Skip to content


       Szűrés lista

"Folyik a munka, végül az lesz, amit a miniszterelnök úr mond."

Ezért szabad csak pártos sajtónak (HírTV, MNO, MTI) interjút adni, ezek a szemét firkászok mindenféle kellemetlen dolgot megkérdeznek, a miniszter lányos zavarában pedig egyre csodálatosabb dolgokat nyilatkozik ...

Matolcsyról van szó természetesen, és egy igazán remek fn.hu interjú.
 
Egykulcsos adó:
-Ön sikernek könyveli el az egykulcsos adót?

-Óriási sikernek.

-Milyen szempontból óriási siker?

-Három szempontból. Az egyik, hogy sikerült szakítani az irigységre épülő gondolkodásmóddal. Ez azt mondta, minél többet keres valaki, aránytalanul kell több adót fizetnie azért mert… és itt hosszú sor következett, mögötte az irigységgel. Másrészt sikerült kettéválasztani a szakmai hatékonysági elvet és a szociálpolitikai elvet a gazdaságpolitikában. Az egykulcsos, arányos adónak az adórendszer hatékonyságát kell ösztönözni. A harmadik a 16 százalék. Minden idők legalacsonyabb személyi jövedelemadó-kulcsa. Ez három olyan elem, ami miatt szerintem ez óriási siker.

-Közben „szükség lett” egy „bérkommandóra”, mert az alacsony keresetűek alapvetően rosszabbul jártak az egykulcsos adóval. A bérüket ki kell egészíteni, erre Rogán Antal fogalmazott meg ajánlást a versenyszféra számára. Nem mindenhol emelték az ajánlásnak megfelelően a béreket.

-Majd megteszik. Az egykulcsos, arányos 16 %-os jövedelemadó-rendszer első éve arra épül, hogy mindenki tartja magát a 4-6 százalék közötti nominális béremeléshez. Azt gondolom, az év második felében már nem találunk olyan munkáltatót, aki ne vitte volna végig ezt. Ha mindenki az ajánlásnak megfelelően emeli a béreket, az első évben sem lesz olyan csoport, amelyik rosszul jár.

-Ön érzi a versenyképesség növekedését? Mert ez volt a célja az egykulcsos adónak.

-Jelentősen érzem.

-Számokban kifejezve?

-A számok ismertek. Hogy milyen tényezők vannak mögöttük, afölött lehet szakmai vitát nyitni. A számok azt mutatják, hogy gyorsul a gazdaság növekedése, megállt a fogyasztás csökkenése, beruházási fordulat előtt állunk. Az első negyedéves adat gyorsulást jelez, és a trendvonalak is ezt jelzik a beruházásoknál. A hosszú távú megtakarítások nőnek, a jelzáloghitelesek pedig törlesztésre használják fel a többletjövedelmet.

-Ezt mind az egykulcsos adónak tulajdonítja?

-Nem, több tényező van, de a legfontosabb három ok között biztosan ott van az egykulcsos adó. Tényező a külpiaci húzóerő, és az is, hogy lassan véget érnek a rendkívüli évek, az emberek kezdenek megnyugodni. Lassan stabilizálódik az ország.

Bérkommandó:
-A miniszterelnök úr azt is mondta, szeretné, ha nyárra nem maradna senki, aki kevesebb pénzt visz haza, mint korábban. Kötelező erejű lesz a bérkommandó ajánlása?

-Folyik a munka, végül az lesz, amit a miniszterelnök úr mond. A 16 százalékot úgy vezettük be, hogy kötelezettséget vállaltunk a 4-6 %-os jövedelememelésre. Úgy látom, a munkaadók többsége, beleértve az önkormányzatokat és az állami vállalatokat, végrehajtották.

-Akik még nem, azok számára kötelezővé teszik a bérajánlást?

-Nem kell kötelezővé tenni. A mai magyar megújítási, társadalmi újjászületési rendben a munkáltatók nem tehetik meg, hogy nem hajtják végre azt, amit a mellettük lévő munkáltató már végrehajtott, amit a kormány kér vagy amit a kamara kér.

-Lehet ez alku része?

-Nem kell alkudozni. Végre kell hajtani.

Devizahiteles megmentése:
-Devizahitelesek mentőcsomagja: kinek az ötlete volt a 180 forinton rögzített svájcifrank-árfolyam?

-Volt 150, 160, 180, és 199. Hogy pontosan kinek, mikor melyik ötlete volt, erről megoszlanak a vélemények.

-A Magyar Nemzeti Bank véleményezte a tervet és azt állítja, az árfolyam átmeneti rögzítése hamis biztonságérzetet kelt. Ön szerint mekkora terhei lesznek egy átlagos hitelesnek 2015. január elseje után?

-A megegyezés világosan rögzíti, hogy a devizahitelesek védett árfolyamsávot kapnak. 2015. január 1-jétől sem lehet több a havi törlesztőrészletük, mint a decemberi, plusz 15 százalék. Hamis biztonságérzetről nincs szó. Mindenki pontosan tudja, milyen teher nyomja. Könnyebbségről beszélhetünk. Sajnos a magyar jegybank elnézte ezt a felhalmozott devizaadósságot.

-Mennyit költ erre az állam?

-Az állam garanciát vállal, a bankok garanciavállalási díjat fizetnek. A költségvetésnek egy fillérjébe sem kerül. Ez rendkívül szellemes megoldás és hatékony. Az terheli a költségvetést, ha a magyar kormány vállalja, hogy az országban senki sem kerülhet utcára. Hogy mennyibe, azt meglátjuk.

-Milyen keretek között működik majd a vagyonkezelő?

-Valószínűleg az MFB egyik leánytársaságaként működik majd. Eddig arra gondoltunk csak, hogy a Nemzeti Eszközkezelő vásárolja meg a bankoktól a bedőlt hitelesek ingatlanjait. Ez kiegészült azzal, hogy indul az új közmunkaprogramunk, és ennek keretében miért ne lehetne közmunkában olyan kertes, szociális családi házakat építeni, amelyekben elhelyezzük azokat az embereket, akiknek bedőltek a hiteleik? És miért ne vásárolhatna az önkormányzat maga a saját településén is olyan otthont, amit utána az eszközkezelő működtet? Sokfajta megoldás van kialakulóban.

-Mennyit költenek az eszközkezelésre?

-Még nem tudjuk pontosan, a jövő évre ötmilliárd forintot irányoztunk elő.

Címkék: matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr232963996

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zrínyi pusztulása 2011.06.08. 16:52:32

Van a Bajcsy-Zsilinszky úton (vajon mikor nevezik át szegény Endrét is…) egy régi nyomda. Azt hiszem, a költő, politikus és hadvezérről lett elnevezve Zrínyinek, nem pedig az dédapáról, a hadvezér Zrínyi Miklósról. Ez a nyomda – vagyis, a...

Trackback: II. Orbán-kormány tíz legrosszabb intézkedése 2011.06.07. 21:49:08

Múlt héten bemutattuk az elmúlt egy év 10 legjobb intézkedését. Már akkor ígéretet tettünk rá - és mi mindig betartjuk az ígéreteinket - hogy megmutatjuk a 10 legrosszabbat is. Most nem mutatjuk be újra a kiválasztás kereteit, de aki tudni szeretn...

Trackback: Megtudtam ki Lázár János példaképe 2011.06.07. 20:13:50

 Mint azt Lézer AudiS8 Jánostól már tudjuk, hogy aki semmire sem vitte, az annyit is ér! Magyarul, aki nem gazdag, az a szemében nem is ember. Megtudtam, hogy a kormányban Jánosunk példaképe Pintér Nyugdíjcsaló Sándor. Ezt sosem gondoltam vol...

Trackback: Kis magyar abszurdiktatúra 2011.06.07. 17:28:39

Aki diktatúrát kiált gyönyörű hazánkban, az gondolja át gyorsan, miről beszél! Nincs itt semmiféle diktatúra. A diktatúra ugyanis egy szervezett, rendezett, döntéseiben, céljaiban és módszereiben konzisztens, egységes ideológiával, de legalábbis tervsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fogash 2011.06.07. 11:20:19

hát ez gyönyörű, bár ezt a devizahitelesmegmentést a budaörsi út buszsávjához hasonlóan kellene kezelni...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.07. 11:22:06

Tele van epic mondatokkal, de ez különösen szép:

"A mai magyar megújítási, társadalmi újjászületési rendben a munkáltatók nem tehetik meg, hogy nem hajtják végre azt, amit a mellettük lévő munkáltató már végrehajtott, amit a kormány kér vagy amit a kamara kér."

Ízlelgessük a szavakat külön-külön, mintha egy finom bor lenne ...

Matolcsy György vajon mennyire van tisztában a magyar realitásokkal ???? :-))))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 11:29:25

Te Gyuri! Kezdésnek szerintem jó lenne, ha elmennél a magánszférába dolgozni, és megtapasztalnád hogyan is zajlik egy "bértárgyalás" a munkáltatóval. Kiábrándító lenne a végeredmény asszem :)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.07. 11:32:13

Matolcsy szerint felesleges informatikát tanítani a felnőttképzésben
hvg.hu/itthon/20110607_matolcsy_informatika_felnottkepzes

Végül is az Informatika a jelen és a jövő ...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 11:33:18

@Seduxen: Ki venné fel ezt a nyomorultat a magánszférában bármilyen munkakörbe, de most komolyan...szellőztetésre sem jó a fajtája...

Secnir 2011.06.07. 11:35:57

A 16 százalékot úgy vezettük be, hogy kötelezettséget vállaltunk a 4-6 %-os jövedelememelésre. Úgy látom, a munkaadók többsége, beleértve az önkormányzatokat és az állami vállalatokat, végrehajtották. A mai magyar megújítási, társadalmi újjászületési rendben a munkáltatók nem tehetik meg, hogy nem hajtják végre azt, amit a mellettük lévő munkáltató már végrehajtott, amit a kormány kér vagy amit a kamara kér.

ez hülye. piaci versenyről még sosenem hallott???
amúgy ha a kormány kötelezettséget vállallt, akkor tessék átutalni a 4-6 (de inkább 6) %-ot. Havonta. mert nálunk nem volt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 11:36:34

@zero: Nagyon helyes, a rovásírást/lópucolást lehetne behozni helyette, sokkal piac és versenyképesebb lesz tőle bárki, bárhol.
Hogy klasszikust idézzek: MIÉRT???
Miért nem tiltják le a nyilatkozatait???

Secnir 2011.06.07. 11:36:51

@zero:
ne ! informatikát ne tanítsanak könyörgöm!!!!!

még kinevelik nekem a konkurenciát....

spinat 2011.06.07. 11:37:37

ha ezt Hofi megérhette volna!

sárkányfő 2011.06.07. 11:38:51

Ezt az embert miért nem rúgták ki akkor, amikor már Januárban megbukott a saját költségvetése, és egy 250 milliárdos korrekciót kellett végrehajtani?

Vagy miért rúgták ki a picsába akkor, amikor hazudott?
www.fn.hu/makro/20110420/matolcsy_hazudik/

Vagy akkor amikor hazudott?:
www.fn.hu/belfold/20110207/oszko_matolcsy_hajmereszto/

Vagy akkor amikor hazudott?:
hirszerzo.hu/profit/20101130_kopits_matolcsy_hianycel

CDX 2011.06.07. 11:39:24

micsoda dilettáns barom! Oh irgalom atyja ne hagyj el...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.07. 11:40:15

Amúgy meg milyen adócsökkentés az, hogy akkor leszel nullánál, ha emeli a munkáltatód a fizetésedet ???

Nem is arról van szó, hogy JOBBAN jársz az adócsökkentéssel több pénzt viszel haza, hanem csak ugyanannyit, mint eddig ...

Miért nem lehet beismerni, hogy okés emberek, sajnáljuk, ezt a részt elkúrtuk?

pr0letar · http://proletar.blog.hu 2011.06.07. 11:41:35

"Ez azt jelenti, hogy a felnőtt fejjel az első szakma megszerzésére törekedő, sokszor tanulási nehézségekkel küzdő emberektől is megkövetelik az informatikai ismeretek elsajátítását, és például a kosárfonó szakmához tudni kell Excel-táblázatot készíteni"

ezzel probaljak alatamasztani, hogy az informatika haszontalan? Miutan barmilyen hivatalos ugyben, orvosnal, hivatalban barhol azzal zavarnak el, hogy nezd meg az interneten? meg ott lesz informacio rola? Akkor nem termeszetes, hogy a kosarfono is legalabb kepes legyen emailt szovegezni? ordogtol valo az az Excel... legalabb kepes lenne sajat kis hazi koltsegvetest csinalni, hogy kiszamolja mennyi penze marad honap vegere ... jo persze, mai magyar viszonyokban nem kell mar szamolni a nullat.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.06.07. 11:41:39

"..hogy mindenki tartja magát a 4-6 százalék közötti nominális béremeléshez. Azt gondolom, az év második felében már nem találunk olyan munkáltatót, aki ne vitte volna végig ezt. ."

Hol élsz te fasz?
Aki nem multinál dolgozik még mindig zsebbe kapja a fizetésének nagy részét és kettő esetleg négy órára van bejelentve. És kurvára nem kap három forinttal sem többet mert örül, hogy van melója.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.07. 11:41:42

Legalább tudjuk hogy működik a II. Orbán kormány, és a 8 minisztérium + a sok száz háttérintézmény:

"Folyik a munka, végül az lesz, amit a miniszterelnök úr mond."

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.06.07. 11:41:49

Régebben: "dübörög a gazdaság" Most: "Magyarország és a Kárpát-medence a XXI. század elején megszülető új európai gazdaság motorja lehet"
Valóság akkor? Valóság most?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 11:43:04

@Seduxen: Jessz! Társadalmi munkában megyek mellé felügyelőnek! :DDD

MrOne-Two 2011.06.07. 11:45:42

heh az FN interjuban mondja hogy 500 MILLIARD forintot bukott el a koltsegvetes, 500 MILLIARDOT. ez a barom meg ugy ervel, hogy ennyivel tobb maradt a gazdasagban. arrol nem beszel, hogy ez a penz nagyjabol a teljes munkavallaloi lakossag nagyjabol 30-40%-nal maradt ott. a tobbi embert mostis ugyanennyit kap, adozik, stb... idiota, dilettans barom. kozgazdasz akinek meg diplomaja sincs...

nagyon_buta 2011.06.07. 11:46:18

Én azt hittem, hogy 4 év kormányzás és 8 év ellenzéki lét alatt valamit tanultak, készülnek kormányozni, vannak ötleteik hogyan, merre kell elindulni, de sajnos csak azt látom, hogy a mérhetetlen "vezértisztelet" maradt, meg a kitől mit nyúljunk le hirtelen -az újonnan bevezetendő adók (hamburger, eb stb), nyugdíj helyett valami adózható járadék (bár minta 2013-tól az is adózna) stb- aki meg ellentmondana nekik "eltapossák" a nyer/nyenyi szellemében igen király.
Sötét jövőt vizionálok..:))))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 11:47:05

@csizsikpizsik: számomra ez a mondata a leginkább dermesztő:

"A 16 százalékot úgy vezettük be, hogy kötelezettséget vállaltunk a 4-6 %-os jövedelememelésre" - milyen kötelezettséget tud akár ez a félnótás, akár a kormány vállalni arra, hogy a munkáltatóm X %-os béremelést ad? Ez tényleg ilyen hülye, vagy megjátssza?

ketroot 2011.06.07. 11:50:36

@Seduxen:

Szerintem nem tud színészkedni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 11:54:10

@Seduxen: Tényleg ilyen hülye és ennyire nincs fogalma a való életről. Kesztyűbáb, Viktor gyűlöli a közgazdaságtant és mindent ami azzal kapcsolatos nála ördögtől való, kellett egy idióta aki az ő által kitalált faszságokhoz bólogat és segít még nagyobb faszságot kerekíteni belőle.

hairless chicken 2011.06.07. 11:55:12

ez az ember mindig megnevettet :-) viszont azért valahol ez nagyon is szomorú...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 11:57:05

@csizsikpizsik: még szerencse, hogy ebben a vidám társaságban akad még egy bohóc, aki mindezt ugyanilyen szakmai színvonalon, és vehemenciával képes tolmácsolni is :DDDD

www.fn.hu/belfold/20110607/orbant_nem_erdeklik_tuntetesek/

"Bohóctréfát próbálnak űzni nemcsak a kormánnyal való tárgyalásból, hanem az általuk képviselt állományból is egyes szakszervezeti vezetők - így reagált a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: családok, emberek tízezreinek életével bohóctréfát űzni ízléstelen dolog. "

spinat 2011.06.07. 11:57:40

@zero: nem elkúrták, az le van védve. Mondjuk elcseszték vagy akármi más.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.06.07. 12:00:03

@nagyon_buta: Tökéletesítették a démonizálást.

Mert ha azt nézik, hogy mi jó az országnak és nem csak az ideggyenge, narcisztikus Viktor királyunk következő trónra lépését várják, akkor nem vonulgatnak ki az ülésekről, nem gáncsolják el a vizitdíjat, stb..

Én kiválóan emlékszem, hogy osztotta ketté az országot ez a nagyképű, szőkített olajban tocsogó, konzervatív bőrbe bújt kommunista szarrágó banda. És hiába ugattam mindenkinek, hogy mindent, csak a kétharmadot ne, valahogy baj van itt a hosszútávú memóriával.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 12:02:26

@spinat: AntiNERizálták? Ahhoz mit szólnánk? :DDD

minimalista 2011.06.07. 12:03:02

A fidesz-magyar gazdasági csoda receptje - mondhatni három "sarokköve" - tehát a következő:

1. végy egy közgazdász gazdasági minisztert, aki nem ért a szakmájához, de jó aránnyal figyelembe veszik a döntéseit :D

2. végy egy jogász miniszterelnököt, aki ugyan ért a szakmájához, de annak több ezer éves alapelveit rúgja fel folyamatosan és rendületlenül és aki saját gazdasági elképzelései mellett jó arányban valósítja meg gazdasági minisztere elképzeléseit is

3. véletlenül se hallgasd meg a közgazdasághoz értő személyek/szervek véleményét, mert az eltérít az általad helyesnek vélt úttól : "500 milliárdot. Az egykulcsos arányos, 16 %-os szja-rendszeren keresztül 500 milliárddal marad több pénz a háztartásoknál, a gazdaságban. Mellár úr először nézze meg a számokat. A többi lehet szakmai, erkölcsi, szociálpolitikai vita. A közgazdasági életben ezt az egészet bonyolultan nézik. Az egyszerű nézőpont az, hogy mi jó a gazdaságnak? Ha több pénz van a gazdaságban, akkor az megy. A vállalkozók is motiváltabbak, ha nincs jövedelemfék a magas adó miatt. Ez régi vita, de tisztul a gondolkodásunk."

Ezek után azt hiszem nekünk nem maradt más, mint imádkozni...:)

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.06.07. 12:06:20

@Seduxen: Ezt miért Szijjártó mondta? Hol van a bohócügyi államtitkár? :)

(Látom, az avatarod alkalmazkodott az ország színvonalához.. :)

minimalista 2011.06.07. 12:08:51

@minimalista:
Amúgy ma itthon vagyok, kíváncsiságból ránéztem az élő parlamenti közvetítésre egy órája és örömmel jelenthetem, hogy 2/3-os fölényben került az ellenzék!
A képek alapján nagyjából 10 kormánypárti és cirka 20 ellenzéki képviselő vitázgat az országot érintő ügyekről a 385 fős parlamentben! Kevesebb mint 10%...

Hajrá fiúk! :D

Leriel 2011.06.07. 12:10:47

Olyan nehéz lenne valami olyasmibe beruházni, amivel az ország terméket állít elő, amit aztán eladhat, és ezáltal nyereséghez jut? Akár tudósok, szakértők, mérnökök képzésével (építsük le az egyetemeket, mert túl sok a diplomás), mint szellemi tőke felhalmozásával, akár az ipar megerősítésével (eladtuk a MOL-t, majd másfélszer annyiért újra megvettük), akár a mezőgazdaság támogatásával (szevasz Unió!). Magyarországon a közhiedelemmel ellentétben még mindig rengeteg ásványi és természeti erőforrás van, amit ki lehetne aknázni! Csak itt áll elő az a probléma, hogy nem volt pénz téglát gyártani, hát eladtuk a téglagyárat...

Komolyan mondom, kíváncsi vagyok, mikor jelentik be az államcsődöt, és dobják szét az országot a környező EU tagok között...

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.06.07. 12:13:00

@minimalista: Kemény... Biztos valami fontos dolog lehet, pl. most nevezik ki a nutellaügyi államtitkárt.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.06.07. 12:19:40

Ez rettenetes. Matolcsy egy lyukas fityinget sem ér. Párthovatartozástól függetlenül értéktelen a munkája, mert minimális intellektusa sincs.

minimalista 2011.06.07. 12:22:44

@Leriel:
Ne aggódj, 8 év ellenzékiség és egy év kormányzás után a reálgazdasági tervezést is elkezdik modellezni:
"Azt tesszük majd, mint a franciák, a bajorok, az osztrákok vagy a finnek. Ezekben az országokban 5-10-15 éves ágazati és szakágazati előrejelzések, tervek és koordinációs folyamatok vannak. Például, hogy Franciaországban milyen földrajzi sávban, milyen iparok fejlődjenek? Elemzik, hol vannak leszakadt földrajzi sávok, hol van kiaknázatlan fejlődési potenciál? Ezt központi stratégiai gondolkodás tárja fel. "

Ezek szerint húsz év nem volt elegendő annak belátására, hogy a reálgazdaság nem egy elhanyagolható tényező. De sebaj, a fentebb vázolt rendszerben különleges képességek garmadájával megáldott vezetőink elkezdik a feltérképezés modellezésének előkészítését rögtön az ezután következő években!
A csoda (ismét) elkezdődik majd, bizony!!!

Kicsi Kacsa 2011.06.07. 12:24:14

Én szóltam előre, amikor ujjongtatok, h végre egy szakember került miniszteri székbe.
Apuci a Pannónia Filmvállalat igazgatója volt (rajzfilm), kőkemény MSZMP-s.
Fiacskája már akkor kint tanult Angliában, amikor mi csak sóvárogtunk nyugat felé.
Mégis, mit vártatok ettől az embertől?

minimalista 2011.06.07. 12:24:58

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
De akkor is, olyan szomorú volt nézni az ürességtől kongó padsorokat...
Kövér Lezli nem tudom merre csatangol ilyenkor...

unc_fester 2011.06.07. 12:27:14

A Vargát miért váltották le? Az legalább egy iciripicirit értett a pénzügyminiszterkedéshez ...
(Persze ő is mondott jókat, Járaival egyetemben. :) )

2011.06.07. 12:35:43

@zero: Az informatikát nem lehet megenni (max az informatikusokat.) Márpedig itt már lassan ez a probléma.

@csizsikpizsik: német nyelvterületen keresettek ám a magyar lovászok. 1000 euró plusz teljes ellátás szokott lenni az ajánlat. Bizony hasznosabb, mint egy Gábor Déneses informatikusi "diploma," amivel kitörölheted. Informatikusok meg mérnökök meg menedzserek majd a nyugati hülye kölkök lesznek, nekünk marad a trágyás talyiga, ezt kivételesen jól látja a viktátor. :-(

helikopter 2011.06.07. 12:39:05

"A mai magyar megújítási, társadalmi újjászületési rendben a munkáltatók nem tehetik meg, hogy nem hajtják végre azt, amit a mellettük lévő munkáltató már végrehajtott, amit a kormány kér vagy amit a kamara kér."

erre szerintem még kim dzsong il is elégedetten csettintene.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.06.07. 12:42:21

Nálunk a Zasszony a pénzügyminiszter, szépen excel táblában vannak bevételek-kiadások.
Én épitészként bizonytalan mennyiségű és időben is rendszeresen elcsúszott jövedelmet hozok haza, ő a fixet minden hónapban.

Ha olyan hülye lenne, mint Matolcsy, akkor már rég lenne
- szanetli a romos szerszámos helyén, grillezővel, tusolóval
- fel lenne töltve rendesen az udvar, és zöldelne a fű
- a garázstető is zöldelne (zöldtetőt akarok)
- lenne plusz szigetelés a házon a mostani elég jón felül
- mindenhol lenne a térkövezett járda, és burkolt terasz
- lenne 106 cm-es LCD tv, hogy azon teniszezzek esténként a Wii-n (egyébként nem tévézünk)
- lenne mindkettőnknek új laptopja, plusz a mostani asztali gépet kicserélném erősebbre
- lenne még egy autónk, ami egyébként kurvára felesleges még most
- meg lenne csinálva az utcafronti kerités, távnyitós kapuval

Csakhogy amig a tervezésekért nem jönnek be a pénzek, addig nem pattogunk. Lenne kitől kölcsön kérni, de előre nem költekezünk, hanem csak utólag.
Mostanra a fenti listából a felének meg kellett volna valósulnia, mert elméletben a pénzek bejöttek. Aha, csak mindenki csúszik a kifizetésekkel (ha egyáltalán fizet).

Ezt miért nem lehet nagyban is csinálni?
(most hallom az új bp-i Stadiont is, agyam eldobom :@)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 12:42:23

@Hajszás Láncos: 1000 órjó és teljes ellátás? És van-e ottan Túró Rudi? :)))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 12:44:39

@Kőmíves Kelemen: 1 gól San Marino ellen (hahaha!) barátian, jó focihoz már jó stadion dukál...

Secnir 2011.06.07. 12:49:09

@csizsikpizsik:
"És van-e ottan Túró Rudi?"

lovaknál? markold erősen, és lesz.
de nem túró rudi, hanem egyenesen Túró Rudolf Úr!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 12:51:12

@Secnir: Hááát, valszeg nem erre gondoltak az ifjú kereszténydemokrata urak...bár ki tudja náluk :)))

zrobasé 2011.06.07. 12:54:19

most komolyan, mit vártatok ? minden szép, minden jó, mindennel meg vagyunk elégedve !
te meg itt bohóckodtok mindenféle kézzelfogható dolgot kerestek, kutattok...nem elég, hogy Gyuri meg van elégedve ? kell ennél több ? NEM ! ez triviális...és különben is :
GYURCSÁNYAHIBÁS, MONNYONLE !
mocsok mszp, kussoltok !
bértollnok, fizetett bloggoló, komcsi,zsidó,hazug,demagóg vastagbőrprolik kusshadás van !
bruttó-nettó államadóság...majd ha 50% alatt lesz, majd akkor!
hol van a gyurcsánybajnai által felvett 56000 csilliárd forint, mi ? elloptátok, mocskok !
ha meg nem tetszik valami, ott van a szociális konzultáció, tessék szépen visszaküldeni, nem itt hőzöngeni, mint a kocsmában !

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 13:02:37

@zrobasé: ugye ez neked el van mentve egy word-ben, és ilyenkor csak kopipaszta? ugye? UGYE? :DDD

2011.06.07. 13:04:47

@csizsikpizsik: Ki nem szarja le a túró rudit? Van tiroli rétes. Meg bögyös szőke Brünhildák, akiket előzékenyen föl lehet segíteni a nyeregbe, adva az egzotikus ungarische betjart direkt aus dem Pußta. Az pedig köztudott, hogy a német lányok nagyon könnyen adják magukat... lovaglás után kis hullócsillagnézés a szénakazal tetején, tipi-tapi, meg a többi.... nem rossz élet az. Jobb mint egy sivár irodában kockulni valami rusnya c++ forráskód előtt.

S***ci 2011.06.07. 13:05:01

Az informatikai képzéshez:

Analfabetizmus után legyen digitális írástudatlanság is! A legtöbb tanfolyam esetében az informatika az egyetlen használható tudás, amit adnak! Próbálj meg kosárfonásból megélni, hacsak nem facebook-on hirdetett egyedi fonott biz-baszokat gyártasz!

Mindez még úgy is igaz, hogy csapnivalóan rossz a hazai informatikai képzés! :(

lyken 2011.06.07. 13:05:44

@zero: Matolcsy az a fidesznek, mint a szociknak volt a Molnár.

GGG77 2011.06.07. 13:07:14

"Elfogadja az ön javaslatait, gondolatait a miniszterelnök úr?

Igen, el szokta fogadni. Jók a találati arányaim. "

Majd a fejed felé repülő tojásoknak, rohadt paradicsomoknak is jó lesz, remélem. Ócska, szarházi.

lyken 2011.06.07. 13:09:37

@zero: "Miért nem lehet beismerni, hogy okés emberek, sajnáljuk, ezt a részt elkúrtuk?"
Mert a pártot ami még sose kúrt el semmit az az ember vezeti aki még soha nem hazudott. Hamarosan az öszödi kormányingatlant is eladják gondolom. Aztán Balaton Öszödöt átnevezik valami szalonképesebb fidesz konform dologra ami sugározza majd a polgári inkviziciós kisfiúsimogatós értékrendjüket.

zrobasé 2011.06.07. 13:09:56

@Seduxen: még csak az kéne ! Csatolny miniszter úr mondta, hogy az informatika a rothadó kapitalizmus mentsvára ! én abból nem kérek...ókonzervativ módon MEGJEGYZEM a dolgokat, és ha kell, előhivom a zagyambú ! te meg fejezd be ezt a bohóckodást, te tőzsdecápa, mert mindjárt jön az eszkep-Vidéki tandem, és szükség lesz minden erődre, hogy visszaverd a NER-t, te,te forinthiteles !

global001 2011.06.07. 13:10:25

És még Veressre mondtuk, hogy idióta !!! Akkor ez mi ???
Óriási siker a 16 %-os SzJA ???
Mondjuk azt nem mondta, hogy kinek.
"A hosszú távú megtakarítások nőnek, a jelzáloghitelesek pedig törlesztésre használják fel a többletjövedelmet."
Akkor, ha nőnek a hosszú távú megtakarítások, hogy forgatják vissza a gazdaságba a pénzt ???? Mert ezt minden ember - kivéve a narancsdroidokat meg ezt a f*szt - megmondta, hogy nem fogják elkölteni, hanem beteszik a bankba, thát nem fog nőni az adóbevétel.

Az meg, hogy versenyszférába menjen dolgozni, na az .............. az meg abszurd lenne. Nincs olyan hülye ma M.o.-on aki egy ilyen idiótát még minimálbérét is alkalmazna. Egy hülye barom, annyi köze van a közgazdaságtanhoz, mint nekem a főzéshez !!!!

Secnir 2011.06.07. 13:11:13

@S***ci:
mellettem a naridroid kolléga online farmon online kosarat is fon facebook játékban.
online meg is él.
offline meg sír.

GGG77 2011.06.07. 13:11:15

"Folyik a munka, végül az lesz, amit a miniszterelnök úr mond."

Akkor pl te Matolcsy mire kellesz?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 13:12:45

@zrobasé: ez esetben fogadja elismerésemet! :D

zrobasé 2011.06.07. 13:13:08

@GGG77: bohócügyi miniszterrre tippelek, mert államtitkár már van :D

GGG77 2011.06.07. 13:14:01

A Gyurcsány-Veress páros ezekhez képest csodálatos volt.

zrobasé 2011.06.07. 13:15:10

@Seduxen: köszönöm, öntöl ez megtiszteltetés :)
(utálnak is velem beszélni, mert családi vonás, hogy a látott-hallott-olvasott dolgok 80%-át megjegyzem...ergo, aki összevissza hadovál, azt gyorsan le tudom leplezni...és még jól jön az asszony ellen a vitákban, hogy én szórol szóra emlékszek, miket mondott akár évekkel ezelött is :)))

lyken 2011.06.07. 13:15:56

@nagyon_buta: "Én azt hittem, hogy 4 év kormányzás és 8 év ellenzéki lét alatt valamit tanultak, készülnek kormányozni..."

Naja. Reménykedtek, hogy majdcsak lesz valami. Aztán a megválasztásuk után 8 hónapnyi semmittevés(lényegében értelmetlen látszatcselekvés) ment. A közben keletkezett adósság finanszírozására meg elvették a manyup pénzeket. (Kiváncsi vagyok, hogy junius 12 után, mikor elkezdik átnyokni a manyup vagyont, mekkorát fog zuhanni a tőzsde. Jó dolog a short, ugye gyerekek?)
Egyetlen rohadt nagy szerencsénk van. Hogy anno a Feri nem mondott le. Ha ezt a bóhóckodást a válság közepén csinálták volna, akkor mi lettünk volna az első csődbement állam még Izland előtt és ma a szocikat sírnánk vissza.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 13:17:05

@GGG77: a válasz egyszerű, nézd meg a két képet:

t7.hu/jsd

www.fn.hu/makro/20110602/matolcsy_jok_talalati_aranyaim/

rájössz mi a közös kettejükben? :DD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 13:19:31

@Hajszás Láncos: Persze-persze, és az érzés hogy megpillantod a magyar főváros magyar fényeit alattad és a magyar Balaton magyar tűzijátékát nézed miközben magyar pörköltet tolsz magyar galuskával, magyar kenyérrel és magyar csalamádéval (hoppácska, előtte azért 30 magyar fekvőtámasz!)? Hiába tanítottak az ifjú kdnp-s seggfejek a tavasszal?

zrobasé 2011.06.07. 13:19:35

@Seduxen: viktor gyuritól kéri el a lila nyakkendőjét ? én másra nem tudok tippelni e két kép alapján :D

zrobasé 2011.06.07. 13:21:16

"Azt kellene rögzíteni, hogy az szja mértéke nem lehet nagyobb 16 százaléknál."
aha...és a szuperbruttósitással mi lesz ? vagy az igy már oké, hogy szja 16%...plusz még a pókos nyócszáz,meg hiperbruttó,meg a szolidaritási adó, megezmegaz...ehh...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 13:23:35

@zrobasé: na vigyázz a szájadra!!! Mi az, hogy Viktor KÉRI el Gyuritól? Egyrészt Viktor ADJA ODA NAGYLELKŰEN Gyurinak, másrészt meg ez, hogy "Viktor kéri", akkora paradox, mintha azt mondanád, hogy Chuck Norris SIET VALAHOVA. Ez nem igaz, Chuck Norris ODAÉR! :DDD

2011.06.07. 13:24:01

@csizsikpizsik: A tüzijátékot közvetíti a TV, pörkölt meg német nyelvterületen is van, csak furcsamódon úgy hívják, hogy "gulas." (Gulyásleves - na az nincs, de bármikor főzhetek, ha akarok.) A sprehwaldi uborkának viszont nincs párja, és nekem ne magyarázzon senki, aki Gagarin után 60 évvel még mindig a felhők fölött röpködő angyalkákban meg a teremtésmítoszban hisz, mert nem tudom komolyan venni a józan ész teljes hiányának e nyilvánvaló jelei után.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.07. 13:26:30

Röhögnék, de inkább sírok, ez az ember setétebb a sokéves átlagnál, ez a beszélgetés akár Hacsek és Sajós is lehetne egy kabaréban, de ez a valóság, sííííírok..............
Ennél a "gazdasági" embernél, még egy óvodás is fényévekre van, ha a zsebpénzéről van szó.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 13:28:04

Ez a Rogán-Jóban-rosszban komoly vagy meghekkelte valaki az index főoldalát???

global001 2011.06.07. 13:29:39

Amúgy igaza van a Bölcs Vezírnek, mikor azt monja, hogy turiznusra kell építeni a fejlődést !!!
KATASZTRÓFATURIZMUSRA Kirakni a Hősök terére az ilyen baromkat, mint ez az idióta (vagy Szijjártó, Kósa, Rogán, Balsai) a "zseniális" ötleteikkel, és a külföldi turisták halálra fogják röhögik rajtuk magukat ==> és minden évben eljönnek szórakozni, amiből több lesz az adóbevétel. Plusz a téren lehetne belépőt is szedni, pont mint az Állatkertben !!!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 13:31:18

@Cirbi: Ennyire azért még ez a nagyra nőtt waldorf-óvodás sem lehet ilyen....

Apafarkas 2011.06.07. 13:54:05

Egy kérdést még feltehetett volna a riporter:

-Lehet ez alku része?

-Nem kell alkudozni. Végre kell hajtani.

-Különben?

Secnir 2011.06.07. 13:54:06

@csizsikpizsik:
sajnos komoly.
pedig egy vicc.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 14:00:40

@Cirbi:
@Secnir:
Édesfaszom, ez az ország, ez a polelitt...Én Fluor Tomi helyében most kezdeném összefosni magam, mi van ha Navracsics/Kósa lesz valamelyik hívásnál a vonal végén, hogy figyu, hónap duett, na mizumizumizu?

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.07. 14:02:35

Ha OV, a gerinces, parkolni bazira tudó Petyánál nyilatkozik, semmi meglepő nincs abban, ha Antalka beugrik szerepelni egy kommersz, magas nívójú teleizébe. Színéskedni, képmutatni, fiktív dolgokat eljátszani, alapból tudnak ;)

GGG77 2011.06.07. 14:06:46

@Kőmíves Kelemen: "Nálunk a Zasszony a pénzügyminiszter, szépen excel táblában vannak bevételek-kiadások."

Akkor a nejed máris alkalmasabb, mint Matolcsy. Tudja mi az az Excel.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.07. 14:07:25

Ő érzi jelentősen,elvégre a miniszterelnök úr megmondta, mi kell még?

GGG77 2011.06.07. 14:07:31

@Seduxen: Fiorentinara gondolni sem merek... :D

sárkányfő 2011.06.07. 14:14:22

Az a logika, hogy a Fidesz a saját ígéretének az árát (azaz hogy senkinek ne csökkenjen a fizetése) a munkaadókkal, cégekkel akarja megfizettetni, valami egészen elképesztő és pofátlan.

Komolyan, én ilyet ki se bírnék találni. A pofám leszakad. Hogy valakinek ígérek valakit, aztán mással teljesítettem az én saját ígéretemet... ha én most holnap ígérek valakinek 100.000 forintot, akkor jövő héten lekezdhetem ütni a kormányt, hogy mi lesz már, fizesse ki amit ígértem? Ez amit a fidesz művel már nem is tudom a állami szinten művelt pofátlanság olyan szürreális és abszurd szintje, amire szó sincs.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 14:17:50

@GGG77: Ugyan már, a népnemzeti kormány miniszterelnöke, és egyik minisztere hogy is szurkolhatna egy macskaevő csapatnak? Mondtam már: magyar seggbe magyar lófaszt!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.06.07. 14:35:43

Mélyen tisztelt kormányunk figyelmébe ajánlanám a következőt.

A BOHÓCOK általában NAGYON OKOS EMBEREK, CSAK HÜLYÉSKEDNEK!!!
Ellenben vannak olyan emberek is, akik VISZONT NAGYON HÜLYÉK, DE OKOSKODNAK!!!

2011.06.07. 14:37:02

@Seduxen: Mivel én ezt nem kértem, ugy átruházom a jogot, hogy az én részemet is Matolcsy kapja meg. De hogy legyen benne erotika, egyszerre mind a kettőt adják neki! Igy legalább emelkedik a találati arányok %-os aránya is!

lyken 2011.06.07. 14:53:04

@csizsikpizsik: "Ez a Rogán-Jóban-rosszban komoly vagy meghekkelte valaki az index főoldalát??? "
600 millát költöttek el arra, hogy megtervezzék a bulvárszerepléseiket. Ennek része az, hogy Tónit betették a műsorba. A készítők sem hülyék. Nem mondhatnak nemet, az meg jól fog még jönni, hogy szivességet tettek a kormánynak.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 15:10:03

@kifordított nagyanyó: MA. Tudod próbálok alkalmazkodni a megváltozott belpolitikai viszonyok (gumigerinc rulez), ha már létrejött a Bohócügyi Államtitkárság, lehet, hogy lesz ott szükség "albohócokra" is, vagy ilyesmi :DDD

dr. Aullah 2011.06.07. 15:13:11

Ez az interjú elképesztő: Hazudik, hülyeségeket beszél, közben nagyképű a semmire. ELKÉPESZTŐ...

Kartal (rezervált) 2011.06.07. 15:16:10

Úr Isten!
Ez miniszter? Ez kormány? Hát most már komolyan azt kell hinnem, hogy ennél még a Bajnai-féle szedett-vedett társaság szakmai kompetenciája is jobb volt.
16% adó, mi, idióta?! Akárhonnan számolom, az 20%, ami mindennek mondható, csak alacsonynak és igazságosnak nem.
4-6% béremelés... anyám borogass! Körbekérdeztem ismerősöket, senkinek nem volt ennyi béremelése. Én is csak 2%-ot kaptam nagy nehezen. És ha meg is kapom, akkor mi van? Csak a kenyér ára több mint 10%-ot emelkedett, a cukrot nem is mondom, benzinre meg gondolni sem merek. Nem visz haza kevesebbet mint tavaly... ez komolyan is gondolta ez az ökör??? Reálbérről hallott már pályafutása során?

Eszem-faszom megáll. És ezek döntenek az ország sorsáról.

KIT AKARNAK EZEK A ROHADÉKOK ÁTVERNI???

lyken 2011.06.07. 15:17:50

@Kartal (rezervált): Ennél még a Meggyes is jobb volt

2011.06.07. 15:28:18

@zero: Jó esetben,majd,idővel talán nullára fog kijönni a bér,de addig minden hónapban bukik pár ezrest a dolgozó. Matolcsy vezér javaslatára majd hoznak egy visszamenőleges kifizetésre vonatkozó törvényt a teljes kármentesítésre is?

Ami az elkúrásra vonatkozó beismerést illeti,még a szótárból is törölték a tévedtünk,elismerjük ,elrontottuk stb. szavakat és a kapcsolódó összes szinonimát.

kifordított nagyanyó 2011.06.07. 15:37:02

@Seduxen: Meg kell szokni.Én még mindig a régit keresem és fura.Amúgy most én is álnéven vagyok.:))És ismerjük egymást.:))
A poszthoz:"Vannak akik úgy gondolják,hogy matolcsy györgyöt még egy nagyáruház kocsitologatójaként sem lehetne alkalmazni.Ön mit gondol?
a;Lehet,de minden héten újra be kéne tanítani.
b;Lehet,de belefáradna az agya a komoly gondolkodásba és agyvérzést kapna.
c;Inkább egy idomított majmot.
d;Inkább valamilyen egysejtűt.
e;Anyád,szerinted?
Kérjük jelölje be a megfelelő részt!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 15:43:20

@kifordított nagyanyó: abban az esetben ha max 1 hónapon belül bekövetkezne az általad felvázolt "sajnálatos esemény", akkor én a B)-re szavaznék!

Lenne itt az irodában rengeteg olyan felelősségteljes munka, amit én bátran rábíznék Gyurira! (takarítás, szemét lehordása, mosogatás, wc-pucolás).

Secnir 2011.06.07. 15:56:34

@Cirbi:
keresik a helyüket...

Marcellusca 2011.06.07. 15:58:53

@Seduxen: Hüjjje vagy? :)
A takarítás komoly tudást igénylő munkakör. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 16:01:17

@Marcellusca: te már csak tudod, mi? Otthon asszony kiadja az ukázt, a jó papucs meg (ez lennél Te), rohan felporszívózni, port törölni, felmosni :DDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 16:03:18

@Marcellusca: tudod mit tartanak az utánozásról? :DDDD

kifordított nagyanyó 2011.06.07. 16:04:44

@Marcellusca: @Seduxen: Mi a fene van veletek?Úgy látom osztódással szaporodnal a bohócos avatárok.:))

Marcellusca 2011.06.07. 16:07:08

@Seduxen: Be is kaphatod! :))))
Különben is a zén bohócom simán leharapja a te bohócod fejit. :P

Meg, Csillag Patrikot mégsem rakhattam ki. :DDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 16:19:56

@kifordított nagyanyó: alkalmazkodás, ez a kulcsszó: ALKALMAZKODÁS. Ki tudja, még jól jöhet. Pláne visszamenőlegesen :DDD

@Marcellusca: hijjnye, ez most a "kié nagyobb" c. össznépi játék, vagy mi? :DDD

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.06.07. 16:21:58

hű, az anyát! mennyi siránkozó cocialista kommentelő!! :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 16:23:21

@lyken: 600 milla? Hogy Tóni a Jóvalrosszabb szappanizében szerepeljen? Aztán jön a többi szép sorban? Csillagszületikben Szijjártó mint mesemondó? Xfaktorban Matolcsy mint számolóművész? Pintér a Tűzvonalban mint maffiózó?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 16:25:09

@.Pierre Bezuhov.: Ja, és az a durva, hogy a kétharmadig nem is sejtettem hogy siránkozó cocialista vagyok :D

guma 2011.06.07. 16:25:10

@Seduxen: O, :)
(b@ca meg elnyelte a szép szövegem amit neked írtam!)

de egy sort még egyszer bevések : egész szerelmes lettem, hogy nem csak a tarkódat látom!
na a komoly részt nincs kedvem megint összeszedni...

Marcellusca 2011.06.07. 16:25:18

@Seduxen: És az én apukám az erősebb, akkor is, bi-bi-bíííííííííííííí. :P

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.07. 16:28:28

@Marcellusca: kész ez volt az ultimate halálcsillag, te nyertél :DDD

@guma: és egyén testrészeimet még le se fotóztam :DDDD

guma 2011.06.07. 16:30:17

@Seduxen: az egyéb esetleg jöhetne pedig, egyén nélkül is. :)

guma 2011.06.07. 16:44:05

@Marcellusca: ez szemétség! :)

én csak a kocsit látom még mindig! P
mi nagyobb nálad, ami még Szedunak is feltünő? DDD

csárli hárper 2011.06.07. 16:47:55

szegény matolcsyné, mit vétett hogy így bűnhődik?

Marcellusca 2011.06.07. 16:48:09

@guma: Mi, mi?
Hát a ......................az avatarom. :D

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.07. 16:49:49

Pintér féle életpályamodellt mindenkinek!

20 év alatt közrendőrből milliárdos, ha lehet ezt törvényesen, tisztán csinálni akkor O. Viktor hajrá, ez legyen az mérce!

Halljuk a válaszod gonosz törpe!

A konzultációs szar levelük meg törvénysértő, ne küld vissza!

lyken 2011.06.07. 17:02:28

@csizsikpizsik: "600 milla? Hogy Tóni a Jóvalrosszabb szappanizében szerepeljen? Aztán jön a többi szép sorban?"

Gondolom feltűnt, hogy a szerződés aláírása óta a Viktor benne van a blikkben, a sleppje meg a hajdupetinél nyilatkozgat. Belőtték a köznép szinvonalát és most próbálják magukat eladni mint termék. Mivel a gondolkodó embereket elidegenítik, így csak a maunikasó prolijai maradtak mint behülyíthetők, hogy tartsák a választói százalékot

Nabi Sirius 2011.06.07. 17:07:38

Ja, pártos média... Mert a többi nem az :D

Magyarországon gyakorlatilag mindegyik médium köthető valamelyik politikai csoportosuláshoz. Ez egyáltalán nem jó, de sajnos így van. A különbség mindössze csak annyi, hogy ha balos újság ír valamit, akkor az egyesek szerint hiteles forrás, ha jobbos, az meg nem.

"ezek a szemét firkászok mindenféle kellemetlen dolgot megkérdeznek,"
Ha jobboldalinak tesznek fel kérdést, akkor igen, de ha jobboldali újságíró tesz fel kellemetlen kérdést balosnak, akkor az már provokáció... :D

popocatepetl 2011.06.07. 17:10:25

@Nabi Sirius: Nem szégyelled magad, Te náci?

Marcellusca 2011.06.07. 17:11:31

@lyken: De, hát, nem ezt mondták, hogy ez lesz az új projekt?
Mármint megjelenni a bulvár médiákokban (tévé, szennylapok), hogy közelebb kerűjjenek a zemberekhez.

popocatepetl 2011.06.07. 17:12:06

@Nabi Sirius: Nem trendi itt az indexen ilyen gonoszorbáncigánytörpediktátoráltalfizetett módon hozzászólni. Mindjárt rád is mászik majd a manóklub.

combo 2011.06.07. 17:13:06

"A harmadik a 16 százalék. Minden idők legalacsonyabb személyi jövedelemadó-kulcsa."

Ja, csak kár, hogy van szuperbruttó, nem baj. Egyébként a magyar adó- és JÁRULÉKrendszer továbbra sem versenyképes, akárki akármit mond...

blah 2011.06.07. 17:16:09

Ez most komoly vagy csak viccből találtátok ki ezt az interjút? Ezt nem akarom elhinni, hogy Matolcsy ennyire debil legyen.

nu pagagyí 2011.06.07. 17:18:12

Mindenki annyit ér amije van, de hogy mije lesz azt majd ők mondják meg.

sz4sz4 2011.06.07. 17:21:46

@Himpellér: de jobban élünk, mint 4 év múlva, nem?:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.07. 17:21:49

@lyken: Hát ezek eddig kimaradtak az életemből, ezek után meg pláne. A maunikasó-százalék pedig szerintem leszarja mit csinál bazsalyog Vitya a Blikkben és Tóni mekkorát feszít asszonnyal-kutyával a vacsora utáni sorozatban, ha van nagyobb segíly, korai nyugdíj, nulla adó, ingyen minden röppen a szavazat, ha nincs akkor odaállnak ahol aztat megígérik.
De hát ők tudják. 600 milláért népszerűt játszunk, hát mennyivel egyszerűbb ezt szétszórni mint csinálni valami olyat amitől tényleg népszerűek lennének...ja persze, ahhoz dolgozni kellene és érteni valamihez is...

9mmPara 2011.06.07. 17:23:17

@Marcellusca: Meg gondolom, az se tetszett nekik túlságosan, hogy a Blikk sorban szellőztette meg fényképpel dokumentáltan a lézerjanik balfácánkodását (ez is milyen már, hogy a Blikk nyomatja a legkeményebb tényfeltáró újságírást), de mivel ez az újság bevallottan pénzért teszi, amit tesz, egyszerűbb megvenni az irányított szereplést.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.06.07. 17:25:43

@blah: Nem hittem volna, hogy ekkora gyökerekből fog állni a kormány. Kezdek kételkedni abban, hogy volt -e valaha értelmes kormánya Magyarországnak...

iovianus 2011.06.07. 17:29:52

@GGG77: Csata után okos a magyar...
(Zrínyi)

rajaram 2011.06.07. 17:42:51

index.hu/belfold/2011/06/07/pinter_sandor_1_6_milliardot_keresett_tavaly/

Válság van. Rongyos 1.600.000.000 -ót keresett? Ennél már a lottó 5-ös is több.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.07. 17:46:11

hát igen, az egész kormány így működik, folyik a munka aztán az lesz amit a Melnök mond.

gramercy 2011.06.07. 17:47:42

baromarcú matolcsy

irigység, mi? pöcsömöccse.... a jövedelem fogyasztásra vagy megtakarításra konvertálódik, minél kevesebb jövedelme van valakinek, annál kevesebb a megtakarítása is, minél több a jövedelme annál többet költ a fogyasztásából termeléshelyettesítő importra vagy egyenesen külföldön költi el - a megtakarításait pedig jó eséllyel szintén nem itthon fogja kamatoztatni

de amiért igazán fasz, az az 500 milliárdos lyuk amit ütöttek ezzel és amit gyerekeinknek kell majd kamatostul kifzetni miközben milliárdos sintér és társaik elnyaralják balin és mauritiuson

orvlat 2011.06.07. 17:53:30

Sírjatok, prolik. Nálunk havi 100K-val több marad havonta a 16%+gyerekkedvezmény miatt, úgyhogy nyasgem:)

gramercy 2011.06.07. 18:00:35

@csizsikpizsik: "Pintér a Tűzvonalban mint maffiózó? "

hahahahah

guma 2011.06.07. 18:01:56

@orvlat: O!

remélem tudsz fizetni akkori egy illemtanárt, meg jut adományra is vastagon, hogy minél kevesebb gyerek éhezzen...

nu pagagyí 2011.06.07. 18:02:21

@orvlat: Az a baj, hogy a munkád nem ér többet attól, hogy legalább három gyereked van.

gramercy 2011.06.07. 18:02:36

@orvlat: neked van gyereked, az 500 milliárdos lyukat amit ezzel ütöttek HELYETTED majd ő fogja megfizetni kamatostul

ehhez még jön a sehonnan elővarázsolt 500 milliárd egy továbbra is kisebbségi állami tulajdonú olajtársaság negyedéért, amit beleraktunk a ruszki medve pamacsába szintén a TE GYEREKEID által kamatosan visszafizetendő pénzbűl

de tapcsoljál csak, narancskommer

orvlat 2011.06.07. 18:07:54

Matolcsy Miniszter Úr a lényegre tapintott az SI faktor említésekor:)))

Horizont 2011.06.07. 18:08:44

@orvlat:
Én csak azért sírok, hogy a gyerekeidnek ilyen szülője van!!
Te agyilag vagy proli!!!

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2011.06.07. 18:10:51

elnézést, ez itt a hírcsárda, vagy ez egy igazi interjú?

első esetben nevetek, másodikban sírok.

guma 2011.06.07. 18:11:46

@gramercy: ne hergeld magad, hiszen a sikeresen eladott milliárdos államkötvény kifutási ideje 30 év amit a fiúk gyorsan kidobtak a Mol papír vásárlás előtt, így szegény abban a hitben van, hogy ez nem érinti családját, meg táppénz sem ami gyerekeknél azért előfordul... D

Pistie 2011.06.07. 18:16:36

Matolcsy a válaszaival nagyjából egy elsőéves közgázos tanuló értelmi szintjén mozog (és tudásával rendelkezik közgazdasági összefüggések átlátásában, tehát nagyjából zérus). Remélhetőleg csak megjátssza a hülyét, bár szívemből érzem, hogy ő tényleg az. Csomagoljunk :)

drazsen 2011.06.07. 18:23:32

@Apafarkas: "Különben?"

Különben dühbe jövünk !!!!!

Horizont 2011.06.07. 18:26:52

@Hajszás Láncos: Az avatarod egyszerűen cuki:DDD A nap fénypontja:DDD

@Pistie: Szeretném megérteni, hogy Orbánnak miért pont rá van szüksége? Ő nem látja amit mi? Vagy ennyire egy bábra volt szüksége? Nem lenne jobb egy okos ember segítőnek? Vagy neki nem kell segítség? Tudom komolytalan kérdések:) Csak úgy tolultak:)))

Horizont 2011.06.07. 18:41:51

@Hajszás Láncos:
Bódult vagy?:DDD Gyönyörködjek??? Na azért ott nem tartok.
Csak nagyon vicces és találó:) Röhögtem egyet annyit megért!:)

Táskás Tóni 2011.06.07. 18:42:26

@orvlat: Tedd félre aztán majd vagy elveszik vagy befizettetik veled az adósságcsökkentő alapba.

Táskás Tóni 2011.06.07. 18:44:04

@csizsikpizsik: Komoly, tudod a tv2-höz ment a hirtv-től a műsorigazgató.

tomwar 2011.06.07. 18:52:50

150 komment felett jarunk, es meg egy droid se isteniti Gyurit...hmmmmm....csak nem kesik a szoveg a kozpontbol?:-)))

regress 2011.06.07. 19:14:54

@tomwar: pettingeld meg anyósodat

Horizont 2011.06.07. 19:15:07

@Táskás Tóni:
"Eddig 37 millió forint felett fizettek be az áprilisban életre hívott Összefogás az Államadósság Ellen Alapba, ez az összeg 340 önkéntes hozzájárulótól (magánszemélytől és vállalkozástól) érkezett - tudta meg a Portfolio.hu Horváth Tihamértól. "
www.portfolio.hu/tool/print/3/150602
Van annak aki el nem issza :(((

gorcsev54 2011.06.07. 19:15:48

Itt sokan 500 milliárdos lukról beszélnek ! Ez nem igaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hazugság!!!!!!!!!!!!!!!!! Ilyen nincs nagyobb lett az szja bevétel! Megtérül a MOL 500 milliárdja is(Nekik) Na félre téve a tréfát : Valaki kiszámolta az Orbán kormány hány ezer milliárdot baszott el 11 hónap alatt:Ezt most még plusz be kell szedni.Be is fogják! Ezen egy percig se aggódjon senki.

gitáros 2011.06.07. 19:31:21

Kedvenc mondatom:
"Az állam garanciát vállal, a bankok garanciavállalási díjat fizetnek."

Ja, hogy én vállalom a garanciát, a lóvét meg te adod hozzá? Tényleg szellemes.
Elmebeteg fasz ez a pali, a többi küldetéstudatos barommal együtt.

sz4sz4 2011.06.07. 19:48:26

@Horizont: "Nem az a baj, hogy elittam 2 ház árát, hanem hogy kihánytam 3 Mercedesét." ;)

Dour 2011.06.07. 19:50:27

@popocatepetl:
Te idióta! Már itt is fényesíted magad?
Tavaly, és az elmúlt években még provokáltál!
Megismétlem azt, amit már máshol megtettem.
Idén Március 15-én azért nem történt provokáció, mert legalább oda nem sz@rsz, ahol enni kapsz. Gerinctelen.
Szopod még az ujjad?

popocatepetl 2011.06.07. 19:55:27

@Dour (the sociopathic): Mi az Cukika, megszegted a fogadalmadat? Mintha esküdöztél volna, hogy többet nem szólsz hozzám. De nem baj, szeretem amikor itt vergődsz. És nem, nem szopom az ujjam.
És tényleg a március 15-i ünnepségen kaptál enni? Vett neked anyukád vattacukrot?

popocatepetl 2011.06.07. 19:56:53

@gitáros: Ez azokra a küldetéstudatosakra is igaz akik itt veled egyetemben hörgik a kormányt?

sz4sz4 2011.06.07. 19:58:54

Áhhá, index címlap, a trollok támadása.

Jaffar 2011.06.07. 20:02:48

@Hajszás Láncos:

Dolgoztam lovászként is külföldön (mert éppen nem volt más), s bár jól kerestem (1500€ alatt sohasem vittem haza), mégsem kívánom azt a melót senkinek, mert azért a pénzért meg kellett szakadni. Mostanra (7 év elteltével) már az ország legnagyobb telekommunikációs cégénél dolgozom informatikusként. Ma megkeresem 38 órában azt, amit elötte 60-70-ben. Nagy különbség. Igaz, nem a piefkéknél vagyok, hanem csak az ötziknél, de akkor is. Az elsö pár évben visszavágytam, már csak a barátok miatt is, de mostanra azt kell látnom, hogy én még idöben jöttem el és valszeg vissza sem megyek, amíg a politikusok szó szerint MINDENT megtehetnek. Ha holnap elveszik a fizetések felét, a magyarok akkor sem fognak sztrájkolni, tüntetni és nem fogják elzavarni ezt a léhütö bandát. Bezzeg a komcsik idején ennél kevesebbért is törtek zúztak. Szörnyen sajnálom, hogy annyira lent vagyunk már, hogy Kínával példálózunk, amikor gazdaságról van szó. Aki volt ott, esetleg ismeri a viszonyokat, az tudja miröl beszélek. Ami a legszörnyübb az az, hogy jelenleg alternatíva sincs. Teljes a kilátástalanság. Aki teheti, az még most menjen. Megéri? Nem tudom. mindenkinek magának kell eldöntetnie. Nekem megérte. Nem feltétlenül az anyagiak miatt, inkább amiatt, hogy itt azt elérhettem a saját erömböl, amit otthon ismeretség és csókosok nélkül sohasem........Nekem már csak ezért megérte.

dbeata 2011.06.07. 20:17:12

@Secnir: A férjeméknél meg éppenséggel csökkentették a fizut, 170e ről 120 e-re. A főnök azt gondolta, nem lesz rosszabb a 2009-es évnél. De lett. Az idei, eddig. Pedig ő is nagy Fideszes. Nahát!? Esetleg Matolcsy miniszter úr megparancsolhatná a jobban járóknak, hogy járjanak már többet abba az üzletbe vásárolni, ahol a férjem dolgozik. Mert egyelőre nem látszik, hogy vásárolnának.

sprenczl 2011.06.07. 20:24:47

Jókat lehet röhögni a hozzászólásokon, sok itt a hülye; fletónak van merítési potenciálja.

banana republic 2011.06.07. 20:26:52

az igéretekkel mi van, mr.fasszopó orbán? Nincs még kolbászból a kerítés!
Hazug, hazaáruló, parasztvakító suttyó szállasi imitátor csürhe! Harácsolni azt tudtok, mi? Kezdjetek el félni, mert a lesajnált bohócnak titulált szavazók (mert nektek csak azok vagyunk) vére forr!

protoplanetáris korong 2011.06.07. 20:32:27

A munkáltatóm biztosan emelni fogja a fizetésem az ő meg a sleppje AJÁNLÁSÁRA. Én meg azt ajánlom neki, hogy takarodjon a picsába, majom.

regress 2011.06.07. 20:43:26

@popocatepetl: te oxigénhiányos!gratulálok,még ké tőmondatot le tudsz írni.átmenetileg javult az állapotod,grat.

lanyi 2011.06.07. 21:02:04

Tisztelettel kérdezem a fidesz rajongóktól.

Tudnak-e mondani egy államot aki megvonta a törvényesen elért nyugdíját a társadalom bármelyik rétegégől?

Köszönöm.

2011.06.07. 21:11:44

@Jaffar: Hát a tartástechnológia nagyon meghatározza az ember komfortfokozatát a lóiparban. Tudok én is helyet, ahol talicskára ilyesztett, billegő műanyag hordóval viszi ki a lovász a vizet a karámokba, és tudok olyat is, ahol nem sajnálják a pénzt egy slagra, és tudok olyat is, ahol beástak trakesszeal egy műanyag vízcsövet fagypont alá, van egy-egy fölállás egy-egy önitatóba, rajta 1,5 méter fűtővezetékkel, jól körbepolifoamozva. Van,ahol kőművestalicskával hordják az alomszalmát, minden dögnek, van, ahol van erre a célra egy multicar vagy zuk vagy akármi, felraknak rá homlokrakodóval egy körbálát, egyik ember vezeti, másik a platóról ledobálja a cuccot, és húsz perc alatt megvannak azzal, amivel a talicskás koma két órát elbaszik, és közben a lábát lejárja, meg a dereka letörik.
Persze nyilván az elbaszott helyekre, ahonnan menekülnek az emberek az elbaszott tartástechnológia és/vagy a tulaj fukarsága miatt, sokkal könnyebb bekerülni...

2011.06.07. 21:18:00

@personal grata: Na ja... gyurcsótánynak az volt a szerencséje, hogy a rendőrök nem álltak át. A viktátor vajon erre mennyire számíthat, amikor éppen a rendvédelmisek szervezik a "bohócforradalmat?" A tüntető rendőröket kivel akarja feloszlatni? Nemzeti gonosztörpe, erre most rábaszol!

dbeata 2011.06.07. 21:19:55

@gramercy: És még a zirigységre épülő gondolkodásmóddal se sikerült szakítani... :-)

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.07. 21:37:28

@csizsikpizsik: légyszíves ne sértegesd Forrest Gumpot, neki volt lelke, és magához való esze.

Motorman 2011.06.07. 21:39:24

@Marcellusca:
Nekem is kell bohóc avataR!

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.07. 21:39:25

@zero: "Matolcsy György vajon mennyire van tisztában a magyar realitásokkal ????" + a magyar nyelvvel.

Dour 2011.06.07. 21:41:57

Felhívnám a figyelmét mindenkinek, hogy szerencsétlen popocatepetl hengerfejes.
Értelmi szintje a zárvánnyal egyenlő, és minden értelmes dologra alkalmatlan.
Már az óvodában is a kérdőjel volt a jele.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.07. 21:42:46

@pr0letar: Nem érted. ha nem tanul informatikát, nem fog az interneten kommentelni sem!

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.07. 21:46:39

@minimalista: vajon a bent nem lévőknek mindnek csökkentették a mai napra a fizetését? Mert a mienket, ha lógunk a munkából, bizony csökkentik!

trojka 2011.06.07. 21:55:47

Emberek!
Végtelenul szeretem a Hazámat! De végtelenul nem szeretem szuletésemtöl fogva (1949) az egymás után következö, hazug, diktatorikus, önzö, népet hulyitö politikusokat! (Aki nem értette, annak ujbol leirom,csak bövebben).

Lasombra 2011.06.07. 21:59:31

jó hír: mienk a lehetőségek országa. nálunk akár egy retardált is lehet pénzügyminiszter, egy simlis keresztapa belügyminiszter és egy félanalfabéta köztársasági elnök.

rossz hír: lettek is.

HVC 2011.06.07. 22:00:35

"20 év alatt közrendőrből milliárdos, ha lehet ezt törvényesen, tisztán csinálni akkor O. Viktor hajrá, ez legyen az mérce!"

Magyarország a lehetőségek hazája. Most meg pláne...

trojka 2011.06.07. 22:25:03

Láttátok közvetlenul a verés után Karancsi százados fejét? Elég "szép" volt. (nem most volt!)Csak arra lennék kíváncsi, hogy hova tunt el az az EMBER, (ki vagy kik verették meg?), a feje, a hite és a becsulete és egyáltalán minden, amit Ö jelentett? (csak "érdeklödnék"). "Egy napon a mult lesz,s mi régi idökre és régi emberekre fogunk emlékezni. Szeretném, ha tudnátok: ezek az emberek nem voltak névtelenek-volt nevuk, volt arcuk, voltak almaik és voltak vágyaik- s a legutolsonak a fájdalma, sem volt semmivel sem kevesebb, mint a legelsöé...."
(Julius Fucsik)
Ugye, nagyon érdekes, de Julius Fucsik egy szocialista beállitotságu ujságiro volt...lehet, hogy ilyenekre egyre több szukség lesz?

Pistie 2011.06.07. 22:51:14

@Horizont: Ezt én sem értem. De valószínűleg okos báb nem volt kéznél. Ha okos embert rakott volna a pénzügyminiszteri posztba, az nem csinálta volna végig ész nélkül, amit mond neki a főnök. Ezért van buta közt. elnökünk is, mert egy Sólyom nem engedné azt, ami itt megy (pedig őt nem lehet baloldali érzelemmel vádolni :d)

komissarlajos 2011.06.07. 23:00:40

Na, ide figyeljetek senkik!
Csak úgy mondom, hogy megvásároltam az Úristen jóindulatának 22,21%-át.
Ezzel fontos lépést tettem az erős magam- Magyarországa felé vezető úton. Egy ország nem lehet erős, ha olyan erőszakos tömegek vannak, akik holmi jogokat és szerzett jogokat emlegetnek, mint a bohóc-csapat. Én sem örököltem az apámtól 100 Milliókat, csak a hízásra való hajlamot.
Persze az Úristen jóindulatának a tulajdolása miatt nektek nem lesz jobb! Erre ne is gondoljatok.
Ui.: amennyiben nem lesz focimeccs, úgy majd írok nektek!
O. V.

komissarlajos 2011.06.07. 23:04:11

És most, hogy levertük ezt a San izé csapatot, adok a Csányinak 120 Milliárdot a stadionra. (A magánnyugdíjpénztárak bírják.) A stadion nevére pályázatot írok ki. O. V. a nyerő.
O. V.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.06.07. 23:07:17

@Dour (the sociopathic): "Felhívnám a figyelmét mindenkinek, hogy szerencsétlen popocatepetl hengerfejes. "

Erre nagyon egyszerű a magyarázat: kicsi korában nem az anyjától szopott, hanem az apjától. Ugyanebben a cipőben jár a "sprenczl" nevű vadparaszt is.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.06.08. 00:22:44

@Hajszás Láncos:

Annyira azért nem lehetnek keresettek akkor, mert 1000 euro németországban a minimálbér, értsd: takarító, árufeltöltő

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.08. 01:11:14

Hehehe sziasztok sutyerákok! Öröm nézni ahogy főtök a levetekben, és próbáljátok vigasztalni magatokat a Fidesz/kormány ellen.

Látom a vastagbor blog már nem tud mit kitalálni, így egy teljesen korrekt állításokat tartalmazó interjút megpróbál "vastagbőrösként" eladni. Ilyen baromságokkal:
"a miniszter lányos zavarában pedig egyre csodálatosabb dolgokat nyilatkozik..."

Mi a baj azzal hogy "Folyik a munka, végül az lesz, amit a miniszterelnök úr mond." ? Képzeljétek, a miniszterelnök a vezérigazgató/ügyvezető megfelelője, így akárcsak mindenhol máshol, a végső döntést ő hozza meg. Bizony ez így normális.

További kellemes saját-lébe-fővést, sutyerákok ;)

Üdv:
Lázár János

avagy csak névrokona, egy névtelen nem-"fidesznyik", csak "józánész-nyik"

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.06.08. 01:56:55

@Jaffar:
Grat, bejegyzésed tartalmát és stílusát tekintve nagyon korrekt hozzászólás volt. Olvasgatva az itteni felhozatalt, kész felüdülés volt olvasni soraid.
A külfölddel kapcsolatban pedig egyetértek.

Bee-zony 2011.06.08. 02:53:12

@Viktor_Viccnélkül: Jól rámutat a fidesznyik gondolkodásra, ahol a 2010-es választással a demokrácia véget ért, és onnantól Magyarország már mint cég szerepel, vezérigazgatóval és beosztottakkal…
Viszont így felmerül néhány kérdés, pl.:
Milyen Magyarország cégformája? (Z)RT? Kft? Kkt? Bt?
(A magyar törvények szerint a felsoroltaktól eltérő formában nem lehet gazdasági társaságot létrehozni.)
Melyik az a cég, amelyikbe beleszületnek az emberek?
Melyik cégben választanak 4 évenként igazgatót és menedzsmentet a dolgozók?
Melyik cégnek van alkotmánya, Btk-ja, Ptk-ja, erőszak-monopóliuma, adószedői, hadserege, börtöne, államhatára?

Az ország népe több dolgot vár el az ország vezetőitől, mint a munkahelye vezetőitől, pl. élelmet, pihenési lehetőséget, hitéletet, szórakozást, egészséget, élet- és vagyonbiztonságot, háborúmentes életet… összefoglaló néven közjót.
(Közjó: anyagi és szellemi javak és lehetőségek összessége, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy közösség tagjai boldogulásukat szabadon és hathatósan munkálhassák, de előállításukra önmagukban, egyenként nem képesek.)
(A közjóról a társadalomnak csak egy szűk rétege beszél a politikai nyilvánosságban. Beszédüket a képviselet elve igazolja. A politikusok a választásokon erre mandátumot kapnak, más „szószólók” pedig küldetésük vagy szakértelműk alapján érzik magukat méltónak a „köznémák” képviseletére. A képviseleti viszony konfliktusokkal terhes, bár kétségtelenül a modern politika egyik legfontosabb szervezőelve.)
Miért lettek megválasztva az ország vezetői? Azért lettek megválasztva, hogy a közjót biztosítsák a teljes lakosság számára.
Ha a fidesznyikek nem tudják felfogni a különbséget az államigazgatás és a cégigazgatás között, és a képviselő és a képmutató között, akkor nagy szereptévesztésben vannak, és legjobb lesz, ha lemondanak.

nesze nektek két harmad... 2011.06.08. 04:26:55

Bohóc közt. elnök. Bohóc Min. elnök..Bohóc hátelnök aki még a WC kefét is az orra alatt hordja:)

nesze nektek két harmad... 2011.06.08. 04:27:54

Bohóc( suttyó, bunkó, paraszt házelnök aki a WC kefét lenyelte és a vége ott lóg az orra alatt:)

nesze nektek két harmad... 2011.06.08. 04:28:44

A Jó Isten is tévedett, Gödöllön nem sikerült a villámot megfelelő helyre irányítani, de remélem legközelebb nem téved..és eltalálja a kis Szarost!

Joooe 2011.06.08. 04:48:49

Azért az feltűnt valakinek, hogy a címben kiemelt mondat szövegkörnyezetéből kiragadva teljesen mást jelent?

Kiragadva azt jelentené, hogy a kormányzati munka vége úgyis az amit Orbán mond. Amiben lehet hogy van igazság, de Matolcsy nem ezt mondta:

"-A miniszterelnök úr azt is mondta, szeretné, ha nyárra nem maradna senki, aki kevesebb pénzt visz haza, mint korábban. [...]
-Folyik a munka, végül az lesz, amit a miniszterelnök úr mond. "

Azaz folyik a munka, végül nem marad senki aki kevesebbet visz haza mint korábban.
(Az meg már megint más kérdés, hogy ez igaz-e, pláne reálértéken, de végülis kormányzati politikus ritkán pesszimista :))

@gramercy: egyik szavaddal ellentmondasz a másiknak, ha lett egy 500 milliárdos lyuk, akkor mégiscsak több pénz marad a gazdaságban, nem? :) Persze az 500 milliárd is csak a látszat, kb ennyi hiányt okoztak évente a magánnyudíjpénztárak (járulékhiány+kamatteher), ezt a bizonytalan hasznosságú de óriási összeget fordították inkább biztosan hasznos adócsökkentésre. Ami miatt mégis gépészkedni kell egy kicsit, hogy a manyupokba két kézzel szórt állami pénznek eddig sem volt meg teljesen a forrása, részben folyamatos eladósodás volt az ára, amit most meg kell szüntetni.

Joooe 2011.06.08. 05:05:38

@Bee-zony: "Az ország népe több dolgot vár el az ország vezetőitől, mint a munkahelye vezetőitől, pl. élelmet, pihenési lehetőséget, hitéletet, szórakozást, egészséget, élet- és vagyonbiztonságot, háborúmentes életet… összefoglaló néven közjót."
Naa ácsi, élelmet, jólétet ne az államtól várj, max a lehetőséget rá. Azért ez fordítva működik, nem az állam tart el téged hanem te tartod el az államot. Hogy mennyi a fizetésed azt a munkaadóddal kell elvileg lemeccselni, nem a zorbánnal, a kormány max annyit tehet hogy versenyképes gazdasági hátteret igyekszik kialakítani (pl arányos adórendszerrel)
Az a botrány, hogy eddig volt olyan aki még a kevésnek a 16%-át sem fizette.

Sajnos egyébként - adócsökkentéstől/átrendezéstől függetlenül - a munkaerőpiacon nem sok jóra lehet számítani az elkövetkező években és sajnos nem azért mert a fidesz rosszul csinálja a dolgát hanem mert jól csinálja. Meg kell szüntetni az örökölt problémát, de fájni fog: a segélyesek, ilyen-olyan nem öregségi nyugdíjasok, felesleges hivatalnokok, stb. "a munka világába visszaterelése" az eddigi rejtett munkanélküliséget nagyon is valós munkanélküliség fogja felváltani, és még optimista kormányzati becslések is 10 évvel számolnak amíg a gazdaság fel tudja szívni, utoléri ezt a hirtelen jött munkaerő kínálatot. Az addigi átmenetnek meg - a piac törvényei szerint - az lesz a jellemzője hogy óriási munkaerő túlkínálat mellett még szarabb alkupozícióban lesz az egyszerű munkavállaló. Szóval kíváncsian várom az elkövetkező éveket, ha a fidesz ezt megoldja úgy, hogy ne fájjon akkor le a kalappal.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.08. 05:13:24

@Bee-zony: Látszik milyen műveletlen vagy. Nem állítottam, hogy az állam a CÉG megfelelője. Viszont vannak közös elemek. Például kell egy vezető a kormányban (tehát a végrehajtó hatalomban, nem a törvényhozóban), aki végső DÖNTÉST hoz egy adott problémában (akárcsak a cégeknél -- ugyanis VALAKINEK döntenie kell végül). Ezért próbál csúsztatni ez a szánalmas bohóc-blog azzal, hogy megpróbálja furcsának beállítani Matolcsy állítását. Miközben természetes, hogy egy döntést meg kell hozni.

Ha az általad elképzelt "demokrácia" felfogás szerint működne valami, akkor anarchia lenne. A demokrácia lényege nem az, hogy mindenki mindenbe állandóan beleszólhat. Voltak választások, előtte a szocik elcseszték (a 2/3-os győzelmet nem tagadom hogy ez is elősegítette), most meg van egy autoriter rendszer, ami megpróbál rendet rakni. Megvannak a hátulütői, de ennél jobb megoldást te sem tudnál.

amit még megtehetsz 2011.06.08. 05:35:43

Boldog vagyok...
Brüsszel szerint ezek a megszorítások, nem elegek.
A manyup is a semmiért lett felszámolva.
Több százezer embert létbizonytalanságba kényszerítenek.
Az oktatásban lehülyítik a népet, és erőnek erejével kényszerítenek, hogy munkavállalóként neked kuss legyen.
Vajon még hol, és mit fognak elvenni?

2011.06.08. 05:51:22

@Rorschach: nyilván egy gastarbeiter azt a melót kapja, ami a helyieknek büdös. Mi sem a főnökszékekbe ültettük a románokat, amikor még ide jártak dolgozni.

@nesze nektek két harmad...: ez a baj a törpe miniszterelnökökkel.... nem vág beléjük a mennykő. Ilyen szempontból gyurcsány jobb volt.... ;-)

GOLAZ 2011.06.08. 05:55:14

@Rorschach: Németországban nincs is minimálbér.

2llkedő 2011.06.08. 05:55:55

@Viktor_Viccnélkül:

"Ha az általad elképzelt "demokrácia" felfogás szerint működne valami, akkor anarchia lenne. A demokrácia lényege nem az, hogy mindenki mindenbe állandóan beleszólhat. "

Az előző nyolc (de legfőképp négy) évben is így gondoltad? Vagy az akkor volt, most meg most van?

Mr. Waszabi 2011.06.08. 06:49:25

@csizsikpizsik: jééé, én se:) De ezek a majmok csak kettőig tudnak számolni: narancs vagy vörös. Eszükbe se jut, hogy élnek ebben az országban normális emberek is szép számmal, akik akár 10ig is el tudnak számolni. Jobban mondva élnének, ha hagynák őket.

2llkedő 2011.06.08. 06:51:52

@waszabi:

Ha valaki megnézi a monitor beállítását, láthatja, hogy mennyi szín és színárnyalat is van.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 06:52:21

@tojastobias: ne aggódj! Hisz Viktor ért hozzá, majd megment minket:) Ugye nem akarod azt mondani, hogy nem bízol szeretett vezérünkben?

Mr. Waszabi 2011.06.08. 06:54:56

@2llkedő: ez biztosan a jogi egyetem ártalma. A könyvek többsége kétszínű, biztos ez okozza. Lehet, biológus vagy művészkormánnyal színesebb lenne a világ. A gazdasághoz meg azok is értenek ennyire...

2llkedő 2011.06.08. 06:57:35

@waszabi:
Azért elgondolkodtam egy kicsit ezen a kít színen. A vörös ugye alapszín. A narancs egy keverék, ami áll vörösből, meg sárgából. A vöröst ismerjük. A sárga pedig az írígység színe. Lehet tovább gondolni.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 06:58:33

@Viktor_Viccnélkül: eltévesztetted a hasonlatot. Mi itt részvényesek vagyunk, nem alkalmazottak. És közgyűlésen értékeljük,maradhat e a főnök avagy nem. De ne csinálj gondot belőle, a törpe is ezt nézte be:) Tévedni emberi dolog, mondják.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 06:59:36

@2llkedő: most, hogy mondod, gyanús, hogy Matolcsy is az irigységről beszélt...

2llkedő 2011.06.08. 07:00:43

@waszabi: A tapasztalat nagyon fontos.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 07:11:04

@Joooe: te hülye vagy kérlek szépen. 3 millió embernek kell azon törnie a fejét, hogy mi a fszból fog öregségére megélni. Ahogy látszik mostanában, ez a kormány leszarja ezt a kérdést, csak nem ezt mondták tavaly ősszel,amikor döntési lehetőségük volt az embereknek. Akkor fűt-fát ígértek azok, akik most keménykednek, most meg kiderül, hogy hazudtak a biztos állami nyugdíjról?
Nem baj, sírva vigad a magyar...
Az államszocializmus legfeljebb olyasfajta jólétet képes biztosítani, amilyet a Kádár-rendszerben tapasztalhattunk. Hát, ha az olyan jó volt, miért is akartunk jobbat anno? Miért mozgolódott ez a majomcsapat is ellene? Jó lenne kihúzni a biliből a kezeket és gondolkodni.

magyar ember teli szájjal 2011.06.08. 07:12:11

Megkérdezem itt a fornettist meg a bútorboltost meg a zöldségest hogy milyen béremelést csináltak, és az informatikusaim bérét annak megfelelően fogom emelni.

2llkedő 2011.06.08. 07:19:52

@magyar ember teli szájjal:

Ne másokkal tessék foglalkozni! Tessék emelni a fizetést, merta Haza, meg a Vezér ezt kívánja!

eszkep 2011.06.08. 07:37:28

@zero: "Amúgy meg milyen adócsökkentés az, hogy akkor leszel nullánál, ha emeli a munkáltatód a fizetésedet ???"
Már megint hülyeségeket beszélsz?
A KSH szerint is nőttek a nettó bérek (úgy is, hogy a családi adókedvezményt nem is vették még figyelembe). Az adócsökkentés tény, ha nem tudod miért csökkent egyeseknek a jövedelme, az igen szomorú.
Annyira alacsony színvonalúak a kommentek is, hogy igazából kár is lenne hozzászólni... Csak pár példa:

"sehonnan elővarázsolt 500 milliárd egy továbbra is kisebbségi állami tulajdonú olajtársaság negyedéért"
A Vastagbőr olvasóinak átlag intelligencia szintje továbbra sem ér fel oda, hogy megértse, hogyan működik egy RT...

"a 2010-es választással a demokrácia véget ért, és onnantól Magyarország már mint cég szerepel"
Bakancscsattogás, koncolás, stb...

"1000 euro németországban a minimálbér"
Honnan az infó? A népszabiból? Németországban nincs egységes minimálbér, szakmánként, beosztásként, szektoronként változó. Mint az közismert.

"16% adó, mi, idióta?! Akárhonnan számolom, az 20%,"
Számszaki tényekről megmagyarázni, hogy nem is annyi, ehhez kell aztán az agyi kapacitás...

"konzervatív bőrbe bújt kommunista"
Ez a két jelzőt egy mondatban leírni...

"magyar adó- és JÁRULÉKrendszer továbbra sem versenyképes"
Hmmm... Hány EU-s országban is van ennél alacsonyabb SZJA?

"minél több a jövedelme annál többet költ a fogyasztásából termeléshelyettesítő importra"
No igen, minden nap tanul itt az ember valami "vadiúj" gazdasági fogalmat... No meg ez a következtetés...

Joooe 2011.06.08. 07:41:12

@waszabi: "Akkor fűt-fát ígértek azok, akik most keménykednek, most meg kiderül, hogy hazudtak a biztos állami nyugdíjról?"
He? Mi derült ki?
Meg hogy ide az államcocializmus?

2llkedő 2011.06.08. 07:47:59

@eszkep: Nem kívánok egyesével végig menni a dolgokon, csak kettét vennék ki belőle:

""magyar adó- és JÁRULÉKrendszer továbbra sem versenyképes"
Hmmm... Hány EU-s országban is van ennél alacsonyabb SZJA?"

Mitől lett versenyképesebb ez az nagyon alacsony SZJA? Netán-tán csökkent ezzel a vállalkozók, cégek bérköltsége? Nem! És az EU-s országokban mennyivel is alacsonyabbak az általad is kiemelt JÁRULÉK-ok?

""minél több a jövedelme annál többet költ a fogyasztásából termeléshelyettesítő importra"
No igen, minden nap tanul itt az ember valami "vadiúj" gazdasági fogalmat... No meg ez a következtetés... "

Szerinted milyen magyar árut vásárolnak abból a megmaradó pénzből? Mi egyáltalán magyar?

Ingerlékeny Banya 2011.06.08. 07:49:59

Én pedig egyre jobban azt látom,hogy egy tucat tahó miatt szív egy egész ország.Egy tucat tahó kezében vannak fontos cégek(MOL,ELMŰ stb),amiből EXTRAPROFITJUK lesz,ami miatt szív egy egész ország és csak ez a pár száz ember lesz milliárdos!Gyakorlatilag Ők uralnak mindent és mindenkit!

Ingerlékeny Banya 2011.06.08. 07:52:34

@Ingerlékeny Banya: Továbbá még nem is az a legnagyobb baj,hogy ellopják a költségvetésből ,így vagy úgy a pénzeket,hanem az a legnagyobb baj,hogy nem BELFÖLDÖN költik el,hanem külföldre viszik,így megint csak a magyar gazdaságból szívják el a pénzt!Azért fos itt minden,mert ez a pár tucat emberke kezében öszpontosul az összes pénz!Amit nem itthon költenek el!

Ingerlékeny Banya 2011.06.08. 07:55:13

@magyar ember teli szájjal: Azt is kérdezd meg tőlük nyugodtan,hogy ha nem lennének ekkora járulékok,akkor hány alkalmazottal többet tudnának foglalkoztatni?!

Ingerlékeny Banya 2011.06.08. 08:00:43

Tömören a helyzet a következő,csak hogy mindenki világosan lásson!

1-A kormányt nem érdekli kicsit sem,hogy mi van az állampolgárokkal,őket csak a statisztikai adatok érdeklik,az állampolgárok maximum annyira,hogy kell e éhséglázadástól tartaniuk!
2-Nem hiszem hogy túl nagy cél,az ország államadósságának csökkentése,ez csak egy színjáték az EU felé és az állampolgárok felé,hogy legyen mire rámaszatolni minden nyomort!Mitől is lenne cél,hisz a következő kormány úgy is csak elköltené,úgy is csak 4 évre szól az egész cirkuszi műsor.
3-Az összes hatalom közelében lévő jómadarat,kizárólag a saját zsebének tömögetése érdekli,minden mással csak annyit foglalkoznak,amennyit nagyon muszáj!

Kb ennyi tömören a történet.

Dour 2011.06.08. 08:01:55

@hazug fidesznyik:
Vannak férgek, akik a nyúlványaikat is, csupán orrtúrásra tudják használni.
Olyan „narancsbőrös” lehet ez a popocatepetl is, hogy még a nap sem barnítja.
Szerencsétlennek egy üstökösön kellett volna reinkarnálódnia.
A Földtől hipersebességgel távolodón.
Baromira környezetkárosító lehet…...

Dour 2011.06.08. 08:02:41

@popocatepetl:
Csak azért pötyögtem, hogy kövess Te halmozottan sérült!
És írj! /A szokásos színvonaladon. /

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 08:03:02

Azt a kbszt k.jó világba, ezek döntenek fontos dolgokban, hát mindenkinek elgurult a gyógyszere?

Magyarok, még több megszorítás kell /áldassék a jobb kéz minden ötlete..../
Brüsszel szerint a kormány túl optimista, rossz volt az szja-változtatás, visszaüthet a nyugdíj-államosítás. Még több reform kell vagy baj lesz.
Kövér: Bős után akár katonai erőt
is bevethettünk volna /normááális????/
A magyar nemzet nem mondhat le egyetlen részéről sem, nyilatkozta a házelnök egy szlovák lapnak.

Ingerlékeny Banya 2011.06.08. 08:09:16

@Cirbi: Én 42 éve ezt hallom,hogy megszorítás kell.Szerinted még beveszem ezt a maszlagot?Engem már nem tudnak megetetni SEMMILYEN dumával sem indokkal,elhiszed?!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 08:18:12

@Ingerlékeny Banya: Nem is a maszlagra gondoltam, hanem a felsorolásra amiket nem kellett volna beszopni nekünk, vagy másképpen, átgondoltan, de az biztos hogy nem így. Az összesre van elfogadhatóbb példa a világban, de nekünk mindig saját magunkat kell beszopatni, mert mi harcolunk, és megmutatjuk, hogy krva fsza kemény gyerekek vagyunk, és mi tudjuk csak a tutit.
Azt meg, hogy hadsereget /főleg azt az izét ami nekünk van, voltam sorkatona, tudom mit beszélek/ bevetnénk egy szomszédos ország ellen, néhány méter miatt, hát csak egy idézetet tudok ide másolni: "Eszem, faszom megáll"

Ingerlékeny Banya 2011.06.08. 08:20:48

@Cirbi: Nem harcol itt senki!Kik harcolnának ugyan?A nyugdíjasok?A rokkantak?A 4 osztályos romák?A többi aki nem akarta ezt a kommenista elnyomást ami jelenleg is van,az már rég elhúzott a nagyvilágba és máshol boldogul!

hazug fidesznyik (törölt) 2011.06.08. 08:21:42

@eszkep: A szavak forgatása helyett inkább valami konkrétumot dobj be, te vadparaszt. Pontosabban, mi a véleményed a tolvaj kormányodról, amely ellopta a dolgozók nyugdíját, eltőzsdézte az IMF pénzét, indoklás nélküli kirúgásokkal tarja rettegésben az embereket, nem teremtett egyetlen munkahelyet sem, megrövidíti az alkalmazottak jogait, megszorít és folyamatosan hazudik?
Mit szólsz ahhoz, hogy a felcsúti cigány vajda bohócoknak nevezte a tüntetőket?
Mit szólsz ahhoz, hogy nem lesznek megszorítások? Mit szólsz ahhoz, hogy a fideszführer azt hazudta, hogy egyszeri 10%-os adócsökkentés lesz?
Ezekre próbálj meg válaszolni, te orbán-véglény!

vidéki suzukis 2011.06.08. 08:22:05

Na mivan kiskomcsik, nem tetszik a rendszer? A maszop-szadesz elkúrás miatt van ilyen helyzetben az ország. Remélem, hogy a többség nem felejti ezt el.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 08:23:59

@Ingerlékeny Banya: Igen, feltéve ha nem lettek a bankok által röghöz kötve, vagy más okosságokkal beszabályozva, a technikák ismertek, és a fiijjjuuuk nagyon jól megtanulták a leckét.

Ingerlékeny Banya 2011.06.08. 08:26:55

Itt,ebben az roszágban csak és kizárólag akkor lenne fellendülés,ha feloszlatnák a parlamentet azonnal,nem írnának ki újabbb választásokat,és a továbbiakban Brüsszel oldaná meg az összes problémát!
Mivel hazánk sosem volt és lesz képes leválni egyetlen nagyhatalomról sem,mindig kiszolgáltatott lesz,ezért az egyéneknek kell leválni és önnállósítania saját magát!
Leválni a bankokról,a közművekről és minden létezőról ami a zsebekből pénzt kivesz!
Ennyit tehettek!

hazug fidesznyik (törölt) 2011.06.08. 08:28:46

@vidéki suzukis: Idejöttél szopni? Ahhoz le kell térdelned, fideszbolsi...
A hozzád hasonló véglények soha nem fogynak el, jól mondta azt Torgyán papa, hogy ide féregirtás kell... Ja, anyádnak üzenem, hogy a sarkon helypénzt kell fizetni.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 08:28:56

@vidéki suzukis:
- a 16%
- MOL /miért is tudták megvenni az ÖMV-sek, segítek gázártámogatás miatti veszteség/
- HUF árfolyam
- stratégiai partnerek bszogatása /Németek, EU, USA, Oroszok stb/
Csak néhány az elmúlt 1 év terméséből, ezt az elöző garnitúrára áttolni, egy csöppet álságos.

global001 2011.06.08. 08:30:52

@vidéki suzukis: Amíg vannak ilyen idióták mint te is, nem kell félni a Verírnek a bukástól.
Jah, és egy nagy titok: akik itt nem értenek egyet a Vezíreddel, nem mind "kiskomcsi".
Vajon a 16 %-os adócsökkentés miatti fizetéscsökkenés is az "emútnyócév" miatt van ????

Zedder 2011.06.08. 08:31:43

@vidéki suzukis: lehet elmúltnyolcévezni meg maszopozni, de attól te még csak egy vidéki suzukis maradsz, míg kemény munkával és becsülettel már ferikéék alatt is normális autót, lakást tudtam venni.:) Hiába no, szar lehet most neked, vártad a hőn áhított narancsokat, erre csak nem mennek jobban a dolgok... Hamarosan ráébredsz te is, hogy álomvilágban éltél, ám előre szólok, keserű lesz az az ébredés!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 08:34:28

@Ingerlékeny Banya: így van, sajnos én is ezt látom.....
Ezt hívják társadalmi kiválasztódásnak, vagy megoldjuk az együttműködést a világgal, vagy a méretünk és az erőforrásaink miatt, elfoglalják a helyünket mások.

global001 2011.06.08. 08:37:55

@eszkep: " A KSH szerint is nőttek a nettó bérek (úgy is, hogy a családi adókedvezményt nem is vették még figyelembe)."

Baszd meg, nem a KSH-ra kell támaszkodni, hanem a VALÓSÁGRA !!!
Azt mondta Churchill: "Én csak annak a statisztikának hiszek amit magam hamisítok"
Ez olyan: Szijjártó 2.200.000 Ft-ot keres, Feribácsi 80.000 -at 3 műszakba.
Akkor tényleg kurva jól élünk, mert az átlag: 1.140.000 Ft. Hihető ?????????? Na ennyit a KSH-ról

vidéki suzukis 2011.06.08. 08:38:12

@hazug fidesznyik: "Idejöttél szopni? Ahhoz le kell térdelned, fideszbolsi...
A hozzád hasonló véglények soha nem fogynak el, jól mondta azt Torgyán papa, hogy ide féregirtás kell... Ja, anyádnak üzenem, hogy a sarkon helypénzt kell fizetni."

Csak így tovább, nethuszárka. :-)

vidéki suzukis 2011.06.08. 08:40:49

@global001: "Amíg vannak ilyen idióták mint te is, nem kell félni a Verírnek a bukástól.
Jah, és egy nagy titok: akik itt nem értenek egyet a Vezíreddel, nem mind "kiskomcsi".
Vajon a 16 %-os adócsökkentés miatti fizetéscsökkenés is az "emútnyócév" miatt van ???? "

Nekem nincs vezírem. Az egyet nem értők nem mind kiskomcsik. Van köztük LámPáS is (ex-szadesz).

vidéki suzukis 2011.06.08. 08:42:07

@Zedder: "lehet elmúltnyolcévezni meg maszopozni, de attól te még csak egy vidéki suzukis maradsz, míg kemény munkával és becsülettel már ferikéék alatt is normális autót, lakást tudtam venni.:) Hiába no, szar lehet most neked, vártad a hőn áhított narancsokat, erre csak nem mennek jobban a dolgok... Hamarosan ráébredsz te is, hogy álomvilágban éltél, ám előre szólok, keserű lesz az az ébredés! "

Hát igen, az elitizmus is jellemző rátok.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 08:43:05

jé egy működő OSI model, protokolok, ha találkoznak :D

global001 2011.06.08. 08:44:53

@eszkep:
"16% adó, mi, idióta?! Akárhonnan számolom, az 20%,"
Számszaki tényekről megmagyarázni, hogy nem is annyi, ehhez kell aztán az agyi kapacitás...

Megsugom neked kis Viktorfun, hogy azért 20 %, mert szuperbruttósítják a bruttó bért és azután számolják a 16 %-ot, ami a valódi kereset 20,3 %-a Kb.
Teeee "zseniiiiiiiiiiiiii"

Marcellusca 2011.06.08. 08:45:07

OFF

Kis olvasni való.
Bár valószínű, az itteni törzsközönségnek nem újdonság.

www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=pinterugyek&MN=Joghalo&LN=Hungarian

ON

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 08:49:40

@Marcellusca: nem is értem, miért mondják szinte minden felé a DON bővített nevet, még közeli emberei is ;)

lyken 2011.06.08. 08:51:37

@orvlat: "Sírjatok, prolik. Nálunk havi 100K-val több marad havonta a 16%+gyerekkedvezmény miatt, úgyhogy nyasgem:)"
Az a probléma, hogy mai reálértéken számolva, kb 20-30 év múlva mindhárom gyereked egyenként kb évi 200.000 ft plusz adóterhet fog befizetni, hogy a fidesz által finanszírozásra használt kötvényeket kifizesse. Az persze tiszta sor, hogy ez most jól jön. Fizetésből ma gyereket nevelni magyarországon kész anyagi csőd. Arra figyelj csak, hogy a gyerekeidet felkészítsd pénzügyileg a jövőre és ne bérrabszolgát nevelj belőlük. Ja, meg az sem árt, ha nem prolizol le mindenkit aki nincs veled azonos hullámhosszon.

@nu pagagyí: "Az a baj, hogy a munkád nem ér többet attól, hogy legalább három gyereked van. "
De, többet ér. Elárulom, hogy gyereket nevelni nehéz és sok mindent fel kell érte adni. Egy gyerek esetén is, háromnál meg pláne. A gyerek kiadás, idő és energia befektetését igényli. Amit a sok egyedülálló kvázi szingli nem vesz figyelemben, az az a roppant egyszerű tény, hogy a jövő rendszerét a mai gyerekek fogják finanszírozni. Meg a cégeik, amiket alapítanak. És ennyi. Persze ezzel nem fogják megmenteni a mai rendszert. Viszont legalább szusszanásnyi lélegzethez juttatják azokat a szülőket akik ma gyereket nevelnek és számtalan dologról kénytelenek lemondani emiatt.És ugye erre szokta mondani a sok carpediem típusú balfék, hogy ha sok, akkor ne vállaljon gyereket. Ennyi erővel ne járjon be az ember dolgozni, mert a munka nehéz. Meg ne járjon fel netre, mert sok ott a csúnya undok ember. Meg ne fedezzük fel a kereket, mert ahhoz gondolkodni kell. Na ezek a hülye prolik, nem azok akikre 3 gyermekes illusztris idézettünk utalt.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.06.08. 08:52:34

Azok számára, akik azt kérdezik, hogy miért Matolcsy, csak azt tudom válaszolni, hogy a sarkallatos törvények kidolgozása közül a GAZDASÁGI törvényeket személyesen Orbán Viktor felügyeli.

Jogászi diplomával, nulla azaz nulla gazdálkodási gyakorlattal.

eszkep 2011.06.08. 08:55:46

@2llkedő:
"Mitől lett versenyképesebb ez az nagyon alacsony SZJA? Netán-tán csökkent ezzel a vállalkozók, cégek bérköltsége?"
A 16% SZJA teljesen "EU-konform". A vállalkozók pedig a társasági adó 19%-ról 10%-ra csökkentésével kerültek kedvező helyzetbe.

"az EU-s országokban mennyivel is alacsonyabbak az általad is kiemelt JÁRULÉK-ok?"
Százalékosan valóban magasak a járulékok a jövedelmek viszont alacsonyabbak. Szar dolog a százalékszámítás (bonyolult dolog no, ált. isk. 4. osztály...) "a kevesebbnek a több százaléka" nem több, mint a "több kevesebb százaléka".

"Szerinted milyen magyar árut vásárolnak abból a megmaradó pénzből? "
Semmi kétségem nincs arról, hogy az itt kommentelők nem nézik mi a magyar, mi nem. Valaki meg nézi. A magyarországon előállított termékek iránti kereslet viszont végre nő.

eszkep 2011.06.08. 08:58:42

@global001: "Baszd meg, nem a KSH-ra kell támaszkodni, hanem a VALÓSÁGRA !!!"
A valóság az, hogy a mi cégünknél (alig pár száz ember) majd' mindenkinek nőtt a nettó fizetése, igaz sajnálatos módon pár embernek valóban stagnált, fizetésemelés nélkül is.
A KSH egyébként az APEH-től kapja az adóelőleg adatokat, tehát tény, hogy nőttek a nettó bérek hazánkban.

Dour 2011.06.08. 08:58:47

@nesze nektek két harmad...:
„A Jó Isten is tévedett, Gödöllőn nem sikerült a villámot megfelelő helyre irányítani”
De. Sikerült.
A „Hallgassuk meg egymást”-ra. Csapást mért, hogy igen, hallgasson már.

popocatepetl 2011.06.08. 08:59:55

@personal grata: "az igéretekkel mi van, mr.fasszopó orbán? Nincs még kolbászból a kerítés!
Hazug, hazaáruló, parasztvakító suttyó szállasi imitátor csürhe! Harácsolni azt tudtok, mi? Kezdjetek el félni, mert a lesajnált bohócnak titulált szavazók (mert nektek csak azok vagyunk) vére forr! "

Ha semmi mást nem tudtak volna elérni, csak azt, hogy a fajtád vére forr és rosszul érzitek magatokat e kis hazában, már megérte. Mellesleg nem láttam azt a kolbász-kerítést két éve sem, ellenben azért nem nyivákoltál ennyit (sőt, jó nagy kuss volt odalent).

eszkep 2011.06.08. 09:00:38

@global001: "Megsugom neked kis Viktorfun, hogy azért 20 %, mert szuperbruttósítják a bruttó bért és azután számolják a 16 %-ot, ami a valódi kereset 20,3 %-a Kb."
A szuperbruttósítás ugyanolyan csökevény a magyar adórendszerben, mint az adójóváírás. Mindkettő kivezetésre kerül a rendszerből.

popocatepetl 2011.06.08. 09:01:34

@regress: "te oxigénhiányos!gratulálok,még ké tőmondatot le tudsz írni.átmenetileg javult az állapotod,grat."

Sajnos a mellékelt "ábra" viszont azt mutatja, hogy magácska nem tud megbírkózni hasonló feladattal. Csók.

lyken 2011.06.08. 09:01:55

@eszkep: "A KSH szerint is nőttek a nettó bérek (úgy is, hogy a családi adókedvezményt nem is vették még figyelembe)."
Ez most a "független" KSH ami kijött az adatokkal, amit aztán nagy hirtelen visszavontak, mert nem stimmeltek a számok Viktor meg Gyuri ígéreteihez? :))

eszkep 2011.06.08. 09:03:57

@RAMBO: Mennyivel jobb volt (???), amikor Kóka orvosi diplomával volt gazdasági és közlekedési miniszter...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.06.08. 09:06:02

@eszkep: biztosan odaírtam ezt is, amit te írsz, csak láthatatlan tintával.

Már miért lett volna jobb? Kóka az egyik legrosszabb dolog volt a magyar demokráciában.

popocatepetl 2011.06.08. 09:06:05

@RAMBO: "Jogászi diplomával, nulla azaz nulla gazdálkodási gyakorlattal"

Szerintem pedig több év miniszterelnökség elég gyakorlatot adhat. Mégha az irigyek szemében a politikusság az nem foglalkozás (pedig lehet az).

eszkep 2011.06.08. 09:06:59

@lyken: A befizetett adóelőlegből semmilyen mágikus csűrés csavarással nem lehet mást kihozni, mint a valóság, ezt bárki képes (???) kiszámolni... Vagy lehet, hogy mégis "összeesküvés" van mögötte? Az APEH, és a KSH is benne van... Ja és Elvis is él, csak a holdra költözött.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.06.08. 09:07:16

@popocatepetl: igen, látszik az a marhanagy gyakorlat.

popocatepetl 2011.06.08. 09:08:35

@Dour (the sociopathic): Nos, ha szükséged van a figyelemre, akkor legyen, megfigyellek ... mint egy nem különösebben érdekes, de azért a nullánál picivel több vizuális élményt nyújó rovart.

lyken 2011.06.08. 09:08:53

@Cirbi: "Kövér: Bős után akár katonai erőt
is bevethettünk volna /normááális????/
A magyar nemzet nem mondhat le egyetlen részéről sem, nyilatkozta a házelnök egy szlovák lapnak. "
Újabb gumicsont. Azért, hogy ne a saját szarságaikkal foglalkozzanak, inkább megszopatják a határon túli magyarokat. Ismét. Ja, igen: a határon túli magyarok még mindig nem kérnek belőlük, köszönik, jól megvannak.

popocatepetl 2011.06.08. 09:09:12

@RAMBO: Látószög kérdése, sokak szerint látszik.

popocatepetl 2011.06.08. 09:10:07

@Dour (the sociopathic): Hirtelen lett Isten szerintetek is? Ez kb olyan, mint ahogy most már szimpatikus nektek a szima nőszerű lény, bezzeg nem volt az még pár éve.

eszkep 2011.06.08. 09:10:51

@lyken: Sokkal "hitelesebb" forrás (???) az a kommentelő, aki beírta a Vastagbőrön, hogy 15000-el csökkent a fizetése (ami nyilvánvaló matematikai lehetetlenség)?

popocatepetl 2011.06.08. 09:11:09

@eszkep: "Mennyivel jobb volt (???), amikor Kóka orvosi diplomával volt gazdasági és közlekedési miniszter... "

Az áltakla ellopott pénz tizedéért is elmennék pár hónapot pihenni.

Dour 2011.06.08. 09:14:23

Látom, itt van ez a degenerált popocatepetl.
Szerencsétlen. Nagyon sötét lehet. A fényképét is hőkamerával készítik.
A Vikije is volt már négy évig. Nem felelt meg. Tavaly már többet hazudott, hogy folytassa a királysághoz vezető útját. Sokan bedőltek neki.
Jelenleg már azok is „szopnak”.

popocatepetl 2011.06.08. 09:17:02

@Hajszás Láncos: "gonosztörpe, erre most rábaszol! "

Mekkora prosztó, aki a többiek testi adottságaival, a nevével vagy mondjuk a nicknevével gúnyolódik. Biztosan édesanyádnál is tudnék találni mondjuk egy olyan adottságot amit jól ki lehetne figurázni, de értelmes ember ilyet nem tesz, esetleg a szemére vethetem, hogy miért nem folytott a vízbe téged még csecsemő korodban, de pld nem szidnám a lógó melleiért (ha van neki olyan).

Dour 2011.06.08. 09:17:30

popocatepetl mindig saját magát igazolja. :)

popocatepetl 2011.06.08. 09:19:19

@Dour (the sociopathic): "A Vikije is volt már négy évig. Nem felelt meg"

De megfelelt, csak támadást indított ellene az téged és a fajtádat hülyítő kozmopolita egységfront és sokakat sikerült megtéveszteniük a hazugságokkal. Erre majd nyílván jön a válasz, hogy most volt ilyen 2010-ben, de sebaj, örülök, hogy sosem fogok egy ilyen izével egyetérteni.

popocatepetl 2011.06.08. 09:20:38

@Dour (the sociopathic): "popocatepetl mindig saját magát igazolja. :) "

... ja, míg a magadfajta bohóc másokat igazoltat, már amikor nem nőket erőszakol meg vagy a többi bohóccal füstbombákat dobál a Kossuth téren.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 09:21:03

@eszkep: "Semmi kétségem nincs arról, hogy az itt kommentelők nem nézik mi a magyar, mi nem. " - na most lépjünk túl azon, hogy mennyire egy nagyképű f*** vagy te, de hadd kérdezzek valamit:

adott az egyik áruházlánc dobozos teje, csili-vili nemzeti színű csomagban, "Hazai termelőtől, hazai fogyasztónak!" szlogennel, a dobozon valami olyasmi szerepel, hogy "Forgalmazza az Alföldi Tej KFT."

én ebben az esetben nem merném a nyakamat tenni arra, hogy ez VALÓBAN magyar árú, és nem csak külföldi tej magyar köntösben.

és most kapaszkodj te géniusz: a környezetemben - miután a többség ezt hozta otthonról - kifejezetten keressük a magyar termékeket, különösen azokat, amelyeknek már jól bejáratott nevük van, és mondjuk 10 éve azt vesszük.

ili810 2011.06.08. 09:21:37

Mit és hogyan akarunk megváltoztatni? 20 évvel ezelőtt Antallal az élen kiárúsították ezt az országot.Torgyánnal az élen tönkretették a mezőgazdaságot. Az UNIO segítségével az egész gazdaság leépült. Erre kaptunk tőlük forrást. Rabszolga és bérmunkát végzünk a sok külföldi iparmágnásoknak. Hazai térmelés, feldolgozás, értékesítés egyenlő a nullával. A nagy rendszerváltás óta ugyanazon pofák röhögnek és hazudnak gátlástalanul az arcunkban.Háboru nélkül így kell gyarmatosítani egy országot. Gáz, villagy, benzin és valamennyi energia hordozó nélkül megbénul az ország. Függőségi viszonyban hogyan lehet érvényesíteni az ország érdekeit. Van innen kiút? A szennyes vezetők nem szégyenlik , mikor egy hiradás arról szól hogy a télen 30 hajléktalan fagyott meg és 100-nál is több a saját házában? Hány embernek a halála, akár az öngyilkosságba menekülésének kell még a lelkükön száradni. Én itt születtem itt akarok élni, ha még ezt életnek lehet nevezni. Mert ez már rég csak vergődés.Az átkos után szinte mindenki a nulláról indult.Tisztességesen ilyen vagyonokat összeharácsolni lehetett csak. Erre büszke lehet szép elit társaság.Náluk jobban csalni lopni gátlástalanul átgázolni embereken már nem lehet .Egyet tehet az ember végső elkeseredésében, hogy tarkón vágja ŐKET mint a nyulat. Lassan már ugy is minden mindegy ebben az országban élő hétköznapi embereknek.

popocatepetl 2011.06.08. 09:21:51

@eszkep: Sokat ivott és az átaludt órákat levonták tőle. Most pedig itt másnaposkodik.

popocatepetl 2011.06.08. 09:23:54

@Seduxen: "és most kapaszkodj te géniusz: a környezetemben - miután a többség ezt hozta otthonról - kifejezetten keressük a magyar termékeket, különösen azokat, amelyeknek már jól bejáratott nevük van, és mondjuk 10 éve azt vesszük. "

Ja, Technokol, Diana, Sophianae, hasonlók. Sajnos csavarlazító márkát nem tudok fejből.

popocatepetl 2011.06.08. 09:26:31

@tojastobias: "Vajon még hol, és mit fognak elvenni? "

Remélem, hogy az internet-hozzáférésedet.

popocatepetl 2011.06.08. 09:28:46

@nesze nektek két harmad...: "Bohóc hátelnök aki még a WC kefét is az orra alatt hordja:) "

Miért nem folytatod? Pld: "Sutyerák kommentelő, aki csak más kinézetén tud fogást találni."

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 09:30:51

@popocatepetl: az sámli, de a kedves édesanyád a legjobban a rákó óvszert szereti.

Dour 2011.06.08. 09:31:24

popocatepetl-nek üzenem: nem olvasom el az idiótaságaidat, mert amit ígértem, azt betartom. Nem úgy, mint a vezíred.
Csak azt teszem én is, amit borítékolt. „Hallgassuk meg egymás”.
Közben pedig sz@rok rád......

Dour 2011.06.08. 09:34:10

megismétlem.
popocatepetl-nek üzenem: nem olvasom el az idiótaságaidat, mert amit ígértem, azt betartom. Nem úgy, mint a vezíred.
Csak azt teszem én is, amit borítékolt. „Hallgassuk meg egymás”.
Én is sz@rok rád.

Marcellusca 2011.06.08. 09:41:09

Basszus, mi van itt????
Megint kinyílt egy zártosztály?

zrobasé 2011.06.08. 09:42:56

@popocatepetl: nosza, ha tudod, bizonyitékod van rá,hogy lopott, irány, menj feljelenteni !

Dour 2011.06.08. 09:44:45

A degenerált IQ hiányos popocatepetl valamikor a Magyar Naranccsal takarózhatott.
Azóta sem fejlődött. Írni sem tud. Szerencsétlen.
De nem tudom sajnálni sem.

zrobasé 2011.06.08. 09:44:49

@Marcellusca: milyen egy ?! az összes :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 09:47:24

@Marcellusca: egyértelmű, hiszen itt vagy :DDDD

zrobasé 2011.06.08. 09:48:26

@eszkep: "Semmi kétségem nincs arról, hogy az itt kommentelők nem nézik mi a magyar, mi nem."
a megérzéseidet, fantazmagóriáidat tényként állítod be, és még te kéred másokon számon a rideg statisztikai, független adatokat ? muhaha a köbön

zrobasé 2011.06.08. 09:49:27

@Seduxen: mondja ezt egy gumigerincú extarkóképű bohóc :D

Dour 2011.06.08. 09:50:41

@Marcellusca:
Nem, csak a meglévőből szöknek a halmozottan sérültek.
Mint a popocatepetl.

Secnir 2011.06.08. 10:04:01

@Marcellusca:
azért öröm látni, hogy az utolsó szelcióban:
Pintér Sándor nyugdíjas belügyminiszter bevallott vagyona:
című résznél egy az egyben az én kigyűjtésem szerepel:
vastagbor.blog.hu/2011/05/04/pinter_mar_csak_tudja/fullcommentlist/1#c13393090
legalább a forrásmegjelölést betehették volna :)
amúgy öröm e bódottá hogy privátkopóék is ovassák a vastagbőrt...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 10:04:30

@zrobasé: a távárís konyec avatar már nem aktuális. majd ha 2014-ben a jelenlegi garnitúrától is érzékeny búcsút veszünk, akkor reaktiválom. abszolút helytálló lenne szerintem :DDD

@Dour (the sociopathic): megjegyzem mi vagyunk a kötöznivaló marhák, minek állunk le egy ilyen értelmileg sérülttel, mint ez a vulkános gyerek?

2llkedő 2011.06.08. 10:09:14

@eszkep:

"A 16% SZJA teljesen "EU-konform". A vállalkozók pedig a társasági adó 19%-ról 10%-ra csökkentésével kerültek kedvező helyzetbe."

A 16%-os SZJA valóban EU-konfort. Nem is ezzel van a baj, hanem a bevezetés módjával.
Mely vállalkozók kerültek kedvezőbb helyzetbe a társasági adó csökkentéssel?

"Százalékosan valóban magasak a járulékok a jövedelmek viszont alacsonyabbak."

Ezt valahogyan magyarázd már el értelmesebben! Alacsonyabb jövedelem mellett magasabb járulékkal miért is vagyunk versenyképesek?

"A magyarországon előállított termékek iránti kereslet viszont végre nő."

Mondjál magyar árut ami kimondottan (vagy legalább 50%-ban) magyar, és amit a 16%-os adókulcsból eredő többletpénzből többet fogsz vásásrolni.

Marcellusca 2011.06.08. 10:09:54

@Seduxen: Na, jó, de az már megszokott. :DDDD

zrobasé 2011.06.08. 10:11:35

@eszkep: "A vállalkozók pedig a társasági adó 19%-ról 10%-ra csökkentésével kerültek kedvező helyzetbe."
wehehe...soha életedben nem voltál még vállalkozó, az messziről látszik...

kej 2011.06.08. 10:41:17

@lyken: igen. és az a ksh, amelyik - ellentétben a bevett szokásossal - idén először nem tesz közzé adatokat a reálbérk alakulásáról. van valamiféle homályos magyarázat rá, meg még annál is homályosabb ígéret, hogy majd az év égén.

a kancsinak pedig még van mit tanulnia. miközben nálunk gyakorlatilag megállta az építőipar, ausztriában jóformán felvirágzott:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/07/felujitasi_program/

persze ők nem vívnak gazdasági szabadságharcot, nem volt fülkeforradalom, nem állnak háborúban a munkanélküliséggel meg az államadósággal. egyszerűen csak teszi a kormány a dolgát.

popocatepetl 2011.06.08. 10:43:37

@Seduxen: "az sámli, de a kedves édesanyád a legjobban a rákó óvszert szereti."

Sajnos ezt sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom, mert nálunk a családban nem szoktuk a szülők ilyetén preferenciáit kitárgyalni, de valahogy nem is vágyom erre. Többek közt ezért is örülök, hogy nem vagyunk veled rokonok.

popocatepetl 2011.06.08. 10:44:52

@Dour (the sociopathic): Látom, rámkattantál. Nem baj, még mindig egészségesebb vagyok, mint a napi adag kannás borod.

popocatepetl 2011.06.08. 10:47:12

@Seduxen: "
@Dour (the sociopathic): megjegyzem mi vagyunk a kötöznivaló marhák, minek állunk le egy ilyen értelmileg sérülttel, mint ez a vulkános gyerek? "

Nem fogja ennyiből kitalálni, hogy kiről beszélsz, így ezúton segítek neki: rólam.

popocatepetl 2011.06.08. 10:49:20

@Cirbi: "így igaz, ignore on :D "

Helyes, de ezt megtehetnétek országos szinten is.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 11:06:58

@popocatepetl: Szeretnéd mi? Ha akarod nyomj te is egy ignore on-t, senki nem akadájoz meg benne :P
Mellesleg jól nyomod, határozottan egyenrangú vitapartnere vagy mindenkinek. A személyeskedésen és a letámadáson kívül, mást nagyon nem tudsz, pont mint a jelenlegi garnitúra.

Dour 2011.06.08. 11:10:29

@Seduxen:
„minek állunk le egy ilyen értelmileg sérülttel, mint ez a vulkános gyerek?”
Talán azért, hátha tanú. /A saját hibáiból./
Óóóóóh, igen. Vulkanizálták is /fityeszen belül/. Még defektes is.
Pedig már felhívtam a figyelmét a popocatepetl eredetére is a legenda miatt.
„tudomást szerzett szerelme haláláról, tőrével öngyilkosságot követett el.”
De még nem tette meg, pedig a guminője is elhagyta.
De nem tanult még semmit. ....
De nem is fog.
Ahoz agy is kell.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 11:14:11

@Cirbi: "senki nem akadájoz " - jááááj, ne menjünk már át Palibácsiba :))))))

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 11:22:01

@Seduxen: mejakulpá, bocsánat, vétkeztem, idő elött elküldtem, és már digitális kőbe vésődött :D
hiányzik a javítási lehetőség :S

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 11:25:44

áááh, nem megy ez ma.........hülyülök én is.........fertöző ez a megfelelési kényszer az Álamfőnek...

lyken 2011.06.08. 11:30:18

@eszkep: "semmilyen mágikus csűrés csavarással nem lehet mást kihozni"
LOL Az első két munkahelyemen azt egészen biztosan megtanultam, hogy 2+2-ből is azt hoz ki a statisztikus amit csak akar. Itt ennél bonyolultabb a helyzet.

"Sokkal "hitelesebb" forrás (???) az a kommentelő, aki beírta a Vastagbőrön, hogy 15000-el csökkent a fizetése (ami nyilvánvaló matematikai lehetetlenség)?"
A tények ismeretében simán csökkenhetett a nettója bárkinek. Maszek KKV esetén simán csökkenhetett a bruttója is a bizonytalanná tett gazdasági helyzettől.

@kej: "az a ksh, amelyik - ellentétben a bevett szokásossal - idén először nem tesz közzé adatokat a reálbérk alakulásáról. van valamiféle homályos magyarázat rá, meg még annál is homályosabb ígéret, hogy majd az év égén."
Ha most közölnének adatokat, az sokkolóbb lenne, mint a gondolt helyzet. Ehelyett megnézik, hogy mit lehet csiszolni a számokon, aztán amit nem lehet azt megmagyarázzák. Aztán jönnek eszkep meg a többiek és elmondják, hogy a mennyei mantra úgy van ahogy az Viktor meg a Gyuri száját elhagyta, mert ez sima összeadás, amit "semmilyen mágikus csűrés csavarással nem lehet másképp kihozni". Hát ennyi.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 11:32:15

@Joooe: te csak nézel ki a fejedből, vagy látsz is? A manyup vagyonról azt hazudták ősszel, hogy kell egy 2000 mrdos gazdaságélénkítő alapba. Nos, az a pénz nem annyi, csak 500 mrd marad erre acélra. De ugye a mult héten hirtelen meg kellett venni a MOLT ennyiért kb.
Szóval nincs zsozsó, a tervek a jelek szerint hazugságok, vagy orbitális szakmai tévedések.
Egyik eset se a kormányt dícséri, főleg nem a hozzáértését. Ami szempontunkból ez mindegy, minket fognak kizsebelni a továbbiakban is.

Joooe 2011.06.08. 11:54:25

@waszabi: Egyrészt nem erről volt szó hanem a manyup folyó költségéről (fontos látni a különbséget, hogy a manyup megszüntetésével nem csak az eddig felhalmozott vagyon - 2-3000 milliárd Ft - kerül vissza a pénztáraktól az államhoz azaz az adófizetőkhöz, hanem a folyó költségvetés terhei is csökkennek évente kb 500 milliárd Ft-tal, amely összeg még tovább növekedett volna ha marad a manyup rendszer)
Másrészt nem tudom te mit tudsz, de eddig a manyup vagyonnak csak 1 felhasználását ismerem: az államkötvény vagyon adósságcsökkentésre fordítódott. Ezzel azt hiszem semmi baj.
A MOL-t imf hitelkeretből vettük meg, valószínűleg nemzetbiztonsági háttere van amit nem tudhatunk. Szerintem sokkal szívsebben fordította volna a kormány azt a pénzt népszerűségnövelő kirakatintézkedésekre, ha nem lett volna tényleg fontos.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 12:36:52

@Joooe: eleinte álmodoztak gazdaságélénkítő csomagról, aztán rájöttek, hogy nem lesz annyi zsé belőle. Azt meg ne hangoztasd, hogy az én pénzem a Te pénzed, mert nem neked volt szerződésed az én magánnyugdíjamra, s a tagdíjat se Te fizetted, ha jól emlékszem. Ennek fejében eltartanod sem kellett volna vén koromra, erről szólt ez az egész. Az én polgári szerződésemet a mnyp-vel a kormány harmadik félként megszüntette, ami jogtalan a polgári törvénykönyv kétoldaló szerződésekre vonatkozó paragrafusa szerint. Azaz törvénysértő.
Maradjunk ennyiben.

Joooe 2011.06.08. 12:42:28

@waszabi: már bocsi de manyup tagdíjat nem te fizetted hanem az állam (tehát az én adómból is), attól hogy beléptél manyupba nem a te nettód lett kevesebb hanem a nyugdíjkassza bevétele, amit ugye az én adómból pótoltak ki / engem is eladósítottak miatta. Nem volt egy tisztességes dolog, az önkéntes az tiszta játék, belépsz-fizetsz, az meg is maradt ha erre vágysz, csak máséval nem verheted a csalánt ezek után, a sajátoddal továbbra is.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 13:07:03

@Joooe: beteg vagy avagy nem nézted meg sosem a bérpapírodat? Az állam nem fizetett semmit a tagdíjhoz. Legutóbb 2010 novemberig 8%ot vontak tagdíjként a béremből és 1,5%ot nyugdíjjárulékként az állami nyugdíjkassza részére. A munkáltatói járulék pedig teljes egészében az államiba ment. Mégegyszer hangsúlyozom: ez nem relatív érdek kérdése, egy törvényes polgári szerződést bontott fel az állam, hatályos törvény(eket) sértve ezzel. Azt is megmondom, hogy a PTK-ban ezt a passzust csak azért nem módosították, mert akkor Orbán lakását, szöllejét is einstandolhatná az állam bármikor.
Nem vagyok megnyugtatva azzal, hogy majd 2030-ban valahogyan lesz valami alamizsna. A dolgok menetét tekintve meg különösen nem.
Tiszta játék? Át akarták terelni az embereket az öngondoskodás irányába. Amikor beléptem, önként tettem, nem voltam már kezdő.
Egyébként mindaddig, amig a szolidaritást ilyen lazán értelmezi az állam, épp az uralkodó széljárásnak megfelelően, addig kommunizmus a neve. Meglétésom szerint Orán a legnagyobb kommunista jelenleg az országban. Ne csodálkozz, ha jövőre kölcsön veszik a lekötött betétedet is. Argentínában is ez történt, onnan kopírozta ide a törpe az egész tervet, meg ezt a diktátor imidzset. És még csak a folyamat elején tartunk, csak mondom.
Azt is láthatod, hogy ott hogy omlott össze az ország ezen döntések nyomán. Fingom sincs, hogy ezek mellett miben reménykedsz, de inkább nem osztoznék benne, nem szeretek vesztes lóra tenni. Selmeczi és Matolcsy fél éve még lehazudta a csillagos eget, hogy milyen jó, milyen stabil és garantált lesz az állami nyugdíj, most meg, bár beannektálták a 2600 milliárdot, már lukas a kassza, nyoma sincs. Épp csak a holtakat nem veszik ki a meglevő nyugdíjukból. Kurvára stabil, garantált itt bármi, azt látom. Nem én hazudtam, ígértem, ezt ne felejtsük el. Viszont nem szeretem, ha hülyének néznek. No problem, tudomásul vettem, hogy kezdhetem előlről a takarékoskodást - persze az adózott pénzemből, csak éppen levontam a konzekvenciákat az Orbán kormány jogállami szemléletét illetőleg. Az a jog, amit ők meghoznak, érdekegyeztetés nélkül. Magyarul teljhatalom, diktatúra. ezen nincs mit vitatkozni.Csak azt nem tudom, miért is nem volt jó akkor a Kádár-rendszer Viktornak?

Bee-zony 2011.06.08. 13:35:16

@Viktor_Viccnélkül: „Hehehe sziasztok sutyerákok! Öröm nézni ahogy főtök a levetekben, és próbáljátok vigasztalni magatokat a Fidesz/kormány ellen.”
„További kellemes saját-lébe-fővést, sutyerákok ;)”

„Köszönjük” a sutyerákozást, és a kárörömöt. Szerintem is ez az igazi, a lényeget kifejező fideszes megnyilvánulás.
Nálam a kérdést már eldöntötte a Fidesz-KDNP a tákolmányával, hogy muszáj lábbal szavaznom. Akik maradnak, azok kézzel is meg tudják köszönni mindazt a sok jót (rosszat), amit a Fidesz-KDNP értük (ellenük) tett.
Megérdemlik-e a szélben himbálódzást gyurbán és társai? Mi az hogy, nagyon is; lámpavason. Ott legyenek szélkakasok, ez a méltó befejezése a pályájuknak.

„Képzeljétek, a miniszterelnök a vezérigazgató/ügyvezető megfelelője…”
„Látszik milyen műveletlen vagy. Nem állítottam, hogy az állam a CÉG megfelelője.”
Valóban „csak” azt állítottad, hogy a miniszterelnök a vezérigazgató/ügyvezető megfelelője.
Amiből egyenes analógiával következik, hogy az állam pedig a cég megfelelője.
Rámutattam a kettő közötti kardinális különbségre – de belátom, hogy ez a fideszdroidok esetében hiábavaló, mert ők a világ leghülyebb szektája címért vannak versenyben, és mindent meg is tesznek ezen cím elnyeréséért. Ha csak ennyit tesznek, mint eddig, már megvan a dobogós hely.

„Miközben természetes, hogy egy döntést meg kell hozni.”
„Természetes”, hogy a döntést Viktátor öntörvényű pszichopata diktátor hozza meg, és a Fidesz-KDNP szektatagok hajtják végre, a legnagyobb buzgalommal.
Ebből a felállásból akár még „Jim Jones és a népek temploma” is lehet. Ami nem is lenne olyan nagy baj akkor, ha kizárólag a Vezér és a szektatagok élnének az adott körülhatárolt területen. Csakhogy ez nem így van.
Kétharmadnyi ember volt 2010-ben a szavazásra jogosultak közül, akik nem szavaztak a Fidesz-KDNP-re. Azóta csak több lett a számuk, még úgy is, hogy egyre többen mennek el.
Emlékeim szerint legutóbb Demszky mondta, hogy „mi vagyunk a többség”. A „tojásesős” Demszky. Most a Fidesz-dinoszauruszok mondják ugyanezt. Én pedig a gyors kihalásukért imádkozom, hogy jöjjenek már végre az értelmesek – akik itt és most kisebbségben vannak, efelől nincs kétség.

„A demokrácia lényege nem az, hogy mindenki mindenbe állandóan beleszólhat.”
Akkor most megtudhattuk, hogy mi nem a demokrácia lényege (fidesznyik értelmezésben). Már csak az a kérdés, hogy mi a demokrácia lényege (szintén fidesznyik értelmezésben).
Pofát befogni és tovább szolgálni? (Idézet a „Svejk a derék katona” című, és aktualitását elveszteni nem bíró könyvből.)
Mindig „érdekes” (katasztrofális), amikor diktátorok adják a tanításokat demokráciából – vö. Koreai Népi Demokratikus Köztársaság.
Az alábbi szint hány év múlva lesz meg a viktátori úton?
„Fejlett országok állampolgárainak nem javasoljuk a Magyar Népi Demokratikus Köztársaságba történő utazást. Amennyiben az utazás elkerülhetetlen okból szükséges, felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kijelölt, illetve a beutazást megelőzően jóváhagyott tartózkodási hely elhagyása tilos, e tilalom megszegése börtönbüntetést is vonhat maga után.”

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 13:49:06

@waszabi: Isten ments, hogy belevauvau az eszmecserétekbe, de nincs igazad.

Ugyanis a nyugdíjjárulék, amit a Te fizetésedből vontak, az a manyup előtt - vagy aki nem volt tag - TELJES egészében az állami nyugdíjkasszába ment. Aki manyup tag volt a kezdet kezdetén volt azt hiszem egy 0.5% ment az államiba, 8% a manyupba, és amikor 9.5% lett a nyugdíjjárulék, akkor lett a 1.5%-8% felosztás.

Szóval alapvetően téves az az álláspont, hogy az a befizető pénze. Nem, az egy járulék - ugyanúgy, mint pl az EÜ járulék - amit a munkáltató a dolgozó béréből levon, és állambácsinak adja. Szóval a manyup befizetést - ha tetszik - az állam "adta" oda a manyupnak, hogy ott egyéni számlán "kamatozzon". De ettől ez még nem lesz a befizető pénze. Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy ez kettős veszteség lett volna az állami nyugdíjkasszának, mert legjobb tudomásom szerint a jelenlegi nyugdíjakat a munkáltató által befizetett nyugdíjbiztosítási járulékokból (kellene) fedezi (fedezné).

Ettől még a manyup vagyon hááát öööö, fogalmazok polkorrekten: "megvédésével" nagyon nem értettem, és most sem értek egyet.

2llkedő 2011.06.08. 13:58:29

@Seduxen:

"Szóval alapvetően téves az az álláspont, hogy az a befizető pénze. Nem, az egy járulék - ugyanúgy, mint pl az EÜ járulék - amit a munkáltató a dolgozó béréből levon, és állambácsinak adja. Szóval a manyup befizetést - ha tetszik - az állam "adta" oda a manyupnak, hogy ott egyéni számlán "kamatozzon"."

Részben igaz, amit mondasz. A bökkenő ottan vagyon, hogy magas az a járulék, amit be kell fizetni. Ez a szocialista örökség. Máshol max. 20% a nyugdíjjárulék összege, szemben a mi 34%-unkal. A különbözetből pedig a pógár dönti el, hogy befizeti a magánszámlájára, vagy elkölti. Ha nekünk oda adták volna a pénzt, akkor mi az utóbbit választottuk volna, mert az öngondoskodásra nem vagyunk még alkalmasak, ezért lett kötelezővé téve.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 14:08:51

@2llkedő: részben igaz, hogy szocialista örökség, de amúgy szerintem a kényszer is szülte, mert ugye a szándék az lenne, hogy max annyi nyugdíj legyen /év kifizetve, mint amennyi a nyugdíjbiztosítási járulékokból befolyik. Ez ugye tarthatatlan, évről-évre súlyos forint száz/ezer milliárdokkal kellett kipótolni a költségvetésből a nyugdíjkassza kiadásait. Ugye ezen lett volna hivatott segíteni a manyup, (mondjuk szerintem ezen inkább az önkéntes fog, ha fog egyáltalán) a privát véleményem mondjuk az, hogy az arányokkal volt a baj: ugye a 0.5% (majd utána 1.5%) állami befizetésért kaptad volna a teljes nyugdíjad 75%-át, míg a 8% manyup befizetés után a nyugdíjas 25%-t. Ez az arány változott volna 2013.01.01-től asszem, de azt már nem tudom hogyan.

Szóval nem tudom mi lehetne a megoldás, csak elmélkedek itt.

2011.06.08. 14:12:47

@popocatepetl: ez a prosztóság? Ha a viktátor is csak ennyire lenne prosztó, senki se gúnyolódna rajta... de prosztóság dolgában itt nagyon kiverték az összes biztosítékot az elmúlt évben, ott tartunk megint, mint 2006-ban gyurcsótánnyal. én vagyok prosztó? És akkor ezek a férgek mifenék?

zrobasé 2011.06.08. 14:14:38

@Seduxen: ne bohóckodj már...:) a nyugd.jár. 24%volt, a manyup meg 8%...tehát 24->75,8->25

2llkedő 2011.06.08. 14:15:42

@Seduxen:

"(mondjuk szerintem ezen inkább az önkéntes fog, ha fog egyáltalán)"

Ilyen bérek és elvonások mellett ki tud önként gondoskodni?

Egyébként pedig állandóan hivatkozunk a nyugatra, hogy ott így, amott amúgy. Ebben miért a hallgatás? Miért nem követjük a nyugatot? Nem csak innen-onnan a nekünk tetszőt kell kiragadni, mert az olyan Mekk Elekes eredményt ad. Kint rendszerek működnek. Minden mindennel összefügg. Mint például az autónál a motor és a fék. Egy erősebb motorhoz erősebb fék jár. Egy gyengébbhez pedig nem tesznek erősebb féket, mert nincs értelme. Ugye minden rendszernek a leggyengébb láncszeme a mérvadó.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 14:16:30

@zrobasé: te ne keverd a szezont a faszommal :))))

amit a munkáltató fizet a munkavállalói után nyugdíjbiztosítási járulékot, annak a delikvens majdani nyugdíjához SEMMI köze.

2llkedő 2011.06.08. 14:17:50

@Seduxen:
De van, ugyanis a fizetés arányában fizeti be a munkáltató.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 14:18:50

@2llkedő: óóó ez az öngondoskodás maszlag már a néhai szadesz idején is lekúrta nálam a biztosítékot. majd ha nem ojrópa egyik legmagasabb elvonása sújtja az amúgy balkáni béreket, akkor visszatérhetünk erre az öngondoskodás lemezre, de addig, akármilyen színű politikus is mondja ezt, azt minimum egy szívlapáttal simogatnám tarkón.

zrobasé 2011.06.08. 14:20:41

@Seduxen: úgy fogom leéllni az életem, igérem, hogy a faszod közelébe se megyek, nem hogy keverjem bármivel is :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 14:21:03

@2llkedő: ez stimmt, de az nem a mi majdani nyugdíjunk fedezetét szolgálja, hanem a folyókifizetéseket.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 14:22:28

@zrobasé: ez megnyugtat mindenesetre :DDD nehogy úgy járjunk, mint az ominózus darab egyik szereplője (aki szereti Mucsi közönséges stílusát, annak kötelező darab):

www.youtube.com/watch?v=C7lE6mXN2tA

2llkedő 2011.06.08. 14:23:22

@Seduxen: Ezért kell a nyugdíjrendszert felülvizsgálni, átalakítani, anyugdíjkorhatárt kitolni. Csak nem fideszes módra.
Egyébként a fidesz is az öngondoskodásról papolt. Ezzel a lépéssel éppen ezt szüntette meg.

2llkedő 2011.06.08. 14:25:15

@Seduxen:

"óóó ez az öngondoskodás maszlag már a néhai szadesz idején is lekúrta nálam a biztosítékot. majd ha nem ojrópa egyik legmagasabb elvonása sújtja az amúgy balkáni béreket,"

Látod, éppen Te is leírtad azt, amit én is mondok. A 34% elvonás a nyugati max. 20%hoz képest qrva sok.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 14:27:19

@2llkedő: igen, amúgy pedig szerintem az öngondoskodást kellene tényleg (és nem csak szavak szintjén) erősíteni, mert én nem nagyon hiszek abban, hogy a 10 év alatt 1 millió új munkahely az pl segít -e majd a Ratkó-gyerekek nyugdíjbavonulásakor a helyzeten. Mert szerintem nem fog. Szóval amikor az a generáció elkezd tömegesen nyugdíjba vonulni... Nos akkor nem tudom mi lesz. De hogy jó nem, az szinte biztos.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 14:29:29

@Seduxen: meg ne haragudj, de ez hipotetikus, amit mondasz. A valóságban egy polgári kétoldalú szerződés alapján történt a tagdíj átutalás és befektetése az mnyp-nél, amit a kormánynak nem állt jogában felbontani. Ezért nem is szüntették meg, csak 0%osra módosították. Az első visszaléptetési változattal nem is volt gond, csak másodikkal, a fordított nyilatkozati rend alkalmazásával.
Vagy a PTK-ban kellett volna eltörölni a kétoldalú szerződés védelmét az akció előtt, vagy nem így kellett volna inézni a vagyon lenyúlását. Mondjuk polgárbarát az lett volna, ha kölcsönveszi 20 évre pl.
Ha arra szerződtem, hogy mnyp-be fizetem a 8%-ot, egyúttal az államiból meg arányosan kevesebbet kapok majdan, akkor nem tudom, mire izgatjátok magatokat, tök korrekt. Ha az mnyp eltőzsdézte volna a pénzemet nyugdíjbavonulásomig, akkor én jártam volna pórul is, ahhoz Neked mint adófizetőnek semmi közöd és fizetési kötelezettséged sem lett volna az én pechem miatt.
Lehet vitatkozni, de talán el kellett volna választani a kötelezően beléptetetteket és akik önként választották. Én ez utóbbiba tartozom, önként kötöttem a szerződést, tehát számomra és szerződésem tekintetében nem releváns érv, hogy másnak kötelező volt. Polgári jog, elvtársak. Vagy már eltörölték tegnap óta?
Másfelől, a polgári jogban nincs fordított nyilatkozati rend, csak olyan eset van, amikor valaki maga kezdeményezi nyilatkozatával az őt érintő állapotváltozást. Harmadik személy meg abszolút nem illetékes a másik két fél kötötte szerződés felől nyilatkoztatni, ez a másik bukta.
Majd meglátjuk, mit hoz a jogi út.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 14:29:53

@2llkedő: szerintem ezt még a szadesznél is tudták :))) ugyanis az itthoni rendszer engem valami elbaltázott öszvérre emlékeztet, ami egy perverz elegyét képezi mondjuk a svéd, és az osztrák rendszernek. mert ha jól tudom a "sógoroknál" alacsonyabb elvonás mellett várják el az öngondoskodást, míg a svédeknél a magas elvonás mellé szolgáltatás is társul.

nálunk meg a kettőnek valamiféle kellemesen bűzös elegye volt/van/lesz :((((

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 14:33:32

@waszabi: szerintem ott megdől a polgári szerződéses vonal, hogy - ismétlem - itt nem a SAJÁTUNKRÓL rendelkeztünk, ez a 8% nyugdíjjárulék NEM a miénk, amivel azt csinálunk, amit akarunk. De nem vagyok jogász, ha valaki(k) bíróságra mennek, majd eldől, kíváncsi leszek.

Azt sem tudom megítélni, max véleményem van róla, hogy a tisztán állami, a kétpilléres, vagy a "néhai" hárompilléres volt -e a jobb, de az egész "elintézési" módja (sz'tem nettó zsarolás), ahogy a "visszalépéseket" intéztette a kormány. Nos az több, mint bicskanyitogató volt. (az én hülye gondolatmenetem szerint, ha van egy megállapodásod, szerződésed, mind1 minek hívjuk, szóval ha azt meg akarod szüntetni, arról szokás "nyilatkozni", nem arról, ha fent akarod tartani, nem?)

2llkedő 2011.06.08. 14:35:32

@Seduxen:
"mert én nem nagyon hiszek abban, hogy a 10 év alatt 1 millió új munkahely az pl segít -e majd a Ratkó-gyerekek nyugdíjbavonulásakor a helyzeten. "

Segíthetne, ha lenne annyi munkahely, de nem lesz. A világnak be kell látnia, hogy sok a vadász, kevés a fóka. El kell kezdeni visszatérni ahhoz, hogy amit meg lehet javítani, azt meg kell javítani, és nem kidobni, kicserélni. A nyugat az előző 20 évben azért tudott fejlődni, mert megnyílt egy hatalmas piac keleten a vasfüggöny lebontásával. Most viszont már csak még keletebbre lehetne menni, de azt nem hagyják.

Bee-zony 2011.06.08. 14:39:54

@Joooe: „Naa ácsi, élelmet, jólétet ne az államtól várj, max a lehetőséget rá. Azért ez fordítva működik, nem az állam tart el téged hanem te tartod el az államot.”

Az állam feladatai -> szociális segélyezés, munkanélküli segély.
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llam#Az_.C3.A1llam_feladatai

Aztán van ez a Tropico 3 nevű játék…:
www.szoftverbazis.hu/szoftver/tropico_3__magyar_.html
…ahol állambácsiként, sőt, karib-szigeti diktátorként a szigetlakóknak ezeket az alapvető igényeit kell kielégítened, hogy továbbra is megválasszanak, és ne lázadjanak fel: élelem, pihenés, hit, szórakozás, és egészség. Élelmet, munkát és munkabért, lakást, szórakozást, imahelyet és egészséget kell biztosítanod a szigetlakóknak – mindenkinek –, és úgy, hogy pénzügyileg nem kerülsz mínuszba…
Ezt a játékot a kapitalisták csinálták; de nyilván nem értenek hozzá – csak a Fidesz. Bár szerintem ebben a játékban több értelem, természetes és mesterséges intelligencia van, mint az összes Fidesz-tag fejében.

Aztán van ez a Maszlow-piramis, az emberi igényekről és motivációkról:
hu.wikipedia.org/wiki/Maslow-piramis
Ebből is le lehet vezetni, hogy alapvetően ezeket várnák el az emberek a szavazatukért és az adójukért cserébe a kormánytól – de legalábbis azt, hogy ezen alapvető igények és szükségletek kielégítésének ne tegyenek keresztbe, ne tegyék még nehezebbé az elérésüket, mint amilyen nehéz nélkülük lenne.
Azt nem kell bizonygatni, hogy mostanában Magyarországnak nem volt ilyen kormánya, mert nem azt írtam le, hogy mi van, hanem hogy minek kellene lennie.
Én a Fidesz-KDNP-től a lehúzáson és a károkozáson kívül nem várok mást, mert ehhez értenek; csak a normális és jó szándékú emberek által működtetett, és jól működő államtól várok el mást. Az meg itt ugye nincs, és kör bezárva, akinek nem tetszik, el lehet menni – vagy tetszenek VALÓDI forradalmat csinálni.

„Hogy mennyi a fizetésed azt a munkaadóddal kell elvileg lemeccselni, nem a zorbánnal, a kormány max annyit tehet hogy versenyképes gazdasági hátteret igyekszik kialakítani (pl arányos adórendszerrel).”
Olyanról még nem hallottál, hogy az állam, mint munkaadó? És olyanról sem, hogy pártállam, totális állam? Tehát az, ami felé Viktátorék haladnak…
Hogy mennyi a fizetésem, Magyarországon annak csak egy része a munkaadó, és egyre nagyobb része állambácsi, az elvonásaival és a(z) (ön)törvényeivel.

Vagy adóparadicsomot, vagy normálisan működő (nem pazarló és sarcoló, osztogató és fosztogató, hanem korrekt elosztórendszerű) államot érdemes választani az életre, ez van.

2llkedő 2011.06.08. 14:42:27

@Seduxen:

"szerintem ott megdől a polgári szerződéses vonal, hogy - ismétlem - itt nem a SAJÁTUNKRÓL rendelkeztünk, ez a 8% nyugdíjjárulék NEM a miénk, amivel azt csinálunk, amit akarunk. De nem vagyok jogász, ha valaki(k) bíróságra mennek, majd eldől, kíváncsi leszek. "

Tekintsd úgy, hogy az a pénz olyan, mint amikor a szülő elkezd a gyereknek befizetni a lakástakarék kasszába.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 14:53:47

@2llkedő: ja, csak a vége alakult úgy, hogy Te (mint szülő) elkezdtél befizetni a "lakástakarékba", hogy majd nyugdíjas korodra (a "gyereknek") jó legyen, de egyszer csak jött az erős szomszéd, és einstandolt :(((

"El kell kezdeni visszatérni ahhoz, hogy amit meg lehet javítani, azt meg kell javítani, és nem kidobni, kicserélni." - hmm, ez akár jól is hangzana, de ha hirtelen mindenki átállna erre, akkor - csak ojrópában - állások millió szűnnének meg pikk-pakk, az meg megint egy ördögi kör lenne. Még kevesebb kereső, még inkább beszűkülő piac, újabb "felesleges" munkahelyek, és így tovább. Mire kettőt pislognánk, már a magvakat keresnénk a Bükkben.

Tetszik vagy nem, ez az egész sz'tem úgy tartható fent, ha a jövedelem típusú adók helyett, elmegy az állam a fogyasztási típusú adók felé (utóbbi kevésbé kikerülhető is), és "bízik" abban, hogy a jóléti társadalom még többet fog fogyasztani (aminek lehet, hogy a nagy része felesleges, de a rendszer fenntartásához kell). És ehhez kellenének a VALÓDI munkahelyek, és nem a "mondvacsinált" közmunka-programos "látszatmunkahelyek".

Mr. Waszabi 2011.06.08. 14:56:14

@Seduxen: el vagy tévedve. A magánpénztári tagsági szerződés és tagdíjfizetés jogalapját az mnyp törvény fektette le, amely mint öngondoskodási pillért vezette be, azzal a feltétellel, hogy más célra nem használható, nem vehető fel 20 évig. Így az a pénz az enyém volt, csak nem költhettem el szabadon. Másik fontos tényező, hogy a belépéssel tulajdonosává is váltam a pénztáramnak, működése sokban hasonlít egy részvénytársasághoz. Olyannyira, hogy a közgyűlésen szavazati jogom van. Szóval több törvényt is sértett idiótaságával a kormány, én meg nem vagyok kommunista és nem is kérek ebből.
Az igazi bukta ott van, hogy engem nem kényszerítettek rá, csak volt egy törvény, amely feljogosított arra, hogy megkössek egy ilyen szerződést az mnyp-vel szabad döntésem alapján. Tehát ez egyközönséges polgári szerződés azok esetében, akik nem kötelezve lettek a belépésre. Ja, és anno nem arról kellett nyilatkoznom, hogy nem akarok átlépni a magánba, hanem arról, hogy át akarok lépni. Ahogy ez normális egy nyilatkozat esetében.

Joooe 2011.06.08. 14:57:08

@waszabi: annyira beleélted magad ebbe a te pénzed dologba, hogy meg sem hallod az ellenérveket. Az állam a saját pénzéből tett félre egy összeget, és rárakott egy cimkét hogy a tied lesz. Ez a pénz nem tőled hiányzott hanem az államtól. (Persze az állam pénze az meg tőlünk mindannyiunktól van nyilván) Beléptél a manyupba kevesebb lett a nettó fizetésed? Nem ugye? Akkor honnan volt az a pénz amit magadénak mondasz és úgy siránkozol a lenyúlása miatt? Hát bizony az adófizetők fizették be a számládra. Ha valaki ugyanannyit keresett mint te de nem volt manyup tag, többet fizetett az állam fenntartására mint te. Formálisan a te neveden volt, de az állam fizette, és csak akkor és úgy rendelkezhettél vele ahogy az állam engedte. Az állam most azt mondta kiszáll a játékból, ha kell neked manyup az csak neked fájjon, és választhatsz: vagy fizet neked továbbra is az állam bele, de ezt a hitelt nyugdíjas korodban törleszted azzal hogy akkor nem kapsz állami nyugdíjat pedig a befizetéseid után járna, vagy választhatod azt is, hogy csak állami és saját elhatározásból és saját pénzből önkéntes pénztárad legyen: az állam visszakapja azt a pénzt amit befizetett, a többi (tagdíjkiegészítés, reálhozam) meg a tied. Ez nem hogy nem lenyúlás de az állam kifejezetten nagyvonalú, hogy a pénztárak működési költségéről megfeledkezve számol hozamot ráadásul az állami pénzből termelt hozamnak sem kéne feltétlen hogy a tied legyen.
Az állam nem a te és a manyup közötti szeződést rugta fel, hanem csak ő szállt ki a játékból, pontosabban feltételhez kötötte a további finanszírozást. A szerződés a te döntésed alapján szűnt meg, a ptk nem sérült, emiatt kár siránkozni.
Majd ha a saját döntésed alapján raksz félre AZ öngondoskodás, ha az államtól várod ezt az olyan jó kis kádárista felfogás amit annyira szidsz. Meg az is ha elhiszed hogy ha 100 Ft-ot fizetsz be akkor abból ki lehet fizetni 125-öt is. Ugye eredtileg befizetsz 100-at államiba, 100-at kapnak a nyugdíjasok... aztán belépsz manyupba, és már csak 75-öt fizetsz államiba, 25-öt manyupba. De továbbra is 100-at kapnak a nyugdíjasok mert tőlük ugye nem lehet elvenni a megszerzett nyugdíjat csak mert te magánt akarnál inkább. Hogy honnan a hiányzó 25 Ft? Hát államadósság és túladóztatás, pont ez az amiből én nem kérek.
És igen megnéztem akkoriban a bérlapomat, nekem pályakezdőként kötelező volt belépnem, és mindig idegesített a manyupnak átutalt zsíros összeg mert: 1. ha az államnak nincs szüksége erre a pénzre akkor ne vonja le tőlem, majd én eldöntöm hogy befektetem-e és mibe, 2: ha az államnak szüksége van arra pénzre akkor ne utalja tovább manyupba. Ennyi
Azt hogy a 2600 milliárdot elköltötték a mostani nyugdíjak kifizetésére légből kapott képzelgés.

És nincs választásod hogy melyik lóra teszel, ezen vagyunk rajta :) Abban van választás, hogy hagyjuk futni vagy megbénítjuk ilyen eladósító, manyup szerű fékekkel.

2llkedő 2011.06.08. 14:59:09

@Seduxen:

" hmm, ez akár jól is hangzana, de ha hirtelen mindenki átállna erre, akkor - csak ojrópában - állások millió szűnnének meg pikk-pakk,"

Attól tartok, hogy a technika ilyen rohamos fejlődésével ez hamarosan amúgy is be fog következni. A megoldás szerintem az lenne, hogy ne nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás legyen, hanem osszuk négy részre a napot. Ezáltal többen férhetnének a munkához. A gépek, robotok, comjúterek meg dolgozzanak helyettünk. És végre éljük az életet! Mert az életnek arról kellene szólni, nem pedig a robotolásról.

"ha a jövedelem típusú adók helyett, elmegy az állam a fogyasztási típusú adók felé (utóbbi kevésbé kikerülhető is), "

Ezt a fidesz is leírta, csak nem tartja be.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 15:01:56

@waszabi: asszem nem fogunk közös nevezőre jutni...

Mr. Waszabi 2011.06.08. 15:04:41

@Joooe: nevetni fogsz, nem érdekelnek az ellenérvek. Ez jogi kérdés, meglátjuk, hogy különböző bíróságok miként vélekednek erről. Megjegyzem, én ebbe az államkasszába 20 év óta nettó befizető vagyok, a töredékét nem kaptam vissza. Ezen felül se munkát, se kenyeret soha a büdös életben nem adott az állam, magam kapartam ki a gesztenyét, amióta az eszemet tudom és sosem a másét vettem el. Tehát nincs mire pofázni, nem kell hogy érdekeljen, ki milyen kommunista érvekkel szeretné alátámasztani a kizsebelésemet a saját javára. Orbántól megtanultam, hogy jogállamban élünk, ehhez tartom magam. Lássuk meg, mire megyünk.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 15:05:53

@Seduxen: nem akarok én közös nevezőre jutni. Ez nem személyes ügy, hanem jogi.

2llkedő 2011.06.08. 15:10:00

@Joooe:

"annyira beleélted magad ebbe a te pénzed dologba, hogy meg sem hallod az ellenérveket. Az állam a saját pénzéből tett félre egy összeget, és rárakott egy cimkét hogy a tied lesz. "

Te se akarod meghallani, amit más mond. Mint már említettem nálunk 34% az elvonás, míg máshol max 20%. Mindig, mindenki azt hajtogatja, hogy magas az állami elvonás. Akkor csökkentsék le az elvonást 20 %-ra. Nem fog hiányozni az a pénz? De fog. Ezért van felelős kormány, amelyik azt a hiányzó pénzt összekaparja. De akkor már nem lehet arra hivatkozni, hogy a magánnyugdíjkassza miatt van a hiány.

Bee-zony 2011.06.08. 15:10:09

@eszkep: -
"a 2010-es választással a demokrácia véget ért, és onnantól Magyarország már mint cég szerepel"
Bakancscsattogás, koncolás, stb...
-

Hogy is volt a teljes mondat?
Így: „Jól rámutat a fidesznyik gondolkodásra, ahol a 2010-es választással a demokrácia véget ért, és onnantól Magyarország már mint cég szerepel, vezérigazgatóval és beosztottakkal…”

Ez a mondat- és mondanivaló-megváltoztatás is jól rámutat a fidesznyik gondolkodásmódra, bizony.
Mit se számít, hogy válasz volt egy (fidesznyik) hozzászólására; kiragadunk belőle egy részt, és máris mindjárt más lesz az egész.

Ha már ez a megrögzött habitus (úm. manipulál, csúsztat, csal, hazudik)... Hátha van még, aki nem veszi észre (mert pl. eltakarja a narancsszínű szemüveg).

Joooe 2011.06.08. 15:11:11

@waszabi: Igazad van tényleg nevetek :) De ha még velem szemben sem tudod megvédeni az "igazad" akkor mit akarsz a bíróságon?
Az állam már csak így működik fizetsz ha tudsz. Hogy a kapott állami szolgáltatások értéke mennyi (infrastruktúra, jogszolgáltatás, oktatásod, gyógykezelésed, anyád gyese, nyugdíja, stb, stb, stb) nehezen meghatározható, még az sem teljesen biztos hogy többet fizettél mint kaptál.
Amúgy meg pont a te elvárásod kommunista, hogy állami pénzből legyen fizetve a te "magán" befektetésed.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 15:13:05

@waszabi: még egy kérdésem lenne: maradtál a manyupban, vagy "visszaléptél"? (Istenem mennyire szép kifejezés ez arra, hogy megzsarolt a saját kormányom, na mindegy...)

csak azért, mert ha "visszaléptél", akkor arra a pénzre keresztet vethetsz.

amúgy jó tanács: ne nagyon lovald bele magad ebbe a polgári szerződés, meg törvényt sértett a kormány dolgokba, csak mondom. "valami" ezt súgja nekem (nem tudom miért, de a manapság oly' gyakori visszamenőleges jogalkotás jutott eszembe, ki tudja miért? :(((( )

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 15:14:19

@2llkedő: "Ezért van felelős kormány, amelyik azt a hiányzó pénzt összekaparja" - légy erős: "összekaparta". asszem mostanában fogják átutalni a manyupok :((((

2llkedő 2011.06.08. 15:16:25

@Seduxen:

Nem erre gondoltam, mert ez lopás. A korábbi kormányok is össze tudták kaparni, beépítették a kőccségvetésbe, kitermeltük. Mondjuk a mostani kőccségvetés ezt nem tudná kitermelni, mivel már javában az éves szint felett járunk. Valakik nagyon elqrták.

Joooe 2011.06.08. 15:17:23

@2llkedő: Ezek nem valós számok, saját példából tudom, hogy csak az amit a munkáltató kifizet a munkámért és az általam megkapott összeg közötti arány közel 70% volt, és a maradék 30 %-ot is elköltöm, fizetek belőle áfát, jövedéki adót, illetékeket, minden szart, legalább 80% volt az elvonási szint.
Ez azért csökkent jelentősen bajnai és orbán féle adócsökkentések után (engem az utóbbi is csökkenésként érintett, tudomdögöljekmeg), de még mindig sok.
Pont ezért támogatom az ilyen pazarló rendszerek megszüntetését mint a manyup, vagy a valóban adózók körének szélesítését az adó-arányosítással.

2llkedő 2011.06.08. 15:20:14

@Seduxen:

Nem így gondoltam, mert ez lenyúlása a dolgoknak. Mondhatom én is, hogy fenntartom magamat, miközben a zsebedben turkálok. Asszem ezt Te lopásnak neveznéd.

Az előző kormányok is meg tudták oldani, bele volt építve a kőccségvetésbe. A mostani kőccségvetésbe nem igazán volt beleépítve, mivel már így is bőven az éves szint felett járunk hiányban. Valakik nagyon elqrtak valamit.

2llkedő 2011.06.08. 15:21:06

@2llkedő: Bocsánat, az előbb azt hittem, elszállt a hsz.-em.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 15:21:27

@2llkedő: lopás, ejnye, ne használjunk ilyen erős szavakat. használd helyette a NER, fülkeforradalom, nyugdíjtőzsde, megvédjük a nyugdíjakat, elmúltnyolcév, gyurcsány-bajnai kormányok, államadósság elleni harc, illetve ezen kifejezések tetszőleges kombinációit. Ha nem megy magadtól, nagyon fasza kis bullshit-generátort találhatsz a neten :DDDD

spinat 2011.06.08. 15:24:39

@eszkep:
"1000 euro németországban a minimálbér"
Honnan az infó? A népszabiból? Németországban nincs egységes minimálbér, szakmánként, beosztásként, szektoronként változó. Mint az közismert.

Csak hogy tudd, NO-ban semmilyen minimálbér nincs.

zrobasé 2011.06.08. 15:25:44

@Seduxen: "Ha nem megy magadtól, nagyon fasza kis bullshit-generátort találhatsz a neten"
nem birod ki, mi, hogy ne emlegesd folyton eszkepet, ugye ?! UGYE ?! :D:D:D:D

Joooe 2011.06.08. 15:25:52

@Bee-zony: a normális állam-modell az szerintem, hogy a magán szféra termel, az állampolgárok ebből a megtermelt értékből (pénzből) jövedelemarányosan juttatnak az államnak, és az állam alapvető szolgáltatásokat nyújt cserébe (csak kivételesen pénzt - ilyen kivételek a nem szociális, biztosítás jellegű kifizetések mint a nyugdíj és a munkanélküli járadék)
Lehet kicsit vitatkozni azon hogy mely szolgáltatások tartozzanak állami körbe, csak valamelyik véglethez (teljes ccocializmus vagy teljes liberális anarchia) túl közel ne kerüljünk. Most sokan a cocializmusból menekülve át akarnak esni a ló túlsó oldalára.

2llkedő 2011.06.08. 15:27:47

@Joooe:

"Pont ezért támogatom az ilyen pazarló rendszerek megszüntetését mint a manyup, vagy a valóban adózók körének szélesítését az adó-arányosítással."

Miért pazarló rendszer a manyup? Mennyivel jobb, hogy állambácsi lenyeli a pénzed, oszt kénye-kedve szerint osztja-fosztja a pénzt, ahelyett, hogy konkrét lépésekkel a tényleges problémákkal foglalkozna. Mint említettem már, a nyugdíjrendszer átalakításával, felülvizsgálásával, nyugdíjkorhatár kitolásával, stb. De nem fidesz módra visszamenőleges törvényekkel.

2llkedő 2011.06.08. 15:29:13

@Seduxen:

"Ha nem megy magadtól, nagyon fasza kis bullshit-generátort találhatsz a neten "

Köszi, de én szeretem a nevén nevezni a gyereket. Nem hívom Jancsikát Juliskának, he fütyije van.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.08. 15:32:03

@zrobasé: ezúttal nem a két lábon járó bullshit-generátorra gondoltam, hanem egy számítógépes programra :DDD

nesze:

www.vancso.hu/bullshit/

és nézd meg ezeket a gyöngyszemeket:

Kiemelt projektünk facilitálni az értéknövelt derogációt.
Fontos lenne áramvonalasítani a decentralizált csatlakozási pontokat.
Megpróbálom allokálni a holisztikus szolgáltatás-felügyeletet.
A következõt kell tennünk: lefoglalni a vonzáskörzeten belüli erõforrás-menedzsmentet.
Új koncepció szerint kell maximalizálni a költséghatékony adatbázist.

Joooe 2011.06.08. 15:34:35

@2llkedő: azért pazarló mert attól még ugyanúgy lenyeli :) És még a manyupok is lenyelik (Bár ha lesznek még mire nyugdíjba mész és megéred a nyugdíjkorhatárt akkor egy részét vissza is adják)
Az állami nyugdíjrendszer terhei és a magán rendszer terhei időben átfedésben vannak: még fizetjük a mostani nyugdíjasok nyugdíját de már takarékoskodunk a sajátra. 2 nyugdíjrendszert tartunk fenn de csak 1 nyugdíjat fogunk kapni: ezért pazarló. Az előbbi nem opcionális, a nyugdíjasok itt vannak, az utóbbi igen.

2llkedő 2011.06.08. 15:36:51

@Joooe:

"azért pazarló mert attól még ugyanúgy lenyeli :) És még a manyupok is lenyelik (Bár ha lesznek még mire nyugdíjba mész és megéred a nyugdíjkorhatárt akkor egy részét vissza is adják)"

Az már az én bajom.

"2 nyugdíjrendszert tartunk fenn de csak 1 nyugdíjat fogunk kapni: ezért pazarló."

Ez a nagy tévedés! Az államtól kapsz állami nyugdíjat, a nyugdíjpénztártól meg a megállapodás alapján a saját részt, mint tőlünk nyugatabbra.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 15:37:33

@Joooe: 2 dolog. Te mondod, hogy állami pénz, én meg azt hogy nem az. Itt vélemények ütköznek, ennek semmi befolyása a valóságra. Mondjuk nem rokonom az a gondolkodásmód, hogy azért vegyünk el valakitől valamit, mert nekem azaz érdekem. Ez a hagyományos destruktív magyar gondolkodásmód, emiatt tartunk itt, ahol. Magam becsületes munkával kerestem a kenyerem mindig, munkát is magamnak kerestem,nem kényelmeskedtem meg vártam mannát az államtól, akármiylen kormány volt is. De elvárom, hogy a törvényeket betartsa, és ne a törvények facsarásával, jogaim megnyirbálásával oldjon meg olyan helyzeteket, amire más eszköze is lett volna, csak azt nem akarta, mert nem ért hozzá, vagy mert ez volt egyszerűbb. Mekk Elek szintje ez. Ez nem más, mint kommunizmus a javából, amikor bármire rá lehet sütni, hogy ahhoz nekem nincs jogom, mert az állam érdeke igy meg úgy, meg szolidaritás. Lófaszt , halvány lila esti fényben.

2llkedő 2011.06.08. 15:49:04

Bocsánat, most el kell mennem, bő fél óra múlva folytathatjuk. Addig is üdv Mindenkinek!

Dour 2011.06.08. 16:14:27

@Seduxen:
Bocsi, nem akarok nagyon belefolyni, de tud valaki valami hírt arról a szőke nyuggerreformerről, akinek olyan nagy arca volt a választások után?
Vagy az arca is bedőlt, mint az, amit mondattak vele?
/Milyen sok ember a melléhez szorítaná …… /

Joooe 2011.06.08. 16:17:05

@2llkedő: "Ez a nagy tévedés! Az államtól kapsz állami nyugdíjat, a nyugdíjpénztártól meg a megállapodás alapján a saját részt, mint tőlünk nyugatabbra"
Nem igaz.
- Ha csak állami van befizetsz 100Ft járulékot és 100 Ft-ot megkapnak a nyugdíjasok, majd fogsz kapni 100% nyugdíjat.
- A vegyes rendszerben ha mindig ilyen lett volna befizetnél 75 Ft járulékot az államnak, 25 ft járulékot a manyupba , 75 Ft-ot megkapnak a nyugdíjasok és kapni fogsz 75 % nyugdíjat az államtól 25 %-ot manyupból. Összesen az is 100 % *
- Az átmeneti időszakban (ez volt eddig), amikor még mindenki állami nyugdíjas de már fizeted a manyup járulékot is befizetsz 75 Ft járulékot az államnak, 25 ft járulékot a manyupba és még valamilyen címen 25 Ft-ot, mert a nyugdíjasoknak még 100 Ft-ot kell fizetni. Így 125Ft-odba fáj hogy kapj majd 75 + 25 = 100 %* nyugdíjat.

* Manyupnál nem tudhatjuk pontosan mennyi lesz az lehet 100% felett is meg alatt is attól függően hogy teljesítenek a pénztárak és az állam.

Az átállásnak óriási költsége van, és haszna kérdéses, ezért pazarló. Akkor már inkább tegyük egyértelművé, hogy mindenki fizet 100 Ft-ot az államiba, és a maradék 25Ft-ról meg majd én eldöntöm hogy beteszem-e önkéntesbe, ilyen "kommunista" volt most a fidesz hogy nem erővel veszi el tőled, hanem rád bízza, hogy befekteted-e.

Azt kell tehát megérteni, hogy attól hogy te magán nyugdíjat szeretnél még nem tudsz az állami terheitől megszabadulni. Ezt kifejezi a mostani szabályozás, míg az eddigi az ingyenpénz illúzióját adta.

Joooe 2011.06.08. 16:27:43

@Joooe: kiegészítés:
az a +25 Ft nem elvonatkoztatva hanem konkrét számokban már 360 milliárd Ft körül járt évente, + az állampapírok kamatterhe 150 milliárd Ft. Csak az átállás költsége (ami még nem garantálja hogy jobb lesz csak azt hogy más lesz) évente 500 milliárddal rövidítette meg az országot, úgy, hogy a 6,4 millió aktív korúból csak 3 millió volt még pénztártag, ahogy halad az idő és lépnek át az emberek ez simán ez folyamatosan emelkedik, 1000 milliárd/év költség fölé mehetett volna, és csak évtizedek múlva kezdett volna érdemben csökkenni.
Azért már az a 2009-es 500 milliárd is elég lenne évente 1-2 új metróvonalra, vagy pár száz km autópályára. Évente!
És miután évtizedek alatt kiszórtuk ezt a sokezer milliárdot, nincs megtérülés, ez a váltás ára volt.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.08. 16:34:46

@2llkedő:
Orbánék értenek a gazdasághoz sokkal jobban mint az előzőek (tudom ti népszabadságos barmok ezt vakon nem akarjátok látni, de MÁR MOST, 1 évvel a 8 év rombolás után VANNAK EREDMÉNYEK, Nyugatról is egyre több az olyan info hogy Mo. konszolidálódik stb.). Tehát amellett hogy a mostani kormánynak is maga felé hajlik a keze mint minden szentnek, legalább TESZNEK is valamit. Rizikós, de helyes úton vannak. Persze ti, akik indexen mindent benyaltok; azon az indexen ahol a pozitív hírek-cikkek címeit TOMPÍTANI próbálják, a negatívakét meg kiélezni (ez utóbbi csak médiafogás, magában nem tartom elfogadhatatlannak, a pozitív hírek tompítása viszont egyértelműen mutatja hogy az index Fidesz-ellenes mocsok). Ti akik benyaltok egy csomó téves infot, az ÖNÁMÍTÁS jegyében. Mert SZERETNÉTEK hogy úgy legyen, ezért elhiszitek hogy ÚGY van. Sutyerákok.

@waszabi:
Nem, szerintem te nézted be. Orbán Viktor nem nézett be semmit. A terv szerint haladnak a dolgok, és te (bizonyára kommunista-maradvány) szerencsére nem kapsz szerepet ebben. Kis suttyó :)

@Bee-zony:
" „Képzeljétek, a miniszterelnök a vezérigazgató/ügyvezető megfelelője…”
„Látszik milyen műveletlen vagy. Nem állítottam, hogy az állam a CÉG megfelelője.”

Valóban „csak” azt állítottad, hogy a miniszterelnök a vezérigazgató/ügyvezető megfelelője.
Amiből egyenes analógiával következik, hogy az állam pedig a cég megfelelője. "

Nem, nem következik. Nem tudom 8 általánost végeztél-e vagy sem (bár ehhez az se kell, csak a gyerekkorban kialakuló absztrakciós érzék), de valamit nem értesz. Például a részleges analógiát (KORMÁNY és cég közt), vagy a részhalmaz elemek fogalmát. Esetleg azt, hogy "bizonyos értelemben". A KORMÁNY ugyanis bizonyos értelemben egy cég menedzsmentje. EZ NEM JELENTI AZT, hogy teljesen az, és az analógiát extrapolálni lehetne más elemekre. De játszd csak a hülyét (avagy ha hülye vagy, maradj hát az).

2llkedő 2011.06.08. 17:00:20

@Joooe:
"- Az átmeneti időszakban (ez volt eddig)"

A probléma ott van, hogy nem 75 Ft-ot kellene befizetned. Mint már mondottam, tőlünk nyugatabbra max 20% a járulék. Ha mindenben követni akarjuk a nyugatot, akkor nekünk is le kell vinni ehhez hasonló szintre (ez a 24%). Az, hogy most még a szocialista rendszer szerint fizetünk boldog-boldogtalannak, megváltoztatandó. Viszont az államnak ezt ki kell termelnie. Meg kell találni, hogy hol folyt el a pénz. Péel a rokkantnyugdíjaknál, péel a korai nyugdíjazásoknál. Tehát ezt rendbe kell szedni. Ezt próbálta volna meg elkezdeni Fegyencünk, amit elgáncsolt a fidesz. Ha akkor nem a saját érdekét nézte volna a fidesz, hanem a normális átalakításba gondolkodott volna az ország érdekében, akkor most már sokkal jobb helyzetben lennénk, igaz, akkor lehet, hogy nem lenne 2/3-a.

"Az átállásnak óriási költsége van, és haszna kérdéses, ezért pazarló. Akkor már inkább tegyük egyértelművé, hogy mindenki fizet 100 Ft-ot az államiba, és a maradék 25Ft-ról meg majd én eldöntöm hogy beteszem-e önkéntesbe"

Mivel már leírtam, hogy a 34%-os nyugdíjjárulék magas, ezért nagyon sok embernek nincs 25 Ftja, hogy betegye az önkéntesbe, marad a nagykalapból ami jut jut, ami nem nem.

"Azt kell tehát megérteni, hogy attól hogy te magán nyugdíjat szeretnél még nem tudsz az állami terheitől megszabadulni."

Nem akarok az állami terhektől megszabadulni, mert a társadalmi szolidaritás mellet vagyok,, viszont nem kívánok nagyon sok léhűtőt eltartani.

2llkedő 2011.06.08. 17:04:50

@Joooe:

" + az állampapírok kamatterhe 150 milliárd Ft."

Az állampapírok kamatterhét ne számítsd bele, mert azokat az állampapírokat a piacra kell kidobni. Eddig a manyupok tulajdonképpen hiteleztek az államnak. Ugyan azt a hitelt valahonnan fel kell venni.

"És miután évtizedek alatt kiszórtuk ezt a sokezer milliárdot, nincs megtérülés, ez a váltás ára volt."

De van megtérülés, akkor, amikor az államnak kevesebb nyugdíjat kell később kifizetni. De ezt már b.szhatjuk.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.08. 17:08:26

@Viktor_Viccnélkül: -nélkül
Mennyi hozzáértő ember: Kósa, Jobb kéz az asszony megmondja a tutit, Rogán stb-stb.
Matolcsy az asszony megmonja, ki érzi a javulást-hoz képest , te tudsz valami konkrétumot is mondani? Vagy csak a személyeskedés megy, vegyél példát @Joooe-ról, ő legalább képvisel egy nézőpontot és érvel is mellette, még ha másnak más is a véleménye és próbál konkrétumokat is hozni, nem csak agitprop dumát......

2llkedő 2011.06.08. 17:08:52

@Viktor_Viccnélkül:

"Orbánék értenek a gazdasághoz sokkal jobban mint az előzőek (tudom ti népszabadságos barmok ezt vakon nem akarjátok látni, de MÁR MOST, 1 évvel a 8 év rombolás után VANNAK EREDMÉNYEK, Nyugatról is egyre több az olyan info hogy Mo. konszolidálódik stb.)."

Asszem te vagy az, aki mindent benyal, mivel az egész írásodban sehol egy konkrét érvelés nincs. Csak annyi, hogy Juliska néni ezt mondta, a szomszéd fűszeres meg azt. Ha van érved, akkor add elő, vitassuk meg. De ha nincs érved, akkor ne mondd másra, hogy nincs önálló gondolata, csak a népszabadságot, meg az index címszavakat hajtogatja.

Bee-zony 2011.06.08. 17:55:47

@Joooe: Abban nincs vita köztünk, hogy a szélsőséges államformák nem jók, mert a közjó szempontjából nem működnek jól.
A probléma Magyarországon az, hogy akik elkúrók voltak a szélsőséges szocializmusban, azok a kapitalizmusban is ugyanolyanok; és nagyjából ugyanazok a személyek lettek a vezetők és a megmondóemberek mind a két rendszerben.
Persze hogy ebből nem jön ki semmi jó, csak az, hogy két lépésben lopták el az országot ugyanazok – először, mint szocialista irányítók, akiknek ugyan nem voltak a nevükön a dolgok, de úgy viselkedtek, mintha az övék lenne; aztán a második lépésben már jogilag is a nevükre került az, ami előtte névleg köztulajdon volt.
Ez az „elit” egy szemét pszichopata társaság, a működésük eredménye is ilyen, és nem is fognak megváltozni, csak kihalni – nekik a hatalom és a pénz az „isten”, a többi pedig a köpönyegforgatás és megtévesztés, tehát a fő célokhoz vezető módszer.

Bee-zony 2011.06.08. 18:04:25

@Viktor_Viccnélkül: „A KORMÁNY ugyanis bizonyos értelemben egy cég menedzsmentje.”
Narancsködbe burkolózottaknak hiába írtam le, hogy mi a különbség az állam és a cég között, ők nem képesek differenciálni; kiteszik az egyenlőségjeleket az egybites agyuk szerint, ahol az a számukra célszerűnek látszik.

„EZ NEM JELENTI AZT, hogy teljesen az, és az analógiát extrapolálni lehetne más elemekre.”
A fidesznyik ex-catedra kijelentésre a logikus válasz az, hogy de, azt jelenti.
Az a Fideszes „érvelés” az érdekeik mentén, hogy ha azt mondják, hogy itt vagy ott van analógia, akkor ott van analógia; viszont ha ugyanazt az analógiát tovább viszi valaki, ámde az már nem szolgálja az érdekeiket, akkor az már tilos, és nincs ott semmiféle analógia.
Így áll össze, és működik a Fidesz: mocskos nagy és kis diktátorok, akarnokok, karrieristák, felfelé nyaló, lefelé taposó „biciklisek” minden szinten.

„Nem tudom 8 általánost végeztél-e vagy sem...”
Hogyan is tudnál ilyen bonyolult dolgokat eldönteni az egybites agyaddal… viszont az ország JÓ vezetésére képesnek tartod magad, ugye?

„De játszd csak a hülyét...”
A Fideszesek nem játsszák a hülyét, valóban; ők alapból, „gyárilag” azok; és náluk olyan nem fordul elő, hogy okos ember hülyéskedik, csak a fordítottja, és mindig.

Én azt látom, hogy ez az ország úgy elbaszott, ahogy van; van a nem túl jó erkölcsi és szellemi képességű diktátor, aki csak a még rosszabb képességűeket tűri meg a kormányában, vannak az egybites Fidesz-szektatagok, és vannak akik rájuk szavaztak – és vannak olyanok is, akik a felsoroltak közül egyik sem, viszont balszerencséjükre ilyen többségű országba születtek.
A társadalmi katasztrófa egy iskolapéldája már most is; hát még mi lesz később, amikor eljut a végkifejlethez.

Joooe 2011.06.08. 18:06:17

@2llkedő: "Az állampapírok kamatterhét ne számítsd bele, mert azokat az állampapírokat a piacra kell kidobni. Eddig a manyupok tulajdonképpen hiteleztek az államnak. Ugyan azt a hitelt valahonnan fel kell venni."
Nem összes kibocsátott állampapírról beszéltem, csak a manyup miatti adósságról. Az állam megkapja a pénzt a járulékfizetőtől, majd ezt odaadja a manyupnak, de mivel neki kell a pénz, az állampapírok formájában visszakéri és kamatot fizet rá. A nyugdíjpénztárak nyilván maximum annyi állampapírt tudnak felvásárolni amennyi járulékhiányt okoznak, sőt, a valóságban sokkal kevesebbet. Így ha nincsenek manyupok, ezeket nem kell kibocsátani, következésképpen a manyupos állampapírok kamata igenis valós költség.

"De van megtérülés, akkor, amikor az államnak kevesebb nyugdíjat kell később kifizetni. De ezt már b.szhatjuk. "
Nincs megtérülés mert kevesebb járulékot szed be. Mint írtam, a lezárult átállás előtt és után:
Előtte állam: beszed 100 Ft-ot, kifizet 100 Ft-ot
Utána állam: beszed 75 Ft-ot kifizet 75 Ft-ot
Előtte egyén: kifizet 100 Ft-ot, kap 100 %-ot
Utána egyén: kifizet 75+25 Ft-ot, kap kb. 100%-ot
Nincs megtérülés hacsak nem élünk azzal a bizonytalan feltételezéssel, hogy a manyup hatékonyabb lesz.

"Meg kell találni, hogy hol folyt el a pénz. Péel a rokkantnyugdíjaknál, péel a korai nyugdíjazásoknál. Tehát ezt rendbe kell szedni. Ezt próbálta volna meg elkezdeni Fegyencünk, amit elgáncsolt a fidesz. "
Szerencsére ez történik. A valódi baj ott van, hogy 3 millió nyugdíjas van míg csak 1,4 millió nyugdíjas korú. Meg hogy 6,4 millió aktív korú és csak 3,7 millió aktív. Ezen kell változtatni, nem a magán rendszerre váltással terhelni az egyébként is agyonadóztatott pógárt. Azt meg valahogy nem hiszem feri a fidesz miatt nem tudott cselekedni, olyan furán veszi ki magát amikor a kormány az ellenzékre mutogat...
Nyugat európában is magas a nyugdíjjárulék, pontos számot nem tudok de szerintem a te számod túl alacsony. természetéből adódóan a legnagyobb költségvetési tétel.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.08. 18:10:17

@2llkedő: híreket (az indexen, nol-on, hírszerzőn, hirtv-n, mno-n túl) te is olvasol, felteszem. Számos hír megjelent, amely pozitív képet mutat Magyarország gazdasági változásairól. Csak ti ezeket nem akarjátok meglátni. Vagy simán Orbán-utálatból és -irigységből, vagy mert baloldaliak, sőt MSZP-fanok vagytok, akiknek csak az MSZP a jó.

Csak néhány az újabb hírekből:
propeller.hu/itthon/1891362-javitott-a-magyar-gazdasag-elorejelzesen-az-oecd
www.napi.hu/magyar_gazdasag/euromoney_alakul_a_magyar_konszolidacio_kockazatokkal.485130.html
www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_meglepetes_javitott_magyarorszag_kilatasan_a_fitch.485600.html
www.mfor.hu/cikkek/GKI__az_iden_2_5_szazalekkal_bovul_a_gazdasag.html

Persze NEKTEK ez sem elég, mert benne vannak olyan szavak mint "kockázat", "kivitelezési problémák lehetősége" és így tovább. Mintha saját országodnak kívánnál rosszat.
Csodálkozol, hogy 8 év rombolás után nincsenek olyan hírek, hogy "hurrá! az új kormány 1 év alatt rendet tett". Csak kis eredmények várhatók ennyi idő után.
De persze hála többek között az ilyen index nevű szemétgyűjtőknek, főoldalon van kiemelve és eltorzitva a valóság, pl. "Borulhat a Széll Kálmán-terv". Nem azt írja (frappánsan rövidebben mint én) hogy "Máshogy alakulhat" vagy "elégtelen lehet a mostani változata", hanem hogy BORULHAT. Persze ti ezt benyaljátok.

Ti nem akartok magyar sikert. Nálatok a cinizmus a nyerő. Nem MERTEK remélni sem. Gyávák vagytok, vagy csak simán komcsi maradékok akiknek MSZP kell.

2llkedő 2011.06.08. 18:20:34

@Joooe:

Ott van a probléma, hogy állandóan a jelenlegiből indulsz ki.
Azt értsd meg, hogy az államnak ugyanúgy, mint nyugaton a 20% körüli nyugdíjjárulékból kellene gazdálkodni. Ehhez az kell, hogy a potyautasokat kiszűrjük, leszállítsuk. Ha nincsenek potyautasok, máris nem kell annyit beszedni.

" de mivel neki kell a pénz, az állampapírok formájában visszakéri és kamatot fizet rá. "

Miért kell a pénz? Mert sok a potyautas.

"Azt meg valahogy nem hiszem feri a fidesz miatt nem tudott cselekedni, olyan furán veszi ki magát amikor a kormány az ellenzékre mutogat..."

Ezt már máshol leírtam, hogy Ferinek az ellenzékkel és a saját belső ellenzékével kellett küzdeni. Viszont egy olyan ellenzékkel szemben, aki 300 Ft-ért, meg tandíjért népszavazást irat ki, meg utcára viszi ki az embereket, ilyen lépést nem lehet végig vinni. A felelőssége itt van a fidesznek. Akkor nem az ország érdekét nézte, sehol nem gondolt NER-re, csak a hatalom megszerzése volt a cél, még ha bele döglünk is. Én mindig azt mondom, hogy ha jót nem tudsz tenni (az ellenzék nem tud) akkor legalább rosszat ne tegyél! Márpedig most bebizonyosodott a fideszről, hogy anno rosszat tett, vagy nem gondolkodott előre, akkor viszont nem értenek hozzá.

2llkedő 2011.06.08. 18:21:52

@Viktor_Viccnélkül:
Leszarom a híreidet!

Érveljél, vagy menj játszani a homokozóba! Itt felnőttek beszélgetnek, vitáznak!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.08. 18:27:22

index.hu/kultur/2011/06/08/rethelyi_a_himnusz_uj_verziojat_ajanlja_az_ezvarokra./

ez milyen szép :)
tehát van a himnusz, és most lesz az oktatási verzió. majd jön a sporteseményekre írt (külön verzióval a focira), meg lesz majd a konzultációs, az együttműködési, az ellenzéki és a határontúli verzió is. :)

Mr. Waszabi 2011.06.08. 18:28:09

@Viktor_Viccnélkül: népszabadságos baromnak anyádat szólítsad, ha megengedi! Nem őriztünk együtt libát, úgyhogy igazíts a stílusodon! Sosem voltam semmilyen párt tagja, kisz titkár sem, úgyhogy egyelőre Viktor közelebb áll a népszabadságos baromhoz, meg a seggnyalóhoz is mint én.
A gazdasághoz meg nem ért egyik sem, kérlek alássan, de úgy néz ki, hogy még a joghoz se.
A focihoz Viktor esetleg, bár nem vitte sokra ott se. Hogy mihez is ért ezen elégedetlen ember?
A gyűlöletkeltéshez, hazudozáshoz, normális, dolgos emberek egymásnak ugrasztásához, akik nem akartak politizálni, csak dolgoznak és fizetik az ilyen léhűtőket, mint ő. Meg szeretnének elmebrhez méltó életet, ami ellen ez a gonosz törpe folyamatosan törekszik. Csak mondom, hogy a legalávalóbb uralkodók és vezetők osztották meg ezt az országot történelme során, a dicsőségeseknek erre nem volt szükségük. Szar lesz neki a töri könyvben a gonosz mihasznák közé kerülnie, de magának csinálja:)

Joooe 2011.06.08. 18:33:06

@2llkedő: Én is azt mondom, hogy a potyautasokat ki kell szűrni. :)
De a 100 Ft az összes járulékot jelenti a példáimban, pont azért írtam 100 Ft-ot mert csak az arányok érzékeltetésére szolgál.

A manyup átállásnak van egy óriási költsége, erről remélem sikerült meggyőzzelek. Ha sikerül megspórolni a potyautasok kizárásával pénzt, akkor ezt nem feltétlen a manyupra kell fordítani, lehet belőle adót csökkenteni, oktatást, infrastruktúrát fejleszteni, gazdaságot élénkíteni. Ezek hasznossága szinte vitathatatlan, míg a manyup hasznossága - mint kifejtettem - szubjektív.

Tehát szerintem ha a költségek felét megspóroljuk, akkor ezt nem manyupba kell rakni hanem levinni a járulékot 34-ről 17 %-ra. És akkor a példáimban ez a 17 % a 100 Ft

A népszavazásba már ne nagyon menjünk bele, már nagyon eltértünk a témától, csak megemlítem hogy szerintem elveiben helytelen lépéseket fordított vissza, azon kevés szolgáltatások közé aminek állami körben kell lennie tartozik az egészségügy és a közoktatás (ebbe én beleértem a felsőoktatást is)... a saját képességeidtől függjön, hogy milyen házad, kocsid, kütyüjeid, stb vannak, de hogy milyen egészségügyi ellátást kapsz vagy hogy tanulhat-e a gyereked az ne.

Joooe 2011.06.08. 18:38:50

@Bee-zony: Ebben egyetértünk. Mondjuk a politika mindig is mocskos lesz, de azért a szoci korszak öröksége nálunk különösen rányomja a bélyegét.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 18:42:55

@Joooe: kérdezek valamit. Az egészségügyi ellátás nem sokkal színvonalasabb ma, mint 89 előtt.
A gépjárműfelelősség biztosítást a felelőtlen magánbiztosítókra testálták, muszáj vagy ott kötni. Működik? Ja. Miért nem lehet a betegbíiztosítást is oda átterelni? Mert az mondva csinált duma, hogy akkor nem kapnál meg minden kezelést, csak amit a biztosításod fedez, mivel most sem kapom meg. Tölgyessynek volt egy javaslata még 92-ben, miszerint csökkentsék a TB járulékot, annak fejében kapjon alapellátást mindenki, a különbözetet meg kapja meg az adózó és kössön kiegészítő biztosítást, amilyet akar. Nem is volt rossz, akkor 2000-be jött volna egy egyszemélyes, 10ezerbe egy családi, bécsi agyműtéttel bezárólag. Akkor ezt elkaszálták, de nem történt semmi azóta sem, pedig ez 19 éve volt. Nem akarásnak nyögés a vége, szokták mondani. Viki bácsi frankón elkaszálta a második neki futást is, nem a polgárok érdekeit nézve, hanem mert neki épp nem volt magánkórháza, se biztosító cége, így nem profitálhatott volna belőle. Na, ilyen mozgatórugókkal, hogy nem engedem a változást, ami jobbítana valamin, de nem is oldom meg, nos, így nem jutunk 1-ről a 2-re.

2llkedő 2011.06.08. 18:54:27

@Joooe:

Tehát szerintem ha a költségek felét megspóroljuk, akkor ezt nem manyupba kell rakni hanem levinni a járulékot 34-ről 17 %-ra. És akkor a példáimban ez a 17 % a 100 Ft""

Nincs sok vita közöttünk, csak a megközel

2llkedő 2011.06.08. 18:58:32

@Joooe:

Tehát szerintem ha a költségek felét megspóroljuk, akkor ezt nem manyupba kell rakni hanem levinni a járulékot 34-ről 17 %-ra. És akkor a példáimban ez a 17 % a 100 Ft""

Nincs sok vita közöttünk, csak a megközelítés módja más.

Nem kellene 17%-ra levinni, elegendő lenne a 24%-is. A fennmaradó 8%-ot megkapná a pógár, és máris visszajutottunk a kiinduló pontra. Ez az a 8%, amit a manyupba befizetett az állam, azért mert ha a pógárnál marad, elkölti plazma tv-re, autóra, elutazza, és nem teszi be az önkéntesbe, hogy takarékoskodjon a nyugdíjas éveire. Mert a pillanatnyi dolgokkal jobban foglalkozik, mint a távoli jövővel.

2llkedő 2011.06.08. 19:08:34

@2llkedő:

Tehát kiderült végül is, hogy a nyugdíjrendszer igazából fenntartható. Ami miatt le kellett nyúlni, az éppen a blog témája, a 16%-os adókulcs ütötte luk.

popocatepetl 2011.06.08. 19:53:13

@Cirbi: Akikhez eddig nem barátian szóltam, azoknak nem is szeretnék egyenrangú vitapartnere lenni, mert nem akarok olyan nagyon lehajolni.

popocatepetl 2011.06.08. 19:57:20

@2llkedő: "Leszarom a híreidet!

Érveljél, vagy menj játszani a homokozóba! Itt felnőttek beszélgetnek, vitáznak! "

Ja-ja, csak olyan híreket szabad linkelni ami a manóklub tagjainak tetszik. Röhej.

popocatepetl 2011.06.08. 19:59:52

@Hajszás Láncos: "ez a prosztóság? Ha a viktátor is csak ennyire lenne prosztó, senki se gúnyolódna rajta... de prosztóság dolgában itt nagyon kiverték az összes biztosítékot az elmúlt évben, ott tartunk megint, mint 2006-ban gyurcsótánnyal. én vagyok prosztó? És akkor ezek a férgek mifenék? "

Az, hogy ezek esetleg férgek vagy prosztók, még nem jelenti azt, hogy ne lenne prosztó aki más testi adottságain gúnyolódik. A civilizált világban ezeket igenis prosztónak tartják.

Dour 2011.06.08. 20:06:31

@Seduxen:
Van már másik helyette?

2llkedő 2011.06.08. 20:23:46

@popocatepetl:

"Ja-ja, csak olyan híreket szabad linkelni ami a manóklub tagjainak tetszik. Röhej. "

Témához kapcsolódó linket tegyél be. Ne pedig dicshimnuszokat. És esetleg lehetne saját önálló gondolatod is.

Én is tudok linkelni:
www.komment.hu/tartalom/20110608-velemeny-a-fidesz-uj-gazdasagpolitikaja-haborut-hirdet-az-eladosodas-ellen.html?cmnt_page=1

Neki jobban hiszek, mint az újságíróknak.

popocatepetl 2011.06.08. 20:30:28

@2llkedő: Semmilyen linket nem tettem még be, tehát lyukra futottál, manó!

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.08. 20:32:29

Hülyegyerekek: tudtátok, hogy az alacsony, egykulcsos adó Szlovákiában bizonyított először, Ivan Miklos első pénzügyminisztersége idején? Hatására először átmeneti romlás, aztán viszont MEGNÖVEKEDETT adóbevételek jönnek. Bizony, ezt nem Viktor találta ki (és felteszem nem Ivan Miklos, de Szlovákiában bizonyított a rendszer, és nagy gazdasági növekedés követte).

@Bee-zony:
"
A fidesznyik ex-catedra kijelentésre a logikus válasz az, hogy de, azt jelenti.
Az a Fideszes „érvelés” az érdekeik mentén, hogy ha azt mondják, hogy itt vagy ott van analógia, akkor ott van analógia; viszont ha ugyanazt az analógiát tovább viszi valaki, ámde az már nem szolgálja az érdekeiket, akkor az már tilos, és nincs ott semmiféle analógia."

Ezek szerint tényleg 8 osztályt se végeztél. Az analógiáknál nincs olyan hogy ha "valaki elkezdi folytatni, ....", ugyanis egy adott analógia pont addig terjed ki, amilyen kontextusban használják. Ha esetleg felfognád, egy matek példa a téves extrapolációra (a világ tök hasonló, elárulom neked):
Hogyan folytatnád:
1,2,3,4,.....
Talán így? 1,2,3,4,5,6,
Ki kell ábrándítsalak: 1,2,3,4,1,2,3,4,1,2,3,4 is helyes. És még végtelen másik.
Így pl. ha két dologban az 1,2,3,4 egyezik, a maradék nem következik hogy 5,6,7, lesz. Kis tökfilkó.

@2llkedő: hát igen, ez a tipikus válaszotok, komcsiknak. Hogy akkor már nagyon is "leszarod" a másik érveit, amikor azok nem felelnek meg az önámításodnak avagy elvárt propagandádnak. Elbuktatok szocik. Nem Orbán-fan vagyok, de jól csinálja a fickó. Így örülök, ha ilyen Orbánt-elvből-utálók mint ti, főtök a levetekben. Kis suttyók :D

@waszabi: megint ez a jövő idő. Hogy majd Viktornak milyen helye lesz a történelekmkönyvben. Tudom hogy lelkileg szenvedsz, ahogy ezen sorokat leírod. Mert fáj hogy nem úgy vannak a dolgok ahogyan te szeretnéd, sutyer-haver.

2llkedő 2011.06.08. 20:32:38

@popocatepetl: Akkor esetleg nem így kellene beleszólni a dolgokba.

2011.06.08. 20:32:49

@popocatepetl: Szarok rá! Ez akkor is csak egy hatalommániás törpe. Minden törpének kisebbségi komplexusa van, és kurvára kiélvezik, ha egyszer-egyszer másokról dönthetnek. A törpék ilyenek. Ezért nem lett volna szabad törpére szavazni. Pláne nem teljhatalmat. Hát most tessék, itt az eredménye, maradt a gyurcsányi gazdaságpolitika, de már lassan pofázni sem lehet, mert aki aki ellentmond törpe-napóleon-polgártársnak, arra egy-kettőre rásütik a bélyeget, hogy "nép ellensége", és repül. Ilyenek a törpék. Inkább tíz cinikus égimeszelőt, mint egy törpét a nyakunkba!

popocatepetl 2011.06.08. 20:33:50

@2llkedő: Linkeket berakosgatni neked érvelés? Körbehivatkozza egymást a manóklub. És akkor mi van?

2llkedő 2011.06.08. 20:34:43

@Viktor_Viccnélkül:

"hát igen, ez a tipikus válaszotok, komcsiknak. Hogy akkor már nagyon is "leszarod" a másik érveit,"

Hülyegyerek! Mire érveltél, és mivel? Az, hogy azt írja az újság.... nem érv semmire!

popocatepetl 2011.06.08. 20:35:01

@Hajszás Láncos: A pufajkás alkoholista azért nem zavart, ugye?

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.08. 20:37:53

@2llkedő: Tudod a hiteles forrásokat (melyeket a linkelt újságok is felhasználtak cikkeikhez) érvként szokás használni. Saját érvelésnél többet érnek olyankor, amikor nem vagy járatos kellően egy témában. Perszte ti bérbloggerek és/vagy kommentelő-netes-hulladék-okostojások szerettek okosnak tűnni bizonyos logikázásaitokkal, csak elfelejtetik hogy nem vagytok se tapasztalt közgazdászok, se pedig jólinformáltak arról, amiről "érveltek". A Bod Péter Ákos-os cikket például elfogadom szintén. Mellesleg nem ír semmi olyat ami ellentétes lenne az általam mondottakkal. Csáó félnótáskám

2011.06.08. 20:40:57

@waszabi: Aha, persze, amerikában van ilyesmi. Addig nincs is baj, amíg egészséges vagy, de ha netán kapsz egy cukorbetegséget vagy akármit, akkor a megnövekedett kockázati tényezőre hivatkozva egyből a csillagos egekig emelik a magánegészségbiztosításodat, nem ritkán az (ottani) minimálbér fölé is. Ezek után marad az állami - de az csak az életmentő kezelésekre vonatkozik, megelőzés, rehabilitáció nuku. Nem annyira fasza, hidd el!

lanyi 2011.06.08. 20:41:40

Akkor újra kérdezem:

Mondjon nekem valaki egy olyan országot aki a nyugdíjasok egy csoportjától elvette a törvényesen járó nyugellátását.

Köszönöm a válaszokat.

2011.06.08. 20:42:13

@popocatepetl: Na jól van, fiam, bögre, póló, vagy vekker? ;-)

tibike3 2011.06.08. 20:43:40

@popocatepetl: Őt legalább elismerték külföldön. Az alcsúti taplóról nem fognak utcát elnevezni a németek. Szóba se állnak vele a jobb érzésű politikusok.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 20:46:59

@Viktor_Viccnélkül: mi a faszt vagdalkozol itt? Nekem nem fáj semmi, a törpe akar bekerülni Horthy utódjaként a törikönyvbe. Fellépett a színpadra, de elfelejtette a szövegét és egyre rosszabbul rögtönöz. Elővezette a diktátort a miniszterelnök helyett, ez 1-es, elmehet.
Hiába vergődsz itt, nem lesz nyugalom s a törpe össze fog omlani, magától. Októberre érik ez meg. Még csak most kezdődik a tánc. Hogy Te mit látsz, vagy mit nem, az a te dolgod, ez a tényeken nem változtat semmit. Nem kellett volna kihozni a béketűrésből a normális embereket.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.08. 20:51:05

@waszabi: hehehehe nem vagdalkozok, hanem jót mulatok. Meg azért pár gondolatot szétküldtem, hogy a véletlenül idetévedők hamar rájöjjenek, hova jöttek.
Szóval amiket írsz, az jelzi hogy a realitásérzéked is gyenge nagyon, vagy csak megjátszod hogy elhiszed amit írsz. Az államhatalom rendben van, Viktor is, nem lesz itt semmi extra. És ezt te is tudod. Még ha hiszel is benne, akkor is ez a félelmed erősen megvan. Hogy bizony Viktor marad. És a te utálatodnak csak magad látod kárát... sorry friend

Mr. Waszabi 2011.06.08. 21:11:12

@Viktor_Viccnélkül: ne erőlködj. Én azt tudom, hogy a törpét megbassza az ideg már most is, látom rajta, így októberre kicsinálja magát. Nem vagyok látnok, sem orvos, csak jó megfigyelő. Ez a véleményem most és nem tágítok. Ha meggondolom magam, majd szólok:)
Maradhat a Viktor, csak vegyen vissza. Ha tud. Rajta múlik. Na, efelől vannak nekem erős kétségeim. Nem utálom őt, hova gondolsz! Nem is ismerem szerencsére, viszont nem jó dolgokat csinál. Csupán a krisztusi szeretet vezérel, hogy segítsek neki a helyes útra térni.
Ez olyan gonosz dolog?
Mivel én választottam őt többek között, hangot adok véleményemnek is, szabadon. Sajnos a nemzeti konzultációt sem azzal kezdte, hogy akarok-e levelezni, vagy inkább hagyományos demokráciában szeretnék élni, nem az 1984-esben. Így keresztényi kötelességemnek érzem, hogy segítsem megvilágosodásában a rendelkezésemre álló eszközökkel. Szeretem Orbán Viktort:)

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.08. 21:46:35

Semmi baja nem lesz sem októberre, sem későbbre. Lehet hogy te csak egy troll vagy igazából, bár túl sok energiát fektetsz be hozzá, szóval nem túl reális.

"Maradhat a Viktor, csak vegyen vissza."

Nem te döntöd el. Ne képzeld, hogy elegen osztják a "nézetedet", így még "elzavarni" se fogod tudni.

Csak reménykedni, és főni a leveledben, te flótás.

popocatepetl 2011.06.08. 22:12:27

@tibike3: "Őt legalább elismerték külföldön"

KÜLFÖLD, KÜLFÖLD, KÜLFÖLD. Az ilyenek miatt tudott rajtunk állandóan végigvonulni az összes hadsereg, horda és ránktelepedni a kullancsok.

popocatepetl 2011.06.08. 22:13:38

@lanyi: "Mondjon nekem valaki egy olyan országot aki a nyugdíjasok egy csoportjától elvette a törvényesen járó nyugellátását."

Ha változik a törvény, akkor már nem jár nekik törvényesen? És morálisan eddig sem járt.

popocatepetl 2011.06.08. 22:17:10

@waszabi: "Hiába vergődsz itt, nem lesz nyugalom s a törpe össze fog omlani, magától. Októberre érik ez meg. Még csak most kezdődik a tánc. Hogy Te mit látsz, vagy mit nem, az a te dolgod, ez a tényeken nem változtat semmit. Nem kellett volna kihozni a béketűrésből a normális embereket. "

Biztos jólesen ha elkezdeném görnyedtezni az anyádat vagy valami hasonló. Nem teszem, mert mégmindig taplónak tartom azt aki más testi adottságait gúnyolja.
És érdekes, de még egyetlen normális embert sem láttam akit kihozott volna OV a béketűrésből.

popocatepetl 2011.06.08. 22:19:11

@waszabi: "ejj, ez nagyon jó volt:) "

Körbe-körbe nyali. Mint a linkelgetés az index cikkekre.

popocatepetl 2011.06.08. 22:21:13

@waszabi: "Csupán a krisztusi szeretet vezérel, hogy segítsek neki a helyes útra térni."

Ne hazudj!

"Mivel én választottam őt többek között,"

Mondom, ne hazudj!

popocatepetl 2011.06.08. 22:22:30

@Viktor_Viccnélkül: "Csak reménykedni, és főni a leveledben, te flótás."

Ugye milyen élvezetes figyelni amint felforr az agyvizük tehetetlenségükben?

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.08. 22:27:01

@popocatepetl: az bizony. Maguk látják kárát a hülyeségüknek.

Bee-zony 2011.06.08. 22:29:04

@Viktor_Viccnélkül: Jó, hogy a példáddal az előző állításaidat cáfolod.

Az argumentum ad hominem pedig azt minősíti, aki így „érvel” (érvelési hiba).
hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

Csak így tovább, előre a 0 szavazatért, igazán megérdemlitek.
Fű, fa, virág, MSZP-SZDSZ-LMP-Fidesz-KDNP-mentes környezet, így van jól.

Mr. Waszabi 2011.06.08. 23:12:57

@popocatepetl: én választottam többek között. És valóban a krisztusi szeretet vezérel. Egy légynek se tudnék ártani:)

Mr. Waszabi 2011.06.08. 23:19:34

@popocatepetl: pihenj le, mert már fáradsz. Nehogy agyvérzést kapj, nem venném a lelkemre. A törpének is pihennie kell, ő is elfáradt. Csak az ő érdekében, hisz még fiatal. Szeretném, ha élvezné a nyugdíját:) És most én is elmegyek pihenni:) Jó éjt trollok:) Egyik szemetek nyitva legyen ám, sose lehet tudni...

Mr. Waszabi 2011.06.08. 23:24:47

@Viktor_Viccnélkül: elkéstél, sajnálom. Már eldöntöttem. Bocs, de egyedül. Küldjek legközelebb konzultációs levelet? :)
(Kíváncsi vagyok, vajon perbe foghatnak-e trolloknak okozott agyvérzésért? Szerintem nem, ezt elég nehéz lenne törvénybe foglalni:)

Mr. Waszabi 2011.06.08. 23:57:34

@Viktor_Viccnélkül: ha nem osztják, akkor miért olyan fontos, hogy elhallgassak? Akkor nem mindegy-e egy vélemény? Netán lehet, hogy nem én félek? Lehet, hogy nem én tévedek?
Bizony, lehet.

Mr. Waszabi 2011.06.09. 00:01:22

Szerintem meg fog halni. A szégyentől. Ekkora ego nem viseli el a kudarcot.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.09. 01:13:17

@waszabi: igen, sok minden lehet. Csak hát a valószínűségek... Hiába trollkodsz, Viktor nem szégyenbe kerül, hanem sikeres lesz. Az fog aztán fájni neked, de nagyon. Vagy nem is fog fájni, mert te csak ilyen napról napra trollkodó, véleményt változtató, ingyenélő típus vagy. Igazából a komplikációkkal megspékelt középszerűség jellemez téged. Sajnálod mástól a sikert, legyen az Viktor, vagy csak egy haverod. Ezt úgy próbálod kezelni, hogy a sikert igazából kudarcnak próbálód bemutatni, és "előrejelzed" a másik sikertelenségét.

Igazából nyugodtan lehet véleményed. Csak sajnálatos, hogy mekkora tévhitben élsz, és csak ilyen baloldali bohócblogokban tudod levezetni a frusztrációidat.

Viki üdvözöl, te balfék!

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.09. 01:17:02

@waszabi: A "ferfiblog"-od is pont ezt erősíti meg: középszerű, gyenge próbálkozás, önmagad sikertelen keresése, másokkal megosztod a hülyeségeidet, mert azt hiszed, pozitív visszajelzést kapsz. Középszerű, átlagos, közönséges. Szeretnél olyan lenni, mint azok, akiket irigyelsz, akik tényleg sikeresek -- csak hát nem megy.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.06.09. 01:19:42

@waszabi: az is vicces, hogy 23:19:34-kor elbúcsúzol, hogy mész pihenni, aztán 0:01-kor még írogatsz nekem kommenteket. Nem megy a pihenés? Lazíts ember. Hogy én miért vagyok még fent? Hát mert egész nap buliztam meg lazultam, ugyanis nemrég sz@rrá kerestem magam... tudod engem a te manyup-os pénzedből fizetnek... a te nyugdíjadból engem fizetnek! ;)

Joooe 2011.06.09. 05:50:30

@waszabi: Ja működik. És működne ha 1 nonprofit állami biztosító lenne? Ja simán, drágább se lenne. (Természetesen nem mondom hogy az lenne a kívánatos, csak önmagában hogy egy szolgáltatás működik mangán kézben még nem jelenti azt hogy tegyünk mindent magánná)

Ez a magáneü ahol ment ott (usa) is kihátrálnak már belőle, el kéne felejteni a "magán jó, állami rossz" mantrát, mert a világ sajnos nem ilyen egyszerű.

2llkedő 2011.06.09. 06:35:08

@Joooe:

Szia! Jó reggeltet!

"Ez a magáneü ahol ment ott (usa) is kihátrálnak már belőle, el kéne felejteni a "magán jó, állami rossz" mantrát, mert a világ sajnos nem ilyen egyszerű. "

Se az egyik, se a másik önállóan nem jó. Itt is érvényes, hogy válaszd a középutat! A mérleg is akkor van egyensúlyban, ha középen áll.

Mr. Waszabi 2011.06.09. 07:52:11

@Joooe: figyelj, ami állami, az korrupt és nem működik hatékonyan, erről gondolom nem fogunk vitatkozni. Nagyon kevés intézmény van M.o., ami állami létére normálisan működik, talán az MNB-t tudnám egyedüli példának hozni,hirtelen.
Az egyetlen ok, ami miatt nem működik, hogy nincs érdekeltségi rendszer, csak előírások vannak. Amikor paraszolvenciát adsz, igyekszel érdekeltté tenni őket, azonban azzal csak az "ügyintézői" réteget motiválod, de a bürokratikus és ellátó réteget nem. Ezért működik az sem hatékonyan.
Azért a Tölgyessy féle javaslatot említettem optimális példának, mert ötvözi a kétféle modellt, abból lehetne valami működőképest kihozni.

Mr. Waszabi 2011.06.09. 08:15:20

@Viktor_Viccnélkül: egyelőre nem láttam a trollkodásodon kívül, hogy Te mit alkotsz. Valaki más esetleg látta?

Jurganov 2011.06.09. 08:20:33

@waszabi: azért az alapvető állami feladatok nagy részénél szvsz kimondottan hátrány ha a hatékonyságot(anyagi) tarjuk a legfontosabbnak. az egészségügy pl. sztem ilyen. semmikép nem lett volna szabad magánkézbe adni-mivel ott nem lehet a profit a legfontosabb.
ami magán az is korrupt, csak annyi a különbség, hogy nem hangoztatják annyira (nem érdeke a gazdagoknak).
@popocatepetl: ne tévesszen meg a látszat. attól, hogy a srácok bólintottak attól még nem törvényes :) erkölcsileg pedig nagyon erősen megkérdőjelezhető. tehát a többi országban nem azért nem veszik el ennyire direktben az ember pénzét/életét mert túl ostobák hozzá, hanem mert "nem merik" bevállalni.

Joooe 2011.06.09. 08:33:11

@2llkedő: @waszabi: Jó reggelt :)

A középutat én itt nem úgy képzelem el, hogy minden szolgáltatás ez is - az is, hanem hogy egyes szolgáltatások állami, más szolgáltatások magán körbe tartoznak.

Bármiről is legyen szó, a hatékonytalanság, korrupció akkor a legdurvább ha állami pénzből fizetik de magáncég hajtja végre. Azokban az esetekben mikor állami cég végzi állami pénzből vagy ha tisztán magán cég az ügyfelei pénzéből akkor sokkal jobb a helyzet, bár mindkét oldalnak megvannak a buktatói, utóbbinak pl az hogy könnyen monopolhelyzetbe kerülhet legalább területileg, illetve a nagy cégek belső szerkezete ugyanúgy hatékonytalan tud lenni mint az állam.

Elsősorban a szolgáltatások természete határozza meg hogy állami vagy magán környezetben működnek ideálisan.
- Azok amik elaprózhatók, gyorsan változók, ügyfelekért versengenek azok magán kézbe valók, ezek magán kézben különösebb törvényi szabályozás nélkül működnek
- Azok ahol igazi verseny nem alakulhat ki, az ügyfél kiszolgáltatott vagy a hozzájutás nem lehet anyagi helyzettől függővé tenni, és ha magán kézben van akkor is csak erős állami felügyelettel működhetne, na ezeket érdemes állami körben tartani

Mivel úgyis szükség van államira, az állami szolgáltatások működtetésére ki kéne dolgozni egy egységes, "piacszimulációs" rendszert, az internet elterjedésével nem lenne túl bonyolult az ügyfelek elégedettségét, a szolgáltatás hatékonyságát folyamatosan mérni és a hierarchiában a különböző szintű vezetőket ez alapján, viszonylag objektív szabályrendszer alapján motiválni.

Az eddigi államiból magánba szervezés nem hemzseg a pozitív tapasztalatoktól, ráadásul az eü átalakítását is a lehető legrosszabb "állam (vagy egy állam által kontrollált biztosító) beszedi a pénzt és kifizeti magáncégeknek" rendszer alapján képzelték a szerencsére időben leállított reformerek.

Joooe 2011.06.09. 08:52:37

@2llkedő: Na de ha az állami rendszert olyan hatékonynak feltételezzük hogy csak 17% a járulékszint akkor meg már minek a magánra költeni? :)) Ha az állam ad mindenkinek egy alap nyugdíjat, akkor onnantól már legyen az én döntésem, hogy befektetek-e azért hogy több legyen.

Na de számoljunk kicsit:
Számoljunk 200e Ft-os átlagos bruttó bérrel és az ehhez tartozó nettó 70%-ával, 93e Ft-tal mint átlagos nyugdíjjal
Jelenleg 3,7 munkavállaló van és 3 millió nyugdíjas:
Ez 37,7 %-os járulékszintet jelentene (valamivel kevesebbet mert a többség rokkant és előnyugdíjas így az átlagnyugdíj kevesebb mint 93e)
Na de igazából 6,4 millió aktív korú van és 1,4 millió nyugdíjas korú!
Számoljunk mondjuk 5 millió munkavállalóval és 1,6 millió nyugdíjassal: Ez már csak 14,88 % járulékszint lenne :)

Szóval nem véletlen mondja orbán újra és újra és újra és újra, hogy az ország legnagyobb problémája az alacsony foglalkoztatottság, és nem az hogy magán vagy állami a nyugdíjrendszer. Na most ha elszórunk egy nagycsomó pénzt a nyugdíjrendszer átalakítására ami még tüneti kezelésnek is kevés, de a valódi problémával nem foglalkozunk az nem jó stratégia.

Szerintem rögzíteni kéne 2/3-os ideálisan alkotmányos szinten, hogy nyugdíjcélra az és csak az pénz fordítandó ami járulékokból befolyik (korábban ezt orbán és matolcsy is ígérte). Így biztosított lenne hogy csak nehéz politikai döntések árán, a járulékszint módosításával lehet csak a nyugdíjakhoz nyúlni.

lanyi 2011.06.09. 08:59:41

@popocatepetl:

Ez nem példa.

Már ne is haragudj...

2llkedő 2011.06.09. 09:24:07

@Joooe:

Tulajdonképpen megint egyről beszélünk.

Ezzel az egy gondolatoddal nem értek teljesen egyet:
"Az eddigi államiból magánba szervezés nem hemzseg a pozitív tapasztalatoktól, ráadásul az eü átalakítását is a lehető legrosszabb "állam (vagy egy állam által kontrollált biztosító) beszedi a pénzt és kifizeti magáncégeknek" rendszer alapján képzelték a szerencsére időben leállított reformerek."

Nem ismerem annak a "reformnak" a részleteit, ezért nem is véleményezem.

Viszont valahogy el kell kezdeni az átalakítást. Lehet, hogy amit az amit az egyik oldal kitalál, az önmagában nem jó, ezért van szükség a másik oldalra, amelyik a másik oldal érveivel, más felfogással löki a csónakot a helyesebb irányba. Mondhatnám úgy is, ha a csónaknak csak az egyik oldalán lapátolsz, akkor az bizony elkanyarodik. Ezért hol egyik, hol másik oldalon kell lapátolni, és a csónak egyenesen fog haladni. Viszont ha eltörjük a lapátokat, akkor a csónak vagy nem halad semerre, vagy ha folyóban van, akkor viszi a sodrás magával.

2llkedő 2011.06.09. 09:35:18

@Joooe:

"Na de ha az állami rendszert olyan hatékonynak feltételezzük hogy csak 17% a járulékszint akkor meg már minek a magánra költeni?"

Azért, mert a mai szinten érvényes. Ez nem veszi figyelembe a demográfiai változást. Az állami nyugdíjnak nem az lenne a célja, hogy abból mindenki vígan megéljen. Az államinak ugyan azt a célt kellene betölteni, mint amit az eü-nél Te is írtál. Egy minimális ellátásra legyen elég, Azaz egy tól-ig határon belül egy normális megélhetést adjon. Az állami nyugdíj soha nem fogja tudni követni azt, hogy ki mennyivel járult hozzá a közöshöz. Ezért kell az önkéntes nyugdíjpénztár, de ehhez el kell jutni a nyugdíjjárulék 17-24%-os szintjére.

zrobasé 2011.06.09. 09:45:14

@Viktor_Viccnélkül: "Hát mert egész nap buliztam meg lazultam, ugyanis nemrég sz@rrá kerestem magam... tudod engem a te manyup-os pénzedből fizetnek... a te nyugdíjadból engem fizetnek! ;) "
:lol:

Joooe 2011.06.09. 09:50:34

@2llkedő: az önkéntes szerintem is jó dolog lehet, csak a magán által képviselt "kötelező önkéntest" nem kedvelem :)

A demográfiai változás érdekes kérdés, egyrészt megint az a helyzet hogy a manyup a problémára csak tüneti kezelés lenne, és a probléma nyugdíjrendszeren kívüli is okozna gondokat.

Ráadásul a manyup ahogy nálunk kitalálták csak a nyugdíjrendszer 1/4-ét állította volna át, és még azt is csak formailag mert a többségben lévő magyar állampapírok miatt ugyanúgy az állam fizetőképességétől függ.

Csak lehet hogy ha ma hozzáadunk a járulékszinthez 8%-ot hogy védekezzünk a demográfia változás ellen nagyobbat szívunk mintha a jövőben a munkavállaló/nyugdíjas arány romlása miatt meg kéne emelni mondjuk 6%-kal

Ráadásul az ebben a témában megjelent jóslatok erősen túlzóak, nem számolnak azzal hogy a 3. ratkó hullám nem fog teljesen elmaradni, csak késik és elnyúlik, mert ma már nem huszon1-2 évesen vállalnak az emberek gyerekek, elég sokan csak 30-as éveikben merül ez fel egyáltalán lehetősségként. nem számolnak azzal sem hogy a nyugdíjrendszerből ki lesznek dobálva a potyautasok és a szociális ellátás nem nyugdíj lesz. És főleg nem számolnak azzal hogy a foglalkoztatás korlátja most sem a munkaerőhiány (vö. 3,7 millió vagy 6,4 millió) hanem a gazdaság teljesítménye, és még ha javul is foglalkoztatottság akkor sem lesz ez másként. És nem számolnak a bevándorlással sem.

Szóval annyira nem tragikus a helyzet, főleg ha a családtámogatás valamelyest ösztönzőleg hat majd...

popocatepetl 2011.06.09. 09:53:40

@waszabi: "... Nehogy agyvérzést kapj, nem venném a lelkemre. A törpének is pihennie kell, ő is elfáradt. ......Jó éjt trollok:) Egyik szemetek nyitva legyen ám, sose lehet tudni..."

1. Igen kevés vagy te ahhoz, hogy akár megmozdítsad a vérnyomásomat.
2. Nem tudom, hogy ki a törpe, a mi köreinkben nem szoktunk másokat ilyesmi miatt csúfolni, s általában megvetjük azokat akik ezt teszik.
3. Nagyon megijedtünk. Most azon fogunk remegni, hogy hátha megjelenik valamelyik emo-fejű bepipázott manó és majd felolvassa nekünk a legújabb tasz-közleményt.

popocatepetl 2011.06.09. 09:57:04

@Jurganov: Alapból nem értek egyet a visszamenőleges alkalmazással, de ugyanakkor teljesen nem tudom sajnálni az érintettek azon részét akiknek nem is szabadott volna biztosítani a korai semmittevést.

popocatepetl 2011.06.09. 09:58:49

@lanyi: Tudom, hogy nem példa, de itt sem ez a helyzet, ezért sántít a felszólításod.

2llkedő 2011.06.09. 10:04:39

@Joooe:

"az önkéntes szerintem is jó dolog lehet, csak a magán által képviselt "kötelező önkéntest" nem kedvelem"

Megpróbáltam elmagyarázni a kötelező miért is kötelező. Ha nem lett volna az, akkor a későbbiekben úgy járt volna az állam, mint a devizahitelesekkel. Mert mi még nem vagyunk arra felkészülve, hogy felelősséget vállaljunk magunkért, ezért azt a plusz pénzt plazma tv-re, autóra, üdülésre költöttük volna, és amikor pedig szükség lett volna rá, akkor sírunk, hogy nincs nyugdíjunk, metsen meg a zállam.

De mint írtam már, annak, hogy az önkéntes tudjon működni, ahhoz az kell, hogy a zembereknél maradjon pénz, azaz a nyugdíjjárulék csökkenjen az európai szintre. És legyünk felelősek magunkért a jelenben is, és a jövóben is.

Joooe 2011.06.09. 10:13:27

@2llkedő: "De mint írtam már, annak, hogy az önkéntes tudjon működni, ahhoz az kell, hogy a zembereknél maradjon pénz, azaz a nyugdíjjárulék csökkenjen az európai szintre. "
Meg a magánhoz is, ehhez képest akkor kezdték el nyomatni amikor még 33,5% mellett is hiány volt a nyugdíjkasszában.

Amúgy nagyjából egyetértünk azt hiszem :)

2llkedő 2011.06.09. 10:29:36

@Joooe:

"Meg a magánhoz is, ehhez képest akkor kezdték el nyomatni amikor még 33,5% mellett is hiány volt a nyugdíjkasszában. "

Lépésenként lett bevezetve, először 2%, aztán négy, stb. Ehhez kellett volna a parlamenti pártoknak az együtt gondolkodása, a mostanság meghirdetett NER. Nem pedig az egymás ellen küzdés, hanem a hosszú távú gondolkodás. De hát az elmúl húsz év csak az egymás elleni küzdelemről szólt.

Egyébként pedig akkor kellett bevezetni, hogy amikor éppen szükség lesz rá, már működjön a rendszer. Most késő lenne elkezdeni. Sajnos nem kényszerítette ki a nyugdíjrendszer átalakítását, és most még vissza is léptünk. De ez az én véleményem. Mint mondtam, ugyan arról beszélünk, csak a lépések sorrendje más. Hogy melyik a jobb, azt sose tudjuk meg. Csak azt fogjuk megtudni, hogy a jelenlegi lépés az rossz lesz-e, vagy jó?

Joooe 2011.06.09. 11:01:05

@2llkedő: azzal, hogy fokozatosan emelték mind járulékrészt, mind a tagok számát csak elodázták a problémát, olyan "majd lesz valahogy" akció volt ez, aztán jól rácsodálkoztunk hogy ez így nem működik.
Azzal a résszel nagyon nem értek egyet hogy szükség lenne rá, de ezt már kifejtettem, nem akarom nagyon erőltetni.
Ez egy felesleges és óriási kiadás volt, a propagandájával ellentétben éppen ez a rövidtávú gondolkodás, mert nem kell hozzá más mint meglovagolni az "állami az rossz" hype-ot, azonban hosszú távon eladósít, és elvonja a forrásokat olyan területektől amire szükségünk lenne hogy rendeződjenek a dolgok az országban, következésképpen ezzel együtt esélyünk nincs kiemelkedni a szarból.
A manyupok felszámolásából nyert éves megtakarítás adócsökkentésre fordítódott, így szerintem különösen rendben van.

2llkedő 2011.06.09. 11:32:07

@Joooe:

"A manyupok felszámolásából nyert éves megtakarítás adócsökkentésre fordítódott, így szerintem különösen rendben van. "

Ezzel mint mondtam, nem értek egyet, mint ahogyan az "adócsökkentéssel" sem. Nem azért mert a fidesz tette! Az egykulcsos adóval még csak csak, de a bevezetés módjával nem. Én a sávhatárt toltam volna ki úgy, hogy kb. az nyolcszázezer-egymilliós havi jövedelem került volna a felső sávba. De ez az én magánügyem.

Azt viszont tudjuk, hogy a vak is aszondta, hogy majd meglátjuk! Majd az idő eldönti, hogy jó volt-é?
De annak örülök, hogy egy-két troll betekintésén kívül legalább Veled békésen elvitatkoztunk (elbeszélgettünk) még ha nem is értettünk egyet. Jó lenne, ha magasabb szinten is ez történne. Talán kijutnánk a gödörből.

Joooe 2011.06.09. 11:50:30

@2llkedő: "Az egykulcsos adóval még csak csak, de a bevezetés módjával nem. Én a sávhatárt toltam volna ki úgy, hogy kb. az nyolcszázezer-egymilliós havi jövedelem került volna a felső sávba. De ez az én magánügyem."
Pont ez az én véleményem is :)

Jó végszó volt, riszpekt :
Most már aztán termeljük az a GDP-t, ne a billentyűzetet koptassuk csak :)

Jurganov 2011.06.09. 12:17:36

@popocatepetl: "Alapból nem értek egyet a visszamenőleges alkalmazással, de ugyanakkor teljesen nem tudom sajnálni az érintettek azon részét akiknek nem is szabadott volna biztosítani a korai semmittevést. "
nos: erre mondják mifelénk, hogy más f*szával verni a csalánt. vagyis nem értesz egyet a visszamenőleges tv-kel, de itt most igen mert mást érint. megfordítva a dolgot, szerinted egy külföldi egyetértene azzal, hogy visszamenőlegesen emeljék (és hajtsák be) az adót? és ha igen? őt nem érinti. a kúrmány visszamenőlegesen (és törvénytelenül) megszegte azt a szerződést amikor fizetni kellene. milyen lenne már, ha a főnököd közölné, hogy nemhogy nem ad fizetést, hanem visszamenőleg követelné amit eddig megkaptál. abban az esetben mit gondolnál arról aki szerint "teljesen nem tudom sajnálni az érintettek azon részét akiknek nem is szabadott volna fizetést adni". ebben az ügyben kimondottan lényegtelen, hogy ki szerint érdemlik meg a korai nyugdíjat és ki szerint nem. ez durva szerződésszegés.

tomwar 2011.06.09. 12:50:12

@regress: Gratulalok. Komoly erv a temaban. Ugy latszik lassan tenyleg csak az alja marad...

popocatepetl 2011.06.09. 14:12:07

@Jurganov: Félremagyarázol engem. Azt írtam, hogy nem sajnálom őket. DE amelyik már megkapta, az hadd örüljön (de ne dolgozhasson mellette adómentesen). Viszont amelyik még nem kapta meg, az ne is kapja.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 14:36:03

komoly:
A tegnapi napon a belügyminiszter a megyei főkapitányságokon keresztül elrendelte a rendőrség állományában a TELJES KÉSZÜLTSÉGET.
Június 15-től SENKI nem mehet szabadságra, senki nem csúsztathat, még a betegeket is ellenőrzik. Mindenkinek a szolgálati helyén vagy lakásán kell tartózkodnia készenlétben, azaz behívható, bevethető állapotban.

Jurganov 2011.06.09. 16:21:32

@popocatepetl: aham. csak mert nem azt írtad. ha "aki megkapta azt békén hagyják" akkor nincs is visszamenőleges törvénykezés. de itt a baj, hogy mégis van. ez pedig eléggé érdekes jövőképet fest, hiszen ezek után hogyan lehetne megbízni a magyar államban? ezek után meglehetősen ostoba az aki pl itthon vállalkozik, vesz valamit, vagy éppen adózik esetleg tanul. amennyiben van lehetősége elmenekülni akkor meg fogják tenni (ha van egy kis eszük) hiszen ez a példa mutatja, hogy a kormány bármit megtesz a holdudvarért. és senkinek nincs szüksége visszamenőleges járulékemelésre, vagy éppen valami egyéb ürüggyel történő lehúzásra. és ne mondd, hogy elképzelhetetlen. vagy ha igen akkor miért?
@Cirbi: hohó, kezdődik a tömegbe lövéses rész. izgalmas :)

popocatepetl 2011.06.09. 16:49:15

@Cirbi: 2006-ban is lerendelték, csak akkor nem fegyveres bűnözők hőzöngtek mint most.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.09. 16:58:25

mondom hogy pihenj tovább!!! fegyveres bűnöző, aha értem, köszönet az okos hozzászólásodnak, rendvédelmieket bűnözőnek nevezni, akkor ezen az alapon viktor=fasiszta diktátor

Mr. Waszabi 2011.06.09. 21:54:48

@popocatepetl: nem én hoztam szóba a félelmet, ha megfigyelted. Én nem mondtam, hogy bárkinek félnie kell, nem fenyegettem senkit. Ezt Te nem mondhatod el magadról.
Van különbség aközött, hogy mit mondok és miként értelmezed. Utóbbihoz semmi közöm.

Mr. Waszabi 2011.06.09. 22:02:40

@2llkedő: viccelsz? Ezért fizetnek. Tegnap már lefeküdtem, amikor CR2 Péter hívott, hogy abba ne hagyjam, mert esnek a tőzsdék, a kilátások romlanak és fokozni kell a figyelemelterelést. Fizetett ál-anti-kormány troll vagyok, ez a szerepem. Jó pénzért eljátszom az ellenzéket, hogy az ugyancsak fizetett kormány-trolloknak legyen mire ugrania, s pezsgés legyen. A normális emberek már kikerülik őket, ezért nem hatékonyak önmagukban.

Mr. Waszabi 2011.06.09. 22:12:26

@Jurganov: hát, nem tudom kinek mi a tapasztalata. Amikor magánorvosi vizsgálatra megyek, ott tiszta, hogy miért és mennyit fizetek. Nincs bizonytalanság, hogy vajon mennyit kell adni, kinek és mikor, meg hogy mit kapok érte cserébe. A magam részéről a tiszta dolgokat szeretem. Nem csodaszer a magán egészségügy sem, ott se minden fenékig tejfel, de nekem jobb tapasztalataim vannak vele.
Hatékonyság? Tudod, sok terület van az életben, ahol ez nem számít, de az orvoslás nem tartozik közéjük. Nem az a cél, hogy időben, megfelelő figyelemmel lássanak el, ha oda kerülök, s ne az érdektelenség miatt dögöljek meg esetleg ? Én így nézem.

Mr. Waszabi 2011.06.09. 22:35:07

@Joooe: jó estét:)
Élünk egy országban, ahol sok év óta mindenki a pénzre hajt, jobban akar élni. Ez mindig így volt, s nem is fog változni, mert ez a természetes. Nem a politikából, társadalmi berendezkedésből fakad az emberek igénye, hanem fordítva. Ezért nem működött a szocializmus a gyakorlatban, mert nem volt érdekeltsége az egyéneknek elvégezni azt, amiről az elmélet feltételezte, hogy erkölcsi alapon motiválja az egyént. A vicces az, hogy ezt már 1968-ban hivatalosan is elismerték az ország vezetői(csak moszkvai nyomásra nem valósíthatták meg), az egyes embernek meg sosem volt kérdés. Tehát most ki és kit akar becsapni azzal, hogy ez nem így van? Mire jó ez?
Kinek az érdeke, hogy újra bevezessünk valamit, amit már egyszer kivezettünk, pont az egyes emberek igényei miatt, mert nem szolgálta a kedves egészségüket?

Lone Wolf 2011.06.09. 22:41:36

@Joooe:

Egy jó tanács! NE KÍNLÓDJ 2ellkedővel! Síkhülye, és a végletekig elvakult, emellett még magabiztos is... FELESLEGES neki minden egyes szó. Mandineren tipikusan a szoci trollok között szerepel. Kár rá a leütéseket pazarolni...

2llkedő 2011.06.10. 05:49:34

@Lone Wolf:

Ha már a nevemet a szádra vetted, akkor válaszolnék. Nem vagy tisztában azzal, hogy ki is a troll.

Akkor nézzük a wikipédia mit is ír:

"A troll olyasvalaki, aki előre megfontoltan, rosszindulatból próbálja zavarni a Wikipédia (ide minden blogot és fórumot bele kell érteni) működését. A tudatlan szerkesztő nem troll. Az eltérő véleményen lévő sem az. Az elfogult szerkesztő sem — még akkor sem, ha a véleményét agresszíven védelmezi. Attól, hogy valaki elhibázott és kártékony módon jelöl, szavaz, vagy próbál változtatni az irányelveken, még nem biztos, hogy troll. Akkor válik trollá, ha nem a tudatlanság vagy az elfogultság mozgatja, hanem a rosszindulat. Ennek eldöntéséhez az illető szerkesztő szándékait kell megítélni. Egy ilyen ítéletben még megközelítőleg sem lehetünk biztosak: ezt mindig észben kell tartanunk, ha kísértést érzünk arra, hogy trollnak nevezzünk valakit.

Tételezz fel jóindulatot! [szerkesztés]
Ha megpróbálod eldönteni, troll-e valaki, próbáld feltételezni azt, hogy nem az! Magyarázd el neki a hibáit értelmesen és udvariasan, mutasd meg neki az irányelveket, az útmutató és segítő oldalakat, a releváns korábbi vitákat! Ne következtess arra, hogy troll, amíg nem bizonyosodott be, hogy a legkevésbé sem képes vagy hajlandó az észérvekre hallgatni, mások reakciói alapján az álláspontját finomítani. Még ha ez is a helyzet, általában jobb csöndben maradni és hagyni, hogy mások maguktól állapítsák meg a nyilvánvalót, mint trollnak nevezni az illetőt, és ezzel még nagyobb felfordulást okozni. Inkább kelljen sokáig elviselnünk egy trollt, mint hogy elveszítsünk egy őszinte, de megtévedt felhasználót.
......
(Az „egyértelműen” és a „minden alap nélkül” azt jelenti, hogy mindenki, aki jóhiszeműen dönt, ugyanezt mondaná. Tartsd észben, hogy lehetséges, hogy csak neked tűnik nyilvánvalónak valami, de mások számára egyáltalán nem az; nagyon sokat árt a Wikipédiának (blog, fórum), ha trollnak nevezed azt, aki egyszerűen csak nem ért veled egyet.)"

Innentől kezdve nézz magadba, és döntsd el ki a troll!

2llkedő 2011.06.10. 05:51:04

@Lone Wolf:

Ja! És a síkhülyázást tartogasd a családodnak, ha nincsenek érveid, nem vagy képes vitázni!

2llkedő 2011.06.10. 05:51:42

@2llkedő: síkhülyázást=síkhülyézést

Jurganov 2011.06.10. 07:49:36

@waszabi: mindenki másként látja. az én meglátásomban nem szabadna, hogy levágják a lábam ha meg is lehet menteni csak azért mert úgy olcsóbb (több a profit). jelenleg igazából úgy működne a dolog ( ha nem lopták volna szét és tették volna szándékosan tönkre), hogy amit a fizetésedből levonnak az fedezi az orvosi ellátásodat. akkor is ha sosem mész orvoshoz és akkor is, ha beléd megy vmi hülye az autópályán és egy 20 részes operáció-sorozattal raknak össze. én megértem, hogy a jelenlegi se így-se úgy rendszerben az orvos elvárja, hogy fizess, de az elvileg nincs benne az ellátásban. a magán-egészségügy számomra eléggé ördögtől való, főleg mivel olvasgattam is a témában ( nem a propagandaanyagokat) és az olyan mókákat elfelejtik megemlíteni, hogy pl a szegényebb embernek drágább az a biztosítás ami nem terjed ki mindenre mint a gazdagabbaknak (jobban keresőknek) a mindenre kiterjedő. mivelhogy a szegény rosszabb környéken él, rosszabb ételt eszik, nincs ideje/lehetősége egészségesen élni-ezért magasabb kockázattal számolnak nála. a másik az, hogy mi történik ha kirúgnak? meghalhatok egy rozsdás szögtől mert nem futi tetanuszra? mi van ha elütnek és nem fedezi a biztosításom? stb,stb. ezek olyan kérdések amik nálam nagyon nem a magán felé billentik a mérleget. a magán-eü nem csak azt jelenti, hogy amikor elmész a dokihoz, hogy köhögsz akkor szép és jól kinéző rendelőben írja a receptet. abba beletartozik az is, hogy mi történik ha lebetegszel, ha a gyereked lebetegszik, vagy megsérülsz.
a magán-eü csak statisztikában jobb, a statisztikával pedig ki lehet törölni. a statisztika azt mutatja mit a készítője akar, hogy mutasson. olyan ez mintha azt mondanánk, hogy nálunk a munkahelyen 500k lenne a netto. na igen, ha a főnökséget nézzük, de a melósoknak kevesebb. lehet, hogy pl amerikában nagyon működik a magán-eü, de egyrészt az emberek nagy része simán belehalhat egy vérmérgezésbe, hiszen nem jogosult rá, hogy kapjon. ez sztem gáz.
hatékonyság, hatékonyság, hatékonyság. mostanság ez a kulcsszó. de mi is itt a hatékony? amelyik az egész családodnak biztosít egy alap orvosi ellátást vagy amelyik csak neked, a többi meg dögöljön meg?( vagy utca, vagy város, akármi a lényeg, hogy az amelyik soknak vagy amelyik kevésnek)

Joooe 2011.06.10. 09:09:12

@Jurganov: Igen, teljesen igazad van.
Szerintem egy társadalom primitívségét mutatja, ha nem képes közösségi egészségügyet fenntartani. Egyetlen, mármár vallásos hevületet sugárzó érv szól a magán mellett " a magán az hatékony, jó, az állami pedig korrupt, rossz" ami pontosan ugyanannyira igaz mint az ellenpárja "a magán az kizsákmányoló burzsuj, az állami az igazságos és hatékony". Az emberi hülyeség szép bizonyítéka, hogy a 20 század eléggé viharos lefolyása tele volt ilyen egyik szélsőségből menekülünk és a másikba esünk esetekkel. A kizsákmányoló vadkapitalizmus után keletkező tanácsköztársaságok, majd az azokat felváltó nacionalista vezetők, majd a fasizmsusal szembehelyezkedő kommunizmus. Most épp a liberalizmus van mérlegen. Tök sok értelmes gondolatból táplálkozik, mint ahogy más ideológiák is, de ha mérlegelés nélkül vallási mantráknak tekintjük ezeket akkor már megint beszoptuk.

Szerintem az ideális társadalom-felfogás valahogy úgy néz ki, hogy elsősorban jobboldali (azaz érdem-elvű) gazdaságpolitikát folytat, de baloldali (szociális, rászorultság elvű) alapokkal, védőhálóval, miközben az egyén szabadsága és a közösségi jogok egyaránt biztosítottak, az állam se nem irányítja az állampolgárok életét se nem hagyja őket magukra, a nemzethez tartozás és a kozmopolita szemlélet egészséges egyensúlyban van. Ezen a sokkarú mérlegen sokat lehetne vitatkozni hogy egy-egy súlyt kicsit erre vagy mozdítsunk, de ha valaki kijelenti valamelyik kar egyik oldaláról hogy az jó a másik meg nem jó akkor azt nehéz komolyan venni.

2llkedő 2011.06.10. 09:26:25

@Joooe:
Helló!

"Egyetlen, mármár vallásos hevületet sugárzó érv szól a magán mellett " a magán az hatékony, jó, az állami pedig korrupt, rossz" ami pontosan ugyanannyira igaz mint az ellenpárja "a magán az kizsákmányoló burzsuj, az állami az igazságos és hatékony". "

Ezeket a szélséségekben gondolkodók mondják. Mint ahogyan már korábban mondtam, meg kell próbálni a középutat megtalálni, mert se ez, se az nem jó. De ezt a hozzászólásod második részében Te is kifejtetted.

Én úgy közelíteném meg a dolgot, hogy a társadalom a gyerek, az állam az Anya, a "magán" az Apa.
Egy család akkor működik jól, ha ezek a szerepek kiegészítik egymást. Az anyai (állam) szeretet feltétel nélküli . Az apai ("magán") szeretet pedig feltételes. A gyereket (társadalom) a két szülőnek együtt kell nevelni, tanítani.

Mr. Waszabi 2011.06.10. 10:47:28

@Jurganov: az előítéleteiddel Te kezdhetsz valamit, azok a Te gondolkodásodat befolyásolják csak. Az durva és alaptalan feltételezés, hogy levágják a lábadat a profit miatt. Arról vannak tapasztalatok, hogy az állami egészségügyben jobbára leszarnak, mert csak egy megoldhatatlan gond vagy a sok között. 2009-es tapasztalat, hogy ezt meg is mondják a szemedbe. Ha az orvos, a nővér, a konyhás, a mentős is megkapja a biztosítótól a kezelésed után neki járó összeget, akkor biztos lehetsz benne, hogy mikndenki rendesen végzi a dolgát, nem lopják el pl a kaját a beteg elől.
Az, hogy az állam nem jó gazda, nos, nem előítélet, hanem sok évtizedes tapasztalat, éltem benne, tapasztaltam. A tapasztalat tény, nem állítható szembe vele hipotetikus elképzelés értelmes módon. Az ok egyszerű: az állam nem termel hasznot a rábízott pénzekből, azaz nincs növekmény. Nem érdekelt a takarékosságban sem mindaddig, amíg a kiadásaihoz igazítja bevételeit, s nem fordítva. Gondolj bele, minden embernél az első gondolat a kiadásai csökkentése, ha a bevételei apadnak. Közben törekszik újabb bevételnövelésre, de közben muszáj egyensúlyt tartania. Ezzel szemben a mi államunk mindig a bevételeit növeli, ha kiadásait nem fedezi a rendelkezésre álló összeg. Ez tök nem életszerű, ezt kell mondjam.
És bizony ezt hiába tervezik agyon, ha az alapgondolat életszerűtlen.

Épp a különböző gondolkodások és igények miatt konszenzusa miatt támogatnám az állam által finanszírozott alapellátást, ezzel csökkenne a kötelezettsége is. Ugyanakkor biztosítanám a lehetőséget kiegészítő betegbiztosítás kötésére is, ahogyan az extrém sportolókat már rá is kényszerítették. Hajlandó vagyk többet fizetni én is a rizikófaktoraim miatt, mert ez jogos.
A Tölgyessy féle javaslat abszolúte kivitelezhető lett volna akkor is, most is. Ez magába foglalja az alapellátásért fizetendő eü járulék csökkentését, miközben az adózó maga dönt arról, hogy a felszabaduló összeget mire fordítja. Érdekes szemlélet, hogy bármiben öngondoskodók az emberek nálunk, amikor a pénz megszerzéséről, s azonnali haszonról van szó, viszont az öngondoskodás egészségügyi és nyugdíjvonzatait, ami nem jár azonnali vagy közvetlen anyagi nyereséggel számukra, nos, az valahogy büdös, azt inkább állam bácsi csinálja. Az állami szerepvállalás erőssége emiatt okozza öngerjesztő módon, hogy nem is fognak felnőni soha. Kinek jó egy infantilis, helyben járó társadalom? Ezért nem változnak a dolgaink, életminőségünk immáron 20 év óta e kérdésekben. Büszkének lehet lenni a ravaszságra, hogy ki mennyit síbol ki a közösből, csak akkor nem kell elégedetlenkedni, hogy hova lett a pénz.

Jelenleg itthon sem végeznek el számos kezelést, ha túl drága. A drága meg minden évben egyre alacsonyabb költséget jelent, minden évben csökken az elvégezhető műtétek, kezelések félesége, kerete. De ezt csak akkor tudod meg, amikor szükséged volna rá. Folyamatosan szűkítik, mert nincs rá fedezet. A magánbiztosításban rögzítve van, hogy milyen kötségkeretre szól a fedezeted, figyelembe veszik a rizikófaktoraidat is. Ha többet fizetsz, magasabb, ha kevesebbet, akkor kisebb. Tiszta ügy.
Aki nem akar erre költeni, az ne költsön, az menjen nyaralni belőle, viszont döntése következményeit vegye tudomásul, amikor odakerül. Jelenleg kevés ilyen biztosítás köthető, elég drágán, mert az állami politika nem támogatta ezek elterjedését. A magam részéről szívesen fizetnék az adózott pénzemből is, de nem sok lehetőség van rá reális áron.
Még mindig a kommunista/feudalista államközpontú szemlélet uralkodik a fejekben, én így látom. 20 év alatt se bírt kikopni, ami elsősorban a közbeeső politikusok törekvéseinek köszönhető. El kéne dönteni végre, hogy az állam van-e miértünk avagy fordítva, ez segítené a tisztánlátást

Bee-zony 2011.06.10. 13:07:38

"Folyik a munka, végül az lesz, amit a miniszterelnök úr mond."
-> Folyik a munka, végül az lesz, amit a diktátor mond.
Fidesznyikeknek persze „nem esik le a tantusz”, sehogy sem.
A részemről témazáró, mert a gumicsont ugyanaz, csak más az ízesítése, és meguntam; végleg. Fujj.
A Fidesz minden szintjén pökhendi, arogáns, sötét alakok vannak, és a Fidesz szar kasztjára szarkasztikusak a reagálások – vagy cinikusak, de mindenképpen visszautasítók.
Alakul a nagy magyar (eredetileg kínai módszerű) vashordó: a Fidesz-KDNP teleszarja az országot rossz törvényekkel, amibe először az alul lévő kisemberek fulladnak bele.
Alul most még „csak” hónaljig ér a szar, és még ki lehet mászni a hordóból. Viszont akinek az idén hónaljig ér a szar, azt jövőre el fogja lepni, mert „termelnek” a fijjúg, és magasítani fogják a falakat is.
Aki csak azt érzi, hogy valami meleg-langyos veszi körül, de nem érzi a szagát, annak érzékszervi fogyatékossága van, és nincs tisztában az igazság, a valóság minden részletével – és a hordót teleszarók nem is fogják felvilágosítani arról, hogy mi a való.
El lehet mondani, hogy szarban vagyunk, és hogy máshol kisebb a szar, vagy nem jellemző; az ember néha belelép, ha nem figyel, de az lejön.
„Nagy szarban vagyunk, de legalább tudjuk.”
Aki a mások miatt rászart dolgok miatt van szarban – ehhez képest lehet cselekedni; és valaki megtervezhetné a vezetőkre szabott személyes hordót is.
Mert megérdemlik.

Joooe 2011.06.10. 13:08:35

@waszabi: Az egészségügyet nem lehet úgy működtetni, mint egy zöldségboltot, hogy ha szükséged van krumplira akkor lemész és veszel 2 kg-t, ha akciós/szép, akkor ötöt.
Mert itt lehet egész életben nem lesz szükséged a szolgáltatásra, vagy ha egyszer mégis lehet akkor sem tudod kifizetni ha egyébként jómódú vagy.
Ha meg bevonjuk a biztosítást, ugyanott vagyunk mintha az állami biztosítás fedezné: nem közvetlenül az ügyfél fizet, hanem a biztosító, nem működik az alulról szabályozás.
Az orvosnak mindegy, hogy a biztosító akitől a pénzt kapja az állami vagy magán.
Ráadásul a magánérdek el tud szabadulni, ugyanúgy mint az állami teszetoszaság: az usa-ban mi lett a magántőke hatása? a biztosítók fürdenek a pénzben, az orvosok elképesztő gazdagnak számítanak, míg a szerencsétlenebb helyzetű állampolgárok nem jutnak alapvető ellátáshoz sem.
Nem az a lényeg hogy az a biztosító állami vagy sem. Meg kell nézni az általad példaként hozott kötelező biztosítók esetét... Ha két tök egyforma autó karambolozik teljesen egyforma kár keletkezik mindkettőben. A károsultnak fizeti a másik kötelező biztosítása, elmegy hát egy drága szervizbe ami mindent elintéz, megbeszéli hogy mit kell a számlára írni, kijavítanak sok mindent és kerül az egész mondjuk 480e ft-ba. A másik (a károkozó) saját pénzén kell hogy fizesse, így megnézi honnan veszi az alkatrészt, elviszi egy alaposan kiválasztott karosszériáshoz majd egy másik szerelőhöz, végül fényezteti azt a kis darabot és kijön az egész 100e-ből. Szerintem te is tudod hogy ez így működik. Szabályoz a magántőke? Igen, HA a kínálat-kereslet szabályai érvényesülnek és nincs felülről szabályozva. Egyébként még nagyobb visszaéléseket teremt mint az állami. (A kötelező biztosítóknál is annak köszönhető hogy nem szöknek az égbe a biztosítási díjak meg a trükközés a bonusz-malusz rendszerekkel hogy szigorú szabályokat kényszerít rájuk az állam.)
És mivel szerintem aligha vitatható hogy az eü nem működhet úgy, hogy választasz, bemész, és zsebből fizetsz, nincs is helye magánkézben. (Vannak speciális kivételek, pl fogorvosi rendelés)

Mr. Waszabi 2011.06.10. 14:06:33

@Joooe: Te el is hiszed, amit mondasz? Nem engem kell meggyőznöd, hanem működöképes egyészségügyre volna szükségünk minnyájunknak. Ez pedig 20 év alatt nem jött ki az állami modellből, tehát nem működik. Ezek a száraz tények. Szerinted meddig kellene várni még? Még 50-et? Nem most jöttem a falvédőről, ne már. Szerintem belefér annyi tisztelet egymás iránt, hogy hazudozó, ígérgető, előnyöket élvező politikusok miatt nem csapjuk be magunkat és egymást.
Azt el tudom képzelni, hogy a Te érdeked az, hogy én fizessem az ellátásodat, meg aki feketén dolgozik és havi 5 rugóért egyénileg biztosítja magát, csak éppen ez is lopás, a többiek megkárosítása, akárhogy is nézem. Olyan ez, mint amikor a kötelező biztosítás díja a benzinárba volt beépítve és boldog boldogtalan csalta ki a lovét az Állami Biztosítóból, ez is pont úgy működik. Ha ezt helyesled, szerintem nincs miről beszélgetni, ez nem a fejlődés, hanem a visszafejlődésé.
Miért kell paraszolvenciát adunk, ha az orvos megkapja a pénzét a jelenlegi rendszerben? Arra a pénzre gondolsz, amit egy átlag rendőr is megkeres havonta? Nézz már körül, mind elmegy külföldre, ahol megbecsülik. Évek óta jelzik, hogy kevés, mégsem történt semmi. Az előző kormány alatt sem, hozzá teszem. Hónapok óta fenyegetőznek, hogy elmennek, s most hogy megindult az elvándorlás, Szócska úr most ismeri be, hogy tényleg kurva nagy baj van, meg hogy kellene tenni valamit, de ő ehhez kevés? Közben meg faszságokra költik a pénz, mint pl a MOL felvásárlása. Majd olajat kenünk a sebeinkre meg gázt szívunk, az is egy megoldás betegségre. Nevetségesnek tartom, hogy Meggyesi óta nem sikerült legalább a 2xeresére feltornászni az orvosok, nővérek fizetését, miközben életekkel játszanak a szó szoros értelmében. Nem kértek sokat a dokik, 400-600 bruttót. Külföldön ennél töbet keresnek.
A biztosítás alapú egészségügyben megfelelő fizetséget kap az orvos, a nővér, nem alamizsnát. Amikor beléd vágja a szikét, nem azon jár az esez, hogy miből fogja kifizetni a számláit, hanem tudja, hogy azért a műtétért mondjuk 50 ezret kap a biztosítótól. Ezen gondolkozz el, ha utána néztél. A fejlett nyugati állami egészségügy oylan messze van tőlünk, amekkora a termelékenységbeli küölönbség. Ezért nem lesz még minimum 10 évig működőképes állami egészségügy, azt is úgy előlegezem meg, ha normálisan mennek a gazdasági dolgok.
Másrészt minden folyamat hatékonyság elvű, ez nem szubjektív megítélés kérdése. Önbecsapás ragaszkodni olyan elképzelésekhez, amelyek sosem működtek. Nekem ez a tapasztalatom az életben. Mondani lehet avíttas elképzelések alapján, hogy nem így van, azonban a valóság épp nem ezt igazolja, hanem az ellenkezőjét.
Az a szerencsém, hogy nem kell orvoshoz járnom. Remélni tudom, hogy megoldódik valamilyen módon ez az áldatlan helyzet, mire oda kerülök. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem engem kell győzködni, nem veszem igénybe a kórházat vagy a körzetit orvost ,legfeljebb jogosítvány hosszabításhoz. Amit látok, azt a rokonaimon keresztül tapasztalom, borzalmas.

Joooe 2011.06.10. 14:27:08

@waszabi: fárasztó a vitastílusod, nem reagálsz arra amit én írok és cáfolnák az érveid, helyette inkább másról beszélsz amik nem is igazán kapcsolódnak a témához.
Igen, tenni kell a fekete foglalkoztatás ellen, de nem a magán eü-vel, mert a be nem fizetett eü járulék az okozott kárnak csak 10-ede.
Két dolgot kell tudni az eddigi tapasztalatokról: egyrészt ha annyira jó a magán rendszer miért döntött úgy az usa a vaskos lobbiérdekek ellenére is hogy megszabadul tőle? Hogy működhet az állami más országokban? UGye meg is lehet ezt fordítani?
Arra a magyarázat, hogy nálunk miért nem működik jól egyszerű a válasz: mert az egész állam nem működik jól, főleg azért mert elmúlt 60 évből 52-t ugyanaz a politikai garnitúra töltött hatalmon, a politikai kultúra hiányát mutatja hogy a vége felé már önként választottuk őket. De azért látszik a lassú fejlődés a politikai kultúrában, és "ők" is eltűnőben vannak.

Mr. Waszabi 2011.06.10. 15:34:39

@Joooe: pontosan arra válaszoltam, csak épp a lényegre figyelek. Alapnak tartod, hogy majd az állami az ami igazán működik. Nem működik. Nincs tőkéje, az adózók kizsebelése a cégek extraadóztatásán keresztül pedig forgalom csökkenéshez vezet. Ezt minden vállalkozó tudja Magyarországon. Csak a kormány nem. Vagyis dilettánsok. Fájdalmas lesz rájönni jövőre, avgy 2 év múlva, azonban sajnos nemcsak a hiszékenyeknek, hanem mindenkinek.
Nem vitatom, hogy vannak helyes lépések is, de ezek jószerivel mókusvakításnak jók, látszatintézkedések az esztelen mértékű újra államosítás mellett.
Ha egy nép elfelejti 20 év alatt, hogy honnan indult el., s miért, akkor uyganazokat a hibákat követi el. Ezt látjuk most , 3D-ben , Dolby Digitalban és hangosan tapsolunk hozzá.

Mr. Waszabi 2011.06.10. 15:39:39

@Joooe: szerintem az a kommunista, aki kommunizmust csinál, nem az aki ellene szaval.
Ez jelen pillanatban a kikeresztelkedett FIDESZ és KDNP. A Jobbikból még hallatszanak értelmes, valóban realista hangok.
Orbánék se hiszik, hogy sikerül, csak így tudják indokolni a megszorításokat, amelyek egy lehetetlen gazdaságpolitikai irány vétele miatt váltak szükségessé. MIndeközben folyik a közpénzek kisíbolása a magánvállakozásokba. Kárvallottjai csak mi leszünk.
Na befejezem, mert nem fogunk egyről a kettőre jutni.

popocatepetl 2011.06.10. 15:47:06

@Georgigi: Nagyon ügyes kis manó vagy: egyedül rá tudtál kattintani két linkre is és még be is tudtad másolni ilyen sok helyre. Tapsi-tapsi és puszi arra a kis okos homlokodra: cupp.

2llkedő 2011.06.10. 17:08:13

@Joooe:

"Arra a magyarázat, hogy nálunk miért nem működik jól egyszerű a válasz: mert az egész állam nem működik jól, főleg azért mert elmúlt 60 évből 52-t ugyanaz a politikai garnitúra töltött hatalmon, a politikai kultúra hiányát mutatja hogy a vége felé már önként választottuk őket."

Csak egy kérdés:

Ebből nekem az jön le, hogy gyakorlatilag az előző rendszer elvben jó volt, csak a garnitúra volt rossz. Akkor a fidesz miért akart anno rendszert váltani, miért nem az akkori rendszert akarta megjavítani?
Ez csak egy költői kérdés volt, nem kell rá válaszolni.

Korábban volt egy mondatod:

"Ezen a sokkarú mérlegen sokat lehetne vitatkozni hogy egy-egy súlyt kicsit erre vagy mozdítsunk, de ha valaki kijelenti valamelyik kar egyik oldaláról hogy az jó a másik meg nem jó akkor azt nehéz komolyan venni."

Itt leírtad a lényeget. Ez olyan, mint amikor egy golyó két oldalára rákötsz két gumit, amik nincsenek meghúzva. Tegyük fel, hogy nincs se gravitáció, nincs surlódás, nincs semmi külső tényező, csak az, hogy meglököd az egyik irányba. A golyó kilendül, az egyik gumi megfeszül, és húzza vissza. A golyó visszalendül, átlendül a másik irányba, akkor a másik gumi feszül meg. És így himbálózik, mert nincs egylb hatás. Amint beteszünk valamit, (mondjuk a surlódást), a golyót már nem csak a gumi húzza vissza, hanem az energiájából veszít a surlódás miatt. Végül beáll alap helyzetbe.

Valahogy így megy a magán és az állami huza-vona. A surlódás többek között az emberi tapasztalat, a nagyobb tudás, az értékek megváltozása.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.11. 08:51:11

@Joooe: -„A valódi baj ott van, hogy 3 millió nyugdíjas van míg csak 1,4 millió nyugdíjas korú. Meg hogy 6,4 millió aktív korú és csak 3,7 millió aktív.”
Mi ebben a baj? Mert ha ez baj, akkor a felesleges nyugdíjkorúakat, meg a felesleges inaktívakat agyon kell verni? Nagyon buta a megközelítésed!

-„Kinek az érdeke, hogy újra bevezessünk valamit, amit már egyszer kivezettünk, pont az egyes emberek igényei miatt, mert nem szolgálta a kedves egészségüket?”
Pont azoknak, akiket az előző pont szerint agyon kellene verni, hogy ne legyenek BAJ.

-„Szóval nem véletlen mondja orbán újra és újra és újra és újra, hogy az ország legnagyobb problémája az alacsony foglalkoztatottság, és nem az hogy magán vagy állami a nyugdíjrendszer.”

Oké! A kádári rendszerben teljes volt a foglalkoztatás, ennek ellenére a NÉP ( gondolom te is ) arra szavazott, hogy ne legyen teljes, mert az “ingyenélőket” nem akarta eltartani. Megint felmerül, hogy az ilyen embereket verjük agyon?
Azzal én is egyet értek, hogy növelni kell a foglalkoztatást, de szerintem teljesen más okból, mint általában gondolják. A kormány, és az agyasok arról beszélnek, hogy a gazdaság ettől lendül fel. Mitől lendülne, amikor a modern ipari és meződadasági termelés már emberi kéz igénybe vétele nélkül zajlik? Szerintem erről a lóról le kéne szállni, és elfogadni, hogy a cél a semmit tevés káros - visszafejlesztő - hatásának a kiküszöbölése legyen. Ehhez azonban nem kell a visszaállamosítás, és nem kellene azzal etetni a népet, hogy az állam jó gazda. 90 óta nem működik rendesen az állami ellenőrző rendszer, csak a bírságolási része. Ezt kellene komoly reformok alá vetni, és az ellenőrzés segítő oldalát erősíteni, de nem úgy, hogy a meglévő 528326 jogszabály mellé további százezret rányomni az állampolgárokra. Az állampolgár nem jogszabálygyűjteményt hord a hóna alatt, az életét nem a jogszabályok olvasgatásával tölti, és nem is akarja azzal tölteni. Nem csak élhető környezetet, hanem élhető országot is kellene teremteni. Azoknak is, akiknek nem jut munkahely, akiket te BAJ-nak nevezel!

Joooe 2011.06.11. 12:32:55

@2llkedő: "Ebből nekem az jön le, hogy gyakorlatilag az előző rendszer elvben jó volt, csak a garnitúra volt rossz. Akkor a fidesz miért akart anno rendszert váltani, miért nem az akkori rendszert akarta megjavítani?
Ez csak egy költői kérdés volt, nem kell rá válaszolni."
De szeretnék :)
Nem volt az előző rendszer még elvben sem jó, mint ahogy a mostani sem az, bár ahogy közhelyesen de helyesen mondani szokás, még mindig a legkisebb rossz.
Az előző rendszernek az elveivel is vannak problémák, de igazából a járulékos problémák a nagyobbak. Elvben nem feltétlen következik a szocializmus igényéből a diktatúra, elnyomás, a gyakorlatban mégis ez történt. És az a rendszer garantálta, hogy csak olyan emberek tudnak a legmagasabb körökbe elérni, akik kelően gerinctelenek és elvtelenek ehhez.
És ezek az emberek akkor az mszmp-ben, az elmúlt húsz évben az mszp-ben határozták meg a magyar fejlődés jelentős részét. Az az egy betű nem sokat számít, mint ahogy az sem, hogy a játékaikhoz háttérként használt ideológia éppen a szocializmus/kommunizmus vagy éppen demokratának/antifasisztának/liberálisnak tüntetik fel magukat, ez úgyis csak duma. Őszintén helyesnek tartanám ezeket az embereket kizárni a politikából (nem kell megbüntetni se őket, felelősségre vonni se őket, semmilyen értelemben, csak tűnjenek el és ne kavarjanak) de amíg a választások többségén a választópolgárok többsége képes volt rájuk szavazni ennek nincs realitása. Hiszen a nép akarata mindent visz, még ha az öngyilkosság is :)

Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy a fideszben is sok egykori párttag van, de legalább a fidesz keménymagja azokból áll, akik akkoriban szemben álltak a rendszerrel és nem azokból akik a legmagasabb körökből irányították.

Ma már a szavazók elég jelentős része 89 után vált választóvá, politikailag éretté, talán ez is okot adhat a reményre hogy előbb-utóbb normális ország leszünk, és nem kell az alkotmányban az államnevet Abszurdisztánra cserélni :)

Ironfist 2011.06.11. 12:54:49

@Joooe:
"És ezek az emberek akkor az mszmp-ben, az elmúlt húsz évben az mszp-ben határozták meg a magyar fejlődés jelentős részét."

ÉS a Fideszben. Miért felejti ezt ki mindenki, aki mocskoskomcsizik?

Ironfist 2011.06.11. 12:57:21

@Ironfist: @Joooe:
Bocsánat, utóbb hozzátettél valamit, amit nem olvastam, és úgy reagáltam:

"Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy a fideszben is sok egykori párttag van, de legalább a fidesz keménymagja azokból áll, akik akkoriban szemben álltak a rendszerrel és nem azokból akik a legmagasabb körökből irányították."

Így van, a következő lista NEM, ismétlem NEM a fidesz keménymagja. Egyáltalán. De tényleg.
Orbán Viktor-KISZ titkár
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttmûködõ
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 együttmûködõ
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttmûködõ
Chikán Attila - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP titkár, III/2 együttmûködõ, D-8-as
Mikola István - Hazafias Népfront
Fónagy János - MSZMP tag
Kövér László - az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag, Hazafias Népfront fõtitkár
Csintalan Sándor - MSZMP tag
Szûrös Mátyás - MSZMP KB titkár.
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásõr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Gyõzõ - párttitkár, Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.
Orbán Viktor - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár, és ha már itt tartunk, ő a magyar keresztapa.
Kerényi Imre - MSZMP tag

Ironfist 2011.06.11. 12:59:58

Uppsz, Kövér, és Orbán kétszer van a listán. bocsi :) De hát több helyről szedegettem össze, itt ott azért megkavarodtam a sok narancskomcsitól.

Joooe 2011.06.11. 13:01:58

@Ironfist: úgy kötsz bele, hogy nem nagyon olvasod amit írok....
Egyrészt én is írtam, hogy "Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy a fideszben is sok egykori párttag van,"

DE nem ez a lényeg,
"de legalább a fidesz keménymagja azokból áll, akik akkoriban szemben álltak a rendszerrel és nem azokból akik a legmagasabb körökből irányították."

És "elmúlt 60 évből 52-t ugyanaz a politikai garnitúra töltött hatalmon" és ez bizony nem a fidesz.

Szerintem az előző rendszer még a mostaninál is jobban kiválogatta a szemetet és a legmagasabb körökbe juttatta, ennek a lobbihálózatnak a maradványa az mszp.

Joooe 2011.06.11. 13:05:57

@Ironfist: hát tényleg nem, többségük mára már ismeretlen kategória :)
És az mszmp tag státusz bár nem szimpatikus, azért mégsem a párt felsőbb körei amiről beszéltem. És így ebben a formában még abban sem vagyok biztos hogy a lista hiteles.

2llkedő 2011.06.11. 13:08:42

@Joooe:

"Az előző rendszernek az elveivel is vannak problémák"

Szeretném, ha végre elmondaná valaki, mik is ezek a problémák?

"Elvben nem feltétlen következik a szocializmus igényéből a diktatúra, elnyomás, a gyakorlatban mégis ez történt. És az a rendszer garantálta, hogy csak olyan emberek tudnak a legmagasabb körökbe elérni, akik kelően gerinctelenek és elvtelenek ehhez."

Vagyis az a rendszer az minden volt, csak nem szocialista. Szocialista mázba burkolt diktatúra volt. Bár Lenin bácsi is kimondta, hogy proletár diktatúra.

"Ma már a szavazók elég jelentős része 89 után vált választóvá, politikailag éretté, talán ez is okot adhat a reményre hogy előbb-utóbb normális ország leszünk, és nem kell az alkotmányban az államnevet Abszurdisztánra cserélni"

Sajnos erre a korosztályra jellemző, hogy burokban éltek, nőttek fel. A vadonról nem sok fogalmuk van.

Ironfist 2011.06.11. 13:34:59

@Joooe:
" úgy kötsz bele, hogy nem nagyon olvasod amit írok....
Egyrészt én is írtam, hogy "Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy a fideszben is sok egykori párttag van,""

Tudom, a mmásodik kommentben meg is említettem.

"hát tényleg nem, többségük mára már ismeretlen kategória :)"

Mennyivel is ismeretlenebbek ezek, mint az mszp-s ex mszmp-sek?

"És így ebben a formában még abban sem vagyok biztos hogy a lista hiteles."

Nem fogok felháborodni azon, hogy hazgunak nevezel, mert nyilván én sem hinném el bemondásra. De tessék csak utánanézni ezeknek az embereknek az életrajzában, valamint a történelemkönyvekben, mert az ilyesmit szeretik manapság elhallgatni.

"Szeretném, ha végre elmondaná valaki, mik is ezek a problémák?"
Ugyan az előző rendszert szocializmusnak hívták, nem kommunizmusnak, de a kommunizmus lenne elvileg a következő lépés. A kommunizmussal pedig nincs gond, szép és jó, hogy mindenki egyenlő, csak épp fenntarthatatlan.
Orwelli módra: Mindig lesznek, akik egyenlőbbek másoknál.
Hitlerire: Béke akkor lesz, ha az utolsó ember megölte az utolsó előttit.
Saját módra: ugyanolyan balfaszság, mint amit a hippik vallanak. Amíg ember van a földön, addig nem fog lemondani önként arról, hogy több, és jobb legyen másoknál.

2llkedő 2011.06.11. 13:45:33

@Ironfist:

"A kommunizmussal pedig nincs gond, szép és jó, hogy mindenki egyenlő, csak épp fenntarthatatlan."

Miért? A mennyország az nem ilyen? De a lényeg nem is az, hogy létezhet-e, mert nem tudhatjuk, mit hoz a jövő? A mai eszünkkel elképzelhetetlen, mint ahogyan a régi tu-fasz irodalom, filmekben elképzelt dolgok, amik mára valósággá váltak. Vagy mint Leonardo eszközei, vagy hogy a föld nem lapos. Mi valszeg nem fogjuk megérni, de még az unokáink se. Viszont törekedhetünk abba az irányba. Mert csak akkor lesz fejlődés. Ha nem törekedtek volna elődeink is a jobbra, akkor még mindig bogyókat gyűjtögetnénk, és élnénk az ős "kommunizmusban".

Ironfist 2011.06.11. 14:05:42

@2llkedő:
"akkor még mindig bogyókat gyűjtögetnénk, és élnénk az ős "kommunizmusban"."

Na ez az. Versengés nélkül nincs fejlődés, és mivel a kommunizmusban mindenki egyenlő volna, megállna az élet.

"A mennyország az nem ilyen? "

A mennyország egy gyerekmese, amit a keresztény szülők mesélnek kereszténynek nevelt gyerekiknek. Ennyi erővel a hetedhétországot is felhozhattad volna példának.

2llkedő 2011.06.11. 14:10:54

@Ironfist:

"mivel a kommunizmusban mindenki egyenlő volna, megállna az élet."

"A kommunizmus egyébként nem ez. Ez a falanszterek lennének, amire gondolsz.A mennyország egy gyerekmese, amit a keresztény szülők mesélnek kereszténynek nevelt gyerekiknek"

Paulo Coelho: A dolgok, amelyeket megtanultam az élettől
ˇ Hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné.

A hit nagyon fontos! Én is azt mondom, pedig pogány vagyok.

2llkedő 2011.06.11. 14:12:53

@2llkedő:
Egy kicsit összekeveredtek a dolgok, de remélhetőleg ki tudod hámozni. Ha nem, szólj!

süti beállítások módosítása