Skip to content


       Szűrés lista

Lázár György helyettes államtitkárából köztársasági elnök?

Melyik volt a magasabb pozíció a szocialista diktatúrában?

Ha valaki helyettes államtitkár volt 1981-től 1990-ig, vagy ha a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnál volt hatósági osztályvezető 1985-90 között?

Mert az egyikből majdnem köztársasági elnök lett, a másikból pedig úgy néz ki, hogy valóban köztársaság elnök lesz ...

Lehet fanyalogni, meg fikázni Sólyom Lászlót, de ő nem volt az SZDSZ vezető politikusa, mint Göncz, vagy miniszter az Antall és Boross-kormányban, mint Mádl.
A pártemberek után Sólyom valóban egy teljesen más Köztársági Elnök volt, és igen, pont az volt a szokatlan, hogy nem volt a nyelve egyik pártelnök fenekében sem.

Csak nekem tűnik furcsának, hogy mikor Sólyom László a 80-as években a Duna Kör tagjaként tiltakozott a bős-nagymarosi vízlépcső ellen, mikor 1987-ben részt vett a lakitelki találkozón, és megalapították az MDF-et, mikor az Ellenzéki Kerekasztal és a Nemzeti Kerekasztal résztvevője volt, akkor Schmitt Pál a Lázár és a Grósz-kormány helyettes államtitkáraként a Kádár-rendszer apró, de fontos fogaskerekeként dolgozott a szocialista népköztársaságért? Mindezt kilenc éven keresztül ... pedig nem volt "kötelező" ezt csinálni, Pali bá'!

Pali bácsi elszámolt már ezzel a kilenc évvel?

Természetes nincs előírva, hogy a Köztársasági Elnöknek "pártsemlegesnek" kell lenni, de 2005-ben Szili Katalin jelölése nem aratott osztatlan sikert, finoman fogalmazva.


"A Fidesz hivatalosan június 28-án választja ki jelöltjét – kétségkívül el is fogadják majd, sok vitára nem kell számítani –, aki most már szinte bizonyosan Schmitt Pál lesz.
Úgy tudjuk, ez Orbán Viktor személyes nyomására alakult így, és a döntést nagyon hosszú győzködés-civakodás-vita előzte meg. (...)

Épp Kövér volt az, aki a legtovább kardoskodott Schmitt ellen, s az egyik legerősebb érve az volt, hogy Schmitt „túl kevés” az államfői poszt betöltéséhez, ugyanakkor „túl sok” is abban az értelemben, hogy a múltjában esetleg vannak megkérdőjelezhető momentumok." - írja a nol.hu


Nem is olyan buta ember ez a Kövér Laci ...

Persze, kétharmad, a Fidesz azt jelöl és választ meg, akit csak szeretne, de azért mégis, Schmittet?!

Nézzük csak hány olyan tisztség van, ami a kormánytól független, és mondjuk  fontos ellenőrző feladattal rendelkezik: köztársasági elnök, az Állami Számvevőszék elnöke, az Alkotmánybíróság és a jegybank elnöke.

És mit olvastunk tegnap / az elmúlt egy héten?

1, Egy ismeretlen vidéki Fideszes képviselőt, valami Domokos Lászlót nevezne ki a Fidesz az Állami Számvevőszék élére.
Megtehetik? Meg. Pofa kell hozzá? Az.

2, A Fidesz megint módosított egy "picit" az Alkotmányon, most éppen azt találták ki, hogy elég, hogy ha a kormánypárti többség jelöl alkotmánybírákat. Fideszes pártkatonákat az Alkotmánybíróságba, ej, de szép!
Megtehetik? Meg. Pofa kell hozzá? Az.

3, Simor András, a jegybank elnöke jelenleg is kormányzati össztűz alatt van, ő sem sokáig lesz elnök, ez garantálható

4, A Fidesz az alelnökét, Schmitt Pált jelöli köztársasági elnöknek.

Kimaradt valaki, aki idáig független volt? Ha jól látom, akkor nem ....

Ez így egy napra / hétre nekem egy picit sok volt. Nem tudom, hogy a 3 millió kedves honfitársam miért szavazott a Fideszre, de ha jól sejtem, akkor azért, hogy az ország fejlődjön, gyarapodjon és tisztességesen dolgozva mindenki jól éljen, nem pedig azért, hogy a fideszes köztársasági elnök szolgaian aláírjon minden szart, ami a Parlamentből jön, vagy a fideszes alkotmánybíróság bólintson rá mindenre, és majd mindent átvilágítson a fideszes számvevőszéki elnök.
Jöhet a Fidesz a süket "alkotmányos forradalom történt a szavazófülkében" dumájával, csak hát ez egyre inkább hányingerkeltő. Három hét kormányzás után már ilyen húzásaik vannak ...

És még azzal riogatták az embereket, hogy majd megint úsztatni fogják a koronát. LOL, kispálya ...

Ahogy Török Gábor írta tegnap "ha a Fidesz nem vigyáz, és túlzásba viszi az erőből meghozott intézkedéseket, akár ismét szükségünk lehet majd a legalitás és a legitimitás fogalmát magyarázó szótárakra. Ma még messze nem tartunk itt, de nem árt figyelembe venni: a hosszú távú berendezkedésnek – demokratikus rendszerekben - nem az intézmények átszabása és a pozíciók elfoglalása, hanem a közvélemény bizalmának tartós megőrzése az előfeltétele."

Valószínűleg a Fidesz is érzi, hogy ez így nem kóser, mivel a Nagy Nemzeti Együttműködés Rendszerében Ahol Mindenben Kikérjük a Zemberek Véleményét, egy olyan fontos kérdésben, mint hogy ki lesz Magyarország negyedik köztársasági elnöke, nem kérik ki senki véleményét.

Június 28-én a Fidesz "megválasztja" a jelöltjét, másnap pedig megszavazzák az Országgyűlésben. Ennyi.

2005-ben ugyanez a párt még szimpátiaszavazást tartott az emberek között, hogy kit szeretnének köztársasági elnöknek látni, és 553 ezer ember szavazott is ... 

Abszolút sunyi az egészben, hogy egyetlen egy Fideszes politikus sem állt ki, és mondta el, hogy miért nem szeretnék, hogy még öt évig Sólyom legyen a KE. Főleg, hogy 2005-ben a Fidesz szavazataival lett megválasztva. Nem érdemel meg ennyit?

Persze sose fogja Orbán elmondani, hogy mondjuk "nem szeretném, ha a köztársasági elnök visszadobná, nem írná alá a törvényeket ..."

Próbálom végiggondolni, hogy mit tett le Schmitt Pál az asztalra, ami alapján nyugodt szívvel lehetne köztársaségi elnöknek jelölni ... hmmm ... pillanat, valami csak eszembe jut ...

Úgy néz ki, Pali bácsi egy igazán szervilis "jolly joker", neki teljesen mindegy, hogy a Lázár-kormányt a Grósz-kormányt, az Antall vagy a Horn-kormányt kell szolgálni, hogy nagykövet, hogy MOB-elnök, hogy NOB-alelnök, hogy független budapesti főpolgármester-jelölt, hogy Fidesz-alelnök, hogy EP-listavezető, hogy EP-képviselő, hogy az országgyűlés elnöke... (Scmitt-életút.)

Alkotmány:
"29. § (1) Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Valószínűleg Von Siebenbuergen nem egy Schmitt-rajongó, mivel küldött nekünk egy levelet:


Okádtál Draskovicstól? Forog a gyomrod Kocsis elvtárstól?
Akkor támogasd egy újabb polihisztor, újabb kinevezését!
 
Egy ember, akit közvetlenül soha semmire meg nem választottak.
 
Egy politikus, aki egy Demszkyvel szemben is tudott bukni (2002, főpolgármesteri választás).
 
Egy sportdiplomata, aki minimum nem ellenezte egy nemzedéknyi magyar sportoló pályafutásának kettévágását és akkori szerepére azóta sem adott magyarázatot ('84 Los Angeles).
 
Egy szervezet vezetője, melynek lobbiereje és eredményessége 20 éve fokozatosan csökken (MOB, '89 óta elnöke).
 
Egy ember, akinek a vezetése alatt a magyar sport olimpiai eredményei lassan a semmibe és az emlékekbe vesznek.
  Aranyak száma: Barcelona 11, Athén 8, Peking 3
  Érmek száma: 30, 17, 10
  Helyezésünk az éremtáblázaton: 8., 13., 21.
  Pontszám: 207, 144, 91
  Ponttábla helyezés: 7., 14., 20.

Egy elkötelezett jobboldali, aki Kádár alatt helyettes államtitkár, Horn alatt nagykövet volt.
 
Egy fantasztikus diplomata, aki bár kineveztette magát nagykövetnek Madridba (hogy közel legyen Samaranch-hoz), majd kineveztette magát Bernbe is (hogy közel legyen a NOB-hoz), 2001-ben a dicsőséges 4. helyet tudta megszerezni a NOB-elnöki választáson, miután ekkor már vagy 15 éve kevert a NOB különböző gittegyleteiben (asszem ennyien is indultak, de ez nem egészen biztos).
 
Egy válogatott elme, aki 4 év spanyolországi tartózkodás alatt középfokú szinten tanult meg spanyolul : )))
 
Egy elhivatott demokrata, aki 1976-tól szolgálta lelkesen és odaadóan a Kádár-rendszert (ekkortól az Astoria Szálló igazgatóhelyettese).
 
Egy férfi, aki a múlt rendszer harcos ellensége és mereven elutasítja az állás- és pozícióhalmozást. 1983-ban például csak egyszerre volt az OTSH elnökhelyettese, a NOB főtitkára és helyettes államtitkár. A rendszerváltást követően volt már párt-alelnök, ogy-i képviselő, EU-képviselő, OGY elnöke, úgy hogy sportdiplomáciai tisztségeit folyamatosan megtartotta.
 
A doppingellenes harc elkötelezett katonája, aki úgy volt megzavarodva az Annus-Fazekas botrány kapcsán, mint Don Quijote a szélmalom-parkban (kiutazás előtt váltig bizonygatta, hogy a magyar csapat tiszta, s a legkisebb doppingvétség esetén ő lemond a NOB vezetői tisztségéről). Majd ugyanez a lovag végigasszisztálta (bár minden diplomáciai tekintélyét latba vetette, he-he-he), hogy a két fehérorosz kalapácsvető, akik Pekingben Pars Krisztián előtt végeztek, hiába adtak pozitív(!) doppingmintát, megtarthatták érmeiket és helyezésüket!

Tippjét köszöni a "Kurva Szerény Képességekkel a Csúcsra" Mozgalom!



Címkék: politika fidesz pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr632078875

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt Pál éppen nem ért rá 2010.06.18. 12:03:16

Schmitt Pál a Magyar Népköztársaság kiváló sportdiplomatája, Lázár György helyettes államtitkára hivatalosan nem köztársasági elnök-jelölt. A Nemzeti Együttműködés Rendszere (Orbán Viktor) ugyanis nem tartja fontosnak, hogy egy ilyen komoly tisztség vá...

Trackback: Kis magyar demokrácia 2010.06.16. 10:05:09

Az a baj ezzel a demokráciával és a kérdezzük meg az embereket mindenről dologgal, hogy nem mindenkinek való. Más szóval ez is egy érési folyamat és bizony el kell odáig jutni, fel kell nőni politikailag is ahhoz, hogy a nagy sikereket és a nagy veresé...

Trackback: A törvény urai 2010.06.15. 22:12:47

Non omne, quod licet, honestum est - vagyis nem minden tisztességes, ami szabad. Ez a latin bölcsesség (köszönet T.-nek) tökéletesen jellemzi a Fidesz tetteit. Mert kétség se férjen hozzá: semmi törvénytelenség nincs például abban, hogy egy fideszes or...

Trackback: A törvény urai 2010.06.15. 22:12:46

Non omne, quod licet, honestum est - vagyis nem minden tisztességes, ami szabad. Ez a latin bölcsesség (köszönet T.-nek) tökéletesen jellemzi a Fidesz tetteit. Mert kétség se férjen hozzá: semmi törvénytelenség nincs például abban, hogy egy fideszes or...

Trackback: Jani és Pali helyet cserél 2010.06.15. 16:55:56

Pár órán belül Schmitt Pál független-fideszes képviselőt megválasztják az Országgyűlés elnökének. Az előző Fidesz-kormány alatt ezt a posztot Áder János töltötte be, aki tavaly óta Schmitt előző munkahelyén az Európai Parlamentben dolgozik. Mindkettőjü...

Trackback: Ász fordulat 2010.06.15. 12:44:54

Első pillantásra azt hittem valami elírás történhetett, amikor azt olvastam ma, hogy Warvasovszky Tihamért, volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, Székesfehérvár szocialista, villamosmérnök polgármesterét jelöli a Fidesz az Állami Számvevőszék alel...

Trackback: Pártóvoda felnőtt nélkül 2010.06.15. 12:07:59

A kétpólusú pártpolitikai térben az utóbbi öt évben megjelent egy harmadik pólus: a köztársaság. Sólyom László ezt képviselte öt éven át.Ez nyilván kényelmetlen ügy: nem lehet kizárólag a barátok és ...

Trackback: Az én jelöltem: Pálinkás József 2010.06.15. 11:31:16

A parlament június 29-én köztársasági elnököt választ. Nem nagyon tetszik, hogy a Fidesz ily mértékben késlelteti jelöltjének bejelentését, akadályozva ezzel az illető kompetenciájáról kialakulandó társadalmi vitát, de ez most

Trackback: Köztársaság elnök 1.0 2010.06.15. 11:19:25

Kiszivárgott a nagy hír: úgy tűnik, hogy Schmitt Pál lesz az új köztársasági elnökünk, legalábbis a Fidesz őt jelöli - és ha jelöli, a kétharmados többséggel valószínűleg meg is választja. Na nem mintha ennek bármi jelentősége lenne, de hát mégiscsak a...

Trackback: Ki legyen a köztársasági elnök? 2010.06.15. 10:40:56

Az alábbiakban a sajtóban felröppent, legesélyesebbnek tűnő jelölteket értékeljük aszerint, hogy vajon mennyire lehetnek képesek a Sólyom László által megemelt lécet átugrani. Hamarosan köztársasági elnököt választ a parlament. Nem tudjuk, hogy kit ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.06.15. 09:08:04

narancsdiktatura rulez. sok allat. ezek rettegtek a jobbiktol. barmok.
most bezzeg kussolnak a fideszesek. Itt is, a blogon, meg itt is a melohelyen. elotte de tudtak hogy mit miert es hogyan...

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.06.15. 09:10:28

Nem értem miért futtatják úgy Schmittet. Nem vmi szimpatikus... Főleg a -számomra új- információk tükrében...

órarugógerincű felpattanó 2010.06.15. 09:15:09

Igazából ez az aláírjon minden szart, nem annyira áll, Sólyomnak is alá kellett előbb, vagy utóbb mindent írnia, csak visszaküldhette még egy körre, azután teljesen ugyanabban a formában visszakerülhetett hozzá a törvény.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.06.15. 09:19:58

Nekem már Sólyom is sok volt, nemhogy ez a gyökér...

von.zolkó 2010.06.15. 09:22:28

jól behülyítette az embereket a fidesz áprilisban, egyáltalán nem meglepő hogy továbbra is hülyének nézi őket. most is, négy év múlva is: jobbik!!

loláb 2010.06.15. 09:22:43

Egy akármiylen kormánytöbbség képes azt megválasztani köztársasági elnöknek, akit csak akar. Ha a szoci-szadesz koalíció 2005-ben egységesen kiáll Szili Katalin mellett, akkor ma ő lenne az ország köztársasági elnöke.
Két forduló után, a harmadikban egy csomag epret is képes egy kormánytöbbség megválasztani, mivel az alkotmány sem ír elő semmiféle "konszenzusoskényszert". Talán nem véletlenül.

Tapmancs 2010.06.15. 09:28:09

Patásorbán megkezdte a diktatúra kiépítését. Én a Jobbikra szavaztam, pont a 2/3 megakadályozása miatt. A fidesz első lépései (vagyis ígéretei) ennek ellenére kellemes meglepetést okoztak, ez viszont nagyon gáz. A többiek már tényleg csak dísznek vannak a parlamentben. Jönnek majd a "független" vizsgálatok arról amikor egy fideszközeli cég előnyhöz juttatásáról szólnak a hírek. Kurva gáz.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 09:28:24

@órarugógerincű felpattanó: bocs, de ez messze nem így van. igen sok törvényjavaslat végezte az Alkotmánybíróságnál előzetes normakontrollal, és ugyancsak sok meg is bukott az alkotmányossági "vizsgán".

nem kell túlspirázni ezt a dolgot, Sólyom túlságosan is szuverén. Ami igen kényelmes volt ellenzékben, de kormányra kerülve kívánatosabb lenne egy "mozgathatóbb" figura. Ennek a kritériumnak Shmitt abszolút megfelel.

ettől függetlenül szerencsésebb - és elegánsabb - lett volna egy függetlenNEK LÁTSZÓ államfő-jelöltet állítani, de igaz a post felvetése: megtehetik? MEG. Ennyi...

dr. Aullah 2010.06.15. 09:32:34

Nem lepődőm meg. Van aki mást várt? Most jól bebiztosítják magukat, hogy 4 évig ne bukjanak a mutyikkal. Nem érdekli őket, ha elkúrják a forintot, semmi. Csak az, hogy nekik mi a jó!

Esküszöm, ha valamelyik fideszes még egyszer azt nyilatkozza, hogy a zemberek felhatalmazták, akkor esküszöm fogok egy kést és belevágom a nyakába.

Sólyom a szólásszabadság ellensége. Ez a húzása után megérdemli az 5 év kötelet.

TG nagyon jól mondta. Ez így igaz.

Szebb Jövőt!

S.O.A. 2010.06.15. 09:33:00

Nem hallom a Kossuth-térről az ütemes tapsot, meg a Viktor, Viktor-t, pedig fülelek...

z666 2010.06.15. 09:33:25

@zero:
"A pártemberek után Sólyom valóban egy teljesen más Köztársági Elnök volt, és igen, pont az volt a szokatlan, hogy nem volt a nyelve egyik pártelnök fenekében sem. "

És amit a nyitó ülésen művelt? Schiffer alsófele fényesre lett nyalva...

órarugógerincű felpattanó 2010.06.15. 09:44:01

@Seduxen: De alkotmánybírósági vizsgálatot csak a köztársasági elnök kérhet?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 09:46:15

@z666:

Más egy beszéd, és más a tevékenysége és működése.

Sólyomnak egy hibát lehet felróni, hogy egyből aláírta a holokauszttagadásról szóló törvényt, ahelyett, hogy az AB-hoz küldte volna.
Most már az életbe senki nem fogja ezt a törvényt eltörölni, mert világfelháborodás lenne belőle.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 09:46:16

@órarugógerincű felpattanó: előzetest igen. magyarán az elfogadott törvény aláírása (és kihirdetése) előtt neki van ilyen joga. Ezáltal ugye "áll" a jogszabály kihirdetése, tehát ez egy erősebb jogosítvány, mint az utólagos normakontroll, amit gyakorlatilag bárki kérhet. Ez esetben ugye egy már kihirdetett, és hatályba lépett törvényről van szó, aminek a rendelkezéseit mindaddig alkalmazni kell, amíg az AB "mást nem mond".

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2010.06.15. 09:53:55

Elnezest kerek a kovetkezo mondandomert, de sajnos nem birom tovabb szo nelkul.
Amigy MSZP volt addig itt ment a rinyalas h rablobanda + minden, most hogy Fidesz van ugyanez meg. Megis mi volna az ami a folyton karogo magyarokat el tudna hallgattatni? Kolbasz kerites? Kussoljatok es dolgozzatok ahelyett, hogy munkaidoben itt logtok es ocsaroljatok az aktualis kormanyt. Na ezert megy tonkre az orszag, mert senki nem dolgozik eleg kemenyen, es mindenki csak a szajat tatja a sult galambert. A joletert dolgozni kell, es nem a csodat varni, es azt elvarni hogy most hogy a Fidesz atvette a kormanyzast majd szarbol tudnak varat epiteni. Hat tessek felebredni! Te jobban csinalnad? Miert nem csinalod?

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.15. 09:57:46

Az a vicc hogy lehurrgotak a viktornyikok amikor azt mertem mondani hogy a Fidesz kb annyiban különbözik az MSZP től hogy narancssárga nyakkendőben lopnak...

dr. Aullah 2010.06.15. 09:59:57

@ckai/poke and destroy: "Megis mi volna az ami a folyton karogo magyarokat el tudna hallgattatni? "
Egy olyan kormány esetleg, ami nem a saját érdekeit nézi?

Amúgy mivan? Savanyú a szőlő? Csalódtál te is, azt most mindenki fogja be és húzzon dolgozni?

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.15. 10:02:27

Most komolyan akik emlékeznek az előző fideszes ciklusra, tudják hogy az egészpályás letámadás az ő "munkamódszerük".
Az előző menetben csak az gátolta meg őket hogy nem volt meg a TELJES hatalmuk, mostmár megvan a 2/3 is hozzá.
Ez a csapat semmivel sem különb mint az előző (tekintettel arra hogy ez emberek is ugyanazok).
Nyugi megint lesz ezüsthajó meg kaya ibrahim és sok minden, de most hogy egy kézbe összpontosul minden, ezekről az ügyekről majd legfeljebb majd a fű alatt lehet majd hallani.

delano 2010.06.15. 10:03:31

Villáminterjú Schmitt Pál sportdiplomatával
2010.05.05. 23:38 Bede Márton
Bede Márton: Schmitt úr, tudja hány magyar ember szeretne ilyen kevés tudással ilyen magasra jutni? Schmitt Pál: Igen. Bede Márton: Köszönöm az interjút!

villaminterju.blog.hu/

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.06.15. 10:03:59

Amikor azt írtam hogy a Fidesz ugyan olyan fos lesz mint a maszop, lekomcsiztak, de legalábbis azzal hurrogtak le, hogy a Fidesz közel sem lopott annyit, meg nem volt annyi ügye mint a komcsiknak.

Persze hogy nem volt ügye, mert Polt Perti mindent erőből a szőnyeg alá söpört.

Ezek után sem lesznek ügyek, mert a megfelelő helyeken a megfelelő pártkatonák majd mindent elsimítanak.

Lopni meg úgy fognak mint a gép, ez ezer százalék, csak még annyi sejtésünk sem lesz a dolgokról, mint a maszop idején.

Szép új világ, ez kellett nekünk? Nem adok két évet, megint utcán lesz a nép.

Refuse/Resist! 2010.06.15. 10:06:15

@zero: Másik hibája az ideiglenes tákolt alkotmány ájult tisztelete, ami azért is igazán röhejes, mert kvázi ő írta... (persze, azt azért el kell ismerni, hogy ahhoz képest, hogy milyen körülmények közt keletkezett, egész jó)

Homeoffice 2010.06.15. 10:07:23

@Aullah:

Nem az a baj, hogy nyert a fidesz. Az a baj, hogy ennyivel.
A gazdaságpolitikájuk (Matolcsy féle) egy hét alatt omlott össze. Túl sko kockázati tényező volt benne illetve sok volt benne a "Ha" tényező.
Most az megy, hogy a döntéseikhez először ki kell iktatni a kockázati tényezőket. (Önfejű közt.elnök, Kontrolállhatatlan Alkotmánybíróság stb..., Önfejű miniszterek.::)))
Szóval... ez még mindig okés lenne (NEm az) de nem látom mit akarnak csinálni ebben az országban.
Egészségügy, Szoc. rendszer.... kisebbségek, belbiztonság környezetvédelem...
Tudom hogy nem lehet egy hét alatt megoldani. (Khmm Pintér ÚR...)

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.15. 10:07:28

Simán el bírom képzelni hogy hoznak olyan törvényt hogy "becsületsértésért" , "rágalmazásért" sokkal keményebb büntiket ki lehet osztani az újságíróknak.
A "megtámadott" fideszes politkusok és oligachák meg bebizonyítják hogy "nem volt taggyűlés" és őket megrágalmazták ......
Nos ezek után senki nem fog nyíltan írni semmiféle fideszes mutyiról, mert egyből a bíróságon találja magát a delikvens.

fogash 2010.06.15. 10:09:39

alapvetően sájszegál lenne, hogy ki a közt. elnök, ha a Zország rendben működne és a Zemberek ezt így is éreznék a saját bőrükön. Én még mindig a 16% egykulcs törvénybe emelését várom, a többit tulajdonképpen lesz@rom...

doberman 2010.06.15. 10:10:17

Nekem már akkor tele lett a faszom Viktorkával, amikor télutón felmereült, hogy esetleg a Pintér Művek kezébe kerül újra a BM. Először azt hittem, valami rossz vicc...

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2010.06.15. 10:11:54

@Aullah: nem, nem csalodtam. Epp ellenkezoleg. En ugy gondolom, hogy a Fidesz rendbe rakja az orszagot.
En ugy gondolom a problema nem csak a kormanyban van, hanem a "nep"-ben is. Hiszen gondoljunk bele hany embert ismersz akik igy vagy ugy "meglopjak" az orszagot? Amig a magyar mentalitas nem valtozik, addig az orszag sem fog. Marpedig nem egyszer hallottam kulfoldon elo magyarokrol, hogy "ezek a magyarok, ezek tudjak hogyan kell trukkozni."

Miert van az, hogy ennyi ember (akik itt is rendszeresen posztolnak) jobban tudna kormanyozni az orszagot, de nem tesznek semmit? miert nem? En ugy tudom semmi nem gatolja meg azt hogy barki partot alapitson es kormanyra keruljon. Nem ez a lenyege a demokracianak, hogy te is megtehetned, ha annyira akarod? Hat miert nem alapitunk egy Vastagbor partot es epitunk uj Magyarorszagot? Ja mert senki nem igazan akar ebbe belemenni? Mert konnyebb innen okosnak lenni?

Samott 2010.06.15. 10:15:15

@ckai/poke and destroy: elnezve nehanyat a tobb mint ezer beszolasodbol, neked csak azzal van bajod, ha a fidesz kormanyt szidjak. Ez van, most eppen ok kurjak el, oket szidjak. :) Vagy ok barmit megcsinalhatnak, de azert legyen "kuss"?

Homeoffice 2010.06.15. 10:21:36

@ckai/poke and destroy:

Először is.
Ha Én vagy Te rosszul végezzük a munkánkat, akkor kirugnak. Ha Ők, akkor több év múlva küldhetjük el őket. Ez volt a baj ugye Fletóékkal is.
Azt hogy bárki pártot tud alapitani, és bejutni a parlamentbe, nos ugye ezt te sem gondolod komolyan. Schifferék meg birták csinálni, mert elég sok pénz áll mögöttük. (Szerintem)
Viktorék még nem kúrták el. (KHmm.... Azonnali és Radikális adócsökkentés ugyan nem tudom hol van...) de sokasodnak a jelek.

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2010.06.15. 10:22:20

@Samott: egesz pontosan mit kurnak el? Azt ami mar evtizedek ota el van kurva? Te tudsz jobbat? Nekem nem azert "fidesz-vedok" a beszolasaim, mert vakul megyek utanuk, hanem mert nekem jobbat meg mas nem mutatott. De ha gondolod, harcolj, vedd at a stafeta botot, es mutasd meg az orszagnak, hogyan csinalod jobban.

Nem az lenne a lenyege egy orszagnak, hogy az emberek nem csak a kormanytol varjak a megvaltast mint egy csapat birka, hanem tesznek erte, hogy segitsenek annak a szerencsetlen kormanynak, amelyik belefullad a szartengerbe amit tobb evtized alatt sikerult osszehozni? Nem inkabb tamogatni kene oket?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 10:24:29

@ckai/poke and destroy: ne haragudj, de szerintem az egész post nem erről szól. ha megnézed a kormányváltás utáni postokat, amik a fidesszel foglalkoztak, azért nem lett átharapva a torkuk azonnal, a többség szerintem lényegesen toleránsabban fogadja a jobbról jövő hülyeséget, mint a balról jövőt :))

de a lényeg: itt a leendő köztársasági elnök SZEMÉLYÉVEL vannak a bajok. Függetlenül attól, hogy diplomáciai téren jártas emberről van szó (MOB-elnök, NOB-alelnök, nagykövet), de engedd meg, hogy egy apró részletet kiragadjak Neked az Alkotmányból:

29. § (1) Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

Szerintem erre a kormánypárt JELENLEGI - EGYIK - ALELNÖKE alkalmatlan. És ezen az sem változtat, ha nagy csinnadratta közepette lemond az alelönki posztjáról. Nem hiszem el, hogy jobbos körökből nem lehett volna egyértelműbb jelöltet állítani. Aki adott esetben ugyanúgy Viktor tenyeréből eszik, de mégsem szarták pofán a választópolgárokat.

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2010.06.15. 10:25:35

Gunther az izlandi vicc-part, hogyan csinalta? Eppen ez az ahol a problema gyokerezik: pesszimizmus es a "no-can-do" hozzaallas (elnezest az angolert). Az alkotmany vagy barmely mas torveny nem gatol meg, hat miert ne lehetne osszehozni egy partot akik jobban tudjak, es akkor mindenki boldog lenne vegre.

picur3ka 2010.06.15. 10:26:55

'aki eddig fuggetlen volt'

Ne rohogtess Zero, ne rohogtess!

@Seduxen:

Egyetertek. Kulonben meg nagyon ideje van rendszert valtani vegre 20 ev utan, ez nagytakaritas nelkul nem fog menni, mint ahogy eddig se.

schnee 2010.06.15. 10:27:38

kicsit off a témám: Most, hogy a fidesz hatalomra került és elkezdte berakni az embereit a poziciókba (ami szvsz természetes lépsé a részéről, ha meg tudja tenni), az egész sajtó elkezdte ezt a fidesz párkatonákkal tölti fel az intézményeket. Amikor 2002-ben a maszop-szadesz duo ugyen ezt csinálta a sajtó lelkezedett, hogy a fideszes pártkatonákat kivágják onnan. Ezek szerint csak a fideszes pártkatonákkal van baj? A maszopos-szadeszes az jó?

On: Ha schmitt lesz a köztársasági elnök az szvsz tényleg gáz.

Homeoffice 2010.06.15. 10:30:26

@ckai/poke and destroy:

Azt Te is tudod, hogy az ilyen pártok csak olyan helyzetekben tudnak kitörni amikor nagy szar van.
Bármennyire is hihetetlen, de M-on AKKORA gáz nem volt. (Nah ezért nem kell leszedni a fejemet) 2 párt jutott be. Az egyik megfogta a nemzeti zászlót, a másik meg összekaparta az összeroppant pártok szavazóit.

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2010.06.15. 10:30:49

Seduxen: Igazad van, eltertem a tematol, ezert elnezest is kerek. Igen, ertem, amit mondasz, de eloszoris ha a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, akkor ezen kriteriumnak melyik volt koztarsasagi elnok felelt meg eddig? Gondolod, ha az uj koztarsasagi elnok "fuggetlen" lenne, tudna barmit is tenni? Oszinten szolva, sajnos azt kell mondjam, a koztarsasagi elnok "nem sok vizet zavar" gyakorlatilag a magyar kormanyban, szoval nem mindegy?

eml 2010.06.15. 10:32:06

@zero: Mi a baj a törvénnyel?

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2010.06.15. 10:33:20

Gunther szerintem eleg nagy szar van... Valszeg olyan egy kicsit mint egy nagy szar jeghegy, hogy csak a csucsa latszik... :(

picur3ka 2010.06.15. 10:33:20

@zero:

Van ott meg sok ugy, a vedelmi radar, Zetenyi, etc. Aztan most a legutobbi huzasa is remek. A szlovakiai toketlenkedes se volt semmi.

picur3ka 2010.06.15. 10:34:46

@prostatikus vogon jeltz:

Nagyon tevedsz. 2002-ben volt ez, amirol beszelsz.

picur3ka 2010.06.15. 10:36:56

@prostatikus vogon jeltz:

Sajnos, a magyar media kb 90%-a ex-kommi, balos megmondo emberek hordaja. Es igen gyakran csak hazudgalnak.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 10:37:27

@ckai/poke and destroy: szimbólikus lett volna, ha egy "függetlennek látszó" államfőt jelölnek, ezzel legalább - részben - meghagyva a népnek a demokratikus intézményrendszerbe vetett bizalmat (már ami ebből maradt).

"akkor ezen kriteriumnak melyik volt koztarsasagi elnok felelt meg eddig?" - a történet szempontjából irreleváns. Az eddigi köztársasági elnököknél is lehetett tudni, hogy "milyen színűek", de minden hibája ellenére én pl Sólyom ténykedésével többé-kevésbé elégedett voltam.

Shmitt Pált én "kevésnek" érzem köztársasági elnöknek. Emberileg. És nem feltétlenül szakmailag...

Samott 2010.06.15. 10:41:30

@ckai/poke and destroy: egeszen pontosan az itt fent felsorolt negy pont kezdetnek nem eleg?

Banyek, pont azok adtak 2/3-od a fidesznek akik allambacsitol varjak minden gondjukra a megoldast... szocialis nepszavazas, emlekszel meg ra?

Homeoffice 2010.06.15. 10:41:32

@ckai/poke and destroy:

Figy elmondom mi az gáz ebben a kib*szott országban. Addig amig egy orvos 10ed annyit keres mint egy titkárnő valami bankban addig ebben az országban nem lesz jobb.
Megyek ab uszon le apósék telkére és két kislány kesereg mert 2500 eurós havi fizetése mellett nem tud eleget félre tenni. Kezdett leszállni a vörös köd.
Tudom proli duma.De B*sszák meg!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 10:42:19

@ckai/poke and destroy:

A Nap Fideszfanatikus Kommentje, köszönjük!

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.15. 10:42:51

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Lehet félreérthető voltam.
Ez a Fidesz semmiben nem különbözik az előző fidesztől.
Ugyanaz a technika, ugyanaz a retorika, csak most több a mozgásterük a 2/3 miatt.
Ezzel a mostani vircsaftal csak az a bajom hogy szerintem nem arra megy ki a játék hogy az országnak jó legyen, hanem arra hogy csak nekik jó legyen.
Ugyanúgy lehessen lopni a zsetont mint az MSZP elvtársak esetében, annyi különbséggel hogy erről még beszélni sem lehet majd.
Eleve az ő kezükben lesz minden, tehát a korrupciós dolgok ki sem fognak derülni.
Aki meg mégis megszellőzteti azt meg beperelik rágalmazásért mert megmagyarazzák mint a "nemtaggyűléses" dolgot.
Tehát ezzel a 16% -al végülis tettek egy gesztust a felső középosztálynak, a többeik megszívták.
Nyilván most az fog jönnni hogy a saját oligarchák fognak előtérbe kerülni (Széles, Csányi, stb.), a Zembereket meg ugyanúgy hülyének nézik mint a maszoposok.

mao zedong 2010.06.15. 10:44:01

@fogash: teljesen igaza van a kollegának 16% rulez a többi meg úgyse lesz jobb sose :)

Homeoffice 2010.06.15. 10:44:40

@Gunther:

De Írhattam volna tanárokról tűzoltókról is. stb....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 10:45:09

@ckai/poke and destroy:

Mert csak ennyin múlik, hogy kormányozzon az ember, ugye?
Jelentkezek holnap a Fidesznél, hogy én jobban csinálnám, nevezzenek már ki valahová, lécci ..

Te hány éves vagy? 12 ?

mao zedong 2010.06.15. 10:46:22

@Gunther: azé 2500 juro az 700.000 forint anynit max Csányi Sanyi titkárnője keres
kivéve ha dubajozik mellette - mondjuk akkor nem buszon járna-
és ezek szerint egy orvos 250 eurot keres! Naponta érted?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 10:47:14

@ckai/poke and destroy:

"Nem az lenne a lenyege egy orszagnak, hogy az emberek nem csak a kormanytol varjak a megvaltast mint egy csapat birka, hanem tesznek erte, hogy segitsenek annak a szerencsetlen kormanynak, amelyik belefullad a szartengerbe amit tobb evtized alatt sikerult osszehozni? Nem inkabb tamogatni kene oket? "

Bocs, de itt és most erről a 4 dologról van szó!
KE, ÁSZ elnök, jegybank elnök, AB.

És igen, nagyon-nagyon nem teszik, amit ezekkel művel a Fidesz.
miért kellene nekem támogatnom a Fideszt, hogy ezekre a helyekre fideszes bólogató kutyákat rakjon.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.06.15. 10:49:27

Mellesleg hülye lenne a Fidesz ha nem rakná be a saját emberit hanem hagyná a szép jó szoci úriembereket helyükön. Szerintem nincs olyan párt a földkerekségen amelyik ne így tenne ha egy csöpp esze is van.

Nállunk amikor polgári oldal került többségbe a város vezetésében el kellett határozni hogy mi legyen az előző tisztviselőkkel. Valahogy az lett a döntés hogy hát ők csak tisztviselők szóval maradjanak mert mi nem azzal kezdjük hogy kirúgunk mindenkit. Na az azt követő 4 évben ahol csak lehet gáncsoltak minket rendesen. Döglassan, vagy éppen hibásan csinálták a dolgokat szóval 1-1 törvény átfutási ideje a sokszorosára nőtt. amikor kiderült hogy a város nem tud eltartani 6! iskolát és az egyiket be kell zárni (amiben már alig voltak gyerekek) valahogy "véletlenül" kiszivárgott majd mint kiderült közreműködésükkel sikerült bevadítani a szülőket és tüntetést szervezni hogy ne zárják be az iskolát. Nem zártuk be és azóta is nyeli pénzt pedig a előrínak már csak alig 1/4 -e létszám de a fenntartása attól még ugyanannyi.

Az meg hogy nem akarnak hetekig tökölni egy dologgal azzal sztem semmi baj. elég idő volt eddig tököt vakarni most már gyorsan kell cselekedni. Ha elkezdenek kiderülni a milliós mutyik + a többi (és legalább a MSZP-s érték felét eléri) akkor én leszek az első aki elismeri hogy rosszul választottunk. Addig dolgozni kell és figyelni.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.15. 10:49:31

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
90%
Ezt kötve hiszem.
Ezekszerint a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap,Heti Válasz, Hír TV, ECHO TV,M1,M2 stb. nem tesz ki 10% -ot?

mao zedong 2010.06.15. 10:50:31

@Gunther: tanárok? Már nincsenek ebben az országban és amíg a kettes tanulókat veszik fel tanárnak addig nem is lesznek ergo nem lesz semmi itt. Tehárt változatlanul a 16% rulez :)

bár kérdés hogy a brutto bérek ezért mennyire fognak csökkenni Mo. multibabusgató politikáját ismerve: nettod emelkedik 10% al a bruttod meg ahhoz igazitjuk és kuss

a 30. pont lemaradt a vezírnél julius 1 től 3% os nyereségadó minden multinak
2012 január 1 től 5 %
2013 január 1 től meg 7,5 %

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 10:50:39

@eml:

Hogy ne mondják meg nekem, hogy miről mit gondolok.
Ezzel az erővel arról is lehet törvény, hogy nem lehet kétségbe vonni a Holdra-szállást.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.06.15. 10:51:11

"a helyekre fideszes bólogató kutyákat rakjon."

Eddig meg MSZP-s bólogató kutyákból állt lásd pl jegybank élőnkét. Hülyék lennék ha nem igy csinálnák.

picur3ka 2010.06.15. 10:52:46

@prostatikus vogon jeltz:

Hat en nagyon remelem, hogy egy dolgot legalabb megtanultak az elozo ciklusbol es ennek az eredmenyet latjuk most itt. Tortenetesen, hogy ezekkel a szarragokkal nem szabad szobaallni.

Nagyon rendesek voltak veluk akkor - meg tan Megyonak is adtak valami munkat - , alajuk is tettek cserebe, ahol csak tudtak.

Nem kell sirni szerintem, igy kell ezt csinalni. tonkretenni a halozatukat mindenutt, maskepp soha nem jovunk ki a kommi rendszerbol. Negy ev pedig semmire nem eleg kulonben.

De ezt elmondta Orban, hogy mire jo a 2/3, arra, hogy ezek soha ne tudjanak tobbe visszajonni. Es ezt csinaljak, erre kaptak felhatalmazast. Helyes. En nekem legalabbis elsodleges szempont. Amig ezek a hazaarulo gennyek hatalom korul vannak, semmi nem lesz itt, csak doglodes.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 10:53:45

Amúgy kíváncsi lennék, ha 2006-ben Gyurcsány ugyanezt így megcsinálja, akkor is tapsoltak volna neki? Szili mondjuk KE, Veres Jani mondjuk ÁSZ elnök, a kis Bárándyból meg legyen alkotmánybíró ...

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2010.06.15. 10:54:31

A baj az, hogy a 3 millió ember jó része nem a Fideszre szavazott, hanem az MSZP ellen. Mert nincs jobb. Az LMP-ről mindenki tudja, hogy az SZDSZ utódja, a Jobbik sokaknak túl szélsőséges, az MSZP meg elkúrta. Marad a Fidesz. Sajnos ebben az országban minden szavazás úgy zajlik, hogy nem valamire szavaznak az emberek, hanem valami ellen.

eml 2010.06.15. 10:54:34

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
A nagytakarítás akkor jó, ha olyanok takarítanak, akik maguk is tiszták.
www.youtube.com/watch?v=-9qEuSKxpKE

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 10:54:38

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

"De ezt elmondta Orban, hogy mire jo a 2/3, arra, hogy ezek soha ne tudjanak tobbe visszajonni. Es ezt csinaljak, erre kaptak felhatalmazast."

Én nem emlékszem, hogy ilyet mondtak volna ...

picur3ka 2010.06.15. 10:54:56

@prostatikus vogon jeltz:

Ha kitesz 10%-ot, akkor a tobbi 90, nem ?

Kulonben, mondom, kb. Nem vegeztem felmerest. Ilyen pontos vesszokrol valo vitatkozassal pedig nem szeretnem tolteni az idomet. Kimelj meg tole.

Homeoffice 2010.06.15. 10:55:27

@mao zedong:

Jóvanna "Költői túlzás" volt a 10ed annyi. :) kicsit eldurrant az agyam.:)

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.15. 10:56:09

@zero:
ÁÁÁ ki van csukva, mert azok rohadt hazaáruló idegeszívű korcsok ahogy "picur3ka/mesterhazymiklospart" levezette, míg ha a Fidesz teszi akkor a Zemberek érdekében történik :-)

picur3ka 2010.06.15. 10:56:36

@zero:

En olvastam ezt bizony valahol. Persze, attol, hogy megirja az ujsag...

Mindenesetre en nagyon remelem, hogy megroppantjak az ex-komik halozatait vegre rendesen.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.06.15. 10:57:40

nem tudom, h írták már (túl sok komment), de az olimpiás bekezdés kissé demagóg, mivel pl. sydney ki lett szépen hagyva...

mao zedong 2010.06.15. 10:57:56

@Gunther: jóvan na értem én csak az orvos rossz példa volt. Gondolom ismered a magyar egészségügyet nem kell magyarázni :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 10:58:18

A Fidesznek amúgy órási mázlija, hogy a 3 ellenzéki párt köp egymásra, mert ezek a húzások olyanok, amik ellen keményen, összefogva fel kellene lépni.

Nos, nem hinném hogy lesz közös MSZP-Jobbik-LMP "Demokratikus Charta" a "narancsdiktatúra" ellen ....

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 10:59:10

@Prof. William: "Mellesleg hülye lenne a Fidesz ha nem rakná be a saját emberit hanem hagyná a szép jó szoci úriembereket helyükön." - a kettő között nem lehetne valami arany középutat találni?

mert az evidens, hogy az FB helyekre, igazgatótanácsba mennek a káderek, de az illúzió miatt az ÁSZ-PSZÁF-MNB-KE-LegfőbbÜgyész-LegfelsőbbBíróság vonalon (hogy a legfontosabb - elvileg - FÜGGETLEN posztokat említsem csak) legalább a látszatra adnának.

érted mi a baj Shmitt Pali KE-jelölésével?

lüke 2010.06.15. 11:00:22

ezt mondom én is, hej Lazarus
komprommitált,de nagyon, s
aki mindenre alkalmas vs. semmire
de a házelnöknek jó, fütyülgethet, mint egy biró:)
en garde!

eml 2010.06.15. 11:01:11

@Prof. William:
"Az meg hogy nem akarnak hetekig tökölni egy dologgal azzal sztem semmi baj. elég idő volt eddig tököt vakarni most már gyorsan kell cselekedni. Ha elkezdenek kiderülni a milliós mutyik + a többi (és legalább a MSZP-s érték felét eléri) akkor én leszek az első aki elismeri hogy rosszul választottunk. Addig dolgozni kell és figyelni. "

Pont arra megy ki a játék, hogy ne derülhessenek ki. Mellé egy kis agymosás, és a birka nép négy (nyolc? tizenöt?) évente meg ikszel egyet.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 11:02:01

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

annak én is örülnék, de ehhez nem kell fideszes ÁSZ elnök meg fidesz alelnökből KE

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.06.15. 11:03:30

Kikérem magamnak Schmitt Pál fikázását!!

Vajon ki alkalmasabb a nemzet összetartozásának kifejezésére, mint az az ember, aki már minden hatalomnak kinyalta a fenekét??

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.15. 11:05:46

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Te erősen csúsztatsz..

Akkor nézzük csak.
Bal oldali médium:
ATV
Népszava,
Nápszabadság, még valami ?

Jobb oldal
HÍR TV, ECHO TV, M1, M2
Magyar Nemzet,
Heti Válasz,
Magyar Hírlap

De még mesélj hogy mennyi az a baloldali fölény.
De légyszíves a ker TV mint a TV2 meg az RTL ne hozd ide , mert az inkább bulvár.
Mert akkor ennyi erővel a Nat Geo meg a Spectrum is baloldali mert nem szerepel benne Orbán Viktor.

ryuk (törölt) 2010.06.15. 11:09:29

schmitt nem lesz köztársasági elnök

Homeoffice 2010.06.15. 11:09:54

@prostatikus vogon jeltz:

Klubrádió:) Baloldali kőkeményen.

lehet más a propaganda 2010.06.15. 11:11:04

Schmitt egy nagy tetű de az érvelés sántít. Mert ha komcsi - márpedig az - akkor pont ő képviselheti eredményesen a konszenzus politikáját. Nyalint itt nyalint ott mi mást várnánk tőle? Nehéz volna lejjebb hatolni Sólyom záró formájánál

sárkányfő 2010.06.15. 11:11:29

"Kimaradt valaki, aki idáig független volt? Ha jól látom, akkor nem ...."

Ügyészég + média.
Előbbi már régen a fideszé, utóbbi folyamatban.

picur3ka 2010.06.15. 11:13:35

@zero:

Olyan kell minden fontos helyre, aki az elozo csapattal nem fog osszejatszani.

Nehogy kitalaljuk mar, miutan kiderul, hogy tartotisztnek hivjak egymast a mutyiban, lebukik a fel katonai vezerkar, etc, hogy nincsen komoly tisztogatasra szukseg. Nagyon is. Az egesz egy maffia.

Tul nagy a baj, en inkabb amiatt aggodom. Simor is oszlopos tagja a halozatnak, nyilvan. Hol is volt, vitorlazni? , mikor a forint bedolt. Kulonben a jegybank elnokot szinte minden kormanyvaltasnal lecsereltek. Gyurcsany meg magatol vett at 2006-ban. 2002-ben pedig nagy tisztogatasok voltak bizony. 1998-ban meg nem es azt nagyon megszivta a Fidesz.

Nem tudom kulonben, hogy az OB mennyiben iranyitja az egesz magyar sporteletet. Nem lepodnek meg, ha kiderulne, hogy sehogy, szoval a sportoloi teljesitmeny, valaszinu nem rajtuk mulik.

Tul sok balos media termeket olvashatsz mostanaban. A Kover interjut lenne erdemes inkabb megnezni.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.15. 11:14:37

@purga:

Valahogy éreztem, hogy lesz ilyen : )

Tessék, Sidney:
8 arany, 17 érem, 13. hely az éremtáblázaton, 135 olimpiai pont, 15. hely a ponttáblázaton

Nem demagóg, hanem 5 számsor áttekinthetetlen. Beírjam Atlantát is? Több Olimpia Scmitt elnöksége alatt nem volt, ennyit segítek : ) Helyettesítsd be és látni fogod, a tendencia, az tendencia. Schmitt alatt csúszunk egyre lejjebb és lejjebb.

Egyéb kérdés? : )

aaabbbccc 2010.06.15. 11:15:17

szerintem ügynök is volt, jelentett a sportolókról és az Astoria szálló vendégeiről
de ez a magánvéleményem, nem tudom, át lett-e világítva

picur3ka 2010.06.15. 11:15:20

@ryuk:

Ja, ezt akartam meg kerdezni, hogy ezt bejelentettek-e valahol, egyaltalan.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.06.15. 11:17:15

A leglehangolóbb azt látni, hogy akik korábban nagyon helyesen felszólaltak az elmúlt 8 év trükkjei ellen, azok most a kommentekben teljes mellszélességgel védik, ha a mostaniak csinálnak megkérdőjelezhető dolgokat. A kognitív disszonancia nagy úr, pedig a kormányváltásnak nem az lenne a célja, hogy csak a szereplők változzanak, de a műsor lényegében ugyanaz maradjon.

Jó látni, hogy a Vastagbőr meg tudta őrizni a kritikai látásmódját, és ha az újak csinálnak húzós dolgokat, azt is szóvá teszi.

Homeoffice 2010.06.15. 11:19:28

@Von Siebenbuergen:

ÁÁÁÁÁ
Erről is Gyurcsány Ferenc tehet és a sportfinanszírozás! Nem érted?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.06.15. 11:20:27

"és igen, pont az volt a szokatlan, hogy nem volt a nyelve egyik pártelnök fenekében sem. "

nyehherehehehehe! :-D

gonosztojás (törölt) 2010.06.15. 11:21:14

Most mér'??
Ez az ország megérdemli Smittpalit!
Illetve ez az ország Smittpalit érdemli!
Büntetésből!

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.15. 11:22:24

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Egy olyan sanda gyanúm nekem is van, hogy bedobták ezt az úriembert tesztelni, meg terelni, hogy egy még ordasabb jelölt jöhessen, mint derült égből a villámcsapás. DE: Schmitt "befutása" akkor is katasztrófa lenne. Tegyünk ellene : )

MiKeyRuLeS 2010.06.15. 11:23:52

Az alktománybírák nagy része most is ex-párttitkárokból, besúgokból áll, akik hirtelen megvilágosodtak, és amúgy is jobboldaliak egyértelműen.
Ebből a szempontból tök mindegy, hogy ki jelöli ki őket.
Schmittet már régóta nem értem, illetve a Fideszt, hogy nem esik le nekik a tantusz, mit tett ez az ember az elmúlt rendszerben, mégis tömik fontos pozíciókkal. De lehet, hogy a páncélszekrényében fontos iratokat őriz mostani prominens fideszesekről, és a tevékenységükről a 90-es évek előttről...

Hungaro Sapiens 2010.06.15. 11:25:26

"Kimaradt valaki, aki idáig független volt? Ha jól látom, akkor nem ...."
Pedig igen. A média, amit most teljesen felforgatnak. Ha nem is volt soha független, de legalább léteztek ellenpólusok.

Sehol nem látom a beígért nagy országépítést, de helyette van a demokratikus intézmények gyors amortizációja. Van egy olyan érzésem, hogy a Vastagbőrnek lesz bőven munkája a jövőben is. Csak bírjátok energiával...

Pörölyfej 2010.06.15. 11:28:01

@zero: ha lenne is mi változna?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 11:28:47

www.youtube.com/watch?v=Tu_hD37hiZs

"Nyakkendős urak a tv-ből néznek, sok-sok minden megígérnek
Amíg ők lesznek, minden marad, hazudik mind, ne hagyd magad"

... valamiért ideillőnek gondúúúútam :))))

picur3ka 2010.06.15. 11:29:24

@prostatikus vogon jeltz:

Nem tudom eldonteni, hogy maszopos vagy-e, vagy csak buta.

Azokon kivul, amit jobboldalikent felsorolsz szinte minden: HVG, 168 ora, Hirszerzo, origo, es, hocipo, Mozgo vilag, Index, minden egy lib-lab 'tudatformalo' muhely. Innen van a hatalmuk, hogy mossak az agyunkat 24/7.

E havi hirek, hogy megsporaljuk az olvasasi idot, valaki mar osszefoglalta ezt, kb: Orban megbukott, program megbukott, Kosa bedonti az eurot, az elozo kormany budzseje csodas, a Fidesz ugyse tud semmit csinalni, Orban epiti a diktaturat. Kesz. Nincs mit olvasni rajtuk. elore meg lehet mondani mi lesz benne.

törökszultán 2010.06.15. 11:31:16

Na drágáim! Ha nem a Smitt Pál, aki úgy tünik, hogy minden bajok okozója, nem, akkor ki?

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.15. 11:31:23

@Gunther:

El is felejtettem, elnézést : )

Ennyi "reklámot" talán elnéznek zero-ék, kicsit részletesebben a kvalitásokról:

koszelet.blog.hu/2010/06/14/oszlassunk_el_egy_tevhitet#more2081620

picur3ka 2010.06.15. 11:36:52

@Von Siebenbuergen:

Mondjuk igen, de a Gyurcsany ME utan, javulas...

@Gunther:

Beletrafaltal szerintem. A sportfinanszirozasnak ehhez sokkal tobb koze van, mint az OB-nek.
Ne felejtsuk el azt sem, hogy a 'rendszervaltas' ota rengeteg sportolonk, edzonk szerzodott kulfoldre.

fedélzeti kompót 2010.06.15. 11:37:55

@RAMBO: tisztelettel kérem Rambo blogtárs hozzászólását nemzeti színű keretben kiemelni a cikk elejére. köszönöm.

MiKeyRuLeS 2010.06.15. 11:42:35

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Lánchíd Rádió
kuruc.info
Magyar Jelen
Kárpátia Magazin
Kapu Magazin
Szent Korona Rádió
Nemzetőr
Bombagyár
Hatvannégy Vármegye
Helyi Téma
Katolikus Egyház Összes műsora és újságja
Református Egyház Összes műsora és újságja
Evangélikus Egyház Összes műsora és újságja
RTL Klub (már a Fideszé a tulajdon egy része)
...

Rod 2010.06.15. 11:42:40

FIDESZ = FAIL.
A legörömtelibb ötletük eddig az otthoni pálinkafőzés. Ez mondjuk róluk állít ki szegénységi bizonyítványt.

esef 2010.06.15. 11:45:38

Ehelyett a Schmidt pali helyett nem lehetne a Drazsét megtenni köztársasági elnöknek?

picur3ka 2010.06.15. 11:47:37

@MiKeyRuLeS:

Ja, es hany emberhez jut el pl a Nemzetor az origohoz kepest? Mer en nem is tudtam, hogy letezik.

picur3ka 2010.06.15. 11:49:09

@esef:

Jajj! Vagy Kadar...

Gyurcsanyt nem jelolte meg senki?

Homeoffice 2010.06.15. 11:49:13

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Egyébként így van. Fel kellene újítani az összes sportlétesítményt.
Sportközpontúnak kell lennie az életnek. Több sport, kevesebb megbetegedés, kevesebb eüs költség.
De ezt nem látja be senki.
Ez off volt.

carlodicanio 2010.06.15. 11:51:03

Azzal, hogy egyszerű többség elég lesz az alkotmánybírók megválasztására, nem a jövőbeni kormányok számára jelent majd könnyebbséget? A Fidesz most is megtehetné a 2/3-ad birtokában, hogy pártkatonát jelöljön, ehhez nem kell az alkotmányt módosítani... A mostani rinyálók közül kerül majd ki később a Fidesz váltópártja. Kíváncsi leszek, visszaállítják-e majd a jelenlegi szabályozást. Ki akar velem fogadni, hogy nem?

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.15. 11:51:35

Úgy tűnik Schmidt Pál a Fidesz Draskovics Tiborja...

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 11:51:47

@ó jaj:

Dr. Kovács Tamást ki is javasolta, jelölte majd választotta meg legfőbb ügyésszé? A fidesz?

Doubledeceker 2010.06.15. 11:52:14

Pali bácsinak akkora de akkora nyelve van. És ahogy látjuk a Vityának máris meggyülik a baja a Lacival ezért kell a Pali, Palinak gerince nincsen, szóval nála ideállisabb kevés akad a posztra.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.06.15. 11:53:47

@Gunther: Sajnos nem volt, szerintem a minimálbér adózása miatt egy rezidens tényleg kb 250-300 eurót fog keresni nettóban. Addig meg el kell tartani, amíg nagyokat kaszáló orvos válik belőle...

Geza 2010.06.15. 11:53:55

Mostanság megint a kezembe került a jó öreg 'Starship troopers', és egyre inkább szimpatikus Heinlein papa ötlete:

Köztisztségre való jelöltetésnek, közhivatal betöltésének és szavazásnak az előfeltétele a letöltött katonai szolgálat (ami az általa leírt helyzetben elég kemény kiképzést jelent), mert ne ugasson bele a köz dolgaiba olyasvalaki, aki nem képes a saját érdekét és kényelmét a közérdekért feláldozni, és ennek kétségbevonhatatlan tanúságát nem adta.

Mert ez így kérem cirkusz, egész pontosan bábszínház, amiben báb minden politikus, és pontosan úgy gesztikulál és beszél, ahogy a felső béltraktusáig felérő gumikesztyűs kéz mozgatja. És mi meg azt választhatjuk meg négyévente, hogy az előző ciklusból felszabadult gumikesztyűk közül melyeket töröljék rá a kenyerünkre és melyeket nyaljuk le inkább magunk.

Lmpvs, mg42, stb.
Ha az Úr két angyala Szodomából hazafele menet megállna a Parlamentnél és azt mondaná a portásnak, hogy megmaradhat a kóceráj, ha találnak ott nekik két igaz embert, hát elég nagy gondban lenne szegény kapuőr, hacsak épp nem lennének benn a takarítók, mert politikus uramék között olyan ritka a tisztességes, mint fehér cápák közt a vegetárius.

Na de ennyi lamentálás elég is, töröljük meg a szánk sarkát és olvassuk tovább a híreket...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.15. 11:55:48

@Seduxen:

Tisztára, mint a szocikormányok idején: papíron minden rendben. Vagyis teljesen törvényes, csak borzasztó gusztustalan.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 11:56:40

@laspalmas: nem-nem, különbség, hogy ez most nemzeti színű masnival van átkötve :))))

gramercy 2010.06.15. 11:56:52

surprise surprise

vegulis, 8 ev alatt a lakossag 12 %-a cserelodott le
meg amugy is eleg feledekenyek a Zemberek

98-02 is ez volt
indult egy ordas hazugsaggal, aztan folytattak a haromheti ulesnappal, volt akkor is nemzeti maz rendesen korona usztatassal, ugyeszseget akkor is zsebre vagtak, sajat penzugyminiszteruket benyomtak a jegybankba

miutan igy nehany het alatt ezt ujra lejatszottak, es mar csak az mnb all a talpan, meg egy dologra varok: mediatorveny ami ugy berlusconisan barmifele kritikat effektive meggatol

fidesznyikok meg tapsolni fogjak, iqfighterek

MiKeyRuLeS 2010.06.15. 11:56:56

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
talán annyira, amennyire a 168 óra. Amúgy ez Csurka lapja, én pl. a Mozgó Világról sem tudok semmit, csak, hogy egy újság.

gramercy 2010.06.15. 11:58:18

@laspalmas: "Tisztára, mint a szocikormányok idején: papíron minden rendben. Vagyis teljesen törvényes, csak borzasztó gusztustalan. "

ja, csak patasorbanek meg a szabalyokat is meg tudjak valtoztatni - torvenyesen

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 11:59:25

@carlodicanio:

nem egészen így van ...

". Az alkotmánybírókat eddig egy olyan bizottság jelölte, amelyben a parlamenti pártok egy-egy képviselőt delegálhattak. Ez, valamint a bírák megválasztásához szükséges kétharmados szavazatarány a gyakorlatban a pártokat együttműködésre kényszerítette, az egyensúly azonban a módosítás hatályba lépésével felborul."

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.15. 12:00:14

Schmitt Pál

Volt már minden: olimpiai bajnok, MOB-elnök, nagykövet, főpolgármester-jelölt, EP-képviselő, EP-alelnök, országgyűlési képviselő, házelnök stb. A páratlanul sikeres karrierdiplomata majd karrierpolitikusi életút megnyerő fellépést, simulékony viselkedést és széles nemzetközi kapcsolatrendszert jelent. A kritikusok azonban kifogásolják, hogy ez a karrier bőven '89 előtt is sikeres volt, valamint "a bohém, nagyvilági polgár" önálló karakterét és teljesítményét, komolyságát hiányolják. Utóbbiak azonban a jelöléskor ellenérv helyett könnyen Schmitt melletti érvnek bizonyulhatnak. A Véleményvezér nagyon szívesen elborozgatna Schmitt Pállal, de Kövér László álláspontjával értünk egyet: ennél ide több kell.

tekintély: gyenge
karakánság: gyenge
ráhangolódás: közepes
átlag: gyenge
jellem: jellemtelen

NÉPSZAVAZÁST A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKRŐL!

Vagy ősszel az utca dönt?

szkeptikus vagyok 2010.06.15. 12:00:33

Szép gondolat, hogy a szocik "hálózatát" meg kell törni, de kevésbé tetszik, hogy annak helyére egy olyan másik hálózat kerül, amelyik időben lépett ki a szoci hálózatból (igaz, most narancsos, nemzeti-szín mázzal van leöntve). Vagyis nekem Schmitt Palival nem az a bajom, hogy Fideszes, hanem hogy ilyen életútja volt (l. poszt címe). Igaz, ezzel megteremti a nemzet egységét, mert komcsi is volt, most pedig Fideszes (amúgy tipikus Fideszes-vezető életpálya)... :)
Mert valóban logikus lépés, hogy cseréljük le az embereket, DE mindenek előtt meg kellett volna hozni egy romániaihoz hasonló törvényt, amely megakadályozza, hogy az előző kommunista rendszer pártfunkcionáriusai, vezető hivatalnokai, ügynökei, urambocsá párttagjai bármilyen tisztséget elfoglaljanak (hiába futnak most Fidesz mezben). Akkor volna esélye megtisztulásnak, és jó eséllyel a Fidesznek is normálisabb vezetősége lehetne.
Részemről amúgy Sólyom csak azért nem vacak elnök, mert ilyen a mezőny. De amíg ez a rendszer tart, addig valószínűleg közt. elnöknek sem lehet makulátlan embert választani, mert annak az elveivel összeegyeztethetetlen lenne egy igazi rendszerváltás nélküli, alapvetően politikus-bűnözőkből álló politikai elit vezéregyéniségeként funkcionálni.

meronem 2010.06.15. 12:00:35

Várjuk ki a végét, nyilván ha valami nagy változást szeretne a fidesz véghezvinni, azt "demokratikus" úton nem lehet megtenni, az ellenfél lépten-nyomon már csak azért is keresztbetenne. Ki tudja, lehet, hogy teljesen pozitív diktatúra lesz :)
Schmittnek meg kurva ronda fogai vannak, bár Mádléhoz képest gyönyörűek.

irrational 2010.06.15. 12:01:05

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Hihetetlen, hogy egyesek szeme előtt mekkora a rózsaszín köd, vagy nem is tudom minek nevezzem, mert ez már több, mint sima elfogultság...
Te komcsizol folytonosan, ezzel szemben egy olyan FIDESZ mellet kardoskodsz, ahol Martonyi Schmitt vezetők...
Te maffiáról beszélsz egy, olyan FIDESZ ellenében, ahol Pintér a belügy miniszter...
Te mutyizásról beszélsz egy, olyan FIDESZ ellenében, akik 98-02 között hasonló bandával, mint akik most össze jöttek csak pár példa: Grippen ügy, Ezüsthajó-Happy End Kft, Simicska-Kövér Szilárd (Kövér László testvére) befizetetlen adó-ügye.
Én nem mondom, hogy, amit az MSZP művelt az jobb volt, de az, hogy valaki ennyire egy oldalúan csak az egyik oldal szarjait vegye észre és a másik oldalt beállítva egy ma született bárányként, az elég nagy butaság.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.15. 12:02:26

Van még lejjebb: titkosítanák a 60 milliós átvilágítást

Vajon hallgatni fognak?

Elképesztő dokumentum került a Pécsi Stop birtokába: egy a bíróságra küldött levél szerint Pécs polgármestere 10 évre titkosítaná azt a 3500 oldalas átvilágítást, amely 60 millió forint közpénzből készült. Így nem csak tartalmára, de létezésére sem derülhet fény megnyugtató módon.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) bírósághoz fordult, amiért nem kapta meg a pécsi önkormányzattól, illetve a város vezetőitől azt az átvilágítási anyagot, amelyet a pécsi városháza, önkormányzati cégek és intézmények gazdálkodásáról készített egy cég bruttó 60 millió forintért.
Az alperes önkormányzat ellenkérelmet nyújtott be a bírósághoz. Ebben egyebek mellett azt írják, hogy a PDSZ nem a megfelelő formában, a város által előírt igénylőlapon kérte ki az adatokat. Azt is a szakszervezet szemére hányja, hogy nem jelöli meg pontosan, hogy az általa nem ismert dokumentum mely részeit kívánja megismerni.

Az ellenkérelem csúcsa azonban az a passzus, amely a dokumentum titkosításáról szól. Az alperes azzal érvel: az anyag bizalmas minősítésű, a dokumentum egyes megállapításai, következtetései és egyéb információk a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény alapján tíz évig nem nyilvánosak. A levélben az alperes leszögezi: tíz évig nem kívánják nyilvánosságra hozni.
A pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén délelőtt negyed tizenkettőig három képviselő kérte, hogy megismerhessék az átvilágítás teljes anyagát. Az állítólag 3500 oldalas anyag ugyanis pont olyan, mint a budaörsi jeti: mindenki beszél róla, mindenki hivatkozik rá, de még senki sem látta. Azok a képviselők sem, akik folyamatosan szavaznak azokról az intézményátalakításokról, amelyeket elvileg a 3500 oldalas anyag alapoz meg. Van, aki abban sem biztos, hogy az anyag egyáltalán létezik. A valamivel optimistábbak szerint pedig annyira trehány és semmitmondó munka, hogy létezik ugyan, de nem merik nyilvánosságra hozni. Annak ellenére, hogy a pécsi polgárok adóforintjaiból készült, nem kevesebb, mint 60 millió forintért.

Girán János kabinetfőnök egy korábbi levelében azt írta a PDSZ pécsi ügyvivőjének, hogy "Természetesen biztosítunk lehetőséget, hogy az iratokat az érintettek, érdeklődők is megtekinthessék." A levélben konzultációkról is szó esett, amelyeken az intézményvezetők az átvilágítás készítőitől is kérdezhetnek. Úgy tudjuk, ilyenekre soha nem került sor, igaz, a levelet április elsején keltezték.

ORGASMUSFORSCHER 2010.06.15. 12:06:41

Javaslom KE-nek dr. Antall György jogászt, aki egy kiemelkedôen jó ember + értelmes + tud jól angolul. (De lehet, hogy franciául is.) Elkötelezettsége nem kérdéses, ô Antall József idôsebb fia. Csakhát a jelen helyzetben azt látom, hogy jogász nem kell + értelmes sem.

molaris 2010.06.15. 12:08:26

Nem kívánok beszállni a szájkarate meccsbe!
Mindössze azt szeretném leszögezni, hogy ma, a Parlamentben, a "napirendelőttiben" nyilvánvalóvá vált, mi a törésvonal a Jobbik és a Fidesz között!!
A Balczó felszólalás mérföldkő! Senki ne feledje ezt!!

picur3ka 2010.06.15. 12:09:28

@MiKeyRuLeS:

168 ora 34 ezres peldanyszam. Nemzetor peldanyszam: 'search did not match any documents'.

Ez itt a nagy kulonbseg. Nyilvan az elobbiek kozul sok allami dotacioban is reszesul, meg ha bujtatott formaban is. Utobbiak letezese szinte csoda.

www.matesz.hu/data/#mainpart_4

hoplita 2010.06.15. 12:12:51

Látom a szavazáson jól teljesít paja...:)))
Mán vannak vagy húszan, akiknek ez a nyálas majom is megfelel.
A fityiszesek meg feltűnően kussolnak....pedig igazán megmagyarázhatnák itt a dolgokat az ilyen magamfajta, demokráciaellenes, antipógár, bakancsos nácinak..:D

picur3ka 2010.06.15. 12:13:34

@irrational:

Soha nem mondtam, hogy artatlan baranyok. Meg se elnenek a politikai kornyezetben, kulonosen az itteniben. narancsot hasonlitgatjuk az almahoz, azt gondolom, semmi ertelme.

Rendszervaltast szeretnek vegre, nem pirosra. Most van ra alkalom.

stratez 2010.06.15. 12:17:52

Szánalmas gittrágás ez a javából, Schmitt azért letett az asztalra egy-két dolgot az asztalra, köztük olimpiai aranyakat, beszél vagy 6 nyelven, elismert sportdiplomata, uniós tisztségviselő. Te mi a lófaszt tettél le asztalra, drága barátom, ezen a nagy szar firkálmányon kívül...

borovi 2010.06.15. 12:20:08

Smitt egy fajankó. Orbánnak pedig fajankók kellenek, mert azokat remekül lehet terelgetni. Ennyi.

eszkep 2010.06.15. 12:22:03

Zero, megint egy erősen vitatható poszt, az éremnek csak az egyik felét nézed. Mennyi pénz kaptok az Index-es linkért?

- Az alkotmánybírói jelölés rendszerét módosíthatni kívánja a FIDESz. Ez aztán a skandallum!
És azt tudod, hogy 2 éve nem sikerül betülteni a megüreswedő alkotmányíbrói posztokat a jelenlegi szabályozás MŰKÖDÉSKÉPTELENSÉGE MIATT?
Micsoda tragédia, mostantól nem pártállami besugók lesznek alkotmánybírák...

- "Schmitt Pál a Lázár és a Grósz-kormány helyettes államtitkáraként a Kádár-rendszer apró, de fontos fogaskerekeként dolgozott a szocialista népköztársaságért"
Ez aztán a skandallum! Azért azt hozzá kellene tenni, hogy a sportért felelős helyettes államtitkár volt, azért az egy "kicsit" más mint Lendvai főcenzorasszony pozíciója...

- "Simor András, a jegybank elnöke jelenleg is kormányzati össztűz alatt van, ő sem sokáig lesz elnök, ez garantálható"
Ez sajnos csak Simor-on múlik, annak ellenére, hogy eleve törvénytelenül nevezték ki, hisz az üzleti érdekeltségei KIZÁRÓ okok a törvény szerint. Erről volt poszt a Vastagbőrőn???

Ebéd előtt nem szaporítanám tovább a szót, Azt viszont nagyon helyeslem, hogy megkezdődött az államoi apparátus lomtalanítása. (Erről egyébként már volt szó a Vastagbőrön, és akkor is ezt hiányoltam az 1998-2002-es ciklusból).
A köztársasági elnök kérdése más, azt tényleg kár ennyire "erőböl" kezelni. Én is inkább arra hajlok, maradjon jelen helyzetben Sólyom, bár nekem meglehetősen unszimpatikus.

hoplita 2010.06.15. 12:25:52

@ckai/poke and destroy:
Na, mire elolvasom a posztot, leírom a kommentektől független első háeszem és elkezdem a tényleges hozzászólások bogarászását, már revideálhatom is az előbbi meglátásom.
Megjelentél, mint az első narancsagyú birka és olyat ajánlasz, amit megtehetsz te is...
Dógozzál és kussojjál te, bazmeg...!!!!!!
Hülye barom...:((
Az a fajta vagy, akinek ha feltálalnák Orbán szarát, akkor mosolyogva csak annyit kérnél, hogy használhass kést meg villát.
De azér' ne kímélj....mongyad még..:)))

Rwindx 2010.06.15. 12:25:53

Sólyom for president!
:)

eszkep 2010.06.15. 12:26:59

@prostatikus vogon jeltz:
"Bal oldali médium:
ATV
Népszava,
Nápszabadság, még valami ?"

Internetes hírportálokat nézni kell? Index, Stop, Hírszerző
Televíziók: TV2, RTL Klub.

Az M1 M2 mint jobb oldali média kicsit vicces, hisz KÖZSZOLGÁLAT, ott még tudtommal nagy lomtalanítés nem kezdödött meg. Azért vicces lenne, hogy 2002-ben (gondolom emlékszel?) Medgyessy kirúgott egy csomó embert és jobboldaliakat ültetett oda?

tölgyes 2010.06.15. 12:28:40

Látom az elvtársak erősen izmoznak. Tetszettek volna ragaszkodni a közvetlen elnökválasztáshoz.. DE NEM TETSZETTEK.. MOST MEG FANYALOGNAK..20 ÉVIG JÓ VOLT MAGUKNAK AZ OGY DÖNTÉSE..MOST MEG MIRE FEL EZ A SIRÁNKOZÁS...Ha jól emlékszem akkor is sírt a szájuk, amikor Mádl lett az elnök.. az elvi SZDSZ még azt is felvetette, hogy akkor inkább legyen közvetlen választás::)))

antonov 2010.06.15. 12:31:50

Én egyetértek a smittpali jelölésével, minden segget csontig kinyalt eddig, mindenkitől egyforma távolságban volt/van, tehát abszolúte alkalmas ember köztársasági elnöknek.
Amikor komcsinak kellett lenni, akkor komcsi volt, most hogy a zemberek érdekében kell tenni, most is a helyén van.

Hajrá Pali!! Megérdemlünk Téged!!!

hoplita 2010.06.15. 12:32:38

@stratez:
Ez hozzád méltó benyögés volt.:)))
Roppant szórakoztató látni, hogy a coci jószágok és a narancsmakik, mennyire egy bordában szövött állatfajták...és mennyire meg is érdemlik egymást.
És mennyire nem érdemeljük mi, hogy a Jóisten ilyenekkel verjen..:(((

hááááát 2010.06.15. 12:34:54

2 év múlva egy nagyvárosi igazgatói állás interjúján: - Szakmai múltja kitünő, de nem láttom csatolva a FIDESZ ill. KDNP-s tagkönyvét!

Homeoffice 2010.06.15. 12:37:52

@hááááát:

Figy, már a Kubatov balhénál is kiderült hogy ilyen NEM LESZ!
NEM ÉRTED MEG???

Marcellusca 2010.06.15. 12:39:43

Fityiszesek!
Nesztek 2/3!!!!!

És még én voltam a hülye, mikor előre láttam sorsunkat.

Homeoffice 2010.06.15. 12:40:20

@Marcellusca:

Te sem érted meg. EZ NEKÜNK JÓ!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.06.15. 12:41:21

@zero: @laspalmas:

urak !

ez posztot ígényelne !!!

biszku béláról készüt filmet nem lehet vetíteni..
mert a mester letiltotta.
nem elég h semmi elszámoltatásban nem volt része
(56os főmacher volt, ugye ..
ő írta alá pl Nagy Imre ítéletét is, stb...)
az ő személyiségi jogait kell védenie a demokráciának

mi van a náci háborús bűnösökkel ??
és kérdem én:
és mi van a még élő kommunista bűnösökkel ?????

védjük az ő személyiségi jogait, ahelyett
h megvádolnánk és üldözöütté tennénk, börtönbe velük, legalább pár évre
/ ld a vén nácikat ..../
fejeződjön be így dicső életük
bazzzzzz

hetivalasz.hu/kultura/biszku-bela-letiltotta-a-rola-keszult-film-bemutatojat-29985/

videa.hu/videok/hirek-politika/a-letiltott-biszku-film-bela-bun-es-buntetlenseg-zOyIZGpTTks8JRtN

gramercy 2010.06.15. 12:42:31

@hááááát: "2 év múlva egy nagyvárosi igazgatói állás interjúján: - Szakmai múltja kitünő, de nem láttom csatolva a FIDESZ ill. KDNP-s tagkönyvét! "

2 ev mulva????

4 eve ez megy a fideszes onkormanyzatoknal, meg a megyei intezmenyeknel ahol ugye 100% fityisz

Zuzu Petals 2010.06.15. 12:45:28

tudom, hogy utáljátok, de azért aki aláírná esetleg:

ke2010.hu/

Artie 2010.06.15. 12:46:38

@MiKeyRuLeS: A híres független alkotmánybíróság közölte, hogy az alkohol a kultúra része, nem tett tönkre és nem is tesz tönkre soha senkit, és ez így jó. Csak Bihari és Kukorelli mondták azt a különvéleményükben, hogy faszok vagytok, gyerekek.

Akármennyire is nullának tartom Sólyom köztársaságielnöki működését, az utolsó normális Alkotmánybíróság az volt, amit ő vezetett.

Kukorelli vezetésével lehetett volna még jó, de ezzel a sok exkommunista, álkonzervatív idiótával nem tudott együttműködni, ezért inkább hat év után otthagyta őket.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.06.15. 12:47:40

@agyvihar: Egyetertek veled. Ket fele fidesszavazo van. Az egyik a valasztasok ota kussol, es lapit, mert erzi, hogy elkurta. Nezzetek meg egy vb postot valasztasok elott.. Mennyi igazhitu narancsmajom ugralt itt napi szinten, osztott az eszet. Most meg? 1-2 fanatikus tartja meg a frontot.

A masik fajta meg az, aki mindent meg tud magyarazni. Mindegy mit csinal a fidesz, az ugy jo, mert a Mesternek terve van vele.

Javaslom neki, nezzenek egy kis orszaggyulesi kozvetitest, es gondolkozzanak egy picit el azokon a modosito javaslatokon, amit az ellenzek terjeszt be es a FIDESZ MINDET LESZAVAZZA.

Bezony am. Hiszen az ordogtol valo otlet, hogy ne csak a tanart, meg a szoc munkast, hanem a tuzoltot es mas hasonlo szakmat ellato emberek elleni eroszakos is jobban buntessek.
Az is ordogtol valo, hogy az onkormanyzatok atalakitasakor megmaradjon a struktura, es normalisan legyen csokkentve a letszam, ne ugy, hogy fidesz fele boruljon az asztal.
Az sem elfogadhato hogy a lopas ertekhatarat 2000 Ftra szallitsak le. Miert? Mert az ellenzek javasolta. stb.

Eleg, ha megneztek par kozvetitest. Belegondoltok hogy mit javasolnak es te, mint magyar ember azt helyenvalonak erzed-e. Mert a fidesz nem.

Szanalom. Mi lesz itt? tonkre megy megjobban az orszag? Vagy forradalom lesz, hogy viktor elzavarjak?

Mi van, ha a fidesz azt mondja, most pedig beadok egy olyan torvenyt, hogy valasztas csak 20 evente lesz? Ki fogja megallitani? A KE? Az alkotmanybirosag? Az ellenzek?

Tetszettek volna gondolkozni narancs idiotak aprilisban!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 12:50:35

@eszkep: "A köztársasági elnök kérdése más, azt tényleg kár ennyire "erőböl" kezelni. Én is inkább arra hajlok, maradjon jelen helyzetben Sólyom, bár nekem meglehetősen unszimpatikus." - és itt a lényeg a Shmitt Pál legyen -e az államfő, vagy ne vitában - szerintem -. Nem mondom vállalna némi rizikót Sólyommal a kormány, de igen korrekt lépés lenne. Pontosan a 2/3-os többsége miatt. Mert jelölhetne BÁRKIT, ennek ellenére Sólyom maradna. Szimbólikus gesztus lenne.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.15. 12:51:30

"Nem tudom, hogy a 3 millió kedves honfitársam miért szavazott a Fideszre, de ha jól sejtem, akkor azért, hogy az ország fejlődjön, gyarapodjon és tisztességesen dolgozva mindenki jól éljen, nem pedig azért, hogy a fideszes köztársasági elnök szolgaian aláírjon minden szart, ami a Parlamentből jön, vagy a fideszes alkotmánybíróság bólintson rá mindenre, és majd mindent átvilágítson a fideszes számvevőszéki elnök."

Istenem, de jó is lenne, ha ezt a pár mondatot fel lehetne tetoválni minden fideszes szemhéjának belső oldalára, és ha minden tévéhíradó előtt beolvasnák.

Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy a fiúk itt valami egészen mást kezdenek építeni, mint amire felhatalmazást kaptak...

Ám oktondi kis bohó, aki ezt nem látta előre. A maszopnak a pénz a mindene - a fityisznek a hatalom. Mindkettő keménydrog...

old_field 2010.06.15. 12:55:32

@zero: "Bocs, de itt és most erről a 4 dologról van szó!
KE, ÁSZ elnök, jegybank elnök, AB."

Kár, hogy a stílusod ilyen fröcsögő, "kettősmércés" , mert a 4ből kettőben még igazad is lehetne.
Én konzervatív szemléletű vagyok , de jobban örülnék Sólyomnak, mint Schmittnek...
Nem tartom jó lépésnek az AB körüli dolgokat sem.
A másik kettő más kérdés, szerintem.
Azt miért nem feszgeted, hogy simorandris hogy került oda, kinek az embere volt havi 8 milláért?
Vagy akkor is pampogtál ilyen hevesen, amikor sokkal kisebb felhatalmazással ugyanezt eljátszották az előző kormányok is ?
Milyen alapon várnád el hogy a mostani kormány, az előző k. embereivel akarjon dolgozni ilyen felelős posztokon ??

Az a stílus, amivel Schmittet aprítod... inkább minősít téged, mint aki kipécéztél magadnak.
Helyettes államtitkár...:)) súlyos politikai elkötelezettség lehetett valóban... szánalmas ez erkölcstelen kettős mérce ! :
Mindig azzal a pár -marginálisan a- múlt rendszerhez köthető jobbos kötődésű emberrel csináljátok ezt a nagy "lelepleztük, rúgjunk bele párat..." c. primitív szoclib játékot.
Miközben kussoltatok, amikor a maszop vezérkara nagy sunnyogva -és nem kevés milliárdot lenyúlva- simán átcsusszant a diktatúrából a demokráciába.
Mint ahogy akkor is kussoltatok, amikor a "nagy liberális nemzedék" a legrosszabb qrvákat meghazudtoló módon lefeküdt a komneista utódpárttal...
Mennyivel hitelesebb volna most pár felvetés, ha akkor is ilyen heves lett volna a vastagbőr...
Így sokkal kevésbé az.

Marcellusca 2010.06.15. 12:56:07

@prostatikus vogon jeltz: Pontosan ezt mondtam, anno.
Semmiben nem különböznek, csupán a színük más és pofátlanul, arrogáns módon csinálják, amit csinálnak.
A fityiszesek meg lehurrogtak, hogy az nem úgy van.
Én meg tisztán emlékeztem már akkor is az előző ciklusukra.

Most meg egyre tisztábbak az emlékek. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 12:59:38

@old_field: nem tisztem védeni sem zero-t, sem a blogját (pláne, hogy elég gyakran én is "aprítom" őt), de logikai bukfenceidre szeretném felhívni a figyelmet:

""Miközben kussoltatok, amikor a maszop vezérkara nagy sunnyogva -és nem kevés milliárdot lenyúlva- simán átcsusszant a diktatúrából a demokráciába."

Ebben az időben - saccperkábé - zero még a legóit pakolgatta, és a matchboxot tologatta.

Mint ahogy akkor is kussoltatok, amikor a "nagy liberális nemzedék" a legrosszabb qrvákat meghazudtoló módon lefeküdt a komneista utódpárttal...
Mennyivel hitelesebb volna most pár felvetés, ha akkor is ilyen heves lett volna a vastagbőr..."

1994-ben még viszonylag kevésbé volt elterjedt az internet.

ladislaus 2010.06.15. 12:59:57

Csanyi jo lesz mlsz-be? Errol nem irsz?

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.15. 13:00:59

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Látom igazi fidesznyik vagy.
Szoci nem vagyok, buta meg inkább te.

Te is olyan van mint az egyik ismerősöm aki a most született ikerit úgy nevezte el hogy Orbán és Viktor?
Amikor meghallottam fél óráig röhögtem rajta, hogy szép szép a hűség a párthoz, de azért mindennek van határa még a Szovjeúniónak is ... :-)

Samott 2010.06.15. 13:02:30

@zero: azert valamit tenyleg jol csinalhattok, ha mindket oldal szemellenzosei a masik oldalhoz sorolnak titeket. :-)

hoplita 2010.06.15. 13:03:51

@tölgyes:
Cimbora....milyen elvtársakról beszélsz itt...?????
Az eftásak ott vannak köztetek, egyikből most akartok KE-t csinálni.
Eltévedtél, vagy mi a túró?:)

Kismacska (BELLA) 2010.06.15. 13:08:50

Miert gondolja azt minden Jobbik-hivo, hogy ha ok (ti. Jobbik) nyertek volna, akkor elhoztak volna a Kanaant? Elarulom: nem. Ugyanolyanok ok is, mint a tobbi. Raadasul eppugy nem demokratak, mint a Fityisz... mostmar veglegesnek tekintem:
Magyarorszag a harommillio barmikor becsaphato idiota orszaga lett... es tenyleg. Ezt, ami most van elore lehetett latni (termeszetesen nem Fidesz-hivokent...). Kb erre a pofatlansagra szamitottam. Talan ti nem? Legalabbis azok nem szamitottak erre, akik eltek és lattak, emlekeznek az elozo regnalasukra??

Es ami vegkepp undorit: a szavazoik nem a gazdagok kozul kerultek ki, és pont toluk vesznek el a legtobbet. Bár Viktorunk sose volt a kisemberek miniszterelnoke. Mindig a felso-kozeposztaly es gazdag vallalkozoi reteg miniszterelnoke volt, nem is tudom, mire szamitottak a Fidesz-szavazok!

(OFF: bocs az ekezetek nelkulisegert, de idegesit, hogy a hosszu oe hang helyett ez jon: ő. Valami kodolas nem jo a gepemen? :O)

Kismacska (BELLA) 2010.06.15. 13:13:47

@anti_troll: az elozo amokfutasukbol arra is emlekszem, hogy a HVG tele volt ilyen grafikonokkal kiegeszitett cikkekkel, hogy melyik ceg melyik fontos pozijaban milyen partkatona milyen hozzatartozoja ul vagy pont partkatona... dobbenetes osszefonodasok.

picur3ka 2010.06.15. 13:15:56

@prostatikus vogon jeltz:

Ez aztan erdemi reagalas volt. Most jol bebizonyitottad, hogy Mo-on a media nagy resze nem balos.

Miert is, mert en Fidesznyik vagyok? Jo kovetkeztetes.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.15. 13:18:33

Én nem sokat vártam a Fidesztől csak annyit hogy legyen kissebb az arcuk és lopjanak kevesebbet mint a maszopos brigád.
Szerintem túlzóak voltak az elvárásaim ....

arlequin 2010.06.15. 13:19:54

simor mitől független?
a pénztől?
esetleg a magyar érdekektől?

eszkep 2010.06.15. 13:20:32

Tényleg Zero, válaszolj egy költői kérdésre légyszíves!
Az egész balos média (tudom, ti nem vagytok azok, csak csatlakoztatok egy jóízű fikázáshoz) a demokrácia halálát vázolja, amiért lehetséges, hogy a FIDESZ egy pártkatonát jelöl köztársasági elnöknek. Az nem volt tragédia, amikor Göncz volt a közt. elnök? Vagy, hogy Szily nem lett az, egyedül a szocik bénaságán múlott.
Nekem se tetszik, hogy a FIDESZ is beállt ebbe a sorba, de ha a szociknak meg az SZDSZ-nek lehetett, a FIDESZ-nek miért ne?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.06.15. 13:22:06

Benne van a cikkben, hogy sólyom miért nem lenne jó köztársasági elnök. Sokat akadékoskodna és ez zavarná a Fideszt a kormányzásban.
s mivel a köztársasági elnököt az országgyűlés többsége delegálja így értelemszerűen olyan ember esélyes, aki hajlandó megfelelni az országgyűlés többsége óhajának.

Amúgy a véleményt nyilvánító magyar választópolgárok 85,9%-a közvetlen elnökválasztásra szavazott. Egy közvetlenül választott köztársasági elnöknek lenne csak elég ereje, tekintélye ahhoz, hogy a "pártok felett állva a nemzetet képviselje".

Egyértelmű, hogy a Fidesz szempontjából Sólyom nem megfelelő ember, Schmitt pedig az.

A közvéleménynek meg nem osztottak szavazati jogot a köztársasági elnök kérdésében.

picur3ka 2010.06.15. 13:22:57

@arlequin:

Meg a zorbantol. Ezzel csak az a baj, hogy a torveny szerint a jegybanknak tamogatnia kell a kormany gazdasagpolitikajat, o meg szarik erre a dologra. Na a penzre nem annyira...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 13:23:10

@eszkep:

Hosszabban válaszolnék:

"Zero, megint egy erősen vitatható poszt, az éremnek csak az egyik felét nézed. Mennyi pénz kaptok az Index-es linkért?"

Az a jó, ha vitaindító. Pénzt sajnos sehonnan sem kapunk, pedig lássátok feleim, nagyon igyekszek ... Amúgy mennyire tipikus, ha vmi nem tetszik, egyből jön ez a bérbloggeres duma.

"Az alkotmánybírói jelölés rendszerét módosíthatni kívánja a FIDESz. Ez aztán a skandallum!
És azt tudod, hogy 2 éve nem sikerül betülteni a megüreswedő alkotmányíbrói posztokat a jelenlegi szabályozás MŰKÖDÉSKÉPTELENSÉGE MIATT?
Micsoda tragédia, mostantól nem pártállami besugók lesznek alkotmánybírák."

Vagyis az a rendszer hibája, hogy nem tudtak a pártok KONSZENZUSOS jelöltet találni? Mert mindenki ragaszkodott a saját akoljából való bíróhoz?

"Schmitt Pál a Lázár és a Grósz-kormány helyettes államtitkáraként a Kádár-rendszer apró, de fontos fogaskerekeként dolgozott a szocialista népköztársaságért"
Ez aztán a skandallum! Azért azt hozzá kellene tenni, hogy a sportért felelős helyettes államtitkár volt, azért az egy "kicsit" más mint Lendvai főcenzorasszony pozíciója..."

Lendvai Ildikó "1984-től 1989-ig az MSZMP KB tudományos, közoktatási és kulturális osztályán dolgozott előbb munkatársként, majd alosztályvezetőként, 1988 és 1989 között osztályvezető-helyettesként."
Szerintem egy államtitkár-helyettes magasabb mint egy alosztályvezető.

"Simor András, a jegybank elnöke jelenleg is kormányzati össztűz alatt van, ő sem sokáig lesz elnök, ez garantálható"
Ez sajnos csak Simor-on múlik, annak ellenére, hogy eleve törvénytelenül nevezték ki, hisz az üzleti érdekeltségei KIZÁRÓ okok a törvény szerint. Erről volt poszt a Vastagbőrőn???"

LOL, mikor is nevezték ki Simort, és mikor indult a blog?

"Ebéd előtt nem szaporítanám tovább a szót, Azt viszont nagyon helyeslem, hogy megkezdődött az államoi apparátus lomtalanítása. (Erről egyébként már volt szó a Vastagbőrön, és akkor is ezt hiányoltam az 1998-2002-es ciklusból)."

Még lesz is, mert a Biszku-ügy is erősen bicskanyitogató.

"A köztársasági elnök kérdése más, azt tényleg kár ennyire "erőböl" kezelni. Én is inkább arra hajlok, maradjon jelen helyzetben Sólyom, bár nekem meglehetősen unszimpatikus."

Felőlem lehet más is az elnök, csak ne egy ilyen szintű pártember ...

hodara 2010.06.15. 13:27:00

@Kismac - Térdileg még rokkant: Magyarorszag a harommillio barmikor becsaphato idiota orszaga lett... es tenyleg. Ezt, ami most van elore lehetett latni Imádom a baloldali szavazók megmondják,hogy mi megbántuk.Hát nem.Becsapható idióták?Én azt látom annak amit a Ferenc testvér a 2006-os választások előtt és után csinál,Az MSP szavazói kik közöl kerülnek ki??Mind 60 év fölött.30 év alatt egy 6%-os párt.Sok sikert a jövőhöz.

eml 2010.06.15. 13:27:14

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Matolcsy bezzeg mindenben támogatta a Meggyesit.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 13:28:29

@eszkep: "Nekem se tetszik, hogy a FIDESZ is beállt ebbe a sorba, de ha a szociknak meg az SZDSZ-nek lehetett, a FIDESZ-nek miért ne?" - ezt költői kérdésnek szántad? mert ez prímán megágyaz a fidesz=maszop sztereotípiáknak...

picur3ka 2010.06.15. 13:29:28

@eml:

Pontosan. Az ilyenbol csak kaka johet ki. Ezert van az, hogy 2 alkalom kivetelevel mindig levaltottak az elnokot az uj kormanyok.

Horusz001 2010.06.15. 13:31:55

Igazából még az államtitkárságot jóval megelőzően meg kellene említeni, hogy a család hölgy tagjai mégis hogyan kerültek a TV tornába? Mert azért főműsoridőben, ABBAN az időben, oly hosszú ideig nem valószínű, hogy Makrai Kati és három leánya erős hátszél nélkül oda kerülhetett volna... Sportolók, Novák Dezső, nekem "dejá vu" érzésem van...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.06.15. 13:31:56

Srácok, lehet hogy sokan nem szeretitek Simort, mert szocik ültették oda, de leendő közgazdászként én úgy vélem, hogy igenis jó szakember, és igenis jól dolgozik.
Ha oda is pártkatona kerül, megszűnik a jegybank függetlensége, és akkor egy huszárvágással lehet majd úgy elkúrni, hogy ahhoz képest Gyurcsány semmi volt. A monetáris tanács arra van, hogy együttműködjön a kormánnyal és a fiskális intézkedésekkel, de ha az egyik faszságot csinál, a másiknak korrigálnia kell. Sajnos az utóbbi időben Simor volt az, aki korrigált...
Fizetés: Egy bizonyos Red Velvet nevű kommentelőt idézném itt: Ha 2 milla lesz a jegybankelnök fizetése, szerinted melyik hiteles és profi szakember fogja a munkát és az ezzel járó felelősséget elvállalni? Szerintem senki, mert inkább elmennek egy piaci szereplőhöz 5-ször ennyiért. Aztán majd be lehet ültetni Kovács 2 Jakab gyakorló közgazdászt az elnöki székbe, és sejteni az eredményt...

arlequin 2010.06.15. 13:32:40

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
ez a demokratikus agymosás következménye, hogy mindenféle függetlenségről prédikálnak, miközben az ország fennállásának és működtetésének egyik legalapvetőbb tényezője a kölcsönös függés.
'szom már a sok hülyébe.
simort meg el kell zavarni a francba. schmittel együtt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.15. 13:33:06

"A pártemberek után Sólyom valóban egy teljesen más Köztársági Elnök volt, és igen, pont az volt a szokatlan, hogy nem volt a nyelve egyik pártelnök fenekében sem."
Ez igaz, legalább használta a hatalmát valamire. Néha még értelmes dolgokra is.
Mondjuk voltak hülye húzásai, de szerencsére a fontos dolgokban nem szarozott.

"Simor András, a jegybank elnöke jelenleg is kormányzati össztűz alatt van, ő sem sokáig lesz elnök, ez garantálható"
Azért ezt annyira nem bánom.

@zero: "Vagyis az a rendszer hibája, hogy nem tudtak a pártok KONSZENZUSOS jelöltet találni"
Mert óvodásokból áll az egész bagázs.

hodara 2010.06.15. 13:33:20

@zero: Vagyis az a rendszer hibája, hogy nem tudtak a pártok KONSZENZUSOS jelöltet találni? Mert mindenki ragaszkodott a saját akoljából való bíróhoz? Igen az a rendszer hibája!!Mert egy rendszerbe azt is bele kell kalkulálni mi van ha ez történik és jelen esetben ez nem működik.Simort még a baloldalon is rengetegen támadják.Gyakorlatilag egy adócsaló az MNB elnöke.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 13:33:46

@old_field:

"Helyettes államtitkár...:)) súlyos politikai elkötelezettség lehetett valóban... szánalmas ez erkölcstelen kettős mérce ! :"

Ez egy igenis fontos momentum, mivel ezt a 9 évet Schmitt elintézte 1 mondattal az önéletrajzában.
Szerinted 1981-ben kiből lehetett helyettes államtitkár? A 100% vegytiszta MSZMP-sből, vazze.

"Mindig azzal a pár -marginálisan a- múlt rendszerhez köthető jobbos kötődésű emberrel csináljátok ezt a nagy "lelepleztük, rúgjunk bele párat..." c. primitív szoclib játékot."
Nem nevezném marginálisnak, aki a Lázér és a Grósz kormányt végigszolgálta. Tudod nem volt kötelező csinálni ....

"Miközben kussoltatok, amikor a maszop vezérkara nagy sunnyogva -és nem kevés milliárdot lenyúlva- simán átcsusszant a diktatúrából a demokráciába."
öööö .... helló-halló, azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom, hogy nem igazán kussoltunk. Olvasgass vissza.

"Mint ahogy akkor is kussoltatok, amikor a "nagy liberális nemzedék" a legrosszabb qrvákat meghazudtoló módon lefeküdt a komneista utódpárttal..."
Ha az 1994-es, 2002-es és a 2006-es MSZP-SZDSZ-es koalícókötésre gondolsz, akkor még nem létezett a blog. Sőt, képzeled el, 1994-ben még internet sem volt!

"Mennyivel hitelesebb volna most pár felvetés, ha akkor is ilyen heves lett volna a vastagbőr...
Így sokkal kevésbé az. "
Te már csak tudod ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 13:34:57

Villámszonda:

Kik a hülyébbek, a kapcsolat.hu-s fletórajongók, vagy narancsszemellenzős viktoristenítők? :-)))

szmoker (Homo Trollicus) 2010.06.15. 13:35:34

Ha csak annyit tesz a Fityisz hogy
- rendbe rakja az EU-s pályázati pízeket (amíg szeretett Bajnai Gordonkánk volt, addig ugye egy egész évig állt a dolog, mert vagy elkúrta vagy ellopta. Nem emlékszik már rá szegényke),
- ismét beindítja a Széchenyi-tervet / kártyát / akármit,

akkor már nagyot lendít a gazdaságon. Társasági adó 10%, szintén.

picur3ka 2010.06.15. 13:35:38

@zero:

Te, tudod, azert egy olyan embernek a szoci multjaval jonni (gondolom, mint elsportolo sportugyi helyettes allamtitkar lehetett), aki az elmult 8 evben lepett be a Fideszbe nem tul fair. Mert 2003-ban tett igy. Nagyon jol kiszolgalhatta volna a hatalmi elitet, ha olyan nagy szoci.

spinat 2010.06.15. 13:37:17

@eszkep: tehát ha rossz volt, Gönczöt, meg Szilyt, mint pártkatonát KE-nek jelölni, akkor szerinted most az is rossz, hogy Schmittet jelöli a fidesz? Vagy szerinted a másik kettö is helyes erkölcsös döntés volt? Most akkor a fidesz süllyedt le az mszp és az szdsz szintjére, vagy azok is olyan magas szinten állnak mint a fidesz?
Vagy mit is akartál mondani?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 13:37:43

@eszkep:

A Fidesz már megtette, Mádl Ferenccel.

Figyu, ha Schmitt lehet KE, akkor ezzel az erővel Kosztolányi Dénes is lehetne ...

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 13:38:12

@eml:

Zsenikém Matolcsy mikor is volt jegybankelnök?

picur3ka 2010.06.15. 13:38:12

@arlequin:

Szarragas az egesz. Igy van. A nol aszonta, hogy Schitt lesz vagy esetleg Ader, vagy a franc tudja, csak kavarjunk egy kis szart.

gramercy 2010.06.15. 13:40:13

@arlequin: "simor mitől független?
a pénztől?
esetleg a magyar érdekektől? "

a fidesztol

jelen esetben ez pont eleg (meg)

munci66 2010.06.15. 13:40:21

Möszjők!

Csak és szigorún M. Schmitt életútjáról, röviden, hiányosan.
Valóban van olimpia aranyérme. Vívásban, csapat. A vívás olyan csapatsport mint pl.:a foci vagy a vizilabda? Ezzel együtt valóban jól vívott, hiszen bekerült a csapatba! Én nem lennék rá képes...
A Népstadion vezetőjeként is voltak jó, némileg egyénieskedő gondolatai (pl.:bikaviadal). A los Angelesi olimpiáról szóló szavazáson tényleg nem volt jelen. Viszont utána bejárta az országot és élménybeszámolót tartott amerikai "élményeiről". Nem voltam ott. De olyantól aki ott volt és szerintem szavahihatő hallotam, hogy M.S:P remegő hangon valami ilyesmit mondott: "... elvtársak, higgyék el nekem, hogy a sportolóink ott életveszélyben lennének..."
Meg azt is mondta, hogy MOB elnöki tisztét és a politikát szét fogja választani. Aztán olimpiai melegítőben fényképezkedik, politikai szerepet vállal, stb.
Félek, hogy amíg Ő a MOB elnöke, addig a sportban a politikai beállítottság is fontos szerepet fog játszani. Akár még a szándéka ellenére is.
Viszont azt is tudni kell, hogy Ő a három "TV tornás" kislány apukája.

Tisztelettel, Münci

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 13:41:20

@zero:

....a Dezsőről meg nem is beszélve...:-)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.06.15. 13:41:32

@derelyegrádi szellem: Szerintem Járaira gondolt, akinél katasztrófálisabb jegybankelnökünk talán nem is volt soha. Vagy tévedek, és akkor Matolcsyra, mint ellenzéki gazdaságpolitikusra gondol.
@szmoker /segílyes/: Csak normális helyre is jusson pénz, ne csak a haveroknak.

picur3ka 2010.06.15. 13:41:47

@zero:

Nyilvan az utobbiak. Ez tiszta sor. Csak a Jobbikosok okosak, sajnos nem ertekelik a zsenijuket elegge. Nem ertem, mert nem jelolik Csanadot?

picur3ka 2010.06.15. 13:43:09

@derelyegrádi szellem:

Nagy formaban vagy. En ezeket eszre se vettem, egyiket se.

hodara 2010.06.15. 13:43:50

@Tzimisce: Szerinted jó a Simor?Ezt tanulod biztosan igazad van.Csak nálad sokkal de sokkal jobb közgazdászok(baloldaliak is) meg azt mondják,hogy nem.Mert gátolni tudta volna a devizahitelek ilyen mértéké(túl magasan tartotta a forint kamatát)t és nem védte kellőképpen a forintot a válság idején.2 millió neked mint tanuló közgazdásznak biztosan elég.Nem pályázod meg???

Jamesboci 2010.06.15. 13:44:05

sokkal gázosabb a velejéig romlott, korrupt warvasovszkiból ász alelnökötm kreálni.
mélységesen fel vagyok fehérváriként háborodva. menjenek ezek is a p..ba.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 13:44:43

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

És miért 2003-ben lépett be? :-)
Azt nem nézted meg?
Mivel 2002-ig nagykövet volt, de amikor bejelentette, hogy "független" főpolgármester-jelölt lesz Demszky ellen, amin már akkor röhögött mindenki, annyira független volt, Kovács leváltotta.
A bukta után, mikor már nem volt se nagykövet, se főpolgármester-jelölt belépett a Fideszbe. Merész lépésnek nem titulálnám ...

old_field 2010.06.15. 13:44:44

@zero:
talán kérdezd meg a rock-zenészek "Tiltott" rétegéhez tartozókat, írókat, költőket...stb, hogy cenzor lendvai vagy államtitkár schmitt pál rondított bele az életükbe !?
-
""Mint ahogy akkor is kussoltatok, amikor a "nagy liberális nemzedék" a legrosszabb qrvákat meghazudtoló módon lefeküdt a komneista utódpárttal..."
Ha az 1994-es, 2002-es és a 2006-es MSZP-SZDSZ-es koalícókötésre gondolsz, akkor még nem létezett a blog."
Igen, arra gondolok !
Nem látom a szoros összefüggést... akkor sem létezett a blog, amikor SP államtitkárhelyettes volt, még is elég intenzíven bírod véleményezni, minősíteni.

eml 2010.06.15. 13:45:01

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Meg tudom érteni érveid, de nem értek egyet velük.

Az MNB egy a kormánytól is független intézmény. A jegybankelnök mandátuma azért ível át a választási ciklusokon, hogy az intézmény függetlenül a kormányoktól működjön, ne jusson eszébe a vezetőjének a mindenkori kormányfő hátsójának nyalogatása. A bankelnök tudja a dolgát nyugodtan végezni, ne kelljen párttagkönyvet kérnie ahhoz, hogy a munkáját elvégezhesse.
Ez a cél.

Ezzel szemben minden kinevező törekedett arra, hogy a saját kötődése érvényesüljön a jegybankban.
A nagy gond akkor van, amikor a párthűség veri a szakértelmet.

Tudomásul kellene venni, ha valakinek a kinevezése 6 évre szól, akkor hat évig ül ott.

Matolcsy helyett Járai - Az előbb ki se javítottál, tehát a tudásod......

Homeoffice 2010.06.15. 13:45:28

Szummaszummárum.
Ha közt elnök is lesz, nekem mindegy.
TEGYÉK RENDBE AZ ORSZÁGOT
Legyen rend. Az, hogy ki írja alá a törvényeket...

carlodicanio 2010.06.15. 13:45:41

@zero: ebben igazad van, utána nézhettem volna...
viszont amire igazából rá akartam világítani, hogy "a kooperációra képtelen pártok valódi konszenzusos jelöltek híján eddig az egyet ide-egyet oda elvét jelölték." (talán követték - fel se tűnt a cikk olvasása közben) Vagyis eddig sem volt teljesen pártpolitika-mentes a jelölés. A másik pedig: a jövőben kicsi eséllyel lesz ekkora többsége bárkinek az OGY-ben, a Fidesz tehát nem a saját dolgát könnyíti igazán, hanem a jövendő kormányokét. A "jövendő kormányok" pártjai pedig, akik most a leghangosabban kiáltanak narancsuralmi rendszert, az üléspontjukkal az álláspontjukat is le fogják cserélni. (lásd még a szélkakas címszónál(-: )

hodara 2010.06.15. 13:46:56

@Tzimisce: Hát öreg te nem leszel közgazdász!!Járai ha jól tudom megkapta az év jegybankelnöke címet.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 13:47:33

@Tzimisce:

te a szóvivője vagy? :-)

de ha már, megkérdem: matolcsynak mint ellenzéki poltikusnak miben kellett volna támogatni a péterKÉMet?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 13:47:35

@Jamesboci:

Bevallom, én Veres Jani jelölését vártam az MSZP részéről... ő a király, és szegénynek nem jött össze mostanában semmi.

genyamagyar 2010.06.15. 13:48:20

Schmitt egy igazi komcsi!
Pont mint a fideszesek....

eml 2010.06.15. 13:48:46

@derelyegrádi szellem:
Észrevettem, már javítottam. Érdekes hogy a nagy tudós, akinek szólt, nem vette észre.

szemtanú 2010.06.15. 13:49:34

Van ebben az országban független ember? Nekem ez újdonság!
"... minden szart, ami a Parlamentből jön": ez eléggé leegyszerűsítése a dolgoknak és nem is igaz. Persze te a kisujjadból jobbat ráznál ki. Több szerénységet. Persze itt mindenki nagyon okos.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 13:50:44

@eml:

te értesz a jagybankhoz az látszik. Igaz még a jegybankelnökök nevét se tudod, de nyomni nyomod...

Fő az önbizalom, barátom.

Énbagoly 2010.06.15. 13:51:56

Tudom, sok a komment, de én csak most jutottam hozzá elolvasni a posztot.
Erről nekem az jut eszembe, hogy a választások előtt csak azért szurkoltam, hogy nehogy meglegyen a kétharmad a fidesznek. Magyar párt, magyar mentalitás, és rohadt nagy pofátlanság. És ehhez túl nagy hatalom. Gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak. Aki máshogy gondolja, annak itt erősen kuss lesz. Most akarják módosítani a médiatörvényt is.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 13:52:21

@derelyegrádi szellem: marha! :))) posthumusz? :)))))

@zero: tényleg, a kígyóóóós!!! mekkora LOL :)

Ejoy 2010.06.15. 13:54:35

Ehhez lesz elég bőr a képükön! a pálinkafőzés is kurva fontos volt, olyan sokan tudnak otthon páleszt főzni, de a teljesen igazságtalan lóerő alapú gépjármű luxus adót ígéretük ellenére elfelejtették eltörölni.

Pártkatona mint köztársasági elnök? Milyen kontrol marad ezután??

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 13:56:09

@szemtanú:

2006-2010 között, ha jól emlékszem, rekordszámú törvényt dobott vissza Sólyom meg az AB, mert annyira pongyola és/vagy alkotmányellenes törvényeket hoztak ...

Homeoffice 2010.06.15. 13:56:46

@Ejoy:

Muhaha!
Kontroll? MInek az? Nem érted meg, hogy a "gyors és radikális döntésekhez" nem kell kontroll?
Véghez kell vinni őket.

hodara 2010.06.15. 13:57:15

@Énbagoly: AÉn me g ezt vártam az ellenzéktől!!Semmit nem lehet csinálni ?Az a normális kormányzás amit az MSZP csinált?8 évi semmit.A média törvényről az alkotmányról évek óta azt mondja mindenki,hogy nem jó.Meg kell változtatni ezért kerültek kormányra.Legalább végzik a munkájukat.Ezek 20 éves elmaradások.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 13:58:02

@zero:

Az én tippem a Wieszt volt, mert ő ért a kölcsönökhöz, és pénzzel is gyakran bánik, de ő ma sajnos nem ér rá, mert házkutatás, meg ilyen ügyészségi kihallgatások hátráltatják ezt a kiváló szocialista szakembert...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 13:58:12

@Ejoy:

legyünk korrektek a Fidesszel szemben: a gépjármű luxus adó benne van abban a 10 kisadóban, mait eltörölnek :-)

Várúr 2010.06.15. 13:58:56

Hagyjuk a szarakodást felebarátaim. Azért szavaztunk hárommillióan a fideszre, hogy hajtsa végre, amit jónak lát. Erre kapott felhatalmazást, nem a vegyes összetételű ellenzékkel folytatandó, véget nem érő alkudozásra. Nem a köz társasági elnöki poszt bohózatba illő politikai méricskélésére. Nem arra, hogy Sólyom bácsit hosszabbítsák, mint egy félig-meddig sikeres tévé sorozatot. A Jobbiknak már volt egy tréfának is rossz jelöltje (Morvai néni), az mszp-nek a thaiföldi magyar nagykövet, ezek után kiafene jöhet még? Azok sírnak a valóban kiegyensúlyozott Sólyomért , akik évekig gyalázták? Oda a köztársaság, ha a 3 nyelven perfekt, két diplomás olimpiai bajnok, diplomata, nyakig nemzetközi tapasztalatban lubickoló Schmitt lesz az elnök?

Homeoffice 2010.06.15. 13:59:30

@zero:

:) De most jobb lesz! :) Látom Te sem hiszel Viktorban!

picur3ka 2010.06.15. 14:00:34

@zero:

OK, reszben vagy egeszen is igazad van. De fuggetlenkent indult ugye...

Nem mellette akarok kampanyolni kulonben erre a poziciora, csak ugy altalaban nem tartom fairnek a poszt egy reszet.

Most Solyom eppen visszalokte a kormany-tisztviselokrol szolo torvenyt. Mi lesz ebbol? 2-3 het szarakodas. Vacokoltunk mar eleget 20 evig.

Ha ot jelolnek, pontosan azert jelolnek ugye, mert Fideszes. Akkor mi a tema? Hogy lam a Fidesz szocik gyulekezete? Minden partban vannak szoci multu emberek. A Jobbikban is. Ez van. Egyszeruen nincs annyi tapasztalt ember, aki politikai szerepet vallalna, hogy ne legyenek.

Ha nincs ra kulonosebb ok, akkor nem kene ezen rugozni ennyit.

eml 2010.06.15. 14:01:06

@derelyegrádi szellem:
Esetleg tudtad, hogy az MNB egy Zrt? És ugyanúgy van közgyűlése, ahol a pénzügyminiszter vesz részt. Ha jól tudom akkor egy db 20 mrd Ft értékű részvény van kibocsájtva.

Énbagoly 2010.06.15. 14:01:13

@hodara: Te még hiszel. Én már félek.
Nem az kell, ami az mszp alatt volt, de hidd el, a fidesz sem jobb. Ráadásul olyan hatalmat kaptak, amiből nem sok jó fog kisülni.
Lehet, hogy a médiatörvény nem jó úgy, ahogy van, de félek, hogy csak rosszabb lesz. Hallottál már arról, hogy túl szabadon lehet szerintük kommentelni?
Mondjuk nem beléd fognak belédkötni.

szemtanú 2010.06.15. 14:02:11

@zero: Lehet, hogy az alkotmány is pongyola? Ha már 386-an + szakértő segédcsapatok sem tudják helyesen értelmezni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.15. 14:02:26

Szükség van széles felhatalmazásra (2/3) ahhoz, hogy valaki végre cselekedni tudjon, folytonos szarakodás helyett...
Azt viszont nem gondoltam volna, hogy az új kormány legsürgősebb teendője félig független hatalmi pozíciók teljes elfoglalása lesz. A Simort nem számítom ide, mert az a szarzsák nem való az MNB élére, főleg nem ennyi fizetéssel, de Sólyom kinyírása már több, mint riasztó.
Sólyom és Schmitt kvalitásai egyszerűen nem mérhetők össze, az utóbbi kizárólag gazsulálásban übereli az előbbit. Akit - szerencsétlenségére - most majd pár hónapig körül fog rajongani a ballib hulladék média, mint anno Antallt, sok évvel a halála után, OV savazásának nemes céljától vezetve.

Várúr 2010.06.15. 14:02:31

@Ejoy: Jóember. A törvényhozás csupa pártkatonából áll. Övék a hatalom, nem a köz társasági elnöké. Vágod?

Marcellusca 2010.06.15. 14:04:24

Nem olvastam végig az összes kommentet, de azt látom kibontakozni, hogy (egy-két vakhű fityiszes kivételével) kezd a többségnek elege lenni ebből a "mindenhovaamiemberünket" gyakorlatból.

Egyébként nem lehet, hogy pont "közvéleménykutatás" a cél?
Bedobták Paja nevét és várják a reakciókat.
És a végeredmény az lesz, hogy "sajnos" nincs más lehetőség a K.E. posztra, mint Viktor.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 14:04:33

@Várúr:

Ha szabad megjegyeznem, és nem veszed szarakodásnak, én nem azért szavaztam a fideszre, hogy S. ból köztársasági elnököt csináljon.

Homeoffice 2010.06.15. 14:05:53

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Egyes országokban ha jól tudom, van olyan törvény.. (eszkep, szellem?) hogy ha valaki a kommunista diktatúrában állami szerepkört vállalt el, az most nem lehet magas beosztású.
pongyolán fogalmaztam. (Talán a cseheknél van ilyen)

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 14:06:15

@eml:

Tudtam.

A matolcsy mondta nekem személyesen....

Énbagoly 2010.06.15. 14:06:38

@Marcellusca: dehogy lesz viktor az elnök. Neki ettől sokkal nagyobb hatalma van jelenleg. Nem adná fel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 14:07:43

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

nem is kell mindennel egyetérteni, amit össze-vissza bepötyögünk :-)))

Homeoffice 2010.06.15. 14:07:55

@derelyegrádi szellem:

Te főnök. Már bocs de őket Ez az infó nem nagyon érdekli. :)

picur3ka 2010.06.15. 14:08:07

@eml:

Nem bizony, nem vettem eszre. Kozben mast is csinalok, s gyakran feluletesen olvasok vagy fogalmazok. Ez van.

Sajnos, a jegybankra vonatkozo torveny eloirja, hogy tamogatnia kell a kormany fiskalis politikajat. Tehat nem olyan abszolut fuggetlen a helyzete.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 14:09:26

@Gunther:

Cseheknél van, a románok most szavazták meg, csak ott az AB elkaszálta ...

hodara 2010.06.15. 14:09:39

@Énbagoly: Értelek.Ha az MSZP változtat nem jó.ha a fidesz nem jó.....akkor ne változzon az ország.Nem a politikusokkal hanem a lakossággal van a baj.Az alkotmánybíró jelölés TÉNYEK bizonyítják,hogy nem működik.De ne változtassunk mert az diktatúra.Az a kutyát nem érdekli,hogy bárki jelöli őket az alkotmány szerint hozzák a döntésüket nem pártalapon.Ezek mind jó döntések amiket meg kellett lépnie bármelyik pártnak.Mi arra szavaztunk,hogy változzanak a dolgok és nekem idáig tetszik ami van.Bár Sólyom párti vagyok.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.15. 14:09:58

@zero: Szia Zero !
Hiánypótló volt a posztod. Azért még mindig maradt bennem egy kíváncsiság.
Schmitt Pál mióta él, állami állásokból tollasodik, leginkább külföldi rezidenciákon szolgahaddal.
Úgy hallottam, nyugdíjas is.
Jól elolvasgatnék egy listát arról, hogy milyen megbízásai, pozíciói, igazgatótagsági helyei, pótlékai és juttatásai voltak a hatvan év alatt.
Esetleg forintosítva, de ha nem megy, akkor dollárban.
Azt se bánnám, ha csak a jelenlegi nyugdíját, illetményeit és egyebeit olvashatnám.
Úgy érzem, meg tudnátok csinálni.
Saccolok neki folyamatosan állami állásokból olyan hatot-hetet - államiként a pártállást sem hagynám ki, mert azt is adóforintokból, ugye.
Szóval mennyi lét visz haza és hány állása van a nyugdíján kívül?

picur3ka 2010.06.15. 14:10:42

@Gunther:

Igy van. Jobb keson, mint soha alapon, most hoztak a a romanok is hasonlot.

Ilyen nalunk talan soha nem lesz, hiszen, mint mondom,, sokan vannak minden partban ilyenek.

Talan majd ha felere csokkentik a parlamentet, etc. lesz eleg.

kalandfereg 2010.06.15. 14:10:47

Ha csak azt a meglehetősen széles körben ismert tényt veszem, hogy Schmitt minden nőt megkúr, aki hagyja, már nem az a fajta személyiség, akire elnökként szükség lenne.
Pici színvonalcsökkenés lenne Sólyom után.
Én mondjuk nagy Sólyom-párti vagyok, ő azon kevesek egyike, akinek saját véleménye van, karizmatikus és autonóm személyiség.
Mindig mondtam, hogy szar lesz, ha a Fidesznek kétharmada lesz.

ehhh 2010.06.15. 14:10:59

hogyne maradt volna ki valami nagyon fontos, a 4 ev mulva esedekes valasztast en nem biznam a veletlenre, vagy a lakossagra es az itt nem lako szavazokra, szerintem oda is kelleni fog egy partkatona. biztos, ami biztos.

Várúr 2010.06.15. 14:11:51

@old_field:
Lendvai C. Ildikóval szemben Schmitt nem belerondított, hanem belejavított az életembe az olimpai aranyaival. Svájci nagykövetként az ottani magyarok és a svájciak is imádták. Nem utálhatták annyira sehol, ha NOB alelnök lehetett....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.15. 14:11:56

Ja, a másik, ami érdekel, hogy akkor ha Scmitt lesz az elnök, akkor Orbán erős a pártjában, és ha nem Schmitt, akkor gyenge?

Várúr 2010.06.15. 14:13:09

@kalandfereg:
Erdekes... már baj a férfiasság is? Remélem, ennyire még nem melegszik a társadalom...

eszkep 2010.06.15. 14:14:06

@zero: ?????
Mádl nem volt párttag. Az Antall-kormányban volt valami tárca nélküli miniszter.

Énbagoly 2010.06.15. 14:14:45

@hodara: De kellene változás, csak én a mai politikai elit egyik tagjában sem bízom. Nem tudok nekik hinni abban, hogy nem a saját zsebükre fognak dolgozni.
Én sajnos nem tudtam olyanra szavazni, aki szerintem normális irányba vitte volna a politikát.
Persze, azért jó dolgokat is csinálnak, de nem tetszik az az irány, amibe már most haladnak.
Mondjuk a tegnap szavazták meg, hogy az adományozott dolgok után nem kell ÁFÁ-t fizetni. Ezért tényleg megérdemlik a dicséretet.

Várúr 2010.06.15. 14:15:25

@simonmondja.:
Schmitt vagyonnyilatkozata parlamenti elnökként, előtte EP képviselőként nyilvános. Ha ilyen kíváncsi vagy, olvasgass Simon.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 14:17:32

@eml:

De a viccet félretéve

1./ Kibocsátva
2./ Az MNB-nek nincs közgyűlése
3./ Tízmilliárdos az az 1 db részvény.

Erre meg már csak azt tudom mondani: taníts minket Mester az MNB-ből. Tanííííícccssss!

picur3ka 2010.06.15. 14:18:29

@simonmondja.:

Rengeteg allasa volt eddig szerintem, ha jol remlik, egy pozicio halmozo. Europa parlament alelnoke, nemzetkozi olimpiai bizottsag, meg mi nem meg.

Marcellusca 2010.06.15. 14:19:11

@Samott: Az pont jó. :)
Így középpen vannak. :))))))

Homeoffice 2010.06.15. 14:20:23

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Ilyenkor jövök rá, hogy nem Viktor a Megfelelő Ember....

picur3ka 2010.06.15. 14:20:31

@simonmondja.:

Pontositanek: ha o lesz, akkor diktatura van, ha nem, Orban megbukott.

picur3ka 2010.06.15. 14:21:41

@Gunther:

Majd meglatod, hogy nem fog fajni.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 14:21:43

@Gunther:

Ha ez bebizonyosodik, akkor bizony én is csatlakozom a Szanyi Kapitány "No Pasaran" földalatti kommandójához...:-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.15. 14:22:09

@ckai/poke and destroy:

"En ugy gondolom, hogy a Fidesz rendbe rakja az orszagot. "

Addig haza se költözöl?

hodara 2010.06.15. 14:22:28

@Énbagoly: Oké ez így korrekt.Hanem bízol benne teljesen oké.Ezt csak idővel látod meg,hogy mit szolgált.Szerintem ezek szükséges intézkedések.Nem vagyok naiv tudom,hogy azért a fidesz nem jár rosszul egy két törvény átalakításával(önkormányzati).De az MSZP is így tenne.Szerintem az irány jó,nekem tetszik amit eddig csináltak,de mindenre az idő ad választ.Ja legalább csinálnak valamit!!!!

Kismacska (BELLA) 2010.06.15. 14:23:32

@hodara: ehhehe. Milyen jó, hogy tudod, kire szavaztam... :) Ja meg hogy egyáltalán szavaztam.

eszkep 2010.06.15. 14:24:12

@zero:
„Az a jó, ha vitaindító. Amúgy mennyire tipikus, ha vmi nem tetszik, egyből jön ez a bérbloggeres duma.”
Az Index-es blog ajánló jelenleg, (mint az elmúlt 2 hónapban non-stop) fölöttébb „vitaindító” és nem utolsósorban teret enged a „gondolatszabadságnak” egyetlen irányban…. Egyébként már nem azért, de leírtam, hogy esetedben inkább egy arról van szó, hogy végre fikázhattatok egyet önfeledten.

„Vagyis az a rendszer hibája, hogy nem tudtak a pártok KONSZENZUSOS jelöltet találni?”
Miért, talán a naptevékenység hibája???

„Mert mindenki ragaszkodott a saját akoljából való bíróhoz?”
Igen ez így van érthető okoból. És itt visszatértünk a rendszer hibájához.

„Szerintem egy államtitkár-helyettes magasabb mint egy alosztályvezető.”
Sport vs. állami cenzúra. nem tudom, érezhető-e a „csipetnyi” különbség?? Vagy akkor, ha valaki az átkosban élt, és tenni akart valamit pl. az oktatásért, az már csak a diktatúra aktív kiszolgálója lehetett?

„LOL, mikor is nevezték ki Simort, és mikor indult a blog?”
Szánom-bánom, pedig már pedig említettem, mióta vagytok, de nem tudom. Na de azért pl. MOST érintőlegesen meg lehetett volna említeni, hogy megnézzük az érem másik oldalát (is).

eszkep 2010.06.15. 14:25:33

@derelyegrádi szellem:
"2./ Az MNB-nek nincs közgyűlése"

Ez igaz, Monetáris Tanácsa viszont van.

hodara 2010.06.15. 14:25:51

@Gunther: Ilyenkor jössz rá.Ha nem rá szavaztál akkor már előtte rájöttél.Ha rá szavaztál akkor meg erre szavaztál.Akkor most mi van?

Marcellusca 2010.06.15. 14:25:54

@Seduxen: Dejaztat ő nem úgy gondútta. :D

Várúr 2010.06.15. 14:27:36

@derelyegrádi szellem:
én sem azért derelyevári, de köztünk szólva szarok rá, ki lesz, ki nem. Göncznél, Szilinél, az idős Mádlnál biztos jobb lesz. A köz társasági elnöknek nincs igazi hatalma, tisztsége szimbolikus. Nyihegők nyihegjenek, a szekér haladjon. NIncs jelölt , akit ne lehetne fikázni. S lehet szokni, hogy politikailag ennyit jelent a kétharmad. Tetszett volna ballibéknek nyolc (8) éven át, vezérüket idézve nem elqrni.

Homeoffice 2010.06.15. 14:28:32

@hodara:

:) ez egy poén akart lenni :)
Paja a Legmegfelelőbb Ember! Ennyi beosztással:)))

eszkep 2010.06.15. 14:29:07

@Ejoy: Egyébként a pálinakfőzés liberalizálása tényleg jelentős, ebbe most nem mennék bele, példának olvass utána mondjuk Cognac-nak.
Látom nagyon "tájékozott" vagy az eltörlendő adónemekben, linkelj be már legyél szíves egy hírt erről...

Marcellusca 2010.06.15. 14:29:35

@zero: Szerintem egál. :)
Számbeli különbség van csak. :D

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.15. 14:29:58

@Várúr: Hogy hány Opelt vall be, az nem érdekel, csak hogy hány állása van és hány milliót csenget értük valami köz.
Egyébként nem találtam róla www.parlament.hu/efutar/vagyon/vagyon_tetel.htm

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 14:31:50

@Marcellusca: úgy tudtam, hogy erre éppen Te fogsz rábukni, mint gyöngytyúk a meleg takonyra...

picur3ka 2010.06.15. 14:33:24

@zero:

Elkaszaltak? Ah, marad a regi rendszer, istenem, mennyivel jobb is.

Ezt akartam kuldeni neked, csak elfelejtettem:

hvg.hu/Tudomany/20100615_biszku_film#rss

Pedig mar hogy vedtek az Indexen, meg egyeb, nem balos mediaban szegeny Bela bacsit.

eszkep 2010.06.15. 14:33:38

@spinat: Mint már említettem én sem tartom jó ötletnek. Viszont szemet szúr, mennyit vergődik most a ballib média, míg Göncz és Szily kapcsán "érdekes módon" nem merültek ezek a kifogások.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 14:35:14

@Várúr:

egyetértek.

de miból gondlotad hogy nekem errről más lenne véleményem?

@eszkep:

hát az nem ugyanaz. De ezt most ne feszegessük mi laikusok, mert mindjárt jön az MNB kérdések nagy szakértője a MESTER, maga @eml. :-)

hoplita 2010.06.15. 14:36:10

@derelyegrádi szellem:
Te csak azt hiszed...!
:)))))
Sőt, arra is áldásod adtad, hogy varangyostihamár ződász legyen....:)))

picur3ka 2010.06.15. 14:36:23

@hodara:

Ne tudd meg, kire szavazott!

eszkep 2010.06.15. 14:37:38

@Seduxen: Tőlem aztán távol áll ez a feltételezés. Éppen ezért kellene maradni Sólyomnál.

picur3ka 2010.06.15. 14:37:55

@laspalmas:

En ugy terveztem. De nem lesz ebbol semmi, 1-2 ev alatt meg...

picur3ka 2010.06.15. 14:40:55

@hoplita:

En nem bannam, ha bevezetnenek egy kis diktatura fele kommunista tolvaj ritkitast...

rezfaszubagoly (törölt) 2010.06.15. 14:41:48

Schmitt Pál egy gerinctelen, tehetségtelen bájgúnár, mindig szép helyekre harcolt ki magának nagyköveti megbízásokat, ahol aztán semmit nem kellett csinálnia
öregecskedő nőknek esetleg bejön az őszülő úr sármja, de komoly embernek nem nevezném
igazi helyezkedő, érdekember
a gyerekeinek a jövőjét megalapozta a seggnyalásával, és most felér egy olyan csúcsra, amit nem érdemelt meg

Sólyom munkásságát az Alkotmánybíróságban az átlagemberek nem ismerik, pedig érdemes lenne olvasgatni az AB határozatait, mert már ott látszott, hogy kiváló ember, következetes, jó szakember.
Az eddigi köztársasági elnökök közül a legjobb volt.

Schmitt meg egy Göncz Árpádhoz hasonló báb lesz.

Várúr 2010.06.15. 14:47:04

@simonmondja.:
Keresgélj tovább, ha ennyire irigy vagy. S. Pali bá'nak akárhány állása volt, fizetést kapott érte, nem kizsarolt baksist. Ráadásul főbb tisztségeibe megválasztották, feltételezem, nem csupa barom.

parttitkar 2010.06.15. 14:47:15

@Tzimisce: Simor, Gyurcsány, Bajnai: nem az elmúlt 8 évben ismerték meg egymást.

Emiatt Simor függetlenségét megkérdőjelezném.

Ami a teljesítményértékelést illeti: az amerikai megfelelőjét, Ben Bernanke-t közgazdászok dicsérik. Más közgazdászok szerint pancser. Na, ezek után, már nem hiszek senkinek, magam járok utána. Simor esetében ezt nem tettem meg, Bernanke nálam pancser besorolást kapott egyébként.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 14:47:57

@eszkep: "Tőlem aztán távol áll ez a feltételezés" - ezt mindjárt gondoltam :)))

amúgy szerintem sem lenne olyan rossz gondolat "újráztatni" SólyomLacit. Politikai hozadéka pl nagyon is sok lenne...

hoplita 2010.06.15. 14:48:00

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Abban én is benne vagyok, roppant lelkesen, de eben gubát nem cserélek.
Vörös disznók után nem akarok narancsmajmokat trónon látni.

hodara 2010.06.15. 14:50:29

@rezfaszubagoly: "Schmitt Pál egy gerinctelen, tehetségtelen bájgúnár"

Aha,tehetségtelen.Mindez viszonyítás kérdése,mert ha ő tehetségtelen akkor te???Voltál-e olimpiai bajnok,hány nyelven beszélsz,hány diplomád van,voltál-e a NOB alelnöke,voltál-e nagykövet...........................Ha ez a tehetségtelenség akkor te nagyon a béka picsája alatt vagy.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.15. 14:55:13

@Várúr: Nincs a Schmittnek vagyonnyilatkozata.
Ez a véres helyzet.
Később talán lesz. Ha ő is úgy akarja.

Krikri 2010.06.15. 14:55:32

Szerintetek a 94-es OV mit szólna ezekhez az intézkedésekhez, ha ezt Horn csinálta volna a többségével?

genyamagyar 2010.06.15. 14:57:51

Ha Shmitt nyugdíjas, akkor van legalább 300.000 ft nyugdíja.
Mert megérdemli!

hoplita 2010.06.15. 14:58:35

off

Közben nézem, ahogy a kiwik meg a tótok gyilkolják a labdát.
Nem kockáztatok nagyot, ha azt jósolom, nem róluk fog szólni ez a vébé.

on

hodara 2010.06.15. 15:01:47

@Krikri: Ugy azt amit most az ellenzék.Mert azért vannak ott.De ez nem változtat azon,hogy ezek szükséges lépések.Nem az a lényeg,hogy az ellenzék mit szól hanem a jó kormányzás.Azt csak a szocik tudták bemesélni nektek,hogy azért mentek szarul a dolgok mert a fidesz nem hagyta őket kormányozni.

genyamagyar 2010.06.15. 15:02:09

@hodara: tudod, az itthoni rendszerek a seggnyaló, tehetségtelen embereket díjazzák. Ezért tart itt Schmitt és ezért tart itt az ország.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 15:02:50

@hoplita: OFF: szomorúak is vagyunk itt Güntherrel, hogy a tótok vezetnek, pedig mi annyira, de annyira szurkolunk az új-zélandiaknak :)))) ON

Várúr 2010.06.15. 15:02:53

@simonmondja.:
Akkor most lesz pajtás, mivelhogy az öszes képviselőnek be kellett adni a vagyonnyilatkozatot. Pár képviselőé már szerepel az indexen is.

Várúr 2010.06.15. 15:05:59

@parttitkar:
Már az is egy vicc, hogy Simor fizetése kétszerannyi, mint az USA jegybankja, a FED elnökéé....

genyamagyar 2010.06.15. 15:06:07

@hodara: A fidesz valóban nem hagyta kormányozni a szocikat, és így szét is verte az országot. (mármint a fidesz).
Hogy is írták a németek? A fidesz Európa legbutább ellenzéke, mert nem engedte megcsinálni a fájdalmas reformokat és most majd neki kell megcsinálni.

Hát akkor most rajta!

hodara 2010.06.15. 15:06:43

@genyamagyar: Aha vágom a Zagyvát köztársasági elnöknek!!Majd a folyosó kihirdeti döntéseit.

Mike36 2010.06.15. 15:09:49

Pali szimpla karrierista

hoplita 2010.06.15. 15:12:12

@Seduxen:
Na, akkor tippelhecc, hogy én kinek szurkolok...:)))
Ahogy így elnézem a kecskebaszókat, ez a teljesítmény kissé karcsú lesz a digók, meg a dél-amerikaiak ellen...vagy legalábbis nagyon remélem.:))

Várúr 2010.06.15. 15:13:28

@hodara:
Haaaahhhahaha! Ez szellemes! Hát még ha az mszp-jelölt thaiföldi nagykövet lenne az elnök. Tanulhatnánk tájul.

hodara 2010.06.15. 15:14:09

@genyamagyar: Nem akarlak megbántani megpróbálok finoman fogalmazni .A buta vagy az finom.

Nem hagyta kormányozni???Mit nem tudtak megcsinálni a fidesz miatt????Mert CSAK a kétharmados szavazásokhoz kell az ellenzék.Most nehogy gyere a vizitdíjjal mert az egy 50 mrd-os tétel aminek a nagy részét elvitte a beszedés nyilvántartás.Úgyhogy kb.20 mrd ettől lennénk ki a szarból.Vagy attól a pár ezer mrd kölcsönből amit felvettek a szocik és hol az eredménye.De igazad van az ellenzék hibája .Mondjál példát!!!!!!!!! legalább egyet.

papas 2010.06.15. 15:14:44

@Várúr: "Nem utálhatták annyira sehol, ha NOB alelnök lehetett..."
Izzadsz rendesen, de ha már te vagy ma az ügyeletes a központban, valahogy meg kell oldani. mert túl sok ismereted nincs arról, hogyan is zajlik egy nob alelnöki jelölés, szavazás igaz? egyáltalán milyen szervezeti viszonyok vannak abban a korrupciótól bűzlő dagonyában?!

Várúr 2010.06.15. 15:15:15

Vastagbőr eeetársnak meg csak annyit: a Lázás-kormány idején helyettes állam titkári poszt nem létezett.

picur3ka 2010.06.15. 15:15:51

@genyamagyar:

Istenem! Annyira nem hagyta oket kormanyozni, hogy csak ugy lelottek, akit jol esett. Azt csinaltak, amit akartak gyakorlatilag. Visszahivni se lehetett oket. Ez van, aki kormanyon van, az kormanyoz, tudod?

Azert nem tudtak a reformjaikat bevezetni, mert ostoban csinaltak, hiteluket vesztettek es a tamogatottsaguk zuhanni kezdett nehany hettel a 2006-os valasztasok utan. Egyeb, tartalmi kerdesekrol nem beszelve.

A nemetek megmondasa pedig - azon tul, hogy rengeteg lib-lab ujsagiro van a nyugati vilagban es ok is ugye, rendelkeznek jo nehany nacionalista- rasszista attituddel - igy megy:

Elvtarsek megrendelik a kinti emberuktol a cikket. Leforditjak, hogy nezd mar, a nemetek etc is ezt mondjak. Ebbol elnek.

Marcellusca 2010.06.15. 15:16:03

@Seduxen: De nem én tanátam ki! :)
A naridroidok mongyák mindég, ha a fityiszesek csinyájják ugyanaztat, mint korábban a maszop, hogy az nem úgy van ám. Mer' a Fityisznél az le vagyon öntve nemzeties maszlaggal. És így mingyá más a leányzó fekvése. :D

Várúr 2010.06.15. 15:17:57

@papas:
Huzatban ülök, nem izzadok. Akkor röfögj, ha már részt vettél NOB-jelölésen, szavazáson, stb. Ne itt kamatoztasd a lakógyűlési tapasztalatot. Fordulj közös képviselődhöz, orvosodhoz, gyógyszerészedhez.

kalandfereg 2010.06.15. 15:18:06

@Várúr:
Először hallom, hogy férfiasság = promiszkuitás.
Először hallom, hogy aki nem kúr félre az homokos.
Először hallom, hogy a melegek nem kúrnak félre.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 15:20:28

@hoplita: JEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

egyenlítettek a hosszabbításban a szigetlakóóóók :)))))

Vitéz Orbaverlek Kancsó dö Panza 2010.06.15. 15:21:28

Hogy borulna rá a Lenin szobor! Ennek tök mindegy, csak ő jó helyen legyen - egy okádék!

dr. Aullah 2010.06.15. 15:21:33

@Seduxen: Nemmondod? Én meg most nyomtam ki a közvetítést azt be sem jön :S

picur3ka 2010.06.15. 15:21:57

@Marcellusca:

Mas bizony. 1945 -tol kommunista hatalom atvetel es epites folyt. Ezektol a mai napig nem tudtunk megszabadulni. Nagyon remelnem, hogy a Jobbik is rugna oket sorba kifele, ha o lenne kormanyon. Vegre valahara. Igen, nagyon mas. Nagyon remelem.

hoplita 2010.06.15. 15:22:52

És Isten meghallgatá fohászomat, egyenlítettek a kiwik, fél perccel a vége előtt.
A tótok képe minden pénzt megér....hejába, a legszebb öröm a káröröm.:)))))

hodara 2010.06.15. 15:23:51

És még valami.Ha valaki kormányon van és az ellenzéke miatt nem tud kormányozni.Az a kormány alkalmatlan a kormányzásra.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 15:24:01

@Aullah: de bizooooooony!!

a 93. percben egyenlítettek :)))))

Jihhhháááááá :)

Bundili 2010.06.15. 15:26:33

@Várúr: Egyáltalán nem tudom, mi ez a nagy felhördülés. Természetes, hogy a Fidesz fog elnököt jelölni, akárki is lesz az, akár a pityipalkó is lehet. Hirtelen nagyon fontos lett a Sólyom, eddig őt fikázták a ballibek. Őt is a Fidesz jelölte és nyert egy paraszthajszállal. Az mszp jelölte a pártkatona Szilit, őt miért nem fikázták akkor, hogy pártkatona, aztán meg a Göncz mi volt, ha nem pártkatona?
Egyébként jobb jelöltet nem is tudnék, talán csak a Vizy E. Szilveszter, egyébként mindegy.

munci66 2010.06.15. 15:27:18

Möszjők!

Kérdésem lenne nékem, legyetek szívesek válaszoljatok!
Ha a jelenlegi rendszer nem hagyja, hogy az ellenzék betartson a kormánypártnak, akkor miért lecserélni? Vagy van ilyen lehetőség, csak a FIDESz nem élt vele?
Ha a közt.elnök csak egy bábfigura, semmi nem múlik rajta, akkor minek lecserélni? (Sólyom úr sem volt szimpatikus számomra, de ez egyéni szocprobléma)

Tisztelettel, Münci

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 15:27:18

@genyamagyar:

áruld már el, hogy miként akadályozhatta pl a feles törvényeket (pl az adótörvények ilyenek) a kissebbségben lévő ellenzék?

Meg az is nyilván az ellenzék aknamunkájának eredménye amit pl 20 éve Budapest irányítása kapcsán művelnek, és nem csak nagyüzemi lopásra gondolok, hanem az irányítás minőségére is.

A fővárosban volt 20 azaz húsz évük egyfolytában, az eredmény ismert.
Az országban volt 8 évük egyfolytában, ilyen eddig senkinek sem volt, az eredmény ismert.

Azt meg csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy ha kormánypárt(ok) nem képesek kormányozni, mert ebben bárki meg tudja őket akadályozni, akkor demokráciában elő kell venni egy A/4-es lapot, ráríni amit rá kell, felballagni a Sándor palotába, és megtenni amit meg kell tenni, nem pedig UTÓLAG siránkozni, mint egy laza erkölcsű uszodai alkamazott. Ezt érted?

hoplita 2010.06.15. 15:28:08

@Seduxen:
Hú, mekkora blamázs....:))
Ha van szerény képességű csapat a vébén, akkor az az új-zélandi....messze a leggyengébb alakulat, velük ikszelni egyenlő a biztos kieséssel.

Várúr 2010.06.15. 15:28:23

@kalandfereg:
MIndezeket nem állítottam. Ha félrehallottad, szerezz magadnak nőt és susogj a fülébe. Amúgy fogalmam sincs, Pali bá' hány nőt farkalt. Én nem keveset, de asszem, ettől még elég jó férj és apa vagyok. Mint kalandos féreg, tekeregj tovább. Ne rajtam rugózz.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.15. 15:29:53

@Várúr:

Belejavított az életedbe az olimpiai aranyaival?

Kérdezd már meg mondjuk Komáromi Tibort, Növényi Norbertet, Foltán Lászlót, Vaskuti Istvánt, Gyulay Zsoltot, Kőbán Ritát, Fábián Lászlót, Mizsér Attilát, Borkai Zsoltot, Guczoghy Györgyöt, Gedőváry Imrét, Bujdosó Imrét, Bacskai Józsefet, Messzi Istvánt, Faragó Tamást, Gerendás Györgyöt (folytassam?), hogy például az ő éltükbe hogy javított bele az elvtársaival? És ráfér az arcára, hogy a magyar olimpiai bajnokok klubjának elnöke is legyen.

hodara 2010.06.15. 15:30:32

@munci66: Ellenzéket lecserélni????Miről beszélsz??Kormányt váltasz nem ellenzéket.

OftF 2010.06.15. 15:30:47

@old_field: "Helyettes államtitkár...:)) súlyos politikai elkötelezettség lehetett valóban... "
Nagyapámat például nem kínálták meg ilyen állással. Lehet, hogy azért, mert nem súgta be a volt kollégáit, és ezért nem kerülhetett le a B-listáról? Pedig szépen kérték tőle állítólag.

Várúr 2010.06.15. 15:31:07

@Bundili:
A szokásos elfogult ballib nyafogás. Fogást keresnek, nem találnak, nyihegnek, ennyi.

papas 2010.06.15. 15:31:40

@Várúr: Akkor ez telibe talált. Tehát erről sincs halvány fogalmad, minimális ismereted, csak a mellébeszélés, meg a lufi fújás.

Pali bácsival kapcsolatban mondjuk megkérdezhetnéd még Annus Adrián, Pars Krisztián véleményét is, a nob alelnökeként elvégzett dicsőséges munkájáról.

OftF 2010.06.15. 15:32:18

@Von Siebenbuergen: Most ha genyó akarnék lenni (és igen), akkor azt is mondhatnám, hogy még az aranyat is csak csapatban tudta összehozni :D

Várúr 2010.06.15. 15:32:25

@OftF:
Még egyszer mondom: a Lázár-kormányban helyettes államtitkári poszt n e m létezett.

hodara 2010.06.15. 15:32:54

@Várúr:" Ne rajtam rugózz"
Hol az idézőjel és klasszikusokat csak szó szerint.

Lajosbácsi 2010.06.15. 15:34:26

@derelyegrádi szellem: nem kell ezt túlragozni, sőt egyáltalán nem kell ezen vitatkozni. Egyértelmű, hogy tudtak - volna - kormányozni a szocik az elmúlt 8 évben, csak valamiért nem akartak vagy talán ennyit telik tőlük, ők mindent megpróbáltak, de csak ennyit tudnak. A zorbán 8 nap alatt több dolgot elindított, mint a szocik 8 év alatt, ez is elég beszédes.
Szóval én csak azt mondom, hogy nem is kell ezen a hülyeségen vitatkozni, hogy az akkori ellenzék nem hagyta a szocikat kormányozni. Nemes egyszerüséggel az kell mondani, hogy muahaha

hodara 2010.06.15. 15:35:36

@papas: Miért a Schmidt Pál hibája ha valaki doppingol.Mert kétségem sincs afelől,hogy doppingolnak.Az egyik nem tud pisilni a másik meg elmenekül a teszt elől.Ne viccelj már.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.15. 15:36:13

@derelyegrádi szellem:

Valaki látta bilincsben, remélem nem csak képzelődött.

Várúr 2010.06.15. 15:36:33

@Von Siebenbuergen:
Az is választott tisztség kéremszépen.... ha Pali bá' nem tetszett, ugattak volna akkor. Mellesleg soha nem olvastam olyasmit, hogy a felsoroltak Schmitt ellen lettek volna, ha mégis, ők voltak a kisebbség.
papasnak: kérdezgesd te a két kokszost .

Spiro 2010.06.15. 15:38:23

Az aranyos, hogy az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének egykori munkatársa, Kövér László fanyalog Schmitt Pál múltján.
Megjegyezném, hogy Orbán Viktornak is ez az Intézet engedélyezte angliai tanulmányait.

Mindenkinek van múltja, minek 20 év után ezt forszirozni?

hoplita 2010.06.15. 15:39:26

@Várúr:
Na, akkor mondom neked fejből, hogy az OTSH elnöke, Buda államtitkári rangban és beosztásban volt...ha elég idős vagy, akkor emlékezhecc a nagyfejű barmára.
Ez alapján az ő helyettesénak a sarzsija naggyából az államtitkár-helyettes sarzsijának felel meg.
Asszem itt, ezt, le is zárhatjuk...

OftF 2010.06.15. 15:40:33

@Várúr: Na akkor minden rendben, lufi az egész, menjen mindenki haza, nincs itt semmi látnivaló.
Zseniális érvelés.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.15. 15:44:45

@Várúr:

Meséld már el kérlek, hogy kik választották meg?! És pontosan melyik tisztségre is gondolsz? Az OTSH-nál, a MOB-nál, vagy melyikre? Nagyon érdekelne.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.15. 15:46:38

@Várúr:

Annus és Pars a két kokszos???
Te miről beszélsz, ember?

hodara 2010.06.15. 15:49:34

@Von Siebenbuergen: Szerinted nem doppingoltak??Túl sok a véletlen.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.15. 15:49:47

@simonmondja.: szerintem ennek az infonak a megszerzésére mostanában nemigen van esély

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.15. 15:51:25

@Lajosbácsi: merre indította el a dolgokat? vagy az már mindegy?

stratez 2010.06.15. 15:52:45

Felhánytorgatni Schmitt helyettes államtitkárságát a Kádár-rendszerben kábé akkora tahóság, mintha az olimpiai aranyait hánytorgatnád bazmeg, azt is Kádár-rendszer idején szerezte tudniillik. Ugyanis a sportteljesítményéért nevezték ki, és nem a politikaiért..

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 15:54:52

@Spiro:

Ennél már csak egy aranyosabb van, amikor a pártállami cenzor ildi aggódik a sajtószabadságért.

Meg mint legutóbb a Népszva hasábjain Várkonyi elvtárs a rákosista Szabad Néptől.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.15. 15:56:41

@hodara:

Pars, basszátok meg?!?! Már elnézést...

Annus és Fazekas (akik, ha németek, oroszok, amerikaiak, vagy bármi, szerintem Olimpiai Bajnokok) nem adott értékelhető mintát, illetve meg sem jelent. A NOB villágyorsan megfosztotta őket érmüktől és helyezésüktől, eredményüket törölték.
Gyevjatovszkij és Tyihon (beloruszok) pozitív mintát adtak, két éve huzakodnak a NOB-bal (jelen helyzet szerint a NOB csak valami kiskapuval fogja tudni kizárni őket), mögöttük lett 4. Pars Krisztián, aki a pozitív dopping-próba óta várja, hogy megkapja az ezüstöt.

Beleugat itt mindenki... : )))

papas 2010.06.15. 15:58:47

@hodara: "Mert kétségem sincs afelől,hogy doppingolnak."

Az egy picit kevés, hogy neked miről vagy kiről vagy kétséged. de ebben a kérdésben minimum rosszul informált vagy a kedves kollégához hasonlóan.

Pars Krisztán és a dopping, wtf, tudsz valamit, amit mi nem vagy csak kevered a dolgokat? ugye tudod, hogy nem ő, hanem a fehéroroszok buktak le közel két éve, eh. Tudom, részlet kérdés, ami neked nem is annyira fontos.

picur3ka 2010.06.15. 15:59:31

@derelyegrádi szellem:

Na meg, ahogy elkezdett a szoci part aggodni a Jobbikert es vedelmezni. Akarom mondani, a Jobbos media, a HVG.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.15. 16:01:13

@stratez:

Ez egyszerűen hazugság. Az OTSH-hoz és a MOB-hoz csak politikailag megbízható elvtársak kerültek. Hiszen ők jártak külföldre, ők "felügyelték" a magyar sportolókat, stb.
Soroljam a neveket, akik lényegesen sikeresebb és népszerűbb sportolók voltak, de '90-ig gyakorlatilag még edzők sem lehettek?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.15. 16:03:21

@hoplita: pedig ha tudnák, hogy van ez a csöpp közép-európai ország, amelyiknek a létezéséről lehet, hogy nem is tudnak, és ott hirtelenjében MENNYI fanatikus szurkolójuk volt :)))

papas 2010.06.15. 16:04:47

@Várúr: , Pars Krisztián és a dopping, ezt pontosan hogyan is gondoltad, te idióta vad barom?! Na szaladj és kérdezd meg gyorsan valakit a pártszékházban, hogy miről is beszélünk mi, mert kicsúszott az irányítás a kezedből.

Spiro 2010.06.15. 16:05:27

@derelyegrádi szellem:
Mi Belgák hova álljunk??? :)

(elég szegényes mindenhol a felhozatal, vagy tényleg mindenki egy helyről jött ?)

OftF 2010.06.15. 16:06:18

@stratez: De kettőn áll a vásár. Elfogadta a kinevezést, s boldogan állt be a komcsik közé. Egy igazi demokrata. Ez az ember lesz a köztársasági elnök.

hodara 2010.06.15. 16:07:39

@papas: Sorry félreértés!!!!!Annus és Fazekas aki szerintem doppingolt.Bocs lehet,hogy rosszul fogalmaztam.Az nem mentesíti őket,hogy a Fehéroroszoknak meg meghagyták.Ha valaki doppingol vagy nem ad mintát attól vegyék el az érmet.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 16:10:30

@Spiro:

Ahogy a belga választások eredményét elnézem, lassan a falhoz....:-)

Ennyiben hasonllít az MSZMP Kb Csehov köpönyegére :-)

hodara 2010.06.15. 16:13:41

@papas: Sorry Félreértés Annus és Fazekas doppingolt szerintem.Az a normális ha valaki doppingol vagy nem ad mintát attól vegyék el az érmet.A fehérorosz az más tészta az felháborít amit tettek,de ebben az ügyben nem a NOB dönt

combo 2010.06.15. 16:14:15

"És mit olvastunk tegnap / az elmúlt egy héten?"

Kimaradt az 5. pont:
5. Szalai Annamáriát bebetonozzák 9 évre. (A személy még nem biztos, a 9 év igen.)
www.hirszerzo.hu/cikk.a_folytonossag_jegyeben_betonozza_be_szalai_annamariat_a_fidesz.154829.html

combo 2010.06.15. 16:17:11

@combo: Ja, az lemaradt, hogy az ORTT-ről (illetve az utódjáról) van szó.

Alvarez 2010.06.15. 16:19:39

Úgy néz ki, hogy a demokrácia el van veszve a következő négy évre. Akkor már úgyis mindegy, hogy Sólyom marad, vagy jön egy majom helyette, akinek folymatosan mutogatják mit kell csinálni.

hodara 2010.06.15. 16:26:58

@combo: Szavaidból úgy veszem ez probléma.Hát halljuk mi ezzel a baj mit befolyásol,Legalább ennyire vérlázító,hogy a szocik az M1 M2 támogatását jelentősen csökkentette.De kapott a Duna TV,ATV., emelést.Ja és a Hócipőnek is csurrant cseppent valami akkor miért nem aggódtatok.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 16:28:07

@Alvarez:

Így van, Mo-n demokrácia csak akkor van, ha az mszp-szdsz irányít. Ezt már ildi néni is jól megmondta.

Ez természetesen független attól, hogy szadesz-mszp hatalom alatt embereket vernek nyomorékká rendőrök tüntetéseken, lövöldözik ki a szemüket, ezt a ME törvényesnek titulálja, a szadeszes főváros a fő felelőst és az újságírók meg midneki pofájába nylítan belehazudó főrendőrt kitünteti, a pénzügyminiszter a igazságügyminiszterrel pariban drogot próbál csempésztetni újságírók kocsijába mert azok róla mertek írni, az NBH politikai és magán megrendelésseket hajt végre két konzervcsempészet között.... Soroljam még, vagy ráismertél ennyiből is egy sima banánköztársaságra?

smartdrive 2010.06.15. 16:29:11

"it's the economy, stupid" (azzal fognak megukni)

genyamagyar 2010.06.15. 16:31:17

@derelyegrádi szellem: Miben akadályozták? Mindenben! Kezdve a népszavazósdival, az állandó betartással, az "minél rosszabb annál jobb" mentalitással!

A komoly döntésekhez 2/3 kellett volna, de a fidesz belepiszkított az emberek életébe. Amit lehetett, szétvertek!

Alvarez 2010.06.15. 16:33:02

@derelyegrádi szellem: azt kérlek tedd hozzá, hogy a legjelentősebb pénzügyi ellenőrző szerv, az ÁSZ vezetője is MSZP pártkatona volt, mert még a végén hiányérzetem lesz.

Ez a Schmidt annyira gusztustalan, hogy tényleg csak a vonalas jobbosok képesek lelkendezni érte.

genyamagyar 2010.06.15. 16:34:46

@derelyegrádi szellem: "Ez természetesen független attól, hogy szadesz-mszp hatalom alatt embereket vernek nyomorékká rendőrök tüntetéseken, lövöldözik ki a szemüket,"

A csőcselékkel így kell bánni!

De eljön majd az idő - mikor kiderül az a sok fideszes hazugság - és majd Viktorék is előveszik a gumilövedéket meg a viperát...

hodara 2010.06.15. 16:35:00

Még egy apróság.Az M1 M2 rendszerváltás óta eltelt 19 évben az MSZP kezében volt.Ez közszolgálati tv(tehát pártatlan) ehelyett nyíltan baloldali műsorok tömkelegét(nap kelte) sugározták!
Na ez sérti a demokráciát!

combo 2010.06.15. 16:35:01

@hodara: Mi köze van ennek az ORTT-hez? A köztévék pártatlanságáról inkább ne papolj, mert az előző Orbán-kormány idején Csermely Péter (Péntek8) volt az MTV-hírigazgató, most meg az ex-echos Élő Gábor (de még nézhető az MTV), Kondor Katalin volt rádió-elnök pártatlanságát is ismerjük (Bayer Zsocával kedélyesen szokott beszélgetni az Echon).

"Ja és a Hócipőnek is csurrant cseppent valami akkor miért nem aggódtatok."
Kérnék egy linket, amelyben támogattam az Hócipőnek adományozott pénzt, köszi. (Hint: Ilyet nem fogsz találni.) Továbbá az, hogy a másik oldalnak is vannak simlis ügyei, az nem igazolja a Fidesz simlisségét.

"Hát halljuk mi ezzel a baj"
Hát az, hogy 9 évre választják, tehát még a következő cikluson is túlnyúlik a mandátuma.

megmondtam?megmondtam 2010.06.15. 16:35:13

nálunk minden köztársasági elnöknek könnyű dolga van göncz patkány árpád óta.

mivel egy ekkora gusztustalan, hazaáruló SZDSZ-s zsidó féreggel indítottunk, így akárki lehet köztársasági elnök, biztos lesz nála rosszabb.

sólyom is egy darab szar. akit egy szlovák rendőr hazazavarhat, aki csak széttárta a karját 2006ban, és a saját maga által eszkábált tákolmányra mutogatott, az kapja be...

eddig mádl volt a legjobb, mert észre sem lehetett venni. szegény nagyon csúnya volt, és elbújt egy sötét sarokba, hogy ne lássa senki :)

de mocsokságot nem csinált, nem játszotta túl a szerepét, nem járatta le magát és az országot

combo 2010.06.15. 16:37:42

@hodara: "Még egy apróság.Az M1 M2 rendszerváltás óta eltelt 19 évben az MSZP kezében volt."

Ezek szerint te még általános iskolás voltál 1998-2002-ben. Az előző posztban ecseteltem, hogy mennyire független volt akkor az MTV... (Többek között akkor Napkelte is átköltözött az ATV-re.)

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.15. 16:38:57

@hodara:

Hanem?!?! Nagyon el vagytok ti tévedve...

Most komolyan, ha nem a NOB, akkor ki?

(Írd azt, hogy a bíróság, hagy röhögjünk!)

hodara 2010.06.15. 16:41:34

@genyamagyar: Kevés döntéshez kell kétharmad,gazdasági pénzügyi kérdésekben meg egyáltalán nem.Milyen csőcselék te szarházi ott voltak családok meg ott lakók is.Ha téged megüt valaki nem ölheted meg.Egyszerűen egy fogyatékos beteg ember vagy és hála istennek idővel az MSZP 60év feletti szavazóbázisa is eltűnik és mehettek az SZDSZ után gyökér.

Alvarez 2010.06.15. 16:46:17

@hodara: a Fidesz ráküldte a nagygyűlésének részvevőit a rendőrökre. Ovinak semmi nem drága, se előtte, se azóta. Ha a forintot kell bedönteni, akkor azt teszi. ha le kell fejezni a magyar közigazgatást, akkor az hulljon.

hodara 2010.06.15. 16:49:20

@combo: Ez a lényeg nem firtatod,hogy sem a média sem az ORTT nem pártatlan ez eddig sem zavart hát most se zavarjon.Ha 9 év akkor 9 év.Azt akartam mondani,hogy ez sem sérti jobban a demokráciát.A Hócipő valamilyen kulturális címszóval kap az államtól pénzt.Tavaly 10 milliót.

hodara 2010.06.15. 16:55:14

@Alvarez: Hát te idióta vagy ne haragudj nem tudok mást mondani.Vége volt a gyűlésnek az emberek mentek haza.A RENDŐRSÉ TERELTE ARRA a tüntetőket.Járjál utána azután írogassál hülyeségeket.Még egyszer mondom ha megütnek nem ok arra,hogy rálőj valakire,főleg ha rendőr vagy.Láttál te ilyet pl:Francia ,Német...tüntetéseke??Csak a diktatúrákba

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.06.15. 16:57:06

@hodara: Na akkor kedves narancsos barátom tisztázzunk pár dolgot. Van egy németországi ismerősöm, aki bizony kint volt ezen az ominózus 2006-os fidesz rendezvényen. Eltekintve attól a ténytől, hogy szervezésileg nagyon elkúrták a rendőrök azt, hogy hagyták a tüntetőket belekeveredni a rendez vényről eltávozókba, a rendőrök semmi igazán rosszat nem csináltak. A németországi ismerősöm mesélte, hogy ahogy megérezte a könnygázt, fogta a táskáját és hazament, mert tudta hogyan fog folytatódni a dolog. Náluk a riporter kedélyesen csevegő hangon szokta bejelenteni a TV-ben, hogy tüntetés, de a rendőrség szakszerűen intézkedett, miközben a háttérben 4-5 rendőr ver egy ellenálló tüntetőt. Révész Máriusz maga ismerte be, hogy a nagyanyját ment megvédeni, akiben "feltámadt a kuruc vér", és ő ezt helyesnek találta(mármint a kuruc vért, nem a megvédést)! Ja kérem ha feltámadt, akkor ne tessék csodálkozni, ha pofán csapnak, függetlenül attól, hogy 12 vagy 70 éves valaki. Szerintem nem bonyolult eljutni addig a következtetésig, hogy ha jönnek a rendőrök mindenkit elzavarnak és néhány pöcs miatt már könnygázoznak is, akkor nem jó ott maradni, különösen nem jó szembeszállni velük. Érdekes módon az én szemem nem lőtték ki. Vajon miért? Mert volt annyi eszem, hogy nem csinálok hülyeségeket.

eml 2010.06.15. 16:58:43

@hodara:
Médiaháború?
Pálfy G?
Liebmann Katalin?
Lovas?
Csúcs?
Nahlik?

Guglizz!

ucsacsu 2010.06.15. 17:01:08

pali-bá-tól OKÁDNI KELL,olyan amilyennek látszik,de ő fog rajtunk röhögni fentről,mi meg nézhetjük lentről.Ő az igazi cucilista ember típus mindenkinek igaza van de legfőképp neki. BRÁVÓ FITYESZ!!!!!!!

Yeto 2010.06.15. 17:01:14

És kövér ugatott dikatúráról, két hónappal ezelőtt. Eszem megáll...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.06.15. 17:01:23

@hodara: Nem akarom ismételni magam, de gumilövedék =/ éles lőszer, illetve a rendőr, aki teljes testpáncélban épp tüntetést oszlat fel, igenis jogosult visszaütni, sőt van ahol felszólít, és ha támadólag lépsz fel (nem kell megütnöd, elég ha úgy néz ki, hogy akarod, mert feléje mész ütésre emelt kézzel) már vernek is le mint vak a poharat. Talán nem kéne a rendőröket ennyire lenézni, és hiteltelenné tenni, és akkor lenne közbiztonság is vidéken.

hodara 2010.06.15. 17:05:32

@Tzimisce: Ez nem változat a tényen.Nem vitatom,hogy hibás aki ott maradt.Idáig oké

De rossz irányba terelték a tüntetőket,gumilövedékkel NEM!!! lőhetnek,viperát NEM!!! használhatnak,megbilincselt ember ujját NEM!!! töröm el,földön fekvő emberbe NEM!!! rúg bele az arra futó következő tíz rendőr.Akik randalíroztak összetörték más vagyonát,dobálták a rendőröket azokat csukják le.Megérdemlik!!De NEM!! lövök rájuk.

Marcellusca 2010.06.15. 17:09:38

@Tzimisce: Huhúúúú, hogy ezért mit fogsz itt kapni! :DDDD

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 17:10:28

@Alvarez:

akkor én nem tartozom a vonalas jobbosok közé, mert nekem nem különösebben szimpatikus ez az ember.

"a Fidesz ráküldte a nagygyűlésének részvevőit a rendőrökre."

Muhhahhhhahha!

Ja az drabális állat, az a verőember Révézs Márius vezette őket rendőrök ellen. .Szerintem ma már ne menjél napra, ennyi elég lesz

@genyamagyar:

nem fogják, pedig azt szívesen megnézném, amikor téged meg a családodat is nyomorékra verik. A fogatlan cigány/lumpenproli csőcselék meg gyurcsi rendezvényein szokott gyülekezni, ha jól láttam, néhány vén szaros munkásőrrel meg volt függetlenítettt szakszervezeti bizalmival kiegészülve.

hodara 2010.06.15. 17:10:31

@Tzimisce: Nem bántom a rendőröket.Sőt.De mint a lakosságban köztök is van szaralak.Szórakozásból vernek hajléktalanokat...De azért voltak érdekes dolgok intézkedés közben,ha ezt nem látod akkor te nem tiszteled a lakosságot.

Várúr 2010.06.15. 17:11:10

@Von Siebenbuergen:
OTSH-t ban nem tudom, összes többi tisztsége választott. Lehet a választóknak rinyálni.

soproni1 2010.06.15. 17:12:59

@Tzimisce:

Mártírusz kisz-titkár volt . Nem baj, csak ciki ( főleg a 80-as években). Azokat a volt funkcikat megtudom érteni, akik a saját gazdasági gyarapodásuk miatt voltak a nagy szervezetekben, de aki meggyőződésből !!! Őket hívjuk ma lúzereknek.

Marcellusca 2010.06.15. 17:15:40

@soproni1: Az nem lehet! :)
Vagy, ha mégis, akkor az csak azért lehetett, hogy belülről bomlassza a rendszert. :D
Mint Viktorkáék. :DD

hodara 2010.06.15. 17:16:23

@Tzimisce: És a mai napig vitatott,hogy mindenki rendőr volt-e az intézkedők között mert sok rendőr haverom volt fenn és ők sem biztosak benne.A végén amikor már csak 50 tüntető maradt fenn,tényleg a kemény mag!!!!Akkor a rendőrök még 3 órán keresztül még nézték őket mert valakinek az volt az érdeke,hogy maradjon még a balhé!!!A TV székháznál miért várakozott pár utcával arrább a többi rendőr??Miért nem mentek oda???Azért ezek érdekes dolgok.

KóserKároly 2010.06.15. 17:17:58

Senkinek nem túnt még fel, hogy lehetséges: nem Schmitt lesz az elnök? Akkor tessék károgni, ha már a Fidesz bejelentette, hogy kit jelöl. Addig meg várj türelemmel. De jót fogok röhögni a bérrettegőkön, ha a Fidesz újra Sólymot jelöli... :D

Alvarez 2010.06.15. 17:20:06

@derelyegrádi szellem: nem az a baj Domokossal, hogy szimpatikus vagy sem, hanem az, hogy pártkatona. És mint ilyen, semmi keresnivalója az ÁSZ élén.

De mi mást lehetne várni Ovitól és bégető követőitől.

karikaV43 2010.06.15. 17:20:24

@hodara: már tegnap is néztem,te sajna nagyon elfogult vagy,szerintem narancs mezben hitlerről is elhinnéd,hogy szereti a zsidókat.Szomorúan látom nem is vagy egyedül,de legalább próbálsz kulturált lenni.A személyeskedéseidet viszont nem értem.
1.miért baj,ha valaki nem bírja a fideszt(én sem)
2.miért baj ha valaki a köpönyeg forgatást nem bírja(scmitt,fidesz)
3.ha tájékozatlan vagy miért ugatsz le mást,a fidesz bal-libsi pártként indult azt szép lassan át ment jobbra szétverve a többi pártot,még véletlenül sem hatalom vágyból
4.schmitt hazaáruló és ennyi a magyar olimpiai mozgalom a béka segge alá ért regnálása idején.Honfitársáért ki kellett volna állnia,nem tette mimásólt(tipikus fidesz)
5.nagyon hamar el lett felejtve az "azonnali nagyarányú adó csökkentés" és a csontváz kommandó,ezek a senkiházik ennél kevessebbért is az utcára zavarták a csürhéjüket
6. az hogy a te életedben 8 év alatt nem történt semmi jó az a saját hibád,valakiknek igen is jobb lett mint az orbán alatt,mert az a nép legalsóbb rétegéről tudomást sem vesz
Sorolhatnám az I. orbán ténykedést,nem teszem mert elfogult vagy nem véletlenül nem került ki a trónszékből.
Egy dologban érthetünk egyet és az az lehet,hogy a mszp kormánynak mennie kellett,még a 2/3-dal se lenne baj,ha nem ezek kapták volna,sokan már bánják 3 hét után.
A balosokkal az volt a baj már el hitték nem lehet őket számon kérni.Hozzá teszem összegileg a bkv és az önkormányzati pénzek el lopása közel sincs akkora mint anno az ezüsthajó és még infláció és egyéb pénz romlások nincsenek benne.Az autópálya és metró beruházásból a fidesz is szépen nyel be lóvét azokat nem is fogják vizsgálni.
Mind a négy parlamenti párt szavazóinak sokkal objektívebben kellene viselkedni és tájékozódni nem a hír tv-t vagy az atv-t kellene nézni,nem beszélve a magyar(szégyen)nemzet és népszabadság újságokról,bár utóbbi azért szokta bírálni a saját oldali kormányát.
Tehát javasolnám azonos mértékkel mérni mind két oldalt,azért mert az egyik jobban elő tudja adni magát nem biztos,hogy jobb is.
Mielőtt bárki meg vádolna nem szavaztam senkire mivel a lehetséges alternatívák közül egyik sem tetszett.

hodara 2010.06.15. 17:20:53

@eml: Olvasod amit írok vagy csak hömbölögsz???Voltak köztük akiket le kellett volna verni(NEM LŐNI) De felrakok húsz linket ahol ártatlanokat bántottak.Az öregembernek rángatták a feleségét a rendőrök csak ment arra úgy lecsapták gumibottal csak úgy zörgött.Gondolom ő is kemény mag.

Marcellusca 2010.06.15. 17:21:34

@hodara: Remélem ezt is feltárja a vizsgálóbizottság!

Várúr 2010.06.15. 17:21:38

@megmondtam?megmondtam:
Halkan mondom: Göncz szar alak volt, besúgásai miatt hívták patkánynak a börtönben (együtt ült vele egy öreg barátom), de kicsit sem zsidó. A hozzá hasonló Mécs Imre sem.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 17:22:46

@Tzimisce:

Én is ott voltam. És már 5 órakor szóltak a rendőrök (egy százados), hogy menjünk innen (a Síp sarkán) mert erre jönnek majd a tüntetők, és mint ad Isten 3 óra múlva tényleg arra jöttek. Ezt az ott álló rendőrök előre tudták.

De tisztázzunk valamit:

Arról, hogy súlyos jogsértések történtek ott, azt jogerős bírósági ítéletek tucatjai állapítják meg, súlyos bántalmazásokkal, kegyeltlenkedésekkel, a bíróságon tanúként hazudozó, és másokat hamisan vádoló rendőrökkel. És csak most jön java, amikor az is ki fog derülni, hogy ki adott erre utasítást. Ugye sejted ki lesz az? (mert gergényi egyedül nem fogja elvinni balhét, ugyanis neki büntetlenséget ígértek akkor)

Az egy szervezett progrom volt, amiben aki részt vett, az nem rendőr, hanem keretlegény. Aki utasítást adott erre, az meg simán bűnböző, és úgy is kell vele bánni. Úgy is fognak.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 17:27:35

@eml:

Látom te nem csak az MNB-hez értesz kurvára....

Várúr 2010.06.15. 17:28:00

@papas:
Irányítson téged a kaszás, engem a saját örömöm. Annus kokszolt, másik barom is, Pars borostás, mittomén, te meg menj el a napról. Felhevült agyad tovább ne hevüljön.

eml 2010.06.15. 17:28:35

@hodara:
Elfogult vagy, egy olyan tüntetésre mondod, hogy békés, ahol megtámadták az intézkedő rendőröket. Amit belinkeltem, az egy békés tüntetés, amit egy jogállamban a rendőrség, ha kell, akkor kényszeríytő eszközökkel oszlat fel.
A linkelt videón azért nincs fegyverhasználat, mert nem támadta meg senki a rendőröket, de aki visszaszól, az kap.

Szerintem a rendőrség akkori vezetőit, tagjait stb felelősségre kell vonni, de azért, mert nem állították helyre haladéktalanul a közrendet.

ben2 2010.06.15. 17:29:50

"A balosokkal az volt a baj már el hitték nem lehet őket számon kérni.Hozzá teszem összegileg a bkv és az önkormányzati pénzek el lopása közel sincs akkora mint anno az ezüsthajó és még infláció és egyéb pénz romlások nincsenek benne."

Konkrét számokkal is alá tudnád ezt támasztani, vagy csak a szokásos hazudozással állunk szembe? Tegyük hozzá, hogy az általad felsorolt esetek mindegyikében bűncselekmény hiányában szüntették be a nyomozást, de persze a hívőt az ilyen apróság nem érdekli.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.15. 17:29:54

@Várúr:

Aha, tehát szimplán hazudsz.
Vagy fel tudnád sorolni, hogy hol indult Schmitt, hogy megválasztották a választók nagykövetnek, MOB-elnönek, OGY elnökének, stb?
Esetleg mellé tennéd, hogy pontosan melyik körzetben szerzett egyéni mandátumot?

Egyszerűsítem: mondj valamit, amire közvetlenül megválasztották (nem lista, nem kinevezés, nem kijelölés párton belül).

Kiváncsian várom válaszod, ahogy a Parssal kapcsolatos megjegyzésre is.

eml 2010.06.15. 17:31:01

@megmondtam?megmondtam: @Várúr:
Göncz akadályozta meg a taxisblokád idején, hogy Antallék bevessék a katonaságot a tüntetők ellen. Für Lajos állítólag lövetni akart, de Göncz mint főparancsnok elrendelte a katonaságnak a helybenjárást.

Passzivista 2010.06.15. 17:36:10

Schmitt Pál for president! Egy hete meg jot rohogtem volna ezen a szolason, most inkabb mar sirnek...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.06.15. 17:38:45

@derelyegrádi szellem: szerintem egyeztess Güntherrel harci taktikából, mert bizony nem fog ártani. Ha egy adott irányból szorítok vissza egy csoportot (nem sereget mondok direkt), akkor valószínű, pláne részben zárt utcákon, hogy az ellenkező irányba fognak hátrálni.
Kicsit kevesebb indulattal írj, akkor nem lesz annyi helyesírási hiba a szövegedben. Egyébként valóban elismerték, hogy hagyták a rendőröket a székház ostrom után bosszút állni. Nem tartom helyesnek a dolgot, de nem is lep meg, ugyanis a tüntetők jó része ugyanaz volt, aki megostromolta a TV székházat. (De mint mondtam, én se értek egyet azzal, hogy rámentek a rendezvényről hazafelé tartókra)

Kalamona 2010.06.15. 17:40:36

ez mind szép és előremutató, de mondjátok meg, hogy a folyamatban lévő munkaügyi perekkel mi lesz? ui., nálam felfüggesztették, mert megszünt az IM. Nemrég közölte a bírónő, hogy vonjak valakit perbe. Érdekes módon tavaly novembertől húzta/halasztotta az eljárást.
Az új kormány megalakulása után két nappal mondta ki a verdiktet. Mit gondoljak?
Ki a csiklómat?:( a volt beosztásomban nincs jogutód (szerinte), ráadásul nem egyedül vagyok. Akkor most nekünk parkolópálya? bezzeg, akiknek a fejére esett egy fél faág, az mennybe mehet..
Ne, várjátok, hogy heurékázzak.

karikaV43 2010.06.15. 17:40:52

@ben2: biztos nem tudsz olvasni vagy szöveget értelmezni olvasd végig vagy iratkozz be általános 1.osztályba.Ha jól emlékszem a bkv-nál összesen néhány 100millióról volt szó,az önkorinál szintén ekkora összeg azt,hogy a "független" bíróság mit ítél az számomra nem mérvadó,azok már rég zsebben vannak.

picur3ka 2010.06.15. 17:58:13

@eml:

Hogy mennyi hulyeseget beszelsz mama.

picur3ka 2010.06.15. 18:01:13

@karikaV43:

Te igen tajekozatlanul elfogult vagy.

eml 2010.06.15. 18:05:05

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
"Ám este 11-kor a Belügyminisztérium kiadott egy, a korábbi nyugodt megállapodással ellentétes, erőszakos hangvételű közleményt az országos rendőrfőkapitány, Szabó Győző aláírásával, amelyben a taxisokat felszólították a blokád beszüntetésére. A kormány a hadsereg bevetésén gondolkozott, Göncz Árpád akkori köztársasági elnök azonban, mint a hadsereg főparancsnoka, erre nem adott engedélyt. "
hu.wikipedia.org/wiki/Taxisblok%C3%A1d#A_blok.C3.A1d_id.C5.91rendben

picur3ka 2010.06.15. 18:06:50

@Tzimisce:

De hulyeseget, azt beszelsz. Allitolagos, nagyon okos No-i ismerosodet csokoltatom.

1. No-ban KOMOLY elemek verik magukat az utcan: ant-fak es neo-nacik, csakugy, mint iszlamista radikalisok. Ugy feldontik/felgyujtjak a rendorautot, mint annak a rendje.

2. Nem reg egy rendor bemosott egyet egy ilyen visszapofazo foci-huligan tahonak. Na, abbol orszagos cirkusz es targyalas lett.

eml 2010.06.15. 18:08:51

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
2. Nem reg egy rendor bemosott egyet egy ilyen visszapofazo foci-huligan tahonak. Na, abbol orszagos cirkusz es targyalas lett.

Egy link nem jönne rosszul!

Marcellusca 2010.06.15. 18:09:39

@Kalamona: De "jó" Neked. :)))
Az a minisztérium, amelyikkel én perben állok meg - sajnos - nem szűnt meg. :D

picur3ka 2010.06.15. 18:09:41

@eml:

Persze. Kozlemenyek. Meg politika.

A rendfenntarto ero a rendorseg, nem a katonasag. Ok cselekszenek eloszor. Ha befuccsol a buli, akkor jon a katonasag. Ennyi. Meg az atkosban is, megjegyzem.

Kalamona 2010.06.15. 18:10:00

@eml: Szó sem volt akkor a katonaságról. A RE első lépcsője (tiszthelyettes-képző) ült a buszokon és a parancsnokuk Balikó Laci elintézett mindent az Árpád-hídon, a vezetőkkel.
(az archívumban megtalálhatjátok).
Árpibá sehol nem volt (mert elvitték és védték), szegény Horváth Balázs - nyugodjon békében - esett ki majdnem az Országház második emeletéről, félelmében....

eml 2010.06.15. 18:13:39

@Kalamona:
Én élőben láttam Balázst, inkább a maligán lökdöste.

Veszprémben tudod miért kellett esténként lábujjhegyen és a földet bámulva menni?
Nehogy Balázs kezére lépjél.

derelyegrádi szellem 2010.06.15. 18:14:15

@Tzimisce:

igen pl révész máriuszt én is láttam az mtv-nél gyújtogatni. :-)

A megjelölt hszben hol is vannak a helyesírási hibák?

Nincsen bennem semmi indulat, már sínen van az ügy, és akkor se lesz, amikor majd ezeket is elvezetik a börtön felé, mint pl. ma a "becsületes emberek értékalapú közösségének" újabb tagját, a jó Wieszt elvtársat.

Mostanában több kommancs van börtönben, mint az egész Horthy-rendszer alatt összesen, így szép lassan most helyrerázódik a kizökkent idő. :-)

picur3ka 2010.06.15. 18:14:26

@eml:

Keress magadnak! Barmely nyugat-europai rendori intezkedes megfogja tenni, nagyjabol.

hoplita 2010.06.15. 18:16:04

@Tzimisce:
Tényleg nem lőtték ki a szemed...?
De kár...mivel AGYON nem lőhettek volna, lévén a nincsent az ágyúgolyó sem éri, legalább attól megszabadíthattak volna, te emeletes ökör.
Nyilvánvalóan másodkézből való információkkal rendelkezel az eseményeket illetően, de ugyan mutass már egy német felvételt, amint 8 álarcos rendőr rugdos és ver megbilincselt, földön fekvő embert, vagy 20 méterről céllövöldést játszanak 12-es gumilövedékekkel, fejre....!
Egyértelműen nincs neked fingod semmi ilyesmiről, csak ugacc itt, a fene a szád szalonnáját, te majom.:((

picur3ka 2010.06.15. 18:17:35

@KóserKároly:

Emlitettuk mar ezt nehanyan. A nol talalgat, unalmaban.

Kalamona 2010.06.15. 18:18:57

@Marcellusca: Hápogok. és ámulok.., mert elképzelni nemtom, hogy ez miért jó nekem és miért nem jó neked?

(egyébként már megírtam és reggel elküldöm az irományom, melyben perbe vonom a Magyar Államot, aludjon jól a bírónő, ha politikailag ennyire befolyásolható és a bírói függetlenségét így feladta napokon belül:)

eml 2010.06.15. 18:21:57

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Ezek szerint hazudsz, légből kapott állításokkal dobálózól, még a fáradságot se veszed, hogy kreálj valami magyarázatot.

Szánalmas vagy.

Én láttam élőben több rendőri intézkedést innen nyugatra.
Amit állítasz az hazugság.

Lone Wolf 2010.06.15. 18:25:40

mandiner.hu/cikk/20100615_darabokban_talaltak_ra_az_osmagyar_bronzpajzsra

Ezen a ponton, már nekem is elforrt az agyvizem!

Mennyit kaphattak érte? 15000? ÉS megsemmisítettek egy 1000 éves 1,5M FT-t érő műalkotást... Nincs mese Tűzzel vassal irtani üldözni kell a színesfémgyűjtőket, és átvevőket! MERT EZ MÁR TÚL SOK A JÓBÓL

Kalamona 2010.06.15. 18:27:00

@eml: nem hiszem.. ez urbánlegend, mert Róla mindenki tudja, hogy antialkoholista volt:)

Fosott és félt ( én is élőben láttam). Őt állították a politikusok a felháborodott tömeg fölé.
Mit gondolsz, ha Árpi-bá lett volna az erkélyen, Róla miket hordanának itt össze?

egyébként minden szesz nélkül, nekem is remegett volna minden idegszálam ott és akkor, ahova Bazsit kilökdösték.

2010.06.15. 18:27:43

Schmitt???? Mi jöhet még?

Elnézve az elmúlt hetek történéseit eszembe jut a süni kedvenc szavajárása a legkisebb ugrifüles című meséből: "Én megmondtam, én megmondtam!"

picur3ka 2010.06.15. 18:28:52

@eml:

Te vagy egy szanalmas hulye. Es ezert tobbek kozt nem pocsekolom az idom arra, hogy neked keresgeljek.

Military photos egy forum azok kozul, ahol jol megvitattak. Jo keresgelest.

Ne nevezz engem hazugnak, meg semminek az okorsegeiddel.

Ja, es meg tetoznem, Londonban meg olyan iszlamista tuntetes volt, hogy talan meg dobaltak is a rendoroket, akik hatraltak szepen kifele. Megjegyzem itt rendor nem visel lofegyvert, indulas keppen. Az okossagaidrol.

picur3ka 2010.06.15. 18:31:04

@Lone Wolf:

Eszem megall. En azt hittem, valami gyujto lopatta el.

hoplita 2010.06.15. 18:31:42

@hodara:
Ne....haggyuk mán ezeket a hoaxokat.
A tévéostromnál egyetlen bevetetlen, beöltöztetett ávós század maradt a Nádor utcában....nem vetették be őket, mert már nem volt értelme, ahogyan értelmetlen volt beküldeni a vízágyút is..
Akkorra már öt beküldött század morzsolódott fel...az az egy már nem osztott-szorzott volna.
Többet meg véleményem szerint már azért nem mertek odavezényelni, mert féltek, hogy más helyszíneken is elkezdődik a haddelhadd....Köztársaság tér...esetleg elindulnak a Szemlőhegyi útra, szerteszét a városba.
Azt sem tudta akkor éjjel a rendőrség, hogy mit csináljon és mit ne...
Csak erről nem beszél senki, ellenben széltében-hosszában okoskodik mindenki - főleg, aki ott sem volt - meg gyártja a vadabbnál vadabb elméleteket.
Komolyan, olyanokat hallok, hogy a falra tudnék mászni és az ilyen elméletgyártásban a fityiszesek az élharcosok...igaz, másban már nem túlzottan hősiesek.:))

Lone Wolf 2010.06.15. 18:35:23

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Az ebben az országban túl egyszerű lenne... :-S

picur3ka 2010.06.15. 18:40:43

@eml:

Valami intezetbol irsz esetleg, vagy csak szunetel a kaccsolat.hu?

Alamio 2010.06.15. 18:43:39

A Fidesz hibát követ el, ha Schmittet jelöli. Nem kell feltétlenül Sólyomot jelölni (bár nekem szimpatikus volt majdnem minden kérdésben), de Schmitt tényleg kevés erre a szerepre, ahogyan az a Kövérnek tulajdonított bekezdésben benne is van. A Fidesznek szíve joga jelölni valakit, és azt beszavazni, ez ellen senki nem tehet semmit, a felhatalmazásuk egyértelműen adott. De javaslom, a szavazójukként, hogy válogassanak jobban, mert ez nagy hiba lenne. Schmitt egy esetleges kormányváltás után más pártokkal szemben sem tudna hatékony érdekérvényesítő lenni, úgyhogy a "velünk puha, velük kemény" kritériumnak sem felel meg. Tehát még pártérdekből sem főnyeremény.

Rob67 2010.06.15. 18:49:57

Jó reggel, valakinek végre eszébe jutott, hogy a SP az előző rendszert is masszívan kiszolgálta.
Mondjuk nem baj ez csak ne akarjon meggyőződéses jobboldali polgár imidzsbe bújni, mert azért az hányinger közeli.
De azért kíváncsi lennék, mit tudhat Orbénról ha az ennyire tolja a szekerát?
Ő volt a Viktor tartó tisztje amikor Oxfordból kellett jelentéseket írni??
Beszarok mindjárt, a kádár rendszer és a szocializmus két politraumált sérültje...
Belerokkantak a kommunista uralomba :)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.06.15. 18:52:44

@derelyegrádi szellem: a progrom illetve a bűnböző szavaknál. Az elég baj egy jogásznál, ha ezeket nem veszi észre.
@hoplita: Az a baj veled, hogy elkezdesz személyeskedni. Dühből nem lehet érvelni. További kellemes napot neked.

Kalamona 2010.06.15. 19:02:46

@hoplita: no, ezen az ávós század sztoridtól én is a falra mászok.
Tudod, hogy hány főből áll egy század?:( és azon belül hány szakaszból, akiket időközben elvezényeltek a főbejárathoz?:(
Gondolod, hogy Gibert szórakozásból adta ki a parancsot, hogy "sisakot le!"
A mai napig ketten vannak mozgásképtelen állapotban akiket ott megdobáltak, felgyújtottak.
és mit csináltak? védték az alkotmányos rendet, tessen szíves tudomásul venni, hogy egy állam rendőrsége a mindenkori (legitim) kormány erőszakszervezete
Arról senki nem beszél és ír, hogy az Andrássy úton (és a belvárosban) a drága "ártatlan" tüntetők hány százeezer forintos kárt okoztak vétleneknek (portálok beverése, autók felgyújtása stb., stb.,)
Nagyon bizom abban, hogy a jelenleg hatalmon lévők tudják a dolgukat (érdekes módon Drogán úr is másképp beszélt évekkel ezelőtt, mint most, kerülete védelmében).

Ssszal békére, nyugalomra, fejlődésre fel!

picur3ka 2010.06.15. 19:04:29

@Tzimisce:

Kevered a helyesirasi hibat a gepelesivel.

Nagyon rossz dolog elojonni ezzel a temaval, innen gyakran lehet tudni, a pacaknak nincsenek ervei, igy el kezd foglalkozni a hol hianyzik egy vesszo kerdessel inkabb.

Mi a baj a progrommal, kulonben?

picur3ka 2010.06.15. 19:06:25

@Rob67:

Vedd be agyogyszeredet inkabb.

old_field 2010.06.15. 19:11:25

@Von Siebenbuergen:
ezek szerint rajta múlott a lemondott olimpia... brávó. :)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.06.15. 19:12:04

elég szar és nehéz meló lehet most fideszdrodidként védeni a védhetetlent
de legalább van benne kihívás :)

Yeto 2010.06.15. 19:14:46

@Kalamona: c) Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot, illetve igazságügyi és rendészeti minisztert említ, ott
ca) az áldozatsegítéssel, a bűncselekmények megelőzésével, a büntetés-végrehajtással, a határrendészettel, az idegenrendészettel és menekültüggyel, a közlekedésrendészettel, a közterület-felügyelet szabályozásával, a külföldiek társadalmi beilleszkedésének elősegítésével, a külföldre utazás szabályozásával, a rendészettel, a szabálysértési szabályozással, a közbiztonsággal, az élet- és vagyonbiztonság védelmével kapcsolatos feladatok tekintetében Belügyminisztériumot, illetve belügyminisztert,
cb) az állampolgársági ügyekkel, az anyakönyvi ügyekkel, az igazságüggyel, a kárpótlással, a személyiadat- és lakcímnyilvántartással, valamint a közigazgatás fejlesztésért való felelősségével kapcsolatos feladatok tekintetében Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, illetve közigazgatási és igazságügyi minisztert,

szergej-szergejevics 2010.06.15. 19:15:33

Most akkor mi van???????? Palikát akarják közt.elnöknek!!!!!!!!! Utálom, undoritó. Kaméleonok társasága. Megszólalni sem tud. A beszédkészsége 00. A kinézése nem kelt kellemes érzést. Ronda, sőt pocsék. Nézni is rossz, hallgatni pedig idegtépő. Az pedig, hogy az előző érában az egyik seggnyaló volt, már nem is kell beszélni. Azt a rengeteg kiemelt juttatást amit a kommunistáktól kapott. Ott ugrált a három kölyke a feleségével együtt a TV-ben minden nap. Ha nem lett volna jó elvtárs tehette volna? Egy frászt.!! A baj, hogy most úgy szidja a kommunistákat, mintha köze sem lett volna hozzájuk soha. Pedig hát akkor és ott lett igen-igen gazdag. Nézni sem bírom az ilyen gusztustalan embereket. Sportolhatott az állam pénzén. Hállátlan gyaur.

Kalamona 2010.06.15. 19:24:10

@Yeto: Igazán köszönöm és ezzel tisztában is vagyok, de én az oktatatás területén fejtettem ki áldatlan tevékenységemet.....Ady-ligeten.
Ráérek, perbe vonok minden szervet, gondolkodjon a bírónő:)

Rob67 2010.06.15. 19:25:48

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Kösz hogy szóltál és kiokítottál, bevettem a gyógyszerem, narancsszínű keserű pirula volt :)
Te azonban igazi fideszeshez méltün kezelted a dolgot: csak szimplán lebetegezel, ha olyat mondok ami nem illő ekkora kvalitású országférfiakhoz...
A kérdés így jótékonyan eltemethető: hogy lehet ennyire megfordulni miután a cuclista rendszer ennyire jól bánt ezzel a két kiemelkedő káderrel?
Talán SP nem az a komcsi aki mostanra a 2. számú narancsvitéz lett?
Na ez a nem hiteles, csak szimpla karrierista. De ez sem lenne baj, csak ne legyen már ennyire nagy jobbos, akinek ma adja elő magát. Ez csak szimpla pénzkereset.

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.15. 19:35:59

Zorr Bán helyében nem egy ilyen színtelen szagtalan seggnyalót tennék meg közt. elnöknek. Egyszerűen megszüntetném ezt a pozíciót! Mégis, mi a lófasznak köztársasági elnök? Csak mer' régen is vót?
Semmi haszna nincs, tehát le vele!

hoplita 2010.06.15. 19:37:34

@Tzimisce:
Személyeskedek....?
Idejössz baromságokat dumálni és személyeskedek...?
Legalább ne itt tennéd, ahol óhatatlanul összefuthatsz olyannal, aki nem a tévéből nézte végig a műsort és ott volt az elejétől a végéig....és nem is hátul.
Úgyhogy nyugodtan takarékra teheted megad, öcsi...én amit mondok, azt személyesen tapasztaltam.

@Kalamona:
Úgy nagyjából tudom a raj, szakasz, század, zászlóalj, ezred, dandár etc, fogalmát...))
Nem számoltam meg őket, a "felderítő" utamon, saccperkábé egy jó századnak tűnt.
Nem érdekelnek a zsaruk, se az állapotuk, ott, azt a balhét ők provokálták ki és nem a tömeg.
Mindenfajta ellenkező híresztelés ellenére....ők fújkáltak és ütöttek ki a sorfalból már akkor, amikor még nyugodt volt a hangulat...aztán történt, ami történt, vessenek magukra.
Egyébként ott senkit nem gyújtottak fel, ne kamuzz...!!!
És ne kamuzz az Andrássy uti eseményekről sem, az 2007 március 15.-én volt.
Egyetlen autót nem gyújtottak fel, egyetlen kirakatot nem törtek be, sőt.... a Balett Intézet állványzatából épített barikád felgyújtása után a közel álló autókat arrébb lökdösték.
Pár pad deszkázata és egy telefonfülke bánta...a szaruk meg a Bajcsy-József Attila sarkán álló irodaházba viszont sikeresen belőttek, szokás szerint.
Úgyhogy te se hantázz, mint az a tzimicica, mert olyan válaszol neked aki ott is ott volt.:))))

jágör68 2010.06.15. 19:39:07

Kellett a birkáknak 2/3- os többség.
Használni kellett volna a pártokat, nem pedig hagyni magatokat felhasználni hagyni!

hoplita 2010.06.15. 19:40:34

@.Pierre Bezuhov.:
Na...ez már a második alkalom.:)))
Télleg szar lehet....szerencsére nem az én reszortom a feladat.:DDD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.15. 19:43:11

Szekeres szerint az baj, ha az előző kormány intézkedéseit folytatja a Fityisz.
Na bazzeg, eddig még egy ilyen kormány sem volt. Nem hogy örülni.
Bár úgysincs igaza, de még marhaságokat is mond.

werno 2010.06.15. 19:46:25

Ez egy rosszindulatú dilettáns szar! Nem mintha Scmittet védeni akarnám.
1. Csupa féligazság egymásra halmozva, márpedig növeli ki elfedi a bajt.
Aki védhetővé teszi a védhetetlent az vagy ostoba ,vagy gazember.
2. Egyáltalán nem érdem a vízlépcső elleni tiltakozás ,mert aki ezt így gondolja az nincs tisztában azzal,hogy a szigetköz milyen kárt szenvedett a duna kör papírtigrisétől!
3. Gonosz jellemre vall aki kísérletet tesz egy helyettes államtitkári rang és egy hatósági (vízjogi engedélyek kiadásával foglalkozó) osztályvezető politikai tevékenységének összemosására. Azaz szemedben egyenlő a Los Angeles-i olimpiai bojkott menedzsmentje a Mohácsi ivóvízkivévételi mű építési engedélyének aláírásával.
4. Emlékeim szerint a Lázár kormánynak Scmitt nem volt helyettes államtitkára (- ne gyere a wikipédiával),sőt annak a kormánynak talán helyettes államtitkárai sem voltak. Emlékeim szerint miniszterhelyettesek voltak ,és államtitkárok , de ez nem biztos.

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.15. 19:54:47

@.Pierre Bezuhov.: Elég szar lehet a stadionon kívülről megpróbálni beugatni a játékba. Titeket kizavart a pályáról a közönség, mert nullák voltatok. Tehát pofa alapállásba, mert nektek kuss a nevetek, ha ez még eddig nem tűnt volna fel.
Rátok még a takarítást sem lehetne bízni, mert a seprűt is elrontanátok, olyan hülyék vagytok. Láthatod, még az általam nem sokra tartott Zorr Bán is rommá vert benneteket csupán azzal, hogy hallgatott. Game over szocikám. De ne búsuljál, majd néhányat bebalzsamozunk belőletek hogy az iskolások ne maradjanak szemléltető eszköz nélkül, ha a hazátlan kommancsokról tanulnak a suliban.

papas 2010.06.15. 19:54:52

@.Pierre Bezuhov.: grat, nagyon nagy, előre pali bácsi

KKoppany 2010.06.15. 19:57:13

Te figyeljél csak, amikor Göncz azt mondta 94-ben a pufajkás Horn kormányalakítása után, hogy "óvatos optimizmussal tekintek a jövőbe", akkor hol voltál, hol tépted a szádat? Kussoltál.
Amikor Horn Gyula megrándította a vállát, és annyit mondott a lemondását előíró jogszabályra: "na és", mit csináltál? Kussoltál.
Amikor egy Lendvay Ildikó nevű hazaáruló cenzor a demokráciáról mer szót ejteni, mit csinálsz? Kussolsz! Kussolj!

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.06.15. 20:03:55

@hoplita: Akkor remélem még ma bevonulsz a rendőrségre és feladod magad, mint rongáló, hivatalos személy elleni erőszakot elkövető, stb. Öröm az ürömödben, hogy a sittre került szocikat bent befenyítheted fizikailag is :)
Na nekem is megvolt a személyeskedő köröm, úgyhogy őszintén azt mondom, hogy bízom benne, hogy Te nem azért voltál ott, mert rendőrt akartál verni, hanem mert szerettetek volna végrehajtani egy olyan agyament ötletet, hogy Gipsz Jakab petícióját ugyan olvassák már fel a köztévében, és mikor a barátaidat/ismerőseidet/frissen megismert cimborákat elhajtották, akkor azt mondtad nekik, hogy nem baj srácok, majd írunk nekik egy levelet, aztán mikor kitört a balhé, Te segítettél a sérültek ápolásában, illetve mentőt hívtál. Remélem így volt....
@picur3ka/mesterhazymiklospart: Valóban, igazad van, gépelési hiba, ezért gondoltam, hogy dühös szellem egy kicsit. A keresett szó a pogrom. Még jó, hogy nem voltál részese soha.

Lepényhal 2010.06.15. 20:04:15

A cikkben is benne van, hogy eddig is mindig pártkatonákat választottak köztársasági elnöknek, kivéve az utolsót. Utoljára is azt akartak, csak koalíciós konfliktusok támadt, és ezt használta ki az akkori ellenzék. Egyébként emlékezzünk csak vissza, hogy a Sólymot most ajnározók hogy támadták akkor őt magát, és megválasztásának körülményeit is.

Kalamona 2010.06.15. 20:05:34

@hoplita: Kevered a szezont a faxommal, a taxis blokádot a TV székház ostromával és az Astoriás akciót..
Tisztázzuk, hogy melyiket kifogásolod, mielőtt nekem támadsz.
Elnézést, hogy nem voltam olyan aktív mint Te, mert én "csak" az Árpád-hídon voltam, majd ezután a Szabadság téren és évvekkel később a TV székháznál.
Nemtom miért kell ismételni a történészek/politikusok által is elmondottakat, hogy a TV székháznál a rendőrök nem provokáltak.
Ahol jelen voltam azokra úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna és ezért kérlek ne nevezz hantázónak.
Ha ennyire bennfentes vagy akkor igazán elismerhetnéd, hogy a TV székháznál felgyújtották a vízágyút, oszt rendőröket vertek fejbe basballütővel, már csak azért is, mert ezek miatt jogerős bírói ítélettel ülnek az elkövetők Vácott, lassan szabadulnak.
Egyébként szép jóestét és jó szurkolást:)

én vagyok a lökött, hogy a beírásaitokra válaszolok, pedig most is a fülembe cseng Idesem intése: " ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna"......de, sajna az igazság elferdítésének közzétételekor kinyílik a bökö a zsebemben.

old_field 2010.06.15. 20:06:08

" neki mindegy, hogy a Lázár-, a Grósz-, az Antall-, a Horn-kormányt vagy Orbánt kell szolgálni."
ha ezt balos politikusról írják le, akkor szoclib szakértői vélemény az volna :
hogy ez a felsorolás a szakmai alkalmasságát bizonyítja... :)))
....
amúgy ez nagyon hülye döntés, ha SP jönne Sólyom után...

old_field 2010.06.15. 20:11:02

@KKoppany: így van... erről beszélek folyamatosan !!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.15. 20:14:55

@werno:

"4. Emlékeim szerint a Lázár kormánynak Scmitt nem volt helyettes államtitkára (- ne gyere a wikipédiával),sőt annak a kormánynak talán helyettes államtitkárai sem voltak. Emlékeim szerint miniszterhelyettesek voltak ,és államtitkárok , de ez nem biztos. "

www.schmitt.hu/cms/magamrol
Hopp, itt hiányzik a 1981-1990 közötti időszak ...érdekes.

web.archive.org/web/20071015200727rn_1/www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/view.do?country=HU&partNumber=1&language=HU&id=28133
Hopp, itt meg mi olvasható?
"Közgazdasági Egyetem (1965). A Filozófia doktora (1992). Szállodaigazgató (1965-1980). Sport államtitkár-helyettes (1981-1990). Nagykövet Spanyolországban (1993-1997). Nagykövet Svájcban (1999-2002)."

picur3ka 2010.06.15. 20:16:44

@Tzimisce:

Na ja, csak nagyjabol annyira elterjedt a progrom nagyon sok nyelven annyira, mint szovaltozat, hogy ez is hivatalos lesz holnaputan. Nem kell ennyit izgulni a nyelveszeti kerdeseken, ha nem vagyunk nyelveszek.

werno 2010.06.15. 20:23:56

@zero: Örülök ,hogy cáfolatból csak ennyire futotta -ezzel szívesen kiegyezek !

fátum 2010.06.15. 20:26:50

Emlékeim szerint az eddigi 20 évben mindig az volt 99 %-ban a "demokrácia", hogy a kormányzó pártok kitaláltak valamit, a parlamenti szavazógép (mármint a kormánypárti többség) pedig megszavazta. Szóval ez eddig is így volt, a kétharmados többség ezen semmit sem változtat.
A másik dolog meg az, hogy a nem Fideszre szavazók értetlenebbik része felfoghatná végre, hogy akik a kétharmadra szavaztak, azok valószínűleg !nem is akarják!, hogy más párt beleszóljon a kormányzásba. Hogy miért? MSZP (ld. elmúlt 8 év), Jobbik (túl szélsőséges), LMP (ki az? majd pár év múlva esetleg)
Vagyis nem kell a demokráciát siratni. Két választás között mindig is a többség diktatúrájaként működött. A választópolgár eddig is csak 4 évenként tudott beleszólni + népszavazások. Ennyi.

werno 2010.06.15. 20:27:09

@werno: Ez esetben kultúremberként töröltetned kellene a poszt-ot és próbálkozni egy újjal.

turulpina 2010.06.15. 20:27:40

@Prof. William: "Nállunk amikor polgári oldal került többségbe a város vezetésében el kellett határozni hogy mi legyen az előző tisztviselőkkel. Valahogy az lett a döntés hogy hát ők csak tisztviselők szóval maradjanak mert mi nem azzal kezdjük hogy kirúgunk mindenkit. Na az azt követő 4 évben ahol csak lehet gáncsoltak minket rendesen. Döglassan, vagy éppen hibásan csinálták a dolgokat szóval 1-1 törvény átfutási ideje a sokszorosára nőtt. "

Az csak a baj, hogy emlékeim szerint az alkotmány se a KE-t, se az ÁSZ elnökét, se az MNB elnökét, se az AB tagjait nem a kormány tisztviselőiként tartja nyilván, talán nem is teljesen véletlenül. Úgymond hatalmi ágak elválasztása, fékek és egyensúlyok, miegymás.

Persze a legjobb volna eleve összevonni minden hatalmi ágat, legyen Viktor a főbíró is egyben, és kormányozzék enkezű pátenseivel bölcsen. Aki meg hátráltatja Nagy Terve végrehajtásában, azt meg kell szüntetni, össze kell vonni.

Akkor lesz majd csak baj, amikor már saját népe hátráltatja a Nagy Bölcs Vezért a Nagy Terv végrehajtásában, és esetleg rád is sor kerül, mert épp nincs rajtad sapka.
Akkor majd Viktor hoz egy törvényt, hogy akin nincs sapka, vasra vele. Viktor végrehajtja, és majd fellebbezel Viktorhoz, hogy ez így nem olyan jó, mint ígérte, és ő szépen elbírálja első-, majd másodfokon, végül esetleg különvéleményt is fűz endöntéséhez.

Szép új világ.

hoplita 2010.06.15. 20:44:52

@Kalamona:
Olvasd már el még egyszer azt az írásod, amire reagáltam....mert nem igazán tiszta, amit mondasz.
Szóval az ávósok nem provokáltak...?
A politikusok-történészek azok aztán tuggyák...igaz nem voltak ott, de azok tuggyák....meg te is, ugye...?
Én meg biztos csak valami érzéki csalódás áldozata lehetek.:))
Egyébként meg kutyulsz mindent...ne igyál, ha gépezel.:)

pacus 2010.06.15. 20:47:53

@megmondtam?megmondtam: Göncz nem zsidó.Nem kellene mindenre csak zsidózni.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.15. 20:49:13

@old_field:

De unom már ezt a sok sötétséget a kommentekben...
Tudnád linkelni, idézni, hogy bármikor bárhol ezt állítottam volna? Segítek, nem fog menni. Ha meg szövegértelmezési gondok vannak, iratkozz be gimnázium másodikba (tizedikbe).

Chicano 2010.06.15. 21:37:41

Vitán felül demokratikusan szavazta meg a 2/3 a FIDESZ-t. Ebből kifolyólag teljesen legitim módon élhetnek a 2/3 adta lehetőségeikkel. Aki ezt vitatja az a rendszert tagadja és nem demokrata. Persze lehet itt nyavalyogni hogy diktatúra van, csak éppenséggel ez egy hülyeség. Ha az lenne akkor már régen közétek lövettek volna. Tudjátok, úgy ahogy Nagyformátumú Ferenc tette 2006-ban. Tehát onnan lehet tudni hogy Magyarországon él és virágzik a demokrácia hogy az Index címlapja tele van az ehhez hasonló balfék nyavalygó blogokkal.

picur3ka 2010.06.15. 22:09:29

@Rob67:

Semmi okitast nem irtam, de egyebkent, egeszsegedre. Remelem, ittal ra.

Horizont 2010.06.15. 22:14:28

@Chicano:
" Index címlapja tele van az ehhez hasonló balfék nyavalygó blogokkal. "
Miért mivel kéne tele lennie? Ötlet?
A blogok a "nép hangjai" :))) Kis részének természetesen:)

Devil 2010.06.15. 23:26:43

@Chicano: Nem annyira biztos ez a legitimitas, a Parlament is feloszlathato, es a politikaban minden lehetseges. A kormany politikajanak elfogadottsaga nem lehet egy jozanul gondolkodo part szamara kozombos, vagy konnyeden darabjaira hullhat.

KG2000 2010.06.15. 23:28:20

"Tarthatatlan az a politika, ami az adósságra támaszkodik. Láthattuk, mekkora pénzügyi kavarodást okozott egy görög méretű válság az Európai Unióban, a mi pénzügyi rendszerünk is összeomolhat, ha adósságból finanszírozzuk magunkat, és egyszer csak elillan a befektetői bizalom" - nyilatkozta a JAPÁN miniszterelnök. FújMONNNYONLE

pelso68 2010.06.15. 23:31:56

@Von Siebenbuergen:
lazulás van von7... :)
nem arra utaltál ezzel a névsorral, hogy tőlük elvették az aranyat ?
konkrétan SP-ről beszél(t)ünk ,ha szövegértelmezési gondjaid volnának :

" Von Siebenbuergen 2010.06.15. 15:29:53
@Várúr:
Belejavított az életedbe az olimpiai aranyaival?
Kérdezd már meg mondjuk Komáromi Tibort, Növényi Norbertet, Foltán Lászlót, Vaskuti Istvánt, Gyulay Zsoltot, Kőbán Ritát, Fábián Lászlót, Mizsér Attilát, Borkai Zsoltot, Guczoghy Györgyöt, Gedőváry Imrét, Bujdosó Imrét, Bacskai Józsefet, Messzi Istvánt, Faragó Tamást, Gerendás Györgyöt (folytassam?), hogy például az ő éltükbe hogy javított bele az elvtársaival? És ráfér az arcára, hogy a magyar olimpiai bajnokok klubjának elnöke is legyen."
__
amúgy többször kifejtettem , hogy baromság volna őt jelölni/választani !
de ettől még ugyanúgy baromság elvitatni azt, amit a sportban/diplomáciában elért.
vagy nyakába varrni Atlantát vagy a dopping témát.

2010.06.16. 01:02:37

Csak egyetlen kérdésem volna a posztolóhoz, hogy ti. ugyan miért állítja, hogy egyetlen pártelnök seggében sem volt sólyom laci nyelve, mikor közben meg csakis egyetlen pártelnök seggében volt a nyelve végestelen végig, de a megválasztása óta.

ilyet állítani nem szabad, maximum, ha nem írjuk le, de leírta.

stratez 2010.06.16. 02:24:52

Hagyjuk már az Annust meg a Fazekast, két ekkora lúzer faszt még maga Samaranch sem tudott volna kimosni a szarból...

Hefe 2010.06.16. 02:57:28

Ja. Lassan a fidesz 2/3-ra szavazok kezdhetik verni a fejuket a falba.

SzaGyu 2010.06.16. 04:41:04

Hol vannak most azok az emberek akik hozzászólásaikban mindig azt irkálják: Fel kell akasztani, be kell börtönözni a komcsikat. (?)
Tudomásul kellene venni, hogy ebben az országban nincs olyan állami vezető aki ne lett volna komcsi, vagy ne érintette volna meg a volt kommunista rendszer szele.
Az is igaz, hogy ezekből az emberekből lett a legjobban helyezkedő ellenzéki elvtárs!
Ők megtanulták hogyan kell gyorsan és hatékonyan alkalmazkodni!
Ha "holnap" más rendszer lenne, Ők akkor is megtalálnák a helyüket!
Ezért nem kell ugatnia senkinek. Még Kövér Lászlónak és társainak sem.

SzaGyu 2010.06.16. 05:02:16

Chicano 2010.06.15. 21:37:41
"Vitán felül demokratikusan szavazta meg a 2/3 a FIDESZ-t. Ebből kifolyólag teljesen legitim módon élhetnek a 2/3 adta lehetőségeikkel. Aki ezt vitatja az a rendszert tagadja és nem demokrata. Persze lehet itt nyavalyogni hogy diktatúra van, csak éppenséggel ez egy hülyeség. Ha az lenne akkor már régen közétek lövettek volna. Tudjátok, úgy ahogy Nagyformátumú Ferenc tette 2006-ban..."

Ha most is azt tennék az emberek mint 2006-ban, hogy annyian kimennek az utcára és törnek-zúznak, akkor talán most mellettük randalíroznának a rendőrök, vagy Orbán is beállna közéjük?
Ugyan már. Hol élsz te?
A mindenkori hatalomnak rendet kell tenni és meg kell védenie a többséget!
2006-ban nem a többség volt az utcán és nem a többség gyújtotta fel a várost, és nem a többség tette tönkre mások vagyonát (pl. autóját). A többség hallgatta a rádiót és nézte a zavargásokat a TV-ben.
Menjenek ki az utcára ma is, borítsák lángokba a várost...
(Még megtörténhet.) Ekkor vajon mit tenne Orbán?
Azt, amit Gyurcsán 2006-ban ! Ilyen egyszerű és igaza lenne!

nestrot10 2010.06.16. 05:54:28

Azt a FITYISZ bandát is el kell zavarni, de mivel majd demokratikus úton nem lehet, hát FEGYVERREL!!! IGAZI FORRADALOMMAL!!!!
( ezt szeretik a fijjuk....igaz csak a szavazó fülkében, de most majd megkapják nemsokára igaziban!!! hehehe)

nestrot10 2010.06.16. 05:59:14

Köpönyeg fogató banda ez a gonosz Orbántól, a Schmidten keresztül a "dakota lónak Tarlós a független háta-ig."
Csak a hatalom érdekli mindegyiket!!!! meg a szavazatok... a szavazók szavazás után le vannak SZARVA!!!

SzaGyu 2010.06.16. 06:15:28

Anyag (komcsi) nem vész el, csak átalakul. Ez igaz a politikusra is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.06.16. 06:25:52

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Az MNB csak és kizárólag akkor és úgy támogathatja a kormány gazdaságpolitikáját, ha az nem mond ellent az MNB elsődleges feladatának.

"Az MNB elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása."

Semmilyen olyan lépés nem tehető, semmilyen olyan gazdaságpolitika nem támogatható, ami ennek az elsődleges célnak az elérését hátráltatná, veszélyeztetné.

S ez így helyes.

Roy 2010.06.16. 07:23:54

Köpönyegforgató Schmitt. Ilyen ember kell köztársasági elnöknek?
Ettől még Sólyom is sokkal jobb, habár időnként benyalt a Fidesznek.
Orbánnak meg nem kellene már kormányozni, és nem az alkotmány megváltoztatásával foglalkozni?
Úgy érzem elég sok gond van kis hazánkban, és erre még rájött az árvíz, és a vihar álltal okozott károk. Nem ezeket kellene kezelnie a kormánynak?
Sanos van egy érzésem, hogy a népet maximálisan lesajnálják, és semmivel nem lesz jobb a kisembereknek, reméljük rosszabb sem.
Egyre inkább a diktatúra felé haladunk.

Roy 2010.06.16. 07:40:48

@SzaGyu: Valószinűleg közéjül lövetne. Lehet, hogy nem gumilövedékkel, hanem élessel. A 2/3-jával ezt is megtehetné, csak módosítania kell még egy kicsit az alkotmányt.

Roy 2010.06.16. 07:43:09

@Chicano: Még nics diktatúre, de azért álakulgat. Év végére meg lesz. Még majd az ellenük tüntető tömeg közé is fognak lőni, de nem gumilövedékkel.

Devil 2010.06.16. 07:47:10

@Chicano: A 2/3 arra nem kotelez hogy egyetertsek veluk. Akar a kiralysagot is bevezethetik. Remelem nem fognak 4 evig kormanyozni.

Roy 2010.06.16. 07:47:25

@KKoppany: Mos amikor a hazaáruló Kósa, és Szijjártó barátja majdnem csődbe vitte az országot a dumájukkal, kussoltál?

Roy 2010.06.16. 08:04:49

@KóserKároly: Sólymot biztos nem fogják jelölni, már megmondták. Nem olvasol újságot, nem nézel tévét?
Schmitt jelölélésével egy bábot akarnak, aki majd egyetlen intézkedésüket sem fogja megkérdőjelezni.

Roy 2010.06.16. 08:12:20

@Devil: Dehogynem fognak kormányozni négy évig. Sajnos tovább is. Az állampolgársági törvénnyel már elkezdtét a hatalmuk bebetonozását. Csak nem gondolod, hogy önzetlen cselekedet volt részükről.

Magg (törölt) 2010.06.16. 09:01:13

@Roy:
"Még nics diktatúre, de azért álakulgat.."

Erősen, lásd pl. az új médiatörvényt!
Nem egyértelmű szabályozás, amibe simán belefér, hogy magánemberek honlapjai után kutakodjanak, szolgáltatótól adatokat kérjenek ki, ha jogsértő a tartalom!

Mert innentől majd jogsértő lesz, ha az ilyen blogokon hozzászól valaki és a méltóságos urakat kritizálni merészeli.

Homeoffice 2010.06.16. 09:11:00

@Magg:

Mindezt a mi érdekünkben csinálják, nyugodj meg. Nemzeti konzultáció.
A személyi dolgok is azért vannak, hogy a döntéseket gördülékenyen, gond nélkül vigyék végig.

lüke 2010.06.16. 09:38:19

egy tényt kihagytok:
mint jogász dolgozott-e valaha..................

derelyegrádi szellem 2010.06.16. 10:31:32

@Tzimisce:

azok inkább elütésnek tűnnek, helyesírási hibának.

derelyegrádi szellem 2010.06.16. 10:56:59

@Tzimisce:

de nézzük szakmai részt, mert rádfér:

A rendőrség szolgálati szabályzatát ismered? Gondolom nem.

Mert az akkor hatályos jogszabály erre vonatkozó része azt mondja, hogy feoszlatáskor a tömeget fel kell szóltani a helyszín elhagyására, egyidejűleg MEGJELÖLVE ANNAK IRÁNYÁT IS. Tehát, hogy az Alkotmány utca felöl a randalírozók a Bajcsyn a fidesz nagygyűlés felé indultak nyomukban a rendőrökkel, az csakis rendőri felszólításra, így felsőbb utasításra történhetett.

Ez önmagában el is dönti ezt a vitát, tehát az irányt a rendőrség határozta meg, így a valóban randalírozó tömeget az ő utasításukra nyomták és vezették rá a fidesz naggyűlés tömegére, mert a szolgálati szabályzat rendelkezése szerint ez nem lehet másként.

Azt már csak hozzáteszem, hogy a Bajcsy az Alkotmány utcától a Deák térig elég hosszú szakasz, és mivel pár száz fős tömegről van csak szó, lett volna idő és hely is nem arra terelni őket (ha az irány meghatározásánál csak "hiba" történt volna), de hát mint a tv felvételeken látszott a keresztutcákat lezárták, csak a másik tömeg felé folyosót nyitva. Szándékosan csinálták, hogy az ünneplő, békés, és már szétoszló tömeget is összeverhessék. Ahogy ezt a beteg, nyomoronc feri "megrendelte".

De felesleges ezen vitakozni, most ezt jó alaposan ki fogják vizsgálni, és akinek ez a rendeltetése az megindul a bíróság tárgyalók, majd a kapott penzum letöltésének irányába.
Remélem a jó feri is köztük lesz, mert akkor őt gyakrabban fogjuk látni a bíróságokon, mint a parlamentben, ami szintén egy lépés a dolgok természetes normalitása felé.

Homeoffice 2010.06.16. 11:04:32

@derelyegrádi szellem:

Egyetértek. Személyesen az a véleményem, hogy a legjobb megoldás egy rendőrfal lett volna a két tömeg között.
De ezt nem akarták.( vajon miért is)
a legegyszerübb az lett volna ha körbezárják a párszáz fős tömeget és egyesével engedik ki.
(Oldalzárak, majd a két fal elindul egymás felé)
A tüntetők felhárborodásával egyetértek, a megoldásaikkal nem.

mizrolist 2010.06.16. 11:17:30

@Várúr: Fazekas azért vesztette el az aranyérmét, mert nem tudott elég mintát adni a verseny utáni ellenőrzéskor, és ahelyett, hogy maradt volna, amíg ez megtörténik, elment. Annustól azért vették el, mert a saját versenye után 2 nappal nem találták meg az ellenőrök (lévén akkor épp egy autóban ült és hazafelé jött Szombathelyre) - ő a győzelme után negatív mintát adott az ellenőrzésen.
Mindkettőjüktől egy héten belül elvették az érmeiket. A két fehérorosz, akinek a mintájában ott volt a doppingszer, két éve nem adta át és el sem vették tőlük.

A tények azért ne zavarjanak.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.16. 11:23:09

@Seduxen:

Figyelj ide, ő kötötte a testvérmegállapodást Békés és Szumátra között is, ami nagggyon hassssznos, oké?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.16. 11:23:37

@laspalmas: áá, értem :)))) mindenesetre furcsa, hogy annó nyakópisti hasonló kaliberű költségtérítéses ügye kapcsán lmpvs-dunábalövés-mg42-karóbahúzás volnalon volt itt minden, ezt a remek hír pedig eleddig 2 postba helyeződött el, és semmi reakció, a Tiéden kívül.

persze tudom, domokos úr nemzeti színű masnival van átkötve, és az azért mindjárt más...

Marcellusca 2010.06.16. 11:44:48

@Seduxen:
"domokos úr nemzeti színű masnival van átkötve," - Nem, nem, Domokos úrÉ van átkötve. :)))
És, akinek nem tetszik .... :D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.16. 11:47:04

@Marcellusca: "És, akinek nem tetszik .... " - annak kapja be a fogaskerék, ezt akartad mondani? :)))

picur3ka 2010.06.16. 11:51:45

@Seduxen:

Gondolod, hogy meg tudjak fogni ezzel? Nagyon magabiztosnak tunik. A baj inkabb az, hogy jar neki, ha nincs Szarvason lakasa.

Kurvara utalom, hogy a Fidesz megszavazta ezt a kibaszott koltsegteritesi mizeriat. Adjank nekik egy rendes fizetest, oszt joccakat.

Persze akkor meg azon rinyalna a sok okor, hogy felemelik a fizetesuket a valsagban.

derelyegrádi szellem 2010.06.16. 12:02:18

@Seduxen:

Amennyiben ezek igaznak bizonyulnak, akkor Domonkos úr nagyon rossz választás a ÁSZ élére, hiszen ő hogy fogja majd mások gazdálkodását tételezni, kritizálni.

Az nem menti Domonkos urat, hogy a költségtérítéssel mindenki trükközött (ezt a járandóságuk szerves részének tekintették), mert ÁSZ elnököt CSAK belőle akarnak csinálni. Csináljanak másból. Aki nem trükközött költségtérítésekkel.

Meg az örökös vesszőparipám is előjön, hogy bazmeg domi, havi 100 ruppóért? Tényleg? Mert 100 millióért legalább érteném, támogatni akkor se tudnálak, de legalább érteném. De így? ÁSZ elnökként majd hazaviszed az irodából a tollat meg a papírt, vagy a tintapatront?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.16. 12:14:57

@derelyegrádi szellem: "Meg az örökös vesszőparipám is előjön, hogy bazmeg domi, havi 100 ruppóért? Tényleg? Mert 100 millióért legalább érteném, támogatni akkor se tudnálak, de legalább érteném. De így? ÁSZ elnökként majd hazaviszed az irodából a tollat meg a papírt, vagy a tintapatront? "

mennyire igaz... az ilyen kisstílű faszokat én sem szívleltem soha. érted, ha már "lop", legalább nagyban csinálja.

@picur3ka/mesterhazymiklospart: pedig mennyivel átláthatóbb, és korrektebb lenne: itt van baszdmeg X millió forint havi fizetés, oszt jó napot, ennyiből kell megélni, se költségtérítés, se semmi más. Azt meg egy picit populistának tartom, hogy 2 millió havi a max, és annyi. Szerintem ugyanis nem önmagában azzal van a baj, hogy nem minimálbért adunk felelősségteljes pozícióban dolgozó embereknek. Ha ehhez TELJESÍTMÉNY is társul, akkor egy szavam nincs.

picur3ka 2010.06.16. 12:54:51

@Seduxen:

Igy van.

@derelyegrádi szellem:

Es meg tudjak fogni azon az alapon, hogy van Bcs-an lakasa, ha Szarvason nincs?

Most ezt az ASZ-tol fuggedtlenul kerdezem, barmelyikotoktol.

hoplita 2010.06.16. 13:11:07

Uggyan mán...!
Egyetlen kibaszott fityiszest nem tudtok előkaparni - pláne azok közül, akik már 8-12 éve üldögélnek a parlamentben - amelynek tiszta lenne a gatyája.
Ismerek párat személyesen, az annyát kimérné a piacon, kilóra, mint a krumplit.:(
Évek óta ugatom, eben guba lesz cserélve, ha a komancsok helyére a narancsbandát ültetjük.
És lám, oda lettek ültetve, ráadásul kétharmaddal......a kúrvaéletbe.
Faxom...lovak közt a gyeplő.:(((

picur3ka 2010.06.16. 15:16:18

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Hello! Akarki! Nem ugy szol a torveny, hogy ha nincs helyben lakasa JAR neki?

Na most, a 200 000 valahany ezer Ft-os alapfizetese melle, ami a kepviseloknek van, az tegye fel a kezet, aki nem venne fel azt ami meg jar hozza.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.06.16. 18:43:37

egy pár hete annyi melóm van, hogy majd beszarok. most - hogy csak 2-3 naponta, esténként nézek ide - látom, milyen szellemi frissesség van ezekben az elnagyolt cikkekben!
respekt.

SzaGyu 2010.06.16. 19:01:12

@derelyegrádi szellem: 2010.06.16. 10:56:59 "de nézzük szakmai részt, mert rádfér:.."
Hát rád fér, ez tény. A rendőr utasítását minden további nélkül végre kell hajtani...
Végrehajtás után lehet panaszt tenni ... A többit nem is vázolom, csak még ennyit:
FIDESZ az alkotmányból kiveszi a SZABAD VÉLEMÉNY NYILVÁNÍTÁST.

Mi lesz itt? Ha majd "elfingod" magad, lesz hadd el hadd... Itt kurva nagy demokrácia lesz!
DE TE CSAK NÉZD A "SZAKMAI" RÉSZÉT.

eml 2010.06.16. 19:03:50

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Ha a MSZP-s veszi fel, annak is szabad?

Meridian74 2010.06.17. 13:47:26

Egy kérdés: mi a faszt esztek Sólymon? Az aki miatt nincs vízerőművünk a Dunán, de a szlovák geciknek meg igen?

picur3ka 2010.06.17. 14:13:02

@Meridian74:

Meg radarunk is miatta nincsen, a szlovakoknak az is van...

Kartal (rezervált) 2010.06.23. 15:54:23

@Gunther: és tényleg! ezek sem normálisak.

Prof. Dr. Simon Templar 2010.06.23. 19:10:38

A baj itt azzal van, hogy a Fityisz szavazóinak nagy része, akárcsak a Maszop esetében, a nyuggerek közül kerül ki. Nekik meg Fidesz Paja bácsiból csak az lebeg be, hogy kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, más semmi...ha rosszat mersz mondani rá, akkor aljas hazaáruló geci vagy...

Kb. ennyi a gondolatmenetük....és ők még tapsolnak is Fidesz Paja bácsi jelölésének...

ga-ap · http://soundcloud.com/gaap/classic-breaks-vol1 2012.01.14. 00:49:37

ez a másfél éves poszt se semmi, de hogy azóta mik történtek...?!

Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt!

süti beállítások módosítása