Skip to content


       Szűrés lista

Médiahatóság: drágábban és teljhatalommal

Nyáron az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) összevonásából létrejött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az összevonás egyik fő célja átláthatóbb, a szervezeti párhuzamosságokat kiküszöbölő – külön könyvelést, adminisztrációt, üzemeltetést megszüntető –, ezzel költséghatékonyabb rendszer kialakítása volt.

A Médiahatóság így már szerepel a 2011-es költségvetés tervezetében, nézzük meg, hogy mennyire lett költséghatékonyabb.

Az ORTT 2009-ben 1,2  milliárdot, a frekvenciákkal gazdálkodó NHH 3,7 milliárd forintot, a Műsorszolgáltatási Alap pedig 553 milliót költött a bérekre és a járulékokra, ami összesen 5,45 milliárdot tett ki.


A 2011-es tervezetben ez szerepel: 





Vagyis ez alapján a NMHH jövőre 7,52 milliárd forintot költhet fizetésekre és a kapcsolódó járulékokra, az öttagú Médiatanács 84 millió forintot, a közmédiumok vagyonát kezelő alap pedig 446,3 milliót költhet személyi juttatásokra és járulékokra.

Summa: 8,05 milliárd forint.

Igen, megcsináltuk :)

A plusz 2,5 milliárdot Cser-Palkovics Andrásnak és Rogán Antalnak köszöhetik, mivel azt javasolták, hogy a hatóság köztisztviselői státuszban lévő, felső- illetve középiskolai végzettségű dolgozóinak az 50, illetve 15 százalékos illetménykiegészítésüket feltolták 80 illetve 35 százalékra. (Az illetménykiegészítés az alapfizetésük adott százaléka. A köztisztviselői átlagilletmény jelenleg 227 ezer forint.)

Az indoklás:
"A magasabb felkészültséget, nagyobb tapasztalatot és fokozottabb felelősséget igénylő, többnyire irányítási jogkörben dolgozó munkatársak szakértelme okán kell rendezi az illetmények mértékét."

Az érettségi milyen sokat számít, 20%-os emelés jár érte...

Persze kell a sok ember, hiszen emberpróbáló feladat lesz minden nap végigszkennelni a teljes magyar internetet, az összes újságot, hallgatni az összes rádiót, nézni az összes tévét ...

2011-től a Médiatanács felügyeli mindezt és mindent, a jogsértést milliós bírsággal bünteti, amit azonnal végre kell hajtani. Bíróságon persze meg lehet támadni a határozatot, ha veszít a Médiatanács, akkor vissza kell fizetnie a pénzt ...

A hírportálok esetében a szankciókat úgy próbálják betartatni, hogy az internetszolgáltatót is köteleznék – akár a jogsértőnek ítélt portál leállítására. Az országos napilapokat, online hírsite-okat maximum 25 millió, a hetilapokat tízmillió forintra büntethetik, a jelentős piaci részesedéssel rendelkező rádiókat, tévéket akár 200 millióra, a kisebbeket 50 millióra.

Szóval büntetnek, fizetsz, de perelsz, majd megint megbüntetnek és lekapcsoltatják a szervert. Izgalmasan hangzik.

Főleg, ha megnézzük, kik vannak a Médiatanácsban ... 

Nos, a Médiatanácsnak öt tagja van, négyet a Fidesz jelölt, az elnököt, Szalai Annamáriát pedig Orbán Viktor.

LOL :-)
 
No, ez a narancsszínű csipet-csapat lesz az atyaúristen média és internet ügyben.

A jó hír az, hogy hála az égnek a blogoknak nem kell magukat regisztrálni, de sokkal rosszabb hír, hogy a médiatörvény ki fog terjedni a "szerkesztett blogokra":
"elméletileg, ha ketten szerkesztenek egy blogot, és azon híreket is közölnek, akkor bizony számon lehet majd kérni rajtuk is a szabályokat, ellenkező esetben legfeljebb tízmilliós bírsággal számolhatnak, ami egy blog esetében egyenlő lehet a megszüntetéssel".

Ez egy szerkesztett blog?
Igen.

Ketten szerkesztik?
Igen.

Híreket is közölnek rajta?
Igen.

A picsába ... jól megszívtuk.
Úgyhogy csak annyit mondanék erre:
Szalai Annamária, a ***** anyádat!

Lehet megtenni a téteket, vajon melyik blogot basszák meg először?
Piroslapot? A Mandinert? A Véleményvezért? A Vastagbőrt? A Kettős Mércét? A Gulyásdemokráciát?

Címkék: média blog fidesz abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr512485625

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az utolsó médiaháború 2010.12.13. 18:10:28

Emlékeztek erre a logóra? Abból az időből származik, amikor a mostani kormánypárt még az ellenzéki padsorokból védte a demokráciát a hatalomtól. Ez volt a demokrata körök, a demokráciavonal, a civil szerveződések, a népszavazások és konzultációk k...

Trackback: A Bárányok hallgatnak, avagy a médiatörvény 2010.12.02. 23:36:25

Nem, nem arról a horrorfilmről van szó, hanem egy másikról, amiben a pásztor kétharmados léptekkel kisétál a mezőre, felemeli a karját, és az addig békésen bégető, legelő nyájra üvölt. Sőt hangja akár a mennydörgés. „Kuss legyen!” És attól ...

Trackback: A parlamenti nagy mozsárágyú incidens 2010.12.02. 14:33:24

képmeseAtyafiak, egyszer volt, mindig lesz, volt egyszer egy ország, hol még a képmást rögzítő masina is tudott országházi téma lenni! Történt biza, hogy a demokrácia köpönyegét magán viselő állami összeröffenéseket közvetíteni kész tudósítók tették a ...

Trackback: Beszéljünk a szabadságról 2010.12.01. 20:21:40

Mondjuk a sajtószabadságról. És a döntésiről. No meg a szólásiról. Addig, ameddig tehetjük… Mert ne feledjük, itt az új médiatanács, a narancs-sajtó-Atyaúristen.Úgy tűnik, mindenképpen beszélni kell arról, vajon mennyire leszünk szabadok a jövőb...

Trackback: A kuss szabadsága 2010.12.01. 17:03:51

Ha egy ország kormánya erős hatalmi dominanciával bír a többi hatalmi ág rovására, a kormányerőnek nem illik beleszólnia a demokratikus ellenőrző mechanizmusok személyi és szerkezeti kérdéseibe.Az utóbbi évtizedek médiatevékenysége persze valóban komol...

Trackback: Orbánék is szeretik a szakértői szerződéseket... 2010.12.01. 16:56:55

Az MSZP-SZDSZ kormány bukásának egyik oka az volt, hogy háttéremberei tevékenységét rengeteg botrány övezte - indokolatlan végkielégítések, értelmetlen megbízások, teljesítmény nélküli, de kifizetett szerződések egész sora borzolta naponta az emberek i...

Trackback: Az erkölcsjavító házassági különadóról és az első éjszaka jogáról 2010.12.01. 16:21:24

2011. évi leg-I. törvény az erkölcsjavító különadóról és az első éjszaka jogáról. Az Országgyűlés a 2010. évi Országgyűlési választáson megnyilvánult népakaratra támaszkodva megerősíti a házasság intézményének erkölcsi alapjait, és egyúttal megújítot...

Trackback: Takarékos állam I. 2010.12.01. 16:11:09

A sokat bírált új médiatörvény/médiaalkotmány szükségességét, éppen a takarékossággal indokolta idén tavasszal Rogán és Cser-Palkovics, majd a szájkosárhatóság 9 évre kinevezett teljhatalmú ura, Szalai Annamária. "Az új médiaszabályozási folyamat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.01. 20:04:35

@SPU:
"És ugye a jelen blog sem tűnik a pártatlanság kikezdhetetlen etalonjának, eufemisztikusan szólva. "

nekem úgy tűnik a vastagbőrön pártfüggetlenül, a pofátlanság, a tahóság, van kitárgyalva a postokban.

szerintem ennél pártsemlegesebb hozzáállású blogot nem nagyon találsz.
itt mindenki van fikázva, és az anyjába küldve, lámpavasra kívánva.
tökmindegy milyen párt tagja.

puffatag 2010.12.01. 20:05:19

@SPU: tehát tiltsuk be!!! majd a fideSS emberei eldöntik, mi a megfelelő, mi a pártatlan, tisztességes stb. BELŐLÜK ÁLL AZ ÖSSZES MÉDIA HATÓSÁGI FŐEMBER KIVÉTEL NÉKÜL. ez a demokrácia. 53% újra leírom: 53% szavazott rájuk, ebből gyütt a 100%. ugyanis folyamatosan NYENYIről beszélnek, ami ugye észak-koreai kategória.

Rwindx 2010.12.01. 20:06:31

@SPU:
"És ugye a jelen blog sem tűnik a pártatlanság kikezdhetetlen etalonjának, eufemisztikusan szólva. "

Ez azért nem igaz.

puffatag 2010.12.01. 20:08:15

@Schindler Pistája: büdináci, ne merj megszólítani többet, mert lehánylak. ha mégegyszer hozzám szólsz, abban a pillanatban leokádlak. érzed?

M_Runcájsz 2010.12.01. 20:10:21

@Rwindx: az öszödi beszédet rejtjelezve már 2006 nyarán nyomta a fidesz, komoly előkészítés ment Szijjártótól. Tudod, ment ezerrel az illegitim kormány kampány. Az előtte lévő április környéki erősödő csúcsosodó ív a két párt hazug kampányából következett. Merthogy a tőke másként értékel, mint mi itt házon belül.
A cseh, lengyel párhuzam pedig jól mutatja a világ eseményekkel való összhangot. Szintén régiós államok, egy cipő, ebből cseh erősebb, lengyel kiszolgáltatottabb ország. Ez látszik is a világválságkori időszakon.
De az is látszódik, hogy a 300Ft időszakában még a lengyelek sem voltak megzuhanva a világban történtek miatt, úgyhogy belpolitikai okok szerepelnek: 6 hónap permanens antireform kampány és végül antireform népszavazás játszadozva az Alkotmánybírósággal, Közt. Elnökkel, Eü-vel, oktatással... gyakorlatilag csak a média eszközével kombináltak.

Ezért korlátozzák most az ÖSSZES olyan eszközt, mellyel anno éltek.

SPU 2010.12.01. 20:18:36

@Rwindx: Jó, lehet, hogy tévedek a Vastagbőr irányultságát illetően.. Ti. nem nagyon szoktam olvasni a jelen blogot máskor, azaz nem alkothatok átfogó és megalapozott ítéletet ennyi alapján. A mostani poszt és a hozzászólások viszont 95 százalékban beilleszthetők a szokásos fizetett hirdetés jellegű ballib műbalhé kategóriába, ahol is mérget vennék rá, hogy jó pár hozzászóló in concreto pénzt kap a tevékenységéért. (Persze vannak őszinte, fizetetlen 19-es vöröskatonák is itt, ők őszintén hisznek a Pártban, van ilyen, velük nincs bajom.) Lehet, itt is tévedek, de ez a nagyon határozott benyomásom, sorry.

Nagykorú 2010.12.01. 20:19:06

Iszonyú siránkozás van! Ha jól emlékszem, egy ismert államférfi mondott valami olyat, hogy minél hangosabban bírálnak ellenségeink, annál bizonyosabbak lehetünk abban, hogy jó úton járunk.
Tavasz óta hetente esett kétségbe a média nagyobbik része. Elmenekülnek a bankok, elmenekülnek a gyárak, felháborodik az eu, leminősítik az országot, minden döntésre szakértők tömege magyarázta el, hogy már másnap csőd lesz, káosz, összeomlás.
A hét végén az igazolatlan iskolai hiányzást csp megvonással szankcionáló jogszabály körüli sajtó hisztit olvasgattam. Szakértők tucatjai előre megmondták, hogy eredménytelen lesz a jogszabály.A valóságban azonban a legújabb statisztikák szerint jelentősen visszaesett az igazolatlan órák száma.
Őszintén kíváncsi vagyok most pl arra, milyen változások lesznek ennek a jogszabálynak a nyomán.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2010.12.01. 20:21:42

@SPU: A vastagbőr a legnagyobb király. Olvass csak vissza! :)

puffatag 2010.12.01. 20:25:20

@SPU: megsem fordul a fejedben, hogy a fidesz átlépve a rubicont ezúttal a többségnek nemtetsző lépéseket tesz? a média kapcsán persze nyilván nem széles tömegeket érdekel.

M_Runcájsz 2010.12.01. 20:27:12

@SPU: 2010 nyarán történt kádercsere dömping után ne beszélj szerintem fizetett szoci beírókról... ellenben újkáder fideszes bértollnokokról annál inkább.

Rwindx 2010.12.01. 20:27:52

@M_Runcájsz:
"az öszödi beszédet rejtjelezve már 2006 nyarán nyomta a fidesz, komoly előkészítés ment Szijjártótól." - Aham, talán még meg is írta gyurcsánynak a szöveget... és persze a befektetők meg értelmezik a fidesz rejtejelezését. Mi a helyzet februártól - nyárig tartó időszakkal? Ugye akkor kezdett el gyengülni a Forint, vagy inkább már tél óta nyomta?

"A cseh, lengyel párhuzam pedig jól mutatja a világ eseményekkel való összhangot. Szintén régiós államok, egy cipő, ebből cseh erősebb, lengyel kiszolgáltatottabb ország. Ez látszik is a világválságkori időszakon."
Akkor sem a régióban nem történt semmi, sem a világban, hanem minden esemény kiindulópontja a fidesz Magyarországon. :)

"De az is látszódik, hogy a 300Ft időszakában még a lengyelek sem voltak megzuhanva a világban történtek miatt, úgyhogy belpolitikai okok szerepelnek"
- Nem szeretnélek elkeseríteni de a grafinokodon pontosan ugyanott van a 2006 februárjában induló hullám a zloty árfolyamán is (kisebb amplitudóval), ami érdekességként pont ugyanakkor cseng le mikor nálunk nem téma Öszöd :) A csehekén is látszik hogy megtörik az erősödés.
Ugyanazok a hullámok vannak a népszavazás idején is, ugyanott a tüske az Orbán értékelésnél, ugyanott a tüske Kósa beszédénél is.
Egy grafikont nézünk?

Ha meg már reformnak nevezzük a pénzbeszedést :D (tandíj, vizitdíj), akkor kérdem én a "reformok" elutasítása, azaz 2008 március 9-e után meredeken erősödik a Forint egészen júliusig, azaz egészen addig míg ki nem derül hogy baj vana világban? A logikus nem az lenne hogy gyengüljön addig is? Ezt meg tudnád nekem magyarázni?

M_Runcájsz 2010.12.01. 20:30:01

@Nagykorú: "Ha jól emlékszem, egy ismert államférfi mondott valami olyat, hogy minél hangosabban bírálnak ellenségeink, annál bizonyosabbak lehetünk abban, hogy jó úton járunk." Ha ez így lenne, a szoci kormány se bukott volna meg. Szóval baromság.

Rwindx 2010.12.01. 20:32:05

@SPU:
Igen beillik első ránézésre. Én viszont évek óta olvasom és kommentelem. Ami biztos az, hogy már megvádolták minden pártközeliséggel (LMP-vel talán még nem :)), ami elég jól mutatja hogy nem pártok véleménye alapján fogalmazza meg sajátját. Még akkor is így látom ha mostanában gyakrabban nem értek vele egyet.

M_Runcájsz 2010.12.01. 20:34:55

@Rwindx: látszik nem érted a grafikont. nem csak a hullámok az érdekesek, sőt pont nem a hullámok az érdesek. Hanem a vonalak közötti űr vagy közelség. Na mindegy, majd rájössz egyszer...

Italo Balbo 2010.12.01. 20:37:57

Ez a gittegylet egész pontosan hogyan fogja behajtani a 10 milliót a blogokon? Rákeresnek a rendőrségi nyilvántartásban egy bizonyos "las palmas"-ra meg "zero"-ra? Mert amilyen hülyék ki is nézem belőlük

Italo Balbo 2010.12.01. 20:40:08

@Italo Balbo: Félek sejtem már: az internetszolgáltatóknál letiltják a blogot. Akkor Észak-Korea.

Nagykorú 2010.12.01. 20:40:40

@M_Runcájsz:
"2010 nyarán történt kádercsere dömping után ne beszélj szerintem fizetett szoci beírókról... ellenben újkáder fideszes bértollnokokról annál inkább. "
Vettem a fáradságot, és visszaolvastam egy- másfél évre. Olvasgattam a sok hozzászólást, és azt láttam, hogy higgadt, fanyar humorú, de nagyon szoci-libsi ellenes hozzászólások voltak túlsúlyban. Most új nickek tömkelege, polidili- és rózsamisi-stílusú okádmányok dominálnak. Úgy gondolom kampány van, beindult ferenc testvér, a szakszervezetek, a suttogó propaganda, és fontos hadszintér a net, tehát itt nagyon hangosnak kell lenni.
És bizony alig látok olyan hozzászólásokat, amik esetleg "újkáder fideszes bértollnokoktól" származhatnának...

Nagykorú 2010.12.01. 20:41:35

@M_Runcájsz:
Nem baromság. A szocik ebbe buktak bele.

puffatag 2010.12.01. 20:43:10

tudom, hogy féléves vicc, de megint aktuális: kósa és szijjártó forintot shortol a sivatagban. (immár harmadszor) arramegy egy csontváz és megkérdi: jónapot uraim, nem láttak erre egy csontvázat?

M_Runcájsz 2010.12.01. 20:44:37

@Nagykorú: akkor most a fidesz is megbukik a nagy hangok miatt? mert ez következik abból, amit írsz.

Mercel 2010.12.01. 20:46:25

Hello!

Szeretném értelmezésre bocsátani, a "szeretett vezér" orsós viktor személyes gittegyletének nevét.

FIDESZ
Úgy mint; Fiatal Demokraták Szövetsége.
LOL.
Nem stimmel a fiatal, a demokrata, és a szövetség.

Nekem úgy rémlik, hogy az ami most kirajzolódófélben van az sokkal inkább Észak Koreai stílus.
Emlékeztetőül; Észak Korea - Tudjátok ahol nemrégiben egy rosszul sikerült pénzügyi "reform" eredményeként éhséglázadások voltak, ahol egy rosszkor elsütött viccért, vagy a véleményedért rádrohad a lakat, esetleg simán kinyírnak, nos kedves "polgárok" jobb ha tőlem tudjátok Észak Korea "becsületes" neve Koreai Népi Demokratikus Köztársaság.
LOL.

Kedves orsos viktor kicsit bkphtod.
(alanyként javaslom szijjártó petit, mivel ő tényleg egy kis p*cs)
Mivel még nem volt rá alkalmam, ezúton szeretném megköszönni orsos viktornak, szijjártó pétermek, és kósa lajcsinak, nem utolsósorban matolcsi gyuri bácsinak, hogy sikerült padlóra küldeni - Megint - a forint árfolyamát.

Köszönöm, csak ennyit szerettem volna mondani.

"Frigyes"

Piccola 2010.12.01. 20:51:28

atyaég, 80%-os illetménykiegészítés... azaz a törvényben meghatározottnak majdnem a dupláját fogják keresni.
mondjuk az is érdekelne, mi a fene az a "lakáskölcsön" sor a költségvetésben! meg a 6 milliárdos dologi kiadás se semmi.

Nagykorú 2010.12.01. 20:52:23

@M_Runcájsz:
Akkor szájbarágósan: Ha az ellen' nagyon visít, akkor nyilván érzékeny pontjára léptél. Azaz, jó irányba taposol. Mindazonáltal még ez kevés a győzelemhez, lehet, hogy a hangosan sivalkodó a végén mégis győz.

indapass90210 2010.12.01. 20:52:27

@Italo Balbo: mondjuk megtalálni, hogy kit is rejt egy-egy nick, nem kerül olyan sok fejtörésbe.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2010.12.01. 20:53:21

A kedves kóreázók viszont igyanak valami megnyugtatót - pl. sört, bort, páleszt -, ne írjanak hülyeségeket! :D

M_Runcájsz 2010.12.01. 20:54:47

@Nagykorú: vagy talán a nagyhangú fideszesek nagyrésze elgondolkozik ilyen Alkotmánybíróság jogkör szűkítés, mnyp pénz lenyúlás, média rendszabályozása, pitt schmál, pol pot, devizások basztatása, MAL államosítás, 16%-os gazdagoknak kedvező adókulcs, nők nyugdíjaztatása körüli balhé stb. történetek után. 8-9 éve fidesz kézben lévő önkormányzati fellegvárak mentek csődbe, vagy fognak 2-3 hónapon belül. Nincs felhőtlen jókedv, mint 1-1,5 éve. Nem ez lett ígérve a tábornak. Nagyon nem ez lett ígérve a tábornak.
Persze azon fideszeseknek sincs nagy hangja jelenleg, akik megkapták a várva várt hatalmat, állást, pénzt meg anyámkínját. Nagy hévvel lecsökkentette a fidesz az önkormányzati képviselők számát, de a 3600 önkormányzat 90%-ban szétosztották a kiesett helyekből fennmaradó pénzt bérekre a képviselők saját maguknak. És hát tudjuk hogy mekkora arányban van fidesz önkormányzatiság jelenleg...

banurr 2010.12.01. 20:55:22

Halihó!!!!
Ismerős valakinek?
Áldjon, vagy verjen sors keze
Itt élned halnod kell.

Csak ma már más a világ, és sok embernek nem akadály, hogy más földön kezd új életet.

De aki már nem annyira fiatal, ráadásul gyári süket emiatt külföldiül hallani/beszélni sem tud, mivel ez néha magyarul is probléma az miajóóót tud csinálni. Szív és megpróbálja az előbb idézett költemény sorait magának pozitívumnak beállítani, miközben egyvalami jut osztályrészéül: hosszúcici. Meg hosszú bit-ok éjszakája és nemsokára jöhet valami ami hosszú kések éjszakájára emlékeztet.
Nem teccik. Nagggyon nem.
Utoljára 1990-ben szavaztam a FIDESZ-re, remélve hogy a LIBERÁLIS eszméket valló FIATALOK a Parlamentben talán tudnak valamit változtani és a jövő lem lesz annyira sötét. Aztán gyorsan jött az ébredés (pártház), Ezüsthajó/Kaya Ibrahim/olajügyek titkosítása/földtörvény, de ez végül is csak grillázs volt a tortán levő habot díszítő mogyorón

M_Runcájsz 2010.12.01. 20:57:19

@Nagykorú: mint a fideszesek 2010 áprilisában? a nagyon sivalkodók győztek akkor is a jól csinálókkal szemben? ebből már nem jössz ki jól... nem tudom látod-e a logikai bicskát a logikádban. egyszerűen csak erre gondoltam felhívni a figyelmed.

Nagykorú 2010.12.01. 21:01:56

@M_Runcájsz:
Te nagyon nehezen vonatkoztatsz el... Szerintem hagyjuk, nem fogod érteni.

Rwindx 2010.12.01. 21:03:19

@M_Runcájsz:
Persze hogy nem értem, mert nekem vonalak között rés az adott ország gazdasági-politikai volatilitását jelenti, ami gyengeségből, bizonytalanságből ered. Míg a hullámok vagy trendek adják az irányt ami bizonyos helyzetre megítélésére vagy valamilyen eseményre utalnak.

Biztosan nekem kell rájönnöm :)

M_Runcájsz 2010.12.01. 21:05:08

@Nagykorú: elvonatkoztatni max a filozófia és művészeti klubokban szoktak. ha arrafelé tendálsz, tényleg nem vagyok benne partner. :)

puffatag 2010.12.01. 21:07:05

bármilyen állami hatóság asszondja, törvényt sértettél és szankcionál, több (egyelőre!!!) felülvizsgálati lehetőség van, és ha mindet buktad, AKKOR fizetsz vagy ülsz (az olajos pintér börtönében). annamarink hatósága ha elmeszel bármiért pl: én azt írom valahol, hogy orbán viktor nem túl magas ember, akkor annamarink MEGBIRSÁGOLHAT , nagyobb médiát pl index akár 50 millára, ami AZONNAL FIZETENDŐ!!! utána mehetsz bíróságra, ahol kb évek múlva lesz ítélet. közbe kimultál rég...kedves index

viktor134 2010.12.01. 21:08:27

engem csak az érdekel, hogy hogy a retekbe fogják a facebook-on beszedni a pénzt. :) meg letiltani azt. :)

M_Runcájsz 2010.12.01. 21:10:28

@Rwindx: az egyező hullámok csupán sima vonulást mutatnak a világ folyamatokkal. Ellenben 2007 ősze és 2008 ősze közötti hazai hektikus, népszavazáskor bődületesen világi sodrástól eltávolodó devizaárfolyam egyértelmű piaci véleményt tükröz: antireform rossz.
ezt nem belátni nagy hiba.

indapass90210 2010.12.01. 21:13:21

@viktor134: letiltani pont úgy, ahogy én is szoktam a kollégákkal vicceskedni, amikor átirányítom a faszbúkra irányuló lekéréseket a céges weboldalra!

Csak most sz. annamária hómvideójára irányítanak majd :D

fidesz = házmesterek pártja 2010.12.01. 21:16:02

@Nagykorú: nem is tudom, miért érzem úgy, hogy te vagy rettentő buta vagy, vagy a fidesz bérfirkásza...

Bergeroth 2010.12.01. 21:26:49

Tévét nem nézek több mint 10 éve, rádiót csakis neten keresztül hallgatok, a blogom pedig a wordpress.com oldalon található.
Van még kérdés?

M_Runcájsz 2010.12.01. 21:31:37

@Bergeroth: nekem egy vicces azért lenne. mi van ha a wordpress.com is úgy jár, mint Kínában a Google? :)

odamondó 2010.12.01. 21:32:01

milyen szabály van akkor ha hírt közlök? :D

Rwindx 2010.12.01. 21:33:11

@M_Runcájsz:
Ne menj el technikai elemzőnek....
Egyrészt a "világ" nem szerepel a grafikonodon, csak a régió egy része. És mégegyszer felteszem a kérdést: Ha az "antireform" rossz, akkor a miért erősödött ennek hatására a Forint, és miért szűkült a rés is, ha már "az a fontos"?

A hiba az hogy előre eldöntöd magadban mi a jó mi a rossz önkényesen szelektált információk alapján, majd a világ működésének magyarázatát ehhez próbálod igazítani. Így felcseréled az ok okozatot.

Bergeroth 2010.12.01. 21:34:36

@M_Runcájsz:
A kérdés tényleg vicces, ugyanis ha ez bekövetkezik, akkor az első illegális határátlépők között leszek, mint politikai menekült. :)

Bergeroth 2010.12.01. 21:35:43

még mindig szar a blogmotor?

M_Runcájsz 2010.12.01. 21:41:33

@Rwindx: jó, igaz, nem szerepel. Mondjuk a Tárki sem 10milla embert kérdez meg, sőt, mégis elemző cégnek hívja magát. :)

Ha emlékszel, 2008 árpilis-májusban volt még egy kis fideszes after party, aztán leállt az antireform kampány. Amit akartak, elértek. Nyugodott a piac is. Igaz nem sokáig. Azt meg már sose tudjuk meg, mi történik, ha nem jön a világbalhé.
Miért volt fontos a fidesznek 300Ft eltörlésével kapcsolatos népszavazás, ha nem egy antireformer párt?

M_Runcájsz 2010.12.01. 21:42:43

@Bergeroth: ja hogy te már eleve úgy számolsz, ha ez bekövetkezik, akkor már vízummal se lehet innen kimenni. :D

Nagykorú 2010.12.01. 21:57:22

@Atomot az indexre!:
Tévedsz. Nekem a fidesz túl langyos. Viszont jó nézni, amint a baloslibsik visítanak... :oP

Rwindx 2010.12.01. 21:59:29

@M_Runcájsz:
Szerintem ha egy "a piac által elvárt" esemény nem következik be, akkor arra nem úgy reagálnak hogy elkezdenek venni körömszakadtából. Ez marhaság, ha azon a logikán haladnék amin te akkor következetesen arra jutnék hogy a piac kifejezetten nem akarta hogy legyen "reform". Ami szintén marhaság. Rengeteg információt kizársz, persze hogy rossz eredményre jutsz.

Ezek az intézkedések minimálisan érintették volna az államháztartás egyenlegét, és struktúrális refomot sem jelentettek volna semmilyen szinten: ergo a piac magasról leszarta mi van a "reformok"-kal.

ökörpöröly 2010.12.01. 22:01:24

Ez a Szalai Annamária brutális egy jószág. Minden interjút úgy ad, mintha 5 perccel azelőtt szállít volna le egy méteres műfaszról, aztán pedig lehúzott volna fél liter vodkát.
Mondjuk a cigány Szaddam csak az ilyen torz lelkű és jellemű embereket szereti, mert ezek könnyen irányíthatók . Na, most meg jön Polt Petike, akit állítólag cigány Szaddamék felvett perverz pornókkal zsarolnak. Ha a cigány Szaddam tömegesen lövetné agyon pártbeli és párton kívüli ellenfeleit, Polt Petike akkora se látna indokot a vádemelésre. Ennyi. Kész a maffia. Cigány Szaddam, Simicska, Pintér -Rákosi-Gerő-Farkas- a három "triumvir", alattuk meg a faszszopó Polt Petike és Snitt Palcsika. Szép kilátások. :S

M_Runcájsz 2010.12.01. 22:01:43

@Rwindx: akkor miért csinálta a fidesz a népszavazást, ha nem a reformok miatt?

Rwindx 2010.12.01. 22:10:10

@M_Runcájsz:
Azt hogy a fidesz miért csinálta azt csak a fidesz tudja. Lehet hogy úgy gondolkoztak ahogy én: ezek nem reformok. Lehet hogy csak alá akartak tenni a kormánynak. Én ezt nem tudom, de az egész beszélgetés fonalához viszonyítva ez teljesen lényegtelen.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.12.01. 22:15:24

@SPU:

jobboldali beállítottságúként nem küldhetem el a Fideszt az anyjába?
ennyi intelligenciát feltételezel az emberekről?

Bergeroth 2010.12.01. 22:18:29

@M_Runcájsz:
Én már akkor megmondtam hogy ez lesz, amikor az első balhé megvolt az államcsőd bejelentésével. :p

M_Runcájsz 2010.12.01. 22:22:43

@Rwindx: nem lényegtelen, ha egyszerűen csak politikai megfontolásból tette. Mert ha egy ilyet megtesz csak politikai megfontolásból, akkor a most megtett korlátozó lépések is szimpla politikai megfontolások -> hatalom bebetonozása.
emellett pedig kardoskodni igazi balfaszság.

Rwindx 2010.12.01. 22:25:48

@M_Runcájsz:
A grafikon értelmezésének szempontjából halálmindegy.

M_Runcájsz 2010.12.01. 22:33:47

@Rwindx: jó, az a 10% difi, melynek csúcsa a népszavazás volt a világválságban történt mozgáshoz képest tényleg nem óriási, de azért nem is kis bukta a devizásoknak. Főleg ha shortolásra játszottak egyesek... mert hát aki a politikát csinálja, és nem csak elszenvedi, annak időben van információja is. de ez már messze vezet... Kósához...

Rwindx 2010.12.01. 22:50:52

@M_Runcájsz:
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Kb a 2. kommentváltás óta.

snakekiller23 2010.12.01. 23:09:15

@SPU:

Valóban tűrhetetlen, hogy az imperializmus és a még mindig közöttünk ólálkodó horthyfasiszták fizetett pribékjei mérgezzék a szocialista ember lelkét! A Párt nagyon helyesen teszi, hogy irányítás alá veszi a lényegénél fogva burzsóá szemléletű sajtót, ezzel garantálja a lakosság hiteles és helyes (tehát szocialista) szellemben történő tájékoztatását.

(Már várom a Magyar Nemzet-félórákat.)

snakekiller23 2010.12.01. 23:09:19

@SPU:

Valóban tűrhetetlen, hogy az imperializmus és a még mindig közöttünk ólálkodó horthyfasiszták fizetett pribékjei mérgezzék a szocialista ember lelkét! A Párt nagyon helyesen teszi, hogy irányítás alá veszi a lényegénél fogva burzsóá szemléletű sajtót, ezzel garantálja a lakosság hiteles és helyes (tehát szocialista) szellemben történő tájékoztatását.

(Már várom a Magyar Nemzet-félórákat.)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.01. 23:41:19

@SPU:
"A média szabadsága ugyanis nem abban áll, hogy egy pénzes klikk általános közvélekedésnek túpíroztathasson fel mindent, ami valójában nem az, de érdekeinek megfelel."
Nyilván, ez nem megy úgy, hogy az egész média a Párt irányítása alatt van :D LOL

Amúgy nyilván a Vbőr egy fizetett blog, mert mindig az aktuális kormányt szidja.
Csak tudnám melyik fizeti. :D Az előző, vagy a mostani?

szempontpuska 2010.12.01. 23:57:44

@ColT: @exonka: Köszi, hogy aggódtok értünk, de médiapályán otthon vagyunk :-)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.12.02. 00:00:11

@snakekiller23: Addig poénkodtok csak rajta, amíg megcsinálják. Aztán a Szeretett Vezető képe alatt, a műhely sarkában, az egyetlen kályha mellett, korán reggel, izgalommal eltelve olvassa fel valaki a napi sajtófélórában, hogy Legyőzhetetlen Pártunk és Kormányunk micsoda hősi tetteket vitt véghez. Megregulázta az egész világot, a közgazdaságtant, a jogot, a .... Szóval az a sok külföldi idióta nem akarja megérteni, hogy mi ezt itt így szeretjük. Az ő bajuk, ha nem függesztik ki a NYALNYINYENYIT. Nem is fognak boldogulni! A hülye svájciak is, most nézd meg milyen idióták...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.12.02. 00:01:53

@szempontpuska: Abból az ütős kis videóból, na abból még várunk azért folytatást! :-)

snakekiller23 2010.12.02. 00:11:39

Kérem, felháborító a feltételezés is, hogy ez komolytalan viccelődés tárgya lehet! Az elvtárs láthatóan nem eléggé képzett ideológiailag, Vélhetően nem jár rendszeresen szemináriumra. Majd gondoskodunk, mármint miket beszélek, a Párt gondoskodik majd, hogy ez másképp legyen. (A választás persze szabad.)

(Amúgy valószínű, hogy ez inkább csak amolyan izmozás a részükről, hogy a zabszem ott legyen a sajtó seggében; legfeljebb párszor egy picit odavágnak pár "határesetnek" tekinthető alkalommal, de nem fognak folyamatosan vegzálni, meg nagy olvasottságú oldalakat/blogokat lekapcsolni, azért teljesen nem akarnak páriák lenni az EU-ban.)

Zozi79 2010.12.02. 01:53:33

"Ez egy szerkesztett blog?
Igen.

Ketten szerkesztik?
Igen.

Híreket is közölnek rajta?
Igen."

Fog valakinek hiányozni?
Nem.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.12.02. 03:29:14

Csak egy gyors megjegyzés kommentek olvasása nélkül, ha volt már, akkor bocsi:
Gondolom az emelés úgy történt, hogy berakták őket a kiemelten közfeladaton ellátók közé, ahol az APEH, a PSZÁF, a Minisztériumok és egyéb szervezetek dolgozói vannak. Ez még nem is lenne nagy gáz, inkább a büntetősdi az.
@Zozi79: Nekem fog. Rengeteg orbitális marhaságot láttam már itt, ami nem egyszer nagyon kivágta nálam a biztosítékot, de itt gyakran jó móka a sok kommentelő még nagyobb baromságait olvasni, beleértve néha az enyémeket is :D

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.12.02. 07:00:42

@laspalmas: Egyébként minek olvas ez a jó lélek Téged, ha csak ilyen értelmes hozzászólást tud produkálni? Valami kreatívabb? Vagy a Médiahatóság honlapjára és vezetőjére izgul?

Kurt S. Earp 2010.12.02. 07:59:50

"...Egyébként tegnap bent jártam Pintér Sándor irodájában, mondtam, hogy jöttem lepucolni az ablakokat, nagyon kedvesen fogadott, leköpött, tökön rúgott aztán visszaült az íróasztalához és lapozta tovább azt a nagy halom papírt amivel addig foglalatoskodott. A papírköteg a Vastagbőr elmúlt éveinek teljes printelt változata volt és a Tábornok úr az egyes kommentelők neve mellé halkan fütyürészve kis halálfejeket rajzolgatott. Nem azért mondtam, hogy bárkit megijesszek, csak megemlítettem. Érdekességként.

fokabacsi 2010.06.03. 08:28:53
@Kurt S. Earp: Cumit nem rajzolt, mert engem le is szophatna ! Én meg a pintér neve mellé egy öklöt rajzoltam aminek a középső ujja ki van nyújtva egyenesen felfelé !!! :-))))

Kurt S. Earp 2010.06.03. 09:08:15
Nem, cumit azt nem rajzolt fokabácsi úr, kérem tisztelettel, de szabadjon megjegyeznem, hogy Ön ezzel a tűrhetetlen hozzáállással és aggasztóan alacsony szintű szituációs érzékkel nem fogja sokáig húzni ebben a pompásan kikristályosodó nemzeti együttműködés rendszerében ha a szakszervezeti vezető hölgy karjának hátracsavarása és a társadalomra hallatlan veszélyeket jelentő kommentelők adatainak megszerzése a demokratikus berendezkedés fenntartásának apró, ám fontos napi rutinjához fog tartozni. Ezúton szeretném jelezni, hogy nagyon gyáva vagyok ezért én mindennel maximálisan egyetértek amit az Orbán rezsim a következő években végre fog hajtani és mivel 195 cm magas és 107 kg valék nagyon szívesen felajánlom a szolgálataimat amennyiben a Vastagbőr hazaáruló kommentelőit kell egy húgyszagú és dohos pincében átnevelésben részesíteni, egyébként csókoltatom a Tábornok úr kedves családját és Jó Egészséget Kívánok a Méltóságos Uramnak is, kisztihand."

Ez volt az első kommentem a Vastagbőrön, amellyel csupán jelezni kívánom Méltóságos uramnak, hogy bámulatosan fejlett konspirációs érzékemnek köszönhetően, az elmúlt 5 hónap során milyen tökéletesen sikerült beépülnöm ebbe a szánalmas kis komcsibérenc pöcsfejektől nyüzsgő blogba. Remélem a heti bontásban megküldött jelentéseim megelégedésére szolgáltak Méltóságos uramnak, és most, hogy a Nagytiszteletű Kegyelmesasszony vezetésével felállt végre a Párt ökle, venném magamnak a bátorságot, hogy javasolnám az Tisztogató Akcióterv mielőbbi végrehajtását.
Maradok Őszinte Hívük
Kurt S. Earp
Áruló és a Fényes Jövőnk Ügynökség Szalai Különítményének ezredese
fedőneve "Gulyás úr"

eszkep 2010.12.02. 10:45:16

Az alkotmányos alapelvek nem változtak, tehát véleményt ezentúl is lehet nyilvánítani, illetve (sajnos) hülyeségeket beszélni. Viszont a tényleges hazudozás, hülyítés ellen fel kellene végre lépni. Ha rajtam múlna az index már rég nem működne (új kedvencem: "a nyigdíjpénztárak pont az államkötvényekken buktak a legtöbbet".) Remélhetőleg nem kell magayráznom ez mekkora baromság.

Zero nem tudom miért értékeli le munkáját azzal, hogy egy lapon említi a Vastagbőrt a Piroslap, Véleményvezér nívójával. A VV-en egyébként kapitális marhaságokat tudnak írni, ráadásul előzetes moderációval rakják ki a a kommenteket. Ez azt jelenti, hogy bár rendszeresen írok, amiben felsorolom, az adoptt cikkben mi a hibás (alapvető gazdasági alapfogalmakat is szemrebbenés nélkül meghazudtolnak), EGYETLEN kommentem sem jelent még meg.

fokabacsi 2010.12.02. 11:49:47

@Kurt S. Earp: Soha nem gondoltam volna, hogy valamikor még idézni fogják örökbecsű soraimat. :-))

Kurt S. Earp 2010.12.02. 12:35:25

@fokabacsi: Tréfálni méltóztatik, Fokabacsi úr, kérem tisztelettel, Önről háromkeresztes(Kiemelt Fontosságú Célszemély) jelölésű dossziénk van. :-))))

@eszkep: "...Ha rajtam múlna az index már rég nem működne..." Adjunk hát hálát a sorsnak, hogy nem Önön múlik, Eszkep úr, mert lehet ekézni az Indexet, gyakran jogosan és őszinte felháborodással de az igazság az, hogy működése alatt eme hírportál, igen sokak levesébe beleköpött, így nem véletlen, hogy minden oldalról erős utálat veszi körül, amit akár a kiegyensúlyozottság mértékének is tekinthetünk, függetlenül attól, hogy szerény meglátásom szerint Uj Péter, akit én mint jó tollú újságírót igen kedvelek, már régen kibaszhatta volna a "valahol felsír egy gyermek" politikailag álkorrekt seggnyaló férgeket, bocsánatot a férgektől.
A Véleményvezérre egyszer írtam egy kommentet, az sem jelent meg, pedig én nem olyan ordenáré, lekezelő, bicskanyitogató és kioktató stílusban szoktam tolni előre magamat ahogy némelyek, itt persze nem önre gondolok, Eszkep úr kérem, Ön soha nem tesz ilyesmit, de elképzelhetőnek tartom, hogy ott és akkor amikor a VV figyelmét akarta felhívni a tárgyi tévedéseikre talán nem a megfelelő hangnemet ütötte meg, azok a moderátorok ugyanis nagyon érzékeny lelkületű liberális gyerekek, nem úgy mint maestro Zero, aki angyali türelemmel viseli ha valaki pl. "egyre mélyebb szellemi leépüléssel" megvádolva őt, indítja a kommentjét.
Minden blog, minden fórum igazodást kíván a kommentelőtől, ha már az illető efféle felesleges tevékenységgel cseszi el múló élete drága perceit.
De ettől még igaza van, a Véleményvezér egy fos.

hoplita 2010.12.02. 12:45:06

@Kurt S. Earp:
Ezen már akkor is olyat röhögtem, hogy maj' lefordultam a gép elől.....:)))))

fidesz = házmesterek pártja 2010.12.02. 13:08:07

@Kurt S. Earp: index-szel nem az a baj, hogy beleköpött bárki levesébe. Egyszerűen az a gond velük, hogy iszonyatosan tahó, paraszt alakokat gyűjtöttek össze szerkesztőség címén és az egykor szebb napokat látott lapból egy gusztustalan, ostoba bulvárszemetet csináltak.

BruceTheHoon 2010.12.02. 13:32:41

@eszkep: " ... bár rendszeresen írok, amiben felsorolom, az adoptt cikkben mi a hibás (alapvető gazdasági alapfogalmakat is szemrebbenés nélkül meghazudtolnak), EGYETLEN kommentem sem jelent még meg."

Meg kell nyomni a "Komment küldése" gombot.

Kurt S. Earp 2010.12.02. 13:37:57

@Atomot az indexre!: Igen, természetesen ebben van igazság, tagadhatatlan.
@BruceTheHoon: Konkrétan leestem a székről. Touché. XD

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.12.02. 13:50:42

@eszkep: Van egy rossz hírem, simán elképzelhető, hogy az állampapírokon buknak, mivel ezeknek is árfolyama, csak kicsit máshogy képezik őket, mint a részvényekét.
Egyébként legfőképp azért bukták rajta, mert kötelező volt venni a konzervatív portfólióhoz, így nem vehettek a nagy hozamú részvényekből. Én nap mint nap tapasztalom, hogy aki nem vette ki a mélyponton a pénzét a részvényekből, hanem bennehagyta, az most újra a pénzénél van, sőt extrahozmot kezd realizálni. 2 év alatt, miközben volt egy válság. Szerinted a pénztáraknál miért mondogatják, hogy simán visszahozták 1 év alatt a válságbeli bukást? Nem baj, te nyugodtan lépj vissza az állami rendszerbe, és majd fogsz kapni mai árfolyamon 24500 forint nyugdíjat, mert a felosztó kirovó rendszerből ennyi fog rád jutni. Én szívből remélem, hogy azért éhen halni nem fogsz belőle, bár tartok tőle, hogy de. Az egyetlen megoldás az öngodoskodás. Van még pár éved, kezdd el most.

Marcellusca 2010.12.02. 14:04:00

@Kurt S. Earp: Hát, Kedves Uram, harmadjára olvasom, és még mindig potyognak a könnyeim. :)
Nem, nem a sírástól. :)))
A nevetéstől, de mondhatjuk röhögésnek is. Mert ez fedi a valóságot. :D

fokabacsi 2010.12.02. 15:13:04

@Kurt S. Earp: ""háromkeresztes jelölésű dossziénk van" Sámli baj testvíírek ! Megyek a nemigondozóba oszt kikezeltetem ! :-))

Bergeroth 2010.12.02. 16:33:17

@eszkep:
Lehet benned van a hiba, ezen még nem gondolkoztál el? hm?

kavinton 2010.12.02. 19:17:13

Ha okosan játszik Annamarika, akkor nem büntet meg semmilyen blogot, csak valótlan információkkal látják el azokat a blogokat amiket szeretnének hitelteleníteni. Lesz saját blogjuk a MTI berkein belül. Komolyan nem figyeltetek erre fel?

Zozi79 2010.12.03. 00:38:52

@laspalmas: Szavaztasd, persze. De nota bene, aki nem szavaz (pár millió magyar netező), az gyakorlatilag nemmel szavaz :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.03. 15:00:19

@Zozi79:

Érted azt a szót, hogy "olvasó" ? :)

Zozi79 2010.12.03. 15:49:06

@laspalmas: én annyit mondtam, hogy aki nem szavaz (akár olvasó, akár nem), az nemmel szavaz. Ennyi.

szerjóska 2010.12.04. 16:04:57

@Atomot az indexre!: kettő valaki, a főideológus bajusz, meg a főpénzszerző aka tolvajparaszt-Puchlacinál is rosszabb, nem Simicskó, hanem a-Lajos. Viktort 95-re bedarálták, most már csak egy beszélő parizer. rá is szálltak a legyek (Gyurka, Annamaris, Petike, Zsóti - pedig ez utóbbi még légynek is balfasz, ahelyett h bezabálna a parizerből, mint az idióták meg a gengszterPeti, inkább ájtatos képpel nyalogatja). meg van ugye itt egy konkurens főideológusunk, egyenesen az ÁJK katedrájáról.

kapja be mind.

szerjóska 2010.12.04. 16:16:01

@eszkep: azért a tényleges hazudozást és a valós információk eltérő kontextusban történő ábrázolása között igen vékony a határmezsgye. egy félórás beszédből végtelen számú 5 perces összefoglaló készülhet. az h az adott orgánum milyen mondatokat emel ki, ő dolga. ha szavanként van összevágva, az meg úgyis észrevehető. becsületsértésekre, rágalmazásokra ott van a bíróság, ha meg bemondják a tvben, h a hold sajtból van, meg pont leszarom. ugyanis mi lenne ha kreacionisták alkotnák a médiatanácsot? hazugságnak minősülne az evolúció? még egy politikailag kiegyensúlyozott cenzorbizottság is tiszta felesleges, nem h egy ilyen egyszínű szörnyszülött.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.04. 16:59:27

@Zozi79:

Egész pontosan így volt ez:
"aki nem szavaz (pár millió magyar netező), az gyakorlatilag nemmel szavaz"
Ez már eleve nem releváns a kérdésemre, miszerint "megszavaztassam az olvasókkal?". Ők olvasnak minket, tehát ők tudnak érdemi információk birtokában szavazni. Igennel vagy nemmel.
Amíg viszont nem kósoltál valamit, addig nem tudhatod, hogy szereted-e, mivel nem ismered.

trojka 2010.12.04. 17:31:11

tessék már mondani, itt még le lehet-e irni, hogy "Csaucseszku pecsere?"

NessieGraf (törölt) 2010.12.04. 21:52:27

Rosszabb, mint az ötvenes évek. Mikor veszik már észre végre, hogy a kormány és az országgyűlés a nép szolgája kell legyen?

Zozi79 2010.12.05. 07:55:48

@laspalmas: oké, szerintem zárjuk rövidre azzal, hogy megszavaztatod. Megtippelek előre egy 95%-os igen arányt.

"A Vastagbőr blog olvasói 95%-ának hiányozna a Vastagbőr blog, ha megszűnne." Mekkora hír. Szerintem címlapesélyes :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.05. 09:00:43

@Zozi79:

És meghazudtol téged:

"Fog valakinek hiányozni?
Nem. "

Szép napot :)

Zozi79 2010.12.06. 16:18:48

@laspalmas: Tényleg magyarázni kell, hogy a forma ellenére az ez csak én véleményem a blogról?

Tehát ha valaki egy fórumon, vagy akár ezen a blogon azt írja, hogy elege van ebből a diktatúrából és elmegy az országból, erre pedig válaszként azt kapja, hogy "menjél, nem fogsz hiányozni senkinek", akkor ő elkezd vele vitatkozni, hogy "na de biztosan hiányozni fogok a családomnak, barátaimnak, munkatársaimnak" ? Esetleg meg is szavaztatja velük? És az igenek fogják megcáfolni a válaszolót?

Tényleg ennyit kell ezt magyaráznom?

És megszavaztatod végre? :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.09. 18:31:02

"S bár egy betűt sem érdemelne, hadd említsem meg e téma kapcsán az igen nagy népszerűségnek örvendő, elvben jobboldali Vastagbőr blog tegnapi bejegyzését és az ahhoz tartozó hozzászólásokat. Mégpedig azért, mert mindaz, ami ott olvasható kiad egy kerek egészet, megmutatva a mai korszellem látleletét, egy kis ízelítőt adva az emberi butaság, ősbunkóság és vegytiszta rosszindulat egyvelegéből.

„A picsába … jól megszívtuk. Úgyhogy csak annyit mondanék erre: Szalai Annamária, a ***** anyádat!” - írja bejegyzésében a magát „zero”-nak nevező blogger abbéli felháborodásában, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság még az Internetet is felügyelni fogja, így az internetes tartalmakra éppúgy vonatkoznak majd a szabályok, mint a nyomtatott sajtóra vagy a tévére, rádióra. S ehhez a paranoiától fűtött, elkeseredett anyázáshoz természetesen csatlakoznak az olvasók is a bejegyzéshez hasonló színvonalú hozzászólásaikban: „El kell hagyni az országot!”, „Máglyára velük. Mi van itt? Észak-Korea?”, „Totális a diktatúra az országban. Be fognak tiltani minden blogot, ami nekik nem tetszik. Ha blogra “veszélyeset” írsz, mehetsz börtönbe, és örülsz, ha túléled. Éljen Rákosi Viktor!”, „Majd szépen sorban, mindegyik blog sorra kerül” és így tovább hosszú sorokon át."
ellenkultura.info/szabalyok-nelkul-nem-fog-menni.html

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.09. 18:33:22

@Zozi79:

Tehát egyik véleményed szerint senkinek sem hiányozna, másik szerint meg az olvasóink 95%-ának. Jó határozott vagy, így szavazás semmiképp sem lesz, nehogy összezavarodj :)))

Ha meg úgy érted, hogy neked nem hiányozna, miért jársz vissza kommentelni napok óta? :)

Zozi79 2010.12.10. 15:34:23

@laspalmas: "2010.12.06. 16:18:48" -- ennél jobban nem tudom megmagyarázni.

"Ha meg úgy érted, hogy neked nem hiányozna, miért jársz vissza kommentelni napok óta? :) "

Mert vitatkozunk. Nem a blogot olvasgatom.

De lehet a tiéd az utolsó szó.

CDX 2010.12.11. 11:08:41

ezek az buta fideszesek tényleg olyanok mint a Bourbonok voltak, semmit se felejtettek és semmit se tanultak. Csak hát a világ változott meg. Az idióták még nem tudják, hogy az internetet nem tudják kontrollálni, ha beleszakadnak akkor se.

trojka 2010.12.12. 21:34:42

@CDX: egy gyereknek még csak a fejébe lehet verni...de ezeket fejbe kéne verni, hogy tanuljanak (talán)...

süti beállítások módosítása