Skip to content


       Szűrés lista

A rendőrnek se tisztelete, se tekintélye

Ma hajnali fél 2-kor gépfegyverrel szitáva lőttek egy rendőrt és egy igazoltatásra megállított autót Alsóörsön, amelynek az egyik utasa is meghalt.

Osztottam-szoroztam, és a számításaim szerint két párt van, amelynek ilyenkor a legmélyebb kussban kellene lennie, mivel a 8 évnyi kormányzásuk verte szét a rendőrséget, a rombolta le rendőrök tekintélyét, erősítette az a tendenciát, hogy ebben az országban bármit meg lehet csinálni a rendőrrel.

Hogy a rendőrnek se tisztelete, se tekintélye és most már élete sincs.

A két párt közül az egyik, az MSZP azonban nem bírt magával, és az utóbbi hónapok egyik legundorítóbb sajtóközleményét adták ki:


"Az MSZP megdöbbenéssel fogadta az újabb rendőrgyilkosság hírét. Bár a Fidesz nagy hanggal kijelentette, hogy 60 nap alatt megerősítette a közbiztonságot, mégis két rendőr halálesetével kell szembesülnünk, ami nem volt megszokott a korábbi kormányzások alatt. Az MSZP minden politikai és egyéb eszközzel támogatja a rendőrség intézményének, rangjának megerősítését, hogy mihamarabb visszaszerezzük a rendőr tiszteletét, intézkedési biztonságát.

A hír rettenetes. A rend őrét ismét támadás érte, holott a rendőrségnek a legteljesebb tisztelet kellene járjon. Ebben a kérdésben nem lehet pártosodás, mert az állam tekintélyét megtestesítő rendőrnek minden kormány számára alapvetés kell legyen a teljes körű megbecsülés, elismerés, az állampolgárok szemében az intézkedő rendőr iránti tisztelet.

Az MSZP arra kéri a kormányt, hogy a többi parlamenti párttal közösen dolgozzon ki olyan programot, mellyel a rendőrség rangját megerősíthessük. 

Az MSZP osztozik a hozzátartozók fájdalmában, gyászában."


2010-ben a mérleg 2 halott és 20 sérült rendőr:

2010. január 1. - Gyöngyösön garázdák megfékezésére kiérkező rendőrökre támadtak, az erőszakot alkalmazók egyike fel volt fegyverkezve. A rendőrség hét személyt állított elő a kapitányságra, közülük ketten súlyos sérüléseket szenvedtek az intézkedés során. Könnyebben megsérült három rendőr is.

2010. január 10. - Egy nagyobb társaságból három személy verekedett össze Szolnokon, s amikor a helyszínre érkező rendőrök megpróbálták őket szétválasztani, rájuk támadtak. Két rendőr súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett.

2010. március 4. - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaszadán egy utcában többen összeverekedtek. A kiérkező két járőrt intézkedés közben egy négyfős társaság megtámadta, az egyik járőr könnyebb sérülést szenvedett.

2010. április 10. - Budapesten négy rendőr könnyebben megsérült, amikor szurkolók megdobálták őket az MTK-Ferencváros meccset követően.

2010. április 14. - Zalaegerszegen a ZTE-UTE Magyar Kupa elődöntőt követően a szurkolók a helyükről kitépett lelátói székekkel és kövekkel dobálták a pályát, majd a rendfenntartókat és a rendőröket is. Egy rendőr könnyebben megsérült.

2010. április 25. - Jánoshalmán könnyű sérüléseket szenvedett két intézkedő rendőr, akiket egy kocsmai rendbontáshoz hívtak, s két garázda férfi rájuk támadt.

2010. április 28. - Sopronban egy sportpálya mellett álló büfébe tört be két hajléktalan férfi, de két rendőr tetten érte őket. Az egyik betörő vascsővel támadt a rendőrökre, akik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

2010. április 30. - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton családi veszekedéshez riasztották a járőröket. A kiérkező egyenruhásokra a családfő egy 65 centiméteres, hegyes vasrúddal támadt, s csak a második figyelmeztető lövéssel tudták megfékezni.

2010. május 6. - Ózdon bejelentésre kivonuló rendőrökre támadt egy asszony és a lánya, akik előzetesen a szomszédaikat inzultálták. A kényszerintézkedés közben a lány égő cigarettacsikket nyomott a járőrnő állához, ami másodfokú égési sérüléseket okozott.

2010. május 6. - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban, egy helyi kocsmában a tettlegességig fajuló vitát követően a hatósági kényszerintézkedés közben egy férfi törött sörösüveggel megsértette az egyik rendőrt.

2010. május 12. - Dunaújvárosban igazoltatás közben támadt a rendőrre egy 76 éves férfi: többször lábon rúgta a zászlóst, aki könnyű sérülést szenvedett.

2010. május 12. - Székesfehérváron este egy családi házból kihallatszó veszekedés, törés-zúzás miatt riasztották a rendőröket. A járőröket különböző tárgyakkal dobálták, majd a sérült rendőrt a házból kijövő férfi egy széklábbal támadta meg.

2010. május 26. - A Tolna megyei Faddon ittasan randalírozott két férfi és egy fiatalkorú fiú, s rátámadtak a helyszínre érkező rendőrökre is.

2010. május 26. - A Komárom-Esztergom megyei Leányváron ittasan lövöldözött házának udvarán egy 65 éves férfi, s rálőtt a kiérkező járőrökre is.

2010. június 10. - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyírlugoson vasvillával támadt a rendőrre egy férfi. A hámsérüléseket szenvedett törzszászlós ellépett a szúrás elől, majd kicsavarta a szerszámot az 51 éves helyi lakos kezéből.

2010. július 23. - Budapesten, a XIV. kerületben a rendőrök egy fekete BMV-t akartak ellenőrizni, de nem állt meg, így üldözni kezdték. A menekülő autós a Keleti pályaudvarnál halálra gázolta Radovic Dusán zászlóst, aki előzőleg rálőtt a BMW-re. A tettest elfogták.

2010. augusztus 4. - Még tisztázatlan körülmények között egy közúti ellenőrzés során halálos lövést kapott G. J. rendőr főtörzsőrmester a Veszprém megyei Alsóörs határában.

Hogy legyen tekintélye a rendőrnek, mikor egy szó is elég, és
kirúgják?

Hogy legyen tekintélye a rendőrnek, ha az egyrendbeli, csoportosan és felfegyverkezve, társtettesként elkövetett, hivatalos személy elleni
erőszak bűntettének az ítélete háromévi próbaidőre felfüggesztett 10 hónap börtön?

És hány és hány ilyen példát lehetne felsorolni az elmúlt évekből?

laspalmas:

A kibaszott MSZP rohadjon meg! Tudom, hogy milyen egy mocskos rohadék banda, de azért majdnem lefejeltem a plafont, mikor elolvastam az esettel kapcsolatos közleményüket. Bármit bazmeg, bármit kihasználnak a fideszfikázásra. Nem tudom, hogy melyik zsenijük, netán maga Szanyikapitány írta a művet, de szívesen felzabáltatnám vele a kőtáblára nyomtatott verziót.

Nem volt megszokott,mi?! És ezek a mai bűnözők mikor fejlődtek ki? Nem véletlenül a ti 8 évetekben látták, hallották, szokták meg, hogy a rendőrség nem velük, hanem a kisemberrel, pláne unszimpatikus jobb- és széljobbosokkal foglalkozik, bűnözőkhöz nem nagyon nyúlnak, mert az bonyolult, macerás, meg a végén esetleg kifejezetten kellemetlen lenne a számotokra? Ki a rossebb ásta alá a "rendőr tiszteletét", ha nem ti? Bábuként rángattátok őket a saját céljaitoknak megfelelően, nem emlékeztek? Drazsé is miért csak a Nyulakat akarta sittre vágni bármi áron? Dusán gyilkosának korábbi tetteivel miért nem foglalkozott kiemelten? Talán mert leszarta a rendőrség tekintélyét? Meg a következő, nevétsetudom jellegtelen figura is mellényekről írt idióta feljelentést, az is rohadtul tekintélytparancsló volt ám tényleg. Hányszor védtétek meg a "szegény" bűnözőket a rend őrével szemben? Bizony sokszor, mert a támogató fellépés helyetti tétlen szemlélés is ideszámít ám! És hányszor csaptátok szájon Kolort vagy Mohácsit, vagy a többi jogvédőnek álcázott pénzcsapot, mikor "megélhetési bűnözést" emlegettek? Segítek bunkók, egyszer sem. Nektek kurvára megfelelt a káoszos állapot, mert amíg valaki magát, családját, és értékeit sem tudhatja biztonságban, addig kevés eséllyel foglalkoztatja, hogy ti honnan mennyit loptok el. Érthető, hogy fájdalmasan érint titeket ennek a korszaknak a vége, de hogy annyi alantas döntés, szemét húzás után még van pofátok megszólalni, programírásra bejelentkezni, az gyönyörűen ékköve a léteteknek. Ha megtehetném, kiraknálak titeket valahol a messzeségben, egy távoli kis faluban, ahol nincs körzeti megbízott, aztán leékszerezve, kiaprózva nyugodtan szidhatnátok Orbánt a közbiztonság miatt, amíg hagynak levegőt.

Címkék: rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr322197864

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: novák előd, a pokémon 2010.08.05. 09:26:14

      fel kéne már nőni nem? mi ez? dragon ball-poszter? ha csak a kezében tartaná az ostort, és lógatná szerényen, még jó is lehetne, de suhintatni vele pokémonos. és hol a szemüvege a klark ke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.08.04. 21:19:03

@zero: azért ti is ott vagytok szorosan a nyomukban. gondolom 1-2 év múlva is ez lesz még a sláger... vannak a gonoszok akik minden elrontottak/nak .

bár beismerem, ebben az egységsugarú világlátásban könnyebb lehet az élet.

Viktus 2010.08.04. 21:25:58

JAVULT-E A KÖZBIZTONSÁG, AHOGY PINTÉR SÁNDOR MEGÍGÉRTE?
Igen, szerintem érezhetően biztonságosabb lett az utca. - 10%
10%
Valóban több rendőrt látni, de nagy változást nem érzek. - 7%
7%
Semmyilen változást nem tapasztalok, csak marketingfogás volt az egész. - 50%
50%
Még romlott is, elég az utóbbi hetek súlyos bűneseteire gondolni. - 17%
17%
Szerintem romlott, de ezért Gyurcsány a hibás. - 16%

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.04. 21:28:22

@StPeter:
Elismerésem az illetőnek, aki lefolytatta a beszélgetést a virágszállal. Az a mérhetetlen türelem.....

Fell Bandi 2010.08.04. 21:28:39

@zero: ide eddig túlnyomóan normális emberek írogattak kommenteket, mi történt ma? én gyanítom, hogy ez a sok ganéj egy IP-címről jön, igazam van?

grupi 2010.08.04. 21:29:10

@volánrulz:
Igen közeledünk a 3. ponthoz, de azt is mondta valamelyik csatorna, hogy svájci rendszámú volt a megtalált autó.

@kodó tamás:
Ez hülyeség, magad is tudod, mert az elhunyt nem 60 napja lett rendőr, és nem 60 napja váltott indentitást. Nem most szedték fel/össze és nem Pintéri intézkedésre. Ez nem a TV székház példa, ahol a Gyurcsány utasítja a rendőrséget - ahogy lenyilatkozta.

@ketroot:
Igen, és az is lehet, hogy a moszad egy elfuserált akciója az egész, de volt már ebben korábban kábítószeres banda elképzelés is. Játszik a Te gondolatod is.

flippant 2010.08.04. 21:32:11

@grupi: Moszad? Hát nem a kibaszottnácifasisztarasszistagyilkos gárdistások vótak?

gramercy 2010.08.04. 21:32:15

ebben az orszagban a szelsojobb es a vele kokettalo orban (aki pl. ultimatumot adott gyurcsanynak) tudatositotta hogy marpedig a rendorre tamadni HAZAFIAS cselekedet

innentol kezdve pinter bm-je idejeben szanyikapitany zsebpartjat szidni ordas marhasag

flippant 2010.08.04. 21:36:14

Meg, hogy az olajos lett ismét a belügyes meglep, hogy rendőrgyilkosságokkal kezdenek. Hol a rákban vannak azok a jó öreg robbantgatások? Elvástak a fogaik?

grupi 2010.08.04. 21:38:04

Az is érdekes, hogy egész nap nyomokat kerestek és amikor alig, hogy lazulnak a rendőrök, akkor jön a lakossági bejelentés, hogy találtak egy autót nem messze az úttól.
Kérdés, hogy akkor mekkora körzetet és miként néztek át? Helikopter, kutya, mellékutak stb; nem játszik?

Az is érdekes, hogy miért lett hirtelen öngyilkos a fickó, ha már ennyire felkészül fegyverileg? És miért ilyen közel? 5 km-re a helyszíntől. Akár haza is mehetett volna, meghallgathatta volna a híreket, stb. A mikor öngyilkos lett, nem sokkal a cselekmény után, még abban sem lehetett biztos, hogy a rendőr, vagy más valaki meghalt. Miért volt része fontos a nagy fegyveres készültség és a hirtelen öngyilkosság?
Kié is a megtalált autó? Valóban külföldi (svájc) rendszámú? Erről miért nincs info? (Mármint hogy az övé vagy másé vált a járgány.)

flippant 2010.08.04. 21:38:21

Mindenesetre két hét alatt tényleg rend lett. Hetente kinyírnak egy zsarut és az utána lévő kommandós felvonulás után valóban bekussolnak a bűnözők.

jozicsenko 2010.08.04. 21:39:47

hi!

két ember meghalt egy lövöldözésben, majd hirtelen megtaláltak egy "öngyilkos" harmadikat, a szomszéd falu felé vezető úton? (felsőörs és alsóörs között, egy bokor mögött??)

bocs srácok, de ez csak nekem büdös?

nem rosszalkodni akarok, lehet túl sok magyar akciófilmet néztem, de ez valahogy nem stimmel...

grupi 2010.08.04. 21:40:22

@flippant:
Gárda, gárdista itt fel sem merült.
Különben sem divat náluk a brutalitás. Inkább velük szemben. (Pár sajátos, illetve egyedi esetet kivéve.)

flippant 2010.08.04. 21:41:41

@grupi: Nézd az elmúlt 8 év ámokfutása után elég felnőttek vagyunk ahhoz, hogy tudjuk: ezek már akkor is hazudnak mikor levegőt vesznek. Rendőrpalotára lövetés, tánczos ügy, móri ügy, kiskunlacházi gyilkosság, láncfűrészes gyilkosság, siófoki felvonulás, nemvoltvipera, stb.
Vitya ott hibázott, hogy csak felül cserélt s a dominó elv nem érvényesül mert a parancs nem fut végig. Hülye vagy Orbán és tapasztalatlan, bukni fogsz

grupi 2010.08.04. 21:43:11

@flippant:
Korábban is volt lövöldözés, csak akkor a rendőrpalotára céloztak. Az nem személyes ügy volt, hanem politikai. Azt sem tudjuk, hogy történt, s miért, mi célból.

Fell Bandi 2010.08.04. 21:43:30

@gramercy: "ebben az orszagban a szelsojobb es a vele kokettalo orban (aki pl. ultimatumot adott gyurcsanynak) tudatositotta hogy marpedig a rendorre tamadni HAZAFIAS cselekedet"

Attól függetlenül hogy erről mi lett volna akkor a véleményem ha így van, amit mondasz: közönséges és aljas hazugság.
Tehát te egy aljas ember vagy. Szívesen visszavonom és bocsánatot kérek tőled, ha bizonyítod amit mondtál/írtál.

flippant 2010.08.04. 21:48:11

@jozicsenko: Jó , mondjuk még ne húzzuk le a fiúkat. Gyorsan kellett infókat közölni az éhes sajtónak. Idő kell, hogy jobbat találjanak ki - elvégre már elmúltak a 70-es évek. Lehetséges, hogy majd a rendőr öngyilkos lett vagy szerb terroristák lőtték le akik el is hagyták az országot. Az is lehet, hogy majd balesetnek állítják be mert a siófoki felvonulók álltak az ügy mögött. Sokminden lehetséges még. Az a nehéz feladat ilyenkor, hogy mit találjanak ki. Mit lehet még Mari néniékkel beszopatni.

grupi 2010.08.04. 21:48:23

@flippant:
Az is lehet, hogy olyan polip van a rendőrségen belül, amihez csak a Pintér a megfelelő.
Mi másért vállalná fel ezt a konfliktust?
Gondold végig, hogy Matolcsyt is oda ültette és felvállalja, vele viszi a gazdaságot, mert ott is akkor a szarság, hogy erre a merész emberre van szükség, titkárnőstül, konfliktusostul.
Aztán majd ha kitisztul, akkor majd talán meglátjuk.
Rosszabb nem lehet, mint az elmúlt 8 év hagyatéka.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.08.04. 21:48:24

@jozicsenko: valóban. abszolúte teljesn szokatlan, sőt egyenesen hihetetlen, hogy egy valószínűleg felindulásból elkövetett emberölés után a tettes összeomlik ideileg és öngyilkos lesz. ki hallott még ilyet !?

(amúgy sztem Fletó volt a tettes)

Viktus 2010.08.04. 21:49:14

@gramercy:

Persze azt elfelejtetted, hogy előtte a rendőrségből pártvédelmi alakulatot faragott az MSZP, amely ma a Pesten üldögélő rohambrigádokon túl a traffipaxozáshoz ért. Vidéken a kedvenc Ferenced meg ideológiai elődei-elvtársai kiherélték a rendőrséget.

jozicsenko 2010.08.04. 21:49:32

@gramercy: nem baj öcsém, hülye még lehetsz

2006 őszén egy rakás balfasz fakabát próbálta védeni a tv székházat, miközben a szomszéd utcában voltak bevethető rendőrök: az elvtársaid simán magukra hagyták a védőket, mert így egyszerübb volt az okt 23ai attack

japp:

a fidesz október 23ai felvonulása után 50 másodperccel már lovasrohammal oszlattak az elvtársaid

ne válaszolj: az ilyen kérdésekre az egyendroid válasz általában annyi: minek ment oda...

Viktus 2010.08.04. 21:51:20

@.Pierre Bezuhov.:

Ja Sukoró ügyében szurol a hurok ...

jozicsenko 2010.08.04. 21:53:48

@.Pierre Bezuhov.: a móri gyilkosság után én nem hiszek senkinek sem: ott mutogattak hirtelen előbányászott arcokat, ráadásul egyszerre hármat is... (kaiser, hajdú, farkas?)

majd pár év múlva két teljesen idegen arcot is lecsuktak

az első három közül meg az egyiket bennhagytak a hüvösön, mert megérdemli

ezek alapján gyurcsányt is melléjük csukhatnák, hisz megérdemli,nem? valós bírói ítélet alapján, amugy magyar szokás szerint...

Fell Bandi 2010.08.04. 21:55:16

@.Pierre Bezuhov.: "(amúgy sztem Fletó volt a tettes)"

Nem tudom, ő volt-e az, de a telefonja tegnap éjjel Alsóörsön volt.
www.google.com/intl/en_us/latitude/intro.html

ljosecska 2010.08.04. 21:59:49

@StPeter: Nagyon türelmes lehetsz, én már a felénél abbahagytam volna a magyarázgatást. Mintha egy öt éves gyerek kérdéseit olvasnám, ennek talán nem is ahhoz van köze, hogy mekkora tisztelete van vagy nincs a katonáknak, hanem a lányt minősíti.
Vagy esetleg még arra a következtetésre juthatunk, hogy az egyetemi végzettséget nélkülöző embereknek nincs becsülete. Hiszen a lány apukája is katona, de őt úgy tűnik, becsüli.

ketroot 2010.08.04. 22:50:15

@grupi:

Mint mindenkinek. De azért a Blikkes verzió se piskóta, hogy a támadó a szeretője volt...

Kicsit Karcos 2010.08.04. 23:25:24

Mi történhetett? Néhány forgatókönyv:

- öngyi lett a csuklyás, fegyverekkel megrakodott autót vezető gyilkos
- ketten voltak a terepjáróban, megálltak, hogy elmeneküljenek, és akkor az egyik lelőtte a másikat, hogy ne vezethesse a nyomára a rendőröket
- rendőrök nyírták ki a fickót, bízva a helyszínelők szolidaritásában

Az első verzió valószínűtlenül hangzik, egy hivatásos gyilkos (mozgó autóból nyilván nem könnyű több lövéssel eltalálni a célpontot) nem omlik össze egy jól elvégzett munka után.

A második szerintem hihető.

A harmadikhoz túl puhány a rendőrség, de végülis nem zárnám ki, 1-2 keményebb tökű fickó biztos van közöttük.

Aztán felmerült még, hogy buziszerelem-féltés játszott közre a gyilkosságban, ez sem elképzelhetetlen, pl. megmagyarázná a golyóálló mellényt, de nem az öngyilkosságot.

Egyáltalán, a golyóálló mellény és az öngyilkosság nehezen tűnik összeférhetőnek.

Azt valószínűsítem, hogy a megölt rendőr nem rendőrsége okán vált áldozattá, hanem személyében volt a célpont; különben miért ne lőtték volna a szakközepest is?

Tartok tőle, hogy a további hírektől nem okosabbak, hanem hülyébbek leszünk.

Azt egyébként jellemzőnek tartom, hogy szegény N. Ádámékat többször is igazoltatták azon a tragikus éjszakán, míg a fegyverszállítót egyszer sem. Valahol jelzi az igazoltatások értelmét; a nagymenők előreküldik öcsit, hogy jelezzen, ha igazoltatás van, a polgár meg örülhet, ha nem lövik le vagy nem büntetik meg ilyenkor.

egy-fo-epitesz 2010.08.05. 07:15:21

a blikk mindig tudja... sokszor előre is.
független az okokktól inditékoktól, csak a jelenség:
akkor összefoglalnám a TANULSÁGOT.
ha a fekete (fegyverraktár) autókat a továbbiakban sem állítgatják,
viszont a 20éves corsában egyetemistákat naponta többször is...
akkor annak ROSSZ VÉGE LESZ....
az ártatlan egyemistát sajnálom, a rendőr meg nem volt ártatlan.
aki a feketeautókat fél ellenőrizni, azt utoléri a feketeautó

egy-fo-epitesz 2010.08.05. 07:16:36

@jozicsenko: a tévedő bírót pedig felbuktatták, a legfelsőbb bíróságra
kishazánk romokban

eszkep 2010.08.05. 07:18:09

OFF:
Zero, az elkövetkező gazdaságpolitikai témájú bejegyzésekhez javasolok egy kis háttéranyagot, mindenféle Index-es marhaság (nevetséges, jó, hogy nem népszabis...) belinkelése helyett:

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20100804-interju-parragh-laszloval-az-mkik-elnokevel.html

eszkep 2010.08.05. 07:19:33

@egy-fo-epitesz: "az ártatlan egyemistát sajnálom, a rendőr meg nem volt ártatlan."
Milyen "jólértesült" emberek vannak közöttünk...

eszkep 2010.08.05. 07:31:37

OFF
Tipp: abszolút vastagbőr!!!
index.hu/belfold/2010/08/04/biszku_bela_a_halalos_iteleteket_nem_en_hoztam/

Biszku Béla: "a halálos ítéleteket nem én hoztam"
Vajon Hitler hány embert ölt meg saját kezűleg? Sőt bíró sem volt, senkit nem ítélt halálra...

eszkep 2010.08.05. 07:39:34

Az elkövető jól kiszúrt minden embertársával, hogy öngyilkos lett. Így sohasem lehetünk biztosak a teljes igazságban. Ha igaz, hogy egy kiskaliberű (5,56 mm-es?) géppisztollyal lőtt, eleve érdekes, hogy csinálta vezetés közben egy kézzel? Ezeket a fegyvereket két kézzel is gyakorolni kell, hogy le tudjuk szorítani és relatíve pontosan célozzunk, egy kézzel gyakorlatilag lehetetlen produkció...

egy-fo-epitesz 2010.08.05. 07:39:45

@eszkep: hát akinek terepjárós fegyveres bandita barátja van... én tudom hogy a pintérnek i. de azért egy kis távolság kéne... tudom tudom be kell épülni.
egyébként arra írtam hogy HIBÁS nagyon, irtam is kis kékkorzát állítgat és a terepjárók cikáznak körülötte. ez rendőrség? ez pintérkommandó. na pesrez kéthét alatt én se gopndoltam komolyan de nem javul a pintér jelenlététől... sőt

egy-fo-epitesz 2010.08.05. 07:41:40

@eszkep: melelsleg az egész országot tette tünkre biszku. akkor kezdődött. ől szüntették meg a bírói "tévedéseket" vizsgáló bíróság. hogy ne akadályozza azokat a koncepciós pereket

guma 2010.08.05. 08:01:16

@eszkep:

látod ezért csíplek sokszor -mert józan is tudsz lenni.

Az olvasást meg azért ajánlottam, mert nincs kedvem keresni a pécsi egyetemen történt esemény utáni nyilatkozatot amit a mai kormány párt tett...

Ezért utálom, ha nem a fejünket használjuk, hanem az "oldalunkat" véleményünknél.

Marcellusca 2010.08.05. 08:39:22

Haggyuk mán ezt a corsázást!!!

FORD FIESTA volt a srácok autója. (Hasonló méret, de mégsem az.)

Tudom, hogy lényegtelen, de ilyen, aprócska fals infókból áll össze egy teljesen más (ne adj' Isten összeseküvés elméletes) változat.

Hányingerem van a tegnapi/mai tévés "híradásoktól" ebben a témában.
Helyszínről jelentjük meg kérdezgettyük a pógármestert, mit érez a falu, milyen a hangulat és egyéb f@szságok.
Fekete, svejci rendszámos terepjáró, benne kész fegyver arzenál (állítólag egy rendőrőrs is megirigyelhette vóna), szerelemféltés, brutális elkövető, aki tettének súlyát csupán 5 km távolságig volt képes elviselni, ezért öngyi lett az első bokorban.
Kész vagyok, lefőtt a kávé.

Hozzáteszem, valahol érthető a média hozzáállása. És most nem a hírhajhászásra gondolok.
Ha minden ügyben korrekt tájékoztatást adnának az érintett szervek, akkor nem csámcsognának, hajkurásznák a "hírt", hanem kivárnák a korrekt tájékoztatást.

guma 2010.08.05. 09:08:42

@Marcellusca:

Jól összefoglaltad.
Hányinger (és a személyiségi jogokat nem is említem)...

Port Kennedy(Australia) 2010.08.05. 09:21:43

@gtigram: Túl sok a "ha"meg a "lehetséges" és a bizonytalanság ebben az ügyben.Talán célszerű lenne megvárni a biztos,pontos infókat .

guma 2010.08.05. 09:24:20

@Port Kennedy(Australia):

Igy van!

Ezt "járta körbe a hírekkel" @Marcellusca: !

Marcellusca 2010.08.05. 09:27:23

@gtigram:

Ha a családomban fordulna elő valami hasonló eset, biztos pofán b@sznám a riportert és megetetném vele a mikrofonját, ha jönne "érdeklődni", hogy most mit érzek, mi történt és egyebek.
Részvétüket fejezik ki a hozzátartozóknak, de nem hagyják őket, hogy feldolgozzák a történteket, hogy nyugodtan gyászoljanak.
Nem, vaze, tolják az arcukba a mikrofont, zaklatják őket telefonon.

Áááá, nem is folytatom, inkább megyek rágyújtok.
(De nem az aluljáróban! Arra figyelek. :D)

guma 2010.08.05. 09:29:10

@Marcellusca:

Szívemből szóltál!!!!!!!!!!!!!

anarcho78 2010.08.05. 09:29:11

most olvasom, hogy fekete, külföldi rendszámú terepjáróban menekült a tettes. ugye ez nem sztereotípia? ugye nem MINDIG fekete luxusautóban, terepjáróban ülnek a gazemberek, bűnözők? ugye nem MINDIG szlovák, német, svájci rendszámúak? faxkivan, mi lenne, ha kicsit komolyabban ellenőriznénk ezeket és talán még (urambocsá!) a gyorshajtásukat se néznénk el???

guma 2010.08.05. 09:36:10

@Gunther:

Mindig összejön a csapat vélemény.

Na én is rágyújtok, mert most harcol Pelcné Brüsszelben a nett ellenőrzésért - és akkor megnézhetjük magunkat!!!!!!!!!!!!

Homeoffice 2010.08.05. 09:39:18

Egyébként most olvastam az indexen..
Beáll a muk az erdőbe két sorozat, beszáll a kocsiba még egy. okosan még ki is lövi a rendőrautó kerekét.
Fekete terepjáró sváci rendszámmal.. A kocsiban nagyon sok fegyver...
Majd öngyilkos lesz.
Ez egy égbekiáltó baromság!

dr. Aullah 2010.08.05. 09:43:25

Lehet, hogy túl sok filmet néztem... de szerintem 100%, hogy nem öngyilkosság volt. Nagyon valószínűtlen.

Port Kennedy(Australia) 2010.08.05. 09:43:41

@Gunther: Tudod hogy hogy történt ?Ott voltál?Na ugye.....

Homeoffice 2010.08.05. 09:45:46

@Port Kennedy(Australia):

Nem votlam ott, de az öngyilkosság az, már kérlek alássan :), de "kissé fura"
Nem így gondolod?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.08.05. 09:49:02

Biztos én nézek túl sok CSI-t, de ez a magányos merénylő nekem túl egyértelműnek látszik...

remélem ezzel csak azért etetik a közvéleményt, mert csendben, nyugiban akarnak nyomozni, ezen meg a médiÁKOK elrágódnak egy ideig.

guma 2010.08.05. 09:52:18

@Port Kennedy(Australia):

Ez a baj : info nincs, csak találgatás van hírnek tálalva mindenhol!

OFF : index.hu/gazdasag/vilag/2010/08/05/szalljanak_ki_a_kormanyok_a_gazdasagbol/
Ez elgondolkodtató nagyon ...

guma 2010.08.05. 09:54:40

@Seduxen:

Fegyver arzenállal????????

kuki123 2010.08.05. 09:54:42

@eszkep:

és Sztálin?
meg a háborús bűnösök

ez sors fintora: ez a szarházi vígan éldegél a budai villájában... a mi adónkból
csodálom hogy nem lőtte még senki agyon

Port Kennedy(Australia) 2010.08.05. 10:01:05

@gtigram: @Gunther:
Vagy száz különböző variáció (találgatás)hangzott már el.Ebből nyilván csak egy lehet igaz ,a többi 99 nem igaz.Akkor meg miért kell a legvadabb variációkat kitalálni.

jpmjpm 2010.08.05. 10:02:40

"...hogy mihamarabb visszaszerezzük a rendőr tiszteletét, intézkedési biztonságát."

Itt ismerik el., hogy ők tették tönkre a rendőrség becsületét.

Port Kennedy(Australia) 2010.08.05. 10:09:09

@volánrulz:" ez sors fintora: ez a szarházi vígan éldegél a budai villájában... a mi adónkból
csodálom hogy nem lőtte még senki agyon "
Igen,és ilyenkor érzed hogy valamit tenni kell ,mert máskülönben szétrobbansz.(A méregtől.)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.08.05. 10:14:04

@gtigram: ugye? 'kicsit' sok olyan momentum KÖRVONALAZÓDIK, hogy a gyilkos(ok) profi(k) volt(ak).

jpmjpm 2010.08.05. 10:25:12

Egyébként pedig most így elolvasva az Index cikket a gyilkosságról, ennek semmi köze nem volt a rendőrség becsületéhez, tiszteletéhez stb...

Adva van egy ámokfutó, aki randomra lelőtt 2 embert. Lehetett volna mondjuk kazánkovács is az illető, és akkor most beszélhetnénk arról, hogy a kazánkovácsok becsülete megrogyott.

Viktus 2010.08.05. 10:56:35

Na mármost, ha együtt homokoztak a hős rendőrünknek nem tűnt fel, hogy a fiúja otthon egy kisebb háborúra készül? nem lenne ilyenkor szakmai ártalom feljelenteni ?

grupi 2010.08.05. 11:01:59

Most akkor úgy áll a dolog, hogy homoszex rendőr és partnere szerelmi életének áldozatai az elhunyt főiskolás fiú és a meglőtt, sérült társa, hogy magáról a rendőr partnerről szót se ejtsünk.
Talán ezért a sok love parádé, az egyneműek házassága, a gyerek örökbefogadás, a szivárványos felvonulás Gyurcsánnyal, és minden hasonló törekvés.
Csak azt nem értem, miként lehetséges az, hogy állig felfegyverzett buzi, mint potenciális veszélyforrás, gyilkos fegyverarzenállal közlekedjen.
Hány ilyen ember lehet még közöttünk? A liberalizált társadalom, az SZDSZ gyümölcse úgy tűnik beérett. Ma nem jelent kockázatot szexuális devianciával fegyveres testületben szolgálni. Ma az szenved, aki nem dohányzik, aki nem füvezik, aki csak normálisan próbál megélni, iskolába jár, tanul, majd dolgozik, netán hetero családban él, gyereket nevel.
Nem értem, hogy miért mindig a másság, az állítólagos kisebbség miatt kell félnünk és immár nem elsősszőr véráldozatot hoznunk. Meddig kell ezt még elviselni, benyelni és tűrni?

==T== 2010.08.05. 11:04:40

@Marcellusca: én iso lvastam. Eszméletlen. És az elején még a *** rendőrt sajnálták, holott a szerencsétlen fiestában ülő srác volt az ártatlan áldozat.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.05. 11:20:58

@laspalmas:
Dehát látod, mi megy itt is minden egyes rendőrös posztnál. Mindig előkerül egy-két "jegesmaci nyirkos ölébe az összes bunkó fegyveres szemétláda állattal" c. vélemény. Közbe rablásnál, támadásnál -ami manapság sajna ugyanolyan valószínű- első dolguk lenne a rendőrér sípolás. És ez itt még a mónikasón inneni fele a társadalomnak.

Á, én nemtom. Ölég fiatalocska vagyok még, de régen, ha kiskatona stoppolt az út szélén, eltávból jövet-menet, ember megállt, elvitte addig, míg egy irányba mentek. Pedig akkor még jóval több okuk lett volna az embereknek kicseszni a karhatalommal, hisz közvetve ugyan, de Moszkvából ráncigálták dróton az egész rendszert a saját érdekeik szerint.
És az ember mégis ingyér fuvarozta a kiskatonát, akit '89-ben, ha úgy alakulnak a dolgok, kirendeltek volna, hogy lőjön a tömegbe.

Horizont 2010.08.05. 11:21:47

Nem lehetne megvárni a végső eredményt (ha kiderül egyáltalán?) és csak utána bántani azt aki meghalt? Mindenki csak találgat...

Potyoló 2010.08.05. 11:28:15

Az, hogy a rendőröknek semmi tekintélye, az a magyar országgyűlésnek köszönhető. Ugyanis az 1996. évi XLIII. törvény 245/D. § (1) pontja szerint:
"A hivatásos állomány tagja a vezetői beosztásából indokolás nélkül azonnali hatállyal felmenthető, illetve arról az érintett 30 napos határidővel indokolás nélkül bármikor lemondhat."

Ezért nem mernek semmit tenni a rendőri vezetők a bűnözés ellen. Ha ők, vagy beosztottjaik fellépnek a "megélhetési bűnözés" (cigányok) ellen, akkor repülnek. Ha valamelyik helyi kiskirály (politikus és/vagy maffózó) érdekkörét sértik, repülnek. Ha országos politikus után kezdenek nyomozni, repülnek. Ha felhívják a figyelmet a rendőri vezetők által elkövetett korrupcióra, visszaélésekre, ha panaszkodni mernek a munakörülményekre, repülnek.

Ennyi, a mindenkori hatalom pórázon vezeti a rendőröket. Amíg ez nem változik, nem lesz rend az országban.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.08.05. 11:29:39

@grupi: Azert arra a szappanoperara roppant kivancsi lennek, hogy megis mifele dramai fejlemenyeken keresztul leszen egy emberbol tizmillios terepjarobol lovoldozo allig felfegyverzett rendorgyilkos buzi.

Kicsit Karcos 2010.08.05. 11:34:17

@neccharisnyás útonálló:

"És az ember mégis ingyér fuvarozta a kiskatonát, akit '89-ben, ha úgy alakulnak a dolgok, kirendeltek volna, hogy lőjön a tömegbe."

Talán egy történész majd kijavít, de tudtommal a Honvédség 1848-as megalakulása óta egyszer sem rontott rá nemzetére, szemben a rendőrséggel, ami jópárszor. Talán ez is az oka annak, hogy a lezüllött honvédségnek a mai napig is megvan a társadalmi becsülete, a rendőrségnek meg a 0-hoz közelít, sőt részemről inkább távolodik, lefelé, a bányászbéka felé. Nem tudom tisztelni a rendőrséget a legkevésbé sem, nem adtak rá okot még egyszer sem az én életemben, de annál többet tettek érte, hogy megutáltassák velem.

@==T==: a rendőr áldozatot sajnálom, mint embert és mint honfitársamat, de a teljesen védtelenül és kiszolgáltatottan lelőtt N. Ádámot még inkább, aki akár én is lehettem volna, vagy bármelyik rokonom, ismerősöm.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.05. 11:48:29

@Kicsit Karcos:
Lennék történész is, de amit írtam az személyes sztori.
'89-ben, miután Szűrösék kiálltak a Parlament erkélyére, apámat visszarendelték a tatai laktanyába, hiába szerelt le 4 éve, és ott volt a levegőben, hogy ha helyzet van, viszik őket "rendet tenni". Ők pedig erősen szervezkedtek egymás között, hogy ha ott lesznek a tüntető tömeggel szemben, inkább vállalják a parancsmegtagadás következményeit, de nem ismétlődik meg az, mint '56-ban csak a kistérségre nézve Tatán, Esztergomban ésatöbbi.

De ez ilyen mikrotörténelem, tán majd 200 év múlva felderítik, addig a családi legendáriumok része marad.

Marcellusca 2010.08.05. 12:18:50

@neccharisnyás útonálló:
Én jobban csípem az ilyen, személyes kis történeteket, mint a történelem könyvek által leírt naaaagy-naaagy dógokat.

Valamelyik okos mondta, hogy túl közeli élmény '56 és nehéz még ezt történelmileg/történészileg feldolgozni, mert annyi és olyan '56 létezik, ahányan és ahogy megélték.

Nagyapám '56-os emléke: "Láttuk a tanyából, hogy a határban mennek a szovjet tankok.
Igazából más nem történt. Éltük az életünket tovább."

picur3ka 2010.08.05. 12:51:29

@Seduxen:

Hat, ongyilkossaghoz meg a bolondok is ritkan oltenek golyoallot. Mellenyt. Aztan tokon lovi magat.

Ez a morbid vicc kategoriaba hajlik ez a tortenet, bar az elet sok bolondot es furcsasagot produkal.

A roma ganget lefujkalos sztori se volt gyenge a fantazia teren.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.05. 12:55:52

@Marcellusca: Az igazság az, hogy amik iratok vannak, 200 évre titkosították az okosok. Rémes, bizonyos szinten, mert a túlélők mocskosul megérdemelnék az igazságot. MOST. Nem 200 év múlva, amikor már senkijük se él, és a kutya se emlékszik rá.

Családi legendáriumban van még mese a '68-ban kiebrudalt csehszlovák neokom vezetőkről is. ;)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.05. 12:57:25

@Marcellusca: De hidd el, azok a naagy, naagy dolgok is ilyen kis történetekből állnak össze. Mesélték már nekem, hogy kell egykori ávós tisztet interjúvolni.

Kicsit Karcos 2010.08.05. 13:08:27

Hogy miért nincs tekintélye, tisztelete a rendőrségnek?

Talán mert összevissza beszélnek (hazudoznak) ebben a történetben (is), a fekete BMW terepjárótól a bemutatott Nissanon át az elszállított Skoda Octaviáig? Mint amikor a tényői példás családapa lemészárolta a családját, majd felvágta az ereit, aztán baltával fejbekúrta magát, majd láncfűrésszel előbb megskalpolta magát, aztán levágta a fejét is?

Amikor az állomány túlnyomó többsége az autósokban, biciklisekben keresi és találja meg a lakosságot, az országot fojtogató bűnözés melegágyát?

Amikor ha valaki bejelent egy bűncselekményt, akkor lófasz nem történik, és örülhet a végén a bejelentő, hogy nem "üti meg a bokáját" (rendőri terminus technicus)?

Amikor egy Barna bácsit hurcolnak meg, mert megvédi élete munkáját a rablógyilkosoktól? Ilyenkor persze nincs félrenézést, nincs fos helyszínelés, mint amikor egy bűnöző tetteit kell elsikálni, hogy lehet ez?

Kiszophatják a faszomat... tartok tőlük, mert fegyverük van, mert bármikor úgy meg tudnak büntetni valami általam sosem hallott szabályra hivatkozva a tízezer közül, hogy attól koldulok.

A BKV-nál is rosszabbak, ők legalább csak a pénzt viszik számolatlanul, de nem rándul görcsbe a gyomrom, ha meglátok egy BKV-st.

Az is jellemző rájuk, hogy szegény N. Ádámra egy szót nem vesztegetnek, hiszen mit számít az ő élete, ő csak egy állampolgár volt, akit egyébként éppen a rendőrségnek kellene (kellett volna) megvédenie, nem pedig kilométerenként igazoltatnia. Gumik ellenőrzése.... ki ad ilyenre parancsot az éjszakai műszaknak? Lejárt szavatosságú kisollót, bizonytalan eredetű pólót most nem kellett keresni húszezres bírság reményében?

A legyilkoltak iránti részvétem mellett, ez mindenképpen hozzátartozik a képhez.

anchor 2010.08.05. 13:23:35

@volánrulz: Szerintem T55 akartál írni, ha emlékeim nem csalnak, a T72 automata töltős.

szaktatar 2010.08.05. 14:58:47

A tiszteletnek, tekintélynek semmi köze, hogy megölnek rendőrt vagy se. Múlt rendszerben is öltek rendőrt. Külföldön is.

szaktatar 2010.08.05. 15:11:07

@volánrulz:
"(T72 agyúcső töltő)"

1. Harckocsilöveg, nem ágyú.
2. Töltő-kezelő, nem ágyúcső töltő.
3. A T-72 automata töltővel rendelkezik.
4. A T-72 első példányai kb. 1978-ban jöttek be. Már 1972-ben csak 2 év volt a szolgálati idő...

cogito..sum 2010.08.05. 16:04:22

@Frengi: Pintér óta javult a közbiztonság." rendörhalott,de robbantás még nem volt.!????

guma 2010.08.05. 16:16:01

@cogito..sum:

ez morbid, ilyet ne is emlegess ....

szaktatar 2010.08.05. 17:28:39

" rendörhalott,de robbantás még nem volt.!???? "

Volt sintér idején robbantás, nem is egy. Csak akkor BM helyett az ORFK főnöke volt.

trojka 2010.08.05. 21:27:17

Szerintem nem reklamálnának az emberek annyira ellenségesen, ha Pintér urr nem igérte volna azt, hogy két hét alatt rendet teremt az országban. mindenki tudta, hogy ez utopia, csak ezek szerint ö nem. Azért, szerintem jo volna, ha magába szállna, es ezután nem beszélne hulyeségeket. A Dusán temetésén megjelent egy szál virággal, vajon most mivel fog kirukkolni...(lehet, hogy készitik a rozsakertjét) igaz, az MSZP alatt is voltak komoly esetek, de azért, ez a két rendörgyilkosság ilyen rövid idö alatt kicsit sok. egyebkent, hagyják már a rendörséget dolgozni, nem állandoan rántgatni és irányitgatni össze-vissza...nem hulye gyerekek azok sem...csak már nem mernek még pukkolni sem...

molaris 2010.08.06. 09:45:31

Én csak kérdezek, de fontosat:
mi a magyarázat arra, hogy az eset kapcsán az egész rendőrvezérkar lerohant a helyszínre??????

molaris 2010.08.06. 09:47:05

Eltűnt volna az előbbim?
Megismétlem.
Miért rohant le a rendőrvezérkar a helyszínre??????

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.06. 11:00:00

@Kicsit Karcos:

Tiszteld bennük azt, akik lehetnének, ami lehetne a szervezet, és amilyen lehetne úgy az ország.

Ahogy a költő mondja:

"Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok. De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál."

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.06. 11:01:24

@molaris:

Talán mert ilyet még nem láttak?
Ha nem mentek volna le, az lett volna, hogy le se szarják a vidékieket?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.08.06. 11:18:45

@molaris: @laspalmas: engem egy másik kérdés IS foglalkoztat: ugye Radovic Dusán tragédiája kapcsán JOGGAL szólalt meg Pintér Sanyi. Most miért hallgat?

Kicsit Karcos 2010.08.06. 12:08:01

@laspalmas: nézd, én is szeretném, ha tisztelhető lenne a rendőrség, de ez nem az.

Generációk nőttek fel úgy az elmúlt évtizedekben, hogy a rendőrséget ellenségüknek tekintették, szerintem joggal. Annyi rossz tapasztalatom volt velük, hogy ez a hozzáállásom már - azt hiszem - nem fog megváltozni. Azokkal a volt iskolatársaimmal, akik rendőrök lettek, kerülök minden érintkezést, nem tudatosan, hanem ösztönösen; egyszerűen feszélyez a társaságuk. Ha vezetek, a forgalom mellett kimondottan figyelem a rendőröket is, hogy el tudjam kerülni őket. Ha elmegyek egy traffipax mellett, kilométereken át villogok a szembejövőknek, és jó érzés, ahogy szinte kivétel nélkül mindenki megköszöni a figyelmeztetést. Ha valami sérelem ér, már nem teszek feljelentést, megoldani úgysem fognak semmit, és így legalább biztosan nem duplázom meg a magam baját (volt már rá példa).

Ezen már nem segít semmilyen jószándékú rendőri nyilatkozat.

Tudom, hogy a lakossági bizalom is szükséges a rendőrség eredményes munkájához, de ez a bizalom nem fog kialakulni bennem attól, hogy valaki ezt mondja, vagy várja el tőlem. Ezt ki kell érdemelni.

Ehhez nekem nagyon komoly garanciákra lenne szükségem: hogy szálljanak le a közlekedésről, és üldözzék a bűnt. Hogy a bejelentéseknek járjanak a végére. Hogy felejtsék el a hamis statisztikáikat, és az állampolgári elégedettség legyen az értékelésük alapja. Hogy ne vaktában lövöldözzenek, hanem a bűnt és a bűnözőket üldözzék, őket viszont kérlelhetetlenül. Hogy a bűncselekmény miatt (kiv. rágalmazás, becsületsértés, holotagadás) elítélt személyek ne lehessenek a rendőri állomány tagjai egy percig sem tovább, még akkor se, ha nem szolgálatban követték el ezeket. Hogy a Vastagbőr olvasásával kezdjék a napjukat, ha már egyszer egy rakás bűncselekmény hivatalból üldözendő. És még hosszan sorolhatnám.

Amíg nincsenek ilyen garanciák, és nem ennek szellemében járnak el, addig egészen biztosan nem fogom tudni tisztelni őket. Addig csak félalvilági alakoknak tartom őket, akiknek hatalmat adtak a kezébe azok, akik az általam befizetett adóforintokat osztják szét.

A tisztelethez nem elég nekem egy szép uniformis... konkrét feladatai vannak a rendőrségnek, azoknak a megoldása szüli meg a tiszteletet, nem más.

Prisrin mondása szép, de a rendőrség nem érzelmi kérdés (kellene hogy legyen). Ők rendvédelmi szakemberek, akiket én fizetek. A szerelmének sok dolgot elnéz az ember, esetleg még a hibáit is szereti a másikban, de ha romlott tejet veszek a boltban, nem vigasztal, hogy azért a friss tej az mégiscsak finom, és pláne nem akkor, ha a boltos vigasztal így...

Kicsit Karcos 2010.08.06. 23:58:22

Állítólag ő lenne "Bálint":

Szücs, Balint
Riehenstrasse 163
4058 Basel/BS
061 681 32 38

tel.local.ch/en/q/?what=balint%20sz%C3%BCcs

Feldschiessen 300m 06.06.2009

Rang Schütze Punkte Jahrgang A-Kat. Waffe Ausz. Sektion
8 Szücs Balint 60 1977 A Stgw 90 KA KK Münchenstein ASV

www.bsvarlesheim.ch/Feldschiessen/FS2009/Sektionen%20300m/01M%C3%BCnchensteinASV.html

285 Szücs Balint 60 1977 A Stgw 90 KA KK Münchenstein ASV
www.bsvarlesheim.ch/Feldschiessen/FS2009/Einzelrangliste%20300m.pdf

204 Szücs Balint 61 1977 A Stgw 90 KA KK Münchenstein SG
www.bsvarlesheim.ch/Feldschiessen/FS2010/Einzelrangliste%20300m.pdf

trojka 2010.08.07. 08:04:08

Hányingert keltö és gusztustalan, amit a médiák muvelnek ebben az ugyben (nem csak ebben). Még ki sem hult igazán szerencsétlen rendör és a diák teteme, de már szenzácioként (nem a gyász hangján) tálalták ország-világ elé azt, amiröl semmit sem tudtak, tudnak. Az meg kulön vérlázito, hogy a rendört besározzák, buziként emlegetik, mintha ez már kész tény lenne, pedig még ilyent a rendörség sem jelentett ki. Tessék már megmondani, ezeknek a paparadziknak mindent lehet ebben a hulye oszágban. ezek a legnagyobb szarkavarok, ezek állitják egymással szembe az embereket, szitják a gyulölködést. Öket mért nem lehet az emberi méltoság megsértéséért, gyulöletkeltésért, rémhir tejesztésért bekaszlizni (hol van a korrekt tájékoztatás). egyébként pedig: ha a rendörséggel biztosittatják a melegek fevonulását, azok mindenféle jogaikrol pofáznak, akkor ez a rendör esetében ugyanugy érvényes, senkinek semmi köze hozzá. szolgálat teljestés közben vesztette életét, tehát HÖSI HALÁLT HALT. Jo lenne, ha ezen elgondolkodnának ott fenn is. Vagy tul sok lenne ilyen rövi idö alatt két hösi halott. Pedig, ha ilyen marad a közrend, lesz itt még több is (ne adja Isten). Pinter urr veheti agyba-föbe a szál virágot.

f.m.j. 2010.08.07. 17:33:23

@laspalmas:

de annyira nem, hogy lelőjön egy másik embert. Erre nincs mentség (akkor se ha annyit ivott volna)
mivel halott, könnyű mondani, hogy buzi volt, ittas volt, stb. stb. amivel kisebbíteni lehet a tényt, hogy itt mégiscsak egy olyan rendőrt lőttek le, aki épp intézkedik
és én csak azt nem értem, hogy minek volt golyóálló cuccban, ha utána öngyilkos lett?

Horizont 2010.08.07. 18:14:56

@f.m.j.: nem ez volt ittas Alsóörsön hanem az aki elgázolta Pesten szegény rendőrt.

guma 2010.08.07. 20:01:48

@Horizont:

Gratula, te figyelsz a szavakra is! (Kicsit nem vagyok a gép mellette és mennyi téma!)

guma 2010.08.07. 20:07:32

@Seduxen:

Rád is számítani lehet!

@Kicsit Karcos:

"A tisztelethez nem elég nekem egy szép uniformis... konkrét feladatai vannak a rendőrségnek, azoknak a megoldása szüli meg a tiszteletet, nem más" - szerintem is igaz ez.

De nem a beosztottak tehetnek a kialakult helyzetről. A politika a felelős - őket pedig mi ruházzuk fel .a törvényhozás és alkalmazás hatalmával.

Horizont 2010.08.07. 20:29:41

@gtigram: Mert már tele van a hócipőm is, hogy ilyen médiánk van! Összevissza írnak mindenféle baromságot. Figyelni kell:)))
Szegény rendőr még el sincs temetve, a rendőrség még semmit nem mondott, de az újságok már tudják a tutit. Hogy közben halálában is meggyalázzák, hogy a szülők, hozzátartozók mit éreznek nem számít semmi. Csak hagy szóljon, durranjon minél nagyobbat.
A főiskolás fiú szülei megkérték a sajtót, hogy a temetésre ne menjenek oda. Na kíváncsi leszek betartják-e? Legalább a halál és a temetés lenne tabu! Bunkók.

guma 2010.08.07. 20:59:41

@Horizont:

Érdekes egy páran ezt nagyon hangsúlyoztuk, de egyik fülön be másikon...

Senkit semmit nem vesznek emberszámba - csak a hülyítés megy az illetékesek statisztálásával. Elképesztő.

Horizont 2010.08.08. 19:25:38

Most láttam a Naplóban az elgázolt rendőr özvegyét és a kislányát. Felzaklatott, megkönnyeztem.
Annak a rohadéknak az ügyvédje is megnézhette volna..... A rohadék meg remélem a börtönben rohad meg. (már bocsánat)

Donna (Cara)mba 2010.08.08. 20:41:42

@Horizont: Egyet tudok: ha én rendőr lennék, ennek a gyilokgépnek megtanítanám a halál-félelem-élet mezsgyéjét, napont megjáratnám vele minimum 30 éve keresztül, úgy, hogy áldás és megváltás legyen neki a halál. Persze csak semmi látható nyom! Ennyivel tartoznának egy kollegájuk haláláért, ha van még a rendőrségen férfi.
Életünk csak egy van - egyetlen egy. Szándékosan elkövetett életkioltásért a számlát csak élettel lehet kiegyenlíteni.
Ez az egyetlen "fedezetes" valuta.
Még a keresztény Biblia őszövetségi része is elfogadja: szemet szemért, fogat, fogért. Csak manapság nálunk már sem társadalmi igazságtétel, sem apparátusi igazságszolgáltatás, sem bármilyen egyéb, emberi igazságszolgáltatás nem létezik.

Egy szétb@szott csürhe világban tengődünk, ahogy tudunk!

Horizont 2010.08.08. 20:55:43

@Donna (Cara)mba:
Na örülök, hogy megjöttél épségben. Látod semmi jó hír nincs:( És igazad van!

Donna (Cara)mba 2010.08.08. 21:31:07

@Horizont: Ja, épségben...Aztán mindjárt másnap a magyar rögvalóság sokkja:) Ez sokk...

süti beállítások módosítása