Skip to content


       Szűrés lista

Sokkolás után gyomrozás nyugdíjügyben

A tegnapi Nagy Sokkoló Nyugdíjbejelentés után egy kiss kussolást vártak volna a naivak, esetleg Orbán sírósarcú nyilatkozatát, miszerint "meg kell érteni a Zembereknek, nincs más lehetőség...", de a NER kirobbanó formában van, óriási fordulatszámon pörög tovább.

Szíjjártó Peti nyitotta a reggelt empatikus nyilatkozatával.

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, nem a blogolók véleményével kell számolnia" – jelentette ki Szijjártó a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.


(Ezt arra mondta, hogy a riporter felolvasta pár tegnap született blogpost címét, és Török Gábortól egy konkrét mondatot is idézett, ami a kétharmad és a realitásérzék kapcsolatát firtatja.)

A nyugdíjmentő törvénycsomag elfogadásával mindenki jól jár – szögezte le Szijjártó. A helyzet szerinte fordított, mint ahogy az ellenzék és a Stabilitás Pénztárszövetség sugallja: eddig volt egy kényszer, miszerint az embereknek a kockázatos nyugdíjtőzsdén spekulánsoknak kellett adniuk a pénzüket, ezzel szemben a kormány visszaadta a választás szabadságát.
A kormány jó gazdaságpolitikája a garancia a munkahelyteremtésre, és a tízéves távlatban ígért egymillió új munkahely pedig biztosítja, hogy legyen elég járulékfizető a magánnyugdíjpénztárakban maradók nyugdíjának a kifizetésére – érvelt Szijjártó."

Ha esetleg véletlenül mégsem jön össze a Zegymilliómunkahely, akkor meg sorry....

Következett Matolcsy György  FigyelőNetnek adott interjúja, amely bár a nagy bejelentés előtt készült, "jókor" jelent meg:


"
Egy olyan növekedéspárti gazdaságpolitikus, mint ön, miért megy bele abba, hogy a gyermektelen alacsony jövedelműeknek jövőre kisebb legyen a nettó bére, mint idén? Az alacsonyabb jövedelműek fogyasztják el a legnagyobb arányban a jövedelmüket, tehát az ő nettó bérnövekedésüknek lehetne igazán gazdaságélénkítő hatása. Ez ellentmondásnak tűnik…

Ellentmondás lenne, ha így lenne, de nem így van. A helyzet az, hogy jövőre senki nem fog több adót fizetni, senki nem jár rosszabbul. A gyermekeseknél nyilvánvaló, hogy emelkedik a nettó bérük. A gyermeket nem nevelőknél valóban van olyan bérsáv, amelynél csökkenne a nettó bér 1-5 ezer forint körül. Ezt a versenyszférában a béremelkedés kiegyenlíti majd.

A közszférában pedig 1 és 5 ezer forint közötti veszteség lenne akkor, ha nem történne nominális béremelés, és az állam nem lépne közbe. De az állam közbelép. Mindenkinek, akinek jövőre csökkenne a nettó bére, az állam annyi pluszösszeget ad, amellyel „nullára”, tehát az idei szintnek megfelelően kipótolja az összeget.

Ez csak a kormánytisztviselőkre vonatkozik majd vagy a teljes közszférára, például a pedagógusokra is?

A teljes közszférára, mind a 690 ezer emberre. Ha ez minden munkavállalóra – arra a nagyjából 3,8 millióra vonatkozna – akkor az mintegy 100 milliárd forintba kerülne az államnak. Mivel csak a közszférára vonatkozik, elegendő 25- 30 milliárd forint.

S mi lesz a versenyszférában dolgozókkal?

A versenyszférában megemeljük 5 százalékkal a minimálbért. Korábban 4,5 százalékot terveztünk, de ma már azt mondjuk, legyen 5 százalék. A minimálbéresnek így magasabb lesz jövőre a nettó bére, mint idén. Statisztikailag bizonyítható tapasztalat, hogy az átlagos béremelés rendre magasabb a minimálbér-emelésnél. Ezért állítom, hogy a versenyszférában sem csökken senkinek a nettó bére jövőre."

 

Kivéve annak, akit kirúgnak, hogy másik kettőnek odaadhassák a kötelező emelést ... 

A sort Nagy Anna zárta (egyelőre, hisz még dél sincs):

"Január 1-jétől 3,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - jelentette be a kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Nagy Anna közölte: az emelés vonatkozik a normál öregségi nyugdíjakra, az özvegyi nyugdíjakra, az árvaellátásra, valamint a baleseti járadékra. Mindez 2 millió 650 ezer nyugdíjast érint.

A 3,8 százalékon felül azok a nyugdíjasok, akik nem idén mentek nyugdíjba, hanem még előtte, 0,6 százalékos plusz emelésben is részesülnek majd - ismertette a kormányszóvivő."

Tehát kb. plusz 150 milliárdot költünk a mostani nyugdíjasokra.....

Látjátok, az Orbán kormány tényleg más! Matolcsy igazat mondott tegnap, mikor arról beszélt, hogy a jövő miatt veszik el a magánnyugdíj-lóvénkat. Elvégre 2011. január 1. tényleg már jövőre lesz!

Friss:
Az ország nyugdíjvédelmi nagyasszonya, Selmeczi Gabika az imént jelentette be, hogy a munkáltatói járulékot nyugdíjadónak hívják majd, így ehhez kapcsolódóan az állam nem lesz köteles nyugdíjat fizetni.
Vagyis: Az új nyugdíjrendszerben a munkaadói járulék neve nyugdíjadó, így ezen összeg után nem jár automatikusan nyugdíjkifizetés.
Vagyis: A nyugdíjbefizetés arra költhető, amire a kormány szeretné költeni.

Címkék: politika fidesz pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr872472237

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz katasztrofális kommunikációja 2010.11.25. 13:59:39

Nehezen követem a Fidesz kormány döntéseit - ez egy dolog, de van egy gyanúm, hogy a gazdasági szereplők is így vannak ezzel. Az látszik, hogy jót akarnak, de a megvalósítás óvodás szinten van. Nem lesz ennek jó vége.Nézzük például a nyugdíjak ügyét! E...

Trackback: Magyarországon nincsenek vesztesek 2010.11.25. 11:56:57

 Úgy kezdődött, hogy a három legnagyobb közszolgákat tömörítő szakszervezet – a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Autonóm Szakszervetek Szövetsége és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége – november 19-én bejelentették, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aradebil 2010.11.25. 11:58:24

éljen viktor, a bölcs és igazságos

Homeoffice 2010.11.25. 11:59:42

Jó akkor ma bemegyek a főnökhöz és megkérdezem lesz e béremelés.
Mert a Gyuri azt mondta....

Mr. Acid 2010.11.25. 12:01:21

Húúh, most megyek, és elszámolok százig.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.11.25. 12:02:51

"nem a blogolók véleményével kell számolnia" - ehehehe, legalább már felfigyelnek rájuk:) és a kommentelők véleménye smafu? :D persze még egy "mainstream" blogon is nagyon ritka az, amikor több mint 500 féle ember ír ide, és a 8 millióhoz képest ez tényleg elenyésző...

én meg már azt sem tudom, hogy hogy döntsek, mi van ha nyugdíjas éveimre kiűzik a bankomat az országból? :S

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.11.25. 12:04:38

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, nem a blogolók véleményével kell számolnia – jelentette ki Szijjártó a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában."
VS
"Ilyen ország nincs még egy! Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz egy rendszerváltás, ez a blog lesz a vádirat. (De kis hazánkat mi így szeretjük ...) "

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.11.25. 12:06:54

@Ásó[Mosó]maci:

Igenis volt rendszerváltás! Mint tegnap is kiderült, az újnak az a neve, hogy
"Ha nem tetszik a pofáNK, fizetsz!"

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2010.11.25. 12:06:57

Nem gondoltam volna, h. az ocsmany tolvaj emeszpet alul lehet mulni, de lazan vette az akadalyt a varnarancs (kivul narancs, belul voros!)-ketharmad-forradalmarok se nem fiatal se nem demokrata bandaja...!!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 12:07:08

Ez a Matolcsy ez hülye ... és aki nem a közszférában dolgozik és nem minimálbéres?
Hogy lehet vki ennyire érzéketlen ostoba bunkó?

akkor legalább kussolt voln..

Énbagoly 2010.11.25. 12:10:14

Akármit is mondanak ott fent, én egyfolytában azt érzem, hogy egész egyszerűen mindenbe belefognak, és nem gondolják végig a dolgot.
Mintha megrészegültek volna a hatalomtól, hogy na ők most ezt is megcsinálhatják.
És az a hülye, aki mást mer gondolni.

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2010.11.25. 12:10:21

Pofátlan rohadék szarházik. Eddig nem vooltam magánnyugdíjpénztári tag, de már muszáj. ezeknek egy fillért se. Rohadjon le a fa**uk

Homeoffice 2010.11.25. 12:11:50

@zero:

Azok levannak szarva. Tudod..mindenkinek nem lehet jó...
Tehát mi triplán szopunk....

jozicsenko 2010.11.25. 12:13:03

hmmmm

vajon a kb 800.000 rokkant munkábazavarásáról mikor lesz már szó? ha valahol takarékoskodni kell és lehet, akkor ők

vagy mivan?

mikor fogják már fel, hogy kussolni kell és dolgozni: adjanak nyugdíjemelést az utolsó percben a választások elött: a 19es nemzedék (akik 19000 Ftért eladták a jővőt) megérti

az imf, a financial times és a többi ny-i észosztó meg elkussolna, ha azt látnák, hogy nem újabb adót vetnek ki a kormány részéről, hanem a KIADÁSOKAT csökkentik

másképp: ha Viktor tényleg az adófizetőkre akar építeni, ideje takarékoskodni azokon, akik nem fizetnek adót...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.11.25. 12:14:41

@Lecso (F*ck the Shit):

Jól teszed, így legalább kiemelten támogatod a költségvetést. :)

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2010.11.25. 12:20:14

"nem a blogolók véleményével kell számolnia".
Ez az igazi Nemzeti Együttműködés - "értem én, de leszarom".

sárkányfő 2010.11.25. 12:28:26

Szijjártó: "a kormány visszaadta a választás szabadságát."

Azt hiszem Szijjártó úr mutogatása, és ilyen mondatok kimondása nem más, mint egy nép hergelése és provokálása.
Tudom, most sokan képzelik el Szijjártót fejében egy kalapáccsal vagy jégcsákánnyal, de kérek mindenkit ne hagyja magát provokálni... nem méltóak rá.

martonx 2010.11.25. 12:44:17

Ismét csak azt tudom mondani, hogy semmi bajom nincs azzal, hogy a kormány visszatereli az embereket az állami nyugdíjkasszához. De mindez csak akkor lenne igaz, ha ezzel párhuzamosan azt látnám, hogy drasztikusan csökkentik a nyugdíjakat.
Így viszont csak simán menjenek el valami melegebb éghajlatra!

minimalista 2010.11.25. 12:48:30

Hogy nem szakadt rájuk a mennyezet...

3,8%-al emelkednek a nyugdíjak, nagy kegyesen 5%-al a minimálbér, az inflációt pedig 4,5%-ra várják, így a reálkereset-növekmény elmaradni látszik, sőt, a tavalyi nominális bér megtartására tett ígéretet ez a szemölcsi, így a többségnek újra fizetése vásárlóerejének további romlásával kell számolnia.
Iszonyatos a fejlődés üteme, robog a gazdaság a nem "alacsony státuszúak" (O.V.) tömegeinek forradalmi munkatempója és bölcs vezérünk előrelátó stratégiai iránymutatásai következtében!

Annyit a mentségükre, hogy az egyre szélesebb körű elszegényedés világszintű tendencia, melynek megértéséhez elég megnézni a Money Masters című dokumentumfilmet vagy meghallgatni Bernd Senf közgazdász-matematikus előadását :
blip.tv/file/2513551/
www.blip.tv/file/2518877

Kellemes ébredést!

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.11.25. 12:53:26

Szíjjártó nagyon cuki volt reggel :) Elmondta, hogy ez egy szabad döntés, nem kötelező, csak éppen nem lesz állami nyugdíjad, a munkáltató járulékhoz soha nem jutsz hozzá, ha mnyp-ben maradsz, illetve megszüntetik a mnyp-ak állami garanciáját.

Ez tényleg egy kiegyensúlyozott, tisztességes döntési helyzet :)

julius666x 2010.11.25. 12:53:55

@zero: ott van a cikkben, Matolcsy megmondta:
"Statisztikailag bizonyítható tapasztalat, hogy az átlagos béremelés rendre magasabb a minimálbér-emelésnél. Ezért állítom, hogy a versenyszférában sem csökken senkinek a nettó bére jövőre."

Az más kérdés, hogy ez igen erősen kamuszagú, a statisztikákkal kitörölhetik a seggüket akiket kirúgnak az emelések miatt.
Észre kéne venni, a cégeknél így is az elmúlt években létszámstop volt, a válság miatt. Na mo. még mindig vastagon a válságban jár (főleg a 4 éve tartó megszorítások okozta fogyasztási visszaesésnek köszönhetően...), a cégeknek tutira olyan jól megy, az 5%-os béremelést mindenkinek zsebből kifizetik.
Azért ilyen ordas hülyeségeket egy gazdasági miniszternek nem igazán kéne nyilatkoznia.

bobsys 2010.11.25. 12:58:40

A nyugdíjmentő törvénycsomag elfogadásával mindenki jól jár – szögezte le Szijjártó
Hazudsz Szijjarto bazdmeg. Kurvara nem jar jol vele mindenki. Akkor jarna, jol ha az aki nem lep at az allamiba az szabadon rendelkezhetne a 24% munkaltato altal fizetett resszel is. Nem pedig odaadja neked meg a haverjaidnak, hogy elbaszhassatok mikozben a teljes allami nyugdij rendszerbol kizarjatok az embert.

minimalista 2010.11.25. 13:02:39

@julius666x:
Igen, és közben ezerrel teremtődik a Zegymilliómunkahely a köztisztviselők/kormánytisztviselők tervezett 5-10%-os leépítésével, a magán nyugdíjpénztári alkalmazottak elküldésével és a munkáltató által fizetendő járulékok szinten tartásával. Lesz egymillió, csak mínuszban...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 13:03:24

@jozicsenko:

A 800 ezer rokkantnyugdíjasnak csak a fele van korhatár alatt.
Mondjuk az is 400 ezer ember ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 13:04:31

@julius666x:

Statisztikailag ez az ország a Nobel-díjasok és a milliomosok országa.
Lófasz fizetésemelés sincs a válság óta a versenyszférában, még inflációkövet SEM.

Kicsit Karcos 2010.11.25. 13:09:27

@minimalista:

"ezerrel teremtődik a Zegymilliómunkahely a köztisztviselők/kormánytisztviselők tervezett 5-10%-os leépítésével, a magán nyugdíjpénztári alkalmazottak elküldésével és a munkáltató által fizetendő járulékok szinten tartásával."

Az első kettőtől valóban, a járulékokat persze meg kellene nyesni még. Az elburjánzott bürokrácia leépítése jó hatással lesz a gazdaságra, a felesleges munkahelyek megszűnése serkentő hatású. Olyan, mint amikor szakszerűen visszametszel egy növényt, nem kell amiatt aggódni, hogy ettől majd kisebb lesz, vagy kevesebbet terem, sőt. Vagy ha veszel egymillióért ezer tonna kávét, az sem egymillió forintos bukta, legfeljebb pillanatnyilag magyarázható úgy.

Az infláció alatti nyugdíjemelés is kimondottan jövőbemutató lépés, de a maximálása még jó lenne azért úgy a létminimum duplájában. Járni lehet, hogy jár, csak nem jut.

Mi lesz a kamurokkernyuggerekkel?

Kicsit Karcos 2010.11.25. 13:11:04

Pénzt kértek a rokkantá nyilvánításért - letartóztatások Heves megyében

Szerdán a Heves megyei rendőr-főkapitányság munkatársai letartóztattak az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézethez tartozó munkatársakat, akik ellen az a gyanú, hogy a rokkantosításért pénzt kértek - mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Soltész Miklós az ORSZI főigazgatóját arra utasította, indítson vizsgálatot az egész országra kiterjedően, és külön az egri esetet is vizsgálja meg. Úgy fogalmazott: a társadalomban eddig is rejtetten benne volt az a gondolat, hogy egyesek adott esetben jogtalanul veszik igénybe a támogatásokat.

(MTI)

hoplita 2010.11.25. 13:19:16

A basszátok meg...
A fityisz már évek óta a nyuggerek seggét nyalja, csakúgy mint a cocik....lásd a vizitdíjas-cociális népszavazást, az volt az első jel.:(
Ennyit tanultak.....ha ezt a tájékozatlan, átverhető, de bármikor szavazásra mozgósítható mocsarat nagyrészt maga mellé tudja állítani, akkor neki nincs mitől félni.
A narancsos banda átvette a veresbrigád szerepét, lenyúlta támogatóit és most rendezkedik be az örökkévalóságnak....legalábbis így hiszik.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 13:20:53

Ez a Matolcsy lassan odaver egy kört Veres Janira is, pedig tavasszal még azt hittem, hogy a nyírségi keresztapát nem lehet a következő 8 évben túlszárnyalni ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 13:26:01

Matolcsy délelőtt fogadta a magánnyugdíj-pénztárak vezetőit:

"Nem volt egyeztetés, és a jövőre nézve sem kért, nem is ígért együttműködést Matolcsy György – mondták a pénztári vezetők"

NER!
NER!
NER!

Homeoffice 2010.11.25. 13:26:04

@zero:

Van egy alapvető különbség a két személy között.
Jani tudta hogy geciség amit csinál ezért alattomosan csinláta, hogy nehezen derüljön ki.
Gyuri viszont azt hiszi hogy ez jó. Sőt. Mindenkinek jó!

minimalista 2010.11.25. 13:28:08

@Kicsit Karcos:
"Az elburjánzott bürokrácia leépítése jó hatással lesz a gazdaságra, a felesleges munkahelyek megszűnése serkentő hatású. Olyan, mint amikor szakszerűen visszametszel egy növényt, nem kell amiatt aggódni, hogy ettől majd kisebb lesz, vagy kevesebbet terem, sőt."

Szívből kívánom, hogy Neked legyen igazad!
A növény analógia is helytálló, amennyiben a visszametszett lényt növekedést segítő egyéb adalékokkal és tápanyagokban dús talajjal támogatják. A régi, szikes földben ugyan úgy torzóvá cseperedik csupán!
Hol vannak az adalékok, ásványi anyagok, a zsíros talaj?

julius666x 2010.11.25. 13:28:50

@Kicsit Karcos: " Úgy fogalmazott: a társadalomban eddig is rejtetten benne volt az a gondolat, hogy egyesek adott esetben jogtalanul veszik igénybe a támogatásokat."

ROFLMAO.
A gyakorlatilag a társadalom majdnem 1/10-e roki. Most vagy Mo. a világ legnyomorékabb országa, vagy pedig minden kibaszott erre jogosult helyen zsebibabáért cserébe két kézzel szórják a rokiigazolást. Lehet gondolkodni, melyik variáció a reálisabb.

Roltii 2010.11.25. 13:29:14

Most tényleg emelik a nyugdíjakat? a büdös jó qrva anyjukat, azt. Hát ennyire jól megy nekünk? Azt hittem, hogy gáz van, nincs pénz... nekem a melóhelyem az utóbbi 3 évben komoly 2.9 százalékkal emelte a fizetésem, és tudom, hogy ezzel meg csak nem is vagyok olyan szar helyzetben, erre a kibaszott nyuggereknekmert 3,5...fasza...

2010.11.25. 13:29:51

Az Óz, a csodák csodája című mesében amikor Dorothyék smaragdvárosba érnek, zöld szemüvegeket kapnak a kapustól, hogy mindent smaragdszínűnek lássanak.
Narancsszínű szemüvegeket hol lehet kapni???

Kicsit Karcos 2010.11.25. 13:36:59

@minimalista: az adalékok a megélhetési bűnözés és az iskolakerülés ellen hozott törvényekben, az ásványi anyagok a zömmel az exportra termelő gépjárműipart segítő szakmunkásképzés megújításával kapcsolatos intézkedésekben, a zsíros talaj pedig a Nemzeti Együttműködés Rendszerében van.

@julius666x:

" minden kibaszott erre jogosult helyen zsebibabáért cserébe két kézzel szórják a rokiigazolást"

Ezt mindenki tudja, néhány limuzinliberálist talán még leszámítva.

@Roltii: ha jól emlékszem, nemrég még az volt a nxugdíjemelés alapelve, hogy az inflációhoz hozzáadták a gazdasági növekedés felét. Ez most infláció alatti emelés erősödő gazdaság mellett.

julius666x 2010.11.25. 13:37:11

Amúgy Matolcsy papának ajánlom figyelmébe, ne a nyugdíjakat tessék emelni, hanem tessék a gyógyszerárakat valahogy lekorlátozni, a nyugdíjasok nem azért élnek elsősorban szarul, mert kevés a nyugdíjuk (persze összegben az átlagnyugdíjak tényleg kevésnek tűnhetnek, de tessék figyelembe venni, hányféle és milyen mértékű támogatásban részesülnek, lásd pl. az ingyenes tömegközlekedés), hanem mert a nyugdíjuk legnagyobb része a gyógyszergyártó cégek kb. 5000× -es extraprofitjára megy el.
Még az sem lehetne ellenérv, hogy "a zállam belenyúl a piacgazdaságba", mert a gyógyszerek nem klasszikus kapitalista javak (nem választhatsz milyen gyógyszert kell beszedned, az orvos írja elő, illetve úgyis meg kell venned - ergo semmiféle árverseny nincs).

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2010.11.25. 13:37:42

@laspalmas: le kéne szokni, de ha ilyeneket írkáltok marha nehéz lesz.... 8)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.11.25. 13:38:05

Azért a másik cikk még mindig címlap.Most szeretnek titeket a zindeksznél.
De azért milyen magabiztosak:A kormány jó gazdaságpolitikája garancia az egymillió munkahelyre.Ezt majd tíz év múlva meglátjuk.Talán.
Mondjuk engem nem érint a manyupos dolog.Kicsit örültem,hogy nem kellett kötelezően belépnem.Pont ez zavart egy kicsit.Ez a kötelezőség.Amikor még volt egy pici pénzem és tudtam takarékoskodni akkor máshogy csináltam állampapír, valuta de tényleg piti összegek.:((

Marcellusca 2010.11.25. 13:46:19

@zero: Mos' mé'???
Vo't konzultáció?
Vo't!
A "koleszosfijúk" egymással konzultáltak.
xD

2010.11.25. 13:51:02

Nem lenne ezzel semmi gond, csak:
1. jó lenne ilyen rövid idő alatt tisztázni, hogy pontosan mennyi jogosultságot szereztem eddig.
2. mekkora az az összeg amit átviszek az állami péntárba.
3. meghallgatni a magán pénztárakat is, hogy ők mit ajánlanak, ha mégis maradok.
4. igaz, hogy a magán pénztárakért nem vállal felelősséget az állam, de polgári felelősségük azért még van.
5. mi az hogy a magán pénztárba gyűjtött tőkét csak a házastárs örökölheti? Eddig is meg volt az özvegyi nyugdíj, meg az árva ellátás, ez nem új, (inkább átverés). Épp ez volt kedvező a magán pénztárakban, hogy aki nem éri meg a nyugdíj korhatárt - és sokan nem érik meg - annak ne vesszen el a teljes befizetése (csak a nagyobbik része).

dr. Aullah 2010.11.25. 13:57:14

Tegnap valaki viccesen megjegyezte, hogy ez a sok pénz ahhoz kell, hogy megemeljék a nyuggerek díját. Én meg kb azt mondtam magamban, hogy az bebaszna... azért ehhez már nem lesz pofájuk.

Ezzel mindenki jól jár... nos ez már alapból fizikailag képtelenség, ugyanis a pénz nem a fán terem. Ha valaki többet kap, akkor nyílván valaki kevesebbet.

Komolyan mondom... hányok... a kibaszott annyukat ezeknek, dögöljenek meg.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 13:57:18

Friss:

Az ország nyugdíjvédelmi nagyasszonya, Selmeczi Gabika az imént jelentette be, hogy a munkáltatói járulékot nyugdíjadónak hívják majd, így ehhez kapcsolódóan az állam nem lesz köteles nyugdíjat fizetni.
Vagyis: Az új nyugdíjrendszerben a munkaadói járulék neve nyugdíjadó, így ezen összeg után nem jár automatikusan nyugdíjkifizetés.
Vagyis: A nyugdíjbefizetés arra költhető, amire a kormány szeretné költeni.

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20101125-selmeczi-gabriella-nyugdijado-lesz-a-munkaltatoi-jarulek.html

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.11.25. 13:58:26

Hülye barom ez a Szíjjártó.

Annyi mindennel érvelhetne. Pl: "900 milliárdos hiány van a nyugdíjrendszerben, nem akarunk rá hitelt felvenni - ismét -, ezért kényszerből döntöttünk így." vagy: "a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, tanulmányok sora mutatta ki, hogy pár év múlva nem tudunk majd nyugdíjat fizetni" -és igaza lenne.

Ehelyett jön ezzel a blogolós hülyeséggel...

A Fidesz valamiért mindent erőből akar megoldani... nem ártana ott egy teljes vezetőségváltás.

Énbagoly 2010.11.25. 14:03:36

@zero: Ez egyvalamire jó. Végre ott van fehéren feketén, hogy nagy lófaszt a seggünkbe.
Eddig is arra költötték a pénzt, amire akarták, de legalább nem büszkélkedtek vele.
Most ez azt jelenti, hogy ebből a pénzből korántsem lehet nyugdíjat adni annak, akitől jön a pénz?
Fasza.
De viszont ha ez hivatalosan is adó lesz, akkor hol van az adócsökkentés?

Ja, és aki megteheti, az próbáljon meg valamilyen formában gondoskodni előre a saját öregkorára a pénzről, már ha megéri az öregkort.
De akkor legalább a pénz örökölhetik a gyerekei.

2010.11.25. 14:09:14

Na látjátok, mennyire más a választási kampány és a kormányzás. Mert a kampányban igérni kell, de most kormányozni--mert erre kaptak felhatalmazást a "zemberektől"!

Vidéki 2010.11.25. 14:10:18

A FigyelőNet kérdezőbiztosa akkor is hazudik, ha kérdez: "ön, miért megy bele abba, hogy a gyermektelen alacsony jövedelműeknek jövőre kisebb legyen a nettó bére, mint idén?"

A válaszból világosan kiderül: "de nem így van. A helyzet az, hogy jövőre senki nem fog több adót fizetni, senki nem jár rosszabbul."

A szerző elképesztő propagandisztikus állítása: Matolcsy arról beszélt, hogy a jövő miatt veszik el a magánnyugdíj-lóvénkat. .

A manyup rendszer 1998. jan. 1. től él, majdnem 14 éve.

Azóta az oda átutalt járulékok hiányoznak a felosztó-kirovó rendszerből.
Ennek pótlása évi 360 milliárd forint az állam felvett hiteleiből történik, (a hatalmas eladósodás miatt hatalmas kamatfelárral súlyosbítva) a jövendő nemzedékek terhére. Ha nem lenne manyup, akkor explicit (kimutatott) GDP arányos államadósságunk szintje jelentősen alacsonyabb lenne, emiatt az államadósság finanszírozásának kamatfelára és össz kamat terhe is sokkal alacsonyabb lehetne.

A manyup rendszer értelme a költségvetést terhelő jövedelemszivattyú telepítése, hogy az egészségügy, az oktatás és az állami nyugdíj ráfordításai csökkentésével teremtsenek forrást e kábítással működő szivattyú táplálásának.

Napnál világosabb, kevés beavatott kopaszt sok balekot.

Hozam helyett Viszemmel működtek a manyupok, Ebből következően a manyup rendszernél sokkal hamarabb következik be a fenntarthatatlanság állapota, mint az állami TB rendszernél (ha a demográfiai helyzet roszz é s nem teszi lehetővé a stabilitást).

A manyup rendszer is állami garanciára támaszkodik.

Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára ködösít a manyup rendszer haszonélvezőinek (kegyenceinek) érdekében. Nem kímélik a járulékbefizetők pénzét kábításuk céljából.
A Vatagbőr is zsbre teszi ezt a propagandáért járó pénzt.

A pénznek nincsen szaga

zrobasé 2010.11.25. 14:11:06

köszönöm...köszönöm, egy jó nagy lökést adott nekem és kis családomnak a NER...
én hülye meg eddig vaciláltam, hogy kimenjünk-e 1600-1900Euro/hó fizetésért külföldre...ami ugye 2x 1600-1900, mert asszonynak itthon munkája sincs, ott meg lenne...de mi, eddig vaciláltunk,hogy nem, ide születtük, itt kell felnevelni a gyerekeinker, majd csak jobb lesz, majd csak szebb lesz...de igy ? danke...

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.11.25. 14:11:13

@zero: csodálom, hogy ezt el tudta mondani. Azt se tudja, mi a nyugdíj, csak kapott egy szép kinevezést mikulásra :)

DArchAngel 2010.11.25. 14:13:48

"Ezért állítom, hogy a versenyszférában sem csökken senkinek a nettó bére jövőre." - ahol dolgozok, ott kb. minden második embernek csökkenni fog (alsó hangon). Hazudtok éjjel, hazudtok nappal...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.11.25. 14:16:21

Különben a tegnapi történetnek volt egy óriási haszna: sok embernek most esett le, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer bármilyen formája tarthatatlan. Hiszen a felosztó-kirovó rendszerrel az a baj, hogy a demográfiai folyamatok ellentétesen alakulnak, mint kellene, a magánnyugdíjpénztárassal meg az, hogy a kieső pénzt az állam hitelből fedezte, ami hosszútávon jó nagy adóságcsapdába kergeti (kergette?) az országot. Most sokmindenkinek leeshetett végre, hogy ez így nem jó, és a nyugdíjakat bizony nagyon nehezen köhögi ki az állam.

A Fidesz amúgy pont az ellenkezőjét csinálj, mint amit ígért, mert munkahelyteremtésről volt szó, meg hogy az adózók körének szélesítésével csökkenthető a hiány meg az adósság is hosszútávon, ehhez képest eddig csak kebelez, hol banki pénzeket, hol magánnyugdíjpénztárakat. Ha már ennyi pénzt bekebeleznek, legalább csinálnának egy adóparadicsomot, az állami szféra leépítésével együttesen!

kacsa! 2010.11.25. 14:18:36

Hányadék mocskos patkányok.

kovacskoko 2010.11.25. 14:23:14

@Vidéki: Ügyi vagy! Szépen betanultad! Leülhetsz!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 14:23:35

@Vidéki:

"A válaszból világosan kiderül: "de nem így van. A helyzet az, hogy jövőre senki nem fog több adót fizetni, senki nem jár rosszabbul."

Írd már be egy 2011-es kalkulátorba hogy bruttó 150 ezer, nulla gyerek, oszt láss csodát.
adozona.hu/kalkulator_haviber.aspx

ketroot 2010.11.25. 14:26:28

@zrobasé:

Ilyenkor bennem is megfogalmazódik a kérdés, hogy miért vagyok ekkora fasz, hogy hazajöttem, én hülye.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.11.25. 14:31:31

orbán el akarta engedni a hiányt - beintettek. orbán le akarta írni a hiányból a manyup állami kiegészítését - beintettek. orbán einstandolja a manyupokat - ?

ha beintenek most is, akkor mi lesz? lesz egy kétharmados kormánytöbbség, aki szavazhat a szent koronáról és a magyar nyelv védelméről, de a lényegi gazdasági kérdésekben szava nem lehet. államcsőd ez kérem, csak nem mondják bele a pofánkba expressis verbis.

==T== 2010.11.25. 14:34:08

A CR2 nevű protokoldoid szerepeltetése már önmagában a nép totális hülyének nézése...

bobsys 2010.11.25. 14:37:03

@Vidéki: Hozam helyett Viszemmel működtek a manyupok, Ebből következően a manyup rendszernél sokkal hamarabb következik be a fenntarthatatlanság állapota, mint az állami TB rendszernél (ha a demográfiai helyzet roszz é s nem teszi lehetővé a stabilitást).

A mnyp csak a te sajat befizeteseidbol fogja fizwetni a nyugdijata, masehoz nem nyul. Ellenben az allami nyugdij oly remek, hogy aki minimalberen meg zsebbe dolgozott annak nem a csak a sajat befizetese utan kap nyugdijat. Hanem azoktol akik rendesen be vannak jelentve es jo sokat fizetnek a kozosbe.
A 24% az nekem jo sok penz, legyen mondjuk 100K. Ezt a kovetkezo 40 evben befizetem az allamiba es a nyugdijamat nem a 100K*12honap*35ev alapjan allapitjak meg hanem senki nemtudja hogyan. Es siman a fennmarado nyugdijas eveimben nem egyenlo mertekben elosztva kapom vissza. Talan max. a felet. 70 eves koromban elmegyek nyugdijba es 20 evre leosztva kerem az mnyptol akkor kapok havi 200Kt. Allaminal kitudja de nemhiszem, hogy 100Knal sokkal tobbet.

Vidéki 2010.11.25. 14:38:02

@zero: "nulla gyerek"! 2011-es kalkulátorod hazudik: Ne higgy neki! Rosszindulatú rettegtetők programozták.

Várd ki a 2011-et és akkor üsd be.

Matolcsy kis ujjában is több tudás van pénzügyi és közgazdasági téren, mint a hozzád hasonló rettegtetö (nem akarom mondani, hogy szarkeverő) propagandisták fejében.

Idős Asszony (újra aktív)2 2010.11.25. 14:38:34

Ez már a vég. Mindannyian megyünk a gázba...

lyken 2010.11.25. 14:38:46

"ezzel szemben a kormány visszaadta a választás szabadságát."

Hajaj. El lehet dönteni, hogy a pohár félig üres, vagy félig tele van. Lehet, hogy nem számít a blogerek és az őket olvasó közönség véleménye. De tessék mondani. Mikor fülkeforradalom volt, akkor miért számított? Tudniillik szíjjártó úr (így lenemecsekezve) azt közölte, hogy a választók véleménye nem számít.

"A kormány jó gazdaságpolitikája a garancia a munkahelyteremtésre..."

Elmesélem én mire jutottam a "jó gazdaságpolitika kapcsán". Megszüntettem a magyarországi cégemet és mindkét állásomat, most a határon túl lakom 400 méterrel. Most ugyanazt a munkát végzem, de nem otthon adózom. A legjobb, hogy tojok arra, hogy mit művelnek a továbbiakban a nyugdíjakkal. Ami eddig megvan, az a magánnyugdíjpénztári számlámon marad. Akkor is, ha szivart sodornak belőle és elfüstölik.
Van ugyan még egy lakásom Budapesten, de záros határidőn belül eladom, mert lehetetlen akár közelítőleg is megsaccolni, hogy mi lesz odahaza. Egyébként is hajlottam arra, hogy egy biztosabb egzisztenciájú országba menjek valahol a kárpát medencén belül, de vicc, hogy végül mi váltotta ki ezt az egészet.

minimalista 2010.11.25. 14:41:41

@Vidéki:
"Napnál világosabb, kevés beavatott kopaszt sok balekot."
Ezzel teljesen egyetértek. Magán megtakarítás ígérete állami garanciával - ha a pénztár bukik, az állam duplán bukik, folyamatos adósságba verve magát.

Ugyanakkor hosszú, 10-20 év távlatában az egész mizéria felesleges, lehet vitázni azon, mi dől be előbb, az állami vagy a magán( vele együtt az állam szintén) pénztár, addigra úgy is, törvényszerűen csődbe megy az állam, ugyanis már jelenlegi államadósságunk is - pedig próbálják az ellenkezőjét elhitetni! - visszafizethetetlen!!!

Az államosítás arra is jó, hogy a pár éven belül bekövetkező újabb válság előtt kimentse a vagyont a manyupokból, amik e kataklizma hatására nagy valószínűséggel bedőlnének.

lyken 2010.11.25. 14:49:05

Lejárt szavatosságú ukrán guminyalókát nyer, aki eltalálja, mire emlékeztet engem ez az egész szar:
Aki kifejti, hogy miért, az akár egy ládával is kaphat belőle...

"Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel, hogy a magabiztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik, nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom.
(...)
Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk! Nincsen ennyi kapacitásunk.
(...)
mit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogy ha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmapolitikai egységet, mint soha az elmúlt években. Vagy talán sose. Természetesen mindaz, amit tudunk, az anyagaink kidolgozottsági foka, hagy maga után kívánnivalót."

DArchAngel 2010.11.25. 14:49:52

@Vidéki: Maga aztán jól beszopta az igét!

Petrow 2010.11.25. 14:50:33

Azért figyelitek a fokozatosságot:

Alkotmánybíróság jogkörének megszűkítése - elenyésző rinyálás
14 hónapig a MNYP befizetések stornózva - mérsékelt rinyálás
MYNP-s dogozók szopóágra tétele - fokozott rinyálás

A februári Matolcsy csomaghoz lehet fejleszteni a blogmotort, hogy az öt számjegyű kommenteket is meg tudja majd jeleníteni...

Vidéki 2010.11.25. 14:50:47

@bobsys:
Ha neked ennyire kedves a manyup, senki sem akadályozhat meg abban, hogy továbbra is tagja maradj.

Azt viszont tudatosan vállald, hogy ha kedvenc manyupod eltőzsdézi befizetett járulékaidat, ne tartsd állami garanciáért a markodat állam atyánál, mint a Bibliai példázatban a Tékozló Fiú, aki eldorbézolta előre kikért atyai örökségét, ezért később bocsánatot kért jóságos atyjától (amit aztán a jóságos atyától símán meg is kapott).

zrobasé 2010.11.25. 14:55:54

@Vidéki: és ha mnyp tag maradok akkor ugye a munkaadó által fizetett 24%járulék az enyém lehet, nemde ? ja, várjá', nem ,mert az mostantól adó...hoppá...ügyes

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.11.25. 14:57:25

Ti meg az index és társai azért bőgtök mert lesz nyugdíjemelés, az MSZP meg azért, mert csak infláció alatti. :DDD

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.11.25. 14:59:22

@Petrow: A csomag tetszeni fog majd, elvégre itt mindenki megszorítást akar. Bajnai megadta volna, elvtársak, oda kellett volna szavazni.

lyken 2010.11.25. 14:59:42

@Vidéki: A szép bibliai idézeted ellenére se jött be az ordas csúsztatásod. Nem sírt senki állami garanciáért. Azért sírt mindenki, mert a tisztelt miniszter úr nem kedvező feltételeket teremt, hogy az emberek átlépjenek, hanem pénzügyi pisztolyt tol az emberek arcába, hogy ugye adakoztok gyerekek? Úgy gondolom van egy kis különbség.
Egyetlen országban léptek meg eddig ilyet. A lépések elbizonytalanították a befektetőket, majd 4 év elteltével államcsődbe lökték az országot.
Akinek esze van (és lehetősége), az kivonja minden tőkéjét Magyarországról, legalább addig, amíg nem stabilizálódik a helyzet.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.11.25. 15:02:04

@lyken:

Bezony, ingatlanba vagy külföldre vinni, ez a két opció van most.

Vidéki 2010.11.25. 15:03:05

@minimalista:
Teóriád itt sántít rettenetesen: "Ugyanakkor hosszú, 10-20 év távlatában az egész mizéria felesleges, lehet vitázni azon, mi dől be előbb, az állami vagy a magán."

Ha vennéd a fáradságot és elolvasnád mondjuk a kiváló közgazdász, Kun János (a BAJNAI KORMÁNY VOLT FŐTANÁCSADÓJA) alapos elemzéseit a témával kapcsolatban, nem tennél ilyen alaptalan állítást. Csak hát az olvasás, a tények megismerése fárasztó lehet és megingathatja a szivednek kedves prekoncepcióidat. Ezért megmaradsz a hasra ütésnél.

A szakmai elemzésből az következik, hogy ha változatlan formában fennmarad a manyup rendszer, sokkal hamarabb idézhet elő összeomlást.

DArchAngel 2010.11.25. 15:04:04

@Őrnagy Őrnagy: Az MASZOP kapadozik a maradék szocialista nyugdíjasok kezéért...

kej 2010.11.25. 15:04:28

a szijjártó-féle 4-7 százalékos gazdasági növekedési vízió helyett a mai világgazdaságban gyakorlatilag az elmúlt időszak legrosszabb gazdasági növekedési mutatója jelent meg. nem egyszerűen nullához konvergál a növekedési mutató, hanem nulla. ha tetszik duplanulla, mi meg lehúzhatjuk magunkat a klotyón. igazán rádöbbenhetne már ez kancsal balfasz, hogy most közel sin cs olyan nemzetközi gazdasági környezet, mint volt 1998-2002 között. ráadásul akkor is csak egy évben érte el az ötéves tervben kitűzött növekedést a GDP bővülése.

ceterum censeo: rohadjon meg a fidesz. komolyan mondom ehhez képest a szocik nyeretlen kétévesek voltak. mi az a négyes metróból, völgyhídból, kalasnyikovból, autópályából kitaligázott néhány tízmilliárd ehhez a 2700 milliárdhoz képest, amit ráadásul két év alatt simán eltapsolnak. az a vicc, hogy már a mandiner is brutál ki van rájuk akadva. a mai blogbejegyzés jvizkeletitől finoman bár, de elküldte ezt a tehetségtelen és gyáva bagázst a francba

Vidéki 2010.11.25. 15:08:21

@lyken:
Írod: "Akinek esze van (és lehetősége), az kivonja minden tőkéjét Magyarországról, legalább addig, amíg nem stabilizálódik a helyzet."

Ha feltételezed, hogy neked van eszed, vond ki te is a tőkédet.

Érdekes, hogy ehhez képest a Mercedes Kecskeméten telepít egy hatalmas gyárat.

Próbáld rábeszélni őket is, hogy veled együtt távozzanak.

kovacskoko 2010.11.25. 15:12:29

@cserepj: Aztán majd egyszeri különadót vetnek ki az ingatlanodra, vagy szemszín alapján a vélt vagy valós külföldi bankbetétedre.

kej 2010.11.25. 15:15:05

@Vidéki: komolyan. eddig halál tűrtőztettem magam veled kapcsolatban. de mostanra megérett bennem a gondolat, hogy egy kedves süncsaládot kívánjak neked.

tudod mi hiányzik a rendszerből? a 800 ezer rokkantnyugdíjasra, a dolgozni nem tudó/akaró romák segélyezésére költött pénz. a 18 milliós számla nélküli költségtérítések, a homályos pártfinanszírozás miatti korrupció, a 3200 önkormányzat, a pénznyelő máv és bkv finanszírozása. a három évtizedig nyugdíj mellett fusizó rendőrökre és katonákra fordított kiemelkedően magas nyugdíj. a semmibe vezető megalomán tervek, az üveggyöngyökért eladott feldolgozóipar bedöntése, az olajszőkítést megakadályozó, ám elfektetett adómódosítások, a fidesz által elzabrált tb-kasszát, amiből a postabankot (vagyis önmagukat) tőkésítették fel. soroljam még? vagy ennyi elég lesz ahhoz, hogy belásd: a rendszerben többször 2700 milliárd forintnak kel lába, jobb és baloldalon egyaránt.

minimalista 2010.11.25. 15:17:50

@Vidéki:
Kiragadsz egy szövegrészt a mondandómból, majd ebből megállapítod hogy én milyen tájékozatlan vagyok. Ha kicsit jobban figyelnél másokra, utolsó mondatomban ezt írom:
"Az államosítás arra is jó, hogy a pár éven belül bekövetkező újabb válság előtt kimentse a vagyont a manyupokból, amik e kataklizma hatására nagy valószínűséggel bedőlnének."
Ez egészen véletlenül egybevág az általad citált, oly nagyra becsült szakértő fő megállapításával:
"A szakmai elemzésből az következik, hogy ha változatlan formában fennmarad a manyup rendszer, sokkal hamarabb idézhet elő összeomlást. "

Igen szomorú, hogy te csak a magad megnyugtatására vagdalkozol, próbálsz vitázni mások meghallgatása/elolvasása nélkül, pont ugyan úgy, ahogy narancsszínű patrónusaid teszik pár szinttel magasabban. Összetartoztok ti, le sem tagadhatnád, önelégült, korlátolt kártevők vagytok mindnyájan!

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.11.25. 15:18:40

@kovacskoko:

Pár napja még azt mondtam volna erre, hogy felesleges paranoia, de valóban, igazad van. Lehet, hogy holnap lesz egy törvény, ami öt évre visszamenőleg minden külföldre utalt forintot hazarendel egy állami számlára. Végülis beleférhet ebbe a szép új világba.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.11.25. 15:20:43

Amúgy nem tudom mennyire figyelitek az esztergomi történéseket, de ugyebár 2 hete kiderült, hogy egy éve majdnem csődbe ment már Esztergom, de Meggyesék fogták a Szent Miklós alap nevű, amúgy a magánnyugdíjpénztári rendszerhez sok szempontból hasonlítható malacperselyt, és az abban lévő pénzt szépen lenyúlták. Egy évig még működött is a város szépen, majd most újra itt a még nagyobb csődhelyzet, csak már malacpersely sincs, amit fel lehetne törni.

Ugyanezt várom a magánnyugdíjpénztári pénzek kapcsán is országosan. Most kap a fulladozó motor egy utolsó nagy gázfröccsöt, de ha ez is elfogy, kint leszünk a viharban az óceán közepén.

Marcellusca 2010.11.25. 15:21:16

@zrobasé: Lenne kűffődön, mindkettőtöknek munkája és még itt vagytok?

Nóóóóóórmááááális??? :DDDDDDD

kovacskoko 2010.11.25. 15:22:24

@Vidéki: A Mercedes-gyárnak mi köze van a Vitya-kormányhoz? Tudod az a gáz, hogy én, mint abszolút jobber, részben Fidesz-szavazó, ma reggel azt beszélgettük párommal, hogy inkább hagyjuk a gyerektémát és húzzunk el külföldre, mert nem érezzük magunkat biztonságban. Sem fizikailag, sem anyagilag. Mi jól kereső, több nyelvet beszélő, vezető beosztásban dolgozó fiatalok vagyunk, akik eddig keményen befizetők voltunk az államkassza szempontjából. Jópár ingyenélő biorobot élt a mi befizetéseinkből.
Az a baj, hogy a Fidesz most pont a polgári középosztályt sz*rja szemközt. Az aranytojást tojó tyúkot meggrillezni az álmoskönyvek szerint rossz ómen!

kovacskoko 2010.11.25. 15:25:02

@Marcellusca: Lehet, hogy ő is úgy gondolja, hogy ez a hazája és ha lehet, akkor inkább maradna.

Link Elek 2010.11.25. 15:26:40

akinek nem tetszik, a bejelentes az akar el is takarodhat az orszagbol, vagy akar fel is akaszthatja magat. senkit sem erdekel.
/s

gramercy 2010.11.25. 15:31:22

ez egesz egyszeruen elkepeszto

tegnap meg az apologistak azzal magyaraztak a magannyugdijt megtartok megszopatasat, hogy a munkaltatoi jarulekbol fogjak majd a jelenlegi nyugdijasokat fizetni

akkor miert is kell belole adot csinalni?

europaban orszag ilyen boszmeseget...

kovacskoko 2010.11.25. 15:32:50

@Link Elek: És hozzád hasonló helyesírású emberek fognak dolgozni a KEH-ben? Ja, bocs! Már olyanok dolgoznak... Illetve kapnak fizetést. Vagy a műveletlenek fognak nettó befizetőként eltartani háromszor annyi éhes szájat egy olyan országban, ami a magas képzettséget igénylő szolgáltatásokra alapozhat csak? Azt mindig elfelejti mindenki, hogy sem iparunk, sem rövid időn belül versenyképessé tehető mezőgazdaságunk nincsen.

minimalista 2010.11.25. 15:37:16

@cserepj:
Igen, sajnos ez egyre egyértelműbb.

Ma láttam a hörrTv-n egy rövid hírt az esztergomi csődhelyzettel kapcsolatosan, melynek objektivitása majdnem könnyet csalt a szememre. Valahogy így nézett ki:
csődhelyzet - közüzemi szolgáltatások lekapcsolva - Tétényi Éva független polgármester - pártfogó kirendelése a csődhelyzettel kapcsolatosan.
Meggyest mutatták egy snitt erejéig, egy szót sem szóltak az előzményekről és hogy mi is történik arrafelé manapság.

Viktus 2010.11.25. 15:39:24

Egyébként érdekes a miniszterelnök úr nem nagyon nyilatkozik? lehet kivár?

minimalista 2010.11.25. 15:41:01

@kovacskoko:
" Azt mindig elfelejti mindenki, hogy sem iparunk, sem rövid időn belül versenyképessé tehető mezőgazdaságunk nincsen."

Bizony-bizony! Ki van ez találva rendesen: még véletlenül se tudjuk kitermelni/visszafizetni az államadósságot, amihez ugyebár a jegybanki alapkamatot meghaladó gazdasági növekedés kellene hosszú távon.
Reális?

zrobasé 2010.11.25. 15:41:49

@Marcellusca: @kovacskoko:
nem, nem vagyunk normálisak...sajna...amig lehet, nem akartunk lelépni, mert ugye bölcsöd s majd sirod is...de a gyerekemnek jobb életet akarok...de úgy látszik, nem vagyunk NER-kompatibilisek...evvan

jozicsenko 2010.11.25. 15:41:57

hi!

@zero:
csak arra akartam rámutatni, hogy nincs sehol igazán átütő erejű kiadás csökkentés

egy olyan mértékű kiadáscsökkentést, aminél csettintesz, hogy igen b.szod viktor, ezért szavaztak rád

de nincs: lecserélték a vezetőket, a családtagokat szétszórták és kész

mi meg itt várunk a sült galambra és nézünk: elmúlt fél év és ennyi? szép az adórendszer, szép a nyugdíjreform (nézőpont kérdése, ugye), de b.ssszák már meg: hol marad a várt lefaragás? 10%pontnyi kiadáscsökkentést ígértek/mondtak?

a rokkantak biznice megy tovább, a nyugdíjasok seggét karácsony elött megint nyaljuk (úgy sem szavaznak rájuk...), akkor meg, hogy lesz ebből bármi is?

szaktatar 2010.11.25. 15:45:39

@Viktus:
"Egyébként érdekes a miniszterelnök úr nem nagyon nyilatkozik? lehet kivár? "

O.vika ha gáz van, mindig fülét-farkát behúzva kussol. Mindig csak ellenzékben mert ugatni.

kej 2010.11.25. 15:47:55

@Viktus: az egyetlen emberük, aki már látott életében költségvetést közelről, a varga misi is igencsak csöndben van. harcolnak helyette a droidok

Marcellusca 2010.11.25. 15:52:42

@kovacskoko: Látom nem jött át az irónia és nem láttad a szmájlikat. :)

kovacskoko 2010.11.25. 15:54:31

@Marcellusca: Dehogynem, csak ma valahogy nincsen mosolyogni kedvem...

Vidéki 2010.11.25. 15:54:36

@minimalista:

Narncsszínű patrónusaimról regélsz.

A cikk a Népszabadságban 2009 ápr 30.-án jelent meg.
A cikk írója Kun János közgazdász , A BAJNAI KORMÁNY FŐTANÁCSADÓJA.

Őneki szegfű színű patrónusai voltak.

"A PSZÁF adatai szerint 466 milliárd Ft-ot vesztettek tavaly (2008-ban) a magánnyugdíjpénztárak. Valamennyi tag számláján kevesebb pénz volt az év végén, mint egy évvel korábban, s kevesebb, mint amennyit az évek során befizettek.

Felvetődik a kérdés: mi hasznuk van akkor a magánnyugdíjpénztáraknak?

A nyugdíjreform bevezetésekor feltételezettekkel szemben a pénztárak nem segítik a gazdasági fejlődést, sőt, rontják a magyar gazdaságról alkotott képet, s egyáltalán nem biztos, hogy a magánpénztárak tagjainak magasabb lesz a nyugdíja, mint azoknak, akik kívül maradtak.

A tyúk nem tojik aranytojást,

a leghasznosabb az lenne, ha a magánnyugdíjpénztárakat megszüntetnék.

Ez évente legalább 500 milliárd Ft-tal csökkentené a költségvetés kimutatott hiányát, s a GDP nyolc százalékával csökkentené az államadósságot.

Ha erre nincs lehetőség, második legjobb megoldás, ha a tagság önkéntessé válik."

kovacskoko 2010.11.25. 15:56:54

@Vidéki: Nocsak! Szóval Viktorék szerinted is az MSzP-irányvonalat követik!?

egyszo (törölt) 2010.11.25. 15:58:53

Nem kell törődnie a kormánynak semmivel. Ez a naaaaaaaaaaaaaaaaagy nemzeti egyetértés meg a nemzeti konzultáció.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.11.25. 16:00:20

@Viktus: Szerintem Orbánék jó zsaru-rossz zsaru játékot játszanak. Orbán kivár, megvárja, míg jól felháborodik ezen mindenki, majd bejelenti, hogy ebből semmi nem lesz, ő személyesen nem hagyja az emberek pénzét elveszni. És akkor mindenki imádni fogja a miniszterelnök urat.

Beáldozza Matolcsyt az ő népszerűségéért. Matolcsy amúgy feltűnően az ördög szerepét játsza, minden rossz hírt ő ad elő. Lehet, hogy van valami az összeesküvés-elméletemben?

egyszo (törölt) 2010.11.25. 16:00:23

Nekem van -jelenleg! - veszteséges életbiztosításom is. Azt is államosítják? szíííjjjjjártó majd helyettem dönt okosakat?

minimalista 2010.11.25. 16:02:29

@Vidéki:
Látod, lehet ezt higgadtan, normálisan is előadni!

Kun Jánossal nem bonyolódnék vitába, úgy gondolom igaza van, de az, ahogy ezt az egészet próbálja letolni a zemberek torkán ez a tróger kormány, egyszerűen vérforraló!

Vidéki 2010.11.25. 16:03:54

@kovacskoko:
írod: "Az aranytojást tojó tyúkot meggrillezni az álmoskönyvek szerint rossz ómen! "

Nem eredeti amit írsz.

Ezt már Rákosi elvtárs is kitalálta, amikor így érvelt az életszínvonal lenyomása érdekében:

"Nem ehetjük meg a holnap aranytojást tojó tyúkot ma, paprikáscsirke formájában."

Akkor a grillezés még nem volt divatban. Ennyit változott azóta az "értelmiség" észjárása.

Nem lehet állítani, hogy nincs fejlődés.

minimalista 2010.11.25. 16:04:31

@kovacskoko:
Orbán a választások után már több nyilatkozatában méltatta az előző (Bajnai) kormány munkáját, nincs ebben semmi meglepő...

kovacskoko 2010.11.25. 16:07:39

@Vidéki: Csak a tyúk most a Fidesz tyúkja, a városi polgári középosztály. Ha ezt rúgja pofán hőn szeretett vezéred, akkor gyorsan véget ér a fülkeforradalom...

lyken 2010.11.25. 16:07:45

@cserepj: "Bezony, ingatlanba vagy külföldre vinni, ez a két opció van most. "
Mióta megjött a narancsszállító tanker, olyan törvények és megoldások születnek, amik legalizálnak bármit amit Viktorék tesznek. Hülye lennék Magyarországon ingatlanba fektetni. Kitalálják még a végén, hogy x évre visszamenőleg adózzak utána ennyit meg annyit. Vagy kivetnek az adásvételra akkora adót, hogy nem éri meg eladni. Minek izzadjak azon, hogy kicsesznek-e velem?
Olyan Meggyes Tamásra hajazó ez az egész retorika meg ügymenet. Értsd: az a törvény amit én mondok, mindenki más meg kapja be. Elbűvölő.

StolzePolen 2010.11.25. 16:08:25

Ha én nem lépek át a magánból az állami nyugdíjrendszerbe , akkor kiírom magam a rendszerből ( lovém azért még kell ). Igaz?
Ha igen , akkor kérem csókom alássan ezt nem azt jelenti , hogy Magyar Állampolgár sem maradhatok?
Ha az sem lehetek manyup tagként , akkor legyenek szívesek kivenni az alkotmányból az alábbi passzusokat.

7. § (1) A Magyar Köztársaság jogrendszere elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait, biztosítja továbbá a vállalt nemzetközi jogi kötelezettségek és a belső jog összhangját.

8. § (1) A Magyar Köztársaság elismeri az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait, ezek tiszteletben tartása és védelme az állam elsőrendű kötelessége
(2) A Magyar Köztársaságban az alapvető jogokra és kötelességekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg, alapvető jog lényeges tartalmát azonban nem korlátozhatja.

9. § (1) Magyarország gazdasága olyan piacgazdaság, amelyben a köztulajdon és a magántulajdon egyenjogú és egyenlő védelemben részesül.

Ha manyup tagságom akadálya a Magyar Állampolgárságomnak is , akkor javasolom az alábbi passzusokat is vegyék ki az Alkotmányból.

1. § Magyarország: köztársaság.

2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.

orbán, matolcsy anyjának üdvözlettel ......Egy 30 éves , családos, leendő külföldi

Kartal (rezervált) 2010.11.25. 16:08:34

"A mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni."
vs.
"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, nem a blogolók véleményével kell számolnia."

kovacskoko 2010.11.25. 16:09:10

@minimalista: Sajnos mindig csak külföldön és a külföldi sajtóban, amit a hazai vérnarancsok nem olvasnak.

Viktus 2010.11.25. 16:09:51

@Droli:

nekem is gyanús, hogy tesztelik a népet mennyit nyel be a péniszükből ... megy a mélytorkos megy, ha öklendezés lesz kirúgják a nagy kukit

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.25. 16:10:46

öhöhő! a blogosok hatalma!
hát még ha az én blogomat is kitenné címlapra az index és szíjgyártó beleolvasna...:-)

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.25. 16:12:09

egyébként mióta 10 év alatt akarják az 1 millió munkahelyet?
nem a ciklus végére?
mert amúgy hogyan ígérgethetnek előre a ciklusuk utánra?vagy már tudják hogy nem lesznek szabad választások????hoppá.

kovacskoko 2010.11.25. 16:12:17

@StolzePolen: Nyugi! Ki lesznek véve azok! A srácok megoldják meg a nem-a-konrát-lánya-írta-hivatal...

kovacskoko 2010.11.25. 16:16:16

@Netkalóz: Ne aggódj lesznek szabad választások, ahogyan nyugdíjpénztárat is szabadon választhatsz tegnap óta! :D

Viktus 2010.11.25. 16:19:11

@Netkalóz:

kétharmados felhatalmazás ... kopik belőle, de nincsen alternatíva kire szavazna a nép egyszerű gyermeke? mesterházyra? elempí zöldség? jobbikos hülyeségek?

Vidéki 2010.11.25. 16:26:56

@kovacskoko:
Kérdezed: "Szóval Viktorék szerinted is az MSzP-irányvonalat követik!?"

A Bajnai kormányt "Szakértői Kormánynak" nevezték és sok olyan értelmes intézkedést tett a válsághelyzetben, amelytől elődje úgy irtózott, mint "ördög a tömjén
füsttől" és ezzel lefékezte a szakadék felé rohanó szekeret.

Feltételezem, hogy főtanácsadójuk megosztotta velük a manyup rendszerrel kapcsolatos véleményét. Annyit megtettek, hogy engedélyezték az 52 év felettieknek a visszalépést az állami rendszerbe. De tovább nem mehettek a racionalitás útján, mert az akkori szoclib parlamenti többség nem támogatta volna őket:

1. Sok szoclib kegyenc haszonélvezője a manyup rendszernek.

2. A válsztások közeledtével szavazóbázisukat a nyugdíjasokat elkedvetlenítette volna, ha a nyugdíj problémát racionálisan megközelítve szóba hozzák.

Ezért inkább ők kezdték el a nyugdíjasokat a Fidesz ellen hergelni a választási kampányban azzal, hogy a gonosz Fidesz a "Svéd modellt" akarja bevezetni.

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.25. 16:27:52

@Viktus: jó, hát mentegessük magunkat azzal hogy a weimari köztársaságban is csak egy alternatíva volt...köszi.

Viktus 2010.11.25. 16:32:40

@Netkalóz:

Mondj jelenlegi alternatívát a Fidesz ellenében ...

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.25. 16:32:46

@StolzePolen: no problem, holnap lázár beadja, hétfőn smitt aláírja a reggeli kávé közben...

kovacskoko 2010.11.25. 16:33:17

@Viktus: Nekem teljesen megfelelna a jelenlegi felállás, csak 2/3-os többsége ne lenne a Fidesznek egyedül.

fokabacsi 2010.11.25. 16:35:40

A tavaszi választás fülkeforradalom volt, de ami most van, az gazdasági ellenforradalom. Az idegen bankok által létrehozott, eddig iszonyú profitot termelő magánnyugdíj-pénztárak egyszerűen képtelenei elviselni, hogy nem lehet a végtelenségig kizsákmányolni a magyar népet. Ezek a helytartó csicskaszervezetek fő tulajdonosai és vezetői, az idegen, kozmopolita bankok ezeken az intézményeken keresztül intéznek támadást a magyar gazdaság ellen, az emberek érdekére hivatkozva, de a többségi lázadó rabszolga társadalom kivéreztetésért.

Mert minden a magyar földre és a magyar termál-kincsre megy ki, valamint arra, hogy kell egy védhető bázis Európa közepén, ha a demográfiai háborúban ott vesztenek. A történet arról szól, hogy a nincstelen rabszolgák továbbra is rabszolgák, a gagyimédia által irányított bábok legyenek, s legfeljebb azon vitatkozzanak, hogy köcsög -e Mester Tamás, vagy sem. Tovább viszont ne terjedjen agyműködésük, mert végre rájönnek: a bankok és idegen tulajdonosaik rabszolgái Magyarhonban.

Lassan ott tartunk, mint 1848-ban, csak az ellenséget nem Habsburgnak, hanem mondjuk Dávidnak nevezik. Természetesen nyomatékosítva, hogy ahogy nem volt minden osztrák Habsburg, úgy nem minden más Dávid.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.11.25. 16:35:51

@Vidéki:

Te nem lehetsz igaz. Ha csak nem Péternek hívnak....

lyken 2010.11.25. 16:37:01

@StolzePolen: "Ha az sem lehetek manyup tagként , akkor legyenek szívesek kivenni az alkotmányból az alábbi passzusokat."
Nyugi, ők is érzik, hogy valami nek kóser. Írják is már az új -saját szájízük szerinti- alkotmányt.

"orbán, matolcsy anyjának üdvözlettel ......Egy 30 éves , családos, leendő külföldi"
Írom mindezt úgy, mint 30 éves, családos, gyerekes, immár külföldi.

lyken 2010.11.25. 16:39:10

@Netkalóz: "egyébként mióta 10 év alatt akarják az 1 millió munkahelyet?
nem a ciklus végére?"

Ez is úgy járt mint a nagyarányú azonnali adócsökkentés.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.11.25. 16:39:21

@Petrow:

Emiatt a nyugdíjbalhé miatt herélték ki az AB-t, hogy ne rinyálhasson, most már elég egyértelmű.

kovacskoko 2010.11.25. 16:39:51

@fokabacsi: Te most a Viktor által kinevezett Lauder Javne-tanonc Vitézy Dávidra gondolsz, ugye? Vagy ez csak egy vicc volt? Mert akkor tegyél mögé szmájlit!

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.25. 16:40:45

@Viktus: 2/3-os alternatíva nem létezik mert az mint látod diktatúra.
én már a választások előtt is azt mondtam hogy nyerhet a fidesz de mondjuk csak 49%-kal, aztán a jobbik, mszp, lmp..stb kaphatott volna többet.ha már csak ez a 4 párt van, ugyanis ha a fidesznek nem lett volna többsége, főleg nem 2/3-os akkor nem lenne ekkora a baj.
attól még pl. a jobbikkal, vagy bármely másikkal összejött volna a többség, vagy legalábbis a szavazásokon döntésképes lehetett volna....de a 2/3 az errefelé diktatúra ezt te is látod

kovacskoko 2010.11.25. 16:42:30

@lyken: a Fidesz-Magyar Nagyszótár szerint "azonnali = majd egyszer esetleg, de akkor azonnal"

Viktus 2010.11.25. 16:43:06

A lengyel miniszterelnök, Donald Tusk tegnap viszont bejelentette, hogy hosszú lejáratú nyugdíjkötvényeket fognak kibocsátani a hiány fedezésére, ugyanakkor nyomatékosította, hogy az állam nem kívánja rátenni a kezét a magánnyugdíjpénztári befizetésekre.

-

Ez a varsói gyors más pályán robog ...

lyken 2010.11.25. 16:43:47

@Viktus: "Mondj jelenlegi alternatívát a Fidesz ellenében ..."

Ha most lennének választások, a z emberek rohannának a kétfarkú kutyára szavazni.

@laspalmas: "Emiatt a nyugdíjbalhé miatt herélték ki az AB-t, hogy ne rinyálhasson, most már elég egyértelmű. "
Nem biztos, lehet, hogy ez még nem a legalja. Ezekről mostmár bármit elképzel az ember.

Viktus 2010.11.25. 16:44:42

@Netkalóz:

Jobbikkal pl. ugyanez menne pár forintért kussolnának ... a szocikra meg nincs az az isten szavazni ... az lmp meg olyan szintű bődületes baromságokat tol az sem jöhet szóba x-elni ... ez van ezt termelte ki az elmúlt 20 év.

kovacskoko 2010.11.25. 16:47:11

@lyken: Az a baj, hogy a Zemberek csak a "Megvédjük a nyugdíjat! Mi az emberek javát akarjuk! Egymillió munkahelyet teremtünk!"-szózatot hallják naponta és mivel jelentős részben funkcionális analfabéták, vagy szimplán tájékozatlanok, netán igénytelenek, el is hiszik, mert az kényelmes.

lyken 2010.11.25. 16:47:32

@Viktus: "Ez a varsói gyors más pályán robog ... " Persze, de ez a varsói gyors menetrend szerint indult és mozdony van az elején, nem pedig egy lottyadt hajtány, amit petike meg a mókusörs hajt. Viktor meg ül a kormánynál, hogy sinen maradjon a tákolmány. No problem, hogy a srácok ütközős vakvágányra hajtányolnak serényen.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.11.25. 16:49:04

@Link Elek:

Ez ám a gyönyörű, mikor a naridroid Gyurcsány-klasszikust adoptál!

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.25. 16:49:29

@Viktus: jóember, minden környező országban ilyen erőviszonyok vannak, bár az is igaz hogy nemzeti ügyekben ott azért összetartanak az esküdt ellenségek is.
azt kétlem hogy a jobbik néhány forintért kussolna...akárhogy is van, mszp, lmp ide vagy oda, akkor sem lenne ilyen diktatórikus kormányzás...akkor lenne 51%-uk, a 2/3 a gáz mert az alkotmányt és a hozzá fűződő jogokat saját kényükre változtatni ez ami nagyon félelmetes.

Marcellusca 2010.11.25. 16:53:44

@laspalmas: Ide jutottunk.

Illetve, ide jutott a Fityisz kormány.

Vidéki 2010.11.25. 16:58:35

@laspalmas:
Mucsán is élhetnek észlények, mégha a "rózsadombi" értelmiség nem is képes elképzelni.

Kartal (rezervált) 2010.11.25. 17:00:25

@DArchAngel: a legtöbb helyen nem volt fizetésemelés évek óta, és most sem lesz. Ez a mocskos rohadék meg arra apellál, hogy akkor az emeléssel együtt annyit fognak keresni, mint idén. Na ja, az árak meg közben elmennek az égbe, vagyis a reálbér a béka picsája alá kerül, az életszínvonalról nem is beszélve.
A 16%-os adó meg, mivel szuperbruttóból számítják, igazából 20%, nem kevesebb, a könyvelőnk emiatt háborgott valamelyik nap.
Hazug mocsok szemetek ezek mind egy szálig, mindegy milyen színű inget húznak magukra.

asola 2010.11.25. 17:02:06

Ha viszont a bruttódból mostantól NYUGDÍJADÓT vonnak, akkor brutális adóemelést hajtott végre a Fidesz, mert 16% + 24% = 40% adót szed mostantól be mindenkitől, válogatás nélkül !!!

Ez egy brutális adóemelés, aminek pontosan az ellenkezőjét igérték. Azaz:

Hazudtak reggel. Hazudtak délben. Hazudtak este.

Kicsit Karcos 2010.11.25. 17:03:05

@Vidéki: kolléga, ha már ilyen nicket dobott a gép, nem lehetne felnőni hozzá?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.11.25. 17:04:09

@Viktus:

Fél órája "írt" a facebookra arról, hogy a nők 40 év munka után nyugdíjba mehetnek :))

asola 2010.11.25. 17:04:38

Ezekután NINCS OLYAN ISTEN, hogy visszavigyem a magánnyugdíjamat az állami rendszerbe.

Inkább perközösséget alakítok még néhány tízezer emberrel + a pénztárszövetséggel és ha kell Strasbourg-ig elmegyünk a pénzünkért.

Ezekből a büdösnarancsokból akkor is kipereljük a pénzünket ha 10 évig tart.

Ha ez a stöpszli diktátorjelölt azt hiszi, hogy 2010-ben az EU közepén bármilyen undorító jogtalanságot elkövethet, hát hatalmasat téved.

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.25. 17:06:34

@asola: én örülnék ennek...röhögnék a lúzer fideszdroidokon...mert gyanítható hogy a fidesz szavazók 90%-a nem a sokmillió Ft-os jövedelmi kategória hanem a 100-200K körüli.
Ők megérdemlik amit kapnak, a többieket sajnálom.

kej 2010.11.25. 17:07:40

index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/25/atszabjak_a_nyugdijrendszert_itt_vannak_a_reszletek/

Lesz egyéni számla az állami nyugdíjrendszerben, de úgy tűnik, az csak arra lesz jó, hogy az állampolgár követhesse, fizetik-e a járulékát. Ami jövőre már adó lesz, mert míg a járulékért ellenszolgáltatási kötelezettsége van az államnak, az adót arra költi, amire akarja. A felhalmozások nem lesznek nyomon követhetők, de nem is ezen múlik, mennyi nyugdíjat kap valaki. Az önkéntes pénztárak is bezárhatnak, ha a terveknek megfelelően radikálisan csökkenteniük kell a működésükre fordított járulékrészt.

hát tényleg elhúznak a sunyiba, ha az önkéntes kasszákat is elmeszelik...

asola 2010.11.25. 17:07:45

@kovacskoko: Teljesen igazad van. Hozzátok hasonlóan sok fiatal fog lelépni, mert pontosan őket köpi szembe ez a szarosnarancsos társaság.

Egy fiatal ember miért akarna teljes jogbizonytalanságban élni, ahol bármikor elvehetik a magántulajdonát, akár visszamenőleges törvényekkel.

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.25. 17:07:53

@asola: a nagy vezér azt csinál veled amit akar..ha sokat ugrálsz megy a rendőr és elítélnek terrorizmusért.aztán ülhetsz 1.5-2 évet előzetesben...utána a vezér lábát is megcsókolod csak szabad lehess...ki van ez találva.

Mr. Acid 2010.11.25. 17:09:17

"Az állami nyugdíjrendszerben is bevezetnek egyfajta egyéni számlákat, Selmeczi szavaiból azonban az derült ki, hogy az egyéni számlás rendszer bevezetése a kormánynak kicsit mást jelent, mint sokan remélték. A nyilvántartás nem terjed ki az egyéni befizetések összesítésére, nyomon követésére, nem lesz látható, hogy mennyit fizettünk be járulékként.

Ezzel az is eldőlni látszik, hogy az átvitt vagyonra az állami rendszer nem magántulajdonként tekint, ezt a pénzt nem személyes vagyonként tartják nyilván. Az átvitt összeg egy óriási közös kalapba megy, a nyugdíjalapba, amiből a jelenlegi nyugdíjasok kapják a nyugdíjat."
Forrás: index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/25/atszabjak_a_nyugdijrendszert_itt_vannak_a_reszletek/

Na most aztán tényleg basszák meg.

asola 2010.11.25. 17:10:27

@Netkalóz: Azért még nem tartunk itt.

És amit írsz, azt nem lesz egyszerű megcsinálni 2010-ben az EU közepén.

Hidd el erre úgy orba cseszné az EU a szarosnarancsokat, hogy azt még ők is megértenék.

asola 2010.11.25. 17:11:01

@Mr. Acid: Így van. És azt a vagyont 2-3 év alatt felélik (pl.: új Audi a papagáj kommandónak, új standion a Kósának...stb eszetlen fa...szságok)

ökörpöröly 2010.11.25. 17:11:48

Ezzel a lépéssel megszűnt a demokratikus jogállamiság. A MANYUP-vagyon tulajdonosai azok a természetes személyek, vagyis, az állam nem csinál mást, mint magánszemélyek tulajdonát államosítja egy semmire se jó ígérvény ellenében, melynek esedékessége akár több évtized is lehet.
Ezzel megszűnt a jogállam, így megszűnt az állampolgár minden állammal szembeni kötelessége.
Azaz, innentől kezdve mindenkinek természetes joga a tolvaj állam által elvárt járulékok, adók megkerülése. Ugyanúgy, ahogy a feketevágás volt a cigány Szaddam elődje, Rákosiék idejében.
Emellett minden magyar állampolgár joga az, hogy külföldi számlákon tartsa a pénzét. Ezeket a számlákat már lehet Magyarországon is kötni, például az Oberbanknál. Ennek haszna, hogy a magyar állampolgár az osztrák állam általi garanciával bíró osztrák számla esetén a cigány Szaddam nem tudja ellopni, nincs a számlára rátekintési lehetősége!
A magyar bankok biztosítók és pénzintézetek ugyanúgy nem biztonságosak, mint ahogy Rákosiék idején se voltak azok. Az OTP-ben, Takarékszövetkezetekben, Kinizsi Bankban, a CIG Pannónia és egyéb magyar pénzintézetekben tartott megtakarításokat bármikor könnyedén el tudja kobozni az állam! Ezt megtették a kommunista Rákosiék is, most is ez várható!
Ne legyenek illúzióink, az összes mérvadó nyugati demokrácia sajtója a jogállamiság halálának értékeli az államosítást!
A következő lépés valószínűleg a lakástakarék pénztárak 30%-os önrészének visszamenőleges hatállyal történő állami elvonása lesz, illetve a államilag támogatott kedvezményes kamatú hitelek piaci kamatra történő átváltása lesz, természetesen visszamenőleges hatállyal!
Mindenki mentse megtakarításait biztonságos, külföldi számlára!

jozso929 2010.11.25. 17:13:28

És miccóltok az önkéntes pénztárak basztatásához? Bár nem mondtak egyértelmű álláspontot, de úgy néz ki kötelezik őket is hogy a jelenlegi működési költségüket ötödére csökkentsék. Ezekbe a pénztárakba az adózott jövedelmedből raksz be, takarékoskodsz hogy legyen plusz nyugdíjad az államin felül, erre ezeket is ellehetetlenítik? Mi közül ahhoz hogy egy ilyen pénztár mekkora működési költséget számol el? Ha nem tetszik az embernek, akkor nem lep be egy ilyenbe, ez nem kötelező, ez önkéntes!....úgy látszik az a cél hogy nulla öngondoskodás legyen, ne legyen olyan szervezet aki az államon kívül nyugdíjat szolgáltathat....menjünk Ausztriába nyugdíjpénztárba belépni? Érdekes lenne....

Marcellusca 2010.11.25. 17:14:34

@kej: @Mr. Acid: Most mit háborogtok?
Ezt még kedden Matolcsy megmondta. A lóvé kisebbik része megy a nyugdíjkasszába, nagyobb hányada az adósságcsökkentésre.

asola 2010.11.25. 17:15:12

@Vidéki: Szeretsz féligazságokat bemutatni igaz???

Azt miért nem teszed hozzá, hogy 2009-ben már a nyugdíjpénztárak visszaszerezték az ÖSSZES korábbi veszteségüket?

Azóta pedig 2010-ben már megtermeltek +10%-ot.

Ha ezt nem írod le az olyan mintha HAZUDNÁL !!!

Marcellusca 2010.11.25. 17:16:04

@asola: Haggyad mán! Fityisz mantrán él.

És az féligazságokra (sem) épül.

kej 2010.11.25. 17:17:31

@Marcellusca: de azt kedden nem mondta, hogy az önkéntes pénztáraknak is odabasznak egyet

Mr. Acid 2010.11.25. 17:18:01

@Marcellusca: Az "egyéni" számlás dolgot már akkor sem értettem, hogy hogyan kívánják kivitelezni. Hát így. Nem lesz rajta semmi, csak követheted, hogy mennyit fizetett be utánad a munkáltató. A semmit pedig a házastársad is örökölheti. Csudijó!

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.25. 17:20:44

@asola: na ezt is benézted, mert megcsinálták már néhány emberrel, igaz ők nagyszájúak voltak, de most készül a törvény hogy bárkivel meg tudják csinálni...
és a vicc az hogy ez a terroristázás nem helyi sajátosság jó ürügy mindenhol bárkit megfigyelni, börtönbe zárni, szóval ha orbán kicsit túlkap a céljai érdekében senkit sem zavar még európában sem....lásd butaházi.igaz őt nem orbán csukatta le, de mostmár ideje lenne vagy elítélni vagy kiengedni nem?
meg még mennyi politikai ellenfél meg egyebek vannak évek óta előzetesben..ez nem terror?
nekem nem azzal van bajom hogyha elítélik akkor ne üljön, de 1-2 évig tárgyalás nélkül úgy hogy nem köztörvényes????ez politikai tisztogatás.

asola 2010.11.25. 17:21:14

Matolcsy nem volt kötelezett a belépésre, mégis a magánpénztári tagságot választotta. Tavaly pedig továbbra is fenntartotta magán-nyugdíjpénztári tagságát.

EDDIG biztonságosnak ítélte,

TEGNAP azonban hirtelen kockázatosnak ítélte meg azt a szektort.

A világegyetem legnagyobb hazugjaival állunk szemben.

Mr. Acid 2010.11.25. 17:23:04

Valamint a nyugdíjadóért is jár egy tockos. Adót csökkentettek (-1%-ot!), amivel havi 5000 Ft-ot bukok, ráadásul bevezettek egy új, 24%-os adót, amiért az állam a jövőben semmiféle ellenszolgáltatást nem kínál. Hát, mocskos gecik, phej!

Kicsit Karcos 2010.11.25. 17:27:54

@Mr. Acid:

"egy új, 24%-os adót, amiért az állam a jövőben semmiféle ellenszolgáltatást nem kínál"

Dehogynem, segíjkét a rokkereknek, akik soha egy cent járulékot sem fizettek be, viszont ez nem új szolgáltatás, de érdemes a megtartásra.

Ideggyógyközpont 2010.11.25. 17:28:47

A tegnapi napon azt írtam, hogy szeretném látni azokat az intézményi vagy jogi garanciákat, amelyek biztosítják, hogy az eddig illetve ezután befizetett pénz a későbbiekben kifizetésre kerül.
Na most azt hiszem megkaptam a választ, csak úgy érzem nem teljesen kielégítő.

DArchAngel 2010.11.25. 17:30:55

Ami még külön feldühít, hogy senki nem áll ki, és meri a pofánkban mondani, hogy szar lesz, mert nincs pénz. Kész, passz, ennyi. DE cserébe az állam magán kezdi a takarékoskodást, elszámoltat minden szerződést, nem épít, rendel be baromságokat, nem vesz semmit, amit nem _muszáj_ lecserélni, jelentősen csökkenti a vízfej méretét, a faszvakaró vezetők, politikusok, bizottsági tagok és egyéb ingyenélő herék bérét, nem lesz nyugdíj meg segélyke emelés.
Fizetünk, és megint öntjük a pénzt a feneketlen kútba. Így még pár évig öntögethetik. És azután?

Ideggyógyközpont 2010.11.25. 17:31:35

Továbbra is felmerül bennem a kérdés, miért kell a 24%-os nyugdíjjárulék után 16% SZJA-t kell fizetni, ha az nem növeli az én befizetéseimet.
Ehhez képest a mai napon egy újabb kérdéssel gazdagodtam, az eddigiek alapján a 24% adó lesz, de ha adó lesz akkor az adót fogják megadóztatni?

Marcellusca 2010.11.25. 17:38:47

@kej: Ahogy mondani szokás, pöstiesen: Azóta sok víz folyt le a Dunán.

kej 2010.11.25. 17:39:46

@Marcellusca: az szar ügy, mert az őszi áradások még csak most jönnek

Mr. Acid 2010.11.25. 17:40:31

@Netkalóz: Nem szavaztam. Se a Fideszre,se senki másra. A szavazás időpontjában az ország egy, a lakóhelyemtől távol eső pontján dolgoztam.

Kicsit Karcos 2010.11.25. 17:46:15

"„Aggodalommal tölt el bennünket a magyar hatóságok legutóbbi bejelentése a nyugdíjrendszerre vonatkozóan. A bejelentések a kötelező magánnyugdíjpénztár teljes eltörlésére irányuló szándékot látszanak tükrözni” – közölte csütörtökön Amadeu Altafaj, Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője, aki hozzátette, hogy noha a nyugdíjrendszerek a tagállamok hatáskörébe tartoznak, a Bizottságnak ettől függetlenül egy sor aggálya van."

index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/25/brusszel_figyelmeztet_nyugdijugyben/

Magyarul nem tudnak semmit sem tenni az aggódáson kívül.

Amúgy jó kis kaland volt ez a manyupozás, amikor bevezették, akkor azért volt méltatlankodás, amikor megszüntetik, akkor azért van, közben meg gyakorlatilag nem történt semmi, csak 12 évig termeltek egy kis pénzt az adófizetők a manyupoknak. Úgy el van baszva a nyugdíjrendszerünk, ahogy van, Rákosiék kivonták a fedezetet mögüle, Antallék felneveltek 800 ezer kamurokkernyuggert, Hornék már a felosztó-kirovó rendszert is fenntarthatatlanná tették a manyuposítással, Orbánék meg fizethetik adósságszolgálatra a manyupokban felhalmozott pénzt. Pedig egész jól ki volt ez találva annak idején, de most már baszhatjuk, igaz, ezt is tudjuk már régóta, csak most a rácsudálkozásnak van szezonja.

asola 2010.11.25. 17:46:32

"ökörpöröly 2010.11.25. 17:11:48
Ezzel a lépéssel megszűnt a demokratikus jogállamiság. A MANYUP-vagyon tulajdonosai azok a természetes személyek, vagyis, az állam nem csinál mást, mint magánszemélyek tulajdonát államosítja egy semmire se jó ígérvény ellenében, melynek esedékessége akár több évtized is lehet.
Ezzel megszűnt a jogállam, így megszűnt az állampolgár minden állammal szembeni kötelessége.

Azaz, innentől kezdve mindenkinek természetes joga a tolvaj állam által elvárt járulékok, adók megkerülése. "

Teljesen igazad van. Ki a tö..köm fog ezek után itt Magyarországon adót fizetni?

lyken 2010.11.25. 17:48:43

@Mr. Acid: Alagutat ástál emigráláshoz? :D

Vidéki 2010.11.25. 17:48:57

@asola: Ne csak írj, olvass is:
HOZAM HELYETT VISZEM (MN 2010.nov.13. Hétvégi Magazin: Varga István és Patrubány Anna) (A PSZÁF és MNB adatai alapján)

A manyupok matematikája 1998 és 2009 vége között:

Befizetések: 2555 mrdFt

Gyarapodás: Hozam-Működési költség(210 mrd)-Nyugdíjba lépőknek kifizetett pénz(15mrd)=Gyarapodás(109mrd)

Ha a tőke megőrizte volna értékét: 3195 mrdFt lenne

Értékvesztés: 531 mrdFt

lyken 2010.11.25. 17:50:56

@asola: "Ki a tö..köm fog ezek után itt Magyarországon adót fizetni?"
Mindenki, akinek nincs lehetősége elmenni. Vagyis a jelenleg _dolgozók_és_adót_fizetők_ 99%-a.

Kicsit Karcos 2010.11.25. 17:52:52

@Vidéki: nincs értelme ennek a számításnak, mert az vaójában nem létező alternatíva, hogy megőrzi az értékét a pénz, ilyen szolgáltatást senki nem kínál. Az egy alternatíva, hogy beteszi az ótépébe, és ott lekötve fialtatja. Úgy mennyi lett vón?

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.25. 17:53:36

@Kicsit Karcos: hirtelen mit kellene tenniük?
sokáig várnak és figyelnek, ennyit tudnak tenni európában.. a kritikák, cikkek és vélemények már gyűlnek a fidesz diktatúra ellen...beavatkozás is lesz de még nem most.
én egyébként azt nem értem miért nem fogalmaz meg valami negatív véleményt az európai néppárt?
és arra is kíváncsi vagyok engednek -e egy népelnyomó diktátor zsebhitlert és csapatát az EU élére?
mert ha igen akkor az EU is egy kalap hígfos, emberi jogok tekintetében is...

Mr. Acid 2010.11.25. 17:54:19

@lyken: Rosszabb. Az M9-es autópálya bács-kiskun megyei előkészítő munkálataiban vettem részt.

trojka 2010.11.25. 18:01:10

Na, csak hadd szívjon már az EU is, ha ezeket odaengedik...

lyken 2010.11.25. 18:02:16

Ahh... Én M11-esért imádkozom évek óta.

trojka 2010.11.25. 18:03:19

haduzenet békeidöben...na de, a sajat népuk ellen?

Viktus 2010.11.25. 18:05:41

@laspalmas:

Az megint max. nekik frankó, mint az szja csökkentés+3-4 gyerekre faja adókedvezmény a milka brutto mellé ... Magyarországon a minisztériumokat, önkormányzatokat leszámítva nő olyan munkahelyet nem talál-talált, ahol 40 évet ledolgozhatna ... na azok az irodista hisztérikák meg a legrosszabb fajta. Persze a munkás nők talpalhatnak ugyanúgy tovább akik tényleg előbb lepukkannak.

zrobasé 2010.11.25. 18:10:09

@Vidéki:
és az ömnyp müködési költségeihez mi köze van az államnak ? vagy most ezek után az következik, hogy minden cégnek meg lesz mondva, mire mennyit költhet ? érdekes
na és ha az ömnyp-ak bemondják az unalmast, roló le, nekik igy nem éri meg a dolog,kifizetjük a tagoknak a pénzét, forintositjuk a portfóliójukat....na akkor lesz haddelhad...azt a sok államkötvényt, meg részvényt kiöntik a piacra, lesz itt sirás és fogaknak csikorgatása...

bobsys 2010.11.25. 18:22:02

Lenne egy kinzo kerdesem. Illetve ketto, harom.
A mnypben levo penzt csak a nyugdijkorhatar eleresekor vehetem fel igaz?
Mi van, ha annyian atmennek a tisztan allamiba, hogy a mnypnek nem eri meg mukodni. Akkor megkapom a lovet? Vagy azt is einstandoljak?

lyken 2010.11.25. 18:32:58

@bobsys: Hármat találhatsz. Fidesznek kell a pénzed. El fogják venni, kerüljön bármibe. Innentől kezdve mindegy milyen kérdéseket tenne fel az ember. Akarnak valamit, de jogállami keretek közt nem megy? Csinálnak rá törvényt és máris befér a jogállamba. Mióta be lettek szavazva, csupán egyetlen kérdés van: hogy milyen módon akarod? orál, hagyományos, vagy anál? A választás szabadsága a miénk.

ucsacsu 2010.11.25. 18:34:25

@Mr. Acid:
Azért sok fizetési cédulát te se nézegettél.

bobsys 2010.11.25. 18:39:17

@lyken: Mosolyogtam a valaszodon. Kinomban. De telleg, sokkal egyszerubb lenne, ha azt mondanak, hogy na parszt te aki becsuletesen adozol es be vagy jelentve teljes fizetesre adjal 60%ot a penzbol es en azt csinalok vele amit akarok neked meg kussvan vagy beleszarok a szadba. Es akkor nem kell nyugdij, TB meg ilyenekkel szorakozni. 60% ado amit arra koltenek amire akarnak es nem lehet szamonkerni. Nyugdij meg barmilyen ellatasra meg majd adnak valamit ha eppen van kedvuk.

Viktus 2010.11.25. 18:39:37

@bobsys:

Megjelölt örökösöd megkaphatta előbb is a pénzt egy mai 20-as, 30-as max. reménykedhet benne, hogy megéli majd a 70+ év nyugdíjkorhatárt amit majd szépen kitologatnak mire odakerülhetne ...

Mr. Acid 2010.11.25. 18:40:11

@ucsacsu: Most kérjek azért elnézést, mert fiatal vagyok? Hogy egyetem mellett még csak 2-2,5 év munkaviszonyt tudok felmutatni? Hogy Magyarországon képzelem el a jövőmet? Nekem is van pénzem a magánnyugdíjpénztárnál. Nem nagy vagyon, de az enyém.

Viktus 2010.11.25. 18:42:38

@Mr. Acid:

Ebben az országban minden a nemzeti együttműködésé van pofád különcködni? :O majd az uralkodó eldönti mi lehet a tiéd ennyi.

bobsys 2010.11.25. 18:47:00

@Viktus: Nem elpatkolni akarok hanem mivan ha a mnypben marad 100 darab ember es igy bezar a penztar? Mi tortenik az addig felhamozott penzel?

2010.11.25. 18:48:47

Már megint a Kapcsolat.hu-ra tévedtem, be kéne venni a cavintont.

karnak 2010.11.25. 18:49:32

@Vidéki: mi az h "eltozsdezi"? van barmilyen fogalmad arrol h mirol beszelsz?

2010.11.25. 18:53:01

Én úgy értettem, hogy nem kötelező át lépni, maradhat aki akar.

Most ugyan háborog mindenki, de mint birkák mennek majd át az állami pénztárba.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.25. 18:58:17

"A nyugdíjbefizetés arra költhető, amire a kormány szeretné költeni.2
Nincs ezen csodálkozni való, az adó is ilyen... Szarják le magasról...

"a tízéves távlatban ígért egymillió új munkahely"
Hűha, kísértetiesen emlékeztet ez egy néhány ciklussal ezelőtti maszopos kampánydumára...

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, nem a blogolók véleményével kell számolnia"
OK, a blogok közönsége nem releváns minta, de akkor miért nem néznek utána, ki mit szeretne?

Bazmeg ezt a balfaszkodást, amilyen jól megoldottak néhány törvényt, a fontosabbak többi részét annyira elbasszák... Értem, hogy szarban vagyunk, de a módszerekkel azért.... gáz van...

Kicsit Karcos 2010.11.25. 18:59:40

@bobsys:

"mivan ha a mnypben marad 100 darab ember es igy bezar a penztar?"

Száztagú Pertársaság.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.25. 19:00:21

@Frengi: Méghozzá azért, mert ha marad a magánban, akkor sokkal kevesebbet kap? Mondjuk ez tényleg zsarolás.

Meg amúgy amennyiben garantálja az állam, hogy rendesen kap az ember nyugdíjat, akkor leszarom én, hogy kinek fizetem... Meg hogy a konkrét befizetésemet mire költi az állam...
Egyetlen kívánságom, hogy ne ellopják, hanem értelmes célra fordítsák.

karnak 2010.11.25. 19:01:49

@bobsys: pont errol szolt a keddi dolog.
sokan ugy gondoltak, hogy nem lepnek vissza, nem biznak az allamiban, vagy az mynp orokolhetosege v egyeb feltetelei miatt.

ezert azzal kezdeni kellett valamit, megpedig azt, hogy valasztasi lehetoseget kinalnak, vagy visszalepsz, vagy visszalepsz, a penzed mindenkepp oda.
ha tetszik ha nem, ha jogosan ha nem.

karnak 2010.11.25. 19:05:15

egyebkent az is erdekes szitu lesz, amikor a mynp-ak mondjuk NEM adjak ki az adatokat, nem hajlandoak elszamolni. miert tennek ugye?

mindenki gondolhatja h mennyire lesz egy tokeszamlahoz hasonlo rendszer 1-2 honap alatt egyebkent, aki nagy rendszerben gondolkodott mar az tudja is. nem egy excelt kell osszerakni, egyebkent nem csodalkoznek azon sem, csak a penz legyen ott.

jozicsenko 2010.11.25. 19:07:20

@asola: olvasd el kérlek amit írsz

1. 10 évig gyüjtik a pénzünket
2. 2008ban elbukják egy részét
3. 2009-ben (szerinted) visszaszerzik a bukták
4. s még rá szereznek +10%ot

de még mindig nem látom, hogy 12 év tényleges hozama mennyi volt

főleg nem összevetve az állampapírokéval: ugyanis a manyup-ok bzony qrvára nem hozták a hozamot...

jozicsenko 2010.11.25. 19:08:35

@jozicsenko: ahhh, fáradok

visszaszerzik a buktát
majd erre hoznak még 10%-ot -szerind

de tényleges, valós hozamot nem látok sehol (mert ha 8-ban bukta, 9-ben a bukta visszszerzése van, akkor itt tényleges reálhozam nincs 2 évig, csak hullámzás)

ökörpöröly 2010.11.25. 19:24:23

@jozicsenko: Ha neked annyi eszed van, hogy neked tetszik az állami nyugdíjrendszer, akkor te nyugodtan átmehettél volna. Hagyni kellett volna annak a sok hülye baromnak a magánnyugdíj pénztárakat, akiknek felhalmozódott akár 4-5-6 millió forint megtakarítás is.:)
Innentől nincs jogállam, mindenkinek joga van saját és családja öngondoskodása érdekében járulékot és adót eltitkolni, felhalmozott megtakarítását külföldre menteni az enyves kezű cigány Szaddam elől. Ahogy igazságos és jogos volt a Rákosi-rendszerben a feketevágás, a termények elrejtése. Egy elmebeteg őrült uralta diktatúra törvényei nem vonatkoznak a diktatúra áldozataiként élő állampolgárokra.
Minden meglopott MANYUP-tagnak erkölcsi joga visszaszerezni azt, amit az állam ellopott tőle.
Mindenkinek azt ajánlom, hogy befektetései mentse osztrák, német, szlovák, angol bankszámlákra, mert azokat nem tudja elérni az enyves kezű cigány Szaddam.
Ugyanaz kezdődik el, mint 1945 után. Először szép beetetés, utána csak a nagyobbaktól raboltak -nagybirtokosok, 50 főnél többet foglalkoztató üzemek-, aztán mindenkitől -kisparasztok földjének téeszesítése, termény- és állatbeszolgáltatási törvények-.
A cigány Szaddam elmebeteg, átlépett egy határt, mely után már nincs megállás. A legkevésbé azok vannak biztonságban, akiknek magyarországi magyar pénzintézeteknél van megtakarítása. Körülbelül annyira biztonságos, mint az éles fegyverrel játszott orosz rulett.
Azt is lenyúlják a tartalék nélküli csőcselék őrjöngése közben, mint ahogy lenyúlták Orbán cigány elődje, Rákosiék idején. Ne legyen senkinek illúziója!

pimpalini 2010.11.25. 19:24:59

@asola:

"Ha viszont a bruttódból mostantól NYUGDÍJADÓT vonnak, akkor brutális adóemelést hajtott végre a Fidesz, mert 16% + 24% = 40% adót szed mostantól be mindenkitől, válogatás nélkül !!!"

Annyira szeretem a van embereket. Már bocsáss meg, de hol éltél eddig? Azt hitted, a 24 % a tiéd?:))) Abból a pénzből fizetik a jelen nyugdíjasait. Vagyis most annyi történt, hogy nyíltan meg is mondták az embereknek azt, amit eddig mindenki tett. Vagy úgy már világvége van, hogy nevén nevezik a gyereket?:)

ökörpöröly 2010.11.25. 19:26:44

Az első 2700 milliárd forintot már ellopták a természetes magánszemélyektől. Most majd jön a többi megtakarítás elrekvirálása!

hoplita 2010.11.25. 19:39:45

@Frengi:

Nesze.....nagyjából ezt mondom én is.
Tudod semmi sem muszáj....kivéve az evést, na meg a sz@rást....a többi szabadon választott..:)

"....A Jobbik azonban úgy véli, demagóg ugyanakkor a kormány „szabad választást” hirdető szóhasználata is. Tegnap ugyanis kiderült: a magánpénztárakban maradókat olyan brutális hátrányba hoznák majd, ami után a párt szerint józan ésszel senki nem marad ott.

Hegedűs szerint ez az eszköz komoly alkotmányossági kételyeket ébreszthet: ha a 24%-os munkáltatói járulék ellenére egy fillér állami nyugdíjra nem számíthat az, aki magánpénztár tagja marad, akkor az valóban kisemmizést jelent. Pontosabban: jelentene, ha bárki is bent maradna a rendszerben. Ha az értékőrzés és a kisemmizés között lehet választani, az nem választás, hanem kényszer - szögezte le a politikus.

Bár a „visszaállamosítással” az állam kvázi-hitelt vesz fel a volt magánpénztártagoktól, azt jórészt folyó kiadásokra költi, ami szembemegy a józan költségvetési gazdálkodás szabályaival - mutatott rá a képviselő. A kormány kockázatos játékba kezdett, s ez a folyamat így nem fenntartható - összegzett Hegedűs Tamás....."

Szoktak ám a náczik megfontolandó dolgokat is mondani.....a kukagyilkolászás mellett.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.25. 19:55:00

megjegyzem ez komoly "reform" ám: einstandol majd' 3000 milliárdos vagyont (+ kíváncsi leszek az önkéntes pénztárak kiherélésére), és abból adót csökkent, közszférában bért emel. ehhez túl sok ész nem kell, lássuk be, ez inkább az erősebb kutya baszik elvre emlékeztet.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.25. 19:56:35

@ökörpöröly: "mindenkinek joga van saját és családja öngondoskodása érdekében járulékot és adót eltitkolni, felhalmozott megtakarítását külföldre menteni" - na ezzel a kijelentéseddel nehéz lenne vitatkozni...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 20:02:40

Aztakurva:

"Az állami rendszerben az egyéni számla egy nyilvántartási számla lesz, és csak az fog kiderülni belőle, hogy az éppen hatályos szabályok szerint ki mekkora nyugdíjra számíthat. Ez éppen ellentétes a nyugdíjpénztárakban megszokott számlavezetéssel, ahol mindenki forintra pontosan látja az összes korábbi befizetését annak hozamaival együtt.

A magánpénztáraknál tehát követhető a személyes nyugdíjvagyon, az államnál ez nem így lesz. Ahogy Selmeczi elmondta, inkább technikai segítség lesz ahhoz, hogy mindenki munkavállaló lássa, ha a munkaadója nem fizeti rendesen a kötelező nyugdíjjárulékát."

index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/25/atszabjak_a_nyugdijrendszert_itt_vannak_a_reszletek/

Vagyis csak azért "vezetik" majd a számlát az állami rendszerben, hogy lehessen látni, a munkahelyem fizeti-e utánam a 24%-ot?

LOL, ez egyre jobb!

dr.justice 2010.11.25. 20:07:33

"nem kell nekünk semmi más
ez az élet így csodás
álmainkból létrejött a pusztulás"

Steve the Great 2010.11.25. 20:09:28

Azért vannak, akiknek tetszik így a dolog:

"A Fidesz Nyugdíjas Tagozata üdvözli, hogy a kormány megmenti a nyugdíjakat, és megteremti a lehetőséget, hogy a magyar emberek biztonságba helyezzék nyugdíjcélú megtakarításaikat. A magyar nyugdíjasok régóta várták, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, mely nem a nyugdíjtőzsdéző spekuláns üzletemberek, hanem az idős emberek érdekeit képviseli – áll a Prof. Dr. Iván László, a Fidesz Nyugdíjas Tagozatának elnöke által jegyzett közleményben."

Ideggyógyközpont 2010.11.25. 20:20:38

@zero: Ezért írtam pár órája, hogy a válasz nem kielégítő.

2010.11.25. 20:28:27

@hoplita: Adjon az Isten! Engem nem kell meggyőznöd.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.11.25. 20:31:40

Ha én befizetek mindent rendesen,akkor is kitalálhatják,hogy nekem nem jár nyugdíj?
Az utolsó bekezdés miatt kérdezem.

2010.11.25. 20:34:46

@ColT: én nagyon godolkozom a maradáson, a 35 év megvan, azután megkapom az állami nyugdijat, (ha megérem 10 év mulva, és nem elmelik addigra 70-re a korhatárt).
Ami meg a magán számlán van, meg kellene kockáztatni (bár ha eddig nem produkáltak eredményt, ezután sem fognak)
A jövőre nézve meg nincs munkáltatóm a 25 percentet fizene helyettem a nyugdíj alapba, és ebbe már én sem fogok egy centet sem fizetni.
A költelző 35 év robot részemről letudva, innen tovább magamnak keresek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.11.25. 20:35:29

Amúgy eszkep jelentkezett már? Lehet,hogy csak én nem találom.

Viktus 2010.11.25. 20:39:39

@Steve the Great:

Mintha a cigányok örvendeznének a segély emelésnek kb.

2010.11.25. 20:42:39

@zero: Németországban mindenkinek egyéni számlán vezetik a nyugdíjat (de nem jelenti azt, hogy az a pénz az övé). Minden évben kap egy kimutatás, és kiszámítják, hogy ha abban az évben menne nyugdíjba, vagy már nem akar a nyugdíjig dolgozni akkor mekkora összeget kapna. (jókat röhögök, mert már egy 50-es is pontosan tudja, hogy mennyi nyugdíjat fog kapni).
E mellé még köthet mindenféle biztosítást, Öreggondoskodást(altervorsorge), amit akar. Meg ott van a háza (már akinek), arra kaphat járadékot, ha akar, vagy befizethet egy öregotthonba.
Bár a nyugdijak nem tul magasak, 650€ a minimál, ha jól tudom, de majd kijavít valaki. Ha ketten laknak egy lakásban akkor ebből ki lehet jöni, mert az árak olyanok mint nálunk, vagy picivel alacsonyabbak.

2010.11.25. 20:46:14

Ja és még valami: ezt 17év munkaviszonnyal meg lehet szerezni (most emelték eddig 15 volt), bár a nyugdij korhatár magasabb mint nálunk, de tovább is élnek, sok a 100 éves, vagy a még idősebb, egy 85 éves még vidáman autózik, meg utazgat. (most cikkeznek róla, hogy megkellene szüntetni az éltfogytig tartó jogosítványt, mert demens és alzheimeres betegek is vígan száguldoznak)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 21:11:44

@Steve the Great:

Apjuk faszát, ők már nyugdíjasok, mi faszt izgulnak az én magánnyugdíjpénzem miatt?

hoplita 2010.11.25. 21:12:01

@Steve the Great:
Örülöl, hogy a fityiszes nyuggerek örülnek...)
Én is vigyorognék, mint a tejbetök, ha a postás másnap mán hordaná is a zsét.....faxom se bánná, hogy miből-honnan.:DDD

@Frengi:
Tudom,..:))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 21:13:15

@Tigeri:

Nem.
Jogilag az állam nem köteles nyugdíjra fordítani a nyugdíjjárulékot. Most nem költheti másra. Ezután akár építhet belőle stadiont Debrecenben ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 21:14:13

@Tigeri:

Igen, a másik posztban, ma reggel :)
Tegnap sok volt a melója, lemaradt a Nagy Felháborodásról!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.25. 21:15:12

@Frengi:

Én még soha nem kaptam egy árva sort sem az Állami Nyugdíjintézettől, lehet, azt sem tudják, hogy létezem.

BigBlueI 2010.11.25. 21:29:33

Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, nem a blogolók véleményével kell számolnia"

B@.....meg! A zemberek a blogolók!!!

ostoros nyelvcsapás 2010.11.25. 21:33:22

Teljesen egyetértek azokkal, akik a magántulajdonukat féltik. Igazuk van. De:
1. Mindenki azt várja a kormánytól, hogy kezdje el a nagy elosztó rendszerek reformját,
2. lendítse fel a gazdaságot
3. emelje fel az egészségügy színvonalát.
Kérdem: miből?
Tudjuk, hogy ki van fosztva az államkassza az előző évek hibás politikai és gazdasági lépései miatt.
Szerintem nem a FIDESZ-nek kell pénz, hanem az államnak, hogy továbra se menjen csődbe.
Igen, talán nem kellene zsarolnia a gazdasági miniszternek, hanem rá kellene bíznia az emberekre a döntést.
Ám az úgy nem megy, hogy az állampolgárok várnal lépéseket: jobb egészségügy, több munkahely, jobb rendörség, katasztrófavédelem, katasztrófák utáni segélyezés, gyermekek utáni pénz, ne legyen több hitel, csökkenjen az államadósságunk és még sorolhatnám a kívánságokat.
EZEKHEZ PÉNZ KELL.
KÉRDÉS: HONNAN?
Valakinek ötlete? Legyenek újra olyan megszorítások, hogy tömegesen csődöljenek be a kisvállalkozások? Még nagyobb a munkanélküliség? Mint az előző kormány alatt? Szüntessünk be mindent, amit az állam szponzorál?
Azt ki bizonyitja be, hogy ki érdemli meg a segélyt és ki nem? ki rokkant és ki nem? vagy mindenkit újra átvizsgálnak (PÉNZBE KERÜL), vagy mindenkit nyilvánítsunk egészségesnek és küldjük őket dolgozni a pics@ba. A kéz és lábnélkülieket is. Valakit az is igazságtalanul fog érinteni.
Az a baj, hogy mindenki csak a markát tartja és kritizál, de még egyetlen olyan javaslatot nem olvastam a kommentelők részéről vagy a postolók részéről, ami mindenki számára kielégitő volna. tessék esetleg ötletekkel is előálni, hogy mit lehet tenni, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon.
Mert nekem halvány lila fingom nincs. De nem is vagyok közgazdász.
Amúgy meg csak egy fél éve van kormányon a FIDESZ, de már mindenki csodákat várt tőle 2 nap után, bezzeg senki nem sívalkodott ennyit, amikor az előző kormány iskolákat, korházakat, vasutvonalakat szüntetett meg. nem épített semmilyen védelmi rendszert az árvizveszélyes területekre és most megint az orbán-kormánynak kell helyt állnia. PÉNZ NÉLKÜL.

2010.11.25. 21:46:01

@ostoros nyelvcsapás: Akkor majd én javasolok: eu-ból kilépni, adósságszolgálatot beszüntetni, összes multit beállamosítani, összes importcikkre csillió százalékos vámot kivetni, termelő célú beruházásokat adóból leírhatóvá tenni, inproduktív beruházásokra fényűzési adót kivetni. Mert minden gazdagság alapja csakis a termelő munka lehet! (Marx)

Lake 2010.11.25. 21:46:56

....olvasgatom-olvasgatom a kommenteket, na mondom, szóljak?, ne szóljak?...hát szólok:
Basszátok meg, tudjátok mit csináltok? Tömegpszichózisos rinyálást!!! Jajjajjaj elvesz a Patás a pénzem, meg pertársaság meg megszünt a jogállam (melyik bazmeg? a Fletóé?!?!...az a "fínom"????). Írország meg államosítja az ország 3 legnagyobb bankját mert a "norvég" bankárok ÁTBASZTÁK A NÉPET!!! Az EU meg kussol!
Szóval a narancsbőrösök teszik a dolgukat, mentik a pénzeteket "azoktól" ti meg itt bégettek!!!...de kurvagyorsan elfelejtettétek Veres janit, a Rókaképűt, Drazsét meg a többi gecit!!!

Tudom...már be is kaptam :)

2010.11.25. 21:46:56

@BigBlueI: ők majd megmentenek minket. Akkor is, ha beledöglünk.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.11.25. 21:51:01

@ostoros nyelvcsapás: Amit leírsz jogos, de bennem felvet egy kérdést, sőt többet is,...

Honnan tudjuk, hogy az elvett pénzt az állami feneketlen gödör reformjára fordítja a Fidesz? Mert az én olvasatomban arról írsz, hogy adjuk oda nekik a pénzt és akkor ők majd... szóval mi a biztosíték?

Mert Orbán azt hazudja, hogy...?

kepviselofunky.blog.hu/2010/11/25/2010_aprilis_fidesz_megvedjuk_a_nyugdijpenztarakat

A Fidesz megvédi a nyugdíjpénztárakat! Vagy mégsem? Szóval bocs, ez is csak hazudozik reggel, délben meg este mint GyF tette. De persze a 3000 milliárdot azt kérné előre, mert ő istibizti reformokra fordítja. Ja, persze, hiszek nekik. Hisz a kampányban is megmondták, megvédik a nyugdíjpénztárakat.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.11.25. 21:55:50

Karinthy mondta:

"A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja."

ostoros nyelvcsapás 2010.11.25. 22:08:36

@Valahol Máshol: Igen, Semmi sem garantálja. De ha osszehasonlítodd az összes eddigi kormány munkáját, akkor láthatod, hogy az első Orbány-kormány volt az, amikor az államadósság csokkent, és viszonylag fellendülésben volt a gazdaság. Miért kellene azt gondolni, hogy most más célok vezérlik őket? Lehet, hogy ha akkor maradnak kormányon, most akkor is szívnánk, de az is lehet hogy nem. Amúgy én nem számitok rá, hogy nyugdíjas leszek, tekintve a demografiai adatokat és a mostani tizenéves felhozatalt ( sok a narkós, alkoholista, elhízott fél-vagy egész analfabéta, aggresszív kisgyerekek), tartok tőle, hogy ezeket nekünk, kell eltartanunk, bizonyos szociális intézményekben még 90 lves korunkig is, mert hogy dolgozni és adőt fizetni ezek nem fognak az biztos.
@csernaja obca: te most kiröhögsz engem? Én érdemi javaslatokat fírtattam, nem szakállas bácsik hagymázas látomásait.... :)

ostoros nyelvcsapás 2010.11.25. 22:13:08

@Valahol Máshol: látod, nincs új a nap alatt.... amúgy nemrég olvastam egy Jókai regényt, és rájöttem, hogy az ő idejében is ez ment. Eladták kilóra a matyar földeket, meg erdőket, csak akkor azt magánszemélyek csinálták, és nem az állam. Szóval ugyanz a fos körbe-körbe kering már évezredek óta, csak mindig mást vág pofán

Rwindx 2010.11.25. 22:18:26

@Lake:
"Basszátok meg, tudjátok mit csináltok? Tömegpszichózisos rinyálást!!!"

Pár napja pont valami hasonló ugrott be nekem is. Mivel a Kormány van olyan balfasz hogy nem ad ki kellő infót, vagy információ kiadásra totálisan alkalmatlanokra bízza az információk kiadását, ezért az emberek nem tudják mire számíthatnak, félinformációk jutnak el hozzájuk, amire ballibek rátesznek még pár lapáttal (simán pofánhazudnak mindenkit) mert ettől hízik a májuk. Elég megnézni mi folyik az indexen a bal oldali sávban. Az emberek így egyszerűen megfogalmazva bizalmatlanok a korábbi rossz tapasztalatok alapján és félnek. Oldalfüggetlenül. Ennyi alapján teljes joggal.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.11.25. 22:23:30

@ostoros nyelvcsapás: Ismétlem önmagam, jogos amit írsz, de az első Orbán-kormány eredményeiből nem lehet kiindulni 2010-ben, hogy most biztosan így lesz... ez szerintem hiba. Akkor átvették a Bokros-csomaggal feltöltött kasszát és volt miből villogni. Most nincs. Akkor volt egy jó állapotban levő európai gazdaság, most nincs. És folytathatnám a sort. A cca. tíz évvel ezelőtti eredményekre alapozva én át nem nyújtanám a pénzem. Én sem kapok semmi extrát azért mert tíz éve... csakis a jelen és a jelenlegi teljesítmény adhat alapot arra, hogy rászolgált-e a kormány arra, hogy odalökje az ember nekik a pénzt. Alkotmánybíróság kiherélése; agresszív, nagyképű, tahó kormányzás; a magántulajdon ellopása, stbstb. A droidokban ezek biztos bizalmat kelt, bennem sajnos nem. Márpedig hitelesség nélkül ezek is csak hazudoznak, mint az előzőek. Hisz két éve még az AB döntéseit kötelező volt figyelembe venni a kormánynak, most, hogy a kormány ők maguk, már terhes a dolog, de nem ismétlem a sokszor elmondottakat.

Szóval bíznom kellene a kormányban ahhoz, hogy odaadjam a pénzem. Bizalmam meg nincs, hisz fél év alatt segget csinált a szájából, simán szembeköpte a korábban hangoztatott álláspontjait Vitya. Adja csak oda az a pénzét aki bízik benne.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.25. 22:29:39

@zero: Én sem az államitól, sem a magántól nem kaptam semmit... Szóval fogalmam nincs, hogy mekkora a hozama (és hogy hozam, vagy veszteség :D ) a befizetésemnek.
A bércetlimről is csak a "fennmaradó szabadság" és a "folyószámlára utalás" rovatokat nézem, mert az az enyém, a többi az valami elszállt, virtuális szám.
Amit átutaltak, abból kell élnem. Nyugdíjas meg nem mostanában leszek, meg egyébként sem érem meg :D

2010.11.25. 22:35:29

@zero: Próbáld meg, hogy nem fizeted a járulékot, majd meg keresnek.

Egyébként nem lenne egy nagy kunszt nálunk sem kiszámolni, hogy mennyi az annyi.
Egy nyufigos ismerős egy kolléganőnek 5 perc alatt kiszámolta.

Viszont egy németnek, aki 20 évet dolgozott Mo-on, 2 éve küszködnek a nyugdijjával, amerikából és Braziliából hetek alatt megkapta, a németet már meg sem említem, csak az a 20 év az hiányzik még mindig.

puzsu 2010.11.25. 23:15:33

Amúgy a kötelező manyupok létrehozásával sem értettem egyet annó, de egy 13 évig kiböjtölt és lassan értelmessé váló beruházás ilyen aljasul tálalt felélésével és tönkretételével sem fogok soha egyetérteni.:(
Csak jobban járhat az, aki maga gondoskodik magáról és meg is teszik majd egyre többen.
Itt hagyják ezt a kuplerájt. Kivonulnak a hivatalosságból és megteremtik a fű alatti titkos Magyarországot...:)
Sima etikátlan csalásról van szó, de a szokásos jogszerű módon, mert mindig is a jogszerű rablásban voltak a legjobbak a fideszesek....:P

pakesz (törölt) 2010.11.26. 00:22:35

@Rwindx: mit lehet ezen kommunikalni?
volt egy MAGAN szamlam, amit ha megdoglok akkor a gyerekem TELJS MERTEKBEN megkapja
most megzsarolnak ha nem rakom be a kozosbe akkor tovabbra is fizettetik a munkaltatommal a 24% -ot de egy nagy budos lofaszt kapok azert cserebe!!!

Rwindx 2010.11.26. 00:59:11

@pakesz:
Egyrészt az hogy ez a magánszámla kissé etetés. Nem fejtem ki bővebben, tudom úgysem érdekel, már ismerjük egymást. De azért annyit: ugye valami akkor magán normális esetben ha azt a kötelező dolgokon felül fizeti a cehhet, itt erről nem beszélhetünk. Az mnyp-sek pont ugyanannyit fizetnek mint a nem nymp-sek. Ezért is tartom valódi magánnyugdíjpénztáraknak az önyp-ket, és nem annak az mnyp-ket. Természetesen a Horn kormány jogilag magánnak definiálta a dolgot. Azt is tudom a 3 mondattal korábbi mondatomra már nem is emlékszel.

Aztán kommikálhatná normálisan azt is hogy pontosan mi fog történni azok után ha valaki átlép állami rendszerbe, mert jelenleg erről elég zavaros és képlékeny dolgokat hallani kormányközeli információforrásokból. Ehhez hozzá kellene tennie hogy milyen további átalakításokat tervez, mert erről sem beszél semmit, de mindenki tudja hogy szükséges. Pedig ez lenne az igazán fontos. Az "enyém! enyém! sirámokat lehet csak hallani, ez pedig kevéssé fontos, és nem ritkán meg is van tűzdelve ordenáré hazugságokkal.

Ráadásul ahogy csinálják tényleg nem szabadna csinálni, ez valóban zsarolás és a 24% benyelése is pofátlanság. Tehát vagy valóban önkéntessé teszik mindenki számára a döntést, vagy egy tolvonással megszüntetik és kész. Megtehetik ugyanis a Horn kormány ugyanúgy egy tolvonással hozta létre kötelező jelleggel ezt az egész pénzpumpát ami az elmúlt 12 évben (mai értéken) közel 5000 milliárd extra kiadást okozott az államnak, és közbetve kinek? Hát igen az adófizetőknek, mnyp-seknek és nem mnyp-seknek egyaránt, ugyanis ki más fizetné vissza ezt a pénzt és hozamait a hitelezőknek? Biza ők. Akárhogy is nézem az mnyp-sek duplán fizettek eddig fizették a járulékokat (8+0.5+24%), plusz adóban befizették mégegyszer ugyanezt + kamatokat (rájuk eső részt) a nyugdíjalapból kieső összeg pótlására.
Ezt kellene "kommunikálniuk" és nem azt hogy veszteséges-e vagy sem az mnyp. Azon játszadozni faszság, mert mindenki úgy hozza ki ahogy éppen alátámasztja az igazát.

Persze kellene némi belátási készség ahhoz hogy az ember felismerje nem biztos hogy jól jár akkor ha az egyik számlája "gyarapodik", de úgy hogy a másik számláiból (adórendszeren keresztül) csípnek le és abból gyarapítják.

pakesz (törölt) 2010.11.26. 01:25:00

@Rwindx: a manyup az tokefedezeti rendszer ennyi
szolt az egyik ombuccmann is mostanaban, hogy hat gazos a manyup mert ha 30 evre lokod be hogy meghalsz, es 5 evet elsz csak, akkor odaadjak a leszarmazottadnak
de ha 35 evig elsz, akkor 30 ev mulva nincsen tovabb...

de ez csak a NEGYEDE

en ezt AKAROM az elonyevel es a hatranyaval egyutt, pont jo hogy a negyede, habar ha lehetne en 50% -ra novelnem szemely szerint

a tobbi meg lofasz nem erdekel, elegge idegesit a jelenlegi nyuggerek kistafirozasa, hogy akar meg eladositas aran is kifizetik a sok ven hulye debilt, aki nem biztos hogy TENYLEGESEN raszolgal arra a sok penzre amit kapott nyugdijkent
szeretnem az apro cizellalt megfogalmazasra felhivni a figyelmet, hogy engem a TULZOTT kifizetes bosszant erdemek nelkul
gyakorlatilag a sok ven hulye aki 45 evesen rokikent elment oszt meg 90 evesen ott kuszik es veszi fel a penzt... na ezt azonnal felulvizsgalnam oszt tartsa oket el a halal fasza vagy a gyerekuk, nem erdekel, legyen nekik is annyi a jarandosaguk mint a GYESes anyukaknak, elvegre SZOCIALIS KOZOSSEGBEN elunk nem?

pakesz (törölt) 2010.11.26. 01:25:57

@pakesz: elnezest az idiota mbuccmant az zavarta hogyha 30 evre lokod be hogy meg elsz nyuggerkent, oszt tovabb elsz, akkor elfogy es mi lesz...

Ironfist 2010.11.26. 02:48:16

@julius666x: De van gyógyszerárverseny, csak nem a földi halandók közt, hanem a nagy gyógyszergyártók közt. Mellesleg egy csomó gyógyszernek ugyanaz a hatóanyaga, csak más a neve, meg más szinezék van benne, meg ilyen szarságok, és az orvos simán tudná adni az olcsóbbat is. A másik meg, hogy tudtommal a gyógyszerekre így is hatalmas állami támogatás van, és ha nem lenne, kb 10szer ilyen drága lenne az összes gyógyszer.
@Vidéki:
Te tényleg ilyen hülye vagy? Mikor a kalkulátoros rettegtetős szövegedet olvastam, azt hittem csak valaki gúnyolódik... de nem, OMG, te tényleg ilyen hülye vagy xD - és ha ennyire gúnyoskodsz az aranytojást tojó tyúkos példán, hát akkor hajrá, te edd csak meg a sajátodat, nyugodtan, aztán szevasz! Senki nem fog hiányolni. Csak vidd magaddal a főnökeidet is!
@Link Elek:
na, még egy naridroid. Igen, aki tud, az takarodik is innen. Süllyedő hajó ez az ország, és vezetőid süllyesztik. (Én nem szavaztam rájuk, így mondhatom, hogy nekem nem vezetőim, ugye? Szokták nekem anno mondani, hogy "Nekem ugyan nem miniszterelnököm a Gyurcsány!"...)
@Viktus:
Nyilatkozott. Orbán Viktor, magyar hangja Szíjjártó Péter.

bandika gazdája 2010.11.26. 02:52:55

Vén hülye debil aki téged felnevelt! (Már ha ez nevelésnek nevezhető!)

Meridian74 2010.11.26. 04:38:39

a hörgéshez kapcsolódóan halkan csendben kérdezném meg: cirka 12 éve van MNYP... van itt valaki aki most ment nyugdíjba, és kap pénzt MNYP-től is meg az államtól is?
Tételesen mennyi az állami rész és mennyi a MNYP-s rész, tovább hány év munkaviszony után ment el, van valaki aki leírja? És mennyire elégedett az MNYP-s résszel?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.26. 06:19:31

Ezek semmitol sem felnek:

Mindenkinek van szavazati joga természetesen. Demokráciában sajnos-nem sajnos , ízlés kérdése ez így van. Legyen mindenkinek szavazati joga természetesen, de adhassa el az államnak. Az állam kiad egy fix összeget. Mondok egy ötletszerű összeget: mondjuk a mindenkori minimál nyugdíj összegét . Aki ezért le akar mondani a szavazati jogáról, visszaviszi a kis kopogtató céduláját, megkapja a pénzt, aztán menjen isten hírével. Bizonyos értelemben mindenki jól jár . Azok akik kapnak ezért néhány ezer forintot, azok azért járnak jól , mi meg tulajdonképpen megszabadulunk azoktól, akik másképp adják el a voksukat.

Kövér László , Fidesz, Jászszentandrás.
www.youtube.com/watch?v=07lu7U-KTxk&t=7m08s

nemcsak nyugdij, ezek mindenben báránybőrbe bújt farkasok.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.11.26. 07:15:39

@zero:

Hogyne izgulnának, rájuk költik .

Mr. Acid 2010.11.26. 07:54:09

@Steve the Great: "megteremti a lehetőséget, hogy a magyar emberek biztonságba helyezzék nyugdíjcélú megtakarításaikat."

Mostantól nem lesznek nyugdíjcélú megtakarításaim, esetleg csak 2-3 napig. A biztonságról meg vitatkoznék.

bierkamp 2010.11.26. 09:01:37

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, nem a blogolók véleményével kell számolnia" – jelentette ki Szijjártó a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában

MAJ MEGLÁTJA SZÍJ-ÁRTÓ--hogy Ő is hamarosan sorra kerülhet, hogy elkapják a gonosz törpével együtt , hiába védi a terrorcsapat---kicsinálják!

bierkamp 2010.11.26. 09:03:14

EZ YÓÓÓ:D

Lehet, hogy Gyurcsány helyett (mellett) Orbán is ülni fog majd?

Jogilag a mnyp pénz a user tulajdona. Ezt elvenni sikkasztás. Nem tudom mi jár 3 milliónyi rendbeli sikkasztásért bűnszövetkezetben (Selmeczi szenátornő, Matolcsy, stb.) de milyen show lenne ha a két faszi (GYF+OV) egy cellában lenne. Mit összeveszekednének, hogy ki legyen a lány.

bobsys 2010.11.26. 09:37:37

GDP termeles helyett (tudom, tudom miattam nem lesz meg az evi 5%os novekedes) csinaltam egy tablazatot amivel latni lehet a nyugdij elvonasokat a kulonbozo fizeteseknel es egy osszeget a mi lenne ha csak ongondoskodassal teremtenek elo a nyugdijukat az emberek. 50 ev munka, evi 1% realnovekedes az 50 ev alatt 30.1% (es mielott valaki kotekszik, tegnap megneztem, 10 eves atlagban a penztaram evi 1.5% realnovekedest csinalt a penzemmel)

Havi brutto 100K-nal az alabbiak jottek ki.
50 ev teljes hozama (8.5%+24%) HUF 24,979,200.00
Nyugdij 20 evre HUF 104,080.00
Tehat havi brutto 100K-nal a nyugdij netto 104K.

Ez termeszetesen igy nem megy, mert a mostani nyugdijakat is fizetni kell, azoket akik tisztan allamiban vannak, voltak. En azzal orommel kiegyeznek, ha megforditanak a dolgot es a 24%al en rendelkezem a 8.5% illetve jovore 10% meg menne a kozosbe cserebe semmilyen nyugdijat nem fogok kapni az allamtol. Ezt elfogadnam. Ugyanis meg igy is a 24K (100K 24%-a) 50 ev utan 20 evre biztositana havi 78,060 forintot.

"Nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset 121 700 forintnak felelt meg; (ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 89 600 forint, a szellemi foglalkozásúaké 154 700 forint). "

Tehat 120K brutto es 250 K brutto.
120K bruttonal:
50 ev teljes hozama (8.5%+24%) HUF 29,975,040
Nyugdij 20 evre HUF 124,896
250K brutto
50 ev teljes hozama (8.5%+24%) HUF 62,448,000
Nyugdij 20 evre HUF 260,200

Befizetetik a zemberekkel 50 ev alatt azt a 30 000 000 - 62 000 000 millio forintot es nagyon nem netto 124 000 - 260 000 forint nyugdijat kapnak.
Egyelore nem tervezem, hogy atlepek mert mire meglesz az 50 ev es elerem az addigra 70 eves nyugdijkorhatart es tegyuk fel 100K atlag berem utan kene az allamnak fizetni 104 800 forintot amit nem fog. Nagyjabol semennyit nem fog. Mikor en jovok a sorba akkor pont tobb ember fog nyugdijba menni, mint 2013-ban a (Ratko gyerekek) es mar oket is nagyon megszivatjak. Igy az a jovore 10% leglabb megmarad. A 75% amit elvileg ugye a mai rendszer szerint kapeak nem lesz, mert a semmi 75%-a is semmi.

A teljes tablazat itt van:
bobsys.wordpress.com/2010/11/26/nyugdj/

hoplita 2010.11.26. 09:53:49

@tildy:):
Bár úgy utálom a pápai tahót, mint a rohadt tököt és csak azt sajnálom, hogy nem szakadt az anyjába a feje....de ebben a kérdésben speciel igaza van.
Távol lehetne a mocsárt tartani a fülkeforradalmaskodástól.:)

2010.11.26. 10:31:40

@bobsys: Te milyen 50 évről beszélsz, te Ugrifüles? 75 év lett a nyugdíjkorhatár? És senki egy napig sem lesz munkanélküli? Gondolkozz már, ember!

szlan 2010.11.26. 10:37:30

Itt az ideje, hogy beállítsak a főnökömhöz, megkérjem, hogy jelentsen be minimálbérre és adja kézbe a többit. Akkor talán tudok annyit megtakarítani, hogy kihúzzam 70 éves koromig, utána meg max éhezek.

Aki itt az állami nyugdíjrendszer mellett érvel az belegondolt, hogy a magánnyugdíjpénztárak pont azért jöttek létre, mert a kizárólag állami rendszert nem lehetett fenntartani és 40-50 éves távlatban bedőlést jósolt minden elemző? Azóta ez biztos megoldódott, hiszen ez itt már a kánaán.

trojka 2010.11.26. 10:38:03

@Steve the Great:
szerintem Göring is biztonságba helyezte az elrabolt mukincseket...nahát, most ezt teszik ezek is a pénzunkkel...

glinolid 2010.11.26. 10:40:02

Ha a 24% adó lesz, akkor ennek csak a 16%-át kell adóként befizetni, nem?

bobsys 2010.11.26. 10:44:21

@csernaja obca: Ember, mint irtam nem pontos szamitas. Sacc osszeg. De nezd mar meg, hogy a 24% az ami bemegy a nagy kalapba az eltunik. Abbol egy kurva forintot nem fogsz latni mikor 70 evesen nyugdijba mesz. A MNYPnel igen az allami resz az nulla lesz. Semminek a 75%-a is semmi marad. Es jovore meg 24%+10% meg bele a sullyesztobe.
Az allami nyugdij ala van rendelve az aktualis politikia akaratnak mikozben a befizetett penzedert kapsz egy homalyos igereter, hogy majd ledolgozott 40-50 ev utan kapsz valami nyugdijat, egyszer, ha nem halsz meg, ha nem valtoztatnak a szabalyokon es megtobb ha-val.
A nyugdijkorhatar meg 65 ev az 1956 utan szuletteknek. Az ember 19-23 evesen kezd el dolgozni. Aki majd 30-35 ev mulva tolti a 65-ot annak mar siman 70 ev lesz a korhatar.
Ha valaki munkanelkuli x evig akkor persze csokken a nyugdija de meg mindig tobb mint a nagy budos nulla.

2010.11.26. 11:15:54

szoval, ha jol ertem: Bloomberg, EU-s szakemberek, szakertok szervezetei, ezek kollektiven csak 'szarosseggu blogolok', akik ne ugassanak bele a mindenhato Orbankiralysagba.

Lassan at fogjak irni a szotarban a 'megmentes' szot a 'lopas' szinonimajara :)

BŐS 2010.11.26. 11:25:20

Csak egyféleképpen állíthatjuk meg ezt a maffiamódszereket idéző lenyúlást.
Ha nagyon sokan leszünk olyanok, akik nem lépnek vissza, én például ezt teszem. Nem kell aggódnunk az állami nyugdíjunk miatt, előbb-utóbb visszakapjuk azt is vagy valamilyen bíróság vagy egy másik kormány által. Ha viszont most behódolunk, akkor utólag már lehetetlen lesz visszacsinálni a rendszert.

Ja és kitörölheti a Fidesz kormány a seggét a jelenlegi kiherélt és a még el sem készült új alkotmánnyal.
Kb. annyit ér.

Rwindx 2010.11.26. 11:30:06

@pakesz:
"a tobbi meg lofasz nem erdekel" - Tudom, erre kitértem a mondókámban is.

"en ezt AKAROM az elonyevel es a hatranyaval egyutt, pont jo hogy a negyede, habar ha lehetne en 50% -ra novelnem szemely szerint" - Miért nem növeled? ÖNYP. Ja mert az nem kötelező...

Egyébként ez a különbség amikor valaki a szűk egóján keresztül, max 1 lépésig értelmezi a dolgokat és aközött ha valaki megpróbálja megérteni rendszerszinten az egészet. Az előbbi ritkán vezet jó eredményre, ez durván az a szint amikor 2 konzervért leszavaz valaki valakire mert a két konzerv az neki éppen jó. Az utóbbiban pedig benne van a lehetőség hogy az ember jó eredményre jut, vagy éppen hibázik. A hiba korrigálható, de a konzerv elfogy és ha nem kapsz újat, éhes maradsz.

2010.11.26. 11:38:13

@bobsys: Én a drágalátós magántőkében sem bízom egy fikarcnyival sem jobban. Ott volt a postabank-ügy, a hitelválság, a "negatív hozam", ilyen-olyan mondva csinált költségek temérdeke... hiszi a piszi, hogy azzal jobban járok, mint az államival. Ugyanúgy elsíbolják. Hát még tőkegaranciát sem vállalnak rá! Megvonják a vállukat, hogy "sajnos esett a tőzsde, kevesebb lesz a nyugdíjad." Vagy hogy "tanácsot kellett kérnünk a jóskapista consultingtől 28 millióért, hogy az iroda tojáshéj-színű falához megy-e a hupilila ikea szekrény, ennek a költségeit -más források híján- sajnos a tagoknak kell állniuk."
Félreértés ne essék: én leköpöm a nemzeti gonosztörpét és a bűntársait, de a kulcsárattilákban sincs egy fikarcnyival több bizalmam sem, mint a viktátorokban. Leszarom, osztozzanak meg egymással, ahogy akarnak, nekem tök mindegy, ki nyúlja le a pénzemet. Ha a markomba számolnák a fizetésnapon, biztos, hogy nem adnám sem ennek, sem annak, inkább vennék belőle aranyat, régiséget, ingatlant, vagy átváltanám valutaportfólióba egy svájci bankban, vagy mittudomén, bármit, de olyanoknak biztos nem adnám a kezére, akik lenyúlják, és mire 65 éves leszek s megtudom, hogy a pénztár fizetésképtelen, nem csak hogy árkon-bokron túl lesznek, hanem még az az örömem sem lesz meg, hogy tömlöcbe vettethessem őket, mert addigra a bűncselekmény régen elévült és nem büntethetőek, mint ahogy az gyurcsótányról is kimondta a bíróság, amikor Torgyán doktor feljelentette.

Marcellusca 2010.11.26. 11:50:35

@BŐS: Hehe!

nekem megfordult a fejemben, hogy mi lesz akkor, ha a MANYUP-tagok jelentős zöme (mondjuk a 3 millióból 2 - 2,5 millió) nem lép vissza az államiba? Mert, akkor nagy sz@rban lesznek! :)
Mi lesz a következő lépés?
Honnan szereznek pénzt?
Jöhet a banki megtakarítások, lekötések (mégnagyobb, külön) adóztatása? Esetleg X összeg feletti kisajátítása, őőőő, akarom mondani, kölcsönvétele???

Rwindx 2010.11.26. 11:59:50

@Marcellusca:
Mivel az emberek lusták, ezért szvsz "visszalépnek". Ezért kellett arról rendelkezni ha valaki nem akar visszalépni, és nem arról ha valaki igen. Ha fordítva lenne tömeges nem visszalépések lennének.

pakesz (törölt) 2010.11.26. 12:10:55

@Rwindx: igen ez a konzerves pelda jo volt
csak az a gond, hogy a konzervet most ADJAK oda 3.8 + 0.8 % nyugdijemelessel a mostani nyugdijasoknak meg SZETOSZTOGATJAK a jelenlegi manyupot

igen igazad van szuklatokoru hulye pocs az aki a JOVOT a mai nap oltaran felaldozza

mert tudjuk hogy a manyup az el lesz koltve es majd a gyerekem fizethet nekem, mert volt egy torkos fasz Orban aki osztogatni akart

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.26. 12:13:19

@hoplita: Ez is szavazatvásárlás, ugyanúgy...

Mellesleg azt modta ma rádió, rá fog szállni az állam a külföldi bankokban tartott vagyonokban. Abban a pillanatban kérem odahaza (UK) a menekültstátusszal az állampolgárságot.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.26. 12:14:58

Vagyonokra , na. Vagy adó vagy egyéb módon, de be akarják vonni a magyar pénzügyi redszerbe az állampolgárok kinn tartott vagyonát is.

@Marcellusca: Már jön: mint ahogy fentebb írtam, első körben a külföldi számlákra szállnak rá.

gorcsev54 2010.11.26. 13:22:59

@Marcellusca: Már meg van ! Aki nem lép vissza elveszti az akár több tíz évig fizetett állami nyugdíját a jövőben tovább fizeti a 25% adóként.Vagyis magyar nyelvre lefordítva :aki nem lép vissza attól ellopjuk az eddigit ,az ez utánit meg törvénnyel körbebástyázva lopjuk el.Naná ,hogy mindenki vissza lép! Az , hogy az állam lop azt meg leszarjuk,mert Viktor csak" teszi a dolgát "ahogy kell.Következő lépés a betétek zárolása még nagyobb mértékű megadóztatása januári járulékemelések (nem a 10%-ra gondolok, hanem arra amiről még senki nem tud) különböző költségek kitalálása majd az autósokra az ingatlan tulajdonosokra stb.Utána disznóvágás bejelentése az önkormányzatnak(már akinek lesz mit levágni -beszolgáltatás soroljam? Tehát lesz itt pénz-csak nem nekünk.

Turanga Leela 2010.11.26. 13:24:49

Én bazzeg köpni-nyelni nem tudok. Nem tudok,mit hozzáfűzni...

Rwindx 2010.11.26. 13:27:46

@pakesz:
Egyrészt a nyugdíjemelés úgy tudom törvényleg van szabályozva. ami függ az inflációtól és a gazdasági növekedéstől.
Másrészt, többen azt szidják hogy van nyugdíjemelés, emellett azt hogy az állam nem fog nekik biztosítani nyugdíjat, ami kissé paradoxonnak tűnik. Most gondoskodik az állam róluk vagy sem? El kéne dönteni.

Van aki azt szidja hogy ez a nyugdíjemelés semmi. Te mit mondanál ha az Orbán kormány befagyasztaná a nyugdíjakat? Én tudom: rohadt Patás, ellopja a nyugdíjakat... :)
Most akkor mi van? Van sapka nincs sapka tipikus esete forog fent?

Az mnyp-ket ebben formában létre sem kellett volna hozni, az ÖNYP-ket kellett volna jobban kidolgozni. Ha nem hozzák létre akkor nem lenne semmi amiért most kiabálsz, miközben a befizetéseid nem változtak volna. Akkor másért kiabálnál, a lényeg hogy a Patás ellen kell kiabálni. Ugyanis mikor ellenzékben volt, akkor is ellene kiabáltál.

"mert tudjuk hogy a manyup az el lesz koltve es majd a gyerekem fizethet nekem" - Ez mondjuk legalább jó meglátás. A gyereked valóban fizet neked majd az adórendszeren keresztül. Ahogy most jelenleg te fizeted az mnyp-be sajátod egy részét, és fizeted a szüleidét vagy nagyszüleidét is éppen.

fokabacsi 2010.11.26. 15:02:27

@pakesz: Nagyon buta és nagyon szűk látókörű alak vagy te !

fokabacsi 2010.11.26. 15:13:23

@zero: Aztán a magánpénztárad becsődöl, mint az USA-ban akkor meg nézel minta birka. Mint ahogy most is néztek a 14-év alatti 27% kamatos kamatra elégedetten . 127% sem lenne kevés !
Ennyi eszetek van??

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.26. 16:02:04

@gorcsev54: Első lépés megtéve, rá fognak szállni a külföldi , ámde magyarok tulajdonában lévő bankszámlára, ha a rádióban hallott hír igaz.

2010.11.26. 17:14:41

@Rwindx: "A gyereked valóban fizet neked majd az adórendszeren keresztül" - kivéve, ha pár hónap reménytelen önéletrajzküldözgetés után elmegy angliába wc-pucolónak. Mert akkor már az angoloknak fizet az angol adórendszeren keresztül. És erre azért van esély, mert azt a fránya egymillió munkahelyet csak nem látom az Expresszben hirdetni... ;-)

Rwindx 2010.11.26. 17:24:34

@csernaja obca:
Mindig is mentek el emberek külföldre dolgozni akár ideiglenesen ami szerintem nem baj, akár véglegesen ami azért nagyobb baj. Remélem nem nem tartoztál azok közé akik azt hangoztatták (nem kicsit gúnyosan) hogy április 12-én már kolbászból lesz a kerítés :P

Rwindx 2010.11.26. 17:51:03

@csernaja obca:
Ha közéjük tartozol akkor meg meglepetés ért vagy csak beszélhetnéked van? Olyanokat meg ne gondolj hogy én kire fogok szavazni, legalábbis nagy értéket ne tegyél rá, mert könnyen pórul jársz. Ha figyelmesen követnéd amit írok, akkor látnád hogy én nem csikorgatok semmit, és barmoznom sem kell hogy elfedjek valamit.

Rwindx 2010.11.26. 18:15:30

@csernaja obca:
Én: "Remélem nem nem tartoztál azok közé akik ... ?"
Te: "De, azok közé tartoztam."
Én: "Ha közéjük tartozol akkor.."
Te: "Nagy tévedés, nem tartozok senkik közé."

:D :D :D :D
Szevasz.

tokmányos 2010.11.26. 18:27:59

Üdvözletem mindannyiótoknak ! Nem óhajtok offolni ,de engedjétek meg,hogy a nyugdíjak kiszámításának egyik mocskos,igazságtalan stb... módszerét ismertessem veletek . ( amúgy 10 hónapja egy sort sem írtam :nagyon zavart a mocskos kampány,és az egymást basztató hozzászólások.) Két hete egy régi ismerősömmel való beszélgetés során kiderült,hogy a nyugdíja százhuszon valamennyi ft.Ebben nem lenne semmi meglepő,de a rendszerváltás óta eltelt 20 év alatt még öt év munkaviszonya sem volt!!!!! Segélyeken tengődött. Miután elment nyugdíjba a HOSSZÚ ÉVEK ALATT KAPOTT SEGÉLYEKET, MINT JÖVEDELMET SZOROZTÁK BE a valorizációs szorzóval !!! Jó magam aki PL. 155000 ft-os táppénzt kaptam a betegállományom alatt,miután elmentem nyugdíjba 88000 petákot kaptam! Mert 1990-től 6 éven át vállalkozóként minimális adót fizettem.Ez rendben is lenne,kénytelen ,kelletlen elfogadom, hiszen a nagy kalapba kevés pénzt tettem. De az ismerősöm mi a faszt tett be 15 éven át??????? Az ADÓFIZETŐK PÉNZÉN ÉLT? és MOST IS azt teszi!!!!!!!!!!!!!!!! A kurva anyját az összes ilyen törvényt hozó patkányoknak. Igazságtalannak tartom,hogy a nyugdíjba menők többsége több nyugdíjat kap ,mint az aktív korában keresett fizetése ! A legtöbb fiatal jó,ha minimálbérre be van jelentve.De az idősebb korosztály is sajnos ugyan ilyen bérekből él. ( akik régóta ismernek üzenem: az agyi infarktusom,és globális amnéziámat szépen kihevertem sokat segítettek a jókívánságaitokkal. Azóta is versenyzek (sakk),és még csendesen,de azért még zenélgetek is.) csá,toki papa

trojka 2010.11.26. 20:19:01

Helyes. agyon kéne utni minden nyugdíjast, akkor nem lenne gond a nyugdíjak kifizetése, de -kuldjék nyugdíjba a jelenlegi nyugdíjkorhatár (65 év) elérésekor a fejeseket is, s ussék agyon öket is. ezzel pénzt lehetne megsporolni (de még mennyit) meg azt lehetne elkerulni, hogy a vének állandoan belepofázzanak mindenbe, mintha ök ebben a rohanoan változo világban mindent jobban tudnának...

trojka 2010.11.26. 21:08:00

@csernaja obca:
Tévedsz...az unokád (unokáink) már semmiben nem fognak élni...de ne törödj vele...állitolag ugyis jön nemsokára a világvége...én csak azt sejtem, hogy ez nem minden országban...

Ishis Jhorobindraks 2010.11.26. 21:21:41

@tildy:): hol, mikor hallottad, és pontosan mit?

tokmányos 2010.11.26. 21:42:54

@trojka: Üdv! Gondolom ez nem az én hozzászólásom kommentálása volt.Elkeseredésedben írtál ilyen cinikusan? csá

trojka 2010.11.26. 21:47:01

@tokmányos:
Dehogy, ez nem neked szolt, és itt senkinek, csak tényleg elkeseredik az ember, mert annyiszor hulyét csináltak már belölunk, hogy lassan tényleg azzá válunk...

parttitkar 2010.11.26. 21:54:26

No, matekozzunk. Ha ma van 2.5 millió nyugdíjas, és a társadalom elöregszik, akkor 20-30 év múlva hogyan oszlik meg az arány a nyugdíjasok és a nem nyugdíjasok között?

Kevesebben termelnek, többen fogyasztanak. Még ha van is valami pénzügyi trükk, amivel értelmes nyugdíjat tudnak majd fizetni, ez csak azt jelenti, hogy a nyugdíjasok azoktól veszik el ezeket az erőforrásokat, akiknek a következő generáció megszülése és felnevelése lenne a feladata.

Vagyis bármilyen pénzügyi trükköt alkalmazunk, vagy nem fog semmit se érni a nyugdíjunk, vagy a dolgozókat fogják a nyugdíjasok kizsigerelni. Még jobban, mint ma.

A dolog csak annyival rosszabb az állami rendszerben, hogy ott az állam ehhez biztosan asszisztálni fog, mígy a magánnyugdíj esetében elképzelhető, hogy elbénázzák, és végülis nem sikerül megfelelő vagyont felhalmozniuk az akkori nyugdíjasoknak.

tokmányos 2010.11.26. 22:13:00

@trojka: Megértelek. Úgy érzem Te sem vagy már 20 éves.Közeledhetsz a " nyuger" korhoz .A hozzászólásaimba mindig beleszoktam lopni egy kis személyes történetet ,így sokkal életszagúbb.A rengeteg társadalmi igazságtalanság egy pici szeletére hívtam fel blogoló társaim figyelmét. Mindenféle politikai elhivatottság nélkül mondom, 1997 körül a több lábon való élésre szerettek volna megtanítani minket, a magánnyugdíj kötelezően bevezetésével! Ma pedig levágják ezt a lábat is! És megideologizálják,hogy ez miért jó!!!! Igen hülyének nézik ezek a tetves megélhetési politikusok az embereket.Nem csak Te vagy elkeseredve,ha ez vígasztal.

trojka 2010.11.26. 22:22:31

@parttitkar:
O.K. csak azt nem értem, hogy miert mindig a nyugdijasokon kell lovagolni akkor, amikor van egy csomo inaktiv állampolgár is, akik gyerekek, munkanélkuliek, meg eltartottak. ezen belul nagy létszámban olyanok is, akik eletukben nem dolgoztak, nem is akarnak, nem is fognak, de megkapják mindazt a juttatást, (ha nem többet) mint azok, akik eltartják öket....nem akarok közhelyekkel dobálozni, de azért volt abban valami: "aki nem dolgozik, ne is egyék"...legalább is, finomitva: "aki nem dolgozik, (pedig dolgozhatna) fogja be a pofáját, ne szivjon el napi 2 doboz cigarettát, ne mobilozzon el napi 1000 (vagy több) forintot, ne futsön ingyen, ne legyen plazmatévéje, ne igyon el naponta 2000 ft-ot, ne szaladgáljon nyugati kocsival (napi 3000-4000 ft uzemanyagköltség), ne öltözzön ugy, mint egy grof, es még folytathatnám...nem vitatom, csak kell veluk valamit csinálni, hogy ne forduljanak fel, de akkor, amikor a kemenyen dolgozok meggebednek, ezek miert kapjak ingyen az iskolai etkeztetést, meg egyeb juttatásokat...mit tettek, mit tesznek érte...csak nekem nehogy valaki a "közhasznu logással " jöjjön...

Grisa 2010.11.26. 22:26:47

Nekem csak most esett le, hogy ez a járulékból adó varázslat ez mekkora húzás. Most ezzel ijesztgetik a magánnyugdíjpénztárban maradókat, hogy akkor nem kapnak majd állami nyugdíjat. De csókolom az állami pillérbe visszalépők is nyugdíjadót fognak fizetni (már a 24 %-ot), így nagyjából annyi követelésük lesz az állammal szemben nyugdíjba vonulásukkor (ugye nem járulék hanem adó) mint nekem aki MARADOK!

Rwindx 2010.11.26. 22:34:52

@tokmányos:
A többlábon állás megtanulásához annyit fűznék hozzá, hogy az minden ember elemi érdeke, és ha erre nem képes magától rájönni az tajgetosz pozitív, már elnézést a megfogalmazásért. A többlábonállás az amit én elhatározok hogy teszek valamit azért hogy nagyobb biztonságban legyen valamilyen szempontből, jellemzően anyagi szempontból. Na most ha valami ilyet erőszakkal tolnak az ember alá az nem egy többedik láb hanem jó eséllyel egy púp, még akkor is púp ha az ember nem ismeri fel időben. Így van ezzel a jelenlegi mnyp rendszer is. Ugyanis valakinek ki kell fizetnie azt a kiesést ami az államot éri azzal hogy a nyugdíjbefizetések egy részét. Szerintem nem kell sokáig gondolkodni azon hogy ki fizeti ki, az adófizetők. Te is, én is.

A pénz összege állandó, ha nő a nyugdíjszámládon levő összeg, ha nő az mnyp-t üzemeltetők céges illetve magánszámláján levő összeg, akkor az honnan fog hiányozni? Az államkincstárból. Ha az államkincstárnak hiánya van honnan fog pénz szerezni? Adóból és hitelből. Az adót ki fizeti meg? Te meg én meg a többi adófizető. A hitelt ki fizeti vissza? Te meg én meg az többi adófizető.
Pénz nem terem magától. Ami mégis "magától terem", azt vissza is fogják venni, lásd 1929-1932 1. , 2008-.... a 2. nagy gazdasági világválság, vagy akár 2001-es dotkomlufi, stb, stb...

Ha a nyugdíjadat valóban több lábra szeretnéd helyezni azt önként a leadózott pénzedből tudod megtenni. Azaz vagy nyitsz egy önyp számlát, nyitsz egy nyesz-t, kötsz befektetés jellegű életbiztosítást, nyitsz egy számlát egy brókercégnél stb, stb, ahol minden évben vagy hónapban elhelyezel egy számodra megfelelő mennyiségű összeget. Vagy akár aranyat veszel és egy svájci széfben tartod.

Az hogy te az államilag, kötelező jelleggel létrehozott és szabályozott mnyp tagja vagy, illetve az állami nyugdíjrendszertől várod a nyugdíjadat, az sok minden de nem többlábon állás.

Bocs hogy beledumáltam.

fokabacsi 2010.11.26. 23:14:43

@trojka: Ma az ócskapiacon kb 15 éves cigány lány oldalán lóg a gyereke. Mennyi hasznot fognak ezek az országnak hajtani? Az a sok százezer cigány aki életében egy napot nem dolgozott, mégis "méltányosságból" nyugdíjat kap? velük mi lesz? Mi lesz a sok megélhetési gyerekgyártóval? A négy -hatosztályos nézni is lusta ,semmire nem használható hulladékokkal??

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.27. 00:26:19

@Ishis Jhorobindraks: Trió Rádió , Jászberény dél körüli hírek.
Egészen pontosan azt mondták, hogy a kormány szeretné , ha megjelenne a magyar büdzsében az állampolgárok külföldi bankokban tárolt pénze, ezért adót terveznek kivetni.
Gondolom az offshore huszárokat szeretnék elkapni, csak az a baj , ez nem csak rájuk vonatkozik.

nol.hu/gazdasag/magyar_euromilliardok_kulfoldi_offshore-cegekben
hvg.hu/gazdasag/20101126_erdei_egyszeri_ado_legalizalas_vagyonok

"Egyszeri adófizetés mellett legalizálná a magánszemélyek, cégek vagy offshore vállalkozások által külföldre kivitt vagyonokat Erdei Tamás, a bankszövetség elnöke."

Bocsánat, elnézést kell kérnem, nem a fidesz tenné, de magánembeerre, és külföldre kivitt pénzére éppúgy vonatkozik, mint cégekre.

sydneybeachgirl 2010.11.27. 00:35:17

@tildy:): Adom is vissza az állampolgárságom mihelyst EZT is bevezetik! 4éve melózom vendégmunkásként egy országban ahol a munkában töltött éveket a magyar nyugdíjhoz nem ismerik el (mintha nyaralnék szerintük) itt fizetem az adót teszek félre pénzt..ez a pénz az én magánvagyonom (nem sok de kiváltja az állam által nekem igért nyögdíjat) amit külföldön szereztem külföldön tartok ne hogy már adót vessen ki rá a magyar állam?!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.27. 01:08:00

@sydneybeachgirl: Én azon nyomban beadom a menekült kérelmem az új hazámban , ahol dolgozom, ahova fizetek adót. 4 év lenne még állampolgárságig, de akkor egy kicsit rákapcsolok.
Hála égnek nekem ott a magyar éveket elismerik - bár elég nehezen érthető, hogyan működik.
Jól mondta aki azt mondta, következők a bankszámlák lesznek.

Rwindx 2010.11.27. 01:42:23

@sydneybeachgirl:
Mivel ezt seholsem ismerik el, nem értem a meglepetésedet. A nyugdíjadat 2 országból (vagy amennyiben dolgoztál) fogod kapni. Nem hallottál még erről?

A külfölfön legális munkával keresett pénz után meg mire vetnének ki adót ha leadóztál már utána? Ezért vannak a kettős adóztatást elkerülni hivatott egyezmények országok között...

adozona.hu/kerdes_felelet-bevallas/20080430_apeh_bevallas_gyes_nyugdij.aspx
adozona.hu/tb_nyugdij/20091008_.aspx

Vagy offshore céged van azért aggódsz? Vagy feketén dolgozol kint? Ha egyik sem akkor nem értelek...

Azt hiszem a hiszti kezd durva lenni...

abandi 2010.11.27. 01:53:08

@Rwindx:
Heló!
Romániával sikerült már tisztáznunk, hogy ki fizeti és mennyit az áttelepültek után?

Rwindx 2010.11.27. 02:00:32

@abandi:
Szerintem az EU-s jog vonatkozik rájuk is, de nem vagyok jogász.

abandi 2010.11.27. 02:11:41

@Rwindx:
Én sem, de mintha ez tavaly még a nem tisztázott dolgok közé tartozott volna...
Ráadásul a magyar nyupénztárak semmilyen kimutatással nem rendelkeznek állítólag, vagyis neked kell az eredeti papírokkal rendelkezned, ők csak a kiszámítási képlettel bírnak. és azt is elbasszák rendszerint.
A félreértések elkerülése végett: tősgyökeres magyar vagyok, csak aggódom a román állam hozzáállása miatt...
Bár...tök mindegy.

Rwindx 2010.11.27. 02:30:26

@abandi: Ehhez nem tudok sajnos érdemben hozzászólni. Nyilván valahogy igazolni kell az akkori munkaviszonyt, bemondásra nehéz lesz. Mondjuk van olyan érzésem hogy az igazolásokkal a román állam is hadilábon állhat.
Amint fentebb említettem az minden szempontból rendezett viszonyokra vonatkozik. Tehát van munkáltatói vagy adóhatósági igazolás, van kettős adóztatást elkerülő megállapodást, stb. Amit most mondasz az nyilván nem olyan tiszta helyzet mintha valaki most jönne át ide, vagy menne oda dolgozni.

abandi 2010.11.27. 02:45:07

@Rwindx:
Én úgy tudom, hogy a magyar nyurendszer az utsó 10 évet veszi súlyozottabban figyelembe.
Tehát, ha vkinek megvan a szolgideje, akkor egy '90-es években áttelepült esetén a románok igazolják az igazolandót, a magyarok szintén és kiszámolják a speciális képlet alapján a zsozsót.

Kérem, hogy jelentkezzen az, aki tudja, hogy ilyenkor melyik államkassza az illetékes!
(Félreértés ne essék: nem az elszakítottak ellen vagyok!)

Rwindx 2010.11.27. 02:54:59

@abandi:
Szerintem mindkét államkassza illetékes lesz valamilyen arányban, azaz 2 helyről kap zsetont.
Ezt a linket olvasd el: adozona.hu/tb_nyugdij/20091008_.aspx

"A nyugdíjkérelem feldolgozása a mindenkori lakhely szerinti állam nyugdíjintézetének a feladata. Ez az intézmény felelős azért is, hogy az igénylő által a többi országban teljesített, akár az uniós csatlakozást megelőző biztosítási időszakokról szóló adatokat összesítse."

"A befizetett járulékokat is az egyes országok rendszerei tartják nyilván. A már befizetett járulékokat nem lehet a magánszemélynek egy másik ország társadalombiztosítási rendszerébe „átkérnie”, vagy azt kérni, hogy neki kifizessék. A járulékok azonban nem vesznek el. Amikor a nyugdíjkorhatárt elérve az érintett magánszemély öregségi nyugdíjat igényel, mindegyik ország kifizeti a nyugdíj azon hányadát, amelyre az adott országban befizetett járulékok alapján kötelezett."

"A Rendelet értelmében az igénylő minden országból nyugdíjat kap, ahol egy évnél több biztosítási időt szerzett, feltéve, ha az összes szolgálati idő összeszámításával az adott országban érvényes öregségi nyugdíjkorhatár elérésekor nyugdíjjogosultságot szerez."

...

abandi 2010.11.27. 03:10:00

@Rwindx:
Nem olvasom el a linkeltedet, mert elvi gondjaim vannak!
Jelesül: egy gazdasági vándorló "magasabb" nyugdíj-járulékát melyik tagállamra terhelik vagy elosztják, és ha igen akkor hogyan, stb?

Rwindx 2010.11.27. 03:17:08

@abandi:
Nem bírod az MS cuccokat vagy mi az elvi gond? :)

Na mindegy a lényegi részt bekopiztam azért. Nincs közös nyugdíj, hanem minden tagországban kiszámolják mennyi járna a befizetései alapján ha betöltötte az szükséges életkort. Ennek a módszere országonként változó, ahogy a korhatár is. A teljes nyugdíja az összes országból származó nyugdíjrészek összege lesz. A kifizető annak az országnak a nyugdíjpénztára lesz ahol az utolsó állandó lakhely van. Az oszágok egymás között lerendezik anyagilag a dolgot, azzal hogy a kifizető helyre utalják az általuk meghatározott összeget.

Rwindx 2010.11.27. 03:20:34

@abandi:
viszont én most eltiplizek aludni, elvileg dolgozni maradtam fent, de ez így nem lett túl hatékony :)

trojka 2010.11.27. 07:11:37

@fokabacsi:
Afrika...jo nagy homoksivatag....Romaland...

Ishis Jhorobindraks 2010.11.27. 09:14:31

@tildy:): oké, megnyugodtam, már azt hittem, kezd az egész világ megőrülni és tényleg kihúzzák valahogy alólam még azt a szánalmas néhány ezer eurót is onnan kintről...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.27. 10:32:42

@Rwindx: Magyarul pl. én bacchatom az eddigi 12 év magyar befizetéseit, abból egy petákot sem látok, hiszen a jogosultsági szolgálati időt --15 év- nem értem el.

fokabacsi 2010.11.27. 10:48:45

""Érdekes módon Izraelben is komoly gondot okoz a magyarországi magánnyugdíjpénztárak ügye. A Kalkalist című gazdasági napilap a Bloomberg Hírügynökségre hivatkozva, ám sajátos magyarázatokkal fűszerezve a magyar államot följelentők stílusában tálalja az eseményeket. „Magyarország ultimátum elé állította az állampolgárait: Vegyék ki a betéteiket a magánnyugdíjpénztárakból és helyezzék állami felügyelet alá, mert ha nem, elveszítik az állami nyugdíjukat”, olvasható az újságcikk alcímében.
Mindenesetre a ma reggeli hírekből arról értesültünk, hogy a magyar államot följelenteni szándékozók már sínen vannak, elérik a céljukat: A három legnagyobb hitelminősítő, a Fitch Ratings, a Moody's Investors és a Standard and Poor's gyorsan reagált a rablóbanda kezének lefogására irányuló kormányzati intézkedések bejelentésére. Reagáltak, és szokásuk szerint fenyegettek, ezúttal is New Yorkból. Vigyázzatok, ne merjétek lefogni a magyar nép kifosztóinak kezét, mert rögtön leminősítjük Magyarországot! Kíváncsian várjuk, mit lép erre az Orbán-kormány, ujjat mer-e húzni ezzel a nemzetközi háttérhatalommal.
Mikó Áron ""
Érdekes, ugye ?

sydneybeachgirl 2010.11.27. 11:49:28

@Rwindx: Nem offshore cégben van. Egy tőkeerős kereskedelmi bankban és minden évben kifizetem az elért kamatok után a jövedelemadót (mert itt ez is van és a bankok jelentik az adóhatóságnak minden számlán elért kamatjövedelmet!) . Az hogy valaki külföldön dolgozik és takarít meg diszkrecionális jövedelmet az rögtön offshore meg sunyi csaló?Itt is bérből és fizetésből élnek az emberek, és albérletet kell fizetni stb...

Kicsit Karcos 2010.11.27. 12:48:21

@fokabacsi: sejtem, hogy miért került Matolcsy már azelőtt célkeresztbe, hogy miniszterré választotta volna az országgyűlés, ugyanis 1999-2002 közötti minisztersége ezt nem igazán indokolta.

"Dr.Matolcsy Mátyás (Budapest, 1905. február 24. - Budapest, 1953. június 20.) magyar szélsőjobboldali politikus.

Élete

A budapesti műegyetemen előbb gépészmérnöki oklevelet, majd műszaki és közgazdaságtani oklevelet szerzett. Az 1930-as évek elején a Magyar Gazdaságkutató Intézet mezőgazdasági szakelőadója volt, 1935 és 1944 között pedig országgyűlési képviselő. Kormánypárti programmal lépett fel az 1935-ös választásokon, de pártjából hamarosan kilépett és a Független Kisgazdapárt tagja lett. 1938-ban ebből a pártból is kilépett és a Nyilaskeresztes Front tagja lett, a következő évben e párt programjával került be képviselőként a parlamentbe. A Front 1940-ben beolvadt a Nyilaskeresztes Pártba, ahová Matolcsy is belépett. 1942-ben kivált az egyre radikalizálódó nyilasok közül és ismét a kormánypárt, a Magyar Élet Pártja tagja lett. A II. világháború után a népbíróság 10 év börtönre ítélte, a fogságban halt meg. Unokája Matolcsy György, a Fidesz nemzetgazdasági minisztere."

hu.wikipedia.org/wiki/Matolcsy_M%C3%A1ty%C3%A1s

"Matolcsy Mátyás, Kóródy Tibor, Pröhle Sándor, Keck Antal, Rátz Kálmán, Jandl Lajos, Szendrői Kovách Gyula 1944 október utáni tevékenysége a totális háború elutasításától az esetenkénti embermentésen át az aktív antifasiszta ellenállásig terjedt. Továbbra is jobboldali maradt, de a nyilas pártból kilépett Andréka Ödön, dr. Tauffer Gábor, dr. Zeöld Imre Péter, dr. Matolcsy Tamás, Gruber Lajos, dr. Nyireö Andor."

beszelo.c3.hu/03/06/085ungvary.htm

Képek:

suttogo.mozgalom.org/gallery/album.php?id=7&sort_method=image_time&sort_order=DESC&start=16

Matolcsy nagyapját lényegében börtön általi halálra ítélték _csak azért_, mert tagja volt egy ántiszemita lényegűnek mondott mozgalomnak, amivel egyébként szembefordult szabad akaratából. Nem szabad meglepődni, hogy ennyivel nincs elintézve a büntetés, hanem hetedíziglen tart.

Vagy mondj más magyarázatot, mi volt az a hihetetlen ellenszél Matolcsyval szemben már a miniszteri megválasztása előtt, és miért nem volt egy rossz szó sem pl. Fellegire, akinek Simicska alighanem a cipőjét sem köthetné be.

fokabacsi 2010.11.27. 13:14:02

@Kicsit Karcos:" mert tagja volt egy ántiszemita lényegűnek mondott mozgalomnak, amivel egyébként szembefordult szabad akaratából" Érdekes soha nem azt keresik mi az oka annak, hogy utálják őket! És először az ellen tegyenek. Mindig mindenki más a hibás ! Még szerencse, hogy szentté nem kell avatni őket a születés jogán.
"A leváltásukba belenyugodni képtelen politikusbűnözők máris elérték céljukat: a nagy külföldi hitelminősítők beígérték, hogy leminősítik Magyarországot.

Nemrégiben értesültünk róla, hogy Amerikában bizonyos holokausztparaziták följelentették a Magyar Köztársaságot és a MÁV utódvállalatát, s a hír megjelenése után Izraelben is tömegesen érdeklődnek a pénzszagra gyűlő élősködők afelől, hogy miként lehetne csatlakozni a bírósági keresethez. A Magyar Köztársaságot azért perlik a zsidók Amerikában, mert szerintük igen kevés kárpótlást fizetett a második világháború idején élt zsidóknak, illetve azok első- és második nemzedéki leszármazottjainak. Ám az izraeli sajtót figyelemmel kísérve láthattunk harmadik nemzedéki követelőt is... A MÁV-ot, pontosabban annak azóta sok viszontagságon átesett utódját pedig azért citálják a bírák elé, mert a vasúttársaság a második világháború idején tevékenyen kivette részét a zsidók munkaszolgálatra szállításából, ráadásul úgy, hogy az utazásért jegyet sem váltottak.

Gyerünk, jelentsük föl a magyar államot! Néhány nappal ezelőtt ennek a hozzáállásnak a jegyében a budapesti Országgyűlés nagyobbik ellenzéki zsidópártja bejelentette, hogy szintén a magyar államot, vagy ha úgy tetszik, a mi hazánkat kívánja följelenteni a nemzetközi fórumokon a nyugdíjpénztárak jövője körül kirobbant vita ürügyén. A párt formájában működő bűnszövetkezet pertársaságot szervez, embereket toboroz, hogy minél többen jelentsék föl a magyar államot. A nagyobbik ellenzéki zsidó pártnak, annak képviselőinek, pontosabban a mögöttük álló, a magyar népességet gazdasági, pénzügyi vadászterületnek tekintő rablóbandának nyilván jó oka van a fölháborodásra és az aggodalomra, amikor azt hallják, hogy eleshetnek a haszontól, a hiszékeny, a létbizonytalanság félelmétől vezérelt kisemberek nyomorult pénzétől. Merthogy nem a magyarok megtakarított pénzének sorsáért aggódnak, azt bizonyítják azok az általuk hozott, a nemzet egészségi, lelki és gazdasági állapotát komoly mértékben leromboló intézkedések, amelyeket az elmúlt egy évtized folyamán volt alkalmunk kiélvezni." Hunhir.com
Nekem élből gyanús ez a sok kormányellenes hirtelen felbukkant fórumozó.
Ráadásul hirtelen a sok MNYP-t népszerűsítő -hirdető tv reklám!

Kicsit Karcos 2010.11.27. 14:07:15

@fokabacsi:

"Nekem élből gyanús ez a sok kormányellenes hirtelen felbukkant fórumozó."

Nem most bukkantak fel, legfeljebb a nickcsordákban látsz új nickeket. Jól körülírható bandáról van szó, Gréczy Zsoltról, Rózsa Misiről, a bögreharcos societasosokról, borsosalmákról, geszthikről, liberákról. Az egyik borsosalmák most is osztja az észt a másik poszt alatt.

Kicsit Karcos 2010.11.27. 14:10:55

@Kicsit Karcos:

"Az egyik ..." -> vagy akár 4-5-6, egymással is szívesen beszélgetnek, sőt egymással a legszívesebben.

Rwindx 2010.11.27. 18:31:48

@sydneybeachgirl:
"Az hogy valaki külföldön dolgozik és takarít meg diszkrecionális jövedelmet az rögtön offshore meg sunyi csaló?"

Nem állítottam ilyet, megkérdeztem, mert aggódtál. Ha meg nem tartozol ebbe a körbe akkor miért aggódsz ilyen vehemensen? Okod nincs rá. Mert sodornak mások? Azért kár lenne.

@tildy:):
Bevallom én sem olvastam el minden sorát annak amit linkeltem, de én nem láttam ilyesmi kitételt. Viszont olyasmit láttam benne hogy egy legalább 1 év-nek kell lennie az adott országban ahhoz hogy el tudják számolni. Fejtsd ki légyszi a 15 évet.

Rwindx 2010.11.27. 22:45:24

@tildy:):
Azt hiszem már értem mit rtál, némi elfogyasztott bor után :) Korhatárt másoltam és nem szolgálati időt. Nem mindegy.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.28. 00:44:34

@Rwindx: Gondolom pont azon aggódik -bár én a szakmámban , informatikusként dolgozom - mint én is. Hogy itt bármi lehet. Bármi. Hogy hozzányúlhatnak magyar vagy külföldi bankszámláinkhoz, stb. Most pl. kitalálták, hogy csak személyesen lehet kérni, hogy maradjak mnypben. Node én meg külföldön élek?!
Oké lehet külképviseleten , meg is teszem , mondjuk nekem könnyű , helyben van a magyar konzulátus. De az biztos, hogy hitelesített másolatot kérek majd a nyilatkozatomról. Ott , rögtön.

Rwindx 2010.11.28. 01:34:56

@tildy:):
Nézd, vagy szét tudod választani a kettőt egymástól vagy nem. Az általad kötött bankszámláknak (sem hazainak, sem külföldinek) köze nincs semmilyen szempontból, az 97-ben államilag létrehozott és bizonyos rétegek számára kötelezővé tett, az állami nyugdíjrendszerből kivont nyugdíjjárulékokhoz. Akkor valamit az állam önkényesen átalakított, ugyanúgy a megkérdezésünk nélkül, most pedig az állam visszaállítja a kiindulási helyzetet. Nyilván nem ok nélkül. A dolgot több nézőpontból lehet vizsgálni, pusztán az ember közvetlen rövidtávú érdekeit figyelembe véve, és hosszabb távon, rendszer és személyes szinten is vizsgálva. Nem tudom külföldről ez mennyire látszódik (és érdekel) de Mo szarban van, nagy szarban, sok lehetőség nincs ebből kikerülni. A korábbi gyakorlatok megbuktak, valamit pedig tenni kell. Az mnyp-k bevezetésével, a nyugdíjrendszernek óriási éves szinten nővekvő, hiánya lett, amit ki másnak mint az adófizetőknek kell összedobniuk adó formájában. Tehát aki az mnyp rendszerben van (és itthon adózik) az ugyanúgy fizeti az állami nyugdíjalapba a járulékot SZJA, ÁFA, Társasági Adó és egyebek formájában. Az a pénz meg máshonnan fog hiányozni, és persze hitelből fedezik, a hitelre sem kell talán mondanom ki fizeti vissza idővel. Gondolom az tiszta hogy a kb 13.000 milliárdos éves költségvetési kiadásokból 1.200 milliárd csak a hitelkamatokra megy el, ez iszonyatosan visszaveti az országot. Ha ki tudunk kerülni ebből a körből, akkor Mo és a gazdaság helyzete javul, ami az egyének számára is érezhető lesz a fizetésekben, a devizahitelesek törlesztőjében, stb.

A kormány ezt találta ki, ami önmagában még mindig kevés, és én sem tudom mit fognak még tenni, de tenniük kell. Itt például gondolok a nyugdíjrendszer további átalakítására, és nem a magánszámlák államosítására :P.

A két rendszerben levők ugyanannyi összeget fizettek a nyugdíjbiztosításukra, (tehát az mnyp-sek sem fizettek többet százalékosan) emiatt relatív kár - szerintem - nem ér senkit.

Azt elismerem, ahogy már korábban is megtettem hogy az áttérés módszere eléggé pofátlan, amit az arcunkba kaptunk. A stíluson rohadt sokat kellene csiszolniuk, mert ez sokakat felháborít, és okkal. Nekem is kissé megnyúlt az arcom mikor olvastam Matolcsy megfogalmazását. Igy nem fogalmazhat felelős ember.

Én legalábbis így látom, és azért néha megütközök pár a témával kapcsolatos hisztérikus kijelentésen. A helyzetet persze páran meg is lovagolják szépen a hangulat fokozásával, politikai előnyt remélve, ne érts félre nem rád vagy sydneybeachgirl-re gondoltam, de elég ránézni erre vagy a másik idevágó VB poszt egyes kommentjeire.

vomit 2010.11.28. 13:57:54

@sydneybeachgirl: jobban tenned, ha fizikai nemesfemet oriznel barmilyen orszag papiralapu igervenye helyett.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.11.28. 18:27:36

@Rwindx: Tudod nekem vannak kérdéseim. Pl. miért is van sz.rban ez az ország, ekkora durva adók mellett?

A UKben miért van az, hogy:

-vannak állami bérlakások?
-rend van?
-többnyire tisztaság van?
-tisztességes nyugdíjat kap az ember?
-tisztességes fizu van
-fejlődik a város , abszolút használható útburkolatot tökéletesítenek, cserélnek?
-bár az ovi nem ingyenes, de nem 30 gyerekre jut egy óvónő?
-az iskolai oktatás jóval előbb kezdődik , és megoldható?

És mindezt úgy, hogy az összes elvonás a munkabérből: 25%? (Adó + NI (nyugdíj és tb együtt))

És itt duplaannyiból miért nincsenek meg a fentiek?????

Rwindx 2010.11.28. 19:15:49

@tildy:):
A kérdéseid jogosak, de szándékosan nem írtam erről semmit, mert egy része politikai vitába torkollhatna ha a korábbi évek alatt történt adósság több mint duplázásáról vagy hasonlókról írok, de tömören fogalmazhatok úgy hogy jelenleg nagyon rossz hatékonysággal használják fel az adók egy részét. Ekkor nem mentem bele a korrupcióba, a logikátlan és hozzá nem értő tövényhozásba, az állami vagyon nagy részének ellopásába privatizáció helyett privatizáció cimmel, stb.

Az Egyesült Királyságnak van egy olyan előnye velünk szemben (a gazdaságának erősségén túl), hogy nem volt a kultúrájában és gazdaságában egy olyan több mint 40 éves szakadás mint amilyen a miénkben. Ez a különbség az emberek bizonyos dolgokhoz való hozzáállásában mutatkozik meg, aminek az eredménye azok amelyeket említettél. Változások vannak, de azok lassúak, és nem kevesen dolgoznak idehaza és külföldön(lásd pl Paul Lendvai) azon hogy a végletekig lassítsák.

SlyZero 2010.11.29. 13:41:40

A nap legszebb jelenete: amikor Matolcsy elvtárs arról beszélt, hogy a választás szabadságát kínálják a választóknak nyugdíjügyben, mire az egész FIDESZ frakció egységesen felröhögött.

parttitkar 2010.12.08. 10:53:49

@trojka: teljesen igazad van

Csak ha már nyugdíj, rá akartam világítani erre az apróságra.

trojka 2010.12.08. 13:50:17

Szerintem, firkálhatunk mi itt össze-vissza mindent, nem változtat a lényegen: óriási probléma van a világban gazdaságilag, etnikailag, a kornyezet szempontjából, stb. A kizsákmányolt Föld elérkezett tűréspontja végéhez, s a megindult folyamat már visszafordíthatatlan (Golf-áramlat). Csavezt a Tv, rádió, ujságok totál hülyének mutatják be, de felteszem a kérdést: azzal, hogy elmaszatoljuk az igazságot, mit változtat a végkifejleten! pár évtized, s az ember kipusztul a földről, s ha szerencséje van (nem neki, hanem egy új életformának) talán lehet még valami ezen a planétán. (remélem, nem embernek fogják hívni). Akkor, biztosan nem lesz nyugdíjvita, nem lesznek pártok és nem lesznek "hatalmasok, kiknek a hatalma sok."

2010.12.08. 14:40:00

@trojka: Ugyan már, volt már Európában jégkorszak, túléltük.

trojka 2010.12.08. 20:41:24

@Sörömpőőr:
egy kis kiigazítás: nem Te, és nem én éltuk túl...ami most jön, azt nem tudom, ki fogja túlélni...lehet, hogy én már több telet és többnyarat láttam, de amit én láttam, akkor a tél tél volt, a nyár pedig nyár. Azért, az okoskodást félretéve, (mivel tanult ember vagy), gondolom te is tudod: ha a Golf áramlat tényleg eltunik, akkor nem tudom, még miröl beszélhetunk...talán egy utolso kerti partirol...

2010.12.08. 20:52:41

@trojka: Jajj, hagyjuk már ezt az olcsó világvége-várást! A Golf áramlat hiányozni fog, az tuti, de azért ettől még nem fagyunk meg. Valami olyasmi időjárás lesz, mint Montreálban. Ott is élnek emberek, kicsit kényelmetlenebbül, mint mi itt, de azért bőven kibírják.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.12.09. 09:31:30

Gabriellánktól megkérdezném, hogy erről mi a véleménye?

hvg.hu/gazdasag/20101209_hozamok_nyugdijpenztar

süti beállítások módosítása