Skip to content


       Szűrés lista

"Kényszerléti rendőrség": két váltás ruha meg egy bilincs

Tegnap tárgyalóasztalhoz ült Pintér Sándor belügyminiszter és a fegyveres és rendvédelmi dolgozók nemrég megalakult sztrájkbizottsága, az tárgyalás után pedig szakértői egyeztetés kezdődött.

Hogy pontosan miről egyeztettek, arról nem nyilatkoztak ... nem véletlenül.

"Tisztelt Tisztségviselők! 

A mai napon Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr informális egyeztetésre hívta a szakszervezeti vezetőket a korkedvezményes nyugdíj és a nyugdíjasok visszarendelésének tárgykörében. 

Első körben a Miniszter és az érdekképviseleti oldal megállapodott a tárgyalási ütemtervben, eszerint a mai napon elhangzottakat az érdekképviseletek legkésőbb holnapig írásbeli előterjesztés formájában megkapják, pénteken kifejtik ezzel kapcsolatos részletes véleményüket, majd hétfőn RÉF ülés megtartására kerül sor. A végleges javaslatok, illetve azok a javaslatok, amit a Miniszter a kormány előtt képviselni fog vagy magáénak vall, annak az anyagnak a véglegesítése a hétfői napon történik meg. 

Az Alkotmánymódosítással kapcsolatban elmondta, hogy az mindenképpen elfogadásra kerül, a csütörtöki házbizottsági ülés határozza majd meg, hogy mi lesz a parlamenti forgatókönyv a jövő héten. 

A további témakörök tekintetében a legfontosabb kérdés a nyugdíj, az illetmény, illetve a visszarendelhetők személyi körének meghatározása lesz. 

A Miniszter kérte az érdekképviseleti szerveket, hogy jelöljék meg azokat a munkaköröket, amelyek esetében az érdekképviselet álláspontja szerint valóban komoly pszichikai terhelés alatt állnak a kollégák. Általános szabályként szögezte le, hogy a visszarendelés az 57. év alatti állományt érinti. Aki az 57. évet betöltötte, azzal nem foglalkoznak. 

A visszarendeltek körét két csoportra kívánja osztani a minisztériumi koncepció. Ennek egyik köre azok, akik átszervezéssel, illetve közös megegyezéssel mentek el, a másik kör pedig, akik FÜV vizsgálat eredményeképpen kerültek szolgálati nyugállományba.

1. Akik FÜV alkalmatlansággal mentek el, ill. akik a hivatásos szolgálatra alkalmatlan minősítést kaptak és az egészségkárosodásuk 70% felett van, azok nem kerülnek visszarendelésre,
2. akiknek 40% alatt állapították meg az egészségkárosodásukat, azokat felülvizsgálat nélkül visszarendelik,
3. akiknek 40%-69% között van az egészségkárosodásuk, azok felülvizsgálatra kerülnek és amennyiben korlátozottan alkalmas minősítést kaptak, azokat könnyített hivatásos szolgálatra visszarendelik. 

A Miniszter tájékoztatta az érdekképviseleti vezetőket, hogy ezen kollégák a hivatásos állományú jogviszony alá tartoznak majd, egyenlőre készenléti állományba kerülnek, de ennek jogi háttere nincs kidolgozva, az új szervezet, melyet az érdekképviseletek „kényszerléti rendőrségnek” neveztek foglalkoztatja majd ezeket a kollégákat hivatásos állományú jogviszonyban. Azon kollégák, akik a FÜV-ről visszarendelésre kerülnek, könnyített szolgálatra kerülnének beosztásra, ami azt jelenti, hogy munkavégzésük 6-22 óráig lenne meghatározva. A Minisztérium ezt még pontosan ki kívánja dolgozni. Elsősorban szervezői munkát kellene végezniük, például a közfoglalkoztatás feladatkörében, illetőleg munkavezetői, felügyelői, irányítói, munkakört tölthetnének be. A kistelepülések biztonságát is szolgálhatnák ezen kollégák. Jogosítványaik, illetve intézkedéseik a hivatásos állományúak intézkedési jogosítványaival lenne egyenlő. Az így visszarendeltek 2 garnitúra bevetési ruhát + bilincset kapnának. (Vagyis lőfegyvert nem.)

Ezek a kollégák a fent említett új szervezetbe kerülnek beosztásra, amely a rendőrség irányítása alatt tevékenykedne, de elképzelések szerint feladatkörükbe tartozna a feketemunka ellenőrzése, illetve elvégeznék a számlaellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat is. A nettó fizetésük a jelenlegi nyugdíjnak megfelelő mértékű lenne, ez kerülne bruttósításra. A rögzített nyugdíj jogintézményét a tárca továbbra is életben kívánja tartani, ugyanúgy választhatnának a két nyugdíj közül a kollégák, bár a nyugdíjkorhatár egységesen ezekre a kollégákra is vonatkoznának, akik rendelkeznek szolgálati nyugdíjrögzítéssel. 

A táppénz továbbra is 90% maradna. Aki elmúlt 50 éves és megvan a szolgálati ideje, az kiemelt bérezésben részesülne, például a szorzószám emelkedése alapján. A cél az, hogy a mindenkori hivatalban lévő állomány jólétét garantálják. 

2012. évre vonatkozóan a miniszter 5-6%-os illetményemelésre lát lehetőséget. 

Aki a mostani társadalombiztosítási szabályok alapján rokkantnyugdíjasnak minősül, elmondása szerint a civil jogszabályok vonatkoznak rá. 

Ezt követően Felkai László államtitkár úr az életpálya-modellből emelt ki néhány részletet, eszerint kedvezményes lakáskölcsönnel 25-30 évre segítenék a hivatásos állományú tagok tulajdonszerzését, az 50 éves kort betöltők esetében munkaidő-kedvezményről lehet továbbiakban szó, továbbá a rekreációs szabadság bevezetésének lehetőségéről beszélt. Megemlítette, hogy az új Közszolgálati Egyetemen átképzési szakokat indítanának, ami a bevetési egységektől kiöregedő állomány átképzését biztosítaná. 

A Honvédség hivatásos állományú tagjai is ennél az új szervezeti egységnél teljesítenének majd szolgálatot, és azon honvédek esetében, akik visszafoglalkoztatását a tárca nem tudja megoldani, azok is ezen közmunkszervezetbe kerülnének besorolásra, ezt a feladatot a Belügyminiszter koordinálja az ő esetükben is. 

A VPDSz elnökének kérdése, mely szerint mi lesz azokkal, akiket nem tudnak visszafoglalkoztatni, illetve a vámosok milyen szervezetbe kerülnének visszarendelésre, továbbá mikor kívánja hatályba lépteti a kormány a jogszabályt, illetve milyen idejű átmenetet kíván biztosítani a nyugdíjasok részére a kormány, a Miniszter a következő válaszokat adta: 

Minden visszahívottat foglalkoztatni kívánnak, a visszahívott vámosok, rendőrök, katonák, börtönőrök elsősorban az eredeti szolgálati helyükön kerülnének visszafoglalkoztatásra, amennyiben erre nincs lehetőség, úgy az új készenléti szervnél kerülnének szolgálatba helyezésre. 

A jogszabályt a kormány vélhetően 2012. január 01-jén kívánja életbe léptetni, de erre garanciát a Miniszter nem vállal. 

Az átmeneti rendelkezésekkel kapcsolatban a Miniszter elmondta, hogy max. 3 havi átmenetet tud elképzelni, három hónapon belül a kollégák nyugellátását havonta csökkentenék 20-20-20%-kal. 

A fenti tájékoztató nem tekinthető véglegesnek, csak a RÉF plenáris ülését követően alakul ki a végleges álláspont, azonban még ez sem jelenti azt, hogy a kormány ezeket a módosítási javaslatokat fogja figyelembe venni, így a fenti levél kifejezetten tájékoztató jellegű." 

Hány milliárd forintot spórol az állam, ha a nyugdíjból nettó bér lesz? Nullát?
Ha csak 3000 betöltetlen rendőri hely van, akkor mit csinálnak 30-40 ezer visszahívott ex-rendőrrel?
Lesznek "normális" rendőrök és "butított verziójú" rendőrök?
Januártól ezek szerint minden sarkon rendőr fog állni?
Az előzetes felmérés szerint mennyire lesz agilis és motivált az a 55 éves ex-rokkant, volt ex-rendőr, akit kiküldenek Bivalybasznádra járőrözni egy darab bilinccsel? Vagy úgy gondolják, hogy kussoljon és örüljön, hogy nem döglik éhen?

Friss:
Csodálatos lesz!
"A Belügymisztérium és Honvédelmi Minisztérium lesz a közmunkaügy két fő felelőse a kormányban, mert csak ez a két tárca tudja megszervezni a munkások mozgatásának bonyolult logisztikai hátterét. A BM-ben külön államtitkárság foglalkozik a területtel, amit a VPOP volt parancsnoka irányít majd."

Címkék: fidesz rendőrség pintér

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr192915558

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az íróasztal mögül könnyű ítélkezni 2011.05.23. 11:42:05

Budapesten könnyű ítélkezni a vidéki életről és programokat készíteni pusztán statisztikai adatok alapján, de a valóság mindig sokkal összetettebb. 

Trackback: Egy élet volt 2011.05.19. 18:21:25

 Már megint egy ilyen hír: Mosószeres dobozban találtak egy csecsemőt, Budán, a III. kerületben. Már nem élt, mikor megtalálták.Mindez még május elején történt, de csak most tették közzé, és még nyomravezetői díjat is felajánlottak. Nincs későn ez...

Trackback: Orbán úr, Ön mire gondol? 2011.05.19. 16:27:23

Kérdezni, gondolom, még szabad....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dracon 2011.05.19. 21:03:53

No már le is tiltották cikket a kényszerléti rendőrségről amit linkeltem.
Nem baj az okos tűzoltók lementették.
Olvassátok érdemes.

"Közösségrendészeti szolgálatiág…
2011.05.19. 10:17
Akár főigazgatósági szinten is megalakulhat a rendőrség közösségrendészeti szolgálati ága. Az igazgatósági megyei szint után kirendeltségi helyi szint zárná le az új szolgálati ágat. A közösségrendészet az önkormányzati rendőrség kísérleti terepe lehet. A jelenleg közel harmincezer fő 57 év alatti korkedvezményes és egészségügyi alkalmatlanság miatt szolgálati nyugállományba vonult –elsősorban rendőr- állománnyal tervezik feltölteni az új szolgálati ágat.
Kettős célja lesz a még tervezés alatt álló, lehet, hogy más néven véglegesítendő új szolgálati ágnak. Egyik a már említett korkedvezményes rendőrök törvényáltali „beemelése” az aktív állományú rendőrök közé, másrészt a most aktív rendőrök egészségének kismértékben történő megroppanása és beosztásuk megszűnése esetén ebbe a szolgálati ágba kerülhetnek, és innen jutnak majd ki felsőkorhatár elérése után a nyugdíjas társadalomba.
A jelenlegi HSZT nem ismer „beemelési kategóriát, csupán új felvételis állományt és visszavételt (reaktiválást). Ez a „beemelés” egy könnyített szolgálati feladatra történő hivatásos rendőri szolgálatra történő visszavételt jelent. Egy új, a mainál alacsonyabb fizikai és egészségügyi követelményrendszerrel.
A most akár 40%-os egészségügyi alkalmatlansági feltétel érvényét veszíti, csak e feletti %-os alkalmatlansággal (rendőrségtől) kikerült állomány mentesül a beemelési eljárás alól. Az átszervezéssel és közös megegyezéssel távozó egykori, és ma még 57 éves kor alatt lévő szolgálati nyugdíjas rendőrök fél éven belül „behívót„ kapnak.
Az új szolgálatiág első körben tízezer üres státuszt kap és további ötezer kiegészítő, bérrel fedett beosztást rendszeresít. A HSZT jelenlegi beosztási és rendfokozati előírásai szerint, de egy új illetmény besorolási és előmeneteli rendszerben dolgozhatnak a mai nyugdíjasok.
A tisztek vezetői,-irányítói,-szervezői,-ellenőri, a tiszthelyettesek járőrözési, útvonal-ellenőrzési, útvonal-biztosítási feladatokat teljesítenek. Forgalmat irányítanak, ellenőrzik a közúti jelzéseket és fényjelző berendezések állapotát, közúti ellenőrzést hajtanak végre. Bűnmegelőzési tevékenységet végeznek, elvégzik a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel kapcsolatos rendőri feladatokat, a hatósági engedélyhez kötött tevékenységek ellenőrzésében segítenek. Eljárnak talált tárgyaknál, elhagyott robbanó-, sugárzó és mérgező anyag, állati tetem és sérült állat találása, súlyos fertőző betegség, közmű, biztonsági berendezés meghibásodása esetén is.
A közösségrendészeti szolgálati ág teljesen lefedi a közmunkaprogramok ellenőrzését, mezőőri, vadőri és erdőőri feladatok döntő többségébe besegít, hatósági ellenőrzések biztosítását, bűnmegelőzési feladatok, lakossági rendezvény biztosítások is a feladatuk közé kerülnek. Az iskolarendőri és drogmegelőzési feladatrendszer is az övéké lesz. A 06-22 óra közötti „látható-rendőrség” valóságos megjelenítői lesznek, hisz mindenhol találkozni fogunk velük. Egyenruhájuk, bilincsük, sokkolójuk, gumibotjuk, kutyájuk is lesz.
A közösségrendészek együttműködnek az önkormányzatokkal, iskolákkal, temetőfenntartókkal…. azaz mindennel és mindenkivel. Mindenhol ott lesznek, mindenhol segítséget lehet kérni tőlük…
Az 50 éven felüliek már az első félévük után 3 hetes ingyenes rekreációs üdülésben vehetnek részt, szolgálati idejükből heti 2-4 órát rekreációs jellegű szabadidős sporttevékenységre fordíthatnak. Lesz továbbképzésük (mindenkinek), szintentartó képzésük, vizsgáznak folyamatosan az új törvények és rendelkezések alkalmazásából …
06-22 óra közötti szolgálati idővel rendelkeznek, csak saját kérésükre mehetnek éjszakai szolgálatba. Az új szolgálati ágat tábornokok és főtisztek irányítják, ellenőrzik. Tisztek lesznek a kidolgozó és szervező feladatok ellátói és a tiszthelyettesi állomány lesz az állampolgár által is érzékelhető végrehajtó állomány. A katonák, tűzoltók, börtönőrök, vámosok rövid átképzésük után lehetnek e szolgálatiág tagjai. A határőrként nyugdíjba helyezettek automatikusan kezdhetik rendőri szolgálatukat, ők szolgálati idejük terhére képzik magukat, hogy mélységében elsajátítsák a rendőri ismereteket.
A közösségrendészekre is vonatkozni fog az éves kötelező fizikai, pszichológiai és egészségügyi felmérés. Teljes alkalmatlanságuk esetén kikerülnek a szolgálatból, szociális segélyt kaphatnak az öregségi nyugdíjkorhatáruk eléréséig.
A várakozások szerint az 56 éves korig „beemelt” rendőri állomány egy rövid idő múltán határozott, jó intézkedés kultúrával rendelkező sikeres szolgálati ágat működtetnek majd. A törvénytisztelő állampolgárok nagy segítséget és polgárbarát rendőröket találnak majd személyükben, míg a szabály és törvényszegők egy tapasztalt és rutinos rendőrrel találkoznak. Olyannal aki nem húsz éves, nem 40 kg-os, "látott már karón varjút", nem lehet neki magyarázkodni, nem fogják látni gombolkozva, lábat lógatva korláton üldögélni. A várakozások szerint bizonyára nem fog késlekedni a törvényes kényszerítő eszközök alkalmazásában sem, hiszen ha már vissza kell jönni szolgálatba, mert mindenki szemét szúrta a nyugdíja, akkor bizony a törvény minden apró betűje és erkölcsi útmutatója is mindenkire érvényes lesz. Szemük semmit el nem kerül, sem a hangos szót, sem a szemetelést, sem a súlyosabb törvényszegést...
SZB Mozgalom
"

nagyon_buta 2011.05.19. 21:11:41

@Dracon: érdekes kis olvasmány, kíváncsi leszek például a butapestiekre, amint utcára lépés után 100 méter alatt összeszednek 90000 Ft bírságot, mely adó formájában behajtható, vagy az autóvezetőkére akik 3km alatt 2-3 havi fizetésnyit eljátszanak....és aki azt hiszi, hogy biztonság lesz téved nem kicsit, hisz tanulékony fajzat a bűnelkövető....

picur3ka 2011.05.19. 21:25:42

@Dracon:

kopj le ezzel a hulye agitacios dumaval, elvtars Mindenki szop, mar regen, eleve.

a zsidok megint nagy forradalmat akarnak generalni, huzzal el a szovegeddel!

venszivar 2011.05.19. 21:54:16

@Dracon: Mi van?! Felvetted a lóvét,aztán elmentél sörözni?Aztán megéri?Ááááááá szerinted nem,csak az emberekért teszed,szolgálni akarsz,mint a miniszterek.Mikor jött volna "el" a nyugdíj.....?

glinolid 2011.05.20. 00:10:01

@n_gery: Talán azért, mert 3x12 órában dolgoznak, amit 3 napos pihenő követ, kötelezően. Ha valami miatt túlórázniuk kell, akkor azt szabadságként adják ki. Egy ismerősöm a következő évet 1 hónap szabadsággal kezdi majd. A fizetésük össze sem hasonlítható a mo-i kollégáival. A kezdő fizetés 45-50e$, amit már a kiképzés alatt megkapnak.

Jurganov 2011.05.20. 10:05:23

igazából nem az a probléma ezzel, hogy bírják-e vagy megérdemlik-e a sünök , hanem az, hogy a kormány olyan dolgot tett ami -kicsit végiggondolva- messzebbre vezet mint a rendőrök nyugdíja. ezzel a lépéssel bebizonyították, hogy simán meg mernek lépni bármit.törvényre, jogra, alkotmányra, emberekre teljesen sz*rva, hiszen van 2/3-ad.
az ötletet én jónak tartom, bár kissé jobb lett volna ha plusz fizetésért dolgoznának- ám mivel nincs pénz- ez maradt. de a kommunikáció az szörnyű.

VS544 2011.05.20. 10:29:16

@Jurganov:
Igen, ma reggel már azt mondták az alkotmány modósításában azért nem szerepel az ,hogy ez csak a rendvédelmisekre vonatkazik, mert az alkotmány általánosságban mindenkire érvényes! Hogy is van ez?Most jövünk mi, azután ti, és azután?Mindenki annyit ér amennyi pénze van ,mondják ők, akik felveszik a pofátlan költségtérítéseket. Két év múlva mi lesz, visszamenőleges 98%-os különadó mindenkinek, mert elbaszták, vagy már nincs mit ellopni ?

Marcellusca 2011.05.20. 10:47:01

@VS544: Az lesz, hogy kiderül, Matolcsy-né férje sz@rul számolt, nem jön össze a büdzsé, ezért eltörlik az egykulcsos adót, megemelik 20 és 25%-ra, természetesen visszamenőleg, az idei évre is vonatkozóan. És szigorúan bevasalják.
De, ha ez sem lenne elég, akkor a cafetéri és szabadság pénzeket is vissza kell fizetni (mondjuk) 3 évre visszamenőleg.
Esetleg eltörlik az adójóváírásokat, "természetesen" 5 évre visszamenőlegesen, fizetheted azt is vissza.
Ja, az általános nyugdíjat is felemelik 65-68 évre és aki még nem töltötte be, de már nyugdíjas, azt reaktiválják, mehet vissza a munkaerő piacra.

Természetesen mind ez fikció, köze nincs a valósághoz, mert, ugyi lázárlézerbohócjános ezt nem mondta és a viktor is üzent, hogy nyugi van. :DDDD

ember67 2011.05.20. 10:51:14

Hogy a kedvezményes nyugdíjak felülvizsgálatára szükség van-e, nem tudom. Hogy a nyugdíjakra nincs pénz: nem tudom.
Visszamenőlegesen módosítani nem szabad: az biztos.
Ilyet nem lehet megtenni, mert ha visszamenőleges módosítást megengedünk a saját vezetőinknek, akkor végünk, mert a saját népével szemben lemondunk az erkölcsről.
Innen erkölcsileg egy lépés, hogy visszamenőleges adóemelést csináljanak.
Bocsika, kevés a pénz, 2006-tól visszamenőleg 5%-al emeljük a személyi jövedelemadót.
Tudom, hogy ez egy frázis, de tudnunk kell: csak azért nem teszi meg a kormány (erkölcsi korlátai nincsenek), mert elsöpörné a népharag. Ezért csak azokkal a jól körülhatárolható csoportokkal teszi meg, melyek létszáma egy krízis létszám alatt van.
JÓL FIGYELJÜNK, MERT NEM TUDHATJUK MIKOR KERÜLÜNK BELE EGY ILYEN CSOPORTBA ÉS AKKOR NE VÁRJUK, HOGY A TÖBBSÉG KIÁLLJON ÉRTÜNK!!!
Már most is egymásnak ugrott a nép, miközben a politikusok röhögnek a markukba: a nagy marakodásban észre sem veszik az emberek, hogy vezetőink akár 2 naponta szöges ellentétét állítják ugyanannak a dolognak, amit előtte vallottak. És ezt semmi más nem magyarázza, mint a saját rövidtávú politikai érdekeik. HA AZ ŐSZINTE ORSZÁGÉRT TENNI AKARÁS LEGKISEBB CSÍRÁJA BENNE LENNE POLITIKUSAINKBAN, AZ ABBÓL FAKADÓ SZÜKSÉGLET MÁR ELÉG LENNE, HOGY EGY ASZTALHOZ ÜLJENEK. EZEKBEN NINCS ENNEK JELE SEM, EZ MINDENT ELMOND A KÉPESSÉGEIKRŐL, SZÁNDÉKAIKRÓL, MÉLTÓSÁGUKRÓL! No comment.....

fogash 2011.05.20. 10:58:59

@venszivar: @VS544: és a többiek, akik szerinte "emlékezz hőseidre".

Igencsak pátosszal teli az idézet, DE:
- Hány százaléka az állománynak a gyengéket, elesetteket VÉDŐ rendőr?
- Hányszor (és hányan) néznek valóban szembe a baknrabló stb. fegyverével?
- Hány Mari nénit, Pista bácsit óvtak meg "hőseink" a fillérekért agyonveréstől?
- Hányszor akadályozták meg a tanyák kifosztását, a tyúkudvarok, gyümölcsösök letarolását?
- Hány lopott autót találtak meg?
- Hány zsebtolvajt fogtak?

hőseink, mi?

- Hányszor bújnak el traffipaxozni közlekedésbiztonságilag irreleváns helyeken?
- Hányszor basztatnak izzókészlet és egyéb hülyeség miatt?
- Hányszor csinálnak BÁRMIT, ami valódi bűnözők ellen történik?
- Hány kapitány jár a szomszéd megyébe naponta dolgozni?
- Hány kapitányságon van a legjobb/legdrágább járőrkocsi a kapitány személyes használatára elkülönítve (íratlan szabályként persze)
- Hányan tudnak EGY tetszőleges világnyelven útmutatást adni, intézkedni?

Továbbá:
- Hányan ülnek irodákban, portáskodni, iktatni, titkárnőzni?
- Hányan kaptak ilyen életpálya után kedvezményes nyugdíjat?

Hőseink, mi? Pfff...

Persze, egy közlekedési baleset után belet kaparni biztos nagy élmény, de ha emiatt egy baleseti helyszínelő korengedményesre jogosult, akkor az amúgy negyedannyit kereső kórboncnok, hullamosó miért nem jogosult ugyanerre? Mellesleg a teljes állomány hány százaléka a baleseti helyszínelő, (aki ebben érintett lehet)?

A rendőrök csak maguknak (főnökeiknek, fel a belügyminiszterig) köszönhetik, hogy a tömeg, a nép, mi többnyire nem a segítőinket, hanem a zaklatóinkat látjuk bennük... Capisci?

A tűzoltók kicsit más kategória. Életük 85%-ában ülnek az őrsön és fényezik a nagy piros autójukat. Vagy a bohócot, ez mindegy. Ezen 24 órás szolgálat alatt többnyire kipihenik a 48órás "pihenőjük" során végzett maszek melójuk fáradalmait. Ha nincs szerencséjük, akkor vonulás van, ekkor a pihenés csúszik. Értem én, hogy kell a maszekolás megélhetéshez, csak nem érdekel. További 10% amikor mennek fát vágni, pincéből vizet szivattyúzni, ami tisztességes iparosmunka, de NEM mások megmentése életük kockáztatásával. A fennmaradó 5% az, amit CSAK ők tudnak megtenni, és amiért igaziból tartjuk őket. Nem vitatom, erre nagy szükség van. De ez egyfajta biztosítás, mint a lakásbiztosítás. Van aki nem is köt, van aki köt egy olcsót és szívja a fogát, ha kár esetén csak részt fizet a biztosító. És van, aki sokat fizet és full luxust kap cserébe.

A mi tűzoltóságunk a korai nyugdíjazással nekem túl drága "biztosítás". Ezért mondom, hogy OK, az "öreg" tűzoltó ne legyen vonulós, de mondjuk bevetésirányító, ügyeletes, tűzrendész, tűzoknyomozó, stb. simán lehet a valós nyugdíjkorhatár. vagy mittudomén, civil nyugdíjkorhatár mínusz 5 év eléréséig. De nehogymá 40 évesen kapjon 150ezer nyugdíjat, meg mellette herebere, vagy maszekolás még 20 évig az én kontómra!

Virág et. 2011.05.20. 11:09:50

@fogash: Ezzel a hozzáállással néhány éven belül pontosan annyi rendőrünk meg tűzoltónk lesz, ahány orvosunk. A már nyugdíjasokkal ki lehet cseszni, de a fiatalok simán leszerelnek és mennek a piacra vagy külföldre. Biztos jó lesz ez nekünk? Ha már most baj van a rendőrség állományának minőségével, mi lesz ha ezekenél jóval gyengébb minőségű emberekkel kell majd muszájból feltötleni a hiányt (ha egyáltalán lehetséges lesz)? Az EU-ban vagyunk, bárhová bárkinek el lehet menni dolgozni, egy fiatalt még semmi nem köt ide, még előtte az élet.

(Az öreg tűzoltó nem vonulós meg ügyeletes lesz, hanem vagy munkaszolgálatos vagy kápó, ahogy a többi is. A lényeg: minél megalázóbb legyen, hogy minél többen szereljenek le és essenek el a pénztől, azaz minél nagyob legyen a megtakarítást.)

ember67 2011.05.20. 11:12:40

Előre röhögök, ahogy majd a kordonban lévő rendőrök "lapjára fordulnak", hogy átengedjék a népet. Vagy esetleg egy leendő zavargásnál tömegével jelentik be, hogy "hivatalosan lejárt a gumibot munkavédelmi alkalmassági papírja, ezért hivatalosan nem vehetem fel a munkát"
Kedves állam ha te szívatsz, ne várj toleranciát: szabvány alatt kopott a gumi a rendőrautón: nincs elindulás. Lejárt a műszaki?: nincs elindulás. Lejárt az egyenruha hordási ideje?: nincs elindulás. Nincs védőital a focimeccs biztosításkor 40 fokban?: irány az árnyék, majd haza. Nem müxik a klíma a traffipoxos autóban, ezért 65 fok van?: irány haza stb. Helyszíneléskor kopott a fényvisszaverő az egyenruhán?: új ruháig coki az úton sétálni. Ja, minden gixer előtt jegyzőkönyv, iktatva a szakszervezetnél. Már a semmisségi törvénnyel is komoly homlokost kaptak a zsaruk, de ez azért több. Mit akarnak a fidesz vezetők, szét akarják verni a rendőrséget?
Talán ezért volt szükség a TEH nevű VÉDOSZTAGRA? Ha jól emlékszem, ilyet már olvastam: először SA-nak hívták, majd az élgárdát kiválogatva-pénz nem számít feltételekkel- létrehozták az SS-t. De ki volt. már nem emlékszem............. Miért kezd kollektív bűntudatom lenni? Talán azért, mert tétlenül nézem az országom gúzsbakötését?

Marcellusca 2011.05.20. 11:14:19

@fogash: Kívánok, Neked, hosszú, boldog életet, úgy, hogy soha ne szorulj, kényszerülj a rendvédelmisek segítségére!

És később se rinyálj, ha Szeretett, Csodálatos és Csodált, Nagybecsű Kormányunk (vagy valamelyik seggnyalója) következő - visszamenőleges hatályú - intézkedése éppen a Te károdra lesz!
Mert annak is el fog jönni az ideje.

Billy the kid 2011.05.20. 11:16:02

@fogash: Esetedben a beteges irigység ellen nem sok mindent lehet tenni, de talán egy józan hangot meghallasz, bár vannak komoly kételyeim.
Mint "eccerű" földi halandónak , neked lesz a legszarabb, ha ezt bevezetik. Veszíteni való nélkül , veled szembe zsigeri gyűlölettel fognak kimenni intézkedni a bejelentésedre ezek a visszahibernált kolégák, és téged (is) fognak ellenségnek tekinteni. Jobb esetben anyádba küldenek el, rosszabbikban még jól el is vernek. Ha szerencséjük van, kirúgják őket, lehet, hogy az lesz a céljuk. Te pedig kérhetsz egy másik járőrpárt, és egy kis orvosi ellátást.
Ez köll majd nekünk...?

Virág et. 2011.05.20. 11:18:28

@ember67: Az a 300 fő TEK-es zsúrfiú édeskevés lesz bármihez is, ha a soktízezer fegyveres rendőr, katona, bv-s, vámos, tűzoltó és titkosszolga megindul. Szép kilátások, gratulálok, ezt nevezem minőségi kormányzásnak. :(

ember67 2011.05.20. 11:27:39

@fogash: Ez a felfogás elfogadható, még bizonyos dolgokkal egyet is tudok érteni. Változzanak a szabályok. Rendben.
DE NEM VISSZAMENŐLEG!
Ha a fidesz 2006-ban nem fúrja meg a tervezett -alkotmány szerint törvényes-átalakításokat csak azért, mert "mindentmegfúrunkmertazmszpmondta", akkor már 5 éve kivezetés alatt lenne ez a rossz rendszer. Nem láttad a 2006-os fidesz-kdnp sajtótájékoztatót? Na ezek után undorító amit tesznek!

Reggie 2011.05.20. 11:28:55

@Billy the kid: Ez most is igy van. Zsigerbol gyulolnek, mert munkat adsz nekik, ahelyett hogy a tokuket vakargathatnak.

ember67 2011.05.20. 11:29:30

@Virág et.: az SS is így kezdte.... Hűség a párthoz, hűség a Führerhez..

ember67 2011.05.20. 11:31:56

@Reggie: Nem tudom te mit dolgozol, de hidd el van olyan bányász vagy hullamosó, akihez képest te is csak a töködet vakarászod és szerinte túl sok pénzért. Tehát légy óvatos a mások munkájának minősítésével!

Virág et. 2011.05.20. 11:34:03

@ember67: Na ja, csak ott megvolt a fegyveres erők támogatása a náci párt mellett végig. A hadsereg, a rendfenntartó erők töretlenül kiálltak Hitlerék mellet. Az SA-val való összezördülés is a vezetőkről szólt, nem a tagságról. Igazából ha megnézed a történelmet, nincs olyan tekintélyelvű, autoriter rendszer, ahol a hatalom képes volt bármit is végigvinni az erőszakszervezetek támogatása nélkül.

A helyzet ma egész más. Ha valaki elolvassa a TMRSZ legutóbbi felhívását, az már konkrétan lázadásra és fegyveres puccsra célozgat. Ha ezt a Kossuth téren nem látják, akkor olyan szinten alkalmatlanok ülnek ott, hogy az már riasztó.

Reggie 2011.05.20. 11:34:33

@ember67: Nem a munkajat minositem(pedig azt is lehetne boven). En azt mondom, hogy nem akar dolgozni (es huzza a sajat, ha erre kenyszerul, mert pl. bejelentes miatt a helyszinre kell vennie, vagy akar fel kell vennie egy jegyzokonyvet). Nagy kulonbseg.
(Raadasul megnezem, hogy melyik banyasz vagy hullamoso viszi haza a munkajat, ha a hatarido miatt muszaj)

Reggie 2011.05.20. 11:35:03

@Reggie: ...helyszinre kell mennie...

Billy the kid 2011.05.20. 11:38:43

@ember67: Hagyjad, valszleg munka nyista, van helyette Bob Marley és sűrű zöld füstölgés, mellette pedig munkáról való okoskodás fórumokon....végül is mennyivel rosszabb, mint a kormány? :)

Reggie 2011.05.20. 12:34:28

@Billy the kid: Jaj de okos valaki. Mar csak az a baj, hogy a Reggie nevet kevered a reggae stilussal... Ez kb olyan mintha magyarul a Gabi-t a gabba-val keverned. (Radasul olyan fostos szart nem hallgatok mint a reggae). Te pont annyira vagy okos mint a kormany, az mar biztos:)

Jurganov 2011.05.20. 12:45:29

@ember67: "Lejárt az egyenruha hordási ideje?: nincs elindulás"-ha hinni lehet a pletykának akkor ezzel nem lesz gond, hiszen mindenki kap új ruhát(pintér feleségének a cégétől).
amúgy meg az első 1000-et berakják életfogytra a többiek azonnal felveszik a munkát.nem lesz itt gond.
@Virág et.: igen, minden hatalom fő támasza az erőszakszervezete.mivel egyik fő profiljuk az, hogy akik hatalmon vannak azokat ott tartsák. ezért is érdekes, hogy a kormány mit is csinál, de főleg az, hogy hogyan...

fogash 2011.05.20. 13:13:31

@Billy the kid: beteges irigység? Azért, mert mióta dolgozom, mindig bejelentett állásom volt, a teljes keresetem után fizettem adót, végeztem mindenféle munkákat? Azért mert az így elért megtakarításaimat (magánnyugdíjpénztár) simán elvette az állam, bár nem ezt ígérte korábban?

Nem hiszem. Van pár tétel (anélkül, hogy elvakult narancsista lennék, sőt), ami bizony így néz ki:
- Egykulcsos adó, ahol mindenki a jövedelmével arányosan fizet? Igen, az az adójóváírás megszűnését jelenti, és végre nem az SZJA-fizetők 10%-a fogja összedobni az SZJA-bevétel 95%-át, hanem arányosan a kisebb keresetűek is a kasszához járulnak?
- kevesebb rokkantnyugdíjas? nonszensz, hogy az ország lakosságának majdnem egytizede rokkant- vagy korengedményes nyugdíjas. Ja, hogy a felülvizsgálat azt jelenti, hogy a kamusok visszakerülnek a munkaerőpiacra, és esetleg újra dolgozniuk kell?

Nem a vadnyugaton élünk, az élet nem egy katasztrófafilm, így fegyveres testületeink nagy része (szinte mind) standby üzemmódban éli le a szolgálati éveit. Vegzálja a békés állampolgárt, elsompolyog, ha leköpi a cigány, traffipaxoz ahol nem kéne, satöbbi. Szolgálati fegyverét 10 évente egyszer használja, akkor is csak a levegőbe lő. Ezért kapjon HÚSZ évre havi 150eFt nyugdíjat?! Ami mellett feketén úgyis dolgozik?

Ha ez irigység, akkor irigy vagyok. De tudod mit? Menjenek utcára, tüntessenek. Tüntessenek azért, hogy a gerinctelen férgek a kormányban és a parlamentben alkossanak olyan jogszabályokat, ami alapján a rendőr a RENDET védi (nem a jog betűje, hanem az emberek igazságérzete szerinti rendet!), ahol nem engem baszogat sunyiból az izzókészletért, hanem kiszűri a román köcsögöt, aki ész nélkül húz át az országon rögzítetlen rakománnyal, Aki megvédi az ÉN gyerekemet, meg a TIÉDET a hídpénzszedő, köpködő, a tízóraiját elszedő orkoktól. Aki majd a vasazókat kapcsolja le, nem a fekete mellényben a füvön ücsörgőket.

Jó? Aztán ha majd rend lesz, akkor el lehet kezdeni (újra)építeni a rendőr TISZTELETÉT, ami nem ugyanaz mint a kádári időkben érzett rettegés és nem is a mostani lenéző utálat. Bocsi, egyiket se én okoztam, de én finanszírozom. És azt mondom, köszönöm, nem kérem tovább. Ha alkalmas a munkára, dolgozzon. Kapjon pótlékot az államtól, mert volt, amikor készen állt (?) veszélyt vállalni értem, de ne abból éljen, hogy 25 évig a bakákat fingatta a laktanyában, meg lopta a gyakorlót munkásruhának...

VS544 2011.05.20. 13:29:09

@fogash:
Azért téged baszogat mert a pénzt be kell szedni felső utasításra. Azért nem lő a levegőbe sem mert két évig vizsgálja a jogosságát az ügyész. Ha netán rálőnek a géppisztollyal mindenre tüzelő bankrablókra akkor a jogos fegyverhasználat elismerése lecsökkenhet egy évre.Igazad van, a törvények szarok de ez a politikusoknak csak jó.Gondold el, ha jó törvényeink lennének, akkor nem téged baszogatnának, hanem a politikus fogait vernékki amiért elherdálták,ellopták az ország vagyonát

fogash 2011.05.20. 13:31:00

@Marcellusca: neked is szól, amit Billynek írtam az előbb.

Mellesleg nekem rendőr még nem segített. Nem találta meg ellopott tárgyaimat, nem óvta meg az életemet. Csak a szerencsémen múlik, hogy olyan környéken élek, ahol még nagy biztonsággal ki lehet menni az utcára. Szivatni viszont szivatott már rendőr nem is egyszer, ezért nem felhőtlen a tiszteletem irántuk. Van a családban amúgy kettő is. Az egyik érdekes példa: az apja egy öntödében fizikai melós, a gyerek közönséges járőr (az is határőrből lett). A jelenlegi jogszabályok szerint apa és fia egyszerre mennek nyugdíjba. Az apa 45 év öntöde után, a fia 20 év rendőrautózgatás után. Melyik lehet jobban elhasználódva?

Schengen óta nincs határőr. Előtte feketéztek, meg szívatták az egyszerű embert, aki életében egyszer a minden pénzéből kimerészkedett volna Szlovákiába. Sajnáljam? Lóf@szt!

A hivatásos katonákat se felejtsük ki: laktanyában heverészés, tankmosás, bakafingatás, konzerv/egyenruha/surranó/üzemanyaglopás. Erre jár a kedvezmény? Az afganisztáni békefenntartó/harcoló alakulatok meg megkapják a külön szerződésüket, mert ők valóban katonáskodnak. A többit miért sajnáljam? Ugye te sem gondolod, hogy egy tetszőleges mai magyar laktanyában lévő egyenruhások BÁRMITŐL is meg tudnak védeni?

A tűzoltókat fentebb kifejtettem. Az esetk 85%-ában nincs rájuk szükség. 10%-ban van, de azt más is meg tudná csinálni (fakivágás = erdész, szivattyúzás = vízügy). A maradó 5%ban van rájuk szükség, de akkor nagyon. A jelenlegi rendszer viszont irreálisan kedvező a számukra.

ennyi. És én kívánom neked, hogy gondolkozz el a valós arányokon, ne a kivételeken (lövöldözés, tűzoltás, stb). Nézd meg, mennyi gond van a mérleg másik serpenyőjében, illetve mibe kerül az államnak ezen többnyire soha meg nem szerzett érdemek honorálása...

fogash 2011.05.20. 13:32:09

@VS544: tudom, ezért mondtam, hogy menjenek, tüntessenek. De ne az öröknyugdíjért, hanem azért, hogy a SZOLGÁLATOS rendőrnek legyen JOGA betartatni a törvényt úgy, hogy utána nem kell évekig bíróságra járnia.

fogash 2011.05.20. 13:34:30

amúgy meg azt gondolom, mind a gyöngyöspata-szerű helyzetek állami szintű fenntartása csak arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet a korlátlan lopásról, megélhetési politikusbűnözésről. Csak most mellényúltak, ezért remélem lesz pár meleg napjuk a T. Házban is, nem csak katasztrófaturistázni járhatnak a forró helyekre...

VS544 2011.05.20. 14:06:32

Nyugaton egy politikusnak van jelleme, munkájának feltéle az, hogy ha ezt a pályát választja akkor előtte kell a vagyonát összekaparni,nem az országét ellopni.Nem minden politikus születik ott sem gazdagnak , de a többség ezért ért egy kicsit a gazdasághoz, és mivel vagyonos ezért nem vesz részt a korrupcióban. Másrészt ha keletre tekintünk ott a korrupció büntetése halál. Hány politikusunk élne most?

VS544 2011.05.20. 15:16:44

A legfrisebb hirek, a rendvéelmiseket a kényszerrendőrség foglalkoztatná , azokat akikre nem vonatkozik az alkotmány változása, azok pedig a munkaügyihivataltól kapnának munkát! Amit ha nem fogad el akkor ajövedelmét 50%-al csökkentenék, a 2. alkalommal pedig el is vehetnék. Csak a rendvédelmiseken gondolkozik a kormányunk.Emberek ébresztő !

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.20. 15:21:35

@Marcellusca: Mi van rendőrkém?Nem tetszik valami?:))
@Billy the kid: Ezt az irigység dolgot meg fejezük már be. Rendben?
Bocs fiúk de ebben @fogash: sok igazság van.

Jurganov 2011.05.20. 16:35:50

@fogash: ez szép volt. nem sok értelme volt, de legalább hosszú lett :) az a rész kimondottan tetszett, hogy lehet újraépíteni a rendőr tiszteletét. na, ezen jót röhögtem. egyrészt nem lesz sün mire tisztelni kellene, másrészt pedig a rendőrtől félni szokás. nézz körül, olyan nincs, hogy egy rendőr(ség) csak a tiszteletre épít-hosszú távon bukó az egész.

sada67 2011.05.20. 17:00:42

Tisztelettel az előttem szolokhoz, csak röviden. Az szerintem nem tisztességes, hogy egy törvényben rögzített nyugdíjat egy kormány visszamenőleg törölje és kötelezzen munkára egyes személyeket. Az viszont szerintem korrekt, hogy felülvizsgálja annak a lehetőségét, hogyan lehetne visszacsábítani ezeket az embereket. Sokan kényszerből mentek el, nem volt választás, a beosztás megszűnt, olyat nem tudtak felajánlani ami az előzővel egyezett volna és ott volt a felajánlások között a nyugdíj is. Hát döntöttek és elmentek nyugdíjba. Szerintem sokan így döntöttek volna a helyükben, szerintem ez nem szégyen, szégyen az, hogy 1996-ban meghozták ezt a törvényt és azóta senki sem módosította, hogy ne legyen a mai helyzet.

sada67 2011.05.20. 17:04:15

A másik, hogy a jelenlegi nyugdíjukat felbruttósítják, aztán azt kapják meg fizetésként. Hát én úgy hallottam, hogy van aki 120.000 és van aki 250.000 Ft-ot kap mint nyugdíj, akkor nem lesz gond és egy kis feszültség, hogy ki miért kap annyit, amikor a meló ugyanaz???? Egyébként vannak a rendőrök között is normálisak, ahogyan pl az asztalosok között is bunkók. (Nem akarom megbántani, csak pont egy asztalt néztem ezért jutott eszembe a szakma). Ez szerintem embere válogatja, csak ott a "cégnél" kicsit több jutott beléje :)))))))))).

sada67 2011.05.20. 17:06:43

amikor kicsik voltunk és a járdán kerékpároztunk megállított egy rendőr, leszidott minket, majd azt mondta, meg kell néznie, hogy mikori a levegő a kerekekben, hát mi szépen kitekertük a szelepet, ő meg azt mondta, hogy még időben, mert cserére szorult :)))))))) Nem balhéztunk, meg nem hőzöngtünk, de meg is jegyeztük, hogy nem kerékpározunk a járdán :)))))))))))

kormányzó 2011.05.20. 18:46:22

@sada67: Én maflást kaptam,aztán amikor anyámnak panaszkodtam,tőle is.De ez a levegő szavatosság,JÓ!Egyébként úgy gondolom,a tűzoltó munkaidejének 95 % át szívesen kifizetem,csak legyen ott amikor az 5 %-t el kell végezni!Szerintem ostoba dolog leragadni a zsarukon.A történet már régen nem róluk ,hanem mindannyiunkról szól!Ez a nagyon "elit" azt gondolja,mifasznak nekünk ennyi bőkezű juttatás! A befizetett pénzünkért elég nekünk a lófasz is.Ti ezt támogatjátok? Szerintetek a tisztességes jövedelem csak őket illeti? Mire fizetek tb-t,ny.járulékot,mv.járulékot ha semmit nem kapok érte, a kifogásokon és a bűnbakokon kívűl Gyerekek! Tényleg hajlandóak vagytok önként és dalolva lemondani minden jogotokról ,csak azért hogy az "elit" továbbra is gyarapodhasson?

Billy the kid 2011.05.20. 18:52:33

@fogash: Gondolom, tisztában vagy vele, hogy a rendőr nem jókedvéből áll ki a retkes trafival vadászlesbe, hanem azért, mert felülről (értsd: politika) elvárják, hogy szarrá bírságolja a ZEMBEREKET. Amiből ugyebár megint lesz egy kis pénz a költségvetésben, amit el lehet idővel lopni.
A csúsztatás mellett van némi igazság mondandódban, de azt elhiheted, hogy egy rendőrségi reformintézkedést nem lehet ilyen hánya-veti módon, szakmai párbeszéd nélkül, az érintettek kizárásával lefolytatni, úgy , ahogy most ezt ők teszik.
És akkor talán azt is észreveszed, hogy ezeknél (politikai elit) az oszd meg és uralkodj elve dominál, lassan az összes társadalmi csoportot kipécézték és megpróbálták ilyen- olyan jelzőkkel lejáratni;csak arról feledkeztek meg, hogy ebben a nyüves országban váltógazdálkodásban ők uralkodnak 22. éve, és nagyobb hátrányba vagyunk mint induláskor a startvonalnál. Szerintem nem te, nem én , és nem a többi kommentelő lopta szét spontán-privatizációval , ingatlanpanamákkal és egyéb mesterfogásokkal ezt az országot, hanem ők, úgy együtt, narancsostul, tulipánostul és szegfűstül.
1et értünk?
Érdekelne még valami. Hallott már valaki az elmúlt két évtizedben olyan ellenzéki vagy kormánypárti politikusról, aki az elmúlt 22 évben eladósodott??

kormányzó 2011.05.20. 19:07:42

@Billy the kid: Hogyne! PAPÍRON szinte mindegyik! Mer olyan szemét módon fizetjük őket! Mocskos kizsákmányolók vagytok!

attis119 2011.05.20. 19:28:08

@zero: Nézzétek meg ezt, és próbálja valaki értelmezni, mire is megy ki a játék. Akkor most csak a rendvédelmisekről van szó?
Ma Ti, holnap Mi, holnapután Ők.
www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/nyugdij/nyugdijugy_a_munkakepeseknel_felezheto_lenne_az_ellatas.149768.html

kormányzó 2011.05.20. 19:39:47

@attis119: Vaknak,süketnek és teljesen értelmi fogyatékosnak kell egyszerre lenni hogy azt gondolja valaki,csak a rendvédelmisekről szól a történet! Mindannyiunkat megszívatnak! Már ha hagyjuk.

attis119 2011.05.20. 20:23:39

@kormányzó: Olvastam tegnap is a kommenteket, azt is, amit te írtál. Írtam én is, gyak. ugyanazt, ami az előző cikkben is van. Ha gondolod, keresd vissza. Ha morbid akarnék lenni, azt mondanám, így legyen lottó ötösöm.
Teljesen egyetértek veled, főleg az utolsó mondatoddal.

T-101 2011.05.21. 00:20:05

@fogash: "Mellesleg nekem rendőr még nem segített. Nem találta meg ellopott tárgyaimat, nem óvta meg az életemet. Csak a szerencsémen múlik, hogy olyan környéken élek, ahol még nagy biztonsággal ki lehet menni az utcára. Szivatni viszont szivatott már rendőr nem is egyszer, ezért nem felhőtlen a tiszteletem irántuk. Van a családban amúgy kettő is. Az egyik érdekes példa: az apja egy öntödében fizikai melós, a gyerek közönséges járőr (az is határőrből lett). A jelenlegi jogszabályok szerint apa és fia egyszerre mennek nyugdíjba. Az apa 45 év öntöde után, a fia 20 év rendőrautózgatás után. Melyik lehet jobban elhasználódva?"

1. Rendőrségre, tűzoltóságra, katonaságra szükség van? IGEN.
2. A rendőr baszogatott közúti ellenőrzésnél? Ha nem hajtottál gyorsan, nem mentél át piroson, be voltál kötve, nem vezettél szabálytalanul és az autód minden kötelező tartozéka, okmánya rendben volt, ja és nem utolsó sorban udvarias voltál vele, nem "szóltál be neki", akkor MIÉRT IS? Hisz épp Te mondod, hogy munkakerülő mind, nem akar dolgozni. De a Te baszogatásod neki MÁR MUNKA. Semmi kedve hozzá! Most baj, ha dolgozik és baj, ha nem?
3. Nem sikerült kinyomoznia ellopott tárgyaidat? Igen, az ún. felderítési mutató általában 50% alatti. Ez ezzel a szakmával jár. De Te biztosan jobban tudod, h milyen nyomozati cselekményeket tettek a nyomozók. Tudod vannak főnökeik, akik eredményességet várnak tőlük, meg van ügyészség is...
4. Az életed megóvása nem kifejezett rendőri feladat, max. néhány spec. esetben. Ha nem kerültél ilyenbe, milyen jogon vonod őket ezért kérdőre?
5. Ismerősöd fia "20 év rendőrautózgatás" után nem mehet el nyugdíjba a jelenlegi szabályok szerint sem. Mert ahhoz 25 év szolg. viszony kell, és az utolsó fizetése 50%-át kaphatja. Azaz kb. 40-60 ezer Ft-ot. Ha ezért elmegy, akkor hülye. Te meg ezt írígyled? Bocs, de akkor Te is az vagy.
6. Az apja is mehetett volna rendőrnek. Hisz mindenki annak születik, csak van, aki tovább tanul... Egyébként kb. 800 szakmában jár valamilyen korkedvezmény. Hogy pont az öntödei nehéz fizikai munka ne lenne benne... nos, ezt nem hiszem.
7. Tehát szerinted minden más szakmában csak magasan kvalifikált, udvarias, mosolygós, a napi 8 óráját 120%-ban teljesítő sztahanovista dolgozó van. Csak a rendvédelmisek, meg a katonák görények. Vagyis nem láttál/hallottál még mogorva földhivatali ügyintézőről, pont a kellő időben meg nem található (előre kifizetett) szülészorvosról, de akár pedofil papról, stb, stb. (Bocs, senkit nem akartam megbántani, de a jellem nem munkakör-függő.)
8. Sokak véleményével ellentétben tehát szerintem a korkedvezményes nyugdíj a továbbiakban is jogos. Nem csak a rendvédelmiseknek, hanem minden fokozott megterheléssel járó munkakörben. A visszamenőleges törvénykezéssel pedig megásva a demokrácia sírja - és a MI SÍRUNK IS.
9. Te szoktál tervezni? Pl. az életedet? A rendőr a jogszabályok ismeretében és azok stabilitásában bízva úgy tervezett: lehúzza az előírt szolgálati éveit. Közben vállalja, amit vállalnia kell (nem sorolom, millióan leírták már). Nem magas, de stabilnak tűnő keresete miatt az átlagnál szívesebben hitelezik a bankok, hát felveszi. Ha sikerül, (megéri), elmegy korábban nyugdíjba, mert JOGOT SZEREZ RÁ. Ha lehet és bírja, mellette dolgozik is valamit. (Jelenleg az éves minimálbér 150%-áig kereshet, mert elveszti a nyugdíjra való jogot...) MIVEL JOBB NEKED, HA NEM DOLGOZIK? Elveszi Előled a munkát? Ne röhögtess, Te tényleg éjjeli/biztonsági őr akarsz lenni? Ők általában annak mennek, mert rokon szakma, ahhoz értenek és a vállalkozók is szívesen alkalmazzák őket pl. a fegyverismeretük okán. Mindezzel együtt még mindig töredékét keresik egy politikusnak. Szerintem jobban megérdemlik.
10. Ott a helyünk a demonstrációjukon, mert A KÖVETKEZŐK MI LESZÜNK.
11. "A baloldal, ha csak tehette, rárontott a nemzetére..."-idézet a Fidesztől. A mai jobboldaltól csak tanulhattak volna.
12. Sokak véleményével ellentétben szerintem Orbán Viktor nem Hitler. Hitler legalább a saját népét imádta. Viktor csak saját magát. Pont leszarja, h a népével mi van.
(Hitlerrel kapcsolatban persze van némi ferdítés, irónia...)

sada67 2011.05.21. 08:20:30

@T-101: Úgy hallottam, hogy kb. 500.000-600.000 embert érint a korkedvezményes nyugdíj rendszer, tehát a közel 30.000-40.000 rendvédelmis csak hab a tortán. Szerintem a kormánynak a többire "fáj a foga". Az már szép megtakarítás :(((((((((((((. Szóval itt jön amit már többen írtak, ma mi, holnap ti, aztán a többiek. Valóban ember függő, hogy ki, hogy beszél a másik emberrel, nem csak a rendőrök között van bunkó. Egyébként a felderítettséghez hozzá adódik, hogy egy bűnügyes pesten közel 30-40 üggyel foglalkozik egyszerre. Na abból, hogyan lehetne megtalálni is valamit :((((((((((((( Jó ha emlékszik az anyagokra, nem hogy eredményes legyen :((((((((((((((((. Hogy mi a megoldás, nem tudom, de a nyugdíjasok visszakényszerítése nem biztos, hogy egészséges, főleg ha ők is azt fogják csinálni, mint a jelenleg aktívak, csak egy kicsit más fizetésért (már előzőleg írtam, hogy a jelenlegi nyugdíjak eltérőek és teljesen másak, mint a mostani fizetések), egy kicsit bérfeszűltésg ?????????????????

T-101 2011.05.21. 10:07:11

@sada67: @sada67: Egyetértek. Ráadásul, ezeknek az embereknek ez egyfajta kényszermunka lesz. Ha pl. a nyugdíja "mellé keresve" éppen ki tudta fizetni a lakáshitelét, akkor most, ha majd úszik a lakása, milyen minőségű munkát is fog végezni? Én speciel a helyében nagy ívben leszarnám, hogy a felügyeletemre bízott közmunkás szépen ássa-e az árkot. Várnám a kormányváltást, hátha azok visszaadják a jogaim.

Modern demokráciában a jogbiztonság, ezen belül a visszamenőleges törvénykezés tilalma olyan alapvető érték, mint magához az élethez való jog. Az alkotmánybíróság kimondta pl. a végkielégítés-ügyben: ez az emberi méltóságot sérti. Nem értem: most, hogy az alkotmányba építik a nyugellátások elvonhatóságát, ÍGY MÁR NEM SÉRTI? KÖNYÖRGÖM: DEHOGYNEM! AZ ALKOTMÁNY KÉT CIKKELYE SZÖGES ELLENTÉTBE KERÜL EGYMÁSSAL!!! A nagy különbség, hogy az egyik egy alapvető (nemzetközileg is elismert) emberi jogot sért! Fel nem foghatom: ezt miért ne vizsgálhatná az Alkotmánybíróság?! Vagy nagy tudású jogászprofesszoraink szerint eltűrhető ez a jogi nonszensz? 2/3-dal a jelenlegi szabályaink szerint akár fasisztoid alkotmány is elfogadható, mert senkinek nincs joga felülvizsgálni kétszázegynéhány képviselő abszurd döntéseit?!

Javaslatom: népszavazás arról, hogy az Alkotmánybíróság magának az alkotmánynak az egyetemes emberi jogokba ütközését is megvizsgálhassa, ha kell megsemmisíthesse az ilyen irányú döntéseket.

Ezek a volt rendvédelmisek, katonák szerették a munkájukat, többet is ismerek, akik úgy nyilatkoztak, szívesen visszamennének - a megszerzett nyugdíjuk MELLETT. Ha az állam azt a (minimális!) plusz pénzt rájuk szánná, amit most biztonsági őrként keresnek, szívesebben bújnának újra egyenruhába. De hát jól látható, hogy a cél nem ez. A kormány örülne, ha senki sem akarna visszamenni. Akkor nem kéne fizetni SEMMIT.

És igazad van: ma ők - holnap MI!

Dracon 2011.05.21. 10:41:05

langlovagok.hu

"Üdvözlök Mindenkit!

Egy barátom kért meg, hogy osszam meg veletek gondolatait.

Fogadjátok szeretettel!

Halott Kollégám nevében, Pintér Sándor belügyminiszter úr részére!

Soha nem akartam írni arról a 2003. május 13-i napról, amikor meghalt egy barátom, kollégám Borsos József alezredes Úr. Azt akartam maradjon a kettőnk titka az, ami utolsó óráinkban történt. Fonja ez a kicsi kapocs szorosabbra a barátságunk emlékét, legyen valami olyan, ami csak a miénk. De nem lehet, nem tehetem.

2003. május 12-e hétfő:

A reggeli szokásos nyüzsgés az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának földszintjén. A nap, mint ahogy mindig kávézással és egymás ugratásával kezdődik, szánkban az első cigaretta keserédes ízével, ami a zsarunak hajnalban épp oly sajátja, mint a második vagy harmadik álmatlanul töltött éjszakán.

Ketten kaptunk eligazítást, Józsi és én. A feladat, megtalálni annak az Engel Zoltánnak a búvóhelyét a XV. kerületben, akit egy héttel korábban hiába figyeltünk az Állami Operaház tetejéről, akkor nem jött el a tervezett rablásának a helyszínére. Annyit tudtunk meg a főnöktől, hogy a XV. kerületben egy vasúti sínpálya melletti területen rendszáma alapján beazonosítható a nője által használt autó, és ahol kocsi, ott a ló is.

Rövid feladat meghatározás gyors kivitelezés. A lelakott szolgálati autóban beszélgettünk. A melóról keveset. Józsi rutinos "öreg" zsaru volt, VIII. keres, KMB-s ként kezdte, nem sokat kellett neki magyarázni, tudata a dolgát magától. Ha megvan a kocsi, bemegyünk, kíniaknak keresünk konténerbéreléshez lerakóhelyet. Amit látunk, bevéssük a kobakba, jelentünk, aztán nyakon verjük az egész bűnöző bagázst.

Utána családról beszéltünk, szóba kerültek a nyugdíjas évek is. Józsi virággal foglakozott, úgy tervezte, pár év múlva meg lesz a szolgálati ideje és utána bepótolja a gyerekeitől a feleségétől távol töltött időket. Nagyon szerette a családját. Mardosta a lelki ismeret, mert nem sokkal korábban összezördültek a nejével valami apróságon és ő nem szeretett veszekedni. De már béke van mondta, közben megérkeztünk.

Hoztuk a kötelezőt, az "urak" benyalták a "kínai" figurát, mindent megtudtunk, amit lehetett. Vissza a szolgálati helyre, jelentés, a feladatok kitalálása, aztán egy telefon haza. "Anya, ma éjjel megint nem alszunk otthon, reggel majd hívunk, puszi a gyerekeknek."

Összeálltunk a bevetési egységgel és hajnal fél ötig vártuk a madarat, nem jött. Ilyenkor az emberek már kimerültek, nagy a nyomás, észnél kell lenni. Bármikor jöhet a vad és Te nem hibázhatsz, mert az sokba kerül, nagyon sokba.

Közel 24 óra szolgálat után érkezett a vezetői utasítás, Engel eltűnt holnap folytatjuk, mindenki vonuljon be szolgálati helyére. Senki nem morgott, éreztük a bűnöző szagát, meg akartuk fogni. Befelé is erről beszéltünk, miközben megálltunk az M3-as egyik benzinkútjánál egy hajnali kávéra. Mire beértünk, a többiek Józsival együtt már rohantak ki és csak annyit mondtak, megvan, II/A. kerület, gyertek utánunk. Vissza az autóba és nyomás. Már a címnél jártunk, amikor jött a telefon. Józsit meglőtték, szerezzetek orvost. Még láttam az egyre gyengébben emelkedő, egykor oly erőteljes, férfias mellkasát. Kollégám üvöltött a fülébe miközben a fejét fogta: Józsi ne add fel, de már nem volt visszaút. Szívburok és medencelövést kapott, percek alatt csendben ment el. Levettem a pólómat lezártam a szemét és letakartam az arcát. Békés és nyugodt volt, elvégezte a dolgát.

És soha többet nem ment a telefon: "Anya, ma éjjel megint nem alszunk otthon, reggel majd hívunk, puszi a gyerekeknek."

Farkas János nyugállományú rendőr alezredes.

Utórezgés:

" A II. kerületi közgyűlés rendkívüli ülésén döntött, az összes képviselő támogatta a javaslatot. Arról is határoztak, hogy az elhunyt Borsos József két árván maradt gyermekét - nappali képzés keretében - az első diploma megszerzéséig támogatják.

A képviselők nyilatkozatban adtak hangot a tragikus esettel kapcsolatos megdöbbenésüknek és leszögezték: a polgárok életét, biztonságát, javait védő rendőr megtámadása a közösség elleni egyik legsúlyosabb bűntett, amely sosem maradhat elrettentő büntetés nélkül.

A képviselő-testület elítélte a történteket, és támogatásáról biztosította a rendőrséget, valamint együttérzését fejezte ki a hősi halált halt rendőr családjának.

Balsai István, a kerület MDF-es országgyűlési képviselője táviratban fejezte ki részvétét az elhunyt rendőr családjának."

Előtanulmány:

Petőfi Sándor: "Én megmondtam ELŐRE"

Hát hogymint vagytok otthon, Pistikám?
Gondoltok-e úgy néha-néha rám?
Mondjátok-e, ha estebéd után
Beszélgetések meghitt és vidám,
Mondjátok-e az est óráinál:
Hát a mi Sándorunk most mit csinál?
És máskülönben hogy van dolgotok?
Tudom, sokat kell fáradoznotok.
Örök törődés naptok, éjetek,
Csakhogy szűkecskén megélhessetek.
Szegény atyánk! Ha ő úgy nem bízik
Az emberekben: jégre nem viszik.
Mert ő becsületes lelkű, igaz;
Azt gondolá, hogy minden ember az.
És e hitének áldozatja lett,
Elveszte mindent, amit keresett."

öregember a kocsmából 2011.05.21. 11:27:49

Azon gondolkodom hogyha minden ilyen fasza a fenti szervezeteknél mint ahogy egyesek itt leírják akkor mért nem jelentkezik mindenki hozzájuk? Ha szerintük eddig se csináltak semmit akkor majd kíváncsi leszek mit fognak ezek mondani mikor majd sorba fognak leszerelni és tényleg nem lesz a helyükre más vagy ha lesz is az annyit is fog érni mert hogy ezek után nem sokan fognak erre a pályára menni az is biztos. Egyébként had kérdezem meg ők kérték hogy 25 év után elmehessenek vagy csak nem a nagyra becsült politikusok döntöttek így 1996-ban. És ha ez ennyire szúrta a fidesz szemét mért nem változtatta meg 1998-2002 között? Valószínűleg sokkal kisebb lett volna az ellenállás is. Igen meg kel változtattatni ezt ami most van de nem úgy hogy mindenkit egy kalap alap veszünk bár így sokkal könnyebb

trojka 2011.05.21. 13:17:54

@Dracon: Na, kíváncsi vagyok, mire fognak menni a közhaszontalan munkásokkal!?

Dracon 2011.05.21. 13:23:07

@trojka: mire mennének?
Kibasszák az összest, meghagynak kb 5000-et ha marad annyi, és a többi nyugdíjat zsebre vágják.

Érdekes adalék, ezek a hazaáruló gecik élükön a matolcsy patkánnyal annyira elkúrták hogyha nem volna manyup pénz akkor 7% lenne a hiány! Hasonlóan a nagy válság idején, hat ennyire nem értenek csak a lopáshoz és ezért kell minden nyugdíjat elvenni akitől csak lehet. Ma a rendőrök vannak soron holnap majd a köztisztviselők/tanárok holnapután a maradék.
Aki hülye az csak várja ki a sorát. Én nem fogom.

Dracon 2011.05.21. 13:35:17

T. Köcsög magyar választópolgár!

Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 17 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival! Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem. És? Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár.

Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem. Azé' bazmeg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit. Azé' bazmeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, -mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd - akkor így jártál.Majd négy év múlva szavazol, anyádra. Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibabaszott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass?Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Buktam már meg az elmúlt tizenöt évben, egyszer is? Tessék? Láttál Te már időközi választást, ebben a kurva országban? Nem figyelsz, kis fasz!

Tényleg, kire szavaztál tavasszal? A komcsikra, vagy a Fideszre? Tudod miért kérdezem? Mert még azt sem vetted észre, hogy ez is kurvára mindegy. Én bazmeg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én egy vagyok. Az elit.

A Z E L I T ! Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív. Ezt a szart is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt. A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg Te, Te kis paraszt. "A törvény szerződés, gazdagok és szegények között." -azt hitted vicc, mi? Még pofáztol, hogy elkúrtuk, elkúrták az országot? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele!

Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há' nyazsgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétbaszatom a fejed a Gergényivel. - Mellesleg, utálom ezt a seggnyaló csókát, de hát minden házba kell valaki, aki leviszi a szemetet. - Visszatérve a benzinpénzemre, kurvára utálom ha a zsembe turkálnak. Igen, öt milliárdot basztunk el, majd' négyszázan. A vizitdíj meg 10 millió emberen hoz vagy másfél milliárdot. Igen bazmeg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdj el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kibaszott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közölöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni. Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet.

Négyszázan. Igen, ennyien vagyok. Emlékszel még, hogy ezt a kampányt is (mint mindegyiket) úgy kezdtük, hogy most aztán kisebb parlament lesz? Lett? Na látod! Hogy a saját munkahelyemen csináljak létszámleépítést? Miért, szerinted mi a faszt kezdenék a Laci fiammal, ha nem tudnám betolni képviselőnek? Legyen prolimunkásköcsög, mint Te? Viccelsz, ugye? Szóval, Kedves Köcsögmagyarválasztópolgár! Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minekután Te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális demokráciánkban, így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés.

Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a pofádat evésre használd, és most húzzál vissza dolgozni, köcsög!

2007 Budapest, Európa

Tisztelettel: A politikai elit.

(Dr. Áder János,Ágh Péter,Alexa György,Alföldi Albert,Almássy Kornél,Dr. Ángyán József,Arató Gergely,Dr. Aszódi Pál,Dr. Avarkeszi Dezső,Babák Mihály,Bagi Béla,Dr. Baja Ferenc,Dr. Bakonyi Tibor,Balla György,Balla Mihály,Balog Zoltán,Balogh József,Balogh József,Dr. Balogh László,Dr. Balsai István,Bánki Erik,Bányai Gábor,Barabásné Czövek Ágnes,Dr. Bárándy Gergely,Dr. Baráth Etele,Básthy Tamás,Bebes István,Becsó Zsolt,Bedő Tamás,Béki Gabriella,Bencsik János,Bernáth Ildikó,Bíró Ildikó,Dr. Bóka István,Bókay Endre,Boldvai László,Borenszki Ervin,Dr. Boross Péter,Borsos József,Dr. Bóth János,Botka Lajosné,Dr. Botka László,Dr. Bőhm András,Dr. Braun Márton,Burány Sándor,Dr. Buzás Péter,Dr. Csákabonyi Balázs,Dr. Csáky András,Csampa Zsolt,Dr. Csapody Miklós,Császár Antal,Cseresnyés Péter,Dr. Cser-Palkovics András,Dr. Csiha Judit,Csizmár Gábor,Csontos János,Czerván György,Dr. Czinege Imre,Dr. Czira Szabolcs,Czomba Sándor,Dr. Dancsó József,Dr. Dávid Ibolya,Deák András,Deák Istvánné,Demendi László,Demeter Ervin,Dér Zsuzsanna,Dr. Deutsch-Für Tamás,Domokos László,Donáth László,Dr. Dorkota Lajos,Ecsődi László,Ékes Ilona,Ékes József,Dr. Eörsi Mátyás,Erdős Norbert,Érsek Zsolt,Dr. Faragó Péter,Farkas Flórián,Farkas Imre,Farkas Sándor,Dr. Fazekas Sándor,Fedor Vilmos,Fehérvári Tamás,Fetser János,Filló Pál,Firtl Mátyás,Dr. Fodor Gábor,Fogarasiné Deák Valéria,Dr. Fónagy János,Font Sándor,Földesi Zoltán,Frankné dr. Kovács Szilvia,Fülöp István,Dr. Gál Zoltán,Gál J. Zoltán,Dr. Garai István Levente,Gazda László,Geberle Erzsébet,Dr. Géczi József Alajos,Dr. Gedei József,Dr.Gegesy Ferenc,Godó Lajos,Dr. Gógl Árpád,Gőgös Zoltán,Göndör István,Dr. Gruber Attila,Gulyás Dénes,Gulyás József,Gúr Nándor,Gusztos Péter,Gy. Németh Erzsébet,Gyárfás Ildikó,Dr. Gyenesei István,Dr. Gyimesi Endre,Gyula Ferencné,Gyurcsány Ferenc,Hadházy Sándor,Hagyó Miklós,Dr. Hajdu Attila,Hajdu László,Halász János,Halmai Gáborné,Dr. Hankó Faragó Miklós,Dr. Hargitai János,Harrach Péter,Hárs Gábor,Dr. HeintzTamás,Dr. Hende Csaba,Herbály Imre,Herényi Károly,Dr. Hiller István,Hirt Ferenc,Hock Zoltán,Dr. Hoffmann Rózsa,Horn Gábor SZDSZ,Horn Gyula,Horváth Csaba,Horváth István,Dr. Horváth János,Dr. Horváth Klára,Dr. Horváth Zsolt,Dr. Horváth Zsolt (Veszprém),Dr. Hörcsik Richard,Dr. Ipkovich György,Dr. Iván László,IváncsikImre,Ivanics Ferenc,Jakab István,Dr. Jánosi György,Járvás István,Jauernik István,Dr. Józsa István,Juhász Ferenc,Juhász Gábor,Dr. Juhászné Lévai Katalin,Káli Sándor,Dr. Kálmán András,Dr. Kapolyi László,Kárpáti Tibor,Dr. Karsai József,Karsai Péter,Katanics Sándor,Dr. Katona Béla,Katona Kálmán,Dr. Kékesi Tibor,Kékkői Zoltán József,Dr. Kelemen András,Keleti György,Keller László,Dr. Kerényi János,Kis Péter László,Dr. Kis Zoltán,Kispál Ferenc,Kiss Attila,Kiss Ferenc,Kiss Péter,Kocsi László,Dr. Kóka János,Dr. Kolber István,Dr. Kontrát Károly,Kontur Pál,Kormos Dénes,Korózs Lajos,Kósa Lajos,Koscsó Lajos,Koszorús László,Kovács Ferenc,Kovács Kálmán,Kovács Tibor,Dr. Kovács Zoltán,Dr. Kozma József,Dr. Kökény Mihály,Dr. Kövér László,Kránitz László,Kubatov Gábor,Kuncze Gábor,Dr. Kupper András,Kuzma László,Laboda Gábor,Lakos Imre,Dr. Lamperth Mónika,Dr. Lanczendorfer Erzsébet,László Tamás,Lasztovicza Jenő,Dr. Latorcai János,Lázár János,Dr. Legény Zsolt,Lénárt László,Lendvai Ildikó,Lengyel Zoltán,Lezsák Sándor,Lombos István,Dr. Lukács Tamás,Lukács Zoltán,Mádi László,Dr. Magda Sándor,Dr. Magyar Bálint,Mandur László,Manninger Jenő,Márfai Péter,Márton Attila,Dr. Matolcsy György,Dr. Mátrai Márta,Mécs Imre,Dr. Medgyasszay László,Meggyes Tamás,Dr. Mester László,Mesterházy Attila,Dr. Mikola István,Mohácsi József,Dr. Molnár Ágnes,Molnár Albert,Molnár Béla,Dr.Molnár Csaba,Molnár Gyula,Dr. Molnár Lajos,Molnár László,Molnár Oszkár,Dr. Molnár Zsolt,Móring József Attila,Dr. Nagy Andor,Dr. Nagy Gábor Tamás,Dr. Nagy Imre,Nagy István,Nagy Jenő,Dr. Nagy Kálmán,NagyLászló,Nagy Sándor,Dr. Navracsics Tibor,Németh Zsolt,Nógrádi László,Nógrádi Zoltán,Nyakó István,Dr. Nyitrai Zsolt,Nyitray András,Dr. Nyul István,Dr. Ódor Ferenc,Dr. Oláh Lajos,Dr. Orbán Viktor,Dr. Orosz Sándor,Örvendi László József,Paizs József,Pál Béla,Pál Tibor,Dr. Pálinkás József,Pánczél Károly,Papp József,Páva Zoltán,Pelczné Dr. Gáll Ildikó,Dr. Perjési Klára,Dr. Pesti Imre,Dr. Pető Iván,Pettkó András,Podolák György,Pokorni Zoltán,Dr. Pósán László,Potápi Árpád,Puch László,Dr. Puskás Tivadar,Püski András,RábaLászló,Rácz István,Rácz Róbert,Rákóczy Attila István,Dr. Répássy Róbert,Révész Máriusz,Rogán Antal,Rónavölgyi Endréné,Rózsa Endre,Dr. Rubovszky György,Dr. Salamon László,Sándor István,Dr. Sándor Klára,Dr. Schiffer János,Schmidt Ferenc,Dr. Schvarcz Tibor,Schwartz Béla,Dr. Selmeczi Gabriella,Dr. Semjén Zsolt,Dr. Simicskó István,Dr. Simon Gábor,Simon Gábor,Dr. Simon Miklós,Soltész Miklós,Sós Tamás,Dr. SpiákIbolya,Dr. Steiner Pál,Dr. Suchman Tamás,Szabados Ákos,Szabados József,Dr. Szabó Erika,Dr. Szabó Éva,Szabó György,Szabó Gyula,Szabó Imre,Szabó Lajos,Szabó Vilmos,Dr. Szabó Zoltán,Dr. Szabóné MüllerTimea,Dr. Szakács Imre,Dr. Szakács László,Szalay Ferenc,Szántó János,Dr. Szanyi Tibor,Szászfalvi László,Szatmáry Kristóf,Dr. Szekeres Imre,Dr. Szép Béla,Szijjártó Péter,Dr. Szili Katalin,SzirbikImre,Szűcs Erika,Szűcs Lajos,Tállai András,Tasó László,Tatai-Tóth András,Teleki László,Tellér Gyula,Dr. Tilki Attila,Dr. Tittmann János,Tóbiás József,Dr. Toller László,Dr. Tompa Sándor,Tóth András,Tóth András,Dr. Tóth Bertalan,Tóth Ferenc,Tóth Gábor,Tóth Gyula,Dr. Tóth István,Tóth József,Dr. Tóth József,Tóth Károly,TóthTiborné dr.,Török Zsolt,Tukacs István,Dr. Turi-Kovács Béla,Dr. Ujhelyi István,V. Németh Zsolt,Dr. Vadai Ágnes,Varga József,Dr. Varga László,Varga Mihály,Varga Zoltán,Varju László,Dr. Vas János,VécsiIstván,Végh Tibor,Dr. Veres János,Veress József,Dr. Vidorné dr. Szabó Györgyi,Vigh László,Vígh Ilona,Dr. Világosi Gábor,Vincze László,Dr. Vitányi István,Vitányi Iván,Dr. Vojnik Mária,Warvasovszky Tihamér,Dr. Wiener György,Winkfein Csaba,Wittner Mária,Zatykó János,Dr. Zombor Gábor,Zsigó Róbert)

venszivar 2011.05.21. 16:13:14

@Dracon: No hali! 19.-én 22óra előtt ,eltűntél,mint az arany óra......Lejárt a műszak?
Most meg felturbózva,újult erővel s "pofonokat osztogatva látlak" újra.Feldobtak pár ezer, (tízezer) Eurót?! Semmi baj............"küzdj' s bízva bízzál" .

Dracon 2011.05.21. 17:04:22

@venszivar: no szia akkor sörözni mentem a Hofbräuhaus-ba, most is mindjárt megyek. Te meg csak legeltesd a birkákat addig.

venszivar 2011.05.21. 17:13:32

@Dracon: Milyen jól megy .......állandóan van miből sörözni......mondom én,hogy jól fizetnek. Voltál már az Októberfeszten?

Dracon 2011.05.21. 17:22:35

@venszivar: Ja jól de hálistennek nem fizetnek, én vagyok az aki fizet :D
Voltam vagy kétszer de nem igazán szeretem, sokkal jobb mikor csak úgy beülsz 2-3 korsó sörre meg egy csülökre és ne nem kell tülekedned a sok turista között. De az igaz hogy egyszer már csak a hangulat kedvéért is kötelező meglátogatni a fest-et.

sanchopapa 2011.05.21. 17:57:23

Talán egy sört megérnek...
www.facebook.com/media/set/?set=a.1294158270348.2039204.1122047363
szarnyuggernépellenségválságokozó

trojka 2011.05.22. 07:03:18

@Dracon: OKÉ, sajnos nem fejeztem ki magam elég világosan. Én a visszahívott rendörökre gondoltam, akiket a közhaszontalanok felugyeletével bíznak majd meg. Ugyanis, rövid idön belul infarktust fognak kapni, amikor szembesulnek ezen "élmunkások" munkatempojával. Többször leírtam, hogy amit ezek munka címén muvelnek, az közröhej. a négy orábol legalább kettöt zabálnak, bagoznak, ulnek, dumálnak. Nos, ezt kéne ellenörizni. Ha pedig szeretnék megmozgatni öket, rögtön jön majd a kisebbségi fömufti, az ombucmano, meg a fene tudja még, milyen érdekvédö. Ebböl lesz csak igazándibol szép nagy balhé. Elöször rá kéne szoritani ezeket a kétlábon járokat, hogy tanuljanak meg becsuletesen dolgozni, utána "bevonni a munka világába" százezer ingyenélö lazsálot. Közröhej, ahogy Viktorék itt görcsölnek, hogy mindenfelé a "jofiut" mutassák, közben padlora visznek egy országot, egy népet!

kormányzó 2011.05.22. 07:30:34

@trojka: Komolyan azt gondolod,a " kisebbség" fog közhasznú státuszba kerülni? Tényleg ezt hiszed? Herceg! Hány éves vagy?

trojka 2011.05.22. 07:39:23

@kormányzó: Már megint nem értjuk egymást. Én csak azt írtam, hogy azok, akik a közhasznuak munkáját fogják felugyelni, vért fognak izzadni, mert semmit nem tudnak majd kezdeni veluk. Amugy, elég közelröl látom a közhasznuak munkáját, sajnos, néha kénytelen vagyok kapcsolatba is lépni veluk. Egyebkent, a 65 felé ballagok, ha már ennyire édkel a korom. A herceg kicsit tulzás, öseim bároi cimet viseltek! (de csak ök).

picur3ka 2011.05.22. 10:21:15

@öregember a kocsmából:

Hogy lett volna kisebb ellenallas? Meg e nelkul is vesztettek 2002-ben. Az allamilag fizetettek es az inaktivak nagy szamuknal fogva, komoly politika befolyasolo tenyezok.

Az, hogy megmerik ezeket lepni akkor is, ha lehet, hogy belebuknak, csak egyet jelenthet: semmi mast tenni nem lehet. Nincs tovabb.

Dzurinda tokosebb volt, hamarabb lepett ezen a teren, jobban is all Szlovakia sokkal, persze ott is ujravalasztottak a szocikat...

kormányzó 2011.05.22. 16:36:43

@trojka: Vettem,Báró úr! ( A Herceg titulussal,csak Markos egyik poénjára utaltam.)Én viszont arra gondoltam,a "munka világába visszaterelt rokkantak " között - megjósolhatóan - nem a kisebbség lesz túlsúlyban.Amúgy képzeld magad elé a képet! A "reaktivált " rendőr/fegyőr "vért izzadva" próbál kezdeni valamit a "reaktivált" rokkanttal! Megvan?Akkor ezt megbeszéltük. Ne feledd a bölcs - nem dakota - mondást: A rabszolga munkája,szükségképpen hanyag!

fokabacsi 2011.05.22. 17:30:56

"Az előzetes felmérés szerint mennyire lesz agilis és motivált az a 55 éves ex-rokkant, volt ex-rendőr, akit kiküldenek Bivalybasznádra járőrözni egy darab bilinccsel?"
Annyira mint az a hegesztő aki megemel, összeállít és meghegeszt, majd letisztít 8 órában három tonna vasat ! 60 évesen, darab-időbérben! Ha megvan a kellő számú darab, ami kitölti a munkaidőt, akkor van fizetés! Ha nincs, meg, akkor annyit fizet a cég amennyi van! Nehogy már egy soha nehéz munkát végzett rendőr , remegős aggastyán legyen 55 évesen!?

venszivar 2011.05.22. 18:04:22

@fokabacsi: +,még az ÓRIÁSI különbség,hogy ha nem teljesíti a darabbért,netán még beteg is lesz,már repülhet is! Ott állhat 50-60 évesen "SEMMIBE"! Bezzeg a 42-45 éves,már jó150-200ezres nyugdíjjal SÍRÓ rendőr,már feketén még "őrködik",újabb 150-ért........Ó a szegények !
Bezzeg még soha nem hallottam,hogy a most tüntetők valaha is felemelték volna hangjukat pl.: a kamion sofőrökért,hogy nem kéne már 55-65 évesen..... v. festők,pékek,ápolók,tetőfedő,ács,bádogos,lakatos,esztergályos,kőműves,magas v.mély építő stb.
Bezzeg most ők éppen azoktól várják a szolidaritást,kikre eddig a jólétük,kiváltságaik függött,most azokat ijesztgetik,kik már 15-20 éve elvesztették szervezkedési lehetőségeiket,nem úgy mint ők,persze az ő megszámlálhatatlan szakszervezeteiket is a dolgozók befizetett pénzéből tartják!Próbálna meg a magán szektorba dumálni valaki!No azért sincs pénz,mert már nincs munka,nincs miből összedobni a közalkalmazottakra,ha ez nem tetszik ki lehet jönni a valós életbe s mentőövek nélkül meg lehet próbálni DOLGOZNI !NEHÉZ LESZ,mint a többi 3 milliónak !

trojka 2011.05.22. 18:56:01

@kormányzó: Hát, még most sem értettél meg! Nem a reaktivált nyugdíjas lesz közhasznu, hiszen ma sem azok támasztják a lapátot! Te láttál már közhasznu munkást, mondjuk egy kb. 70%-os roma telepulésen dolgozni? "söprögetnek, söprögetnek" ugye, ismerös? -Hofi Géza, aki már akkor látnoki képességekkel bírt...jelen pillanatban a közhasznuakkal sem a polgár "jenö", sem a jegyzö, sem az önkormányzat, sem senki nem tud zöld ágra vergödni, mivel dolgozni egyik sem akar. Akkor gondoljunk bele, hogy százezer közhasznu roma mi a fenét fog csinálni? Ma voltam éppen egy korházban, az udvara elgazosodva, szemetes, lehangolo látvány. Nahát, ide miért nem lehet néhány közhasznut vezényelni, hogy naponta rakják rendbe a teruletet? Igaz, hogy a fele idöt ellognák, de legalább a betegek nem a lehangolo, dudvás, szemetes teruletet látnák. Vagy talán, rakja rendbe az orvos, az ápolonö, netán a beteg? a közhasznu pedig nagyrészt az "alig " nyolc általánossával majd operál, beadja a gyogyszert, lázat mér, hadd ne folytassam. ez biztos hogy szélsöséges, amit itt leirtam, de a munka világába "visszatereltek" szerintem nagyon hamar sanzén s...be lesznek rugva, nehogy már késöbb nyugdíjat kelljen adni nekik. Hiszen, pont arrol rebegek, hogy a munka világába visszaterelt fog vért izzadni, hiszen állítolag neki kell majd felugyelni a százezer "közhaszontalant"! Amugy, kiváncsi lennék a valodi statisztikára, hogy mondjuk ezelött 30 évvel hány öngyilkos volt ebben a dicsö hazában, mennyi volt mondjuk az utobbi 20 évben, és mennyi lesz az elkövetkezendö "csupán" 3 évben. Köszönöm a rangom elismerését, amugy simán irhatsz kobor lovagot is, nem utasítom vissza! (vicc volt).

fokabacsi 2011.05.22. 19:29:43

@venszivar: Hét évet dolgoztam hegesztőüzemben! Kétszer kaptam sérvet, operáltak beültettek szilikonhálót! Bizony volt olyan, az elején, hogy 12 órában kerestem 280 percet! Ennyit fizettek, mert ennyit tett ki a darab-időbérem! Nem is méltatlankodtam, mert így szólt az egyezség! De amikor egy munkahely valami miatt nem tetszik, keveset fizetnek, vagy valamivel nem vagyok megelégedve , akkor onnan odábbállok.! Igaz több szakmám van!

venszivar 2011.05.22. 19:52:27

@fokabacsi: No most pl.: "Ezt" lehet megpróbálni a "fiúknak" s a "hölgyeknek" !Kitartást,minden jót.Üdv.

Marcellusca 2011.05.22. 19:59:10

Szeretném látni, amint a Napló stábja végig kíséri Borkai Zsolt (szül:1965.) nyá. alez.-t, amint megjelenik a visszaaktiváló bizottság előtt!

trojka 2011.05.22. 20:14:04

@fokabacsi: Nem akarok kötözködni, de lehet, nem hiszed el, a régi rendöröknek, tuzoltoknak, fináncoknak, BV-seknek ugyanugy volt (van) szakmájuk, mint Neked. Heggesztök, autoszerelök, festök, mezögazdák, tanitok, stb. stb. , hadd ne folytassam. Ök azért váltottak, mert többet vártak, többet ígértek nekik. "Az ígéret szép szo..." (bocs, de nem hiszem, hogy ezzel elárultak volna bárkit) Nos, ezt most "uraimék" sanzén felrugták, mint "vak gombász a taplogombát" Porzik is rendesen. Meg tudnád mondani, ugy öszintén, hogy az egymás elleni gyulölet vajon hová vezet? Szerintem nem csak emberek, hanem magyarok is vagyunk, miért kell egymást marni csak azért, mert néhány marha állat azt szeretné? Hová lett az empátia, az egymás tisztelete, megértése, támogatása? ( Tudom, "elfujta a szél" és Orbán Viktorék, meg Gyurcsány, Gyula, Kaka Jani, stb.)Te is élni szeretnél, a másik is élni szeretne, nagy részunk már nem is önmagunkért, hanem gyerekeinkért, unokáinkért! Miért engedjuk, hogy egymást bánthassuk, felsö parancsra, hogy gyulölettel szoljunk egymáshoz! Jézus lehet, hogy az emberekért halt meg, de ha tudta volna, milyen fölösleges volt áldozata, nem vállalta volna a "keseru poharat!"

picur3ka 2011.05.22. 20:21:16

@trojka:

Mondd ezt a megvalto szoveget el a rendoroknek, akik minden leheto modon bojkottalni akarnak egy demokratikusan megvalasztott kormanyt, aki vegre valahara valami rendszervaltas szagu dolgot szeretne bevezetni ebben a kurva orszagban. nincs. Probald megmagyarazni nekik, hogy szolidalisak legyenek az 1.5 millio termelo munkat vegzo adofizetovel, mer ennyibol nincs logazni.

Jelents, mit valaszoltak a setalokat lovos terezak megertesileg.

trojka 2011.05.22. 20:38:53

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ez nem egy megválto szöveg, nem érzem magam "Megváltonak". Csak azt nem értem, hogy juthatott idáig egy ország, hogy igy egymásnak tudja ugratni az embereket egy "demokratikusan megválasztott kormány", amelyik ugy szívat itt mindenkit a 2 harmadra hivatkozva, ahogy akar. Mondd csak, majd ha 2011, esteleg 12 öszén a rendörök ismét verik majd a tuntetöket, gumilövedékkel lövik ki a szemuket, akkor mit fogsz modani? Hogy a piszkos ellenforradalmárok meg akarták buktatni a kormányt, és jogos volt a fellépés? Szerintem te egy elfogult, történelmet abszolute nem ismerö, soviniszta pacák vagy, ráadásul még népellenes is. Az egoizmusodrol már nem is beszélve. Neked az a rendszerváltás, ha nyomorba döntöm az egész oszágot? Nem veszed észre, hogy itt már nem a rendörökröl, tuzoltokrol, katonákrol van igazán szo, hanem arrol, hogy összeugrasszák a népet, ök meg jot röhögjenek a markukba? Érdekes, Gaskoval (nagy ellenzéki volt) miért lehetett sec-perc alatt kiegyezni? Mert Viktorék sem merték felvállalni a kétfrontos harcot. Igy az egyik ellenfél már kiesett. Ugyanezt a politikát fogják folytatni a továbiakban is. Csak az a kérdés, ki lesz a következö korrumpálhato? (Ez a harc lesz a végsö...)

picur3ka 2011.05.22. 20:50:24

@trojka:
'Szerintem te egy elfogult, történelmet abszolute nem ismerö, soviniszta pacák vagy, ráadásul még népellenes is. Az egoizmusodrol már nem is beszélve. Neked az a rendszerváltás, ha nyomorba döntöm az egész oszágot? Nem veszed észre, hogy itt már nem a rendörökröl, tuzoltokrol, katonákrol van igazán szo'

Lol. igen, elfogult vagyok, szeretnem, ha Mo letezne 20-30 ev mulva is, akarhanyan gebedunk bele. Az orszag nyomorba van dontve, ahogy van, regota. Ugy hivjak ezt: 30-as vilagvalsag, kommunista szovjet kemek es ugynokok, kommunizmus, szocializmus.

Hogy jon ide a sovinizmus? Pacak sem vagyok.

A nepek mar regen ossze vagynak ugrasztva, mondd te most jottel le a falvedorol, vagy valami anyagi erdekeltseged van a puccs helyzet kelteseben/tamogatasaban?

Mert a masik, amit latni kell, hogy minel tobb a cirkusz, annal kevesebb piaci bizalom lesz az orszagban. A tokebefektetesre meg olyan nagy szuksegunk van, mint egy falat kenyerre. Kartekony fergek. A torvenytelenul rendbonto rendorseg. Nem meglepo, persze, a torvenyt gyakran leszarjak ezek.

trojka 2011.05.22. 21:34:01

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Igazad van, egoizmust akartam írni, ami természetesen homlok egyenesen más, mint a sovinizmus. Amennyiben megsértettem méltoságodat a "pacak" szoval elnézésedet kérem, bár én is kifejtettem hogy nem vagyok "herceg", Te válaszoltál rá, tehát egyenlítve. Az, hogy Te itt a rendörséget szidod, lelked rajta, de ne önmagukért szidd, hanem azért, amit csináltak belöluk. tul "jol" idomitották és alázták meg öket, nem volt késöbb nehéz egy képlékeny valamivé alakítani ezt a tömeget. Pedig, ha jobban ismernéd öket, rájönnél, hogy ök is emberek, nekik is van (volt) arcuk, vannak (voltak) álmaik és vannak (voltak) vágyaik, s a legutolso fájdalma sem (volt) semmivel kevesebb a legelsöénél... Bocs, de Julius Fucsikot idéztem...Én is szeretném, ha Magyarország sokáig létezne, de igy, ahogyan fenn akarják tartani (bármelyik politikai párt is), nem biztos, hogy jelenlegi formájában találkoznak majd vele. (Azért "találkoznak", mert én hála Istennek, már nem fogom megérni, csak az unokáimat sajnálom...: "most pedig átadom a szot Pusoma (Kohn) elnök urnak..."hát, bibasok, jo lenne már erröl a magyar kérdésröl is beszélni") egyebkent, a rendörséget nem a 30-as években kezdték politikailag befolyásolni, hanem nagyon jol látod, hogy 1945 után. Akkor vált a vér vízzé és jutottunk ennek kapcsán mára oda, hogy egy 97 éves volt csendör tisztet meghurcolnak, meggyaláznak. De-ezt nem a rendörség teszi, nem is a kommunista párt, (nem a cucilisták) hanem azok, akik állitolag engesztelhetetlen ellenségei a kommunizmusnak, vagy akár ami rá emlékezetet. Ugye, ismered azt az egyiptomi talányos utalást: "a kígyo a farkába harap" - nos, most is ez történik, csak valakik pálcával piszkálják a kigyot, hogy mérgében ezt megtegye. A magyar nem a farkába harap, hanem egymásba, és nem veszi észre, hogy mások jokat röhögnek a hulyeségén. Elnézésedet kérem, ha felduhítettelek, amugy nekem semmiféle érdekeltségem nincs a népek egymásnak ugrasztásában, a puccshelyzet elösegítésében, de kénytelen vagyok önvédelmi fegyvert hordani magamnál, hogy megvédjem csaladom és magam életét. Gondolom, ha Te ilyen helyzetben lennél, szintén ezt tennéd. Bár, ahogy szavaidbol kiérzem, nem vagy Te egy provokátor?

picur3ka 2011.05.22. 21:43:34

@trojka:

Provokator? Ne viccoljel, ennek az orszagnak vege, ha nincs atalakitas a gazdasagi mukodes teren. Teljesen mindegy, mi van a szegeny, korrupt, eroszakos, jelentektelen hatekonysagu, torvenyserto, politikailag elkotelezett - a kommunizmushoz - rendori szervezettel. Nincs penz, ennyi. Nincs mit ragozni, meg toszogatni, meg maszatolni.

A herceges se nem en votam, kulonben. Nincs jo napod.

Dracon 2011.05.22. 21:53:50

No latom jól elvagytok nélkülem is.
Annyit segítséget adok a kommunistázók számára hogy még mindig sőt egyre inkább azok szívatják a népet.

A rendőröket most azért verik mert ezt hiszik hogy a fideszes keménymagnál szereznek egy két jó pontot ha már a 98%-os adót elbaszták, akkor most kiköszörülik a csorbát.
Dehogy okuljon is nép.
Itt egy nem reklámozott információ.
No ki lézerjani apja??
ime
hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1z%C3%A1r_Gy%C3%B6rgy_%28politikus%29

az öreg még él és gondolom jó tanácsokkal látja el fiacskáját.

Dracon 2011.05.22. 22:09:12

www.origo.hu/itthon/20100614-a-rakosi-es-a-kadarkorzsak-meg-elo-politikusai.html

Lázár György
"Miniszterelnöksége alatt gyorsult fel Magyarország eladósodása. Az ország 1978-ra a fizetésképtelenség határára került, adóssága a hetvenes évek végére elérte a 8 milliárd dollárt, ezért 1982-ben Magyarország - a szovjet vezetés tudta nélkül - titokban belépett a Nemzetközi Valutaalapba. A nyolcvanas években az ellenzéki mozgalmak megerősödését látva felszólította belügyminiszterét, Horváth Istvánt, hogy "le kell tartóztatni, aki törvénysértést követ el". 1987-ben "a dinamizálás és a fiatalítás" jegyében Grósz Károly váltotta a kormány élén, ám a belső ellenzékével küzdő Kádár nyomására megtették a párt főtitkárhelyettesének. 1988-ban nyugdíjazták, ezt követően visszavonult a közélettől."

Milyen jellemző a családra. Igaz a fia csak a legeladósodottabb magyar város polgármestere, de igyekszik felnőni az apjához.

trojka 2011.05.22. 22:14:42

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Bocsáss meg, tényleg nem Te írtad a "herceg"-et, hanem kormányzo. Öregszem, tudd be annak. De-szerinted, akkor valoban mi van a "szegény, korrupt, eröszakos, jelentéktelen hatékonyságu, törvénysértö, politikailag elkötelezett- a kommunizmushoz-rendöri szervezettel". egyben tévedsz: nem a kisrendörök az elkötelezettek, hanem a nagyok. Mennél "nagyobb" valaki, annál elkötelezettebb. Bármilyen politikai brancs is legyen kormányon. A "kisrendör" nem fog egyutt vadászgatni egyetlen miniszterrel sem, nem fog vitorlázni vele a Balcsin, vagy az Adrián, de még piknikelni sem fognak egyutt, s nemigen áll hatalmában bármelyik maffiozo piszkos ugyét elintézni (Császár Elöd-Téged hidegen hagy, hogy egy fiatal rendör halála senkit sem érdekelt?). Amugy, hidd el nekem, kommunizmus ebben az országban nem volt soha, legföljebb diktatura, mármint 1947 után-majd késöbb híg diktatura. Tanulhattuk mi történelemböl, hogy volt itt MKP, hát az sem az volt. amugy, valami most is van belöle- "Ha majd a böség kosarábol mindenki egyaránt vehet"-nahát, ez a Petrovics már akkor kommunista volt, mert fel sem fogta, hogy azt a böség kosarát (valahogy valakiknek) meg is kell tölteniök, hogy egyaránt lehessen venni belöle, csak azt nem írta le, hogy ahhoz mindenkinek egyaránt BELE IS KELL TENNI, hát ez itt a bökkenö. Aki ma sem tesz bele semmit, igyekszik rákenni másokra, hogy bizony, azok nem tettek bele, mivel sz...ban van a haza, nosza, verjuk el rajtuk a port. De, azt hiszem, már tul sokat pofáztam mára, nekem holnap fél hatkor kelnem kell, vár a munka. Remélem, Téged is!? udv

picur3ka 2011.05.22. 22:50:40

@trojka:

'egyben tévedsz: nem a kisrendörök az elkötelezettek, hanem a nagyok'

Persze. Ezek meg a szagszervezet rangatjak a kicsiket. Azok akkor fognak demonstralni, mikor elobbiek felaljzak oket. Fogalmuk nincsen is, mit csinalnak.

fokabacsi 2011.05.23. 09:10:56

@trojka: Ne haragudj, de Te tévedésben vagy! Miért beszélsz "gyűlöletről", mikor arról szó sincs?! Amikor a "rendszerváltó" pártok szétverték a TSZ-eket , a bányákat, ipari üzemeket bezárták,, és mindenki mehetett ahová akart,senkinek eszébe sem jutott "gyűlöletről" beszélni.Pedig akkor emberek tízezreinek szűnt meg a munkahelye, egyúttal az adózó vállalat, amitől az államnak bevétele volt. Mert hülyéket raktak a vezetésbe! Most itt ugyanez van ellenkező előjellel! De szerintem senki ne menjen el 40 évei környékén nyugdíjba! Nincs rá pénz! Nincs honnan! A nagy "privatizátorok" (ott dögölne meg ahol egy van) arról elfelejtkeztek, hogy ha mindent szétvernek, miből lesz állami adóbevétel?! Vajon kiszámolta -e az ilyen hulladék, hogy a borsodi ipart nem lett volna kifizetődőbb fenntartani, mint "segélyt" fizetni!? Miért csak hülyék kerültek a politikába? Miért vannak ott belterjesen azóta is? Ha a mezei dolgozó ezrede, vagy milliomodrész elqrást csinál úgy kivágják mint a macskát szarni!? Mit keres ott egy Kapolyi, vagy egy Gyurcsány?! Miért nem ülnek még?! Miért nem ülnek az ország szétverői eladósítói?! Akik garantált haszonnal adták el a cégeket, vízi közműveket villanyerőműveket...? Vagy a cukoriparunk szétverői?! Tudom, költői kérdés!!
Hányan vannak jelenleg is az "országgyűlésben" ?

picur3ka 2011.05.23. 10:19:10

OFF:

A meheszek is egyenruhas bunoznenek. Van valami, amit nem lopnak?

'Végső elkeseredésükben arra jutottak, hogy az egymás közelében tanyázó vándorméhészekből sárga-fekete egyenruhás kaptárőrséget állítanak, de mivel a közelmúltban szigorították a büntető törvénykönyv egyes – járőrszolgálatokra vonatkozó – passzusait, egyelőre elálltak szándékuktól.'

kuruc.info/r/2/79456/

picur3ka 2011.05.23. 11:08:43

@Dracon:

De korlatolt vagy te! Azt hiszed, hogy ettol a mocskolodastol most valaki tamogatni fogja a korai nyugdijazast?

Nem mintha barmi koze lenne a temahoz, de Janko szulei vasarhelyi parasztok, a Gyuri bacsi vagy 60 eves volt mar, mikor szuletett, csak, hogy kepbe legyel!

Kulonben, ez megy mashol is, kis szerkezeti reformok, pedig a csehek sokkal jobban allnak:

'Prágában a jobbközép kormány reformtervei ellen. A szakszervezetek által meghirdetett demonstráción a nyugdíjrendszer, az egészségügy és az adórendszer tervezett reformjai ellen tüntettek.'

www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/2667-toebb-tizezres-szakszervezeti-tuentetes-volt-pragaban

Dracon 2011.05.23. 13:45:51

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
No minden elismerésem, azért tettem ide hogy lássak egy kis kommunistázást máshol már láttam. Te vagy az első aki számolni is tud meg utána is nézett.

Már azon gondolkoztam hogyha estig nem lesz reakció akkor fel kell adnom magam de így tökéletes :D

A Prágához pedig annyit hogy azzal nincs senkinek baja hogy kellenek az átalakítások, én is ezt szajkóztam már régóta. Itt a fő gond a visszamenőlegességgel és kiszámíthatatlansággal van, de ezt is elmondták már jó néhányan.
Jó példa erre a lengyel rendőrség esete. Ott a 15 éves!!! nyugdíjjogosultságot akarták felvinni 25-re!
De nem visszamenőleg hanem minden aktívra érvényesen. Ott már ez is kiütötte a biztosítékot és 40000 rendőr ügyvédi letétbe tette a felmondását tiltakozásul.
Ezzel elérték azt amit itt is elakarnak érni. Nevezetesen hogy a szigorítás fokozatosan a most belépőkre vonatkozzon, akik ezt előre vállalják.
De nem hiszem hogy a mi rendőreink ilyen tökös legények lennének.

picur3ka 2011.05.23. 13:52:33

@Dracon:

A 15 evbe nem tartozik bele az iskolaido, ugyanakkor mennek nyugdijba, mint a mieink.

Tokos legenyek? Egy eroszakos csurhe. Fenyegetoznek, mindenfele torvenybe utkozo dologgal. Szimat mar le kellett volna tartoztatni.

Adjak csak be a felmondasukat, nem oda valok.

picur3ka 2011.05.23. 15:38:42

@Marcellusca:

Jol ertem, 2 evert tuntetnek akkor?

A rendorseg es a tuzoltosag mas rendszerben van.

Marcellusca 2011.05.23. 16:53:55

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Nem.

Nem 2, hanem alapból -5 évért, valamint a 25 év szolgálat után kapható szolgálati nyugdíjért.

Valamint a már nyugállományba vonultak jogaiért, hogy továbbra is abban maradhassanak.

Tegnap, valamelyik adón, egy beszélgetésben mondták, hogy alapvetően nem kellene elengedni ezeket az embereket, hanem olyan lehetőségeket kellene biztosítani, hogy ne a szolgálati nyugdíjba vonulás legyen a cél, hanem a rendszerben maradás.
És ez rendben is van.
Csakhogy már arról megy a vita (harc), hogy vissza akarják rángatni őket, holott maga a rendszer "vetette ki magából", ill. tette lehetővé a távozásukat.
Lehet, hogy ez így nem jó, főleg a mai gazdasági helyzetben, ezért kellene újra gondolni és erről TÁRGYALNI!

Egyébként meg, azoknak, akik sérelmezik, hogy miért éltek TÖRVÉNYES lehetőségeikkel a rendvédelmiseknek, azoknak feltennék egy kérdést: Élt-e az adójóváírás/-kedvezmény és más JOGSZERŰ kedvezmények igénybevételével?
Ha igen, akkor egy szava sem lehet. Vagy fizesse vissza, úgy 10-15 évre visszamenőleg!

Ja, még valami.
Arról - a nagy vita közben - meg nem esik szó, senkinek nem tűnik fel, hogy meg akarják nyírbálni a gyógyszer kasszát (lehet majd többet fizetni az Aspirinért is!), átszervezésre készülnek az önkormányzatoknál (ami tudjuk, mit jelent).

picur3ka 2011.05.23. 17:28:43

@Marcellusca:

Na, ugy emlekszem, azt irja, 60 evesen mehetnek csak nyugdijba, kiveve, amikor, s azt nem reszletezi.

Eddig en ott tartottam, hogy a rendoroket hivjak vissza. Igy van, mas berezesi rendszer kell, s a targyalasnak nem ez a modja.

A franc serelmezi, hogy eltek vele - sokan tuti irigylik -, de inkabb azt serelmezzuk, hogy ekkora cirkuszt csapnak, ha valtozik a torveny.

En azt hittem, a gyogyszert mar megvagtak.

Marcellusca 2011.05.23. 17:53:43

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Általános öregségi nyugdíjkorhatár - 5 év. Ha jól tévedek, ez ma (férfiaknál) 65 - 5 év.

Az a baj ezzel a tárgyalásdival, hogy nem nagyon voltak.
A rendvédelmisek benyelték, hogy immár kb. 5 éve nincs fizuemelés, hogy elvették a 13. havit, hogy csökkentették, majd megszűntették a bérlettámogatást, utazási hozzájárulást, lakhatási támogatást.
Ez mindenhol így volt, nem akartak kivételek lenni, elfogadták, hogy velük sem kivételeznek.

De, most nem volt tárgyalás!
Egyszerűen közölték velük, hogy mit akar a kormány.
Az utolsó kedvezményt is elvenni. + a már nyugdíjasokat visszahívni.
Ez borította a bilit.
Leginkább az, hogy egyáltalán nem akartak velük tárgyalni, "csak" arrogáns módon közölni, hogy mi lesz.
Tárgyalás.
Ez a kulcsszó. Kompromisszumkészek, de nem akarnak mindent lenyelni.

A gyógyszerkasszát meg tovább akarják csökkenteni. :(

picur3ka 2011.05.23. 18:25:26

@Marcellusca:

Ezt tudom, hogy szarul elik meg, de eleve nem is kellett volna olyannak lenni, hogy 13. fizu, s etc.. Az elozo kormany osztogatott, meg is kapta a szavazatot, kozben fosztogatott es kolcsonoket vett fel. Fizetesemeles? Valsagban? fizetescsokkenes, mi azt kaptunk.

Persze, lehet ilyen gesztus erteku latszat targyalast tartani - mondjuk ezt Pinter fel is ajanlotta, ok meg beintettek - , de ha nincs mod kompromisszumra, akkor minek szineszkedni?

Megkaptak mindezen juttatasokat egy valag kolcsonbol, s most az orszagnak vissza kell fizetnie ezeket, kamatostul.

trojka 2011.05.23. 18:41:07

@fokabacsi: Nem akartam már igazán belépni, de azért van véleményedhez néhány megjegyzésem. Bocsáss meg, már nem igazán emlékszem, hol beszéltem gyulöletröl, de azt azért ismerd el, hogy ebben az országban van gyulölet, nem is kevés. Az más lapra tartozik, hogy ezt erösen szítják azok, akiknek érdeke. Igyekszenek összeugrasztani a melost az értelmiséggel, a civilt az egyenruhással, a cigányt a magyarral, a kecskét a báránnyal...Abban teljesen igazat adok Neked, hogy ez a nagy "rendszerváltás" utáni privatizácio (magyarul lopás, rablás) padlora vitte ezt a szerencsétlen országot és népét. Milliárdok mentek kárba, állami gazdaságok, TSZ-ek, uzemek, gyárak tuntek el, veluk egyutt a hozzájuk tartozo építmények, gépek, tehát minden az enyészeté lett. (vagy ellopták) Volt szerencsém elég sok helyen járni, elkeserítö volt, hogy a gazdaságok, TSZ-ek épuletei ott mentek tönkre, lopták, vitték amit csak tudtak (na, legyunk igazságosak, 45 után erre a sorsra jutottak a kuriák, kastélyok is), de ez azért mégis elképesztö, hogy ennyire el kellett törölni a föld színéröl több évtized munkáját. abban is igazad van, hogy ha csak nem nyomorék, senki sem menjen el 40 éves korában nyugdíjba, mert ezt valoban nem bírja az államkassza. De-mint írtam, miért ne mehetne el -3-5 évvel hamarabb, ha betöltötte az 50. életévét és megvan a 25 év munkaviszonya. a vasutnál (nem tudom, igy van-e még?) minden tengelyen töltött év duplán számított. Persze, ugyanugy ki volt téve az idöjárás viszontagságainak (a fékezöfulkét nem futötték télen, nyáron nem volt légkondi benne) bármikor elvághatta a vagon, összenyomhatta az utközö. Mint írtam, az itt a baj, hogy nagyon ki tudják használni egyesek azt a traumát, ami az embereket érte, mikor megszuntek a munkahelyek, kilátástalanná vált az életuk, elveszítették önbecsulésuket, hituket. Szerintem, fölösleges ezen vitatkozni, ezt nem mi fogjuk megoldani, mert egyszeruen nagyjaink lesz...nak bennunket.

fokabacsi 2011.05.23. 19:25:30

De-mint írtam, miért ne mehetne el -3-5 évvel hamarabb, ha betöltötte az 50. életévét és megvan a 25 év munkaviszonya. a vasútnál (nem tudom, így van-e még?)
Én sem tudom! Nem is az ötévenként kapott egy évet hánytorgatom fel! Hanem azt, akit a napokban mutattak a TV-ben, hogy a rendészeti szakközépiskolát is beszámítva , 37 évesen nyugdíjba mehetett! mert ez hajmeresztő, és bicskanyitogató! Jó tudom most ez már nem így van!

trojka 2011.05.23. 20:05:09

@fokabacsi: Na, most aztán teljesen igazad van! Csak arra kérlek, azt a bicskát ne belém akard vágni! (most leszek dupla nagypapa, ha megérem!)

Dracon 2011.05.23. 21:59:44

@fokabacsi:
"Hanem azt, akit a napokban mutattak a TV-ben, hogy a rendészeti szakközépiskolát is beszámítva , 37 évesen nyugdíjba mehetett! mert ez hajmeresztő, és bicskanyitogató! Jó tudom most ez már nem így van! "

Igazad van DE azt is vedd figyelembe hogy az iskolát máshol is beszámítják a szolgálati időbe (szakközepet mindenképpen) és azt is hogy ez nem annak a srácnak a bűne hanem a rendszeré.
Mivel a gyerek csak akkor tudott így elmenni ha a főnöke (az országos rendőrfőkapitány) azt mondta hogy kirúgja a jelenlegi helyéről ÉS NEM AD neki máshol elfogadható helyet.
HA a gyerek maga akart volna elmenni akkor csak a felét kapná a molyfing nyugdíjának ami azért nem nagy üzlet lássuk be.
A teljes rendvédelmi "üzletág" úgy van kitalálva hogy nagyon gyors a előremenetel mert a népek gyorsan elmennek nyugdíjba. Ez hirtelen máról holnapra megváltoztatni nem lehet. Az a teljes rendszert magával rántja. Ezért kell fokozatosan ezt bevezetni. Mert abban szerintem még az érintettek is beleegyeznek (nagy nehezen) hogy szükséges a változtatás. Nekem van egy olyan ismerősöm akit a szocik (lampert monika gyakorló qrva) rúgott ki a BM-ból a teljes főosztállyal együtt. Ő is nyugdíjas azóta is. 45 éves volt mikor ez történt.
Tökéletes módszer volt arra hogy munkaügyi bíróság nélkül ezt el lehessen intézni.
Hétfőn átszervezték a BM-et, megváltoztatták a szervezeti felosztást, kedden megkapták a felmentési parancsot hogy nincs helyük és széles e országban sehol se találtak nekik. Ezért mivel megvan a 25 év viszlát irány a nyugdíj.
Gondolod ő tehetett erről? Így tervezte?

Az meg itt végképp bicskanyitogató hogy a párttv ilyen esetekkel hergeli a népet. Mikor szerintem nem lehet több a számuk mint néhány 100 ember, akiknek 90% biztos hogy azért nyugdíjas mert tavaly pintér patkány mikor bement a BM-be akkor elkezdte a takarítást.

No de nincs ezzel baj. Én már tavaly "kiszerződtem" a TB-ből. Azóta mivel nem kapok semmit a TB járulékomért ezért azt se fizetek mert minden jövedelmem ki van rakva külföldre. És csak akkor jön haza ez a pénz ha ezek a férgek lámpavason végzik.
Mert amíg ez a birka nép nem érti meg hogy nem változott semmi és kommunista gengszterváltók ugyanúgy beleröhögnek az egyszerű ember pofájába, addig itt nem lesz más csak a népirtó/népsanyargató kormányok uralkodása.
Most először látok arra esélyt hogy ebbe azért beletörhet viktor patkány foga, ezért minden erőmmel támogatom rendvédelmiseket és a már hozzájuk csatlakozó kinyílt szemű egyéb szakmabelieket (BKV, VDSZ tanárok stb)

fokabacsi 2011.05.24. 08:50:35

@Dracon: Végeredményben egyetértek a mondandóddal!
De mit lehet elvárni egy olyan buta néptől, amelyik 3x szavazza vissza a megnyomorítóit?! Érdemes lenne utána nézni kinek állt érdekében, hogy ilyen törvényeket hozzon, mert az szerintem enyhén szólva is anakronizmus, hogy valaki 40 éves kora körül nyugdíjba menjen. Ehhez még vedd hozzá a 700 000 "rokkantat" ! Aztán kiderül: az effektív nemzeti jövedelmet termelő 1 500 000 dolgozó nem tud eltartani 8 500 000 embert, a tetején a sok ingyenélő politikussal illetve az állami cégek vérszívó kullancsaival! Ugyanis az aki adóbevételt felhasználva kapja az apanázsát az érdemi "jövedelmet" nem termel. (vasút , BKV, és millió szervezet és élősködő csoport.) Pl : a segíjjesék, akik nagy része (98%) életében adót nem fizetett, de kapja a havi apanázst, mert az neki "jár", mint a gyerekének az ingyen tankönyv,(feltéve , hogy nem 15 évesen harmadikos!) menza neki a "lakásfenntartási támogatás" vízdíj, villanyszámla kiegészítés! Ezért mondom: Nem adok 10 évet, és Eu-ban általános lesz a radikális kormányzás! Mert előbb utóbb elege lesz a kizsaroltaknak, hogy mindenkinek minden "jár", kivéve annak aki megdolgozik érte!

Marcellusca 2011.05.24. 09:41:43

@Dracon: @fokabacsi: Az a baj, hogy sokan nem értik, hogy ezek az emberek éltek a jog/törvény adta lehetőséggel. A módszerváltáskori kb. 160.000-es sereget mára lesökkentették 19-20.000-re. Igaz, ebben benne van a sorállomány 0 fője is. (Mert nem szűntették meg, csak a honv. min. 0-ban határozta meg a létszámot.) A többi többezer hivatásos munkáját/lojalitását/szolgálatát meg korkedvezményes nyugdíjjal köszönték meg, nem az utcára tették őket.
Az is igaz, hogy régen általában csak a -5 év korkedvezményt vették igénybe, mert volt hely és beosztás a tömeghadseregben. De a csökkentésekkel megszűntek a helyek.
Azon kívül bevezettek egy előmeneteli rendszert, mely értelmében egy-egy rendfokozatot beosztáshoz kötöttek és maximalizálták az abban eltölthető időt. Viszont a rendszer piramis jellegő, azaz a felsőbb szintekre egyre nehezebb eljutni, mind amellett, hogy iskolákhoz, képzettséghez kötik. Aki nem talál, ill. nem lesz alkalmas magasabb beosztásra, annak utilaput kötnek a talpára. Nem, nem szolg. nyugdíj, hanem utilapu. Mert önhibájából nem kap magasabb beosztást.
De az átszervezések (értsd: létszám csökkentések) más elbírálás alá esnek. Arra érvényes (még) a 25 év.

Rendben van, hogy át kell alakítani a rendszert, de ez komplex, nem lehet egyik napról a másikra, és nem lehet csak egyetlen elemét.

Szóval a 40-es nyugger nem tett semmi törvénybe ütközőt, csak élt a lehetőségeivel, amit tv. biztosított számára. Ezért mondom, hogy az vesse rájuk az első követ, aki egyetlen, állam nyújtotta kedvezménnyel (adó, tb, utazási, stb.) sem élt.
Másrészt, ha elvesszük a kedvezményeket (melyek valamit kompenzáltak, lásd: @Marcellusca: ), akkor azzal együtt a korlátozásokat is fel kell oldani! Azaz visszaadni pl. a sztrájk-jogot.
Na, az már húzós dolog lenne! :D

És a "legviccesebb" az egészben, hogy sokan még mindig nem jöttek rá, hogy a visszahívhatósággal azt jelzik, hogy senki nem lesz biztonságban. Bármikor, bárkivel szemben hozhatnak olyan törvényt, hogy a ma törvényes dolga holnap után törvénytelenné válik és súlyos szankciókat helyeznek kilátásba, ha nem cselekszi meg azt, amit kitaláltak.

Kartal (rezervált) 2011.05.24. 22:48:49

No, asszem sikerült kiismerni a fidesz politikáját.
www.fn.hu/belfold/20110524/megsem_veszi_el_nyugdijat/

Ebből egyértelmű kell legyen mindenkinek.

süti beállítások módosítása