Skip to content


       Szűrés lista

Eredményhirdetés előtt és után

Több "botrányhőst" és "fenegyereket" elpicsáztak vasárnap, de a szívünknek legkedvesebb az volt, ahogy Meggyes "pajszer" Tomival felmosták (64%-36%) az esztergomi városházát. Ráadásul egy nő ... akire nem vár egy kellemes légkör az önkormányzatban, mivel minden egyéni körzetet a Fidesz nyert meg, még Meggyes Tamás is nyert egyéniben, igaz, csak 26 szavazattal. Szóval az új, független polgármesterrel, Tétényi Évával szemben lesz 10 fideszes képviselő, 1-1 Jobbikos, LMP-s, MSZP-s meg egy VP-s...


Az Esztergom Városi Tévében gyorsan lereagálták a "szörnyű" választási eredményt:Az első képkocka a vasárnap délután 3 órás híradóból van, a második a vasárnap este 11 órásiból.

A választási eredmény hallatán a műsorvezető hölgy felöltötte a gyászvirágos gúnyáját ...

Meggyes amúgy igazán jó politikus, hiszen simán megtalálta az okát, hogy miért kapott 2x annyi szavazatot egy "ismeretlen" civil nő ...

"A vasárnapi eredmény annak a mocskolódó, rágalmazó, karaktergyilkos kampánynak az eredménye, amelyet 3 éve folytatnak ellenem" - nyilatkozta.

Sőt, volt képe hozzátenni, hogy "szerinte választási csalás történt, mert politikai ellenfelei az elmúlt évben hazugságokat terjesztettek róla, úgy próbálták beállítani, mintha ő lenne "a patás ördög".

Igazán nem mondhatjuk, hogy nagyon sokat foglalkoztunk volna fideszes polgármesterekkel ezen a blogon, de valószínűleg a karaktergyilkosság részei lehetnek az alábbi bejegyzések:

A 320 milliós esztergomi portál

Meggyes mint III. Richárd

Négy év pereskedés és megnyert perek sora egy behajtási engedélyért

Sorozatos feljelentései Bejó Gábor és a szeretgom.hu ellen

Meggyes, a felesége, válóper, pajszer, erőszak

Meggyes kirúgott 7 tanárt, tüntetés ellene

Meggyes tavat épít a háza elé, gyermekeinek gyermekvédelmi támogatást utalt ki

Eh, de sok választási csalás, szörnyű ez a lejárató kampány, ártatlan Tomika ...

Aki persze nem hazudtolja meg önmagát, az fn-nek elmondta, hogy feljelentést tesz:

"Tudja már, miért vesztett egy olyan városban, ahol mind a tíz egyéni körzetet a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték?
-Karaktergyilkosság áldozata vagyok. A rágalmaz, mocskolódó, lejárató kampány miatt estem el a polgármesterségtől.

Kik rágalmazták?
-Ugyanazok az üzleti körök, akik két és fél éve felgyújtották a házamat és még aznap bemutatták az alpolgármesteremet kompromittáló fotókat.

Az két és fél éve volt, de most Tétényi Éva nyert!
 -Tétényi Éva, mint trójai faló szerepel a választási harcban, én meg mint áldozat. Nem mondom, hogy ellenfelem az ő emberük lenne, de bizonyos üzleti köröknek az volt az érdekük, hogy ne én nyerjek. Az sem véletlen, hogy még a szavazás napján is tömegével kerültek ki engem rágalmazó szórólapok. Ez egy komoly, folytatólagosan elkövetett választási csalás.

Súlyos vádak, feljelentést tett?
-Teszek büntetőfeljelentéseket és a választási bizottságnál is tettem bejelentést.

Független a polgármester, a Fidesznek viszont a 15-ből 10 helye van a képviselőtestületben. Nem nehezíti ez a város működését?
-A testület elég stabil ahhoz, hogy megőrizzük eddigi eredményeinket és ne engedjük, hogy bárki a piszkos kezét a város pénzére tegye.

Önnek mindenesetre költöznie kell, kipakolta már az irodáját?
-Nyolc napot ad az átadásra törvény, majd a nyolcadik nap környékén pakolok össze.

Orbán Viktorral már beszélt?
-Még nem, de tervezem. Tudom, hogy az én ügyemnél vannak sokkal fontosabbak is, de szeretném, ha tudná, mi a helyzet Esztergomban." 

Tétényi Éva együttműködésre számít, hát ezt szerintem kb. 10-es szorzóval adják a fogadóirodák...

 

Friss: Tétényi Éva blogján tudósít az esztergomi eseményekről


"A második

 

A városi közpénzből finanszírozott helyi sajtó és tv nem jelentkezett. Szóval szükség van az internet szabad világára, hogy hírt adhassak arról, mi történik a Városházán. A hétvégén létrehozunk egy új kommunikációs csatornát, ahol majd bárki betekinthet a helyi politika világába. Én ma a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatára mentem be. A köztisztviselő kollégák kedvesen fogadtak, ellentétben a polgármester választás második helyezettjével, akivel véletlenül találkoztam össze.

Éppen egy üres irodát kerestünk számomra az egyik jegyző úrral, amikor az egyik alpolgármesteri irodából kijött Meggyes Tamás. Köszönés után rögtön számonkéréssel kezdte országgyűlési képviselőnk, hogy tiszta-e a lelkiismeretem, mert sötét erők állnak mögöttem. Majd azzal fejezte be mélyen a szemembe nézve, hogy „Keress magadnak értelmes elfoglaltságot!” Bevallom erre nem számítottam, és arra sem, hogy ilyen elsöprő választási siker után képes feljelentést tenni. Így az átadás-átvétel időpontja a jövő hétre tolódik. Ennél még érdekesebb, hogy mindkét irodájára igényt tart és nem hajlandó átadni egyiket sem. Ezért holnap reggel kénytelen leszek az előszobában helyet foglalni."


Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr922345371

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az esztergomi polgármesteri iroda 2010.10.07. 10:01:11

Meggyes Tamás nem hajlandó a pakolást megkezdeni sem két irodája egyikéből sem a legutolsó törvényes határidőig. Így a szavazatok kétharmadával megválasztott független polgármesternő, Tétényi Éva a folyóson rendezte be irodáját. (A kép Tétényi Éva face...

Trackback: Tarlós: Feltétlen elismerés illeti Demszkyt 2010.10.06. 17:33:25

Demszky Gábort méltatta a Városházán Tarlós István főpolgármester a hivatal átadás-átvételén. A fideszes politikus megköszönte elődjének, hogy „húsz éven keresztül bajlódott Budapest vezetésével”. Demszky arra kérte Tarlóst, hogy mindenki f...

Trackback: Megóvta a Fidesz Esztergomot? 2010.10.06. 16:02:02

A Fidesz megóvta az esztergomi választási eredményt - értesült a Népszabadság. Tétényi Éva nem kapta meg Meggyes Tamástól a polgármesteri hivatali helyiségeket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jozicsenko 2010.10.06. 09:05:24

mit tudhat a figura, hogy ennyire védik? esztergom nélküle is fideszes...

akkor meg?

mindegy: van 4 éve, lehet bizonyítani -vagy elbukni...

eszkep 2010.10.06. 09:15:21

Egyik kollégám Esztergomban él, beszélgettem vele erről a "Meggyes tavat épít a háza elé" sztoriról. Na most ez a tó ott volt mindig is, csak ép ocsmányul nézett ki, rendebakták pár éve. Az a sztori tehát kapásból kamu.

kovego 2010.10.06. 09:17:03

ezt a hülyét nem is kellett volna elindítani!
még ez is mutatja a fidesz erejét, egy ilyen hülye ellenére is többségük van a testületben.
és a zemberek józanságát is, hogy hiába fideszes valaki, akkor sem szavaznak rá.

eszkep 2010.10.06. 09:17:33

Szegény zero-nak az sem jü, ha nyer, az sem jó a veszít ez a fószer...
Nem mindegy? Ha Meggyes akarja, már ma feloszlathatja a képviselőtestületet. Muhaha!

Marcellusca 2010.10.06. 09:34:15

@eszkep: Bazzeg, te, tényleg klinikai eset vagy!

tryclops 2010.10.06. 09:34:38

Bakker, zero, azt láttad, hogy új portál van az esztergom.hu-n? Mostmár ez is Joomla. Eddig tartott a 320 millás csodaportál?

f.

guma 2010.10.06. 09:38:47

@eszkep: Én bírlak, mert megkevered mindig az állóvizet na de ne menj át....

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 09:48:20

@derelye vágó: na ez is megérne egy postot. hogy fordulhat elő, hogy egy olyan ember, akit NEM IS EGYSZER eltiltottak már a foglalkozás gyakorlásától minduntalan elő-előkerül otthonszüléseknél. Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt pár évben majd' az ÖSSZES olyan otthonszülésnél felmerült a neve, ahol probléma adódott.

index.hu/bulvar/2010/10/05/kommandosok_az_otthonszulesi_felkesziton/

tudom, hogy ez most "csak" egy felkészítő tanfolyam, de akkor is MIT KERESETT OTT??

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 09:52:40

@derelye vágó: ez hol demokrácia kérdése? ha jogerősen eltiltották a foglalkozásának gyakorlásától, akkor egy előkészítő tanfolyamon is mi a fenét keres?

a demokrácia jegyében ha az én feleségemmel, és az én gyerekemmel történt volna ez, akkor biztos, hogy újra nem kellene bíróság elé állítani ágikát. sokkal inkább engem...

Homeoffice 2010.10.06. 09:53:38

@derelye vágó:

Ez nem demokrácia hanem demokratikus jogállam :)

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2010.10.06. 10:00:19

@Seduxen: demokrácia = szabadon lehetnek hülyék az emberek

de ebben a szülök is sárosak

kovego 2010.10.06. 10:01:10

@Seduxen: nem az előkészítő tanfolyamtól tiltották el

kovego 2010.10.06. 10:03:36

@derelye vágó: "Úgy tudjuk, a tanácsadás idején egy kismamánál megindult szülés, és a gyermekhez mentőt kellett hívni. A koraszülöttet újra kellett éleszteni."

ez a hülye szülő a terhességének az x. hetében (x<>40) nem volt már bent a kórházban!
ha ez a "sáros szülő" esetleg egy moziban ül, és ott indul meg a szülés, akkor nincs is hír!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 10:04:04

@kovego: az nem tartozik bele a foglalkozásába?

igazából mindegy is, aki - ismerve ennek a némbernek az előéletét - hajlandó részt venni egy tanfolyamon, és FIZETNI is ezért, amit EZ tart. Nem mondom, hogy megérdemli, de legalább is felelőtlen...

@derelye vágó: sajnos (?) én ilyen szempontból maradi vagyok, de nem tudom megérteni azokat, akik az otthonszülést választják. tudom, hogy sokak szerint mennyivel jobb, meg bla-bla-bla, meg a kórházban is mik történnek bla-bla-bla, de az biztos, hogy a zasszonynak NEM hagynám, hogy otthon akarja világra hozni a gyermekünket.

kovego 2010.10.06. 10:07:21

@Seduxen: 1. honnan tudod, hogy miről beszél ezen a tanfolyamon?
2. a szülész-nőgyógyászat szakmától tiltották el, attól nem hogy beszéljen a szülésről
3. nem kell egy fillért sem fizetni

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 10:07:51

@kovego: "ha ez a "sáros szülő" esetleg egy moziban ül" - ha egy várandós nő mondjuk a 30. héten beül egy moziba, az meg is érdemli, ugyanis a gyerek jó eséllyel "kirúgná a ház falát".

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 10:09:33

@kovego: ha Geréb Ágnes "előéletét" ismerve valaki meghallgatja (jó, akkor INGYEN, így jó?), az legalább is nem százas.

Más szakember nincs az országban, aki kompetens lenne otthonszülésben, csak ez a "sarlatán".

Marcellusca 2010.10.06. 10:09:44

@Seduxen: Én nem értem azokat a kismamákat sem, akik Gerébet keresik meg az otthonszüléssel.
Annyi rossz története van, szinte az összes problémás esetnél felmerül a neve, híradásokból tudható, hogy felfüggesztették a praktizálását.
Biztos jót akarnak (inkább) maguknak és a gyereküknek (ezen lehetne vitatkozni!), de nem kellene jobban tájékozódniuk?

kovego 2010.10.06. 10:10:41

@Seduxen: szét offoltuk ezt a postot :-) bocs, mindenkitől, de még egyet.
ne is menjenek sehova a várandós nők, maradjon mindenki a seggén, a legjobb az ha már a terhesség 20. hetében leülnek a kórház portájára, és nem is mozdulnak onnan, amíg meg nem indul a szülés!

kovego 2010.10.06. 10:12:14

@Marcellusca: bocs, de ők tájékozódtak, te csak ezeket a híreket olvasod el, sehonnan máshonnan nincs infód

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 10:14:37

@kovego: ezt hol írtam? volt már feleséged/élettársad/barátnőd terhes? ha nem, akkor javasolnám, hogy a 30. hetet követően mondjuk üljetek be egy - alapvetően ugye "csendes" - moziba, és nézzetek végig egy másfél órás filmet. Segítek: NEM fog sikerülni jó eséllyel, mert a gyerek abban a korban már elég érzékeny a zajokra.

még valami, és részemről az off befejezve: itt kurvára nem arról volt szó, hogy minek ment el egy ilyen tanfolyamra, meg egyáltalán minek mozdul ki otthonról, hanem Geréb Ágnes szerepét nem értem. A felelősség szót nem használnám, mert úgy veszem észre, hogy ő ennek a szónak a jelentésével nincs tisztában.

Marcellusca 2010.10.06. 10:17:54

@kovego: De ezek a hírek bőven elegek ahhoz, hogy Gerébet elhajtsam, mint a magzatvizet!
Bárki hibázhat, de az már túl sok, amit erről a nőről hallani lehet.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 10:19:29

@kovego: félve kérdezem meg, de Te valamilyen módon "érdekelt" vagy ebben a buliban? :))))

arlequin 2010.10.06. 10:20:57

@Seduxen: @Marcellusca: szevasztok nácik!
jól szétoffoljátok a tópikkot.
pedig megérne egy misét ez a kimagozott cseresznye. nem lennék tétényi helyében és minden beszélgetéshez bekapcsolnám a diktafont...

mindenkinek mindenjót mindig!
a kutya pedig legyen szőrös...

kovego 2010.10.06. 10:25:45

zero! légyszi egy post-ot GÁ-ról
@Marcellusca: @Seduxen: ha lesz post, akkor ott szívesen válaszolok

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 10:27:28

@kovego: ok, rendben, off befejezve :))))

Marcellusca 2010.10.06. 10:33:35

@arlequin: Helló, Bolond! :)
Én sem lennék az új polgiasszony helyében. Főleg úgy, hogy Meggyes "Kiskirály" Tomika is ott lesz a közgyűlésben. :(
Nehéz dolga lesz, az biztos.
Lehet, bele is fog bukni. És biztos segíteni fognak neki ebben. :)

Szerintem az esztergomiaknak elege lett Meggyesből. A politikai ellenfelei összefogtak. Így lett a hölgy a polgi.
Viszont a zembereknek teccik a Fityisz politika, ezért képviselőknek őket szavazták meg.
A pikantéria az egészben, hogy Meggyes is köztük van.
(Ez hogy lehet, egyébként? Nem vagy-vagy alapon megy a jelölés? Hogy vagy polginak, vagy képviselőnek jelőlnek/jelőlhetnek valakit?)

Kicsit Karcos 2010.10.06. 10:34:11

Tetszik, amikor utólag bizonyítja be valaki, miért volt megérdemelt a veresége.

Ennél még Horváth Csabában is több gerinc van, bukott a főpolgármester-választáson, gratulált a győztesnek, aztán amikor választhatott, hogy a fővárosban marad, vagy parlamenti képviselőként folytatja, akkor a fővárost választotta, ha már akkorákat álmodott oda.

Undorító figura Meggyes, legalábbis kívülről nézve.

Homeoffice 2010.10.06. 10:37:44

@Kicsit Karcos:

Azért vegyük számitásba, hogy Horváth egy tuti bukást vállalt be. Meggyes meg ugyebár nyerő pozicióból indult neki.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.06. 10:39:42

A "független" csaj vajon kinek az oldalán áll?
Egyébként nemtom, miért olyan hihetetlen, hogy a 10 Fityiszes képviselő együttműködne. Remélem úgy tesznek.

Amúgy a műsörvezetőt dunáznám.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.06. 10:41:19

@Seduxen: Ez a LOL, hogy csomóan szülnek otthon, de valahogy nmindig ennél a csajnál van komplikáció, a többinél nincs... :D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 10:51:23

@ColT: "Amúgy a műsörvezetőt dunáznám." - Dunáznád? Ez azt jelenti virágnyelven, hogy belelőnéd/belelöknéd (sponsored by böszmeferi) a Dunába? Vaaaaagy?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 10:52:25

@eszkep:

"Az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség elsőfokú határozatát jogerőre emelte és Esztergom Önkormányzatának fellebbezését elutasította az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség.
A hatóság Esztergom Város Önkormányzatát a kiszabott 36 640 Ft vízgazdálkodási bírság megfizetésére kötelezte, egyben fennmaradási engedélyt adott a tó területén engedély nélkül felépített szigeteknek. Az önkormányzat fellebbezésében kifejtette, hogy nem végzett engedélyköteles tevékenységet, ezt azonban a hatóság nem fogadta el: szerintük nem egyszerűen mederkotrás folyt a területen, hanem módosították a parti rézsűt, a partvonal nyomvonalát és két új szigetet építettek, melyek egyértelműen engedélykötelesek lettek volna."

Ha gondolod a papírokat is átküldöm. Nem kamu a sztori.

Kicsit Karcos 2010.10.06. 10:53:11

@Gunther: nagy tét utáni vereségnél is ugyanazt írja elő a protokoll, oda kell menni, kezet kell fogni, elrebegni, hogy gratulálok, aztán hazamenni berúgni, másnap meg nem beszélni hülyeségeket. Nem csalt senki, nem félemlítették meg Meggyes szavazóit, nem értem, mire veri a nyálát azon kívül, hogy bukta az egyik fizetését.

eszkep 2010.10.06. 10:53:55

@guma: Miért mennék?
Szögezzük le, amit tudunk:

- Igazán nem látok rá az esztergomi eseményekre, mint gondolom itt a legtöbben szinténnem (az észosztás azért szemmel láthatóan megy...)

- zero a posztjiban egy, "meggyesahibas.blog"-ra vagy a szeretgom-ra hivatkozik. Na most ez a két "forrás" eleve egy vicc, de semmiképpen sem a "pártatlan", "objektív" tényfeltárás a hivatása. Sokakl inkább valami beteges fóbia. Az egyébként abszolút szégyen, hogy zero ezt használja forrásként.

- Vegyük pl. ezt a posztot:
vastagbor.blog.hu/2008/09/15/a_200_millios_kormanyszovivoi_honlap_maris_tulszarnyalva
meggyesahibas.blog.hu/2008/09/05/esztergom_hu
Keressetek rá a Google-ban! (pl: "esztergom honlap 320 millió", vagy akármi) lehet találni bármilyen más hivatkozást? A nol, Index nem ugrott volna rá ilyen témára??? Ne legyünk infantilisek, 1 hónapig csak erről ment volna a téma...
Vagy tekintsük hiteles forrásnak egy válófélben házastárs állításait?

összességében nem értem, zero miért megy le kutyába?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 10:56:42

@Marcellusca:

Úgy lett Meggyes képviselő, hogy hiába győzködtük a pártokat, hogy lépjenek vissza a körzetében a független Sitku Pál (a Szent István Gimnázium korábbi igazgatója javára), nem lehetett őket rávenni erre a gesztusra. Így az MSZP-Jobbik-LMP-Vállalkozók pártja önfejűsége miatt 24 szavazattal megelőzte Meggyes Sitkut (mindkette 600 fölött kaptak a körzetben, mszp 223... erről ennyit).

Meggyest nem a baloldal küldte el a pi...ba (Horn Gábor után szabadon), hanem Esztergom kétharmada. Esztergom egyharmada ugyanis kb a zsoldjában állt, városi cégnél alkalmazottként, családtagként...

Homeoffice 2010.10.06. 10:58:31

@Kicsit Karcos:

Világos. Meggyes előéletét figyelve, (mondjuk én csak a nagy balhéit hallottam) Te mire számítottál?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 10:59:55

@eszkep: én ezt találtam az általad vázolt kulcsszavak alapján :))

hirek.prim.hu/cikk/55859/

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 11:00:38

@eszkep:

Figy, üljünk már le valamikor beszélgetni, mert nem szeretnék itt veszekedni, de hülyeségeket beszélsz. És ne rontsd kérlekszépen a szeretgom hírnevét, ha nem szeretnél következményeket magadnak. 5500 egyedi látogató, 69 ezer oldalletöltés - ez ma a Szeretgom.hu.

Ami az esztergom.hu 320 millióját illeti, keress rá: GVOP 4.3.1 pályázat, Esztergom, támogatás összege: 280 millió forint + 10% önrész volt.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 11:01:56

@eszkep:

"Vagy tekintsük hiteles forrásnak egy válófélben házastárs állításait?"

Annyira szeretném, ha a válóperben lefolytatott elmeszakértői anyagot nyilvánosságra hozná Meggyes...

eszkep 2010.10.06. 11:04:26

@Seduxen: És elolvastad, hogy miről szól a cikk? :-)
Köszönöm az infót! Ez alapján tehát leszögezhetjük, hogy a 320 milliós honlapról szóló poszt kamu. Zero ennek ellenére még most is belinkelte... Szégyen.

eszkep 2010.10.06. 11:06:42

@cserepj: Igen, megérkezett objektivitásáról híres, szabadidejét pereskedéssel töltő szeretgomos blogtársunk!
ha van ilyen anyag, esetleg a blikk szinvonalát még meg is ütné, hogy lehozzák... neked való olvasmány.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 11:07:17

@eszkep:

Számlatétel Bruttó összeg
Rendszerintegráció 88.041.600 Ft
Önkormányzati rendszer szoftverlicensz 40.260.000 Ft
Önkormányzati rendszer kialakítása 37.884.000 Ft
E-Önkormányzat rendszer kialakítása 31.101.240 Ft
Hardver eszközök 30.444.360 Ft
Kioszkok 29.404.080 Ft
e-Önkormányzat rendszer szoftver licenszek 26.496.000 Ft
Szaktanácsadás 9.450.000 Ft
TQM szolgáltatás 9.000.000 Ft
Polysys szoftverlicensz 5.590.800 Ft
Minőségbiztosítás 4.800.000 Ft
Projectmanagement - szaktanácsadás 3.270.000 Ft
Informatikai tanácsadás 2.388.750 Ft
Wifi rendszer, lapolvasó 1.356.720 Ft
Önkormányzati rendszer-felsővezetői oktatás 512.450 Ft
Összesen 320.000.000 Ft

Kicsit Karcos 2010.10.06. 11:07:37

@Gunther: tulajdonképpen pont erre, bár úgy lett volna kerek a történet, ha megveri Tétényi Évát a "díjátadón".

eszkep 2010.10.06. 11:07:39

@derelye vágó: Kaptál tőlem te tőlem BÁRMIKOR is olyan linket hírekhez, hogy pl.
- mszpahibas.blog.hu
- gyursanyahibas.blog.hu
- stb.
?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 11:11:43

@eszkep: igen, elolvastam, ezzel csak azt akartad neked jelezni, hogy nem kizárólag a szeretgom, és a meggyesahibas.blog a forrás :)

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 11:12:02

@eszkep:

Objektivitás: 8117-en küldtük el Meggyest a p...ba vasárnap. Mi ez, ha nem objektív?

dr. Aullah 2010.10.06. 11:12:38

Öröm látni, amikor egy város elküldi a polgármesterét a sunyiba. Rohadjon meg a köcsög.

eszkep 2010.10.06. 11:12:47

@cserepj: "És ne rontsd kérlekszépen a szeretgom hírnevét, ha nem szeretnél következményeket magadnak."

Retardát, infantilis kretén! Van képed pofázni pont neked? "Pont, mint III.Richárd!???" Fiacskám, a szólásszabadság nem (csak) azt jelenti, hogy hazudozhattok!
Nevetséges vagy...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 11:16:12

@eszkep:

Ne csinálj magadból bohócot. Vendégem vagy egy kávéra, beszéljük meg ezt offline. Vagy gyáva vagy?

eszkep 2010.10.06. 11:17:00

@Seduxen: Szeretném ismételten felhívni a figyelmedet, hogy olvasd el az általad belinkelt cikket, mi került ennyibe?

dr. Aullah 2010.10.06. 11:17:08

@cserepj: Hagyjad, csak a pofája nagy. A hazugságaival meg ne is foglalkozz, ilyen egy naridroid.

eszkep 2010.10.06. 11:18:39

@cserepj: Köszönöm, a CTRL+C, CTRL+V-t én is tudom használni.
Ez nem változtat azn a tényen, hogy hazudtatok, amikor arról beszéltetek, hogy 320 millióba került egy portál, mert nem (csak) az került annyiba.

eszkep 2010.10.06. 11:19:24

@cserepj: Ez is objektív tény, amit szerintem senki nem kérdőjelezett meg, nem tudom miért hoztad fel?

Homeoffice 2010.10.06. 11:19:57

Egyébként magyarázztáok meg kérlek, hogy miért kell Esztergom városát így elemzni.
Ez egy jel a fidesznek, hogyha nagy faszságokat csináltok, akkor el lesztek küldve.
Fidesz örüljön, hogy az egész ország az Ő ölükbe pottyant. nincs szinte ellenzék. Tegyék a dolgukat.
Másrészről Esztergom meg legyen büszke, hogy egy kretén már nem vezeti őket.
Mintahogy Budapest is ürölhet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.06. 11:20:03

@Seduxen: Az S és a D egymás mellett van a billentyűzeten, azt jelenti :D

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 11:20:43

@Aullah:

Csak azt nem értem, hogy ha már Kósa is azt nyilatkozta, hogy így jár aki nem a városára figyel és nagyképűsködik, Lázár azt nyilatkozza, hogy az esztergomi helyzet magáért beszél... akkor minek naridroidoskodik tovább egy bozótharcos?

Ébresztő eszkep, a Fidesz lemondott Meggyesről, nem kell botrányhős nekik...

eszkep 2010.10.06. 11:21:20

@cserepj: na azért ennyire nem érdekel Meggyes, hogy a szabadidőmet azzal töltsem, hogy diskuráljak róla. Tény, ami tény van két hírforrás ami mást állít a 320 milliós beruházással kapcsolatban.

Marcellusca 2010.10.06. 11:21:29

@Seduxen: Szerintem csak elütés. :)
Nézd meg: a "D" és az "S" billentyűk egymás mellett vannak. :DDDD

eszkep 2010.10.06. 11:22:26

@Aullah: Nem az a "nagypofájúság", hogy valaki képes elolvasni két hírforrást és megállapítsa, hogy a kettő ellentmond egymásnak, hanem az a butaság, ha valaki képtelen erre.

Kicsit Karcos 2010.10.06. 11:22:27

@eszkep: ha Megyót akarod mosdatni, akkor kicsit több kell, mint a vitapartnert meg a forrását minősíteni. Nem tudom, mennyire követted a politikát az elmúlt években, de talán feltűnt, mennyivel ütősebb ATV-vel, Hetekkel, Népszavával, Néphazugsággal, 168 órával alázni a komcsikat, mint Magyar Nemzettel, amire menetrendszerűen jött az érvelési kihívásokkal küzdő vérballerel részéről a négyszázötvenhétvesztettsajtóperes mantra, aminek semmi köze nem volt sose az adott kérdéshez. Akárcsak annak, hogy melyik honlapról származik egy adott adat zero posztjában.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.10.06. 11:24:22

@eszkep:
Te kretén, gyere már el Esztergomba, nézd meg a tönkretett várost, utána pofázz!!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 11:25:04

@eszkep: te neked ma valami komoly agybajod lehet.

innen indult:
"Keressetek rá a Google-ban! (pl: "esztergom honlap 320 millió", vagy akármi) lehet találni bármilyen más hivatkozást?" - ezt TE ÍRTAD. Erre egyfajta CÁFOLATKÉNT linkeltem be azt, amit. A CÁFOLAT szempontjából irreleváns, hogy mi van a cikkben. De elolvastam amúgy.

Erre linkeltem be egy másik forrást. Az mind szép és jó, hogy a cikk - mint ahogyan pár kommenttel az enyém alatt @cserepj: le is írja RÉSZLETESEN - megemlíti, hogy mi történt ebből a pénzből, de - miután nem vagyok informatikus, meg IT-szakember - azt én megítélni nem tudom, hogy ez a piaci viszonyoknak megfelelő összeg -e.

szóval én sem pro, sem kontra nem fogok véleményt nyilvánítani ebben a dologban.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 11:25:51

@eszkep:

"hazudtatok, amikor arról beszéltetek, hogy 320 millióba került egy portál, mert nem (csak) az került annyiba"

Most kapásból ezt a cikket találtam:

www.szeretgom.hu/content/28056-sok-vagy-keves-

Ott van pontosan lebontva, hogy mit tartalmazotta a 320 millió. Ki hazudott és hol?

A 110 millió forintos egy évvel később megkötött support szerződésről ezek szerint nem tudsz?

És arról, hogy a város egyik cége tízmilliókért töltötte tartalommal?

De ha jól tudom az új Jobbikos képviselő szeretné feltárni a 320 milliós projekt minden körülményét, tekintettel arra, hogy a varoshaza@esztergom.hu hivatalos e-mail címre például fél éve nem lehet e-mail tküldeni (próbáld ki), mert over quota üzenet pattan vissza.

eszkep 2010.10.06. 11:27:07

@Kicsit Karcos: Azért annak örülök, hogy elismered: a szeretgom.hu még szánalmasabb propagandanyag, mint a nol.hu.

eszkep 2010.10.06. 11:27:57

@anti_troll: Nyáron voltam ott, de nem láttam romokat...
Mire gondolsz (tönkretétel" alatt?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 11:28:41

@eszkep:

Tessék, ezek a cikkek foglalkoznak az esztergom.hu-val a szeretgomon:

www.szeretgom.hu/tags/esztergom.hu

Melyik mond ellent szerinted a fenti prim.hu-s hírnek?

eszkep 2010.10.06. 11:29:18

@Seduxen: "A CÁFOLAT szempontjából irreleváns, hogy mi van a cikkben."
Szerintem mindketten jól járunk, ha ezt nem kommentálom, és úgy vesszük, hogy soha nem mondtál ekkora baromságot.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 11:30:55

@ColT: @Marcellusca: basszátok meg, erre magamtól soha rá nem jöttem volna :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 11:32:10

@eszkep: te komolyan ennyire korlátolt vagy?

"Keressetek rá a Google-ban! (pl: "esztergom honlap 320 millió", vagy akármi) lehet találni bármilyen más hivatkozást?" - IGEN, LEHETETT találni. Ennyi

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 11:32:20

Ezt is ajánlom a figyelmedbe:

tetenyi.blog.hu/2010/10/05/a_masodik_71

"Éppen egy üres irodát kerestünk számomra az egyik jegyző úrral, amikor az egyik alpolgármesteri irodából kijött Meggyes Tamás. Köszönés után rögtön számonkéréssel kezdte országgyűlési képviselőnk, hogy tiszta-e a lelkiismeretem, mert sötét erők állnak mögöttem. Majd azzal fejezte be mélyen a szemembe nézve, hogy „Keress magadnak értelmes elfoglaltságot!” Bevallom erre nem számítottam, és arra sem, hogy ilyen elsöprő választási siker után képes feljelentést tenni. Így az átadás-átvétel időpontja a jövő hétre tolódik. Ennél még érdekesebb, hogy mindkét irodájára igényt tart és nem hajlandó átadni egyiket sem. Ezért holnap reggel kénytelen leszek az előszobában helyet foglalni."

Marcellusca 2010.10.06. 11:33:17

@Seduxen: Mer' hüjjje vagyol, vaze. :)))))))))

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 11:33:44

@eszkep:

"Azért annak örülök, hogy elismered: a szeretgom.hu még szánalmasabb propagandanyag, mint a nol.hu."

Ne zavarjon, hogy a szeretgomra bárki tehet fel cikket, írhat kommentet mindenhez. Ilyen erővel azt is mondhattad volna, hogy a facebook szánalmasabb propagandaanyag mint a nol.hu...

eszkep 2010.10.06. 11:34:45

@cserepj: Well... ha valóban ennyi az egész cikk:
www.szeretgom.hu/content/28056-sok-vagy-keves-
Akkor bocsánat! Zero volt a hülye fasz, aki "A 320 milliós esztergomi portálról" beszélt.
vastagbor.blog.hu/2008/09/15/a_200_millios_kormanyszovivoi_honlap_maris_tulszarnyalva

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 11:35:48

@Marcellusca: olyat mongyááá, amit nem tudok, te gecire idegesítő figura :))))

lyken 2010.10.06. 11:36:32

@cserepj: "Ébresztő eszkep, a Fidesz lemondott Meggyesről, nem kell botrányhős nekik... "
Ezt majd akkor hiszem el, ha nem Megyó vezeti a fidesz frakciót és semmi szava nem lesz. Vagy neadjisten rávezik a lemondásra fél év után.
Eszkepel ne foglalkozz. Látványosan sarkít. Vannak emberek akiket nem zavarnak a tények, csak hogy igazuk legyen.

Kicsit Karcos 2010.10.06. 11:36:52

@eszkep: meglehet, de amikor szánalmasnak minősíted érdemi cáfolat nélkül, akkor nem a szeretgomról állítasz ki bizonyítványt.

Tessék, itt egy informatikai oldal: hirek.prim.hu/cikk/55859/ , saját cikkük, láthatóan más forrásból, az összeg mégis ugyanannyi. Megjegyzem, egy mutyis-lenyúlós-pályázatos honlapnak ennyi szokott lenni az ára, abszolút nem kiugró ebben a mezőnyben.

eszkep 2010.10.06. 11:37:41

@Seduxen: "miután nem vagyok informatikus, meg IT-szakember - azt én megítélni nem tudom, hogy ez a piaci viszonyoknak megfelelő összeg -e."

Örvendetes, hogy lassan eljutunk odáig, mi van a cikkben, így már legalább meghatároztuk a tárgyat, miről is kellene beszélnünk az eset kapcsán...
Informatikus vagyok és igen sok az összeg. Muhaha, ezt eddig nem kérdezte senki...
De legalább sikerült 2 óra alatt letisztázni, hogy nem a honlap került ennyibe!

Homeoffice 2010.10.06. 11:37:48

Mielőtt eszkepet szétkapjátok....
A 320 milla az nemcsak ah onlap ára volt, hanem az ehhez tartozó hardverek és képzési költségek összese volt.
:)))

eszkep 2010.10.06. 11:39:59

@cserepj: Sajnos nem tudom a fotókat innen, de biztos vagyok benne, hogy hasonló témájú fényképeket Budapesten is lehetne csinálni, sőt még Debrecenben is!

Rwindx 2010.10.06. 11:41:52

Már én is régóta hangoztatom hogy a fidesznek már csak azért is nagyon régen ki kellett volna dobnia a fenébe Meggyest, mert mindenkinek árt, így a városon kívül magának a fidesznek is. Talán most már eltűnik a süllyesztőben. Valószínűleg az Esztergomiak csak a maszopot utálták jobban mint Meggyest. Most hogy lett egy kvázi független noname induló, inkább rá szavaztak. Valószínűleg helyesen tették.

@cserepj:
"És ne rontsd kérlekszépen a szeretgom hírnevét, ha nem szeretnél következményeket magadnak."
Ez meg azért elég gáz volt. Ez Meggyes stílusa ha jól rémlik.

eszkep 2010.10.06. 11:43:04

@Gunther: a hardware kiépítése nem konkrétan csak a honlaphoz kapcsolódnak. A cikkből is kiderül, hogy az új honlap a program egyik eleme volt.

m.logic 2010.10.06. 11:43:19

10 fideszes ül benn, közöttük Meggyes, csak van a 9 másiknak annyi esze, hogy nem áldozzák fel a várost ezért a faszkalapért. Orbánnak is megjöhetne már az esze.

Kicsit Karcos 2010.10.06. 11:45:31

@eszkep: valóban, a honlapon kívül kellett egy másfél milliós router is, egy Linux-szerver monitorral, egérrel, billentyűzettel, egéralátéttel, szkennerrel, MySQL-lel, valamint rengeteg konzultáció, konzílium, oktatás, bizottsági munka, brosúra, sajtótájékoztató.

Baszod, a kormányszóvivői honlap is csak 200 millió volt!:) Aztán a Pistike Design Stúdió egy laza szombat délután összedobta ugyanazt a tartalmat, meg bérelt hozzá ingyen egy reklámmentes tárhelyet.

Homeoffice 2010.10.06. 11:47:40

@eszkep:

LOL ez már tényleg epic:)))
Neked adtam igazat és belém is kötsz?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 11:50:02

@eszkep: kezdjük az "alapoktól". komolyan nem érted, hogy én MIRE, és MIÉRT linkeltem be a cikket? Csak erre válaszolj először! Egy egyszerű eldöntendő kérdés: igen, vagy nem?

eszkep 2010.10.06. 11:50:40

@lyken: Engem csak a tények érdekelnek, az "urban legends" nem.

eszkep 2010.10.06. 11:52:06

@Seduxen: Felvetettem, hogy nincs külső link egy 320 milliós portálról. A linket köszönöm, hisz így megbizonyosodhattunk, hogy NEM A PORTÁL került ennyibe.

Valandil 2010.10.06. 11:52:34

Nem védem a volt polgit, de az elég furcsa, hogy az elfogott géppisztolyos merénylők 10-10 évet kaptak, a felbujtó meg semmit. Kinek állt érdekében eltüntetni (ha kell megölni), és miért nem kap a felbújtó semmit se?
Ill. ki áll a felbújtó mögött? Az csak egy kis hal a nagy óceánban.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 11:54:18

@eszkep: azt én nem is vitattam sehol, hogy mi került 320 millióba. pusztán arra vezettelek rá, hogy NINCS IGAZAD abban, hogy ne lenne "külsős" hivatkozás, hanem "csak" a szeretgom, meg a meggyesahibas.blog "lovagol" a témán.

eszkep 2010.10.06. 11:54:38

@Gunther: Ezt marhára nem "kötözködésnek" szántam, csak próbáltam tudatosítani a közönségben, hogy egy honlap nem azonos egy informatikai rendszer software és hardware elemeivel. De így sem sikerült, hisz Kicsit Karcossal folytathatnánk a diskurzust.

eszkep 2010.10.06. 11:56:27

@Kicsit Karcos: Hát azért nem egészen "ennyi kell" a cikkben leírtakhoz, de mielőtt nagyon belemennénk a részletekbe idézem magamat:
"Informatikus vagyok és igen sok az összeg. Muhaha, ezt eddig nem kérdezte senki...
De legalább sikerült 2 óra alatt letisztázni, hogy nem a honlap került ennyibe! "

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 11:57:13

@Valandil:

A géppisztolyos állítólagos merénylők még nem kaptak semmit - ugyanis szabadlábon védekezhetnek és nem jelentek meg az első tárgyaláson (1-2 hete lett volna). Ez eléggé általános Esztergomban, tegnap például "pornós" Knapp János Pál nem jelent meg egy rágalmazás miatt folyó büntetőeljárás tárgyalásán (felhívott a bíró, hogy ne menjek, mert a rendőrség nem tudja előállítani a vádlottat - ez lett volna a 3. békéltetési próbálkozás).

A házfelgyújtásnál tényleg megőrült az egyik vádlott, és emiatt nem büntethető. Az egy elég zavaros történet még mindig. Én továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy nem önmerénylet volt a gyújtogatás.

Kicsit Karcos 2010.10.06. 11:57:44

@eszkep:

"A projekt részeként a város hat pontján elektronikus terminálokon keresztül teszi elérhetővé az önkormányzati szolgáltatásokat és a várossal kapcsolatos hasznos információkat."

Max. 20 millió (1 a gép, 2 a kábelezés, mindez hatszor), de ez már kakaóbiztos.

"Emellett vezeték nélküli internetelérést biztosító (WIFI) rendszer is kiépül a Széchenyi téren, amely bárki számára lehetővé teszi a világháló használatát az erre alkalmas készülékek segítségével."

100 ezer forint, ha ez is kakaóbiztos.

"Az elektronikus önkormányzati rendszer és az új portál összekapcsolásával új, interneten elérhető szolgáltatások is kialakításra kerülnek, amelyek a lakossági ügyintézés gyorsítását és kényelmesebbé tételét szolgálják"

Ez meg a többi.

eszkep 2010.10.06. 11:59:42

@Kicsit Karcos: Azért csak folytatod...
Jó, akkor harmadszor is leírom:
"Informatikus vagyok és igen sok az összeg. Muhaha, ezt eddig nem kérdezte senki...
De legalább sikerült 2 óra alatt letisztázni, hogy nem a honlap került ennyibe!"

Kicsit Karcos 2010.10.06. 12:02:33

@eszkep: tegnap még vegyészmérnök voltál. Muhaha:)

eszkep 2010.10.06. 12:02:34

@cserepj: Mondjuk az is érdekes, ha géppisztolyos merénylők szabadlábon védekezhetnek!?

eszkep 2010.10.06. 12:03:49

@Kicsit Karcos: Ha nem lenne gondod az olvasással, tisztában lennél vele, hogy "kettes voltam kémiából, de ezt még én is tudom...". Muhaha...

Rwindx 2010.10.06. 12:05:35

@eszkep:
Szerintem Kicsit Karcosnak is van lövése a témához, legalábbis számomra ez már régebben kiderült.

Kicsit Karcos 2010.10.06. 12:09:28

@eszkep: ja bocs, kevertelek valakivel, bár annak az illetőnek több szakmája is volt, talán az informatika is köztük van.

Nos, akkor számoljunk, az biztos jól megy:

Szabadtéri WiFi-rendszer egy téren szerinted mennyibe kerül? Szerintem kell 1-2-3 router, hozzájuk 10-10 méter kábel, meg be kell lőni az egyiket, aztán átmásolni a konfigját a többibe.

Utcai terminálok szerinted mennyibe kerülnek? Szerintem kb. 1 misiből megvan darabja, meg legyen darabonként 2 misi a szerelése, amúgy elég rá 1 db. Linux meg 1 db. böngésző , mint program.

Mi is volt még ezen felül, a honlapon kívül (ami kapcsolódik a meglévő ügyviteli rendszerhez)?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 12:10:43

@eszkep:

"Mondjuk az is érdekes, ha géppisztolyos merénylők szabadlábon védekezhetnek!? "

Bezony, bezony, bezony érdekes. Ráadásul úgy, hogy előtte németországból hozták haza a gyereket, nemzetközi körözésből...

eszkep 2010.10.06. 12:11:26

@Rwindx: az lehet, csak épp annak mi értelme, hogy mindenki minimum háromszor leírja különböző megfogalmazásban, hogy a beruházás ár-érték aránya minimum vitatható?

eszkep 2010.10.06. 12:12:58

@Kicsit Karcos: "Szabadtéri WiFi-rendszer egy téren szerinted mennyibe kerül?"
Speciel eléggé sokba, bár most kapásból nem tudok árat mondani. -10 és +45 fokban (ha nem árnyékban van) próbáltál már beltéri wifi-s router? :-)

Rwindx 2010.10.06. 12:21:00

@eszkep: Önmagában értelme sok nincs ugyan, de vitatkozol velük és azt a hatást kelted mintha te ezt a beruházást meg szeretnéd védeni. Ha találnátok egy közös pontot, akkor valószínűleg azon már nem kellene visszalépni állandóan.

Kicsit Karcos 2010.10.06. 12:21:42

@eszkep:

Nézelődj itt: www.wlan-ok.hu/home.php?cat=45, végülis lehet, hogy 80-ból is megvan, de tőlem lehet 20 millió is, még akkor is háromszázmilliós portálról beszélhetünk.

eszkep 2010.10.06. 12:24:43

@Kicsit Karcos: "Mi is volt még ezen felül, a honlapon kívül (ami kapcsolódik a meglévő ügyviteli rendszerhez)?"
Seduxen által megtalált cikkéből azt lehet tudni, hogy az "elektronikus önkormányzati rendszere" legalább az alábbi komponenseket tartalmazza:
- (WIFI) rendszer is kiépül a Széchenyi téren, (később hotspotot-ként emlegetík)
- hat e-InfoPont
- (fizikai) hálózatot, hardware elemekkel (beleértve legalább egy szervert)
- elektronikus kültéri terminálokat építi ki. (az InfoPontokra gondol?)
- support (Albacomp zrt. biztosítja az üzemeltetési és szerviz szolgáltatásokat a rendszer üzembeállítása után)
- Esztergom város honlapja (a régi heleyett)
- elektronikus önkormányzati rendszer (előtte talán nem is volt) (egyébként tudjátok ti, hogy egy nagyvállalati ügyviteli rendszerért mennyit kérnek? majdnem sírva fakadtam...)

Ak kivitelező egyébként az Albacomp, csodálkozom, hogy eddig senki nem emlegetett FIDESZ-SZDSZ "mutyit"...

eszkep 2010.10.06. 12:26:53

cserpej biztos tudja: Erről beszélünk?
esztergom.hu/

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 12:30:32

@eszkep:

- Jaja, van hotspot, ki is volt tiltva róla a Szeretgom:). Elég gyenge a jel, és a sávszélesség se túl nagy, de rá lehet kapcsolódni.
- az infopontok viszont botrányos állapotban vannak. Fényképet tudtál róla küldeni magadnak e-mailben, nem egy nagy cucc. Nem volt igazán gazdája a városban,
- A szerver valóban itt van lent a városban (én nem is értettem miért, a webet simán be kellett volna tenni az adatparkba, gyorsabb is lenne a honlap, ami botrányosan lassú).
- Kültéri terminál az az infopont valóban.
- Support - ez viszont csak 1 évre volt benne a 320 millióban, további évekre is meg kellett venni a GVOP feltételei miatt (ez volt a +110 millió).
- A honlapon amúgy volt az első időkben fórum is, de fél év után kikopott. Érdemes elolvasni, hogy Giró-Szász cége miket állapított meg a honlapról egy évvel az átadása után:

www.metaprime.hu/users/ask/Esztergom_online_strategia.doc

- ügyviteli rendszer: ez kimerült annyiban kifelé, hogy PDF formokat tudtál letölteni és kitölteni. Nem tudom, hogy a háttérben használták-e valamire, voltak-e ráépítve folyamatok... Amennyire kézzel vezérelve működtek az ügyek a hivatalban, kétlem.

Albacomp: mivel időnként alvállalkozóként dolgozgatok nekik, illetve nekik dolgozó cégeknek, így én ilyet soha nem is mondanék:).

Kicsit Karcos 2010.10.06. 12:31:41

@eszkep: itt egy fasza Cisco szabadtéri:

www.infinity-micro.com/ProdDisplay1.asp

-22 °F - 131 °F (-30-55 Celcius)
0 - 100% páratartalom
13 dBi
132 ezer üzemóra

Igaz, ez metropoliszokba való. Ja, 500 dollár, 100k forint darabja, bár lehet, hogy ebből 1 is elég.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 12:37:53

@cserepj:

"valami új" - és ha jól látom ugyanaz a cég csinálta, aki a meggyestamas.hu-t is összerakta itt a kampány alatt. Azért megnézném, hogy mennyit számláztak és kinek érte.

Kicsit Karcos 2010.10.06. 12:39:46

@eszkep: lássuk:

- (WIFI) rendszer is kiépül a Széchenyi téren, (később hotspotot-ként emlegetík)

100k

- hat e-InfoPont

20m (másfél millióért olyan ótomattát találtam, ami pénzt is kezel, de vizitdíj-automatát is át lehet programozni - gyk. letörölni róla, ami nem kell, a böngészőt meghagyni).

- (fizikai) hálózatot, hardware elemekkel (beleértve legalább egy szervert)

A szerver legyen 1 misi tokkal-vonóval, a többi valószínűleg kacat, párszáz méter kábel, néhány router, switch, hub meg szekrény, összesen milliós nagyságrend, esetleg a tízmilliós alja, ha valami műemlék közbeszólt.

- elektronikus kültéri terminálokat építi ki. (az InfoPontokra gondol?)

Ez már volt.

- support (Albacomp zrt. biztosítja az üzemeltetési és szerviz szolgáltatásokat a rendszer üzembeállítása után)

Ez sem lehet nagy tétel, egy főállású rendszergazda-szerelő munkájánál biztos nem vesz többet igénybe, a garanciális javítások meg nyilván benne vannak a többi árban.

- Esztergom város honlapja (a régi heleyett)

Igen, itt a 300 millió

- elektronikus önkormányzati rendszer (előtte talán nem is volt) (egyébként tudjátok ti, hogy egy nagyvállalati ügyviteli rendszerért mennyit kérnek? majdnem sírva fakadtam...)"

Volt, csak hozzá kellett hegeszteni az új honlapot.

Ha összeszámolod, 1-2 tízes mehetett el az egyébre, a többibe a portál került.

Rwindx 2010.10.06. 12:44:06

@cserepj: @eszkep:
A www.esztergom.hu IBM szerveren fut, és eszméletlen lassú.
Az esztergom.hu Apache szerveren fut és gyors.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 12:44:52

@Kicsit Karcos:

"Ez sem lehet nagy tétel, egy főállású rendszergazda-szerelő munkájánál biztos nem vesz többet igénybe, a garanciális javítások meg nyilván benne vannak a többi árban."

Tévedés, IBM Websphere Application Server és Portal Server licenszekről és támogatásról beszélünk, ez vastagon sokmillió forint per processzor per év...

Kicsit Karcos 2010.10.06. 12:50:57

@cserepj: az lehet, hogy ennyire jött ki, de hogy az egyik legnagyobb magyar számítógép-nagyker ügyviteli rendszerének (többszáz konkurrens felhasználó) és webáruházának kiszolgálását meg lehet oldani ennél jóval szerényebb költségekből kifogástalanul, azt tudom. Hogy meg lehet csinálni ennyiből is, afelől nincs kétségem, én is ennyiből csinálnám, ha ragaszkodnának hozzá, hogy ennyiből csináljam.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 12:52:44

@Kicsit Karcos:

Nyugi, soha a büdös életben nem vennék IBM szoftvert ilyen fejlesztés alá (sőt, hogy őszinte legyek, semmi alá). Most szívtam végig egy fél éves projektet Oracle Weblogic-on... és igazából azt sem. A Szeretgom egyelőre még Glassfish-en fut, de már egy ideje tervezem átállítani jetty + spring kombinációra az egészet (egészen pontosan amióta az Oracle megvette a Sun-t:).

Kicsit Karcos 2010.10.06. 12:55:24

@cserepj: ezekkel nincs tapasztalatom, én csak azt tudom, hogy egy Esztergoméval valószínűleg összemérhető rendszer egyszeri és folyamatos költségei mennyibe kerülhetnek egy jó gazdának.

Kicsit Karcos 2010.10.06. 12:59:06

@Kicsit Karcos: még azt sem mondom, hogy én magam össze merném rakni (ha nagyon kellene, azért előbb-utóbb biztos sikerülne), de hogy nagyságrendileg elrugaszkodott az ára az egésznek, abban biztos vagyok, de ez már csak így megy, ha nem a saját pénzét költi valaki, hanem pályázatokon mutyizik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.06. 13:18:20

@cserepj: LOL. Igazi kis pöcs.

@Seduxen: Dunázás lehetne a vízbefojtás. Vagy a Duna rávezetése az illető házára (MAL igazgató :D )

cyberlolita400001 2010.10.06. 13:20:54

Meggyes egy baromarcú! Esztergom legyen már egy normális hely, az Ég szerelmére, mégiscsak ott van a Bazilika... Örülök, hogy független nyert, aztán persze meglátjuk mire megy vele egy ilyen közgyűlési szereposztásban... Mindenesetre jobban hangzik, mint egy véresszájú szociopata! Meggyes, menjé' , anyád most hívott fel, hogy szóljon, tipli van! Örvendjünk!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.06. 13:25:28

Frissítés: beraktam Tétényi Éva beszámolóját második polgármesteri napjáról
Meggyes mintha nehezen viselné a vereséget...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.06. 13:30:00

Sok szeretettel köszöntök mindenkit a "Kocka"-blogon :)))

Homeoffice 2010.10.06. 13:35:55

@Seduxen:

Nah megszólalt a főkocka:))))))

nyugatioldal 2010.10.06. 14:01:07

Azért nem véletlen Dorogon Dr. Tittmann János (mszp) 2/3-os elsöprő győzelme sem... Az terjedt a városban, hogy Merényi úr MEggyes embere...

Kicsit Karcos 2010.10.06. 14:05:01

"A Suzuki azt tervezi, hogy visszafogja Japánban az autómotorok gyártását, és a termelés egy részét külföldre helyezi át, mert az erős jen egyre inkább rontja a vállalat nyereségességét - írta szerdai számában az Asahi Shimbun.

A lap beszámolója szerint a Suzuki teljes egészében át akarja szervezni a belföldi termelést, és már meglévő tengerentúli érdekeltségeihez - többek között a magyarországi gyárba - telepíthet motor- és alkatrészgyártást."

index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/06/a_suzuki_is_terjeszkedhet_hazankban/

Autóipar on fájör.

loláb 2010.10.06. 14:06:26

Én nem kedvelem Meggyest, (bár leginkább leszarom, hogy ki vezeti esztergomot), és még az is lehet, hogy Meggyes valóban egy sötét paraszt, aki ráadásul kiskirályként viselkedik.

De az, hogy Meggyes (iiletve az alpolgármesterei) ügyeiből (akik sem komoly fideszes pozíciót sem pedig kormányzati pozíciót nem bitrtokolnak) egész országra szóló botrányt kavarnak, az undorító.
Éppen ugyanazt játszák el velük, mint 2002 előtt Kósával, vagy 2002 után Szita Károllyal, csak most sikeresebbek voltak.

Az új polgármesternek sok sikert, Meggyes viselje méltosággal a vereséget, de a helyi fidesz ne felejtse el, hogy ebben a helyzetben Tétényi Évát kik, és milyen eszközökkel támogatták.

Ha ilyen eszközökkel (egy sikeres városvezetőt, -aki fél éve még hozta az egyéni képviselői választást, 50% körüli eredménnyel- fél év alatt ennyire le tudnak harcolni) lehet nyerni, akkor mindenki legyen tisztában azzal, hogy a közgyülésben ilyen eszközökkel nyerők, illetve az őket támogatók semmiféle kooperációra nem számíthatnak.

Meggyesnek igaza van: szisztematikus karaktergyilkosság áldozata lett: Nem ő az első a magyar politikában, és vélhetőleg nem is az utolsó, és talán a karaktergyilkosság sem lett volna sikeres, hogyha kevesebb ürügyet szolgáltat rá, de ez az eredményen mit sem változtat:
van egy fideszes képviselőtestület, polgármester nélkül, meg egy ellenzéki polgármesteri testület, közgyülési többség nélkül.

Ebben a helyzetben leginkább Tétényi Éva kell sajnálni: akik végigvitték az undorító lejárató kampányt Meggyes ellen, nem nekik kell a közgyűlési többséget adó fidesszel együtt dolgozni.

Ők, ha Tétényi elbukik, találnak helyére másvalakit. Tétényi -akiből akár sikeres polgármester is válhatna békésebb időben- teljes joggal semmiféle fideszes együttműködésre nem számíthat, mert aki ilyen eszközök támogatásával nyer, azzal nem szabad együttműködni, mert az együttműködés legitimálják ezeket az eszközöket.

dr. Aullah 2010.10.06. 14:22:23

LOL loláb... ez most viccesebb volt, mint eszkep eddigi kommentjei ebben a témában! Köszönöm :D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.06. 15:17:49

Bazmeg, ez a barom állat sosem tanul meg:

-sem viselkedni
-sem normálisan gondolkozni, paranoia mentesen
-sem rendesen hazudni (politikus létére ez elég gáz)

Röhej, hogy ott fogja rontani a levegőt és bomlasztani az üléseket továbbra is, a képviselők közt immár. Ennek a mániákus állatnak innentől minden perce arra lesz feltéve, hogy szabotáljon mindent, ami ötlet nem tőle jön és hogy megbüntesse az ellene szavazókat, vagy akiket felbujtónak vél...

Ez a pali pszichiátriai eset, ezt mindenki tudja. Ez nem vicc.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.06. 15:20:26

@loláb: Az "ilyen eszközök" alatt mit értesz? A város szavazóinak a kétharmada Meggyes ellen voksolt. Ez nem elég informatív számodra? Nem a Fidesz ellen, hanem Meggyes ellen. A saját körzetében nyilván nem mertek ellene szavazni, mert név szerint ismer mindenkit és jött volna a retorzió. Ismerjük Tamást annyira, hogy tudjuk, ez igaz.

dr. Aullah 2010.10.06. 15:35:20

@loláb: "...azzal nem szabad együttműködni,.."

Ez a kedvencem. Mondjuk a fidesz már megszokta, hogy kimegy az ülésről, vagy, ne adj isten, egy évig be sem jár. Miért nem lehet egyszer összefogni másokkal, miközben az emberek érdekeit nézitek? Biztos van az új polginak rengeteg ötlete.

Baszki, mi a faxért nem lehet egyszer a mi érdekünket nézni és úgy együtt dolgozni (az, hogy közösen megszavaztátok a saját fizetéseteket, illetve a költségtérítést... nem számít). Faszért kell állandóan csak azt nézni, hogy mi jó nektek... baromarcúak.

(Na beszedem nyugtatót)

dr. Aullah 2010.10.06. 15:36:23

@loláb: Mellesleg szerinted ha nincsenek ilyen balhéi... vagyis nem ennyire gerinctelen, akkor megválasztják? Meg ám. De most egy ekkora ellenszélben is simán kigolyózták, ez jelent valamit nemde?

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 15:41:48

@loláb:

Bocs, de itt aki karaktergyilkosság áldozata volt, az nem Meggyes, hanem Horváth Mihály, Kovács Gábor, Bejó Gábor, és én. Minket fikázott, ócsárolt állandóan, és évek óta a helyi média, Hídlapostul, Bayer Zsoltostul, Obersovszkystul, közpénzek százmillióját költve az ellenünk folyó lejárató rágalom-gyűlölethadjáratra. Horváth Mihályt kizárták a Fideszből is, Kovács Gábor magától kilépett, Bejó meg én meg tűrtük, és pereltünk, feljelentettünk mindenkit aki hazudott rólunk. Ehhez képest Knapp "pornós" János Pál már a harmadik bírósági tárgyalásra nem jön el az egyik ilyen feljelentés kapcsán, Bayer 2x mentette ki magát tavasszal (vele novemberben folytatódik a büntetőügy), van olyan 1 éves feljelentésem amiben most rendeltek el nyomozást végre.

És az eredmény:

- Meggyes leváltva
- Kovács Gábor jelenleg egy állami cég ügyvezetője, a Fidesz-KDNP kormány nevezte ki oda.
- Horváth Mihály autóipari beszállító cége sikeresebb, mint valaha - talán most már visszateheti Esztergoma a székhelyét, anélkül, hogy retorziókra kellene számítania

Nekem meg elég annyi, hogy vasárnap este a város főterén nem tudtam úgy végigmenni, hogy minden második szembejövő ember ne állított volna meg azzal, hogy "köszönjük"...

Videó az estéről, Éva első beszédjéről, Himnusz, majd Székely himnusz eléneklése előtt:

www.youtube.com/watch?v=ljC1qhlQ9u4

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.06. 15:43:14

@Aullah: Bezonyám és ezért van így elkeseredve Tamás is. Mostantól nehezebb lesz a Fidesz pártkasszát tömni, nem polgármesteri minőségben. Így aztán nem sok minden védi őt a Fideszből való kihajítás ellen, ami már régóta érik, csak ugye a pénz mindig jól jött.... Kíváncsi vagyok, meddig húzza.

arlequin 2010.10.06. 16:26:01

nahát-nahát. szegény tamás. lehet, hogy ül a gépe előtt és minket olvas.

azért kár volt elfelejtenie az alapvető etikát és a női nem tiszteletét.
csak ássa tovább maga alatt a sírt.
ha pedig feloszlatja magát a testület, akkor szerintem az esztergomiak nekimennek a városházának. legalább is ezután elvárnám tőlük...
ilyenkor már egészen drasztikus lépésekre gondol az ember: 'miért nem sodort egy vicces cigit és szarik nagy ívből az egészre?'
jah! hogy a hatalom megrészegíti az embereket? az meglehet.

2010.10.06. 16:35:26

Ez a Meggyes olyan a Fidesznek, mint az MSZP-nek a Lampert Monika. Mindenki tudja róla, hogy hülye, hogy alkalmatlan, ezek viszont valami olyat tudnak, amit mi nem, mert miért ragaszkodna hozzájuk a pártjuk? A hallgatásért cserébe, mert más portékájuk nem hiszem hogy van.

guma 2010.10.06. 16:48:18

@arlequin: Hogy te milyen rendet vágtál a kezdeti offolásnál! Látom még bontogatod a magot egy kicsit...D
(gyönyörű fehér toportyánnal volt randim!)

arlequin 2010.10.06. 16:51:19

na ezt kapjátok ki gyermekeim a zűrben:

Esztergom: az új polgármester előszobázik, a Fidesz óv

nol.hu/archivum/esztergom__az_uj_polgarmester_eloszobazik__a_fidesz_ov

és a kan-díleren is ott vagyon:

mandiner.hu/cikk/20101006_megovta_a_fidesz_esztergomot

belecsap a szarba a fidesz, nem kicsit, nagyon. ebből orjási pofárazuhogás lesz...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 17:11:48

Egy ilyet kaptam a fenti képen található hölgyről, megosztom:

"Muszáj védelmembe vennem Edinát, mert tudom, hogy szembe került már a gumigerincűekkel, a nézetei miatt. Tudom, hogy ő volt aki mondta, hogy akkor most menjünk ki az új polgármesterhez, csak hát a tv vezetője (arató vera) nem tette lehetővé...."

Vidéki 2010.10.06. 17:12:26

A cikk a lejárató propaganda iskolapéldája:

A polgármestert lejárató különváltan élő felesége állításait például szentírásnak tekinti, ehhez képest a polgármester nyilatkozatát semmibe veszi.

A mostani mocsár, az egykori ivadéknevelő tó rehabilitációját a lejárató propaganda így interpretálja: „Tomika közpénzből építtet egy tavat a háza elé.”

Az összes többi "bizonyíték" is, amit a szerző elvtárs felhoz, bizonyítatlan rágalom. A szerző elvtárs mentalitása még ott tart mint "Virág elvtársé", amikor az ítélet és a vádírat egyszerre született meg.

Meggyes útjában állt egy erőszakos helyi vállalkozó bandájának, akik a megfélemlítés eszközeinek széles tárházát vetették be ellene. Felgyújtották házát és gépkocsiját és pénzt sem kímélve rágalmazó sajtóhadjáratot iindítottak ellene. Ebben felhasználták válófélben lévő, volt férjét irracionálisan gyűlölő feleségét is.

Ezt a lejárató propagandahadjáratot támogatja teljes mellszlességgel Zero cikke.

"Kik rágalmazták?
-Ugyanazok az üzleti körök, akik két és fél éve felgyújtották a házamat és még aznap bemutatták az alpolgármesteremet kompromittáló fotókat."

A rágalomhadjárat kitartó és folyamatos volt.

Manapság is olvasható az Indexen a "Meggyes a hibás című", már címében is eleve elítélést sugalmazó blog. Zero egy húron pendül ennek színvonalával.

arlequin 2010.10.06. 17:18:10

@Vidéki: hát erre csak annyit, hogy simán elképzelhetőnek tartom azt, hogy kommentednek igazsága vagyon, de zero cikkét is, együttesen igaznak.

tessék elolvasni a blog mottóját...

arlequin 2010.10.06. 17:25:03

@guma: á, dehogy. én vagyok az egyik legnagyobb offolós... ;-DDD

2010.10.06. 18:08:25

@Vidéki: mondhatni Zero zéróra vizsgázott, nem?

2010.10.06. 18:09:57

elbaszott egy hely lehet ez az Esztergom (tudjuk, hogy értve).
Nagy respect az ellenállóknak a portálért, és a pógároknak, hogy lemosták ezt a faszt végre.

2010.10.06. 18:13:05

@loláb: van valami internetes törvényszerűség az "én nem kedvelem X Y-t, de" kezdetű hozzászólásokkal kapcsolatban, de most nem jut eszembe.

hoplita 2010.10.06. 18:59:09

@eszkep:

Na, idefigyelj
te fityiszfütyi-szopogató untermajom....!!!

Ezer éve nem jártam Esztergomban, nem ismerem az ottani klímát, DE......amit én erről a meggyesnek nevezett takonyfejű anyaszomorítóról hallottam, az egy kicsit sok(k)....
Nem érdekel, hogy eszik, vagy isszák ezt a fityiszes buzigyereket, de egyetlen mozzanat nagyon megragadt bennem.
A saját gyerekét szoptató feleségének a fejét verte a karfába....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezek után én még azt is kibelezném, aki egy ilyen rohadt állat mellett szót emel....!!!!!!!!!!!!

Egy 3 gyermekes apa, akinek esetenként van nézeteltérése a gyermekei anyjával....de még piszkos szélsőséges náciként is ember és férfi.

Fogod, te narancsmajom.....???????

Vidéki 2010.10.06. 19:10:34

@hoplita:
Írod: "A saját gyerekét szoptató feleségének a fejét verte a karfába....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

KI látta?

A 90 éves öreganyád az üvegszemével?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.06. 19:12:08

@Vidéki: "Meggyes útjában állt egy erőszakos helyi vállalkozó bandájának, akik a megfélemlítés eszközeinek széles tárházát vetették be ellene. "
Ezen kívül a közgyűlésben előadott műsörai sem igazak persze, amik ettől függetlenül bizonyítják, hogy pszichiátriai eset.

hoplita 2010.10.06. 19:12:09

@loláb:

"-..........Éppen ugyanazt játszák el velük, mint 2002 előtt Kósával, vagy 2002 után Szita Károllyal, csak most sikeresebbek voltak......"

Kósert nem tudom, hogy szopatott-e kurvákat a pályaudvaron.....de szita háromperhármas volt, az tuti.
De te leszophatod mindkettőt, lófasz....:))))

Vidéki 2010.10.06. 19:15:15

@somewhat damaged:

Eltaláltad: "mondhatni Zero zéróra vizsgázott."

hoplita 2010.10.06. 19:17:48

@Vidéki:
Nos, sem én, sem a már régen halott öreganyám....akinek nem volt üvegszeme, te szarfaszú tróger..:((((

De a sztori számomra valóság-gyanús.....és nem a feleség elmondása miatt.
Elég arra a féregre ránézni, hogy bármit elhiggyen róla a paraszt.....

Vidéki 2010.10.06. 19:21:47

@arlequin:
Írod: "kommentednek igazsága vagyon, de zero cikkét is, együttesen igaznak (tartom). "

Milyen alapon? Azon, hogy benyeled a bűnöző vállalkozó által terjesztett lejárató propagandát, mint kacsa a nokedlit?

Vidéki 2010.10.06. 19:29:15

@hoplita:
Írod:
"De a sztori számomra valóság-gyanús.....és nem a feleség elmondása miatt.
Elég arra a féregre ránézni, hogy bármit elhiggyen róla a paraszt....."

Így gondolkodtak az inkvizitorok is annak idején. Ezen az alapon sikerült nekik is rengeteg emberről elhitetni, hogy boszorkányok. Sok (hozzád hasonlóan gondolkodó) "paraszt" el is hitte nekik és boldogan tapsoltak amikor megégették őket.

hoplita 2010.10.06. 19:36:19

@Vidéki:
Ja, írom.....
Meg azt is, hogy mennyél, oszt csinálj magadnak kistestvért.
Én akkor is boldogan tapsolok...:))))

arlequin 2010.10.06. 19:36:23

@Vidéki:

te vagy az tamás?
és az elvesztett sajtóperek?
és a többi elvesztett per esztergom városi bíróságon, kifogásolva azt, hogy hogyan néz ki a lőrincz utcai ház, miközben a bíróság szétrohad?
pfej.

arlequin 2010.10.06. 19:42:41

@Vidéki: semmiképpen nem hiszem, hogy meggyes boszorkány.
ahhoz több tehetség kell.
és még azt is el tudom képzelni, hogy szegény szerencsétlen áldozata körülményeinek.
csakhogy az áldozatok nem szoktak elválni a feleségüktől, hanem kihúzzák együtt.
pláne nem szokik egy áldozat megmagasíttatni a járdaszegélyt az előtt a ház előtt ahová évekig - bírósági kötelezvény ellenére! - nem akarta megadni a behajtási engedélyt.
szóval rendesen menjél és gondolkodj el magadon, meg a bosszúszomjas magozott cseresznyén egyaránt.
hű de finom voltam.

Vidéki 2010.10.06. 19:42:43

@hoplita:

Te azt képzeled magadról, hogy finom, művelt úriember vagy?

Ilyen alakok próbálnak ítélkezni mások felett?

Neked Orwell által leírt diktatúrában virágozna ki a karriered. A "Gondolatrendőrségnél" éppen ilyen alakokat tudnának jól felhasználni, mint te.

hoplita 2010.10.06. 19:46:44

@Vidéki:

".....Te azt képzeled magadról, hogy finom, művelt úriember vagy?...."

Nem, biztosítalak, én ilyet sosem képzeltem magamról..:)))
Nekem reális az önképem...
Hát a tied, te kurvanagydemokrata...?:))))

arlequin 2010.10.06. 19:53:06

@hoplita:
rohadt náci.
az vagyol.
még a végén elkezdesz gondolkodni és lepöködöd a demokráciát és a nemzeti kötelezvény rendszerét.
nem hoplita vagy te, hanem helóta. a gondolkodásod is arra vall. az elnyomott utálata az elnyomó felé. ahogy azt király bandi, volt dzsobbikos szószövő kifejtette hellász regényes tájékán.
sekélyes, mint a naprendszer. szűkös, mint a tejút.
magyarán mondva: kappantorok, ki tyúkért kiált.
rettenet ez kérem, de remélem jól érzed magad.

Vidéki 2010.10.06. 19:53:42

@arlequin:
Jellemző "axiómád", amire teóriáidat építed: "az áldozatok nem szoktak elválni a feleségüktől, hanem kihúzzák együtt."

Aki elválik a feleségétől, arról minden rosszat fel lehet tételezni?

Nem létezhet olyan eset, hogy a feleség sem hibátlan? Sőt, nem fordulhat-e elő válás a feleség hibájából? Nem lehetséges-e az, hogy az asszony aki meggyűlöli volt férjét, kígyót békát kiabál rá, felhasználva propagandisták által felkínált nagy nyilvánosságot?

arlequin 2010.10.06. 20:02:52

@Vidéki:
"Aki elválik a feleségétől, arról minden rosszat fel lehet tételezni?"

igen.
éppúgy, mint arról aki évekig pereskedik egy rohadt behajtási engedély miatt. és utána dafke megmagasíttatja a padkát.
az ilyen kérem szimpla bosszúszomjas patkány. avagy megfáradt grundspíler.
volnál szíves válaszolni a feltett kérdésekre, vagy üres moralizatőr-nethuszárként telefosod a blogot a 'nő-a-hibás' hazugsággal?
mert akkor kérem a férfi is hibás. kettőn múlik a vásár.

tamás, tamás...

p.s.: és ha egy ember áldozatul esik, akkor a női ösztönökkel genetikailag beépített asszony rögtön védeni kezdi 'gyermekét'. mert az áldozat pártjára fog állni az ilyen. persze lehet, hogy szimplán rosszul házasodtál. látod ez is a te hibád. máris alkalmatlan vagy vezetésre. ráadásul: ha te vidéki vagy, akkor kapásból a fővárosit/nem-vidékit megítéled...

Vidéki 2010.10.06. 20:11:53

@arlequin:
Írod rólam: "kapásból a fővárosit/nem-vidékit megítéled..."

Te rólad azt gondolom, annak alapján ami eszedbe jut, hogy a "rózsadombi" értelmiségtől szerezted nagy, mindent lehengerlő tudásodat.

hoplita 2010.10.06. 20:13:04

@arlequin:
Biztosítalak, remekül....:)))))

Csak ezt a nácizást nem értem.......én kérem nem vagyok Ignác.:)

arlequin 2010.10.06. 20:19:56

@Vidéki: höhöhö. rózsadomb? ott ahol a kivénhedt komcsik lakoznak?

miért nem válaszolsz a feltett kérdésekre te kis bosszúszomjas?

tamás, tamás. ha így folytatod nagyon lebuksz...

@hoplita: ezen mindig jót nevettem. a 'náci' az ignácznak mindig is bevett beceneve volt. ;-D
és remélem szegény vidéki/tamás is jól lesz.
észrevetted, hogy nem utasította vissza a megnevezést?
hihihi

f.m.j. 2010.10.06. 20:21:24

@arlequin:
@Vidéki:

nemcsak a válásról van szó, hanem pl. olyan patkányságról, hogy a mnimálisat állapítatta meg, amit fizetnie kell a gyerekeinek...

Ez a Meggyes nagyon aggasztó jelenség, az amit megtestesít mérhetetlenül taszító, elfogadhatatlan. Számomra egy kategória Draskovicssal, Gyurcsánnyal, Gergényivel, Demszkyvel, Szűcserikával, Vadaiágival, vagy Gerébágival... (akinek olyan feje van, hogy én már csak az miatt se szültem volna nála egy darab gyereket se)

Horizont 2010.10.06. 20:22:39

Már megint index címlap! A jóból is megárt már!!

Megint nagyon tanulságos kis kommentháború kerekedett ki.Az alaptörténetről már nem is beszélve.
A fanatikus párthívőktől mentsen meg minket a magyarok istene igaz @Vidéki: ???
Szóval mindegy is milyen volt a polgi, hogy cirkusz, balhé hátán, vele érdekes módon mindig baj volt, de nem számít, mert Fideszes!! Igaz? Hogy jön egy nő (!!) ahhoz , hogy jobbról (Jobbik) balról támogatva a város 2/3 szavazatát megkapva legyőzzön egy ilyen túlmozgásos kiskirálytipusú FIDESZEST? Végül is le van szarva a város többsége. És ez a Meggyes - mondjuk eddig se keltette úriember benyomását- még veszíteni se tud! Nem tudja venni a kalapját és meghajolni, emberek ennyi volt, köszönöm. Ez a baj, hogy egyeseknek természetes, hogy egy ilyen ember képviseljen egy városnyi embert, és vezessen egy várost. Emberileg, mint közszolga. De semmi nem számít a lényeg, hogy Fideszes. Éljen! Mikor jön el az a korszak amikor felülemelkedünk egyes esetekben a földhözragadt politikán és csak a normális, egészséges emberi értékek számítanak majd. És nem a mocskos politika.

arlequin 2010.10.06. 20:27:50

@lyken: már bebukta. a hely VB (félreértés ne essék: választási biz.) csont nélkül visszadobta. igen. még a fideszes is.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.06. 20:29:50

@Vidéki: Nyilvánvaló, hogy nem vagy esztergomi, de megmondod nekünk esztergomiaknak is a frankót. Hát én is mondok valamit: ne csak a mostani (ex-)feleségét, hanem az előzőt is kérdezzük meg, Tamás vajon mennyire viselkedett vele úriember módon. Ha itt élnél a városban, el sem hinnéd, hogy ami a sajtóban kering(ett) Tamásról, az csak a jéghegy csúcsa. És sajnos a 99%-a igaz is.

Egy esztergomi

parttalan 2010.10.06. 20:32:33

Nem értem az esztergomi választók logikáját. Annyi ész nincs bennük, hogy az X berakása előtt elgondolkodjanak azon, mi lesz, ha a hölgyre szavazok , de egyéniben arra az általam nagyon útált ember valamelyik párttársára, aki a közgyűlésben mindeddig nagyszerűen adta a szavazói alátétet a polgármesternek...

Másszóva: jajj, de útálom Meggyest, nem kell, de azért válasszunk fideszes képviselőt melléje, hogy majd hogy tudnak együttműködni, az nem az én dolgom. Eszem megáll, komolyan.

gramercy 2010.10.06. 20:34:46

Évike, Évike...

MI AZ HOGY AZ ELOSZOBABAN?

most kell tokonrugni a hugyagyu arrogans pocsot! most kell ket labbal addig a torkat nyomni amig ver a szive!

ha meghunyaszkodassal kezdi egy pszichopata elott, akkor 4 ev mulva magaval mossa fel a padlot....UGYANO

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.06. 20:38:39

@gramercy: Ó, nehogy azt hidd, hogy Tamás négy évet fog várni, ó, nem. Jobban ragaszkodik ő a befolyásához, minthogy kibírja. Ez történik, amikor egy buta ember kezébe hatalom kerül.

Dr Kangörény 2010.10.06. 20:40:21

A meggyes nevű barmot védők elgondolkodhatnának azon, hogy egy alapvetően jobboldali városban, ahol évek óta szétnyeri magát a fidesz, miért verte szarrá végre egy független jelölt m.t-t?

Biztosan az a jó válasz, hogy lejárató kampány volt ellene?

Mert a helyiek annyira hülyék, hogy bevették az alaptalan rágalmakat, ugye? Mert aki nem a "mi kutyánk kölykére" szavaz, az hülye, ugye?

Nincs bennetek akkora gerinc, hogy elismerjétek, melléfogás volt a meggyes pozícióban tartása? Ti nem hibázhattok? Csak a gonosz ellenség okozhatta ennek a jólelkű, nagyszerű embernek a bukását?

Ti tényleg ekkora barmok vagytok? különösen az eszkep néven kommentelő tipikus példája a seggnyaló, elvtelen, párthű kommentelőknek. Nos, neked írom, te tudatlan segg, hogy az esztergomi fideszesek is rühellik ezt az alakot. Ha nem így lenne, az életben nem nyert volna egy külsős.

Járj utána a pereinek, hogy azok mennyibe kerültek a városnak (az adatok a neten vannak, eredetiben, szkennelve), ha erre sem jön meg az eszed, akkor menthetetlen vagy.

gramercy 2010.10.06. 20:42:46

@eszkep:

bazdmeg te meg akkor is Meggyes segget nyalnad ha elotted tepne le egy ujszulott fejet

hulye naridroid pocs vagy

fokabacsi 2010.10.06. 20:42:57

@parttalan: Ez a választás egy térségi IQ-teszt is volt egyúttal ! Ennyire van a népnek tehetsége!
A tolvaj hazug , mutyizó nokiásdobozos bolsevistákat visszaszavazzák második pártnak elfelejtés helyett majd minden helyen?!?! Ehhez kommentár sem kell. Magáért beszél !

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.06. 20:46:08

Már hónapok óta Illés Zoltán államtitkár egykori személyi titkára vezeti azt a környezetvédelmi felügyelőséget, amely két héttel a gátszakadás előtt ellenőrizte az ajkai timföldgyár vörösiszap-tárolóját - írja az Index. A cikk szerint az államtitkár júniusban nevezte ki az eredetileg általános iskolai tanár végzettségű Zay Andreát, aki korábban a Búbos Banka Kör aktivistájaként került kapcsolatba a környezetvédelemmel, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelet élére.

is 2010.10.06. 20:50:57

@Vidéki: hadd foglaljam össze: ha FIDESZ 53% szavazatot szerez, és ezzel a helyek kétharmadát, akkor az az emberek akarata. ha más szerez 64% szavazatot, akkor az nem az emberek akarata. ennél egypártrendszerebb, komunistább hozzáállás a világon nincs.

Horizont 2010.10.06. 20:50:57

@parttalan: Mielőtt véleményt alkotsz az esztergomi választókról, nézzél már egy kicsit körül, hátha úgy jobban megérted a helyzetet!! Ítélkezés helyett:(
Tehát: polgármester választás: Meggyes 4494 szavazat, Tétényi Éva 8117 szavazat.
képviselő választás:08. számú egyéni választókerület : Meggyes 664 szavazat !!!!!!
Ennyi elég volt hozzá. Tehát????

Indriq 2010.10.06. 20:54:00

Vidéki lesz az az ember, aki meg fogja kérdezni, hogy ott voltál-e a dinoszauruszok korában, hogy tudod hogy néztek ki?
Ergo csak azt hiszi el amit saját szemével látott, de kérdem én, akkor Gyurcsány beszédét nem hallotta személyesen, elhiszi?
vagy Meggyes túlkapásai kamuk, a másik nem?

arlequin 2010.10.06. 21:07:57

@Illés Zoltán mondjon le, ők vizsgálták a gátakat!:

figyelj csak.
nekem is kellene egy kis pénz.
hol lehet regisztrálni?
mennyi a kommenttaksa?
milyen néven kell regisztráljak?
a "zorbán a hibás a holokausztért" jó lesz?
jól jönne tényleg egy kis mellékes.
maradok megvetéssel:
a.

redjohn 2010.10.06. 21:10:43

@cserepj: Kósának nagyon hajlékony a gerince, úgy nyilatkozik, ahogy a széljárás megkívánja!!!! Én már rég nem adok a véleményére és a hitelét is eljátszotta nálam (debreceniként és nem devizahitelesként mondom!!)
Augusztus végén még így nyilatkozott a Magyar Nemzetben:
A városban (Esztergom) „Jobbik-MSZP-LMP-MDF közösen támogatott polgármester-jelölt indul ellenünk. Kicsit bizarr, nem csodálkoznék, ha a kampányfilmjükön ott lenne a 18-as karika ’Csak erős idegzetűeknek!’ felhívással”.

Örülök a polgármesterválasztásotok eredményének, igaz meggyes maradt a testületben, sajnos, de legalább széket cserélt!!!! :))
Remélem a fidesz komolyan veszi ezt az eredményt és levonja a megfelelő következtetést belőle: komolyan kellene venniük az emberek panaszát akkor is, ha történetesen fideszesről van szó, nem pedig védeni foggal-körömmel, ahogy Orbán, Kósa és a többi tette!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.06. 21:21:25

@redjohn: Eh,baszod!Pont ezért léptem be,hogy valami hasonlót írjak.:))
Ha lesz eszük akkor ezt a meggyest küldik el a búsba.
Ha meg úgy vannak vele,hogy úgy is minden a miénk,akkor a kiscsajt készítik ki.

loláb 2010.10.06. 21:23:42

@cserepj:
Én nem élek esztergomban, így nem tudom megitélni, mit tett, vagy nemtett Meggyes, ami azt illeti, a legkevésbé nem is érdekel. Én a jelenségről írtam, amit előtte Kósán, meg Szita Károlyon próbáltak ki, csak akkoriban még nem volt minden seggfejnek internete, (meg talán ők jobban is vezették a városukat, mint Meggyes), és papír alapon szarozni sokkal nehezebb, az internetes mocskolódás határa viszont a csillagos ég (lásd ezt a blogot is).

Meggyessel tele volt ÁLLANDÓAN az országos sajtó, és kizárólag negatív kontextusban. Bármit csinált, vagy nem csinált, abból vezető hír lett, és még abból is szarul jött ki, amiben -külső szemlélőként úgy vélem- neki volt igaza (az iskolai lebaszás után öngyilkosságot elkövetett diák igazgatójának leváltása). Ez karaktergyilkosság. Meggyes olyan nyilvánosságot kapot, amilyet SEMMILYEN másik városvezető nem "élvezett". Köszönhető ez a szeretgomnak, meg a meggyesahibásnak.

Én nem tudom, hogy rászolgált-e a bukásra, és az is igaz, hogy a nép váltotta le, mennie kell. Viszont akik ilyen eszközökkel élnek, azok milyen alapon várnak el kontruktivitást, meg azt, hogy október negyedikén majd tiszta lappal indul minden a közgyülésben?

redjohn 2010.10.06. 21:35:14

@Horizont: "Mikor jön el az a korszak amikor felülemelkedünk egyes esetekben a földhözragadt politikán és csak a normális, egészséges emberi értékek számítanak majd. És nem a mocskos politika."

Költői kérdésedre a költői válaszom: majd ha a politikus "uraknak" nem a saját zsebük és a pártjuk kasszájának megtömése fog a szemük előtt lebegni (no meg a hatalom mánia), hanem annak a feladatnak elvégzése (alázattal, tisztességgel), amiért a bársonyszékbe ültek!!!

Horizont 2010.10.06. 21:50:44

@loláb: Kéretik az anyákat ilyen megközelítésben kihagyni a kommentelésből!!!!!

redjohn 2010.10.06. 21:52:08

@Horizont: "Mikor jön el az a korszak amikor felülemelkedünk egyes esetekben a földhözragadt politikán és csak a normális, egészséges emberi értékek számítanak majd. És nem a mocskos politika."

Költői kérdésedre a költői válaszom: majd ha a politikus "uraknak" nem a saját zsebük és a pártjuk kasszájának megtömése fog a szemük előtt lebegni (no meg a hatalom mánia), hanem annak a feladatnak elvégzése (alázattal, tisztességgel), amiért a bársonyszékbe ültek!!!

Yeto 2010.10.06. 22:03:19

Szerintem Meggyes nem fogja átadni az irodáját. Közölni fogja hogy nem kell ide semmiféle választás, ő a hatalmát Istentől és Viktortól kapta, és ezért marad. És ez így helyes!

Horizont 2010.10.06. 22:08:13

@redjohn:
Az én válaszom nem költői! (láttam előbb is a válaszod, csak felhúztam magam az anyázáson)!
Szerintem nincs igazad. Valakinek abba kéne hagyni! A politikus soha nem fogja tehát maradunk mi a nép:) A politikusok (minden oldali) 3 lábú széken dülöngélnek. 1. pénz és vagyon szerzés 2. hatalomvágy kiélése 3. a választók asszisztálás (rajongása). Ha ezt az utóbbi széklábat kirúgnánk alóluk már fel is borulnának. De nem! Dehogyis. Történik egy ekkora katasztrófa! Mi a fontos? Orbán mit hogyan mondott? Van egy ilyen polgármester akit már ezer éve ki kellet volna vágni mint a macskát szarni. Mi a fontos? Fideszes! A másikat aki meg nyert támogatja az összes többi. Azt a kurva életbe. Nem a kétszer annyi választói szavazat számít. Nem értem azt se hogyan válthat ki 1-1 politikus vagy párt egyesekből olyan érzelmi reakciókat a két végletben, mert vagy imádja az illetőt vagy a pártot és leugatja azt aki viszont nem, vagy annyira utálja , hogy szintén leugatja aki meg azokat nem. mindenki hogy kinevette kigúnyolta azokat a nyuggereket akik az ő Ferencüket imádták simogatták. És ha valaki ugyanezt csinálja csak Orbánnak hívják?
Ezért (is) magabiztosak a politikusok, mert HA kellenek az emberek az önző érdekeikhez mindig találnak....

missu 2010.10.06. 22:08:33

@loláb: igazán tájékozódhatnál...
"az iskolai lebaszás után öngyilkosságot elkövetett diák igazgatójának leváltása"
az az alak azóta is igazgató, sőt, az István szétrombolása után létrehozott "elitiskola" igazgatója

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 22:18:52

@loláb:

"amiben -külső szemlélőként úgy vélem- neki volt igaza (az iskolai lebaszás után öngyilkosságot elkövetett diák igazgatójának leváltása). "

Nem akarlak elkeseríteni, de az az igazgató a mai napig igazgató, ugyanott.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 22:21:22

@loláb:

"Ez karaktergyilkosság. Meggyes olyan nyilvánosságot kapot, amilyet SEMMILYEN másik városvezető nem "élvezett". Köszönhető ez a szeretgomnak, meg a meggyesahibásnak."

Na már csak azt várom, hogy mikor kezd el sírni egy maszopos, hogy gyurcsány olyan nyilvánosságot kapott, amilyet semmilyen másik miniszterelnök nem "élvezett", ez köszönhető a magyar nemzetnek meg a hírlapnak, és ez karaktergyilkkosság...

B.szod, a Szeretgom közösségi média. Ami azt jelenti, hogy az küld be rá cikket egy regisztráció után, aki csak akar. Akár te is. Akár Meggyes is. Én tehetek róla, hogy ez az őrült nekiállt háborúzni a saját városa polgáraival? Akik közül most 8117-en azt mondtuk, hogy "Tamás, mész te a ...csába"...?

redjohn 2010.10.06. 22:22:37

@loláb: Én, mint szülő, voltam hasonló helyzetben (debreceni vagyok). Én nagyon együttérzek az Esztergomiakkal!! Gondolom azért igyekeztek minél többször a nyilvánosság elé tárni meggyes ügyeit, mert más eszközük nem maradt!!! Nagyon nehéz évekig egy hatalommániás diktátor környezetében, megfélelmítve élni!!!! Ráadásul még orbán sem hallgatta meg Őket!!!
Nálunk a fiaim iskolájának igazgatóját (az önkormányzat a tanárok, a diákok, a szülők akarata ellenére ültette a székbe) majd három évig pátyolgatta kósa, annak ellenére, hogy a tanárok, szülők folyamatosan panaszkodtak rá. kósa tudomást sem vett az egészről!!!! Akkor telt be a pohár nálam/nálunk, amikor a fiam osztályát szabályszerűen kihallgatta azzal kapcsolatban, hogy mit tudnak az osztályfőnökükről és még bűntudatot akart bennük azzal kelteni, hogy őket okolta, azért mert táppénzen van, pedig pont az ő ámokfutása miatt került táppénzre az ofő!!! Kósa úgy reagált erre, hogy: "A szülők csúsztatnak, a gyerek mondanak ezt meg azt"!!!! Ez a szösszenet csak a jéghegy csúcsa!!!! Szerencsénk volt, mert jött a 2006-os o.gy.-i választás és kósával különböző módon éreztettük, hogy elég volt!!! Szerencsére nem akart botrányt.....de az iskola, már nem olyan, mint azelőtt... :(

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 22:22:52

@loláb:

Amúgy minden egyes ügyre ami országos sajtóba került jut 4-5, ami nem került. De a csattanók csak ezután jönnek. Itt nem Nokia doboz volt, hanem Samsonite bőrönd...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 22:24:54

Amúgy ezt a "karaktergyilkosság" szót konkrétan Giró-Szász tanította meg Meggyesnek (gondolom kétszámjegyű óradíjért dolgozott, persze a városnak), innen is csókoltatom. Van most jó sok fideszes önkormányzat, remélem nem fog hiányozni a Strategopolisnak Esztergom, mint ügyfél...

redjohn 2010.10.06. 22:49:32

@Horizont: Egyetértek veled! Hasonlóan gondolom én is, mintahogy kifejtetted.
Nem akarom Orbánt alaptalanul vádolni, de én úgy emlékszem, hogy ő indította el annak idején az emberek megosztását a különböző szlogenjeivel: "egy a tábor, egy a zászló", "aki nincs velünk, az ellenünk!",......stb. Kokárda kitűzése, hogy lássa ki követi... De az is lehet, hogy ő csak erősített rajt, már nem emlékszem pontosan....
Valóban azt lehet tapasztalni, hogy a fanatikusok azok torkának ugranak, akik mernek az orruk hegyénél tovább nézni és merik kritizálni csodálatuk tárgyát!!! A másik oldalon álló politikust börtönbe küldenék, de sajátját nem, mert az nem annyit lopot, vagy ha lopot is, legalább valamit fel is építet, tehát inkább lopjon tovább!!! Igazad van amíg az embereket az orruknál fogva lehet vezetni, addig itt változás nem lesz, mindegy ki kerül hatalomra!!!!

Yeto 2010.10.06. 22:52:29

Ha valakinek nincs karaktere, azt hogy lehet meggyilkolni? Ez olyan mintha gerinc- vagy szívműtétje lett volna..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.06. 22:56:11

@redjohn: Mondjuk ez tényleg LOL, hogy gyak. a komcsik mentalitáát, jelszavait használják...
...az egyetlen erényük, hogy nem olyan pofátlanok, mint a vörösök, különben a kutya sem szavazott volna rájuk.
De becsülni kell sajnos a szart is, mert csak szarabb van. :(

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 23:02:58

@ColT:

Azért az esztergomi fidesz most alulmúlja még a legvörösebb komcsikat is.

Van egy furcsa bája annak, ahogy a Nemzeti Együttműködés Pártjának helyi vezére, aki "Együtt Működünk" feliratú óriásplakátokon vigyorog még ma is a városban (Steindl Balázs, nevezzük meg az illetőt) felhívja Tétényit és közli vele, hogy semmilyen módon nem fognak együttműködni vele...

Ezzel tényleg csak azt fogják elérni, hogy esetleg tényleg új választások lesznek Esztergomban, és egy darab fideszes képviselő nem fog bejutni. Csak függetlenek.

Ja, félreértés ne essék, az MSZP-s jelöltek is alig kaptak szavazatot Esztergomban, szinte mindenhol, minden körzetben független jelöltek szorongatták meg a fideszeseket.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.06. 23:07:08

@cserepj: Az igen, Bazsika komolyan, ezt így?!

2010.10.06. 23:14:07

@cserepj: úgy is van. az MSZP-kormány is emiatt bukott, a rohadt lejárató kampányok meg az internetes mocskolódás miatt. Semmi köze a dolognak a kormányzati teljesítményükhöz, az ötös alá volt.

Figyi, van még pár arc, akit ki kéne vonni a forgalomból. Úgy látom, a szeretgom irgalmatlanul hatékony. Lejáratnád őket is? Az árat megdumáljuk! :)

2010.10.06. 23:16:05

@cserepj: Valaki tanácsolhatná Tétényinek, hogy minden hívást rögzítsen mostanában, és mindenhova kísérje fotós-diktafonos ember, ahogy már más is javasolta. Aranybánya lenne :)

redjohn 2010.10.06. 23:24:51

@ColT:"...az egyetlen erényük, hogy nem olyan pofátlanok, mint a vörösök"
Nyugtával dícsérd a napot! Én nem mernék mérget venni állításodra (igaz ez már előítélet részemről, de nem vagyok vörös, csak a nevem! :) még mielőtt valaki nekem esik).
".....különben a kutya sem szavazott volna rájuk.
De becsülni kell sajnos a szart is, mert csak szarabb van. :( " - erről kommenteltünk Horizonttal!! Ébresztő!!....nem kellene megelégedni a szarral!!! Ha senki nem megy el szavazni, vagy minden jelöltet lehúzunk, talán elgondolkodnak rajta!!

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.06. 23:34:04

@somewhat damaged:

"Figyi, van még pár arc, akit ki kéne vonni a forgalomból. Úgy látom, a szeretgom irgalmatlanul hatékony. Lejáratnád őket is? Az árat megdumáljuk! :)"

Picikét bocsánat: nem a szeretgom hatékony, hanem a nyilvánosság. Ugyanez a receptje a Vastagbőrnek is. Meg van még ezer hasonló kezdeményezés országszerte. Jó, persze, belement három év az életemből abba, hogy el akart taposni Meggyes és én hülye nem hagytam magam, de egyedül semmire sem mentem volna.

Labancz 2010.10.07. 00:11:32

Sajnos előre lehet látni, hogyan lesz Esztergomból Etyek. Poros, szürke kis falu, ahol az eltelt 15 évben semmi sem történt. Viszont az Önkormányzatnál zajlik az élet. :(

kubatov_kommunista 2010.10.07. 00:26:50

Ez az ember nem tiszteli a választók akaratát.
Azt kell mondani, hogy köszönöm, hogy szolgálhattam a várost és továbbra is hű SZOLGA kívánok lenni.

Sztyopabá 2010.10.07. 00:28:56

Abból, hogy leváltanak egy polgármestert, hogy törhet ki ekkora hisztéria? Valamiért nem szavaztak rá az emberek, mennie kell, viszlát, 4 év múlva ugyanitt találkozunk. Ha akkora ász lett volna és a munkájával minden rendben, írhatták volna róla azt is, hogy SS tiszti nadrágban és rózsaszín szőrmés, D kosaras melltartóban bekokózva ugandai gyerekek vérét issza, senki sem foglalkozott volna vele. Ha a várossal minden rendben, épül, szépül, jó ott lakni, akkor nem egy sufniban szerkesztett szórólap, vagy egy szabadidőben készített honlap alapján fogsz rájönni, hogy voltaképp neked marha rossz és mindennek a polgármester az oka.
Amúgy meg szerintem a nem esztergomi lakosoknak nem nagyon kellene osztani az észt a jellemgyilkossággal és a többi jól csengő "aljas" tettel kapcsolatban, amik kizárólagos okai ennek a nagyszerű ember bukásának. Ha nem laksz ott és nem voltál tanúja az eseményeknek, akkor inkább csapd fel a naplódat és kezdj egy új bekezdést: "Kedves naplóm, ma megint lelepleztem a sötét erők egy összeesküvését..."

.gereblye 2010.10.07. 00:43:30

Én régóta gondolom teljesen komolyan azt, hogy Meggyes egyszerűen beteg ember, orvosi eset.

Na Persze 2010.10.07. 02:09:32

Karaktergyilkosság, hogy megyen:

Hallgassátok meg az itt szabadságharcosként dicsőülő Cserép János, szeretgom.hu főszerkesztője és /vagy haverja, Bejó Gábor, szeretgom másik tollforgatója, hogyan beszélik meg a komcsi barátaikkal, miként kell kinyiffantani a meggyest.

Azért az a hideg gecizmus, ami a komcsikra mindig jellemző volt, ha közpénzt szagoltak, átüt ezen is. A meggyes körüli balhé lényege nagyjából annyi, hogy sokan szeretnének hozzáférni az egomi közpénzekhez már egy évtizede, de mióta az uccsó komcsi polgármester is levitézlett esztergomban, ez nehezen ment. Ettől borultak ki a kommunista urak, és szent háborút hirdettek jogos tulajdonuk (esztergomi közpénzek) visszaszerzése érdekében.

Ne legyetek naívak: keresd a közpénzt, ha a nagy a balhé.

A hangfelvételek a legérdekesebbek.

LINK: hidlap.hu/static/mtamas/12.htm

Hallgassátok meg a hangfelvételeket, és élőben halljátok, hogy megy a karaktergyilkolászás.

A hangfelvételek úgy kerültek ki a szeretgomtól, hogy valaki NBH-s tisztnek adta ki magát, amit a konspirátor szeretgomos Bejó, Cserép páros beszopott, így mehetett az anyag a netre.

nyugatioldal 2010.10.07. 05:51:42

Azé remélem, hogy az egymás gyilkolászását (ami egyébként remek móka) követően eljutunk oda, hogy szeretett 1000 éves városunk fejlődésével , adósságrendezésével is foglalkozni fognak. Mert ha csak a köpködés fog menni 4 évig, akkor inkább toljuk át a Bazilikát Dorogra, vagy Sturovóba... :-(

redjohn 2010.10.07. 06:47:38

@Na Persze: Úgy látszik a narancsköd elborította az agyadat!!! Nem tudom miért van a fidesz-fanoknak mszp-fóbiájuk: aki nem tapsol nekik, vagy nem szavaz egy ámokfutó fideszesre, az csak komcsi lehet szerintük!!! Hányingerem van most már ettől a mentalitástól!!!!

"Ne legyetek naívak: keresd a közpénzt, ha a nagy a balhé." - a nagybalhét mindig meggyes gerjesztette, csak nem számolt vele, hogy napvilágra kerül és az emeberek között akadnak még olyanok, akiket nem lehet megtéveszteni!!!
Gondolod, hogy meggyes csak a város érdekében veri ennyire magát??!! Ha valóban a város érdekeit nézné, akkor minden botrányt mellőzve átadná a székét és elgondolkodna azon, hogy miért alakultak így az eredmények!!!

De itt más lehet a háttérben: ez a gyerekes hiszti, és dühkitörés azt jelzi, hogy valami nagyon "szívének"/zsebének kedves dolgot "vettek el" tőle!!!!

És te miért véded ennyire meggyest???

Ami még nem tetszik nekem a fideszben, hogy nekik mindegy, hogy milyen ember lép be a pártjukba, az a lényeg, hogy sokan legyenek!!!! Kár, mert már az az eszme, amit hirdettek/hírdetnek ezáltal köszönő viszonyban sincs a gyakorlatban megvalósulóval!!!

preddy 2010.10.07. 06:50:34

Védeni a védhetetlent - erre is csak a fidesznyikek képesek! Saját gerendájuk csak szálka a szemükben, ilyet én régen az átkosban hallottam, "Kovács elvtárs jó elvtárs" megjegyzéssel...

nyugatioldal 2010.10.07. 08:20:52

@preddy: Ki védi ezt a szerencsétlent? Bukott, mint polgármester, most viselje a következményeit. Dógozzon.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.07. 08:33:17

@redjohn: Nem, ha senki nem megy el szavazni, akkor érdektelenség van. Ha mindenki fasszal szavaz, vagy függetlenekre (akik valójában sokszor nem függetlenek) akkor az látszik a statisztikákban hogy 323232334444 szavazatból csak 35 érvényes, az már érdekesebb...

@cserepj: Ez LOL. De hát az sem véletlen, akkor, hogy nem ők nyertek, ez alapján. Viszont akkor ott van az, hogy ha a Fityisz vezetésének lenne esze, akkor az ilyeneket már rég kirugdosta volna a pártból.

Egyéves Önkéntes 2010.10.07. 08:43:41

@Frengi: én is ezen rugózok állandóan, hogy mit tudhat az a végtelenül ostoba liba, hogy nem veti ki a párt a sorai közül. :)

loláb 2010.10.07. 08:43:44

@cserepj: Gyurcsány IS karaktergyilkosság áldozata volt, 2004-2006 között folyamatosan, meg azután is. Csak neki nem a karaktergyilkosság tette be a kaput, hanem az öszödi beszéd. Meggyest sem kizárólag a karaktergyilkosság intézhette el, de ha szerinted semmi köze nem volt annak az országos sajtóban is (és ezek szerint helyi szinten ötszörös intenzítású) szardobálásnak, a bukásához, akkor nem tudom miről beszélünk.

De mégegyszer leírom: engem nem izgat Meggyes személye, felőlem olyan polgit választotok magatoknak, amilyet akartok. Még a karaktergyilkossággal sincs bajom, akinek eredményesen lehet gyilkolni a karakterét, az így járt.
Én csak annyit kérdezek: mégis milyen eggyüttműködésre számítotok most, hogy a polgármesteri szék ugyan a tietek, de ugyanaz a fidesz fogja adni a többséget a közgyülésben, akinek a helyi első emberét éveken keresztül basztattátok?
Általában a közgyülési többséget biztosító frakció adhat egy alpolgármestert: mit szólnátok hozzá, ha ez az alpolgármester Meggyes lenne? (mert ennek semmi akadálya nincs)

Talán gondolom ezt a vetületét is érdemes lett volna mérlegelni a népfrontos összefogás előtt. Nekem tökmindegy, hogyan vezetik esztergomot: én, és rajtam kívül még mintegy 9 millió 850 ezer embert semmilyen szinten nem érint a város működőképessége, vagy képtelensége.

freagle 2010.10.07. 08:53:36

@loláb: Mindig megdöbbent, hogy a fideszesek mennyire kétarcúak.
Botka ellen ugyanígy ment a lejárató kampány, még vasárnap hajnalban is. Demszky ellen is anno, éveken keresztül. Emlékszünk még a Magyar Vizsla "független" újságra is. A "karaktergyilkosság" kifejezésről automatikusan Gyurcsány nevére asszociál az ember. Na meg Bajnaiéra, aki aztán végképp nem szolgált rá.

És ezek után egy fideszesnek van pofája lejáratásról, meg karaktergyilkosságról beszélni?!?! Elmegy a jó.....!!!!!

Mellesleg felhívnám Meggyes Tamás figyelmét arra, hogy az országos trenddel ellentétben Esztergomban most szavaztak a legtöbben polgármesterre - méghozzá elég egyértelműen, hiszen a választók 2/3-a MÁST VÁLASZTOTT!!!
Meggyes szerint lehet, hogy ez csak a tömegek manipulálása?
Mert akkor esetleg GyF is csak a tömegek manipulálása miatt lett olyan népszerűtlen, amilyen lett... Hogy is vagyunk ezzel?

Nem, kedves Meggyes Tamás, a dolog ennél sokkal egyszerűbb! Horn Gáborral szólva:
"Nem azt mondták Tomi, hanem, hogy menj a p...ba!"

arlequin 2010.10.07. 08:55:31

@loláb: "Nekem tökmindegy, hogyan vezetik esztergomot: én, és rajtam kívül még mintegy 9 millió 850 ezer embert semmilyen szinten nem érint a város működőképessége, vagy képtelensége."

na éppen emiatt a felfogás miatt tartunk ott, ahol tartunk. utánad az iszapözön, ugye?
már megbocsáss, de felelősen gondolkodó embernek egyáltalán nem mindegy, hogy mi és hogyan megy az ország bármelyik részén. de az sem mindegy, mi megy az országon kívül.

ermi50 2010.10.07. 08:55:35

Mocskoljátok, hüjézitek egymást, egy bukott polgi miatt. Bukott? Igen . Üljön a másik székre, ne a főhelyre. Az viszont meglehetősen Ízléstelen, hogy megüzenték az új polgármester nőnek, nem fognak együttműködni vele. Igaz a ha nem történelmi kategória, mi lenne akkor ha pl. Kósa v. Szita bukott volna?

loláb 2010.10.07. 09:02:35

@missu:
"az az alak azóta is igazgató, sőt, az István szétrombolása után létrehozott "elitiskola" igazgatója"

" A képviselő-testület leváltotta az önkormányzat felelősségét hangoztató igazgatót..."
oktatas.origo.hu/20090618/ongyilkos_lett_egy_diak_esztergomban

Hogy hogy került vissza, azt nem tudom, de annyira nem is érdekel, mert semmi köze ahoz, hogy kinek van igaza.

Van egy iskola, aminek megromlott a fenntartó önkiormányzattal a viszonya. A tantestület tiltakozik, és a diákokat sztrájkra bíztatja, támogatja a sztájkjukat.
Egy gyerek felgyújt egy szemetst -a tantestület által támogatott-sztrájk alatt, majd eztuán a tanárok mindenféle szar alaknak mondják el, és azt mondják, hogy "nem méltó az isikolához"
Eztuán a gyerek kiemegy, a vonat elé fekszik, és meghal.

Ki a felelős: szerintem egyértelműen az a tantestület, ami a fenntartóval folytatott vitáját a diákok felé eszkalálta, és a kialakult helyzetet (a diákok titlakozását, iletve a tiltakozás formái-a gyújtogatást-) nem megfelelően kezelte.

Hogy jogszerű volt-e az igazgató leváltása, vagy a szülők-diákok hogy tiltakoztak ellene, és ki, mikor helyezte vissza a hivatalába, az részletkérdés. Ettől még Meggyesnek van igaza. Ha az iskolának problémája van a fenntartóval, akkor azt nem a gyerekek felhasználásával kell jelezni. Ebben az esetben viszont egyértelműen ez történt, viszont a gyerek nem tudta felmérni, hogy mi az, ami belefér, és mi az, ami nem. Ezért nem kell a gyerekekt felhasználni. Amelyik pedagógus ezt megteszi, az felelős a gyerek haláláért.

loláb 2010.10.07. 09:11:29

@arlequin: Jó, akkor te foglalkozz azzal, hogy balmazujvárosban, vagy jászkarafaszajenőn hogy mennek a dolgok. Engem viszont marhára nem izgat, hogy a helyi ügyeket a helyi politikai erők hogy kezelik.
Meggyest le se szartam volna, hogyha nincs tele az országos sajtó éveken kersztül a botrányaival. Nem ő az egyetlen idén bukott fideszes vezető, vannak még rajta kívül páran, akiknek szintén nem sikerült ujrázni, de őket még a kutya meg sem ugatja. Vajon miért?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.07. 09:13:45

@freagle: Ember, Demszky nem érdemelte meg? Gyurcsány a világ megmentője volt valójában?
Bajnai meg tudta, mit vállal.
Egyébként, ha figyeltél, Meggyest nem kifejezetten szeretik itt a legtöbben. Egyébként szoktál maszopos nyilatkozatokat olvasni?

lepojka 2010.10.07. 09:14:58

Sikerült neki az egész ország ellenszenvét kiharcolni, kivéve azt a 26 embert, aki beszavazta a közgyűlésbe. Biztos a család elment szavazni.
Emlékezzünk rá, amikor egy közgyűlésen előre vetítette, ezt a magatartást várjátok a Fidesztől is ha kormányra kerül. A Fideszbe nem csalódtunk, meggyes helyesen jósolt, kivéve, hogy az ő városában idejében kapcsoltak az emberek.
Országosan már nem így volt.

Vidéki 2010.10.07. 09:19:30

@Horizont:
Kérdezed: Mikor jön el az a korszak amikor felülemelkedünk egyes esetekben a földhözragadt politikán és csak a normális, egészséges emberi értékek számítanak majd. És nem a mocskos politika.

Esztergomban összenőtt ami összetartozott: A Jobbik az MSZP-vel és a gyujtogatók és az általuk pénzelt, rágalmazásban edzett propagandisták hadával nőtt össze. Ez a csapat megmunkálta jól a lelkeket Esztergomban és elhozta Tétényi Évának ezt a nagy győzelmet.

Tudjuk, hogy a Földön élünk, ahol nem minden kristálytiszta, sár, piszok és mocskolódás sem ritka eszköz, pláne egy hozzánk hasonló ultra jogállamban, ahol a gyujtogatók még csak az elsőfokú itéletet kapták kézhez és még sok-sok év telhet el addig, mire a jogerős ítélet megszületik. Jól fizetett szerecsenmosdató jogászaik a végtelenségig elhúzhatják az ügyet.

A bűnösök "jogállamunkban" "joggal" érezhetik úgy, hogy a megfélemlítés, rágalmazás és gyujtogatás kockázata csekély. Ezért nem is tartóztatják meg magukat, tevékenységüket kiterjesztik politikai síkra, láthatóan nem is sikertelenül.

Nádasi Balázs 2010.10.07. 09:20:16

Hurrá, meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály!

Na jó, nem halt meg, dúl a rút viszály, azokkal értek egyet, akik szerint Medgyes Tamás egy hihetetlenül sötét, korlátolt paraszt.

Érdekes, hogy a varangyképű Mitnyant nem indította újra a Fidesz (Pokorni azóta 2x nyert az ő helyén), tudtommal a botrányhős fóti polgármestert sem, ezt az embert a hülyeségtől, parasztságtól és bunkóságtól viszont erős slaggal se lehetne megtisztítani, mégis, miért lett ő indítva?

2010.10.07. 09:28:21

@cserepj: pontosan így látom én is, ironizálni próbáltam :]

nyugatioldal 2010.10.07. 09:32:02

@Vidéki: Szép dolog, hogy mindenki hibás, csak Meggyes úr nem.
Viszont érdekelne, hogy SZERINTED Meggyesnek mit kellett volna máshogy tennie, hogy megnyerhesse a választást?

Murderface 2010.10.07. 09:34:52

Én akkor röhögnék visítva, ha az óvás miatt újraszámolnák a szavazatokat, és kiderülne, hogy mégsem került be egyéniben :D

Vidéki 2010.10.07. 09:35:51

@loláb:
Ragyogóan megfogalmaztad: "az internetes mocskolódás határa viszont a csillagos ég (lásd ezt a blogot is)."

Na Persze tömören összefoglalja az esztergomi propaganda hadjárat lényegét:

"A meggyes körüli balhé lényege nagyjából annyi, hogy sokan szeretnének hozzáférni az egomi közpénzekhez már egy évtizede, de mióta az uccsó komcsi polgármester is levitézlett esztergomban, ez nehezen ment. Ettől borultak ki a kommunista urak, és szent háborút hirdettek jogos tulajdonuk (esztergomi közpénzek) visszaszerzése érdekében."

A hazug, rágalmazó nagyhangú propaganda hatását a széles tömegekre már régen sokan bebizonyították, köztük Dr Göbbels is.

Baldrick68 2010.10.07. 09:47:26

Vidéki, Lóláb, stb.
Ugye akkor is ilyen vérmesen vennétek a védelmetekbe ezt a nagyszerű igaz embert ha történetesen az MSZP embere lenne?

Nincs több kérdésem.

Joe.UK 2010.10.07. 09:49:31

@Vidéki: Nem akartam ehhez a temahoz hozzaszolni mert a "propagandan" kivul nincs mas infom. Ugyhogy csak nagyon roviden:
Demokracia van. Az OSSZES kampany "propaganda". A hulyitheto tomeg szavazata szamit. A demokracia errol szol, legalabbis 4 evente. Ha a polgi nem adott volna municiot a "karaktergyilkossaghoz" nem is lehetett volna kivitelezni (felteve hogy valoban ez tortent nem pedig csak szimplan az expolgi egy szar korrupt alak amire valljuk be joval nagyobb a valoszinuseg a magyar politikai elitet ismerve). A politikaban nem eleg tisztessegesnek lenni, annak is kell latszani. Sajnos az elozo mondat elso fele kevesbe igaz mint a masodik, a latszat sokkal inkabb szamit...

loláb 2010.10.07. 10:00:02

@Baldrick68: Látszik, hogy nem ismersz. Voltam én már ezen a blogon minden: liberális, kommunista, sőt, még az LMP-t is védtem, szóval zsidóztak is rendesen, most -egyesek kommentjeit olvasva- egyenesen valami esztergomi fideszes képviselőnek vagyok nézve.

Caprica99 2010.10.07. 10:00:09

@Vidéki: ugye te vagy a Meggyes Pajszer Tomika (vagy valamelyik közeli rokona, talpnyalója)?
:DDDDD
Pont úgy védelmezed!

becike4 2010.10.07. 10:01:58

Ez az egész óvás ügy pont olyan szánalmas,mint az idióta Fradi vezetés óvása a 6:0 után,és ezt Fradi drukkerként mondom.Ezt a faszfejű meggyes úgy verték hülyére,ahogy a Cidesz a vörösöket országos szinten.Miért nem húz el a Toncsi a zuzafejű véreres faszba?

Caprica99 2010.10.07. 10:02:39

@Vidéki:

"A hazug, rágalmazó nagyhangú propaganda .... " bla-bla-bla
Amúgy te hol éltél eddig?
Évek óta Tomika botrányaitól zeng a város!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.10.07. 10:08:04

Majd 13 ezer embert szállt meg a gonoszság! Na meg a sötétség ereje! Meg a vállalkozók is tartották a lapátot a fejükhöz hogy "mán bizony nem szavazol a tompikára!"
Vidéki szerintem sok Pokemont nézel, vagy megártott az agancsos kakaó.
Azt feleslegesen magyaráznám, hogy egy értelmes ember meg tud hozni döntéseket mindenféle szórólapok, és portálok nélkül is. De felétek biztosan kell egy halom tábla ahhoz is, hogy ne a szobába végezd el a dolgodat. ;D
A naridroidokat meg már meg sem említem.

tábormegsemmisítő 2010.10.07. 10:11:44

A Fidesznek a mostani eredmények alapján nem sok félnivalója van a politikai ellenfeleitől, annál inkább a saját híveitől

bierkamp 2010.10.07. 10:13:18

Fejétől bűzlik a hal...meg a Fidesz is! --sütőbe velük!:D

Ironfist 2010.10.07. 10:13:57

@Vidéki:
Azt áruld el, ha ezek a "sötét erők" összefogtak Meggyes ellen, akkor miért nem az ő jelöltjük nyert? Ha az MSZPnek nem is, de a Jobbiknak simán lett volna esélye, nem?

A beolvasóhölgyikén érdekes a ruhaváltás... De legalább pl a 64.68%-ot nem úgy mondja, ahogy az akkora hatalmas divat, viszont helytelen, hogy 64 egész 68 százalék, hanem 64 egész 68 század százalék. (Kukacoskodónak tűnhet, de nem mindegy ám arról a 68-ról, hogy 68 század, vagy teszem azt 68 tízezred.)

Vidéki 2010.10.07. 10:17:40

@Joe.UK:
Írod: "a "propagandan" kivul nincs mas infom."

Ez elég nagy baj, mert jelzi azt hogy belenyugszol abba a helyzetbe, hogy csak az érem egyik oldalát ismered, mégis véleményt akarsz nyilvánítani a valóságról, Ezért érvelésed olyan általánosságba fullad, mint: "A politikaban nem eleg tisztessegesnek lenni, annak is kell latszani."

Holott ha nem lennél rest itt ezen a blogon is tájékozódhatnál.

Lenne lehetőséged arra, hogy elolvasd Na Persze 2010.10.07. 02:09:32 hozzászólását:
"A hangfelvételek a legérdekesebbek.

LINK: hidlap.hu/static/mtamas/12.htm

Hallgassátok meg a hangfelvételeket, és élőben halljátok, hogy megy a karaktergyilkolászás.

A hangfelvételek úgy kerültek ki a szeretgomtól, hogy valaki NBH-s tisztnek adta ki magát, amit a konspirátor szeretgomos Bejó, Cserép páros beszopott, így mehetett az anyag a netre."

A linkből világosan kiderül, hogy kik, mikor, hogyan szervezték meg a szeretgomot és a polgármester elleni lejárató kampányt, valamint az, hogy a gyujtogatástól sem visszarettenő bűnözők vitték ebben a főszerepet, Kiderül, hogyan tanították be a polgármester elvált , volt férjét mérhetetlenül gyűlölő feleségét arra, hogy miket mondjon férjét besározva a nagy nyilvánosságnak.

Ha egy ilyen szervezett, teljesen gátlástalan bűnözői kör szervez ilyen eszközökkel egy lejárató kampányt, lehetetlen tisztességesnek látszani, különösen azok szemében, akik nem veszik a fáradságot, hogy megvizsgálják az "érem mindhárom oldalát".

Baldrick68 2010.10.07. 10:20:45

@loláb:
Nézd ezt a buktát a Fidesz magának köszönheti.
Viktor vezír is kapott visszajelzést rendesen.
Ha emlékszel még akkor nyáron volt a KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) kongresszusa esztergomban ahová meghívták Viktort is mint a város díszpolgárát és a szülők tüntettek "SEGÍTS VIKTOR" táblákkal.
Hős vezérünk hősiesen kiment a hátsó ajtón.

Másnem le kellett volna esnie hogy valami gubanc lehet ezzel a palival.

Ráadásul érdekes hogy a zemberek amúgy meg meglehetősen nagy számban szavaztak meg fideszeseket a testületbe.
Nekem ebből az jött le hogy a zembereknek konkrétan tompikával van bajuk és a nem fidesszel.

Amúgy meg elég csak megnézni tompi barátunk néhány performanszát ami neten is van, látszik hogy ez a fickó nem teljesen százas.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.07. 10:24:33

@Vidéki:

"A hangfelvételek úgy kerültek ki a szeretgomtól, hogy valaki NBH-s tisztnek adta ki magát, amit a konspirátor szeretgomos Bejó, Cserép páros beszopott, így mehetett az anyag a netre."

Na jó, most volt elég belőled, a bíróságon találkozunk.

Ironfist 2010.10.07. 10:24:44

@Vidéki:
Volt férjét menthetetlenül gyűlölő? Igen? Na, vajh miért is gyűlöli oly' menthetetlenül? Mindennek megvan ám az oka is.

Amúgy ha már itt tartunk. Ezek szerint mindenki bűnöző, aki nem a zsideszre szavaz? Hiszen "egy ilyen szervezett, teljesen gátlástalan bűnözői kör"-t emlegetsz, de korábban azt is mondtad (lehet, hogy nem te, hanem Meggyes), hogy mindenki összefogott ellene, például az MSZP és a Jobbik. Ők mind-mind bűnözők volnának?

Baldrick68 2010.10.07. 10:28:30

Hú kicset találtam.
Ez nem kicsit alányalós film.
Ez még majdhogynem az éljen Rákosi Elvtársat is lenyomja.

Best of MT

www.youtube.com/watch?v=38hoSoQw-tQ

Baldrick68 2010.10.07. 10:29:50

Bocs ezt akartam linkelni

A Polgármester.
Ezt az alányalást, lehidalok.
www.youtube.com/watch?v=64RBnbo9RC4

Ironfist 2010.10.07. 10:32:37

@cserepj:
Ne fenyegesd, fölösleges. Interneten úgyse érsz el vele mást, mint hogy a.) vagy vissza-szájkaratézik, és akkor egy ideig mindketten rage-eltek, vagy b.) jót röhög a fenyegetéseiden, tudván, hogy úgyse tudod beváltani.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.07. 10:33:36

Ez egy éve jelent meg a Hídlapban:

"„Ez nem a Tienanmen téri fotózás, ahol tisztaszemű, hős diákok küzdöttek a szabadságért, hanem ezek az alakok a szabadság megrontói, a rendszerváltás elszabotálói, az elmúlt rendszert túlélt pártkáderek stb. Félremagyarázzák a mentelmi jogot is: nem azért van egy parlamenti képviselőnek mentelmi joga, hogy kibújhasson a törvények alól, hanem hogy megmondhassa az igazat, hogy ne köthessen bele minden idióta mindenféle rágalmazási perekkel. A mentelmi jog pontosan az ilyen Horváth Mihályok ellen védi a parlamenti képviselőket. Hogy aki a közért így vagy úgy cselekedne, mert a köz érdeke azt kívánja, mert erre a programra választották, mert lelkiismerete szerint erről a célról van meggyőződve, hogy a köz javát szolgálja, az az ember megvédve legyen a házgyújtóktól, a terroristáktól, az őt lejáratoktól, és ne kelljen tyúkperekben akárhova mennie. Igen, az én felfogásomban a mentelmi jog erre is van. S erre is fogom használni, meg fogom védeni Esztergomot és a csapatot, aki dolgozik érte.
– Itt az „igazság-kimondó Tamás”?
– Az a legkevesebb, hogy kimondom az igazat, én nem fogok semmi mást sem tenni mostantól, mint hogy kimondom az igazságokat, amiket eddig úri finomságból, a le nem ereszkedés óhajtásából eddig nem tettem meg. Velük ellentétben – akik kitalálnak mindenféle elképesztő ócskaságot –, én nem fogok hazudni semmit, de minden igazat meg fogok mondani. Aztán futkoshatnak akárhova nagy szörnyülködve , hogy az ellenkezőjét bizonyítsák. Ami igaz, az igaz, és nyilvánosságra fog kerülni Ez most mind nyilvánosságra fog kerülni, az interneten is, a hidlap.hu oldalain rendre fenn lesznek azok a dokumentumok, amik az igazunkat bizonyítják, egyrészt ezeknek a rágalmazóknak, az álbotrányok kiötlőinek a teljes szava-hihetetlenségét igazolják, másrészt bemutatják nem egy hatósági határozat és bírósági ítélet tarthatatlanságát. Néhány feljelentést is és egy ki kicsodát is fel fogunk tenni a hidlap.hu oldalakra, mindenkiről minden elérhető lesz, ez a rágalomkampány meg lejárató hadjárat vissza fog hullani azoknak a fejére, akik ezt művelik. Mert lehet, hogy a hazugságok egy része félrevezet embereket, mert akadnak, akik hinni akarják ezeket a rágalmakat, és hinni is fogják, de hogy róluk minden igazság ki fog derülni, abban biztosak lehetnek.
– Senki ne higgye el, hogy legyőzték Meggyes Tamást?
Inkább hogy: megalázták Esztergomot. Most ásták ki azt a csatabárdot, amivel úgy fogjuk őket fejbe kólintani, mint annak a rendje.
– A reálfolyamatokat tekintve a nyolcévnyi ország-tönkretétel után nem az embereket
hergelik fel ezzel? Nem az emberekkel mennek szembe?
– De, bután késsel mennek a mozdonynak. De nyugalom, Esztergom sikerre van ítélve. Szent István városa óriási segítségre számíthat, ezeket a rosszakarókat, semmirekellőket pedig el kell söpörni az útból. Gazemberségükről az elmúlt tíz év minden ügye árulkodik.”"

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.07. 10:34:46

Ilyen és ehhez hasonló uszító szövegek mentek a Hídlapban évek óta. És akkor még Meggyes ellen folyt rágalomhadjárat? Röhögnöm kell.

minimalista 2010.10.07. 10:36:49

@Vidéki: nek és @loláb: fizetnek ezért, nem vettétek még észre?
Ha tényleg ilyen korlátoltak és retardáltak lennének, a Darwin-i evolúció törvényei szerint már nem élhetnének!

ki kicsoda 2010.10.07. 10:39:16

... a fidesz, ha nem jön össze!

... és ezz egyre gyakoribb lesz.

Illés Zoltán volt titkára vezeti az iszaptározót rendben találó felügyeletet

Index
2010. október 6., szerda 14:21 | aznap frissítve
Már hónapok óta Illés Zoltán államtitkár egykori személyi titkára vezeti azt a környezetvédelmi felügyelőséget, amely két héttel a gátszakadás előtt ellenőrizte az ajkai timföldgyár vörösiszap-tárolóját. Az államtitkár júniusban nevezte ki az eredetileg általános iskolai tanár végzettségű Zay Andreát, aki korábban a Búbos Banka Kör aktivistájaként került kapcsolatba a környezetvédelemmel, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelet élére.

Emberi mulasztás, nem természeti katasztrófa, harsogta Illés, Orbán, Pintér. Mint látszik a felelősök! Ők azok, akik eltávolították a hozzáértőket és barátokat ültetnek ezekre a helyekre, akik megállapították, minden rendben van.

Minden rendben van?

2010.10.23.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.07. 10:41:27

@minimalista:

Gondolom én, hogy fizetnek Vidékinek, csak azok szokták éltetni Meggyest, akik baksisra számítanak ezért... lásd: www.szeretgom.hu/content/63793-baratsagbol-de-penzert

loláb 2010.10.07. 10:45:34

@Baldrick68:

"Ráadásul érdekes hogy a zemberek amúgy meg meglehetősen nagy számban szavaztak meg fideszeseket a testületbe.
Nekem ebből az jött le hogy a zembereknek konkrétan tompikával van bajuk és a nem fidesszel."

Na pont ez az.
Adott egy város, amit vezet egy ember (meggyes), és a közygülési többséget a döntéseihez a fidesz biztosítja.
A polgármester egyszemélyben korlátozott hatáskörű, amit tesz, legtöbbször testületi döntéssel, közgyülélési felhatalmazással teszi.
Hogy lehet az, hogy a közgyülési többséget adó, fideszt nagyrészt ujraválasztják, míg meggyest leváltják: Úgy, hoyg az ő renoméja lényegesen roszabb, mint a közgyülésé. De miért? Eggyütt hozták meg a települést életét érintő döntéseket, néhány partizánakciót kivéve a polgármesterek jogköre korlátozottabb, mintsem hogy egyszemélyes diktátorként vezethessék a városukat.

De a közgyülési többséget adó fidesszel elégedett a nép, hiszen a közgyülés kétharmadát továbbra is ők fogják adni.
A polgi viszont megbukott. Azért, mert szisztematikusan sikerült lerombolni a renoméját, olyan szintre , hogy az emberek nagyrésze külön kezelte a polgármestert, és külön a képviselőtestületet, pedig ezek munkája egymásra van utalva.
Ez karaktergyilkosság. Nyilván ha meggyes máshogy vezeti a városát, akkor nem lehet annyira sikeres a karaktergyilkosság, hogy 30%pontot meghaladó népszerűségkülönbség alakuljon ki a polgármester, és a többsége között. De attól még szisztematikus karaktergyilkosság kellett ahhoz, hogy a közgyülési többség népszerűségétől ennyire elváljon a polgármester népszerűsége.

Ironfist 2010.10.07. 10:47:07

@ki kicsoda:
Ez a komment kicsit mellément, nem? =)

Baldrick68 2010.10.07. 10:48:53

@loláb:
Ahogy kiderült a számomra tompika hogy finoman fogalmazzak autokratikus vezető, tehát a közgyűlés meg a többi dolog azért van hogy neki bólogasson.
Olyan mint egy másik fideszes politikus csak kicsiben.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.07. 10:49:37

@loláb:

Nézzétek már meg a számokat gyerekek. Nem volt olyan fideszes megválasztott képviselő, aki 45% fölött kapott volna. Volt aki 34%-kal nyerte meg a körzetét.

Ezt egyszerűen elqrták a pártok, mindegyik a kompenzációs helyekre hajtott, és így járt.

Vidéki 2010.10.07. 10:57:59

@cserepj:
Írod: "Gondolom én, hogy fizetnek Vidékinek, csak azok szokták éltetni Meggyest, akik baksisra számítanak ezért... "

Ha te ezt gondolod rólam, akkor én azt gondolhatom rólad, hogy te a gyujtogatástól vissza nem riadó "vállalkozók" zsoldjában állsz.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.07. 10:58:59

Meggyes, polgármesterként: 35%

1. vk. "független" fideszes jelölt: 38%
2. vk: 31.97% (az egyik városi cég vezetője - mostantól hol fog dolgozni? összeférhetetlen a poszt)
3. vk: 34,93% (Steindl Balázs, városi fidesz elnök, meggyes sofőrje)
4. vk: 41,76% (de ő mondjuk egy Frankás tanár, egy évvel felettem járt a Szent István Gimnáziumba)
5. vk: 42,47% (korábbi alpolgármester, nem a pornós, csendes, Kiss-Rigó püspök úr "embere")
6. vk: 42,28% (még egy csendes, mezőgazdasági vállalkozó)
7. vk: 41,19% (városi sportcsarnok vezetője, hol fog dolgozni? összeférhetetlen a poszttal)
8. vk: 36,74% (ez volt Meggyes)
9. vk: 39,81% (egy tanárember, nem sok vizet zavart 4 évig ő sem)
10. vk: 37,65% (szendvicskészítő vállalkozó, tőle vették mindig a testületire a kaját)

Na, ezek annyira azért nem lógnak ki a sorból.

Az ellenzék cseszte el: ha lett volna valódi együttműködés a pártok között a választókerületek szintjén, vagy csak egyszerűen nem indulnak el pártjelöltek (úgyis esélytelenek voltak, az MSZP 10% körüli szintet hozott a városban), ez a 10 ember ma sehol nincs.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.07. 10:59:59

@Vidéki:

Csakhogy én meg azt gondolom, hogy te állsz a gyújtogató zsoldjában, mert azt gondolom, hogy a házfelgyújtást az rendelte meg, akinek a legnagyobb (politikai) haszna volt belőle.

ki kicsoda 2010.10.07. 11:01:28

@Ironfist:

... szerinted összejött a sikeres kommunikáció, vagy el sem olvastad? Esetleg úgy érzed, ehhez is hozzáértéssel, tisztességesen viszonyultak, vagy a megközelítésükkel esetleg Meggyessel együtt saját farkukba haraptak, mint az ominózus kígyó? A fidesz körül mindig sántít "minden szinten, szinte minden"

2010.10.23.

loláb 2010.10.07. 11:02:18

@Baldrick68:
Látom nem érted. Ha a közgyülési többség népszerű (és jelen esetben az, annyira, hogy a többségét adó fideszt ujraválasztják, közel kétharmados arányban), akkor az azt jelenti, hogy a városban azok a dolgok, amik közgyülési felhatalmazáshoz vannak kötve (költségvetés, fejlesztési tevek, helyi rendeletek) a nép szerint jól vannak megalkotva, jól működnek.Azaz, végeredményeképpen a VÁROS jól működik.

A várost a polgármester vezeti, ő készítetti el a költségvetést, a szabályozási terveket, satöbbi, amiket a közgyülés szavaz meg, azaz emel törvényreőre.
Ha a közgyülést ujraválasztják, akkor szakmai kérdésekkel különösebb problémája nincs az ujraválasztóknak.

Ha ezzel szemben a polgit nem választják ujra, az azért lehet, mert a szakmai munka, a költségvetés, a fejlesztések meg a többi valódi városvezetői tevékenység helyett az alapján ítélik meg, hogy a veri-e a feleségét, vagy tényleg magának épített-e tavat a búbánatvölgybe.
Én ezt karaktergyilkosságnak tartom.

Nekem semmi bajom nincs a karaktergyilkossággal, meg azzal, hogy meggyest elzavarták, történt már ilyen, és még fog is. De ne mondják azt, hogy pár éve nem mozgatnak meg óriási erőket meggyes szarozására, mert szemmel látható, hogy megmozgatak.

Lényegtelen, és külső szemlélő által megmondhatatlan, hogy jogos-e, vagy nem jogos a szardobálás, de ne mondjuk azt, hogy nem igaz, hogyha egyszer igaz.
És ha egyszer igaz, akkor ennek nyilván lesznek következményei a közgyülés együttműködésében, azokat is vállalni kell a nyerteseknek.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.07. 11:02:18

@Vidéki:

Egyébként hótt hidegen hagy, hogy egy ilyen kis naridroid mit gondol rólam, de ha hazugságokat terjesztesz tényként, akkor egy napon még nagyon megütöd érte a bokádat. Megígérem.

minimalista 2010.10.07. 11:06:49

@cserepj:
A mi @Vidéki:-nk amúgy minden, témában, amihez hozzászól - jó néhányszor volt már hozzá szerencsém - kivétel nélkül az ellenszenves, megcáfolt, bizonyítottan valótlan "tényeket" képviseli körmeszakadtáig. Nagyon érdekes fajtája a kommentelőnek, a saját elveit (igaz, ezek általában a fidesz mindenhatóságával kapcsolatosak...) körmeszakadtáig védi és hagyja magát megszégyeníteni a bizonyított tények (bíróságon!) világossága és trivialitása által.
Egy szánalmas anti-gondolkodó.

minimalista 2010.10.07. 11:08:47

Tényleg, lehet hogy "eszkep"="vidéki"??
Vagy ez már túl durva kon-teo? :D

Karipapa01 2010.10.07. 11:13:59

Szerintem az Esztergtomiaknak nem a FIDESZ-ből lett elegük, (mint a képviselők száma is mutatja), hanem Meggyes Tamásból! Végre találtak egy jóképességű, jól kommunikáló polgármesternek való jelöltet, aki nem a saját hatalmának megőrzésével és nem az anyagi előnyének megtartásával, növelésével foglalkozik, hanem értelmesen tenni is akar a városért. Nos Meggyes Tamás! végül is mire számítottál? Azt a jó kis fészket, amit az önkormányzatban éveken keresztül összekókányoltál magadnak most el kell hagynod, mehetsz ki a rideg valóságba! Erre már régen számítanod kellett volna, ha reálisan felméred az eddigi tevékenységedet.
Kedves Éva! Önnek pedig egy fél ország szurkol (lásd az eddigi összes kommentet a többi blogon is), hogy sikerüljön megvalósítania a terveit! Esztergomiak! Ha már nekem nem biztos, hogy jó lesz, legalább nektek legyen valami! Hát segítsetek az új polgármestereteknek most reménykedhettek abban, hogy a város élhetőbb lesz, mint eddig volt!

Joe.UK 2010.10.07. 11:14:38

@Vidéki: valoban nem hallgattam meg a felvetelt, nem latom ertelmet. Ugyanugy lehet manipulalt es az ellentetes "propaganda" resze. Nem foglaltam allast egyik oldal mellett sem, ha felreertheto voltam akkor bocsi. Nem itelkezhetek mert nem lathatom az "erem" egyik oldalat sem tisztan, max homalyosan es olyan latoszogbol amit lattatni akarnak//engednek. De vegyuk eszre hogy EZ a politika egy demokraciaban. A tomeg manipulalhato/hulyitheto. Akinek ez jobban sikerul az nyert. Erre epul a demokracia. Most a tomegmanipulacio nem Meggyesnek ment jobban. Ennyi.

Kicsit Karcos 2010.10.07. 11:17:23

@cserepj: ez a Meggyes olyan, mint Tomcat, ő maga is teljesen gáz, meg többnyire azok is, akikkel összebalhézik.

Ironfist 2010.10.07. 11:17:54

@ki kicsoda:

Nem, úgy értem ez nem a vörösiszapos poszt, hanem a Meggyestamáskikapottos. =)

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.07. 11:18:22

Vidéki, nézzük a tényeket.

2008 elejére Meggyes támogatottsága megrendült. A városban két tüntetés is volt az intézkedései ellen, a Strategopolis a polgármester népszerűségének mélyrepülését mérte. Több fidesz tag ismerősöm is arról számolt be akkoriban, hogy párton belül is rezegni kezdett a léc, többen kifogásolták a hatalomgyakorlási módszereit, a párbeszéd teljes hiányát. Ráadásul egy jobboldali személyekből álló csoport egy új egyesületet is létrehozott Polgári Esztergomért Egyesület néven februárban, melyet Meggyes személye elleni támadásnak vett - olyannyira, hogy az alakulás hetéről az UD Zrt. két kisrendőrön keresztül több alapító tag híváslistáit is megszerezte illegálisan (a vádemelés a hetekben történt meg a kisrendőrök ellen, Meggyes érintettségét az ügyészség két hete még nem lehetett tudni, hogy meg kívánja-e vizsgálni egy nyomozás keretében). Mindenesetre tanú van, aki elmondta, hogy látta ezen személyek híváslistáig Meggyesnél. Vagyis tiltott titkoszolgáltati eszközökkel, vagy más módon illegálisan megfigyeltette Meggyes még a saját jobboldali bajtársait is, fidesz tagokat, a saját alpolgármestere híváslistája is ott volt a többi között.

Ez történhetett ezután: kellett egy terv. Valahogy ezeket a renitens fidesz tagokat tönkre kellett tenni. Mi más lehetett volna jó megoldás, mint rájuk verni egy bűncselekményt? És itt jön a képbe az, hogy Meggyes amióta csak elfogtak valakit az ügyben Horváth Mihályt emlegeti, mint felbújtót, holott nem gyanúsított, semmilyen ráutaló bizonyítékot nem sikerült feltárnia senkinek. Akit megvádoltak, mint felbújtót - Misznéder Jánost - pedig pár hónapja nekem elmesélte, hogy milyen vagyont és pozíciót ajánlott fel neki egy kopasz úriember, ha olyan vallomást tenne, hogy HM volt a valódi felbújtó. Lehet, hogy ezt nem kéne elmondanom, mert ezzel magamat is veszélybe sodrom, de attól még ez az igazság.

Ja, amúgy fent a facebook-on találhatsz egy képet amin Horváth Mihály esküvőjén Meggyes a vőlegény tanúja. Na ilyen ember Meggyes. Ennyit érnek számára a barátok.

Szóval szerintem Misznédert bekonspirálták, átverték, olyan látszatot keltettek, hogy utána egy hamis tanúzással elegendő bizonyíték legyen arra, hogy őt felbújtóként meg lehessen vádolni. Végülis ezek volt háromperhármas urak, már '89 előtt is azzal foglalkoztak, hogy emberek életét így tegyék tönkre. Azzal nem számoltak, hogy Misznéder nem lesz hajlandó magát menteni és Horváthot besározni, így Meggyes hiába kiabálta a sajtóban, hogy HM, HM a gyújtogató, nem volt ellene semmi ami megalapozta volna ezt büntetőjogilag. A terv csak félig jött össze.

Utána jött a skorpiós merénylet, de arról már tényleg nem írok semmi konkrétat, nehogy baleset érjen a közeljövőben. Ügyvédi letétben azért megvan mindaz amit erről kiástunk de egyelőre nem publikálunk.

Ironfist 2010.10.07. 11:21:16

@cserepj:

Na, itt a pont. Ugyanolyan arányban lett megválasztva. Az embereknek meg nem csak a fideszből lett elegük, hanem a 41 százalékos országos szavazati arányból ítélve a politikai elitünkből. Hozzáteszem, hogy kikérném magamnak Vekker Viki azon szövegét, hogy aki nem ment el szavazni, az engedélyt adott rá, hogy folytassák munkájukat. Nem azért nem mentem szavazni, hogy őket támogassam, hanem mert ki akartam nyilvánítani, hogy mennyire magasról szarok a fejére.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2010.10.07. 11:27:39

és ha tudnátok hogy sarkadon mi történt...

ki kicsoda 2010.10.07. 11:30:27

@Ironfist:

... értem én, ezért kérdezem, milyen különbséget látsz, esetleg látsz-e összefüggést, mert egy rendszerben nincsenek egyedöl álló esetek, ok-okozati összefüggések alkotják a rendszert. Viselkedés, kultúra, értékítélet, reakciók, tettek és elvek, ezek kommunikációjának összessége kéne legyen megítélésük alapjának, amit én nem tudok felfedezni a társadalom ítéletében.

Miért?

Sándor György ezt így fogalmazta meg:

"Az emberiség 25-30 százaléka hipnotizálható.
A 70 százalék, akkor, miért?"

2010.10.23.

Vidéki 2010.10.07. 11:45:55

@cserepj:
Hosszú érvelést produkáltál nekem címezve.

Ez nincs összhangban korábbi rövid hozzászólásodban megalkotott személyeskedéssel, amikor nemes egyszerűséggel "kis naridroidnak" neveztél, kifejezve azt, hogy nem veszel emberszámba.

Újabb hozzászólásodban magas nekem ez a mondat, mint majomnak a zongora:

"Szóval szerintem Misznédert bekonspirálták, átverték, olyan látszatot keltettek, hogy utána egy hamis tanúzással elegendő bizonyíték legyen arra, hogy őt felbújtóként meg lehessen vádolni."

Nekem úgy rémlik Misznéder és társai ellen a vizsgálatok lezárultak, sőt az elsőfokú elmarasztaló ítélet is megszületett. Tény, hogy a polgármester házát és gépkocsiját felgyújtották olyan emberek, akikről feltételezhető, hogy nem rokonszenveztek vele.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.07. 11:49:37

@Vidéki:

Tény, hogy a polgármester házának és város autójának felgyújtásából a polgármesternek egy fillér kára nem keletkezett, politikai tőkéje viszont jelentősen megnőtt. Látod, te is ezt emlegeted, pedig már 2 és fél éve történt, és te is olyanokat vádolsz vele (engem is, ha burkoltan is), akiknek semmi köze hozzá. És ezt bírósági ítéletek tucatjai mondták már ki, hogy semmi közöm hozzá, meg hogy Horváth Mihálynak semmi köze hozzá.

És amikor én, meg Horváth Mihály, meg Kovács Gábor, meg bárki feljelenti Meggyest rágalmazásért ezek miatt a kijelentései miatt, amiket te is itt szajkózól agyatlanul, akkor mi történik? Az, hogy a büdös parlamenti bizottság nem javasolja kiadni, a képviselők pedig nem adják ki a mentelmi jogát. És rágalmazhat Meggyes tovább, mintha mi sem történt volna. Te meg szajkózod, jó papagáj módjára. Csak neked nincs mentelmi jogod, öreg.

moophlander 2010.10.07. 12:00:43

@Horizont: Minden tömörülésben, már csak a nagy számok törvénye miatt is, vannak selejtek! Hol több, hol kevesebb, de vannak! Az írás alapján, főhősünk ebbe a kategóriába esik! Erről azért ne állíts bizonyítványt a fideszről! Főleg akkor ne, mikor nem telik el úgy nap, hogy ne jelenne meg MSzP-s, SzDSz-es, Jobbikos politikusokról ennél jóval durvább dolog! Nem védeni szeretném, mert ha igazak a leírtak, akkor tényleg pi..n kell rúgni az ilyet! Nyilván, ha a lakosság nagy többséggel kifejezte hogy a fidesz tetszik neki, de a polgit lecserélte, akkor nem a fidesszel van a baj, hanem magával az emberrel! Innen kezdve, mindegy milyen a pártállása!

Vidéki 2010.10.07. 12:04:44

@cserepj:

Írod a polgármester házának és gépkocsijának felgyújtásával kapcsolatban: "te is olyanokat vádolsz vele (engem is, ha burkoltan is), akiknek semmi köze hozzá."

Ha arra támaszkodsz, amit írtam, nem állíthatod, hogy én téged ezzel, akár burkoltan is vádoltalak volna.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.07. 13:12:32

@Vidéki:

Vidéki 2010.10.07. 10:17:40
@Joe.UK:
"A hangfelvételek úgy kerültek ki a szeretgomtól, hogy valaki NBH-s tisztnek adta ki magát, amit a konspirátor szeretgomos Bejó, Cserép páros beszopott, így mehetett az anyag a netre."

A linkből világosan kiderül, hogy kik, mikor, hogyan szervezték meg a szeretgomot és a polgármester elleni lejárató kampányt, valamint az, hogy a gyujtogatástól sem visszarettenő bűnözők vitték ebben a főszerepet, Kiderül, hogyan tanították be a polgármester elvált , volt férjét mérhetetlenül gyűlölő feleségét arra, hogy miket mondjon férjét besározva a nagy nyilvánosságnak."

Na. Két mondat egymás után, egyikben a nevem, a másikban a gyújtogatás...

Vidéki 2010.10.07. 13:49:32

@cserepj:
Joe. UK ezt írta: ""a "propagandan" kivul nincs mas infom."

Neki ezt válaszoltam:

"Lenne lehetőséged arra, hogy elolvasd Na Persze 2010.10.07. 02:09:32 hozzászólását" és egy rövid részt idéztem tőle.

Nem állíthatod, hogy én téged ezzel, akár burkoltan is vádoltalak volna gyújtogatással..

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.07. 14:32:33

@Murderface: A prófécia szóljon szavaidból! :)

James T. Kirk (törölt) 2010.10.07. 14:33:38

azért is egyenes, gerinces ez az ember, mert amit tesz, azt a sunyi, geci módon a mentelmi joga mögé bújva teszi. egyetértek azokkal, akik orvosi esetnek tartják. előtte sem lehetett teljesen százas, de a hatalom ennyire eltorzította. viszont nem értem hogy mit akar, pénzt gondolom már eleget szerzett, egy seggel csak egy autóba tud ülni, mit akar még?

sunázósün 2010.10.07. 14:40:39

@James T. Kirk: Hatalmat, bazdmeg!
Tudod milyen kurva szar érzés, amikor 10 év után egyik napról a másikra már nem hajbókolnak és nyalják minduntalan az ánuszodat?!
Pedig még lesz lejjebb is neki, ha így folytatja tovább.
A nyelvek helyett más fog közeledni a formás popójához és nem tud majd félre ugrani mert szűk lesz a "szoba".

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.07. 15:20:54

@James T. Kirk: Én úgy vélem, hogy egyébként -a hatalmat gyakorlás módszereit nem nézve- Tamás nem akart rosszat a városnak, csak nehéz egyszerre megfelelni mindenkinek, amitől az évek során paranoid lett.

Nehéz megfelelni Viktor elvárásainak, a párt elvárásainak, a város elvárásainak, saját elvárásainak - ráadásul mindezt egyszerre.

Tehát Viktor ipari álmot akar ide, a Fidesz pénzt akar a pártkasszába (amelyért cserébe elnéznek jópár dolgot), a város élhető környezetet akar, Tamás pedig korlátlan hatalmat úgy, hogy mindenki rajongjon érte.

Ez együtt nem megy.

fokabacsi 2010.10.07. 15:29:07

Csak azt nem értem : Miért nem lehet tudomásul venni, hogy -ENNYI VOLT- és elmenni dolgozni ! Miért kell lejáratni a végsőkig magát ,ahelyett, hogy azt mondaná : köszönöm ! Ennyi volt ! Csináljátok jobban ! Vagy nem tud gondolkodni?? Akkor hogy akar vezetni ?? Eddig is így, ilyen morállal, hozzáállással "vezetett" ? Most meg csodálkozik, hogy ki aszták mint a macskát szarni ??? Nem illene elgondolkodni, és megmutatni mire megy a maga erejéből??? Ez az egész az illetőt minősíti.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 15:51:19

Mit tud ez a Meggyes, hogy mindenki úgy reszket tőle Egomban, mint purdé a szappanosvíztől?? Valaki tartson már továbbképzést.

Olyan, mint Ózdon a kiskirályok, vagy épp Szolnokon a ............

Kicsit Karcos 2010.10.07. 16:50:31

@neeskens: ennek a Horea Uioreanunak elég szőrös lehet a talpa.

arlequin 2010.10.07. 17:03:22

@Kicsit Karcos:

Frodó unokaöccse. Gollam volt a keresztapja.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 17:07:59

@neeskens:
Erre nekem is az volt az első:
Ezek HÜLYÉK!
BTW MI Verespatakért kaptunk valamit annak idején? (a ciános haltetemeken kívül)

nyugatioldal 2010.10.07. 17:25:50

@neccharisnyás útonálló: Úgy tudom csak a cégen követelhettünk volna, de az csődbe ment. Tehát az lenne a megoldás, ha az egész mocskot leúsztatnánk a Dunán, aztán ráfognánk a Mal-ra (úgy is csődbe megy az is nemsoká)... :-(

nyugatioldal 2010.10.07. 17:27:45

@sunázósün: Valszeg megindul az alkohol hosszú és rögös, mégis oly dicsőséges útján?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 17:32:09

@nyugatioldal: Ja, a szokásos. Értem.
Ja, vidám perceket okozott a kósza pletyka, hogy a vörösár a patakokon keresztül eléri Szerbiát meg Ausztriát, aztán majd őket is kárpótolhatjuk.
Szal földrajz.

Horizont 2010.10.07. 18:03:01

@moophlander:
Kicsit nagyon félreértettél:) Nem a Fideszt minősítettem, hanem arról írtam, hogy EGYESEKNEK nem az számít, hogy az illető milyen nagy balfasz (meggyes) csak az számít EGYESEKNEK, hogy Fideszes és innen védeni kell. Mellesleg a Fideszt is minősíti ha egy ilyen embert véd.

HansLanda420 2010.10.07. 23:31:58

off: ezt olvasta mar valaki?

Matolcsy György - Amerikai birodalom (2004)

arlequin 2010.10.08. 11:34:03

---BRÉKING NYÚZ---
már a heti válasz is alázza tamást...
hetivalasz.hu/jegyzet/megsem-botka-laszlo-a-kisstilu-nagyotmondas-idei-bajnoka-32374

úgy tűnik megvan a kilövési engedély...
szegény tamás. nem lehet egyszerű.

arlequin 2010.10.08. 11:37:37

@arlequin: hű. csak most olvastam végig a cikket. kemény ;-D

Rwindx 2010.10.08. 15:08:51

@arlequin:
Áhh, T.W-t éplelkű ember nem olvas. Még én is csak max egy évben egyszer olvasom pedig én majdnem minden hülyét bevállalok, nekem már mindegy felkiáltással.

arlequin 2010.10.09. 00:03:29

@Rwindx: erre azt mondanám, hogy éplelkű embernek mindegy mit olvas...

Rwindx 2010.10.09. 00:20:27

@arlequin:
Hmm, lehet rosszul fogalmaztam, az talán jobb megfogalmazás hogy nem kiváncsi rá.

Rwindx 2010.10.09. 00:25:12

@arlequin: mindegy, nem érdekes. A lényeg amit akartam mondani hogy T.W világlátása messze el van rugaszkodva a valóságtól, sok újat nehéz tőle tanulni hacsaknem az ember agyfürkésznek készül. A furcsa hogy erre a szintre mindössze néhány év alatt jutott, régebben élvezhető volt.

Horizont 2010.10.09. 13:01:54

Meggyes: " jött ránk a mocsok, mint a vörösiszap." Micsoda hasonlatot talált:(
Orbán Esztergomról: "Amióta az eszemet tudom, ebben a városban állandó belvillongások voltak. Nehéz ezt megfejteni annak, aki nem ott él, de Esztergomnak ilyen a politikai kultúrája”. Bravó.
meggyestamas.hu/valasztas-2010

arlequin 2010.10.10. 13:36:41

@Rwindx: egyetértek. minden jót

Endrosz 2010.10.17. 18:02:09

www.origo.hu/itthon/20101017-bojkottalja-az-uj-polgarmestert-az-esztergomi-fidesz.html

'Az elsőként szólított Meggyes Tamás volt polgármester kijelentette, hogy elhatározását nem változtatja meg. Szavait becsmérlő bekiabálásokkal, füttyel és fújolással fogadta az alakuló ülés közel 500 fős közönsége. Többen azt kiabálták: "Hol a nemzeti együttműködés?"'

2010.10.18. 20:54:11

Meggyes nagyon "bátor",a fidesz meg kussol,halóóóó demokrácia!!!!

Horizont 2010.10.19. 13:43:49

Kabaré amit Esztergomban csinálnak.
Ha tetszik a Fideszes képviselőknek ha nem akkor is a többség nem Meggyest akarta polgármesternek. Azért olyan kíváncsi lennék vajon mi lehet a véleménye Orbánnak?

f.m.j. 2010.10.19. 13:48:18

@Horizont:

Meggyes Tamás elmebeteg. Pont. Az, hogy a Fidesz ezt hagyja, sajnos róluk is elmond mindent. Az az igazi karaktergyilkosság, hogy ilyen emberek ellen nem lépnek fel
Kérem, ő ragaszkodik az irodájához, ingyen kocsihoz, elment ennek a csöppnyi esze, a mienk mindenesetre megáll, az tuti :)

Horizont 2010.10.19. 13:59:10

@f.m.j.: De ez emberileg is ocsmány nem csak " fideszileg " :(( Egy-egy képviselő kb. 600 szavazatot kapott a körzetében, Tétényi Éva meg több mint 8 ezret, akkor hogy merik kijelenteni, hogy ők márpedig nem dolgoznak vele! Megáll az embere esze. Hol élnek ezek? Mit képzelnek magukról? Nemrégen kaptunk egy új igazgatót. Mi lenne ha a melósok kijelentenék, hogy nem hajlandók vele dolgozni!

handras404 2010.10.20. 09:46:16

Nem beszélhetek, csak a magam nevében: esztergomi Fidesz szimpatizáns létemre Tétényi Évára és a Fidesz képviselőjelöltjére szavaztam, mert az előző polgármester elszakadt a való világtól. Az igazitól. Abban bíztam, hogy a Fidesz megérti, mit akar Esztergom: Fideszt és Tétényi Évát. Sajnos nem ez történt, a helyi Fidesz folytatja azt, amit Meggyes megkezdett, szembe megy a város többségével.
Most már azon drukkolok, hogy feloszlatják a testületet, és új szavazást írnak ki, és akkor vége lesz a "tizek bandájának" is.
Remélem, ezt majd a Fidesz felső vezetése is belátja, és leállítják a kiskirályaikat.

handras404 2010.10.20. 09:52:30

@nyugatioldal: " akkor inkább toljuk át a Bazilikát Dorogra, vagy Sturovóba..."
A Duna másik oldalán lévő települést Esztergommal szemben évszázadok óta Párkánynak hívják.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.11.09. 17:28:52

Nagy az elégedetlenség, a belső feszültség a Fidesznél. Sok helyen diktatórikusan leváltottak, megszüntettek embereket alapszervezeteket, ezekben forr az indulat.
Sok "normális" tagnál és szimpatikusnál tűrhetetlen az orbáni diktatúra, a fejetlen, átgondolatlan, hibát hibára halmozó kormányzás.
Sok helyen gyenge a kormányban az emberanyag.
A populista, erőfitogtató intézkedéseken kívül szinte nincs normális döntésük.
Egyre többen szeretnék Orbánt eltávolítani, háttérbe szorítani.
Nem véletlen sok "fidesz arc" hallgatása.

Talán az EU elnökség ideig óráig megmenti Orbánt, de soha nem volt még ennyire erős a belső ellenzéke.

süti beállítások módosítása