Skip to content


       Szűrés lista

A Magyar Nemzeti Bank arculatváltása

Az MNB szép csendben új külsőt vett fel. Már tavaly decemberben megszületett az új logó, mindenképpen az én hibám lesz, hogy én csak a mai napon láttam meg először. Szeretném is megosztani eme felejthetetlen pillanatot veletek:


A régi logó, ami nem volt már elég jó:

 

Az arculatváltás senki ingerküszöbét sem karcolta meg, egészen addig, amíg az MNB új FB elnöke, egy bizonyos Járai Zsigmond április 1-én lerántotta a leplet:
"Az utóbbi három évben 46 millió forintot költött el a Simor András vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) arra, hogy a jegybank új arculatot kapjon. Így született egy új logó is, a belső ellenőrzés szerint szükségtelenül."

Ízlésbeli kérdésbe ne is menjünk bele, egyszer egy dögunalmas szemináriumon rajzoltam 7 pálcikát a papír szélére, abból nem lett logó, itt például meg lehet nézni a világ összes nemzeti bankjának a logóit.

Viszont: az új arculatot, a logóval együtt a B&P Braun & Partners-nek "köszönhetjük", vagyis Braun Róbertnek.

Braun Robi, Gyurcsány Ferenc volt stratégiai főtanácsadója, Medgyessy Péter volt  kommunikációs helyettes államtitkárra, az SZDSZ volt kabinetfőnöke 2010 márciusában, pályáztatás nélkül került az MNB-hez, mint kommunikációs tanácsadó.

Az MNB is reagált, feltették a második közleményüket az "MNB a tiszta közbeszédért" menüpontba.

Ebben oldalakon keresztül ecsetelik, hogy mennyire fasza gazdálkodást folytat az MNB, mennyivel csökkentek a költségeik, például kiderül, hogy az 591 munkatársukra 2010-ben 7 milliárd forintot költöttek, kommunikációra pedig 316 milliót.

És akkor Braun és az arculatváltás:


"Az MNB olyan közintézmény, melynek kommunikációja, annak stratégiai megalapozása a lehető legmagasabb színvonalon kell, hogy történjen. Dr. Braun Róbert elismert stratégiai kommunikációs szakember, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézetének docense, kandidátus. A Magyar Nemzeti Bank elnökének döntése alapján, a jegybank kommunikációs stábját egy stratégiai kommunikációs területen segítséget nyújtó szakértő tanácsadóval kívánta kiegészíteni. A szakember, oktatói, tanácsadói, tudományos kutatói munkája mellett, “további munkaviszony” keretében az MNB alkalmazottjaként – az MNB alkalmazottjaira vonatkozó összeférhetetlenségi, titoktartási kötelezettségek mellett – a Magyar Nemzeti Bank elnökének tanácsadójaként az elmúlt két évben intenzíven vett és vesz részt a jegybank kommunikációjának és nyilvános stratégiájának alakításában.
Dr. Braun Róbert nem pályázat, hanem korábban a jegybank számára végzett munkája alapján került kiválasztásra. A jegybanknak nincs semmilyen kötelezettsége, hogy munkatársait pályázat útján válassza ki, ahogy azt az új FB gyakorlata is igazolja, hisz a külső tanácsadót, akivel  a testület szerződést kötött, valamint az FB titkárságának új munkavállalóit az FB is pályázat nélkül választotta ki."


B&P Braun & Partners:


"A jegybank nemcsak az elmúlt pár évben, hanem korábban is igénybe vette kommunikációs ügynökségek szolgáltatásait. Kommunikációs szolgáltatásokra Járai elnök úr és Missura Gábor kommunikációs vezető idejében, 2006-ban még százmillió forint felett költött az MNB. Ez az összeg 2010-re 63 millió forintra csökkent, tehát reálértékben megfeleződött.

A kommunikációs szolgáltatásokon belül, a kreatív ügynökségi feladatokra sem szakmai erőforrás, sem a technikai feltételek nem állnak rendelkezésre a jegybankban (kreatív, grafikai tervek, rádióreklámok, filmek készítése, stb.).

Rendezvények megszervezéséhez, lebonyolításához és az azokon való személyes közreműködéshez esetenként olyan kapacitásigény mutatkozik, ami belső erőforrásokkal nem oldható meg, és nem is lenne célszerű, hogy ezek az erőforrások egész éven át rendelkezésre álljanak, amikor csak időről időre van rájuk szükség."


Vagyis Braun alkalmazták az MNB-ben, miközben Braun cége az MNB kommunikációs ügynöksége volt.

Az arculatváltás:


„Nem a ruha teszi az embert” szól a közmondás, de ha manapság a jegybank egyik felelős vezetője a hetvenes években a Vörös Október vagy a Május 1 ruhagyár által gyártott öltönyben jelenne meg a nyilvánosság előtt, akkor bizonyára sokan nem tartanák ezt összhangban lévőnek a jegybankban viselt felelős pozíciójával. Így van ez egy intézmény arculatával is.

Az arculat az a „ruha”, amely felöltözteti, formát ad a jegybank munkatársai által előállított elemzések, kutatások, megállapítások tartalmának. A tartalom és forma összhangjának hiánya magát a tartalmat is leértékelheti. Az MNB több mint egy éves munkával mérte fel, hogy milyen legyen a jegybank értékeit legjobban tükröző új arculata. Ehhez kikérte és figyelembe vette saját dolgozói és külső partnerei véleményét is. Az arculatváltás eredményeként, amelyre 2010 végén került sor, a jegybanknak módja nyílt a modern, elektronikus kommunikációs eszközök komplexebb kihasználására, illetve arra, hogy egy huszonegyedik századi jegybanknak megfelelő „ruhában” jelenjen meg a nyilvánosság előtt. Az arculatváltás teljes költsége 44,7 millió forint volt. Ez a jegybank éves működési költségeinek alig több mint 0,3%-a. Érdemes talán az összehasonlítás kedvéért azt is megemlíteni, hogy a jegybank működési költségei 2010-ben közel 1 milliárd forinttal csökkentek, ez az összeg több mint hússzorosa az arculatváltás költségeinek. Az arculatváltás költségei egyébként éppen akkorák voltak, mint a Járai Zsigmondnak 2007-ben kifizetett végkielégítés."


A végén azért odaszúrtak az új MNB FB-elnöknek, Járainak :)

Kemény egy munka lehetett: "Az MNB több mint egy éves munkával mérte fel, hogy milyen legyen a jegybank értékeit legjobban tükröző új arculata."

Akkor ezek szerint ez a hét pálcika tükrözi a legjobban a jegybank értékeit :-)
Szerintem kellene egy új arculat médiakampány, mert ha sem láttam még idáig az új logót, akkor szerintem sokan mások sem ... a NOL vagy a Népszava biztos leadná a hirdetést. A "legjobb" reklámok még mindig a Paksi Atomerőmű reklámjai, az MNB-nek is fel kellene zárkóznia melléje.

Egy szép nagy táblázatban megtekinthetőek az MNB 5 millió forint alatti beszerzéseit.
Összesítve olyan 500 milliót költöttek el, és vannak közte egész furcsa tételek:
Nokia 3110 telefon 478 800 ft, Nokia 6233 telefon 532 945 ft, vagy a Bookline-tól rendeltek egy halom könyvet, pl. Limpopo-avagy egy strucckisasszony naplója, Svejk útleíró szakácskönyve, Matt a férfiaknak, Hotel Bali ... nem tűnnek szakkönyveknek :-)

Címkék: mnb járai simor pofátlan braun

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr752838932

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Napsütés és árnyék 2011.04.19. 18:57:25

„Látják, hogy ma a nap is másként süt" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: a kormány arra törekszik, hogy valamennyi célja világos legyen a választók számára.Azóta eltelt egy év, világossá váltak a célok és látszik a megvalósítás zsenialitása ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2011.04.19. 10:40:16

Elakadt a szavam.

Illetve egy van: gratulálok.

elyndel 2011.04.19. 10:45:01

Hát ez óbazdmeg kategória megint.

marcinátor (törölt) 2011.04.19. 10:46:12

"Akkor ezek szerint ez a hét pálcika tükrözi a legjobban a jegybank értékeit"
Így van, ez a hét darab stilizált álló lófasz. Szerencsésnek mondhatja magát, aki nem a hosszabbat kapja.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.19. 10:46:33

@Wendiii:

Hidd el, nekem is elakadt, pedig 3,5 éve írom a blogot :)

elyndel 2011.04.19. 10:47:05

De egyébként tudjátok: Heten, mint a gonoszok. Szerintem ebben minden benne van. :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.19. 10:47:36

@marcinátor:

Kb. 2 órája gondolkozok elég erősen, hogy a középső 2 pálcika miért zöld, illetve az egyik miért hosszabb ?!

Ez mit jelenthet ????

2011.04.19. 10:49:49

zero megnyugtatlak, van médiakampány. Én a metróban találkoztam először az új "logo"-val.

2011.04.19. 10:51:35

@zero: legyen már egy kis képzelőerőd :) A hatodik pálcika a 'b' szára.
Ha kellően távolról nézed mnb lesz :)

marcinátor (törölt) 2011.04.19. 10:52:20

@zero: Szerintem azt jelenti, hogy már ők is pofátlanságnak érezték 45 millióért a 7 db egyforma színű és magasságú vonalat, ezért minden kreativitásukat bevetve alkották meg a végső verziót. Ezt sikerült kihozni belőle.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.04.19. 10:52:58

Én azért kettéválasztanám a dolgokat. Lehet hüledezni a milliókon, talán jogosan is. De a logó esztétikájáról külön kellene vitát nyitni, és mondjuk inkább egy dizájnfórumon.
Mert nekem speciel tetszik. Az egyik pálcika pedig nyilvánvalóan azért hosszabb, mert az a b szára (kisbetűs m - n - b : vegyétek el a "vízszintes szakaszokat" a betűkből és ott a logó.)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.19. 10:56:06

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:

hát ez beszarás, hogy a vonalak az "m", "n", és "b" betű, eszem-faszom megáll :-)))

2011.04.19. 11:01:27

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka: szerintem meg egy patinás intézménynek hét pálcika az ojjektíve gáz, még olcsón is, hát még ilyen pofátlanul drágán. Mintha az Alkotmányt Comic Sans Seriffel írnák, bármilyen innovatív meg progresszív meg haladó, nem való és kész.

Érzem én a hozzászólásomban a "szerintem" és az "ojjektíve" között feszülő ellentétet, csak nem érdekel :).

2011.04.19. 11:04:28

@zero: pedig még egy darabig elgondolkodtál volna rajta :)

kérdés: és eztán minden fejléces papír színes lesz? Vagy benne volt az árban egy fekete-fehérre optimalizált verzió is? (Ez ugyanis szürkeárnyalatra konvertálva gyakorlatilag egyforma "betűket" ad.)

CyberPunK 2011.04.19. 11:07:13

Kíváncsi vagyok, hogy Deák mikor kerül fel Picasso stílusban a húszezresre, ha már ennyire trendi a modernizálás.

Amúgy nem vagyok ezen meglepve, manapság minden nagyobb ismeretségű logót buzikkal terveztetnek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.19. 11:11:07

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:

azt azért nem :-))

Milyen logó az, amihez komment-segítség kell ?! :-))

angupapa 2011.04.19. 11:14:20

Namost ELNÉZÉST kérek, de ez itt NEM hét darab pálcika. Ez itt hat darab pálcika és egy Nemzeti Együttműködés Diagram, mely határozott, peckes felfelé ívelésével méltón tükrözi a kommunista értékek és a korrupció sikeres integrálása a 21. századi bankszférába :)

Zigi 2011.04.19. 11:14:21

Én meg azt hittem, hogy a hét vonal a hét napjait szimbolizálják a készítőknél és a megrendelőknél, amiből kiemelkedik az ünnepnap, a szombat:)

CyberPunK 2011.04.19. 11:15:41

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:
Federal Bank of Germany 1.25%
Banque de France 1.25%
National Bank of Poland (NBP) 4%
Hungarian National Bank (MNB) 6%

De biztos, hogy nekünk a logó modernizálása volt a legfontosabb dolgunk...

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.19. 11:15:43

bocsánat, lehámozva a szerződéses miazmákat a történetről, mint banklogó -ojjektíve logóügyileg- teljesen megállja a helyét.

letisztult, szerény, és kortárs design szerint van összerakva. nekem bejön.

azon el lehet vitatkozni, hogy az mnb az egy bank-e, vagy "a bank", meg hogy egy patinás nemzeti intézmény részéről szentségtörés-e arculatot váltani és kortárs design útján kommunikálni.
vagy egyáltalán egy nemzeti bank miért kommunikál?

szerintem kell neki kommunikálni és az sem baj, ha van arculata, és az sem, ha ez kortárs.

más kérdés, hogy ilyesmit tipikusan célszerű megpályáztatni és legalább részben szakzsűrivel kiválasztani az eredményt. no, de mindegy, európa messze van.

Ironfist 2011.04.19. 11:16:50

Attól függetlenül, hogy mi az új logó, és mennyire tetszetős, avagy sem, miért kerül hét pálcika megrajzolása százmilliókba?

Mighty 2011.04.19. 11:17:18

Az, hogy a logo hogy néz ki, az egy dolog, de szerintem egy arculatváltás nem merül ki a logo lecserélésében.

Gondolom (és remélem is), hogy az ár tartalmazza a "céges" nyomtatványok lecserélését, az webes megjelenés módosítását és egyéb kapcsolódó dolgok árát.

2011.04.19. 11:17:43

@zero: Ez az excel tábla amúgy külön érne egy posztot :) Krav-maga tanfolyam, CNC-tanfolyam, IPARI ALPINISTA tanfolyam, masszázstanfolyam, nyugdíjasnapi műsor, gömböc :D

Azért legalább vettek egy 'Vezetői számvitel alapjai' könyvet.

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2011.04.19. 11:20:20

@somewhat damaged: Nagyon tetszett az első komment első mondata. :)))

Egyébként az n betűnek megfelelő két vonal (én sem jöttem rá, hogy mit akar jelenteni ez a... gyönyörű, gondosan megtervezett modern kortárs logo) azért van más színnel, hogy kihangsúlyozza a nemzeti mivoltát?

Akkor is agyrém.

Kartal (rezervált) 2011.04.19. 11:20:35

@zero: látszik, hogy nem olvasol kurucot. Ezt ők rég lehozták :)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.19. 11:20:36

@sááá: hát, krav-maga tanfolyan célszerű lenne az összes közintézménynél, lassan. tanároknál mihamarabb, ugye.

biztos kapnánk mennyiségi kedvezményt. 1,2 milló munkavállalóra.

Ironfist 2011.04.19. 11:21:42

@sááá:
"Alapjai"?? :D Na lássátok feleim szümtükkel, a nemzeti bankba bekerülteknek az ottani pénzekből vett tankönyvekből kell megtanulniuk azt, amit feltételül kéne szabni azért, hogy oda bekerülhessenek? :D

Kartal (rezervált) 2011.04.19. 11:22:22

@Wendiii: azért van más színnel, hogy lásd, az egy másik betű. ha mind egyforma lenne, akkor tényleg csak hét pálcikát látnál...

Egyébként én arra tippeltem, hogy sorshúzást jelent: aki a hosszabbat húzza, az kapja a közbeszerzést pályázat nélkül...

Ironfist 2011.04.19. 11:23:03

@mcs:

az első három szürke M
a második kettő az N, és azért zöld, hogy ne folyjon egybe
az utolsó kettő meg a B

mnb - csak az is gáz, most jut eszembe, hogy KIS nyomtatott betűket fejez ki a szimbólum? :D nemecsek ernő? Vagy mi? :D

minimalista 2011.04.19. 11:23:48

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:
A linkelt banklogók közül nekem mind sokkal erőteljesebbnek, karizmatikusabbnak tűnik, mint ez a szürke-foszöld oszlop diagram, ami alatt olyan jelentéktelennek tűnik a név kiírása is.
Nekem a régi sokkal jobban tetszik, kicsit archaizáló, de sokkal tekintélyt parancsolóbb.

A betűkódot illetőleg pedig nagy tévedésben vagytok! A pálcikák egyértelműen egy IMF pofontól hátast dobó nagy, fekvő 1-est rajzolnak ki, ami az elmúlt évtized gazdaságpolitikájának legegyszerűbb,mégis legtöbbet mondó - a hazai iskolai értékelő rendszerből kölcsönvett - (szabadkőműves?!) szimbóluma egyben! :D

Ferencjóska 2011.04.19. 11:24:25

nekem tetszik, és a milliókba nem a 7 pálcika került, hanem a levélpapír stb csere

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.19. 11:24:59

@Ironfist: az világos, hogy mit jelent, ennyire hülyének nem kell nézni.
csak, hogy miért pont zöld? miért nem piros? vagy fehér? vagy arany? :)

a kisbetű trendi, btw. ez van.

sz4sz4 2011.04.19. 11:26:08

Legalább nem lopott logó (vagy még nem derült ki),lsd.:

addict.blog.hu/2009/11/03/megszuletett_a_neo_fm_logoja

dr. Aullah 2011.04.19. 11:26:17

"...egyszer egy dögunalmas szemináriumon rajzoltam 7 pálcikát a papír szélére, abból nem lett logó,.."

Haha :D

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 11:27:19

Csak a szokásos. Braun elvtársat megdobták egy kis lével, amit megérdemelt, mert bizony ő régi harcostársa a szadeszes elvtársaknak és magának gyurcsányinak is.

A logoról.

Egy meséből lopták, ugyanis ez a hét törpe felűről fényképezve, és az a feladvány, kinek a fasza hosszab harmadával, mint a többinek.

prendick 2011.04.19. 11:27:43

@Zigi: "Én meg azt hittem, hogy a hét vonal a hét napjait szimbolizálják a készítőknél és a megrendelőknél, amiből kiemelkedik az ünnepnap, a szombat:)"

Ott a pont. :D

Viktus 2011.04.19. 11:28:20

Én is ilyen melót szeretnék :P ennél jobb haszonkulcs semmin sincs kell egy papír meg egy ceruza meg 30 másodperc meló megalkotni ...

eszkep 2011.04.19. 11:29:18

Nem is tudom mióta, de már egy jó ideje morgok, hogy megváltozott a honlapjuk. Nem is gondoltam, hogy a bal felső sarokban látható "vonalkód" tulajdonképpen egy új logó akar lenni...
Mondjuk, ha ezért "design-ért annyi pénzt felvett valaki, mint egy végkielégítés, akkor én is elmegyek "designernek"...

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.19. 11:30:21

@derelyegrádi szellem: inkább egy fehér jogarra feltekerve a nemzet köldökzsinórja.
hát tisztán kivehető már, lássuk meg.

eszkep 2011.04.19. 11:33:46

Jópofa az oldal a nemzeti bankokról. Érdekes, még a régi logó van, viszont 6%-os alapkamat, pedig szerintem jan 25 előtt született az új "design". Lehet, hogy ők is vonalkódnak nézik az új logót.

Ironfist 2011.04.19. 11:35:49

@mcs:
Miért néznélek hülyének? Nem is ismerlek. Kiütközött a paranoia, vagy mi?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.19. 11:36:57

@sááá:

az én kedvencem:

TRENDAL KFT 979 250 HUF
Kábel UTP CAT16 1m
Kábel UTP CAT16 2m
Kábel UTP CAT16 3m
Kábel UTP CAT16 5m
Kábel UTP CAT16 10m
Patch kábel UTP CAT6 25 m törésgátlóval
Pach kábel LC-LC 2 m 62,5/125,2
Pach kábel LC-LC 5 m 62,5/125
Pach kábel LC-LC 10 m 62,5/125
Pach kábel LC-LC 20 m 62,5/125
Pach kábel LC-SC 1 m 62,5/125
Pach kábel LC-SC 20 m 62,5/125
Kábel UTP 150 m szerelt
Billentyűzet magyar nyelvű+kártyaolvasó
USB Extender ATEN CE700
4 portos USB HUB adapterrel
USB X-tender

Marcellusca 2011.04.19. 11:38:35

@sááá: Bááááázzzzz, eszembe nem jutott volna. :)

Émmeg itten gondolkodom, hogy - a már fent említett 7 gonoszon kívül - mit jelenthet még:
- 7 vezér?
- 7 törpe?
- 7 mesterlövész?
- 7 szamuráj?
xD

Ironfist 2011.04.19. 11:38:47

@Zigi:
Ennyire burkoltan még nem láttam ezt mondani :D

Ironfist 2011.04.19. 11:41:35

@eszkep: Kíváncsi vagyok, hogy egy vonalkódleolvasó mekkora értéket olvasna le belőle.

Virág et. 2011.04.19. 11:43:30

Elég ronda lett, a régi szebb volt. Járai okoskodása kicsit álságos, de gondolom megrendelésre ment, ezért elnézzük neki.

De zero, tegnap nagy nap volt, ünnepnap, te meg rongyos 46 millióval indítasz, amikor végre véget ért a rendszerváltás és sikerült megszabadulni a "sztálini alkotmánytól" (kivéve annak kb 80%-át, mert az átkerült az újba is szinte szó szerint, de kicsire nem adunk)?

Marcellusca 2011.04.19. 11:50:19

@Zigi: Híííínnnnnye, bammeg, ilyen burkoltan zsidózni ... :)))

De, lehet, van benne valami. :D

Én kérek (m)el(l)nézést!

minimalista 2011.04.19. 11:51:54

@Marcellusca:

A betűkódot illetőleg pedig nagy tévedésben vagytok! A pálcikák egyértelműen egy IMF pofontól hátast dobó nagy, fekvő 1-est rajzolnak ki, ami az elmúlt évtized gazdaságpolitikájának legegyszerűbb,mégis legtöbbet mondó - a hazai iskolai értékelő rendszerből kölcsönvett - (szabadkőműves?!) szimbóluma egyben! :D

Viktus 2011.04.19. 11:56:00

@Virág et.:

Még nem, mert Pali bácsinak nem engedték a folyosón aláírni, majd húsvét hétfőn fogja dedikálni ...

Libero 2011.04.19. 12:00:05

@mcs: Azért zöld, mert "nemzeti"???

jozicsenko 2011.04.19. 12:03:00

@zero: 2en maradtak az szdsz-ből???
a többik szürke kisegér, akik a gonosztörpe utasításai szerint bólintanak? :-S

eszkep 2011.04.19. 12:04:00

@zero: Na, erre rá nem jöttem volna magamtól én sem.
Remélem nem terjed el ez az "írásmód"...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.19. 12:06:51

"Egy szép nagy táblázatban megtekinthetőek az MNB 5 millió forint alatti beszerzéseit."
Az afelettieket meg már nem merik :)

Az a logo borzalmas. Ezért fizetni? ENNYIT?
A régi ráadásul olyan is volt, ami alapján valami patinás dologra gondol az ember, az újról meg valami wifi kijezés jut eszembe, vagy éppen az egyszer megugró, majd csökkenő alapkamat...

Egyébként ja, tiszta közbeszéd volt ám ez. Megmondták, hogy ennyibe kerül. Azt nem kell, hogy miért, meg kinek, hanem hogy ennyi vót.

És aki még egyszer azon kattog, hogy a Fityisz a saját embereit betonozza be, azoknak ajánlom elgondolkodásra, hogy a MSZP mit csinált, főleg pl. Simorral - és most akkor ők ne tessenek hisztizni...

Virág et. 2011.04.19. 12:07:58

@Viktus: Olyan soká? Hogy lehet ez? Megfázott az öreg? Remélem azért nincs nagy baj.

Virág et. 2011.04.19. 12:09:52

@ColT: Mondhattad volna Járait is, mert vele kezdődött a távolítsuk el a jegybankelnököt című népi játék a magyar politikában. Eddig volt 1-2 olyan pozíció, ami átnyúlt a ciklusokon. A megoldás talán nem az kéne hogy legyen, hogy újakat gyártok.

zrobasé 2011.04.19. 12:10:48

@Viktus: húsvét hétfő nem munkaszüneti nap ?

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 12:11:40

@Virág et.:

Járai melyik "okoskodása" álságos?

Hogy ez nem tűnik értékarányosnak? Akkor én is "álságos" vagyok,mert szerintem se.

Ha braunék Járaival kapcsolatos okoskodására gondoltál, csak elírtad, akkor egyetértek, mert az Járainak a tv szerint járt (arról vitatkozhatunk, hogy ez jó tv. e vagy sem), míg olyan törvényt nem ismerek, hogy hét pálcikért kötelező kifizetni 50 milliót, ideértve a levélpapírcserét is. De ha van iylen, akkor most te kitanítasz. Vállalom a kockázatot. :-)

Braun elvársat kistafírozták egy kis lével, mert jó elvtárs, ez ennyi szerintem. Hogy most ez egy hétpélcikás logó jogcímén történt, vagy esetleg felmérhette volna a MNB fénymásolóit, mint tették Hagyóék a BKV-nál, ez lényegtelen.

Rwindx 2011.04.19. 12:11:42

Elég egyértelmű hogy a régi jobban nézett ki, nagyságrendekkel. Egy tetszőleges nemzeti banknak olyasmiket kellene sugalmaznia hogy biztos alapokon áll, megingathatatlan, tekintélyes, stb. Az új logó semmit sem ilyet nem sugall. "Kortárs".

Elsőre nekem egy oszlopdiagram ugrott be róla, amin épp lejtmenet van. Ha már korunknál maradjunk. 3 betűbe össze lehetne foglalni, de maradjunk abban hogy "zseniális", minden pénzt megért.

Viktus 2011.04.19. 12:14:26

@Virág et.:

Ott toporzékolt, de nem lehetett, mert ilyen külön produkció lesz majdan belőle, mert a nagy házban nem volt ott az mszp/lmp tapsolni a jobbik meg még csúnyaságokat is mutogatott ... így tartanak egy külön szent szeánszot.

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 12:17:18

@Virág et.:

Hát nem egészen. Csak hát kicsit korábbra kell visszanézni. Horn-kormány, Bot Péter Ákos. Utána közvetlenül Megyóék kontra Járai, majd Gyurcsi kotra Járai. Az utóbbi óly annyira, hogy egy monetáris tanácsot is ráültetett. Akiket ki is nevezett ki?

Ugye emlékszel, csak próbálkoztál? :-)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.19. 12:18:17

@Rwindx: az új logó a fizetési mérleg hiányát mutatja az előző kormányok előző éves adataihoz viszonyítva, a pálcikák az eddigi kormányciklusokat jelentik. a hetediket még nem tudom. :)

Virág et. 2011.04.19. 12:20:06

@derelyegrádi szellem: Álságos és nem igazságtalan. Álságos, mert ugyanúgy mellőzi a pályáztatást az FB a saját munkatársai és szerződéses partnerei esetében is. És álságos a dolog a 98%-os különadó - Járai végkielégítése tekintetében is. Álságos Járai FB-i elnökségi illetménye megemelése tekintetében (lassan annyit keres, mint a jegybankelnök).
Még el sem kezdtem demagógnak lenni, hogy Q7-esre váltsam át ezt a 46 milliót. (Igen, nem tudom túltenni magam a TEK-es autókon. Az ilyen típusú autók beszerzését nagy multik is kétszer meggondolják vezetői autónak, de nekünk futja rá, hogy Kovács főtörzs ebben kocsikázzon.)

Mindez független attól, hogy arányos-e a 46 millió vagy sem.

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 12:20:17

@Rwindx:

Az lesz a vége, a Lánchíd Rádió pert indít, hogy Braunék ezt tőlük lopták.

Van benne valami, mint a Vágóban...:-)

Virág et. 2011.04.19. 12:21:05

@derelyegrádi szellem: Bizony, Járainál durvult el a dolog. Konfliktusok persze korábban is voltak.

dr. Aullah 2011.04.19. 12:21:43

Ez egy mórzekód:

ti ti ti ti ti tá ti
LOOOOOOOOOOOOOOOOL megnéztem mit jelent:
ti= egy
ti ti ti tá= viktor
ti= egy

Forrás:hu.wikipedia.org/wiki/Morzek%C3%B3d

Marcellusca 2011.04.19. 12:22:59

@zrobasé: Haggyadmán! Majd lecsúsztattya. :)))

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 12:23:25

@Virág et.:

"Lassan annyit keres mint a jegybankelnök."

Lehet, de mennyit is keresett a jegybankelnök 2010 májusa előtt, és menyit most. Mennyit is kaptak a monteráis tanács tagjai korábban?

misztikus alfahím 2011.04.19. 12:23:53

Ha még nem érkezett volna megfejtés:

III = M
II = N
|I = B

Egyébként más szempontból is "tökéletes" a szimbólum. A pálcikák közül az egy különböző a hosszabb.

Vagyis nálunk a többség húzza a rövidebbet. Ennyi. ;)

Virág et. 2011.04.19. 12:24:45

@derelyegrádi szellem: Forintra pontosan annyit, amennyire felemelik majd Járai juttatását, amint megszabadulnak Simortól. :)

Libero 2011.04.19. 12:24:50

@mcs: Hááát, az MDF logója is zöld, talán az is a nemzeti jellegre utal?Passz...

dr. Aullah 2011.04.19. 12:25:51

@Aullah: egy ti kimaradt, tehát a pontos fordítás: egy egy viktor egy.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.19. 12:27:09

@misztikus alfahím:
"Vagyis nálunk a többség húzza a rövidebbet. "

ez lesz a megoldás.

lám, milyen sokrétű is egy ilyen logó. pont mint egy ogre.

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 12:28:29

@Virág et.:

értem. Tehát az, hogy Bot Péter Ákosnak a Horn-kormány alatt le is kellett mondania, az nem durva, csak egy kis konfliktus. Most viccelsz, vagy arra számítasz, hogy az itt lévők nem emlékeznek már arra?

Ha most Simort egy kis "konfliktus" keretében lemondásra kényszerítenék, és Simor le is mondana, gondolom azt se tartanád "eldurvult" helyzetnek, csak "konfliktusnak". :-)

dr. Aullah 2011.04.19. 12:29:45

@Aullah: Sőt, ha ezt tovább gondoljuk, akkor ez jön ki:
Ugye háromszor van az "egy". Mi van még három? A magyar igazság.
Tehát: A magyar Igazság: Viktor.

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 12:31:18

@Virág et.:

értem ezt is, tehát a "felemelik majd" (bizonytalan jövőbeli esemény) pont olyan, mint a már megtörtént tény. Sajtságos....

Ez a gyialektika neo változata, csak nem jól figyeltem? :-)

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2011.04.19. 12:31:43

@Aullah: Akkor én is morzekóddal válaszolnék: ti ti ti tá tá tá ti ti ti

Rwindx 2011.04.19. 12:31:46

@Aullah: Azért ne erőltesd túl :P

Donkihóte 2011.04.19. 12:32:36

Teljesen el vagytok tévedve, ez nem modern, hanem retro logo. Régen a menő hordozható rádió-magnókon meg minihifiken volt ilyen zenére villogó equalizer imitátor oszlopdiagram.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.04.19. 12:34:27

A Vastagbőr kedvéért külön kellett volna terveztetni egy másik logót is Times betűtípussal kétszáz milliáért. "Ezt a formavilágot értik, főnök micsinájjunk? Ja, ha ilyen hülyék, akkor lopjunk még egy kicsit." :)

Virág et. 2011.04.19. 12:35:28

@derelyegrádi szellem: Legyen, akkor kezdődjék Bot Péter Ákostól, ezen nem veszünk össze. Nem mintha a mondanivalóm lényegén változtatna, ami ugye az volt, hogy nem Simorral kezdődött az élet.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.19. 12:36:43

Az első mondat + a kép után rögtön ez villant be:
Vajon hány millióba kerülhetett ez a szar?!
Ezek után senki ne sírjon, hogy Magyarországon nincs semmire pénz.

jágör68 2011.04.19. 12:37:12

Braun...
Braun...
Braun...
J + ?
Nincs több kérdésem.

Virág et. 2011.04.19. 12:38:05

@derelyegrádi szellem: Neked legyen igazad. De sajnos nem lesz. Ha nem bérként, akkor más módon, de megkapja a régi pénzét Járai (ami ugyanannyi, mint amit Simor kapott a csökkentésig).

Ezt a pénzt én egyébként egy pillanatra sem sajnálnám tőle, nem is sajnáltam Járai alatt sem és Simor alatt sem. A jó munkát meg kell fizetni, a jegybanki elnök pedig ne keressen kevesebbet, mint egy kereskedelmi bank elnöke. Mert a munka minősége és a pénz között igenis van összefüggés, nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

jágör68 2011.04.19. 12:39:33

@jágör68:

Illetve egy mégis:

Magyar?

Nemzeti?

Bank?

HAHAHAHAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Épp most 35 milliárd EUR- nyi tőke van ott, gondolhatjátok nem a az EU- ban legmagasabb kamat miatt....

Rwindx 2011.04.19. 12:42:02

@jágör68: Azt devizatartaléknak hívják. Ha az nem lenne ott, akkor jóval nagyobb szarban lennénk.

jágör68 2011.04.19. 12:46:17

@Rwindx:
Aha szóval nem külföldi spekuláns pénzről van szó?
Letétbe helyezve a 6,5%- os kamatért.
Jó kis pénzszivattyú.
Volt erről a 2008-as válságról egy cikk, hogy a média fújta fel- cserébe 6,5%- os kamatra- akkor még több is volt asszem- szivattyúzzák ki az országból a pénzt.
Egyébként meg azt halljuk: semmire sincs pénz...
Nem értek a közgazdasághoz, de ez akkor is qrva nagy ellentmondás...
Olyan posztkommunista rablókjapitalizmus

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.19. 12:49:29

@Virág et.:

Hát én leszarom az új Alkotmány, semmennyire sem érdekel :-)
De azért lesz róla poszt ...

Gontar 2011.04.19. 12:50:17

Dehát... hogy a pékbe fordulhatott elő az, hogy a két színes pálcika zöld lett? Mocskos lázadó gecik, hogy nem vették figyelembe a nert-t és nem NARANCSSÁRGA lett az a két pálcika. :-DDD

alibi6 2011.04.19. 12:54:01

@mcs: A kék jobban tetszene?

Virág et. 2011.04.19. 12:55:37

@zero: Na, na. Csak óvatosan, miket mondasz. Remélem a poszt az ünnepi hangulatnak megfelelő tartalmú lesz. :) A facebook utána blog.hu sem sokáig menekülhet az kormányzat luxusterepjárós lovagjai elől.

zsoltix 2011.04.19. 12:56:04

Ezek dominok. Ha az elsot megloki az ember, dol az osszes. Nem eppen a stabilitas jelkepe. :)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.19. 12:56:20

@alibi6: nem. de a zöld mellett se szól túl sok érv. te tudsz olyat?

kej 2011.04.19. 13:01:08

@minimalista: ne bassz. pedig a neved alapján az oktogonon kellene esőtáncot járnod:)

@ironfist: nem a hét pálcika a százmillió, hanem az ötlet. szakmailag egyébként tényleg nhéz belekötni. tekintettel arra, hogy milliárdszám vannak cégek és hivatalok, nehéz egy olyat kiötleni, amelyik nem hajaz egyik létezőre sem. elég, ha a comedy central arculatváltására gondolsz. pikkpakk szétkapták az új logójukat a neten, legalább hat-nyolc céget felsorolva, aminek ugyanaz/megtévesztésig hasonló a logója, a copyright nemzetközi jeléről nem is beszélve. az egyetlen, ami jelen esetben - jogosan - kérdéseket vet fel, hogy volt-e a közbeszerzés, vagy megcsinálták "okosba" és még éppen értékhatáron belül tartották a költségeket.

cyberkata 2011.04.19. 13:01:42

Játsszatok az Intellel és értékes notebookot nyerhettek! apps.facebook.com/kiaprocid/

alibi6 2011.04.19. 13:05:23

@mcs: Pölö, szerepel a nemzeti színeink között...

zrobasé 2011.04.19. 13:08:25

@alibi6: ééés a régi MNB logo is zöld volt, nem ? (mármint amit ide betett zero, az biza zöld)

zrobasé 2011.04.19. 13:11:48

@Marcellusca: nem úgy van a' ! munkaszüneti nap melózni ? de hisz ez tiltott, na ! a vasárnap se szent már, és akkor most még a húsvét hétfőt is meggyalázza munkával ? asszem a kdnp ki fog térni a hitéből...(tegnap jó fej volt Harrach az estében, ecsetelte, hogy a gaz mszp meg lmp milyen kis izék, nem elkotmányoztak, ezért nekik KELLETT EGYEDÜL megirni az alkotmányt...:))

Secnir 2011.04.19. 13:14:29

értelmezések

Morse:
tititi-titi-táti =>S-I-N
(nem kommentálhatom)

jamaicai verzió:
látsz három rövidet. elszívsz két zöldet és látsz egy hosszút meg egy rövidet. az egyik a másik nyakába ült. hehe

japán verzió:
kis földrengés, kis földrengés, kis földrengés, kis földrengés, kis földrengés, NAAAGY földrengés, kis földrengés

kínai verzió:
hármat adok óccon, kettőt fizecc, adok ajándék egy nagy meg egy ócco.

inka kipu verzió:
kilenc, kilenc, kilenc, -egyenlő- dollárkilenc, dollárkilenc, -egyenlő- nagymagyarnulla, nulla.

Jason Bourne 2011.04.19. 13:20:07

most jól odaszúrtak a bolsik a kormánynak. az új logo egyértelműen balos progresszív bauhaus-os. jól megkapták Orbánék.
am. elég béna logo lett... de legalább lehet egy csomót költeni új névjegykártyákra, áttáblázni az összes intézményt... ez is növeli a gdp-t, meg kész aranybánya vkinek.

Csigataposó 2011.04.19. 13:21:06

@alibi6: De akkor mar balrol jobra piros feher zold palciak kellettek volna nem?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.19. 13:32:27

@Gunther: Neked ez még újdonság? Eddig is a szegények szoptak.

@Virág et.: Hát sok mindenre kéne jobb megoldás, mit ami most van.

Marcellusca 2011.04.19. 13:33:38

@zrobasé: Tudod: gyevi bíró. :)))

Ammegmég haggyán, hogy nékik köllött megírnyi új kotmányunkat, de nincsenis benne a vasár(VÁSÁR)nap szencsége senem. :)
Oszt' még az ösznépi, szent banzájtot - mikoris a áLamfőnk aláírhattya (végre) - pont a zegyik legkeresztyénibb ünnepre teszik, oszt' mehetnek be do'goznyi. :)))
Locsolás, imádkozás helyett. :D

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 13:35:44

@Virág et.:

Valakitől most hallottam (olvastam), a jó munkát meg kell fizetni, vagy ez csak simorra és az MNB-re érvényes? :-)

Virág et. 2011.04.19. 13:41:55

@derelyegrádi szellem: Nem, érvényes az mindenkire. De a "jól megfizetés" és a "vezérigazgatói luxusautót a tiszthelyettes segge alá" között van egy árnyalatnyi különbség, nem gondolod? De még tőlük sem sajnálnám ezt a kis luxust (elvileg úgyis munkára kell használniuk, elvileg), ha nem Magyarországon élnénk, hanem pl. Dubaiban. Itt arcpirító - főleg a pénzügyminiszteri A6-os körüli fideszes hiszti tükrében. Az olcsóbb, kisebb kategóriás, miniszteri autó az rongyrázás volt akkor, most a nagyobb kategóriás, drágább "terrorüldöző" kocsi az teljesen rendjén van, nincs itt semmi látnivaló.

Érdekes látni, hogy ugyanazok az emberek (nem rád gondolok), akik a Veres A6-osa miatt az asztalt verték most nem győzik keresni a kifogásokat, miért is a terepjárónak teljesen alkalmatlan, egyértelműen státusszimbólum Q7 az ideális választás egy rendvédelmi szervnek.

minimalista 2011.04.19. 13:42:26

@kej:
Ja értelek, valóban minimalista az új dizájn, de akkor sem jön be. :)

Virág et. 2011.04.19. 13:42:45

@derelyegrádi szellem: Egyébként meg ha jól emlékszem Járai és MNB relációban mondta ezt és nem Simor és MNB.

Geza 2011.04.19. 13:46:47

A hal bassza meg a szálkás faszával az összes modernkedő Tajgetosz-pozitív génhulladékot!
Majd akkor jöjjenek ide elbaszni a mi szép hagyományos dolgainkat (és ez az építkezési stílusra is áll), ha először sikerül rávenniük a jeruzsálemi rabbikat, hogy a haladás és a letisztult vonalak jegyében inkább rövidgatyában és baseballsapkában squashozzanak a siratófaluknál!
Vagy csak nekünk nem szabad hagyományokat megőrizni, csak nekünk kell hétpálcikás-króm-üveg-fospasztellszín-nagyonnemzetközimodern-hűdekortárs majomságok miatt feladnunk minden egyénit?

Kivételesen nem a politika, hanem csak az esztétikum és az ízlésvédelem terén kell hogy egyetértsek Dolfi bácsival, és kívánjam a betiltását az ilyen és ehhez hasonló 'entartete Kunst' okádékoknak.
Utoljára hivatalos kormánytámogatással valamirevaló kinézetű épületet Európában még '40-ben tervezett Albert Speer, azóta mindenhol csak az ilyen ízlésficamos borzadványokat erőltetik. Mintha tilos lenne olyasmit alkotni, aminek _méltósága_ van, de vajon miért...

No mindegy, visszatérve a Magyarországi NEM-zeti Bank logójára, én nagylelkű vagyok és braun elftárs seggéből se sajnálom a lófaszt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.19. 13:52:07

Ez meredek. Az asszonyak tetszik az új logó :D

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 13:54:06

@Virág et.:

Én nem keresek. Nem tudom hány Q7-est vettek de kettőnél biztos többet. Én vettem volna kettőt (a külföldi delegációk kísérése miatt) a többit meg valami olcsóbb gépből. De lehet hogy egyet se, mert volt kocsi. Ott van pl gyurcsi 4 millióért átfestett verdája (tudod, amit reálisnak tartottál), az jó lett volna:-)

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 13:55:57

@Geza:

Valami miatt az az érzésem, hogy neked nem tetszik az új logó.

Jól látom? :-)

tudi 2011.04.19. 13:56:17

Nekem tetszik, bár ezen mi került 50 millióba. bár mondjuk megnéztem volna a többi művet is.

Marcellusca 2011.04.19. 13:56:52

@ColT: Nem jól értetted! Az asszonynak a lógó tetszik. :)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.19. 13:59:11

@Marcellusca: Hm, az a jobbik eset. Grafikus a lelkem. Ha ez tetszik neki, akkor gáz van :D

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.04.19. 14:02:54

Szerintem az új logó rasszista.

Csinálok egy céget, szívesen tervezek egy nem rasszista logót némi felárért.

Marcellusca 2011.04.19. 14:15:20

@ColT: Hááááát .... :)
Grafikusként, biztos az egyszerű megoldások híve. :)))
Mert ehhez a logóhoz nem túl sok kreativitás és kézügyesség szükségeltetik. :D

dr. Aullah 2011.04.19. 14:25:46

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Ez vicces akart lenni? Mert akkor nem sikerült.

Geza 2011.04.19. 14:26:15

@derelyegrádi szellem:
Jól. Mikor utoljára ilyet láttam, lehúztam.

Kísértetiesen emlékeztet az eset a Nemzeti Színház esetére (amiből csináltak egy olyasmit, mint egy Harkonnen tankgyár a Dűne-2-ből), a Művészetek Palotájára (színesen villogó célpont bunkerromboló bombák teszteléséhez), a Fővám tértől délre odabaszott króm-üveg takonycseppre, aztán arra a förmedvényre, amit a Vörösmarty térre tosztak oda, aztán a belvárosban építendő léghajó-üvegszivar-helikopterkikötő-kaszinószálló szörnyedvényre.

Meg a Pécs2100 projektben hatalmas fantáziával és innovativitással összekreatívkodott foltos betonkockára (valami múzeum vagy konf.központ akart talán lenni), meg a Kálvin téri épületekhez még anno az átkosban odatoszott biztosító-épületre, meg számtalan egyéb hasonlóra.

Miért, miért van az, hogy ha egy épületnek, rajznak, festménynek, parknak, szobornak stílusa, kinézete, méltósága van, valamilyen látványképet sugall, egyáltalán vannak részletei, azoknak elrendezése, harmóniája, összképe van, az egész olyan, hogy gyönyörködteti a szemet, jó érzés ránézni (egyáltalán lehet nézni egy célzásnyinál hosszabb ideig), akkor biztosra vehetjük, hogy az az épület 1945 előtt épült?

Miért van az, hogy a mai építészeket, szobrászokat, festőket vagy lenácizza és agyonhallgatja a média, vagy pedig olyan rohadt dilettáns balfasz brigád a maradék, hogy egy férges kutyák által oldalbavizelt hirdetőoszlop tervezését se bíznám rájuk, mert egy epilepsziás LMP-s különb terveket rajzol hátrakötött kézzel, a fogai között tartott zsírkrétával, egy kétköbös betonkeverőben full fordulatszámon?

Én nem vagyok egy nagy művészlélek, mondhatni egyszerű sároslábú paraszti sorból jöttem, de ezektől a mostani okádék szarságoktól eleinte okádhatnékom volt, most meg már csak elszomorodok. Az még hagyján lenne, ha ezek a csökött agyú véglények elvonulnának valami hangárba és művészkednének maguknak, mert hát ugye de gustibus non est disputandum, de miért kell hagyni, hogy a szarságaikat tényleges esztétikai értékek elpusztítása árán hányhassák a világba? Hmm... 'hagyni', vagy egyenesen 'úgy intézni'?

Száz szónak is egy a vége, sorba kéne állítani ezeket négykézlábra, mindegyiknek a szájába adni az előtte térdelő tökeit, aztán a legutolsóét meg összecsapni két féltéglával. Legalább a következő generáció megmenekülne tőlük, már persze ha még marad nekik valami, ami tíz évnél régebben készült.

Kartal (rezervált) 2011.04.19. 14:27:24

@Secnir: Te honnan a francból ismered a morse ábécét? :O
Egyébként jó :D

Virág et. 2011.04.19. 14:45:33

@derelyegrádi szellem: Ha jól tudom a TEK csak a köztársasági elnök és a miniszterelnök személyi védelmét látja el, egyéb személyek (delegációk) őrzése nem feladata. Erre pedig egy A6 nemcsak jobb, hanem kevésbé feltűnő is. Egy esetleges támadásnál talán nem kéne reklámozni, hogy melyik autóban ülnek a testőrök és melyikben a védett személy (egy terepjárót egy sedantól egy 6 éves kisgyerek is meg tud különböztetni).
Erre munkára ugyanakkor - amerikai mintára - egy nagyobb (amerikai típusú) Chevrolet, Ford vagy Lincoln terepjáró tökéletesen megfelelt volna. Olcsóbb is lett volna,ráadásul már bizonyítottak, nem hiába használják ezeket a tengerentúlon ilyen feladatokra.

"Ott van pl gyurcsi 4 millióért átfestett verdája"

Én 8-ra emlékszek. A miniszterelnöki autókkal kapcsolatosan egész mások az elvárásaim és ezért Orbán tőlem egy rossz szót sem fog kapni. Miattam mehetne Maybach limuzinnal vagy Rolls Royce-szal is. Azon a szinten reprezentálni kell és senkinek nem jó ha filléres skodás kormányfőként vonul be az éppen aktuális miniszterelnökünk a nemzetközi köztudatba.

Egy szakmai munkát végző terrorelhárítónak viszont nem kell reprezentálni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.19. 14:50:36

Nyugodtan antiszemitázzatok le de nekem erről egy 7 ágú gyertyatartó jutott eszembe.Nem tudom mondta e már valaki.De lehet,hogy csak én látok bele olyat ami nincs.

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 14:52:52

@Virág et.:

"Ha jól tudom a TEK csak a köztársasági elnök és a miniszterelnök személyi védelmét látja el, egyéb személyek (delegációk) őrzése nem feladata. "

és delegációk fogadására kik szoktak kimenni? Na kik?

De lényegtelen. Nem vettem volna Q7-est, többek között azért se, mert magamnak se vennék. Olyan emberek szoktak AUDi Q7-esbe ülni, akikkel én ilyen szintem sem vállalnék közösséget. És most nem a TEK-esekre gondoltam.

Azt nem tudtam, hogy a Lincoln ( a Suburban is?) dzsippek olcsóbbak, talán mert nem értek kocsikhoz. Olyat se vennék.

Szerintem 4 volt az, de legyen 8, nem bánom. Az még reálisabb. :-)

Azt nem tudta

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 14:54:17

@Tigeri:

antiszemtia vagy. Parancsolj kérlek.

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 15:00:06

@Geza:

nem kockáztatok nagyot, ha azt állítom, téged vélhetően a Pekingi Világkiállítás szuperinnovatív magyar pavilonja se bűvölt el. :-)

Modjuk azzal nagyon nem lennél egyedül.

Virág et. 2011.04.19. 15:04:16

@derelyegrádi szellem: Ne a használtautó.hu-s árakból indulj ki, mert akkor nem olcsóbbak. De ha a gyártótól rendeled és te vagy a magyar állam, azaz adhatsz magadnak felmentést regisztrációs adó befizetéséből (ami felnyomja az amerikai autók árát a piacon), akkor jóval olcsóbb. Az audi prémium márka, drágább - igaz, jobban fel is szerelt kényelmi berendezésekkel.

Ja, és az Chevrolet Suburban. A Lincolnak Navigatora van. Mindkettő remek autó és mindkettő alkalmasabb a rendvédelemre, nem utolsó sorban mert van kifejezetten erre a célra az amerikai kormánynak kifejlesztett modelljük is. Városi autónak, magánhasználatra én se vennék ilyet.

"és delegációk fogadására kik szoktak kimenni? Na kik? "

Bármelyik kormánytag, de ezt delegációja válogatja. Igazából az kifejezetten ritka, hogy valakit a miniszterelnök személyesen fogadjon a repülőtéren. Ez talán a csúcstalálkozókra szokott igaz lenni.

Secnir 2011.04.19. 15:04:51

@Virág et.:
"Ha jól tudom a TEK csak a köztársasági elnök és a miniszterelnök személyi védelmét látja el, egyéb személyek (delegációk) őrzése nem feladata"
de, jól tudod.
Le is van írva (bár fölöslegesen), hogy a TEK csak az országhatáron belül tevékenykedhet.
Ezért is volt zavaró, hogy az első dolguk között volt kimenni Líbiába, ahol "megharcolva kimenekítették a magyarokat!" . Ez azt jelentette, hogy kimentek egy menetrendszerű járattal, majd fogadták a magyarokat a gépen, mint a stewardesek, és közölték, hogy mostantól a TEK védelme alatt állnak. Nem mintha egy kóbor rakétától meg tudták volna védeni őket, de ezt mondták.

"senkinek nem jó ha filléres skodás kormányfőként vonul be az éppen aktuális miniszterelnökünk a nemzetközi köztudatba."
nem. ilyen Kotmánnyal sehogyse vonul be sehová. 4 év múlva csak köpködik
ja, és a cseh államfőnek megfelel a Skoda Superb.

@derelyegrádi szellem:
"és delegációk fogadására kik szoktak kimenni? Na kik?"
asszem a Köztársasági Őrezred Díszszázada.

Virág et. 2011.04.19. 15:05:11

@Tigeri: @derelyegrádi szellem: Ez egy m, egy n és egy b betű. Ronda, minnt a bűn, de csak három betű hét pálcikából.

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 15:11:59

@Secnir:

és a miszterelnök és/vagy a KT elnök nem? Szerinted megjön egy min elnök, és őt csak díszszázad fogadja, a foagdó ország min- elnöke nem?

@Virág et.:

Tényleg! Ezt nem is láttam meg a zseniálsia alkotásban.

movhu 2011.04.19. 15:12:47

@zero: Azért ez sem semmi 245.850-ért. Én vállalom, hogy ezentúl negyedéért viszem, csak tőlem vegyék. Elég jó ajánlat? Nagyon rossz kisker áron a lenit tételek nettó 20-25 ezer forintért kaphatóak meg.

Kábel 30 m CAT6 UTP törésgátlóval
Kábel 25 m CAT6 UTP törésgátlóval
Kábel 20 m CAT6 UTP törésgátlóval
Kábel 10 m CAT6 UTP törésgátlóval
Kábel 5 m CAT6 UTP törésgátlóval
Optikai kábel 2m ST-ST MM 62,5/125

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 15:17:22

@Virág et.:

Látod tényleg nem értek hozzá. egy barátomnak volt yilen nagy batár autója annak se emlékszem nevére (amerikai volt és geci nagy), de én nem voltam eljáulva tőle. Mondta hogy ennek olyan nyomatéka van, felmegy falon, de engem nem győzött meg, mert én az esetek 99 %-ávan vízszintes,vagy ahhoz nagyon hasonló utakon járok, a falon felfele pedig szinte soha.

Én japán autós vagyok. Mindig azt veszek. Legközelebb is azt fogok.

Marcellusca 2011.04.19. 15:25:15

Hehe!

Ide is, meg majd az alkotmányos poszthoz is kapcsolódik:

"- Esküszöm arra megy ki ez a hajcihő, - kezdte elveszíteni az önmérsékletét Mesterházy - hogy a köztársasági elnök áprilisban feloszlathassa a Parlamentet, mert nincs költségvetés.
- Naná. - Oszkó már két hete elveszítette."

emiksz.blog.hu/2011/04/19/33_a_jovo_bevegzodott

Virág et. 2011.04.19. 15:27:47

@derelyegrádi szellem: Olyan autót vegyél, amiben jól érzed magad. Főleg mivel ügyvéd vagy, ezért elég sok időt töltesz úton, tehát az autódban az életedből. Nem mindegy, hogy közben az ember hogyan érzi magát.

bandika gazdája 2011.04.19. 15:30:04

@ColT: Egyébként nekem is tetszik! Csak egy kicsit drágállom! Meg ez a nagy spórolási időszak nem alkalmas. (Vagy az csak ránk vonatkozik?)

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 15:32:10

@Virág et.:

Nem annyira sokat. A városra van egy rohangáló kisautóm, azzal nyomom ha valahova menni kell. De pl PKKB, FB,, LB-re nem gyalog, még kézen járva is át tudnék menni.

bandika gazdája 2011.04.19. 15:40:16

@Secnir: A Köztársasági Őrezred megszűnt és beleolvadt a TEK-be! (Jól tudom?!)

Virág et. 2011.04.19. 15:49:53

@derelyegrádi szellem: Értem. De ha vidékre vagy nem bíróságra, hanem bv-be vagy rendőrségre, a Tolnaiba mész, akkor azért néha jó a kocsi.

@bandika gazdája: Nem szűnt meg, még működik, csak egyes feladatait átvette a TEK, másokat meg meghagyott. Kevesebb munkája (és erőforrása is) lett, de még létezik.

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2011.04.19. 16:09:01

A hét pálcika a hanuka gyertyára utal, a zöld szín pedig az LMP-s szál

vomit 2011.04.19. 16:10:06

sajnos nem a logo vele a baj, az tenyleg akar lofasz is lehetne. berlusconi egyik ujsagja megirta az igazat, utana 2 nappal jol fejbedobtak a dommal. a cime szabad forditasban:
Szuverenitásunk megerőszakolása: a magánkibocsátású pénz
www.ilgiornale.it/economia/provocazione_quella_sovranita_moneta_mani_private/11-12-2009/articolo-id=406009-page=0-comments=1
"La Banca d'Italia non è per nulla la <Banca d’Italia>, ossia la nostra, degli italiani, ma una banca privata..."
Az Olasz Nemzeti Bank nem "Olaszország nemzeti bankja", tehát a miénk, olaszoké, hanem egy magánbank...

Geza 2011.04.19. 16:19:26

@derelyegrádi szellem:
Mondd, neked érdekeltséged van valamely vérnyomáscsökkentő gyártásában, vagy csak mezei passzióból hergelsz, mint kölyökmacskát szokás a papírgalacsinnal :) ?

Amúgy igen, a sanghaji pavilon tervezőgárdáját is a sarki arab gyrososnál szeretném látni, lassan forgolódva a nyárson, biztonságos apró szeletekben. Az állítólag '56-os 'vaskefe' tervezőjét meg temessék konzervdobozokban, de tízdekásnál nagyobb ne legyen közte, a közpénzekből oktatási intézményekbe rendszeresített 'művészi' ocsmányságokat megéneklendő még itt a 'bőrön volt cikk, na azokra a 'művészekre' is a medve igyon patakvizet, hasonlóan az igénytelenség csimborasszóját megvalósító tv-műsor- és hirdetésszervezőkhöz, akiknek meg a nyelvük száradjon a szájuk padlatára.

Ahogy a liberalizmus nem más, mint a punkok anarchizmusa öltönybe-nyakkendőbe öltöztetve, ez a 'modern művészet' sem más, mint a falakat ürülékkel összekenő kátrányos helyzetű mély-igényteleségnek a kannásborról kokainra áthangszerelt változata. Csak hát bárhogy is púdereznek egy ülepet, akkor se lesz belőle arc sehogyse...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.19. 16:21:31

@bandika gazdája: Ez max. akkor lenne válóóok, ha ő csinálta volna .D

Amúgy nekem nem is tetszik (nem az asszony, a logó). Semmitmondó.

minimalista 2011.04.19. 16:28:22

@vomit:
Az MNB törvény szerint az MNB a magyar állam tulajdona.
Sok helyen, mint például az USA-ban, Angliában, Olaszországban privát kereskedelmi bankok osztoznak a FED vagy a Bank of England tulajdonán. Azok valóban magánkézben vannak és finoman szólva kicsit nagyobb hatásuk volt és van a világgazdaságra, mint a mi kis MNBnk-nek. :)

Egyébként a Horthy korszakban a Magyar Nemzeti Bank is magántőkések tulajdonában volt...

Ironfist 2011.04.19. 16:32:29

@chemicalshop: ebben csak az a tévedés, hogy az kilencágú.

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 16:39:40

@Geza:

Nincs! Csak tetszik, amikor nekilódulsz....:-)

Én ezt úgy szoktam mondani: a türhőség high-tech környzetbe és Brook Brothers öltönybe csomagolva.

Avatar 2011.04.19. 16:49:28

Most az fáj, hogy ezt a melót a Braun kapta, nem pedig a Rákay Philipék?

fideszfigyelo.blog.hu/2010/01/11/onkormanyzati_milliok_rakay_philip_cegenek

Sátán meg a Jocó 2011.04.19. 17:06:15

egy teljes arculat, ráadásul egy nemzet bankjáé... teljesen korrekt ár. (az persze kérdéses, mennyire volt szükséges)
én inkább ettől megyek a falnak: "Nokia 3110 telefon 478 800 ft, Nokia 6233 telefon 532 945 ft,"

róam bezzeg lerohadna a máanyag bilincs, ha a NAV ilyet találna nálam, ezekről a tételekről üvölt, hogy valami emberüket kellet kifizetni belőle, rohadjanak meg.

sz4sz4 2011.04.19. 17:20:32

@derelyegrádi szellem:
"és delegációk fogadására kik szoktak kimenni? Na kik? "

A "tudjukkik"? :)

Kartal (rezervált) 2011.04.19. 17:21:28

@Geza: Nekem a liberalizmus - mármint a magyar, szdsz-lmp fajta -, ha a mélyére nézek, sokkal inkább náci mintákból táplálkozó egyoldalúra facsart ideológiának tűnik, és ez elrémiszt. Írok is a tazs-nak, vagy fasz-nak, vagy hogy hívják őket, hogy kreáljanak valami jogi hátteret ellenük, és küldjék a rendőrséget a mocsok terroristákra. Elvégre MINDENKINEK alkotmányos joga van a félelem nélküli élethez, vagy mi!

bandika gazdája 2011.04.19. 17:30:29

@ColT: Fogadjunk nem zavarna akármilyen ronda, ha anyjuk vitt volna haza 46 millát! Valld be! :-)

borisz 2011.04.19. 17:46:11

@Geza: nem csak neked, nem csak ehhez a kommentedhez, már elnézést, de abüdösistenfaszátbelétek.
attól függetlenül, hogy tetszik-e nekem az új logo, vagy sem:
"ami szép épület az 1945 előtti": szerinted előtted építészek tervezték az épületeket, vagy politikusok, akiknek a kurva anyját? (a helyes válasz: a) persze régen is rengeteg, főleg hatalmas sokminden épült politikai okokból, de minden, archaizáló öreg szar, amit ti lelkesen imádtok, az a maga korában progresszív, újító, modern volt, csak közben eltelt 100+ év. miért ne lehetne a mai kornak a ma stílusában építenie büszkén a környezetét?
mi faszért kellene egy helyben topogni, meg nemzeti szörnyházakat felhúzni, csak azért mert a megalomán, ám ízlésficamos, műveletlen faszoknak, az a szép, ami régi?

ennél a szájbabaszott logónál is csak a fikázás megy, de egyik grafikailag alulképzett fasz se vette itt észre, hogy ennek a logónak van egy minimális játéka, nem csak hét pecek egymásra baszva.

tanuljatok előbb valamit, aztán mehet a fika.

sz4sz4 2011.04.19. 18:01:43

@borisz: bjárisz, szerintem egy logó nem a grafikusoknak szól (illetve az olyan grafikailag túlképzett faszoknak, mint amilyen te vagy), és a kommentelők nagy része nem kapta el, hogy a "logónak van egy minimális játéka" (nekem se jött le), így szerintem nem mi vagyunk a faszok, hanem aki ezt a fost összehozta 46 millárt (tudom, nem csak a logó, az arculat került ennyibe).

derelyegrádi szellem 2011.04.19. 18:18:44

@borisz:

Én is egy grafikailag alulképzett fasz vagyok biztos, de a "minimális játékért" kicsit sokallom a 46 misit.

De tudod mit: adján nekem 46 millát és csinálok neked egy logót, aminek lesz egy kis "minimális játéka" is. Akkor azt modom, igazad van.

rendben?

aztán mehet fika vagy istenítés, művészkedés, bármi ami csak akarsz.

bandika gazdája 2011.04.19. 18:24:45

@borisz: Finomlelkű embernek tűnsz! Hol lehetne veled megismerkedni?

Horizont 2011.04.19. 18:58:39

@borisz:
Jelentkezem mint ízlésficamos, műveletlen (női:D)fasz és közlöm veled, hogy márpedig az a hét pecek egymásra lett baszva (szavaiddal élve)!!! 46 milkáért meg szinte oda van hányva! Menj el egy óvodába és százat simán találsz ennél jobbat!Régi épületek nem tetszenek ? Sajnállak, szar lehet neked mint webes grafikusnak, csak a modern meg az új! De ha már ennyire nem jön be ragadj meg egy bontóbaltát és ugorj neki mindnek. Ja és a grafikusoknak általában nem volt gyerekszobája vagy csak neked maradt ki?? Esetleg nyelvtanóra vagy illemtan?

Cateran 2011.04.19. 19:15:34

@borisz:
Ahem..nem akarok olyan "csunya" es -feltehetoleg- szamodra ismeretlen (ezaltal felelmetes) szavakkal dobalozni, mint pl ornamentika (meg a vegen azt hiszed anyazok:P) de elhiheted...regebben jobban oda kellett figyelni mit "dob" ossze az epitesz...De ha gondolod az Orszzaghazat lebonthatjuk (tok gaz azzal a mindenfele diszitessel, homlokzattal, oromzattal, babamfaszaval..)es felhuzhatunk helyette valami ultramodern, hipergiccses fisi-fosi epuletet....(a lenyeg, hogy kaszaljunk rajta mint a barom, nem?:P) Valami jo kis EMO-s cuccost....mondjuk lila tetovel....

kaqkkfioka 2011.04.19. 19:24:25

Hát ettől egy 2 éves gyermek gyurmából különbet hajtogat.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.19. 19:25:14

@borisz: meg kell ragadnom a pillanatot, hogy ideszúrjam egy korábbi gondolatomat, pont erről a '45 előtti házas témáról. :D
paralelart.wordpress.com/2011/03/02/miert-etalon-meg-mindig-a-nagykorut/

egyébként meg soha nem fogod tudni megértetni az emberekkel, hogy bizony egy letisztult forma mögött van kb. 2000 db skicc, ami nem volt annyira letisztult, meg szép.

én régóta próbálom, és nem, nem értik a népek. a tervezői munkának amúgy sincs túl sok böcsülete manapság.

hogy egy ház-tervezésen is mi tart fél évig, amikor csak néhány vonal, meg sraffozás az egész.

most ide lehetne szúrni, hogy a mol borzalmasan ronda csúcsán álló háromszög logója -és csak a logó- (a régi) kb. 25 milka volt kb. 10 éve, azaz reálban kb. ennyi, igaz az pályázaton nyert, ami talán még egy kicsit rosszabb ügy, merthát milyen volt akkor a többi. :(
csak minek?

a nemzeti banknak nem lehet új arculata, mert abcúg, és kész. pláne sok pénzből. jujjj!

amennyiben meg vannak politikai vetületei a dolognak, akkor meg tényleg értelmetlen bármilyen szakmai érveket bevonni a vitába, aki hőzöngeni akar, annak amúgy is van bőven muníciója.

bandika gazdája 2011.04.19. 19:28:05

@borisz: Egyébként mint mondtam, nekem tetszik a logo (noha az árát kissé sokallom) de ettől még nem kell mocskolnom azokat akiknek más az ízlése. Tudod! "De gustibus non est disputandum!" Amúgy nem muszály ide jönnöd, elleszünk itt nélküled ha már eddig kibírtuk valahogy!

Ja! Te tervezted? Háát, nem tartanék kutyát, ha nem lenne különb nálad!

kaqkkfioka 2011.04.19. 19:28:51

Minnyá jön a panelparlament. Több komfortos fülkével.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.19. 19:31:18

@Cateran: te tényleg nem érted, hogy mi a különbség a "régi, minőségi" vs "0új-minőségi" és a "régi-gagyi" vs "új-gagyi" relációk között?

hogy a "nagykörúti építészet" az velejéig kortárs volt a maga nemében és nem a mai kortárs építészet ellen kell harcolni, hanem a gagyi ellen, szülessen az bármilyen korban? (meg a politikai megrendelésre született borzalmak ellen)

tessék, a nemzeti színházon van ornamentika bőven, mégis szakmailag egy kalap fos.

ha szabad egy szerény kéréssel élnem, tanulmányozd a kortárs (nemzetközi) építészetet, mielőtt nagy lendülettel ontod a butaságot magadból.

Secnir 2011.04.19. 19:38:10

@bandika gazdája:
mittomén? követhetetlen számomra, ahogy tologatják jobbra-balra (állami zsebből magánzsebbe) az embereket és a milliárdokat...

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.19. 19:51:58

Ha valakinek még nem esett volna le, az a hosszabbik pálcika a végén, egy bújtatott FUCK OFF!

Cateran 2011.04.19. 20:08:00

@mcs:

Az eredeti commentbol "az a maga korában progresszív, újító, modern volt, csak közben eltelt 100+ év." Melyik resze nem vilagos? Egyaltalan, hogy jott kepbe a kortars (nemzetkozi) epiteszet? Szo nem volt rola...Mondjuk igy mar erthetobb, miert kell 2000 skicc valamihez, ami 1 bolhapocsnyit komplexebb csak 1 szazasszognel...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.19. 20:12:40

@bandika gazdája: Hátazééé!
Ő megnézné, mit ad ki a kezéből, másrést nem alkotna ilyen rondát alapból sem :D

Még ha én csináltam volna, akkor OK, hogy ronda, de nekem meg pofám nem lenne 46 millát ezért elkérni :D

graffalo 2011.04.19. 20:19:18

Nu, öcsisajt. Valóban ez lesz a vádirat. Szóval logo-t az Insomnia nevű ügynökség készítette, a háttérmunkát az Ogilvy végezte, a költségek az arculatváltás valamennyi költségét tartalmazzák (névjegyek, táblák, feliratok stb.). Semmi közöm nem volt a logohoz, azt az MNB kommunikációs osztálya menedzselte. Mellékesen elégedettek lehetnek vele -- ezt márkaszakemberként mondom (tudod, dr. Corvinus etc.) Ha a fejedet kihúznád a kuruc.info hátsó fertályából, a blogod is jobb lenne.

prendick 2011.04.19. 20:52:49

@graffalo: Teljesen elégedettek lehetnek vele. Sikerült létrehozni a megfelelő arculatot: "Kis gagyi, sok pénzért". Az MNB esetében ez még fedi is a pénzügyi világ véleményét.

Az én értelmezésem markánsabb. Egy stilizált Hótehénke fehér alapján ott áll a stilizált hét tirpák. Csak azt tudnám, kiknek akartak emléket állítani, pláne, hogy az egyik nagyobb.
Mondjuk lennének ötleteim. :)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.19. 20:55:04

@Cateran: olyan aranyos, ahogy a 10 millió fociedző, politológus, építész és ki tudja mi mellé kiderül, hogy a 10 millió alkalmazott grafikus/iparművész országa is vagyunk.

tudnám minek vannak akkor az egyetemek, hisz elég csak egy blogra kommentelni és mindenki megvilágosodik, egycsapásra.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.19. 21:22:11

@chemicalshop:Én is valami ilyesmit mondtam. @Ironfist: Én csak a hétágút ismerem.

prendick 2011.04.19. 21:27:12

@mcs: "tudnám minek vannak akkor az egyetemek, hisz elég csak egy blogra kommentelni és mindenki megvilágosodik, egycsapásra."

Khmm, ahogy azt öreg mesterek mondták: "Nem kell avatott festőművésznek lenned, hogy meg tudd különböztetni a kutysz@rt a bécsi sárgától". Milyen igaz.

Korábban egy igen képzett hozzászóló megemlítette, hogy ennek a logónak "játéka van". Szerintem ezt, minden jelentősebb előképzettség nélkül is mindannyian észrevettük. A sok hozzászólás is főként azért született, mert próbáljuk eldönteni, hogy ez a játék a szokásos hatalmi sakk, amiben megint mi vagyunk a parasztok, vagy inkább olyasmi, amit a kisgyermek játszik azzal, ami vele egyidős.
Ebben kérdéskörben sokunknak akkora praxisa van, ami tudományos fokozatok tucatjaival érne fel, ha lenne erre is fakultás.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.19. 21:33:13

@prendick: nos, a vélemények megoszlanak.

jelen logó grafikailag, logóilag, azaz design szempontból tök korrekt, már-már jónak mondanám. az ár a komplett arculatváltás tényleges költségeivel együtt szintén simán piaci ár.

igazából nem értem a hisztit. erősen árnyékra vetődés volt ez a poszt.
sebaj, a következő majd jobb lesz, hisz nem talál az ember minden bokorban egy párizsizó hagyót.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.19. 21:36:06

@Geza: Zseniális vagy.:)) Conv és Kurt S.Earp szokott még ilyen jól fogalmazni.:))

Horizont 2011.04.19. 21:38:07

@graffalo: Kicsit visszavehetnél a nagy arcodból. A blogot meg ne fikázd egy poszt alapján, majd ha csinálsz jobbat. ha nem tetszik ne olvasd! Egyszerű, ehhez nem kell diploma, csak egy csomó minden más ami belőled hiányzik. A Kurucnak sok mindenhez köze van speciel ehhez semmi. Tudod leszarom magasról, hogy az arculatváltást ki a tököm préselte ki magából. Feleslegesen! Sok pénzből. De ha kilóg a seggünk a gatyából márpedig kilóg (az egész országnak) a tiéd persze lehet, hogy nem,akkor talán ne ugráljunk már!És ha valakinek más a véleménye tanuld meg elfogadni még ha nagyon nehéz is. Gyakorold!

@mcs: Nem vagyok se fociedző,se politológus, se építész, se grafikus, csak egy magyar ember aki dolgozik, adózik, ízlése is van, véleménye pláne és aki már nagyon utálja amikor hülyének nézik, mint most ezzel az arculatváltással! Ha a szakmádat akarod védeni tedd meg, de könyörgöm ne így!

prendick 2011.04.19. 21:53:01

@mcs: A vélemények valóban megoszlanak. Pár grafikus vérző körömmel kapaszkodik és védi a mundért, a többiek meg vagy röhögnek, vagy szörnyülködnek. :)
Ezt a logót feltenném egyik low cost kft-m levélpapírjára, ennek megfelelő díjazás ellenében. Háromnapos fércmunka, de eladható. Vettem is már hasonlót.
Egy MNB esetén viszont maga a nagy magyar gagyi.
És ezen még vitázni sem lehet, akinek van szeme, az látja.

Bármennyire is szeretnék a grafikusok önmagukat művésznek tekinteni és múzsa általi smaciztatást láttatni a produktumaikba, a szakterületük mégis egyszerű szolgáltatóipari terület, mint a cégtáblafestőké és a plakátragasztóké. Ebből kifolyólag, a tetszési index határozza meg a munkájuk értékét, nem az, ahogy egymás vállát veregetik.
Ennek a logónak a tetszési indexe még csak nem is határeset. Úgy 5-6%-os lehet. Vagyis pályáztatásnál az "első körben elbúcsúzunk" kategória.
Alig hiszem, hogy szükséges védeni a védhetetlent.

graffalo 2011.04.19. 21:56:48

@horizont: a hazugság az hazugság. Ettől jó egy blog, hogy például nem hazudunk. És mesélj már, hogy mi hiányzik belőlem?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.19. 22:16:09

@Horizont: @graffalo: Mér mi a baj?Olyan rég volt már,hogy lenáczizták ezt a blogot.:))
Mostanában libsibolsikomcsik szoktak lenni.A másik,előző posztban már én is kételkedem Zeroban.:))

Geza 2011.04.19. 22:19:03

Járt a fejemben egy idevágó idézet, csak időbe telt, míg beugrott a forrása:
"Manapság már mindenki művész, akinek a kancsalságon felül ívhegesztő is jutott." - (Doc Harshaw a 'Stranger in a strange land'-ben)

A másik meg, bár eredetileg a gondolatra volt megfogalmazva, de a művészetre is megáll:
"Az emberi gondolat olyan, mint a víz: ha igazán mély, akkor kristálytiszta akar lenni, hogy az emberek egész az aljáig lelássanak, ha pedig zavaros, akkor az általában a sekélység jele is egyben." (F.W. Nietzsche)

Na, jó éjszakát mindenkinek, én "mostan megyek színes tintákkal álmodni", a szürke és zöld téglalapokat pedig meghagyom a kubista művészlelkeknek.

Horizont 2011.04.19. 22:24:04

@graffalo: Már leírtam a véleményem, nem ment át miről? Lehet, hogy márkaszakember vagy ezzel én nem is vitatkoznék, mert ugye hiányosak az ismereteim rólad és ezért nem is ítélkezhetem.Csak az egy kommentedre "szakosodhattam" és a véleményem is nyúlfarknyi volt és nem olyan karakteres mint neked. Tudod azért többségében a törzskommentelők a posztolóval együtt nem hülyék gyülekezete vagyunk. Ha szépen korrekt módon leírod a véleményed és érvekkel alátámasztod akkor esetleg vitába szállunk vele. És ha leírod, hogy szerinted ezt meg ezt nem helyesen látjuk . De nem te öcsisajtozol, fikázod a blogot és jössz itt a Kuruccal. Amiben hiányod van? Az talán egy kis emberség! Persze lehet, hogy nagyravágyó vagyok:))

Horizont 2011.04.19. 22:26:22

@Tigeri:
Na már te is? Mi lesz még itt?
Nem fogadod el más véleményét?
Te sem? Ejnye-bejnye:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.19. 22:29:10

@Horizont: Na most mit csináljak?Benáczultam emiatt a blog miatt és most a mesterem elárul engem.:)) Na jóéjt mindenkinek!

Spiritmonger 2011.04.19. 23:25:40

a tervezőt javaslom z alábbi díjra:

szenbanyasz.blog.hu/

de előtte még egy másfél éves üdülőtábort kötelező jelleggel az alábbi módon:

www.youtube.com/watch?v=fpI0EnESP4k

2011.04.20. 00:12:28

jövőre megkezdődik a pénz átszivattyúzása a szegényektől a gazdagokhoz:

hvg.hu/gazdasag/20110419_szja_valtozasok_portfolio_elemzes

burn mnb, burn :):):)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.04.20. 01:24:47

magyaridiot.blog.hu/2011/02/24/mindennapi_barangolasok_a_neten_2011_02_24

Idelle írt már erről, ott is megmondtam a véleményem, itt is.
Nekem nem a logo a problémás, bár az is eléggé tré, de a honlap is átalakult, ráadásul az valami katasztrofális lett. Nekem túl futurisztikus, a régit sokkal jobban szerettem.

Meridian74 2011.04.20. 02:35:04

Sztem a hosszabbik pálcika az nem más, mint ahogyan valaki beint neked... a MNB beintése.

2011.04.20. 04:42:24

@Belpo: Cuki. Ezek a politikusok tényleg nem nyugszanak, amíg ki nem tör a parasztlázadás. Hát hová akarják még csökkenteni a fizetéseket? Az lakosság 1/3 része máris a létminimum alatt él!

eszkep 2011.04.20. 07:49:52

OFF
Mivel Zero ész nélkül átvette a "több, mint egymillió embernek csökken a nettó fizetése" című marhaságot, tán' kellene egy poszt a KSH ez évi statisztikáiból. Ja, és ezek még a családi adókedvezményt NEM veszik figyelembe.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.20. 08:17:57

@eszkep: megvárod vele, míg lesznek ezévi statisztikák? :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.20. 09:13:50

@eszkep: Te ugye valami más dimenzióban élsz, ahol megvannak az ezévi év végi adóbevallások, amiknek erdményeit majd jövő májusban átadja az apeh a ksh-nak aki elkészíti az ez évi hiteles statisztikákat és közzéteszi :)

vagy esetleg egy olyan ksh adatra hivatkozol ami hasonlóan a legutóbbi munkanélkülis ksh eredményhez, egy kis idő után a kormány neheztelése miatt módosításra került? :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.20. 09:29:58

@Conv:

csak azért kérdem, mert így belülről is megnézve a dolgot, nekem úgy tűnik még hivatalos első negyedéves adatok sincsenek a versenyszféra átlagkereseti adatairól 2011-re :)
kepfeltoltes.hu/110420/KSH_Statinfo_1303284427668_www.kepfeltoltes.hu_.png

eszkep 2011.04.20. 10:04:12

@Conv: Akkor rossz helyen keresel, mert már van január, február is.

eszkep 2011.04.20. 10:08:00

@Seduxen: Nálunk kb. minden kilencedik-tizedik kocsin van igazolvány. És nem a Suzukin...
A Lexus terepjáró már kicsit durva :-)
Liptai duplán hülye. Az az igazolvány szerintem közokirat. Ez akkor így már túlmutat a szabálysértésen szerintem.

eszkep 2011.04.20. 10:11:31

@Conv: Te ugye valami más dimenzióban élsz és ezért nem tudod, hogy a KSH a NAV-tól is kap adatokat. Bizonyára még arról sem hallottál, hogy az adóelőleg és a bruttó jövedelem egymással arányban áll, nem csak úgy "hasra" fizetjük az adóelőleget
Nyugtass meg, hogy csak viccből szórakozol és adod a hülyét...?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.20. 10:14:56

@Conv: sz'tem erre gondolt:

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/gyor/jel1/jel11101.pdf

"2011 első hónapjában a bruttó átlagkereset – a számviteli nyilvántartások alapján – 210 200 forint volt, nominálisan 1,6%-kal magasabb az egy évvel korábbinál. Az átlagos havi nettó kereset összege 139 600 forintot tett ki, ami 3,3%-kal haladta meg a 2010. januárit. A vállalkozások területén 142 300 forint, a költségvetésben 134 900 forint, míg a nonprofit szférában 121 200 forint volt a kézhez kapott bér összege. Ez a versenyszférában 10,4%-os, a nonprofit szférában pedig 5,4%-os növekedést jelentett, miközben a költségvetés területén – a 2010. évi eseti keresetkiegészítés első részletének januári kifizetése miatti bázishatás következtében – 11,2%-os nominális nettóbér-csökkenés volt megfigyelhető. (A közszférát érintő intézkedés, hogy az itt alkalmazásban állók 2011-ben havonta az adó- és járulékváltozások ellentételezése okán a keresetbe nem tartozó kompenzációban részesülnek.
Januárban a teljes munkaidősök több mint egyharmadát érintette ez a változás, és átlagosan mintegy 5500 forint juttatást kaptak ezen a címen.) "

eszkep 2011.04.20. 10:17:25

@Seduxen: Ah, köszön! Nem erre gondoltam, van előfizetésünk. Ez honnan érhető el?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.20. 10:18:00

@eszkep: "Az az igazolvány szerintem közokirat. Ez akkor így már túlmutat a szabálysértésen szerintem. " - ja egyértelmű. Ha tényleg az elhunyt édesanyjának a kártyáját használj(t)a, akkor az sz'tem simán lehet közokirat-hamisítás.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.20. 10:23:24

@eszkep: a főoldalról :))))

bal oldali menü: Kiadványok --> Gyorstájékoztatók.

eszkep 2011.04.20. 10:35:11

@Seduxen: "a főoldalról :))))"

Igen, röhögtem is magamban... De hamar megtaláltam :-) Conv szerintem még azóta is keresi...

eszkep 2011.04.20. 10:39:57

@Seduxen:
"274. § (1) /b.
Aki hamis vagy hamisított, illetőleg más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.20. 10:55:36

@eszkep: pontosan erre gondoltam, igen.

amúgy - ha be is bizonyosodik, hogy igaz a blikk állítása - nem lesz ebből semmi. jön a szokásos "celeb-mosdatás", erkölcsi oldalról úgy sem talál benne semmi kivetnivalót, a szokásos köröket - jó pénzért persze - végigfutja (frizbi, mokka, stb), és annyi.

hányok ezektől az emberszabású akármiktől. igaza volt Vonának (dózer + felszántás + só).

jadviga79 2011.04.20. 11:49:19

Hát valami csodálatos az új logó, a régi tényleg nagyon csúnya. :((( De értem a sunyítást.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.20. 12:11:08

@eszkep: nem kereste egyáltalán. elképedve ült, hogy milyen hülye vagy, és elgondolkodott azon, érdemes-e egy ilyenforma fidiótának egyáltalán megpróbálni bárminemű világosságot gyújtani a fejében.

"A közszférát érintő intézkedés, hogy az itt alkalmazásban állók 2011-ben havonta az adó- és járulékváltozások ellentételezése okán a keresetbe nem tartozó kompenzációban részesülnek.
Januárban a teljes munkaidősök több mint egyharmadát érintette ez a változás, és átlagosan mintegy 5500 forint juttatást kaptak ezen a címen."

tudod, azért kellett a bérkiegészítés, mert csökkent a nettó bérük. érted nyomi?
arról nem beszélve, hogy a versenyszférában teljesen más a kép, a dolgozók 80%-a abban a sávban van amikor az adócsökkentéstől nem lett több nettójuk, hanem jó esetben nem változott, de többségének csökkent.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.20. 12:12:15

@Seduxen: erre gondolhatott a nyomorult, csak a narancs ködtől nem érti amit olvas.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.20. 12:18:33

@eszkep: nem tartom valószínűnek, mert ezek itt amit betettem neked, a hivatalos adatbázis publikus adatai :)
nem a statisztikai előkészítéshez használt NAV által kalkulált adatok amik köszönő viszonyban sincsenek a tényleges országos átlag adataival, hiszen a cégek jó része negyedéves /féléves/éves lejelentő és befizető. amit a havi adatokra tudnak mondani az a közszférára és a havi lejelentésű cégekre vonatkozik. ez pedig lófing.

ámde hidd el, szórakoztató a színed, ami kiül a szellemi képességeidre is :)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.20. 12:38:26

@Conv: na jó, de a korrektség jegyében hozzá kell számolni a "rambó-faktort" is (aka arrogáns-kommandó). ez az egész bérkommandós baromság amúgy egy hatalmas bullshit. elvonatkoztatva attól, hogy egy minimum megkérdőjelezhető hatékonyságú kormányzati döntés ellensúlyozását nem hogy a magánszektor munkaadóitól várják el, de még meg is fenyegetik őket, nos ez egy dolog.

de az számomra hihetetlen, hogy honnan a bátorság a kormányzat részéről, hogy ő akarja megszabni, hogy X.Y Kft rendelkezik -e a béremelésekhez szükséges fedezettel? és ne jöjjenek nekem a társasági adó csökkentésével, mert az nem elég fedezet ehhez.

Lesből Támadó Szárítókötél 2011.04.20. 13:39:01

Most mindenki az MNB logóján rugózik, de nagyon hasonló párhuzamot mutat az NMHH arculatváltása is, csak épp az a jelenlegi klientúrához köthető:

images.google.hu/search?tbm=isch&hl=hu&source=hp&biw=1280&bih=866&q=nmhh

Amikor 2010. nyarán elfogadta a parlament a NMHH megalakításáról szóló törvényt, akkor a balra dőlő vonalas logót kezdte el használni a hivatal. Azonban ez nem tartott sokáig, mert ősszel ismét logót váltottak, ekkor vezették be a jelenleg is használtat.

Vajon fél éven belül ez a kettő arculatváltás mennyibe kerülhetett nekünk?

Kartal (rezervált) 2011.04.20. 16:39:51

@Conv: pl a húgom. Hallanotok kellett volna, milyen keserűen beszélt arról, hogy 3-5000 forinttal lett kevesebb a keresete. Elhiszem, hogy ez az összeg még aprónak is kevés, de amikor az ember két műszakban havi 65000 Ft-t keres, akkor kurva nagy érvágás az az 5000 Ft is. Elvakult narancsködös fideszes munkatársam meg kétségbeesve magyarázta, hogy hát a fidesz mindent megtett, meg mittomén...
Amúgy is vicces azzal jönni, hogy "senki nem járhat rosszabbul", mert ha a nettó bére ugyanannyi maradt volna, mint tavaly, már rosszabbul jár az áremelések miatt, vagyis a fidesz ugyanazt a hazug kommunikációt folytatja, mint az elődje.

visonka (6th ham) 2011.04.20. 16:45:03

Csak a szokásos zsidó biznisz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.04.20. 16:47:25

"Az MNB több mint egy éves munkával mérte fel, hogy milyen legyen a jegybank értékeit legjobban tükröző új arculata."

:)

ez az tényleg. kimagaslik a hazaáruló közintézmények sorában.

kkbk.blog.hu/2010/09/06/bankok_hilton

bandika gazdája 2011.04.20. 18:19:42

@Tigeri: A hétágú Izrael 7 törzsét jelképezi. A kilencágún (hanuka) a nyolc napos ünnep minden napján meggyújtanak egyet a kilencedik a szolgagyertya arról gyújtják meg a többi nyolcat!

nadiposzata 2011.04.20. 18:21:26

@Virág et.: ez eddig nekem hogy nem esett le. Pedig néztem, néztem...

fokabacsi 2011.04.20. 18:22:11

"Az MNB több mint egy éves munkával mérte fel, hogy milyen legyen a jegybank értékeit legjobban tükröző"
Mit neveznek ezek a buzik munkának? Hiszen ha meg kellene emelni a valagukat valami okból, egyből megy a haveroknak-rokonoknak a "kiszervezés" súlyos tízmilliókért!? Már ezt a mondatot olvasva gondolkodtam, hogy odamegyek egy törölközővel, és törölgetem a vizes homlokukat a lázas munka közben ezeknek a köcsögöknek! Mikor lesz már megnézve, hány szarházi hizlalja az MNB-nél a hájas valagát úgy hogy közben alkalmatlan a munkára?!

bandika gazdája 2011.04.20. 18:25:19

@mcs: A szocrealtól is seggre kellett esni a maga idejében, most meg lehet tőle hányni! Amúgy lenne még a nagyképű dumádhoz mondandóm, de a magadfajtával minek! Egy építész ...

nadiposzata 2011.04.20. 18:35:30

Olyasmi a párhuzamot tudnék vonni, mint a kommunikációs szakember haverommal történt, aki az egyik energetikai cég igazgató helyettesének tartott egész napos kommunikációs tréninget, hogy tudjon jól fel- és lekommunikálni. És foglalkozott vele egy stályliszt is, aki megmondta neki, hogy meleg színei vannak és 60000 Ft+ÁFA/óráért még meg sem lehetett dugni. Csak a szája járt. És mindez elenyésző része volt az egész kiképzés összegének.

A kocsmában mesélte a terhes munkanapját. Majd megemlítette, hogy menni kéne metszeni a szőlőt hétvégén a nagyapjával.
- Nem vagytok ti azzal egy kicsit elkésve? - kérdeztem
- Dehogynem. De te! Te nem vállalsz ilyesmit? Úgyis ez a szakmád.
- Hát hogy a viharba ne! Szívesen.
- És mennyiért?
- Hatvanezer plusz áfa óránként. Számlát is adok róla.

Valamiért nem akarta. :)

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.04.20. 18:36:26

Nos ilyen egy banklogó amit brajnék terveznek.. a hatodik magasabb pálcika utalás sabeszra, és úgy az egész a héber írás karaktereinek stílusától bűzlik. Egyébként miért zöld a két pálcika? Nos a lehet más a moszad momentán "ökopárt"-ként aposztrofálja magát, talán ebben lehet némi párhuzam. Közelít a szépújvilág, egyre közeledik.

Apropos a vesztend hómkaféjának (átkosban: otthon kávéház...sic!) logóját nem brajnék tervezték véletlenül?

Elnézést kérek nyíltan antiszemita és hungarofasiszta paranoiámért.

bandika gazdája 2011.04.20. 18:42:51

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: A héber írás jobbról balra megy, így a szombat előlről a második lenne! (Nem, nem vagyok az!) :-)

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.04.20. 19:04:12

@bandika gazdája: Jó, de mégiscsak Európában vagyunk, ahol a nagyátlag balról jobbra olvas. Meg milyen lenne már: dnm, vagyis demagóg nyomorultak monopoly-ja?

turcsány karcsi elvtárs 2011.04.20. 19:21:31

szegény zsidókat mindig ok nélkül bántják ezek a gonosz náczikok :(

fokabacsi 2011.04.20. 19:28:23

@turcsány karcsi elvtárs: Én már magamtól is elhatárolódtam! Szögesdróttal, őrtornyokkal! :-))))

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.04.20. 20:04:28

@bandika gazdája: most mondasz valamit, vagy nem?

egyébként semmitől sem kell hasra esni, a szocreáltól meg különösen nem.
én a minőségről beszéltem, vagy annak hiányáról. hogy te miről is akarsz beszélni az egyelőre még nem világos.

borisz 2011.05.03. 17:02:12

@derelyegrádi szellem: @sz4sz4: @bandika gazdája: @Horizont: @Cateran:
vastagbor.blog.hu/2011/04/19/a_magyar_nemzeti_bank_arculatvaltasa/fullcommentlist/1#c13265828
nem tudok ennél többet mondani.
11 évig dolgoztam a reklámszambában grafikusként, annak, hogy ettől az évtől végleg befejeztem a legfőbb oka pont az volt, hogy az oktatás (hiánya), az önteltség, az ostobaság, vagy nem tudom mi miatt, de mindenki azt hiszi, hogy a grafika, az olyan hihetetlen egyszerű, "hát ezt én is megtudnám csinálni" szintű valami, mint a rántotta készítés.
nem, nem olyan egyszerű.
mindegy, ti nem akarjátok megérteni, hogy a világ ELŐRE irányban fejlődik, én meg nem tudom megérteni, hogy ti nem akarjátok ezt, szóval részemről ennyi.

Horizont 2011.05.03. 17:32:21

@borisz: Nagyon vakvágányra futottál! Csak a magam nevében írok, ha már megszólítottál! Én nem nézem le a grafikus munkáját,(másét se !!) pláne akkor ha én nem tudom megcsinálni. A jó munkát díjazni is szoktam és nagyra értékelem bárki is végzi. Itt én másról beszéltem. Először is a stílusoddal volt baj, idejössz és ellenvélemény esetén lefaszoztál mindenkit. Baj, hogy rosszul eset??
Megértem, hogy egy munkavállaló grafikusnak is el kell végeznie bármilyen munkát is adnak,ha pálcikát igényelnek hát pálcikákat! De engedd meg, hogy pont ettől a logótól ne essek hasra. Az árától amennyibe meg került, na attól viszont hasra estem.
Tudom, hogy a világ előre fejlődik (nem mindenben sajnos:D) volt időm bőven megtapasztalni. De az ellen ami régi és szép és hangulatot áraszt (legyen az egy épület vagy egy régi logó) ennyire ellene legyél csodálkozom. Az emlékeink hozzánk tartoznak és kellenek nekünk.
De egy ilyen logó nélkül talán ellettünk volna ........
Ja és legyél toleráns más véleményével szemben és ne írj bunkón, már bocs!:)

Kurt S. Earp 2011.05.03. 18:15:03

@Zigi: Ravasz megközelítés! XD
@Geza: "Száz szónak is egy a vége, sorba kéne állítani ezeket négykézlábra, mindegyiknek a szájába adni az előtte térdelő tökeit, aztán a legutolsóét meg összecsapni két féltéglával. " Ez irgalmatlan volt, uram! Könnyesre fetrengtem magamat! XD
@prendick: NAGGYON JÓÓÓ! :-)))
És most hogy ennyit nevettem, jöjjön egy kis kikapcsolódás:
@borisz: Én grafikus vagyok. A Képzőmûvészeti Egyetemen végeztem és csak azért nem lettem Köztársasági ösztöndíjas, mert elbasztam egyszer az építészeti vizsgámat, pedig az építészetet szeretem is. Ezt nem azért mondom, hogy fényezzem magam(dehogynem, egy sunyi kis geci vagyok) hanem csak azért, hogy lásd, nem egy Ring tanfolyamon szereztem a képesítésemet a nyári holtszezonban, és bár a tanáraim, sőt a barátaim is állandóan azzal csesztettek, hogy illusztratív alkat vagyok(munkáim is ilyenek és valóban ebben a közegben érzem jól magam)
van szemem a hivatásnak ehhez az ágához.
Ez tehát egy szakmai vélemény -de csak vélemény: ez a logo gyenge. Kapásból kiszúrom a kamut és ez az. Nem mozdul meg, nem él, nem kreatív, divathullámot lovagol meg és nem éli túl önmagát sem. Egyszerű, letisztult és nemes próbál lenni de szürke lett és erőtlen. Nem képviseli a tradiciót , nem jut el a jövőig, vicces de egyáltalán nem szórakoztató asszociációkra késztet, önmagában élettelen és még véletlenül sem Nemzeti, pedig ahhoz nem kell a piros-fehér-zöldet felvonultatni.
A helyzet az, hogy kellett egy kis zsé a haveroknak. Ezzel semmi gond. Csináltam ilyet. A menő-tényleg milliomos-grafikusbarátaim is csináltak ilyet. Ez egy politikai megrendelés kiszolgálása és még abban sem vagyok biztos, hogy a benyújtott variációk közül a megrendelő éppen a grafikus által preferáltat választotta ki. Van ilyen. Nem szégyen. Az ár amit adtak, az pedig ha igaz amit ez a @graffalo: nevű úr írt, rendkívül korrekt. És akkor még megemlítném a szerelő esetét, mint klasszikus példabeszédet, aki egy kalapácsütésért elkér 10000 Ft-ot és amikor a megjavított autó tulajdonosa elkezd pampogni, hogy ennyi pénzt egy kalapácsütésért akkor a szerelő így szól: Nem, uram. A kalapácsütés 1 Ft. Az, hogy tudtam hova, mekkorát, mikor, milyen szögből és mivel kell ütni az 9999.
Tudom mennyi munka van egy laikus számára nullának tűnő, valóban letisztult és nemes logo megalkotása mögött.
Ez nem az. Ez pénzipar. De annak vérprofi. És ezzel máris több. mint amit én fel tudok mutatni, ezt be kell ismerjem.

Kurt S. Earp 2011.05.04. 06:41:18

@soibegin_: Maximálisan egyetértek. Ötletesség, stílus, kreatív véna. A grafikusok megdolgoztak a pénzükért. Nem kell mást tenni, mint öszehasonlítani őket ennek a posztnak a választott témájával. Akármelyik laikus elme számára nyilvánvaló lesz a különbség. Hozzáállásban, problémafeldolgozásban különösen.

mthrfckr 2011.05.23. 20:16:15

ja, fasza lett a logó!

süti beállítások módosítása