Skip to content


       Szűrés lista

A Fidesz tudni szeretné, hogy kik a bloggerek

Na, jól van, kezdődik ...

Az új médiatörvénnyel és sajtótörvénnyel nem sokat szaroztak, megírták, beterjesztették, és még aznap meg is vitatták.

"Kezdjük azzal, ahogyan benyújtották a csomagot a kormánypárti képviselők: pénteken délután 16.42 perckor. Ezután egy hétvégém volt tanulmányozni, hogy hétfőn reggel kilenckor már szavazni tudjak a csomagról a parlament kulturális bizottságában. Benne egy alkotmánymódosításról és több törvénymódosítási javaslatról. A parlament pedig este tízkor tárgyalta a törvényeket az általános vitában. Mindez a szólásszabadság védelmében" - nyilatkozta az LMP-s Karácsonyi Gergely.

Sietni kell, hogy még a nyári szünet előtt rákerüljön a pecsét ... ősszel már újra kampány lesz.

Mindkét törvényjavaslatot ízlésesen kapta szét Papp László Tamás a Hírszerzőn, így én most csak egy picike szeletére szeretnénk fókuszálni ennek a "csodatörvénynek".


"A Javaslat szerint a törvény hatálya alá tartozó valamennyi tartalomszolgáltató köteles regisztrálni a média felügyeletét ellátó hatóságnál, beleértve a 250 ezer magyar nyelvű blogot és több millió magyar nyelvű szerkesztett honlapot is. A TASZ álláspontja szerint a szabad véleménynyilvánítás joga is csorbul a hatósági regisztrációval, indokolatlan az ilyen jellegű adminisztrációs teher bevezetése valamennyi szolgáltatóra vonatkozóan."  - írta a TASZ

"A törvényjavaslat vonatkozik a televíziós és rádiós médiaszolgáltatásra, a lekérhető médiaszolgáltatásokra, mint a video-on-demand szolgáltatások, a nyomtatott sajtóra és minden olyan internetes tartalomra, amelyért valaki szerkesztőségi felelősséget visel. Az internetes tartalmak közül tehát a fórumok és kommentek kivételével a blogokra és bármilyen egyéb tartalomszolgáltatásra is kiterjed a jogszabály hatálya, ha az tájékoztatás, szórakoztatás vagy oktatás célját valósítja meg, így például az Országgyűlés honlapjára is." - írta szintén a TASZ


Ez már egy hetes hír, és első blikkre olyan eszement dolognak tűnt, hogy igazából nem is nagyon foglalkoztam vele.

Csakhogy, tegnap este megjelent egy interjú a Hírszerzőn L. Simon Lászlóval, a parlament kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnökével.

L. Simon 38 éves, író, szerkesztő, a Magyar Írószövetség titkára volt, ráadásul szegről-végről "kollega" is, mivel a jobbklikk.hu egyik "bloggere".
 


Valóban egyelőre sok a homályos pont, de az látszik, hogy jóval feszesebb, és kiterjedtebb szabályozást szeretne a Fidesz a sajtóra vonatkozóan.

Ezt az élet kényszerítette ki. Egy sor dolog igenis szabályozásért kiált, különösen az internettel kapcsolatban. Tegnap egy fél napot töltöttem azzal, hogy megnézzem: milyen internetes lapok kaphatnak nemzetközi periodika azonosítót, és hogy milyen kártérítési szabályok mentén lehet eljárni ellenük a jelenlegi feltételek mellett, mondjuk egy rágalmazás esetén. 

De erre ma is megvan a lehetőség.

Ezt vitatom. Vannak olyan – nevezzük így – időszakosan frissülő internetes kiadványok, amelyekre ez már nehezebben vonatkoztatható. 

A blogokra gondol?

Igen, bár hangsúlyozom, én blogpárti vagyok. Ahhoz a nemzedékhez tartozom, amelyiknek az internet használata természetes dologgá vált, 1992 óta van egy ma is működő e-mail címem, pedig akkor még csak telneteztünk, s nem használtunk grafikus internetes felületeket. Az is előfordult, hogy az egyetem alatt lefizettük a portást, hogy éjszakára bent maradhassunk a gépteremben. Számomra ez egy természetes közeg, írtam is politikai blogokra, a Jobbklikk állandó szerzője voltam. Vannak olyan blogok, amelyek mögött látszik a tényleges szerző, vagy szerkesztők, másoknál azonban egyáltalán nem. Ez sem feltétlenül baj, de ha egy nagy olvasottságnak örvendő, súlyos politikai, személyiségi jogi kérdéseket feszegető oldalról van szó, szerintem jogos igény, hogy tudjuk, kik szerkesztik.

(...)  néhány tartalmi kérdést akkor is szabályozni kell, mert az elmúlt években is nagyon sokat változott az internetes nyilvánosság. Ha csak a 2006-os, vagy 2010-es választásokat összehasonlítjuk: az internetes direktmarketing összehasonlíthatatlanul erősebbé vált. A 40 év alatti korosztály számára a kampány elsődleges terepévé a világháló vált. Ezek nagy része szimpatizánsok által gyártott, indirekt kampány volt. 

Bocsánat, de még mindig nem értem, miért nem lehet ezt a jelenlegi törvényekkel megfelelően szabályozni.

Mondok egy példát. A tévék honlapján egy csomó olyan tartalmat vágatlanul elérhetővé tesznek, amiket magában a televízióban – a korhatáros jellege miatt – csak bizonyos idősávban láthatunk. A neten viszont 24 órán át megnézhetők, akár gyerekek számára is. Tudjuk, hogy ma már egy gyerek alapvetően innen tájékozódik: tapasztalatból tudom, mert rendszeresen közelharcot vívok a legnagyobb lányommal, hogy másszon már ki a gépből. Igenis tisztázni kell, hogy ugyanazok a szabályok vonatkoznak-e a védett korosztályt tekintve egy televízióra, vagy az annak honlapján közölt netes tartalomra. De ezen kívül is rengeteg területen szabályozási kötelezettség lépett fel, nemcsak nálunk. Például a Google és a szerzői jogok, vagy a fájlcserélők körüli vitára elég gondolni. Nem korlátozni akarunk, hanem bizonyos csoportok jogait védeni. 
 

 
És még azt hittük tavaly nyáron, hogy az Uj Péter által kitalált bloggerigazolvány egy jópofa, vicces dolog ...
Hát nem, Uj Péter egy kibaszott látnok.

Szóval ezek komolyan azt hiszik, a bloggerek szépen libasorban befáradnak a Hivatalba, és regisztráljuk magukat, névvel, lakcímmel, adószámmal meg tudja a tököm még mivel?

Mindezt halál komolyan lenyilatkozza a jobbklikkes fideszes faszi? 

Az kurva jól jött Nektek, mikor a blogok nap mint nap szétkapták Gyurcsányt, az MSZP-t, az SZDSZ-t, meg a többi faszkalapot, de a "kétharmados forradalom" után a mór megtette a kötelességét, a mór mehet?

Megfordítottuk a sakktáblát, így most már nem kellene annyit zizegni, kutakodni meg posztolgatni, ugye?!

De ne álljunk meg félúton, egy-egy komment szerintem komolyabb tartalommal bír, mint néhány poszt, szerintem simán minősíthetjük "médiatartalomnak", javaslom, hogy kommentelni is csak a Hivatalban történő regisztráció után lehessen.

Twitter?! Tumblr?! Fórumok???
Anonim reakciós gecik, regisztrálja őket is a Hivatal!

Sőt, szabályozzuk be az egész kurva Internetet.

Épül-szépül Narancsország.

A jobboldali médiabirodalom csúcsra járatva, már annyi pénzük volt, hogy simán bevásárolták magukat az RTL Klubba, de ez mind nem elég.

Menjünk biztosra, ne maradjon ki semmi és senki.

És még van bőr képükön a törvénybe beleírni, hogy biztosítani kell az újságírók függetlenségét a tulajdonosoktól.
Hát ez mindennek a teteje:


"A tartalomszolgáltató munkavállalója, vagy a tartalomszolgáltatóval munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy — a munkajogi jogszabályok keretei között — jogosult a tartalomszolgáltató tulajdonosától, valamint a tartalomszolgáltatót támogató (reklámot közzétevő, szponzoráló stb.) vállalkozástól való szakmai függetlenségre, illetve a médiatartalmak befolyásolására irányuló tulajdonosi vagy támogatói nyomásgyakorlással szembeni védelemre (szerkesztői és újságírói szabadság) .

(2) Nem alkalmazható a munkajogi jogszabályokban meghatározott, illetve a megbízási jogviszonyból eredő joghátrány a tartalomszolgáltató munkavállalójával, illetve vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személlyel szemben amiatt, mert megtagadta a szerkesztői és újságírói szabadságát csorbító utasítás végrehajtását."
 


A fideszesekhez képest a szocik-szadeszosok egy amatőr, lúzer, szánalmas banda.  

Hát nem logikus: előbb megteremtjük szépen a törvényi feltételeket, majd utána kezdünk el rosszalkodni.

Címkék: blog közélet fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr992103157

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Narancs riasztás - Orbán Viktor szomszédol 2010.07.16. 16:31:18

Orbán Viktor szomszédol. (Látszólag) váratlanul bezörget az LMP-hez, barátkozik egy kicsit, aztán, ha már úgyis a lábán a csizma, a Jobbikhoz is átballag. Egy hozzá fogható bölcs vezér ritkán szokott „csak úgy” kujtorogni - felmerül a kérdé...

Trackback: Bloggerek, hobbi weblapkészítők irány regisztrálni 2010.06.23. 20:28:56

Úgy tűnik valakik már megint a széllel szemben akarnak húgyozni. Látom előre a következő hetek internetes trendjét: Blog szolgáltatók, tárhely szolgáltatók el lehet menni, tessék lehet menni Szlovákiába, ott nem kell regisztrálni. Szenvedélyes blog bej...

Trackback: Visszavonul a Fidesz médiaügyben 2010.06.23. 15:53:02

A Hírszerző értesülései szerint Rogán Antal és Cser-Palkovics András módosítaná a tájékoztatási kötelezettséget és a vélemények esetében a válaszadási jogot kivenné az általuk beterjesztett törvényből. Békén hagynák a blogokat is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b0z0 2010.06.23. 13:11:10

nem tudom mi másra számítottatok a 2/3 után...

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.23. 13:13:41

Szép új világ.
Na kíváncsi vagyok a nari droidok mint szólnak hozzá.
Szerintem egyertértően bégetni fognak... :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.23. 13:14:47

Fetser pajti ötlete valósággá válik: csak személyi számmal írkodhatunk majd, remek! De a kommentelőket tényleg ne hagyják ki! :))

Sátán meg a Jocó 2010.06.23. 13:15:50

Na, lassan utolérjük Kanada és Ausztrália szintjét a netes szólásszabadságban.

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2010.06.23. 13:16:11

Ó nagyon jó...pedig már kezdtem ráérezni a blogolás ízére. Nem mintha nagy véleményformáló szerepe lenne annak, amit írok, de basszus, néha én is hozzápiszkálok egy-egy kényesebb témához...

Sátán meg a Jocó 2010.06.23. 13:17:03

Egyébként kissé álságos a sírás MOST, amikor előző kormányink oly könnyes szemmel szavaztak az EU-csatlakozásra, különösképpen ezt az írást ajánlom figyelmetekbe:

tasz.hu/adatvedelem/eht

dr. Aullah 2010.06.23. 13:18:23

Már előre várom a fityiszfaneket, hogy magyarázzák meg ezt is. Gyanítom úgy, ahogy a többit, sehogy.

Azért ez már pofátlanság. Most még tart a VB, meg minden híradó elején az árvízről van szó. Mire véget ér a VB, addigra már a fityisz mindent kontrollálni fog. Persze amíg nem LMPVS!

Homeoffice 2010.06.23. 13:19:19

@Sátán meg a Jocó:

Azért légyszives ezzel nem kéne a szocikra mutatni.
Várható volt, hogy a liberális elvek (szabadságjogok) csorbát fognak szenvedni.
Mit vártok egy Keresztény-konzervativ koalíciótól?

Kosinva 2010.06.23. 13:19:30

Ez tényleg elhibádzott döntés lenne.
Bár lemerem fogadni, hogy egy ilyen után annyi lesz, hogy néhány blogszolgáltató kitelepül külföldre, onnantól pedig nem érvényesek rá a magyar állam szabályai.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.23. 13:19:43

Végülis csak olyan dogot veszünk át ami más a demokráciáról és a szólásszabadságól híres országban (Észak Korea, Kína) már bevált :-)

mim 2010.06.23. 13:20:02

Ha ezt beveztik, akkor Kína módra külföldi szerverekre költözik mindenki.
Kialakul a "chit-chat", ahol témát vet fel a posztoló és csak később mint komment dobja be a fő témát.
Valamint tovább erodálja a különbséget a fizetett újságíró és a szabadon véleménynek hangot adó "polgár" (vagyis droid) között.
Tényleg.. a regisztráltak kapnak zsetont érte? Vagy csak a negatív következményeket kapják a bloggerek - még 1 papír, cenzúra, zaklatás hivatalból nem tetsző témákért ?

br3nd0n 2010.06.23. 13:23:35

Ez csak a jéghegy csúcsa, mire az év végére elérünk a sorozatos "gázrobbanásokhoz", cigányok által "találomra" agyonvert netezőkhöz, már nem lesz aki reklamáljon. Egy pillanat, csak csönget

jpmjpm 2010.06.23. 13:24:18

A megoldás a külföldi szerver, aztán bekaphatják.

Persze már maga az elv is felháborító!

Homeoffice 2010.06.23. 13:26:24

@jpmjpm:

Simán megoldják. Törvényességet felejtsük el. (hoznak rá egy újat) Palika aláírja.
Ennyi.

Sátán meg a Jocó 2010.06.23. 13:26:25

@Gunther: "előző kormányaink" = itt mindenkire értettem. Másrészt ajánlom a kettővel fejebbi hsz-omat is.
-
Keresztény-nemzeti koalíció, mint a szólásszabadság default killere? Ja, bocs, el is felejtettem, hogy a szocik alatt senkit sem ért bántódás a véleménye miatt. :)

esef 2010.06.23. 13:26:27

A 2/3-os többséggel a netet is betilthatnák nem? Aztán csinálhatnának olyan intraneret, mint É-Korea...

fokabacsi 2010.06.23. 13:26:42

Jó lenne ha egyesek nem akarnának túl sokat tudni ! Volt már, hogy valaki túl sokat tudott, és betoncsizmában végezte ! Vagy a lámpavas dísze lett a budapesti utcán !:-))))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.23. 13:27:41

:) a narancsszemüvegben is olyannak látszik ez a dolog vajon az itt kommentelő naridroidok számára is mint minden normális embernek? :)

Vajon Pintér és Róza beiktatása, a holokamutörvény megerősítése, a Pintér féle bűnügyi statisztika ( egy hónap alatt sok warez szerver lefoglalásával fájlonként besorolt bűncselekmény és ennek sikeres felderítése soktízezer felderítést hozott, ez sokszorosára emelte a felderítési statisztikát), önkormányzati törvények, miniszterek számának kamucsökkentése, stb. után, vajon még mindig a kampány alatt hajtogatott "á nem is olyan a fidesz mint az mszp ez csak lejárató az országot megosztó duma"-ként látják a dolgokat? :)

Én fenntartom, hogy az mszp-szdsz-fidesz bagázs egy kutya kölyke és mindet agyon kell verni ásóval.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.23. 13:28:44

Mint tudjátok,én mindig szerettem a FIDESZt és csak rájuk szavaztam! :))

Sátán meg a Jocó 2010.06.23. 13:29:13

@Conv: ehhez nem is tudok mit hozzáfűzni, különösen az utolsó mondathoz.

dr. Aullah 2010.06.23. 13:29:19

Azért baszki, nehogy már külföldi szerverre keljen menni, hogy üzemeltetni lehessen egy rohadt blogot... hát komolyan mondom...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.06.23. 13:30:20

Hát elhúznak ezzel a törvénnyel a jó büdös faszba! Majd bazmeg még cenzúra is lesz. Asszem a jelentősebb blogok kihúznak valami független országba oszt szopjon itt akinek 2 anyja van!.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.23. 13:30:30

Ebből is látszik hogy a fideszben miféle múltból itt maradt arcok vannak.
Fosnak attól hogy a zinernetet nem tudják csak úgy az uralmuk alatt tartani mint most a közmédumokat.
Lesz egy olyan világ ami egyre jobban terjed és nem tudnak ellene tenni semmit.
Szerintem érzik hogy ők sem jobbak a deákné vásznánál és ugyanúgy ki fognak derülni majd az ő disznóságaik mint a maszop-os brigád esetében.
Fosnak hogy a következő választáson nemhogy 2/3 de 1/3 sem lesz.
Nem véletlen hogy tömjén zsoca választó jogot akar adni a kettős állampolgárság mellé.

www.kronika.ro/index.php?action=open&res=39598
"Személyes álláspontom szerint az állampolgárság és a szavazati jog elválaszthatatlan egymástól,.."

Homeoffice 2010.06.23. 13:30:43

@Sátán meg a Jocó:

Milyen jellegű? Ha most nekem a budapesti utcai harcok hőseiről kezdesz beszélni (írni) akkor felejtsük el.
Jut eszembe Keresztény fehér hetero férfi vagyok. Szóval ez nem feltétlenül baj.
Valamilyen szinten blokkolni kell az olyan tartalmakat amik károsak lehetnek a gyerekeknek.
(Drogos oldal, pornó, stb...)
Értem a jószándékot (muhaha) De NEM ÍGY KELL!!!

Marcellusca 2010.06.23. 13:32:51

KÉT-HAR-MAD, KÉT-HAR-MAD, KÉT-HAR-MAD!!!!

IM-HO-TEEEP, IM-HO-TEEEP, IM-HO-TEEEP!!!

Nesztek, 2/3!!!!
De, jójaz.

Homeoffice 2010.06.23. 13:33:38

@Marcellusca:

De vártam már hogy megszólalj...
:D:D
Sedu sajnos ma szabin van:DDD

Gileádi Roland Deschain 2010.06.23. 13:33:54

@Conv: Abszulúte igazad van. Én mondjuk vasvillával hánynám őket egy szakadékba, de az ásós ötlet is megjátszható. :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.23. 13:35:43

Várható fejlemények.:))
1 A vastagbőr technikai okok miatt nem érhető el.
2 Jönnek majd a kormány intézkedéseit dícsérő írások "kellett is az az 50%-os adóemelés"
elnézést,vigye már el innen a fejemtől a pisztolyt!

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.23. 13:36:12

@Gunther:
Azért a szövegből nekem piszkosul nem az jön le hogy amiatt aggódnának mert a gyerekek meg tudják nézni a porno oldalakat.

Amúgy a porno ellen meg ott vannak a különféle szűrők, a live messengerben is van.

Homeoffice 2010.06.23. 13:37:15

@Marcellusca:

PALI BÁCSI!!! PALI BÁCSI!!! PALI BÁCSI!!! PALI BÁCSI!!!
Egy róla szóló könyv szerzőjének 2005-ben azt nyilatkozta, csak Orbán Viktor és a jóisten áll fölötte.

Redcap 2010.06.23. 13:37:53

Nos, röhögni fogok amikor rájönnek, hogy bizony senki sem fog bejelentkezni. Ha esetleg kényszerítik a blogszolgáltatókat, mint a freeblog vagy a bloghu, akkor majd gondolom pl a Vastagbőr és rövid idő alatt átköltözik a Blogspotra vagy hasonló külföldi szolgáltatóhoz, aztán csak az önégetés fog menni a kormány részéről.

Homeoffice 2010.06.23. 13:38:20

@prostatikus vogon jeltz:

Próbáltam egy picit megérteni mit akarnak.... NAh....

Marcellusca 2010.06.23. 13:38:54

@prostatikus vogon jeltz:
@Gül Baba turbója:
@Aullah:
@Gunther:

Men értitek, vaze!
Nem tiltani, hanem VÉDENI akarnak. Akár saját magunktól is.

"Nem korlátozni akarunk, hanem bizonyos csoportok jogait védeni. "

Rohadék, náczikok vagytok! :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.23. 13:39:00

@Gunther: Állítólag egyik munkatársam mondta régen.:itt mindenkinek 6 főnöke van csak nekem van 5.Kicsit nagyra tartotta magát.:))

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.23. 13:39:24

Ja egy újabb hír.

index.hu/belfold/2010/06/23/schmitt_pal_lesz_az_allamfo/?rnd=309
"Schmitt Pál lesz az államfő
Orbán Viktor Schmitt Pált, az Országgyűlés elnökét javasolta államfőjelöltnek. A távozó Sólyom László mandátuma augusztus 4-én jár le."

Drága narikáim akik azt mondták hogy a palibácsival népünk bölcs vezére csak tesztelni akarta a közhangulatot hogy aztán egy igazi belevaló embert állítsanak a posztra...
Most mi van ??????

Sátán meg a Jocó 2010.06.23. 13:39:49

@Gunther: a világ összes kormánya erre az indokra (plusz ugye a minden spájzban ott lapuló patásterroristákra) hivatkozva akarja szorosabbra húzni az ellenőrzést a polgárai tevékenysége felett.

Miért mi lennénk a kivétel? Miért gondolják itt jobbos-balos gondolkodók, hogy más "jellegű" kormány nem lépte volna ezt meg, függetlenül a színétől?

Aki csak egy kicsit is követi a külföldi híreket, az elborzadna attól, ami Kanadában, Angliában és különösképpen Ausztráliában zajlik.

Nem mérgelődni kell, meg ugyenénmegmondtam, eljöttapatásorbán, hanem kicsit utánaolvasni, VPN-t és külföldön tárhelyet bérelni és kész.

Amíg lehet, amíg be nem tiltják a világon mindenhol a titkosítást az eccerű állampolgároknak.

Akkor lesz nyüssz igazán, de ez reméljük messze lesz és mindig tudunk (mi, IT-sok) egy lépéssel Nagy Tesó előtt járni.

De amíg a jónép névvel, fényképpel teregeti ki magánéletét, véleményét, titkait a közösségi oldalakon, addig mit várjunk? Mert ez megint csak pár odafigyelő (mint Te vagy én) akadémikus vitája lesz és az Istenadta népet nem érdekli az egész.

Homeoffice 2010.06.23. 13:40:17

@Marcellusca: @Tigeri:

Így van!
De Ti is azok vagytok...
Szerintem addig gyakoroljunk...
Im-HO-TEPPPP

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 13:41:06

Amúgy meg lehetett volna vitatni, hogy mi legyen a blogokkal.
Mert néhány blog lassan felér egy kisebb hírportállal.

Nekem is küldtek már levelet, hogy ezt meg ezt vegyem ki a posztból, mert sérti a személyiségi jogát az illetőnek. Semmi gond nem volt, megtettem.

Bloggereket is pereltek már be, szóval úgylátszik, ez kevés a Fidesznek, hogy kordában tartsa a blogszférát.

Nem kell NBH, meg rendőrség, hogy kinyomozza ki az a köcsög zero, ott lesz szépen a Hivatalban :)

Like :-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.23. 13:42:03

@Redcap: akkor jön majd az internetszolgáltatók kötelezése azon tartományok szűrésére :)

Homeoffice 2010.06.23. 13:42:42

@Sátán meg a Jocó:

Figy. Még egy apróság. Ha egy adatbázisba kerül a nevem és a valós envem az piszok sok visszaélésre adhat lehetőséget (pl munkahelyi kirugások (kommentelt, munka közben))
Ettől a dologtól csak egylépés a teljes kontroll...

DArchAngel 2010.06.23. 13:43:04

Szeretném emlékeztetni a "fiúkat", hogy Magyarország - elméletileg - demokratikus ország, és ezt a berendezkedését több különféle egyezményben vállalta, megerősítette. Így jogosan érlelődik az emberben a kérdés: mi a lófaszt akartok? Olyan szinten passzoljátok befele a saját embereiteket az államapparátusba, úgy összpontosítjátok a Párt körül a hatalmat, hogy az Kádárnak is becsületére válna. Viktor! A "zemberek" nem erre szavaztak, az biztos. Legalábbis a többségük. Becsületes, dolgos és kisebb államra, közbiztonságra, munkahelyekre szavaztak. Nem a kvázi cenzúrára, meg a "Nemzeti"-biszbaszokra. Így nagyon gyorsan fog elolvadni az "új többség", és akkor jön a Vona(t), hogy Pilu-t idézzem.

Rwindx 2010.06.23. 13:43:59

Ebből az lesz hogy a bloggerek többsége kitelepül külföldi blogmotorokra, a hazaiak meg lehúzzák a rolót, majd hoznak egy módosítást látva hogy betarthatatlan és értelmetlen a dolog és visszaáll minden a rendes kerékvágásba.

Sátán meg a Jocó 2010.06.23. 13:45:40

@Gunther: most is odakerül, nyugodj meg, lásd a tasz.os linkemet.

Nem kapsz meg egy állást, mert "Herr Günther, maga három éve, két hónapja és nyolc napja megnézett egy animálpornós oldalt".

Szal,. ez most is így van.

Persze, a média nem ver nagydobra ilyesmit, max a slashdot.org-on olvas az ember ilyen híreket, már, ha egyáltalán érdekli.

DArchAngel 2010.06.23. 13:46:19

Közben az jutott eszembe, hogy a Heti Hetes szereplői most mondogathatják vissza a nyaralásaikat, mert jó lesz még nekik az a pénz ínségesebb időkre, esetleg ügyvédre, mert kezd úgy kinézni, hogy aki rossz szemmel néz a narancsra, rábaszik.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.23. 13:46:33

@zero: Katonaságnál mondogatta egy csávó:Most még röhögsz.....most még röhögsz...

Manatwork (törölt) 2010.06.23. 13:46:59

@Rwindx: ha elsorvadna a független blogszféra és csak a saját zászlólengetők maradnak, akkor elérték a célt és igy meg minek visszavonni bármit?

dr. Aullah 2010.06.23. 13:48:18

@Marcellusca: De minket ne védjenek. Akár jogunk van hülyének lenni!

borsikm 2010.06.23. 13:49:06

Azért jó lett volna, ha szerepel az írásban a törvény vonatkozó paragrafusa is.

Kicsit Karcos 2010.06.23. 13:49:16

"Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances."

Ehhez úgy aránylik a Fidesz dekrétuma, mint az adótörvényeink a szomszédokéhoz képest.

Tudom, hogy a Fidesz prominenseinek gondot okoz az angol nyelv ismerete, valamint egy SMS megírása, de lenne baj, ha szakértőktől megérdeklődnék, mivel jár, amit akarnak. Ha már a véleményszabadságot leszarják.

Én biztos nem készítenék ilyen szabályozás mellett Magyarországon blogot, hírportált, amikor semmivel nem bonyolultabb ugyanezt megtenni Ámerikában.

Maradnak itthon a kilúgozott szarok, az értékes tartalom (vö.: tudás népe, szellemi tőke) meg megy majd a nagyvilágba.

Idióta faszkalapok.

Az anonimitás nemcsak arra való, hogy név nélkül fröcsöghessen valaki. Arra is, hogy megírjon kényes tényeket, véleményeket. No persze, nyilván ennek az elkerülése a cél, hiszen jellemzően kiről szoktak kényes tények kiderülni, a kormányról vagy az ellenzékről? Én a kommunistákat is ugyanígy ostoroztam, amikor ők kormányoztak, de most már kb. leszarom őket, most a Fidesz a soros. Arcátlan, szarházi banda képét rajzolják ki magukról ezekkel a javaslatokkal, betámadóskigyúrtkopasz szintet hoznak jogi köntösbe csomagolva, amit az sem feledtethet, ha 1-1 dologban egyetértek velük. A bkk.-okkal is egyetértek abban, hogy a ház tetejére tető kell, és nem viaszosvászon, de ettől még szarháziaknak tartom őket. Mint a Fideszt is. A helyreigazítást pedig leshetik... vigyenek bíróság elé, ha nem tetszik, amiket írok, meg ha tudnak; ott sem fogom megmásítani a véleményem.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 13:49:21

@Rwindx:

www.parlament.hu/irom39/00363/00363.pdf

A 2. oldalt olvasd át, ha külföldi a szolgáltató, de Magyarországra "szolgáltatsz" akkor is vonatkozik rád a törvény :))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.23. 13:49:48

@Rwindx: ezek ugyanúgy mint az mszp, meg az szdsz, nem látnak be semmit soha maguktól.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.23. 13:51:24

Azért jó,hogy 53% szavazattal 2/3 lehet...

regression 2010.06.23. 13:53:49

Ehh, a kurva anyjukat.

Sátán meg a Jocó 2010.06.23. 13:54:24

@Tigeri: na, és ki szerette volna igazán ezt az egyedülálló számítási rendszert? :) na? emlékszünk még rá a gengszterváltás hajnalából? :)

Sátán meg a Jocó 2010.06.23. 13:57:19

@Marcellusca: sry, nem értem ezt az Imhotep-ezést, komolyan :) Elmagyarázná valaki?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.06.23. 13:57:34

@zero: Ja persze! egy szolgáltató mindenhová szolgáltat! Tehát minden a földön lévő tartalomszolgáltató jegyeztesse be magát?? :D:D:D:D
Ezt a lúzerséget. Ennyire hülye, hogy lehet valaki???

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.23. 13:57:40

@Sátán meg a Jocó: Akkó még kicsi voltam 18 éves.:)) (najó 13:)) )
@derelyegrádi szellem: Hát hogy nem lehet szeretni Magyarország Megmentőjét,Isten kiválasztottját? :))

borsikm 2010.06.23. 13:58:08

Én csak ennyit találtam:
5. §
(1) A médiaszolgáltatás, illetve a médiatartalmak közzététele megkezdésének feltételéül
szabható a hatósági nyilvántartásba vétel .

Mondhat akármit Simon meg a Tasz, ebből nem látom ,hogyan következik a bloggerek regisztrációja.

Geza 2010.06.23. 13:59:10

Majd szóljatok, ha váltani kell a vastagbor.blog.ir-re vagy .ua-ra :).

Amúgy akinek ez a javaslat most (egyébiránt helyesen) piszkálja a csőrét, gondoljon a tavaly-tavalyelőtti "Vadászat a kuruc.infóra" c. színielőadásra, ott háromszor sikerült 'odahatni' az amúgy jenkisztáni szolgáltatóknak, hogy ugyan állítsák már le az oldalt, mire negyedjére sikerült találniuk egy olyan helyet, ahol úgy néz ki, hogy megmaradtak.

Szóval barátaim az Úrban, regisztrálásra fel :) !
www.nic.ir/Terms_and_Conditions_ir,_Appendix_3_Registration_Fee

derelyegrádi szellem 2010.06.23. 13:59:57

@Tigeri:

vagy 173 megnyert egyénivel csak 2/3, ha onnan nézzük.

Mert az angolszász választási rendszer (nincs lista, csak egyéni) szerint ez lenne most a felállás:

Jobbik: 0
LMP:0
MSZP: 2
FIdesz: 173
Független: 1

:-)

Ugye?

S.O.A. 2010.06.23. 14:00:35

És még mindig nem értek vissza a napi robotból ide a narancsszedők... vagy egyből a Pógárhivatalba mentek regisztrálni komment előtt?

"Narancs zászló leng, lengeti a széél..."

Homeoffice 2010.06.23. 14:01:30

@derelyegrádi szellem:

Hmmm:)))
Akkor csak Szanyi kapitány meg Totya lenne a szoci párt?:))))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.23. 14:05:10

@derelyegrádi szellem:

én örülnék ennek a változatnak :) két éven belül megszűnne a fidesz támogatottsága 0-ra, viktort kb fél éven belül lőné ki valami bérgyilkos, vagy önkéntes :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.23. 14:05:38

@derelyegrádi szellem: Igen.Volt erről szó a Tudtadon is.Egy másik rendszerrel meg a szocik lettek volna 16 évig az utóbbi 20-ból.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.06.23. 14:10:16

A szolgálatok nem hogy a bloggert, de a kommentelőt, fórumozót is be tudják azonosítani, kulcsszavak alapján automatikusan szűrik is és rendezik a netes forgalmat (mobilokról már nem is beszélve). Ugyan erre törvényi felhatalmazásuk nincs, de ezt csinálják, ez tudható. Néha el is kottyintják magukat.

eszkep 2010.06.23. 14:11:52

Úgy tűnik, Zero szellemi leépülése tragikus mértékben felgyorsult.
Azért annak örülök, hogy egy tegnapi felvetésem alapján górcső alá vette a médiatörvény átalakítását is, bár úgy látom, nem igazán néz4ett utána felvetéseimnek. Gyorsan ide is másolom a kommentemet:

"Zero!
Szerintem megérne egy posztot, hogy Sólyom László - aki elsősorban felelős mint alkotmánybíró, hogy a Biszku-féle kommunista bűnözők mé mindíg szabadlábon vannak (lásd múltkori, köztársasági elnök választásról szóló posztot) - a médatörvény kapcsán megint a normális törvényalkotás akadályozójaként lépett fel. Nevezetesen arról van szó, hogy szerinte alkotmányellenese a "szólásszabadság" használata a médiatörvényben a "véleménnyilvánítás" helyett.
És a teljesen nonszendsz példák:

Nézzük, mi történik, ha valaki bitonyítottan hazudik:
www.hirado.hu/Hirek/2010/06/22/10/UD_Zrt_ugy_Debreczenit_felmentettek_a_ragalmazas_vadja_alol.aspx

Vagy nézzünk egy példát a "véleménynyilvánításnak" csúfolt, köztörvényes uszításra:
belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/103571/1

Ellenpéldaként megnézhetjük, mi történik, ha egy történész leírja az igazat:
www.origo.hu/itthon/20100602-szemelyisegi-jogi-pert-vesztett-a-kiss-laszlo-alkotmanybiro-multjarol-iro.html

vagy érintőlegesen a Biszku-esetet is meg lehet említeni:
hvg.hu/velemeny/20100621_ungvary_kiss_biszku

És gondolom zero, szerinted megint a FIDESZ a hibás, hogy ezt a nonszensz helyzetet amúgy EU komform (!) módon (gondolom Zero, az EU csatlakozásra IGEN-el szavaztál...) rendezni szerette volna. "

Továbbra is fogadni mernék, hogy Zero az EU csatlakozásra IGEN-el szavazott, most meg "elkerüli a figyelmét", a média EU-ban lezajló újraszabályozásának trendje. (Ti.: a trend az, hogy a médatörvény szigorításával el kívánják kerülni az olyan eseteket, amiket belinkeltem.)

"Az kurva jól jött Nektek, mikor a blogok nap mint nap szétkapták Gyurcsányt, az MSZP-t, az SZDSZ-t, meg a többi faszkalapot, de a "kétharmados forradalom" után a mór megtette a kötelességét, a mór mehet?"
Pl. a piroslap, fideszfigyelo, varánusz? (Tudjátok ezek azok az oldalak pl. melyeket az Index napi rendszerességgel belinket címlapra. Nem említve a májusban, júniusban indult néhány blogot, melyek hasonló a "tematikája". A blog Magarországon még egy olyan műfaj, ahol névtelenül lehet hazudozni és rágalmazni. Az bizonyára a sajtó halála lesz, ha ezt már nem lehet névtelenül tenni...

"Épül-szépül Narancsország."
Mindjárt elsírom magamat: nem lehet névtelenül össze-vissza hazudozni. Nem lesz több UD Zrt "lehalgatásui ügy". Nevetséges...

Homeoffice 2010.06.23. 14:11:55

@Sátán meg a Jocó:

Nem láttad a Múmia című opuszt? Ott amikor a ragályos tömeg vonul és Im-Ho-Tep-zik?
Nah kicsit emlékeztetnek a viktoristák egy (nagy ) részére..
ennyi:)

Marcellusca 2010.06.23. 14:13:44

@Sátán meg a Jocó: Na, megjött az első agyhalott. :)

@zero: Nem NBH, bazeg! AVH!!!! :D

eszkep 2010.06.23. 14:15:16

@Sátán meg a Jocó: Angliát, Németországot, Szlovákiát ne is említsük. ha szegény zero nem szeret oylan országban élni, ahol névtelenül, következmények nélkül lehet hazudozni, llasan Ukrajnába, vagy nem is tudom hova kell költöznie.

Marcellusca 2010.06.23. 14:15:58

@Aullah: Az igaz. :)
És ezt egy ősfityiszes is megmondta. :D

Homeoffice 2010.06.23. 14:16:02

@eszkep:

Mi a véleményed S. Pali bá mondatára. (Origos főcímben van benne, onnan szedtem..)

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.23. 14:16:16

@eszkep:
Jesssss
Ééééééésss Megmagyarázzák... :-) :-)

Rwindx 2010.06.23. 14:17:01

@Manatwork:
Elsorvadni nem fog, csak "illegalitásba" vonul, elsősorban a politikai része.

@zero:
Azt maximum csak gondolják hogy kiterjed, ugyanis egy külföldi blogszolgáltató nem fogja magát a magyar jog alá vetni, mivel semmi köze hozzá, ezért adatszolgáltatási igény esetén el fogja hajtani az igénylőket a picsába, mutogatva a a saját országának jogrendszerére. Ezért betarthatatlan.

@Conv:
Úgy rémlik már volt 2 ilyen eset az elmúlt rövid időszakban, most meg nem keresem mi. Nem tartom elképzelhetetlennek hogy megváltoztatják.

Az biztos hogy jó fényt ez most nem vet rájuk.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 14:20:01

@eszkep:

Rosszul tudod öregem
"A blog Magarországon még egy olyan műfaj, ahol névtelenül lehet hazudozni és rágalmazni. Az bizonyára a sajtó halála lesz, ha ezt már nem lehet névtelenül tenni..."

Most is lehet perelni becsületsértésért, ki fogják adni az adatokat a rendőrségnek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 14:21:17

@eszkep:

Te miről beszél?
Ezekben az országokban is mindenki regisztrálja magát a Hivatalban?

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.23. 14:22:30

Amúgy nézve az itteni naris csávók hozzászólást nekem a rendszerváltás jutott az eszembe.
Az akkori közbeszédből én azt vettem le hogy tulajdonképpen az újkori demokratáknak (akik antikommunisták voltak és útálták a kommunizmust) tulajdonképpen csak az volt a legnagyobb bajuk a komcsi rendszerrel hogy nem ők ülhettek az íróasztal fiókos részénél.
Meg minden egyébben ugyanúgy hajlandóságot mutattak arra hogy szívük szerint "elvitessék" azokat akik nem kedvesek a számukra... :-)

loláb 2010.06.23. 14:22:31

Ahelyett, hogy megtisztelve éreznétek magatokat, hogy rátok írnak egy törvényt.

Kevés az a blog, ami ennyi látogatót vonz, miközben ilyen silány, le nem ellenőzött, másodkézből származó információt, és ilyen sarkos véleményt mond mindenről: Ezt vegyétek megtiszteltetésnek, hogy ti már elértétek a nagypolitka ingerküszöbéét.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.23. 14:23:57

Azé Palibáról lesz írás? Következő választások 2020-ban.
1.Fidesz 97,5%
2.Fidesz 2,5%
Egy bloggert amúgy már biztosan ismernek.......Hát a gyurcsánybloggert! :))

eszkep 2010.06.23. 14:25:25

@Gunther: "Értem a jószándékot (muhaha) De NEM ÍGY KELL!!! "

Rwindx 2010.06.23. 14:27:10

@Geza: Ott a helyi jogrendszeren keresztül próbálták elérni a kuruc lekapcsolását, és nem a magyar jogot akarták érvényesíteni. Ezokból kifolyólag a kettő eset nem ugyanaz.

Homeoffice 2010.06.23. 14:27:15

@eszkep:

Most nem értem miért írtad ezt.... :)
A gyerekpornónak, a devianciának, a drogdicsőítésnek, valóban határt kell szabni...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.23. 14:29:36

Na mi van, nem ilyen lovat akartatok? Itt van neketek a Viktortime, élvezzétek!

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.23. 14:31:31

Csak ismételni tudom magamat. De lehet, hogy falvédőkre hímeztetem, és a Deák téri aluljáróban fogom árulni öccászér':

"Az MSZP pénz-, a Fidesz pedig hatalomfüggő. Sajnos mindkettő keménydrog."

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.06.23. 14:31:34

Tekintve, hogy átlag kéthetente kapok a rendőrségtől megkeresést, hogy adjam ki Szeretgomos felhasználók IP címeit, e-mail címét, anyja nevét, kutyafülét, mert Meggyes Tamás feljelentette "micimackót" (nem röhög!) én ezen egyáltalán nem csodálkozom....

Homeoffice 2010.06.23. 14:32:02

@El Topo (Sgt. Elias):

Ilyenkor senki nem szavazott a Viktorra.....:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.23. 14:33:28

@Gunther:

Így megy ez. Szarnak, bajnak nincs gazdája.

Marcellusca 2010.06.23. 14:34:40

@Sátán meg a Jocó: Film.
The Mummy
Ott voltak az feltámadott, élőhalottak, akik várták, istenítették vezérüket.
Imhotep = Viktorka

eszkep 2010.06.23. 14:34:43

@zero: Tényleg úgy írsz valamiről posztot, hogy nem nézel utána?
Egyébként a probléma miatt az EU nyugati felébenmár évek óta siránkoznak a liberálisok.

www.metazin.hu/node/1658

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 14:35:19

@cserepj:

No igen, én is egyből rátok gondoltam, hogy nektek ez nem nagy változást nem okoz :)

Amúgy meg szintén TASZ:

"A törvényjavaslat vonatkozik a televíziós és rádiós médiaszolgáltatásra, a lekérhető médiaszolgáltatásokra, mint a video-on-demand szolgáltatások, a nyomtatott sajtóra és minden olyan internetes tartalomra, amelyért valaki szerkesztőségi felelősséget visel. Az internetes tartalmak közül tehát a fórumok és kommentek kivételével a blogokra és bármilyen egyéb tartalomszolgáltatásra is kiterjed a jogszabály hatálya, ha az tájékoztatás, szórakoztatás vagy oktatás célját valósítja meg, így például az Országgyűlés honlapjára is."

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.23. 14:35:42

@Gunther: @El Topo (Sgt. Elias): Azért szerintem kezdjétek el ti is az átállást,ahogy én is.:))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 14:36:35

@eszkep:

Ki nem szarja le mi miatt sírnak a liberálisok a Földön? :-)
Szerintem elég hosszú ez a lista, hogy foglalkozzunk vele ...

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2010.06.23. 14:36:48

Fetser most leszopja magát örömében b+ :)

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.06.23. 14:40:53

Nem hittem volna, hogy a szocik 8 év dilettantizmusát lehet amúgy überelni, de a fiúknak sikerül.

eszkep 2010.06.23. 14:40:54

@Gunther: Én nem rá szavaztam, vissza lehet keresni utt a Vastagbőrön is a kommentekben, ugyanakkor a médiatörvény átalakításával egyetértek.
Megjegyzem: azt is többször hangoztattam, hogy EU-szkeptikus vagyok, eddig nagyjából semmi jót nem hozott az EU csatlakozás. (Ha vvalamelyik hülye felhozná a szabad munkavállalást, és hogy nem kell "útlevél" annak elárulom, hogy pl. a Schengeni egyezményhez az EFTA országok is csatlakoztak). Az EGYETLEN dolog miatt, ami az EU-ból jön,és amit örvendetesnek vélhet egy normális ember a sok retardált hülye, aki az EU csatlakozásra szavazott, itt ajvékol.
Micsoda tragédia, nem lehet névtelenül hazudozni...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.23. 14:40:58

@Marcellusca: Azok emberek voltak akik megbetegedtek és féltek ezért mellé álltak
@zero: Lassan a régi Pravdás viccek jutnak eszembe csak nálunk így lesz:
Te Józsi hallotál a 100 emeletes felhőkarcolóról a Blahán?
-De hát ott nincs is!
-Dehogynem benne van a Magyar Nemzetben!

reKorrekt 2010.06.23. 14:41:22

@[imi]: Ahelyett hogy a láncfűrészre hajolna rá végre....

majomkutya 2010.06.23. 14:43:14

@zero: Ezek után úgy írjátok meg a posztot, hogy mondjuk Zero névvel a poszt szövege mondjuk mindösszesen egy darab pont (.), és utána egy kamu e-mail címmel regisztrált pl. Zero2 névvel beírod a poszt szövegét a legelső kommentbe.
És akkor mehetnek a picsába!
Mit képzelnek ezek a rohadékok? Ezek kurvára féltik a hatalmukat! És komolyan gondolják, hogy most megragadták a hatalmat és soha többé nem eresztik.
Ezek szép lassan mindenkit fel akarnak falni! KISGÖMBÖC!

Rwindx 2010.06.23. 14:43:53

@Gunther:
Tessék én rájuk szavaztam, és? Nem bántam meg, főleg a kínálatot megnézve. A hülyeségeiket meg attól még lehet ellenezni.
A giccsadóról itt még nemis volt szó, pedig azis nagy faszság, már-már hiller haver nyakkendőadója szintű.
A leadott szavazatnak nem kell befolyásolnia az ember józan ítélőképességét.

Homeoffice 2010.06.23. 14:46:25

@Rwindx:

NEM Te sztem nem a KDNPre szavaztál....
A fideszre...

AntiChrist™ 2010.06.23. 14:47:07

Ellenőrzés, cenzus, giccsadó (WTF??? - mi a "magas kultúra": ha 180 cm-nél magasabb a szerző, vagy mi?)...

Nyugalom, emberek: értünk jönnek, nem ellenünk...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.06.23. 14:47:48

@eszkep:

"Micsoda tragédia, nem lehet névtelenül hazudozni... "

Hazudozni mindig lehet. Ott van például Bayer Zsóti. Folyik most ellene egy októberi "Dózsafalva" c. cikke miatt úgy 6-7 rágalmazás és becsületsértés miatt indult büntetőeljárás. Zsótink meg úgy gondolta - talán az ötös számú pártkönyv birtokában hihette, hogy megteheti? -, hogy egy ilyenre nem kell neki elmennie, hiába idézi a független magyar bíróság vádlottként. Információim szerint Zsóti ellen a bíró már országos körözést akar kiadni emiatt - meglátjuk, hogy a pártkönyv tényleg jolly jokerként működik-e itthon, vagy nem.

Én meg úgy jártam, hogy Zsótival együtt feljelentettem a sajtó főszerkesztőjét is, akiről meg az derült ki, hogy szlovák állampolgár, és egyelőre nem sikerült a bíróság elé megidéztetni érvényesen emiatt. Még abban reménykedem, hogy felveszi talán a magyar állampolgárságot a fiatalember. Bár a bíró ebben az ügyben is egyre kevésbé tűri, hogy packáznak vele.

Szóval továbbra is lehet hazudni, max szlovák állampolgárok, vagy szlovák rendszámú egyének fognak majd hazudni a magyar sajtóban és ráfogják a nyuszira. Ez van.

eszkep 2010.06.23. 14:49:07

@zero: No igen, azt megértem, hogy a népszabisok, meg hírszerzősök siránkoznak emiatt, de neked mi kifogásod a szabályozás ellen? Válaszolj légyszíves magadnak:
- tényleg azt hiszed, hogy egy domain-regisztráció miatt nekem el kell menni bármilyen hivatalba?
- tényleg azt hiszed, hogy a világon mindenhol szabályozatlan az internet és nem vonták sehol a médiatörvény hatálya alá a megjelenő tartalmat?
- szerinted az általam belinkel példák "normálisnak" nevezhető esetek egy demokratikus országban?
- tényleg azt hiszed, hogy azért, mert nem lehet névtelenül blogolni, mostantól megszűnik a blog Magyarországon? Miért szűnik meg? Ak nem rágalmaz alaptalanul, igazat ír, annak mi problémája akadhat? (Megjegyzendő: mint az olvasható, a kommentekre NEM terjed ki a törvény tatálya)

Kartal (rezervált) 2010.06.23. 14:50:18

@El Topo (Sgt. Elias): Nekem dumálhatsz, amióta megláttam, rühellem Vityát, soha nem szavaztam rá.

Egyébként elég nyilvánvaló volt, hogy ha a fityisz elég nagy arányban nyer, akkor átmegy fasisztába. És mielőtt vérem vennétek, olvassatok utána milyen is volt a fasizmus Mussolini alatt. Ezek az intézkedések bizony beleillenek abba a koncepcióba. Kíváncsi vagyok, meddig mennek el ezen az úton.

Kartal (rezervált) 2010.06.23. 14:52:10

@eszkep: ezt komolyan gondoltad??? CSAK ANNAK AKADHAT PROBLÉMÁJA, AKI IGAZAT ÍR ebben az országban.

sixx · http://comment.blog.hu 2010.06.23. 14:52:11

teccettek volna nem a Fideszre szavazni. az nem látta előre, hogy mi lesz, aki vak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.23. 14:53:57

Úgy látszik ez könnyebb,mint a sgílyesek körmére nézni....:((

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 14:55:31

@eszkep:

Miért lenne szabályozatlan?
Nyugodtan lehet most is perelni, látom, nagyon nem vagy képben .

"Ak nem rágalmaz alaptalanul, igazat ír, annak mi problémája akadhat?"
Egy kicsit olvass után mi van az új törvényben ... itt mindenkinek problémája lehet, még ha azt is írom le, hogy "Orbán Viktor minden nap felkel".

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.23. 14:55:53

@Kartal (jogsértő fekete mellényben):

Bezzeg ha a jobbik nyerte volna a választást, akkor a fasizmust át is ugorhattuk volna.:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 14:56:58

@sixx:

majd megyünk együtt a regisztrációra

AntiChrist™ 2010.06.23. 14:57:01

@Kartal (jogsértő fekete mellényben): A Mussolini-hasonlat ül. Nem véletlenül írta róla Popper anno, hogy "mini duce"...

eszkep 2010.06.23. 14:59:21

@cserepj: Példád értelmezhetetlen, mert a Magyar Hírlap nem blog, impressziummal rendelkezik, nem névtelen tehát a miédatörvény hatálya most is kiterjed rá.
Egyébként várjuk a jogerős ítéletet.

Kartal (rezervált) 2010.06.23. 15:00:10

@Aullah: üzemeltetni lehet, csak épp a hatalom pontosan tudja ki vagy, mi anyád neve, hol laksz, hány éves vagy, hány gyereked van... attól még üzemeltethetsz blogot... ha mersz.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.23. 15:01:08

@eszkep: "Micsoda tragédia, nem lehet névtelenül hazudozni... "

Természetesen hazugság az, amit Kedves Vezetőnk, Vezénylő Tábornokunk hazugságnak nyilvánít... ja, bocs, nem! Ez csak a következő lépés lesz.

Egyszerűen zsigerből taszít minden olyan húzás, mellyel az avétos, 20. században ragadt, netimpotens irl-hatalom megpróbálja rákényszeríteni a molyszagú játékszabályait az internetre (ami ugyebár egy tipikus irl-politikus pofa, Ted Stevens szerint nem más, mint series of tubes). Dévényitibi-effektus...

Kartal (rezervált) 2010.06.23. 15:02:29

@El Topo (Sgt. Elias): az is egy lehetséges forgatókönyv, nem mondom, hogy nem...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.06.23. 15:04:51

Mekkora szar ez a fidesz... sok baromarcu meg megszavazta...

Nem is tudom, hol olvastam, pedig ma lattam valami fostaliga oldalon - talan egyik megyei onlineon - hogy NOTT A FIDESZ TAMOGATOTTSAGA csokkent mindenki mase, es az emberek mennyire jol egyetertenek a fidesz munkajaval.

Valoban? Biztosan naczi kornyeken nottem fel, de az a 40 ember akivel hetente erintkezek, ez tudjuk egymasrol a partpreferenciakat, nem ezt mutatja. Ekte fideszesek mondtak ki ket honap alatt hogy a faszuk kivan a fidesszes es banjak hogy raszavaztak! Olyat nem hallottam senkitol hogy huuuu, a fidesz de marha jol tolja.

Honnan veszik ezek az ertesuleseket? Ja, eszembe jutott. Median vegezte a felmerest. :) Vajon hany emberen? :) 10? 100? Es hol mertek fel? fidesz szekhaz elott?

Szoval visszaterve a topichoz, ez kb. akkora vicc, mint a netes pokerado. :) Hogyan gondoljatok baromarcuak? Szerintetek a blogok hany szazaleka fog 2 nap alatt atkoltozni masik szolgaltatohoz - mondjuk a blogspotra - ha itt nekialltok ilyen szar torvenyeket hozni? 90? 95?

Meddig tudjatok ezt a szar diktaturat eroltetni? elobb utobb nem lesz az mar egyharmad sem..

orbankiraly es bandaja. Hulyegyerekek az ovodabol akik homokozolapathoz jutottak. brrrr.

lendvai attila 2010.06.23. 15:04:56

haha... asszem ideje megmutatni nekik, mit jelent a "we, the people"... :)

www.torproject.org/
www.wikileaks.org/

Sátán meg a Jocó 2010.06.23. 15:05:02

@Gunther: jahogy! Merthogy' Imhotep csak egy építész volt, ezért nézek ki a fejemből, hogy ki a fene dicsőíténé. Köszi :)

@Marcellusca: Hm, értem. Esetleg vmi ellenvetés? Érv? Netán szemenszedett valótlanságot írtam volna le? Sajnos egy így elég sovány.

eszkep 2010.06.23. 15:05:28

@zero: Zero, tragédia, milyen témákban írsz posztot. Ennyi erővel én is tarthatnék szépirodalmi értekezést... (szakbarbár vagyok).
Személyiség jogi pert indíthatsz indíthatsz, már ha tudod ki ellen kell.
Egy "átlag" blog-on hol az impresszum?

lendvai attila 2010.06.23. 15:07:48

"orbankiraly es bandaja. Hulyegyerekek az ovodabol akik homokozolapathoz jutottak. "

heh. ajanlom figyelmedbe az 1920-30 kornyeki Hitler kritikakat... :)

de persze utolag konnyu...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.06.23. 15:08:38

@Sátán meg a Jocó: imhotep nem építész volt!!! Hanem a legfőbb mágus!! :D

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.23. 15:09:22

@Tigeri: "Úgy látszik ez könnyebb,mint a sgílyesek körmére nézni....:(( "

Na erről meg ne is beszéljünk!
A 20-as 30-as kamu-rokinyugik és az őket kiíró korrupt orvosok, meg a segílykéből királykodók, meg a hivatásos munkanélküliek, az nem téma. De aki a meló mellett/után elmondja a véleményét ebben a fú-de-szabad országban, hát azt keményen kell ám fogni.

eszkep 2010.06.23. 15:10:04

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): "Természetesen hazugság az, amit Kedves Vezetőnk, Vezénylő Tábornokunk hazugságnak nyilvánít... ja, bocs, nem! Ez csak a következő lépés lesz."

Én eddig úgy tudtam, hogy a területileg illetékes bíróság dönt, de bocs, lehet, hogy te tudod jobban...

"Egyszerűen zsigerből taszít minden olyan húzás, mellyel az avétos, 20. században ragadt,"
Ez konkrétan XXI századi trend (bocsánat a te kedvedért: 21 századi) főleg az EU-ban, és az USA-ban. Bizonyára kevered a dolgot a cenzúrával. Semmi gond, "apró" fogalomzavar...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.23. 15:16:27

@eszkep: Szerintem végre jussunk már el oda, hogy a közszereplők felfogják: azzal, hogy kiállnak a reflektorfénybe, nem csak előnyök járnak ám. Hanem pl. az is, hogy a névtelen-arctalan tömegből néha repül egy-egy paradicsom. És hogy nem mindenki béget a nyájjal. És az, hogy ha hülyeséget mond vagy csinál, azt szétkapják. Ez van. Anno nekünk remekül megtanították, hogy mi a magánügy és a közügy közötti különbség...

Persze, lehet pattogni, meg játszani a sértődött sérthetetlent, de annak általában csúnya vége lesz. Ld. Gombos Edina esete a dugnám-bloggal. Betilttatta nagypofával, ennek következtében mind a mai napig, 3 kattintással le lehet tölteni a blog teljes tartalmát (és tippem szerint 150-szer annyian olvasták el azóta, mintha csak megrántja a vállát és nem törődik vele).

eszkep 2010.06.23. 15:17:36

@zero: Ez totál kész... Te még mindíg menni akarsz valahova.
Látod egyébként, hova süllyeszted a Vastagbőrt, azzal, hogy nem körültekintően írsz egy témárol, csak egy nézőpontból, ráadásul torzítva (és még hülyeséget is). Elég csak megnézni "lendvai attila" kommentjét. Ez már kapcsolat.hu szinvonal... Csak ott hülyék írkálnak, itt meg már elűnt már suduxen is.
Mellesleg lóláb belinkelte, hogy pont a lényeget veszi ki a FIDESZ a trövényjavaslatból.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.06.23. 15:18:46

@eszkep:

Na látod, ennyit ér a hazudozás szempontjából az impresszum meg a regisztráció.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.06.23. 15:19:46

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): egyetertunk. ugyanez jutott eszembe nekem is.

minden bizonnyal ez most a legsurgosebb dolog, amiben intezkedni kell.

mi meg megszakadunk a napi hirek feltoltesen a blogban... szep uj vilag.

nyílméregbéka 2010.06.23. 15:20:36

Zero, és melyik országba költöztetitek a szervert?

eszkep 2010.06.23. 15:23:08

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): "Hanem pl. az is, hogy a névtelen-arctalan tömegből néha repül egy-egy paradicsom."
Ne keverjük a paradicsomot a hazug vádaskodással. Egyébként úgy nagyon tűnik le vagy maradva: Japánban van nagy hagyománya a véleménynyilvánítás ezen formájának (ott tortával csinálják), viszont hazánkban a szocik még a papírgalacsin dobálást is büntetni rendelték...

"És az, hogy ha hülyeséget mond vagy csinál, azt szétkapják."
Ezzel nincs is semmi gond. Valaki állította az ellenkezőjét?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 15:23:23

@eszkep:

eszkep, tragédia, milyen témákban írsz kommentet
Nekem kellemetlen, de komolyan.

Most mondjam el, hogy működik ez, hogy lehet beperelni bloggert / kommentelőt Magyarországon?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 15:26:15

@eszkep:

Hány féle nőzőpontból kellene írnom? Öt? Husonkettő? Három? Én nem a közszolgálati média vagyok, lol ...
Amúgy tudod, szabad ember vagy, nem kell olvasni meg kommentelni minket.

eszkep 2010.06.23. 15:28:46

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Van egy rossz hírem:

index.hu/belfold/2010/06/23/a_szavazok_haromotodenek_tetszik_orban_akcioterve/

Muhaha! És végre a Jobbik megelőzi az MSZP-t! Úgy, hogy a "kiegyensúlyozott médiákban" nem is nagyon szerepelnek.

picur3ka 2010.06.23. 15:29:25

@zero:

Errol van szo tobbek kozt. Tul sokat olvasnak bele a kommentelok. Annak is vannak szemelyisegi jogai, akirol irunk, barmily furcsa ez.

A magyar web vilagaban a blogok ugy mukodnek, mint mashol a forumok. Na ezek kulfoldon is komolyan szabalyozva vannak. A forum tulajdonos es meg a moderatorok is buntetojogi felelossegget viselnek minden kontentert.

Normalis szabalyozas eseten, aki semmi ilyen torvenyt nem sert meg, nyugodtan vallalhatja a velemenyet. Eddig, ahogy itthon allunk ez olyan, hogy Karsaikam megvadol egy masik torteneszt antiszemitizmussal az Es meg nem ad az illetonek valaszolasi lehetoseget, mert csak. Na ez egy tortenesz karrierjet jol tonkre is bassza manapsag. Es nem sajtoszabadsag, hanem ragalom fesztival es visszaeles a szolasszabadsaggal.

Na ez az ugy birosagi eljarassal vegzodott, ahol vegul Karsai fellebbezett Europaban a magyar allam ellen. Na ilyenekrol kene irni inkabb, nem bolondsagokat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 15:29:50

@loláb:

Köszönjük szépen!
Amúgy meg mi a silány, mi a le nem ellenőzött és mi van másodkézből?

Hungaro Sapiens 2010.06.23. 15:30:04

Aggasztó, hogy amit a Fidesz törvényhozás címszó alatt művelt ezalatt a röpke néhány hét alatt az csak egy irányba visz: a másként gondolkodók totális kiszorítása felél a közéletből, igazságszolgáltatásból, médiából, mindenhonnan...

Nem tudok EGYETLEN jelentős törvénymódosítást sem említeni, ami a demokráciát erősítené. Itt már nem egészpályás letámadás zajlik, hanem a Mohácsi csata.

Az ellenzék meg impotensek gyülekezete. Kit jelölt az MSZP köztársasági elnöknek? Egy egyszerű pártkatonát. Innentől kezdve nekik már semmi morális alapjuk nincs Schmitt Pál ellen hadakozni. Sokat nem, de minimális politikai intelligenciát elvártam volna tőlük.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.06.23. 15:31:02

@eszkep:

Az meg a másik, hogy éppen most van egy rágalmazás miatt folyó perem Komáromban (én vagyok a magánvádló), ahol a vádlott azzal védekezik, hogy nem is ő írta azt amit írt az iwiwen, saját neve alatt. Még nem tudom, hogy elfogadja-e a bíróság ezt a védekezést, de ha igen, akkor gyakorlatilag sem lehet majd rábizonyítani senkire, hogy ténylegesen ő írt-e Kovács József néven, ha Kovács József regisztrált nick neve szerepel a komment mellett - hiszen el is lophatták a jelszavát, odaülhetett a gyereke hazudozni egyet, stb.

Kiváncsi leszek ezt a problémát hogyan oldják meg Fideszék. Én egyelőre arra hivatkoztam, hogy a teljes névvel kiírt hozzászólás mellett a teljes név az egy digitális aláírás és ellenbizonyításig azt authentikusnak kell elfogadni. Szerintem igazam van, de meglátjuk mit hoz ki a bíró.

eml 2010.06.23. 15:31:24

"Ott még az is gond, hogy a domaint nem Magyarországon jegyezték be, így nincs lehetőség a szankcionálásra.

De ez a lehetőség ezután is bárki számára nyitott lesz.

Igen, de néhány tartalmi kérdést akkor is szabályozni kell,

KÜLFÖLDÖN? HOGY?
Kínai internetünk lesz?

ÉLJEN A SAJTÓ- ÉS VÉLEMÉNYSZABADSÁG!!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 15:33:10

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Itt most nem arról van szó, hogy adnak-e a blogok válaszadási lehetőséget (amúgy adnak, ha kérik), hanem hogy be kell regisztrálnia magát mindenkinek.

eszkep 2010.06.23. 15:36:31

@zero:
- felvázolnám a jelenlegi tárgykör jelenlegi rendezettségét (rendezetlenségét)
- példákat hoznék, miért jó vagy éppen rossz a jelenlegi rendszer
- miért rossz vag éppen jó a tervcezet
- MÁS példák (pl. EU-s példák)

Vegyük pl. a Tent City-ről szóló írásodat, amit több helyen átvettek. Bár tudom, most ciki lett volna leírni, hogy az EU-ban is ez a trend, de akkor is...

deejayy · http://deejayy.hu/ 2010.06.23. 15:37:13

Ollé, a magyarországi blogszolgáltatók szépen tönkremennek vagy kiköltöznek. Tényleg nagyon GDP növelő törvény lenne. Ah-ah-ah.

Bár ha azt vesszük a szabályozás bizony versenynövelő hatású is, ha a matáv szűri a külföldöt, akkor megjelennek majd alternatív szolgáltatók, aztán hajrá, lehet építeni az infrastruktúrát. :)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.23. 15:37:23

@eszkep: "Én eddig úgy tudtam, hogy a területileg illetékes bíróság dönt, de bocs, lehet, hogy te tudod jobban..."

Persze előbb-utóbb a bírókat is a Fidesz nevezi ki (alkotmánybírák, államfő, ésatöbbi amit még kitalálnak, előbb utóbb már a múzeumi teremőröket is).
De ezt ugye most ne vegyük figyelembe, mert olyan zavaró... megzavarja azt a szép narancssárga világot.

Amúgy 21. század, vagy XXI. század, mindkettő helyes, de a pont a sorszámnév után azért kell. ;)
(várjál, lefordítom: ha már kötekszel, legalább olyan témában tedd, amihez értesz is - jelen esetben ez a helyesírás)

"viszont hazánkban a szocik még a papírgalacsin dobálást is büntetni rendelték..."

És az MSZP hatalomféltő hülyesége felhatalmazza a Fideszt, hogy egy még szánalmasabb hatalomféltő hülyeséget kövessen el. Aha, értem. O.o

@Tigeri: @Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Gyakorlatilag marad az eddig megszokott minta: megint a dolgozó átlagember marad a f4sz kevésbé szőrös végén. Segíjesek, adócsalók, és a kamu-rokik szerege továbbra is védett.

loláb 2010.06.23. 15:38:55

@zero: Ez a poszt ma 13.01 perckor jelent meg, az általam belinkelt hirszerzős cikk 11:42-es. Gondolom az MTI-n már kb. 10 körül kint lehetett az info.

Vagy a legutóbbi, a bkv-s "lecserélik a négy éves gépeket" botrány. Folytassam? És én messze nem olvasom el az összes posztot.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.06.23. 15:39:45

Tiszta Kína. Kíváncsi vagyok, mikor vonul ki a gugli innen is. Ja, hogy mi nem vagyunk olyan nagyok, hogy akár még szarjanak is ránk?

A másik: titkon reméltem, hogy azokat a nyomorult szoci ügynökaktákat kutathatóvá teszik a jónép számára, hogy szembe tudjunk nézni a múltunkkal végre. Ezek után már csak abban reménykedhetek, hogy engem nem visznek el blogolásért. Egyes kommentelők (na nem itt, de a blogoszférában tuti találni ilyen orbán-gárdásokat) szívesen vállalnák is a besúgóságot.

picur3ka 2010.06.23. 15:41:07

@eszkep:

Jo osszefoglalas. Meg egy adalek: az allami tisztviselok foglalkoztatasa. Solyom visszadob egy olyan torvenyt ismetelten, amivel semmi gond nincs. Teljesen osszhangban van az eu szabalyozassal, etc, allitasa ellenere. En mar nem is ertem, miert nepszeru ez a suket pacak.

System failure. :) 2010.06.23. 15:41:08

Nem egészen értettem.
Ezután nem lehet szidni a rendszert, mert kijönnek megagyalnak esetleg bevágnak a kóterba?
Oknyomozói riportot, tényfeltáró-leleplező posztért ha sérti a parlamenti pártok érdekeit elővesznek és átnevelőtáborba mentek vagy egyenesen a kóterba?
Tényleg nem értem...
Éljen a DIKTATÚRA!

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.06.23. 15:41:15

@zero:

Annyival kiegészítenélek, hogy jelenleg a tartalomszolgáltatókat semmilyen törvény nem kötelezi arra, hogy IP címeket vagy egyéb személyes adatokat őrizzenek a hozzászólókról. Még arra sem, hogy regisztráció kelljen a hozzászóláshoz. Ez kb. egyébként így van jól.

Tehát csak akkor kell kiadnia a szolgáltatónak ilyen adatokat egy rendőrségi megkeresésre, ha azokkal rendelkezik.

Még egy vetülete van a dolognak, és ez a személyes adatokról szóló 1992. évi tv. + a Btk. Előbbi ugyanis kimondja, hogy személyes adatokat (ilyen az IP cím is) csak célhoz kötötten szabad tárolni és csak törvényi vagy személyes felhatalmazásra. És azt is kimondja, hogy ha a user opt out-ol, törölteti veled az adatait, azaz visszavonja a felhatalmazását, akkor neked nem szabad azokat megőrizned. A Btk. meg kimondja, hogy a személyes adatokkal visszaélés bűncselekmény lehet. Szóval a kör itt is bezárul.

Törvényi felhatalmazást adni minden internetes szolgáltatónak személyes adatok kezelésére azon túl is, hogy arra a felhasználó felhatalmazást ad... elég meredek dolognak tűnik számomra. Spam nagyhatalom leszünk.

Signoflifes 2010.06.23. 15:43:09

Médiatörvény ügyben ajánljuk A MI IDŐNK újság legújabb számát (II. évfolyam, 25. szám).
amiidonk.try.hu

picur3ka 2010.06.23. 15:43:58

@cserepj:

Probald meg az USA-t vagy a UK-t akkor, mert ugy ki kell adniuk meg a privat uzeneteket is, mint a huzat.

eszkep 2010.06.23. 15:44:08

@cserepj: "Persze előbb-utóbb a bírókat is a Fidesz nevezi ki (alkotmánybírák, államfő, ésatöbbi amit még kitalálnak, előbb utóbb már a múzeumi teremőröket is)."

Igen erről már volt poszt a Vasatagbőrön és én is helyeseltem, hogy a FIDESZ kitalált valamit a jelenlegi totális működésképtelen rendszer helyett.

"Amúgy 21. század, vagy XXI. század, mindkettő helyes"

'92-ben a gimiben még stilisztikai hibának számított.

"És az MSZP hatalomféltő hülyesége felhatalmazza a Fideszt, hogy egy még szánalmasabb hatalomféltő hülyeséget kövessen el."

Meglepődsz, ha tudnád, hogy valamennyi ötlet EU-s médatörvényekből származik?
Sajnos azonban, ha néznéd a híreket, közben okafogyottá véklt a poszt, mert a FIDESZ (sajnos) pont a lényeget vette ki a tervezetből.

eml 2010.06.23. 15:45:01

Idemásolok egy régebbi, más blogon megjelent kommentemből egy részletet:

"Az a baj, hogy itt áll Viktor egy történelmi lehetőség előtt, megvan a karizmája és a parlamenti támogatottsága ahhoz, hogy minden szükséges reformot végrehajtson, és kivigye az országot a kátyúból.
Ha ezt megteszi, valószínű négy év múlva veszít, de 40 év múlva lovasszobra lesz a Kossuth téren.
Ekkor államférfi lenne, és tisztelném.

Ha az lebeg a szeme előtt, hogy 4 év múlva is hatalma legyen, hatalmát minél mélyebben betonozza be, akkor egy csomó látszatintézkedés lesz, és osztogatás a komáknak.
És lesz ORBÁN TAKARODJ kórus, nem egy.
Ekkor már mindenhol csak egy kis hataloméhes pöcsnek fogják tartani."

Én megmondtam!

Giraffa 2010.06.23. 15:45:07

Tiltakozásul minden blogger vigye a blogját külföldi szolgáltatóhoz. Most örülök, hogy már korábban megtettem! :)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.23. 15:45:21

@loláb: "Az MTI kérdésére a képviselő [Rogán Antal] elmondta: a kiegyensúlyozottság követelménye az interneten csak a hírtartalmakra vonatkozna, a blogokra nem"

Rogán eddig is rokonszenves volt, és ez szerencsére most sem változik. :)
Szerintem Rogán és Cser-Palkovics belegondoltak abba, hogy mit jelentene ez
1. a szólásszabadság
2. a Fidesz-közeli megmondóblogok
3. a többlet-adminisztráció

szempontjából.

Mind a három külön-külön tragédia, hát még együtt!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 15:48:07

@eszkep:

Persze, igazad van, máskor majd hetekig szüttyügök egy poszton a hogy te, "eszkep" nevű anonim olvasó elégedett legyél
Hidd el, ha egész nap ezzel foglalkozhatnák, úgy körül lenne járva, hogy csak pislognál.

eml 2010.06.23. 15:48:13

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
"En mar nem is ertem, miert nepszeru ez a suket pacak. "

Te szerencsétlen h....! Ezt a süket pacákot a Viktor választotta meg, pedig Schmidt Független Vívóbajnok Pál már akkor is a Fidesz alelnöke volt, igaz, függetlenként.

Ilyen rövid a narancs héján a barázdált felület?

eszkep 2010.06.23. 15:48:34

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Most mi van?
Ha benne van valami a törvénytervezetben, az a baj, ha kiveszik az a baj?
Na neeeee...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 15:50:17

@loláb:

A poszt tegnap éjjel íródott, és amit belinkeltél, a változtatás, az nem is tartozik ide, mivel, ha figyelmesen elolvasod a posztot, akkor ez arról szól, hogy a blogokat regisztrálni kívánják, és nem arról, hogy helyt kell adni a véleményeknek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 15:52:37

@cserepj:

nem kötelezi, de minden szolgáltató tárolja, és ki is adják, ha kéri a rendőrség.

Így kapták el a kommentelőt is, aki Fester úrról csúnyát írt.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.06.23. 15:58:58

@zero:

Nem minden szolgáltató. Mi 72 óra után törlünk minden IP címet, és ha valaki törli a regisztrációját az után tényleg nem marad meg semmilyen személyes adat.

Lone Wolf 2010.06.23. 16:01:11

Csak egy szó az ügy politikai/média hátterével kapcsolatban.

>KURUCINFO<

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.23. 16:02:33

@eszkep: "'92-ben a gimiben még stilisztikai hibának számított."

Ja, ha a tanítónéni mondta, akkor biztos úgy van.
Amúgy AkH. 292.
"292. A számjegyeket túlnyomórészt arab számokkal írjuk: 25 mm, 38 tanuló, 365 nap, 2500
Ft stb. Római számokat következetesen csak néhány hagyományos esetben és csak sorszámnevek jelölésére használunk: IV. Béla, II. Rákóczi Ferenc, VII. Gergely, XIX. kerület, NB I., XI. kongresszus stb.
A római számok visszaszorulóban vannak. Mai alkalmazásuk pontos körét nem lehet
meghatározni. Használatuk leginkább olyankor tanácsolható, ha az arab számokkal
szemben megkülönböztető vagy tagoló szerepük lehet: 1983. IX. 12.; Petőfi u. 8. III. 2.;
IV/3-as körzet; stb. A szakmai szokások is tiszteletben tartandók: X. agyideg, IV. ágyéki
csigolya stb.
Egyébként egyaránt helyes: 3. kötet v. III. kötet; 16. század v. XVI. század; stb."

De ha a tanítónéni szerint stilisztikai hiba, akkor az. És ha a "miniszterelnökbácsi" szerint valami hazugság vagy rágalom, akkor cenzúrát ide, bele mindenkinek abba a nagy szabad pofájába.

Amúgy roppant aranyos, hogy az egyik kommentben EU-szkeptikus vagy, kettővel később pedig EU-s trendekkel takaródzol... a duplagondol ékes példája. :D

A hírekről pedig: képzeld, olvastam. És vicces, hogy habzó szájjal védelmezel valamit, ami akkora tányérakna méretű baromság, hogy még a Fidesz is csendben kihátrál mögüle. De azért te még védd! :D

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.23. 16:03:50

@eszkep: "Most mi van?
Ha benne van valami a törvénytervezetben, az a baj, ha kiveszik az a baj?
Na neeeee... "

Szövegértési problémáiddal fordulj a fent említett tanítónénidhez.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 16:07:38

@cserepj:

Ti nagyon rendes szolgáltatók vagytok.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.06.23. 16:07:52

@zero:

Amúgy képzeld van egy olyan perünk (Meggyes Tamás felperes), amit egy ismeretlen által elkövetett komment miatt indított a zúriember a cégem ellen, és ahol a zügyvéd (valami Portörő Ágnes) azzal érvel, hogy a perre azzal adtunk okot, hogy a per elindítása után nem töröltünk egy kommentet. Ahová ennyi ész és logika szorult, onnan még várhatóak hasonló törvények. Nem is értem Meggyes miért nem ad be valami jó kis törvénymódosítást.

Kicsit Karcos 2010.06.23. 16:10:06

@Lone Wolf: gondolom, a magyar nyelvű tartalmat is szolgáltató amerikai kuruc.info hírportál rohan majd regisztráltatni magát Pintérnél;) Személyesen Charlie Firpo vagy Bárándi Zs. Gergő fogja majd engedélyeztetni az AVH-nál:) Másodikként pedig a kínai rádió magyar nyelvű honlapja fogja kihasználni ezt a remek lehetőséget.

A kuruccal annyit tudott elérni Drazsé, hogy pecsétes papírt adatott a kezükbe, miszerint tevékenységük maradéktalanul megfelel az amerikai jogszabályoknak.

Vajon a Fidesz milyen eredményre jut?

Prof. Dr. Simon Templar 2010.06.23. 16:10:17

@Sátán meg a Jocó: IMHOTEP nem CSAK ÉPÍTÉSZ volt...

"Imhotep (ii-m-ḥtp; neve jelentése: „aki békében érkezik”; i. e. 2750 körül) ókori egyiptomi tudós, aki a III. dinasztiabeli Dzsószer fáraó alatt szolgált. A fáraó tanácsosa és Ré héliopoliszi főpapja volt. A világ első ismert mérnökének, építészének és orvosának tartják (bár két kortársa, Hesziré és Meritptah szintén orvosok voltak).
Társadalmi helyzetét jól jelzi korának legmagasabb papi rangja, ami nem csak a fáraó kegyének bizonyítéka, hanem Imhotep műveltségének is, hiszen akkor a főpapi méltóságokat csak a legműveltebb emberekkel töltötték be. Címeinek teljes listája:
Egyiptom királyának kancellárja, orvos, első a rangsorban Felső-Egyiptom királya után, a Nagy Ház felügyelője, örökös nemesember, Héliopolisz főpapja, építész, legfőbb ács, szobrász és vázakészítő.
Imhotep Dzsószer egyik legbelső tanácsosaként és főépítészeként tevékenykedett. Egyike volt annak a kevés halandó embernek, akit fáraó szoborcsoportja részeként ábrázoltak, és annak a kevés egyiptominak, akit halála után az istenek sorába emeltek. Kultuszának központja Memphisz volt. Az első átmeneti kortól kezdve költőként és filozófusként is nagyra tartották, mondásaira versekben utaltak: „Hallottam Imhotep és Hórdzsedef szavait, akikről oly sokat beszélnek.”

Kétezer évvel halála után már a gyógyítás isteneként tisztelték. Az ókori görögök Aszklépiosszal azonosították. Thébában Összefüggésbe hozták a XVIII. dinasztia idején ott élt, szintén istenített Hapu fia, Amenhoteppel is; testvéreknek tekintették őket. [13]
Istenítése folytán mítoszok is kialakultak köré: anyját, Heredu-anhot félisteni státuszúvá tették azzal, hogy Banebdzsedet isten lányának tartották.[14] Mivel Ptah fiának is tartották,[15] azt is állították, hogy anyja Ptah hitvese, Szahmet volt, és hogy az ő kultuszhelyükön, Memphiszben született.
Sírja közelében íbisztemetőt tártak fel, amely a több ezer éven keresztül érkező látogatók ajándékaiból állt. Az íbisz Thot isten egyik megjelenési formája, így közvetlenül utal Imhotep bölcsességére. A görög-római korban Imhotepet Thottal, az írás, oktatás, írásbeliség és írnokok istenével is azonosították." (Wikipédia)

És semmi köze ahhoz a Múmia nevű idiótasághoz...

loláb 2010.06.23. 16:11:47

@zero: A poszt már ott csúsztat, hogy a törvény nevezett része, az úgynevezet "médiaalkotmány" még csak tervezet, amihez a szakmai szervezetek véleményét várják, és döntés majd csak ősszel lesz.

Tehát az első gondolatod:

Az új médiatörvénnyel és sajtótörvénnyel nem sokat szaroztak, megírták, beterjesztették, és még aznap meg is vitatták.
...
Sietni kell, hogy még a nyári szünet előtt rákerüljön a pecsét ... ősszel már újra kampány lesz."

Már önmagában egy ordas nagy csúsztatás.

Az pedig már csak hab a tortán, és nem is a konkrét poszthoz tartozik, hogy a TASZ, meg a többi hasonló szervezet véleményét éppen aszerint itélitek jónak, szabadságpártinak, vagy liberális ferőtnek, hogy mennyire fedi a ti személyes preferenciátokat, érdeketeket. Ha a TASZ a cigányok iskolai szegregációjáról ír, akkor egyből találtok pár nyomorultat, akik a tanyavilágban 200 forintért leütötték az öregasszonyt, persze ha a blogszféra felelősség nélküli össze-visszairogatása a tét, akkor egyből mértékadó a véleményük.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 16:13:18

@cserepj:

Ő most a Nemzetbiztonsági Bizottságban dolgozik ezerrel :)
Nem ér rá törvényeket írni ....

Walter Melone (törölt) 2010.06.23. 16:13:32

Akkor most már elkezdhetek végre jogosan rettegni!?

Én biztos, h nem fogok regisztrálni sehol. Ha meg UP kiadja az adataimat, hát, nem is tudom....

ucsacsu 2010.06.23. 16:15:03

Már csak három év tizenegy hónap van a választásig.:::))))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 16:16:31

@loláb:

Kérlek idézz pontosabban!

"A Cser-Palkovics András és Rogán Antal fideszes képviselők által június 14-én beterjesztett, öt részből álló médiacsomag egy elemének, az úgynevezett médiaalkotmánynak a részletes megvitatását őszre halasztotta a parlament, a szabályozás többi részéről azonban már hétfőn végszavazás lesz."

Ötből négy most meg lesz szavazva, egy meg ősszel.

Lone Wolf 2010.06.23. 16:17:49

@Kicsit Karcos: Jó... Itt én voltam aki túl felszínesen fogalmazott.
Itt elsősorban a K.infohoz hasonló szösszeneteket elkövető emberkék/hírportálok miatt gondolhatták úgy hogy szükség van erre a törvényre. Ami valóban ABSZURD és faszság. ENNYI embert, ennyi hírportált, ekkora folyamatosan változó közösséget nyomon követni, kész rémálom. Minden ilyesmivel foglalkozó embert regisztrációval, és hasonló szarságokkal b*sztatni megint csak de tudod... Ha az efféle szösszenetekre gondolok...

kuruc.info/r/7/61258/

Valahogy el kezdem érteni hogy miért is akarnak legalább egy MINIMÁLIS szabályozottságot, és nyomonkövethetőséget...

Kicsit Karcos 2010.06.23. 16:18:00

@loláb: örvendetes, már ha tényleg így lesz. Akkor poszt over?

"a mostani előterjesztői módosító javaslat csak a ténybeli hazugsággal kapcsolatos helyreigazítási kötelezettségről fog szólni"

Azért ez is meredek szerintem.

Hazugság-e, hogy a fél egészre kerekítve 0? Hiszen az SI szabvány szerint ez így van (párosra kerekítés), ha ilyet látok, követelhetem egy azonos terjedelmű válasz megjelentetését? Én is, Te is, akár mindenki egyszerre is?

Hazugság-e, hogy az MSZP tele van tramplival, ha nem írom oda, hogy szerintem?

Azt gondolom, mindenkinek joga van hazudni. Feltéve, ha ezért cserébe bárki elküldheti a hazugot oda, ahová való. Szerinte.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 16:18:10

@loláb:

"Az pedig már csak hab a tortán, és nem is a konkrét poszthoz tartozik, hogy a TASZ, meg a többi hasonló szervezet véleményét éppen aszerint itélitek jónak, szabadságpártinak, vagy liberális ferőtnek, hogy mennyire fedi a ti személyes preferenciátokat, érdeketeket. "

Így van, ez a jó a TASZ-szal, hogy 50%-ban hozza a korrekt dolgokat, mellyel egyetértünk, lehet belőlük csemegézni.
Én amúgy bírom a TASZ-t, remélem lassan feljebb megy az arányuk is ;-)

Nzoltan 2010.06.23. 16:24:06

Emlékezzünk rá, a Jobbik a neten volt erős, és sok pénzbe sem került. Ellenben a Fidesz és Maszop reklámaival.
A gépezetet tőke bevonás nélkül is meg lehet fúrni, csak lelkes amatőrök kellenek hozzá. Ez fájhat a Fidesznek. hisz nem tudják honnan jön a támadás.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 16:24:35

@loláb:

És akkor a harmadik adag

"Ha a TASZ a cigányok iskolai szegregációjáról ír, akkor egyből találtok pár nyomorultat, akik a tanyavilágban 200 forintért leütötték az öregasszonyt, persze ha a blogszféra felelősség nélküli össze-visszairogatása a tét, akkor egyből mértékadó a véleményük. "

Az iskolai szegregációról is készül a poszt.
Amúgy meg a hasonlatodat nem is tudom értelmezni, hogy jön össze a szegregáció, meg a leütött öregasszony?
Sajnos az egész kurva internet meg a blogok, fórumok twitter meg tumblr ilyen, hogy csak úgy írkálhatsz oda valami hülye álnéven.

loláb 2010.06.23. 16:24:44

@zero: A te mostani kritikád pont az ötödik részre vonatkozik, ugyanis ez atratlmazza a bloggeregisztrációt, meg a többi faszságot. Szóval, ki legyen pontosabb?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 16:27:00

További szép estét mindenkinek, remélem kiesnek az angolok, a ma kommentek meg különösen súlyosak voltak ;-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 16:28:25

@loláb:

nem is írtam, hogy már meg is szavazták ..kicsit olvasd el a poszt elejét ...

belzebubó 2010.06.23. 16:34:42

"Az MTI kérdésére a képviselő elmondta: a kiegyensúlyozottság követelménye az interneten csak a hírtartalmakra vonatkozna, a blogokra nem. A törvényjavaslat általános vitáját nyáron folytatja le a parlament, ahhoz módosító javaslatokat augusztus 31-ig vár a Fidesz. A részletes vita szeptember első felében, határozathozatal pedig októberben lesz - ismertette a képviselő a sajtótájékoztatón. "

loláb 2010.06.23. 16:35:53

@zero:

"Amúgy meg a hasonlatodat nem is tudom értelmezni, hogy jön össze a szegregáció, meg a leütött öregasszony?"

Úgy, hogyha bárki védelmébe veszi a cigókat, (és abból itt poszt lesz), akkor egyből sikerül találni valami olyan bűnesetet, amivel hitelteleníteni tudjátok az egész szervezetet.
Nem konkrétan a szegregáció a lényeg, hanem a kettős mérce, amit alkalmaztok, hogy aszerint jók vagy nevetségesek, hogy a ti aktuális tárgyban a véleményetek szerint nyilatkozik, vagy sem.

"Sajnos az egész kurva internet meg a blogok, fórumok twitter meg tumblr ilyen, hogy csak úgy írkálhatsz oda valami hülye álnéven. "

Na, hát pont ezt, a blogokat akarják szabályozni. Hogy ha lolábként én olyat írok, hogy "Zero hazaáruló, és különben is buzi", akkor ha ez neked bassza a csőrödet, akkor legyen lehetőséged arra, hogy velem szemben eljárj. Vitatkozhatunk, hogy ez jó-e vagy sem (én személy szerint magasról leszarom), de a törvényalkotói szándék az, hogy a neten publikálókra is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, amik a papíralapú újságokban publikálókra. Valószinüleg azért, mert manapság a net véleményormáló és tájékoztató ereje nagyságrendileg komolyabb, mint az egész nyomtatott sajtóé együttvéve.

loláb 2010.06.23. 16:38:03

@zero:

"Sietni kell, hogy még a nyári szünet előtt rákerüljön a pecsét ..."

Mond, hogyan kerülhet rá a nyári szünet előtt a pecsét a médiatörvényre, és a bloggeregisztrációra, hogyha nem szavazzák meg a törvény erre vonatkozó részét?

Komolyan égetni akarod magad tovább?

Kicsit Karcos 2010.06.23. 16:38:26

@Lone Wolf: miért ne nyomhatna egy Amerikában bejegyzett portál nemzetiszocialista propagandát? Ha akar, még pártot is alapíthat rá, van is ilyen, nem tiltja semmi.

Engem egyáltalán nem zavar, ha itthon löki valaki a fasiszta, kommunista, liberális, szcientológus, bármilyen szövegeket, lökje csak, miért ne lökhetné, amíg reagálhatok rá.

Szerintem a mostani szabályozással nincs semmi különösebb gond.

Egyszer ki kéne próbálni a meglévő szabályokat alkalmazni, mielőtt belefog valaki a Reformba.

nem nemsiker_s 2010.06.23. 16:48:42

Ok ! Nekem, semmi gondom ezekkel az intézkedésekkel.
Kezdjük a 2006-os választásokkal. Épeszű ember szavaz egy olyan politikusra amelyik ahhoz is hülye, hogy jól hazudjon? Aki ki áll a nyuggerek elé, és azzal a hülye dumával jön, hogy az anyja is takarékoskodik a gázzal.
Ez a politikus tudomásom szerint milliárdos.
Többet nem mondok, mert aki ebben a dologban nem látja, hogy mi a gáz, akkor annak kár is magyarázni.
Szal aki ilyen bohócra szavaz, annak az agya rendesen át van mosva, mégpedig a milliárdosokat, lobbikat kartelleket maga mögött tudó, és egyértelműen ballib orientált média által.
Nos, az embereknek joguk van az információhoz, de csak a valós csúsztatásoktól mentes, és torzítatlan információra.
Sok olyan blogger van pl. sztem, aki egy témában, pl. politika több néven is fut, azt a benyomást keltve, mintha valamelyik politikai nézet túlsúlyban lenne a hálón, pedig csak a tag "jó munkásember".
Nincs ezzel gond, csak akkor föl kéne vállalni, hogy ki áll a nevek mögött.
Én nem bánnám, ha ez így működne, hisz a blogger is valahol újságíró. Bizony, vállalja fel mindenki a véleményét.

postabelyeg 2010.06.23. 16:56:42

@AntiChrist™:
Még több FIDESZ, még több Eperjes film! :D

Kicsit Karcos 2010.06.23. 16:56:45

@nemsiker_s: nos,

egyrészt az - úgy néz ki, elvetett - tervezet szerint nem a Te orrodra fogja kötni Pintér, ki szerkeszt egy blogot, azt csak a hivatal tudná.

"Nos, az embereknek joguk van az információhoz, de csak a valós csúsztatásoktól mentes, és torzítatlan információra."

Persze, hogy joguk van, vívják csak ki a Zemberek, pl. ne szavazzanak hazugokra, ne vásároljanak szennylapot, ne olvassanak, kommentáljanak szutyok blogokat, stb.

Miből gondolod, hogy a törvénynek kell megvédenie az embereket a saját hülye döntéseiktől, pl. ha megalapozatlan infóknak felülve idióták kezébe ad hatalmat?

Ha már valamit szükség lenne nevesíteni, azoknak a szavazatoknak kellene lenni, hiszen jobb helyeken a döntésekhez a nevét adja az ember. NB nem a véleményről, hanem a döntésről beszélek, aminek a következményei mást is érintenek. Egy akár aljas, hazug, csúsztatásokkal teli blog nem ez a kategória.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.06.23. 16:56:46

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ki is fejtenéd, vagy fogadjam el úgy, ahogy van és ne kérdezősködjek sokat?

Benbe · http://www.benbe.hu 2010.06.23. 17:06:20

@Gunther: Azt nem tudom, tudod-e, hogy minden blogger tulajdonképpen illetéktelenül kezeli a kommentelők adatait, és ezzel súlyosan sérülnek a felhasználók jogai? Az internetes szerzők kötelező regisztrációjával számos ezzel kapcsolatos probléma is megoldódik.

@Aullah: Nem kell külföldre menni, csak vállalnod a nevedet. Nem nagy dolog.

@zero: Szerintem az a normális, hogy ha megsértesz egy már létező törvényt, akkor nem kell bonyolult nyomozati cselekménnyel kideríteni, hogy ki az a zero. Alapvetően egy blog esetében szinte sohasem bolti lopásról vagy vasvillás pénzbehajtásról van szó, hanem úriemberek közötti jogvitáról. Úriemberek pedig úgy kezdik a jogvitát, hogy bemutatkoznak...

@Hungaro Sapiens: "Nem tudok EGYETLEN jelentős törvénymódosítást sem említeni, ami a demokráciát erősítené." Nyisd ki jobban a füled!

Benbe · http://www.benbe.hu 2010.06.23. 17:08:36

@zero: Ha saját domain mögül csináltad, akkor eddig is így volt. A dolog tulajdonképpen akkor lényeges, ha a domain-nevet valaki részben továbbértékesíti, mint a blog.hu Nektek. Ekkor könnyen anonim maradhat egy komoly szolgáltatás is.

Ezt a problémát két féle képp lehet megoldani: vagy ilyenkor a domaintulajdonos felel mindenért, vagy az "albérlők" külön felelősségét biztosítják megfelelő regisztrációval. Technikai értelemben ez semmi más, mint a domainek regisztrációs kötelezettségének kiterjesztése a subdomainekre.

System failure. :) 2010.06.23. 17:10:10

És valahol felsír egy blogger...

Prof. Dr. Simon Templar 2010.06.23. 17:11:57

"A felelősség... Ebben a világunkban a felelősség nem vállalása olyannyira hozzákapcsolódott a szabadság érzetéhez, hogy az emberek elfelejtik, hogy ez nem a szabadságot jelenti, hanem a szabadosságot. Olyanokra jellemző ez, akik egy kis időt sem mernek egyedül eltölteni önmagukkal." (Csernus Imre)

No igen...és ez igaz rengeteg bloggerre is...

lyken 2010.06.23. 17:13:48

"magyar nyelvű blogot és több millió magyar nyelvű szerkesztett honlapot is"
Aha. Kiváncsi vagyok, hogy a joker.com-on regelt .hu domain-ek, amik majd német, szlovák, osztrák, stb. szerverekre költöznek, hogy lesznek kézbentartva a gondolatrendőrség által? Boccs, de vastagbőr simán megél önálló domain formájában, kb mint a bkvfigyelő. Innentől kezdve narancsék citromra haraptak.

Jobbágy 2010.06.23. 17:20:42

@br3nd0n: MEGALOL !!! hangosan felröhögtem, szegény munkatársak azt gondolják, hogy a focit nézem

nem nemsiker_s 2010.06.23. 17:49:42

@Kicsit Karcos:
egyrészt az - úgy néz ki, elvetett - tervezet szerint nem a Te orrodra fogja kötni Pintér, ki szerkeszt egy blogot, azt csak a hivatal tudná.

De legalább tudná. Mert jelen pillanatban mindenki olyan szart ír, amilyet csak akar. Ha egy újságírón pl. le lehet verni a rágalmazást, egy bloggeren miért nem?
Ok elvileg a blogger kilétét is fel lehet fedni, de ehhez adott esetben szívós nyomozati tevékenységre van szükség. Ezt a nyomozati munkát lehetett volna lerövidíteni, és költségkímélöbbé tenni.
Egyébként én arra is mernék veled fogadást kötni, hogy úgy is lehet blogolgatni, hogy a valódi kilétemre soha nem jönnének rá. Hát ezt kísérelték meg kezelni, de úgy látszik sajnos ez nem megy át.

"Miből gondolod, hogy a törvénynek kell megvédenie az embereket a saját hülye döntéseiktől, pl. ha megalapozatlan infóknak felülve idióták kezébe ad hatalmat?"

Hogyan is került pl. hitler hatalomra?

Nos már maga a jogrendszer egy része is arról szól, hogy az embereket saját hülyeségétől megvédje. Pl. Kábítószerrel való visszaélés, biztonsági öv használata stb.
Igenis szabályozni kéne valahogyan az információ áramlást, vagy a véleményalkotást. Vagy a holokauszttagadásról szóló jogszabály nem éppen erről szól ?

nem nemsiker_s 2010.06.23. 18:01:19

@Kicsit Karcos:

Ja és még valami.

"Ha már valamit szükség lenne nevesíteni, azoknak a szavazatoknak kellene lenni, hiszen jobb helyeken a döntésekhez a nevét adja az ember. NB nem a véleményről, hanem a döntésről beszélek, aminek a következményei mást is érintenek. Egy akár aljas, hazug, csúsztatásokkal teli blog nem ez a kategória."

A választásokon nevet adni a szavazatok mögé tényleg érdekes lenne, én benne lennék.
De "Egy akár aljas, hazug, csúsztatásokkal teli blog nem ez a kategória"
már hogy ne lenne az a kategória ? Véleményformáló. Olvassa a tag az indexet, vagy az origót, aztán beleolvas a blogokba. Lát 20 olyan blogot amelyi Zorbánozik, és csak 2 olyat amelyik Qrcsányozik, akkor szted melyik fog jobban megmaradni benne? és akkor már meg van a szavazata.

picur3ka 2010.06.23. 18:16:08

@zero:

Persze. Adhatsz ki ujsagot ugy, hogy nem vallalod, amit irsz? Jogi szemely kell moge, aki jogilag felelossegre vonhato a tartalomert. Ez teljesen elfogadott, demokratikus elv.

@pszicho pete:

A fidesz besugok egy igen primitiv, szoci suttogo propaganda szoveg. Jobb lenne a temahoz hozzaszolni. Meg azt a kulonbseget eszlelni, ami diktatura, rend, demokracia es anarchia kozt van. A demokratikus szabadsagjogok nem egyenloek azzal, hogy mindenki azt csinal vagy mond, amit akar, kovetkezmenyek nelkul. Az nem jogallam, az az anarchiara hajaz, amerre elozo kormanyunk eppen terelte az orszagot. Innen, iljedtsegeben, egyre diktatorikusabb rendelkezesekkel probalt meg sikertelenul kievezni.

Ez az elet minden teruleten megfigyelheto: parlamenti vita/veszekedes, media tajekoztatas/demagog ragalmazas, rendfenntartas/oligarchak.

Komoly torvenyi szabalyozas es annak betartasa hianyzik, ezt kell a kormanynak megvalositania. Ezt, az eddig a zavarosban boldogan halaszo, ha erdekei ugy kivantak, minden demokratikus szabalyt azonnal felrugo szocik visitozasasi ellenere sem kell osszekeverni a diktaturaval.

loláb 2010.06.23. 18:16:13

@Kicsit Karcos:

"Ha már valamit szükség lenne nevesíteni, azoknak a szavazatoknak kellene lenni, hiszen jobb helyeken a döntésekhez a nevét adja az ember. '

Hol? Melyik plurális demokráciában kell nevet adnod a szavazatodhoz? Gondolom a választójog titkosságáról (mint a demokratikus választójog egyik alapvető tulajdonságáról) még a büdös életedben nem hallottál.

hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1laszt%C3%B3jog

tudi 2010.06.23. 18:17:54

Na Zero mostantól tudod, hogy csak és kizárólag szépet és jót írhatsz a Vezénylő Tábornok úrról, vagy beültetnek a fekete autóba és elvisznek Felcsútra, ahol a Viktor személyesen darál be kolbásznak. :)

Akvyr 2010.06.23. 18:23:44

A Puruttya szokásához híven elég sok celebet betalált olyan mókákkal, amikben photoshoppolják őket a legundorítóbb pornókba. Hajdú Petya, Kiszel, és még páran ügyvédeken át egy éve pattognak e-mailben, meg fenyegetőznek, de semmit nem tudtak tenni, mert az oldal egy anonim amcsi szervert bérel. Úgy tűnik ez lesz a módi.

picur3ka 2010.06.23. 18:24:37

@tudi:

Te meg mindig ezeknel az Agika dumaknal tartasz? Szolobanya esetleg? Mert nem nyitnak az ilyenek egy fika blogot?

Az uj mediatorvenyrol vitaznank, nem kolbaszokrol.

Ebredjel fel, vagy menj at a kaccsolatra: maszop 6%.

www.nezopontintezet.hu/olvass_kozvelemeny.php?cid=392

nemcsodálokozó (törölt) 2010.06.23. 18:25:32

Nem, csodálkozom ...

tölgy1 2010.06.23. 18:33:22

.Sem Karácsonyt nem fizeti a mostani MEH, sem Papp László Tamást a mostani NBH.

Prof. Dr. Simon Templar 2010.06.23. 18:43:55

OFF: "Két napon át tartó házkutatás során újabb, bizonyító erejű iratokat, adathordozókat találtak a nyomozóügyészek a BKV-ügy két gyanúsítottjának balatoni nyaralóiban. Mesterházy Ernő szigligeti ingatlanain egy többszintes pincerendszert vizsgáltak át a nyomozók - értesült a HavariaPress."

Titokszobák? :DDDD

AntiChrist™ 2010.06.23. 18:49:14

@postabelyeg: :))
Szamóca megkapja második Kossuth-díját (egyébként tényleg nem rossz színész - az Eldorádóban kifejezetten zseniális volt), valamint 2011. március 15-én, 100 millió eurós állami támogatással megkezdődik a Hídember Reloded forgatása.
Így gondoltad? :)

guma 2010.06.23. 19:10:23

Figyelmetekbe ajánlom a videót amin a fideszes hölgyek, urak nem tudták elmondani milyen változást szavaztak meg!

De nagyon megalázónak érzem a levélben levő jelölést is!

picur3ka 2010.06.23. 19:19:28

@gtigram:

Miert, milyen 'valtozast' szavaztak meg? Evszak?

Milyen level? Milyen jeloles? Milyen video?

Figyelmedbe ajanlom a legujabb felmereseket, melyek szerint a 4 parlamenti part kozul a Jobbik szavazoi ismerik legkisebb aranyban az uj kormanycsomagot.

dr. Aullah 2010.06.23. 19:30:03

Blogmotor elnyelte... vagy megkezdődött a cenzúra? :D Linket a videóhót pls.

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ja igen persze... felmérések. Azok aztán hihetőek.

tudi 2010.06.23. 19:32:08

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Látom te nem érted én szeretem a dolgokat ilyen kicsit gúnyosan kifejezni. Ha Fidesz ezzel valóban azt szeretné elérni, hogy a blogok körül is rendben legyenek a dolgok, akkor tőlem okés a dolog, de megértem azokat is, akik tartanak ettől egy kicsit, regisztrálni, miegymás. De abban neked is igazad van, hogy azon személyeknek is vannak jogaik, akikről pl.: egy poszt szól.

Dzsentrisvihák 2010.06.23. 19:32:29

Unom már folyton ezt kérdezni minden narancsködben lebegő ismerőstől/ismeretlentől, aki az ilyen hírek hallatán kezdi össze-össze vonni a szemöldökét, de mégis mi a véres francra számítottatok? Orbánék az elmúlt nyolc évben nagyon jól fölkészültek és sztahanovista szorgalommal jegyzetelték, milyen banánhéjakon csúszott el a szoclib rezsim. Most ezeket óhajtják kiküszöbölni, hogy nekik ne lehessen ugyanúgy keresztbe rakni. De ez nem a demokrácia, meg a szentséges népakarat védelme, ez egy az egyben a pártérdekről és a bebetonozódásról szól. Úgyhogy ismételten gratulálni szeretnék a rövidlátó protestszavazóknak, és ahogy az előző nyolc évben is, csak azt tudom tanácsolni, ha nyakukba borul a sz@r, tessék hozzá hatvannégy fogas vigyort kanyarítani és kussolni. Mindenki, aki a voksával hozzásegítette Viktorékat a kétharmadukhoz csak magának köszönheti. Lesz itt még "Orbán, takarodj!"...

arlequin 2010.06.23. 19:36:59

éljen az igenzeti különműködés!
éljen a zorindzsdzsúsz!
virágozzák már a virág!
viktoriánus orbániáda!
szeretet-szervezet!
blogger-blista!
fideszdroid rulez!

guma 2010.06.23. 19:48:56

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Bocs : az kelnök jelölésre gondoltam (valahol ez bujkálás, álljon mindenki a vártán, csak ne érjenek engem el).

De az is megérdemel egy misét, miért nincs egyetlen kormányhoz köthető (felkészültünk a kormányzásra) törvény elindítva, minden egyéni kezdeményezés. Rendkívüli ülést hívok össze, lemondom a német hivatalos találkozót majd elmegyek...

Ez szerintem nem korrekt, sőt valahol sértő!

arlequin 2010.06.23. 19:53:15

@gtigram:

"miért nincs egyetlen kormányhoz köthető (felkészültünk a kormányzásra) törvény elindítva, minden egyéni kezdeményezés"

miért nincs? mert így nincs "okozati felelősség". szép.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.06.23. 20:01:22

Sztem a Fidesz hazánk érdekét szolgálja

ezt a komcsi-liberális videót pedig mélységesen elítélem www.youtube.com/watch?v=N2KEe7Pvsjw&feature=related

(zero, ezzel a hsz-szel regisztrálj már plíz a kommentelői nyilvántartásba :)

Rwindx 2010.06.23. 20:13:37

@Conv:
Azt mondod nem látnak be semmit, de csak pár óra telt el:
index.hu/kultur/media/2010/06/23/nem_kell_helyreigazitani_a_velemenyt/

"Újból módosítják a médiaalkotmánynak nevezett törvénycsomagot, ezúttal a tervezetet benyújtó Rogán Antal és Cser-Palkovics András. Nem kell helyreigazítani a véleményt, és a blogoknak nem kell figyelniük a kiegyensúlyozott tájékoztatásra."

Ez azt hiszem a 3. módosításuk, mindenféle saját törvényjavaslatukra. Nem kell nekifutásból a legrosszabbat feltételezni. Gyanítom ez még tovább fog alakulni az elfogadásig.

Marcellusca 2010.06.23. 20:26:12

@.Pierre Bezuhov.: MegaLOL!

@Rwindx: Nekem meg csak hülyegyerekek ötletelgetésének tűnik.
Ez is.

Marcellusca 2010.06.23. 20:27:04

A rohadt AVH ...... őőőő, izé, akarom mondani: KBM! :))))

Rwindx 2010.06.23. 20:29:24

@Marcellusca:
A kérdés nem ez volt, hanem az ha megmondják nekik ez ordas baromság, akkor röhögve elhajtanak a picsába szoci módra, vagy esetleg újragondolják a dolgot.

2010.06.23. 20:35:50

Visszasírjátok még igazságos Gyurcsány Fletót, amikor a kályhára ültet az AVH a postjaitokért. :)

picur3ka 2010.06.23. 20:42:57

@Aullah:

Eleg pontos bizony a nagy tobbseguk manapsag.

@tudi:

Elnezest, ha felreertettelek.

@gtigram:
Ne keverd ossze a parlamentet a kormannyal, attol meg, hogy a kormany parti kepviselok is benne vannak, a parlament torvenyhozo es alkoto, valamint egyensulyi ero a kormanyzoival szemben.

A kormany kormanyoz es nem torvenyeket hoz, azt a parlamenti kepviselok teszik.

Szintugy, a parlamenti partok allitanak miniszterelnokot, nem Csanad peldaul, ez a level dolog egy teljes moka, mintha attol, hogy Orban nincs itt, nem lenne eleg Fideszes kepviselo, aki megszolaljon. A jelolesuket a partok megteszik irasban is, gondolom, rutinbol, szoval ez az egesz egy nagy fingfureszeles.

Szerintem egesz Berlin kiborult, hogy Viktor lemondta a resztvetelt ezen a meetingen, sot No hadat fog uzenni, mert nem hallhatjak Vitya eloadasat. Ezek a greczyzsoltok talaljak ki ezt a sok okorseget mindet, szerintem, a jo nep meg ragja, ragja, mint a gumicsontot.

Kicsit Karcos 2010.06.23. 20:46:58

@nemsiker_s:

"Ok elvileg a blogger kilétét is fel lehet fedni, de ehhez adott esetben szívós nyomozati tevékenységre van szükség."

Bizony, tessék csak szívósan nyomozni törvénysértés gyanúja esetén, nem pedig káderlapot vezetni jogkövető állampolgárokról, bármennyire is könnyebb lenne a munkájuk. A rendőrség van a társadalomért, nem a társadalom a rendőrségért.

"Egyébként én arra is mernék veled fogadást kötni, hogy úgy is lehet blogolgatni, hogy a valódi kilétemre soha nem jönnének rá. Hát ezt kísérelték meg kezelni, de úgy látszik sajnos ez nem megy át."

Egyrészt ugye - szerencsére - visszavonták, másrészt valóban van technikai megoldás a nyomok eltüntetésére. Mellesleg egy jelszóval védett honlap, ahol mindenki tudja, hogy 12345 a jelszó, már nem nyilvános oldal, azon azt írsz, amit akarsz. Sokféle megoldás van. A Fidesz javaslata az 1800-as évek magasságában még talán korszerűnek számított, de ma már mások a preferenciák mind társadalmilag, mind jogilag, mint hogy önmagában gyanúra adjon okot az, aki a véleményét megosztja másokkal. Ennyi erővel be is lehetne hatóságilag kameráztatni a szerkesztőségeket, hiszen ki tudja, mikor követ el egy újságíró törvénysértést, nem?

@loláb: hozhatod a wikis forrást, ismerem amúgy a törvényt. Éppen azt írtam, hogy indokoltnak látnám megváltoztatni, meg is indokoltam, miért, érdemes vón elolvasnod.

Amúgy sokféle elv van a parlamentáris demokráciákban, pl. a hatalmi ágak szétválasztásával kapcsolatban. Találd ki, hány kormánytag képviselő is egyúttal.

picur3ka 2010.06.23. 20:48:53

@Rwindx:

A 'hazug ragalmazas' vagy mi a pontos szoveg fog kiterjedni a blogokra is. Csak azt nem tudom innentol most mar, hogy mi lesz a bloggerek statusza, kell-e bejegyzett jogi felelosseget vallalniuk, vagy ezt majd a blogot hosztolo, terjeszto, reklamozo, egyeb jogi felelosseggel rendelkezo oldalak fogjak biztositani?

kuki123 2010.06.23. 20:50:13

@b0z0:
@zero:
és a Fasiszta rasszista náci Jobbiktól kellett rettegni baszki....
gratulálok a sok agymosott fidesz köcsögnek..
megcsináltátok

Rwindx 2010.06.23. 20:59:51

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Az első mondatod szerintem eddig is élt, tehát ha nagy nyilvánosság előtt rágalmazol, becsületsértést követsz el, akkor az tökmindegy szóban, újságban vagy blogban követed el, eddig is szétpereltek, ezek után is szét fognak.
A másodikat nem tudom, de az biztos hogy a bloggernek jelen pillanatban is van jogi felelőssége. A törvények mindenkire vonatkoznak, így rájuk is. Ez alól az sem véd, ha pl az USA-ban hostingolják a szervert, akkor ott perelnek szét. Mert a rágalmazást vagy elkövette, vagy sem. És ha amerikai hiénaügyvédek amerikai bíróság előtt perelik be, akkor lehet nem ússza meg meg százezer forintos nem vagyoni kártérítéssel, hanem ott azért keményebb összegek szoktak lenni.

Rwindx 2010.06.23. 21:09:17

@volánrulz:
Te az elmúlt egy évben eléggé leadtad a színvonalat, régebben nem voltál ilyen agyalágyult, hanem teljesen normális. Most miért jó ez?
Megvilágosodtál? Vagy mi?

guma 2010.06.23. 22:05:28

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

"Ne keverd ossze a parlamentet a kormannyal, attol meg, hogy a kormany parti kepviselok is benne vannak, a parlament torvenyhozo es alkoto, valamint egyensulyi ero a kormanyzoival szemben."

Ez az első mondatod a lényeg!

Tehát nem keverem - de ez az egyéni indítványozás gáz! Főleg ha "nincs idő" megvitatni sem...

Hol az egyensúly? Hol az egyeztető előkészítés? Stb...

És ne személyeskedj, mert szeretem ezt a sok színű gondolkodást ami a netten található.

És igen vártam, hogy komoly lépések lesznek, nem ilyen gumicsontok, mert nincs időnk, se a fiatalnak se az idősnek ilyenre, mert ez a rendszer nem tartható fenn csak drasztikus változásokkal.
Minden órával veszítünk sok milliárdot ezzel az időhúzással, mert öntjük tovább a feneketlen zsákokba!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 22:19:33

@loláb:

"Na, hát pont ezt, a blogokat akarják szabályozni. Hogy ha lolábként én olyat írok, hogy "Zero hazaáruló, és különben is buzi", akkor ha ez neked bassza a csőrödet, akkor legyen lehetőséged arra, hogy velem szemben eljárj"

Értem mit akarsz mondani, csakhogy te ezt nem tudod egy újságban, nyomtatva közölni. Mivel van cirka 50 újság, és egyik sem közli le.
Viszont a neten kismillió helyre leírhatod, aztán lehet a kutya nem olvassa el .

Vagyis nem lehet EGYENLŐ szabályozás alá berakni a nyomtatott sajtót, meg a blogokat, internetes tartalmat.

Kicsit Karcos 2010.06.23. 22:28:33

@Rwindx:

"Ez alól az sem véd, ha pl az USA-ban hostingolják a szervert, akkor ott perelnek szét. Mert a rágalmazást vagy elkövette, vagy sem"

"Ha rágalmazással vádolnak egy sajtóorgánumot, az Egyesült Államokban a közszereplőknek nem elegendő azt bizonyítaniuk, hogy az újság valótlanságot állított, az újságíró bizonyíthatóan szándékos hazugsága nélkül nem jár kártérítés."

index.hu/kultur/media/sullivan9134/

Ebben nem is igazából az az érdekes, hogy az USA-ban ez így van, hanem az, hogy kb. bárhol a világon lehet hostoltatni egy blogot, éppen ahol a blog profiljának a leginkább megfelelő a jogi szabályozás. Mellesleg, ettől függetlenül nyugodtan lehet .hu is a domain, mivel a tárhely holléte a mérvadó a joghatóság szempontjából.

Rwindx 2010.06.23. 22:43:15

@Kicsit Karcos:
Pár hete valahol olvastam a közszereplőre vonatkozó szándékosságot én is, de most nem ugrott be, de szerintem a lényegen nem változtat, mert ugye pl én nem vagyok közszereplő, de engem is vagy bárkit is lehet becsületsérteni blogban.

Igen, ez így van, a befogadó ország számít, nem az hogy esetleg a magyar törvény mit mond, viszont ott is könnyen megütheti valaki a bokáját, ha ész nélkül irogat. Olyan szerintem a világon nincs hogy létezik a rágalmazás mint jogi fogalom, de az valamiért ne vonatkozna ugyanúgy a bloggerekre mint bárki másra.

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.06.23. 22:44:14

Úgy néz ki I. Hülye Viktor nagyon fosik, nehogy megtörténjen az ami 1998-2002 között megtörtént miszerint Frei Tomi megkérdezett egy orosz utcagyereket, aki magát bérgyilkosnak vallotta, ugyan már a "kerályt" is lelőné, rövid hezitálás után igen volt a válasz, volt is balhé rendesen.

Tényleg, ismer valaki egy tuti bérgyilkost, vagyunk páran akinek kibaszottul elege van a narancsból, pedig még csak pár hetes!?

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.06.23. 22:46:36

Az a kibaszott mentelmi jog mi az anyám picsájának van, csak nem azért, hogy azt pofázik mindenki amit akar, úgyis lepereg róluk!?

Sok hülye agyatlan barom meg tapsol, illetve mutogat EU-ra.

Szánalmas faszkalapok.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.06.23. 22:53:34

hoppáhoppá!!!
épp ez a téma most a királyi adón. Rogán Tónira jutott a szappanhordó szerepe és surolja is keményen a szerecsent...errefel a műsorvezeő jócsaj beszólt neki, aztán többször is :))

nem jósolok neki nagy jövőt a MTV-nél :)
bár ez most egy kicsit csalódás, már a Fidex sem tud rendesen tisztogatni a királyi tívíben...tezsem fel a kérdést: akkor ki fogja ellenőrizni rendesen ezt a csúnya visszakérdező médiját?

oatBXL · http://blog.osztrogonacz.com 2010.06.23. 23:01:16

zero: szerintem gondolkodjatok a mentésen és gyertek át a bloggerre ... ha kell ez első évben megveszem nektek tíz dolcsiért a vastagbor.info domaint ... de a ha a vastagbor.net-et szeretnétek, arra is jók vagytok nálam. Tök egyszerű az összekötése a blogger-rel, ráadásul a Google Ads bevételek teljesen a tiétek, nincs osztozkodás a blog.hu-val (sőt, ha akarjátok még hirdetés se lesz az oldalon ...)

picur3ka 2010.06.23. 23:43:34

@gtigram: Semmifele szemelyeskedes nem volt az irasomban. De tehetek bele, ha akarod.

'nincs ido megvitatni' vs 'Minden órával veszítünk sok milliárdot ezzel az időhúzással'

Nem is ertem, mit akarsz. Te igen?

Azert kepviselo, hogy benyujthasson egyeni inditvanyt. Ez esetben, gondolom, megvitatja magaval elobb, meg masokkal is.

Aki meg modositani kivanja, az benyujt modositasi inditvanyt. Aztan a Fidesz meg ha akarja, tesz ra, erre kapott mandatumot. Hala istennek!

Igy hat, idohuzas helyett, doszt eleg, ha elolvassak es megfogalmazzak a kritikajukat, minden beadvany nelkul, mert ugyis csak akkor lesz belole valami, ha a Fideszt erdekli. Ez esetben egyutt modosihatjak, mint az most is tortent, csupa ido megtakaritas.

picur3ka 2010.06.24. 05:08:25

Mas:

Tudja valaki, miert ellenzi a lokator epiteset a Jobbik?

guma 2010.06.24. 06:21:47

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

"Igy hat, idohuzas helyett, doszt eleg, ha elolvassak es megfogalmazzak a kritikajukat, minden beadvany nelkul, mert ugyis csak akkor lesz belole valami, ha a Fideszt erdekli. Ez esetben egyutt modosihatjak, mint az most is tortent, csupa ido megtakaritas."

Látod megint megíród a lényeget itt. Ha érdekli!

Én komolyabb munkát vártam az ország érdekében, főleg indításra. Persze ezzel foglalkozzanak inkább mint, hogy keressék az átadás mellett a konkrét átvételi adatokat. Neked nem hiányzik? Én már csak a tényeknek hiszek a szöveg nem elég a csontvázról és 7%-ról, stb.

Nem ajánlgatok más blogokat személyeskedő jelzőkkel.

Tisztelek minden véleményt az okosat meg nagyon értékelem! Akik gondolkodnak és nem csak mantráznak, de érvelnek is tényekkel az bizony meggyőz engem, hogy nézzek utána én is mert a hit itt már kevés.

Idézet mondatodra pedig rengeteg (jobb oldali) blogban megtalálhatod, hogy a változtatást kőkemény gazdasági érdekek diktálták (a gazdaságilag érdekelt háttér támogatok), nem a kritika.

Joe.UK 2010.06.24. 07:49:38

@Sátán meg a Jocó: Imhotep nem "csak" egy epitesz volt, kesobbi korokban istenkent tiszteltek.
Tudom hogy nagyon OFF de Egyiptom maniam van nem tehetek rola...

Joe.UK 2010.06.24. 08:22:35

@nemsiker_s: "Lát 20 olyan blogot amelyi Zorbánozik, és csak 2 olyat amelyik Qrcsányozik, akkor szted melyik fog jobban megmaradni benne? és akkor már meg van a szavazata."

Tehat torvenyileg kell felugyelni hogy a Zinterneten hany Gyurcsanyozos es hany Orbanozos blog legyen vagy most akkor hogy????

Marcellusca 2010.06.24. 08:44:29

@Joe.UK: Ja. :)
És az a legszebb az egészben, hogy a közmédiumokban sem tudja betartani, hogy minden oldal ugyanakkora arányban szerepeljen.
Gondolják, hogy ezt sikerül elérniük az interneten? Muhaha!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.24. 08:47:15

index.hu/kultur/media/2010/06/23/az_europai_ujsagirok_szovetsege_tiltakozik_a_magyar_mediaalkotmany_ellen/

rohadt fideszellenes bagázs :)

Visszaolvasva, látom, hogy a naridroidok azért szépen megpróbálkoztak a megmagyarázással, működik az a szemüveg egészen jól :)

2010.06.24. 09:29:02

fiatal demokraták szövetsége.... komcsik ezek, a legrosszabb fajtából!

Kicsit Karcos 2010.06.24. 09:36:26

@Conv: azért azt tegyük hozzá, hogy ennek az EÚSZ-nak soha egy szava nem volt az ellen, hogy tagjai telehányták a sajtót a "Magyarország = fasizmus" képlet alkalmazásával (tucatszám ölik a cigányokat, zsidókat a gárdisták Magyarországon, az ez ellen tiltakozó mértékadó, hiteles, független, évtizedek óta baloldali újságírókat pedig ellehetetlenítik, bebörtönik stb.).

Pont annyira mérvadó a véleményük, mint Aczél, Bolgár és Farkasházy elvtársaknak, csak európai méretekben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.06.24. 09:37:37

Tiltakozó oldal a facebook-on

http://www.facebook.com/pages/Nem-akarjuk-hogy-a-Fidesz-megtudja-minden-blogger-nevet/137502879594117#!/pages/Nem-akarjuk-hogy-a-Fidesz-megtudja-minden-blogger-nevet/137502879594117?v=wall

Rwindx 2010.06.24. 10:21:46

@Brendel Mátyás:
Na majd pont veled fogok együtt tiltakozni. Te úgysem ez ellen tiltakozol hanem anblock a fidesz ellen, ha jól sejtem a "nevedet is tudják már a fidesznél".
Rád a "tényeidre", és akik mellett általában téped a szádat pont annyira van szükség mint a rossz médiaszabályzásra.

Kicsit Karcos 2010.06.24. 10:24:00

@Brendel Mátyás: hány értelmiségi írta eddig alá?:)

gramercy 2010.06.24. 10:25:01

kuruc.info-t!!!

szazat, EZRET!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.24. 10:40:12

"Ezután egy hétvégém volt tanulmányozni, hogy hétfőn reggel kilenckor már szavazni tudjak a csomagról a parlament kulturális bizottságában"
Miért b+ nem tudsz olvasni? Vagy baj hogy dolgozni kell?
Ha nem akarsz hétvégén dolgozni, menj el egy irodába gályázni, ott hétvégén nem kell dolgozni.

Egyébként hát igen, most lehet szidni, sok mindent vártam a Fityiszes kormánytól, de ezt nem.
Remélem ez a törvény is szépen visszarepül a közt. elnöktől!
Szerintem kurvára lenne jobb dolog is amivel foglalkozzanak, a szocik kampányától nem kellett volna félni, már ha nem ilyen idiótaságokat csinálnának Fityiszék, mint most.
ezzel ugyanis visszaterelik az embereket a szocikhoz... Azt meg köszönöm, nem kérem!

S.O.A. 2010.06.24. 10:42:47

@gramercy: azért túlzásokba ne essünk...

picur3ka 2010.06.24. 11:03:20

@Conv:

Miert hivatkozik egy Jobbikos az EU lib-lab media gyurcsanypari kapcsolati halojara?

Kulonben a Konrad Gyorgy fasizmus van Mo-on interju utan varhato volt nemzetkozi barataik segitsege.

Csak a szokasos baszatas a kulfoldi mediabol. Orulok, hogy a hazafiak ilyen mertekadonak tartjak.

picur3ka 2010.06.24. 11:05:38

@Kicsit Karcos:

Nem nagyon kell talalgatni, hogy miert nem tetszik nekik, ha a media hazudozasra torvenyt hoznak.

Kicsit Karcos 2010.06.24. 11:45:20

@picur3ka/mesterhazymiklospart: 40, 108, mikor mennyi:)

offli

Hamburgeradót vezetne be a kormány?

Támogatók:

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár,
Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke,
Mikola István, az országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke.

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134974

Nyakkendőadó újratöltve?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.24. 12:16:33

@Kicsit Karcos:

Nem tudom, de még a sajtószabadság és véleményszabadság, meg az internetes publikálás személyi engedélyhez kötése kapcsán soha nem olvastam/hallottam tőlük olyat amivel ne értettem volna egyet.
Abba, hogy nem szeretnék a média korlátozását e területeken, bőven belefér, hogy nem tiltakoznak az általad felsoroltak ellen. Miként nem tiltakoztak a jobbos lapok és média szövegei ellen sem.
Ezen a téren a nagy európai szélsőjobbos sajtótermékek mellett is kiálltak mint pl a spanyol falangisták lapja esetében.

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Naridroid, most meg jobbikos vagyok?
Nemrégen még mszp-s voltam szerinted.
Akkor már elmondtam neked mi vagyok, de beigazolódni látszik akkori megjegyzésem, mi szerint szellemi minőségbéli ugrás kellene ahhoz, hogy értelmezni tudd a leírtakat.

Rwindx 2010.06.24. 12:23:46

@Kicsit Karcos:
Szvsz a hamburgeradó mehet ugyanazon elven mint a környezetet terhelő csomagolóanyagok. Én is támogatom. Mindenhol tudják hogy a "hamburger" nem igazán egészséges és közvetve extra terhelést jelent az egészségügynek, csak az érintett iparágak keményen ellene mennek egy ilyen bevezetésének. Az emberek meg eszik a szemetet.
Hamburger alatt értem a chips, kóla, gyorséttermi kaják, stbket.
Én még tovább is mennék. Tiltanám az ilyen szemetek reklámozását, a dohányáruhoz és hasonlóan. Arról nem beszélve hogy vajon miért kell az ilyen ételszerű akármiket játéknak feltüntetni, vagy játékhoz kapcsolni, hogy a gyerekeket mentálisan kondicionálják ezeknek a fogyasztására. Azért is szarrá büntetném a gyártókat és forgalmazókat.

A giccsadó a nyakkendőadó reloaded. Azt nem támogatom, annak semmi értelme, konkrétan faszság.

Shaddam ' 2010.06.24. 12:27:55

@Brendel Mátyás:

Rengeteg eszetek van hogy ezt nyíltan vállaljátok.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.24. 12:35:06

@Rwindx: Ne már!
@Shaddam ': Miért ne vállalnák?Elvégre demokrácia van.Nincs mitől félni.

Rwindx 2010.06.24. 12:44:04

@Tigeri: de de :)
Ettől még eheted azt amit akarsz, de mondjuk 10-20 Forinttal drágább lesz ami a körbe esik. Eldöntheted hogy kifizeted, vagy eszel olyat ami nem ide tartozik.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.24. 12:55:44

@Rwindx:

Ezzel teljes mértékben egyetértek. Azonban nem a 10 ft/termék megoldással, hanem azzal a megoldással, hogy ezekre a termékekre magasabb az adó, és ilyen termékeket gyártó vállalkozás mondjuk 0,5%-al magasabb kamatra kap csak fejlesztési vagy bármilyen hitelt, melyet a bank a TB felé csenget, ilyen termékeket gyártó vállalkozás nem kaphat adókedvezményt, és magasabb környezetvédelmi adót fizet.

Rwindx 2010.06.24. 13:03:23

@Conv:
Ezzel én nem vitatkozok, minden dolgot ami jó irányba tereli a kérdéskör kezelését egyet tudok érteni. Ellenben nem vagyok döntéshozó, tehát abból indulok ki amit olvasok.
Annyit megjegyeznék hogy a hiteles résznek nem hiszem hogy bármilyen hatása lenne, mert akkor a hitelt nem az országban fogja felvenni és ennyi ezt kikerülte, viszont ebből mindenképpen valamit vissza kell juttatni az egészségügybe, mivel a kiadási oldala is azt terheli.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.06.24. 13:59:00

Írj a cikkbe egy darab pontot.
Kommentáld a cikk tervezett tartalmával. Törvényjavaslat mehet a kukába.
Aki egyszerűbben ki tudja játszani a következő törvényjavaslatot, narancsízű nyalókát nyerhet.

2010.06.24. 15:04:39

höhö, amikor majd megkapargattok FIDESZES ügyeket itt a vastagon, nem győztök majd bíróságra járkálni, fizetni a milliókat, höhö, kellett a 2/3, igaz-e :):):)

abandi 2010.06.24. 17:00:48

A nagy népi többséggel hatalomra juttatott vezír:

- 8 kemény évig tűrtem az orbáncigányzsidófútballístaszölöbányászozást!
Elég volt!
A sok kis csipásgecizsidócsicska szopni fog!

Na így van ez és nem másképpen.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.06.24. 17:08:12

@ucsacsu: :-))) Beszarás, mi? Sejtettem, hogy kibújik ezeknek a g.ciknek a foguk fehérje, de az elmúlt időben messze "felülmúlták a "várakozásaimat"

picur3ka 2010.06.24. 17:19:24

@Belpo:

Hat epp az oknyomozo ujsagirast/irokat vedeni hivatott torveny is tobbek kozt. Nagyon melle.

Kulonben 1952-es, 1959-es torvenyeket ir at, egyebek mellett. Persze az 50-es evek media/szemelyisegjogi torvenyei azok sokkal jobbak lesznek nekunk.

Az eszem megall, hogy ilyenek meeg ervenyben vannak.

picur3ka 2010.06.24. 17:21:01

@abandi:

Haha. Csak egy a nep fia vastagborosok kozul. LMPVS torveny lesz a kovetkezo, meglatja.

abandi 2010.06.24. 17:39:54

Csak ne az 1919, '49, '57-es fajtájú legyen...

NRG44 · http://althir.org 2010.06.24. 19:22:21

nem is vártam mást a fideszéktől, a vérneokon jobbklikket szoktam mutogatni fideszből való sikeres kiábrándítás céljából XD

idézet a postból:

"Nem korlátozni akarunk, hanem bizonyos csoportok jogait védeni. "

ezek a csoportok pl. a nagytőke, és persze a cionisták

külföldi bulletproof hostingra fel!

Kicsit Karcos 2010.06.24. 20:24:41

@Conv: az EÚSZ, mint szervezet működésével kapcsolatban nem vagyok képben, ha a falangisták szólásszabadságáért is kiállnak, akkor adok a véleményükre. Én is támogatom minden világnézet képviselőjének a szabad szólását, szélsőlibsitől a vérkomonistákon át az ortodox nácikig, ha én is elmondhatom róluk a véleményem.

@Rwindx: nem értek egyet azzal, hogy a hamburger egészségtelen. Mi lenne benne az egészségtelen, a szezámmagos zsemle, a saláta, a darált hús, a paradicsomszósz?

És főleg, ki dönti el, melyik étel az egészségtelen, Jamie Oliver, Schobert Norbi, a miniszter? Azért kérdezem ezt, mert rendkívül sok ostoba számítást láttam már ezen a téren, pl. Angliában, ahol azzal jöttek, hogy a ketchup azért egészségtelen, mert sok benne a cukor. Na és, mennyi az a sok cukor havonta egy deciliter ketchupban? Mert hogy fajlagosan sok, attól még nem sarkall senkit cukros életmódra. A kristálycukorban is sok a cukor, de ez nem baj addig, amíg nem merőkanállal eszi valaki reggel, éjjel meg este.

Emellett én nagyon kisadóellenes vagyok, nem hiszek az állami finomhangolásban. Az állam adjon erős alapokat, a többit szarja le, nem az ő dolga, ha valaki minden nap hamburgert akar zabálni és semmi mást, hát tegye. Nem hülyék a Zemberek, vagy legalábbis nem annyira, mint amilyen károsak ezek az állami ízlésszabályozások. Szerintem.

Kicsit Karcos 2010.06.24. 20:44:52

@Rwindx: az a gond, hogy sok minden terheli még az egészségügyet. Pl. egyes idióta hatóságok az idegeimet készítik ki, az úton csalinkázó biciklisek miatt meg több üzemanyag fogy. Lenne szerinted értelme ezekre is kivetni valami adót, ami befolyik az egészségügybe? Mert összességében jelentős tétel, szerintem, csak éppen külön-külön 10 forintok miatt van vele egy rakás költség, rakás szívás, rakás stressz, ami újfent egészségügyi költségeket is okoz.

Én a nagyvonalúság híve vagyok, kisadó nuku, legyen minden olyan egyszerű, mint a faék, ha lehetséges, ez még az igazságosságnál is fontosabb talán. Sőt, ez a valódi igazság (ld. Occam borotvája).

Rwindx 2010.06.24. 21:49:53

@Kicsit Karcos:
Alapvetően én is kisadó ellenes vagyok, de az adórendszernek szerintem szabályozó jelleget is kell ölteni. Itt jön a kérdés hogy a hamburger egészségtelen-e. Kitértem rá hogy a hamburger nálam mit jelent: zsíros, cukros kalóriabombákat, ki tudja milyen segédanyagokkal, tartósítószerekkel megspékelve, és ebbe nagyon sok minden beletartozik. Elég ha megnézel egy-egy menüt amit egy étkezésre elfogyasztasz egy átlag gyorsétteremben, kb egy ember egész napi energiaszükségletét fedezi (vagy többet), anélkül hogy a tápanyagszükségletét fedezné, és ez csak 1 étkezés. Ha konkrétan nézzük én el tudok képzelni nem egészségtelen hamburgert, hanem a normális táplálkozásba illőt, de amit gyorsétteremben kapsz az jobbára nem ilyen. Ugye az embernek kapásból az arcába tolnak hozzá egy sültkrumplit ahhoz egy ketchupot vagy egy majonézt végül egy kólát azt kész is.

A hamburgeradó pedig nem lenne annyira kisadó, szerintem, eléggé koncentrált lenne az érintetteket nézve. Nagyjából a chipsgyártókat, édességgyártókat, és a gyorsétteremláncokat érintené.

Hogy ki döntené el: van egy Élelmiszer-biztonsági Hivatal, aki nyugodtan foglalkozhatna ezzel is.

Cserépszavazás (törölt) 2010.06.25. 00:11:30

index.hu/kultur/media/2010/06/23/az_europai_ujsagirok_szovetsege_tiltakozik_a_magyar_mediaalkotmany_ellen/
A brüsszeli szervezet szerint a törvénytervezet nem felel meg az európai normáknak, és a kommunista időket idézi. A szervezet a magyar kormányt a tervezet visszavonására szólította fel.

Cserépszavazás (törölt) 2010.06.25. 00:13:24

Kasszandra vagyok, mikor ezt a nevet választottam, nem gondoltam volna, hogy szükség lesz rám.

Agyalap 2010.06.25. 07:31:04

Pont leszarom. A törvénytervezet maga nevetségesen dilettáns, de a véleményemet megmondom bárki arcába is. Az már az ötvenes éveket idézné, ha már véleményt sem mondhatnék...

Joe.UK 2010.06.25. 08:46:56

@Kicsit Karcos: "Én is támogatom minden világnézet képviselőjének a szabad szólását, szélsőlibsitől a vérkomonistákon át az ortodox nácikig, ha én is elmondhatom róluk a véleményem." A szolasszabadsagot ennel jobban megfogalmazni nem lehet, max. respect.
Esetleg meg a :
"Nem ertek egyet a velemenyevel de meghalnek azert hogy elmondhassa" labdaba rughat.

Rikki Harcos 2010.06.25. 09:06:09

Szükség van erre a jogszabályra, az nem megy, hogy névtelenül lehessen szarrral dobálni másokat.
Korlátlan liberalizmus, anarchia, ez volt nyolc évig.

És érdekes: az elmúlt nyolc évben a jobboldali állású kormánygyalázó bloggerek szinte mindig vállalták személyazonosságukat, ez nekik továbbra sem lehet probléma, nem innen fúj a szél.

Rikki Harcos 2010.06.25. 09:39:49

@Joe.UK: igen, legyen szólásszabadság, de a szólásszabadság nem a névtelenül elmondott véleményt védi

Joe.UK 2010.06.25. 10:11:45

@Rikki Harcos: Amig valaki velemenyt, vilagnezetet, kritikat fogalmaz meg (blogok, forumok, hozzaszolasok, stb.) addig tokmindegy nevvel vagy nev nelkul teszi. JObb lenne ha nevvel vallalhato lenne de amig mindenfele szemelyisegjogok elobbre valok a velemenynyilvanitas szabadsaganal addig belathato hogy tobben nev nelkul teszik... Szvsz az se normalis aki virtualis terben "szarral dobalozik" meg az se aki ezt felveszi...
Meg ugye egyenileg mas-mas az "ingerkuszob"... Kit mi sert? Valakit a "qrvanyad" se, valakit meg az is ha letegezik.... Ki szabja meg hol a hatar es milyen jogon teszi ezt? Ez szerintem tipikusan az a terulet ahol mindenfele szabalyozas csak artana. Amugy meg konnyu kikerulni, olvashatsz par otletet feljebb...

A teny- es hirkozles az mas tema, azt bizony csak nevvel, felelosseget vallalva lehessen kozzetenni. Nem hiszem hogy ma letezne jogi kategoria a "hamis hir" terjesztese ellen. Pedig kellene....

Joe.UK 2010.06.25. 10:14:23

@Rikki Harcos: A baj az hogy ma nevvel sem mondhatok velemenyt bizonyos dolgokrol, bizonyos emberekrol...

Rikki Harcos 2010.06.25. 11:39:56

@Joe.UK:
A határokat a Ptk. nagyjából jól szabja meg, a nyomtatott és elektronikus sajtóra vonatkoztatva, az interneten is ugyanezek az emberi, ízlésbeli szabályok alkalmazhatók. Tehát jogszabály az van, csak itt most az azonosíthatóságon van a hangsúly.
Persze, külföldi blogoldallal ki lehet kerülni a szabályozást.

Itt most mindenki attól fél, hogy a Kormány így megtudhatja az ellene megszólalók személyazonosságát, de a névtelenséggel nem csak élni lehet, hanem visszaélni is. Teszem azt, a konkurencia kedvezőtlen helyzetbe hozhatja a cégemet. Ilyenkor jogos igényem, hogy jogi úton léphessek fel ellene, és ne pedig már az azonosítás elvi nehézsége (pedig tudom ki volt az elkövető) miatt bukjam a pert.

A sajtószabadság nem azt jelenti, hogy nincs cenzúra, mert van, csak nem előzetes a cenzúra, hanem utólagos, a már kinyomtatott/sugárzott anyagba utólag lehet belekötni jogi úton.

De ha tényleg arra használják az azonosítást, hogy a kormányellenes blogokat működtetőket az egyébként normális, a jóízlésbe és jogszabályokba nem ütköző módon elmondott véleményükért meghurcolnak, az ellen fel kell lépni (de ez inkább az elmúlt nyolc évre volt jellemző).

Joe.UK 2010.06.25. 11:59:00

@Rikki Harcos: Ertem en a te allaspontodat is es egy tokeletesen mukodo vilagban elfogadhato is lenne. De forditsuk meg picit:
Feltetelezik rolam hogy esetleg torvenybe utkozot irok ezert kell az adataimat mar jo elore leadnom a hatosagoknak. Ez igy rendben van?

" névtelenséggel nem csak élni lehet, hanem visszaélni is. Teszem azt, a konkurencia kedvezőtlen helyzetbe hozhatja a cégemet." Teszi ezt hogy? Irtam hogy kulon kell valasztani a "velemenyt" es a "hirt". Velemenyt kozlo media biztositson lehetoseget minden mas velemeny megjelenesenek is, a hirt kozlo media pedig vallaljon felelosseget az altala kozolt hir igazsagtartalmaert. Szoval nem kell forumozokat, bloggereket azonosithatova tenni de igenis kell a hirportalok szerkesztoit / iroit. Szerintem.
Bar megintcsak oda jutunk hogy elmeletrol vitazunk ugyanis az internet kontrollalhatatlan tehat barmilyen szabalyozasi kiserlet eleve kudarcra van itelve.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.06.25. 13:48:24

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Aha, és ebben hol van benne az, hogy beteg vagyok? Miért gondolod egy vélemény alapján ezt? Másfelől mutasd meg a hozzászólásomban, hol nem a témához szóltam hozzá? Harmadrészt jól érzem, hogy te most engem leszocibohócoztál? Kérlek cáfold meg, mert még a végén azt fogom gondolni, hogy skatulyázol, ami meglehetősen szerencsétlen mentalitás, és ami véleményem szerint inkább beteg mint az, amit én mondtam.

Egyébként ha már azt mondtad, hogy suttogó propaganda: itt lenne az idő arra, hogy bebizonyítsák az akták nyilvánosságra hozatalával, ők nem voltak besúgók. Ehhez igazán jogunk lenne, enélkül nem lesz tiszta a közélet, enélkül maradnak ezek a suttogások, és a kör ezzel be is zárult. De ha neked jó így, háááát, az is téged jellemez.

picur3ka 2010.06.25. 14:19:54

@pszicho pete:

Mind skatulyazunk. Ez normalis. Fidesz besugokrol beszelni, beteg.

Bar a cim erre hajaz, nem art tovabb olvasni. Itt egy mediatorvenyrol van szo, ami az oknyomozo ujsagirok es esetleg erintettek szemelyisegi jogait szandekozik vedeni, tobbek kozt. A besugozas teljesen irrelevans.

Kilencven korul kottetett egy egyeszseg az MDF/ellenzek/Antall-kormany es a szocik kozott. Ennek kovetkezmenyeiben elunk. Az adatok egy jelentos reszet mar megsemmisitettek, tobb mint valoszinu.

Azt mondok, amit akarok, de ha arra valaszolnak, uvoltok fele ujsagiras moderalasarol leven eppen szo, a beszelgetest jo szemleltetesnak, de lezartnak tekintem.

Agyalap 2010.06.25. 17:18:21

@Joe.UK: De mondhatsz. Ha ennek következménye van, az még lehet a rendszer hibája.
Nem kell beállni a sorba - bár az kényelmesebb. Később mindenki inkább ellenálló szeretne lenni, de pillanatnyilag?

azallamenvagyok 2010.06.25. 17:53:51

én feltettem magamnak a nagy kérdés, hogy mit várok a fidesztől: egyértelműen a céltudatos, értelmes és egyben jópofa underground erősödését!

nem kell ettől pánikolni, pajor tamást sem a komcsik készítették, hanem önmaga:) be kell regelni polgári néven a blogot, írni az egyszavas posztokat, aztán 8 eltérő nevű "kommentben" kifejteni a mondanivalót. Megfelelő moderáslással egymás blogjain anonim kommentelőként érvényesülni, majd dacolva a rendszerrel az "egy szavakkal" mondatokat kirakni, kódolt üzeneteket küldözgetni egymásnak a kezdőbetűkkel, a hivatkozott dátumok által jelölt névnapok betűiből stb:)

végre nem csak a világfájdalom, a lyuggatott fül meg a bőgatya lesz a lázadás, nem a pia, a drog, hanem az emberi nagyszerűség, a kreativitás, ami akkor a legtermékenyebb, ha korlátozva van, a fidesz pedig csak szellemileg akarja megváltani a nemzetet, hajrá! :)

ruba 2010.06.25. 19:52:41

A következő lépés meg az lesz, miután mindenki regisztrált, hogy bevezetik a blogadót, egy poszt, terjedelemtől függően adózik, 1000 karakter 10 Ft (vagyis 1 karakter 1 fillér), kép 25Ft, beillesztett videó 50Ft, bármilyen a kormányt kritizáló poszt karakterenként 1 Ft.

Benbe · http://www.benbe.hu 2010.06.26. 11:28:33

@ruba: Blogadót nem lehet bevezetni. Van viszont SZJA, amit a hirdetések után kell fizetni. Ezt nem is nagyon lehet megúszni, hiszen az ETARGET, a Google és a blog.hu is megküldi az adatokat az APEH-nak. Ha valaki más módon szerződik persze, akkor már ki lehet kerülni ezeket a csatornákat, és zsebre lehet vágni a lét...

==T== 2010.06.27. 11:04:52

Teccettek volna a Jobbikra szavazni. A Fidesz nem jobboldali. A Fidesz egy opportunista szervezet. Azt mondjuk megnézem, hogy milyen alapon követelne blogger regisztrációt egy twitter.com-os, blogspot.com-os vagy worldpresses blogra regelő usertől.

Llew 2010.06.28. 17:31:36

Ne legyetek paranoiásak, csak a legnagyobb bloggertalálkozót szervezik ilyen körülményesen.:D

trojka 2010.06.30. 19:52:42

Bizony, egyszer, egy éjszaka, amikor alszol az asszony mellett nagy megelégedéssel, s a következö napi kommentedröl álmodsz, egy fekete auto fog megállni a házatok elött. Három, fekete esökabátos, fekete kalapos krapek fog kiszállni belöle...nem folytatom, ugyis tudod...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.07.23. 20:59:49

Elmebeteg ötlet, elmebetegektől... A kommenter kartársak pedig csak előzetes vizsga alapján szólhatnak majd hozzá! Elvtársak, Aczél elvtárs szíve összeszorulna eme okos tanítványa láttán!! Szép is...

Donna (Cara)mba 2010.07.23. 21:11:29

Ha már megreguláznak bennünket, akkor legalább írják le pontosan miről, mit, mikor írhatok. Különben honnan fogom tudni, hogy a hatalomnak vajon megfelel-e amit írok?:)

Ki kellene adni ilyen blogger-tematikus könyveket, pont mint mikor az ember egy idegen nyelvet tanul:) Témák: Otthon, Szabadidő, Egészségügy, Oktatás, Utazás, Étkezés, stb.
Sok-sok hozzászólási példával, azaz egy komplett példatárral, teszttel, helyes megoldásokkal:)))

Amúgy meg éjjen a magyar szabaccság, éjjen a haza!

Weiß Api 2010.08.19. 12:06:26

@loláb: " törvényalkotói szándék az, hogy a neten publikálókra is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, amik a papíralapú újságokban publikálókra"

Pontosan ez a lényeg. A sok féltudású geek, aki itt "XX. században megrekedt"-ezik, a saját farkába harap az érvelési próbálkozásaival. Pont az a megrekedt helyzet, amikor papíralapon megjelent tartalom helyzete szabályozott, az internetes tartalomé pedig bizonytalanságban lebeg (vagy még ott sem), mert nem mindezidáig nem követte a joglkotás és a jogalkalmazás sem a '90-es években rég elindult médiabeli tendenciákat.

Persze ez egyes alakoknak - akik pl. név nélkül, aljas csúsztatásokkal lejáratják pl. Nick Árpádot - így kényelmes. Ha az az írás a nyomtatott sajtóban jelent volna meg, a szerző már valószínűleg szorgalmasan gyűjthetne a kártérítési összegre. Így meg röhög a markába, hogy mekkora király volt: rovarkarúként "győzelmet" aratott egy erős emberen... No, ennek akarnak gátat szabni világszerte - hol jól, hol rosszul, hol vérszegényen, hol túlzásokba esve (kicsit tartok tőle, hogy a magyar végleges hatályos megoldás a vérszegény kategóriába fog esni).

A sok nácizó, fasisztázó, viktatúrázó, fityeszező geek sem hajlandó felfogni, hogy a sajtószabadság, szólásszabadság, véleménynyilvánítási szabadság nem korlátlan jogok, hanem pont más személyek személyhez fűződő jogai jelentik a korlátait ezeknek.

Weiß Api 2010.08.19. 12:17:53

A törvénytervezet tárgyi hatálya fontos kérdés még (2. §). A médiatartalomnak minősülő internetes tartalomra fog kiterjedni a szabályozás - nagyon is helyesen.

Hogy mi lesz médiatartalomnak minősülő, azt jogvitában valószínűleg a bíróság fogja mérlegelni, feltehetőleg hasonlóképpen, mint a szerzőiség megítélésénél az "egyéni, eredeti jelleg" esetében. Tehát egyrész valószínűleg el kell érnie egy színvonalat, illetve "sajtótermék-jellegűnek" kell lennie az adott blognak, illetve írásnak. Ez egy kicsit gumiszabály, de normális helyzetekben nem lehet ezzel gond. Egy biztos: nárcisztikus énblogokat író csajoknak, meg médiatartalmat meg sem közelítő tartalmakat író geekeknek nem kell félniük, még ha szeretnek is rettegni a 2/3 óta. :-) Ez a blog minimum határeset...

Donna (Cara)mba 2010.08.20. 21:30:58

@Aabroncs: Meglepődtem, olvasva "régi önmagam";-DDDD Én ezt a kommentemet már rég elfeledtem:)))

Örülök, hogy egyetértesz a megoldási javaslatommal.
Mert ugye felmerült itt egy probléma és azt valahogy kezelni kell:)

Már ketten is látunk rá megoldást. Remélem olvassa, aki erre illetékes, és kellő megfogalmazásban majd előterjeszti a cenzurátusnak:))) (ilyen szó nincs is:))))))))
No meg azt is remélem, hogy már van erre apparátus:)
Apparátus nélkül hogyan menne különben?
Legalább ezzel is javul a fogalkoztatottak statisztikája...

abandi 2010.08.20. 22:16:30

Csók, az igazhitűeknek! (Még ha változnak is...)

Donna (Cara)mba 2010.08.20. 22:26:43

@abandi: Az igazhitűek változnak, a csók szerencsére még mindig jódolog:)))))
Ugye, látod, hogy vannak állandóságok is a nagy változásban?;D

abandi 2010.08.20. 22:31:02

@Donna (Cara)mba:
Látom-látom! Sőt!
Meghökkentem magán a kkkblogban!

Donna (Cara)mba 2010.08.20. 22:51:24

@abandi: S ugyan min hökkendezik kend?:)

guma 2010.08.20. 23:07:18

@Donna (Cara)mba:

Most csak : Kedves Caramba! Ilyen ötleteket inkább ne............

Mert az lesz a vége mint a mobil sms sablonnál. Kapunk egy pár szót és gazdálkodhatsz!

abandi 2010.08.20. 23:10:18

@Donna (Cara)mba:
Mert végre tömören -bár megint sokat és békehimnuszt- írt!
Természetesen nem kívánom háborgatni az Ön judeokeresztény hitét, de most kezdődik a világi harc!
A fidesz -bábból, levetve lárvarcát- igazi zsidómentalitású ragadozó lesz!
Hű, de mérges vagyok....iszom is 1/2HP-t, te nem HP!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.20. 23:10:47

@gtigram:

nos ma'am önt is invitálnám offosra, főleg h pár napig nem leszek uttan ...hihi
de Donnára tuti számíthat

süti beállítások módosítása