Skip to content


       Szűrés lista

Ó, a mesebeli (Közép-) Afrika

Kezdjük egy klasszikus Komár dalszöveggel:


"Most dalold ezt velünk Jöjj siess most megyünk
Hó felől hő felé Tél felől dél felé

Óóó mesebeli Afrika tűzvirágok illata
susogva hömpölyög a Kongó és legelész a póniló Csuda Föld
Óóó mahagóni fák ölén ott a dzsungel rejtekén
vad elefántok raja kószál s a tamtan ősi dala száll"

 


Igen, az a mesebeli Afrika ... egyre több a hazai rajongója.

Itt van mindjárt Fürst György.

A Főváros blog segítségével idézzük fel Fürst úr felemelkedését és bukását. Ebben a csodálatos karrierben tényleg benne van minden, ami ma és az elmúlt 20 évben az országot jellemezte:

http://files.blogter.hu/user_files/13279/persons/furst_gyorgy.jpgFürst az érettségi után kezdte közéleti tevékenységét a patinás Baloldali Ifjúsági Társulásban, ezért rögvest Terézváros polgármesterének lett a titkára 1994-ben. A kerület akkori vagyongazdálkodási bizottságának szocialista elnöke megtette Fürstöt pénz- és ingatlanforgalmi szakértőnek.

1998-ban a szocialisták átmenetileg elbukják a kerületet, Fürst önkormányzati képviselőként bekkeli ki a jobboldali rémuralom éveit, majd a terézvárosi vagyonkezelő felügyelőbizottságában is helyet kap, hiszen a szakértelem nem lehet ellenzékben. Fürst humánerőforrás szakos diplomát szerez. 2002-ben az MSZP megszerezi az önkormányzatot, Fürst egyből vagyongazdálkodási alpolgármester lesz. Fürst vezetésével sorban adta el a kerület az Andrássy úti palotákat.

Emellett Fürst lett a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulása vezetője (saját szavai szerint azért, "mert az önkormányzatnál régóta foglalkozott parkolással, és hozzá hasonló jó szakembert nehéz találni"), 2000-ben tízéves szerződést köt a FÖPT a Centrum Parkoló Kft-vel a fizetőparkolás üzemeltetésére. 2006-ban, az önkormányzati választásokkal egy időben Fürst lett a Centrum vezérigazgatója. A Centrum is remek biznisznek bizonyult, 2006-ben 3 milliárd forintot szedtek be az autósoktól, melynek 27%-át adták át az önkormányzatnak, de Fürst szerint a cég csak 100 milliós nyereséget könyvelhetett el. Gondolom nem maradt már eladni való palota, ezért nyergelt át az ingatlanról a parkolásra ...

Fürst az Andrássy út 47. eladásán csúszott el: A megalapozott gyanú szerint az alpolgármester 2004 júniusában terjesztette elő az Andrássy úti palota eladását egy kft-nek 150 millió forintért. Az önkormányzat által felkért értékbecslő az épület forgalmi értékét üresen 695 millió forintban határozta meg.  A belga  Christian Polet tulajdonát képező Ennet Ingatlanfejlesztő Kft.-nek három önkormányzati lakása volt ebben a házban. Több százezer forint bérleti díjjal tartoztak ugyan a kerületnek, de minthogy "jelentős bérlők",  Fürst György VI. kerületi gazdasági alpolgármester pályáztatás nélkül elfogadta a szerény nettó 150 milliós ajánlatukat a házra. A kerületi vezetés még az eladás előtt kicseréltette az életveszélyesnek mondott épületben az összes közmű gerincvezetékét. Új vízvezetéket, elektromos kábeleket húztak be a házba, gázcsonkokat kötöttek be.
Az igazságügyi ingatlanszakértő azonban megvizsgálta a házat, és kiderítette, hogy  messze nem életveszélyes. A ház értékét egymilliárd forintra becsülte. Szerinte, ha az egymilliárdból levonjuk a felújításra fordítandó összeget, és figyelembe vesszük a ház lakott jellegét, úgy is mintegy 450 millió forintra tehető az Andrássy út 47. jelenlegi értéke.  Ezzel szemben a VI. kerület által megbízott Dollarland nevű cég nem egészen 139 millió forintra taksálta a házat.
Az Ennetben rövid ideje 65 százalékos résszel bíró angol tulajdonosok 1 926 240 eurót fizettek ki a kft üzletrészéért a ház tulajdoni lapján található bejegyzés szerint, amely 250 forinttal számítva az eurót 481 millió 560 ezer forint. A házat tulajdonló cég 100 százalékának értéke, így ezek szerint 741 millió forint körül lehet. A projektcég egyetlen vagyona maga az Andrássy út 47. alatti ház, amelyet 150 millió forintért vettek meg az önkormányzattól.

A házban működő Trieszt Café tulajdonosai is szerették volna megvenni a házat.
"Elmentünk hát Fürst Györgyhöz, aki sajnálkozva közölte velünk, hogy a ház elkelt. A pályáztatás pedig azért maradt el, mert olyan rossz állapotban van az épület, hogy annak értéke nem éri el a szükséges értékhatárt. (A VI. kerületben a pályáztatási limit 20 millió  forint.) Nála készségesebb volt Verók István polgármester, aki megadta Polet telefonszámát, hogy beszéljünk vele, és talán megegyezünk."

(A Legfelső Bíróság 2008-ben megsemmisítette az adásvételi szerződést.)

Mellékszál a történetben Christian Polet. Egy külön poszt is lehetne belőle, de röviden: Mivel Magyarországon termőföldet jelenleg csak magyar magánszemélyek vásárolhatnak, ezért a külföldi befektetők és hazai projektcégeik kaszálókat, szántókat, tehát besorolásuk alapján kis értékű földeket keresnek és vásároltatnak fel, amelyeket aztán a helyi kapcsolatok (önkormányzat, képviselők) bevonásával átminősíttetnek. Nos, Mr. Polet felesége, Polet Rita és Szentkuti Gabriella magánszemélyektől kárpótlási földeket kezdett el felvásárolni Páty és Telki között. Ezután a pátyi önkormányzat tárgyalásokat kezdett a megvásárolt földekre jelzálogot bejegyeztető, belga tulajdonú Jabinor Ingatlanberuházó Kft.-vel (a férjének, Christian Poletnek a cége), amely az ország egyik legnagyobb golfpályáját szándékozott létrehozni a kérdéses földterületen. A belga üzletember - egy másik cégen keresztül - 300 millió forinttal támogatta Pátyot 2006-ban, amit a község óvodaépítésre fordított. Ez volt annak az ára, hogy a „golfpályának” kiszemelt mezőgazdasági területre az önkormányzat a befektetőnek megfelelő szabályozást fogadjon el.

Polet, Fürst, Verók ... mindenki kapcsolatban áll mindenkivel, olyan ez, mint a Polip.
De Poletről ennyit, vissza Fürsthöz!

A Fővárosi Ügyészség már tavaly októberben gyanúsítottként idézte meg Fürst Györgyöt, aki ez ellen panasszal élt és nem tett vallomást. Sőt, azt mondta az ügyészeknek, hogy ő egy afrikai ország külügyminisztere által kinevezett diplomata. A gyanúsított és védője kifogásolta, hogy az ügyészség a büntetőügyben miért nem volt tekintettel a diplomata státuszra.

Az ügyészség a Külügyminisztériumhoz fordult, ahol közölték, hogy a volt alpolgármester nem szerepel a Magyar Köztársaságban akkreditált diplomáciai és egyéb képviseletek személyzetének tagjai között.

Fürst szerint azért nem, mert ő a Közép-Afrikai Köztársaság Európai Unióhoz, és nem Magyarországra delegált nagykövete! (A Közép-Afrikai banánköztársaságról két remek poszt a Mindennapi Afrika blogon itt és itt)

Fürst állítólag maga utazott ki Közép-Afrikába, ahol valószínűleg megvette a "diplomáciai" papírost. Sőt, a mint kiderült, Centrum Parkoló Kft. irodája egyúttal a Közép-Afrikai Köztársaság európai nagykövetsége is.

Azt hittem, a hajléktalanoknak és/vagy szerbeknek a milliárdos adóhátralékot felhalmozó cégek eladása a legpofátlanabb húzás, de Fürst György teljesen új dimenziókat nyitott számunkra...

Ami szintén tragikus, hogy az ügyészség és a külügy október óta rágja ezt a "nagykövet" dolgot, ezzel már kb. 5 hónapja sikerült megakasztani a nyomozást.

(Az ügyészség helyében én megkértem volna Fürst urat, hogy soroljon fel 3 pártot, 3 politikust, 3 színészt, 3 focistát, 3 folyót és 3 várost a Közép-Afrikai Köztársáságból ... Gyurikám, ment volna?)

Miközben csak elég lett volna felütni az 1963-as bécsi szerződést a diplomáciai kapcsolatokról. Ugyanis egy magyar állampolgár nem élvezhet diplomata státuszt Magyarországon. Illetve a Közép-afrikai Köztársaságnak nincs Magyarországon akkreditált nagykövete, sem Magyarországon nagykövetsége, és ha lenne, az nem lehetne magyar.

(Viszont Magyarországon is felbukkant a Saint-Ouen és Csillag Szuverén Lovagrend a Közép-Afrikai Köztársaságból, amely tavaly kavarta egy kicsit a katyvaszt: Állovagrendek: csalás és ámítás)

Sőt, Magyarországnak sincs semmiféle diplomáciai vagy konzuli képviselete a Közép-afrikai Köztársaságban.

Ezt azonban nem csak Fürst használta ki...

A Közép-afrikai Köztársaság tiszteletbeli konzulátusán ugyanis visszamenőlegesen kiállított adó- és jövedelemigazolásokat is lehetett vásárolni, amelyek ára 3 és 15 millió forint között mozog. A Havariapress szerint ezzel a módszerrel juthatott kettős állampolgársághoz és a vagyonosodási vizsgálatokat megúszó, számos hirtelen meggazdagodott, milliárdos magyar. A Közép-Afrikai Köztársaságban zajló fiktív gazdasági tevékenységről és annak nem létező eredményéről szóló, visszamenőlegesen kiállított igazolások híre a társadalmi élet szinte valamennyi rétegét elérték, a számos kétes hírű vállalkozó mellett akadt a megrendelők között művész, politikus, újságíró, ügyvéd, feltaláló, felszámolóbiztos, de volt adóhivatali vezető és tábornok is.

És erről nem tudtak a hatóságok? Dehogynem tudtak ...

A titkosszolgálatoknál már évek óta tudtak a fura jövedelemigazolási ügyletekről, ám eddig egyetlen érintett ellen sem indult az ilyesfajta technikák alkalmazása miatt büntetőeljárás. Ugyanis mire feljelentésig jutott volna bármelyik ügy, "már a politika magasabb szintjein is kezdték alkalmazni az afrikai módszert", ezért aztán az APEH-nál minden esetben elfogadták a hitelesnek tűnő - szinte szó szerint azonos tartalmú - igazolásokat, negatív megállapítás nélkül sorra megszüntették és jogerősen befejezték a vagyonosodási vizsgálatokat.

Kétségkívűl érdekes, hogy eme Havariapress hír csak a Hírszerző fantáziáját mozgatta meg ... a többi szerkesztőség talán szintén az "afrikai módszer" híve?

Kérjük az APEH-ot, hogy hozza nyilvánosságra mindazon személyek nevét, akik közép-afrikai jövedelemigazolást adtak le az elmúlt években, és ezáltal megszüntették a vagyonosodási vizsgálatot ellenük!

Afrikai "módszer"? Ez itt az Afrika!

Magyarország Közép-Afrika, mi így szeretünk!

Ciprus? Kajmán-szigetek? Delaware? Gibraltár? Ugyan már ... elavult technikák!

Közép-Afrika, ez a tuti, ez a sláger!

Két videó a békés, prosperáló és demokratikus K.Afrikai Közt. életéből. Szerintem ezek alapján teljességgel kizárt, hogy pénzért lehet ott venni diplomatakinevezést, meg jövedelemigazolást...

 

Címkék: politika közélet pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr731861844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lone Wolf 2010.03.26. 11:33:16

@Seduxen:
-"Ünnepi jellege szerintem EGYIK BESZÉDNEK sem volt."

Így igaz. Pufogtam is magamban emiatt éppen eleget!

"Én azon az állásponton vagyok, hogy egyelőre NEM a szavaik, hanem a MAJDANI TETTEIK alapján ítélem meg őket."

Meg fogsz lepődni, de ezzel én is így vagyok. Viszont, ahogy már párszor mondtam, számomra vörös posztó, az agyatlan, ok nélküli gyalázkodás! Mindegy, hogy kiről-miről van szó, nem szenvedhetem!

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.26. 11:35:55

Egyszeruen hihetetlenek vagytok. Egy szazmilliardos tetelu lopast elemezgeto cikk alatt irogatjatok a hozzaszolasaitokat. Ekozben mi a legnagyobb problematok? Na mi??? Hogy Morvai hivatkozott vagy nem hivatkozott a mentelmi jogara. Amit se pro se kontra nem lehet bizonyitani. Azonban a helyszini birsagot kifizette, es a hibajat elismerte. Nyavajas hetezer forint! Nem bujt ki a felelosseg alol... es akkor ezen porogtok, hogy a rohadt erkolcstelen jobbik. Hat ez teljesen abszurd. Nektek total elment az eszetek. Jut eszembe, Laspalmas. Ezt a hozzaszolasomat is torlod majd, mint a tegnapit? Elvegre Zero nem ezert dolgozott annyit, ugye? Persze a fikazosak maradhatnak, gondolom, eppen ugy, mint a tegnapiak.

Ami a Vastagbor magazin elinditasat illeti. Nem olyan marha nagy osszeg, raadasul havi magazinkent inditva eleg hosszan lenne kint a standokon. A cimplap szines, de belul nem kellene annak lennie, igy aztan nem is lenne draga. Tema akad boven. Csak az eddig osszegyult anyag elegendo tobb honapra. Ha meg veszik, mint a cukrot, akkor lehet hetilappa alakulni. 5-6 ezer peldany folott mar nyereseges lehet. Hogy orszagosan annyi elfogy, azt mar a cime is garantalja onmagaban, nemhogy a tartalom. Itt most nem egy felosztott piacra kinnal keservvel beszuszakolt dologrol beszelunk, hanem egy nagy, ures, felszantatlan mezorol, ahol a madar sem jar.

z666 2010.03.26. 11:38:43

@Rwindx:
Pedig a 21.században a fehér emberek életében hosszú távon a legfontosabb téma a zsidókérdés. Ha még csak nem is beszélünk róla, a 23.században már nem lesz fehér ember...
www.front14.hu/index.php/component/content/article/2-hirek/58-david-duke-a-szakadek-melyerl

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 11:39:27

@Lone Wolf: "Így igaz. Pufogtam is magamban emiatt éppen eleget" - engem személy szerint ez nem lepett meg, nem is tudom, mikor hallottam amolyan "igazi március 15-i beszédet" politikustól, pártrendezvényen.

"Viszont, ahogy már párszor mondtam, számomra vörös posztó, az agyatlan, ok nélküli gyalázkodás" - ezért írtam korábban, hogy kinek mit vesz be a gyomra. Én - sajnos - már ott tartok, hogy néha belőlem is kiszalad, viszont nem tudom elítélni azokat, akikből gyakran. Köszönhetjük - főleg - az elmúlt 8 évnek. Annyian, és annyiszor akarták/akarják visszatuszmákolni a trágyát a lóba, hogy sokaknak elgurult - van akinél végleg - a gyógyszer.

Sajnos sokakban - szerintem érthető módon - egyfajta bosszúvágy uralkodik, hogy az elmúlt évek disznóságaiért igenis meg kell fizetniük az érintetteknek, és ennek az "igénynek" a kielégítését nem remélik a fidesztől, ezért a radikalizmus. de ezt csak a józanparaszti mondatja velem, nem vagyok agyturkász :))))

röviden: a jobbik (és az egész jelenség) olyan 90%-ban az elkeseredettség "terméke"

minimalista 2010.03.26. 11:41:37

@stulquec:
Ez nekem is feltűnt: véletlen egybeesés vagy evolucionista reinkarnáció?

picur3ka 2010.03.26. 11:41:39

Hat igen, az eleg nyilvanvalo volt, hogy hazudgal, na de ilyen szepen osszefoglalva, verlazito.

Mondjuk, az a pacak, aki eladta a nemeteknek a Nyugati egy reszet, talan nem is minosul mar betegnek itt. Veres meg lehet, hogy eladott valami mongol ceget - ami nem is az ove - Sorosnak, nem lenne csoda.

Vegul is, itt madofos kepviselok halott emberek kopicedulaival akarnak indulni.

kuki123 2010.03.26. 11:41:57

@Seduxen: teljesen egyetértek a jobbik se ütötte meg ezt a szintet...esetleg Morvai 12 pontos kiemelése....de az meg túl hosszú volt...
:/
az mszp hozta as formáját..de a legszarabb a fideszé volt..szerintem
Főleg hogy az volt a kampánynyitó (már csak ezért leszakad a pofám nemzeti ünnepre kampánynyitót tenni mindent elmond)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 11:42:35

@Meleardil Eressea Iluvadan: szerintem ép ésszel már nem nagyon lehet mit hozzátenni ehhez a hírhez. max n+1 lmpvs-t :)))

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.03.26. 11:42:48

Mennyire jól pédázza ez az egész ügy a magyar állapotokat. Mertugye valaki nagyfejű hall erről az afrikai esetről, és hogy a fenében van az, hogy ilyenkor nem azt gondolja, hogy le kéne sittelni ezt a mocskot, hanem az, hogy de jó ötlet, és is megcsinálom?
Mennyire kell ehhez morálisan lezülleni?
Gratulálok a mindenkori kormánynak ez elmúlt 20 évhez: sikerült egy olyan züllött, erkölcstelen vállakozói réteget kitermelniük, akikből csak nagy-nagyon nehezen lehet valaha is európai értelemben vett üzletembereket faragni.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.26. 11:44:00

Szóljatok, ha magazint akartok, megcsinálom a képeket, infografikákat (ha kell), betördelem. Akár ki is tudom nyomattatni. Ami ebből kézimunka, azt ofkorsz megcsinálom ingyen (ami az első mondatban szerepel). A nyomdai részt (levilágítás, papír, nyomás, kötés) kell csak kifizetni :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 11:47:45

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: "európai értelemben vett üzletembereket faragni." - max fejszével :)))

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.26. 11:47:47

@órarugógerincű felpattanó: Csatlakozom...en is segitek, amit csak tudok, ha nyomtatasban is megjennetek. Akar adakoznek is az indulashoz. Sokkal fontosabb az, hogy az effajta ugyek minel tobb emberhez eljussanak, ne csak a blogolvasok szukebb taborahoz.

Lone Wolf 2010.03.26. 11:48:45

"röviden: a jobbik (és az egész jelenség) olyan 90%-ban az elkeseredettség "terméke""

Azt hiszem, hogy itt 100%-ban fején találtad a szöget. De ez nem mentség, max kifogás, a zsidózásra, cigányozásra satöbbire!

Cikkre visszatérve. Jó munka, és tényleg vastagbőr. csak az a fene nagy helyzet, hogy most semmit nem tudok hozzáfűzni, aminek értelme volna, és építő jellege lenne. Most mit mondjak rá? Túl sok! Túl tömény! Túl gyomorforgató, úgyhogy inkább pihentetem, mert ettől, már vöröset látnák a dühtől, ha átengedem az ingerküszöbömön. Úgyhogy, nem engedem. Hadd ülepedjen csak először. Majd ha úgy-ahogy lehiggadtam, és képes leszek világosan gondolkozni.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 12:01:33

@Lone Wolf: biztosan nem mentség, csak amikor naponta olvas az ember korrupcióról, multik feltétlen kiszolgálásáról, és a társadalom legelnyomottab, legkiszolgáltatottabb rétege által elkövetett brutális bűncselekményekről, akkor sokaknál lepattogzik a kultúrmáz.

Én csak magamból indultam ki, amikor milliószor írtam már itt ezen a blogon is, hogy most piszok nagy rizikó a fidesznek ez a helyzet. Nem csak lehetőség a 2/3, hanem iszonyat teher is lesz. Mert ha az elkövetkezendő 4 évben nem "rak rendet", de legalább is nem látjuk az erre irányuló szándékot, akkor 2-3 év múlva vissza fogjuk sírni a mostani helyzetet. Bár ne lenne igazam...

Rwindx 2010.03.26. 12:05:04

@z666: Ha szerinted a 21. század legégetőbb problémája a zsidók, akkor itt felejtsük el egymást szerintem. Millió valós problémát lehet találni, látni, de nem, egy kb 10 milliós népesség a világ fő problémája. Nyilván. Ez nekem a sötétség kategória. Bocs. Egyébként leszarom a zsidókat, csak akként kezelem őket mint a többi embert, se többként se kevesebbként, nem akarok velük foglalkozni, ahogy a holokauszt miatt sem akarok 5 percenként "bűntudatot érezni", de mindig van valaki aki beletolja őket a pofámba, akár ezért akár azért. NEM KELL, KÖSZI!

Nem kell hozni a gazdasági vagy egyéb bűncselekményeket sem amelyeket zsidó származásúak vagy izraeli állampolgárok követtek el itthon. Tisztában vagyok velük. Ugyanígy tsztában vagyok, spanyol, román, német, magyar, satöbbi ilyen büncselekmények létével, melyet itthon követtek el. De ezekről nem a kisemberek tehetnek, akik ugyanúgy szopnak minimálbérért ahogy más. És ha őket szidják valamiféle faszág/fantazmagória mentén, akkor azokat csak az anyjukba tudom elküldeni, és akkor ezt még minden indulat nélkül.

Itt ez a fenti fasz, az ocsmány ábrázatával, én is tarkónlőném szívesen, de jön egy barom a 10. komment környékén hogy zsidó. Tudja? Nem tudja, csak gondolja mert olyan ellenszenves. Ennyi, pozitív visszacsatolás.

Lone Wolf 2010.03.26. 12:19:32

@Seduxen:
Én csak magamból indultam ki, amikor milliószor írtam már itt ezen a blogon is, hogy most piszok nagy rizikó a fidesznek ez a helyzet. Nem csak lehetőség a 2/3, hanem iszonyat teher is lesz.

Maximálisan egyetértek. ezzel is, és azzal is, amit előtte mondtál. Ezt, már én is hónapok óta mondogatom a HVG-n, amikor valaki előjön azzal, hogy mer't a fidesz az t'án jobb? Meghogy szerinted AZOK jobban fogják csinálni? És ha nem? Ha nem rakják rendbe a dolgokat? Bénák lesznek? Mennek a lecsóba az MSZP, SZDSZ, ÉS MDF, után. PONT! Ez a demokrácia! Ez a szép benne, még ha olyan elbaszott is, mint a miénk! Nem tudnak a végtelenségig szívózni velünk.

@Rwindx: MAX RESPECT! Jól mondod. Nem vagyunk kiváncsiak, sem a zsidózásra, sem a zsidóseggnyalásra. És ugyanez megy a cigányozásra.

Van ezek nélkül is éppen elég probléma az országban! És ha valóban gondot jelentenek? A másodikra megadom. Akkor bizony beszélni kell róla! Meg kell oldani! BESZÉLNI!!! MEGOLDANI!!! És nem Parttalan anyázássá silányítani!

béla bá (törölt) 2010.03.26. 12:29:23

Üdv mindenkinek, régóta olvasom a blogot, bár még sosem kommenteltem.
Való igaz, hogy óvatosan kell bánni a cigányozással-zsidózással, de nem szabad elmenni az utóbbi idők botrányaiban érintett fejesek mellett. Itt van például ez a fürst, aztán a hagyó és a többi mszp-s politikus. Véletlen, hogy szinte kivétel nélkül zsidó származásúak?
SZERINTEM NEM!!!

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.26. 12:34:14

@Lone Wolf: Ha te a szelsosegek alapjan iteled meg, es utasitod el a jozansagot, ugyanazt teszed, amit elitelsz. Ezek a problemak annyira sulyosak, hogy 100%-ban demokratikus es bekes megoldas egyszeruen nem letezik. Ja, de igen: a bekes megoldas a beletorodes. Probaltad mar egy ragadozotol elvenni az elejtett zsakmanyt? Szerinted bekesen bortonbe mennek akik lebuktak? Egy milliard dollaros tokevel rendelkezo nagybank egyszeruen lehajtja a fejet, es elkullog? Egy "barati" orszag feladja az erdekeltsegeit, es beismeri, hogy aljas volt? Ragozzam meg? Kerlek mond, hogy nem kell, hogy enelkul is erted! Inkabb foglalkozzunk a cikkel, merthogy jo.

Rwindx 2010.03.26. 12:36:23

Na lépek mielőtt felkúrom magam és felkavarom Seduxen lelkét :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 12:36:33

@Lone Wolf: "Mennek a lecsóba az MSZP" - na ezzel azért óvatosan :))) Bár a Próféta szólna belőled :)

"Ez a demokrácia! Ez a szép benne, még ha olyan elbaszott is, mint a miénk! Nem tudnak a végtelenségig szívózni velünk." - én nem igazán erre gondoltam. Ha csak néhány párt sorsa múlna ezen, akkor beleszarnék. De sok olyan probléma van, ami miatt - nem akarok nagy szavakat használni- , de a 24. órában vagyunk. Egyszerűen NINCS újabb eltékozolnivaló 4 évünk.

"Akkor bizony beszélni kell róla! Meg kell oldani! BESZÉLNI!!! MEGOLDANI!!!" - maradjunk csak a "cigánybűnözésnél". Nem véletlen az idézőjel. Aki szerint ez probléma, és beszélni kellene róla (sőt, megoldást találni rá), az rasszista. A jelenlegi "PC-környezetben" egész egyszerűen vannak olyan problémák, amelyekről NEM LEHET beszélni, mert megbélyegeznek. Erre lehetne jó a Jobbik "szókimondása" (ennek helyére beilleszthetsz bármi mást :))) ), mert nekik "nem kell" olyan szalonképesnek lenniük, mint mondjuk a Fidesznek.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.03.26. 12:42:11

@Seduxen: "De sok olyan probléma van, ami miatt - nem akarok nagy szavakat használni- , de a 24. órában vagyunk. Egyszerűen NINCS újabb eltékozolnivaló 4 évünk. "

Erről Hofi örökbecsű mondatai jutnak az eszembe!

"A Kapitalizmus a szakadék szélén áll! De mi mindig egy lépéssel előttük vagyunk!"

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 12:47:53

@Ásómaci: valahogy nincs kedvem ezen röhögni, pedig sajnos mennyire igaz :(((

derelyegrádi szellem 2010.03.26. 13:01:58

@Ásómaci:

Én ezt a helyzetet egy angol bútor és enteriőr sílussal szoktam leírni:

11.59.59. (gy.k. fonetikusan: csipp end dél)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 13:06:15

gárdistabűnözés:

www.fn.hu/baleset_bunugy/20100326/elloptak_kecskemeti_repter_kabeleit/

"Kecskemét Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy kecskeméti, és egy ceglédi férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy egy fiatalkorú kecskeméti fiúval együtt, csütörtök délután behatoltak a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis nyitott állapotban lévő, II.-es számú közeli irányító házába "

Lone Wolf 2010.03.26. 13:06:21

@Meleardil Eressea Iluvadan:

"Ha te a szelsosegek alapjan iteled meg, es utasitod el a jozansagot,"

Hát ha neked ez józanság??? Én valahogy más szót használnák rá. Számos esetben Inkább a kocsmai gyerekiahóratekisgecistílus jut róla az eszembe... Meg az arcokról, is akik mondják. Tudod, évekig jártam Hévízre gimnáziumba. De ez, jópáréve volt. úgyhogy, van róla valami fogalmam, hogy mi is a jobbik eredete. Mondjuk úgy, hogy ismerem a helyi szkinhedgittegyletet.

"Ezek a problemak annyira sulyosak, hogy 100%-ban demokratikus es bekes megoldas egyszeruen nem letezik. Ja, de igen: a bekes megoldas a beletorodes"

Ezzel, viszont nem tudok, és nem is akarok vitatkozni. Ebben a megfogalmazásban, és megközelítésben igazad van.

A probléma az, hogy a radikalizmus az aminek mondják! RADIKÁLIS! Túlzottan is az. Egy radikális megközelítés nem tudja, és nem is akarja megtalálni az erőszakos, és a békés józan megközelítés közötti még járható keskeny ösvényt. Ennek a következményei, pedig minden esetben ugyanolyan súlyosnak bizonyultak, a történelem során, mint a problémáé, amit meg akartak oldani.

@Seduxen: -"A jelenlegi "PC-környezetben" egész egyszerűen vannak olyan problémák, amelyekről NEM LEHET beszélni, mert megbélyegeznek. Erre lehetne jó a Jobbik "szókimondása""

Ezzel megint csak nem tudok vitatkozni. A probléma, az a beszéd hozadékával van.(FRADISTASZKINHEDEK&CO) És ha a jobbiknak, van egy csöpp kis esze, akkor villámgyorsan elhatárolódik tőlük, mert ennél jobb ok nem is kell az ellenségeiknek, hogy az egész problémától, elhatárolódjanak, szembemenjenek mindennel, amit a jobbik elérni, és mondani kíván a témában.

arlequin 2010.03.26. 13:06:22

@órarugógerincű felpattanó: rejtő örök. ja. ismeritek az 'utolsó szó jogán' c. könyvét? ajánlom. nem nagyon mutogatják az eftásak...

@Meleardil Eressea Iluvadan: igen! vb-magazint! izibe!

annyit tegyünk hozzá, (már írtam volt) hogy az elszámoltatóknak ismerniük kell a vádalku fogalmát. és használni.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 13:10:20

hvg.hu/itthon/20100326_gaudi_nagy_tamas_peter_weiss_magyar_szlov

"Nem szabad, hogy a szlovák-magyar kapcsolatokat a szélsőséges erők vagy politikusok elfogadhatatlan nyilatkozatai határozzák meg - jelentette ki csütörtök este Szlovákia budapesti nagykövete a két ország közötti alapszerződés megkötésének 15. évfordulója alkalmából rendezett pozsonyi konferencián." - mint amilyen a nyíltan magyarellenes Jan Slota? Aki - ellentétben Gaudival, vagy a Jobbikkal - KORMÁNYZATI TÉNYEZŐ.

Kedves Péter, nálatok a demokratikus pártok mikor határolódtak el az alkesztől, amikor tankra akart pattanni, hogy elfoglalja Budapestet?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 13:12:12

@Lone Wolf: ezzel meg én nem tudok vitatkozni, így van. Hosszabb távon én ezt is várom a Jobbiktól. Ha ezek lecsengenek, akkor egy valóban radikális, de megnyilvánulásaiban vállalhatóbb párt legyen. Meglátjuk!

arlequin 2010.03.26. 13:12:30

@Lone Wolf: idefigyelj kedves ember. mondok 1-2 radikálist. csak a három leghíresebbet: mózes, jézus, muhammad...
ölég radikális emberek, nem? az első és a harmadik még gyilkolt is, a középső csak egy templomban csinált ostort kötélből. ilyenek ezek...
van kerted? gazolsz? a gyökerét benne hagyod, hagy nőjön ki újra? én radikálisan pisilok például, nem tartom vissza a felénél. sőt így vagyok a reggeli keléssel is, de még a szemnyitással is. elhiszem én hogy fáj a gyökeres megoldás, de ez már csak ilyen. megijedünk tőle, igen. naná.

2010.03.26. 13:14:07

Nem vagyok Jobbikos, tényleg nem. Azt sem tudom, milyen vagyok az igazat megvallva. Valamelyik nap viszont Vona volt az MTV1-ben, pont elkaptam azt a gondolatot, hogy a politikusok által elkövetett bűncselekmények büntethetőségi tételét meg kellene emelni. Ez nagyon vállalható szerintem,

Lone Wolf 2010.03.26. 13:19:18

@arlequin:

Mondtam, ezzel nem tudok vitatkozni. A probléma, az ott van, hogy nem nézem ki a jobbikból, hogy képes megállni az egészséges határnál, és nem borítja ki a gyereket is a fürdővízzel. De, ezt majd az idő dönti el.

arlequin 2010.03.26. 13:20:09

@Seduxen: gaudi szerintem abszolút korrekt. összetenném a két kezem, ha ilyen igazságügy miniszterünk lenne. hasonlítsuk már össze ibolykával...

Lone Wolf 2010.03.26. 13:22:27

@beebeer:"
Vona volt az MTV1-ben, pont elkaptam azt a gondolatot, hogy a politikusok által elkövetett bűncselekmények büntethetőségi tételét meg kellene emelni."

Ezen már én is gondolkodtam, az a vicc, hogy (elvileg, a rendőröket, és egyéb köztisztviselőket, nem csak kiemel mértékben védi, de kiemelt mértében bünteti is a törvény. Automatice duplázzák a tételt, ha valami faszágot csináltak, vagy csináltak ellenük. Azt, viszont hogy ez a politikusokra is vonatkozik-e? Nem tudom.

MINIMALISTA?

arlequin 2010.03.26. 13:23:25

@Lone Wolf:
tudod kedves farkas koma a maszatoló gazemberek mindent összemosó retorikájából következően aki radikális az idióta és ezzel a közfelfogással van megmérgezve az egész társadalom. mi is. ezért muszáj először a szavakat tisztázni, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor olyan kánaánt prédikálnak nekünk recsk/gáza helyére hogy csillogó szemmel kopik fel az állunk.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 13:28:02

@arlequin: a történet szempontjából ez irreleváns. pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy a szlovák nagykövet szájából elég furcsán hangzik a szélsőségesezés, meg az elhatárolódásosdi. előbb a saját portájukon söprögessenek...

2010.03.26. 13:29:25

@Lone Wolf: Lehet, hogy nem, de kellene... Látom magam előtt a képet, ahogy ezt a törvényjavaslatot megszavazzák. Ha.Ha.Ha. Már a költségtérítések miatt annyira ki voltak bukva.
Egyébként találtam az Index fórumán erről a posztról indított topikot, ebben pedig ezt a hozzászólást:
"Kuldtem egy bejelentest az apehnak:
vastagbor.blog.hu/2010/03/26/o_mesebeli_kozep_afrika_1
A cikkben nagyon komoly vadak vannak megfogalmazva arról, hogyan lehet vagyonosodási vizsgálat esetén Közép-Afrikai jövedelemigazolással kibújni a vizsgálat alatt.
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy valóban igazak-e a vádak? Lehet-e egy a Külügyminisztérium által el nem ismert nagykövet által adott igazolást elfogadni? Hányan éltek ezzel a lehetöséggel az elmúlt 10 évben és mekkora összegekkel?
A választ kérném a xxxx@freemail.hu email címre küldeni.

Köszönettel
xxxxxx"

arlequin 2010.03.26. 13:32:13

@Seduxen: persze. de mi hagytuk elszemtelenedni ezeket. és különben is összefüggenek a dolgok. de képzeld mekkora szélsőérték, ha egy korrupciós ajánlatra igen helyett, nemet mondok. ;-)))
szélsőséges vagyok, mint a nap, egyszer fenn, egyszer lenn.
"pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy" mindez színtiszta hatalmi érdek és gőg (természetesen nagy adag félelemmel és tudatlansággal dúsítva) szómágiába csomagolva

Lone Wolf 2010.03.26. 13:32:50

@arlequin:

Aham. Csak nekem nem a maszatolók miatt ilyen a gondolkodásom. Mint mondtam, Hévízre jártam gimnáziumba. Akkoriban amikor Vona is azon a környéken forgott. És ahogy már említettem eléggé nagy bulihuligán voltam/vagyok. Úgyhogy, szegről végre ismertem az akkori környékbeli szkinhedgittegyletet. És hát, mondjuk így; EGÉSZSÉGTELENÜL sok volt köztük a fradistaszkinhedtípus. Sokukkal haverságban voltam, úgyhogy nem szívesen mondok ilyet, de akadt közöttük néhány éjsötét fazon, akik ha balhézni kellett nem mentek a szomszédba jó tanácsért.

Úgyhogy, bocsi, de valamiért nem tudok bízni benne, hogy a jobbik észhez fog térni, meg tud komolyodni. Ezt Seduxennek is. de majd meglátjuk!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 13:34:25

@Lone Wolf: egy nyilvánvaló különbség van, ami egyszerű, mint egy pofon.

majd pont olyan Btk.-t fognak a T. képviselők megszavazni, ami az ő stiklijeiket szankcionálja szigorúbban :))))

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.03.26. 13:38:41

Soha, de soha nem mondom többet azt, hogy "ebben az országban engem már semmi sem lep meg".

2010.03.26. 13:42:32

@Seduxen: Esetleg rá lehetne bírni őket, talán azzal, hogy én meg olyan képviselőre nem fogok szavazni, aki a Btk. ilyen irányú módosítását nem szavazza meg.

arlequin 2010.03.26. 13:44:13

@Lone Wolf: "Akkoriban amikor Vona is azon a környéken forgott."
aki ismer egy kevés állam, illetve vezetéstudományt, az tudhatja, hogy minden felelősség igenis a vezető vállán nyugszik...
azt mondod vona buliszkinhed lenne? ismertem én is jópárat, 90%-uk megszelídült. mondjuk ebben nagy szerepe volt az akkori rendőrségnek.
ha nem mondod... ?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 13:45:29

@beebeer: akár, de ehhez névszerinti szavazást kellene. Mindegyik mandró szépen feláll, és hangosan bele a mikrofonba: Igen, vagy Nem (tartózkodás egyenértékű lenne a NEMmel :))) ).

mondjuk van egy "egyszerűbb" megoldás: népszavazás. Bár valami azt súgja, hogy az OVB diszkriminálónak tartaná a kérdésfeltevést, vagy jönne a JollyJoker: a választópolgárok számára nem egyértelmű a kérdés.

Lone Wolf 2010.03.26. 13:49:43

@arlequin: NEM viszont, ismerve az ottani radikális csoport múltját, és hátterét...

arlequin 2010.03.26. 13:52:06

@Lone Wolf: ahá! te egy kiugrott júdás vagy! lebuktál. hányas a tagkönyved a fekete gárdában? ;-)))

2010.03.26. 13:56:04

@Seduxen: mi vagyunk az "Istenadta", nem? Ha választás idején ránk hivatkoznak, számon is kérhetőek! Ha a Jobbik benyújtja a törvényjavaslatot, már csak figyelemmel kellene kísérni a sorsát, nem lankadó figyelemmel... Ha nem megy, jöhet a népszavazás. Nem költségvetés érintő téma, igaz nem vagyok jogász... Annyira tele van a hócipőm ezzel a korrupt közélettel, gondolom nem vagyok egyedül.

Lone Wolf 2010.03.26. 13:56:50

Sehányas. :-) Csak sok ismerősöm volt a hévíz környéki buliszkinhedek, és hasonló alakok között. Mondjuk úgy hogy eléggé sokat jártam discoba, és ide-oda. Kifejezetten az a géppuskalábú típus vagyok. ;-) A hugomat, (meg engem is) be akartak szervezni ezek az emberék, az akkortájt alakuló szervezetbe, amiből a jobbik kinőtte magát...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 13:57:29

@beebeer: mi tagadás, én is érdeklődve várom a Jobbik markáns törvényjavaslatait az őszi ülésszaktól kezdődően.

"Annyira tele van a hócipőm ezzel a korrupt közélettel, gondolom nem vagyok egyedül. " - pedig tuti, hogy de, egyedül vagy ezzel :)))))))

ermi50xn6j2 (törölt) 2010.03.26. 14:00:14

S ezek a kupciher velejéük rohadt mocsadékok döntenek milliárdok, s emberek százezre, milliói fölöttt! Pusztító tűzvihar kell ide, hogy aztán főnixmdárként, megtisztulva keljünk új életre. Ez a kötelességünk az utánunk jövőkkel szemben. Azok a milliók, akik meghaltak az ország szabadságáért, biztos nem így képzelték el a Nemzet jövőjét. Pirul az arcomon a bőr, s ki kell mondani, lassan, lassan trágya nemzedék keszünk-ha lesznek-, utódaink szemében, mert türjük a sok hazaáruló pribék, bennünket megalázó ügyeit.

synthesizer 2010.03.26. 14:00:15

Ha pénzért adnak igazolást, hogy diplomata vagy, akkor még több pénzért azt is igazolják, hogy nem is.

arlequin 2010.03.26. 14:03:07

@Lone Wolf: erre az jutott eszembe, hogy a földnek is kell a trágya, ha igazán jó termést szeretnénk... ;-)
meglátjuk. ha parlamentbe jutnak, akkor - vicces ugyan - de bizonyos értelemben szűkül az ilyen típusú mozgásterük

Lone Wolf 2010.03.26. 14:07:47

@arlequin: Igaz. Csak ne ismerném ilyen átkozottul jól, hogy micsoda sötétség volt azokban a fejekben... Világéletemben ez volt a legnagyobb bajom velük. És őszintén szólva, ezért is pattintottam le őket, szépen csendben, haverság ide-oda, És ezért hatottam rá a hugomra is, hogy gondolja át! Ebben szerencsére hallgatott rám.

2010.03.26. 14:08:18

@Seduxen: OK, kicsit baromságot írtam, de szeretnék hinni a kontrollban. A civil kontrollban. Úgy látom, mintha nem tudnának ezzel mit kezdeni.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 14:19:22

@beebeer: talán azért, mert nincs is hatékony civil kontroll. ha meg lenne is (Seress Mária-féle népszavazás), akkor az efftásaknak még az is belefér, hogy szemrebbenés nélkül annak a majd 600.000 embernek a pofájába szarnak, aki aláírta.

Szerintem egy jól működő civil kontrollhoz az is elengedhetetlen lenne, hogy az ellenőrzöttbe szoruljon némi jóérzés, és gerinc. Ehhez a garnitúrához inkább fegyveres verőlegények illenének :(

arlequin 2010.03.26. 14:22:38

@Lone Wolf: ez a sötétség-téma érdekes. az igazi sötétség nekem az, amikor a tótawé meg a tgm felböfög valamit. ezek a szegény volt 'haverjaid' sokkal inkább érzelmileg alulműveltek, míg az előbbiek értelmük 'fényét' arra használták fel, hogy megtanultak szépen (?) fogalmazva hazudni...

Krikri 2010.03.26. 14:25:03

@beebeer: a 600 ezer aláírás ellenére sem lett népszavazás, nem? Sőt, felemelték a járandóságukat a Parlamentben. Ehhez azért pofa kell, de tuti tehetünk róla hogy meg merik tenni! véleményem szerint az a magyar mentalitás a rákfenénk, h "mit tehetek én egyedül? Úgyis minden így meg úgy lesz..." agykontroll

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 14:25:11

@beebeer: ja, és különben nem írtál baromságot! sajnos ennek egyik markáns példája lenne a népszavazás, de meglepődnél, ha látnád az ÖSSZES kérdést, amiről szavaz az OVB. A hajam kihullik. Tényleg kár volt bezárni az OPNI-t... Annyira lejáratták a népszavazás intézményét, hogy az már ijesztő.

arlequin 2010.03.26. 14:25:26

@Seduxen: "Szerintem egy jól működő civil kontrollhoz az is elengedhetetlen lenne, hogy az ellenőrzöttbe szoruljon némi jóérzés, és gerinc. "
1x igen. de ha nincs törvényi háttered, akkor dobhatod ki az egészet.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 14:27:16

@arlequin: aminek megteremtése ugyancsak a politikusok dolga/felelőssége lenne, ez pedig közismerten gerinchiányos létformájukból fakadóan kizárt :((

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.26. 14:29:59

@Lone Wolf: Olyat mindenhol lelsz. Lapozz egy kicsit vissza a Gyurcsany beszedre, es borzadj el a "demokratak" lattan. A nagy resze kinovi azt, amirol te beszelsz. Radasul azota lefolyt sok viz a Dunan. Azoknak a nagyon nagy resze, akik a Jobbikban es a jobbiknak dolgoznak, nem "buliszkinhed". S lam, eppen igazolod, amit irtam. Eliteled a szelsoseget, mikozben szelsoseges modon mindenkit egy kalap ala veve gyakorlatilag az iment szkinhedeztel le minden jobbikost, tobbek kozott engem is. Sot, en triplan szkinhead vagyok a te merced szerint a garda miatt. Most akkor hogyan vegyen komolyan a mersekelt es jozan velemenyedet? Ezt nyilvan te sem gondolod igy. Pontosan errol szolt az a mondat, hogy "Ha te a szelsosegek alapjan iteled meg, es utasitod el a jozansagot, ugyanazt teszed, amit elitelsz." Csak nem epp a legjobban fogalmaztam meg, mert jol bele lehetett kotni a "jozansag" szoba.

Lone Wolf 2010.03.26. 14:32:03

@arlequin: Is-is!

Az egyik sötétítés, a másik meg a reakcióképpen adott szellemi, és érzelmi elsötétedés. Egyik sem helyes, és egyik sem jó.

De tudod mit? Tekintsünk el ettől, meg amit a jobbikkal kapcsolatban eddig mondtam. Nézzük ezt. A Jobbik azt mondja, hogy feltett szándéka helyretenni itt a dolgokat. Ehhez képest, meg fogja magát és beszáll az idestova 20 éve tartó szardobálóversenybe, ezzel adva még egy lökést, az amúgy is lefelé tartó spirál sebességének. Hogy fognak így a dolgok normalizálódni??? Csak még gyorsabban, és még brutálisabb módon fog így a lejtmenet folytatódni.

Netántán, nem megszakítaniuk kellene inkább ezt az ördögi kört, hogy végre elkezdhessen a politikai élet, és ezzel az ország egésze normalizálódni? Mert amíg legalább az egyik fél ki nem mondja, hogy nekem ennél több eszem van, én ennél jobb vagyok! És neki nem áll normálisan politizálni, addig bizony ez folytatódni fog... Hiába is mondanak mást a pártok képviselői, és a rájuk szavazók.

2010.03.26. 14:32:37

@Seduxen: valahol olvastam, valamikor, valamelyik önkormányzati testület patthelyzetet dolgozott ki magának költségvetés ügyben. Annyira sikeresek voltak, leállt az óvoda, iskola felújítása, szóval állt a kerület. Ott azt csinálták, hogy pár agilis szülő megszervezte magát, megjelentek a képviselők fogadóóráin (többen, szépen beosztva), vagy hogy is hívják ezt, levelekben, e-mailekben kértek tájékoztatást az ügyről, megkeresték a polgármestert, jegyzőt. Nem mondom, időigényes, de úgy tudom sikerrel jártak. Ha kell, ezt a vérszívást én is meg tudom csinálni.

Lone Wolf 2010.03.26. 14:36:28

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Gyurcsánt, itt példának felhozni? :-) Pláne demokrácia kapcsán?

"Eliteled a szelsoseget, mikozben szelsoseges modon mindenkit egy kalap ala veve gyakorlatilag az iment szkinhedeztel le minden jobbikost, tobbek kozott engem is."

Bocsi, de ismerve a jobbik eredetét, ezt én nem minden alap nélkül teszem! Még ha tévedek is! Mint ahogy biztosan igazad is van. A legtöbbetek valóban nem szkinhed. Na de, mi van a legbelső maggal? Erre a már gondoltál? Hidd el nekem, ők bizony a neonáci fajtából származtatják magukat. TUDOM HOGY MIT BESZÉLEK!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 14:44:56

@beebeer: ehhez egyrészt tényleg időmilliomosnak kell lenni, másrészt ehhez is kell a nyomás alá helyezett szerv/személy belátási képessége. én a mostani garnitúrából ezt nem nézem ki. ezek akkor is csak elkennék a szart, és látszatmegoldásokkal húznák az időt, amíg "elfelejtődik" az egész.

ja, ez is megérne egy postot:

www.nol.hu/belfold/koltsegvetesi_bojkott_zugloban

mindez weinek leó "előéletének" ismeretében érdekes kis hír...

arlequin 2010.03.26. 14:50:12

@Lone Wolf: "Hogy fognak így a dolgok normalizálódni??? Csak még gyorsabban, és még brutálisabb módon fog így a lejtmenet folytatódni."
hát igen. és egyeseknek ez az érdeke. nekem is ;-)))

belzebubó 2010.03.26. 15:02:53

Aki kételkedik a cikk valódiságában.3 héttel ezelőtt ez már téma volt a sajtóban,aztán elsüllyedt az érdektelenség homályában.
www.hirszerzo.hu/cikk.rejto_jeno_nem_halt_meg_a_kozep-afrikai_koztarsasag_eu-hoz_delegalt_nagykovete_a_gyanusitott_mszp-s.143237.html

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.26. 15:04:38

@Lone Wolf: En meg tudom, hogy mirol beszelsz. Talan feltunt, hogy nem kertem ki magamnak, amit irtal. Ezek a emberek most is itt vannak. Ismerek is nehanyat. Csak egyreszt nem ok a dominansak, masreszt nagyobb reszuk ugymond megkomolyodot. Arra kertelek csak, hogy ne legy szelsoseges, ha mastol sem turod. Ha kikered magadnak az altalanosito ciganyozast es zsidozast, akkor keruld az altalanosito naczizast es szkinhedezest. Amugy komoly velemenykulonbseg kozottunk nincsen. Ebbe az egy dologba kotottem bele, ebbe is foleg retorikai szempontokbol.

Véraláfutás2 2010.03.26. 15:05:11

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

Nem faragsz te ezekből semmit, egy erkölcsi hulla megmarad a maga szintjén annak ami. Inkább az a gáz az egészben, hogy ezek már tökések lettek a maguk mentalitásával, ergo nem lehet kiszorítani őket a húsos fazéktól, az anyagi befolyásuk miatt... El lett baszva a nagy lehetősége ennek az országnak 20 éve (de ezen nem kell csodálkozni, hisz kik "váltottak" rendszert)... Tényleg radikális változás kell, de ez elsősorban mentálisan és elsőként az elitben, akik a legjobban tudják az országot a megfelelő mederbe terelni, és ehhez nem elég a szándék. Attól tartok, hogy annyira mély a gyökere már ennek a csinovnyik/korrupt rendszernek, hogy egy csoda kell a tényleges változáshoz.... :-/

arlequin 2010.03.26. 15:10:38

@Véraláfutás2: egyetértek. egy kiegészítéssel.
ki az elit?
mert bizony ezt a szót is bitorolják. ez a latin 'electus'-ból, 'választottak'-ból jön, ami alapvetően szellemi és nem pártpolitikai/gazdasági fogalom. ha így olvasom a hsz-edet akkor tökéletesen 1etértek. meglátásom szerint te nem ebben az értelemben használtad.

belzebubó 2010.03.26. 15:17:02

Ezt az egész ügyet azért nem értem,mert jövedelemigazolás nem elég, az adófizetést adóilletőség igazolással lehet bizonyitani. Az adózást elkerülni abban az esetben lehetséges,ha a két ország között van kettős adózás elkerüléséről egyezmény. Ezt akkor irják alá általában,amikor két állam felveszi egymással a diplomáciai kapcsolatot és képviseletet nyitnak. A Közép-Afrikai Köztársasággal ilyet még nem irtak alá.

Tehát akkor,ha ezek az emberek jövedelemigazolást kaptak,akkor azt nem tudják bizonyitani,hogy ott adóztak is,mert ahhoz adóilletőségi igazolás kell.

Lone Wolf 2010.03.26. 15:27:06

@Meleardil Eressea Iluvadan:

masreszt nagyobb reszuk ugymond megkomolyodot.

Na, ezt örömmel hallom. :)

És PONT! Befejeztem ezt a témát. Innentől már úgy is csak értelmetlen szócséplés.

UI: Tudod, problémáim vannak egy olyan társasággal, ami az általad említett "nem domináns"
emberek nacionalista érzelmeiből kovácsolt magának politikai tőkét. Mert eleinte, bizony őket használták, az ő hátukon kapaszkodtak fel a hatalomba. Úgyhogy, valahogy nem tudok maradéktalanul megbízni a szándékaik tisztaságában. De ez már az én egyéni szoc, problémám.

De ha, ezt a réteget képesek vagytok magatokból kivetni, legalább is a legrosszabbját, akkor még nagy dolgokat is végbevihettek! A lehetőségetek, a szándékotok, meg van hozzá! Csak ne arra törekedjetek hogy alulmúljátok a jelenlegi politikai színvonalat. Inkább felül kéne! Alulmúlni most már úgyis kurvanehéz! És az isten szerelmére! NE!!! Ne akard bebizonyítani hogy lehetséges. XD

belzebubó 2010.03.26. 15:34:57

A cikkben linkelt Havariapress szerint: "Ezeket a papírokat a legtöbb esetben az afrikai ország tiszteletbeli konzulátusán intézték."

Tiszteletbeli konzulátus segithet,hogy ha lecsuknak,tolmácsot keritsen vagy ilyesmi pitibb ügyekben,szerez repjegyet,stb.. De hivatalos papirokat nem adhat ki! Illyetve kiadhat,de az semmire nem jó.

Tiszteletbeli konzulok azok,akik valamilyen poszt,cim mögött szeretnek tetszelegni és sok pénzük van,hogy megvegyék ezt a cimet. Olyanok mint Várszegi aki a Cayman szigetek tiszteletbeli konzulja volt, a házában volt bejelentve a konzulátus is.De őket egy külügyminiszter cipőtalptisztitónak sem nézi,úgy mint ahogy a hivatalos konzul sem. Vannak,járnak fogádásra elmondhatják,hogy tiszteletbeli konzul,de súlytalanok.Az egójuknak jót tesz,de hivatalos igazolásokat nem adhatnak ki.

Véraláfutás2 2010.03.26. 16:33:13

@arlequin:
Igen az elit eredendően a szellemi vezetőket jelentette, és őket, ha vannak még, akkor nagy felelősség terheli, hisz nem éltek-élnek a szellemi hatalmukkal a politikai vezetők felé, vagy szimplán LEkorcsosultak szellemi szolgákká. (gazdaságira meg a politikának kell hatnia és nem fordítva, mint manapság - ja ne kommunizmusban gondolkodjatok, hanem a megfelelő szabályzókban/korrupció/monopólium/stb. -> fejlett demokrácia)
A mostani elit alatt már szélesebb palettát értek, akiknek meg van a hatalma/eszköze egy nagyobb közösség életének a befolyásolására. Persze a pozitív változáshoz az ő rájuk ható pozitív szellemi vezetőkre-emberekre lenne szűkség (írók/kutatók/véleményformálók/stb.).

A hosszútávú gondolkodás képessége KÖZÖSSÉGI szinten, ne ez nincs meg a politikusainkban és az elitünkben.

tudi 2010.03.26. 16:43:58

Ezt a Fürst Gyurit kurja seggbe egy vagonnyi AIDS-es néger, de azokat is, akik "igénybe veszik" ezt a nyílt adócsalást.

Lake 2010.03.26. 17:08:33

ez a köcsög úgy néz ki mint egy botoxval feltunningolt tapír....Afrika, az bazmeg, anyád...
Más: mandiner.hu/cikk/lmp_kicsoda_bhasil_mohammed_

belzebubó 2010.03.26. 17:11:31

Ezt most olvastam:

"Ha meguntam, hogy mindig itt legyek
Majd utazgatok, mert utazni élvezet
De szóba se jöhet Skandinávia
Csak a jó meleg Afrika, ott jó az adópolitika
Aha-ha

Kibérelem a Demckki Tuaregjét
Bejárom Kenyát és Zimbabwét
Minden feketének fizetek én feketén
Tömény romantika, imádlak Afrika
Aha-ha

Refr.:
Számla? Na, osztán, borújjá’ ma, csávó!
bambusznád, majomkenyérfa, kókuszdió
A számla feketén nő
Ó-ó-ó, Afrika!

Az ellenőrt majd a bozótba csábítom
Számlákért milláimat odaadom
Utólag úgyis az egészet letagadom
Ha kérditek idehaza: Na milyen volt Afrika?
Aha-ha"

arlequin 2010.03.26. 18:15:58

@belzebubó:

én elmentem afrikába fél pénzzel
mentességet vettem abból két kézzel
kárikittyom kis apehom
mégis van egy fél pénzem

az andrássy útra mentem fél pénzzel
egy palotát sikkasztottam fél pénzzel
kárikittyom kis apehom
mégis van egy fél pénzem

én elmentem a centrumhoz fél pénzzel
beszedtem a nagy lóvékat két kézzel
kárikittyom kis apehom
mégis maradt fél pénzem

eljött értem az ügyészség két kézzel
öt hónapja húzunk ügyet két kézzel
kárikittyom vastagbőröm
mégsem meszeltek még el

Horizont 2010.03.26. 18:41:46

Beleszédültem ebbe a posztba mire a végére jutottam! Hogyan találják meg ezek egymást ilyen belterjesen hihetetlen. A fantáziájuk szárnyaló, az ellenőrzésük és kivizsgálásuk pocsék. Tényleg elfogy a szó, marad a tehetetlen düh. Itt csak akkor lenne javulás ha Mo. visszamenne az őskorba és előről kezdhetnénk mindent! Így sajnos nem sok az esély valami emberszabású életre.
Fürts parkolófejedelm ezt mondta a Centrumról: rendszer fenntartása nem olcsó, sokba kerül az ellenőrök oktatása, és előfordult, hogy egy megvert munkatársuk plasztikai műtétét is nekik kellett kifizetniük. (hát ez nem igaz, ilyen nincs:DD Szivem megszakad)
@belzebubó: @arlequin: Nagyon jók vagytok, múzsátok ilyen jó? Legalább vitettek ebbe az iszonyatba egy kis derűt. :))

arlequin 2010.03.26. 18:55:52

@Horizont: belebúbó idézett valakit és meg megidéztem az ügy szellemét ;-)

alfa.orionis 2010.03.26. 19:03:12

Te Zero!
Én ezt nem akarom elhinni-itt ülök és azon tanakodom, ez tényleg velünk történik?
Olyan, mintha valami idegen nyelven olvasnék, és a szövegnek valami fatális véletlen folytán magyarul is van értelme...
Erre a pofátlanságra már nincsenek szavak.
Olyan, mintha gyomorszájon vágtak volna. Szó szerint fáj!

Olyanokat gondolok, hogy ahhoz képest a Jobbik vasárnapi iskola!

Rwindx 2010.03.26. 21:40:21

Eszembe jutott valami, ha már ennyire ragaszkodik Közép-Afrikához.
A magyarországi vagyonát zárolni, elkobozni, állampolgárságát megszüntetni, majd kitoloncolni szépen Közép-Afrikába.
Vagy esetleg Közép-Afrikát felszólítani hogy a térítse meg a diplomatája által okozott károkat. Kiváncsi vagyok mennyi idő lenne míg kiderülne és ideszólnának hogy valami eljárási hiba történt amikor megkapta a seggfej a "megbízatását", és valójában az érvénytelen...

Onnantól meg örüljön magának.

belzebubó 2010.03.27. 12:19:46

@Horizont: Én Fürstön már dühöngtem egyet 2 hete,amikor ezt az ügyet megszellőztették. Úgy látom tehát,a Hirszerzőn kivül túl nagy visszhangja nem volt a magyar médiában. Azt hittem ez a Hiradóban aznap már vezető hirként szerepelt. A kommentek alapján ez sokaknak újdonság volt, tehát nem sokat foglalkoztak ezzel ami viszont nagyon érdekes miért nem? Kik lehetnek még benne?
Én idéztem ezt egy fórumról, mert nyomoromban már csak a humor segit.

Horizont 2010.03.27. 13:00:20

@belzebubó:
Ez az, miért nincs ilyen durva dolgoknak nagyobb visszhangja? Immunisak lettünk?
A (magyar) humor mindig nagyon sokat segített, már az átkosban is:)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.27. 15:15:50

@alfa.orionis:

Pedig igaz ...kemény sztori, de igaz .... én már hozzászoktam ...

arlequin 2010.03.27. 22:18:35

@tesz-vesz: perszehogynem, de egy kis nyomoronc manó idepofázta magát, s nem tudtam féken tartani...

Disznó Úr 2010.03.29. 00:04:33

Ne essünk abba a hibába, hogy ezeket a trükköket, a seftelésre és egyéb hasonló kreatív tevékenységekre való fogékonyságot "magyar" jellemvonásnak könyveljük el.

Az én meglátásom szerint éppen ellenkezőleg, nekünk eszünkbe sem jut, hogy ilyet is lehet, ezért is küszködünk azok közt a keretek közt, amelyeket magunkkal hoztunk. Ezek a trükkök inkább a közép-afrikaiakra jellemzőek, mint amilyen ez a Fürst is.

Disznó Úr 2010.03.29. 00:06:15

Elnézést, még egy mondat: csak nehogy emiatt növekedjen az antiközépafrikaizmus......

anarcho78 2010.03.29. 14:10:32

sírás helyett minden nyomtatóval rendelkező ember nyomtasson 10 példányt és szórja szét a boltokban, újságosoknál, bárhol.

Zero: mindig készítsetek egy "nyomtatható verziót", amin nincs benne a saját vélemény + káromkodás, mert azt nem fogja kajálni a nép és lehet osztogatni. (saját nick se legyen benne:) )

arlequin 2010.03.30. 19:20:31

na átszivárgott ez is!
hetivalasz.hu/itthon/fekete-gyemantok-28116
hajrá urak/hölgyek, csak így tovább... ...a vastagbőrön által...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.30. 19:22:57

@arlequin:

Láttam :-)
Lehet, hogy el kellene mennem újságírónak ...

arlequin 2010.03.30. 19:35:13

@zero: késő. benne vagy nyakig... ;-)))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.09. 09:47:35

@arlequin: hol írt lomnbroso az arc és a bűnözés kapcsolatáról?
szerintem nem leeht ezt kategórizálni, de múködik

Kartal (rezervált) 2010.04.09. 09:59:31

@tesz-vesz: ne hülyéskedj, jóformán egész munkássága a bűnözők fiziognómiai jellemzőinek leírására alapult.
Egyébként: "olasz orvos és antropológus, szül. Veronában 1836. Torinóban tanult, 1862. a pszichiátria tanára lett a paviai egyetemen, aztán pedig a torinói egyetemen kapott katedrát, mint a törvényszéki orvostan s a pszichiátria tanára. Nevét különösen gyakorlati megfigyelései és filozófiai eszméi tették ismertté, melyekkel az elmebetegek, a gonosztevők s a prostituált nők erkölcsi elzüllését fizikai fogyatkozásaikból igyekezett magyarázni."

Balatonring · http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/igeretek/20100322-igeretek-foldje-1-a-korrupcio.html 2010.04.10. 10:45:29

Mesterházy Attila a héten részletes beismerő vallomást tett, amelyben 1.5 MdFt átadását ismerte be egy Simicska nevű ember részére.

zipp.hu/belfold/2010/04/09/mesterhazy_erno_enekelni_kezdett

Ezt a hír már 3 hete is megjelent, de akkor még nem állt rendelkezésre a részletes vallomás. Az MSZP a hírt azért tartja vissza, hogy nehogy az is a Jobbiknak segítsen.

szentkoronaradio.com/belfold/2010_03_26_simicska-lajos-es-nyerges-zsolt-is-erintett-a-bkv-s-lenyulasokban

A Jobbik a hvg hetilap szerint behozta az MSZP-t és lehetséges, hogy a választásokon meg is fogja előzni azt.

FPéter 2010.04.20. 17:32:29

Ezeket minden különösebb herce-hurca nélkül falhoz kéne állítani.

süti beállítások módosítása