Skip to content


       Szűrés lista

Mexikói felállás: az első vérig

Valóban remek a hasonlat, amiben a "mexikói felálláshoz" hasonlítják az új parlamenti viszonyokat. ("Mexican standoff": az olyan jelenetek neve, amikor egy körben állnak többen, és mindenki fegyvert fog a mellette álló fejéhez.)

A Fidesz+KDNP nem foglalkozik a másik három párttal kb. mintha nem is lennének. Kétharmad felett, meg tonnányi tennivalóval a nyakukon azt gondolom, hogy ez érthető.

Az LMP egyelőre very happy, hogy bejutottak, próbálnak rájönni, pontosan mit is jelent, milyen "munka" is ez a képviselőség, mit, hol és hogyan kell "dolgozniuk". A Jobbik nekik ugye szélsőséges, az MSZP pedig ellenfél. Az első törvényjavaslatuk a pártfinanszírozás  átalakításáról fog szólni. Várjuk, hogy melyik párt milyen kifogással mer nemet mondania erre. Hamar elválik, hogy tényleg más lesz-e a politizálás.

A Jobbik szintén keresgéli merre van az ülésterem meg a büfé, meg biztos nagyon izgulnak, hogy melyik frakció lesz a padtársuk, a móka-faktor kedvéért remélem beültetik őket a kommancsok és szdsz 2.0 közé ...
Ezzel be is lőttük, hogy mi a véleményük a másik két ellenzéki pártól, a Fidesznek meg szintén a körmére szeretnének koppintani, elvégre megmondták, hogy nagykoalíció meg jaffa ... 
Első törvényjavaslatuk szerint június 4-ét, a trianoni békediktátum napját nemzeti emléknappá szeretnék nyilvánítani. Ez a Jobbik szempontjából egy remek húzás, ha sikerül véghezvinni, akkor nagy eredmény, ha pedig nem, akkor lehet szépen kommunikálni, hogy "ezek" még erre sem hajlandóak, tessék, mi megmondtuk: nagykoalíció.

Az MSZP frakcióban  - mint kiderült - "azok lesznek ott akik hozzá vannak szokva, hogy dolgoztatnak és nem dolgoznak. Az elmúlt 20 évben apparátusok tetején ültek, megszokták, hogy a rendszer mögöttük működik." Mivel azt álmodták meg maguknak, hogy ők a demokrácia védői, így a Fidesz minden lépését hújdenagyon fogják figyelni, a Jobbik a szélsőségesfasisztanácirettenet, az LMP meg a nagy ellenfél a ballib oldalon, nem egy szdsz, akit bezabáltak 1994-ben.

És hogy miért érdekes mindez?

Egy vizsgálóbizottság felállítását jelenleg 77 képviselő indítványozhatja, de jelenleg az MSZP-nek és az LMP-nek együtt sincsen ennyi mandátuma (59+16 < 77).
Vagyis az MSZP-nek, hogy egyetlen nyomorult vizsgálóbizottságot létrehozzon, a Fidesszel VAGY a Jobbikkal kell megegyezni, vagy az LMP-vel ÉS a Jobbikkal vagy Fidesszel.

A Jobbik kedden be is jelentette, hogy parlamenti vizsgálóbizottság felállításával kívánja felderíteni a Fidesz és az MSZP titkos és törvénytelen választói adatbázisait. Az LMP-vel együtt sem lesz meg a 77 képviselő ehhez, de meglátjuk.

Az első vér amúgy nem ekkor fog kibuggyanni, hanem már korábban, mikor a frakcióvezetők leülnek felosztani a bizottságokat.

Vona, Mesterházy, Lázár, Harrach, Schiffer
: ők a májusi Vacsoracsata sztárjai.


 


"A házszabály szerint minden képviselőcsoport delegálhat legalább egy embert minden állandó bizottságba, a bizottsági helyeket és tisztségeket a frakciók számarányának megfelelően kell elosztani. A posztokat alapvetően a frakciók közti megállapodással kell elosztani, de ha ez nem jönne létre, a házelnök - akit hagyományosan a kormánytöbbség soraiból választanak - saját javaslatot terjeszt elő, amiről a parlament vita nélkül határoz. Ez azt jelenti, hogy a kormányoldal, ha akarja, teljesen a saját elképzelése szerint állíthatja össze a bizottságokat."


És hogy miért ennyire fontosak a bizottságok? Hiába írom meg álmaim törvényjavaslatát, ha ez sosem kerül szavazásra a Tisztelt Ház elé, mivel a bizottságban elgáncsolják. Erről tudna mesélni a Fidesz is ...


"Ezek a testületek azért fontosak, mert minden javaslat - például az ellenzék indítványai, módosító javaslatai - először az illetékes bizottság elé kerülnek. Annak kell eldöntenie, hogy vitára alkalmas-e egyáltalán például egy törvényjavaslat, tehát eljuthat-e egyáltalán a plenáris ülésre. A módosító indítványok közül pedig, az úgynevezett egyharmados szabály értelmében csak azok kerülhetnek szavazásra, amelyeket a bizottságokban a tagok legalább egyharmada támogatott."

 
2006-ban a következőképpen osztották fel a bizottságokat, vagyis az alábbi pártok adták a elnököt: 

Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság  MSZP
Egészségügyi bizottság MSZP
Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság Fidesz
Európai ügyek bizottsága SZDSZ
Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság  MSZP
Gazdasági és informatikai bizottság MSZP
Honvédelmi és rendészeti bizottság  Fidesz
Ifjúsági, szociális és családügyi bizottság MSZP
Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság  Fidesz
Környezetvédelmi bizottság  KDNP
Kulturális és sajtóbizottság SZDSZ
Külügyi és határon túli magyarok bizottsága Fidesz
Mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság MSZP
Mezőgazdasági bizottság Fidesz
Nemzetbiztonsági bizottság KDNP
Oktatási és tudományos bizottság  MSZP
Önkormányzati és területfejlesztési bizottság MSZP
Sport- és turisztikai bizottság  Fidesz


Kormánypártok:
MSZP 8
SZDSZ 2


Ellenzék:
Fidesz 6
KDNP 2


Vona Gábor jött elő elsőként a kívánságlistával: a külügyi vagy a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját szeretnék. Kovács Laci meg is kongatta a vészharangot: csak ne a külügyet!
"Ha az új parlamentben a Jobbik kapná a külügyi bizottság elnökének posztját, az az első pillanattól kezdve komoly károkat okozna Magyarország nemzetközi kapcsolatainak, megítélésének."

Pedig valamit kapni fognak ...

1998-2002 között MIÉP-es elnöke volt a stratégiailag roppant fontos Társadalmi szervezetek bizottságának ... na, valahová ide lőhetjük be, hogy milyen bizottságra számíthat a Jobbik.

Tegnap az LMP is előállt, hogy ők mit szeretnének: Ők egyenes két bizottsági elnöki posztot kérnek, mégpedig a környezetvédelmit, az emberi jogit esetleg az önkormányzatit. Merész tervek, főleg annak tudatában, hogy 2006-ban a hasonló nagyságú MDF nem kapott egyetlen bizottságot sem ...

A
Fideszben harsány kacaj fogadta Vona Gábor kívánságlistáját, és nem foglalkoznak azzal, hogy az ellenzéknek jutó helyeket ki kapja, így az MSZP-nek, a Jobbiknak és az LMP-nek egymás között kell majd megegyeznie erről.

Akkor lesz nagy tüzijáték, ha a Fidesz tényleg csak 3 bizottsági elnöki posztot ad az ellenzéknek ...

Ezt az egyeztetést remélem élőben fogják közvetíteni, mivel nagy érdeklődésre tarthat számon ez a meccs:

"Új baloldal" vs. "radikalizmus szakmai arca"  vs. "lehet más a politika" ...

Címkék: politika választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr931958467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arlequin 2010.04.29. 16:28:17

@derelyegrádi szellem: nem volt. bezárták. azért vagyunk kinn.

gorcsev54 2010.04.29. 16:35:41

A cikk elejét olvastam el: Tehát bárki akar vizsgálódni nem teheti , mert nincs 77 szavazat.Körülbelül ezt is vártuk a 2/3 dal,most lesz ám csak fa.....világ, most aztán narancs osztás közben lehet tovább lopni, ha van még mit, bár találékonyak az elvtársak, mindig találnak maguknak valamit.Szerintem mint egyesek írták a"következő 4 év vicces parlament lesz" nekik az írom kérdés ki fog röhögni rajta és ki fog sírni-megsúgom nekik mi.

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2010.04.29. 16:38:22

@Max.: talan emleknapok helyett ideje volna előre nézni.
aztan ha előre néznél észrevennéd:
- van globalizáció
- jó dolog jóban lenni a szomszédokkal (mert pl így mehet fasza kereskedelem) stb

tudod melyik orszag jar elen abban h elidegenitsen magatol mindenkit?
eszak korea. nezd meg h elnek.
ezt akarod?

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2010.04.29. 16:40:43

@Max.: nekem ugy remlik pont nacionalistak miatt kapta buntibol az orszag trianont.

arlequin 2010.04.29. 16:45:59

@gorcsev54: sírva röhögünk rajta. meghalt a cirkusz, éljen a cirkusz!

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2010.04.29. 16:46:47

@Kicsit Karcos: állampolgárság.
próbáld elemezni a szót a kurva életbe.
miért járna erdélyi magyaroknak peldaul? semmiert.
mi is ez?
magyarság igazolvány magyar származásuaknak? NEM
állampolgár -> állam | polgár
az államnak ugye vannak földrajzi határai, ami azokon a határokon belül van, ugye az az állam.
és gondold ezt tovább.

semmi bajom nincs más ország állampolgáraival, de pl aki románia területén, román állampolgár szülöktől született, ott élt mindig, ott fizet adot stb az miért kapjon magyar állampolgárságot?

tudi 2010.04.29. 16:52:17

Érdekes felállás lesz, lehet megéri majd nézni a közvetítést.
www.youtube.com/watch?v=K9AQiQRt5tM azért remélem idáig nem fognak fajlni a dolgok.
Ha a fidesznek van esze, akkor vagy megszavazza, vagy eléjje megy és benyújt két olyan törvényjavaslatot, mint amit a jobbik és az lmp javasolt.

Jurganov 2010.04.29. 16:54:17

@éjszárny zöldi: igyál még egyet :) rád fér.és ne gondolkodj, nem erős oldalad :)

Max. 2010.04.29. 16:58:59

@éjszárny zöldi: Nekem meg úgy rémlik, hogy Románia is pont a nácik oldalán harcolt a háborúban, vagy lemaradtam valamiről? Ehhez képest érdekes a darabolás téma... És ha már itt tartunk, Németország, Olaszország, Románia miért van még egyben? Daraboljuk fel az összes náci országot, hajrá!

"tudod melyik orszag jar elen abban h elidegenitsen magatol mindenkit? eszak korea"

Ez meg egy akkora baromság volt, hogy értelmezni sem tudom, így nem tudok érdemvben válaszolni rá.

derelyegrádi szellem 2010.04.29. 17:00:57

@éjszárny zöldi:

ha @Jurganov: (egyébként helyes) tanácsa ellenére mégis gondolkodnál, akkor ne írd le, ha mégis leírnád, akkor ne ide, ha mégis ide, akkor legalább a "Komment küldése" gombra ne kattints rá. Köszi.

arlequin 2010.04.29. 17:05:01

@Jurganov: @derelyegrádi szellem: köszönöm a zoktatást. ;-D nem, nem én voltam, de vmi ilyeneket írtam volna én is. azt az italt pedig küldheted jurganov, bemelegítésnek jó lesz, este férfias tejfakasztó hagyománnyal köszöntünk egy jövevényt.

arlequin 2010.04.29. 17:09:54

@Jurganov: az. ugyan tudtommal nem az enyém, hanem egy baráté. és ahogy áldott emlékezetű hamvas béla mondta volt lesajnálóan a fajtámról: ezeknek 'az ünnep alkalom az ivásra'. azért eszünk is. egyébként működik a tejfakasztás, múltkor is bejött. tényleg. vmi jót is csinálunk legalább.

arlequin 2010.04.29. 17:36:18

@derelyegrádi szellem: @Jurganov:

átadom.
majd mondom, hogy két szóvalbélelt, felfúvódott billentyűzetű bloghuszár üzeni.

na ezt nem, mert akkor lebukok. megvan! két jóakaró angyal mondta, nem lehet látni őket, de hallom a hangjukat. ez lesz az.

Szűrés

ON
azért tényleg érdekes lesz ez a parlamenti felállás, mondhatni hungarikum.
OFF

Kicsit Karcos 2010.04.29. 17:50:54

@éjszárny zöldi: vagy éppen magyar állampolgár szülőktől.

Én meg nem Magyarországon születtem magyar állampolgár szülőktől, tőlem nem akarod elvenni az állampolgárságot?

belzebubó 2010.04.29. 17:56:29

@éjszárny zöldi: Tanulmányozd a Jus Sanguinis-t. Remélem menni fog.

Megnézem cimlapon van-e a poszt, valami furcsa, hogy ennyi szefós jár erre.

Kicsit Karcos 2010.04.29. 17:57:43

@éjszárny zöldi: egyébként felháborítóan aljas az érvrendszered. Erdélyt elcsatolták tőlünk, és te arra hivatkozol, hogy azért nem jár állampolgárság, mert Romániában él az illető?

Na elmész a sunyiba, és ne szólj többet hozzám.

teisfiambluetooth 2010.04.29. 17:58:49

@Marcellusca:

"Viszont a forint gyengülése az MNB elnök "megtámadása" után gyengült.
Nem kicsit. Egyetlen nap alatt."

Csak nem valami bolsevik szamizdat kiadványt lapozgattál? :) Mert ha gazdasági híreket is hallgatnál akkor tudnád, hogy még a korona, a zloty, a lej stb is zuhant, a zloty pldául többet is mint a Ft...
Jó lesz vigyázni mit mond a Viktor, még összeomlanak a lengyelek.

Kicsit Karcos 2010.04.29. 18:04:53

"Véleménynyilvánítás miatt lefokozásra ítélték a TMRSZ főtitkárát

Folytatólagosan elkövetett bujtogatás vétsége miatt 160 ezer forintos pénzbüntetésre és lefokozásra ítélte Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa.

A pénzbüntetés átváltoztatása esetén négyszáz napos szabadságvesztés terhelné Szima Juditot.

A Budapesti Katonai Ügyészség bujtogatás miatt vádat emelt a TMRSZ főtitkárával szemben. A vád szerint a főtitkár több, a szervezet honlapjára kikerült cikkben támadta a rendőri vezetőket. A katonai ügyészség három írás miatt indított eljárást."

(MTI nyomán)

kuruc.info/r/2/58862/

Tessék mondani, akkor a szakszervezeti vezetőnek mi a feladata? Az, ami a BKV-nál, asszisztálni cégének a szanaszéjjel lopásához?

Ennél felháborítóbb ítéletet nem sokat láttam, pedig volt már itt ez-az.

Remélem, felkerülnek a kurucra a vérbíró adatai, azt hiszem, közérdekűek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 18:07:55

@Kicsit Karcos:

Jaj, hát én is nagyon remélem, sőt a lakcímét is, meg hogy mikor jönnek el a gyerekei az iskolából!

Különben mit írt ez a Szima Judit? Mert simán el tudom róla képzelni, hogy disznóságokat.

Jurganov 2010.04.29. 18:16:32

@Kicsit Karcos: teljesen mind1, erről nem a bíró tehet-neki is megmondták mit tegyen.

derelyegrádi szellem 2010.04.29. 18:16:59

@teisfiambluetooth:

ez reális. Ha a patás ellenzékből képes volt 8 év alatt hazavágni Mo-t, akkor kormányról 2/3-dal simán kicsinálja még a legyeleket is, a cseheket meg fél kézzel, álmából felébresztve! Nem szívesen lennék akár még a japánok bőrében sem! :-)))

derelyegrádi szellem 2010.04.29. 18:20:33

@Jurganov:

Az nem lehet, hogy szima judit egy kissé túllépte, amit egy fegyveres testület tiszti beosztású tagja megengedhet magának?

Én nem tudom, nem ismerem az írásait, csak kérdezem.

Jurganov 2010.04.29. 18:30:32

@derelyegrádi szellem: fogalmam sincs, de támadták már a választások előtt is, mivel bírálta a rendőrségi vezetőket.

Marcellusca 2010.04.29. 18:38:09

@teisfiambluetooth: Igaz, igaz.
Nem olvasok a lengyel és cseh gazdaságról.
Lesz@rom, mi van a zloty-val meg a cseh koronával.
Magyar vagyok, Magyarországon élek, ezért a magyar forint érdekel.
A választások után, erősödött a forint, mert (állítólag) a befektetők (is) bíznak a változásban, hogy megszűnik (az eddigi szintű) mutyik.
Ezen felbuzdulva Viktor Viktorovics Viktorov kinyitja a száját és folyik belőle a sz@r.
Persze, hogy mindjárt visszahőköltek a befektetők.
És qrvára nem érdekel, hogy mi van Csehországban, Lengyelországban vagy Litvániában.
(Mondom mindezt úgy, hogy tudom, hogy a térség és az új tagállamok sorsa valahol összekapcsolódik.)

derelyegrádi szellem 2010.04.29. 18:42:19

@Jurganov:

hát akkor meg kéne velük ismerkedni véleményalkotás előtt.

Az hogy a választások előtt is támadták őt, nem jelenti azt, hogy nem követte el amivel vádolták (igaz, az ellenkezőjét se). Ez a "két láb rossz négy láb jó" verzióra hajazna, ha pusztán ez alapján ítélnénk meg.

Én a Bp.i Kat. Bíróságon korrekt ítélkezést tapasztaltam. (Persze ez sem lehet kizárólagos állítás) De ha dr. Tóth Szabolcs hb. százados hozta az ítéletet akkor biztos, mert ő egy felkészült, korrekt, és jó bíró, csak jókat tudok róla mondani.

Marcellusca 2010.04.29. 18:45:55

@arlequin: Én értelek. :)
És ismeretlenül is gratulálok az újszülött szüleinek és sok boldogságot az egész kiccsaládnak!

Marcellusca 2010.04.29. 18:47:57

@El Topo (Sgt. Elias): Leírta mindazt, amivel (szinte) minden rendőr tisztában van.

Csak nála nem vették számításba, hogy mindezt szakszervezeti vezetőként, a megoldandó problémák feltárásáért tette.

Marcellusca 2010.04.29. 18:49:45

@derelyegrádi szellem: Nem hiszem, hogy Tóth szds. volt a hadbíró, mert min őrgy.-nak kellett lennie.

Jurganov 2010.04.29. 18:57:03

@derelyegrádi szellem: nem kell, igazából úgy jó véleményt alkotni, hogy nem ismerjük a körülményeket-egyszerű, jó :)

a bírálást nm úgy értettem, hogy " ejnye-bejnye" hanem rágalmazták, fenyegették (ha jól tudom) majd ezt követően vádat emeltek ellene. természetesen elhiszem, hogy a kat. ügyészség precízen és jól jár el, de ezeket a dolgokat egymás mögé téve valahogy olyan érzése van az embernek, hogy nem annyira elképzelhetetlen a dolgok olyan alakulása, hogy belesegítettek ebbe az ítéletbe.
persze lehet, hogy mint rendőr nem mondhat igazat soha ( politikusképző? ) vagy amennyiben megteszi megfenyítik, de akkor is..

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2010.04.29. 19:10:43

@Kicsit Karcos: elcsatolták. ez van. ideje elfogadni, mivel valtozni nem fog.
mi is elvettük valakitol ezt a foldet a honfoglalaskor. azoknak akike volt nem akarod visszaadni es visszamenni azsia fele?

Marcellusca 2010.04.29. 19:16:37

@El Topo (Sgt. Elias): Őőőő, izé, most megfogtál, mert most konkrét dolog nem jut eszembe. Nem tegnap olvastam róla. :)))
De a gúgli a barátod. :D

Ordnassac 2010.04.29. 19:22:01

Halk megjegyzés: az MDF 2006-ban kapott bizottsági elnöki posztot, a környezetvédelmit (Katona Kálmán volt az elnök). A KDNP-s Nagy Andor az MDF-frakció felbomlása után kapta meg az elnöki széket. Legalább legyünk pontosak, ha (jogosan) fikázunk.

Kivlov 2010.04.29. 19:39:30

a 2/3 a lényeg, a többiek meg (főleg a maszop) elgondolkodhatnak, hogy miért is alakultak így az erőviszonyok...

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 19:50:45

@Kivlov: maradjunk már annyiban, hogy ez a 2/3 a Fidesz világsikere, és nem az országé. Ha némi személyes véleményt is hozzáfűzhetek, ez nem az MSZP-nek a legnagyobb kudarc, hanem az országnak, hogy megint sikerült bepalizni, hozomra, sőt biankó ennyi embertől kicsalni az x-et a semmivel. Jhah és azok a Fidesz-hívek érdemlik ezt meg a legjobban, nem akarom túlzottan bántani őket, akiket előbb szétveretett a Böszme, és utána Orbán cserben hagyott, és most mégis rászavaztak "elszámoltatás" jeligére. Pintér Sándor lesz a jutalom, Hatalával és Lázárral súlyosbítva.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 19:51:14

@Marcellusca:

Nem vagyok én mazo, hogy Szima Juditot olvasgassak.:D

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 19:59:13

@Jurganov: már miért is mentesítené a bírót, ha leszólnak neki a piros telefonon, és erre elítél valakit ártatlanul, sőt azért, mert tisztességesen végzi a dolgát?

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 20:22:53

@Marcellusca:

Ezek szóvá tételéért vádolják Szima Juditot (szemelvények):

1. Az ORFK egyes vezetői figyelmen kívül hagynak jogerős bírói döntésben foglaltakat

2. Van olyan rendőri vezető (állományilletékes parancsnok), aki írásos utasításba adja a kisrendőr munkaköri leírásába, hogy szolgálatonként hány állampolgárt kell igazoltatnia és intézkednie. Ha pedig ezt a számot nem teljesíti az elvárás szerint, akkor negatív irányban eltérítik az illetményét, magyarul kevesebb lesz a kisrendőr fizetése.

3. Van olyan rendőri vezető, aki nyíltan hangoztatja, hogy azért, mert kisrendőrök panaszkodni mertek a minősíthetetlen kapitányságvezetői ténykedés miatt „el lesznek taposva, mint egy csótány”.

4. Rendszeres az ellentételezés nélküli túlmunka végeztetése. A City Police-szal és egyéb intézkedéseivel Gergényi 2000 fős létszámhiányt idézett elő.

kuruc.info/r/22/26194/

Szima Judit a Rendőrséget képviseli, vádlói az ÁVH-t és a vérbíróságot.

Szima szakszervezeti vezetőként _köteles_ szóvá tenni fenti jelenségeket, nincs más választása. Azért büntették meg, mert a munkáját végezte.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 20:43:39

@Egy kicsit karcos:

A kisrendőr az mi a magasságos atyaúristen? Még jó, hogy nem rendőrke!

Donna (Cara)mba 2010.04.29. 20:47:37

@Max.: Ja, Románia pont 12 óra előtt fél másodperccel lépett ki a háborúból, hogy hathatósan segítse a fennmaradó 30 secundumban a háború megnyerési esélyeit (pont az ellenkező oldalon, amin állt úgy cirkakb. 4 kemény esztendeig).
Hiába bocskor a lábukon, sunyi ész van a fejükben, az úgy látszik, többet ér:(
Hűség???? A gyávák "fegyvere", lásd Magyarország, akit százszor inkább szálltak volna meg a németek, mert akkor 1947-ben már kifeszített dolmánnyal a jó oldalon kötöttük volna a párizsi szerződést...
Hüjjjjjjjék voltunk, úgy tűnik, azok is maradtunk:(
Nemzeti karakter a szótartás, amikor annak az ideje rég lejárt:(
Ócska kacat, a gyengék, gyávák, letaposottak szenteltvize, amiben megmosakodnak, mégse látszódjanak annyira nyomorult átverteknek...

Donna (Cara)mba 2010.04.29. 20:49:35

@éjszárny zöldi: A szlovákoknak, horvátoknak, izraelieknek miért jár itt, Magyarországon, magyarországi lakhelyen kettős állampolgárság? Megmagyaráznád szegény hülye fejemnek?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 20:51:54

@Donna (Cara)mba:

Mielőtt könnyekig meghatódnánk a karakán, akár hülyeségig menő nagymagyar hűség jelenségén, ne felejtsük el megemlíteni, hogy a náci németorzághoz volt hűséges az utolsó pillanatig.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 20:53:36

@Donna (Cara)mba:

Fölösleges hiszti. Gyakorlatilag bárki juthat magyar állampolgársághoz aki csak akar.
Mit szeretnétek? Szőnyegbombázásszerűen magyar útleveleket szórni Erdélyre?

Donna (Cara)mba 2010.04.29. 21:00:05

@arlequin: Kissé lemaradtam, de én is gratulálok a szülőknek, az emberkepalánta pedig nőjön fel egy szerető kisközösségen (ha addigra a nagyot sikerül komplett elbaltázni:(
A férfiaknak becsületes, áldomásos, helytálló ivászatot, a nőknek pedig türelmes, elnéző jóindulatot és szükség esetén némi konkrét (meg)támogatást:)

Éljen, egy parány emberkével többen lettünk! Vidám nap ez a mai, nekünk is:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 21:03:34

@Donna (Cara)mba:

És aki mondjuk nem kér belőle?
Tényleg nem vágom, mire fel ez az állampolgársági hisztéria. Van legalább tíz közeli ismerősöm, aki erdélyből jött ide. Van köztük székely is, meg román is. Mindenki csont nélkül megkapta az állampolgárságot. Mi kéne még?

Jurganov 2010.04.29. 21:04:33

@El Topo (Sgt. Elias): jaja, próbáld így. csak az a gond, hogy így ostobának tűnsz, pedig nem vagy az.
@Egy kicsit karcos: ezt gondold végig. vajon miért teszi amit tesz?(mármint ha és amennyiben tényleg ez történt). félti a saját életét.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 21:05:56

Na, mit akar mondani Jurganov, ami nem jelenik meg?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 21:09:32

@Jurganov:

Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy rendőr százados ilyet leír, hogy kisrendőr.

Donna (Cara)mba 2010.04.29. 21:10:12

@El Topo (Sgt. Elias): Olvass már figyelmesen: eddig nem kellett benned csalódnom!
Éppen azt írom, amit mondasz. Mi a fene nagy francba kellett nekünk a németekhez hűségesnek maradni? Hisz még Erdély se helytálló indok, mert azt a németek, akik nem voltak politikai idióták, odaígérték Antonescunak is és Hortyhnak is. Mégis, miből gondoltuk hogy ez korrekt katonai szövetség? Hát idióták voltunk/vagyunk mi?
Én is ígérhetek fűt-fát. Elbírja a papír. Mégsem hiszem, hogy diplomata volnék vagy katonai attasé:) Pedig annak aztán tényleg kellene némi korrepetáció fűfa ígérgetésben, szerződés aláírásban, majd másnap megkeresni, miért is kell felbontani:)
Na nehogy már! Háborúban idegen hatalomhoz hűség - felröhögtem! Ilyet csak agyament idióta bír még csak elképzelni is. Vagy mit gondoltunk/gondolnak politikusaink? Ásó, kapa és a nagyharang?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 21:14:40

@Donna (Cara)mba:

Körülbelül.
Valamikor a nyolcvanas években a hiradó tudósított egy spanyol-argentin magas szintű találkozóról, ahol szerződésbe foglalták, hogy Spanyolországnak elidegeníthetetlen joga van Gibraltarhoz, ellenben Argentina vitathatatlan birtoka a Falkland szigetek.
Egy bökkenője volt a dolognak, mind a kettő a briteké.:D

Jurganov 2010.04.29. 21:14:51

@El Topo (Sgt. Elias): milyen rendőr százados?
@Donna (Cara)mba: régimódi, becsületes, meg más olyan dolgok amik ma már nem sokat jelentenek :) és persze mert nem tudtunk kiugrani ( az oroszok felé nem akartunk, másfele meg nem akarták).

Kivlov 2010.04.29. 21:16:35

@Egy kicsit karcos:
129-edjére is megkérdezem: mi más lehetőség volt az ország számára2010-ben, mint a fityisz 2/3?
maszop? minek? 8 év alatt nem voltak képesek 1 épkézláb intézkedésre, miért épp most lennének?
szadesz? ez valami betegség? rég lógniuk kéne?
elempé? ??? szdsz2.0
madöf? kötélcélpontok2
jobbik? legyen, de kívülről egyből a kör közepére... necces. plusz a washinton-bp-telaviv tengely megőrülne tőlük...

maradt a fityisz. meg fogsz lepődni. Az emberek nagy része nem csodát vár tőlük. nagyon sokan azzal is megelégszenek, ha nem qrják el.

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 21:17:09

@Jurganov: "félti a saját életét. "

Vazze, egy bíró csak ne féltse az életét. Pláne ne úgy, hogy azzal más életét kúrja el.

Ha életveszélyesen fenyegetik, akkor írja meg a sztoriját, küldje el országnak-világnak-kurucnak a fenyegetői nevével, költözzön el, stb.

Baszod, egy beszari bíró miatt legyen rendőrállam?

Én nem tudom elfogadni ezt a tempót.

B eset, hogy van mivel zsarolni, és megzsarolták, na ebben az esetben meg pláne nem tudok érte könnyeket hullatni.

A társadalom normális önvédelmi reflexe, ha kiveti az ilyeneket magából. _Akármiért_ is tette.

Donna (Cara)mba 2010.04.29. 21:17:17

@El Topo (Sgt. Elias): Akinek kell, persze.
Román barátaidat csak engedd be a spájzodba te. Nagy a te spájzod és a szíved, beleférnek:)
Én megtartanám a szokásos távolságot - nem árt az, jobb a békesség. Pedig voltak román barátnőim, barátaim, elképzelheted életem első 21 évében:) De a barátság akkor maradt meg, ha kerültünk bizonyos tabukat.
Én úgy vagyok vele, ha nem feltétlenül muszáj, nem vagyok híve a behódoltatásnak. Inkább elkerülöm a muszáj helyzeteket.
De te élj velük boldogul. Nyilván más a helyzeted.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 21:17:58

@Kivlov:

Ez a tengely ez kurva jó.:D Ki találhatta ki? Zseniális!:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 21:20:29

@Donna (Cara)mba:

Mondjuk a kérdésem az volt, hogy mi kéne még azon kívül, hogy bárki aki igényli, magyar állampolgársághoz juthat, minden nehézség nélkül, a jelenlegi jogi környezetben is?

Egyébként meg volt eredeti román barátnőm is, éltem is vele, ma sem bánom.

Donna (Cara)mba 2010.04.29. 21:20:35

@El Topo (Sgt. Elias): Na, a példád kiváló, mennyit ér egy nemzetközi szerződés...Annyit, amennyit a feleknek érdekük betartani belőle és addig, ameddig még fennáll az érdek. Értesz te engem, csak rég beszélgettünk.

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 21:22:15

@Kivlov: talán szóvá kellett volna tenni a Fidesz impotenciáját és cinizmusát 2006 óta következetesen, nem csak gyurcsányizni.

Az utolsó pillanatban persze csak szarul lehet dönteni.

De itt van, van 4 évünk jobb kormányt csinálni. De a fideszesek egy meghatározó részének már most jó a szemkilövető Gergényi barátja, "nem baj, bízzunk benne, adjunk neki esélyt".

A Fidesznek hány tagja tiltakozik most Pintér ellen? Pl. Pintér ellen, úgy értem. Meg a többi komcsi besúgó ellen, akiket a nyakunkra akarnak hozni. Nem akarnak bomlasztani, ugye?

Aztán majd 2014-ben lesz az, hogy nem lesz más választásunk, mint Gyurcsányi?

Hát ha eddig nem, akkor most kéne gondolkodni.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 21:22:55

@Donna (Cara)mba:

Meg amennyi hatalmuk van hozzá!

Mert én könnyen ismerem el, hogy neked jogod van a holland királyi trónra, gondolom cserébe te is belátod, hogy engem illet a svéd királyság és birtokai. Csak éppen egyikünknek sincs köze egyikhez sem.

Jurganov 2010.04.29. 21:25:06

@Egy kicsit karcos: ez nem így megy :) ezt te is tudod, csak gondold végig.
@Kivlov: egy lényegesen erősebb jobbikos (tudod, azok az arcok akik valami értelmeset mondtak egyedül a kampány során) ellenzék és egy gyengébb fityisz-kormány. annak jobban örültem volna. főleg azért mert még emlékszem mi volt anno mikor a fityisz uralkodott, majd amikor leváltották őket...arra is :) én úgy gondolom, hogy ezzel a 2/3-al gyakorlatilag magukra húzták a földet az emberek (ha már úgyis a gödörben vannak).

Kivlov 2010.04.29. 21:25:37

@Egy kicsit karcos:
"...impotenciáját és cinizmusát 2006 óta ..."

na ennyit tud a baloldal. ezért tartunk itt az elmúlt 8 év után, mert kormányon is állandóan az ellenzékkel foglalkoztak, meg zorbánoztak érdemi kormányzás helyett! ők voltak többségben (míg szét nem cseszték magukat) lehetett volna intézkedéseket hozni, nem csak "qrva országozni" meg más pöcsét a csalánba verni. férgek.
4 év múlva gyurcsányi? minek? vona...
meg is érdemlitek, hogy az elempével együtt vagytok vagy 70en a Kossuth-téren.

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 21:26:47

@El Topo (Sgt. Elias):

"Mondjuk a kérdésem az volt, hogy mi kéne még azon kívül, hogy bárki aki igényli, magyar állampolgársághoz juthat, minden nehézség nélkül, a jelenlegi jogi környezetben is?"

Nem kéne állampolgárságot adni bárkinek, csak akire szüksége van az országnak vagy rokoni-kulturális kapcsolatok miatt alanyi jogon, vagy a szakértelme miatt, vagy horribile dictu hálából.

Fekete Pákó nyet, Puczi Béla dá, ha így érthető.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 21:30:01

@Egy kicsit karcos:

Szerintem sem.
Annak idején a portugálok gyakorlata szerintem elsőrangú volt. Mármint Afrikában.:D

Kivlov 2010.04.29. 21:30:38

@Jurganov:
abban lett volna még potenciál, igen. csak a balos média úgy összemosta volna őket (riogatás, fasisztázás, demokratázás), hogy 4 év múlva tuti kampó van.

Kivlov 2010.04.29. 21:31:46

@El Topo (Sgt. Elias):
Nem kitalálás: ez tény.
Yellow Star Express...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 21:32:19

@Kivlov:

Ha nem akarjuk, hogy valakivel összemossanak, akkor nem kell vele közösködni. Ez ilyen egyszerű.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 21:33:38

@Kivlov:

Hápersze hogy tény!:D
Itt megy át a fejünk fölött, lehet látni ahogy kikerülik a légifolyosók!:D

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 21:33:59

@Kivlov: összekeversz engem valakivel.

Kivlov 2010.04.29. 21:35:25

@Egy kicsit karcos:
Egy kicsit karcos 2010.04.29. 21:22:15
???

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 21:36:04

@Jurganov: nem várok el senkitől többet, mint magamtól.

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 21:40:18

@El Topo (Sgt. Elias): mi volt a portugál módszer lényege?

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 21:41:21

@Kivlov: már megbocsáss, de kit érdekel, mit hazudozik össze a ballib média? Ők lennének a mérce, vagy mi?

Jurganov 2010.04.29. 21:42:13

@Kivlov: a balos média alól ki lett volna húzva a talaj, ha az emberek azt látják, hogy tényleg haladunk valahová.
@Egy kicsit karcos: akkor mondanám úgy, hogy nem is lehetsz bíró amíg nem bizonyítod a hűségedet az uraidhoz. mint egy cégnél, csak akkor lehetsz főnök ha lojális vagy és szófogadó.

Kivlov 2010.04.29. 21:44:54

@Egy kicsit karcos:
engem nem érdekel mit hazudoznak. viszont a sok segélyes, meg a 19E-ért megvehető nyugger (akik a szavazók 50%-át adják) azon élnek, amit a TV-ben hallanak. És ha 4 éven át az megy, hogy a "zorbán" mennyit lopott tőlük + hogy milyen fasiszták ezek + ezek, akkor hacsak nincs 30% reálbér / nyugdíj / életszínvonal emelkedés, mehet a jobboldal a fenébe.

Donna (Cara)mba 2010.04.29. 21:46:06

@El Topo (Sgt. Elias): Hát persze, szépek, ezt én nem is mondanám, hogy nem. Még volt egy hírhedt mataharijuk is, aki elcsavarta a svájci nagykövet fejét, olyannyira, hogy nem csak visszahívták a nagykövetet (Jean-Pierre Vettovaglia), de a karrierjének is annyi lett:)
És kedvesek. Ha férfi lennék, nyilván én is belebolondulhattam volna egybe. De mivel konzervatív nő vagyok, ezért maradtak a román férfiak, de nem csavarta egy se el a fejem, mert akik próbálkoztak, nem voltak az eseteim. 16-21 éves koromig valahogy elkerütl ez a kísértés. Jött helyette más:)
Amíg egyfele evezünk, nincs is gond. Én meg 12 évet echte román tannyelvű iskolába jártam, tehát elkerülhetetlen volt a közös kapcsolat, és én sem bánom azt a korszakot. Többet megtudtam róluk, mint bármely olvasmányból.
De itt nem barátságról és egyéb kapcsolatokról beszélünk, hanem állampolgárságról. Azt a németeknél is automatikusan az kapta meg (sokan vándoroltak ki anno Romániából), aki schwartz auf weiss bizonyítani tudott legalább egy német egyenesági felmenőt. Aki magyar (német ősök nélkül) vándorolt ki még 1989 előtt Ny-Németországba, annak 10 évig kellett várnia a nyugat-német állampolgárságra. Izraelbe meg ugyancsak legalább egy ágon vérszerinti zsidó kérvényező kaphatott egyáltalán bevándorlási vízumot. Sok ilyen ismerősöm volt, volt aki meg se kapta, mert nem tudta megfelelően dokumentálni származását.
Ez volt, ma már bizonyára nincs így, ez csak a múlt kísértete mind német, mind más ország tekintetében. De akkor ez a gyakorlat létezett és szentesítve is volt.
És ezen senki nem happogott.
Csak koptatom a képernyőt, mert mindezt te is tudod.
Hál'istennek, ma már nincs így!

Rwindx 2010.04.29. 21:46:38

@Marcellusca:
Azért is figyelhetnéd mi van a zlotyval mert a lengyelek pénzneme, már ha tudod kik a lengyelek. Legfőképpen meg nem ülnél fel olyan maszopos propagandának hogy a patás miatt gyengült a forint (görögök és portugálok miatt), ami szerencsére már erősödik vissza, amiről szintén nem a patás tehet, hanem elsősorban a németek.

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 21:48:31

@Jurganov: ezt éppen meg tudnám cáfolni az életből vett példákkal. Kapitalizmusban egyébként mindenkinek megvan rá a módja, hogy szabadúszóként vagy vállalkozóként keresse a kenyerét, ha ért a szakmájához. Én mindig felvállaltam a konfliktusokat, akkor ha, ha mindenki más lapított. Nem véletlenül ez a nickem. Semmibe veszem azokat az embereket, akik tudatosan tönkreteszik mások életét a saját boldogulásuk érdekében. Mindig van korrekt megoldás, még ha rögösebb is a tisztességes út.

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 21:50:00

@Kivlov: mert most mi fog menni szerinted?

Ott volt Pokorni, bevezette az iskolásoknak az évenkinti holóemléknapot, mégis fasisztázták a Fideszt reggel, éjjel meg este. De meg lehet próbálni mégegyszer, hátha most bejön...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.29. 21:51:02

@Egy kicsit karcos:

Egyszerű: aki jól beszélt portugálul, és elért egy bizonyos kulturális minimumot, az állampolgár volt.
A többiek meg nem.

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 21:55:53

@El Topo (Sgt. Elias): na kb. így kellene nekünk is, mindkét mondatodban foglaltakra egyidejűleg tekintettel.

Jurganov 2010.04.29. 21:56:21

@Egy kicsit karcos: ezen nem veszünk össze :) te így látod én úgy. szvsz a kapitalizmus ua mint a kommunizmus-csak a nevek mások. van az a mondás, hogy a kommunizmus a kapitalizmus őszinte formája. és tényleg. amúgy cáfold meg példákkal, hogy létezik olyan cég ahol döntéshozó helyzetben van valaki aki nem lojális.

Donna (Cara)mba 2010.04.29. 21:59:47

@szorokin: Felavattam:) Millen színű szalagot kellett volna elvágnom?;-D

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 22:05:55

@Jurganov: kapitalizmus jó, kommunizmus rossz. Period.

:)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.29. 22:08:54

@El Topo (Sgt. Elias): @Egy kicsit karcos:

"aki jól beszélt portugálul, és elért egy bizonyos kulturális minimumot, az állampolgár volt.
A többiek meg nem. "

ez így teljesen korrekt/kóser

@Donna (Cara)mba:

óóó köszi...
már épp utána válaszoltam is...egy kis jungot javasoltam...

Donna (Cara)mba 2010.04.29. 22:13:57

@El Topo (Sgt. Elias): Hát ez kár, mármint trón, birtok, miegymás,-)
Pedig csak egy parányi gondolkodási időt kértem volna, mégis, hogy lássák, kivel van dolguk:) Nem azonnal rávágni: igen, kérem alássan, elfogadom:)

Donna (Cara)mba 2010.04.29. 22:55:24

@szorokin: Írtam is egy kis Jungot, csak elhúztál....

Donna (Cara)mba 2010.04.29. 23:16:38

@Donna (Cara)mba: Jóccakát. Voltam offolni, de oda se figyeltél:(
Ott vártalak és álldigáltam egymagam, mint egy félresikerült kamaszkori randin:)
Aludj jól!

picur3ka 2010.04.30. 13:06:09

Es kezdodik a meccs:

'A Fidesz kezdeményezte, hogy a szokásostól eltérően legyen sajtónyilvános a megbeszélés. A második pedig az, hogy nem a kétharmados parlamenti többséget birtokló Fidesz-KDNP tett javaslatot, hanem azt mondták: várják az ellenzék kezdeményezéseit. Így az MSZP, a Jobbik és az LMP tárgyalásai következnek.'

www.hirszerzo.hu/cikk.fordulat_a_fidesz_gesztussal_inditotta_a_parlamenti_ciklust.149212.html

süti beállítások módosítása