Skip to content


       Szűrés lista

Egy tagadás, egy állítás

Az igazmondó Farkas Flóriról szóló posthoz írtam kommentben, hogy "Szerintem most azt fogja játszani, hogy nem történt semmi. Amnézia :)"

Nos, ennél egy picit tovább mentek, egészen a konkrét tagadásig.

Igaz, ezt a nehézsúlyú feladatot már nem Flóri, hanem Balogh Zoltán felzárkóztatási államtitkár vállalta magára, akivel együtt ültek azon a bizonyos brüsszeli sajtótájékoztatón és a MTV-ben is.

MTI-közlemény:


"Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság: elutasítjuk a hátrányos helyzetűek szembefordítására irányuló törekvéseket

Budapest, 2011. május 31., kedd - Visszautasítjuk azokat a múlt héten megjelent tudósításokat, melyek azt a látszatot szeretnék kelteni, mintha a kormányzat bárkit származása alapján, alanyi jogon kívánna plusz támogatásban részesíteni.

Ilyet sem az Országos Roma Önkormányzat elnöke, sem más kormányzati szereplő nem mondott vagy nyilatkozott. A 2011. december 27-én elfogadott, 1315/2010. számú,  a szegregált lakókörnyezetben mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött munkaerő-piaci modellprogramjának koncepciójáról és a kapcsolódó intézkedésekről” szóló kormányhatározat világosan rögzíti azokat a feltételeket és azt az elvárt teljesítményt, melynek alapján bárki (származásától függetlenül) részt vehet a komplex modellprogramban. 

A résztvevők elsősorban új vagy felújított lakóépületben való elhelyezésben részesülhetnek, további támogatott képzések és munkalehetőség biztosítása mellett. A résztvevők számára a kötelmek elmulasztása a programból való kiesést eredményezheti. Kizárólag olyan családok juthatnak jobb lakókörülmények közé, amelyek munka-, tanulási és/vagy közösségi teljesítményében növekedés tapasztalható, és ez a helyi közösség számára is megismerhető.

Budapest, 2011. május 31.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság"

 

Igen, gazdagabbak lettünk egy új infóval: 2010. december 27-én megszületett a 1315/2010 számú kormányhatározat "a szegregált lakókörnyezetben mélyszegénységben élõk komplex lakhatási és képzéssel egybekötött munkaerõ-piaci modellprogramjának koncepciójáról és a kapcsolódó intézkedésekrõl".

Nem röstelltem előtúrni a Közlönyből, íme:

 

Aki kiolvassa belőle a közleményben elmondottakat, az.... az.... az egy zseni!
Várjuk a jelentkezését!

Címkék: fidesz cigány pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr892945760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2011.05.31. 13:30:33

Kérlek linkeld már be a videót a tagadás után :D

dr. Aullah 2011.05.31. 13:37:05

Ja látom ott van az elején.

protoplanetáris korong 2011.05.31. 13:38:20

igazat mond, mert nem "alanyi", hanem "saját jogán" kifejezés hangozz el
a többi stimmel

Secnir 2011.05.31. 13:54:44

" A 2011. december 27-én elfogadott, 1315/2010. számú,"

csak csodálkozom, hogy rohan az idő....

hehehehe 2011.05.31. 13:56:42

Ezek még a napot is letagadnák az égről, tényleg nincs politika HAZUGSÁGOK nélkül? :(

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.31. 14:21:02

@Secnir: Mit kotsz bele. Ok mar tudjak, iden decemberben mit fognak elfogadni. Ez az igazi tervgazd...ize...nemzeti egyuttmukodes.

Egyebkent az eloiranyzat tenyleg arrol szol, hogy mihez kell MAJD jogszabalyi kereteket alkotni. Ezek utan barmit el lehet rola mondani. Az meg a matekban is mukodik. Az ureshalmazra barmely allitas igaz. Tehat a kozlemeny igazat allit, mivel az eloiranyzott jogszabalyokban (majd ha lesznek) akar ezek is benne lehetnek, mint amit nyilatkozott. Vagy nem, de az mar kesobbi problema. Hagyni kell hazudni valot kesobbre is, kulonben oda a zsiros kis allas.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.31. 15:09:48

"Ilyet sem az Országos Roma Önkormányzat elnöke, sem más kormányzati szereplő nem mondott vagy nyilatkozott."

Nem ez volt a videón? Nyilván hamisítváy.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.31. 15:50:04

Mocskos nácibolsik, mióta hiszünk a szemünknek, fülünknek, tényeknek, érveknek, józan eszünknek a Fidesz politikusai helyett?

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.31. 15:53:41

@ColT: A videón ez volt:

Kérdés:
"...one of the 4 pillars of European strategy is housing, but you really didnt speak about housing. What are the concrete numerical pledges or commitment on housing..."

Válasz:
" Igen, köszönöm szépen. Önök bizonyára emlékeznek azokra a szerencsétlen állításokra, amikor kormányok sorban egymás után álltak ki és jelentették be a kampány finisében, hogy "minden cigánytelepet felszámolunk, megszüntetünk". Nos..... sikertelenül. Nincsenek eredmények. Olyan telepfelszámolási programot indított el az előző rendszer, és bonyolított le, hogy szaporodtak, nőttek a nyomornegyedek, a perifériás területek. Cigánytelepeket felszámolni, megszüntetni, csak úgy kijelenteni felelőtlenségnek tartom.

Szociális lakhatási feltételeket biztosítani, amely komplex kérdésként vetítődik elénk, és azt mondjuk, hogy a család egész ügyét kezeljük. A gyermeket iskoláztatjuk, óvodába járatjuk, a két szülőből legalább egynek munkát adunk, és garantáltan már látjuk, tudjuk, hogy dolgozik, valamit termel, fenn tudja tartani a lakását, azt saját jogon juttatjuk lakáshoz.

Ezert ezt komplex kérdésként kezeljük, ezert nem is gondoltuk, hogy megjelöljük azt, hogy hány ilyen putrinegyedet tudunk felszámolni, de én szeretnék egy megjegyzést tenni. Én azt is egy súlyos lelketlenségnek tartanám, hogy ha van egy perifériás terület, és mondjuk van ott három cigány család, és hasonló nyomorban élő két vagy egy vagy öt nem cigány család, és egyiken segítünk, másikon nem. Ezért azt gondolom, hogy szociális lakhatási feltételek biztosításáról beszélünk, és perifériás nyomornegyedek megszüntetéséről."

Nos, tenyleg nem mondta, hogy CSAK a ciganyokrol lenne szo. Epp elenkezoleg.

Annak is igaza vagyon, aki hisztizett emiatt, mert tényleg ott volt, hogy "saját jogon lakást", és hát arra is emlékszik mindenki, aki 10 évesnél öregebb, hogy ez mit is szokott jelenteni. Ugyanakkor annak is igaza van, aki fölhördül, miszerint nem mondta, hogy a cigányoknak mindent, a többinek meg l***sz a s****be.

Ironfist 2011.05.31. 18:04:39

@csizsikpizsik: @zero:

Hát ezen lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!

Ironfist 2011.05.31. 18:05:22

@Ironfist:

Ja, bocs, nem zero, laspalmas =)

Horizont 2011.05.31. 18:32:26

"Kizárólag olyan családok juthatnak jobb lakókörülmények közé, amelyek munka-, tanulási és/vagy közösségi teljesítményében növekedés tapasztalható, és ez a helyi közösség számára is megismerhető."
Halkan kérdezem: nem roma családok is?? Ja és milyen NÖVEKEDÉSRE gondolnak? A mínuszból?
Ma már ott tartunk, hogy minden hírrel ami a romákkal kapcsolatos, teljesen ki tudnak borítani! Milyen országban élek én? Megkülönböztetik az állampolgárokat? Meg! Miért nem segítik ekkora elánnal a fiatalokat pl. az első lakáshoz? Miért nem annak segítenek aki megérdemli? Aki rendesen él? Orbán hogy nevelte az 5 gyerekét? És Gyurcsány a 4 gyerekét? Akkor is megkaptak mindent ha nem érdemelték meg, ha nem teljesítettek?
És hazudnak állandóan. Éjjel, nappal. Bele a pofánkba!

Bee-zony 2011.05.31. 19:08:54

„A 2011. december 27-én elfogadott, 1315/2010. számú...”
A Fidesznek mindig igaza van, és fideszes soha nem hazudik, és soha nem is téved – tehát csak az lehet a magyarázat minderre, hogy ők egy másik térdimenzióban élnek, ahol más az időszámítás, a fogalmak jelentése oszcillálóan változik, és sokkal sűrűbb a káosz.
Nem is lenne ezzel semmi baj, ha az elvarázsolt elvtársurak nem akarnák olyanokra is kiterjeszteni, akik ezt nem akarják.
Már megint handelál a mekon az oxitor mentorral.
De hát ezt, gondolom, ismerik… már 4 éve:
Rafiefisen Kanb
www.youtube.com/watch?v=7Hj0zL1Mo7E

bandika gazdája 2011.05.31. 19:14:31

Háát, vannak érdekes dolgok! Pld. tegnap találkoztam egy ismerős asszonykával, aki kicsit nyűgösnek tűnt. Kérdeztem mi a baj, mire a következőről tájékoztatott: ugye az volt, hogy a nők 40 év munkaviszony után elmehetnek nyugdíjba. Ő 42 éves munkaviszony után szépen összeszedte a papírkáit, és beballagott a Nyugdíjhivatalba. Ott kitanították, hogy nyugodtam menjen vissza dolgozni, mert MÁRCIUS ÓTA A GYES NEM SZÁMT BELE, MEG A SZAKMAI GYAKORLAT és hát ugye ő két évig otthon volt a gyerekkel. Úgyhogy aki modjuk két gyerekkel 4-5 évig gyesen volt, az ne is fáradjon! Addigra meg mire letellik az a két év, már amúgy is eléri a nyuggerkorhatárt! Szóval megint át van verve az állampógár. Nem ide tartozik (vagy mégis?) csak mondom. Hazudgatunk, hazudgatunk.

bandika gazdája 2011.05.31. 19:21:17

Mondjuk az is elég vastag bőr, hogy Kövér letilttatta az MSZP-sek meg az LMP-sek fizetését, mert nem vettek részt a Zalkotmány vitáján! Pont ők, akikre éppen azért nem szavaztam, mert évekig be sem jártak! Na mára ennyi!

Horizont 2011.05.31. 19:28:58

@bandika gazdája:
Hát az nem munka 2-3 gyerekkel otthon lenni:( Csak móka, kacagás, lustálkodás. Végig csináltatnám velük. Amúgy meg ha 70 éves koromig kell is dolgoznom akkor se adnám oda azokat az éveket amiket a kicsi gyerekeimmel tölthettem:) Leszarom az összes politikust:) Igaz ők is engem:)

bandika gazdája 2011.05.31. 19:38:36

@Horizont: Jó hogy leszarod, másra nem is jók, de ez hogy jön a "családbarát" kormányhoz! Meg mit hazudoznak? Mondják azt, hogy ezt az ígéretet speciel nem tartjuk be oszt jónapot! Engem már nem érint, de akkoris!

Bee-zony 2011.05.31. 19:40:37

Közben kitört a háború is, lehet hozzászokni.
„Orbán: Magyarország háborúban áll”
www.stop.hu/articles/article.php?id=882393

Horizont 2011.05.31. 19:45:23

@bandika gazdája:
Engem érint 37 évem van és 8 évet itthon voltam a 3 gyerekkel:) Meg lesz az a 70 év:DDDDD
Mondjuk nem is igazán akartam élni a lehetőséggel mivel (most még) jól vagyok! De ne hazudozzanak össze- vissza a fene a pofájukat. Persze ha azt akarnák, hogy ne csak cigánygyerekek szülessenek szép számmal akkor bölcsőde híján mégis el kéne engedni a nőket haza nagymamának. Vagy bölcsődéket kéne építeni. Számolják ki melyik az olcsóbb:)

Horizont 2011.05.31. 19:47:11

@Bee-zony:
Igen??? Fegyvert akarok a kezembe!!! Ha harc legyen harc!!!!

Ironfist 2011.05.31. 19:57:17

@Bee-zony:

Jaaaaaj, ezek a nagy szavak orbántól... uramisten, most mégis mit gondol? Hogy őt majd idézgetni fogják száz év múlva? Demagóg fasz.

Bee-zony 2011.05.31. 20:09:54

@Horizont: Gondolom, a Fidesznél lehet jelentkezni, kapáért, kaszáért… az MSZP-nél pedig sarlóért és kalapácsért.

Most bejelenttették a háborút, és mire odáig jutnak vele, hogy lőnek is, zökkenőmentes lesz az átmenet. Csak semmi megrázkódtatás, nyugodtan, fokozatosan… és vagy megszoksz, vagy megszöksz.

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.05.31. 20:13:39

@Bee-zony: Mondjuk ebben speciel igaza van nekijje, csak hat azt sajnos nem szabad kimondania, hogy IGAZABOL kikkel is allunk hadban.

Horizont 2011.05.31. 20:15:41

@Bee-zony:
De én most már erőszakot akarok!!! Meg akarom verni őket:)) Egy ütés jobbra egy másik balra!
Nem akarom megszokni, nem akarok megszökni...

Bee-zony 2011.05.31. 20:15:49

@Ironfist: Ovi mindig is demagóg volt – de csak várd ki a kormányzása végét. Lehet, hogy egy Hitler és egy Kadhafi között egy Orbánt is fognak idézni…

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.31. 20:21:38

@Bee-zony:
ennyi erővel gyurcsányt is idézhetnek. pont ugyanannyira demagóg és semmit érő mindkét ember. még a hatalommániájuk is azonos és a diktatúrára való hajlamuk is. tök egyformák.

Bee-zony 2011.05.31. 20:23:52

@Horizont: Akkor a megoldás 42. A részleteket kérdezze meg kedvenc számítógépétől…

Bee-zony 2011.05.31. 20:31:52

@Conv: Na igen, de most Ovi a soros a demagógiaversenyben; és nyerni akar, nyilván.
Valószínű, hogy Gyurcsány nyeri a hazugságversenyt, viszont demagógiában Orbán lesz a nyerő.

bandika gazdája 2011.05.31. 20:34:08

@Conv: Pont ezt mondtam már 2006-ban is! Egyetértek.

Kartal (rezervált) 2011.05.31. 20:35:27

@Conv: a fenét! A SZEMÜVEG! Az a különbség!

@bandika gazdája: szerintem jogos. Ha nem jártak be, akkor ne is kapjanak fizetést. Mondjuk ennyi erővel a fityisz tagjai sem kellene kapjanak fizetést...

@Horizont: valahogy én is így vagyok. Az orbán által ígért két pofont ki kellene végre osztani. Egyet jobbra, egyet balra.

És: épp Varga B. Tamást hallgatok. Most énekli: "közösen dönték hazánkat romba"... azt hiszem pont eltalálta a végszót.
youtu.be/LklPj7rcpSg

Ironfist 2011.05.31. 20:48:35

@Kartal (rezervált):

a politikai élet ugye a két pofon... az egyik öklöm vas, a másik acél, ha nem talál el jobbról, majd balról ér... Most minket "jobb"ról ér.

bandika gazdája 2011.05.31. 20:50:57

@Kartal (rezervált): Szerintem is jogos, csak akkor miből élt volna a Fidesz frakció 2006-2010-ig? :-)

Kartal (rezervált) 2011.05.31. 21:06:02

@Ironfist: az a baj, hogy balról is eltalált. És mindenki azt hitte, jobbról már csak simogatás jöhet...

És dalszövegre dalszöveggel:
"Kaptunk sok pofont ballal és párat jobbal.
Ebből tudhatjuk, hogy ez a vadabbik oldal.
Az öcsém unja már és néha megszólal:
Mondd testvér, mi a jó úton megyünk?
Mondd testvér, ez mire jó nekünk?

Tudom, hogy parázs ég az agyad helyén.
Legyél hát okos, ne csak vad és kemény!
Érzem, hogy parázs ég az agyad helyén. Vigyázz:
Ahogy fogy a türelem, úgy fogy a remény!"

Hát itt mindkettő rohamtempóban fogy.

Bee-zony 2011.05.31. 21:06:08

@Meleardil Eressea Iluvadan: Általában már hadüzenet nélkül zajlanak a háborúk, és az is szokásos, hogy nem ott támadnak, ahol az ellenség várja (hadicsel), de hogy a tényleges ellenség kiléte is titokban legyen tartva, ez egy új fejezet a hadtörténelemben.
Elképzelem, hogy felfejlődik az amerikai hadsereg Irán megtámadásához, aztán megtámadják Izraelt. Végül is így oldódik meg a probléma.

Kartal (rezervált) 2011.05.31. 21:07:33

@bandika gazdája: amiből előtte és utána: az ország kiárusításából...

Marcellusca 2011.06.01. 08:53:15

@Bee-zony: Na, na! Nem ollan biztos az, hogy gyurcsány nyeri a hazugság versenyt! :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.01. 08:57:11

laspalmas!!!!!!!

ha már hozzá is szóltál, nem kéne publicra kitenni a mai postot? :)

Marcellusca 2011.06.01. 08:58:49

@Conv: Hehe!
Nem lenne rossz dolog. :)

Ezek szerint nem én vagy az ámítógépem a hüjjje! :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.01. 08:59:35

9-kor jön, csak 1.nem bírtam ki, 2.most tuti ráérek :))

Sííva 2011.06.01. 09:36:20

@Bee-zony: Miket nem álmodsz Te? Amerika megtámadja Israelt? Majd, ha cigánygyerekek potyognak az égből! :)

rolika 2011.06.01. 10:00:43

"A résztvevők elsősorban új vagy felújított lakóépületben való elhelyezésben részesülhetnek"

Szóval a hír igaz, tényleg osztogatnak majd ingyen lakást. Ez a lényeg. Az nyilvánvaló volt, hogy hivatalosan nem lehet csak a cigányokra kihegyezni. De szinte csak ők vannak ilyen helyzetben.

Sííva 2011.06.01. 12:47:52

A gyerekeim most újítgatják fel a nagyszülőktől örökölt házat, mindketten dolgoznak. A menyem főiskolát végzett. Nem-e lehetne-e, hogy vissza nem térítendő támogatást adjanak nekik? Minden feltételt teljesítettek! Saját maguk oldják meg a gondjaikat, igaz kell még némi hitel, de ha esetleg nem csak elvennék tőlük a pénzt (földhivatal, tervezés, polgármesteri hivatal engedélyeztetés stb. stb.) talán egy évvel korábban lehetne gyerekük. Most legalább három év kell még amíg az első megszülethet! Nekik nem lehetne segíteni?

abandi 2011.06.01. 16:08:46

Vannak még problémák...

Meleardil Eressea Iluvadan 2011.06.02. 20:26:52

@Sííva:"Amerika megtámadja Israelt? Majd, ha cigánygyerekek potyognak az égből!"
Te jo Isten! Ilyen hamar? Azt hittem az meg sokkal odabb van!

trojka 2011.06.04. 21:46:18

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Semmi sem lehetetlen. Tavaly, de az idén is annyi "kommandos " béka van, hogy az szinte elképesztö. Tavaly, esö esetén kis varangyos békák is potyogtak az égböl. (természeti és biologiai jelenség). Nos, cigányok ugyan ezt nem tudják produkálni, de nem nehéz kitalálni, hogyan szaporodnak. (nem az égböl) Amugy, Ámerika hogyan támadná meg azt a szövetségesét, amellyel el szeretné végeztetni a legpiszkosabb munkát? Bár, amikor már az egész világ kussolni fog, lesz-e szukség egy kellemetlen seggnyalora?

süti beállítások módosítása