Skip to content


       Szűrés lista

Magyar doktornak is fizet egy új házat a MAL

Mindig annak az ügynek a környékén tűnik fel, ami épp a legtöbbet szerepel a hírekben. Ez most épp a vörösiszap-katasztrófa, ezért Magyar György jelenleg Kolontáron szorgoskodik. Elvállalta az áldozatok egy részének jogi képviseletét a MAL Zrt.-vel szemben, no persze nem felháborodásában vagy sajnálatában, nem is csak presztízsből, hogy meglegyen az önmaga számára vállalt havi kötelező tévébenszereplési óraszám, hanem egész konkrét forintokért.

Az ismert ügyvéd csöppet sem babonás, simán egymás mellé szerkesztette a "sikerdíj" és "13%" szavakat.


(forrás: Magyar Hírlap)

Tehát egyszeri sikerdíj a megítélt kártérítésből + költségek és illetékek, vagy a szerződés megszűnése esetén 50.000 + Áfa/óra. Szinte baráti ár.

Persze Magyar György szerint mindez teljesen rendben van:

"- A sikerdíj kikötését etikusnak tartom; rendes eljárás mellett ugyanis az ügyfelektől megbízási díjelőleg mellett perköltségre, szakértőkre, és kiszállási díjra szoktak ügyvédek pénzt kérni.

(fotó:Penovác Károly)

Magyar György a sikerdíj kapcsán azt hangsúlyozta, hogy annak meghatározására azért van szükség, mert a bíróság a jogi képviselő munkadíjaként csak szerződés alapján tudja megítélni azt az összeget, amit a károkozónak fizetnie kell. Az ügyvéd arra a kérdésre, hogy ha a bíróság nem találna felelőst a katasztrófáért, ki fizetne azt válaszolta: csak olyan pereket vállalnak, amelyek megalapozottak."

Kicsit hiányolom a nyilatkozatából az "ismertségből nem lehet befizetni a csekkeket, nekem is élnem kell valamiből" szófordulatot, de valószínűleg tisztában van vele ő is, hogy ekkora ordas pofátlanságot már nehezebben nyelne be a mikrofon, így maradt inkább a jogi hablatynál, ahhoz úgysem ért mindenki.

Érdekes egyébként, hogy Magyar György 13%-a nagy visszhangot kapott a hazai sajtóban, szemben azzal a két ajkai ügyvédi irodával, akik szintén sikerdíjért -bár némileg szerényebbért- képviselik a károsultakat. A Berecz Zsolt, illetve a Németh Ákos Pál nevével fémjelzett irodák sávos díjszabásban egyeztek meg 150 károsult családdal.

"Ötmillió forint kártérítésig a megítélt összeg nyolc százalékát, öt–tíz millió forint kártérítés esetén tíz százalékot, tíz–száz millió között 12 százalékot kell a károsultaknak utólag megfizetniük az ügyvédi irodáknak."

Számoljunk, mert az sem kevés.

Ha valakinek megítélnek 4 milliót, abból Magyar Györgynek a 13%-át, 520ezret fizeti, a másikaknak 8%-ot, 320ezret.

8 millió forintos megítélt kártérítésnél Magyar kap 1, 04 milliót, az ajkaiak "csak" 800ezret. 20 milliónál 2,6 millió aránylik a 2,4-hez.

Kifejezetten jól járnak az ügyvédek szerintem. Méghozzá annyira, hogy ha a siófoki kollegájuknak igaza van, akkor nyerészkedés vádjával fel kell őket jelenteni.


"– Ha végigviszi egy ügyvéd a pert, akkor a hatályos igazságügyminiszteri rendelet értelmében külön megállapodás hiányában öt százalék munkadíj számolható fel, tehát egy húszmilliós perérték esetén egymillió forint – mondta Léhmann György. – Ez az irányadó és korrekt, hiszen figyelembe kell venni azt az alkotmányos alapjogot is: a szolgáltatásnak és az ellenszolgáltatásnak egymással arányban kell állnia. Még az ügyvédeknek, sőt, a sztárügyvédeknek is ügyelni kéne erre. A 13 százalék szerintem vicc, nyerészkedés a szorult helyzetben lévő ügyfeleken. Nem is beszélve az ötvenezer forintos óradíjról. Aranyból van talán a tisztelt kolléga töltőtolla? Ennyi óradíjat a szívsebész nem kér a szívműtétnél..."

 

Azért mi láttunk már ilyen óradíjakat......igaz a BKV korábbi kifizetési listáin, így eleve rossz emlékeket idéz.

Az Index azt írja, hogy "A kártérítési ügyekre szakosodott amerikai sztárügyvédek ennek többszörösét is elkérik, különösen, ha a per kimenetele nem olyan egyértelmű, mint az iszapkatasztrófa áldozatainak esetében.", de szerintem mi Magyarországon vagyunk, Magyar György pedig saját bevallása szerint sem sztárügyvéd, a másik kettő meg pláne nem, szóval ez a díjszabás kurva pofátlan.

De telik belőle drága öltönyre, puccos órára, erre-arra.

"S nézd meg: sikerdíj, pompa, csillogás
Nyelves puszi, seggnyalás
Nagymenõ vagy, nem vitás
Összkomfort lakás, 20 szobás.
Soha nincs olyan, hogy kapkodás,
Csak a hordároknak a jattolás
Pezsgõfürdõ, pancsolás
Nincs is dolgod semmi más."

 

 

Címkék: közélet pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr862402897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 20:35:47

@Joe.UK:

értem.
tehát, ha elveszítik a pert valami miatt, akkor az ügyvéd ilyenkor benyeli az addigi költségeket?

Joe.UK 2010.10.28. 20:42:46

@Conv: a koltsegeket nem, de a fizetese a sikerdija ami 0Ft 13%-a azaz 0Ft. A koltsegeket bukott per eseten bizony a vesztes allja. (Nem az ugyved. Sajnos. Bar akkor eleg keves ugyved lenne.)

2010.10.28. 21:01:33

Magyar Gyuri jóember! Ne bántsátok!

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 21:02:39

itt a százalékolás is egészen pofátlan. a sávos is. ha nagyobb összeg után kisebb százalékban sikerdíjaznának, akkor is nagyobb lenne az összeg amit elvtelenül megkapnak, mint egy kisebb összegnél. pl. 10 millió 10%-a 1 millió, 100 millió 5%-a meg 5 millió.. őnáluk meg még ez is fordítva van.

ha közvetlenül károsult lennék felőlem megkaphatnák a "pénzüket" az "urak". de én bizony beleszórnám a tározóba, hogy a saját kis kezükkel halásszák ki onnan. rohadékok..

mellékesen erről a "magyar" györgyről káromkodás nélkül nyilatkozni.. nos; meglehetős önuralomra vall.. az általa védetteket (függetlenül attól, hogy bűnözőt mentegetett - azt is bénán, mert azzal volt ott is elfoglalva, hogy a tv-ben szerepeljen, amivel ártott a "védencének") mindig is csak arra használja, hogy emelhesse a tarifáit olyan magasra, ahogy ez a már jog szerint sem tisztességes szarződés is megmutatja.. kul(l)ancs..

MacPhisto 2010.10.28. 21:05:08

@Conv: A jogszabály szövegétől alacsony, az mondja meg a MINIMÁLISAN megítélendő ügyvédi munkadíjat.

A konkrét ügytől eltekintve majd gondolkodjatok el azon, az jól van-e, hogy a bíróság az ügyek 60-70%-ában MINDIG a minimumot ítéli meg.

32/2003. (VIII. 22.) IM rendelet

a bírósági eljárásban megállapítható ügyvédi költségekről

Az ügyvédekről szóló 1998. évi XI. törvény 131. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendelem el:

1. § (1) A rendelet rendelkezéseit a polgári eljárásban a pernyertes felet képviselő ügyvéd munkadíjának és készkiadásának megállapítása során kell alkalmazni.

(2) A bírósági eljárásban a felet képviselő pártfogó ügyvéd és a kirendelt védő részére, valamint a büntetőeljárásban részt vevő személyek képviselője részére megállapítható díjról és költségekről külön rendelet rendelkezik.

2. § (1) A fél pernyertessége esetére igényelheti, hogy részére a bíróság az ügyvéd munkadíjának és készkiadásainak címén kötelezze a pervesztes felet

a) a fél és a képviselője között létrejött ügyvédi megbízási szerződésben kikötött megbízási díj, valamint

b) a fél által képviselője részére költségtérítésként megfizetett indokolt készkiadások

együttes összegének megfizetésére.

(2) Az (1) bekezdés alapján megállapított munkadíj összegét a bíróság indokolt esetben mérsékelheti, ha az nem áll arányban a pertárgy értékével vagy a ténylegesen elvégzett ügyvédi tevékenységgel. A bíróság döntését indokolni köteles.

3. § (1) Ha a fél és az ügyvéd között nincs az ügy ellátására vonatkozó díjmegállapodás, vagy ha a fél ezt kéri, a bíróság a képviselet ellátásával felmerült munkadíj összegét a (2)-(6) bekezdésben foglaltak figyelembevételével állapítja meg.

(2) Polgári perben, az elsőfokú bírósági eljárásban az ügyvéd munkadíjának a pervesztes felet terhelő összege

a) 10 millió Ft-ot meg nem haladó pertárgyérték esetén a pertárgyérték 5%-a, de legalább 10 000 Ft,

b) 10 millió Ft feletti, de 100 millió Ft-ot meg nem haladó pertárgyérték esetén az a) pontban meghatározott munkadíj és a 10 millió Ft feletti összeg 3%-a, de legalább 100 000 Ft,

c) 100 millió Ft-ot meghaladó pertárgyérték esetén a b) pontban meghatározott munkadíj és a 100 millió Ft feletti összeg 1%-a, de legalább 1 millió Ft.

(3) Ha a perben a pertárgy értéke nem állapítható meg, a munkadíj minden megkezdett tárgyalási óránként, valamint az ügyvédnek a pert megelőző és a peren kívül végzett igazolt tevékenységéért óránként 5000 Ft, de legalább 10 000 Ft.

(4) Nemperes eljárásban és a hatályon kívül helyezés folytán megismételt eljárásban a munkadíj a peres eljárásban megállapítható munkadíj legfeljebb 50%-a.

(5) A másodfokú és a felülvizsgálati eljárásban az ügyvédi munkadíj a (2)-(4) bekezdésben meghatározott összeg 50%-a azzal, hogy a pertárgy értékeként ezekben az esetekben a fellebbezésben, felülvizsgálati kérelemben vitatott összeget kell alapul venni.

(6) A munkadíj megállapítása során a munkadíj összegét a bíróság indokolt esetben mérsékelheti, ha az nem áll arányban a ténylegesen elvégzett ügyvédi tevékenységgel. A bíróság a munkadíjat - különösen az ügy bonyolultsága esetén - a (2)-(5) bekezdésben meghatározott összegnél magasabb összegben is megállapíthatja. A bíróság a munkadíj eltérő összegben történő megállapítását indokolni köteles.

4. § (1) A fél kérheti, hogy az ügyvédnek az eljárásban felmerült készkiadásait a bíróság az ügyvéd által benyújtott tételes kimutatás alapján állapítsa meg. A bíróság szükség esetén kötelezi az ügyvédet a kimutatásban szereplő kiadások igazolására.

(2) Ha az ügyvéd a bíróság által megszabott határidőn belül készkiadásait nem részletezi, vagy nem igazolja, a bíróság a 2. § (1) bekezdésének b) pontjában meghatározott készkiadások megállapítását mellőzi.

4/A. § (1) Az ügyvédi díj 3. §-ban meghatározott összege a tevékenység ellenértékét terhelő általános forgalmi adó összegét nem tartalmazza; azt a díj összegén, mint adóalapon felül kell - a külön jogszabály rendelkezései szerint - felszámítani. Ha az ügyvéd az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. törvény szerint adólevonási joggal rendelkezik, a számlával igazolt költségnek csak a nettó összege növeli az adóalapot.

(2) Az ügyvédnek a 3. § szerinti díj megállapítására vonatkozó indítványa megtételekor arról is nyilatkoznia kell a bíróságnak, hogy általános forgalmi adó fizetésére köteles-e.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 21:24:30

@Letícia: Ne bántsd a Magyart!

:-)

meg ez is eszembe jutott még:

Magyar György unokája vagyok Én
(is) népet nyúzó, bús, bojtáros nemte
len. MAL urak, jó lesz tán perbe szállnI
szapos népekkel, mert nyálam verem.

Bőnyállal hevesen, s a vesszőm tizedes.
Valagurak: sok rossz, fehér ökör,
Mi lesz, hogyha Magyar György órabére
kevesebb lesz? Agy-dühvel ózont öl?

Ha megy a lé, hé, zagyurak, mi lesz?
Csillag városból akkor merre fut
Hitvány hadatok? Ha majdan mindőnkre
Becsukják a kaput?

Nagykorú 2010.10.28. 21:27:39

@csíz: "De az nem zavar senkit, hogy közben Orbánnak (annak, aki fellépett a Magyar Gárdával szemben) saját MAGÁNHADSEREGE lesz?
Ráadásul mindezt közpénzből, úgy, hogy a rendőrség kommandósait viszik át hozzájuk, és még magasabb fizut is kapnak, mint a hasonló munkát végző rendőrök?
Ez nem zavar senkit?
www.origo.hu/itthon/20101028-magas-fizetes-es-jobb-feltetelek-miatt-fujnak-a-rendorok-az.html "
Az origó mint független hírportál megírja, hogy a Zorbán magánhadsereget gründolt...
Meg névnélküli rendőr szerint most feszültség keletkezett... Mert eddig nem volt?
A Zorbán "magánhadserege" duma 2001 végétől jött, az apeh nyomozóira mondták, minden proletár tőlük rettegett, aztán végül a Gyurcsány adta ki az utasítást, hogy évente 10000 vagyonosodási vizsgálatot kell lefolytatni...
Az inkal, ami tényleg magán és tényleg hadsereg nem tűnt föl az elmúlt nyolc évben sem az origónak, sem a név nélkül nyilatkozó rendőrnek... Na mindegy, ez egy ilyen sajtó, meg egy ilyen rendőrség.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 21:27:59

ehh azt meg most látom, hogy 13% + ÁFA(!). na elmegy ez a bús picsába tényleg..

2010.10.28. 21:38:31

@fogsunder: én együtt dolgoztam vele, nagyon rendes ember, és a hírekkel ellentétben nem pénzéhes, egyáltalán nem, és a munkadíját ELŐRE közli, szóval nem utólag alkudozik. Az egész cikk egy rossz ízű gyalázkodás, és mivel a MAL fizet azért, hogy a Magyar ügyfeleinek minél jobb legyen, így az egész cikkel nem értek, egyet. Bárki elkérne pénzt ért4e és nem lenne ilyen látványos az eredmény.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 21:42:57

@Nagykorú: valahogy nem tűnik fel nekik, hogy lehet, hogy orbánnak bár szőlői, bányái, ezüsthaj-ój-a van, és nem kizárt hogy ő is gondoskodott mindig a saját és kis csapata elvtelen és gyakorlati védelméről, de valahogy csak multimilliomos lett és nem multimilliárdos, nem veretett embereket az egész rendőrséget irányítva, amikor azok a pofátlan, titokban elnyüszített hazugsága miatt kivonultak az utcára. nem ítéltetett el senkit nyomás alatt tartva az egész bíróságot és ügyészséget. nem lett közben tönkrevágva a gazdaság és reform címén szétdebiliberalizálva az oktatás meg az egészségügy.

úgy látszik Magyarországon (ami gyurcsányéknak kurva ország, aminek népéhez nem tartozik hozzá akit trianon más, valóban ná(r)cisztikus államokba kényszerített, és aki "maradt" az is menjen, ha nem ért velük egyet..) sikerrel megvetette magát a sunyializmus. ilyen milliárdosokkal szemben vezető szerepben bizony még én se lennék olyan becsületesen hülye, hogy a saját hátországomat ki ne építeném. jobbot is rühellem, de valahogy a bal sokkal jobban megérdemli.

orbánékat meg gyurcsánékat ama bizonyos mérleg serpenyőjébe rakva és (alágyújtva mindkettőnek) a gyurcsányék kezdenének előbb vörös-izzásba..

2010.10.28. 21:45:00

@Nagykorú: Munkásőrség, vazze! Csak divatosan van elnevezve.

2010.10.28. 21:51:29

@Nagykorú: volt Mátyás királynak is, szóval mit vagy úgy oda? Csak azt bandériumnak hívták. Asszed Pintérbubunak nincs? Vagy Csányi Máténak? Csak max. azokat ők, s nem mi fizetjük.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 22:00:42

@Letícia:

ne haragudj de milyen látványos eredmény?

az, hogy ő magánemberként milyen az a tárgyalóteremben és azon kívül eljárva: irreleváns. a kettőt szétválasztani tudni kell. ami pedig az ügyvédi munkáját illeti: azokban az ügyekben amikben megszólalt, ott kivétel nélkül a védence kárára tette, ezt mindenki tudja (meg is látszott az ítéleteken). alapszabály, bár nem vagyunk angolszász, esküdtbíróságos jogrendszer, de a nagy médiafelhajtásból még így is mindig a védett ügyfél kerül ki rosszabbul.

nem a levegőből él meg senki persze. de szerinted ezek az emberek akik most vesztették el mindenüket, azok meg tudnák fizetni az 50 000-es órabért és/vagy a 13%-os sikerdíjat? (ilyen magas sikerdíj tisztességtelen és még a jogtalansága is megállapítható). kisebb pénz és sikerdíj klauzula nélkül elmenne a "szerződés". de így..

ügyvéd egyre inkább azért kell idehaza, mert a biztos sem biztos. a kolontáriak és devecseriek meg most ráadásul kényszerhelyzetben vannak.

az egész ügyről egyébként az a személyes véleményem, hogyha nincs közvetítés akkor a mal-osok évek múlva és talán sikerrel (tekintve, hogy jogszabályokat ha egyedileg is a körülményekre tekintettel áthágva, módosítva, de mégis jogtalanul jártak el állami oldalról) perelhetnek majd. szóval helyes lenne az irány, de két feltétel ilyenkor van: 1. vétlenekkel szemben nem szabad pofátlannak lenni (jogtalanságot egyedül a károsultak nem követtek el - se a mal, se az állam, se az ügyvéd ne szúrjon ki velük!) 2. titok! titokban kelle egyezkedni. magyar györgyék mind a kettő feltételt elszabták. nemhogy sztár, de "amatőr" ügyvédtől is gyenge teljesítmény.

2010.10.28. 22:05:58

@fogsunder: figyelj, ma Magyarországon szabad ügyvédválasztás van. És mivel a pasi nagyon jó és van annak hírértéke, ha valamibe belekezd, azt meg kell fizetni. Nem értem, mit vagy így kiakadva. Noname ügyvédnek nem veri fel a média a habot. És Magyar doktor ügyes ember, nem fogsz benne megingatni, mert jól ismerem. Ráadásul kitűnő és jó a humora, szóval nagyon szórakoztató vele lenni ügyfélnek is és munkatársnak is. Egyébként pedig keményen dolgozik és ezt is várja el.

Kicsit Karcos 2010.10.28. 22:15:15

Gondoltam, rákeresek, tudnak-e szerezni uzsorát a károsultak a magyarügyvédúrral kapcsolatban felmerülő költségekre.

Nocsak, mondok:

"Elengedi a devecseri és kolontári károsultak tartozását a Provident"

fmh.hu/gazdasag/20101026_provident_elengedi_tartozast

Jason Bourne 2010.10.28. 22:25:32

az ügyvédi hivatás milyen szükségtelen szakma lenne, ha a jogszabályok szövege az alkotmány szerint magyar nyelven és közérthetően íródnának.
nem nagon örülök neki, hogy amit utaltam támogatást, annak 8 vagy 13 százaléka valami hájfej jogász zsebében landol...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 22:26:39

@Letícia: azt azért el ne felejtsük, hogy nem az ügyfelek akarnak annyit fizetni, hanem az ügyvéd akar annyit kifizettetni! nagy különbség. s közben ott a morális szakadék..

a média eleve nagy (ezúttal nem annyira túlzó) hírverést csapott az ügy körül. akkor mire is kell magyar györgy 50 000-ért óránként? még nagyobb médifelhajtást csinálni? lehet villogni bálokon (csűrben vagy az operában), de azzal ha kiáll egy ügyben a média elé azzal egy ügyvéd az esetek 99,9%-ában árt az ügyfelének. a maradék 0,1% meg.. nos. pontosan (az ÁFA miatt legalább) 12,99%-kal nagyobb mint amit sikerdíjként elkér.

kiszolgáltatott helyzetüket így kihasználni és ilyen amatőr módon. (az egyezkedés lehetősége a médiafelhajtással csökken, magyar györgy meg eleve médiamegjelenésekkel kezdi a "munkát".) jogosan bírja ennek az ügynek a kapcsán az emberek megvetését.

te nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy milyen magán(!)ember. ami ügyben eljárva semmit nem is számít. az a fontos, hogy mi az amit ő láttat magáról ebben az ügyben is (és nem a média ágál ellene, a lejáratóknak meg sem kell magukat erőltetni, tényt közöltek róla és maga a tény felháborító) és ez a legkevésbé sem pozitív. az összes médihajhász ügyvéd ellenszenves, nem irigyelt.

két ügyben kíváncsi lennék a véleményedre: tocsik-ügy, princz-ügy. valamint a morál és a jog kapcsolatáról is szívesen látnám, hogyan vélekedsz, a hazai jogászságra vetítve. nekem ugyanis személyesen lesújtó a véleményem a nyilvánosságra kerülő esetek és a nyilvánosság elé tolakodó jogászok kapcsán. te, hogy vagy ezzel?

2010.10.28. 22:51:00

@fogsunder: nézd, egy jogász nem beszél olyan ügyekről, amit nem ismer.

Sztyopabá 2010.10.28. 23:50:11

Az, amit Magyar ügyvéd "úr" vagy "doktor" művel, tetszés szerinti törlendő vagy alkalmazandó, az ő és a hozzá hasonló emberek, szempontjából teljesem jogos és korrekt. Meg lehet magyarázni észérvekkel, és jogilag is alá lehet támasztani. Hiszen az ő díját, megnyert per esetén, a MAL fizeti. Eddig rendben is lenne. Csak a többi "részlet" a szerződésben, na az nincs rendben.
Az ügyvédek túlnyomó többsége nagyjából becsületes, többnyire korrekt ember, aki előre tisztázott árakon megír szerződéseket, adásvétel stb, aztán viszontlátásra. Az, hogy mennyi pénzt kérnek érte, szerintem esetenként pofátlan, de ez van.
A Magyar "úr" vagy "doktor" -hoz hasonló ügyvédek miatt jön az az automatikus reakció, hogy "Ügyvéd? Phej, mocskos g*ci..."
Mert az emberségnek, együttérzésnek a szikrája sincs bennük, csak a mérhetetlen vágy a pénz és a híresség, hírhedtség iránt és ezt büszkén villogtatják.
Hogy senki nem volt köteles vele szerződni? Amikor az emberek ott állnak életük romjai között, a legelső olyan emberrel aláírnak bármit, elolvasás nélkül, aki azt ígéri nekik, hogy majd ő mindent elrendez. Ez nem a pórul jártakat jellemzi. Hanem azt, aki ezzel pontosan tisztában van és ebből hasznot húz.
M. "úr" vagy "doktor", és a hozzá hasonlók, a következő életükben szinte biztos, hogy extrém filmek forgatásánál használt síkosító krémként születnek ujjá.

MacPhisto 2010.10.28. 23:58:57

@Jason Bourne: Kapaszkodj. Magyarul vannak. Szeretném tudni, hány jogszabályt olvastál el életedben.

Lefogadom, hogy pont nullát.

fokabacsi 2010.10.29. 00:04:04

@csíz: Erre jöttök veled az élen, és ahelyett, hogy megpróbálnátok normálisra váltani vagdalkoztok?!? És nekem gurult el a gyógyszerem ?? Igen pofátlanul sokat képzeltek magatokról !!!

fokabacsi 2010.10.29. 00:13:14

@Letícia: No még egy kommentelő a "Magyar ügyvédi irodából !

fokabacsi 2010.10.29. 00:23:10

@Joe.UK: A pénzt amit a MAL-tól kapnak a károsultak, abból az ügyvéd levesz 13+3,25% ot !
Ha nem vinne ennyit akkor több maradna ! És nekünk nem megy a szöveg értés?????
Lejjebb lehetne szállni a magas lóról bocikáim !! Ennyi állatot ?!?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.29. 00:53:54

@Letícia: az a mondat helyesen úgy hangzik, hogy egy jogász felelősen nem beszél olyan ügyről, amit nem ismer. (ha igaz lenne a mondat úgy, ahogyan mondod akkor maximum 50% (reaálisan nézve ennél azért jóval kevesebb) ügyvéd biztosan marhaságot beszél, hiszen aki nem nyer egy ügyet amellett is gyakran ott az ügyvéd..)

szerintem meg még ez is további kiegészítésre szorul. szerintem egy jogász olyan ügyről se beszéljen, amit ismer. ha folyamatban van akkor nagyobb eséllyel árt az ügynek és benne az ügyfélnek, mint nem. nem azt jelenti ez, hogy felszínes, látszatbeszélgetést - vagy az ügy megoldása érdekébenit - ne lehetne folytatni, de nyilvánosság előtt soha! és csak akkor ha tényleg eredményre vezet. attól ez az ügy még igen messze van. és máris rengeteget ártott az ügyfeleknek.

egyébként alap kéne legyen az ügyvédi irodájában, hogy van a Magyar György/dr. Magyar György/Gyuri stb. mint magánember és van dr. Magyar György, ügyvéd. nem a humora alapján számítja (fel) az ügyvédi munkadíjat. vagy igen? nem borsos azért a 13%+ÁFA szerinted? márha jó volt a vicc. ha pocsék akkor 50 000, mert ugye minden megkezdett óra számít..

mint mondtam sikerdíj klauzula nélkül és kevesebb pénzzel beérve, nem ártva az ügyfeleknek a médianyilvánossággal elment volna szódával. sajnos hozta a formáját.

MacPhisto 2010.10.29. 01:05:23

@fokabacsi: Nem vesz le, minek írsz ha nem olvasod az eddigi kommenteket?

nyugatioldal 2010.10.29. 06:07:10

@fokabacsi: Ez azért nem biztos. Elképzelhetetlen egy olyan szitu, hogy Magyar nélkül összehoznak mondjuk 1.000 milliót, Magyarral viszont 2.000-et? Az 1.000-ből is lejön mondjuk 10%, a 2.000-ből akkor 13, így marad 900 vs. 1740 millió...
Mindegy, sose tudjuk meg mi lett volna ha.

eFigyelő 2010.10.29. 06:59:46

Magyar György ellen etikai eljárás indulhat Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Még a jogaikról is lemondatták a devecserieket

„Jelen szerződés bármely jogcímen (tévedés, megtévesztés, feltűnő értékaránytalanság) történő utólagos megtámadásának jogáról ezennel kifejezetten lemondok” – olvasható azoknak a szerződéseknek a csatolmányában, amelyeket Magyar György ügyvédi irodája kínál fel a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak. Ám ez a polgári törvénykönyvvel ellentétes, azaz törvénysértő, mert a megtámadási jogról így nem lehet lemondásra kényszeríteni az ügyfeleket.

„Semmisnek tekinthető egy megbízási szerződésnek az a része, amelybe valaki semmis kikötést tesz” – erősítette meg lapunknak Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) elnöke.

2010.10.29. 08:18:57

@nyugatioldal: Én nem tudom elképzelni. Miért fizete a MAL kétszer annyit Magyarnak, mint másnak? Ez az ürge növeli a kárértéket? Legfeljebb 13%-al, nem 100-al. :)

@Kicsit Karcos: ez jófejségnek tűnik, de valójában a koldus szabadsága. Nekik már nincs miből fizetni, és a providentesek azt sem tudják, kit hol keressenek. Az a kintlévőség így is, úgy is veszteséglistára ment, hát legalább csináltak belőle egy kis pozitív propagandát maguknak.

@.Pierre Bezuhov.: 5mrd-ért szerintem a gógli is végigfotózza nekik műholddal kb. 3 nap alatt, szuper minőségben.

Marcellusca 2010.10.29. 08:41:31

@.Pierre Bezuhov.: Bazzeg, naponta lehetne találni 28 más, VB-pozitív cikket. :)))

Mint pölö: index.hu/belfold/budapest/2010/10/28/hetmilliardert_vesz_gps-t_a_bkv/

Qrva nagy szükség van rá, hogy lássam, hol tart a busz.
Akarom mondani hol áll a busz. :D

Nem kellene előbb a járműparkot lecserélni?

2010.10.29. 08:50:52

@Nagykorú:
"Az origó mint független hírportál megírja, hogy a Zorbán magánhadsereget gründolt..."
Nem az origó írta, hogy magánhadsereg, hanem én. Tudod, szövegértés...

"Meg névnélküli rendőr szerint most feszültség keletkezett... Mert eddig nem volt?"
Ilyen biztosan nem.

"Az inkal, ami tényleg magán és tényleg hadsereg nem tűnt föl az elmúlt nyolc évben"
Ha esetleg figyelted volna a híreket, nem egyszer feltűnt az is sokaknak. Nem egy fórumon anyázták már azt is. Csak tudod, kicsit emlékezned kéne (meg gondolkodni is).

Egyébként meg:
- Volt már ilyen feladatra szakosodott szervezet a rendőrségen belül, meg máshol is, akik általában kiválóan megoldották a feladatokat (annyira, hogy nemzetközileg is elismerik a magyar rendőr kommandósok tudását).
- Ez az új tenorelhárító egység pont ezen rendőri egységekből szipkázza az embereit. Tehát nemcsak hogy saját magát erősíti, hanem mellette a rendőrséget is gyengíti.
- Magasabb a fizetésük a rendőrinél, holott elméletileg ugyanazt a munkát végzik (hol is marad az Alkotmányban említett egyenlő munkjáért egyenlő bért elve?), tehát újabb ellentétet szül.
- Nehezíti a hatékony munkát, mivel nem egy vezetés alatt van az egész. Körülményesebb az információáramlás, lassabb a reagálás, több döntéshozó kell egy-egy feladat végigviteléhez. Tehát pont azt a munkát, amiért elméletileg létrejött, nehezíti. (Ugyanakkor szerintem nem is az a célja, amit hangoztatnak, de egy értelmes ember ezt simán leszűri.)
- Eddig a rendőrségnek megvolt a feladata, és alapvetően senki más nem kavart bele az ő dologukba (nem volt más, aki ugyanazt a feladatot ellátta volna). Most meg lett egy másik szervezet, ami ugyanazt a feladatot végzi. Olyan, mint amikor a németeknél a világháborúban a Wehrmacht mellett megjelent a Waffen-SS is. Ugyanazt a feladatot látták el, leszipkázták a Wehrmacht elől a legjobb emberanyagot és hadianyagokat, és körülményesebbé tették a feladat elvégzését, illetőleg konfliktusokat is okozott a két szervezet között. Egyetlen előnye volt, mégpedig az, hogy a pártnak volt saját magánhadserege, amit bármire felhasználhatott.
- Ezt a tenorelhárító egységet Orbán testőre vezeti. Vajon ki irányítja valójában, ki mondja meg, hogy mikor mit csináljanak?
- Ez az egység már részt vett marihuánaültetvény felszámolásában meg autótolvajok elkapoásában (amelyek egyébként egyértelműen a rendőri egységek feladata).
MONDD ARANYOM, EZEK KÖZÜL MELYIK MINŐSÜL TERRORCSELEKMÉNYNEK???
Az autólopás vagy a marihuána termesztés?

Szóval az eddigiek alapján simán a következő jön le:
- Van egy rendőrségtől független, FIDESZ IRÁNYÍTÁSÚ, komoly szakmai felkészültséggel és technikai háttérrel rendelkező fegyveres szervezet.
- Ez a szervezet NEM TARTOZIK ELSZÁMOLÁSSAL a rendőrség felé - atttól függetlenül is végrehajthat önálló akciókat. Ha jól veszem ki, csak a belügyminiszter alá tartozik (illetve Orbán király alá ugyebár).
- Ez a szervezet az alapfeladatán kívül végrehajt olyan feladatokat is, ami NEM IS AZ Ő DOLGA lenne, semmi köze hozzá, mégsem szól bele nekik a kutya sem.

Mi lehet ennek a következménye?
- Ha bárki, aki a Párt érdekét sérti, azt a szervezet simán elkapja, kimennek házhoz, ronggyá verik, stb.
- Nem szükséges erről bárkinek is elszámolást adniuk. Elég, ha annyit mondanak nagy titkolódzva, hogy tenoristagyanús, és el is van intézve a dolog.
- A jóembert addig verik és addig fenyegetik a családja életével, amíg alá nem írja, hogy ő tényleg tenorista - és már küldik is a börtönbe.
Tehát a Fidesz bármely politikai ellenfelét félre tudja állítani ezzel - akár mondvacsinált indokokkal is, legyen szó akár a legfelsőbb szintekről, de a "középszintről" biztosan. És ehhez most már van egy saját, külön bejáratú fegyveres szervezete is, tehát nem szükséges attól tartaniuk, hogy egy-egy ilyen tisztogatásuk a rendőrségen (esetleg az ott lévő jobb érzésű embereken) megbukna.
Olyan ez, mint az ÁVO a múlt rendszerben, vagy az SS a németeknél, és még sorolhatnám. A Párt magánhadserege.

Egyszóval most már voltaképen 100%-ban a kezükben van:
- Törvényhozói hatalom
- Végrehajtói hatalom
- És ezt egészíti most ki egy kicsi de hatékony fegyveres erő is, ami voltaképen bármire bevethető, legyen szó bérgyilkosságról, provokátori munkáról (tömeghangulat befolyásolása és a tömeg irányítása), testőri feladatokról, stb.

Egyik öreg ismerősöm sokat emlegette, hogy Orbán vezér szónoki stílusa nagyon emlékezteti őt Rákosi Mátyáséra (ő még látta élőben Rákosit párszor). Látom, nem csak a szónoki stílust vette át a Nagy Elődtől a kis KISZ-es...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 08:54:00

@Marcellusca: na Te gecire idegesítő figura, nekem is éppen ez jutott eszembe a hír hallatán :)))

remek ötlet, hogy legyen dzsípijeeesz a buszokban, így legalább pontosan tudni fogom a megállóban fagyoskodva hol is rohadt le :)))

bár azt kevésbé értem, hogy miért is akar a bkv a buszokba GPS-t venni, amikor ca 2 hete még azt nyilatkozta Tarlós, hogy ki akarják szervezni a busz-üzletágat, mert így lehet a leggyorsabban levezényelni az "1000 busz cseréjét"... na de mind1, Vitézy-gyerek biztos megmondta neki a tutit :)

2010.10.29. 08:57:02

@fokabacsi:
Normálisra váltani???
Te jöttél nekem azzal bármiféle előzmény nélkül, hogy a Magyar ügyvédi iroda embere vagyok.
Ennyit arról, hogy ki vitatkozik normálisan. Majd ha érdemben írsz és nem személyeskedsz, akkor én sem fogok. Ez ennyire egyszerű.

Marcellusca 2010.10.29. 09:08:10

@Seduxen: Híradásokban valami olyat is montak, hogy még a zinterneten is megnézheted, hogy hol vannak (állnak) a buszok. :)

Ja. Amilyen a szolgáltatás színvonala, megnézem a honlapon, hogy az X busz itt van a szomszéd sarkon. :)
No, akkor gép kikapcs, kalap, kabát és még kényelmesen elérem. :D

Egyébként nekem meg az jutott eszembe, hogy most a másik oldal haveri körét kell ellátni munká....őőő, izé, lóvéval. :DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 09:09:40

@csíz: "MONDD ARANYOM, EZEK KÖZÜL MELYIK MINŐSÜL TERRORCSELEKMÉNYNEK???
Az autólopás vagy a marihuána termesztés?" - nana, ezzel csak óvatosan! sok függ attól is, hogy KINEK az autóját bugázzák el :))) ha egy utolsó kis niemand szutyokiját, az feltehetően nem terrorcselekmény... :)))

" A központ vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a múlt hét végi akciót a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XII. kerületi kapitányságának embereivel közösen hajtották végre. A most lefülelt autótolvaj-banda főként nagy értékű japán autókra "szakosodott" "

2010.10.29. 09:19:45

@Seduxen:
Na ja, ez mondjuk tényleg fontos. Mert ha véletlenül Orbán vezér ótóját csaklizná el a valaki, akkor az már valóban tenorizmussal felérő gaztett lenne! ;)

fokabacsi 2010.10.29. 09:21:43

@eFigyelő: Miért van az az érzésem, hogy a károsultak , az ügyvédi iroda által, átverhetőnek, butának, megvezethetőnek lettek nézve?!?!

2010.10.29. 09:21:44

@Seduxen:
"A központ vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a múlt hét végi akciót a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XII. kerületi kapitányságának embereivel közösen hajtották végre."
Ebből én csak azt szűröm le, hogy ha ezek a kommandájos hősök nem mennek át a tenorelhárító egységhez, akkor nem kell a rendőrségnek együttműködnie a tenorelhárítókkal, mert ők maguk is meg tudják oldani a helyzetet, hiszen lenne rá emberük. :)

fokabacsi 2010.10.29. 09:24:52

@csíz: Mert az arrogáns mindenkit hülyének néző stílusodból ez látszik . Nem a felvetésre válaszolsz, de engem akarsz okítani? Miben is??

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 09:26:42

@csíz: khm, "anno" volt ilyen, ha jól rémlik. bár ha emlékeim pontosak, ott a "naccsosasszony" által használt terepjárót akarta elcsaklizni valami "terrorista", akire ki is tárazta a szolgálati fegyvert a kormányőr/nő/ :))))

én a XII. kerületi kapitányság emberei résznél gondolkodtam el azon, hogy ez val'szeg TÉNYLEG a nagyfejűek autói miatt lehetett. Mert a csókákat Budakalászon fogták el. Ergo - szerintem - a Pest megyei Rendőrség embereinek kellett volna menni, és nem a XII. kerületieknek + a terrorelhárítóknak.

Virág et. 2010.10.29. 09:57:48

@zero: Nem. Magyar György egy magyarországi ügyvédi iroda vezetője. Ha féléreérthető lettem volna, nem a nemzetközi ügyvédi irodák KÜLFÖLDI irodái óradíjai ekkorák, hanem azok budapesti partnerirodáiban dolgozó MAGYAR ügyvédek óradíjai. Akik semmiben nemkülönböznek Magyar Györgytől, csak annyiban hogy bizonyos százalékért a cég partnerszerződést kötött egy nagynevű külföldi irodával és használhatja ezért cserébe a nevet.

2010.10.29. 09:59:47

@fokabacsi:
Még mindig pörögsz? Szólj majd, ha leálltál.

@Seduxen:
Hű, tényleg rémlik ilyen eset. :)
Asszem erre gondolsz:
www.origo.hu/itthon/20010503ma_2.html
Fura egyébként, hogy a fószer egy autólopásnál 9,5 évet kap, miközben másoknál ennyit akkor adnak, ha gyilkosságot követ el. De hát itt ugye a Vezér autójáról volt szó, ami azért nem piskóta! :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 10:20:13

@csíz: bezony erre :)))

ha már szóbakerült a kinek-miért-mennyi kérdéskör, engem egy valami érdekel egy ideje (off lesz):

Stohl Buci ügye. Ugye kb "tudjuk", hogy mi történhetett (legalább is a sajtóhírek alapján, ami persze lehet, hogy mind bullshit). Ha jól tudom az ügyészség a járművezetés ittas - bódult - állapotban és közúti baleset okozása (ennek minősítése ugye a sérült állapotától is változhat) vétségek miatt emelt vádat Bucink ellen. Visszaélés kábítószerrel bűntett miatt azért nem, mert az elterelést elfogadta. Ez idáig stimmt.

De ha pontosak az infók, azt akarta bekamuzni, hogy nem is ő vezetett, hanem az asszony (hatóság félrevezetés??), illetve cserbenhagyás (az is megdőlt, hogy mentőt hívott ugyan, meg is várta, de a rendőröket nem, mert a vádirat szerint egy véletlenül arra járó mentő állt meg) miatt nem akarják felelősségre vonni?

mi erről a vélemény?

fokabacsi 2010.10.29. 10:33:48

@csíz: Az arcátlan megnyilvánulásokat mindig nagyon erősen fogom felhánytorgatni, mert hányni tudnék az olyan mentalitástól ami a nála kevesebb iskolát vágzetteket hülyének nézi, és nemveszi észre , hogy saját maga az ! Egy művelt, magasan iskolázott normális szocializációjú egyén, vigyáz arra nehogy azt másokkal éreztesse ! Előre köszön például ! És nem intézi el az átverést azzal :" Így jártak". Na ezért vastagbőrös ez az ügy. A rinocérosz elpirulna , de politikus és egyes "ügyvéd" nem teszi. Mert neki vastagabb van rajta.

picur3ka 2010.10.29. 10:46:01

hvg.hu/itthon/20101029_ugyved_iszap_karosultak_#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_10_29

'A lapnak nyilatkozó Réti László a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) elnöke hangsúlyozta: a semmis kikötést tartalmazó szerződések semmisnek tekinthetők. Réti hozzátette: az ügyvédi kamara hivatalból etikai, vagy előzetes vizsgálatot indíthat tisztességtelen ügyfélszervezés, a fogyasztó megtévesztés vagy ügyvédhez nem méltó magatartás esetén.'

2010.10.29. 10:55:12

@f.m.j.: "szinte teljes egészében uniós támogatásból épülő rendszer" - ilyen esetben nem bánom akár a százszoros árat sem. Fizessen az okádék unijó, kellett nekik kibővülni! A gps ugyan a kutyának sem kell, de legalább pár Synergonos műszerésznek lesz állása még pár hónapig.

Nagykorú 2010.10.29. 10:59:32

@csíz:
Te egy hülye vagy.
Mindent felsoroltál, amit a népszavában az atv-ben és a klubrádióban meghallgattál, féloldalas tanulmányban csúsztatásokat és félinformációkat a szent cél, a végső konklúzió érdekében megfelelően összeillesztgettél, így persze hogy kijött a vágyott végeredmény: aZorbán=Rákosi=Mussolini=Szálasi=maga a Zördög. Jájjj móre, gyüvik a figyesz gyiktátúaá! :oP

2010.10.29. 11:17:07

@Seduxen:
A mi Bucink ügye is megérne egy külön misét. Rendkívül aranyosnak tartom az ipsét egyébként, tudnám ütni a fejét egy szívlapáttal erősen. ;)

@fokabacsi:
*ásít*

@Nagykorú:
"Te egy hülye vagy."
Anyád hogy van? :)

"Mindent felsoroltál, amit a népszavában az atv-ben és a klubrádióban meghallgattál"
Egyiket sem szoktam sem hallgatni, sem nézni. Sőt, TV-t sem nézek egyáltalán és rádiót sem hallgatok. De azért hörögj csak kedvedre, kis naridroid. ;)

hulyeinformatikus 2010.10.29. 11:19:17

Sunáznám.
TASZ nyilatkozott már?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 11:41:28

@csíz: csak a lényegre nem reagáltál :)))

szóval: az általam felsorolt csemegéket nem kellene még hozzáírni a bűnlajstromához?

2010.10.29. 11:49:46

@Seduxen:
Egyáltalán nem. Hogy képzeled? Ő egy közismeretnek örvendő mélyentisztelt polgártársunk, akire:
- egyrészt a felsorolt vádak nem igazak
- másrészt ő annyit tett már le a társadalom asztalára, hogy ezek a kis csippcsupp bűnöcskék teljesen elhomályosulnak mellette.
;)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 12:53:45

@csíz: na akkor próbáljuk "körmönfontabban" :)))

helyettesítsük be S. András helyére... mondjuuuuk. ENGEM!

na ez esetben (nekem - ellentétben S. Andrással - még priuszom sincs): vajon rámrohadna -e a műanyag-lakat?

arlequin 2010.10.29. 13:05:09

@picur3ka/mesterhazymiklospart: asszem ez ugyanaz az MH-tól
A Magyar Hírlap szerint az iszapkatasztrófa károsultjainak készített szerződésben törvényellenesen szerepel, hogy a károsultak lemondanak a szerződés utólagos megtámadásának jogáról.

Egyrészt nem érvényes a Magyar György ügyvéd irodája által a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára készített szerződés, másrészt pedig akár etikai vizsgálat is indulhat Magyar ellen, mivel a szerződésben törvényellenesen szerepel, hogy a károsultak lemondanak a szerződés utólagos megtámadásának jogáról - írja a Magyar Hírlap.

A lapnak nyilatkozó Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) elnöke hangsúlyozta: a semmis kikötést tartalmazó szerződések semmisnek tekinthetők. Réti hozzátette: az ügyvédi kamara hivatalból etikai, vagy előzetes vizsgálatot indíthat tisztességtelen ügyfélszervezés, a fogyasztó megtévesztés vagy ügyvédhez nem méltó magatartás esetén. A lap kereste a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét is, de Bánáti János azzal hárította el az érdeklődést, hogy mint a katasztrófát okozó Mal Zrt. vezérigazgatójának védője nem kíván hivatalosan nyilatkozni.

2010.10.29. 13:09:22

@Seduxen:
Az még csak hagyján, hogy rádrohadna. De még meg is vernének naponta vagy 2X a sitten, mert te egy náczi szemétláda vagyol és különben is megérdemelted! :)

picur3ka 2010.10.29. 13:27:15

@arlequin:

A, nincs idom minden kommentet elolvasni. Ugyanaz, igen.

fokabacsi 2010.10.29. 13:29:54

@csíz:"" Egyrészt nem érvényes a Magyar György ügyvéd irodája által a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára készített szerződés, másrészt pedig akár etikai vizsgálat is indulhat Magyar ellen, mivel a szerződésben törvényellenesen szerepel, hogy a károsultak lemondanak a szerződés utólagos megtámadásának jogáról - írja a Magyar Hírlap.""
Ez a ti (ügyvéd") "erkölcsi" alapotok. Okádék !

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.29. 13:33:21

no, hát ezek szerint akkor mégiscsak azoknak volt igaza, akik háborogtak?

fokabacsi 2010.10.29. 13:49:48

@Conv: Igen , a háborgóknak van igaza ! Ezen normális ember soha nem csodálkozott .

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 14:03:04

@csíz: félreértés ne legyen: én nem azt akarom, hogy azért, mert ő Stohl András szigorúbb elbírálásban részesüljön...

PONT OLYANBAN részesüljön, mint BÁRMELY MÁS ember.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.29. 14:37:54

@Joe.UK:

Ezért is lett az a post címe, ami. Kérdés, hogy rá van-e szorulva.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.29. 14:41:25

@Kicsit Karcos:

éééééééés sajnálkozva széttárja a kezeit

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.29. 14:54:16

@.Pierre Bezuhov.:

Az Index elvégezte a melót, törölték a projektet. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.29. 14:56:13

@Marcellusca:

Idézek egyet a cikk alatti kommentekből:

"Pierre Batka

Ledöbbentő, hogy hosszú idő óta először van egy hír arról, hogy a BKV fejlődik, és a hozzászólók 90%-nak sír a szája."

picur3ka 2010.10.29. 16:43:01

@laspalmas:

Ez a ket remek talalat komment jol van elhelyezve.

Kulonben rettentoen orulok - talan nem Index, inkabb LMP - hogy a nemzeti vagyon nem lesz felterkepezve, rengeteget sporoltak az allamnak, tenyleg. Remelem, az Audi boviteset is sikerul betiltaniuk, meg minden gyarat es uzleti szerzodest, ami nem a Strabage.

picur3ka 2010.10.29. 17:59:23

@fokabacsi:

A 'megmindigporogszferegfaszfejkiperlemabeledet' felsobbrendu kommentelo mar nem jelentkezett egy ideje.

2010.10.29. 18:21:22

@fokabacsi:
"Ez a ti (ügyvéd") "erkölcsi" alapotok. Okádék ! "
Még mindig pörögsz? Lassan azért a nagy rinyálásban felfoghatnád végre, hogy:
- nem vagyok ügyvéd (soha nem si voltam és nincs közöm egyhez sem igazából)
- amin még mindig pörögsz, az megintcsak egy feltételezés, és egyelőre ugyanannyi az ezzel kapcsolatos információ, mint amennyit a bemásolt megállapodásrészletből megtudtunk (szinte semmi).
De persze nem kell megértened. Hörögj csak tovább, úgy legalább csini leszel. :)

@Seduxen:
Én is sokmindenben szeretném, hogy mások pont olyan elbánásban részesüljenek, mint én. Kár, hogy ez eddig nem sikerült, mert valakiknek mindig vannak jogaik és valakik mindig egyenlőbbek nálam. De ez már csak ilyen, míg világ a világ. ;)

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Jaja, nem mindig kíváncsi a hörgésedre, nyomikám! De azért néha felnéz, hogy mosolyogjon egyet rajtatok. ;)

fokabacsi 2010.10.29. 19:32:36

@csíz: Pörögni te szoktál, meg a majom farkán a stanecli. Érdemi válaszod nincs. Van ellenben "ügyvédi moralitásod" .

fokabacsi 2010.10.29. 20:29:23

@csíz: Amilyen tompa vagy többre nem telik.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.29. 20:38:29

@csíz:
"amin még mindig pörögsz, az megintcsak egy feltételezés, és egyelőre ugyanannyi az ezzel kapcsolatos információ, mint amennyit a bemásolt megállapodásrészletből megtudtunk"

az azért elég konkrét dolog, hogy az ügyvédi kamara hivatalosan nyilatkozta, hogy etikai pert indítanak magyar ellen, nem feltételezés.
konkrétan a szerződések tartalma és a szerződéskötés módja miatt.
voltaképpen azért amiért mi is háborogtunk itt párótok kivételével.

2010.10.29. 21:12:06

@Conv:
Át ne ess már megint a paci túloldalára!
1. Az ügyvédi kamara nem azt mondta, hogy etikai pert indít, hanem azt, hogy etikai pert indítHAT.
2. Mindezt ráadásul az a Magyar Hírlap közölte, ami már eddig is csak féligazságokat közölt (a nagyobb rivaldafény érdekében). Az a Magyar hírlap, ami nem rakta be az egész szerződést (pedig megtehette volna), nem rakta be az egész 1-es melékletet (pedig azt is megtehette volna), hanem csak egy részletet ragadott ki az egészből.

Javaslom csak akkor háborogni, ha már BIZTOS lesz valami. Amíg csak információmorzsák vannak és hangzatos kijeelntések mindenféle konkrétum nélkül, addig ugyan jóleshet egyeseknek hörögni, de értelme nem lesz.

(Ja, nem tudod véletlenül, hogy ezt a korlátolt nyomorékot itt eggyel feletted hogy lehetne levakarni rólam? Hozzá se szóltam, de elkezd provokálni, mikor meg viszonzásul beszólok neki, akkor meg neki ál feljebb. Ezzel még nem lene baj, csak sajnos olvasni sem tud. Viszont azóta is pörög szerencsétlen, mint a fagyigép. Nem tudom, mert nem vagyok itt őshonos, de ez mindig így szokta, vagy csak engem tisztel meg a baromságaival?)

2010.10.30. 08:10:24

@Conv:
"Etikai eljárás indulhat Magyar György ellen"
HVG.hu (eredeti forrása: Magyar Hírlap)
Hogy is fogalmaz? IndulHAT. Egy az egyben átvette a MH infóját, semmi több.

"Magyar György méregdrágán segít a nincsteleneken"
echotv.hu (eredeti forrása: Magyar Hírlap)
Etikai perről szó nincs benne. A videótalálatai között, de még az "etikai per" vagy "magyar györgy" kifejezésre keresve sem találni még csak utalást sem az etikai perről.

Máshol sem találtam erről az égvilágon semmit. TV-t nem szoktam nézni, de most belekerestem a TV2 és az RTLKlub honlapján is, de egy szó nincs bennük etikai perről.
Szóval ha lehet, mutass már olyat:
- ahol nem a Magyar Hírlap infóját veszi át egy hírforrás
- ahol kimondják, hogy _biztosan_ etikai pert fognak indítani Magyar György ellen.
Köszi.

(Könyörgöm, mi volna, ha nem ülnétek fel féligazságoknak meg légbőlkapott nevetséges vádaknak? Nem lenne elég csak akkor rinyálni, ha már van bizonyíték is a dologról? Az, hogy egy Magyar Hírlapnak nevezett hírforrás közzétesz valamit, még nem bizonyíték. Pláne azon csúsztatásai után, amit eddig is levágott nekünk. Gondolj csak a kiragadott részletére a szerződésmellékletnek. barakhatta volna az egész szerződést oda, nem? mégsem tette. Miért? De ha már a mellékletből idézget, akkor nem lett volna jobb, ha az _egész_ 1-es mellékletet berakja? mégsem tette. Miért? Nemtán azért, mert úgy mindenki számára egyértelmű lett volna, hogy csak csúsztat a Magyar Hírlap?)

fokabacsi 2010.10.30. 08:58:45

@Conv: Ne csodálkozz rajta . Egy korlátolt nyomorék, aki nem informálódik sehonnan, csak nyomatja amit lediktálnak neki. És ilyenekből lesznek az "ügyvédek" ezek a féldebilek fogják képviselni az "igazságot " , "jogot" "törvényt" . Szánalmas.

2010.10.30. 09:10:26

@fokabacsi:
Még mindig hülye vagy? Bár azt már látom, hogy olvasni legalább tudsz, mert az én szavaimat idézgeted (önálló gondolatod láthatóan nincs). De legalább megértenéd, ami le van írva... vagy hiába várom el? Na mindegy, pörögj csak tovább, kis elmebajos. :)

2010.10.30. 09:12:13

@fokabacsi:
Jaj elfelejtettem előbb írni. Légyszi, mutass már te is hiteles forrást arra nézve, hogy Magyar György ellen etikai pert indítanak. Mert ugyebár te fenemód jól informálódsz, így bizonyára bizonyítékok hegyeit tudod ezügyben felmutatni. Köszi neked is. :)

fokabacsi 2010.10.30. 12:35:33

@csíz: Nem is várok tőled mást . Ez a színvonalad. Nézz néha tükörbe , csak azt írtam neked amit idehánytál.
Soha nem mondtam , hogy normális vagyok, viszont rólad nem is lehet.

2010.10.30. 14:42:07

@fokabacsi:
Na mi van már, hol marad a hírforrás? Hol marad az alátámasztása annak, amire oly' nagy fejrángatással bólogattál, nyomipapa? Nemtán beégtél most (is)? :)

fokabacsi 2010.10.30. 16:49:01

Amikor például gyerekek ajánlották fel az uzsonnájuk árát akkor jön egy tetű, vérszívó és leveszi a pénzük 17-20%át , az én szememben az ilyen egyed , egyszerűen egy ember alatti lény! Neked pedig többet nem válaszolok mert ilyen alakkal aki még az ilyeneket védi, tettüket magyarázza , nem óhajtok beszélni ! ENNYI!

2010.10.30. 18:25:49

@fokabacsi:
Valahogy megint elmaradt a hírforrás, amire pedig úgy bólogattál, hogy majd lefejelted a monitorodat. Vegyem úgy, hogy akkor most megint beégtél? :)

- Elkezdtél sértegetni engem bármiféle előzmény nélkül.
- Mindezt úgy, hogy láthatóan nem is értetted azt, amit írtam.
- Mikor viszont-sértettelek, még neked állt feljebb.
- Azután a sértegetések közben előjöttél egy olyannal, ahol egy olvtárs mondandóját helyeselted, és ráadásul kijelentetted, hogy én nem informálódom sehonnnan.
- Majd utána kiderült, hogy olyan dologra bólogattál, amiről nem is tudsz semmiféle bizonyítékot előhozni.
- Most meg jössz valami 17-20%-okkal, amire ugyan fogalmam sincs, hogy milyen légbőlkapott rémhírből vetted, de legalább jól hangzik.

Gratulálok, szép volt! Még pár ilyen beégés, és kigyújtod a blog.hu-t is. :)

fokabacsi 2010.10.30. 22:31:18

@csíz: A 13 % plusz az ÁFA , negyede a 13%-nak tehát 3,25 % = 16, 25% !! Ehhez jönnek az utazási meg egyéb költségekre +6%-ot , tehát lenyúl-ellop a szerencsétlen károsultaknak 22,25% -ot a pénzéből ! Ehhez kell a pofa meg lehet magyarázni de hullarablással tartom egyenértékűnek. ENNYI !
Égtek mint a kapcarongy.

picur3ka 2010.10.30. 22:50:40

@fokabacsi:

Minek vitazol ezzel, bacsika?

Le van o szarva.

2010.10.31. 06:50:59

@fokabacsi:
:DDDD LOL
Mond, az a 6% hogy jött neked? Van forrásod is rá, hogy pont 6% az, ami egyéb költségekre lejön, vagy csak ráütöttél a hasadra és mondtál egy számot? :)))
Légyszi írj már még ilyen marhaságokat! Köszi. A Reichstag nem égett úgy annak idején, mint ahogy te égeted most magad. Amit előadsz az egy normális embernél messze kimeríti a mazochizmus fogalmát. :D

Ja, nem azt mondtad, hogy nem írsz többet nekem? :)

fokabacsi 2010.10.31. 09:37:26

@picur3ka/mesterhazymiklospart: INDEX : 13 százalékos +ÁFA sikerdíjért vállalta Magyar György ügyvéd az iszapkatasztrófa áldozatainak jogi képviseletét. Ha a szerződés korábban megszűnik, az ügyvéd utólag óránként 50 ezer Ft plusz ÁFA munkadíjat számol fel – írja a Magyar Hírlap. Magyar ügyfeleit egyéb költségek is terhelik, köztük a per során igénybe vett szakértők díjai, a per illetéke (az igényelt összeg hat százaléka), valamint az ügyvéd és munkatársainak útiköltsége Budapesten kívül.
És még ez a féreg mocskolódik.
Ez olyan "ügyvédes"

2010.10.31. 11:22:43

@fokabacsi:
Lássuk csak, hol is van ebben említve 6%...? Hmm-hmm, úgy látom sehol. Tehát most jött egy újabb beégés a kis elmeroggyant barátunktól. Hozzak poroltót? :DD
Ja, majdnem elfelejtettem. Itt is oda vagyon írva:
"írja a Magyar Hírlap"
Tehát megint csak a Magyar Hírlap féligazságait vette át egy másik híroldal, mert ezzel is növeli az olvasottságát. Semmi bizonyíték, csak a feltételezések meg hasonlók. Volt egy Magyar hírlap, ami kivágott egy pár soros részletet egy szerződés melékletéből, és abból szűrt le következtetéseket - nem kicsit szenzációhajhász módon. nem rakta be a teljes szerződést, mert ahhoz nem volt pofája. nem rakta be még a teljes melékletet sem, mert ahhoz sem volt pofája. Csak simán kivágott egy olyan részletet, amire a sok zombi ráveti magát és kedvére tud rinyálni miatta. Mint ahogy most te is teszed. :)
Gratulálok, kis elmebajosom. Megy ez neked! :)))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.31. 11:34:29

@csíz:

Tudod mi az, amit meg én nem olvastam sehol: Magyar György felháborodott tiltakozása, hogy "De nem is úgy van, hazudik a Hírlap!"

fokabacsi 2010.10.31. 14:48:27

@ @csíz: INDEX : "13 százalékos +ÁFA sikerdíjért vállalta Magyar György ügyvéd az iszapkatasztrófa áldozatainak jogi képviseletét. Ha a szerződés korábban megszűnik, az ügyvéd utólag óránként 50 ezer Ft plusz ÁFA munkadíjat számol fel – írja a Magyar Hírlap."" Magyar ügyfeleit egyéb költségek is terhelik, köztük a per során igénybe vett szakértők díjai, a per illetéke (az igényelt összeg hat százaléka), valamint az ügyvéd és munkatársainak útiköltsége Budapesten kívül."" Magyar ügyfeleit egyéb költségek is terhelik, köztük a per során igénybe vett szakértők díjai, a per illetéke (az igényelt összeg hat százaléka), valamint az ügyvéd és munkatársainak útiköltsége Budapesten kívül."" Magyar ügyfeleit egyéb költségek is terhelik, köztük a per során igénybe vett szakértők díjai, a per illetéke (az igényelt összeg hat százaléka), valamint az ügyvéd és munkatársainak útiköltsége Budapesten kívül.""

fokabacsi 2010.10.31. 14:50:35

Magyar ügyfeleit egyéb költségek is terhelik, köztük a per során igénybe vett szakértők díjai, a per illetéke (az igényelt összeg hat százaléka), valamint az ügyvéd és munkatársainak útiköltsége Budapesten kívül.""

picur3ka 2010.10.31. 15:36:04

@laspalmas:

Hat o ilyenbe nem igen fogja keverni magat, erre vannak a csizek es egyeb palimadarak.

Bee-zony 2010.10.31. 19:58:05

„NJSZ: ingyenes jogi képviseletet biztosítunk a vörös iszap áldozatainak!”
Gaudi valóban szokott ingyen segíteni, pl. beadványok szerkesztésével, de amikor pl. cirka 60, egyenruhás emberrablók által elhurcolt tüntető a bíróság előtt állt, egyenként, akkor csak a sztárolt Budaházynak volt ügyvédje, a többiek védhették magukat egyedül. Átéltem az élményt, sikerült megvédeni magam – felmentve – és ebben csak az a videó segített, amit az egyik előző tárgyalásról láttam, ahol a szintén ügyvéd nélküli delikvens védte magát. Csináld magad a jogi önvédelmet is.
Most elvileg a kártérítési szakaszban jár az ügy, csak éppen a nemzeti jogvédős ügyvédnő, aki felvette a 20 eFt megbízási díjat, és közölte hogy 10% a sikerdíj, az emailre nem reagál, és nem tudom, hogy mi van vele és az üggyel… az is lehet, hogy nem intézett semmit, és eltelt közben majdnem 1 év. Kezdhetek nyomozni… Eddig csak P. Tamás szeretett bíróságra járni, én mással akartam volna tölteni az időmet, de úgy látszik, hogy elkezdhetem a jogi tanulmányaimat is, mert ennyire nem működik ebben az országban semmi – a korrupción és a bűnözésen kívül.
Az egy dolog, hogy van kuncsaftgyűjtés és ingyenreklám, de hogy innentől a végeredményig mi történik, az az érdekes. Az én esetemben a felmentés után a második félidő eddig egész rosszul néz ki. Kezdhetek aktív lenni ezen a téren is… basszus.

fokabacsi 2010.11.02. 07:51:03

Van a térségben kb.510 károsult ! Ebből ha 200 ad megbízást a "Magyar" irodának, és károsultanként ha csak 200 000 Ft-ot kér, akkor is lenne tisztességes bevétele. Senki nem szól , nem szólhat semmit !! De az nem volt neki elég, a maximumot akarta bekarmolni. Na ehhez kell a pofa.

Bee-zony 2010.11.02. 11:41:36

@Bee-zony: Kiderült közben, hogy haladgat az ügy, csak idén nyáron azt találták ki jogszabályilag, hogy az 1 mFt alatti ügyeket fizetési meghagyással közjegyzőn keresztül kell intézni elektronikus úton egy programmal, amit külön meg kell venni az ügyvédeknek, és persze nem mindenki vette meg. Tehát először kell keresni valakit, akinek ilyen van, és csak utána lehet intézni a többit.
Fizess plusz pénzt a plusz bürokráciáért; hogy több legyen az akadály, és nehezebb legyen az élet; viszont a lehúzási láncban valaki megint jól járt.
Assz'em az esettől számított 4 év a beadási határidő; van még másfél év, remélem, belefér.
Akkor lesz öröm é bódottá, főleg akik ketten velem voltak, mert megígértem nekik a harmadolást, mivel a Fakabát Rt. további „szolgálatatása”, a rabó és a börtönlátogatás csak nekem adatott meg; ők ebben már nem kerültek sorra – látva az esetemet, behúzódtak a tömegbe, és akkor még nem tudta senki, hogy mi mire lesz jó, illetve, hogy egyáltalán mi lesz.

fokabacsi 2010.11.02. 15:02:53

@Bee-zony: Úgy látom ezeknek törvényhozói helyeken jól megkent csatornák vannak.Érdekes, látszik abból, hogy a "törvény" kiknek kedvez !!

Bee-zony 2010.11.02. 16:53:02

@fokabacsi: Zöldségesmaffia, Artisjus (matrica), és a többiek. Alakul az egyre élhetetlenebb és kórszerűbb ország, ahol a végfelhasználó fizetheti a közbeékelődőket.

fokabacsi 2010.11.02. 17:02:54

@Bee-zony: Már most is egy csomó élősködő hízik bármit teszel veszel. Pl: az adódból tartod el az államapparátust, mégis ha valamivel mész hozzájuk (forgalomból kivonás pl.) akkor megint lenyúlnak.

dézi 2010.11.03. 17:35:15

@f.m.j.: @csernaja obca: Teljesen más a téma, remélem lesz poszt erről is, de ez az alapja annak, hogy új buszok legyenek. Ezen mit sirsz? VEKE oldalon elolvashatod mire kell, ha ennyire érdekel, de ne sirj.

süti beállítások módosítása