Skip to content


       Szűrés lista

A Fidesz tudni szeretné, hogy kik a bloggerek

Na, jól van, kezdődik ...

Az új médiatörvénnyel és sajtótörvénnyel nem sokat szaroztak, megírták, beterjesztették, és még aznap meg is vitatták.

"Kezdjük azzal, ahogyan benyújtották a csomagot a kormánypárti képviselők: pénteken délután 16.42 perckor. Ezután egy hétvégém volt tanulmányozni, hogy hétfőn reggel kilenckor már szavazni tudjak a csomagról a parlament kulturális bizottságában. Benne egy alkotmánymódosításról és több törvénymódosítási javaslatról. A parlament pedig este tízkor tárgyalta a törvényeket az általános vitában. Mindez a szólásszabadság védelmében" - nyilatkozta az LMP-s Karácsonyi Gergely.

Sietni kell, hogy még a nyári szünet előtt rákerüljön a pecsét ... ősszel már újra kampány lesz.

Mindkét törvényjavaslatot ízlésesen kapta szét Papp László Tamás a Hírszerzőn, így én most csak egy picike szeletére szeretnénk fókuszálni ennek a "csodatörvénynek".


"A Javaslat szerint a törvény hatálya alá tartozó valamennyi tartalomszolgáltató köteles regisztrálni a média felügyeletét ellátó hatóságnál, beleértve a 250 ezer magyar nyelvű blogot és több millió magyar nyelvű szerkesztett honlapot is. A TASZ álláspontja szerint a szabad véleménynyilvánítás joga is csorbul a hatósági regisztrációval, indokolatlan az ilyen jellegű adminisztrációs teher bevezetése valamennyi szolgáltatóra vonatkozóan."  - írta a TASZ

"A törvényjavaslat vonatkozik a televíziós és rádiós médiaszolgáltatásra, a lekérhető médiaszolgáltatásokra, mint a video-on-demand szolgáltatások, a nyomtatott sajtóra és minden olyan internetes tartalomra, amelyért valaki szerkesztőségi felelősséget visel. Az internetes tartalmak közül tehát a fórumok és kommentek kivételével a blogokra és bármilyen egyéb tartalomszolgáltatásra is kiterjed a jogszabály hatálya, ha az tájékoztatás, szórakoztatás vagy oktatás célját valósítja meg, így például az Országgyűlés honlapjára is." - írta szintén a TASZ


Ez már egy hetes hír, és első blikkre olyan eszement dolognak tűnt, hogy igazából nem is nagyon foglalkoztam vele.

Csakhogy, tegnap este megjelent egy interjú a Hírszerzőn L. Simon Lászlóval, a parlament kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnökével.

L. Simon 38 éves, író, szerkesztő, a Magyar Írószövetség titkára volt, ráadásul szegről-végről "kollega" is, mivel a jobbklikk.hu egyik "bloggere".
 


Valóban egyelőre sok a homályos pont, de az látszik, hogy jóval feszesebb, és kiterjedtebb szabályozást szeretne a Fidesz a sajtóra vonatkozóan.

Ezt az élet kényszerítette ki. Egy sor dolog igenis szabályozásért kiált, különösen az internettel kapcsolatban. Tegnap egy fél napot töltöttem azzal, hogy megnézzem: milyen internetes lapok kaphatnak nemzetközi periodika azonosítót, és hogy milyen kártérítési szabályok mentén lehet eljárni ellenük a jelenlegi feltételek mellett, mondjuk egy rágalmazás esetén. 

De erre ma is megvan a lehetőség.

Ezt vitatom. Vannak olyan – nevezzük így – időszakosan frissülő internetes kiadványok, amelyekre ez már nehezebben vonatkoztatható. 

A blogokra gondol?

Igen, bár hangsúlyozom, én blogpárti vagyok. Ahhoz a nemzedékhez tartozom, amelyiknek az internet használata természetes dologgá vált, 1992 óta van egy ma is működő e-mail címem, pedig akkor még csak telneteztünk, s nem használtunk grafikus internetes felületeket. Az is előfordult, hogy az egyetem alatt lefizettük a portást, hogy éjszakára bent maradhassunk a gépteremben. Számomra ez egy természetes közeg, írtam is politikai blogokra, a Jobbklikk állandó szerzője voltam. Vannak olyan blogok, amelyek mögött látszik a tényleges szerző, vagy szerkesztők, másoknál azonban egyáltalán nem. Ez sem feltétlenül baj, de ha egy nagy olvasottságnak örvendő, súlyos politikai, személyiségi jogi kérdéseket feszegető oldalról van szó, szerintem jogos igény, hogy tudjuk, kik szerkesztik.

(...)  néhány tartalmi kérdést akkor is szabályozni kell, mert az elmúlt években is nagyon sokat változott az internetes nyilvánosság. Ha csak a 2006-os, vagy 2010-es választásokat összehasonlítjuk: az internetes direktmarketing összehasonlíthatatlanul erősebbé vált. A 40 év alatti korosztály számára a kampány elsődleges terepévé a világháló vált. Ezek nagy része szimpatizánsok által gyártott, indirekt kampány volt. 

Bocsánat, de még mindig nem értem, miért nem lehet ezt a jelenlegi törvényekkel megfelelően szabályozni.

Mondok egy példát. A tévék honlapján egy csomó olyan tartalmat vágatlanul elérhetővé tesznek, amiket magában a televízióban – a korhatáros jellege miatt – csak bizonyos idősávban láthatunk. A neten viszont 24 órán át megnézhetők, akár gyerekek számára is. Tudjuk, hogy ma már egy gyerek alapvetően innen tájékozódik: tapasztalatból tudom, mert rendszeresen közelharcot vívok a legnagyobb lányommal, hogy másszon már ki a gépből. Igenis tisztázni kell, hogy ugyanazok a szabályok vonatkoznak-e a védett korosztályt tekintve egy televízióra, vagy az annak honlapján közölt netes tartalomra. De ezen kívül is rengeteg területen szabályozási kötelezettség lépett fel, nemcsak nálunk. Például a Google és a szerzői jogok, vagy a fájlcserélők körüli vitára elég gondolni. Nem korlátozni akarunk, hanem bizonyos csoportok jogait védeni. 
 

 
És még azt hittük tavaly nyáron, hogy az Uj Péter által kitalált bloggerigazolvány egy jópofa, vicces dolog ...
Hát nem, Uj Péter egy kibaszott látnok.

Szóval ezek komolyan azt hiszik, a bloggerek szépen libasorban befáradnak a Hivatalba, és regisztráljuk magukat, névvel, lakcímmel, adószámmal meg tudja a tököm még mivel?

Mindezt halál komolyan lenyilatkozza a jobbklikkes fideszes faszi? 

Az kurva jól jött Nektek, mikor a blogok nap mint nap szétkapták Gyurcsányt, az MSZP-t, az SZDSZ-t, meg a többi faszkalapot, de a "kétharmados forradalom" után a mór megtette a kötelességét, a mór mehet?

Megfordítottuk a sakktáblát, így most már nem kellene annyit zizegni, kutakodni meg posztolgatni, ugye?!

De ne álljunk meg félúton, egy-egy komment szerintem komolyabb tartalommal bír, mint néhány poszt, szerintem simán minősíthetjük "médiatartalomnak", javaslom, hogy kommentelni is csak a Hivatalban történő regisztráció után lehessen.

Twitter?! Tumblr?! Fórumok???
Anonim reakciós gecik, regisztrálja őket is a Hivatal!

Sőt, szabályozzuk be az egész kurva Internetet.

Épül-szépül Narancsország.

A jobboldali médiabirodalom csúcsra járatva, már annyi pénzük volt, hogy simán bevásárolták magukat az RTL Klubba, de ez mind nem elég.

Menjünk biztosra, ne maradjon ki semmi és senki.

És még van bőr képükön a törvénybe beleírni, hogy biztosítani kell az újságírók függetlenségét a tulajdonosoktól.
Hát ez mindennek a teteje:


"A tartalomszolgáltató munkavállalója, vagy a tartalomszolgáltatóval munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy — a munkajogi jogszabályok keretei között — jogosult a tartalomszolgáltató tulajdonosától, valamint a tartalomszolgáltatót támogató (reklámot közzétevő, szponzoráló stb.) vállalkozástól való szakmai függetlenségre, illetve a médiatartalmak befolyásolására irányuló tulajdonosi vagy támogatói nyomásgyakorlással szembeni védelemre (szerkesztői és újságírói szabadság) .

(2) Nem alkalmazható a munkajogi jogszabályokban meghatározott, illetve a megbízási jogviszonyból eredő joghátrány a tartalomszolgáltató munkavállalójával, illetve vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személlyel szemben amiatt, mert megtagadta a szerkesztői és újságírói szabadságát csorbító utasítás végrehajtását."
 


A fideszesekhez képest a szocik-szadeszosok egy amatőr, lúzer, szánalmas banda.  

Hát nem logikus: előbb megteremtjük szépen a törvényi feltételeket, majd utána kezdünk el rosszalkodni.

Címkék: blog közélet fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr882103157

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Narancs riasztás - Orbán Viktor szomszédol 2010.07.16. 16:31:18

Orbán Viktor szomszédol. (Látszólag) váratlanul bezörget az LMP-hez, barátkozik egy kicsit, aztán, ha már úgyis a lábán a csizma, a Jobbikhoz is átballag. Egy hozzá fogható bölcs vezér ritkán szokott „csak úgy” kujtorogni - felmerül a kérdé...

Trackback: Bloggerek, hobbi weblapkészítők irány regisztrálni 2010.06.23. 20:28:56

Úgy tűnik valakik már megint a széllel szemben akarnak húgyozni. Látom előre a következő hetek internetes trendjét: Blog szolgáltatók, tárhely szolgáltatók el lehet menni, tessék lehet menni Szlovákiába, ott nem kell regisztrálni. Szenvedélyes blog bej...

Trackback: Visszavonul a Fidesz médiaügyben 2010.06.23. 15:53:02

A Hírszerző értesülései szerint Rogán Antal és Cser-Palkovics András módosítaná a tájékoztatási kötelezettséget és a vélemények esetében a válaszadási jogot kivenné az általuk beterjesztett törvényből. Békén hagynák a blogokat is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2010.06.23. 19:32:29

Unom már folyton ezt kérdezni minden narancsködben lebegő ismerőstől/ismeretlentől, aki az ilyen hírek hallatán kezdi össze-össze vonni a szemöldökét, de mégis mi a véres francra számítottatok? Orbánék az elmúlt nyolc évben nagyon jól fölkészültek és sztahanovista szorgalommal jegyzetelték, milyen banánhéjakon csúszott el a szoclib rezsim. Most ezeket óhajtják kiküszöbölni, hogy nekik ne lehessen ugyanúgy keresztbe rakni. De ez nem a demokrácia, meg a szentséges népakarat védelme, ez egy az egyben a pártérdekről és a bebetonozódásról szól. Úgyhogy ismételten gratulálni szeretnék a rövidlátó protestszavazóknak, és ahogy az előző nyolc évben is, csak azt tudom tanácsolni, ha nyakukba borul a sz@r, tessék hozzá hatvannégy fogas vigyort kanyarítani és kussolni. Mindenki, aki a voksával hozzásegítette Viktorékat a kétharmadukhoz csak magának köszönheti. Lesz itt még "Orbán, takarodj!"...

arlequin 2010.06.23. 19:36:59

éljen az igenzeti különműködés!
éljen a zorindzsdzsúsz!
virágozzák már a virág!
viktoriánus orbániáda!
szeretet-szervezet!
blogger-blista!
fideszdroid rulez!

guma 2010.06.23. 19:48:56

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Bocs : az kelnök jelölésre gondoltam (valahol ez bujkálás, álljon mindenki a vártán, csak ne érjenek engem el).

De az is megérdemel egy misét, miért nincs egyetlen kormányhoz köthető (felkészültünk a kormányzásra) törvény elindítva, minden egyéni kezdeményezés. Rendkívüli ülést hívok össze, lemondom a német hivatalos találkozót majd elmegyek...

Ez szerintem nem korrekt, sőt valahol sértő!

arlequin 2010.06.23. 19:53:15

@gtigram:

"miért nincs egyetlen kormányhoz köthető (felkészültünk a kormányzásra) törvény elindítva, minden egyéni kezdeményezés"

miért nincs? mert így nincs "okozati felelősség". szép.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.06.23. 20:01:22

Sztem a Fidesz hazánk érdekét szolgálja

ezt a komcsi-liberális videót pedig mélységesen elítélem www.youtube.com/watch?v=N2KEe7Pvsjw&feature=related

(zero, ezzel a hsz-szel regisztrálj már plíz a kommentelői nyilvántartásba :)

Rwindx 2010.06.23. 20:13:37

@Conv:
Azt mondod nem látnak be semmit, de csak pár óra telt el:
index.hu/kultur/media/2010/06/23/nem_kell_helyreigazitani_a_velemenyt/

"Újból módosítják a médiaalkotmánynak nevezett törvénycsomagot, ezúttal a tervezetet benyújtó Rogán Antal és Cser-Palkovics András. Nem kell helyreigazítani a véleményt, és a blogoknak nem kell figyelniük a kiegyensúlyozott tájékoztatásra."

Ez azt hiszem a 3. módosításuk, mindenféle saját törvényjavaslatukra. Nem kell nekifutásból a legrosszabbat feltételezni. Gyanítom ez még tovább fog alakulni az elfogadásig.

Marcellusca 2010.06.23. 20:26:12

@.Pierre Bezuhov.: MegaLOL!

@Rwindx: Nekem meg csak hülyegyerekek ötletelgetésének tűnik.
Ez is.

Marcellusca 2010.06.23. 20:27:04

A rohadt AVH ...... őőőő, izé, akarom mondani: KBM! :))))

Rwindx 2010.06.23. 20:29:24

@Marcellusca:
A kérdés nem ez volt, hanem az ha megmondják nekik ez ordas baromság, akkor röhögve elhajtanak a picsába szoci módra, vagy esetleg újragondolják a dolgot.

2010.06.23. 20:35:50

Visszasírjátok még igazságos Gyurcsány Fletót, amikor a kályhára ültet az AVH a postjaitokért. :)

picur3ka 2010.06.23. 20:42:57

@Aullah:

Eleg pontos bizony a nagy tobbseguk manapsag.

@tudi:

Elnezest, ha felreertettelek.

@gtigram:
Ne keverd ossze a parlamentet a kormannyal, attol meg, hogy a kormany parti kepviselok is benne vannak, a parlament torvenyhozo es alkoto, valamint egyensulyi ero a kormanyzoival szemben.

A kormany kormanyoz es nem torvenyeket hoz, azt a parlamenti kepviselok teszik.

Szintugy, a parlamenti partok allitanak miniszterelnokot, nem Csanad peldaul, ez a level dolog egy teljes moka, mintha attol, hogy Orban nincs itt, nem lenne eleg Fideszes kepviselo, aki megszolaljon. A jelolesuket a partok megteszik irasban is, gondolom, rutinbol, szoval ez az egesz egy nagy fingfureszeles.

Szerintem egesz Berlin kiborult, hogy Viktor lemondta a resztvetelt ezen a meetingen, sot No hadat fog uzenni, mert nem hallhatjak Vitya eloadasat. Ezek a greczyzsoltok talaljak ki ezt a sok okorseget mindet, szerintem, a jo nep meg ragja, ragja, mint a gumicsontot.

Kicsit Karcos 2010.06.23. 20:46:58

@nemsiker_s:

"Ok elvileg a blogger kilétét is fel lehet fedni, de ehhez adott esetben szívós nyomozati tevékenységre van szükség."

Bizony, tessék csak szívósan nyomozni törvénysértés gyanúja esetén, nem pedig káderlapot vezetni jogkövető állampolgárokról, bármennyire is könnyebb lenne a munkájuk. A rendőrség van a társadalomért, nem a társadalom a rendőrségért.

"Egyébként én arra is mernék veled fogadást kötni, hogy úgy is lehet blogolgatni, hogy a valódi kilétemre soha nem jönnének rá. Hát ezt kísérelték meg kezelni, de úgy látszik sajnos ez nem megy át."

Egyrészt ugye - szerencsére - visszavonták, másrészt valóban van technikai megoldás a nyomok eltüntetésére. Mellesleg egy jelszóval védett honlap, ahol mindenki tudja, hogy 12345 a jelszó, már nem nyilvános oldal, azon azt írsz, amit akarsz. Sokféle megoldás van. A Fidesz javaslata az 1800-as évek magasságában még talán korszerűnek számított, de ma már mások a preferenciák mind társadalmilag, mind jogilag, mint hogy önmagában gyanúra adjon okot az, aki a véleményét megosztja másokkal. Ennyi erővel be is lehetne hatóságilag kameráztatni a szerkesztőségeket, hiszen ki tudja, mikor követ el egy újságíró törvénysértést, nem?

@loláb: hozhatod a wikis forrást, ismerem amúgy a törvényt. Éppen azt írtam, hogy indokoltnak látnám megváltoztatni, meg is indokoltam, miért, érdemes vón elolvasnod.

Amúgy sokféle elv van a parlamentáris demokráciákban, pl. a hatalmi ágak szétválasztásával kapcsolatban. Találd ki, hány kormánytag képviselő is egyúttal.

picur3ka 2010.06.23. 20:48:53

@Rwindx:

A 'hazug ragalmazas' vagy mi a pontos szoveg fog kiterjedni a blogokra is. Csak azt nem tudom innentol most mar, hogy mi lesz a bloggerek statusza, kell-e bejegyzett jogi felelosseget vallalniuk, vagy ezt majd a blogot hosztolo, terjeszto, reklamozo, egyeb jogi felelosseggel rendelkezo oldalak fogjak biztositani?

kuki123 2010.06.23. 20:50:13

@b0z0:
@zero:
és a Fasiszta rasszista náci Jobbiktól kellett rettegni baszki....
gratulálok a sok agymosott fidesz köcsögnek..
megcsináltátok

Rwindx 2010.06.23. 20:59:51

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Az első mondatod szerintem eddig is élt, tehát ha nagy nyilvánosság előtt rágalmazol, becsületsértést követsz el, akkor az tökmindegy szóban, újságban vagy blogban követed el, eddig is szétpereltek, ezek után is szét fognak.
A másodikat nem tudom, de az biztos hogy a bloggernek jelen pillanatban is van jogi felelőssége. A törvények mindenkire vonatkoznak, így rájuk is. Ez alól az sem véd, ha pl az USA-ban hostingolják a szervert, akkor ott perelnek szét. Mert a rágalmazást vagy elkövette, vagy sem. És ha amerikai hiénaügyvédek amerikai bíróság előtt perelik be, akkor lehet nem ússza meg meg százezer forintos nem vagyoni kártérítéssel, hanem ott azért keményebb összegek szoktak lenni.

Rwindx 2010.06.23. 21:09:17

@volánrulz:
Te az elmúlt egy évben eléggé leadtad a színvonalat, régebben nem voltál ilyen agyalágyult, hanem teljesen normális. Most miért jó ez?
Megvilágosodtál? Vagy mi?

guma 2010.06.23. 22:05:28

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

"Ne keverd ossze a parlamentet a kormannyal, attol meg, hogy a kormany parti kepviselok is benne vannak, a parlament torvenyhozo es alkoto, valamint egyensulyi ero a kormanyzoival szemben."

Ez az első mondatod a lényeg!

Tehát nem keverem - de ez az egyéni indítványozás gáz! Főleg ha "nincs idő" megvitatni sem...

Hol az egyensúly? Hol az egyeztető előkészítés? Stb...

És ne személyeskedj, mert szeretem ezt a sok színű gondolkodást ami a netten található.

És igen vártam, hogy komoly lépések lesznek, nem ilyen gumicsontok, mert nincs időnk, se a fiatalnak se az idősnek ilyenre, mert ez a rendszer nem tartható fenn csak drasztikus változásokkal.
Minden órával veszítünk sok milliárdot ezzel az időhúzással, mert öntjük tovább a feneketlen zsákokba!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.06.23. 22:19:33

@loláb:

"Na, hát pont ezt, a blogokat akarják szabályozni. Hogy ha lolábként én olyat írok, hogy "Zero hazaáruló, és különben is buzi", akkor ha ez neked bassza a csőrödet, akkor legyen lehetőséged arra, hogy velem szemben eljárj"

Értem mit akarsz mondani, csakhogy te ezt nem tudod egy újságban, nyomtatva közölni. Mivel van cirka 50 újság, és egyik sem közli le.
Viszont a neten kismillió helyre leírhatod, aztán lehet a kutya nem olvassa el .

Vagyis nem lehet EGYENLŐ szabályozás alá berakni a nyomtatott sajtót, meg a blogokat, internetes tartalmat.

Kicsit Karcos 2010.06.23. 22:28:33

@Rwindx:

"Ez alól az sem véd, ha pl az USA-ban hostingolják a szervert, akkor ott perelnek szét. Mert a rágalmazást vagy elkövette, vagy sem"

"Ha rágalmazással vádolnak egy sajtóorgánumot, az Egyesült Államokban a közszereplőknek nem elegendő azt bizonyítaniuk, hogy az újság valótlanságot állított, az újságíró bizonyíthatóan szándékos hazugsága nélkül nem jár kártérítés."

index.hu/kultur/media/sullivan9134/

Ebben nem is igazából az az érdekes, hogy az USA-ban ez így van, hanem az, hogy kb. bárhol a világon lehet hostoltatni egy blogot, éppen ahol a blog profiljának a leginkább megfelelő a jogi szabályozás. Mellesleg, ettől függetlenül nyugodtan lehet .hu is a domain, mivel a tárhely holléte a mérvadó a joghatóság szempontjából.

Rwindx 2010.06.23. 22:43:15

@Kicsit Karcos:
Pár hete valahol olvastam a közszereplőre vonatkozó szándékosságot én is, de most nem ugrott be, de szerintem a lényegen nem változtat, mert ugye pl én nem vagyok közszereplő, de engem is vagy bárkit is lehet becsületsérteni blogban.

Igen, ez így van, a befogadó ország számít, nem az hogy esetleg a magyar törvény mit mond, viszont ott is könnyen megütheti valaki a bokáját, ha ész nélkül irogat. Olyan szerintem a világon nincs hogy létezik a rágalmazás mint jogi fogalom, de az valamiért ne vonatkozna ugyanúgy a bloggerekre mint bárki másra.

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.06.23. 22:44:14

Úgy néz ki I. Hülye Viktor nagyon fosik, nehogy megtörténjen az ami 1998-2002 között megtörtént miszerint Frei Tomi megkérdezett egy orosz utcagyereket, aki magát bérgyilkosnak vallotta, ugyan már a "kerályt" is lelőné, rövid hezitálás után igen volt a válasz, volt is balhé rendesen.

Tényleg, ismer valaki egy tuti bérgyilkost, vagyunk páran akinek kibaszottul elege van a narancsból, pedig még csak pár hetes!?

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.06.23. 22:46:36

Az a kibaszott mentelmi jog mi az anyám picsájának van, csak nem azért, hogy azt pofázik mindenki amit akar, úgyis lepereg róluk!?

Sok hülye agyatlan barom meg tapsol, illetve mutogat EU-ra.

Szánalmas faszkalapok.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.06.23. 22:53:34

hoppáhoppá!!!
épp ez a téma most a királyi adón. Rogán Tónira jutott a szappanhordó szerepe és surolja is keményen a szerecsent...errefel a műsorvezeő jócsaj beszólt neki, aztán többször is :))

nem jósolok neki nagy jövőt a MTV-nél :)
bár ez most egy kicsit csalódás, már a Fidex sem tud rendesen tisztogatni a királyi tívíben...tezsem fel a kérdést: akkor ki fogja ellenőrizni rendesen ezt a csúnya visszakérdező médiját?

oatBXL · http://blog.osztrogonacz.com 2010.06.23. 23:01:16

zero: szerintem gondolkodjatok a mentésen és gyertek át a bloggerre ... ha kell ez első évben megveszem nektek tíz dolcsiért a vastagbor.info domaint ... de a ha a vastagbor.net-et szeretnétek, arra is jók vagytok nálam. Tök egyszerű az összekötése a blogger-rel, ráadásul a Google Ads bevételek teljesen a tiétek, nincs osztozkodás a blog.hu-val (sőt, ha akarjátok még hirdetés se lesz az oldalon ...)

picur3ka 2010.06.23. 23:43:34

@gtigram: Semmifele szemelyeskedes nem volt az irasomban. De tehetek bele, ha akarod.

'nincs ido megvitatni' vs 'Minden órával veszítünk sok milliárdot ezzel az időhúzással'

Nem is ertem, mit akarsz. Te igen?

Azert kepviselo, hogy benyujthasson egyeni inditvanyt. Ez esetben, gondolom, megvitatja magaval elobb, meg masokkal is.

Aki meg modositani kivanja, az benyujt modositasi inditvanyt. Aztan a Fidesz meg ha akarja, tesz ra, erre kapott mandatumot. Hala istennek!

Igy hat, idohuzas helyett, doszt eleg, ha elolvassak es megfogalmazzak a kritikajukat, minden beadvany nelkul, mert ugyis csak akkor lesz belole valami, ha a Fideszt erdekli. Ez esetben egyutt modosihatjak, mint az most is tortent, csupa ido megtakaritas.

picur3ka 2010.06.24. 05:08:25

Mas:

Tudja valaki, miert ellenzi a lokator epiteset a Jobbik?

guma 2010.06.24. 06:21:47

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

"Igy hat, idohuzas helyett, doszt eleg, ha elolvassak es megfogalmazzak a kritikajukat, minden beadvany nelkul, mert ugyis csak akkor lesz belole valami, ha a Fideszt erdekli. Ez esetben egyutt modosihatjak, mint az most is tortent, csupa ido megtakaritas."

Látod megint megíród a lényeget itt. Ha érdekli!

Én komolyabb munkát vártam az ország érdekében, főleg indításra. Persze ezzel foglalkozzanak inkább mint, hogy keressék az átadás mellett a konkrét átvételi adatokat. Neked nem hiányzik? Én már csak a tényeknek hiszek a szöveg nem elég a csontvázról és 7%-ról, stb.

Nem ajánlgatok más blogokat személyeskedő jelzőkkel.

Tisztelek minden véleményt az okosat meg nagyon értékelem! Akik gondolkodnak és nem csak mantráznak, de érvelnek is tényekkel az bizony meggyőz engem, hogy nézzek utána én is mert a hit itt már kevés.

Idézet mondatodra pedig rengeteg (jobb oldali) blogban megtalálhatod, hogy a változtatást kőkemény gazdasági érdekek diktálták (a gazdaságilag érdekelt háttér támogatok), nem a kritika.

Joe.UK 2010.06.24. 07:49:38

@Sátán meg a Jocó: Imhotep nem "csak" egy epitesz volt, kesobbi korokban istenkent tiszteltek.
Tudom hogy nagyon OFF de Egyiptom maniam van nem tehetek rola...

Joe.UK 2010.06.24. 08:22:35

@nemsiker_s: "Lát 20 olyan blogot amelyi Zorbánozik, és csak 2 olyat amelyik Qrcsányozik, akkor szted melyik fog jobban megmaradni benne? és akkor már meg van a szavazata."

Tehat torvenyileg kell felugyelni hogy a Zinterneten hany Gyurcsanyozos es hany Orbanozos blog legyen vagy most akkor hogy????

Marcellusca 2010.06.24. 08:44:29

@Joe.UK: Ja. :)
És az a legszebb az egészben, hogy a közmédiumokban sem tudja betartani, hogy minden oldal ugyanakkora arányban szerepeljen.
Gondolják, hogy ezt sikerül elérniük az interneten? Muhaha!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.24. 08:47:15

index.hu/kultur/media/2010/06/23/az_europai_ujsagirok_szovetsege_tiltakozik_a_magyar_mediaalkotmany_ellen/

rohadt fideszellenes bagázs :)

Visszaolvasva, látom, hogy a naridroidok azért szépen megpróbálkoztak a megmagyarázással, működik az a szemüveg egészen jól :)

2010.06.24. 09:29:02

fiatal demokraták szövetsége.... komcsik ezek, a legrosszabb fajtából!

Kicsit Karcos 2010.06.24. 09:36:26

@Conv: azért azt tegyük hozzá, hogy ennek az EÚSZ-nak soha egy szava nem volt az ellen, hogy tagjai telehányták a sajtót a "Magyarország = fasizmus" képlet alkalmazásával (tucatszám ölik a cigányokat, zsidókat a gárdisták Magyarországon, az ez ellen tiltakozó mértékadó, hiteles, független, évtizedek óta baloldali újságírókat pedig ellehetetlenítik, bebörtönik stb.).

Pont annyira mérvadó a véleményük, mint Aczél, Bolgár és Farkasházy elvtársaknak, csak európai méretekben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.06.24. 09:37:37

Tiltakozó oldal a facebook-on

http://www.facebook.com/pages/Nem-akarjuk-hogy-a-Fidesz-megtudja-minden-blogger-nevet/137502879594117#!/pages/Nem-akarjuk-hogy-a-Fidesz-megtudja-minden-blogger-nevet/137502879594117?v=wall

Rwindx 2010.06.24. 10:21:46

@Brendel Mátyás:
Na majd pont veled fogok együtt tiltakozni. Te úgysem ez ellen tiltakozol hanem anblock a fidesz ellen, ha jól sejtem a "nevedet is tudják már a fidesznél".
Rád a "tényeidre", és akik mellett általában téped a szádat pont annyira van szükség mint a rossz médiaszabályzásra.

Kicsit Karcos 2010.06.24. 10:24:00

@Brendel Mátyás: hány értelmiségi írta eddig alá?:)

gramercy 2010.06.24. 10:25:01

kuruc.info-t!!!

szazat, EZRET!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.24. 10:40:12

"Ezután egy hétvégém volt tanulmányozni, hogy hétfőn reggel kilenckor már szavazni tudjak a csomagról a parlament kulturális bizottságában"
Miért b+ nem tudsz olvasni? Vagy baj hogy dolgozni kell?
Ha nem akarsz hétvégén dolgozni, menj el egy irodába gályázni, ott hétvégén nem kell dolgozni.

Egyébként hát igen, most lehet szidni, sok mindent vártam a Fityiszes kormánytól, de ezt nem.
Remélem ez a törvény is szépen visszarepül a közt. elnöktől!
Szerintem kurvára lenne jobb dolog is amivel foglalkozzanak, a szocik kampányától nem kellett volna félni, már ha nem ilyen idiótaságokat csinálnának Fityiszék, mint most.
ezzel ugyanis visszaterelik az embereket a szocikhoz... Azt meg köszönöm, nem kérem!

S.O.A. 2010.06.24. 10:42:47

@gramercy: azért túlzásokba ne essünk...

picur3ka 2010.06.24. 11:03:20

@Conv:

Miert hivatkozik egy Jobbikos az EU lib-lab media gyurcsanypari kapcsolati halojara?

Kulonben a Konrad Gyorgy fasizmus van Mo-on interju utan varhato volt nemzetkozi barataik segitsege.

Csak a szokasos baszatas a kulfoldi mediabol. Orulok, hogy a hazafiak ilyen mertekadonak tartjak.

picur3ka 2010.06.24. 11:05:38

@Kicsit Karcos:

Nem nagyon kell talalgatni, hogy miert nem tetszik nekik, ha a media hazudozasra torvenyt hoznak.

Kicsit Karcos 2010.06.24. 11:45:20

@picur3ka/mesterhazymiklospart: 40, 108, mikor mennyi:)

offli

Hamburgeradót vezetne be a kormány?

Támogatók:

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár,
Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke,
Mikola István, az országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke.

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134974

Nyakkendőadó újratöltve?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.24. 12:16:33

@Kicsit Karcos:

Nem tudom, de még a sajtószabadság és véleményszabadság, meg az internetes publikálás személyi engedélyhez kötése kapcsán soha nem olvastam/hallottam tőlük olyat amivel ne értettem volna egyet.
Abba, hogy nem szeretnék a média korlátozását e területeken, bőven belefér, hogy nem tiltakoznak az általad felsoroltak ellen. Miként nem tiltakoztak a jobbos lapok és média szövegei ellen sem.
Ezen a téren a nagy európai szélsőjobbos sajtótermékek mellett is kiálltak mint pl a spanyol falangisták lapja esetében.

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Naridroid, most meg jobbikos vagyok?
Nemrégen még mszp-s voltam szerinted.
Akkor már elmondtam neked mi vagyok, de beigazolódni látszik akkori megjegyzésem, mi szerint szellemi minőségbéli ugrás kellene ahhoz, hogy értelmezni tudd a leírtakat.

Rwindx 2010.06.24. 12:23:46

@Kicsit Karcos:
Szvsz a hamburgeradó mehet ugyanazon elven mint a környezetet terhelő csomagolóanyagok. Én is támogatom. Mindenhol tudják hogy a "hamburger" nem igazán egészséges és közvetve extra terhelést jelent az egészségügynek, csak az érintett iparágak keményen ellene mennek egy ilyen bevezetésének. Az emberek meg eszik a szemetet.
Hamburger alatt értem a chips, kóla, gyorséttermi kaják, stbket.
Én még tovább is mennék. Tiltanám az ilyen szemetek reklámozását, a dohányáruhoz és hasonlóan. Arról nem beszélve hogy vajon miért kell az ilyen ételszerű akármiket játéknak feltüntetni, vagy játékhoz kapcsolni, hogy a gyerekeket mentálisan kondicionálják ezeknek a fogyasztására. Azért is szarrá büntetném a gyártókat és forgalmazókat.

A giccsadó a nyakkendőadó reloaded. Azt nem támogatom, annak semmi értelme, konkrétan faszság.

Shaddam ' 2010.06.24. 12:27:55

@Brendel Mátyás:

Rengeteg eszetek van hogy ezt nyíltan vállaljátok.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.06.24. 12:35:06

@Rwindx: Ne már!
@Shaddam ': Miért ne vállalnák?Elvégre demokrácia van.Nincs mitől félni.

Rwindx 2010.06.24. 12:44:04

@Tigeri: de de :)
Ettől még eheted azt amit akarsz, de mondjuk 10-20 Forinttal drágább lesz ami a körbe esik. Eldöntheted hogy kifizeted, vagy eszel olyat ami nem ide tartozik.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.24. 12:55:44

@Rwindx:

Ezzel teljes mértékben egyetértek. Azonban nem a 10 ft/termék megoldással, hanem azzal a megoldással, hogy ezekre a termékekre magasabb az adó, és ilyen termékeket gyártó vállalkozás mondjuk 0,5%-al magasabb kamatra kap csak fejlesztési vagy bármilyen hitelt, melyet a bank a TB felé csenget, ilyen termékeket gyártó vállalkozás nem kaphat adókedvezményt, és magasabb környezetvédelmi adót fizet.

Rwindx 2010.06.24. 13:03:23

@Conv:
Ezzel én nem vitatkozok, minden dolgot ami jó irányba tereli a kérdéskör kezelését egyet tudok érteni. Ellenben nem vagyok döntéshozó, tehát abból indulok ki amit olvasok.
Annyit megjegyeznék hogy a hiteles résznek nem hiszem hogy bármilyen hatása lenne, mert akkor a hitelt nem az országban fogja felvenni és ennyi ezt kikerülte, viszont ebből mindenképpen valamit vissza kell juttatni az egészségügybe, mivel a kiadási oldala is azt terheli.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.06.24. 13:59:00

Írj a cikkbe egy darab pontot.
Kommentáld a cikk tervezett tartalmával. Törvényjavaslat mehet a kukába.
Aki egyszerűbben ki tudja játszani a következő törvényjavaslatot, narancsízű nyalókát nyerhet.

2010.06.24. 15:04:39

höhö, amikor majd megkapargattok FIDESZES ügyeket itt a vastagon, nem győztök majd bíróságra járkálni, fizetni a milliókat, höhö, kellett a 2/3, igaz-e :):):)

abandi 2010.06.24. 17:00:48

A nagy népi többséggel hatalomra juttatott vezír:

- 8 kemény évig tűrtem az orbáncigányzsidófútballístaszölöbányászozást!
Elég volt!
A sok kis csipásgecizsidócsicska szopni fog!

Na így van ez és nem másképpen.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.06.24. 17:08:12

@ucsacsu: :-))) Beszarás, mi? Sejtettem, hogy kibújik ezeknek a g.ciknek a foguk fehérje, de az elmúlt időben messze "felülmúlták a "várakozásaimat"

picur3ka 2010.06.24. 17:19:24

@Belpo:

Hat epp az oknyomozo ujsagirast/irokat vedeni hivatott torveny is tobbek kozt. Nagyon melle.

Kulonben 1952-es, 1959-es torvenyeket ir at, egyebek mellett. Persze az 50-es evek media/szemelyisegjogi torvenyei azok sokkal jobbak lesznek nekunk.

Az eszem megall, hogy ilyenek meeg ervenyben vannak.

picur3ka 2010.06.24. 17:21:01

@abandi:

Haha. Csak egy a nep fia vastagborosok kozul. LMPVS torveny lesz a kovetkezo, meglatja.

abandi 2010.06.24. 17:39:54

Csak ne az 1919, '49, '57-es fajtájú legyen...

NRG44 · http://althir.org 2010.06.24. 19:22:21

nem is vártam mást a fideszéktől, a vérneokon jobbklikket szoktam mutogatni fideszből való sikeres kiábrándítás céljából XD

idézet a postból:

"Nem korlátozni akarunk, hanem bizonyos csoportok jogait védeni. "

ezek a csoportok pl. a nagytőke, és persze a cionisták

külföldi bulletproof hostingra fel!

Kicsit Karcos 2010.06.24. 20:24:41

@Conv: az EÚSZ, mint szervezet működésével kapcsolatban nem vagyok képben, ha a falangisták szólásszabadságáért is kiállnak, akkor adok a véleményükre. Én is támogatom minden világnézet képviselőjének a szabad szólását, szélsőlibsitől a vérkomonistákon át az ortodox nácikig, ha én is elmondhatom róluk a véleményem.

@Rwindx: nem értek egyet azzal, hogy a hamburger egészségtelen. Mi lenne benne az egészségtelen, a szezámmagos zsemle, a saláta, a darált hús, a paradicsomszósz?

És főleg, ki dönti el, melyik étel az egészségtelen, Jamie Oliver, Schobert Norbi, a miniszter? Azért kérdezem ezt, mert rendkívül sok ostoba számítást láttam már ezen a téren, pl. Angliában, ahol azzal jöttek, hogy a ketchup azért egészségtelen, mert sok benne a cukor. Na és, mennyi az a sok cukor havonta egy deciliter ketchupban? Mert hogy fajlagosan sok, attól még nem sarkall senkit cukros életmódra. A kristálycukorban is sok a cukor, de ez nem baj addig, amíg nem merőkanállal eszi valaki reggel, éjjel meg este.

Emellett én nagyon kisadóellenes vagyok, nem hiszek az állami finomhangolásban. Az állam adjon erős alapokat, a többit szarja le, nem az ő dolga, ha valaki minden nap hamburgert akar zabálni és semmi mást, hát tegye. Nem hülyék a Zemberek, vagy legalábbis nem annyira, mint amilyen károsak ezek az állami ízlésszabályozások. Szerintem.

Kicsit Karcos 2010.06.24. 20:44:52

@Rwindx: az a gond, hogy sok minden terheli még az egészségügyet. Pl. egyes idióta hatóságok az idegeimet készítik ki, az úton csalinkázó biciklisek miatt meg több üzemanyag fogy. Lenne szerinted értelme ezekre is kivetni valami adót, ami befolyik az egészségügybe? Mert összességében jelentős tétel, szerintem, csak éppen külön-külön 10 forintok miatt van vele egy rakás költség, rakás szívás, rakás stressz, ami újfent egészségügyi költségeket is okoz.

Én a nagyvonalúság híve vagyok, kisadó nuku, legyen minden olyan egyszerű, mint a faék, ha lehetséges, ez még az igazságosságnál is fontosabb talán. Sőt, ez a valódi igazság (ld. Occam borotvája).

Rwindx 2010.06.24. 21:49:53

@Kicsit Karcos:
Alapvetően én is kisadó ellenes vagyok, de az adórendszernek szerintem szabályozó jelleget is kell ölteni. Itt jön a kérdés hogy a hamburger egészségtelen-e. Kitértem rá hogy a hamburger nálam mit jelent: zsíros, cukros kalóriabombákat, ki tudja milyen segédanyagokkal, tartósítószerekkel megspékelve, és ebbe nagyon sok minden beletartozik. Elég ha megnézel egy-egy menüt amit egy étkezésre elfogyasztasz egy átlag gyorsétteremben, kb egy ember egész napi energiaszükségletét fedezi (vagy többet), anélkül hogy a tápanyagszükségletét fedezné, és ez csak 1 étkezés. Ha konkrétan nézzük én el tudok képzelni nem egészségtelen hamburgert, hanem a normális táplálkozásba illőt, de amit gyorsétteremben kapsz az jobbára nem ilyen. Ugye az embernek kapásból az arcába tolnak hozzá egy sültkrumplit ahhoz egy ketchupot vagy egy majonézt végül egy kólát azt kész is.

A hamburgeradó pedig nem lenne annyira kisadó, szerintem, eléggé koncentrált lenne az érintetteket nézve. Nagyjából a chipsgyártókat, édességgyártókat, és a gyorsétteremláncokat érintené.

Hogy ki döntené el: van egy Élelmiszer-biztonsági Hivatal, aki nyugodtan foglalkozhatna ezzel is.

Cserépszavazás (törölt) 2010.06.25. 00:11:30

index.hu/kultur/media/2010/06/23/az_europai_ujsagirok_szovetsege_tiltakozik_a_magyar_mediaalkotmany_ellen/
A brüsszeli szervezet szerint a törvénytervezet nem felel meg az európai normáknak, és a kommunista időket idézi. A szervezet a magyar kormányt a tervezet visszavonására szólította fel.

Cserépszavazás (törölt) 2010.06.25. 00:13:24

Kasszandra vagyok, mikor ezt a nevet választottam, nem gondoltam volna, hogy szükség lesz rám.

Agyalap 2010.06.25. 07:31:04

Pont leszarom. A törvénytervezet maga nevetségesen dilettáns, de a véleményemet megmondom bárki arcába is. Az már az ötvenes éveket idézné, ha már véleményt sem mondhatnék...

Joe.UK 2010.06.25. 08:46:56

@Kicsit Karcos: "Én is támogatom minden világnézet képviselőjének a szabad szólását, szélsőlibsitől a vérkomonistákon át az ortodox nácikig, ha én is elmondhatom róluk a véleményem." A szolasszabadsagot ennel jobban megfogalmazni nem lehet, max. respect.
Esetleg meg a :
"Nem ertek egyet a velemenyevel de meghalnek azert hogy elmondhassa" labdaba rughat.

Rikki Harcos 2010.06.25. 09:06:09

Szükség van erre a jogszabályra, az nem megy, hogy névtelenül lehessen szarrral dobálni másokat.
Korlátlan liberalizmus, anarchia, ez volt nyolc évig.

És érdekes: az elmúlt nyolc évben a jobboldali állású kormánygyalázó bloggerek szinte mindig vállalták személyazonosságukat, ez nekik továbbra sem lehet probléma, nem innen fúj a szél.

Rikki Harcos 2010.06.25. 09:39:49

@Joe.UK: igen, legyen szólásszabadság, de a szólásszabadság nem a névtelenül elmondott véleményt védi

Joe.UK 2010.06.25. 10:11:45

@Rikki Harcos: Amig valaki velemenyt, vilagnezetet, kritikat fogalmaz meg (blogok, forumok, hozzaszolasok, stb.) addig tokmindegy nevvel vagy nev nelkul teszi. JObb lenne ha nevvel vallalhato lenne de amig mindenfele szemelyisegjogok elobbre valok a velemenynyilvanitas szabadsaganal addig belathato hogy tobben nev nelkul teszik... Szvsz az se normalis aki virtualis terben "szarral dobalozik" meg az se aki ezt felveszi...
Meg ugye egyenileg mas-mas az "ingerkuszob"... Kit mi sert? Valakit a "qrvanyad" se, valakit meg az is ha letegezik.... Ki szabja meg hol a hatar es milyen jogon teszi ezt? Ez szerintem tipikusan az a terulet ahol mindenfele szabalyozas csak artana. Amugy meg konnyu kikerulni, olvashatsz par otletet feljebb...

A teny- es hirkozles az mas tema, azt bizony csak nevvel, felelosseget vallalva lehessen kozzetenni. Nem hiszem hogy ma letezne jogi kategoria a "hamis hir" terjesztese ellen. Pedig kellene....

Joe.UK 2010.06.25. 10:14:23

@Rikki Harcos: A baj az hogy ma nevvel sem mondhatok velemenyt bizonyos dolgokrol, bizonyos emberekrol...

Rikki Harcos 2010.06.25. 11:39:56

@Joe.UK:
A határokat a Ptk. nagyjából jól szabja meg, a nyomtatott és elektronikus sajtóra vonatkoztatva, az interneten is ugyanezek az emberi, ízlésbeli szabályok alkalmazhatók. Tehát jogszabály az van, csak itt most az azonosíthatóságon van a hangsúly.
Persze, külföldi blogoldallal ki lehet kerülni a szabályozást.

Itt most mindenki attól fél, hogy a Kormány így megtudhatja az ellene megszólalók személyazonosságát, de a névtelenséggel nem csak élni lehet, hanem visszaélni is. Teszem azt, a konkurencia kedvezőtlen helyzetbe hozhatja a cégemet. Ilyenkor jogos igényem, hogy jogi úton léphessek fel ellene, és ne pedig már az azonosítás elvi nehézsége (pedig tudom ki volt az elkövető) miatt bukjam a pert.

A sajtószabadság nem azt jelenti, hogy nincs cenzúra, mert van, csak nem előzetes a cenzúra, hanem utólagos, a már kinyomtatott/sugárzott anyagba utólag lehet belekötni jogi úton.

De ha tényleg arra használják az azonosítást, hogy a kormányellenes blogokat működtetőket az egyébként normális, a jóízlésbe és jogszabályokba nem ütköző módon elmondott véleményükért meghurcolnak, az ellen fel kell lépni (de ez inkább az elmúlt nyolc évre volt jellemző).

Joe.UK 2010.06.25. 11:59:00

@Rikki Harcos: Ertem en a te allaspontodat is es egy tokeletesen mukodo vilagban elfogadhato is lenne. De forditsuk meg picit:
Feltetelezik rolam hogy esetleg torvenybe utkozot irok ezert kell az adataimat mar jo elore leadnom a hatosagoknak. Ez igy rendben van?

" névtelenséggel nem csak élni lehet, hanem visszaélni is. Teszem azt, a konkurencia kedvezőtlen helyzetbe hozhatja a cégemet." Teszi ezt hogy? Irtam hogy kulon kell valasztani a "velemenyt" es a "hirt". Velemenyt kozlo media biztositson lehetoseget minden mas velemeny megjelenesenek is, a hirt kozlo media pedig vallaljon felelosseget az altala kozolt hir igazsagtartalmaert. Szoval nem kell forumozokat, bloggereket azonosithatova tenni de igenis kell a hirportalok szerkesztoit / iroit. Szerintem.
Bar megintcsak oda jutunk hogy elmeletrol vitazunk ugyanis az internet kontrollalhatatlan tehat barmilyen szabalyozasi kiserlet eleve kudarcra van itelve.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.06.25. 13:48:24

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Aha, és ebben hol van benne az, hogy beteg vagyok? Miért gondolod egy vélemény alapján ezt? Másfelől mutasd meg a hozzászólásomban, hol nem a témához szóltam hozzá? Harmadrészt jól érzem, hogy te most engem leszocibohócoztál? Kérlek cáfold meg, mert még a végén azt fogom gondolni, hogy skatulyázol, ami meglehetősen szerencsétlen mentalitás, és ami véleményem szerint inkább beteg mint az, amit én mondtam.

Egyébként ha már azt mondtad, hogy suttogó propaganda: itt lenne az idő arra, hogy bebizonyítsák az akták nyilvánosságra hozatalával, ők nem voltak besúgók. Ehhez igazán jogunk lenne, enélkül nem lesz tiszta a közélet, enélkül maradnak ezek a suttogások, és a kör ezzel be is zárult. De ha neked jó így, háááát, az is téged jellemez.

picur3ka 2010.06.25. 14:19:54

@pszicho pete:

Mind skatulyazunk. Ez normalis. Fidesz besugokrol beszelni, beteg.

Bar a cim erre hajaz, nem art tovabb olvasni. Itt egy mediatorvenyrol van szo, ami az oknyomozo ujsagirok es esetleg erintettek szemelyisegi jogait szandekozik vedeni, tobbek kozt. A besugozas teljesen irrelevans.

Kilencven korul kottetett egy egyeszseg az MDF/ellenzek/Antall-kormany es a szocik kozott. Ennek kovetkezmenyeiben elunk. Az adatok egy jelentos reszet mar megsemmisitettek, tobb mint valoszinu.

Azt mondok, amit akarok, de ha arra valaszolnak, uvoltok fele ujsagiras moderalasarol leven eppen szo, a beszelgetest jo szemleltetesnak, de lezartnak tekintem.

Agyalap 2010.06.25. 17:18:21

@Joe.UK: De mondhatsz. Ha ennek következménye van, az még lehet a rendszer hibája.
Nem kell beállni a sorba - bár az kényelmesebb. Később mindenki inkább ellenálló szeretne lenni, de pillanatnyilag?

azallamenvagyok 2010.06.25. 17:53:51

én feltettem magamnak a nagy kérdés, hogy mit várok a fidesztől: egyértelműen a céltudatos, értelmes és egyben jópofa underground erősödését!

nem kell ettől pánikolni, pajor tamást sem a komcsik készítették, hanem önmaga:) be kell regelni polgári néven a blogot, írni az egyszavas posztokat, aztán 8 eltérő nevű "kommentben" kifejteni a mondanivalót. Megfelelő moderáslással egymás blogjain anonim kommentelőként érvényesülni, majd dacolva a rendszerrel az "egy szavakkal" mondatokat kirakni, kódolt üzeneteket küldözgetni egymásnak a kezdőbetűkkel, a hivatkozott dátumok által jelölt névnapok betűiből stb:)

végre nem csak a világfájdalom, a lyuggatott fül meg a bőgatya lesz a lázadás, nem a pia, a drog, hanem az emberi nagyszerűség, a kreativitás, ami akkor a legtermékenyebb, ha korlátozva van, a fidesz pedig csak szellemileg akarja megváltani a nemzetet, hajrá! :)

ruba 2010.06.25. 19:52:41

A következő lépés meg az lesz, miután mindenki regisztrált, hogy bevezetik a blogadót, egy poszt, terjedelemtől függően adózik, 1000 karakter 10 Ft (vagyis 1 karakter 1 fillér), kép 25Ft, beillesztett videó 50Ft, bármilyen a kormányt kritizáló poszt karakterenként 1 Ft.

Benbe · http://www.benbe.hu 2010.06.26. 11:28:33

@ruba: Blogadót nem lehet bevezetni. Van viszont SZJA, amit a hirdetések után kell fizetni. Ezt nem is nagyon lehet megúszni, hiszen az ETARGET, a Google és a blog.hu is megküldi az adatokat az APEH-nak. Ha valaki más módon szerződik persze, akkor már ki lehet kerülni ezeket a csatornákat, és zsebre lehet vágni a lét...

==T== 2010.06.27. 11:04:52

Teccettek volna a Jobbikra szavazni. A Fidesz nem jobboldali. A Fidesz egy opportunista szervezet. Azt mondjuk megnézem, hogy milyen alapon követelne blogger regisztrációt egy twitter.com-os, blogspot.com-os vagy worldpresses blogra regelő usertől.

Llew 2010.06.28. 17:31:36

Ne legyetek paranoiásak, csak a legnagyobb bloggertalálkozót szervezik ilyen körülményesen.:D

trojka 2010.06.30. 19:52:42

Bizony, egyszer, egy éjszaka, amikor alszol az asszony mellett nagy megelégedéssel, s a következö napi kommentedröl álmodsz, egy fekete auto fog megállni a házatok elött. Három, fekete esökabátos, fekete kalapos krapek fog kiszállni belöle...nem folytatom, ugyis tudod...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.07.23. 20:59:49

Elmebeteg ötlet, elmebetegektől... A kommenter kartársak pedig csak előzetes vizsga alapján szólhatnak majd hozzá! Elvtársak, Aczél elvtárs szíve összeszorulna eme okos tanítványa láttán!! Szép is...

Donna (Cara)mba 2010.07.23. 21:11:29

Ha már megreguláznak bennünket, akkor legalább írják le pontosan miről, mit, mikor írhatok. Különben honnan fogom tudni, hogy a hatalomnak vajon megfelel-e amit írok?:)

Ki kellene adni ilyen blogger-tematikus könyveket, pont mint mikor az ember egy idegen nyelvet tanul:) Témák: Otthon, Szabadidő, Egészségügy, Oktatás, Utazás, Étkezés, stb.
Sok-sok hozzászólási példával, azaz egy komplett példatárral, teszttel, helyes megoldásokkal:)))

Amúgy meg éjjen a magyar szabaccság, éjjen a haza!

Weiß Api 2010.08.19. 12:06:26

@loláb: " törvényalkotói szándék az, hogy a neten publikálókra is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, amik a papíralapú újságokban publikálókra"

Pontosan ez a lényeg. A sok féltudású geek, aki itt "XX. században megrekedt"-ezik, a saját farkába harap az érvelési próbálkozásaival. Pont az a megrekedt helyzet, amikor papíralapon megjelent tartalom helyzete szabályozott, az internetes tartalomé pedig bizonytalanságban lebeg (vagy még ott sem), mert nem mindezidáig nem követte a joglkotás és a jogalkalmazás sem a '90-es években rég elindult médiabeli tendenciákat.

Persze ez egyes alakoknak - akik pl. név nélkül, aljas csúsztatásokkal lejáratják pl. Nick Árpádot - így kényelmes. Ha az az írás a nyomtatott sajtóban jelent volna meg, a szerző már valószínűleg szorgalmasan gyűjthetne a kártérítési összegre. Így meg röhög a markába, hogy mekkora király volt: rovarkarúként "győzelmet" aratott egy erős emberen... No, ennek akarnak gátat szabni világszerte - hol jól, hol rosszul, hol vérszegényen, hol túlzásokba esve (kicsit tartok tőle, hogy a magyar végleges hatályos megoldás a vérszegény kategóriába fog esni).

A sok nácizó, fasisztázó, viktatúrázó, fityeszező geek sem hajlandó felfogni, hogy a sajtószabadság, szólásszabadság, véleménynyilvánítási szabadság nem korlátlan jogok, hanem pont más személyek személyhez fűződő jogai jelentik a korlátait ezeknek.

Weiß Api 2010.08.19. 12:17:53

A törvénytervezet tárgyi hatálya fontos kérdés még (2. §). A médiatartalomnak minősülő internetes tartalomra fog kiterjedni a szabályozás - nagyon is helyesen.

Hogy mi lesz médiatartalomnak minősülő, azt jogvitában valószínűleg a bíróság fogja mérlegelni, feltehetőleg hasonlóképpen, mint a szerzőiség megítélésénél az "egyéni, eredeti jelleg" esetében. Tehát egyrész valószínűleg el kell érnie egy színvonalat, illetve "sajtótermék-jellegűnek" kell lennie az adott blognak, illetve írásnak. Ez egy kicsit gumiszabály, de normális helyzetekben nem lehet ezzel gond. Egy biztos: nárcisztikus énblogokat író csajoknak, meg médiatartalmat meg sem közelítő tartalmakat író geekeknek nem kell félniük, még ha szeretnek is rettegni a 2/3 óta. :-) Ez a blog minimum határeset...

Donna (Cara)mba 2010.08.20. 21:30:58

@Aabroncs: Meglepődtem, olvasva "régi önmagam";-DDDD Én ezt a kommentemet már rég elfeledtem:)))

Örülök, hogy egyetértesz a megoldási javaslatommal.
Mert ugye felmerült itt egy probléma és azt valahogy kezelni kell:)

Már ketten is látunk rá megoldást. Remélem olvassa, aki erre illetékes, és kellő megfogalmazásban majd előterjeszti a cenzurátusnak:))) (ilyen szó nincs is:))))))))
No meg azt is remélem, hogy már van erre apparátus:)
Apparátus nélkül hogyan menne különben?
Legalább ezzel is javul a fogalkoztatottak statisztikája...

abandi 2010.08.20. 22:16:30

Csók, az igazhitűeknek! (Még ha változnak is...)

Donna (Cara)mba 2010.08.20. 22:26:43

@abandi: Az igazhitűek változnak, a csók szerencsére még mindig jódolog:)))))
Ugye, látod, hogy vannak állandóságok is a nagy változásban?;D

abandi 2010.08.20. 22:31:02

@Donna (Cara)mba:
Látom-látom! Sőt!
Meghökkentem magán a kkkblogban!

Donna (Cara)mba 2010.08.20. 22:51:24

@abandi: S ugyan min hökkendezik kend?:)

guma 2010.08.20. 23:07:18

@Donna (Cara)mba:

Most csak : Kedves Caramba! Ilyen ötleteket inkább ne............

Mert az lesz a vége mint a mobil sms sablonnál. Kapunk egy pár szót és gazdálkodhatsz!

abandi 2010.08.20. 23:10:18

@Donna (Cara)mba:
Mert végre tömören -bár megint sokat és békehimnuszt- írt!
Természetesen nem kívánom háborgatni az Ön judeokeresztény hitét, de most kezdődik a világi harc!
A fidesz -bábból, levetve lárvarcát- igazi zsidómentalitású ragadozó lesz!
Hű, de mérges vagyok....iszom is 1/2HP-t, te nem HP!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.20. 23:10:47

@gtigram:

nos ma'am önt is invitálnám offosra, főleg h pár napig nem leszek uttan ...hihi
de Donnára tuti számíthat

süti beállítások módosítása