Skip to content


       Szűrés lista

Harcolj te is az államadósság ellen!

Rédly Elemér pápai prelátus, kanonok, győri plébános, a Győri Hittudományi Főiskola tanára még február 25-én vette át a Parma fidei - Hit pajzsa díjat, és már akkor bejelentette: jövedelméből egymillió forintot ajánl fel a magyar állam külföldi, 20 ezer milliárd forintos adósságának törlesztésére. Egyúttal elmondta, kezdeményezi egy bankszámla nyitását, amelyre hozzá hasonlóan mások is utalhatnak tetszőleges összegeket a cél érdekében.

A díj átvételekor mondott beszédében kiemelte:


"Az államadósság kérdése nem a magyar kormány magánügye, hanem magyar népünk sorskérdése. A jövő nemzedék sorsa függ attól, hogy kitörjünk az adósság-csapdából... Ezért kérek mindenkit, aki egyetért elképzelésemmel, csatlakozzék ehhez a mozgalomhoz, és lehetőségei szerint önkéntes adományával támogassa népünk jobb jövőjét...Önző, és nem igazán magyar hazafi az, akinek a saját jóléte fontosabb, mint hazája élete, gyermekeinek és unokáinak a jövője... Ha az evangéliumi szegény asszony két fillérjére gondolunk, akkor tudjuk, hogy nem az számít, hogy ki mennyit ad, hanem az, hogy önzetlenül vállaljunk áldozatot hazánkért... Amint az iszapkatasztrófa áldozatainak megsegítésével már sokan bizonyítottak, remélem még többen lesznek, akik hazánk jövőjéért ennél nagyobb áldozatra is készek lesznek."

 

Szépséges, Széchenyire emlékeztető gondolatok egy 77 éves bácsitól.

Mivel a maguk naiv őszinteségével akaratlanul is csodálatosan passzolnak  a narancsos bullshitek közé, a NER-maszlagba, nem lepődtünk meg nagyon, hogy a Fidesz felkarolta az ügyet.

"Összefogás az államadósság ellen" nevet viselő alapot hozott létre szerdai ülésén a kormány egy győri társadalmi kezdeményezés nyomán - jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, aki azt is mondta még, hogy "Az államadósság elleni harcban szerencsére a kormány nem maradt egyedül"

Tényleg, tiszta szerencse....és a lehető legjobbkor jött, mondhatni hiánypótló intézkedés, eddig fogalmunk nem volt, mit csináljunk azzal a ren-ge-teg pénzzel, ami a narancskormány, vagyis az Orbán-Kósa-Matolcsy-Selmeczi varázsnégyes intézkedései nyomán szakadt a nyakunkba. Most legalább le lesz a gond, már töltöm is az állandó utalás megbízását, probléma megoldva....

Péter egyébként kíméletlen volt, minden mondata felér egy késszúrással.

"Ebbe az alapba mindazon vállalatok, magánszemélyek fizethetnek be, akik fontosnak tartják az államadósság elleni harcot"

Vagyis lehet majd kérdezgetni, hogy
"Neked fontos az államadósság elleni harc? Fizettél már be az alapba? Neeeem?!"

Talán valami lista is jó lenne, csak a biztonság kedvéért...

"Ebbe az alapba befizetett összegek teljes egészében a nyugdíjreform és államadósság-csökkentő alapba kerülnek."

A lehető legjobb helyekre!!!

A kormány felhatalmazta Matolcsy György minisztert, hogy olyan törvénymódosításokra tegyen javaslatot, melyek nyomán lehetővé válik, hogy az ide befizetők személyi jövedelemadójukból, illetve a társasági adóalapjukból leírhassák az ide befizetett összeget, illetve azok bizonyos hányadát" 

Matolcsy megalkotja majd a törvényt, ebben biztos vagyok. Utána meg majd elcsodálkoznak, hogy az államadósság mellett az adóbevétel is csökken, tehát gyakorlatilag adtak egy pofont a szarnak. Sebaj, majd ráfogják a komcsikra.

Egyelőre várom kommentben, hogy ki mennyi forinttal harcol a kormány oldalán az államadósság ellen ...

Zero következő ötlete amúgy az "Összefogás a magas benzinár ellen" alap, remélhetőleg azt is megcsinálják!

zero:
Azt hittem, hogy a szocik nagy ötletét, "az áramszolgáltatók extraprofitját ne fizessük vissza a fogyasztóknak, hanem inkább pumpáljuk át a Krízisalapba és osszuk szét a választások előtt a szegények között" mesteri húzását nem lehet túlszárnyalni.

Nos, tévedtem.

Rédly Elemér plébános úr vajon mennyit dolgozott azért az 1 millió forintért, amit olyan nagy lelkesen felajánlott? Ja, hogy semennyit?! Más faszát verni a csalánnal, plébános úr, más faszát ...

Címkék: fidesz abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr22807247

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akik életükben egy percet sem dolgoztak 2011.04.11. 09:02:10

  Ezernyi helyen elsütötték (a Hírszerző, a hvg.hu és a Vastagbőr jut így hirtelen az eszembe) Lázár János beszéde kapcsán a kocsmai politizálás talán legfőbb alapigazságát: a politikus nem dolgozik, politikusnak lenni ne...

Trackback: Aki hazafi, az most állampapírt vesz! 2011.04.08. 09:16:05

Kedves emberek, adják kölcsönbe minden nélkülözhető pénzüket az államnak! A japán állam adóssága elképesztően nagy, közel 200 százalék a magyar 80 százalékkal ellentétben. Mégsem liheg a nyakában az IMF, és nincs olyan külső erő, amivel meg kell kü...

Trackback: Magyarország kormányának felhívása a békekölcsön jegyzésre 2011.04.07. 20:35:20

 Mai hír: Magánszemélyek és cégek is beszállhatnak az államadósság-csökkentésbe. A jótékonykodásért adókedvezmény jár cserébe - közölte Szíjjártó Péter miniszterelnöki szóvivő a kormányülést követő tájékoztatón.  Kommentár nélkül a hírhez:&...

Trackback: Rédly Elemér összefog 2011.04.07. 19:53:27

A következő lépés már a békekölcsön lesz?...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baldrick68 2011.04.07. 15:16:41

Kár hogy Lenin elvtárs ezt nem érhette meg.....

Solmenir 2011.04.07. 15:17:01

Hogyne! A kedvenc kormányom a legutóbbi fizetésem közel felét már így is lenyúlta. Mennyit kéne még felajánlanom, hogy igaz magyar legyek? :-) Igenis, élek kenyéren és vízen, de szolgálom a haza ügyét! Igaz, hogy a töketlen, idióta magyar vezetés miatt lett ennyi adósság felhalmozódva, de megértem, hogy az én kötelességem ezt helyretenni!

Yogi 2011.04.07. 15:18:16

"A békekölcsön-jegyzés elvileg önkéntes volt. Azt hirdették, hogy a jegyzés népszavazás is egyben. Aki pénzét odaadja, az Rákosi Mátyás mellett teszi le a garast. Aki nem vásárol kötvényt, az Rákosi ellen és egyben a nép, a népi demokrácia ellen szavaz."

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.07. 15:18:49

@Solmenir:

Az igaz magyar legalább a kétharmados szintet hozza!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.07. 15:19:10

A plébános úr biztos könnyen összespórolta az egymillát, hisz se lakásra, se családra nem kell költenie, de egy átlagember miből adjon MÉG?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.07. 15:20:41

Amúgy természetes lesz lista, hogy ki mennyit fizetett be az Alapba, hiszen minden forintot nyilván kell tartani.

Tuti jól jön majd NAV (ex-apeh) ellenőrzéskor, hogy kit kell átvizsgálni :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.07. 15:21:13

@laspalmas:

szerintem csak kivette a perselyből :)

Viktus 2011.04.07. 15:24:00

Tipikus pr. lépés szja-ból leírható csak egyik zsebéből a másikba pakolássza az állam ...

Kicsi Kacsa 2011.04.07. 15:29:08

Plébános úr sokat imádkozik, ezért van ennyi plusz pénze. Meg gyertyával világít, épp bőjt van, tehát nem eszik, nem iszik.
Nekem is azt mondták a kedves hívek a templom előtt, hogy majd imádkoznak értem, hogy legyen munkám. Majd én is imádkozom, hogy ne kapcsolják ki a villanyomat...

Manatwork (törölt) 2011.04.07. 15:29:30

Javaslom legyen nyilvános a befizetési lista, névvel, lakcímmel, összeggel!
Majd ha látom rajta komoly összeggel azokat a képviselőket akik TÖRVÉNYTELENÜL!!! vettek fel dupla költségtérítéseket + nem vették észre hogy 2 milla felett volt a fizetésük - na akkor talán beszélhetünk róla. Felajánlom azt a -3700 Ft-ot amivel kevesebb lett a havi fizetésem attól az adócsökkentéstől amitől jól jár mindenki.
Hogy is mondta valaki? neazemberekkelfizettessékki!!!!

causa sui 2011.04.07. 15:29:49

Pontosan annyit fogok befizetni, amennyi államadósságot csináltam.

És ezt a fidesz így meg meri lépni? Miközben naponta buknak meg a képviselői duplán felvett költségtérítéssel, miegymással? Először nem a korrupciót kellene felszámolni? Az mennyit hozna vajon a konyhára? Évi 500 milliárdot, 600 milliárdot? Áh, az aprópénz, nem érdemes vele foglalkozni... de az én havi 100.000 forintomból, amiből ketten élünk lakáshitellel terhelve, még adjak, mert egyesek szétrabolták az országot, mások meg ehhez asszisztáltak...

Megint mondom: fidesz, elmentek ti a
Szóljatok a Gyúrós Csótánynak, neki talán telik ilyesmire...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.07. 15:35:24

jön hamarosan a bankbetétek 10 milliós összege feletti részének államkötvénybe fektetésének kötelezettsége a nemzeti együttműködés részeként :)

zigzeg 2011.04.07. 15:36:56

Fizessen az, aki képes volt őket 2/3-al megválasztani. Aztán a befizetők száma szerint korrigáljunk. Mostantól a Fityisz frakció azon része, amelyikre a nemzetmentő alapba érkezett befizetések száma alapján nincs valós legitimitás, maximum Tartózkodikkal szavazhat mindenre.

zrobasé 2011.04.07. 15:36:59

"Önző, és nem igazán magyar hazafi az, akinek a saját jóléte fontosabb, mint hazája élete, gyermekeinek és unokáinak a jövője..."
ja, pap bácsi már csak tudja, milyen a gyermekei és unokái jövöje...
eddig is igen zavart, hogy az állam több pénzt vesz ki a zsebemből minden hónapban, mint ami nekem megmaradt, és akkor azt a pár morzsát még ezen felül adjam oda, mert különben önző vagyok ? ..."hát a faszom nem kéne ?"
kérném eszkep és vidéki urakat, hogy a nevemben is utaljanak már át ide, előre is kösz, legyenek már méltó, jó hazafiak !

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.07. 15:39:27

@zero:

Francokat.
Leírható lesz az adóból, vagyis a kedves politikusok utalnak majd orrba-szájba, aztán pedig "megvédik" az alapot.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.07. 15:40:11

Legalább jó érzékkel fizetésnapon indították el az Alapot :)

julius666x 2011.04.07. 15:40:50

Nagyon zsír poszt, komolyan mondom kb. a nol.hu-n érzem magam. Az nagyon helyes hogy a disznóságokért ostorozzátok a kormányt, de ez mi a tököm?

Bent mielőtt hurr-durr naridroid.

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2011.04.07. 15:40:54

Nem szeretném, ha egyszer kötelezővé tennék ezt az önkéntességet. Akkor egy kis párhuzamot fogok érezni az 1984-ben szereplő Két Perc Gyűlölet intézményével...

Ha elkúrták, hozzák is helyre ők. Nehogymár még ezt is a mezei állampolgárokkal fizettessék meg!

Manatwork (törölt) 2011.04.07. 15:43:13

@zrobasé: ."hát a faszom nem kéne ?" Vigyázzál!!! Papnak mondod :D A végén az is kell nekik nem csak a pénzed :D

Manatwork (törölt) 2011.04.07. 15:45:51

Még valami: én el tudom fogadni, ha azt mondja a kormány: bocs... egyszerűen nem tudjuk megoldani az ország problémáit és ezért átadjuk a helyünket olyannak aki ért hozzá.
De mintha évek óta az a mantra lett volna narancs oldalon hogy ők mindenre tudnak megoldást és ne a zemberekkel fizettessék ki....

kyncza 2011.04.07. 15:46:40

Sztem ez megcsúszott április 1. tréfa csak! Kizárt, hogy komolyan gondolják!

Hát persze, a kolontáriak futnak a házuk után, ami nekik lett gyűjtve, abból meg büdöscigánykultúrközpont lesz.
A nyugdíjra befizetett pénz, amiről azt hittem az enyém (lesz), már tuti elfelejthetem, mert hiába terem jól a bodza, 30év múlva nem hiszem, hogy beilleszkedett cigóktól kéne várni, h legyen miből nekem fizetni.

Amúgy meg...FIZESSE VISSZA, AKI FELVETTE ÉS ELBASZTA!!!

szmoker (Homo Trollicus) 2011.04.07. 15:47:10

War on drugs
War on terror
War on debt

Ezek a srácok nem szarral gurigáznak...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.07. 15:51:32

@zrobasé:

"pap bácsi már csak tudja, milyen a gyermekei és unokái jövöje..."

lehetséges :))

zrobasé 2011.04.07. 15:52:56

@julius666x: remélem jó hazafi vagy, és már utalsz is rendesen az alapba !!! nehogy már önző antihazafi legyél !

siqlum 2011.04.07. 15:53:54

Akkor korabeli csasztuskák csak h ne kelljen keresgélni. Ötéves tervkölcsön és Békekölcsönök témában:

„A Békekölcsön nyereménye kétszeres:
A kölcsönnel egész népünk gazdag
Lesz,
Még azok is, kik nem nyernek,
Tudhatják,
Mind gyarapszunk, mert gyarapszik az ország.”
(Népszava, 1952. szept. 20. 4. o.: Dallal köszöntik a nyerteseket a Rákosi Művek üzemeiben )

„Most minálunk szaktárs, most minálunk
Szaktárs
Az az új hír vár ma,
Békekölcsön van most, Békekölcsön
Van most
Az egész országba.
Szigetközi János, Repka Ferenc szaktárs
Nemcsak munkán első,
Békekölcsönt jegyző,
Itt is élen járva”

(Népszava, 1950. szept. 29. 6. o.: A Hoffherr kultúrbrigádjai jó, gyors műsorukkal eredményesen szolgálják a Békekölcsön sikerét)

Remélem nyárra nem jutunk el erre a szintre:

„Kovács Károly szaktárs, Kovács Károly
Szaktárs
Biz most szégyenkezhet,
Havi ezerötven forint fizetésből
Százötvenet jegyzett.
Míg Zalas Aliz elvtárs ötszázhúsz
Forintból
Ezret felajánlott,
Követve a Pártot
Békéért így harcol.”
(Népszava, 1950. szept. 29. 6. o.: A Hoffherr kultúrbrigádjai jó, gyors műsorukkal eredményesen szolgálják a Békekölcsön sikerét)

Igen töris vonalon mozgok. S eddig csak a kurucinfótól volt olyan érzésem mintha az ötvenes években lennék.

Azért nagyon remélem h nem jutunk el erre a szintre:
„Az egész országban a dolgozók százezrei reagálnak lelkesen a kormány felhívására, az ötéves tervkölcsön jegyzésére. A munkások lelkesedése azt bizonyítja, hogy a dolgozó tömegek, élükön a kommunistákkal, megértik, hogy a kölcsön felemelkedésünket, boldogulásunkat, hazánk függetlenségét, békénk biztosítását szolgálja. Olyan lelkes, forró, ünnepi hangulat az üzemekben talán még sohasem volt, mint most a kormány felhívásának ismertetésekor. A dolgozók a termelés fokozása mellett a tervkölcsönjegyzéssel is válaszolnák az imperialisták aljas mesterkedéseire. Így tesznek hitet a Párt, s Rákosi elvtárs mellett, népköztársaságunk kormánya mellett. Így bizonyítják be forró hazaszeretetüket követve a nagy Szovjetunió hős dolgozóinak példáját.”
(Népszava, 1949. szept. 29. 3. o.: Hatalmas lelkesedéssel fogadták az üzemekben az ötéves tervkölcsönt)

zsoltix 2011.04.07. 15:57:26

''pápai prelátus, kanonok, győri plébános, a Győri Hittudományi Főiskola tanára'' Ennyi allas es titulus mellett csak nem minimalbert kap:)

tkgabor 2011.04.07. 16:00:23

Ezt pont egy plébánostól nem vártam volna... Nem sok olyan hír van, amire nem találok szavakat de ez az!

Homeoffice 2011.04.07. 16:02:33

ÉJJEN :ÁKOSI ÉJJEN A PÁRT!

Kicsi Kacsa 2011.04.07. 16:02:42

@tkgabor: vénségére hülyül meg az ember. Én is kezdem már, de remélem erre az agymosott szintre nem fogok eljutni.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.07. 16:03:29

Számlaszámot ide, de AZONNAL!!!

Nem bírok magammal, segítsetek, hova fizethetek? Még MÉÉÉÉG fizetni akarok!

Zigi 2011.04.07. 16:03:51

Ennek az embernek az agyára ment az ondó.

lomposfarkas 2011.04.07. 16:03:54

@causa sui: "Először nem a korrupciót kellene felszámolni? Az mennyit hozna vajon a konyhára?"
Én még soha nem hallottam a kormányzati korrupció/közbeszerzéses sokszázmilliárdos károk miatt siránkozni politikust. Te talán a sajátoddal szereted verni a csalánt? :)
Hanyattesek ettől a plebánostól, bassza meg a tudományát. Úgy mutatja be az állmadósságot, mint valami földönkívüli csapás, a mostani kötvénykibocsátás is valami természeti jelenség lehetett.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.07. 16:04:28

@Seduxen:

Egyelőre mondom az enyémet, jó? :))))

a katona fehérben 2011.04.07. 16:05:10

1. Az államadóssággal szerintem nem harcolni kell, hanem vissza kell fizetni.

2. A vörösiszapalapban mennyi is gyűlt össze kb? Néhány milliárd? Abba bele se menjünk, hogy végül mi lett annak a sorsa, de felteszem, olyan célból sokkal inkább nyílt meg mindenkinek a pénztárcája, mint ilyenből. De optimista vagyok, és feltételezem a néhány milliárdot: azzal máris ott vagyunk, hogy egy teli vödör vizet kimertünk a Balatonból.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.07. 16:06:33

@laspalmas: antihazaffy :)))

na de komolyan: az egy dolog, hogy a lakáshitel, és a számlák kifizetése után amúgy sem tudom hova szórjam el a rengeteg pénzemet (lehet, hogy a gyereknek vegyünk még egy nadrágot?), szóval igazán remek, hogy erre is gondolnak, különben meg: mondjatok nekem jobb helyet a pénzünknek, mint az állam! Na?

Homeoffice 2011.04.07. 16:11:03

@Seduxen:

bazze.. Add el a lakásod, az autód meg mindened! Aztán irány befizetni!
NE feledd! a HAZA minden előtt!

Meridian74 2011.04.07. 16:17:11

Hallom ma a TV-ben, hogy asszongya: egy rendőr őrnagy nyílt levelet írt Orbánnak, hogy a rendőrség így meg úgy... ("...a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra... ...ezzel szemben a TEK (Terrorelhárítási Központ) nevű "semmirekellő társaság" Q7-esek Audikkal furikázik. Az őrnagy szerint vérlázító, amit művelnek....") amiben nagyrészt igaza is van.
De ebben a levélben pl az nem szerepelt, vagy én nem láttam, hogy a rendőrség csoportvezetőinél nemrég bevezették azt, hogy a kollégáikról hangulatjelentést kell írniuk a felettesik számára, méghozzá rendszeresen... :) LOL, ez mi? Tisztára mint az ÁVÓ-s időkben...! :D
Most komolyan, a FIDESZ köpdösi a komcsikat, miközben ők ugyanazt csinálják, mint az általuk szidalmazott "vörösök"...?!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.07. 16:19:02

@Gunther: remek ötlet, egy a bibi:

1: a lakásnak csak kicsit több, mint a fele a miénk, a többi még Nyuszóbaszóé
2: autónk nincs

:((((

Pedig én szeretnék - erőn felül is - segíteni az államadósság csökkentésében, de mit tegyek, ha csak ennyire futja? De ígérem, hogy még ma feladom a hirdetést az ingatlan.com oldalra, hogy "Az államadósság hatékony csökkentése érdekében másfél szobás lakás eladó"

jágör68 2011.04.07. 16:19:34

Erre csak egyvalamit lehet mondani: fizesse vissza, aki felvette.
Kb 3000 milliárd Rákosi- Kádár- Grósz- Németh
Aztán kb 3000 milliárd Antall Jóska
Majd a többi 14.000 millárd a többi eevtársé.
És közben ne felejtsük, hogy privatizáció is volt, tahát csökkennie kellett volna mindenféleképpen- azzal is magyarázták a privatizálás néven meghirdetett lenyúlást, hogy államadósság- csökkentésre kell. Na bumm. Elveszett 1 millió munkahely, meg jópár ezer milliárdot érő termelőipar és mezőgazdaság.
Mi maradt:
egy erkölcsileg és szellemileg lezüllesztett kisebbségtenyésztő önpusztító ország.
Megérdemeljük, mert hagytuk.
Hogy a kapitalizmusból csak a Kamu Világot meg a szabadrablást vettük át.
Hogy a kommunistáinkat mindet megtartottuk.
MADZSARISZTÁN- én így szeretlek!

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2011.04.07. 16:20:18

Na végre igazi hazafi vagyok. Mert én már dobtam be a közösbe. Csak nem tudom hogy mennyit pontosan mert már a magánnyugdíj-pénztártól jött papírral kitöröltem a seggem...

Homeoffice 2011.04.07. 16:21:20

@Seduxen:

Illés Zotyes után szabadon...
TÉRDE! URNÁHOZ!

Ironfist 2011.04.07. 16:21:57

Jól értem, hogy azt akarják elérni, hogy adó helyett egy segélyalapba lehessen befizetni? Akkor ez miért jó? Mert így kétféle neve van ugyanannyi mennyiségű bevételnek, de legalább két kezelési költsége van?

dr. Aullah 2011.04.07. 16:24:40

Hát a kurva életbe már, eszem faszom megáll... bocsánat a csúnya szavakért, de erre MÁR TÉNYLEG NEM TUDOK MIT MONDANI. EKKORA EGY TÖKETLEN, BALFASZ, SEGGHÜLYE ingyenélő bandát még nem hordott magán a föld. Azt hittem MSZPnél nem lehet rosszabb... mindig van lejjebb... szóhoz nem jutok.

julius666x 2011.04.07. 16:25:59

@laspalmas: nyilván én vagyok a populista nem ti az indexes netproliknak szánt színvonaltalan cikkel, hogy szóvá mertem tenni. Gratulálok!

zrobasé 2011.04.07. 16:28:35

@Seduxen: jólvagy ? eladnád a mocskos szemét piacon a lakásod , még nyerészkedni is akarsz,mi ? ajánld fel egyből az államnak!

zrobasé 2011.04.07. 16:30:10

@julius666x: "az indexes netprolik" ,na, ezt felirom az eszkep_videki_julius666x aranyköpések közé :) ez olyan igazi hazafias volt :)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.07. 16:30:20

@zrobasé: nem jó. ugyan nem túl nagy lakás, de ennek ellenére sem hiszem, hogy mind a 46 nm-e beleférne az államadósság-csökkentő alapba. vagy ez valami nagyobbacska alapocska? nem tudom, ezért kérdezem.

mert ha belefér, akkor holnap az első utam a földhivatalba, és az ügyvédhez vezet.

utána pedig a gyámhivatalba, és a nevemre iratom ezt a derék Péter legényt.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.07. 16:30:56

nu shalom embörök, a holnapi viszonthányásra :DD

jágör68 2011.04.07. 16:32:30

index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/07/dugig_van_az_allamkassza_penzzel/

Na innen lehet elvenni. 35 milliárd szorozva 265= 9300 milliárd.
Tessék az MNB- nél 6,5%- os kamatra elhelyezett spekulatív nagytőkétől lopni, elvtársak.
Ne csak az adófizetőktől végre mán. Na.

Ironfist 2011.04.07. 16:33:07

@julius666x:
Nem, te nem populista vagy, hanem idióta, és a szövegértésed nulla. Olvasd el figyelmesen! Kérdezted: "Ez mi?" Laspalmas válaszolt "Fideszpopulizmus."

Ezen mit vettél magadra?

Ombudsmanyus 2011.04.07. 16:34:03

"Ebbe az alapba mindazon vállalatok, magánszemélyek fizethetnek be, akik fontosnak tartják az államadósság elleni harcot"

Már megint az a qrva harcz! Én jobb szeretek otthon üldögélni, olvasgatni, borozgatni...

Egyébként a Fidesz képviselők most igazán előjöhetnének a 2/3-dal, úgy, hogy jó példával elöl járva jövedelmük 2/3-át befizetik ebbe az alapba. Akkor az tényleg nem lenne kidobott pénz.

Ironfist 2011.04.07. 16:35:18

@Ombudsmanyus:

Erről jut eszembe, kíváncsi lennék arra a listára, hogy vajh mennyi képviselőnek nyílik meg a tárcája.

Kicsi Kacsa 2011.04.07. 16:38:59

@Ironfist: hiszen ők csórók! Egy nyamvadt garzonjuk sincs, kocsijuk is leharcolt régi csotrogány, már akinek van, a többi nincstelen képviselő meg vonattal, BKV-val jár a Parlamentbe, hogy is gondoltad, hogy nekik van miből adakozni?

belzebubó 2011.04.07. 16:51:01

@Meridian74: Itt a levél. A Fb-on irta.
"Tisztelt" Miniszterelnök Úr !

Jó lenne ha felébredne és kicsit körbenézne, valamint abbahagyná a ködösítést !!! Pont olyan semmirekellő mint az elődei voltak,akiket annyit pocskondiázott !

Mit papol itt közbiztonságról ???

A sok birka meg beveszi, csak nekik nincs rálátása a dolgokra.

Méghogy kiemelt támogatás a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában ! Valójában mindenkitől elvonás, csak a kedvenc terrolelhárítási legényeinek jut minden, ami szemnek szájnak ingere.

Amennyiben az időm engedi, majd megválaszolom azt a kedves levelet, amit küldött a semmiségi törvénnyel kapcsolatban.

Bár tudom, hogy valamelyik segg, avagy talpnyalója fogja elolvasni és nem is meri átadni Önnek, de reménykedem, hogy valahogy eljutnak a soraim Önhöz.

Ha esetleg nem mondták Önnek a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra.

Mint azt az egyetlen valamirevaló tábornok le merte írni a végeken nincs pénz semmire (értsd: papír, WC papír, tolmács, szakértő) a maga által létrehozott TEK nevű semmirekellő társaság meg Q7-es Audikkal furikázik ! VÉRLÁZÍTÓ amit művelnek !!

A helyi szerveknél az őrmesterek 80-100 ezer forintot keresnek (ebből éljen meg a sok megélhetési politikus mint a Lázár haverja) amiért elvárják, hogy friss, fitt, művelt, pihent és mindíg hadrafogható legyen.

A TEK-nél pedig ugyanezen őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető. Közben pedig SEMMIT NEM CSINÁLNAK !!! Ne feledje, ezek az emberek közülünk mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolás, uszoda, lézengés a program. Hibá akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük !!! VICC !

Na ez a magyar közbiztonság !

Bajusz Ferenc r. őrnagy

asmodean 2011.04.07. 16:55:29

Én most nem utalok, mert gondolom a banki rendszereket hirtelen leterhelték a kutya fitnesz és hasonló társaságok profitjának átutalási folyamata.

gramercy 2011.04.07. 16:56:33

@Yogi: Békekölcsön?!

az a magánnyugdijak lenyúlása volt

belzebubó 2011.04.07. 17:00:27

Ilyen és hasonló megy a fb-on a levél alatt. Ezekkel a Q7-esekkel és a nappal pancsizó "elicsapat"felállitásával Viktorék rendesen kihúzták a gyufát:

"Hát Gyerekek! Minden egyet értek az én volt Főnökömmel! Szerintem ma a Magyar Rendőrség MINDEN tagja egy emberként állna oda Feri mögé, ha lehetne és kezet szorítana. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mivel akarják majd befogni a szánkat, h...a esetleg a sorozatos demonstrációk miatt nem lesz rendőr az utcán??? Egyetlen dologgal tudnánk megfogni őket, mégpedig azzal, hogy mindenki egy emberként gondolkodna. Tőlünk nyugatra lévő kollégáink ha jól emlékszem egy nap alatt tudtak eredményeket elérni az összefogással. Nálunk az egész ország megbénulna, ha Budapest kivezető útjain tennénk azt, amit ők...

belzebubó 2011.04.07. 17:02:22

Ez sem rossz. Végülis miért is adóznak az esztergomiak?

"Megszünteti a helyi tömegközlekedést Esztergomban június végén a Vértes Volán Zrt., mert az önkormányzat három éve nem fizet a szolgáltatásért; a tartozás eléri a 112 millió forintot"

Csigataposó 2011.04.07. 17:07:58

EN FOLAJANLOK HAVI 2 MILLIOT. A szijarto peti fizetesebol, avagy ha pap bacsi felajanlhatja az en ado forintjaimat akkor en is nem?

gramercy 2011.04.07. 17:15:07

amúgy ennél már csak az undorítóbb amikor az ilyen oltárszökevények szexuális és családi ügyekben adnak "tanácsot"

hüjeliba 2011.04.07. 17:25:59

szomorú vagyok.egy komoly oktatási intézmény oktatójának halovány fogalma sincs az adó és járulék fizetés és a költségvetés közötti összefüggésről.

asimov007 2011.04.07. 17:29:22

Hogyne fizetnék,majd lesz belőle holocauszt központ,meg roma művelődési központ.Ezekért még az ingemet is!!!!Minden nap többször

dr. Aullah 2011.04.07. 17:33:54

Ilyenkor hol vannak a fideszdroidok, hogy megmagyarázzák miért jó ez? Vagy legalább azt, hogy miért nem hülyeség?

julius666x 2011.04.07. 17:40:14

@Ironfist: hopp, igazad van, sry
Az a hszem sztornó :(

Horizont 2011.04.07. 17:45:54

Én nem utalok, hanem utálok!! A szüleim még fizettek békekölcsönt, szörnyű szegény időszakban kötelező volt. Úgy szeretnék csúnyákat írni, de ez mégse illik! Ha majd előttem tülekednek a befizetésnél azok akik annak idején SOHA nem kérdeztek meg, hogy felvehetik-e, mire költhetik el, na akkor se fizetnék be soha! Menjenek a francba ezzel a pappal együtt!
Nem lepődnék meg ha lennének jó páran akik befizetnének a Fidesz felhívására! Képzeljétek el, hogy Klubrádióban már hónapok óta könyörögnek adományért, hogy a hallgatók fogadjanak örökbe műsorperceket, mert meg kell menteni őket! És láss csodát az emberek már összeadtak a rádiónak 92 millió forintot!!!!!!Nem normálisak az emberek!

@belzebubó: Minden elismerésem ennek az embernek! Remélem eljut Orbánig ez a levél!Ha egyáltalán eljut hozzá bármi is, innen "alulnézetből" !

Csigataposó 2011.04.07. 17:46:54

@Aullah: Ne akard, hogy fejfajasom legyen egy Videki Eszkep marpdeig ez minden haza kotelesseg es inkabb ide adjatok 200 forintot mint VV smsre, kulonben gyurok vagytok es nem lesz inkubator ami nelkul csescsemok halnak meg....magyarazattol.

jozicsenko 2011.04.07. 17:57:54

@jágör68: @laspalmas:

tudjátok a fidesz úgy hülye ahogy van - az mszpnek legalább volt esze (megtömni a zsebét)

amiért mostanában fáj a fejem, hogy szívfájdalom nélkül kihúzna minket a sz.rból az uniós támogatás, ha volna önerőnk

de annyira szétlopták az országot, hogy már ez sincs

hogy értsétek:
1. van uniós támogatás
2. kell hozzá önerő (rommániának 5% is elég volt, pl erdélyi kisvárosokban/falvakban csatornázásra)
3. kifizeted pl autópálya/vasút építésre
4. normális országban ugye fizetnek adót (nem bukik be a cég, nem minimálbéren van a munkaügyi vizsgálat napján a szaki, stb)
5. az adóból röhögve visszajön az önerő
6. a szaki vesz itthon termett pálinkát (tejet, kenyeret)
7. s a haza fényre derül

mivel nálunk sajnos kimarad 5. pont, ezért nincs pénzünk - csak ilyen hülye ötletek

vajon milyen mélyre ásnák az efftársak/polgártársak orbánt, ha holnaptól tényleg megkövetelnék az adót? -nincsenek illuzioim: ő is benne van, ahogy ferike is...

/emlékeztek a fordított áfázásra? 3-4 hónap alatt csinálták ki? nem sokáig volt, max félévig: de amikor rájöttek, hogy elöbb mindenképpen be kell fizetni az áfát, s csak ezután lehet visszakérni /nemám kamuszámlával villogni/, hirtelen eltünt.../

Horizont 2011.04.07. 18:03:01

Még, hogy a nép segítse ki az államot! Saját magunkon se tudunk !
A Magyar Nemzeti Bank által végzett felmérés szerint: a magyar lakosság nem ért a pénzhez:))
A megkérdezettek 52 százaléka jelezte, hogy semmiféle megtakarítással nem rendelkezik:((
36 százalék mondta azt, hogy az elmúlt 12 hónapban többet költött, mint amennyit megkeresett.
25 százalékuk semmit sem tud a devizahitelekről, 22 százalékuk pedig még sosem olvasta el a neki küldött nyugdíjpénztári tájékoztatót.
penzcentrum.hu/cikk/1027797/1/nem_ertunk_a_penzhez_nem_is_tudunk_sporolni

Kartal (rezervált) 2011.04.07. 18:07:49

@Meridian74: és nem most kezdték. Már a Magyar Nemzetnél is mondtam, hogy ugyanaz, mint a Népszabi. A Fidesz megmondja mit kell írni és milyen hangnemben, és annyi. Egy az egyben a komcsikat utánozzák le, és nem is titkolják.

Önző hazafi vagyok: ha éhen döglök, nem tudok adót fizetni, és akkor az államnak ennyivel kevesebb pénze lesz. Tehát hazafiságból nem fizetek! :)

Manatwork (törölt) 2011.04.07. 18:22:16

A legnagyobb tisztelettel kérdeznék valamit a blogot olvasó fidesz tagoktól és droidoktól.
Ugyebár adakozzon a nép... de a rohadt életbe... a spórolást nem kéne már elkezdeni a kormánynál is????
www.napi.hu/magyar_vallalatok/vege_a_beszerzesi_stopnak.479229.html
Idézet a cikkből: "A márciusban meghirdetett nettó hárommilliárd forint keretösszegű tendere után újabb négymilliárd forintos gépjárműbeszerzést írt ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF). "
Adományokért kunyiznak a stricik és közben most basznak el 7 milliárd forintot új autókra!!!!!!!!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.04.07. 18:25:16

Épp most léptem be az internetbanking szolgáltatásba, errre megnyitom a Vbőrt...ehhh... számlaszám? Nem várom meg amíg kell az Ormánynak a bankbetétem, átutalom az egészet....

szép napot!

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.04.07. 18:40:02

Szerintem ez nem hülyeség, és én akár be is fizetnék egy kisebb összeget, ha biztosan tudnám, hogy ez a pénz az államadósság csökkentésére megy, nem pedig:
- roma kultúrházra, mint a vörösiszapkárosultak pénze,
- az alap vezetőinek prémiumára,
- szociális juttatásokra, választási ígéretekre,
- Fidesz-pénztárba kampánycélokra.

De mivel a fenti lehetőségek bármelyikét el tudom képzelni, ezért nem fizetek. Sajnos a Fidesz nem bizonyította eddig az ellenkezőjét.

ketroot 2011.04.07. 18:42:22

Rédly Elemér és kedves politikai elit: a jó ku....

kaqkkfioka 2011.04.07. 18:43:28

Elfogyott az önkéntesen átutalt Manyup pénz?
A második lépcső:
"Rekvirálás, hatósági igénybevétele ingó dolgoknak, pl. élelemnek, állatoknak, takarmánynak, közlekedési eszközöknek, a hadviselés céljából szükséges más anyagoknak és eszközöknek. R. általában csak háború v. háborús veszély esetében megengedett, ha a honvédség, a közbiztonsági szervezetek szükségletét, ill. a polgári lakosság ellátását a gazdasági forgalomban közönségesen alkalmazott módszereikkel nem lehet biztosítani. A R.-t mindig a szükséges mértékre kell korlátozni és a szolgálati képességgel arányba kell hozni. R. esetében térítés jár. A R. jogossága és a térítés összege tekintetében felszólalásnak van helye, (1939:II. tc). "
Nem kívánt rész a Ner-rel összhangban törlendő!

kaqkkfioka 2011.04.07. 18:44:07

@Droli:
Sztem bizalmatlan vagy:):):):)

guma 2011.04.07. 18:44:27

@Kartal (rezervált): Jól gondoltad!

tetszik ahogy a volt Hír tv-s fiúk most a svédeknél kevertek egyetlen közvetítőként, ami nekünk nagyon ismerős valamiért, valahonnan...

tetszik, hogy az önkormányzatok, megyék 5% GDP- nek megfelelő összeggel növelték hiányunkat.
(@jozicsenko: itt ugye nem a szocik voltak pénz közelében a 8 év alatt?
@jágör68: én arra emlékszem anno úgy kaptuk konkrét beruházásokra a hitelt!
tehát nem feléltük, hanem ez az a vagyon lett amit később oly sikeresen privatizáltak!)

tetszik, hogy az idei évre tervezett hiány 108%-t már most hozták a fiúk! (www.fn.hu//makro/20110407/maris_tulteljesult_hianycel/ )

tetszik, hogy még kevesebb pénz jut iskolára, kórházra, stb mert a külön számlára utal pénz a "közösből leírható". Ez rablás egy fajtája, mert pl 7 milliárd már megy is rögtön kocsikra a nép kormányának, közben meg adják el a maradék összes vagyont (Kastélyokból akar gazdagodni a Fideszes vezetés. - ingatlanmenedzser.hu/hirek/20110402_somogyi_ingatlaneladas.aspx stb...)

tetszik, hogy egy államilag támogatott és állami fenntartású intézmény és minden (adó, stb) kedvezményt megkapó, államilag fizetett !?) alkalmazottja akar nekem és az ország adófizetői zsebére még tovább pályázni a nép és hazaszeretet nevében!

guma 2011.04.07. 18:47:23

@Horizont: akkor ezt is olvasd (tegnap kaptam!) :

Elhatároztam, hogy írok Magának egy levelet, mint apa az apához. Gondolkodtam, jegyzeteltem, mi mindent szeretnék majd elmondani. Az íróasztalnál ülve rájöttem: Én Magának nem is szeretnék mondani semmit. A jó szóból úgysem ért, röhög rajta. Meg van győződve arról, mint valami lipótos, hogy az isteni szikra megvilágosította, és felhatalmazta az égvilágon mindenre. Isten, ha van, biztosan nem Magát hatalmazta fel, és 53 százalék egy választáson sem felhatalmazás arra, hogy kinyírja a Köztársaságot, és elkövessen még 100.000 agyalágyult dolgot, amit még az alkotmányba is beleír. Agyalágyultat, igen. Úgy tűnik, Maga elzavart minden kicsit is értelmes embert a közeléből, és körülvette magát talpnyalókkal és bólintókkal, ahogy ez egy igazán gyenge és fantáziátlan államférfihoz illik.
Igazi idegenszívű vagyok én, osztrák, aki 15 évvel ezelőtt véglegesen idekerült, megtanulta a nyelvet, tanított az egyetemen, lett családja, gyereke, és osztozik a magyarok sorsában.

Emlékszem a diáktüntetésre a Bokros csomag ellen, 95-ben, amikor Debrecenből Budapestre jöttünk tüntetni. Mindenki a Fideszben bízott, és még 3 évvel később, amikor hatalomra kerültek, bizakodtam én is, és mondogattam: A Fidesz most egy fasza kis országot fog csinálni Magyarországból. Bizony azt csinálta - kizárólag saját magának. Röviddel a hatalomátvétel után olyan rossz volt a közhangulat, amilyet addig életemben még nem tapasztaltam. És egyre csak rosszabb lett.

Tudja, Orbán úr, 2002-ben nem azért veszítette el a választásokat, mert a Fidesz szinte semmit sem csinált, csak gyártotta a nagyot álmodó lila ködöket sorban, hanem mert mindenkinek elege volt a Maguk keltette félelemből, rettegésből.
Szeretném arra is emlékeztetni, hogy a két forduló között annyira behülyítette a népet, hogy még én idegenszívű is (vagy épp ezért) összevesztem barátokkal (!), akikkel a mai napig nem beszélek. Ezért is Maga a felelős, és örök a haragom emiatt!
A következő kormány is sok hülyeséget csinált, de nem kellett félni! Nem volt rettegés az emberekben, nem volt annyi utálat bennük, mint most megint. Nem raktak ki embereket, mert önállóan gondolkodtak, vagy mert nem volt párt-kezesük.
Egy dolgot szeretnék mégis megtudni Magától: Hogy fogja mindezt a hazugságot, ezt a pökhendiséget, ezt a megvetést, és a gondolt tévedhetetlenségét majd megmagyarázni a gyerekeinek, amikor kinyílt a csipájuk? Én könnyen magyarázom az enyémnek, miért van rózsaszínű Toyotánk (senki nem akarta, azért volt olcsó), csak 52 m2-ünk (mert többre nem tellett), miért nem járok öltönyben (mert nem a látszat a fontos), miért nincs bányája az apámnak (mert asztalosnak tanult, és én nem voltam politikus), hogy miért írtam ezt a levelet (mert nem vagyok hajlandó félni).

De Maga, Orbán úr, hogyan fogja majd megmagyarázni a gyerekeinek, hogy önkényeskedő operettkirályként viselkedett, hozatta az ostoba törvényeket, hazudott, kicsinált embereket, csak, mert nem hódoltak be Magának? Mit fog mondani, ha kérdik: "Apa, miért viselkedtél úgy, mint egy hottentotta diktátor?" Vagy csak ad nekik 2 pofont és elzavarja őket?

Üdvözlettel: Clemens Prinz, osztrák, néprajzos, fordító.

Mindenkinek elege volt a Maguk keltette félelemből, rettegésből

Clemens Prinz

kaqkkfioka 2011.04.07. 18:48:22

A svéd téma meg ki van emelve a szövegkörnyezetből.

Kartal (rezervált) 2011.04.07. 18:52:43

@guma: nah, most megy a tévében is. Aszondja az a majom - elnézést a majmoktól -, hogy jó lenne, ha mindenki tudna adni KÉTMILLIÓT. A csecsemőtől az aggastyánig, MINDENKI!
Na ki száll be? Lássam a kezeket!

Idióták. Most hol van a "ne a zemberekkő fizettessék meeeeg" szöveg, mi?
Aki csinálta attól kéne elvenni, rohadjon meg.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.04.07. 18:57:32

@Kartal (rezervált): Nemcsak az emberek fizethetnének be, hanem cégek is, mert bárki (pl. külföldiek). Már ha akkora marhák lennének, hogy a magyar államnak pénzt adnának a kötelezőn felül. De pl. a U2 elmehetne egy koncertturnéra a "magyar államadósság csökkentéséért" :-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.07. 18:58:21

@Kartal (rezervált): mi a baj ezzel?
tényleg jó lenne, ha mindenki tudna adni 2 milliót.

egy öt tagú család be tudna dobni így hirtelen 10 milliót az alapba.
hát nem lenne jó, ha így állnánk anyagilag? :)

guma 2011.04.07. 18:59:19

@Kartal (rezervált): nem nézek tv-t!

csak a netten utólag, ha valamire figyelmeztetnek!

tudod 8 évig azt hallgattam mindenre van pénz, csak ellopják!
akkor most első perctől már nem talicskával, hanem dömperrel kell kihordani, vagy végíg hazudtak?
EZ ugye NEM lehet! (Varga a pénzügyi bizottságban ott ült!)
közben a fidesz adósságával mi lett, mert az is milliárdokra rúgott a választások előtt...

Meridian74 2011.04.07. 19:00:16

@belzebubó: hol van az a levél? Ekkora fostalicskát mint a facebook, még nem láttam... ezt a szart hypolják dollármilliárdokra? Ez egy fos...

guma 2011.04.07. 19:00:56

@Conv: na ezért szeretlek!:)

a jó (és több) oldalát is látod a dolgoknak!

Kartal (rezervált) 2011.04.07. 19:03:21

@Conv: a baj az, hogy a Fidesz megint kormányprogram szintre emelte az álmodozást.

belzebubó 2011.04.07. 19:03:31

@Meridian74: http://www.facebook.com/profile.php?id=573641858#!/notes/ferenc-bajusz/k%C3%A9rd%C3%A9s-/115096138570781

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.07. 19:04:11

@guma:
még ez a szerencse, így nem szárad ki a pofám a sok köpködéstől, és még a rekeszizmom is erősödik a röhögéstől :)

Kartal (rezervált) 2011.04.07. 19:04:50

@guma: én sem nézek tévét, csak az asszony bekapcsolta és ő szólt, hogy ez megy. Én meg inkább iszok egy sört, az kevesebbet árt, és meg is látszik rajtam :)))

bandika gazdája 2011.04.07. 19:18:34

@Aullah: Őcsém barátja szokta mondani: Nincs az a színvonal, amit ne lehetne alulmúlni! Mindig van lejjebb!

guma 2011.04.07. 19:20:56

@Conv: akkor ez is tetszik? :)
(nem az én ötletem. de jó értelmez akárki fogalmazta. és bocs a rengeteg szokásos hibáért!)

"Új nemesi címet osztanak: SzamárPad és Seggnyaló.

A programért felelős a: Nemzeti Ökörítési Minisztérium

A fenti hír csupán a képzelet szüleménye, ha bármilyen hasonlóság felfedezhető a valósággal, az csak a Véletlen műve lehet."

Kartal (rezervált) 2011.04.07. 19:21:18

@Conv: én attól nem kell féljek...

2011.04.07. 19:23:12

Majd akkor fizetek be, ha mindazok, akik ellopták az ország vagyonát, elkurták a sok-sok felvett hitelt, visszafizetik a lopott holmit. Addig nem, egy kanyit sem!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.07. 19:30:59

@Kartal (rezervált): na ja, de amikor majd az ingatlanod 40%-át önként felajánlod a nemzeti vagyonalapnak, akkor is legyél ilyen nyugodt.
természetesen azt a 40%-ot ami nem a banké :)

sanyix 2011.04.07. 19:35:47

Zsír lehet adakozni a szegény politikusoknak... mert oda megy nem ám az államadósságot faragják le, mint ahogy a katasztrófa adakozások is eltűnnek.

(6) 2011.04.07. 19:36:56

Talán megártott a misebor?
Ott a manyupos pénzem, az közel ennyi volt. Én részemről ez már ki van pipálva, el lehet felejteni. Esetleg még hőbörögne valaki, el kell küldeni a halál faszába. Hova adózzak/adakozzak még, amikor hó végén éppen hogy kijövök a fizumból??

Tungus 2011.04.07. 19:42:26

Inkább az államadósság alapot tömködje, mint a ministráns fiút.

guma 2011.04.07. 19:45:50

@Conv: csak nem az lesz a meghirdetett, mindenki által csodált "különutas" gazdaságpolitika végeredménye?

(mert kormányzati megbízásra tavaly év végén közvélemény kutatást végeztek.
ennek alapján a megkérdezettek majdnem a fele válaszolta azt, hogy a befizetett adón felül áldozna az államadósság visszafizetésére.
na erre itt a "társadalmi kezdeményezés" válasza "civil" ötletgazdával.
eddig értem...
de sehol nem hallottam összeget ami segítene az országon /főre megemlítve.
vagyis sejtik, hogy az önkéntes fizetés csak aprópénz lesz az igényeikhez mérten?! )

telikapohár 2011.04.07. 19:47:07

Lesz békekölcsön is? :)

julios 2011.04.07. 19:49:33

Én ismerem Rédly Elemért. Semmi köze a fideszhez. Viszont rendkívül pozitív és jószándékú ember, viszont amit itt csináltok vele, az hihetetlenül gusztustalan.

belekotty 2011.04.07. 19:50:27

@julius666x: Te nem érzed a helyzet röhejességét? Ez lenne a "Ne az emberekkel fizetessék meg?"

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.07. 19:50:37

@guma: valahogyan a már év első negyedében meghaladó éves hiánycélt ellensúlyozni kell, erre pedig a legjobb, ha az állami vagyont (nemzeti vagyon) növelik.

Kivlov 2011.04.07. 19:51:53

na, kommancsok, lehet adakozni...

spontan · http://erdekessegek.info 2011.04.07. 19:53:29

Ha az adóból teljesen leírható lesz, akkor sokan fognak befizetni. De akkor mi értelme van, hiszen akkor az adó lesz kevesebb, és az fog hiányozni valahonnan.

asimov007 2011.04.07. 19:53:43

Csak a hecc kedvéért!Magyar?hirlap.Szentesi Éretlen László tollából
Orbán Viktorról már leírtuk a Magyar Hírlapban, hogy államférfinak tartjuk. Volt egy kis háborgás abból az írásból, fintorogtak, akik a saját politikai táborukban példaképek híján vannak, de mit tehetünk, ez az igazság. Leírjuk újra, hogy Orbán Viktorban látjuk Széchenyi, Deák, Tisza, Bethlen, Teleki konzervatív reformrendszerének folytatóját. Egészen más körülmények között, de neki is azért nehéz helytállnia, mint elődeinek: jobbról és balról teljesen követhetetlen és logikátlan dolgok miatt támadják (csak egy példa: mi a Magyar Hírlapnál is évek óta bámulva tapasztaljuk, hogyan lehet ugyanazért egy időben zsidóbérenc és antiszemita az ember). De az Orbán-kormányt növekvő izgalommal olyanok is kritizálják, akiknek illene tisztában lenniük Bethlen János kancellár igazságával. Persze, ha ott lennének, ők sem csinálnák jobban. Nyilvánvalóan egészen más a partvonal széléről belebeszélni a meccsbe, és megint más gólpasszt adni a 90. percben

belekotty 2011.04.07. 19:55:16

Én is kezdeményezhetek? Mivel nem lesz ingatlanadó, ezért akinek két vagy több lakása van, az egy kivételével a többit adja az államnak. Az állam azt kiadja bérlakásnak és dől a zsé.
Sőt aki nagy lakásban él, az a felét az államnak adja, aki kiadja azt bérlakásnak hajléktalan cigóknak. Még a cigány kérdés is megoldódik.

fakopács 2011.04.07. 19:57:08

@Kivlov: A te véredért - mind kifolyatjuk - kapott pénzt igérem mind felajánljuk.

Énbagoly 2011.04.07. 19:57:30

Már nincs kedvem itt sem hőbörögni. Baromira nincs értelme.
Viszont egyre inkább menni szeretnék innen.
És nyugodtan dolgozni, és szarni a politikára.

moncayo 2011.04.07. 19:58:31

Tudtam, hogy előbb - utóbb jön a békekölcsön utódja.

azallamenvagyok 2011.04.07. 19:58:34

aha, tényleg volt valami olyasmi, hogy akinek több van, az szolidaritási alapon járuljon hozzá többel a közöshöz...

kétkulcsos szja-nak hívták:)))

moncayo 2011.04.07. 19:59:21

@spontan: nem az adóból leírható, hanem az adólapból. S ez nagy különbség.

guma 2011.04.07. 20:00:04

@juliosastre: tisztelem a véleményed!

de fogad el amit nálam okosabb ember fogalmazott meg : a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve!

nem nekünk kell "köszönetet " mondanod tehát.
ehhez köze a politikának van, aki szolgálatába állította a szerinted kétségtelen jó szándékot.

azallamenvagyok 2011.04.07. 20:00:57

@belekotty: akinek 4 kereke van, ossza ketté, hajtsa lábbal, és a környezetnek meg a kerékpáros mozgalmaknak is kedvezünk:) a fölös fémet meg eladják az ócskások

Dr.Bio74 2011.04.07. 20:01:44

A faszomat, már megint kezdődik, ki az igaz magyar. A villám egyengetné meg a hátát az idióta termetes tetű szemétládáknak, akik olyan lendülettel tudják azonnal csoportosítani a népeket, és zsarolni érzelmi oldalról.
Az egyház részéről pedig mindig és mindig bebizonyosodik számomra, hogy az is csak egy szakma, melynek művelői semmivel sem másabbak azoknál akik kint az életben basszák el az ember életkedvét.
Elnézést a káromkodásért, de sajnos most kellett.

guma 2011.04.07. 20:02:03

@Énbagoly: igazad van!:)

"álmodozások kora" jött el : vágyni egy valóban civil életre...

gyilkos fűegér 2011.04.07. 20:04:21

@guma: "Szeretném arra is emlékeztetni, hogy a két forduló között annyira behülyítette a népet, hogy még én idegenszívű is (vagy épp ezért) összevesztem barátokkal (!), akikkel a mai napig nem beszélek. Ezért is Maga a felelős, és örök a haragom emiatt!"

Ugyan már, tesó, ennyit nem ér meg egy kurva párt, vagy faszszopó politikus se... Tessék szépen felemelni azt a kurva telefont, és kibékülni. Lehet, hogy ők is csak ezt várják.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.04.07. 20:05:16

@moncayo: na igen, de feltéve, hogy a teljes összeg leírható lenne, akkor akár 0-ra is csökkenthetném vele az adóalapomat, nem?

Krujs 2011.04.07. 20:07:33

ANTISZEMITA!!!

ja, hogy kat... á elnézést.. én hibám...

Monçada bíboros 2011.04.07. 20:09:00

"Don't ask what you can do for you country
Ask what your country can do for you"

Kartal (rezervált) 2011.04.07. 20:10:28

@Conv: akkor is nyugodt vagyok. A büdös életben nem lesz 10 milkás ingatlanom :/

Kivlov 2011.04.07. 20:10:42

@azallamenvagyok:
akinek több van, az most is többet járul hozzá.
üss be egy 500 brzttós bért, meg egy 200asat a bérkalkulátorba...

guma 2011.04.07. 20:10:58

@gyilkos fűegér: én ezt tenném! :)

de ezt a nyílt levelet a facebookról szedték le, és szerintem vannak és lesznek fafejűek mindig, akik az emberi közeledést sem fogadják el, (pártpropaganda ezt tanítja és sulykolja most is) valaki.

hollario 2011.04.07. 20:11:12

Én szeretném felajánlani az egyházak teljes éves állami támogatását. Hogy az enyémből? Azt már megkapták magánnyugdíj címén.

gyilkos fűegér 2011.04.07. 20:11:17

@asimov007:

Hogy istenítik ezt a kis nyomorult pöcsöt... Bár ez kezd inkább arra hasonlítani, mint amikor valaki éjszaka a temetőben fennhangon fütyörészik...

Megfigyelo 2011.04.07. 20:12:45

Rossz peldat hozott a plebanos: a "fiug" a vorosiszap karosultjainak osszegyult milliardokat is egyszeruen lenyultak. Amit allamadossag-csokkentesre osszeszednek, annak is ez lesz a sorsa...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.07. 20:12:53

@spontan: erre azért kíváncsi vagyok hogyan is valósulhatna meg :)

Énbagoly 2011.04.07. 20:13:41

@guma: Az a baj, hogy ez tényleg csak egy vágyálom.
Ha túl akarsz élni, akkor nagyon oda kell figyelni, mert egyre többféle módon akarják kihúzni a lábad alól a talajt.

Geza 2011.04.07. 20:16:53

Én már most is a fizetésem negyven-valahány százalékát az ország boldogulására fordítom. Ugyanis kb. ennyit sápol le az állam mindenféle jogcímeken havonta a bruttó fizetésemből.

Ja, hogy az nem az ország boldogulására megy? Nem? Akkor tessék már mondani, ugyan miért nem?!

Mocskos népviselő csürhe, először egy olyat csináljanak meg, hogy parlamenti képviselőtől felfelé (azt is beleértve) a mindenkori minimálbér a fizetés, (elvégre az ország boldogulásáért szolgálnak, a 'miniszter' ui. szolgálót jelent), és csak aztán pofázzanak!
Bort isznak és vizet prédikálnak, mint minden cinikus úrhatnám tolvaj eddig a világtörténelemben, kivéve a rendes tisztességes diktátorokat, akik legalább kitették nyíltan, hogy ők vannak a szopott broki bojtos végén.

De hát minden csatornában a söpredék jön fel a szennylé tetejére, úgyhogy nincs min csodálkozni. Hogy tanulnának meg cementesvödörben fejen állni, mind egy szálig...

katus949 2011.04.07. 20:18:34

Emberek! csak egy halvány ötlet, ne legyen párt finanszirozás, a pártokat tartsák el a tagjaik. az egyházakat a hiveik, kiváncsi lennék mennyi pénz folyna be a kasszába, lennének-e nagylelküek, a felajánlást tevők ,mert a kis embernek már csak a napi gond maradt amit egyes helyekről már nem is látni.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.04.07. 20:27:23

A főnök, onnan fentről (nem, nem a zorbán), most biztos, hogy összeráncolt szemöldökkel néz le erre a szerencsétlen csuhásra!

soproni1 2011.04.07. 20:27:31

Nekem a családom jóléte fontos. A plebános meg mondjon le a vazelinről.

jungbak 2011.04.07. 20:28:24

"Ha az evangéliumi szegény asszony két fillérjére gondolunk, akkor tudjuk, hogy nem az számít, hogy ki mennyit ad, hanem az, hogy önzetlenül vállaljunk áldozatot hazánkért..."

41. És leülvén Jézus a templomperselynek átellenében, nézi vala, hogy a sokaság miként vet pénzt a perselybe. Sok gazdag pedig sokat vet vala abba.
42. És egy szegény özvegy asszony is odajövén, két fillért, azaz egy negyed pénzt vete bele.
43. Akkor előszólítván tanítványait, monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy ez a szegény özvegy asszony többet vetett, hogynem mind a többi, a kik a perselybe vetettek vala.
44. Mert azok mindnyájan az ő fölöslegükből vetének; ez pedig az ő szegénységéből, a mije csak volt, mind beveté, az ő egész vagyonát.

szóval kedves elemér, ne a jövedelméből adjon, hanem a jövedelmét... ha már ez a példa.

guma 2011.04.07. 20:29:32

@katus949: ezt nem halványan fogalmazták meg már ITT sokan, sokszor!

hollario 2011.04.07. 20:33:21

De most komolyan. Azért adakozzunk, hogy Matolcsy nyugodtan döntögethesse a csúcsokat és bekerülhessen a rekordok könyvébe?

hirszerzo.hu/profit/20110407_brutalis_hiany_marcius

Dr.Bio74 2011.04.07. 20:33:26

@jungbak:
Tiszteletem. Ez igen szép volt !

fedkvas 2011.04.07. 20:33:28

azért az még mindig kurva vicces, hogy az a párt kezd államadósság-állóháborúba, ami a hiány elengedéséről mantrázott a választások előtt és után, aztán csak az EU rázogatására ocsúdtak fel a delejes, delíriumos képzeteikből. ebből következően nyomorult dilettánsok, de legalább most viszonylag jó útra lettek pofozva. pl. a devizahitel-csomag már egészen racionalitás szagú. annyit tudok kívánni, hogy így tovább idióták, bizonyítsátok kemény munkával, hogy nem a KISZ utalta ki a nyamvadt diplomáitokat, piros masnis csomagban az ÁJK-ra, meg a Marxra!

csusz (törölt) 2011.04.07. 20:37:39

Felelosségem teljes tudatában ezennel felajánlom az osszes magyarországi egyház teljes ingó- és ingatlanvagyonát, valamint képviseloik teljes magánvagyonát a magyar államadósság fedezése céljából.Uff

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.04.07. 20:38:21

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága, és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti a gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője, és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt reátok." (Ezékiel 25:17)

Dendrobatidae 2011.04.07. 20:38:57

ne a zemberek fizessék meg...

guma 2011.04.07. 20:39:42

@Énbagoly: tudod én már sok X-n túl vagyok, de mindig megdöbbent a butaság ilyen foka és a kritika nélküli csorda szellem, ami és aki mindig másban keresi a hibát. :)

amik igazán fel nem löknek, a talaj ezért marad alattam.
(tudok nélkülözni, segíteni, harcolni és megérteni embereket.
csak elszakad néha nálam is a cérna...)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.04.07. 20:41:18

Honnan lehet tudni, hogy a pléh bános nem dolgozott meg azért a zsetonért? Ez nekem nem derül ki.

fds7543 · http://duplaklikk.blog.hu 2011.04.07. 20:41:35

más faszáVAL veri a csalánt, úgy a szólás

fokabacsi 2011.04.07. 20:41:39

Én szívesen segíteném, de ahhoz kellene egy távcsöves mesterlövész puska, hogy az okozókat szemügyre tudjam venni! Nem hosszú ideig, csak amíg rákacsintok! Ilyen hulladékokra, mint a Veres, a gyurcsányi, kókány, .....stb!

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.04.07. 20:44:44

Frankó nyugdíja lehet az öregnek.

Dr.Bio74 2011.04.07. 20:46:07

@fokabacsi:
Az most már nem nem segítség, csak pazarlás.

Neménvoltam! 2011.04.07. 20:47:24

No, igen jó kedvemben találtatok, üsse kavics, nem leszek rest, én is bedobok 2 fillért.

Mérges 1234 2011.04.07. 20:47:37

Fasza úgyis csak az tudna fizetni, aki eddig is fizetett adót....

A segílyesek, inygenélők, adócsalók úgysdem fizetnek.

Rossz vicc....

2011.04.07. 20:48:17

Egyszer csak megjelenik nyugdíjmegmentő Gabika,és megmenti a megtakarításokat is a gonosz bankoktól,jobb helyen lesz a pénz hozzáférésmentes államkötvényben.

Arthur Dent 2011.04.07. 20:49:38

Értem, Adakozzak, Pedig eddig azt mondták, hogy azért kevesebb az adó, hogy majd sokat fogyasztok és az majd jó lesz a gazdaságnak. Szegény együgyü, hogy a sok jóbol melyik az igazán j?

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2011.04.07. 20:49:43

amennyire en tudom isten szolgainak nem kene a vilagi hivsagokat hajszolnia... akkor honnan van egymillioja? miert nem adta a szegenyeknek?

ES KONYORGOM NE ALLITSUK BE SZEGENYNEK MAGYARORSZAGOT!
ahol egy teljesen eladosodott vidéki KISVÁROS polgármesterének telik kozpenzen S8-ra az egy GAZDAG ország!

getva 2011.04.07. 20:51:22

s nem kell ezen borzongani, kedves elvtársaim az Úrban.Ez a békekölcsön igazán nudli ahhoz képest, hogy bedöntötték a forintárfolyamot, hogy shortolni tudjanak, lenyúlták a manyuplóvét, hogy NER-t csináljanak főleg maguknak belőle. Aki nem tud a jövedelméből egy millát csak úőgy felajánlani, az annyit is ér. Annak annyi az élete.

Rókakígyó 2011.04.07. 20:52:36

Majd ha nekem is úgy kell a jövedelmemet bevallani, mint a csuhásoknak, akkor én is felajánlok egy rahedli lóvét. Inkább az egyház adóügyi helyzetét kéne rendezni.

Nem erről jut eszembe, hogy az utolsó nagy összegű felajánlások (vörösiszap-katasztrófa) is elvesztek a nagy igyekezetben.

Neménvoltam! 2011.04.07. 20:56:07

@legyél domain viszonteladó ---: Ezt főként az esztergomiaknak mondjad, akik gyalogolhatnak az egészséges életmód jegyében, mert már a heylijárat is megszűnt, miután 3 éve nem fizet a város a volánnak. Ott gondolom imákba foglalják az idióta Meggyes nevét...

t a m á s 2011.04.07. 20:58:13

Rémele Yldér vagyok azaz pont a fordítottja a papnak. És hitem szerint örök életű. Ez nagyon fontos. Szeretnék megkímélni mindenkit a szégyentől, hogy nem tud, vagy nem akar ide adományozni.
ÉN EGYMAGAM VISSZAFIZETEM A 20 MILLIÁRDOT. Nem azonnal, de ezért lesz fontos majd az említett életkorom. És a végén visszaadom a papnak is az 1 millióját.
És akkor különválasztom tényleg az egyházat és az államot. Mert úgy tűnik hogy addig sajnos.....

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.04.07. 20:58:59

A Magyar Népköztársaság kormányának felhívása a békekölcsön jegyzésre

Magyarország dolgozó népéhez!

A felszabadulás után, a barbár fasiszta hordák pusztítása nyomán romokban hevert országunk. A Szovjetunió, a dicsőséges szovjet hadsereg segítségével, a kommunisták vezetése mellett megindult az újjáépítés munkája és a szabaddá lett nép csodákat művelt. A nép ellenségei, az imperialisták cinkosai ellen folytatott harcokban egybeforrott népünk, megszületett alkotmányunk, a dolgozók állama. A károk helyreállítása, a dolgozók hatalmának megszilárdítása után új, nagyobb feladatokat tűzhettünk magunk elé: ötéves tervünket, a szocializmus építését városban és falun.

Amikor országátalakító ötéves tervünk indulása előtt, annak további biztosítására, most egy éve a kormány ötéves tervkölcsön jegyzésére szólította fel a dolgozókat, a felhívás lelkes fogadtatásra talált és több mint 50 százalékkal jegyezték túl a kibocsátott kölcsön összegét.

Azóta iparunk és mezőgazdaságunk, egész népgazdaságunk, a tervnek megfelelően halad előre és a legtöbb területen, hála munkásosztályunk, a dolgozó parasztság, a haladó értelmiség, az egész nép erőfeszítéseinek, tervelőirányzatainkat teljesítjük, sőt túlteljesítjük. Népünk bátran néz a jövőbe, amely újabb harcokat és győzelmeket, fokozódó jólétet ígér számára.

Amikor most két hete ötéves tervkölcsönünk első sorsolását tartottuk, nemcsak a több mint 140 000 nyerő, hanem egész népünk lelkes egybeforrottságában mutatta meg szeretetét és bizalmát szocialista államkölcsönünk iránt. Népünk büszke volt arra, hogy megtakarított forintjaival ő is hozzájárulhatott ötéves tervünk eddigi sikereihez, a szeme előtt folyó szocialista országépítéshez, a béke megvédéséért folyó harchoz.

Ötéves tervünk és hatalmas beruházásaink teljesítése és túlteljesítése igen komoly erőfeszítéseket kíván tőlünk. Tervünk teljesítésének és meggyorsításának különös jelentőséget ad az imperialista kalandorok egyre fokozódó háborús uszítása és gyalázatos támadása békés népek ellen. A magyar nép megértette, hogy a békéért világméretekben folyó harcból neki is ki kell vennie a részét, de ugyanakkor tudja, hogy ebben a harcban nincsen egyedül. Mellette van az egész béketábor: a nagy Szovjetunió és a népi demokráciák országai, de a tőkés országok elnyomott dolgozói is.

A béketábor támogatása, a hála a Szovjetunió iránt megerősítette népünkben azt az elszánt akaratot, hogy munkában és tettekben helytállt a békefront ránk eső szakaszán. Megértette, hogy ötéves tervünk eredményeinek fokozása, a béke megvédése az a feladat, melyre minden erőnket mozgósítanunk kell.

Népköztársaságunk kormánya ezért BÉKEKÖLCSÖN kibocsátását határozta el és felhívással fordul népünkhöz: bocsássa megtakarításait a nép államának rendelkezésére.

A BÉKEKÖLCSÖN a mai nappal 750 millió forint értékben kerül kibocsátásra. Mindenki szabadon választhat nyeremény és kamatozó kölcsönkötvények között. Mindkét kölcsönfajtát 10 év alatt minden kötvényterjesztő maradéktalanul visszakapja.

A nyeremények sorsolása félévenként történik. Minden második kötvény nyereménnyel kerül kisorsolásra. A főnyeremény a 20 sorsolás mindegyikén 100 000 forint. Ezenkívül mind a 20 sorsolás alkalmával jelentékeny számú 50 000, 25 000, 10 000 és 5000 forintos nyereményt fognak kisorsolni.

A Magyar Népköztársaság kormánya meg van győződve arról, hogy felhívása a dolgozók közt lelkes visszhangra talál. Bizton tudja, hogy hazánk minden hű fia, városban és falun egyaránt, a béke ügyének védelmében fokozott áldozatkészséggel fog a felhívásra válaszolni.

A BÉKEKÖLCSÖN csakúgy, mint az ötéves tervkölcsön, a dolgozó nép saját államának nyújtott kölcsön, melynek révén saját sorsát fogja előrelendíteni.

A BÉKEKÖLCSÖN ötéves tervünk fejlesztését, államhatalmunk további megerősítését, a béke ügyét szolgálja.

A BÉKEKÖLCSÖN minden forintja egy-egy csapás az imperialista kalandorokra, válasz gyalázatos háborús terveikre!

Kövessük a nagy szovjet nép példáját! Mutassuk meg, hogy méltók vagyunk a Szovjetunió és a béketábor országainak megbecsülésére!

A BÉKEKÖLCSÖN ügye – a béke ügye!

Jegyezzen mindenki BÉKEKÖLCSÖNT! Szolgáljuk ezzel is a béke, a haladás ügyét, boldog, erős, független hazánk jövőjét!

Budapest, 1950. szeptember 28.

Magyar Népköztársaság Minisztertanácsa nevében:

Rákosi Mátyás Dobi István

Szabad Nép, 1950. szeptember 28.

Szergej55 2011.04.07. 21:07:29

Kíváncsi vagyok, mit szólna pedofilius atya, ha nem az állam támogatását élvezné, és esetleg még dolgoznia, netán adót fizetnie is kellene. Mindig annak a legnagyobb a szája, aki: 1. soha nem csinál és csinált semmit 2. Még jobban is megy sorsa.

stone pit(er) 2011.04.07. 21:10:41

Én mindig is harcoltam ellene. Se frank hitelem, se más. Se autóra, se másra. Tizenkét év alatt spóroltam össze egy lakásra, némi szerencsével. Már megint cca. hat millió van a bankban lekötve, önkéntes nyugdíjpénztár tag is vagyok.
Ó pardon. Most értem meg, hogy én álnok módon akadályozom a felemelkedést. Nem fogyasztok eleget. Lassítom a gazdaságot. Egyébként is, hogy képzelem? Ha én nem tudom elkölteni, akkor majd segít valamelyik (netán a mostani?) kormány. "Elkéri", és államadóságot törleszt belőle.
Államadóságot. Az én spórolásomból? Akinek semmi adósága! Sőt! Sosem volt jelentős. Nem vett semmilyen drága autót, pedig megtehette volna. A lakása is a takarójához méretezett. Stb.

Neménvoltam! 2011.04.07. 21:10:41

Gondolom a Szijjártó azt is bejelentette, hogy a kormány messzemenőkig támogatja a kezdeményezést és hogy ennek jegyében a kormánytagok, és a hozzájuk csatlakozó összes képviselő egyöntetűen felajánlja a költségtérítést (pl LJ: 18 millió) e nemes célra. Ezt nem mint populizmust, hanem mint "elöljárás a jó példával" értékelte a miniszterelnöki szóvivő.

Nem mondta? De, biztosan mondta, csak nem hallottuk. Tutira mondta, csak a libsikomcsizsidócigány média kivágta. Szerintem biztos, hogy mondta. Tutira.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.04.07. 21:11:56

a világháború után a nagyapámat elvitték gulágra. édesanyámék 4-en voltak testvérek. részben azért tudták viszonylag emberi körülmények között átvészelni az időszakot (meg az 56 utánit, amikor megint elvitték az öreget), mert 1 katolikus pap és egy laikus testvér az akkor igencsak szerénynek mondható papi fizetéséből segítette őket, és soha nem vallották be direktben, hogy ők voltak azok. nem volt A8-asuk, csak egy reverendájuk meg kb. 2 papi civil ruhájuk, és minden egyéb pénzüket elajándékozták. történetesen ismertem Rédly úr testvérét, nagyszerű ember volt, nemrég halt meg. az ő élete is mindig másokról szólt. egyébként ha te félre tudnál tenni pár évig havi 5 ezer forintot, és bankba tennéd, akkor hamar lenne egy milliód, és oda tudnád adni másoknak.

egyittlakó (törölt) 2011.04.07. 21:12:13

@fedkvas: "azért az még mindig kurva vicces, hogy az a párt kezd államadósság-állóháborúba, ami a hiány elengedéséről mantrázott a választások előtt és után"

Először is nem párt, hanem egy szekta. Másrészt meg teljesen mindegy, hogy mit mantráznak, amikor három millió birka vakon rájuk szavaz. Azok úgy sem értenek semmit, az agymosás hatékonyan működik: mindent rosszért, ami ezt az országot érte, a kommunisták a felelősek, de különösen Gyurcsány, aki 2006-ban lenullázta a jelenlegi diktátort.
Az, hogy Magyarország kétharmadát ki vesztette el a két világháborúban, az nem érdekes. Az sem, hogy 200 ezer embert ki küldött ki a keleti frontra meghalni...
Nos, az ám a jó magyar, a hulláját hazahozták és hősként elkaparták, holott a Don kanyarban kellett volna máglyán elégetni a csontjait, elégtételként legyilkolt nagyapáink emlékére.
Most meg ezek akarnak itt alkotmányozni...
Tanulság: a magyar nép mindig megérdemli a sorsát.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.07. 21:15:52

Most mondták be az RTL-en a hírekben...
- 2 millió fejenként az államadósság. -
Asszem, akkor a bácsi még keveset is adott.
Esetleg kezdhetnék a szocpolosok.
Kábé annyit kaphattak - házanként.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.04.07. 21:16:14

csak azt akarom mondani, hogy nem minden szar ami bűzlik. lehet a segged is.

egyittlakó (törölt) 2011.04.07. 21:19:49

@stone pit(er): "Államadóságot. Az én spórolásomból? Akinek semmi adósága!"

Mégis, hogy gondoltad? Kitől kérne, szerinted? Az adócsalóktól, a bűnözőktől vagy a braziloktól?

bandika gazdája 2011.04.07. 21:19:51

@Kartal (rezervált): Má most szólok! Ha ötösöm lesz a jövő héten, akkor sem adok! (De vagytok itt egy páran, akik kaphatnak belőle!)

Dr Kangörény 2011.04.07. 21:20:00

Én adakoztam a vörösiszap károsultak javára, de soha a büdös életben nem teszek ilyet többé! Amikor megtudtam, hogy nem a károsultak kapják, hanem majd valamilyen közösségi célra megy a pénz, pl. roma kultúrközpontot építenek, megfogadtam, hogy egy fillért sem adok oda a saját pénzemből senkinek, ha egy hajszálnyi esélye van annak, hogy az állam lenyúlja a pénzt.

julios 2011.04.07. 21:20:10

@katus949: Mennyi hihetetlen mennyiségű politikát bele lehet vinni ebbe a kis hírbe...

Sok helyen leírtam már: az állam azért támogatja az egyházakat, mert 48-ban kifosztotta őket; utána a 90-es évek elején pedig abban állapodtak meg, hogy nem lesz egyházi kárpótlás, hanem ez lesz helyette. Ez teljesen rendben van. Lehet módosítani a megállapodást, de talán mégsem vágynánk egyházi nagybirtokokra stb...

Dr Smit Plagius 2011.04.07. 21:22:43

catlakozom több előttem szólóhoz és én is felajánlom az egyházi támogatásokat és a futballstadionépítés-támogatásokat és az összes politikus jövedelmét az államadósság csökkentésére!
ha nem elég, akkor a vagyonukat is felajánlom!
ha ez sem elég, akkor a befolyt összegből vegyünk ovinak egy fekete-afrikai kis országocskát!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.07. 21:24:26

@juliosastre:
Már miért járna a drága magyar földből egy talpalatnyi is egy római székhelyű szervezetnek ?
Még törvény is va rá, hogy nem kerülhet külföldi tulajdonoshoz.
A háború előtti tulajdonviszonyokat pedig nem állították vissza másoknál sem.
Akkor meg ?

karloszky 2011.04.07. 21:25:31

Rossz hírem van, srácok: az államadósságot így is -úgy is MI fogjuk visszafizetni, akár utalunk az alapba, akár nem.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.04.07. 21:25:53

@Nick_:
"...gyébként ha te félre tudnál tenni pár évig havi 5 ezer forintot, és bankba tennéd, akkor hamar lenne egy milliód, és oda tudnád adni másoknak..."

A jelenlegi max. 7%-os éves betéti kamatlábbal számolva, az kb. 10 év, amíg összejön az 1 millió.

egyittlakó (törölt) 2011.04.07. 21:28:26

Jó lenne, ha mondjuk Szarrágó Papagáj Péter hozzáfűzné a pofátlan szövegéhez, hogy a felhívás nem vonatkozik azon magyarokra, akiktől az Orbán-kormány már ellopta a nyugdíjpénzeket.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.07. 21:29:10

@karloszky:
Arról volt szó, hogyha megválasztjuk őket, akkor adócsökkentéssel felpörgetik a gazdaságot, és az simán lelépi az adósságot.
Vagy csak vicceltek ?

karloszky 2011.04.07. 21:30:21

@simonmondja.: Esetleg kezdhetnék azok, akik ide juttatták az államadósság szintjét, na meg azok a tanácsadók, akik kifejezetten biztatták az MSZP-kormányt, hogy adósodjon el.

Secnir 2011.04.07. 21:30:24

@bandika gazdája:
rám gondolhatsz
cserébe adok jó beszólásokat, indoklásul meg elküldöm a gyerek fényképét.
nyomatéknak az anyósét is. az mozdít egy tizedesjegyet is akár..

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.07. 21:30:35

@karloszky:
Arról volt szó, hogyha megválasztjuk őket, akkor adócsökkentéssel felpörgetik a gazdaságot, és az simán lelépi az adósságot.
Vagy csak vicceltek ?

Kókuszmenyét 2011.04.07. 21:32:45

@Kangörény_: Nekik én is adakoztam. Tény, hogy nem sokat, mert mostanában nem állok valami fényesen, de nálam is kicsapta a biztosítékot, hogy valószínűleg meg sem kapták....
Egyébként a fizum kevesebb lett, a manyup pénzem benyelte az állam... örülök, hogy megélek... Mi a jó fészkes fenéből csökkentsem az államadósságot?
Csökkentse az aki 2 helyről vesz fel költségtérítést vagy 40 millás autóval furikázik.
Én az összes pénzem a "Tartsuk életben a Kókuszmenyétet!" alapba teszem!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.07. 21:33:17

@t a m á s:
az 20 ezer milliárd, nem 20 milliárd :)
a 20 milliárd az az évi futballköltség.

guma 2011.04.07. 21:34:05

@juliosastre: most nem tisztelem az általad leírtakat mert ferdítesz! :(

nem ebben és nem ennyiben állapodtak meg!

az, hogy a politika önkényesen az emberek megkérdezése nélkül a törvényt kijátszva a népszámlálási adatokat felhasználva (amit azóta is törvénytelenül harsog az egyház!) szövetséget kötött külön és azóta folyamatosan emeli a sosem adja össze egy rublikában a támogatásokat az elárul mindent!
róka fogta csuka lett az egyház a párt szolgálatban - de ez fordítva is igaz!

soproni1 2011.04.07. 21:34:10

@karloszky:

meg azok, akik kaptak az államtól. Mert azok sem mondták, hogy nem kell a gyes,családi pótlék, 13. havi nyugdíj, munkanélküli segély,támogatott lakáshitel , nehogy eladósodjunk mán !

karloszky 2011.04.07. 21:35:12

@simonmondja.: Mind a gazdaság, mind az államadósság kilátásai jónak mondhatóak, régen nem voltak ilyen jók - és ezt nem csak én látom így, hanem a piac is.

pandras11 2011.04.07. 21:36:06

A plébánosnak elment az esze, teljesen megzakkant!
Kár, hogy nem látja, amint a jobb karom csuklónál behajlik, és.....
Egy gy.f nevű azért, hogy ujraválasszák kiosztott a 3.9 millió(?) nyugdíjasnak átlag 80.000Ft/év. összeget vagy 3-4 éven keresztül.

MIBŐL?
HITELBŐL!
ÉN MEG FIZESSEM VISSZA? -ezt is
AZ APJA FASZÁT!!!

julios 2011.04.07. 21:36:27

@simonmondja.: Nem római székhelyű, hanem az adott püspökséghez tartozik. Az egyházi vagyon lényegében abból állt, hogy bizonyos személyek a munkájukkal, vagy végrendeletileg támogatták az egyházat; tehát lényegében magánvagyont adtak át az egyháznak, mégpedig azért, hogy úgy kezelje, hogy abból a jövő generációinak (pl. nekem!) a hitéletét színvonalasan biztosítani tudja (legyen paplak, legyen kántor, ne dőljön le a templomtorony - mint pl. Belvárdgyulán pár éve - legyenek egyházi iskolák minden szinten, legyenek közösségi termek stb.stb). Tehát itt, részben, AZ ÉN vagyonomról van szó. Meg a többi magyar vagyonáról, aki szeretne keresztelőt, esküvőt, temetést stb. Teljesen jogos, ha itt az állam vagy teljesen kárpótol, vagy fenntart...

Spekuláns 2011.04.07. 21:37:28

Ez legalább akkora baromság mint az előző ciklus számlalottója!!!!!

Hát baszki, milliókat fizetek adóba, mi kell még?

egyittlakó (törölt) 2011.04.07. 21:37:40

A másik dolog, amit nem igazán értek: miért nem Lázár János frakcióvezető úr adta elő eme nemes felkérést Orbán Viktor által vezetett kormány részéről?

es2300 2011.04.07. 21:38:47

az adobol es az adoalapbol torteno levonas kozotti meglehetosen egyszeru kulonbsegre valo ramutats volt mar? csak hogy feleslegesen ne lovaljam magam bele ebbe az amugy mellekszalba :)

karloszky 2011.04.07. 21:38:59

@soproni1: Te is kaptál az államtól, mint ahogy mindegyikünk kapott - kivéve ha születésed óta remeteként élsz egy erdőben. Bár az is majdnem biztosan állami tulajdon.

vitézlajszló 2011.04.07. 21:40:14

Hogyan is működhet ez?
A fidesznyik ad másfél millert a lopott pénzből, sazt mondgyahogy: na pajtikám hozzálétre alapot, oszt okoslégyám, mee figyelünk tégedetis mega főnökeidetis!
Oszt majd jelencsé, oszt gyühetel a vikicicához egy seggnyalintásra, majszólok, mikó jószaros!

guma 2011.04.07. 21:45:54

@karloszky: ugye te csak a címeket olvasod?

elemzésekre nincs szükséged.
nem véletlenül lett gyorsan piacra dobva a dollár államkötvény most!
a piac VÁR, mert megígérték a változást.
csak ezzel a kötvénnyel emelkedett 2%-al áprilisban az államadósság.
de sikerült az éves hiányt már most 108%-ra teljesíteni a fiúknak.

ez mindent elmond...

egyittlakó (törölt) 2011.04.07. 21:48:14

@karloszky: "a gazdaság, mind az államadósság kilátásai jónak mondhatóak"

Pont telibe fosom az összes mutatót: attól nekem nem lesz jobb, ha a még el nem lopott pénzemet is elkéri az Orbán-kormány. Lehet, hogy most még kéri, de holnap meg simán elveszi. Kétharmaddal mindent lehet... köszönöm is hálásan a magyar népnek, de most a megmaradt pénzemet (ha 20 évi munka után 1 millió forint megtakarítás annak mondható), külföldi bankba viszem át. Tuti, ami ziher...

kewcheg 2011.04.07. 21:48:54

...Én inkabb befogadnék a nagyszobába egy nyolctagú lovári családot, ha már....
Plusz,munkahelyemen -ami egyékként egy komoly állami szerv, vállalom, hogy kétszer annyit dolgozok fele pénzért. ... Ja, és hétvégenként magam viszem a derest a vármegyeháza udvarára, hogy megkapjam aztat, ami jár....:)

guma 2011.04.07. 21:49:18

@Spekuláns: az valahol nem volt "baromság"!

sok országban sikert hozott, hogy az emberek elkezdték követelni a számlákat, hogy ne csak te adóz tisztességesen.
(mondjuk máshol, lakásokat sorsoltak ki rá, negyedévente!)

csababácsi 2011.04.07. 21:53:42

Én inkább előszőr megvárnám mennyit dobnak össze a narancsos fülkeforradalmáraink.
....hiszen még jövedelemadót sem fizetnek

Le_Penseur 2011.04.07. 21:54:35

@Kangörény_:
Mi is adakoztunk. Mikor bejelentették, hogy majd közösségi célokra, például emlékhely vagy múzeum létesítésére fordítják, úgy döntöttem soha egyetlen forintot sem utalok többé sehova! Inkább dobok egy százast a pirosnál koldulónak!

Gróf T 2011.04.07. 21:58:05

Vicces!Mikor az emberek a számláikat sem tudják kifizetni! Nincs pénzem, de az államnak sincs.Nyár végére borul a bili! Nincs nyugdíjreform, nincs oktatási reform, nincs egészségügyireform és az államigazgatási reform sincs. Megtakaratani jelenleg az állami alkalmazottak bérén lehetne, de ez sarkalatos (kényes) dolog, mert nemhogy nem lesz akkor 1 milla új munkahely, hanem mínusz 500 ezer még plusszban. Szakértő kormány kéne megint, nem pedig kóklerek... ja és normális képviselők. Senkinek sem jut eszébe, hogy sok esetben a kormánypárt tagjai együtt fröccsöznek a parlamenti büfében a szünetben, vagy othon együtt szalonnáznak a hétvégén. Ezt hívják nagy családnak és színháznak. Nekünk meg ez kell!

karloszky 2011.04.07. 21:58:09

@guma: Az az önkormányzati adósság miatt lett így. Na meg te is tudod, hogy az semmit nem jelent hogy MÁR MOST, mert ez nem egy lineáris pályán mozgó valami, hogy márc. 25 %, szept. meg 75 %. De ha nem is lesz meg a célkitűzés, jelen helyzetben a 4 % körüli hiány is jó lesz, lévén fletóék a válság előtt tudtak 10 %-ot produkálni.

Valóban nem érdekelnek az elemzések, műszaki ember vagyok ugyanis és nem közgazdász, azokat meghagyom a szakértőknek. Most az van, hogy kormánypárti sajtó: "a piac optimista", ellenzéki sajtó: "a piac optimista,de" - köszi szépen, az utóbbi évek után nekem egyelőre ennyi bőven elég.

soproni1 2011.04.07. 22:03:07

@karloszky:

Nem is anyázok az állam adósság miatt, mert itt van a zsebemben. A többi népréteg anyázza a politikusokat, hogy eladósították az országot.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.07. 22:03:25

VEGRE!!!!!!
Erre vartunk, ezt a fenyt remeltuk a sotet magyar ejszakaban!
Egy ember, aki elete minden napjan alaposan kivette reszet a termelomunkabol, aki ketkezi munkaval epitette es szepitette kis hazankat, aki sosem kert es sosem kapott most utolso fillerjet is arra forditja hogy nekunk jo legyen!
Koszonjuk!
Turelmetlenul varom a szamlaszamot, holnap mar otthon vagyok, a Slayer koncert utan egybol utalom a megtakaritast es hivom az ugyvedet, hogy autot es lakast (ha kell a csajomat, kutyamat is) atiratom az allamra.
Meg egyszer koszonom!
Halatelt szivvel koszonom!

kanoc 2011.04.07. 22:03:30

Majd ha plébános úr is napi 12-14 óra gályázással fogja a pénzt megkeresni, akkor ő sem fog így adakozni. Régről ismert mondás! Könnyen jött, könnyen ment. Amúgy én nem költöttem el azt a 21 000 milliárdot. Keressék a csányikon, demjánokon, politikusokon, meg a többi semmirekellőn. :))

Le_Penseur 2011.04.07. 22:08:22

Tisztelt Dr Rédly Elemér Úr!

Csatlakozni szeretnék az Ön által életre hívott mozgalomhoz!

5 azaz öt forinttal kívánom támogatni az alapot! Mint ahogyan ön is bölcsen megjegyezte: "Ha az evangéliumi szegény asszony két fillérjére gondolunk, akkor tudjuk, hogy nem az számít, hogy ki mennyit ad, hanem az, hogy önzetlenül vállaljunk áldozatot hazánkért..." Remélem így már igaz hazafi, jó magyar vagyok, hiszen tudjuk: "Önző, és nem igazán magyar hazafi az, akinek a saját jóléte fontosabb, mint hazája élete, gyermekeinek és unokáinak a jövője..."

Maradok tisztelettel: Le_Penseur!

julios 2011.04.07. 22:08:34

@guma: Hihi, úgy látom, jó belémkötni. ;) Azt írtam, hogy "megállapodtak, hogy EZ lesz helyette". Hogy mire gondoltam a névmás mögött, azt nem írtam le részletesen. Erre azt mondod, hogy most ferdítek - és meg is jelölöd a szöveghelyet ("nem EBBEN állapodtak meg"), lényegében tehát egy névmásom "tárgyi tartalmába" kötsz bele. :D

Nem, nincs sapka a fejemen. :)

2011.04.07. 22:11:20

Személyesen ismerem Rédly Elemért. Nagyon intelligens, humoros, két lábbal a földön járó, toleráns, politikailag NEM szemellenzős ember. Teljesen biztos vagyok benne, hogy idealista jóindulattól vezérelve támadt ez az ötlete. Egyáltalán nem seggnyaló típusú ember. Az utódja (nem a mostani tisztségében, hanem ahol korábban megismertem) nem tett rám ilyen jó benyomást, de még róla sem feltételeznék tizedannyi rosszat sem, mint az Elemér bátyánkról az itteni hőbörgők. Miért verné más faszával a csalánt? Más pénztárcájában turkálni ősi mAGYAR szokás, nem tudtátok? Még most is három állasa van, és amilyen puritán ember, szerintem évente meg tudná ismételni ezt az akciót. Na és? Egymillió nem olyan sok.

Akkor is ilyen bunkó módon mocskolódnátok, ha a Köves Slomó is beszállna ebbe a buliba? A legkevesebb, hogy egy bocsánatkéréssel tartoztok az Elemérnek.

soproni1 2011.04.07. 22:11:52

Egy ember kopogtat az ajtón.
-Jó napot kívánok, a most épülő uszodára gyüjtenénk, kérnénk szépen egy kis hozzájárulást !
- Egy pillanat ! Anya! Hozz egy vödör vizet !

indapass90210 2011.04.07. 22:12:25

Ez az a pénz volt, amit 77 év alatt kotongumin megspórolt!

karloszky 2011.04.07. 22:13:37

@csizsikpizsik: Egy hiteles listát azért mellékelhettél volna arról, hogy te mennyi kétkezi termelőmunkát végeztél már életedben kishazánk építése érdekében.

fakopács 2011.04.07. 22:16:41

@Űrlény Lajos: Hülyegyerek? Nem érted? Nem termelő munkával kereste!

guma 2011.04.07. 22:17:32

@karloszky: az 0,5 volt! (3,8 helyett lett 4,2 most bevallva, de augusztusban lesz a végleges szám nyilvánosságra hozva!)

én is műszaki ember vagyok (villanyász), de az összefüggéseket szeretem kicsit érteni.
ne haragudj a többi szöveg ezért is tűnik mosdatásnak mert 10 és 30 évre vették fel a hitelt és igyekeztem minden elemzőt (külföldieket is) elolvasni, és valahogy megérteni mi történik velünk.

maradjunk annyiban, hogy szeretném ha rendbe tennék dolgainkat.
de most nem ez történik még látszatra sem (és hidd a legmagasabb elérhető kamat állami garanciával az a tőkének jó üzlet, nem pedig nekünk!).

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.04.07. 22:17:58

"A kormány felhatalmazta Matolcsy György minisztert, hogy olyan törvénymódosításokra tegyen javaslatot, melyek nyomán lehetővé válik, hogy az ide befizetők személyi jövedelemadójukból, illetve a társasági adóalapjukból leírhassák az ide befizetett összeget, illetve azok bizonyos hányadát"

Matolcsy megalkotja majd a törvényt, ebben biztos vagyok. Utána meg majd elcsodálkoznak, hogy az államadósság mellett az adóbevétel is csökken, tehát gyakorlatilag adtak egy pofont a szarnak. Sebaj, majd ráfogják a komcsikra."

Az adó meg az adóalap az nem ugyanaz. Tehát csak kedvezményt kapnak az ide befizetők. Nem csökken annyival az adójuk, mint amennyit ide befizetnek.

Minek írsz cikket olyasmikről, amihez nem értesz?

V u, de ja vu 2011.04.07. 22:18:16

Az iszapkatasztrófa-károsultak számára rendezett gyűjtésen én is megtettem azt amit tudtam, lehet nem jelentős összeggel, de támogattam a károsultakat.

Ha nem tettem volna, nem lenne erkölcsi alapom megkérdezni, hogy az állítólagos 1.2 mrd Ft-ból hol van a fennmaradó összeg, ami a napokban elhangzott 120+ MILLIÓ Ft-on felül kamatozik (kamatozik???), mivel ezt az illetékesek úgymond. elfelejtették átadni azoknak, akik javára adakoztunk...

ÉN NEM A KORMÁNYNAK ADAKOZTAM!!! Ha legközelebb ilyen tragédia történik (ne legyen, nekem is, másoknak is ez a jó), nem fogok semmilyen karitatív szervezetnek pénzet küldeni, lehet többe fog kerülni, de inkább személyesen viszem el a 200 Ft-omat, vagy konkrét személynek küldöm el (szegény, biztosan meg fogja kúrni érte a NAV vagy AVH), mert roppant módon irritál az admányok kezelésének módja (ugyan, MI jobban tudjuk, hogy kinek mennyi jár, F.SZT fog fizetni az állam vagy a MAL Zrt., mikor a sok lúzer összedobta a baki költségének dupláját... ebből talán a többi frakcióvezetőnek is fussa lézerblokkolóra...

Tisztelt Kolontáriak (és a többi károsult)! Sajnálom, hogy így átb.szódtunk, ha tudtam volna (és ha Önök tudták volna), bizonyosan nyitnak saját számlát, hogy oda jusson az adomány, ahova kell... Tanuljunk ebből mindannyian és hasonló esetben hagyjuk ki a közvetítőket

fakopács 2011.04.07. 22:21:56

@karloszky: "Mind a gazdaság, mind az államadósság kilátásai jónak mondhatóak, régen nem voltak ilyen jók - és ezt nem csak én látom így, hanem a piac is. "
- Hülye vagy, a piac most a szerint ítél hogy a Nemzeti Bank tartalékait feltöltötték államkötvények kibocsájtásával és Magyarország jelenleg FIZETŐKÉPES. Ennyi.

vitézlajszló 2011.04.07. 22:23:49

@Űrlény Lajos: Slomót is leszarom!
Addig nem kérek bocsánatot, amíg a katolikus anyaszentfegyház nem teszi meg a meggyalázott gyermekek miatt itt Magyarországon.
Egymillió forint sok. Nektek, meg a a papságnak nem, de legalább 3-4 millió magyar állampolgárnak szinte elérhetetlen.
Wagner úr mondta a Rejtő-műben valahogy így: fiam, ne modjál nekem 100 fontot, mert annyi pénz nincs. Mondjál tízet, annyit már láttam.
Na, ennyit az egymillióról.

karloszky 2011.04.07. 22:23:55

@Űrlény Lajos:

Azt hiszem hogy te most érkezhettél egy távoli bolygóról :))

Nos, ez itten kérlek alásan Magyarország No.1. fikablogja, egy aféle dühöngő, itt minden frusztrált köcsög levezetheti a felgyülemlett gőzt, olyat itt hogy valakire jót írnának, elvétve találsz csak. Beszólni, leugatni, kigúnyolni, az megy nekik, de hát ahogy Geszti Péter barátunk mondotta volt: fikázni könnyű, alkotni nehéz. Nehogy felhúzd magad rajtuk - ők ennyit tudnak.

További kellemes űrutazást! ;)

fbal 2011.04.07. 22:24:21

Át kell világítani a felső tízezret, és elvenni, amit elloptak. Majd ezt az összeget az államadósságra fordítani, mivel miattuk van az államadósság jó része is.

guma 2011.04.07. 22:25:59

@juliosastre: bocs!

nem kötözködni akarok, de lényeges a megállapodás!
és lényeges mi lett belőle mert a pártok alkukat kötöttek az egyházzal és azt külön dotálják...

na ez az ami álszent.
és az is álszent ha pl egyházinak hívsz egy sulit - és a teljes fenntartást állam fizeti ki, míg az államit csak kvóta szerint dotálja és a többit a helyi (önkormányzati adóforintokból) kell kigazdálkodni.
az a sapka tehát van, sőt nagy a szemellenző is rajta, ha ezt nem látod és kötözködésnek veszed.

kukac122 2011.04.07. 22:26:41

@Űrlény Lajos: Tényleg ne az öreget basztassátok,vannak még rendes emberek. Viszont a szijjártó mekkora egy gedvagödör,bassszus...

Mr Neanderthal 2011.04.07. 22:28:10

nem ertem mi a gond az adossaggal? a felvett penzt az utolso centig dinamikus fejlesztesi projektekre koltottek...

karloszky 2011.04.07. 22:28:34

@fakopács: Sajnos nem lehet mindenki olyan okos mint nagyságod. Ezentúl majd feljegyzem az adott nyilatkozó szakértők nevét, és majd elküldöm őket hozzád egy kis továbbképzésre.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.04.07. 22:30:53

Engem nem érdekel, hogy a plébános úr egyébként milyen ember, ez az ügy szégyen. Nem rá nézve, hanem a kormányra nézve.

julios 2011.04.07. 22:31:33

@guma: A kamu-egyházak egy másik történet, de itt konkrétan nem erről az esetről van szó.

Azt pedig, hogy az egyházak és az állam közötti megállapodás, még Antall alatt, ami Horn alatt a Vatikáni egyezménybe torkollott, miért álszent, nem tudom (még a kommunizmus alatt is támogatta az állam az egyházakat, ugyanúgy, mint dédszüleimnek is elvették a földjét, és utána a TSZ-ből -lényegében az államtól - kaptak fizetést. Itt egy akkor már 40 éve rendezetlen viszony lényegében történetileg kialakult állapotát rögzítették, nem rögtönzés volt.)

fakopács 2011.04.07. 22:31:46

Sose volt hitelem, sosem dolgoztam a közszférában, sosem voltam betegszabin, sosem kaptam állami támogatást.
Menyjenek a kurva anyjukba, fizessék ki őt a hitelt!

Secnir 2011.04.07. 22:36:35

@kewcheg:
-hozzám jöhetne a 8 tagú lovári család.
=verzió 1.: 2 nap múlva tiszta az udvar, ay utca és a környéken 0-24-ben fognak járőrőzni
=verzió 2.: 2 nap múlva önként száműzik magukat egy olyan országba, amelyik ország ÉS Magyarország között legalább 2 nem NATO tagállam van
=verzió 3.: 2 nap múlva a nyolctagú család önként és dalolva segít az épülő garázsom alapját alulról feltámasztani.

" hétvégenként magam viszem a derest a vármegyeháza udvarára, hogy megkapjam aztat, ami jár"
Én is vinném. Ami nekem jár: heti 1 ogy képviselő megbotozása, 2 polgármester talpának lenyúzása és egy, szabadon választott parlamenti bizottsági tag 15 korbácsütése.

"Plusz,munkahelyemen -ami egyékként egy komoly állami szerv, vállalom, hogy kétszer annyit dolgozok fele pénzért. "
-azt én is vállalom. a munkahelyeden kétszer annyit dolgozol a fele pénzemért :D

guma 2011.04.07. 22:37:03

@juliosastre: te valóban nem akarsz megérteni?

CSAK azt a szerződést kellene betartani és nem külön zsozsót markolni külön párt alkukkal az egyháznak!
ennyi!
(még az embereket sem irritálná ennyire, mert most már kilóg a lóláb nagyon...)

fakopács 2011.04.07. 22:37:39

@karloszky: Baromarcú! A devizatartalékokat államkötvények kibcsájtásával töltötték fel. A spórolás fűnyíról elven van, már a hiány 108 százalékánál tartunk az évhez kitűzütt szinthez képest április elején. Szerkezeti reform sehol. Te barom, nyald ki a "szakértőid" seggét!

2011.04.07. 22:37:47

@fakopács: Na, most először is vegyél vissza az arcodból. Nem emlékszem, hogy okot adtam volna arra, hogy így beszélj.

Másodszor: Na, és mi van, ha nem termelő munkával kereste? A pénz megvan. Hasznosabb lett volna, ha elissza vagy elkurvázza? Nem értem, mire akarsz kilyukadni.

Harmadszor: Azt hiszem, elég primitív elképzelésed an arról hogyan termelődik a GDP, illetve hogy a társadalom hogyan nyeri el és őrzi meg a GDP termelő képességét. Egy tűzoltó termelő munkával keresi a kenyerét? És egy orvos? A tanárok, a rendőrök, a művészek, a kutatók, az igazságszolgáltatási- államapparátusbeli és pénzügyi szektorban tevékenykedő dolgozók? Egyikük sem termel közvetlenül, de ha nem lennének, akkor az ősközösség állapotába esnénk vissza, aztán lesnetnéd a GDP alakulását. Zoltai Gusztáv és Köves Slomó mennyi GDP-t termel? És szükség van rájuk? Szerintem mondjuk azt, hogy igen.

julios 2011.04.07. 22:37:47

@Űrlény Lajos: Köszi szépen, szerintem is így van.

2011.04.07. 22:38:20

@fakopács: Na, most először is vegyél vissza az arcodból. Nem emlékszem, hogy okot adtam volna arra, hogy így beszélj.

Másodszor: Na, és mi van, ha nem termelő munkával kereste? A pénz megvan. Hasznosabb lett volna, ha elissza vagy elkurvázza? Nem értem, mire akarsz kilyukadni.

Harmadszor: Azt hiszem, elég primitív elképzelésed an arról hogyan termelődik a GDP, illetve hogy a társadalom hogyan nyeri el és őrzi meg a GDP termelő képességét. Egy tűzoltó termelő munkával keresi a kenyerét? És egy orvos? A tanárok, a rendőrök, a művészek, a kutatók, az igazságszolgáltatási- államapparátusbeli és pénzügyi szektorban tevékenykedő dolgozók? Egyikük sem termel közvetlenül, de ha nem lennének, akkor az ősközösség állapotába esnénk vissza, aztán lesnetnéd a GDP alakulását. Zoltai Gusztáv és Köves Slomó mennyi GDP-t termel? És szükség van rájuk? Szerintem mondjuk azt, hogy igen.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.07. 22:40:03

'Rédly Elemér plébános úr vajon mennyit dolgozott azért az 1 millió forintért, amit olyan nagy lelkesen felajánlott? Ja, hogy semennyit?!'

Ez nagyon lehangoló megnyilvánulás volt. Egy főiskolai tanár nem dolgozik? Egy pap nem dolgozik? Ki dolgozik?

Rédly felajánlása talán naiv, de jó szándékú és a cél is helyes. Az államadósság az egyik legnagyobb problémánk, a kamatteher évi 1.200 milliárdunkba kerül - ezt nem Rédly, nem is Matolcsy mondja, hanem Oszkó: www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/megbeklyoz-minket-a-kamatteher-294990

Sajnos nem nagyon lehet lakossági lelkesedésből kiváltani az adósságunkat, pedig nem jönne rosszul. A poszt viszont sajnos buta és rosszindulatú.

WonderCsabo 2011.04.07. 22:42:37

@TuRuL_2k2: Teljes mértékben egyetértek.

fakopács 2011.04.07. 22:43:29

@karloszky: Olvasd el okoska miből lett feltöltve az államkassza!
index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/07/dugig_van_az_allamkassza_penzzel/
És közben meg az alkotmányba akarják tenni hogy nem lehet növelni az államadósságot. Na ez az álszent képmutatás!

julios 2011.04.07. 22:45:44

@guma: Na. ;) Épp ez az, hogy külön párt-alkukat nem tapasztalok, ha csak azt nem, hogy az SZDSZ sokáig lényegében pártkasszából futtatta Németh Sándort. Vagy azt, hogy Gyurcsány megtörte a Vatikáni egyezményt, nem kell mondjam hogy a történelmi egyházak rovására, és erről pecsétes AB-határozata van. Most meg visszaállt a régi kerékvágásba a dolog.

Az meg, hogy valaki kap egy díjat, nem párttól, az azt jelenti, hogy azt csinál a pénzzel, amit akar. Egyetlen pontot látok, ahol bele lehetne kötni a történetbe, az "önző" szó szerencsétlen használata, de a VASTAGBŐR azt már nem írja le, hogy Rédly Elemér Petőfit _tompította le_ ebben a formában átfogalmazva ("Sehonnai bitang ember... kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete") - és ehhez fűzte hozzá azt, amit mondott.

Az egész VASTAGBŐR cikk a nyilvánvaló tények teljesen rosszindulatú kiforgatása, és ha ráadásul fidesznyikezést meg faszávalcsalánverést írnak a T. kommentelők, akkor kizárólag magukról állítanak ki bizonyítványt.

fakopács 2011.04.07. 22:49:25

@Űrlény Lajos: Ki a faszt érdekel te mit akarsz? Nem érted hogy képmutatás egy paptól adakozni, aki színtisztán a köztől kapja a pénzt?
A GDP meg hogy miből áll, az jó lenne elolvasnod!
Főképp azért, mert az oktatás és az egészségügy a nagy pénznyelők közé tartoznak, úgy hogy az onnan jövő felajánlás röhejes. Ez nem az orvosok és tanárok hibája, hanem a balfasz kormányé aki még semmilyen szerkezeti átalakításba nem fogott bele hülyegyerek!
És ezek a barmok akik most kormányon vannak voltak ezeknek a szerkezeti átalakításoknak a legnagyobb kerékkötői. Emléxel még a népszavazásra a tandíj és vizitdíj ellen de narancsagyú barom?

fakopács 2011.04.07. 22:51:04

@juliosastre: na itt a másik hülye! Békekölcsön? nem rémlik valami?

Dr.Bio74 2011.04.07. 22:51:09

@TuRuL_2k2:
Buta és rosszindulatú rávilágítani, hogy :"Sajnos nem nagyon lehet lakossági lelkesedésből kiváltani az adósságunkat" illetve "Rédly felajánlása talán naiv"? Talán buta és rosszindulatú a sok kommunistázás és nemzetgyalázosdi szöveg után visszacsöppenve az 50 -es évekbe kissé kiakadni? Talán buta és rosszindulatú dolog rámutatni, hogy a ne azemberek fizessék meg után gyakorlatilag nemzetárulóvá alacsonyodik aki, nem akar ismét az adósságba tenni erejét és pénzét, azon felül ami már így is röghöz köti? A véremet mikor adhatom oda ismét egy Isonzó vagy esetleg Don-kanyar vagy bármi más helyen, hogy az elit tagjait mosolyogni láthassam?

karloszky 2011.04.07. 22:52:18

@fakopács: Nem tudom ismered-é a mondást: aki időt nyer, életet nyer.

portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/ezert_szeretik_a_magyar_adossagot_a_kulfoldiek.147735.html

"Az Európai Uniótól 2008-ban kapott első 3 éves hitelrészletet, 2 milliárd eurót idén ősszel kell visszafizetnie az országnak és a mostani kötvénykibocsátásokkal ezt 10, illetve 30 éves forrásokra tudta felváltani Magyarország. Ez is a piac bizalmát mutatja."

julios 2011.04.07. 22:55:43

@fakopács: Csekély 30%-a az államadósságnak. És hát ugye kötvénykibocsátásból van, tehát ott van mögötte egy jelentős mennyiségű külső követelés is. De ki kellett adni kötvényt, mert ennyi pénznek lennie kell.

Ha a nemzeti bank kiürül, senkinek az egymilliója nem fog semmit sem érni. A pénz a reálgazdaságban hitelezett pénz, a nemzeti bankok hiteleznek mindenkinek, már amíg tudnak. Ha csődbe megy a nemzeti bank, utána a pénz egy darab drágán előállított papírdarab lesz.

fakopács 2011.04.07. 23:01:05

@karloszky: @juliosastre: Hogy nektek mennyi eszetek van! Annyi történt, hogy a rövid távú adósságainkat hosszútávú adóssággá konvertáltuk, ami a piac bizalmát megnövelte, mert igy nincsenek rövidtávú kockázatunk. Na most ez akkor bravúr?

sóskatáska 2011.04.07. 23:03:01

Ezt a szijjártót matolcsit meg a gazdáikat kéne megkérdezni hogy mennyit dobtak be az alapba és mennnnyit vettek ki.
Ja , a másik bagázs is beszállhatna rodázni valamennnyi zsozsót.

Egyébbként meg mindegyik KÉPMUTATÓ FASZ!

SzocsO 2011.04.07. 23:03:23

hav 80E forint körül adok pééézt a' adósságba'. Az egy évben 960E, majdnem egymillió. Ezzel ugy érzem, letudtam a rám háruló részt. Hogy ezt aztán hova utalgatják, az már nem az én dolgom, de ezen kívül ne basztassanak már.

NA YA! 2011.04.07. 23:03:24

Most akkor a rómkat egyház (meg a többi is) belátja végre, hogy nem szipolyozhatja tovább az adófizetők pénzét, és megpróbál a hívek támogatásából létezni (+1%)!
Ááá, csak vicceltem:)

bálnatenyésztő (törölt) 2011.04.07. 23:05:28

Én nem akarok se fideszt, se mesterházit, se senkit. Lenne rá lehetőség, hogy ausztriához csatoljanak minket?

karloszky 2011.04.07. 23:06:17

@fakopács: Ezer éve pofázik mindenki, hogy ne legyen ennyi rokkantnyugdíjas, ne legyen ennyi korkedvezményes nyugdíjas, ne legyen ennyi országgyűlési/önkormányzati képviseli, mert minek - na ki lépte meg ezeket ? Kettőt találgathatsz. Továbbá: ott lesz a felsőoktatás átalakítása, egyértelmű a cél, a büfészakok megszüntetése, piac igényeihez alakítás. A gyógyszerkassza a szakértők szerint is pazarló, itt is átalakítások várhatók. Te ezeket mi a bánatnak nevezed, ha nem szerkezeti átalakításnak ?

fakopács 2011.04.07. 23:08:58

@karloszky: Aha. De erre minek vártak eddig? Akkor miért is mozgósítottak annak idején ezek ellen népszavazással? Mi is van a "Ne az emberek fizessenek" jelszóval?
Nem veszed észre hogy imádottjaid segget csinálnak a szájukból?

fakopács 2011.04.07. 23:12:22

@bálnatenyésztő: "Én nem akarok se fideszt, se mesterházit, se senkit. Lenne rá lehetőség, hogy ausztriához csatoljanak minket? "
- Nem kell Ausztriához csatlakoznunk, csak ezeket mind bele kellene lőni a Dunába. Az lenne ám a gazdasági szabadságharc!

karloszky 2011.04.07. 23:12:28

@SzocsO: Ki basztat ? Tudatták veled, hogy befizethetsz, ha akarsz. Velem is tudatja minden reklám alkalmával egy überirritáló nyanya, hogy ha corega műfogsorragasztót veszek, akkor újar mehetek társaságba és még nevetni is merek majd! Én nem élek a lehetőséggel - tedd ezt te is.

julios 2011.04.07. 23:15:21

@fakopács: 1. Pl. mert semmi értelme nem volt, hogy a Kókajani negyvenmilliárdos prodzsektjének fedezetét (széfek) beszedessék a kórházakon keresztül. 2. Mindenki tudta, hogy a szavazás nem a vizitdíjról szólt, hanem arról, hogy ha valaki (ráadásul egy köztörvényes féreg) durván lehazugoz egy embert, és nyilvánosan megsértődik, majd azonnal bevezeti a letagadott sarcokat; kirakatpolitizál (5 éves adócsökkentés...), meghamisítja és visszatartja a közérdekű adatokat, az húzzon a nunába. Sajnálom, ha neked AZ a rendszer szimpatikus volt, én jobban érzem magam nélkülük.

karloszky 2011.04.07. 23:15:26

@fakopács: Hm...mondjuk mert egy léket kapott hajón nem a törött árboc a kapitány legnagyobb gondja ?

karloszky 2011.04.07. 23:17:20

@juliosastre: Így van. Nem azt mondták az emberek hogy nem akarnak 300 ft-ot fizetni, hanem azt mondták: menny a picsába Feri!

2011.04.07. 23:18:39

@fakopács: Hát, mondjuk, lehet, hogy hosszabb jobbat tett volna a gazdaságunknak, ha magyar árukra és szolgáltatásokra költi el ezt a pénzt (akár elissza ;-), de ő rövid távon akart tenni az államadóság ellen, és ezt találta ki. Teljesen védhető álláspont. Megdolgozott a pénzéért (igen, tudom, nem vett részt közvetlen fogyasztásra szánt javak előállításában), a pénz tehát ott van nála, azt csinál vele, amit akar. Vagy te fogod neki megmondani, mit tegyen? Egyébként is rendszeresen eljótékonykodja megtakarított pénzét, most is ezt tette. Dugta volna inkább a párnahuzatba, vagy mi? Nem tudom értelmezni, mit értesz itt álszent alatt, de szerintem te sem. Na, jó éjszakát!

fakopács 2011.04.07. 23:19:04

@juliosastre: Kókát kifejezetten utálom, ha a Duna partra lehetne ezeket állítani, nálam ő lenne az első. A vizitdíj az egészség ügy kontrolljáról szólt, mert ezzel jelentősen le lehetett csökkenteni a kórházak csalását. Bonyolult, nem írom le neked.

@karloszky: Hű, ez aztán érvelés volt!

dekol84 2011.04.07. 23:20:05

Vazzzeee! A rötölö klubban a vv arcok egy hetes kampánnyal kb. 200 misit hajtottak fel a szegényeknek! Na most egy fa..om zorbánnak tegyük fel, hogy kb. ugyanennyit dob össze a sok idióta fanja. Most mondjátok meg nekem 200 misi nem egy hangya fasznyi összeg a 21ezer mrd-hoz képest? Ez megint egy olyan lufi, mint az összes többi, amit ez a söpredék fityisz kormány eldurrogtat! Demagóg, populista faszkalapok mind!

julios 2011.04.07. 23:21:09

@fakopács: Ja igen: továbbá behív 5000 ukrán rendőrt, kétrendbeli mészárlást rendez, hogy mindenkit rettegésben tartson, aki nem őt ajnározza, a nemzetbiztonságon keresztül lehallgatja a politikusokat, cigánygyilkos bandákat gründol, rálövet a rendőrszékházra, repülőgépes-benzineshordós támadással fenyegeti meg Budapestet akkor, amikor az ellenzék politikai rendezvényt akar tartani; elad bagóért (meg kenőpénzért) egy csomó állami épületet, inklúding postapalota, moszkvai ingatlanügy, Sukoró ügy; meddig soroljam??

Egészen elképesztő, hogy nem érzitek a különbséget AZOK között, meg EZEK között. Csak egész rövid távra kellene emlékezni...

De itt már egész másról van szó, mint a posztban.

fakopács 2011.04.07. 23:21:10

@karloszky: "Nem azt mondták az emberek hogy nem akarnak 300 ft-ot fizetni, hanem azt mondták: menny a picsába Feri! "
- na ez az! Ezért volt szemétség ez a népszavazás a köcsög Orbántól, mert egy jó intézkedést torpedózott meg demagógiával!
A 300 forint vizitdíj helyett most van felannyi táppénz.

bálnatenyésztő (törölt) 2011.04.07. 23:21:44

@fakopács: És utána? Egy tapasztalatlan LMP? Impotens banda az is. Fingjuk sincs.
Komolyan mondom fogadjuk be Kadhafit és legyen a főnök ő, legalább csak 1 embert kell eltartani.

dekol84 2011.04.07. 23:21:56

@fakopács: Nem csinálnak segget a szájukból, mert soha nem is volt szájuk! Az egy kloáka az összes fityiszes arcán!

fakopács 2011.04.07. 23:22:30

@juliosastre: "Egészen elképesztő, hogy nem érzitek a különbséget AZOK között, meg EZEK között. Csak egész rövid távra kellene emlékezni..."
- Nem rövid távre kell emlékezni, emlékezni kellene 1998-2002-re is!

fakopács 2011.04.07. 23:23:33

@bálnatenyésztő: Utána nem tudom, de ha Dunába lőjük ezeket, az már legalább jól kezdődött. :-))

guma 2011.04.07. 23:24:12

@juliosastre: nincs értelme párbeszédünknek, mert nem "jól" tudod (, én meg felejtek már).

ráadásul belekevered németsanyiékat, ami nem szép.
sajnos elég közelről (nem részt vevőként!) tudom, hogy nem párt kasszából kezdték működésüket, és azt is tudom, hogy a 80-as évek közepétől ők szervezték meg a fiatal egyetemisták hátizsákos gyógyszerszállításait Erdélybe...
elfogult vagy, mantrázol valamit amit csak hallottál, de nem ismersz.
én izgultam, hogy a fiúkat el ne kapják, le ne bukjanak.
és páran igen a bibliát is forgatták és megbeszélték később annak a pártnak a támogatását akik elfogadták őket is...
az más kérdés, hogy mi lett ebből.

a hangulatot megértem (nem fogadom el a stílust), mert valahol igazuk van az embereknek ezen az oldalon.
ennyire terhet ennyi adózóra nem lehet tenni.
és, ha az egyház is dolgát tenné, pl figyel a környezetére talán nem fagynak meg ennyien télen...

de valóban nem látom értelmét folytatni, nagyon fiatal lehetsz és kívánom ne csalódj hitedbe és az életbe.

julios 2011.04.07. 23:26:08

@fakopács: Családi érintettség okán értem a helyzetet. A kórház azért "csal", mert durván alul van finanszírozva az, amit el KELL végeznie, és trükköznie kell, hogy ARRA legyen pénz - vagy csődbe megy. De jó is lenne! (Ezen a vizitdíj nem segített volna semmit.) Rendesen föl kellene forgatni a rendszert, fele ágy, több otthon ápolás, viszont a szükséges kezelésekre háromszor annyi pénz - mert PONT annyiba kerül. Én látok arra esélyt, hogy most meglesz ez is.

julios 2011.04.07. 23:31:04

@guma: Köszi, veled azért lehetett beszélgetni. "Nagyon"? -- bár úgy lenne.

A fák alatt egy kerti széken
alszik szelíden feleségem.
A küszöbön fiam. A szeme kék láng,
nagy szőke fej.
Álmos, puha száján csiklandva csorran
a lanyha tej.
Vad délután, a föld parázsló.
Részeg-virágok és darázs-szó.

emárton 2011.04.07. 23:31:36

@juliosastre: Nem, csak arra, ami minden kultúrországban magától értetődő: Az egyház a hívek befizetéseiből finanszírozza magát. Pont. Egyébként ne hidd, hogy nincs egyházi birtok. Tudtad, hogy a katolikus egyház a világ legnagyobb ingatlantulajdonosa?

az a másik eb 2011.04.07. 23:34:18

Höhö, az új adórendszer havi ikszezret kivett a zsebemből, de még ezen felül pumpolnának? Kurva anyád Matolcsy...

este ráérek 2011.04.07. 23:35:06

Csak az elcsórt fontokat kéne visszaszerezni és máris nem kéne adakozni.

julios 2011.04.07. 23:35:16

@emárton: Jajj már ezerszer leírtam, hogy a hívek befizetését szépen elvette az állam 48-ban. Azt is leírtam, hogy milyen opciók voltak, és hogyan alakult ki a mai rendszer, ami teljesen normális. (Illetve nem, de az egyházi törvény megfelelő megváltoztatásával most éppen egyre normálisabb lesz.)

Hadd ne fussam le ezt a kört megint, goto ...

julios 2011.04.07. 23:38:32

@az a másik eb: 1. Hogy jön ide Matolcsy? 2. Ki akar pumpolni?

Szerintem olvasd el még egyszer a hírt (vagy akár a teljes beszédet itt:

mkdsz.hu/content/view/21659/

t a m á s 2011.04.07. 23:40:27

@Conv: teljesen igazad van.....de azért részemről a 20 milliárd is szép felajánlás...nem?

ketroot 2011.04.07. 23:43:00

@Űrlény Lajos:

Faszé' állsz neki itt zsidózni.

Bloodscalp 2011.04.07. 23:43:05

@Űrlény Lajos: figyi:) te magad cáfolod saját magad...2 lábbal jár a földön idealista gondolatokkal?:) ...mellesleg jó neked ha 1 misi nem sok pénz, nem tudnál adni egy keveset?:)

1. kezd nevetséges lenni ez a fogjunk össze, mert aki nem fog össze az nem igazi magyar...aha-elvileg a nemzeti oldal most eltünteti az államadósság egy jelentős részét?elvileg
2. egy kormánnyal ezelőtt miértnem volt pl ez a nagy magyar összefogás?:) akkor is úgyanilyen magyarok voltuk nem?:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.07. 23:43:13

@Űrlény Lajos:

ezt magyarázd el nekem, mitől esnénk vissza az ősközösség állapotába, ha nem lenne slomo, zoltai és a jóravaló rédly, aki a gdp-t termelő adófizetők adóbefizetéseiből kapja a pénzét, amiből nagylelkűen 1 millió forintot befizetett az alapba?
gondolom a kérdés ezen felvezetéséből, már megvilágosult benned is a tény, hogy a gdp-t termelő adófizetők már tettek be rédlyn keresztül.... ő mikor is fog az általa megtermelt leadózott pénzéből betenni?

másrészt leszarom a dolgot, aki akar tegyen. én fizetem az adót így már megtettem a kötelességem.
(éppen számszerűen annyival többet teszek/tettem be forintra pontosan rédlynél az államadósság visszafizetéséhez amennyi az adóm, lévén én gdp-t termelek, a termelésem mellett adózok, míg az egyházi alkalmazottak csupán "adóznak" a mások adójából kapott fizetésükből)

köszöntem a figyelmed, nem kétlem rédly atya emberségét és jóindulatát, de jelen szempontból ez nem túl sokat ér, lévén a matematika és a gazdaság nem emberi jóindulatból épül fel.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.07. 23:44:06

@t a m á s:
természetesen. én is felajánlok ennyit. sőt megígérem. szavazz rám. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.07. 23:48:00

@juliosastre:

azt nem írtad le, hogy az államosított ingatlanvagyont visszakapta volna az egyház, csak nem kellett neki, inkább erőltette azt, hogy az államon élősködjön helyette, mivel tudta, hogy szart nem ér az ingatlanjaival, ha a hívekből kell megélnie.
elmúlt már az az idő amikor 10 emberből kilenc hitt az istenben, és megvezethető volt, pénzt lehetett belőle a semmire kiszedni.

julios 2011.04.07. 23:52:34

@Conv: 1-2 lepusztult épülettel (ennyit kaptak vissza) nem sokra mennek. A többi meg városi legenda... ahol én dolgozom, ott piarista papok laktak (pont azokban a szobákban). Nagyapám ebben a lépcsőházban vette át Sík Sándor könyveinek egy részét, aki a magánkönyvtárát szétosztotta a diákok között, amikor jöttek az oroszok.

De miután beleterjeszkedett az épületbe egy egyetem meg egy gimnázium, esélytelen, hogy ezt most visszakapják a piaristák.

És általában ez a helyzet az összes valaha egyházi épülettel, meg birtokkal is.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.07. 23:59:06

@juliosastre:
én pedig belülről láttam a dolgot, hidd el, visszakaphattak volna simán mindent, nem kellett az egyházaknak.

ha visszakapják a fenntartását sem tudták volna megoldani. jobb az nekik így, hogy pénzt kapnak.
sokkal jobb. nem az adófizetőknek akiknek nagy része szarik az egyházakra, hanem az egyházaknak.
ők választották, teljesen érthető módon. ha visszakapják az ingatlanokat, már rég eladták volna őket, hogy az egyházat fenntartani tudják. nagy valószínűséggel szarért húgyért. valószínűleg fele ennyi működő templom, plébánia nem lenne az országban, ha az egyháznak magának kellene fenntartania magát a hívekből és az üzleti tevékenységéből.

werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.04.08. 00:11:03

Azt a k*rva..... A pofám leszakad, hogy mi folyik ebben az országban. Talán azt kellene csinálni, hogy a képviselők fizetését és költségtérítését ebbe az alapba utalják, amíg GDP arányos államadósság 60% alá nem csökken. Majd, ha Csányi, Széles és Demján trió utal pár milliárdot....

a-kis-herceg 2011.04.08. 00:14:57

csak fizessétek be... önként... csak szakmai alapon költik el... nem luxusra vagy kényelemre...

www.hirado.hu/Hirek/2011/04/07/15/Luxus_vagy_szakmai_kerdes__Audikban_ulnek_a.aspx

emárton 2011.04.08. 00:27:10

@juliosastre: Lehet, hogy ez új neked, de mások se kaptak kártérítést ám. Elvett boltok, bérházak, nagybirtokok, gyárak, stb. Bizonyos elvett, tszesített földek után járt vmi töredék kárpótlási jegy, oszt jónapot. Szal miért pont az egyház?

a-kis-herceg 2011.04.08. 00:30:00

@emárton: azért mert az 1011 éves feudalizmus biztos pillére... belei sírták a zúj alkotmányba...

és még a parasztot is elnyomja... hogy téged könnyebb legyen kicsinálni, kihasználni...

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2011.04.08. 00:32:37

@juliosastre: Csak van egy kis probléma ezzel. Hogy a kórházakat a dolgozó emberek adójából tartják fenn és mégis olyanokkal van tele állandóan akik nem dolgoznak. És mivel a nem dolgozók aránya 2* annyi mint a dolgozóké ezért jön ki minuszosan a dolog. Igaz ez egy kicsit leegyszerűsített verzió de majd egyszer menj be a korházba és nézz körül majd rájössz miről beszélek. Számold meg hogy hány ember van benn 1 óra alatt szorozd be ~12 órával azt 356 nappal meg 300 forintal és kijön 1 azaz EGY darab kórház PLUSZ bevétele ami mind a kórháznak ment volna. Rájössz majd hogy az nem semmi.

És ilyenkor szokott jönni az érvelés hogy de én fizetem a TB-t akkor minek fizessek pluszba? Az autópálya használatért is fizetsz pluszba pedig annak az árát is vonják az adóból, benne van a benzinárba és még ki tudja hány helyen.

És amúgy ott van a rendőrség is. Az is alul van finanszírozva. És nem azért mert nincs rá pénz. Hanem azért mert kellett a pénz a magántestőrségnek (alias TEK) amire szükség lesz hogyha kitör itt egy újabb békés tüntetés hogy megvédje majd a drága pártunkat és kormányunkat a maradék 1/3-tól.

Ironfist 2011.04.08. 01:02:51

@Űrlény Lajos:
Egymillió nem olyan sok? Akkor először fizess bele te ennyit. Sőt, kettőt, mert ugye mindenkinek kétmilliót kellene, meg hát ugye kétszer nem olyan sok se olyan sok még.

Nem tudom, említették-e már, biztos, csak nem olvasok vissza mindent: szóval én nagylelkűen felajánlom az adómat az államadósság csökkentésére, ahelyett, hogy mondjuk luxusautót fizetnék Lúzér Jánosnak, és sleppjének. De az összes adómat használhatják erre a célra.

Amúgy ide a rozsdás bökőt, hogy a képviselőknek találnak/csinálnak olyan passzust, hogy jóváírhatják az adójukból, amit felajánlanak?
Ezesetben a pénz útja így nézne ki:
én adózok -> fizetem belőle a politikusokat -> felajánlják éppen nagylelkűen az alapba -> megkapják ugyanezt, be nem fizetett adó képében. Jó mi? De jól nézne ki a híradóban, ha beharsógná a rémhírtévé, hogy Dajcs Tompika, meg Lúzer János fejenként ötmillió forintot tettek be az alapba, igenis mindenki kövesse a példáját, mert aki nem, az kiírja magát a nemzeti együttműködés rendszeréből! :D

A Nemzeti együttműködésről meg cak ennyit:
m.blog.hu/ne/negymadar/image/100703.jpg

Ironfist 2011.04.08. 01:03:53

@Ironfist:
Ja, még annyit elfelejtettem az egymillió nem olyan sokhoz, hogy anyám egy év alatt nem keres ennyit...

hackbard.celine 2011.04.08. 01:04:40

Harcoljunk még magasabb összegekkel, de a munkahelyekért:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/06/16_7_milliardot_kap_az_audi_es_az_opel/
6 000 000 Ft-ot ér 1 db MULTI munkahely támogatása a Fidesz szerint.
Rövid osztás szorzás, az eddig elvesztett 100 000 munkahely után: 6 és még nagyon sok nulla.
Tekintsünk a jövőbe: a beígért 1 000 000 db új munkahely a fenti támogatással: 6 000 000 000 000 Ft. (a 6 ezer milliárd a GDP 20% lenne).
Na persze ilyen támogatás a termelő hazai kkv-k részére nem jár.
Hogy is volt a multiellenes antikapitalista Fidesz retorikával?
Holnap felveszek én is alkalmazottakat 6 milliós támogatással, nem is egyet.

bekaphatod 2011.04.08. 01:36:41

"Önző, és nem igazán magyar hazafi az, akinek a saját jóléte fontosabb, mint hazája élete, gyermekeinek és unokáinak a jövője... " A kirekesztő kurva anyádat!!!! Aztat!!!

Kavix 2011.04.08. 02:18:45

Ennyi szerencsétlen frusztrált BALfaszit, mint akik itt hőbörögnek csak Gyurcsány/Lemp tüntetéseken lehet látni. Hajrá fiúk énekeljétek: Föl, föl ti rabajai a földnek, föl föl te buta proletár. :)

Az meg hogy az atya nem dolgozott volna, a bányász-sötétség minősített esete. Remélem blogíró a Trabantod azért még megy, mert itt jön május elseje, irány felvonulni meleg pasztőrözetlen sörrel a kezedben. Blöööö

Bee-zony 2011.04.08. 02:26:44

Ismétlés a magyarországi demokrácia működéséről, mert úgy látszik, még mindig nem érti mindenki, hogy mi az a rendszerváltás, a reform, a fülkeforradalom, a kétharmad… …néphülyítés, parasztvakítás, a kész átverés show kismilliomodik epizódja.

„T. Köcsög magyar választópolgár!

Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 17 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival!

Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem.

És?

Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár. Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem. Azé’ baz’meg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit. Azé’ baz’meg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, – mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd – akkor így jártál. Majd négy év múlva szavazol, anyádra. Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibebaszott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass? Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata.
Buktam már meg az elmúlt tizenöt évben, egyszer is? Tessék? Láttál te már időközi választást, ebben a kurva országban? Nem figyelsz, kis fasz! Tényleg, kire szavaztál tavasszal? A komcsikra, vagy a Fideszre? Tudod miért kérdezem? Mert még azt sem vetted észre, hogy ez is kurvára mindegy. Én baz’meg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz.
Én egy vagyok. Az elit. A Z E L I T! Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív. Ezt a szart is meg lehet veled etetni?
Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt. A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg te, te kis paraszt. ’A törvény szerződés, gazdagok és szegények között.’ – azt hitted vicc, mi?

Még pofázol, hogy elkúrtuk, elkúrták az országot? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé’ van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele! Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há’ nyasgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétbaszatom a fejed a Gergényivel. – Mellesleg, utálom ezt a seggnyaló csókát, de hát minden házba kell valaki, aki leviszi a szemetet.

Visszatérve a benzinpénzemre, kurvára utálom, ha a zsebembe turkálnak.
Igen, öt milliárdot basztunk el, majd’ négyszázan. A vizitdíj meg 10 millió emberen hoz vagy másfél milliárdot. Igen baz’meg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdj el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kibaszott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közölöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen.
Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni.
Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet.

Négyszázan. Igen, ennyien vagyok. Emlékszel még, hogy ezt a kampányt is (mint mindegyiket) úgy kezdtük, hogy most aztán kisebb parlament lesz? Lett? Na látod! Hogy a saját munkahelyemen csináljak létszámleépítést? Hehehe… Miért, szerinted mi a faszt kezdenék a Laci fiammal, ha nem tudnám betolni képviselőnek? Legyen prolimunkásköcsög, mint Te? Viccelsz, ugye?

Szóval, Kedves Köcsögmagyarválasztópolgár!

Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minekután Te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális demokráciánkban, így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés. Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a pofádat evésre használd, és most húzzál vissza dolgozni, köcsög!

2007 - 2011, Budapest, Magyarország, Európa

Tisztelettel:
A politikai elit.”

Kavix 2011.04.08. 04:33:38

Ja még annyit, hogy bódottá olvasni ezt a sok nyafogást. :)
Azért jobb ha itt vezetitek le az indulatotokat. Írjátok ki minden világsérelmeteket, fantasztikus javaslatotokat, úgysincs már szólásszabadság :). Utána meg mehettek megnézni a való világot!

nu pagagyí 2011.04.08. 06:11:40

Mi lenne, ha a korrupcióból és a részrehajló adószabályokból meggazdagodott polgártársaink fizetnék vissza az államadósságot. Olyanokra gondolok, mint például Simicska, CBA-s Lázárok, Kapolyi, Leisztinger, Járai, Demján.

kaqkkfioka 2011.04.08. 06:36:36

@Bee-zony:
Tökéletes!
Leülhetsz ötös!

2011.04.08. 06:52:02

Mi? Hogy én zsidózok? A zsidók megemlítése zsidózás semmi rosszat nem mondtam róluk, még a sorok között sem. Sőt, nem is gondolam semmi rossza, csak arra, hogy szegény Elemér fatert sokan csak azért pocskondiázzák, mert katolikus pap. És ugye felmerül a kérdés, hogy vajon a bírálói körében ugyanekkora ellenszenve válana-e ki az is, ha történetesen rabbi lenne. Ha, nem, akkor meg témát befejezni!

Azzal egyébként én is egyetértek, hogy világnézetileg semleges szemszögből nézve (amit az állam és a társadalom szempontjából én is követendőnek tartok) szét kellene választani az egyházakat az államtól, és a napi működés szintjén az egyházaknak önellátóvá kellene válniuk. Bizonyos épületeik (és főleg az államiaknál jellemzően magasabb színvonalú iskoláik) működtetésében viszont méltányos, ha az állam is részt vállal, mert egyrészt ezek nagy része még akkor jött létre, mikor az egyházak sokkal kiterjedtebbek voltak (pl. valódi termelő munkát végeztek), másrészt ezek az épületek és intézmények ma is hajtanak hasznot (az egész ország, nem csak az egyházak részére), harmadrészt pedig ezek az egész ország közös kulturális kincsei (és ugye nem csak nálunk, hanem a fejlett nyugaton is). Vagy valaki esetleg hallott mondjuk holland templomrombolási programról?

Ugyanezeket a dolgokat (mármint, hogy az egyházak éljenek szegényen, és a napi működés szintjén legyenek önellátóak), elmondtam viszonylag keményvonalas katolikus barátaimnak, és volt, aki felháborodott, hogy ez egyházüldözés, meg elnyomás, meg minden, de semmiképpen sem reagáltak részrehajlóbban és szűklátókörűbben, mint az itteni vulgármaterialista tömeg.

amit még megtehetsz 2011.04.08. 07:11:36

@Bee-zony:
GIGALÁJK!
EZT KÉNE KIRAKNI MINDENHOVA, NEM A NENYI-T!
:D

fokabacsi 2011.04.08. 07:16:36

@Űrlény Lajos: Tényleg érdekes lenne, ha ezt a felajánlást egy rabbi tette volna! Ugyan soha nem fog zsidó rabbi ilyet tenni, de, hogy erről poszt legyen a Vastagbőrön az felettébb érdekes! És akinek nem tetszik nyugodtan kisajátíthatja magának az adakozást! Ajánljon fel kétmilliót! De ahogy Gyurcsányi nem fog, úgy a mai politikai "elit" sem fogja megerőltetni magát! Az meg külön tanulmánnyal ér fel, hogy itt a topikban miket fírkálnak ennek kapcsán "emberek"!
Szánalmas!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.04.08. 07:18:08

Mondjuk hasonlón már én is gondolkoztam. Igaz, hogy én nem minősítettem azokat, akik esetleg nem csatlakoznak, de nekem volt gyerekszobám.
Azt is tudnám támogatni, hogy az adóm egy százalékát erre ajánlhassam fel valami "egyház" helyett. Tudom, csepp a tengerben, de nekem jó érzés lenne.

a-kis-herceg 2011.04.08. 07:20:56

@Lord_Valdez: nem tudok diszkréten hüjézni...

szerinted az adó 1% kal mennyivel vagyunk előrébb??? az is a költségvetés része...

itt csak az segít, ha gyermekszerető papok felszólítására a saját (ruházatod, ételed, lakhatásod) rovására LEMONDASZ egy kis pénzecskéről amit a kalapba dobsz

(amit szintén ellopnak... de ez más tészta, attól dobni lehet)

fokabacsi 2011.04.08. 07:22:52

Még valami a birkáknak !
ELLFFTÁRSAK ! NEM KÖTELEZŐ! EZ A DEMOKRÁCIA! AKI AKAR AD, AKI NEM AKAR , NEM TUD AZ NEM! Ennyit fel lehet fogni hat osztállyal is!
Remélem!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.08. 07:33:26

@juliosastre:

Nekem sincs bajom a bácsival, írtam is, hogy
"Szépséges, Széchenyire emlékeztető gondolatok egy 77 éves bácsitól."

Az a gáz, hogy a Fidesz felkarolta az ügyet, és egy civil kezdeményezésből így ciki lett.

Lajosforras 2011.04.08. 07:35:13

tehát: befizettem az adóimat,eltapsolták. nem volt elég,vettek fel hitelt,azt is eltapsolták. most meg dobjak be lehetőség szerint,hogy csökkenjen az államadósság. óóó, persze. szaladok a készpénzzel. ott tessék várni az államkincstár előtt,szerda délelőtt tízkor.

k-zoltan 2011.04.08. 07:37:09

Nem fogok fizetni és magánnyugdíjpénztár tag maradtam, hol kell leadnom a személyimet?

Toporodottordog 2011.04.08. 07:47:45

Hánynom kell tőletek.

Egy ember aki nélkülöz és szerény életet él és példája lehetne mindenkinek. Őt fikázzátok. Ti!

Akik minimálbérre vagytok bejelentve, ott csaljátok el az adófizetést ahol tudjátok, egy száraz szalmaszálat nem tettetek még keresztbe az ország érdekében, de ha szükségetek van a szolgáltatásaira véres szájjal szidkozódtok, hogy nem kaptok semmit meg szar az ország.

Sosem fogjátok megérteni, hogy mi az amit ez a plébános csinál. Maradtok értelmetlen küszöbmajmok akik saját magatok alá pakolt piszokban kapkodtok levegő után és megpóbáljátok magatokkal elhitetni, hogy mekkora királyok vagytok.

Pfúj!

árammal átjárt kakkantott nyaktekercs 2011.04.08. 07:51:36

@Toporodottordog: tökéletesen egyetértek.
Vajon mit "dolgozik" ez a posztoló? A Táncsics Alapítványtól kap pénzt ezekért az aljasságaiért, elég jól meg is él belőle, és képes a hülyéje azt hinni, hogy ez "munka" volt.
Undorító féreg ő is, a hozzászólók zöme is.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.08. 07:52:16

@Nick_:

"egyébként ha te félre tudnál tenni pár évig havi 5 ezer forintot, és bankba tennéd, akkor hamar lenne egy milliód"

5.000 x 12 = 60.000,-Ft / év
Tényleg sitty-sutty összejön belőle, még az ha-tal-mas kamatok nélkül is :)))

Jó vicc volt, köszi.

árammal átjárt kakkantott nyaktekercs 2011.04.08. 07:55:58

@Űrlény Lajos: két ember van. Aki zsidó és aki zsidózik. Megtanulhattad volna, volt rá 20 éved. Leül, egyes.

igényes 2011.04.08. 07:56:11

Hajdú úgy fogalmazott, feladataikra leginkább alkalmas terepjárókat szereztek be, amelyek nem számítanak luxuskocsiknak. A "veszélyes bűnözők elleni harchoz", illetve Orbán Viktor és az államfő kíséretéhez kapott járművek ára - felszereltségtől függően - 15 és 40 millió forint között lehet, de erről hivatalos tájékoztatást nem adtak.

Kérdés, hogy terepen nem feltünő-e egy metál fekete luxus terepjáró? Mégis csak Orbánnak vették a puccos autót?

Egyik nap Tasnádihoz mennek, mert ugye terroristák ellen ezt nem vetik be, csak a veszélyes bűnözők ellen, másik nap Orbán részére bevásárolnak a Tescoban.

árammal átjárt kakkantott nyaktekercs 2011.04.08. 07:57:59

@guma: mindenkinek, hülyécském? Akkor mit számfejtegetsz te itt 2/3-okról, ha szerinted 1/3 = 100%? :))

árammal átjárt kakkantott nyaktekercs 2011.04.08. 07:58:38

@igényes: Úristen, az milyen lenne, ha ez igénytelen lenne...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.08. 07:58:46

@Akitlosz:

"az ide befizetők személyi jövedelemadójukból"

árammal átjárt kakkantott nyaktekercs 2011.04.08. 08:01:08

@laspalmas: "ciki" lett? Édesfijjú!!! Há' mér nem ezzel kezdted? Hogy ilyen édes szirénahangon búx a tangabugyidban? Mikor vonulunk kéz a kézbe' az Andrássyn?

Toporodottordog 2011.04.08. 08:02:30

@laspalmas: Megkérezhetem, hogy a közpénzből mennyit kapsz a blogolásért és ebből mennyit adózol le? Ha ezzel megkurtítod az országot évente több mint egy millával akkor a te részed már meg is van.

Ha rendes munkát végeznél és rendesen befizetnéd utána az adót.. már sitty-sutty meg is lenne.

Milyen érzés a fasz másik oldalán állni?

ucsacsu 2011.04.08. 08:05:48

Ha nyomtatni akarják a béke kölcsön papírt nekem van minta még a roth mór időkből( még mindig tartoznak vele) Kíváncsi vagyok ki lesz az első felősgazdaságiértelmiségicsaládbarát politikus aki szalad befizetni?Mert a nem figyeltem 2 millásnak volna miből,mit befizetni, csak azt a részt amiért nem dolgozik meg+ azt a kaja ellenszolgáltatást amit érdemtelenül kajál fel.Hogy van pofájuk ilyennel egyáltalán elállni, vérforraló. Kezdenek a maszophoz hasonulni.

ucsacsu 2011.04.08. 08:07:18

Hüje banda,még az ly-t se érdemlik meg.

LiberGon 2011.04.08. 08:11:32

Én egy milliót befizettem, szerintem nem rossz kezdeményezés.

eszkep 2011.04.08. 08:12:31

Tulajdonképpen most mit fikáz laspalmas?

- Azt, hogy a kormány elkötelezett az államadósság csökkentésében?
- Azt, hogy Rédly Elemér szintén megnyilatkozott e témában?
- Azt az ötletet, hogy az erre a célra fordított összeget le lehessen írni az adóalapból?
- Azt, hogy bárkinek, bármilyen ötlete van az aálamadósság csökkentésére?

Bármelyikről is van szó laspalmas megint csak arról tett tanúbizonyságot, mennyire szánalmas, és tudománya kimerül a fikázásban. Konstruktivizmus: 0.

Pékszakállú Henceg 2011.04.08. 08:13:24

@Toporodottordog: egy ingyenélő pap számomra soha nem lehet kvetendő példa.

royal fröccs 2011.04.08. 08:17:44

Nincs itt semmi probléma.
1. Egyházaktól az összes támogatást megvonni, tartsák el őket a híveik.
2. Akik szétlopták az országot, azoknak a vagyonát elkobozni.
3. Aki önként fizetni akar az fizessen.
Pillanatokon belül megvan az összeg.

Egy gond mégis van. A pléhbános úr önzőnek és hazaárulónak nevezi azokat akik nem akarnak fizetni. Hát bádogbános úr: a qrva anyádat...

Cantona 007 2011.04.08. 08:18:32

Egyszer úgy is eljön az a pillanat, amikor valahol összefutunk az utcán, és akkor tudod te kis abortuszmaradék laspalmas, szóval akkor.....érted ugye

a-kis-herceg 2011.04.08. 08:18:48

@Pékszakállú Henceg: aki a gyerekeket szereti rossz ember nem lehet

@LiberGon: pap vagy? perselypénz? vagy közbeszerzés nélküli besz állító?

@ucsacsu: a 2,1 millió/fő akkor van ha minden cigány csecsemő és roki nyugger is fizet ennyit...

csoko20 2011.04.08. 08:19:07

Lézerblokkolót elfogadnak?

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 08:19:44

Jobb lenne,ha a plébános úr azért imátkoza,hogy a kedves kollégái ne rontsanak meg fiatalkorúakat a hittan órák ürügyén.
Ha már az államadóságunkra és a szar helyzetünkre nincs tekintettel az a Lúzer ott az "égben",legalább gyermekeinket védje meg perverz szolgáitól.
Ámmen

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.08. 08:19:46

@árammal átjárt kakkantott nyaktekercs:
@Toporodottordog:

"Megkérezhetem, hogy a közpénzből mennyit kapsz a blogolásért"

Persze: egész pontosan 0, azaz nulla forintot, mivel a termelő munkám után, hobbiból csinálom.
És nem komcsizni kell, hanem beleolvasni az archívumba.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.08. 08:20:57

@Wembley:

Igen, simán elmegyek majd melletted, mert egy senki vagy.

citrix 2011.04.08. 08:21:18

Az államadósság csökkentésének legcélravezetőbb módja,ha Q7-es Audikat vásárolnak a TEK részére.Majd 7 milliárdért egyéb új paripákat.Bizonyosan van rájuk kedvezmény,tehát a reklámszlogen szerint minél többet vásárol,annál többet spórol.Az a komplett hülye,aki erre a számlára befizet egy forintot is.

Pékszakállú Henceg 2011.04.08. 08:24:13

Amúgy az általam befizetett adóból kapott többmilliárdos állami támogatásból befizetni 1 milliót nem egy nagy kunszt plébános úr! Mi lenne, ha az ön egyháza a teljes éves állami támogatást ajánlaná fel erre a célra?
"Önző, és nem igazán magyar hazafi az, akinek a saját jóléte fontosabb, mint hazája élete"
Akkor kezdheti plébános úr a jelenlegi kormány tagjaival, akik 500 milliárdos lyukat ütöttek a költségvetésen az egykulcsos szja bevezetésével, hogy ők havi 200-500 ezerrel többet kaphassanak!

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 08:24:44

Ha a papok is befizetnék állambácsinak az adót,pl amit zsebbe tesznek azután,akkor már kevesebb lenne az államadóság.
Én még paptól számlát nem láttam mutassatok már egyet!

Fatal Error! System Halted! 2011.04.08. 08:26:00

Ez pont olyan, amikor egy útonálló jó megver, elveszi az összes pénzed, aztán odadob egy kalapácsot, mondván, ha akarod törd el a lábad is, és visszakapod a pénzed 10%-át.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 08:29:23

No kedves fidesznyikek,lehet kinyitni a buxát,Viktörp új autókat vásárol a spórolás jegyében!!
Ne csak a szavazó fülkében legyünk adakozók,az nem kerül semmibe.

a-kis-herceg 2011.04.08. 08:29:42

@Fatal Error! System Halted!: ez PONT olyan amilyen...

1. elveszik a pénzedet és elköltik...
2. aztán a nevedre vesznek fel hitelt....
3. és hogy könnyítsenek a helyzeteden befizethecc pénzt önként "kivételes" törlesztőrészletként...
4. goto 1

a-kis-herceg 2011.04.08. 08:30:21

@alibaszna de bamba: és stadionokat és focistákat és beléptetőket...

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.04.08. 08:34:15

Nekem fontos a haza sorsa, ezért adót fizetek! Viktor, hogy ebből mennyit utalsz az alapba, azt rád bízom.

Fatal Error! System Halted! 2011.04.08. 08:35:07

@a-kis-herceg: igaz, a valóság sokkal elszomorítóbb.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.04.08. 08:36:55

Egyáltalán milyen jogalapja van ennek a kormánynak az államadósság rendezésére pénzt kunyerálni? Egyrészt a kármentő alapból a pénz töredéke jutott el a károsultakig, vagyis gyakorlatilag az a pénz le lett nyúlva. Másrészt 12 év megtakarításából akarják finanszírozni pár év hiányának egy részét, mert megszorítani nem mernek. Harmadrészt orbitális baromságokat jelentenek ki a sajtóban, amelyeknek sok milliárdos értéke van, mivel emeli az állampapírok kockázati felárát. Negyedrészt folyamatosan ködösítenek, már majdnem 1 éve vannak hatalmon, de semmiféle világos gazdaságpolitika nem körvonalazódott.

Ezekből leszűrbe ostoba, aki a gyerekei jövőjét abban látja, hogy ezeknek még külön pénzt ad. Mert egyrészt nem az államadósság törlesztésére menne, hanem elszórnák. Másrészt pedig az állam igenis gazdálkodjon normálisan, és ne a lakosságnak könyörögjön.

huncut_kata 2011.04.08. 08:41:19

"zero:
Azt hittem, hogy a szocik nagy ötletét, "az áramszolgáltatók extraprofitját ne fizessük vissza a fogyasztóknak, hanem inkább pumpáljuk át a Krízisalapba és osszuk szét a választások előtt a szegények között" mesteri húzását nem lehet túlszárnyalni."

tévedés, azt a pénzt nem "szétosztották", hanem jóváírták ELMŰ, stb tartozásból (50e-15e Ft-ig), szóval az áramszolgáltatók saját maguknak osztották vissza. Azok nagy része, akik kapták, ez kurvára nem hatotta meg, mert effektíve nem érzékelték, hogy most már nem 600e Ft áram tartozásuk van, hanem csak 450e, így aztán nem hiszem, hogy sok szavazatot hozhatott (plusz egy alapítványon keresztül intéződött, szerinted ezek az emberek azt mennyire érzékelték, hogy a dolog Feriéktől jött)

Tower13 2011.04.08. 08:43:30

Én már be is fizettem. Úgy hívják magánnyugdíj. Ti is befizettétek. 2000 milliárdot. mivel ennek csak 1/4-e ment a tb-nek (hogy mennyi a Nyugdíj alapba ezen belül azt meg nem mondom), 1500 milliárdal máris csökkentettük. Ja, hogy ezt a mávnak , BKV nak, meg egyéb nem működő szarnak adták? Akkor ők fizetnek. Az év végi adóalapomból meg levonhatom. Addig dögöljön éhen a magyar, mert Csak sarcolni tudnak minket, de tenni is valamit azt már nem. Tapsoljuk meg őket kérem, kijár nekik. Rájuk fér.
Rá fér az arcukra..
Mert a rosszindulat, a hülyeség, inkompetenecia szorgalommal párosult. ismét

global001 2011.04.08. 08:46:23

Feltételezem, hogy a Fideszes "zsenik" úgy gondolták, hogy a paraszt odaadja az utolsót is, ők meg elbaszák ??!!
Viccesek / hülyék, hogy az S8-as, Q7-es, dupla "nem vettem észre" kőccségtérítés, cinikus, arrogáns, " mi mindent megoldunk" mentalitásnak ez a vége.
Gondolom ennek a nagy NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSNEK is az lenne a vége mint a "senki nem jár rosszabbul" adórendszerrel: a paraszt szegényebb lett, a gazdag meg tovább hízik.
Amúgy erre a Matolcsy, Orbán, Selmeczi, Kósa, Lázár, Semjén bandára egy fogpiszkálót nem bíznék, nemhogy egy fillért is.

Ejoy 2011.04.08. 08:48:52

Aszittem, hogy az a kúrva sok adó amit befizetek elég. Még több kellene, és akkor lennék jó hazafi???

eszkep 2011.04.08. 08:50:44

@alibaszna de bamba: "Én még paptól számlát nem láttam mutassatok már egyet!"

Vettél már bármilyen szolgáltatást igénybe paptól, amiért egyáltalán "fizetni kellett"??? Mi a fenéről kellene egy papnak feléd számlát kiállítania?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 08:52:16

@global001:

hogy te milyen szerencsés vagy. te csak ezekre nem bíznál egy fillért sem.
nekem egy kicsit hosszabb a listám:

Dorosz Dávid (területi lista - Budapest)
Ertsey Katalin (országos lista)
Ivády Gábor (országos lista)
Jávor Benedek (területi lista - Budapest)
Karácsony Gergely Szilveszter (területi lista - Budapest)
Kaufer Virág (országos lista)
Kukorelly Endre (területi lista - Pest megye)
Mile Lajos (országos lista)
Osztolykán Ágnes (területi lista - Budapest)
Scheiring Gábor (országos lista)
Schiffer András (országos lista)
Szabó Rebeka Katalin (országos lista)
Szabó Timea (országos lista)
Szilágyi László (országos lista)
Dr. Szilágyi Péter Zoltán (országos lista)
Vágó Gábor (országos lista)

Molnár Oszkár (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. vk.)

Dr. Baja Ferenc (országos lista)
Baracskai József (területi lista - Zala megye)
Dr. Bárándy Gergely (országos lista)
Boldvai László (területi lista - Nógrád megye)
Dr. Botka László (területi lista - Csongrád megye)
Burány Sándor (területi lista - Budapest)
Ficsor Ádám (országos lista)
Dr. Garai István Levente (területi lista - Bács-Kiskun megye)
Gőgös Zoltán (országos lista)
Göndör István (országos lista)
Gúr Nándor (területi lista - Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
Gyurcsány Ferenc (országos lista)
Harangozó Gábor István (országos lista)
Dr. Harangozó Tamás (területi lista - Tolna megye)
Dr. Hiller István (országos lista)
Horváth András Tibor (területi lista - Fejér megye)
Horváth Csaba (területi lista - Budapest)
Dr. Ipkovich György (területi lista - Vas megye)
Iváncsik Imre (országos lista)
Dr. Józsa István (területi lista - Budapest)
Juhász Ferenc (országos lista)
Káli Sándor (területi lista - Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
Kiss Péter (országos lista)
Dr. Kolber István (területi lista - Somogy megye)
Kovács László (országos lista)
Kovács Tibor (országos lista)
Dr. Lamperth Mónika (országos lista)
Lendvai Ildikó (területi lista - Budapest)
Lukács Zoltán (területi lista - Komárom-Esztergom megye)
Mandur László (országos lista)
Mesterházy Attila Csaba (országos lista)
Dr. Molnár Csaba (területi lista - Győr-Moson-Sopron megye)
Dr. Molnár Zsolt (területi lista - Budapest)
Dr. Nemény András (országos lista)
Nyakó István (országos lista)
Dr. Oláh Lajos (területi lista - Hajdú-Bihar megye)
Pál Béla (területi lista - Veszprém megye)
Pál Tibor (területi lista - Budapest)
Puch László (országos lista)
Dr. Simon Gábor (országos lista)
Simon Gábor (országos lista)
Sós Tamás (területi lista - Heves megye)
Dr. Steiner Pál (területi lista - Budapest)
Szabó Imre (területi lista - Pest megye)
Szabó Vilmos (országos lista)
Dr. Szanyi Tibor (Budapest 19. vk.)
Dr. Szekeres Imre Jenő (területi lista - Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Dr. Szili Katalin (területi lista - Baranya megye)
Szűcs Erika Mária (országos lista)
Tóbiás József (országos lista)
Dr. Tóth József (Budapest 20. vk.)
Tukacs István (országos lista)
Dr. Ujhelyi István (országos lista)
Dr. Vadai Ágnes (országos lista)
Dr. Varga László (országos lista)
Varga Zoltán (területi lista - Békés megye)
Varju László (területi lista - Pest megye)
Dr. Veres János (területi lista - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
Dr. Vitányi Iván (országos lista)

Ágh Péter (területi lista - Vas megye)
Dr. Ángyán József (területi lista - Pest megye)
Dr. Aradszki András (Pest megye 8. vk.)
Arnóth Sándor (Hajdú-Bihar megye 6. vk.)
B Nagy László (területi lista - Csongrád megye)
Babák Mihály (területi lista - Békés megye)
Bábiné Szottfried Gabriella (Pest megye 2. vk.)
Dr. Bácskai János (Budapest 12. vk.)
Dr. Bagdy Gábor József (területi lista - Budapest)
Balázs József (Heves megye 3. vk.)
Balla György (területi lista - Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Balla Mihály (Nógrád megye 4. vk.)
Balog Zoltán (területi lista - Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
Balogh József (Bács-Kiskun megye 4. vk.)
Dr. Balsai István (Budapest 2. vk.)
Bánki Erik (területi lista - Baranya megye)
Bányai Gábor (Bács-Kiskun megye 10. vk.)
Bartos Mónika Éva (területi lista - Hajdú-Bihar megye)
Básthy Tamás (Vas megye 3. vk.)
Bebes István Géza (területi lista - Vas megye)
Becsó Zsolt (Nógrád megye 2. vk.)
Bencsik János (Komárom-Esztergom megye 1. vk.)
Berényi László (területi lista - Somogy megye)
Bíró Márk (területi lista - Nógrád megye)
Bodó Imre (Csongrád megye 1. vk.)
Dr. Bohács Zsolt József (Csongrád megye 3. vk.)
Dr. Bóka István (Veszprém megye 2. vk.)
Boldog István (Jász-Nagykun-Szolnok megye 6. vk.)
Borbély Lénárd (Budapest 30. vk.)
Borkai Zsolt (Győr-Moson-Sopron megye 3. vk.)
Brájer Éva (területi lista - Fejér megye)
Dr. Braun Márton (területi lista - Tolna megye)
Dr. Budai Gyula (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4. vk.)
Bús Balázs (Budapest 4. vk.)
Czerván György (Pest megye 6. vk.)
Dr. Czira Szabolcs (Pest megye 16. vk.)
Dr. Czomba Sándor (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 8. vk.)
Czunyiné Dr. Bertalan Judit (Komárom-Esztergom megye 3. vk.)
Csampa Zsolt (területi lista - Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
Csenger-Zalán Zsolt (Pest megye 9. vk.)
Cseresnyés Péter (Zala megye 2. vk.)
Dr. Cser-Palkovics András (Fejér megye 1. vk.)
Csizi Péter (területi lista - Baranya megye)
Csöbör Katalin (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. vk.)
Dr. Dancsó József (Békés megye 6. vk.)
Demeter Ervin Dénes (területi lista - Heves megye)
Demeter Zoltán (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. vk.)
Dióssi Csaba (Pest megye 3. vk.)
Domokos László (Békés megye 5. vk.)
Dr. Dorkota Lajos (Fejér megye 3. vk.)
Ékes Ilona Mária (területi lista - Budapest)
Ékes József László (Veszprém megye 1. vk.)
Erdős Norbert (Békés megye 3. vk.)
Farkas Flórián (területi lista - Budapest)
Farkas Sándor (Csongrád megye 5. vk.)
Farkas Zoltán (Békés megye 4. vk.)
Dr. Fazekas Sándor (területi lista - Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Fejér Andor (Jász-Nagykun-Szolnok megye 7. vk.)
Firtl Mátyás Sándor (Győr-Moson-Sopron megye 7. vk.)
dr. Fónagy János (Budapest 10. vk.)
Font Sándor (Bács-Kiskun megye 6. vk.)
Földesi Gyula (Budapest 29. vk.)
Földi László (Pest megye 15. vk.)
Fülöp István (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 9. vk.)
Gajda Róbert (területi lista - Békés megye)
Gazdaghné Wittner Mária (országos lista)
Gelencsér Attila (Somogy megye 2. vk.)
Dr. Gruber Attila László (Somogy megye 3. vk.)
Gulyás Dénes (Pest megye 10. vk.)
Dr. Gulyás Gergely Győző (területi lista - Vas megye)
Dr. Gyimesi Endre (Zala megye 1. vk.)
Gyopáros Alpár (Győr-Moson-Sopron megye 5. vk.)
Győrffy Balázs (területi lista - Veszprém megye)
Dr. György István (Budapest 14. vk.)
Gyutai Csaba Kálmán (területi lista - Zala megye)
Habis László (Heves megye 1. vk.)
Hadházy Sándor (Pest megye 11. vk.)
Halász János (Hajdú-Bihar megye 2. vk.)
Hanó Miklós (területi lista - Békés megye)
Dr. Hargitai János (Baranya megye 5. vk.)
Harrach Péter (Pest megye 1. vk.)
Dr. Heintz Tamás (Somogy megye 1. vk.)
Dr. Hende Csaba (Vas megye 2. vk.)
Herman István (Heves megye 6. vk.)
Hirt Ferenc (Tolna megye 5. vk.)
Hoffman Pál (Pest megye 12. vk.)
Dr. Hoffmann Rózsa (területi lista - Győr-Moson-Sopron megye)
Dr. Hollósi Antal Gábor (Budapest 5. vk.)
Dr. Hoppál Péter (Baranya megye 1. vk.)
Horváth István (Tolna megye 1. vk.)
Dr. Horváth János (területi lista - Fejér megye)
Horváth László (Heves megye 2. vk.)
Dr. Horváth Zsolt (Bács-Kiskun megye 2. vk.)
Dr. Horváth Zsolt (Veszprém megye 6. vk.)
Dr. Hörcsik Richárd (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 10. vk.)
Dr. Illés Zoltán (Budapest 8. vk.)
Dr. Iván László (területi lista - Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
Ivanics Ferenc (Győr-Moson-Sopron megye 6. vk.)
Jakab István (területi lista - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
Jánosiné Dr. Bene Ildikó (Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. vk.)
Kalmár Ferenc András (területi lista - Csongrád megye)
Kapus Krisztián (Bács-Kiskun megye 5. vk.)
Kara Ákos (Győr-Moson-Sopron megye 1. vk.)
Dr. Karakó László (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. vk.)
Karvalics Ottó János (Somogy megye 6. vk.)
Dr. Kerényi János (területi lista - Bács-Kiskun megye)
Kiss Attila (Hajdú-Bihar megye 9. vk.)
dr. Kocsis Máté (Budapest 11. vk.)
Koncz Ferenc (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 11. vk.)
Dr. Kontrát Károly (területi lista - Veszprém megye)
Kontur Pál (területi lista - Komárom-Esztergom megye)
Kósa Lajos (Hajdú-Bihar megye 3. vk.)

Koszorus László Gáspár (területi lista - Baranya megye)
Kovács Ernő (területi lista - Bács-Kiskun megye)
Dr. Kovács Ferenc (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. vk.)
Kovács Ferenc (Vas megye 4. vk.)
Dr. Kovács József (Békés megye 2. vk.)
Kovács Péter (Budapest 24. vk.)
Dr. Kovács Zoltán (Veszprém megye 3. vk.)
Kozma Péter (területi lista - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
Kőszegi Zoltán (területi lista - Pest megye)
Kővári János (Baranya megye 3. vk.)
Dr. Kövér László Csaba (területi lista - Zala megye)
Kubatov Gábor (területi lista - Budapest)
Kucsák László (Budapest 26. vk.)
Kulcsár József Ferenc (Budapest 22. vk.)
Dr. Kupcsok Lajos (területi lista - Pest megye)
Dr. Kupper András (Budapest 17. vk.)
L. Simon László (Fejér megye 4. vk.)
Lakatosné Sira Magdolna (területi lista - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
Dr. Lanczendorfer Erzsébet (területi lista - Győr-Moson-Sopron megye)
Dr. Láng Zsolt Péter (területi lista - Budapest)
László Tamás (Budapest 23. vk.)
Lasztovicza Jenő (Veszprém megye 4. vk.)
Dr. Latorcai János Miklós (területi lista - Békés megye)
Dr. Lázár János (Csongrád megye 6. vk.)
Lezsák Sándor (Bács-Kiskun megye 3. vk.)
Lipők Sándor (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. vk.)
Lukács László (Bács-Kiskun megye 8. vk.)
Dr. Lukács Tamás György (területi lista - Heves megye)
Mágori Józsefné (Csongrád megye 7. vk.)
Magyar Anna Mária (területi lista - Csongrád megye)
Manninger Jenő (Zala megye 3. vk.)
Márton Attila (Hajdú-Bihar megye 7. vk.)
Dr. Matolcsy György (területi lista - Bács-Kiskun megye)
Dr. Mátrai Márta Mária (területi lista - Somogy megye)
Meggyes Tamás (Komárom-Esztergom megye 5. vk.)
Menczer Erzsébet (Budapest 3. vk.)
Dr. Mengyi Roland (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 12. vk.)
Michl József (Komárom-Esztergom megye 2. vk.)
Mihalovics Péter Árpád (területi lista - Veszprém megye)
Dr. Mikola István (területi lista - Fejér megye)
Dr. Molnár Ágnes (területi lista - Győr-Moson-Sopron megye)
Dr. Molnár Attila (területi lista - Komárom-Esztergom megye)
Móring József Attila (Somogy megye 4. vk.)
Dr. Nagy Andor (Nógrád megye 3. vk.)
Nagy Csaba (Baranya megye 2. vk.)
Dr. Nagy Gábor Tamás (Budapest 1. vk.)
Dr. Nagy István (Győr-Moson-Sopron megye 4. vk.)
Nagy István (területi lista - Budapest)
Dr. Nagy Kálmán (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. vk.)
Dr. Navracsics Tibor (Veszprém megye 7. vk.)
Németh Szilárd (Budapest 31. vk.)
Németh Zoltán (Budapest 32. vk.)
Németh Zsolt Attila (területi lista - Budapest)
Nógrádi Zoltán (Csongrád megye 2. vk.)
Dr. Nyitrai Zsolt Péter (területi lista - Heves megye)
Obreczán Ferenc (területi lista - Pest megye)
Dr. Ódor Ferenc (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 9. vk.)
Dr. Orbán Viktor (területi lista - Fejér megye)
Örvendi László József (területi lista - Hajdú-Bihar megye)
Pálffy István Sándor (területi lista - Hajdú-Bihar megye)
Pánczél Károly (Pest megye 13. vk.)
Dr. Papcsák Ferenc (Budapest 21. vk.)
Patay Vilmos (Tolna megye 4. vk.)
Pelczné Dr. Gáll Ildikó (területi lista - Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
Dr. Pesti Imre (területi lista - Budapest)
Pichler Imre (Baranya megye 7. vk.)
Pintér László (Zala megye 4. vk.)
Pócs János (Jász-Nagykun-Szolnok megye 2. vk.)
Pogácsás Tibor János (Pest megye 7. vk.)
Pokorni Zoltán (Budapest 18. vk.)
Polics József (Baranya megye 4. vk.)
Dr. Pósán László (Hajdú-Bihar megye 1. vk.)
Potápi Árpád János (Tolna megye 3. vk.)
Dr. Puskás Imre (területi lista - Tolna megye)
Dr. Puskás Tivadar (Vas megye 1. vk.)
Rácz Róbert (területi lista - Hajdú-Bihar megye)
Dr. Répássy Róbert (területi lista - Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
Dr. Rétvári Bence (Budapest 15. vk.)
Révész Máriusz Tibor (területi lista - Budapest)
Riz Gábor (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. vk.)
Riz Levente (Budapest 25. vk.)
Rogán Antal (Budapest 7. vk.)
Román István (területi lista - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
Rónaszékiné Keresztes Monika Mária (Budapest 9. vk.)
Dr. Rubovszky György (területi lista - Somogy megye)
Sági István (Jász-Nagykun-Szolnok megye 5. vk.)
Dr. Salamon László István (területi lista - Pest megye)
Sáringer-Kenyeres Tamás János (területi lista - Zala megye)
Schmidt Csaba (területi lista - Komárom-Esztergom megye)
Dr. Schmitt Pál (országos lista)
Sebestyén László (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4. vk.)
Selmeczi Gabriella (területi lista - Pest megye)
Dr. Semjén Zsolt (Bács-Kiskun megye 7. vk.)
Dr. Seszták Miklós (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 7. vk.)
Seszták Oszkár (területi lista - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
Dr. Simicskó István (Budapest 16. vk.)
Dr. Simon Miklós (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6. vk.)
Simonka György (Békés megye 7. vk.)
Soltész Miklós (területi lista - Pest megye)
Spaller Endre (területi lista - Budapest)
Szabó Csaba (területi lista - Nógrád megye)
Dr. Szabó Erika (területi lista - Bács-Kiskun megye)
Dr. Szabó Tamás (Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. vk.)
Szabó Zsolt (Heves megye 4. vk.)
Dr. Szakács Imre (Győr-Moson-Sopron megye 2. vk.)
Szalay Ferenc (Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. vk.)
Szászfalvi László (Somogy megye 5. vk.)
Szatmáry Kristóf (területi lista - Budapest)

Szedlák Attila (területi lista - Veszprém megye)
Szekó József (területi lista - Baranya megye)
Székyné Dr. Sztrémi Melinda (Nógrád megye 1. vk.)
Szijjártó Péter (területi lista - Győr-Moson-Sopron megye)
Szólláth Tibor Zoltán (területi lista - Hajdú-Bihar megye)
Dr. Szűcs Lajos (Pest megye 14. vk.)
Talabér Márta (Veszprém megye 5. vk.)
Tállai András (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 13. vk.)
Tamás Barnabás (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. vk.)
Dr. Tapolczai Gergely József (országos lista)
Tarlós István (területi lista - Budapest)
Dr. Tarnai Richárd (Budapest 28. vk.)
Tasó László (Hajdú-Bihar megye 4. vk.)
Tessely Zoltán (Fejér megye 7. vk.)
Dr. Tiba István (Hajdú-Bihar megye 8. vk.)
Tiffán Zsolt (Baranya megye 6. vk.)
Dr. Tilki Attila (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 10. vk.)
Tóth Ferenc (Tolna megye 2. vk.)
Tóth Gábor (Pest megye 5. vk.)
Dr. Tóth József (Heves megye 5. vk.)
Törő Gábor (Fejér megye 5. vk.)
Dr. Turi-Kovács Béla (területi lista - Pest megye)
Ughy Attila (Budapest 27. vk.)
V.Németh Zsolt (Vas megye 5. vk.)
Vantara Gyula (Békés megye 1. vk.)
Varga Gábor (Fejér megye 6. vk.)
Dr. Varga István (területi lista - Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Varga József (területi lista - Budapest)
Varga László Imre (területi lista - Bács-Kiskun megye)
Varga Mihály (Jász-Nagykun-Szolnok megye 8. vk.)
Vargha Tamás (Fejér megye 2. vk.)
Dr. Vas Imre (Budapest 13. vk.)
Vécsey László (Pest megye 4. vk.)
Dr. Vejkey Imre (területi lista - Tolna megye)
Vigh László (Zala megye 5. vk.)
Vincze László Mihály (Csongrád megye 4. vk.)
Dr. Vinnai Győző (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. vk.)
Dr. Vitányi István (Hajdú-Bihar megye 5. vk.)
Dr. Völner Pál (Komárom-Esztergom megye 4. vk.)
Wintermantel Zsolt (Budapest 6. vk.)
Dr. Zombor Gábor (Bács-Kiskun megye 1. vk.)
Dr. Zsiga Marcell (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. vk.)
Zsigó Róbert (Bács-Kiskun megye 9. vk.)

Dr. Apáti István (országos lista)
Balczó Zoltán (területi lista - Budapest)
Balla Gergő (területi lista - Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
Bana Tibor (országos lista)
Baráth Zsolt (területi lista - Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Bertha Szilvia (országos lista)
Bödecs Barnabás (országos lista)
Dúró Dóra (országos lista)
Egyed Zsolt (területi lista - Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
Endrésik Zsolt (területi lista - Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
Farkas Gergely (országos lista)
Ferenczi Gábor (területi lista - Veszprém megye)
Dr. Gaudi-Nagy Tamás (területi lista - Budapest)
Dr. Gyenes Géza (országos lista)
Gyöngyösi Márton (területi lista - Bács-Kiskun megye)
Dr. Gyüre Csaba (területi lista - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
Hegedűs Lóránt Gézáné (országos lista)
Hegedűs Tamás Mihály (országos lista)
Kepli Lajos (országos lista)
Dr. Kiss Sándor (területi lista - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
Korondi Miklós (területi lista - Pest megye)
Kulcsár Gergely (területi lista - Hajdú-Bihar megye)
Dr. Lenhardt Balázs Péter (országos lista)
Magyar Zoltán (területi lista - Győr-Moson-Sopron megye)
Murányi Levente (területi lista - Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Németh Zsolt (területi lista - Baranya megye)
Novák Előd (országos lista)
Dr. Nyikos László (országos lista)
Palotai Szilárd (területi lista - Nógrád megye)
Pörzse Sándor (területi lista - Budapest)
Pősze Lajos (területi lista - Somogy megye)
Rozgonyi Ernő (területi lista - Fejér megye)
Rubi Gergely (területi lista - Hajdú-Bihar megye)
Samu Tamás Gergő (területi lista - Békés megye)
Schön Péter (országos lista)
Sneider Tamás (országos lista)
Dr. Staudt Gábor (országos lista)
Szabó Gábor (országos lista)
Szávay István (országos lista)
Szilágyi György (országos lista)
Vágó Sebestyén (területi lista - Komárom-Esztergom megye)
Varga Géza (országos lista)
Volner János (területi lista - Pest megye)
Vona Gábor (területi lista - Heves megye)
Zagyva György Gyula (területi lista - Csongrád megye)
Zakó László (területi lista - Zala megye)
Zsiga-Kárpát Dániel Gábor (országos lista)

ucsacsu 2011.04.08. 08:52:38

@eszkep:
Te szerencsétlen, azt,hogy annyival többet fizet be az állam az adósság szolgáltatásra,mint amit a nép,az isten adta nép összedob,nos azt csak egy ilyen agyi rokkant fidesznyik hiheti mint te vagy.Nem ennyivel kevesebbet fog befizetni, te ne tudnád::))))A többit meg lenyeli ODIRA,EGYEBEKRE. Lassan az illúziónak vége kiderül,hogy a fidesz se több mint maszop, de hát szinte egy tőről fakad mind a kettő.Soroljam a hasonlóságot vagy magad is képes vagy felismerni őket? A gyökerek,a gyökerek.Jobb ha hallgatsz,vagy moziba mész.

eszkep 2011.04.08. 08:53:27

@global001: "Feltételezem, hogy a Fideszes "zsenik" úgy gondolták, hogy a paraszt odaadja az utolsót is, ők meg elbaszák ??!!"

Legalább 100-as IQ-val rendelkezőknek triviális lenne első olvasatra is, hogy ez azon cégeknek jön jól, akik kicsivel a társasági adó értékhatára fölé kerültek. Látom te eddig nem jutottál el...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 08:53:37

@eszkep:
pl temetés, keresztelő, házszentelés, stb.
az adományokról is kellene bizonylatot adniuk.

eszkep 2011.04.08. 08:57:43

@ucsacsu: Itt a vastagbőrőn "kommunistától" kezdve "hülye jobbikosig" már minden voltam. Amúgy jobbikos vagyok, de ez nem zárja kli, hogy gondolkozzak.

"Soroljam a hasonlóságot vagy magad is képes vagy felismerni őket?"
Legyél szíves, soroljad!

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 08:59:56

@eszkep: Ja,hogy te nem itt élsz?
Bocs nem tudtam!
TEMETÉS,ESKÜVŐ,UTOLSÓ KENET,BÉRMÁLKOZÁS,KERESZTELŐ,stb.stb........
Tudtommal az egyházi autók út és más adó mentesek,stb.....

Pékszakállú Henceg 2011.04.08. 09:02:12

@eszkep: Mert, a pap az nem szolgáltat? Szabad szellemi foglalkozású, asózzon az ekho szerint, a perselypénz után is!

nem várt fordulat 2011.04.08. 09:02:13

én kb. 300e+ Ft -tal járultam hozzá.
kb. ennyi volt a magán nyugdíj einstandolt pénzem.

Epercsibe 2011.04.08. 09:03:09

A 4milliárdos légifotó pályázatból, vagy más kormányzati, havernak adjunk sok pénzt majd ad vissza jellegű ügyek megszüntetése sokkal többet hozna a konyhára, mint a T. plébános Úr, egyébként kedves bár értelmetlen felajánlása.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 09:03:32

@eszkep: úgy látom nem vagy tisztában a vállalkozásokra vonatkozó adományozási jogszabályokkal. elmagyarázom neked röviden, egy kórház javára egy életmentő készülék adományozásával kapcsolatosan.

1 millió forintot adományozol, ezt leírod az adóalapból, ezért cca 160 ezer forinttal kevesebbet kell adóznod, ennyi maradt a cégkasszában, amit ki tudsz venni az év végi osztalékban.
Gondolod Te.
Azonban a jogszabály szerint az 1 milliós adományt úgy adod, hogy adsz ki egy számlát a gépről annak akinek adományozol. ezt ő nem fizeti ki, viszont neked van egy bevételi számlád, tehát jelentkezik a könyvelésedben bevételként. Ez után fizesd be az Áfát. 1 millió így már 1 millió kétszáz ezerben van, azonban csak 1 milliót írhatsz le az adóalapból.

Tehát adózás szempontjából nemcsak nem tudsz kivenni 160 ezret az osztalékból, hanem beraksz még 40 ezret. Szóval fizetsz 20%-ot az államnak azért, hogy Te adományozhass.
Jó nem? Ösztönző.
A félreértések elkerülése végett, engem nem az zavar, hogy nem tudom kivenni az adomány 16 %-át osztalékként.
A helyzet az, hogy akik donátorként működnek, az év elején eldöntik, mennyit szánnak a dologra. Ezzel a húzással elérte az állam, hogy az adományra szánt összeg 80%-a kerüljön csak a célba, mert a keretből kell kigazdálkodni az adót is. A 20% megy az állam zsebébe.
Sikeresen megakadályozták az adományok 20%-anak a célhoz való eljutását.

Nyomorult egy világ az, ahol az állam lopja el az adományokat.

Dinsdale Piranha 2011.04.08. 09:04:57

A komcsi fidesz pofátlansága nem ismer határokat. Amióta dolgozom tisztességesen fizetem az adót, tavaly még a nyugdíjpénzemet is lenyúlták, szóval menjenek a jó büdös, k... anyjukba. Egyetlen komoly érvet vagy ellenérvet sem érdemelnek.

csoko20 2011.04.08. 09:05:48

"Önző, és nem igazán magyar hazafi az, akinek a saját jóléte fontosabb, mint hazája élete, gyermekeinek és unokáinak a jövője..."

No, Elemér bá':
-hány gyereked, unokád van?
-mennyit adóztál életedben?
-az nem önző dolog, ha a temetésért, keresztelőért, esketésért járó pénzt zsebre rakjuk?
-hazafiságról papolni, akkor amikor a főnököd Rómában van?
-úgy érzed, abból a 20ezer milliárból, mindössze 1 milliót fordított rád az állam?
-illik-e kérkedni az adakozással? - "ne tudja a jobb kezed, mit csinál a bal”
-miért kell hülyének nézni másokat is?

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 09:07:28

@eszkep: Ja és örülnék,ha csak 1egyházat megneveznél (a bejegyzettek közül) amelyiket az APEH,mostmár adó és vámhatóság egyetlen egyszer is vizsgált!

Epercsibe 2011.04.08. 09:07:50

Mielőtt esetleg lekomcsiznának a kormány szimpatizánsok, 3.000.000 Ft-al járultam hozzá az adósságcsökkentéshez (mnypban ennyi volt, remélem nem a Q7 javításra folyt el...). Csak olyan "hazafi" szóljon le, aki ennél többet tett a hazáért és a közért ;o).

Bee-zony 2011.04.08. 09:08:44

@kaqkkfioka: @tojastobias: Kösz’, nem én írtam. Név nélkül találtam a neten. Én csak alkalmaztam a megfelelő helyen és a megfelelő időben. M. S. mester nyilván köszöni; és hogy nem veszíti el az aktualitását, amit írt… azért mert meglátta a lényeget, ami azóta sem változott.

A sírva röhögős tragikomédia megvolt mára is. Normális országra nem telik, viszont van helyette Monty Python élőben. Ez durva, nagyon durva; és még nincs vége. Itt kéne abbahagyni, és embereket és mentalitást váltani.

bebi (törölt) 2011.04.08. 09:10:28

Nekem ő volt a pedagógia tanárom Győrben, már akkor is mocskosgyurcsányozásból, szemétkomcsizásból álltak az órái, plusz, az időközi választásokra készülve megmondta, és megírta a családtagjainknak, hogy nem erkölcsös és magyar ember az, aki nem megy el szavazni, és nem a fideszre szavaz. A fideszt természetesen nem így nyíltan írta le, de rá lehetett ismerni. Most ő a hit pajzsa.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.08. 09:11:05

Az olajmaffia által ellopott 1500-3000 milliárd forinttal kellene kezdeni, nemde, Arnold Mihály?

zrobasé 2011.04.08. 09:11:57

@eszkep: "Vettél már bármilyen szolgáltatást igénybe paptól, amiért egyáltalán "fizetni kellett"??? Mi a fenéről kellene egy papnak feléd számlát kiállítania? "
jaj, megint vicces vagy igy kora reggel, ismét sikerült árnyékra vetődnöd...de mennyi mindenért kérnek pénzt, el se hiszed...de nem baj, te csak dugd a fejed a homokba, ha neked úgy jobb...
(és igen persze tudjuk, nálatok a ti papotok nem kér semmiért pénzt, igy azok a nyomorultak, szerencsétlenek, balfaszok bénák, akiknél meg igen, ezt le se kell irnod, tudjuk...szuper helyen élhetsz...)
inkább azt mondd meg, te mennyit dobtál már be ebbe az alapba...mint jó hazafi ?! hmm ?

guma 2011.04.08. 09:13:20

@árammal átjárt kakkantott nyaktekercs: te egyike vagy a számtalan nehéz sorsú, tandíjat fizetni nem tudó egyénnek, kiket az egyház felkarolt és ingyen taníttat a keresztyén, konzervatív szellemre?

máris megnyugodtam a jövőt illetően!

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 09:13:28

Tőlem és feleségemtől januárban vett el 1,5milla nyugdíjmegtakarítást Viktörp és mocskos bandája!!
2/3 fidesznyik többség ti nagyon csöndben vagytok,gondolom ti majd ezt a pénzt a következő választáskor szavazatonként visszakapjátok.

igényes 2011.04.08. 09:16:14

Érdekes, hogy Orbán már mindenkit negligál, nem veszi észre, amit muszáj lenne immár.

Nagykövetfeleségek a városházán
2011.04.07. 10:00

A holland, az ausztrál, a japán, illetve a svájci nagykövetek feleségei jártak múlt pénteken Esztergomban.

. Tétényi Éva a Polgármesteri Hivatal nagytermében fogadta a vendégeket, akik a jó hangulatú beszélgetést követően előbb megtekintették a volt polgármester díszesen kialakított egykori szobáját, majd a Határtalan Szív Alapítvány Töltés utcai házához látogattak. Itt az évek óta adakozó diplomata-feleségek felvázolták a polgármesternek az általuk végzett jótékonykodás elveit, szándékait, céljait, illetve élénken érdeklődtek az esztergomi közélet ügyei iránt. Ezután a delegációt meglepetés várta, a várban a még restaurálás alatt álló Botticelli freskót tekinthették meg a zeneiskola két tanárjának, korabeli muzsikát és hangulatot varázsló koncertje mellett. A freskóról Wierdl Zsuzsa, a téma Európa szerte elismert szaktekintélye, a királyi várról pedig Horváth Béla, a várról évtizedeken át építő-szépítő, nemrég nyugdíjba vonult igazgatója mesélt az illusztris vendégeknek. Az adósságrendezési eljárás miatt ilyen vendéglátásra nem költhet az önkormányzat, ezért Tétényi Éva polgármester ezúton köszöni meg a tolmácsoknak, a süteményeket és ajándék naptárakat kézzel készítő esztergomi nőknek azt a rengeteg segítséget, odafigyelést, amelyet a vendégek és vendéglátók egyaránt érzékeltek.

Vendégeink voltak:
Ruth Mühlethaler, a svájci nagykövet felesége, a Diplomata házastársak budapesti egyesületének (DSB) elnöke
Ellen Milders, a holland nagykövet felesége, a DSB alelnöke
Renee Varga, a holland misszióvezető-helyettes felesége, a jótékonysági csoport vezetője
Mariko Humphries, az ausztrál misszióvezető-helyettes felesége, a jótékonysági csoport tagja

DFK 2011.04.08. 09:16:27

Hát nem gondoltam volna, hogy aki baloldali, az ilyen sötét is egyúttal. Mi a gond azzal, hogy létrehoznak egy alapot, amibe bárki önként befizethet pénzt, az ország adósságának csökkentésére? Tán nem az adósságunk a legnagyobb bilincs? Baj, ha valaki a saját pénzéből ad erre, mert fontosnak tartja (még akkor is ha az ő pénze kicsinység az egészhez, de 1. sok kicsi sokrs megy, 2. meg lehet az az önbecsülése, hogy necsak pofázott, hanem tett is valamit)? Ráadásul az a fő kifogás, hogy egy katolikus pap kezdeményezte? Na ja, a baloldal az adósság csinálásban bajnok, másban nem.

Vélemény1 2011.04.08. 09:16:41

Hogy Rédly Elemér mennyit dolgozott a pénzért, azt nem tudom, de a hatvanas évek elején több mint egy évet börtönben ült a munkájáért. Szerintem a tisztelt cikkíró ezt csinálja utána, és aztán írja meg róla a véleményét. (Igaz, "sajnos" erre ma már nincsen lehetőség. Így tehát nem marad más lehetősége, mint hallgatni!)

Pacsapapa 2011.04.08. 09:17:57

"Rédly Elemér plébános úr vajon mennyit dolgozott azért az 1 millió forintért, amit olyan nagy lelkesen felajánlott? Ja, hogy semennyit?! Más faszát verni a csalánnal, plébános úr, más faszát ..."

Bátorkodom megemlíteni, mint a poszt elején is idézi, "a Győri Hittudományi Főiskola tanára". Lehet hogy az nem munka? Szocializáció kérdése, hogy ki mit tekint vagy ismer munkának.
Egysejtű demagógiáért a cikk írója sem megy a szomszédba. A trollok etetésére jó az írás.

Pékszakállú Henceg 2011.04.08. 09:22:51

@zero: jaj, de gonosz vagy! Amikor Pintért kinevezték belügyminiszternek már sejtettem, hogy Arnold is jó helyre kerülhet. Olajozottan mennek a dolgok arrafelé! :DDD

eszkep 2011.04.08. 09:23:25

@zrobasé: "de mennyi mindenért kérnek pénzt, el se hiszed"
No nézzük (bár én lelkészről tudok csak beszámolni, tuti, hogy fogalmad sincs, hogy mi a különbség):
- keresztelőért nem kértek
- esküvőért "frekventált" templomban kérnek, ha nem akarsz fizetni más templomban házasodsz.
Legyél szíves, tájékoztass, miért fizettél már papnak?

mojszipupi 2011.04.08. 09:23:58

Kedves Híveim! A mai szentmisén az államdósság csökkentésére gyűjtünk! Isten fizesse meg! :P

Pékszakállú Henceg 2011.04.08. 09:26:54

@Pacsapapa: hit és tudomány, ez a két szó együtt említve számomra mindig furcsa volt. Hit-tudomány, újpest-fradi, Orbán-józan ész, hatalmas és feloldhatatlan ellentétek!

eszkep 2011.04.08. 09:27:18

@Pacsapapa: "Egysejtű demagógiáért a cikk írója sem megy a szomszédba. A trollok etetésére jó az írás."

Igen, sajnos ez látszik az itt komentelők nagy többségének értelmi színvonalából is. Nem értem laspalmaséknak miért kellette ennyire lezülleszteni ezt a blogot. (persze tudható miért, de akkor is szánalmas).
Vajon Schiff Andrásról újabb aranyköpései kapcsán lesz-e poszt a Vastagbőrőn? Hmmm, lehet, hogy ezért nem járna Index-es link...

kormányzó 2011.04.08. 09:29:38

Békekölcsön? Lófaszt a törpe majompöcsének!

zrobasé 2011.04.08. 09:31:01

@eszkep: "No nézzük (bár én lelkészről tudok csak beszámolni, tuti, hogy fogalmad sincs, hogy mi a különbség):"
honnan tudnám, te igen okos,te, hisz csak te tudhatsz mindent, tudorok tudora (nyomorúságos az életed, ha tényleg azt hiszed, hogy te mindenkinél többet tudsz, röhej vagy)
sorolom :
-házassági felkészités (kötelező, különben nem adnak össze templomban)
-esküvő
-templomdiszitéshez való hozzájárulás esküvön (hiába viszed a virágokat magad, akkor is kell)
-kis kereszt 400, nagy kereszt 1000, amit meg KELL venned az esküvő elött
-egyházi adó
-keresztelés
-temetés
-elsőáldozás
-bérmálkozás
bár hiába is irtam le ezeket, mert, tuti, hogy neked ezekről a dolgokról fogalmad sincs (csak úgy a te stilusodba )

É2I 2011.04.08. 09:32:05

@eszkep: Mondjuk folyamatosan fizetsz, ha adózol, mivel állami juttatásként kapnak az egyházak :S

KovA 2011.04.08. 09:32:14

Posztolókám, ezt nem kellett volna: "Rédly Elemér plébános úr vajon mennyit dolgozott azért az 1 millió forintért, amit olyan nagy lelkesen felajánlott? Ja, hogy semennyit?! Más faszát verni a csalánnal, plébános úr, más faszát ..."

A magáéból adta. És a dijakat sem adják csak úgy. És lehet, hogy többet dolgozott érte (sőt nem érte! , ha érted) mint a bankigazgató a prémiumáért és egész biztosan többről mondott le.
Lehet, kicsit naiv, de tiszteletreméltóan naiv. Van még mit tanulnunk tőle alighanem.
Neked különösen - alighanem más ötleted lett volna mire költsd...
...no ezért nem kapsz te ilyen díjat. :-)

igényes 2011.04.08. 09:32:39

Ebből a pénzből, valaki nagy nyereséget akaszt le. Mint tudjuk a lista árból 35% lealkudható lenne, ha ügyes a vevő.

Biztos megrendeléshez juthatnak azok az autókereskedők, akik bejutnak a központosított közbeszerzési rendszerbe. A költségvetési szervek számára most összesen nettó hétmilliárd forint keretösszegben szereznek be járműveket.

Tehát ebből az összegből lesz 5 millió Ft/ db VW Passat, mondjuk rá! 1400 db új gépjármű.

Elképesztő összeg, ha beszámoljuk ezeknek a gépjárműveknek, a havi 200 000Ft-os átlagos fenntartását. 1400 x 200 000Ft = havi 280 millió, tehát évente 12 x 280 millió = 3 milliárd 360 millió, de ugye ide tartozik még a gépjárművet használó 1400 emberke átlag 6 milliós éves jövedelme = 8 milliárd 400 milliós fizetése. Most akkor mennyi gépjárművet is birtokol a kormány alárendeltségi köre, ha 5 évenként cserélik a gépjárműveket. 5 x 1400 gépkocsi van a Fidesz birtokában? Olyan óriási ez a szám, hogy szinte hihetetlen.

Megértem, hogy a Gyurcsány által összefingott kocsit Orbán nem kívánja használni, de azért legyen már egy határ!

az_igazi_trebitsch 2011.04.08. 09:34:43

@Bee-zony: Azannya, ez betalált! Ezt kéne mindenhová kitenni a NENYI helyett, irodába, villamosba, buszba, hirdetőoszlopra, falra, fára, naponta felolvasni tévében, rádióban!

Dr. Akula 2011.04.08. 09:38:21

Tisztelt Magyar Állam!

A mai napig az alábbi "önkéntes" befizetéseket tettem az államadósság csökkentésére:

1. Magánnyugdíjpénztáramban összegyűlt 870.000.- Ft
2. "Mindenkijóljár" nevű adócsökkentési program keretében 40.000.- Ft-ot, amit nem kaphatok vissza a 2010-ben befizetett életbiztosítási megtakarításomra, és a jövőben sem fogok tudni levonni
3. Havi 3.000.- Ft-ot meghatározatlan ideig, szintén a "Mindekijóljár" adócsökkentési program miatti többlet SZJA fizetési kötelezettségemre.

Remélem, a döntéshozóknak és családtagjainak drága gyógyszereire nem jut majd ebből a pénzből!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 09:38:36

@Pacsapapa:
munka, csak nem közvetlen gdp termelő munka. a fizetését a gdp termelő réteg adójából kapja, azaz voltaképpen abból adományoz amit mások már "adó -mányoztak" erre a célra.

így érthetőbb a dolog?

a szocializációhoz ennek semmi köze.
nem bántja senki a plébános urat, még csak a tevékenységét sem kritizálja senki azzal, ha rávilágít, a plébános úr, a mi adóforintjainkból adományozott.
míg az egyházat az állam tartja fenn az adófizetők (a nem vallásosakén is) pénzéből, addig az egyház tagjainak ilyen irányú kezdeményezése egy kicsit fals, főleg amellett, hogy kijelenti, aki nem tesz az alapba az szarmagyar.
az egyháznak szolgálnia kell, nem politizálni, és ítélkezni politikai vonalon.
erre van már pártunk, pont annyival több mint kellene, ahány be van jegyezve.

Kotkodus 2011.04.08. 09:38:44

MENNYIT FIZETTEK BE EDDIG A "FIDESZ-KÖZELI" CÉGEK?

HOL MARADNAK A FIDESZ KÁDEREK - LELKIISMERETI ALAPÚ - 98%-OS VÉGKIELÉGÍTÉS FISSZAFIZETÉSEI???

SZÉGYEN, HOGY EZEK AZ EMBEREK SZÉCHENYIT A SZÁJUKRA MERIK EGYÁLTALÁN VENNI...

A HÜLYE MAJMOK MEG AZT KÉPZELIK RÓLUKSZ HOGY NAGY ÁLLAMFÉRFIAK... SZERENCSÉTLENEK... AZ ÉBREDÉS FÁJDALMAS LESZ...

Kivancsi 2011.04.08. 09:38:52

Persze adok... a lofaszt adok azt....

Azert adjak:
- hogy ez a szemet politikus-maffia banda meg tobbet tudjon lopni?
- hogy a "norwegok" meg tobbet nyuljanak le az allamtol a kozosbol?

A lofaszt!!
Inkabb a nemzet fulladjon bele a sajat szaraba.... velem egyutt :):):)
a plebanos veres faszat.... szoval azt :):):)

Medgar 2011.04.08. 09:39:25

Március elején viccelődtünk azzal baráti körben, hogy év végére jön a békekölcsön 2.0.
Hát itt van, csak nem kötelező. MÉG. Viszont nem is sorsolnak cserébe gagyi nyereményeket.

guma 2011.04.08. 09:39:36

@eszkep: hogy ki mit zülleszt le az országban, arról a vélemények megoszlanak!
nem a tiéd a mérvadó a blog kapcsán sem : mert az élet (és a párt) tálcán kínálja nap, mint nap a megdöbbentően primitív, züllött elképzelések halmazát.

most pl ezt :
"Élőlánccal tiltakoztak zuglói polgárok és az MSZP tegnap az ellen, hogy a Papcsák Ferenc fideszes polgármester vezette XIV. kerület szeptembertől - takarékossági okokból - bezáratja a József Attila általános iskolát."

mire gyűjtsünk akkor most?

Kotkodus 2011.04.08. 09:39:37

@Kotkodus: bocsi az elütésekért... felháborító ez az egész!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 09:40:57

@eszkep:
pl. tőlem már kértek azért is, hogy egy munkát megkapjak.

Kotkodus 2011.04.08. 09:42:38

@Medx: most még csak kérik és javasolják... mi lesz ha kénytelenek lesznek belátni, hogy a matolcsy féle "ortodox gazdasági" pálya nem járható út?

ORGASMUSFORSCHER 2011.04.08. 09:43:48

ennek a blognak miért vastagbőr a neve?????????

ez egy vérvörös komcsi propagandablog, amely a gennyes kommunizmus legszebb kommunikációs fordulatait prezentálja minden nap....

szerencsétlen, primitív állatok.....

kár a magyar demokráciáért....

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 09:44:15

@DFK: Egyenlőre az a katolikus pap 3 milliárd forint állami támogatásból adakozza az az 1 millát,
AZ ÉN POGÁNY adómbol!!!!
Jó lenne,ha az egyházakat a híveik tartanák el,abból a pénzből jótékonykodnának.
Ha pedig nincs annyi hívő,lehet bezárni,mint egy válalkozást!Ezt hívjuk KAPITALIZMUSNAK!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 09:45:40

@eszkep: ki a bánatos faszom az a Schiff András?

Hans Lopkowitz 2011.04.08. 09:46:20

Tényleg... de tényleg: nem lehetne azokat "rávenni" a visszafizetésre, akik minderről tehetnek?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 09:46:38

@ORGASMUSFORSCHER: :))))))))))))))))))))
ugye téged sem azért fizetnek, mert információszerző munkát végzel?

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 09:48:55

@Medx:"Március elején viccelődtünk azzal baráti körben, hogy év végére jön a békekölcsön 2.0."
Az már megvolt egyszer a magán nyugdíjakkal!
Ez már csak 3.0 lehet!

eszkep 2011.04.08. 09:54:43

@Kotkodus: "MENNYIT FIZETTEK BE EDDIG A "FIDESZ-KÖZELI" CÉGEK?"
Látom sokmindent nem sikerült felfognod a posztból... Folyamatban lévű ügyről van szó, ami szerdán vette kezdetét...

"HOL MARADNAK A FIDESZ KÁDEREK - LELKIISMERETI ALAPÚ - 98%-OS VÉGKIELÉGÍTÉS FISSZAFIZETÉSEI???"
Konkrétan mire gondolsz??? Egy éve vannak kormányon, szerintem még nem a végkielégítésen já az eszük...

"SZÉGYEN, HOGY EZEK AZ EMBEREK SZÉCHENYIT A SZÁJUKRA MERIK EGYÁLTALÁN VENNI."
Ez konkrétan laspalmas volt...

"A HÜLYE MAJMOK MEG AZT KÉPZELIK RÓLUKSZ HOGY NAGY ÁLLAMFÉRFIAK... SZERENCSÉTLENEK... "
Ez a - konstruktívnak kevésbé nevezhető - hozzászólásod mindent elárul az értelmi színvonaladról.

Látom, nem sikerült értelmesen hozzászólnod a témához.

Devil 2011.04.08. 09:55:12

@eszkep: Trollok, mi :) A Parlamanet tele van veluk.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 09:56:08

@ORGASMUSFORSCHER: Arról meg beszélhetnénk ki a vérvörös kommunista!
Orbán és sleppje túl tesz Rákosin az ávo-jával együtt!

zrobasé 2011.04.08. 09:59:40

@eszkep: na, sikerült elolvasni és értelemzni amit leirtam ? tudom, neked kicsit lassabban megy, nyomorúságos, haszontalan életed nagy kereszt neked, de sebaj megvárom, majd a déli harangszónál találkozunk (tudod már annak az igazi történetét, vagy még mindig a legendákban élsz ? :D)

Medgar 2011.04.08. 09:59:45

@alibaszna de bamba: Igazad van, de akkor viszont a pap bácsi jobb, ha befogja és adakozik még, mert nálunk a két gyerek is fejenként 1,5 millával szállt be.

Medgar 2011.04.08. 09:59:45

@alibaszna de bamba: Igazad van, de akkor viszont a pap bácsi jobb, ha befogja és adakozik még, mert nálunk a két gyerek is fejenként 1,5 millával szállt be.

Devil 2011.04.08. 10:01:05

Tehat az allamadossag lesz az a mumus ami mindent igazol majd. Eddig a "szocik loptak" volt, meg a komcsizas (az elozo fidesz-ciklusban a hazaarulozas, emlekeztek meg mit csinaltak Mecs Imrevel? : www.eorsi.hu/politikainaplo/?034 ).
A recept sem uj, a nacik zsidoztak, a szovjetek naciztak, az amerikaiak kommunistaztak (most terrorostaznak). A szocik Orbanoztak, Orban Gyurcsanyozott/
Csak szanalmas, Az egesz az. A politikai trollkodas is, a forumtrollok is, a fideszes media is az.

Megis mi van pld Sukoroval (semmi) mi van a 4-es metro szerelvenyeivel (tenyleg, mi van a perrel?) mi van a gazdasagi novekedessel?
Ki a fenet redekel a fidesz altal keltett zsibvasar, minket a sajat erdekeink erdekelnek!
(Megj: elobb adot csokkentunk aztan sirunk az allamadossag miatt? Hat hulyenek tetszik minket nezni?)

eszkep 2011.04.08. 10:01:22

@zrobasé:
„házassági felkészités (kötelező, különben nem adnak össze templomban)” – tudom, hogy kötelező, mi is voltunk és nem fizettünk érte.

„esküvő” – ezért csak azért fizettünk, mert végül olyan templomot választottunk.

„templomdiszitéshez való hozzájárulás esküvön (hiába viszed a virágokat magad, akkor is kell)” – Érdekes, mi magunk megoldottuk közösen azzal a 4 párral, akiknek aznap volt szintén és nem kellett fizetnünk érte.

„kis kereszt 400, nagy kereszt 1000, amit meg KELL venned az esküvő elött” - ??? bizonyára valami katolikus egyedi szokás, nekünk semmit nem kellett vennünk.

„egyházi adó” – kb. 150 éve nem kötelező és soha nem is fizettem.

„keresztelés” – nem fizettünk érte.

„temetés” – hál’ Istennek erről nincs tapasztalatom az elmúlt 20 évből.

„elsőáldozás” – református vagyok, én konfirmáltam – ingyen.

„bérmálkozás” – protestáns révén erről sincs tapasztalatom.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 10:02:18

@ORGASMUSFORSCHER: Nem éppen Viktörp nevezte el gyurcsányt és az MSZP-t vadkapitalistának? (egyébbként,jogosan)

Devil 2011.04.08. 10:04:59

@eszkep: Az egyhazba szamolatlanul donti a penzt az allam (lehet hogy ezt mar kitargyaltatok, de sohasem art ismetelni). Eleve a vatikani egyezmeny is elonytelen az allam szamara, de azon felul is milliardok csusznak at egyhazi (vagy egyhazhoz kotheto) intezmenyekhez. Annyi penzt kapnak hogy meg sem merik szamolni. Az Index is cikkezett errol, de ha te csak a "nemzetet" meg a HorTV-t meg egyeb orbanista hircsatornakat vagy hajlando olvasni, bizony bekotott szemmel jarkalsz...

En meg minek etetek egy trollt???

eszkep 2011.04.08. 10:05:50

@zrobasé:
"na, sikerült elolvasni és értelemzni amit leirtam ?"
Értelmetlen marhaságot elég nehéz értelmezni, csak rávilágítottam, hogy funkcionális analfabéta vagy.

"tudod már annak az igazi történetét, vagy még mindig a legendákban élsz?"
Most tényleg még azóta sem vetted a fáradságot, hogy utánaolvass??? No comment...
Egyébként egy a Vatikán levéltárában megőrzött irat tartalmát "legendának" nevezni, finoman szólva is ciki.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 10:07:00

@eszkep: Hát akkor Te jó nagy ingyenélő vagy!!
Ezért kell a mi adónkból fenntartani az egyházakat!!!!!
Jobb lenne ha mindenki eltartaná saját vallásának egyházi ingyenélőit.
Mint ahogy a pártokat is a tagságnak kéne fenntartania!!

ucsacsu 2011.04.08. 10:07:12

Amit a fidesz csinál,mondhatnám ügyes,merthogy nem a pap fejéből robbant ki a megvilágosodás az biztos.A fidesz egy félév múlva már ilyen ötlettel nem állhatna elő, nem lesz hozzá erkölcsi alapja,most sincs. A pap csak kesztyűs báb semmi más.Fizesse vissza a hitelt aki össze hozta.Egyébként érdekes az államnak nincs pénze az iskolák fenntartására,az egyháznak van HONNAN?

KÁ72 2011.04.08. 10:09:10

@zero: Kicsit olvashatnátok is arról az emberről, akin viccelődtök. Majd akkor legyetek szívesek lebácsizni, ha együtt őriztetek vele disznót. Gondolom a börtönben nem voltatok cellatársak vele:
"Bolberitz Pál laudációjában elmondta: Rédly Elemért azért ítélték börtönre, mert azokat, akiket korábban eltávolítottak a papi szemináriumokból, mások mellett ő fogta össze, és illegális teológiai képzést nyújtott nekik. A teológusokat lényegében azért rúgták ki, mert bojkottálták a kommunista rendszert támogató békepapi gyűléseket.
Amikor a kitüntetettet elfogták, összpontosított támadás zajlott a Magyar Katolikus Egyház ellen, egyetlen éjszaka alatt több mint száz szeminaristánál tartottak házkutatást, közülük mintegy 90-et el is bocsátottak a teológiáról, és a püspökeiket is kényszerítette az akkori hatalom, hogy marasztalja el őket.

Rédly Elemér elmondta: az 1961-ben ellene indított koncepciós per államellenes bűncselekménnyel vádolta, azzal, hogy "fegyveres rendszerváltásra és keresztény társadalom felépítésére" készült paptársaival együtt, ezért kapott két év és két hónap börtönt.
"
Érdemes áttanulmányozni a többi díjazott életét is...
Amúgy a félreértések elkerülése érdekében: a díjat nem az állam adja. Magánszemélyek alapították és nem jár hozzá pénz. A "bácsi" a saját pénzét adta oda az államadósság csökkentésére. Én inkább szégyellem magam, mert valószínűleg nem fogom tudni követni a példáját.
Nem hiszem el, hogy nincs a közéletben olyan ember, akin jobban lehetne viccelődni.
Eddig szerettelek titeket olvasni, mert el tudtam hinni, hogy akit piszkáltok az kiérdemelte

zrobasé 2011.04.08. 10:09:31

@eszkep: aha, szóval ha ti nem fizettetek érte, de más meg igen, akkor nem is létezik a dolog a te olvasatodban, ugye ? na látod, NEKED nincs fogalmad, elképzelésed, hogy te életeden kivül is van ám sok-sok dolog, ami bizony tény, és nem légből kapott tudatlanság...ajánlom, legközelebb mielött vagdalkodsz, tájékozodj...rádfér...

eszkep 2011.04.08. 10:10:40

@Devil: "Annyi penzt kapnak hogy meg sem merik szamolni"
Hát ez vicces aranyköpés... Te tényleg elhiszel mindent, amit az Index-en olvasható???
Amúgy ez valóban volt téma Vastagbőrön, így most nem mennék bele, hogy milyen közfeladatokra kapnak az egyházak pénzt.

eszkep 2011.04.08. 10:12:42

@alibaszna de bamba: "Jobb lenne ha mindenki eltartaná saját vallásának egyházi ingyenélőit"
Már volt szó a Vastagbőrön, hogy az egyházak pontosan milyen közfeladatok elvégzésére kapnak pénzt, így nem is reflektálok a hülyeségedre. Keresd vissza a posztot.

Marcellusca 2011.04.08. 10:16:01

@eszkep:

"egyház adó" - lásd: temetés!

"temetés" - egyház adót, temetés előtt, visszamenőleg 3 évre, különben nem lesz temetés.

Családban - sajnos - előfordult példa.
És még örülhet a csuhás, hogy én nem mentem be, mikor a temetésről tárgyaltak!!!

KÁ72 2011.04.08. 10:18:20

@zrobasé:
Csak, hogy katolikus is válaszoljon:
„házassági felkészités (kötelező, különben nem adnak össze templomban)” – Nem kellet fizetnem érte

„esküvő” – Nem kellett fizetnem érte.

„templomdiszitéshez való hozzájárulás esküvön (hiába viszed a virágokat magad, akkor is kell)” – A barátaim díszítették, nem kellett fizetnem érte

„kis kereszt 400, nagy kereszt 1000, amit meg KELL venned az esküvő elött” - Mi vittük a keresztet, amin az esküt tettük. A boltban fizettem érte.

„egyházi adó” Nem kötelező, de fizetem. Van ajánlás, ami a jövedelmed 1-2%.

„keresztelés” – Nem kellett fizetni érte

„temetés” – Még nem intéztem temetést, nem tudom

„elsőáldozás” – Nem fizettünk érte, a gyerek felkészítéséért sem kellett

„bérmálkozás” – A sajátomért nem kellett fizetni, pontosabban az emlékbe kapott fali díszért kellett

bandika gazdája 2011.04.08. 10:18:26

@árammal átjárt kakkantott nyaktekercs: Takarodj innen, itt ez a stílus nem divat! Találsz te másutt magadhoz valót! Szemétláda! (Csak hogy tudd, nem ért itt sem mindenki mindenkivel egyet, nem is kell! Akkor választani szoktunk, vagy nem szólunk hozzá, vagy elmondjuk az ellenvéleményünket - de nem így!) Húzzál vissza oda ahonnan jöttél. Itt nincs rád szükség.

zrobasé 2011.04.08. 10:18:57

@Marcellusca: hagyjad már...ha náluk nincs, AKKOR nincs, és kész...aki meg mást mond, az hülye, barom, funcionális analfabéta...különben is TRIVIÁLIS ! :)

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 10:20:20

@eszkep: Na persze adott is az esküvőért átvett pénzért áfás számlát a pap!?
Nem hiszem,hogy görcsöt kapott a keze az írásban.(csak azért mert ti választottátok a templomot)
Apeh hol van ilyenkor?!
Meg a BECSÜLET, meg a HIT, meg ZISTEN?!

a-kis-herceg 2011.04.08. 10:20:39

akkor az egyházról ŐSZINTÉN egyenesen...

a napokban bicajozva Sajócsege, Sajósenye stb Boldváig pl...
minden rohad és pusztul. rohadt nagy szegénység...
kivéve...

egyház. nagy fallal körülvéve vadi uj autók, vadi épületek, intézmények, nyugdíjas ház, iskola stb...

a vidék halott. kivéve az agyon dotált egyházakat...

(gyk: az egyház dupla fejpénzeket kap az önkorihoz képest...)

sorvadás és virulás...

mellesleg az egyház és az állam újra összeolvadt...
az állami adókból az egyház működteti a szolgáltatási felét... az intézményeket.

DArchAngel 2011.04.08. 10:21:01

@eszkep: Temetés. Na, azt konkrétan zsebbe kérte.

a-kis-herceg 2011.04.08. 10:23:25

elírtam
Szirmabesenyő-Sajóvámos-Sajósenye-Boldva

mellesleg az árvíz is érdekes téma. de ez "másik mise"

7 milliárdot költ az állam, és MIND a sajó védelmére...
Bódván semmit... sehol semmit... izgulva várjuk mi lesz tavasszal...
lesz e májusi eső, ami sok aranyat ér...

KÁ72 2011.04.08. 10:23:46

@zrobasé: Másnak kellett fizetni? Hát tudod, ha valaki akkor lát csak papot, ha akar tőle valamit, az ne csodálkozzon. Nem kötelező az egyházi esküvő, az egyházi temetés, a keresztelés, a bérmálkozás. Ha tagja leszel a közösségnek, majd más elbírálás alá esel.

zrobasé 2011.04.08. 10:24:41

@KÁ72: szuper...akkor csak nálunk ilyen kapzsi a róm.kat. egyház ? mindegy, de tudom, jó helyre megy a pénzem, minden nap látom az eredményét :)

Marcellusca 2011.04.08. 10:27:01

@KÁ72: Attól, hogy valakit börtönbe zártak '61-ben még nem hős, mártír!

Azóta pontosan 50 év telt el.

Őt most, a jelenlegi, képmutató, ultranaiv megnyilvánulásáért cikizik, bírálják.
A múltja nem mentség a jelenre.

A fityiszeseket meg azért bírálják, mert egy ultranaiv ember jószándékát kihasználva politikai tőkét kívánnak csiszolni, miközben beetetik az embereket.
"Ne a zemberekkel fizettessék meg!" - mond valamit?
Mert most pont arról szól a felhívás és a politikai vircsaft, hogy "Emberek, dobjátok össze, FIZESSÉTEK KI az államadósságot!"

Egyébként az jutott eszembe, hogy kíváncsian várom, hogy a Fityisz-potentátok, képviselők vajh, mikor ajánlják fel - mondjuk - egy havi tiszteletdíjukat és költségtérítésüket (mert a mellékesekből még mindig meg tudnak élni abban a hónapban!) eme nemes cél érdekében?
Ha ez - bizonyítottan - megtörténik, csak az után várhatják el a birkáiktól, hogy ők is adakozzanak.

derelyegrádi szellem 2011.04.08. 10:28:36

laspalmas

Ez a poszt - általában nem szoktam krtizálni, a szerkesztők szabadságának tartom - nagyon nagyon álságos.

Egy pap felajánlott 1 milliót a köznek. Ezt megköszönni illenék, nem pedig fikázni, és ez vonatkozik zero toldatára is.

Felhavnám arra szíves figylmet, hogy ez nem kötelező, TI nem katok, vagy nem tudtok nem adtok és kész. Ez ennyi. Lenne..

Az áramtúlfizetések idecitálása meg tökéletes tévedés, hiszen illenék különbséget tennii a között, hoyg valaki a SAJÁTJÁT (a papé ilyen) , meg aközött, aki a MÁSÉT. Magyarázzam, vagy világos a különbség?

Tudom, hogy most meg fogsz sértődni, de talán később belátod, jobbító szándék vezérel:

Ez a poszt a lumpenproletariátus hagja már....

.... keveredve (most jön zero) egy kis 50-es évek beli rákosista ifjúkommunista panelekkel, ilyetén: "Rédly Elemér plébános úr vajon mennyit dolgozott azért az 1 millió forintért, amit olyan nagy lelkesen felajánlott? Ja, hogy semennyit?! Más faszát verni a csalánnal, plébános úr, más faszát ..."

Szerinied csak az munka zero, hogy valaki kavicsot lapátol, vagy történelmet tanít, vagy számítógéppes mittudomén mit csinál? Hát nem bazmeg...te tudod egy pap mit "dolgozik"? Láttál már ilyet? Azt tudod, hogy az ő szolgálatuk 24 órás, mert ha haldoklóhoz papot hívnak az éj közepén, akor is megy, nem mondja majd holnap reggel 8-tól, hivatalkezdéskor.

Attól most szakadjuk is el, hogy neked vajon közöd van ahhoz, neki honnan van egymilliója? Parlameti képviselő? Politikus?

Igen, ez már al umpenproletariátus hangja, érvei, panaljei.

Sajnálom.

Valaki felajánl a SAJÁTJÁBÓL a köznek (tehát nem fordítva, ellop onnan), ti meg leköpdösitek....

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 10:32:36

Rédly Elemér pápai prelátus, kanonok, győri plébános, a Győri Hittudományi Főiskola tanára még február 25-én vette át a Parma fidei - Hit pajzsa díjat, és már akkor bejelentette: jövedelméből egymillió forintot ajánl fel a magyar állam külföldi, 20 ezer milliárd forintos.....
Mert egyébbként mire költené?
Gyerekei iskoláztatására...
Lakása fűtésére,áramra,víz és csatorna díjra...
Gépkocsi adóra...
Kevesebbet fog kurvázni!!!

DArchAngel 2011.04.08. 10:34:32

Nem értem, hogy miért nem értik itt egyesek, hogy az író és mi még itt sokan miért tartjuk felháborító hülyeségnek, hogy az kormány felkarolta ezt a kezdeményezést.
Azt érzitek ugye, hogy ha az öreg pádre csinál egy alapítványt, azt mindenki leszarná, aki meg akarna, az fizetne bele. De mekkora igénytelenségre vall az, amikor kormányzati szinten kérnek, hogy fizessél még kicsit az államkasszába?! Ennél nagyobb szegénységi bizonyítványt hogy tudnának kiállítani magukról??? Amikor az összes politikus és minisztériumi pojáca úgy ragaszkodik a pénzéhez és a hatalmához, mint a keselyű a koncához? Hogy a több százezres fizetésük mellé még úgy cigánykodnak, ahogy nem szégyellik? Költségtérítéssel, sofőrös autóval, sikkasztással? És akkor még mi fizessünk az államadósságra? Amikor ezeknek a majmoknak meg a klientúrájuknak az eltartására megy el a fizetésem legalább fele? Hát lófaszt a seggükbe!

Horizont 2011.04.08. 10:37:51

@derelyegrádi szellem: Természetesen abban igazad van, hogy ha valaki a sajátjából felajánl a köznek akkor az dicsérendő!Lenne! Ha a pap nem akar egy mozgalmat indítani és másokat is "rábeszélni"!! Pont egy papnak ismernie kellene az emberek anyagi helyzetét és ha itt él ismernie kellene az államadósság "menetét" is . Mindennek fényében nem tudok meghatódni önzetlen cselekedetén! Lehet hasznosabb lett volna ha azzal az 1 milliójával a nyájából segít meg valakiket akiknek nincs ennivalójuk vagy fűteni valójuk! Mindig adok a véleményedre, de ne haragudj most nem tudok igazat adni!

a-kis-herceg 2011.04.08. 10:39:13

@Horizont: előbb ellopta, most visszaad belőle

még rendesnek is mondható. vagy nem?

nem várt fordulat 2011.04.08. 10:39:56

@derelyegrádi szellem: ööö izé
"Egy pap felajánlott 1 milliót a köznek."

ezt kifejtenéd? halál komolyan kérdezem, mert nem tudom, és addig nem vitatkoznék, amíg nem vagyok tisztában a tényekkel. Konkrétan ki felügyeli ezeknek a pénzeknek a sorsát, és egészen pontosan hova fog kerülni az ide befizetett pénz, van -e lehetőség a nyomonkövetésére, stb. ?

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.04.08. 10:40:23

@Conv: "az egyháznak szolgálnia kell, nem politizálni, és ítélkezni politikai vonalon."

Teljesen egyetértek.

ON:
Az egyház nevében is hordozza lényegét: 1 ház, azaz a nyáj minden báránya egyenlő, (Isten színe előtt legalábbis). S mivel a pap (lelkész) munkahelye a templom, ami azt hiszem Isten háza, így KÖTELESSÉGE egyenlő mércével mérnie a híveket, és egyáltalán nem oda való (sőt, szerintem Isten, de lagalábbis Krisztus ellen való politikiai színezetet adnia működésének. Terlegesse a nyájat, hirdesse az igét, terjessze a tízparancsolatot, és mutasson képviseljen vallásának, hitének megfelelő humánus erkölcsi értékeket.

A kanonok Úr felajánlása üdvözlendő (még akkor is, ha tudvalevőleg irdatlan állami dotáció tartja el a katolkus klérust). A hozzátett - véleményem szerint álszent - szöveg azonban nagyon nem.
Tekintettel arra, hogy ma kis hazánkban a lakosság (családok) cca 30% él a létminimum alatt vagy körül, gyermekek százezrei nem kapnak megfelelő élelmezést, a még víz felszínén maradók pedig próbálnak úszni az árral (sokszor szemben, napi 10-14 órát dolgozva), jobb lenne, ha a Tiszteletes Úr (ha már politizál) inkább azoknak üzenne, akiknek az lenne a dolguk, hogy az imént felsoroltakon segítsenek: a politikusoknak. Talán nem kellene pl. Q7 Audikat vásárolni, S8-ast bérelni, dupla illetményt felvenni az adófizetők pénzén - legalábbis már csak a jó példa okán sem.
Még néhány megjegyzés: tiszteletben tartva minden embertársam vallási meggyőződését, engem igenis felháborít, hogy az egyházakat állami pénzből mi, adófizetők tartjuk el, továbbá az is, hogy a pl. katolikus egyház pénzügyi működése átláthatatlan (csakúgy, mint a pártoké), és gyakorlatilag "állam az államban" módon működnek (hogy hogyan, az már egy másik poszt témája lenne).

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 10:40:34

@derelyegrádi szellem: A lunpenproletáriátus kifelyezést ugye azokra a papokra használod akik adómentesen élnek és a megszerzett pézből néha adakoznak egy kicsit a közösség javára?!

KÁ72 2011.04.08. 10:40:46

@Marcellusca: Szerintem pedig hős.
Ugyanis nem csak úgy véletlenül zárták be, hanem azért, mert felkarolta azokat az embereket, akiket az állam kirúgatott. Tette ezt akkor, amikor tudta, hogy ezért be szokás zárni az embert. Ez nem ugyanaz, mint a dédapám, akit azért zártak be, mert nem akart belépni a téeszbe.
Hogy naiv-e? Gyakorlatilag nekem is adott abból a pénzből, még ha nem is fogom megérezni. Ráadásul ez sok pénz, főleg neki. Nem szokásom viccelődni valakin, aki önzetlen, akkor sem, ha úgy gondolom nem lesz hatása a tetteinek. Hogy lesz-e hatás, az nem őt, hanem a világot minősíti szerintem. Igen, engem is.
Fidesz kérdés: szerintem ha zero-ék nagyon kerestek volna, találtak volna más témát is, amivel ekézhetnék őket, vagy szerinted nem?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.08. 10:41:34

@derelyegrádi szellem: szerintem meg külön kellene választani ezt a sztorit.

1: hogy a plébános a saját pénzéből 1 milliót felajánl az államadósság csökkentésére (és erre buzdít másokat is), az alapvetően az ő dolga (megkérdőjelezhetném a józan eszét, de nem teszem, joggal feltételezem, hogy ő hisz). Hogy ezt "közhírré téteti" abban én személy szerint ugyancsak nem találok kivetni valót (ha ehhez a kezdeményezéshez sokan csatlakoznak, akkor ismét igazolva látom, hogy mekkora baklövés volt bezárni a lipótot)
2: hogy egy civil kezdeményezése ily' módon rábukik a kormány, mint gyöngytyúk a meleg takonyra, az már legalább is felvet bizonyos kérdéseket. Ennyi telik tőlük? Komolyan? Mert nem azzal lenne a bajom, ha egy-egy politikus MAGÁNEMBERKÉNT csatlakozik ehhez, de így, hogy Petike sajtótájékoztat... hááát, na mindegy.

+ szerintem itt jön be a képmutatás a dologba:

www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/szijjarto_a_kormany_nincs_egyedul_az_allamadossag_elleni_harcban_42249

"Tájékoztatása szerint a kormány arra kérte fel a nemzetgazdasági minisztert, hogy olyan törvénymódosításokra tegyen javaslatot, amelyek lehetővé teszik, hogy a befizető magánszemélyek és vállalatok a személyi jövedelemadójukból, illetve a társasági adó alapjukból írhassák le majd a befizetett összeg egy bizonyos hányadát." - egyrészt ugye ki tudja, hogy valóban lesz ilyen módosítás, másrészt csak egy bizonyos részére a befizetett összegnek, és nem a TELJESRE.

Arról már nem is beszélve, hogy bármelyik kormányzatnak - túl azon, amit be KELL fizessek - akarok -e a sajátomból még juttatni. Aminek a felhasználása legalább is erősen kérdéses.

és ha most kurva demagóg akarnék lenni, akkor belinkelném az index cikkét a 7 milliárdos gépkocsi-beszerzési keretszerződésről.

a-kis-herceg 2011.04.08. 10:42:37

@alibaszna de bamba: ezzel rajtad kívül (érdemben) senki nem foglalkozik.

ez kommunikáció. a valóságot mindenki lexarja... valószínűleg a valóságban még ha be is fizetne vki vhova, akkor is a pap százszor visszakapja támogatásban, főleg most hogy nagyot nyalt, jobb eséllyel pályazik... még akár meg is érné befizetni. de mivel ellenőrizhetetlen, ezért még azt sem teszi....

csak mondja.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 10:44:27

@derelyegrádi szellem:

1, "Felhavnám arra szíves figylmet, hogy ez nem kötelező, TI nem katok, vagy nem tudtok nem adtok és kész. Ez ennyi. Lenne.."

na ja. de ha nem adsz akkor hitvány önző és nem magyar, nem igaz hazafi :) csak azt mondom amit a nem kötelezőt indító keresztény szellemű pap, ne rám légy dühös :)

2, "illenék különbséget tennii a között, hoyg valaki a SAJÁTJÁT (a papé ilyen) , meg aközött, aki a MÁSÉT. "

a pap bácsi az egyház részére adott állami dotációból kapja a fizetését. az állami dotáció az adófizetők (a nem vallásosakéból is) pénzéből van adva.
szóval kinek a pénzét tette vissza az alapba?:)

összegezve, a pap szolgáljon, mert ez a feladata, a szolgálat.
nem pedig a politikai és emberi ítélkezés.

ez bizony vastagbőrös poszt.
főleg az a része, hogy a fityisz a pap mögé bújik, a saját kuncsorgását takarja vele.
mindenki adakozik az alapba, úgy hívják adó. aki nem adakozik ilyen formában, az gondolod majd fog a pap két szép szeméért, vagy azért, hogy ne legyen hitvány, önző ember?

Marcellusca 2011.04.08. 10:45:43

@derelyegrádi szellem:
"...nem mondja majd holnap reggel 8-tól, hivatalkezdéskor." - De MONDJA!!!

Horizont 2011.04.08. 10:47:08

@derelyegrádi szellem:
"Önző, és nem igazán magyar hazafi az, akinek a saját jóléte fontosabb, mint hazája élete, gyermekeinek és unokáinak a jövője."
Ezen a mondatán meg egyenesen fel vagyok háborodva és kikérem magamnak!!!!

@a-kis-herceg: Eddig mindig arról olvastam, hogy a papok is keveslik a fizetésüket. Persze ő is örökölhetett, vagy spórolt.) De mivel egyedül él, honnan tudhatná mennyiből kell megélnie egy kétgyerekes családnak átlagfizetésből! Szerintem pont olyan ő is mint a politikusok !!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 10:50:05

@KÁ72:

minden előéleti eredménye dacára ez amit csinált egy rakás szar. politikai megrendelésre, vagy önkéntesen, mindegy. egy pap ne hitvány önzőzze le azokat az embereket akik vele szemben egész életükben, folyamatosan, az adójukkal tesznek az államadósság csökkentéséért, a gdp növeléséért.

ugye te is látod azért, hogy bármennyire is jólelkű és naív ember a papbácsi, ez egy kicsit visszás az ő szájából? kifejezetten vastagbőrös.

találnak is a fidesz ekézésére. majd minden nap. tegnapra ezt produkálták.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 10:50:58

@Conv: Hiába mondod nekik,nem értik,nem AKARJÁK érteni!!!!!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 10:52:58

@Horizont: főleg, mivel vele szemben te fizetsz adót, így egész életedben adakozol az államadósság csökkentése érdekében.

nemstatikus 2011.04.08. 10:54:14

"Önző, és nem igazán magyar hazafi az, akinek a saját jóléte fontosabb, mint hazája élete, gyermekeinek és unokáinak a jövője..."
Ez bizony így van. Rédly Elemér pápai prelátus, kanonok, győri plébános, a Győri Hittudományi Főiskola tanára ezt nagyon szépen megfogalmazta. Bennem is ehhez hasonló gondolatok fogalmazódtak meg, amikor azt olvastam, hogy a Gyurcsány Feri meg a Bajnai gordon jelképes 1 Ft tisztelet díjér dolgoztak fáradhatatlanul a haza felvirágoztatásáért. Vártam is a Fidesz csatlakozását e nemes felajánláshoz, de rá kellett jönnöm, hogy ez elhanyagolható aprópénzecske lenne csupán, és az is irreális elvárás lenne részemről, ha azt kívánnám, hogy Szíjjártó Péter Képviselő Úr éhezzen és nyomorogjon a sok lumpen boldogulásáért cserébe.

bandika gazdája 2011.04.08. 10:54:43

@eszkep: Azért egyet tudjál! A református meg a katolikus egyház nem ugyanaz (hogy finom legyek)! Egy (sajnos) katolikus

Horizont 2011.04.08. 10:56:01

Még valamit! Mint írtam róla a Klubrádió is adományokért könyörög. Mindenki fogadjon örökbe 12 percet 12 ezer ft-ért. Már összekalapoltak 92 millió ft-ot. És most nézem, hogy olyanok akik a rádióból élnek, Bolgár, Kuncze, Arató (tulaj), Gálvölgyi, Havas,stb. kemény 15 perceket fogadtak örökbe!!Jól megerőltették magukat! Na pont ilyen a politika is! Behülyítik az embereket (akit lehet) hangzatosan lefikázzák aki nem lép mégse aztán ők meg egyáltalán nem állnak a helyzet magaslatán hiába tehetnék meg. Szemetek mind!!!

Kotkodus 2011.04.08. 10:57:45

@eszkep: kedves barátom, honfitársam!
a fidesz - amikor az mszp-s szdsz-es káderek végkielégítését 98% adóval jújtotta, azt nyilatozta, hogy az ő képviselőik LELKIISMERETI ALAPON fognak adózni a 2002-es végkielégítések után...

mindezt AB hatáskör szűkítéssel és viszamenőleges jogalkotással érték el, de ez már csak hab a tortán...

a fidesz lelkiismerete pénzben mérhető... MENNYIT FIZETTEK BE?

Horizont 2011.04.08. 10:57:52

@nemstatikus: Tényleg el is hitted azt az egyforintos baromságot??:))))

nem várt fordulat 2011.04.08. 10:58:18

@Horizont: én nem turkálnék a zsebében, 1m forint nem akkora hatalmas összeg, (nyilván az ország nagyobb részének az), ahogy írod, bárhonnan lehetett neki, szerintem ez a része mindegy is.

az, hogy önzetlenül felajánlotta ennek a nemes célnak az érdekében, szintén üvdözítő.

csak én azt látom, hogy a zemberek többségéről már az utolsó utáni, és az az utáni bőrt is lenyúzták. sajnos velem is megesik, pedig dolgozom böcsülettel, hogy meg kell számolnom az aprót, hogy vajon 4 szelet párizsit vegyek, vagy kijön -e a sajtos párizsi is esetleg?

kíváncsi vagyok, melyik lesz az első fideszes politikus, aki be fog fizetni ebbe az alapba, és álszent módon veri majd a mellét, hogy na látjátok.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.04.08. 10:58:46

Nem tudom megérteni,mi ebben a nagyon komplikált!?
Mindenki a saját(!) leadózott(!) jövedelméből adakozzon!!!!
ÉRTHETŐ?? KEDVES PAPOK ÉS HÍVEIK.

nemstatikus 2011.04.08. 10:58:49

@Horizont:
Természetesen. Miért? Te nem?

Kotkodus 2011.04.08. 11:01:32

@eszkep: és ha már ilyen nagy a szád, áruld el légy szíves te mennyit fizettél be, mennyt szándékozol befizetni (biztos lehetsz benne, hogy jó helyre megy... kellene pár Q7-es és 1-2 milliárd a magyar focinak ugyanis)

Marcellusca 2011.04.08. 11:02:37

@Seduxen: Felteszek egy - valószínűleg hülye - kérdést (ennyire vagyok most képes :D):
Ha a felajánlás összegét (egy részét) le lehet írni az adóból, akkor az miben különbözik attól, mintha az állam rakná át?
Mert, ha leírják az adóból, akkor a bevételi oldal annyival fog csökkenni.
Vagy nem jól gondolom?

Horizont 2011.04.08. 11:02:41

@eszkep: Nem gyakorló katolikus vagyok! Egyházi adót fizetni kell, ha nem fizeted és temetést kérsz addig nem temet amíg be nem fizeted. Anyukám évfordulókon szokott misét kérni. A rendes menetrendi misén belül bemondja annak a nevét akire emlékezünk (azt se mindig helyesen) és ezért több ezer forintot elkérnek, sőt ezt is csak akkor ha az egyházi adó be van fizetve!Nem egy külön misét tart!Csak egy nevet mond ki a misén belül. :(((

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.08. 11:03:11

Egy haverom mondta felreszegen:
Tisztelet a kivetelnek, de ha valaki egy papot vagy politikust ved kívanjuk neki egyutt hogy ra legyen egyszer nagyon szorulva...az ironia mellett erzek benne nemi igazat...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 11:05:14

@Marcellusca: adóalapból lehet leírni. ennyivel kevesebb után kell adóznod

Horizont 2011.04.08. 11:05:27

@nemstatikus: Jót nevettem, ennyit megért!

nemstatikus 2011.04.08. 11:08:27

"A kormányfő nettó osztalékjövedelme 2007-ben 82,5 millió forint volt, miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíját civil szervezeteknek, illetve alapítványoknak utalta át."
index.hu/belfold/gyfvagy0131/
Áldja meg az Isten az önzetlenségéért!

Marcellusca 2011.04.08. 11:09:00

@Horizont: Ez annyiban különbözik, hogy ők legalább jelképesen hozzájárultak.
Míg politikusainkról (kivéve, lásd: @nemstatikus: ) még jelképesen sem járultak az adományozó kasszához.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.04.08. 11:09:33

@Marcellusca: Nem jól gondolod. A válasz: NER! Tessék kérem utalni, attól függően, hogy melyik listán szeretne szerepelni. Köszönjük!

Kétharmad

Squid 2011.04.08. 11:10:15

Jófej ez a Pap

Kezdésképp mondjuk ha annyira akarnak segíteni az országon lemondhatnának az állami támogatásról, mondjuk így a jószándék jeléül vagy mittudomén.

Én 15 éve fizetem a fizetésem több mint felét adóba és járulékba, aztán amit megveszek azon ott az áfa. Ha ez nem lenne elég "hozzájárulásnak" akkor megemlíteném a 12 év alatt összegyüjtött MNYP lóvémat amit az urak "megmentettek" (magyarul: elloptak) és ezekután van még pofájuk extra pénzt kérni?

Ha kell pénz mondjuk dobják a TEK-et, ott van a Kormányőr Testület és a Nemzetbiztonság, esetleg ne vegyenek autókat, vagy teszem aszt legyen meg Kósa bundabeégett focicsapata új stadion nélkül. Alternatívaként maximálják a politikusok bevételét és álláshalmozását meg a költségtérítésüket.

Addig meg kuss és örüljenek, hogy a magyar ennyire birka és éppen nem kell a forradalmi fasz rossz oldalán állniuk!

nemstatikus 2011.04.08. 11:10:16

@Horizont:
Azt persze feltétlenül el tudod hinni, hogy majd a befizetések (gondolom a tiéddel együtt) az adósságot csökkentik. Én csak szerényen elmosolyodom ezen.

Marcellusca 2011.04.08. 11:13:54

@Conv: Azaz kevesebbet kell adóznom?
Tehát a végeredmény ugyanaz: kevesebb állami bevétel?

nemstatikus 2011.04.08. 11:16:48

@Marcellusca:
"Míg politikusainkról (kivéve, lásd: @nemstatikus: )..."
Kikérem magamnak! Nem vagyok politikus.
:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 11:17:13

@Marcellusca:

igen, kevesebbet kell adóznod. de nem az adomány összegével.
szóval ha kiszámolod, hogy az adomány összegéből levonod ennek adóvonzatát, akkor megkapod az összeget amennyivel több kerül az államkasszába, azaz nem kevesebb az állami bevétel. már ha oda megy az adomány végül.

Marcellusca 2011.04.08. 11:17:37

@Valahol Máshol: Óóóóó, bázzzzz, a NER-t meg a NENYI-t ki is felejtettem. :)
Megyek, szórom is a hamut. :)))

IM-HO-TEP, IM-HO-TEP, IM-HO-TEP!!!

nemstatikus 2011.04.08. 11:23:48

Egy kormányközeli közvélemény kutató (csak úgy önszántából, saját zsebből finanszírozta a kutatást) felmérte, hogy az emberek többsége az államadósság csökkentésére szívesen felajánlanák már adózott jövedelmük egy részét (2-3 ezer Ft-ot/hónap).
Nekem akkor az jutott eszembe, hogy...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 11:26:39

@Marcellusca:
másrészt, ha az adomány összegét vállalkozóként le szeretnéd írni az adóalapodból, akkor azt a jelenlegi jogszabályok szerint igazolnod kell, költségszámlaként. ha nem teszed meg, akkor nem tudod leírni.
és itt bejön a képbe a fenti hozzászólásom:
vastagbor.blog.hu/2011/04/07/harcolj_az_allamadossag_ellen/fullcommentlist/1#c13153203

Virág et. 2011.04.08. 11:28:39

@derelyegrádi szellem: Szia derelye!

Tökéletesen egyetértenék veled, ha a pap mondjuk beteg gyerekeknek vagy a szegényeknek adakozna, esetleg hívná fel az embereket az adakozásra.
De ez az úr itt az államadósság csökkentése érdekében adakozik, ami minimum abszurd. Nem mondom, hogy etikátlan, vagy hogy rossz, de ha nem látnám leírva, Hírcsárdás "hírnek" gondolnám. Mert az államadósság csökkentése az állam feladata, ezért fizetjük az adót. A civilek feladata a karitatív szervezetek támogatása lehet - oda jóval kevesebb pénz megy a közösből, mint az "államadósság elleni harcra". Ráadásul az talán egy papnak jobban a profiljába is vág, nem gondolod? Elesettek, szegények istápolása... valahol olvastam ezekről. Az államadósság csökkentéséről nem olvastam sehol.

És azt már csak zárójelben, hogy ha ezt a pénzt is annyira az államadósság csökkentése érdekében fogják felhasználni, mint amennyire a MNYP-i tagdíjakat a nyugdíjakra, akkor kár is tovább beszélnünk a témáról.

nemstatikus 2011.04.08. 11:29:29

...
De jó lenne, ha valaki létrehozna egy alapot, ahová az emberek be tudnák fizetni a már egyszer adózott (azonnali, nagyarányú csökkentett adózásról van persze szó, amivel mindenki jobban járt) jövedelmükből azt a 2-3 ezer Ft-ot.
Mivel azóta az emberek valóban megtapasztalták, hogy sokkal jobban jártak, így természetes, hogy az összeget kicsit lehet turbózni. 2-3 százezer sem sok a nemes célra. Sőt! Ha az egyház szegény szolgája képes 1 millát kiperkálni, akkor sokan az 2-3 millát sem sokallhatják.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2011.04.08. 11:31:52

A lófaszt nektek a picsátokba mocskos fityiszes gyökerek! Ezt a vérlázító pofátlanságot!

A VASTAGBŐR felirat alá kellene vésni valami frappáns kis szöveget a sok ismeretlenül idelátogató, habzó szájú szerencsétlennek. " Az összes párt disznóságairul " Vagy valami ilyesmit.. :)

Horizont 2011.04.08. 11:32:05

@nemstatikus: Jól értettem arra gondolsz, hogy én befizetek?????? Atyaúristen!!! Még a gondolatától is felment a vérnyomásom!! Én már 37 éve dolgozom! Úgyhogy leszarom az államadósság megsegítését, azokat meg pláne akik ezt álszent módon kitalálják!!!

Inner Circle 2011.04.08. 11:32:52

Valaki vette a fáradságot és utánanézett, miféle díj ez?
"A díjat olyan egyházi személyeknek ítélik oda, akik a kommunista diktatúra évtizedeiben is hûek maradtak hitükhöz, magyarságukhoz, akiknek börtönben vagy internáló táborban kellett szenvedniük hitükért való munkálkodásuk miatt, és akiknek példája egyházunk lelki értékei közé tartozik."
És erre írja a blogger kolléga, hogy:
"Rédly Elemér plébános úr vajon mennyit dolgozott azért az 1 millió forintért, amit olyan nagy lelkesen felajánlott? Ja, hogy semennyit?! Más faszát verni a csalánnal, plébános úr, más faszát ..."
Zero teljesen leépült az utóbbi időben, kár érte.

nemstatikus 2011.04.08. 11:35:40

Kedvenc buszmegállómban van most egy 1%-os adakozásra való felhívás. Képileg úgy néz ki, hogy sok lapocskára vannak felírva a nemes célok, amikre az 1%-ot kívánják felhasználni. Böngészgetem, böngészgetem... Hát igen! Erre bizony szánni kellene. Meg erre is, meg amarra is. Oda értem, hogy "hitélet". Micsoda? Ezt most hogy? Ezt most, hogyan kellene értenem?

Marcellusca 2011.04.08. 11:39:34

@nemstatikus: Ehhh, aki nem akarja, nem érti. :DDDD

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.04.08. 11:39:35

@Horizont:
nem értetted nemstatikus iróniáját - hozzászólása erősen teoretikus, így is kezdi: de jó lenne...

Egyébként tényleg az, mivel az SZJA törvény változásával mintegy (ha jól tudom) 5-600 Mrd HuF ment a lecsóba, ez az összeg (mármint az adófizeőknél megmaradó pénzösszeg) az állam bevételeiből hiányzik.
Az a pénzösszeg, ami annál a rétegnél maradt, akik masszívan jól jártak a változással azonban használható lenne erre (egy részéből talán ÁFA és TA befizetés válik a nagyobb fogyasztás miatt), de így meg értelmetlen az egész.

Az adósságcsökkentés az állam feladata. Mindezt hatékony gazdálkodással és törvényalkotással tudná fedezni. Félek, hogy a jelek szerint nem ezirányba haladnak a dolgok.

nemstatikus 2011.04.08. 11:41:16

@Horizont: Elnézésedet kérem, ha vérnyomásproblémákat okoztam neked. Nekem is vannak olyanjaim, tudom mit és mennyit jelent. Gondoltam is már rá, hogy egy vérnyomásosokat kímélő blogot kellene indítanom, ahol csak olyan politikai témák kerülhetnének be, amik kímélik a vérnyomásosokat. Keresem a megfelelő témát, de még nem találtam meg.

a-kis-herceg 2011.04.08. 11:41:31

@Squid: pár apróság.

nem a fele az adó, hanem 82% !!!!!, ugyanis nem számolsz a kommuniális, telek (ingatlan-vagyonadók) + illetékek +jövedéki + áfa + iparűzési stb adókkal...

Horizont 2011.04.08. 11:43:41

@nemstatikus: :DDDDDDD

@Zébácsi: Nem mindig jön át az irónia:))) Másképp írjuk másképp ejtjük. Így már oké!!:D

nemstatikus 2011.04.08. 11:44:44

@Zébácsi:
Köszönöm segítségedet. Lassan már én is kezdem megérteni, hogy mit is írtam.

nemstatikus 2011.04.08. 11:46:37

@Horizont: Ááá! Francokat irónia. Csak most pont leesett a vérnyomásom. Iszom egy kávét.

Marcellusca 2011.04.08. 11:47:21

@Conv: Őőőő, izé, nem vagyok közgazdász, nem is nagyon értek az adózáshoz, de:

Ha 100.000Ft után kell 20.000Ft adót fizetnem, de befizetek 10.000-ret ebbe az alapba, amit az alapból leírhatok, akkor 90.000Ft után fizetek 18.000Ft adót, tehát alapvetően 2.000Ft-tal kevesebb kerül az államkasszába. Azaz kevesebb pénz folyik be az alapvető állami feladatok ellátására.

Az alapot nem veszem ebbe a kategóriába, mert, ha minden igaz, akkor csak és kizárólag az adósságcsökkentésre fordítják. :)))

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.04.08. 11:50:47

@nemstatikus: igazán nincs miért, szerintem pontosan érted magad is. Régi vesszőpíripám, hogy a dolgokat dinamizmusában kell látni. Nickneved alapján nem vagyok egyedül. :-)

A vérnyomásos hozzászólásod pedig eccerűen zseniális volt, jókora mosolyt csalt az arcomra (pedig inkább szomorú, tudom).

Marcellusca 2011.04.08. 11:53:04

@Conv: Még jó, hogy nem vagyok váLalkozó. :D

lyken 2011.04.08. 11:54:39

@Marcellusca: "Azaz kevesebb pénz folyik be az alapvető állami feladatok ellátására."
Igazad van. Csak nem érted. 2000 ft-al kevesebb kerül az államkasszába. Viszont 10000 ft kerül bele egy alapba ami na mire van? Tádádádá: "...a nyugdíjreform és államadósság-csökkentő alapba..."
Az egész alap államadósság csökkentésre lett alapítva. Aztán hirtelen odakerült a varázsszó, ami minden pártot kisegít a választások előtt. Szóval a kormány az államkasszától történő "kis elvonással" csinált magának egy privát számlát amin szavazatokat fog venni.

nemstatikus 2011.04.08. 11:55:18

Azon gondolkodom e hír hallatán, hogy csekélyke banki megtakarításomat felajánlom az alapnak. Nem olyan jelentős összeg, mint pl. a Szíjjártó Péteré lesz, de csak megnyugodna a lelkiismeretem, hogy egyszer az életben én is cselekedtem valami nemeset. Meg aztán, verhetném itt a mellem, hogy aki követte a példámat az pofázhat itt. És a lényeg lényege! :) Jót röhögök majd azokon, akiknek a betéteit az állam a "nagy a baj"-ra hivatkozva majd bizonytalan időre (szigorúan megvédésileg) kölcsön veszi.

nemstatikus 2011.04.08. 12:06:12

@Zébácsi: Elnyelte a motor. Ismét.
Nickem egy konkrét témához készült anno (tornyok leomlása, összesküvésileg!). Viszont azóta is elcsodákszom, milyen jó választás volt. :)
Szomorú? A vérnyomásosság? Dehogy. Mindig lehet rá hivatkozni. :)

nemstatikus 2011.04.08. 12:10:51

@sicksam: "...amelyből nem derül ki az sem, hogy kik, vagy mely szervek részére szerzik be a kocsikat."
Addig ezzel semmi gond, amíg egy másik közbeszerzési nem jelenik meg 150 milliós autó függönyök beszerzéséről. De ha olyan is lesz, nyugi! Arra is lesz aki összedobja a lóvét.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.08. 12:13:30

@eszkep:

"református vagyok, én konfirmáltam – ingyen"

Segítek: ingyen = más fizeti, jelen esetben állami támogatás a befizetett adókból

Marcellusca 2011.04.08. 12:16:48

@lyken: Hát, igen. Az a "varázsszó", na az zavar még be a képbe. De rendesen. :(((

Devil 2011.04.08. 12:18:27

Hat tulajdonkeppen a manyup penzemmel mar boven befizettem ennyit...
Ja es mi van a rojkkantnyugdijasokkal, sikerult mar a 600.000-bol valamennyit "lebuktatni"?

Devil 2011.04.08. 12:21:23

@nemstatikus: Egyszer kuldtem penzt az iszapkarosultaknak... azota nem tudom megkaptak-e?

nemstatikus 2011.04.08. 12:27:01

@Devil: Az általad küldött összeg minden egyes morzsája nemes célokra lett felhasználva. Sajnos az embereket ért kár mértéke akkora, hogy a bajt teljes mértékben még az általad befizetett összeggel együtt sem volt lehetséges megnyugtatóan orvosolni. Ezért, ha teheted, küldj még! A gát már áll (tudod, amelyikig már biztos, hogy nem folyik el az iszap), így biztos lehetsz abban, hogy a további utalásaid is biztonságos helyre mennek.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.04.08. 12:30:41

@nemstatikus: Nem a motor nyelte el, hanem a Forró Szél (Surgyilovics) fújta el! Neki is voltak vérnyomásso tünetei. De ő is kezelte magát, szintén kávéval.

konkrétan a vérnyomásemelés-mentes politikai témás blogodra gondoltam. Van időd találni ilyen témát...:-(.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 12:31:26

@Marcellusca: basszameg, én még mindig az elavult helyesírás szerint írok :(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.08. 12:31:54

@derelyegrádi szellem:

Tudhatnád, hogy nem vagyok sértődős.

Egyébként félreérted.
Írtam már kommentben:
"Nekem sincs bajom a bácsival, írtam is, hogy
"Szépséges, Széchenyire emlékeztető gondolatok egy 77 éves bácsitól."

Az a gáz, hogy a Fidesz felkarolta az ügyet, és egy civil kezdeményezésből így ciki lett. "

A kormány ne kunyeráljon az állampolgároktól, hanem kormányozzon.

Gyurcsánynál még Te is ezen a véleményen voltál....
vastagbor.blog.hu/2009/06/12/adjatok_penzt_leeeeci

nemstatikus 2011.04.08. 12:32:05

@Devil: 600.000
Mindegyiket és egyiket sem.
Felemlegetésük elérte célját. Nincs értelme tovább feszegetni a témát.
Legyen annyi elég, hogy a képviselői tisztelet díjakra nem vonatkozik a 98%.

spinat 2011.04.08. 12:33:17

most ezkep református vagy evangélikus?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 12:36:03

@spinat: ez attól függ, melyik mennyire fideszes :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.08. 12:37:56

@nemstatikus:

tényleg, volt egy ilyen, emlékszem!! xD

lyken 2011.04.08. 12:38:08

"A Napi Gazdaság értesülései szerint ugyanis a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) felügyelete alá tartozó Központi Szolgáltatási Főigazgatóság mobiltelefonok szállítására írt ki közbeszerzést. A telefonokért nettó 175 millió forintot fizetne a kormányzat. A közbeszerzésen alsó, közép- és felső kategóriás készülékekre lehet ajánlatot tenni. A fenti beszerzések azért is meglepőek, mert tavaly nyáron azt ígérte Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ilyesmire az új kormány nem fog pénzt költeni."

Olé! Az Ember Aki SOHA Nem Hazudott, megmondta. Ismét.

nemstatikus 2011.04.08. 12:38:11

@Zébácsi: Alapból magas, csak ma valahogy sikerült túladagolni magam a csökkentőből.
"Az ombudsman szerint öt hatóság hibázott az iszapömlés előtt" Ez a megnyugtató hír is hozzájárulhatott a mélyrepüléshez.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.08. 12:39:27

@Jack/rendetteremt/:

megfontoljuk, bár igazából jókat nevetünk :)))

nemstatikus 2011.04.08. 12:40:58

@laspalmas: A pontos összegben nem vagyok biztos csupán. Talán 2500 Ft volt, de ilyen konkrétumot már nem merek leírni, mert ha tévedek, azonnal hazugságon érnek.

lyken 2011.04.08. 12:41:34

Egyébként szomorú ami Magyarországon megy. Mostanában ahány magyar partner jön ki hozzánk tárgyalni, mind megkérdezi a végén, hogy melyik bankot használom, mert szeretné inkább kint tartani a megtakarításait. A bankárom lassan jutalékot fog adni a küldött ügyfelek után...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2011.04.08. 12:44:39

Tisztelt kormany es kiralyom Viktor!

Szeretnem befizetni a fejenkenti 2,1 milliot a nagymamam, munkanelkuli anyukam, iskolas testverem, magam, es a hazastarsam utan is.

De mivel egyfolytaban a ciganyok jogait hangoztatjatok, meg hogy mindenki egyenlo, remelem nem veszitek rossz neven, hogy en a kolompar, lakatos, sztoja es egyeb sutyerak, 12-15 gyerekkel rendelkezo tolvajbanda befizeteseinek megerkezese utanra halasztom ezt a muveletet.

Kivancsi lennek hogy az altalatok melyszegenysegben elo - valojaban igenytelen, es bunozo - csaladok hogyan fogjak leperkalni a csaladonkenti 20-40 milliot.

Termeszetesen en hiszek Orban kiralyban es az o helytartoiban, ezert en is igy fogok tenni.

Azt meg fel sem teteleznem - hiszen a gyurcsany es a bandaja a hibas mindenert - hogy egy esetleges 0 adossagu allamot 3 ev alatt megint el tudnatok adositani par ezer milliardra.

Megjegyzem kedves allam, a 7 milliardos gepkocsibeszerzes forrasat inkabb at kellene tenni ebbe az alapba. Bar el tudom kepzelni, milyen fusztralo lehet Fing Miska es Lofasz Joska kepviseloknek, hogy 3 eve beszerzett, kommunista seggek alatt tropara ment, bolsevik szagu, audikban kell cipeltetni a segguket soforrel. Ilyen esetben ertheto az uj autok beszerzesere kiirt tender.

En kerek elnezest.
Meg szebb jovot!

nemstatikus 2011.04.08. 12:53:37

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Az a te bajod, hogy még nincsenek gyermekeid. Iparkodjál hát! Három után (főleg, ha már utánuk is befizetted a fejenkénti 2,1 milliót) rózsaszín lesz a kép.

nemstatikus 2011.04.08. 12:56:11

Valaki meg tudná adni az alap számlaszámát? Kedvet kaptam hozzá.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.08. 12:58:06

@nemstatikus: én már tegnap kértem, de ez a destruktív antihazzafysta banda még ennyire sem volt képes :(((

lyken 2011.04.08. 13:01:24

@Devil: "sikerult mar a 600.000-bol valamennyit "lebuktatni"?"
800.000

"Egyszer kuldtem penzt az iszapkarosultaknak... azota nem tudom megkaptak-e?"
Nem hiszem, múlt héten volt inforádióban, hogy a legtöbb befizetés zárolva lett. De ne aggódj, nems célokra fogják fordítani. Mármint a felhasználók nemes céljaira. :)

nemstatikus 2011.04.08. 13:01:58

@Seduxen: Kénytelen leszek az országgyűlési képviselőmhöz fordulni. Ő már biztosan fejből tudja.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.08. 13:03:51

@nemstatikus: persze, a SAJÁTJÁT. Mondjuk ezzel is hatékonyan lehet csökkenteni az államadósságot, mert ha KÖZVETLENÜL a képviselőnek utalod, akkor csak 1X kell fizetni a tranzakciós díjat, míg ha az alapba utalod, és ő onnan "utaltatja magának", akkor 2X kell csengetni a "karvalytőkés banknak", tiszta haszon :DDDDD

Cateran 2011.04.08. 13:05:21

@Toporodottordog:
"Egy ember aki nélkülöz és szerény életet él és példája lehetne mindenkinek. Őt fikázzátok. Ti!
"

Epic...idezhetlek (koltoi kerdes:P)? A pap aki nelkuloz es szereny eltete el..na azok kihaltak vagy 900 eve, ha nem tobb...(a kereszteny mondakorbol legalabbis..)

nemstatikus 2011.04.08. 13:13:50

@Seduxen: Ennyire nem lehetsz negatív. A képviselőinket mi választottuk, élvezik a bizalmunkat. És esküt is tettek, ha jól tudom az alkotmányban foglaltak megvédésére. A magyar ember pedig tartja a szavát.

nemstatikus 2011.04.08. 13:16:34

@Cateran: Ahogy a szegénységnek vagy gazdagságnak, úgy a nélkülözésnek is vannak fokozatai. Ha nem nélkülözne annyira amennyire, akár 5 milliót is fel tudott volna ajánlani. Egyszóval igazságtalan vagy.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.08. 13:17:36

@nemstatikus: javasolnám, hogy nézd meg a szoba (?), iroda (?), netkávézó (?) mennyezetét, nehogy még Rád omoljon :))))

"magyar ember pedig tartja a szavát." - ebben mondjuk van némi igazad, de én ezt úgy ismertem, hogy:

"A kormány mindig megtartja, amit ígér! Ha pénzt ígér, azt is megtartja!" :))

derelyegrádi szellem 2011.04.08. 13:17:47

@Virág et.:

Valóban kár tovább beszélnünk.

Ha valaki a banán alakú a föld mozgalomnak ad pénzt a SAJÁTJÁBÓL, az sem érdelmi ezt meg, és most idézetek következnek:

"Rédly Elemér plébános úr vajon mennyit dolgozott azért az 1 millió forintért, amit olyan nagy lelkesen felajánlott? Ja, hogy semennyit?! Más faszát verni a csalánnal, plébános úr, más faszát ..."

És ezt a a szövegkörnyezetből nyilvánvalóan minimum gunyoros megjegyzést:

"Szépséges, Széchenyire emlékeztető gondolatok egy 77 éves bácsitól."

Az a párhuzam, amikor a szocik az áramszolgáltatók által a fogyasztóknak visszafizetni rendelt összeget odaadták valkiknek ezzel összevetni minimum súlyos aránytévesztés, hiszen a szoci kormány nem a sajátját, hanme MÁSÉT (az áramfogyasztókét) adta oda "jótékony" célra, megkézdezésük nélkül.

Nem írom le mégegyszer ez válasz neked is @laspalmas:

Ez meg mindenkinek.

Ez az ember aki most is sikerült leköpködni, a kommunizmus alatt szemináriumból kommunisták által kizárt kispapoknak tartott tikos szemináriumokat, hogy pappá szentelhessék őket, és ezért súlyos börtönbüntetést kapott. Az elkötelezettségéért és a hitéért.

Tudom, hogy ez sokaknak semmi, meg esetleg még nevetnivaló is, meg akkor is más faszával verte a csalánt, meg nem dolgozott semmit, tudom......

Ti bazmeg Széchenyit is leturháztátok volna., merthogy jön itt ez a népnyúzó arisztokrata (honnan van ennek ennyi pénze geci? ), aki a parasztok verítékén szerzett pénzét (mert nem dolgozik semmit, mi zero?) osztogatja olyan hülyeségekre, mint lósport, meg Akadémia, meg valami gőzhajó, amivel nyilván a kurváival akar hajókázni.

Mielőtt valaki ebből félreértést kíván generálni: Szíjjártót leszarom, a többit is, azt írtok, gondoltok róluk, amit akartok.

Csak azt az embert nem. Nem ezt érdemelné senkitől.

Marcellusca 2011.04.08. 13:18:25

@laspalmas: Jaaaajjjj, de az nem olyan! :)
Meg az a Gyúrcsány vo't, mos'meg A Viktorék kérik. :D

Marcellusca 2011.04.08. 13:23:32

@Seduxen: A sajátját SE. :)
Pont, mint a Matolcsy-né férje. :D

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.04.08. 13:28:15

@derelyegrádi szellem:

Ez meg elsősorban neked, kedves szellem:

értsd meg végre, az itt kommentelők többségének nam azzal van baja, hogy az atya pénzt ajánl fel az adósságcsökkentés nemes céljára, és azzal sem, hogy erre buzdít másokat. Amit az atya tett, amiért lecsukták az átkosban, az értelmes ember számára valóban dícsérendő dolog. Respect, de komolyan!

A baj itt azzal van, hogy felajánlása mellett kirekesztő megjegyzést is tesz. Milyen nyáj az, ameliyk nem fogajda be minden bárányát? Milyen pásztro az ilyen. Nota bene az sem valami komilfó, hogy mindezt átszövi a politika.

Nos, ezzekel van itt a baj, és ezért magas a hír vastagbőr-koefficiense.

Magam is római katolikus vagyok, nem gyakorlom a vallásomat, de tisztelek minden papot. Minden olyan papot, aki esküje szerint cselekszik, de nem tovább. Ha csak annyit tesz, amennyire hite és vallása, annak filozófiája engedi-predesztinálja, akkor már megtett mindent, amit lehet.
Ennyi elég.
Ennél többet pedig már nem kell.
Ennél többet - lásd a hírt - pedig már nem is szabad.

Cateran 2011.04.08. 13:28:29

@derelyegrádi szellem:

Bullshit...Hol talalom a Bibliaban az artablazatot? Marmint, hogy mennyiert szabad arulni a miset,temetest,keresztelest,anyamkinjat? Ezeket kutya kotelessege lenne a papoknak ingyen es bermentve adni MINDENKINEK ....Alszent kepmutatas a tobbi...(A pap a felekezetnek "dolgozik", igy jogos, hogy tartsak el ok...EN 1 budos petakot nem adnek 1ik atyafinak sem...es nem is nagyon tetszik, hogy az en penzembol tamogatjak oket PLUSZ meg lenyuljak az alkalmi bevetelt is...)

KovA 2011.04.08. 13:33:44

@Zébácsi: Mi volt a kirekesztő megjegyzés - (ez elkerülte a figyelmem) ?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 13:36:16

@KovA:
"...önkéntes adományával támogassa népünk jobb jövőjét...Önző, és nem igazán magyar hazafi az, akinek a saját jóléte fontosabb..."

derelyegrádi szellem 2011.04.08. 13:37:25

@Zébácsi:

te meg azt próbáld megérteni, hogy én kommntelők kommetjeit nem minősítttem (99.9 %-át nem is olvstam), egyedül virágnak válaszoltam, mert ő régi ismerősöm.

Én posztról mondtam véleményt. Ezt érted?

@Cateran:

Ez nem az szint amivel foglalkoznék. A Bibliát egyelőre hagyjad, először tanulj meg olvasni. Én hol érintettem az egyházi szolgáltatások árait, finanszírozásukat? Ezek fizetési módját? Ugyanis nem tudom, nem vagyok katolikus. Valakivel összetévesztesz.

Marcellusca 2011.04.08. 13:38:39

@KovA: Röviden, tömören annyi: Ha te nem adsz, akkor sz@rmagyar vagy.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 13:40:41

@Conv: mindezt azoknak az embereknek mondja, akik egész életükben adót fizetnek, így adakozva az államnak a hitelek visszafizetéséhez, termelik a gdp-t.
olyanként aki adómentességet élvez, és nem fizet adót. mindezt azon az alapon, hogy most egyszer adott hozzá egy millát.
én azt hiszem nagyon sokan ennek többszörösét adják évente adóként. olyanok akiknek nincs egy milliós megtakarítása, amit nélkülözni tudnának. de lehet, hogy még nagyon kajára sem a közüzemi számlák és egyebek kifizetése után.

szóval el kéne gondolkodnia azon, hogy miről is beszél, kit önzőz és ki a kevéssé hazafi, kinek milyen erőfeszítés a saját "jóléte" ki az aki folyamatosan támogatja az államot.

derelyegrádi szellem 2011.04.08. 13:44:32

@Marcellusca:

Te tudsz olvasni bazmeg?

Segítek:

"Mielőtt valaki ebből félreértést kíván generálni: Szíjjártót leszarom, a többit is, azt írtok, gondoltok róluk, amit akartok.

Csak azt az embert nem. Nem ezt érdemelné senkitől. "

Mondjuk bejött, mert elősorban rád gondlotam amikor ezt írtam, mert ez a te szinted. Így legyen ötösöm a lottón.

KovA 2011.04.08. 13:45:31

@Zébácsi: Ja már látom - a zöld kiemeltre gondoltál ?
Engem nem igazán sért - belátom, hogy az a pap bácsi különb nálam.
Saját gyermekeim jövője - igen van 3 - fontos annyira hogy nem fizetgethetek jószándékú de kétes sorsú alapokba a 3 gyermekem jövőjérevalóból - abból is ami nincs.
Inkább híve volnék, hogy járjanak a tisztelt honatyák olcsóbb járgányokkal, az mindenkor államadósságszolgálatravalót meg inkább szedjék be súlyozva aszerint, hogy ki mi hasznot húz(ott ) e rendszarból...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.04.08. 13:46:46

@derelyegrádi szellem: "te meg azt próbáld megérteni, hogy én kommntelők kommetjeit nem minősítttem (99.9 %-át nem is olvstam), egyedül virágnak válaszoltam, mert ő régi ismerősöm. "

És ezek? :
"Nem írom le mégegyszer ez válasz neked is @laspalmas:

Ez meg mindenkinek."

Ne haragudj, de számomra ez úgy tűnik, hogy nemcsak virág.et-nek szólt, aki régi ismerősöd.
Nem írtam olyat, hogy bámelyik kommentet is minősítetted volna, és én elsősorban is a posztról mondtam véleményt.

A pap kirekesztő, egyáltalán nem keresztényi megnyilvánulása ott van a szövegben. Konkrétan és a sorok között is.

Véleményem röviden és tömören:
- egy pap (lelkész) ne politizáljon és ne ítéljen, hogy maga se ítéltessék.
- minden egyház (és párt) tartsa el magát.

Csak ennyit szerettem volna mondani.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.08. 13:49:53

@derelyegrádi szellem: szerintem most tátott szájjal szaladtál a brének (és ez eddig Marcell profilja volt), ugyanis a kérdésre adott - Marcellesen profánra lefordított - magyarázat a plébános ominózus mondatának zanzásítása volt :))))

KovA 2011.04.08. 13:50:52

@Marcellusca: @Conv: Köszi szépen ! - megtaláltam.
Mint mondtam - nem érzem magam sértve - ő a maga helyzetében saját gyerekek híján így látja - vagy inkább: az országot saját gyermekeinek tekintheti mert amennyire nincs sajátja annyira mindegyik az övé is.
És a megfogalmazása kellően általános.
Szerintem naiv - de tiszteletrméltőan az - és, hát különb nálam - nincs ebben semmi.
Nagyobb a hite meg a bizalma.

derelyegrádi szellem 2011.04.08. 13:53:48

@Zébácsi:

én meg csak annyit, aki a sajátjából a köznek ad, az nem érdemli meg, hogy leköpködjék. Különösen nem ez az ember. Ez igazságtalan.

Ennyi.

hogy szerinted az egyházak állami finszírozása helyes vagy nem, az nem tartozik ide, de egyszer megvitathatjuk. Csak ne most és ne ezen a felületen, mert abból sok jó most nem fog kijönni.

derelyegrádi szellem 2011.04.08. 13:57:26

@Seduxen: te nem nézted el véletlenül egy bekezdéssel a kommenteket?

Csak a tátott szájjal fasznak rohanás miatt kérdezem, nehogy esetleg Te legyél az a végén.. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.08. 13:59:40

@derelyegrádi szellem: óóó hogy baaaaaszdmeeeeeeg :)))))

KBM vagy mit kell ilyenkor mondani? ja, meg buzi gyurcsány!! :)))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 14:01:05

@KovA:

no igen. a saját gyermekeit nevezi önzőnek és nem elég magyarnak, ha nem tudnak, akarnak adni.
azokat, akik egész életükben adnak, mivel az ő adójukból van visszafizetve az államadósság. ő, aki egész életében nem adózott, mivel adómentes a papi fizetés, így szinte minden általa önzőnek, "hitvány hazafinak" nevezett többet tett eddig le eddig az adósság visszafizetésére.

igen. ez valóban tisztelendő és elismerésre méltó dolog.

még egy politikustól is gusztustalan, nemhogy egy paptól.
főleg az ő előéletével szembefordulás ez a hivatásával és hitvallásával.
a hite isten felé legyen, bizalma pedig az emberek felé.
a fityisz felé, vagy bármely kormány felé ezekre sem oka, sem alapja. hacsak nem személyes érintettség miatt.

gratulálok ha ez a viselkedés azt jelenti, különb nálad.

derelyegrádi szellem 2011.04.08. 14:07:08

@Seduxen:

Na akkor meg is van a marcellus váltótársa a rohanásnál.. :-)

MNOP 2011.04.08. 14:08:47

nem rossz ötlet; 2 dolog jár auz eszemben:
- inkább az adósságcsökkentésre fordítsák az összegyűlt pénzeket, mint a cigányokra
- azok, akik annó elkúrták, vajon fognak-e befizetni

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.04.08. 14:09:08

@KovA:
tisztelem benned, hogy ilyen szépen írsz/gondolsz a cikkben szereplő atyáról. Bántót (értem: személyében bántót) nehéz is lenne leírni egy vallásos, hittel a hívőknek élő emberről, papról. Ezt elfogadom és támogatom. Ugyanakkor megvetek minden álszent, kapzsi, pedofil, papot, vagy nem papot.

Fogalmazzunk inkább így: a cikkben szereplő kanonok (aki börtönben is ült hite miatt) valószínűleg egy igen tiszteletre méltó egyházi ember - de nem különb senkinél, aki emberi módon él, dolgozik, gyereket nevel, és nem követ el bűnöket.

Az is lehet, hogy szimplán csak naív (bár ezt egy kanonokról nehezen tudom elképzelni, az egyházi hierarchiában nehezen tudott volna eddig jutni), de mivel egyházi ember, vallási vezető s így sok ember figyel szavaira, pont azért kellene egyértelműen és hitének megfelelően ,megnyilatkoznia. Ha ez nem sikerül, akkor szerintem baj van.

Mert mit is gondoljon a nyáj, merre menjen, ha "repedten" szól a kolomp?

Marcellusca 2011.04.08. 14:17:45

@derelyegrádi szellem: Ámen!
(Majd osztozunk.)

""Mielőtt valaki ebből félreértést kíván generálni: Szíjjártót leszarom, a többit is, azt írtok, gondoltok róluk, amit akartok. " - Ezzel csak az a baj, hogy nem őszinte. Csak most ezt kívánta a blog birka közössége.
Mert pont te vagy az egyik nagy-nagy fityiszpárti, naridroid, aki annyit védi a megnyilvánulásaikat, tetteiket.
Úgyhogy ez a "Szíjjártót leszarom ..." duma nem jön be!

(Apropó: a párt-központban tudják, hogy így vélekedsz Viktorka "jobbkezéről"?)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.04.08. 14:18:42

@derelyegrádi szellem:

No, én aztán pont nem köpködtem, sőt meg is védtem a plébános urat a felajánlása okán. Olvasd vissza...nem kenyerem a fröcsögés.

Csupán annyi negatívumot hoztem fel, miszerint az atya nyilatkozata nem elegáns, nem méltó egy egyházi emberhez. Ezt vállalom.

derelyegrádi szellem 2011.04.08. 14:20:47

@MNOP:

Második kérdésedre válaszolva, nem hiszem, eddig onnan ők csak kivettek, nem is keveset.

De hátha......mondjuk majd estleg most Hunvald, meg a szadeszes Gál, amikor vagyonelkobzásra is ítélik őket. Remélem ez majd a többiek (Tátrai, Veres, Ferkó, Feksziné, Juhász, Fapál..stb..) esetében is eljön.

Marcellusca 2011.04.08. 14:21:40

@derelyegrádi szellem:
"...aki a sajátjából a köznek ad, az nem érdemli meg, hogy leköpködjék." - Akkor te se köpködj itt!
Mert az itt kommentelők döntő többsége ADÓFIZETŐ, azaz havonta ad a közösbe.