Skip to content


       Szűrés lista

Újabb nagyprojekt, ezúttal az Alföldön

Alighanem néhány embernek agyára ment a hőség.....

"Kiskunhalas a Duna-Tisza közén, Budapesttől délre 130 km-re, a Homokhátság legmagasabb részén fekszik. A város közigazgatási területe 228 km2. Közlekedési csomópont. Vonzáskörzetébe a tőle 20-30 km-re lévő települések tartoznak. A táj éghajlati, természeti adottságai megegyeznek a kistérségnél leírtakkal. A tanyákkal tarkított vidék természeti különlegessége a homokbuckás táj. A várost valamikor tavak, mocsarak, övezték, a "Halas" név is ebből ered. Mára csak a Sóstó maradt meg. A hajdani mocsárvilág maradványát a "Fejeték" láprétje őrzi, melyen védett növények sokasága látható. Szemet gyönyörködtető a tarka sáfrány, virginiai holdruta, pókbangó, naprózsa, homoki kikerics, szibériai nőszirom.

A környék faunája is gazdag. Fokozottan védett madár a szalakóta, gerle, gyurgyalag, ugartyúk. Az erdőkben, ligetekben őz, vaddisznó, szarvas, nyúl, mókus, borz, róka él. Védett a vidra, lápi póc, mocsári teknőc, vízisikló. Az erdősültség az erdő- és vadgazdálkodásnak teremt kedvező feltételeket. A mezőgazdasági területek gabonafélék és kapás növényeket termesztéséhez adottak. Tradicionális a szőlő-gyümölcs termesztés. Hazai viszonylatban jelentős a kőolaj és földgáz vagyon. A város gyógy- termálvíz kincse is további hasznosításra vár."

Kiemelném a kulcsszavakat: Alföld, homokbucka, termálvíz

Ehhez képest ma délelőtt körberepülte a teljes hazai online sajtót egy hír, miszerint
"Tengervíz alatti luxushotel épül Kiskunhalas mellett"


"A Trimp Holding Zrt. 10,5 milliárd forintos beruházással épít tengervízi víz alatti luxusszállodát a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalas mellett, a komplexum 2013 szeptemberének végén nyithatja meg kapuit - mondta az MTI-nek Kökény Béla, a cég vezérigazgatója.

A diósdi székhelyű, elsősorban gyógyászati, wellness és turisztikai beruházásokra specializálódó cég az idén alakult - ismertette Pasaréti Zsolt ötletgazda és tulajdonos. A körülbelül 350 vendég befogadására alkalmas szálloda egy 6 hektáros területen épül majd fel, a négy szintű épületegyüttes alapterülete 13.500 négyzetméter.

A szintek közül a tervek szerint három a víz alatt helyezkedik majd el, a víz mélysége 11,5 méter lesz. A szobákat egy búvárkodásra is alkalmas, tengeri élővilággal tarkított 20 méter széles medence öleli majd körbe - mondta Fodor Gusztáv István épület designer és tulajdonos.

Az engedélyezési tervek várhatóan októberre elkészülnek, így alkalmas időjárás esetén még idén ősszel megkezdhetik a földmunkákat - fűzték hozzá a tulajdonosok. Elmondták azt is, hogy a beruházáshoz európai uniós forrásokra is pályáznak, a környezetbarát létesítmény működtetésére megújuló energia forrásokat vesznek igénybe.

A beruházással körülbelül 110 munkahelyet teremt - mondta Kökény Béla."

 

Néhány szó a cégről: nem diósdi, hanem szigethalmi székhelyű, ezt csak a pontosság kedvéért. 2010. május 25-én kelt a létesítő okirat, június 25-én jegyezték be 55.100.000,-Ft tőkével. Honlapjuk nincs, csak egy emailcímük.

Mennyire hihető, hogy belevágnak egy ekkora projektbe, és sikerrel véghez is viszik? Nekem kicsit dejavum van a "frissen alapított cég + milliárd + pályázat" szavakat olvasva.

Azt is erősen kétlem, hogy Kiskunhalast elárasztják majd a tengervíz alá vágyó turisták, ki akarna egy akváriumban aludni az Alföldön? Ugyanis az igazi tenger alatti szállodák ilyenek.


 

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr582153126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.18. 22:05:37

@neccharisnyás útonálló: De csak a növényeket lehet palántálni, nem? :-D

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.18. 22:07:24

@neccharisnyás útonálló:

"Én gömbvillámra tippelek. Az 4 dimenziós. :DDD"

a gömbvillámokra harapok mint a pirannnnya :DD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.18. 22:08:08

@Donna (Cara)mba:
Ne is mondd. Nekem is korai lesz a kelés. No elő a celofánt, azt rakom el magam befőttnek a kamrába.
Minden jót!

Donna (Cara)mba 2010.07.18. 22:11:12

@Ásómaci: Hát, köszönöm.
Komoly, részletes felvilágosítás.
Nem fogok tudni menni lefeküdni, ha ilyen pikantériákat szedek elő:)))))
Mert eszembe jutott, hogy micsoda jól szervezett város volt Pompej. A Vicolo del Lupanare, a prosti negyed a város perifériális részén volt.

Még kérdezlek majd régészeti dolgokról, de most megyek elfele...

Szép jó éjt Neccnek és Neked is!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.18. 22:17:15

@neccharisnyás útonálló: Ha te is mész, akkor neked is jó éjszakát. Bár vártam, de nem szedtetek széjjel. Majd talán máskor :-D

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 08:46:27

@Donna (Cara)mba:

igen. a ffiak létezése a nőknél szépség és ruhaversenyt okozhat helyenként :)
a nők létezése a ffiak közt meg: tudomány és okosság- és hatalomversenyt okozhat hellenkint...

szendi gábor azt írta h a vallás a tudomány a filozófia a ffiak találmánya a nők elkáprpztatására
és lenyűgözésére ..
azaz (végső soron)
megszerzésére (igen a blokkolás/sunázás... és így a gének átörökítése lesz a végin)

szendi gábor nagy arc érdemes odafigyelni rá, eredeti gondolatai vannak (sokmindenrűl)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 08:51:20

@neccharisnyás útonálló:

"Pedofil témát hanyagoljuk, ha lehetséges. Inkább a szablyás dzsipókat beszéljük ki helyette!"

tessék ed fresh:

szleng.blog.hu/2010/07/19/ciganywellnesz

greybull 2010.07.19. 09:47:01

@Ásómaci: hogy mikből maradtam ki?! Üdv mindenkinek! 288.-Ft 1 ajró! A francba! Az IMF elment a picsába (nagyon helyesen), de valamit kéne ezzel a gazdasággal is lassan kezdeni. Jó, még csak 6 hete van új kormány, tudom.
Mi lenne, ha a kormány alapítana egy Új Nemzeti Bankot és új pénzt vezetne be a forint mellett, illetve később helyett, pld. országossá tenné a soproni kékfrankot (tényleg van ilyen elszámolási egység!).
Simor meg eljátszadozhatna a forinttal - persze az átváltási kurzus a következő lenne: 1.-kékfrank = 1 kávé = 8millió régi forint, azaz Simor úr a havi fizuból vehetne 1 kávét magának!!!
Az átváltás személyre szóló lenne. 10millió forint megtakarításig egyazegyben menne, efölött, a fölötti rész 25%-a lenne 1/1, 75% 1/100. Aki itt ebben a kis nyomoronc országban az elmúlt 20 (plusz 40) évben 10millánál többet meg tudott takarítani, az bizony a többletet tuti, hogy lopta, csalta, hazudta.
Például: van valakinek 110millása (hogy honnan a frászból, az rejtély, de: van). 10 milláig kap 10 milla kékfrankot. Az afölötti rész 100 milla. Ebből még 25 millára kap 25 milla kékfrankot. Marad 75 milla - na ennek már csak az 1%-ért kap kékfrankot, azaz 750ezer kékfrankot!
Átváltani egyszer lehet, aki bújt-bújt, aki nem-nem.
Az IMF-nek meg megmondani, hogy basszátok meg az anyátokat, forint alapon tartjuk nyilván a kurva adósságot, átváltás - fentiek szerint, plusz nuku kamat, ha ezt elfogadjátok, fizetünk, ha nem: takpics!
Ja és az IMF-et egy Morsink nevű gazdasági bérgyilkos képviseli (javaslom az azonos című: Egy gazdasági bérgyilkos vallomása c.könyv elolvasását) - akinek a neve is beszédes: angolul úgy hangzik, hogy: Továbbsüllyesztő!!!

greybull 2010.07.19. 09:53:48

Ja még a férfi-nő viszonyhoz hadd tegyek egy örökbecsű megállapítást:
Anyanyelvünk ragozása szenved egy kis csorbát, mert nem azt mondjuk, hogy: legénnyel, leánnyal, hanem helyesen: legénnyal - leánnyel (azaz: legény nyal - leány nyel) hahahahaha-hihihihihihi-huhuhuhuhu!!!!!!
Különben pedig hetero aktus akkor tökéletes, ha az előbbi műsor megvalósul, mert tanuljátok meg: szeretkezés nyelekedés-nyalakodás nélkül, olyan, mint opera nyitány nélkül!!

greybull 2010.07.19. 10:21:24

@Ásómaci: na ezt jónak mondod, a legutolsó hajdúkapitány az egyenesági apai felmenőm! Amúgy tökéletesen igazad van: a hajdúk közönséges zsoldoskatonák voltak minden nációból összekeveredve, akik verekedtek, öltek, raboltak - egyet nem tettek: soha, azaz SOHA nem álltak a török szolgálatába! Bocskai fejedelem az édesapánk: ő csinált belőlünk embert, még kollektív nemességet is adott!
Amikor egy olajmultinál kaptam munkát a 90-es évek elején, a közép-kelet-európai "helytartó" egy angol főnemes volt, aki "csak" 1066-ig, Hastings-ig tudta visszavezetni a családfáját. Amikor először jött Mo-ra, a cégnél mindenkivel a vezetők közül szóba elegyedett, kifaggatott, amikor rám került a sor és elmondtam neki, hogy én is afféle "nemes"-ember lennék, no akkor én is befogadásra kerültem az angol nemességbe!! Attól kezdve lényegében én voltam partner neki, ha valamit akart rajtam keresztül akarta, folyton kaptam tőle whisky-t, szivart - ő is nagy szivaros volt, pont úgy nézett ki, mint Churchill. Mert a nemes az nemes, mégha csak köznemes is!!!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 10:37:07

@greybull:

legénnyal - leánnyel (azaz: legény nyal - leány nyel) hahahahaha-hihihihihihi-huhuhuhuhu!!!!!!
genialert meglátááás.... :P

"olyan, mint opera nyitány nélkül!!"
1 kivétellel:
kivéve ha ez már a főfogás...

greybull 2010.07.19. 13:37:31

@szorokin: azért már mégse a "tapas" legyen a főfogás...

greybull 2010.07.19. 13:41:30

@Ásómaci: még annyit hadd mondjak, hogy a XIX.-XX.századok fordulóján, tehát a kiegyezés után, a nagy fellendülés idején, amikor kinyíltak a határok, csakúgy, mint ma, hát bizony a magyar suna ott volt egész Ajroppába! Moszkvában pld.a prostik alias neve: vengerka volt! Vengerka (magyarka, magyarra fordítva).
Én Lőwy Árpáddal azt vallom:
"A magyar asszonynak, leánynak szépen megfizet.
De ha megharagszik, nem kell pina ennek:
Bassza szentségét az Atyaúristennek!"

greybull 2010.07.19. 13:43:19

@greybull: első sor a versből helyesen:
"A Magyar - asszonynak, leánynak..." (tudniillik a magyar ember - értsd: férfi - fizet meg az asszonynak, leánynak)

greybull 2010.07.19. 16:34:25

@greybull: na elhagytak a haverok, egyedül maradtál baszdmeg...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 17:10:17

@greybull:

lányok kellenek a nyal nyel-hez, lányok nélkül nincs értelme :))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 18:52:13

@greybull:
Engem felvidított, mikor olvastam, hogy míg minket az ajró bevezetésével hitegetnek, a szerbeket a zuniós tagsággal. És ugyanúgy állunk mindketten. Vagyis, majd unokáink talán....

Az angolok sznobok. Úgy ragaszkodnak a beltenyésztett bojlertestű fajtájukhoz, mint német a VolksWagányhoz.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 19:31:42

@neccharisnyás útonálló:

..és az angoloknál a szép demokratikus máz mögött megmaradt a kasztrendszer ...
(nem viccelek) a társadalmi hierarchia és az osztályok látszólag nem létező rendje
ami az aktuális osztályok tagjainak fejében ott tanyáázik..

ezt az egész dolgot naddonn nem látom át, de így van.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 20:27:39

@szorokin:
Én csak női szemszögből kaptam ismertetőt a jelen állampógárok világszemléletéről, de az is bőven elég volt. Áldom az eget, hogy Nagyfaluban bulizgatva az egyetlen tapasztalatom velük egy nagyképű ír volt, de azt fél perc alatt helyreraktam.

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 21:03:22

@szorokin: Csak egy szót, visszakanyorodva a tegnapi kiadós offhoz:
igen helyes, ha az evolúciós vetélkedésbe bekerült az intelligencia is a férfiaknál, mint szublimált kiválasztódási ösztön:))) Ennek csak örülni tudok, sztem jó néhány itt blogoló nőtársam nevében is így van vele:)

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 21:17:18

@neccharisnyás útonálló: Már ketten vagyunk ezen a nézeten:) Te még az élet továbbadási programodba bőven beveheted ezt a szempontot:)
Nálam már rég eldőlt, valszeg elég jól, mert a gyerök igön eszös lött:)

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 21:39:17

@Ásómaci: Szép jó estét neked is, Mackó!
De hova tűnt el Necc?
Nem tűnik olyannak, mint aki megijed egy kis offolástól:) Egyáltalán nem tűnik ijedősnek:)
Ha elemében van, jókat sziporkázik:) Nekem teccik, ha egy nőnek fel van vágva a nyelve, az is egy veszedelmes fegyver, van olyan mint a cirmi-köröm:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 21:39:30

@Donna (Cara)mba:
Benne van. Pont ezért szívok. Mert akit okosat eddig találtam, azok nem voltak elég életrevalók. ÉN is lenyomtam! Hogy véd ez meg bárkit is??? Na az ilyenek elesnek a szaporodástól. Nálam legalábbis. Most éppen a Transylvania-project kidolgozása zajlik. Akadt 1-2 ígéretes egyed, aki megmozgatta a fantáziámat. Ki kellene menni, körülnézni ott, ahol nagyüzemben gyártják őket.

Özöl!! Apummal élünk-halunk érte! Ő is tudott. Csak elszármazott és kinőtte.

@Ásómaci:
Szép estét! El kell lépnem, megkűzdeni egy hegyes erőssel. Majd jövök. :)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 21:42:50

@neccharisnyás útonálló: Jó mulatást. :-D
@Donna (Cara)mba: Nekem is tetszik, ha egy nőnek fel van vágva a nyelve, általában az a jó humorérzék jele. Mondjuk, addig szeretem, amíg csak csipkelődés. Ha komolyra fordul, azt már nem csípem :-D

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 21:54:35

@Ásómaci: Na, én se veszekedésre gondoltam. Az lehangoló:(

No és kedves Régészünk, ma hol ásott? :)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 21:58:49

@Donna (Cara)mba: Csak a raktárban dolgoztam. Tudod, cserepek, csontok... :-DDD

A Makoveczes posztban is írtam neked, vagy ugráljunk ide-oda?

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 22:04:53

@neccharisnyás útonálló: A Transylvaniat a helyedben én is kipróbálnám:)))))
Én amúgy komoly nőszemély vagyok, de néha az ördög belém bújik. Nem tom mér', de sajnos megesik:(((
Valamikor úgy 3 évvel ezelőtt egymagam voltam a Székelyföldön.
Ott teljesen megszokott dolog a stoppolás.
Hát nem kinéztem magamnak egy hátizsákos, hosszú barna hajú, saccra 30 körüli srácot?
Teljesen ösztönszerű volt, mert még időm se maradt a gondolkodásra, máris fékeztem:)
Naná, hogy felvettem. Amúgy SOHA nem veszek fel stoppost, itt Mo-on nem mernék.

Dumáltunk és meghívott egy kávéra egy útmenti kiskocsmába:). Nem hiszem, hogy zsákmánynak nézett volna (kár - ez a kor, ejnye, ejnye), de azért jólesett.

Valamennyit emaileztünk is. Nem volt könnyű idehaza kimagyarázni, hogy abszolut ártatlan kis történet volt:))))
Az én életemben ugyanis már az ártatlanok történetek is ritkák, mint a fehér holló:((((((

Tudod, hogy el tudnak zúgni az évek?

Ezért szívből ajánlom, ne hagyd ki a projekteket, mert a végén meg kell találni azt az 1-et! Abba meg nem botlik rögvest bele az ember leánya:(

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 22:05:59

@Ásómaci: Igen, úgy tűnik ugrálunk:) Nem baj, egy kis sport nem árt meg:)
Most mék a Makoveczesre, megnézni, mit írtál.

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 22:13:08

@Ásómaci: Cserepek, csontok? Ühüm, tudom, amiket kiástál, most játszol velük:)
A kutyáim is így teszik: elásnak egy csontot, majd kiássák. Jó játék:)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 22:13:57

@Donna (Cara)mba: Ezzel a Körösi Csoma Sándor egyetemmel, illetve az alapítójával való találkozásom elég érdekesre sikeredett. Ez a Farkas Lőrinc a Múzeumunkban tartott előadást (Hogy hogy került oda, nem tudom.) Az előadás címe a Magyar Nemzeti Történetírás volt. No, gondoltam, meghallgatom. No, volt ott minden, mint a búcsúban. Össze-vissza ugrált, teljesen értelmetlen ökörségeket handabandázott össze. Én meg csak jegyzeteltem, és kivártam az előadás végét. Akkor feltettem a kérdéseimet. Az ötödik kérdésnél már azt mondta, (mondjuk az előző négyre sem tudott érdemleges választ adni:-D) hogy ő nem történész, és csak azt mondja el, amit a munkatársai leírtak. Hát, elég komikus volt a számomra. Az ő számára már nem annyira :-D

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 22:15:00

@Donna (Cara)mba: Igen :-D Csak én nem csóválom közben a farkamat ;-P

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 22:18:39

@Ásómaci: Ez égés lehetett! Valóban, sokan ártják magukat olyan dolgokba, amiről legfeljebb nézetük, elképzelésük lehet, és ez alapján már úgy gondolják, ők akár az adott szakmában dolgozhatnának is.
A dilettantizmusnak van egy tiszteletreméltó oldala, elismerem: nem lesz beszűkült, egysíkú az ember.
De a saját korlátait azért illene ismernie.

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 22:19:18

@Ásómaci: Ez az önfegyelem dícséretes;-D

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 22:20:03

@Donna (Cara)mba: Fenti komment szűrve, törölve, moderálva:)))))))))

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 22:23:08

@Ásómaci: Most hogy tegyem jóvá?
Ha elmondom, hogy olvastam Henri Schliemanntól a trójai ásatásairól, meg az Átreusz kincseházának kiásásáról, - szóval, hogy érdekel a szakmád és nagyrabecsülöm - ezzel kiengesztellek?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 22:24:38

@Donna (Cara)mba: Ez már inkább vallás. De jót tett nekem. Az előadás után elgondolkoztam, hogy miert képesek az emberek elhinni ilyen értelmetlen dolgokat. És arra jöttem rá, hogy talán ebben mi is sárosak vagyunk, hogy nem ismerik eléggé a munkánkat. Úgyhogy gondoltam egyet, és egy előadássorozat első részén már túl vagyok. A következőt szeptemberben tartom. :-D

Főleg azért is van ilyen önfegyelmem, mert sokszor van, hogy egy-két kolléganőm is bent van a raktárban, és hogy nézne már ki. :-DDDD

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 22:27:25

@Donna (Cara)mba: Csak annyi volt, hogy nem frissített a blog. Semmi gond :-DDDD
Örülök, hogy érdekel a szakmám. Szép is. Bár a raktári munka, a leltározás már nem olyan érdekes, mint kint lenni, de ennek is megvannak a maga szépségei :-D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 22:27:39

Itt vagyok!Szép piros ajkakkal a kapszaicintől.... vagymi. :DDD

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 22:31:09

@Ásómaci: Na, látom megbocsátottad kotnyeleskedő szólásomat:)

Tényleg jól tetted, hogy belevágtál egy ilyen sorozatba! Gratula a szakmaszeretetedhez! A régészet izgalmas tudomány, és kevesen írnak vagy adnak elő olyan módon, hogy azt a nem szakmabeli is örömmel hallgassa vagy olvassa.

Nemeskürthy tudott úgy írni, meg Dümmerth Dezső, no meg László Gyula (nem mind régész, tudom, csak a példa kedvéért soroltam őket fel, meg mert ők jutottak eszembe).

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 22:33:37

@neccharisnyás útonálló: Csak nem patikus? Vagy csak simán értesz a mérgekhez, egy Lucrezia Borgia:)))))))?????

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 22:36:01

@Donna (Cara)mba:
Szülők vegyiparin végeztek.
Most hány topikba írogattok? Csak hogy össze bírjam rakni.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 22:38:18

@neccharisnyás útonálló: Jól esik egy jó szendvics mellé :-D Esetleg levesbe, vagy a második fogáshoz. (Bár a túróspalacsintához nehezen tudom elképzelni :-D)

@Donna (Cara)mba: Az angolszászoknál, ha jól tudom, már külön csatorna működik, amelyben bemutattak ásatásokat. Sőt, az Amerikaiak olyan filmeket készítenek, hogy bemutatnak egy ásatást (A múltkor láttam egyet), és a filmben virtuálisan felépítették a falut, megmutathatták, hogy ki milyen lehetett, stb... (Mondjuk egy 18. századi Amerikai telepet tártak fel, és örültek neki nagyon. Nálunk egy 18. századi épület meg már nem is olyan régi :-P)
Az, hogy ilyen előadással dolgoztam, azért is volt, mert nem voltam kint terepen. A magyar régészek 90 %-a kint van, és ás. Mivel annyi munka van (Mindenféle építkezések előtti megelőző feltárás, főként.) És a munkájuk mellett, ami még az anyag feldolgozása, publikálás, nem jut idejük ismeretterjesztő előadások tartására.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 22:39:11

@neccharisnyás útonálló: Átjöttünk ide, a Makoveczesben volt egy kommentváltásunk még :-D

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 22:42:20

@Ásómaci: Igen, a Kárpát-medence valóban bővelkedik fontos leletekben, még ha nem is olyan látványosak, mint gyanítom egy egyiptomi ásatás.

Szomorú vagyok, de el kell mennem eltenni magam:(

Majd holnap folytatom.

Jó éjt, Mackó!

Donna (Cara)mba 2010.07.19. 22:44:47

@neccharisnyás útonálló: Sok topikba irogacc:)
Itt ugrálgattunk Macival, de én elfáradtam:(

A Lucrezia Borgia a zöld szemekről jutott eszembe:) Állítólga ő is zöldszemű volt. Az erős paprika meg maga a méreg:))))))

Szia, jóccakát! Holnap gyüvök!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 22:54:31

@Donna (Cara)mba:
Jóéjt!:)

@Ásómaci:
Hú, szeretem, mikor számítógéppel modelleznek. Meg valahogy bejönnek ezek a reality-k, amikor önként vállalkozó egyedek kipróbálhatják, milyen volt egy adott korban élni. Hónapokig élnek korhű körülmények között, azt eszik, hordják, mint akkor. Azt is csinálják ugyanolyan eszközökkel.
Egyrészt sok újat lehet tanulni. Másrészt remek emberkísérlet, hogy mentálisan hogy viselik.

Palacsintába nem, de pl. étcsokoládét imádom chili ízesítésben. :)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 22:58:59

@neccharisnyás útonálló: Jól néznek ki ezek a számítógépes animációk. Érdekesek. A Reality-showkat nem szoktam nézni :-D

Az Erőspaprika nekem is gyengém. Még szegeden ettem egy nagyon jó chilis fagyit. csokis.chilis volt. Nagyon ízlett. Bár mondjuk én inkább a magyar jófajta erőspaprikákat szeretem. Meg tudok őrülni az ecetes cseresznyepaprikáért :-D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:05:21

@Ásómaci:
Ó igen! Békési nagyapámnál nem is volt ebéd húsleves, no meg néki bors vagy erőspaprika nélkül.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 23:09:03

@neccharisnyás útonálló: Békési nagyapád? Jó hely is az. A húslevesbe én is szoktam tenni erőspaprikát. Kicsit megdobja :-D
Meg úgy általában a húsételekhez jó az erős. Bár a sok erős sem jó. Sógorom apja cseresznyepaprikából készít lecsót. Na, az már tényleg durva :-DD

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 23:09:13

@neccharisnyás útonálló:

nekem a kísérlet a kedvencem ... A KÍSÉRLET..

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 23:18:47

jaa a hírös stanfordi börtönkísérlet
és készült belőle egy erős, naddon erőss fím:
Das Experiment..
port.hu/a_kiserlet_das_experiment/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=45514&i_city_id=3372&i_county_id=1&i_topic_id=2

/ erőss azéé mee kikészített, pedig engemet ölég nehéz kikészíteni
pl Taxidermia nekem nagyon feküdt, de a 450 perc körüli Sátántangó is .... /

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:19:52

@szorokin:
Az mekkora film! Bár az alapjául szolgáló amerikai kísérlet még komolyabb.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 23:20:41

http://hu.wikipedia.org/wiki/Stanfordi_börtönk%C3%ADsérlet

en.wikipedia.org/wiki/Stanford_experiment

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 23:21:35

@szorokin: Ismerem ezt a kísérletet. Nagyon durva. Mostanában is olaszországban kísérleteztek. Mintha elektrosokkolták volna a rossz választ adókat egy TV-show-ban. Ha jól tudom, senki nem mondott nemet. Mind rácsavarta a halálos áramot a rosszul válaszolóra (Aki színész volt, csak eljátszotta az áramütéseket.)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.19. 23:22:30

@neccharisnyás útonálló:
@szorokin:
Elmegyek, elteszem magamat holnapra. Menni kell dolgozni :-(
Jóéjt!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 23:23:01

@Ásómaci:
az is a kedvencem ....
mingyáá linkelem.. asszem francoknáá vót és 460voltot adhattak egymásnak a nípek ....

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 23:27:16

@neccharisnyás útonálló:

index.hu/kultur/media/2010/03/17/csak_minden_otodik_ember_nem_gyilkolna_teveshow-ban/

nekem eddig ez az év híre, komolyan, ez mond legtöbbet az emberi fajról, h milyen állat is az ember.....

ilyen állat.
nesze neked kultúra, civilizáció, humanizmus, ENSZ, emberi jogok ..
több ezer év fejlődése...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 23:32:53

látám eccerre kűttük ...
szóval tökkomolyan nekem ez az év híre..

holokausztról is pont ugyanezt gondolom.
azaz nem azt h h jöhetett létre, h vetkőzhetett így ki magából az ember, stb ...
hanem AZT h ilyen az ember, és h
a holokauszt mélyen lényegien emberi, azaz
(h provokáljak, mee szeretek) humanista/humánus dolog

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:34:01

@szorokin:
A szívedhez! :DD
Utánad küldtem, azért nem láttam.

Az ember pedig egész normálisan működne, ha nem lenne tudata. Az esze predesztinálja a szadizmusra.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.19. 23:35:11

@szorokin:
a milgram és az ach kísérletek is
hu.wikipedia.org/wiki/Milgram-k%C3%ADs%C3%A9rlet
hu.wikipedia.org/wiki/Asch-k%C3%ADs%C3%A9rlet
megdöbbentő eredményeket mutatnak, a masslow piramis felépítése a vizsgálati tesztek alapján egyre rohamosabban omlik szét, rendeződik át.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 23:36:26

@Conv:

vágom, azok is erőssen támogatandók :DDD
Milgramnek az új verziója a fenti tv-s francia 460 voltos cucc

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 23:38:00

@neccharisnyás útonálló:

igen és boldogabbak is agy nélkül
ill minél hülyébbek annál inkább

jézusnak igaza volt:
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa."

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:38:03

@szorokin:
Tudod, engem ezek már nem lepnek meg. Meg még mászkál pár hozzám hasonló a világban. Egyszer nézel farkasszemet a másikban lévő állattal, eloszlik minden illúziód. :/

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.07.19. 23:40:30

@szorokin:

igen, már látom, bocs, mielőtt írtam, nem olvastam el a cikket a linken (meg sem nyitottam valójában :( )

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:42:31

@szorokin:
Nem tudom. Szerintem a középutat kellene megkeresni. A mai modern világban halálra vagy ítélve, ha kizárólag az ösztöneidre hallgatsz. Mint tette azt mondjuk az australopithecus. Először szociálisan csinál ki, és ha nem bírsz rá gombot varrni, akkor esetleg fizikálisan te magadat.

Felesbe kellene valahogy tolni, és akkor se naív nem vagy, se számító.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 23:43:36

@neccharisnyás útonálló:

a kedvenc ilyesmijeim még a kis cuki arannos szeretnivaló dógok
és ezek kegyetlensége genyósága, szadizmusa

pl az óvodások egymást közt h geciznek és kegyetlenkednek, van 1 ilyen madiar film ...
vagy a cuki kiskacsák, arannos gólyák, akármillen arannos állatkák ..
figyeled őket egy fél órán keresztül és kiderül h véres harc folyik

szóval végül marad az egyik nagy kedvenc "mese"sorom:
happytreefriends ...
ahol a kis cukorfalat édi állatkák 1-2 perc alatt megpusztulnak ...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 23:46:24

@neccharisnyás útonálló:

jaaa...
mint az arany középúton biciklizni, a kétsávos út közepééén :DD

vagy a kakaóscsigának megkeresni a közepét...
ami lehet több helyen is, csak pl szét kell tekerni v újra összecsavarintani...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:48:07

Milgramen frankón megbuknék. Simán rúgom fel az autokratát, ha a parancsa ellenkezik az elveimmel. És hajlandó vagyok a pozíciómat körömszakadtáig védelmezni.
Asch-nél viszont a pillanatnyi döntésemen múlna, mit mondanék. Megcsinálnák velem 15x, lehet 15 különböző választ kapnának. Én meg jót röhögnék az elképedt fejükön. :DDDDD

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.19. 23:56:30

egyébként pl ugyanemiatt is vuót zseniális a Dark Knight fím és a joker-je
ott is kísérleteket folytatott joker
/ persze ott győzött a "humanizmus" -- mégiscsak Amcsi film... az ottaniaknak is kell vmi.. --
ami tulképpen nem is humánus, mee ha valóságban ment vóna 90%-ot adnék h robbant volna legalább 1 hajó /

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.19. 23:57:17

@szorokin:
Nono. Állatéknál szigorú rangsor van. Erőfitogtatás, és mindenki tudja, hol a helye a tornasorban. Szükséges az egyes egyed túlélése a populáció túlélése szempontjából.
Csak emberéknél van ez a halálra cikizem, mert olyan kedvem van. Mert itt már nem függ a közösség fennmaradása az egyedétől. Modern civ.-ről beszélek. Plusz számos egyéb faktor: stressz, elfojtások, félelem, ezek tökéletlen feldolgozása. Selejtes egyedek. Kiválasztódás szünetel.

Happytreefriends-et emberek alkották, emberi normák alapján. Természet valóban olykor kegyetlen, de minden adott logikával történik és egyetlen lépés sem haszontalan.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.20. 00:07:36

@neccharisnyás útonálló:

nincs vita, nem mondtam az ellenkezőjét.
állatoknál csak az úgynevezett kegyetlenség van "kegyetlen természet"
persze ezt is csak mi látjuk bele, emberek, a fogalmainkkal.

utálom azokat a filmeket amikó emberi dolgokat pakolnak rá nem emberekre
pl Lük besszón atlantisza ..

www.imdb.com/title/tt0101376/

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.20. 00:08:37

@neccharisnyás útonálló:

"Szarvas fát vág. Megvan?"
kééér linket, ugranii nem beee

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.20. 00:10:32

@szorokin:
Ezt nem ismerem. Én a rajzfilmektől mászok a falra.
Állatka kegyetlenségét meg a civilizáció idomítása miatt látod.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.20. 00:19:31

gemkapocs gomb kanál bot ... ezekbő MacGyver atombombát csinálna, max 1 tábla csoki hiányzik detonátornak..

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.20. 00:22:32

@szorokin:
Ezt láttam legelőször. Hát jó ideig nem akartam többet. Aztán rájöttem, hogy vannak lájtosabbak is. Meg úgy nem ijesztő, ha arra gondolok, hogy a sok undorító gondosbocs, illetve nyálas énkicsipónim kivégzését látom. Rohadt pónik olyan félelmetes rajzfilm volt. Frankón. Pedig GI Joe-n, Transformers-en meg ilyeneken szocializálódtam. Hogy a sok kexxel fűtött videoklippet már ne is említsem.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.20. 00:24:19

@szorokin:
A kis gané meg egy fát sem bír kivágni velük. Jó, mi?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.20. 00:25:50

@neccharisnyás útonálló:

"Állatka kegyetlenségét meg a civilizáció idomítása miatt látod."
ja vagy eccerűen azé mee ember vadok, és mindenben felismerek mintákat

jut eszembe minta .. pattern ..
meg kísérlet ...
szereted a sorozatokat..

van egy mókás poszt X-akták sorozat

fringe a rejtély, egész vicces kis kísérletek folynak benne
...az az alapgondolata h a fura dógok/halálok egy egy tudományos tézisre alkotott kísérlet eredményei..
meghogy: kísérletet folytetnak az emberi fajon,
a labor pedig a föld.

és emiatt máá gyóó h létrejött ez a sorozat, h ezt a gondolatot terjeszgessse
mer háát épp ilyen a világ is
pl a GMO, meg a gyóccerek ...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.20. 00:29:27

GI Joe... Power kapitány... pankráció soksok kultúrát szívtam magamba :DD
nájtrájder ...amit májkvájdernek hívtunk
amúgy a Wrestler qva jó fím lett miki rúrknak találták ki a szerepet

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.20. 00:34:45

@szorokin:
Fringe annyira nem fogott meg. Threshold Carla Gugino-val. Na az. Kár, hogy nem láttak benne annyi fantáziát, mint én.
Power kapitány ász. Bár jóval idébb volt már.
A-team németen - rajzfilmbe is!
Mááájkl -teriblekk hangon búgva- meg alap. Utána volt mindig a Magnum.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.20. 00:34:51

"eg úgy nem ijesztő, ha arra gondolok, hogy a sok undorító gondosbocs, illetve nyálas énkicsipónim kivégzését látom. Rohadt pónik "

na épp íllen szpontbú jutott eszembe az állatkák kegyetlensége/ stb-sége

és h az illeneknek köllene első körben csak egy fél órácskát figyelni vmellik naddon cukkkki állatkát figyelnie az életben ...
és összeomolhatna benne egy világ .... és üvöltő bőgésbe kezdhet a kislán v kölök..

heheheeeeeeeee...

mint a harcosok klubjában a kislány a moziban / ahol elhelyeztek képeket pl 1 naaagy
faszt..... /

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.20. 00:40:59

@neccharisnyás útonálló:

fringe amúgy olyanfajta amibe könnyen bele lehet kötni, de mókás kellékeket szedtek elő, szval fejlődött vmennyit a sorozat: pl Mr Spock / Leonard Nimoy/ jácca a nagymestert ..
a főszereplő ügynöknő haluzni kezd... mer agyába kerül a volt faszija sok emléke
alakváltók, kopasz observer,
szóval egy rakat vicces figura ... ilyenek miatt jók a Lynch filmek
ill a régi lincsek ezektű lettek helyenkint qrva viccesek
pl Andy és a spermiumjai meg azok termékenysége, a Log lady - tuskó lady, a baglyok ...
na azok ...
ááááááááááá
imádom a baglyokat...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.07.20. 00:42:51

jaa és a Twin Peaks-ről beszélek, ha nem egyértelmű...

no lépek alunni, ló éccak át !

Kartal (rezervált) 2010.08.29. 08:39:23

@laspalmas: srácok, változott a terv, nézzetek utána ennek is.
kuruc.info/r/2/65034/

A bonyhádi képviselő-testület elvi hozzájárulását adta a Trimp Holding Zrt. korábban Kiskunhalasra tervezett víz alatti luxusszállodájának beruházásához - mondta Potápi Árpád János, a Tolna megyei város polgármestere.

DArchAngel 2010.08.29. 14:03:32

Az építtető Trimp Holding székhelye:
dunaharaszti.olx.hu/2315-szigethalom-mu-ut-292-298-iid-38397873
Csak azt nem értem, miért eladó? Kell a pénz a giga projektre?

süti beállítások módosítása