Skip to content


       Szűrés lista

Orbánék véleménye a rendőrökről

Orbán Viktor levelet írt a rendőröknek.

Hopp, azt elfelejtettem mondani, hogy ez másfél éve volt.

 

Most már más szelek fújnak. Visszamenőlegesen el akarják venni a korkedvezményes nyugdíjat a rendvédelmisektől, ami érthető módon nekik nem tetszik.

Az Országgyűlés Alkotmányügyi Bizottságában, a tervezett alkotmánymódosítás vitájában Répássy Róbert (Fidesz), a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyi államtitkára viszont egészen érdekes módon érvelt amellett múlt kedden, hogy a tervezett intézkedés helyes, sőt.

Részletek a teljes jegyzőkönyvből (ami sajnos a parlament.hu-ra még nem került fel):


"Én ahhoz szeretnék hozzászólni, amiről úgy gondolom, hogy  talán felelős vagyok, ez a bizonyos alkotmányossági probléma, a szerzett jogok kérdése. Én azért a figyelmébe ajánlanám minden egyes hozzászólónak, hogy a szerzett jogokkal szembenállhat, vagy szembeállítható vele egy másik nagyon fontos alapjog, ez pedig az állampolgári jogegyenlőség.

Tehát a szerzett jog és a jogegyenlőség, mint ahogy egyébként a polgári társadalmak alapja a polgári jogegyenlőség, az számos esetben szembekerült már a történelem folyamán, és az a helyzet, hogy ez a szerzett jog, amit önök hangoztatnak, most is a jogegyenlőséggel áll szemben. Mert ugyan vajon miért ne állna szemben, miért ne lenne szembeállítható az, hogy valaki 45 évesen nyugdíjba vonul azzal szemben, aki 65 évesen kell hogy nyugdíjba vonuljon? A jogegyenlőséget is tiszteletben kellene tartani, és a jogegyenlőséget is szem előtt kellene tartani. Nem szerzett jog egyébként az, hogy ezek a korengedményes vagy szolgálati nyugdíjasok 100 vagy 120 százalékos nyugdíjat kapnak - ez nem szerzett jog, ez tévedés. Mint ahogyan nem szerzett jog, hogy adómentesen kapják például a nyugdíjukat. Tehát lehet változtatni, és a szerzett jogok eddig nem terjednek már bizony.

Ami pedig még egy megjegyzés, az persze politikai megjegyzésem a Jobbik számára. Én nem egészen értem, hogy önök miért védik azokat a szolgálati nyugdíjas rendőröket, katonákat, akiknek az én számításaim szerint minimum a nyolcvanas években kezdődött el a rendőri vagy a katonai karrierje. Azt hittem, hogy önök a rendszerváltás előtti állampárti időket még ilyen formában sem akarják támogatni (Dr. Gyüre Csaba közbeszól.), hogy olyan rendőröket támogassanak, akik 25 vagy 30 évvel ezelőtt kezdték el a munkájukat. Legalább ebben értsük már egymást, hogy azért nem kellene azt a munkát elismerni, amit egyébként a Kádár-rendszer szolgálatában végeztek, és azt úgy kellene tekinteni, mint szerzett jog, akkor, amikor a nyolcvanas években kezdték el a rendőri pályájukat, és szerzett jognak tekinteni most, a demokráciában."


"Köszönöm szépen. Szó sincs bosszúról, legfeljebb arról a bizonyos jogegyenlőségről van szó. De önök (Jobbik), amikor védik a már szolgálati nyugdíjba vonult rendőröket, akkor tényszerűen, azt tudom mondani, hogy azokat védik, többek között azokat védik, akik egyébként szolgáltak rendőrként, bocsánat, nem bányászként, hanem rendőrként szolgáltak a Kádár-rendszerben. Azért ez mégsem ugyanaz a kategória.

És annyit még a szerzett jogokról, hogy önök benyújtottak egy olyan alkotmánymódosítást, amely arról szól - egyébként politikailag egyetértek vele, jogi aggályaim vannak vele -, hogy az előző rendszerben bizonyos állami vezetői vagy párttisztséget betöltött személyektől vegyük el a nyugdíjat. Bocsánatot kérek, de mi a logikai különbségtétel, mondjuk, egy Kádár-huszár és egy tanácselnök között, aki az előző rendszerben ilyen tisztséget töltött be? Hadd kérdezzem már meg, hogy vajon az egyik mitől fogadható el szerzett jogként, a másik meg miért utasítandó el. Mert tényleg azt tudom mondani, hogy legalább valamilyen elvi alapon álljanak a javaslataikkal. Én hajlamos vagyok arra, hogy bizonyos... - én nem értek egyet azzal, hogy a szerzett jogok ilyen értelemben sérthetetlenek. Egyáltalán nem gondolom azt, hogy például a Kádár-rendszerben, mondjuk, a megyei pártbizottságon dolgozó Szűcs Erikának a szolgálati idejét be kellene számítani a nyugdíjkorhatárába, vagy más hasonló példát lehetne mondani. (Közbeszólások az MSZP soraiból. - Dr. Harangozó Tamás: Nézzünk már körül már egy kicsit.)
 

Nagyon szívesen elmondom a saját frakciómban is. De jó, majd hogyha találunk olyat, aki a megyei pártbizottság gazdaságpolitikai titkára volt, mint Szűcs Erika, akkor én fogom kérni a frakciónkban, hogy azt ne számítsák be a nyugdíjkorhatárába. De kérdem én, hogy ugyanez a rendőrökre miért áll meg? A rendőröknek miért ismerjük el ezt automatikusan, minden fenntartás nélkül? Önök miért ismerik el szolgálati nyugdíjra jogosító időként például a 80-as évek Kádár-huszárainak a munkáját, miközben azt mondják, hogy a pártállam más tisztségviselőinek a munkáját nem ismerik el? Erre adjanak magyarázatot! (Taps a kormányzó pártok soraiban.)"


"Gaudi képviselő úr, éppen azok, akiket ön említett, azok a 2006-os rendőrök, akiknek a nevéhez túlkapások, törvénysértések fűződnek, a híradásokból tudjuk, hogy ők már rég szolgálati nyugdíjba mentek, leszereltek, és most önök védik az ő érdekeiket is. Gratulálok ehhez! (Taps a kormányzó pártok soraiban.)"


"Csak egy mondat Pintér Sándor belügyminiszter úrra. Én nem is védem az ő szerzett jogait, szemben önökkel, akik védik az övét is és mindenkiét, aki a Kádár-rendszerben rendőr volt."


"Gaudi képviselő úr, hát mi jogászok tartsunk már össze! Önök itt beszélnek szerződéskötésről a szolgálati nyugdíjasok esetében. Milyen állammal kötöttek szerződést azok, akik a nyolcvanas években beléptek ezekbe a szolgálatokba? Milyen állammal? És milyen állam szolgálatára kötöttek szerződést? Hát legalább azt szögezzük már le, hogy az semmiféle szerződés nem volt! Az egy erőszakszerv volt, az állampárt vagy a pártállam erőszakszervébe léptek be. Ne butáskodjunk már! Jogászok vagyunk! Nem szerződést kötöttek a rendőrök, hanem beléptek egy állami erőszakszervezetbe."


"Az, hogy önök kollektíven védenek mindenkit, aki a szolgálati nyugdíjat megszerezte, ez nem helyes gondolkodás, erről próbálom önöket meggyőzni. Önök, azt gondolom, talán értik azt, miért próbálok rámutatni azokra a pontokra, ahol szerintem sántít ez a szerződéskötési elmélet az állam, és mondjuk, a rendőrök vagy a katonák között. Szerintem sántít ez az elmélet, erősen sántít.
Hangsúlyozom: a bányászok esetében nem sántít, meg más foglalkozási ágak esetében nem sántít, de azért ez kifejezetten a rendészeti szolgálatok esetében erősen sántít. Gondoljon csak bele, kik esnek bele: mindenféle BM-alkalmazottak beleestek ebbe, például a III/, nem tudom, hányas ügyosztályokon szerzett szolgálati idő is beleszámított ezekbe a szolgálati nyugdíjakba.
Tényleg, beszéljünk egy nyelven! Részben jogászként azt gondolom, világossá kell tenni ezeket a dolgokat, másrészt pedig politikai alapon is megkérdőjelezhető, hogy miért kellene az 1990 előtti szolgálati idővel úgy bánnunk, minthogyha ott egy szerződéses jogviszony jött volna létre a mai demokratikus Magyarország és az egykori szolgálatot ellátó személy között. (Taps a kormánypártok soraiban.)"


"Én még egyszer szeretném leszögezni, hogy amit elmondtam, azt
kizárólag azokra a szolgálati nyugdíjasokra mondtam, akik bizony a Kádár-rendszer idején nem erre a mostani demokratikus államra esküdtek föl
, hanem egy korábbi államra, és nem vagyok hajlandó elismerni, hogy ők szerződést kötöttek ezzel az állammal annak érdekében, hogy majd a demokrácia is elismeri az ő tevékenységüket.
Az valóban igaz, hogy ’96-ban, illetve 2001-ben ez az Országgyűlés úgy döntött, hogy elismeri, de szerintem ez egyáltalán nem volt egyértelmű. Voltak olyan rendszerváltó országok, ahol elzavarták az összes rendőrt, elzavarták az összes katonát és lecserélték őket.
Voltak ilyen rendszerváltó országok. Ez ennek a parlamentnek tudható be és ezen parlament döntéseinek a következménye, hogy elismerték visszamenőleg ezeket a szolgálati időket.
De én nem tekintem éppen ezért szerzett jognak, szerződéses kötelezettségének az államnak. Elismerte egy törvényben, ez így van, ezt a törvényt tiszteletben tartjuk és elismerjük.

De még egyszer nagyon kérem, és tényleg csak azért, hogy a közöttünk lévő politikai korrektség megmaradjon, én nem 3 millió nyugdíjasról beszéltem, nem azokról beszéltem, akik egyébként bányászként vagy bármilyen más módon szolgálati időt szereztek, de azért önökben is felmerül és bennem is felmerül, hogy bizonyos munkakörökben töltött szolgálati időt talán mégse kellene beszámítani. Én azért hoztam fel példának, mondjuk, a pártbizottságon eltöltött - nem tudom, minek nevezzem - valamifajta igazgatási tevékenységet, pártigazgatási tevékenységet. Azért az mégsem evidencia, hogy azt szolgálati időként el kell ismernem."

 

Kemény szavak, de Répássy titkársága a Blikkel azt közölte: az államtitkár nem kér bocsánatot szavaiért, mert azok „jogi és történelmi tényeken" alapulnak, és ő nem a rendőrökről általában, hanem a 90 előtt szolgáltak szerzett jogairól beszélt.

A BM véleményét is megkérdezték, íme: "A Belügyminisztérium az egész ország rendjéért visel felelősséget, és azon dolgozik, hogy a rendőrség tekintélyét helyreállítsa, amelyet a szocialista kormányok intézkedései rontottak le."

Gyarmati Pál, a Fidesz Szilvásy Pétere a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének küldött levelében egészen konkrétan fogalmazott:


"az IKM állásfoglalása szerint - Dr. Navracsics Tibor miniszter úr és Dr. Répássy Róbert államtitkár úr iránymutatása  alapján - mindazok a köztisztviselők, közalkalmazottak és fegyveres erők valamint testületek hivatásos ill. szerződéses tagjai, akiknek szolgálati viszonya 1990 május 2. előtt kezdődött meg, azok kötelesek az új Alkotmányra esküt tenni.

Okszerűen következik ez abból az alkotmányos rendelkezésből, miszerint a katonai megszállások időtartama alatt a magyar államiság nem rendelkezett szuverenitással, valamint a kommunista diktatúra időtartama illegitim, a sztálinista "alkotmány" pedig SEMMIS!

Magánemberként: Árok Öcsém, ha ebbe a szolgálati időtartamba esel, vagy felesküdsz, vagy kirúgnak!"

 

Nos, még akár ez is lehetséges. Mindenesetre a szakszervezetek felszalámizása már megkezdődött, nem tegnap. Először úgy volt, hogy hétfőn tárgyal Orbán a képviselőikkel, de múlt pénteken ezt az időpontot törölte, és áttette mára az egyeztetést. Az időpontváltozás bejelentése után a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke lemondott. Kónya Péter, a szimpatikus srác, aki képes volt röhögés nélkül belemondani a tévékamerába, hogy a tűzcsapnyitogatók csak tűzvédelmi gyakorlatot tartanak (Orbán ma őket dezertőröknek minősítette), Facebook-os közleményében ezt írta: "A Sztrájkbizottság vezetőjeként, a résztvevő szervezetek vezetői által kialakított többségi véleményt kellett mindig képviselnem. Az elmúlt napokban és a mai napon kialakított többségi véleményt képviselni nem tudom, az a lelkiismeretemmel összeegyeztethetetlen. Mindig is a konfliktusok tárgyalásos rendezésének híve voltam, ugyanakkor olyan tárgyalást, ahol jégre viszik az egyik felet, míg a másik a száraz parton áll, támogatni nem tudok."

Utódja a Gyarmati által kedvesen megszólított Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke lett, az egyeztetések pedig ma délelőtt tényleg megkezdődtek. Igaz, Powell Pál, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Érdekképviseleti Szervezetének elnöke, Szijjártó Péter miniszterelnöki üzenetének engedelmeskedve, tegnap tájékoztatta Szima Judit főtitkárt arról, hogy a többi szakszervezet egyhangúan úgy döntött, a TMRSZ ezen nem vehet részt. Szima Juditot ma be sem engedték a Parlamentbe. Ahogy a 14 szakszervezetből 6 másiknak a képviselőit sem.

A megbeszélés eddigi eredményeiről délben tartottak sajtótájékoztatót.

"A miniszterelnök fogadta a hivatásos állományt képviselő szakszervezetek delegáltjait. A megbeszélés higgadt, korrekt és mértéktartó hangnemben folyt - jelentette be Szijjártó Péter csütörtökön. Orbán Viktor általános tájékoztatást adott az érdekképviseletek vezetőinek arról, hogy az ország gazdasági rendszerének átalakítása milyen módon zajlik, illetve felhívta a figyelmet arra, hogy még tart a szociális konzultáció, melynek eredménye döntő módon fogja befolyásolni azt, hogy a kabinet hogyan fog dönteni - tette hozzá.

A kormányfő felkérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy folytassa a tárgyalásokat a szakszervezetekkel, azokat a hét végéig zárja le. Ezt követően Orbán Viktor ismét találkozik a delegáltakkal - tájékoztatott a szóvivő.

Ma lehetőségünk nyílott arra, hogy a belügyminisztérium és a kormány álláspontját ismertessük a szakszervezeti vezetőkkel - mondta Pintér Sándor. Hozzátette: közelebb jutottunk ismét egy lépéssel ahhoz, hogy tudomásul vegyék a szakszervezetek azokat az elvárásokat, amelyeket a kabinet szeretne érvényesíteni. Orbán Viktortól utasítást kaptam, hogy folytassuk a tárgyalásokat, mi nem húzzuk az időt, 13 órakor folytatjuk az egyeztetéseket - emelte ki a belügyminiszter.

Powell Pál a munkavállalói oldal megbízott oldalelnöke arról számolt be, hogy azok a nyugdíjas kollegák, akik úgy döntenek, hogy nem térnek vissza a szolgálatba, - a 16 százalékos adó bevezetésével ezt megtehetik -, ugyanakkor a gyermekek utáni adójóváírás megmarad a számukra, a nyugdíjuk pedig emelkedni fog. Mindezek mellett a nyugdíjas rendvédelmisek előtt nyitva áll az út, hogy visszatérjenek a hivatásos szolgálatba, a fegyveres és rendvédelmi szervekhez."

Hahaha, az Orbán által kedden beígért alternatíva...

A miniszterelnök úr amúgy is nagyon vicces kedvében van. Mikor délelőtt a szakszervezeti vezetők meghívták, hogy vegyen részt egy általuk szervezett rögtönzött "szociális konzultáción", magyarul menjen ki a Parlament előtt demonstráló rendvédelmi dolgozókhoz, Árok elmondása szerint Orbán azzal reagált a meghívásra, hogy "ezt a bohócügyi államtitkáromnak fogom átadni".

Vajon melyik államtitkárra gondolt a 32 közül?
Vagy kinevez egy harmincharmadikat, a bohócügyit? :-)

Címkék: politika fidesz rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr862939355

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar politika bergmanizálva 2011.06.06. 17:23:11

 Néhány napja Répássy Róbert és Orbán Viktor szavai után mélységes szomorúságot éreztem a magyar politikát illetően. Régen bezzeg a politikánál többet foglalkoztam a filmekkel, nagyon hiányzik mondjuk Ingmar Bergman. Nézzük most Bergman filmjeinek...

Trackback: Hát elkezdődött! 2011.06.04. 18:09:25

 Beindult a diktatúra keményebb üzemmódja. Csak idő kérdése volt, hisz a jelek már régóta erre figyelmeztettek. A kétharmad az kétharmad, ezzel már nyugodtan lehet diktátor az ember. És mint tudvalevő a diktátorok nem szeretik, ha valaki nem fogad...

Trackback: Lóránt Károly:Többet vesz el tőlünk az EU 2011.06.03. 20:42:11

Mintegy 6 milliárd eurót von el tőlünk az EU, és csak 1 milliárdot oszt vissza - állította dr. Lóránt Károly közgazdász a Fixtv "Paragrafus" című műsorában 2008. március 17-én.   Magyarország eladósodásával kapcsolatos legfontosabb tudn...

Trackback: Indokolt a korengedményes rendvédelmi nyugdíj? 2011.06.03. 11:50:40

A kormány el akar venni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaitól. (…) ezek az emberek külöleges közszolgálatot teljesítenek (…) ezek az emberek azok, akik ak&aac…

Trackback: Döglött Béka: Kirántott kard petrezselymes újburgonyával, ecetes uborkasalátával 2011.06.03. 10:23:38

Mottó: Ha semmi sem lehetetlen és minden lehetséges, akkor mégiscsak lehetséges, hogy van, ami lehetetlen.Az Elvarázsolt Kastély exkluzív éttermében paradoxonokat szolgálok fel, melyeket a legfrissebb és szigorúan ellenőrzött alapanyagokból, a kulinári...

Trackback: BullshitGenerator 3.0 Orbán version 2011.06.03. 10:11:47

A Blikk szerkesztőségébe látogatott tegnap Orbán Viktor. A miniszterelnök a napilap olvasóival csetelt – megbízható információink szerint önállóan válaszolt a kérdésekre. Az alábbiakban idézett szemelvények alapján legalábbis gyanítható, hog...

Trackback: Tárgyalástechnika 2011.06.03. 09:30:13

Az Orbán-kormány nem pusztán kormány. A kormány a mi szakszervezetünk, Orbán Viktor pedig a mi harcos szakszervezeti vezetőnk. Ha Ő velünk, ugyan ki ellenünk?Már-már hajlottam arra, hogy írok ma valami szépet a kormányról, és elnyomok a Fidesz pro...

Trackback: Roncsország miniszterelnöke roncsautót vezet 2011.06.03. 09:20:12

Orbán azt ígérte, hogy lesz pénz mindenre. Hol a lé?...

Trackback: Alakul ez, csak erőltetni kell 2011.06.02. 20:28:07

2007 február.A nemzet hős fiai eltávolítják a kordont a Parlament épülete mellől. Akadályozta a kultúra és a szellem szabad áramlását, ami ugye nem megengedhető. A hőstett súlyát emeli, hogy az akkori szabályok szerint "műveleti terület"-en, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2011.06.02. 15:13:54

"ezt a bohócügyi államtitkáromnak fogom átadni".

Ez a mondat teljesen felháborít. Komolyan sem veszi a dolgot... teljesen leszarja, mit szeretnének mások.
ORBÁN TAKARODJ!!!

Baldrick68 2011.06.02. 15:16:59

Ebben a mondatban minden benne van.
De ez is beszarás:
Orbán: Tűzcsapokat nyitni dezertálás.

ketroot 2011.06.02. 15:19:43

A kormányra kerülésükkor elég optimista voltam velük szemben (én hülye barom), de már egy ideje szívből kívánom, hogy minél hamarabb takarodjanak, mert egy kicsit agyukra ment a 2/3-os gőg.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.06.02. 15:24:37

Bohócügyi államtitkár? Ez most az okos bohóckodik, vagy a bohóc okoskodik esete?

mim 2011.06.02. 15:26:41

Valaki elmondhatná neki, hogy nem állunk háborúban. És nem a katonaság nyitogatja a tűzcsapot.
De ha mégis háborúban állunk, akkor kivel? Magunkkal? Megfenyegetjük magunkat, kiraboljuk magunkat, üldözzük magunkat esetleg megöljük magunkat?
Értem én miért ragaszkodik a "háborúhoz". Mert akkor egyesülne minden érdekelt csoport és a "részletekkel" nem foglalkozna. De ez nem háború, ezért dezertálni sem lehet. Civilek olyat ugyanis nem csinálnak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.02. 15:31:02

Bohócügyi államtitkárnak? Helyes, olvasgasson Semjén Zsolti...
Egyébként, elméleti síkon, mint tüntetőkkel szimpatizáló NEM rendőr/tűzoltó/katona/vadakat terelő juhász én velük tartva kinyithatom a tűzcsapokat?

Isakson26 2011.06.02. 15:40:05

bohócügyi államtitkár ügyében Szjjártóra gondoltam de Semjén is megállja a helyét a ezen poszton :)
Amikor egy rendőr/tűzoltó/bv-s/katona felszerel abban a szent pillanatban lemond bizonyos alkotmányos jogairól. Répássy jogegyenlőségről való érvelése már itt megdől.

rolika 2011.06.02. 15:44:56

Hát, ha a stílussal nem is, de azzal egyetértek, hogy MINDENKI dolgozzon a nyugdíjkorhatárig. Igen, visszamenőlegesen is. Ez van, el lett baszva, meg se kellett volna engedni, egyszer ki kell igazítani, mert soha nem lesz vége. Kurva szar lesz mindenkinek, de még mindig jobb, mint egy államcsőd.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.02. 15:48:23

@rolika:

Ja, Gesztesi Károly 46 évesen nyugdíjsas ...

sárkányfő 2011.06.02. 15:52:32

Erősen gyanítom, hogy ez a "bohócozás" meg "dezertálózás" valójában provokáció.

Orbán azért provokálja a tűzoltókat, hogy elszakadjon náluk a cérna (láthatóan ehhez tényleg nem kell már sok), és minősíthetetlen szavakra vagy tettekre (pl. egy kis rongálás) ragadtassák magukat. Ezzel a közvélemény azonnal elfordulna tőlük, és akkor Orbán nyerte a meccset.

Amúgy a garancialevél már nem is érdekes? Lejárt lemez? Tudomásul vettük, hogy hazudtak, és kész?

Béla Bácsi 2011.06.02. 16:01:08

A létszámproblémára egy gyors megoldás lenne az önkéntes rendfenntartó szerveződések integrálása a rendőrségbe (régi segédrendőri rendszer) a tiltás helyett. El kell törölni az idióta, politikai megrendelésre hozott "egyenruhás bűnözés elleni törvény" című faszságot és keresni a hivatalos és törvényes kapcsolatot ezzekkel a szervezetekkel. Végülis ezek magyar állampolgárok saját hazájukban. Rendet szeretnének tartani, visszaszorítani a törvényenkívüliséget.
Miért is őket támadjuk?

mocskosbaribaszó 2011.06.02. 16:03:59

@rolika: úgy gondolod, hogy a korai nyugdíj az oka mindennek?

mocskosbaribaszó 2011.06.02. 16:07:50

Viszont a fideszes elvtárs azt veti a Jobbik képviselőjének szemére, hogy védik a kommunista időben szolgáltak érdekeit is?
Ez röhej, majd ha a fidesz tart egy "hosszú kések éjszakája no. 2" nevű rendezvényt, ahova meghívják a saját komcsijaikat hát akkor majd lehet pofázni

Kartal (rezervált) 2011.06.02. 16:09:03

@ketroot: nekem nem voltak illúzióim, bár egy kicsit azért reménykedtem, hogy hátha tényleg felfogják... de nem. Amit meg azóta művelnek, az a legvadabb rémálmaim igazolja.

@Béla Bácsi: mert nem szeretik a kormányt. Ők a Jobbik szárnyai alá tartoznak, és mint ilyenek, nincsenek benne a hazaáruló klikkben, amiben MINDEN régi párt - plusz lmp - benne foglaltatik. De neked magyarázzam? :)

És igen, létre kellene hozni a Nemzeti Gárdát.

És nem, aki nyugdíjban van akár így, akár úgy, azt nem kellene visszarángatni, mert ami munkamorál lesz utána, azt nem köszönjük meg.

Még mindig nem tudom eldönteni, hogy Orbánék szimplán hülyék, vagy valamire játszanak...

Kartal (rezervált) 2011.06.02. 16:10:53

@mocskosbaribaszó: igen, ez is elégggé vastagbőr, tekintve, hogy a fidezs vezérkar túlnyomó többsége is az átkos időszakban jutott pozícióba. Hadd ne hozzak példákat, annyi van, hogy a listát vécépapírra kellene írni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.06.02. 16:13:47

@rolika: A visszamenőleges törvényhozás az igazi gond. Lehet azt mondani, aki mától, de még inkább pl. jövő január 1. -ével lép rendvédelmi kötelékbe, az már nem számíthat korkedvezményes nyugdíjra. Mert ez a jogállami megoldás. Nyilván nem is megy majd senki oda ilyen pénzekért, de az egy másik történet.

Hogyan várja el állam bárkitől a jogkövető magatartást, ha állam sem az? Ez a fő baj az összes többi visszamenőleges intézkedéssel.

Egyszerűen fogalmazva a visszamenőlegesség az bolseViki technika!

camell · http://indafoto.hu/camell 2011.06.02. 16:15:03

De Viki azt is mondta, hogy aki '89 előtt dolgozott, az az idő nem számít bele a nyugdíjba, mert nem a "szent demokrácia" eljövetele után kezdett el dolgozni? Vagy ez is csak a szerencsétlen rendőrökre vonatkozik?

Marcellusca 2011.06.02. 16:23:24

A jó, büdös ..... !!!!!

"Hallgassuk meg egymást!"
"Szerénység, szolgálat, visszafogottság..."

Répássy okfejtését követve, mindenkinek vonjuk meg a nyugdíját, aki csak egyetlen napot is dolgozott '90 előtt!
De, könnyen ez lesz, illetve azok nyugdíját is megadóztatják, mer' micsoda dolog, hogy a coculizmust építették, mikor ők ippen akkor szereztek diplomát?!
Csak halkan jegyzem meg, hogy a rendszervál.....izé, módszerváltáskor újra esküt kellett tenni. Aki nem volt rá hajlandó, azt ki is b@szták.

Sz@rházi, fityiszes banda!!!
Bezzeg a szavazataik kellettek a qrva 2/3-ukhoz, mostmár mehetnek a levesbe!

Marcellusca 2011.06.02. 16:26:10

Ja, jogegyenlőségről: a képviselők korkedvezményes nyugdíja belefér ebbe a kategóriába?????

Nurrddin 2011.06.02. 16:28:13

@zero: neki egy faxa bánya illene, mondjuk recsk környékén...

mocskosbaribaszó 2011.06.02. 16:28:13

@Marcellusca: szeretném azt hinni, hogy ezek viccelnek...
viszont most államvizsgázok, 2014-ig simán össze tudok szedni a bűvös minimum 3 év tapasztalatot, hogy nyugodt szívvel mehessek utamra, mert a végén visszamenőleg megkérdik, hogy mertem 90 előtt születni

mocskosbaribaszó 2011.06.02. 16:30:34

@Marcellusca: az még hagyján olyan jót röhögtem, amikor elolvastam, hogy esetleges háború esetén kinek kell szolgálnia.
kinek nem az az egyszerűbb, politikus és akinek 3 kiskorúja van. nah ezzel már nagyjából definiáltuk is azt akiket rühell a többség

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.02. 16:31:22

@Aullah:

ez egy diplomatikus menjetek a k. anyátokba volt.....

Nurrddin 2011.06.02. 16:38:13

egyébként azt kell hogy mondjam (jobbikosként) hogy répássynak sokban igaza van...
szerzett jogok... álljunk már meg egy pillanatra
őseim megszerezték az adómentességet, csak vérrel fizettünk
szerzett jog, elvették.... hol követelhetem vissza?

a másik
azok jönnek elő az aranybulla folytonosságával, akik (és ebbe a fityisz is beletartozik, függetlenül attól, hogy most nem ő mutogat rá) pár éve még röhögtek mikor a hatályosságáról szó esett, teszem azt az ellenállási záradék emlegetésekor
elsősorban a most tüntető rendetlenőrökre gondolok, hadnagytól felfele.
az alatt inkább hagyjuk......

Marcellusca 2011.06.02. 16:39:53

@mocskosbaribaszó: Hajrá!
Ha tehetném (bár nézelődök, mint nyúl a hurokban) én is mennék.
Ne tartson itt a Túró Rudi meg a marhapöri! :D

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.06.02. 16:41:20

@rolika: "de azzal egyetértek, hogy MINDENKI dolgozzon a nyugdíjkorhatárig."

jól van rolika, leszel szíves egy kérdésre válaszolni: mit? (hol? milyen munkahelyen?)

mert ha mindenkinek az állam fog mukát adni, akkor valóban nehezen kerülhető el az államcsőd.

"ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna."

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.02. 16:42:52

Megosztani, rombolni, törni-zúzni, csak egy pillanat műve, építeni, alkotni meg hónapok évek, hát még a morál építése, na ahoz néha még az évtizedek is kevesek. Igaz lehet vérrel vassal is "építeni", az olyan is lesz, mint pl. szrból várat....
Szép új világ hajnala dereng fel, a már nem is olyan messzi távolból.......

öregember a kocsmából 2011.06.02. 16:47:32

Vannak itt olyanok akik elég sokszor azzal jönnek hogy de az átlag nyugdíj magasabb mint az átlag fizetés azok most gondolom örülnek mert ha ez a 600.000 ember kikerül a nyugdíj rendszerből mert úgyis kifog ha elfogadják ezt a alkotmánymódosítást akkor azért máris nem lesz majd olyan magas az átlagnyugdíj. Bár lehet hogy még így is több lesz mert nekem úgy tűnik hogy a Biszku féle társasághoz nem igen akarnak nyúlni bár aztán lehet hogy majd ők is célkeresztbe kerülnek de az már csak igen a végén lesz. Ja hogy ez a bérből,fizetésből élőkön nem segít hát azok így jártak megint.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.02. 16:52:51

@rdos:

"Hogyan várja el állam bárkitől a jogkövető magatartást, ha állam sem az?"

Nagyon jó kérdés!

global001 2011.06.02. 16:55:35

"ezt a bohócügyi államtitkáromnak fogom átadni".

A konzultációban is volt egy ilyen kérdés, és már a Führer megpedzegette, hogy a konzultáció eredményét is beszámítja,ami egyértelmű lesz: senki ne menjen nyugdíjba 45 évesen !!!
És ismét a népakarat lesz amire ez a majom hivatkozni fog, úgy hogy senki nem látta a válaszokat !!!!
Viszont azt elfelejették megkérdezni, hogy :
Vannak akik szerint a szerzett jogokat 2/3-dal el lehet venni, Ön mit gondol erről ???
Mert így már másképpen fst a dolog.
Na ezt kéne a HírTv-n bejátszani, hogy a sok agyhalott zombinak is feltűnjön a nagyképű, aljas, cinikus, pökhendi buzibanda viselkedése amit még megfejelnek azzal, hogy semmihez, SEMMIHEZ nem értenek, mert még ráadásul idióta, barom, állatok gyűjtőhelye ez a szekta !!!
Ezeknek nem 2/3 hanem egy nagy lóf*szt kellett volna a szájukba adni, de a sok degenerált ......

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.02. 16:58:22

@camell:

Répássy volt :)

"Hangsúlyozom: a bányászok esetében nem sántít, meg más foglalkozási ágak esetében nem sántít, de azért ez kifejezetten a rendészeti szolgálatok esetében erősen sántít."

Persze..... és az orosztanárok? Vagy a komcsi módra átírt történelmet tanító töritanárok?

öregember a kocsmából 2011.06.02. 17:06:40

Hozásszólás a Lánglovagok fórumán a tűzcsap témához.

Figyelem, felhívás!!!

Felhívom az OKF főigazgatójának, Dr.Bakondi Györgynek,

A Fővárosi Tűzoltóság parancsnokának, Varga Ferencnek,

Valamennyi városi parancsnoknak,

Szolgálat, és szerparancsnoknak,

Önkéntes, és létesítményi tűzoltónak

a figyelmét!!!

Dr.Orbán Viktor miniszterelnök álláspontja szerint a tűzcsapok kinyitása dezertálás!!! Ezek után a tűzcsapok nyitogatása tiltott káreseteknél, tekintet nélkül a kár, illetve tűzeset nagyságára! A vízutánpótlás kizárólag vízszállító, illetve lajtoskocsi útján történhet!!!

A dezertálás, mint szolgálat bűncselekmény lehet a jövőben szankcionálva. Csak és kizárólag a tartályban, illetve természetes vízlelőhely alkalmazásával engedélyezett a tűz eloltása. Amennyiben ez nem lehetséges, az új, helyszínen kiadandó parancs: Tűz állj, víz elfogyott!

Vétel.

Ez lehet hogy vicces bár a Viktor által elmondott beszédbe amikor azt mondta hogy

A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem 21. századi technológiával fog történni Magyarországon, hanem közmunkában"

Ez alapján én ezt is eltudom képzelni a jövőre nézve.

sárkányfő 2011.06.02. 17:07:49

Erről a szerzett jogokról szerintem le kéne pattanni. A korai nyugdíj a fizetés része (volt).

Ép eszű ember ugyanis nem vállalt volna / nem fog vállalni szánalmas fizetésért életveszélyes munkát, heti 168 órából nem tudom hány, de kurva sok készenlétet. Megjegyzem ha a készenléti órákat beszámítjuk, akkor valszeg többet dolgoznak mint mások 45 év munkaviszony alatt összesen.
Normális ember 100-120 rugóért nem vállalja, hogy fél életét éjszakai ügyeletben töltse és rohanjon menetfelszerelésben a több száz fokos melegbe fizet locsolni, vagy bemásszon átégett födémre, szívja a füstöt, menjen viharban leszakadt elektromos vezetékhez, fürödjön a saját izzadtságában nap mint nap.

Bármikor támogatom a korai nyugdíj eltörlését, ha cserébe a munka veszélyességéhez, emberi életekben mérhető felelősségéhez, fizikai terheléséhez, és a rendelkezési álláshoz méltó fizetést kapnak.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.02. 17:11:40

Ez egy lejátszott meccs:

"Az Országgyűlés hétfőn dönt a Fidesznek a nyugdíjakat, valamint az Alkotmánybíróságot (AB) érintő alkotmánymódosító javaslatához beérkezett módosító indítványokról. Ha ezek közül egyet sem fogad el a Ház, zárószavazást is tarthatnak a javaslatról, amellyel kapcsolatban az MSZP-frakció azt kezdeményezte, hogy név szerinti legyen a voksolás."
www.mno.hu/portal/788236

Na vajon hogy döntenek, jajj de izgulok.......

sárkányfő 2011.06.02. 17:17:43

@laspalmas: Orbán részéről kamu az egész tárgyalás, eddig se volt kérdéses.

remélem valamelyik ellenzéki párt felnagyítja óriásplakát méretűre a garancialevelet, és feltartják a szavazás alatt.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.02. 17:21:24

Lassan minden közszolga, közalkalmazott, rendvédelmis,bíró stb. eljut oda, hogy tömegesen beadja a rezidenseknek megfelelően a felmondását közjegyzőnek, vagy ügyvédnek letétbe. Nem értem mire ez a keménykedés mindenkivel, ki fog dolgozni ebben az országban, mert a hatalmi elit, és főleg dicső kourmányunk, láthatóan alakalmatlan minden feladatra, még diplomatának politikusnak is. Rémlik valakitől, egy olyan mondat a múlt ködéből: A politika a kompromisszumok művészete.....

Kabbe (törölt) 2011.06.02. 17:31:58

TEHÁT........az állam által hozott törvények/szabályok szerint eljáró mezei magyar..... HIBÁS/ÉLŐSKÖDŐ/

mi a szar tisztelni való van egy ilyen kiszámíthatatlan gengszterországban?

a ma törvénye holnap még érvényben lesz?
vagy a holnapi törvény fog a tegnapelőttre vonatkozni?
vagy amit ma hoznak az holnap nem, de holnapután meg 2 évvel ezelőttig érvényes?
whatthefuckisgoingon?????

ja recseg a nyugat: azért keres a húgom heti 400 fontot Angliában:)birkák.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.06.02. 18:00:41

Lesz itt rengeteg munkahely, legalábbis Becsey Zsolt NGM államtitkár szerint:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/02/keckemetre_johet_az_iveco_a_daimler_is_bovitene/

Aztán jön a pofáraesés:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/02/cafol_a_mercedes_is_nem_bovitik_a_kecskemeti_uzemet/

Szóval ugyanígy fog itt mindenki dolgozni szerintem...

De azért egy államtitkártól igazán elvárható lenne, hogy annyi esze legyen, hogy nem mond teljesen alaptalan dolgokat, mert nagyon hamar meg fogják cáfolni.

Nem baj, majd közmunkában mi magunk fogunk Mercedeseket, meg Ivecokat gyártani:)

Természetesen a nyugdíjból a munkába visszavezényelt rendőrök, meg tűzoltók felügyelete mellett:)

trojka 2011.06.02. 18:22:45

@öregember a kocsmából: Te, ez miota dr.! Romologiábol doktorált? Vagy detto Elena Csaucseszku? Mi is lett ezzel a "nagyasszonnyal"?

Dendrobatidae 2011.06.02. 18:24:37

Bazzeg. Egyáltalán honnan tudta Orbán a rendőrök lakcímét??? Mert nyugdíjas nagyszüleim is kaptak ettől a fasztól egy külön nyugdíjasoknak szóló nyáladzást.
Úgy látszik most már ez lesz a módi. Mindenkinek levélben udvarol, így nem derül ki, hogy össze vissza hazudozik. A 2006-os tüntetések áldozatainak majd levélben ígéri meg a rendőrök felelősségre vonását, a rendőröknek meg levélben köszöni meg, hogy szétverték a rendbontókat.
A cigányoknak majd levélben ígér ingyen lakást meg több segííjt, a dolgozóknak meg azt ígéri, hogy csökkenti az ő pénzükből eltartott segííjesek támogatását, hogy a jómunkásembernek több maradjon a zsebében.

Ez a szélhámos geci tényleg túlnő Gyurcsányon.

politologus · http://politologus.blog.hu 2011.06.02. 18:25:59

Köszönjük ezt a posztot, bevallom, megrendüléssel olvastam végig.

Horizont 2011.06.02. 18:35:14

Olyan döbbenetesen szomorú ez az egész. A kormány most már teljes mélyrepülésben van! Nem kell már sok, hogy alulmúlják az előzőt. Optimista ember lévén azért ettől többet reméltem. Bár gondoltam arra, hogy a 2/3 és ez a sok év várakozás a miniszterelnöki posztra, be fog zavarni agyilag Orbánnak. Na de ennyire? Akinek vannak emlékképei az előző Fidesz kormány stílusáról nem igazán lepődhet meg. A meglepetés csak az, hogy nem tanult Orbán semmit, sőt sokkal rosszabb formáját hozza. Körülvette magát nála gyengébbekkel,aki "normális" volt az már rég elment.
Nem akar ő tárgyalni senkivel, és nem is beszél meg semmit senkivel, kiküldi a flancos leveleit a hülye kérdéseivel több milliárdért, és ezzel le van rendezve az ő részéről,veregetheti a mellét, hogy ő mekkora demokrata.Pedig Orbán diktatúra ez, ne szépítsük. Ha kiáll a nép elé és azt mondja, hogy emberek ezt nem engedhetjük meg magunknak, így HOLNAPTÓL megszűnik a korengedményes nyugdíj, tetszést is arat a nép (egy részénél). De így nagyon feszegeti a határait, cinizmusával, pökhendiségével a tűzzel játszik. (Aztán nem lesz aki kimeri nyitni a tűzcsapot:D) Előbb utóbb kihúzza a dugót a palackból, kiengedi a szellemet és az nem a kívánságát fogja lesni, hanem lesöpri a színről őt is meg az egész bagázst....

Dezertőr Bohóc 2011.06.02. 18:35:48

@sárkányfő: Korrekt. Nekem utoljára 2003-ban fizettek túlórát (zsaru vagyok), azóta csak lecsúsztatni lehet, már ha a szolgálatvezénylés lehetővé teszi. 2010-ben nagyjából 50 túlórám ragadt be, amiket papíron ki kellett vennem, de persze nem tudtam lecsúsztatni (még a szabimra is alig tudtam elmenni, 18%-os létszámhiányunk van.

Ma beszéltem nyugdíjas haverokkal, kérdeztem tőlük, hogy visszajönnek-e, hát fuldokoltak a röhögéstől. Olyan is volt, aki elmondta, hogy egy hónappal ezelőtt érdeklődött a régi helyén a visszavételről (ilyen mókás fazon), és a volt parancsnoka éppen csak hogy a picsába nem küldte el.

Van egy fogadásom, hogy a 27 ezer főnyi 57 évnél fiatalabb szolgálati nyugdíjas közül kétezernél kevesebb fog visszaszerelni.

Dendrobatidae 2011.06.02. 18:36:41

"Mer aki hazudik az csal
aki hazudik az lop!
Hazudni, csalni csúnya dolog!"...

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2011.06.02. 18:37:53

Amúgy most megint azon ritka pillanatok egyike amikor azt mondom hogy A MI VIKTORUNK igazat mondott. Vagyis nem most hanem 2 évvel ezelőtt. Ott van a fenti képen:

2. oldal 2 bekezdés vége
Olyan rendőrség amelyet egyetlen kormány sem használhat politikai célokra.
Ezek után szerintetek mennyire tudja majd a kormány felhasználni a rendőrséget politikai célokra? Vagy bármilyen célra?

De amúgy ha nézzük bekezdésenként akkor is érdekesebbnél érdekesebb dolgokat találunk csak ne vegyük figyelembe a dátumot:

1. bekezdés: Ezt már ismerjük korábbról amikor a kedves levelet küldték a rendvédelmiseknek és válaszolt rá a Vidéki Rendőr.

2. bekezdés: Na jó ezen érződik hogy másfél éves a levél. Mert régi mocskosrohadtkommunistaféregbanda az nem tartotta be a törvényeket. Most saját törvényeket találnak ki amit egy kávé lefőzésének az ideje alatt át is visznek a parlamenten.

3. bekezdés: Ez teljesen igaz. Csak annyit vegyünk ki az egészből hogy "Gyurcsány-Bajnai korszak megszorításai miatt". És így olvassuk újra. Sokkal viccesebb lesz.

4. bekezdés: Ez is tökéletesen igaz. Belekötni se lehet. Csak gondoljunk Gyöngyöspatára miközben olvasunk. Vagy valamelyik kevésbé híres falura/városra ami nincs a véderősök meg egyebek miatt a hírekben.

5. bekezdés: Ebbe is csak "az Mszp-s és SZdsz-s" szavakat vegyük ki és máris tökéletesen igazat mond.

2. oldal 1. bekezdés. Ebbe ismét nem lehet belekötni. Egy más szemléletű politika és kormányzás hozhat megnyugvást? Igen. Ami most van az más? Ugyanúgy lófaszt se keresnek a rendvédelmisek pedig olyan munkát végeznek amit szerintem 10 ből 7-en biztos nem lennének képesek.

2. bekezdés: Ezt már fentebb fejtegettem. De ha külön nézzük a bekezdés két mondatát akkor az elsőre csak annyit mondok hogy TEK. A másodikra pedig a fent említett dolog még mindig áll.

3. bekezdés: Na ebbe megint nem lehet beleszólni. Meglettünk kérdezve személy szerint egyesével hogy mit akarunk a magánnyugdíj befizetésünkkel csinálni? Túl sok pénzünk volt és ez volt a probléma. Megkérdeztek hogy mi a problémánk az alkotmánnyal és garantálták a biztonságunkat a magánterületen edző terepmintás ruhába öltözött emberektől akiket a zemberek hívtak oda. És garantálja a védelmünket a falukba hívott magánpolgárőröktől.

4. bekezdés: Itt az ideje? Igen. Lásd a tüntetések. Megfogja hallani? Egy nagy büdös lófaszt.

5. bekezdés: Ebben pedig csak reménykedni tudok hogy jövő tavasszal választhatunk.

A többi viszont hazugság.

dr. Aullah 2011.06.02. 18:57:45

Győztes beszédében, azt is mondta, hogy alázatot kell tanúsítani. Én azt hittem, hogy magára, magukra gondol :D

Dezertőr Bohóc 2011.06.02. 18:59:57

@Aullah: Félreértetted (vagy - nem először - ismét rosszul fejezte ki magát): MEGalázatra gondolt. Másokat (minél többeket) megalázni.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2011.06.02. 19:02:54

Ez az Árok úr (vagy elvtárs, ezeknél a szakszervezetiseknél mit lehet tudni), ha tökös gyerek lenne, akkor Orbánnak csak annyit válaszolt volna: "Rendben miniszterelnök úr, ez esetben szeretettel várjuk Semjén Zsoltot".

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.02. 19:07:08

@Von Siebenbuergen: tévedés azt kellett volna mondania:
- miniszterelnök úr, köszönjük, hogy elfogadta a meghívást.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.02. 19:16:30

Ahhoz karakánság kellene, az meg nincs, be vannak szrva és meg is vannak félemlítve, csak azt nem értem, hogy fognak a beosztottak szemébe nézni....
- A rangot viseli az ember, a tiszteletet ki kell vívni
az ősidőkben, a sorozott honvédségnél, meg a néhány hónapos őskőkorszaki tűzoltóságom alatt hányszor is hallottam, igaz akkor sem volt hiteles sok embertől, hát még most............

kyncza 2011.06.02. 19:29:25

Remélem most volt utoljára kormányon ez a fasz fityesz és a következő kormány hoz egy törvényt, hogy az előző 12év kkormányzó képviselői hazaárulók és teljes vagyonelkobzással büntetendők! Csak így, visszamenőleg...

Jurganov 2011.06.02. 19:37:57

@rolika: mert buta vagy :) visszamenőlegesen NEM változtatunk a dolgokon, ez kb mindennek az alapja. és valójában lesz*rom az államcsődöt, főleg ha annyiban különbözik majd a kialakult helyzettől, hogy dolgoznom kell és beszedik az adót, de ezen kívül semmi nem lesz.
@laspalmas: a sportban az a szabálytalanság amit a bíró annak ítél. majd itt is az lesz :) az ember nem mondhat olyat, hogy "nem követtem el semmit" mert ki tudja, lehet, hogy akkorra már az lesz. mint a mesében :)
"ez egy diplomatikus menjetek a k. anyátokba volt..... "-"....holott akár agyon is lövethette volna őket..."
@ketroot: ezek már sosem mennek el :) az emberek egyértelmű akarata az, hogy maradjanak és vigyék az országot a kánaán felé. ez triviális.
ezért tűnik különösen viccesnek amikor olyanokat olvasok itt, hogy " majd 2014-ben", meg a "következő választáskor"- LOL

Jurganov 2011.06.02. 19:38:51

@kyncza: igen, most van utoljára kormányon....csak győzd kivárni a végét

kyncza 2011.06.02. 19:44:25

@Jurganov: kb.
Bár nem is a kormánynál ülnek az hétszentség, hanem a hátsó ülésen...

Jurganov 2011.06.02. 19:50:14

@kyncza: merthogy annyira szalad velünk a szekér, hogy a lendülettől hátracsúsztak?

kyncza 2011.06.02. 19:52:57

Hát erről a száguldáról nekem inkább az jut eszembe, hogy az mszp alatt a kocsis a szakadék felé irányította a hintót, most pedig a lovak közé dobta a gyeplőt!

Kartal (rezervált) 2011.06.02. 19:59:32

@kyncza: nem túl jó a hasonlat. Az mszp alatt ellopkodták a lovakat, így a szekér a szakadék felé kezdett gurulni. A fityisz ugyan behúzza a fékeket, de közben ellopja a fékbetétet, és az ellopott lovakat nem pótolja, hanem megeszi őket... vagyis a helyzet annyival jobb, hogy nem száguldunk a szakadék felé, hanem csak döcögünk.

@Jurganov: nem, eleve ott ültek. Az elmúlt több mint ötven évben Magyarországon "magyar" "politikus" csak hátsó ülésen ült, kormányt soha nem fogott kézbe, az is biztos.

kyncza 2011.06.02. 20:03:08

@Kartal (rezervált): milyen szépen árnyaltad a képet! Félsz a TEK-től, mi? :)

Amúgy meg azé' is Beléd kötök...ha döcög a lejtőn lefele a kocsi, amin behúzták a féket, DE NINCS fékbetét, akkor mitől is lassulna a gyorsulás? :P

Ironfist 2011.06.02. 20:30:44

És akkor itt szeretnék megkérni mindenkit, hogy többet ne szavazzon a fideszre! És megkérek mindenkit, hogy az ismerőseiket is kérjék meg ugyanerre, álá hozz magaddal még egy embert módszerrel!

sárkányfő 2011.06.02. 20:31:32

Ezt olvassátok, ez a Kónya egy zseni :) Nyílt levelet írt a "Bohócügyi Államtitkár Úr" -nak :D

www.frdesz.org.hu/cikk/5458/afrdeszbohoc.html

"Sajnos hiába vártuk Önt a téren. Természetesen nincs bennünk sértődöttség, vagy harag, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy a magyar állampolgárok érdekében végzett halaszthatatlan bohóckodása miatt nem jutott ránk ideje."

"szeretném megkérni, ha személyesen találkozik dr. Orbán Viktor miniszterelnök úrral, olvassa fel neki Bakos Ferenc Idegen szavak és kifejezések szótárának 177. oldalán található magyarázatot, mit is jelent a ,,dezertál” kifejezés! (,,Dezertál:1. a csapatot, a zászlót elhagyja, 2. átpártol az ellenséghez). Egyúttal szeretném cáfolni azt a híresztelést, hogy a Hivatásunk Védelmében megtartott demonstrációkon, bárki elhagyta volna a kezében lévő szakszervezeti zászlót, vagy hogy az a több ezer kollégám, aki eltűnt a ködgyertyák okozta füstben, átállt volna az ellenséghez."

Marcellusca 2011.06.02. 20:39:31

hirszerzo.hu/belfold/20110602_orban_viktor_blikk

"A nyugdíj előtt állók számára a miniszterelnök szeretné bevezetni a - szociális konzultáció kérdőívén is szereplő - védett kor intézményét, mert - mint írta - nem emberséges, hogy nyugdíj előtt álló embereket utcára tegyenek, nem törődve azzal, mi lesz velük." - Mert az emberséges, ha már nyugdíjban lévőket visszahínak????

lyken 2011.06.02. 20:44:38

Én már dezertáltam az országból, de most úgy visszamennék tűzcsapokat nyitogatni.
Remélem a rendőröknek lesz esze és leszerelnek. Aztán lehet fenntartani a rendet minusz 3 ezer helyett minusz 8-10 ezer rendőrrel.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.02. 20:50:51

nem tudom mikor fognak a fegyveres és rendvédelmi dolgozók - akiket az érdekvédelmi szövetség képvisel, és a többiek is szolidaritásból - amikor szolgálatba hívják őket bohócnak öltözve megjelenni a közterületeken, tűzoltás, életmentés helyett vicceket mesélni és zsonglőrködni, mivelhogy a kormány - akit orbán viktor képvisel - határozottan lebohócozta őket.

értelemszerűen a bohócügyi államtitkár a bohócok tevékenységéért felelős államtitkár, ha őhozzá tartoznak a fegyveres és rendvédelmi dolgozók, akkor azok bohócok.

turoczi 2011.06.02. 21:04:39

Szerintem kár ragozni. Ez lejátszott meccs! Viszont a következményeire kíváncsi vagyok.

Bee-zony 2011.06.02. 21:56:12

Tanulj minden egyes napon egy új kifejezést! A mai nap szava:
dezertálás
Régi jelentése: elhagyja a csapatát, megszökik.
Újmagyar jelentése:
Orbán: Tűzcsapokat nyitni dezertálás
index.hu/belfold/2011/06/02/orban_tuzcsapokat_nyitni_dezertalas/

Bohócügyi állam(tit)kár…
Most lett csak igazán aktuális:
Weöres Sándor - Majomország (Latinovits Zoltán)
www.youtube.com/watch?v=AagQes8Q6zY

raindog [írástudatlan nyikhaj tenorista] 2011.06.02. 22:03:23

a főbohóc orvik (bár az én szememben ikább egy rohadt patkány) egyre inkább átveszi ceausescu stílusát, mindenhez mindenkinél jobban ért és onnan fentről mindenkit leszarva megmondja a tutit, de nem mer szemtől szembe beszélni senkivel. egy nagyon kisszerű lény.
remélem úgy is végzi, mint ceasescu.

abandi 2011.06.02. 22:06:33

Nagyon kemény!
Így kell ezt csinálni Miniszterelnök Úr!
Nincs kecmec!
(Kivéve az olstein-orsós fajtikákat...)

abandi 2011.06.02. 22:09:41

@Conv:
Persze, hogy maga már megint megbomlasztja a jeruzsálem-judapest tengelyt!
Szégyen gyalázat!

vontod75 2011.06.02. 22:11:42

A bohócügyi államtitkárnak, meg mindenkinek akit érint:
www.youtube.com/watch?v=LsjukASaMoM&NR=1

vontod75 2011.06.02. 22:27:50

@abandi: Remélem majd amikor a Te nyakad is szorongatják, akkor is ezt fogod szajkózni.

abandi 2011.06.02. 22:50:42

@vontod75:
maga beszéli a magyarit és közben meg nigger szennyel szennyezi a blogszférát?
Holnap meg cigányul beszélve ébred...

pliiz 2011.06.02. 23:00:21

@lyken: ... és ha ez megtörténik, vitya kiáll a bohócaival, és az őket támogatókkal, és visít, mert meglátja, hogy mi többen vagyunk. Most majd mi viszünk magunkkal még egy embert.
Azért látszik, hogy kezdi belátni, hogy ez az egész kormányozgatás amit művel egy cirkusz. Van bohócügyi államtitkár, porondmester, rengeteg majom aki utánozza, zsonglőr aki játszik a magánnyugdíj pénztári befizetésekkel, bűvész aki eltünteti a nyomokat, és késdobáló aki sok ember szívét és lelkét találja el.

martonx 2011.06.02. 23:02:58

Az egész Fidesz nem más mint kurva sok bohóc halmaza.
Sajnos az alternatíváik talán még náluk is szarabbak.
A rendőröket rühellem, ebben az egyben tudok egyetérteni a Fityisszel, hogy igenis vegyék el a tök felesleges korengedményes nyugdíj lehetőséget az egyenruhás bűnözőktől (értsd rendőröktől).
Emellett a nyugdíjasok a legnagyobb probléma jelenleg, szóval nem kellene a rendőröknél megállni, hanem lendületből el kellene venni az utazási kedvezményeket, sőt egy kis átlagos nyugdíj csökkentés is igen jót tenne a költségvetésnek.
Sajnos a Fityisz gyáva szar ahhoz, hogy valóban rendbetegye a költségvetést, így marad a rendőrök szívatása, mint látszatcselekvés.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.06.02. 23:06:32

Tisztelt Orbán Viktor Úr!
Köszönöm, hogy a Bohócügyi Államtitkárságra bízta a rendvédelmi szervezeteket, akik ezek szerint bohócoknak tekinthetők. Innentől kezdve nyugodtan közlekedem lakott területen belül 160-nal, mert az érte kapott taffipaxos csekket is bohóckodásnak veszem. Mindezt az új megközelítést biztosan jónak tartja az a bűnöző is, aki idős embereket rabol ki, és netán némelyik bohóc tetten éri. Ekkor csak azt kell ezután mondania, hogy "Ugyan már uraim, maguk csak bohócok, és én tudom, hogy csak viccből kaptak el". Ezután a bohócoknak úgyis kötelességük lesz elengedni az illetőt (vagy maguktól is elengedik), az idős emberek meg úgyis jobb, ha minél előbb a túlvilágra szenderülnek, ezzel még a nyugdíjprobléma is megoldásra kerül.

Ugye így gondolta Tisztelt Miniszterelnök Úr?

Tucsko1 2011.06.02. 23:14:34

@martonx: Te! Tesó! Istenemre egy élő példa vagy az abortusz mellett! Komolyan! Tehát a Rendvédelmisek, meg a nyugdíjasok kedvezménye ami szarba taszította az országot, nem a feketemunkásokkal 2x-es áron épített el nem számolható autópálya építések, az Ezüsthajó Kft-k, vagy az 1 azaz egy forintért eladott állami cégek... Az, hogy mi a véleményed a zsarukról magánügy. Én úgy gondolom van köztük ilyen is olyan is, lévén ők is emberek. De az, hogy te most mekkora egy határtalan baromságot firkantottál ide, az tényleg csak te hülyeséged bizonyítja.

Tucsko1 2011.06.02. 23:16:36

Még valami: Anyám 50.000 Ft-os nyugdíjából mi a rohadt kurva anyját vegyen még el??? És 18 éves kora óta volt munkaviszonya, valamint nem korengedménnyel ment nyuggerállományba. Szánalmas féreg vagy!

Elnézést a többi kommentelőtől, de néha elpattan... megyek iszok valamit.... :D

abandi 2011.06.02. 23:19:16

@martonx:
Jézusom!
Egy tirpákbokrétás a vastagbőrön...
Ráadásul két szónál többel!
Kihányom a belemet! :-)

Tucsko1 2011.06.02. 23:20:59

@abandi: Van szatmári szilvám... jót tesz gyomorrontás ellen :D Elárulod nekem tuskónak, hogy mijaza tírpákbokréta? Hülye vagyok nem tagadom.

sinus67 2011.06.02. 23:21:04

"Tényleg, beszéljünk egy nyelven! Részben jogászként azt gondolom, világossá kell tenni ezeket a dolgokat, másrészt pedig politikai alapon is megkérdőjelezhető, hogy miért kellene az 1990 előtti szolgálati idővel úgy bánnunk, minthogyha ott egy szerződéses jogviszony jött volna létre a mai demokratikus Magyarország és az egykori szolgálatot ellátó személy között."

Hát, ha Tisztelt Képviselő Úr így gondolja, akkor a szerződéses jogviszony semmisségét kiterjeszthetjük az 1990. május 2. előtt megszerzett diplomákra is.
Ezért kéretik az érintetteket, hogy ilyenformán újra diplomázzanak le, természetesen a "tandíj" megfizetése mellett, mert az előző rezsimmel kötött szerződéses jogviszonyt (az ingyenes tanulás is ilyen) a fentiek értelmében nem lehet elismerni, ergo a diploma érvénytelen.

Diploma hiányában bizonyos állások nem tölthetők be, ezért a mai demokratikus ál(l)ammal szemben csalást követtek el az érintettek, tekintettel arra, hogy ÉRVÉNYES diplomával nem rendelkezve betöltötték az állásokat.

Btk. 318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el...

abandi 2011.06.02. 23:31:28

@martonx:
Átolvasva a javaslataidat, támogatva és tovább bővítve fajtárs:
- Meg kell szűntetni a faji szegregációt:
(Magyarokat a tévébe, rádióba!)
-Ne essen ki az MTK az NB I-ből!
(szopjanak ők is...)
meg hasonlókkal virágozzék és a kölcsönösen gyümölcsözzék az anyjuk picsája....

alex58 2011.06.02. 23:34:19

"...... a szerzett jogokkal szembenállhat, vagy szembeállítható vele egy másik nagyon fontos alapjog, ez pedig az állampolgári jogegyenlőség. "

Jó, hogy mondja Uram ! Én is szeretném látni, hogy a képviselő urak és mi, a pórnép, jogegyenlőségbe kerülnénk ! Elég ha csak a költségtérítés mértékére és az azzal való elszámolás szabályaira gondolunk.

abandi 2011.06.02. 23:36:37

@Tucsko1:
ne szerénykedj...
(tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/) itt tallóz sírva aki még él....

martonx 2011.06.02. 23:37:27

@Tucsko1: megpróbálom megmagyarázni, hátha.
Amiket felsoroltál aprópénzek. Ezüsthajó pár milliója? Autpálya építések pár milliárdja? Tudod mennyit lehetne megspórolni egy év alatt a nyugdíjasok közlekedési kedvezményével???
Tudod mennyibe kerül évente a nyugdíjak kifizetése?
Tudod mit jelent az, hogy ÁTLAG? Mert én átlagos nyugdíj csökkentésről beszéltem. Megpróbálom kifejteni úgy, hogy te is megértsd. Mondjuk egy átlagos 20%-os nyugdíjcsökkentés azt jelentené, hogy lenne egy nyugdíjas réteg, akinek 40%-kal csökkenne a nyugdíja, lenne egy réteg akinek 20%-kal, és lenne a kisnyugdíjas réteg, akiknek 0%-kal.

abandi 2011.06.02. 23:46:13

@martonx:
Na, jó de akkor most nem kéne eladni a skoda 120-asomat?
Mert ha a maga gondolatmenettyét felírnám egy vörösalapú lobogóra....
Akkor tán nem kéne gyűjtenem robogóra ?
Na most akkor mi a való?!

alex58 2011.06.02. 23:53:20

Idézet Répássytól " .....én nem 3 millió nyugdíjasról beszéltem, nem azokról beszéltem, akik egyébként bányászként vagy bármilyen más módon szolgálati időt szereztek, de azért önökben is felmerül és bennem is felmerül, hogy bizonyos munkakörökben töltött szolgálati időt talán mégse kellene beszámítani."

Répássy Róbert érvelése itt (is) sántít. A Kádár rendszerben dolgozó bányász is lehetett szemellenzős kommunista, akár a szabadidejében emellett még munkásőr is (!), ugyanakkor én ismerek olyan rendőrt, akit a felszerelésétől a rendszerváltásig terjedő időszakban folyamatosan be akarták léptetni a pártba, de ő erre nem volt hajlandó. Ez is mutatja, hogy a nyugdíj, a korkedvezmény és a szerzett jogok kérdéseit nem szabad politika függővé tenni.
Ha Répássy okosat akart volna mondani, legfeljebb azt javasolhatta volna, hogy a Kádár rendszerben a politika utasítására különféle bűncselekményeket - bizonyítottan - elkövető rendvédelmi dolgozókat sújthassák az akkori szolgálati idejük figyelmen kívül hagyásával is, de nem értem, miért csípi az ő szemét, ha korkedvezménnyel nyugdíjba mehetett mondjuk egy rendőr nyomozó, aki 25-30 éven keresztül üldözte a köztörvényes bűnözőket ?
És könyörgöm mondja már meg valaki, hogy milyen állami erőszakszervezetbe lépett be 1989 előtt egy tűzoltó ?

abandi 2011.06.02. 23:57:12

@martonx:
Egyébkénta maga számítása ott hibádzik, hogy nem osztotta el a nemzetgazdasági rátát az egyfőre eső államtitkárok számával, és nem szorozta meg mindezt 3+1 fényévvel!
Nahát

Tucsko1 2011.06.03. 00:02:40

@martonx: Amit felsoroltam aprópénzek... Addig álljál féllábon testvérem, amíg azt az aprópénzt megszámolod. Képzeld tudom mi az átlag. Van ma Magyarországon kb. 3 millió nyugger, mint szegény édesanyám. Ezek közül a szerinted ( nem írtad, csak szerintem szerinted) 150-200.000 db. akik "Biszku-nyugdíjjal" rendelkeznek. Vagyis 150.000 FT feletti nyugdíjuk van 150.000-250.000 Ft. átlag 200.000 Ft. (KSH adat)

A többi ez alatti: "átlag" 80.000 Ft-al.

Ha a nagy nyugdíjasoktól elvesszük a 40%-ot, az "átlag" 200.000-el számolva 16.000.000.000 Ft.
A kicsiktől amit elveszünk tehát kb. 2 millió 800 ezer embertől, az kérlek átlagolva kb.: 44.800.000.000 Ft.

Ez összesen 60.800.000.000 tehát évi "átlag" 60 milliárd forint.

Mennyibe is került az Ezüsthajó és az autópálya sikkasztás? Ez hány évi átlagos nyugdíjelvonásból jön össze???

Csak maga az a kibaszott "völgyhíd" került 80 milliárdba!!!! Na álmodj tovább én dolgozom jó?

Ui.: Ha valahol átlag elszámoltam egy "0"-t és mégiscsak 600 milliárd lenne, akkor még vedd hozzá az ebben az évben kibocsátott államkötvényeket, a Gyurcsány-Bajnai féle löszalagutakat és egyéb nyalánkságokat.

Tucsko1 2011.06.03. 00:04:18

@abandi: Te sem vagy egy tiszta fialás, de én vagyok a hülye, hogy kólát iszok a kommented olvasása közben... most takaríthatok és mehetek orrot mosni :DDD

Tucsko1 2011.06.03. 00:08:04

@alex58: Hogyhogy milyen erőszakszervezetbe lépett be 1989 előtt egy tűzoltó??????? Kérem! A Tűz vörös!!!! A tűzoltóótó vörös!!!!

Irtsuk ki a rókákat és vágjuk le a gólyák csőrét is... Ugye? Elvtársak... Meg van egy testrészük is, ami ugyan lila és nem vörös, de az kis árnyalatbeli különbség már nota bene oly elhanyagolható... vágjuk le azt is! :D

abandi 2011.06.03. 00:15:41

@alex58:
Erőszakszexbe lépett be minden tűzoltó. és ennek isszák most a levit az összes rendörökkel...

Tucsko1 2011.06.03. 00:19:10

Tényleg elszámoltam, késő van, nem szoroztam meg 12-vel. tehát 720 milliárd forint évente. de a lényegen nem változtat. Holnap kiszámolom "átlag" mennyi megy el segélyre és más egyéb "szociális támogatásra" köztük a képviselők "átlagos" költségtérítésére és "megélhetési problémáira" évente. Érdekes lesz, szerintem nagyságrendekkel magasabb lesz a szám. vagyis aszongya ecce homo... van 3.000.000 eltartottunk ( nem nyuggerek, hanem "inaktívak"), akik kb. 40.000 FT-ot kapnak havonta csak alap szociális segélyt, a gyest, Csp.-t nem is számolom.... Az 12 hónapra és 3 millió eltartottra ( akik ugye potenciális szavazók, vagy azok lesznek) 1.440.000.000.000 hmmm...Ez nem a duplája? És mondom csp és egyéb nyalánkságok nélkül....

Na ha hülyeséget írtam javítsatok...

abandi 2011.06.03. 00:26:37

@Tucsko1:
Maga egy igazi hasznos hülye.

Tucsko1 2011.06.03. 00:46:40

@abandi: Köszönöm Uram! A Lenin rendet a virágcsokor mellé kérem tűzni, amit a számomra kijelölt miniszteri íróasztalon helyeznek el.... :D

Tucsko1 2011.06.03. 00:50:43

@abandi: Na és még azt nem is hallotta Uram, amikor Csiki-Lakatos Bálint Jenő: "Amikor Észak felől repülnek a Vaddisznók..." című slágerét adom elő Uhrin Benedek kíséretében kovácsfújtatón és bimm-bamm csengőn...

Megdobbent 2011.06.03. 01:58:39

Ez tehat orban kozismert ferfias kiallasa. Sunnyog, asszonyt ver, elbujik, lop, aztan amikor eleg sokan vannak korulotte, akkor beszol 2-3 nagyot. Legszarabb ember.

naiv legényke 2011.06.03. 03:08:43

Orbán Viktor véleménye a rendőrökről,
a többi egyenruhásról,
az oktatási dolgozókról,
az egészségügyiekről,
a munkanélküliekről,
a betegekről,
a rokkantakról,
a hajléktalanokról,
a nyugdíjasokról,
a segélyre szorulókról,
a segélyből kiszroultakról,
a szegényekről,
a maguknak nem kaparókról.,
a határon túli magyarokról,
az önkéntesen magát lenullázó Schmitt P-ról,
a különalkút kötő Gaskóról,
a ma felmondását be nem nyújtó Réthelyiről?
GúNYOSAN KIRÖHÖGI ŐKET.
Mit tart Orbán az őt még mindig tapsoló híveiről,
az adókedvezményben részesített gazdagokról,
a sikeresen kaparó Lázárról,
a sajtóban tündöklő Bayerről.
az alaptörvényt,a médiatörvényt,
és a visszamenőlegeseket megszavazó
parlamenti hűbéreseiről,
a Szijjártó hazugságteljesítményéről ?
LEERESZKEDŐ HÁTBAVEREGETÉS UTÁN ELFORDULVA
GUNYOSAN MEGMOSOLYOGJA ÖKET.

Mit tart 2011-ben Orbán Viktor húsz évvel korábbi önmagáról?
AKKOR ÉN MÉG NEM ÉN VOLTAM.
MOSTANRA ÉRTEM NEMZETEM BÖLCS, SZERÉNY, TÉVEDHETETLEN VEZETŐJÉVÉ.
HAJRÁ ÉN!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
HAJRÁ MAGYAROK!

fedkvas 2011.06.03. 05:45:36

@martonx: de baszod az öregségi nyugdíjakat infláció fölött emelik, OV maga mondta ki a méltóságos pofáján, a gecije. a korkedvezményes/korengedményes nyugdíj fittyfene a nyugdíjkasszában, ráadásul emiatt lehetett alacsonyan tartani a rendvédelmisek bérét. ráadásul ez a dolgozzunk 65 évig faszparaszt találta ki a 40 év után menjenek a nők nyugdíjba nevű idiotizmust, meg a másik faszparaszt meg 48 évesen ment nyugdíjba.
ez itt nem a nyugdíjról szól, vedd már észre, geci. (ha arról szólna, reálértékéken befagyasztanák a nyugdíjkassza főösszegét, aztán szevasz, van idő egyeztetni, strukturálni, kutyafasza, amíg kész a megoldás - érdekelt a nyugdíjas is, mert addig nincs emelés, és az állam is, mert az meg nem akar 3 millió dühös embert. ez történik? ló büdös faszát. mi történik? valami eszement machináció, amiről nem tudjuk mi célja van, de hogy nem jó, az ziher.)

jenőke 2011.06.03. 06:07:39

Szerzett jogok védelme (Az Alkotmánybíróság szerint)
Az adott jogvédelmi szint garantálásának egyik módja a szerzett jogok védelme. E fogalom az alkotmánybírósági gyakorlatban a kezdetektől jelen van. [Első ízben a 31/1990. (XII. 18.) AB határozathoz kapcsolt párhuzamos indokolásban jelenik meg (ABH 1990, 136., 143.), a későbbiekben azonban az ítélkezés elválaszthatatlan részévé vált.] Közel száz határozat hivatkozik a szerzett jogok védelmére, a Bokros-csomaghoz tartozó majd mindegyik döntés felhívja. A szerzett jogok védelme elsősorban a szociális jogokkal, közelebbről a társadalombiztosítás által nyújtott szolgáltatások csökkentésével összefüggésben jelenik meg (másodsorban, de csupán érintőlegesen bizonyos foglalkozások gyakorlásának jogszabályi feltételeinek változásakor, ha egy meghatározott alanyi kör azt nem tudja tovább gyakorolni.) A szerzett jogok védelme a jogállamiság legfontosabb elemét képező jogbiztonság alapján áll fenn.

jenőke 2011.06.03. 06:09:48

Ezt megismétlem: "A szerzett jogok védelme a jogállamiság legfontosabb elemét képező jogbiztonság alapján áll fenn."

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.03. 06:19:30

@Conv:

Jó képek, hoztam én is kettőt:
3.bp.blogspot.com/_ma_jvZJUAHY/TMXQnOjz0iI/AAAAAAAAAaA/zQFUTg0uUQw/s1600/ClownPolice.jpg
www.virginmedia.com/images/1clown-police-431x279.jpg

Egyébként a dolog nem új, 1998-ban alakult a puebloi tűzoltó bohócok csapata Coloradoban:
www.pueblo.us/cgi-bin/gt/tpl_page.html,template=11&content=1191&nav1=1&

Lehetne testvérkapcsolatokat kiépíteni....vagy legalábbis azzal magyarázkodni

kej 2011.06.03. 06:23:14

htfsz.hu/hirarchivum/125-hirek-2011-junius/1035-ki-az-a-konya-peter

csodálkozom, hogy ilyen levelek és a tegnapi "bohóckodás" után még nem szakadt el náluk a cérna. mondjuk én viktor tegnapi kijelentése után lehet, hogy ráborítottam volna az asztalt azzal a kedves mondattal, hogy ha ő nem jön ki, akkor mi bemegyünk. komolyan mondom sokkal rosszabbak, mint bármely ezerszer elátkozott középkori kényúr.

ráadásul mint tudjuk nem csak határon belül feszítik a húrt, hanem határon túl is:

hirszerzo.hu/kulfold/20110602_roman_kulugy_nem_orult_magyar_jelenlet

és (diplomáciai szempontból) tök mindegy, hogy mit gondolunk a románokról.

csak abban reménykedem, hogy rájuk omlik ez a rendszer, amit építenek. valószínűleg legjobban egy "format c" paranccsal járnánk:((

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.03. 06:23:43

Ezt tegnap olvastátok amúgy? A postba bele sem tettem.

(Árok) "Megerősítette, hogy az egyik szakszervezeti vezetőt visszasorolták egy másik beosztásba, így az illetménye a felére csökkent. Arra a kérdésre, hogy nyilván nem a szakszervezeti tevékenysége miatt, azt válaszolta: kizárt dolog. "
www.hirado.hu/Hirek/2011/06/02/10/Ferfias_jatekot_ajanlottak_Orban_Viktornak.aspx

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.03. 06:28:00

@kej:

A levél be van linkelve.

"Elit katonai iskolában tanult a Szovjetunióban Kónya Péter", ehhez meg annyit tudnék hozzáfűzni, hogy mégis ember lett belőle, aki meg Magyarországon a Marxon diplomázott, abból meg a mostani politikai elit, és a családjuk, holdudvaruk.

kej 2011.06.03. 06:36:13

@laspalmas: bocs átsiklottam felette:(( korán van egyébként nem bántó jelleggel tettem be, sokkal inkább azért, hogy igazolást nyerjen a birkatürelmük. nekem ennek a töredéke is elég lenne, hogy kicsapja a biztosítékot

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.03. 06:37:29

@martonx:

"lendületből el kellene venni az utazási kedvezményeket, sőt egy kis átlagos nyugdíj csökkentés is igen jót tenne a költségvetésnek"

Igen, az utazási kedvezményeket el kéne venni, mondjuk akár holnaptól.
Vagy azt is úgy szeretnéd, hogy minden mai nyugdíjas, pl. anyukád vagy nagymamád is a kedvenc fideszes szóval élve, a nyugdíjba lépésének napjáig visszamenőlegesen fizesse ki az új vélemény szerint már nem jogszerűen járó kedvezményt? Mert a rendvédelmisekkel most valami hasonlót csinálnak. És utálhatod őket, de próbáld meg különválasztani az érzéseidet a logikától. Ez most egy elvi kérdés.

Olyat lehet, hogy aki mostantól felszerel rendőrnek/tűzoltónak, annak nyista korkedvezményes nyugdíj. Na de visszamenőlegesen érvényteleníteni sokéves szerződéseket az szájbaszarás.
Ha jövőhéten kitalálják, hogy az új táppénzszabályok is visszamenőlegesen érvényesek, boldogan fogod visszafizetni a különbséget? Vagy az már rossz lesz, mert te is érintett vagy?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.03. 06:43:50

@fedkvas:

Hogy mi történik? Csak a szokásos oszd meg és uralkodj.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.03. 06:46:28

@kej:

Semmi gond, csak gondoltam, szólok :)

Amúgy lehet, hogy arra játszanak, hogy elszakadjon a cérna, és akkor lehetne mutogatni a tévéhiradóban a "lázongó csürhét", aki a Nemzeti Ügyek Kormánya és annak Méltóságos Vezetője ellen fordult.

Marcellusca 2011.06.03. 06:48:45

szíjjájtópetike most hazudott folyamatosan az m1-en.
Aszongya, hogy nem fogják megadóztatni a nyugdíjakat.
Ja. Ahogy tegnap Árok mondta, át akarják nevezni, így azt csinálnak vele, amit akarnak.
Azt fossa ki a száján ez a petigyerek, hogy csak a rendvédelmisekről van szó.
Na, ja. Árok szerint elhangzott, hogyha ezt most átviszik, utána minden nyugdíjat megadóztatnak.
Még az a sz@r is elhangzott a szájából, hogy nem viktorka határozta meg, hogy kivel tárgyal, hanem a szakszervetek döntöttek.

Ha valaki kicsit később megtalálja (még nincs fent az mtv honlapján) a tegnapi Az Este műsorát, akkor a végét érdemes megnézni.
Árok kimondta, hogy minden nyugdíjat meg akarnak adóztatni, nem csak a rendvédelmiseket.
És emiatt (is) kérte a többi szakszervezetet, hogy álljanak melléjük, mert már az összes nyugdíjasról szó van.

Marcellusca 2011.06.03. 06:53:29

@Horizont: Nekem nem voltak vérmes reményeim.
Én még emlékeztem az előző ciklusukra, pont ezért ugattam, szajkóztam, hogy qrvára nem kell nekik az a 2/3!
Az sem biztos, hogy valóban jó az, amit csinálnak, de az a stílus, az az arrogancia, pökhendiség mindent elmondott róluk.
És tessék!

kej 2011.06.03. 07:03:07

@laspalmas: lehet. de ez a múltkori tűzcsapnyitogatás, meg füstbomba hajigálás kutyafasza egy-egy jól megszervezett, tökös, belemenős tűzoltó tüntetéshez képest. a tecsőn százszámra vannak fent. akát még komoly házról-házra harc is a rendőrökkel. nem kívánom egyébként, de mint tudjuk a tűzoltók kissé fegyelmezettebbek, mint a hugyos forradalom fociultrái:(( ha akarnak nagyobb kárt is tudnak okozni a rendőröknek, mint az előbbiek.

ráadásul tartok tőle, hogy ez csak a kezdet. nekem is megütötte a fülemet ez az átnevezzük a nyugdíjat és megadóztatjuk. ráadásul a belengetett "nyugdíjemelésük" is csak porhintés lenne ebben az esetben.

Marcellusca 2011.06.03. 07:05:45

@martonx: Szerintem lőjünk le minden nyugdíjast!
Minden 60-dik, 62-dik szülinapját ünneplő automatikusan kap egy ajándékot az államtól.
Egy golyót.
A fejébe.

Gondolom így kedvere lenne rendezve a nyugdíjkifizetés kérdése.

Marcellusca 2011.06.03. 07:12:10

Most téma a tv2-n. Kósa lesz a vendég.

Már alig "várom", hogy mit mond. :((((

kej 2011.06.03. 07:17:53

@Marcellusca: van finomabb megoldás is. nem tudom olvastad-e asimov: a vizsga című novelláját. meglehetősen megrázó, de még mindig humánusabb, mint a nyugdíj megadóztatása, a gyógyszerkassza megvágása sötöbö.:((

Virág et. 2011.06.03. 07:22:26

@laspalmas: Ha valami már túlságosan gáz ahhoz is, hogy a MN lehozza, az megy a MH-ba, ahol ilyen minőségi követelmények nincsenek.

A rendszerváltás előtt bizonyos fegyvernemeknél a tiszti képzés MINDEN esetben a SZU-ban zajlott. Pl az összes pilótánk ott lett kiképezve, gondolom mindegyik vörös kommunista lett ezek szerint. A NATO-hoz hasonló a Varsói Szerződés országai is közös képzéseket tartottak, ebből arra következtetni, hogy ez valami pártiskola lett volna az olyan Répássy-kategóriás Kádár-huszározós hazugság.

(Hogy Kündü ezt meggyőződéssel terjeszti, az ugye aligha meglepő.)

Marcellusca 2011.06.03. 07:32:34

@laspalmas: Erről beszélek, hetek óta.
Az egész túlmutat a rendvédelmiseken. És tegnap Árok elárulta, hogy az informális orbán-találkozón el is hangzott, hogy utánuk jönnek a többi (egyelőre korkedvezményes) nyugdíjas megadóztatása.
Azon kívül nem csak a jelenlegi aktívakról van szó. Hanem a már nyugdíjasokról.
És ne legyenek kételyek, mindenki sorra kerül!

Vagy, amit Te is pedzegetsz és én is mondom.
1-2 év múlva kiderül, hogy mégsem jött be az egykulcsos adó, mert kevés lóvé folyt be. Akkor hoznak majd egy törvényt, hogy megemelik 20-25%-ra? Természetesen visszamenőleg. És mindenki fizesse be - 2 évre visszamenőleg - a különbözetet?
Vagy túl sok a caffeteria kiadás, ezért 2013-ban mindenki fizesse vissza a felvett összeg felét!
Esetleg sok volt a szabadságra kifizetett lóvé, úgyhogy azt is vissza!

Mondom, ez már jóval túlmutat a rendvédelmiseken!!!

Marcellusca 2011.06.03. 07:36:52

@kej: A novellát nem olvastam, de a fejleményeket látom.
Nem úgy, mint sokan.
Ez a "vircsaft" elvonja a figyelmet a gyógyszerkassza megnyirbálásáról. Is.

kej 2011.06.03. 07:47:07

@Marcellusca: érdemes rászánni tíz percet.

tartok tőle, hogy ez a "vircsaft" egyfajta kísérlet: megnézik, hogy mikor nyomja ki a dugót a lombik. mondjuk, ha megtörnek, vagy sikerül őket megosztani, akkor - szerintem - nincs megállás.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.06.03. 08:02:15

@laspalmas: Még kérdeznék valamit. Dezertálás = tűzcsapmegnyitás, az tegnaptól érvényes, vagy visszamenőlegesen?

Ha visszamenőlegesen, akkor mikortól számít dezertálásnak a tűzcsapról történő tűzoltás? Ha visszamenőlegesen, akkor nem kéne felállítani egy "dezertálás kommandót"? Kivizsgálandó a korábbi dezertálások körülményeit!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.06.03. 08:06:36

@kej: Mondasz valamit. Ha elszabadulnak az indulatok, lehet rendkívüli állapotot kihirdetni! Rendkívüli állapotban mindent lehet. Pl. a 3 év múlva esedékes választásokat elhalasztani!

turoczi 2011.06.03. 08:21:07

Mennyivel könnyebb felelőtlenül ígérgetni, mint felelősen kormányozni. Az első csak megtévesztés, a második már hazugság. A hatalomban elvész a józan ítélőképesség?
Augusztus 20 előtt lesz a tűzijáték?

Marcellusca 2011.06.03. 08:32:15

Na, Don Alessandro is tud ám tárgyalni:

hvg.hu/itthon/20110603_pinter_sandor_rendvedelem_szakszervezet

Remélem, visszafizeti a "jogtalanul" felvett korkedvezményes nyugdíját és lemond a jelenlegiről!
Tudom, tudom, álom, álom .... és nem is vágná földhöz, de akkor is!

Marcellusca 2011.06.03. 08:40:41

@kej: @rdos: Erre volt egy felhívás, körlevél, hogy ne essenek túlzásba a rendvédelmisek, mert - nagy valószínűséggel - pont erre játszanak viktorkáék.

S.O.A. 2011.06.03. 08:59:48

Lassan indulnom kell megint tárgyalni... ha lesz valami izgi, majd bekommentelem...

guma 2011.06.03. 09:05:27

@Marcellusca: igazad van nagyon.
ezt hátha nem olvastad : www.htfsz.hu/hirarchivum/123-hirek-2011-majus/994-tedd-f

én már csak követem az eseményeket és nem igen "tudok" a keserűség miatt megszólalni.
annyira nem akarják látni az összefüggéseket sokan, hogy az kétségbeejtő!
vitáznak és egy szóba sem hozzák a "díszlet embereket" művészeket, pedig egy pl az énekes, a színész is tud a dolgozni máshol...
a nemzet színészeinek juttatása 1,5 milliárd és akkor még a 35 éves kort elért olimpiai bajnok és mások juttatását nem is említettem.
szórja a pénzt mindenkinek és ezt még összesíteni sem merik mennyi!

Netuddki. 2011.06.03. 09:20:24

Min csodálkoztok? Semmi mást nem csinál orbán csak megint egymásnak ugrasztja az embereket. Lehetett volna ezt a kérdést normálisan is rendezni? Igen. Miért nem tették? Vagy nagyon hülyék vagy csak egyszerűen a zavarosban halásznak. Szerintem az utóbbi.
Szemét, választóikat eláruló banda. Én a rendőrökkel és a többiekkel vagyok. Nem érdekelnek hülyeségek amikkel le akarják őket járatni. Ezt a politikusi bagázst meg el kell hajtani a csába. Az orbánnak meg vagyonosodási vizsgálatot kívánok...

Marcellusca 2011.06.03. 09:20:58

@guma: Olvastam.
És nagyon igaz.
Sajnos kevés emberhez jut el.

Rókakígyó 2011.06.03. 09:23:07

A tavalyelőtti levélben azt ígérték, hogy meglesz a létszám. Meg is lesz, mert egy csomóan fognak visszamenni dolgozni. Semmi hazugság.

A szájuk nagy csak a tiltakozóknak, tenni nem fognak semmit, mert szarnak és nincs is miért. Ki lenne az alternatíva. Szopásra szavaz mindenki 20 éve, a tendencia folytatódik. Örüljetek minden napnak, mert a holnapi rosszabb lesz.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 09:28:10

Egy kérdés kínoz tegnap óta: vajon ki lehet a titokzatos "bohócügyi" államtitkár? mert bevallom férfiasan elsőre nekem síjjájtópétej ugrott be, de ő ugye ehhez a szerephez is segghülye (csodálom, hogy az olyan alapvető életfunkciók produkálásra, mint a légzés képes). választani a jelenlegi felhozatalból nem könnyű, annyi bohóc van ebben a bandában, hogy ihajj (és most határozottan ELNÉZÉST KÉREK az IGAZI bohócoktól, nem akartam a szakmájukat ledegradálni).

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 09:31:24

@Marcellusca: Kósa lesz a vendég? tyűűű bazze, akkor most kell venni ojrót, meg svejcifrankot, és ha befejezte ez a derék lajcsi, meg is gazdagszunk a visszaváltásából :DDD

kej 2011.06.03. 09:38:54

“Itt van a sajtó, ezért valamivel etetni kell őket. (…) Azt kell mondani, hogy közeledtek az álláspontok, de még nem teljesek”– tanácsolta Pintér Sándor belügyminiszter a rendvédelmi szakszervezetek vezetőinek a csütörtök délutáni tárgyalás végén azzal kapcsolatban, mit kommunikáljanak kifelé. A nyilvánosságnak szánt üzenet azonban köszönőviszonyban sincs a valósággal. A hvg.hu úgy tudja, a korábban széthúzó, ám a csütörtöki tárgyaláson már egységes álláspontot képviselő szakszervezeti vezetők nagyon is tisztában vannak azzal, hogy az égvilágon semmit nem értek el, amikor Pintérrel egyezkedtek.

hvg.hu/itthon/20110603_pinter_sandor_rendvedelem_szakszervezet

ha csak a fele igaz, akkor tényleg barikádokat kell emelni:((

egyszerűen vérlázító, ahogy "tárgyalnak".

dr kíváncsivagyok 2011.06.03. 09:39:04

Azt hiszem ,a legfontosabb érvet kevesen hangoztatják a korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatban : ezek az emberek többek közt azért választották ezt a megterhelő , fizikálisan és pszihésen is megterhelő hivatást, MERT MEGADTÁK NÉKIK A LEHETŐSÉGET , HOGY 25 ÉV SZOLGÁLAT UTÁN NYUGDÍJBA MEHESSENEK ! Többen főleg ezért választották ! ezért NEM LEHET UTÓLAG ELVENNI ezt a jogot !!!!!!!

Uva 2011.06.03. 09:40:59

Kíváncsi vagyok mikor esik le a sok narancsosnak, hogy orbi évek óta folyamatosan hazudik, csak azt nézi, hogy az ő pillanatnyi hatalmi érdekének mi felel meg.

Matróz Kommandó 2011.06.03. 09:50:20

Ha sokat hőbörögnek a kedvezményes nyugdíjért a rendőrök, biztos meglesz Orbánéknak a 2/3 megint.

lyken 2011.06.03. 09:51:17

hvg.hu/itthon/20110603_pinter_sandor_rendvedelem_szakszervezet

"A csütörtöki egyeztetésen Pintér Sándor világossá tette: nyugdíjkérdésben Orbán Viktorhoz kell igazodni. A miniszter tárgyalási technikájára jellemző volt, hogy mosolygott, kedves volt és figyelmesen végighallgatott mindenkit. "

"A hvg.hu úgy tudja, a korábban széthúzó, ám a csütörtöki tárgyaláson már egységes álláspontot képviselő szakszervezeti vezetők nagyon is tisztában vannak azzal, hogy az égvilágon semmit nem értek el, amikor Pintérrel egyezkedtek. Még akkor sem, ha például Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a tárgyalást követően, de még a sajtótájékoztató előtt ennek ellenkezőjéről győzködte társait, legalábbis azt fejtegette, hogy szerinte történt némi előrelépés."
Powell lesz az új kormánykedvenc. Képviseli a szakszervezetben a kormány érdekeit. Szép tőle.

"“A nyugdíjkérdést most függesszük fel és menjünk végig az összes többin” – ezekkel a szavakkal hárította el a szakszervezetisek próbálkozását, majd annak a 25 pontos dokumentumnak a tartalmáról kezdett el egyezkedni velük, amelyet közvetlenül a tárgyalás előtt osztott szét nekik és amelyet legkésőbb a jövő hét keddi kormányülésig alá akar iratni velük."
Addig nem is szabadott volna másról tárgyalni, amíg a nyugdíjakkal kapcsolatos kérdéseket nem rendezték. Hiszen alapvetően az a fő probléma.

"A végig nyugodtan, higgadtan viselkedő Pintér Sándor tárgyalási technikájára jellemző volt, hogy mosolygott, kedves volt és figyelmesen végighallgatott mindenkit - noha jelezte, hogy majd a legközelebbi tárgyaláson jó lenne, ha már csak 2 percet szólalhatna fel mindenki."
Ja, és akkor is legjobb ha azt nyilatkozzák, amit Viktor akar, ugye?

"“Itt van a sajtó, ezért valamivel etetni kell őket. (…) Azt kell mondani, hogy közeledtek az álláspontok, de még nem teljesek”– tanácsolta Pintér Sándor belügyminiszter a rendvédelmi szakszervezetek vezetőinek a csütörtök délutáni tárgyalás végén azzal kapcsolatban, mit kommunikáljanak kifelé. "

"Szima és a többi szakszervezetis egyébként élesen összekülönbözött az ülés előtt, a TMRSZ vezetője azt vágta a többiek fejéhez, hogy a parlamenten kívül rekedt, amikor délelőtt az érdekképviselők Orbán Viktorral találkoztak. A többiek pedig azt kifogásolták, hogy a megkérdezésük nélkül készít hangfelvételt - ezt egyébként a tárgyalás végén Pintérrel is tudatták, amikor a sajtóval való kommunikáción tanakodtak."
Vajon feltünt a szekszervezetiseknek, hogy épp egymásnak ugrasztják őket? A hangfelvétel egyébként miért fájdalmas? Mi az ami nem vállalható fel a nyilvánosság előtt?

"A belügyminiszter mindenesetre nyeregben érezte magát. Olyannyira, hogy a tárgyalás végeztével nyilvánvalóvá vált: pénteken már nem is akar tárgyalni, mindössze az érdekképviseletek további javaslatait várja Powell Páltól..."
Aki a nulla haladás mellett arról győzködte a társait, hogy kommunikálják a nemhaladást eredményként? Mondtam, megvan az új kormánykedvenc.

"Az érdekképviseletek vezetői tehát nincsenek könnyű helyzetben: ha elfogadják, hiteltelenek lesznek az utcára vonuló tagság szemében, ha viszont nem engednek, a fejük felett valószínűleg így is, úgy is döntés születik."
A szakszervezeti vezetők azért ülnek ott, hogy képviseljék a dolgozóik érdekeit. Ha nem közelednek az álláspontok akkor fel kell állni és hagyni, hogy Viktor tovább csapkodja maga alatt a fát baltával.

Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport 2011.06.03. 09:53:02

Gondolkozzatok már el azon, hogy vannak itt ebben a Nemzetben nem kevesek, akik az élethez való jogukat az előző rendszerben szerezték.

Na *ezeket* kellene kivégezni, mert most már más, forradalmi rendszer van és az előző rendszerben szerzett jogok már nem érvényesek!!!

Szóval ne szidjátok Orbánt, ő a legigazságosabb Mátyás óta!

krj 2011.06.03. 09:53:06

pintér negyvenkétévesen nyugdíjbamegyek sándor is a kádár-érában esküdött fel, ugye?

Spiro 2011.06.03. 09:53:51

Remek jogász a Répássy kár, hogy a diplomáját az általa illegitimnek tartott időszakban, 1990 előtt szerezte (az ő logikáját követve Kádár diplomás).

Az állampolgári jogegyenlőségre való hivatkozással indít, de mondandója végére az 1990 előtti rendvédelmi munka/jogviszonnyal rendelkező állampolgárokat diszkriminálja. Remek eszmefuttatás.

Lehet, hogy a diplomája tényleg nem sokat ér.

„Tanulni, tanulni, tanulni.” -- Lenin

Homeoffice 2011.06.03. 09:56:05

Egyértelműen gyurcsány a hibás

kej 2011.06.03. 09:57:00

@Matróz Kommandó: pont rossul látod. ha tovább "keménykednek", akkor tán elérhető lesz, hogy ne essenek neki fejszével az összes nyugdíjasnak. csak arra emlékeztetnélek, hogy a 16 százalékos szja-t nem csak a rendvédelmiseknek szánják ajándékba. én speciel megértem, hogy nehéz helyzetben van az ország, de kurvára nem szeretném, hogy az anyám nyugdíját el kezdjék - jól bevált szokás szerint - visszamenőleg adóztatni. és azt se szeretném - hogy ha ezt most végigverik - akkor gyakorlatilag minden megszerzett jövedelemre/ellátásra kiterveljenek valami kedves, visszamenőleges elvonást

Medgar 2011.06.03. 09:58:05

@kíváncsivagyok: Pontosan ezen gondolkozom én is. Jogegyenlőség szerintem nem sérül, hiszen bárki elmehet rendőrnek, katonának stb... Mégsem tolonganak a lehetőségért. Vajon miért???

Ugyan akkor a társadalom elemi érdeke, hogy mindenhol legyen rendőr, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász ahol szükség van rá. Persze nem a traffipaxra gondolok. Az közelmúlt eseményei bizonyították, hogy Mo. jelentős részén NINCS jelen az állam, de nem január vagy február óta, hanem jó pár éve.

rajaram 2011.06.03. 10:03:56

Amit most a Fidesz és Orbán csinál, azt a legdurvább konteósok is csak rémálmukban tudták elképzelni:
- Magyarország volt a legnormálisabb szocialista ország. Volt egy működő mezőgazdaságunk, viszonylag komoly ipari termelésünk (Ganz,Tungsram,Videoton,Rába,Ikarus). A cseheket kivéve, sokkal előrébb tartottunk, mint a többiek.
- A rendszerváltás első 12-13 éve után is az elsők közt voltunk az új EU-s tagállamok között
- És akkor, teljesen váratlanul - Magyarország elkezdett egy olyan mélyrepülést, amit semmi nem indokolt. Miért nem a csehek, a lengyelek, a szlovákok, stb? Miért mi? Nincs rá épeszű magyarázat. Miért csak nálunk van ez a borzalmas gyűlölet, miért szakadt részekre ez az ország? Miért adósodtunk el ennyire? Ha a többi volt szocialista ország is hasonló problémákkal küzdene, akkor érthető lenne, de így?
- Amikor 2002-ben a nyugodt, elegáns Meggyesy hatalomra került és beléptünk az EU-ba, azt hittem, hogy innentől csak felfelé megyünk töretlenül. Pont az ellenkezője történt és elkezdődött az ámokfutás. Orbán ma gyakorlatilag (és ez szintén egyedülálló) azt tesz, amit akar. Erre mit csinál? Folytatja ezt az őrült ámokfutást. Miért? Nem hülyék, valami céljuk biztos van, de MI?

Bajkon Úr 2011.06.03. 10:08:07

Elöljáróban annyit, kicsit már kívülállóként, - Ausztriában dolgozom és élek, - de aggódva figyelemmel kísérem a magyar helyzetet!
Azért el kell ismerni, zseniális ez a tróger Orbán!! Kiválóan alkalmazza az oszd meg és uralkodj taktikát, a leszalámizás a taktikája!!! Megossza az embereket, na persze ebben az országban nem nehéz!!!!
Amíg az emberek rá nem jönnek, hogy össze kell fogni, és együtt kell tenni az ilyen tetvek ellen, nem is fog változni semmi!!!!
Még egy kérdés??? Ki látott már cigányt igazat mondani??????????
Ezért nem kell csodálkozni semmin!!!!

egyszerhopp 2011.06.03. 10:08:48

Az FMMSzTSz nevében kijelentem, hogy a dolgok tökéletesen jó irányba mennek, igenis szükség van a tetű zsernyákok és a többi baromarcú további visszaszorítására és alapos megfélemlítésére !
Verjék már szét a Kossuth téri egyenruhás söpredéket !
Nem igaz, hogy mindent nekünk kell csinálni !!!

Don Pepo főtitkár helyettes
Független Magyar Maffiózók Szabadlábon Tevékenykedő Szakszervezete

The_Genius 2011.06.03. 10:09:45

ATOMOT!

És a hazudósoknak vágják ki a nyelvét! :D

Virág et. 2011.06.03. 10:11:01

@rajaram: Pénzt akarnak fogni. De pénz nem terem a fán, hitelt nem kapnak, mert elcseszték a renomét az IMF-nél, ezért azt csak az emberektől lehet elvenni, viszont azt nem merik bevállalni, mert 8 évig azt harsogták, hogy az zsákutca. Megnézték, kiket utálnak legjobban az emberek (a rendvédelmiseket) és azóta folyamatosan hangolják a közvéleményt ellenük.
Aki úgy gondolja, hogy nem sikerrel, az olvasson bele pl a MH kommentjeibe. Keresztül fogják verni, a szakszervezetek megosztottak, az emberek félnek, nem lesz következménye. Próbálnak majd maszatolni a nemzetközi bíróságok előtt, de mire döntés lesz és mire azt a döntést kikényszerítik a magyar államon Viktorék kormánya már a múlt lesz és az összes felelősséget ennek visszamenőleges kifizetéséért rá fogja tolni az éppen regnáló más színű kormányra.

pliiz 2011.06.03. 10:12:03

egyenlito.blog.hu/2011/06/01/bugris_taho_proli_surmo_egy_fideszes_ugyved_levele_a_rendvedelmiseknek_es_a_tuzoltoknak
Hozzáfűzni valója valakinek?
Egyébként most jutott tudomásomra, hogy a legközelebbi demonstrációra külön csoportokat akarnak küldeni a cirkuszból, hogy provokálják a rendvédelmiseket. Ezzel akarják a választópolgárokat maguk mellé állítani, hogy lássák milyen emberek is bújtak egyenruhába. Félelmet akarnak kelteni. Ekkora genny bandát. Szerintem vitya azért ment a pápához, hogy előre feloldozást kérjen, mert tudja, hogy kezéhez vér fog tapadni, még akkor is ha nem közvetlenül, hanem közvetve. remélem, hogy aki rájuk húzta az ikszet az fejre áll és összehugyozza magát. Oszt jónapot!

Netuddki. 2011.06.03. 10:12:51

@Seduxen: "Egy kérdés kínoz tegnap óta: vajon ki lehet a titokzatos "bohócügyi" államtitkár?" shit pál másodállásban.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 10:15:45

@kovi1970: öö, akkor viszont átfogalmazom a kérdést:

"Vajjon ki lehhett a titókzattos bóhocüggyi álamtittkár?"

Link Elek 2011.06.03. 10:18:01

PATKÁNYÍRTÁST!!
PATKÁNYÍRTÁST!!
PATKÁNYÍRTÁST!!
PATKÁNYÍRTÁST!!
PATKÁNYÍRTÁST!!
PATKÁNYÍRTÁST!!
PATKÁNYÍRTÁST!!
PATKÁNYÍRTÁST!!

Nephin 2011.06.03. 10:24:13

index.hu/belfold/2011/06/03/nyomoznak_a_tettrekesz_ellen/?rnd=133 Elővették a régi módszert... van, aki még mindig nem látja, mi folyik itt? :D

fedkvas 2011.06.03. 10:25:32

@Marcellusca: petike egy kis spekuláns, addig-szervilis-amíg-az-neki-jó-utána-bárki-hátába-kést-belebaszó szardarab, mindig is az volt, egy gimibe jártam vele, de sajnos nem egy időben volt az osztálytalálkozónk, lett volna hozzá egy-két keresetlen pof.... ökl... felrú... szavam.

Virág et. 2011.06.03. 10:25:50

Óriási véletlen, hogy az ügyészség hűtlen kezelés gyanújával épp most tart házkutatást a TMRSZ irodájában. Gondolom semmi köze a TMRSZ demonstrációs tevékenységéhez, mindez csupán a véletlen műve.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 10:28:03

@pliiz: és ez a szardarab prolizza, és mocskolja a hivatásos állomány tagjait, akik tüntetni merészelnek a "nemzet kormánya ellen" ? van bőr a pofáján, mi tagadás.

Homeoffice 2011.06.03. 10:29:23

@pliiz:

Köszi szépen, megspóroltál nekem egy adag kávét...

gramercy 2011.06.03. 10:30:21

@Seduxen: "Vajjon ki lehhett a titókzattos bóhocüggyi álamtittkár?"

mindegyik az

rajaram 2011.06.03. 10:30:28

@Virág et.: Én csak arra próbálok választ találni, hogy miért pont Magyarországon alakultak ilyen elmebeteg módon az események. Miért nem Csehországban, vagy Észtországban?

Virág et. 2011.06.03. 10:31:38

@Seduxen: Ez Kurszán kündü nevű kommentelőtárs, ha még emlékszel rá. Én is kaptam tőle egy diszkrét fenyegetést e-mailben. Azóta nem sokat változott.

igényes 2011.06.03. 10:31:41

Orbán Viktor BL kupát rendelt magának.

Ambrus Attila, az egykori sorozatrabló egész nap dolgozik egy műhelyben a sátoraljaújhelyi börtönben. Kerámiákat készít, többek között megformázta a BL kupát is, persze bankrabló múltjáról sem feledkezett meg. Attila azt mondja, azt szeretné, ha nem csak a bűnözőt látnák benne, ami miatt aggódik, az az anyagiak. Hogy Attila mikor szabadul nem lehet tudni, hiszen ez nem rajta múlik.

Szelid sunmalac 2011.06.03. 10:33:57

Muhhhahahah! Jol beetek a fityisszel a rendorok! Kivancsi vagyok hany szazalekuk szavazott rajuk es most hanyan nem birnak tukorbe nezni. Magatok ellen tuntessetek ecsem!

pliiz 2011.06.03. 10:34:44

@martonx: www.facebook.com/notes/t%C3%B3th-zolt%C3%A1n/k%C3%A9rd%C3%A9sek-munk%C3%A1ja-sor%C3%A1n-kell-e-%C3%B6nnek/1632187129941
Te rühelled a rendőröket, én meg az olyan elvetemült embereket amilyen te vagy!
Ha a rendvédelmisek olyan genny alakok lennének akkor már rég fegyvert fogtak volna. Ebből is látszik, hogy ők mire esküdtek fel!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 10:35:11

@Virág et.: egyre gyakrabban gondolom azt, hogy ez a banda kommunistább a kommunistáknál. egész egyszerűen félelmetes (és tragikus) az a tempó, és stílus, amit képviselnek...

Szelid sunmalac 2011.06.03. 10:35:18

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Bocsanat! Nem birtam kihagyni. Pont ezert nem szavaztam egyik baszom partra sem. Mar akkor is tudtam ,hgoy ez lesz, csak mindenki lehulezett. Most nem tudom oruljek.-e, hogy igazam lett, vagy sem.

rajaram 2011.06.03. 10:39:15

@Seduxen: a kommunistáknak volt annyi eszük, hogy nem haragítják magukra a rendőröket, a hadsereget és a börtönőröket. a világ minden kormányának van ennyi esze. orbánnak nincs.

G. Wolf 2011.06.03. 10:41:26

Hehe! :)

politicalnet.blog.hu/2011/05/16/nem_tamogathato_a_szolgalati_nyugdij_modositasa

Volt a Fidesznek ilyen véleménye is ... :)

de hát változnak az idők :D

Mad Mind 2011.06.03. 10:45:20

@martonx:
Én se szeretem a rendőröket, de visszamenőleg megvonni valamit, aljasság.
Mondjuk a bankod közölné veled, hogy a visszafizetett hiteled most hirtelen megint él, mert csak. Mit csinálnál?

fedkvas 2011.06.03. 10:45:55

@egyszerhopp: Jelentem főtitkár-helyettes (piha) elvtárs, a tankok készenlétben, a Sztálin-orgonák játsszák a Für Elise-t, csapatainkkal gyakoroltatjuk a "Ha baszakszol, megbaszunk" kezdetű, régi magyar katonadalt, egy T-72-es előirányoztunk a tömegben való progresszív előrehaladásra, melynek meg nem erősített információk szerint a szíve Szima, mint Debrecenben, tehát addig ütjük - nyelesgránáttal - a (feltehetően) zsíros döffencset, amíg nem lesz belőle pattogatott szalonna. Előre a vezérért, Ave Vittorio, Ave Maria, Éljen a Haza és Hodzsa Enver, pusztuljon Denver, dínóknak itt nincsen hely!

Elvtársi üdvözlettel,
Vitéz Bánk-Bán István Koppány vezérőrnagynál is hatalmasabb katonai vezető, milliomodparancsnok, zugivó

lyken 2011.06.03. 10:46:17

@Uva: "Kíváncsi vagyok mikor esik le a sok narancsosnak, hogy orbi évek óta folyamatosan hazudik, csak azt nézi, hogy az ő pillanatnyi hatalmi érdekének mi felel meg."
Soha. Ismerek pár vérfideszest. Többen amúgy normális emberek. De bármit csinál Viktor vagy a Fidesz, azt megmagyarázzák, hogy azért jó, mert... Akkor is megmagyarázzák, ha a személyes véleményük a múlt héten még más volt.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.06.03. 10:48:34

@rajaram: próbálok válaszolni.

Mondtad: "Magyarország volt a legnormálisabb szocialista ország."
Mondom: részben igaz (érveid ülnek), annyi kiegészítéssel, hogy ennek nagy ára volt. Előbb azonban az elnevezést pontosítsuk. "Szocialista ország". Tévedés. Kő kemény bolsevik rendszer volt nálunk. Pölö, ha a hír igaz, az 1956-os forradalom leverését 1956 október elején tervezték meg baráti szojvet hadseregben (pufajkások c. film a forrásom)!

Mi volt a nagy ár? Mi egyedül nem lehettünk nemzeti "szocialisták". Minden "testvéri" párt rendesen nacionalista (soviniszta) volt. Nekünk internacionalistának kellett lennünk!

Mondtad: "És akkor, teljesen váratlanul - Magyarország elkezdett egy olyan mélyrepülést, amit semmi nem indokolt."
Mondom: legalább egy racionális magyarázatot látok rá. Akkor mi van, ha "többpártunk" mindegyike emeszempé utódpárt? Formailag nem így van, de tartalmilag lehet. Ehhez véve az átkosbeli állambiztonsági múltunk igencsak hiányos ismeretét, nem lehetetlen (forrásom: Az ügynökök a paradicsomba mennek c. film). Ez miért magyarázat? Mert az átkosbeli állambiztonság egy az egyben a kágébé fiók szervezete, helyi végrehajtó volt (forrásom az Ávósok c. film trilógia). Az orosz állambiztonsági múlt minénkhez hasonlóan alig ismert. Emlékszel orosz ügyekre? MOL visszavásárlás. Moszkvai székház ügy. Mennyiért is vesszük oroszoktól az olajat? Orosz export piacunk elveszett, de energia importban legjobban mi függünk tőlük. Vedd még ehhez a privatizáció történetét, amit linkem 11. pontjában láthatsz (2x20 év számokban címmel).

Nyilván mindent nem lehet oroszok nyakába varrni, van itt egyéb nagyhatalmi érdek is, ami mentén kiszolgáltatottabb helyzetben vagyunk, mint valaha.

notthatagain 2011.06.03. 10:48:36

Húzzon már el ez a fidesz-mszp banda a fasisztákkal együtt!

***
Cikkíróverseny 2011: gepnarancs.hu/verseny

fedkvas 2011.06.03. 10:48:48

@rajaram: lengyeleknél volt már ilyen, halottról jót vagy semmit, de áldja Isten mindkét kezét annak a vehemens FSZB-vezetőnek, aki kitalálta, hogy likvidálni kéne legalább az egyik faszfejikret.
milyen lenne basszameg, lenne két Vittorio, öngyilkos lennék, ha szuicid volnék, de inkább megfelezném őket, aztán megint, és megint és megint és megint, fasza kis bárddal.

Mad Mind 2011.06.03. 10:49:09

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Miattad van 2/3-a a fidesznek. Mondjuk te vagy ezzel a legszarabb ember, a fidesz hívők hisznek a pártjukban, de te csak leszarsz mindent és utána még döngeted a melled, hogy lám tényleg szar minden.

Jim Tonic 2011.06.03. 10:52:20

@Bajkon Úr: És ki veszi komolyan annak az okoskodását, aki ennyire egy kalap alá veszi a kisebbséget?

Szelid sunmalac 2011.06.03. 10:52:51

@Mad Mind: Wahhahha! Miattam van ketharmada? Ezt gondold mar at legyszives! Tehat rajtam kivul osszesen szavazott kb tiz ember?

Mad Mind 2011.06.03. 10:52:56

@rdos:
Minden pártunk MSZMP. Csak meg kell nézni, mindenütt kisz, KB, meg "párton kívüli" kivételezettek.

Mad Mind 2011.06.03. 10:54:02

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Miattad is, persze lehet védekezni, hogy egy szavazat mit sem számít, de a sokszor egy szavazat az ezt eredményezi.

Virág et. 2011.06.03. 10:56:21

@Jim Tonic: Nem így gondolnád, ha a te pénzed készülnének elvenni.

fedkvas 2011.06.03. 10:58:47

@rdos: internacionalista=Szovjetunió mellett kiálló. ha nem vetted volna észre filmélményeid tengeréből, bizony a románok sztálinizmusa tette lehetővé különutas (a SZU-nak sokszor beintő) külpolitikájukat (hiszen Sztálin elvtárs a hruscsovi -basszamegajoszif- kör után is hivatkozási alap maradt). mi a szolgalelkű külpolitikánk árán vásároltuk meg a belső különutasságot, azaz a GMK-kat, a vasfüggönyön belüli legnagyobb jólétet (itt pick szalámi, leningrádban jegyre fagyott húscafat, a magyar diákok a szu-ban királyok voltak), a 68-as reformot, az IMF-hitelt, stb.
a para az, hogy arra a különutasságra igazából nem volt pénzünk, ezért 82 óta hitelből jólétkedünk, ami miatt eljutottunk oda, hogy papíron még mindig túl sokat költünk jólétre, és mégsem élünk jól. ja közben meg Moszkva papa kiesésével jött a külpolitikai 4 évente váltakozó sajátos lófasz, hogy a CDS felárunk még véletlenül se javuljon, de a büszkeségünk lobogjon, mint nyúzott ember bőre a hurrikánban.
na ezek itt a bajok, az meg h az avh kvázi fiókszervezet volt az alap, annyiban, h saját stiklijeiken kívül (ami azért elég emberes mennyiség) bizony mindent jelentettek a medvéék kgbjének, lévén az avh volt a legszovjetbarátabb moszkoviták rezervátuma.

Jim Tonic 2011.06.03. 11:00:04

@Virág et.: Az én pénzem elvették, amikor szarrá tömték az országot adóssággal, hogy ál-jólétet mutassanak.
Most lehet hisztizni, ahelyett, hogy rájönnének, minek a következménye ez.

Bele fogtok kötni, de leszarom. Ti az is meg tudjátok magyarázni, hogy a 2002-es vezető pozícióból hogyan lettünk utolsók a régióban.

fedkvas 2011.06.03. 11:00:37

@Mad Mind: nemnem, van Hazafias Népfront is.

Jurganov 2011.06.03. 11:01:15

@Seduxen: ez messze nem kommunista, sokkal inkább dél-amerikai stílusú, khmm államforma (óvatosan kell fogalmazni mert ma már nem annyira lehetetlen, hogy ez is bcs lesz visszamenőleg)-és még most lendülnek bele a fijjug.
@Mad Mind: fizetne, de főleg örülne .
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: "nem szavaztam egyik baszom partra sem"-vagyis a fideszre szavaztál :)
@Nephin: ez nem a régi módszer( az az lenne ha kivégeznék őket) ez az új, demokratikus módszer (hiszen előtte úgy tesznek mintha nyomoznának, vagyis szabályosnak próbálják feltüntetni)
@Virág et.: egészen valószínű, hogy ez nem a pénzfogásról szól. annak lenne egyszerűbb módja is. pl a klasszikus "felveszünk sok rendőrt és majd ők leverik azokat akik ugatnak mert a kormány holnaptól csak beszedi a pénzt de nem ad semmit". ám nem ez történik+amennyiben csak a pénz lenne a lényeg akkor azt lehetne más, normálisabb kommunikációval is tálalni, nem pedig ezzel a bicskanyitogatóval. én inkább arra tippelek, hogy valami kísérletben veszünk részt, vagy egyszerűen csak az államcsőd felé kormányoznak minket, hogy utána eljöjjön a kánaán. :)

Jim Tonic 2011.06.03. 11:04:58

@Jurganov: Az országok, akik csődölni készülnek, mind az államadósság miatt tartanak ott. Nem emlékszel véletlenül, nálunk ki vett fel egy jó nagy adag hitelt?
Neeem. Dehogy. Ezt is meg fogod tudni magyarázni. Látom a közgazdász értelmet a hozzászólásaidban.

fedkvas 2011.06.03. 11:05:41

@Jurganov: perónista, utálom-a-komcsikat-de-szeretem-az-evitát-meg-az-usztasákat periféria(paraszt)szocializmus. sztem ez egy helytálló definíció. vagy nem.

Jurganov 2011.06.03. 11:06:15

@Virág et.: btw, én kimondottan örülök, hogy "elcseszték a renomét az IMFnél". így legalább van valami kicsi matematikai esélye az országnak...

Szelid sunmalac 2011.06.03. 11:06:52

@Mad Mind: 2/3-rol beszelunkj ember. Nem vitt volna ra a lelkiismeretem, hogy barmelyik partra is szavazzak. Minden ertelmes orszagban van olyan opcio, hogy egyikre sem, amivel megmutatod, hogy szavaznal te, csak epp nincs olyan alternativa, amivel egyet ertenel. Nalunk ilyen nincs. Persze ha a maszopra szavaztam volna, rohadt komcsi lennek, ha a fityiszre, akkor majd fel ev mulva akarnanak felakasztani, ha a jobbikra, akkor fasiszta naci, ha az lmp-re, akkor meg mocskos hippi. Igy viszont nyugodtan vihetem a bahet mindenert, nem igaz?
Magadtol vagy ilyen hulye, vagy segitenek?

fedkvas 2011.06.03. 11:08:28

@Jurganov: azért DSK alatt puha volt (faszságaiban) az IMF, az olcsó hitelt meg jobb, mint a drága (kötvény). más kérdés, hogy DSK sztornó.

futyfurutty 2011.06.03. 11:10:25

Minden rendőrnek látszó óvódást már óvodáskorban nyugdíjazzanak le! Mennyivel kevesebb hülye rendőr lenne, és nem is kerülne többe, mint eltartani a 40 éves álrokkant rendőrnyugdíjast. Hát nem? De.

Jurganov 2011.06.03. 11:11:25

@Jim Tonic: na, osszad az észt he. ki vette fel a sok hitelt? gyurcsányahibás? és viktorék nem is tudtak róla? hihető. mielőtt nekiállsz ilyen f*szságokkal etetni döntsd el, hogy a viktorék akkor most felkészült politikusok (akik tudták, hogy mi megy az országban, hitel, eladások, lopások, kisebbségi politika, stb és abban tevékenyen részt is vettek) vagy szentek és ők bizony semmiről nem tudtak-ebben az esetben viszont azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy mi módon élhették túl az elmúlt 20 évet, illetve hogyan kerülhettek hatalomra ha semmiről nem tudnak és semmi hatalmuk nem volt?

fedkvas 2011.06.03. 11:13:19

@Jim Tonic: ugyanott vagyunk öcsém, a többi statisztikai hiba, meg tovaszálló pillanat. CZ, SLO előttünk, többi mögöttünk. ami belepiszkít az az SK, de ők kemények voltak, mint a Fico homloka, ez van, orrhosszal beelőztek, a politikai érettségük 4 (8?) évvel előttünk jár, senki sem érti, hogy hogy, a lengyelek adatcsalók, a románok meg harmadik világ.

rajaram 2011.06.03. 11:13:56

@Jurganov: az országnak semmi esélye nincs. soha az életben nem fizeti vissza senki ezt az óriási adósságot. 1000 évig fogunk törleszteni. így lesz a virtuális pénzből, munkával megtermelt valóságos pénz, így leszünk rabszolgák. a fiúk megtették, amit megköveteltek tőlük. ezt értem, csak azt nem, hogy miért baszogatják a rendvédelmi szerveket. minden normális diktátor inkább megerősítené ezeket. ezt nem értem.

sárkányfő 2011.06.03. 11:14:17

@Jim Tonic: Nem kell mindent elhinni Szíjjártónak, Orbánnak, Philipnek meg a többinek. 8 éven át folyamatosan világvégét jósoltak meg csődöt, és nem lett csőd, sőt külföldön maga Orbán mondta, hogy milyen stabil a gazdaságunk és hogy Bajnai világrekorder volt egyensúly-javításban.
De azért a behülyített fideszesek már jobban hisznek a 8 éves agymosásnak, mint a saját szemüknek.

Ha valóban nagy baj lenne, nem vennénk 500 mrd-ért MOL-t- Nem csökkentené évi 500 mrd-dal az adókat Orbán. Ez 4 év alatt 2000 mrd ft lesz. Egyáltalán honnan van ezekre pénz? Ilyen nagy a jólét? Vagy ennyi pénzt hagyott Bajnai a kasszában? És a manyup? Ha baj lenne az egész manyup-kasszát adósságcsökkentésre fordítaná.
Csak ez a három tétel összesen 5300 mrd ft. Ez majdnem a GDP 20%-a. Ennyivel lehetne csökkenteni azt a démonizált államdósságot, ha valóban az lenne a fő ellenség, nem csak a duma szintjén.

Tudom, hiába magyarázok, de mindegy. Még élő fideszest nem láttam, aki ezt a hatalmas milliárdokat nekem össze tudta volna egyeztetni a válság-hisztériával. Te se fogod tudni.

Ja és mielőtt megkapnám a szokásos baromságot, hányingerem van a másik bandától is, de attól még a kamu, felelősség-hárító hülyeségeket nem veszem be.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 11:15:03

@gramercy: remélem a megfelelő szankció is társul majd ehhez a remek kezdeményezéshez, a Btk.-ban van még hely bőven különféle agymenéseknek, nincs még benne elég... mondjuk legalább 2-5 év letöltendővel kellene büntetni, aki ennek a kötelezettségének nem tesz eleget.

Mad Mind 2011.06.03. 11:16:36

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Lelkiismeret, jó válasz. Mondjuk így biankó csekket adtál egy pártnak, de neked a lelkiismereted meggátolt a szavazásban. El is hinném, ha utána nem azzal jönnél hogy minek neveztek volna, ha bármelyik pártra szavaztál volna.
Sajnos csak egy nulla vagy aki csak utólag ugat.

Jurganov 2011.06.03. 11:18:51

@fedkvas: azért kérdés, hogy az olcsó hitel jobb-e úgy, hogy nem termelhetünk=nincs esély visszafizetni, sőt/vagy a kötvény-ami ugyan drágább-de van esély rá, hogy tudunk termelni és abból visszafizetni.

szürke_tag 2011.06.03. 11:25:01

Én minden Magyar nyugdíjas nyugdíját felülvizsgálnám, ugyanis akik a kommunizmus kiszolgálói voltak nem érdemelnek semmilyen nyugdíjat. Az egyenlő elbánás elvén. Merthogy ők addig jogtalan előnyhöz jutottak, ezért legyen a büntetésük a nyugdíjmegvonás és teljes vagyonelkobzás. Akik nem szolgálták a rühes kommunistákat, azok pedig kapjanak tisztességes nyugdíjat. Viszont azok akik a rendvédelemnél dolgoztak és mondjuk 20 évnél fiatalabb a szolgálati idejük, azokat tartanám meg csak rendőrnek. A többi tuti kommunista kiszolgáló volt, másképpen nem is lehetett rendőr. Bennük nincs emberi érzés ezért teljes vagyonelkobzás és hajléktalan szállóra való telepítés nekik.
Egyszer rendbe kell tenni, minél hamarabb annál jobb.

Jakab Andor 2011.06.03. 11:25:29

Szerintem érvényesítsétek a Fidesz nyugdíjgaranciát:

jakabandor.blog.hu/2011/06/03/fidesz_nyugdij_garancia

A rendvédelmi dolgozókra külön is kitértek, feltétlenül érdemes lenne érvényesíteni.

global001 2011.06.03. 11:27:55

Az a baj ebben az országban, hogy sok a bolsevik,komcsi aki nem kezd lelkes tapsviharba mikor a Führer:
- kizsarolja, ellopja a MNYP-i pénzét,
- a köcsög "költségtérítés királya" Lázár S8-ast akar KÖZPÉNZEN
- visszamenőleges hatályú törvényekkel nyerészkednek,
- minden megnyilvánulása bármelyik fasznak cinikus, nagypofájú, aljas és pökhendi,
- a zseniális adójukkal a gazdagokat tömik pénzzel
- a szegényeket tövább nyúzzák: 9-ről 3 hónap munkanélküli segély, túlórapénz csökkenthetősége/megvonása, pótlékok megnyírbálása, adójóváírás megszűntetése, gyógyszerkassaz megfaragása.

És ezek után tessenek örülni, hogy a Vezír a díszpáholyból nézte a BL döntőt, és annak a mocskos kis g*ci Szarrágónak minden nap láthatják a zombi fejét.
Talán ezzel a Szíjjártóval lehetne kampányolni az abortusz mellett.

Szelid sunmalac 2011.06.03. 11:31:50

@Mad Mind: Koszonom! Ezt toled boknak veszem!

Jakab Andor 2011.06.03. 11:34:07

Szerintem nincs más hátra, érvényesíteni kell a Fidesz nyugdíj garanciát:

jakabandor.blog.hu/2011/06/03/fidesz_nyugdij_garancia

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.03. 11:40:09

tudtam hogy idióta, na de hogy ennyire:
"Matolcsy György véleménye szerint kétharmados törvényben kellene rögzíteni, hogy a magyar személyi jövedelemadó rendszer egykulcsos és a kulcs nem lehet magasabb 16 százaléknál - fejtette ki a tárcavezető az fn.hu-nak adott interjúban."

popocatepetl 2011.06.03. 11:40:14

"tudomásul vegyék, amiket .... szeretne"

Ezzel mi a baj okoska?

popocatepetl 2011.06.03. 11:42:09

@notthatagain: S maradjon egy újabb izrael?

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.03. 11:45:26

Simlis, álszent,szarjankók!

Pintér Sándor nyugdíjas fideszes közrendőrből belügyminiszter bevallott vagyona:

Bp. VII. 155 nm társasház - 1994
Bp. II. 61 nm lakórész társasházból - 1994
Bp. II. 400 nm ház + 2.246 nm telek - 2008
Csömör 809 nm zárt kert - 1982
Sarud 2.158 nm ingatlan - 1987
Sarud 7.264 nm szántó - 2005
Siófok 224 nm ház + 1.100 nm telek - 2004
Bp. IV. 20 nm garázs - 1993
Bp. VII. garázs - 1995
Bp. II. 18 nm garázs - 2004
Bp. II. 160 nm lakás - 2006
Bp. II. 160 nm lakás - 2003
Bp. II. 106 nm lakás - 2005
Bp. II. 17 nm garázs - 2005
Szihalom 150 nm nyaraló - ?
Szihalom 70 nm nyaraló - ?
Szihalom ? nm telek - ?
Pásztó 3.701 nm kert - 1990
Pásztó 2.350 nm szántó - 2001
Pásztó 7.322 nm szántó - 2001
Szigetmonostor 18 nm nyaraló + 574 nm telek - 1995 öröklés
Bernecebaráti 1.517 nm kert - 1990
Wartburg 1 db - 1994 öröklés
OTP részvény: 10.700.000.-
OTP befektetés jegy: 42.019.-
Állami Nyomda részvény: 584.048.-
OTP zárolt részvény: 1.500.000.-
Magyar Államkötvény: 630.000.-
MOL Nyrt részvény: 43.000.-
Állami Nyomda: 170.815.-
Folyószámla lekötött: 278.500.000.-
Folyószámla látra szóló: 38.708.631.-
Feleség nevén (összesen): 479.785.028.-
Követelések összesen: 1.500.000.000.-

Micsoda életpálya modell, hogy kell csinálni Pintér elvtárs kérdi sok rendvédelmis?
Polgárok, tiszta becsületes munkával lehet ez?

Jurganov 2011.06.03. 11:46:39

@Cirbi: vagyis adócsökkentésre nincs esély :) nice

egyszerhopp 2011.06.03. 11:46:39

@fedkvas:
Köszönöm a hozzászólást.

Nem vagyok a nagy szavak embere, boldogult leánykoromban mezei pronyó takarítóként kezdtem, azt a Vicós lövészimitátort kellett vízszintbe hoznom.
Büszke vagyok rá, hogy a Merdzsót utána még el lehetett adni, hiszen a járműállomány kímélése elsőrangú nemzetérdek ! (Szakembernél nincs "gellert kapott a golyó", meg "nem csomagolt az asszony tízórait" , azt meghagyjuk az állami kispályásoknak, ugye ?)

Erőt, Egészséget, Háborút ! Le a Szabadsággal !
Jöjjenek már rá a pandúrok, hogy ideje tisztességes munkát keresni !!!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.03. 11:55:06

Az nem is, de ilyen alapon 2/3-ba kellene önteni vezénylő csillagunkat, jobbkezét és a díszes társaság minden tagját, életjáradékkal és minden földi jóval együtt, lassan már csak az "istenek" lakhelyét kell megkeresni, ha eltávoznak egy másik dimenzióba :)

honphibu 2011.06.03. 11:55:51

Lehet, hogy Répássy még a saját jogi diplomáját is visszavonatná, mivel tanulmányainak nagyobb részét a kommunista érában, kommunista tanároktól, kommunista tananyagból, kommunista jogelvek alapján folytatta.
Mondjuk az is igaz, hogy most pont ezen tanult elveket ülteti át a gyakorlatba.

gipsz1234 2011.06.03. 11:59:41

Most már biztos: Egy pszichopata 93 000 km2-es zárt osztályt csinált ebből az országból.

nesze nektek két harmad... 2011.06.03. 11:59:58

A terror és a megfélemlítés tartozik valójában a kormány eszköztárába a Nemzeti Konzultáció nevű bohócparádé leple alatt.
Házkutatás a TMRSZ központjában! Nem kéne várni olyan soká már az igazi FORRADALOMRA

Yeto 2011.06.03. 12:03:42

Mivel Orbán Viktor sosem hazudik, ezért erre több egyéb magyarázat van.

- A 2009-es levél ócska hamisítvány
- Aki most a parlamentben bohóckodik, az nem Orbán Viktor hanem egy alteregója
- lehet folytatni de nem érdemes

gipsz1234 2011.06.03. 12:03:44

Viva la revolution !!

hazug fidesznyik (törölt) 2011.06.03. 12:04:38

@popocatepetl: ""tudomásul vegyék, amiket .... szeretne" Ezzel mi a baj okoska?""

Nem sok, észkombájn....
Holnaptól javasolom, hogy 50%-os bércsökkentésed legyen. Ha lehet, akkor inkább rúgjanak ki.
Közelebb jutunk a megoldáshoz, ha ezt tudomásul veszed.
Ugye nincs baj ezzel, okoska?

lütty 2011.06.03. 12:06:36

KURVA ANYÁD ORBÁN VIKTOR!
KURVA ANYÁD ORBÁN KORMÁNY!
KURVA ANYÁD FIDESZ!

James Pond 2011.06.03. 12:07:38

@szürke_tag: kiváncsi lennék a korodra és arra, hogy neked vannak-e szüleid, és azoknak szülei. Neked a szürke állományoddal van baj, nem a nick nameddel, mert ekkora hülyeséget leírni tényleg nagy TETT !

James Pond 2011.06.03. 12:11:48

"Én ahhoz szeretnék hozzászólni, amiről úgy gondolom, hogy talán felelős vagyok, ez a bizonyos alkotmányossági probléma, a szerzett jogok kérdése. Én azért a figyelmébe ajánlanám minden egyes hozzászólónak, hogy a szerzett jogokkal szembenállhat, vagy szembeállítható vele egy másik nagyon fontos alapjog, ez pedig az állampolgári jogegyenlőség.

Ha állampolgári jogegyenlőség van akkor milyen jogon teszik ezt a rengeteg jogtalanságot, illetve alakítják a jogot úgy, hogy utána már szalonképes legyen. Döbbenet. Ráadásul a miniszterelnök is jogász. Számomra ez egyenes kritikája a magyar jogász képzésnek, ha ilyen elmebetegeket tudnak kinevelni mint akik jelenleg is a parlamentben ülnek.

chemical_tourist 2011.06.03. 12:17:54

mi az izgulás tárgya, kedves polgártársak! Az egypártrendszer így működik, ezt akarta az a bizonyos 2/3-ad...

Bakter 2011.06.03. 12:23:09

Igaza van I. Orbán Viktor Cézár Úrnak!
Ezeknek a mihaszna, tüntető rendőröknek a nagyrésze hallgatólagos kiszolgálója volt az előző rendszernek. Mármint a Gyurcsány-Bajnai rendszernek. A forradalom elsöpri ezeket a talpnyalókat is. A tűzoltók se lázadjanak, mert titkosszolgálati módszerekkel sokukra rábizonyítható, hogy számos potenciális ballib szavazó házának eloltásában tevékenyen kollaboráltak. Az Új Rend nem tűr meg ilyen egyéneket.
Szaros népünk győzni fog!

amit még megtehetsz 2011.06.03. 12:27:24

@James Pond: jogász a lóf@szt. Soha nem dolgozott jogászként. Egy megélhetési politikus Orbán, meg Lázár meg a többi....

amit még megtehetsz 2011.06.03. 12:29:50

@Bakter: Így van, aki az átkosban dolgozni mert az piszkos kis kollaboráns. ezektől el kell venni minden jogot, visszamenőleg.
Aki meg ekkor diplomázott, az a rendszer "áldozata" csupán

James Pond 2011.06.03. 12:41:05

@tojastobias: én az iskolai végzettségéről beszéltem, nem a tudásáról :) Illetve csak azon gondolkoztam el, hogy aki jogot végez az nincs tisztában az erköcs fogalmával, vagy arról azonnal le kell mondania, ha belép az ELTE kapuján. Mert hogy ő beszél jog egyenlőségről a mi Viktorunk. Aztán meg 35 év munkaviszonnyal a hátam mögött kiebrudalna a nyugdíjrendszerből, mert éna Manyup-ot válaszottam. Ez egyrész tényleg erkölcsös, másrészt biztosan jogilag is teljesen rendben van. Gerinctelen férgek ezek ott mind és ezt teljesen komolyan gondolom.

Tusko Hopkins 2011.06.03. 12:44:30

Répássy: " ......azért nem kellene azt a munkát elismerni, amit egyébként a Kádár-rendszer szolgálatában végeztek, és azt úgy kellene tekinteni, mint szerzett jog, akkor, amikor a nyolcvanas években kezdték el a rendőri pályájukat, és szerzett jognak tekinteni most, a demokráciában."
Ebből ugye az is következik, hogy nekünk most a demokráciában nem kell elfogadni a Kádár-rendszerben szerzett jogász és történész diplomákat, hiszen Répássy gondolatmenete szerint ezek szart sem érnek, és ráadásul szégyellnivalók is. A sok szégyenletes diploma átvételekor ráadásul még fel is esküdtek az akkori alkotmányra és kormányra. Ejnye-bejnye kis huncutok. Biztos azóta is nagyon szégyellik magukat.
Kezdjük először a 386 ogy. képviselővel. Vegyük csak sorra, hogy R. szerint kiknek a diplomáját nem kell elismerni, quázi R. gondolatmenete szerint vissza kellene venni. Konkrét számolás nélkül cca. 85 %.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.03. 13:09:16

@Marcellusca:

"“A nyugdíjkérdést most függesszük fel és menjünk végig az összes többin” – ezekkel a szavakkal hárította el a szakszervezetisek próbálkozását, majd annak a 25 pontos dokumentumnak a tartalmáról kezdett el egyezkedni velük, amelyet közvetlenül a tárgyalás előtt osztott szét nekik és amelyet legkésőbb a jövő hét keddi kormányülésig alá akar íratni velük.
(...)
A dokumentum világosan kimondja: “a szolgálati nyugdíj jogszabályban rögzített jelenlegi rendszere (beleértve a szolgálati nyugdíjjogosultság megszerzésének, a nyugdíj mértékének, megállapításának és folyósításának szabályait) 2012 január 1-jével megszűnik”. Ezután a “megállapodásban meghatározott kivételekkel, szolgálati nyugdíjra jogosultság nem szerezhető, szolgálati nyugdíj nem állapítható meg”. Leszögezi: a jövő évtől “megszűnik azoknak a szolgálati nyugdíjasoknak a nyugdíjas jogállása és a szolgálati nyugdíj folyósítása, akik a rájuk irányadó felsőkorhatár előtt mentek nyugállományba, és keresetpótló juttatásban részesülnek”."

Csodás!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.03. 13:13:26

oops, hogy mik vannak:

Nem lehet tüntetni Orbán házánál
A TMRSZ tüntetést tervezett, erre a Terrorelhárítási Központ vezetője elrendelte az miniszterelnöki otthon környékének lezárását.

Frickó 2011.06.03. 13:17:06

Édesapám 25-30 év katonai szolgálat után nemrég nyugdíjba ment. Nem azért mert büdös volt a munka, hanem azért, mert lehetőséget adtak neki rá. Szerencsétlen gyári munkás, aki egész nap ott gürcöl a gyártósor mellett örül, ha 40 év munka után nyugdíjas lehet. Igazságos ez így? Igen és nem. Nem, mert édesapám többségében irodai munkát végzett, és igen mert az országnak szüksége van rendvédelmisekre, akik azért vállalják, hogy számos emberi jogukról elvben lemondanak (itt ugyanis parancs van, nem utasítás, amit ha megszegsz kicsit komolyabb következményei vannak, mint annak, hogy nem csinálod meg, amit a főnök mond), mert számukra előnyöket biztosítanak. Túl sokat? Akkor oldják meg a helyzetet úgy, hogy a JÖVŐBEN kevesebb előnyt kapjanak. Ehhez képest most bűnbaknak kiáltják ki őket, és visszamenőleg meg akarják fosztani őket a jogaiktól, úgy, hogy kétséges, hogy utólag ő ezt hogy tudja megoldani. És eközben jön még egy okos megmondó is, aki kitalálja, hogy apám az előző rendszert szolgálta ezért örüljön, hogy egyáltalán ilyen elnézőek vele? A tanárnő, aki az akkor kiadott tananyag szerint tanított, az meg kommunistákat nevelt, igaz? Siralmas...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.03. 13:20:33

@Virág et.:

Kb annyira, mint hogy a minap vmelyik szakszervezeti vezetőt visszasorolták egy másik beosztásba, így az illetménye a felére csökkent.

Bee-zony 2011.06.03. 13:22:02

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Minél többen nem szavaznak senkire, annál nagyobb lesz a Fideszre szavazók százalékos súlyaránya a választásra jogosultakon belül.
Ráadásul olyan a választási rendszer, hogy a győztesnek kedvez, és így lehetett meg 52,73% tényleges szavazati aránynál a parlamenti 2/3 (68,14% - 263 képviselő a 386-ból).
Választási matek: ha bárki másnak az esélyeit javítod a szavazatoddal, ezzel a Fidesz esélyeit rontod; és ha a szavazásra jogosult passzívak nagyobb arányban mentek volna el szavazni valaki másra, akkor nem lett volna meg a Fidesz 2/3.
Szavaztatok volna akár a be sem jutó MDF-re (2,67%), vagy a Civil Mozgalomra (0,89%), hogy közelebb kerüljenek az 5%-hoz, ez már kb. elég lett volna ahhoz, hogy ne legyen meg a Fidesz 2/3. Hogy mennyi másra szavazó kellett volna, ezt nem számolom ki; a lényeg az az elv, hogy ha nem akarod, hogy valamelyik párt túlsúlyos legyen, 2/3-a legyen, akkor ezt elkerülendő szükségszerűen szavazz valamelyik másik pártra. Ha jobb ötleted nincs, akár dobókocka-kisorsolás alapon is, mert ennek a hatalmi játszmának ilyen a matekja.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 13:24:47

@Frickó: " eközben jön még egy okos megmondó is, aki kitalálja, hogy apám az előző rendszert szolgálta ezért örüljön, hogy egyáltalán ilyen elnézőek vele? " - szerintem az ilyen típusú kommentekkel kár foglalkozni, az írója ugyanis aligha gondol abba bele, hogy "ma neked, holnap nekem". gondolom akkor kevésbé örülne a kormány hatékonyságának, ha olyan visszamenőleges szabályok születnének, ami az ő kicsi életébe rondít bele.

"Túl sokat? Akkor oldják meg a helyzetet úgy, hogy a JÖVŐBEN kevesebb előnyt kapjanak. " - ennyi, sikerült két szűk mondatba foglalni a lényeget szerintem. aki nem látja be, hogy miért is roppant veszélyes MINDANNYIUNKRA nézve, amit a kormány tervez, az - elnézést, de - vagy vak, vagy hülye.

Kivlov 2011.06.03. 13:32:00

2 esetben engedném el 4X évesen nyugdíjba őket:
- Minimálnyugdíjat kapnak.
- Még aktív korukban levonnak tőlük pluszban X % járulékot, a korai nyugdíjazásuk „fedezésére.”

De még jobb lenne, ha dolgoznának…

Bloberf 2011.06.03. 13:35:42

@fedkvas: azért szeretett hazánk és Románia között a sok különbség mellet volt egy döntö különbség, mégpedig az, hogy Románia szocialista országokkal volt körülvéve. Ezért az oroszokat különben nem is nagyon érdekelte, hogy egy Ceauşescu mit pattog. Románia szegény és elmaradott volt. Mi ugye nyudati országgal voltunk határosak ránk jobban felügyeltek.
Lehet, hogy Ceauşescu nyugodtan höböröghetett de azért hála a sorsnak, hogy nekünk Kádárunk volt és nem Ceauşescunk!

KG2000 2011.06.03. 13:40:00

Ez a posztoló is komplett hülyének nézi az embereket, nadehát, mit tegyünk, ilyenek az MSZP-LMP-SZDSZesek.

Nos, Orbán pontosan azt teszi, amit ígért: több rendőr lesz annak következtében, hogy kevesebben mehetnek idő előtt nyugdíjba.
Nem mellesleg a rendőr szakszervezetek ELSŐSORBAN politikai uszításra tüntetgetnek, vagyis az MSZP-LMP-SZDSZ-Jobbik uszítására, támogatásával (nyilván pénzt is kapnak tőlük).

Jurganov 2011.06.03. 13:40:27

@Kivlov: ne lepődj meg, de levonják. a rendőröknél legalábbis többet is vontak pontosan azért mert hamarabb mehettek nyögdíjba. csak ezt nem emlegetik.

KG2000 2011.06.03. 13:44:23

@Frickó: Most akkor 25 vagy 30 év, mert még az sem mindegy? Nem kell rá válaszolni persze.

Az egésznek az alternatívája persze egy ÁLTALÁNOS vagyonadó lenne. A vagyonadó persze szintén visszamenőleges, mert a vagyon nem a tárgyévben keletkezett általában, hanem az elmúlt 1-2-5-10 stb. évben. Ráadásul az pl. az IMF nemhogy nem ellenzi, hanem éppen az IMF szorgalmazta Bajnaiéknál.

Jurganov 2011.06.03. 13:45:12

@KG2000: omg, te vagy kegyetlenül narisari vagy hihetetlenül ostoba :) én ez utóbbira tippelnék :)
még vmi:"...ez pedig az állampolgári jogegyenlőség."-ez akkor azt is jelenti, hogy 2012-től a rendőröknek lesz lehetősége sztrájkolni, parancsot megtagadni meg ilyenek? esetleg azt, hogy minket is lecsuknak ha nem tesszük amit a főnök mond..

Bloberf 2011.06.03. 13:47:08

Végül is lehet szidni a kormányt de azért, hogy valaki 45 éves korban nyugdijba mehessen azért az sem helyes. Ha valaki hellyel-közel egészséges életet él 45 éves korban még fiatal ember. Aztán ha már nyugdijba ment mit csinál utána? Dolgozik valahol. Fehéren vagy feketén de dolgozik valahol. Problémás ez igy is, úgy is.

tomwar 2011.06.03. 13:56:33

@KG2000: A hulyeseged elegge szerteagazo. ltom, ahogy a Vona szatyorban viszi a penzt a zsaruknak...na ja...
Neked mindegy, mi van a papiron, a valosagban, barhol, ha Viktor az ellenkezojat mondja, akkor ugy van. Tudod, a tortenelemben kik hittek mindig magukat az igazsag egyetlen letetmenyesenek?
Aki azt allitja, hogy mindenben neki van igaza, az hazudik. S onnantol a mondanivaloja lenyegtelen. Ahogy a tiedet is sulytalanna teszi az egyoldalusag.

blah 2011.06.03. 13:57:59

@Bloberf: az eggyel feletted nyilatkozó kommentjét érdemes elolvasni. 45 évesen az megy nyugdíjba aki 20 évesen kezdett dolgozni. Ez a főtisztekre ugye nem vonatkozik mivel ahhoz főiskolára kellet járni. Aztán ott vannak azok a dolgok amikbe egy átlagember nem gondol bele, mint például a halál mindennapos jelenléte, ügyeletek, életük kockáztatása stb. Mindezt potom pénzért. Ezek után simán vállalhat másik állást ahol normális körülmények között is dolgozhat és meg is fizetik érte ami után ugyanúgy befizeti az adót...

tomwar 2011.06.03. 14:00:12

@Bloberf:
Mi a megoldas? Rajuk kuldjuk a funyirot?
Megvonunk jogokat, elvarunk kotelezettsegeket, es nem adunk erte semmit!?
Rendben, dolgozzuk at! EGYUTT! Lepesrol lepesre! Mutassunk peldat! (pl. Pinter )

DE NEM IGY.

Mert ha igen, akkor a fenti sorok iroja (es nem a kommentekre, vagy a bejegyzes irojara gondolok...) egy hazug, aljas csalo.

tomwar 2011.06.03. 14:04:30

@KG2000: Tobb rendor lesz, mert kevesebben mennek nyugdijba? Nem attol lenne tobb, ha kevesebben mennenek KORABBAN nyugdijba, es maradna vagy none az utanpotlas szintje. Szerinted ki megy ezek utan rendornek?

tomwar 2011.06.03. 14:05:29

@blah: Es pl. ne feledjuk a 48 oras munkahetet sem, es a valtott muszakot, stb....

Kivlov 2011.06.03. 14:06:13

@Jurganov:
igen? mennyivel többet? ha nincs 20%, akkor kalap sz*rt sem ért. most meg kapja a 2 kilót 45 évesen, mikor az átlagnettó 130E...

@tomwar:
aki a korkedvezmény miatt ment rendőrnek, az is szép kis alak...

NA YA! 2011.06.03. 14:07:05

@Bloberf: Szerintem te így a 80 környékén is tök fitt vagy, na takarodás vissza dolgozni!:P

Marcellusca 2011.06.03. 14:09:08

MUHAHA!

Tán csak nem fél a "bohócoktól"?
És pont "bohócokkal" védeti magát?

index.hu/belfold/2011/06/03/nem_lehet_tuntetni_orban_hazanal/?rnd=445

Van-e olyan tökös legény a TEK-esek között, aki megkérdezi tőle, hogy őket is bohócoknak titulálja-e. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 14:10:57

@Marcellusca: "Van-e olyan tökös legény a TEK-esek között, aki megkérdezi tőle, " - nincs. azok jól megfizetett zsoldosok, ne aggódj :DDD

2011.06.03. 14:11:19

@Kivlov: Ez a felállás ki módosítással működhet is. Minden állampolgár jogosult egy államtól kapott minimálnyugdíjra, aki az állami nyugdíjrendszerbe befizet. Ezen felül magánnyugdíjba fizet annyit amennyit akar. Az állami nyugdíjra való jogosultság 65 éves kortól megszerezhető, az állam innentől fizet. A magánnyugdíjra pedig akkortól, amikor a delikvens úgy gondolja, hogy elege van a munkából és visszavonul. A magánpénz tart ameddig tart, utána oldja meg, vagy menjen újra dolgozni.

Marcellusca 2011.06.03. 14:12:47

@Kivlov: Te is jól felültél ennek az urban legend-nek, hogy 45 éves rendőrök (mind) 200.000-rel mennek nyugdíjba.
MUHAHA

2011.06.03. 14:13:30

@KG2000: Erre abból a következtetésből jutottál, hogy TV-ostromnál titeket a Fidesz pénzelt?

Marcellusca 2011.06.03. 14:17:13

@Seduxen: Persze, persze, tudom én.
Ez is csak olyan fikció, mint, hogy OV mindig igazat mond. :D
Csak arra próbáltam utalni, hogy akik védik ugyanolyan zsaruk (kiemelt fizuval és SZOLG. IDŐ SZÁMÍTÁSSAL!!!), mint akik demonstrálnak és az ő érdekükben IS "bohóckodnak".

Meg milyen ciki(?), nevetséges(?), visszás, hogy a Nagyrabecsült Hőn Szeretett Nagyvezírt saját erőszakszervezetétől saját erőszakszervezete (na, jó, elit testőrsége /MUHAHA/) kell, hogy megvédje. :D

Jurganov 2011.06.03. 14:19:43

@Kivlov: na most akkor erre 2 dolog:
1. ki állapítja meg, hogy sok? te? és amikor majd a te (vagy szüleid, stb) fizetése lesz sok? és elveszik, visszamenőlegesen-lesz*rva a jogrend alapjait is, akkor mi lesz? az is jó?
2, kicsit nézz messzebbre. tudom nehéz, hiszen a "megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is" mentalitás eléggé elterjedt, de jöhetsz itt nekem áltagnettóval ha az osztrák utcaseprő (heti 36 órával) 350-400 k-t keres, úgy, hogy a boltban minden ugyanennyi vagy kevesebb akkor bizony nem a sün kap sokat hanem mi keresünk keveset. de itt igazából a visszamenőleges hatállyal és magával a módszerrel van a baj. komolyan, mint valami afrikai zseb-államban.

lanyi 2011.06.03. 14:20:52

@Kivlov:

Te miért nem mész rendőrnek?
Csak kérdem...

Marcellusca 2011.06.03. 14:21:17

@Kivlov: @Kilo166: Ha jól tudom, akkor a rendészeti szervek az ember nyugdíjba vonulásakor előre kifizeti a hátra lévő időre várható nyugdíjjárulékot. Azaz a 45 éves rendőrnek az aktuális keresete szerinti +20 évet.
Emiatt is kerültek sz@r anyagi helyzetbe, mert az átszervezések, leépítések előtt ez az összeg nem volt betervezve a költségvetésükbe.

Marcellusca 2011.06.03. 14:23:13

@lanyi: Naaaaa, azért van egy szint, aminek meg KELL felelni! :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 14:24:12

@rdos: na ez baszna be, nem egy hetes ónos eső :((((

tomwar 2011.06.03. 14:25:48

@Kivlov: "aki a korkedvezmény miatt ment rendőrnek, az is szép kis alak... "
Az, hogy valaki miert dont egy szakma, egy palya mellett, az legyen az o dolga. Aki pedig az akkori felteteleket felajanlotta, tartsa be. Ha uj felteteleket akar, targyaljon, es a megallapodastol folytassak ugy...
Zokon venned te is, ha a fonokod a boritek osztaskor kozolne, hogy kevesebbet kapsz visszamenoleg...mert csak.

Marcellusca 2011.06.03. 14:26:16

@rdos: Vaze, befogom a pofám. :)
Nem, nem azért mert van betétem. Sőt!
Hanem azért, mert pont ezt mondtam, mikor lenyúlták a MANYUP pénzeket.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.06.03. 14:28:56

@Seduxen: Figyu. Nincs itt gond. Először elveszik a 2 milla felettit. Ha az kevés (pénzből sohasem elég :-), akkor a maradék 2 millát.

@Marcellusca: Igen, én ugyan az ingatlanokra gondoltam, de igazuk van narancsos eftársaknak, az nem annyira likvid. Jobb a bankszámla.

Ha rémhír volt, én kérek elnézést a nol helyett.

lanyi 2011.06.03. 14:28:58

@Marcellusca:

Nem nem:)

Csak mindig azon törön a fejem, ha olyan überfasza rendőrnek lenni, mert lepényevés zsákbafutás répa retek mogyoró sültgesztenyeszag.
Akkor miért náthás picsáért hiányzik több ezer rendőr az állománytáblából?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 14:30:29

@rdos: őszintén remélem, hogy rémhír volt. ez már tényleg az a szint, amit az én kicsi agyammal már nem tudok, és nem is akarok elképzelni.

2011.06.03. 14:43:14

@Marcellusca: Jól tudod! Ők emelt nyugdíjjárulékot fizettek, melyet az idióta Orbán-kormány törölt el.

Vidéki 2011.06.03. 14:45:49

„Délelőtt a szakszervezeti vezetők meghívták, hogy vegyen részt egy általuk szervezett rögtönzött "szociális konzultáción", magyarul menjen ki a Parlament előtt demonstráló rendvédelmi dolgozókhoz,”

Szép kis "szociális konzultáció" ahol álarcos provók masíroznak az utcákon, a rend védelmezőinek szerepét eljátszva.

Mi szükség van arra, hogy miként a „provók” az úgy nevezett „rendvédelmi dolgozók” is álarcban randalírozzanak az utcákon?

Az álarc viselése arra utal, hogy tisztában voltak azzal , hogy törvénysértést követnek el, viszont az álarc viselésével a felelősségre vonás alól akartak kibújni.

Az ilyen „rendvédelminek” hazudott alakok nem a rendet, hanem az anarchiát szolgálják. Miben különböznek a futballhuligánoktól?

A "szociális konzultáció" szervezői, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete nem képes fenntartani a rendet az általa szervezett „összeröffenéseken”.

Mi szükség volt arra, hogy olyan területre hatoljanak be, ahova nem lett volna szabad, miért kellett jelzőgránátokat robbantani, megnyitva a tűzcsapokat, elárasztani az utcákat vízzel, kukát gyújtani, álarcokban randalírozni és izraeli zászlót égetni?

Amikor az izraeli zászló nem akart égni több tűzoltó segített éleszteni a tüzet, Sok rendvédelmi tüntető szimpátiával mosolygott a látványon.

Egyetlen szervező nem akadt aki megakadályozta volna a durva provokációt.

Ilyen alakokra nem hogy a rend védelmét, de még a kutyámat sem bíznám.

Ilyen anarchista alakok próbálják erőszakoskodással kicsavarni a döntés jogát a szabadon választott képviselők kezéből.

Ők úgy képzelik, hogy a törvények rájuk nem vonatkoznak, a választók akarata semmit sem számít és a választók akaratából létrejött kormány az ő akaratukhoz képest egy nagy nulla.

Ők fittyet hányhatnak a törvényekre, sztrájkbizottságot alakíthatnak, noha tudva-tudják, hogy nekik nincs sztrájkjoguk.

Ha a legitim kormány nem teljesíti alázatosan a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete követeléseit, akkor ök úgy képzelik, hogy nekik jogukban áll erőszakkal (akár a fegyverek erejével) kikényszeríteni követeléseinek teljesítését.

Dél-és Közép-Amerikában gondolkodtak így gyakran a „ Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók”.

Nem lenne jó, ha nálunk is ez lenne a „praxis”.

2011.06.03. 14:46:56

@Seduxen: Háború van és életbe lép a" hadigazdálkodás". Miért nem érted már meg?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 14:52:10

@jános515: óóó én sok mindent megértek, ezt is. de valami azt súgja, hogy ez esetben hétvégén átröffennünk a "sógorokhoz", és nyitunk ott egy számlát...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.06.03. 14:55:46

@Seduxen: A legtöbb bankban 15 órakor pénztár zárás van. A legtöbben kártyájukkal felvehető pénzt limitálják az elvesztés elleni károk minimalizálására. Bejelentés 15 -kor, bankszámlák hétfőn reggelre leürülnek :-(. A maradék két millát viheted, gyanítom érdemes is lesz elvinni. Ha a hír igaz.

Természetesen én is reménykedek, a hír csak rémhír.

Marcellusca 2011.06.03. 14:56:54

@Vidéki: De "jó", hogy jöttél, már úgy "hiányoztál".
SEGGFEJ!

zrobasé 2011.06.03. 14:57:01

@Seduxen: az osztrák határon az osztrákok jún4-9 között visszaállitják a határellenőrzést...csak úgy szólok

zrobasé 2011.06.03. 14:57:40

@Vidéki: hazudsz...kérem a következőt :)

Marcellusca 2011.06.03. 14:58:59

Utolsó 2 percben (is) érdekes dolgok hangzanak el. :(

atv.hu/cikk/20110602_arok_kornel

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.03. 15:00:52

@rdos: ha ezt a hétfői nyitás előtt meg merik lépni - remélem nem - akkor itt szerintem nem az lesz a lényeg, hogy mikor és hol nyitunk számlát. hanem az, hogy kit fog akasztani :(

@zrobasé: áá, köszi. lehet, hogy ők már előre tudtak valamit? :)))

Vidéki 2011.06.03. 15:02:37

@Marcellusca:

Óvodásoknak van egy jó mondókája olyan szintű érvelésre, mint ami tőled telik:

"Aki mondja másra, az mondja magára."

2011.06.03. 15:03:54

@Seduxen: Igy, igy ! De jobb ha az egészet ráteszed a sógoroknál. Csak az aprót hagyd itthon. Azt meg dugják fel maguknak, egyenként.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.06.03. 15:06:56

@Seduxen: friss hír Kossuthon, KACSA volt. Kifúj, megnyugszik.

Bocs, azt hittem hírt közöltem.

James Pond 2011.06.03. 15:13:15

@blah: sajnos az érvelésedben van egy kis bibi - már ami a halál közelségét az ügyeletet, meg egyéb veszélyt illeti. Nekem van ismerősöm aki csak egy sima titkárnő volt és már 6 éve nyugdíjas 208 e forint nyugdíjjal és jelenleg 51 éves, a másik egy sima raktáros volt a rendőrségnél és most egy banknál biztonságiőrködik a nyugdíj mellett. Nem kellene ennyire védeni őket. Biztosan vannak akik valóban megérdemlik és akkor viszont tessék ezeket a dolgokat beosztáshoz kötni. Nyomozó és utcán dolgozó rendőröknél megértem, de aki az irodában tölti le a szolgálati idejét, már bocsánat de az mitől amortizálódik le. A régi rendszerben hogy én is hozzá tegyek még nagyon kedvezményesen lakást is kaptak míg a pornépnek meg kellett ezért dolgozni....

Vidéki 2011.06.03. 15:17:02

"A pénz hozza forgásba a földet".

(Money makes the World go round.) Énekelték egy amerikai musicalben.

A vadul hörgő Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete is ezt az ideológiát képviseli. A vad hörgést a "szabad sajtó" fülsiketítőre erősíti.

A Heti Válasz ismertet egy 2009-es adatokat felhasználó táblázatot a rendvédelmi korkedvezményes nyugdíjasokról és az átlagosan kifizetett nyugdíjakról korcsoportonként, 37évestől 56 évesig terjedő korig.

Ebből kiderül, hogy összesen 27535 ilyen „nyugdíjas” létezett.

A részükre kifizetett havi átlag korkedvezményes nyugdíj 168000 forint volt, miközben az országos átlagnyugdíj mindössze 92000 forint volt, alig több, mint fele a rendvédelmi korkedvezményesekének.

Ez az átlagos rendvédelmis korkedvezményes nyugdíj olyan hatalmas az átlagnyugdíjhoz képest, hogy igazából nem is nyugdíjnak, hanem kegydíjnak kellene nevezni.

A volt rendvédelmiseknek korkedvezményes nyugdíjként kifizetett összeg 55,5 milliárd forintot tett ki.

zrobasé 2011.06.03. 15:25:05

@Vidéki: hazudsz...szorozd már össze a 168000-t a 27535-el...sehogy se jön ki az 55,5 milliárd...

blah 2011.06.03. 15:25:34

@James Pond: oh, az 1%-os hibahatárba még azér belefértem remélem...

popocatepetl 2011.06.03. 15:25:36

@hazug fidesznyik: Nem sikerült megértened amit írtam. Nem baj.

NA YA! 2011.06.03. 15:29:54

@Vidéki: "Ilyen anarchista alakok próbálják erőszakoskodással kicsavarni a döntés jogát a szabadon választott képviselők kezéből."

Ne bassz! Én is fel vagyok háborodva! Visszaugat a pórnép őfelségének és az ő csicskahadának?! Na és mit szól ehhez a bohócügyi államtitkár?!:P

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.06.03. 15:30:51

@martonx:

"Ezüsthajó pár milliója?"

muhaha. csak a milleneumi tévéfilmecske-sorozatért (amit a tévé stúdiójában vágtak a tv archívumának anyagából) laza egymilliárd volt a jatt. és ez egyetlen egy megbízatásuk volt.

Vidéki 2011.06.03. 15:42:04

@zrobasé:
Okos Tóbiás!

Te tudtad, hogy egy év 12 hónapból áll?

.Szorozd már össze a 168000-t a 27535-el, és ezt szorozd meg 12 vel a hónapok számával.

Így jön ki a az évi 55 milliárdos összeg..

tomwar 2011.06.03. 15:42:39

@blah: nem. nem fert bele.
Az atlagnyugdijba mit szamoltak? Rokkantsagit, oregsegit, mindent? Mart ott eleg nagy a szoras am....
A statisztika lenyege: mond meg, mit akarsz hallani...olyat csinalunk.
Kb. igy.
Hírek a sajtóban
Kennedy és Hruscsov megegyezik abban, hogy a két világrendszer közti különbséget autó-versenyen döntik el. A versenyt lebonyolítják, és az első lesz Kennedy, a második Hruscsov. A verseny eredményéről a két ország sajtója a következőképpen számol be.
New York Times: "A két világhatalom közötti műszaki fölény eldöntése érdekében tegnap megtartott autóversenyen első lett Kennedy, a második Hruscsov."
Ugyanez az Izvesztyijában: "A tegnapi napon a szocializmus és a kapitalizmus közti különbség eldöntésére megrendezett autóversenyen Hruscsov elvtársnak sikerült az igen előkelő második helyen végeznie, ugyanakkor Kennedy úr csak az utolsó előtti helyet tudta elfoglalni."

blah 2011.06.03. 15:46:40

@tomwar: te most mire válaszoltál?

Vidéki 2011.06.03. 15:47:31

@NA YA!:

"Visszaugat a pórnép őfelségének "?

Nem a pórnép, hanem az anarchisták és nem őfelségének, hanem a választók szabad akaratából létrejött parlamentnek és kormánynak.

blah 2011.06.03. 15:51:38

@Vidéki: nem kéne kapálnod inkább?

James Pond 2011.06.03. 15:54:53

@blah: ezt Te sem gondolod komolyan, csak nem sorolom a többieket, de csak az ismerettségi körömben tudnék még mondani jó párat. Tudok kommandóst is 38 évesen nyugdíjazottat és még sorolhatnám, az 1 % szeritem Te is tudod hogy nevetséges, mert valójában a rendőrség is úgy működik mint minden államilag vezérelt és támogatott "szervezet". Az iszonyat nagy vízfej amit ott is visznek, míg a valójában "dolgozók" ennek csak a töredéke.
Egy szó mint száz meg kell nézni ki mit ténykedett a szolgálati idő alatt és az alapján nyugdíjazni. A katonaságról még nem is beszéltem, pedig voltam katona 2 évig és láttam hogy ott is mi volt és ma mi lehet. Van olyan iskolatársam aki alattam járt két évvel és már 7 éve nyugdíjas. Én 53 vagyok. Ki szerint normális dolog ez. A rengeteg háború miatt kell őket is lenyugdíjazni. Szerintem ez még égbe kiáltóbb mint a rendőröké. A honvédség amúgy is egy alkoholistává nevelő szervezet volt régen. Szerintem sokat ez sem változhatott. Még a tűzoltók azok akik valamilyen szinten érthető okokból nyugdíjazhatók.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.06.03. 15:54:59

A visszamenőleges hatályú törvénykezésre (mint jogi abszurdra) semmi sem indok. Egy jogállamban és piacgazdaságban. Ez a lényegi kérdés. Ezért érdektelen az, hogy jó volt-e az eddigi rendszer. Ha rossz volt, változtassák meg!

Pl. mától.

Persze tudjuk a tapasztaltak alapján nálunk nem jogállam van és nem piacgazdaság. Mert ha az lenne, akkor 98%-os végkielégítés adó (visszamenőleg 5 évre), különadók azokra, akiknek jól ment (bank, telefon, ..), KötMagNyug elvétele (12 évre visszamenőleges államosítás) nem történt volna meg.

Démonmac1 2011.06.03. 15:55:16

"Kivlov 2011.06.03. 13:32:00
2 esetben engedném el 4X évesen nyugdíjba őket:
- Minimálnyugdíjat kapnak.
- Még aktív korukban levonnak tőlük pluszban X % járulékot, a korai nyugdíjazásuk „fedezésére.”
De még jobb lenne, ha dolgoznának… "

Majd ha autóbalesetet szenvedsz, és úgy kell kivágni téged a kocsidból, akkor majd szajkózd ezt az ökörséget.

Vidéki 2011.06.03. 15:55:36

@tomwar:

Írja: "A statisztika lenyege: mond meg, mit akarsz hallani...olyat csinalunk."

E szerint inkább az ön hagymázas hasra ütéseinek kellene hinnünk, a tényekre ne is gondoljunk, mert azok ön szerint nem is léteznek.

Az ön ideológiájában csak az létezik, amit ön állít!

Démonmac1 2011.06.03. 15:57:09

Anarchiát csak nagyon kevés elmebeteg akarhat. Pedig pár hazai fórumtroll biztos otthagyná a fogát.

zrobasé 2011.06.03. 15:59:53

@Vidéki: szuper, látod, tudsz te gondolkozni ha akarsz...

Vidéki 2011.06.03. 16:01:37

@blah:

A józan paraszti észre szükség van. A paraszt nem olyan hülye mucsai, ahogyan a mérhetetlen öntudattal megáldott a közvélemény deformáló értelmiség lefesti.

A rózsadombi ész sem mindenható, hiába szajkózza a "szabad sajtó" az ellenkezőjét.

blah 2011.06.03. 16:14:17

@James Pond: Persze, viccesen is értettem de szerintem az tévedés, hogy akkora vízfeje lenne a rendőrségnek. Az, hogy valaki 38 évesen megy nyugdíjba meg kivétel. Azzal egyetértek, hogy munkakörhöz kellene kötni ezt a kedvezményt, ugyanakkor, bár nem tudok pontos számokat, az állomány nagyrészére igaz amit írtam. Úgy olyan sokat nem nyerne vele az állam. Akik meg nyugdíj után dolgoznak azok úgyis fizetnek adót, ha más nem legalább áfa formájában. Egy szó mint száz, egy szerződést nem lehet visszamenőlegesen csak úgy megváltoztatni függetlenül attól, hogy ki mennyire járt jól vele. Ezután kíváncsi leszek ki fog rendőrnek vagy tűzoltónak menni...

blah 2011.06.03. 16:15:40

@Vidéki: ehhez egy kicsit több kell....

James Pond 2011.06.03. 16:22:01

@blah: egyébként teljesen egyetértek abban, hogy visszamenőleg pofátlanság ehhez nyúlni, de a jövőt nézve azért át kellene gondolniuk ezt a korkedvezmény dolgot. Azt mondom akinek a munkája indokolja az igenis kapjon korkedvezményt. A bányász is kapott és a rendőrnek is van gondja ép elég, bár 30 évvel ezelőtt legalább tartottak a rendőrtől. Igaz ez egy más kérdés. Azt is bevallom hogy számumra annyira unszimpatikus Pintér, hogy ezért inkább támogatom a rendőrők elképzeléseit, de csak a józan ész határáig. Szóval a titkárnő, a raktáros, a mittudom-én milyen beosztású az igen is dolgozzon 62 éves koráig. Legfeljebb nem kell rendőri állományban alkalmazni. Vannak polgári alkalmazottak a katonaságnál is és ettől még nincs korkedvezményük.

Jurganov 2011.06.03. 16:41:34

@Vidéki: ez szép volt :) gondolom megírták neked előre :)
"Mi szükség van arra, hogy miként a „provók” az úgy nevezett „rendvédelmi dolgozók” is álarcban randalírozzanak az utcákon?"-nos, ha valakik akkor ők ismerhetik ezt a kormányt. teljesen evidens, hogy megpróbálják elrejteni a személyazonosságukat, hiszen amint ennek vége itt elég durva megtorlások lesznek. egyrészről koncepciós perek (tűzcsapnyitogatás mint dezertálás) másrészt don alessandro emberei (vagy a titkosszolgálat). ne mondd, hogy nem lépik meg, hiszen '98 - 02' ben is így tettek, most meg nagyon elszaladt velük a ló (aki nem bólint amikor intenek annak leeshet a feje). tehát mondjuk szima judit életéért nem sokat adnék onnantól, hogy leverik a sünöket. én személy szerint becsülöm azokat akik oda mernek állni így, hogy tudják mi lesz ha elbuknak (és elbuknak).

"Dél-és Közép-Amerikában gondolkodtak így gyakran...."-lehet, de ha azt nézed kb sehol máshol nincs is ilyen kormány, ahol gondolnak egyet és VISSZAMENŐLEGES hatállyal változtatnak dolgokat. az még belefér, hogy rengeteg rendőrt kényszerítettek nyugdíjba-hogy lehetőleg még inkább tönkretegyék a közbiztonságot- de az, hogy ilyen módon szívassák az embereket az azért kicsit sokk.
ezzel a gyakorlattal meg az a gond, hogy csak a betűk mások, ez lehetne akár (és valszeg lesz is) az a tv, hogy nincs nyugdíj-de fizetned kell, visszamenőlegesen kiszabnak plusz adót, a gyereked szüzességét a helyi fideszes pártember veheti csak el, meg egy csomó olyan hülyeség amire sokan legyintenek, hogy " úgyse csinálják". csak a "miért nem?" kérdésre nem tudnak válaszolni, ott már csak annyi marad, hogy "ááá, úgyse".

sanity 2011.06.03. 16:48:59

www.jovonk.info/2011/06/03/beismertek-nem-csak-rendorok-nyugdijat-veszik-el

Azt hiszem felesleges a rendőrökre mutogatni, mert hamarosan nem csak az ő nyugdíjuk lesz megnyirbálva, szóval aki szapulja őket lehet hamarosan csatlakozik a tüntetésükhöz..

Egyébként valaki kérdezte, hogy miért nem tartunk ott, mint a csehek vagy a lengyelek. Sajnos azért, mert nálunk a drágalátos Antall-kormány teljesen elkúrta anno a rendszerváltást, ahol csak lehetett, a többi kormány meg még rátett egy lapáttal az elmúlt 20 évben(narancsos,szegfűs egyaránt).

Kartal (rezervált) 2011.06.03. 17:11:45

@Jurganov: attól tartok túl jól látod a dolgokat.

@sanity: nem szeretem a hungaristákat. Sőt. De amit ír a cikk, az sajna eléggé igaz lehet.
"A nyugdíjak kapcsán Orbán azt mondta, hogy a rendvédelem területén történő átalakítások minden más szakma esetében is irányadóak lesznek." - ez azt hiszem magáért beszél. Tegnap a gárdisták és a Jobbik, ma a rendvédelmisek, holnap meg bármelyikünk (bonc)asztalra kerülhet. De a fityizs kiválóan alkalmazza az oszd meg és uralkodj stratégiát. A társadalom különböző rétegeit egymásra uszítja, ő meg közben szép csöndben kinyír mindenkit.
Ebből csak egy kiút van: össze kellene fogni végre, a történelem folyamán először, MAGYAROK!

@James Pond: én is pontosan ezt mondom. De a józan ész szava nem hallatszik a fáraó fülébe...

Tedat 2011.06.03. 17:48:45

Szerzett jog?!?!?

Nekem szerzett jogom volt az, hogy 60 évesen majd nyugdíjba menjek? Mert most már 65 év lesz a korhatár...

Hol voltak a rendőrök akkor, amikor az átlagembernek nyugdíjkorhatárt emeltek? Sehol?

Vidéki 2011.06.03. 17:54:31

@Jurganov:
Kényszerképzetei elmeorvos után kiáltanak:

"a gyereked szüzességét a helyi fideszes pártember veheti csak el,"

"Míg balhitekben tajtékzott téveteg,
Befonták életét vad kényszerképzetek" (Radnóti)

Virág et. 2011.06.03. 18:21:43

@KG2000:@Vidéki: Ha minden rendőr, bv-s, tűzoltó meg katona a rezidensekhez hasonlóan letétbe helyezi a lemondását, akkor is ilyen nagy lesz a szátok?

Majd mész te oltani, Vidéki, meg oszlatni a fradi meccsre? Vagy viszed a szabad akarattal választott bohócügyi kormányodat is? Az elítéltekre meg majd vigyázni fog a Szlovákia, ott még tudják, hogy nem szokás szétverni a saját fegyveres erőnket.

Már most többezres a létszámhiány, szerintetek ha mindenki elmegy, kikből fogják feltölteni a státuszt?

Fáj a gondolkodás, mi?

Virág et. 2011.06.03. 18:23:26

Már most nettó hülye az a fiatal rendőr vagy tűzoltó, aki nem megy el mondjuk Angliába pizzafutárnak. Ott legalább nem nevezik napi szinten Vidéki elvbarátai kitartottnak meg anarchistának meg köcsögnek (Gyarmait doktor) és a fizetés is a hatszorosa az itteninek.

A munka meg a tizede.

Jurganov 2011.06.03. 18:54:28

@Vidéki: oh, egy radnóti idézet. most azt gondolod mennyire művelt vagy? :) a többihez nem igazán tudtál hozzászólni, hiszen nem is igazán lehet. beletettem egy olyan abszurdumot ami józan ésszel elképzelhetetlen, érzékeltetve azt, hogy hozhatnak olyan tv-t is ami annyira abszurd, hogy még a hozzád hasonló fizetett provokátorok is durvának tartják-és csak arra tudtál reagálni. persze arra is csak óvatosan, hiszen nem mondhatod rá, hogy elképzelhetetlen-hiszen mint látjuk itt és most semmi nem elképzelhetetlen.

Jim Tonic 2011.06.03. 18:57:29

@Cirbi: Aztán kiderült, hogy kamu volt az egész hír.

Nurrddin 2011.06.03. 19:00:12

köpjetek le és nyilazzatok halomra, de ezt az ígéretet-ötletet kellett volna valóra váltani:

www.youtube.com/watch?v=mJy0zCtR3Lk&feature=player_embedded

Marcellusca 2011.06.03. 19:14:20

@Nurrddin: @Jim Tonic: Aha.
Oszlassuk fel!
És addig mi lesz, amíg feláll az új rendőrség?

Idióták!
Hendével az élen.

Virág et. 2011.06.03. 20:03:17

@Nurrddin: És mi lesz, ha a néhány megélhetési tábornokon túl (akik most is elsőnek ugrottak Viktor parancsára a saját állományuk érdekei ellen) a többség, a tényleges munkát végzők inkább elküldenék Hendét, Pintért, a bohóckormányt együtt a büdös fenébe és elmennének péknek vagy biztonsági őrnek?

Ráadásul mi értelme az egésznek, ha rendőrnek ezek után is csak az mehet, aki megfelelő végzettséggel (rendőrtiszti, illetve rendőr szakközép) rendelkezik? Kirúgunk mindenkit, aztán ugyanazokkal újra feltöltjük az állományt? A tisztek lecserélésére minden lehetőségük adott, az állomány meg már most is foghíjas. Egy ilyen intézkedés után az ország működésképtelenné válna.

Még szerencse, hogy Hendét távol tartják az érdemi döntésektől.

Virág et. 2011.06.03. 20:06:08

@Nurrddin: Meg arra is kíváncsi lennék, hogy pl a karakószörcsögi rkp igazgatásrendészeti osztályának alkalmazottai már miért is váltak volna hiteltelenné? Hende olyan őrült, aki képtelen felfogni a jéghegynek a csúcsán kívül van egyéb része is. Azokon kívül, akik 2006-ban jogsértéseket követtek el, azokon kívül ott van még a többség, aki végzi a napi munkáját.

p4o5k0 2011.06.03. 20:21:29

hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
=>
"Politikai pályafutását gimnáziumi alapszervezeti KISZ-titkárként kezdte."

....van kérdés?! nincs kérdés!!!!

pliiz 2011.06.03. 21:18:39

@Seduxen: :) és Viktor meg Péter ellen mikor emelnek vádat? Ha János vagyona kevesebb lesz? Róbert pedig tüzet okádik?
Nekem igazából ez lenne happy!
Ettől függetlenül nagyon jó kedvet csináltál nekem ezzel a linkeléssel.
Köszi

Virág et. 2011.06.03. 21:21:54

Alakul a demokrácia Fidesz-országban. Épp most állította elő az államvédelem.... azaz az ügyészség a TMRSZ főtitkárát. Gondolom 72 órás őrizet a következő lépés - a lényeg, hogy elzárják a szakszervezettől.

Remélem Vidéki és eszkep pezsgőt bont, ezt bizony Rákosi elvtárs is pontosan így csinálta volna. Az ember szeme könnybe lábad a nosztalgiától.

HenteSS88 2011.06.03. 21:23:41

@p4o5k0: Az is jó, hogy a honvédségnél változott meg a hozzáállása a rendszerhez, mert korábban naiv szocista vót. Gyk. a hadseregben szervezték be spiclinek. Bolsevik ez is, meg kellene halnia a többivel együtt. Remélem valaki kitekeri a nyakát

pliiz 2011.06.03. 21:25:46

@rdos:nol.hu/gazdasag/elvonjak_a_bankbeteteket__rendkivuli_kormanyszovivoi_tajekoztato_fel_haromkor_
sajna az utóbbi időben amiről először azt hittük, hogy rémhír, a végén kiderült, hogy az az igazság. remélem, hogy ennyire azért nem mocskosak, bár igaz ami igaz a magánnyugdíj pénztárakkal is ezt tették, holott először csak átmeneti gondolat volt.
ki tudja??????????????

martonx 2011.06.03. 21:27:15

@abandi: kedves bandi! Az a való, hogy maga a skodájával sosem lesz elit, sőt kiábrándítom soha nem is volt az. Viszont mostmár legalább tudjuk ki lopta el a múltkor a kocsma elől azt a robogót, a vörös zászlóval együtt. :-)

lanyi 2011.06.03. 21:34:21

Azért nekem lenne egy tiszteletteljes kérdésem.

Valaki mondjon már egy demokratikus európai, vagy akármilyen államot, aki a nyugdíjasok egy részétől elvette a nyugdíját.

A válaszokat előre is köszönöm, és valamivel jutalmazni fogom.

martonx 2011.06.03. 21:41:01

@Tucsko1: Kedves Tucsko1! A számításaid jók, viszont nem az egy év alatt megtakarítható összeget számoltad ki, hanem az egy hónap alatt megtakaríthatót. Azért ez nem mindegy. Évi 720 milliárd már nem kis összeg. És még ehhez jönne pár rongyos tíz milliárd az utazási támogatások megvonásából, miközben bónuszként nyereséges lehetne végre a MÁV, amibe szintén beleöntünk évi 80-90 milliárdot.
Az aprópénzes példáidat pedig azzal árnyalnám, hogy teljesen egyetértek veled, akik ezeket a pénzeket hazalopták, rögtön falhozállítást érdemelnek. De itt ezermilliárdok hiányoznak, sőt a helyzet csak rosszabbodik.
És miért igazságosabb a dolgozó embereknek adót emelni, tőlük behajtani ezt a pénzt, mint a nyugdíjasoktól? A nyugdíjasok miért érinthetetlenek, még akkor is, ha az egész ország beledöglik?

martonx 2011.06.03. 21:52:43

@laspalmas: Figyi, velünk dolgozókkal nem ezt csinálják minden évben? Elkezdesz dolgozni, ám lehet jövőre magasabbak lesznek az adók. Ráadásul most meg tudnád pontosan mondani, 20 év múlva mennyi lesz a nyugdíj korhatár?
Azzal egyetértek, hogy válasszuk külön a dolgokat, az szerintem is beteg dolog, hogy a már nyugdíjba ment 50-60 éves embereket visszarángassák dolgozni (bár a hirtelen környezetemben tudnék egy rakás 40 évnél fiatalabb nyugdíjas rendőrt mondani, akik szerintem szimpla nyugdíjcsalást valósítanak meg).
És szerintem a baj nem is az, hogy 55 évesen elmegy egy rendvédelmis nyugdíjba. A gond az, hogy a töredékük az, aki tényleg 55 éves koráig dolgozik. Mint mondtam tömegesen mennek 40 év alatt nyugdíjba. Hidd el nincs annál szarabb érzés, mint amikor rendvédelmi középiskolában tanítasz, és neked jó esetben 30 éved van hátra a nyugdíjig, míg az első tanítvány osztályaid közül alig van olyan, aki már most ne lenne nyugdíjas...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.03. 22:23:08

A bohócügyi államtitkár : bármelyik, bohócok ezek.

Viszont :
"Nem szerzett jog egyébként az, hogy ezek a korengedményes vagy szolgálati nyugdíjasok 100 vagy 120 százalékos nyugdíjat kapnak"
Nem értem, miért lenne ez szerzett jog. Ennyi erővel a postások is mehetnének korábban nyugdíjba.
Csak és kizárólag a rendőrök esetében nem értem, miért akarnak külön jogokat.
Amúgy a mostani hírek szerinti, csökkentett korengedményes nyugdíj már egész jó, illetve én tennék egy olyan kitételt, miszerint ha korengedménnyel megy nyugdíjba, akkor ha mellette melót vállal, akkor vagy nyugdíjat kap, vagy a fizetését.

Bee-zony 2011.06.03. 22:45:20

@p4o5k0: „A Nézőpont Intézet kutatási adatai alapján viszont az emberek Orbán Viktort tartják az elmúlt 20 év legmegfelelőbb Miniszterelnökének.”
A saját kutatási adataim alapján az emberek többsége ostoba, akiket az aljasok felhasználnak a saját céljaikra – és már megint megvan hozzá a megerősítés.

Jurganov 2011.06.03. 22:48:21

@martonx: "tudnék egy rakás 40 évnél fiatalabb nyugdíjas rendőrt mondani" tedd. mutasd. hol laksz te, hogy feléd tömegével laknak az ilyenek? amúgy meg azért növekedett meg ennyire a nyugdíjas sünök száma mert az elmúlt években kimondottan kényszerítették őket arra, hogy menjenek nyugdíjba. ha már annyi van a környékeden kérdezd meg őket. nem is mint alternatívát dobták fel, hanem mint "ajánlott" utat. de itt akkor is a visszamenőleges tv-alkotással van a gond. meg ezekkel a gestapo-módszerekkel. na és persze a kommunikációjukkal (bár az emberek nagy része nem emlékszik, de '98-'02 között is ilyenek voltak-ezért is lettek eltakarítva)
a nyugdíjasok meg azért "érinthetetlenek" mert az ember addig tűr, kínnal-keservvel, köp egyet és teszi a dolgát, számolja a napokat ( mint a seregben) hiszen csak "addig kell kibírni" utána már nem nyírnak ki, főleg azért mert egész életedben fizettél, hogy akkor már ne baszogassanak. na ennek van itt most vége. nincs kormányunk, egyszerűen csak egy pár arc akit védelmeznek fegyverrel és amit kitalálnak azt végre is hajtatják (mármint a fegyveresek). de kormányunk, alkotmányunk, törvényeink nincsenek már. ezek után le lehet húzni az egészet a wc-n. csak a zemberek nem fogják fel.még.
@Virág et.: hopp-hopp. én azt tippeltem, hogy megvárják a dolgok lecsengését mielőtt eltüntetik a hangadókat. de akkor mégis a direktben történő megfélemlítés mellett döntöttek. az is egy út...
vidéki meg eszkép most biztosan az eligazítóban vannak, nézd meg, mióta nem is írogatnak ide.

Bee-zony 2011.06.03. 22:49:17

Orbán: Voltak kormánytagok, akik közölték, nem vállalják a négy évet
kuruc.info/r/2/80044/
„A kormányátalakítást firtató felvetésre - azzal kapcsolatosan, hogy a kabinet egyéves munkáját értékelő beszédében a miniszterelnök azt mondta, az eddigi kormányzati teljesítmény a jövőben már nem lesz elég - Orbán Viktor kifejtette: a kormány tagjaival eltérő megállapodásokat kötött. Voltak, akik világossá tették, nem vállalják a négy évet. "Ha új feladatokat kap a kormány, nyilván muszáj lesz ehhez alkalmazkodni" - tette hozzá.”

Azt nem csodálom, hogy vannak, akik menekülnek a süllyedő hajóról.
Az már sokkal érdekesebb, hogy „Ha új feladatokat kap a kormány, nyilván muszáj lesz ehhez alkalmazkodni”. Kitől kap új feladatokat? Elég, ha a Főnök odaszól telefonon, vagy megint oda kell repülni hozzá?
Ki a főnök (pontosan), és mi a megbízás (pontosan)?

A társadalmi átalakítás folyamata látszik: a Fidesz-droidok a haszonélvezők, az értelmeseket elűzik, a 100-as IQ-júakból pedig rabszolgát csinálnak. Osztogatás és fosztogatás van, és az értelmesek elűzése.
Ebből lesz a jó Magyarország?
Vagy az lesz, hogy egyszercsak lehull az álarc, és az egész kócerájt nyíltan átveszik a zsidók, ahogy pl. Franciaországban is (s(z)arkozy és kohn-kahn – zsidók a hatalomért egymás közt).
Egy valamire való dél-amerikai országban már rég megpuccsolták volna a kúrmányt a fegyveres erők, de az itteniek még ehhez is kevesek.
Vagy legalább azt, mint a törököknél, hogy ha a kormány kezd elkanászodni-elhülyülni, akkor a katonák elkezdik átvenni az irányítást, a politikai hatalmat.

Vidéki 2011.06.03. 22:52:18

@Virág et.:
„Fáj a gondolkodás, mi?

Már most többezres a létszámhiány, szerintetek ha mindenki elmegy, kikből fogják feltölteni a státuszt?”

Érdekes. hogy a munkaképes korú lakosságon belül extrémen alacsony, 55 % a foglalkoztatási arány, mégis állítólag gondot okoz a létszámfeltöltés.

Mikor Mórickát megkérdezték, mi szeretne lenni, azt válaszolta: nyugdíjas.

gramercy 2011.06.03. 22:52:25

mélyebb dolgok vannak itt a háttérben mint holmi nyugdijak meg milliárdok

semmi másról nem szól ez az egész, mint hogy kiugrasszák a bokorból azokat a rendőrség berkein belül akik a jövőben ellen-szimpátiájukból vagy csak puszta erkölcseikből indíttatva keresztbetennének a narancskommunistáknak

egy rakás ilyet játszottak már el kezdve a nyenyi-kötelező-kirakástól a kitűzőt-felrakod-vagy-mész-a-picsába játékig

most zajlik a HŰBÉRLÁNC egy szálából a gyengébbek kiszórása

(aki ennek tapsol az hazaáruló)

sanity 2011.06.03. 22:55:34

Nurrrdin inkább a Parlamentet kellene feloszlatni ;) Lehet, hogy még jobban is járnánk.

Rohadék, MSZMP-ivadék, KISZ-es Orsós-Orbán ismét megmutatta, hogy ragadt rá valami az átkosban.... Előállította az egyetlen szakszervezeti vezetőt, akinek van bátorsága az asztalra csapni...

Vidéki 2011.06.03. 23:09:33

@Jurganov:

Kényszerképzetei elmeorvos után kiáltanak. Ezt állítja komoly képpel.

"a gyereked szüzességét a helyi fideszes pártember veheti csak el,"

Később állítását ezzel igazolja.

"hiszen nem mondhatod rá, hogy elképzelhetetlen-hiszen mint látjuk itt és most semmi nem elképzelhetetlen."

Ezt a "gondolatmenetet" folytatva legközelebb azt is állíthatja, hogy a kapanyél is elsülhet.

brumbrum 2011.06.03. 23:56:32

@Vidéki: Mi már kezdünk hozzá szokni, hogy a hozzád hasonló FIDESZ bérenc egy szar amputált agyú barom, aki azt sem veszi észre, hogy a szemét ki lopják. Ti csak a nagy humbuk dumán tapsolni és éljenezni tudtok, ha a vezír szól akkor vigyázzba állva néztek mint a birkák. Egy hozzád hasonló szomszédom az udvarába rohangálva lengeti a Magyar zászlót és kiabálja, hogy " éljen Viktor, éljen Viktor".
Szar szégyen emberek. Ezek az első uralkodások alkalmával is ellopták a rendőrök fizetés emelését. Most sem tesznek mást.
97-től, 2007-ig miért nem mentek el a Rendőrök tömegesen nyugdíjba? Pedig a törvény 97-től életbe volt. Azért mert fog csikorgatva is dolgozott mindenki tovább, esze ágában sem volt elmenni. A baj akkor jött, amikor ez a nyomorék brigád kivitte az amputált agyúakat az utcára, és bazalt kővel való sétálás közben szétverették velük fél Pestet, majd megpróbálták megmagyarázni, hogy a Rendőrök támadtak rájuk, a Rendőrök provokálták őket. Akkor aki látta és érezte, hogy ez a rohadék társaság fog hatalomra kerülni, az inkább élt a törvényes lehetőséggel még időben. A semmisségi törvénnyel bebizonyították, hogy egy bűnöző társaság, mert ahány törvénysértőt felmentettek, az annyi rendbeli bűnpártolás. És beigazolódott, hogy ők vitték őket az utcára, mert ez lett az ellen tételezés.
Az már nyíltan látszódik, hogy a mocskok azért törekednek arra, hogy mindenki vissza kerüljön állományba, mert akkor az új törvénnyel mondva csinált indokkal mindenkitől meglehetne válni és még fizetni se kéne. Több pénzt tudnának lenyúlni.
A vezér nem hazudtolja meg a származását. A kutyából nem lesz szalonna.

Virág et. 2011.06.04. 06:11:18

@Vidéki: Igen, valóban érdekes. És tudod mi a válasz rá? Az, hogy rendőrnek lenni szar dolog. Mindenki utál, jelenleg a saját kenyéradó gazdád és fanatikus követői is, a főnökeid alkalmatlan, ostoba alakok, a munka pedig szar és ráadásul még veszélyes is. Mindezt aprópénzért.

Ez nem új (talán csak a kormányoldali gyűlölet új elem), eddig is így volt. Csak eddig cserébe ha már pénzt nem is, de egyéb előnyöket kaptak az emberek, hogy holnap is legyen rendőr meg tűzoltó. Mert szép dolog az elhivatottság, de amikor a gyerek otthon ül és gondolkozik, akkor legtöbbször azért előkerülnek olyan földhözragadt gondolatok is, hogy miből is fogok megélni? Meg hogy kell az nekem, hogy Szentesi Zöldi László kitartottnak nevezzen és ehhez sok száz hasonló szellemi kvalitású olvasó-kommentelő vidám viháncolva helyeseljen? Ne menjek inkább én is hódmezővásárhelyi polgármesternek ajtót nyitogatni? Az Audi S8-hoz vezet néhány éven belül, míg ez csak kápósághoz a munkaszolgálatosok mellett.

Bloberf 2011.06.04. 06:26:12

@blah:
Természetesen értem a lényeget és feltétlenül tiszteletet érdemelnek azok akik az életüket kockáztatják másokért. Ez ideáig rendben lenne. De az állandó balesetveszély rosszabb esetben az elhúnyás veszélye sok munkahelyen ott van még akkor is ha azt késöbb emberi faktornak nevezik. Sok munkahelyen nehéz a munka és, vagy intenziv és csinálni kell. Nincs olyan, hogy talán órákon keresztül nem történik semmi. Robot és robot!
A rendvédelmiseket sem lehet úgy nézni, ahogy irod mert a legtöbbnek egy elég nyugi /munkás/ élete van. Szerintem egy bizottságnak meg kell állapitania melyiknek hol milyen az a fizetés ami jogos, talán körülnézni külföldön is, hogy az ottaniak fizetése, hogy viszonyul a társadalom többségéhez és megadni nekik ami jogos. Aztán dolgozzanak mint mindenki más.

Bloberf 2011.06.04. 06:40:11

@tomwar: Egyetértek veled. Ez az egész ügy világosan mutatja a kormány arroganciáját. Hiába na a 2/3 többség mellet lehet diktátor fazonoskodni.
Szerintem a rendvédelmisek kapjanak jobb fizetést mint az átlag, legalábbis attól függöen, hogy a rendvédelmis hol él, hol dolgozik, de nyugdijba mennjen ugyanakkor mint az a sok szerencsétlen akik egy életen keresztül gürcölnek.
Természetesen visszamenöleg elvenni elönyöket az nem helyes. Vagy inkább disznóság.

Bloberf 2011.06.04. 06:47:07

@NA YA!: Nézd! Több országban már beszélnek róla, hogy a nyugdij 67 éves kortól legyen. Nincs kizárva, hogy majd 200 év múlva a leszármazottaim 80 éves korukig fognak dolgozni. Akkor ugye az átlagéletkor 110 év lesz.

fokabacsi 2011.06.04. 08:14:00

"A Tettrekész főtitkárát, Szima Juditot a kaposvári ügyészek most ezekben az órákban állítják elő Szekszárdon - tájékoztatta hírportálunkat a rendvédelmi szakszervezet."
Ezek belebolondultak a hatalomba! Ilyet a Rosenfeld Manó tesz, akkor teljesen rendben van! De, hogy ezek ezt meg merik tenni?! Tolják a Jobbikot kormánypártnak!

brumbrum 2011.06.04. 08:18:05

Megint csak a nagy Magyar irígységről lehet beszélni. Ha Én nem mehetek sehova, nem csinálhatok semmit, akkor nehogymá más azt tegyen amit akar. Pedig ez nem az, hogy azt teszünk amit akarunk, hanem amit a mindenkori törvény lehetővé tesz. Ezt a nyugdíjat a HSZT ( Hivatásos állományúak Szolgálati Törvénye ) szabályozza, amit ha esetleg valamikor képben lehettek, akkor ez a barbár kormány tagjai is megszavazták. Ha nem tudtak róla, akkor mit kerestek a parlamentbe? Ja, sok pénzt a semmiért. Ők mikor fogják meg tenni, hogy elkezdik a fizetésüket le csökkenteni a minimál bér szintjére. Elvégre szerintük szarban van az ország akkor lehetne elkezdeni példát mutatni. Az nem járja, hogy a nyugdíjasokat, a munkanélkülieket, a táppénzen lévőket, meg egyszerűen a csórókat lenyúljuk, és ők meg több száz ezer forintért hazudnak reggel, délben, este, a munkájuk még a nullát sem éri el. Most egy nyugdíjastól elvesz 60.000 Ft-ot, ha ők csak a bérük felét oda adják akkor is a háromszorosa lenne ennek. Na ez a pofátlanság a szemét társaságtól.

Ironfist 2011.06.04. 08:50:21

Elolvasgattam a kommenteket, de mindössze egyvalamire sikerült százszázalékosan rájönnöm.

@Vidéki: fasz vagy.

A véleményem meg annyi erről az időközben felreppent rémhírről, hogy: miért ne tehetnék meg?Hiszen ha megteszik, hogy zárolják a bankszámláinkat, akkor szimplán meglobogtatják a kétharmadot, hogy ezt akarta a nép. Ennyi.

Vidéki 2011.06.04. 09:55:49

@Ironfist:

Te viszont nem egyszerű "fasz vagy", hanem a rosszindulatú fajtából

Írod:. "A véleményem meg annyi erről az időközben felreppent rémhírről, hogy: miért ne tehetnék meg?"

Mármint, hogy zárolják a bankszámlákon lévő 2 millió forint feletti tételeket..

A veled egy húron pendülő alakok örök motivációja a károkozás, aljasság és/vagy a haszonszerzés, a lelketlen felelőtlenség,

Most éppen a bankrendszeren keresztül háborút vívtok a kormány ellen, tekintet nélkül a veszteségekre. A mások veszteségeire.
.

Vidéki 2011.06.04. 10:10:48

@Virág et.:

Ezt állítja nagy mellénnyel: „rendőrnek lenni szar dolog.”

Akik így gondolkodnak, azok ne menjenek rendőrnek. Rengeteg hasznos feladat van még a társadalom számára.

Lehetnek kiváló virágkötők, vagy filozófusok.

Mégis a tapasztalat azt mutatja, hogy jól működő államokban vannak olyan tettre kész, életerővel megáldott emberek, akik vállalják a rend és törvényesség védelmét és a feladatot sikeresen megoldják.

Ennek a hivatásnak is vannak nehézségei és kockázatai, de más hivatások sem mentesek a nehézségektől és a kockázatoktól.

Vidéki 2011.06.04. 10:19:18

@brumbrum:

Jellemző alantas gondolkodására amit ír:

„Akkor aki látta és érezte, hogy ez a rohadék társaság fog hatalomra kerülni,”

Ön az ország lakosságának jelentős részét rohadéknak bélyegzi.

Ez ráirányítja a figyelmet arra, hogy sok önhöz hasonló aberrált alak él a társadalomban.

Ezek a történelem során sokszor szerephez jutottak.

Élvezettel vállalták a feladatot kivégző osztagokban, megsemmisítő táborokban.

Secnir 2011.06.04. 12:38:22

@tesz-vesz:
ja. várható volt.
de az a két komment is elmond mindent...
:-)

brumbrum 2011.06.04. 12:53:49

@Vidéki: A jelentős része? Maga, hol él? Maga tényleg hülyének született. Az a pár száz barom arcú segfej az a jelentős rész. Csináltasson jó szemüveget, de az amputált agya akkor is mást fog látni.
Közel 6 millióan vagyunk és voltunk akik nem akarták ezt a szart. Ja, hogy nem szavaztunk? Az ilyen fülke forradalmár soha az életben nem fogja a dolgokat megérteni, mert szűk látó körű.
És annyira buta, hogy az x-et is úgy tudta csak leírni, hogy fogták a kezét.
Akik szétverik a köz tulajdont, amit az adókból építettek fel, azok az "emberek" számomra csak rohadékok tényleg. Én tisztelem a köztulajdont és a magán tulajdont is. Igaz a magántulajdont szerzők egy részének a tisztességes tulajdon szerzését meglehet kérdőjelezni. De akkor is tiszteletben tartom.
Az aberrált alakok tényleg szerepet kaptak 1998-2002 között, és 2010 április 11 óta. Ezt jól látja, lehet, hogy levette a ragtapaszt a szemüvegről.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.04. 13:05:58

@Virág et.:

Igen, őrizetbe vették a roppant veszélyes, 51 éves nőt. Sokat elmond, hogy félnek tőle.

Persze ez politikai megfogalmazásban így hangzik:
"A rendvédelmi dolgozókat képviselő szakszervezetek vezetőinek egy jelentős része a megoldásokat keresi és nem az utcai lehetőségeket - vélekedett Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője pénteken a TV2-nek.
A szóvivő a Tények Este című műsorban azt mondta: egyes - szélsőséges politikai csoportokkal kapcsolatot ápoló - rendvédelmi szakszervezeti vezetők viszont inkább a tüntetéseket választják, ami normális dolog egy demokráciában, de a törvényeket akkor is be kell tartani, ami az utóbbi időkben nem mindig sikerült."
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=163677

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.04. 13:11:01

@martonx:

"Elkezdesz dolgozni, ám lehet jövőre magasabbak lesznek az adók. Ráadásul most meg tudnád pontosan mondani, 20 év múlva mennyi lesz a nyugdíj korhatár?"

Viszont velem egyikről sem kötött szerződést a Magyar Állam, ez a különbség.

bandika gazdája 2011.06.04. 13:14:17

@laspalmas: A két napja az Operaház élére kinevezett Horváth Ádámot viszont kirúgták. (Elfogadták a felmondását miután visszavonták a kinevezését, merhogy a miniszter nem várta meg Orbán engedélyét!). Ez sem vékony pofabőr ám! Megkérdezném, hogy a minisztereknek szabad engedély nélkül a WC-re menni? Ha igen, nem helyes.

Horizont 2011.06.04. 13:14:59

@brumbrum:
Ha finom akarok lenni akkor azt írom neked, hogy érdekes vitapartner vagy, meg kell hagyni.
Én kristálytisztán emlékszem miket alakítottak az előző Orbán kormány idején. Nem is szavaztam rájuk, sőt rémülten figyeltem a 2/ 3 megszerzését. be is következett minden amitől féltem.
De te hol éltél az előző 8 évben??? "Az aberrált alakok tényleg szerepet kaptak 1998-2002 között, és 2010 április 11 óta." És a közben eltelt évek???? Minden szép és jó volt??? Normális vezetőkkel, normális intézkedésekkel? Vedd már le azért a rózsaszín szemüvegedet és állj két lábbal a realitás talajára. Tudod Édesanyám annyira utálja Orbánt, hogy ez miatt óriási elfogultsággal van az MSZP-vel. Neki megbocsájtom, nem csak azért mert az anyukám hanem azért mert 75 éves!!Ha te is ennyi vagy akkor oké:) Ha nem, akkor a szűklátókörű jelzőt először magadra aggasd:)

Marcellusca 2011.06.04. 14:15:56

@Horizont: Én nem láttam, hogy bárhol dicsérte volna "azelmúltnyócévet". :)

Horizont 2011.06.04. 14:24:51

@Marcellusca:
Nem dicsérte, de csak "1998-2002 között, és 2010 április 11 óta." időszakot szidta.
Az ugyanaz! Már bocs!

Vidéki 2011.06.04. 14:25:44

@brumbrum:

Írja: "barom arcú segfej"

Mindenki az lehet ön szerint, aki nem pendül egy húron azzal a vad gyűlöletfröcsögő mentalitással, amit ön képvisel.

Írja: "Az ilyen fülke forradalmár (mármint a választópolgár) soha az életben nem fogja a dolgokat megérteni, mert szűk látó körű.
És annyira buta, hogy az x-et is úgy tudta csak leírni, hogy fogták a kezét."

Ebből az következik, hogy a képviseleti demokrácia rossz dolog és egy olyanfajta "elitnek" kellene átvenni a hatalmat, mint amit ön reprezentál.

Ön szerint a választók akarata semmit sem számít és a választók akaratából létrejött kormány az ön kemény akaratához képest egy nagy nulla.

Horizont 2011.06.04. 14:39:45

@Vidéki: Arról nem is szólva, hogy a seggfej két g-vel van amúgy:)))

Vidéki 2011.06.04. 15:05:27

@Horizont:

Valóban "a seggfej két g-vel van amúgy", de én pontosan idéztem brumbrum elvtársat: "barom arcú segfej" .

Nem akartam, hogy úgy érezze, hogy meghamisítottam szellemi termékét.

Horizont 2011.06.04. 15:33:38

@Vidéki: Láttam, hogy nem a te terméked:)

@Himpellér:
"Állítás: Nem lesznek megszorítások, mert azok nem vezetnek sehová."
Az ésszerű, minden szinten életbe lépő, emberléptékű, gazdaságos, hatékonyságot feltérképező megszorítás igenis vezethetne egy jobb életre. Természetesen a jó kommunikáció is a feltétele lenne, hogy nagykorúnak nézzenek minket. Na ebből egy se teljesül! Ebből csak az agyatlan megszorítás marad, nem ott fenn hanem itt lenn!

kej 2011.06.04. 15:57:36

@laspalmas: ezt pont nem láttam, de ilyenkor a fidesz-komisszár súlyosbított tv2 riportere nem kérdez vissza, hogy az miféle tárgyalás, hogy viktor a bohócügyi államtitkárát küldi majd meghallgatni a tüntetőket? (tudom. naiv vagyok)

ami pedig szimát illeti: ha még van is vaj a füle mögött, akkor is várni kellett volna az őrizetbevételével néhány napot, amíg (esetleg) történik valami előrelépés a rendvédelmisekkel (tudom: naiv vagyok). így úgy néz ki, mintha politikai okai (is) lennének a letartóztatásnak.

kezdem azt hinni, hogy van benne némi igazságod neked is meg zerónak is (meg mindazoknak, akik szerint egy irányba mutatnak a dolgok), hogy bölcs vezérünk addig akarja feszíteni a húrt, amíg az elpattan s most tett egy lépést ennek érdekében. (tudom: nem vagyok naiv)

Horizont 2011.06.04. 16:02:56

@kej: Majd az elpattanó húr, jól pofán bassza!!!

Kartal (rezervált) 2011.06.04. 16:10:25

@kej: "úgy néz ki, mintha politikai okai (is) lennének a letartóztatásnak." - csak az van.

@Horizont: bár úgy lenne!

brumbrum 2011.06.04. 16:21:26

Na megint, ha nem tudunk valamit, akkor jön az erőltetett nyelvi kisegítés. Ettől nem lett műveltebb, de egye fene szégyellem magam.
Én az elmúlt 8 évet sem istenítem, semmi jó nem történt velünk, csak a hazudással és az ígérgetéssel szembesültünk akkor is. De amit azért el kell ismerni, hogy a demokráciát nem próbálták meg semmibe venni. Nem próbálták a jogokat elvenni, vagy korlátozni. Egyszerűen nem próbáltak meg a Wc-n lehúzni bennünket, a törvények egyedi értelmezése alapján. Vagy gyorsan törvényt alkotva megtenni.
Nem láttam rózsaszínben a világot, azért választottam én is a korkedvezményes nyugdíjat.Mert rendőrként utáltam, hogy nem tudtam a munkámat rendesen végezni, mert a valaki mindig akadályozta. Elvették a benzin pénzt, nem voltak nyomtatványok, nem volt írógép papír, egyszerűen már a semmi volt csak és a nagy mellű rendőri vezetők, akik a statisztikákkal verték a mellüket és a Rendőrség csak csúszott a szakadékba. Volt feljelentés rengeteg ellenünk, amiről mi nem tehettünk. De ezt a " Vidéki " féle emberek soha nem értik meg.
Utáltam a Gyurcsányt amikor nem kezdte el a reformokat, amikor kin nevezte Horváth Ágnest, utáltam amikor a betegségem miatt jártam az orvost és fizettem a vizit díjat, utáltam amikor a Kóka szem rebbenés nélkül hazudott, utáltam amikor a rendőröket a lakossággal össze ugrasztották, és egyetlen rendőri vezetőt nem ítéltek el, csak kis rendőröket, egyszóval utáltam a tehetetlenséget.

"Vidéki"
"Ön szerint a választók akarata semmit sem számít és a választók akaratából létrejött kormány az ön kemény akaratához képest egy nagy nulla."
Igaza van. Az akaratom tényleg nulla. De a valóságot mondja ha lehet, ne a nagy sületlenséget.
Hogy volt? A választásra jogosultak 40 %-a körüli része ment csak el szavazni ugye? Annak az 53 %-át érte el az Ön sötét pártja. Ez a választásra jogosultak kb tizenvalahány százaléka. Na ez ugye, hogy nem a többség, csak jól hangzik.

Nekem nincs is lelki ismeret furdalásom. Csak egyszerűen nem szeretem a hazugokat. Ha a sötét pártja mind azt betartotta volna amit a választásokkor ígért, semmi bajom nem lenne velük, csak az a baj, hogy jobban hazudtak mint a Gyurcsány. és ez tény.

A képviseleti demokrácia nem rossz dolog, ha valóban demokrácia van és valóban mindenkit képviselnek, nem csak azokat akik a párttal szimpatizálnak és gazdagok. Valamint nem a saját akaratukat akarják rá KÉNYSZETRÍTENI a népre, mer ez már diktatúra.
Az Ön vezére nem tehetetlen, csak az a baj, hogy egy meg egy szakbarbár, akinek lövése nincs semmiről, csak izomból neki ugrani mindenkinek.

Kartal (rezervált) 2011.06.04. 16:33:33

@fokabacsi: @tesz-vesz: @laspalmas: @kej:
találtam két idézetet, kíváncsi vagyok eltaláljátok-e ki mondta őket:

„Olyan időket élünk, amikor az ember, ha nem tetszik neki, ami történik, és ezt szóvá teszi, akkor bíróság elé citálják, meghurcolják, lejáratják, kirúgják. Sajtótámadás kereszttüzébe helyezik. Szóval gyalázatos dolgok történnek az emberekkel. Aki nem úgy gondolkodik, mint a kormány, meg a kormány holdudvara, meg az őket kiszolgáló értelmiségiek és médiaemberek, az, bizony sokat szenved most. Ezzel szemben, most nem politikai küzdelemre van szükség, hanem úgy, mint 1988-ban, 1989-ben, mert tulajdonképpen ezeket az időket éljük át újra, most civilekre van szükség. Bátor emberekre, akikben van civil kurázsi.”

„Ismét olyan időket élünk ma Magyarországon, amikor ha valaki valamivel nem ért egyet, és ezt szóvá teszi, előfordulhat, hogy bíróság előtt találja magát. Manapság Magyarországon gyalázatos dolgok történhetnek és történnek is, olyanokkal, akik vállalják a fő divatiránytól való eltérő véleményüket. Akik nem úgy gondolkodnak, mint a kormány, a kormány holdudvara, meg az őket kiszolgáló értelmiségiek, médiaemberek, nos, ők sokat szenvednek Magyarországon. Ezekkel a jelenségekkel szemben manapság ugyanúgy, mint 1988-89-ben civil kurázsira van szükség.”

Lehet találgatni, lesni nem ér! :)

kej 2011.06.04. 17:48:19

@Kartal (rezervált): jól van na. megengedő voltam, és elhittem, hogy tényleg hűtlenül kezelte a tettrekészek kasszáját szima. ezt ugye nem tudhatjuk még. az viszont érdekes kérdés, hogy milyen értékről van/lehet szó szó, mert ugye ezt nem nagyon hirdeti az ügysészég. néhány milliónál nem nagyon hiszem egyébként, hogy kezdeményezik/kezdeményeznék az előzetesbe helyezést. majd meglátjuk.

az idézetekről: fogalmam sincs, úgy hogy lesni fogok. egyébként rá gondoltam. hát látod mekkorát fordult a világ 2005-höz képest:(

kej 2011.06.04. 17:50:48

@Kartal (rezervált): egyébként meg totál felháborító a mandineren való narancs örömködés. egyszerűen gáz arcok

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.04. 17:59:04

tudatlanság boldoggá tesz, az ismeretek és a tudás kételkedővé, már magam sem tudom melyiket is választanám.......

Vidéki 2011.06.04. 17:59:18

@brumbrum:

Írja: "Az Ön vezére nem tehetetlen, csak az a baj, hogy egy meg egy szakbarbár, akinek lövése nincs semmiről,"

Bezzeg ön nemcsak, hogy mindent tud, de mindent jobban tud.

Írja: "A választásra jogosultak 40 %-a körüli része ment csak el szavazni ugye? "

Ezzel akarja megkérdőjelezni a választások legitimitását?

Ha a földön jár, észrevehetné, hogy amióta nem kötelező elmenni szavazni, a választópolgárok jelentős része nem megy el és a többiekre bízza a döntést.

A választási szabályok betartása mellett jött létre a mostani parlamenti többség.

Ha ön hallott volna valamit harangozni a képviseleti demokráciáról, akkor kapiskálhatná, hogy az mindenütt a „többségi elv” alapján működik.

Nagy Britanniában, ahol régóta demokrácia van, például, ha egy képviselő 51 %-ot kap, akkor ö lesz a választó kerületben a képviselő. Aki viszont (páros verseny esetén) csak 49 %-ot kapott az csak nézhet „mint Jenő a moziban”

Kartal (rezervált) 2011.06.04. 18:00:40

@kej:
Az első idézet 2003. január 16, Éjjeli menedék című műsor.
Második idézet 2004. július 8, Polgári Magyarországért Alapítvány konferenciája.
Elkövető mindkét esetben Orbán Viktor.

arlequin 2011.06.04. 18:17:22

@tesz-vesz:

judit asszonyt elvitték

...

hát...

no, alakul ez gyerekek,
készüljenek a hullámvasútra,
erős gyomrot s reggelit egyetek!

BöszmeBunkó 2011.06.04. 18:22:39

VIKTOR! baszom a szádat! eddig nem jártál a nyugati végekre "kampámyóni" mert ígyis-úgyis rád szavaztak "vóna". hmmmm, ez a világ már elmúlt!
gyere csak BAZDMEG! ha még nem kenték el a szádat zalában, most majd megkapod!
te akkora egy majom lettél mint a komcsi elődeid voltak......jössz te még erre te barom, te nulla kis gyökér!

mekkora egy szánalom vagy VIKTOR bazdmeg, azt hiszed, hogy csak a tetveskomcsikat dobálják meg errefelé? tudod, hogy nem... nem vagy te hülye.....EZ kell neked? MERSZ te még erre jönni?
cicc...ciccc....

ui.: rád és a narancs fajtádra szavaztam, amióta az eszemet tudom, de kurvára elbasztátok a "rönomét" nálunk, melósoknál! szopjál lovat te majom! :((((

Jurganov 2011.06.04. 18:55:10

@BöszmeBunkó: óvatosan, még a végén téged is elvisznek. :)
@laspalmas: ", de a törvényeket akkor is be kell tartani"-ne már, papagájpeti ezt kibírta röhögés nélkül? tuti elhaltak már az arcizmai.
@Vidéki: te most vagy bot vagy, vagy valami nagyon durva szellemi defekttel élsz...igazából hiába magázódsz, attól még nem lesz értelmes amit írsz. sajnálom, de betelt a pohár nálam, ignorállak innentől.
@kej: hogy hirdetné az ügyészség mikor még csak most gyártják a bizonyítékokat? majd ha kész lesznek akkor kihirdetik.
a mandineren meg azért örömködnek mert nem fogják fel, hogy holnap ők következnek. így jártak. majd lesz sírás-rívás év vége felé ott is :)

Kartal (rezervált) 2011.06.04. 19:00:14

@Jurganov: az a baj, hogy nálunk előbb...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.04. 19:16:00

@kej: gerinctelen indexes kádergyerekek.
szóra se méltóak a bohócok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.04. 19:19:00

@Kartal (rezervált): orbán egy félhülye, ostoba ember.
gyöngyöspata, lázár, és Szima után végleg bebizonyosodott.
csak hitegetik a rájuk szavazó narancsprolikat.

Horizont 2011.06.04. 19:29:01

@tesz-vesz:
Én ugyan nem szavaztam rá, de miért gondolod, hogy a rászavazók "narancsprolik"???? Ez túlzás.

Ironfist 2011.06.04. 19:32:14

@Vidéki:
Lol, mondom én, hogy fasz vagy :D

global001 2011.06.04. 20:09:27

@Vidéki: Te nem vagy egy gyenge eresztés agyilag !!!
Kb. Szarrágó Péter szinten lehetsz.
Az aljasság, sunyiság, cinikusság pont az ilyen f*szszopó lázár-félékre, Semjén-féle álkeresztény mocskos kis férgekre jellemző.
Egyébként amilyen "korrekt" módon ellopták a MNYP-i pénzekt, megtehetik a betétekkel is. Valamelyik ingyenélő g*ci benyújt egy javaslatot hétfőn, éjszaka megszavazzák a zombik reggel banknyitáskor meg lóvé nincs.
Sokszor azon gondolkozok, hogy az ilyen "értelmesek" mint te v. eszkép (ua) ebben az országban él-e, vagy kintről hírdeti az igét ??? De az is lehet, hogy csak egy ingyenélő parlamenti fidesz zombi vagy.

lanyi 2011.06.04. 20:16:06

Akkor mégegyszer felteszem a tiszteletteljes kérdésemet.

Tud valaki olyan államot, amelyik elvette a korábban törvényesen megszerzett korengedményes öregségi nyugdíját állampolgáraitól.

Köszönöm a válaszokat.

trojka 2011.06.04. 20:41:12

Persze, hogy persze. gondolom, vannak még néhányan, akik látták annak idelyén azt az ujságban megjelent fotot, ahol ott áll orsos viktor bördzsekiben, szakadtan és toprongyosan, ápolatlanu,l megbilincselve. (a "kis" csegevara) nos, most teljesul ki a kisember bosszuja: pusztuljon minden rendör és egyenruhás hetediziglen. Csakhogy-szerintem rossz lora ttettek. Igat, tomit ugy kellett északi szomszédunktol annak idején kiváltani, az is igaz, hogy Mariuszkát is elagyabugyálták, de én ugy érzem, ez most nagyobb falat lesz, mint az özvegyi nyugdíj elvétele a szegény, 30 ezer Ft-os nyugdíjas kapo egyedulállo öreg mamáktol. (kivánom minden szarhazi politikus Anyjának, bár nem hiszem, hogy öket annyira érintené) Ha elveszik a jogosan megszerzett rendvédelmi nyugdíjakat, az sem fog rajtuk segíteni, ha ismét magyar rendör egyenruhába bujtatott zsidokat hoznak Izraelböl rendet rakni. Valaki elgondolkodott már azon, hogy miért nem volt azonosito annak idején a rendörökön? Mert magyar rendör azonosítoját nem tehették zsido rendörre!

Ironfist 2011.06.04. 20:41:16

@lanyi:
Én tudok! Magyarország. :)

lanyi 2011.06.04. 21:02:01

@Ironfist:

Oké oké:)

Diktatúra nem ér:)

Akkor továbbra is várom az államok neveit.
Különösen kíváncsi vagyok a Fidesz fanok példáira:)

arlequin 2011.06.04. 21:10:40

na szép.

what a wonderul world!

Jurganov 2011.06.04. 21:16:48

hmm, most olvastam:
"...hogy Magyarország által is ratifikált az Emberi Jogok Európai Bírósága az 1950. évi Emberi jogok európai egyezményében és kiegészítő jegyzőkönyveiben foglalt jogok védelmét is semmibe veszi. Semmibe veszi, miszerint az 1. számú jegyzőkönyv 1. cikke védi a tulajdonhoz való jogot, azaz azt, hogy minden természetes vagy jogi személynek joga van javai tiszteletben tartásához. Senkit sem lehet tulajdonától megfosztani, kivéve, ha ez közérdekből és a törvényben meghatározott feltételek, valamint a nemzetközi jog általános elvei szerint történik.

Nem csupán a tulajdonhoz való jogot, hanem a jogalkotásról szóló törvény rendelkezéseit is mellőzve kíván jogszabályt alkotni, illetve jogszabályt módosítani. A jogalkotásról szóló törvény 2. § (2) bekezdésében foglaltak szerint ugyanis "Jogszabály a hatálybalépését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, kötelezettséget nem tehet terhesebbé, valamint nem vonhat el vagy korlátozhat jogot, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé". Ez a jogalkotás első alapvető követelménye."
így még érdekesebb amit a kormány tesz. vajon felsőbb utasításra teszi vagy egyszerűen csak suicid?

trojka 2011.06.04. 21:36:41

@Jurganov: Ember! Ök ezzel az állitolagos 2 harmados többséggel még azt is megtehetik, hogy a magyart sterilizálják, kiherélik és csak a cigány és a zsido szaporodhat. Azt is megtehetik, hogy elveszik a verítékkel felepitett házadat, muvelt kertedet, földjeide-azt is megtehetik (eddig is megtették) hogy kiszámitsák, mennyiböl tusz megélni, és mennyit kell még dolgoznod, hogy ök, a herék és ingyenélök megéljenek a Te adoforintjaidbol, illetve a kötelezö "hozzájárulásodbol."+ amugy, nézz csak szét, a valamikori "gulágok" valamelyike lehet, hogy rád vár! Nem a híd alatt laksz? Piszkos burzsuj, kulák vagy, hát jol vigyázz! "szemunk rajtad!"

gertb76 2011.06.04. 22:59:32

Szerintem borzasztó a mód, ahogy csinálják, de ezt a korengedményes nyugdíj dolgot meg kell szüntetni asap.

Kartal (rezervált) 2011.06.04. 23:12:18

@gertb76: megfelelően súlyozva, úgy igen. De amivel a kormánynak elsősorban foglalkoznia kéne, az a termelő, értéket teremtő munkahelyek létrejöttéhez való feltételek megteremtése. Mert attól nem lesz jobb az országnak, hogy több rendőr veri a Jobbikosokat, vagy a segílyesek tökvakargatás helyett lapátnyéltámasztásért kapják a pénzt. Ez mind az állam pénzét viszi, csakúgy mint eddig, így nem fognak az állami bevételek növekedni. Ahhoz kérem neki kéne állni dolgozni! És nem csak a segélyeseknek, hanem ennek a kibaszott ingyenélő "politikus" gárdának is!

picur3ka 2011.06.04. 23:33:03

Orulok, ha mindez, tenyleg a bohocugyi allamtitkarhoz tartozik, a ME megnyugtatott. Egyebkent, mindezen veszelyesnek tuno, bunozo elemeket le kene azonnal csukni.

Nem ertem a posztiro agymeneset.

attis119 2011.06.05. 00:08:37

A hitetlenkedőknek hadd idézzek, 2005-ös és 2006-os ügyeket:
www.hir24.hu/baleset-bunugy/2011/06/03/vadat-emeltek-gaspar-gyozo-es-felesege-ellen-adocsalas-miatt/
Nincsenek sem őrizetben, sem előzetesben.

2011-ből származó ügyek:
tmrsz.hu/hirek-aktualis/1577-tmrsz-kozlemeny-20110604.html
www.privatbankar.hu/cikk/karrier_menedzsment/diplomas_kivandorlas_rendelet_lesz_a_fek_43330

Komolyan kérdem, itt még senki sem fogta fel, hogy nem a tűzoltó vagy a rendőr nyugdíjáról van szó???

Virág et. 2011.06.05. 08:08:58

Azért nem tudom, ha annak idején GyF rendőrsége a vasutas szakszervezetek vezetőjét, az országot megbénító Gaskót őrizetbe veszi valami épp aznap reggel kitalált ürüggyel, akkor mit mondtak volna azok az emberek, akik szerint nincs itt semmi látnivaló, ez így van rendjén.

Orbánék most léptek át egy olyan vonalat, ahonnan már nincs visszaút.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.05. 08:48:19

@Virág et.: Sajnos azt a vonalat már rég átlépték, kb akkor amikor elvesztették a kormányzást, és azóta csak ámokot futnak......./választási csalást emlegetve, lenullázva a választási bizottságokat, testületeket; kordont bontuk, mert mi fsz gyerekek vagyunk stb stb./
és ezek még csak az elején, azóta csak normál érzésü, gondolkodó ember csak kapkodja a fejét

Jurganov 2011.06.05. 10:02:45

@trojka: igazából annyi hatalmuk van amennyi engedve van nekik. így, hogy a biorobotok mindenre bólogatnak, illetve az emberek meg vannak félemlítve így kicsit több. de nem minden.

Jurganov 2011.06.05. 11:18:17

@arlequin: Szimát le is tartóztatták (gondolom ő sem hitte, hogy meg merik lépni).kíváncsi vagyok, hogy mennyire messze fognak/próbálnak elmenni. kiket visznek még el, mikor, és persze, hogy éri-e őket baleset benn. és persze, hogy mikor szakad el a cérna az embereknél.

trojka 2011.06.05. 12:41:34

@Jurganov: szerintem már elszakadt...

Fell Bandi 2011.06.05. 12:43:04

Nos, várom hogy ki talál a másfél évvel ezelőtti levélben olyan állítást, ígéretet, ami nem valósult meg! Én átnéztem, teljesen korrekt.

arlequin 2011.06.05. 12:50:55

@Jurganov: szerintem tisztában volt vele, hogy megeshet. nem úgy ismertem meg a közléseiből, hogy ne lenne tisztában a 'magyar' rendőrség khmmm, hátterével...

Jurganov 2011.06.05. 12:58:28

@arlequin: azért szerintem mélyen belül nem nagyon hitt abban, hogy az ávh elviszi. mármint sztem hitt benne, hogy ennyire nem szarnak a tv-ekre.
@trojka: ááá, még messze van :) jelenleg úgy van, hogy ha a szomszédját hurcolják el az embernek akkor csak nevet, hogy megszívta.

Ironfist 2011.06.05. 13:34:24

@Jurganov:
Lol, méghogy baleset. Ilyenkor az emberek összeverik magukat, és más kézírással leírják, hogy mélyen megbánták bűneiket, majd megint más kézírással aláírják, ezután megtörten, hogy ennyi bajt okoztak Sztál...izé Viktornak felakasztják magukat a cellában.

arlequin 2011.06.05. 14:11:47

@Jurganov: szerintem pedig már nem hitt semmiben és várta a fekete autót. ha pedig hitt benne/avagy nem, vagy nem ebben, hanem abban, akkor valamit nagyon elnézett...

Jakab Andor 2011.06.05. 15:36:20

Szima Judit ügye nyilvánvalóvá teszi Orbán Viktor véleményét a rendőrökről.
A napnál is világosabb, hogy az eljárás koncepciós, a vád koholt.

Ezért -mint minden tisztességtelenül meghurcolt emberrel- szolidaritást vállalok vele, annak ellenére, hogy politikai nézetei miatt számomra nem rokonszenves.

Bővebben:

jakabandor.blog.hu/2011/06/05/szolidaritas_szima_judittal

trojka 2011.06.05. 16:01:36

Magyar rendörök!
Ti EZT hagyjátok? Mert ha igen, megérdemlitek a sorsotokat!

Marcellusca 2011.06.05. 19:14:17

Aszongya ez a törpenapoleon, most a tv2-n, a kedden készült riportban, hogy higgadtan kell tárgyalni a rendvédelmisekkel.
Megkapták. :(((
Meg csúsztat, hogy vízcsapokat törtek le.
Sz@rházi! Csak kinyitották a TŰZcsapokat, de nem rongálták, törték le!!!

Meg mekkora paranoiára utal, hogy a kormánytagoknak le kell adniuk a mobiljaikat a kormányülés előtt. :)))

AntiChrist™ 2011.06.05. 23:05:34

@attis119: Az szerintem csak a nagyon ostobák számára nem nyilvánvaló, hogy itt sokkal többről van szó. Ez az új hír a a "diplomás kivándorlás rendelet"-ről mindenesetre meglepett.
Meg fogják tiltani, hogy az emberek külföldre utazzanak? Vagy csak a külföldi munkavállalást, és csak a diplomásoknak?
Ezek megőrültek...

Ironfist 2011.06.05. 23:21:50

kkor ezek szerint nem kell azt se megvárnom, hogy lediplomázzak, megyek minél hamarabb, és majd kint átakreditáltatom magam.

seo · http://wordpress-honlap.com 2011.06.06. 02:12:11

@trojka: Nem áll szándékunkban hagyni.

A bejegyzéshez:
A 100-120 %-os nyugdíjról és a korról:
1996. év XLIII. tv.
52. §82 A hivatásos szolgálat felső korhatára a társadalombiztosítási nyugellátási szabályok szerint a hivatásos állomány tagjára születési éve alapján irányadó öregségi nyugdíjkorhatárnál 5 évvel alacsonyabb életkor betöltése.

25 évvel akkor tudunk elmenni, ha
- átszervezés van, és nem tudnak megfelelő helyet biztosítani (legtöbbször "erővel" küldik el az embereket) - teljes nyugdíj
- egészségügyi alkalmatlanság - teljes nyugdíj (ha nem éri el a rokkantsági szintet, utóbbi esetben rokkantnyugdíj)
- közös megegyezéssel - nyugdíj 50 %-át kapja 50 éves koráig

184. § A szolgálati nyugdíj összege a társadalombiztosítás szempontjából figyelembe vehető szolgálati idő tartamától és a 183. § (1) bekezdése alapján számított illetmény és illetmény jellegű juttatások havi átlagától függ. Ezek figyelembevételével a szolgálati nyugdíj összege:

-----------------------
Szolgálati Havi átlag-
idő/év kereset %-a
-----------------------
25 65,0
26 66,0
27 67,5
28 69,0
29 70,5
30 72,0
31 73,5
32 75,0
33 76,5
34 78,0
35 79,5
36 81,0
37 és ennél több 83,0

Azaz teljesen a TB szerint. Annyi a különbség, hogy nem utolsó x év, hanem utolsó 1 év alapján számolják ki a nyugdíjat (de ugyanúgy nettósított összegből, mint bárki másnak). Akkor járunk jól, ha abban az évben kapjuk a 25, 30. stb. évek után járó jubileumi jutalmat, amikor nyugdíjba megyünk.

És még valami: a fenti nyilatkozatok tükrében szégyellem, hogy jogi egyetemre jártam.

Akit a jelenlegi kormány aktuális és korábbi "érdekes tervei, lépései" érdekelnek, nézze meg időnként a szolgalatinyugdij.com honlapot.

2011.06.06. 07:09:44

@Ironfist: Nagyon kavarnak a fiúk, az is elhangzott, hogy aki államira jár, és nem fejezi be az egyetemet (mondjuk mert kiszenyózzák a vén genya tanárok, vagy lecsukják egy füves cigiért, vagy kap egy jó rákot), azzal visszamenőleg kifizettetik az összes megkezdett félévét. Ezek már tényleg nem tudnak mit kitalálni, hogy sanyargassák a népet, de előbb-utóbb rá fognak baszni, mert rájuk gyújtják a parlamentet.

tomwar 2011.06.06. 09:32:04

@blah: Elcsesztem, sorry. Belefer a hibahatarba. A tobbi mondandomma egyetertek!:-))

tomwar 2011.06.06. 09:33:33

@Vidéki: Hagymazas ideologiam!?
Eszre se vettem, hogy ideologiat gyartok...
Ha parta alaklok, belepsz?:-)

Ironfist 2011.06.06. 11:50:57

@Hajszás Láncos:

Ne gyújtsuk már meg... olyan szép az az épület. Van annyi híd Butapesten, inkább arra kéne fellógatni őket, függőrojtdísznek. Ja, és akkor azt képzeljétek el, hogy az ő felmérésük alapján az egyetemisták - nahát! - örülnek a visszamenőleges tandíjnak. :D

trojka 2011.06.06. 18:00:47

Victor Orbán pecsere! Viktor Orbán pecsere! Megvan a Kárpátok második géniusza! "Köszönet és hála!"

Kartal (rezervált) 2011.06.06. 18:12:08

Még az ég is meghasadt, amikor Orbán megszólalt. Már az sem bírja tovább...

www.origo.hu/itthon/20110606-ket-emberbe-egy-tarsashazba-es-a-godolloi-kastelyba-is-villam.html
"Villámcsapás szakította félbe Orbán beszédét"

Ez már égi jel! :DDD

guma 2011.06.06. 18:17:03

@Kartal (rezervált): xD
:)
nekem is ez ugrott be. D
már az ég is figyelmezteti : sok a hadova...

guma 2011.06.07. 17:16:20

Erre kellene népszavazás!

Mi ez a diszkrimináció?

Mennyi művészt, politikust érint (ha már a rendőrt, tűzoltót kiszámolták) és ez mennyi pénz? Ők azok akik rengeteg kedvezményt és kiemelt ellátást kapnak, miért nem dolgozhat Ők is közmunkásként járadékért? Mi jogon jár még az ének- tánckarosnak is korai nyugdíj???
na a többiről nem is beszélek, melyik ország engedi ezt meg magának, ilyen mértéktelenül?
meg a 35 éves sportoló járadékát (?) lásd Farkas Péter és ezt a politikus tömeget? Nekik miért nem kell közmunkára jelentkezni, nyugdíjról visszajönni??? Rendbe tették az országot?)

Az országgyűlési képviselőnek a határozott idő után egy fillért sem jár! Tudja mit vállal. Aki meg nem volt bent a munkahelyén attól visszamenőleg minden fillért visszafizettetni, úgy mint ahogy most a szocik sem kaptak rá fizut.
Visszamenőleg azt is megnézni mennyit gyarapodott a vagyonuk nekik, családtagjaiknak, rokonaiknak - mert ez bizonyítja szerintem, hogy nem az ország hanem saját céljaikra hozták a törvényeket. Aki csak az államtól kapott juttatást bármilyen formában az kártérítésként vissza kell, hogy ezt szolgáltassa, mert ebben adósodott el az ország, hogy "haza hordták" rokonnak, családnak. Láthatóan és kimutathatóan nagyobb mértékben gazdagodtak, mint az ország és ez a munkájukat tükrözi!

"Szakmai korkedvezményes nyugdíj:

- hivatásos katonáknak, illetve rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak (rendőrök, tűzoltók, vámosok, titokszolgák, börtönőrök), 25 éves szolgálat után.
- bányászoknak, ha legalább 25 év föld alatti (egyes szénkülfejtéses munkakörökben legalább 30 év) szolgálati időt szereztek.
- művészeknek (operánál, színháznál magánénekes, magántáncos, ének- és tánckari tag, színművész, hivatásos zenekarnál fúvós, cirkuszi artista, zenész, tánczene-, rockzene-, népi-, cigányzene-énekes, előadóművész), ha legalább 25 év szolgálati időt szereztek.
- országgyűlési és európai parlamenti képviselőknek, polgármestereknek: a képviselők nyugdíjba mehetnek, ha a megbízatásuk lejártát követő ötödik naptári év végéig betöltik az öregségi nyugdíjkorhatárt. A polgármesterek ezt a korhatár előtt három évvel tehetik meg, ha e tisztséget egy választási ciklusban töltötték be; két ciklus esetén öt, ennél több esetén hét év a bónusz.

Korkedvezményes nyugdíj: a szervezet fokozott igénybevételével járó vagy az egészségre különösen ártalmas munkakörökben dolgozóknak. A férfiaknál minden öt év, a nők minden négy év után, magas nyomás alatt dolgozók minden három év után egyévi kedvezményt kapnak.)

trojka 2011.06.07. 21:49:23

Azt hiszem, Orbánék gerincét egy-két rendörségi "vipera" talán rendesen kiegyengetné. Az azonosíto számokat meg az ö s...re kéne tenni, hogy tudjuk, kit is rugunk farba! Hajra, rendvédelmisek! Álljatok ki a Fötitkárnötök mellet, és harcoljatok, mert ha nem, akár száz évre is a Bach korszak "huszárjainak" sorsára fogtok jutni!"

murunga 2011.06.07. 21:50:00

DonPinterio úgy kezeli a hölgyet, mint a Maccabi Superstar Tasnádit...pföjjjjj!!!

süti beállítások módosítása