Skip to content


       Szűrés lista

Igazolással szavazni antidemokratikus lépés?

Szanyi Tibor láthatólag nem képes feldolgozni, hogy a szeretett népe mégsem annyira szereti. És jön mindenféle összeesküvéssel, voksturizmussal, meg a sima nettó hülyeséggel.

"Megmondom őszintén, én magam racionális ésszel nem tudom elképzelni, hogy mi az az állampolgári töltet, amiért 9 hónapos terhes anyák is adott esetben képesek voltak végig állni azt az 5-6 órát." - kesergett a sajtótájékoztatón Szanyi kapitány (3:10-nél látható).

Szegény Szanyi ... nem érti ...
Ki mondja meg neki?
Lehetek én?

No, Tibikém, olyan szintén a halál faszára kíván titeket az ország, hogy ezért akár még félholtan is leszavaznak az emberek. Amúgy hazudsz, ahogy mindig is tetted, mert a 9 hónapos kismamák egy percet sem álltak sorban, mert előreengedtük őket. Tudod Tibor, mi emberek vagyunk ...

Szóval Szanyi kapitánynak az a nagy bánata, hogy a igazolással rendelkezők nem olyan arányban szavaztak rá, mint a választókörzetében lakók.

"Az átjelentkezők száma hat Budapesten hat választókerületben volt kiugróan magas, itt a választókerületi átlagnál jóval magasabb lett a Fideszre illetve a Jobbikra leadott szavazatok száma."


 

Ennek a megfejtéséhez sem kell nagy logika, úgyhogy segítek.

Az igazolással rendelkező szavazó az értelemszerűen vidéki lakos. Remélem, még tudod követni, Tibor! 
Mivel a Jobbik és a Fidesz is jobban szerepelt vidéken, mint Budapesten, így értelemszerűen ez az igazolással rendelkezők szavazataiban is érvényesült. Vagyis az igazolással rendelkezők jellemzőbben úgy szavaztak, mintha az eredeti lakhelyükön, valahol vidéken szavaztak volna.

De ha szar egy választási rendszer, akkor miért kell egyből csalást kiáltani? 8 éve vagytok kormányon, lehetett volna változtatni.

Mire is gondolok?

Külképviseleten a bejelentkezett szavazópolgárok a saját választókerületük jelöltejeire szavaznak, de ha országon belül szavazol valahol igazolással, akkor a helyi jelöltekre kell szavaznod.

Másképp: Mint gyöngyösi állandó lakos Japánban szavazhatok a gyöngyösi jelöltre, de Zuglóban csak a zuglói választókerület jelölteire!

2010-ben tényleg megoldhatatlan, hogy az országhatáron belül szavazhassak a saját választókörzetem jelöltjére?

"Szanyi felhívta a figyelmet arra, hogy az átjelentkezés valójában kényelmi eszköz, amely arra szolgál, hogy megkönnyítse azok életét, akik állandó bejelentett lakhelyüktől távol élnek és szeretnék gyakorolni állampolgári jogaikat. Ennek ilyen módon történő kihasználása nem diákcsíny, hanem antidemokratikus lépés." -  mszp.hu

És most jön a Nagy Megállapítás: "A jog jogszerűtlen használata igenis jogsértő magatartás."

Mondja mindezt fapofával egy MSZP-s(!) politikus, ahol egyenes sértik a jogot, nem  is csak jogszerűtlenül használják.

Szerintem be kell tiltani az egészet a picsába, Tibor!

Csak az állandó lakcímen lehessen szavazni, és pont.
Japánban? Budapesten?! Hát hol élünk?
Ne állítsuk már megoldhatatlan feladat elé az államot a XXI. században, úgyhogy Tibor, megígérem, mostantól hazautazok szavazni becsülettel. És otthon küldelek el benneteket a halál faszára, mivel bennem akkora, de akkora az állampolgári töltet, hogy ez simán megér nekem 2-3 órás sorban állást, vagy a hazautazás költségét.

Egyenlőre még nem tudom, melyik szórakoztatot jobban, a lesajnált LMP körbeszopkodása, vagy a "voksturizmus" miatti aggodalmuk.

Update:
Úgy néz, hogy a nagyokos Nyitra Zsoltinak (Fidesz) köszönhetjük a sorban állást. 2007. június 18-i ötpárti egyeztetéséről készült szó szerinti jegyzőkönyv:

Nyitrai: "Pusztán annyi, hogy jelen pillanatban, hogyha jól tudom, azokon a településeken, ahol több szavazókör van, ugye azért elég sok ilyen van az országban, ott az igazolással szavazás bármelyik szavazókörben megtörténhet. Én javasolnám megfontolásra, hogy adott esetben, hogyha ezt újraszabályozzuk, akkor azokon a településeken, ahol több szavazókör van, ott legyen egy kijelölt szavazókör, ahol az igazolással történő szavazás megtörténhet. Ugye azon települések esetében ahol csak egy szavazókör van, ott a kérdés megoldott, de ahol több van, ott legyen egy kijelölt, ahol nyilván erre jobban oda kell figyelni. Ez egy megnyugtató biztonsági szempont lehet, azt gondolom, hogy minden résztvevő, közreműködő számára".

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője erre reagálva azt mondta: "Én csak pontosítani szeretnék képviselő úr javaslatán. Tehát az a település, ahol kettő vagy három szavazókör van, de azonos választókerülethez tartoznak, ott ez a probléma nem probléma. Vagy ott is legyen kijelölt szavazókör? Az a település, ahol a település több egyéni választókerülethez tartozik, tehát egy osztott település, fővárosi kerületek és nagyvárosok, ott minden egyéni választókerület területén legyen ilyen településen kijelölt szavazókör, vagy a településen összesen egy ilyen kijelölt szavazókör legyen? És a harmadik kérdésem, hogy elképzelhetőnek tartja-e, mert e kettő megoldható, elképzelhetőnek tart-e ezen belüli további pontosítást, hiszen a kórházban tartózkodók, akik azért kérnek igazolást, hogy a kórház, amelyik szavazókör területén van, onnan kimenjen egy mozgóurna, ott ez megnehezíti a kórházasoknak a mozgóurna kivitelét, tehát ezen esetekben esetleg külön intézményként lehetne a kórházakat kezelni."

Nyirtai Zsolt válasza erre az volt, hogy: "Én azt gondolom, hogy minden településen, ahol fennáll ez a kérdés, logikusan ott ezt meg kellene oldani. Nyilván ez a kórházas felvetés ez praktikus, tehát adott esetben ezt külön kellene szabályozni vagy kezelni."

Szerintem Nyitrainak halvány lövése sem volt, hogy mondjuk Zuglóban kettő választókerület is van (45+45 ezer választópolgár), Angyalföldön és mondjuk Debrecenben három is,  és nem választókerületenként jelöltek ki egy szavazókört az igazolással rendelkezőknek, hanem településenként, kerületenként. Nem igazán ugyanaz! Grat Zsolti, szép munka!

De sötét ez a Szanyi, te jó ég ...

 

Címkék: választás mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr241923344

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Netvokosolást, voksturizmus helyett! 2010.04.15. 19:39:01

Valamikor a politika egy társadalmi jelenségre igen izzadság szagú választ ad. Erre politikai oldaltól függetlenül láthatunk példákat. Egy ilyen gyöngyöző hónalj mögé bujt kezdeményezésre leltünk a Mandineren. Szanyi „voksturista” kifejezés...

Trackback: A Fidesz ötlete volt a sorban állós szavazás 2010.04.15. 19:38:05

Egy Facebookon terjedő dokumentum alapján megállapítható, hogy a fideszes  dj  politikus, Nyitrai Zsolt kezdeményezte az, hogy azon településeken, ahol több szavazókör működik csupán egy előre kijelölt szavazókörben lehessen szavazni. A kezde...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reKorrekt 2010.04.15. 15:10:26

Ráadásul mint kiderült, Japánban hiába bumliztak el Pekingbe, érvénytelen lett minden szavazat.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.15. 15:12:16

Szanyi elmehet a ku**a anyjába! Ennyire nem él a földön, hogy fogalma sincs arról, hogy mennyire utáljuk a rohadt, büdös MSZP-t, az SZDSZ-szel együtt. Nekem is ez jutott eszembe, mikor hallgattam a videót, hogy nem érti, hogy egy 9 hónapos kismama miért áll annyit, hogy leadja a szavazatát. Azért Baszdmeg, mert utál titeket, és az egész korrupt bagázst!

Tapmancs 2010.04.15. 15:14:17

"Szegény Szanyi ... nem érti ...
Ki mondja meg neki?"

A napokban az egyik blogon volt egy nagyon jó írás arról hogy miért lett ez a szocik eredménye. Gyönyörűen összefoglalta. Sajna fogalmam sincs melyik volt az, de ha megtalálom belinkelem.

Rav Antal 2010.04.15. 15:14:35

@reKorrekt: Minek mentek Kínába Japánból?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 15:16:34

@reKorrekt: Peking Japán??? Földrajzból egyes!
Japánban nem Tokyo van??? :):):)

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.04.15. 15:17:15

Kedves Szanyi! Én 24 órás szolgálat előtt keltem fel korábban 2 órával, hogy szavazhassak. Társam 24 órás szolgálat után állt sorba 2 órát, s ő is leszavazott. Na vajon miért?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 15:18:06

Amúgy nehéz nekik megérteni emelett a sok jótett mellett miért hajtották el Őket a picsába!
Mert ezt csak ők hiszik jó volt itt minden. Csak a patásorbán az aki riogatja a népet!

hupikék 2010.04.15. 15:18:27

Hát vastagbőr az van a képeden az biztos ,de legalább ugyanolyan ordenáré is vagy.Nem csodálom, ilyen lelkülettel, hogy ott vagy ahol vagy.Van egy olyan véleményem is, hogy Szanyi kisujja többet ér ,mint az egész fityisz.A többieket meg már meg sem emlitem

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 15:19:51

Ja emellett elfejted Tibor, hogy ezt a szar törvényt Te is megszavazad?

loláb 2010.04.15. 15:20:15

Tibikém, megszoptad. Nyugtasson meg az a tudat, hoghya máshol indulsz, akkor nem 2%-kal kapsz ki, hanem sokkal többel.

Különben pedig, remélem a Szanyi kapitányos videó, meg ezután a gusztustalan vergődés után minden 13. kerületben lakó, de ott állandó lakcímmel nem rendelkező (azaz választási csaló, átjelentkező) elmegy, és elküldi ezt a faszt a picsába, ha már a tőzsgyökers 13 kerületiek képesek utolsó vörös bástyaként rá szavazni.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 15:20:55

@hupikék: Hallo! Te melyik dimenzióban élsz????

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.15. 15:22:18

Nem lehet hozzászólni! Pedig úgy elküldtem volna a picsába! ( a 8 pálesz beszél belőlem, egyébként nyugodt ember vagyok :-D)

reKorrekt 2010.04.15. 15:22:41

@hupikék: Ezt kinek tetszett írni?

Horizont 2010.04.15. 15:24:08

@hupikék: Viccelsz vagy ezt kinek írtad???

reKorrekt 2010.04.15. 15:24:26

@Noname Cowboy: Nem. Japánban Tokió van. Tokyo az viszont Japan-ban van. Úgyhogy kussss :)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.15. 15:24:38

Ja, Szanyi, Boldog névnapot!!!! Remélem, a névnapi köszöntőben Szalay Péter megemlékezik rólad, te köcsög komcsi!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.15. 15:25:38

@hupikék: LOOOOL. Egy őskomcsi. Biztos kinyalnád Rákosi seggét, ha még élne!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 15:25:40

@reKorrekt: Ezt mán beszoptad! :D:D:D Mint Szany Tibi a vándorvoksolókat!!!

Jim Raynor 2010.04.15. 15:27:41

@hupikék:

csókolom, hát el tetszett tévedni! ez nem a kapcsolat.hu! agyhalottaknak az javasolt!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.15. 15:27:56

@Szekuriti Blogger:

De ugye nem vagytok terhesek?
Mert azt már nem tudná Tibor feldolgozni xD

2010.04.15. 15:28:14

A magam racionális eszével viszont pontosan el tudom képzelni, mi az az állampolgári töltet, ami arra késztette a sorban állókat, hogy kitartóan éljenek alkotmány biztosította jogukkal. Egyébként, ha nagyon megvakarjuk, az idióta szervezéssel (két éve sejthető, hogy sorbanállás lesz), csak nem arra játszottak, hogy az ezek az állampolgárok inkább leszarják és hagyják az egészet a francba? Ha én ilyen körzetben szavaztam volna, tuti, hogy dafke kivártam volna a soromat, a nem kétséges, hogy ikszelek.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 15:28:36

@Jim Raynor: Várom mikor jön, hogy mi Viktor fanok vagyunk :):):):)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.15. 15:31:04

@hupikék:

Csókolom!

Azért valljuk be, hogy Tibor sem csodálkozhat, hogy "ilyen lelkülettel, hogy ott van ahol van"
Akinek Horn Gyula a példaképe, az ne csodálkozzon.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 15:31:23

@zero: zero koma lassan valljál színt, hogy mikor is kívánsz egy görbe estét szervezni kitartó kommentereidnek! Nemsoká nyitnak a szabadtéri kocsmák! :)

papika 2010.04.15. 15:35:18

Vegyük figyelembe, hogy Szanyi szar helyen van a listákon, ha egyéniben nem nyer, garantáltan mehet dolgozni.
Így egy kicsit jobban kapálózik, mint aki ígyis-úgyis képviselő lesz.
Arra játszik, hogy a szocikból kiábrándult helyi mamákat az egyetemisták ellen hergeli és ezzel kicsalogatja a panelekből. De ezt csinálja az egész mszp már kurva régóta.

Nzoltan 2010.04.15. 15:35:30

Én nem értem, miért is nem változtattak ezen a debil szabályokon? Most nem lenne hiba a rendszerben.:-P
Lesz egy, azaz egy MSZP-s jelölt, aki nyerni fog egyéniben minálunk a Tóth József akit különben kedvelnek a kerületben. Csak a kerületi lerkosok összekeverik az ogy választásokat a polgármester választásokkal. Ugye itt egy párt programjára és annak képviselőjére szavazunk, a polgi választásokon meg nem.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.04.15. 15:42:28

"tudom elképzelni, hogy mi az az állampolgári töltet, amiért 9 hónapos terhes anyák is adott esetben képesek voltak végig állni azt az 5-6 órát." "

Nagymamának ( repedt medencecsont két hete ágyban fekvő beteg ) nem vitték ki mozgóurnát ugyanis mivel magéát most nem tudja jól ellátni ezért az eggyik lányánál van aki gondoskodik róla a felépüléséig. ÉS mivel nem lett bejelntve hogy most máslekcímen tartózkodik ezért nem vihettek neki urnát. Amikor megtudta azon kaptuk hogy felöltözőtt ( fekvőbeteg!!! ) és már kisajtóná tipegett 2 bottal hogy ő akkor is elmegy szavazni ha a fene fenét eszik is. Végül nagy behezen sikerült szerezni egy kocsit ( apám csak este hétre jött haza szavazni ) amivel el tudtuk vinni. Szegény menni alig tudott de bebotozott/támogattuk és leszavazaott...

Szanyikám te sok mindent nem tudsz elképzelni...

loop80 2010.04.15. 15:43:59

kapcsolat.hu/blog/fidecuritas_az_uj_belbiztonsagi_csucsminiszterium

Abból a szerből, amit a cikk írója fogyasztott, én is kérek! :D

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 15:48:06

@loop80: Egy dologgal értek egyet! Pintér Sanyit semilyen kormányzati lehetőség közelébe sem szabad engedni!!!

spájdernecc 2010.04.15. 15:48:23

@Tapmancs:
vagy a VV vagy a konzerv... :)
Most egyébként elég nevetnivaló, ahogy a demolráciaféltők féltik a demokráciát a demokratikus jogaikkal élőkkel szemben.
Elvtársak!
ez a demokrácia
/ kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk /

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 15:50:48

@spájdernecc: Ja hát elég vicces pont őket hallani, hogy a demokráciáról kántálnak!

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2010.04.15. 15:50:55

@Ásómaci:
Hülye alkesz :D 8 (nyolc!!!!) pálesz délután fél négykor...
egy mentség lehetséges: ha épp leöltél egy gyesznót, ha nem akkor csak sima alkoholizmus :D :D :D

loop80 2010.04.15. 15:52:00

@Noname Cowboy: Igen, azt tényleg el kellene kerülni. (Ennek ellenére, BIZTOSAN jut neki valamilyen zsíros állás...) A cikk egészére értettem, amit írtam.

Horizont 2010.04.15. 15:52:27

Szanyi a rettegő:)) Retteg, hogy nem jut be. Nem találtam az országos listán....Mondjuk akkor lépett be az MSZP-be amikor szar helyzetbe volt a párt, 1998. június 15-én ! De jól is járt ezzel a lépéssel. Most majd mi lesz szegénykével a nyugdíj még odébb van, 56-os amúgy. Mármint 56-os születésű!:)
A rádióba is rinyált vagy fél órát aztán kibökte, hogy sorsolás útján nevezték ki az ő körzetét.
Ja Tiborkám mindig nem lehet szerencséd, nem volt elég az elmúlt 20 évben? Ezt beszoptad:))

Horizont 2010.04.15. 15:55:00

@Prof. William: Dicséret a Nagymamádnak és gyógyulást:))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.15. 15:55:38

@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]:
Csak Tibor napot ünnepeltünk. És a jó Villányi kékoportóról még nem is bewszéltem.
(Egyesek szerint ez Portugieser, de nálam marad a jó kékoportó megnevezés)

ifrance 2010.04.15. 15:55:59

@loop80: hát bazz, átnéztem a link nyomán, és én már csak olyan vagyok, hogy végigolvastam a kommenteket is... ez egészen egyszerűen felfoghatatlan számomra. ők egy másik univerzumban élnek? de most komolyan. valaki tud választ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.15. 15:57:16

@Noname Cowboy:

Ahogy stabilan jó idő lesz, és fixen tudom előre 1héttel hogy nem fog esni, mivel csak szabadtérre férünk el.

Vagyis: Május-június ... akár lehet VB-meccsen is, mivel akkor rengeteg sörsátor és szabadtéri kivetítő lesz.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 15:58:34

@zero: S az már nincs is olyan sokára! :):):)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.15. 15:59:24

@loop80:

nekem bőven elég a sima MTI-hírek, az ilyen agybajosokat nincs kapacitás befogadni .-)

Kicsit Karcos 2010.04.15. 16:07:34

"9 hónapos terhes anyák"

Mifelénk várandósnak hívják őket...

loop80 2010.04.15. 16:08:06

@ifrance: @zero: Szerintem legyen inkább Vastagbőr+Kaccsolat Közönségtalálkozó, egyben. Izgalmasabb lenne úgy. Főleg akkor, ha meccset is néznénk. XD

Kicsit Karcos 2010.04.15. 16:10:15

@Kicsit Karcos: ja, várandós kismamának. Szélsőségeseink pedig az áldott állapot kifejezés használatától sem riadnak vissza.

belzebubó 2010.04.15. 16:18:47

@Horizont: Szanyi doktortól megkérdezte hétfőn (!) Kálmán Olga sms-ben Désin keresztül, hogy miért pont nála voltak ezek az átszavazók. Enyhe célzásokat is tett Olga csalásra a vasárnapi műsorban. Olga hétfőn érdeklődött erről,miközben vasárnap vezette a választási műsort az ATV-n!!!
Szanyi doktor szomorkásan válaszolt, hogy hát mert ezt sorsolással döntik el és rosszat húztak, pont az ő körzetét. Egyébként győztesnek nevezte magát ez volt a legjobb mondata a riportban :))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.15. 16:19:20

Beletettem a poszt végébe, ki találta ki ezt a minden településen csak 1 helyen igazolással szavazni dolgot ...

Tapmancs 2010.04.15. 16:28:20

@spájdernecc: egyik sem, nem találom. :(

Horizont 2010.04.15. 16:38:45

@zero: Nyitrai csuklik biztos annyian emlegethetik (az anyukáját)!

@belzebubó: Néha már kidőlök a Klubrádión, érdekes az ATV-t meg végképp nem bírom ha odakapcsolok szabályos sokkot kapok élőben látni őket. Még csak ma láttam Olgát Kósával, azért az nem volt rossz! Sőt. Mármint Olga.

Goyo 2010.04.15. 16:40:46

Szerintem kábé tökmindegy, hogy ki találta ki, mindnyájan megszavazták. Engem sokkal jobban érdekelne, hogy ki mindenki szarta le, amikor az Ojrópai Uniós szavazással kapcsolatban kiderült, hogy problémákat okoz ez a rendszer.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 16:43:42

@zero: Én továbbra sem ezt tartom problémának! Hanem a technikai lebonyolítás faszságát. Mármint, hogy az átszavazóknak miért nem volt egy lista az adataikkal. Amiket csak mint a rendes szavazó egyeztetni kellett volna. S nem ott regisztrálgatódni. Ezt pedig a választási bizottságok egymás között lejátszhatták volna.

drkovax 2010.04.15. 16:50:29

@zero: Azt nem látom sehol a javaslatban, hogy ezekben a szavazókörökben tilos a bizottság létszámát a szavazók számához igazítani. (Mert a baj valójában ezzel van.)

drkovax 2010.04.15. 16:51:18

@Noname Cowboy: Le bizony, épp azért, mert CSAK ODA mehetett.

Rwindx 2010.04.15. 16:51:46

@hupikék: jajj gyorsan szereztem sört, meg ide készítettem pár szendót. Még! Még!
:D :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.15. 16:53:30

@drkovax:

nem az ember a szűk keresztmetszet, hanem a könyv, ahova kézzel beírják a választó adatait. És csak 1 db könyv lehet

"Egy pecsételő van, és egy névjegyzék, így csak egyesével tudták fogadni az igazolással szavazókat.Többen javasolták, hogy névsor szerint állítsák két vagy három sorba a szavazókat, de mivel csak egy névjegyzék van, ezt nem lehetett megcsinálni. Azt egyelőre még az Országos Választási Iroda sem tudja, hogyan lehet majd a második fordulóban gyorsítani a szavazást."

index.hu/belfold/2010/valasztas/szavazatturizmus/

Smacika 2010.04.15. 16:55:56

Láttam ezt a férget tegnap este valamelyik hiradóban, pont ezzel a nyilatkozattal.
Azt hittem, hogy felrobbanok. Még, hogy nem életszerű egy 9hónapos terhes kismama szavazása?
Csak azért mert elbukta a választásokat a maszop. Nem kellene beismerni végre, hogy tényleg elkúrtuk, és a szavazók megbüntettek?
Menekülni kéne, nem az lmp-sek faszát-seggét nyalogatni.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.15. 16:56:48

@reKorrekt: Japánban valóban hiába, mert Peking az Kínában van bazze :)

MoxNox 2010.04.15. 16:56:57

Szanyi bá' körzetében lakom, ma meg is spammelt telefonon. Valami olyasmi volt, hogy jó napot kívánok, Szanyi Tibor vagyok. Megnyertem a választást, de mások elvették tőlünk a győzelmet. Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek a saját közösségünk fölött, mindenki menjen el szavazni a második fordulóban.
Jót nevettem :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 16:57:34

@zero: De ha a könyv már megvan akkor mi a probléma?? Benne az adatokkal. Mert bizony ugye előtte pénteken 4ig lehetett kérelmezni. tehát bőven lett volna idő felvezetni az újakat mire kinyit a szavazóhelység.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.15. 16:57:35

faszomnak kell nekem azonnal pofázni :) már látom megvilágították a dolgot előttem :)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.04.15. 16:58:53

azért az nem olyan nagy csoda, hogy egy politikus képtelen magából kicsikarni egy ép(eszű) gondolatot:

magyaridiot.blog.hu/2010/04/15/ha_nem_szoltal_volna

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.15. 16:59:01

@MoxNox: Vásztákuvva! Megnyerte a választást?? :D:D:D:D Anyja picsája!
egyszerűen beszopta!

puszinyuszi 2010.04.15. 17:05:41

Varabdos kismama ugyan nem vagyok, de mivel a kulkepviseleti szavazas napjan (egy hettel aprilis 11 elott, azaz) aprilis 4-en, Husvet vasarnap nem tartozkodtam kfoldon, hanem otthon husvetoltam, ahol meg viszont husvet vasarnap nem tudtam szavazni, hat kenytelen voltam a husvet vasarnapot Becsben tolteni (persze mehettem volna meg Pozsonyba, Beregszaszra, stb.).
Ketszer harom ora vonatozas oda-vissza, vonatjegykoltseg, meg ha mar ott vagyok egy sachertorta is lecsuszott...
De megerte.

blah 2010.04.15. 17:06:29

Nem tudom a fideszes pöcsfej mitől lesz jobb... A kerület teljesen jól lakható, a szocialista vezetéssel semmi bajom.
Aki meg nem angyalföldi az meg duguljon el.

szabogyula 2010.04.15. 17:08:09

Szóval tényleg az a helyzet , hogy a Becsületes Emberek Értékalapú Közösségének egynémely tagja csak azt tudja elképzelni , hogy amig Ők nyolc éven keresztül mindennap gyöngyöző homlokkal a barikádokon küzdöttek , akkor az utolsó pillanatban háromnegyed 7 körül terhes anyukáknak öltözött felbérelt voksturisták lerohanták a választókerületeket ......
Émmeg azt mondom , hogy az MSZP örüljön az eredményének , mert az Én általam végzett közvéleménykutatásokból az utóbbi fél évben az derült ki , hogy kettő , azaz KETTŐ szavazója lesz az MSZP-nek a megkérdezett pár százból .......ehhez képest jól szerepeltek .
Szégyen amit a Szanyi csinál . Emelt fővel is lehet vesziteni .

kranführer 2010.04.15. 17:09:24

@Tapmancs: "A napokban az egyik blogon volt egy nagyon jó írás arról hogy miért lett ez a szocik eredménye. Gyönyörűen összefoglalta. Sajna fogalmam sincs melyik volt az, de ha megtalálom belinkelem. "
Szerintem a sajtkészítő blogot olvastad. Nagyon jó.
boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2010/04/13/onok_lennenek_a_demokracia_orei_tisztelt_szocialistak

eladopatron 2010.04.15. 17:10:39

Mondjuk érdekelne, ha annyira gyűlöli mindenki az emeszpét, akkor a nyócmillióból miért csak 2,7 millió szavazott a kádéenpére?

lekvárzsibbasztó 2010.04.15. 17:14:21

Szanyi Paraszt Elvtárs! Megellett a tehenünk, mi a teendő?

Sisko86 2010.04.15. 17:17:24

Amint az MSZP saját (értsd: nem adóforintok) pénzéből utal a számlámra minden választás előtt az aktuális retúr vonatjegynek megfelelő összeget, akkor ígérem, hazamegyek. Kényelmi lépés a jókurvaanyád.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.15. 17:20:34

Szerintem csalás akkor van, ha a törvényeket nem betartva szavaznak. Itt betartották őket.

Ugyanakkor az a kismama, aki ennyire utálja 9 hónapos terhesen a kommancsokat, hogy képes 2-3 órát állni emiatt - egész egyszerűen nem normális. Neki magára meg a babára kéne vigyáznia, a tömeg az előrejelzések alapján úgyis elhajtotta volna őket a francba nélküle is.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.04.15. 17:22:52

roppant érdekes az ügy, mert a fityisz szavazóinak jelentős része alapbeállításon buzgó vakhívő (pont a ilyenek lehet beadni bármit, pl h a 98-02-es korszak Kánaán volt) pluszban a nagyon profi szerviens média a Sátán nyolc éve alatt maxra csavarta náluk a hiszterométert - bedva neki, hogy e szavazás tétje a világnak vége vagy a mennybejutás. Szóval ezt alapul véve jah, simán el tudom képzelni, hogy vannak olyan buzgalmárok akik egy hétig is ott sátoroztak volna, csak hogy lexjeljenek.

Azonban a sztori/mese ott sántít egy kicsit nekem, hogy az ún. "zország sorsárét nagyon-nagyon aggódó fijataloknak" - akik ugyebár akár 5-6 órát is várakoztak a jó ügy érdekében - csak a nap végén, az utolós 1-2 órában, félórában jutott eszükbe, hogy meg kellene menteni az országot a gonoszoktól.Valahogy nem áll össze.

...meg mondjuk már a történéseknek eme fingszagú magyarázása is alapból gyanús. :)

Sisko86 2010.04.15. 17:24:10

@RAMBO: Ez a '9 hónapos terhes anyuka' csak egy propagandafogás. Vagy gondolod, hogy Szanyi ránézésre meg tudja állapítani bárkiről, hogy melyik szakaszában van a terhessége? Rákot kézrátétellel nem gyógyít?

Sisko86 2010.04.15. 17:25:31

@.Pierre Bezuhov.: Egész nap sor volt. Nem csak este 7kor, hanem délután 2kor is.

kranführer 2010.04.15. 17:30:02

@Sisko86: Hagyd őt, kapcsolatos mint a hisztérika picsa az első pár hozzászólásban:-)

stratez 2010.04.15. 17:30:46

Igen, ezt nem akarják felfogni, pedig ott van az eredményjelző táblán feketén-fehéren, hogy tele van a tökünk veletek, de kurvára Tibi, és ha kell 2 napig is sorban állunk étlen-szomjan, csak hogy eltakarodjatok...

Silent Bob 2010.04.15. 17:30:50

@Sisko86: Egyrészt. Másrészt pedig kinek mi köze hozzá, hogy mikor megy az ember szavazni?

zrobasé 2010.04.15. 17:31:51

@eladopatron:
biztos nehéz elsőre, másodjára, sokadjára átlátni, de a 8 millióból szavazott 65 %...és ennek a 65%-nak a 80 %-a nem az mszp választotta...
ugyhogy szanyi et. nem azt üzenték,hogy.... "hanem azt, hogy huzzatok a picsába ! "

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.15. 17:31:58

A topic eredeti címére utalva: igen antidemokratikus. Egyszerűen azért, mert ha a szociknak van esélyük valahol bejutni, azt felborítani azzal, hogy átjelentkeznek a körzetébe - az nem tükrözi a helyben élők akaratát.

Kicsit sarkítom a dolgot, értékelje mindenki, ahogy akarja:

Navracsics Tibor indul egyéniben. A körzetébe 800 szavazó tartozik. MINDEN MDF szavazó (az a 2,7%) bejelentkezik a körzetébe, és az ellene induló X.Y. MDF jelöltet belökik a Parlamentbe. Sérült a demokrácia? Igen.

Annak persze eleve semmi értelme nincs, hogy egyéni körzeti indulók is vannak, hiszen SEMMILYEN FÓRUM NINCS, ahol az egyéni képviselő a saját körzetét tudná képviselni. Ha ilyesmi történik (pl. Veres János autópályapánz átcsoportosítása) - megy a köpködés, teljes joggal.

Szóval a törvény szar, a demokrácia sérül, de nem törvénytelen a dolog. Így van ez.

gentry 2010.04.15. 17:32:46

Most komolyan, mi visz rá valakit arra, hogy a hétvégéjéből elb....on egy egész napot a sorbanállással egy olyan választáson, ami már rég lefutott. Ha előttem kettőnél több ember lett volna a szavazókörben, fogom magam és azonnal sarkon fordulok.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.15. 17:34:23

@Sisko86: mint ahogy az is, hogy valaki annyira gyűlöli a komcsikat, hogy akár terhesen is órákat áll - ugyan már! Ha terhesen ennyit áll, akkor A; nem normális, B; pénzt kap érte. Több verzió nincs.

Spermahajder 2010.04.15. 17:35:51

@.Pierre Bezuhov.: Egyetértek.
Csak úgy mellesleg, ez az egész átjelentkezős szavazás sztem abszolút tisztességtelen dolog, miért szavaz az én lakókörzetemben egy X településről érkező derék hazafi, akinek f...ja sincs a helyi állapotokról? Egyébként elég érdekes dolog, érdemes megnézni, mely választókörzetekben volt legnagyobb száma az átjelentkezőknek. Csak nem a korábbi szavazásokon erős MSZP-s területeken?

Lone Wolf 2010.04.15. 17:36:14

És tényleg nem értik! :)

fel nem foghatják, hogy mi a baja az országnak velük. Megáll az eszem!

szabogyula 2010.04.15. 17:37:08

- És egyet értsünk meg már végre , Elvtársak !
Ma oda jutottunk hogy Magyarországon a Demokráciát már nemcsak a náci Magyar Gárda , a fasiszta Jobbik , a Zorbán, és hasonló patával ellátott testvérei , a Magyarok Nyilai , hanem egyetemistának öltözött voksturisták is támadják !!
- Nade Herr Führer ! Ez alig több mint a szavazók egy ezreléke !
- Kuss !! Az NBH azonnal törje fel a II-es Szülészeti Osztály , és a Kertészeti Egyetem számitógépeit !! Neveket akarok !!

sapuh 2010.04.15. 17:37:25

Jogos a posztoló észrevétele: akik igazolással szavaznak Budapesten, azok nyilván VIDÉKIEK. Ehhez még hozzátenném, hogy többnyire FIATALOK is, akik egyetemre, főiskolára járnak a fővárosban. Szanyi Tibor összeesküvés-elméletek fabrikálása helyett megnézhetné, mekkora az mszp támogatottsága a vidéki huszonévesek körében....

Az update-hez: nem olvastam el a jegyzőkönyvet, de úgy tudom, Nyitrai javaslata abból a célból született, hogy megakadályozza az igazolással szavazók dupla voksolását. Ennek lettek volna okosabb módjai is, de ehhez hozzá kell tenni, hogy mind az OVI-nak, mind az OVB-nek évek (és több kisebb országos szavazás) álltak rendelkezésére, hogy jelezzék a problémát. Több helyi jegyző szólt is nekik, volt, aki megoldási javaslattal is előállt, ehhez képest ezek a nagytehetségű szakmberek még vasárnap este 7-kor is azt hitték. hogy nincs itt sehol komolyabb gond...

stratez 2010.04.15. 17:38:15

A Nyitraival kapcsolatban azért megjegyezném, hogy kinek is van többsége a parlamentben? Hogy is hívják a kormányzópártot? Ki a felelős a választások lebonyolításáért? Mi a lófasznak tartjuk a kormányt? Kik is delegálták ezt a két idiótát, Szigetit és Halmait?

Spermahajder 2010.04.15. 17:44:07

@sapuh: Hány egyetem és főiskola van a XIII. kerületben?

sapuh 2010.04.15. 17:45:05

@RAMBO:

1) Aha, és vajon 20 éven át nem volt antidemokratikus? Csak most és csak Szanyi Tibor körzetében antidemokratikus? Ha Szanyi kapitány 12 éve ül a parlamentben, miért nem jutott eszébe eddig ez az ország egész demokratikus berendezkedését aláásó probléma?

2) Mi értelme lenne ennek az egész összeesküvésnek? Ha Szanyi esetleg nyer a második fordulóban, nem lesz Fidesz-kétharmad? Vagy kimondottan és speciálisan Szanyi kapitány skalpjára utazik az egész Fidesz-vezérkar?

cotti 2010.04.15. 17:46:08

@gentry: Te így gondolod, én meg autóztam 2 órát haza, 2 vissza és útközben még tettem is egy kitérőt egy másik városba, hogy elvihessem a barátnőmet is szavazni a megfelelő helyre. Ilyen nyolc év után van bőven pluszmotiváció, egy pár órás sorban állás vagy utazás simán belefér. :)

sapuh 2010.04.15. 17:47:50

@Fülig Jimmy: vszeg nem sok, de mióta feltalálták a metrót és a villamost , az egyetemisták nem átallanak esetleg másik kerületben albérletet kivenni, mint ahol az egyetemük van.

Ezt bizonyítják a híradó felvételek is, ahol a sorbanállók többsége huszonéves volt. De nem voltam ott személyesen, cáfoljatok meg, ha valaki máshogy látta.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.15. 17:49:03

@.Pierre Bezuhov.:

Képzeld, lehet hogy valaki nem heverészett otthon vasárnap egész nap, és tényleg csak este 5-6 felé tudott elmenni szavazni. Döbbenet, mi?

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.15. 17:49:11

@.Pierre Bezuhov.: ha hagynad magad megzavartatni a tenyekkel, akkor emlekeznel, hogy mar delben is voltak torlodasok. egyebkent sem eletszagu, hogy az atlag egyetemista a szombati buli utan reggel nyolckor megjelenik a bizottsag szine elott.

felkel, eszik valamit, beletekint a deli hirekbe, latja, hogy tomeg van, jo,akkor megyek kesobb, hirek haromkor, meg mindig tomeg, stb.

200 hasonszoru fiatal kozott meg johogy bulinak tunik az egesz. (egyebkent joval tobben voltak bejelentkezve, mint akik vegul elmentek)

egyebkent meg a sok kerdes helyett tessek konkret allitasokat tenni, azutan felelni ertuk.
- nem lakik angyalfoldon, zugloban, ujbudan (szegeden, debrecenben, stb) 2-2 ezer egyetemista, fiatal felnott alberletben (ugye ok sem allandora vannak bejelentve) ? fraszkarikat nem.
- foleg ok elnek a lakohelytol tavol valo szavazas jogaval? igen.
- az mszp megitelese ebben a csoportban.. beka segge
- vajon melyik az elkotelezettebb fiatal szavazo: az, aki a jo edes anyjaba kivanja a jelen garniturat, vagy a kormanyzasra eleve eselytelen mszp hivoje?

-es vegul: volt-e szignifikansabban tobb atjelentkezo, mint korabban?

ha a jobbik vagy a fidelitas szervezett volna valamilyen menjen mindenki jo keson, hogy szopassuk a bizottsagot mozgalmat, mar reg kiderult volna, mindegyik szervezet tele van egymas kemeivel.

---

ha jol ertem, az sem szavazhat a masodik forduloban atjelentkezve, aki ugyanabba a korzetbe jelentkezett at, ha a lakohelye szerinti korzet mar eldolt?

ez alkotmanyellenesnek tunik, hiszen akkor az elso forduloban atjelentkezve leadott (egyeni kepviselore vonatkozo) szavazata "elveszik" , raadasul az sem vilagos, hogy ha hivatalosan torlik a valasztok listajabol, akkor megis mi koze van az eredeti keruletehez.
ezt egyebkent is ujra kell szabalyozni. amugy tenyleg erthetetlen, miert nem lehet elore kinyomtatni az atjelentkezettek adatait.

sapuh 2010.04.15. 17:51:11

@RAMBO: Nem lehet, hogy ez a kilenchónapos kismama-sztori Szanyi Tibor költői munkásságának a része? Látott valaki ilyet?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.15. 17:52:07

@RAMBO:

Amúgy tényleg szar a törvény, mert amikor kértem az igazolást a gyöngyösi jegyzőtől, akkor azt írtam hogy zuglóban szeretnék szavazni, mivel ott lakok.

De ha tudtam volna, hogy Szanyi Tibort is elküldhetem a búsba, akkor tuti Angyalföldre kérem magam.

Amúgy azt tudjátok, hogy akár Budapesten BELÜL is átkérheted magad másik kerületbe szavazni? Na ennek már tényleg semmi értelme, azért Budapesten vasárnap 1-2 óra alatt haza lehet jutni bármelyik kerületből szavazni ...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.15. 17:52:32

1. Szanyi amúgy is hajlamos néha arra, hogy érdkeesen értelmezze a demokráciát:
fedor.blog.hu/2010/03/07/nincs_kipofazas

2. "De ha szar egy választási rendszer, akkor miért kell egyből csalást kiáltani? 8 éve vagytok kormányon, lehetett volna változtatni. ...2010-ben tényleg megoldhatatlan, hogy az országhatáron belül szavazhassak a saját választókörzetem jelöltjére?"

Speciel ez nem (csak) az MSZP sara. A választójogi kétharmados törvény. Korábban terjesztettek be olyan javaslatokat, amelyek egy kicsit közelebb hozták volna az egészet a XXI. századhoz (elektronikus szavazás külföldről, vagy legalább levélben szavazás), mind a FIDESZ maradiságán és gyanakodó, csalást szimatoló természetén bukott el, így maradt az az eszméleteln pazarló megoldás, hogy komplett aparátusok utazgatnak haza repülővel, és hozzák haza az esetleg csak 2-3 szavazatot tartalmazó urnát, és emiatt kell a külföldi szavazást 1 héttel előbb tartani (mellékesen megjegyezve: kampánycsenden kívül, ami aztán végképp nevetségessé teszi a múlt vasárnap esti OVB-s bohóctréfát).

Füsilier 2010.04.15. 17:53:04

Bocs az OFF miatt
de nem lesz egy cikk a Hagyóról? Márhogy állítólag jiszráelbe menekült.Sőt állítólag már kapott állampolgárságot is...
ON

ebenbry (törölt) 2010.04.15. 17:53:29

Szerintem is "elcsalták" az átjelentkező szavazókkal Szanyi mandátumát, de ez már úgysem bizonyítható.
Én a FIDESZ-re szavaztam vidéken, de azért nem vagyok elvakult Orbán hívő, el tudom képzelni hogy a FIDESZ ilyen eszközökhöz nyúlt, hasonló trükköket simán kinézek belőlük. Bizonyították már ők is, hogy nem első áldozók.
Nem kérdés, hogy országosan az MSZP leégett és ez az elmúlt 8 évnek volt köszönhető, de néhány körzetben valami durva mozgósítás történt.
Azok a fiatal szavazók tippet kaptak, hogy ne otthon adják le a voksukat, ahol előre biztosnak látszott a FIDESZ győzelem, hanem jelentkezzenek át egy olyan helyre, ahol többet tudnak tenni a pártjukért.

Mindegy, az MSZP-nek mennie kellett, csak van bennem egy kis rossz érzés, amiért így kezdődik a következő kormány időszaka.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.15. 17:53:41

@gentry:

mivel én is 2,5 órát álltam sorban ezért elmondhatom neked, hogy azért, mert ez az egyetlen alkotmányos jogod, az a nyomorult X, azt is csak négyévenet, amúgy meg le vagy szarva, adózz és ne légy beteg. Kb. ennyi.

Tjuca 2010.04.15. 17:55:41

@.Pierre Bezuhov.: egész nap töminyomi volt. ha már nem jártál arra, olvasgass. reggeltől tömeg volt és töketlenség.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.15. 17:56:08

@Fülig Jimmy:

Ott volt a legtöbb átjelentkező, ahol

a, sok a kollégium (11. ker)
b, sok az újépítésű lakópark (13, 14 .ker)
c, sok az albérlet (11,13,14. ker)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.15. 17:57:24

@sapuh:

"Nyitrai javaslata abból a célból született, hogy megakadályozza az igazolással szavazók dupla voksolását. "

Ehhez miért kell 1 szavazókört kijelölni? Az igazolást LEPECSÉTELIK a szavazáskor, nem lehet máshol szavazni vele....

belzebubó 2010.04.15. 17:57:27

@.Pierre Bezuhov.:Ne is zavarjon az a tény, hogy a Kossuthon dél óta mondták,hogy sorok alakultak ki.

Spermahajder 2010.04.15. 17:58:43

@ebenbry: Nagy valószínűséggel így van mint írod. Nem vagyok MSZP fan, csak szomorúnak tartom, egy várhatóan fölényesen nyerő párt ilyen alantas eszközökkel operál.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.15. 17:59:16

@sapuh: pihenjél!

Szanyi ha nyer, ha nem nyer (a másik még álló szocival együtt is) még bőven meglesz a 2/3-ad.

De, szerintem az átjelentkezés mindig is antidemokratikus volt, ezért írtam, h szar a törvény.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.15. 18:00:58

@sapuh: de simán lehet. Amit írtam, általánosságban írtam. Már a feleségemet se értettem, aki annyira akart szavazni, hogy HÁROM szavazókörbe vittem el, mire megtaláltuk a sajátunkét - pedig ahogy tudom, ő most éppen nem terhes.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.15. 18:01:36

@Fedor:

Korrekt, igazad van, tényleg 2/3-os a törvény ... amihez azért csak sikerült hozzányúlni, lásd a 2007-es változtatást a lakóhelytől távol való szavazásban.

Pl. miért nem lehet az igazolással elküldni a szavazólapot, bemegyek, lepecsételik, bedobom, a választási rendszerben pedig hozzáadják a saját eredeti választókörzetem szavazatihoz.

belzebubó 2010.04.15. 18:02:09

@Fülig Jimmy: Érdekes, Szanyi gárdistásokat látott akik sorokba rendezik az embereket :)) biztos rosszul látta...

"sztem abszolút tisztességtelen dolog, miért szavaz az én lakókörzetemben egy X településről érkező derék hazafi, akinek f...ja sincs a helyi állapotokról?"

Remélem 2006-ban is zavart az és abszolút tisztességtelennek tartottad, hogy a vidékiek Bp-en egyéni képviselőkre is szavazhattak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.15. 18:02:16

@Füsilier:

Küldj linket emailen pls.
vastagbor@vipmail.hu

szabogyula 2010.04.15. 18:03:19

@ebenbry: Már várom mikor érkezik egy rejtettkamerás felvétel a youtubra , hogy megtaláltak egy fiatalembert a Fideszesek , hogy ugyan jelentkezzen már át a XIII-ba ....

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.15. 18:03:41

@Fülig Jimmy: szerinted az egyetemista es az alberletben lako nem ott lakik, ahol te? nyilvan ha hazamegy kethetente egy hetvegere, akkor maris tobb idot tolt el az allando lakhelyen, mint szanyifalvan. te meg nyilvan egesz nap szanyival meg a helyi ellenjeloltjeivel beszelgetsz, igy tokeletes keped van arrol, melyik milyen ember.

amugy meg fogsz lepodni, osszel a szemetje belepofazhat abba is, hogy ki legyen a polgarmestered meg a helyi kepviselod. a valasztas joga ugyanis az egyik legerosebb alapjog. ha meg mar valaki veszi a faradtsagot, hogy atjelentkezzen, akkor nyugodtan be tudja gyujteni a valasztashoz szukseges informaciokat. ha akarja, mert nem kotelezo.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.15. 18:04:24

@zero: szerintem CSAK LISTÁN kéne szavazni, akkor meg kurvára mindegy, hogy Grönlandra kéred a mozgóurnát vagy a szomszéd kerületbe. És akkor nincs két forduló, töredékszavazat, torzító választási rendszer: 52%-ot kaptál? 52 képviselőd van. Szevasz. 100 fős parlament - ennyi.

Mert azért az is vicc, hogy ha egy pártra az ország 52%-a szavaz, az azt jelenti, hogy 66%-ot meghaladó felhatalmazása van. Lószart, mama!

Spermahajder 2010.04.15. 18:04:24

@belzebubó: Nem csak 2006-ban, mindig zavar.

fell bandi 2010.04.15. 18:05:31

@Fülig Jimmy: basszus, mintha a szanyit hallanám személyesen!! Van talán olyan előírás, hogy csak az intézmény kerületében lakhat egy egyetemista? Ott lakik, ahol albérletet talál. Ha sok pénze van, akkor csak a fantáziája szab határt, ha nincs korlátlanul eleresztve, akkor már az ár a döntő szempont. Ezért nyerő az Angelfield. Érted?

tölgyes 2010.04.15. 18:06:32

Szanyi elvtárs mindig nehezen bírta felfogni és elfogadni a demokratikus játékszabályokat...Szanyi se nem annyira tehetséges, se nem annyira okos, se nem annyira szép.. se nem annyira becsületes...hogy felette álljon a pártját ért bírálatokon.. és emiatt ne kéne osztoznia az MSZP sorsában.

belzebubó 2010.04.15. 18:07:04

@zero: Ez kering a neten, a múltkori hagyós poszthoz is belinkelték.
www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=58790

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.15. 18:08:45

@fell bandi: szerintem az is nevetséges, hogy azt bizonygatjátok, hogy DE, egyetemisták, albérlők szavaztak - lófaszt. Nem tudjátok ti se, h egyetemisták voltak-e, vagy útkaparók, ott laknak-e vagy máshol. ÁTJELENTKEZŐK voltak, ennyi a biztos.

Spermahajder 2010.04.15. 18:11:03

@Pályaelhagyó autóversenyző: Az egyetemisták tényleg arról ismertek, folyamatosan a pillanatnyi lakhelyük állapotáról gyüjtik az infokat. Bocs, ez csak irónia. Mellesleg nem kvaterkázom sem Szanyival, sem ellenlábasaival. Csak itt élek. Látom a kerület állapotát, fejlődését.

fell bandi 2010.04.15. 18:11:49

@RAMBO: persze hogy nem tudjuk, ahogy szanyi mester sem tudja, mégis ajvékol. De láttunk felvételeket sok helyen a sorbanállókról, nem útkaparóknak néztek ki.

szabogyula 2010.04.15. 18:11:53

Tudja valaki pontosan , hogy a leadott szavazatok hány százalékáról beszélgetünk ?

teknős 2010.04.15. 18:13:06

@.Pierre Bezuhov.: Nem érzed az arroganciát abban, amit mondasz?

Te akarod megmondani, hogy jó volt-e nekem a polgári kormány alatt vagy sem? Ti nagy demokraták, már azt a jogot is elvennétek, hogy megállapíthassam, hogy jó volt-e nekem vagy sem?

Ez a totális fasizmus.

sapuh 2010.04.15. 18:13:57

@Fülig Jimmy: akkor hadd idézzek az indextől: "2006-ban összesen 1320-an szavaztak igazolással a kerület három választókerületében, 208-cal kevesebben, mint most vasárnap, csak most mind az 1528 átszavazó a 19-es választókerületben adta le szavazatát. A helyzet sajátossága, hogy az MSZP-s Tóth József olyan fölénnyel tudott nyerni a 20-as választókerületben, hogy az ő sikerét feltehetően nem befolyásolta volna az sem, ha mind az 1528 nem XIII. kerületi lakos jobboldali jelöltre szavaz - Szanyi Tibor esetében is csak 429 szavazaton múlt a győzelem".

index.hu/belfold/2010/valasztas/szanyi_tibor_valasztasi_csalasra_gyanakszik/

Azaz most 208-cal volt több igazolással szavazó, mint 2006-ban, a különbség pedig 429 szavazat volt Szalay javára.

Nedus 2010.04.15. 18:15:40

Nem tudom mi a helyzet Pesten, de a dunántúli egyetemeken szünet volt, mivel húsvét volt hétfőn. És itt normális ember elment reggel otthon szavazni és utána, délután ment vissza. Az én egyetemista szemszögemből itt nem az a baj, hogy a várakozók a FIDESZ-re szavaztak. Itt az a baj, hogy nekem mondják, hogy egy egyetemista még az anyját is eladja pénzért, holott az én társaságom rendre otthon szavazott.

A %-hoz annyi mondanivalóm lenne, hogy sajnos elég kevés az a 2.6 millió a 8 milliós választóréteg tudatában. Ez azt jelenti ugyanis, hogy (nem pontos számot mondok) közel 2,5 millió embert egyáltalán nem érdekel az országa sorsa és hogy ki irányítja.

sapuh 2010.04.15. 18:16:16

@zero: Akkor mi colt a célja Nyitrai javaslatának, és miért szavazták meg a kormánypárti képviselők?

Spermahajder 2010.04.15. 18:17:28

@fell bandi: Az utolsó egyetemista egy görög srác (mellesleg nagyon szimpatikus) volt, akit volt szerencsém ismerni a környéken, még vagy 8 éve.

teknős 2010.04.15. 18:17:49

@RAMBO: Elárulom neked. Én is képes lettem volna 9 hónapos terhesen végigállni 2-3 órát, hogy szavazhassak. A dolgok igenis múlhatnak egy szavazaton és nehogy már te döntsd el helyettem és a születendő gyerekem helyett, hogy milyen is legyen az az ország, ahol minimum a gyerekkorát kell eltöltenie.

Ti, akik úgy tapsoltatok Gyurcsánynak, hogy az embereknek a saját lábukra kell állni, rögtön elfelejtitek a polgári öntudatot, ha arról van szó, hogy nem bírjátok megtéveszteni azt a polgárt.

belzebubó 2010.04.15. 18:17:55

@RAMBO: 2006-ban 58.000-en kérték idén 67.000-en igy mondták az M1-en, tehát kb. 10%-kal többen amit a politikai aktivitásnak tudnak be és annak, hogy már ennyire le akarták őket léptetni.
A baj, hogy most pont Szanyit sorsolták,mig eddig ők választották,hogy hol akarnak szavazni.

@Fülig Jimmy: De aki pár éve már az adott kerületben élő egyetemista és ott szavazott, az valószinűleg jobban tisztában van azzal,hogy mi megy jelenlegi lakóhelyén,mint azzal,hogy otthon mi megy a "fatornyos falujában".

Eddig még egyetlen egyetemista sem jött azzal,hogy engem bizony "megvettek", pedig csak kellene,hogy a szórásban pár maszopos is legyen.

sapuh 2010.04.15. 18:21:16

@ostoba 8o: 28 123 szavazatot adtak le, ebből az index számításai szerint 1528 volt az igazolással szavazó. Akik közül természetesen közel sem mindenki a fideszt választotta.

www.valasztas.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html

-JzK- 2010.04.15. 18:22:13

Nincs rajta a listán ez a drága ember? Tehát ha bukja az egyénit, akkor mehet dolgozni?
Tán nem ez a pánik tárgya?

Lev Menachem 2010.04.15. 18:22:33

látom muszáj volt a végére betolni egy kis fideszezezést, csakhogy a technikai részletek kidolgozása kurvára nem egy képviselő dolga, bármennyire is nehéz ezt felfogni, vagy ha igen akkor minek van pl közigazgatás? minek tartunk OVI-t és OVB-t?

fell bandi 2010.04.15. 18:22:52

@ostoba 8o: Annyit tudok, hogy az adott szavazóköri névjegyzékben szerepelt 38701 szavazó, az átjelentkezettek száma pedig 1431 volt. Vagyis kb. 3,6 %.

belzebubó 2010.04.15. 18:23:45

@-JzK-: Na végre valaki meglátja a lényeget!

herbert 2010.04.15. 18:24:18

"Mire is gondolok?
Külképviseleten a bejelentkezett szavazópolgárok a saját választókerületük jelöltejeire szavaznak, de ha országon belül szavazol valahol igazolással, akkor a helyi jelöltekre kell szavaznod.
Másképp: Mint gyöngyösi állandó lakos Japánban szavazhatok a gyöngyösi jelöltre, de Zuglóban csak a zuglói választókerület jelölteire!
2010-ben tényleg megoldhatatlan, hogy az országhatáron belül szavazhassak a saját választókörzetem jelöltjére?"

A külképviseleti szavazásra jelentkezést vagy két héttel a szavazás előtt le kellett adni, igazolást belföldre két nappal előtte is lehetett kérni. Külképviseleti szavazást tartottak vagy 70 helyen(? nemtom, de a nagyságrend ilyen lehet), ahol jó előre lehetett tudni hány választópolgár, milyen választókerületből, így meg lehetett oldani a megfelelő szavazólapot. Igazolásnál meg településeként van kijelölve egy szavazókör (így gondolom 3000 kb., ahova az utolsó pillanatban kellett volna eldobni az x-féle szavazólapot+alkalmazni a külképviseleti kétborítékos technikát, hogy még anonim is maradjon a szavazó). Így aztán szerda reggelig tartott volna, meg gondolom a külképviseleti rendszer belföldi alkalmazása baromi olcsó is lenne...

legyen azonnal is, meg jó is legyen, meg szép is legyen, meg ingyen is.

lehetett volna okosabban csinálni ugyanezt a rendszert, pl. alkotnak egy külön szavazókört az igazolásosoknak ha vannak legalább 100-an, és kisorsolják melyik választókerülethez tartozzon, ha a településen több van, meg biztos lehet még máshogy, de amit írtál, az...na mind1, szerintem nem a távolság, hanem a mennyiség adja a nehézséget

Rókakígyó 2010.04.15. 18:24:42

még jó, h nem szavaztam. Garfield-ot sem néztem.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.04.15. 18:24:54

@zero:
"lehet hogy valaki nem heverészett otthon vasárnap egész nap"

na, azért nem kellene személyeskedni :)) ( s egyébként honnan tudod te ezt ? :-o )

@Pályaelhagyó autóversenyző:
ha már délben is voltak sorok, és akkor nem volt kedv végigállni, akkor vajon a jóval hosszabb esti várakozást miért is sikerült mégis kibírni?

meg ne nézzük már egymást hülyének! a _válaszás_már_a_megkezdése_előtt_eldőlt. A szoci zakó, a fityisz übebrutál fölény egyaránt fix volt. Aztán mikor először bemondták az eredményt (még az újabb "kampánycsend" előtt xD ) be is bizonyosodott ami várható volt. a komcsikat agyonverték. ezek fényében még éjjel 1-ig ottmaradni.... hm, annak csak egyetlen ésszerű oka lehetett (s mint tudjuk a zegyetemista fijatalok hű de nagyon okosak, meg hű de nagyon képben vannak az ország történéseivel) ...az ottani egyéni képviselőjelöltséget eldönteni. S vajon mennyiben érdekel egy a egyetemistát - akinek annyiban merül ki kapcsolata a körzettel, hogy hol igya magát seggrészegre - az ottani képviselőjelölt? ugyi!? :)

Itt csak egy komoly kérdés volt aznap este: meglesz-e a neccsenek ígérkező 2/3

bulgárgyörgy 2010.04.15. 18:25:39

igen, ez a rohadék már tegnap felhúzott, amikor láttam a hírről nyilatkozni.
a rendszerváltás óta MINDIG máshol szavaztam, mert mindig máshol is voltam!
ez a buzi nem képes ezt felfogni, hogy vannak ilyenek, akik nem tehetnek arról ha ( pont ők ) szarul oldanak meg valamit.
ráadásul ezzel nem a fideszt csalózza le, hanem azokat, akik ( miattuk) órákat álltak sorba.
fingja nincs arról, hogy ezeket az embereket pont megdicsérni kellene, pont azért mert ők HISZNEK a demokráciában, amiben ő ezek szerint NEM! ugyanis a paraszt, nem tudja elképzelni, hogy valaki emiatt álljon sorba.

Spermahajder 2010.04.15. 18:25:56

@belzebubó: Eddig még egyetlen egyetemista sem jött azzal,hogy engem bizony "megvettek". Azt hiszem, erre még várni kell picit.
Csak azt ne mondja senki, pár éve itt élő egyetemista jobban tudja, mi megy itt, mint aki itt él vagy 30 éve.

fell bandi 2010.04.15. 18:26:13

@Lev Menachem: ne legyél már ilyen igényes!! mit vársz te egy trutymó emíliától, vagy szigeti petyától? még azt sem ismerik be, amit elkúrtak. nem kicsit, nagyon...

Roxvox 2010.04.15. 18:26:18

Ezt az egész választási cirkuszt a Szerencsejáték Rt helyében feltettem volna a Tippmix-re, micsoda lóvé lett volna belőle. :)

szabogyula 2010.04.15. 18:33:28

@Roxvox: Na mégegyszer :
hu.betclic.com/sport/EventDetail.aspx?id=5735
Lehet fogadni a második fordulóra.

belzebubó 2010.04.15. 18:35:19

@Fülig Jimmy: Az ott lakó vidéki egyetemista lehet régebb óta lakik a kerületben,mint mondjuk egy másik 18 éves budapesti aki 2 hónapja költözött oda egy másik kerületből.
Vagy tán már életkoron is változtatnál, vagy azon ki mióta lakik egy kerületben "csak az aki min. 30 éve itt él", csak igy a demokrácia jegyében :)
Mit kezdesz akkor a huszonévesekkel?
Kb. 200-zal többen szavaztak idén ott mint 2006-ban az eltérés meg kb. 400 volt. Miért olyan nehéz elhinni, hogy Szanyi nagymamut kilőve a helyiek akaratából is?
Ja, mert keresem a listán és nincs rajta?
Mellélőttek, volt egy csomó államigazgatási szakemberük egy csomó haver közvéleménykutató, miért nem velük beszélgetett Szanyi doktor erről? Késő bánat.

bulgárgyörgy 2010.04.15. 18:35:48

de most olvasok 1-2 fenti kommentet, nyugodt szívvel mondom, menjen minden hülye a picsába, aki megkérdőjelezi, hogy miért is álltunk sorba!
de ha ( utólag ) bárki le akar fizetni, akkor megadom a bankszámlámat.

sapuh 2010.04.15. 18:37:38

@.Pierre Bezuhov.: " zegyetemista fijatalok hű de nagyon okosak, meg hű de nagyon képben vannak az ország történéseivel", "S vajon mennyiben érdekel egy a egyetemistát - akinek annyiban merül ki kapcsolata a körzettel, hogy hol igya magát seggrészegre - az ottani képviselőjelölt?"

- nyilván a nyugdíjas bádogosok sokkal megfontoltabban szavaznak, nem is értem, ők miért nem kapnak dupla voksot.

Másrészt: el sem tudod képzelni, hogy valaki azért áll sorba, mert ő is véleményt akar nyilvánítani? Vagy esetleg azért mert saját magától fontos neki a kétharmad? Akár pro, akár kontra, mert én meg állíthatom azt, hogy az mszp-s szavazatok érkeztek estem hogy megakadályozzák a fidesz kétharmadát.
Persze ezt ugyanúgy nem tudnám bizonyítani, mint ahogy te sem a saját állításaidat. Másrészt ha az egész 19-es választókerület szanyiira szavazm akkor is simán meglesz a kétharmad. Tehát nem lenne értelme az összeesküvésnek.

stratez 2010.04.15. 18:39:25

Pontosan ugyanannyi átjelentkező volt, mint 4 éve. Akkor nem volt gond velük, szocijainkban fel sem merült a csalás gondolata, ráadásul ekkora buktánál még alázzák is magukat, mi köze van 50 ezer embernek a választások végeredményéhez, lehet, hogy 19% akár mennyi helyett 19% akármennyi lett volna? Mindenki egyszer szavazhatott, és igazolnia kellett magát. Innentől miről pofázik Szanyi, akik az ő körzetében szavaztak, nem szavazhattak vidéken, ahol meg lehet, hogy pont ahhoz hiányzott a szavazatuk, hogy az ottani fideszjelölt átessen az 50%-on....

belzebubó 2010.04.15. 18:39:52

@bulgárgyörgy: Pedig Gyugyó ezt sugallod nekünk már hétfő óta szervezett szavazókról beszélsz pont te és siratod Szanyidat, mert lefelejtették a listáról :)))))

Kartal (rezervált) 2010.04.15. 18:43:32

@.Pierre Bezuhov.: Elhiszem, hogy újdonságot mondok csezdmeg, de vannak akik dolgoznak is az országban. Nem fogom elmagyarázni neked is, hogy mit jelent a szó maga, elhiszem, hogy szőrszálnyi közöd sincs semmiféle munkához, a lényeg az, hogy onnan NEM AKKOR JÖSSZ EL, AMIKOR AKARSZ. És igen, van, aki szombaton, vasárnap is dolgozik, van aki 10 és 12 órákat dolgozik. És ha akkor tud elmenni szavazni, akkor este megy el, de megy, mert el akarja küldeni a maszopot az anyjába, a hozzád hasonlókkal együtt.
Azt pedig - jó libsi szokás szerint - megint "elfelejted", hogy bizony sor volt délután kettőkor is, négykor is... sőt, amikor délelőtt 11-kor szavaztam, akkor is sor volt, pedig én falun szavaztam. Igaz. letudtuk a dolgot 15-20 perc alatt.
Ne is válaszolj, mostantól szűrve vagy te is, mint olyan, aki érteles hozzászólást még nem produkált. Pá!

bulgárgyörgy 2010.04.15. 18:43:46

nem az "bolgár", de jó helyen kapizsgálsz, ha akarod meghívlak a rádióműsoromba!

bulgárgyörgy 2010.04.15. 18:47:24

pierre bezuhov - csak egy kis, szent istván parki provokátor vagy.
ráadásul elgurult a gyógyszered.

nem nemsiker_s 2010.04.15. 18:47:42

:))) Erre lehet mondani, hogy órjási kapufa volt.
Én úgy érzem, hogy a szoc oldal, kezd egy skatulyában vadul pattogó szöcskéhez hasonlítani.

belzebubó 2010.04.15. 18:48:04

@bulgárgyörgy: A nevemet és telefonszámomat le kell adjam? :)))
Ma nagyot alakitottál valahogy átesett a tűzfalon 2 ellenálló, aggódtunk is a szivedért amikor heves lélegzetedet hallgattuk a mikrofonban.

szobatars 2010.04.15. 18:51:16

@zero: azért nyitrai azt is mondta: ....de ahol több van, ott legyen egy kijelölt, ahol nyilván erre jobban oda kell figyelni. "

Ez a jobban odafigyelés hiányzott.

combo 2010.04.15. 18:53:04

Tényleg szar a rendszer. Abban igaza van Szanyinak, hogy ne vidéki egyetemisták döntsenek a körzet képviselőjéről... De attól még az átjelentkezés teljesen törvényes, és nem kellene csalást kiáltani, pláne azokra, akik "demokrácia-tudatosan" végigvárták a több órás sort.

combo 2010.04.15. 18:54:31

Az meg teljesen mindegy, hogy ki javasolta az 1 körzetbe összpontosítást, az is mindegy, hogy melyik párt volt hatalmon. Ugyanis a választással kapcsolatos törvények kétharmadosak, így mindkét nagy párt megszavazta, ergo a másikra mutogatást be lehet fejezni.

szabogyula 2010.04.15. 18:54:44

Igy néz ki egy " Helyreigazitás " a Népszavánál :
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=284125

balfék 2010.04.15. 18:55:05

Szerintem az egyéni képviselői státuszt azért hozták létre, hogy a helyi lakosoknak is konkrétebb képviselete lehessen a parlamentben. Ezzel az átjelenkezősdivel így pont a lényeg és a törvény szelleme sikkadt el.

balfék 2010.04.15. 18:58:47

Egyébkénrt arra is kiváncsi vagyok , hogy az LMP megtámadja -e a választásokat, mert egy ideig nagyon verték a nyálukat, hogy nem csinálták meg az arányos képviseletekre az új körzeteket és így egy-egy képviselőt sokkal kevesebb szavazattal is be lehet juttatni a parlamenbe, mint másokat. Az országgyűlés alkotmányos törvénysértésben van ez ügyben.

tudi 2010.04.15. 19:00:46

Látom tibi te a körzetedben lévő nyugdíjasokon kívül nem mentél el sehova, vagy csak ők voltak kiváncsiak rád, más még az "áttszavazók sem persze, hogy tele voltak indulattal, mikor hazamemntek a szülőhelyükre bizos a hatalmas fejlődést láthatták. Tibi annyira tele van a tudata mindenkinek veletek, hogy ha a fidesz a körzetedben egy orkot indított volna ellened az is nyert volna.

szabogyula 2010.04.15. 19:01:52

@Roxvox: Ja , és a BetClick-en erre is lehet szavazni :

Mikor szavazhat az utolsó választó a második fordulóban? (19:00)
Az időben utolsó szavazat leadásának időpontja.

19.00 előtt 1,95 22.00-23.59 között 4,00

19.00-21.59 között 1,68 éjfélkor vagy később 4,00
Egy éjfél utáni szavazóval 4-szeres pénzt kapsz ! :)

combo 2010.04.15. 19:05:38

@tudi: Én sem szeretem Szanyit, de a tények kedvéért nem árt elolvasni: index.hu/belfold/2010/valasztas/eldonthetik_szanyi_sorsat_az_atjelentkezok/

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.04.15. 19:09:58

@Kartal (beleszól): hallod, májsztró! tegnap itt oktatott egy elvtársad a mások véleményéhez történő hozzáállásomról. pedig most is te vagy az aki próbálja ignorálni a más véleményt... ezúton köszönöm h ékes példát nyújtottál :)

de azért én válaszolok a kommentedre - mások okulására:

" vannak akik dolgoznak is az országban"
-Most akkor dógos adófizető munkásemberek szavazták le szanyót vagy az okos zegyetemisták, mert ez fontos eleme lenne a mesének.

"szőrszálnyi közöd sincs semmiféle munkához"
- megint mellé, bogyó! nekem pont azért abszúrd ez sokáig várakozós-savazós dolog, mert mint hétőn reggel munkába induló ember fel nem tudom fogni, hogy valaki vasárnap éjfélkor még fent lambadázik ilyen miatt

"mostantól szűrve vagy te is, mint olyan, aki érteles hozzászólást még nem produkált. Pá!"
- szörnyű, többé nem szól hozzám egy kkbk-s :D

fell bandi 2010.04.15. 19:11:45

@ostoba 8o: röhej!!! ha betartják a törvényt, dupla pénzt nyerek. szánalmas...

combo 2010.04.15. 19:16:46

Amúgy sajnos azt nem lehet megvalósítani, hogy Budapesten gyöngyösi jelöltre lehessen szavazni, több okból:
1. Akkor 100-féle szavazólapot kell nyomtatni, ki kell keresni emberenként a megfelelős. Ez macerás. (Leggyengébb érv.)
2. Sérülhet a választás titkossága! Ha én szavazok egyedül Gyöngyösről, akkor tudni fogják, hogy kire szavaztam. (Legerősebb érv.)
3. Az adatok eljuttatása is macerás egy kicsit, valasztas.hu-n akkor egy körzetnél lehetne 50-féle eredmény. Minden más módszer (telefonon jelentés stb.), visszaélésre adhatna okot.

belzebubó 2010.04.15. 19:20:29

@combo: "Összehasonlításul, a Kassákban volt még két másik választókör, ezekben csak a környékbeliek szavazhattak.
A 43-asban is nyert Szalay, 41,3 százalékkal (231 szavazat), de szorosabb volt az eredmény, Szanyi itt 34,5 százalékot szerzett (193 szavazat kellett ehhez).

A 46-osban pedig még szorosabb volt az eredmény, 38,4 százalékkal (268 szavazat) nyert Szalay, az MSZP-s Szanyi mindössze néggyel kapott kevesebbet kapott (37,8).

Tehát azokban a szavazókörökben is vesztett, ahol nem voltak átjelentkezők. Akkor mire megy ez a hiszti, már végképp nem értem.
Ja de! Nincs rajta a listán és szerinte nélküle nincs demokrácia a Parlamentben.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.15. 19:21:44

@combo: "2280 átjelentkező közül 1421 szavazott végül vasárnap"

ez itt a lenyeg. szanyi velhetoen sokkal jobban kikapott volna, ha nincs a nagy tomeg. masreszt, ha valaki mar voksturistaskodna (aminek korzetenkent 3-4ezer ember alatt nem sok ertelme van, az meg iszonyu penz es szervezes), akkor mar mindenkepp elmenne. itt meg 40 szazalek vegul vagy otthonmaradt, vagy visszafordult a sorok lattan.

rossz hir a mezogazdasag nagymesterenek, hogy hiaba nem szavazhat a masodik korben az atjelentkezok nagy resze, van ott meg tartalek. a 2/3 meg ugyis meglesz, igy elegge megelhetesi nyivakolasnak tunik az egesz.

SÜN 2010.04.15. 19:35:45

KÖVETELEM HOGY AZ MSZP VEGYE FEL A SZOPÓÁLARCOT!!!

fell bandi 2010.04.15. 19:38:17

@SÜN: tőlem szophatnak álarc nélkül is xDDD

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.04.15. 19:40:14

Egyébként meg nem k.rva mindegy, a szar komcsijának? Úgyis bérelt helye van, akár bejut egyéniben, akár nem...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.04.15. 19:42:49

Ezt is érdemes boncolgatni Zero! Tudod az elméletem a Jobbik szakadásról...

kuruc.info/r/6/58219/

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.04.15. 19:43:49

@belzebubó: Komoly? Akkor meg érthető, miért sír a szája...

arlequin 2010.04.15. 19:46:10

igazolással szavazni kommunista tempó.

fell bandi 2010.04.15. 19:46:32

@belzebubó: akkor bye-bye szanyi, te suttyó!

fell bandi 2010.04.15. 19:48:57

@fell bandi: nyártól remélem a piros meg a kék cédulákat rakosgatja a kocsik szélvédőjére. de abban is bízom, hogy valami Q7-driver olyan sallerral küldi a lámpaoszlopnak, hogy az összes fogát kiköpi.

arlequin 2010.04.15. 19:50:47

ez mekkora kép már!

kuruc.info/galeriaN/egyeb/orbantokes.jpg

orbán azt mondja: "és igenis szavazzatok fasszal!"
tőkés pedig azt gondolja: "hogy elbasztam a családot..."

gudmen 2010.04.15. 19:51:46

9 honaposan hogyan lehet valaki terhes..ha már járni tud az is csodaszámba megy..de szavazatai joggal biztos, hogy nem rendelkezik..
szanyi ur adok tippet: 9. honapban járó várandos anyák pl.

atomarc 2010.04.15. 19:57:47

@.Pierre Bezuhov.: "fel nem tudom fogni, hogy valaki vasárnap éjfélkor még fent lambadázik ilyen miatt" - ezzel azt hiszem, mindent elmondtál, ha nem tudod megérteni, kár magyarázni. Még valami a névválasztásodhoz: az OK, hogy Tolsztoj gondolatai mai észjárás szerint sok tekintetben "balosnak" tűnnek, de van egy óriási különbség: ő az ókeresztényi értelemben volt "balos" és ha megérte volna a komcsik hatalomra jutását, ő lett volna az első, aki emigrál, ha addig nem deportálták volna Gulágra.

combo 2010.04.15. 20:00:43

@Pályaelhagyó autóversenyző: "hogy hiaba nem szavazhat a masodik korben az atjelentkezok nagy resze"

Csak az nem szavazhat a második fordulóban, aki az első fordulóban a saját lakóhelyén szavazott, és ott már eldőlt az 1. fordulóban az egyéni mandátum sorsa. Aki mindkét fordulóra átjelentkezett, az szavazhat.

@belzebubó: Ezt hiába csűrjük-csavarjuk, Szanyi mindenképpen az átjelentkezők miatt kapott ki. (A kérdéses szavazókörben többször annyian szavaztak, mint azokban, amelyekkel példálózik, és Szanyi itt érezhetően rosszul szerepelt, 21.1%-kal, az összesített 36.79%-hoz képest. De ezt eddig is tudtuk, hogy a vidéken lakó egyetemisták nem MSZP-sek. :-)

szabogyula 2010.04.15. 20:00:48

@zero: Nem hinném , hogy a mérleg nyelve , de pszichikailag jól jön a nyugdijasklubbokban , és a Népszava törzskommentelői között .....
Ez lesz a 2014-es Kaja Ibrahim , meg Joszip Tot .

csiribi (törölt) 2010.04.15. 20:01:46

Ugyan, Uraim és Hölgyeim!
Az MSZMP /volt/ nyolcszázezer párttagjától régen meg kellett volna vonni a szavazati jogot, és az elmúlt húsz évben felvirágzott volna az ország!
Parlamentbe nem került volna soha Szanyi Tibitől kezdve Lendvai Ildikóig senki!
Másutt volna a helyük!

Marcellusca 2010.04.15. 20:02:00

@RAMBO: Pontosan ezt fogalmaztam meg a múltnap, még ezen poszt megjelenése előtt.

Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani és eszem ágában sincs Szanyit védeni, de:
Ha jól ösmerem az adatokat (nem pontosak, csak nagyságrendileg), akkor kb. 1400 átjelentkező volt a vk.-ben és kb. 450 szavazattal bukta az 1. fordulót.
Ha nagyon jóindulatú vagyok és ezen átjelentkezőknek csak a feléről állítom, hogy Fityiszes, akkor ők döntötték el, hogy ne Szanyi képviselje a kerületet, holott az ottlakók azt akarták.

Válaszaim majd holnap. :)

combo 2010.04.15. 20:08:41

@zero: "Képzeld, lehet hogy valaki nem heverészett otthon vasárnap egész nap, és tényleg csak este 5-6 felé tudott elmenni szavazni. Döbbenet, mi? "

No, mint érintett, elárulom, hogy hogy volt. (Személyesen máshol vagyok érintett, de gondolom itt is így volt.) :-)

Odamentél 14:00-kor, kilométeres sor, visszafordultál, majd visszajössz később. Odamentél később, még mindig kilométeres sor... :-) A rutinosabbak kérdezősködtek, hogy reggel óta ekkora-e a sor, és a válasz szerint. Egyszerű számolás: Mondjuk 2000 ember leszavazásához alsó hangon 1000 perc ~= 16,6 óra kell. Szavazni 13 órán keresztül lehet.

belzebubó 2010.04.15. 20:09:26

@combo: Pechje volt, hogy az ő körzetét sorsolták és még nagyobb pechjére még a pártlistán sem szerepel, azt hiszem az utóbbi miatt megy a cirkusz. Ezt az "érdektelen" tényt nem mondta el a sajtótájékoztatón? :))

combo 2010.04.15. 20:09:43

@combo: "és a válasz szerint"

Akarom mondani: és a válasz szerint igen.

ketroot 2010.04.15. 20:09:55

@hupikék:

stop.hu, kapcsolat.hu, nol.hu...?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.04.15. 20:12:16

Lehet hogy szar a választási rendzser, de hogy az éjjelig ott várakozókat sem a választói jog gyakorlása hajtotta az is ziher! Napi szinten tudom, hogy az emberek még a közös képviselőjük nevét se tudják, nemhogy az országgyűlési képviselőjüket ismernék... Itt meg százak és százak szopatták magukat a lakhelyüktől távol, csak hogy voksolhassanak? Enyhén szólva hihetetlen. Persze sajnálja a kórság az mszp-t, vagy Szanyit. De ami lóláb, az lóláb! És itt bizony kilóg!

Horizont 2010.04.15. 20:13:58

@belzebubó:
Na ez a listázás is. MSZP 49. helyen a 84 (!!!) éves Vtányi Iván. Meg a 70 éves Kovács László.
A Fidesznél meg a 73 éves Wittner Mária.
Csodálatos.

@csiribi: Hol van már az 800 ezer? Gondolkozz már egy kicsit. Eltelt 20 év, és ők sem örök életűek.

belzebubó 2010.04.15. 20:14:54

@Marcellusca: 2280 átjelentkező volt, 111-gyel több mint 2006-ban, de abból csak 1430 ment el szavazni.

combo 2010.04.15. 20:18:24

@városjáró: Hát tudod, én például kivártam a soromat, pedig engem nem fizetett le senki, az tuti. :-) Megjegyzem, hogy zömmel egyetemistának látszó fejeket láttam (több ismerőst is), nem hiszem, hogy őket csak úgy le lehet fizetni.

Tudod, ha már odamentél, akkor már b@ssza a csőrödet, hogy nehogy már egy sor miatt ne tudj szavazni. Illetve azt előre nem igazán lehetett sejteni, hogy annyira lassan megy a sor, amennyire. :-) És ilyenkor jön a Concorde-effektus, hogy ha már 1 órát elpazaroltál az életedből a sorban állással, akkor már akkor se lépsz le "harmadúton", ha közben kiszámoltad, hogy bizony még 2 óra van vissza. Megjegyzem, hogy nem türelmetlenkedett senki, hanem (ami Magyarországon ritkaság), beszélgettünk "idegenekkel" (politikamentesen).

suski 2010.04.15. 20:19:21

Szanyi tudja, hogy hazudik , mert igaz, hogy egy gátlástalan gyomorforgató tahó, de nem hülye. Próbálkozik bármivel. Egyéb listán rajta van, ha itt nem nyer, bejut? Nagyon remélem, hogy fordítva fog elsülni a fröcsögése és Szalay Péter még nagyobb fölénnyel nyer.
AMi meg az átszavazást illeti, albérletbe meg koleszba nem lehet állandóra bejelentkezni és hülyeség is lenne. És egyébként is, mi az, hogy betolakodó, ha egyszer ott él, csak a hivatalos lakcíme más?
Különben meg minek szervezne a fidesz voksturizmust, amikor 60%-on áll a választás elôtt ??? A jobbiknak meg esélye nincs a XIII.kerületben.
És ha végignézünk a sorbanállókon, hát az nem az fajta volt, akit egy csomag lejárt szavatosságú száraztésztával meg lehetne venni.

szabogyula 2010.04.15. 20:20:09

@belzebubó: Ez a lényeg .
Miről beszégetünk ?

suski 2010.04.15. 20:22:46

@Horizont: a fidesznél szerintem van 89 éves is....Horváth János? asszem. Az elôzô parlamentben ott volt, de nem szenilis, amerikás magyar és már a háború utáni magyar parlamentnek is tagja volt 48-ig...

belzebubó 2010.04.15. 20:26:38

@Marcellusca: Most ő ott szivta meg, hogy ez az 1430 mind hozzákerült a sorsolás miatt, nem oszlott meg 2,5 szavazókörben.
Ezeknek a szavazóknak a nagy része ott lakik, rengeteg a panel amit kiadnak ill. sok új ház is van, sok még nem kaptak lakhatásit emiatt sokan még a régi ciműkre vannak bejelentkezve, de de facto ott élnek.

belzebubó 2010.04.15. 20:32:06

@ostoba 8o: Be kellene irni Zeronak a posztba, mert sokan nem is tudják ezt, hogy Szanyi nem fog bejutni listáról, mert nincs listán és nem értik az alapvető okát, miért is kürtöli tele a sajtót.
Biztos volt abban, hogy bejut, ismerte a választási rendszert azt is tudta, hogy sorsolnak. Nem számitott rá, hogy pont őt.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.04.15. 20:32:11

@combo: Jó, monjuk értem én, hogy fontos volt a szavazás. Én is beálltam volna a sorba - ha másért nem, a listás eredményességért. De 4-5 óra sorállás még így is aránytalan lett volna. Bár én könnyen beszélek, mert nálunk 5 perc alatt lement.

suski 2010.04.15. 20:38:02

most lesz majd kolesznáci is a panelproli mintájára? :)))

suski 2010.04.15. 20:43:36

@városjáró: pedig nagyon is érthetô: ha vki már 4 éve várja ezt a napot, az a vasárnap erre van szánva, akkor kivárja. Gondolom sokan gyanakodtak arra, hogy direkt szopatás van és már csak azért se fordul vissza, vagy lesz vmi megoldás napközben. És azért így is nagyon sokan visszafordulhattak.

belzebubó 2010.04.15. 20:44:41

@combo: Főleg azért vesztett, mert 2006-os szerepléséhez képest 4000 szavazattal kapott kevesebbet, idén csak 10.244-et.

arlequin 2010.04.15. 20:45:02

@suski:
meg nyuggerfasiszta (családban marad), esetleg aszfaltszoci, kolbászmessiás, narancspróféta.
kinek, mi, tetszik.
Lehet Más a Pofázmány, de a lényeg a lényeg. sicher amit tuti.

szabogyula 2010.04.15. 20:46:25

@belzebubó: Szerintem is .
Zero , a kommentelők szavazásának 1.263546 %-a alapján ez egy vihar egy pohár vizben ...
Mentelmi jog : ugrott
Kényelmes parlamenti hely : ugrott
Párizs, London , New York , Indonézia :ugrott
Üdv a Való Világban Szanyi Úr , bár a kapcsolati tőkét, kommunikációs készséget sose becsültem le .

suski 2010.04.15. 20:48:23

@Fülig Jimmy: nem jobban tudás kérdése, mert akkor azt is feszegethetnénk, hogy aki azt se tudja mi Mo államformája vagy ki a ME, az minek szavaz. Hát aZÉRT mert annak is joga van.

f.m.j. 2010.04.15. 20:52:05

index.hu/video/2010/04/15/beleronditottak_az_eletunkbe/

ez de mulatságos, meg a kommentek is :)

Szanyi, amint nem bírja lenyelni a békát :P
de jó, hogy van béka!!! :)

Horizont 2010.04.15. 21:03:35

@suski: kolesznáci?? :DDD ez nagyon jó, de ne adj ötleteket!
De ne mondd hogy ilyen öregek olyan aktivitással rendelkeznek, hogy helyük van ott, hogy minket képviseljenek? Menjenek haza szundizzanak ebéd után, simogassák az unokájuk buksiját és adják át a helyüket a fiataloknak, nem könnyű, de ez az élet rendje! Ez lenne!

@belzebubó: Láttam a Ma reggelben Szabó Zoltánt MSZP-s , kérdezte a riporter mihez kezd ha nem jut be, elmegy tanítani, mert matematikus. Olyan gőgös volt, nem tudja mihez kezd a szakmájában nem kell, plusz már 55 éves és 20 éve a politikában van. Hányan izzadhatnak most.

Lone Wolf 2010.04.15. 21:05:36

@Horizont: "Hányan izzadhatnak most."

És még szauna sem kell hozzá nekik! :)

arlequin 2010.04.15. 21:08:57

@Lone Wolf: képzeld ha majd tényleg pokolra jutnak, nem ezt a kis végbélszorongásos, bankóbélelte rettegést élik majd meg. szerencsétlenek.

Egy kicsit karcos 2010.04.15. 21:10:49

Szanyinak még van másfél jó hete remélhetőleg... eddig elvtárs volt, utána remélhetőleg portás vagy egy kortárs lesz a sok közül.

Update-hez:

nem hinném, hogy Nyitraiék sara lenne a dolog, vagy a többi párt megjelent képviselőjéé, hiszen tőlük, mint politikusoktól szerintem nem várható el, hogy eszükbe jusson a szűk keresztmetszet, a névjegyzék, és az, hogy azt a helyszínen fogják kitölteni (név, lakcím, stb.). Ezt a kérdést a szakembereknek kellett volna feltennie, voltak elvileg olyanok is az egyeztetésen.

órarugógerincű felpattanó 2010.04.15. 21:14:30

Én csak azt nem értem, hogy amúgy is ment a sírás, hogy milyen keveset keresnek, bezzeg a versenyszférában milyen jól kereshetnének. Akkor most lehet oda menni, és nem mondhatja senki, hogy cserbenhagyták a szavazóikat, mert megpróbálták.

Egy kicsit karcos 2010.04.15. 21:21:26

"Kaptunk egy felest meg egy sört" - megvásárolt cigány szavazatokkal menetel a kétharmad felé a Fidesz

Ózdon járt az MTV forgatócsoportja, egy arlói cigányt kérdeztek a választás első fordulójáról. Ő arca eltakarását kérve elmondta, mit kaptak az ózdi és Ózd környéki cigányok azért, hogy a Fideszre szavazzanak. Így, cigányok ezreinek a lefizetésével érte el Riz Gábor és az ózdi Fidesz, hogy 2. fordulóra kerüljön sor Ózdon.

A helyi Jobbik képviselőjelöltje feljelentést tett a felvétel alapján.

kuruc.info/r/52/58240/

dr. Aullah 2010.04.15. 21:21:47

@f.m.j.: TE JÓ ÉG!!! EZ MEKKORA EGY SEGGFEJ!!! Ez egy baromarcú. És ilyenek vezették/vezetik az országot! Ennek a gyógyóban a helye! :D

Horizont 2010.04.15. 21:22:28

@órarugógerincű felpattanó:
Lehet, hogy kevesebbet kerestek a versenyszférához képest, de nem is kellett dolgozni érte!
Már 20 éve nem!

f.m.j. 2010.04.15. 21:32:26

@Aullah: van egy-két klasszikuss aranyköpése, nem? :)

suski 2010.04.15. 21:45:34

@Horizont: "Láttam a Ma reggelben Szabó Zoltánt MSZP-s , "

hú, micsoda esztétikai élmény lehetett. Reggeli nem jött vissza?:)))

suski 2010.04.15. 21:48:50

@Aullah: gyogyó már nincs az áldásos tevékenységüknek köszönhetôen, de ahogy elnézem meg lesz nyitva újra, nagy az igény.

Horizont 2010.04.15. 21:54:19

@suski: Csak azért nem mert az ismétlését láttam délután:))) Felfoghatatlan volt az pöffeszkedő gőg, sértettség, ami áradt belőle. Mindenki hibás csak ők nem. Kérdezte a műsorvezetőnő, hogy nem gondolják, hogy önök miatt lesz meg a Fidesz 2/3? Az elmúlt 8 évük miatt? Válasz: most ne erről beszéljünk, még a 2 forduló előtt vagyunk. Kész. Bunkó volt.

@f.m.j.: Te ezek még most se értik miről van szó, Szanyi se. Veszítettek ennyi. De nem tudnak :(

Donna (Cara)mba 2010.04.15. 22:01:36

Én fel nem fogom, hogy egy politikus nagy nyilvánosság előtt gyakorlatilag lehülyézze azt, aki él a 4 évenkénti közügyekbe történő indirekt beleszólás módjával!

Senki nem mondta neki, hogy ezt alapvető állampolgári jog? És az a felelős, felnőtt (nem évei szerint, hanem agyilag) állampolgár, aki mindenáron elmegy szavazni, ha hasoncsúszva is? Mert felelős, öntudatos állampolgár. Azért...

Most kijött belőle a cuci lényeg: a szavazást formai dolognak tekinti, nem a demokrácia intézménye alfájának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ilyet még egy kikupálódott Gizike se mondana:(((((
Igaz, nem polgári milliőben szocializálódott az eftárs, így már érthető kedves üzenete: mi a búbánatos retket akartok mindenáron szavazni?
Menjetek haza, a francba- üzeni indirekt Szanyi elvtárs-pajtás! Hüjjjék, ti ezt komolyan gondoljátok? Ez a mi játékunk, ahol nektek, szavazópolgároknak nem osztottak valódi érvényes lapokat!
Na azér" Kuss legyen már!

suski 2010.04.15. 22:07:52

@Donna (Cara)mba: vmi kis ötletes tüntetés kéne az elvtárs köpedelmei ellen. A mandineren már van " szavazó vagyok, nem voksturista" póló...

f.m.j. 2010.04.15. 22:11:02

@Füsilier: szentkoronaradio.com/belfold/2010_04_13_hagyo-izraelbe-menekult

erre gondolsz? meg ezt tegnap már valaki belinkelte, de akkor nem szentkoronás link volt

Disznó Úr 2010.04.15. 22:11:14

Olvasom a hivatásos (fizetett) beírókat, a legjobban azon kacagtam, hogy "nehogymá az szavazzon itt aki csak ideiglenesen él itt, nem 30 éve stb"

Pedig nagyon szomorú, de egy értelmes embernek 2 nap alatt leesik ami egy sötét prolinak (kocsma, kispiroslábos, autóstáska, munkásőr múlt, segghülye, aki al-huszadik senki volt 82-ben és büszke rá és hálás is) a büdös életben soha. pont. Sőt: egy olvasott fiatal ember jobban tudja hogy mi történt az 50-es években pl., mint egy akkor élt tahó, akit csak a közvetlen testi szükségletek kielégítése érdekelt.

Mivel magam is abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy boldog mindennapjaimat Szanyi kapitány dinamikusan fejlődő választókerületében élhetem (itt is dolgozom bameg), ezért ezúton tájékoztatok mindenkit, aki nem ismerős errefelé: a statisztika nem csal, nem véletlen, hogy ez a legerősebb bázis az országban. Valóban tele van aljas, primitív, irigy prolikkal. Klottgatyás, atlétás ember barna félcipőben a lakótelepi kisközért előtt, olcsó sörrel, de öntudatosan. Ez lehetne a címer. egy tehetséges ember ha megrajzolná...... nagyon hálás lenék. Ja, a figurát pont most hétvégén láttam a házunkban lévő bolt előtt álldogálni.

Ja és aki azzal jön, hogy miért nem költözök el, annak azt üzenem, hogy:
1. jóindulat esetén: sajnos nem olyan kapós a lakás és legyünk őszinték: egész Bp. prolinegyed, csak ez kicsit nagyon az.
2. egyéb esetekben: menjetek abba, aki megellett (copyright by Szanyi)

Horizont 2010.04.15. 22:14:53

@Donna (Cara)mba: Nem értem, most egy fordulóval is akkora pofont kaptak, hogy egy dinoszaurusz feldobná a talpát tőle, de ők nem és nem értik miről szól itt minden. Elképzelhetetlen Szanyinak, hogy valakinek annyira tele legyen a hócipője VELÜK, hogy örömmel áll sorba több órát még ha leszakad is a lába?? Az állampolgárnak csak ennyi jut 4 évente egy X ! Hogy ennyire hiányozzon belőlük az önkritika, megbánás. Ezen teljesen fel vagyok háborodva. Na jó nem csak ezen!

Egy kicsit karcos 2010.04.15. 22:24:55

@Horizont:

"Az állampolgárnak csak ennyi jut 4 évente egy X !"

Rögeszmém, hogy ennél sokkal több kell: számon kell kérni a képviselőnket minden egyes alkalommal, amikor disznóságot tesz. Másképp, attól tartok, nem megy; nem bízhatjuk rá fele fizetésünket 4 évre olyanokra, akik pl. csak egyszer is, csak egy forinttal is meglopnak minket, vagy így beszélnek a választókról, mint Szanyi.

Egy kicsit karcos 2010.04.15. 22:26:06

@Egy kicsit karcos: vagy, ad absurdum, segíthetjük is őt, a saját szakterületünkkel vagy környezetünkkel kapcsolatos kérdésekben.

arlequin 2010.04.15. 22:30:03

@Horizont: áháháhá. ha egy dinoszaurusznak annyira vastag lett vona a bőr a pofáján, mint ezeknek, akkor a mai napig rájuk vadásznánk.

combo 2010.04.15. 22:42:31

Tényleg Szanyitól szeretném kérdezni, hogy hídfoglalás is lesz, ugye? Úriember módjára itt nem tud veszíteni senki...

Donna (Cara)mba 2010.04.15. 22:54:58

@suski: Ez ötletes! Csak a póló ebben a speciális esetben azért nem jó, mert néhány nap után már aktualitását veszti! Főleg, ha Szanyi kiesik a második fordulóban.
Gondolkodom, miképp fejezhetném ki véleményemet jól látható formában!
Elég egy kis szeletke papír, amire ezt írom, amit javasoltak a mandineren és egy biztosítótűvel kitűzöm a blézeremre????
Nem is tudom.
Most nincs ötletem, pedig ki szoktam a kocsimat "dekorálni" választások előtt! Ez is egy kampány:)

dr. Aullah 2010.04.15. 23:43:04

@Donna (Cara)mba: Esetleg egy ilyen pólót? :

MSZP: "A jog jogszerűtlen
használata igenis jogsértő magatartás."

? :D

reKorrekt 2010.04.16. 08:31:36

:kOFFerbivaly
"Nem sértette meg a választási törvényt az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, amikor "fasisztázott".
A testület csütörtök esti ülésén ezzel elutasította egy magánszemélynek azt a kifogását, amely szerint a szocialista politikus megsértette volna a választási eljárási törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.
A kifogás emlékeztetett arra, hogy Mesterházy Attila vasárnap este a választási eredmények ismeretében azt mondta: "azt kérem mindenkitől, aki hisz abban, hogy szükség van Magyarországon egy ilyen demokratikus kontrollra, (...) az függetlenül attól, hogy milyen a pártszimpátiája, hogy ha nem akar a fasisztákra és Orbán Viktorra szavazni, akkor az a második fordulóban támogassa a Magyar Szocialista Pártot".
A kifogást tevő szerint Mesterházy Attila ezzel a kijelentésével "nagy nyilvánosság előtt lefasisztázta a nem szocialista és nem polgári liberális politikai hovatartozású azon személyek közösségét, mely az első forduló utáni erőviszonyok szerinti harmadik erőt képviseli".
::bozONtos

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 09:35:10

@.Pierre Bezuhov.: Az ésszerű ok az te, hogy az embereknek a hócipője teli van ezzel a bagázzsal. Nekem nemcsak a bagázzsal hanem azzal is, aki még védi ezeket a szenny alakokat és méh kontózik.

Egy oldalon ki lett számolva a vidéki adatok extrapolálásával a pestire, hogy miért is mi mennyi lett. Érdekes módon kibaszott pontosan egyezett az eredmény a valósággal.

Tudod, ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, az tényleg kacsa. A szanyika kikapott és kész pont. A demokratikus alapjogukkal éltek az emberek. Ennyi.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.04.16. 10:41:46

@molnibalage:
"..azzal is, aki még védi ezeket a szenny alakokat"
az, hogy felhívjuk a figyelmet "B" bagázs aljasságára, még nem jelenti azt automatice hogy "A"-t lájkoljuk. én őszintén ajánlanám figyelmedbe a kétbites világon kívül univerzumot, mert sztem elég érdekes tud lenni.

"Egy oldalon ki lett számolva a vidéki adatok extrapolálásával a pestire, hogy miért is mi mennyi lett. "
- Az "egy oldalon" ugyebár a Fidelitas blogját értjük :) Most azért nyújtsa fel a kezét az, aki a cikkük konklúzióján meglepődött :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 11:08:52

@.Pierre Bezuhov.: Aljasságára? Nehéz a felfogásod? Nem kimutatható a csalás. Pontosan az az eredmény, amit a vidéki támogattotság feltételezé és az átszavazást.

1. A kormány nem fejlesztette a vidék. Perstre járnak a fiatalok dolgozni és tanulni.

2. Szavazási hajladóság nagy a fiatalok között.

3. A szavazási eredményeket felhaszálva és alkalmazva a fővárosa szinte tűpontosan azonos "becslést" kapsz, mint a valóságban elért eredmény.

A valóság aljasság? Hát baszod, eszemfaszom megáll a magadfajta hülyéken.

Neked is kb. annyi affinitásod van a demokrációházo, mitn a szociknak. Az a demokrácia, ha őket választják meg. Húzz a búsba velük együtt...

A matamatika meg pártsemleges Ha én számoltam volna véigig ugyanazt kapom . Részben meg is tettem. És te, mr. troll?

nfgy 2010.04.16. 11:19:20

angyalfold.blog.hu/

Szanyi szervezte az átszavazást!Baromi nagy bukta.

Marcellusca 2010.04.16. 11:31:01

@molnibalage: Bocs, hogy közbe vau-vau, de valahol igaza van Bezunak (és Szanyinak) is.

Az 1400 szavazót "rászabadították" Szanyi körzetére.
Ha nem szavazza meg Szanyi is ezt a törvénymódosítást, akkor ez az 1400 nagyonakarokszavazni fiatal elosztódott volna a többi kerületben. Így viszont egy helyre koncentrálódott.
Szanyi (törvénymegszavazó) vesztére.

Csak úgy mellékesen jegyzem meg:
Amennyiben én, vasárnap 1/4 órát állok sorban és azt látom, hogy sehova sem haladok, akkor szépen otthagyom az egészet, majd később visszamegyek.
Ha visszatértemkor is azt látom, hogy nem javult - sőt, romlott - a helyzet, akkor nagy valószínűséggel azt mondom, hogy ....................a szavazatomat! És elmegyek haza pihikézni.
Mi az a nagyon nagy nyomós indok, hogy huszonéves fiatalok 6-7 órát álljanak sorba?
Nem feltételezek itt semmiféle juttatást a szavazatokért!
Egyszerűen csak annyit: Ennyi eszük van. Egybites, rettegő szavazók.

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 12:23:12

@Marcellusca: Szép napot! Ha így folytatod, kérem áthelyezésemet a háremedből;-)

Te tényleg, fiatal létedre, megadnád azt az örömet EZEKNEK hogy nem állsz sorban 6 órát? Hiszen ezt akarták, nem látod? Én 16 órát is képes lennék ott állni, ha úgy érezném, ez az ára annak, hogy eltakarodjanak a ... oda. Hisz éppen a lelkiismeretes szavazók miatt NEM NYERT Szanyi! Ezért rinyál! nem hülye ő, dehogy...
Ha azok, akik otthagyják a sorukat, mikor tudják jól, szükség van minden jobboldali szavazatra, az én szemüvegemben olyan, mint a katona, amelyik elhagyja a bajtársait, amikor pedig szükség lenne rá. Tojik mindenkire, csak ő ne erőltesse meg magát...
Na ne, ma rossz lábbal indultál a netkávézóba!

Marcellusca 2010.04.16. 12:28:05

@Donna (Cara)mba: No, no!
Nekem ne gyere ekkora szavakkal: "a katona, amelyik elhagyja a bajtársait,"!!!!
Én tudom, milyen az.

És továbbra is fenntartom: Egybites, rettegő szavazók.
Mindkét oldali.

Lásd: vastagbor.blog.hu/2010/04/16/szanyi_tibor_szopoalarc#c9478253
xD

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 12:41:32

@Marcellusca: Legyen neked a te véleményed szerint;-D

Marcellusca 2010.04.16. 12:48:43

@Donna (Cara)mba: Kösz, hogy megtarthatom. :DDDDD

Marcellusca 2010.04.16. 12:49:35

@Donna (Cara)mba: Hoppácsak! Most látom. Új avatar?
Mingyá meg is sasolom. :)

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 12:57:10

@Marcellusca: Á, semmiség, nagyvonalú vagyok, tudod...xD

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 13:02:19

@Marcellusca:
Off
Mielőtt sasolnál, inkább áruld már el, hogy a kompjúteres herkópáterba tudom felrakni a blogoldalra is!

A fene se akarta ezt a férfifejet bilikék háttérrel, helyette a sajátkészítésű coreles képet akarom látni!
Nem tudtam mekkora dpi-ben mentsem? Próbálkoztam jpg-vé exportálni, tiffé, giffé, teljesen rossz a felbontása:(

De az még hagyján, mert még a blogoldalon elmenne olyan parányiban, de hogy tegyem ki egyáltalán e helyett a férfi helyett? Még jó, hogy bajuszt nem rajzolt nekem az inda xD

On

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 13:05:13

@Donna (Cara)mba:
Off
Na, csak megjelent. De az adatlapomon piszok rossz a felbontása. Én még az életben ilyen kis szöszmötöt nem csináltam, általában a legkisebb méret, amivel dolgozom, a kb. 1000 x 1000 pixel.
Na, majd bubucolok még vele....
On

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 13:07:57

@Marcellusca:

>1400 szavazót "rászabadították" Szanyi körzetére.
Ha nem szavazza meg Szanyi is ezt a törvénymódosítást, akkor ez az 1400 nagyonakarokszavazni fiatal elosztódott volna a többi kerületben. Így viszont egy helyre koncentrálódott. Szanyi (törvénymegszavazó) vesztére. <

A demokráciáért olyan aggodó és kibaszottul rettegő embereknek lassan elmondom, hogy megértsék.

2006-ban (hazudozások és közérdekű adatok eltitkolásával fűszerezve) demokratikusan megválasztottak egy kormányt. A demokratikuisan megválasztott kormány alatt hoztak olyan döntéseket, amik azt eredményezték, amit. ELŐRE LEHETETT TUDNI, hogy ez lesz. KIBASZOTTUL nehéz felfogni bazdmeg...?

>Egyszerűen csak annyit: Ennyi eszük van. Egybites, rettegő szavazók. <

Apám, tükörbe néztél már. Ki is az egybites? Te (?) rettegsz itten, nem mi. Ők nem, csak szerintem biztosra akarnak menni. Tudod BP-n sok mérnökhallgató van, talán halottak már a túlbiztosításról. :)

Kinek és mennyi esze van, hogy utólag sír és mocskolódik, mikr előre lehetett tudni?

A hozzád hasonló hülyéktől fogok egyszer agyvérzést kapni...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 13:08:59

@Marcellusca: vastagbor.blog.hu/2010/04/16/szanyi_tibor_szopoalarc

Tessék. Ízlelgesd egy kicsit... Aztán bújjál vissza rettegni a paplan alá.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 13:11:09

@Marcellusca: Én meg továbbra is fenntartom, gyökér vagy a kedves maszpooddal és szanyikáddal együtt.

technikus 2010.04.16. 13:20:44

Nem tudom megérteni , mit sír ez a Szanyi mint a fosos valagú csibe?? Nem kötelező politikusnak lenni. El lehet menni dolgozni. Meglehet mutatni ki mit tud. Eddig jó pénzért szartak a választókra, leszarták , hogy a nevük "képviselő" ! Elfelejtették, hogy a négy év lejár, és most az embereknek elege lett a politikusdiktatúrából. Elég volt! Hány intézkedésüknél volt hatásvizsgálat?? megkérdezték, :Emberek mi a véleményetek?? Szartak az egészre. Most lett hirtelen fontos az állampolgár?? Április 11-én??? És eddig mi volt?? Tolvaj féleszű szarházi gyülevész hazug horda!!!

Marcellusca 2010.04.16. 13:23:30

@molnibalage: Jóvan, egybites, seggfej fityiszes szavazó!

Marcellusca 2010.04.16. 13:52:06

@molnibalage: Ha már annyira blabla és belinkeled a másik szanyis posztot, akkor elolvashatnád az ott megtett kommentemet. Is.
Kösz.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 14:04:46

@Marcellusca: Akkor azt még nem olvastam végig.

"Öcccsém, hogy ez mekkora idióta! "

Erre gondolsz? Mert mi abban a nagy szám, hogy ezt leírtad. Kb. annyira triviális, hogy minden reggel felkel a Nap.

Rettegni még rettegsz? :)

Marcellusca 2010.04.16. 14:13:24

@molnibalage: Persze, hogy triviális. Ezt sosem vontam kétségbe.
Nem is Szanyit védtem (de ezt is leírtam nem egyszer), hanem ennek a rendszernek a hiányosságára próbáltam rávilágítani.

Rettegek? Nagyon, vaze. Nem a hidegtől vacognak a fogaim. :D

ChiefChief 2010.04.17. 06:38:14

Csakúgy mint az MSZP, most végérvényesen leszerepelt Szanyi Tibor. Azt gondolom ez az a pillanat, amikor ciki lett rászavazni. Nem csak megjelent a hangfelvétel - de el is iserte, hogy ő van rajta. Ezek után nem az a kérdés, hogy eljöttek-e vidékiek rászavazni, hanem az, hogy erre buzdított, majd pedig pont ezt itélte el.
Nekünk XIII. kerületieknek kell összefognunk, mert Szanyiban nincs annayi tisztesség, hogy visszalépjen - bízik a régi kommunistákban, akik őt eddig gond nélkül beszavazták.
Van alternatíva ma a XIII. kerületben. Először is az igazi baloldalt új párt képpviseli - még ha sok gyakorlatlan fiatal is aképviselőjük, és még akkor is, ha eddig csak ebben és a mérhetetlen önbizalmat sugalló naivitásoktól sem mentes programjuk terjedelmében mások - az LMP képviseletében Tordai Bence. Sokunknak, függetlenül attól, hogy a Fidesz szineiben indul mégis dr Szalay Péter főorvos az aki az elfogadható alternatíva - egyszerre lehet egy szimpatikus, szélsőségektől mentes ember a képviselőnk, és a kormánypárt képviselője is. Ráadásul neki van esélye is Szanyit kiütni - az eddigi eredménye is nagyon jó!

Kicsit Karcos 2010.04.22. 09:36:56

Fantommá vált az adatkezelő cég – feljelentést tett az APEH

Adócsalás és számviteli rend megsértése bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett az APEH az ellen a cég ellen, amelyik alvállalkozóként részt vett a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal informatikai rendszereinek fejlesztésében – írja a Magyar Nemzet.

A nemzetbiztonsági szempontból érzékeny adatokhoz is hozzáférő vállalkozás azóta fantomizálódott. Két év alatt 1,2 milliárd forintot vettek fel a társaság bankszámlájáról, s további 127 millió forintot utaltak el onnan.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=318569

süti beállítások módosítása