a repülési tervet a repülésirányítás informatikai rendszerébe.

Innentől kezdve amikor a katonai lokátorok észlelték a gépeket, akkor az azonosítási válaszjel adatai alapján a rendszer megkereste a megfelelő repülési tervet, és a katonai légtérellenőrző rendszer azt látta, hogy a gépeknek érvényes repülési engedélye van, és tartják magukat is ahhoz. Innentől fogva a légierőnek NINCS JOGA semmit csinálni a gépekkel azon kívül, hogy a radaron nyomon követik.

kino 2010.03.22. 13:03:04

vajon ha a paksi erőművet 30km-re megközelítik, akkor lelövik a gépeket?
(úgy tudom, ebben a zónában kérdés nélkül lövik le még az utasszállítókat is)

arlequin 2010.03.23. 22:28:45

www.honvedelem.hu/cikk/0/19032/eufor_iron_will.html

na ehhez már tényleg gyomor kell. tessék felébredni. ha ezek ilyeneket gyakoroltatnak, akkor mi vár ránk?!

fokabacsi 2010.03.24. 07:52:40

@arlequin: Azt mondták a 2006-os rendőrterrorról : Nem voltak izraeli kommandósok ! Most ennek a fényében már erős fenntartásaim vannak.

arlequin 2010.03.24. 11:03:03

@fokabacsi: én azt se hiszem el nekik, hogy süt a nap ;-))

fokabacsi 2010.03.24. 21:17:20

@arlequin: És én ezen nem vagyok meglepődve!!

vomit 2010.07.12. 23:00:21

@Rwindx: ezt gondold vegig meg 1x. semmi nem tevedes, meg veletlen.
ebbe az adatmegosztasba az orszag onjelolt vezetoi tuti az osszes kozul elsokent egyeztek bele.
esetleg felmerulhet, hogy valakik itten nem teljesen bontottak ki az igazsag minden szeletet. mifele adatokat nyomnak at, wtf?

Irish block EU plan to allow data transfer to Israel
www.irishtimes.com/newspaper/world/2010/0708/1224274266971.html
THE GOVERNMENT has moved to block a European Commission initiative to allow the transfer to Israel and storage there of sensitive personal data on European citizens.

süti beállítások módosítása