Skip to content


       Szűrés lista

Miért rögzít hangot egy térfigyelő kamera?

Még mindig a "híres-hírhedt" gyöngyöspatai felvétel ... már a nyilvánosságra hozatala után többen megkérdezték, hogy egy térfigyelő kamera hogyhogy hangot is rögzít, ráadásul ilyen jó minőségben? Számtalan térfigyelő kamera által rögzített felvételt mutatott már be a rendőrség különböző bűncselekmények kapcsán, de hangja bizony egyiknek sem volt. Itt viszont olyan jó minőségben rögzítette a hangot, hogy a több házzal messzebb elhangzott szavak is tisztán érthetőek voltak ... hogy is van ez pontosan, tisztelt rendőrség?

Ma a TASZ hivatalosan is az adatvédelmi biztoshoz fordult:


"A gyöngyöspatai térfigyelő kamera kiszivárogtatott felvételből kiderül, hogy a rendőrség hangfelvételt is készít, holott erre nincsen törvényi felhatalmazása.

1. Országszerte több ezer kamera pásztázza a közterületeket. A kamerás térfigyelés a személyes adatok védelméhez fűződő jogunkat, a magánszféránkat korlátozó bűnmegelőzési és bűnüldözési eszköz, amely kizárólag törvényi felhatalmazás alapján lehetséges. A rendőrségi törvény kizárólag képfelvétel készítését engedélyezi a térfigyelő kamerák használatakor, hangfelvétel készítése kirívóan súlyos jogszabálysértés.

2. A személyes adatok védelme nem korlátozhatatlan jog, azonban az alkotmányos jogkorlátozás feltétele, hogy az elérni kívánt cél és a jogkorlátozás súlya összhangban legyen egymással. A bűnmegelőzés és hatékony bűnüldözés legitim jogalkotói célok, de ezekhez képest nem arányos a mindenkire megkülönböztetés nélkül kiterjedő hangrögzítés.

3. A Gyöngyöspatán készült felvétel azért ad különösen okot az aggodalomra, mert a távolról rögzített képi anyaghoz képest a hangrögzítés nagyon jó minőségű, tisztán kivehetőek azok a részek is, amikor nem kiabálnak. Amennyiben a sűrűn bekamerázott területeken ilyen színvonalú technikai eszközökkel figyelnek meg bennünket, akkor teljes magánéletünket – amely nem csak a lakásunkban zajlik – nyomon követheti a rendőrség.

4. Nem mellékes szála az ügynek, hogy a képfelvétel is jogellenesen került ki a rendőrségtől, a nyilvánosságra hozatal személyiségi jogokat sért. Joggal merül fel a kérdés, hogy a térfigyelő kamerákkal készített felvételek biztonságát milyen hatékonysággal szavatolja a rendőrség, hány esetben továbbítanak ehhez hasonló képi anyagot illetéktelen személyek részére. A felvételek kizárólag a bűncselekmények eredményes felderítését szolgálhatják, a büntetőeljárásról való tájékoztatás során sem lehetséges a felvételeket nyilvánosságra hozni.

 „Az utcán zajló beszélgetéseink rögzítése a magánszféra és a megfigyeléstől mentes cselekvési szabadság drasztikus korlátozását jelenti. A TASZ az Adatvédelmi Biztoshoz fordul, és kérjük, hogy folytasson le vizsgálatot az ügyben.” – mondta Hüttl Tivadar, a TASZ adatvédelem és információszabadság programvezetője.


Kíváncsian várjuk a vizsgálat eredményét ... azt tudjuk, hogy a biztos úr keresztülhúzta a Google tervét, hogy végigfotózza Budapest utcáit ... vajon ehhez mit fog szólni?

Címkék: rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr1002871726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MÉG MINDIG CIGÁNYKERÉKBEN 2011.05.04. 14:47:16

A Liget folyóiratban 2010-ben interjúsorozat jelent meg a cigánykérdésről. „Alapozásként” közöltük Levendel László: A CIGÁNYSÁG GONDJA – mindannyiunk gondja című 1988-ban írt, fájdalmasan aktuális tanulmányát.Az alábbiakban ...

Trackback: A szerkesztőségből jelentjük 2011.05.02. 23:44:50

A mai szerkesztőségi ülésünk pocsék hangulatban zajlott. Bár látogatottsági statisztikáink jelentősen javultak április hóban, még akkor is, ha én nem csinosítottam volna rajta, május 1-jén mindent, de mindent lekéstünk, amivel ütősen indíthattuk volna ...

Trackback: Orbán Viktor Posta részvényeket vett 2011.05.02. 18:44:33

  Más logikus magyarázata nincs annak, hogy újabban minden „nemzeti” konzultációt posta útján rendez a kormány. Először a nyugdíjasok kaptak egy szép semmire nem való levelet, aztán az alkotmány előkészítése folyt a postán keresztül. A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.05.02. 15:12:56

Ahogy megláttam a felvételt, ugyanezt a kérdést tettem fel.
Aki azt hiszi, hogy nem lesz megmagyarázva (pár év és néhány gumicsont után), az nem érti a mi Viktokráciánkat.

dr. Aullah 2011.05.02. 15:13:34

Csak az fél ettől, akinek van rejtegetni valója. Közterületen simán rögzítsenek mindent. Akár buszon is, leszarom. Nekem nincs takargatni valóm (és amíg nem hallgatnak le a saját házamban, addig nem zavar).

asmodean 2011.05.02. 15:14:50

Őszintén? A TASZ-nak az az igazi gondja, hogy ezután a felvétel után kurvára nehéz a szegín rettegő roma álláspontot igazolnia. Magasról köpnek ők más alkotmányos jogra.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.05.02. 15:15:06

Most fogják a fejüket. Rájöttek mit hagytak ki az alkotmányból.. :)

dr. Aullah 2011.05.02. 15:17:37

Ja, és a TASZ egy nagy fasz.

"A Gyöngyöspatán készült felvétel azért ad különösen okot az aggodalomra, mert a távolról rögzített képi anyaghoz képest a hangrögzítés nagyon jó minőségű"

Valaki azért panaszkodik, mert valami végre jól működik ebben a kibaxott országban.

NEM MELLESLEG...

ha nem lett volna hang, akkor bármit bemagyarázhattak volna. Nem hallottuk volna, mit kiabálnak a cigányok és simán elsiklik az ügy... Szóval a TASZ bekaphatja.

jozicsenko 2011.05.02. 15:19:37

a multikulti mekkájának kiáltotta ki egy ismerős londont

londont!

ahol azért iszonyat kamera van mindenhol!

szóval a tasz menjen tarhonyát kapálni...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.02. 15:22:11

@Aullah:
szegények nem tudják, hogy a képrögzítés sötétben nehezebb, viszont a hang a sötétben is ugyanúgy terjed.

pedig ezt tudhatnák, mert van olyan sötét a fejükben mint a bivaly seggében, nehezen is tudnak képet alkotni bármiről, viszont a hangjuk elég nagy.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.02. 15:25:15

egyébként a térfigyelő kamerákat nem a polgármesteri hivatal, az önkormányzat szerzi be? ha jól tévedek akkor nem igen van hozzá köze a rendőrségnek.

szóval ahol olyat vesznek ami hangot is rögzít ott olyan van, ahol nem olyat, ott nem olyan van.
egyébként cigányokkal teli környéken hasznosabb a hangfelvétel éjjel, mert a fekete banda úgysem látszik a sötétben, csöndben meg egy percig nem bírnak lenni :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.02. 15:26:28

és engem nem zavarnak a térfigyelő kamerák.

vajon miért?

rolika 2011.05.02. 15:27:44

Ha nem lett volna hang, az a rossz minőségű képfelvétel igen nehezen lenne értelmezhető. Kár egyébként, hogy kép nem ilyen minőségű. HD éjjellátó kamerát mindenhova!
Ezt a felvételt muszáj volt nyilvánosságra hozni!

trojka 2011.05.02. 15:27:55

Emlékszem vagy két éve valahonnan jöttunk haza. A család. Ahogy állunk be a hídra, megáll az utcán egy auto, kiszáll belöle három kigyurt inséges, ketten mennek be a szemben levö boltba, a harmadik odajön a kerités elött levö sövényhez, kivágja a lokolbászát és elégedett arccal elkezd pisálni. Amikor szová tettem, hogy ez nem nyilvános WC, fennhangon elkezdett orditozni. Nem tudom, hova fajult volna a dolog, ha a másik kettö vissza nem jön sörrel felpakolva és el nem huznak. Nos, ez mi volt? Ezért snki nem verte hulyére öket, (pedig meg is tehettuk volna) nem szaladtunk a belugyérhez, sem senkihez, csupán meg volt egymás közt a véleményunk. Ja, hogy ez már két évvel ezelött volt...

Gonosz Repülőmókus 2011.05.02. 15:29:07

@Conv: Ott a pont. Egyébként ezt a TASZ nevű szart az imádott cigányaik közé kéne betelepíteni, és ezzel le is lenne róluk tudva a gond. Sosem tudnánk meg, hogy hova ásták el őket (mondjuk nem is érdekelne).

zsoltix 2011.05.02. 15:37:31

Ha azt kiabaltak volna a felvetelen a ciganyoknak, hogy ''na, most megdoglotok'', vagy valami ilyesmit, akkor bezzeg nagyon orulne a tasz a hangfelvetelnek.

Geza 2011.05.02. 15:39:30

A tasz felvetése nem rossz, szerintem jegyezzük fel, és térjünk vissza a témára akkor, amikor már okafogyottá váltak a térfigyelő kamerák. Amíg viszont szükségesek, addig inkább azon munkálkodjunk, hogy elégségesek is legyenek.
Addig a tasz foglalkozhatna pl. a magántulajdon védelmének a helyzetével, meg az egyenlő megítélés elvével, különös tekintettel a cigányok folyamatos pozitív diszkriminációjával.

Persze ez már büdös nekik, mint ördögnek a tömjénfüst, csak a zavarosban szeretnek halászgatni, meg a szart keverni, de hát ezt már eddig is tudtuk.

kej 2011.05.02. 15:43:00

@Aullah: sokszor egyetértek veled, de most szerintem nincs igazad. a térfigyelő kamerák, banki videórendszerek etc. általában csak képet rögzítenek, azt is a legtöbbször meglehetősen szar minőségben. a tasz kérdése inkább arra vonatkozik, hogy miként lehetséges, hogy ebben az esetben hangot is felvett a kamera. gondolom láttál már te is különböző boltokban kimásolt felvételeket tolvajokról ilyen kamerák felvételéről. nos az olyan szar minőségű, hogy tízből háromszor engem is lefoghatnának annak alapján. egyébként szerintem jogos a kérdésük. ez persze nem mentesíti a hugyozó aleksz megfenyítését

homo apolitikus 2011.05.02. 16:00:07

1. a felvetés jogos, de ez legyen akkor kérdés, amikor megszűnt a mai terror.
2. a jelenlegi közbiztonsági helyzetben hangfelvevős kamerát a hátsó kertekbe IS!
3. a taszt-t a rend megteremtődéséig telepítsék olyan utcákba, ahol cigányok élnek. annál hamarabb mehetnek haza, minél hamarabb lesz rend. ha ismét "rendetlenség" alakul ki, telepítsék addig őket mindig vissza.

2011.05.02. 16:06:10

a tasz jobban tenné, ha a mondvacsinált indokkal majdnem meglincselt magyarok jogvédelmét látná el, és terítené az esetet a külföldi sajtónak, mint már annyiszor.

Egyébként én se nem csodálkozom, se nem zavar, hogy ezt felvették, és ki is rakták. Tudták, hogy darázsfészek, még jó, hogy igyekeznek dokumentálni a dolgot. Különben minden fél hónapokig fújhatná a szegín rettegő romák vs 20-30 kigyúrt fokosos nácibetyár dumáját. Pluszpont!

Én oda meg vissza vagyok a személyiségi jogokért tényleg, de ennek nem akkor kéne fájnia (illetve nem pont ennek kéne ennyire fájnia), amikor épp jóra használják. Mintha azon rugózna a tasz, hogy a korrupt, kenőpénzt átvevő politikusnak sérültek a jogai, amikor ezt titokban felvették az újságírók.

Agyrém.

dagger 2011.05.02. 16:06:56

@kej: ma már egy hd felbontású IP kamera nettó 80 ezerből megvan.
van rajta infra led (kb 8-10 méterig jó), mikrofon, ha adsl modemre kötöd magától felmegy a netre és bárhonnan hozzáférhetsz a képéhez, képet küld eseményvezérelten FTP-re emailben stb...
Van plusz 6000-ért olyan router ami kezeli a mobilnetes usb modemet szóval ha van 3G valahol és 12V akkor mehet a kamera képe a netre.
Egy ilyen cucc pár éve 500 ezer felett volt, most mi legyen? zúzzuk be őket?
Max a hangfelvételt lehetett volna levágni a kiadott videóról, de hát mint már többen is írták előttem: az én hangom rajta lehetne mert nincs mitől félnem, a cigók meg most rábasztak emiatt rendesen. :D

2011.05.02. 16:07:32

@zsoltix: vagy más szemszögből, ha nem lenne hang, akkor a felvétel alapján nem lehetne megállapítani, hogy a kedvenc pártfogoltjaik a hunyók. Sakk-matt... hogy ezeket még bárki komolyan veszi?

lyken 2011.05.02. 16:52:53

Vajon miért támadt a TASZ-nak hirtelen ilyen közlendője? Ha mondjuk a móri gyilkosokat ezalapján kapták volna el akkor is így ágálnának?
Furcsa, de valahogy az a benyomásom támadt, hogy azért tiltakoznak ilyen vehemensen, mert a kamera hangsávjából világosan kitűnik, a cigány elkövetők nyakig sárosak.Így megint lesz egy eset amikor cigányokat meszelnek el az eredetileg az ő védelmükre hozott törvény alapján. Mondjuk érthető a TASZ hozzáállása. Ezerrel próbálják mosdatni a romákat a közvélemény előtt. Közben meg sorra buknak el a bíróság előtt a "roma ügyek", és mindig rasszista okból elkövetett garázdasággal, tetlegességgel zárul. Kínos, roppant kínos. Kiderül ugyanis, hogy a cigány emberek nem tekintik rossznak a magyarok súlyos bántalmazását. Meg a magyarok iránti rasszizmust. De ha kevesebb a segélyke, már rögtön sírnak, hogy deamocsokosmagyarok. Mert nekik az jár.
Ha törvénysértés történt a kamerázásnál, akkor az rendkívül sajnálatra méltó. Akkor meg kell változtatni a törvényt és legalizálni a dolgokat. Ja, és kamerát minden utcasarokra.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 16:54:26

Tetszik, hogy az index is tele van a "jogtalanul blablabla" "nem szabad blablabla" cikkekkel. Micsoda jajongás volt akkor is, amikor engedélyezték a képrögzítést a tömegközlekedési eszközökön. :D Érdekes, engem marhára nem érdekel, hogy mi van bekamerázva, sőt! azt is magasról leszarom hogy hangot rögzít. Nincs mitől tartanom.

TASZ...nélkületek a világ egy szebb hely lenne.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 16:59:05

Ez a videó is mosolyt csalt az arcomra ->

index.hu/video/2011/05/02/azt_kiabaltak_budos_magyarok_ussetek_oket/

Egyrészt öröm látni, amikor koppannak azok, akik teli pofával ordibálják: "rászistá", másrészről a TASZ romaprogramjának vezetőjének minden mozzanata világossá teszi azt, hogy mennyire kell komolyan venni ezeket az autistákat. :D

citizen queen 2011.05.02. 17:17:48

@asmodean: Na ezért nevezem én ezeket a dögkeselyűket ál-jogvédőknek. Ugyanis egyrészt csak bizonyos csoportok jogait védik, és nem mindenkiét, másrészt amit mostanában művelnek, az már régen nem a jogvédelemről szól, hanem szimpla bűnözők (garázdák, tolvajok, uszítók, potenciális gyilkosok) mentegetése. És ez elfogadhatatlan, ennek semmi köze a valódi jogvédelemhez. Amikor pedig a fagyi visszanyal, és kiderül a védenceikről, hogy nem olyan ártatlan báránykák, akkor megy a rinyálás, és aljas, sunyi módon próbálják félremagyarázni, elkenni a dolgokat. Utána kéne már nézni, hogy kik pénzelik őket, gyanítom, valami Fieldhez hasonló csendes amerikai keveri a háttérből a szart...

lyken 2011.05.02. 17:22:54

A TASZ-nak illene nevet változtatnia. Tudniillik messze állnak a "Társaság a Szabadságjogokért" elnevezéstől. Helytállóbb lenne a "Társaság a Szabadságjogokért Kizárólag Kisebbségeknek" elnevezés.

citizen queen 2011.05.02. 17:25:08

Ajánlom megnézni az alábbi videókat, roppant tanulságosak:

mandiner.blog.hu/2011/05/02/reality_tv_gyongyospata_vagatlanul

Ennyit a szegényüldözöttrettegő cigányokról. De hát a jogvédelem jó biznisz.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.05.02. 17:28:23

Azért van valami a TASZ felvetésében, én is megdöbbentem, amikor hangja volt a videónak (még ha ez most kifejezetten jól is jön a történtek tisztázásában). Az a legkevesebb, hogy jelezzék, hogy egy kamera hangot is rögzít. A TASZ-közlemény hosszabb változatában ráadásul arról is írnak, hogy van már olyan város, ahol hangszóró is tartozik a kamerákhoz, azaz a központból oda is tudnak szólni, ha történik valami. Azért ez leginkább az 1984-ből lehet ismerős. Nehéz dolog ez: biztonságot privát szféráért.

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2011.05.02. 17:28:42

@Aullah:
"Csak az fél ettől, akinek van rejtegetni valója."

ebben egyetértek. amúgy nagyon jól jött, hogy volt hang is.

kyncza 2011.05.02. 17:31:53

Kiváncsi vagyok, ha pár büdös cigány marad ott és a véderő rasszista megjegyzései lennének hallhatóak, akkor is így kiabálna-e ez a böszme taszfasz.

Remélem, megérem, hogy a Jobbik kerül hatalomra, és az első lesz, hogy a földbe dózerolja ezt a héber gyökerű társaságot!

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 17:35:06

A TASZ-t ugyanugy zsidok penzelik mint a legtobb jogvedo szervezetet es liberalis partot.

De nezzuk csak meg pontosan kik is:

tasz.hu/magunkrol/kiemelt-tamogatoink

Open Society Institute (Soros fele zsido maffia)

Magyar Soros Alapítvány (szinten)

Common Sense for Drug Policy (na ez a legjobb, ez is vmifele semmitse csinalo kis alapitvany. Na es ki az egyik ember? Ugyanaz a Robert Field aki a "ciganymento" akciot szervezte, micsoda veletlen, nem??)

Mit varunk tulajdonkeppen toluk? Van barki aki azt hiszi hogy ilyen hatterrel nem csak egy szajkosara lesz Sorosnak meg a tobbi hasonszorunek?

WinG 2011.05.02. 17:39:22

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: Ezek már jóval a "viktokrácia" előtt is így működtek. Azt hiszed, az előző kormányok nem gyűjtöttek információt a "népről"?

1116001 2011.05.02. 17:41:18

Gyanítom nem évekkel ezelőtt, mezei térfigyelő kamerákról van szó mint amilyenek pl az aluljárókban is vannak, hanem a rendőrség által telepített eszközökről. Pl a tüntetéseket, vagy oszlatásokat is ilyennel veszik.

twinkedli 2011.05.02. 17:41:28

Ha nem lett volna hang, soha nem nyert volna bizonyítást, hogy hazudott a rettegő kisebbség.
Hagos kamerákat minden sarokra! Én örülnék neki mert nagyobb biztonságban érezném magam.
Hogy ennek ki nem örülne? A tolvajok, a bűnözők és a TASZ

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.02. 17:42:20

ők pénzelik a világ igazi rasszista pártjait is, mint pl. a likud és kistestvére a mai

Asszem 2011.05.02. 17:45:17

Vazzeg, ERRŐL kéne a fidesznek megkérdeznie levélben az embereket:

Mi a fontosabb önnek? A személyiségi jogainak a védelme, vagy a közbiztonság védelme?

Egyetért-e azzal, hogy az Ön lakóhelyén a közterületeken kép és hangfelvétel készüljön?

satöbbi, satöbbi.

Mert én is úgy gondolom, hogy amíg szükség van rá, én ezer örömmel mondok le a személyiségi jogaimról és vastagon leszarom, hogy felveszi a kamera, amint hazafelé ballagok a sötétben és esetleg hallatszik, hogy mit beszélgetek telefonon, de legalább tudom, hogyha megtámadnak és kikapják a kezemből a telefont, akkor lesz némi esély elkapni a támadókat.

Hangfelvevős kamerákat mindenhová!

a-kis-herceg 2011.05.02. 17:53:30

szép film... rendezte PS.

nagy játék. a valóság az már nem is érdekes

forgatókönyvet írta... a fides...

lyken 2011.05.02. 17:53:59

@Asszem: "és esetleg hallatszik, hogy mit beszélgetek telefonon,"
Mivel nemzetbiztonsági okokból fél évig megőrzik a telefonbeszélgetések felvételeit a szolgáltatók, így tökéletesen mindegy, hogy behallatszik-e vagy sem a kamerába.

tommybravo 2011.05.02. 17:58:21

A TASZ azért reklamált, mert a jelenlegi TÖRVÉNYEK nem engedik (szerintük) így és ebben a formában a megfigyelő kamerák használatát. Neked mi lenne a véleményed, ha a Teve utcában azon röhögcsélne két operátor (majd még ki tudja hányan a Youtube-onj), hogy te a Deák téren hogyan beszélgetsz a barátnőddel? Mert egyelőre nem tudhatod, hogy melyik kamerában van hangfelvétel.

a-kis-herceg 2011.05.02. 18:00:03

ti ezt beveszitek, hogy 1500 falu cigánysorán hangrögzítős éjjellátó térfigyelő kamera van beépített modemmel...

és ki a f@sz nézi? az az egy körzeti megbízott aki 8 faluért felel?
és hány percig lenne fenn az oszlopon??? sőt már a szerelő kocsijából kilopnák

ja... és pont "szerencsénk" volt, hogy ahol hőzöngés és műsor volt, pont ott volt egy kamera....

én mindig szerettem a meséket, csak ebben nem a jó fog győzni...

egyébként is életszerű, hogy ott csinálnak műsort ahol épp 400 rendőr állomásozik... vicces

freemind93 2011.05.02. 18:04:42

nem tudom, szerintem ez a felvetes egyreszt jogos, masreszt a gyongyospalotai verekedes vitajatol fuggetlen.

engem nem zavar, ha hangot is vesznek a terfigyelok, de akkor tegyek ezt jogszabalyi felhatalmazassal. anelkul meg ne tegyek.

bar a tasz allaspontja teljesen rohelyes a verekedessel kapcsolatban, szerintem a fentivel nem a sajat allaspontjukat vedik. mar a kepekbol egyertelmu, hogy nem tomegverekedes volt, szoval a mindenfele naci hordas beszamolok hazugsagok. a hangok viszont pont igazoljak, hogy ha nem is hordak, finoman foglmazva is szelsoseges fajgyulolo nezeteket hangoztato barmok maszkaltak es provokativan leptek fel. alek element egy pofonnak. mondom ELEMENT, ahelyett hogy meghuzta volna magat, az meg aztan mar csak fantazia es vilagnezet kerdese, hogy mi volt a verekedes kivalto oka, ki adta az elso pofont. azon gondolom nem csodalkozik senki, hogy barki tette is ezt, a ciganysoron bizony nem johettek ki ebbol jol.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.02. 18:05:21

@Gaius Plinius Secundus: és te még véletlenül sem vagy egy utolsó, gerinctelen náci tetű, ugye?

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.02. 18:06:07

A TASZ-t nem értem. Miért baj, hogy hangot is rögzítenek ott, ahol képet?

Joe84 2011.05.02. 18:07:04

A tasz csak azért sír mert a kamera felvételéből kiderül, hogy a cigányok lincselni akartak és nem a magyarok rontottak rájuk fegyverekkel. Tehát baj van a kamerával!! Ez egy rasszista kamera, mi az hogy nem az igazmonjdó cigányok állítását igazolja?

freemind93 2011.05.02. 18:09:25

@lyken: nem csak a beszelgetesek tenyet rogzitik?

Monarch (törölt) 2011.05.02. 18:10:33

@a-kis-herceg: A kamerat most telepitettek (nehany mas kameraval egyutt) nehany hete, amikor a balhek elkezdodtek. Kepzeld, ugyanakkor odavezenyeltek vagy otven rendort is, azok se veletlenul tartozkodnak pont ott, ahol balhe van...

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 18:12:08

@al kotmány aláiro álamfö:

Es ez mit szamit? Hovatovabb ennek mi koze ahhoz amit posztoltam, vagy amirol a poszt szol?
Mennyiben valtoztat azon amit leirtam hogy nazi, kommunista, republikanus, likudista, anarchista, boxer, fekete, feher, kinai, kover, sovany vagy szemuveges vagyok?

Te ugy gondolod ezeknek koze van ahhoz hogy egy teny az igaz vagy hamis?

Egyebkent en is cigany vagyok, tehat definicio szerint nem lehetek naci.

kvadrillio 2011.05.02. 18:12:41

miért rögzít hangot, miért rögzít hangot ???

mert már nem a némafilmek korát éljük, azért ! :D

turcsány karcsi elvtárs 2011.05.02. 18:14:28

a munkahelyi kamerák is rögzítenek hangot, szóval erre számítani kell mindenhol.
a biztos úr keresztülhúzta a google tervét... persze, a wifi adatlopás miatt történt, a románoknak engedték: www.norc.hu/street-view/

Monarch (törölt) 2011.05.02. 18:15:41

@freemind93: Namost valojaban naci fajgyulolo dolgokat csak Aleksz mondott, amik lehettek egy reszeg elme deliriumos allapotban "jo vicc"-nek gondolt agyszulemenyei is. A tobbiek meg probaltak visszafogni a reszeg allatot. Ehhez kepest eleg fura, hogy a ciganyok egyetlen perc alatt durvan veresre vertek a reszeget, sot az ot visszafogni vagyo haverjait is.

Tehat maximum Alekszrol tudjuk, hogy reszegen mondott rasszista dolgokat (ebbol meg semmi nem kovetkezik, mint irtam), de a haverjairol semmi ilyesmit. Es pont az egyik haverja volt SZJPE-tag.

Leriel 2011.05.02. 18:23:54

Ezennel ünnepélyesen felajánlok 1,000,000 forintot Gyurcsány Ferenc vagyonából a TASZ összes munkatársa részére, melyből egy hetes üdülést tölthetnek a gyöngyöspatai Bem utcában. Az összeg magában foglalja a szállást, napi kétszeri meleg ételt, a buszköltségeket, valamint a helyi látványosságok megtekintését. Biztonságukról Magyarország Rendőrsége gondoskodik. Jó szórakozást kívánok!

lyken 2011.05.02. 18:25:19

@tommybravo: "A TASZ azért reklamált, mert a jelenlegi TÖRVÉNYEK nem engedik"
Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba. A TASZ azért reklamált, mert a hangfelvétel akadályozza őket a (kisebbségvédő)tevékenységükben. Más egyéb szabadságjogokat érintő kérdésekben miért nem szólaltak fel? Ellehetetlenített rendőrtüntetés, alkotmányban szereplő visszás dolgok, stb.?

dr. Aullah 2011.05.02. 18:27:00

@tommybravo: Mi van te rettegó? Félsz?

Ha olyan történne, amit te is írsz... szerinted nem lehetne két perc alatt kideríteni, hogy ki tette, és kirúgni?

Mint mondtam (és tartom), csak annak van félnivalója, aki takargat valamit.

egyittlakó (törölt) 2011.05.02. 18:27:26

Mikor lesz a TASZ nevű egyletnek olyan cikke, hogy: "Kik lopják el sorozatban az emberek javait a saját udvarukról?" vagy "Miért gyilkolják éjjelente a nyugdíjasokat?"
Há olyat írol-e, poszter majom, hogy "Alhatnak-e békében az erdő fái reggelig?"

freemind93 2011.05.02. 18:28:55

@Monarch: ezert mondom, vilagnezet kerdese :) en nem szoktam horogkereszt alakut hugyozni, es nem is viccelek ilyesmivel, barmennyire reszeg is vagyok.

abban igazad van, hogy a masik 3 egyertelmuen nem povokalt ekkor. felre ne erts, en is elitelem, ha osszevernek barkit, meg ha akar kotekedett is. az egyik fel. csak nem tudom sajnalni azokat, akik jatszanak a tuzzel, es je, megegetik magukat.

az pedig, hogy a cigok 1 perc alatt ott termettek, nem igazan meglepo, agilis egy nepseg :)

fokabacsi 2011.05.02. 18:30:16

A TASZ. nevű FASZ. ok bekaphatják! Tövig! Lebuktak mint Rottenbiller! Legalább most is bebizonyosodott, hogy az igazmondó cigányok, hazudnak mint a "jogvédő" szarháziak!
És ez most kínos.

fokabacsi 2011.05.02. 18:35:15

@al kotmány aláiro álamfö: Mert kiderül az igazság! Ha hang nem lett volna, akkor most lehetne az egekig visítozni, hogy a gaz "nácifaszistarasszisták" felfegyverkezve verték magukat össze , és ezzel a szelíd békés cigányokat "megfélemlítették"! "Egyenruhásbűnözés"!
ENNYI HÜLYE EGY RAKÁSON!

thatwasnice 2011.05.02. 18:35:17

@egyittlakó:
"Alhatnak-e békében az erdő fái reggelig?"

ezen besírtam :'D

lolperec 2011.05.02. 18:37:08

elég profin tolja a jobbik meg a brigádjaik, a baj az, hogy a cél valóban nem a rend elérése, hanem a politikai térhódítás, ahogy a húsosfazékhoz kerülnek senkit nem fog érdekelni a nagy nemzeti öntudat, csak a lakomázás meg a zsebtömés, a cigány tezsvérek meg ehhez asszisztálnak, gondolom le van beszélve, hogy ha kormányoz a jobbik, akkor dobnak majd nekik pár csontot.
ez a nagy büdös helyzet, a mai világban ki hisz még a nagy eszmékben? a pénz beszél!!!

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.02. 18:38:07

@Gaius Plinius Secundus:
"Mennyiben valtoztat azon amit leirtam hogy nazi, kommunista, republikanus, likudista, anarchista, boxer, fekete, feher, kinai, kover, sovany vagy szemuveges vagyok?"

Épp erről van szó... Akkor az mit számít, hogy zsidó-e valaki vagy sem???
Cigány? Úgy vagy te cigány, ahogy én japán... :D

manager2008 2011.05.02. 18:38:44

Ha valaki szeretne látni profi kamerákat, hát ime:
www.mobotix.com/ger_DE/Support/Demos/HiRes-Bildqualit%C3%A4t

Melesleg ez a jövő, és nem az élőben járőrözés.

Flúgatlan 2011.05.02. 18:38:54

Lehet, hogy formálisan törvénytelen a felvételek közzététele. Más a nagyságrend, de az USA akciója is formálisan lehet, hogy törvénytelen volt, amikor megölték Osamát. De mindegyik jogos.

Nagyon jó, hogy közzétették a felvételeket. Még ha sértettek is törvényt, de nagy bajnak vették elejét vele: Ha megtartják a felvételt a bíróságnak, és a csapatosan bűnöző cigányokat ez alapján elítélik, akkor tovább fújhatták volna a "jogvédők", hogy Magyarországon még a bíróság is fajgyűlölő. Pont a "jogvédők" tették olyan nemzetközi üggyé az egész históriát, hogy itt már nem pusztán a konkrét bűneset volt a tét, hanem az, hogy a liberális média hogyan gyalázza, nácizza, köpködi az egész magyarságot és sajnáltatja az élősködő rétegeket. Ha ez nem lett volna, akkor tényleg durva lenne a felvételek közzététele, de itt többről van szó.

Amúgy közterületet simán lehessen kamerázni, hangfelvétellel együtt. Ha nem vagyok otthon, időm felét kamerák előtt töltöm, pedig nem vagyok TV-sztár, csak a munkahelyemen is vannak kamerák a legtöbb helyen, meg a városban is. Marhára nem érdekel, mert nem bűnözök.

Amíg az otthonomba nem jut a megfigyelés, addig minden OK.

A TASZ meg egy szarházi banda. Csatlakozom azokhoz, akik elküldenék őket cigánysorra lakni.

Monarch (törölt) 2011.05.02. 18:39:11

@freemind93: Ha jol tudom, ez egy 18 vagy 20 eves srac volt, es reszegen az ember sokszor csinal olyan bunkosagokat, amik akkor "jo vicc"-nek tunnek, de valojaban nem azok.

Ugyhogy tovabbra sincs bizonyitva, hogy a srac naci lett volna. De meg ha az is volt, a haverjaira vegkepp nincs bizonyitek, mert ok jozanok voltak, es nem mondtak semmi hulyeseget.

Egy perc alatt nem odaertek, hanem kis hijan agyonvertek Alexet, de meg az ot visszatartani probalo haverjai is kaptak boven. Ezt nehez mashogy ertelmezni, mint hogy a cigok tamadtak a szobeli provokacio utan, es a bekes szandeku haverokat is megtamadtak, fuggetlenul a konkret viselkedestol.

ds3 2011.05.02. 18:39:23

Lehet nem ugyanazt a felvételt láttam, mint itt sokan. Az enyémen ez volt:
Egy idióta (a haverjai szerint is hülye) a cigánytelep közepén hugyozik, büszkén kiabálja, hogy azt hugyozta Szálasi, közben kart lendít a cigányok felé. Aztán bemegy egy cigány ház kertjébe, ahol nyilván csak barátkozni akar, a haverjai meg utána rohannak. Nem is értem miért verték meg őket.

A sok okos kommentelő meg levonja a következtetést, hogy egyértelműen a cigók a hibásak. Ha én felmegyek a lakásodba, odahugyozok az előszobába és sértegetem a családodat, akkor te leszel a hibás, ha lekeversz egy pofont, ugye?
Hazudott a rettegő kissebség? Igen. De mi van "az utcán megtámadott békésen sétáló civilekkel". Akarom mondani, azokkal akik ezt állították magukról? Kettősmérce? És kik vannak most börtönben az eset miatt? Csak a cigányok. Így könnyű mutogatni a statisztikákat, hogy a börtönökben 50% (nem 80-90, mint sok kommentelő állítja) a cigány.

Viktus 2011.05.02. 18:45:02

Mondjuk a TASZ drogos vezérét a többi pesti hippivel az zavarja leginkább, hogy egyértelműen bukta a verziójuk a náci rohamról a cigánysor ellen ... :P

Viktus 2011.05.02. 18:47:49

@ds3:

Próbáld ki mi történik veled, ha a házad előtt agyonversz a szomszédokkal egy arra kóricáló cigányt ... :P aztán okoskodhatsz.
Egyébként pedig nem ment be a hülye gyerek semmi kertbe ideje sem volt rá végig közterületen voltak max. részeg hangoskodásért, közszeméremsértését bevihették volna őket a rendőrök nem éppen agyonveréses ügylet.

dr. Aullah 2011.05.02. 18:48:13

@Aullah: OOOOOOOOOOOO MYYYYY GOOOOOOOOOOOOOOOOD

Most értem ahhoz a részhez, amikor a FASZ illetve a TASZ os csaj azt mondta, hogy rasszista a törvényhozás... mert lecsukják szegény cigányokat OMG

lutria 2011.05.02. 18:49:18

Ez esetben szerencsére volt hangfelvétel,igy nem lehet belemagyarázni semmit hogy miért lettek elkalapálva.
Szerintem az a felvétel amit tegnap a naplóban bemutattak erősen fel volt javítva hangilag,mert azon a felvételen amit egy újság oldalán láttam pár napja,még szinte nem hallottam semmit.

fokabacsi 2011.05.02. 18:49:49

@ds3: Te félkegyelmű tasz fasz? Milyen előszobáról beszélsz? Még mentegeted ezeket a szar gyilkosságra készülő cigányokat? Kik lettek véresre verve 40 másodprc alatt! A börtönökben a 82% -nál több a cigány! 10% ALATT KELLENE , HOGY LEGYENEK! Éjjel valaki nem hugyozhat az utcán? Miért vannak fent akkor még a cigányok? Nem mennek dolgozni? Miből fizetnek adót?
Mikor cigány szarik a gyógyszertár előtt a járdán, akkor nem hallottalak visítani te retkes!

thatwasnice 2011.05.02. 18:49:58

@ds3:
"Ha én felmegyek a lakásodba, odahugyozok az előszobába és sértegetem a családodat, akkor te leszel a hibás, ha lekeversz egy pofont, ugye?"

1. Alex felment valaki lakására? Ez új infó!
2. Előszobában hugyozott? Én úgy láttam az utcán
3. Kapott EGY pofont? Ekkora pofont még Lennox Lewis sem tudna kiosztani
4. A börtönökben TÖBB mint 50% a cigány. Téged félreinformáltak
5. Inkább kiabáljanak rám amit akarnak és sértegessenek, mint tettlegesen bántalmazzanak, de te tudod

Monarch (törölt) 2011.05.02. 18:50:11

@ds3: A felvetelen nem lathattal semmifele kertbe maszast. Egy csavo ment VALAHOVA, es utana ment harom haver, hogy kihozzak ot VALAHONNAN. A kertbe maszasra egyetlen adat van, nevezetesen a ciganyok szava, akiknek az osszes ellenorizheto allitasa hazugsag.

Es johogy a ciganyok vannak elozetesben (mindossze harman kozuluk, ha jol tudom), egyfelol ugyebar csak ok okoztak sulyos (8 napon tul gyogyulo) serulest (egy perc alatt, ha nem jonnek a rendorok, tan meg is verik), masfelol ugye kettejuknek van priusza is, mig a "gardistak" buntetlenek (es a huggyos kivetelevel sem szabalysertest sem mast nem csinaltak, probaltak kihozni az idiota haverjukat a ciganyok gyurujebol).

S4+4N 2011.05.02. 18:52:28

A kamerázós lobbit az olyan korban szocializálódott emberek tolják, akik szeretnek másokat kukkolni, lehallgatni. Bűnmegelőzésre haszontalan, az elkövetett dolgokat lehetne maximum könnyebben bizonyítani, ha nem jönnének ilyenkor a blogíróhoz hasonló emberek, és nyomatják a poszban megfogalmazottakat. Felesleges pénzkidobás az egész, problémákat nem old meg. Ez van, amikor olyan munkakörökben is robotokkal akarják helyettesíteni az élő munkaerőt (járőrszolgálat helyett), ahol nem kellene.

Monarch (törölt) 2011.05.02. 18:53:33

@Monarch: Ugy ertettem, ha nem jonnek a rendorok, tan agyon is verik. Siman benne van a pakliban, az alapjan, hogy talan 45 masodperc alatt mit csinaltak vele, eszkozokkel (mikozben a felvetelen lathatoan fegyvert nem viseltek).

Avatar 2011.05.02. 18:55:20

@Aullah: Majd ha épp valamilyen üzleti egyeztetést folytatsz egy partnereddel egy kellemes parkban, vagy épp mobilon, esetleg a saját kertedben (mert ugye a hang nem áll meg a kerítésnél), amit egy ügyes közteres továbbít a konkurenciának, akkor nem leszel ennyire "Nekem nincs takargatni valóm" hozzáállású...
Vagy ha épp azt veszi fel a kamera, amikor a nyaralásod időpontját tervezed a pároddal a parkban és eljut a felvétel olyanokhoz, akik ez alapján a lakásod feltörésének időpontját kezdik el tervezgetni...
Vagy ha a párod a barátnőivel a kettőtök szexuális szokásait tárgyalja ki éppen (hja, a csajok szoktak ilyet), ami pár nap múlva a youtube-on is fenn lesz...

Mellesleg a térfigyelő kamerával hangfelvételt rögzíteni törvényi felhatalmazás hiányában jogsértés, holott ezek a kamerák állítólag a jogsértések ellen vannak telepítve.
A lincselőket pedig el kell kapni, és bíróság elé állítani őket. Sajnos a kamera az elkövetőket nem rögzítette, a kiabálások alapján meg kétlem, hogy be lehet azonosítani őket... Az meg hogy nem 20 véderős ment nekik, már a képekből is látszott.

Monarch (törölt) 2011.05.02. 18:55:37

@S4+4N: Most lathattal egy buncselekmenyt, amit nem vagy csak nagyon nehezen lehetne megoldani kamera nelkul. Sot hiszteria is keletkezne az orszagban, ha nem lehetett volna a kamera felveteleit nyilvanossagra hozva lecsillapitani a kedelyeket, ezzel megnyugtatva lato es hallo roma polgartarsainkat, hogy megsem rasszizmus miatt lettek a ciganyok letartoztatva, es nem a "gardistak".

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 18:56:04

@ds3: nyugtass meg, hogy a ds3 nick-ednek semmi köze nincs a Citroen-hez, illetve nem vagy tulajdonos. Eddig pozitív tapasztalatim voltak a márkatársakkal, de te olyan hülye vagy kispajtás, hogy görbíted a teret.

Amúgy a példád is kiváló. Egy kommentelőtárs ügyesen levezette:

"1. Alex felment valaki lakására? Ez új infó!
2. Előszobában hugyozott? Én úgy láttam az utcán
3. Kapott EGY pofont? Ekkora pofont még Lennox Lewis sem tudna kiosztani
4. A börtönökben TÖBB mint 50% a cigány. Téged félreinformáltak
5. Inkább kiabáljanak rám amit akarnak és sértegessenek, mint tettlegesen bántalmazzanak, de te tudod "

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2011.05.02. 18:57:31

@S4+4N:
ez butaság. Pesten azokban az utcákban, ahol térfigyelő kamerák vannak látványosan elhelyezve, gyakorlatilag megszűntek (illetve minimálisra csökkentek) a kocsilopásos ügyek.
szerinted a két adat között nincs összefüggés?

dr. Aullah 2011.05.02. 18:59:57

@Avatar: LOL, túl sok filmet nézel. Néha azért csinálj mást is, oké?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 19:00:30

@S4+4N: tényleg? Ne bassz. :D Azért szerencsére nem a te hülyeségeid a referenciák a kamerákkal kapcsolatban. De írok neked egy jó példát. Nézz körül azokon a tömegközlekedési eszközökön ahol VAN kamera, utána meg azokon ahol NINCS kamera. Sőt továbbmegyek. Kérdezz meg a Déliben egy utast, hogy melyik vonaton érezné magát nagyobb biztonságban. A kéken (Bhv-kocsis), vagy a piroson (legyen mondjuk a Flirt). Meg fogsz lepődni.

Monarch (törölt) 2011.05.02. 19:02:35

@Avatar: Ezek rettento valoszinutlen szcenariok, es nagyon konnyu megallapitani a bunosseget.

En nyolc eve dolgoztam az APEH-nal, es soha nem mertem privat ugyben megnezni senkinek az adatait, mert tudtam, hogy tobb tucat embert rugtak ki nem sokkal korabban, mivel (kiderult) megneztek Orban Viktor es Medgyessy Peter adobevallasat. (A hivatali kozpontban idonkent ellenoriztek, hogy ki mit kerdezett le, es miert. Amikor talaltak nehany embert, aki Orbant kerdezte le, rakerestek, hogy az orszagban ki mindenki keresett ra Orbanra, meg akkor mar Medgyessyt is megneztek, es meg nehany hires embert, es az osszes erintettet kirugtak.)

Mivel baromi konnyu kideriteni, ki rakta ki a youtube-ra az akarmit, ezert senki se meri kirakni a youtube-ra. Sot a legtobb kamerafelvetel baromi unalmas, ezert aztan csak az fogja nezegetni ezeket, akinek ket anyja van, a tobbiek csak akkor, ha valami buncselekmeny tortent. Tenyleg baromi unalmas, ahogy egy vadidegen ember adobevallasa is. Ezek a felelmek szvsz joreszt megalapozatlanok.

drazsé 2011.05.02. 19:04:46

@a-kis-herceg:

meg fogsz lepődni... rengetegben
legalábbis itt borsodban elég elterjedt

@TuRuL_2k2:
barátom angliában él, mesélt róla - bár ő elég liberális, ettől függetlenül semmi baja vele, sőt...
hatékony meg minden ("szedje fel a szemetet maga ott piros kabátba" meg "ne hőzöngjenek, mert a járőr beviszi magukat" és tsa)

ja, igen, ezzel is visza lehet élni, mint kb mindennel - de magát az eszközt lehet ám igencsak jól használni

Viktus 2011.05.02. 19:06:29

@mangoman:

Mondjuk ott a rendőrség akarata is kell hozzá ... felénk, ha nagy totálban lefilmezed a lopást átadod a rendőröknek, akkor is max. levelet küldenek a feljelentés után pár hónappal, hogy ismeretlen tettes :P

Monarch (törölt) 2011.05.02. 19:06:54

@Monarch: A mostani munkahelyemen van egy kamera, ami a bejaratot mutatja, de ralatok onnan az utcara is, ahogy elsetalnak az emberek. Kepzeld eleinte nezegettem neha par percig, de annyira unalmas volt, hogy szerintem utoljara ket eve neztem ra olyankor, amikor senki se csongetett... Biztos tortenik neha valami erdekes pont az utcanak azon a reszen, de az ido 99.9999%-aban semmi. Ahogy egyebkent amikor jarom az utcat, akkor se latok es nem is hallok soha semmi erdekeset...

IGEN 2011.05.02. 19:07:01

Martin Niemöller:

"Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.

Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.

Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.

Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna."

Csak így tovább. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok...

Viktus 2011.05.02. 19:09:57

@IGEN:

Hol vannak a náczik?

Monarch (törölt) 2011.05.02. 19:10:39

@Viktus: Es kiket vittek el? A bunozokon kivul?

Rocker Kacsa 2011.05.02. 19:12:13

A kamera FRISSEN TELEPÍTETT RENDŐRSÉGI KAMERA. Nincs mindig ott, csak amikor kell. Azt hiszem rendkívüli esetben lehet ilyet felszerelni. Ilyenek kerültek fel az okt. 23-ai tüntetéseken is.

De a legkegyetlenebb az egészben, hogy a TASZ nem véd jogokat. Az ellen például nem szólaltak fel, hogy magánszemélyeket, magánterületről, házkutatási parancs nélkül (kifejezetten angolos volt a sapijuk, szóval nem is náci jellegű ruhában), elszűllítanak....

freemind93 2011.05.02. 19:13:10

@fokabacsi: baze, akkorat rohogtem amikor olvastalak, mindig racsodalkozom, hogy ilyen ember tenyleg letezik! :)

fokabacsi 2011.05.02. 19:13:46

@IGEN: Hogy lett üres egy ország: Ilyen egyszerűen!

"Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.

Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.

Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.

Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna."
Üres volt az ország! Mert azt a hülyét aki ezt kitalálta elvitték a Guálgra!
A maradékot meg a Hortobágyra, juhaklokba családostóln meg kistarcsára meg a 67 másik internálótáborba!
Csak így tovább. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok...

Szűrés

fokabacsi 2011.05.02. 19:16:09

@freemind93: Gúnyosan figyelem ahogy erőlködnek! Csak nehogy befosás legyen a vége, a nagy erőlködésnek!

Viktus 2011.05.02. 19:17:41

@Monarch:

Végülis jah cigány náczi harcosokat ... akik ütnek, ha az általuk területnek vélt utcába tévedsz.

Jaffar 2011.05.02. 19:18:03

@freemind93:
"engem nem zavar, ha hangot is vesznek a terfigyelok, de akkor tegyek ezt jogszabalyi felhatalmazassal. anelkul meg ne tegyek."

Ne izgulj, jövö hétre már meg is szavazzák a fijjuk az általad hiányolt jogszabályt.......... :(

twinkedli 2011.05.02. 19:22:57

@Avatar:
A buszon is kihallgathatják az utastársaid, hogy mit mobilozol és beszélgetsz a barátaiddal. Sőt suttyomban fel is vehetik a telefonjukkal. szerintem többet ne is ülj buszra...

2011.05.02. 19:24:59

Jáj ezek a rászístá kamerák, a fasztasz nem tud nyugodtan hazudozni és cigánymosdatni miattuk :(

twinkedli 2011.05.02. 19:26:00

@Monarch:
"Es kiket vittek el? "

Hát e rettegőket Csillebércre!! :D

freemind93 2011.05.02. 19:27:36

@fokabacsi: rajtad rohogok, te szerencsetlen :D ilyen nagyranott aggressziv kismalac :)

@Jaffar: ha jovo heten megszavazak, joval kevesebb problema lenne vele. bar, ha belegondolok, tamogatnam e, akkor nem tudom epp eldonteni. azaz, esetben is vita temanak kene lennie a kerdesnek. ehelyett, valoszinuleg ugy lesz ahogy mondod. ha felkapjak a temat a zemberek , termeszetesen kivalo alkalom lesz egy kis parasztvakitasra.

f.m.j. 2011.05.02. 19:33:26

index.hu/bulvar/2011/05/02/felgyujtottak_egy_fiut_szolnokon/

olyan zavaros az egész... most akkor honnan is ment haza szegény? Bár ezt is kétkedve fogadom, hogy valaki ilyen állapotban még hazamenjen

picur3ka 2011.05.02. 19:33:30

Hat erre pont az ilyenek miatt van szukseg. a rendorsegnek nincs mas eselye ezekkel a hazudgalo szarmazasuakkal szemben.

Bocs, ha ismetelek, nem olvastam vegig.

maxwell murder 2011.05.02. 19:34:04

azért a TASZ egyébként, mindentől függetlenül nyugodtan elmehet a jó büdös picsába.

bari-kád 2011.05.02. 19:36:03

Jajanyám.. Ez a "nincs rajta sapka" tipikus esete. Ha nincs felvétel az a baj, ha van felvétel akkor az.

picur3ka 2011.05.02. 19:37:16

@ds3:

A ciganyok valoszinuleg nem tudjak, ki az a Szalasi. Ne erolkodjel.

Egyszeruen meglicheltek, mint sok masokat is mar, akik nem szlasiztak, tavolrol sem.

mrs. white 2011.05.02. 19:37:32

Némi élettapasztalattal már a verekedést követően elég pontosan kitalálható volt a történet. A kamerák, plusz a hangfelvételek ezt igazolták. A tasz jogvédő, tehát Őt ebben az esetben nem az igazság, hanem a jog érdekli. Elég nyílvánvalóan egy normál ember igazságérzete azt követeli, hogy a jog és az igazság párhuzamosan szaladjon. Ennél szembetűnőbben nem lehetett volna ezt elválasztani, mint ahogy ezt most a Tasz teszi. Kár. Pedig nagy szükség lenne egy normális jogvédő szervre, csak ezek szerint nem a Tasz-ra.

f.m.j. 2011.05.02. 19:37:42

ja, de talán jó lett volna egy térfigyelőkamera

LMP=SZDSZ 2011.05.02. 19:37:45

A tasz meg az összes liberrált elhúzhatna Afrikába. Védjék ott a bűnözők jogait.

f.m.j. 2011.05.02. 19:39:54

@ds3: és amúgy egy porbapisált név (ez tényleg a tisztelet jele lenne? én akit tisztelek, nem pisálnám ki a nevét :)) nagyon félelmetes

asimov007 2011.05.02. 19:41:16

Nem értem a kommentelőket.Tisztán látszik,hogy Alex 8 ház kertjébe ugrott be egyszerre,s minden ház ablakát,hangos fenyegetések közepette bedobta(véletlenül a nála lévő kb. 1/2 kg-os gránitkövekkel).Aki nem ezt látja,az rasszista szemét!!!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.05.02. 19:41:38

Csak annak van felsze a mikrofonos kameratol aki rosszban santikal.

manager2008 2011.05.02. 19:42:37

@S4+4N: Tévedés amit mond. A kamera arra jó hogy a járőr oda menjen ahol a probléma megjelent. Egy 100 hektáros erdőt nehéz járőrrel védeni, de ha tudod merre járnak az illegális favágók akkor oda mész.
Az utca, magánterület hasonló. Bárhol vagy látod a történést de csak akkor ha kell (mozgásérzékelős, éjszaka is lát,stb).

sz4sz4 2011.05.02. 19:43:49

@a-kis-herceg:

"ti ezt beveszitek, hogy 1500 falu cigánysorán hangrögzítős éjjellátó térfigyelő kamera van beépített modemmel..."

és ki a f@sz nézi? az az egy körzeti megbízott aki 8 faluért felel?
és hány percig lenne fenn az oszlopon??? sőt már a szerelő kocsijából kilopnák"

Húha, 2011-ben tényleg kurvára elképzelhetetlen. Nem kell azt nézni, elég ha a kamerák képeit rögzítik s ha gond van visszakeresik.
Egyébként pedig a falvakba telepített térfigyelők elsődleges célja általában a bejövő/kimenő forgalom figyelése.

Tényleg lopják a kamerákat rendesen, persze vannak akik kevésbé kifinomult módszerrel próbálkoznak:

www.bama.hu/baranya/kek-hirek-bulvar/oszlopot-dontottek-hogy-terfigyelo-kamerat-lopjanak-287141

Volt olyan ügyfelem, akinél szó szerint lerugdosta a kamerát a rácson felmászó részeg cigánygyerek, de előtte azért belenézett...:)

"ja... és pont "szerencsénk" volt, hogy ahol hőzöngés és műsor volt, pont ott volt egy kamera.... "

Szerintem azt a kamerát a rendőrök dobták fel, s lehet, hogy nem csak ott volt...

2011.05.02. 19:46:06

a TASZ-nak sokszor igaza van - most nincs. Barcsak mindenhol rogzitenenek, a buszokon es/vagy ott a szegedi parkoloban is, ahol a fiut felgyujtottak, meg mindenhol, ami nyilvanos hely. Es barcsak ne "tunnenek" el "veletlenul" a felvetelek egy-egy bizonyitasnal.
Itt is, teljesen egyertelmu, hogy a hugyosjozsinak kellett volna mashova mennie a dolgat vegezni, de legalabb csendebn maradni.
A biztos ur pedig valoban nem engedelyezte, hogy a Google vegigfotozza az utcakat, de ugyanezt (ki tudja, talan jo penzert) engedelyezte a Norc-nak.
Szoval... :(((

TASZtalan 2011.05.02. 19:49:08

Talán nem vagyok egyedül, akit érdekel, hogy ki pénzeli ezeket a jogvédőket (TASZ, HB, AI meg a többi párszáz). Remélem a felállított kormánybizottság majd erre is választ ad. Vagy nem, mert az ilyesmit titkosítják 80 évre...

tlantos 2011.05.02. 19:50:01

Ezeket az onjelolt jogvedo szervezeteket nem lehetne az Antarktiszra deportalni?
Senki se szereti, ha figyeli a nagy testresz. De lassuk be, amikor manapsag mindennaposak az eroszakos cselekmenyek, ez a kisebbik rossz.

Kartal (rezervált) 2011.05.02. 19:53:49

@vanvelemenyem: a fiú felgyújtásáról ennyit:
www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/fordulat-a-megegett-fiu-ugyeben-baleset-tortent-374713

Emberkedni akart a vagon tetején, és megvágta az áram. Vagy eleve kábelt akart lopni, mint a nagyok, ki tudja.

Pszt! 2011.05.02. 20:03:21

@Aullah: Bármit, ismétlem bármit felhasználhatnak ellened. Tudom, leszarod, de gondolkodj kicsit!

freemind93 2011.05.02. 20:07:39

@tlantos: varjal mar, nem olyan rossz hely az az antarktisz :)

freemind93 2011.05.02. 20:10:07

@Fullánkos Algol: na, teged engednelek ossze fokabacsival :)

G.T. 2011.05.02. 20:11:27

A TASZ nagy jogvédő, ha tetemes pénzösszegről van szó, amivel az államot vagy a magánembereket jól le lehet nyúlni, hivatkozni mindenféle jogokra... Igen, elképzelhető, hogy nem kellett volna kiadni sem a hangfelvételt, sem a videófelvételt, mert ezután mindenki tudja, hogy mit vesz fel a kamera, viszont a nyomozáshoz teljesen tökéletes, ha vesz képet és hangot is, mivel minden cigányputriban nem állhat mindig 100 rendőr, és sajnos nem lehet tudni a cigányokról, hogy mikor mondanak igazat!

Különben meg minden TASZ-oshoz költöztessünk be 5 cigányt (mint ahogyan Patán befogadták a félelemben élő fehér őslakosok a védelmükre siető embereket), és a bőrükön tapasztalják majd meg, hogy a cigányoknál egyik kiejtett szavuknak sem lehet sajnos hinni! na ezért is kell a hangfelvétel! Nameg hamár pár napra a TASZosok befogadják a cigányokat, kíváncsi lennék, hogy nappalra otthon merik-e hagyni a lakásukat a cigók felügyeletével!

Sajnos nem csak a politika, hanem a TASZ is lejáratta szépen a Patai rendesebb cigányokat!!! Gratula! Ez nem jogsértés?

...arról nem beszélve, ha mégis kiderül, hogy ilyen jó minőségű hangfelvétel nem is készülhetett a villanyoszlopról, szélfúvásban....

spandex enormity · http://www.youtube.com/watch?v=Ba9wqSqk9-0 2011.05.02. 20:11:39

úgy tűnik, még nem eléggé paranoid a társadalom

tlantos 2011.05.02. 20:12:12

@freemind93: na ja. Akkor legyen valami kellemes sziberiai munkatabor :)

Reggie 2011.05.02. 20:14:00

@lyken: Baromsag. A telefonbeszelgetest nem rogzitik, csak a hivaslistat es az SMS-eket.

2011.05.02. 20:14:34

@Kartal (rezervált): ez igen - es, ha lett volna felvetel, akkor kezdetben sem a teves hirek irodnak meg, hanem az emberkedes a vagon tetejen (ki mit tanul apucitol)
De mindent egybe veve: a kamera jo - es minden nyilvanos helyen. Ha meg akarnak figyelni, vagy lehallgatni, hogy mit beszelsz a telefonodon, az nem ezeken a kamerakon keresztul fog megtortenni. Viszont adott idopontban adott esemenynel a bizonyitasban nagyon sokat segit(hetne).
Az en szabadsagom abban rejlik, hogy a kamerak adnak biztonsagot arra, hogy ne merjenek megtamadni x alakok x helyen (nem Mo-n elek). Es ez jo.
Amugy tenyleg valaszt varnek arra a kerdesre, hogy amire a Google nem kapott engedelyt, arra a Norc miert???? Mert jattolt valakinek? - A turista nem fogja megkeresni a Norc oldalat, de ha a streetviewen nem talalja Mo-t, akkor inkabb masik orszagba megy (mint pl. a szomszedom, aki azt mondta, hogy azt akarja eloben megnezni, amit mar kepen latott)
Szoval, a Norc miert is kapott engedelyt????? Mert az o felveteleik a TASZ szerint nem sertik a jogokat, csak a Google???? Ki jattolt kinek? Es mennyit????? Ilyenkor hol a TASZ, aki "jogot ved" - hahahahahaha.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 20:16:56

@ds3:

1. Nem a szobájukba hugyozott az a részeg idióta.
2. Nem tudni, hogy a kertben vagy az utcán verték meg, a vérfolt az utcán volt ergo nem ment be a magánterületre szerintem vélelmezhető a közterületen elkövetett lincselés.
3. A helyes az lett volna, hogy fogok egy telefont és rendőrt hívók. Hiszen volt elég a faluba, ott lettek volna gyorsan alkoholista hugyos gyerek meg ment volna közszemérem sértésért feljelentésre, és nem lett volna feszkó.

Egy kérdés amit sokan feltettek már, ha az önbíráskodásra közterületen, mentesítő lenne bármi? Akkor most bárikor kimehet és úgy megijedhet, hogy agyon is verhet akárkit akármivel?

Más. A közterületen való megfigyeléssel nekem semmi bajom, főleg ha az egy olyan környéken van ahol igenis van mit megfigyelni, hanggal együtt. Minél több kamera van és ha ezek alapján a rendőr járőr hamarabb ott van, a bizonyítás egyszerűbb, akkor hajrá. Féljen az akinek van takargatni valója. Egy a lényeg a magánterület szentsége, ott semmilyen állami megfigyelésnek nincs helye, amíg a megfigyelés a közterületekre korlátozódik hajrá, minél több mikrofonos kamerát.

zazak 2011.05.02. 20:17:26

Azért Gyöngyöspatán intelligens cigányok laknak, mert ha tudják ki volt a Szálasi, akkor biztosan nem hiányoztak a történelemóráról! Hacsak pár pénzéhes jogász fel nem világosítota külön a cigányokat a jogaikról, hogy ha meghallják, hogy Szálasi, meg náci, akkor kiabálni kell!

én sajnálom 2011.05.02. 20:19:16

Már megint jön ez a "liberális jogvédők" szöveg? Nem unalmas?
Ezen logika útján aki nem liberális, csak jogtipró lehet.

Legyetek magatokra büszkék pünkösdi királyságotokban. Én szomorúan nézek át rátok innen a szakadék túloldaláról, már oly messze vagytok, hogy lassan a hangotok sem hallik, csak valami makogó visszhang egy felismerhetelen nyelven. Rázzátok a rácsot, de nem veszitek észre, hogy nincs kint és bent. Próbáltatok már egyszer is ellenségkép nélkül nézni a világra? Láttátok már annak a világnak a lehetőségét, ahol nincs szükség a TASZ-ra? Mert azt kéne elérni...

Kartal (rezervált) 2011.05.02. 20:23:22

@G.T.: "sajnos nem lehet tudni a cigányokról, hogy mikor mondanak igazat!" - hát itt a felvétel alapján kiderült: soha.

@TASZtalan: @picur3ka/mesterhazymiklospart:
- TASZ: tasz.hu/magunkrol/kiemelt-tamogatoink (egyéb kérdés?).
- EBH: Állami hatóság, vagyis KÖZPÉNZBŐL üzemel.
- TI: nemzetközi szervezet, lusta vagyok utánanézni.
- AI: nemzetközi szervezet, de van rá egy tippem (szerintem nektek is)

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 20:25:15

@Avatar: Aki bizalmas üzleti tárgyalásokat parkokban folytat az komoly üzlet nem lehet. Maximum egy kis anyag osztás, occóért.

Nem az utcán kell bizalmas dolgokat megbeszélni, ennyi ez amúgy is alap. A telefont meg lehallgatják akár belegyezel akár nem, ha akarják. Sőt lehallgattatja vagy pár 1000 mobil társasági alkalmazott, had ne ragozzam. Az mondjuk meg szintén alap, hogy ezek a térfigyelő kamerák nem szabad publikus hozzáféréssel rendelkezzenek. Aki meg arra fordítja az idejét, hogy felnyomjon egy Mcdonalds előtti kamerát hát lelje benne örömét.

Felfújt és túllihegett dolog, melyet sajnos a TASZ tényleg csak azért vehetett elő, mert most sajnos nem az Ő változatukat igazolja a felvétel.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.02. 20:25:30

@tommybravo:

"A TASZ azért reklamált, mert a jelenlegi TÖRVÉNYEK nem engedik (szerintük) így és ebben a formában a megfigyelő kamerák használatát. "

Szerintem ez csak azért van, mert a törvény írásának pillanatában nem technikai opció a hangfelvevés. Modernizálni kell, és kész.

freemind93 2011.05.02. 20:26:49

@Monarch: korrekt, szerintem igy mar erti! :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.02. 20:28:34

@a-kis-herceg:

"ti ezt beveszitek, hogy 1500 falu cigánysorán hangrögzítős éjjellátó térfigyelő kamera van beépített modemmel..."

Szerintem akkor szerelték fel, mikor megnőtt az érdeklődés Gyöngyöspata iránt.

Fullánkos Algol 2011.05.02. 20:29:10

@Monarch: amit én tanultam, azt ebben az országban - anno még az állítólagosan legjobb gimnáziumának az élbolyában - tanultam, és ezt még egyszer nagyon meg fogja ez az ország bánni
@Nikosi: "Egy kérdés amit sokan feltettek már, ha az önbíráskodásra közterületen, mentesítő lenne bármi? Akkor most bárikor kimehet és úgy megijedhet, hogy agyon is verhet akárkit akármivel?"
Mintha úgy hallottam volna hogy a főpatkány azt tervezi, önvédelem esetén nem kell feltétlenül képesnek lenni az arányosság mérlegelésére, úgyhogy végülis azon fog múlni, hogy ki tud eléggé megijedni

sz4sz4 2011.05.02. 20:29:39

@Avatar:
"Majd ha épp valamilyen üzleti egyeztetést folytatsz egy partnereddel egy kellemes parkban, vagy épp mobilon, esetleg a saját kertedben (mert ugye a hang nem áll meg a kerítésnél), amit egy ügyes közteres továbbít a konkurenciának, akkor nem leszel ennyire "Nekem nincs takargatni valóm" hozzáállású..."

Ja, mer' a mobilt nem lehet lehallgatni.:D

Ügyes közteres, LOL.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.02. 20:30:09

@kvadrillio:

de akkor miért nem színes, miért nem színes? :))))

VaTi 2011.05.02. 20:30:55

óóóó, a felvétel kikerülésekor a férjem azt mondta: nyilvánvaló, hogy nem azt fogják vizsgálni, hogy ez a felvétel, mint bizonyíték mit bizonyít, hanem hogy hogyan került ki. Nem azt fogják vizsgálni, amit a kép mutat, hanem azt fogják büntetni, aki kiadta.
Ismételten megállapítom, hogy a férjem egy bölcs ember :)

Goompah 2011.05.02. 20:33:41

Megszakad a szívem a drága jogvédőkért, akik annyira aggódnak, hogy a hangot is rögzítő kamerák esetleg több bizonyítékot gyűjtenek majd a bűnözőik ellen. Valahogy nem annyira aggódnak a bűncselekmények ádozataiért, vicces.

Reggie 2011.05.02. 20:34:06

@Fullánkos Algol:
a) minden rendszerben elofordulhat hiba, igy jo gimnaziumba is kerulhet selejt.
b) az aranyossag most sem kovetelmeny bizonyos esetekben, mint pl. mentheto felindulas, illetve ha az ijedseg miatt lepi tul a szukseges merteket.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 20:34:43

@IGEN:

Igen. Ismét egy l'art pour l'art felszólalás. Te szoktál olyan dolgot csinálni ami törvénytelen az utcán , ha igen rettegj nyugodtan ha nem mi félni valód van. Emberek nézet már vissza itt a nagy hőzöngök közül egy ember is kamera felvételt. El nem lehet mondani milyen egy unalmas dolog, emberek fel alá sétálnak, stb... Hanggal sem egy érdekfeszítő dolog. Aki képes ezt nézni órákon át és élvezi az agyhalott. Ergo bizonyításoknál érdekes a dolog szerintem, de ott viszont rettentő fontos néha egy pártatlan tanú. Bár néha kínos is lehet, de csak azoknak akik hazudni akarnak.

A munkahelyek bekamerázást sokkal inkább kényes dolognak érzem, azért szólaljon fel a TASZ ne a közterületek kamerázásért. Ja de a dolgozók érdekeit védeni az már büdös lenne, de az utcai bűnözőkről ne készüljön felvétel se kép se hang ugye.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 20:36:33

@Fullánkos Algol:

De ha a szimatom nem csal az magánterületre lesz érvényes, és nem a közterületekre. Itt pedig a nyomok alapján sajnos vélelmezhető a közterületen való elkövetés.

citizen queen 2011.05.02. 20:36:58

@ds3: Ha én felmegyek a lakásodba, odahugyozok az előszobába és sértegetem a családodat, akkor te leszel a hibás, ha lekeversz egy pofont, ugye?

Amikor Szoboszlai bácsi kiskertjébe (magánterület) tévedtek be éjszaka véletlenül a cigányok, akkor ki is volt a hibás? Mert én úgy emlékszem, hogy akkor jogtalan önbíráskodástól zengett a jogvédő kórus, és a liberális párt-, és sajtómunkások hada... Pedig az általad leírt logika mentén haladva bizony igaza volt az öregnek, hiszen betörtek hozzá. Ugye?

Goompah 2011.05.02. 20:39:01

@Nikosi:

A kamera (hanggal vagy anélkül) ellen tiltakozókat nem egészen értem. A kamera helyén állhatna akár rendőr is. Olyan rendőr, akinek esetléeg füle is van. Mi a baj azzal, ha helyette kamera van?

Esetleg az, hogy a rendőrre rá lehet fogni, hogy hazudik, a kamerára meg elég nehezen?

citizen queen 2011.05.02. 20:40:21

@én sajnálom: Azért az itt fel-felbukkanó toleráncsok hozzászólásai is igen érdekesek... Anyázás, fröcsögés, érvelés helyett, amúgy liberális módon. Bravó, csak így tovább.

egyittlakó (törölt) 2011.05.02. 20:41:21

@Fullánkos Algol: "diktatúrában nőttél fel ezzel az egész patkány néppel együtt"

Jááj, drága tesvírem, há nem jó, ha ilyet mondol... há azt akarod, hogy aszongyák níked, hogy vakujjá meg? vagy hogy hajjá ki a cipődbű? há maraggyá mán egy kicsit...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.02. 20:41:37

a tasz nem kaphatja be és takarodjon az országból, a térfigyelő kamerákat hanggal telepítők esetleg bekaphatják. a bal bokámat.. egyébként a magánszféra valóban fontos lenne közterületen is, tehát nem egy jó dolog ha képpel-hanggal felvett anyagra veri az önkormányzat, az operátor, a rendőrök. viszont ki a francot kellene érdekeljen mindez, ha közben azért elkapnak pár tetűládát, akiket máshogy nem is lehetne?

egyébként az ügy kapcsán egy dolog még nem került megemlítésre. aki ittas, azt a jog érthetően nem menti fel a cselekménye alól, ha erre ti. ittasságára (és arra, hogy alkoholos befolyásoltsága hiányában nem követte volna el a szankcionálandó cselekményt) hivatkozik. merthogy egy speciális esetet kivéve (valakinek a tudta nélkül csempésznek pl. rumot a sörébe) a saját magatartásának következménye az ittasság. viszont! ittas személlyel szemben a jog bár ma már nem egyértelműen előírja, csak erősen javasolja: a kitérés ajánlott!

ha valaki feléd "láthatóan", (könnyedén felmérhetően) ittasan közelít mert nagyon bátor lett - egyszerűen alternatív útvonalat keresel, ahol nem ér el az imbolygó "alkesz-aleksz". nem pedig "ráronTASZ", és agyonvered a "bátor", de piától elgyengült faszt. felesleges, elkerülhető verekedést kezdeményezni, abban támadólag fellépni (és másnap számolgatni, hogy hány bordád repedt meg) - saját magad által előidézett idiótaság. azonban ha mindezt valaki józanul, arra várva, hogy valakit jól megverjen előzménnyel követi el az - büntetendő idiótaság! kts, sts, garázdaság, emberölés kísérlete, emberölés. eredménytől, esetleg résztvevők számától függően.

az emberek világában, de még az állatvilágban is (a kettő ugye nem is különbözik annyira) ha van valakinek menekülési útvonala, feltételezett támadás esetére - annak bekövetkeztekor, ha a rettegés foka, a reciproka is a "támadás erejének" a menekülést (ami nem egyenlő egy liberális amerikai konzumidióta általi üdültetéssel) választja.. aki egyedül van, fél az: meglapul, (magyar idősek) nem mozdul (a többség, tehát a magyarok, mert a hazájából, házából minek kéne kimenjen); aki retteg és kisebbségben van, az viszont ilyenkor kapja a cókmókját (nem másét megint!) és jó messzire elszalad (az összes, még alaptalanul is pogromoztatott kisebbség a történelem folyamán ezt tette - de a cigányok nem.. ők előbb valamivel kiváltják a szóbeli pogromokat, aztán hangoskodva zabálnak egyet egy liberális bagázs által felajánlott szeretetcsomagból majd távoznak franciaországba, illetve kanadába vagy svédországba /amelyik a cselekménysort kiváltotta öléssel, lopásokkal, betörésekkel, az is ott van az első turnusban/ végül onnan is visszazavarják őket, mert a liberalizmus annyira mégsem nyerő dolog ott sem, ha a bőrükre megy..)

a sarokbaszorított állat valóban támad (és ember is), de csak ha sarokba van szorítva "kedves" ostoba jogvédők! ha mögötte nem legyőzhetetlen akadály van, akkor az állat kihátrál egy felesleges küzdelemből (amitől elvileg azért fél mert tudja, hogy nem igazán nyerheti meg - ha ebben az esetben 40-60 véderős támadt volna józanul 4 cigányt, és az a 4 cigány sehová sem tudván elmenekülni agyonverték volna a támadók felét pusztakézzel; az nagyon is rendben lett volna! de, hogy arra számítva, hogy lesz verekedés - az egyébként túlbiztosított településen - 40-60 cigány várta, hogy felbukkanjon pár részeg véderős debil, akiket "rettegésből" agyon lehet verni az egész nap kézben tartott (mások pincéiéből kibontott) vascsövekkel.. hát b+..)

el kellett volna bújni a házban cigányok, esetleg tentikélve, hogy másnap kipihenten induljatok munkába.. (egy kötekedő részegnek meg nem nekimenni.) igaz olyat még nem nagyon láttunk olyan híradásban ahol áldozatnak lettek kikiáltva a nagyon is bűnös romák.

és nem romák ezek, hanem "rozsomák"! aminek fém van a testében, éjszakai állat, más területére merészkedik be, ahol kárt tesz az élővilágban, a környezeteben, a természet a wc-je, támad ha megzavarják.. stimmt. pedig a "csiganyokat" jobban (sőt egyáltalán) szeretné a nép. akik csak akkor bújnak elő másokat nem zavarva csendes lakjaikból, ha dolguk van..

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 20:41:47

@Fullánkos Algol:
"látszik hogy diktatúrában nőttél fel ezzel az egész patkány néppel együtt, de oda most már csak vér árán fogjátok visszarángatni az országot
kamerázzák meg halgassák le a kölködet meg az anyádat"

Mi van öcsém elgurult a gyógyszer. :) Vagy ha több kamera lenne nehezebben menne az utcai drog árusítás, vagy mi a fene bajod van a térfigyelő kamerákkal?

citizen queen 2011.05.02. 20:43:43

@Nikosi: A munkahelyek bekamerázást sokkal inkább kényes dolognak érzem, azért szólaljon fel a TASZ ne a közterületek kamerázásért. Ja de a dolgozók érdekeit védeni az már büdös lenne, de az utcai bűnözőkről ne készüljön felvétel se kép se hang ugye.

Erre írtam fentebb, hogy a nálunk a jogvédelem is valami borzasztóan torz, kicsavart valami, nem csoda, hogy egyre jobban utálják az ún. jogvédőket. Akiknek a tevékenysége bűnözők mentegetésében merül ki, ahelyett, hogy a valódi jogsértésekkel foglalkoznának.

én sajnálom 2011.05.02. 20:47:17

@citizen queen: Miért anyáznék? Nekem is van. Mindenkinek van. Egy cigánynak is van. Fröcsögés? Köpködés? Miért tenném? Engem anya nevelt. Érvelés? Mások anyázásával, fröcsögésével szemben? Mert e kettô nem érvelés. Remélem bírom türelemmel, így tovább.

egyittlakó (törölt) 2011.05.02. 20:54:34

@citizen queen: "Amikor Szoboszlai bácsi kiskertjébe (magánterület) tévedtek be éjszaka véletlenül a cigányok, akkor ki is volt a hibás? Mert én úgy emlékszem, hogy akkor jogtalan önbíráskodástól zengett a jogvédő kórus, és a liberális párt-, és sajtómunkások hada... Pedig az általad leírt logika mentén haladva bizony igaza volt az öregnek, hiszen betörtek hozzá. Ugye?"

Nem biztos. Azt hiszem, hogy a magyar alkotmány nem védi a tulajdonhoz való jogot (az új sem), bár én még egyiket sem olvastam... Tehát a jogvédő majmok ezért nem csináltak ügyet belőle. Csak akkor nem értem, hogy a JOG szó hogyan kerül a nevük mellé?
Ugyanis amikor az állam vagy a kormány lop tőlem, kussolnak. Ha a bűnözők ellopják a jószágot az ólból, kussolnak...
Szóval, szeretném megtudni ezektől a jogvédőktől, hogy az embernek jogában áll-e tyúkot tartani és ugyanakkor a saját kezével termelt zöldségeket begyűjteni a saját kertjéből?
Azt is szeretném hallani valamelyik nagy tudású TASZ aktivistától, hogy jogában áll-e az egyszerű embernek félelem nélkül aludni éjszaka a saját házában?

2011.05.02. 20:55:49

A zújalkotmány úgyis megszünteti a adatvédelmi biztost, nincs itt gond.

citizen queen 2011.05.02. 20:59:47

@én sajnálom: Egyem a kis nebáncsvirág lelked, nem azt írtam, hogy te fröcsögsz, vagy anyázol. Hanem azt, egyes toleráncsok teszik ezt (lásd náci tetű, patkány nép, és társai). Ezek a megnyilvánulások pedig nem vallanak túl nagy toleranciára a másik véleményével, álláspontjával szemben. Ennyire szerettem volna rámutatni.

citizen queen 2011.05.02. 21:01:35

@egyittlakó: Szóval, szeretném megtudni ezektől a jogvédőktől, hogy az embernek jogában áll-e tyúkot tartani és ugyanakkor a saját kezével termelt zöldségeket begyűjteni a saját kertjéből?
Azt is szeretném hallani valamelyik nagy tudású TASZ aktivistától, hogy jogában áll-e az egyszerű embernek félelem nélkül aludni éjszaka a saját házában?

Hát szerintem ezekre a kérdésekre várhatod az egyenes választ a TASZ-féle "jogvédőktől".

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 21:03:00

Azt már csak félve, sőt mi több rettegve merem megjegyezni. A kamerákat a rendőrség azért helyezte ki, hogy a félelemben és rettegésben szenvedő kisebbségi állampolgárokat megvédje a rájuk törő fasiszta tömegek lincselési kísérletétől. Mert ugye ha látják, hogy megindul a náci tömeg felfegyverkezve akkor időben oda tudjanak érni megelőzendő az atrocitást.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.02. 21:05:33

@ds3: senki nem ment senki lakásába. kertjébe se. (egyébként is pont a cigányokra jellemző, hogy takaros kis kerteket alakítanak ki a portájukon..) egy részeg hülye - aki nyilván nem csak a cigánysoron karlendít, vagy hugyozik közterületen, hanem bárhol - megindult (látva a temérdek cigányt!) a házak felé. erre nekirontott (a szokásos számarányban) az alig négy véderősnek legalább negyven cigány. egy 200 fős, éhenkórász rendőrséggel aktuálisan rendfenntartott településen! az is nyilvánvaló, hogy benne volt a "mozgás" a cigányokban este is, mert nem munkával töltötték azt a napot sem (ahogy a véderősök sem, mert volt idő lerészegedni - arra ugye mindig van idő.. a dologtalan debilekenek..), más esti elfoglaltság meg mostanában nem akadt.

az se normális, aki minden utcai zajra, főleg részeg kötekedésre túlzóan válaszol. maradsz a házadban és ilyenkor a kis kukaborogató, graffitis, pohár vbk-tól részeg taknyok, meg az "önjelölt erősemberek" eltűnnek seperc alatt. nem pedig kimész verekedni negyvened magaddal.. az össz-iq állítom 88 volt azon az estén. ("alex" meg a cigányok még le is húzták.. a felvételen nagydarab véderős reakciója legalább normális volt. még azt is felmérte, hogy ha a hozzá képest cingár alkesz társa után indul a házak felé az már tényleg komoly helyzet lesz; úgyhogy várt addig, amíg nekirontanak a "békés törvénytisztelő" cigányok. mondjuk az ő fejével sem tapétáznák ki ugye az mta-t.)

varvizib 2011.05.02. 21:05:58

Nagyon jó, hogy ismét a lényeget ragadták meg!!! Lett volna néma a felvétel, akkor még több dolgot belemagyarázhattak volna a liberálisok. Azt ugyanis ne mondja senki, hogy normális, ha egy provokáló részeg emberre (akit még a társai is vissza akartak hívni, ez jól hallható a felvételen) 10-20-40 sötét bőrű egyszerre alattomosan rátámad és súlyosan megveri. A bűnözőket el kell ítélni akkor is ha cigány és akkor is, ha nem az. Ez nem faji kérdés. Ha Gyöngyöspatán 300 ember viselkedik bűnözőként, akkor 300-at kell annak megfelelően kezelni, függetlenül a bőrszínétől!

Másik dolog. Nem értem mióta magánszféra az utca?! Hiszen az közterület!!! Vagy már ezt is kisajátították? - Vicces ahogy a jogvédők elszántan küzdenek a bűnözők nem létező becsületéért. Bárcsak legalább ilyen lelkesedéssel védenék azokat is, akik ártatlan, szenvedő alanyai ezeknek a konfliktusoknak.

egyittlakó (törölt) 2011.05.02. 21:07:39

@én sajnálom: "Miért anyáznék? Nekem is van. Mindenkinek van. Egy cigánynak is van."

Ó, te szegény... hát persze, hogy mindenkinek van anyja, sőt némelyik még pipázik is...
A gond ott kezdődik, hogy nem mindenkin látszik, hogy anya nevelte. Mert annak is van apja, anyja, aki a tyúkot viszi, ugyebár...

Faszerkezet 2011.05.02. 21:08:26

@egyittlakó:

"Azt is szeretném hallani valamelyik nagy tudású TASZ aktivistától, hogy jogában áll-e az egyszerű embernek félelem nélkül aludni éjszaka a saját házában?"

Nem....azt nem..... mégis hova gondolsz???

varvizib 2011.05.02. 21:10:43

Örüljünk hogy van köztéri kamera, ráadásul hangrögzítéssel. Csoda hogy eddig el nem lopták. :-)

Faszerkezet 2011.05.02. 21:13:43

@citizen queen:

Általában aki leghangosabban kiabálja, és követeli a toleranciát, nah pont ők a leg intoleránsabbak.

Goompah 2011.05.02. 21:16:03

@egyittlakó:

"Azt is szeretném hallani valamelyik nagy tudású TASZ aktivistától, hogy jogában áll-e az egyszerű embernek félelem nélkül aludni éjszaka a saját házában?"

Természetesen jogodban áll, ha és amennyiben nem zavarod a kerted kifosztásával foglalatoskodó tolvajokat. Mert ha megzavarod őket e társadalmilag igen hasznos tevékenységükben, akkor nagyon megrémülnek és jogos önvédelemből agyonvernek.

varvizib 2011.05.02. 21:21:41

A hangfelvételt minden bizonnyal nem hozhatnák nyilvánosságra akkor, ha az nem kapcsolódik valamilyen bűncselekményhez.

Innentől kezdve senkinek sincs félnivalója attól, hogy mondjuk a nyaralása részleteit, vagy szexuális szokásait beszéli meg az utcán az ismerőseivel. Annak nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ez alapján történek be valakihez (kihallgatván hogy nyaralni készül), mert akkor a hangfelvételhez hozzáférő rendőr máris könnyen lebuktathatja magát (ennyire talán nem hülyék és többnyire nem is rossz szándékúak).

Másrészt sokkal életszerűbb, hogy azért törnek be mondjuk valakihez, mert a közösségi oldalakon már eleve megírja, hogy nyaralni fog, idiótaként ezt elhíreszteli, vagy mert a munkahelyi kollégái, ismerősei is tudják hogy szabadságon van stb. Ennek milliószor több az esélye, mint hogy épp egy térfigyelő kamera miatt kelljen aggódnia, ahol számára vadidegenek nézik és hallgatják (akik azt se tudnák nyomozás nélkül hogy ki és hol lakik).

sZoMy · http://www.digivilag.hu 2011.05.02. 21:27:23

Az IP alapú kamerák 95%-a alapból képes hangot rögzíteni, jó minőségű beépített mikrofonnal rendelkeznek, a szoftverben ez csak egy kattintás, hogy menjen vagy sem. Sok ilyet szerelünk, ahol lehetőség van mindenki kéri a hangrögzítést, pedig mindenhol elmondjuk, hogy nem szabad, de ez senkit sem érdekel.

én sajnálom 2011.05.02. 21:35:02

@egyittlakó: Mint azokon sem, akik csak a tyúktolvajt látják a másikban.

Reggie 2011.05.02. 21:37:12

Tudom, hogy ez nem a konteo blog, de azert erdekes, hogy a 14 eves gyerek csoportos felgyujtasa hirtelen atvaltozott felsovezetek megerintesere. Plane, hogy a 15kV 16.66Hz-es feszultsegnel nincsen skin hatas(ahogy 50Hz-nel se), tehat az eges a testen belul is megtortenik, igy ha valakinek a teste fele meg van egve, akkor nem csak a borfelszine->halalos.
Vagy valoban a parkoloban nehany c. felgyujtotta csak az indulatokat megelozendo eltusoljak. Ez magyarazna azt is, hogy miert annyi rendor ment ki, hiszen egy felsovezetekes balesethez nem kell ennyi rendor.

Vkat118 2011.05.02. 21:37:30

Ideböfögném a véleményemet, de mivel random beleolvastam vagy 20 hozzászólásba és egyetértettem velük, nem teszem:D

Húsleves 2011.05.02. 21:39:24

Ha valaki képet akar alkotni a TASZ-ról, és az annak nevében nyilatkozó személyekről, annak itt van a saját blogjukról az egyik, az ő nevükben kommentelő személy hitvallásnak is felfogható két hozzászólása:
ataszjelenti.blog.hu/2011/04/29/gyongyospata_6/fullcommentlist/1#c13355625
ataszjelenti.blog.hu/2011/04/29/gyongyospata_6/fullcommentlist/1#c13356040
"döngeti a mellét a magyar", "birka nép"
Köszönjük szépen TASZ.

sanyix 2011.05.02. 21:44:59

TASZ = FASZ igazi féreg szardarabok szervezete. Pl a zindexen pont kint van egy video, amiben a taszos picsa, azért picsog, mert cigókat is elítéltek rasszista bűnökkel (rohadtmagyarozás és verés), merthogy szerinte az pont a kisebbségek védelmére van és nem a többségére. Tehát gyakorlatilag azért picsog mert nincs KETTŐSMÉRCE a bíróságon :D

Húsleves 2011.05.02. 21:49:26

Először azt hittem, hogy nem igazi jogvédő, hanem csak valami fanatikus állat lehet, aki ilyet fogalmaz meg:
"Sorban ítélnek el romákat közösség tagja elleni erőszakért egy olyan törvény alapján, amit eredetileg az ő védelmükre hoztak. Kik a rasszisták, a cigányok vagy az igazságszolgáltatás?"
index.hu/video/2011/05/02/azt_kiabaltak_budos_magyarok_ussetek_oket/
De mivel többször is találkoztam már a témával, sajnos tudomásul kell vennem, hogy a jogvédők tényleg komolyan dolgoznak azon, hogy rasszizmusnak állíthassák be, ha ugyanazon mérce alapján ítélkezik a bíróság különböző etnikumok esetében. Az ő esetükben tehát nem vicc, hogy olyan "egyenlő bánásmód"-ért küzdenek, ahol vannak akik egyenlőbbek.
Szép új világ.

Fullánkos0Algol 2011.05.02. 21:51:35

@Reggie: a) Valahogy engem pár évenként már az általánosból is jobb suliba selejteztek, túl sok verseny sikerült véletlenül túl jól, de hát te már csak tudod hogy van ez.
@Reggie: b) Nem tom hogy van most pontosan, de nem az ujjamból szoptam hogy enyhíteni akarják.
@Nikosi: Ha ennyire jó szimatúnak érzed magad akkor biztos közel lehetsz a szarosfazékhoz.
@egyittlakó: Mindenkinek meg fog kelleni tanulni hogy milyen egy olyan országban élni , mint amilyet ő ad másoknak tolerancia meg kezdetnek a szóhasználat megválogatásának ügyében. A többit leszarom.

Spiritmonger 2011.05.02. 21:52:08

a tasz qrva anyját!
miért fáj nekik az, hogy a hang is segít a bűnöző cigányok azonosításában?

érdekes, engem nem zavar, ha valahol lekameráznak, vagy felveszik, mit beszélek, igaz, nem vagyok bűnöző. szerintem elég sokan így gondolkodnak még rajtam kívül.

Goompah 2011.05.02. 21:53:24

@Reggie:

"Plane, hogy a 15kV 16.66Hz-es feszultsegnel nincsen skin hatas(ahogy 50Hz-nel se)"

Skinhatás minden váltófeszültség esetén van. 50Hz-en főleg van. Ezért van az, hogy pl. rézvezetéknél a behatolási mélység 50Hz frekvenciánál kb. 8mm, vagyis 16mm-nél nagyobb átmérőjű rézvezetéket fölösleges alkalmazni.

Húsleves 2011.05.02. 21:55:33

És még egy kedvenc linkem a jogvédőkkel kapcsolatban:
index.hu/belfold/2011/03/17/csak_ciganyok_tamadnak_rasszista_okbol/
"A Magyar Helsinki Bizottság a közösség tagja elleni erőszak miatt hozott ítéleteket kezdte átnézni egyenként. Hivatalosan ugyanis az elkövetők és az áldozatok etnikai hovatartozásáról sem lehet statisztikát vezetni, az ítéletek vizsgálatából azonban kirajzolódhat egy kép."
Magyarul: tilos az elkövetők és az áldozatok etnikai hovatartozásáról hiteles statisztikát vezetni, viszont szabad a jogvédőknek célzottan kutakodni, és "kirajzolni" egy képet.

f.m.j. 2011.05.02. 21:56:13

index.hu/bulvar/2011/05/02/enyhitettek_a_hajlektalanolok_bunteteset/

én nem értem miért enyhítenek az olyanok büntetésén, akik ilyet művelnek,
és ezt megint bőrszíntől függetlenül mondom
eze pl. simán magyarok is lehettek, sőt...

misiapu71 2011.05.02. 21:57:10

jól oda kell baszni annak aki sokat ugrál lop csal netán öl persze élete végéig börtönbe a heje és különben lehet húzni vissza indiába

S4+4N 2011.05.02. 21:57:22

@manager2008: Ezt próbáltam megfogalmazni: nincs mindenhol kamera, viszont ahogy itt írták többen is, "szerencsére" vannak olyan utcák, ahonnan már kevesebb autót lopnak el. Csak hát ez annyit jelent a statisztikában, hogy olyan utcából lopnak akkor, ahol meg (még) nincs kamera. A kamerákat meg kell venni, karban kell tartani, ezért szintén folyamatosan fizetni. Sok kamera fix, nem forog, jogilag támadható, mint ahogy a poszt is rávilágít, és az emberek erről vitáznak inkább, mint a valós büntényről, ami meglátásom szerint pénzkidobás csak ezen okok miatt. Több rendőrjárőrre kellene költeni előszőr (hogy egyáltalán legyen), nem videókamerára. Könnyű azzal magyarázni a dolgot, hogy egy lepukkat helyen (legyen az tér, busz, vonat), ahol több évtizede nem járt rendfenntartó felügyelet, ott majd a kamera megoldja a problémákat. A kamera nem ad embereknek munkát, hanem az el nem bocsájtott dolgozóknak egésznapos mozizásra váltja a dolgukat.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 22:00:10

Engem nem zavar a hangot felvevő térfigyelő kamera, mert nincsen mit takargatnom. TASZ miért csak a bűnözők jogaival hajlandó foglalkozni?

f.m.j. 2011.05.02. 22:00:56

@Húsleves: index.hu/video/2011/05/02/azt_kiabaltak_budos_magyarok_ussetek_oket/

nagyon érdekes, amit a tasz-os néni mond, (mivel a lakosság 75%-a rasszista, ez az arány a bíróságokon is így van, ez az intézményesített rasszizmus) - érdemes rászánni ezt a közel 11 percet

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 22:02:21

@Reggie: Kis hazánkban hol van ilyen feszültség? Pislogva érdeklődöm:

"Plane, hogy a 15kV 16.66Hz-es feszultsegnel nincsen skin hatas"

freemind93 2011.05.02. 22:04:08

@Húsleves: nem, a kerdes az, jo e a torveny, amely a kisebbseg vedelmere keszult, de ellenukben hasznaljak.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 22:05:36

@Fullánkos0Algol:

1. Rohadt irritáló a tapló modorod (TASZ-osnak tetszik lenni? Mert akkor értem.)

2. Ha a szemedet, használnád akkor olvashattál volna eleget a tervezetekről. De tudom az olvasás fárasztó dolog. A közterületen való önvédelem kiterjesztést senki nem tervezi. Nem is tehetné, de a magánterületen való nyitás sajnos igenis szükséges lenne.

Mitől félsz, hogy meglincselnek az utcán. Ahhoz nem kell jogszabály csak néhány megijedt bodzaszedő (mint akik megijedtek és leszúrták a kézilabdás Kozmát). Vagy mint akik úgy megijedtek Olaszliszkán a tanártól, hogy jól agyon is verték. Nincs mitől félned, nem fog téged senki bántani, legalábbis senki azokon kívül akik eddig is megtették volna.

Ha meg szokásod mások magánterületén illetéktelenül és engedély nélkül mászkálni, bodzát szedni, akkor lesz esetleg mitől tartanod. De tudod mit akkor nem is sajnálom ha eltalál egy kapanyél.

Húsleves 2011.05.02. 22:07:59

@freemind93:
Nem, a kérdés az, hogyan kerültek "jogvédő" szerepbe uszító, gyűlöletkeltő emberek.

Reggie 2011.05.02. 22:09:06

@Goompah: az emberi testre sokkal nagyobb a behatolasi melyseg, mivel joval nagyobb a fajlagos ellenallasa. A rez fajlagos ellenallasa 17E-9 Ohm*meter, mig az embere kb 1 Ohm*meter, azaz az ember eseten a behatolasi melyseg kb 7700szor nagyobb. Namost 7700*8mm (=61.6m) szerintem nagyobb mint barmelyik elo vagy valaha elt ember barmilyen iranyu legnagyobb kiterjedese. -> Az emberi testen 16.66Hz-nel (es 50Hz-nel is) nincs skin hatas, a teljes testen athalad az aram.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 22:09:32

@f.m.j.: Igaz, ez az enyhítés is idegborzoló. A gyilkosság, az gyilkosság legyen az áldozat bárki. A sejtésem nekem is az, hogy itt nem kisebbségi elkövetőkről van szó.

Reggie 2011.05.02. 22:11:21

@Reggie: (az ember ellenallasa 200Ohm-3kOhm, igy hogy a legkisebb fajlagos ellenallast kapjam 200Ohmmal szamoltam es az embert egy 2m hosszu 10cm^2 alapfeluletu hengernek vettem. Nyilvan erosen alulbecsultem az 1 Ohm*meter-es fajlagos ellenallassal)

sanyix 2011.05.02. 22:11:29

@Reggie: Most komolyan hogy jön ide a vasúti áram életre gyakorolt hatása?

Reggie 2011.05.02. 22:12:40

@sanyix: innen: Reggie 2011.05.02. 21:37:12

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 22:13:13

@Reggie: igen, Ausztriában meg Németországban. Nálunk 25 KV 50 Hz dívik.

Darkhorse 2011.05.02. 22:15:03

ÓÓÓ! Hát nagyon sok csúnya szó jut most eszembe, amit - mivel volt gyerekszobám, és nem szeretném, ha itt többen elpirulnának - nem kezdek sorolni, de vaze! Ilyenkor egy rendes, magára valamit adó ember (szervezet) bocsánatot kér és nem hivatalos levelet fogalmaz!

Teker 2011.05.02. 22:15:23

@Húsleves: ugyanezt gondoltam én is. a büntetőbíróság elítéli a videóban szereplő cigányokat rasszista bűncselekmény matt (tudjátok, mi kell ehhez: minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a vádlott a terhére rótt cselekményt elkövette, a bizonyítékok tökéletes logikai láncot alkotnak, stb.), vagyis 100% ki lehet jelenteni, hogy ezek az elkövetők rasszista indíttatásból alkalmaztak erőszakot. ilyen elítélések -mit ad isten- csak cigányokkal szemben történtek a Btk. módosítása óta, pedig biztosak lehettek benne, hogy ha lettek volna ugyanilyen, nem cigányok által elkövetett cselekmények, azokat ugyanígy elítélte volna a bíróság. de nem voltak. mi következik ebből? az, hogy egyes cigányok rasszisták a többségi társadalom irányába? neeeeeem, az igazságszolgáltatás a rasszista! röhögni kéne ezen az idiotizmuson, csak sajnos nem tudok.
a másik, ami felháborító: a csaj a videóban a hasára csap, és kijelenti, hogy a magyar társadalom 75%-a rasszista, ezért az igazságszolgáltatásban dolgozók 75%-a is rasszista! LOL, ezt most hogy? semmi kutatás, semmi statisztika, semmi felmérés, kérdőív, semmi hivatkozás, ő TUDJA, értitek? másrészt nem ártana legalább az egyetemet végzett, szakvizsgázott emberekről feltételezni, hogy a munkájukban nem játszik közre a személyes meggyőződésük, ergo egy "rasszista" sebész ugyanúgy kiveszi a cigány gyulladt vakbelét, mint egy "nem rasszista".
nem tudom ki ez a beképzelt buta picsa, de felháborító, hogy egyáltalán megenged magának ilyen mondatokat! talán dolgozna 10-15 évet rendőrként, ügyészként vagy első fokú büntetőbíróként, akkor talán lenne valami hitele, de nem, ő "jogvédő", vagyis igazi semmittevő, kártékony bűnözővédő, a jogász szakma szégyene!

thatwasnice 2011.05.02. 22:16:21

@Húsleves:
"a kérdés az, hogyan kerültek "jogvédő" szerepbe uszító, gyűlöletkeltő emberek"

Ez TÉNYLEG egy jó kérdés!!!

Reggie 2011.05.02. 22:16:59

@Fullánkos0Algol: hat sajnos tudom, hogy hogy van ez, pl engem is verseny miatt vettek fel egyetemre felveteli nelkul, es volt olyan targy amibol nem is kellett eretsegiznem mert felmentettek szinten versenyek miatt. es becsuszott alkalmankent elso helyezett is... Ne hidd, hogy ettol meg barmelyikunk tobb, ez azt jelenti, hogy egy ket dologhoz jobban ertunk az atlagnal, de ez emberileg/erkolcsileg meg semmilyen jellemzest nem ad az emberrol. Ergo lehetsz jo pl. kemiabol es ettol meg lehetsz szar ember.

Goompah 2011.05.02. 22:16:59

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

"Kis hazánkban hol van ilyen feszültség? Pislogva érdeklődöm"

A vasútnál.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 22:18:07

@f.m.j.: Az igen szerinte a lakosság 75% rasszista. Tehát ha levesszük a gyerekeket, a kisebbségeket (nem nem csak a cigányt mindenkit, román,szlovák, kínai, japán , amerikai (ugye Mr. F.), szerb, horvát, mi tudom én milyen nemzetiségű embereket) akkor kiderül, hogy az országban, minden felnőttkorú ember rasszista. Azaz még Ő is, vagy már vannak született rasszisták, illetve rasszista iskolások, meg rasszista óvódások.

Na ez az igazi hisztéria keltés. Ez olyan mintha azt mondanám, hogy Szaúd-Arábiában a lakosság 75 % terrorista, mert ugye onnan származik Oszama Bin Laden is. De biztos komoly tények vizsgálatával szűrték ezt is le.

Reggie 2011.05.02. 22:18:16

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Bocs elneztem a tablazatot egy sorral. A nagyobb feszultseg csak jobban valoszinusiti a kummantast, mert nagyobb valoszinuseggel okoz halalt.

sanyix 2011.05.02. 22:18:56

@Reggie: Ok azt láttam de ez a 14 éves gyerek ég meg felsővezeték téma mi?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 22:19:42

@Goompah: neked is leírom, hátha megérted. 25 KV 50 Hz-cel villamosították a magyarországi vasútvonalakat. De Kandó Kálmánnak, és az 50 Hz-ces villamosításnak tessék utánaolvasni. ;D

f.m.j. 2011.05.02. 22:20:13

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: most akkor az áram baszta meg, vagy felgyulladt magától, és hazament, (amúgy nagyon stramm a kölök)?

Reggie 2011.05.02. 22:21:18

@sanyix: hat nezd meg a hireket. eloszor az volt, hogy egy 14 eves gyereket tobb fiatal felgyujtott egy parkoloban es a teste fele megegett. aztan estere mar az lett a sztori a rendorseg reszerol, hogy a vagonoknal jatszottak, felmaszott ra es megerintette a felsovezeteket. ma tortent keres ra googleban.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 22:22:45

@Reggie: okozhat halált, de az elmélet meg a gyakorlat sokszor mást mutat. Ismerek olyan villanyszerelőt, aki a KÖF-cellába belenyúlt, és a tenyerén be, a könyökén ki is jött az áram. ;D Rengeteg tényező közrejátszik egy ilyen balesetnél, lehet a kiscsávóra ahogy áthúzott le is esett, közben pedig igen csúnyán megéghetett. Semmi extrát nem látok ebben.

Goompah 2011.05.02. 22:24:24

@Reggie:

Ez OK, de te a skinhatást úgy általában írtad, én legalábbis úgy értettem, amit írtál. Az világos, hogy embernél nem lesz jelentős a skinhatás, hiszen a behatolási mélység a fajlagos ellenállással nő, sőt a mágneses permeabilitásunk sem jelentős. :)

Embernél a nagyfeszültség azért is folyhat nem kis részben a bőrön át, mert a bőr alatti zsírréteg némi szigetelő hatást ad. Ha valaki emellett még meg is izzadt, akkor könnyen leég róla a bőr.

f.m.j. 2011.05.02. 22:24:31

@Reggie: jaja, de aztán mégse gyújtották fel
de nekem az se világos, hogy a tecsóparkolóból ment-e haza, vagy egyenesen a vezetéktől, vagy miután agyonvágta az áram, még elment a tecsoszba (nem rajta élcelődök, hanem megint a mi kedves, őszinte, megbízható rendőrségünk teszi a dolgát...)

Reggie 2011.05.02. 22:25:48

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: igen, nagy ritkan tulelik. de gondolom az ilyen eseteknel nem >5 rendorauto megy ki es nem az az elso hir, hogy felgyujtottak a karjat:)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 22:26:37

@f.m.j.: nem vagyok médium, de tudok nektek egy áramütéses videót, ami pont vonatos, és pont kigyullad a koma, és pont 25 KV 50 hz a feszültség. (Indiában még a 1,5 KV egyenáram divatos):

www.indavideo.hu/video/18_Fustolo_ember

f.m.j. 2011.05.02. 22:26:51

@Nikosi: ebből élnek, teszik amivel megbízták őket... vagy tényleg őszintén hisznek ebben, nemtom melyik tetszék jobban

Goompah 2011.05.02. 22:27:22

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

"@Goompah: neked is leírom, hátha megérted"

Bohóc faszkalapka, nekem ne magyarázz, ezzel a stílussal magyarázz inkább az anyád picsájának, te köcsög.

f.m.j. 2011.05.02. 22:27:55

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: juj, meg is hal? mert akkor nem nézem meg, a mai nap után gyenge az idegzetem :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 22:28:55

@Goompah: rendben öcsi, akkor verjed le a csempét a fürdőszobában te kis idegroncs. Ettől még hülye vagy mint a segg. :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 22:29:43

@f.m.j.: nem ismerem a sztori végét, de sanszos hogy a butabácsi életét veszti.

Goompah 2011.05.02. 22:30:18

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Köcsögöcske, a nagy áramerősség, ha nem okoz súlyos égési sérülést, kisebb eséllyel halálos, mint a kisebb áramerősség. Pár száz mA hatására megállhat a szív, több A hatására nem.

Fogadd meg Lenin elvtárs tanácsát: úcsityszja, úcsityszja, úcsityszja.

Reggie 2011.05.02. 22:31:25

@Goompah: Bocsi, lehet hogy nem vilagosan fogalmaztam. Arra gondoltam, hogy ember eseten nem beszelhetunk skin hatasrol ilyen frekvencian.

A zsirreteg szigetelo hatasa az ujjaknal szerintem nem jelentos, mert ott eleg vekony, stb, a hasaval meg nem hinnem hogy felerte volna a felsovezeteket. De itt van egy ilyen vezetekmegfogos video: www.break.com/usercontent/2010/4/5/dead-man-train-horrible-accident-1809098

Yoss 2011.05.02. 22:31:56

A térfigyelő kamerák NEM rögzítenek hangot. Ezt onnan tudom, hogy rendszeresen tervezek és telepítek ilyesmiket. Távoli hangrögzítéshez - tehát nem ahhoz, hogy az oszlop alatt beszélgetést vegyenek fel, hanem mondjuk 60m távolságról normál hangon elmondott szöveget érteni lehessen - olyan mikrofon kell, ami kb 1m hosszú és megfelelően van hangolva. Nos ilyet térfigyelő kamerán még nemigen látott senki. Bár a kérdéses felvételt nem láttam, de erősen gyanítom, hogy - ha egyáltalán létezik és nem manipulált - a készenléti rendőrség kocsija lehetett a helyszínen és ők készíthették a felvételt. Az ugyanis nem fixen telepített kamera, hanem különös események bekövetkezte esetén vetik be pl. bizonyítási céllal is.
De még1x elmondom, mielőtt tovább hisztiznétek, a fixen letelepített térfigyelő rendszerek ilyenre nem is képesek, még szándék esetén sem. Pont.

nem nemsiker_s 2011.05.02. 22:32:34

Nehogy valaki hugyozni merjen ám az utcán, mert jönnek a rendfenntartók, vasdoronggal, aztán odapirítanak.
Kedvenc szórakozásuk, a lincselés. Figyeltétek hogyan gyűltek a vérszagra ? Mint a hiénák.
Egy az egyben egyik se mer kiállni, legalább 20 szoros túlerő kell nekik ahhoz hogy bátrak legyenek.
Kamerát mindenhová, a csoportosan elkövetett garázdaságot és erőszakot pedig kiemelten büntetni.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 22:33:11

@Reggie: amennyiben mégis igaz az, hogy égési sérülésekkel úgymond "megúszta" a találkozást a felső vezetékkel, felépülése után elmondhatja magáról, hogy gecire szerencsés ember.

IGEN 2011.05.02. 22:34:20

@Nikosi:

Nem az "utcáról" van szó. Mi magunk vagyunk tulajdon utcáink, amelyeket jól-rosszul bejárunk jó, avagy rossz gondolatainkkal.
Tendenciákról van szó, idejét múlt, manicheus, fekete-fehér gondolkodásmódról és arról, hogy a Jó és a Rossz közt örök érvényű különbséget lehet tenni mindig, mindenhol.
Belegondoltál abba, hogy ha Istennel szembeállítjuk a Sátánt, akkor ez utóbbit is istenné tesszük önnönmagunk fölött?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 22:35:28

@f.m.j.:

Az egész áramos szituhoz annyit tudok, csak hozzátenni hogy, talán Békés Megyében Békéscsabán volt vagy 3-4 éve egy Darwin díjas baleset. Két jóvágású munkásember egy fém kereken guruló állványozott szépen alátoltak egy magasfeszültségű vezetéknek. Az szépen áthúzott a két mukiból meg sült csirke lett. Momentán szénné égtek. Tessék megkapaszkodni a földön homok volt szétszórva. A homokszemek a hőtől pedig, kis üveg darabocskák sültek.

Szóval szerintem az akit elkap egy magasfeszültség, az nem lehet annyira stramm, hogy saját lábán távozzon. Kivéve ha valami képregény hősről beszélünk, de nem hiszek a pókember és társai létezésében.

Netuddki. 2011.05.02. 22:35:51

Jelentem, ez a felvétel utólag volt szinkronizálva. Azért is ilyen jó minőségű mert stúdióban készült. Hát jól besz...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 22:36:25

@Goompah: köszönöm az oktatást te labilis faszfütty, az ne zavarjon hogy középfeszültséggel dolgozom. :D Továbbá az általad beírt okosság nem tudom hogyan kapcsolódik ahhoz, hogy arról sincs fogalmad, hogy hazánkban milyen frekvenciájú váltakozóáramot használunk. :D

IGEN 2011.05.02. 22:37:43

@Viktus:

A "nácik" itt egy metafora, mivel az, amit idéztem, egy vers...

Reggie 2011.05.02. 22:38:09

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Akkor nem kicsit szerencses. Bar szerintem a gyujtogatos sztori az igaz.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 22:40:02

@Reggie: ami balesetről fentebb írtam, ott a faszit a mentő vitte el. Igazad lehet abban, mint ahogy egy fentebbi hozzászólónak is, hogy sántít kicsit a dolog, persze ettől még nem lehetetlen. Lehet ő is igazi szupermen, mint azok az arcok, akiket a Discovery-n mutogatnak. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége. :D

Fullánkos0Algol 2011.05.02. 22:41:20

@Nikosi: 1. az irritáló modort illető kettős mércéd hidegen hagy
2. akár így is lehetne, de az előbb még a szimatodra hivatkoztál
3. „A rendőrségi törvény kizárólag képfelvétel készítését engedélyezi a térfigyelő kamerák használatakor, hangfelvétel készítése kirívóan súlyos jogszabálysértés.” Ennyi a lényeg, ha nem tetszik, akkor a törvényen kell változtatni előbb, a többi kibúvókeresés pedig a törvénytelenséggel való cinkosság, ami után senkinek semmi joga más törvénytelenségét számon kérni.

Goompah 2011.05.02. 22:42:41

@Reggie:

OK, ne haragudj, nem tudtam, hogy tájékozott vagy az elektromosság terén. Remélem, azért nem volt bántó a hozzászólásom, nem olyan szándákkal írtam.

Goompah 2011.05.02. 22:46:10

@Fullánkos0Algol:

"a többi kibúvókeresés pedig a törvénytelenséggel való cinkosság, ami után senkinek semmi joga más törvénytelenségét számon kérni."

Azt ugye tudod, hogy egy törvénytelenség még nem legitimál egy másik törvénytelenséget? Pl. attól, hogy ellopom a kocsidat, ami törvénytelen, még nem lesz jogos, hogy te is ellopod az enyémet. Magyarországon pedig a bíróság szabadon mérlegelheti a törvénytelen módon szzerzett bizonyítékokat, és joga van felhasnzálni is azokat - a te és a védenceid legnagyobb sajnálatára.

Goompah 2011.05.02. 22:49:05

@Fullánkos0Algol:

Aha, értelek már. Azt mondod, hogy miután a rendőrség szerinted törvénytelenül szerzett bizonyítékokat a lincselő cigányok ellen, nem kérheti számon a cigányokon a lincselést. Echt liberális jogvédő szemlélet.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 22:50:07

@IGEN:

Na most bocs, azt értem amit leírtál csak azt nem ez, hogy jön a kamerákhoz?

Mert oké a világ nem fekete , fehér tény. De van ami bűncselekmény és van ami nem. Van ami rossz van ami nem. Vannak eszközök amiket jóra és rosszra is lehet használni. De egy térfigyelő kamera, még ha néhány méteren belül hangot is rögzít mitől lenne az ördög találmánya.

Másrészt az aki feketén és fehéren látja a világot nem más mint a TASZ. Ráadásul a joggal kapcsolatosan is szerintük csak egyes csoportoknak az érdekében érdemes szabadság jogokat emlegetni. Milyen szabadságban korlátoz az, ha egy kamera rögzíti képet hangot, jelzem közterületen. Ez még nem egy ÁVÓ, sem egy GESTAPO még. Mit kell ezen fennakadni, ebben az esetben még örülhetnének is mert így legalább a valóságot lehet majd megítélni. Nem vélt (direkt nem írtam azt, hogy hazug) valóságok alapján lesz meghozva egy ítélet.

peca1000 2011.05.02. 23:01:32

Szereljenek fel mindenhova kamerát, mint Angliában (interneten keresztül is bárki látja élőben, és fel is veheti a számítógépére).

Azért, hogy valaki figyelje is őket, pénzt adnak annak, aki bűncselekményt fedez fel vele, és még rögzíti is.

Nem ám TASZ és Helsinki Bizottság.

Ezek a megélhetési jog és fajvédő szervezetek pontosan tudják, hogy milyenek a kis bűnöző védenceik.

Csak hát ha siratják őket, akkor jönnek a jó kis EU-s pénzek rá.
Nagy biznisz ez kérem szépen!

peca1000 2011.05.02. 23:06:00

Hja és akkor mit szóltak volna arra a kis pöcs TASZ-osok, ha a szegín romákat verték volna meg a "gaz" Véderősök, és ezt rögzíti a kamera?

Ekkor is jogellenes lenne ?

Ja neeemm akkor erről szó sem lehet !!! Az más!

asmodean 2011.05.02. 23:08:20

A égés/baleset konteóhoz:
Pont Szolnokon kb 20 évvel ezelőtt történt lényegében egy azonos baleset, amit a srác túl élt.
Onnan tudom, mert ismertem a srácot, jól összeégett, de túlélte. Már akkor sem igazán értettem, hogy minek kell felmászni vasúti kocsi tetejére, de úgy tűnik időnként vannak akikre rájön az agybaj.
Hogy ezek után ebben az esetben hogy ment haza az érdekes, de 50%-os égett testfelülettel hazamászkálni egyébként is érdekes, ha megcsapta az amper, ha felgyújtották...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.02. 23:16:56

@asmodean: elég sok nyarat töltöttem Szolnokon, és kisgyerekként érdekesnek találtam a javításra váró kocsikba mászkálást. Az akkor még romos Indóház mögött rengeteg állt belőlük. :D Sajnos a kisgyerekek nem tudják mit jelent az a villám piktogram a vasúti kocsikra festve (sokáig én sem értettem mi rázhat a tehervagon oldalán, vagy a Bz-motorkocsi tetőablakán). Az iskolákban lehetne erről is beszélni akkor, amikor zajlik a hegyi beszéd a tavaszi vagy éppen a nyári szünet előtt.

twinkedli 2011.05.02. 23:17:40

Nem a probléma, hogy majdnem meglincseltek valaki a "rettegők", hanem az, hogy a hangot is rögzítette a kamera.
Hajrá TASZ!!!

Reggie 2011.05.02. 23:22:34

@Goompah: Semmi gond, nem voltal banto.

nem nemsiker_s 2011.05.02. 23:23:09

Ne taszogassanak már bennünket !

ave 2011.05.02. 23:24:43

Hogy rohadjanak meg, kit zavar az, hogy felveszik, ha nem tortenik semmi kulonos??
Idiota tasz, kb. mint a TASSZ anno.

Agent Cooper 2011.05.02. 23:34:23

Én minden ember kertjébe, és házába is kamerát szerelnék, mert csak akkor lesz igazi biztonság, ha már az otthoni mutyizást, meg az összebeszéléseket is felderítik.
Mert ki fog minket megvédeni a saját házunkban, ha mondjuk mindenféle cigányok kutyája bejön a kertbe, és ott megharap valakit? Ha a ti gyereketeket harapná meg, ti is ezt mondanátok.
Sőt, én azt vallom, hogy a REND érdekében aki már otthon akár csak gyanúsan is néz, annak az egyik szemét vakítsa meg a rendőrség.
Ez lenne az igazi szemet szemért elv, itt lenne igazi rend.

Meg pl. aki zsidózna otthon, annak ciklon-Bt a gyereke orrába.

Lenne itt rend!

G®eg_W 2011.05.02. 23:34:56

Ez a térfigyelős felvétel éppen jókor jött , amikor közzétették . Lassan kezdtem elhinni , hogy szegíncigánok meg lettek félemlítve . Hála az égnek tévedtem . Találtam más videókat is az akkori eseményekről . Nos nem fogtok csalódni , igen . Hazugság az van bőven :D . Gyakran már azt sem tudják a szegíncigányok , hogy mit hazudjanak . mandiner.blog.hu/2011/05/02/reality_tv_gyongyospata_vagatlanul#comments Kellemes elemzést . Arra is kitérhetnénk , mely körök intézték ezeket az eseményeket .

Fenehorizont 667 2011.05.02. 23:35:38

TASZ bazmeg, hova süllyed ez a blog

asmodean 2011.05.02. 23:36:40

@Yoss:
50e-ért veszek hangrögzítős kültéri kamerát. Nem vágom miről beszélsz.

asmodean 2011.05.02. 23:40:04

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
Nem ártana igen "gyakorlati" ismereteket is csepegtetni a gyerekekbe.

Lehet akkor csak én vagyok ilyen elvetemült, hogy nem jutott eszembe felmászni egy vasúti kocsi tetejére :)

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 23:46:51

@Fullánkos0Algol:
Előbb begépeltem egy szép hosszú hozászolást ezt a blogmotor lenyelte, most zanzásítom mert nincs kedvem az egészet újraírni.

1. Kettős mércém

"@Fullánkos Algol:
látszik hogy diktatúrában nőttél fel ezzel az egész patkány néppel együtt, de oda most már csak vér árán fogjátok visszarángatni az országot
kamerázzák meg halgassák le a kölködet meg az anyádat"

Erre a válaszom elgurult a gyógyszered és egy smiley. Még finom voltam mert ebben a beírásodban, szépen lepatkányoztál engem és mindenkit aki magyarnak vallja magát. Mert te biztos nem vagy az, hiszen magadra csak nem mondod, hogy patkány ugye. Plusz még egyet anyázol is a végén, tudom a prostitúcióra adó jelző csak véletlenül maradt el előle.

Egy későbbi válaszod? "@Nikosi: Ha ennyire jó szimatúnak érzed magad akkor biztos közel lehetsz a szarosfazékhoz."

Itt is finom voltál és úrias. A modorod egyszerűen lehengerlő.

Térjünk át a kettes pontra. "akár így is lehetne, de az előbb még a szimatodra hivatkoztál".

Rendben én voltam az a botor és ezúton kérek elnézést tőled, hogy úgy gondoltam, hogy a szimatomat te annak fogod érteni aminek szántam. Annak, hogy az eddigi információim amiket össze tudtam szedni az nem arra utal mint amit te írtál.

Akkor nézzük tudod -e értelmezni, ha én patkány vagyok akkor te pedig egy alacsony agyi tevékenységet folytató népművészeti agyagedény.

"Ennyi a lényeg, ha nem tetszik, akkor a törvényen kell változtatni előbb, a többi kibúvókeresés pedig a törvénytelenséggel való cinkosság, ami után senkinek semmi joga más törvénytelenségét számon kérni. "

Add egy ezek a kamerák a cigánysoron élők védelmében lettek kihelyezve. Ha kizárod a bizonyítékok közül akkor sem változik semmi. Az elkövetés közterületen történt (mármint a súlyos testi sértés), ergo amit a tanúk állítanak nem valóság (hallottál már a hamis tanúvallomás tételéről és annak büntethetőségéről). Nem volt tömeges támadás csak a súlyos testi sértést elkövetők részéről. Nem volt fegyver a megtámadottaknál, ellenben a támadást végrehajtásában fegyvert használtak a támadok, a sérülések is ettől keletkeztek. Ezek mind bizonyítottak kamera ide vagy oda. Tehát a a kamera ergo ebben az esetben maximum a közvélemény felé jelentős. De még mindig nem győztek meg, hogy nem használhat fel kamera felvételeket, és nem védhet egy adott terület a hatóság akár hangrögzítéssel is. Mivel ezek nem simán felszerelt térfigyelő kamerák voltak. Nem állandóan voltak kihelyezve hanem időlegesen a cigánysoron élők védelmében. Ennek pontosabban utána kéne néznem mondjuk a jogtárban, de erre most se kedvem se időm.

Viszont komoly kétségeim vannak a nagyon jó iskolákkal kapcsolatban. Tudod messziről jött ember azt mond amit akar. Mert elsőre és a modorod alapján egy sima trollnak tűnsz. De én nem etetek trollokat, úgyhogy a kommunikáció veled részemről lezárva.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 23:50:33

Ja még annyit fűznék hozzá, hogy a rendőrségnek joga van telefonok lehallgatására. Álcázott megfigyelésre, azaz adott helyek lehallgatására is, titkos információ gyűjtésre. Mi van ha volt engedély az utca lehallgatására., na akkor mi van.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.05.02. 23:55:40

kedves "kameraphil cigánybűnözés-azonosító" népek,
kedves "minek adatvédelmi biztos/ombudsman, meg a hülye TASZ"
/ nem vagyok TASZ-os, a matekhoz és az algoritmusokhoz ellenben konyítok /

gondoljátok át, amit most leírok és olvassátok el a linkelt cikket !!!!!!

csak hogy tudjátok az arcfelismerés ott tart, h a faszbúkon nagyüzemileg megy már.

ha az arcfelismerő algoritmusokat ráeresztjük a térfigyelő kamerákra, és ezt egy egységes
adatbázisba HAGYJÁK/HAGYJUK helyezni, és hagyjuk (mer' minek az a nyomorult haszontalan

adatvédelmi biztos....)..

akkor ennek segítségével nem csak a cigánybűnözőket és egyéb bűnözőket lehet elkapni.
hanem... gondolkodjatok egy kicsit, nagy kamerafanok.

!!!
igen orwell, 1984, a technikai apparátus elkészült.
ha nincs jogi szabályozás pl adatvédelmi biztos, mi lehet ennek a gátja ....

itt tart a világ, EZ MÁR A JELEN, A VILÁGUNK RÉSZE:
léccives vegyétek a fáradtságot és olvassátok el, aztán ítéljetek !!

1.0.:
-"A VideoIQ képes arra, hogy ha egy videofelvétel alapján a biztonsági szakemberek

kiválasztanak egy személyt, az illető arcára rákeressen az eddig rögzített, és a valós

időben érkező felvételeken. A személyt így pillanatok alatt meg lehet találni az épületben,

és fel lehet térképezni merre járt és mit csinált korábban."
...értsd, tetszőleges embert lehet követni kellően sűrűn bekamerázott környezetben
nemcsak tolvajokat és bűnözőket, hanem BÁRKIT.
www.agent.ai/main.php?folderID=173&articleID=2163&ctag=&iid=

----------
-"Az elmúlt hat hónapban Belmont városában tesztelték; bíztatók az eredmények. A társadalmi

szempontból viszonylag nyugodt lakókörnyezetben több rendellenes cselekményt azonosított:

szemetelést, gyújtogatási kísérleteket, szokatlan méretű csoportosulásokat, szabálytalanul

közlekedő járműveket, valamint pontosabban nem definiált „antiszociális és illegális”

viselkedésformákat."

"A forgalmazó iCetana szerint a szoftver hamarosan az egész világon kapható lesz,

videó-megfigyelőrendszerekbe integrálják. A cég vezetői úgy vélik, forradalmasítja a

tömegek és mozgalmas terepek monitorozását. Sokat fog segíteni a túlhajszolt és nem

elegendő személyzettel dolgozó biztonságiaknak, lehetővé teszi, hogy jobban

összpontosítsanak munkájuk tárgyára."
...értsd, az adott társadalmi normáktól függ, hogy mit minősítenek rendellenes

cselekménynek/viselkedésformának.... értsétek ahogy akarjátok, de szerintem

törvénytisztelő Jobbikos konzervatívként sem olyan kellemes, ha pillanatok alatt

beazonosítanak mert véletlenül ordibálni támadt kedvem, h "mocskos komcsik" stb...
vagy ha pillanatok alatt beazonosítanak bizonyos egyenruhás egyedeket, csoportokat
NEMCSAK kaszás, kapás, vascsoves cigóhordákat
www.agent.ai/main.php?folderID=173&articleID=2605&ctag=&iid=

2.0.:
www.agent.ai/main.php?folderID=165&articleID=2670&ctag=&iid=

idézek pár részt: "A munkában partnerként közreműködő Leon, az egymilliónál nagyobb

lélekszámú mexikói város lesz a tesztterep, majd „a világ legbiztonságosabb helye”,

legalábbis Jeff Carter, a GR vezetője szerint. Fura jövővel kecsegtet: otthon, kocsiba

ülve, munkahelyre érve, patikában, orvosnál, bankautomatánál, bárhol az írisz fog

azonosítani. "

...

szóval emberek, kicsit gondolkodjatok, ez nem a sci-fi, ezek konkrét cégek, konkrét

fejlesztései, termékeik,
... a gyakorlatban kezdik alakalmazni, használni
..................

Goompah 2011.05.02. 23:56:26

@Yoss:

"Bár a kérdéses felvételt nem láttam, de erősen gyanítom, hogy - ha egyáltalán létezik és nem manipulált - a készenléti rendőrség kocsija lehetett a helyszínen és ők készíthették a felvételt."

Akkor először meg kellene nézned. Nem hiszem, hogy a készenléti rendőrség a kocsijából legalább 5 méter magasra emeli a kamerát, amely rezzenéstelen felvételt készít.

Agent Cooper 2011.05.02. 23:56:35

Én azt mondom, a REND érdekében mindenkit le kell hallgatni. Aki nem csinál semmit, annak nincs félnivalója.

Goompah 2011.05.03. 00:00:57

@Yoss: Továbbá azt sem hiszem, hogy az eset egyáltalán megtörtént volna, ha ott van a készenléti rendőrség kocsija. Aztán meg szerintem akkor nem fix kameraállásból készül a felvétel, hanem követi az eseményt.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.05.03. 00:02:14

újra bemásolom...... :

kedves "kameraphil cigánybűnözés-azonosító" népek,
kedves "minek adatvédelmi biztos/ombudsman, meg a hülye TASZ"
/ nem vagyok TASZ-os, a matekhoz és az algoritmusokhoz ellenben konyítok /

gondoljátok át, amit most leírok és olvassátok el a linkelt cikket !!!!!!

csak hogy tudjátok az arcfelismerés ott tart, h a faszbúkon nagyüzemileg megy már.

ha az arcfelismerő algoritmusokat ráeresztjük a térfigyelő kamerákra, és ezt egy egységes
adatbázisba HAGYJÁK/HAGYJUK helyezni, és hagyjuk (mer' minek az a nyomorult haszontalan

adatvédelmi biztos....)..

akkor ennek segítségével nem csak a cigánybűnözőket és egyéb bűnözőket lehet elkapni.
hanem... gondolkodjatok egy kicsit, nagy kamerafanok.

!!!
igen orwell, 1984, a technikai apparátus elkészült.
ha nincs jogi szabályozás pl adatvédelmi biztos, mi lehet ennek a gátja ....

itt tart a világ, EZ MÁR A JELEN, A VILÁGUNK RÉSZE:
léccives vegyétek a fáradtságot és olvassátok el, aztán ítéljetek !!

1.0.:
-"A VideoIQ képes arra, hogy ha egy videofelvétel alapján a biztonsági szakemberek
kiválasztanak egy személyt, az illető arcára rákeressen az eddig rögzített, és a valós
időben érkező felvételeken. A személyt így pillanatok alatt meg lehet találni az épületben,
és fel lehet térképezni merre járt és mit csinált korábban."
...értsd, tetszőleges embert lehet követni kellően sűrűn bekamerázott környezetben
nemcsak tolvajokat és bűnözőket, hanem BÁRKIT.
www.agent.ai/main.php?folderID=173&articleID=2163&ctag=&iid=

----------
-"Az elmúlt hat hónapban Belmont városában tesztelték; bíztatók az eredmények. A társadalmi
szempontból viszonylag nyugodt lakókörnyezetben több rendellenes cselekményt azonosított:
szemetelést, gyújtogatási kísérleteket, szokatlan méretű csoportosulásokat, szabálytalanul
közlekedő járműveket, valamint pontosabban nem definiált „antiszociális és illegális”
viselkedésformákat."

"A forgalmazó iCetana szerint a szoftver hamarosan az egész világon kapható lesz,
videó-megfigyelőrendszerekbe integrálják. A cég vezetői úgy vélik, forradalmasítja a
tömegek és mozgalmas terepek monitorozását. Sokat fog segíteni a túlhajszolt és nem
elegendő személyzettel dolgozó biztonságiaknak, lehetővé teszi, hogy jobban összpontosítsanak munkájuk tárgyára."
...értsd, az adott társadalmi normáktól függ, hogy mit minősítenek rendellenes

cselekménynek/viselkedésformának.... értsétek ahogy akarjátok, de szerintem törvénytisztelő Jobbikos konzervatívként sem olyan kellemes, ha pillanatok alatt beazonosítanak, mert véletlenül ordibálni támadt kedvem, h "mocskos komcsik" stb...
vagy pillanatok alatt beazonosítanak "bizonyos" egyenruhás egyedeket, csoportokat
NEMCSAK kaszás, kapás, vascsoves cigóhordákat
www.agent.ai/main.php?folderID=173&articleID=2605&ctag=&iid=

2.0.:
www.agent.ai/main.php?folderID=165&articleID=2670&ctag=&iid=

idézek pár részt: "A munkában partnerként közreműködő Leon, az egymilliónál nagyobb
lélekszámú mexikói város lesz a tesztterep, majd „a világ legbiztonságosabb helye”, legalábbis Jeff Carter, a GR vezetője szerint. Fura jövővel kecsegtet: otthon, kocsiba ülve, munkahelyre érve, patikában, orvosnál, bankautomatánál, bárhol az írisz fog azonosítani. "

...
szóval emberek, kicsit gondolkodjatok, ez nem a sci-fi,
ezek konkrét cégek, konkrét fejlesztései/ termékei,
... a gyakorlatban kezdik alakalmazni, használni
..................

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.05.03. 00:03:39

@STAFF: az elsőt lécci moderáljátok ki, mert ugyanaz mint a 2. csak a tördelés szar lett

!!!!!

kösz.

twinkedli 2011.05.03. 00:07:10

@szorokin:
Én csak egy becsületes utca embere vagyok, mi a francnak akarna bárki is követni egész nap?
Hülye vagy te?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.03. 00:16:13

@Agent Cooper: Nana azért nem kéne elvetni a sulykot. A közterületen történ megfigyelés, akár hanggal együtt is szerintem még elfogadható. De a magánterületen való megfigyelést már nem támogatom. Az otthon az szent, oda tényleg nem kellenek hatósági megfigyelő eszközök. Mindenben mint ebben is azért értelmes határokat kell szabni.

@szorokin: Nem tudsz ellene tenni, ha törvénnyel fogod akadályozni akkor is megcsinálják. A törvényi szabályozás ellen én sem vagyok, de az fölöttébb furcsa, hogy a TASZ-nak ez csak most jutott az eszébe hirtelen. Ráadásul a magáncégeknél ennél durvább mármint kamera+hang megfigyelési módszerek vannak, máshol is szerte a világban. Sőt a nyugati országokba, a nagy demokráciákba még durvábbak mint idehaza, az ellen mért nem lép fel a TASZ. Mert ott már tényleg, akár a magánéletben való vájkálásról szól a történet nem úgy mint itt.

Sajnos a technika fejlődés nem fog megállni, ezzel semmit nem lehet tenni, főleg azzal nem, hogy a magáncégeknél úgyis be fogják vezetni, ha törvényes ha nem. Ott szarnak az ilyenekre , meg a TASZ-ra is magasan.

Másrészt az utcai megfigyeléstől. Jó nem az általad írt módon, de a hagyományos módszerekkel, nincs mitől tartania egy átlag és törvényeket betartó állampolgárnak. Aki meg kétes életet él kétes ügyeket folytat, netán bűnözik az meg engem nem zavar ha fél. De amit leírtál arra tényleg kéne valami komolyabb szabály, de szerintem egy sima hangrögzítős kamera még simán belefér. Ehhez is nem ártana megteremteni a törvényi hátteret ezt is elfogadom.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.05.03. 00:25:05

@twinkedli:

sajnálom h nem érted, h miről beszélek.

hülye vagy te ????

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.05.03. 00:28:46

@Nikosi:

"hogy a TASZ-nak ez csak most jutott az eszébe hirtelen."

persze, furcsa, tényleg átlátszó.

ha jóindulatú vok a TASZ-al szemben, akkor csak azt mondom, h meglovagolták ezt a felkapott témát/hírt... hogy róluk is beszélhessenek.
azaz árukapcsolás,
azaz így a saját portékájukat tudják reklámozni...

ha meg rosszindulatú, akkor..............
azt a részt már sokan leírták, nem szükséges +ismételnem

Goompah 2011.05.03. 00:30:26

@Yoss:

Na még valami.

"Távoli hangrögzítéshez - tehát nem ahhoz, hogy az oszlop alatt beszélgetést vegyenek fel, hanem mondjuk 60m távolságról normál hangon elmondott szöveget érteni lehessen - olyan mikrofon kell, ami kb 1m hosszú és megfelelően van hangolva. "

Ismét csak azt mondhatom, nézd meg a videót, ne találgass. Az általad említett puskamikrofon vagy parabolatükrös mikrofon kurva erősen irányérzékeny, célja nemcsak a jel/zaj arány javítása, hanem az is, hogy kiszűrje a nem kívánt irányból érkező hangokat, zajokat. A térkamerás felvételen jól hallható, hogy az ellentétes irányból érkező hangokat is szépen felvette, sacc/kábé legalább 20-30 méterről. Viszont az is hallható, hogy nincsen háttérzaj, ami nem csoda, hiszen késő este, falun készült, semmi forgalmi zaj mellett. A szereplők sem társalgási hangerővel beszéltek.

Facit: Ne mondj véleményt olyanról, amit nem láttál-hallottál.

@Nikosi: Cooper ügynök egyértelműen provokált, az ilyenre a legjobb nem reagálni.

asmodean 2011.05.03. 00:33:07

@Nikosi:
Gondolom a TASZ azért foglalkozik most az üggyel, mert már éppen fogalmazták a nyilatkozatot a cigánysoron végig gördülő SS páncélosok ellen vívott hősies harcról, amikor jött ez a nyomorult felvétel. Mert az odáig rendben van, hogy védenceik miatt le kell hazudni a csillagot is az égről, még egy nem túl jó FF éjszakai felvételbe is bele lehet magyarázni, hogy Alex és pár társa kiberpáncélban beépített náczi lézerágyúval ostromolta a szegíneket, de kurva életbe is a hanggal mit csináljunk.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.05.03. 00:33:43

@twinkedli:

léccives vedd a fáradtságot, olvasd el a cikkeket, tanulj egy kis biometriát, informatikát
és gondolkodj sokat.

egy példa: kiknek a telefonhívásait (annak adatait, idő, cella, telszám, ..) kell rögzíteni, pl most az EU-ban ????
tudod a választ ??

példa 2.: ha beírsz ártatlan nem bűnözőként egy betűt, vagy egy szót, több szót
mint pl nem gyanús, nem bűnöző egyed...
- mi történik azokkal a karakterekkel (betűk, szavak, kifejezések, stb) ???

Loran (törölt) · http://almodnakeamelegek.blog.hu 2011.05.03. 00:33:55

miért misztifikálják ennyire a rendőrséget? úgy értem, a rendőrséget egyre gyakrabban állítják be úgy, mint a rossz oldal képviselője. nincs tekintélye, rangja, presztizse, de ezért még nem kellene a népszerűtlenségüket tovább ostromolni.

bizony, kellenek az ilyen kamerák, akinek nincs mit rejtegetnie, annak nem kell félnie, hogy mi derül ki róla, igaz, napiszarra se kerüljön fel senki, mert épp egy ízesebb beszélgetést vagy képsort rögzít a kamera, de vannak határok, amikor kell, és nem félni kell tőle, hanem megérteni és alkalmazkodni...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.05.03. 00:34:41

Javít.:
kimaradt: beírsz .... a gugliba ...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.05.03. 00:42:03

@Loran:

úgy tűnik h a jelenben kellenek a kamerák, de...
ahogy megy az idő, egyre inkább szükségünk lesz:
az emberek személyiségi jogaival foglalkozó adatvédelmisekre és
megfelelő törvényi szabályozásra, olyanra, mely
nemcsak a nagy multik, bankok, nagy kormányhivatalok (amelyek tipikusan az elmúlt 10 évben nyugaton a TERROR FENYEGETÉSRE hivatkozva gyakorlatilag szabad kezet kaptak) szempontjait érvényesítené/valósítaná meg......................

minél inkább fejlődik a technika, és ezek gyakorlati alkalmazása, annál inkább szükség lesz
a kisemberek védelmére.

javaslom te is olvasd el a cikkeket, amiket linkeltem.

nyehehe 2011.05.03. 01:05:24

Veszik a hangot? EZ KINEK VOLT ÚJ infó?
Valamelyik kertévén már ezeréve mutatták, hogy milyen spéci kamerák vannak már. Távolról irányítható, éjjellátó... És bizony már akkor mutatták, hogy hangot is vesz. (persze akkor is cigók randalíroztak)

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.03. 01:27:34

Azokat a kamerakat ideiglenesen pakolta oda a rendorseg, mit ad az eg, pont a ciganyok vedelmeben. Arrol igazan nem a csori kamera tehet, hogy a "nacziak" megint artatlannak bizonyultak, ellenben a "rettegok" ismet olni akartak. Elvegre koztudott, hogy egyenruhas bunozes van, ciganybunozes viszont nincs.

Persze hogy! Aztan azok az egyenruhas bunozok az elmult evek soran milyen buncselekmenyeket is kovettek el? Egyet, ha lehetne. Csak konyorgom ne olyat, amit utolag meghozott torvennyel nyilvanitottak torvenyellenesse. Ha emlekezetem nem csal, akkor ezek a gaz "nacziak" allandoan felelmet keltenek. Allandoan! Mast ugyan nem csinalnak, de ez eppen eleg! Teljesen jogos tehat a riadalombol elkovetett (csak tippelem, hogy ez a helyes szofordulat) lincseles.

Azon kivul, mivel ezek a gazok definicio szerint rasszistak, ezert tamogatni kell az ellen-rasszizmust, ami azt jelenti, hogy a rettego csoportokat fel kell jogositani a retteges kivaltoinak a likvidalasara. Ez a TASZ legszentebb kuldetese, a jogvedelem non plus ultraja! Dicso feladat, de felnonek hozza! Segitek egy mottoval is:

"Minden allat egyenlo! De egyes allatok egyenlobbek a tobbinel!"

dr. Aullah 2011.05.03. 05:06:13

OFF:
tetenyi.blog.hu/2011/05/02/egy_honap_34#title
Nem is tudtam, hogy van ilyen blog. Érdemes ebbe beleolvasni.

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2011.05.03. 06:18:46

Kedves Mikulás bácsi,
mivel egész évben jó kisfiú voltam, ezért azt szeretném kérni, hogy
a TASZ összes csodás "jogvédője" szakadjon négy darabba.

Körömcsiga 2011.05.03. 06:56:24

Nagyon komoly személyiség jog sérült, amikor a képen egy maszatot látni, ahogy fogja a gatyáját. Semmi nem látszik az emberből.

Roy 2011.05.03. 07:02:22

@misiapu71:
Az új törvény most se ezeket sújtja.
Még nagyobb lovat adtak a bűnöző romák alá.
Csak őket nem szabad megfélemlíteni, ők rettegésben tarthatnak egy egész várost.

Deneware. 2011.05.03. 07:33:35

Egyik ismerőst a térfigyelő kamera képe alapján b..szták meg 100.000 Ft-ra, mert nem volt bekötve a biztonsági öve... Nem vicc, komoly. Megmutatták neki a felvételt. (Pécs, Zipernovszky-nál). Másik ismerős azóta rendszeresen bemutat a kamerának, ha kocsival arra jár. de jó tudni hogy akár beszólhat is...

hááááát 2011.05.03. 07:43:58

Kedves TASZ!
Egyenruhába bújni tilos.Járörözni tilos.Megvédeni az értékeimet tilos.Lecigányozni valakit tilos.Bizonyító erejű felvételt készíteni tilos.

Lopni, csalni, hazudni szabad.Vámot szedni idős emberektől a hídon szabad.Kisebbségi jogok mögé bújni szabad.Le büdös magyarozni szabad. Játékgépezni a kocsmában a segélyből szabad.

Na elmentek ti a bús p....... !!!!

Na ki

popocatepetl 2011.05.03. 07:52:38

@Zabalint: Majd zavar amikor megtudod, hogy valalmi fakabát azon csámcsog, hogy milyen szépeket mondtál a feleségednek.

popocatepetl 2011.05.03. 07:56:03

@Aullah: Megtettem. Nem volt érdemes. mszp-majálisos cukika újabb hisztije.

popocatepetl 2011.05.03. 07:58:09

@Nikosi: Akkor baj van. És a közzététellel is baj van. Egyébként hányingerem van a tasz-tól, de most ebben igazuk van.

68nyara 2011.05.03. 07:58:21

"A magyarok 75%-a rasszista..." kezdetű mondat egymagában megvalósítja a közösség elleni izgatás és a rágalmazás bűntettét. Ja és ebben az összefüggésben, és a videót megnézve az Index minimum bűnsegéd. Nem hiszem, hogy van olyan kitétel a törvényben, hogy kivéve, ha magyarok sérelmére követik el. Ha pedig úgy gondolja a TASZ, hogy az ítélet téves, vagy, hogy tendenciózusan csak a romák ellen alkalmazzák, magyarok ellen nem, akkor:
1. meg kell támadni az ítéletet (bár nehéz lesz, de attól még lehet próbálkozni).
2. keresni kell olyan magyar elkövetőek, akik más közösség ellen izgattak, azokat fenyegették, stb. és fel kell jelenteni őket. Ha megáll őket is el fogják ítélni.

A térfigyelő kamerákról ugyan ezt a vitát lefolytatták Angliában, kicsivel korábban. Ma ott a legnagyobb a térfigyelő kamerák száma. Miért? Talán ott nem akarták a jogvédők elkaszálni ezeket? Dehogynem, csakhogy az átlagember jobban, nagyobb biztonságban érezte magát azokon a területeken ahol voltak, mint ahol nem, így a kamerák maradtak.

Egyébként ez a paranoiás félelem a megfigyelnek, nyilvántartanak kérdéskörben egy baromság. Már bocs, de éltem nem is keveset az átkosban. Engem és családomat tényleg megfigyelték, leveleket bontottak fel, telefont hallgattak le. Egy totális diktatúra ezt akkor is meg fogja valósítani, ha tiltakozol ellene és rosszra fogja használni. Egy demokráciában meg nem félek ettől. Mert, lehet, hogy több hasznot hoz, pl. az, ha az egyes hatóságok össze vannak kapcsolva, és könnyen tudják azonosítani az adóelkerülést, mint az, ha ezt akadályozom azzal, hogy micsoda dolog, hogy az adóhatóság és a vám rendszerei össze vannak kapcsolva. A legnagyobb baromság ebben a témakörben a személyi szám kivezetése volt, amit mégsem vezettünk ki, csak rettegünk tőle, mert juj, azonosítható leszek ha használom. Aztán elkezdtük visszacsempészni, mert mégiscsak egyszerűbb mint anyja neve, név, születési hely idő kombót használni.

midnight coder 2011.05.03. 08:00:21

A TASZ kapja be. Nem lehet minden sarokra rendőrt telepíteni, kamerát viszont igen. És egyrészt a cigó nem láthatja hogy van-e a kamera mögött valaki, azaz kevésbé fog ott lopni/rabolni, másrészt ha mégis megteszi, akkor ha rögzítik a felvételt, akkor utólag szépen vissza lehet keresni ki mit és hogyan tett. Szóval határozottan nem rossz dolog ez a kamerásdi, persze igazán akkor lenne jó, ha a BTK-ban a büntetéseket minimum 3-4x-esére növelnénk, különös tekintettel a cigánybűnözés által érintett cselekedeteket. Biciklit loptál ? 5 év. Ez ugyan átmenetileg igencsak kellemetlen lenne ennek a kisebbségnek, de hosszú távon megoldaná a cigánykérdést. Az érintettek vagy rájönnének hogy csak munkával/tanulással lehet megélni, vagy kivándorolnának innen. Mondjuk India egy elég jó célpont lenne.

Avatar 2011.05.03. 08:01:04

@twinkedli: Azt majd a hatalom eldönti, hogy te megfigyelésre érdemes vagy-e. Ha annyira nincs takargatni valód, akkor vajon az se zavarna, ha minden leveledet felbontaná a posta kézbesítés előtt, és az e-mail-jeidből is kapna egy másolatot valamilyen központi megfigyelő hivatal?
Az zavarna, ha az APEH közvetlenül, bírósági felhatalmazás nélkül is betekintési jogot kapna a bankszámláid teljes forgalmába?
Hátha kiderül ezek alapján, valamilyen jogszabály sértés, amit elkövettél, de ha minden törvényt betartasz, akkor nyilván nincs mitől félned, nem zavarnának a fentiek.

Akkor se zavarna a dolog, ha a Gyurcsány/Horn/Kádár/Rákosi lenne hatalmon?

midnight coder 2011.05.03. 08:02:40

@68nyara: A Nagy Testvér nem a kamerában figyel, hanem a google docs-ban, gmail-ben, facebookon, twitteren. Ahová a kicsi birkák önként dobálják be az infókat - és nem annyit hogy ekkor és ekkor itt voltam és integettem a kamerákba.

midnight coder 2011.05.03. 08:05:52

@Avatar: Ma már csak elvétve küld az ember fontos dolgokat levélben. Az e-mail a divat. Na most, minden egyes e-mailt nem fog elolvasni a Gyurcsány sem. A gugli viszont igen, legalábbis amit a gmail-be teszel. Neki ugyanis megvan erre a számítási kapacitása, és ott dolgoznak a legjobb szoftvermérnökök. Ők dolgoznak egyebek közt a Knight Rider stílusban önvezetős autón is. Nos, ők _most_ _elvileg_ csak azért olvassák el a leveled, hogy célzott reklámot kaphass.
Ezzel együtt a Nagy Testvért én sokkal inkább errefelé keresném és nem holmi webkamerák mögött. Az az infó ami azokban van, elenyésző a fentiekhez képest.

68nyara 2011.05.03. 08:08:35

@midnight coder: Ebben tökéletesen igazad van. Ráadásul ezekben az esetekben, nem egy hivatalos szerv aki figyel, hanem egy magán személy/szervezet, akinek a céljairól fogalmad sincs. És mi van, ha tudják, hogy aznap az XY utcában jártam? Sőt, ha esetleg hallották, hogy a feleségemnek azt mondom, hogy szeretlek kedves (ok, mondhatom azt is, hogy milyen pózban és mikor szeretnék vele, mit csinálni), akkor mi van?

Hypofx 2011.05.03. 08:14:23

Ez mind szep e jo de akkor kerdezem a FIDESZ trollokat, hogy ha az LMP, MSZP van az ugy hattereben ahogy ok mondjak, akkor hogy a f.....ba volt pont ott egy rendorsegi kamera amin mikrofon is van ( UGYE A SIMA TERFIGYELON NINCS) ergo a rendorseg ott volt megfigyelt latott mindent, gondolom jelentettek a fonoknek az meg Vikinek. kb igy: Halo Jerce itt bagoly Van MAR VER??? Negativ ver nincs csak vizelet. Az Nem jo keves varjatok meg a vert OV csak akkor lep Vetel.

gigabursch 2011.05.03. 08:20:05

Már kezdem rohadtul unni a TASZ-nak az üzemi szintű szerecsenmosdatását.

Szóval gyilkosok közt cinkos aki néma, bűnözők közt bűnöző aki maga is a bűnösök szerecsenmosdatását gyakorolja.

Tower13 2011.05.03. 08:30:06

Térfigyelő kamerák kontra tasz és egyéb "jogvédők".
1. Aki nem akar bűnt/bűntettet, vagy társadalmilag megvetett cselekedetet elkövetni azt nem zavarja. Tehát nem tiltakozik miatta. 1 pont kamerának
2. Aki bűnt akar elkövetni vagy megvetett tettet, annak meg "joga" nincs a tiltakozáshoz.
még 1 pont a kamerának.
3. Töb kamerával gátat lehetne szabni az utcai szemetelésnek, rongálásnak, autófeltőrésnek, egyéb lopás bűncselekményeknek. +3 pont a kameráknak.
4. Megfigyelnek vele minket. Normál esetben csak az utcán. 0-0 pont
5. félnünk kell, mert leadhatják a drótot minden állami szervnek, a vállalatoknak, és esetleg a lakásainkra irányíthatják a kamerát. 1 pont jogvédőnek. (bár ezek valószínűsége kicsi, és egy függöny vagy redőny már jól véd ellene.

Eredmény 5-1 a kamerák javára. Tehát inkább legyen sokkal több kamera. kezdetnek minden buszon, villamoson, legtöbb utcasarkon. (közúti balesetnél is hasznos lenne)

midnight coder 2011.05.03. 08:32:16

@Hypofx: Ebből a szempontból teljesen mindegy hogy ki van hatalmon. Én akkor sem rablógyilkoltam amikor a komcsilibsik voltak hatalmon, és akkor sem fogok amikor a Jobbik kerül oda.

Akvyr 2011.05.03. 08:34:07

Őőő, figyelje nyugodtan? Ezzel max annak van gondja akinek van takargatni valója, vagy nem? Hála istennek, hogy ez a kamera rögzített hangot, különben még mindig attól csattogna a média, hogy 30 fegyveres hogy veri a cigánygyerekek fejét.

Hypofx 2011.05.03. 08:36:27

@midnight coder: ES most ezzel mit is akartal mondani???? egyebkent haNE ADJ isten a jobbik kerulne hatalomra amire valljuk be van ksi esely az atlag ertelmi szintet nezve akkor tok mindegy mit teszel tettel a lenyeg minek szulettel ok igy latjak a vilagot!!!!! Hajra Magyarorszag Hajra Magyarok.....

Amugy a hazunkal szemben is van kamera, sose zavart, a hang kicsit eros lenne, DE sose arra hasznaltak amire valo, kocsikat siman elloptak a kamera alol, embereket vertek meg a kamera alatt. Egy dolograhasznaljak a tisztelt SUNOK, a rosszul parkolokat fenykepezik, es a TAXISOKAT amikor epp a haz elott megallva kiszall az oreg neni a kocsibol, azt felveszik es a taxis kap egy 30 ezer ft os csekket. ENNYI a magyar rendorseg!!!!!!

gigabursch 2011.05.03. 08:41:20

@Tower13:
Teljesen egyetértek veled

midnight coder 2011.05.03. 08:46:43

@Hypofx: Arról az országról beszélünk aminek már háromszor volt MSZP/SZDSZ kormánya. Nincsenek illúzióim az értelmi szinttel kapcsolatban, ebbe simán belefér az Jobbik is.
Az hogy a kamerákat így használják a sünök, az nem a kamera hibája, hanem a sünöké. Sőt, annyira nem is azoké - ha ugyanis bűnözőt fognak, az jó eséllyel cigány. Ha viszont sok cigányt kapnak el, akkor csesztetik őket a jogvédők hogy rasszisták. Nem kifizetődőbb tilosban parkolókra vadászni ?

Bougheau Tschichka 2011.05.03. 08:47:29

A Vastagbőrön mostanában nagyon jó írások jelennek meg!

Gratulálok a munkájukhoz.
Elszomorít a tudat, hogy a térfigyelő kamerákkal ilyen dolgokat lehet művelni, és már az első perctől elszomorított, hogy azok a felvételek, amiket egyébként bűncselekmény elkövetése után a Rendőrség lefoglal, milyen gyorsan a világhálóra, a televízióba került. Valóban elgondolkodtató, milyen Rendőrség az, amelyik még a felvételek biztonságát sem tudja szavatolni, nem hogy a polgárokét.

Következő vastagbőr témája lehetne a Tétényi Éva blog. A demokrata -aki a napokban MSZP majálison lépett fel-, vajon miért nem érzi visszásnak azt, hogy blogjában a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét lekorlátozta, és csak a számára szimpatikus hozzászólásokat engedi megjelenni?
Érdekes, harcolni valami ellen, amit magunk is használunk

Kurt S. Earp 2011.05.03. 08:49:17

Elolvastam minden kommentet. Ahogy szoktam, ha érdekel a téma. Kérem a dobostortámat.

@szorokin: Önnek természetesen igaza van. Ez egy létező probléma, amelyben az élet minden területére kiterjedő megfigyelés valósággá formálja a "Különvélemény" az "Equilibrium" a "Szép új világ" és az "1984" halálos kombinációját.
De, Szorokin úr kérem: egy gonosz szándékú ember egyetlen doboz gyufával is végzetes fenyegetést jelenthet egy közösségre.
Az ön feltételezésének, illetve a kinemmondott-kimondott viziójának erről a jövőről, az az alapja, hogy egy egyébként demokratikus(mostanában talán demokratakuss) berendezkedésű ország vezetői aljas, a polgárokat megfélemlítő és gondolatrabszolgaságba taszító célokkal kezdik el kezelni azokat a technikai-hivatali-jogszabályi ezközöket, amelyek normális esteben a köz-vagyon és életbiztonság alapvető körülményeinek a megteremtését szolgálják. Ha elveszítjük a hitet abban, hogy ennek vagy bármelyik demokratikus országnak a választott döntéshozói a törvényeket és az erőszakszervezeteket a polgárok érdekében és védelmében használják fel akkor már ennek a hitnek az elvesztésével, önbeteljesítő jóslatot vetítünk előre, függetlenül attól, hogy én az egész túlnépesedett-víz-energiahiányos emberiség sorsát a legsötétebben látom. De itt és most, ez még egy demokrácia, és bár Orbán apánk egyre inkább dolgozik azon, hogy ne tűnjön annak,-666. nemzeti konzultáció ide vagy oda- szerintem, ez még mindig egy demokrácia.
És abban is igaza van, hogy szükség lenne Igazságvédő civil szervezetekre, akik
Minden Polgár Érdekét védik az éppen regnáló hatalom túlkapásaival szemben, de a TASZ nem ilyen. Ez egy vegytiszta magyar-és országellenséges szerveződés ami kizárólag a saját -illetve a megbízói és támogatói-által képviselt Jogot képviseli, szelektál a védendő érdekek és igazságtartalmak között, és azonnal támadásba lendül ha egy esemény, törvény, jogszabály ezeket a hamis és torz értékeket veszélyezteti.
Ennek a gyöngyöspatai rasszista kamerának a felvétele belepisált a levesbe, ezért támadni kell
1. a jogellenesen adatokat kezelő rendőrséget
2. a törvényi hiányosságokat
de még véletlenül sem szabad szót ejteni, arról, hogy a felvétel Léte és Nyilvánosságra hozatala ismét, sokadszorra romba döntötte az évek -évtizedek óta- hangoztatott és építgetett kártyavárat a szegény-üldözött és megfélemlített kisebbségről, akik pl. ezen a szép áprilisi éjszakán kis híján meglincseltek egy hibbantrészeg kretént meg a segítségére siető haverjait.
(Mellesleg jegyzem meg: ha Véderős-szebbjövős-mittudomén kihez tartozó gyerekek jópontokat akarnak szerezni, akkor írnak egy nyílt köszönőlevelet a szándékosan-ostobaságból kissé kiváró és késve cselekvő rendőröknek, hogy megmentették az életüket. )

S4+4N 2011.05.03. 08:51:54

@Tower13: Ez az okfejtés még jó is volna, ha a kamera és annak felszerelése, karbantartása egy ingyenes dolog volna. Amikor pénzt kell valamire költeni, akkor számomra az emberi erőforrásra (munkahely teremtésre) fontosabb költeni, mint robotokra. Hasonló a probléma például a lámpás kereszteződés kialakítások és a körforgalom között. A mai napig beadják embereknek, hogy "olcsóbb" lámpákra meg azok fenntartására fordítani, mint körforgalommal megoldani egy 4 irányú kereszteződést. Biztos könnyen elfogadható számodra is, hogy olcsóbb mindent bekamerázni, mit ha járörökre lenne költve a pénz (pl. falun lovasjárőr), és ők segítenék jobban a bűnmegelőzést.

val 2011.05.03. 08:54:59

@mejjünk sikejesek lenni: "Kamerát mindenhová, a csoportosan elkövetett garázdaságot és erőszakot pedig kiemelten büntetni."

Azt nem lehet. Csak a polgárőröket lehet büntetni. Szegény illatos romákok nem tudnak tőlük lopni, ezt meg kell értened. Légy toleráns!

Hypofx 2011.05.03. 08:56:27

@midnight coder: :))))))) LOL igen nem a fegyver hibaja a halal hanem aki a ravaszt meghuzza:)))) igen hat ez is egy allaspont, bar mondjuk egy majom is meg tudja huzni.\

A MAsik erved az meg mar mar siralmas, a RENDOROK BEGEZZEK A MUNKAJUKAT, csak hat kerem a szemlelet, Nalunk az a szemlelet hogy ha valaki mondjuk tilosban parkol akkor azt jol meg kell buntetni, nem elgondolkodni azon hogy pl lehet felre ertheto a hely, vagy nincs jol kitablazva..stb az nem szamit mert a buntetessel tobb penz jon be mintha nem bunoznenek...nem tudom ERTED E?:)

Nem azert nem olok embert mert felek a buntetestol!!!!!!!!!!!

Izo 2011.05.03. 08:59:59

1. Az adatvédelmi ombudsman (mint hivatal) napjai meg vannak számlálva.
2. Ha kell, akkor majd módosítják a törvényt, hogy hangot is lehessen felvenni, a'la 2/3

egyittlakó (törölt) 2011.05.03. 09:01:05

@Bougheau Tschichka: "Következő vastagbőr témája lehetne a Tétényi Éva blog. A demokrata -aki a napokban MSZP majálison lépett fel-"

Akkor mi a problémád? Egy demokrata ott beszél ("lép fel"), ahol akar... A blogján az jelenik meg, amit jónak lát... Ha nem tetszik, akkor nyiss magadnak egy "utáljuk Tétényi Évát és imádjuk Orbán Viktort" nevű blogot és ne engedj oda írni csak olyat, ami neked tetszik.
Nos, szerencsétlen dolognak tartom, hogy odament a maszop rendezvényre, de a fidesz kommunisták talán jobbak? Ha igen, akkor ecsetelnéd bővebben is azt a sok jót, amit Esztergom városával tettek? Nem mintha nem érdemelnék meg...

midnight coder 2011.05.03. 09:11:57

@Hypofx: >Nem azert nem olok embert mert felek a buntetestol!!!!!!!!!!!
Nem. Azért nem ölsz, mert olyan értékrendben nőttél fel, ahol embert ölni rossz dolog. Az értékrend pedig azért alakult ki, mert a törvények olyanok amik az átlagpolgár számára nem teszik kifizetődővé ezt a dolgot. Ha elvágod a szomszéd torkát akkor hosszú időre börtönbe kerülsz, ami nem csak neked rossz, de Pl. a családodnak is. Ezért aztán a társadalomban hátrányba kerülnek azok akik ilyen viselkedésmintát követnek, amiből kialakul az az általános szemlélet amit mi erkölcsnek hívunk. Ahol mások a feltételek, ott az erkölcs Pl. a vérbosszút kívánja meg. Ha ott nőttél volna fel, akkor simán megölöd azt akit a társadalom elvár tőled.

Flúgatlan 2011.05.03. 09:12:27

@S4+4N: "Biztos könnyen elfogadható számodra is, hogy olcsóbb mindent bekamerázni, mit ha járörökre lenne költve a pénz (pl. falun lovasjárőr), és ők segítenék jobban a bűnmegelőzést. "

1. A kamera felvétele sokkal egyértelműbb.

2. Biztos sokkal olcsóbb ugyanazt a lefedettséget biztosítani kamerával, mint emberrel. Egy minimálbéres ember is 1,5-2 millió Ft/év és nem figyel éjjel-nappal.

Ahol lakom, abban a városban is a belvárosi, turisták által látogatott helyeken évekig nem lehetett megfékezni rendőrökkel, még civil ruhásokkal sem a nappali tolvajlásokat és rablásokat. Egy idő után mindenkit ismertek az elkövetők, őrszemeik jó hatékonysággal riasztottak. Igen pofátlan banda volt, én is ismertem sokukat arcról és sokáig csak a "kerüljek tőlük messzire" taktika működött. Nem hiányzott egy kés a hasamba vagy egy enyhébb verés. Volt, hogy úgy rángatták el egy külföldi anyuka táskáját, hogy azzal együtt borították a babakocsiját gyerekestül, ... (Tippeljetek a bőrszínre. Meg arra, hogy ha haza tudtak menekülni, bújtatta-e őket a fél utca és rátámadtak-e a rendőrökre, ha utánuk mentek, meg milyen fenyegetéseket kaptak tőlük, akik segíteni akartak az áldozatokon.....)

Na, ezt a helyzetet akárhány rendőr sem oldotta meg, csak a belváros teljes bekamerázása. Utána elég hatékonyan, nem tanúvallomásokkal kidumálhatóan bizonyították, ki mit tett és elég sokszor csukták le őket, hogy ne érje meg nekik folytatni a tevékenységüket.

Kurt S. Earp 2011.05.03. 09:20:53

@S4+4N: Egy korábbi hozzászólására amúgy is akartam reagálni, de mivel ez hasonló húrokat penget ez is megteszi.
Igaza van. Önnek is. Amit a lámpa-körforgalom kapcsolatról állít az az egyik visszatérő vesszőparipám, tökéletesen egyetértek önnel. De szerény véleményem szerint a kamera-robot és járőr-ember ellentét szembeállítása egy téves kiindulási helyzeten alapszik.
1.Tény: minden olyan helyen ahol eseményrögzítős-visszakereshető kamerarendszer működik radikálisan csökkent a bűncselekmények száma. Ahol valamiért , anyagi-jogszabályi okokra hivatkozva felszámolták, azonnal nőni kezdett a bűncselekmények száma.
2. Tény: a bűnözők- önmagában- nem félik a tehetlen, sokszor ostoba jogszabályokkal gúzsbakötött rendőrséget és a szánalmasan tehetelen Jogszolgáltató, de a legritkább esetben Igazságszolgáltató igazságszolgáltatást.
3. Tény: a bűnözők a legjobban a büntetés elkerülhetetlenségétől tartanak -legyen az a jelen országállapotban bármilyen nevetséges vagy enyhe is- és a leleplezés elkerülhetetlensége az, ami a legerősebb bűnvisszatartó erő.
Innentől vélemény (bár tényként kezelem): a kamerák kisegítő ezközök, amelyek éppen a bűnözők elrettentését és a bűn felderítését, bizonyítását szolgálják. Nem pótolják az ön által is említett rendőrjárőröket, polgárőröket, biztonsági őröket és még véletlenül sem pótolják a jogkövető, becsületes polgárokat, akik egy normális országban a hátuk mögött álló törvényi támogatással, állampolgári jogon letartóztathatnák a bűncselekmények elkövetőit vagy minden megengedett ezközzel mevédhetnék a családjukat, vagyonukat, életüket.
A kamerák és a járőrök ugyanazt a célt szolgálják. nem törvényszerű tehát, hogy a kamerák számának növekedésével a járőrök számá csökkenni fog vagy csökkennie kell-kéne. Sőt.
Egy polgárokat valóban partnernek gondoló államszervezet esetében ez még gondolatként sem merülhetne fel.

Yoss 2011.05.03. 09:22:42

@asmodean: Azzal kültéren semmire nem mész. Látszik, hogy sosem foglalkoztál a témával.

Hypofx 2011.05.03. 09:22:51

@midnight coder: Mondom megegyszer nem a buntetes miatt nem olok embert es nem valamilyen tarsadalmi kenyszer hatasara:)) A viselkedes mintak se a buntetestol valo felelem miatt alakulnak ki ezt csak a vallasok tomkodik az emberbe, hogy azert ne legy rossz mert Isten megharagszik!!!!

A rendorseg, a politika ezek tehetnek elsosorban arrol hogy IDE jutottunk, DE mint mindig itt is ketton all a vasar. A kerdes csak az hogy mondjuk a romak a helyzetuk miatt elnek ugy ahogy vagy azert mert romak. Ha valaki bunt kovet el akkor azert mert az a vallasa neme faja vagy mert hulye.

Kurt S. Earp 2011.05.03. 09:23:01

@Flúgatlan: Stimmel. Egyszerre írtuk, másképpen fogalmazva, egyetértek.

Yoss 2011.05.03. 09:24:46

@Goompah: Pedig de. Nem volt egyszerű megoldani anno a mikrofon kérdést és pont azért kell irányított mikrofon, hogy onnan rögzítse a hangot, ahonnan a képet. Ez 10m távolságon belül nem gond, de 50-60m esetén már igen.

Yoss 2011.05.03. 09:27:04

Ha már itt vitatkozunk, megpróbáltam megnézni a felvételt, de eltávolították. Ha tudja valaki, hogy hol lelhető fel, akkor örülnék ha megosztaná a linket.

Fullánkos0Algol 2011.05.03. 09:30:06

@Reggie: Nem tudom feltűnt-e, de itt a többség annak olézik, hogy ízlés szerint használnak törvénytelen eszközöket. Ezt a szememben nem magyarázza más, minthogy ebben a népbe a diktatúra belénevelte a cinkosságot. És ezt a típust semmivel nincs nagyobb kedvem megkímélni a patkány névtől, mint amennyire ők teszik másokkal. Még akkor se, ha a moderátorok gyávák felvállalni az egyenlő mércét.
Igen, tényleg sok a selejt, az ilyen-olyan első helyezettek köztött is, az egyetemeken van a legtöbb, de ezzel semmit nem mondtál.

asmodean 2011.05.03. 09:34:28

@Yoss:
Mielőtt neki álltál volna írkálni róla nem ártott volna látni, hogy miről írsz, A hangot nem a kamera irányából rögzítették, hanem "minden" irányból, továbbá max 20m-távolságról van szó.

asmodean 2011.05.03. 09:35:31

@asmodean: A 20-al valószínúleg mondjuk sokat írtam.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.03. 09:36:30

@Yoss: szerintem meg vegyél egyet és próbáld ki, hogy az utca végén hallható beszélgetést is rögzíti. amit te hallasz azt az is rögzíti. mi több, próbáld ki, hogy egy laptoppal kimégy az utcára egy egyszerű fülessel, csodát hallasz, ha visszahallgatod mit vesz fel egy 3000 forintos tescós mikrofon akár kültéren is, főleg ha nincs háttérzaj, pl éjjel egy faluban. de elég ha megnézed/hallgatod a mandineren kint lévő két és fel órás videót ami egy nem túl drága home kézi-kamerával rögzítette az eseményeket patán. vagy a youtube telefonos felvételeit.

Yoss 2011.05.03. 09:39:30

@asmodean: Én a TASZ közleményére reagáltam, melynek a lényege az volt, hogy a térfigyelő kamerarendszerek NEM rögzítenek hangot. Ha itt mégis ezt történt, akkor az valószínűleg külön lett kiépítve az események tiszteletére. A többi meg mese, meg reakciók.

Yoss 2011.05.03. 09:42:29

@Conv: Szerintem meg vegyél egy olyan 50e-s kamerát, tedd fel kültérre olyan helyre, ahol történik is valami és aztán hallgasd vissza a felvételt. Én ebben a szakmában dolgozom már majd 20 éve, szóval nem akard megmondani, hogy mi hogy működik. Az otthonra készült biszbaszok élesben tartósan nem használhatóak, ráadásul csupán pont azt az igényt nem elégítik ki, amiért megvennék őket.

Fullánkos0Algol 2011.05.03. 09:43:46

@Nikosi: Annak születtem de közösséget már semmifélét nem vállalok.
Kit érdekel hogy neked minek tűnök?
Bármilyen ’nem simán felszerelt’ térfigyelő kamerának hívod, a rendőrség hozta nyilvánosságra, akire a rendőrségi törvény vonatkozik

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.03. 09:46:32

@Yoss:

bazzeg hidd el van kamerám, és online audio-video közvetítéssel és fejlesztéssel foglalkozom, hidd el van némi fogalmam arról mire képes a sima mezei 900 ft-os webkamerától kezdve a stúdiókameráig bármi, akár konferenciaterem, akár nyíltterű közvetítés esetén :)

Fullánkos0Algol 2011.05.03. 09:51:59

@Goompah: Nem tudom ki beszélt legitimációról, én csak annyiról, hogy a rendőrségi jogsértések érdekeknek megfelelő megítélése itt már nemzeti sport.

Sárga Király 2011.05.03. 09:57:55

Vajon a TASZ-nak szemet szúrt volna a dolog, ha a véderősök verik a romákat, és nem fordítva? Vagy akkor a hangfelvétel éppen hiteles bizonyíték lenne az erőszakról?

Yoss 2011.05.03. 10:01:32

@Conv: Bazzeg elhiszem, de a térfigyelő felhasználás egy másik terület. A térfigyelő kamerák nagy része, legalábbis azok amiket nem "költségkímélő" módon építették ki, forgatható, zoomolható kamerák műanyag búrában, ún. speed-dome kamerák. Ezek azért jók, mert jó 300m sugarú körben elég jó ráközelítést adnak, még a rendszámok is leolvashatóak ilyen távolságból. Na most ezekhez a kamerákhoz max olyan mikrofont lehet felszerelni, amely statikus és omnidirekcionális, tehát minden irányból veszi a hangot, mivel nem lehet a kamerához rögzíteni és irányba állítani. Ez azt jelenti, hogy adott esetben egy 200m-re történő eseményt figyelsz, de a hang a kamera közvetlen közeléből származik, ergo semmi értelme. Az események a legritkább esetben történnek a kamera közelében, mivel a kamerák felszerelését követően rendkívül rövid időn belül ismertté válik a helyük a "célközönség" körében, tehát lehetőleg elkerülik. Szóval próbáld meg megérteni, hogy itt más a kamerák alkalmazása, célja mint egy műteremben, vagy megrendezett eseményen történő kézi kamerás megoldás.
Amit előzőleg írtam kameráról, ami a készenléti rendőrök autóján van, az más technológia, ott puskamikrofon van a kamera házára szerelve, ami együtt forog a kamerával és nagyjából onnan veszi a hangot, ahova a kamera néz, bár a zoomolás során a mikrofon érzékelési távolsága nem változik, tehát az sem tökéletes megoldás.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.03. 10:21:38

@Yoss:

de lelkem galambom ez nem egy olyan kamera. ez bizony olyan ami jól felvette a hangot, mint azt a videón hallhatod, láthatod. fixen telepített kamera amely minden irányból veszi a hangot. és erre a bizonyíték ott van az orrod előtt, csak meg kéne nézned.

teljesen felesleges más típusokkal példálóznod, hogy az mire nem alkalmas, meg mire igen, ez alkalmas volt a feladatra. ilyen kamerákat kell felszerelni amik alkalmasak a feladatra, oszt puszi.
nem kerülnek ezek sem olyan sokba, elég ha azt nézed londonderry-ben az íreknél amikor leszerelték a 10 éves rendszert és felszerelték az újat, a kiépítés az új technikai központ beüzemelése, mindenestől éppen csak a felébe került a 10 évvel azelőtti költségeknek, mely figyelembe véve az inflációt elég figyelemre méltó. csak azért hoztam fel londonderry-t, mert a blahán is pl pont azok a típusok vannak jelenleg is, amiket kihajítottak hasznavehetetlenként az írek és lecseréltek használhatóra.

persze amíg olyan végtelen tudású szakemberek ülnek a döntést hozó helyeken akik hasonlóan gondolkodnak mint te is, és a saját ismereteiken nem tudnak túllépni, vagy gazdasági okokból (lobby/érdekeltség) nem érdekeltek benne, addig felesleges elvárni bármit. A döntéshozó szakemberekről annyit, hogy én pár éve tárgyaltam az egyik minisztérium szakemberével online realtime audio-video streameléssel kapcsolatban, és a bemutató közben éppen csak az asztal alá nem nézett be, hogy hogyan csalok a dologban, mert idézem: "ilyen technológia nincs, ha lenne már régen tudnék róla, ez nem létezik." Mindeközben nem tudott kiengedni a saját szerverükön UDP stream kapcsolatot, nekem kellett beállítanom.

Kurt S. Earp 2011.05.03. 10:26:20

@S4+4N: Egy apró kiegészítés az előbbiekhez. A kamera-emberi erőforrás szembeállítás azért sem szerencsés kiindulási alap, mert a a technikai ezközök alkalmazása gyakran éppen ellenkezőleg, javítja ezeknek az emberi erőforrásoknak a jobb, szervezettebb, hatékonyabb felhasználását.
Ezt egy egyszerű-párhuzamos jellegű- példával igazolni tudom. Franciaországban katasztrófális mennyiségű volt az autópályákon-autóutakon bekövetkezett halálos balesetek száma 10-15 évvel ezelőtt, nagy többségében gyorshajtás miatt, a probléma kezelése napirenden volt a legfelsőbb szinteken is. Végül egy brutális, gyakorlatilag az egész országra kiterjedő kamerás-traffipax-rögzítős rendszert építettek ki, mellérendelve a szabálytalankodókat sújtó egészen horribilis pénzbüntetési tételeket. A rendszer teljesen automatizált, központi rendőrségi-hivatali adatbázisokkal összekötött, és hibátlanul vizsgázott, már az első évben drasztikusan csökkent a balesetek száma. 40 éve Franciaországban élő ismerősünk is elmondta, hogy a rendszer hihetelenül erős visszatartó erőt képvisel, DVD mínőségű felvételekkel és automatikus csekkpostázással- természetesen a nem feloldható hibahatáron belül, ami a barmokat illeti- mert az ember seperc kipengeti az autója árát büntetésként egyéb kellemetlenségekről nem beszélve. Traffi persze most is van de ezeket már többnyire alsóbbrendű utakon és városon belül használják.
Amikor tehát itthon, az autópályákon civil autónak álcázott mérőkocsit lát az ember, vagy a felhajtóknál, híd tetején rostokoló-kamerázó rendőrt, akkor pontosan tudhatja, hogy

az a rendőr ott Nem a munkáját végzi. Nem azért kapja a pénzét az adófizetőktől, hogy izzadva rohadjon az autójában és növessze az aranyerét.

A rendőröknek az ország bűnfertőzött részein kéne ütlegelnie és bilincselnie a csőcseléket. Több rendőr jutna az erdők-gyümölcsösök környékére és több a veszprémi szórakozóhelyek közelébe is. Talán még Gyöngyöspatán is akadna egy állandó járőr aki időnként pofán verné azt ,aki leköpdösi a templomba igyekvő néniket. A fekete ruhás gyerekek meg vakarhatnák otthon a pöcsüket.

Yoss 2011.05.03. 10:34:30

@Conv: Én nem állítottam, hogy nem létezik ilyen technológia, mint ahogy azt sem, hogy ez a felvétel nem létezik. Én azt állítottam, hogy ha tényleg olyan a felvétel, mint amit itt írnak, akkor azt valószínűleg az esemény miatt tették ki. Ja meg azt is, hogy a térfigyelők nem rögzítenek hangot. De azt nem mondtam, hogy azért mert az műszakilag lehetetlen, hanem egyrészt mert jogszabályilag tilos, másrészt meg használhatóra kiépítve baromi drága. Ma egy térfigyelő kamera fajlagos költsége kb. 1-1.2MFt és ebből a kamera ára nem éri el a 300e pénzt sem. A többi átvitel, meg rögzítés, meg egy rakás adminisztrációs költség. Vannak nekünk is pl. 16Mpixeles kameráink is, amik ráadásul még sötétben is jól látnak, csak hát annak az ára ojjektívvel együtt 2.5M Ft, plusz kameránként kéne kiépíteni olyan átvitelt, ami 100Mbit/s- stabilan tud, aztán egy olyan központot, ami mondjuk 10 kamera esetén 1Gbit/s videoanyagot fel tud dolgozni és tárolni. Na ezek a költségek. Most ne sorold el, hogy hogyan lehet megoldani, azt mi is tudjuk, azt mondd el, hogy hol van olyan önkormányzat, aki ezt meg is tudja fizetni. Ja és a kameráid remélem rendelkeznek beépített videoanalitikával, tehát riasztást adnak, ha egy tiltott helyre beáll valaki, vagy éppen a forgalommal szemben halad valaki, vagy csak éppen áthalad egy vonalon. Ha mindezeket megoldod értelmes összegből, akkor szóljál és letaroljuk a piacot.
Próbáld felfogni, hogy több és más szempontok szerint működik a térfigyelés, mint az online közvetítés. Én nem pofázok bele a te szakmádba mert nem értek hozzá. Te sem az enyémhez, de mégis kritizálsz.. Olvastad a Hamletet? Ha nem, akkor hadd idézzek neked:
"Több dolgok vannak földön s égen, Horatio mintsem bölcselmetek álmodni képes."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.03. 10:53:11

@Yoss:

bazzeg. én nem a szakmádba pofázok bele, hanem idézlek:

"Bár a kérdéses felvételt nem láttam, de erősen gyanítom, hogy - ha egyáltalán létezik és nem manipulált - a készenléti rendőrség kocsija lehetett a helyszínen és ők készíthették a felvételt. Az ugyanis nem fixen telepített kamera, hanem különös események bekövetkezte esetén vetik be pl. bizonyítási céllal is.
De még1x elmondom, mielőtt tovább hisztiznétek, a fixen letelepített térfigyelő rendszerek ilyenre nem is képesek, még szándék esetén sem. Pont. "

ebben azt állítod, ez nem fixre telepített kamera volt, hanem a készenléti kocsiból készítették a felvételt. azt állítod benne, hogy fixre telepített kamera nem képes ilyesmire.

hát pedig képesek. még akkor is, ha te mint szakember úgy tudod, hogy nem. ennyi a dolog, nem szakmádba belepofázás. bár ezzel amit előadtál elég erőteljesen megkérdőjelezted a szakmai felkészültséged.

a tilos helyre beállás érzékelés és riasztás, felismerés, stb. pedig nem a kamera dolga, hanem a szoftveré, melyet bármilyen kamerának a rögzített anyagához vagy streamjéhez lehet csatlakoztatni.
vannak ilyen szoftverek melyek a felvételeket/a streamet analizálják és ennek alapján jeleznek, vagy akár intézkedést is indítanak automatikusan. pl arcfelismerő, rendszámfelismerő rendszerek, digitális kép alapján, de erről bővebben asmodeant kérdezd, ő foglalkozott/zik fejlesztés és üzemeltetés szintjén neurális hálókkal, konkrétan ebben a témában :)
de van sok magyar fejlesztő aki ezzel foglalkozik, konkrétan a világ talán legjobb fejlesztői a magyarok ezen a területen.

azt hiszem a talánt akár biztosra is állíthatom

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.05.03. 10:53:37

nem tudom, mit vagytok úgy felháborodva;
egy igazán modern térfigyelő DNS mintát is elemez

Yoss 2011.05.03. 11:07:31

@Conv: Azt írtam, hogy erősen GYANÍTOM. Később azt is, hogy ha valóban fixen telepített kamera volt, akkor azt konkrétan az esemény miatt tették ki. Azt hogy a térfigyelők nem képesek ilyen hangrögzítésre arra értettem, hogy célzottan, irányított mikrofonokkal nincsenek felszerelve. Belátom ez esetleg nem volt egyértelmű. Írhattam volna, hogy a jelenleg Mo-n telepített rendszerek nem tudják, vagy hogy nem így építik ki, mert tilos és fixen nem telepítenek le huzamosabb használatra olyan rendszert ami törvénytelen, stb. Nyilván lehetséges hangot is rögzíteni, mint ahogy írtam is, csak éppen azt a kamera közvetlen környezetéből. Ennél jobb megoldások meg olyan költséget jelentenének, hogy senki sem fizetné meg, még ha törvényileg lehetséges is lenne az alkalmazásuk, stb..
Esetleg ha figyelmesen végig elolvastad volna amiket írtam, azért ezeknek illett volna lejönnie nálad is.
A videojel analízist valóban szoftver végzi, mi más, csak éppen a kamerába, vagy a HELYI IP átalakítóba építve. Nem egy PC, nem a központi egység, hanem real-time, ott helyben a kameránál és a riasztást már mint kiértékelt eseményt továbbítja.
Egyébként hihetetlen milyen érzéked van a csúsztatásokhoz és a dolgok (szándékos?) félre magyarázásához..

twinkedli 2011.05.03. 11:16:33

"térfigyelő kamera kiszivárogtatott felvételből kiderül"
nem úgy volt, hogy ezt maga a rendőrség hozta nyilvánosságra?
milyen kiszivárgásról beszélnek ezek?

fokabacsi 2011.05.03. 11:20:29

@twinkedli: Így igaz! Ezért derült ki az igazság! De az meg a tasz. orrát csípi!:-)) De kapják be!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.03. 11:26:27

@Yoss: én csúsztatok batzzeg? beidéztem amit írsz.

meg sem nézted a felvételt, ("Bár a kérdéses felvételt nem láttam") bár kint van a neten, sőt még azt is kétségbe vontad, hogy létezik, ("ha egyáltalán létezik és nem manipulált") konkrét azt írod, ha létezik is a felvétel, akkor azt a készenléti rendőrség kocsija készíthette. ezután kijelented, hogy fixen telepített rendszerek nem képesek a hang rögzítésére. "De még1x elmondom, mielőtt tovább hisztiznétek, a fixen letelepített térfigyelő rendszerek ilyenre nem is képesek, még szándék esetén sem. Pont. "

ezután megpróbálod itt megmagyarázni, hogy de nem is azt mondtam, és azt vádolni csúsztatással aki rámutat a hülyeségedre.

mostanra eljutottál már odáig, hogy egyáltalán megnézd a felvételt amiről véleményt mondasz, vagy tartod magad a dologhoz, hogy a felvétel mindennemű ismerete nélkül osztod az észt?

mutass nekem (link) légyszives egy olyan kamerát, amelyikbe bármilyen rendszer-analitikai szoftver van beépítve ami valamilyen szintű kiértékelést végez és ezt mint eseményjelentést elküldi. (ez akkor egy kompakt kamera analitika szoftverrel és hardveres háttérrel egybeépítve?) amit bárhol alkalmaznak térfigyelő kameraként.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.03. 11:31:20

@Conv: bármilyen, felismerő (neurális hálós) rendszer-analitika szoftver van beépítve... így helyes a kérdés, mielőtt még jössz nekem a piros szem effektussal :)

Secnir 2011.05.03. 11:41:00

@nexialista:
"egy igazán modern térfigyelő DNS mintát is elemez"

így van.
ki tudom fejleszteni a modellt, semmi probléma.
a kamerát én úgy fejmagasságba tenném, alá egy motor, rajta keresztbe egy balta. Amikor valaki elhalad a kamera mellett, színképelemzés én hangfelismerés után csinál egy háromnegyed fordulatot. Ott megáll, egy penge lehúzza a vért a balta éléről, és betolja egy analizátorba. a motor megtesz még egy negyed fordulatot, és beáll "mintavételezésre kész" pozicíóba.
Az analizátor egy nap múlva összeveti a helyi napilap "elhunytak" rovatával, és kiírja, ki volt az.

egyelőre Gyöngyöspatán tesztelném.
Balta helyett kistérségben kiegyensített kasza is megtenné...

Secnir 2011.05.03. 11:42:16

@Secnir:
ja, befektetőket keresek, azt nem írtam...

Secnir 2011.05.03. 11:45:55

@gigabursch:
"Már kezdem rohadtul unni a TASZ-nak az üzemi szintű szerecsenmosdatását."

ez a mondat teljesen ékezethelyes.
tényleg "szerecseneket" mosdatnak - viszont "mosdatni" kellene őket, ezért örülünk, hogy valaki felvállalta... :D

Yoss 2011.05.03. 12:04:40

@Conv: Az első részen már nem akarok tovább rugózni, a válaszaimban leírtam mindent, amit ezzel kapcsolatban gondolok, értsd ahogy tetszik. A megnézéssel kapcsolatban ismét kiderült, hogy nem olvasod, amit írok, mivel már jóval ezelőtt jeleztem, hogy megnézném a felvételt, de a linkről eltávolították és kértem is, hogy ha valakinek van rá működő linkje, azt ossza már meg. Keress rá nyugodtan feljebb a hozzászólások között, ott lesz az.
A linkekkel kapcsolatban:
pl. indigovision_com (az újabb bp-i térfigyelők nagy része ebből épült), axis_com, dvtel_com, boschsecurity_com (ebből van hu-s is, ha az angol nem megy), arecont_com, teleste_com, de van magyar is: intellio_com
Aztán ha extrém felbontás kell: avigilon_com, ebből is van magyar is: stp_hu
Nos, akkor most ki a nem tájékozott a technológiai lehetőségekről?

p4o5k0 2011.05.03. 12:07:20

ha már személyiségi jogok...:
index.hu/tech/2011/05/03/assange_a_facebook_egy_kemgep/

ez valakinek még újdonság?!?!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.03. 12:12:04

@Yoss: tegyél már be linket a termékhez légyszíves :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.03. 12:17:23

@Conv:

tudod, olyan kameráról ami bármilyen, felismerő (neurális hálós) rendszer-analitika szoftver van beépítve ami valamilyen szintű kiértékelést végez és ezt mint eseményjelentést elküldi.

érted, olyat amit mondtál, egybe épitett kompakt kamerát ami nem csak audio/video streamet továbbít egy szoftverbe ami egy külső egységen van telepítve, hanem a kamerába építve önmagában elvégzi a feladatot :)
"A videojel analízist valóban szoftver végzi, mi más, csak éppen a kamerába, vagy a HELYI IP átalakítóba építve."

Yoss 2011.05.03. 12:22:24

Most komolyan nehezedre esik bemásolni a linkeket a böngészőbe és megnézni az oldalt??
Tessék itt egy, a többit guberáld ki magad: indigovision.com/index.php/video-analytics.html

Fullánkos0Algol 2011.05.03. 12:22:36

még jó hogy a moderátorgerincbe secnir belefér
ez már csak egy ilyen nép

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.03. 12:36:09

@Yoss: :)))))))))))))))))) ember te hülye vagy :)
ugye valójában érted mit kértem tőled, mit állítottál, csak próbálsz sunnyogni :)

mutass már egyetlen olyan kamerát ami nem külső eszközre küldi a jeleket hanem magában a kamerában van a feldolgozás elemzés, mert te ezt állítottad bazzeg :)
ne general-featurelist oldalakat, meg biztonságtecnikai cégek weboldalait mutogass bazzeg, én nagyon jól tudom, hogy szoftveresen milyen funkciók valósíthatóak meg biztonságtechnikai szempontból, sőt van egy olyan konkrét megérzésem, hogy a programozási technológiájával és a kivitelezéssel is jobban képben vagyok mint te :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.03. 12:39:21

@Yoss: bazz, ez is egy pc-n futó szoftver :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.03. 12:58:00

@Yoss:

nyah, asszem fejezzük be ezt a bohóckodást, meguntalak.

szögezzük le a következőket:
- egy olyan videofelvétellel kapcsolatban állítottál dolgokat amit nem is láttál még.
- egyáltalán magának a felvételnek a létezését is kétségbe vontad, szemben azzal, hogy bárki megnézheti a neten, akár a rendőrség oldaláról letölthetően is.
- olyan technikai kijelentéseket tettél amik köszönő viszonyban sincsenek a valósággal
- mindezek bebizonyosodtak, de én vagyok a hülye bunkó :)

Reggie 2011.05.03. 13:01:25

@Fullánkos0Algol: Az, hogy a szemedben csak ez az egy magyarazat letezhet egyedul a korlatoltsagodat bizonyitja, nem a nep cinkossagat. Lehet, hogy meglepo amit mondok, de ha az emberek mar erosen nem erzik magukat biztonsagban, akkor egy ido utan nem erdekli oket, hogy torvenyes vagy torvenytelen eszkozokkel vedik meg oket, nekik az eredmeny szamit. A torveny meg a jelent probalja kovetni.

Goompah 2011.05.03. 13:15:02

@Yoss:

"Pedig de. Nem volt egyszerű megoldani anno a mikrofon kérdést és pont azért kell irányított mikrofon, hogy onnan rögzítse a hangot, ahonnan a képet. Ez 10m távolságon belül nem gond, de 50-60m esetén már igen."

Eszem-faszom megáll. Nem láttad a felvételt, de állítod, hogy irányított mikrofont használtak és abból az irányból rögzítették a hangot, ahonnan a képet. Kapaszkodj meg, nem abból az irányból rögzítették, 10 méternél jóval messzebbről és értelemszerűen nem irányított mikrofonnal.

Nem szakad le a képed ennyit hadoválni olyasmiről, amit nem is tudsz?

Fullánkos0Algol 2011.05.03. 13:19:41

@Reggie: De bizony hogy igen. Remélem lesz még belőled olyan kisebbség akinek a többségi maffia előbb leépíti a tisztességes megélhetését, aztán majd mikor nem érzed magad biztonságban, nem lesz még nálad is gyengébb akivel elvitetheted a szart, és még a törvényeket se a te maffiád fogja írni.

Reggie 2011.05.03. 13:19:56

@Goompah: Tudod ez olyan mint a paraszt bacsi az allatkertben. Megall a zsiraf kifutojanal, majd felkialt: marpedig ilyen allat akkor sincs! :)

Reggie 2011.05.03. 13:22:35

@Fullánkos0Algol: Huha. Valami nalad nem kerek.

Yoss 2011.05.03. 13:31:23

@Conv: Te tényleg hülyébb vagy mint gondoltalak. Mindkét link az indigo is és a bosch is olyan eszközről szól, amilyet kértél, mindkettő a kamerába integrált video analízist mutatja, nyilván egy felügyeleti szoftveren jelenítve meg. Miért min kéne megnézni te tulok? Olvasd már el a leírásokat az oldalakon és akkor majd rájössz, hogy miről van szó.. Eszem faszom megáll...
Mindjárt küldök idézeteket. Le is fordítom, mivel látom, hogy az angollal hadilábon állsz..

Fullánkos0Algol 2011.05.03. 13:32:46

@Reggie: hiába játszod az értetlent, ez már nem mentesít a következmények alól

Yoss 2011.05.03. 13:35:32

Idézet az indigo oldaláról az első bekezdés vége, de odáig sem jutottál el:
"IndigoVision's high performance cameras and transmitters allow for multiple analytics filters to be run on the same camera."
Tehát a különböző szűrőkből, mint az lejjebb olvasható, forgalom irány stb.. lehetséges akár többet is futtatni ugyanazon a kamerán. A kamerák ebből metaadatokat hoznak létre és azt továbbítják a felügyeleti szoftver felé, amit az aztán képes megjeleníteni. A felügyeleti gépen semmilyen analitika NEM fut. Ezt eléggé konkrétan tudom, mivel jónéhány ilyen rendszer ment át a kezem alatt...
A Bosch dettó ugyanez..

Yoss 2011.05.03. 13:38:29

@Conv: A fősorig sem jutottál el? Oda van írva a végére: At the edge.. Vagyis a területen kint a rendszer végpontján.. És te untál rám? Vazze közöd nincs ilyesmikhez, még kérdezni sem tudsz róla!? Röhej..

Yoss 2011.05.03. 13:40:59

@Conv: A fősorig sem jutottál el? Oda van írva a végére: At the edge.. Vagyis a területen kint a rendszer végpontján.. És te untál rám? Vazze közöd nincs ilyesmikhez, még kérdezni sem tudsz róla!? Röhej..

Yoss 2011.05.03. 13:42:50

@Conv: Tessék idézet a Bosch oldalról. Ez már magyar, vazze ezt talán még te is értelmezni tudod:
"A videotartalom-elemzés egy kódoló-, vagy egy kamera
rendelkezésére álló számítási kapacitás akár 40%-át is
lekötheti. Mivel mindig a rögzítésnek és az élő videó
adatfolyamoknak van prioritása, a videotartalom-elemzést
befolyásolhatja, ha a szükséges számítási kapacitás nem
elegendő. A kódoló megfelelő beállításával ez megoldható.
A termék weblapján található teljesítménymérő segítséget
nyújthat a beállításban. Műszaki korlátok miatt az IVA 4.x a
VIP X1 és VIP X2 típusokhoz nem kapható."

Reggie 2011.05.03. 13:49:29

@Fullánkos0Algol: Nem adom az ertetlent, te vagy erthetetlen. Viszon neked ez egyaltalan nem tunik fel, ami rendellenes agymukodesre utal.

Yoss 2011.05.03. 13:49:46

@Goompah: Olvasd már el mit idéztél vazze... Ez a készenléti rendőrség furgonjáról szólt, ahol meg lett oldva a kamerával együtt forgó mikrofon. Én csak feltételeztem, hogy esetleg azzal készülhetett a felvétel. Olvasd végig a threadet mielőtt kiemelsz belőle valamit... Minden másra megtalálod feljebb a választ..

Nurrddin 2011.05.03. 13:55:18

@Fullánkos0Algol: hogy került az a nulla a nevedbe? tegnap még nem volt ott
:D

vagy érzed te is, hogy ez az a szám amely tökéletesen leír téged?

Goompah 2011.05.03. 13:57:02

@Yoss:

Végig ebben a posztban és a kommentekben egészen konkrétan ERRŐL a patai felvételről van szó, nem másról. Nem a térfigyelő kamerákról általában, nem is a rendőrségi furgon kamerájáról. Ezzel az erővel a Nemzetközi Űrállomás kamerájáiról is írhatnál elemzést és eszmefuttatást, mert annak sincs kevesebb köze ehhez a konkrét felvételhez.

"Én csak feltételeztem, hogy esetleg azzal készülhetett a felvétel. Olvasd végig a threadet mielőtt kiemelsz belőle valamit... "

Te meg olvasd el a kommenteket és nézd meg a felvételt, mielőtt annak ismerete nélkül bármit is feltételezel. Ezzel az erővel azt is feltételezheted, hogy az UFO-k készítették a felvételt.

Yoss 2011.05.03. 14:01:08

@Goompah: Ne keverd a dolgokat. Amit idéztél az nem arról szólt. Úgy tűnik, most már te is tudod, azért beszélsz másról... Ha nem erősséged a szövegértelmezés, azon nem tudok sajnos segíteni.

Fullánkos0Algol 2011.05.03. 14:04:26

@Nurrddin: az a cenzorok szivatására került oda picikém, még mielőtt tovább kombinálnál olyasmin amit nem ismersz

Fullánkos0Algol 2011.05.03. 14:07:20

@Reggie: csak az nem ért aki nem akar érteni
a rendellenes agyműködést keresd a felmenőid között

Goompah 2011.05.03. 14:10:35

@Yoss: Sajnos te keversz dolgokat, és szövegértelmezési gondjaid is neked vannak. A fasz sem kíváncsi arra, milyen kamerákat szereltél vagy nem szereltél fel, senki nem kérdezett erről téged, te kezdtél el nagy tudálékosan beszélni erről. Tudom, hihetetlen számodra, de az itt lévők nem tőled hallottak először puskamikrofonról, parabolatükrös mikrofonról vagy irányított mikrofonokról úgy általában. Csak te hiszed azt, hogy valami fergeteges újdonságokat mondtál itt.

Adott egy konkrét felvétel, amit nem láttál. Ennek ellenére okoskodva leírod, hogy a felvétel milyen kamerával készült vagy nem készült. Ha nem látod be, milyen fölöslegesen koptatod a billentűzetedet a sok mellébeszéléssel, akkor azon mnem tudok sajnos segíteni.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.05.03. 14:22:28

@Kurt S. Earp:

alapvetően egyetértek, de:

..de van egy kisebb csúsztatása: "Az ön feltételezésének, illetve a kinemmondott-kimondott viziójának erről a jövőről,", mivel én konkrét, létező algoritmusokról és azokat előállító cégekről, valamint azok ÉLES azaz, valódi emberi környezetben zajló teszteléséről beszéltem/írtam.

szóval ezek nem feltételezések. ezek konkrétumok, tények.
víziót, azaz jövőképet immanensen tartalmaz, természetesen.

a konkrét gyöngyöspatai ügyről is írtam h "átlátszó" ill leírtam azt is h:
1, jóindulatúan (viszonyulva a TASZ-hoz), mi lehet a helyzet (a TASZ-szal)
2. rosszindulatúan (..), ....(.. )

IGEN 2011.05.03. 15:45:08

@Nikosi:

"Metafora a szó más jelentésre való áttétele, mégpedig vagy a nemről a fajra, vagy a fajról a nemre, vagy a fajról a fajra, vagy pedig analógia alapján. " (Arisztotelész: Poétika, XXI.)
Én nem megfelelésre gondoltam, hanem analógiára. Arra, hogy dolgok épülnek egymásra, már-már észrevétlenül, mivel mi épp azzal vagyunk elfoglalva, hogy árnyékunkat a másikra vetítsük rá.
Más szavakkal:
Nem volna mód esetleg nem egymás rosszabbik, hanem mondjuk egymás jobbik oldalán állni?

Kurt S. Earp 2011.05.03. 15:57:50

@szorokin: Persze, olvastam és értettem is amirôl írt, ezek létező technikai fejlesztések. Nem akartam csúsztatni, gondolom azért lehetett félreérthető, mert eleve sci-fi filmek és sötét jövő viziók közé emeltem azt a lehetőséget, hogy gonosz szándékú emberek, mindezzel ténylegesen is visszaélnek és végsőkig ellenőrzött rabszolgatatró társadalmak felépítésére használják.
Remélem itt még nem tartunk. Vagy legalábbis nem szeretném. Alapvetően nincs köztünk vita, abban, hogy ez nagyon könnyen a jószándékú, beleegyező, "engem nem zavar ha figyelnek, nem vagyok bűnöző" típusú emberek(én) ellen fordítható.
A TASZ-ról írt véleményemnek ön felé igazából nem volt éle -hiszen olvastam, hogy átlátszónak tartja a hirtelen támadt aggódásukat- azt csupán a topik témájához kapcsolódva, gondolatfűzésnek szántam.
Ismétlem: értem, az aggodalmát. Jogos. Ha valami gennyláda ezzel akarná megbéklyózni a szabadságomat én leszek az első aki robbantgatni fog, az tuti. Ha e bejegyzés alapján a Nagy Diktatúra kezdetének első 24 órájában le nem lőnek. Amire jó esélyem van.

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.03. 16:10:28

Ez az Algopirin gyerek ritka nagy szociopata. Majd egy eve is megvan, hogy egy genetikailag ennyire tokeletes, tiszta veru troll keveredjen erre az oldalra. Persze az is lehet, hogy az egyik pszihiatrian tavaszi szunet van, es kiengedtek valamelyik regi tenyesztest levegozni.

Lattam regebben egy ismeretterjeszto kiadvanyt, ami az idealis gyom tulajdonsagait resletezte. Karogyoker, mergezo levelek, tobbszori viragzas, hasonlok. No, errol eszembe jutott, hogy az idealis trollnak is vannak jellemzo tulajdonsagai. Mint teszem azt:

Megingathatatlan hit a sajat igazaban, meg akkor is, ha a vita kezdete ota otszor valtott allaspontot. Gigantikus ego, es totalis felsobbrendusegi tudat. Koros exhibicionizmus (olykor a sima cionizmus is eleg, de nem mindig). Kiszamithatatlan bipolaritas. Argumentum ad hominem, ad populum es poisoning the well ervelesek kaotikus hasznalata. Valamely szociopatiaval kapcsolatos deviancia meglete (nem szuksegszeru, de hatarozott evolucios elony). Tobbszoros szemelyiseg szinten elony lehet, mivel lehetove teszi a troll szamara, hogy ugyanazon taplalekkorben egyszerre tobb csatornan jusson elelemhez. Sok szabadido. Ez alol kivetelt kepeznek a fizetett trollok. A bertrollok taboraban viszonylag ritka a szuletett tehetseg, mivel beilleszkedesre valo keptelensege lehetetlenne teszi, hogy barmely kozosseg szamara hasznos tevekenyseget vegezzen. Tobbszorosen hasadt trollok kozott elofordulhat bertroll, mivel ennek lehet beilleszkedesre alkalmas alcaja.

A trollok etetese hatosagilag tilos. A rendszeresen etetett troll odaszokik, sot szinte azonnal kovtelni kezdi az ujabb adagjat, es nagyon rovid idon belul eroszakossa valik. Egy bizonyos hataron tul mar a troll menthetetlen, es kilovese szukseges. Ne etesd a trollt!

Reggie 2011.05.03. 16:10:37

@Fullánkos0Algol: Igazad van, nalam van az agyi hiba, mivel az osszes tobbi itteni forumozoval szemben en meg szobaallok veled. Koszonom a visszajelzest, a hibart innentol korrigalom.

jenei_bs 2011.05.03. 16:16:40

Tisztelt Yoss!

Köszönöm, hogy figyelemmel kíséri termékeinket, és elégedett velük.
Néhány félreértést azonban tisztáznunk szükséges:

Az ön által belinkelt szoftver az IVA 4.0 egy külső szoftver eszköz, nem alapban a kamerába integrált alapfunkció.
Az eszköz amire Ön gondol, (legalábbis ez áll a legközelebb az elképzeléséhez) azok az NBC255-P és NBC225-P Ip kamerák, resource.boschsecurity.com/documents/NBC-255-PAndNBC_DataSheet_huHU_T7121666827.pdf melyekben valóban van beépített analitika és SD/SDHC kártyás adatrögzítés is. Ez a funkció azért hasznos, mert beállítható az előre programozott események jelzésével egyidejűleg elindítani az on-line adatfolyamot, addig azonban csak a helyi tárolóra rögzíti az adatokat, így nem igényel folyamatos sávszélességet az internetkapcsolaton.
Ez az eszköz valóban integráltan rendelkezik néhány funkcióval, ez azonban köztéri térfigyelő eszköznek nem megfelelő, mivel a konkrétan a térfigyelő rendszerekhez szükséges technikai követelményeket nem tudja teljesíteni. Valódi analitikát ami az ilyen rendszerek használatához szükséges használhatatlan mértékben képes végezni.
Az analitika ezekben a kamerákban (és ez minden ilyen komplex, tárolást elemzést, riasztást végző kamerára jellemző) arra képes, hogy előre, a telepítés során beállított paramétereknek megfelelő elmozdulást érzékeljen, (ezt nevezik szabotázs és mozgásérzékelésnek) illetve adott területen képváltozást a megadott paramétereknek megfelelően. Mondok példákat arra vonatkozóan, hogy milyen használatra alkalmas és milyen használatra nem az integrált analitika.
Használható fixen tárolt eszközök ellenőrzésére, pl egy konténer megfigyelésére. ( ha a konténert elmozdítják, akkor jelezni képes a rendszer)
Használható fix területen történő mozgás érzékelésére, (pl védett területen mozgás)
Használható mozgáskövetésre nagyon korlátozottan, egyetlen mozgó objektum esetében
Nem használható rendszám felismerésére
Nem használható mozgáskövetésre több egyidejű mozgó objektum esetén
Nem használható arcfelismerésre
Nem használható tárgyfelismerésre

Ahogyan ennél a kameránál is, és a hasonló rendszereknél, a képi anyag eltéréseit elemzi az integrált szoftver, illetve a képi anyagon előre beprogramozhatóan egy bizonyos terület eltéréseit. Magyarul összehasonlít két képkockát, és ha az nem egyezik akkor az előre programozott esemény lefut.
A köztéri térfigyelő rendszereknél ezek a funkciók, - melyeknél valójában többre képes egy középkategóriás videokamera, de némelyik webkamera is - hasznavehetetlenek.
A köztéri videofelügyeleti rendszereknél az analitika egészen mást jelent. Azokat az analitikákat végző számítási teljesítményt nem lehet egy kamerába integrálni, ott nem két képkocka azonosság összehasonlító elemzése történik, hanem a képkockák elemzése és adatbázissal történő összehasonlítása, legyen szó arcfelismerésről, tárgyfelismerésről, szövegfelismerésről, vagy akár tömegben történő egyedi mozgáskövetésről.
Az NBC kamerák 200-as sorozata csak képi összehasonlítást végez, ezt csak nevében mondjuk analízisnek.
Az IVA 4.0 egy külön szoftver, ami egyébiránt továbbra sem tesz eleget a köztéri térfigyelő rendszerek elvárásainak.

Összefoglalva, sajnos még nem létezik olyan integrált rendszerű kameraeszköz, amely a köztéri térfigyelés kívánalmát olyan szinten tudja teljesíteni amiként azt a külső eszközökön hatékonyan és gyorsan megvalósítható.
Itt jegyezném meg, hogy a fent említett eszközeink és további eszközeink is képesek az emberi fül számára hallható tartományon túl is rögzíteni bármilyen audio "parabola-" vagy "puska-mikrofon" technológia nélkül is. Egyszerűen fogalmazva, amit egy ember hall a kameránál azt a kamera hangrögzítő eszköze is képes tárolni.

Fullánkos0Algol 2011.05.03. 17:03:54

@Reggie: huha de rossz is lett most nekem:DDD

tudi 2011.05.03. 17:26:06

Szerintem jó, hogy az a kamera vett hangot is, mert abból legalább kiderült, hogy mi is történt valójában, a képeket látva ezt azért nehéz lenne kideríteni, meg legalább nem tudják a bodzásokat mentegetni.

Goompah 2011.05.03. 17:30:03

@jenei_bs: Bár nem nekem címezted, azért nagy köszönet az alapos tájékoztatásért. Sajnos nem számítok potenciális ügyfélnek, de magánemberként is igen hasznosnak tartom a kapott infót.

@Yoss: A jenei_bs által leírt alapos és műszakilag egész biztosan korrekt infók alapján úgy vélem, ideje lenne kicsit visszavenned a nagy arcodból. Világos és természetes, hogy nem ismerheted minden cég minden termékét, de úgy tűnik, alapvető dolgokban is tévedtél.

Talán maradjunk abban, amit már javasoltam neked, hogy nem célszerű olyasmiről véleményt mondanod, amit nem ismersz (vagyis a kérdéses felvételt). Ha nem erősséged a szövegértelmezés, azon nem tudok sajnos segíteni.

trojka 2011.05.03. 18:30:57

A térfigyelö kamera azért rögzített hangot, mert azt akarták, hogy rögzítsen hangot...

Yoss 2011.05.03. 19:41:34

@Goompah: Kedves barátom, a jenei_bs nevű felhasználó által leírtak nagy része egyszerűen baromság, a fennmaradó része meg erős csúsztatás. Írom mindezeket, mint a Robert Bosch egykori video technikai eszközökért felelős account managere. Innentől kezdve részemről hanyagolom ezt a témát, mert olyannyira dilettáns a hozzászólás, hogy ezzel még vitatkozni sem lehet, mert könyveket kellene írni hozzá.
Annyit mindenesetre megjegyeznék, hogy a hivatkozott NBC kameracsalád, a Bosch legalsó/legolcsóbb kategóriáját képviseli, kifejezettem a SOHO piacra szánták, sohasem térfigyelésre. (Ha nem világos, hogy mi az a SOHO, nézzetek utána) Az, hogy az IVA 4.0 külön szoftver eszköz lenne, meg nettó baromság. Mint korábban belinkeltem, az IVA 4.0 külön licenszelhető a Bosch Dinion IP kamerákhoz (NEM az NBC sorozathoz!) és a VIPX enkóderekhez, valamint a video analitika is a kamerákban és az enkóderekben zajlik. Ha jenei_bs barátunk számára mindez nem világos, akkor javaslom, hogy vegyen részt egy IP oktatáson, amit a Bosch rendszeresen tart. Ha nem megy magától, igény esetén szívesen segítek bejutni. Addig is javaslom a boschsecurity.hu weboldal böngészését, ahol mindez le van írva magyarul is, mivel ha valaki ekkora hülyeséget képes írásba adni, akkor valószínűleg még az alap angollal sem boldogul.
Emberünk szerintem valamelyik ún. Bosch disztribútor alkalmazottja lehet és még életében nem volt köze valódi IP kamera rendszerhez. Különben ekkor hülyeséget nem írt volna le.

Yoss 2011.05.03. 19:46:08

@Goompah: Az meg, hogy nem ismerem a témát, eléggé röhejes, merthogy épp ez a szakterületem. Bár te ezt nem tudod eldönteni mert lövésed sincs, hogy mi alapján döntsd el, hogy ki ért hozzá és ki nem.

Yoss 2011.05.03. 19:59:29

@Goompah: Még valami. Kicsit furcsállom, hogy jenei_bs nevű barátunk hogy-hogy nem éppen ma regisztrált a blog.hu-ra és éppen ebben a témában született az első hozzászólása.
Halkan megjegyzem, hogy kissé fura a poszt kezdete, mert ő biztosan nem dolgozik a Boschnál, merthogy ott mindenkit személyesen ismerek. De ne higgy nekem, hívd fel a központot, kérd a videós termékmenedzsert és tedd fel neki a kérdést az IVA 4.0-al kapcsolatban. Szívesen válaszolni fog, de a választ nem kell ide beírni, mert magamtól is tudom..
Na üdv és további kellemes rugózást a témán..

Nurrddin 2011.05.03. 20:06:44

@Fullánkos0Algol: cenzorok? ne viccelj már? hol? mikor?
lendvai ildikó itt járt?

Fullánkos0Algol 2011.05.03. 20:19:59

@Nurrddin: nah erőltesd már meg egy kicsit a fejecskédet hogy vajon ki törölhet meg tilthat itt le hozzászólásokat

Goompah 2011.05.04. 00:46:21

@Yoss:

"Írom mindezeket, mint a Robert Bosch egykori video technikai eszközökért felelős account managere."

Hm. Nem is tudtam, hogy az account manager feladata részletesen ismerni az árult cikkek szoftverében működő algoritmusokat. Netán te is fejlesztetted őket?

"Az meg, hogy nem ismerem a témát, eléggé röhejes"

Már megint félreérted, amit írtam. Pedig zárójelben oda is írtam, hogy a nem ismerés a felvételre vonatkozik, amit saját bevallásod szerint sem láttál. Idézem magamat: "...nem célszerű olyasmiről véleményt mondanod, amit nem ismersz (vagyis a kérdéses felvételt)."

"Bár te ezt nem tudod eldönteni mert lövésed sincs, hogy mi alapján döntsd el, hogy ki ért hozzá és ki nem."

Attól, hogy nem vagyok kőműves, egy csálé fal láttán el tudom dönteni, hogy azt egy hozzá nem értő szaki építette. Ahogy ahhoz sem kell szakácsnak lennem, hogy eldöntsem, az elrontott ételt egy hozzá nem értő szakács főzte.

A konkrét termékeket nem ismerem, nem is érdekelnek. De azt pl. tudom, hogy egy kamerába jelenleg még csak igen korlátozott képességű analízis-szoftvert lehet beleépíteni, nincs sem elég CPU-teljesítmény, sem elég háttértár és adatbázis, így a komoly analízis dedikált számítógépen fut - ezeken kívül azért is, mert csak az képes látni a többi kamera anyagát, ami az analízishez lényeges lehet. Szép is lenne akár naponta többször is frissíteni az egyes kamerákba épített hatalmas adatbázist... :D Jenei_bs kommentje jól egybevág egyéb infóforrásaimmal is. Te viszont, bár persze többségében nem írtál hülyeségeket, néhány pontban nyilvánvalóan tévedtél.

Arról már végképp nem beszélve, hogy komoly szakember, aminek mutatod magadat, nem mond véleményt számára ismeretlen felvételről, és nem is vizionál irányított mikrofont egy egyértelműen hátulról érkező hangfelvételhez.

"Kicsit furcsállom, hogy jenei_bs nevű barátunk hogy-hogy nem éppen ma regisztrált a blog.hu-ra és éppen ebben a témában született az első hozzászólása."

Igazad van, nagyon életszerűtlen, hogy aki eddig nem volt regisztrálva, épp akkor regisztrált, amikor megjelent az a komment, amihez hozzá akart szólni. Sőt eleve életszerűtlen, hogy valaki azért regisztrál, hogy hozzászólhasson, s ráadásul már aznap hozzá is szól egy témához. Gyanús, nagyon gyanús!

Fullánkos0Algol 2011.05.04. 02:57:13

Hihetetlen és egyben szánalmas egyébként, hogy a sok, magát többségében akkora világösszeesküvés-szakértőnek és üldözőnek képzelő jobber pont most legitimálja a nagy testvér eszközeit. Egy kis utánpótlásért még az ellenségüket is leszopják, grat

fokabacsi 2011.05.04. 07:34:45

barikad.hu/sz%C3%B3lt_cenzor-20110503
Csak hazudoznak, elhallgatnak ahogy szokták! A KISZ-ben szocializálódtak!

Yoss 2011.05.04. 09:55:05

@Goompah:
"Hm. Nem is tudtam, hogy az account manager feladata részletesen ismerni az árult cikkek szoftverében működő algoritmusokat. Netán te is fejlesztetted őket?"
Az algoritmus belső működési elvét nem ismerem és képzeld a forráskódját sem, ebből nyilván kiderül, hogy nem is fejlesztettem. Ez nem feladatom. De ismernem kell a felhasználásának módját, azt hogy adott feladatra hogyan kell konfigurálni, mire képes és mire nem. A cinizmusoddal egyébként nem sokra mész. Sosem állítottam olyat, amin most értetlenkedsz. Linuxot és windózt sem fejlesztettem, sőt SQL-t sem, mégis elég jól elboldogulok velük.

"Attól, hogy nem vagyok kőműves, egy csálé fal láttán el tudom dönteni, hogy azt egy hozzá nem értő szaki építette. Ahogy ahhoz sem kell szakácsnak lennem, hogy eldöntsem, az elrontott ételt egy hozzá nem értő szakács főzte. "
Csakhogy itt te nem láttál falat, nem kóstoltál kaját. Fogalmad sincs arról, hogy mihez mennyire értek, mert a kellő ismeretek híján ezt nem tudod megítélni. Ha nem tűnt volna fel, én nem szóltam hozzá Conv szakmájához sem, hiába dobálta fel a labdát, mert én meg ahhoz nem értek. Tudod, a szakács maradjon a kaptafánál :) (Vegyük észre a szmájlit, mielőtt ezt is példaként kezded használni. Csak gondoltam szólok)

"De azt pl. tudom, hogy egy kamerába jelenleg még csak igen korlátozott képességű analízis-szoftvert lehet beleépíteni, nincs sem elég CPU-teljesítmény, sem elég háttértár és adatbázis, így a komoly analízis dedikált számítógépen fut - ezeken kívül azért is, mert csak az képes látni a többi kamera anyagát, ami az analízishez lényeges lehet. Szép is lenne akár naponta többször is frissíteni az egyes kamerákba épített hatalmas adatbázist... :D Jenei_bs kommentje jól egybevág egyéb infóforrásaimmal is. Te viszont, bár persze többségében nem írtál hülyeségeket, néhány pontban nyilvánvalóan tévedtél."
Ez esetben rosszul tudod. Amiket az előző posztomban írtam, nevezetesen hogy mire képesek ezek az algoritmusok, azt bizony tudják. És kapaszkodj meg, a kamerákba, enkóderekbe építve működnek. Ha az infóforrásaid egybevágnak jenei_bs barátainkéval, akkor javaslom, hogy keress másokat, leginkább olyanokat, akik kicsit közelebb vannak a tűzhöz. Élj az előző javaslatommal, és hívd fel a Bosch Gyömrői úti központját. El fogják mondani. Nekik már csak elhiszed..

"Arról már végképp nem beszélve, hogy komoly szakember, aminek mutatod magadat, nem mond véleményt számára ismeretlen felvételről, és nem is vizionál irányított mikrofont egy egyértelműen hátulról érkező hangfelvételhez. "
Ezen elrugózhatsz még egy darabig, jó kis gumicsont belátom, csak éppen nem olvastad el kellő figyelmességgel amit írtam. Alapvetően az értelme annyi volt és ezt a TASZ szövegére reagáltam elsősorban és nem a konkrét felvételre (ezért is nem néztem meg) hogy Mo-n a térfigyelő kamerarendszerek NEM rögzítenek hangot. Az ilyen rendszerekben általánosan használt eszközök egyébként alkalmatlanok is lennének a feladatra annyiban, hogy nem tudnának használható eredményt nyújtani, túl azon, hogy egyébként tilos is. Ez nem jelenti azt, hogy nem LEHETSÉGES hangot rögzíteni, csak annyit, hogy nem OLY MÓDON, hogy az a későbbiek során célzottan felhasználható lenne. Kissé feljebb ezt is kifejtettem részletesebben. Csak el kéne olvasni. Mint ahogy azt is, hogy ha valóban térfigyelő kamera rögzítette a felvételt, akkor azt valószínűleg az események miatt tették oda, különösen mivel hangfelvétel született. Részemről egyébként kétlem, hogy Gyöngyöspatán ezt megelőzően létezett volna térfigyelő rendszer. (ettől még persze lehet, ha valaki tudja pontosan, akkor erősítsen meg, vagy cáfoljon) De olyan, ami hangot is rögzít folyamatosan, az biztosan nem volt. Ezt viszont állítom.
A hátulról jövő hangot nem is értem, ezek szerint a felvételen nem annak a hangját hallani, aki/ami a képen látszik? (Ne javasold, nem tudom megnézni a felvételt, ezt is leírtam párszor, el lett távolítva)

Utoljára jenei_bs barátunk szakértelmének értékeléséhez könnyítésül annyit, hogy az NBC kamerasorozatot felhozni példaként amikor közterület figyelésről és video tartalom elemzésről folyik a szó, kb. akkora dilettantizmus, mintha mi itt most a BMW F1-ben történő szerepléséről csevegnénk és erre ő felhozná, hogy az 1-es BMW-k csak korlátozottan lennének alkalmasak a feladatra. Az NBC sorozat SEMMILYEN tekintetben nem alkalmas kültéri térfigyelésre. Nem az algoritmus miatt (amit nem is használnak mindenhol) hanem azért, mert sem a fényérzékenysége, sem a hozzá adott objektívek nem alkalmasak változó és sokszor gyenge fényviszonyok közötti működésre. Aki ennyit nem tud, az - már megbocsáss - nem vitapartner még akkor sem, ha számodra meggyőzően hangzott a hablatyolása.
Amiket meg felhozott, hogy nem alkalmas az IVA arcfelismerésre, rendszámfelismerésre, tárgyfelismerésre, az valóban igaz, csakhogy én ezt soha nem is állítottam. Előzőleg részleteztem a funkciókat, amikre képes.
Az IVA (Intelligent Video Content Analysis, csak hogy tudd, mit takar) viszont alkalmas, tiltott területen való várakozás érzékelésére, meghatározható időtartammal, miután riasztást generál, forgalom irányának érzékelésére, forgalommal szemben haladás érzékelésére, területen otthagyott, elmozdított tárgyak érzékelésére, ha a kamerát elfordítják a megadott irányától, szintén érzékeli, meghatározott területen, meghatározott időn túli céltalannak tűnő lődörgés felismerésére, korlátozott módon bár, de sebesség mérésre, stb. Ezek a funkciók egyébként többé-kevésbé az összes Bosch Dinion IP kamerában és enkóderben benne vannak gyárilag, csak a licenszet kell megvásárolni hozzá, amivel aktiválni tudod. És nem külön PC-n fut.
Ezeket egyébként az IndigoVision eszközök is tudják, hasonló licenszelési feltételek mellett.
Ha nem hiszed, hát a te dolgod, erről nem fogok vitát nyitni, hozhatsz akárkit, ugyanis én ezekkel napi szinten ÉLESBEN foglalkozom. Sőt, akár demózni is tudom. Pont.

Takács Bálint 2011.05.04. 13:07:30

Aki a rendőrséget a térfigyelő kamera helyett megoldást próbálja itt reklámozni, gondolom tökéletesen tisztában van vele, hogy ha nem lett volna térfigyelő kamera, akkor a történet már úgy szólna,hogy a rendőrök csatlakoztak a gárdistákhoz és rá is lőttek a cigányokra. Természetesen ártatlan családanyákra és gyerekekre.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.05.04. 17:11:38

@Takács Bálint: Egyetértek. Kiegésziteném annyival, hogy ide ilyenekkel: www.gizmag.com/hiide-portable-biometric-device/15144/ felszerelt CSENDŐRÖKRE lenne szükség + este 8 után kijárási tilalom, éles lőparancs. Ha a purdé vagy a félkupica fehér főnök kitévelygett és a csendőr vagy a rendőr agyonlövi, akkor IJ (igy járt a gyengébbek kedvéért).

További info az eszközről magyarul: www.origo.hu/tudomany/20110504-a-biometrika-is-segitett-oszama-bin-laden-azonositasaban.html

creativehun 2011.05.05. 12:04:56

@Tower13: Kamerát mindenhova....Az állítod egyszerűen nevetséges.Hova szeretnél így jutni?? Az Orwell által megírt "Szép új világ"-ba ??? Nem veszed észre,hogy ez a "nagy testvér mindent lát" csak arra jó,hogy az emberekben egyfajta mindig mindenhol megfigyelhetnek érzetet fejlesszen ki?? Mi volt a kamerák előtt???Totális káosz és bűnözés???? Kíváncsi lennék egy nem kozmetikázott statisztikára,hogy a kamerák megléte mennyire befolyásolt bizonyos nem kívánatos cselekményeket.Neked pedig kívánom,hogy a kamera fetisizmusodat esetleg a való világ villájában vagy odahaza a minden helységbe felszerelt kép-hang rögzítő kamera rendszerrel éld ki!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.05. 15:01:01

@creativehun: a szép új világ-ot huxley írta. orwell az 1984-et írta a témához köthetően :)

Kartal (rezervált) 2011.05.05. 21:27:39

@Conv: jaj, mit kötekszel? Látod, hogy egy kreatív hunnal van dolgunk!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.05. 22:41:06

Olvassátok el a Tasz jelenti-ben,hogy ők mit írtak Gyöngyöspatáról.Olyat röhögtem azon a hazug íráson,azt hittem a náczivadászon vagyok.

fokabacsi 2011.05.06. 06:06:30

Fogadjunk, hogy erről nem ír a TASZ, meg a többi hulladék!?
"Ugyanis amíg a rendőrök a polgárőrök feljelentésével voltak elfoglalva, addig a cigányok meggyilkoltak egy negyvenéves férfit a nála lévő borért és cigarettáért Hajdúhadház és Bocskaikert között fekvő Rákóczikerten. A férfit annyira súlyosan bántalmazták tegnap, hogy mára belehalt sérüléseibe. (Kuruc.info: hozzátesszük, ez már a harmadik(!), a hadházi cigók által elkövetett gyilkosság, amiről tudunk. Az előzőről ITT írtunk bővebben [kövessük a cikkbeli linkeket!]) Mindez nem jelenti azt, hogy korcsaink „csak” három embert gyilkoltak meg a településen – hadd utaljunk egyrészt az ominózus 1300 gyilkosságos adatra, a "statisztika-hamisítós" Hatala-ügyre, valamint arra, hogy a média mélyen kussol a legtöbb, cigány által elkövetett gyilkosságról, legalábbis Pesterzsébet kapcsán ez így történt.)"

fokabacsi 2011.05.06. 06:07:23

NOOOORMÁÁÁÁLIS?
"Korábbi cikkékben a Barikád már megírta, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület (SZJP) tagjai fatolvajt fogtak Hajdúhadházon, akit át is adtak a rendőrségnek, sőt a többi tolvaj, aki a helyszínről elmenekült a fellépés miatt, az összekészített, ellopandó fát sem tudta magával vinni. Rendőrségünk természetesen nem hagyhatta szó nélkül ezt a felháborító polgárőri cselekedet, emiatt feljelentették az SZJP tagjait a legutóbbi kormányrendelet alapján, azaz közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végeztek, amelyre a jogszabály nem jogosította fel őket. A polgárőrök ma kapták kézhez a hivatalos iratot. Biztos félelmet keltettek a tisztességes fatolvajokban. Ezt kormányunk és rendőrségünk nem tűri az új, kifordított világszemlélet értelmében. Ennek fényében rövidesen azon sem lepődünk majd meg, ha a kirabolt és agyonvert idős emberek családtagjait vonják majd felelősségre, mondván miért hagyták, hogy egyedül lakjon, ugyanis ezzel direkt felheccelték a cigányságot, akik nagy félelmükben nem tudtak mást tenni, mint bestiálisan a túlvilágra juttatni. Nem morbid akarok lenni, dühöm íratja velem ezeket a sorokat."
Barikád.

Kartal (rezervált) 2011.05.06. 07:30:20

@fokabacsi: itt valami zavar léphetett fel az erőben, vagy én hülyültem meg végleg. Szóval a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületnek nincs jogszabályi felhatalmazása közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végezni? Miután a bíróság másodfokon is kimondta, hogy szabályosan bejegyzett polgárőr egyesülettel van dolgunk? Akkor a rendőrségen kívül kinek van jogszabályi felhatalmazása rendet tartani? És ha csak a rendőrségnek, akkor miért nem teszi?

Basszák meg!

fokabacsi 2011.05.06. 10:31:04

@Kartal (rezervált): Ezért mondom, hogy ha ezek normálisak, akkor én vagyok a váci püspök! Vagy ennyire megmondják nekik, hogy mit szabad tenni és mit nem!
És PS. meg a parlament végrehajtja.

Kartal (rezervált) 2011.05.06. 11:19:53

@fokabacsi: írtam már itt valahol: ennek semmi köze a cigányokhoz, semmi köze a közbiztonsághoz. Ez simán politikai kompetenciaharc az "erősember" Pintér és a "zöldfülű" Jobbik között. És amíg ők egymást szopatják, egyiknek sem tűnik fel, hogy tulajdonképpen MI SZÍVUNK!

fokabacsi 2011.05.06. 11:49:17

@Kartal (rezervált): ROHADÉKOK! Röviden és tömören!

Horizont 2011.05.06. 13:53:09

@Kartal (rezervált):
Mi szívunk,és még ez a jobb, mert közben sorban halnak meg emberek, gyilkosságban. Már nem csak az öregek. Ez a férfi is csak 40 éves volt. Most borért és cigiért ölték meg, de nem sokára ételért fognak ölni. Nem kellett volna az öntelt nagy duma Pintér részéről, a két hét alatt itt rend lesz szöveggel!Jobb helyeken ilyenkor lemond egy miniszter.

fokabacsi 2011.05.06. 15:15:54

@Horizont: Miniszternek megtenni egy ilyet, mint ez a Pintér?!

Horizont 2011.05.06. 17:47:21

@fokabacsi:
Hát Orbán ezzel a választással (is) eltalálta szarva közt a tőgyét:)))
Pintér vajh keblére öleli-é a tüntetőket akik azt ordítják, hogy Pintér takarodj??:))))
Persze az is lehet, hogy szarik az egészre és valahol jól érzi magát a milliárdjaiból:)

fokabacsi 2011.05.06. 19:06:11

@Horizont: .-)) Miközben a dolgok olajozottan mennek a minisztériumban! .-))

trojka 2011.05.07. 08:59:53

Végul is, teljesen összezavarodtam. ha már a polgárörség (hivatalos) sem tehet semmit, akkor, ha valami nagyobb balhé van, miért kéri a rendörség a civil lakosság segitségét? "havalaki látott, vagy hallott valamit..." akkor, miért tuznek ki nagyobb összegu jutalmat a nyomravezetönek? igaz, azt nem mindig adják oda...látjátok, legjobb a balhénak hátat forditani és ugy tenni, mint a három majom...Pintér elvtárs, bajtárs, ur meg oldja meg a problémáit, ahogy tudja, meg mi is...

Kartal (rezervált) 2011.05.07. 12:35:37

@Kartal (rezervált): Bocs a dupláért, nem én csináltam, hanem a KBM...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.07. 12:44:56

Eszembe jutott,hogy ez a mhácsiféreg viktória egy megélhetési rettegőhazudozóbűnöző.

Kartal (rezervált) 2011.05.07. 12:51:22

@Tigeri: ő a kedvencem. Elrettentő példának. Onnan lehet tudni, hogy Magyarországon kitört a fasizmus, hogy annak a mohácsiféregnek a haverjaival együtt a bokájuk között fütyül a szél az Andrássy úton... Amíg azonban vígan nyilatkozgat, addig itt nincs sem náci, sem fasiszta egy darab sem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.07. 13:47:59

Persze csak akkor,ha nem a ruhabűnözők ellen használják ezeket a kamerákat.

Kartal (rezervált) 2011.05.07. 14:34:53

@Tigeri: most gondolj bele: terrorista ruhabűnözők, és csak garázdaságért vitték be őket! De bezzeg, amikor egy szimpatikus cigány fiatalember éhezik (mármint vérre és piára), és kicsit pofán ver egy nyugdíjast a pénzéért (amit aztán eljátszik a kocsmában), és az öreg belehal, rögtön visítanak a mocskos rasszisták, hogy gyilkosság történt!

Kartal (rezervált) 2011.05.07. 14:43:49

@Conv: :DDD most linkeltem én is :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.07. 14:45:38

@Kartal (rezervált): ismétlés a tudás anyja

...és a figyelmetlenség mutatója :)

guma 2011.05.07. 15:49:03

@Conv: neutánozzzzz! :))))

ez az én privilégiumom. DDD

süti beállítások módosítása