Skip to content


       Szűrés lista

King's City? Ugyan kérem: "Álomsziget" Budapesten

King's City?
Sukorón vagy Bábolnán?
Ugyan kérem!

Az "Álomsziget" Budapesten! Ez a tuti biznisz!

A Hajógyári-sziget déli részét, összesen 32 hektárt 2000-ben még 7 milliárd forintra értékelte az APV, de -  micsoda meglepetés - 3 évvel később, 2003-ban végül már csak 4,6 milliárd forintért adta el a Plaza Centers 100%-os tulajdonában álló Ercorner Kft.-nek.

32 hektár, 350 ezer négyzetméter terület, Budapesten, egy szigeten. Nem rossz.

Az államot az sem zavarta, hogy a területen található Hadrianus császár palotájának a romja. A tranzakciót kifogásolta az Állami Számvevőszék 2004-es jelentése, mivel az állam törvénysértést követett el a Hadrianus Palota elidegenítésével. A megkötött opciós szerződés ugyanakkor megengedi, hogy az állam - amennyiben rászánja az ehhez szükséges egymilliárd forintot - 2008-ig érvényesítse a visszavásárlási jogát. Nos, az állam rászánta, és a műemléket 2008-ban 1 milliárd forintért visszavásárolta. Vagyis áron alul eladtak 32 hektárt műemlékestől, majd még az állam fizetett (!) 1 milliárd forintot, hogy visszavásárolhassa. (A Hajógyári-sziget privatizációs története a Mancs-cikkben részletesen olvasható.)

A terület megszerzése után megalakult az Álomsziget 2004 Ingatlanfejlesztő Kft, akik 2007. decemberében kiírt kaszinó-pályázaton megnyerték a koncessziót Budapestre és Pest megyére. 2032-ig a Pénzügyminisztérium vállalja, hogy nem ad engedélyt másik I. osztályú kaszinónak, cserébe a nyertes évente minimum 900 millió forint koncessziós díjat fizet. (Hasonló pályázaton nyert koncessziót a King's City a Közép-Dunántúli régióra.)

A befektetők szerint 500 milliárd költenek az "Álomszigetre". A kaszinó 40 000 négyzetméter területű lesz. A játékosok 200 asztalon és több mint 4000 nyerőgépen próbálhatnak szerencsét, ezzel a mérettel Európa legnagyobb kaszinója lesz.

A tervek szerint megőrzik az egykori hajógyár műemléki épületeit, és komoly beépítést kap a terület jelenleg üresen álló része: a kereskedelmi-szabadidős centrumként újjáéledő szigetcsúcson 3000 szállodai szoba, 1000 apartman, 3500 fős konferencia-központ, 1500 ülőhelyes és ezzel a főváros legnagyobbjának számító operaház és 3500 székes színház épülne a következő években. Lesz kikötő háromszáz hajónak, valamint parkolóhelyek mintegy 5500 járműnek; bevásárlóközpont, és a római kori romok, Hadrianus császár egykori helytartói palotája közelében egy múzeum.
 


Egy pillanatra ugorjunk előre 2-3 évet az időben, és képzeljük el, ahogy a munkában megfáradt angyalföldi jó munkásemberek a sarki késdobáló helyett az 1000 eurós minimálbérből hajóval átugranak egy kicsit huszonegyezni az "Álomszigetre" ...

A befektető szerint: "Az idegenforgalmi és szórakoztató fejlesztés elősegítheti hazánk turisztikai ágazatának fejlődését, ezért döntöttek a megvalósítás mellett. Magyarország földrajzi fekvésének, társadalmi és politikai közegének köszönhetően, illetve történelméből fakadóan a legjobb helyszín egy ilyen beruházás megvalósítására. Előzetes felméréseink alapján reméljük, hogy a beruházás felkelti mind az európai, mind az Európán kívüli utazóközönség érdeklődését."

Ha levakarjuk a mázat a PR-maszlagról, akkor egy kis keresgélés után meg is találjuk a valódi indokot:

A Globes Online című internetes portálnak Mordecháj Zisser, a Plaza Centers igazgatótanácsának elnöke úgy nyilatkozott, 12 éve van jelen Magyarország ingatlanpiacán, és már legelső terve az volt, hogy telket vásároljon az Óbudai szigeten. Mivel ez sokáig nem sikerült, így helyette üzletközpontokat hozott létre. Arra a kérdésre, hogy miért pont Magyarországot választotta a beruházáshoz, elmondta: látta, hogy Amerikában Las Vegas mekkora siker, de soha nem értette, miért nem hoztak még létre hasonlót Európában. "Ha egy körzővel Magyarország köré húzunk egy olyan kört, amely egy 2 órás repülőútnyi távolságot jelöl ki, akkor láthatjuk, hogy a körön belül 400 millió ember él Nyugat- és Kelet-Európában. Nincs még egy ilyen mértékű projekt a kontinensen, és éppen egyedülállósága miatt lesz sikeres. Magyarországra hozzuk Las Vegas-t."

Nem elhanyagolható információ az sem, hogy Izraelben a szerencsejáték tiltott. (És mi van közelebb nekik? Las Vegas vagy Budapest?)

A projektet a legmagasabb szinten lobbizták: David Admon, a magánüzleteiért még hivatali idejében eljárás alá vont korábbi izraeli nagykövet is lobbizott az Álomszigetért. A diplomata az ügyben már 2006 januárjában tárgyalt a budapesti városvezetéssel, név szerint Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettessel,
Schneller István főépítésszel, Mérei Zsoltal, a nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó főpolgármesteri hivatali vezetővel, valamint Beleznay Évával akkori irodavezetővel, későbbi megbízott főépítésszel. Az Álomszigetre a  Fővárosi Közgyűlés 2006 tavaszán áldását adta.

2009 februárjában a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a terület déli részére tervezett szórakoztató-központot. (Ugyanilyen segítséget kapott a King's City Gyurcsány Ferenc utolsó kormányülésén.) Az indoklás szerint "Európa legnagyobb kaszinójának működtetéséhez szükséges koncessziós szerződés értelmében a komplexumnak legkésőbb 2012 júniusáig meg kell nyitnia, ezért különösen fontos az ügymenet felgyorsítása."

A befektető Álomsziget 2004 Kft 43,5 %-ban az Elbit Imaging Ltd, 43,5%-ban pedig a Magyar Külkereskedelmi Bank tulajdona. Három százalékot kisebb befektetők birtokolnak, illetve Sammy S. Smucha érdekeltségébe tartozik, csakúgy, mint több vidéki és fővárosi bevásárlóközpont, mint a Duna Plaza vagy a Keleti pályaudvar melletti Arena Plaza. A maradék 10% a konzorciumot igazgató Mordeháj Zisser tulajdonában van, aki egyben az Elbit Imaging elnöke is.

Az Elbit Imaging nevével például a Mandiner egyik posztjában lehet találkozni, a címéből már minden ki is derül ... Felvásárolják-e Magyarországot a zsidók?

2009. novemberében Álom Sziget 2004 Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője, Sammy S. Smucha elismerte, hogy jelentős késésben vannak. Egyenlőre annyi történt, hogy a 32 hektáros terület egyik részét fehér bádogpalánkokkal lekerítették, a korábban itt működő csónakházat, lovardát és éttermet elbontották. A földet, az értékesebb fákat meghagyva 1,5 méter mélyen kimarkolták, a bádogkerítésre kiragasztott feliratok arra figyelmeztetnek: itt régészeti feltárás folyik és az illetéktelen behatoló kutyákkal is találkozhat.

Smucha úr közölte azonban, hogy a jelentős késés ellenére az eredeti tervekről nem mondtak le.

A III. kerület várja, hogy mikor valósul meg a 15 milliárd forintnyi fejlesztés amit "kapnak" a befektetőktől: többek között egy új
lehajtó, egy alagút, ami a Bogdáni út folytatásaként haladna át a Duna alatt, a K-híd bővítése. Persze kétséges, hogy ezek a beruházások mennyiben a kerület érdekében történnek, mivel ezek a beruházások azért kellenek, hogy a látogatók egyáltalán el tudjanak jutni a szigetre.
 
Míg a King's City évi 10 millió látogatóval számolt (ennyi Horvátország teljes éves turistaforgalma!), a hasonló méretűnek tervezett "Álomsziget" egy kicsvel adta lejjebb. Ők "csak" napi 20 ezer (!) látogatóval számolnak, az "csak" 7,3 millió látogató egy évben. Aki volt már a Szigeten augusztusban, az tudja, hogy milyen könnyen lehet megközelíteni a helyet, mikor egyszerre szeretne 20-30 ezer vendég odajutni...

Szóval más sem hiányzott Budapestre, mint Európa legnagyobb kaszinója, kicsit csalódott is vagyok, hogy megelégedtek ezzel a hangyfasznyi 32 hektárral a Hajógyári-szigeten, sokkal jobb lett volna, ha mondjuk az egész Városligetet vagy a Margitszigetet adják el. Azon persze senki sem gondolkozott el, ha messze van Las Vegas, miért pont a "csóró" magyarok fővárosában építik fel Európa legnagyobb kaszinóját? Miért nem Berlinben, Párizsban, Londonban vagy Rómában? Nagyobb város, magasabb életszínvonal, több vendég, több látogató, több elköltendő euró ... Hmm? Talán  mert ezekről a helyekről páros lábbal baszták volna ki az izraeli ingatlanosokat az ő gigakaszinótervükkel? De a "csóró" magyaroknál lehet a zavarosban halászni? Hiszen a "csóró" magyaroknál a fővároson belül még szigetet is lehet vásárolni - ráadásul ócsítva, féláron!

Az Álomsziget persze ígéri a szuper honlapján, hogy megőrzi az értékeket, lesz itt fű, fa, boldog óbudai és budapesti lakók, a Sziget-fesztivál is marad természetesen ...

2006. szeptemberében még kerületi népszavazást is tartottak. Sajnos a 104 ezer választóból csak 15 ezer ment el szavazni. Ezzel a kérdéssel izgatták a szegény óbudaikat: "Megerősíti-e Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete által elfogadott Óbuda-Békásmegyer Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 32/2001. (XI. 30.) rendelet módosításáról, valamint a Budapest III. kerület Óbudai (Hajógyári) sziget Kerületi Szabályozási Tervéről szóló 35/2006. (VI. 30.) rendeletet?" Erre összejött 9500 igen és 4500 nem ... természetesen érvénytelen lett. A tiltakozó a Védegylet volt, többek között egy Jávor Benedek nevezetű Védegylet-munkatárs.

Természetesen várjuk a politikai pártok és főpolgármester-jelöltek reagálásait az "Álomsziget" kapcsán!

Az Álomsziget előzetes rendezési tervét a Casiopeia Group Kft. készítette. A 2009-ben kiadott elvi építési engedély alapján erre a Casiopeia az amerikai Moshe Safdie építészirodával együttműködve készített vázlattervet:



Címkék: budapest politika választás botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr962232477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arlequin 2010.08.23. 20:04:38

@rexter:
nekem is tetszik.
én frissdiplomás, gyermeket vállaló családokat költöztetnék bele állami pénzen.
de semmiképpen nem gigakaszinót... nem hiába tiltott a szerencsejáték izraelben. teljesen igazuk van.
ott művelődési központot, színháztermet, fürdőt stbstbstb.
de még ültetvényeket is. és természetesen az egész legyen önellátó energetikailag. szélkakasok/erőművek, napelemek ésígytovább.

@TuRuL_2k2: te meg maradtál éppen olyan amilyen voltál. ;-D

persze ezektől függetlenül eddig csak egy bújtatott luxuslakópark vkiknek az egész. lehet cáfolni...

szőketisza 2010.08.23. 20:07:24

@zero: IGEN
(bár nem vagyok érdekelt)

arlequin 2010.08.23. 20:09:33

@Rwindx:

mármint nagy ötlet volt a monoki polg.mestertől.
jól beleköpött a 'nagyok' játékába. és tényleg.
egy miniszteri biztos nem nyilatkozgat csak úgy feleslegesen, de jól mutatja a súlyát a dolognak. ha a miniszter nyilatkozik, akkor túl sokan döbbennek rá, hogy valami bűzlik eme nagy nemzeti együttműködéssel kapcsolatban.
ha egy alábbvaló, akkor erélytelen az egész és nem veszik 'komolyan' a törvénytisztelő népek.
tehát: jó ötlet volt.
hihihi

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2010.08.23. 20:11:22

Bár erről a témáról korábban már precízebben beszámolt az ingatlan.net

ingatlan.net/magazin/2010/08/hajogyari-alomsziget-ujabb-sztarnak-mondott-epitesz-formalna-at-budapestet-kepekkel/

Nem ez a lényeg, hanem az az újabb panama, amit Széles Gábor- Gansperger- Csányi akar közösen a Duna-part mentén csinálni

ingatlan.net/magazin/2010/08/szeles-gabor-ket-uj-varost-epit-szazhalombattanak-lesz-uj-duna-hid-is/

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.23. 20:12:11

@TuRuL_2k2:

Ugyan, nem gondolod komolyan, hogy valóban lenne napi 20 ezer, évi 7 millió vendégük?

arlequin 2010.08.23. 20:12:13

@szőketisza:
nem érdekelt vagy te, hanem értetlen.
nem ugyanaz, bár mitagadás, többnyire egybevág a két halmaz...

hű de finom voltam már megint. nem is értem. mi van velem?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.23. 20:14:41

@TuRuL_2k2:
Te realitását látod ennek a projektnek?
200 asztal, 4000 nyerőgép, napi 20 000 (napi 400 busz csak befelé, tömve utasokkal) látogató, azaz évi 7 300 000 látogató? mindez 4000 szállodai szobában eltárolva, a luxuslakosztályokkal szemben pedig a bed beach és a dokk üzemel, meg a sziget nyáron a szomszédban? :)

arlequin 2010.08.23. 20:14:59

@don-kanyar:

és az semmi, hogy a leisztinger már összebútorozott a fityiszesekkel?!

@zero: de. komolyan gondolja. igazi fityiszszemellenzős. csak olvasni kell a kommentjeit a mandíneren, ha van hozzá időd és idegzeted... ;-(((

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.08.23. 20:18:55

@zero:
Valószínűleg nem lenne ennyi. De ha csak a negyede jönne, az kárára válna az országnak vagy előnyére?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.23. 20:22:24

@szőketisza: @TuRuL_2k2:

Én is szeretnék a kertben létesíteni egy 150 férőhelyes luxuskempinget, ahol nyaranta 600 000 embert tudok nyaraltatni .
szerintem jól jönne az a kis bevétel a családnak. Igaz, hogy egy 3 méter széles utca van ahol be lehet járni, tömegközlekedés nyista, a kempingezők pedig 15 kilométeres körzetben nem tudnak sehol megállni/leszállni, ha külföldről jönnek

de szerintem nagy ötlet és a 600 000 látogató busás hasznot hozna, simán megtérülne. Nem akarsz egy kis pénzzel beszállni a bizniszbe?

arlequin 2010.08.23. 20:23:03

@Conv:
nem mondtam el a belső infókat a projektről?

szóval:
1. tényleg idegenek jönnek majd szórakozni/lakni.
2. teleporttechnikával
3. pici szürkék, ezért sokkal kisebb helyen elférnek
4. telepátiával kommunikálnak és nem zavarja őket a zaj
5. a föld alatt egészen a pilisig és a hortobágyig elnyúló titánacél alagutakat fognak építeni
6. cserébe megoldják a metrókat, mind a nyolcat
7. a balaton vízcseréjét is
8. agymosással magyart csinálnak minden elvakult szlotákból
9. hozzánk csatolják a vörös-tengert.

nos, ez a 29. pontos akcióterv első 9 pontja.
a durvábbak csak ezután következnek, de nem kaptam felhatalmazást a kiszivárogtatásra.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.23. 20:25:10

@TuRuL_2k2:

:))))))))))))))))

nem tudom eldönteni, te szarul provokálsz, vagy tényleg hülye vagy :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.08.23. 20:25:50

@Conv:
A Bed Beach és a Dokk nehezen üzemelne, mivel azoknak a látványtervek alapján azok helyén épülne fel ez az egész. A Szigetet illetően vannak kétségeim.
Nem tudom megítélni, reálisak-e ezek a számok, de jobban örülnék, ha egy ilyen nagyságrendű turistamágnes Budapestet választaná, és nem Pozsonyt vagy éppen Belgrádot.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.23. 20:26:31

@arlequin:
Ez árnyalja a képet és reálisabbá teszi a szándék valódiságát és kivitelezhetőségét :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.08.23. 20:26:47

@TuRuL_2k2:
egyaltalan nem elkepzelhetetlen
gondolom a konferenciatermeket is beszamoltak
a hotelbe sem feltetlenul casinovendegek vannak
es a casino eleg porgos mufaj
meg sosem voltam 2 oranal tovabb, vagy azert mert nyertem parszaz dollart vagy azert mert veszitettem
az meg, hogy egy uzletember mennyivel szamol, kit hat meg?
a koncessziot fizetni kell
adozni kell
es egy ekkora projekt alkalmazottakat is kiven
sokat

arlequin 2010.08.23. 20:30:55

@Conv:
na látod. reméltem belátod és nem gátolod kicsiny országunk fényre derülését.
mottónk: "a (multidimenzionális) zsebem minden előtt!"

ez a turul2k2 pedig tényleg ennyire egyszerű. pontos-abban, hogy 'naiv'.

lyken 2010.08.23. 20:31:01

@TuRuL_2k2: "De ha van olyan alternatív javaslatod, ami hasonló nagyságrendben hozna vendéget és pénzt az országba..."
A kétfarkú kutyáék összes ötlete hasonló realitású. Igaz, hogy azok szinvonalasabak... Az általad támasztott kritériumokat mindenesetre kimerítik. Na, rohansz szavazni?

Silent Bob 2010.08.23. 20:34:13

@arlequin: Igazuk van. Annak legyen itt bejelentett lakcíme, aki itt lakik.

arlequin 2010.08.23. 20:38:22

@lyken:
én a kétfarkúakra szavaznék, ha demokrata lennék.

vontod75 2010.08.23. 20:47:39

Tisztára olyanok vagyunk mint az amerikai indiánok. Egy üveg tüzes vízért mindenünket eladjuk.
Legalább annyi eszünk lenne mint a kínaiaknak, hogy csak 99 évre adnánk bérbe...

Publius Decius Mus 2010.08.23. 20:50:43

Akik a magyar állam többletbevétléről álmodoznak jobb, ha szembenéznek vele mi is egy kaszinó? Pénzmosoda. Amit egy kaszinó éeadózik, az töredéke azoknak a jövedelmeknek amikhez illegálisan jutottak hozzá a delikvensek kis országunkban - az állam, vagyis a mi zsebünkből kilopva - majd papírt szereznek a kaszinótól, hogy nyereményként jutottak hozzá...Ahogy a cikk is rámutat pont itt akarnák aejrópa legnagyobb kaszinóját létrehozni, ahol az emberek több nagyságrenddel kevesebbet keresnek mint néhány száz kilóméterrel nyugatabbra mindenhol? Az átminősítés után végül hogy-hogy nem ez is lakópark lesz leginkább, meg plaza.
ÉBRESZTŐ!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.08.23. 20:51:25

@vontod75:
Mikor jártál utoljára a Hajógyári-szigeten? :]

arlequin 2010.08.23. 20:51:42

@Silent Bob: máris mehetsz és kérheted a gond nélkül éldegélő izraeli/amerikai-magyar kettós/hármasállampolgárúak felfüggesztését.
és igen. a parlamentben kezdheted.

Silent Bob 2010.08.23. 20:54:00

@arlequin: Majd ha ez lesz a dolgom. De hiányzik, hogy még több kamu bejelentett legyen?

Rwindx 2010.08.23. 20:55:50

@arlequin: így már világos, köszi.

arlequin 2010.08.23. 20:57:24

@Silent Bob: a több kamu éppen a most létrehozott állampolgársági törvénnyel fog megszületni. eddig csak a kivételesek juthattak hozzá, most mindenki. ez egy 'kissé' kiegyensúlyozottá teszi majd a kérdést. de csak így, ahogy a monoki polg.mester csinálja. nemhiába ijedtek meg. höhöhö

Gyagyás Tóni (törölt) 2010.08.23. 20:58:32

Vizót még nem emlegette senki. XD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.23. 21:03:06

@TuRuL_2k2:

Ha csak a forintális bevételt nézzük a nullánál minden forint több....

De tényleg oda kell építeni? Nincs elég üres telek az országban? Budapest már így is élhetetlen, nem kellenek a Ferihegyről beingázó napi x ezer kaszinozó ...
Miért kell Budapesten mindent beépíteni, mikor így is alig van zöldterületet?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.23. 21:03:51

@TuRuL_2k2:
Én hét évvel ezelőtt, amikor még nem volt mordeháj a tulaja annak a területnek.
képzeld akkor még nem volt lepusztulva, és tényleg szép, nyugis kis horgászpihenők voltak.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.08.23. 21:05:02

@zero:
Egy nagyvárosi szigetnek nyilván nagyobb a vonzereje egy ingatlanfejlesztő szemében, mint egy kiskunsági külterületnek - ez már csak egy ilyen műfaj.

arlequin 2010.08.23. 21:06:02

@Conv:
figyelj ember.
turulkundkának még az eget is hiába magyarázod kéknek.
én kérek elnézést.
szóltam

Senkifia 2010.08.23. 21:10:36

fúúúj,micsoda mocsok házmesterlelkű nácifasiszta antiszemita cikk ez tee :)
Bábolna,meg sukoró csak a jéghegy csúcsa. volt itt annyi ehhez hasonló ingatlanbiznisz(lehet kisebb mértékű,pl Andrássy úti 18 lakásos ingatlan,3 üzlethelységgel,150 millióért... ha körülnézek mondjuk Soroksáron, ennyibe kerül egy nagyobb családi ház. Budaörsön csak közepesre futja:)) ,hogy ihaj. Oszt az apraja kibukott. Naés? mert bábolnának volt kövekezménye? ül valaki ezügyben? és sukorónak? hát a sziget is hasonló. Volt olyan is, asszem az MTV székházzal,hogy felújíttatta az állam (mondok egy számot,)1milliárdért, majd a felújító cégnek,illetve érdekeltségének, eladták 500 millióért. Majd visszabérelte az állam évi másfél milliárdért... na ez az üzlet,hallod :) és ezért se ül még senki. Nem is fog. Az én,te ,ő,mi ti pénzünk meg úszik, mint Darnyi Tamás. A plebsz meg megy csődbe, lesz hajléktalan,mert ugye a svájcifrank, a fizetések lassan szart se érnek, az életszínvonal süvít lefele.... És közben a legnagyobb problémánk,hogy jézusmária náciveszély,meg gyurcsány hetente egyszer elmegy,akár egyedül is, felvonulni valami antifa megmozduláson.... Nevessünk ezen együtt. vagy sírjunk?...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.23. 21:13:00

@TuRuL_2k2:
az ember szemében is nagyobb az értéke egy zöld területnek egy nagyvárosban, képzeld. még szigeten is.
és azért ez többet számít, mint az ingatlanfejlesztő szeme.
Bp közelében sokkal jobb megközelítési lehetőségekkel lehetne ugyanezt megcsinálni a napi 20 000 látogatónak. oszt senki nem problémázna miatta. igaz azt másra nem nagyon lehetne használni, ha "véletlenül" befuccsol a hihetetlenül nyereséges kaszinóprojekt.

arlequin 2010.08.23. 21:13:22

@Senkifia:

szerintem sírva-röhögjünk. tényleg.

valaki más? harcias arcvédő avagy akasztgató?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.23. 21:15:36

@arlequin:
most éppen ráérősben vagyok, szívesen piszkálok pálcával minden bokor alatt lapuló kutyapiszkot, kielégítve perverz vonzalmamat az univerzum torzszülöttei iránt :)

Mentolosmájkrém 2010.08.23. 21:19:31

Az összes szemforgato alszent kommentelönek mondanam, hogy egy kaszinonak, jatekteremnek fix havi befizetnivaloi vannak a Szerencsejatek Felugyelet fele, vagyis allambacsinak, fuggetlenul attol, hogy volt-e egyetlen piculka bevetele-e a jatekkartyaval rendelkezö masinanak, nem beszelve a kiadott 10-20 eves koncessziokrol. Kib...szott sok penz jön be ebböl most is, csak el lehet adni az uijsagot a hirrel, hogy szegeny megtevedt hulyek elvesztettek a gatyajukat is a gonosz kaszinosoknal. Senki feje mellet nem allt ott puskaval a kaszino gazdaja, hogy menjen be jatszani. A masik, hogy csakis nagyban (több szaz egybekötött gep, amelyik jackpotot szamol es ad ki) eri meg uzemeltetni egy ilyet helyet. Vegasban 2% a megtartasi szazalek a slott-oknal, mivel a kaszinonak az a jo, barmilyen hihetetlen, ha a vendeg nyer, vagyis tovabb jatszik, mert sok 2 % sokra megy. A rulett sima matek ( Pasqual), a poker meg egy faszsag, de lehet vele majerkodni, detto a BJ.
Mondom ezt volt jatektermeskent.
Volt obudaikent ( most mashol elek) meg annyit, hogy harom idiota horgasz miatt, akinek megettek az agyat a szunyogok talan nem kellene a jelenlegi allapotaban hagyni a hajogyarit. A jelenlegi Kabszersziget mennyivel jobb?
A Hadrianus Palota eddig a kutyanak nem volt fontos, de most lehet bele kapaszkodni, mint kutyanak a csontba. Obudan akarhol leasol talalsz valami regi faldarabot.
Jaaa es valsag idejen kell fejleszteni, konkretan Rotschild szerint, amikor ver folyik az utcakon, akkor kell vasarolni. Igaz ez a befektetökre es Budapestre is. Az orrunkon tul sem art am latni.
Baszki, Vegast a sivatag közepen csinalta meg egy Moe Green nevu bibsi, egesz jol megy azota is.

Senkifia 2010.08.23. 21:21:48

@zero: ...és minek a nyakunkra hozni a maffiát,ha nem muszáj? mert ugye azzal tisztában van mindenki,hogy a kaszinóbizniszben nem a tisztalelkű hajadonok érdekeltek :)
és tényleg,minek ezt ponzt Budapest közepére, vagy minek érdekes módon ,mindig valami természetvédelmi területre akarni építeni? érdekes emberek ezek. Mi meg hagyjuk,hogy érdekesek legyenek, és lassan már a kert végében az uborkaágyást is beépítik,me' nekik van pénzük.... na és? :) menjenek Manilára pl. ott melegebb az éghajlat. Vagy Mauritiusra...lénegy,hogy menjenek melegebb éghajlatra :)

arlequin 2010.08.23. 21:24:52

@Conv: 1x már szóltam vki mással kapcsolatban, de végül is nem sokat számít. én már annyira csontos vénember vagyok, hogy nem veszem a fáradtságot. hátha te.
de ne feledd, a kutyapiszok az egyik legjobb a földnek

@Mentolosmájkrém: úgy neked meg kívánok szép estét és jó szurkolást.
ezexerint te nem vagy tisztában azzal, hogy mi a magyar törvény a gépekre és a szerencsejátékokra.
ne is legyél mert elsírnád magad vegashoz képest. ugyanolyan sz@r a törvény, mint a banktörvényünk. de te csak támogassad az állami tudatdrogot.
mondjuk én is rágyújtok. mitagadás. de az fix legalább 'bevétellel' bír, éppúgy, mint a fröccs...

Mentolosmájkrém 2010.08.23. 21:35:27

@arlequin: en otthon jatektermeztem. Eleg sok penzt lapatoltam be a Luther utcaban levö Szj Rt irodajaba anno. :o)) Nem csak olvastam rola , benne voltam. Ennek igaz kb. 10 eve. Gondolom azota az Allam csak ehesebb lett. :o))

soproni1 2010.08.23. 21:38:03

Maradjon állami tulajdon minden ! Le a profit éhes tőkésekkel ! Éljen a rozsdás hajógyár ! A gaz legalább magyar ! Most jöttem haza Szlovéniából, nincs már határátkelő, de mégis tudtam mikor vagyok az édes hazámban. Legyen a rom meg a gaz igazi hungarikum !

Mentolosmájkrém 2010.08.23. 21:39:20

@arlequin: felesleges a vita. En otthon csinaltam a jatektermezest, igaz ennek lassan 10 eve. Azota az Allam biztos kevesbe tartja a markat.@Senkifia: mert a mostani Bp tiszta es artatlan romlatlan es becsuletes, egy darab maffiozo sincsen ugye?

arlequin 2010.08.23. 21:44:37

@Mentolosmájkrém: s azzal tisztában vagy, hogy a 'fejlett' világban mily törvények vonatkoznak ezekre a magyar törvényekkel, hogyismondjam 'szemben'?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.08.23. 21:46:53

Valaki szájbarágósan magyarázza el nekem legyen szíves, hogyha mindez így ebben a formában megvalósul(, ami mondjuk errefelé nem szokás), és a befektető hoz ide 500milliárdot, 1milliárdot fizet évente, és Magyarország turizmusát megdobja egy teljes Horvátországnyival, akkor mi ebben a baj?

vontod75 2010.08.23. 21:53:03

@soproni1: Igenis minden maradjon állami tulajdonban. A befektetők meg kapják meg 99 évre ugyanúgy mint anno Hong-kongot a britek.

vontod75 2010.08.23. 21:54:25

@TaTa86.: Szájbarágósan: Ez így ebben a formában nem valósulhat meg. Az építkezések készültségi foka sem ezt valószínűsíti. Szóval megint egy panama.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.23. 22:07:09

@TaTa86.:

figyelj, a projekt nem életképes. Vegyük, hogy megépítenek mindent amit vállaltak/terveztek. hogy jut oda a napi 20 ezer ember? még egyszer: napi 400 buszra fér fel annyi ember. hol lesz elszállásolva a tervezett 4000 szállodai szobában a 20 000 ember, ha ezek nem naponta ingázó látogatók, hanem arra vonatkozik, hogy naponta átlag 20 000 ember lesz ott, mint vendég?
Európa jelenleg legnagyobb kaszinójában 200 gép és alig 20 asztal van, itt 200 asztalt és 4000 gépet mondanak, hogy lesz.

a napi 20 000 ember kiszolgálásához és az infrastruktúra fenntartásához a biztonsághoz kell minimum 10 000 fő kiszolgáló személyzet és ennek megfelelő szociális ellátás, pihenők, szállások, kórház, rendőrség stb, ez harminc ezer ember.
40 000 négyzetméteres a kaszinó. persze nem mindenki ott tobzódik ez ok, de a többség oda megy.

ha valaki nem látja, hogy ez csupán egy nagy számokkal megdobált, lufi aminek a célja az ingatlan megszerzése, azt nagyon tudom sajnálni.
Ennyire még libbantan, narancs szemüvegben sem lehet hülye senki.

eFigyelő 2010.08.23. 22:19:51

@zero: De tényleg oda kell építeni?

Ha jól tudom, Las Vegast olyan helyre építették, ahol a sivatagon és a munkanélküliségen kívül nem nagyon volt más.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.08.23. 22:20:50

@TuRuL_2k2: Én is ezt mondom...

@vontod75: @Conv: "figyelj, a projekt nem életképes. Vegyük, hogy megépítenek mindent amit vállaltak/terveztek"
Ha így állunk, akkor innentől engem más nem is érdekel. 500milliárdot beleölnek a zsidók a projektbe, ahogy láttam itt az államnak nincsenek ilyen mértékű kötelezettségei, tehát abból az 500ból kb 200milliárd plusz pénzt kap tökingyen Magyarország.
Ugyanis az építők zöme magyar lesz, ha csak az alsóbb szinteken is, az építőanyagnak egy nagy része is valszínűleg magyar lesz. És akkor még jön az adó, hogy az szakiknak enniük, kurvázinuk is kell stb.
Mindehhez vedd hozzá, hogy az építőipar döglődik, és nulla sansz van rá, hogy a következő években Viktor beindítson egy nagyobb projektet, mert egyszerűen nincs miből.

"hogy jut oda a napi 20 ezer ember?"
Benne van a szerződésben, hogy a magyar államnak, budapestnek akárkinek el kell oda juttatnia 20 ezer embert? Nincs? Akkor legyen az ő gondjuk.
Másrészről ez olyan, mintha egy kereskedő azon keseregne, hogy túl sok a vásárló, hogy tudja ő azt kiszolgálni?

"ha valaki nem látja, hogy ez csupán egy nagy számokkal megdobált, lufi aminek a célja az ingatlan megszerzése, azt nagyon tudom sajnálni. "
Ez az amit nem láttam a posztban, de te sem támasztottad alá érvekkel. Rendben van, én is erre gyanakszom, de hol vannak az erre utaló jelek a szerződésben?
Az is oké, hogy zsidók biztos át akarnak baszni, de csak van valami ezt alátámasztó bizonyíték is!

Pl a 4es metrónál röhögött az ember amikor olvasta a szerződést. Laikus szemmel is látni lehetett, hogy akkora lehúzás mint állat.
Az M6osnál szintén elég volt egy kép, az ember már látta, hogy itt bizony nagy biznisz van...

Anti Anyag (törölt) 2010.08.23. 22:23:25

Izraeli befektető és Gyurcsányék.

Innentől kezdve jól nem lehet belőle kijönni.

2010.08.23. 22:29:21

@Senkifia: Ugyanmár, az igazi maffiózók okosabbak annál hogy piti játékgépeken meg IKEA-asztalokon játszanak. Ha egy ilyen nagy bandita szerencsejátszani akar akkor fog egy telefont és felhívja a pajtásait hogy ugorjanak ki a Földközi-tengerre, Monacóba, vagy valami hasonló helyre. Képzeld csak el az olasz maffia vezére Carlo telefonál ukrán barátjának Olegenek hogy mi lenne ha összejönnének a szerb Stefánnal meg a román Mariannal egy bulira (buli alatt értsetek amit akartok). Képzelitek hogy majd egy okos bűnöző Magyarországra, sőt mi több Budapestre jön kaszinózni, mi? :D Ne képzelljük már magunkról azt hogy mi csóringer magyarok képesek lennénk olyan színvonalú szolgáltatást nyújtani ami a nagy maffiának kéne. Épp ezért van felénk annyi zsé betűs. Az csak ajvékol eggyet s máris ott terem neki az állambácsi hogy segítse (pénzellje) minden vállalkozását. Kiváltképp az ilyen felesleges dolgokat mint a plázák meg a kaszinók. Jól hangzik papíron hogy majd sokat fizet vissza állambácsinak meg milyen jó lesz a pórnépnek is, költheti a pénzét, meg vehet Dzsordzsó Ármánit meg Rolexet. Ami egy ilyen kaszinóval jöhet (márha beszopjuk hogy kaszinó lesz), az pár pitiáner bűnöző (ismétlem, ne a maffiára gondolljunk), jópár halott a Dunában (óóó mily jó hogy szigetre építkeznek, ráadásul vízikikötővel, hmmm), az utak tönkretétele, mert ugye aki ide jön az nem gagyi Ikarussal érkezik hanem nagy terepjáróval vagy bálnamercivel, exkluzívabb esetben valami páncélozottal. 140x10 tonnás Ikarus naponta? Hah :D 12000x3 tonnás szgk.. Az már jó nagy dugó. Ráadásul hova akarják rakni annak a napi 20000 látogató autóját?
Már csak azt nem értem hogy ezek az izraeli befektetőcsoportok manapság miért nem akarnak gyárakat alapítani, mezőgazdaságot fejleszteni, vasutat építeni vagy mondjuk a hajózásba befektetni? Miért csak a pláza, irodaház, kaszinó meg egyéb faszságok megy náluk? Biztosan van valami oka, vagy csak én vagyok ilyen hiperaktív hogy nekem ez eszembe jutott?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.23. 22:29:34

@TaTa86.:
:) hát ezt a dolgot nem látod jól, egyetlen részletében sem :)

nincs kötelezettség arra, hogy ott ezt kell építeniük, egyáltalán építeniük kell. joguk van hozzá, de kötelezettségük nincs.

"Ez az amit nem láttam a posztban, de te sem támasztottad alá érvekkel."

bazzeg. amit írtam mind azt támasztja alá, hogy eszükben sincs ezt megvalósítani, az eltelt idő azt mutatja, hogy szándékukban sincs nekikezdeni sem

Ha neked ebből, hogy egy olyan vállalkozásra hivatkozva, mely láthatóan nem valósulhat meg - mert gazdaságilag/fizikailag életképtelen - meg tudtak venni egy olyan területet féláron, amit nem kaptak volna meg ha arra hivatkoznak, hogy építési telkek lesznek rajta - nemhogy tripla áron nem kaptak volna meg, hanem még csak szóba sem álltak volna velük - nem jön le, hogy ez csak ingatlanszerzés volt, akkor nem tudok mit mondani.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.08.23. 22:33:42

@Conv: ÁÁáááá... De akkor biztos nincs kötelezettségük hogy oda építsenek? :o)

soproni1 2010.08.23. 22:34:46

Ki kell kötni, hogy hány éven belül építsék fel az ojjektumot a befektetők. Sukoróval is az a baj, hogy nem akartak fidesz-közeli alvállalkozókat bevonni. Bábolnánál meg mindig belső levegő-keringetésre kell kapcsolni a szellőzőt, mert olyan bűz van. Akinek az a terület kell, vigye 10 ft-ért.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.08.23. 22:46:56

Folyton nyínak,hogy rászizmus van meg antiszémitizmus.Vajh' mé?

nemezisazis 2010.08.23. 22:48:22

hát ha a vár alól kikapálták a talajt úgy, hogy ráadásul ott tanyázik az összes örökségvédelmi hivatal, ezen már meg sem lepődhetünk..

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.23. 22:57:05

@TaTa86.:

nincs. megvették a területet, azt csinálnak vele amit akarnak, azt építenek amit akarnak, semmi kötelezettség, csak kibuliztak maguknak egy koncessziós jogot oszt majd ha úgy alakul akkor akár máshol megvalósítják egy kis normál méretű kaszinóval :)

economister 2010.08.23. 23:20:23

Ezt a 900 millió forintos évi koncessziós díjat nem lehetett volna úgy megkötni, hogy akármi is lesz a projektből, ezt a pénzt ki kell csengetni fixen akár végig, vagy legalább x évig? És persze nem a jó magyar nevenincs kft-vel megkötni a szerződést, hanem közvetlenül a Pláza centers-szel, vagy vmelyik olyan cégükkel, amely nem jelenthet majd csak úgy 1x csődöt?

AkarkiJ 2010.08.23. 23:25:04

Nekem tetszik a projekt.

Csak miért kell ennyit szarozni a telkekkel meg az árukkal? Sukorónál is ami szintén több tízmilliárdos projekt volt, miért egy 600 milliós telekbizniszen hasaltak el?

"piti" pénzek ezek az egész projekt méretéhez képest, de akkor mi szükség van rá? Miért érzem azt, hogy lenyúlás az egész és az "álomsziget" tényleg álom marad?

Pedig tök jó lenne egy ilyen projekt, ha "tisztán" csinálnák, és nem "piti" összegekkel húzogatnák le a várost meg az államot...

egy gondolkodó ember 2010.08.23. 23:28:39

@TaTa86.:

azért baj mert hiába igéri úgysem igy lesz..... mert az eddigi grandiózus igéretekböl sem lett semmi.. és mert az innen ellopott pénzt még van pofájuk azt igérni hogy itt fektetik be..pfff
takarodjanak az ilyen ingatlan spekuláns senkiháziak... azért kell nekik mert Budapesten van
de megis fizikailag elkülönül tőle,jól védhető, megszerzik az egészet lezárják azt engedhetnek be akit akarnak.

Amúgy gondoloztatok már azon hogy ezek az emberek miből is finanszirozzák ezeket a befektetéseiket? kp?hitel? miért segiti őket ennyire a bankok és a magyar állam?kiemelt projekt.. miért hagyta az állam lepusztulni az egészet miért nem valósitja meg a magyar ember állomszigetét? miért a külföldi csinál a külföldinek itt szórakozóhelyet? mi hol szórakozzunk?
nem hiszem hogy komoly bevételt jelentene az államnak értenek ezek a lóvék eltüntetéséhez... nézzétek csak meg a Sziget fesztivál is csak alig nyereséges.amugy miért kell egy pesti szigetet eladni két év formai 1 verseny licenszének az összegéért (csak összehasonlitás)
mikor fognak ezek megbünhödni azért hogy eladják elólunk a földet...
én abban nöttem fel hogy a haza földje nem eladó idegennek semmi pénzem.. aki másképp tesz az hazaáruló... az áruló elöbb utóbb elnyeri büntetését... meg persze a segitői is..
biztos vagyok benne sokan gondolják mások is igy,, igaz?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.23. 23:29:41

@economister:
a 900 misit csak akkor kell fizetni, ha van tevékenység. ez mondjuk logikus

egy gondolkodó ember 2010.08.23. 23:33:42

nem nagy cucc ugy üzletelni hogy folyamatosan kiemelt kedvezményeket ,komoly pénzügyi segitséget ,politikai hátszelet kapnak.. próbáljon meg bármelyikötök egy nagyot gondoloni vállalkozni.. és nézzétek meg kitöl kaptok hitelt támogatást segitséget..senkitöl elárulom..egy kisbolt nyitásánál is még a segjukadba is benéznek hogy tiszta e nem még komolyabb vállalkozás.. ez itt a baj..

egy gondolkodó ember 2010.08.23. 23:36:27

@AkarkiJ: piti összegekkel ember?.. egy fél sziget van a birtokukba!..ez neked piti..? és lehet nem lesz belőle semmi.. .. mármint a kaszinóból .. ki fogja számon kérni rajtuk ha mást valósitanak meg.. vagy tovább adják.. te nem az biztos mert neked az túl radikális lenne...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.08.23. 23:42:14

@egy gondolkodó ember: "miért a külföldi csinál a külföldinek itt szórakozóhelyet? mi hol szórakozzunk?"
Mert mi tökehiányosak vagyunk. Moldovában például magyar befektetők csinálják ugyanezt. Persze profitot akarnak, de alapvetően azok is jól járhatnak akik ott laknak. (Kivéve ha túl korrupt a kormányzat, és náluk csapódik le a haszon, nem a polgároknál.)

economister 2010.08.23. 23:42:52

Az elég nyilvánvalónak tűnik, hogy ebből nem igazán lesz kaszinó, legalábbis ilyen méretű nem.
Ez esetben viszont a 900 milliós kitétel teljesen értelmetlennek (és az állam részéről felelőtlennek) tűnik. Hogy valamilyen komolyabb garanciát miért nem tettek bele a szerződésbe, az továbbra is van rejtély. Persze ha nem lesz kaszinó, akkor nehéz lenne bizonyítani a jóhiszeműség hiányát, és így utólag már semmit sem lehet tenni.

A Sherman megsérült, végzünk vele 2010.08.23. 23:46:22

Zero, remekül összeszedted, amit tudni lehet erről az izraeli kaszinóról. Én már 2004-ben az ügyészségen támadtam meg a privatizációs szerződést. Természetesen érdemben nem foglalkoztak vele, noha az állam, mint írtad is, nem adhatta el volna a Hadrianus palotát, mely az állami tulajdon kizárólagos tárgyai közé tartozik. Szívesen átküldöm a pimasz ügyészségi válaszokat. Remek, hogy foglalkozol vele. Sajnos narancsék is vastagon benne vannak, ezért elég reménytelen megakadályozni a beépítést, mely elképesztő méretű lesz. Kiszámoltam, valami tíz plázányit építhetnek be a rendezési terv szerint.

egy gondolkodó ember 2010.08.23. 23:50:02

@TaTa86.: és miért csapodna le nálunk a haszon..? mire gondolsz milyen haszonról.. az eddigi külföldi befektetések hasznai hol vannak akkor..?
és nem is tudom valyon érvénybe van még az a törvény ami a külföldi vállalkozóknak 5 évig adómentességet ad.. ? milyen haszon hogy lesz hol dolgozni szarért -húgyért..rabszolgaként.

AkarkiJ 2010.08.24. 01:38:59

@egy gondolkodó ember:

igen, "piti" összeg - ha azt nézed, hogy 500 milliárdos beruházást emlegetnek, de a telekvételnél 2-3 milliárdot nyernek, akkor az "piti" összeg - és pont ettől gyanús az egész...

vauvauvau 2010.08.24. 01:52:47

Én megakarni venni alsó rakpart, ahol topless bárt akarni nyitni, panelprolik lakhelyét földig rombolni, homokkal behintve, lagúnát akarni építeni, óbudai-temetőből sexmasszázs-szalont akarni nyitni, mozgójárdával akarni összekötni.

Israeli Jakab Alcon

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.24. 04:51:45

Ártérre építeni ilyesmit??? !!!!!Dolgoztam a hajógyári szigeten és ott 3-4 évente van egy olyan árvíz, ami miatt az alsó szinteket elönti a víz. csónakkal mentettük ki a számítógépeket, meg az iratokat. A vége majd még az lesz, hogy engedélyt kapnak, felépül, majd jó kis kártérítéssel lehúzzák a hasznot és kész.

töreki 2010.08.24. 06:21:50

Kiderül hogy mennyire a Magyar ügyek kormányát alkotja a fidesz! Az egész tervet törölni kell, semmilyen pénzért se szabad engedélyezni hogy megvalósuljon! A hajógyári szigetet maximum sport rendezvények tartására kell alkalmassá tenni! meg kell hagyni zöld övezetnek a Margit sziget már így is túlzsúfolt!

igazi hős 2010.08.24. 08:46:44

Azért megjegyezném, hogy a napi 20 ezer látogatóban benne lenne az a több ezer, aki végig bent lakik és az nem kevés. Egyeseket talán meglep, de az El Al gépekről tömegével szállnak le (jellemzően orosz anyanyelvű, de izraeli útlevelű) "üzletemberek" akik a sabbatot (és előtte, utána pár napot) nálunk töltik, jól megérdemelt kaszinózással. És én, amilyen buta vagyok örülök nekik, illetve inkább minden dollárnak, amit itt hagynak. A zsidózást meg abba lehet hagyni, felőlem arabok is jöhetnének (bár ők kevesebbet isznak, de nőre többet költenek), ha sok pénzt hagynak itt.

roki 2010.08.24. 08:50:42

@töreki:

Ne nagyon "Magyar ügy"-ezzél, mert ezeknek a globálisan is jelentős entertainment beruházásoknak a megakadályozása elsősorban a közelkülföld számára fontos, hiszen azt a veszélyt hordozza, hogya megépítésükkel is már a GDP 10%-át jelentő beruházások segítségével Magyarország a térség fontos, vezető államává emelkedik és ezzel párhuzamosan a periféria leértékelődik. Melyik hülye megy majd Badenba kaszinózni, ha lesz helyette csillogóbb-villogóbb?
Pozsony számára például óriási kihívás, hogy a már építési engedéllyel rendelkező Bezenye -Eurovegas fejlődése, a magas bérek elszívó ereje folytán leküzdhetetlen konkurenciája jelentkezik 10 km-re a városhatártól, az ipari jellegű fejlődése megtorpan, hiszen a bolond fog kínai bérekkel versenyző kék galléros munkahelyet választani az autoiparban, ha van helyette kreatív munka fehér gallérral a közelben.

1.)Álomsziget kapcsán megjegyzendő, hogy a befektetők honlapján két projekt szerepel. A jelenleg építés alatt álló, Lovas István bezzegországában Szingapúrban lesz a világ legnagyobb szórakoztató beruházása, ott ahol földre köpni és makaózni tilos, de a kormányzat gőzerővel alakítja át a törvényeket, hogy a projekt kívánalmainak megfelelhessen.

2.) Álomsziget hosszú engedélyezési folyamatában már a lakossági egyeztetésen is túl vannak, több mint 10 milliárd forint értékben vállalt a befektető közlekedési és környezetvédelmi, a projekten túlmutató beruházást. Lényegében az utolsó fázisban van az építési engedély kiadása, minden feléjük támasztott követelménynek igyekeznek eleget tenni.

Mi, Magyarország jobboldali, de nem elvakultan szélsőséges polgárai árgus szemekkel figyeljük, hogy kinek, miféle idegen érdekeknek kíván megfelelni a harsányan magyarkodó, nemzeti szín zászlóban takaródzó szélsőjobb, mert a gazdagodni akaró, jó munkahelyeket kívánó magyarság érdekeinek egészen biztosan ellenségeik, viszont a szintén megvalósulás előtt álló Eurovegasban komoly vetélytársra lelő Pozsonynak és Bécsnek az érdekeivel gyanúsan egybeesik az álláspontjuk.

jet set 2010.08.24. 08:53:17

Hadrianius palotájából 10m hosszú, fél méter magas faldarab maradt. Azt aztán baromira kell védeni!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.08.24. 08:57:42

Hogy kaszinó vagy csak szimpla Dock, nekem példának okádékáért kurvamindegy. Egy dolog a lényeg: hogy ökológiailag ne terheljék tovább se a sztiget, se a várost! Nem a funkció az legnagyobb bibi - vagy a tulajdonosi kör -, hanem a mérték(telenség).

Az a leginkább szánalmas, hogy 4-5 olyan fejlesztésért, amit a fővárosnak alanyi kötelessége lenne meglépni (hévvágány felújítás, csomopontfejlesztés, satöbbi), azt az első adandó alkalommal átlőcsölik a "fejlesztőre", aki persze nem lesz hülye nem százszorosan viszaveni amit ad (ha ad egyáltalán).

roki 2010.08.24. 09:00:19

@igazi hős:

Az elsődleges cél kiszolgálni a gazdag oroszokat, akik egyébként is ebbe a térségbe orientálódnak pihenés szempontjából, hiszen a nyaralást áttették az Adria térségébe.
a másik bevallott célszegmens az egyre gazdagabb kínai középosztály, aki előbb-utóbb utazni is fog. Európa esetében logikus, hogy itt a keleti végeken lesz egy olyan pont(ország), ami aSchipholhoz hasonlóan szétosztja és fókuszálja a relációban utazókat, mint a másik teszi Európa és USa esetében.
A kínaiak számára a szerencsejáték pedig tudjuk mit jelent.

Én magam sem bánom, hogy izraeliek itt, Magyarországon költsék a pénzüket.
Az ő pénzük is van olyan jó mint másoké.
Ha már választani lehet, akkor inkább ezerszer egy zsidó, mint egy mohamedán, azok menjenek csak dubajozni, az való nekik.

Nekünk pedig egy olyan gazdagodási forma, mint amivel az öböl-menti, a mi kifosztásunkkal olajon meggazdagodó emirek húzzák le a globális turizmust.

Ha a zsidók nálunk akarják megcsinálni Dubaj európai konkurenciáját, akkor annak örülni kell, mert itt csenget a kassza.

Az, hogy az emíreknek savanyú a szőlő és a megvalósulás ellen mozgatják a Jobbik-dzsihád hasznos idiótáit, arra pedig szarni kell. Kutya ugat, karaván halad.

Ők sem nem az ország, sem nem a többség.
Ha eljön az idő, majd elszámolunk velük.

nagyon_buta 2010.08.24. 09:02:48

Szeretnék egy linket ajánlani: katpol.blog.hu/2010/08/21/ajanlo_trollhadosztaly_part_2 csak, hogy tudjuk miért oszlik meg a véleményünk :)))))))

roki 2010.08.24. 09:03:40

@jet set:

Ennek ellenére a projekt tartalmazza, hogy a romok fölé egy múzeumot húznak fel, ami látogatható lesz mindenki számára, éppen úgy mint a projekt többi része is integráns része lesz a városnak, bárki szabadonj járhat-kelhet ott.

bloghozszokott (törölt) 2010.08.24. 09:06:00

Fentebb: "Tisztára olyanok vagyunk mint az amerikai indiánok. Egy üveg tüzes vízért mindenünket eladjuk."

Nem olvastam mindenkit végig, bocs, ha már volt: Las Vegas történetének nézzetek utána, sőt, a mai fejlesztéseknek is. Nem olyan hülyék ám azok az indiánok (ma már!)
Simán összejöhet ez itthon is!!! Ha nem kamu, és nem arról a 2-3 milliárd nyereségről szól.
Persze, a jó magyar hozzáállással semmi sem lesz (metrók, Kopaszi gát, stb, akadályozzuk csak meg a befektetőket, az ellenfeleinket, ha az nem mi vagyunk...), meg a be nem tartott törvények ismeretében (akadálymentesítés, stb).
Pedig többezer új munkahely lenne, óriási építőipari "segély" az ágazatnak, s folyamatos bevétel minden járulékos dologból (lsd foci-világbiznisz).

guma 2010.08.24. 09:10:20

@arlequin: @Conv:

Jók és érthetőek az érveitek.

@zero:

A zöldterület mely minden nagyvárosban létezik és az ott lakokat szolgálja valóban, miért csökken? Most a legújabb vadhajtás a körbekerítés (tudod hol!) újabb eszement őtelete verte nálam ki a bitit.

@TaTa86.:

A tőke "hiányos" nagyjaink is mozgolódnak lásd a belinkelt Széles csapást battán! Elosztják maguk közt hazánkat, de sokat nem látsz belőle, csak Demján ötletét a szabadnapok megszüntetésére, mert csak így lehetünk állítólag versenyképesek!

@A Sherman megsérült, végzünk vele:

Gratulálok! : Egy legény legény a gáton. Ide is szemezgethetnél a válaszból!!!

@IGe:

Erre sokan játszanak kis hazánkba, minél többet lehúzni a közös kasszából, mert neki "jár" a part is a pénz is...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.08.24. 09:42:10

@bloghozszokott: Csak csínnyán ezzel a kincstári optimizmussal. Nagyon nem mindegy, hogy a sok munkahely egyetlen egy projket mentén központosul-e, vagy szétosztva a városban/országban. Hiába lesz itt esetleg 3000 új embernek hosszútávú melója, ha mondjuk Ózdon továbbra is segélyből él a fél város (csak példa). Az hogy egy gigahipermarketben dolgozik mondjuk 300 ember (eladó, árufeltöltő, pénztáros, pék, hentes, bizt.őr, oszt.vez, satöbbi), az még nem egynelő 100 kisebb egyéni területi kisbolttal - még ha az összlétszám ugyanannyi is. Az építéssel járó "idénymunka" pedig - bár rövidtávón hasznos - hosszútávon semmit nem hoz.

szkeptikus vagyok 2010.08.24. 09:47:32

Az a baj, hogy legtöbbünk csak terv, vízió, és a projektnek alaposan megágyazó PR-cikkek szintjén találkozik egy ilyen megaprojekttel. Ezek tök jól hangzanak, különösen szerencsétlen kis hazánkban, ahol a korrupt állam mindent ellop, ha esetleg meg is valósul valami. És a magántőkés az a messziről jött ember, akinek bezzeg elhiszünk mindent, főleg ha olyan "idegen", aki, mint tudjuk "szép".
Tervezőként azonban rengeteget tudnék mesélni ezekről a nagy befektetőkről. Pl. híre magyar bankvezér borászati fejlesztéséről, amely csak azért nem valósult meg, mert nem sikerült megkaparintani az EU-s pénzeket (mert ugye a Csányi sem úgy gazdagszik, hogy a saját pénzét kockáztatja, pedig ő már megtehetné). Persze a terveken az szerepelt, amit a pályázatban látni szerettek volna, de úgy volt kialakítva, hogy megépülés után egész más rendeltetéssel is üzemelhessen. Szóval a tervező bizalmi ember, Mordeháj úr helyében én is csak olyat bíztam volna meg, aki már legalább 1 holokausztközpontot tervezett. :)
Aztán tisztában kell lenni a "tehetséges izraeli befektetők" kockázatvállalási stratégiájával. Ugyanis gyanítom, hogy Mordeháj úr annyit kockáztatott, hogy megvette a szigetet. Mint láttuk, igen jó áron, sőt még az állam vissza is fizetett 1 mrd-ot. Ez már az övé egy város és egy bővizű folyó közepén. Szerintem megérte, akármi is lesz belőle, és mint látjuk a projekt volumene szempontjából max. fél százalékot kockáztatott.
Mert nehogy azt higgye itt bárki is, hogy azt az 500mrd-ot a vagyonából fogja befektetni!! Sőt, a teleknek a használati jogát fogja apportálni egy nevenincs kft-be, amely aztán felveszi az 500 mrd-os hitelt. Igen, 1 milliós kft-re, és a tervekre. Ehhez kell a banki kapcsolat és a közös ős Ábrahámig. De mivel ez az összeg azért elég sok egy banknak is, ezért tuti bejátszik az állami garancia is. Vagy nyíltan (állami kezességvállalás), vagy burkoltan (a bedőlt hitel miatt csődbe ment bankot feltőkésíti az állam (l. Postabank)). Ezt, vagy hasonló módszert több plázánál láttuk élőben, amelyek nem valósultak meg. Valamennyi közös ismertetőjele, hogy a projektcég azelőtt dől be, hogy kifizette volna az alvállalkozókat (vagy jobb esetben pofátlanul sok pénzt akarnak a játék résztvevői, amely a beruházó fővállalkozója szerint nem termelhető ki, és akkor még a tervezés után füstbe megy az egész) . Az értelmi szerzők lelépnek a hitellel megszerzett pénz nagy részével, a bank meg oldja meg a félbemaradt építkezést. Kisebb tételek esetében (1mrd-ig) általában kirúgnak valakit (aki előtte számla nélkül felvett a beruházótól 100 milliós nagyságrendű sikerdíjat), de ekkora falatnál ne legyenek kétségeink, hogy az állam és a résztvevő bankok felső köreiből többen tudnak a (számunkra) rendkívül előnytelen hitelkihelyezésről.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hasonló feltételekkel megvalósultak lakóparkok, plázák, ahol szerencséje volt a banknak, és a tervezés/építés fázisában volt annyi vásárló, hogy megérte befejezni a projektet, és a befektetőnek sikerült a bank kockázatán meggazdagodni (persze a projektcég ilyenkor is gyorsan megszűnik némi "körbetartozást" generálva, és a garanciális feladatok elkerülésével az extraprofit végett).

2010.08.24. 10:53:44

Nem-e lehetne-e mégiscsak megvalósítani a Rózsaszín Pitbull valamikori álmát a politikusainkkal kapcsolatban? Lassan elkezdek aggódni, hogy biztosan szabadlábon vagyok...

roki 2010.08.24. 11:51:30

@szkeptikus vagyok:

Úgy csinálsz, mintha az Álomsziget beruházás kapcsán közvetlenül keletkező 3.000, illetve a generált 10.000 munkahelyet bárki is csak úgy átirányíthatná Ózdra vagy akárhová más helyszínre.

A valóság az, hogy vagy keletkeznek ezek a munkahelyek, ott ahol(kedvezőek az adottságok, Magyarorszáfg esetében elsősorban humán erőforrásban), vagy nem keletkeznek Magyarországon, hanem viszik máshová, pl. tengerpartra, Horvátországba. A kihívásoknak megfelelni tudó munkaerő soványka maradéka Ózdról akkor nem Budapestre menne, hanem menne mondjuk Dubrovnikba dolgozni, aztán helló.

Nem mellékesen azzal, hogy Budapesten keletkezik ez a néhány ezer munkahely, az amúgy is folyamatos munkaerőhiánnyal küzködő városban kénytelen volna bezárni néhány olyan munkahely, ami nem tudná felvenni a bérversenyt és tevékenységét példának okán kényszerből Ózdra telepítené.
Ózdra(és egyéb helyekre) ugyanis csak ilyen kényszerek eredőjeként fog munkahely jutni, mert adottságai versenyhelyzetben pont azt eredményezik, mint a mai állapot, a nagy semmit.
És nem azért, mert Ózd messze van, vagy egyebek,(Bezenye is messze van Budapesttől) .

kodó tamás 2010.08.24. 14:41:07

@TuRuL_2k2: na ezeknek pont nem lesz többlet bevétele...
még az állam és a főváros fog fizetni, hogy jöjjenek a kedves haverok

egy gondolkodó ember 2010.08.24. 17:01:59

@roki: Magyarország jobboldali, de nem elvakultan szélsőséges polgárai árgus szemekkel figyeljük, hogy kinek, miféle idegen érdekeknek kíván megfelelni a harsányan magyarkodó, nemzeti szín zászlóban takaródzó szélsőjobb, mert a gazdagodni akaró, jó munkahelyeket kívánó magyarság érdekeinek egészen biztosan ellenségeik, viszont a szintén megvalósulás előtt álló Eurovegasban komoly vetélytársra lelő Pozsonynak és Bécsnek az érdekeivel gyanúsan egybeesik az álláspontjuk.
-ezt komolyan nem hiszem el!... még te próbálsz bárkit is besarazni hogy idegen érdeket képvisel. te akinek az irásáról süt hogy mindenkinek megakarsz felelni..te hogy mersz bárkit gyanusitani, aki látva a tényeket és az azok közti összefügéseket bátran kiáll, hogy eddig és nem tovább.. te vagy az aki idegen érdeket szolgál... ez a beruházás ékes bizonyitéka népünk földünk kirablásának.. olcsó földszerzés,politikusok behálozása, ez a tiszta üzlet.. ? milyen projekten túlmutató beruházásról beszélsz..milyen környezetvédelmiröl..?hol vannak erre a bizonyitékaid.. ? te is egy vagy a sok bértollnok közül akik megvezetik az embereket..hány néven irogatsz még.. te mitöl mond mitöl tartod magad jobboldalinak ?azért mert támogatsz egy idegen beruházást ?attól ?nem attól lesz valaki jobboldali hogy azt mondja és közben idegeneket támogat ha mással nem az irásaival és közben azzal magyarázza midezt hogy ő mérsékelt és nem radikális ...vannak lehet, páran akik beveszik ezt de vannak olyanok is akik tudják ilyen szar dumával te nem lehetsz hű a hazádhoz.

egy gondolkodó ember 2010.08.24. 17:11:18

@roki: tudom mit itt lebuktattad magad.. mert magyar embernek csak a magyar pénze jó.. ilyet senki nem mond hogy jó neki izrael pénze ... takarodj ki izraelbe ott van sok belőle.,,
Tévedsz mindenbe.. pont te nem vagy többség és nem a tied az ország.. a bünösséged égbe kiállt .. az elszámolástól inkább neked kell tartanod.. 70 éve sinylódik az ország és benne a nép az ilyen szarfaszu külföldre nyaló a népet eláruló a magyar földet eladó elzálogosító kreténektöl.. neked van félni valód.. és még te rágalmazol itt másokat hogy külföldel kooperál.. te aki nyiltan örül az izraeli tökének...te hazug hamis ..

egy gondolkodó ember 2010.08.24. 17:19:31

@roki: elszámolni veled fognak.. nem te hanem veled.. vigyázz mit mondasz.. nem vagy te túl nagy hős.. jössz a mérsékelt izraeli pénzes irásoddal nem gondolod hogy átlátszó.. te most egy gondolkodó ember szemével az ő érdekeiket képviseled..

abandi 2010.08.24. 18:28:51

Ízlelgetem a négyzetméterár összegét:
1000 Ft/m2 egy budapesti központi fekvésű duna parti ingatlanért....
Nem rossz!!!
Remélem elmossa a következő nagy árvíz a picsába az egészet!

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.08.24. 19:27:59

Nemsokára nagy bajban lesznek ezek a semmirekellők. A becsomagolt bőröndökkel iszkiri,amíg lehet!

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.08.24. 20:19:09

Azon, hogy az izraeli befektetők kiemelten kezelik Magyarországot, nem csodálkozom, mivel a zsidó állam megálmodója, Herzl Tivadar Budapesten született. És ez sok mindent megmagyaráz.

Ami viszont a kaszinót illeti:
Las Vegas a sivatagból nőtte ki magát, erre építette a városfejlesztését - azaz nem egy meglévő metropoliszban építettek egy kaszinónegyedet, hanem jó messze, a semmi közepén. Ezért én ellenzem a Sziget ilyesfajta átalakítását, mert lehet, hogy sok pénzt fial (hajjaj!), de Budapest kemény árat fizetne ezért, kezdve a bűnszövetkezetek erőteljesebb megjelenésétől a megnövekedett forgalom kezelésén át a mindenüket, még a hazaútra félretett pénzüket is eljátszó szerencsétlenek kezelése (apropó: LV-ban ezt hogy kezelik?).
Akkor már inkább Sukkorón építsenek, bár minek...

igazi hős 2010.08.24. 20:27:34

@egy gondolkodó ember: Ha kicsit jobb stílusod lenne, azt gondolnám parodizálsz, de attól félek, komolyan gondolod, hogy "mert magyar embernek csak a magyar pénze jó". Szóval ne termeljünk semmit exportra, és ne is importáljunk semmit? Ez az ország jelenleg leginkább német pénzből él, amit kínai gagyira, jobb esetben kínai nemgagyira költünk. Lehet zárt gazdaságban élni, kiemelkedő példák vannak rá: Albánia, Mongólia, Észak-Korea. Mindent felölelő szeretem jeleként még neked sem mondom, hogy próbáld ki.
Érdekes, hogy minket nem kimondottan kedvelő szomszédaink is észrevették, hogy vége a szocializmusnak, meg kell termelni azt a pénzt, amit el akarunk költeni, és ha magyar adja, akkor is jó. Csak nálunk utálják az osztrákot meg a szlovákot, hogy átjön vásárolni.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.24. 20:33:11

@bulvármédiás =>:

LV-ban minden kaszinóban van lehetőség zálogra, akár ingatlanos jelzálogra is hitelt felvenni :)
Valójában ez a része majdhogynem ugyanakkora bevételt hoz mint magának a szerencsejátéknak és a szállodaiparnak a haszna.

igazi hős 2010.08.24. 20:35:53

@bulvármédiás =>: A közlekedéstől eltekintve a többi probléma Sukorón vagy Bezenyén is épp úgy jelentkezne, illetve Sukorón még több közlekedési probléma lenne.
A zsidó állam megálmodója nem Herzl Tivadar volt, sőt amikor a zsidó államot megálmodták Budapest még nem is létezett, sőt-sőt "magyar zsidók" sem voltak, hiszen még együtt vándoroltak a sivatagban.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.08.26. 08:23:59

@Conv: Ő, nem egészen rájuk gondoltam, hanem azokra, akik minden vagyonukat elveszítették, és ott maradtak Las Vegasban "csövezni".

@igazi hős: Akkor úgy mondom, hogy a modern kori zsidó állam megálmodója volt ő.

Bee-zony 2010.08.27. 02:50:11

Szerintem a zsidók aligha fognak bukni ezen, mert amilyen mértékben nem működik a csali-lufi kaszinó-projekt, olyan arányban alakítják át szálloda és lakóparkká, ártunk és kúrmányunk asszisztálásával, oszt’ jónapot. (Az egyéb trükkös lehetőségeket pedig „szkeptikus vagyok” már leírta)

Valamint a projekt az eddig sem kicsi bűnözésre rá fog tenni még néhány lapáttal, mert a kaszinózó maffiózók és a kaszinózókat fosztogatók egyaránt rá fognak cuppanni, a késes cigányoktól kezdve a fegyveres bankrablókig. Aztán megállapítják a nagyfejűek, hogy jelentős mértékben romlott a közbiztonság, nahát.

Az is vicces lesz, amikor jön az aktuális árvíz, és elönti őket (jónéhány méter töltés kellene a szigetre körben, hogy ez ne így legyen). Időnként árad a Duna, mik vannak, nahát…

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy itt a „területfejlesztés” miért MINDIG területbeépítést jelent… A parkban nincsen se zsé, se zseton, hoppá… úgyhogy az már jó nem lehet, csak tömény rasszizmus és kirekesztés, úgyhogy azt nem.

Ha Szingapúrban is lesz ilyen kaszinó-projekt, majd meg fogják bánni az ottaniak, hogy a mammon csábítását választották. Másrészt, annyival is növekedni fog az antiszemétizmus, és nem kell nekik magyarázni, hogy mi a probléma.

A pláza / lakópark / kaszinó a zsidó pénzszivattyú, amivel (a talmudi tanok szerint) megszerzik a gójok minden vagyonát; és már csak azért sem szívesen fektetnek ilyesmi helyett a gój mezőgazdaságba, iparba, a termelésbe, mert az a függő viszony és a modernkori rabszolgaság helyett inkább a gójok önállósághoz vezetne, és az náluk nem cél.

„roki” figyelmébe, aki szerint „Ha eljön az idő, majd elszámolunk velük.”
A zsidó sáskahad szaporodik, rajzik, aztán tömegpusztul. Ez a felfutás és letörés típusú életforma. Aki a biológiában jobban otthon van, az jobban ki tudja ezt fejteni…

A sírva vigadósat pedig inkább (jó)néhány ezer kilométerrel odébb érdemes művelni, és nem a (had)műveleti területen…
(Valamely ország megszállásának első lépése a „különleges műveletek”, a hírszerzés, beépülés… és ennyivel is erősebb lesz itt a zsidó jelenlét és érdekképviselet, és még egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy a megszerzett gazdasági érdekeiket fegyverrel védjék meg, ha úgy látják, hogy veszélyben vannak. Gyarmatosítás ez fokról-fokra – amíg úgy nem járnak, mint Algériában a franciák.)

Egyébként nem sok új van a Nap alatt, lásd:
Méhely Lajos: A ZSIDÓ SIKER TITKA
Bethlen István gróf elismeri a zsidóság óriási túlsúlyát s maga is helyteleníti az e tekintetben a magyarság rovására fennálló vérlázító aránytalanságot, azonban mindennek természetes okát a zsidók „gazdasági leleményességében, ügyességében és azokban az ötezeréves kultúrából fakadó felsőbbséges gazdasági képességekben látja, melyek úgy a magyar faj, mint az egyéb itt lakó, esetleg sváb vagy más népek gazdasági képességeit meghaladják”.
Az alábbiakból ki fog tűnni, hogy a nemes gróf ebbéli magyarázata nagyon is felszínes, morális hatásában pedig határozottan veszedelmes, mert mintha csak azt mondaná, hogy; hát jó magyarom, itt minden sopánkodás hiábavaló; ez így van s ezen nem lehet segíteni!
„A lengyel zsidók a tisztesség és a jog érzését éppen úgy elvesztették, mint az igazságérzetet. A tömeg magáévá tette a főiskolák tudálékosságát s ezt arra használta fel, hogy a kevésbé ravaszokat rászedje. A csalásban és rászedésben találta kedvét s ezen a diadalmas örömnek bizonyos nemét érezte. Igaz, hogy saját fajtájával szemben nem vált be a ravaszság, azonban a nemzsidó környezet a maga kárán volt kénytelen érezni a lengyel zsidók talmudi szellemének felsőbbségét.”
Íme a nagy titok, a Bethlen István gróf által aláhúzott „felsőbbséges gazdasági képesség” nyitja, amelyet egyszerű magyar prózában úgy nevezhetünk, hogy csalárdság és lelkiismeretlenség!
Ebben valóban művészi tökéletességre vitte a zsidóság, ami anyagi sikerének legfőbb oka, ámbár tagadhatatlan, hogy egy másik ok, a faji szolidaritás is, döntő befolyással volt a fényes eredményre.
De Bethlen István gróf abban is téved, amikor azt hangoztatja, hogy a zsidó tömegek „létesítettek Magyarországon új ipart, új kereskedelmet, új vállalkozást és létesítettek gazdasági téren olyan dolgokat, amelyek ennek az országnak nagy előnyére és javára váltak”.
Az új kereskedelmet már jellemeztük, az új iparról és vállalkozásról pedig készséggel elismerjük, hogy valóban nagy előnyére és javára vált... a zsidóknak, de hogy a felmagasztalt ipar bármely ága a magyarság javát is előmozdította volna, abban kételkedni bátorkodunk.
Ahová az ember elviszi a civilizáció „áldásait” s velük a maga önös érdekeit, annak csak szenvedés és pusztulás jár nyomában.
Az angolok mindössze 74 évvel ezelőtt kezdték civilizálni a tazmániakat, akiknek ma már hírmondójuk sem él. Mikor 1788-ban Ausztráliát fölfedezték 150.000-re becsülték a bennszülöttek számát, — ma alig van még 40.000. S így pusztulnak majd ki a veddák, a hóvák, az eszkimók, indiánok, hottentották, hererók, bushmannok, pápuák, ájnók stb., még pedig nem világkatasztrófák s nem a természeti viszonyok mostohasága, hanem a fehér ember természetellenes beavatkozása következtében, mert egy évezredek óta meggyökeresedett s következetesen öröklődő életstílusnak erőszakos megzavarása olyan súlyos nosztalgiákat eredményez, oly rombolóan hat az életkedvre, a lélek egyensúlyára s a testi egészségre, hogy ennek csak tragikus következményei lehetnek.
A fentebbiekből kiviláglik, hogy faji és nemzeti életünket félelmetes zsidó befolyások és törekvések szövik át, amelyek a maguk kizárólagosságában súlyos bilincsként hurkolódnak a magyarság létére.
betiltva.com/files/mehely_zsido_siker_titka.php

Bővebben:
F. Roderich-Stoltheim: A zsidó siker rejtélye 1. rész
Hetedik kiadás
1928
www.angelfire.com/zine2/judeolog/konyvek/raetsel1.htm

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.27. 19:06:23

Emberléptékű Álomszigetet akar az LMP
Kortesblog
2010.08.27. 14:19 - MTI

Az LMP aggályosnak tartja az óbudai Hajógyári-sziget déli részére tervezett úgynevezett Álomsziget-projektet - mondta a sziget H-hídján tartott sajtótájékoztatóján a párt főpolgármester-jelöltje.

Jávor Benedek hangsúlyozta, hogy az LMP nem utasítja el teljes egészében a beruházást, de szeretnék, ha az emberléptékűbb lenne....

index.hu/belfold/budapest/2010/08/27/emberlepteku_alomszigetet_akar_az_lmp/

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.31. 21:56:00

Az egész cikk tanulságos, de különösen ajánlom megnézni a hajógyári árvízről készült sorozatot:

index.hu/bulvar/0404rvz/

süti beállítások módosítása