Skip to content


       Szűrés lista

A nyertes vitte az összes punettit?

Orbán Viktor osztotta meg velünk a Facebookon: "Brüsszel, Tanácsülés után"
"A Tanács ülését követő legfontosabb hír: a Milan vezeti az olasz bajnokságot!"

A képgaléria hatalmas, Silvio, Viktor és a kétbites Petike, egyszerűen csodálatos! :)



A kemény tárgyalásokat mindig fel lehet dobni egy kis szkanderozással, Frau Merkel a gizda Szíjjártón szokott bemelegíteni, mielőtt marokra fogja Orbánt, néha meg csak vizes törölközővel csapkodják egymás seggét ...


Ne feledjük, 11 nap múlva az egyik szkanderes lesz az Európai Unió soros elnöke ... csak azt nem tudom, mire fel ez a nagy barátság Silvioval? Talán a keresztény-konzervatív értékek hozták őket össze? A partik, fiatalkorú punettik, kurvák, a maffiakapcsolatok? Vagy az Örök Eldöntendő Nagy Kérdés: Milan vagy Videoton?

A Facebookos oldalunkra is kitettem a képet, hogy vajon milyen képaláírást lehetne aláhegeszteni?

A gonosz emberek gonosz mondataitól természetes maximális mértékben elhatárolódik a Vastagbőr!

"- Ugyanolyan szarba leszek én is Silvio, pár év múlva, de legalább jobban nézek ki - még!
- Vaffanculo!!!!"


"Hej, de jó karban van Berlusconi tata, a fiatalkorú kurvák szolgáltatásai segítenek megőrizni fiatalságát. De mit szól majd a KDNP, ha én is fittneskurvázni kezdek?"


"Hé Silvio láttad az új titkárnőt? eldöntjük szkanderral?"


"Mi törpék tartsunk össze!"

"...kezdődjék így az első közös jobboldali - khm - perszAnálunió!"

"Populista vs. demagóg"

"
Silvio, lehet, hogy jobb vagy szkanderben, de neked nincs olyan szóvivőd, mint Szijjártó Peti..."

"
a tanítvány túlszárnyalja mesterét"

"
Túl a csúcson - Orbán Stallonéval"

"
Az ott ki az asztal sarkánál, aki nem élvezi úgy a játékot mint az összes többi?"

"Ezt Putyinnal ne próbáld ki!"

"Az ott hátul nem Woody Allen?"

Címkék: orbán abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr542525295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2010.12.19. 10:19:10

-na Silvio, döntsük el a TV2 sorsát. Ha nyersz, viheted, de nem politizálhatsz benne. Ha én nyerek, akkor Brüsszelben bólogatsz nekem, OK?

fokabacsi 2010.12.19. 10:47:50

Irígykedtek, vagy utánozni akarjátok?"" A partik, fiatalkorú punettik, kurvák, a maffiakapcsolatok?""
Egyik sem megy a helyetekbe!?

2010.12.19. 10:59:57

No, Szilvió, most már én is benne vagyok a tutiban. Enyim az ország, nemsokára az unijó is!

dalos 2010.12.19. 11:03:38

"Silvio! Ha lenyomsz itt a média előtt, akkor tökön rúglak az asztal alatt!"

Éhesló 2010.12.19. 11:06:03

Haha, ennyire telik?
Hol van "ejrópa" és a hitsorsos haverok kórusa, mikor buktor tombol?
Sehol.
Lassan megértik: vége a bulinak itt is (jó időre).

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.12.19. 11:06:07

Te Zero!Asszem nem kéne ezt a témát feszegetni,mert egyszer küldenek neked e gy töltényt.
Ha szerencséd van csak borítékban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.19. 11:07:29

"Formában van, viccelődik, verbális képet verbális kép követ. Szó esik hasra eső pincérről, dagadó vitorlával hasító hajóról, amit még a fúrókkal ügyködők sem tudnak elsüllyeszteni (ülj le, Kund fiam, elégtelen), aztán kiderül, hogy Magyarország bizonyos témái „a Nap árnyékában vannak”. De ami ennél örömtelibbnek tetszik: „Gépjárművünk az árokból felkerült az úttestre.” Ez utóbbi azt jelenti, hogy a sok kiváló ofő „komoly és szép döntéseket hozva” eldöntötte, felszámolja az eurózóna történetének legmélyebb krízisét. Hogy a vizuálisok is értsék: „A válság olyan az eurónak, mint az új kocsinak a törésteszt: felszínre hozza a hibáit.” Elképzeljük.
A terv végrehajtása, „az euró konstrukciós hibáinak kijavítása” a magyar elnökség idején zajlik majd. Lényege, hogy a tagországok megmentik a közös fizetőeszközt, rákényszerítik egymást a takarékos gazdálkodásra, módosítják az alapszerződést, és kidolgozzák az úgynevezett stabilitási mechanizmus részleteit. Mindehhez hazánk mutat jó példát: idén 3,8, jövőre pedig 3 százalék alatt lesz a magyar hiány, „ha roma gyerekek potyognak az égből, akkor is”. Ezt nem képzeljük el.

Az ofői expozéban szó esik még a lengyel tengerparttól a horvát kikötőkig kígyózó észak-dél gázvezetékről, plusz arról, hogy a „bővítési fáradtság” ellenére Horvátországnak az EU-ban a helye.

Ne szaladgálj!

És bár Brüsszelben vagyunk, nem maradnak el a hazabeszólások. Például hogy kontinensünket „jobbközép kormányok tudják rendbe tenni… jó hazafiak tudnak más jó hazafiakkal közös európai célokat elérni”. Vagy hogy a nyugdíjrendszer a nyugati világban két pilléren nyugszik, a volt kommunistáknál meg hármon.

Utóbbihoz, mármint a nyugdíjak biztosításához már itthonról ismert, de most is kondicionált adalék, hogy a foglalkoztatási arányt ötvenötről minimum hatvanöt százalékra kell emelni, plusz lesz szíves szaporodni a magyar. Az ofő szerint ennyire egyszerű a képlet. Sőt, csak ez a helyes képlet: „A nyugdíjrendszer bajait nem bonyolult közgazdasági megoldásokkal kell orvosolni.” Amiből egyebek mellett az is következik, hogy „a mi sorsunk otthon dől el, nem Brüsszelben, nem kell ideszaladgálni a cégeknek sem”. A kiszaladgálás különben is „régi, moszkvai beidegződés”. (...)"
www.fn.hu/belfold/20101218/orban_ha_romagyerekek_potyognak_270993/

fokabacsi 2010.12.19. 11:16:19

Az olaszok is inkább örülnének végre van egy belevaló faszagyerek kormányfőjük ! Iszik kurvázik, na és?? Mennyivel lenne jobb , ha buzi lenne?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.12.19. 11:50:43

nem kéne parolázni egy ilyen undorító alakkal

minimalista 2010.12.19. 12:07:29

Zsák a foltját.

köp...

sárkányfő 2010.12.19. 12:10:12

Mester és tanítványa.

gramercy 2010.12.19. 13:25:22

@tesz-vesz: looooool

melyikre gondolsz?

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2010.12.19. 13:35:29

aki érti a testbeszédet, az 1,2,6. képeken tisztán láthatja
a hierarchiaelvű személyek kisimult homlokú, szerelmes mosolyát,
amit a rangban felettesnek/azonosnak gondoltak felé villantanak...
mutatott már ilyet újságírók felé valaha?

Dr Smit Plagius 2010.12.19. 14:15:33

talán nem csak én emlékszem arra, hogy előző országlása idején is csak ez a bohóc meg a néhai Haider barátkozott pártunk és kormányunk szeretett vezérével! jobb helyeken nem szivesen látták ovit akkoriban (hogy mást ne mondjak: Washington DC, Pennsylvania ave 1600). vajon most más a helyzet?

2010.12.19. 15:19:32

@ó jaj: mester és margarita

Spiritmonger 2010.12.19. 15:21:10

Berlusconiról sok mindent lehet mondani, egy nagy részének alapja is van

de gatyába rázta az olasz gazdaságot, szeretik őt a hazájában, példát mutatott a cigánypolitikában Európának, csökkentette a bűnözést, növelte a közbiztonságot

ha ezeket itthon Orbán Viktor megcsinálja, akkor a mennybe megy. a magánnyugdíj-pénztáras akciója az első igazán nagy és JÓ lépése volt, csak így tovább

nem véletlenül kapott kétharmadot, és akárhogy vonyítanak az "ejróperek" meg a "demokrácia védelmezői", attól a tény az tény marad, Orbán Viktor jól végzi a dolgát

bandika gazdája 2010.12.19. 15:34:11

Könnyú neki! Gyurcsányhoz meg Bajnaihoz képest a kutyám is jó miniszterelnök lenne!

2010.12.19. 16:11:21

@Spiritmonger: Szerintem meg orbán egy ugyanolyan fasz, mint gyurcsány, leígérte a csillagokat is az égről, most meg minden marad a régiben.

Dr Smit Plagius 2010.12.19. 16:35:49

@Sörömpőőr: fletó szeretett volna változtatni, de nem tudott (társadalmi ellenállás, lobby-érdekekek sérelme, mszp-n belüli gazdasági harcok), ovi tudna változtatni, de nem szeretne (társadalmi érdek sérelmek, lobby harcok, frakción belüli pénzek)
:)

Marcellusca 2010.12.19. 17:01:18

@tesz-vesz: LOL!

Gondolom, a jó tanács Silvio-nak szólt: :D

Marcellusca 2010.12.19. 17:04:10

@bandika gazdája: De nem Viktorka!
Visszasírjuk mi még azt a két maszopost! :D

@gattamorte: Stimmt.
Ott a pont.

2010.12.19. 18:00:31

@gattamorte: ebben van valami... tulképp az egész öszödi beszéd arról szólt, hogy gyurcsány próbálta felrázni a párttársait, ne söpörjék már a problémákat a szőnyeg alá... de a sok lúd disznót győzött. De persze mindez nem mentesíti fletót a giga-gusztustalan hazugságkampány alól, amiben már nem is csak verbálisan hazudozott (dübörög a gazdaság stb), hanem tettleg is (áfaleengedés választás előtt, visszaemelés utána). Mint ahogy orbánt sem mentesíti, hogy nyilván rá is erős nyomás nehezedik a fideszen belül, hogy ugyanúgy osztogasson a nyolc évig hűségesen (és ingyen) szolgáló pártkatonáknak, mint ahogy a maszop osztogatott. A kérdés nem könnyű... előbb-utóbb valakinek szembe kell néznie a problémák seregével... de mindenki azon munkálkodik, hogy lehetőleg ne neki kelljen, hanem majd az utána következőknek. Az ilyenek viszont nem értem, mi a francnak kaparnak a hatalomért, ha élni nem akarnak vele, legfeljebb visszaélni. Gyurcsány azért hazudozott össze-vissza 2006-ban, mert küldetéstudata volt, meg akarta menteni a Hazát a teljes összeolmlástól (hogy ehhez jó eszközöket választott-e, az más kérdés), de orbán miért hazudott? Már fél éve hatalmon van, és mit tud felmutatni? Egy nagy semmit. Csak a zsíros pozíciókat osztogatják egymásnak, leültettek pár tyúktolvajt, és csináltak egy "adócsökkentést" ami a lakosság kb. 90%-ának valójában adóemelés lett. Ezért hazudott? Vagy a háttérben már megindultak a fidesz-közeli nokiásdobozok, csak még hírek nincsenek róla?

Horizont 2010.12.19. 18:26:17

Orbán a következőt gondolta közben: Na idefigyelj te kis pöcs! Nem lehetsz népszerűbb mint én, lotyók ide, orgiák oda, úgy lenyomlak, hogy felállni sem lesz erőd, és rájössz, csak ÉN és ÉN lehetek a legjobb:)
Szíjjártó meg azt gondolta: még jó, hogy ezt is lerendezi a főnök, mert ha nekem kéne, nem biztos, hogy fel tudnák állni utána....:)

Marcellusca 2010.12.19. 18:27:21

@Sörömpőőr: Hogy ezért, Te, mit fogsz kapni? :)))
Pedig nagyon igaz!

Lehet, pont azért. :D

uniplet 2010.12.19. 18:35:31

@laspalmas: „A válság olyan az eurónak, mint az új kocsinak a törésteszt: felszínre hozza a hibáit.”
Ja, csak a tesztautóban nem a leendő tulaj ül.
Szép is lenne, ha rajtunk tesztelgetnék a kocsikat.
Honnan a p...ból szedi ezeket a hülye hasonlatait?

uniplet 2010.12.19. 18:45:27

Hajolj már közelebb így nem tudok nyelvest adni...

szaktatar 2010.12.19. 18:57:59

@Sörömpőőr:
+ fél év alatt kiforgatják a szavak jelentését.
Nyugdíjvédelemről beszélnek, amikor a megtakarításokat ellopják.
Társadalmi egyeztetésről beszélnek, amikor egyéni képviselői indítványokkal törvénykeznek.

Ugyanúgy hazudnak, ugyanúgy leköpik az embereket, ugyanúgy csak 4 évente fontosak nekik a zemberek.

2010.12.19. 19:14:04

@szaktatar: Most ere mit mondjak? Tudtam, tudtam, előre meg is mondtam, és nem hitte el senki, rohantak fülkeforradalmárkodni, hogy kétharmad, az kell ide, kétharmad, és akkor minden rendbe jön. Hát most tessék, egyék meg amit főztek!

Horizont 2010.12.19. 21:19:33

@Sörömpőőr:
Na, na nem úgy van az: "egyék meg amit főztek"
Két dolog közül kötelező választani: vagy eszel belőle és olyan szar, hogy beledöglesz, vagy nem eszel belőle és éhen döglesz!

2010.12.19. 21:50:05

@Horizont: Pont a mostani választáson nem így volt. Most két vadiúj párt is volt a százezerszer leszerepelt régiek mellett, egyáltalán nem kellett volna törpe napóleon polgártársra szavaznia senkinek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.12.19. 22:28:43

@Sörömpőőr: Azé az a kétharmad az 53% volt,de mindegy.Az öszes szavazat alig több mint fele...
Amúgy nem tudom.Régen olyan volt a Viktor,hogy mindenki őt éltesse,becsvágyó volt ami önmagában nem lett volna baj.Abban azért bízom,hogy most nem úgy állnak hozzá,hogy akkora a szar,hogy semmit se tudunk csinálni,szedjük meg magunkat azt jól van.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.12.19. 22:47:08

@Spiritmonger: @Sörömpőőr: @gattamorte: Szerintem Viktoréknak pont most kéne-van lehetősége-a dolgokon változtatni.Ahhoz,hogy megnyerjék a következő választásokat még jól sem kell csinálniuk a dolgokat,elég csak nem nagyon elbaszni jelen állás szerint.Mivel a szocik magasra tették a lécet.Ha mg jól csinálják félistenek lesznek és mindenki jól jár.(tudom ez ismerős szöveg de nem az adóra gondolok)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.12.19. 22:51:12

"-És Don Alessandro hol van?
-Ő otthon maradt,van még néhány elintézetlen ügye.
-Add át neki az üdvözletemet!
-Úgy lesz."

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.12.19. 22:51:48

Bár a don pintér nekem jobban tetszik.:))

2010.12.19. 23:16:29

@Tigeri: Tudom. 2,7 millió szavazó a 8 millió választásra jogosultból. De nem erről beszélek, hanem hogy a birkák benyalták az ócska lózungot, hogy azért volt béna a kormányzás 98-tól 02-ig, mert nem volt kétharamggyuk. Hát most meg van, és mégis bénaság minden, amit csinálnak. Egyszerűen alkalmatlanok erre a munkakörre. Szerintem jól láthatóan "úgy állnak hozzá,hogy akkora a szar,hogy semmit se tudunk csinálni,szedjük meg magunkat azt jól van." Ez egyébként nagyjából igaz is. A viktorotok túl kisszerű ahhoz, hogy itt bármit változtatni merjen, hiszen ha az eu meg a nemzetközi nagytőke hasába akaszt, biztos, hogy jön az intervenció, mint jugoszláviában, ha meg a népet sanyargatja meg jobban, akkor könnyen felkoncolhatja egy éhséglázadás. Úgyhogy ideig-óráig tartó félmegoldásokkal (mint a nyugdíjak ellopása) próbálja nagy sunyin túlélni a négy évét, csak azt tudnám, miért olyan kurva fontos ez neki, miért nem mond le és kotródik el a picsába, ha nincs benne elég kurázsi a kormányzáshoz? Erre egyetlen egy magyarázatot tudok elképzelni: hogy a hatalommal visszaélve a háttérben a fideszes politikusok talicska számra tolják haza a maradék közpénzeket. Mi más oka lehetne ennek a látványos semmittevésnek?

Dr Smit Plagius 2010.12.20. 02:28:54

@Tigeri: igen, van lehetőségük a dolgokon változtatni! szerintem az elmúlt hónapok változtatásai nem az ország érdekét szolgálják, hanem pártunk és kormányunk és sleppje érdekét!
szerintem...

Presszós Laci 2010.12.20. 06:52:57

Ha lenyomsz, kölcsönadok pár játékost a Vidibe.

S.O.A. 2010.12.20. 08:13:40

"Once more the Sith will rule the galaxy – and we shall have peace"

eszkep 2010.12.20. 08:37:10

Pffff. ilyen posztra pazaroltam a kevés időmet... Lassan a kapcsolat.hu-sok zerotól tanulnak demagógiát...

Nem kompromittálom magamat, hogy érdemben hozzászólást fűznék ekkor nulla poszthoz, inkább csak megjegyzem: az USA gazdaság fénykora akkor volt, amikor Bill az Ovális teremben szopatott.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.12.20. 10:16:01

@eszkep:

Most mire célzol?

Ha Orbán szopatna a Parlamentben, kurva gazdagok lennénk?

szkeptikus vagyok 2010.12.20. 10:19:41

@eszkep: De az nem Bill érdeme volt, hanem a sok lelkes ami. munkásemberé. Bár az igaz, hogy most a Milan is újra a csúcs közelébe került, de nem hiszem, hogy azért szoros az ok-okozati összefüggés.
Bár kétségtelen, hogy Viktornak nem éppen most kellene Silvioval haverkodnia. De ha már barátkoznak, akkor legalább ne csak a rosszat vegye át (maffiózók a kormányban, keresztapamodell a posztok kiosztásakor , elvtelen Izrael-barátság, korrupció és erkölcsi fertő), hanem csapjon ő is oda a cigányoknak, illetve akarja már "kifogni a szelet a Jobbik vitorlájából". De úgy igazán, tettekkel, nem csak a szokásos szájkaratéval.
Amúgy meg ha nem politikai a vonzalom, hanem magánemberi, akkor az nem sok jóval kecsegtet. De még nem tudom, hogy kire nézve.

2010.12.20. 10:42:38

@zero: Lendvai Ildikó leszophatná. ;-) Aztán meg a putnoki túdós beszégessen mindkettővel!

fokabacsi 2010.12.20. 15:03:15

@eszkep:" az USA gazdaság fénykora akkor volt, amikor Bill az Ovális teremben szopatott."Pontosítok: Az orális irodában szopatott......

Béla Bácsi 2010.12.20. 16:00:57

@Sörömpőőr: Eltévesztetted a kormányt. Ez a Meggyesi-Furcsány-Libajnai korszak leírása.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.20. 16:46:44

Egen. Ezért lapos már a villás műsor is. mikor már a közösségi oldalon azt is meg tudod nézni, hogy a kedves miniszterelnököd, az öltönyös, állítólag komoly dolgokkal foglalkozó bácsi ilyeneket csinál más öltönyös, szintén komolynak mondott dolgokkal foglalkozó bácsikkal... hát szóval ilyet ne. Gyurcsány-tánc már éppen eléggé kikészítette az idegeimet.

Horizont 2010.12.20. 17:14:16

@eszkep:
Annyira zero-ra fókuszálsz mindig, hogy meg sem látod szeretett vezetőd hibáit (se).
Még a Kapcsolaton sincs ekkora elfogultság mint nálad:) Nem -e lehetne úgy, hogy ebben jó, ebben nem jó? Mindenkinek jobb lenne:)

Kartal (rezervált) 2010.12.21. 07:28:41

Woody Allen új filmje: Gigászok harca
xD

belzebubó 2010.12.21. 07:44:46

Ny-Európában arról vannak kerekasztal beszélgetések nagy lapok főszerkesztőivel, hogy mennyire kellemetlen, kinos és szalonképtelen Berlusconi mégis mi az oka annak, hogy akár holnap is újraválasztanák. Arra jutottak, hogy pont amiatt nagy a népszerűsége mert nem politikusként viselkedik.
Obama bőrszinére tett megjegyzést, a földrengésben hontalanná váltakat azzal biztatta vegyék úgy mint egy hétvégi kempingezést, tele a sajtó a botrányaival, az angol királynő is megszidta nyilt szinen mert folyton ordit és hangoskodik, miközben semmilyen beigért reformot nem hajtott végre és az önkormányzataik perceken belül bedőlnek persze akkor majd megint a németek segitenek nekik, mint Görögországnak. Sok szakértő legszivesebben megcsinálná a déli eurozónát Berlusconival, spanyolokkal, portugálokkal, görögökkel és az északit külön mert elegük van ezekből. Berlusconiék ugyanúgy eladósitották az önkorikat mint a görögök a SWAP hiteleikkel. Valaki itt irta, hogy mennyire megy az olasz gazdaság. Ennek utána kellene nézni mélyebben...
Nem tudom miért gondolja azt OV, hogy pont vele kellene szkanderoznia.

Horizont 2010.12.21. 08:18:11

@belzebubó:
Talán, mert a hiú emberek szeretnek a náluk gyengébbel versenyezni......vagy megtalálta zsák a foltját.......vagy dafke nehogy már az EU mondja meg ki a jó vezető...... vagy irigyli....
Ilyenekre gondolok. Torgyánt is csíptük annak idején aztán mekkora károkat okozott! De jópofa volt:(
Ami legjobban feldühített, hogy a béka segge alatt vagyunk nem csak mi hanem úgy cakli-pakli a világ is, és nekik van kedvük poénkodni ilyen ordenáré módon és röhögni:(
Jó nekik!

belzebubó 2010.12.21. 08:36:50

@Horizont: Berlusconin nem csodálkozom, mert akkora médiabirodalma van, hogy röhöghet is. Umberto Eco azt irta róla ráadásul egy baloldali lapban, hogy alapvetően "nem ez az ember a bűnös Olaszország hatalmas problémáiért, hanem maguk az olaszok, a társadalom, akik elfogadják, hogy úgy tegyen ahogy akar. Ő csak azt teszi amit az olaszok megengednek, az olaszok nagy része elfogadja az ellenérdekeltségeket."
Magyarul az olaszoknak oké, hogy Berlusconi az miniszterelnök de övé a legnagyobb tévécsatorna és minden egyéb botránya is elfogadható nekik és emiatt Umberto Eco szerint csak a saját társadalmuk felelős azért, ők tehetnek arról, hogy olyan amilyen. U.E. azt mondja, ha nekik ez jó ezért nem Berlusconi a hunyó. Érdekes az olasz társadalom, ha valóban igy gondolkoznak.

Horizont 2010.12.21. 09:08:17

@belzebubó: "csak a saját társadalmuk felelős" Ez miránk is vonatkozik szerintem!
Berlusconiról csak ennyit: ezért "imádják" a nők:)) A festett hajú lovag:)
www.borsonline.hu/news.php?op&hid=36904

belzebubó 2010.12.21. 09:18:47

@Horizont: A festett hajú, hajbeültetett lovag :))). Mint Szekeres et.

2010.12.21. 09:30:24

@Béla Bácsi: Meg ezé is. Orbán=gyurcsány, együtt itták a vodkát a VIT-en kisztitkár korukban, akik csodát várnak tőle, nagyot fognak koppanni.

@belzebubó: Ja, a magyar társadalom meg gyurcsány ámokfutásáért felelős, mi? Umberto Eco ezt még gondolja át...

süti beállítások módosítása