Skip to content


       Szűrés lista

Akarnak-e ugyanazok másképp politizálni?

Szívderítő hír a hosszú hétvége utáni első munkanapon:


"Több forrásból származó információk alapján Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika kampányát. A hírek szerint az SZDSZ frakciójának munkatársai, Balogh Erika és Kátai Gábor voltak az összekötők az LMP és Kóka között" - közölte az SZDSZ."

 

Emiatt Retkes etikai vizsgálatot indít János ellen, de csak a választások első fordulója után. Schiffer András egyébként mindent cáfol, Kóka pedig nem nyilatkozik.

Mindenesetre ennyit arról, hogy "Kormányból kiábrándult. Ellenzékből kiábrándult. A kiábrándultságból kiábrándult. A politikát eddig messzire elkerülő.". Persze a sokatlátott ember, aki a rózsaszín szemüvegét már régesrég cinizmusra cserélte, egyáltalán nem lepődik meg ezen. Csak legyint egyet, hogy "hát igen, várható volt"

Ugyanis túl szép ez az "új emberek, új politika" szöveg (amit a Jobbik is hangoztat) ahhoz, hogy igaz legyen. Tudjuk, hogy az élet -és különösen a politika- nem egy romantikusfilm, ahol szépen elkülönülve élnek egymástól jók és rosszak, és a végén a kis ügyetlen szegénylegény legyőzi a nagyképű gazdagot. Sajnos a valóság más. Akár tetszik, akár nem, a kishalakat megeszik a cápák, és a kártyapartiban is az nyer általában, aki legügyesebben csal. Tudjuk, hogy a hatalom, az elit egy nagy polipként működik, évtizedek óta ugyanazok az arcok, családok, és az ő haverjaik vannak pozícióban, csak a köpönyegüket fordítják át időnként.

Szóval nagyon naiv volt, aki elhitte, hogy most aztán tényleg más lesz a politika.

Nem nehéz észrevenni a kínlódást a párt 15 javaslatán, amit a "magyar demokrácia megújítása érdekében" hoztak össze, és amit ma ismertetett Schiffer András:


"A parlament ellenőrző szerepének erősítése a túlsúlyos végrehajtó hatalommal szemben, a „fékek és ellensúlyok” rendszerének újragondolása:

  • Az LMP közjogi következményeket fűzne a bizottsági, illetve a sorozatos interpellációs leszavazásokhoz, valamint a költségvetési törvényjavaslat elutasításához.

  • Közjogi következményekkel járna az is, ha a jogalkotó a mulasztásos alkotmánysértést a megszabott határidőig nem orvosolja.

  • Megerősítenénk az ombudsmanok és – elsősorban az antikorrupciós politika érvényesítése érdekében – az Állami Számvevőszék hatáskörét.

  • A független közjogi intézmények, így az alkotmánybírák, a számvevőszéki vezetők, az ombudsmanok, a főügyész, a főbíró esetében kizárnánk az újraválaszthatóságot.

  • Az Országgyűlés mentelmi jogról szóló döntései felett az Alkotmánybíróság gyakorolna kontrollt.

A politikai mező felszabadítása: 

  • A Lehet Más a Politika az ajánlószelvény-gyűjtési rendszert morális kaucióval helyettesítené

  • A parlamentbe jutási küszöböt 3 százalékra szállítanánk le.

  • Lehetővé tennénk, hogy az állampolgárok az egyes jelöltekkel kapcsolatos személyes preferenciájukat is érvényesíthessék a pártlistákon.

  • A Freedom House és a Transparency International javaslata alapján rendeznénk a párt- és kampányfinanszírozást.

  • Minden közhatalmi pozícióban bevezetnénk a ciklus-limitet: ugyanazon személy csak meghatározott számú cikluson keresztül tölthetne be egy-egy pozíciót.

 

Az állampolgári részvétel erősítése: 

  • Alkotmányos alapjoggá tennénk az állampolgári részvételt, és olyan új jogalkotási törvényt alkotnánk, amely alkotmányos garanciákkal védi a társadalmi részvételt.

  • Lehetővé tennénk az indítványozói és jogalkotói álláspontok ütköztetését az Alkotmánybíróság előtti eljárásban.

  • Törvényben szabályoznánk az állami-önkormányzati cégek hirdetési politikáját. Megtiltanánk a helyi képviselőtestületek – üzleti érdekből elrendelt – zárt ülésezését.

  • Célunk, hogy a helyi képviselő- és polgármester-választáson csak az adott településen élő polgár indulhasson.

  • Könnyítenénk a helyi népszavazás érvényességi feltételein, továbbá az álláspontok egyenrangú bemutatása érdekében szabályoznánk a helyi és országos népszavazási kampányt."

 

Aranyos ez a 3%, de a "morális kaució" még ennél is jobb:


"Eszerint minden egyéni körzetben indulni szándékozó jelöltnek – a helyi választási bizottság közbeiktatásával – nyilvánossá kellene tenni

  • vagyonnyilatkozatát,

  • közéleti tevékenységét, politikai múltját is részletesen leíró életrajzát,

  • részletekbe menő programját.

Amennyiben a jelölt legalább egy éve bejelentett lakóhellyel rendelkezik az egyéni körzetben, nem kellene egyéb ajánlást szereznie, míg a nem abban a választókerületben élő jelöltnek minimum száz választópolgár aláírással megerősített ajánlását is fel kellene mutatnia."

 

Ennyi elég is lenne, egymás sarkát taposva indulhatnának a jelöltek, hogy képviselők legyenek. Gyönyörű utópia.....

De minden labda leereszt egyszer, a kicsi citromsárgák is. Viszlát LMP!

 

Címkék: választás szdsz lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr331898847

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy mocskos kampányhét termése 2010.04.06. 22:02:53

Morvai Krisztina már évek óta Gaudi-Nagy Tamással bújik ágyba, Kóka János "pletykák szerint" az LMP-vel áll bosszút Retkes Attilán, Tőkés László pedig nem tudta elkergetni az ágyába bújó csinosságokat, és válik a feleségétől, aki rosszabb, mi...

Trackback: Lehet, hogy Túl Más ez a Politika? 2010.04.06. 16:26:45

Az LMP annyira más eszközökkel akar politikát csinálni, hogy ezzel saját maguk teszik lehetetlenné, hogy sikeresek legyenek.   (Fotó: lehetmas.hu) AZ LMP tegnap arra kérte szimpatizánsait, hogy adjanak pénzt a párt kampányára, mivel pártkasszáju...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2010.04.06. 15:56:36

Nemrég kezdték óriásplakátokkal teleszórni a fővárost.Törtem is a fejemet,hogy hirtelen honnan lett erre ennyi pénzük,főleg most hogy már nagyon senkinek sincs értelme nyomulni.
A munkahelyem közelébe egy különösen irritáló ragacsuk került,amelyen egy fehér és egy cigány látható bensőséges összhangban és alattuk az alábbi szöveg: "lehet ugyanannyi a fizetésünk" .Ha lenne festékszóró spray-m már odafújtam volna,hogy "a segélyetek már sokkal több.."
Szívjon gázt az összes új degenerált.

Mellesleg a sok hülye tévézombi úgyis beszavazza őket,mert az ő képviselőjük a Berényi (Barátok Közt) Kata vagyis Juga Veronika.Sok van,akinek már ez elég.

loláb 2010.04.06. 16:06:23

még a végén kiderül, hogy nem lehet más a politika?

dr. Aullah 2010.04.06. 16:09:09

MIVAN? EZ MOST ANNYIRA MEGLEPETT!

@Jack/rendetteremt/: Azt én is láttam. Hát inkább nem írom le mit gondolok róla...

esef 2010.04.06. 16:10:00

A fele szdsz ezekhez "menekült". Lehet, hogy ők tényleg "mások"?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.04.06. 16:15:22

Az egész bagázs onnantól vált komolytalanná, hogy a "garantált jövedelem" nevezetű agybajt a zászlajukra tűzték. Kóka és tsa. csak a gusztustalan takonygerincet írták fel a "miért nem szavazok rájuk" listára az elszállt neoliberális hülyeség mellé.

Lone Wolf 2010.04.06. 16:15:49

Eddig némi jóindulattal néztem az LMP re. De ezek után, hogy Kóka segített nekik? SZÍVJANAK HARCI GÁZT!

szmoker (Homo Trollicus) 2010.04.06. 16:20:44

Zsidók egymás közt.
A Szadi tönkretételében kulcsszerepet játszó Kuka most az LMP-t teszi tönkre.

Vajon a Maszop vagy a Fütyesz fizeti? :)

Lone Wolf 2010.04.06. 16:22:26

Az neki mindegy, hogy honnan van a pénz, amíg sok!

házipálesz 2010.04.06. 16:23:15

A környezetemben már réges-rég mondogatom, hogy ez az LMP nem más, mint SZDSZ túlélési kísérlet 1.0 verzió. Ugyan mi a fenéből tudnák óriásplakátokkal teleaggatni Miskolcot. Ezek nem tíz filléres cuccok (nyomda + felület bérlése) mégis többel találkozom, mint Fideszessel. (Pl. Jobbikost eddig talán egyet láttam.) Biztos az a sok lelkes LMP-s honpolgár csappantotta össze a lóvét... na persze.
Mindegy. Be fognak kerülni újra a parlamentbe (mármint az SZDSZ ebben az álcában), mert székes fővárosunk olyan sok, nagyon okos indivídummal rendelkezik, akiket ilyen szarsággal meg lehet etetni. Nem kell mást mondanom: Demszky 20 évig főpolgármester tudott lenni. He-he-he-he.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.06. 16:23:49

3%-os küszöb a Bravia-reklámosoktól?

És ugye még nem is szólt Laspalmas az LMP überelhetetlen nagy ötletéről:

"Mi nem megvonnánk a segélyt attól, aki nem dolgozik, hanem azt mondanánk, hogy kaphasson segélyt az is, aki dolgozik, ez a garantált minimumjövedelem koncepciója"

Munkabér mellé még segély is, garantált minimumjövedelem az adófizetők pénzén. Fasza.

www.mfor.hu/cikkek/Zold_munkahelyekkel_novelne_a_kkv_k_versenykepesseget_az_LMP.html

TheQuestion 2010.04.06. 16:25:43

Na itt repült az LMP országos listás szavazata nálam.

Lone Wolf 2010.04.06. 16:26:02

@zero: "Mi nem megvonnánk a segélyt attól, aki nem dolgozik, hanem azt mondanánk, hogy kaphasson segélyt az is, aki dolgozik, ez a garantált minimumjövedelem koncepciója"

Miva'n? És ezt mégis miből fizetnénk? Ezek ekkora marhák? NUKE'EM!

Squazee 2010.04.06. 16:27:20

Mondjuk az eddig sem volt hétpecsétes titok, hogy a tagjai és támogatói közt sok az SZDSZes, csak azt persze nem verik nagydobra.
LMP-Lehetünk Más Pártban (is)

dr. Aullah 2010.04.06. 16:28:51

@házipálesz: Most hogy mondod... én is emlékszem, hogy rengeteg LMPVS plakátot láttam Pécsen... Viszont jobbikosra nem emlékszem... pedig erre emlékeznem kellene :P

Az is megérne egy misét, hogy a lakótelepünkről egyetlen kivezető útra ki van rakva 12! két oldalas maszop plakát... kérdem én, mi a faxnak?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.06. 16:30:46

Én örülök az LMP-nek, ha nem lenne országos listájuk, többen szavaznának az MSZP-re.
Ildikó arca, vasárnap este 22:00, priceless

házipálesz 2010.04.06. 16:31:55

@Jack/rendetteremt/: Ez a szar Miskolcon is ki van nyomva. Egyik példánya nem messze egy cigányteleptől. Mivel arra kell áthaladnom minden nap látom. Nem mondom esetemben komoly közlekedési veszélytényező, mert jól felhúzom az agyam rajta. Közben arra gondolok, hogy: NEM baszki NEM LEHET, mert ahhoz, hogy ugyanannyi legyen a fizetése dolgoznia is kellene. Az meg ugye kissé nehézkesen megy ebben az országban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.06. 16:33:07

Egyes konteok szerint az LMP-t támogató Amerikai pali mögött az USA kormányzata áll!
Bár nekem ez az SZDSZ-es parkolópálya is mindig ott motoszkált a fejemben.

Lone Wolf 2010.04.06. 16:34:17

@zero: "Ildikó arca, vasárnap este 22:00, priceless"

Emmá'n igaz! :D

f.m.j. 2010.04.06. 16:35:59

nem tehetek róla, de engem az a kis érsek obádovics nándorka gyerek annyira idegesít, már csak ezért se (vöröskés, 40 kilós:))...
meg azért se, mert schiffer andrás az, aki, jött ahonnan jött...
meg mert én tudtam, hogy második, harmadik generációs szdsz-esek, akik akkor a rendszerváltáskor kimaradtak, vagy 18 évesek voltak, mint a schiffer gyerek pl.
tényleg teccenünk kellett volna vérfürdőt rendezni (eufemisztikusan forradalom) hogy gebednének meg ! :):):)))))

f.m.j. 2010.04.06. 16:37:55

még ezt is a mi nyakunkba varrta az antaljóskabácsi

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.06. 16:46:13

"közölte az SZDSZ"

A jelek szerint ezt a pár szót egyikőtök sem vette észre és fogta föl (a posztoló sem) az idézet végén.

"A pápa részeges és kurvákkal hentereg." - tájékoztatott a lótolvaj

Magyarul: akár igaz, akár nem, nekem a tény, hogy a szadesztől származik az infó, bőven elég ahhoz, hogy erősen kételkedjek valóságtartalmában...

Szvsz az MDF-SZDSZ tandem már annyira kétségbe van esve, hogy egy parlamenten kívüli törpepárt 2-3%-os szavazóbázisa is úgy kell nekik, mint egy falat kenyér.

Kóka mindenesetre bárminek rossz reklám. Ha elkezdené támogatni a levegőt, sokan inkább megfulladnának. :D

arlequin 2010.04.06. 16:47:03

ez a 15 'javaslatnak' csúfolt bolondéria a demokratikus idiotizmus alappillére...

ha valami tényleg ütőset akarnának, akkor kijelentenék, hogy ...

na ugye?

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.04.06. 16:50:12

Valasztasi alom eredmeny:

mdf-szdsz: 4,89%
lmp: 4,89%

mszp: x - (4,89%*2) ahol x kisebb mint 14% :)

mekkora lenne ezek a kispartok elszivnanak 4-4 %nyi mszpst magukba. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.06. 16:52:46

@zero:

Bíztam benne, hogy csak viccelnek.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.06. 16:52:56

Gondolom erezheto a kulonbseg a "haho, hellota g*ci!" es ekozott. :D

Amikor eloszor lattam az LMP pogramjat (az elozetes listarol beszelek a honlapjukon), mar akkor vilagossa valt, hogy SZDSZ Reloaded partrol van szo. Szo szerint megegyezett a retorikajuk. Fajvedelem, tolerancia, szabadpiac, neoliberalizmus vastag csovon. Namost ezzel az egvilagon semmi gond nincs. Merthogy vannak ilyen emberek szep szammal. Igenyuk van erre a rozsaszin utopiara. Cseppet sem baj, ha van, aki kepviseli oket.

Az sem lep meg, hogy Koka megtolta a szekeruket. A kalapos-bajszos ketparti herekiri utan nyilvanvalo lehetett, hogy az a hajo nem siman leket kapott, de cafatokra szakadva sullyed, mint a nyeletlen balta. Kokanak viszont kell egy neolib manko, amire ratamaszkodhat, amikor csuszossa valik a talaj. Egyszeruen nincs mas valasztasa, mint remenykedni, hogy legalabb az LMP bejut. Amit adott, az a szabadmadaras gigantikus tolvajlasokhoz kepest meg apropenznek is alig tekintheto. Szamara nyilvan nincs nagy jelentosege, ugyanakkor nem art, ha legalabb egyvalaki halas neki egy kicsit. Az LMP raadasul nem bir akkora onkentes aktivista hatterrel, mint a Jobbik. Nekik minden nehezebb, hacsak nincs egy kis extra penz a bolcsesztarisznya melyen.

Tehat engem ez nem lepett meg, es meg csak meg sem botrankoztam rajta. Aki megdobben az egeszen nyilvanvalon, az valoszinuleg nem figyelt korabban elegge. Roviden: aki melyen liberalis meggyozodesu, az akkor is LMP szavazo, ha tudja, hogy tamogatta oket az SZDSZ. Ennyi, es nem tobb. Persze azert nem art tisztaban lenni vele.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.04.06. 16:53:50

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): "Kóka mindenesetre bárminek rossz reklám. Ha elkezdené támogatni a levegőt, sokan inkább megfulladnának. :D"

Én inkább Kókát fojtanám meg :)

tudi 2010.04.06. 16:55:09

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Igazad lehet, tényleg beszarhattak a Laláék, hogy egy zöld hippi párt megelőzi őket és bejut, hogy ezt a hírt terjeszti.

Kun András 2010.04.06. 16:59:17

Elég a profiljukat megnézni, hogy lássam, ez ugyanaz a nix-gój brigád.

Zuzu Petals 2010.04.06. 16:59:48

@f.m.j.: Rosszul tudtad, mert a java bizony fiatal liberális volt. Egyébként az SZDSZ az önkormányzati választásokra gyúrt volna,h a szarzsákjai "függetlenként" így jussanak vissza a politika bugyraiba. Gyanítom azért jött ez a mecénás ötlet, mert a Fidesz bedobta, h komolyabb körzetösszevonások várhatóak (LMP az egyetlen esélyes, aki bejuthatna a 3 párton kívül, csak nincs pénz reklámra - hát lett nekik). Sajnos ennek a halnak is bűzlik a feje, és belemntek ebbe a buliba. Így az én listás voksomat is elvesztették.
Egyébként meg megjegyezném, h sok normális! liberális gondolkodású ember távozott az LMP-hez azért, mert az SZDSZ-ben nem jutottak szóhoz (Fodor támogatóinak jelentős része a párton belül próbált értelmes dolgokat támogatni, de egyik nevét sem ismeri senki, csak a családjuk meg a barátaik.)

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.06. 17:01:10

@tudi: Azt tenyleg kihagytam, hogy lehet sima kamu is. Miert pont ebben ne hazudnanak? Ugyan mit veszithetnek olyat, amit ne buktak volna el maris? Kinezem beloluk. Egy bazi hosszu listan, ha sorba kellene allitani, hogy mit mennyire tartok jellemzonek rajuk, a legbiztosabb valasztas az lenne, hogy a lista utolso soraban a becsulet fog szerepelni.

arlequin 2010.04.06. 17:01:24

@szmoker /segílyes/: bemocskolnád a kezed a kókával? nem szívsz te túl sokat? ;-D

@Meleardil Eressea Iluvadan: a hélótázó legalább tisztában van a munkásosztály kiszolgáltatottságával és erre hevül fel szíve. így gondoltad? ;-)
Lehet Más a Puskatus... Lehet Mind Politikus

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.04.06. 17:01:27

Azért én élnék a gyanúperrel, hogy a vörösök vannak a hír mögött, nekik óriási veszély az LMP.
Egyetlen párt sem lehet olyan idióta, hogy bármilyen közösséget vállal janival.

És a vasárnapi botoxnyűvésre én is kiváncsi vagyok! Fogadunk, hogy lesz olyan mondat, ami arról szól, hogy miért nyertek?! : )))

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.06. 17:05:18

@tudi:
@Meleardil Eressea Iluvadan:

Simán lehet kamu. Anno az LMP feltűnésekor jót röhögtem azon, hogy a balosok szerint a Fidesz bábja, a jobbosok szerint meg az MSZP (esetleg SZDSZ) hozta létre. Ahogy a Jobbikról is hallottam már, hogy a Fidesz csinálta... kenik ezek a szart jobbról-balról, jobbra-balra.
Én meg egyre jobban sajnálom, hogy nincs "egyik sem" rovat a szavazólapon. :-/

greybull 2010.04.06. 17:05:48

mostmár nemcsak a lóláb, de az egész ló kilóg, márcsak az a kis szemellenző takarja az állatot, amit a LEMP-esek legszívesebben a mi szemünkön látnának a ló helyett.... De mi tisztán látunk: LEMP = SZDSZ-reinkarnáció!!!!!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.06. 17:08:10

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

Retkes és Kóka köztudottan utálják, tépik egymást, először én is arra gondoltam, hogy Retkes ezt csak ezért mondta, de aztán elgondolkodtam:
1, ezzel az SZDSZ-t is ekézi
2, Kókából simán kinézem, ahogy az LMP se tűnik szűzlánynak

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.06. 17:12:41

@laspalmas: Igen, lehet, hogy így van, de legalábbis gyanús nekem az egész. Végülis, az SZDSZ-en már úgysincs mit ekézni. :D Retkes meg pont azért riogathat Kókával, mert utálja, és mert tudja, hogy ezzel nincs egyedül az országban.

Viszont hihetik, hogy pár ember talán átcsábulhat a tandemhez. Ki tudja?

Mindenesetre ezek bármire képesek, mint tudjuk.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.06. 17:16:00

@Von Siebenbuergen:

Az a párt sem, aki úgy kalapozza össze a milliókat, miközben Kóka milliárdos? :))

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2010.04.06. 17:26:11

a jelek szerint ha Kóka támogat valakit, az olyan, mintha Piszkos Fred dícsérné...

spájdernecc 2010.04.06. 17:26:52

Mi köze van Kókának az szadeszhez?
Gyurcsány találta ki, ott volz szabad hely...
Másrészről, szerintem ez pont annyira vehető komolyan, mint a moszkvai Jobbik.
Mondom ezt úgy, hogy ha ütnének sem szavaznék az LMP-re

Zuzu Petals 2010.04.06. 17:29:44

Az LMP facebook-oldalán ez a hír említést kap, mint az LMP elleni "gyűlöletkampány" része. Ha igen, akkor miért nem cáfolják már nyilvánosan?

Krikri 2010.04.06. 17:30:00

? Bizonyíték? de komolyan. Amúgy itt, Abszurdisztánban, tudom, hogy minden lehet (ma néztem a hirtv-s Lados interjúkat, naggyon meredek)
Most mindenkinek érdeke mindenkit lejáratni, és ettől tuti nem fogok a Fideszre szavazni... És a Jobbikban sem zavar se a meleg se a kva :) (Fideszről miért nem olvasunk olyanokat hogy a nagy maffiozó XY - le nem írnám egyiknek se a nevét) szponzorál?
Amúgy ha igaz, tuti sok LMP szavazót el fog rémiszteni Kóka: volt a facebookon az az alma. na odapróbált irogatni Kóka, el is küldték kulturáltan melegebb éghajlatra...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2010.04.06. 17:30:41

@zero: Azt nem néztétek meg honan indult a hírfolyam bazdmeg? ATV.hu-ról még 2 hete, csak abban a cikkben a fidesz és kóka volt egyszerre a támogató...

Én tányleg nem hiszem el, hogy ezt a szart beveszitek....

Krikri 2010.04.06. 17:33:16

És bizonyítéknak nehogy azt írjátok hogy itt meg itt jelent meg a hír, mert ismerjük a magyar újságírást....

Marcellusca 2010.04.06. 17:34:19

@Jack/rendetteremt/: Én meg olyan óriásplakátot láttam - fél szemmel, mert vezettem - amire az volt írva, öles betűkkel: ÍTÉLETIDŐ; 2010. április 11.
Nem tudom, hogy melyik párt rakatta ki.

Na, vazzze, itt a világvége? :D

Marcellusca 2010.04.06. 17:36:49

@zero: Hát, ha más előnye nem is lesz, már ezért megéri. :)
Csak be ne jussanak!

Marcellusca 2010.04.06. 17:38:44

@f.m.j.: Nem második, harmadik GENERÁCIÓS, hanem második, harmadik VONALBELI szadeszesek. Voltak. :D

2010.04.06. 17:47:24

@laspalmas: Eegyetértek. Kókának mindegy, hol mossa, mossa...:D De az LMP-nek miért éri meg egy ilyen nímadot a táborába cserkészni?? Nemis zsavazok rájuk, az tuti fix. Tartsa el őket a rókalelkű Kóka

pannonblack 2010.04.06. 17:53:43

@házipálesz:
Pont jókor jött nekik ez a lelepleződés!:DA választások előtt 4 nappal.Pedig volt olyan előrejelzés is,hogy akár 9%-ot is elérhetnek.Sőt még én is gondolkodtam rajta, hogy megosztom a szavazatom a Jobbik és az LMP között.Ezek után egy nagy büdös lóf@szt nekik!:D

Horizont 2010.04.06. 18:17:49

Egyre jobban sajnálom, hogy nem lesz olyan rubrika, hogy egyikre se szavazok!
A politika is lesüllyedt a bulvár szintre, minden hírek mögé oda kéne nézni ha tudnánk. De nem tudunk. Azért a választás előtt "egy Kókával" hírbe kerülni, majdnem olyan mintha kötelet tekertek volna az LMP nyakára és most lendületből kirúgták a hokkedlit alóluk:) Vagy Kóka vagy más a végeredmény ugyanaz!
Az SZDSZ már terjeszkedett az MDF-ben is, nem volt elég? Aki ma itthon összeáll az SZDSZ maradékaival meg is áshatja a saját sírját is egyúttal és szépen befeküdhetnek együtt kéz a kézben és magukra is lapátolhatják a földet is!
Egy biztos nagyon megy a kapaszkodás meg a hülyítés, de felvirrad a szavazás napja (estéje) amikor meg majd megy a nagyon nagy pofára esés!! (már akinek):D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.06. 18:18:59

@Lone Wolf:

Remélem Krakkó Ákos fog tudósítani a szocibarlangból vasárnap xD

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.06. 18:22:18

@laspalmas:
"1, ezzel az SZDSZ-t is ekézi
2, Kókából simán kinézem, ahogy az LMP se tűnik szűzlánynak "

Az iménti válaszomat továbbgondolva, eszembe jutott pár dolog.

1. Szerintem az SZDSZ-t egyáltalán nem ekézi ezzel, sőt, mentegeti a közvélemény előtt, magát pedig a párttársak előtt. Mondhatja, hogy "azért nem sikerült elég szavazatot/ajánlószelvényt/pirostojást gyűjteni, mert gaz árulók vannak köztünk, akik az LMP-nek kampányoltak, pedig mi mindent a lehető legjobban csináltunk". És két legyet egy csapásra: akár a fő ellenfelét is kizárathatja a pártból (Kókát).

2. Kókából én is kinézek sok mindent, ha megjelenne a Kossuth téren az élőholtak seregének élén, akkor sem lepődnék meg túlzottan. Viszont az LMP nem lehet ennyire hülye! Nincs az a pénz, ami kompenzálni tudna egy Kóka-szintű figura miatti népszerűségvesztést, és ezt ők is tudják. Ha tényleg megkereste volna őket Kóka, sokkal nagyobb reklámértéke lett volna annak, ha elhajtják a vérbe, és ezzel kürtölik tele a médiát.

Szóval, fura. Schiffer cáfol, Retkes vádol, az ég pedig kék. Mi meg egy jó darabig úgyse tudjuk meg, hogy mi az igazság...

arlequin 2010.04.06. 18:28:40

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): az igazság a mennyekben van. ennél többet? minek?

Lone Wolf 2010.04.06. 18:29:19

@laspalmas:

"Remélem Krakkó Ákos fog tudósítani a szocibarlangból vasárnap xD"

XD

Tényleg, nem gondoljátok hogy össze kellene hozni 11-ike éjszakára egy MSZP búcsúztató utcai bulit? KB mint újévkor... Csak hogy érezzék mennyire "szeressük" őket... :-P

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.06. 18:33:01

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

Lehet, hogy nem pusziztak az utcán, de Jani pénze jól jött.....ki tudja?

De felfoghatjuk az egészet Ibolyáék rettegésének fokmérőjének is, ebben is van valami.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.06. 18:34:48

@Lone Wolf:

Korrekt mondta egyszer, hogy ahogy jönnek majd az eredmények, a szocik közül biztos sokan hazaszaladnak majd, hogy "jaj, úgyhagytam a vasalót" "jaj, nem zártam el a gázt" stb :)))

arlequin 2010.04.06. 18:36:48

@laspalmas: ez egy emberi színjáték, forrong az egész és nem tudják mi lesz, bedobnak hát mindent mire képesek és megnézik mi lesz belőle. kicsit olyan, mint mekk elek a szabóságon kívül...

Lone Wolf 2010.04.06. 18:45:15

@laspalmas:
"Korrekt mondta egyszer, hogy ahogy jönnek majd az eredmények, a szocik közül biztos sokan hazaszaladnak majd, hogy "jaj, úgyhagytam a vasalót" "jaj, nem zártam el a gázt" stb :)))"

Na, nekik kellene széles vigyorral integetni az út szélén, vissza se gyertek transzparenseket lóbálva!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.06. 18:46:35

@weisz manfréd huba:

engem nem foglalkoztat, ki támogatja, ki nem támogatja őket, felőlem Horn Gabi is sárgalabdázhat Kókával, bőven elég a 3%-os küszöb és a garantált minimáljövedelem

jozicsenko 2010.04.06. 18:52:06

gyakorlatilag eltelt a hét fele, még 3 nap és lehet inni

japp: komenista végitélet, ezt várom a hétvégére

doberman 2010.04.06. 18:59:04

Hát persze... az LMP már az önkormányzati választásokkor is tele tudta plakátolni pl. a metrót... akkor is csodálkoztam (,) honnan van rá pénzük...

Érdekes módon ezt senki sem firtatta.. Zero is csak a Jobbik elszámolásain volt kiakadva egy emlékezetes (és felejtésre méltó) posztjában...

doberman 2010.04.06. 19:00:51

Meg ha veszünk egy icipici fáradságot, és megnézzük e tiszta, naiv fiatalok felmenőit: csupa hétpróbás, beágyazódott, belvárosi zsidó (ld. Schiffer klán) Az egész egy nagy media hoax...

doberman 2010.04.06. 19:03:16

Az LMP az, ami most megpróbálja eljátszani a választásokra beizzított Kupa-féle Centrum Párt, illetve a két évtizede mélyfedésben dolgozó, de mára elhasznált MDf szerepét... Tries to be a sucker-magnet... though I hope in vain this time

picur3ka 2010.04.06. 19:04:22

@doberman:

Ez igy van, meg remisztobben, ugyanazt a fost nyomjak, megszorva egy kis hazafias es torvenyessegi maszlaggal.

arlequin 2010.04.06. 19:04:43

@zero: mos mé' mondasz ilyetet? én 1%-os küszöböt tennék meg. természetesen szigoróan csak az alsóházba. nehogymá' pártokon múljon a dolog. az olyan, mintha a kocsi elé fogott lovak szavazgatnának merre akar menni a kocsis illetve utasai. hát nem. ez nem működik. az elmúlt 20 év bőven bizonyította

reKorrekt 2010.04.06. 19:05:20

Ma kiírattam a szabit április 12-re.

Gaiaman · http://lehetmas.hu/176 2010.04.06. 19:06:33

Az LMP nem ápolt, és nem is fog ápolni kapcsolatokat volt vezető SZDSZ politikusokkal. Másokkal ellentétben mi nem csinálunk öntököndöféssel felérő szövetségeket.

Sajnálom, szegény Retkest, hogy csak azzal tud kitűnni a kampányban, hogy az LMP-vel akarja összemosni a saját (volt) pártjának forgácsait.

arlequin 2010.04.06. 19:09:48

@reKorrekt: hát akinek van munkahelye, és pofája, az megteheti...
(a régebbi avatarod szebb volt, ez pedig őszintébb, persze ki tudja?)

minimalista 2010.04.06. 19:16:12

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):
Köszönöm, hogy helyettem is felnyitottad a kedves kommentelők szemét egy "alternatív" megoldásra. érvelésed abszolút helytálló, lehetetlen hogy annyira hülye lenne az lmp vezetése - még ha nincs pénzük, akkor is - hogy összeálljon a fókával. kicsit egyoldalú tájékoztatás ez az szdsz részéről, amit a média és sajnos a vastagbőr "legénysége" :-) is átgondolás nélkül átvett.

Már az nagyon beszédes hogy fóka nem nyilatkozik. Nem fura egy kicsit??

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.06. 19:19:38

@Gaiaman: Ne csuggedj...az emberek egyre ellenalobbak. Szo szerint is! :D Amint latod, nagyon kevesen hiszik el az ilyet, ok is csak elso felindulasbol. Nekem is kamugyanus. Azt irtam, hogy az sem lepne meg, ha igaznak bizonyulna, es ez igy is van. Milyen kivetnivalot talalhatnek abban, ha egy liberalis anyagilag tamogat egy liberalis partot? Ha meg mas penzevel teszi, azt pofozkodjak le egymas kozott. Ami miatt nem szavazok rajuk, az az, hogy tulzonak es naivnak tartom a liberalizmusukat. Valahogy nem idoszeru olyankor, mikor a konkret tuleles a tet. Egyebkent ugy velem, inkabb ok keruljenek be, mint az MSZDSZF, vagy mi a togy, ha mar egyszer ennyi sok a liberalis szavazo.

arlequin 2010.04.06. 19:21:12

@minimalista: nem fura. a pártok/platformok mindössze lehetőségeket jelentenek az elvtelen pénzharácsolók számára. ez a több vasat tartani a tűzben tipikus esete. a fidesz sem nyilatkozik páty-ügyben. nem furcsa? látod ez viszont furcsa, mert nyakig benne vannak. vagy éppen ezért nem? tehát nem a nyilatkozás, vagy a nem-nyilatkozás a furcsa, hanem a nem-gondolkozás. ha pedig a fóka nyilatkozik akár pro, akár kontra, az rögtön mínusz százalék. hát ezért (se) nem nyilatkozik. csak a tulipánok a kertben. azok bezzeg nem hazudnak.

törökszultán 2010.04.06. 19:24:31

@reKorrekt: Én meg behűtöttem egy üveg pezsgőt. Aztán még hatot.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.06. 19:26:04

"A parlamentbe jutási küszöböt 3 százalékra szállítanánk le."
Csak támogatni tudom, sőt levinném 2%ra. Már régóta akadálya a politika megújulásának, frissülésének, regenerálósának az 5%os küszöb.

Lone Wolf 2010.04.06. 19:30:53

@TaTa86.: Meg a politikai hülyeségnek is régóta ellenfele az a fránya 5% Bár, sajnos nem elég komoly ellenfele. Szóval, maradjon csak!

arlequin 2010.04.06. 19:35:12

szerintem szavazzuk meg azt, hogy ne kelljen dolgozni. örök élet, ingyen sör! ez legalább annyira reális, mint amit ezek mantrázgatnak (lásd demokrácia, (sajtó) szabadság, jogegyenlőség, chips, bódulat, miegymás...)

minimalista 2010.04.06. 19:40:05

@arlequin:
A hallgatás - belegyezés, régi római szabály ez. Ugyanakkor ebben az esetben szerinted bevallaná, hogy igen, X zsével támogattam az lmp-t?! fóka itt nem hazudna ilyet, hiszen csak magukat járatná le és (hál'Istennek!) nekik már úgyis mindegy. Ha meg tagadna nem lenne ügy, nekik a legjobb a sejtelmes hallgatás, az végig fenntartja a gyanút ez ügyben. Vegyük már észre, az szdsznek már rég nincs vesztenivalója és eszerint is viselkednek.
A fidesz összefonódások már természetesek, sajnos, meg is van a véleményem róluk (nem szalonképes).
De olyan nehéz jóindulattal lenni egy friss erővel szemben és feltételezni, hogy nem fekszenek le egy ordas politikai kurvának,mint a fóka? Még ha gyanakvással nézünk is rájuk, a jóhiszeműség vélelmét - szerintem - még megérdemlik.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.06. 19:50:29

@Lone Wolf: Nem. Sőt éppenhogy konzerválja a hülyeséget! A viszonylag becsületeseknek így maradniuk kell a korruptak mellett, ha nem akarnak dacolni, a szinte bizonyos kieséssel, így ők is cinkosok lesznek, egy idő után.
Pedig 2-3%nál ha egy csoport érzi, hogy nagyon nagy a gáz, simán leléphet, és reális esélye van bejutni.

Szerintem egyáltalán nem lenne baj, ha lenne egy 10%nyi törpepárt a parlamentben. Az életképesek megerősödnének 4 év alatt, a többi kihullana. Ráadásul a nagyok folyamatosan sakkban lennének tartva, mindig ott lenne mellettük 3-4 alternatíva, és ha túl nagy baromságot csinálnak, akkor mennének a levesbe.

Meg úgy általában is érdekes lenne. Bejuthatna egy monarchista párt, egy nemzeti-liberális párt, a szórakozásról pedig a komcsik gondoskodnának.

kamasuka 2010.04.06. 19:52:23

Engem ez baszott fel nagyon:

lehetmas.hu/static/ogy2010_microsite/img/lmp_anya_504x238_press.jpg

Annyira debil és idegesítő, mintha Gréczy Zsolt lenne rajta és a mai cikke summája a Népszavából ...

Lone Wolf 2010.04.06. 19:53:09

@TaTa86.:" Meg úgy általában is érdekes lenne. Bejuthatna egy monarchista párt, egy nemzeti-liberális párt, a szórakozásról pedig a komcsik gondoskodnának."

Nem kérlek, a szórakozásunkról, az MSZP és a JOBBIK fog gondoskodni. Kimeríthetetlen humorforrás lesz belőlük, ahogy bejutnak a parlamentbe...

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.04.06. 19:55:12

Nem magánvélemény, de kóka még az mszp-n is tudna 5-10%-ot rombolni... Egyedül azt furcsálom, hogy nem a jobbikkal hozták össze, bár van még néhány nap 11.-éig :o)

ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2010/04/06/kivegzes_koka_tamogatja_az_lmp_et#comment-form

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 19:58:37

@Lone Wolf:

én annak örülnék, ha egyik párt sem örülne, nem nagyon tudna nevetni a jobbik tevékenységén a parlamentben.
Bízok benne, hogy lesz sírás és fogaknak csikorgatva a rács mögött fityiszes vonalon is és nem igen fognak röhögni az mszp szdsz mdf jobbik képviselőkön.
Persze igen, ezen én jól szórakozok a jobbiknak köszönhetően majd. Igazad van végül is :)
Ha meg nem adnak ilyen okot a szórakozásra, akkor azt hiszem nem fogják megélni a második ciklusukat.

minimalista 2010.04.06. 20:09:50

@Félkupica_Fehér_Főnök:
hát ja, kóka olyan mint a penész :-)
Köszi a linket, nagyon jó! (és szomorú...)

minimalista 2010.04.06. 20:11:27

@arlequin:
A chips, a bódulat és a miegymás mitől szürreális? :-)

drkovax 2010.04.06. 20:12:03

@TaTa86.: Csak épp működőképes kormányt nem tudna senki fölállítani ... Az is milyen jó lenne !

drkovax 2010.04.06. 20:16:24

@minimalista: Aki Wildmann Jánost indítja képviselőjelöltként, az a szememben már el is játszotta az összes hitelét. Az a párt már nem lehet más mint a legrosszabb szdsz reinkarnációja.

fairi 2010.04.06. 20:21:28

mit lepődik meg mindenki:

Lehet szócska mindent elárul..lehet akár így,de ha jól megtömik a zsebünket akkor lehet akár úgy is...

párt egyéni jelöltjeinek 90% eddig nem volt más pártban tag....

Auris 2010.04.06. 20:30:23

40 év alatt a kommunizmus, mint ideológia leszerepelt.
Az elmúlt 20 év nagy része a liberalizmus jegyében zajlott.

Ki szerint kell még belőle 4 év?

Csak halkan: ha a FIDESZ-nek nem lesz meg a 2/3-a, és az LMP benn lesz a parlamentben, akkor a FIDESZ velük fog koalícióra lépni, mivel minden Jobbikkal történő együttműködésre Európa szerte hírét viszik az eftársak a náci jobboldali együttműködésnek.

Úgyhogy akinek nem volt elég az elmúlt évek SZDSZ-es terrorkoalíciós kormányzati zsarnokságából, szavazza be az LMP-t, hogy érdemben semmi ne változzon kis hazánkban.

Demokraták! Ébresztő!

Kicsit Karcos 2010.04.06. 20:31:08

No nézzük:

A politikus családba (de még milyenbe!) született Schiffer András 1992-ig az Ifjú Szocialisták mozgalom ügyvivője volt, ahol a Lehet Más a Szocializmus c. projektben szerzett elévülhetetlen érdemeket.

Ezután a Lehet Más a Liberalizmus c. művet adta elő a TASZ-ban, amely nevében emberi jogvédő szervezet, a gyakorlatban a liberális Überleute érdekvédelmi szervezete, amely elsősorban erősen öntematizált ügyekben aktív , és amit éppen ezért sokan az SZDSZ jogi szárnyának tekintenek.

Ezután a vegyes összetételű Védegyletben dolgozott az ökohéják megelégedésére, majd az élére állt a Sólyom László megválasztását célzó jogszerűde kampánynak.

A Védegyletben betöltött munkáját Lányi András így értékelte: "Annyi bizonyos, hogy Schiffer András, az LMP mai listavezetője, akivel 2005-ös pártütése óta nem vagyok beszélő viszonyban, 2008 nyarán, egy nappal az után, hogy Fodort megválasztották az SZDSZ elnökének, megpróbált rávenni, hogy a sajtóban együtt támadjuk meg Fodort. Ilyen fokú gátlástalan cinizmus egy pályakezdőnél nem mindennapi: sokra viheti még."
hungary.indymedia.org/node/16337

Ez ugye a hírhedt kékcédulás SZDSZ-elnökválasztás másnapján volt, Fodor vs. Kóka, ahol végül a Mali Zoltán (ma: Összefogás Párt) által az utolsó pillanatban beszervezett több száz cigány által delegált küldöttek szavazataival Fodor lett az SZDSZ elnöke a döntő szavazáson.

Aki idáig elolvasta Schiffer életútját, akkor már meg sem lepődik a következő apró, de mégis kifejező képen: www.soros.hu/foto/L/2005/TRUST%20KONFERENCIA%20dec%208/add2_0480.jpg

Innentől talán mindegy is, Kóka fizette-e az LMP-t. Abban viszont biztos vagyok, hogy a Schiffer által megszervezett, vezetett LMP-t támogató, zömmel tarisznyás bölcsészek nem fogják őt megpuccsolni, és az történik a pártban, amit Schiffer akar.

Szerintem akinek bejött Kóka, az nem kockáztat nagyot az LMP-vel.

minimalista 2010.04.06. 20:33:22

drkovax:
Őt eddig nem ismertem és ezt találtam róla:
Wildmann János

1954-ben születtem Vácrátóton. Középiskolámat az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban végeztem. Pécsett közgazdaságtanból szereztem diplomát, majd Budapesten és Győrben katolikus teológiát tanultam, amelyet politikai nehézségek miatt csak Luzernben (Svájc) fejezhettem be. Egyházpolitikai jellegű írásaim a magyar hatóságok nem kívánatos személynek nyilvánítottak, így s rendszerváltozásig nem térhettem vissza Magyarországra. Svájcban középiskolai tanárként dolgoztam. 1986-ban alapítottam az Egyházfórum folyóiratot.

1992-ben Bécsben pasztorálteológiából doktoráltam, majd Németországban közgazdaságtant, filozófiát és pszichológiát tanultam. 1998-ban tértünk végleg vissza Magyarországra. Jelenleg az Egyházfórum c. folyóirat főszerkesztője és a Pécsi Tudományegyetem Vallástudományi Központjának vezetője vagyok.

Nős vagyok, négy gyermekem van.

Mi a baj vele?

Kicsit Karcos 2010.04.06. 20:34:47

@Kicsit Karcos: ..._meg_vezetett LMP-t támogató...

arlequin 2010.04.06. 20:46:16

@minimalista: szürreális? olvass figyelmesebben. a tények a legnagyobb idióták errefelé. ja és persze: hihi.

mi a baj wildmann-nal? szerintem azt sem érti miért volt oly (?) szerencsétlen, hogy svájcban tudta szegénykém csak befejezni a kat. teológiát. egy tipikus kis racionalista tudósmoly, aki azt sem fogja fel, hogy bármilyen valódi vallási tanulmány, (elmélyedéssel, imádsággal) eleve kizárja a modern pszichológiát, filozófiát, pláne a tudományként tanított közgazemberségi ideológiát.

na az ilyen meg is érdemli. és hogy mi baj vele? semmi. rosszkor, rossz helyen, rosszul. egyébként üdvözlendő a négy gyerek.

fairi 2010.04.06. 20:50:00

@Gaiaman:

most bevallanád ha vmi igaz lenne a dologból?

Ez a baj a pletykákkal, vki kitálal(kitalálja) és utána nem lehet cáfolni....
Kóka nem nyilatkozik,hallgat..

LMP meglepően sok drága reklámplakátja van,azok a felületek meg nem olcsóak,pénz van a pártban az tuti..
vagy az aktivisták még a gatyájukat is átutalják a pártnak, vagy?

Lone Wolf 2010.04.06. 20:52:05

@Conv: Reménykedni azt lehet... De az a fene nagy helyzet, hogyha csak egy Morvaihoz hasonló"kvalitású" jobbikos is bekerül a parlamentbe, akkor röhejesebb megnyilvánulásoknak leszünk szemtanúi mint a nagysikerű Torgyán (monnyonle) Józsi bá' összes. És be fog kerülni. Nem is egy ilyen. Ez ugyanis az imádott jobbikod. Gyülevész viselkedni nem tudó csőcselék.

Vona a fene nagy lámpavasazó, zsidózó-cigányozó retorikájával eleve ezt a réteget szólítja meg, és gyűjti maga köré, már az első pillanattól kezdve. Mert azzal amit ő mond már eleve csak ezt a réteget lehet megszólítani. Persze, azt amit mondok nem fogod se felfogni sem elfogadni. Nem baj! Nem is kell. Majd rájössz, amikor a jobbikosok nekiállják böfögni az okosságaikat a parlamentbe. Akkor majd jó páran fogjátok a falat fizikálisan bántalmazni a fejetekkel...

minimalista 2010.04.06. 20:54:47

@arlequin:
" arlequin 2010.04.06. 19:35:12
szerintem szavazzuk meg azt, hogy ne kelljen dolgozni. örök élet, ingyen sör! ez legalább annyira reális, mint amit ezek mantrázgatnak (lásd demokrácia, (sajtó) szabadság, jogegyenlőség, chips, bódulat, miegymás...)"

Bocs, akartam kérdezni: ...irreális...?
De csak elméleti kérdés, semmi lényeges... hihi X)

arlequin 2010.04.06. 20:57:17

@fairi: persze. még a spanglidealer is lead 10%-ot...

@Lone Wolf: bocsáss meg ember, de te a büdös életben eddig nem hallhattál vonától se lámpavasazást, se zsidó-cigányozást. legyél már ennyire korrekt hogy odafigyelsz és nem beszélsz-írogatsz össze-vissza. ez utóbbi különben is az én előjogom... ;-)))

arlequin 2010.04.06. 20:59:07

@minimalista: na látom kapisgálod. de semmi lényeges. egyébként nem irreélis, se nem elméleti, hanem szuprareális, mint a szerelem, a derű, a virág és bor.

fairi 2010.04.06. 20:59:47

@Lone Wolf:

nem lesznek unalmasak a parlamenti közvetítések,mindennek a pozitív oldalát kell nézni nem :):)

f.m.j. 2010.04.06. 21:03:14

@kamasuka:

ezt én is kiszúrtam, és meg is jegyeztem magamnak: "igen, ennek a nőnek lehet munkája, és gyereke" :):):)
röhejesek

Lone Wolf 2010.04.06. 21:03:43

@arlequin: Nem-e? Akkor hallgasd csak vissza a 15-ödikei beszédét. Tudod... Orsósobán... Az a fene nagy helyzet hogy a kulturált közéletben ez NEM megengedett se nem elnézhető!

Meg aztán arról is legendázhatnék amit a szélsőjobbhoz, és az ezen át jobbikhoz kötődő portálokon lehet olvasni. (Kurucinfo, barrikád.) Gondolod, hogy erre nem adta áldását? Ja, meg ott van Morvai néni. Mégis mennyire lehet komolyan venni egy olyan bagázst, aminek egy ilyen hisztérikus picsa az államafőjelöltje? Gondolkozz egy kicsit PLZ! Lesz itt még nagy csodálkozás, még a részedről is hogy ezek mennyire hülyék.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.06. 21:11:15

@laspalmas: Szerintem is eléggé kétesélyes a dolog. Ha tényleg odaengedték magukhoz a Kókát, akkor az végzetes bukta - de ezt nekik is tudniuk kell.

Hazafelé, a buszból bambulva ugrott be, hogy milyen érdekes: pont akkor, amikor az MDF nekiugott a cigis-alkoholos plakátsorozattal a Fidesz-MSZP-Jobbik triónak, az SZDSZ is nekiment az LMP-nek. Persze csupán véletlen egybeesés lehet. :D

@minimalista: "Már az nagyon beszédes hogy fóka nem nyilatkozik. Nem fura egy kicsit??"

Nekem is szemet szúrt...
Mert ha igaz a hír, akkor Kókának cáfolnia kell, mert tudja, hogy ezért kizárhatják a pártból, s akkor mehet vissza a balettbe ugrálni.
Ha a hír rágalom, akkor is cáfolnia kell, ugyanezért.
De mi van, ha tudja, hogy ezért nem fogják kizárni a pártból? Hmmm...

Auris 2010.04.06. 21:11:22

@Lone Wolf: Még a hülyékkel is jobban járunk, mint a megáltalkodottakkal. Ezt még neked is el kell ismerned...:)

Lone Wolf 2010.04.06. 21:13:26

@Auris: >NEM!!!< Mindkettő rossz, bár másképp rossz. És egyik sem elfogadható! Mert mindkettő csak ártani tud, mindössze a mód más, ahogy ártanak!

Auris 2010.04.06. 21:16:08

@Lone Wolf: És akik hülyék és megáltalkodottak egyszerre? Mert olyanra is tudok példát bőven.... Te nem?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 21:17:29

@Lone Wolf:
rendben, majd visszatérünk rá, hogy mennyit röhögtél Te a dolgokon és mennyit én :)

az imádott jobbikommal :)))))))) néha egészen úgy tűnsz, mintha lenne eszed, aztán gyorsan cáfolsz minden ilyen irányú gyanúmat :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 21:19:09

@Auris:

Én tudok, a fityisz vezérkarból többet is :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 21:19:49

@Conv:

kiegészítem és módosítom, a jelenlegi parlamenti bagázsból szinte csak ilyet tudok sorolni.

minimalista 2010.04.06. 21:21:47

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

Maximum ő zárja ki a pártot magából, ha igazán akarja...:-)

Lone Wolf 2010.04.06. 21:23:25

@Auris: Dehogynem.

@Conv: Sajnos nem túl sanszos hogy röhögi fogok. Nagy idióták, de olyan idióták akik valójában intelligensek, csak ugyanakkor szörnyen korlátoltak. És emellett szorgalmasak is. Na az ilyentől mentsen meg minket az atyaúristen! Nem pedig a szorgalmas ostobáktól! Azok még kezelhetők!

De tudod mit? Hadd kérdezzek meg tőled valamit! Mégis, milyen lehet a párt többi része, ha csak olyan nőt találtak államfőjelöltnek, mint Morva, és csak olyan szóvívőket tudtak kiizzadni, elfogadható hiteles arcokként, mint az utolsó 2 szóvívő? NOS? Érted már hogy mi a bajom?

Kicsit Karcos 2010.04.06. 21:24:29

@minimalista: pártja már nincs, de a frakció oszlopos tagja, elég makacsul tartja magát. Retkes azóta hadakozik ellene, hogy megválasztották, 0 eredménnyel.

Nincsenek egy súlycsoportban szvsz.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.06. 21:26:42

@fairi: "LMP meglepően sok drága reklámplakátja van,azok a felületek meg nem olcsóak,pénz van a pártban az tuti..
vagy az aktivisták még a gatyájukat is átutalják a pártnak, vagy?"

Vagy:
lehetmas.hu/kampanyszamla

Ők legalább megpróbálják...
Ja, de valaki elmondhatná nekik, hogy a kéSzpénz szót SZ-szel írjuk! :DDD

Amúgy én nem látok olyan sok óriásplakátot (Bp.) - inkább a kisebb, kültéri kampányfelületekre kiragaszgatott plakátjaikkal találkozom (amiket a villanyoszlopok köré telepített fapalánkokra ragaszgatnak az egyes pártok aktivistái). Abból tényleg jó sok van.

arlequin 2010.04.06. 21:31:46

@Lone Wolf: az hogy ezek mennyire hüjék, nekem nincsen mit mondjon senki. az viszont hogy 'ezek' mennyire gazemberek... nos. (novus ordo seclorum...) "NOS? Érted már hogy mi a bajom?" igen Novus Ordo Seclorum. de ez csak vicc. az pedig, hogy neked ki tűnik hülyének, már megbocsáss, elég kevés alapja van. tettek, ember, tettek! ejh. minek tépem én a számat... az meg hogy neked mi a bajod? n.o.s. azt neked kell tudjad. nekem semmi bajom. sőt!
de ilyenkor egy kicsikét hagy utaljalak terry pratchett bűvkörébe. ott is állandóan az 'idióták' maradnak meg, a 'tények tisztelői' pedig orrabuknak. nem kicsit, nagyon 'ÉRTED HALANDÓ?'

@f.m.j.: ez az irakis téma hűen mutatja be a videójátékokon félrenőtt 'hazafyass' amerikát. buták, korlátoltak, vérszomjasak.

Lone Wolf 2010.04.06. 21:34:41

@Auris: "És akik hülyék és megáltalkodottak egyszerre? Mert olyanra is tudok példát bőven.... Te nem?"

Visszatérve erre: Ebben van igazságod, de a másik hülyesége nem ment fel téged a sajátod alól. Sőt! Csak még bűnösebbé tesz benne. Ugyanis ha tudod látod hogy hülyeség, és mégis megcsinálod te magad is... Nos, hadd ne kelljen minősítenem jó?

És ugyanez megy a szélsőjobbos sablonmentegetőzésekre is. Jelesül de a cigányoknak lehet öldamagyartozni? A zsidóknak lehet? Ha nekik lehet nekünk mért nem???

Nos, AZÉRT NEM LEHET MERT A MÁSIK BŰNE, HÜLYESÉGE TÉGED NEM MENT FEL A SAJÁTOD ALÓL! Ez a szöveg, a legjobb esetben is, csak egy szánalmas és rohadtul undorító kifogás, fal duma!

Kicsit Karcos 2010.04.06. 21:42:40

@Lone Wolf: szalmabábot csépelsz... senki nem akar öldacigányozni.

Lone Wolf 2010.04.06. 21:43:15

@arlequin: Istenigazából csak egy okom van, amiért nagyon nem szeretem a jobbikot. Egy szervezetet sem tudok elviselni, ami az emberek ostobaságára épít, ami a rosszat próbálja előhozni belőlük, abból próbál profitálni.

+Azt hiszem, hogy te magad is, mondtad hogy a jobbiknak normál körülmények között semmi esélye se lett volna! Ugyanis számos esetben és kérdésben, politikailag és társadalmilag problémásak. Na mármost, ha normál körülményke között nem elfogadhatóak, akkor most mitől lennének azok? Ha normál körülmények között csak ártani tudnának, akkor ilyen kiélezett helyzetben ez nem igaz még inkább?

arlequin 2010.04.06. 21:43:22

@Lone Wolf: hohó egy fél pillanat!
az értelmes embernek százszor akkora a felelőssége, ha gazembernek megy, mint a butának. bizony. úgyhogy takarodhat az általad favorizált megalkuvó, lisboai szerződést olvasatlanul aláíró gerinctelen féreg hazaáruló banda. ennyi. meg egy bembi... ha neked ez tetszik. ám legyen neked. legfeljebb gazdagabb leszel egy illúzióval.

arlequin 2010.04.06. 21:44:56

@Lone Wolf: normál körülmény? azt mondod, hogy a jelenlegi pártok nem egytől-egyig az emberek hiszékenységére-ostobaságára épít? mert ha igen, akkor egyetértek. ha pedig nem, akkor megbuktak. mellesleg, így is.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 21:46:49

@Lone Wolf:

Fel kell világosítsalak, a párt többi része nem releváns megfogalmazás, mert Morvai nem a Jobbik tagja. A szóvivői posztra arc és beszélőke kell csupán.
A szakmai részt meg olyanok viszik akik nem pofával és beszélőkével rendelkeznek. Mint minden pártban.
Egyetlen különbség van a Jobbik és a többi párt prominensei közt. A jobbik azt vállalta, hogy megszünteti azt a politikai jelenséget mely jelenleg tombol a politikában és a gazdasági irányvonalban, a közigazgatásban.
Hidd el, bármikor szavaznék a Mazsihiszre vagy az OCÖ-re, ha ezt a vonalat és ilyen vehemenciával hirdetné és vállalná, közben ilyen gyorsan takarítaná el azokat maga közül is akiről valami kiderül.
Bármelyik pártra szavaznék aki meri vállalmni ilyen hangosan propagálva ezeket a dolgokat, ezáltal számon kérhetővé válna és így jutna be a parlamentbe, hogy tudom, ha nem azt teszi amit hirdet, akkor jövőre már nem lesz ott, sőt már félúton felemészti a fityisz, ha nem tartja magát ahhoz amit mondott.

A Jobbik egyetlen előnye, hogy a "programjára" szavaznak az emberek, nem Viktor királyra vagy a jó meleg híg fosra a nyilvánvaló semmi változásra.
Ha ehhez tartja magát, mondhatnak bármilyen baromságot, ha kitakarítják a változtatáshoz ragaszkodással a parlamentet, már megérte.

Én mindenképpen jól szórakozok majd, akkor is ha az Mszp, akkor is ha a Fidesz, akkor is ha a Jobbik, akkor is ha a MDF vagy LMP olyan prominensei hullanak akikről jelenleg a Jobbik programja szól. Akkor pedig még jobban szórakozom, ha pártállásra tekintet nélkül a Jobbik kierőszakol olyan dolgokat melyekkel ismét csak fejek fognak hullani, mert kiderülnek azok a dolgok a gazdasági változás erőltetése során (akár a bankok adóztatása, akár a multik adóztatása, akár a hitel újratárgyalások) melyeket szeretnének titokban tartani a jelenlegi parlamenti pártok. Bizony Én már előre dörzsölöm a kezem, hogy kiderülnek dolgok miért és kinek a nyomására, érdekéből történtek a világ minden gazdasági elemzője szerint nyilvánvaló következetlenségek, mutyik, melyek ide juttatták az országot.
Biztos vagyok benne, hogy lesz itt még fejek hullása, "köztiszteletben álló emberek" hosszú évekre való lesittelése, és bukása, akár még hazaárulással történő valódi elítélése is.
És Ezek a dolgok nem a Jobbik köréből történnek majd meg.

De van egy javaslatom, 4 év múlva beszéljünk itt arról, hogy a parlamenti képviselők arányában melyik pártból hullik el több ember melyik pártból lesznek többen sitten, illetve melyik párttal kapcsolatban derül ki a legtöbb vastagbőrös eset.
Aztán majd lehet eldönteni ki röhög jobban.
Az aki a Jobbikot beszavazta, hogy "legyen rend" vagy az aki nagyon szerette volna, ha nem kerül be a Jobbik.

Lone Wolf 2010.04.06. 21:47:19

@Kicsit Karcos: Nem? Érdekes... Nekem abból amit a szélsőjobbos hírlapokban olvasok, ez másképp jön le. Nagyon is úgy tűnik, hogy valakik nagyon is ki akarják élezni az etnikai ellentéteket! Volt itt már cigánykillingspree... Ez is részben azért történhetett meg, mert eléggé ki lettek ezek az ellentétek élezve, úgyhogy, pár tahó morálisan felhatalmazva érezte magát... Akárcsak a múltkori zsidóellenes kirohanások esetében.

Kicsit Karcos 2010.04.06. 21:47:56

@Lone Wolf: "És még ne utáljam a cigányokat?" ilyen van éppen a kurucon a frissek között. Szemelvény a Népszabiból.

Valahol ott siklott ki szerintem ez a dolog, hogy az utálatot, mint emberi jogot, elkezdték összemosni törvénytelen cselekedetekkel, és már nem a törvénytelenség lett üldözendő, hanem az utálatot próbálták meg minél jobban kriminalizálni kedves szerethető kormányaink.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 21:50:01

@Lone Wolf:

Normál helyzetben nincs szükség antibiotikumra, sőt árt.
Aztán vannak helyzetek, amikor az egyetlen megoldás.

Kicsit Karcos 2010.04.06. 21:53:30

@Lone Wolf: szerintem túldramatizálod ezt a dolgot, gimis koromban sokkal keményebb szóváltások voltak a rockerek és a diszkósok között, mint amik miatt mostanában akkora elhatárolódási igény keletkezik. A szóbeli adok-kapok az semmi, fizikálisan pedig csak a vak nem látja, hogy jellemzően a 10%-os kisebbséget képviselő cigányság soraiból kerülnek ki a "fekete-fehér" illegális K1-meccsek kezdeményezői, nem a 90%-os gádzsóságból.

Na de mit mond az LMP, hogyan hozza el a világbékét?

Lone Wolf 2010.04.06. 21:57:16

@arlequin: "Azt mondod, hogy a jelenlegi pártok nem egytől-egyig az emberek hiszékenységére-ostobaságára épít?"

Kénytelen vagyok azt mondani, hogy ebben egytől-egyig bűnösek! A jobbikot is beleértve.

@Conv:
Azt kell mondjam, hogy ebben egyet értek veled. Én is örömmel fogom nézni a fejhullást! Méghozzá, pártállástól függetlenül.

"4 év múlva beszéljünk itt arról, hogy a parlamenti képviselők arányában melyik pártból hullik el több ember melyik pártból lesznek többen sitten,"

Gondolom, ezt retorikai fogásnak szántad. :-) Múltkor már mondtam, úriember biztosra nem fogad! Márpedig azt mindketten tudjuk, hogy itt az elmúlt 8 évért bűnös 2 (3?) párt soraiból fognak a bűnözők javarészt kikerülni. Ha másért nem, akkor azért, mert a Fidesznek, vajmi kevés lehetősége volt a lenyúlásra... Még ha morálisan nem is jobb az MSZP-nél amit, őszintén szólva kétlek. Kétlem hogy ne volna köztük különbség. Az hogy az MSZP ennyire tart tőlük, számomra már önmagában jelzi, hogy bizony van különbség. Még ha csak mennyiség, és nem minőségbeli is az.

Ja, azt meg kötve hiszem hogy a jobbik képes lesz bármiféle söprögetésre. És ezt, most nem az ellenszenvem mondatja velem, amiben bizony bűnös vagyok! Hanem a puszta logika. Nem lesznek olyan helyzetbe hogy megtegyék!

fairi 2010.04.06. 21:59:32

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

akkor a 13. kerületet szórták meg,egyik hozzám közeli ház falán 3 tábla van egyiket az mszp,másik kettő 'lehet más' van...
picit luxus de ők tudják...

26 millióból kijön neki,gondolom féláron kapják ezeket a felületeket...

Lone Wolf 2010.04.06. 22:00:13

@Kicsit Karcos: ""És még ne utáljam a cigányokat?" ilyen van éppen a kurucon a frissek között. Szemelvény a Népszabiból."
Nem ne utáld őket! Ha gond van velük, akkor rendezd le, szépen gyorsan és hatékonyan de ne gyűlölködj. Nem éri meg!

"Valahol ott siklott ki szerintem ez a dolog, hogy az utálatot, mint emberi jogot, elkezdték összemosni törvénytelen cselekedetekkel, és már nem a törvénytelenség lett üldözendő, hanem az utálatot próbálták meg minél jobban kriminalizálni kedves szerethető kormányaink."

Ezt viszont meg kell hogy adjam neked! Jól látod. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 22:02:27

@Lone Wolf:

Hozzáférhetnek minden olyan anyaghoz amihez eddig nem fértek hozzá. a nyilvánosságra hozatal majd segíti a dolgot, ha magának a Jobbiknak nincs is, nem is lesz (szavazati) beleszólása erősen a dolgokba. Biztos vagyok benne, hogy előferdülnek majd olyan dolgok is melyek miatt "megbukik" az adott Jobbikos politikus (mert kiszivárogtat "titkosított" dolgokat a köz felé), de nem vagyok benne biztos, hogy ez valódi bukás lesz neki.

Disznó Úr 2010.04.06. 22:03:16

Biztosan egyszerű és kényelmes világkép, de túl lehetne lépni azon a sémán, mely szerint fidesz, lmp, mdf szavazók = művelt közép európai polgárok, jobbik szavazók = aljas, ordítozó náci prolik.

Fájdalom, de tudatom, hogy sok jobbik szavazó az olvasott, érzékeny, partvonalra szorított és kiábrándult magyar értelmiség soraiból kerül ki. A magyar itt nem (csak) az állampolgárságot, az értelmiségi pedig nem az "egyetemet végeztem, úgyhogy értelmiségi vagyok, borosbocsit hallgatok, józsibarátot nézek és legintellektuálisabb olvasmányélményem havashenrik könyve"

Valamiért a 90-es választás jutott eszembe, amikor a nagyon művelt egyetemista lányok komoly arccal kérdezték: te nem az szdsz-re szavazol? pedig aki értelmiségi az szdsz pont. mert csak. Egy csomó olyan embert ismerek, aki ezzel akarta lelkileg megvásárolni magának az értelmiséghez tartozás mámoros érzését. Röhej.

Na, elkanyarodtam ennyi.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 22:03:37

@Lone Wolf:

jah, nem fogadásról volt szó, hanem beszélgetésről, ahol eldől, kinek van oka röhögni, és ki lehet elégedett.

Véraláfutás2 2010.04.06. 22:06:32

@Kicsit Karcos:

Végül is minek nekik a Kóka, ha ott a Soros? , miközben kérdezzük itt, hogy miből telik nekik a kampányra...
Számomra a jelenlegi parlamentbe az ilyen kicsipihepuhák nem jönnek be. Ők tipikus bábfeladatra ruházhatóak, pont amiatt, hogy olyan kicsipihepuhák.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.06. 22:08:40

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

"az MDF nekiugott a cigis-alkoholos plakátsorozattal a Fidesz-MSZP-Jobbik triónak"

Még nem láttam őket, most pótoltam. Kár volt.

Lone Wolf 2010.04.06. 22:09:36

@Conv:

"jah, nem fogadásról volt szó, hanem beszélgetésről, ahol eldől, kinek van oka röhögni, és ki lehet elégedett."

Bocsi, de ebben az esetben egykutya. Mindketten tudjuk, hogy a söprögetésnek mi az előre elkönyvelhető végeredménye. Meglepetések persze lesznek, de gyökeres eltérések? Nem hinném.

@arlequin: A fidesz valóban olvasatlanul írta alá a liszaboni szerződést. Ha jól tudom, ez nem sokkal a ciklusuk vége előtt volt. Stimmel? Ezek után valahogy egyértelmű hogy miért is írták alá nagy kapkodva. Nem akarták a köv, kormányra hagyni. Vajjon miért? És kérlek javíts ki ha tévednék, de a szerződés megalkotásában minden tagállam részt vett, tehát, csak ismerték valamennyire az aláírók, hogy mi is a tartalma...

Kicsit Karcos 2010.04.06. 22:11:31

@Véraláfutás2: hallottam már olyan véleményt, hogy az LMP-t 4 évre le lehet majd kenyerezni 1-2 új békaalagúttal, ha bejutnak. Én olyan 50-50%-ra adnám, hogy ezt a bazsarózsás vonalat fogják vinni Sólyom módra (na most ezért kapni fogok), illetve hogy kijön belőlük az ökoterrorista véna, a zöld SZDSZ.

Meglátjuk.

Én úgy számolok, hogy bejutnak, Sorosék nem tesznek pénzt a semmibe.

Disznó Úr 2010.04.06. 22:15:52

@Lone Wolf: bocsánat, nem így volt: "2007. december 18. kedd 09:29
A magyar parlament - az uniós tagállamok közül elsőként - hétfőn jóváhagyta a lisszaboni szerződést. Az Országgyűlés 325 igen és 5 nem szavazattal, 14 tartózkodással fogadta el a szerződés kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot. "

elnézést, hogy beleszólok, de ez nekem is szívfájdalmam.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 22:16:47

@Disznó Úr:

nem kanyarodtál el annyira :)
bizony ez a jelenlegi helyzetkép a polgárok besorolásában :)
Én azért az ismeretségi körömben található Jobbik szavazók 90%-át oda merném passzítani összehasonlításra a jelenlegi értelmiségi fityisz és lmp fanok mellé.
A maradék 10%-ot valóban nem. No nem a szellemi képességek hiánya, hanem a türelem hiánya és az elkeseredettség okán.
Ők valószínűleg ha kevesebb pofont osztanának ki (és ez hamarabb megtörténne mint bármilyen párbeszéd) mint amennyi a 120 feletti intelligenciahányadosuk, akkor is harmadidőben már csak hullákat pofoznának :)

Elég sokat röhögtem azon amikor egy rugbycsapatot megítélnek a kinézete alapján, és kiderül, hogy egyetemisták, főiskolások, és már végzett ügyvédek, orvosok, tanárok, stb. A rendőr nagyarccal odament a legrészegebb alakhoz, elkérte az igazolványát és vigyázzba vágta magát, a másiknál meg nem tudta kiolvasni azt, hogy milyen igazolvány van nála: "OAH - OSSKI Ezmiafaszomménincsenmagánálszemélyazonosságiigazolvány" :)

arlequin 2010.04.06. 22:17:27

@Disznó Úr: igazán felszabadító volt a megjegyzésed. köszönöm. az idiotizmust nem diplomával mérik. esetleg ha több van, akkor nagyobb az esély ;-))

@Lone Wolf: ez egy nagyon olcsó és buta mentegetőzés, ha neked ez elég, akkor nincs miről beszélgetnünk. ez szimpla, vértelen, hüllőtaknyú hazaárulás. lehet mentegetni, persze lehet magyarázni ciklusról, meg többi tagállamról, de ha nekem azt mondják, hogy ugorjak a kútba, akkor legfeljebb rájuk borítom az asztalt, de áldomást semmiképpen nem iszok velük. itt kezdődik az értelem becsülete. te ezen most megbuktál. pont. elkurvultál, ment mentegetsz valamit amit nagyon nem kellene. magyarázd meg, ha tudod...

Kicsit Karcos 2010.04.06. 22:19:52

@laspalmas: nem csak törvénytelen (ld. dohánygyár közleménye), hanem szakállas is az új MDF-kampány: fontolvahalado.igen.hu/1254-az-mdf-nyulja-a-jobbikot.html

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 22:19:57

@Lone Wolf:
Nem nem.
Lófaszt sem tudtak a tartalmáról, volt aki azt sem tudta, hogy megkapta elolvasásra. lett volna bőven idő a tanulmányozásra, még akkor sem lenne semmi gond, ha mostanáig elhúzták volna.

drkovax 2010.04.06. 22:24:33

@minimalista: Néhai Eörsi István és Tóta W. megnyalná a tíz ujját Wildman egyházellenességén, ami első sorban, de nem kizárólag, a katolicizmusra irányul. A módszerekben sem válogat ezen a téren. Keress rá katolikus.hu-n az egri érsek max két hetes közleményére és annak előzményeire. De az csak példa.

Lone Wolf 2010.04.06. 22:25:47

@Conv: Hmm. Ok értem akkor már képbe vagyok ott is, hogy hol is beszéltem hülyeséget az előbb. Itt most arról a papírosról van szó, amit az alapalkotmány helyébe raktak, amit az írek párszor már elszabotáltak. Stimmel? És ha jól tudom, akkor a szerződés nélkül komoly gondok lehettek volna az EU-ban. Az írek nyakassága miatt. Zűrös kérdés. EZT meg kell hogy adjam. Egyrészt, ha feltételhez kötjük az aláírását azzal kibaszunk a teljes EU val.

Másrészt, viszont ti azt fájlaljátok, hogy csak úgy, ukmukfukk aláírtuk, holott alkudozhattunk volna egy kicsikét, ahogy a szomszédaink tették. ami miatt majdnem meg is hiúsult a dolog. Amiből szép nagy összeurópai balhé keveredett volna.

Kicsit Karcos 2010.04.06. 22:25:57

@Conv:

Bárki kerül kormányra, kiegyensúlyozott diplomáciai kapcsolatrendszert, stabil forintot, alacsony hiányt, uniós és világszintű összevetésben alacsony államadósságot, pozitív külkermérleget, csak Baross Gáborhoz és Klebesberg Kunóhoz mérhető közlekedési és oktatási infrastrukturális fejlődést, olcsóbb államot, nemzetközileg elismert válságkezelést kap örökül.

Nem lenne jobb mégis azokra bízni a kormányrudat, akik így vezették Magyarországot? Vagy egy liberális inkább azokra húzná be az ikszet, akikről fogalma sincs, mit tennének (LMP), esetleg egy olyan MDF-re, amelyik egy éve fedezte fel a Horn-kormány pénzügyminiszterét, egészen addig azzal politizált, hogy az ő csomagja tönkre tette Magyarországot? Vagy Zuschlag és a nemkülönben vállalhatatlan nokiás doboz miatt otthon maradjunk és hagyjuk magunkat eltaposni?

Hát, nem. Egy demokratikus erő biztosan bejut a Parlamentbe: ez az MSZP. Én rájuk voksolok.

drkovax 2010.04.06. 22:28:06

@fairi: a mandiner-en erre egy bennfentes lmp-s azt írta, hogy a legújabb sorozatot és a helyét ingyen kapták mert "last minute" volt. Esetleg valaki kifizette helyettük, akinek a személye, mint adományozóé, nem mutatna jól az elszámolásokon....

Kicsit Karcos 2010.04.06. 22:29:49

@Lone Wolf: ja bocs, Gréczy Zsoltot idéztem, tudom, nem ér :)))))

Lone Wolf 2010.04.06. 22:30:28

JÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJJJJ!!!! XDDD

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 22:35:12

@Lone Wolf:

Semmi nem keveredett volna, ahogyan nem is keveredett.
Ez benne volt az elejétől fogva, hogy van egy általános tervezet amelyet az adott állam törvényeihez, jogalkotásához, kulturális sajátosságaihoz kell igazítani, azaz SOHA NEM VOLT ARRÓL SZÓ, hogy azt EL KELL FODADNI úgy,ahogyan van. Minden ország kiegészítéseket tett bele, és szinte minden ország feltételekhez kötötte. Ki keményebbhez, ki kevésbé keményhez az UNIO és az alapszerződés viszonyában.
Ezt csak a nemzeti érzelmű és felelős gondolkodású fityiszes értelmiség és az mszp-szdsz felsőbbrendű és liberális gondolkodású értelmiségijei gondolták így.
Pontosabban nem gondolták így, mert nem gondolkodtak egy percet sem róla. Azt mondta az IMF és az UNIO-s lobbi, fogadják el. Ennyi a történet.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 22:36:29

@Kicsit Karcos:

Ez nagyon karcos :)
Leborotváltad a barázdákat az agyadról? :)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.06. 22:36:48

@fairi: Nos, én passzolok. Nem tudom, mennyi egy ilyen plakát, azt sem, hogy mennyi időre bérlik. Mindenesetre a szándékot értékelem: majd ha a Fidesz és az MSZP honlapján is lesz "Kampányszámla" menüpont, akkor elkezdek számolgatni.

@laspalmas: Na igen, remekművek egytől egyig. :-/ Kicsit sajnálom, hogy az MDF nem tud "szépen" levonulni a színről.
Voltak nagyon szellemes kampányaik (pl. az EU-csatlakozás idején a hátrafelé nyilazó magyar harcos képe, "Európába, de most másképp" szöveggel - ez volt a kedvencem! :D). Jó lett volna, ha valami szellemes plakátot hagynak búcsúajándékként, nem ezt a cigizős-cikizős baromságot (ami, megjegyezném, Jobbik-lenyúlás, mivel nekik volt hasonló plakátjuk anno, csak ott EU-zászló volt a cigisdoboz, és pártlogók voltak a cigiken, a szöveg pedig "mindegy melyiket szívod").

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.06. 22:38:04

@Lone Wolf: Mondasz valamit. XD

@drkovax: "Csak épp működőképes kormányt nem tudna senki fölállítani ... Az is milyen jó lenne ! "
Miért most talán volt működőképes kormány?

@Kicsit Karcos: Még csak egy napos, de már klasszikus!

drkovax 2010.04.06. 22:40:08

@Conv: "Minden ország kiegészítéseket tett bele, és szinte minden ország feltételekhez kötötte." - Ez konkrétan nem igaz. Írország kapott egy kiegészítést, hogy lehessen róla újra népszavazni, meg a csehek egy ígéretet, hogy amikor legközelebb módosítják, akkor majd 'bizti, de télleg' tárgyalnak majd az ő kiegészítési óhajukról.

Spiritmonger 2010.04.06. 22:40:22

lényegtelen, hogy az lmp mit akar

a lényeg elsőfokú egyenletben a következő:

kevesebb lmp egyenlő több MAGYARORSZÁG

drkovax 2010.04.06. 22:41:37

@TaTa86.:
De nem azért, mert eleve lehetetlen, a választási rendszerből kifolyólag, hanem csak azért mert elqrták.

béla bá (törölt) 2010.04.06. 22:42:49

Az lmp eszméletlenül sokat költhet kampányra, nálunk úgy teliplakátolták a várost plakátokkal(vidéki kisváros, tehát még az sincs mint tavaly, mikor pest volt az egyedüli célpont), hogy az mszp-nek vagy a fidesznek is becsületére válna. Akaratlanul is felvetődik bennem a kérdés: miből?

drkovax 2010.04.06. 22:43:24

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Szép dolog a kampányszámla, csak a teljesség épp úgy nem ellenőrizhető, mint az általad/általuk leszólt többi pártnál.

Lone Wolf 2010.04.06. 22:43:39

@drkovax: "Ez konkrétan nem igaz. Írország kapott egy kiegészítést, hogy lehessen róla újra népszavazni, meg a csehek egy ígéretet, hogy amikor legközelebb módosítják, akkor majd 'bizti, de télleg' tárgyalnak majd az ő kiegészítési óhajukról."

Igen így igaz!

És tegyük hozzá, hogy a Liszaboni szerződés nélkül nem lett volna semmiféle alapokmány, ami szabályozza az EU működését, és meghatározza az alapelveket.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 22:44:16

@drkovax:
most nem igen van kedvem keresni, de nem fogom elfeledni amikor átülök a másik géphez, hogy betegyem az euparlamenti linket, amiben megnézheted milyen és hányfajta módosítást fogadtak el, milyen kiegészítést mely államoknak. A Benes dekrétumok kikerültek a hatálya alól. Bár ellentmondanak a liszaboniban foglaltaknak, maradhatnak.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 22:50:13

@Lone Wolf:

"Igen így igaz!"

Nem. Ez így nem igaz.

"A Liszaboni szerződés nélkül nem lett volna semmiféle alapokmány, ami szabályozza az EU működését, és meghatározza az alapelveket. "
Addig nem volt az EU- nak alapokmánya?
Te is mélységi borotválkoztál? :)

Lone Wolf 2010.04.06. 23:03:00

@Conv: Nem, nem volt, mivelhogy az írek szavazáson kétszer is elutasították az alkotmányt, ami az IDEIGLENES alapokmány helyébe lépett volna. Ennek a helyét vette át a liszaboni szerződés.

Véraláfutás2 2010.04.06. 23:07:22

@Lone Wolf:
Tehát volt egy alapokmány, amit lecseréltek....

Lone Wolf 2010.04.06. 23:08:57

Na igen, a benes dekrétumok érvényességét óriási hülyeség volt meghagyni a részünkről, mindenféle csata nélkül! Azonban ha már a nemzeti érdekek érvényesítéséről van szó, akkor hadd emélékeztesselek rá, hogy a fidesz ezt, érvenytelenítettni akarta. Mint ahogy a kettősállampolgárságot is meg akarta adni, a külföldi magyaroknak. Kiken is bukott el mindkét dolog? Egen az MSZP-n. Ők szembementek a benes dekrétum érvénytelenítettésére tett kísérlettel. És 20 millió román munkavállalóval riogattak minket. aminek a birka nép be is dőlt. Tudod, ezek szerintem INKÁBB kimerítik a hazaárulás fogalmát, mint az hogy a fidesz, megszavazta a liszaboni szerződést, amit nélkülük is megszavaztak volna a szocik, és ami megszavazása előtt,a fidesz már lefolyatott egypár vesztes csörtét, nemzeti kérdésekben, a szocikkal.

Lone Wolf 2010.04.06. 23:12:39

@Véraláfutás2: Ami egy ideiglenes keretszerődés volt, és nagyon messze állt attól hogy igazi alapokmánynak lehessen tekinteni. Mint ahogy a Liszaboni szerződés is. Ezt a monstre izét, a kényszer szülte. És tisztán alkalmatlan volt, az addigra már jócskán kibővült EU működésének szabályozására. Ennek a helyébe lépett volna az alkotmány, amit megtorpedóztak az írek, amit amit aztán felváltott a Liszaboni szerződés.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.06. 23:17:22

@Lone Wolf:

phühhhh... azt hiszem ezt a vitát befejeztem, mert mintha valami másik, alternetív valóságban éltél volna és élted volna át ezeket a dolgokat.

arlequin 2010.04.06. 23:25:16

@Lone Wolf: megbocsáss te kedves ember, de valahogy kifelejtetted magadat a válaszok közül. megrettentél a felelősségtől? vagy csak szimplán nem érted, amit írtam? olvasd el még1x.

@reKorrekt: parancsolok, izé pancsolok!

Kicsit Karcos 2010.04.06. 23:31:10

@Lone Wolf: az írek nem megtorpedózták a lisszaboni szerződést, hanem alkotmányos jogukkal élve ellene szavaztak.

Lone Wolf 2010.04.06. 23:34:30

@arlequin: Na akkor mik voltak a kérdések?

Lone Wolf 2010.04.06. 23:36:31

@arlequin: normál körülmény? azt mondod, hogy a jelenlegi pártok nem egytől-egyig az emberek hiszékenységére-ostobaságára épít?

Ha ezekre gondolsz, akkor erre már válaszoltam. Olvass vissza egy kicsit.

Lone Wolf 2010.04.06. 23:40:37

@arlequin: Akárhogyan is, de én itt Conv hoz hasonlóan befejeztem a vitát. Ahogy ő is mondta valamelyőnk, itt másik realitásban él, ha erről a témáról van szó. Egyetérteni itt soha nemfogunk csak egymás torkának ugrani.

arlequin 2010.04.06. 23:41:03

@Lone Wolf: magamat idézem:
"ez egy nagyon olcsó és buta mentegetőzés, ha neked ez elég, akkor nincs miről beszélgetnünk. ez szimpla, vértelen, hüllőtaknyú hazaárulás. lehet mentegetni, persze lehet magyarázni ciklusról, meg többi tagállamról, de ha nekem azt mondják, hogy ugorjak a kútba, akkor legfeljebb rájuk borítom az asztalt, de áldomást semmiképpen nem iszok velük. itt kezdődik az értelem becsülete. te ezen most megbuktál. pont. elkurvultál, ment mentegetsz valamit amit nagyon nem kellene. magyarázd meg, ha tudod..."
nevethetsz, sírhatsz, de ezen szavak erejét és igazságát meg nem tagadhatod. ameddig teszed, addig nem beszélgetünk. és ez nem dafke, hanem egyenesség. eddig, ezen, lehet viccesen, de megbuktál. tényleg. ne maszatolj. nem miattam.

arlequin 2010.04.06. 23:45:51

@Lone Wolf: nem ember, a saját értelmedet dugod el és hamisítod meg. ez nem "másik realitásban élés", hanem önhazugság. soha nem ugrok a torkodnak, mindössze figyelmeztetlek. ha neked ennyit ér a kutatás/keresés, ennyit ér a saját őszinteséged, tisztességed, akkor csak sírni tudok rajta, mert inkább hittél a 'tényeknek', mintsem az igazságnak. s ez szomorú.

Véraláfutás2 2010.04.06. 23:46:59

@Kicsit Karcos:
Nálunk nem is volt erről népszavazás, és előtte normális vita róla, a médiában, ahogy az Íreknél ellenben volt. X) Ennyit a demokrácia érzékről...

Véraláfutás2 2010.04.06. 23:51:19

@Lone Wolf:
Én se ratifikáltam volna, már csak ezek miatt:

Három tagállam – az Egyesült Királyság, Írország és Dánia – továbbra is szükségesnek ítélte, hogy nemzeti rendelkezései megőrzése érdekében a szabadság, a biztonság és a jogérvényesülés egyes területein fenntartsa illetve bővítse a rá vonatkozó külön rendelkezéseket.
Milyen érdekes...

Liszaboni szerződésről (ahol sokszor most már elég lesz a többségi szavazás - hiába nem tetszik valakinek - vagy többeknek)

"1.. Minden magyar termék (benne a termőföld) elvesztése -
EUM 26. -- (2) A belső piac egy olyan, belső határok nélküli térség, amelyben e szerződés rendelkezéseivel összhangban biztosított az áruk, a személyek, a szolgáltatások és a tőke szabad mozgása.

2.. A nemzeti termékek védelmének elvesztése -
-- EUM 34. -- A tagállamok között tilos a behozatalra vonatkozó minden mennyiségi korlátozás és azzal azonos hatású intézkedés.
-- EUM 35. -- A tagállamok között tilos a kivitelre vonatkozó minden mennyiségi korlátozás és azzal azonos hatású intézkedés.
-- EUM 63. -- (1) E fejezet rendelkezéseinek keretei között tilos a tagállamok, valamint a tagállamok és harmadik országok közötti tőkemozgásra vonatkozó minden korlátozás.
(2) E fejezet rendelkezéseinek keretei között tilos a tagállamok, valamint a tagállamok és harmadik országok közötti fizetési műveletekre vonatkozó minden korlátozás.
-- EUM 101. -- (1) A belső piaccal összeegyeztethetetlen és tilos minden olyan vállalkozások közötti megállapodás, vállalkozások társulásai által hozott döntés és összehangolt magatartás, amely hatással lehet a tagállamok közötti kereskedelemre, és amelynek célja vagy hatása a közös piacon belüli verseny megakadályozása, korlátozása vagy torzítása, így különösen:
a) a beszerzési vagy eladási árak, illetve bármely egyéb üzleti feltétel közvetlen vagy közvetett rögzítése;
b) a termelés, az értékesítés, a műszaki fejlesztés vagy a befektetés korlátozása vagy ellenőrzése;
c) a piacok vagy a beszerzési források felosztása;
d) egyenértékű ügyletek esetén eltérő feltételek alkalmazása az üzletfelekkel szemben, ami által azok hátrányos versenyhelyzetbe kerülnek;
e) a szerződések megkötésének függővé tétele olyan kiegészítő kötelezettségeknek a másik fél részéről történő vállalásától, amelyek sem természetüknél fogva, sem a kereskedelmi szokások szerint nem tartoznak a szerződés tárgyához.
-- EUM 107. -- (1) Ha a Szerződések másként nem rendelkezik, a belső piaccal összeegyeztethetetlen a tagállamok által vagy állami forrásból bármilyen formában nyújtott olyan támogatás, amely bizonyos vállalkozásoknak vagy bizonyos áruk termelésének előnyben részesítése által torzítja a versenyt, vagy azzal fenyeget, amennyiben ez érinti a tagállamok közötti kereskedelmet.

3.. Pénzügyi függetlenség elvesztése -
-- EUM 282. -- (1) Az Európai Központi Bank és a nemzeti központi bankok alkotják a Központi Bankok Európai Rendszerét (KBER). Az Unió monetáris politikáját az Európai Központi Bank és azon tagállamok nemzeti központi bankjai irányítják, amelyeknek hivatalos pénzneme az euro, és amelyek az eurorendszert alkotják.
(5) Az Európai Központi Bankkal konzultálni kell a hatáskörébe tartozó valamennyi uniós jogi aktusra irányuló javaslattal, továbbá valamennyi nemzeti jogszabálytervezettel kapcsolatban, és a hatáskörébe tartozó területeken véleményt terjeszthet elő.
-- EUM 295. -- Az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság egyeztetnek egymással, és közös megegyezéssel meghatározzák együttműködésük szabályait. E célból a Szerződéseknek megfelelően kötelező jellegű intézményközi megállapodásokat köthetnek.

Így is sok lett, nem akarok flood-ot, a többinél csak a cikkekre utalás. Bocs Zero!

4.. Kereskedelmi függetlenség elvesztése - EUM 106. és EUM 207. cikk

5.. Vám elvesztése - EUM 28. cikk

6.. Az önálló adópolitika elvesztése - EUM 110. cikk

7.. Külügy és hadügy elvesztése - EUSZ 18. cikk

8.. Önálló jogalkotás elvesztése - EUM 288. cikk

9.. Közigazgatás elvesztése - EUM 7. cikk

10.. Belbiztonság elvesztése - EUM 88. és EUM 89. cikk

11.. Igazságszolgáltatás elvesztése - EUSZ 19. és EUM 86. cikk 12..

12.. Magyarország kinyitása minden idegen előtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar előtt - EUM 49. cikk + Schengen
(Amszterdami szerződés: a belső határátlépésre, a külső határok ellenőrzésére, a vízumkiadásra, a bevándorlás szabályozására és a menedékjogra vonatkozó döntéseket az EU Tanácsán ülésező miniszterek hozzák meg.)

Kurvára be lett szűkítve a mozgástere a kormányoknak. Mivel nem egy erős gazdasággal, hírnévvel, befolyással, katonai potenciállal, rendelkező országocska vagyunk az EU térképén, biztos, hogy előnyt tudunk kovácsolni belőle, sőt a kívánságainkat automatice figyelembe veszik majd...

arlequin 2010.04.06. 23:56:18

@Véraláfutás2: ennyi. egyszerű átlátható ámbátor biztos és takonygerincű hazaárulás. ennyi. aki hülye haljon meg...

Achtung 2010.04.07. 00:04:52

Ez mekkora egy undorító lejáratókampány! Itt tart a magyar politika, hogy megint csak sárdobálással, meg idióta pletykákkal próbálják becsapni az embert. Bár az még rosszabb, hogy az emberek be is csapódnak. Öcsém, le vagyok döbbenve.

Véraláfutás2 2010.04.07. 00:05:58

@Lone Wolf:
Ja és azt kihagytuk, hogy a Fidesz segítsége nélkül nem jött volna össze a ratifikálás, mert 2/3-os szavazás volt.... ;)

Zero_Toleransz 2010.04.07. 00:09:28

módosított választási plakátok itt:

embertanfolyam.blog.hu/

arlequin 2010.04.07. 00:10:55

@Véraláfutás2: és persze az eu-csatlakozásnak, ami alkotmánymódosító volt (értsd: papíron 2/3 és a többi), levitték a részvételi arányát 25%-ra (49,5% szavazott!). na ennyit ezekről a patkányokról. az ilyet le se szabad köpni...
nem mondom azt hogy aljas gazemberek, mert dícsérném őket. egyszerűen fröccsentettműanyag senkik a lefolyón.

Lone Wolf 2010.04.07. 00:12:46

@Véraláfutás2:
"Három tagállam – az Egyesült Királyság, Írország és Dánia – továbbra is szükségesnek ítélte, hogy nemzeti rendelkezései megőrzése érdekében a szabadság, a biztonság és a jogérvényesülés egyes területein fenntartsa illetve bővítse a rá vonatkozó külön rendelkezéseket.
Milyen érdekes..."

Na akkor tisztázzunk valamit! Ebben igazad van. Valóban vitázhattak volna rajta nem tették!

Hiba?
IGEN!. És ezt, már korábban is lemondtam nem is egyszer, csak nem ilyen egyértelműen.
Hazaárulás?
Szerintem nem!

Ti nem bírjátok a fideszt, mert szerintetek "hazaáruló"

Én nem bírom a jobbikot, mert szerintem nemzetiszínű bohócruhába öltözött turbómagyarok gyülekezete. És AZ ISTEN BASSZA MEG! Nem turbómagyarkodni kellene, hanem magyarnak lenni! Óriási különbség!

És végezetül, légyszíves és magyarázzátok el nekem, hogy mért hazaárulás az, hogy megszavazták a liszaboni szerződést? Mert ezt, én valahogy nem értem?

Kik is bocsájtották szavazásra a szerződést annak áttekintése, és érdemi vita nélkül? A fidesz, vagy az MSZP? Igen, megszavazták, és igen, hiba volt, hogy nem csaptak nagyobb hisztit körülötte, de legyünk reálisak! Az MSZP pontosan abból az elvtelen gerinctelenségből megszavazta volna nélkülük is, amivel a fideszt vádoljátok. Vagy nem így van? Ez persze nem menti a fideszt, hogy nem próbálták meg normálisan intézni ezt.

De még egyszer, ez azért a haza elárulásától ROHADTUL messze esik! Az nem ott kezdődik, hogy a szövetségeseinkkel, akik túlzással, hála az EU-nak, szintén hazai földet jelentenek. aláírunk egy szerződést, ami mindannyiunk közös érdeke!

Kicsit Karcos 2010.04.07. 00:12:56

Milyen érdekes: nem függesztette fel Leinemann Zsolt, a ScienNet-ügy gyanúsítottja mentelmi jogát kedd esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).

Lone Wolf 2010.04.07. 00:13:47

@Véraláfutás2: "Ja és azt kihagytuk, hogy a Fidesz segítsége nélkül nem jött volna össze a ratifikálás, mert 2/3-os szavazás volt.... ;)"

Látod, ezzel nem voltam tisztában. Shame on me!

arlequin 2010.04.07. 00:17:03

@Lone Wolf: te bazdmeg reálisan vagy vak. innentől fogva. innentől fogva... na annyi. azt hiszem gyümölcsöző beszélgetéseinket meg kell szakítani a vak idiotizmus oltárán, de ezen ne múljék. légy jó. nem is értem mit kellene mondanom az ilyen értelmes szürkehályogra. szerintem semmit. esetleg..., de inkább azt sem.

Lone Wolf 2010.04.07. 00:19:02

@arlequin: Akkor mi lenne ha értelmesen elmagyaráznád hogy ez miért volt ilyen förtelmesen nagy bűn? Hátha megérteném...

Kicsit Karcos 2010.04.07. 00:21:10

@Lone Wolf: tudod, sokan itt azt hittük, vagyunk olyan nexusban a döntéshozókkal, márcsak a befizetett adók míján is, hogy vannak olyan szívesek előre tájékoztatni minket egy-egy szuper jó nemzetközi szerződés előnyeiről, az aláírás előtt, csak úgy kíváncsiságból, ha más nem.

Véraláfutás2 2010.04.07. 00:26:56

@Lone Wolf:
Mit nem értesz azon, hogy mi az, hogy elárulod a hazádat? Annyi csupán, hogy a hazád ellen cselekszel. Tudod, ahol születtél, felneveltek, ahol a barátok, a család, a kollégák élnek, azok ismerősei és azoknak az ismerősei és.... Ez ellen a közösség ellen, vagy ha úgy jobban érted, mikor magasról leszarják ezeket az embereket, szimplán droidnak, hangyának, hasznos hülyének, turbómagyarnak nézik...

Hosszútávon, szerinted ez mind szép és jó lesz nekünk (Liszabon)?, mert én nem látom ilyen rózsásan :/

Ja, a turbómagyrozással meg menj a francba.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 00:26:59

Na, mit szóltok Leinemannhoz?

"Az Országos Választási Bizottság úgy foglalt állást, hogy Leinemann Zsolt mentelmi jogát nem függeszti fel." (indoklás nélkül.)

Szoboszlai Barna bácsiét és a többiekét ugyanazzal a sablon felfüggesztették, ami pedig Leinemannra is megállt volna, mert "Az Országos Választási Bizottság úgy foglalt állást, hogy XY mentelmi jogát felfüggeszti, mivel a büntetőeljárás tárgyát képező cselekményekre az országgyűlési képviselők 2010. évi általános választásának kiírását megelőzően került sor (mint ahogy ez a becsatolt iratokban szerepel) és a büntető eljárás tárgyát képező cselekmény nem áll összefüggésben semmilyen választási eljárással."

www.valasztas.hu/hu/ovb/hatarozatok/2010/2010-3091.html

Lehet más a politika?

arlequin 2010.04.07. 00:33:11

@Lone Wolf: nem fogom. ezt vagy végiggondolod és eldöntöd magadban, vagy pedig egy fikarcnyit sem tudok benne segíteni. és itt vége vagyon mindenféle magyarázatnak.

@Kicsit Karcos: mit szólunk a leinemannhoz? mit? mit? hát benne van a brancsban. ennyit.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.07. 00:45:13

@Kicsit Karcos:
Leinemann vs Szoboszlai.
Nem akarok zsidózni és pénzügyi hatalmazni. :)

Lone Wolf 2010.04.07. 00:49:59

@Kicsit Karcos: " tudod, sokan itt azt hittük, vagyunk olyan nexusban a döntéshozókkal, márcsak a befizetett adók míján is, hogy vannak olyan szívesek előre tájékoztatni minket egy-egy szuper jó nemzetközi szerződés előnyeiről, az aláírás előtt, csak úgy kíváncsiságból, ha más nem."

Ezt megadom!

@Véraláfutás2: "Mit nem értesz azon, hogy mi az, hogy elárulod a hazádat? Annyi csupán, hogy a hazád ellen cselekszel. Tudod, ahol születtél, felneveltek, ahol a barátok, a család, a kollégák élnek, azok ismerősei és azoknak az ismerősei és."

Na akkor most egy kérdés. Miért bűn az, hogy aláírtunk egy szerződést, ami biztosítja az EU stabilitását, aminek mi bizony tagjai vagyunk. HOL VAN ITT A HAZAÁRULÁS? Azt felróhatjátok nekik, hogy nem úgy cselekedtek, hogy előnyt kovácsoljunk magunknak. Ezt, én is felrovom nekik.

De azt nem, hogy ártottak ezzel az országnak. Márpedig ez a hazaárulás.

-"Hosszútávon, szerinted ez mind szép és jó lesz nekünk (Liszabon)?, mert én nem látom ilyen rózsásan :/ "

EU és liszabon kapcsán tőlem utoljára: Ez az ország népszavazáson döntött úgy, hogy EU tagállam lesz. Ez a tagság kötelezettségeket is jelent, hátrányokat is jelent! Nem csak előnyöket, Nem csak mások irántunk való kötelezettségeit jelenti! AZ, hogy az EU tagság, és liszabon előnyünkre, vagy hátrányunkra válik-e? KIZÁRÓLAG azon múlik hogy hogyan érvényesítjük az érdekeinket. Az MSZP-s bagázs ezen a téren csapnivaló munkát végzett! És komolyan kérdéses, hogy akart-e jobb munkát végezni. Majd meglátjuk, hogy a következő, milyen munkát végez. Erre ne haragudj! De csak ennyit tudok mondani. MAJD MEGLÁTJUK.

És igen, valóban narancsszín szemüvegen át szemlélem a dolgokat. Mint ahogy sokan itt piros-fehér csíkoson át. Azt hiszem, egy kicsit nehéz, reálisan megítélni, hogy a másik párt jól csinálja-e a dolgokat, és hogy a másik párt hívei jól, vagy legalábbis jobban látják-e a dolgokat. ;)

-"Ja, a turbómagyrozással meg menj a francba."

Ebből viszont nem engedek! :P
Tudod az a fene nagy helyzet hogy sokan csak divatból nemzetiszín meg árpádsávoslobogóznak, turuloznak. Ez már sokaknak kezd olyan lenni, mint a hülye plüsskockák az autóban, egy amerikai fimben... És semmi köze az igazi hazaszeretethez, nemzeti érzelmekhez. Ezt én igenis hogy turbómagyarkodásnak majomkodásnak minősítem, és engem taszít!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.07. 00:51:51

@Lone Wolf:

Van itt valami egyáltalán amivel tisztában vagy a liszaboni kérdéskörben?

Igen van.
Azzal vagy tisztában, hogy tudod, - bár semmit nem tudsz az egészről, halvány lila fingod a tartalmáról, a megszavazásának módjáról és körülményeiről, anélkül turbómagyarozhatsz itt olyanokat akik legalább a fáradtságot vették, hogy a tényeket megismerjék és ez alapján véleményt mondjanak róla - nem bír a neten keresztül senki pofán verni az ostoba tudatlanságod és az ebből eredő visszataszító viselkedésed miatt.

Most, hogy bebizonyítottad lófaszt sem tudsz a dologról, eközben többen és több oldalról megvilágították neked, hogy a fideszen múlott a szerződés elfogadása, nem az mszp-n, és megmutatták miben is megy szembe az elfogadása a nemzeti érdekkel, hoztak példákat, hogy mely országok hogyan vitték keresztül a módosításokat melyek rájuk vonatkoznak, még van pofád nagyarccal megkérdezni, mi ebben a hazaárulás?

Lone Wolf 2010.04.07. 02:01:20

@Conv:
Jó, itt tényleg hülye voltam. Most hogy így már agyilag lehűltem. Utánanéztem, utánagondoltam, sok mindenben igazatok van. Elkapott az ékszíj. Sajnálom.

És tudod, nagyon sokáig gondolkoztam azon hogy mit is írjak válaszul.

A kettős állampolgárság kérdése már lefutott és elbukott kör volt mire a szerződés megszavazására került a sor.

A földmoratórium, úgyszintén!

A benes dekrétum úgyszintén!

Mit gondoltok, miért is foglalkoztak ők ezekkel a kérdésekkel?

Gyakorlatilag minden, ami a gazdaságunk, és hazánk védelmével kapcsolatos volt, elbukott az MSZP-vel szemben.

Ezek után nem kellett volna megszavazniuk a Liszaboni szerződést. Csak hát, mégis mit csinálhattak volna? Mentek volna neki ismét mindennek, és még többnek, hogy ismét pofára ejtse őket az kormány, és még az EU elé se kerülhessen a kérdéskör? Mert ez lett volna belőle! Ti is tudjátok.

Ennek ellenére nem kellett volna megszavazniuk a szerződést, pláne, ha komolyan gondolták ezeket a dolgokat. De nem tudom hazaárulásnak tekinteni, Ugyanis ők próbáltak tenni ezekben a kérdésekben!

Ja, hogy akkor meg minek szavazták meg? Itt tényleg megfogtatok. És nem tudok olyat mondani, amivel ki tudnám őket mosni. Őszintén szólva leginkább azért, mert én is csak fél szívvel tudom őket védeni ebben a kérdésben.

Kenguru 2010.04.07. 07:43:21

@Laspalmas:
Nagyon sajnalom ha te tenyleg beszoptad ezt a faszságot.

Ez tipikus szoci módszer, az ellenfél lejáratására. Hírbe hozzák Magyarország leggyűlöltebb politikusával.
Kurvára nem hiányzik nekik hogy legyen a parlamantben egy hiteles baloldali párt. Nyilván még jobban látszana hogy ők mennyire hiteltelenek.

Egyébként ha Kóka adott is pénzt(amit speciel nem hiszek), akkor is csak azzal a szándékkal tehette a hogy Retkes/SZDSZ-t megszivassa.

Nos, ez esetben money well spent. :)

Lehet ám szídni az LMP-t a programjukban található hülyeséget miatt, de hogy a nem megélhatési politiksok, és hogy a jelenlegi korrupt mutyipolitika felborításán dolgoznak a biztos.

arlequin 2010.04.07. 07:53:32

fél szívvel mentegetni? teljes erővel rugdosni inkább ;-)))

Kicsit Karcos 2010.04.07. 08:52:44

@Kenguru: nekem a Munkáspárt a hiteles baloldali, kommunista párt, a többi báránybőrbe bújt farkashoz hasonul, ők legalább farkasbőrben vannak.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.04.07. 09:11:23

Ok, szurkoljatok ellenük.
Legyen maszop, fidesz, jobbik parlament.
Boldog leszel tőle?

Nosfi 2010.04.07. 09:14:54

Az Egész az MDF lejáratókampánya, és egy lehetőség arra, hogy az egyik legnépszerűtlenebb politikust összehozzák a a legnagyobb ellenfelükkel. Nem kell túllihegni. Plakátpénz forrását pedig meg lehet nézni a párt honlapján, hogy honnan van. Ők ezt nyilvánosan vezetik.

Yo Sar Ian (törölt) · http://faking.blog.hu/ 2010.04.07. 09:15:21

Szerintem a Kóka egy kis simlis geci.
Az is egy nagy seggfej, aki komolyan veszi.
A pártok is tudják ezt, buktája óta
a legdurvább átok:
gyűjtsön neked kopogtatót Kóka!

Kartal (rezervált) 2010.04.07. 09:21:10

Itt csak annyi történt, hogy a párt nevének lemaradt az eleje. Helyesen úgy van, hogy "Lófaszt Lehet Más a Politika".
Egyébként mindig mondtam, hogy az szdsz ült át oda is, nem csak az mdf-be.

@Kenguru: bocs, ezen röhögnöm kell. xDDD

Homeoffice 2010.04.07. 09:27:10

Egyébként is aki azt hiszi, hogy van itt új erő és érdekcsoport az teljesen hüje:)
Bizonyos gazdasági és mittomén érdekcsoportok most kihátráltak egyes pártok mögül és új csoportosulásokhoz mentek, vagy benyalták magukat a fideszhez. Ennyi.
Új pártok..Új politika.. Lárifári...

unattached 2010.04.07. 10:05:36

Egyikőtöknek sem jutott eszébe, hogy ez esetleg kamu ill. egy kreálmány? Hogy csak le akarják radírozni az LMP a választási térképről???
ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2010/04/06/kivegzes_koka_tamogatja_az_lmp_et

kamasuka 2010.04.07. 10:12:09

@Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker:
Ja. Egy zsaroló potenciállal kevesebb. Nincs még négy elqurandó év!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.07. 10:12:28

@unattached:

De igen, szerintem mindenkinek eszébe jutott. Aztán nem zárta ki a valóságtartalmát.

kamasuka 2010.04.07. 10:14:48

@Kenguru:
"Nagyon sajnalom ha te tenyleg beszoptad ezt a faszságot."

"Egyébként ha Kóka adott is pénzt(amit speciel nem hiszek), akkor is csak azzal a szándékkal tehette a hogy Retkes/SZDSZ-t megszivassa."

Most akkor melyik? "Baromság", vagy "ha adott is"?
A plakátjaik alapján IS ugyanaz a banda, ami anno az SZDSZ mögött állt, max. kék helyett zöldek lettek, és Kohn Pistike helyett más idióta arcokkal kampányolnak.

z666 2010.04.07. 10:16:07

Tökmindegy, hogy Kóka személy szerint ott van-e a párt mögött. Többen már egy éve hajtogatjuk, hogy LMP=SZDSZ 2.0.
Ugyanazok a fő jelszavai: mindenki fontos, aki idegen, élősködő vagy deviáns.
A normálisok le vannak szarva...

kamasuka 2010.04.07. 10:19:19

@z666:
Ha a Kókamóka mégse igaz, itt van ez:
www.mfor.hu/cikkek/Zold_munkahelyekkel_novelne_a_kkv_k_versenykepesseget_az_LMP.html

LMP:"Mi nem megvonnánk a segélyt attól, aki nem dolgozik, hanem azt mondanánk, hogy kaphasson segélyt az is, aki dolgozik, ez a garantált minimumjövedelem koncepciója"

Zero: "Munkabér mellé még segély is, garantált minimumjövedelem az adófizetők pénzén. Fasza."

Kenguru 2010.04.07. 10:35:33

@kamasuka: Ha adott is penzt(szerintem nem), beleszolni nem fog a politikajukba.
Azok ugyanis nem olyan gyerekek.

Nalunk a minden oldal a masikat valami kurva nagy osszeskuvonek nezi, a kezenfekvo magyarazatot meg nem fogadja el.
Magyaran azt hogy ezek nem orosz/izraeli/stb ugynokok, hazaarulok stb hanem oszinten HULYEK.

oakeshott 2010.04.07. 11:07:05

@Nosfi: az LMP-t rajtakapták, és most MDF-es lejáratókampányról beszél. LOL. Szerintem ez csak erősíti a gyanút.

Nosfi 2010.04.07. 13:33:40

oakeshott: "plusz a kókás híresztelések sem tesznek jót az SzDSztől totál független imázsunknak... már a hírTV is ekéz minket!..." "Szerencsére Kóka maga hajtotta el a francba Retkeséket, és cáfolta, hogy bármi köze lenne hozzánk. Tény, a csávó olyan, mint Piszkos Fred, akivel barátkozni kezd, annak annyi." Részletek belső LMP-s levelezésekből. Az egész pártnak annyi köze van az SZDSZ-hez, mint Orbánnak a Jobbikhoz.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.07. 15:46:53

Semmilyen, SEMMILYEN párt nem fog megoldani az ország számára semmit. Sem az eddigiek, sem az új akarás konjunktúráját meglovagolni próbáló, más-más ízlésvilághoz szóló, de egyaránt hamis Jobbik, vagy LMP. Csak onnan várható bármi jó, előrevivés, ahol az emberek maguk fognak össze, hogy sorsukat végre saját kezükbe vegyék. Már van ilyen. Úgy hívják:

Civil Mozgalom.

www.civilmozgalom.hu/index.php

Figyeljétek. Ha tetszik, csatlakozzatok. Csak akkor.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.04.07. 15:57:05

Ha Retkes olyan dolgot mond, ami nektek tetszik, akkor hisztek neki, amikor meg olyat ami nem, akkor nem? Azért ezt a kacsát benyalni elég béna...

derelyegrádi szellem 2010.04.07. 16:02:33

@latte:

Én a Retkesnek akkor hiszek majd, ha ló legel a sírján.

Ha haszon van belőle (eddig ennek az országnak Retkesből, meg a haverjaiból semmi haszna nem volt csak kára, de az legalább sok), akkor hagyni kell beszélni. Ez ennyi.

Ugye különbséget tudsz tenni a "meghallgatni" és a "hinni" magyar szavak, és jelentésük között?

T. Andrews 2010.04.07. 21:50:36

Engem nem érdekel hogy más pártokból jöttek-e át ide tagok vagy nem,egyet remélek:közös erővel véget vethetnek a fasiszta,cselédkorszakos idillnek,revíziós várakozásoknak,csuhás készülődésnek-ennyi.
Éljen az alkotmányos demokrácia és a Köztársaság!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.07. 21:55:56

@T. Andrews:

Nem bánod, hogy jöttek közétek nem szdsz tagok is értjük mi :)
Éljen a szabad véleménnyilvánítás, és a többségi akarat hatalma mi? Ha az egyezik az szdsz akaratával :)

naavii 2010.04.08. 21:17:21

@latte: "Ha Retkes olyan dolgot mond, ami nektek tetszik, akkor hisztek neki, amikor meg olyat ami nem, akkor nem? Azért ezt a kacsát benyalni elég béna... "

Itt az igazság!

Ááá, értem már! Az elmúlt fél évben unalomig hallgattam, hogy az LMP az SZDSZ utódpártja és ezen a hülyeségen még az sem változtatott sokat, hogy az LMP közelében _SINCS_ az SZDSZ-hez köztető arc. (Mezei tag, szimpatizáns van, persze. Olyan, akinek jól tele lett a t...ke az SZDSZ-el, de hát ez erény, nem?)

Erre most kiderül, hogy az SZDSZ lebuktatja a fránya LMP-t... hát bazz, most nem lesz hová átmenteni magukat... Legalább hangolnák össze egyesek a paranoiás agymenéseket... Elvégre a paranoia lényege a logikailag tiszta téveseszmék hálózata, az elején egy nagy logikai buktatóval (ez meg is van, lásd LMP=SZDSZ rögeszme) szóval itt valami nagyon nem frankó. Egyesek már olyan hülyék, hogy mezei paranoiásnak sem válnak be.

Már eleve az a kifejezés is, hogy az SZDSZ etikai vizsgálatot végez, hát, kicsit olyan, mint békéért háborúzni, szüzességért b...ni, stb.

Kár, hogy a VBőr így beszopta ezt a szart, pedig eddig csipáztam őket amúgy. :( Na mindegy, előbb-utóbb mindenki eléri az inkompetencia-szintjét.

renevol 2010.04.08. 23:53:25

Több forrásból származó információk alapján a jobboldali emberek továbbra is a béka segge alatti mérhetetlen alacsony szellemi színvonallal rendelkeznek.

Ha Kóka mond valamit, annak a 0.00%-át szokták elhinni az emberek. Most bezzeg rögtön mutogatnak a jobbosok, hogy "látjátok, még a Kóka is megmondta". Idióták. Szokásos idióta jobboldali összeesküvés-elméletek. Magyarország, én így szeretlek!

Ha Kóka János kijelentené, hogy kedvenc pártjaitokat támogatja "ajánlószelvények gyűjtésével és a pártok rendezvényeinek támogatásával", kíváncsi lennék, hogy vajon ugyanilyen gyorsasággal születnének-e meg a "Viszlát, Fidesz! Viszlát, Jobbik!" mondatok. Szánalomcsürhe vagytok.

fokabacsi 2010.04.09. 06:05:26

@renevol:"" Több forrásból származó információk alapján a jobboldali emberek továbbra is a béka segge alatti mérhetetlen alacsony szellemi színvonallal rendelkeznek."" Na ez még egy idióta náci kirekesztő duma. ) Illik hozzád. Nekem több biztos forrásom van arra, hogy te meg a szellemi fogyatékosok otthonából írogatsz. Szánalmas.

arlequin 2010.04.09. 07:45:43

@fokabacsi: most azért írsz ilyeneket, mert jobb gépet kapott az alagsorban mint te? én még rosszabbat kaptam és a magánzárkából sem engednek ki.

süti beállítások módosítása